inner image

Ιστορικό Μουσείο: Η Μάχη της Κρήτης. Ωρίων, η γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου

 

Η Μάχη της Κρήτης
ΩΡΙΩΝ

H γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου

Τον Μάιο του 1941 η Κρήτη αποτελούσε το τελευταίο διαφιλονικούμενο τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Για τις δυνάμεις του Άξονα ήταν ο τελευταίος στόχος που θα ολοκλήρωνε τη βαλκανική εκστρατεία, για τους Συμμάχους το τελευταίο προγεφύρωμα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και για την ελληνική κυβέρνηση η ύστατη ευκαιρία να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της ελληνικό έδαφος προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα.

Όταν στις 20 Μαΐου τα πρώτα κύματα των γερμανών αλεξιπτωτιστών έπεσαν στο νησί, όλος ο κόσμος έστρεψε την προσοχή του στη σύγκρουση αυτή που επρόκειτο να αναδειχθεί σε ένα από τα «διάσημα» επεισόδια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη Μάχη της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της 79ης επετείου της Επιχείρησης Ερμής (Unternehmen Merkur), το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης «θυμάται» εκείνες τις μέρες του ’41 με ένα βίντεο-αφιέρωμα, το οποίο εστιάζει στη γερμανική επίθεση εναντίον του Ηρακλείου, την επιχείρηση Ωρίων.

Διαδικτυακά Μαθήματα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας από τα ΚΥ και τα νοσοκομεία με την υποστήριξη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Εκμεταλλευόμενη τις τεχνολογικές εξελίξεις, η 7η ΥΠΕ Κρήτης οργανώνει και υποστηρίζει εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας του κοινού με τις Μονάδες Υγείας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ιατρικά είδη και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσαν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου

Ιατρικά είδη και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσαν σήμερα, Δευτέρα 25.5.2020, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου.

Διαγωνισμός για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών για την κάλυψη αναγκών Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών Ναυστάθμου Κρήτης

Διακήρυξη Συνοπτικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Σύναψη Σύμβασης διάρκειας δεκαοκτώ (18) μηνών Με Αντικείμενο την Π/Θ Νωπών Οπωρολαχανικών, στο Πλαίσιο Κάλυψης Αναγκών Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών Ναυστάθμου Κρήτης, Εκτιμώμενου Π/Υ 45.000,00€ χωρίς ΦΠΑ (όποιο εκ των δύο, χρόνος ή ποσό επέλθει πρώτο)

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020. Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται σε σας

Στο χρόνο των φυσικών αποστάσεων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συνεορτάζει με όλα τα Μουσεία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) προσφέροντας στον  επισκέπτη ψηφιακή μουσειακή εμπειρία. Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με φετινό θέμα, Μουσεία για την ισότητα: ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή,

Επιστολή του ΕΒΕΗ για τη στήριξη εμπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές

2020-04-15  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επιστολή για τη Στήριξη εμπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές

Συνάντηση εμπόρων τουριστικών περιοχών με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την στήριξη των επιχειρήσεων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων Χερσονήσου και Αγίας Πελαγίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης παρουσία και του πρόεδρου του Τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου κου Πάρη Τζόρβα για την στήριξη των επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

12η Μαΐου ημέρα αφιερωμένη στους χιλιάδες νοσηλευτές ανά τον κόσμο και την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, το πρωί παραβρέθηκε σε εθελοντική αιμοδοσία.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται σε σας

Το Μουσείο ανανεώνει  κι αυτή την εβδομάδα την ψηφιακή επικοινωνία μαζί σας, με αναρτήσεις τόσο  νέων δράσεων - προτάσεων  όσο και εκδηλώσεων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Δυο συσκευές τύπου BiPAP ST δωρισαν σήμερα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για τα νοσοκομεία ευθύνης της

Δύο συσκευές (2) αναπνευστικής υποστήριξης, τύπου BiPAP ST, παρεδόθησαν σήμερα στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Μήνυμα αγάπης από τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS και η Σίσσυ Χρηστίδου, ενόψει της Γιορτής της Μητέρας στις 10/05, διοργανώνουν μια ενέργεια αφιερωμένη "Στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου!". Στείλτε με sms στο 19820 μια ευχή #stinpioglikiamama, τη δική σας μαμά, κι ενισχύστε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS!

Μεταστέγαση 5ης ΤΟΜΥ Ηρακλείου στον Κατσαμπά

Ανακοινώνεται ότι από αύριο Τετάρτη 06 Μαΐου 2020 ξεκινάει η λειτουργία της 5ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) στις νέες εγκαταστάσεις μεταστέγασης της, στην περιοχή Κατσαμπά Ηρακλείου.

Επιχειρηματίες της Κρήτης και εθελοντές ιδιώτες στηρίζουν με τις χορηγίες τους τους εργαζόμενους και τα νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Μια μεγάλη λίστα προσφοράς και αλληλεγγύης, που καθημερινά ανανεώνεται, καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Επιχειρηματικές μονάδες, φορείς και πολίτες του νησιού, παρέχουν τη δική τους βοήθεια στην μάχη των γιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων της Κρήτης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας.

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία Ηρακλείου και Σητείας από την εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ

Στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας, τη δυναμική της παρουσία σηματοδοτεί η σημαντική δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην οποία προέβη η εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ, σε συνεννόηση με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και με τη σχετική έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Προτάσεις Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης προς Υπουργείο Εξωτερικών και Enterprise Greece

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, κο Καλαμπόκη, τον Γεν. Γρ. ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο Δ.Σ. του Enterprise Greece, κο Δημητριάδη, τον Σύμβουλο Γ.Γ. ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, κο Μαρινόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, κο Φιλιόπουλο, και τη Σύμβουλο του Enterprise Greece, κα Ανδροπούλου.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

Ένα απόσπασμα - ντοκουμέντο  από το Ημερολόγιο 1898 του Γάλλου αξιωματικού  Émile-Honoré Destelle  διαβάζει  η καταξιωμένη σκηνοθέτις  Έφη Θεοδώρου. Στο Α΄ μέρος, διάρκειας 26 περίπου λεπτών, η διεισδυτική ματιά του Destelle αποτυπώνει με εξαιρετικό ενδιαφέρον την ανήσυχη καθημερινότητα της ανατολικής Κρήτης  την άνοιξη του 1898.

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία Ηρακλείου και Σητείας από την εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ

Στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας, τη δυναμική της παρουσία σηματοδοτεί η σημαντική δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην οποία προέβη η εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ, σε συνεννόηση με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και με τη σχετική έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Laser του ΙΤΕ κατασκεύασε 50 προστατευτικές ασπίδες προσώπου για ενίσχυση του συστήματος υγείας

Τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία του έθεσε στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Laser του ΙΤΕ, συμμετέχοντας στην πανεθνική πρωτοβουλία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με μέσα ατομικής προστασίας.

Δωρεά ενός μηχανήματος αναπνευστικής υποστήριξης για την μονάδα νεογνών, προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Αποδέκτης μιας σημαντικής χορηγίας αγάπης έγινε  η 7η ΥΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης για την μονάδα νεογνών, προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των αιδεσιμοτάτων εφημερίων της.

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας

ο τρίτο IMK Audio Spot εστιάζει στη μακέτα του ενετικού Χάνδακα, η οποία δεσπόζει στην Αίθουσα Ανδρέα Γ. Καλοκαιρινού, την πρώτη πτέρυγα που συναντά ο επισκέπτης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.  Βασισμένη σε χάρτες και τοπογραφικά σχέδια του 17ου αιώνα, η μακέτα καταλαμβάνει  έκταση σχεδόν 15 τετραγωνικών μέτρων και αναπαριστά υπό κλίμακα 1:500 την πόλη του Ηρακλείου (Χάνδακα)  λίγο πριν από την οθωμανική επίθεση.  


 

Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας από τη Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Διευθυντή της Ζωοδόχου Πηγής

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δ/ντης της «Ζωοδόχου Πηγής» Χρήστος Τζαμούσης. Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στις σημαντικές και πολύπλευρες δράσεις που αναπτύσσει το Κέντρο, καθώς και στο πρόγραμμα των ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων που αναπτύσσονται για την ενίσχυση της αυτονομίας των 50 περίπου εξυπηρετούμενων εφήβων και ενηλίκων  με αυτισμό ή/και νοητική υστέρηση.

Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές - ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Νέα ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας "Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές"

 

Όλα τα νοσοκομεία του νησιού επισκέφθηκε, το εορταστικό τριήμερο, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Όλα τα νοσοκομεία του νησιού επισκέφθηκε, το εορταστικό τριήμερο, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Κατά την διάρκεια των επισκέψεών της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ είδε όλες τις υποδομές για την διαχείριση περιστατικών με κορωνοϊό και επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με θέμα την υγειινή και ασφάλεια της κοινότητας Ρομά στο Ηράκλειο

Συνάντηση στο γραφείο της είχε σήμερα το μεσημέρι η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, τον Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολόγο Αχιλλέα Γκίκα και τον υπεύθυνο ιατρό της Ιατροκοινωνικής Υπηρεσίας του Παραρτήματος Ρομά, του Δήμου Ηρακλείου, Παράσχο Τολούδη.

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» καλεί τους επισκέπτες των ηλεκτρονικών μέσων του ΜΦΙΚ-ΠΚ να συμμετέχουν στη δράση «κινηματογραφώντας τη φύση στο σπίτι μας»!

Το Μουσείο στα πλαίσια της ενότητας «Ο κόσμος του ΜΦΙΚ-ΠΚ ταξιδεύει στο σπίτι μας» προσεγγίζει εκ νέου τον επισκέπτη προτείνοντας μια ποικιλία δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν από το σπίτι, ενημερωτικό υλικό και άλλες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας.  

Ο Σύλλογος Φίλοι ΜΦΙΚ-ΠΚ προσκαλεί σε μία οικογενειακή δράση στη διάρκεια της οποίας η οικογένεια γίνεται κινηματογραφιστής και δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση που υπάρχει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!

Συνοδεύστε τις εικόνες σας με ήχο, είτε από εσάς τους γονείς ή από τα παιδιά σας. Μιλήστε μας για τη φύση στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη φαντασία σας! Μυθοπλασίες, δικές σας σκέψεις, παιδικές σκέψεις είναι καλοδεχούμενες!

Συνάντηση Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων «Η ΕΛΠΙΔΑ», Θανάσης Κατσαρής.

Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, τις οποίες έχει θέσει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στη διάθεση των πολιτών.

Mήνυμα διοικήτριας 7ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, δήλωσε:

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου χορηγεί στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης μια συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο της ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Πατήρ Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Αντιπρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατήρ Σπυρίδων Φουκαράκης, και ο Πατήρ Ελευθέριος Σκουλάς, Γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών.

Δωρεοδόχος τριών σύγχρονων συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης έγινε η 7η ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  7/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεοδόχος τριών σύγχρονων συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης έγινε η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Την ευγενική δωρεά έκανε ο επιχειρηματίας Μανόλης Σκουλούδης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης. Ο ίδιος ο δωρητής αναλαμβάνει επίσης το κόστος των αναλώσιμων υλικών και συντήρησης των συσκευών για δύο έτη.

Τον εξοπλισμό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των μονάδων ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης από τον κορωνοϊό covid 19,  παρέλαβε η Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία ευχαριστεί από καρδιάς τον Μανόλη Σκουλούδη για τη σημαντικότατη προσφορά του στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης και την κοινωνική του ευαισθητοποίηση για μια ακόμα φορά.

Δωρεά 350 ζευγαριών νοσοκομειακών υποδημάτων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για τα νοσοκομεία ευθύνης της από την COSMOSSPORT

Τριακόσια πενήντα ζευγάρια ειδικά υποδήματα νοσοκομειακής χρήσης  παραδόθηκαν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία της Διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Προμηθειών της υπηρεσίας, Μιχάλη Πλατάκη .

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία και στις συνθήκες αναγκαστικού περιορισμού που όλοι βιώνουμε, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών συνεχίζει την παραγωγή και διάχυση πολιτιστικού έργου προς όφελος όλων. Προς την κατεύθυνση αυτή αναπτύσσει σε εβδομαδιαία βάση, αρχής γενομένης από 13 Μαρτίου 2020, τη δράση «Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας» που αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου.

Η δράση αυτή περιλαμβάνει προτάσεις για μικρούς και μεγάλους: εικονικές περιηγήσεις, ψηφιακές εφαρμογές, ολιγόλεπτα βίντεο των Επιμελητών του Μουσείου με θέματα από τις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κατασκευές για παιδιά, βίντεο εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο κ.ά.

Οι αναρτήσεις κάθε εβδομάδας είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο και εντός των δημοσιεύσεων υπάρχουν οι υπερσύνδεσμοι που θα σας οδηγήσουν στην εκάστοτε δράση:

(Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας I, II, III, IV, V)

https://www.historical-museum.gr/gr/news/2020

 

Δείτε ακόμη:

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: https://www.historical-museum.gr/gr/activities/view/to-istoriko-mouseio-erchetai-sto-spiti-sas-gia-olous/2020

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: https://www.historical-museum.gr/gr/activities/view/to-istoriko-mouseio-erchetai-sto-spiti-sas-gia-paidia/2020

Ο κόσμος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης ταξιδεύει μέχρι το σπίτι μας!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης προσεγγίζει το κοινό με μία νέα οπτική που βασίζεται στην πεποίθηση ότι το μουσείο μπορεί να ταξιδεύει και, ως εκ τούτου, το μουσείο μπορεί να βρίσκεται παντού μέσα από τις δράσεις που προτείνει καθημερινά!

200 προστατευτικές μάσκες προσώπου παρεδόθησαν σήμερα από το ΕΛΜΕΠΑ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, παρεδόθησαν σήμερα το πρωί από τον  Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νίκο Κατσαράκη, τον Δ/ντή του Εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανικών, Καθηγητή Νεκτάριο Βιδάκη και μέλη της επιστημονικής ομάδας  του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, διακόσιες (200)  τρισδιάστατα εκτυπωμένες προστατευτικές μάσκες προσώπου (full face shield).

Σε συνεχή εγρήγορση για την προμήθεια και επάρκεια όλων των απαραίτητων υλικών για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών μονάδων ευθύνης της η 7η ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  1/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης παρέλαβε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας ποσότητα από χειρουργικές μάσκες και ποδιές, αντισηπτικά, μάσκες FFP2 και στολές TYVEK, σε ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας αποθήκης υλικών της.

Ακολούθως, χειρουργικές μάσκες, χειρουργικές ποδιές και μάσκες FFP2 κατανεμήθηκαν από την κεντρική αποθήκη, στα νοσοκομεία ευθύνης της.

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την προμήθεια και επάρκεια όλων των απαραίτητων υλικών για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών μονάδων ευθύνης της.

Αύξηση δρομολογίων των αστικών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων σε ΔΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  30/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αποφυγή συνωστισμού λόγω Covid 19 και την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στη ΔΥΠΕ, το ΚΥ Ηρακλείου και το ΠΑΓΝΗ, από σήμερα τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, κατά την πρωινή και μεσημβρινή ζώνη, διπλασιάζονται.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο  κ. Καλλέργο Βουλγαράκη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα τροποποίησης των δρομολογίων προς Εσταυρωμένο και ΠΑΓΝΗ.

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των  νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα Σάββατο, στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη και του Αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Τακτικού Μέλους Επιτροπής Προγραμματισμού, κ. Λάμπρου Βαμβακά.

Διευκρινήσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας ζητεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ. Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχει λάβει η Κυβέρνηση, όπως αυτά περιγράφονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20.03.2020.

Τα Παιδικά Χωριά SOS και οι εργαζόμενοι τους ζητούν την άμεση στήριξη της πολιτείας

Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους Φορείς Παιδικής Προστασίας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε. Η ένταξή τους στα μέτρα ελάφρυνσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η πανδημία του κορονοιού έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και στην οικονομία της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη στήριξη χιλιάδων μισθωτών, επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.

Θεώρηση ιατρικών γνωματεύσεων μόνο στο ΚΥ Ηρακλείου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

                  Ηράκλειο,  24 /3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι από σήμερα οι πολίτες του Ηρακλείου για τη θεώρηση των ιατρικών γνωματεύσεων, πράξεων, παραπεμπτικών και αναλώσιμων μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, κατά τις ώρες από 07.00 π.μ. έως 14.00, ΜΟΝΟ στους ελεγκτές ιατρούς στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, στον Εσταυρωμένο (ισόγειο).

Τα σχετικά ιατρικά έγγραφα από σήμερα ΔΕΝ θα θεωρούνται από ελεγκτές ιατρούς στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Με πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης τίθενται σε λειτουργία 2 τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, θέτει σε λειτουργία από αύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και για όσο διάστημα χρειαστεί δύο τηλεφωνικές γραμμές, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων

Με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας αποθεμάτων αίματος κατά την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τα Τμήματα Αιμοδοσίας μετέφεραν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης, τη λειτουργία των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, εκτός νοσοκομείων.

Τροποποίηση λειτουργίας των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Με στόχο την εξοικονόμηση δυνάμεων και την αποφυγή συνωστισμού, συγχνωτισμού και συγχρωτισμού  ασθενών σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης προέβη στην τροποποίηση λειτουργίας των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ευθύνης της, δηλαδή των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.

Τα Παιδικά χωριά SOS συνεχίζουν να «ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ»

Ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, τα Παιδικά Χωριά SOS μένουν σπίτι, με γνώμονα την ασφάλεια. Με επίκεντρο τις οικογένειες που στηρίζουν σε συστηματική βάση, αλλά και εκείνες που χρειάζονται στήριξη λόγω των συνθηκών, τα Παιδικά Χωριά SOS αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη δύναμη της τεχνολογίας.

Το νέο σταθμό αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Το νέο σταθμό αιμοδοσίας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παρεχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης στο κεντρικό κτήριο της, στην πλατεία Ελευθερίας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί  η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρο Βαμβακά.

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας για όσο καιρό χρειαστεί

 

Στο πλαίσιο της δράσης «Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας» που αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο.

Οι νέες αναρτήσεις αφορούν εκδηλώσεις για δύο καλλιτέχνες, τον Αλέξη Ακριθάκη και τον Παύλο Σιδηρόπουλο, που στην εποχή τους χαρακτηρίστηκαν αντισυμβατικοί και ανατρεπτικοί. Η ιδιαίτερη καλλιτεχνική διαδρομή του πρώτου αναπτύσσεται στην ομιλία του ιστορικού και κριτικού της τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλου με τίτλο Η τέχνη του να βλέπεις μια γραμμή που ξεδιπλώνεται στο άπειρο κάνοντας θόρυβο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της περιοδικής έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει (16.3.2019-11.3.2020). Αφιερωμένη στον δεύτερο ήταν η βραδιά της 23ης Οκτωβρίου 2019 με επίκεντρο την παρουσίαση της έκδοσης με ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα.

Τακτική ενημέρωση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου προς τα μέλη του για τα Κυβερνητικά μέτρα

Με ενημερωτικά δελτία (Newsletters), σε τακτικότερη βάση,  θα ενημερώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου τα μέλη του για όλα τα κυβερνητικά μέτρα που σχετίζονται με τη λειτουργία των επιχειρήσεων την περίοδο που διανύουμε.

Ανάρτηση πινάκων κατάταξης λοιπού επικουρικού από την 7η ΥΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  18/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα αναρτηθούν απόψε Τετάρτη 18.3.2020  στην ιστοσελίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι πίνακες με την κατάταξη των ενδιαφερομένων που υπέβαλαν αίτηση το 2020 για το λοιπό επικουρικό προσωπικό, πλην ιατρών. Η κατάταξη έχει γίνει ανά φορέα, κλάδο, σειρά προτίμησης και σύνολο μορίων των ενδιαφερομένων.

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από αύριο και εντός 15 ημερών (λήξη ημερομηνίας υποβολής ένστασης 2 Απριλίου 2020). 

Ενημέρωση για τις αιτήσεις εγγραφής στον κατάλογο επικουρικών ιατρών της 7ης Υ.Πε. Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ενημερώνει ότι στο εξής οι αιτήσεις εγγραφής στον κατάλογο επικουρικών ιατρών της 7ης Υ.Πε. Κρήτης θα αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου ή υπηρεσίας ταχυμεταφοράς στη Δ/νση: Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού 7ης ΥΠΕ Κρήτης

«Ο ελεύθερος χρόνος παιδιών & εφήβων… η συνάντηση με την οικογένεια». Χρήσιμες συμβουλές από την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ

Η Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν από τον περιορισμό των παιδιών και εφήβων στο σπίτι, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον SARS-CoV-2. Για το λόγο αυτό, η διεπιστημονική ομάδα της Κλινικής προτείνει χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση της καθημερινότητας μέσα στο σπίτι, απευθυνόμενη στις οικογένειες. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε διαθέσιμοι για τους γονείς στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2810375384 και 2813402025.

Επιστολή Επιμελητηρίου Ηρακλείου για έκτακτα οικονομικά μέτρα και στις ανοικτές επιχειρήσεις

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), προκειμένου να επεκταθούν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης και στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν ανοικτές, ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Αλλαγή στη λειτουργία του ΚΕΠΥΚΑ και της Δνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοινώνονται αλλαγές από αύριο Τετάρτη 17.3.2020 και μέχρι νεωτέρας και στη λειτουργία της κεντρικής υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Προβολή οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού για κορωνοϊό

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 16.03.2020

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αναγνωρίζοντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και το σημαντικό ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού παρακαλεί κάθε τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό ή έντυπο μέσο επικοινωνίας της Κρήτης όπως συμβάλει στην πρόληψη και ενίσχυση εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων έναντι του κορωνοϊού, με την καθημερινή και επαναλαμβανόμενη ευγενική προβολή του διαθέσιμου υλικού οδηγιών που βρίσκεται αναρτημένο
στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Ιδιαιτέρως σημαντική κρίνεται η καθημερινή και επαναλαμβανόμενη προβολή του οπτικοακουστικού υλικού και των βίντεο του ΕΟΔΥ, τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCxEK_GI77Y_i9p8xWzaABsw.

Θεωρώντας δεδομένη τη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Καθηγήτριας Δερματολογίας Νίκη Τόσκα από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 16.03.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει την ειλικρινή της θλίψη για το θάνατο της Καθηγήτριας Δερματολογίας, Νίκης Τόσκα.

Μιας διεθνώς διακεκριμένης ιατρού, η οποία υπηρετώντας πιστά τον όρκο του Ιπποκράτη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο κοινωνικό σύνολο, ίδρυσε και θεμελίωσε τη Δερματολογική κλινική στο ΠΑΓΝΗ, μια κλινική πρότυπο,  προσφέροντας τα μέγιστα στην επιστημονική κοινότητα της Κρήτης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Μόνο ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση κοινού από το Επιμελητήριο

To Επιμελητήριο Ηρακλείου υπενθυμίζει στους επιχειρηματίες – μέλη του ότι από σήμερα,  Δευτέρα 16/3/2020,  όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικά,   λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και των συναλλασσομένων.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο παύει να δέχεται επισκέψεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.

Συνάντηση Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κα Λένα Μπορμπουδάκη παρουσία του Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου.

Μόνο ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση του κοινού από το Επιμελητήριο

To Επιμελητήριο Ηρακλείου  στο πλαίσιο λήψης και εφαρμογής έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των μελών του, ενημερώνει ότι όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικά από την Δευτέρα 16/3/2020

Σύσκεψη εργασίας 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με διευθυντές Κέντρων Υγείας

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της θωράκισης της δημόσιας υγείας έναντι της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, παραμένει σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας προσεκτικά τις εξελίξεις σχετικά με τη νόσο και μεριμνώντας για την έγκαιρη και ορθή εφαρμογή του πρωτόκολλου διαδικασιών, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας.

Αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19, με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενο την ανάγκη προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Καζαντζάκη αποφάσισε αναστολή λειτουργίας των χώρων του που συνδέονται με υπηρεσίες κοινού, δηλαδή της Μόνιμης Έκθεσης, της Βιβλιοθήκης, του Πωλητήριου και του Αναψυκτηρίου, από τις 15 έως τις 31 Μαρτίου 2020. Μετά την ημερομηνία αυτή η απόφαση αναστολής θα επαναπροσδιοριστεί με βάση τα νέα δεδομένα και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Αναβολή του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Την αναβολή του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής αποφάσισε πριν από λίγο η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Αναστολή λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης μέχρι 16/03/2020

CRETAquarium

Γούρνες, 10/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστολή λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης από 10/03/2020 έως 16/03/2020

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας ότι στο πλαίσιο της απόφασης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ για αναστολή όλων των εργασιών του, ως μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης του Κορωναιού, το Ενυδρείο Κρήτης – CRETAquarium θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 10/03/2020 έως 16/03/2020. Τονίζουμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την άνοδο των κρουσμάτων το μέτρο λήφθηκε καθαρά προληπτικά και με χαρακτήρα ευθύνης τόσο σχετικά με την προστασία του προσωπικού όσο και των διερχόμενων επισκεπτών, καθώς δεν έχει καταγραφεί ή επιβεβαιωθεί κάποιο κρούσμα ή επιβεβαιωμένη επαφή με νοσούντα στο Ενυδρείο Κρήτης. Θα κρατάμε ενήμερους τα μέλη και τους επισκέπτες μας για κάθε εξέλιξη. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε να είμαστε σύντομα κοντά σας σε πλήρη λειτουργία, όπως κάνουμε καθημερινά τα τελευταία 15 χρόνια.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Ηρακλείου με σύνθημα την αλληλεγγύη και την προσφορά, πραγματοποιεί και φέτος μία σειρά από στοχευμένες δράσεις.

Η Προϊσταμένη του Παραρτήματος ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας κ. Ελένη Τσικνάκη υποδέχθηκε τις κυρίες του Δικτύου και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση για την λειτουργία της δομής, για τον αριθμό των φιλοξενουμένων παιδιών καθώς και για το σκοπό της Δομής, ο οποίος εστιάζεται στην πρόληψη, στην πρώιμη διάγνωση ,στην εκπαίδευση και στην αποκατάσταση παιδιών κι εφήβων (ηλικίας 0-18) που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπτυξιακής και ψυχοκινητικής φύσης, όπως ψυχοκινητικές και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές , σύνδρομα, κινητικές αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας κι αισθητηριακές διαταραχές.

Το Θέατρο Κάτω στo ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου η συνέντευξη Τύπου στον φιλόξενο χώρο των ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου.

ΣΤη συνέντευξη εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ΑΕ απήυθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου κου Χαχλιούτη, του Γ. Διευθυντή κου Χαλεπάκη, καθώς και της Διοικήσεως. Η συνεργασία του Θεάτρου Κάτω και των ΚΤΕΛ καλωσορίστηκε ως ένα άνοιγμα σε έναν χώρο καλλιτεχνικό, που ταξιδεύει με τη σειρά του με τη δύναμη της φαντασίας, της δημιουργίας και της τέχνης του λόγου!

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου, πού προήλθε από την εκλογική διαδικασία της 26/02/2020, και έπειτα από την πρώτη συνεδρίαση του, στις 04/03/2020:

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τον έντυπο λόγο και το μαθητικό έντυπο

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου), με τη υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνει «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΛΟΓΟ & ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΔΗΜΟΣΙΟ(Α)-ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020» με εισηγήτρια την Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφο, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00-13:00, στην Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μ. Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο). Το Σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται  για τους τρόπους και τις τεχνικές της δημοσιογραφικής γλώσσας, αλλά και για τη διαδικασία προετοιμασίας και υλοποίησης ενός μαθητικού εντύπου, ώστε αυτό να αποτελεί ένα ενδιαφέρον υλικό που θα προβάλλει την εικόνα των εφήβων για τον κόσμο και τα γεγονότα που τους επηρεάζουν και θα «καταθέτει» τις δικές τους απόψεις για τα προβλήματα του καιρού τους.

Aρνητικό το δείγμα για Κορωνοϊό Covid-19 της ασθενούς που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Χανίων «Άγιος Γεώργιος»

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ενημερώνει ότι ταυτοποιήθηκε αρνητικό το δείγμα για Κορωνοϊό Covid-19 της ασθενούς που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Χανίων «Άγιος Γεώργιος», σύμφωνα με το πόρισμα του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας, της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα ακόμη επιτυχημένο σεμινάριο υπολογιστών για την απόκτηση της πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint), διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Μέτρα για την προφύλαξη νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Με γνώμονα τη διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το Υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

 

Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

Αλέξης Ακριθάκης Παράταση της έκθεσης Εν Κινήσει

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρατείνει την περιοδική έκθεση Αλέξης Ακριθάκης | Εν Κινήσει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έως 9 Μαρτίου 2020.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον σημαντικό καλλιτέχνη για τα 25 χρόνια από το θάνατό του. Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, κατασκευές, κολάζ και σχέδια. Έργα «εμβληματικά» και «συναρπαστικά», όπως χαρακτηρίζονται, καλύπτουν το σύνολο της διαδρομής του Ακριθάκη από το 1965 ως το 1993. «Επιτρέπουν να δει κανείς με μια ανθολόγηση του έργου του, την πορεία και την ουσία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη που δεν χάνεται ούτε στο πιο μικρό σχεδιάκι, γιατί μπορεί και κρατά το σκοινί, μίτο της Αριάδνης που τον οδηγεί πάντα προς μια έξοδο στο φως», σημειώνει ο ιστορικός της τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος στον κατάλογο της έκθεσης.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο που διανέμεται δωρεάν και αναλυτικός έγχρωμος κατάλογος (ελληνικά, αγγλικά), που διατίθεται στο ΙΜΚShop, και περιλαμβάνει κείμενα των Ντένη Ζαχαρόπουλου, Γιώργη-Βύρωνα Δάβου και της κόρης του καλλιτέχνη, Χλόης Γκάιτμανν-Ακριθάκη.

Ενημέρωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊο

 

civilprotection

Σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και σε συνέχεια της ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση οδηγιών σε ψηφιακή μορφή σχετικά με τη νόσο COVID-19.

Η ενημερωτική προσπάθεια της ΓΓΠΠ εντάσσεται στην καμπάνια: «Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση».

Γι' αυτό το σκοπό, σε ειδικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα www.civilprotection.gr έχει συμπεριλάβει:

  • ψηφιακό έντυπο με 19 Ερωτήσεις-Απαντήσεις για τον κορωνοϊό
  • ψηφιακή έκδοση 8 Οδηγιών
  • μετάφραση της ψηφιακής έκδοσης των 8 οδηγιών σε έξι γλώσσες - αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και φαρσί (περσικά)

ώστε όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας.

Αύριο, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για τη δωρεάν συμμετοχή στο 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προιόντων

ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2, Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET

Αύριο, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για τη δωρεάν συμμετοχή στο 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET.

Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου! Αυλαία για την περιοδική έκθεση "ΔΑΙΔΑΛΟΣ, Απόκριες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την Κυριακή 1 Μαρτίου με δωρεάν είσοδο για όλους!

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στην έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στην έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (αίθουσα συνεδριάσεων, ισόγειο), με σκοπό την εκπαίδευση και ενημέρωση των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών από στελέχη του Υπουργείου Υγείας, σε διαχειριστικά θέματα των νοσοκομειακών μονάδων.

7η Υ.ΠΕ Κρήτης: Ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεα της έκδοσης ΦΕΚ της υπ. αρ. Γ4β/Γ.Π. οικ. 7980 Υπουργικής Απόφασης, με θέμα: "Καθορισμός της διαδικασίας πρόσληψης του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, της κατάρτισης και τήρησης ηλεκτρονικών καταλόγων, της υποβολής αιτήσεων και ελέγχου δικαιολογητικών, των κριτηρίων, της μοριοδότησης και των προσόντων κατά κλάδο και ειδικότητα", η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η εφαρμογή για την κατάθεση αιτήσεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ και είναι ανοιχτή από τις 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 έως και τις 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00.

Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να καταθέσουν την αίτησή τους, για διευκόλυνση τους, θα πρέπει να διαβάσουν τις νέες Οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται και βρίσκονται αναρτημένα στην ίδια ιστοσελίδα: https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης, γιατί σημειώνονται  αλλαγές, σε σχέση με τις προηγούμενες εφαρμογές της διαδικασίας.

Συνημμένη  η υπουργική απόφαση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού Covid-19 στην Κρήτη

Δύο ασκήσεις προσομοίωσης για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού Covid-19 στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κας Μπορμπουδάκη Λένας, του Υπεύθυνου Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Ασκήσεων Υγείας της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) κου Μίχου Νίκου, κλιμακίου του ΕΟΔΥ και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση της καθημερινότητας και των οικονομικών ζητημάτων των υγειονομικών μονάδων

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα με τους Διοικητές και Αναπληρωτές των νοσοκομείων όλης της χώρας και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών, συμμετείχαν η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στη σύσκεψη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρείχε τις βασικές κατευθύνσεις για τη διαχείριση της καθημερινότητας και των οικονομικών ζητημάτων των υγειονομικών μονάδων.

Σε οριστική τροχιά υλοποίησης μπαίνει το πρώτο Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στην Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης «Διαλυνάκειο»

Η δημιουργία του αποτελεί έργο υψίστης σημασίας για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και εντάσσεται στα έργα προτεραιότητας, δεδομένου ότι η μετακίνηση των ασθενών για τη θεραπεία τους εκτός Κρήτης επιφέρει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειες-φροντιστές τους.

 

Το έργο ξεκίνησε το 2013 από την τότε Διοίκηση της Υ.ΠΕ. Κρήτης και συνεχίστηκε από τις επόμενες Διοικήσεις έως σήμερα. Τον Φεβρουάριο του 2013 συντάχθηκε η αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική προμελέτη και τον Φεβρουάριο του 2017 εκδόθηκε ο νέος οργανισμός του ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης στον οποίο το Κέντρο Αποκατάστασης εντάσσεται ως Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με δυνατότητα ανάπτυξης 40 κλινών.

Επαναληπτικές Εκλογές του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» σας προσκαλεί, με βάση τα άρθρα 15, 16 και 26 του Καταστατικού Λειτουργίας του συλλόγου, σε Ετήσια Γενική Συνέλευση και  διενέργεια Αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Δύο τελευταία Σαββατοκύριακα με δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση "ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη" του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.

Δωρεάν ξενάγηση για ενήλικες το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 11.30.

Δωρεάν ξενάγηση για οικογένειες με παιδιά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11.30, με το εκπαιδευτικό φυλλάδιο «Εξερεύνησε τα Ίχνη του Δαίδαλου».

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου ξετυλίγουν τον μίτο της αφήγησης των επιτευγμάτων του ευρηματικού τεχνίτη Δαίδαλου, μέσα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης. Αποκαλύπτουν στον επισκέπτη τα μυστικά της κατασκευής των πήλινων αγγείων στον τροχό, των λίθινων σκευών με τα διάφορα είδη τρυπανιών, αλλά και των τεχνικών συναρμογής διαφορετικών υλικών στη μικροτεχνία και την πλαστική. Αναπαραστάσεις των σύνθετων αρχιτεκτονικών κατασκευών και μινωικών ανακτορικών χώρων, καθώς και των ιστιοφόρων πλοίων, αναδεικνύουν σημαντικές καινοτόμες επιλογές από τους Μινωίτες τεχνίτες.
Σημείο συνάντησης: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, με είσοδο από την οδό Δουκός Μποφώρ.

Είσοδος ελεύθερη για την ξενάγηση.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαΐου 2019 - 1 Μαρτίου 2020.

Δηλώστε Συμετοχή στην Έκθεση «Οικοδομή Εxpo 2020»

 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του από τον κλάδο των κατασκευών να συμμετάσχουν στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕXPO», η οποία θα πραγματοποιηθεί 16-18 Οκτωβρίου 2020 στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Αττική.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, μόνωσης και στεγανοποίησης, κονιαμάτων – βελτιωτικών, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων – ψευδοροφών, μαρμάρων – γρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων. Απευθύνεται επίσης, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ασχολούνται με πισίνες- spa, αίθρια – πέργκολες, ανελκυστήρες, θέρμανση με υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, με τον χώρο της διακόσμησης, κλπ.

Απόκριες στο Μουσείο με τον Αλέξη Ακριθάκη

Με επίκεντρο και πηγή έμπνευσης τα έργα της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης οργανώνει ένα αποκριάτικο εκπαιδευτικό εργαστήριο για όλη την οικογένεια το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11:00΄-13:00΄. Ο ανατρεπτικός και πρωτοποριακός χαρακτήρας των έργων του Ακριθάκη τροφοδοτεί ένα αποκριάτικο παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικότητας.

Μια καρδιά, ένα βέλος, μια βαλίτσα, ένα πρόσωπο, δυο μάτια, βαρκούλες και πουλιά, ήλιοι και φεγγάρια, ταξίδια σε μέρη μακρινά, τσίκι-τσίκι βιαστικά και άλλα πολλά θα ανακαλύψουμε στο εργαστήριο με θέμα την ζωγραφική του Αλέξη Ακριθάκη. Αφού δούμε, παρατηρήσουμε, αναζητήσουμε, εξερευνήσουμε χρώματα, μοτίβα και σχήματα από τους πίνακες του ζωγράφου, έπειτα θα επινοήσουμε τις δικές μας ιστορίες βασισμένες στις ιδέες και τα σύμβολά του. Τότε γονείς και παιδιά μεταμορφώνονται οι ίδιοι σε τι άλλο; Μα φυσικά σε έναν πίνακα του Αλέξη Ακριθάκη! Παίρνουμε χρώματα, ψαλίδια και πολύχρωμα χαρτιά, κέφι, φαντασία κι αποκριάτικη μπογιά και φτιάχνουμε το δικό μας ξεχωριστό πίνακα, για να τον φορέσουμε.

Ψήφισμα της Ιστορίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία στο Ιστορικό Μουσείο με το άγγελμα του θανάτου του Ξενοφώντα Λήμνιου, μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Κ.Ι.Μ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια του Ξενοφώντα Λήμνιου, ο οποίος με ανιδιοτέλεια, προθυμία και ευγένεια εργάστηκε για την προαγωγή του έργου της Εταιρίας και για την ενίσχυση των Συλλογών του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους

την κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου το Σάββατο 15.2.20 το απόγευμα, επαγγελματίες υγείας, γονείς παιδιών και έφηβοι που γνωρίζουν τον παιδικό- εφηβικό καρκίνο εξήγησαν στο παρευρισκόμενο κοινό τί ακριβώς σημαίνει η νόσος. Ποιες είναι οι φοβίες και τα συναισθήματα τους, από που άντλησαν τη δύναμή τους για να ξεπεράσουν την ασθένεια, ποια είναι τα όνειρά τους και τι περιμένουν από την πολιτεία.

Η επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους. Από τη διάγνωση στην Ίαση», διοργανώθηκε από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, την Κλινική Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, που αποτελεί την μοναδική της Κρήτης, και τον Σύλλογο εθελοντών «Μικρός Πρίγκιπας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας. Κατά τη διάρκεια της η ΟΦΕΑΚ ενημέρωνε και συνέλεγε δείγματα για τη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών, με τη συνεργασία της Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ.

 

Καινούριες Προσλήψεις Ιατρών στην Κρήτη

ε ογδόντα τρείς (83) συνολικά ανέρχονται οι θέσεις των ειδικευμένων ιατρών, κλάδου ΕΣΥ, η προκήρυξη των οποίων εγκρίθηκε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

 

Η αύξηση κατά δεκατρείς (13) επιπλέον προσλήψεις ιατρών στην Κρήτη, σε σχέση με την προηγούμενη υπουργική απόφαση που ανακλήθηκε, αποτελεί έκφραση της πολιτικής βούλησης τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τη στελέχωση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ασφαλή, δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγειονομική φροντίδα και σε αξιόπιστες υπηρεσίες.Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν τα Παιδικά Χωριά SOS και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τα Παιδικά Χωριά SOS και το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπέγραψαν διετές μνημόνιο συνεργασίας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. Στόχοι του μνημονίου είναι η αμοιβαία συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη σύνταξη και προώθηση ερευνητικών και επιμορφωτικών προτάσεων, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων, αναφορικά με την προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας.

Συνάντηση εργασίας στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 π. μ. μετά από πρόσκληση της Διοίκησης,

πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, στην οποία συμμετείχαν οι

Διοικήσεις των Νοσοκομείων, οι Πρόεδροι των Επιτροπών Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, οι

Περιφερειακοί Συντονιστές ΤΟΠΦΥ Περιφερειακών Ενοτήτων Κρήτης και ο Καθηγητής

Παθολογίας/Λοιμωξιολογίας του Παν/μίου Κρήτης, κος Γκίκας Αχιλλέας.

 

Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπιση του Καρκίνου στα Παιδιά

Η 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπιση του Καρκίνου στα

Παιδιά, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες και την

ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών

που νοσούν από καρκίνο.

17ος Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Aίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί – Υπουργείο Παιδείας

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 17η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 150 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 άτομα – αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές. Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.

Θέσεις κοινωνικών φροντιστών - καθαριστριών στο Πτωχοκομείο Ηρακλείου

 

Το Πτωχοκομείο Ηρακλείου ζητά κοινωνικές φροντίστριες - καθαρίστριες (καθήκοντα η φροντίδα ηλικιωμένων και η επιμέλεια καθαριότητας & υγιεινής)  με εμφανή αφοσίωση και ευσυνειδησία στην εργασία, για πλήρη απασχόληση. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φιλικοί, με ισχυρή εργασιακή ηθική, θετική στάση και γνήσιο πάθος για παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας και υποστήριξης στους τρόφιμους μας.

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες του Ναυστάθμου Κρήτης

Διακήρυξη Συνοπτικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Σύναψη Σύμβασης διάρκειας δεκαοκτώ (18) μηνών Με Αντικείμενο την Π/Θ Ειδών Παντοπωλείου, στο Πλαίσιο Κάλυψης Αναγκών Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών Ναυστάθμου Κρήτης, Εκτιμώμενου Π/Υ 45.000,00€ χωρίς ΦΠΑ (όποιο εκ των δύο, χρόνος ή ποσό επέλθει πρώτο)

Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Κεντρική εκδήλωση  για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας (ώρα έναρξης 10:00 π.μ) με τη συμμετοχή μαθητών πολλών σχολείων και εκπαιδευτικών. Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε δείγμα 13.000 μαθητών ηλικίας 10-18 ετών από τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ηρακλείου και Δεδεκανήσου.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε σχετικά με τα στοιχεία της SafeLine μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη κ. Μελτίνη Χριστοδουλάκη στο 6948179314.

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες βράδυ η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η εκδήλωση έγινε στην έδρα των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στη Νέα Αλικαρνασσό με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την αδιάληπτη λειτουργία τους και την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 2019 ήταν μια σαφώς καλύτερη χρονιά για την οικονομία, αλλά και την αγορά, μετά από μια δύσκολη δεκαετία και τόνισε ότι η χώρα μας έχει αρχίσει να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης, τόσο της χώρας όσο και των επιχειρήσεων.

Λαϊκή Συσπείρωση: Αξιοποίηση του «Ν.Καζαντζάκης» για το λαό και όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Η  δημοτική Αρχή, μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, με μια μεγαλειώδη πολιτική συναίνεση και συνεννόηση, καταψήφισαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σαφή θέση κατά οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης του «Ν. Καζαντζάκης» και να ξεκαθαρίσει ότι η αξιοποίηση του θα  γίνει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Η μόνη αγωνία που εξέφρασαν, ήταν να μην αποκλειστεί ο Δήμος Ηρακλείου από την μεγάλη μπίζνα που πάει να στηθεί. Επιθυμούν, μαζί με κυβέρνηση και  Περιφέρεια, να συμμετέχουν στο μοίρασμα της έκτασης των 3.000 στρεμμάτων στους επίδοξους επενδυτές.

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος 'Αιματοκρήτης'

Στα πλαίσια του προγράμματος #αιμοδοτούμε_μαζί ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 10:00-13:30 σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. 
Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα του Κέντρου Αίματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Η 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την απόφαση αναστολής καθηκόντων ειδικευόμενου ιατρού

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού», η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Επημελητήριο Ηρακλειού: Πρόγραμμα Μετάβασης Επιχειρήσεων στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου μετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 VET, (επαγγελματικός τομέας) με τίτλο ‘’ENABLING INDUSTRY 4.0 IN SMALL EUROPEAN ENTERPRISES / ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ’’ (SEE 4.0)

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 24 μήνες, από 01-11-2019 έως 30-09-2021 και απευθύνεται σε Επιμελητήρια, σε εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης, σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, σε διευθυντές ΜΜΕ και στο προσωπικό αυτών.

Βασικός στόχος και σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία και ενδυνάμωση των ικανοτήτων, γνώσεων και δεξιοτήτων της ομάδας στόχου (Επιμελητήρια, εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης ιδιοκτήτες ΜΜΕ, διευθυντές ΜΜΕ κ.α.) μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εκπαιδευτικών υλικών, έτσι ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τις ανάγκες και αλλαγές που θα επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση ή αλλιώς και Βιομηχανία 4.0 είναι η έντονη αλλαγή που έρχεται στον τρόπο λειτουργίας και ανάπτυξης των Επιχειρήσεων. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση ορίζεται από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, τις οποίες πλέον θα χρησιμοποιούν οι Επιχειρήσεις, τόσο για τη λειτουργία και επιχειρηματική τους δραστηριότητα, όσο και για τη γενικότερη ανάπτυξή τους. Το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει κατά μεγάλο ποσοστό τους εργαζόμενους σε όλες τις μορφές των επιχειρήσεων (Μικρές, Μικρομεσαίες, Μεσαίες και Μεγάλες), τον τρόπο εργασίας τους, αλλά και τις απαιτήσεις πλέον που θα υπάρχουν για την κάλυψη των θέσεων εργασίας. Οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες μεθόδους εργασίας που απορρέουν από την Βιομηχανία 4.0.

Οι δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου τον Φεβρουάριο

Ενημερωτικό δελτίο τύπου (newsletter) για τις δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου τον Φεβρουάριο 2020.

Ακύρωση της προγραμματισμένης ξενάγησης του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού

Σας γνωρίζουμε ότι η Ξενάγηση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 για το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, από  το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ, με την Εθελόντρια κ. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, ξεναγό – συγγραφέα,  ακυρώνεται  λόγω αδυναμίας προσέλευσης της ξεναγού.

Ένα καινούργιο κλειστό φορτηγό όχημα παρέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 28.01.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ένα καινούργιο κλειστό φορτηγό όχημα VAN, τύπου ΝΙSSΑΝ ΝV 400, παρέλαβε σήμερα το μεσημέρι η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Η προμήθεια του οχήματος έγινε κατόπιν ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας και ικανοποιεί μια χρόνια επιτακτική ανάγκη της υπηρεσίας, καθώς προορίζεται για την μεταφορά αναλωσίμου υγειονομικού υλικού προς τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης(Κέντρα Υγείας, ΤΟ.Μ.Υ, κλπ).

Ένα καινούργιο κλειστό φορτηγό όχημα παρέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Πρόγραμμα προώθησης Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. της Κρήτης με την ονομασία GOLD QUALITY

O Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης ανακοινώνει ότι ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜ. 1/2019 με κλειστές προσφορές, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου/αναδόχων εκτέλεσης της του πολυπρογράμματος Gold Quality - 874882 για την προώθηση ευρωπαϊκού καλαθιού ΠΟΠ/ΠΓΕ και Βιολογικών Προϊόντων στις ΗΠΑ στα πλαίσια των Κανονισμών (ΕE) 1144/2014, Καν(ΕΕ) 2015/1829 και Καν(ΕΕ)2015/1831 της 20ης Δεκεμβρίου 2019, κατακυρώθηκε στην ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ με έδρα την Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 63 54627.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ε.Ε., περιλαμβάνει δράσεις όπως την προβολή σε Διεθνείς Εκθέσεις, Β2Β συναντήσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και workshops, δημιουργία προωθητικού video και προβολή του σε τηλεοπτικά κανάλια των Η.Π.Α., έντυπες διαφημιστικές καταχωρήσεις, φυλλάδια, καμπάνιες σε κοινωνικά δίκτυα, cooking shows, δημιουργία ιστοσελίδας κ.α.

“Για θύμισε μου»: Δύο ακόμα sold out προβολές για την ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου στο Ηράκλειο

Λίγο πριν το ταξίδι για τη Βόρεια Ελλάδα, οι δύο προγραμματισμένες προβολές στο σινεμά Βιτσέντζος Κορνάρος το σαββατοκύριακο που πέρασε, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Χαιρετισμό απήυθυνε η Κα Μηλάκη Γεωργία, Εντεταλμένη Περιφερειακός Σύμβουλος, η οποία παρευρέθηκε στην προβολή της Κυριακής

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσσού

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ Την Κυριακή 2

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 Σημείο συνάντησης η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου. Έναρξη ξεναγήσεως ώρα 10.00. Η Ξενάγηση

προσφέρεται εθελοντικά από την κ. ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ, ξεναγό-συγγραφέα. Μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών

Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-EΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Πληροφορίες:6974.453.759 Η Πρόεδρος του Δικτύου Η

Γραμματέας τουΔικτύου Σκεύω Μπιζιώτη Ολυμπία Κουτουλάκη

Ο Γ.Γ. Εμπορίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ευρεία σύσκεψη για το Παρεμπόριο

Τις  νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την πάταξη του παραεμπορίου και κυρίως των απομιμητικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσίασε στους εκπροσώπους φορέων του δημοσίου τομέα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» στο Επιμελητήριο

Αυτά και άλλα πολλά θα τα μάθετε στο σεμινάριο «Social Media Marketing» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing και διαφημιστικών εταιριών καθώς και σε υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων. Απευθύνεται επίσης σε όσους αναζητούν τρόπους να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος, αξιοποιώντας την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωση

Ενημέρωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σχετικά με την έλλειψη αντινεοπλασματικού σκευάσματος

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,   22/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην έλλειψη αντινεοπλασματικού σκευάσματος η 7η ΥΠΕ Κρήτης ενημερώνει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα νοσοκομεία της Κρήτης θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο αριθμό των συγκεκριμένων φιαλιδίων με βάση την πλατίνα, μετά από την εισαγωγή παρτίδας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή κάθε ανησυχίας οι θεραπείες των ασθενών θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια, σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα.

6 εικαστικοί + 1 προβολή | Μανόλης Αποστολάκης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει (Μάρτιος 2019-2020), από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων (2019-2020) στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες ιστορικών της τέχνης, προβολές και συζητήσεις-περιηγήσεις με εικαστικούς της πόλης μας.

Συνάντηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ και του ΚΕΣΑΝ Νομού Ηρακλείου

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τους Φορείς Πρόληψης των εξαρτήσεων, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ και ΚΕΣΑΝ του Νομού Ηρακλείου.

Ορκωμοσία νέων Διοικήσεων νοσοκομείων 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Ενώπιον της Διοικήτριας και των δύο Υποδιοικητών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία του οικογενειακού περιβάλλοντος και στενών τους φίλων, ορκίστηκαν σήμερα στις 11 το πρωί οι νέοι Διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης, καθώς και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο και Γ.Ν. Ιεράπετρας, οι οποίοι από αύριο θα αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντα τους.

Ορκωμοσία νέων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Αύριο Τετάρτη 15.01.2020 και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (στο ισόγειο) θα ορκιστούν οι νέοι Διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης, καθώς και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Βενιζέλειου Γ.Ν.Η. και του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας, των οποίων τα ΦΕΚ έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Φοιτητική Εθελοντική Αιμοδοσία Αιματοκρήτη στο ΕΛΜΕΠΑ

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο πραγματοποιεί ακόμη μια ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 10:00-13:30 έξω από το προαύλιο της ΣΤΕΦ

“Για θύμισέ μου»: Η ταινία για το Αλτσχάιμερ συνεχίζει το ταξίδι της

Ολοκληρώθηκαν οι προβολές στην Αθήνα στον ιστορικό κινηματογράφο Δαναό στις 11 & 12 Ιανουαρίου. Στις προβολές παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Κα Ιωάννα Κορτσιδάκη, Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ηρακλέιου, εταιρίας Αλτσχάιμερ και υγιούς Γήρανσης καθώς και οι ηθοποιοί που συμμετείχαν και ως guest στην ταινία, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα.

Με επιτυχία η εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν, τα μέλη , οι φίλες και οι φίλοι την ξενάγηση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, Στις 05 Ιανουαρίου 2020, με την εθελόντρια ξεναγό και συγγραφέα κα Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, η οποία συνεχίζει ακάματη το πολιτιστικό της, εθελοντικό έργο.

Ο Γερμανός Πρέσβης στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 8/1/2020 στις 2 το απόγευμα στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην οποία συμμετείχε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ Δρα Ερνστ Ράιχελ, συνοδευόμενος από την Πρόξενο Μαριάνα Ζουριδάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της ΔΕ των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλειου κ Γ. Αβραάμ, κα Α. Νινηράκη, κ Β. Μαραθιανός, κ Β. Τσαγκαράκης, κ Γ. Ταβερναράκης και τέθηκαν διμερή θέματα συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων μεταξύ των Τεχνικών Σχολών και οργανισμών και φορέων εκπαίδευσης της Γερμανίας. Ο Δρ Ράιχελ  διαπίστωσε ότι το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και οι υπάρχουσες δομές είναι υψηλού επιπέδου και παρέχουν διεθνούς επιπέδου εκπαίδευση και ότι πρέπει να υποστηριχθούν για να συνεχίσουν και να αναπτύξουν το έργο τους.

Το Tech Talent School for Educators προσφέρει δωρεάν και τη νέα χρονιά σεμινάρια εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο Κρήτης

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Σεμιναριακός κύκλος: «Η Ζωή, Ένα ταξίδι Αυτογνωσίας» στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Υπενθυμίζεται στους ήδη συμμετέχοντες πως ο σεμιναριακός κύκλος: «Η Ζωή, Ένα ταξίδι Αυτογνωσίας» υπό την επιμέλεια της Κας Τερζάκη Μαρίας επανεκκινεί αυτό το Σάββατο 11/01/2020 (αντί για 12/01 που είχε εκ παραδρομής γραφεί σε προηγούμενο μήνυμα) και ώρα 15:00, στον χώρο των φροντιστηρίων / επιμόρφωσης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (είσοδος από Κοσμά Ζώτου).

Του Μουσείου τα παραμύθια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης εύχεται Καλή Χρονιά στους μικρούς και στους μεγάλους φίλους του! Δύο είναι τα παραμύθια του Γενάρη! Το 1ο παραμύθι του νέου έτους την 2η Κυριακή της νέας χρονιάς το αφηγείται η Ελένη Μπετεινάκη και το 2ο παραμύθι την 3η Κυριακή γράφεται από μικρούς και μεγάλους!
Μια οικογενειακή δραστηριότητα εμπνευσμένη από τα οικοσυστήματα του Μουσείου που αναμένει να εκδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2020. Συγγραφείς επίδοξοι όλοι εμείς!

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στελεχώνει με 23 νέους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στελεχώνει με 23 νέους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

 

Αρχές του 2020 το Υπουργείο Υγείας και η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θωρακίζουν τα νοσοκομεία του νησιού, σε όλους τους νομούς, με 23 νέες θέσεις επικουρικών ιατρών. Υπήρξαν 26 εγκεκριμένες θέσεις ωστόσο 3 βγήκαν άγονες διότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι γιατροί.

 

Υπογραμμίζεται ότι κατά τους τελευταίους 2 μήνες έχουν υπογραφεί από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης περισσότερες από 50 αποφάσεις πρόσληψης επικουρικών γιατρών ενισχύοντας όλες τις νοσοκομειακές μονάδες της Κρήτης.

 

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤHN ΚΥΡΙΑΚΗ  05  IANOYAΡIOY 2020. Σημείο συνάντησης η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου.  Ώρα έναρξης της ξεναγήσεως: 10.00 π.μ.

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΞΕΝΑΓΟΣ: ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ. Ξεναγός-Συγγραφέας, μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες:6974/453759  και

6942/537536,6936/987174

Έγκρίση της προμήθειας δύο πολύ σημαντικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου έτους, από το Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκε η προμήθεια δύο πολύ σημαντικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

 

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η προμήθεια ενός (1) Συστήματος Ψηφιακού Αγγειογράφου – Στεφανιογράφου ενός επιπέδου, για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 680.000,00€ και η προμήθεια ενός (1) Συγκροτήματος Μαγνητικού Συντονισμού (MRI)-3Tesla για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 2.400.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE