inner image

Επίσκεψη κλιμακίου του Προξενείου της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Ηράκλειο στις 3 & 4 Απριλίου 2019

Προσκαλούμε τους κατοίκους της Κρήτης σε συνάντηση με εκπροσώπους του Προξενείου, του Μεταναστευτικού Τμήματος και του Γραφείου Συντάξεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα την Τετάρτη, 3 Απριλίου και Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Κτήριο της οδού Ανδρόγεω 2 στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόξενος θα δεχθεί αιτήσεις για διαβατήρια, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών που γεννήθηκαν εκτός Η.Π.Α. των οποίων ο γονιός/οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες και θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις.

H 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης για τα δημοσιεύματα με θέμα εκκρεμότητες σχετικές με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον νομό Ηρακλείου

Με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή κ. Ηγουμενίδη στη Βουλή, αλλά και των δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με θέμα «Εκκρεμότητες σχετικές με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον νομό Ηρακλείου και την επέκταση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στο ΠΑΓΝΗ», η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. αισθάνεται την υποχρέωση, συμπληρωματικά με τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, να διευκρινίσει τα εξής :

Το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρήτικων Προίοντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής-Super-Market

Νέους συνεργατικούς δεσμούς ανάμεσα σε τοπικούς παραγωγούς, μεταποιητές, βιοτέχνες, διανομείς και ξενοδόχους δημιουργεί και φέτος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-SUPER MARKET» που διοργανώνουν  για 8η συνεχή χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

«Run Greece Ηράκλειο» - Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παγκρήτιο

Η συνέντευξη τύπου των αγώνων RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Τετάρτη 20 Μαρτίου ώρα 11.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, σηματοδοτεί την επίσημη ανακοίνωση των αγώνων και την πρώτη παρουσίαση του νέου Τ-SHIRT των δρομέων.

Κρήτη: Μια επιτυχημένη εκδρομή με σύμμαχο την… καλοκαιρία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στην Κρήτη, δυο λεωφορεία με μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων  Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησαν μια όμορφη εκδρομή στο Νομό Ρεθύμνου. Οι τρίτεκνοι επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Μουσείο Ελεύθερνας, το ιστορικό Αρκάδι, το γραφικό χωριό Μαργαρίτες και το πανέμορφο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στον Πατσό.

Εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης της ΕΚΙΜ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει»

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει». Την έκθεση, με τα είκοσι οκτώ εμβληματικά έργα του καλλιτέχνη, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, εγκαινίασε στο κατάμεστο Μουσείο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Δημάρχου Ηρακλείου, κυρίου Βασίλη Λαμπρινού, και πλήθους συμπολιτών μας που υποδέχτηκαν στο Μουσείο ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. Αλέξης Καλοκαιρινός, και ο συλλέκτης Ζαχαρίας Πορταλάκης, μαζί με τους συντελεστές της έκθεσης.

18-22 Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Παιδείας στα Μέσα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν ολοένα και αυξανόμενο παρεμβατικό ρόλο στην καθημερινότητά μας κατά συνέπεια η αξιολόγηση των ειδήσεων που προβάλλουν αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Ανυπόστατες ειδήσεις αποκτούν υπόσταση και γίνονται πιστευτές από μεγάλη μερίδα κοινού καθώς μεταδίδονται πολύ γρήγορα και σε ευρύ κοινό μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ενημέρωση των Διοικήσεων και των οικονομικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων και της 7ης Υ.Πε από κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 – 14:30, πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπηρεσιακή συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των Διοικήσεων και των οικονομικών υπηρεσιών όλων των Νοσοκομείων της Κρήτης και της 7ης Υ.Πε..

3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το Συνέδριο με τίτλο: «3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια»

Σεμινάριο «Παρασκευή Παραδοσιακής Κεραλοιφής και Εκχυλίσματα Βοτάνων» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές γνώσεις για την παρασκευή κεραλοιφής παρέχει το σεμινάριο που υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μελισσοκομικά προϊόντα και τα οφέλη τους στον άνθρωπο, αλλά και να φτιάξουν τα δικά τους εκχυλίσματα βοτάνων μαθαίνοντας τις διαφορετικές χρήσεις τους

