inner image

Πρόσκληση σε συνέλευση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στην 28η Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:30 μ. μ.  στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέματα:

Ανακοίνωση συμμετοχής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» στις προσεχείς εκλογές

Την συμμετοχή της δημοτικής παράταξης  «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός. Ο κ Λυγερός περιέγραψε συνοπτικά τις πολιτικές που έχουν σχεδιάσει και σκοπεύουν να εφαρμόσουν στο Δήμο Ηρακλείου, εφόσον οι δημότες τους εμπιστευθούν την ψήφο τους, αλλά και το όραμα που έχουν για το Ηράκλειο, πάντα με συμμέτοχο και τελικό αξιολογητή τον ίδιο τον πολίτη.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία - Συνάντηση με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, που  η Ηράκλεια Πρωτοβουλία πραγματοποιεί εν όψει των δημοτικών εκλογών, έγινε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, συνάντηση, με τον κύριο Ευριπίδη Κουκιαδάκη και στελέχη της υπό ίδρυση δημοτικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθεί. Από πλευράς Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ενημέρωση για τον «Κλεισθένη» και τις αστικές πυρκαγιές από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ομιλίες που διοργάνωσε μέσα στο μήνα Οκτώβριο η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικά, αλλά επίκαιρα θέματα.

H Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη

Εδώ και πολλούς μήνες η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, είχε καταθέσει αρκετές προτάσεις για τη σχεδιαζόμενη ανάπλασή του.  Σε σχετική συζήτηση που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα κοπούν δένδρα και το πάρκο θα διατηρήσει τον σημερινό του χαρακτήρα ως αστικό πάρκο δασικού τύπου, όπως προτείνει και η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή.

Ομιλία για τις Αστικές Πυρκαγιές από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

«Οι αστικές πυρκαγιές και οι κίνδυνοί τους» είναι το θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Γ. Σεληνιωτάκη.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Τώρα που  έρχεται η ώρα του απολογισμού, για ένα έργο που κάνεις και θέλεις να κριθείς ως Δημοτική Αρχή, πρέπει να παρουσιάζεις αντικειμενικά την πορεία των ενεργειών που ακολουθήθηκαν, ώστε να δίνεις τη δυνατότητα στου Δημότες να σε «κρίνουν». Όσον αφορά το πολύπαθο έργο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου του Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), η πορεία είναι δυστυχώς μεγάλη και τα γεγονότα δεν πρέπει να λησμονούνται.

Παρέμβαση στη συζήτηση των δημοτικών τελών για το 2019 από τη Δημοτική κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συζήτηση των τελών σήμερα για τον Δήμο Ηρακλείου για το 2019. Χρονιά των αυτοδιοικητικών  εκλογών και βλέποντας κανείς την εισήγηση της Δημοτική Αρχής, συνηθισμένος από τα παλαιότερα έτη, καταλαβαίνει ότι κάτι άλλαξε φέτος.  Βεντέμα που θα έλεγαν και οι αγρότες για την καλή παραγωγή μίας χρονιάς. Δυστυχώς  όμως  οι  Δημότες δεν  έχουν  μνήμη  χρυσόψαρου και θυμούνται όλη την προηγούμενη τετραετία τις αποφάσεις όσον αφορά τα Δημοτικά τέλη και φόρων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Ομιλία Ζαχαρία Δοξαστάκη με θέμα το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», είναι το θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον τέως Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Δήμος για όλους - Άρθρο της Δημοτικής ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Υποχρέωση κάθε αυτοδιοικητικής δομής αλλά και του κεντρικού κράτους είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πρέπει να είναι αυτοσκοπός η βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής. Ιδιαίτερα δε οι Δήμοι της χώρας, πρέπει επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Ακόμα κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού (το οποίο δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως κριτήριο), πρέπει να ενημερωθούν ότι τόσο τα διεθνή δεδομένα όσο και τα Ελληνικά στατιστικά αναφέρουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αναπηρία, πράγμα το οποίο τους απομακρύνει από την κανονικότητα. Η αλληλέγγυα κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά και να απαιτήσει από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να ορθώσουν το ανάστημα τους στην διακριτοποίηση που υπάρχει, βοηθώντας τη ζωή αυτών των ατόμων, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν επί ίσοις όροις. Η απαίτηση που υπάρχει όλοι να είναι ίδιοι ή «φυσιολογικοί» είναι λανθασμένη και πρώτα η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει μπροστά ευνοώντας την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών και τη συμμετοχή.

Παρέμβαση του οικονομικού τμήματος της δημοτικής κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Υπάρχει μία αντίληψη στην πλειοψηφία του κόσμου ότι οι πόροι που προέρχονται από το κράτος και διαχειρίζονται οι φορείς του (Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμοι, Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας, κλπ), είναι κάτι «ξένο» και δεν εμπνέει το σεβασμό που θα έπρεπε στην κατανάλωση του. Ο ρόλος των δημόσιων φορέων και ιδιαίτερα των αυτοδιοικητικών, πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο ανταποδοτικός και κοινωνικός. Ο δημότης πρέπει να βλέπει ότι τα χρήματα τα οποία μέσω των φόρων και των ανταποδοτικών τελών δίδει, επιστρέφουν σε αυτόν μέσα από διάφορους τομείς. Πρωτίστως όμως, θέλει να αποκομίζει από τα διάφορα έργα, ότι αφενός υπάρχει ένας σχεδιασμός και ένα όραμα και αφετέρου μία συνέχεια.

Επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Αντιπροσωπία μελών και φίλων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε πρόσφατα το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Άννα Παπαχρονάκη, οι πρώην πρόεδροι  Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Γαλενιανός, Κώστας Βαρβεράκης, ο κ. Μιχάλης Αγριόγιαννος, ο πρόεδρος της ΔΙΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, ο πρόεδρος του Μουσείου «Ν. Καζαντζάκης» καθ. Μιχάλης Ταρουδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Ματζαπετάκης και ο πρώην πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Νίκος Ηλιάκης.

Η Δημοτική ομάδα ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για τους παιδικούς σταθμούς

H αδυναμία του υφισταμένου δικτύου δημόσιων παιδικών σταθμών να καλύψει τη συνολική ζήτηση των θέσεων είναι γνωστή και έχει καταγραφεί όλα τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία κριτηρίων επιλογής, τα οποία πολλές φορές δεν λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους του προβλήματος (εργαζόμενοι-άνεργοι), ενώ προσφέρονται και επιπλέον θέσεις με τη βοήθεια προγραμμάτων ΕΣΠΑ (voucher) σε ιδιωτικούς και Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς. Το πρόβλημα, όμως παραμένει και στα χρόνια της κρίσης, το θέμα πήρε και μια άλλη διάσταση, της προσφοράς δηλαδή του κοινωνικού κράτους (με όλες του τις εκφράσεις) στο κοινωνικό σύνολο. Η έλλειψη που υπάρχει στην προσφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί και έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου, και καταθέτει στο Δήμο Ηρακλείου τις προτάσεις της:

Η βεγγέρα της οδού Κάσου

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου από τις 7:30 το απόγευμα και μετά,  στην οδό Κάσου (περιοχή πρώην Ακαδημίας), οι γείτονες παλιοί και νέοι, θα γιορτάσουν μαζί με συγγενείς και φίλους σ' ένα δρόμο χωρίς αυτοκίνητα.

Η «Δύναμη Πολιτών» για το Πολιτιστικό Κέντρο

Αν υπάρχει ορισμός του πολιτικού θράσους, τότε είναι αυτός: Η παράταξη των «Ανοιχτών Οριζόντων» που επί της δικής της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου:

Η Δημοτική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών για το έργο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού»

Μετά  την αποφυγή ουσιαστικών απαντήσεων σε πολλές παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο για το έργο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού του Δήμου Ηρακλείου», όπως η κοπή των δέντρων στην Ίδης, ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός πίνακας όπου παρατηρήθηκε τροποποίηση των υλικών του έργου, αλλά και σε ερώτηση μας για τις καθυστερήσεις και τις ποιοτικές αποκλίσεις υλικών η Δημοτική Αρχή παρεχώρησε συνέντευξη τύπου για το έργο και τα προβλήματα του.

Με επιτυχία η ομιλία Γιγουρτσή για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στο κατάμεστο Πολύκεντρο Νεολαίας έγινε την Τετάρτη 18 Ιουλίου το βράδυ η ομιλία του συμπολίτη κ. Γιάννη Γιγουρτσή, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, με θέμα: «Ελλάδα – Τουρκία: τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά: άγνωστοι γείτονες, άσπονδοι φίλοι»

Ομιλία για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με ομιλητή τον κ. Γιάννη Γιγουρτσή από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι το επίκαιρο θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον συμπολίτη κ. Γιάννη Γιγουρτσή, καθηγητή στην Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 7:30 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Βαγγέλη Ατζολετάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

     Ηράκλειο, 8 Ιουλίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του Βαγγέλη Ατζολετάκη. Ο αγαπητός σ’ όλους μας Βαγγέλης ήταν διακεκριμένος αρχιτέκτων, ενεργός πολίτης, είχε ήθος και έμφυτη ευγένεια.

          Ο Βαγγέλης Ατζολετάκης ήταν ιδρυτικό μέλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, διετέλεσε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και ενεργό μέλος της  Συντονιστικής της Επιτροπής με ιδέες και προτάσεις για θέματα της πόλης. Είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τη διασφάλιση προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους και είχε κατ’ επανάληψη ενεργοποιηθεί για τη σχολαστική τήρηση των κανόνων προσβασιμότητας στα δημοτικά έργα. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

          Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία, θα αναφερθούν στη ζωή και τη δράση του σε ειδική συνεδρίαση  και θα καταθέσουν ποσό στη μνήμη του σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας.

Παρέμβαση Ενεργών Πολιτών για την Αφισορύπανση

Έχει γίνει πλέον σε όλους κατανοητό ότι τα θέματα αισθητικής μίας πόλης, όπως το Ηράκλειο που παρουσιάζει εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και όπου είναι εφικτό να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση τους. Είναι εμφανές ότι το σοβαρό πρόβλημα της εκτεταμένης αφισορύπανσης, το οποίο γίνεται αισθητό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Μ.Φαρσάρη

Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Ηράκλειο, 2 Ιουλίου 2018

Συλλυπητήρια για τον Μιχάλη Φαρσάρη

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον  Μιχάλη Φαρσάρη, τον πολίτη υψηλού ήθους, που υπερασπίστηκε την ιδεολογία του με συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνηση, τον ενεργό δημότη, που προσέφερε στα κοινά ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, τον καλλιεργημένο, ευγενικό και μετριοπαθή συμπολίτη. 

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του Κρήτη, τα παιδιά και όλους τους οικείους τους.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το έργο της Ίδης - Δικαιοσύνης και για την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού για άρδευση

Οι Ενεργοί Πολίτες για το έργο της Ίδης - Δικαιοσύνης και για την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού για άρδευση:

Συλλυπητήριο μήνυμα της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» για το θάνατο του Δημήτρη Ξυριτάκη

Η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», ο επικεφαλής, οι δημοτικοί και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της κίνησης εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του συμπολίτη, μαχόμενου δικηγόρου και αγωνιστή της δημοκρατίας Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τη μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ταχθεί στο παρελθόν με σειρά εκδηλώσεων και ανακοινώσεων κατά της δημιουργίας μαρίνας στον όρμο του Δερματά και είχε προτείνει να κατασκευασθεί δίπλα στις εκβολές του Γιόφυρου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπως είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται από την προηγούμενη, υπό τον κ. Κουράκη, δημοτική αρχή και συνεχίζεται από τη σημερινή υπό τον κ. Λαμπρινό. Προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, αντιπροσωπία της δημοτικής παράταξης, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ. κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τον  Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Δ.Ξυριτάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ευπατρίδη Δημήτρη Ξυριτάκη, έγκριτου νομικού, λόγιου, ενεργού πολίτη, που διακρίθηκε για το ήθος, το θάρρος, την προσφορά του στα κοινά.

Ερώτηση της δημοτικής παράταξης των Ενεργών Πολιτών

Το έργο ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης του στις  30/10/2017 με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης τους 18 μήνες. Με την ουσιαστική έναρξη των εργασιών στο τμήμα Ίδης – Ψαρομηλίγκων, η Δημοτική αρχή δια του αρμόδιου αντιδημάρχου των Τεχνικών Έργων - Αυτεπιστασίας - Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, παρουσίασε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα των τμηματικών εργασιών, όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το Δημοτικό Συμβούλιο 21-5-2018

Με κύρια θέματα τις προτάσεις της επιτροπής που κατέληξε μετά τη διαβούλευση για το πάρκο Γεωργιάδη, τη μη αξιοποίηση ενός ακόμη ακινήτου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου και αθλητικών εγκαταστάσεων, τις τεχνικές αλλαγές οι οποίες περιγράφονται στις εργασίες για το έργο που εκτελείται στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και το διασυνοριακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου «ECORouTs» που αφορά την υλοποίηση δράσεων για τη δημιουργία περιβαλλοντικά φιλικά διαδρομών εντός τουριστικών περιοχών.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Θ.Βασιλάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, που υπήρξε υπόδειγμα αυτοδημιούργητου και κοινωνικά ευαίσθητου επιχειρηματία. Οι επιχειρήσεις του ήταν σημαντικές όχι μόνο για τις οικογένειες των εργαζομένων σ’ αυτές αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι από μας, που μεγαλώσαμε μαζί στην ίδια πόλη.

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του, Εμμανουέλα, τους γιους του, τον αδελφό του και όλους τους οικείους τους.

Με επιτυχία η εκδήλωση για το Ηρώον του Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, η εκδήλωση, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, με θέμα: «Το Ηρώον του Ηρακλείου», το εγκαταλελειμμένο κτήριο με χαρακτηριστικά μινωικής αρχιτεκτονικής, απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Εκδήλωση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «Το Ηρώον του Ηρακλείου»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που οργανώνει  με θέμα: «Το Ηρώον του Ηρακλείου», την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ώρα 20:00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Γιατί αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι επαναλαμβανόμενες πλέον τακτικές (όχι πρωτοφανείς), εκ μέρους της Δημοτικής αρχής σήμερα  7-5-18,  έφτασαν στο αποκορύφωμα.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Γ.Καραντινό

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την αιφνίδια και άδικη απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη Γιώργου Καραντινού, σπουδαίου γιατρού, ενεργού πολίτη, που διακρίθηκε για το ήθος, τη διάθεση προσφοράς και την ευγένειά του.

          Ο Γιώργος Καραντινός προσέφερε στους συμπολίτες ως γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, Δημοτικοί Σύμβουλοι της οποίας συνυπηρέτησαν στην ίδια δημοτική ομάδα με τον Γιώργο Καραντινό, χάνει έναν αγαπητό φίλο.    

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του, Ουρανία, τα παιδιά και όλους τους οικείους τους.                                                    

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στον Δήμαρχο για το πράσινο

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη και Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγενία Στυλιανού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πράσινο στον Δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα το Πάρκο Γεωργιάδη και το θέμα των μουριών, που κόβονται λόγω της προσβολής τους από έντομο, που ήλθε από την Κίνα.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη συζήτηση του προβλήματος της υδροδότησης στην πόλη μας

Η αντιπαράθεση του τέως με τον νυν δήμαρχο, στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης μας, μόνο με την πραγματική ουσία του  θέματος δεν ασχολήθηκε.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με τη διάλεξη του καθηγητή κ. Στέφανου Τραχανά έκλεισε ο κύκλος δέκα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Τον κ. Τραχανά προλόγισε ο συνάδελφός του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ο οποίος ανέδειξε το ήθος και την προσφορά του ομιλητή ως δασκάλου, συγγραφέα, Διευθυντή επί 30 έτη των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και Διευθυντή σήμερα του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων “Mathesis”.

Νομιμότητα αποφάσεων και ενεργειών της Δημοτικής Αρχής

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στις 12-7-2107 εγκρίθηκε η διενέργεια του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την υπηρεσία ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου. Ενώ εισήχθη ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης, με σκοπό προφανώς να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και να έχει προκύψει ανάδοχος πριν την λήξη των ασφαλιστηρίων, εντούτοις ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 01-09-2017 (50 ημέρες μετά) με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών την 27-09-2019.

Με τον ψυχολόγο κ. Γιάννη Ανυφαντάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η ένατη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με θέμα τη νόσο Alzheimer συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Ζαγανάς, μιλήσει με θέμα: Νεότερα δεδομένα στη νόσο Alzheimer και τις σχετιζόμενες άνοιες.

Με θέμα τη νόσο Alzheimer συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας «η κρίση εντός μας»

Ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα συνεχιστεί, μετά από ανάπαυλα δύο εβδομάδων, το προσεχές Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 11.00 το πρωί, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β’ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα τη νόσο Alzheimer.

Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ κ. Μιχάλη Σκουλά συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Κοινωνιολόγου κ. Μιχάλη Σκουλά, Υπεύθυνου του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ, συνεχίστηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας. Θέμα της ομιλίας ήταν: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Με ομιλία για το αλκοόλ συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Επίτιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Νικόλαου Παρίτση συνεχίστηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Θέμα της ομιλίας ήταν: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη διαβούλευση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου Γεωργιάδη

Αφετηρία της ,  θα σκεφτόταν ο καθένας ,  είναι  μια  οραματική  δράση για την πόλη  που θέλομε , για την ποιότητα και ποσότητα των ελεύθερων χώρων , του πράσινου  , της βιώσιμης κινητικότητας   το ρόλο  ( μέσα και  από την ιστορία του )  που πρέπει  να  έχει  ένας  χώρος  όπως το  Πάρκο  Γεωργιάδη.  Η  Δημοτική αρχή  θα  έπρεπε  να  έχει δώσει  ένα περίγραμμα  αυτού του οράματος,  των  δράσεων  που σκέφτεται   στο σύνολο του ιστού της πόλης ,  και  όχι συνεχώς  αποσπασματικές   δράσεις που προκύπτουν  από γεγονότα ξένα προς αυτή και την πολιτική της..

Με ομιλία του καθηγητή κ. Ν. Παρίτση συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», η Ψυχίατρος κ. Ευτέρπη Μπαλή, ανέπτυξε το προηγούμενο  Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το  θέμα: Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους. Η κ. Μπαλή έδωσε τον ορισμό του άγχους, αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές, με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί, περιέγραψε τις περιπτώσεις, για τις οποίες συνιστάται η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς, και ποια μπορεί να είναι αυτή η βοήθεια.

Η ετήσια γενική συνέλευση των Ενεργών Πολιτών

Η  δημοτική κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" την ΔΕΥΤΕΡΑ  12-2-2018  διοργανώνει την ετήσια  γενική της συνελευση  στην αιθουσα του  ΤΕΕ/τακ στις 6.30  μ.μ.

Αρχεία

Προτάσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Γεωργιάδη

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ασχολήθηκε με το θέμα και διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις - προτάσεις:

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον απολογισμό έτους 2017

Χθες  και  τυπικά -  με την κατάθεση   των αποτελεσμάτων  του  4  τριμήνου   2017 -  οριστικοποιήθηκαν  τα   οικονομικά στοιχεία  του  απολογισμού  για  το  έτος 2017.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την τέταρτη ομιλία του νέου κύκλου ομιλιών, που διοργανώνει με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». 

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ

Έπειτα από αίτημα μας διεξήχθη συνάντηση της κίνησης μας  με τον πρόεδρο του ΔΣ και τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΗ. Στη συνάντηση μετείχαν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Λυγερός και Γιώργος  Μανδαλάκης, το μέλος του μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ Μανώλης Καροφυλάκης και ο επιστημονικός  σύμβουλος μας Σπύρος Δοκιανάκης. Από τη ΔΕΥΑΗ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Ρασούλης, ο γενικός διευθυντής  Χάρης Παπαματθαιάκης, ο οικονομικός διευθυντής  Μιχάλης Φοινικιανάκης κ,α.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπευτή κ. Κώστα Μπατσαλιά και της Παιδοψυχιάτρου - Ψυχοθεραπεύτριας κ. Κατερίνας Θεοδωράκη συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: Ζευγάρι & Οικογένεια: Σχέσεις και δυναμικές αλληλεπιδράσεις.

Παρέμβαση των ενεργών πολιτών για την κοπή των δέντρων

Τις  τελευταίες  ημέρες, με τις διαμαρτυρίες και των Δημοτών, ήρθε στην  επικαιρότητα  το θέμα  της  προστασίας  του πράσινου της  πόλης  μας. Στο συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική πολιτική ήταν και συνεχίζει να είναι εχθρική προς το πράσινο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις    που συνηγορούν και αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη εκτίμηση. Συνοπτικά αλλά με  σαφήνεια θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την  ορθότητα  των  εκτιμήσεων μας.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία της Ψυχιάτρου κ. Εύας Μαρίας Τσαπάκη, με θέμα: Εθισμός στο Διαδίκτυο: αναγνώριση/υποστήριξη/αντιμετώπιση συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό (η πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της στην αρμόδια διαχειριστική αρχή) μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, για την βελτίωση της προσβασιμότητας στη Δημοτική Παραλία Καρτερού, καθώς και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ (βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.).

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Σας  είναι  γνωστό  ότι  στις  13/11/2017  στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» αναρτήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 2.500.000 €.

Με επιτυχία η ομιλία του κ. Χρυσού. Με ομιλία της κ.Τσαπάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Χρυσού άνοιξε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η σειρά των ομιλιών με τον γενικό τίτλο «η κρίση εντός μας».  Θέμα της ομιλίας ήταν: «Οικονομική κρίση:  το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων». Τον ομιλητή παρουσίασε ηκ. Ρένα Βεργάκη, πρώην προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Νέος κύκλος εννέα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας» από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, συνεχίζοντας την  παράδοση στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων,  προτείνει στους συμπολίτες ένα νέο κύκλο  εννέα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». Οι ομιλίες θα έχουν ως αντικείμενο προβλήματα, που ταλανίζουν τους πολίτες, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης

Δελτία τύπου της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

1. Επιστολή  παραίτησης  από την  Νομαρχιακή  επιτροπή  Πολιτικής Προστασίας

2. Παραίτηση από την επιτροπή  πολιτικής προστασίας

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αυτοψία σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ – Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Συνεχίζοντας την προσπάθειας για τη διάνοιξη της παραποτάμιας οδού Αρχελάου στο προάστιο του Άι Γιάννη, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ζητήσει να γίνει αυτοψία σε αντλιοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης. που  βρίσκεται στη γωνία των οδών Αρχελάου και Φωκών.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη επισκέφθηκε τον  Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστος Δοριάκης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά:

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την προστασία των ποταμών από τη ρύπανση, αντιπροσωπία της παράταξης επισκέφθηκε το Βενεράτο και συναντήθηκε με εκπροσώπους του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μαραγκάκης και το μέλος κ. Σταύρος Ξενάκης  και από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και οι κ. κ. Κώστας Βαρβεράκης, Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE