inner image

Δεινόσαυροι …στο κουτί! εργαστήρι για παιδιά Α΄έως Γ΄Δημοτικού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγνωρίζοντας το πόσο δημοφιλείς είναι οι δεινόσαυροι στους μικρούς του φίλους επαναφέρει ένα εργαστήρι γι’ αυτούς μέσα στον χειμώνα με ενδεικτικό κόστος συμμετοχής!
Θέλετε να μάθετε πώς βρέθηκαν οι δεινόσαυροι πάνω στη Γη; Πώς αναπτύχθηκαν και πώς ήταν τότε το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον T-Rex από τον Στεγόσαυρο; Οι δεινόσαυροι μοιάζουν με τα σημερινά ζώα; Υπάρχουν σήμερα δεινόσαυροι; Είναι τα προπλάσματα της έκθεσης «Δεινόσαυροι extreme» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης οι πρώτοι και οι τελευταίοι δεινόσαυροι που περπάτησαν στο νησί; Μήπως συνεχίζουν να υπάρχουν ανάμεσά μας;  

Ελάτε να αναζητήσουμε παρέα τα ίχνη των σημερινών δεινόσαυρων στις εκθέσεις του Μουσείου, να παίξουμε και να κάνουμε κατασκευές!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 12:00 - 14:00, στον αίθριο χώρο της Λότζια του Δήμου Ηρακλείου, η δράση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσία της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη, διανεμήθηκαν συμβολικά στο κοινό προϊόντα τοπικής παραγωγής, κρητικής διατροφής και σπόροι καλλιέργειας παραδοσιακών προϊόντων. Σκοπός η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξία της ισορροπημένης διατροφής, της προτίμησης εγχώριων προϊόντων, της στήριξης των τοπικών παραγωγών και της παραδοσιακής καλλιέργειας.

Επιστολή εκπροσώπων φορέων προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Θέμα: «Πρόγραμμα ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Περιφέρεια Κρήτης»

Αξιότιμε κε. Περιφερειάρχη,

Σχετικά με το Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Περιφέρεια Κρήτης, θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας καθώς είναι δράση στοχευμένη στις πραγματικές ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων που έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Επικίνδυνα Καιρικά φαινόμενα  προειδοποιεί το Κεντρικο Λιμεναρχείο

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής «Καλλιεργήστε Θρέψτε, Διατηρήστε Μαζί.» - «Οι πράξεις μας είναι το μέλλον μας»

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 16 Οκτωβρίου 2020, όπως έχει καθιερωθεί από τη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ να εορτάζεται ετησίως, διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τα Τμήματα Διατροφής Πα.Γ.Ν.Η. και Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο», αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στον αίθριο χώρο της Λότζια του Δήμου Ηρακλείου, από τις 12:00 έως τις 14:00.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από σήμερα σε 14 Κ.Υ. της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Στη διάθεση των πολιτών με κλινικά συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, δεκατρία (13) Κέντρα Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τα οποία διευρύνουν τη λειτουργία τους για την εξυπηρέτηση ύποπτων περιστατικών COVID-19. Σε αυτά προστίθεται ένα ακόμα, το Κ.Υ. Ηρακλείου, το οποίο λειτουργεί ήδη από την 15.09.2020 και θα συνεχίσει να λειτουργεί καθημερινά, το Σαββατοκύριακο και αργίες, με διευρυμένο ωράριο 7.00- 22.00.

Έξυπνες ενεργειακές συμβουλές στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος STEP-IN

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Δήμος Μετσόβου συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα STEP-IN για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Horizon 2020» της ΕΕ.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει μια καινοτόμο σφαιρική μεθοδολογία για την αποτελεσματική ανάλυση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, παρέχει συμβουλές για διαθέσιμα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε ό,τι αφορά στη θερμική άνεση, την εξοικονόμηση ενεργειακών εξόδων κτλ.

Πρόσφατα εκδόθηκε ο παρακάτω Οδηγός-Εγχειρίδιο για την ενημέρωση των πολιτών:

 

Δωρεά της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα νοσοκομεία του Ηρακλείου παρέλαβε η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη

2.400 χειρουργικές μάσκες για τις ανάγκες του προσωπικού και των ασθενών της Ογκολογικής Κλινικής Πα.Γ.Ν.Η. και 1.200 τεμαχίων για το προσωπικό και τους ασθενείς της Ογκολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ηρακλείου «Βενιζέλειο Πανάνειο» παρέδωσε σήμερα το πρωί στη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικήneeς Εταιρείας, Παναγιώτης Μπατσαρισάκης.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας όπως έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.)

Μήνυμα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

"Μαζί για την Υγεία, την Ευεξία & την Ποιότητα Ζωής" Ψυχική Υγεία - Ένα Ανθρώπινο Δικαίωμα Ας διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και την ευημερία όλων

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΤΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Τ. /ΕΜΚ 11-10-2020 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΤΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-10-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, παρευρέθη σήμερα το πρωί στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, παρευρέθη σήμερα το πρωί στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης. Ο Πρόεδρος, Γιώργος Σφακιανάκης, ενημέρωσε την κ. Μπορμπουδάκη ότι η Ένωση, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για αίμα, διοργανώνει σε ετήσια βάση δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας και έχει καταφέρει να διατηρεί τράπεζα αίματος 150 μονάδων, που προορίζεται για τις ανάγκες του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, των οικογενειών τους και όπου αλλού σημειώνεται ανάγκη και επιτρέπει το απόθεμα της τράπεζας.

Σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό» Έναρξη 21/10/2020

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό» το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ξενοδοχοϋπάλληλους στα τμήματα κρατήσεων, υποδοχής και εστίασης, σε υπαλλήλους τουριστικών γραφείων, καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εντάξει τα ισπανικά στις βασικές του δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τουρισμού.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε έναν διάλογο, γραπτό ή προφορικό, σχετικά με την ιδιότητα του ως εργαζόμενος στον τουρισμό. Θα μπορεί επίσης, να ανταπεξέλθει στα αιτήματα αλλά και στα τυχόν παράπονα των ισπανόφωνων επισκεπτών ή και συνεργατών του και θα είναι ικανός να διαχειρίζεται καταστάσεις επιδεικνύοντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσης της ισπανικής γλώσσας.

Messy play «4 εποχές» εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Οι «4 εποχές» συστήνονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα από ένα πρωτότυπο αισθητηριακό Παιχνίδι-Messy play της Μαρί Μουσταϊζή! Το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας, η Άνοιξη, το Καλοκαίρι και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα δώσουν πολλές αφορμές στα παιδιά να λερωθούν σε ένα παιχνίδι με μόνο κανόνα τη διασκέδαση!

Με τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης συναντήθηκαν χθες οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης στην Κρήτη

Με τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, συναντήθηκαν χθες οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης στην Κρήτη, των ειδικευομένων νοσηλευτών στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική και τη Δημόσια Υγεία/Κοινοτική Νοσηλευτική, κ.κ. Αγγελική Πρινάρη, και Ειρήνη Μακράκη αντίστοιχα.

Οι δύο συντονίστριες, κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, θα έχουν τριετή θητεία και ορίστηκαν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με απόφαση της Διοικήτριας, ακολούθως της σχετικής δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Εργαζάκειου Ιδρύματος για τη χορήγηση δύο υποτροφιών

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Εργαζάκειου Ιδρύματος για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών με γραπτό διαγωνισμό στο μάθημα της έκθεσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021, σε οικονομικά αδύνατους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου για συνέχιση των σπουδών τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Αναλυτικά οι προυποθέσεις και τα δικαιολογητικά:

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πα.Γ.Ν.Η.

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πα.Γ.Ν.Η.

 

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες» Έναρξη 21/10/2020

Εκπαίδευση στις τρεις βασικές ενότητες γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, internet / outlook, Word και Excel, καθώς και πλήρη προετοιμασία για την επιτυχή εξέταση για τη λήψη πιστοποίησης, μέσω του φορέα i-skills, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Αύξηση 134% στις καταγγελίες για οικονομικές απάτες την περίοδο του lockdown για το Παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SAFELINE.GR

Εντυπωσιακή αύξηση 134% κατέγραψαν οι καταγγελίες που δέχτηκε η Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κατά τη διάρκεια του διμήνου που διήρκησε το lockdown (Απρίλιος-Μάιος 2020) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο του 2019 η γραμμή είχε δεχτεί 855 αναφορές, αριθμός που εκτινάχθηκε στις 2000 αναφορές κατά την αντίστοιχη περίοδο του lockdown.

Μικρό Αφιέρωμα στον Θωμά Παπαδοπεράκη

Με την έκθεση αυτή της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρουσιάζεται εκ νέου στους επισκέπτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς έργων του ζωγράφου Θωμά Παπαδοπεράκη στις Συλλογές Σύγχρονης Τέχνης της ΕΚΙΜ. Η συνολική δωρεά από την αδελφή του, εξέχουσα γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, και τους αδελφούς του Γιώργο και Γιάννη Παπαδοπεράκη είχε συνθέσει μαζί με έργα ιδιωτών συλλεκτών και ζωγράφων της πόλης μας τον κορμό ενός ευρύτερου αφιερώματος στον ζωγράφο που είχε παρουσιαστεί στις Αίθουσες Περιοδικών Εκθέσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης το 2012.

Το Μικρό Αφιέρωμα στον Θωμά Παπαδοπεράκη αναπτύσσεται στο φουαγιέ του β΄ ορόφου σε συνθήκες φυσικού φωτισμού και αερισμού που καθιστούν ευχάριστη και ασφαλή την επίσκεψη ολιγομελών ομάδων. Στο ίδιο πνεύμα η ΕΚΙΜ και το Ιστορικό Μουσείο προγραμματίζουν την παρουσίαση ανάλογων δράσεων με κοινό παρανομαστή τόσο την ανάδειξη της Τέχνης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς όσο και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επαναπροκήρυξη για την θέση ΣΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ για την πράξη Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ηρακλείου

Επαναπροκήρυξη για την θέση  ΣΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ για την πράξη Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ηρακλείου:

Το ΜΦΙΚ-ΠΚ παρουσιάζει τα παραμύθια του Μουσείου

 

Το ΜΦΙΚ-ΠΚ συγκέντρωσε, επιμελήθηκε και παρουσιάζει τα παραμύθια που δημιουργήθηκαν «εντός του», ολοκληρώνοντας την οικογενειακή δράση «του Μουσείου τα παραμύθια» που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2019.

 

 

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης “ο Άγιος Πολύκαρπος” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παράταση της Έκθεσης Ψηφιδωτών έργων με τίτλο “Ψηφιδογραφίες”

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης “ο Άγιος Πολύκαρπος” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παράταση της Έκθεσης Ψηφιδωτών έργων με τίτλο “Ψηφιδογραφίες” στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου - Βασιλική Αγίου Μάρκου έως και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020. Η Έκθεση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηράκλειου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗN ΔΕΥΤΕΡΑ 28-09-2020 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-09-2020 ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΙΤΕ Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό “Βack to school 2020-2021” https://saferinternet4kids.gr/back-to-school-2020/

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο!

Προειδοποίηση Έντονων Καιρικών Φαινομένων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 27-09-2020 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-09-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Συνάντηση της Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης με το Δ/ντή, καθηγητή ΜΕΘ ΠαΓΝΗ και για τη διαχείριση Covid-19, κ. Δημήτρη Γεωργόπουλου

Όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό – Συνάντηση της Διοίκησης με τον Καθηγητή Δ. Γεωργόπουλο

 Σήμερα στις 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης η συνάντηση μεταξύ της Διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και του Καθηγητή Δ/ντή ΜΕΘ ΠαΓΝΗ και Συντονιστή των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης για τη διαχείριση Covid-19, κ. Δημήτρη Γεωργόπουλου.

Σεμινάριο «Εκμάθηση λειτουργίας ERP»

Έναρξη: 06/10/2020

Όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το τι είναι, πως λειτουργεί και πως επιλέγεται ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ERP (Enterprise Resource Planning), παρέχει το Σεμινάριο «Εκμάθηση λειτουργίας ERP» το οποίο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σε όσους εργάζονται στην εμπορική διαχείριση και σε λογιστήριο (υπάλληλοι γραφείου, βοηθοί λογιστών κλπ)

Ενότητες σεμιναρίου:

Οι ψηφιακές εφαρμογές για παιδιά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (2020-2021)

Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση»
 

Ψηφιακές δράσεις 
Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ψηφιακού εορτασμού των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς  (ΥΠΠΟΑ | 25-27 Σεπτεμβρίου 2020) με φετινό θέμα Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση, προσφέρει μια σειρά ψηφιακών δράσεων για παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΙΤΕ

Ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα (MOOC) για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου https://free.openeclass.org/courses/IT688/

Για εκπαιδευτικούς και γονείς.

• Πώς αποκαλύπτουμε προσωπικά δεδομένα μας στο διαδίκτυο χωρίς να το συνειδητοποιούμε;

Ανακοίνωση σχετικά με την προκήρυξη μονίμων ιατρών στο ΠΑΓΝΗ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεχόμενη την πρόταση της Διοίκησης της 7ης

Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (28/5/2020) και της Διοίκησης του ΠαΓΝΗ, προχωρά άμεσα στη

δημιουργία πρότυπης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Κρήτης,

την πρώτη διασυνδεόμενη στην Ελλάδα, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σεμινάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας»

Έναρξη 28/09/2020

Ένα εξαιρετικό σεμινάριο για όσους θέλουν να μαγειρέψουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές και να μάθουν τα μυστικά της δημοφιλούς ιταλικής κουζίνας διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Προκήρυξη 38 ειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Την προκήρυξη 38 ειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας σήμερα, ακολούθως των σχετικών αιτημάτων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και των νοσοκομείων ευθύνης της.

Παιδικά χωρία sos: Νέα μέτρα προστασίας και προληπτικά Τεστ COVID-19

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΕΣΤ COVID-19

 Έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών, των οικογενειών που υποστηρίζουν, των εργαζομένων αλλά και των συνεργατών τους, τα Παιδικά Χωριά SOS ακολουθούν πιστά τα νέα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, πραγματοποιώντας παράλληλα προληπτικά τεστ Covid-19.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες» Έναρξη 05/10/2020

Εκπαίδευση στις πέντε ενότητες γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών (word – excel – windows – internet - powerpoint), καθώς και πλήρη προετοιμασία για την επιτυχή εξέταση και τη λήψη πιστοποίησης, μέσω του φορέα i-skills, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με τον Χρήστο Συρμάκεζη

Η Ομάδα 'Εκτός των Τειχών', ο ηθοποιός Χρήστος Συρμακέζης και το Ethnic Bistro Bar Home διοργανώνουν βιωματικό θεατρικό εργαστήριο για όλη την χειμερινή σεζόν με θέμα: Το θέατρο ως επαναστατική πράξη

Θα διδαχθούν τεχνικές αυτοσχεδιασμού, επικοινωνία και παλμός στην σκηνή, τεχνικές αφηγηματικού θεάτρου μέσα από πολιτικοκοινωνικά κείμενα του παγκόσμιου θεάτρου και της λογοτεχνίας ( Μπ.Μπρεχτ, Ιονέσκο, Βάις,Έλλη Παπαδημητρίου, Μπ.Μαρί Κολτές, Ντάριο Φο, Ζιρωντού κ.ά.).Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί ένα ζωντανό κύτταρο επαναστατικού θεάτρου που θα αφουγκραστεί τις σημερινές συνθήκες και θα παρουσιάσει την πρότασή της( performance-παράσταση ) στο τέλος της χρονιάς.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους. Η διάρκειά του θα είναι 3 ώρες την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα βράδυ. Θα πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ethnic Bistro Bar Home,Κοραή,Μιλάτου και Περδικάρη 1. (facebook:The Home ethnic bistro bar) Πρώτη συνάντηση και γνωριμία της ομάδας είναι η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ώρα 7μ.μ.και θα πραγματοποιηθεί στο Ethnic Bistro Bar Home.

Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών/τριών Υγείας η σημερινή, στο επίκεντρο της οποίας τίθεται η ενίσχυση της ατομικής ευθύνης και η υιοθέτηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης για τον SARS–COV-2.

Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών/τριών Υγείας η σημερινή, στο επίκεντρο της οποίας τίθεται η

ενίσχυση της ατομικής ευθύνης και η υιοθέτηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης για

τον SARS–COV-2.

Ημέρα ανάδειξης του σημαντικού έργου που επιτελούν οι επαγγελματίες υγείας του κλάδου,

συμβάλλοντας στην πρόληψη, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την προαγωγή της υγείας στο

κοινωνικό σύνολο.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο νέο περιβάλλον των διαδικτυακών Εκθέσεων και Σεμιναρίων

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, δίνει την ευκαιρία στα μέλη του να συμμετάσχουν, μέσω του διαδικτύου, σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, οι οποίες πλέον διεξάγονται σε εικονικό περιβάλλον, λόγω covid-19.

Η συμμετοχή σε WEBFAIRS (διαδικτυακές εκθέσεις) αλλά και WEBINARS (διαδικτυακά σεμινάρια) παρέχεται δωρεάν σε πολλές περιπτώσεις, προς το παρόν, δίνοντας την ευκαιρία ακόμη και σε εκείνους τους επιχειρηματίες που δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μια έκθεση, να το πράξουν τώρα από τον δικό τους χώρο.

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου εύχονται εκ μέρους όλων των συνεργατών της Υγειονομικής Περιφέρειας καλή σχολική χρονιά στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς μας.

Μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά χωρίς αγκαλιές του δασκάλου με τα «πρωτάκια» μας για το καλωσόρισμα στην πρώτη μέρα στο σχολείο, των συμμαθητών που σμίγουν ξανά έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές, των εκπαιδευτικών ευχόμενοι στους συναδέλφους τους καλή δύναμη και συνεργασία.

Μια σχολική χρονιά όμως με δυνατά βλέμματα, μια χρονιά διασφάλισης της υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας γιατί νοιαζόμαστε για όλους και προστατεύουμε μικρούς και μεγάλους.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Υποβολή αιτήσεων εισαγωγικών εξετάσεων ακαδ. έτους 2020-21 για την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νότος

1. Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ, για το σχολικό έτος 2020-21 θα δεχτεί στο Α΄ έτος σπουδών κατ’ ανώτατο όριο 23 (ένα τμήμα) - σπουδαστές.

2. Οι αιτήσεις συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις θα υποβάλλονται στην έδρα της Σχολής Εφόδου 3, Ηράκλειο, τηλέφωνο επικοινωνίας 2810263833 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες από 09:00 έως 20:00. Εναλλακτικά, οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dramatikinotos.edu.gr

Είκοσι αναπνευστήρες και μια συσκευή ηλεκτρικής εμπέδησης παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και στον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

Είκοσι (20) αναπνευστήρες και μια συσκευή ηλεκτρικής εμπέδησης παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, και στον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά. Οι αναπνευστήρες και η συσκευή ηλεκτρικής εμπέδησης αποτελούν ευγενική δωρεά της Περιφέρειας Κρήτης προς την 7η Υγειονομική Περιφέρεια και προορίζονται για τις ανάγκες όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων ευθύνης της. Η αποδοχή της δωρεάς από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης έγινε μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας.

118 θέσεις μόνιμου προσωπικού προκηρύχθηκαν στην 6Κ.2020 για τα νοσοκομεία της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Προκήρυξη 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 28/6-8-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, χιλίων διακοσίων εννέα (1.209) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Ηράκλειο»

Νέο σεμινάριο για τη συμμέτοχη στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΚΛΕΙΟΥ.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Σεμιναρίου:

Α. Συνολική διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 160 διδακτικές ώρες,

Μία Ειδικευμένη ιατρός, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, προσελήφθη στο Κ.Υ. Ηρακλείου

Μία (1) Ειδικευμένη ιατρός, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, προσελήφθη στο Κ.Υ. Ηρακλείου,

ενισχύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

Η ιατρός υπέγραψε σήμερα σύμβαση για 24 μήνες, ενώπιον της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής

Περιφέρειας Κρήτης, και ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της.

Διορισμοί 25 μόνιμων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας ευθύνης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

25 μόνιμοι γιατροί κλάδου ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καρδιολογίας, παιδιατρικής,

ακτινολογίας, χειρουργικής, οφθαλμολογίας κ.α., διορίστηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο

(01.10.2020 έως 03.09.2020) στα Κέντρα Υγείας ευθύνης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Κρήτης.

Παρουσίαση των Εργαστηρίων και των Σεμιναρίων 2020-2021 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος» και το Θέατρο «Κάτω»

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος» και το Θέατρο «Κάτω» πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στους χώρους της Σχολής μια ΔΩΡΕΑΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ για την παρουσίαση των Εργαστηρίων και των Σεμιναρίων 2020-2021, που αφορούν Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες.
Πρόκειται για την Εβδομάδα Πολιτισμού με τίτλο «Ταξιδεύοντας “Κάτω στον Νότο” και προς “Μικρό Νότο”», κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί προπαρασκευαστικές συναντήσεις μεταξύ των εισηγητών των εργαστηρίων και των υποψήφιων σπουδαστών τους. Την εβδομάδα 14-18 Σεπτέμβρη οι διδάσκοντες θα ανοίξουν τα βαλιτσάκια των δημιουργών με τα σύνεργα του θεάτρου, για να τα παραδώσουν εντελώς δωρεάν στους διδασκόμενους για να τα χωρέσουν στο δικό τους… βαλιτσάκι.
Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, άνθρωποι του θεάματος ή του λόγου και μη, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, όσοι αγαπούν το θέατρο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά εργαστήριο, μπορούν να ταξιδέψουν «ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ» ή στον «ΜΙΚΡΟ ΝΟΤΟ» για να επιλέξουν το «βαλιτσάκι» ή τα «βαλιτσάκια» που τους αρέσουν για μια σύντομης διάρκειας -μίας ή μίας και μισής ώρας- πτήση στον κόσμο του θεάτρου.

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Παιδικών Χωριών SOS και της Περιφέρειας Kρήτης για την προώθηση του θεσμού της αναδοχής

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Παιδικών Χωριών SOS και της Περιφέρειας Kρήτης για τις κοινές τους δράσεις με στόχο την προώθηση του θεσμού της αναδοχής προς τους υποψήφιους αναδόχους γονείς, τους επαγγελματίες των δομών παιδικής προστασίας και τους επαγγελματίες των φορέων που υλοποιούν τις διαδικασίες αναδοχής.

Μονοετές Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των Παιδικών Χωριών SOS την Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του συμφώνου είναι η κοινή δέσμευση των δύο πλευρών ως προς την προώθηση του θεσμού της αναδοχής προς τους υποψήφιους αναδόχους γονείς, τους επαγγελματίες των δομών παιδικής προστασίας και τους επαγγελματίες των φορέων που υλοποιούν τις διαδικασίες αναδοχής, αλλά και την ανάληψη ευρύτερων δράσεων για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για θέματα Δικαιωμάτων του παιδιού.

Σεμινάριο «Μαθημάτων υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες»

Εκπαίδευση στις τρεις βασικές ενότητες γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, internet / outlook, Word και Excel, καθώς και πλήρη προετοιμασία για την επιτυχή εξέταση για τη λήψη πιστοποίησης, μέσω του φορέα i-skills, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Οι επιτυχόντες των εξετάσεων θα λάβουν πιστοποίηση, η οποία μοριοδοτείται στον ΑΣΕΠ και στις αξιολογήσεις δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και θ΄ αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να γίνουν ανταγωνιστικότεροι στην αγορά εργασίας.

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την απόφαση της Γ.Γ.Π.Π. να θέσει την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για δυο (2) εβδομάδες. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό είχε μεγάλες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο καθώς επέφερε  αυτόματα ακυρώσεις και μεγάλη μείωση της ροής των νέων κρατήσεων, σε μία περίοδο που όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον Τουρισμό και αυτόματα τις  θέσεις εργασίας για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Όλοι οι κλάδοι τις τοπικής οικονομίας, πλήττονται ανεπανόρθωτα και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την καταδίκη της οικονομίας σε σχέση με το πλήθος των επίσημα ανακοινωθέντων κρουσμάτων, δεδομένης δε και της υποδειγματικής εφαρμογής των μέτρων προστασίας στο Ηράκλειο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ Παναγιώτης Αρκουμανέας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί (01.09.2020) στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία της Διοίκησης και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί και την κεντρική υπηρεσία, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του, κ. Αναστασία Γιαννάκη και τον γιατρό, κ. Γιώργο Ρηγάκο.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, οι διοικητές των νοσοκομείων Πα.Γ.Ν.Η., Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο» και των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Νομού Λασιθίου, κ.κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, Κώστας Τερζάκης και Μανόλης Ανδρεαδάκης αντίστοιχα, ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος και ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογία και μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη 43 θέσεων Ειδικευόμενων Νοσηλευτών στη Δημόσια Υγεία/Κοινοτική Νοσηλευτική.

Από τις παραπάνω θέσεις, οι 34 αφορούν υποψηφίους που δεν εργάζονται στο Δημόσιο τομέα και 9 θέσεις τους ήδη υπηρετούντες νοσηλευτές του δημοσίου. Το 30% των θέσεων κάθε ομάδας θα καλυφθεί από υποψήφιους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και το 70% από υποψηφίους αποφοίτους ΑΤΕΙ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων νοσηλευτών/ τριων για τη λήψη ειδικότητας στη Δημόσια Υγεία/Κοινοτική Νοσηλευτική μπορούν να υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:noseidikotita@hc-crete.gr εντός 10 ημερών, με ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων την Πέμπτη 27.08.2020 και λήξη έως και την Τετάρτη 09.09.2020. Μετά την κατάθεση της αίτησης τους θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την παραλαβή της.

Τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη συνάντησαν η Πρόεδρος Μαίρη Παχιαδάκη και ο Συντονιστής Έργων του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου «Ξενώνας για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί», Νίκος Σπετσίδης.

Τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, επισκέφτηκε

σήμερα στο γραφείο της η Πρόεδρος Μαίρη Παχιαδάκη και ο Συντονιστής Έργων του Συνδέσμου

Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου «Ξενώνας για την κακοποιημένη

γυναίκα και το παιδί», Νίκος Σπετσίδης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία της 7η Υ.ΠΕ.

Κρήτης με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου για τη

διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας από τα νοσοκομεία του νησιού, η οποία άλλωστε

Συνάντηση με τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είχε η Υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη, Αριστέα Χουρδάκη.

Πλέον του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης, στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα διαβίωσης και περίθαλψης των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται το νησί και των Βρετανών υπηκόων που κατοικούν μόνιμα στην Κρήτη. Ειδικότερα δε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση των ασθενών της νόσου covid-19, από τα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

 

Η Υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη, Αριστέα Χουρδάκη εξέφρασε την βαθιά της ικανοποίηση για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τις δημόσιες υγειονομικές δομές της Κρήτης. Ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Λένα Μπορμπουδάκη, για την ευαισθητοποίησή στο θέμα της περίθαλψης των Βρετανών Υπηκόων, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στην ετοιμότητα των νοσοκομείων της Κρήτης.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην Τηλε - Ημερίδα με θέμα. «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

Τετάρτη 02/09/2020 : Ώρα 14.00 – 15.00

 

Για να συμμετάσχετε στην Τηλε – Ημερίδα

Θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο : https://forms.gle/yCNu6SUkLLW5qSMx7

Το Θέατρο Κάτω χορηγεί Υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στον πρώτο επιτυχόντα της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Νότος»

Το Θέατρο Κάτω και ο ιδρυτής και εμπνευστής του χώρου, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Πάνος Ιωαννίδης χορηγούν Υποτροφία στον πρώτο επιτυχόντα της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Νότος».

Το Θέατρο Κάτω στηρίζει ενεργά τα τελευταία 3 χρόνια την πολιτισμική ζωή της Κρήτης προσφέροντας ποικίλα εργαστήρια και παραστάσεις που στηρίζονται ένθερμα από το κοινό της πόλης του Ηρακλείου. Θέλοντας να συμβάλλει ενεργότερα στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία του τόπου αποφάσισε φέτος να αναλάβει το κόστος του πρώτου έτους σπουδών στον υποψήφιο που θα αριστεύσει στις Εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Νότος». Η Σχολή «Νότος» είναι αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, σχεδιασμένη σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου για τις δραματικές σχολές, είναι τριετούς φοίτησης και καταλήγει σε απονομή αναγνωρισμένου Διπλώματος.

Απάντηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του Διευθυντή της ουρολογικής κλινικής του Βενιζέλειου

 

Για τη σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και την αποκατάσταση της αλήθειας, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, σε συνάντηση που είχαν τον προηγούμενο μήνα με το Διοικητή του νοσοκομείου εξέτασαν το θέμα και δεσμεύθηκαν για την ενίσχυση της κλινικής το Σεπτέμβριο, με έναν ειδικευμένο και έμπειρο Ουρολόγο και έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής (για την εφημεριακή κάλυψη).

Στην ίδια συνάντηση η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης υπέδειξε τον τρόπο κατάρτισης εφημεριακών προγραμμάτων άλλων κλινικών των νοσοκομείων της Κρήτης, σύμφωνα με τα οποία και ο Διευθυντής της κλινικής συμπεριλαμβάνεται και συμμετέχει ενεργά σε αυτό, ώστε να μην επιφορτίζονται με επιπλέον εφημερίες οι γιατροί της κλινικής.

Προκαλεί εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Γ.Ν.Η., αντί να επιλέξει, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εφημέρευσης της κλινικής, την οποία διευθύνει και είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία της, προχώρησε σε δηλώσεις που δημιουργούν ερωτηματικά, εσφαλμένες εντυπώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου και ανασφάλεια στους πολίτες ή επισκέπτες του τόπου μας.

Προσλήψεις Επικουρικών Γιατρών στην Καρδιοχειρουργική του ΠαΓΝΗ

Ηράκλειο, 25.08.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανέλαβε καθήκοντα στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα του Πα.Γ.Ν.Η ο ένας από τους δύο επικουρικούς γιατρούς, ειδικότητας Χειρουργικής Θώρακος, οι οποίοι προσελήφθησαν από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, ακολούθως των σχετικών εγκρίσεων του Υπουργείου Υγείας.

Ο δεύτερος επικουρικός γιατρός αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τις προσεχείς ημέρες.

Η πρόσληψη των δύο γιατρών θα συμβάλει σημαντικά στη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας της Κρήτης.

Παράλληλα, το προσεχές διάστημα μετά από ενέργειες της Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης αναμένεται η έγκριση πρόσληψης και τρίτου επικουρικού γιατρού στην Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ, καθώς και ενός Θωρακοχειρουργού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος».

88 επιπλέον προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και ΚΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Ηράκλειο, 24.08.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 88 επιπλέον προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού, όπως νοσηλευτές, παρασκευαστές και χειριστές-εμφανιστές ιατρικών εργαστηρίων, διαιτολόγους, τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων, πληρώματα ασθενοφόρων κ.α., ενισχύονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

Την πρόσληψη των εργαζομένων, μετά από την μοριοδότηση των ενδιαφερομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου, υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Λένα Μπορμπουδάκη, ακολούθως των αιτημάτων που κατέθεσαν οι υγειονομικές μονάδες και την έγκριση αυτών από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους τις προσεχείς ημέρες, καλύπτοντας επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες των υγειονομικών μονάδων, συμβάλλοντας στη λειτουργία τους.

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Επίκεντρο του προγράμματος θα είναι η επιτόπια επίσκεψη και παρατήρηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης που σχετίζονται με διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Κάθε μέρα το πρόγραμμα θα εστιάζει σε μία περίοδο, από τα βυζαντινά χρόνια ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Τα παιδιά, στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία της έρευνας, θα ενθαρρυνθούν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στην εποχή που θα επιλέξουν δημιουργώντας φανταστικούς χαρακτήρες. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα στήσουν μια έκθεση, στον κήπο του ΙΜΚ, με τα πορτρέτα των χαρακτήρων που τα ίδια θα έχουν φιλοτεχνήσει με την τεχνική του κολλάζ και της ζωγραφικής

Τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 16-08-2020 / 13:00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-08-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

· ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙ

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννηη είχε η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε

σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, στην οποία συμμετείχαν ο Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ

Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου και οι στενοί συνεργάτες του Ευρωβουλευτή, Νίκος

Αντωνακάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικος Χρονάκης, συζητήθηκαν θέματα που

αφορούν στην πανδημία και τη διαχείριση της στην Κρήτη.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη Τηλε - Ημερίδα με θέμα: «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ»

Για να συμμετάσχετε στην Τηλε – Ημερίδα

Θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο : https://forms.gle/yCNu6SUkLLW5qSMx7

Αιτήσεις γίνονται δεκτές ως την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου

Ενεργοποιήθηκε ο χώρος δειγματοληψίας μοριακού ελέγχου για SARS-COV-2 (PCR) στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στον Εσταυρωμένο

Στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς οικίσκους που βρίσκονται στην είσοδο του Κέντρου

Υγείας Ηρακλείου θα εξυπηρετούνται καθημερινά -Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες

08:00-12:00 - οι επαγγελματίες υγείας των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-ΠΦΥ-

(Κέντρα Υγείας, Π.Ι, ΤΟΜΥ) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του ΕΚΑΒ και της

Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης που επιστρέφουν από άδεια τους, στις περιπτώσεις

που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Παρουσία της Διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη και του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου έγινε η κλήρωση υποψηφίων νοσηλευτών/-τριών

Παρουσία της Διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη και του Υποδιοικητή

Δημήτρη Αγαπίου, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 10.08.2020, η δημόσια κλήρωση υποψηφίων

νοσηλευτών/-τριών, που είχαν δηλώσει συμμετοχή και δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα, για λήψη

ειδικότητας επείγουσας και εντατικής νοσηλευτικής στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Η οριζόμενη για το σκοπό αυτό επιτροπή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αποτελούμενη από την κ. Πρινάρη

Αγγελική, Τομεάρχη 1ου νοσηλευτικού τομέα του Πα.Γ.Ν.Η., τον κ. Παπαδάκη Ευάγγελο,

Choco & Craft: Γεύση και δημιουργία στο Café του Ιστορικό Μουσείο

Choco & Craft:  
Γεύση και δημιουργία στο ΙΜΚ Café

 

Από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, το αγαπημένο ΙΜΚ Café, στον δροσερό κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, συνδυάζει τις εκλεκτές γεύσεις και τα ευωδιαστά ροφήματα με την ευκαιρία για μια δημιουργική έξοδο για όλους.

Για τους λάτρεις των κατασκευών, της χειροτεχνίας και των πειραματισμών, καθώς και για όσους θα ήθελαν να απασχολήσουν ευχάριστα τα παιδιά τους, απολαμβάνοντας τα ροφήματά μας και παιδικές λιχουδιές ή να μοιραστούν μαζί τους στιγμές δημιουργίας, το καφέ του ΙΜΚ προσφέρει καθημερινά και δωρεάν ένα ατομικό καλλιτεχνικό kit, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να δημιουργήσουν και να πάρουν μαζί τους δώρα για τους ίδιους ή τους αγαπημένους τους.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, το ΙΜΚ Café διαθέτει επτά λαχταριστές γεύσεις: Salted Caramel, Μπισκότο, Πραλίνα Φουντουκιού, Stevia, Λευκή Σοκολάτα με Raspberry & Blueberry, Πορτοκάλι & Κανέλα, και Κλασική. Τα ροφήματα σοκολάτας προσφέρονται κρύα και ζεστά.

Το ΙΜΚ Café, λειτουργεί και ανεξάρτητα από το Μουσείο, στο ίδιο ωράριο (Δευτέρα, Τετάρτη-Παρασκευή 10:00΄-17:00΄και Σάββατο-Κυριακή 11:00΄-17:00΄ [Τρίτη κλειστά]), με πρόσβαση απευθείας από τον κήπο. Προσφέρεται σαν ένα άνετο, ήσυχο και ασφαλές σημείο συνάντησης σε εξαιρετικό περιβάλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ρόφημά τους με θέα τη θάλασσα στο βορινό deck ή στη νοτική αυλή κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων της πρόσοψης του νεοκλασικού κτιρίου. Στο ΙΜΚ Café εφαρμόζονται όλοι οι ενδεδειγμένοι κανόνες ασφαλείας και τα τραπεζάκια είναι τοποθετημένα με άνεση, σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Φωτογραφία: αριστερά, σοκολάτα μπισκότο με τραγανό τρίμμα μέσα στο ρόφημα. Στο κέντρο, κρύο ρόφημα σοκολάτας Salted Caramel, μια διαχρονική γευστική απόλαυση, με μοναδικό άρωμα καραμέλας και νότες από αλάτι. Δεξιά, σοκολάτα πορτοκάλι & κανέλα, το απόλυτο αρωματικό ρόφημα.

Choco & Craft: Γεύση και δημιουργία στο Café του Ιστορικό Μουσείο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 09-08-2020 / 13:00 ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-08-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Άστατος με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιήσουμε περιηγήσεις πολιτισμού μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, με αφορμή τα εκθέματα και τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Επίκεντρο του προγράμματος θα είναι η επιτόπια επίσκεψη και παρατήρηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης που σχετίζονται με διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Κάθε μέρα το πρόγραμμα θα εστιάζει σε μία περίοδο, από τα βυζαντινά χρόνια ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Τα παιδιά, στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία της έρευνας, θα ενθαρρυνθούν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στην εποχή που θα επιλέξουν  δημιουργώντας φανταστικούς χαρακτήρες. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα στήσουν μια έκθεση, στον κήπο του ΙΜΚ, με τα πορτρέτα των χαρακτήρων που τα ίδια θα έχουν φιλοτεχνήσει με την τεχνική του κολλάζ και της ζωγραφικής
 

1ος Διαγωνισμός Ηλεκτροσυγκόλλησης από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Με έπαθλο τη δωρεάν συμμετοχή σε δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών στο Düsseldorf της Γερμανίας, οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης, για όλους τους απόφοιτους του πρωτοποριακού και μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών.

Το πρόγραμμα λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια στις εγκαταστάσεις Των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI και οδηγεί σε πιστοποίηση παγκόσμιας κατοχύρωσης, με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 9606.

Με τον εκπρόσωπο και μέλος του ΔΣ του ΣΩ.Π.Α-Π.Ε.Δ.Υ. συναντήθηκε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Με τον εκπρόσωπο και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου  Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων (ΣΩ.Π.Α-Π.Ε.Δ.Υ.) κ. Μοχιανάκη Κωνσταντίνο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου.

Συνάντηση Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ με Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης Λιμενικού Σώματος

Τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης του Λιμενικού Σώματος, Σπύρο Πασσάκο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Υπηρεσίες εργασιακής στήριξης / συμβουλευτικής απασχόλησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ σε κάθε ενδιαφερόμενη γυναίκα υπηρεσίες εργασιακής στήριξης/ συμβουλευτικής απασχόλησης.

Στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου περιλαμβάνεται και η εργασιακή στήριξη των γυναικών, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσδιορισμού επαγγελματικών στόχων και αποτελεσματικής διεκδίκησης εργασίας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης, την οποία μπορούν να ζητήσουν όσες γυναίκες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες ή/και στήριξη για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, σχετικών προγραμμάτων, αλλά και για θέματα αυτο-απασχόλησης.

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για δομές κοινωνικής φροντίδας από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για δομές κοινωνικής φροντίδας από την 7η Υγειονομική

Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων

Κρήτης, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 29-07-2020 / 18:00 ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30-07-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Πρόληψης και Φροντίδας για κλιμακτήριο-εμμηνόπαυση στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε λειτουργία έχει τεθεί στο Κ.Υ. Ηρακλείου

της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Κέντρο Πρόληψης και Φροντίδας για κλιμακτήριο-εμμηνόπαυση.

Η δημιουργία του εξειδικευμένου Κέντρου πρόληψης και φροντίδας κλιμακτηρίου-εμμηνόπαυσης σε

επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι κομβικής σημασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των

συνεπειών ενός χρονικού ορόσημου στην Υγεία της Γυναίκας που συχνά σηματοδοτεί την έναρξη μιας

σειράς μακροχρόνιων παθήσεων.

Πρώτη η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης στον αντιγριπικό εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων ευθύνης της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, για την περίοδο γρίπης 2019-2020.

Πρώτη η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης στον αντιγριπικό εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων ευθύνης

της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, για την περίοδο γρίπης 2019-2020.

Το ποσοστό των Νοσοκομειακών Μονάδων της ανέρχεται σε 48,3%, ενώ εκείνο των Κέντρων

Υγείας φτάνει το 65,0%.

Πρώτο πανελλαδικά είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο» με ποσοστό

αντιγριπικού εμβολιασμού 89,78%. Σε 100% ανέρχεται το ποσοστό εμβολιασμού στο Κέντρο

Υγείας Ανωγείων.

«Επιχειρησιακό Σχέδιο για την ανάληψη της διαχείρισης της ΒΙΠΕ Ηρακλείου από Φορέα των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων»

Μελέτη για την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου (ΒΙΠΕΗ) και την ανάλυση των επιλογών σχετικά με την ανάληψη της διαχείρισής της από Φορέα των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων παρουσιάστηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την ολοκληρωμένη μελέτη παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας REDEPLAN AE κ. Μανώλης Μπαλτάς, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, του Προέδρου του Συνδέσμου Εγκατεστημένων ΣΕΒΙΠΕΗ κ. Λευτέρη Αντωνακάκη και εκπροσώπων των εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕΗ επιχειρήσεων.

Συντονιστή Οδοντίατρο της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης όρισε η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας

Χθες, Τετάρτη 23 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση εργασίας της

διοικήτριας και του υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Μπορμπουδάκη Λένας και

Αγαπίου Δημήτρη με τον συντονιστή οδοντιάτρου της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και της αναπληρώτριας

αυτού, Βλασιάδη Κωνσταντίνο, διευθυντή ΕΣΥ της Οδοντιατρικής Κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η, και

Αλεξάκη Μαρίας, Επιμελήτριας Α΄ Οδοντιατρικής του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, κατόπιν

ορισμού τους με απόφαση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕXPO 2020». Δήλωση συμμετοχής έως 05/08/2020

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του από τον κλάδο των κατασκευών να συμμετάσχουν στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕXPO», η οποία θα πραγματοποιηθεί 16-18 Οκτωβρίου 2020 στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Αττική.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, μόνωσης και στεγανοποίησης, κονιαμάτων – βελτιωτικών, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων – ψευδοροφών, μαρμάρων – γρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων. Απευθύνεται επίσης, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ασχολούνται με πισίνες- spa, αίθρια – πέργκολες, ανελκυστήρες, θέρμανση με υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, με τον χώρο της διακόσμησης, κλπ.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 85η ΔΕΘ Δηλώστε συμμετοχή έως 28/07/2020

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην 85η ΔΕΘ απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις μέλη του, που επιθυμούν ν΄ αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και το δίκτυο των πελατών τους.

Το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός θα διεξαχθεί 5 - 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα συμμετάσχει με δικό του Περίπτερο, στο οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει επιχειρήσεις - μέλη του με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, στον ειδικό χώρο που έχει εξασφαλίσει σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Παραλαβή δωρεάς αναλώσιμου υγειονομικού υλικού του Διεθνή Ανθρωπιστικού και της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

 

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δύο Αοράκια στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου βρέθηκαν χθες η διοικήτρια και ο υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και Δημήτρης Αγαπίου για να παραλάβουν δωρεά προς την Υγειονομική Περιφέρεια αναλώσιμου υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities – IOCC, στο πλαίσιο του προγράμματος IOCC - GIVE FOR GREECE VII σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μέρος της δωρεάς χρηματοδότησε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Τo Κεντρικό Λιμερχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει

 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 22-07-2020 / 13:00 ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 23-07-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, γρήγορα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ.Ι.Μ.συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία με το άγγελμα του θανάτου του Μιχάλη Καλογεράκη εκφράζοντας την προσωπική τους οδύνη .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία στο Ιστορικό Μουσείο με το άγγελμα του θανάτου του Μιχάλη Καλογεράκη, μέλους της Ε.Κ.Ι.Μ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια του εταίρου και φίλου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Ε.Κ.Ι.Μ. Υποστήριξε, έμπρακτα, αποτελεσματικά και αθόρυβα το έργο της Εταιρίας και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη. Ήταν χαρακτηριστική η πραότητα, η καλοσύνη του και το ευγενές χιούμορ του, που διαχέονταν στον κύκλο της Ε.Κ.Ι.Μ. και του Ιστορικού Μουσείου, από τον οποίο πλέον θα λείψει.

Δεκαεπτά νέες θέσεις επικουρικών ιατρών για τα νοσοκομεία και έντεκα για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Κρήτης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, ακολούθως των σχετικών αιτημάτων της 7ης Υ.ΠΕ

Δεκαεπτά (17) νέες θέσεις επικουρικών ιατρών για τα νοσοκομεία και έντεκα (11) για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Κρήτης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, ακολούθως των σχετικών αιτημάτων της 7ης Υ.ΠΕ.

Οι εγκρίσεις αυτές προστίθενται στις ήδη εγκεκριμένες θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων των τελευταίων μηνών, οι οποίες στο σύνολο τους ανέρχονται συνολικά σήμερα στις 111.

 

Επίσης, για τις υγειονομικές μονάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εγκρίθηκαν είκοσι δύο (22) επιπλέον θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού. Οι νέες αυτές θέσεις προστίθενται στις ήδη εξακόσιες τριάντα τρεις (633) εγκεκριμένες προσλήψεις των προηγούμενων μηνών, με το σύνολο αυτών να ανέρχεται σήμερα στις εξακόσιες πενήντα πέντε (655) θέσεις.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης  συνεχίζει τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Αύγουστο! Τα προγράμματα του Μουσείου υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 15:00 πάντα υπό το βλέμμα των επιστημόνων και των μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου! Τα προγράμματα του Μουσείου προωθούν την επιστημονική γνώση μέσα από τη βιωματική –ανακαλυπτική- μάθηση και τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές απασχόλησης των παιδιών!

Δωρεά ενός μόνιτορ υποστήριξης ζωτικών οργάνων προέβη η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορακοβουνίου Ηρακλείου προς την 7ηΥ.ΠΕ Κρήτης

Ένα μόνιτορ υποστήριξης ζωτικών οργάνων ασθενών είναι η σημαντική, ευγενική δωρεά στην οποία προέβη η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορακοβουνίου Ηρακλείου δια μέσω του αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Οδυσσέα Τσαγκαράκη προς τη 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των παρεχόμενων υπηρεσιών και του εξοπλισμού των μονάδων υγείας ευθύνης της.

Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Με την διοργάνωση του 13ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνέδριου, το οποίο θα γίνει στην πόλη του Αγίου Νικολάου, από την Τετάρτη 6 έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, ο θεσμός του μεγάλου διεπιστημονικό forum συμπληρώνει την έκτη δεκαετία συνεισφοράς στην ανάπτυξη και διάχυση της κρητολογικής γνώσης. Στα εξήντα αυτά χρόνια επιτυχημένης πορείας αποτέλεσε ένα ευρύ πεδίο συνάντησης ερευνητών όλων των περιόδων της Κρητικής προϊστορίας και ιστορίας. Τεκμήριο της αποδοχής και του κύρους που έχει ο θεσμός στην επιστημονική κοινότητα συνιστούν οι 3.615 πρωτότυπες εργασίες που έχουν παρουσιαστεί από Έλληνες και ξένους ερευνητές στο διάστημα 1961-2016, μελέτες προσιτές στο ευρύ κοινό μέσω των έντυπων ή ηλεκτρονικών εκδόσεων «Πεπραγμένων», που έπονται των Συνεδρίων.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία Προγράμματα για Παιδιά

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης  για τον μήνα Ιούλιο επιστρέφει και για τους μικρούς του φίλους! Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 15:00 πάντα υπό το βλέμμα των επιστημόνων και των μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου! Τα προγράμματα του Μουσείου προωθούν την επιστημονική γνώση μέσα από τη βιωματική –ανακαλυπτική- μάθηση και τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές απασχόλησης των παιδιών!

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και οι χώροι του απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Τόσο η αίθουσα που πραγματοποιείται το πρόγραμμα, όσο και ο χώρος που γίνεται το διάλειμμα, και οι χώροι υγιεινής, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά και διαθέτουν φυσικό εξαερισμό. Τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Σε κάθε παιδί θα δοθεί ένας φάκελος με το υλικό της εβδομάδας, ωστόσο κάθε παιδί πρέπει να κρατάει από το σπίτι του μία μάσκα, ένα ζευγάρι γάντα, ένα μαξιλαράκι, το δεκατιανό του και ένα ελαφρύ γεύμα, ένα παγούρι για νερό, κα μία κασετίνα που να περιέχει χρώματα (ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους), ξύστρα, γόμα, ψαλίδι και κόλλα.

Τεστ αντισωμάτων από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και σε εργαζόμενους της Περιφέρειας Κρήτης

Η Διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας μετέβησαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έλεγχου αντισωμάτων για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και σε στελέχη και εργαζόμενους της Περιφέρειας, που συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη Διοικήτρια υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και στους δύο δειγματοληψία για τη διενέργεια του τεστ αντισωμάτων, ενώ ο συνολικός αριθμός δειγμάτων που ελήφθησαν στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται άνω των 100.

Ένας πρακτικός οδηγός για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού ΔΩΡΕΑΝ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα χρηστικό και απολύτως απαραίτητο εγχειρίδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 αποτελεί το βιβλίο με θέμα: «Διαδικασίες καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης επιφανειών – χώρων – αντικειμένων» που εξέδωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το βιβλίο υπογράφει ο Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης, Υγιεινολόγος M.Sc, Ph.D, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας και ο Δρ. Ελευθέριος Κουφάκης, Χημικός Πολυμερών – Υλικών. Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ και εγκαινιάζει τη Σειρά: Επιστημονική Βιβλιοθήκη των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 14-07-2020 / 13:00 ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-07-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης ανακοινώνει σήμερα 114 θέσεις Ειδικευόμενων Νοσηλευτών στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική

Από τις παραπάνω θέσεις, οι 90 αφορούν υποψηφίους που δεν εργάζονται στο Δημόσιο τομέα και οι 24 θέσεις αφορούν τους ήδη υπηρετούντες νοσηλευτές του δημοσίου.

 

Οι νοσηλευτές/ τριες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους για τη λήψη ειδικότητας στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική εντός 10 ημερών και συγκεκριμένα από σήμερα Τρίτη 14.07.2020 έως τη Δευτέρα 27.07.2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: noseidikotita@hc-crete.gr, ενώ θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την παραλαβή της.

Θέατρο Τεχνόπολις Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2020

 

Για άλλο ένα καλοκαίρι το Θέατρο του Τεχνόπολις με τις εκδηλώσεις του θα γεμίσει με ήχους και χρώματα, προσφέροντας, όπως πάντα, μια από τις πιο ποιοτικές πολιτιστικές επιλογές σε όλο το νησί.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων του μήνα Ιούλιου που ξεκίνησε με γέλιο και άφθονο χιούμορ στην παράσταση Stand Up Comedy «Επιστροφή στην Κανονικότητα....» που μας έδωσε ο Χριστόδορος Ζαραλίκος για να μας επαναφέρει στην θετική διάθεση της κωμωδίας και συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 15 Ιουλίου με έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του είδους του Stand up comedy , τον ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ στην απολαυστική παράσταση «Ταιμινγκ» για ένα και μοναδικό βράδυ . Την σκυτάλη παίρνει ο Θίασος του ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ την Πέμπτη 23 Ιουλίου που για πρώτη φορά θα μας παρουσιάσουν με ζωντανή μουσική με την εκπληκτική φωνή της ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ και τους STRING DEMONS στα έγχορδα μια φαντασμαγορική μουσική παράσταση Θεάτρου Σκιών «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ SUMMERTIME» για μικρούς και μεγάλους με γιγαντοφιγούρες και εντυπωσιακούς φωτισμούς που θα μας μαγέψουν. Στην συνέχεια το γέλιο επιστρέψει την Δευτέρα 27 Ιουλίου με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ και την Stand Up Comedy παράσταση «Καφρόκρεμα» ! Ο γνωστός κωμικός παρουσιάζει τα πιο ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του, αντιμετωπίζοντας κάθε θέμα με αθώο ενθουσιασμό μα και ειρωνικό σκεπτικισμό ταυτόχρονα.

Στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Παραδόθηκε Σήμερα το Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό για τον Καρκίνο του Παγκρέατος

Στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης παραδόθηκε σήμερα, προκειμένου να διανεμηθεί σε όλο το νησί, το έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του παγκρέατος, το οποίο επιστημονικά και εκδοτικά επιμελήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας και δράσης του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο».

Στην παράδοση των 27.000 περίπου εντύπων στη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου παρόντες ήταν, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις & Εντεταλμένη τομέα Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Γεωργία Μηλάκη, ο Αν. Γενικός

Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης. Το Σύλλογο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Θεοδωρίδου, η Γραμματέας Φανή Καλαθάκη, τα μέλη του Δ.Σ. Κωνσταντινίδης Θεοχάρης και Κοντού Αναστασία και η Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Φασουλά.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει

Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 13-07-2020 / 13:00 ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 14-07-2020 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Παράδοση έντυπου υλικού για τον Kαρκίνο του Παγκρέατος στη Διοικήτρια κα Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Δημήτρη Αγαπίου

Αύριο Τρίτη 14.07.2020 και ώρα 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης θα

πραγματοποιηθεί εκδήλωση παράδοσης, στη Διοικήτρια κα Λένα Μπορμπουδάκη και τον

Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Δημήτρη Αγαπίου, έντυπου υλικού για τον καρκίνο του

παγκρέατος.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στο πλαίσιο της

συνεργασίας του με φορείς, με στόχο την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του

πληθυσμού για τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση της νόσου.

Η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης για την απώλεια του Παναγιώτη Κονιδάκη, Διοικητικό Διευθυντή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 11.07.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσσωμη η οικογένεια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης αποχαιρετά συγκλονισμένη ένα εξαίρετο μέλος της, τον Παναγιώτη Κονιδάκη, Διοικητικό Διευθυντή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης εκφράζει τα ακόλουθα: «Αποχαιρετάμε τον Παναγιώτη Κονιδάκη έναν ιδιαίτερα αγαπητό και δραστήριο άνθρωπο που η απώλειά του κάνει φτωχότερο το νοσοκομείο μας. Ευγενικός άνθρωπος, εξαίρετος επαγγελματίας, ο Παναγιώτης υπηρετούσε τα καθήκοντά του με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα. Αφήνει τη σφραγίδα του ανεξίτηλη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ολόκληρη η οικογένεια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης θα τον θυμάται με αγάπη και σεβασμό. Ευχόμαστε όλοι από καρδιάς θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ρένα, στα παιδιά του Αντώνη και Κατερίνα και στους οικείους του».

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας The Art of Social Media συνεχίζεται

Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό να λαμβάνουμε τις υπέροχες συμμετοχές ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων από όλα τα μέρη του κόσμου. Οι συμμετοχές παραμένουν ανοιχτές για πέντε ακόμα ημέρες και ανοιχτή σε όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας!

Συμμετοχή στην έρευνα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ENhANCE για νοσηλευτές που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EuropeaN curriculum for fAmily aNd Community nurse που συμμετέχει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ( πρώην ΤΕΙ Κρήτης), που κύριος σκοπός του έργου είναι να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση των δεξιοτήτων που προσφέρονται στους νοσηλευτές που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και αυτών που πραγματικά απαιτούνται να διαθέτουν, εφαρμόζοντας καινοτόμα μοντέλα φροντίδας υγείας επικεντρωμένα στην ΠΦΥ παρακαλούμε να ανακοινώσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα σας τον παρακάτω σύνδεσμο. Ο σύνδεσμος αυτός περιέχει ερωτηματολόγιο που αφορά έρευνα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Το έργο ENhANCE θα ήθελε να ζητήσει τις απόψεις των ενδιαφερόμενων μερών και των Οργανισμών της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της οικογενειακής και κοινοτικής φροντίδας. Παρακαλούμε να σχολιάσετε τα κύρια αποτελέσματα του έργου συμπληρώνοντας τη συγκεκριμένη έρευνα.

Η σελίδα του προγράμματος: https://www.enhance-fcn.eu/el/stakeholder-engagement-el/

19η Έκθεση Tοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας»

Όλα είναι έτοιμα για την νέα διοργάνωση της έκθεσης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών  «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας».  Η 19η διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά, από το Σάββατο 11 Ιουλίου έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.

Our STEAMulating Adventures - 15o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα etwinning με προσανατολισμό την εκπαίδευση stem, δηλ. την Φυσική, την Τεχνολογία, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, όπως προδίδουν και τα αρχικά γράμματα της λέξης, με την προσθήκη της Τέχνης.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης  για τον μήνα Ιούλιο επιστρέφει και για τους μικρούς του φίλους! Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 15:00 πάντα υπό το βλέμμα των επιστημόνων και των μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου! Τα προγράμματα του Μουσείου προωθούν την επιστημονική γνώση μέσα από τη βιωματική –ανακαλυπτική- μάθηση και τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές απασχόλησης των παιδιών!

Επαναλειτουργεία του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών»

Επαναλειτουργεί από την 1η Ιουλίου το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» στην ομώνυμη πλατεία του Ηρακλείου, δίπλα τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι φρόντισαν να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα και οι συστάσεις των αρμοδίων κρατικών και επιστημονικών φορέων ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής περιήγηση σε όλα τα τμήματα και τις συλλογές του, στο πλαίσιο των προφυλάξεων που λαμβάνονται παγκοσμίως λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης α(να)-συστήνεται!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας -Πανεπιστήμιο Κρήτης α(να)-συστήνεται!  Το μουσείο ανοίγει ξανά της πόρτες του στο κοινό το Σαββατο 4 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων »

Νέο σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στο Ηράκλειο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες). Απευθύνεται επίσης:

Ανοίγει η πλατφόρμα του λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών

Η πλατφόρμα του λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών θα είναι ανοιχτή από την Τρίτη 30/06/2020 στις 13:00 έως και την Πέμπτη 9/7/2020 στις 24:00. Το κοινό μπορεί να καταθέσει αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/. Διευκρινίζουμε ότι ΔΕΝ θα είναι επιλέξιμες όλες οι ειδικότητες για όλες τις θέσεις αλλά ΜΟΝΟ για τις θέσεις που έχουν πρόωρα εξαντληθεί από υποψηφίους. Στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας στο σημείο ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ θα βρείτε τις Οδηγίες και άλλα χρήσιμα αρχεία, όπως το αρχείο με τίτλο «ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ - ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020».

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 187 θέσεων σε οργανικές μονάδες του Υπ.Α.Α.Τ. και στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. – Ν.Π.Ι.Δ.

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα επτά (187) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του Υπ.Α.Α.Τ. και στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. – Ν.Π.Ι.Δ.

 

Διαγωνισμός για την προμήθεια Κατεψυγμένων Λαχανικών, στο Πλαίσιο Κάλυψης Αναγκών Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών Ναυστάθμου Κρήτης

Διακήρυξη Συνοπτικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Σύναψη Σύμβασης διάρκειας δεκαοκτώ (18) μηνών Με Αντικείμενο την Π/Θ Κατεψυγμένων Λαχανικών, στο Πλαίσιο Κάλυψης Αναγκών Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών Ναυστάθμου Κρήτης, Εκτιμώμενου Π/Υ 45.000,00€ χωρίς ΦΠΑ (όποιο εκ των δύο, χρόνος ή ποσό επέλθει πρώτο).

 

Σεμινάριο «Εγκαταστάσεις εξωτερικού φωτισμού – σχεδιασμός και απαιτήσεις ασφαλείας»

Τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική μελέτη και κατασκευή των εγκαταστάσεων εξωτερικού φωτισμού σε κτίρια, πλατείες και δρόμους παρέχει το Σεμινάριο «Εγκαταστάσεις εξωτερικού φωτισμού – σχεδιασμός και απαιτήσεις ασφαλείας» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ακολουθώντας τα πρότυπα ΕΛΟΤ HD 384, ΕΛΟΤ ΕΝ 60364 και όλους τους σχετικούς κανονισμούς.

Το σεμινάριο είναι χρήσιμο και για όσους ασχολούνται με εγκαταστάσεις εορταστικού φωτισμού και φωτισμό μνημείων, καθώς και για τεχνικές φωτισμού σε διαφημιστικές πινακίδες, πισίνες, λιμάνια, εργοτάξια, εκθέσεις κλπ.

Σύνθεση νέας Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέα Γενική Γραμματέα ανάδειξε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, μετά την παραίτηση του κ. Μανώλη Σφυρή από την αντίστοιχη θέση.

Με μυστική ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο επιμελητηριακός νόμος, η κα Αμαλία Νινιράκη αναδείχθηκε νέα Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ενώνει τις δυνάμεις του με το AMBER ALERT EUROPE για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

Στις 15 Ιουνίου, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ένωσε τις δυνάμεις του και επίσημα με την AMBER Alert Europe. Η συνεργασία αυτή έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη καμπάνια πρόληψης #DontBeAnEasyCatch στην οποία συμμετείχαν από κοινού και είχε ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών και ειδικότερα των εφήβων, σχετικά με την διαδικτυακή αποπλάνηση.

«Η ευαισθητοποίηση για τη διαδικτυακή αποπλάνηση εξακολουθεί να απουσιάζει. Η ενημέρωση συνήθως εστιάζει στους κινδύνους του πραγματικού κόσμου, ενώ τα παιδιά θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να διατρέχουν κίνδυνο και από την ασφάλεια του σπιτιού τους όταν συμμετέχουν σε διαδικτυακές δραστηριότητες. Επιπλέον, δεν διαθέτουν όλα τα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να μείνουν ασφαλή στο διαδίκτυο. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας να δημιουργηθούν ισχυρές συμμαχίες με οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα», λέει ο Frank Hoen, Πρόεδρος και Ιδρυτής της AMBER Alert Europe.

Hoen: «Μετά την ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας στην εκστρατεία πρόληψης #DontBeAnEasyCatch, μια επίσημη συνεργασία ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και προσβλέπουμε σε κοινές δράσεις για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια.»

Ψηφιακή συνάντηση 3 + 1 εορτασμών στο Ιστορικό Μουσείο

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες της ασφαλούς και ομαλής επαναλειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης μοιραζόμαστε μαζί σας δύο παλαιότερες εκδηλώσεις που ζήσαμε μαζί σας τόσο στο κατάμεστο Αμφιθέατρο όσο και στον Κήπο του Μουσείου, αλλά και μία τρυφερή ιστορία, επιλεγμένη από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.   

Πρώτη συνεδρίαση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για την υποστήριξη των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19.06.2020 στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, η πρώτη συνεδρίαση της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την υποστήριξη των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας.

Αντικείμενο των εργασιών της σύσκεψης αποτέλεσαν 3 άξονες δράσης:

· Η παροχή τεχνογνωσίας και η επιστημονική υποστήριξη των φορέων Κοινωνικής Φροντίδας αναφορικά με την ανάληψη και τήρηση μέτρων για την ατομική προστασία και υγιεινή εργαζομένων και ωφελουμένων των φορέων

Συνάντηση εργασίας της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και την Προϊσταμένη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης

Συνάντηση εργασίας της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, κα Μαρία Κασσωτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

1η Συνεδρίαση Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την υποστήριξη των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας

Στη συγκρότηση Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την υποστήριξη των δομών κοινωνικής φροντίδας της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο προστασίας εργαζομένων και ωφελουμένων έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2,  προχώρησε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Ξεκίνησε η διενέργεια δειγματολειπτικών τέστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 στους εργαζόμενους των μονάδων ΕΣΥ στην Κρήτη

Θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία των επαγγελματιών υγείας, καθώς και των ευάλωτων και ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη δυνατότητα διενέργειας αξιόπιστου τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, το οποίο γίνεται εθελοντικά σε όλους τους εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

Προειδοποίηση Έντονων Καιρικών Φαινομένων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Προειδοποίηση Έντονων Καιρικών Φαινομένων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

για την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ιστορικό Μουσείο στη μετά covid εποχή

Έχοντας απόλυτη επίγνωση της ευθύνης που συνεπάγεται η λειτουργία του ως δημόσιου χώρου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης άνοιξε ξανά τις πόρτες για το κοινό από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του στη μετά-covid εποχή. Με γνώμονα την προσφορά μιας ασφαλούς και ευχάριστης μουσειακής εμπειρίας και πρόθεση να μην επιβαρύνει τους επισκέπτες του, εναρμονίζει πλήρως τις υποδομές και τις υπηρεσίες του με τις σχετικές οδηγίες προστασίας για την αποτροπή διασποράς της COVID-19 και εφαρμόζει όλους τους ενδεδειγμένους κανόνες ασφαλείας. 

Καλοκαιρινά Μαθήματα Πηλός – Γύψος – Χρώμα

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με δημιουργικά καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά Δημοτικού στον χώρο Τέχνης Materia Prima από 3 έως 31 Ιουλίου 2020, με εννέα τρίωρα μαθήματα.

Επαναλειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης στις 15/6/2020

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους επισκέπτες μας ότι το Ενυδρείο Κρήτης θα είναι και πάλι ανοιχτό τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Μετά από την αναγκαία αναστολή λειτουργίας που προηγήθηκε, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η επαναλειτουργία να γίνει με ασφάλεια και υπευθυνότητα τόσο προς  το προσωπικό όσο και προς τους επισκέπτες.

Δελτίο τύπου του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης για το πρόγραμμα της εφαρμογής της δακοκτονίας στην Περιφέρεια Κρήτης

O Σύνδεσμος Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ) μαζί με τους Συνδέσμους Ελαιουργών Ηρακλείου και Χανίων συνεργάζονται με στόχο μια καλύτερη παραγωγή ελαιοκάρπου και ελαιολάδου.

«Ημέρες Αιμοδοσίας», Παρασκευή και Σάββατο, από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 12 και  το Σάββατο 13 Ιουνίου.

Σεμινάριο Υπολογιστών για την απόκτηση της πιστοποίησης από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ένα ακόμη επιτυχημένο σεμινάριο υπολογιστών για την απόκτηση της πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 3 ενότητες (word-excel-internet), διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ....συστήνεται ξανά!

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, λίγες μέρες πριν ξανανοίξει για το κοινό, ξεκίνησε η αναδιοργάνωση των εκθεσιακών του χώρων σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε πριν από 3 χρόνια από την περιφέρεια Κρήτης. Οι εργασίες, που θα διαρκέσουν 1 περίπου χρόνο, περιλαμβάνουν την
αναμόρφωση δύο ορόφων με την εγκατάσταση νέων εκθεμάτων, διαδραστικών εφαρμογών και ειδικών κατασκευών με εποπτικό υλικό.
Μία σύγχρονη μουσειολογική μελέτη που εισάγει την Έκθεση του ΜΦΙΚ-ΠΚ σε μία νέα εποχή. Το ΜΦΙΚ-ΠΚ, ένα από τα πληρέστερα μουσεία φυσικής ιστορίας στη Μεσόγειο, μέσα από την αναμόρφωση του χώρου του επιθυμεί και να αναδείξει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τη φύση της ανατολικής Μεσογείου με έμφαση την Ελλάδα και την Κρήτη, μέσα από μία μουσειακή εμπειρία που παρεκκλίνει από την παραδοσιακή επίσκεψη σε ένα μουσείο, αλλά και να προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει από κοντά πως γίνεται η ανακαίνιση ενός μουσειακού χώρου!
Το έργο έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συνεχή υποστήριξη και αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης.
Η επαναλειτουργία του ΜΦΙΚ-ΠΚ για το κοινό προγραμματίζεται για το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020.

Συνάντηση της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με στελέχη του ομίλου Phāea Resorts

Συνάντηση με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, είχε χθες η  κ. Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου  Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts μαζί με την κ. Μαρία Κρέη  βασική συνεργάτιδα και Διευθύντρια του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν και της προετοιμασίας που γίνεται για την υποδοχή των τουριστών με υγειονομική ασφάλεια, στο νησί.

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 18:00

«Ημέρες Αιμοδοσίας» διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Τεχνικές σχολές την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Ιουνίου

Η κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών επί της Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Ν.Αλικαρνασσό και η αιμοδοσία θα είναι διαθέσιμη από τις 10:00 έως τις 18:00 την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Ιουνίου

Ιστορικό Μουσείο: Η Μάχη της Κρήτης. Ωρίων, η γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου

 

Η Μάχη της Κρήτης
ΩΡΙΩΝ

H γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου

Τον Μάιο του 1941 η Κρήτη αποτελούσε το τελευταίο διαφιλονικούμενο τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Για τις δυνάμεις του Άξονα ήταν ο τελευταίος στόχος που θα ολοκλήρωνε τη βαλκανική εκστρατεία, για τους Συμμάχους το τελευταίο προγεφύρωμα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και για την ελληνική κυβέρνηση η ύστατη ευκαιρία να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της ελληνικό έδαφος προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα.

Όταν στις 20 Μαΐου τα πρώτα κύματα των γερμανών αλεξιπτωτιστών έπεσαν στο νησί, όλος ο κόσμος έστρεψε την προσοχή του στη σύγκρουση αυτή που επρόκειτο να αναδειχθεί σε ένα από τα «διάσημα» επεισόδια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη Μάχη της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της 79ης επετείου της Επιχείρησης Ερμής (Unternehmen Merkur), το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης «θυμάται» εκείνες τις μέρες του ’41 με ένα βίντεο-αφιέρωμα, το οποίο εστιάζει στη γερμανική επίθεση εναντίον του Ηρακλείου, την επιχείρηση Ωρίων.

Διαδικτυακά Μαθήματα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας από τα ΚΥ και τα νοσοκομεία με την υποστήριξη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Εκμεταλλευόμενη τις τεχνολογικές εξελίξεις, η 7η ΥΠΕ Κρήτης οργανώνει και υποστηρίζει εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας του κοινού με τις Μονάδες Υγείας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ιατρικά είδη και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσαν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου

Ιατρικά είδη και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσαν σήμερα, Δευτέρα 25.5.2020, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020. Τo Ιστορικό Μουσείο έρχεται σε σας

Στο χρόνο των φυσικών αποστάσεων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συνεορτάζει με όλα τα Μουσεία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) προσφέροντας στον  επισκέπτη ψηφιακή μουσειακή εμπειρία. Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με φετινό θέμα, Μουσεία για την ισότητα: ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή,

Επιστολή του ΕΒΕΗ για τη στήριξη εμπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές

2020-04-15  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επιστολή για τη Στήριξη εμπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές

Συνάντηση εμπόρων τουριστικών περιοχών με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την στήριξη των επιχειρήσεων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων Χερσονήσου και Αγίας Πελαγίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης παρουσία και του πρόεδρου του Τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου κου Πάρη Τζόρβα για την στήριξη των επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

12η Μαΐου ημέρα αφιερωμένη στους χιλιάδες νοσηλευτές ανά τον κόσμο και την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, το πρωί παραβρέθηκε σε εθελοντική αιμοδοσία.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται σε σας

Το Μουσείο ανανεώνει  κι αυτή την εβδομάδα την ψηφιακή επικοινωνία μαζί σας, με αναρτήσεις τόσο  νέων δράσεων - προτάσεων  όσο και εκδηλώσεων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Δυο συσκευές τύπου BiPAP ST δωρισαν σήμερα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για τα νοσοκομεία ευθύνης της

Δύο συσκευές (2) αναπνευστικής υποστήριξης, τύπου BiPAP ST, παρεδόθησαν σήμερα στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Μήνυμα αγάπης από τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS και η Σίσσυ Χρηστίδου, ενόψει της Γιορτής της Μητέρας στις 10/05, διοργανώνουν μια ενέργεια αφιερωμένη "Στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου!". Στείλτε με sms στο 19820 μια ευχή #stinpioglikiamama, τη δική σας μαμά, κι ενισχύστε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS!

Μεταστέγαση 5ης ΤΟΜΥ Ηρακλείου στον Κατσαμπά

Ανακοινώνεται ότι από αύριο Τετάρτη 06 Μαΐου 2020 ξεκινάει η λειτουργία της 5ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) στις νέες εγκαταστάσεις μεταστέγασης της, στην περιοχή Κατσαμπά Ηρακλείου.

Επιχειρηματίες της Κρήτης και εθελοντές ιδιώτες στηρίζουν με τις χορηγίες τους τους εργαζόμενους και τα νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Μια μεγάλη λίστα προσφοράς και αλληλεγγύης, που καθημερινά ανανεώνεται, καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Επιχειρηματικές μονάδες, φορείς και πολίτες του νησιού, παρέχουν τη δική τους βοήθεια στην μάχη των γιατρών, νοσηλευτών και όλου του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων της Κρήτης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας.

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία Ηρακλείου και Σητείας από την εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ

Στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας, τη δυναμική της παρουσία σηματοδοτεί η σημαντική δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην οποία προέβη η εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ, σε συνεννόηση με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και με τη σχετική έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Προτάσεις Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης προς Υπουργείο Εξωτερικών και Enterprise Greece

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, κο Καλαμπόκη, τον Γεν. Γρ. ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο Δ.Σ. του Enterprise Greece, κο Δημητριάδη, τον Σύμβουλο Γ.Γ. ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, κο Μαρινόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, κο Φιλιόπουλο, και τη Σύμβουλο του Enterprise Greece, κα Ανδροπούλου.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

Ένα απόσπασμα - ντοκουμέντο  από το Ημερολόγιο 1898 του Γάλλου αξιωματικού  Émile-Honoré Destelle  διαβάζει  η καταξιωμένη σκηνοθέτις  Έφη Θεοδώρου. Στο Α΄ μέρος, διάρκειας 26 περίπου λεπτών, η διεισδυτική ματιά του Destelle αποτυπώνει με εξαιρετικό ενδιαφέρον την ανήσυχη καθημερινότητα της ανατολικής Κρήτης  την άνοιξη του 1898.

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία Ηρακλείου και Σητείας από την εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ

Στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας, τη δυναμική της παρουσία σηματοδοτεί η σημαντική δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην οποία προέβη η εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ, σε συνεννόηση με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και με τη σχετική έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Laser του ΙΤΕ κατασκεύασε 50 προστατευτικές ασπίδες προσώπου για ενίσχυση του συστήματος υγείας

Τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία του έθεσε στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Laser του ΙΤΕ, συμμετέχοντας στην πανεθνική πρωτοβουλία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με μέσα ατομικής προστασίας.

Δωρεά ενός μηχανήματος αναπνευστικής υποστήριξης για την μονάδα νεογνών, προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Αποδέκτης μιας σημαντικής χορηγίας αγάπης έγινε  η 7η ΥΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης για την μονάδα νεογνών, προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των αιδεσιμοτάτων εφημερίων της.

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας

ο τρίτο IMK Audio Spot εστιάζει στη μακέτα του ενετικού Χάνδακα, η οποία δεσπόζει στην Αίθουσα Ανδρέα Γ. Καλοκαιρινού, την πρώτη πτέρυγα που συναντά ο επισκέπτης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.  Βασισμένη σε χάρτες και τοπογραφικά σχέδια του 17ου αιώνα, η μακέτα καταλαμβάνει  έκταση σχεδόν 15 τετραγωνικών μέτρων και αναπαριστά υπό κλίμακα 1:500 την πόλη του Ηρακλείου (Χάνδακα)  λίγο πριν από την οθωμανική επίθεση.  


 

Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας από τη Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Διευθυντή της Ζωοδόχου Πηγής

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δ/ντης της «Ζωοδόχου Πηγής» Χρήστος Τζαμούσης. Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στις σημαντικές και πολύπλευρες δράσεις που αναπτύσσει το Κέντρο, καθώς και στο πρόγραμμα των ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων που αναπτύσσονται για την ενίσχυση της αυτονομίας των 50 περίπου εξυπηρετούμενων εφήβων και ενηλίκων  με αυτισμό ή/και νοητική υστέρηση.

Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές - ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Νέα ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας "Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές"

 

Όλα τα νοσοκομεία του νησιού επισκέφθηκε, το εορταστικό τριήμερο, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Όλα τα νοσοκομεία του νησιού επισκέφθηκε, το εορταστικό τριήμερο, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Κατά την διάρκεια των επισκέψεών της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ είδε όλες τις υποδομές για την διαχείριση περιστατικών με κορωνοϊό και επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με θέμα την υγειινή και ασφάλεια της κοινότητας Ρομά στο Ηράκλειο

Συνάντηση στο γραφείο της είχε σήμερα το μεσημέρι η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, τον Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολόγο Αχιλλέα Γκίκα και τον υπεύθυνο ιατρό της Ιατροκοινωνικής Υπηρεσίας του Παραρτήματος Ρομά, του Δήμου Ηρακλείου, Παράσχο Τολούδη.

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» καλεί τους επισκέπτες των ηλεκτρονικών μέσων του ΜΦΙΚ-ΠΚ να συμμετέχουν στη δράση «κινηματογραφώντας τη φύση στο σπίτι μας»!

Το Μουσείο στα πλαίσια της ενότητας «Ο κόσμος του ΜΦΙΚ-ΠΚ ταξιδεύει στο σπίτι μας» προσεγγίζει εκ νέου τον επισκέπτη προτείνοντας μια ποικιλία δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν από το σπίτι, ενημερωτικό υλικό και άλλες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας.  

Ο Σύλλογος Φίλοι ΜΦΙΚ-ΠΚ προσκαλεί σε μία οικογενειακή δράση στη διάρκεια της οποίας η οικογένεια γίνεται κινηματογραφιστής και δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση που υπάρχει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!

Συνοδεύστε τις εικόνες σας με ήχο, είτε από εσάς τους γονείς ή από τα παιδιά σας. Μιλήστε μας για τη φύση στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη φαντασία σας! Μυθοπλασίες, δικές σας σκέψεις, παιδικές σκέψεις είναι καλοδεχούμενες!

Συνάντηση Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων «Η ΕΛΠΙΔΑ», Θανάσης Κατσαρής.

Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, τις οποίες έχει θέσει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στη διάθεση των πολιτών.

Mήνυμα διοικήτριας 7ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, δήλωσε:

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου χορηγεί στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης μια συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο της ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Πατήρ Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Αντιπρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατήρ Σπυρίδων Φουκαράκης, και ο Πατήρ Ελευθέριος Σκουλάς, Γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών.

Δωρεοδόχος τριών σύγχρονων συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης έγινε η 7η ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  7/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεοδόχος τριών σύγχρονων συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης έγινε η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Την ευγενική δωρεά έκανε ο επιχειρηματίας Μανόλης Σκουλούδης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης. Ο ίδιος ο δωρητής αναλαμβάνει επίσης το κόστος των αναλώσιμων υλικών και συντήρησης των συσκευών για δύο έτη.

Τον εξοπλισμό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των μονάδων ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης από τον κορωνοϊό covid 19,  παρέλαβε η Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία ευχαριστεί από καρδιάς τον Μανόλη Σκουλούδη για τη σημαντικότατη προσφορά του στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης και την κοινωνική του ευαισθητοποίηση για μια ακόμα φορά.

Δωρεά 350 ζευγαριών νοσοκομειακών υποδημάτων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για τα νοσοκομεία ευθύνης της από την COSMOSSPORT

Τριακόσια πενήντα ζευγάρια ειδικά υποδήματα νοσοκομειακής χρήσης  παραδόθηκαν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία της Διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Προμηθειών της υπηρεσίας, Μιχάλη Πλατάκη .

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία και στις συνθήκες αναγκαστικού περιορισμού που όλοι βιώνουμε, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών συνεχίζει την παραγωγή και διάχυση πολιτιστικού έργου προς όφελος όλων. Προς την κατεύθυνση αυτή αναπτύσσει σε εβδομαδιαία βάση, αρχής γενομένης από 13 Μαρτίου 2020, τη δράση «Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας» που αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου.

Η δράση αυτή περιλαμβάνει προτάσεις για μικρούς και μεγάλους: εικονικές περιηγήσεις, ψηφιακές εφαρμογές, ολιγόλεπτα βίντεο των Επιμελητών του Μουσείου με θέματα από τις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κατασκευές για παιδιά, βίντεο εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο κ.ά.

Οι αναρτήσεις κάθε εβδομάδας είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο και εντός των δημοσιεύσεων υπάρχουν οι υπερσύνδεσμοι που θα σας οδηγήσουν στην εκάστοτε δράση:

(Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας I, II, III, IV, V)

https://www.historical-museum.gr/gr/news/2020

 

Δείτε ακόμη:

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: https://www.historical-museum.gr/gr/activities/view/to-istoriko-mouseio-erchetai-sto-spiti-sas-gia-olous/2020

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: https://www.historical-museum.gr/gr/activities/view/to-istoriko-mouseio-erchetai-sto-spiti-sas-gia-paidia/2020

Ο κόσμος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης ταξιδεύει μέχρι το σπίτι μας!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης προσεγγίζει το κοινό με μία νέα οπτική που βασίζεται στην πεποίθηση ότι το μουσείο μπορεί να ταξιδεύει και, ως εκ τούτου, το μουσείο μπορεί να βρίσκεται παντού μέσα από τις δράσεις που προτείνει καθημερινά!

200 προστατευτικές μάσκες προσώπου παρεδόθησαν σήμερα από το ΕΛΜΕΠΑ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, παρεδόθησαν σήμερα το πρωί από τον  Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νίκο Κατσαράκη, τον Δ/ντή του Εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανικών, Καθηγητή Νεκτάριο Βιδάκη και μέλη της επιστημονικής ομάδας  του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, διακόσιες (200)  τρισδιάστατα εκτυπωμένες προστατευτικές μάσκες προσώπου (full face shield).

Σε συνεχή εγρήγορση για την προμήθεια και επάρκεια όλων των απαραίτητων υλικών για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών μονάδων ευθύνης της η 7η ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  1/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης παρέλαβε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας ποσότητα από χειρουργικές μάσκες και ποδιές, αντισηπτικά, μάσκες FFP2 και στολές TYVEK, σε ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας αποθήκης υλικών της.

Ακολούθως, χειρουργικές μάσκες, χειρουργικές ποδιές και μάσκες FFP2 κατανεμήθηκαν από την κεντρική αποθήκη, στα νοσοκομεία ευθύνης της.

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την προμήθεια και επάρκεια όλων των απαραίτητων υλικών για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών μονάδων ευθύνης της.

Αύξηση δρομολογίων των αστικών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων σε ΔΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  30/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αποφυγή συνωστισμού λόγω Covid 19 και την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στη ΔΥΠΕ, το ΚΥ Ηρακλείου και το ΠΑΓΝΗ, από σήμερα τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, κατά την πρωινή και μεσημβρινή ζώνη, διπλασιάζονται.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο  κ. Καλλέργο Βουλγαράκη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα τροποποίησης των δρομολογίων προς Εσταυρωμένο και ΠΑΓΝΗ.

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των  νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα Σάββατο, στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη και του Αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Τακτικού Μέλους Επιτροπής Προγραμματισμού, κ. Λάμπρου Βαμβακά.

Διευκρινήσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας ζητεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ. Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχει λάβει η Κυβέρνηση, όπως αυτά περιγράφονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20.03.2020.

Τα Παιδικά Χωριά SOS και οι εργαζόμενοι τους ζητούν την άμεση στήριξη της πολιτείας

Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους Φορείς Παιδικής Προστασίας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε. Η ένταξή τους στα μέτρα ελάφρυνσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η πανδημία του κορονοιού έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και στην οικονομία της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη στήριξη χιλιάδων μισθωτών, επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.

Θεώρηση ιατρικών γνωματεύσεων μόνο στο ΚΥ Ηρακλείου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

                  Ηράκλειο,  24 /3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι από σήμερα οι πολίτες του Ηρακλείου για τη θεώρηση των ιατρικών γνωματεύσεων, πράξεων, παραπεμπτικών και αναλώσιμων μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, κατά τις ώρες από 07.00 π.μ. έως 14.00, ΜΟΝΟ στους ελεγκτές ιατρούς στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, στον Εσταυρωμένο (ισόγειο).

Τα σχετικά ιατρικά έγγραφα από σήμερα ΔΕΝ θα θεωρούνται από ελεγκτές ιατρούς στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Με πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης τίθενται σε λειτουργία 2 τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, θέτει σε λειτουργία από αύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και για όσο διάστημα χρειαστεί δύο τηλεφωνικές γραμμές, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων

Με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας αποθεμάτων αίματος κατά την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τα Τμήματα Αιμοδοσίας μετέφεραν σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης, τη λειτουργία των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, εκτός νοσοκομείων.

Τροποποίηση λειτουργίας των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Με στόχο την εξοικονόμηση δυνάμεων και την αποφυγή συνωστισμού, συγχνωτισμού και συγχρωτισμού  ασθενών σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης προέβη στην τροποποίηση λειτουργίας των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ευθύνης της, δηλαδή των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.

Τα Παιδικά χωριά SOS συνεχίζουν να «ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ»

Ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, τα Παιδικά Χωριά SOS μένουν σπίτι, με γνώμονα την ασφάλεια. Με επίκεντρο τις οικογένειες που στηρίζουν σε συστηματική βάση, αλλά και εκείνες που χρειάζονται στήριξη λόγω των συνθηκών, τα Παιδικά Χωριά SOS αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη δύναμη της τεχνολογίας.

Το νέο σταθμό αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Το νέο σταθμό αιμοδοσίας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παρεχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης στο κεντρικό κτήριο της, στην πλατεία Ελευθερίας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί  η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρο Βαμβακά.

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας για όσο καιρό χρειαστεί

 

Στο πλαίσιο της δράσης «Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας» που αποβλέπει στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο.

Οι νέες αναρτήσεις αφορούν εκδηλώσεις για δύο καλλιτέχνες, τον Αλέξη Ακριθάκη και τον Παύλο Σιδηρόπουλο, που στην εποχή τους χαρακτηρίστηκαν αντισυμβατικοί και ανατρεπτικοί. Η ιδιαίτερη καλλιτεχνική διαδρομή του πρώτου αναπτύσσεται στην ομιλία του ιστορικού και κριτικού της τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλου με τίτλο Η τέχνη του να βλέπεις μια γραμμή που ξεδιπλώνεται στο άπειρο κάνοντας θόρυβο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της περιοδικής έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει (16.3.2019-11.3.2020). Αφιερωμένη στον δεύτερο ήταν η βραδιά της 23ης Οκτωβρίου 2019 με επίκεντρο την παρουσίαση της έκδοσης με ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα.

Τακτική ενημέρωση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου προς τα μέλη του για τα Κυβερνητικά μέτρα

Με ενημερωτικά δελτία (Newsletters), σε τακτικότερη βάση,  θα ενημερώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου τα μέλη του για όλα τα κυβερνητικά μέτρα που σχετίζονται με τη λειτουργία των επιχειρήσεων την περίοδο που διανύουμε.

Ανάρτηση πινάκων κατάταξης λοιπού επικουρικού από την 7η ΥΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,  18/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα αναρτηθούν απόψε Τετάρτη 18.3.2020  στην ιστοσελίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι πίνακες με την κατάταξη των ενδιαφερομένων που υπέβαλαν αίτηση το 2020 για το λοιπό επικουρικό προσωπικό, πλην ιατρών. Η κατάταξη έχει γίνει ανά φορέα, κλάδο, σειρά προτίμησης και σύνολο μορίων των ενδιαφερομένων.

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από αύριο και εντός 15 ημερών (λήξη ημερομηνίας υποβολής ένστασης 2 Απριλίου 2020). 

Ενημέρωση για τις αιτήσεις εγγραφής στον κατάλογο επικουρικών ιατρών της 7ης Υ.Πε. Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ενημερώνει ότι στο εξής οι αιτήσεις εγγραφής στον κατάλογο επικουρικών ιατρών της 7ης Υ.Πε. Κρήτης θα αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου ή υπηρεσίας ταχυμεταφοράς στη Δ/νση: Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού 7ης ΥΠΕ Κρήτης

«Ο ελεύθερος χρόνος παιδιών & εφήβων… η συνάντηση με την οικογένεια». Χρήσιμες συμβουλές από την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ

Η Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν από τον περιορισμό των παιδιών και εφήβων στο σπίτι, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον SARS-CoV-2. Για το λόγο αυτό, η διεπιστημονική ομάδα της Κλινικής προτείνει χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση της καθημερινότητας μέσα στο σπίτι, απευθυνόμενη στις οικογένειες. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε διαθέσιμοι για τους γονείς στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2810375384 και 2813402025.

Επιστολή Επιμελητηρίου Ηρακλείου για έκτακτα οικονομικά μέτρα και στις ανοικτές επιχειρήσεις

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), προκειμένου να επεκταθούν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης και στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν ανοικτές, ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Αλλαγή στη λειτουργία του ΚΕΠΥΚΑ και της Δνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοινώνονται αλλαγές από αύριο Τετάρτη 17.3.2020 και μέχρι νεωτέρας και στη λειτουργία της κεντρικής υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Προβολή οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού για κορωνοϊό

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 16.03.2020

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αναγνωρίζοντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και το σημαντικό ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού παρακαλεί κάθε τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό ή έντυπο μέσο επικοινωνίας της Κρήτης όπως συμβάλει στην πρόληψη και ενίσχυση εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων έναντι του κορωνοϊού, με την καθημερινή και επαναλαμβανόμενη ευγενική προβολή του διαθέσιμου υλικού οδηγιών που βρίσκεται αναρτημένο
στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Ιδιαιτέρως σημαντική κρίνεται η καθημερινή και επαναλαμβανόμενη προβολή του οπτικοακουστικού υλικού και των βίντεο του ΕΟΔΥ, τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCxEK_GI77Y_i9p8xWzaABsw.

Θεωρώντας δεδομένη τη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Καθηγήτριας Δερματολογίας Νίκη Τόσκα από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 16.03.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει την ειλικρινή της θλίψη για το θάνατο της Καθηγήτριας Δερματολογίας, Νίκης Τόσκα.

Μιας διεθνώς διακεκριμένης ιατρού, η οποία υπηρετώντας πιστά τον όρκο του Ιπποκράτη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο κοινωνικό σύνολο, ίδρυσε και θεμελίωσε τη Δερματολογική κλινική στο ΠΑΓΝΗ, μια κλινική πρότυπο,  προσφέροντας τα μέγιστα στην επιστημονική κοινότητα της Κρήτης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Μόνο ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση κοινού από το Επιμελητήριο

To Επιμελητήριο Ηρακλείου υπενθυμίζει στους επιχειρηματίες – μέλη του ότι από σήμερα,  Δευτέρα 16/3/2020,  όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικά,   λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και των συναλλασσομένων.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο παύει να δέχεται επισκέψεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.

Συνάντηση Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κα Λένα Μπορμπουδάκη παρουσία του Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου.

Μόνο ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση του κοινού από το Επιμελητήριο

To Επιμελητήριο Ηρακλείου  στο πλαίσιο λήψης και εφαρμογής έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των μελών του, ενημερώνει ότι όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά ή και τηλεφωνικά από την Δευτέρα 16/3/2020

Σύσκεψη εργασίας 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με διευθυντές Κέντρων Υγείας

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της θωράκισης της δημόσιας υγείας έναντι της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, παραμένει σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας προσεκτικά τις εξελίξεις σχετικά με τη νόσο και μεριμνώντας για την έγκαιρη και ορθή εφαρμογή του πρωτόκολλου διαδικασιών, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας.

Αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19, με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενο την ανάγκη προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Καζαντζάκη αποφάσισε αναστολή λειτουργίας των χώρων του που συνδέονται με υπηρεσίες κοινού, δηλαδή της Μόνιμης Έκθεσης, της Βιβλιοθήκης, του Πωλητήριου και του Αναψυκτηρίου, από τις 15 έως τις 31 Μαρτίου 2020. Μετά την ημερομηνία αυτή η απόφαση αναστολής θα επαναπροσδιοριστεί με βάση τα νέα δεδομένα και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Αναβολή του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Την αναβολή του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής αποφάσισε πριν από λίγο η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Αναστολή λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης μέχρι 16/03/2020

CRETAquarium

Γούρνες, 10/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστολή λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης από 10/03/2020 έως 16/03/2020

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας ότι στο πλαίσιο της απόφασης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ για αναστολή όλων των εργασιών του, ως μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης του Κορωναιού, το Ενυδρείο Κρήτης – CRETAquarium θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 10/03/2020 έως 16/03/2020. Τονίζουμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την άνοδο των κρουσμάτων το μέτρο λήφθηκε καθαρά προληπτικά και με χαρακτήρα ευθύνης τόσο σχετικά με την προστασία του προσωπικού όσο και των διερχόμενων επισκεπτών, καθώς δεν έχει καταγραφεί ή επιβεβαιωθεί κάποιο κρούσμα ή επιβεβαιωμένη επαφή με νοσούντα στο Ενυδρείο Κρήτης. Θα κρατάμε ενήμερους τα μέλη και τους επισκέπτες μας για κάθε εξέλιξη. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε να είμαστε σύντομα κοντά σας σε πλήρη λειτουργία, όπως κάνουμε καθημερινά τα τελευταία 15 χρόνια.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Ηρακλείου με σύνθημα την αλληλεγγύη και την προσφορά, πραγματοποιεί και φέτος μία σειρά από στοχευμένες δράσεις.

Η Προϊσταμένη του Παραρτήματος ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας κ. Ελένη Τσικνάκη υποδέχθηκε τις κυρίες του Δικτύου και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση για την λειτουργία της δομής, για τον αριθμό των φιλοξενουμένων παιδιών καθώς και για το σκοπό της Δομής, ο οποίος εστιάζεται στην πρόληψη, στην πρώιμη διάγνωση ,στην εκπαίδευση και στην αποκατάσταση παιδιών κι εφήβων (ηλικίας 0-18) που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπτυξιακής και ψυχοκινητικής φύσης, όπως ψυχοκινητικές και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές , σύνδρομα, κινητικές αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας κι αισθητηριακές διαταραχές.

Το Θέατρο Κάτω στo ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου η συνέντευξη Τύπου στον φιλόξενο χώρο των ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου.

ΣΤη συνέντευξη εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ΑΕ απήυθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου κου Χαχλιούτη, του Γ. Διευθυντή κου Χαλεπάκη, καθώς και της Διοικήσεως. Η συνεργασία του Θεάτρου Κάτω και των ΚΤΕΛ καλωσορίστηκε ως ένα άνοιγμα σε έναν χώρο καλλιτεχνικό, που ταξιδεύει με τη σειρά του με τη δύναμη της φαντασίας, της δημιουργίας και της τέχνης του λόγου!

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου, πού προήλθε από την εκλογική διαδικασία της 26/02/2020, και έπειτα από την πρώτη συνεδρίαση του, στις 04/03/2020:

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τον έντυπο λόγο και το μαθητικό έντυπο

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου), με τη υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνει «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΛΟΓΟ & ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΔΗΜΟΣΙΟ(Α)-ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020» με εισηγήτρια την Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφο, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00-13:00, στην Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μ. Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο). Το Σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται  για τους τρόπους και τις τεχνικές της δημοσιογραφικής γλώσσας, αλλά και για τη διαδικασία προετοιμασίας και υλοποίησης ενός μαθητικού εντύπου, ώστε αυτό να αποτελεί ένα ενδιαφέρον υλικό που θα προβάλλει την εικόνα των εφήβων για τον κόσμο και τα γεγονότα που τους επηρεάζουν και θα «καταθέτει» τις δικές τους απόψεις για τα προβλήματα του καιρού τους.

Aρνητικό το δείγμα για Κορωνοϊό Covid-19 της ασθενούς που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Χανίων «Άγιος Γεώργιος»

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ενημερώνει ότι ταυτοποιήθηκε αρνητικό το δείγμα για Κορωνοϊό Covid-19 της ασθενούς που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Χανίων «Άγιος Γεώργιος», σύμφωνα με το πόρισμα του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας, της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα ακόμη επιτυχημένο σεμινάριο υπολογιστών για την απόκτηση της πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint), διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Μέτρα για την προφύλαξη νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Με γνώμονα τη διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το Υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

 

Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

Αλέξης Ακριθάκης Παράταση της έκθεσης Εν Κινήσει

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρατείνει την περιοδική έκθεση Αλέξης Ακριθάκης | Εν Κινήσει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έως 9 Μαρτίου 2020.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον σημαντικό καλλιτέχνη για τα 25 χρόνια από το θάνατό του. Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, κατασκευές, κολάζ και σχέδια. Έργα «εμβληματικά» και «συναρπαστικά», όπως χαρακτηρίζονται, καλύπτουν το σύνολο της διαδρομής του Ακριθάκη από το 1965 ως το 1993. «Επιτρέπουν να δει κανείς με μια ανθολόγηση του έργου του, την πορεία και την ουσία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη που δεν χάνεται ούτε στο πιο μικρό σχεδιάκι, γιατί μπορεί και κρατά το σκοινί, μίτο της Αριάδνης που τον οδηγεί πάντα προς μια έξοδο στο φως», σημειώνει ο ιστορικός της τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος στον κατάλογο της έκθεσης.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο που διανέμεται δωρεάν και αναλυτικός έγχρωμος κατάλογος (ελληνικά, αγγλικά), που διατίθεται στο ΙΜΚShop, και περιλαμβάνει κείμενα των Ντένη Ζαχαρόπουλου, Γιώργη-Βύρωνα Δάβου και της κόρης του καλλιτέχνη, Χλόης Γκάιτμανν-Ακριθάκη.

Ενημέρωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊο

 

civilprotection

Σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και σε συνέχεια της ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση οδηγιών σε ψηφιακή μορφή σχετικά με τη νόσο COVID-19.

Η ενημερωτική προσπάθεια της ΓΓΠΠ εντάσσεται στην καμπάνια: «Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση».

Γι' αυτό το σκοπό, σε ειδικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα www.civilprotection.gr έχει συμπεριλάβει:

  • ψηφιακό έντυπο με 19 Ερωτήσεις-Απαντήσεις για τον κορωνοϊό
  • ψηφιακή έκδοση 8 Οδηγιών
  • μετάφραση της ψηφιακής έκδοσης των 8 οδηγιών σε έξι γλώσσες - αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και φαρσί (περσικά)

ώστε όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας.

Αύριο, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για τη δωρεάν συμμετοχή στο 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προιόντων

ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2, Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET

Αύριο, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για τη δωρεάν συμμετοχή στο 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET.

Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου! Αυλαία για την περιοδική έκθεση "ΔΑΙΔΑΛΟΣ, Απόκριες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την Κυριακή 1 Μαρτίου με δωρεάν είσοδο για όλους!

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στην έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στην έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (αίθουσα συνεδριάσεων, ισόγειο), με σκοπό την εκπαίδευση και ενημέρωση των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών από στελέχη του Υπουργείου Υγείας, σε διαχειριστικά θέματα των νοσοκομειακών μονάδων.

7η Υ.ΠΕ Κρήτης: Ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεα της έκδοσης ΦΕΚ της υπ. αρ. Γ4β/Γ.Π. οικ. 7980 Υπουργικής Απόφασης, με θέμα: "Καθορισμός της διαδικασίας πρόσληψης του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, της κατάρτισης και τήρησης ηλεκτρονικών καταλόγων, της υποβολής αιτήσεων και ελέγχου δικαιολογητικών, των κριτηρίων, της μοριοδότησης και των προσόντων κατά κλάδο και ειδικότητα", η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η εφαρμογή για την κατάθεση αιτήσεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ και είναι ανοιχτή από τις 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 έως και τις 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00.

Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να καταθέσουν την αίτησή τους, για διευκόλυνση τους, θα πρέπει να διαβάσουν τις νέες Οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται και βρίσκονται αναρτημένα στην ίδια ιστοσελίδα: https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης, γιατί σημειώνονται  αλλαγές, σε σχέση με τις προηγούμενες εφαρμογές της διαδικασίας.

Συνημμένη  η υπουργική απόφαση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού Covid-19 στην Κρήτη

Δύο ασκήσεις προσομοίωσης για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού Covid-19 στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κας Μπορμπουδάκη Λένας, του Υπεύθυνου Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Ασκήσεων Υγείας της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) κου Μίχου Νίκου, κλιμακίου του ΕΟΔΥ και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση της καθημερινότητας και των οικονομικών ζητημάτων των υγειονομικών μονάδων

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα με τους Διοικητές και Αναπληρωτές των νοσοκομείων όλης της χώρας και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών, συμμετείχαν η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στη σύσκεψη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρείχε τις βασικές κατευθύνσεις για τη διαχείριση της καθημερινότητας και των οικονομικών ζητημάτων των υγειονομικών μονάδων.

Σε οριστική τροχιά υλοποίησης μπαίνει το πρώτο Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στην Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης «Διαλυνάκειο»

Η δημιουργία του αποτελεί έργο υψίστης σημασίας για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και εντάσσεται στα έργα προτεραιότητας, δεδομένου ότι η μετακίνηση των ασθενών για τη θεραπεία τους εκτός Κρήτης επιφέρει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειες-φροντιστές τους.

 

Το έργο ξεκίνησε το 2013 από την τότε Διοίκηση της Υ.ΠΕ. Κρήτης και συνεχίστηκε από τις επόμενες Διοικήσεις έως σήμερα. Τον Φεβρουάριο του 2013 συντάχθηκε η αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική προμελέτη και τον Φεβρουάριο του 2017 εκδόθηκε ο νέος οργανισμός του ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης στον οποίο το Κέντρο Αποκατάστασης εντάσσεται ως Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με δυνατότητα ανάπτυξης 40 κλινών.

Επαναληπτικές Εκλογές του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» σας προσκαλεί, με βάση τα άρθρα 15, 16 και 26 του Καταστατικού Λειτουργίας του συλλόγου, σε Ετήσια Γενική Συνέλευση και  διενέργεια Αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Δύο τελευταία Σαββατοκύριακα με δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση "ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη" του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.

Δωρεάν ξενάγηση για ενήλικες το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 11.30.

Δωρεάν ξενάγηση για οικογένειες με παιδιά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11.30, με το εκπαιδευτικό φυλλάδιο «Εξερεύνησε τα Ίχνη του Δαίδαλου».

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου ξετυλίγουν τον μίτο της αφήγησης των επιτευγμάτων του ευρηματικού τεχνίτη Δαίδαλου, μέσα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης. Αποκαλύπτουν στον επισκέπτη τα μυστικά της κατασκευής των πήλινων αγγείων στον τροχό, των λίθινων σκευών με τα διάφορα είδη τρυπανιών, αλλά και των τεχνικών συναρμογής διαφορετικών υλικών στη μικροτεχνία και την πλαστική. Αναπαραστάσεις των σύνθετων αρχιτεκτονικών κατασκευών και μινωικών ανακτορικών χώρων, καθώς και των ιστιοφόρων πλοίων, αναδεικνύουν σημαντικές καινοτόμες επιλογές από τους Μινωίτες τεχνίτες.
Σημείο συνάντησης: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, με είσοδο από την οδό Δουκός Μποφώρ.

Είσοδος ελεύθερη για την ξενάγηση.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαΐου 2019 - 1 Μαρτίου 2020.

Δηλώστε Συμετοχή στην Έκθεση «Οικοδομή Εxpo 2020»

 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του από τον κλάδο των κατασκευών να συμμετάσχουν στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕXPO», η οποία θα πραγματοποιηθεί 16-18 Οκτωβρίου 2020 στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Αττική.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, μόνωσης και στεγανοποίησης, κονιαμάτων – βελτιωτικών, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων – ψευδοροφών, μαρμάρων – γρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων. Απευθύνεται επίσης, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ασχολούνται με πισίνες- spa, αίθρια – πέργκολες, ανελκυστήρες, θέρμανση με υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, με τον χώρο της διακόσμησης, κλπ.

Απόκριες στο Μουσείο με τον Αλέξη Ακριθάκη

Με επίκεντρο και πηγή έμπνευσης τα έργα της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης οργανώνει ένα αποκριάτικο εκπαιδευτικό εργαστήριο για όλη την οικογένεια το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11:00΄-13:00΄. Ο ανατρεπτικός και πρωτοποριακός χαρακτήρας των έργων του Ακριθάκη τροφοδοτεί ένα αποκριάτικο παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικότητας.

Μια καρδιά, ένα βέλος, μια βαλίτσα, ένα πρόσωπο, δυο μάτια, βαρκούλες και πουλιά, ήλιοι και φεγγάρια, ταξίδια σε μέρη μακρινά, τσίκι-τσίκι βιαστικά και άλλα πολλά θα ανακαλύψουμε στο εργαστήριο με θέμα την ζωγραφική του Αλέξη Ακριθάκη. Αφού δούμε, παρατηρήσουμε, αναζητήσουμε, εξερευνήσουμε χρώματα, μοτίβα και σχήματα από τους πίνακες του ζωγράφου, έπειτα θα επινοήσουμε τις δικές μας ιστορίες βασισμένες στις ιδέες και τα σύμβολά του. Τότε γονείς και παιδιά μεταμορφώνονται οι ίδιοι σε τι άλλο; Μα φυσικά σε έναν πίνακα του Αλέξη Ακριθάκη! Παίρνουμε χρώματα, ψαλίδια και πολύχρωμα χαρτιά, κέφι, φαντασία κι αποκριάτικη μπογιά και φτιάχνουμε το δικό μας ξεχωριστό πίνακα, για να τον φορέσουμε.

Ψήφισμα της Ιστορίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία στο Ιστορικό Μουσείο με το άγγελμα του θανάτου του Ξενοφώντα Λήμνιου, μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Κ.Ι.Μ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια του Ξενοφώντα Λήμνιου, ο οποίος με ανιδιοτέλεια, προθυμία και ευγένεια εργάστηκε για την προαγωγή του έργου της Εταιρίας και για την ενίσχυση των Συλλογών του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους

την κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου το Σάββατο 15.2.20 το απόγευμα, επαγγελματίες υγείας, γονείς παιδιών και έφηβοι που γνωρίζουν τον παιδικό- εφηβικό καρκίνο εξήγησαν στο παρευρισκόμενο κοινό τί ακριβώς σημαίνει η νόσος. Ποιες είναι οι φοβίες και τα συναισθήματα τους, από που άντλησαν τη δύναμή τους για να ξεπεράσουν την ασθένεια, ποια είναι τα όνειρά τους και τι περιμένουν από την πολιτεία.

Η επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους. Από τη διάγνωση στην Ίαση», διοργανώθηκε από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, την Κλινική Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, που αποτελεί την μοναδική της Κρήτης, και τον Σύλλογο εθελοντών «Μικρός Πρίγκιπας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας. Κατά τη διάρκεια της η ΟΦΕΑΚ ενημέρωνε και συνέλεγε δείγματα για τη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών, με τη συνεργασία της Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ.

 

Καινούριες Προσλήψεις Ιατρών στην Κρήτη

ε ογδόντα τρείς (83) συνολικά ανέρχονται οι θέσεις των ειδικευμένων ιατρών, κλάδου ΕΣΥ, η προκήρυξη των οποίων εγκρίθηκε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

 

Η αύξηση κατά δεκατρείς (13) επιπλέον προσλήψεις ιατρών στην Κρήτη, σε σχέση με την προηγούμενη υπουργική απόφαση που ανακλήθηκε, αποτελεί έκφραση της πολιτικής βούλησης τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τη στελέχωση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ασφαλή, δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγειονομική φροντίδα και σε αξιόπιστες υπηρεσίες.Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν τα Παιδικά Χωριά SOS και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τα Παιδικά Χωριά SOS και το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπέγραψαν διετές μνημόνιο συνεργασίας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. Στόχοι του μνημονίου είναι η αμοιβαία συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη σύνταξη και προώθηση ερευνητικών και επιμορφωτικών προτάσεων, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων, αναφορικά με την προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας.

Συνάντηση εργασίας στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 π. μ. μετά από πρόσκληση της Διοίκησης,

πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, στην οποία συμμετείχαν οι

Διοικήσεις των Νοσοκομείων, οι Πρόεδροι των Επιτροπών Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, οι

Περιφερειακοί Συντονιστές ΤΟΠΦΥ Περιφερειακών Ενοτήτων Κρήτης και ο Καθηγητής

Παθολογίας/Λοιμωξιολογίας του Παν/μίου Κρήτης, κος Γκίκας Αχιλλέας.

 

Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπιση του Καρκίνου στα Παιδιά

Η 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπιση του Καρκίνου στα

Παιδιά, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες και την

ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών

που νοσούν από καρκίνο.

17ος Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Aίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί – Υπουργείο Παιδείας

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 17η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 150 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 άτομα – αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές. Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.

Θέσεις κοινωνικών φροντιστών - καθαριστριών στο Πτωχοκομείο Ηρακλείου

 

Το Πτωχοκομείο Ηρακλείου ζητά κοινωνικές φροντίστριες - καθαρίστριες (καθήκοντα η φροντίδα ηλικιωμένων και η επιμέλεια καθαριότητας & υγιεινής)  με εμφανή αφοσίωση και ευσυνειδησία στην εργασία, για πλήρη απασχόληση. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φιλικοί, με ισχυρή εργασιακή ηθική, θετική στάση και γνήσιο πάθος για παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας και υποστήριξης στους τρόφιμους μας.

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες του Ναυστάθμου Κρήτης

Διακήρυξη Συνοπτικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Σύναψη Σύμβασης διάρκειας δεκαοκτώ (18) μηνών Με Αντικείμενο την Π/Θ Ειδών Παντοπωλείου, στο Πλαίσιο Κάλυψης Αναγκών Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών Ναυστάθμου Κρήτης, Εκτιμώμενου Π/Υ 45.000,00€ χωρίς ΦΠΑ (όποιο εκ των δύο, χρόνος ή ποσό επέλθει πρώτο)

Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Κεντρική εκδήλωση  για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας (ώρα έναρξης 10:00 π.μ) με τη συμμετοχή μαθητών πολλών σχολείων και εκπαιδευτικών. Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε δείγμα 13.000 μαθητών ηλικίας 10-18 ετών από τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ηρακλείου και Δεδεκανήσου.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε σχετικά με τα στοιχεία της SafeLine μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη κ. Μελτίνη Χριστοδουλάκη στο 6948179314.

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες βράδυ η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η εκδήλωση έγινε στην έδρα των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στη Νέα Αλικαρνασσό με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την αδιάληπτη λειτουργία τους και την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 2019 ήταν μια σαφώς καλύτερη χρονιά για την οικονομία, αλλά και την αγορά, μετά από μια δύσκολη δεκαετία και τόνισε ότι η χώρα μας έχει αρχίσει να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης, τόσο της χώρας όσο και των επιχειρήσεων.

Λαϊκή Συσπείρωση: Αξιοποίηση του «Ν.Καζαντζάκης» για το λαό και όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Η  δημοτική Αρχή, μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, με μια μεγαλειώδη πολιτική συναίνεση και συνεννόηση, καταψήφισαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σαφή θέση κατά οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης του «Ν. Καζαντζάκης» και να ξεκαθαρίσει ότι η αξιοποίηση του θα  γίνει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Η μόνη αγωνία που εξέφρασαν, ήταν να μην αποκλειστεί ο Δήμος Ηρακλείου από την μεγάλη μπίζνα που πάει να στηθεί. Επιθυμούν, μαζί με κυβέρνηση και  Περιφέρεια, να συμμετέχουν στο μοίρασμα της έκτασης των 3.000 στρεμμάτων στους επίδοξους επενδυτές.

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος 'Αιματοκρήτης'

Στα πλαίσια του προγράμματος #αιμοδοτούμε_μαζί ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 10:00-13:30 σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. 
Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα του Κέντρου Αίματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Η 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την απόφαση αναστολής καθηκόντων ειδικευόμενου ιατρού

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού», η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Επημελητήριο Ηρακλειού: Πρόγραμμα Μετάβασης Επιχειρήσεων στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου μετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 VET, (επαγγελματικός τομέας) με τίτλο ‘’ENABLING INDUSTRY 4.0 IN SMALL EUROPEAN ENTERPRISES / ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ’’ (SEE 4.0)

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 24 μήνες, από 01-11-2019 έως 30-09-2021 και απευθύνεται σε Επιμελητήρια, σε εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης, σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, σε διευθυντές ΜΜΕ και στο προσωπικό αυτών.

Βασικός στόχος και σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία και ενδυνάμωση των ικανοτήτων, γνώσεων και δεξιοτήτων της ομάδας στόχου (Επιμελητήρια, εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης ιδιοκτήτες ΜΜΕ, διευθυντές ΜΜΕ κ.α.) μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εκπαιδευτικών υλικών, έτσι ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τις ανάγκες και αλλαγές που θα επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση ή αλλιώς και Βιομηχανία 4.0 είναι η έντονη αλλαγή που έρχεται στον τρόπο λειτουργίας και ανάπτυξης των Επιχειρήσεων. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση ορίζεται από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, τις οποίες πλέον θα χρησιμοποιούν οι Επιχειρήσεις, τόσο για τη λειτουργία και επιχειρηματική τους δραστηριότητα, όσο και για τη γενικότερη ανάπτυξή τους. Το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει κατά μεγάλο ποσοστό τους εργαζόμενους σε όλες τις μορφές των επιχειρήσεων (Μικρές, Μικρομεσαίες, Μεσαίες και Μεγάλες), τον τρόπο εργασίας τους, αλλά και τις απαιτήσεις πλέον που θα υπάρχουν για την κάλυψη των θέσεων εργασίας. Οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες μεθόδους εργασίας που απορρέουν από την Βιομηχανία 4.0.

Οι δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου τον Φεβρουάριο

Ενημερωτικό δελτίο τύπου (newsletter) για τις δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου τον Φεβρουάριο 2020.

Ακύρωση της προγραμματισμένης ξενάγησης του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού

Σας γνωρίζουμε ότι η Ξενάγηση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 για το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, από  το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ, με την Εθελόντρια κ. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, ξεναγό – συγγραφέα,  ακυρώνεται  λόγω αδυναμίας προσέλευσης της ξεναγού.

Ένα καινούργιο κλειστό φορτηγό όχημα παρέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 28.01.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ένα καινούργιο κλειστό φορτηγό όχημα VAN, τύπου ΝΙSSΑΝ ΝV 400, παρέλαβε σήμερα το μεσημέρι η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Η προμήθεια του οχήματος έγινε κατόπιν ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας και ικανοποιεί μια χρόνια επιτακτική ανάγκη της υπηρεσίας, καθώς προορίζεται για την μεταφορά αναλωσίμου υγειονομικού υλικού προς τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης(Κέντρα Υγείας, ΤΟ.Μ.Υ, κλπ).

Ένα καινούργιο κλειστό φορτηγό όχημα παρέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Πρόγραμμα προώθησης Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. της Κρήτης με την ονομασία GOLD QUALITY

O Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης ανακοινώνει ότι ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜ. 1/2019 με κλειστές προσφορές, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου/αναδόχων εκτέλεσης της του πολυπρογράμματος Gold Quality - 874882 για την προώθηση ευρωπαϊκού καλαθιού ΠΟΠ/ΠΓΕ και Βιολογικών Προϊόντων στις ΗΠΑ στα πλαίσια των Κανονισμών (ΕE) 1144/2014, Καν(ΕΕ) 2015/1829 και Καν(ΕΕ)2015/1831 της 20ης Δεκεμβρίου 2019, κατακυρώθηκε στην ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ με έδρα την Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 63 54627.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ε.Ε., περιλαμβάνει δράσεις όπως την προβολή σε Διεθνείς Εκθέσεις, Β2Β συναντήσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και workshops, δημιουργία προωθητικού video και προβολή του σε τηλεοπτικά κανάλια των Η.Π.Α., έντυπες διαφημιστικές καταχωρήσεις, φυλλάδια, καμπάνιες σε κοινωνικά δίκτυα, cooking shows, δημιουργία ιστοσελίδας κ.α.

“Για θύμισε μου»: Δύο ακόμα sold out προβολές για την ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου στο Ηράκλειο

Λίγο πριν το ταξίδι για τη Βόρεια Ελλάδα, οι δύο προγραμματισμένες προβολές στο σινεμά Βιτσέντζος Κορνάρος το σαββατοκύριακο που πέρασε, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Χαιρετισμό απήυθυνε η Κα Μηλάκη Γεωργία, Εντεταλμένη Περιφερειακός Σύμβουλος, η οποία παρευρέθηκε στην προβολή της Κυριακής

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσσού

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ Την Κυριακή 2

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 Σημείο συνάντησης η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου. Έναρξη ξεναγήσεως ώρα 10.00. Η Ξενάγηση

προσφέρεται εθελοντικά από την κ. ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ, ξεναγό-συγγραφέα. Μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών

Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-EΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Πληροφορίες:6974.453.759 Η Πρόεδρος του Δικτύου Η

Γραμματέας τουΔικτύου Σκεύω Μπιζιώτη Ολυμπία Κουτουλάκη

Ο Γ.Γ. Εμπορίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ευρεία σύσκεψη για το Παρεμπόριο

Τις  νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την πάταξη του παραεμπορίου και κυρίως των απομιμητικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσίασε στους εκπροσώπους φορέων του δημοσίου τομέα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» στο Επιμελητήριο

Αυτά και άλλα πολλά θα τα μάθετε στο σεμινάριο «Social Media Marketing» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing και διαφημιστικών εταιριών καθώς και σε υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων. Απευθύνεται επίσης σε όσους αναζητούν τρόπους να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος, αξιοποιώντας την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωση

Ενημέρωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σχετικά με την έλλειψη αντινεοπλασματικού σκευάσματος

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο,   22/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην έλλειψη αντινεοπλασματικού σκευάσματος η 7η ΥΠΕ Κρήτης ενημερώνει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα νοσοκομεία της Κρήτης θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο αριθμό των συγκεκριμένων φιαλιδίων με βάση την πλατίνα, μετά από την εισαγωγή παρτίδας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή κάθε ανησυχίας οι θεραπείες των ασθενών θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια, σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα.

6 εικαστικοί + 1 προβολή | Μανόλης Αποστολάκης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει (Μάρτιος 2019-2020), από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων (2019-2020) στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες ιστορικών της τέχνης, προβολές και συζητήσεις-περιηγήσεις με εικαστικούς της πόλης μας.

Συνάντηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ και του ΚΕΣΑΝ Νομού Ηρακλείου

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τους Φορείς Πρόληψης των εξαρτήσεων, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ και ΚΕΣΑΝ του Νομού Ηρακλείου.

Ορκωμοσία νέων Διοικήσεων νοσοκομείων 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Ενώπιον της Διοικήτριας και των δύο Υποδιοικητών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία του οικογενειακού περιβάλλοντος και στενών τους φίλων, ορκίστηκαν σήμερα στις 11 το πρωί οι νέοι Διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης, καθώς και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο και Γ.Ν. Ιεράπετρας, οι οποίοι από αύριο θα αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντα τους.

Ορκωμοσία νέων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Αύριο Τετάρτη 15.01.2020 και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (στο ισόγειο) θα ορκιστούν οι νέοι Διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης, καθώς και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Βενιζέλειου Γ.Ν.Η. και του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας, των οποίων τα ΦΕΚ έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Φοιτητική Εθελοντική Αιμοδοσία Αιματοκρήτη στο ΕΛΜΕΠΑ

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο πραγματοποιεί ακόμη μια ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 10:00-13:30 έξω από το προαύλιο της ΣΤΕΦ

“Για θύμισέ μου»: Η ταινία για το Αλτσχάιμερ συνεχίζει το ταξίδι της

Ολοκληρώθηκαν οι προβολές στην Αθήνα στον ιστορικό κινηματογράφο Δαναό στις 11 & 12 Ιανουαρίου. Στις προβολές παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Κα Ιωάννα Κορτσιδάκη, Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ηρακλέιου, εταιρίας Αλτσχάιμερ και υγιούς Γήρανσης καθώς και οι ηθοποιοί που συμμετείχαν και ως guest στην ταινία, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα.

Με επιτυχία η εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν, τα μέλη , οι φίλες και οι φίλοι την ξενάγηση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, Στις 05 Ιανουαρίου 2020, με την εθελόντρια ξεναγό και συγγραφέα κα Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, η οποία συνεχίζει ακάματη το πολιτιστικό της, εθελοντικό έργο.

Ο Γερμανός Πρέσβης στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 8/1/2020 στις 2 το απόγευμα στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην οποία συμμετείχε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ Δρα Ερνστ Ράιχελ, συνοδευόμενος από την Πρόξενο Μαριάνα Ζουριδάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της ΔΕ των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλειου κ Γ. Αβραάμ, κα Α. Νινηράκη, κ Β. Μαραθιανός, κ Β. Τσαγκαράκης, κ Γ. Ταβερναράκης και τέθηκαν διμερή θέματα συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων μεταξύ των Τεχνικών Σχολών και οργανισμών και φορέων εκπαίδευσης της Γερμανίας. Ο Δρ Ράιχελ  διαπίστωσε ότι το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και οι υπάρχουσες δομές είναι υψηλού επιπέδου και παρέχουν διεθνούς επιπέδου εκπαίδευση και ότι πρέπει να υποστηριχθούν για να συνεχίσουν και να αναπτύξουν το έργο τους.

Το Tech Talent School for Educators προσφέρει δωρεάν και τη νέα χρονιά σεμινάρια εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο Κρήτης

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Σεμιναριακός κύκλος: «Η Ζωή, Ένα ταξίδι Αυτογνωσίας» στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Υπενθυμίζεται στους ήδη συμμετέχοντες πως ο σεμιναριακός κύκλος: «Η Ζωή, Ένα ταξίδι Αυτογνωσίας» υπό την επιμέλεια της Κας Τερζάκη Μαρίας επανεκκινεί αυτό το Σάββατο 11/01/2020 (αντί για 12/01 που είχε εκ παραδρομής γραφεί σε προηγούμενο μήνυμα) και ώρα 15:00, στον χώρο των φροντιστηρίων / επιμόρφωσης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (είσοδος από Κοσμά Ζώτου).

Του Μουσείου τα παραμύθια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης εύχεται Καλή Χρονιά στους μικρούς και στους μεγάλους φίλους του! Δύο είναι τα παραμύθια του Γενάρη! Το 1ο παραμύθι του νέου έτους την 2η Κυριακή της νέας χρονιάς το αφηγείται η Ελένη Μπετεινάκη και το 2ο παραμύθι την 3η Κυριακή γράφεται από μικρούς και μεγάλους!
Μια οικογενειακή δραστηριότητα εμπνευσμένη από τα οικοσυστήματα του Μουσείου που αναμένει να εκδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2020. Συγγραφείς επίδοξοι όλοι εμείς!

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στελεχώνει με 23 νέους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στελεχώνει με 23 νέους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

 

Αρχές του 2020 το Υπουργείο Υγείας και η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θωρακίζουν τα νοσοκομεία του νησιού, σε όλους τους νομούς, με 23 νέες θέσεις επικουρικών ιατρών. Υπήρξαν 26 εγκεκριμένες θέσεις ωστόσο 3 βγήκαν άγονες διότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι γιατροί.

 

Υπογραμμίζεται ότι κατά τους τελευταίους 2 μήνες έχουν υπογραφεί από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης περισσότερες από 50 αποφάσεις πρόσληψης επικουρικών γιατρών ενισχύοντας όλες τις νοσοκομειακές μονάδες της Κρήτης.

 

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤHN ΚΥΡΙΑΚΗ  05  IANOYAΡIOY 2020. Σημείο συνάντησης η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου.  Ώρα έναρξης της ξεναγήσεως: 10.00 π.μ.

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΞΕΝΑΓΟΣ: ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ. Ξεναγός-Συγγραφέας, μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες:6974/453759  και

6942/537536,6936/987174

Έγκρίση της προμήθειας δύο πολύ σημαντικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου έτους, από το Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκε η προμήθεια δύο πολύ σημαντικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

 

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η προμήθεια ενός (1) Συστήματος Ψηφιακού Αγγειογράφου – Στεφανιογράφου ενός επιπέδου, για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 680.000,00€ και η προμήθεια ενός (1) Συγκροτήματος Μαγνητικού Συντονισμού (MRI)-3Tesla για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 2.400.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE