inner image

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Από το σκοτάδι… στο φως» της Εύας Καπελλάκη – Κοντού στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Η έκθεση φωτογραφίας «Από το σκοτάδι …στο φως» της Εύας Καπελλάκη - Κοντού με την εικαστική παρέμβαση του π. Αρσενίου Προκοπάκη εγκαινιάστηκε  την Τρίτη 23 Απριλίου στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως το Σάββατο  4 Μαΐου.

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία του Ηρακλείου συνεχίστηκε σήμερα η ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» που αφορά την φροντίδα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία και στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεχίστηκε σήμερα η ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» με τη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση μαθητών και μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία του Μποδοσάκειου, του Πειραματικού, του 7ου Δημοτικού καθώς και του 1ου Γυμνασίου

Η συναυλία “Ο αλησμόνητος κήπος” στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η συναυλία  «Ο αλησμόνητος κήπος» με το μουσικό σχήμα  “Εν Χορδαίς” είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Την συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε on demand, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/30mftScuSHg

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού μετά την άσκηση «Μίνωας 2024»

Ιδιαίτερα χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την άσκηση «Μίνωας 2024» για το Δήμο Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό να προχωράει στη αξιολόγησή τους και να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις στη σχετική σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων.

Συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου Νίκου Κονταράκη με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη

Με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ καθηγητή Νεκτάριο Ταβερνάρακη συναντήθηκε την Τρίτη 23/4 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου για τη διασύνδεση του Δήμου με τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα Νίκος Κονταράκης.

Εκκένωση σχολείων και Δημοτικών κτηρίων στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της άσκησης «Μίνωας 2024»

Διαδικασία εκκένωσης των σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) και των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τριών Δημοτικών κτηρίων του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής άσκησης αντιμετώπισης σεισμού και συνοδών φαινομένων «Μίνωας 2024».

 

Μαθητές και καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου συγκέντρωσαν χρήματα για την ενίσχυση του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου

Την αγάπη τους για τα ζώα και το Κυνοκομείο Ηρακλείου εκδήλωσαν εμπράκτως οι μαθητές και καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου συγκεντρώνοντας χρηματικό ποσό που διατέθηκε για την ενίσχυσή του.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 27.04.2024

Το Σάββατο 27/04/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Αποκατάσταση ζημιάς από τη ΔΕΥΑΗ στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει προκληθεί στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 23-04-2024 αργά το βράδυ γενική διακοπή στις περιοχές τις οποίες τροφοδοτεί ο αγωγός. Η αποκατάσταση της  βλάβης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 24-04. 

Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους Δημότες ότι η επικοινωνία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου έχει αποκατασταθεί.

Κλειστό το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου λόγω εργασιών επισκευής του εξοπλισμού του

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό για δυο ημέρες καθώς η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα προχωρήσει σε εργασίες επισκευής του εξοπλισμού του.

Έκλεισε το μεσημέρι της Δευτέρας για προληπτικούς λόγους το κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου, νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων

Έκλεισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024 για προληπτικούς λόγους το κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου νωρίτερα του προγραμματισμένου λόγω των θυελλωδών ανέμων πνέουν στην περιοχή σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024» στο ΠΣΚΗ

Στην έναρξη της άσκησης αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 22/4 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καραντινό και Δημοτικής Αστυνομίας Μανόλη Χαιρέτη.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24 Απριλίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 13.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Τρίτη “Χαρτοδιαδρομή” από τον Ναό Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών

Από τον Ναό Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών το Σάββατο 27 Απριλίου στις 11:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η τρίτη ξενάγηση στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις

Νέοι εθελοντές Ηρακλειώτες με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου αναβάθμισαν με 300 φυτά το κέντρο της πόλης

Με χρώματα και αρώματα γέμισαν την υπερυψωμένη ζαρντινιέρα από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου νέα παιδιά, εθελοντές που αγαπούν την πόλη που ζουν και επιθυμούν από τη μια την προστασία και αναβάθμιση του πρασίνου και από την άλλη να παρουσιάσουν μια όμορφη εικόνα για να την απολαμβάνουν οι δημότες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες.

Στο Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στο Συνέδριο με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού Πολιτισμού Έλενας Ράπτη και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη μεγάλη επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024» από το Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες από τον Δήμο Ηρακλείου για την Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού και Συνοδών Φαινομένων πεδίου με την κωδική ονομασία «Μίνωας 2024» που θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο, Λασίθι).


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, στην 4η Σύνοδο Forum Κυκλικών Πόλεων στο Ηράκλειο

Στην 4η Σύνοδο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με θέμα τις προϋποθέσεις μετάβασης σε μια Κυκλική Βιο-Οικονομία για τους τομείς αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, αλλά και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης - ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Απριλίου 2024 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Γιάννα Καλονάκη. 

 

Αναβαθμίζεται η εφαρμογή 'Δημότης Ηρακλείου' για χρήση σε νεότερες εκδόσεις συσκευών κινητών τηλεφώνων

Από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται σχετικά με τα προβλήματα στη λήψη και στη χρήση της εφαρμογής "Δημότης Ηρακλείου" σε νεότερες εκδόσεις κινητών συσκευών, ότι  σε περίπου 10 ημέρες θα είναι διαθέσιμη νέα έκδοση για android και για iOS συσκευές που θα τα επιλύουν.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ομιλιών με τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου ο πρώτος κύκλος της σειράς ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και παρακολούθησε πλήθος Ηρακλειωτών, στην κατάμεστη σε κάθε ομιλία αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 19 έως την Πέμπτη 25/4 συνοπτικά:

Το Ηράκλειο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους την Ολυμπιακή Φλόγα

Με κάθε επισημότητα και την παρουσία χιλιάδων πολιτών, μικρών και μεγάλων, το Ηράκλειο υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Ο Δήμος Ηρακλείου προετοιμάζεται για τη μεγάλη επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024»

Η προετοιμασία του Δήμου Ηρακλείου για την μεγάλη Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού και Συνοδών Φαινομένων πεδίου με την κωδική ονομασία «Μίνωας 2024» που θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο, Λασίθι) συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη συμμετοχή του Πρόεδρου του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα που έχει και το συντονισμό της άσκησης και Αντιδημάρχων.

Πλουμιστά Παραμύθια: «Ιστορίες μαχών: ο Κρητικός Πόλεμος, η πολιορκία του Χάνδακα» στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η παραγωγή  «Πλουμιστά Παραμύθια - Ιστορίες μαχών: ο Κρητικός Πόλεμος, η πολιορκία του Χάνδακα» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού  Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

 

Την παραγωγή μπορείτε να παρακολουθήσετε on demand,

στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/oE86PMr1ntk

Ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη στην Υπηρεσία Καθαριότητας την Τετάρτη 17/4.

Πέντε ενεργούς πολίτες, με κοινωνική προσφορά στο Ηράκλειο, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Μια ομάδα ενεργών πολιτών που έχουν προσφέρει στο Ηράκλειο – και όχι μόνο – από διαφορετικές θέσεις, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου.

 

Όλα έτοιμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, θα υποδεχθεί το Ηράκλειο την Ολυμπιακή Φλόγα που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζιας το Σάββατο 20.04.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/04/2024 στο αίθριο της Λότζιας από τις 9:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Βραβεύθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από το Δήμο Ηρακλείου την Τρίτη 16/4.

Οδηγίες της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ενόψει της Αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου εν όψει του καλοκαιριού καθώς φέτος και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησε σήμερα 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη λόγω των συνθηκών αυξημένου κινδύνου που διαμορφώνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς νοτιάδες. 

 

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων σε περιοχές του Ηρακλείου

Αυτοψία στις εργασίες τοποθέτησης των νέων υπόγειων κάδων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 15/4 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη.

Πράσινο φως για τους κόμβους στη Λ. 62 Μαρτύρων, στον Άγιο Ιωάννη Χωστό και στη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, η συγκοινωνιακή μελέτη διαμόρφωσης τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου από τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 15/4 υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

 

Περισσότεροι από 60 οι συμμετέχοντες στη δεύτερη «Χαρτοδιαδρομή … στο Δήμο μας» από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 13 Απριλίου, στα πλαίσια της σειράς δράσεων με θέμα "Χαρτοδιαδρομές ... στο Δήμο μας" που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα "Φιλόπολις".

 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Απριλίου η Δημοτική Επιτροπή

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 12.00 μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη

Η έκθεση Ζωγραφικής της Λούλας Μεταξά «Θριαμβευτές» / «Thrivers» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου από 17-30 Απριλίου 2024

Με τίτλο «Θριαμβευτές» η  έκθεση ζωγραφικής της Λούλας Μεταξά  έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου και θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα θα είναι όμως ανοιχτή για το κοινό από τις 17 Απριλίου με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου -Δημοτική Πινακοθήκη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η δράση του προγράμματος δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η δράση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου), που υλοποιήθηκε στο χωριό Άνω Ασίτες την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή 18 γυναικών κατοίκων της περιοχής.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2024 Δήμου Ηρακλείου

Ψηφίστηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου, κατά πλειοψηφία, σε ειδική μονοθεματική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου.

Το Παγκρήτιο Στάδιο φιλοξενεί για 15 ημέρες αθλητές από την Δανία που θα λάβουν μέρος στους αγώνες στίβου «Καζαντζάκεια»

Το Παγκρήτιο στάδιο αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές και ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που το επιλέγουν για την προετοιμασία τους καθώς συνδυάζει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το ιδανικό κλίμα του Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Νίκος Γιαλιτάκης.

Κνωσός και Ενετικά Τείχη στο επίκεντρο σύσκεψης εργασίας με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σύσκεψη εργασίας για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να υλοποιηθούν εξωτερικά του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού όπως έχει αποφασιστεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και για την πορεία της προετοιμασίας της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση των Ενετικών Τειχών είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Συμμαχία για το περιβάλλον από την ΕΟΚ και τον Δήμο Ηρακλείου

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της ΕΟΚ, φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Με την συμμετοχή εκπροσώπων 10 κομμάτων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την παραχώρηση δημοτικών χώρων για τις Ευρωεκλογές

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αντιδημάρχου Διοίκησης και Προγραμματισμού Γιάννας Καλονάκη με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, για την παραχώρηση των διαθέσιμων δημοτικών χώρων ατελώς, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η φροντίδα των ζώων και η προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο των ενημερωτικών δράσεων «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» για τους μαθητές του Δήμου Ηρακλείου

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από το 50ο, το 17ο και το Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο, και από το 2ο και 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω το πρωί της Τετάρτης 10/4.

Το Ηράκλειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί με τιμές και κάθε επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα – Ευρεία σύσκεψη για την καλύτερη διοργάνωση της τελετής υποδοχής και τη Λαμπαδηδρομία

Το Ηράκλειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί με κάθε επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, που στο ταξίδι της για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα επισκεφτεί την πόλη μας την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου 2024.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από Παρασκευή 12 έως την Πέμπτη 18/4 συνοπτικά:

Η συναυλία του Διονύση Τσακνή «Bandiera Rossa» στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η συναυλία του Διονύση Τσακνή που αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του 8ου Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Σύσκεψη για την κατανομή των διαθέσιμων δημοτικών χώρων στους συνδυασμούς των Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν Ευρωεκλογές

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συγκαλεί κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή  των εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 10:00 το πρωί στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Λότζια.

Οι δυνατότητες συνεργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση ακινήτων του Υπουργείου στον Κατσαμπά, στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Καλοκαιρινού - Αυγενάκη

Τις δυνατότητες αξιοποίησης ελευθέρων οικοπέδων και κτηρίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην περιοχή του Κατσαμπά με στόχο την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας, συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Δεκαήμερο εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής για μικρούς μαθητές και μαθήτριες από το Δήμο Ηρακλείου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τροχαία Ηρακλείου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τροχαία Ηρακλείου, διοργανώνουν 10ήμερο εκδηλώσεων μετά το Πάσχα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Αλικαρνασσού.

Δεν θα λειτουργήσει λόγω έκτακτων εσωτερικών εργασιών το Παιδικό-Δανειστικό Τμήμα της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πέμπτη11 και Παρασκευή 12 Απριλίου

Από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ανακοινώνεται ότι λόγω έκτακτων εσωτερικών εργασιών το Παιδικό-Δανειστικό Τμήμα της «Βικελαίας» θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13.04.2024

Το Σάββατο 13/04/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη για την επανεκλογή του

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στον Καθηγητή Γιώργο Κοντάκη, με αφορμή την επανεκλογή του στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Φιλοξενία και περιποίηση ωφελούμενων του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως στη Σχολή ΚΕΠΑΝΣΗ

Σαράντα πέντε γυναίκες και άντρες του ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Τάλως απόλαυσαν φροντίδες περιποίησης άκρων και πεντικιούρ στις εγκαταστάσεις της σχολής ΚΕΠΑΝΣΗ και του ΙΕΚ Morfi την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Σύστημα τηλεματικής στα απορριμματοφόρα και σε 9.000 κάδους αναβαθμίζει τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου

Με στόχο την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Ηρακλείου προχωράει στον εξοπλισμό των απορριμματοφόρων και των κάδων απορριμμάτων με τηλεματικό εξοπλισμό. Το θέμα συζητήθηκε σε ενημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στελέχη της αναδόχου εταιρίας.

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

-          Η πρώτη ειδική συνεδρίαση ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα με μοναδικό θέμα συζήτησης την ψήφιση του Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Ηρακλείου έτους 2024, κατόπιν της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής για την προσαρμογή του στις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.

-          Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 19:00 και αφορά 36 θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Ξεκινά η ανανέωση των δελτίων Μετακίνησης για τα ΑμεΑ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι ή/και κάτοχοι παλαιών δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ, ότι και εφέτος παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με αστικά ΚΤΕΛ της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομού) Ηρακλείου  με εισοδηματικά κριτήρια.

Στα εγκαίνια της έκθεσης νεαρών καλλιτεχνών στο φάσμα του Αυτισμού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Τα έργα ζωγραφικής και τις άλλες δημιουργίες των νεαρών καλλιτεχνών με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης “ARTism”.

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στις 12-4-2024.

 

 

Σας προσκαλούμε σε ειδική δημόσια δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   την    Παρασκευή 12   Απριλίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, το άρθρο 189 του ν. 4555/2018, την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, με μοναδικό θέμα συζήτησης:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2012-04-2024%20proipologismos.pdf

 

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   την  Παρασκευή  12  Απριλίου 2024  και ώρα  19:00μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/2%ce%b7%20prosklisi%20ds%2012-04-2024.pdf

Προϋπολογισμός Δήμου Ηρακλείου: Ένα βήμα πριν την ψήφιση

Ένα βήμα πριν από την ψήφισή του βρίσκεται ο προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου, μετά και την τελική έγκριση που έλαβε κατά πλειοψηφία από την Δημοτική Επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα, τη Δευτέρα 8/4, έπειτα και από τις προτάσεις λογιστικής προσαρμογής που κατατέθηκαν, ως είθισται, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ηράκλειο στις 18 Απριλίου, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθεί ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 18 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα που «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Παρίσι τον Ιούλιο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Στη Μονή Αγκαράθου μέλη των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η στο πλαίσιο της «Προσφοράς στο Συνάνθρωπο»

Στη γραφική Μονή Αγκαράθου παρακολούθησαν την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου περισσότερα από 40 μέλη των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η, 3ης Δημοτικής Κοινότητας  Τάλως-Θέρισσος-Δειλινά(πρώην ΚΑΠΗ) με πρωτοβουλία των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας την Παρασκευή 5/4.

 

Έκτακτη σύσκεψη του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για θέματα πρασίνου, παιδικών χαρών και ζητήματα καθημερινότητας

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8/4 ο Δήμαρχος Αλέξης
Καλοκαιρινός, με αντικείμενο την διαχείριση προβλημάτων της καθημερινότητας, με
την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη,
Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, Οικονομικών &
Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη, Χωροταξικού
Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη, της Γενικής
Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη, του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστα
Βαρβεράκη και υπηρεσιακών στελεχών.

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8/4 ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, με αντικείμενο την διαχείριση προβλημάτων της καθημερινότητας, με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη, Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη, του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστα Βαρβεράκη και υπηρεσιακών στελεχών.

 

Το Σάββατο 13 Απριλίου η δεύτερη Χαρτοδιαδρομή από τη Στοά Μακάσι

Από τη Στοά Μακάσι, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 10:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η δεύτερη ξενάγηση στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

Αλέξης Καλοκαιρινός για RUN GREECE 2024: Είναι μια όμορφη ημέρα με ρεκόρ συμμετοχών – Ίσως οι πιο πετυχημένοι αγώνες στην Ελλάδα

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τη αθρόα συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε τις 3.500, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού RUN GREECE 2024 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι και που με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, επιβεβαιώνει τη θέληση των πολιτών για άθληση.

Δήμος Ηρακλείου και ΕΛΚΕΘΕ μαζί για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών

Ενημερωτικές δράσεις σε Δημοτικά Σχολεία για τους κινδύνους από τη ρύπανση των πλαστικών σε θάλασσες και ακτές καθώς και για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό τους έως 30 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου και σε αναμονή της νέας Πυροσβεστικής Διάταξης καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων να έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους έως την 30ηΑπριλίου 2024, στα πλαίσια των μέτρων πυροπροστασίας και πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου στις Άνω Ασίτες από το Δήμο Ηρακλείου στις 9 και 10 Απριλίου

Πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου) διενεργεί ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας.

Νέα σημαντική δωρεά από την Ρένα Βλαχάκη–Μαρκάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Μια εξαιρετικά σημαντική δωρεά από την γνωστή Ηρακλειώτισσα Ρένα Βλαχάκη-Μαρκάκη, που περιλαμβάνει είκοσι δύο (22) πίνακες του Δημήτρη Περδικίδη, έναν (1) πίνακα του συμπολίτη μας Γεωργίου Γεωργιάδη κι έναν (1) πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Μπουβιέ υποδέχτηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Απριλίου 2024 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Αγριμανάκης. 

Αυτοψία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στις φυτεύσεις νέων δένδρων στο πάρκο Γεωργιάδη

Τη διαδικασία αντικατάστασης και φύτευσης νέων δένδρων που πραγματοποιείται στο πάρκο Γεωργιάδη από την Υπηρεσία Πρασίνου παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη και την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ερωφίλη Φραγκούλη.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό το μήνυμα «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» από το Δήμο Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και ήδη υλοποιεί, με το μήνυμα «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ», παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 4 Απριλίου με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία, στην προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας πανίδας αλλά και των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων που συνυπάρχουν στο ευρύτερο οικιστικό περιβάλλον.

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχή Φορτέτσα της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την εθελοντική παροχή υπηρεσιών Κομμωτικής, περιποίησης μαλλιών, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1/04/2024 και ώρα 18:00, προς τον Διευθυντή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου Μάρκο Αναγνωστάκη, την Διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αφροδίτη Μιχαηλίδη και τις καθηγήτριες του τμήματος Κομμωτικής Σοφία Σιτζάκη, Αναστασία  Τουρλή και τους μαθητές.

Συγκεκριμενοποιήθηκε το σχέδιο δράσης για την ένταξη της Κνωσού στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σε συνάντηση εργασίας της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και την Διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη,  στην Αθήνα, συγκεκριμενοποιήθηκε το σχέδιο δράσης των τριών φορέων για την ένταξη της Κνωσσού στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συναυλία: Ξανθούλα Ντακοβάνου 'Rizituals' Featuring: Νίκη Ξυλούρη, Ευγενία Δαμαβολίτη-Τόλη στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η συναυλία "Rizituals" η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» (2023) είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Στην Αθήνα την Τετάρτη 3/4 ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

 

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός,
πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου Ηρακλείου
και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – ΕΣΔΑΚ.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου Ηρακλείου και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – ΕΣΔΑΚ.

 

Πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού σε καλλιτεχνικούς φορείς να υποβάλλουν προτάσεις για το σχεδιασμό δράσεων το 2024

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του σχεδιασμού των δράσεών της για το 2024, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους καλλιτεχνικούς φορείς που δεν έχουν ήδη υποβάλει προτάσεις, να τις αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 06.04.2024

Το Σάββατο 06/04/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη στη συμβολή των οδών 25 ης Αυγούστου και
Επιμενίδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μετά και
την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του
ιστορικού κτηρίου ως Δημοτική Πινακοθήκη.

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη στη συμβολή των οδών 25 ης Αυγούστου και Επιμενίδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μετά και την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του ιστορικού κτηρίου ως Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Οι φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

 

Το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκε στο
επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης
Καλοκαιρινός με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο
και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα.

Το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα.

 

Με επιτυχία η πρώτη «Χαρτοδιαδρομή» στο κέντρο του Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 30/3 στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

Ισορροπία, σταθεροποίηση και αναπτυξιακή προοπτική, τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου

 

Με κύρια χαρακτηριστικά την ισορροπία στην οικονομική λειτουργία του Δήμου, την
σταθεροποίηση και την εδραίωση ισχυρών αναπτυξιακών χαρακτηριστικών,
εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου
Ηρακλείου, με την ενσωμάτωση του δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών &
Δανείων (ΤΠ&Δ), από την Δημοτική Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίαση που
πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Με κύρια χαρακτηριστικά την ισορροπία στην οικονομική λειτουργία του Δήμου, την σταθεροποίηση και την εδραίωση ισχυρών αναπτυξιακών χαρακτηριστικών, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου, με την ενσωμάτωση του δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ&Δ), από την Δημοτική Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με παιχνίδια και χορό στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από το ΚΔΑΠ Κέντρου

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου», επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», την Τρίτη 2 Απριλίου στις 17:00, όπου θα πραγματοποιήσει μια δράση φιλαναγνωσίας μέσω της τέχνης και μία ανοιχτή συζήτηση, γύρω από τη παιδική λογοτεχνία και τα οφέλη της στα παιδιά.

Tο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη»

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου» το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», την Τρίτη 2 Απριλίου στις 17:00, όπου θα πραγματοποιήσει μια δράση φιλαναγνωσίας μέσω της τέχνης και μία ανοιχτή συζήτηση, γύρω από τη παιδική λογοτεχνία και τα οφέλη της στα παιδιά!!!

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω ζημιάς στον κεντρικό αγωγό του Θραψανού

 

Η ΔΕΥΑΗ. προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό αγωγό του
Θραψανού, θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 1/4/2024 γενική διακοπή.

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό αγωγό του Θραψανού, θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 1/4/2024 γενική διακοπή.

 

«Μικρές ιστορίες της πόλης» την Τετάρτη 3 Απριλίου με ομιλητή τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Π.Κ Γιάννη Ζαϊμάκη

Η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, συνεχίζεται με την τέταρτη ομιλία την Τετάρτη 3 Απριλίου, με ομιλητή τον Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέα Γιάννη Ζαϊμάκη.


Τα ιδιαίτερα τοπικά αναπτυξιακά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Βενεράτου, Δαφνών, Αυγενικής, Κερασσίων και Σίβας στην 3η συνάντηση για την ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου

Η ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου και των οικισμών του Δήμου Ηρακλείου, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς προκειμένου να γίνει πράξη ο σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, είναι ο βασικός στόχος των συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Πασχαλινές λαμπάδες για τα παιδιά που φιλοξενεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η του Δήμου Ηρακλείου

Χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούν οι δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα σκορπίσουν τα μέλη των επτά Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η.) του Δήμου Ηρακλείου κατασκευάζοντας Πασχαλινές λαμπάδες οι οποίες θα τους δοθούν το Πάσχα.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 - 31 Μαρτίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Στέλα Αρχοντάκη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

 

Με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ενδοχώρα του
Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε με την
επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού
Σταυρού και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βούλα Γεωργάκη το πρωί
της Παρασκευής 29/3.

Με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε με την επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βούλα Γεωργάκη το πρωί της Παρασκευής 29/3.

 

Παράτασης προθεσμίας για την έκδοση αδειών χρήσης κοινοχρήστων χώρων λόγω των τραπεζικών αργιών

Σύμφωνα με την 50/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου πρέπει να εκδοθούν έως 31/03/2024 με τις παρακάτω επιλογές:

1. Για ποσά έως 200,00€ καταβάλλεται εφάπαξ

2. Για ποσά άνω των 200,00€ μπορεί να καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε καταβάλλοντας το 30% του τέλους έως και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/06 , 31/08 και 30/11 του έτους 2024.

Σύμφωνα με την 50/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι άδειες χρήσης
κοινόχρηστου χώρου πρέπει να εκδοθούν έως 31/03/2024 με τις παρακάτω επιλογές:
1. Για ποσά έως 200,00€ καταβάλλεται εφάπαξ
2. Για ποσά άνω των 200,00€ μπορεί να καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%
είτε καταβάλλοντας το 30% του τέλους έως και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις
στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/06 , 31/08 και 30/11 του έτους 2024.

 

 

Πράσινο φως και από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (video)

Εγκρίθηκαν και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου οι όροι του δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έπειτα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού, κατά τη συνεδρίασή του της 28ης Μαρτίου.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου «Ιχνογραφίες»

Την έκθεση ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου, «Ιχνογραφίες», που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα της γνωστής ζωγράφου.

Mitato Sessions «Το Τσεμπέρι» στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

 

"Κάποια αντικείμενα κρύβουν ιστορίες. Είναι φορτωμένα με μνήμες και συναισθήματα.  Αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων που τις έζησαν, ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν."   Το Mitato Sessions αποτελεί μία ιδέα καταγραφής τοπικών ιστοριών και ανάδειξης νέων μουσικών πειραματισμών.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Ηλία Λυγερό

Σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον πρώην επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου Ηλία Λυγερό.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον νέο Διοικητή της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σπανουδάκη

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον νέο Διοικητή της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σπανουδάκη το πρωί της Τετάρτης 27/3.

Μαθήματα που σώζουν ζωές στο τρίτο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Μαθήματα ζωής που μπορεί να σώσουν ανθρώπους, έλαβαν όσοι παρακολούθησαν το τρίτο κατά σειρά σεμινάριο  Πρώτων βοηθειών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ».

Η προσωρινή στέγαση του Ευρωπαϊκού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στο επίκεντρο σύσκεψης

Το ζήτημα της προσωρινής στέγασης του Ευρωπαϊκού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου το οποίο αυτό τον καιρό φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/3.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 30.03.2024

Το Σάββατο 30/03/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Στην τελική ευθεία η οργάνωση διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο Ηράκλειο – Απανωτές συσκέψεις Δήμου Ηρακλείου με φορείς της πόλης

Με στόχο την καλύτερη αρτιότερη και με ασφάλεια διεξαγωγή  της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας  στο Ηράκλειο την Πέμπτη 18 Απριλίου, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων «PARIS 2024», πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, συνεχείς συσκέψεις της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και του ΑΑΗ  ΑΕ ΟΤΑ με φορείς της πόλης και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου(Μποδοσάκειο) δημιούργησαν εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση στο δρόμο έξω από το σχολείο

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus οργάνωσε 2ήμερο φεστιβάλ δράσεων σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα των μαθητών, επιλέγοντας το  2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου(Μποδοσάκειο), προκειμένου να υλοποιηθεί στον δρόμο έξω από το σχολείου (οδός 1878) μια ειδική και καινοτόμος παρέμβαση «Asphalt Art». 

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 98 με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

      Ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα συνίσταται στο γεγονός ότι, ένεκα αδυναμίας ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 για να μπορέσει να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση των υποχρεώσεών του και αφού αποφασίστηκε δυνάμει της με αριθμό 78/29-02-2024 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου η ανάγκη να συνομολογηθεί δάνειο ισοσκελισμού σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4325/2015 ύψους 26.987.420,40 € για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και αφού παραπέμφθηκε το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή ώστε να ενεργήσει στα πλαίσια των νομίμων αρμοδιοτήτων της, αφού η Δημοτική Επιτροπή ενήργησε τα δέοντα και αφού παρελήφθη η σχετική προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ακολούθησε η με αριθμό 94/13-03-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έγινε δεκτή η πρόταση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποφασίστηκε η υποβολή αίτησης προς αυτό για την χορήγηση του προαναφερθέντος δανείου, η Δημοτική Επιτροπή δυνάμει της με αριθμό 118/26-03-2024 αποφάσεώς της εισηγείται την αποδοχή των όρων του Δ.Σ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την χορήγηση δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου οικ. έτους 2024.

 

  http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2028-03-2024.pdf

 

Εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή οι όροι της ανοιχτής χρηματοδοτικής γραμμής του Δήμου Ηρακλείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή, η εισήγηση του Δημάρχου
Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού αναφορικά με τους όρους του
δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή, η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού αναφορικά με τους όρους του δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024. 

 

Θετική αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για παράταση λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου μέχρι το τέλος του ‘24

 

Σε μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου
Υλικού Ηρακλείου (ΚΔΑΥ), με την συμμετοχή του υπεύθυνου του Τμήματος
Marketing & Επικοινωνίας με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής
Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η πρόταση του Δημάρχου Αλέξη
Καλοκαιρινού για παράταση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ μέχρι το τέλος του 2024,
έτυχε θετικής υποδοχής.

Σε μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου (ΚΔΑΥ), με την συμμετοχή του υπεύθυνου του Τμήματος Marketing & Επικοινωνίας με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η πρόταση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για παράταση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ μέχρι το τέλος του 2024, έτυχε θετικής υποδοχής.

 

Εγκαίνια έκθεσης της Μαρίας Στεφανουδάκη με τίτλο «Ακολουθώντας τα ίχνη της»

Η ατομική έκθεση της Μαρίας Στεφανουδάκη με τίτλο «Ακολουθώντας τα ίχνη της» παρουσιάζεται, από την Τρίτη 26 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ερωτηματολόγιο από το Δήμο Ηρακλείου για τα προβλήματα μετακίνησης των Δημοτών στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας με τίτλο ΕΙΤ Challenge My City και SPINE –HORIZON απέστειλε επιστολή σε Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του Ηρακλείου, όπως την Περιφέρεια, τα Πανεπιστήμια, το Αστικό ΚΤΕΛ, τον ΕΦΚΑ κ.α, προκειμένου να αναρτηθεί στους χώρους τους αφίσα η οποία  παραπέμπει στη συμπλήρωση ερωτηματολογίου με κωδικό γρήγορης ανταπόκρισης (QR Code) και το οποίο  απευθύνεται στους Δημότες της πόλης.

 

Δωρητής οργάνων σώματος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Μήνυμα ζωής εξέπεμψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοινώνοντας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στην εκδήλωση της 1ης καμπάνιας για τη Δωρεά Οργάνων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που ξεκίνησε το Σάββατο 23 Μαρτίου από το Ηράκλειο, ότι κατέθεσε δήλωση συγκατάθεσης για να γίνει δωρητής οργάνων σώματος μέσω του gov.gr, εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε και το συνολικό αριθμό των δωρητών οργάνων στην Ελλάδα που ανέρχεται σε 32.328, καθώς αυτός είναι ο αύξων αριθμός που του παρουσίασε το σύστημα με την κατάθεση της δικής του δήλωσης.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις της την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τις νέες εκδόσεις της παρουσιάζει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.30 στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεών της, στον ισόγειο χώρο του Μεγάρου Αχτάρικα.

Με επιτυχία το σεμινάριο που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης «Προσφορά στο Συνάνθρωπο»

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου το σεμινάριο για «Στιγμές Χαλάρωσης - Αυτοσυγκέντρωσης – Διαλογισμού»  που οργάνωσε η Αντιδημαρχία  Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης με θέμα «Προσφορά στο Συνάνθρωπο».

Το σεμινάριο που έλαβε χώρα στην αίθουσα των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού είχε ομιλήτρια τη Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης Μαριλένα Χαχλιούτη και είχε ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες για μία καλύτερη ζωή.

Έκθεση Ζωγραφικής Αγγέλας Βορεάδου με τίτλο «Ιχνογραφίες» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου «Ιχνογραφίες» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της  Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου. 

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018, την Εγκύκλιο 488/25-4-2023 του Υπ.Εσωτερικών, και των άρθρων 8 και 9 του Ν.5056/2023 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την καθιέρωση της 22ας Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην εκστρατεία «Ώρα της Γης»- Το Σάββατο 23 Μαρτίου θα σβήσουν τα φώτα της Λότζια

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της παγκόσμιας εκστρατείας «Ώρα της Γης», που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου. Για το 2024 «η Ώρα της Γης» είναι αφιερωμένη  στα δάση, στις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας τους. Η Περιβαλλοντική Οργάνωση καλεί τους πολίτες να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Πράσινο φως από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή προς τον Δήμο Ηρακλείου

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων η ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή προς τον Δήμο Ηρακλείου, ύψους 26.987.420,40 ευρώ, όπως ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό ο Πρόεδρος του Τ.Π.&Δ. Δημήτρης Σταμάτης.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στα πλαίσια της δράσης «Προσφορά στο Συνάνθρωπο» σε συνεργασία με Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου και την Εθελοντική Ομάδα «Άπνους».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου 2024 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23 – 24 Μαρτίου 2024 και για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι Φιλαρέτη Χρονάκη – Δαφέρμου. 

Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Νέα Αλικαρνασσό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τις καθιερωμένες τιμές θα εορταστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου όπως προέκυψε από την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, παρουσία των Αντιδημαρχών Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανόλη Χαιρέτη, το πρωί της Πέμπτης 21/3.

Επαναλειτουργία Παγκρητίου Σταδίου από την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Το Παγκρήτιο Στάδιο θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία του από αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους των Μηχανικών του Δήμου Ηρακλείου για την ασφάλεια αθλητών και επισκεπτών

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 23.03.2024

Το Σάββατο 23/03/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 22/3 έως την Πέμπτη 28/3 συνοπτικά:

Αγία Τριάδα: Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό η σύμβαση υπογειοποίησης των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Δελημάρκου

 

Τη σύμβαση που ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της
οδού Δελημάρκου στην Αγία Τριάδα, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης
Καλοκαιρινός.

Τη σύμβαση που ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της οδού Δελημάρκου στην Αγία Τριάδα, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Η αναβάθμιση και ομαλή λειτουργία της ανακύκλωσης στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών του Αλέξη Καλοκαιρινού

Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 21/3 ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός.

Η θεατρική παραγωγή «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η θεατρική παραγωγή «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

 

Ηράκλειο η Πόλη που μαθαίνει: Συμμετοχή στα διαδικτυακά σεμινάρια που οργανώνει το Ινστιτούτο Δια Βίου μάθησης της UNESCO

Ένα ευρύ πεδίο θεμάτων που σχετίζονται με την μάθηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, εστιάζοντας στο πώς αυτή επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες, θα καλύψουν τα διαδικτυακά σεμινάρια που οργανώνει το Ινστιτούτο Δια Βίου μάθησης της UNESCO και στα οποία συμμετέχει το Ηράκλειο ως  πόλη μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Πόλεων Μάθησης του Οργανισμού.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η ομιλία «Μικρές ιστορίες της πόλης» με θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Θεοτοκόπουλος” της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης η 3η κατά σειρά ομιλία “Μικρές ιστορίες της Πόλης” με θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου».

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο»

Με τον Μανώλη Θαλασσινάκη και τον Αδάμ Φρογάκη από την ομάδα «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στα πλαίσια της ενεργούς στήριξης του εθελοντικού κινήματος και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, το πρωί της Τετάρτης 20/3.

Αλέξης Καλοκαιρινός: Καμία ανοχή στις παραβατικές συμπεριφορές που διαταράσσουν την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα ότι παραβατικές συμπεριφορές που διαταράσσουν την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης δεν είναι ανεκτές και ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και κανονισμοί, έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε σήμερα με τα μέλη του Συλλόγου «Ποιότητα Ζωής».

Η ανάπλαση της λ. Καλοκαιρινού στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με επιχειρηματίες της περιοχής

Για το θέμα της ανάπλασης της λεωφόρου Καλοκαιρινού, η οποία εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με επιχειρηματίες της περιοχής.

Το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο επιλέγουν επαγγελματίες αθλητές, αθλήτριες και ομάδες του εξωτερικού για την προετοιμασία τους

Το Ηράκλειο εκτός από τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων Πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του, αποτελεί και πόλο έλξης για την προετοιμασία Αθλητών και ομάδων από το εξωτερικό καθώς διαθέτει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα 47 χιλιάδες νέα ψηφιακά υδρόμετρα υψηλής ακρίβειας της ΔΕΥΑΗ

Με στόχο τη διαφύλαξη του υδατικού πόρου, την μείωση του μη τιμολογούμενου νερού και τον εντοπισμό διαρροών που μέχρι τώρα επιβάρυναν τους καταναλωτές, έχει ξεκινήσει από την ΔΕΥΑΗ η αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με νέας τεχνολογίας, τα οποία θα καταγράφουν την κατανάλωση του νερού ψηφιακά.

Συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου για την πρόκριση στο σχολικό Final 4 από τον Δήμο Ηρακλείου

Συγχαρητήρια επιστολή προς το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου για την πρόκριση της ομάδας βόλεϊ στο Final 4 του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου, απέστειλε εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης.

Κέφι και διασκέδαση στα κούλουμα του Δήμου Ηρακλείου

Με κέφι, πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, μουσική και χορό υποδέχθηκαν την Σαρακοστή οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες στον Καράβολα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

«Μικρές ιστορίες της πόλης» με την 3η ομιλία που θα έχει θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου»

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η τρίτη ομιλία έχει το ενδιαφέρον θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου».

Δεύτερος ο Δήμος Ηρακλείου Πανελλαδικά στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης

Η  καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί  εδώ και δέκα χρόνια ανάμεσα στο Δήμο Ηρακλείου και την εταιρεία που διαχειρίζεται τους μωβ κάδους ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας RECYCOM κ.Βαγγέλη Αράπη, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Πρώτη συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας με τους εργαζόμενους των Βρεφονηπιακών σταθμών (πρώην ΔΟΠΑΦΜΑΗ) που εντάσσονται στο Δήμο Ηρακλείου

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, η πρώτη συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη με το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου(πρώην ΔΟΠΑΜΦΑΗ). Πρόκειται για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, των συνολικά 21 παιδικών δομών οι οποίοι υπαγόταν στον Οργανισμό που καταργήθηκε και τώρα εντάσσονται εργασιακά, στο Δήμο Ηρακλείου.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Ούγγρο Πρέσβη στην Ελλάδα Erik Haupt

Τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Erik Haupt υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω, το μεσημέρι της Παρασκευής 15/3.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου η ισχυρή Ανάπτυξη της Υπαίθρου και των Οικισμών - Συνάντηση στον Προφήτη Ηλία

Με γοργούς ρυθμούς γίνεται πράξη το όραμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου και των οικισμών του Δήμου, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις, για την αναζωογόνηση του αγροτικού τομέα, της επιχειρηματικότητας, των υποδομών, του πολιτιστικού αποθέματος και την οικιστική αναγέννηση.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου του ΕΣΔΑΚ ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην έδρα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ηρακλείου και νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξης Καλοκαιρινός, για την διαδικασία παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ζαχαρία Καλογεράκη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου 2024 και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαρτίου 2024 και για την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Μανόλης Χαιρέτης.

 

 


Γέμισε με «Πράσινους Ήρωες» από το 46ο Δημοτικό Σχολείο το γραφείο του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού

Μια, εκτός προγράμματος, ευχάριστη επίσκεψη είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός από τους μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Σώζουμε τη γη».

Συνεχίζονται οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής για μαθήτριες και μαθητές από την Δημοτική Αστυνομία

Συνεχίζονται οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής για μαθήτριες και μαθητές από την Δημοτική Αστυνομία, με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη σωστής κυκλοφοριακής αγωγής.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Ασλάνη

Με τον πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Ασλάνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός το μεσημέρι της Πέμπτης 14/3.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου από την Παρασκευή 15/3 έως την Πέμπτη 21/3

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?». Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 15/3 έως την Πέμπτη 21/3 συνοπτικά:

Με μεγάλη επιτυχία ο φιλανθρωπικός αποκριάτικος χορός της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος φιλανθρωπικός χορός της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 8 Μαρτίου.

Σεμινάριο για στιγμές χαλάρωσης, αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στα πλαίσια της δράσης «Προσφορά στον Συνάνθρωπο» διοργανώνει σεμινάρια με ελεύθερη συμμετοχή για στιγμές Χαλάρωσης, Αυτοσυγκέντρωσης και Διαλογισμού με στόχο να βοηθήσει τον άνθρωπο να είναι χαρούμενος και να δημιουργήσει νέες δυνατότητες για μια καλύτερη ζωή.

Ένα βήμα πιο κοντά η ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Αλέξη Καλοκαιρινού για την υποβολή αίτησης του Δήμου Ηρακλείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, για τη χορήγηση δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 ύψους 26.987.420,40 ευρώ, κατά την έκτακτη, μονοθεματική συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου.

Ομόφωνα Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και την ομόφωνη εκλογή του στην θέση του Προέδρου του Συνδέσμου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Συναυλία με τα Καντινέλια στο Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία με τα Καντινέλια, η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στα πλαίσια του  Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Παγώνει την κοινοποίηση των προστίμων αυθαιρέτων και αναζητά λύση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Την απόφαση να παγώσει η κοινοποίηση προστίμων σε ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων και να ζητήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μια τελευταία ρύθμιση τακτοποίησης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, έπειτα από συνάντηση που είχε με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου μας ο Οργανισμός Ηράκλειο»

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο Μ.Α.Ε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Τετάρτη 13 Μαρτίου

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα  στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») την Τετάρτη  13   Μαρτίου  2024  και ώρα  19:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 98 με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 16.03.2024

Το Σάββατο 16/03/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Παγώνει την κοινοποίηση των προστίμων αυθαιρέτων και αναζητά λύση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Την απόφαση να παγώσει η κοινοποίηση προστίμων σε ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων και να ζητήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μια τελευταία ρύθμιση τακτοποίησης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, έπειτα από συνάντηση που είχε με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Επιτυχημένη η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο περίπτερο του ΕΟΤ στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2024.

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2024 της Κυριακής 7 Απριλίου

Το RUN GREECE, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις πανελλήνιας εμβέλειας, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 7 Απριλίου 2024. Διοργανωτές του αγώνα είναι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Εργασίες ανακατασκευής τμήματος της οδού Τίτου Γεωργιάδου από την Τετάρτη 13 Μαρτίου

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν  εργασίες ανακατασκευής  τμήματος της οδού   Τίτου Γεωργιάδου το οποίο έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά μετά από βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ. Η ανακατασκευή θα γίνει στα πλαίσια του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 1η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Δια Γυναικός» από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και την 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου

Βραβεύσεις γυναικών, ομιλίες και άφθονη μουσική περιλάμβανε η επιτυχημένη εκδήλωση «Δια Γυναικός» η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω.

Έκθεση για τα 100 χρόνια του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη FRANCO ZEFFIRELLI – Απόψε τα εγκαίνια με προβολή ταινίας

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη FRANCO ZEFFIRELLI , πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου έως και το Σάββατο 16 Μαρτίου έκθεση που περιλαμβάνει πρωτότυπα πόστερ και αφίσες με τα έργα του.

Πράσινο φως από τη Δημοτική Επιτροπή για την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Δεκτή κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή έγινε η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού για τη σύναψη δανείου του Δήμου Ηρακλείου που θα λειτουργεί ως ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Επίσκεψη σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνοδεία Χορωδίας

Τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος» επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλαρέτη Δαφέρμου-Χρονάκη με τη συνοδεία της Χορωδίας της Αγίας Τριάδας την Πέμπτη 29-02-2024.

1.500.000 ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για τα σχολικά κτήρια

 Με το ποσό του 1.500.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη του κόστους απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης ζημιών σε σχολικά κτήρια.

Κέντρο Διασκεδαστικών Απίθανων Παιχνιδιών στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στη Βιβλιοθήκη της Βικελαίας για να συναντήσουν τους μικρούς της φίλους, κυρίως μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς την Τσικνοπέμπτη το Ηράκλειο - Πλούσιες εκδηλώσεις που συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι

Mε κέφι, χορό και στο κλίμα της αποκριάς, μικροί μεγάλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο κέντρο της πόλης από το πρωί έως το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η εκδήλωση στις «Μικρές ιστορίες της πόλης» με ομιλητή το Νίκο Ψιλάκη

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η ομιλία του συγγραφέα, δημοσιογράφου και ερευνητή κ. Νίκου Ψιλάκη με το ενδιαφέρον θέμα: «Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς».

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το «Καστρινό Καρναβάλι» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Κυριακή 10 Μαρτίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού διοργανώνει το «Καστρινό Καρναβάλι» την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Στο Δήμο Ηρακλείου τα Ενετικά Τείχη!

Πράσινο φως και για τα Νεώρια όπου το επόμενο δίμηνο αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης - Αλέξης Καλοκαιρινός: «Με εντατική και συστηματική δουλειά κεφαλαιοποιήσαμε προσπάθειες ετών»

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Οριστικά αποτελέσματα για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα

Απόφαση οριστικών αποτελεσμάτων ελέγχου δικαιολογητικών και μοριοδότησης των αιτήσεων για τους συμμετέχοντες της αριθμ. 403233/28.11.2023 προκήρυξη/πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα σε λαϊκές αγορές των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με αρ. 14 παρ.1 δ Ν. 4849/2021. ( ΑΔΑ: ΨΨ8Ρ7ΛΚ-ΤΜΑ).

Τσικνοπέμπτη με δράσεις από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στα πλαίσια των Αποκριάτικων δράσεων σε συνεργασία με  σπουδαστές της Δραματικής Σχολής "ΝΟΤΟΣ" παρουσιάζει στους Δρόμους του Ηρακλείου ""μασκαράδες" με κοστούμια από τη Βενετσιάνικη συλλογή του!

Ο Μάνος Παπαδάκης συναντά την Μιρέλα Πάχου στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ο Μάνος Παπαδάκη με αφορμή το 8ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» (2023) συνάντησε επί σκηνής την μοναδική Μιρέλα Πάχου! Η συναυλία που ενθουσίασε το κοινό, είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Κέντρο Διασκεδαστικών Απίθανων Παιχνιδιών στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στη Βιβλιοθήκη για να συναντήσουν τους μικρούς της φίλους, κυρίως μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Ανάγνωση, δραματοποίηση, διάβασμα και κουβέντα. Γνωρίζοντας τα άγρια ζώα, την κατοικία τους, τον βασιλιά των πουλιών, τον καλότροπο παπαγάλο, την ιστορία της Χιονάτης και του πρίγκιπα, καθώς και τον ευφάνταστο κόσμο της αγαπημένης των παιδιών, Λιλιπούπολης!
Όλα αυτά, σε κουκλοθεατρικές δράσεις και φυσικά στο χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννη Παναγόπουλο

Τη στήριξη του προς τα αιτήματα της Γ.Σ.Ε.Ε. εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Γιάννη Παναγόπουλο. 

Αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστου χώρου για εμπορική δραστηριότητα μέχρι 31 Μαρτίου 2024

05/03/2024                                 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την έναρξη του έτους 2024 όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης για εμπορική δραστηριότητα, έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση έως 31/03/2024 για να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης , όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν.1080/80.

Σύμφωνα με την 50/2024 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  το τέλος κοινόχρηστου χώρου για ποσά έως 200,00€ καταβάλλεται εφάπαξ ενώ για ποσά άνω των 200,00€ μπορεί να καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε καταβάλλοντας το 30% του τέλους έως 31/03/2024 και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/06 , 31/08 και 30/11 του έτους 2024.

Οι συναλλαγές άνω των 100,00€ γίνονται μόνο με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ελέγχου Προσόδων του Δήμου , και  στα εξής τηλέφωνα ( 2813409138,  2813409426, 2813409434 ).

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και μέσω των υπηρεσιών της, υλοποιεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων και των ανισοτήτων λόγω φύλου.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα με τίτλο «Δια γυναικός» την διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η 4 η Δημοτική Κοινότητα

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και στο πλαίσιο του εορτασμού η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η 4 η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 8 του μήνα εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα με τίτλο «Δια γυναικός».

Αναπλάθοντας το κλίμα της παλιάς καστρινής Αποκριάς

Αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου, παραμονή της Τσικνοπέμπτης, η δεύτερη στη σειρά διάλεξη του κύκλου «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, με ομιλητή τον Νίκο Ψιλάκη και θέμα τον διαχρονικό εορτασμό της καστρινής Αποκριάς.

Αποκριάτικος χορός με φιλανθρωπικό σκοπό από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου

Αποκριάτικο χορό με φιλανθρωπικό σκοπό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων

Σε μια λαμπρή τελετή εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 4/3, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ευγενίου και του Επισκόπου Απαμείας Παϊσιου Λαρεντζάκη, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη.  

«Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς» με το Νίκο Ψιλάκη στις «Μικρές ιστορίες της πόλης»- 2η ομιλία

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η δεύτερη ομιλία με το ενδιαφέρον θέμα: «Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς», μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, με ομιλητή το συγγραφέα, δημοσιογράφο και ερευνητή κ. Νίκο Ψιλάκη.

Στη μεγαλύτερη Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin ο Δήμος Ηρακλείου

Στη μεγαλύτερη έκθεση υπηρεσιών για την ταξιδιωτική βιομηχανία και το κεντρικό  φόρουμ επικοινωνίας και μάρκετινγκ για τον παγκόσμιο τουρισμό,  την  World’s Leading Travel Trade Show®, ITB Berlin συμμετέχει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Ο δημοτικός οδοφωτισμός στο επίκεντρο αυτοψίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του κατάλληλου οδοφωτισμού σε κάθε σημείο της πόλης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε εκτεταμένη αυτοψία σε κεντρικές οδούς και συνοικίες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη και τον προϊστάμενο του αντίστοιχου τμήματος Μανόλη Αρχαύλη.

Εργασίες κλαδέματος ευκαλύπτων στην οδό Παναγία Μαλεβή (Πολεοδομική Ενότητα ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ)

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί τη Δευτέρα και την  Τρίτη 4 και 5 Μαρτίου 2024 από τις 08:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ, σε προγραμματισμένες εργασίες κλαδεμάτων υψηλών δέντρων (Ευκαλύπτων) που βρίσκονται στην οδό Παναγία Μαλεβή στην πολεοδομική ενότητα ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

 

 

Εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Εκ γυναικός τα κρείττω…» τη Δευτέρα 4 Μαρτίου

 Εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο  «Εκ γυναικός τα κρείττω…» διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Ισότητας, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλειας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Προετοιμασία της εικαστικής έκθεσης Reflections - Αντανακλάσεις του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων που θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα.

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τη συνέχιση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες Δημότες

Την ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων στο Δήμο Ηρακλείου για το οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες, επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για το Run Greece 2024

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού Run Greece Ηράκλειο 2024, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το Ηράκλειο, οι διοργανώσεις στίβου που μπορεί να φιλοξενήσει, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε σήμερα Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και στελέχη του Συνδέσμου από Αθήνα και Κρήτη

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο συντονισμός της δράσης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 29/2 στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω. Στη σύσκεψη την οποία χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδημάρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραντινός, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Κρήτης Μιχάλης Σεληνιωτάκης καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο μετατρέπεται σε πόλη με μηδενικά απόβλητα»

Ένα έργο της ΔΕΥΑΗ με πολλαπλά οφέλη που ενισχύει την «πράσινη» ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, δίνει ώθηση στον πρωτογενή τομέα, διαφυλάσσει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντά του και δυναμώνει την αναπτυξιακή του προοπτική, η «Προσθήκη Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Ηρακλείου Ηρακλείου και Αξιοποίηση της εκροής για άρδευση», ξεκινάει να υλοποιείται.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος), τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ., με
τηλεδιάσκεψη

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για δάνειο ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου

Διαπιστώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 δεν είναι ισοσκελισμένος, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε έκτακτη συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης 29/2, ενέκρινε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την λήψη δανείου ισοσκελισμού και άναψε το πράσινο φως στη Δημοτική Επιτροπή για να ζητήσει τις σχετικές προσφορές.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 02 - 03 Μαρτίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση σε φορείς και συλλόγους καθώς και σε εμπειρογνώμονες δημότες/δημότισσες, όπως προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να συμμετέχουν ως μέλη στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

 

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 04-03-2024.

       Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα   04    Μαρτίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2004-03-2024.pdf

Αρχεία

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο επίκεντρο σύσκεψης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Συνάντηση εργασίας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τους μελετητές Σωτήρη Λιάρο, Σοφία Μυλωνά, Γιώργο Πετράκη και Γιώργο Αλεξάκη καθώς και με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη.

Επιχείρηση «Καθαρή Πόλη»: Ξανά σε χρήση οι μηχανοκίνητες σκούπες και το ευέλικτο ρυμουλκούμενο πιεστικό όχημα

Την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία της μηχανοκίνητης σκούπας καθαρισμού και του μικρού ρυμουλκούμενου πιεστικού οχήματος που βγήκαν ξανά στους δρόμους του Ηρακλείου, είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολουθώντας τη λειτουργία τους μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή

Με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στο γραφείο του στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω.

Η Θεατρική Εικαστική Performance «Νατάλ» στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η θεατρική εικαστική Performance «Νατάλ» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό  πραγματοποίησε  σήμερα ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Calcoen.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα  στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») την Πέμπτη  29  Φεβρουαρίου  2024  και ώρα 18:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 98 με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα συνίσταται στο γεγονός ότι, ένεκα αδυναμίας ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 για να μπορέσει να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση των υποχρεώσεών του υφίσταται ανάγκη να συνομολογηθεί δάνειο ισοσκελισμού σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4325/2015 ύψους 26.987.420,40 € ποσό που υπολείπεται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού με αποκλειστικό σκοπό την χρηματοδότηση των χρεών του, τα οποία προέρχονται από πάσης φύσεως δαπάνες και να παραπέμψει το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή ώστε να ενεργήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές ορίζονται στην παρ. ιβ) του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.

   http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2029-02-2024.pdf

Τη σύναψη δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου, εισηγείται η Δημοτική Επιτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Με την έγκριση, κατά πλειοψηφία, του ελλειμματικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 και την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για σύναψη δανείου ισοσκελισμού και εξουσιοδότησή της για τις περαιτέρω ενέργειες, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου.

Παγκρήτιο Στάδιο: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των τμημάτων του στεγάστρου που είχαν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης των προβληματικών τμημάτων του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου, που είχε υποστεί ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για την κάλυψη της Καρναβαλικής παρέλασης του Δήμου Ηρακλείου

Παρατείνεται η ανοιχτή πρόσκληση προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που επιθυμούν να καλύψουν την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 10/3 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

30.000 κυβικά νερού ανά ημέρα για άρδευση από την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων

Ένα καθοριστικό έργο στον τομέα της άρδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, της ανάπτυξης αστικών χώρων πρασίνου, αλλά και της ενίσχυσης συνθηκών κυκλικής οικονομίας στο Δήμο Ηρακλείου, αρχίζει να υλοποιείται.

Πρωτοπορεί Πανελλαδικά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου προσφέροντας τηλεεκπαίδευση σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο παρέχει δωρεάν διδασκαλία από εθελοντές καθηγητές, σε μαθητές και μαθήτριες που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους ενισχύσουν πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ προσφέρει και διδασκαλία και σε άλλες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Καθαριότητα και ανταποδοτικές υπηρεσίες στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιδημάρχου Νίκου Γιαλιτάκη με τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου και του ΒΙΟ.ΠΑ Μαλάδων

‘Όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες τόσο στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου όσο και στο Βιοτεχνικό Πάρκο Φοινικιάς-Μαλάδων συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Στον Άγιο Μύρωνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Νέου Κύκλου επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024

Τα αναπτυξιακά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Μύρωνα, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Πυργούς, Πενταμοδίου, Πετροκέφαλου, Βουτών και Σταυρακίων, τέθηκαν επί τάπητος στην πρώτη συνάντηση του νέου κύκλου επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μύρωνα.

Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής για μαθήτριες και μαθητές από την Δημοτική Αστυνομία

Με στόχο να γνωρίσουν οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει ένα νέο κύκλο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/2/2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκρητίου Σταδίου.

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 του Δήμου Ηρακλείου από τη Δημοτική Επιτροπή

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2024 από την Δημοτική Επιτροπή, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/2 υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Επίσκεψη των Αντιδημάρχων Παιδείας και Τεχνικών Έργων σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ηρακλείου

Επίσκεψη στο 11ο Γενικό Λύκειο το 5ο Γυμνάσιο και το 46ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης και Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου.

Η διαδημοτική συνεργασία για τα αδέσποτα ζώα στο επίκεντρο συνάντησης Αλέξη Καλοκαιρινού – Ζαχαρία Δοξαστάκη

Η διαδημοτική συνεργασία στη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας των Δημάρχων Ηρακλείου και Χερσονήσου, Αλέξη Καλοκαιρινού και Ζαχαρία Δοξαστάκη αντίστοιχα, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ρένας Παπαδάκη - Σκαλίδη και του κτηνιάτρου Μανόλη Σουρανάκη.

Αποκριάτικο θεατρικό παιχνίδι με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στη Λότζια

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Θέατρο ημέρας - σχολή θεατρικού παιχνιδιού Κρήτης <ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΕΤΣΗΣ> οργανώνει θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5 ως 10 ετών την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στο αίθριο της Λότζια με ελεύθερη είσοδο.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για το Μάνο Χατζιδάκι στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «Μικρές ιστορίες της πόλης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η πρώτη από μια σειρά διαλέξεων με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Aντώνης Περισυνάκης.

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικού Συμβουλίου

 

        Σύμφωνα με το άρθρο 67 Α του Ν. 3852/2010, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την 26-02-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η δημοτική αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

         Οι προσκαλούμενοι με την παρούσα (Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων) μπορούν να υποβάλλουν ένα θέμα ο καθένας προς συζήτηση, μέχρι το αργότερο την 22α Φεβρουαρίου 2024.

       Εις την περίπτωση που τα θέματα που θα προταθούν εμπροθέσμως και προσηκόντως από δημοτικούς συμβούλους υπερβαίνουν τα δέκα (10), ή αυτά που θα προταθούν από Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων υπερβαίνουν τα δύο (2), τα θέματα που θα εγγραφούν τελικά στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν, θα προκύψουν μετά από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης από το προεδρείο. Από τα θέματα της συνεδρίασης μέχρι τρία (3) θέματα, πρέπει να αποτελούν πρόταση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Αν έχουν προταθεί περισσότερα από τρία (3) θέματα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, διενεργείται κλήρωση.

       Σας γνωρίζουμε ότι : Κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση α) απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, β) δεν λαμβάνονται αποφάσεις, γ) για την έναρξη και διεξαγωγή της δεν είναι απαραίτητο να συντρέχει η απαιτούμενη απαρτία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 67 παρ. 10 του ν. 3852/ 2010.

        Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η παρουσία του Δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου ή του προέδρου νομικού προσώπου είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει εγγραφεί θέμα της αρμοδιότητάς τους στην ημερήσια διάταξη.


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2026-02-2024.pdf

 

Ανοιχτή πρόσκληση προς ραδιοφωνικούς σταθμούς για την κάλυψη της Καρναβαλικής παρέλασης του Δήμου Ηρακλείου

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που επιθυμούν να καλύψουν την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 10/3, απευθύνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

 

Σε ισχύ το πρόγραμμα παροχής πρωινών γευμάτων μαθητών από το Δήμο Ηρακλείου

Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα χορήγησης πρωινών γευμάτων σε μαθήτριες και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής με τον Χάρη Φασουλά στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Ο Χάρης Φασουλάς στους πρόποδες του Ψηλορείτη» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Αυτό είναι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των Δημοτών και με γνώμονα τη διαφάνεια σε κάθε πτυχή και διαδικασία, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός παρουσίασε τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου, τα οποία δεν επιτρέπουν τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του 2024, μαζί με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Δήμου Ηρακλείου.

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου, στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή της νέας Δημοτικής Αρχής και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων - Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Πρώτη συνεδρίαση με νέα σύνθεση για την Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 13.00 η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου με τη νέα σύνθεσή της, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 24.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συνεχίζονται τα έργα τοποθέτησης νέου αγωγού και αποκατάστασης τομών οδοστρώματος από τη ΔΕΥΑΗ στα Δειλινά

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα 21 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου θα συνεχίσουν να γίνονται εργασίες εκσκαφής κι αποκατάστασης για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, καθώς και αποκαταστάσεις τομών στις οδούς Ολυμπιονικών και Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών.

Συνεχίζονται τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών με ελεύθερη συμμετοχή από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 από τις 16:00-18:30 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου και έλεγχος των δένδρων στα Καμίνια

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου μετά τη χθεσινή αποκοπή δέντρου στην οδό Καντάνου στην περιοχή των Καμινίων.

Αυτοψία στο σημείο εγκατάστασης των νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στη λ. Σοφοκλή Βενιζέλου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σε αυτοψία στο σημείο εγκατάστασης των νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη το πρωί της Τρίτης 20/2.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου υποστηρίζει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Ψήφισμα υπέρ της προστασίας και της ανάπτυξης των δημοσίων πανεπιστημίων εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 19/2. 

Έρχονται 100 νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στις περιοχές Μπεντεβή, Κηπούπολης, Κνωσσού, πάρκου Ερυθραίας, Άγιου Κωνσταντίνου, Μασταμπά και Ατσαλένιου.

Εργασίες τοποθέτησης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ στην λ. Ικάρου στη Νέα Αλικαρνασσό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα 22 Φεβρουαρίου έως 07 Απριλίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Λ. Ικάρου, από την συμβολή Δημ. Κασαπάκη (Εθνική Τράπεζα) έως τη διασταύρωση με την οδό Σταδίου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Για τον Μάνο Χατζηδάκι η πρώτη διάλεξη των «Μικρών ιστοριών της πόλης»

Ξεκινάει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα η σειρά διαλέξεων με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Νέος Κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων για την εξωστρέφεια της αγροτικής οικονομίας στην Ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Στον Άγιο Μύρωνα στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση του Νέου Κύκλου επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Εξωστρέφεια αγροτικής οικονομίας Ηρακλείου» μεταξύ Δήμου και Α.Ο.Τ.Α «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.».

Ενημέρωση του Υπουργού Αθλητισμού από τον Δήμαρχο Ηρακλείου για το οξύ πρόβλημα στο Παγκρήτιο Στάδιο

Αξιοποιώντας την παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στο Ηράκλειο, στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» για τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός άδραξε την ευκαιρία και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Θεατρικό παιχνίδι με ελεύθερη συμμετοχή για ενήλικες από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου

Κύκλο συναντήσεων Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες διοργανώνει κάθε Δευτέρα βράδυ η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

 

«Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και κοινά προβλήματα»

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΠΕΔ Κρήτης

«Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και κοινά προβλήματα»

 

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Σύλλογο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Ηρακλείου

Κρίσιμα θέματα για την λειτουργία της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου συζήτησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Μιχάλη Κονσολάκη και το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κληρονόμο.

Επαναλειτουργεί το Παγκρήτιο Στάδιο από τη Δευτέρα 19/2

Σε μερική επαναλειτουργία τίθεται ξανά το Παγκρήτιο Στάδιο από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, με τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί στη σύσκεψη της 5ης Φεβρουαρίου.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην άσκηση επί χάρτου «Μίνωας 2024»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στην άσκηση επί χάρτου «Μίνωας 2024» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας

Συνάντηση εργασίας με το Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Μέχρι τη Κυριακή 18/2 η αναστολή λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου

 

Με δεδομένες τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο εργοτάξιο του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, ανακοινώνεται ότι το Παγκρήτιο Στάδιο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Με δεδομένες τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο εργοτάξιο του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, ανακοινώνεται ότι το Παγκρήτιο Στάδιο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

 

Στο Ηράκλειο η Ολυμπιακή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024

Σύσκεψη για την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΧΧΧΧΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/2 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και του στελέχους της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Δημήτρη Τσιράκου.

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες σχολών χορού για τον ορισμό ημερομηνιών των ετήσιων παραστάσεων χορού στο Κηποθεάτρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί τους ιδιοκτήτες των σχολών χορού την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12.00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρογέω 2, 2ος όροφος) προκειμένου να οριστούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των καθιερωμένων ετήσιων παραστάσεων χορού, στο Κηποθεάτρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Σισαμάκης.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος), τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136), την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),    τη Δευτέρα   19 Φεβρουαρίου   2024  και  ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136), το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023) καθώς και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2019-02-2024.pdf

Το Ηράκλειο φιλοξενεί για μια ακόμη φορά ένα σπουδαίο Αθλητικό γεγονός

Την ευκαιρία να δείξει για ακόμη μια φορά το επίπεδο της φιλοξενίας που μπορεί να προσφέρει έχει το Ηράκλειο, αφού η καρδιά του Ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού «Δύο Αοράκια» από σήμερα Πέμπτη 15/2 έως και την Κυριακή 18/2.

 

                         Το Ηράκλειο φιλοξενεί για μια ακόμη  φορά ένα σπουδαίο Αθλητικό γεγονός

Εφτά ομάδες από την Stoiximan Basket League και ο ιστορικός Πανιώνιος, συμπληρώνουν την 8αδα που θα ριχτεί στην μάχη στα πλαίσια του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το Παγκρήτιο Στάδιο στο επίκεντρο σύσκεψης με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Σύσκεψη για την λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15/2 με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Μανώλη Μανουσάκη και του στελέχους του ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Δημήτρη Τσιράκου.

 

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και των Special Olympics Hellas

Με το μήνυμα ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις δράσεις που αφορούν ΑμΕΑ, άτομα με νοητική αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τον Πρόεδρο και τα στελέχη των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας που αφορά την ανάπτυξη τοπικού προγράμματος στο Ηράκλειο.

 

Κλειστή η Σπ. Μουστακλή - Στο κολυμβητήριο η στάση των mini bus

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η οδός Σπύρου Μουστακλή από την συμβολή της με την οδό Παναγιωτάκη έως και την συμβολή της με την οδό Λακωνίας θα παραμείνει κλειστή σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, λόγω ύπαρξης κινδύνου αποκόλλησης τμήματος στεγάστρου, του Παγκρητίου Σταδίου από τους ισχυρούς ανέμους. 

Η θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα πάθη» στο Heraklion Arts and Culture

Η θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα πάθη» η όποια παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» (2023) στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου

Τη συνέχιση λειτουργίας μιας σημαντικής Κοινωνικής δομής, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών διασφαλίζει ο Δήμος Ηρακλείου, μετά την ομόφωνη έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Πάμε? -Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΑΝΑΛ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Αναστολή της λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου το 2ήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου

Με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών και έπειτα από σχετική ενημέρωση των μηχανικών που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του για την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών.

Προσωρινά αποτελέσματα για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η αριθμ.  52117/14.02.2024 (ΑΔΑ: 6Γ6Ω7ΛΚ-Ο1Σ) απόφαση προσωρινών αποτελεσμάτων ελέγχου δικαιολογητικών και μοριοδότησης των αιτήσεων των συμμετεχόντων  στην αριθμ. 403233/28.11.2023 προκήρυξη/πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  απόδοση θέσεων με  συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών  που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα σε λαϊκές αγορές των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με αρ. 14 παρ.1 δ Ν. 4849/2021. ( ΑΔΑ: ΨΨ8Ρ7ΛΚ-ΤΜΑ).

Η Φάμπρικα Ανωγειανάκη θα ξαναπάρει ζωή

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου της φάμπρικας Ανωγειανάκη που βρίσκεται στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, έκανε ο Δήμος Ηρακλείου, στην ιδιοκτησία του οποίου έχει περιέλθει από το 2019.

 

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου

Μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό τα μέλη  της νέας Διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου, το πρωί της Τετάρτης 14/2. 

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 26-02-2024.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 67 Α του Ν. 3852/2010, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την 26-02-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η δημοτική αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

 

Αρχεία

Τα Special Olympics στο Ηράκλειο: Επεκτείνεται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για αθλητές με νοητική αναπηρία

Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξιδεύει η Ομάδα των Special Olympics Hellas, το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου, για να εγκαινιάσει το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Ηρακλείου για άτομα με νοητική αναπηρία, αποτελώντας τον 21ο και τελευταίο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους Προέδρους του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου

Συνάντηση με τους Προέδρους του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου είχε το μεσημέρι της Τρίτης 13/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Πράσινο φως για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ηρακλείου

Ένα εμβληματικό έργο για την ειδική αγωγή, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) που κινδύνευε με απένταξη από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λόγω μηδενικής απορροφητικότητας, μπαίνει ξανά σε τροχιά υλοποίησης.

Προχωράει ο ανασχεδιασμός τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου

Ομόφωνα δεκτή έγινε από τη Δημοτική Επιτροπή η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση οι συγκοινωνιακές μελέτες διαμόρφωσης των κόμβων στην Λ. 62 Μαρτύρων στο σημείο λίγο πριν τον κόμβο Γιοφύρου, στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο ύψος της πλατείας των 18 Άγγλων, καθώς και στον κόμβο του Αγίου Ιωάννη Χωστού.

 

Δωρεάν και χωρίς εγγραφή δέχεται παιδιά το Παιδιατρικό Ιατρείο στην 4η ΤΟΜΥ Καμινίων

Δωρεάν και χωρίς πλέον να απαιτείται εγγραφή δέχεται παιδιά το Παιδιατρικό Ιατρείο που στεγάζεται στο Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ. Το Παιδιατρικό Ιατρείο δέχεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικό ραντεβού στην οδό Υακίνθου 9, Καμίνια. Οι δημότες μπορούν καλούν στα τηλέφωνα 2810-319670 και 2810-373143.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη και τον Αστυνομικό Δ/ντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Γιάννη Αμαργιαννιτάκη

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Γιάννη Αμαργιαννιτάκη το μεσημέρι της Δευτέρας 12/2.

Πρώτη συνάντηση εργασίας για τη στοχοθεσία του Δήμου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Συνάντηση εργασίας για την στοχοθεσία του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/2 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, της Αρμόδιας Αντιδημάρχου Διοίκησης και Προγραμματισμού Ιωάννας Καλονάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη και του συνόλου των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Δήμου Ηρακλείου.

«Μικρές ιστορίες της πόλης»

Α΄ σειρά διαλέξεων από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Β.Δ.Β.», 21 Φεβρουαρίου έως 17 Απριλίου

«Εν Ηρακλείω εγένετο». Μία φράση που ειπώθηκε από τον αείμνηστο  δημιουργό Μάνο Χατζιδάκι, από τις συχνότητες του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας την Κυριακή 20 Αυγούστου του 1978. Πολλοί καστρινοί θα θυμούνται εκείνα τα μοναδικά καλοκαίρια που είχαν τη δύναμη να μεταβάλλουν την καθημερινότητα της πόλης μας σε αιωνιότητα. Αυτή είναι εξάλλου η δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης!

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης στο δυτικό τμήμα του Καράβολα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης του δυτικού τμήματος του Καράβολα, που πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία: Εμμανουέλα Νινιράκη «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: τα τραγούδια του νερού», στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: τα τραγούδια του νερού» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Εθελοντισμός και φιλοζωία, μαζί!

Συνάντηση με εθελοντές φιλόζωους πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλάρετη Χρονάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού - Εθελοντισμού Εύη Μαρτιμιανακη, με στόχο τον ιδανικό τρόπο οργάνωσης της δράσης που αφορά στον περίπατο των ζώων του Κυνοκομείου κατά τις Κυριακές.

Εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης τομών από τη ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το τρέχον δεκαήμερο, 9 έως 19 Φεβρουαρίου, θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, καθώς και αποκαταστάσεις τομών στις οδούς Φώτη Αϊδινλή, Εργοτέλους, Λατούς και Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου - Λότζια) θα συνεδριάσει υπό την Προεδρεία του Αλέξη Καλοκαιρινού η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ειδικότερα:

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Στο υπό ανέγερση Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Αυτοψία στις εργασίες της πρώτης φάσης κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Τον Σωκράτη Φάμελλο συνόδευαν ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καθώς και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης.

Γρήγορα αντανακλαστικά και άμεση λύση από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στο πρόβλημα μη πληρωμής εργαζομένων από το ΕΣΠΑ

Δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά, η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου έδωσε λύση στο πρόβλημα της μη πληρωμής εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου που καλύπτονται από προγράμματα ΕΣΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο, αποφασίζοντας η πληρωμή τους να γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου στις 27/2.

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τους εθελοντές του Καστρινού Καρναβαλιού 2024

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 η υποβολή των αιτήσεων για τους εθελοντές του Καστρινού Καρναβαλιού 2024.

Προσφορά αγάπης από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους ωφελούμενους των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, καθηγήτριες και μαθήτριες του τμήματος κομμωτικής 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου Ηρακλείου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Φιλαρέτης Χρονάκη-Δαφέρμου.

Στο χώρο που θα κατασκευαστεί το φράγμα Λαδούκου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στον χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί το φράγμα του Λαδούκου, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 8/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Μανόλη Χαιρέτη και Ιωάννα Καλονάκη, τον Γενικό Διευθυντή Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Αγαπάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης στο δυτικό τμήμα του Καράβολα

Σε εκτεταμένη επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης του δυτικού τμήματος του Καράβολα προχώρησαν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των Δημοτικών Διαμερισμάτων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ουσιαστική και διαρκή συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τις/τους Προέδρους των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Ηρακλείου και του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Αλικαρνασσού, παρουσία και Αντιδημάρχων, το μεσημέρι της Πέμπτης 7/2.

Αυτοψία στο εμβληματικό έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σε αυτοψία στις εργασίες του εμβληματικού έργου της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της πόλης στην οδό Παύλου Μελά στα Δειλινά, καθώς και στα σημεία εγκατάστασης των ψηφιακών υδρομέτρων στην οδό 25ης Αυγούστου στο κέντρο της πόλης προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Τα Τμήματα εξυπηρέτησης δημοτών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου – ΔΕΥΑΗ θα εξυπηρετούν το κοινό την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 το κοινό μέχρι τις 13:00 μ.μ.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Γκλάκα και μέλη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ΟΕΕ/ΤΑΚ.

Αλλάζει όψη ο Προμαχώνας Μαρτινένγκο – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι φυτεύσεις στον Προμαχώνα Μαρτινένγκο όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και την Ερωφίλη Φραγκούλη, υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνη του προγράμματος Life Grin.

Αυτοψία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στο έργο αποκατάστασης της διαδρομής των Ενετικών Τειχών

Σε αυτοψία στο έργο της διαμόρφωσης και αποκατάστασης της διαδρομής του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, το μεσημέρι της Τρίτης 06-02-2024.

 

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 10.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00, με την συμμετοχή και των εργαζομένων των McDonalds.

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τις επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στην Αθήνα

Σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας, ολοκληρώθηκε το μπαράζ συναντήσεων του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στην Αθήνα, που είχε ως στόχο την επίλυση της δύσκολης άσκησης της κατάρτισης του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024.

Έτσι θα επαναλειτουργήσει το Παγκρήτιο Στάδιο από την Τρίτη 6/2

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Ηρακλείου (Αθλητισμού, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ), εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και της ΕΛΑΣ, καθώς και μηχανικών εναεριτών, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την αποκατάσταση της ζημιάς του στεγάστρου και της επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου.

Με επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν άνθρωποι από διάφορους εργασιακούς χώρους, το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, σε συνεργασία  με τον Ιατρό Αποκατάστασης και Καθηγητή 4ου ΕΠΑΛ Λάζαρο Βακιρτζιάν, μαζί με τους μαθητές του Γιώργο Καπετανάκη και Αναστασία Φουντουλάκη.

Συνάντηση για την πορεία των εργασιών στο σχολικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των εργασιών στο δεύτερο σχολικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σχολείου νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5/2/24.

Νέα αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στο Παγκρήτιο Στάδιο για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών

Αυτοψία στο Παγκρήτιο Στάδιο για να δει από κοντά τις εργασίες απομάκρυνσης του τμήματος του στεγάστρου που αποκολλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού  Γιάννη Τσαπάκη και την Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α Άρια Χουρδάκη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Andreas Kindl πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/2/24 στο γραφείο του στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Διπλωματικής Αρχής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Διπλωματικής Αρχής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Yussef Dorkhom είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/2/24 στο γραφείο του στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη - Καλογεράκη, μελετητών, της Επιτροπής Παρακολούθησης και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Βρέθηκε η λύση για τις προπονήσεις των αθλητών, -τριων του Παγκρητίου Σταδίου

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν υποχρεώσεις σε εθνικές ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις (όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Αθήνα 17-18/2), το οποίο προέκυψε ως συνέπεια της ζημιάς στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου από τους θυελλώδεις ανέμους, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.


Βρέθηκε η λύση για τις προπονήσεις των αθλητών, -τριων του Παγκρητίου Σταδίου

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν υποχρεώσεις σε εθνικές ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις (όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Αθήνα 17-18/2), το οποίο προέκυψε ως συνέπεια της ζημιάς στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου από τους θυελλώδεις ανέμους, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.

Διακοπή υδροδότησης στις Πατέλες, την Αγία Αικατερίνη και τη Χρυσοπηγή

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη στον τροφοδοτικό αγωγό των περιοχών Πατελών, Αγίας Αικατερίνης και Χρυσοπηγής ενημερώνει ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές σήμερα 1-2-2024.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και με τον Πρόεδρο και την Διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων Δημήτρη Σταμάτη και Δήμητρα Ασημάκη αντίστοιχα.

Η 'Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού και η Διακυβέρνησή τους' στο επίκεντρο της στρατηγικής του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη "Διαχείριση Κρίσεων και Διακυβέρνηση στον Τουρισμό" που διοργάνωσε την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Ηράκλειο ΜΑΕ», ως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού της πόλης (Destination Management Marketing Organisation – DMMO).

Ξεκινάει η αποκατάσταση του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης του τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου που αποκολλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους το βράδυ της Δευτέρας 29/1, καθώς και ο έλεγχος και οι όποιες εργασίες στερέωσης απαιτηθούν.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 3 - 4 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Καραντινός.

 

Στον εθελοντισμό δεν περισσεύει κανείς

Συνάντηση με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31/1 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Φιλαρέτης Δαφέρμου-Χρονάκη.

Η Συναυλία 'Μ' αρισμαρί' (Κάποιαν Αυγή) με τον Γιώργη Ξυλούρη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Μ΄ αρισμαρί»  είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά, λόγω του αυξημένου όγκου νερών που παρατηρείται, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 31/1/24 η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της Αντιδημάρχου Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη – Καλογεράκη με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και τους μελετητές.

Η Πράσινη Μετάβαση το θέμα του μήνα στη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen-Greenschools του Δήμου Ηρακλείου με δώρο ένα Apple Watch SE.

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης έχει θέσει σε λειτουργία από τις αρχές του 2023, την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools, στα πλαίσια της «Υλοποίησης ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) στον Δήμο Ηρακλείου».

Νυχτερινή αυτοψία στο Παγκρήτιο Στάδιο από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Τη ζημιά που προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, με αποκόλληση τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου το βράδυ της Δευτέρας 29/1/24, είδε από κοντά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης

Με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ορκωμοσία 4 Κοινοτικών Συμβούλων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/1/24 η Ορκωμοσία τεσσάρων Αναπληρωματικών Κοινοτικών Συμβούλων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

Μέσω τηλεργασίας η εξυπηρέτηση των δημοτών από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Παγκρήτιο Στάδιο για λόγους ασφαλείας.

Κλειστά θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας τα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν στη θύρα 14 του Παγκρητίου Σταδίου.

Πιθανό πρόβλημα υδροδότησης λόγω ζημιάς από ιδιωτικές εργασίες στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων από ιδιωτικές εργασίες, έχει πραγματοποιήσει γενική διακοπή. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πλήττουν και τον Δήμο Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 03.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Τα τεχνικά έργα του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο

Όλα τα έργα και οι σχεδιαζόμενες τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη και στελέχη της Υπηρεσίας, το πρωί της Δευτέρας 29/1/24.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στον Κατσαμπά και στην οδό Λυκείου στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου, στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά και στην οδό Λυκείου στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, λόγω του αυξημένου όγκου νερών που παρατηρείται.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής 28/1/24 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην Κρήτη.

Η ιδιαίτερη συνάντηση των μαθητών με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό στο κέντρο του Ηρακλείου

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στο πλαίσιο της αυτοψίας που πραγματοποιούσε στις εργασίες αποκατάστασης της ξύλινης επένδυσης της οροφής του προστώου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

ΚΙΜΠΑΛ - Έκθεση ζωγραφικής του Α. ΜΟΤΕΚ

Κατά την προετοιμασία του δεύτερου του λευκώματος / art book, ο Α. ΜΟΤΕΚ [Ανδρέας Δρανδάκης] πραγματοποιεί την δεύτερη του έκθεση ζωγραφικής στην Κρήτη. Πρόκειται για μια σειρά από σχέδια με σινική μελάνι και κόκκινα χείλη. Μέρος αυτής της συλλογής σχεδίων χρωματίστηκαν και κάποια από αυτά θα εκδοθούν σε λεύκωμα με την ονομασία ΚΙΜΠΑΛ.

Βρέθηκαν οι λύσεις και επιστρέφουν σε δράση δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα του Δήμου Ηρακλείου

Στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 26/1/24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, όπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη είδαν από κοντά τα ακινητοποιημένα οχήματα του Δήμου, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν ξανά στους δρόμους της πόλης.

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης της εισόδου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης στο προστώο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ειρήνη Παπαδάκη-Σκαλίδη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-01-2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα   29    Ιανουαρίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2029-01-2024.pdf

Αρχεία

Η Σαββέρια Μαργιολά στο Heraklion Arts and Culture

Η μουσική παράσταση  «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» με την  Σαββέρια Μαργιολά, η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στα πλαίσια του  Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Καστρινό Καρναβάλι 2024: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος o Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024. Σκοπός της διοργάνωσης είναι όλοι οι πολίτες να απολαύσουν το εύθυμο και εορταστικό κλίμα των ημερών αυτών.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Ιανουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Ιωάννα Καλονάκη.

Νέα χρηματοδότηση και συνέχιση λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας ακόμα μιας σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου.

Με μια νέα πρακτική ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός στοχεύει στη μεγιστοποίηση της συνεργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων

Μια νέα πρακτική εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με στόχο την βέλτιστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Παρατάξεων σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου.

Με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στο Ηράκλειο

Συνάντηση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ενίσχυσης της μικροκινητικότητας στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μεταξύ των  Αντιδημάρχων  Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη και Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Ηρακλείου.

Εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για τα Δημοτικά Τέλη και τα Τελών Κοινοχρήστων Χώρων

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καραντινό.

Πρόβλημα υδροδότησης λόγω εργασιών μετατόπισης του αγωγού των Μαλίων

Λόγω εργασιών μετατόπισης του αγωγού των Μαλίων θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης από σήμερα Τρίτη 23-1-24 έως και αύριο Τετάρτη 24-1-24 (αργά το βράδυ) στις παρακάτω περιοχές:

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 27.01.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/01/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

 

Τριάντα νέα έργα από τον Μίνωα Ορφανό στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Ο Μίνως Ορφανός, υιός και μοναδικός κληρονόμος του Λάμπρου Μ. Ορφανού, γνωστού Έλληνα Ζωγράφου και χαράκτη όπως και της Έλλης Μουρέλου Ορφανού, γνωστής Ελληνίδας ζωγράφου και ψηφιδογράφου, προχώρησε σε νέα δωρεά τριάντα έργων τέχνης στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου.

Συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας

Συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας, Γιώργος Αγριμανάκης.

 

 

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου στις Άνω Ασίτες

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 17/1/2024, στη μικρή σπηλαιώδη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στην είσοδο του ομώνυμου Φαραγγιού στις Άνω Ασίτες, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Bronze Βραβείο για το Δήμο Ηρακλείου στα Event Awards 2023

Με Bronze (χάλκινο) βραβείο τιμήθηκε, στα Event Awards, o Δήμος Ηρακλείου για την έκθεση και τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης με θέμα «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε» - 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών.

 

Μειώσεις στις χρεώσεις, αλλαγή στις ζώνες των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων - Αυτές είναι οι τελικές προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για τα Τέλη του 2024

Με βελτιώσεις που προέκυψαν έπειτα από μια ουσιαστική και ειλικρινή διαδικασία διαβούλευσης όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, η Δημοτική Αρχή παρουσίασε τις τελικές προτάσεις για τα Δημοτικά Τέλη και τα Τέλη Κοινοχρήστων Χώρων για το 2024.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη  23  Ιανουαρίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ του Βενεράτου

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, το διάστημα 13:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ολομέλειας του τμήματος του Κ.Ε.Π. του Βενεράτου, με αντικείμενο την συζήτηση θεμάτων λειτουργίας, κλπ..

Αυτοψία στα έργα της πλ. Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Αυτοψία στα εκτελούμε έργα ανάπλασης στην πλ. Ελευθερίας πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 19/1/2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης

Συνάντηση εργασίας με μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 18/1/24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, έχει θέσει σε λειτουργία την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης «Followgreen – Greenschools» και  θα  υλοποιήσει φέτος τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας παράλληλα τον διαγωνισμό για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου.

 

Την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για τα προτεινόμενα τέλη του 2024

Άμεσα απάντησε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στην επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου, με την οποία επισημαινόταν οι θέσεις της Ένωσης για τις προτάσεις καθορισμού των Δημοτικών Τελών και των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων.

Mitato Sessions «Η Πετσέτα» στο Heraklion Arts and Culture

"Κάποια αντικείμενα κρύβουν ιστορίες. Είναι φορτωμένα με μνήμες και συναισθήματα.  Αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων που τις έζησαν, ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν."

Το Mitato Sessions αποτελεί μία ιδέα καταγραφής τοπικών ιστοριών και ανάδειξης νέων μουσικών πειραματισμών.

Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

 

 

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι όσοι δεν επιθυμούν να προβούν σε στείρωσή τους, υποχρεούνται από τις 21 Ιανουαρίου 2024 να αποστείλουν δείγμα του γενετικού υλικού των εν λόγω ζώων στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ).
Ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι όσοι δεν επιθυμούν να προβούν σε στείρωσή τους, υποχρεούνται από τις 21 Ιανουαρίου 2024 να αποστείλουν δείγμα του γενετικού υλικού των εν λόγω ζώων στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓ

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Ιανουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Νίκος Γιαλιτάκης.

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Καθολική αποδοχή των προτάσεων Καλοκαιρινού για επιτροπή μελέτης των Τελών του 2025 και διαμόρφωση ζωνών χρέωσης Τελών Κοινοχρήστων Χώρων

Σε πολύ καλό κλίμα και με καθολική αποδοχή των προτάσεων του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για τη σύσταση επιτροπή μελέτης των Τελών του 2025 και διαμόρφωση ζωνών χρέωσης Τελών Κοινοχρήστων Χώρων ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαβούλευση που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους κοινωνικούς και τους επαγγελματικούς φορείς.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη

Τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, το μεσημέρι της Τρίτης 16/1/2024.

 

Προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Περιβαλλοντικό Τέλος με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής

Την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προτείνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας - Κ.Ε.Δ.Ε., με σκοπό την ακύρωση της παρακράτηση πόρων λόγω του Περιβαλλοντικού Τέλους (τέλους ταφής) από την Κεντρική Διοίκηση, αποφάσισε ομόφωνα η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου που συνεδρίασε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Σε εξέλιξη η διαβούλευση για τα Δημοτικά Τέλη του 2024

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαβούλευσης των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για τα Δημοτικά Τέλη και τα Τέλη Κοινοχρήστων Χώρων για το 2024, όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους εργολήπτες έργων οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου

Με τους εργολήπτες που εκτελούν έργα οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 16/1/2024 ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργο Αγριμανάκη.

 

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ της λ. Πλαστήρα

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, το διάστημα 13:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ολομέλειας του τμήματος του Κ.Ε.Π. της λ. Πλαστήρα, όπως προβλέπεται από τον ν. 4369/2016 (ΦΕΚ33, Τεύχος Α, άρθρο 23), με αντικείμενο την συζήτηση θεμάτων λειτουργίας, αξιολόγησης της πορείας, στοχοθεσίας, κλπ..

Εθελοντική αιμοδοσία και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εθελοντών αιμοδοτών, στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 20.01.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/01/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Εκδήλωση στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου στις Άνω Ασίτες από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία  με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών οργανώνουν εκδήλωση στο ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι  του χωριού Άνω Άσίτες και σύντομες ενημερωτικές διαλέξεις στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη

Με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στον ΕΣΔΑΚ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη, με την συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών, το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, το διάστημα 13:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ολομέλειας του τμήματος του Κ.Ε.Π. της Νέας Αλικαρνασσού, όπως προβλέπεται από τον ν. 4369/2016 (ΦΕΚ 33, Τεύχος Α, άρθρο 23), με αντικείμενο την συζήτηση θεμάτων λειτουργίας, αξιολόγησης της πορείας, στοχοθεσίας, κλπ..

Σε διαβούλευση οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για τα Δημοτικά Τέλη του 2024

Υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε διατυπώσει πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ξεκινάει τη διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς για τον καθορισμό των Δημοτικών Τελών και των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων για το 2024.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 16 Iανουαρίου 2023 και ώρα 12.30 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Η ομαλή υδροδότηση του Ηρακλείου στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου με τον Πρόεδρο και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΗ

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Η. βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 11/1/24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργο Βουρεξάκη και υπηρεσιακά στελέχη.

Σεμινάριο για τη 'Διαχείριση Κρίσεων και Διακυβέρνηση στον Τουρισμό' διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Ηρακλείο ΜΑΕ», ως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού

Το Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας δίνει έμφαση στον τομέα της Διαχείρισης Κρίσεων και Διακυβέρνησης στον Τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό έχει επιλέξει να προετοιμάσει 50 προορισμούς και  5 διασυνοριακούς επαγγελματικούς συνασπισμούς  που θα λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ετοιμότητάς τους

Συναυλία «Ανάσα μου και αέρα» στο Heraklion Arts and Culture

Η μουσική παράσταση  «Ανάσα μου κι αέρα» της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στα πλαίσια του  Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Ιανουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Αγριμανάκης.

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 10/1/2024.

Το Ηράκλειο ως προορισμός αθλητικών δραστηριοτήτων για ΑμεΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Καπελλάκη και Χρήστο Τζαμούση αντίστοιχα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το μεσημέρι της Τρίτης 9/1/24.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13.01.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/01/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Ανακοίνωση Κοινοποίησης Πινάκων Εκτιμήσεων Φυτικής Παραγωγής

 

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, 08-01-2024 κοινοποιήθηκαν οι πίνακες με τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών για το ζηµιογόνο αίτιο ΚΑΥΣΩΝΑΣ στις 23/07/2023 και στις 26/07/2023 για την Τ.Κ. Βασιλειών και Δ.Δ. Ηρακλείου καθώς και τα πορίσματα από το ζημιογόνο αίτιο ΠΑΓΕΤΟΣ στις 30/03/2023 στις καλλιέργειες παραγωγών του Δ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Τα πορίσµατα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφεροµένων παραγωγών για 10 ηµερολογιακές ηµέρες, δηλαδή μέχρι την 17/01/2024.

Κάθε ενδιαφερόµενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσµατα των πραγµατογνωµοσυνών και όποιος διαφωνεί µε αυτά, µπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίµησης µέσα στην παρακάτω προθεσµία των 10 ηµερολογιακών ηµερών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ανταποκριτή  ΕΛΓΑ του Δ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Καραγιαννάκη Χρήστο στο τηλ. 2810336123.

Στην κοπή της πίτας των εργαζομένων οδοκαθαρισμού ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων οδοκαθαρισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ορκωμοσία Συμβούλων 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος

Με την ευχή να έχουν υγεία και δύναμη για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 8/1/24 την Ορκωμοσία δυο Συμβούλων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Στον Άι Γιάννη Χωστό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Ενημέρωσε του κατοίκους και για την θετική εξέλιξη με την χρηματοδότηση του φράγματος του Λαδούκου, που ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και συμβάλει στην εξέλιξη του Σχεδίου Πόλης

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6/1/24 στο Ρέθυμνο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανίων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Τις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανίων στο Ηράκλειο, την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου που τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, τη λιτανεία προς το λιμάνι και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Πράσινο φως για το φράγμα του Λαδούκου

Σημαντικά οφέλη για άρδευση, αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και σχέδια πόλης στο Δήμο Ηρακλείου - Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την χρηματοδότηση του κομβικής σημασίας έργου κατασκευής του Φράγματος του Λαδούκου το επόμενο δίμηνο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό την Παρασκευή 5/1/24 στο Ηράκλειο.

 

Συνάντηση Αλέξη Καλοκαιρινού - Μαρίας Καναβάκη

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό επισκέφτηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ηράκλειο για Σένα» Μαρία Καναβάκη.

Έτσι θα λειτουργήσει η νέα Δημοτική Αρχή Ηρακλείου – Όλες οι αρμοδιότητες ανά τομέα δράσης

Τις αναλυτικές αρμοδιότητες και τα πεδία δράσης των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων του Δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ολοκληρώθηκε η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Εκλέχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Εκλέχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου
και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής μεταξύ Βασίλη Λαμπρινού – Αλέξη Καλοκαιρινού

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης παραλαβής στο Δήμο Ηρακλείου, μεταξύ του πρώην και του νέου Δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού και Αλέξη Καλοκαιρινού αντίστοιχα.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Δήμο Ηρακλείου - Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να μετατρέψει σε ευκαιρίες»

Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να μετατρέψει σε ευκαιρίες»

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού Μεθοδίου, παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ηρακλείου.

Πρωτοχρονιά στην πλατεία Ελευθερίας

Με πλήθος κόσμου, γνωστά τραγούδια, πυροτεχνήματα και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η αλλαγή του χρόνου στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας. Την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του 2024 έδωσαν μαζί ο απερχόμενος Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο νέος Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 02-01-2024

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14:00 μ.μ., σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης,  με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  64 και 74 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) όπως ισχύουν.

Αρχεία

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11ης Αυγούστου 2023

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα συσκέψεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και την Εγκύκλιο 488/25-4-2023 του Υπ.Εσωτερικών, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 21/02/2023

Την Τρίτη 21/02/2023 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με μοναδικό θέμα που θα βρείτε παρακατω

Συνεδρίαση της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

H μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» με τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με τη μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» συνεχίζονται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 21.15, οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!  Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/02yDK_NLr34 , ενώ μετά  η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη στη θεματική ζώνη «Φωτά, Αυλαία, Πάμε».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/12/2020

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13.00 μ.μ, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μέσω τηλεδιάσκεψης, για συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ Δήμου Ηρακλείου έτους 2021.  

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 23/12/2020 και ώρα 12.00 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 78363/05-12-2020 (ΦΕΚ 5350 Β’).

ΕΣΠΑ Δημόσιοι Υπάλληλοι - Διαδικασία κατάθεσης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher Δημοσίων Υπαλλήλων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

 

Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Δημοσίους Υπαλλήλους που είναι δικαιούχοι Voucher.

Σημειώνεται ότι τυχών καταχώρηση Voucher που δεν ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία δεν θα λαμβάνεται υπόψη. 

 

Αποτελέσματα Πρόσληψης Προσωπικού ΣΟΧ 1/2020

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους:

Ανακοινώνει

 

Τα αποτελέσματα για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου», που εδρεύει στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων για φοίτηση μέσω Δήμου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για τα αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων με την διαδικασία μέσω Δήμου.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, εβδομήντα δύο (72) ατόμων

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ:

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου»

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την 

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

 

 

 

Παράταση προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων Εγγραφής Παιδιών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής Βρεφών και νηπίων στα ΚΕΠΑ μέχρι και την 10/6/2020 και ώρα 00:00.

 

Επίσης γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, μπορούν να απευθυνθούν κατ' ιδία στην υπηρεσία μας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e mail είτε κλείνοντας ραντεβού στο τηλ 2810300100, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο.

 

Σχετικά: http://dopafmai.gr/el/prosxoliki-agogi/anakoinwseis-prosxolikis-agogis/248-2020-2021

Επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενος γονεις για την επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών.

 

Η επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα ΚΕΠΑ τηλεφωνικά στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας αυτών.

 

Παρακαλούμε διαβάστε το σχετικό έντυπο.

 

Έντυπο οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Ηλεκτρονική και Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πολιτών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους Πολίτες

 

Σχετικά με την εξυπηρέτηση Πολιτών, σύμφωνα με το υπ αρίθμ. Πρωτ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486 με σχετική ΑΔΑ 62Η746ΜΤΛ6-ΓΜΛ Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 21/04/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέμα τον Κανονισμό Αρδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, (σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 30/11 - 01/12/2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1η Νοεμβρίου  2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κ. Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Δεκαπενταύγουστο

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για τις 15 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

ΕΣΠΑ - Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

ΕΣΠΑ - Ενημέρωση για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Παρουσίαση της ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του  Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/01/2019

Την Τρίτη 22/01/2019 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλειου

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE