inner image

Στο Ηράκλειο το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μήνα θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Εράσμου, στην περιοχή της Φορτέτσας.

Υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στο Δήμο Ηρακλείου

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη ασθενειών και προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

«Όσους ενδιαφέρθηκαν σχετικά με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου ευχαριστώ θερμώς. Όπως επίσης και το άξιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ για την συγκινητική φροντίδα του».

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού). Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κατεδάφιση κτίσματος και διάνοιξη στη συμβολή των οδών Ικάρου και Κανάρη

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, ξεκινούν εργασίες κατεδάφισης κτίσματος και στη συνέχεια διάνοιξη στη συμβολή της Λεωφόρου Ικάρου με την οδό Κανάρη.

Συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τον Μάνο Παπαδάκη και το μουσικό του σχήμα.

Ο τραγουδοποιός Μάνος Παπαδάκης και το εξαμελές μουσικό του σχήμα, αποδίδουν τραγούδια μεγάλων συνθετών που έχουν σημαδέψει τη μουσική ιστορία της χώρας. Η ηρωίδα γυναίκα της μαρτυρικής επαρχίας Βιάννου και Δυτικής Ιεράπετρας, που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου, το σταυρό του πένθους, της ορφάνιας και της φτώχειας, υμνείται μέσα από τραγούδια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. 

Τέσσερα κωμικά μονόπρακτα από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Μαλεβιζίου την Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με τέσσερα κωμικά μονόπρακτα από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία μοναδική παράσταση που αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα μεταξύ τους κωμικά μονόπρακτα και χαρίζει στιγμές χαράς, γέλιου και διασκέδασης. Η θεατρική ομάδα του Δήμου  Μαλεβιζίου, κάτω από την άοκνη σκηνοθετική επιμέλεια του Δομήνικου Ταβερναράκη που ακόμα και κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων δεν σταμάτησε να συναντιέται διαδικτυακά για τις πρόβες της, έχει προετοιμάσει με πολύ μεράκι και αγάπη  έργα του Δημήτρη Ψαθά, του Κώστα Μουρσελά αλλά και του ίδιου του σκηνοθέτη.

«1821-2021: Χαίρε ώ Χαίρε Ελευτεριά» από το Μουσικό Σύνολο Vamos και τη Μαρία Κώτη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με το Μουσικό Σύνολο Vamos και τη Μαρία Κώτη και τίτλο της παράστασης «1821-2021: Χαίρε ώ Χαίρε Ελευτεριά».

Όταν τα Τραγούδια Αφηγούνται Ιστορίες.  Όταν η Μουσική Δραματοποιεί Γεγονότα. 

Όταν ο Λόγος Αφυπνίζει.

Αυτή είναι η «συνταγή» που διάλεξε το Μουσικό Σύνολο Vamos για να αφηγηθεί την Ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 200 χρόνων.  

Με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Συναυλία μουσικού συνόλου «Con Fuoco» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Με τη συναυλία μουσικού συνόλου «Con Fuoco» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Με τον «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή από την ερευνητική ομάδα Αρχαίου Θεάτρου με τη συμμετοχή μέλλων από το «Θέατρο της Ημέρας» συνεχίζονται οι παραστάσεις το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

«Φούστα – Μπλούζα» των Ρέππα- Παπαθανασίου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με την παράσταση «Φούστα – Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. 

Ξεκινούν οι εργασίες στην Οδό Κομνηνών στον Πόρο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών

Ξεκινούν την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου: «Ανάπλαση οδού Κομνηνών» σε τμήμα της οδού Κομνηνών, από τη συμβολή της με την οδό Μιλτιάδου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κονίτσης, στην περιοχή του Πόρου. Κατά την διάρκεια των εργασιών το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα παραμείνει κλειστό για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τελικό συνέδριο της Πράξης ECORouTs στο Ηράκλειο Πέμπτη, 23.09.2021 Πράσινες και Προσβάσιμες Διαδρομές για όλους

Το Τελικό Συνέδριο της Πράξης «Κοινές Δράσεις για τη δημιουργία πράσινων περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» με Ακρωνύμιο «ECORouTs», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ–ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, με ώρα έναρξης στις 11:00.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Περισσότεροι από 13.000 θεατές πέρασαν φέτος από τον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συμπλήρωσε φέτος δεκαπέντε χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς με την ποιότητα και την ποικιλία των έργων που προβάλλει έχει γίνει σταθερός τόπος συνάντησης για τους λάτρεις της εβδόμης Τέχνης.

«Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα του Σεραγίου» από το Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Συρμακέζη την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

 

Με παραδοσιακό θέατρο σκιών συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ».

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου βραβεύει τους μαθητές

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου θα βραβεύσει όπως κάθε χρόνο τα παιδία των τριτέκνων που εισήχθηκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Stand Up Comedy παράσταση με τον Στέλιο Ανατολίτη την Πέμπτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την stand up comedy παράσταση με τίτλο «Χάπι» με τον Στέλιο Ανατολίτη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

3η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου

Η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.

Στη διαβούλευση πρόκειται να παρουσιαστούν τα οριστικά προτεινόμενα μέτρα και οι δράσεις, ενώ οι ομιλίες θα εστιάσουν στο σχεδιασμό για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της στάθμευσης, καθώς και στο σχεδιασμό για τη βελτίωση του περπατήματος, την ενίσχυση του ποδηλάτου και τη διαχείριση της τροφοδοσίας στον αστικό ιστό.

3η Διαδικτυακή Διαβούλευση για τον τελικό σχεδιασμό του ΣΒΑΚ Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα αστικά κέντρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, πήρε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

«Αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο» από το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ»  παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», το θέαμα -ακρόαμα «Αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο» τιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στο ελληνικό πολιτισμικό γίγνεσθαι.

«Παλιού καιρού αθιβολές» από το Θεατρικό Εργαστήρι Χορού την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική βραδιά με τίτλο «Παλιού καιρού αθιβολές» με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κρήτης την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».  Τις χορευτικές ομάδες του εργαστηρίου θα πλαισιώσει η θεατρική ομάδα του συλλόγου με θεατρικά δρώμενα και κείμενα του Λευτέρη Κουγιουμουτζή υπό την σκηνοθεσία του Δομίνικου Ταβερναράκη.  

Τέλεση αγιασμών σε σχολεία του Ηρακλείου

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 4Ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ και το 3Ο ΓΕΛ  επισκέφθηκε  η αντιδήμαρχος παιδείας Στέλα Αρχοντάκη Καλογεράκη το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τέλεση του αγιασμού .

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με μεγάλη επιτυχία το θεματικό Φεστιβάλ της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί».

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν»… καλωσορίζει τα παιδιά του 13ου Λυκείου και 11ου Γυμνάσιου Ηρακλείου

Μία πολύ όμορφη έκπληξη περίμενε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς τους μαθητές του 13ου Λυκείου και 11ου Γυμνάσιου Ηρακλείου.

«Σαν παλιό σινεμά» από το Θεατρικό Εργαστήρι Χορού την Τρίτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης την Τρίτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με μία ρεμπέτικη – λαϊκή βραδιά με γνωστά Ελληνικά Τραγούδια και συνθέσεις του Γιάννη Παξιμαδάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Με ένα αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι ολοκληρώνονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» στις 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου

Με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι  ολοκληρώνονται φέτος οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι με αφορμή τα 25 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού και ακριβώς 80 χρόνια από τη γέννησή του, ο Δήμος Ηρακλείου προβάλλει την Τριλογία των Χρωμάτων. Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία», την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η ταινία «Τρία Χρώματα: Η Λευκή Ταινία» και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου «Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία».

Η είσοδος στο Θερινό Δημοτικό Κηποθέατρο «Βηθλεέμ» είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr).

Ώρες Έναρξης: Σεπτέμβριος 21:00.

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία, λόγω των αυξημένων αναγκών αίματος που υπάρχουν, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 16:30 έως τις 19:30.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 14/09/2021

Την Τρίτη 14/09/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Επαναδιανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που δεν εξυπηρετήθηκαν κατά τη διανομή του Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί επαναδιανομή προϊόντων (φέτα, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πελτές ντομάτας, πατάτες, κρεμμύδια) για τους δικαιούχους του προγράμματος που δεν παρέλαβαν προϊόντα λόγω διακοπής της διανομής του Ιουνίου, ως εξής:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την διοίκηση του Ηροδότου

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της υπό σύσταση ΠΑΕ Ηρόδοτος Στέλιο Παπαδημητρίου και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Στέλιο Σωκιανό είχε το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός.

Το Ηράκλειο στην πρώτη θέση πανελλαδικά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με το 1ο βραβείο για τις δράσεις του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Το βραβείο αφορούσε στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων της χώρας.

Συναυλία με τραγούδια Ελλήνων συνθετών από τη Χορωδία «Ιωνία Αηδών» τη Δευτέρα στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Η Χορωδία «Ιωνία Αηδών»  το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Μέσα από γνωστές μελωδίες και τραγούδια των, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταυρού Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Μιχάλη Σουγιούλ, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη κ.α , θα ταξιδέψουμε, θα ονειρευτούμε και θα τραγουδήσουμε.

«Δράσις Αγάπης» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις Αγάπης» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα μονοπάτια της ορθοδοξίας και της παράδοσης» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μια όμορφη και εποικοδομητική βραδιά ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη γνωριμία με το σύλλογο  «Δράσις Αγάπης». 

«Αιδοιολογήματα» από την θεατρική ομάδα «Queen Bees» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Η θεατρική ομάδα «Queen Bees» παρουσιάζει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την παράσταση «Αιδοιολογήματα» βασισμένη στο θεατρικό έργο Αιδοίων Μονόλογοι της Ηβ  Ένσλερ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στους πυρόπληκτους από μία ομάδα μουσικών – Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατΜουσική βραδιά αφιερωμένη στους πυρόπληκτους από μία ομάδα μουσικών – Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμρο της Πύλης Βηθλεέμ

«Μουσική βραδιά για τους πυρόπληκτους» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.  Αφορμή για τη διοργάνωση της μουσικής αυτής βραδιάς, αποτέλεσαν τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου.

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

 

Με την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν

Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με την παράσταση «How to be Invisible»

Οι παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνονται το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με μία εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παραγωγή στη Στοά Μακάσι που έχει τίτλο «How to be Invisible».

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Η Καταπακτή» με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Εράσμου στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται και στις οδούς Στεργιογιάννη και Ψυλάκη.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, παρευρεύθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηρακλείου. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, Ρένα Παπαδάκη και Μανώλης Βασιλάκης. Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθ΄ όλη την διάρκεια της Πέμπτης, ακούγεται από τα μεγάφωνα της πόλεως η μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 13-9-2021

       Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.) (αίθουσα ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ)  την Δευτέρα 13  Σεπτεμβρίου  2021  και  ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/179/οικ.16812/30-8-2021 (ΑΔΑ:6TTP46MTΛ6-ΑΨ7) 59η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2013-09-2021.pdf

Αποκαταστάθηκε η ζημιά στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης του Θραψανού

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου η σοβαρή ζημία που υπήρχε στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης του Θραψανού και έχει ήδη επανέλθει η ομαλή τροφοδοσία νερού στα δίκτυα. 

Αναμένεται ότι η υδροδότηση θα έχει πλήρως αποκατασταθεί μέχρι αύριο το πρωί (Παρασκευή 10/9) στις περιοχές: Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος»)

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Στη Θεσσαλονίκη για την απονομή βραβείων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 ο Αντιδήμαρχος Γ. Αναστασάκης

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αντιδήμαρχος; Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθημερινότητας Γιάννης Αναστασάκης για την απονομή βραβείων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο.

«Το όνειρο ενός γελοίου» την Παρασκευή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με «Το όνειρο ενός γελοίου» του κορυφαίου κλασικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Το Run Greece Ηράκλειο επιστρέφει στις 17 Οκτωβρίου του 2021 - Ηλεκτρονικές εγγραφές από τις 7 Σεπτεμβρίου

O Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική,  και τοπικoύς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης και τις Μινωικές Γραμμές, σε μια κοινή προσπάθεια για την «επανεκκίνηση» των αγώνων δρόμου και την επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα, διοργανώνουν τον αγώνα RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

Επιχείρηση καθαρισμού των σπηλιών στην Χρυσοπηγή από τον Δήμο Ηρακλείου

Επιχείρηση καθαρισμού των σπηλιών στην Χρυσοπηγή θα πραγματοποιήσει την προσεχή  Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τον Μίκη Θεοδωράκη

Σε συνεδρίασή του, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα, όπως παρακάτω:

Υπογραφή συμβάσεων για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Σε υπογραφή δυο συμβάσεων με δυο κτηνιάτρους, μετά από την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού , προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, για την  παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων .

Ολοκληρώθηκαν οι παιδικές παραστάσεις σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»  που πραγματοποιήθηκαν σε γειτονιές και Κοινότητες με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.Κ.Ε.Η..

Heraklion Jazz Festival 2021 | Jazz in Progress 13 - 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Αίθριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Μετά τo απόλυτα επιτυχημένο πρώτο Φεστιβάλ τον Ιανουάριο του 2020, το Jazz in Progress Festival είναι και πάλι εδώ!

«Το πιάνο και η επανάσταση 1821 -2021» : Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με το Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση «Το πιάνο και η επανάσταση 1821 -2021» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου ΗΡΑΚΛΕΙΟ-CANDIA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο Ελλήνων και φιλελλήνων συνθετών του 19ου αιώνα, εμπνευσμένα από την Ελληνική επανάσταση του 1821.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς στο Θραψανό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ζημίας στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό. Τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση, η οποία δυσχεραίνεται από τη θέση της βλάβης σε δύσβατο σημείο της περιοχής (Θέση «Σπήλια»,   μέσα στο ρέμα).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας παρουσιάζει το βιβλίο του Μανόλη Δημητρίου Αλεγκάκη «Η Βασιλική των Αστερουσίων»

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας παρουσιάζει το βιβλίο του κ. Μανόλη Δημητρίου Αλεγκάκη «Η Βασιλική των Αστερουσίων». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» .

Η Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» παρουσιάζει την «Λωξάντρα» την Τετάρτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Η Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος θα παρουσιάσει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» το έργο της Μαρία Ιορδανίδου «Λωξάντρα» σε διασκευή του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Ευαγγελίας Μαρκοπούλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Εντυπωσίασε ο «Καπετάν Μιχάλης» του Δημήτρη Μαραμή στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» - Έπεσε η αυλαία του «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο γέμισε το Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» , κέρδισε η λαϊκή όπερα «Καπετάν Μιχάλης»  σε πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή, το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου.

«Άνθρωπος: Περιπατητής σε Αμφιλεγόμενη Πορεία» έργα από τον εικαστικό Κωνσταντίνο Περάκη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου (Βασιλική Αγίου Μάρκου) 6 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2021

«Άνθρωπος: Περιπατητής σε Αμφιλεγόμενη Πορεία», είναι ο τίτλος της έκθεσης ,με έργα  του  εικαστικού  Κωνσταντίνου  Περάκη,  που θα φιλοξενηθεί  στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου (Βασιλική Αγίου Μάρκου), από 6 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2021.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Υφυπουργό Αθλητισμού, πρόεδρο ΕΟΕ και Δημάρχους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου για τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Σύσκεψη προγραμματισμού των επόμενων και τελευταίων βημάτων, πριν από την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στις 14 Οκτωβρίου για την υποψηφιότητα διοργάνωσης στο Ηράκλειο των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων το 2023, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 6 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου

 

 

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 6, 7, 8 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Ο Τρελός Πιερό» και στις 9, 10, 11 Σεπτεμβρίου η ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» με αφορμή την επέτειο 80 χρόνων από την πρεμιέρα του σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια 4Κ.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Σεπτέμβριος 21:00.

Αύριο η παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα

 

Ολοκληρώνονται τελικά, αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η). Η τελευταία παράσταση  που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και θα δοθεί αύριο, Τρίτη, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα όπου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19) την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε). Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 20:30 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό. 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Εθνικός στόχος η μείωση των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα

Η μείωση του αριθμού των θυμάτων της ασφάλτου αποτελεί εθνικό στόχο, σημείωσε από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, που παρέστη το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την οδική ασφάλεια, ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις.

Το νέο ωράριο των ΚΕΠ

Με νέο διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν τα ΚΕΠ Ηρακλείου από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη στο κέντρο του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΗ τιμούν τον  Μίκη Θεοδωράκη. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, τρίτη ημέρα του Εθνικού Πένθους για τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη οι υπέροχες μελωδίες του θα διαχέονται από μεγάφωνα στο κέντρο της πόλεως.

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται το πρόβλημα  που δημιουργήθηκε χθες λόγω ζημίας στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό. Προβλήματα στην υδροδότηση αναμένεται να παρουσιαστούν και σήμερα στις περιοχές: Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (Αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος»).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Εργασίες εκσκαφής από τη ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 10 του μήνα θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Εράσμου, στην περιοχή της Φορτέτσας.

«Για Γυναίκα καλή είναι»: STAND UP COMEDY από την Ήρα Κατσούδα τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Η Ήρα Κατσούδα παρουσιάζει στο Ηράκλειο τη νέα σόλο παράσταση της «Για Γυναίκα, καλή είναι».  Θίγει θέματα ισότητας των φύλων, κοινωνικά στερεότυπα, οικογένεια, διαζύγιο αλλά σε καμία περίπτωση μόνο αυτά. Πρόκειται για παράσταση Stand Up Comedy για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Ο Άγγελος Αρβανίτης την Κυριακή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Συνεχίζονται οι συναυλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με τον Άγγελο Αρβανίτη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Επιτροπη Ποιότητα Ζωής

Την Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 π.μ. θα συνεδριάσει η επιτροπή,  δια ζώσης, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, σύμφωνα με την υπ΄αριθ.πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/179/οικ.16812/30-8-2021 (ΑΔΑ:6TTP46MTΛ6-ΑΨ7) 59η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω.

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν» στην περιπατητική διαδρομή των Ενετικών Τειχών της πόλης

Ένα νέο έργο με τίτλο «Κρυπτογράφηση» στολίζει την περιπατητική διαδρομή των Ενετικών Τειχών της πόλης εκεί που οι άνεμοι δεν κοπάζουν ποτέ. Ζωηρές, πολύχρωμες σημαίες ανεμίζουν στα Ενετικά Τείχη της πόλης κοιτώντας τον Bορρά, εκεί που συνήθως φυσάει ο άνεμος.

Το έργο αυτό τοποθετήθηκε στην διαδρομή των ενετικών Τειχών στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2021 και είναι δημιουργία της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, εικαστικό που ασχολείται με τη γλώσσα, τον κώδικα, τη λεκτική, σωματική και εικονική επικοινωνία.  Έχει δημιουργηθεί με βάση την τρέχουσα και πολύπτυχη φυσιογνωμία της πόλης σε διάλογο με την επιμελήτρια Όλγα Χατζηδάκη και απαρτίζεται από ένα σύνολο φανταστικών σημαιών και κοσμεί τμήμα της υπάρχουσας περιπατητικής διαδρομής της πόλης που κοιτάζει τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν.

Η Λαϊκή Όπερα του Δημήτρη Μαραμή «Καπετάν Μιχάλης» στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί τελικά η Λαϊκή όπερα του Δημήτρη Μαραμή, «Καπετάν Μιχάλης» βασισμένη στο ομώνυμο έργο  του Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη αρχικά για την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ωστόσο αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και του τριήμερου Εθνικού πένθους.

Στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Βασίλης Χατζηπαναγής

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Χατζηπαναγής μετά από πρόσκληση του Δήμου Ηρακλείου.

Επαναλειτουργούν τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με εξατομικευμένες υπηρεσίες

Επαναλειτουργούν τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, θα παρέχονται μόνο εξατομικευμένες υπηρεσίες Κοινωνικής Στήριξης, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και Ιατρονοσηλευτικές Υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε όλους τους Δημότες και κατοίκους του Ηρακλείου, ανεξάρτητα από ηλικία.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 06-9-2021

   Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης ειδική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.) (αίθουσα ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ)  την Δευτέρα 06  Σεπτεμβρίου  2021  και  ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 καθώς και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/179/οικ.16812/30-8-2021 (ΑΔΑ:6TTP46MTΛ6-ΑΨ7) 59η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση στο παρακάτω θέμα :


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2006-09-2021.pdf

 

Προβλήματα διανομής λόγω ζημιάς

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, λόγω ζημίας στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό, αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα στη διανομή  νερού στις περιοχές: Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (Αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος»).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης την Παρασκευή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με μία συναυλία του Γιάννη Παξιμαδάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – ΔΗ.ΚΕ.Η.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Προέδρου Στέλλας Αρχοντάκη και μελών του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ, καθώς και στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, παρουσιάστηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη, το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021. 

Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο έργο ανάπλασης του κέντρου

Αυτοψία στο εκτελούμενο έργο ανάπλασης του Σταυρού στο κέντρο του Ηρακλείου , πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η Λαϊκή Όπερα του Δημήτρη Μαραμή «Καπετάν Μιχάλης» στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου- Εντυπωσίασε «Η Βοσκοπούλα» από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης

Με τη Λαϊκή όπερα του Δημήτρη Μαραμή, «Καπετάν Μιχάλης» βασισμένη στο ομώνυμο έργο  του Νίκου Καζαντζάκη συνεχίζεται το Φεστιβάλ την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Ο μυστήριος κόσμος του Ντέιβιντ Λιντς Στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 2, 3, 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Λιντς με δύο χαρακτηριστικά του έργα, «Μπλε Βελούδο» και «Οδός Μαλχόλαντ».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Σεπτέμβριος 21:00.

Αυλαία για τις παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»- Η τελευταία την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η). Η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα όπου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19) την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε). Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 21:00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Το Μουσικό Σχήμα «Εράν» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Πέμπτη

Με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Εράν» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Double Impact» Stand Up Comedy show με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ»

Η παράσταση Stand up Comedy με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο έρχεται στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Ξεκινούν οι εγγραφές στη δημοτική σχολή χορού Ηρακλείου

Η δημοτική σχολή χορού Ηρακλείου είναι έτοιμη να ανοίξει ξανά και να υποδεχθεί παιδιά και ενήλικες.

«StarWound - Making Journeys» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τετάρτη

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται με την μουσική εκδήλωση «StarWound - Making Journeys» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Οι StarWound, έρχονται στο Κηποθέατρο Ηρακλείου για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την θεματική του Φεστιβάλ «Σαν ένα καράβι που ταξιδεύει».

Προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, η ΔΕΔΔΗΕΑ Α.Ε.  προχωρά σε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών μέχρι και τις 13:00 και υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν  προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές: Άγιο Μύρωνα, Σταυράκια, Βούτες, Αθανάτους (Οδός Αγίων Αντωνίου και Νικολάου).

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 30 Αυγούστου μέχρι 1 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου προβάλλεται η ταινία «Ο Πατέρας».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30, Σεπτέμβριος 21:00.

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 στο Δημοτικό Σχολείο Σκαλανίου την Τρίτη 31 Αυγούστου

Συνεχίζονται την Τρίτη 31 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο στο Σκαλάνι οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Η πρωτότυπη όπερα «Η Βοσκοπούλα» από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης την Τρίτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την πρωτότυπη μονόπρακτη όπερα «Η Βοσκοπούλα» από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Κρητικής Αναγέννησης, συνεχίζεται την Τρίτη 31 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe την Τρίτη 31 Αυγούστου και Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Με το έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Leonard Gershe «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης την Τρίτη 31 Αυγούστου και την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Η παραγωγή είναι της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Πέμυ Ζούνη και ο Αναστάσης Ροϊλός, η Εριέττα Μανούρη και ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 31/08/2021

Σας ενημερώνουμε πως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και ώρα 13.00 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, θα συνεδριάει η Οικονομική Επιτροπή,σε συνεδρίαση διά ζώσης, σύμφωνα με την υπ΄αριθ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ.16474/23-8-2021 (ΑΔΑ:6Γ7Ν46ΜΤΛ6-6ΣΘ) 57η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), με τα θέματα που θα βρείται παρακάτω.

Σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνει το “ECOROUTS” - Έρευνα για την ηλεκτροκίνηση

Η Πράξη «ECOROUTS», «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων - Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», την οποία υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», οδεύει προς την ολοκλήρωση της.

«Τα Μουσικά Ταξίδια του Μάρκο Πόλο» στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με «Τα Μουσικά Ταξίδια του Μάρκο Πόλο» (The Musical Voyages of Marco Polo) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Ψαρογιώργης : «Πέτα στο ένα σου φτερό» το Σάββατο στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» - Καθήλωσαν το κοινό οι «Βαλκανικές Μουσικές Γέφυρες»

Το Σάββατο 28 Αυγούστου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται με την μοναδική φωνή και τον ξεχωριστό ήχο από το λαούτο του Ψαρογιώργη. Η μουσική βραδιά έχει τίτλο «Πέτα στο ένα σου φτερό» και θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«Πρελούδιο στον έρωτα»- Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας με τον Παναγιώτη Μάργαρη την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο «Πρελούδιο στον έρωτα» την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Μια καλλιτεχνική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, με τη μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας. Το «Πρελούδιο στον έρωτα» σηματοδοτεί ένα όμορφο και διαχρονικό ταξίδι προς την ψυχή, το πάθος, την αγάπη, την εσωτερική τρικυμία, την γαλήνη και την συναισθηματική ολοκλήρωση.

«Παραλίγο … Βεζύρης» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Όταν το παραδοσιακό θέατρο σκιών συναντά το μαύρο θέατρο της Πράγας, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι... «παραλίγο …Βεζύρης» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου την Κυριακή 29 Αυγούστου

Στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου, στην Πλατεία της Αγίας Αικατερίνης με θέατρο σκιών συνεχίζονται  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

«Μάγια η μέλισσα» την Κυριακή 29 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η «Μάγια η μέλισσα», επιστρέφει σε νέες περιπέτειες …αυτή τη φορά επί σκηνής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». Η «Μάγια η Μέλισσα» η επίσημη θεατρική παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους έρχεται στο Ηράκλειο την Κυριακή 29 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Χάσταγκ»- Stand Up Comedy με Ζήση Ρούμπο και Αριστοτέλη Ρήγα την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Με την Stand Up Comedy των Ζήση Ρούμπο και Αριστοτέλη Ρήγα με τίτλο «Χάσταγκ» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.
Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας, δυο σπεσιαλίστες στο είδος του stand up comedy, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την «double bill» παράσταση standup comedy και μουσικής κωμωδίας με τον τίτλο «Χάσταγκ»!

«Οικογενειακή Υπόθεση» - Συναυλία με τον Δημήτρη Τσιχλάκη το Σάββατο 28 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

Μια μαγική μουσική καλοκαιρινή βραδιά με τραγούδια από το ροκ, έντεχνο, ακόμα και λαϊκό ρεπερτόριο θα ερμηνεύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Δημήτρης Τσιχλάκης το Σάββατο 28 Αυγούστου σε μία συναυλία με τίτλο «Οικογενειακή Υπόθεση» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Δήμαρχους των πρωτευουσών των Π.Ε. της Κρήτης

Μεταφορικό ισοδύναμο, ταμείο ανάκαμψης, αστικές αναπλάσεις των πόλεων, συνεργασία στον πολιτισμό και γραφειοκρατία, στην ατζέντα της συνάντησης με τους Δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου  

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 προχωρά και πάλι στην οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ζητά την στήριξη και την συμμετοχή εθελοντών καθηγητών. Η Αντιδημαρχία Παιδείας έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά συσκέψεων με τη Συντονιστική Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προκειμένου να εξετάσει θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργείας της δομής.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντών καθηγητών, απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται οικονομικά.

'Μάγεψε' το κοινό στο Κηποθέατρο 'Νίκος Καζαντζάκης' η Σόνια Θεοδωρίδου - Τραγούδια από τη Σαρδηνία την Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Μάγεψε το κοινό του Ηρακλείου η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε μια μοναδική συναυλία στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»  με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.  Η Σόνια Θεοδωρίδου ταξίδεψε το κοινό με τα τραγούδια της στα όμορφα λιμάνια της Μεσογείου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Αυγούστου με τραγούδια από τη Σαρδηνία στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Σε αυτό το ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι τα τραγούδια θα παρουσιάσει η Lamia Bedioui με τη συνοδεία του Γιώργου Βουρνά στην κιθάρα, το μαντολίνο και τις φλογέρες και του Σόλη Μπαρκή στα κρουστά.

«Οι Περιπέτειες του Καραγκιόζη» από τον Άθω Δανέλλη στο Γυμνάσιο του Βενεράτου στις 27 Αυγούστου

 

Συνεχίζονται την Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Βενεράτο   οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2021, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο και τη μνήμη των σφαγιασθέντων της 25ης Αυγούστου του 1898 με Θεία Λειτουργία και κατάθεση στεφάνων

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Τετάρτης 25ης  Αυγούστου 2021 τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

«Βαλκανικές Μουσικές Γέφυρες» στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» την Πέμπτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Με μια μουσική σύμπραξη πέντε κορυφαίων μουσικών από τα Βαλκάνια, σε μια πρωτότυπη συναυλία ειδικά φτιαγμένη για το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τίτλο «Βαλκανικές Μουσικές Γέφυρες» («Balkans - Music as a bridge»).

«Ταξίδι στη δύναμη του τώρα» με τους Rits Hotel την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Με τη συναυλία των Rits Hotel και τίτλο «Ταξίδι στη δύναμη του τώρα» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Από την Αίγυπτο, τη Κέρκυρα και τη Φλωρεντία… στο Ηράκλειο.

Με επιτυχία οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην Αθήνα, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, την Τρίτη 24 Αυγούστου, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι προχωρά η άμεση χρηματοδότηση σημαντικών έργων του Δήμου Ηρακλείου.

«Φούστα – Μπλούζα» των Ρέππα- Παπαθανασίου στην Πύλη Βηθλεέμ την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με την παράσταση «Φούστα – Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. Πρόκειται για ένα έργο - κωμωδία που το θεατρικό δίδυμο έγραψε το 2007 και παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στην Αθήνα.

Είναι μια παράσταση που προκαλεί γέλιο ακατάπαυστο και το μήνυμα της είναι αντιρατσιστικό και σύγχρονο…

«Μεσόγειος, τραγούδια από την ευλογημένη θάλασσα» με τη Σόνια Θεοδωρίδου και ensemble με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου την Τετάρτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με ένα ρεσιτάλ από την Διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου με τίτλο «Μεσόγειος, τραγούδια από την ευλογημένη θάλασσα» συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη 25 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Σε αυτό το μουσικό ταξίδι στα όμορφα λιμάνια της Μεσογείου συμμετέχει και η Μεικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

«Οι Διακοπές του Καραγκιόζη» από τον Άθω Δανέλλη στο 26ο Δ. Σχ. Ηρακλείου στα Καμίνια

Με θέατρο σκιών και τις «Διακοπές του Καραγκιόζη» συνεχίζονται  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Εκτέλεση εργασιών από την ΔΕΥΑΗ 24-28 Αυγούστου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι θα εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής από 24 έως 28 Αυγούστου  

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στο κέντρο του Ηρακλείου λόγω έργων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι  στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Καλοκαιρινού -Ίδης – Λ. Καλοκαιρινού» και προκειμένου να ολοκληρωθούν συνδέσεις με τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης  την Τρίτη 24-08-2021 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης από τις 12:00  – 16:00 στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συναυλία Κρητικής Μουσικής με το Μουσικό Σχήμα «Δοξαριές» του Δημήτρη Αντωνακάκη την Τρίτη 24 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με τη συναυλία Κρητικής Μουσικής του μουσικού σχήματος «Δοξαριές» του Δημήτρη Αντωνακάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Τρίτη 24 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Stand Up Comedy με τον Θωμά Ζάμπρα- «Σάμερ Χιτς» στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» συνεχίζονται την Τρίτη 24 Αυγούστου στο Ανοιχτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ με Stand Up Comedy και τον Θωμά Ζάμπρα στο «Σάμερ Χιτς».

Στην Αθήνα για συναντήσεις με Υπουργούς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

 

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος θα έχει  συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη με αντικείμενο τα υπό ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα του Δήμου Ηρακλείου.  

Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης Εντολών Τοποθέτησης (Voucher) στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου) για την Περίοδο 2021-2022

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ενημερώνει τους ωφελούμενους  γονείς για την διαδικασία Εγγραφών, Τοποθετήσεων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου)

Στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά και ενημέρωση για τις εργασίες στο δυτικό στέγαστρο

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή λήξης του 1ου τουρνουά  Interwetten FIBA 3x3 Greece Tour. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 28/08/2021 από 09:00 – 13:30)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 23 μέχρι και τις 28 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75/30-3-2020) άρθρο 43 παρ. 1, καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα  της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2023-08-2021.pdf

«Προμηθεύς Δεσμώτης» από το Θέατρο των VIVI τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» - Ξεκινά το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθεύς Δεσμώτης» από το Θέατρο των VIVI  σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι ξεκινά την Δευτέρα 23 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το έργο εκπροσώπησε τον Δήμο Ηρακλείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν, [Avignon off]  με δώδεκα επιτυχημένες παραστάσεις.

Ξεκινά τη Δευτέρα το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά την Δευτέρα 23 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος - με τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν και στόχο έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19- μέχρι και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβάνει θεατρικές, μουσικές παραγωγές, λαϊκή όπερα καθώς και μουσικοχορευτική παραγωγή. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις» καθώς και στη Στοά Μακάσι.

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο των παιδικών παραστάσεων με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

Με θέατρο σκιών και τον «Καραγκιόζη νύφη» συνεχίζονται  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

«Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας» την Δευτέρα 23 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Ο «Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας» έρχεται στο Ανοιχτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ την Δευτέρα 23 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Συναυλία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου την Κυριακή 22 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Μία όμορφη μουσική βραδιά θα χαρίσουν σε όσους βρεθούν στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Κυριακή 22 Αυγούστου, οι Απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου που θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία! Η συναυλία αυτή είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Η ακύρωση» από την ομάδα «Νόημα» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Σάββατο 21 Αυγούστου

 

Η ομάδα ΝΟΗΜΑ παρουσιάζει τη Μουσικόθεατρική Παράσταση «Η Ακύρωση» σε κείμενα  και σκηνοθεσία του Γιάννη Ζωγραφάκη το Σάββατο 21 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 21-22 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 21 και 22 Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o  κ.  Κώστας Βαρδαβάς. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου-Καθηγητή Άκη Τσελέντη

Συνάντηση με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών-καθηγητή Άκη Τσελέντη είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Πέμπτης 19 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ξεκινά απόψε το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» 2021 με Έκθεση Φωτογραφίας στην εξωτερική πλευρά του Πάρκου Γεωργιάδη – Λιγότερες οι δράσεις λόγω COVID-19

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν», μια ιδέα των εθελοντών του Ηρακλείου που εξελίχθηκε σε ένα φεστιβάλ πόλης, ποιοτικό, πολυπολιτισμικό, χαρούμενο και δημιουργικό, ξεκινά απόψε Πέμπτη 19 Αυγούστου.

«The Italian Tenors» την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

 Οι τρεις από τους καλυτέρους Ιταλούς τενόρους της νέας γενιάς, ο Evans Tonon, Luca Sala και Sabino Gaita δημιούργησαν ένα δικό τους project και παρουσιάζουν διάσημα ποπ αλλά και αγαπημένα κλασικά τραγούδια και άριες από γνώστες  όπερες, καθώς και τις επιτυχίες του ιταλικού ρεπερτορίου. Έτσι έρχονται και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ρεσιτάλ πιάνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ο Ομφαλός της μπασκετικής γης και το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Το Ηράκλειο ξαναφορά τα καλά του και ετοιμάζεται, ως είθισται άλλωστε τα τελευταία χρόνια, να καλωσορίσει, να φιλοξενήσει και να διεκπεραιώσει άλλη μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, που βρίσκεται επί θύραις.

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Το «Φεστιβάλ Πιάνου» που καθιερώθηκε και υλοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στην πόλη μας, είναι ένας σημαντικός θεσμός, ο οποίος, προάγει τη μουσική παιδεία και δίνει την ευκαιρία στους δημότες να γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες κλασσικής μουσικής και σπουδαίου ρεπερτορίου.

Κλειστό το Τμήμα ΤΑΠ του Δήμου Ηρακλείου λόγω κρούσματος COVID-19

 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου το Τμήμα ΤΑΠ του Δήμου Ηρακλείου λόγω κρούσματος COVID-19. Στον χώρο θα γίνει απολύμανση και η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά αύριο, Πέμπτη 19 του μήνα.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ με τον Θανάση Τσαλταμπάση την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ με τον Θανάση Τσαλταμπάση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη έρχεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Το παιγνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» από την Ομάδα «Εκτός των Τειχών»

 

Η Ομάδα «Εκτός των Τειχών» παρουσιάζει  «Το παιγνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Η ομάδα παραστατικών τεχνών «Εκτός των Τειχών» παρουσιάζει ένα από τα γνωστότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το αριστούργημα του Ευγένιου Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής». Μαύρη κωμωδία ή μεταφυσικό θρίλερ; Δράμα ή γκροτέσκο παραλήρημα; Η απάντηση επί σκηνής...

Υποβολή δηλώσεων των παραγωγών και στον Δήμο Ηρακλείου για ζημιές που υπέστησαν από τις πρόσφατες εκδηλώσεις πυρκαγιών

 

«Ανοίγει» και για τον Δήμο Ηρακλείου η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων των παραγωγών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στην Πλατεία Νίκωνος στις Πατέλες ο «Ψαροτρομάρας» στο πλαίσιο των παραστάσεων με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

Συνεχίζονται την Τετάρτη 18 Αυγούστου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Sankara Magic την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021 με το Sankara Magic «Απόδραση από τη λογική». Ο Έλληνας μάγος Σανκάρα με την ομάδα του έρχονται στο Ηράκλειο και στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ την Τετάρτη 18 και την Πέμπτή 19 Αυγούστου με το νέο show «Απόδραση από τη λογική».

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 16 μέχρι και τις 21 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 16, 17, 18 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Μήλα» και από τις 19, 20, 21 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Minari»

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 21 Αυγούστου στο αίθριο της Λοτζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

«Μήδεια» του Μποστ την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με τη «Μήδεια» του Μποστ συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή «Σχήμα 7» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου

Με την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή «Σχήμα 7» σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκης» την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου.

Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά λυρικού τραγουδιού με καλλιτέχνες από την Κροατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Μεταξύ των ερμηνευτών θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου λυρικού τραγουδιού στην Ακαδημία Τεχνών του Osijek της Κροατίας, Dr. Berislav Jerkovic.

Απολύμανση στο Ισόγειο της Λότζια και κλείσιμο των Υπηρεσιών λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων του Ισογείου της Λότζια προχωρά σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Παράλληλα έκλεισαν νωρίτερα για σήμερα οι Οικονομικές Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 14-15 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 14 και 15 Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κ. Στέλα Αρχοντάκη. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκίνησε η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους από τον Δήμο Ηρακλείου - Πρωτοφανής η ανταπόκριση των δημοτών

Την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας έδειξαν οι πολίτες του Ηρακλείου κατά τρόπο συγκινητικό καθώς η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης υπήρξε πρωτοφανής

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 12 μέχρι και τις 14 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 12, 13, 14 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Το Κεντρί».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30.

Με τον «Ψαροτρομάρα» συνεχίζονται στον Προφήτη Ηλία οι παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

 

Συνεχίζονται την Πέμπτη 12 Αυγούστου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

«MIND THE GAP» την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την ομάδα  Dagipoli Dance Co και το «MIND THE GAP» σε σύλληψη-χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Ο Σπύρος Γραμμένος την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με τον Σπύρο Γραμμένο στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 12 Αυγούστου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

1ο FIBA 3x3 Greece Tour, ένα παιχνίδι για όλους!

Εάν το κρύο είναι καιρός για δυο, τότε η ζέστη είναι καιρός για τρεις. Και για την ακρίβεια, καιρός για τρεις εναντίον τριών!

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όπου το 3x3 Basketball είχε την τιμητική του για πρώτη φορά ως μέρος του επίσημου προγράμματος, τη σκυτάλη παίρνει η Ελλάδα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΙΣ 06/08/2021

Έπειτα από αναγγελία ζημιάς των ανταποκριτών ΕΛΓΑ του Δήμου Ηρακλείου για τον ΚΑΥΣΩΝΑ στις 06/08/2021, δόθηκε έγκριση από τον ΕΛΓΑ για υποβολή δηλώσεων.

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για Χερσαία Ζώνη και Μεταφορικό Ισοδύναμο

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Αυγούστου η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στην Αθήνα.

Με «Maneki Neko» και «Αδέλφια εξ αίματος» ολοκληρώνονται την Τετάρτη οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 11 Αυγούστου οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου με τις ταινίες  «Maneki Neko» σε σκηνοθεσία του Μανώλη Μαυρή και «Αδέλφια εξ αίματος» από το σκηνοθετικό δίδυμο Damiano & Fabio D’ Innocenzo. Οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ».  

«Ο Πέτρος και ο λύκος» με τον Ρένο Χαραλαμπίδη την Τετάρτη στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με το έργο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» με τον Ρένο Χαραλαμπίδη της Τετάρτη 11 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«Ο Καραγκιόζης και οι Άγριες Μέλισσες» από το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Αθανασίου την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Με το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Αθανασίου και την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και οι Άγριες Μέλισσες» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Ο Καραγκιόζης θα ταξιδέψει στο βασίλειο των άγριων μελισσών, όπου θα μάθει την αξία της μέλισσας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Θα παρελάσουν όλοι οι κλασσικοί τύποι του θεάτρου σκιών και μαζί με τον Καραγκιόζη θα προστατέψουν τις Άγριες Μέλισσες. Μία παράσταση με εντυπωσιακές αλλαγές σκηνικών και αρκετό γέλιο!

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη 10 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου» και «Παράθυρο στη Θάλασσα» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

Με την ταινία μικρού μήκους «Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου» σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ Μπόλντα  και την ταινία «Παράθυρο στη Θάλασσα» του Miguel Angel Jimenez συνεχίζονται αύριο, Τρίτη 10 Αυγούστου οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

«Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ την Τρίτη 10 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021»με τον «Ψαροτρομάρα» το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Τρίτη 10 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλέεμ.

«Η ζωή είναι ωραία» με τον Γιάννη Κασσωτάκη στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τρίτη 10 Αυγούστου

Συναυλία με τον Γιάννη Κασσωτάκη και τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Συγκινητική η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Άμεση και συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στο κάλεσμά του Δήμου Ηρακλείου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (εκτός τροφίμων) τα οποία θα σταλούν στους πυρόπληκτους.

«Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας»- Το βιβλίο του Βασίλη Δραμουντάνη στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Το βιβλίο του Βασίλη Δραμουντάνη με τίτλο «Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας» πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 19:00 το απόγευμα στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

«Έγκλημα και τιμωρία» από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με το έργο «Έγκλημα και Τιμωρία» του  Φιόντορ Ντοστογιέφσκι από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Δευτέρα 9 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Αυγούστου

Με την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

«Ρουζ» και «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 9 Αυγούστου

Με δύο ταινίες, μία Ελληνική και μία από την Γαλλία – Τυνησία συνεχίζονται την Δευτέρα 9 Αυγούστου  οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου που έχει τίτλο «τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όριά σου». Πρόκειται για τις ταινίες «Ρουζ» σε σκηνοθεσία του Κωστή Θεοδοσόπουλου και «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία» της Γαλλο-Τυνήσιας Manele Labidi. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 14 Αυγούστου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/08/2021

Την Τρίτη 10/08/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με τα παρακάτω θέματα

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Πέμπτη 12/08/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Γιώργος Σισαμάκης.   

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» θα απονεμηθεί το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου. Την σχετική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην Επιτροπή του Βραβείου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στην οδό Ανθέων

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Ανθέων. Παράλληλα θα γίνονται νέες συνδέσεις με τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης στην περιοχή της Λ. Ακαδημίας.

Ενδιαφέρουσες ταινίες για το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

 

Με πολύ ενδιαφέρουσες και βραβευμένες ταινίες συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου που έχει τίτλο «τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όριά σου».

Πρόκειται για τις ταινίες «Νηπενθές» σε σκηνοθεσία Γιάννη Συμβώνη, «Υποψίες» σε σκηνοθεσία και σενάριο Εμίν Αλπέρ, «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» σε σκηνοθεσία της Ζακλίν Λέντζου, και «Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου» σε σκηνοθεσία του Alaa Eddine Aljem. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

Μουσικοχορευτική Βραδιά από τον Όμιλο «Παπαδόκωστα» την Κυριακή στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Ο  Όμιλος «Παπαδόκωστας» διοργανώνει μια ξεχωριστή  μουσικοχορευτική βραδιά την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», για ένα ταξίδι στα χνάρια της παράδοσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 9-8-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση δια περιφοράς την Δευτέρα 09  Αυγούστου  2021 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75/30-3-2020) άρθρο 43 παρ. 1, καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα  της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2009-08-2021.pdf

 

 

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) Αθανάσιο Γιάνναρη  είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προχωρά η διαδικασία για την δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων του Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η διαδικασία για την δημοπράτηση της μετατροπής της υφιστάμενης Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) Ηρακλείου σε Μονάδα Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Απολύμανση σε Τεχνική Υπηρεσία και ΔΗΚΕΗ λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΗΚΕΗ στη Νέα Αλικαρνασσό προχωρά σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 13:00 ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν  κανονικά αύριο.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού στην επιστολή παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Ηράκλειο Α.Ε.»

Πρέπει να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή  αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, έκανε χρήση του νόμου όπως δικαιούται για να συστήσει έναν νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο οποίος θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και βοηθητικά στις καταπονημένες λόγω υποστελέχωσης  Υπηρεσίες του Δήμου. Το ίδιο ακριβώς έχουν πράξει δεκάδες Δήμοι αλλά και Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ελλάδα (και η Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ άλλων).

Απολύμανση στη Δημοτική Αστυνομία λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρά σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 12:00 ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Παράλληλα δεν θα λειτουργεί ούτε το τηλεφωνικό κέντρο. Η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα από τις 16:00 το απόγευμα  και μετά.

«Χαμομήλι» και «Pari» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 6 Αυγούστου

Με τις ταινίες, «Χαμομήλι» σε σκηνοθεσία του Νεριτάν Ζιντζιρία και «Pari» σε σκηνοθεσία του Siamak Etemadi  συνεχίζονται την Παρασκευή 6 Αυγούστου  οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

«Οι Μπαμπούλες» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με την κωμωδία του Αλφρέντο Σανθόλ «Οι Μπαμπούλες» συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

«Λουμπάγκο» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Παρασκευή και το Σάββατο

Με την κωμωδία «Λουμπάγκο» του Μανώλη Κορρέ από το Θέατρο Μορφές συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Τροποποίηση χρήσεων γης σε τμήμα του παραλιακού μετώπου της πολεοδομικής ενότητας 13 «Καμίνια» του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 35/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).


Παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Γεωργιάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Γεωργιάδη παρατείνεται έως την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του κανονισμού, όπως το εκπόνησε η Επιστημονική Επιτροπή που όρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου Ηρακλείου, στο link https://bit.ly/3iERo03 προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να το μελετήσουν  και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο mail:

 parko_georgiadi@heraklion.gr. 

Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες: 2813409250

Στην σχετική ενότητα στο site του Δήμου θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα και οι προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί καθώς και όσες πρόκειται να κατατεθούν.

Όμορφες μελωδικές στιγμές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Μελωδίες χαράς σκόρπισε χθες Τρίτη 3 Αυγούστου στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου ένας δικός τους απόφοιτος που θέλησε να παίξει βιόλα και να μιλήσει στα μικρότερα παιδιά για τη δημιουργική εμπειρία, τα καλλιτεχνικά ερεθίσματα και τις όμορφες ώρες που πέρασε στα ΚΔΑΠ με θέατρο, ζωγραφική, μουσική, χορό κ.α. Το παιδί, που φοιτά πλέον στο Μουσικό Σχολείο, μαζί με μία ακόμα συμμαθήτρια του, θέλησαν να  μυήσουν τους μικρότερους στη μαγεία της μουσικής και να προχωρήσουν σε μία σύντομη γνωριμία με το βιολί και τη βιόλα. Αφού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα δύο παιδιά που χάρισαν όμορφες μελωδικές στιγμές.

Με του «Απάχηδες των Αθηνών» ξεκινά την Πέμπτη 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Με δύο εξαιρετικές ταινίες ξεκινά την Πέμπτη 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου που έχει τίτλο «τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όριά σου». Οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Θα προβληθούν ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί θα προβληθούν ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

Την ακύρωση των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για την σύσταση της εταιρείας ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ ζητούν οι ΠΕΝΤΕ παρατάξεις της αντιπολίτευσης

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5»«ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» , «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ  ΑΞΙΖΕΙ»  κατέθεσαν  προσφυγή  στη  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση   ζητώντας  την ακύρωση  των αποφάσεων  696/2021 και 740/2021 ,  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Οικονομική επιτροπή,  η οποία έχει αντικαταστήσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και την λαϊκή βούληση. Οικονομική επιτροπή,  που η  πλειοψηφία  δόθηκε  στην   μειοψηφούσα  δημοτική αρχή  με  νομοθετικές  παρεμβάσεις που ήρθαν   μετά  τις  εκλογές και  χωρίς να  εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις (μόνο 4 από τις 9). 

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

 

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». Έτσι την Πέμπτη 5 Αυγούστου το Θέατρο Μορφές παρουσιάζει την παράσταση Θέατρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης νύφη», που διασκεύασε η Γιάννα Κεφάλα για το θέατρο. Πρόκειται για μια από τις κλασσικές ιστορίες του Καραγκιόζη που θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:00 το βράδυ.

Εκδήλωση στη Μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλέεμ

Εκδήλωση στη Μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλέεμ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Φεστιβάλ Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021 από τις 5 μέχρι τις 11 Αυγούστου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

 

Τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όρια σου» είναι ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκινά την Πέμπτη 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 11 του μήνα στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ». Μέσα από έναν συνδυασμό ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, με αξιοσημείωτους ήρωες και δυναμικές γυναίκες από διαφορετικές αφετηρίες, χώρες, στόχους, που δοκιμάζουν τα όριά τους, αναζητούν την ελευθερία και διεκδικούν τη ζωή που ονειρεύτηκαν οι φίλοι του σινεμά είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν τις καλοκαιρινές βραδιές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ».

Παράταση αιτήσεων στα ΚΔΑΠ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Ηρακλείου ενημερώνει τις μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) και που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ. Ηρακλείου(Κ.Δ.Α.Π.) για την περίοδο 2021-2022, ότι δόθηκε παράταση για να υποβάλλουν  την αίτηση  τους ηλεκτρονικά στη σελίδα www.eetaa.gr, έως και 08/08/2021. Οι μητέρες/πατέρες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΗ :  https://www.dikeh.gr Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr.

«Η ερωτική Νατάσα» στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου

Η Νατάσα Θεοδωρίδου την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου .

«Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Τετάρτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την παράσταση «Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη την Τετάρτη στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021», έτσι την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ «Αrs Aeterna» παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Με επικεφαλής τον Θανάση Παπαγεωργίου, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, στο ρόλο του Κρέοντα και την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, στο ρόλο της Αντιγόνης, η παράσταση επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2021.

Την σκηνοθεσία και την νέα επεξεργασία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης με την συνεργασία του Μάνου Καρατζογιάνη.

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια»: Σε Ανοικτό Θέατρο Καράβολα και Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ασιτών οι δύο πρώτες παιδικές παραστάσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη

Ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 4 Αυγούστου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Έτσι την Τετάρτη η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Ανοικτό Θέατρο του Καράβολα στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Τίτλος της παράστασης είναι «Σαν…να ήταν το ΄21» από το Θέατρο Τέχνης «Σβούρα». Πρόκειται για μία διαδραστική θεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης «Σβούρα» σε συνδιοργάνωση με την  Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.  

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 4 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) θα «ταξιδέψουν» τα παιδιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι παιδικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούνε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 21:00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Παρασκευή 06/08/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Δημοτικό Κέντρο προώθησης του Δημοκρατικού διαλόγου, της καινοτομίας & επιχειρηματικότητας «Δημοσκόπιο» προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες σε δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση σχετικά με το υπό εκπόνηση σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 7 Αυγούστου στο αίθριο της Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

«Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη ξανά στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται ξανά το έργο «Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 6 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Με τον αγωγό αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή του απαραίτητου Αντλιοστασίου στη δεξαμενή Δ4 που  είναι σε εξέλιξη, θα ενισχυθεί η Δεξαμενή Δ6 στην περιοχή της Φορτέτσας προκειμένου να υδροδοτούνται σωστά οι υψηλές περιοχές της πόλης (Φορτέτσα, Αγ. Ιωάννης, Μεσαμπελιές) αξιοποιώντας τα δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί στις αντίστοιχες περιοχές.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 2 μέχρι και τις 4 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 2, 3, 4 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Η Χώρα των Νομάδων».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30.

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Παγκρήτιο Στάδιο

Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα, θα βρίσκονται στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Παγκρήτιο Στάδιο, υπό τον ήχο αγαπημένων τραγουδιών.

Το ραντεβού με το γνωστό καλλιτέχνη έχει ανανεωθεί σε ανοιχτούς χώρους σε ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες .

Mουσικοποιητική βραδιά βασισμένη στην ποιητική συλλογή «Δεύτερη Νεότητα» στην «Πύλη Βηθλεέμ»

Η μουσικοθεατρική ομάδα «Ροή» παρουσιάζει την ποιητική συλλογή «Δεύτερη Νεότητα» της Τόνιας Τζιρίτα Ζαχαράτου, και σας προσκαλεί να συναντηθείτε με τα ποιήματά της στο Ανοιχτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» , την Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Ο Χάρης Φασουλάς στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Δευτέρα 2 Αυγούστου

Ο Χάρης Φασουλάς στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Δευτέρα 2 Αυγούστου

 "Ταξίδι φως μου είναι η ζωή" 

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Χάρη Φασουλά και τους συνεργάτες του.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 03-8-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση δια περιφοράς την Τρίτη  03  Αυγούστου  2021 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75/30-3-2020) άρθρο 43 παρ. 1, καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα  της Ημερήσιας Διάταξης:

 Χρόνος έναρξης Συνεδρίασης : 09:00 π.μ

 Χρόνος Λήξης Συνεδρίασης: 12:00 π.μ.

 Τρόπος Διεξαγωγής Συνεδρίασης : Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/proskisi%20ds%2003-08-2021.pdf

 

Ανακοίνωση για τα αδέσποτα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες ο Δήμος Ηρακλείου εφοδίασε με  επιπλέον  ποσότητες τροφής και νερού τις ταϊστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλεως για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχός Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό για τους εμβολιασμούς

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου υπό τον  Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και η αναγκαιότητα να αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό.

Το Ηράκλειο η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει σήμερα, 30 Ιουλίου «Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας» ότι το Ηράκλειο αναδείχθηκε ως η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας. 

Στην έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων OnePoll έλαβε δείγμα από 2.000 ενήλικες από 6 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα το χρονικό διάστημα από 5 έως 20  Μαΐου 2021. Η δημοσκόπηση κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα, θέτοντας στους συμμετέχοντες ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου - 1η Αυγούστου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου - 1η Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Αριστέα Πλεύρη.   

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι την Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021 θα πραγματοποιηθούν εργασίες  ασφαλτόστρωσης επί της Λεωφόρου Κωσταντίνου Καραμανλή (από τη συμβολή της με την οδό Λάμπρου Κατσώνη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παπαγιάννη Σκουλά), στο πλαίσιο του έργου «Άρση ανωμαλιών οδοστρωμάτων».

«Το Νυφικό Κρεβάτι» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Κυριακή 1 Αυγούστου

Την αριστουργηματική κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ), που έχει γοητεύσει τις θεατρικές πρωτεύουσες Ευρώπης και Αμερικής, παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή - απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.

Η παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο…» του Δημήτρη Μαλισσόβα στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Η Στέγη Τεχνών παρουσιάζει μία ακόμα παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, τραγούδι και χορό.  «Ας ερχόσουν για λίγο…» του Δημήτρη Μαλισσόβα, το Σάββατο 31 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».   

Δημοτική Ακτή Καρτερού: Για μια ακόμα χρονιά στις αειφόρες παραλίες της Κρήτης

Συνεχίζει και το 2021 να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους λουόμενους η Δημοτική Ακτή Καρτερού, κάτι που οδήγησε στην επανα-πιστοποίησή της με το σήμα «Costa Nostrum – Sustainable Beaches».

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες – Υπηρεσίες street work από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου  θα είναι ανοιχτή  από την Παρασκευή 30 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός λόγω καύσωνα στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ., επισημαίνει ότι θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες  και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι «ARGOMOTH» στην «Πύλη Βηθλεέμ» στις 30 Ιουλίου

Το εκρηκτικό τρίο των Δημήτρη Παντελιά (σαξόφωνο),  Γρηγόρη Θεοδωρίδη (κόντρα μπάσο) και Στέφανου Χυτήρη (τύμπανα), ενώνεται σε ένα μουσικό ταξίδι ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» .

Οι Loopia Band Live στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Παρασκευή 30 Ιουλίου

Με τους Loopia Band Live την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Προσοχή στην κατανάλωση νερού λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ηράκλειο 28-07-2021

Προσοχή στην κατανάλωση νερού λόγω υψηλών θερμοκρασιών


Η ΔΕΥΑΗ καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση / κατανάλωση νερού αποφεύγοντας το πλύσιμο αυλών-αυτοκινήτων, λόγω και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) .

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Ενημερωτική συνάντηση αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας είχε στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Μανόλη Καρτσωνάκη, , των αντιδημάρχων Στέλας Αρχοντάκη,  Γιώργου Καραντινού, Μανόλη Βασιλάκη, της Γ.Γ. του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού και της προέδρου του συλλόγου γονέων του σχολείου Άννας Ψωμά.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 31.07.2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:
O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Μικρασιάτικα τραγούδια από το Συγκρότημα Malebi την Πέμπτη 29 Ιουλίου Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Συναυλία με Μικρασιάτικα Τραγούδια δίνει το συγκρότημα Malebi την Πέμπτη 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».
Το επταμελές συγκρότημα Malebi (Μαλεμπι) δημιουργήθηκε το 2020 στην Κρήτη με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής μουσικής παράδοσης, με έμφαση στον μουσικό πλούτο της Μικράς Ασίας. Οι Malebi δεν ταξιδεύουν απλώς στην «παλαιά πατρίδα» αλλά με σεβασμό αλληλεπιδρούν δημιουργικά με την κληρονομιά της και δείχνουν πως η «παράδοση» παραμένει ζωντανή, αναπνέει και εξελίσσεται.

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου για τα αδέσποτα

Συνάντηση με την Ιδρυτική Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο El Greco» υπό την αιγίδα της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας Λίτσα Χριστοδουλάκη, είχε στο γραφείο της η Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.
Η κα Χριστοδουλάκη έκανε γνωστή στην Αντιδήμαρχο  την πρόθεση του Ομίλου να προχωρήσει σε δωρεές που στοχεύουν στην ενίσχυση της ζωοφιλίας και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε προτίθενται να παραχωρήσουν προς χρήση από το Δήμο, συγκεκριμένο αριθμό ταϊστρών  και ποτιστρών ζώων.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις δια ζώσης συνεδριάσεις

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
      

Ηράκλειο 27-07-2021


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις δια ζώσης συνεδριάσεις


To Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με κατά πλειοψηφία απόφασή του, ζητά από την κυβέρνηση την άρση των περιοριστικών μέτρων για τις δια ζώσης συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.
Συγκεκριμένα ζητά να επιτραπούν, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται για την προστασία από τον κορονωϊό ,  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων με την φυσική παρουσία των μελών τους.

«Η Χιονάτη στο δάσος των νάνων» στην «Πύλη Βηθλεέμ» στις 28 Ιουλίου

Η Αrt muppets production παρουσιάζει το κλασσικό παραμύθι «Η Χιονάτη στο δάσος των νάνων». Ένα πρωτότυπο θέαμα με ευφάνταστες μάσκες, περίτεχνα σκηνικά και 3D Animation θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρό της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». «Η Χιονάτη στο δάσος των νάνων» σε σκηνοθεσία του Άρη Αρμάου, είναι ένα έργο που μιλάει για τη δύναμη της ψυχής, την αγάπη, αλλά και τη διαφορετικότητα.

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Μαρκάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 28 Ιουλίου

Βραδιά αφιερωμένη στον επικ. Καθηγητή Οφθαλμολογίας, γνωστό συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσείου παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» Γιώργο Μαρκάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».
Την εκδήλωση οργανώνουν οι Δήμοι Ηρακλείου και Σητείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων του, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Σύλλογος Σητειακών Ηρακλείου «ΜΥΣΩΝ». Η βραδιά περιλαμβάνει βιωματικές αναφορές, κινηματογραφικά αποσπάσματα καθώς και την παρουσίαση της συλλογής «Άλλη γνώμη»  του Γιώργου Μαρκάκη.

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
         

    Ηράκλειο 26-07-2021


Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ..
Στην ειδική συνεδρίαση, μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι ο Απολογισμός  Έργου της Δημοτικής Αρχής.

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 26 μέχρι τις 31 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ.

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 27 και 28 Ιουλίου

Με την τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021», την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Το «Imperial Russian Ballet» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τρίτη 27 Ιουλίου

Το θερινό σχολείο του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου παρουσιάζει μία και μοναδική Γκαλά παράσταση στο Ηράκλειο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές παραλλαγές και σύγχρονη χορογραφία από τους συμμετέχοντες.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 27 Ιουλίου και ώρα 13:00 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αναλυτικότερα:

Παράσταση Παραδοσιακών χορών της Σχολής Μαυρόκωστα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 26 Ιουλίου

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Παιδιών με  νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιούν φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση με το Παραδοσιακό Συγκρότημα «Μαυρόκωστα» και τον Θανάση Μαυροκωστα με τίτλο «Ποιος είναι εκείνος που πατεί». 

Η «Αντάμωση» του Γιάννη Καλομοίρη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Δευτέρα 26 Ιουλίου

Η νέα μουσική παραγωγή του Γιάννη Καλομοίρη  με τίτλο «Αντάμωση» με τους Σταυρακάκη, Μανωλάκη, Ψαρογιώργη και Ψαραντώνη πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 26 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το μεταφορικό ισοδύναμο

 

Σύσκεψη με αφορμή την εξαίρεση των επιβατών της Κρήτης από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου , συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΒΕΗ Μανόλη Αλιφιεράκη , του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρου Καρτέρη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλη Κουμαντάκη.

Τα έργα της ΔΕΥΑΗ έως και τις 30 Ιουλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (26 έως 30 Ιουλίου) θα γίνονται εργασίες για:

Συνεχίζεται το Indoor Summer Sports Camp της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και η  Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνουν τους δημότες ότι το  Indoor Summer Sports Camp 2021 που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο  Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Δύο Αοράκια) θα συνεχίσει να λειτουργεί από 02.08 μέχρι και το τέλος  του Αυγούστου (31-08-2021).  

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου στα Καμίνια για τα εμβόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, με την συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών.  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Μαρίνος Παττακός.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κ. Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Σάββατο 24 Ιουλίου

Η Ε.Ν.σταση τέχνης παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το θεατρικό έργο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», σε μία διασκευή της νουβέλας του Χρήστου Τσαντή (3η έκδοση, Ραδάμανθυς).

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Τουρισμού στην Λότζια

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, είχε το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26-7-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση  με τηλεδιάσκεψη   την    Δευτέρα   26   Ιουλίου    2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2026-07-2021.pdf

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τον Σύλλογο «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Ο Σύλλογος Λογοτεχνών, Συγγραφέων, Εικαστικών «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική  Επανάσταση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

Anser x Eversor Live - Μία Μουσική Παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» στις 23 Ιουλίου

Μία μοναδική μουσική παράσταση με τον Anser και τον μουσικό παραγωγό και συνοδοιπόρο του την τελευταία δεκαετία, Eversor θα μπορέσουν να απολαύσουν οι Ηρακλειώτες την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρό της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ πρόκειται να παρουσιάσει την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Φωτίζεται μπλε η Λότζια για το σύνδρομο Fragile X

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με το σύνδρομο εύθραυστου Χ (Fragile X syndrome) φωτίζοντας με μπλέ χρώμα το κτίριο της Λότζια το βράδυ της Πέμπτης  22/07/2021.  Το σύνδρομο εύθραυστου Χ είναι μια σπάνια γενετική νόσος από την οποία πάσχει 1 στους 5.000 συμπολίτες μας  και  σχετίζεται με ήπια έως μέτρια νοητική στέρηση καθώς επίσης και με συμπεριφορικές διαταραχές.

«Ορέστης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 23 και 24 Ιουλίου

Με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 23 και το  Σάββατο 24 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Οι καθηγητές απαντούν στους πολίτες για τους τους εμβολιασμούς – Ενημερωτική εκδήλωση στα Καμίνια

Ενημερωτική εκδήλωση  για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 20.00 στην πλατεία των Καμινίων. Θα συμμετέχουν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοχιαδάκης, Διαμαντής Κοφτερίδης και Γιώργος Χαμηλός, οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια.

Στο εμβολιαστικό κέντρο στον Προφήτη Ηλία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία ο εμβολιασμός πολιτών από την  Κινητή Μονάδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Υποψήφιος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» ο Δήμος Ηρακλείου

Ως υποψήφιος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» («Climate Neutral Cities») συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου – Προθεσμία μέχρι τις 3 Αυγούστου

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου  καλεί μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.) για την περίοδο 2021-2022, να υποβάλλουν  την αίτηση  τους ηλεκτρονικά στη σελίδα www.eetaa.gr , έως και την Τρίτη 03/08/2021. Οι μητέρες/πατέρες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΗ: https://www.dikeh.gr Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr.

Ξεκινούν οι εργασίες στην περιοχή των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών

Από την Δευτέρα 26 Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες για την «ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων βορείου τμήματος περιοχής Θαλασσινών Νέας Αλικαρνασσού» στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, από την οδό Σεφέρη μέχρι την οδό Ηροδότου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα παραμείνει κλειστό κατά την διάρκεια των εργασιών.

Με απόλυτη επιτυχία η πρεμιέρα της Όπερας ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, της νέας Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στέλλας Αρχοντάκη, μελών της Διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας, Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και μεγάλη συμμετοχή κοινού, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Όπερας ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των προσφύγων

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου,  η διαδικασία εμβολιασμού των προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19,  το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης  .

Δήμος Ηρακλείου – Εμβολιάζομαι για εμένα και για τους άλλους (Video)

O Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19, υλοποιεί διάφορες δράσεις.

Μεταξύ των οποίων και την παραγωγή σποτ με το οποίο προτρέπει τους δημότες να εμβολιαστούν.

Κινητή μονάδα εμβολιασμών την Τετάρτη 21 Ιουλίου στον Προφήτη Ηλία

Στον Προφήτη Ηλία θα βρίσκεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου η κινητή μονάδα εμβολιασμών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» 21 & 22 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το έργο του Ρομπερ Τομά «η παγίδα» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.  Θα δοθούν δύο παραστάσεις Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«2½ φόνοι κι ένα μπουλντόγκ» από το Θέατρο Κρήτης την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Το Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», το έργο «Δυόμιση φόνοι κι ένα μπουλντόγκ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου.   

«Από την σκλαβιά στη λευτεριά» του Α. Μανδαλάκη και το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού στο Ανοικτό Θέατρο την «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21 Ιουλίου

Προκειμένου να συμμετάσχει στον γιορτασμό, για τα διακόσια χρόνια, από την Ελληνική επανάσταση (1821-2021), το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, παρουσιάζει το έργο, «Απ΄τη σκλαβιά στη λευτεριά» (Ιστορικό θεατρικό, σε τρείς πράξεις), του συνταξιούχου δασκάλου και συγγραφέα, Αντώνη Μανδαλάκη. Η θεατρική παράσταση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Έρχονται τα «Cretan Taste Awards 2021» με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Boussias διοργανώνουν τα Cretan Taste Awards 2021. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό βραβείων που έχει στόχο να αναδείξει τις καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, τους χώρους εστίασης και γαστρονομίας, τους παραγωγούς και τα πιο αυθεντικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα της Κρήτης.

Εμβολιασμός προσφύγων από την 7η ΥΠΕ και τον Δήμο Ηρακλείου

Σε εμβολιασμό προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο προχωρά την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου, η 7η  ΥΠΕ  σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

«Σε μέρη εξωτικά»…από τον Βαγγέλη Σαμαράκη και τη μουσική συντροφιά του την Τρίτη 20 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η μουσική συντροφιά του, παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ένα νοσταλγικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών με τίτλο «σε μέρη εξωτικά…». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 21:30  στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

«Άριελ: Η Μικρή Γοργόνα» την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ»

Το θέατρο «Δελφινάκι» φέτος παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα» σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Άριελ : η μικρή γοργόνα» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι «Electric Solo» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Τρίτη 20 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Τρίτη 20 Ιουλίου με ένα τελείως καινούργιο solo πρόγραμμα, έτοιμος να μοιραστεί νέες ιστορίες.

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 19 μέχρι τις 24 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 19, 20 και 21  Ιουλίου προβάλλεται η ταινία «Land» ενώ στις 22, 23 και 24 η ταινία «Το Αίνιγμα».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

«Μικρασιάτικοι σκοποί και Σμυρναίικες μελωδίες» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 19 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν με τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου μουσικοχορευτική εκδήλωση στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Δευτέρα 19 Ιουλίου.  

«Τραγουδώντας με τους φίλους μου» με τον Βασίλη Ξημέρη στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 19 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τη συναυλία «Τραγουδώντας με τους φίλους μου…» με το Βασίλη Ξημέρη, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 24 Ιουλίου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Εξερευνώντας τις πόλεις» με την συνεργασία του ΔΟΜ και του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

'’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve' του Wolfgang Amadeus Mozart από το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζει σε πρωτοποριακή μορφή alla breve (εν συντομία), την όπερα Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/07/2021

Την Τρίτη 20/07/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μεσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Στην γιορτή ανόδου του Ηροδότου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην γιορτή ανόδου του Ηροδότου στην Super League 2, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της ομάδας στην Νέα Αλικαρνασσό την Πέμπτη 15 Ιουλίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο πρόγραμμα «Clean It like Greek» ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στο οικολογικό πρόγραμμα  «Clean it like Greek», το οποίο υλοποιεί το ίδρυμα AQUAHELP σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού.

«Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη την Κυριακή στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «η Γυναίκα της Ζάκυνθος» (Διονύσιου Σολωμού) σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Με ταινίες μικρού μήκους συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» την Κυριακή 18 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι την Κυριακή 18 Ιουλίου θα γίνει μία προβολή 5 ταινιών μικρού μήκους.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr).

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Η Μαρία Παπαγεωργίου σε μία παράσταση… Solo Out στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Σάββατο 17 Ιουλίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου, έρχεται ξανά στο Ηράκλειο  με το ιδιαίτερο project της Solo Out, το Σάββατο 17 Ιουλίου  στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Πάντα ανήσυχη και συνεπής στο όνειρό της, καταργεί τις ρεπερτοριακές νόρμες και επιστρέφει  με μια νέα πρόταση.

Συνεδρίασε η Πενταμελής Επιτροπή για θέματα του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής για τα θέματα του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15 Ιουλίου στη Λότζια. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν Διοικητικοί και Μέλη των Φιλοζωικών Σωματείων του Ηρακλείου  που την απαρτίζουν, παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Ρένα Παπαδάκη. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Όπερα, θέατρο, χορός, μουσική και ποίηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Μύρων Μιχαηλίδης, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου από την Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» την Όπερα ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart, τις καλοκαιρινές παραγωγές αλλά και το σποτ κύρους του ΠΣΚΗ.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 21/07/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Απολύμανση στο Ισόγειο της Λότζια και κλείσιμο των Υπηρεσιών λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων του Ισογείου της Λότζια προχωρά σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Παράλληλα έκλεισαν νωρίτερα για σήμερα οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Παραχώρηση διόδου για τα έργα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ενέκρινε αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ να της παραχωρηθεί  η χρήση υφιστάμενου δρόμου καθώς και λωρίδας πλάτους 6 μέτρων και μήκους περίπου 140 μ εντός δημοτικού ακινήτου, όμορου προς το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό κέντρο, στη θέση Λαχαραγιάς στον Σκαφιδαρά Γαζίου.

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 16 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» το ALHAMBRA ART THEATRE PRODUCTIONS παρουσιάζει την θεατρική κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός στην συνάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Σισαμάκη με την Υφυπουργό Τουρισμού

Την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid-19 συζήτησε ο Αντιδημάρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα.

Εντυπωσίασε ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Οff της Αβινιόν

Με την εξαιρετική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη και σε συνεργασία με το Θέατρο των ViVi, ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε φέτος με παραγωγή του στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ off της Αβινιόν. Η πρεμιέρα δόθηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο θέατρο Albatros και θα παραμείνει στη σκηνή καθημερινά, μέχρι και την 18η Ιουλίου.

«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Πέμπτη 15 Ιουλίου

Η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου ζωντανεύει επί σκηνής το σπουδαίο διδακτικό μύθο «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» μέσα από τους «Μύθους του Αισώπου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

«Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 15 και 16 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το έργο «Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

Ευχαριστήριο

 

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Ζωή Κάρδαρη και κ. Κώστα Πλέτσα για την προσφορά, μέσω του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος», για τη δωρεά των μηχανημάτων καθαρισμού του χώρου του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου. 

Η άμεση ανταπόκριση της εταιρίας σας  αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η προσφορά και η ευαισθησία προς τα αδέσποτα.

Επαναδιάθεση οικογενειακών τάφων στον Άγιο Κωνσταντίνο

Στην επαναδιάθεση οικογενειακών τάφων, οι αρχικοί δικαιούχοι των οποίων έχουν εκλείψει, προχωρά ο  Δήμος Ηρακλείου  στο  κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να ικανοποιήσει αιτήματα δημοτών.

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουλίου στο Café Marina, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Κλειστό την Τετάρτη 14 Ιουλίου το ΚΕΠ στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που έχει μεταφερθεί από την οδό Ανδρόγεω και  λειτουργεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 14 Ιουλίου εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊου σε εργαζόμενο.

Στο εμβολιαστικό κέντρο Βενεράτου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ένα ακόμη εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Βενεράτο, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί από τις Κινητές Μονάδες της 7ης ΥΠΕ, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη.

Μηχανήματα καθαρισμού για το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου παρέλαβε η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Μηχανήματα καθαρισμού του χώρου του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου παρέλαβε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

«Οι Δροσουλίτες» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» την Τετάρτη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ  την παράσταση «Οι Δροσουλίτες».

«Θεατρικό αναλόγιο: Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο» την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το «Θεατρικό αναλόγιο: Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο», στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

«Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 14 και 15 Ιουλίου

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου έρχεται την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Αναβολή της παράστασης της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου «To σπίτι στην εθνική οδό»

Αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου «To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ  που ήταν προγραμματισμένη για απόψε, Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021». Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει

 

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της Αγίας Άννας του Δήμου Κορινθίων και στόχο είχε την διερεύνηση και την αποτύπωση των δυνατοτήτων της Δια Βίου Μάθησης σε τοπικό επίπεδο. Η Κόρινθος – Πόλη που Μαθαίνει θέλησε να δώσει έμφαση στην εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό που αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πόλης.

Τους εμβολιασμούς στον Άγιο Σύλλα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το εμβολιαστικό κέντρο στον Άγιο Σύλλα, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί στους κατοίκους που δεν είχαν την δυνατότητα να μεταβούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ,  επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη.

«2½ φόνοι κι ένα μπουλντόγκ» από το Θέατρο Κρήτης την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η προγραμματισμένη για απόψε παράσταση του Θεάτρου Κρήτης «Δυόμιση φόνοι κι ένα μπουλντόγκ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου, αναβάλλεται και θα παρουσιαστεί  την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Με αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Γουάι συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 12 μέχρι τις 17 Ιουλίου

 

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι από τις 12 μέχρι και τις 17 Ιουλίου θα γίνει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Γουάι. Τα 5 αποκατεστημένα αριστουργήματα του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Chungking Express», «Ευτυχισμένοι Μαζί», «Έκπτωτοι Άγγελοι» «Ερωτική Επιθυμία» και «2046» έρχονται στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλέεμ».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ πρόκειται να παρουσιάσει την Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 17 Ιουλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με το “φακό” των Μεταναστών. Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στο Ηράκλειο από τον ΔΟΜ με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου ανοίγουν σήμερα Σάββατο στις 6 έως 10 μμ στο θέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο τις πύλες της ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα. 

Την Έκθεση επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και κοινωνικών Υπηρεσιών Λάμπρος Βαμβακάς, άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι και Δ/ντες υπηρεσιών.

Έκθεση Φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» στο Κηποθέατρο 'Μ. Χατζιδάκις'

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS [Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection] και σε συνεργασία με επτά (7) δήμους σε όλη την Ελλάδα και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, ο ΔΟΜ διοργανώνει ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην πόλη του Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 26) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου .

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 14/07/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα, από την Δευτέρα 12 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 16 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου  θα γίνουν εργασίες για αντικατάσταση παλιού αγωγού ύδρευσης στην οδό Μιλτιάδη Καράτζη.

Εργασίες συντήρησης στα Πληροφοριακά Συστήματα του Δήμου Ηρακλείου

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο ψηφιακό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου τα Πληροφοριακά Συστήματα του Δήμου θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας από σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 19:00 μέχρι και την Κυριακή 11 του μήνα, στις 19:00.

Τα συστήματα που θα επηρεαστούν, μεταξύ άλλων, είναι:

- Όλες οι ιστοσελίδες - δικτυακοί τόποι καθώς και το heraklion.gr

- Οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (αιτήματα, πληρωμές) καθώς και η γραμμή παραπόνων του Δήμου Ηρακλείου 2813409409.

Επίσης ενδέχεται να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών της πόλης.

«Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. την Κυριακή και την Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης  σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Πορεία, παρουσιάζουν, την τραγωδία του Αισχύλου,  Προμηθέας Δεσμώτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 11 και την Δευτέρα 12 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η παράσταση που πρόκειται να  παρουσιαστεί  στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου,  κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία  Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

«City of Stars» το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το μιούζικαλ «City of Stars» το Σάββατο 10 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Γιώργος Καραντινός. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κίνητρα για υιοθεσία αδέσποτων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με την υιοθεσία αδέσποτων ζώων ,ο Δήμος Ηρακλείου δίνει κίνητρα παροτρύνοντας τους να συμβάλουν στην άμβλυνση του προβλήματος.

«Στρουμφάκια- Επιχείρηση Στρουμφίτα» την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021»  την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» παρουσιάζεται η παράσταση «Στρουμφάκια – Επιχείρηση Στρουμφίτα».

«Ο Καραγκιόζης στο τρελοκομείο» Στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» την Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο ανοικτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», το Θέατρο Σκιών Τάσος Δουρμούσογλου παρουσιάζει την παράσταση «Ο καραγκιόζης στο τρελοκομείο». Η παράσταση θα παρουσιαστεί δύο βράδια, την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:30.

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Κάτω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου (ΕΕΛ-ΔΙΚΤΥΑ)»

 

Υπεγράφη, χθες Τετάρτη 7 Ιουλίου η σύμβαση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Κάτω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου (ΕΕΛ-ΔΙΚΤΥΑ)» μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας.  

Πρόκειται για ένα το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και το τελικό ποσό σύμβασης είναι 1.319.083,31  €.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή των δικτύων μεταφοράς, της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και των δικτύων διάθεσης των επεξεργασμένων στον οικισμό των Κάτω Ασιτών. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 20 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό υδρεύσεως αναμένεται να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση του κέντρου του Ηρακλείου κατά την διάρκεια της Πέμπτης 8 Ιουλίου. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρόβλημα να λυθεί εντός της ημέρας.

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα υπό εκτέλεση έργα της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οι οποίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Aντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Ανακοίνωση για τα ΚΕΠ

Το ΚΕΠ της οδού Ανδρόγεω έχει μεταφερθεί και λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου λόγω εργασιών στο δημοτικό κτίριο. Παρακαλούνται οι δημότες να απευθύνονται στην υπηρεσία που έχει μεταφερθεί και να μην περιορίζονται στο ΚΕΠ της Λ. Πλαστήρα που παρουσιάζει φόρτο εργασιών. 

ΚΕΠ Ανδρόγεω (γωνία Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου – Λ. Πλαστήρα ) – Τηλ. 2813401000 και 2013401011

ΚΕΠ Πλαστήρα (Λ. Πλαστήρα 103 και Πανασού))- Τηλ. 2813406302 και 2813406308

Επίσκεψη στις Βούτες για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Τις Βούτες επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, καθώς και με κατοίκους και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αλλαγή ωραρίου λειτουργιάς σταθερού σημείου ανοικτής δειγματοληψίας στο Ηράκλειο από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Από σήμερα 06/07/2021, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των δυο σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας, στα οποία διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) και επιβεβαίωσης θετικών self tests covid-19, στην πλατεία Ελευθερίας καθώς επίσης και την πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Δύο νέα εμβολιαστικά σημεία στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Δυο νέα εμβολιαστικά σημεία θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου, στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται  στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19 το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

«Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο του Tracy Letts «Αύγουστος» την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου»- Εργαστήρια για Γονείς από το ΚΕΣΑΝ στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE

 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει δύο εργαστήρια, με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου», για γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (4-11 ετών) και γονείς παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12-17 ετών).

Οι «Μω & Ρω» την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα «Μω και Ρω» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Βιωματικό εργαστήριο «Business Model Canvas» από το «Δημοσκόπιο»

 

Το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει σε συνεργασία με την #projectyou το βιωματικό εργαστήριο «Business Model Canvas», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Τέταρτη 28 του μήνα. Είναι δωρεάν μέσα από την πλατφόρμα Zoom.

Βιωματικό εργαστήριο από το «Δημοσκόπιο» με θέμα : «Προσομοίωση φάσεων ίδρυσης Επιχείρησης»

Το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει σε συνεργασία με την #projectyou το βιωματικό εργαστήριο «Προσομοίωση φάσεων ίδρυσης Επιχείρησης», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 10 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 του μήνα μέσα από την πλατφόρμα Zoom και είναι δωρεάν.

Έντεκα Εσθονοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Δήμο Ηρακλείου- Ενδιαφέρον για τα μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19

Έντεκα Εσθονούς δημοσιογράφους καλωσόρισε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου στη Λότζια  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τους υποδέχτηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος», τους μίλησε για την ιστορία της πόλης και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους αναφορικά με την πανδημία, τον εμβολιασμό και τα μέτρα που λαμβάνονται και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Με επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουλίου η συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με την τήρηση  όλων των μέτρων για την  προστασία από την πανδημία COVID-19.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 5 μέχρι τις 10 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 5, 6, 7 προβάλλεται η ταινία «Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο» ενώ στις 8, 9, 10 Ιουλίου η ταινία «Monday».

«Τραγουδώντας την Ευτυχία» την Τρίτη στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με τη Γιώτα Νέγκα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού,  θα ερμηνεύσει τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Τρίτη 6 Ιουλίου.

«Δεύτερη Νεότητα» το βιβλίο της Τώνιας Τζιρίτα – Ζαχαράτου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η παρουσίαση του βιβλίου της Τώνιας Τζιρίτα – Ζαχαράτου με τίτλο «Δεύτερη Νεότητα» από της εκδόσεις «Θράκα» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Το βιβλίο «Δεύτερη Νεότητα», απέσπασε το Βραβείο Πρώτης Ανέκδοτης Συλλογής των εκδόσεων «Θράκα» και το Βραβείο της Πρωτοεμφανιζόμενης στην Ποίηση των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη για το 2020.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 10 Ιουλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 08/07/2021

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός βράβευσε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Τους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου βράβευσε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με τη λήξη του  σχολικού έτους 2020 -2021. Η λιτή εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του καφέ Μαρίνα.

Στη Λότζια ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ

Ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δρ Aram Mohammed Qadir, και ο Υφυπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητής Abdulfattah Mahmood, της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου τη Λότζια και συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, ξεναγήθηκαν στην ενετική Λότζια από την Αντιδήμαρχο και συζήτησαν μαζί της το θέμα της ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις. Η Αντιδήμαρχος προσέφερε στον Υπουργό το βιβλίο «Κρητικός Πόλεμος- Η μεγάλη πολιορκία και η εποποιία του Χάνδακα» της Χρυσούλας Τζομπανάκη.

«Όλα Κουλά» με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» έρχεται τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με την παράσταση «Όλα Κουλά» για να μοιράσει γέλια και νόημα με νέο σπαρταριστό υλικό. Στην καινούργια Stand up Comedy παράσταση που έγραψε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος εξαπολύει τα βέλη του προς πάσα αρχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοινωνική και πολιτική σάτιρα, αυτοσχεδιασμό με το κοινό και άφθονο ανατρεπτικό χιούμορ με άποψη, για πολλά γέλια με τα όσα συνέβαιναν όσο «μέναμε σπίτι».

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός μέχρι και την Κυριακή στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. που αναφέρεται σε  υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, επισημαίνει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι παρατείνεται η κατάσταση ετοιμότητας προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των αρμοδίων υπηρεσιών μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κ. Μαρία Καναβάκη.

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 05-7-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα    05-07-2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2005-07-2021.pdf

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες το Σάββατο στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες πρόκειται να δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και ώρα 21:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την  προστασία από την πανδημία COVID-19.

Θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μανώλη Χιώτη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

Η συναυλία είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση των Άνω Ασιτών

Υπεγράφη την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στη Λότζια η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση κεντρικής οδού της Τοπικής Κοινότητας Άνω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου

Η κα Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη υπέβαλε σήμερα οριστικά την παραίτηση της από την προεδρία της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έκανε αποδεκτή την παραίτηση και  ευχαριστεί την κα Σχοιναράκη για την συνεργασία που είχαν και την μέχρι σήμερα προσφορά της στην ΔΕΠΑΝΑΛ. 

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες – Υπηρεσίες street work από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είναι ανοιχτή  από σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 4 του μήνα.

Ώρες λειτουργίας: 09:00  - 21:00

Στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παράλληλα σήμερα πριν το μεσημέρι το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών πρόκειται να προχωρήσει και πάλι στην διανομή καπέλων και παγωμένου νερού σε ισοθερμικές θήκες στα άτομα που διαβιούν σε επισφαλή καταλύματα και σε ακατάλληλες συνθήκες.

«Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας» με τον Γιώργο Ηλιόπουλο στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 1 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» η  Lifeworks Productions παρουσιάζει την θεατρική παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου «Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας». Η παράσταση έχει προγραμματιστεί απόψε, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Πρόκειται για ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης, μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του συγχρόνου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού «Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών»

Μήνυμα στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στον εμβολιασμό ενάντια στην πανδημία -Covid 19, απηύθυνε αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια  , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε απέναντι στην πανδημία. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας το ταχύτερο δυνατόν».

Υπεγράφη η σύμβαση για τη διαχείριση των κτηνιατρικών αποβλήτων

Υπεγράφη χθες, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, η νέα σύμβαση για την «Παροχή υπηρεσιών για τη διαχείριση κτηνιατρικών αποβλήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου». Τη νέα σύμβαση υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και έχει διάρκεια 24 μηνών από την υπογραφή της. Το τελικό ποσό σύμβασης είναι 16.204,32 ευρώ.

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Γεωργίας

Συνάντηση  με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα κ. David Dondua είχε το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον κ. Dondua, συνόδευαν ο κ. George Shoshitashvili Σύμβουλος της Πρεσβείας και ο κ. Zurab Vacheishvili  Υπάλληλος Προξενικού Τμήματος.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» - Την είδαν περισσότεροι από 15000 επισκέπτες

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) που ξεκίνησε το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/3ekinatosavvato15maiouhepeteiakhek8eshgiathmaxhthskrhths.html .

Την έκθεση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής της έκθεσης ήταν ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης με τα ενθυμήματα και ντοκουμέντα από τη Μάχη της Κρήτης δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σχολείων, πάντα με εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, λόγω COVID- 19. Έτσι, συνολικά επισκέφθηκαν την έκθεση περισσότεροι από 2000 μαθητές από σχολεία της πόλης του Ηρακλείου ενώ συνολικά οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν περισσότεροι από 15000! Σε καθημερινή βάση γινόταν περίπου 4 ξεναγήσεις από τον Επιμελητή της Έκθεσης.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν

Στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως, το οποίο διεξάγεται στην Αβινιόν  της Γαλλίας, συμμετέχει για πρώτη φορά με δική του παραγωγή, ο Δήμος Ηρακλείου.

Προσοχή στην κατανάλωση λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 

Η ΔΕΥΑΗ καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση / κατανάλωση νερού  λόγω και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Εργαστήριο για Παιδιά 10-11 χρονών με θέμα : «Ο πολύχρωμος κύκλος του εαυτού - Πώς να αναγνωρίζουμε, να αγκαλιάζουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, τα συναισθήματα των άλλων και να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα»

 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ)στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο τριών συναντήσεων, με θέμα: «Ο πολύχρωμος κύκλος του εαυτού - Πώς να αναγνωρίζουμε, να αγκαλιάζουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, τα συναισθήματα των άλλων και να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα», για παιδιά 10-11 χρονών.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από 28 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 28, 29, 30 Ιουνίου προβάλλεται η ταινία «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα» ενώ στις 1, 2, 3 Ιουλίου η ταινία «Υποσχόμενη νέα γυναίκα».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για Αντώνιο Φ. Παπαδάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με ομόφωνη απόφαση κατά την συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου 2021, εκφράζει την συμπαράστασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου στην προσπάθειά τους  για την άμεση αποκατάσταση του ταφικού μνημείου του Εθνικού Ευεργέτη και Πολιτικού Αρχηγού της Μεγάλης Κρητικής Επανάστασης 1866-69 Αντωνίου Φ. Παπαδάκη και ζητά:

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγίου Μηνά λόγω εργασιών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021 και για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα (3 και 4 Ιουλίου, 10 και 11 Ιουλίου), η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Μηνά διακόπτεται.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον Τομεάρχη  Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιουνίου στο γραφείο του στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον κ. Χαρίτση συνόδευαν ο βουλευτής Ηρακλείου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτης Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Γιάννης Σαρακιώτης  καθώς και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης.

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Το Ηράκλειο ως αειφόρος τουριστικός προορισμός»

 

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Το Ηράκλειο ως αειφόρος τουριστικός προορισμός» διοργανώνει την Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 13:30 ο Δήμος Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Στην ημερίδα πρόκειται να συμμετάσχουν η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association - CLIA), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (Global Sustainable Tourism Council - GSTC) καθώς και οι τουριστικοί φορείς του Ηρακλείου. 

Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και συναντήσεις εργασίας τόσο με τη συμμετοχή των Δημοσίων Υπηρεσιών όσο και με τους τουριστικούς φορείς του τόπου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας της πόλης ως τουριστικός προορισμός.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό 1821 λόγω βλάβης

 

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 28 Ιουνίου πρόκειται να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό 1821, από τη συμβολή της με την οδό Κόσμων μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρτερού. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκσκαφή για την αποκατάσταση  βλάβης.  

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Ηρακλείου

Αγροτικούς δρόμους σε Δαφνές και Σταυράκια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τσιμεντοστρώσεων, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Γιώργο Καραντινό.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Γιάννης Αναστασάκης.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Ιούνιο 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (φέτα, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πελτές ντομάτας, πατάτες, κρεμμύδια) ως εξής:

Φωτίστηκε η Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Πέμπτη 24 Ιουνίου η λειτουργία του νέου ηλεκτροφωτισμού στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.  Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που φωτίζονται  με τέτοιο τρόπο οι οδικές αρτηρίες της ΒΙ.ΠΕ.  

Μαθητές με περιβαλλοντικές ευαισθησίες επισκέφθηκαν την Λότζια

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου  προκειμένου να  ενημερώσουν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και την  Αντιδήμαρχο  Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη   για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “From Local to Global Environmental Awareness”.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Πλαστήρα λόγω βλάβης

 

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφόρο Πλαστήρα, από τη συμβολή της με την οδό Έβανς μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Παγγαίου πρόκειται να γίνει αύριο, Παρασκευή 25 Ιουνίου. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει από τις 08:00 έως τις 13:00 προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη ύδρευσης κτιρίου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στη Λότζια η σύμβαση για την «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων βορείου τμήματος  Π.Ε17 περιοχής Θαλασσινών Νέας Αλικαρνασσού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, έχει τελικό ποσό σύμβασης  602.417,12 ευρώ ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 12 μήνες  από την υπογραφή της σύμβασης.

Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19 μέχρι 100 δόσεις και στο Δήμο Ηρακλείου

Τέθηκε σε εφαρμογή και στον Δήμο Ηρακλείου η έκτακτη ρύθμιση έως και σε 100 δόσεις βεβαιωμένων οφειλών του Ν.4764/2020  που αφορά στους πληγέντες του COVID-19.  Οι αιτήσεις ένταξης μπορούν να υποβάλλονται στους Δήμους έως και την 31/10/2021.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη  αναφερόμενη στη ρύθμιση επεσήμανε ότι «αναμέναμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι κάτι για το οποίο κυρίως ενδιαφέρονταν και περίμεναν οι πολίτες.

Στο Δήμο Ηρακλείου έχουμε λάβει αποφάσεις για ανακουφιστικά μέτρα  λόγω του COVID -19 για να ενισχύσουμε, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο που έχει πληγεί. Είμαστε στη διάθεση των δημοτών μας που θα θελήσουν να κάνουν χρήση της ρύθμισης, η οποία με τη δυνατότητα των μέχρι και 100 δόσεων θα είναι μια ανάσα για τα οικονομικά τους».

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είναι ανοιχτή  από σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 27 του μήνα.

Γενική διακοπή υδροδότησης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό Μαλίων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης στον συγκεκριμένο αγωγό μέχρι την αποκατάσταση της, σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου, αργά το βράδυ.

Οι περιοχές που πρόκειται να επηρεαστούν είναι ο Καρτερός και ο Κατσαμπάς.

Καλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση / κατανάλωση νερού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Βιωματικό εργαστήριο «Personal Branding Workshop» από το «Δημοσκόπιο»

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Personal Branding Workshop» διοργανώνει το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την #projectyou, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το βιωματικό εργαστήριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. Η συμμετοχή είναι δωρεάν μέσω Zoom Platform.

Σεμινάριο με θέμα «Οικογενειακές επιχειρήσεις και διαδοχή» διοργανώνει το «Δημοσκόπιο»

Σεμινάριο με θέμα «Οικογενειακές επιχειρήσεις και διαδοχή» διοργανώνει το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την #projectyou, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 28 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021. Η συμμετοχή είναι δωρεάν μέσω Zoom Platform.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία διαδοχής μιας επιχείρησης: Ιδιοκτήτες, διαδόχους, δικηγόρους, λογιστές, συμβούλους επιχειρήσεων.

Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Αίτηση στο Δήμο Ηρακλείου για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου θα πρέπει να υποβάλλουν πριν τη χρήση, όσοι δημότες το επιθυμούν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 30/06/21 προκειμένου να χορηγηθεί άδεια χρήσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.

Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι απαραίτητη η

επίδειξη της άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου, στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου τήρησης των οριζόμενων από τις κείμενες διατάξεις μέτρων και ρυθμίσεων για των περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις θα  υποβάλλονται με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Τμήμα Ελέγχου Προσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου (Λότζια – Γραφείο 8), καθημερινά από  τις 9:00 το πρωί ως τις 13:30 μετά το μεσημέρι.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο Νο 8 του Δήμου, και στα  τηλέφωνα ( 2813-409138, 2813-409434).

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή στον Δήμο Ηρακλείου

 

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, επισημαίνει ότι θερμές αέριες μάζες από τις Ακτές της Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από αύριο, Πέμπτη 24 μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Παρουσίαση βιβλίου 'Το Κορίτσι και το σαλιγκάρι'

Το βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή "Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι" παρουσιάζεται την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 20.00, στο Cafe Marina.

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου»

 

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Ιουνίου η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941).

Η έκθεση με ντοκουμέντα και ενθυμήματα, που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/06/2021

 Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μεσω τηλεδιάσκεψης,με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 'Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του' του Γιώργου Α. Χριστοδούλου - Νέα Παραγωγή του ΠΣΚΗ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η νέα θεατρική παραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μητέρας του-Μάνας Ελλάδας, μία θεατρική παράσταση με ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από 21 έως 26 Ιουνίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 21, 22, 23 Ιουνίου προβάλλεται η ταινία «Πρόστιμο». Στις 24, 25, 26 Ιουνίου προβάλλεται η ταινία Digger.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το  https://www.cinema.dikeh.gr )

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 07-7-2021

               Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να συζητήσουμε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

 - Απολογισμός  της  Δημοτικής  Αρχής.  

 

 

 

 

Διακόπτεται η παράλληλη λαϊκή αγορά στο Παγκρήτιο Στάδιο με τη λήξη των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19

Στην κεντρική λαϊκή αγορά στην περιοχή των Πατελών (Οικόπεδο Λυδάκη) επιστρέφουν πλέον από αύριο οι παραγωγοί που έστηναν τους πάγκους τους στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου κάθε Σάββατο, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19. Με τη λήξη των μέτρων αυτών (όριζαν μείωση 50% των πάγκων και 5 μέτρα απόσταση) από τις 15 Ιουνίου ορίζεται πλέον με νέο ΦΕΚ η απόσταση ανάμεσα στους πάγκους στο 1 μέτρο οπότε το σύνολο παραγωγών και μικροπωλητών εξυπηρετούνται στην έκταση της περιοχής των Πατελών. Έτσι αποφασίζεται η διακοπή της παράλληλης λαϊκής αγοράς που είχε στηθεί στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου λόγω της πανδημίας.

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! Νένα Βενετσάνου: Εποχές - Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 21:30 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η Νένα Βενετσάνου επιστρέφει στον τόπο όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μουσικός, στις αρχές της δεκαετίας του 1980: στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο!

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 19 έως 21 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 19 έως 21 Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Μανώλης Βασιλάκης.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τρεις Αυτόνομοι Μηχανικοί Κομποστοποιητές τοποθετήθηκαν στο Ηράκλειο – Σε εφαρμογή η πιλοτική δράση διαλογής αποβλήτων στην πηγή

Τρεις Αυτόνομοι Μηχανικοί Κομποστοποιητές λειτουργούν το τελευταίο διάστημα σε σημεία του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πράξης  ACUA, στην οποία συμμετέχουν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, οι Δήμοι Ηρακλείου, Ρόδου και Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Θωρακίζεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου- Εξειδικευμένος εξοπλισμός για την προστασία των πολιτών

Υπεγράφη χθες, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 η σύμβαση για την «Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση κινδύνων σε περιβάλλον εκτός γραφείου του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Γιώργος Σισαμάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας,  παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μαρίνου Πατακού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό  Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του  ΕΠ «Κρήτη  2014-2020» (Άξονας προτεραιότητας: Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του  περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής  στην Κρήτη). Το τελικό ποσό της σύμβασης  είναι 98.952,00 ευρώ .

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 23/06/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Υπεγράφη Συμφωνία – Πλαίσιο για την προμήθεια υγρών καυσίμων που θα καλύπτουν ανάγκες 4 ετών στο Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη, χθες Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η σύμβαση για την προμήθεια υγρών καυσίμων για 4 έτη που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου, τόσο για την κίνηση των οχημάτων όσο και για τη θέρμανση των κτιρίων αλλά και των ΝΠΔΔ του Δήμου. Πρόκειται για μία Συμφωνία – Πλαίσιο, την οποία υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη με τον προμηθευτή και για κάθε χρόνο της Συμφωνίας αυτής θα υπογράφονται εκτελεστικές συμβάσεις.

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των Οικιακών Κομποστοποιητών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της Πράξης "Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον – ACUA" θα δοθεί συνέντευξη τύπου την  Πέμπτη 17  Ιουνίου 2021 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στη Λότζια.

Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν:

  • ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Βαρδαβάς, υπεύθυνος της Πράξης ACUA για τον Δήμο Ηρακλείου και

 

  • ο Καθηγητής & Αντιπρύτανης Δρ Θρασύβουλος Μανιός, Επιστημονικός υπεύθυνος της Πράξης ACUA και υπεύθυνος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον βουλευτή Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δυο σημαντικές διοργανώσεις Εθνικών ομάδων μπάσκετ έρχονται στο Ηράκλειο

Με απόφαση της FIBA το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει μέσα στο καλοκαίρι δυο σημαντικές μπασκετικές διοργανώσεις νέων ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για  δυο FIBA Youth European Challenges που θα διεξαχθούν με την συμμετοχή  της Εθνικής Ελλάδος U20 ανδρών και U18 γυναικών, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών στην περιοχή της Θερίσσου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσσου από σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου έως και αύριο Τετάρτη 16/6. Η διακοπή στην υδροδότηση θα γίνει στο πλαίσιο των εργασιών απομόνωσης του παλαιού δικτύου ύδρευσης που συνεχίζονται στην περιοχή, μετά την αντικατάσταση του, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στον κύκλο κινητικότητας ΕΣΚ 2021-Α


Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στον κύκλο Κινητικότητας 2021-Α των Δημόσιων φορέων που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση, με συνολικά σαράντα επτά (47) θέσεις μετάταξης & τέσσερις (4) θέσεις απόσπασης.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι των ανωτέρω φορέων, όπως επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.apografi.gov.gr για την υποβολή των αιτημάτων τους (με κωδικούς TAXISNET), έως και τη Τρίτη 22/06/2021.

Δράση καθαρισμού και ενημέρωσης στα Καμίνια - 'Ενδιαφέρομαι για τη γειτονιά μου'

Εκδήλωση με τίτλο "Ενδιαφέρομαι για τη γειτονιά μου" διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η  4η ΤΟ.Μ.Υ. και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων με στόχο την αισθητική βελτίωση του υπαίθριου χώρου δίπλα στην Πλατεία Καμινίων.  

Τίμησαν την μνήμη των 62 Μαρτύρων – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οι 62 Μάρτυρες εξακολουθούν να μας δείχνουν τον δρόμο της Ευθύνης, της Ελευθερίας, και της Τιμής»

Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι.

Δήλωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

    Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική μέρα για χιλιάδες νέους και νέες και για τις οικογένειές τους. Οι δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και στον εκπαιδευτικό χώρο, κατά τις δύο τελευταίες σχολικές χρονιές, έκαναν το έργο των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους, ακόμη πιο απαιτητικό.

    Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους. Με επιμονή, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία η προσπάθειά τους θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Και αν δεν επιτευχθεί ο αρχικός στόχος των επιλογών τους, η ζωή προσφέρει και άλλες πολλές ευκαιρίες για να κατορθώσουν ό,τι προσδοκούν στην πορεία τους προς την Γνώση. 

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από 14 έως 19 Ιουνίου

Οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ», που βρίσκεται στην Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ (Λεωφόρος Πλαστήρα – έναντι Πανανείου), ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της; ΔΗΚΕΗ. 

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου θα προβληθούν οι ταινίας «Ο προδότης» και «Μάρτιν Ίντεν».

Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 €. Σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το  https://www.cinema.dikeh.gr .

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Με επιτυχία οι προβολές «Επιθυμία Ελευθερίας» στο κέντρο του Ηρακλείου- Η οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821 εντυπωσίασε τους Ηρακλειώτες

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή (12-13 Ιουνίου) οι προβολές με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας» με την τεχνική του projection mapping, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Ήταν μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 18 πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 21» και τους Δήμους.

Ο Δήμος Ηρακλείου επέλεξε το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης και οργάνωσε τις σχετικές προβολές. Το υλικό που συνέθεσε το εικαστικό αφήγημα προήρθε από πίνακες ζωγραφικής, αλλά και τεκμήρια όπως βιβλία ή επίσημα κείμενα. Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 300 γκραβούρες και πίνακες από Μουσεία, Δήμους και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης η πρωτότυπη μουσική γράφτηκε από τον Γεώργιο Μαγουλά.

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου» - Β' Κύκλος Διαδραστικών Ομιλιών

Η 2η Διαδικτυακή Εκδήλωση «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου» με αναφορές σε αγώνες των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 16:00 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας – Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 19 Ιουνίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16-6-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2016-06-2021.pdf

 

Συμφωνία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την αξιοποίηση Νεωρίων και Ενετικών Τειχών

Σε συμφωνία για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η αξιοποίηση των Νεωρίων και των Ενετικών Τειχών, κατέληξαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 14/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 14/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Ανοιχτή διαδικτυακή ομιλία με τον Δ. Μπουραντά στο 'Δημοσκόπιο'

To Women Do Business και το Δημοσκόπιο Δήμου Ηρακλείου συνδιοργανώνουν ανοιχτή διαδικτυακή ομιλία με τον κ. Δημήτρη Μπουραντά, διακεκριμένο Καθηγητή Management & Human Resources.

«Επιθυμία Ελευθερίας» - Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στις 12 και 13 Ιουνίου

 

Η Ελληνική Επανάσταση πρόκειται να «ζωντανέψει» στο Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου με την τεχνική του projection mapping, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν και έχει τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας». Οι προβολές αυτές, που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε 18 πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 21» και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας της κάθε πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου επέλεξε το εμβληματικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης όπου θα γίνουν οι  προβολές, οι οποίες θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα από τις 21:30 μέχρι τις 23:30.

Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο με την αντικατάσταση του Στεγάστρου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το Παγκρήτιο θα γίνει μια από τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στην χώρα»

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021 στην Λότζια, η σύμβαση για τη «Συντήρηση χωροδικτυωμάτων στεγάστρων και κατασκευή επικάλυψης», δηλαδή για την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ξεκινούν 14 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021»

Οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ», που βρίσκεται στην νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ (Λεωφόρος Πλαστήρα – έναντι Πανανείου), θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, του Leo Tolstoy από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (βίντεο)

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 21:30

στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην πρώτη θεατρική παραγωγή μετά το πολύμηνο lockdown, παρουσιάζει σε συνεργασία με την εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI, τη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, «O θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» (1886), σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με τον Γιώργο Γαλίτη και τον Θανάση Κουρλαμπά.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύρακο 12 και 13 Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Κώστας Βαρδαβάς.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Έκτακτη Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11/06/2021

Την Παρασκευή στις 11/06/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή, με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 10/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 10/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών

 

 Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσσου από σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου έως και αύριο Τετάρτη 9/6. Η διακοπή στην υδροδότηση θα γίνει στο πλαίσιο των εργασιών απομόνωσης του παλαιού δικτύου ύδρευσης της περιοχής, μετά την αντικατάσταση του, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Σε υιοθεσία αδέσποτων ζώων προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι Καθαριότητας στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή, οι οποίοι υιοθέτησαν δύο σκυλιά από το Δημοτικό Κυνοκομείο, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Οκτώβριο του 2021 στο Ηράκλειο

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκοβοντο, με αφορμή  την διοργάνωση του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου  (Δύο Αοράκια) από 23 έως 31 Οκτωβρίου του 2021.

Δυο νέες οικολογικές βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν στον Καράβολα και στο Πάρκο Γεωργιάδη – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το μέλλον είναι πράσινο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου το 4ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργάνωσε η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την ΔΗΚΕΗ και τον ΕΣΔΑΚ. Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ τοποθετήθηκαν δύο υπαίθριες βιβλιοθήκες, το Σάββατο 5 Ιουνίου στο θεατράκι στον Καράβολα και την Κυριακή  6 Ιουνίου στο Πάρκο Γεωργιάδη, οι οποίες γέμισαν με βιβλία και παραμύθια οικολογικού περιεχομένου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 12 Ιουνίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Πρόταση από τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό να τιμηθεί και στο Ηράκλειο ο ευεργέτης Αντώνιος Φ. Παπαδάκης

Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης του Λασιθίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου στην Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στην Κρήτη το λάβαρο της Επανάστασης του 1821

Στο Ηράκλειο έφτασε το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου το λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Το λαβαρο μετέφερε ο Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων και το υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης. 

Τρία βραβεία για τον Δήμο Ηρακλείου στα Tourism Awards 2021

Τρία βραβεία κατέκτησε ο Δήμος Ηρακλείου στα Tourism Awards 2021. Συγκεκριμένα, ο Δήμος τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Video Content» για το υψηλό επίπεδο των παραγωγών του ψηφιακού καναλιού πολιτισμού – Heaklion Arts and Culture καθώς και στην κατηγορία «Social Media Presence» για την προώθηση του πολιτιστικού καναλιού δια των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου

Οι εξελίξεις στον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύρακο 5 και 6  Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Στέλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη.   

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 4ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας στον Καράβολα και στο Πάρκο Γεωργιάδη

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε έτος στις 5 Ιουνίου.  Φέτος ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 08/06/2021

Την Τρίτη 08/06/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 07/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 07/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 09/06/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021). 

Επιμνημόσυνη δέηση στην Προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη, στο ομώνυμο Πάρκο  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουνίου.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση (έκτακτα) με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή  04 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2004-06-2021.pdf

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 03/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 03/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Υπεγράφη η σύμβαση για την ψηφιοποίηση του οπτικοακουστικού αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τις «Ψηφιακές εφαρμογές πολιτισμού μέσω των οπτικοακουστικών θησαυρών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής». Τη σύμβαση υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας που ανακηρύχθηκε μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, με τελικό ποσό τις 252.588,00 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης  και πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής πρόκειται να ψηφιοποιηθεί το αρχείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Εγκαίνια 60ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου- Παραλαβή 22 λυόμενων αιθουσών από την ΚΤΥΠ

Τα εγκαίνια του 60ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου της οδού Μυρτιάς στις Μεσαμπελιές πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 1 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021) 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.  Η επιτυχία του εγχειρήματος αποτυπώνεται και στους αριθμούς του καναλιού, από τις 10 Απριλίου του 2020, όταν ξεκίνησε ουσιαστικά την λειτουργία του:

Περισσότεροι από 600 μαθητές στην έκθεση «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» - Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη την Πέμπτη

Συνεχίζεται, με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941).

Η έκθεση με ντοκουμέντα και ενθυμήματα, που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης, δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές περιηγήσεις τόσο στον χώρο της έκθεσης πάντα με εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, λόγω COVID- 19.

Επαναλειτουργία των δημοτικών γυμναστηρίων

Σε συνέχεια των διευκρινήσεων που δόθηκαν από την Πολιτεία για την  επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι τα δημοτικά γυμναστήρια στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Πατελών, επαναλειτουργούν από την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες του κέντρου»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Μαΐου  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αντικείμενο την επικείμενη έναρξη εργασιών ανάπλασης στον Σταυρό.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά!: Ελένη Τσαλιγοπούλου Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 21:30 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Στην πρώτη συναυλία των καλοκαιρινών παραστάσεων και παραγωγών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, “ΠΣΚΗ – Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά!”, η αγαπημένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου παρουσιάζει τις μεγάλες επιτυχίες της.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη Εμπορικών Επιχειρήσεων στην Πράξη «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -OPEN MALL»

Ανοικτή πρόσκληση στις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Ηρακλείου και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στο Ανοικτό Κέντρο Δ. Ηρακλείου - OPEN MALL-  απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 5 Ιουνίου στη Λότζια

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Στην παρουσίαση του ΒΟΑΚ από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών  Κώστα Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021). 

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης δικτύων αποχέτευσης στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου (Παραλιακή),  στο ύψος της οδού Μάχης Κρήτης.

 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 31/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 31/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Σύμβαση Δήμου Ηρακλείου- ΕΛΜΕΠΑ για την αναβάθμιση του πρασίνου

Προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου ο Δήμος Ηρακλείου. Η σύμβαση έχει τίτλο «Επιστημονική υποστήριξη της λειτουργίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη καθώς και του Καθηγητή Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου κ. Παναγιώτη Νεκτάριου.

Οριοθέτηση εργοταξίου για την έναρξη των εργασιών

 

Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών του έργου «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» και έχοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 2501/1/359 απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, την Κυριακή 30/05/2021 θα γίνει η οριοθέτηση του εργοταξίου και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στις ακόλουθες οδούς:

1.         στην οδό Χατζ. Γιάνναρη, από την συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς,

2.         στο τμήμα της οδού Έβανς (μικρή) από την συμβολή της με τη Χατζ. Γιάνναρη έως την Δικαιοσύνης και

3.         στο τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, από την συμβολή της με την Έβανς έως την 1821 & Ίδης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα και με το υπ’ αριθμ. 2501/1/790-κγ’/2021 έγγραφο της Τ.Τροχαίας Ηρακλείου σε αυτή φάση (Α’) εκτέλεσης των εργασιών, θα γίνεται μέσω των οδών Αβέρωφ – Ζωγράφου – Χατζ. Γιάνναρη και στη συμβολή των οδών  Χατζ. Γιάνναρη και Σμύρνης θα εκτρέπεται στην οδό Σμύρνης με κατεύθυνση την οδό Αβέρωφ.

 

To μουσικό σύνολο «Pian – είστε» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η πρώτη διαδικτυακή εμφάνιση του συνόλου «Pian -είστε» θα προβληθεί  τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 21:15 στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαΐου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύρακο 29 και 30 Μαΐου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο. κ. Γιώργος Σισαμάκης.   Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη – Το Ηράκλειο μπορεί να γίνει κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 28/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 28/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

6 νέες λυόμενες αίθουσες στο 60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου για την Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Αγωγή

Ο Δήμος Ηρακλείου παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου 6 λυόμενες αίθουσες στο 60ο Νηπιαγωγείο της πόλης. Οι νέες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε οικόπεδο της οδού Μυρτιάς προκειμένου να καλύψουν τις στεγαστικές  ανάγκες του νηπιαγωγείου στο πλαίσιο της εφαρμογής της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας. 

Το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής υπέγραψαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη και η Διευθύντρια του 60ου  Νηπιαγωγείου κ. Αμαλία Σηφάκη παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Σύσκεψη για τη λειτουργία των θερινών τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

 

Σε μία συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου και κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού προχωρά και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου.  Έτσι χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λότζια στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου- προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο με ιστοσελίδα- εκπρόσωποι των Κοινοτήτων και  εθελοντές – συντονιστές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης των θερινών τμημάτων προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες με παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Και αυτά τα τμήματα θα υποστηριχθούν από εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που καλούνται τώρα να προσφέρουν από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για να τα στελεχώσουν.

Ανακοίνωση για τα ΚΕΠ

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου λειτουργεί το ΚΕΠ που εξυπηρετούσε τους πολίτες στην οδό Ανδρόγεω, το οποίο έχει κλείσει λόγω εργασιών συντήρησης. Η είσοδος του ΚΕΠ είναι επί της Λεωφόρου Πλαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα ΚΕΠ η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται από  Δευτέρα έως Παρασκευή από 7.30 έως 15.00.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 27/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 27/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την Ανάπλαση του Σταυρού - Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Έργο που αλλάζει προς το καλύτερο το κέντρο της πόλης»

Υπεγράφη το μεσημέρι της  Τετάρτης 26 Μαίου, στη Λότζια η σύμβαση για τη «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» (ουσιαστικά η δεύτερη φάση της Ανάπλασης του Σταυρού). Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ορακίων για μία ημέρα λόγω εργασιών

Στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση Δικτύων ύδρευσης στις Περιοχές Δειλινά- Ακαδημία- Νέα Αλικαρνασσός» έχουν προγραμματιστεί εργασίες στην οδό Ορακίων Νέας Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 27 Μαΐου.

Οι εργασίες πρόκειται να διαρκέσουν μια (1) ημέρα και θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας, στην οδό Ορακίων από τη συμβολή της με το δρόμο προς ΒΙΠΕ από την πλευρά της περιοχής του Καρτερού  (γέφυρα άνω διάβασης της Εθνικής Οδού) έως τη συμβολή της με την οδό Σταδίου.

Διακοπή ύδρευσης λόγω εργασιών στις γεωτρήσεις των Δαφνών

Προγραμματισμένη  διακοπή ύδρευσης λόγω εργασιών στις γεωτρήσεις της περιοχής των Δαφνών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 26 Μαΐου έως και αύριο,  Πέμπτη  27/5. Οι διακοπές στην υδροδότηση την Πέμπτη θα είναι από τις  08:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι. Προβλήματα υδροδότησης αναμένεται να δημιουργηθούν στην περιοχή της Φοινικιάς και στον Κάμπο του Αγίου Σύλλα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη» για το πρόγραμμα «Ελλάδα χωρίς πλαστικά»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη» είχε το πρωί της Τρίτης 25 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια.

Σειρά συναντήσεων με τους προέδρους των Κοινοτήτων από κλιμάκιο της ΔΕΥΑΗ

Με τους προέδρους των Κοινοτήτων πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), προκειμένου να εξετάσει θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης που απασχολούν τις περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου.

Διαδικτυακό εργαστήριο για Γονείς - Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων – Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους;

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο τριών συναντήσεων, με θέμα: «Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων – Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους;», για γονείς παιδιών που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Όμορφος που ’ναι ο κόσμος» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση έρχεται στο ψηφιακό  κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture την Τετάρτη 26 Μαίου.

Ψήφισμα αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την Παλαιστίνη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει ομόφωνα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και δηλώνει πως είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με το θύτη. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:

Ξεκίνησε η δράση «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη ΔΗΚΕΗ, το Τμήμα Τροχαίας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΗΚΕΗ), επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με αφορμή την έναρξη της δράσης κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Ασφαλώς Κυκλοφορώ». 

Η δράση, που είναι μία πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Έτσι καθημερινά και από τις 08:00 έως τις 13:00 το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής- προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα των μέτρων ασφαλείας που ορίζει η πανδημία COVID-19 για τους ανοικτούς χώρους -θα ανοίγει τις πόρτες του για μαθητές που θα διδάσκονται κυκλοφοριακή συμπεριφορά σε ένα σωστά διαμορφωμένο χώρο μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών που θα προγραμματίσουν με τα σχολεία τους.

Η δράση πραγματοποιείται από την ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνει ότι, λόγω βλάβης στον τροφοδοτικό αγωγό των Αστρακών πρόκειται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου και αύριο, Τρίτη 25/5 στις περιοχές:

Καρτερού, Μέσα Καρτερού και Νέας Αλικαρνασσού. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη του Καναδά

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα Mark Allen είχε το πρωί της Δευτέρας 24 Μαΐου στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Η συνάντηση  έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως όσον αφορά στον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, αγγούρια), ως εξής:

Ολοκληρώνονται απόψε οι προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων από τη Μάχη της Κρήτης στον Κούλε

Ολοκληρώνονται απόψε, Δευτέρα 24 Μαΐου οι προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές  είναι στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η Έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Πρόκειται για στιγμιότυπα από τη Μάχη της Κρήτης, σε ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας 5΄ λεπτών από το προσωπικό αρχείο του Επιμελητή της έκθεσης και Επιστημονικού Συνεργάτη σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστή Μαμαλάκη. Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Σάκης Βρουχάκης με τον Νίκο Χριστοδουλάκη και  η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Αντώνη Βουμβουλάκη.

Εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Γ.Γ του Υπουργείου Χωροταξίας Ε. Μπακογιάννη

Τα έργα που εντάσσονται στο ταμείο ανάκαμψης  καθώς και το ειδικό χωρικό σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 25/05/2021

Την Τρίτη 25/05/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 24/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 24/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:269922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν  στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. 

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 28 Μαΐου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 26/05/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Καθηλωτική η προβολή των ιστορικών ντοκουμέντων από τη Μάχη της Κρήτης στον Κούλε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 20 Μαΐου οι πρώτες προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές αυτές, που πραγματοποιήθηκαν μετά τη δύση του ήλιου (πρώτη προβολή 21:30), ήταν πραγματικά καθηλωτικές για όσους βρέθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος των Νεωρίων, στην Πλατεία 18 Άγγλων, αλλά και στο ενετικό λιμάνι της πόλης. Στιγμιότυπα από τη Μάχη της Κρήτης, σε ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας 5΄ λεπτών, προβλήθηκαν στην επιφάνεια του εμβληματικού μνημείου, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Το Link για το εντυπωσιακό βίντεο είναι:

https://www.youtube.com/watch?v=l5cpmPsPuhk 

«Pulse.Live» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Το βραβευμένο alternative rock συγκροτήμα pulse. έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture για μια μουσική  παράσταση την Δευτέρα 24 Μαΐου στις 21.15.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 24-5-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα  24    Μαίου  2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 (ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2024-05-2021.pdf

 

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Ηρακλείου και «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνυπέγραψαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος .

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Προβολές ιστορικών ντοκουμέντων από τη Μάχη της Κρήτης στον Κούλε

 

Ξεκινούν απόψε, Πέμπτη 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 του μήνα οι προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές αυτές είναι στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η Έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης «80ή Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Πραγματοποιήθηκαν την  Τετάρτη 19 Μαΐου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα επίσημα εγκαίνια της επετειακής Έκθεσης με θέμα: «80ή Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου - 1 Ιουνίου 1941).  

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 20/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 20/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Έρχονται μηχανικοί κομποστοποιητές στον Δήμο Ηρακλείου

Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση αυτόνομων μηχανικών κομποστοποιητών υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης 19 Μαίου στη Λότζια, ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και την ανάδοχο  εταιρεία. 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

«Ασφαλώς Κυκλοφορώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη ΔΗΚΕΗ, το Τμήμα Τροχαίας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργανώνουν ειδική δράση κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό. Η δράση, που είναι μία πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, ξεκινά τη Δευτέρα 24 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Στις εργασίες ανάπλασης γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης των οδών γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οι εφαρμογές της «Έξυπνης Πόλης» στη διάθεση των δημοτών- Το σύστημα ψηφιακής παρακολούθησης θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης σε Δικαστήρια και Πολεοδομία μπαίνει σε λειτουργία

Σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το σύστημα ψηφιακής παρακολούθησης των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης που βρίσκονται τόσο στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου όσο και μπροστά από το κτήριο της Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου. Το θέμα αυτό απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Σισαμάκης με τον επικεφαλής του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή και Καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστα Στεφανίδη καθώς και με στελέχη τόσο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου όσο και του ΙΤΕ. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ηρακλείου και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ για τις εφαρμογές της  «Έξυπνης Πόλης», όπου μία σειρά ψηφιακά έργα ενισχύουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και παράλληλα ισχυροποιούν την παρουσία του Ηρακλείου στις ψηφιακές  πόλεις της Ευρώπης.

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης για την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» την Τετάρτη 19 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941).

«Ενημέρωση του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ηρακλείου για παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων του»

 

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες, ότι μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης των παρακάτω προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή ¨Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης 2014-2020».

Ξενάγηση στη δουλειά του αγιογράφου Μάνου Μπαστάκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Tην δική του αποτύπωση στην τέχνη της αγιογραφίας, θα περιγράψει την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 στις 21:15  ο αγιογράφος Μάνος Μπαστάκης στο  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Βλάβη στον αγωγό διανομής στους Αθανάτους

 

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης που έχει παρουσιαστεί στον αγωγό διανομής στην περιοχή των Αθανάτων αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής από σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου έως και αύριο, Τρίτη 18.

Περισσότερες πληροφορίες  για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση). 

Άνοιξε και πάλι το Info Point – Ξεκινούν την Τετάρτη 19 Μαΐου οι δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου

Ανοίγει και πάλι από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου ο διαδραστικός χώρος ενημέρωσης επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου, Info Point. Πρόκειται για έναν χώρο όπου με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και καινοτόμων διαδραστικών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, παρέχονται πολύτιμες πληροφορίες και υλικό σε επισκέπτες και μαθητές για την ιστορία και τα μνημεία της πόλης.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 22 Μαΐου 2021

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Μανώλης Κονταρός | Τσ’ αγάπης και τση λευτεριάς είναι γλυκιά η μάχη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Την Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 21:00, ημέρα τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης ο Μανώλης Κονταρός, ένας μουσικός ερμηνευτής με χαρακτήρα επαναστατικό και φύσημα από την κρητική ψυχή του, μας ξεσηκώνει από την Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία καλοκαιρινού’’ του ΠΣΚΗ σ’ ένα πρόγραμμα με μουσικές εμπνευσμένες από το ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την Μεγαλόνησο κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην Ακτή Καρτερού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την Δημοτική Ακτή Καρτερού επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 15 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Με αφορμή  το άνοιγμα της Ακτής για το κοινό, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη για τις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα προκειμένου ο χώρος να  είναι και πάλι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες.

Ξεκινά το Σάββατο 15 Μαΐου στο Ηράκλειο η επετειακή έκθεση για τη Μάχη της Κρήτης - «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941)

Ξεκινά το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, έκθεση με ντοκουμέντα και ενθυμήματα από τη Μάχη της Κρήτης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941). Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Διευθυντή της TUI Hellas κ.Ian Hay

Συνάντηση με τον  Γενικό Διευθυντή της TUI Hellas υπεύθυνο σε Ελλάδα και Κύπρο Ian Hay, είχε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός, το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 17/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 17/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

«Daulute Trio live» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Το μουσικό σχήμα Daulute, έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture,  και μας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Daulute Trio Live».

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντιπροσωπεία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

Την πρόταση για την καθιέρωση ετήσιου διεθνή αγώνα στίβου για Άτομα με Αναπηρίες κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου αντιπροσωπεία της  Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γ. Σισαμάκης για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου επεσήμανε: «Με χαρά, αισιοδοξία αλλά και υπευθυνότητα υποδεχόμαστε τη σημερινή μέρα. Η έναρξη της τουριστικής περιόδου σηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομικής ζωής για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα.

Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας, τους ευχαριστούμε  που προτίμησαν την Κρήτη για τις πρώτες διακοπές τους μετά από 2 δύσκολα χρόνια. Το Ηράκλειο αλλά και η Κρήτη ολόκληρη, αποτελούν ένα ασφαλή τουριστικό προορισμό με κορυφαίες υγειονομικές δομές. Παράλληλα ευχόμαστε στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού να έχουν μια υγιή και εποικοδομητική χρονιά,  έτσι ώστε να αποτελέσει την επιστροφή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για το νησί.

Ως Δήμος Ηρακλείου, μέσα από το Info Point είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να δείξουμε στους επισκέπτες μας  κάθε γωνιά αυτού του τόπου με την ιστορία, τον πολιτισμό, τους όμορφους ανθρώπους, τις μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές. Το Ηράκλειο θα είναι πάντα ένας ξεχωριστός προορισμός. Εύχομαι μία ασφαλή και καλή τουριστική περίοδο για όλους!»

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021)

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό είχε το πρωί της Πέμπτης 13 Μαΐου, στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Δήμο Ηρακλείου

Η 19η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προέδρου του Σ.Ε.Μ.Π.,  Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαΐου 2021 στη Λότζια.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 13/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 13/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Η «Πνοή του ανέμου» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Herakion Arts and Culture

Με την παράσταση «Πνοή του ανέμου» από το μουσικό σχήμα Άησις  συνεχίζονται την Τετάρτη 13 Μαΐου 2021, οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου άναψε το πράσινο φως για την κατάθεση υποψηφιότητας με στόχο τη διεκδίκηση για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 ή 2025

Την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την κατάθεση υποψηφιότητας όσον αφορά στην διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021.

Τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την συνεισφορά του στην διαχείριση του Προσφυγικού

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο της ΄Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα Jason Hepps είχε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαΐου, στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Ανακοίνωση για το βίντεο «Η Κάντια 1640»

Σε σχέση με την δημοσιευθείσα επιστολή που υπογράφουν δεκαέξι έγκριτοι συμπολίτες,   θέλουμε εξ αρχής να καταστήσουμε γνωστό  ότι η επίμαχη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί , χρηματοδοτήθηκε το 2013 από το ΕΣΠΑ 2007-2013, ολοκληρώθηκε το 2014 και παρουσιάστηκε το 2015. Με την εφαρμογή αυτή έχουν ξεναγηθεί πάνω από 6.000 πολίτες, Έλληνες και ξένοι.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού

 Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών σύνδεσης στο νέο δίκτυο στης ΔΕΥΑΗ

 

Μετά την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ στην περιοχή της Θερίσσου, από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και αύριο Τρίτη 11/5 θα πραγματοποιηθεί απομόνωση των παλαιών δικτύων ύδρευσης  και θα προχωρήσουν οι εργασίες σύνδεσης στο νέο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ. Για το λόγο αυτό και θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή της Θερίσσου, από την Λεωφόρο Α. Παπανδρέου έως και το Στάδιο της Ελευθερίας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πολιτιστικού  Συνεδριακού Κέντρου, στην Λεωφ. Πλαστήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 15 Μαΐου στο αίθριο της Λότζια

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Ηρακλείου για την δημιουργία κοινωνικών δομών στην Αγία Αικατερίνη

Με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου, στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό στη Λότζια η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

 

Με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου, στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου – Συνάντηση στη Λότζια του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Την διαβεβαίωση ότι το μεγάλο έργο της Αστικής Αναζωογόνησης (Πάρκο Ερυθραίας), προϋπολογισμού 12,4 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας,, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Μαΐου στην Λότζια.

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 10/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 10/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/05/2021

Την Τετάρτη 12 Μαϊου 2021 και ώρα 13.00 , θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύρακο 8 και 9 Μαΐου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο. κ. Γιώργος Καραντινός.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 14 Μαΐου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 12/05/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω.

Self- Test για COVID-19 στους μαθητές Ρομά από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Self-Test για COVID-19 θα πραγματοποιούν κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη από τις 07:30 έως και τις 15:00 στο χώρο του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, οι μαθητές Ρομά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.  

Ο Γιώργης Μανωλάκης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ο Γιώργης Μανωλάκης έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, με μια ιδιαίτερη solo μουσική παράσταση.

Την online πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/CWsOX-n3RnM,  ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».  

Εύσημα στον Δήμο Ηρακλείου για το Ειδικό Χωρικό της Νέας Αλικαρνασσού – Παρουσιάστηκε το σχέδιο στο Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Τα εύσημα τόσο από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάνννη απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να εκπονήσει Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την περιοχή Νέας Αλικαρνασσού,  κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης  6 Μαΐου.

Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα του καταυλισμού των Ρομά στην Νέα Αλικαρνασσό και τα ζητήματα καθημερινότητας τους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαΐου με τη συμμετοχή του  Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργου Σταμάτη, της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη, του εντεταλμένου συμβούλου Δημοτικής Περιουσίας Μανώλη Βασιλάκη καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 10-05-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα   10    Μαΐου      2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2010-05-2021.pdf

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου - οδός Λεβήνου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου - οδός Πετρακογιώργη

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με ποιοτικές εκδηλώσεις ειδικού θεματικού ενδιαφέροντος.

Έναρξη εγγραφών, προϋποθέσεις αιτήσεων στα ΚΕΠΑ για το έτος 2021

Ξεκινούν οι εγγραφές στα ΚΕΠΑ Ηρακλείου. Οι προϋποθέσεις για την κατάθεση αιτήσεων: 

Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου.

Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017 ‘‘Νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών’’.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου άρθρο 3 παρ.2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017. Διόρθωση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δηλαδή μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Η ΔΕΥΑΗ τιμά τη Ζωοδόχο Πηγή

Αύριο, Παρασκευή 7 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής η ΔΕΥΑΗ τιμά την προστάτιδά της. Για το λόγο αυτό οι συναλλαγές με το κοινό θα γίνονται μέχρι  τις 13:00.

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 06/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 06/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 8 Μαΐου στο κέντρο του Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

'Song of Myself, v.2' στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η ομάδα Μa έρχεται  στο ψηφιακό  κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, για να παρουσιάσει μια κινηματογραφική ανασύνθεση του χοροθεατρικού έργου «Song of Myself».

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 7 Μαΐου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

 Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:

26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Ανακοίνωση για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι τα προκαθορισμένα δρομολόγια για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων δεν θα πραγματοποιηθούν από Μεγάλη Παρασκεύη 30 Απριλίου έως και Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021. Θα ξεκινήσουν και πάλι από την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Αντιδήμαρχοι Υπηρεσίας για τις αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο Μ. Παρασκευή  - Μ. Σάββατο - Κυριακή του Πάσχα  (30/4 - 01/05 - 02/5 2021)  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. 

Την Δευτέρα του Πάσχα (3/5) και την Τρίτη (4/5, αργία της Πρωτομαγιάς) Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Ρένα Παπαδάκη. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συναυλία τζαζ με το σχήμα DIMI-trio στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα του Πάσχα

Με μια συναυλία τζαζ μουσικής από το μουσικό σχήμα DIMI-trio ανοίγει η αυλαία των προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, για τον μήνα Μάιο.

Όλα έτοιμα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης της ΔΕΠΑΝΑΛ

Όλα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Το «ΜΑΡΙΝΑ» στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου, ο «Πλάτανος» στην πλ. Αγίου Τίτου, ο «Κουμπές» στην πλ. Κορνάρου, το αναψυκτήριο στην Όαση, καθώς και το ολοκαίνουργιο αναψυκτήριο στο πάρκο Γεωργιάδη - που πλέον θα έχει στη διάθεση των πολιτών και τραπεζοκαθίσματα - προετοιμάστηκαν για να υποδεχτούν ξανά τους θαμώνες τους.

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν το Μ.Πέμπτη 29/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή Πατέλες Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πατελών, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Στην νέα παιδική χαρά στο Πενταμόδι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την καινούργια παιδική χαρά στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πενταμοδίου. Το έργο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, της Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελίας Σχοιναράκη- Ηλιάκη και του Αντιπροέδρου Νεκτάριου Κανακαράκη.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 29/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»,

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 29/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Το πρόγραμμα προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture για τον Μάιο του 2021

Έπειτα από μια μικρή ανάπαυλα, λόγω της Μεγάλης Βδομάδας, το  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  Heraklion Arts and Culture, συνεχίζει τις προβολές και τον Μάιο του 2021 με νέες online πρεμιέρες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 21:15.

Sacro Amor | Θείος και θνητός έρως στη θρησκευτική μουσική στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τα Πάθη του Θεανθρώπου αποτέλεσαν θεματικό χώρο συνάντησης της «καθ’ ημάς» Ανατολής με τη Δύση, όπως αποτυπώνεται στην εικονογραφία, την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική. Θείος και ανθρώπινος ο αέναος έρως της ψυχής προς την αθανασία, θείος και ανθρώπινος ο πόνος της απώλειας, η οδύνη, η ικεσία προς την Παρθένο, η προσδοκία Αναστάσεως.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Ξεκινούν οι εργασίες για την διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού- Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

 

Ξεκινούν την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση – Ανάπλαση των οδών  Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού». Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Ρωμανού, καθώς και στο τμήμα της οδού Γιαννίκου από τη συμβολή της με την οδό Μυλοποτάμου μέχρι την οδό Σπιναλόγκας.

Παράλληλα η οδός Χαιρέτηδων θα λειτουργεί ως αδιέξοδο, για την πρόσβαση των κατοίκων στις ιδιοκτησίες τους.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου τα προσφυγόπουλα

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργο Μαυρογιάννη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δικτύωσης Δήμητρα Καμπέλη είχε το πρωί της Μ. Δευτέρας 26 Απριλίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη ,για τον συντονισμό και την οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων.

Εθελοντική αιμοδοσία το Μ. Σάββατο 1 Μαΐου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το M. Σάββατο 01.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 29 Απριλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου για:

Στη δράση καθαριότητας στο Σκαλάνι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο Σκαλάνι συνεχίστηκαν το Σάββατο 24 Απριλίου οι στοχευμένες δράσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στην περιοχή των Πατελών

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:  24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 26/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 26/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Δέσμευση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε Δήμαρχο Ηρακλείου για την εξαίρεση του έργου αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου από το πλαφόν του «Αντώνης Τρίτσης»

Για την εξαίρεση του κόστους του μεγάλου έργου της  αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου του Δήμου Ηρακλείου, από το χρηματοδοτικό πλαφόν του «Αντώνης Τρίτσης» δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, σε συνάντηση που είχαν το πρωί  της Παρασκευής 23 Απριλίου, στην Αθήνα.  

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω εργασιών

Κλειστή για την διέλευση οχημάτων θα είναι η συμβολή των οδών Πατριάρχου Φωτίου και Φοίνικος στην περιοχή του Μασταμπά, λόγω εργασιών κατασκευής υπερυψωμένης διάβασης πεζών.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύσει από την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου έως την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης ΒασιλάκηςΘυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και μεγάλη συμμετοχή η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Απριλίου, η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου. Στην χθεσινή 2η Διαβούλευση  ΣΒΑΚ  σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή από τους φορείς ενώ έγιναν και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις που αφορούν στην οδική ασφάλεια, τις ήπιες μορφές μετακίνησης αλλά και την γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας  της μετακίνησης στην πόλη.

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 στους εργαζομένους της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, το 2020, συνδιοργάνωσε και χρηματοδότησε την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού προγράμματος στην Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19, παράλληλα με μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και συνεργασιών με την Υγειονομική Περιφέρεια και τα νοσοκομεία του νησιού για την γενικότερη ενίσχυση του συστήματος υγείας,

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης  με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας κα Άννα Ψαρουλάκη. 

Το πρόγραμμα φέτος επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Ημερίδα για την Πρόληψη του Καπνίσματος στο Σχολείο

 

Η 7η  ΥΠΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου και με τη συμβολή του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Πρόληψης Θεσσαλονίκης «ΠΥΞΙΔΑ» διοργανώνουν διαδικτυακή εκπαιδευτική ημερίδα στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης της δράσης «Πρόληψη και Διαχείριση της Χρήσης Καπνού στα Σχολεία».

Στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 22/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 22/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Σύσκεψη στη Λότζια για την εστίαση

Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου είχε σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια συμμετείχαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Χαλβατζή, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και το μέλος Γιώργος Ζερβάκης.

O Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με ποιοτικές εκδηλώσεις ειδικού θεματικού ενδιαφέροντος. Παρακολουθεί και συμμετέχει στον γενικό σχεδιασμό της εν Αθήναις επιτροπής και παράλληλα, με δικές του διοργανώσεις, αναδεικνύει την ιδιαίτερη συμμετοχή της Κρήτης και τους διαρκείς αγώνες της για ελευθερία και ένωση με την μητέρα πατρίδα.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑ για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτια διανομής.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑ για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτια διανομής,

με αφορμή το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στο 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ την τηλε-ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το λιμάνι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κατά την συνεδρίαση του την Δευτέρα 19 Απριλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Ένα ακόμα σταθερό σημείο διεξαγωγής rapid test στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου

Ένα ακόμα σταθερό σημείο για την δωρεάν διεξαγωγή rapid test ανίχνευσης του Covid-19 εγκαινιάστηκε την Τρίτη 20 Απριλίου στο κέντρο του Ηρακλείου. Και συγκεκριμένα, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης (Άγιος Μηνάς), όπου τοποθετήθηκε οικίσκος προκειμένου όσοι δημότες το επιθυμούν να έχουν την δυνατότητα υποβολής σε rapid test από το προσωπικό του ΕΟΔΥ,  καθημερινά (και τις  Κυριακές), από τις 10 το πρωί  έως τις 2 το μεσημέρι.

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

Με ένα εντυπωσιακό video διάρκειας 7:40 το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου δίνει τώρα την δυνατότητα στους επισκέπτες του Info Point να «ξεναγηθούν» στην πρωτεύουσα του βενετοκρατούμενου Βασιλείου της Κρήτης, στην Candia του 1640, λίγο πριν την πολυετή πολιορκία της από τους Οθωμανούς.

Αύριο η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου

Η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2020 με μεγάλη συμμετοχή φορέων.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Να παραχωρηθούν προς διαχείριση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ενετικός Λιμένας, Θεατρικός Σταθμός, πρώην ΚΤΕΛ και Λιμενικό Περίπτερο»

Τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου αναφορικά με την επικείμενη παραχώρηση του λιμανιού σε επενδυτές, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Απριλίου, διαδικτυακά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗ Μηνά Παπαδάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο νέο Πρόγραμμα με τίτλο «URBACT Sustainable Development Goals in Cities- Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Πόλεις»

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «URBACT- Sustainable Development Goals (SDG’s) in Cities - Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Πόλεις» συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Ηρακλείου, μαζί με 19 ακόμα Δήμους. Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός από την Ελλάδα που συμμετέχει στο Δίκτυο ενώ επικεφαλής είναι η πόλη του Tallinn (Εσθονία). Στο  εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης οι πόλεις: Klapeida (Λιθουανία), Solingen (Γερμανία), Reggio Emilia (Ιταλία), Schiedam (Ολλανδία), Muscron (Βέλγιο), Braga (Πορτογαλία), Trim (Ιρλανδία), Ozalj (Κροατία), Bratislava (Σλοβακία), Jihlava (Τσεχία), Manresa (Ισπανία), Dzierzoniow (Πολωνία), Veszprem (Ουγγαρία), Glasgow (Ηνωμένο Βασίλειο), La Rocelle (Γαλλία), Gavle (Σουηδία), Veliki Preslev (Βουλγαρία).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 24 Απριλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.04.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο Πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν παρουσιαστεί στις επιστρώσεις των δαπέδων του Πάρκου Γεωργιάδη.

Συμφωνία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για διεκδίκηση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

 

Σε συμφωνία για την διεκδίκηση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων  το 2023 ή  το 2025 κατέληξαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου, στην Λότζια. Για να προχωρήσει η διαδικασία, όπως τόνισαν και οι δυο, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που θα εμπλακούν στην διεκδίκηση.

Συνεχίζονται οι δράσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού των δημοτικών κοιμητηρίων

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού των κοιμητηρίων που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια δράση την οποία συντονίζει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, σε συνεργασία με τα τμήματα δημοτικών κοιμητηρίων και πρασίνου και περιλαμβάνει  εργασίες πρασίνου , καθαρισμού με εργάτες και πλυστικά μηχανήματα, και βαψίματος σε κάποια κεντρικά σημεία.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών κρεοπωλείου (κρέας αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο & αυγά), ως εξής:

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 19/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»,

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 19/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Εργασίες Διαγράμμισης στη Λεωφόρο Κνωσσού

Το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου θα ολοκληρωθούν από το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου οι εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης πλαστικών οριοδεικτών  επί της Λ. Κνωσσού  στο τμήμα από τη γέφυρα «Θανάσης Σκορδαλός» έως την οδό Αλεξανδρείας.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/04/2021

Την Τρίτη 20/04/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 23 Απριλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου για:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 21/04/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 17 και 18 Απριλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Απριλίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας ΒαρδαβάςΘυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δημήτρης Τουφεξής | Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Frédéric Chopin στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (video)

Τα έργα του Frédéric Chopin για πιάνο, αποτελούν για κάθε ερμηνευτή ένα δώρο ανυπέρβλητης ομορφιάς και αισθητικής αξίας. Ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ Δημήτρης Τουφεξής, έρχεται το Σάββατο 17 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού’’ και μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming, ετοιμάζεται να μαγέψει το κοινό με την ερμηνεία του σε ένα πρόγραμμα επιλεγμένων έργων του επονομαζόμενου “Πρίγκιπα του πιάνου”.

«Mandoloop Live Concert» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Με την μουσική παράσταση «Mandoloop Live Concert»   συνεχίζονται την Δευτέρα 19 Απριλίου οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.  Η συναυλία που εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ "Κρήτη 1 Ιστορία 5+1 Πολιτισμοί"  θα πραγματοποιήσει online πρεμιέρα στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/lP31-tFpjQQ ενώ μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021)

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 19-4-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα   19     Απριλίου     2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2019-04-2021.pdf

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα άθλησης «διαΖΩσης OpenGym 2021» του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα άθλησης που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου σταδίου (βοηθητικό και κεντρικό γήπεδο).

Η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σαββάτου θα συνεχιστεί εκτάκτως και την Κυριακή 18 Απριλίου στο αίθριο της Λότζια

Η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σάββατου 17.04.2021, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  θα συνεχιστεί – εκτάκτως – και την Κυριακή 18 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 13:30. 

2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) Δήμου Ηρακλείου

 

2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου
Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 | 18:00

Ο Δήμος Ηρακλείου σας καλεί στη Δεύτερη Διαβούλευση για το υπό εκπόνηση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης Ηρακλείου. Η διαβούλευση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου και ώρα 6μ.μ.
Λόγω των συνθηκών η διαβ