Σεμινάριο Decoupage (Ντεκουπάζ) Τεχνικές Παλαίωσης Επίπλων

Η τέχνη της διακόσμησης Decoupage σε αντικείμενα, σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές και στυλ και η μεταμόρφωση οποιουδήποτε παλιού αντικειμένου σε κάτι νέο, είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Έρχεται στο Ηράκλειο το πρόγραμμα Active Citizens Fund

Μετά την επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active Citizens Fund στην Αθήνα, ξεκίνησε το Active Citizens Fund Roadshow, με στάσεις σε 4 πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Η ομάδα του Active Citizens Fund φτάνει στο Ηράκλειο την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου. Η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί (αίθουσα «Καστελλάκη»). Θα ακολουθήσουν εργαστήρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων ΜΚΟ για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα Active Citizens Fund.

CRETACOM: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για ΔΩΡΕΑΝ προβολή των επιχειρήσεων/μελών από το Επιμελητήριο Ηρακλείου


Μία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τα μέλη του εγκαινιάζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων μελών του στην παγκόσμια αγορά.
Πρόκειται για μια πλατφόρμα, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση/ μέλος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να διατηρεί δωρεάν τη δική της, αυτόνομη σελίδα– ενός δικού της μοναδικού προφίλ-  την οποία θα  μπορεί να διαχειρίζεται και να εμπλουτίζει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στη δραστηριότητά της.
Οι πληροφορίες αυτές θα είναι εύκολο να τροποποιηθούν, εφόσον το επιθυμεί ο επιχειρηματίας και εύκολο να κοινοποιηθούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.
Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα έχει την επωνυμία CRETACOM, βρίσκεται στην διεύθυνση: https://www.cretacom.gr και αποτελεί μία ακόμη καινοτομία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του.

Επίσκεψη κ.Γιώργου Α Παπανδρέου στο H2B HUB

Την Παρασκευή 08/03/2019, ο κύριος Γιώργος Α Παπανδρέου επισκέφτηκε το H2B HUB.Στην επίσκεψη, τον Πρώην Πρωθυπουργό συνόδευε ο κ.Τζωρτζάκης Παντελής, ιδρυτής της ForthNet. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του H2B HUB, τους κυρίους Γ.Καρουζάκη, Γ.Αγριμανάκη και Γ.Φασουλάκη όπως επίσης και τα υπηρεσιακά στελέχη Μ.Συμεωνίδου, Κ.Βασσάκης, Π.Καλλιάνης και Ρ.Μασούντ από τους οποίους ενημερώθηκε για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και τις τρέχουσες και μελλοντικές δραστηριότητες του H2BHUB.

RUN GREECE Ηράκλειο - Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ήπιας άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο την Κυριακή 7 Απριλίου, με τη δρομική αθλητική εκδήλωση «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν και φέτος, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Market

Με  γοργούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του 8ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ).

Σεμινάριο «Επιχειρηματικές συναλλαγές στα Γαλλικά» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου


Τις βασικές γνώσεις  για  επικοινωνία στη γαλλική γλώσσα προσφέρει  το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εργαζομένους στον τουρισμό και κάθε άλλον, ο οποίος επιθυμεί ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών στα γαλλικάΈναρξη 13/03/2019.

Ενημέρωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τις παρεχόμενες προς τις γυναίκες και την οικογένεια υπηρεσίες υγείας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού και προβληματισμού σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την προώθηση και την προστασία της ισότητας των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει για τις παρεχόμενες προς τις γυναίκες και την οικογένεια υπηρεσίες υγείας, οι οποίες εστιάζονται στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Πρόεδρος του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης Σκεύω Μπιζιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του χαιρετίζουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  και συμμετέχουμε σε δράσεις που αφορούν την Ισότητα των φύλων.

Μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου στο Επιμελητήριο


Στο επίκεντρο της τοπικής επιχειρηματικότητας βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου του 1ου, 2ου και 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, που επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους τους Επιμελητηριακού Μεγάρου από τον κ. Μανώλη Φραγκάκη Α΄ Αντιπρόεδρο και την κα Μαρία Πετράκη Διευθύντρια, οι οποίοι τους εξήγησαν τη δομή και λειτουργία του Επιμελητηρίου, καθώς και τη συμβολή του στην υποστήριξη και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Κρήτης και H2B HUB

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες, Δευτέρα 04/03/2019, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης καθ. Οδυσσέα Ζώρα. Στόχος του μνημονίου είναι η συνέργεια των δύο φορέων μέσω του Hub to Business (H2B HUB) και ο σχεδιασμός κοινών δράσεων για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον ΟΦΗ για την απόφαση υποβιβασμού του

Σχετικά με την απόφαση υποβιβασμού του ΟΦΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, και αφουγκραζόμενοι  τις έντονες διαμαρτυρίες επιχειρήσεων μελών μας αλλά και του απλού κόσμου, θέλουμε να δηλώσουμε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η οποία ήταν και είναι διαχρονικά δεδομένη όποτε κι όπου παραστεί ανάγκη.

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Καθημερινές συνήθειες που μας… κουφαίνουν

Η ηχορύπανση στους δρόμους της πόλης με τις κόρνες, τα μαρσαρίσματα, τα κομπρεσέρ, τα ακουστικά, που ειδικά τα παιδιά φοράνε αδιαλείπτως, η ένταση της μουσικής, όλα αυτά συνθέτουν το παζλ μιας «βίαιης», ακουστικά, καθημερινότητας, που βλάπτει σοβαρά την υγεία των αυτιών μας.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ακοής 3 Μαρτίου, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι, για τους ανθρώπους των πόλεων, η αντιμετώπιση πολύ δυνατών θορύβων είναι μια καθημερινότητα, που βλάπτει την ακοή μας αργά, αλλά σταθερά.

Χρονιά Αλέξη Ακριθάκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει το Σάββατο, 16 Μαρτίου, ώρα 19.00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την περιοδική έκθεση Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει, με έργα του ανατρεπτικού ζωγράφου του 20ού αιώνα, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη.

Τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκθεση που συνδιοργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με τον συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, είναι αφιερωμένη στον σημαντικό καλλιτέχνη για τα 25 χρόνια από το θάνατό του.

Σεμινάριο «Βελτίωση επικοινωνιακών ικανοτήτων στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και αντιμετώπιση του εργασιακού στρες»


Ένα νέο σεμινάριο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧNIKΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για ελεύθερους επαγγελματίες, προσωπικό επιχειρήσεων, πωλητές, στελέχη τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού, διευθυντικά στελέχη, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, νομικούς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, ο οποίος  θέλει να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του ικανότητες στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και να αντιμετωπίσει το εργασιακό στρες.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους ώστε να:

Νέο Δ.Σ. στον ιστορικό Μουσικό Σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο  ανέδειξαν τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2019. Στο νέο ΔΣ μετέχουν οι:

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας του Ντύσσελντορφ

Εποικοδομητική συνάντηση για την προώθηση κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α΄ κα Ευφροσύνη Γεωργίου.
  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία των δύο    διπλωματών στο Ηράκλειο και έδωσε την ευκαιρία για τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία κρητικών επιχειρήσεων  στην αγορά της Γερμανίας.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΤΕΙ Κρήτης και H2B HUB

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες, Τρίτη 26/02/2019, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης καθ. Νικόλαου Κατσαράκη.

Δωρεάν ξενάγηση στην Κνωσό από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης την Κυριακή 3 Μαρτίου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση, στο ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ την Κυριακή  3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019. Σημείο συνάντησης η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου. Έναρξη ξεναγήσεως ώρα 10.00.

Η Ξενάγηση προσφέρεται εθελοντικά από την κ. ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ, ξεναγό-συγγραφέα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-EΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Πληροφορίες:6974.453.759

Τσικνοπέμπτη γεμάτη ρυθμό στο TALOS PLAZA!


Αποκριάτικος χορός: Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης "Robotic & Science Academy"- Κέντρα Μελέτης “Μαθαίνω”


«Η μάθηση μπορεί να είναι παιχνίδι και το παιχνίδι να είναι δημιουργικό. Η διασκέδαση μπορεί να σχετίζεται με την μάθηση και το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό. Και  επειδή η διασκέδαση είναι απαραίτητη σε όλους, το Talos Plaza, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  "Robotic & Science Academy" και τα Κέντρα Μελέτης “Μαθαίνω”, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και σας περιμένουμε στις 28/02/2019 και ώρα 18:00 στον μοναδικό χώρο του Talos Plaza για μια τρελή Τσικνοπέμπτη, με μπουφέ, snacks και πολύ χορό. Το ρομπότ Meccano σας περιμένει μεταμφιεσμένους όλους !!!».

Έρχεται…«Μια Νύχτα στο Μουσείο» Φυσικής Ιστορίας …με ουρά!

Έρχεται… «Μια Νύχτα στο Μουσείο» Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης …με ουρά!

«ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» - Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο Εκπαίδευσης νέων εθελοντών στο Ηράκλειο

Ανοικτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος στο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις ζωντανές αναγνώσεις σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, απευθύνει το Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» στο Ηράκλειο.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας

Την ενίσχυση και επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Ηρακλείου στην αγορά της Ρωσίας επιχειρεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του κολοδεχούμενος στον χώρο του Μουσείου το κοινό που ήρθε να τιμήσει την εκδήλωση. Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά πλαισίωσε μουσικά και εξαίσια το «Ωδείο των Χρωμάτων» με την Ορχήστρα JUNIOR, την παιδική και νεανική χορωδία του, καθώς και το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Φουρναράκη Παναγιώτη, Θανάση Ηρακλή, Θανάση Εύα, Δελιούση Ελένη

Σεμινάριο «Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης - The Smart Business»


Ένα σεμινάριο προσανατολισμένο κυρίως στις ανάγκες όσων ασχολούνται με τον  τουρισμό, διοργανώνει εν όψει της  έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου  το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιχειρήσεων γενικότερα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι ν’ αναβαθμίσει τις ικανότητες  και ν΄ αναπτύξει τις προσωπικές επιδόσεις των καταρτιζόμενων, ώστε να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις τους με πελάτες, συνεργάτες και προσωπικό.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων,και κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε  Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών για εκλογή νέων οργάνων(επαναληπτική) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα  5:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην έδρα του συλλόγου, 1ος όροφος κτιρίου  Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Μεσαμπελιές Ηρακλείου.

Ημερίδα με θέμα: «Αποτελεσματική Διαχείριση Θυμού & Άγχους»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους  Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων στην Ημερίδα με θέμα:

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΘΥΜΟΥ & ΑΓΧΟΥΣ»
(Anger & Stress Management)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 Διάρκεια 15.00 – 19.10

Επιμελητήριο Ηρακλείου
Οδός Κορωναίου 9

Εισηγήτρια: Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, ΜΒΑ
Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης
Ανθρώπινου Δυναμικού

Προκήρυξη Εκλογών - Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «ο Αγ. Πολύκαρπος» σας καλεί στην τακτική έκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου Άλμπερ 45 την Τετάρτη 18-3-2019 και ώρα 17.00. Καλούνται τα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, να ενημερώσουν την γραμματεία έως την Τετάρτη 13/3/2019 και ώρα 17:00 ώστε να εγκριθούν οι υποψηφιότηηες τους.

Πανηγυρική Πρόκριση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Καρδίτσας

 

Ανάμεσα από 26 συμμετοχές θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ με το συνταρακτικό έργο της ‘’ΛΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ’’ Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.’’Το μυθιστόρημα που  ζωντάνεψε στα χέρια του ο Μάνος Μανιάς και που παίζεται με απίστευτη συμμετοχή του κόσμου και πρωτοφανή επιτυχία στην διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 142.
Το έργο θα παρουσιαστεί σ ένα κατάμεστο  δημοτικό κινηματοθέατρο  της Καρδίτσας την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 21.00 και θα μεταδοθεί σε παγκόσμια εμβέλεια από την ΕΡΤ ,όπου υπάρχουν Έλληνες. Η.Π.Α ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΥΡΩΠΗ κ.α.
Ταυτόχρονα οι παραστάσεις σ

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 4,5 ετών, που για πέντε πρωινά του Σαββάτου στις 10:00 θα διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία

Επίσκεψη Μαθητών στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Tην πρώτη τους επαφή με την επιχειρηματικότητα και τη δυνατότητα να την εντάξουν στα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια, είχαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που επισκέφθηκαν σήμερα το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Παρασκευή στις 17:00. Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η ομάδα μπορεί να δεχτεί τις τελευταίες συμμετοχές καθώς τότε «κλειδώνει» ξεκινώντας το ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού.

Δεκαεπτά αιώνες κρητικής ιστορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την έκθεση Κρήτη και Eυρώπη: ταραγμένοι αιώνες, η οποία αναδεικνύει διαχρονικά τις σχέσεις της Κρήτης με τον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο, ευρωπαϊκό και μεσογειακό, παρουσιάζει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στην εμβληματική αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 12:30, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κυρίου Σταύρου Αρναουτάκη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου κυρίας Αριστέας Πλεύρη.

10οι Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race

Με τη διαδικασία των εγγραφών ανοίγει, όπως κάθε φορά, εδώ και μια δεκαετία η αυλαία της επιτυχημένης διεθνούς διοργάνωσης Psiloritis Race 2019  η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου στην Κρήτη. και στον επιβλητικό και αγέρωχο Ψηλορείτη, που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO
Για άλλη μια χρονιά η διοργάνωση, στοχεύει στην προστασία της φύσης και συμβάλλει στην  αθλητική, οικοτουριστική, πολιτισμική ανάδειξη καθώς και στην  προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας διεθνώς.

Σεμινάριο Υπολογιστών από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Τη δυνατότητα απόκτησης της πιστοποίησης στις 3 βασικές ενότητες χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (word-excel-internet), που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με το σεμινάριο που πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

To Βραβείο GREEK GREEN AWARDS 2019 στο Επιμελητήριο για τη συμβολή του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Μία ακόμη διάκριση απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πολυδιάστατη συνεισφορά του στη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων – μελών του. Σε ειδική τελετή  στη διάρκεια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε 15-17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, απέσπασε το GREEK GREEN AWARDS 2019 στην κατηγορία «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον, την αειφόρα και την κυκλική οικονομία».

Μουσικοκινητικά Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Φύση – Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει 2 μουσικοκινητικά εργαστήρια, «Φύση-Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, τα οποία υπόσχονται μοναδικές ηχο-δράσεις στα μεσογειακά οικοσυστήματα του Μουσείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τη Νίκη Γουλανδρή

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τη Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρο και συν-ιδρύτρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, που άνοιξε τις πόρτες του το 1965.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Παρασκευή στις 17:00. Επόμενη Συνάντηση Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00

 

Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο Παράταση της έκθεσης έως τα τέλη Μαρτίου


H περιοδική έκθεση Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου 2019, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018 και συνδυάστηκε με ένα τρίμηνο επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιελάμβανε επιστημονικές ομιλίες και προβολές ταινιών μυθοπλασίας. Παρουσιάζονται παράσημα, μετάλλια, έγγραφα και φωτογραφίες σχετικά με τη δράση του νεαρού Κρητικού Στέλιου Αμανάκη, στρατιώτη της Λεγεώνας των Ξένων, που υπηρέτησε στο Δυτικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το υλικό αυτό προέρχεται από τη Συλλογή Στέλιου Αμανάκη του Δήμου Χερσονήσου, που βρίσκεται υπό καθεστώς δανεισμού στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, από δωρεές της οικογένειας Αμανάκη και από τις συλλογές της Ε.Κ.Ι.Μ.

Πρόταση για συνδιαχείριση της ΒΙΠΕΗ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου & και τον ΣΕΒΠΗ


Νέες προοπτικές για την αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΒΙΠΕΗ) ανοίγει η πρόταση για ανάληψη της διαχείρισης του φορέα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ).
Η πρόταση συνδιαχείρισης κατατέθηκε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου  Ηρακλείου στη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής της στα γραφεία του ΣΕΒΠΗ και έτυχε θερμής υποδοχής από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ένταξη των Επιμελητηρίων της Κρήτης στο Μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου


Μερική, μόνο, ικανοποίηση προκαλεί στα Επιμελητήρια της Κρήτης η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να ενταχθεί στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου ΜΟΝΟ το κόστος μεταφοράς παραγομένων προϊόντων της έως τα χερσαία λιμάνια.
Με την απόφαση αυτή δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων και των κατοίκων της Κρήτης για ίση μεταχείριση όλων των νησιωτικών περιοχών της χώρας.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια καταρχήν θετική εξέλιξη, ύστερα και από μετά την πρόσφατη συνάντηση των Προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Κρήτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Ωστόσο, τονίζουν οι Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, «δεν συμφωνούμε με τη μερική ένταξη και ζητούμε να ισχύσει το μέτρο για όλα τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα νησιά της Χώρας».
Εξάλλου, ήδη εκπονείται από τα Επιμελητήρια της Κρήτης και το προσεχές διάστημα, ολοκληρώνεται η μελέτη, με τη συγκέντρωση στοιχείων, που θα αποδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. Η μελέτη θα κατατεθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, όπως είχε συμφωνηθεί στη σχετική συνάντηση.

Σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας», που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας, κάθε είδους effect.

Η κοπή της πίτας των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση κοπής της πίτας των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου Ηράκλειου στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του στην Αλικαρνασσό.

Έκτακτη ενημέρωση για την έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης Η1Ν1 από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καλεί σε έκτακτη ενημέρωση τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.Πε.Κρήτης (ισόγειο), την Τετάρτη 06-02-2019 και ώρα 14:00 μ.μ.

Οι προσεχείς δράσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών «ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ο Αντώνης Κωτίδης, Ιστορικός της Τέχνης, θα μιλήσει στο φιλότεχνο κοινό της πόλης για Σημεία και τέρατα: η κοινωνική διάσταση της ζωγραφικής του Διαμαντή Διαμαντόπουλου, το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11.30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη.

Tο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης επαναλαμβάνει για το 2019 μια δράση για όλη την οικογένεια, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά το προηγούμενο έτος. Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα θα προσφέρονται, εκ περιτροπής, επιλεγμένα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει καθημερινά η σχολική κοινότητα. Οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σύνολό τους τα δημοφιλή και επιτυχημένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, από τις μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΚ και να περιηγηθούν τις εκθέσεις του Μουσείου. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε οι Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου να αποτελέσουν, για το νέο έτος, ένα ευχάριστο χώρο δημιουργικής οικογενειακής δραστηριότητας.

16ος Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»  εορτάστηκε φέτος για 16η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 140 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα - αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές. Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου. Για 10 εβδομάδες, σε μία συνάντηση δυόμιση ωρών, οι γονείς ή μέλλοντες γονείς μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση θα επεξεργαστούν την πρόκληση της γονεϊκότητας και της επικοινωνίας στο ζευγάρι. Την ίδια ώρα τα παιδιά τους, με εγχειρίδιο τη βιωματική μάθηση και υπό το βλέμμα των παιδαγωγών του Μουσείου, θα εξερευνούν τον Ερευνότοπο!

Μουσικοκινητικά Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Φύση – Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 εγκαινιάζει 2 μουσικοκινητικά εργαστήρια, «Φύση-Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, τα οποία υπόσχονται μοναδικές ηχο-δράσεις στα μεσογειακά οικοσυστήματα του Μουσείου!

Τα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από δύο προγράμματα που βασίζονται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τις τεχνικές των Orff, Kodaly και Dalcroze, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής.

 

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing

Γνωρίζετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο; Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε διαφήμιση στο google;
Αυτά και άλλα πολλά θα  μάθετε στο σεμινάριο «Social Media Marketing» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing και διαφημιστικών εταιριών καθώς και σε υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων. Απευθύνεται επίσης, σε όσους αναζητούν τρόπους  να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος, αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 Ενότητες σεμιναρίου:
•Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτει μια ιστοσελίδα για την εκμετάλλευση των social media. Αναφορά στις βασικές τεχνικές SEO.

Έρευνα για τους κινδύνους και τις συνήθειες των παιδιών στο διαδίκτυο σε δείγμα 14.000 μαθητών

Αποτελέσματα έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε 14.000 μαθητές για τις συνήθειες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο.
To 14% μοιράζεται προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο – 41% των παιδιών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους - το 21% έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο – το 70% ανοίγει προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 13 ετών – 61% έχει συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο- σχεδόν οι μισοί γονείς δε βάζουν όρια στη χρήση του διαδικτύου.

Ελεύθερη Είσοδος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 3 Φεβρουαρίου 2019, η είσοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι ελεύθερη. Στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να περιηγηθούν, εκτός από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, και τις περιοδικές εκθέσεις «Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» και «Ναταλία Μελά: 25 γλυπτά», οι οποίες θα παρουσιάζονται στο Μουσείο έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Τις περιοδικές εκθέσεις συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο (ελληνικά, αγγλικά), το οποίο διανέμεται δωρεά

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Ηρακλείου Κρήτης «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Ηρακλείου Κρήτης «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» για το έτος 2019. Την τελετή για την υποδοχή του νέου έτους ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ταξίαρχος κ. ΛΙΟΝΤΟΣ, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος ΞΥΛΟΥΡΗΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ζαχαρίας ΑΜΑΝΑΚΗΣ, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και σωμάτων ασφαλείας και τα μέλη του Συνδέσμου.
Το ΔΣ του Συνδέσμου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην τελετή και ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Κοπή Πίτας Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης   πίτας    του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, με παράλληλη βράβευση της κας Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη, εθελόντρια ξεναγός και συγγραφέας. Η πρόεδρος του Δικτύου, αφού καλωσόρισε  τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Δικτύου, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε ους δωροθέτες για τη λαχειοφόρο αγορά,  τα    μέλη   και  τις φίλες  του σωματείου   για  τις   όμορφες   κατασκευές   τους,      καθώς και τα καταστήματα Ηρακλειου που προσέφεραν τα δώρα τους .

Tech Talent School: Τα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων συνεχίζονται στο Η2Β HUB!

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία το 2018 στο Ηράκλειο και το H2B HUB, συνεχίζεται το 2019 παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Ηρακλείου να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να έρθουν πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας!

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση «Verde.tec»


Ανοικτή πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες - μέλη του, οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν τη Διεθνή Έκθεση «Verde.tec», απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλειου προκειμένου να αξιοποιήσουν τους χώρους ειδικού περιπτέρου για τις δικές τους επιχειρηματικές συναντήσεις.

Σεμινάριο Ηλεκτροσυγκολλητών με διεθνή κατοχύρωση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών που οδηγεί σε πιστοποίηση με παγκόσμια κατοχύρωση.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00  «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου.

Κοπή Βασιλόπιτας και βράβευση επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου


Η καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρανουτάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ανοικτό έως τις 5 το απόγευμα το Επιμελητήριο Ηρακλείου σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή για την εξυπηρέτηση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσει σήμερα Τρίτη 15/1, την Πέμπτη 17/1  και την Παρασκευή 18/1 το Τμήμα Μητρώου/Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Ασφαλιστικών Μεσολαβητών.

Απάντηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης στην καταγγελία του ΣΕΠΦΥΚ

Αναφορικά με την καταγγελία του  Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έχει να δηλώσει τα εξής:

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές τεχνικές σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν επίσης, να αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και να φτιάχνουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου, αλλά και τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι και αγνά, φυσικά υλικά!

Επιδοτούμενα σεμινάρια ΛΑΕΚ από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Δωρεάν επιδοτούμενα σεμινάρια, διάρκειας 40 ωρών,  για εργαζόμενους μικρών επιχειρήσεων πρόκειται να υλοποιήσουν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το προσεχές διάστημα.
 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κατά τις  απογευματινές ώρες, εκτός του ωραρίου εργασίας, με επιδότηση 5€ ανά ώρα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή 200€ για το σύνολο των 40 ωρών κάθε προγράμματος

Ναταλία Μελά: 25 Γλυπτά. Παράταση της έκθεσης έως τα τέλη Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


H περιοδική έκθεση 25 γλυπτών της Ναταλίας Μελά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρατείνεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών πήρε αυτή την απόφαση με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η έκθεση καθώς και την ιδιαίτερη εκπαιδευτική της χρησιμότητα. Έτσι, η έκθεση θα συμπληρώσει ένα πλήρες έτος παρουσίασης στο Ηράκλειο.

Ποιοτικές εκδηλώσεις - σημαντικές παρουσίες στο TALOS PLAZA. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με αθρόα  συμμετοχή μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε την  περίοδο των εορτών 2018-2019, το TALOS PLAZA. Οι εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με δωρεάν είσοδο για όλους, αποτύπωσαν για μια ακόμη χρονιά με ποιότητα και κύρος , τη δυναμική του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Κρήτη.

Συνέδριο για το Δασκαλογιάννη

 

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρία Κρήτης οργανώνει στα Χανιά, το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Ιουνίου 2020, επιστημονικό συνέδριο με θέμα « Ο Δασκαλογιάννης και η εποχή του. Μνήμη και Ιστορία » και καλεί τους ιστορικούς, τους φιλολόγους, τους κρητολόγους, τους ερευνητές και τους μελετητές της ιστορίας της Κρήτης να λάβουν μέρος σ’ αυτό.

Μεταφορικό Ισοδύναμο - Συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Μεταφορικό Ισοδύμανο στο επίκεντρο συνάντησης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

Την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο της χώρας διεκδικεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου προκειμένου  ν’ αντισταθμιστούν οι συνέπειες από το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και μετακίνησης κατοίκων δια θαλάσσης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE