inner image

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου, στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή της νέας Δημοτικής Αρχής και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων - Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Πρώτη συνεδρίαση με νέα σύνθεση για την Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 13.00 η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου με τη νέα σύνθεσή της, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 24.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συνεχίζονται τα έργα τοποθέτησης νέου αγωγού και αποκατάστασης τομών οδοστρώματος από τη ΔΕΥΑΗ στα Δειλινά

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα 21 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου θα συνεχίσουν να γίνονται εργασίες εκσκαφής κι αποκατάστασης για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, καθώς και αποκαταστάσεις τομών στις οδούς Ολυμπιονικών και Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών.

Συνεχίζονται τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών με ελεύθερη συμμετοχή από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 από τις 16:00-18:30 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου και έλεγχος των δένδρων στα Καμίνια

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου μετά τη χθεσινή αποκοπή δέντρου στην οδό Καντάνου στην περιοχή των Καμινίων.

Αυτοψία στο σημείο εγκατάστασης των νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στη λ. Σοφοκλή Βενιζέλου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σε αυτοψία στο σημείο εγκατάστασης των νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη το πρωί της Τρίτης 20/2.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου υποστηρίζει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Ψήφισμα υπέρ της προστασίας και της ανάπτυξης των δημοσίων πανεπιστημίων εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 19/2. 

Έρχονται 100 νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στις περιοχές Μπεντεβή, Κηπούπολης, Κνωσσού, πάρκου Ερυθραίας, Άγιου Κωνσταντίνου, Μασταμπά και Ατσαλένιου.

Εργασίες τοποθέτησης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ στην λ. Ικάρου στη Νέα Αλικαρνασσό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα 22 Φεβρουαρίου έως 07 Απριλίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Λ. Ικάρου, από την συμβολή Δημ. Κασαπάκη (Εθνική Τράπεζα) έως τη διασταύρωση με την οδό Σταδίου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Για τον Μάνο Χατζηδάκι η πρώτη διάλεξη των «Μικρών ιστοριών της πόλης»

Ξεκινάει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα η σειρά διαλέξεων με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Νέος Κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων για την εξωστρέφεια της αγροτικής οικονομίας στην Ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Στον Άγιο Μύρωνα στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση του Νέου Κύκλου επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Εξωστρέφεια αγροτικής οικονομίας Ηρακλείου» μεταξύ Δήμου και Α.Ο.Τ.Α «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.».

Ενημέρωση του Υπουργού Αθλητισμού από τον Δήμαρχο Ηρακλείου για το οξύ πρόβλημα στο Παγκρήτιο Στάδιο

Αξιοποιώντας την παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στο Ηράκλειο, στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» για τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός άδραξε την ευκαιρία και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Θεατρικό παιχνίδι με ελεύθερη συμμετοχή για ενήλικες από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου

Κύκλο συναντήσεων Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες διοργανώνει κάθε Δευτέρα βράδυ η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

 

«Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και κοινά προβλήματα»

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΠΕΔ Κρήτης

«Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και κοινά προβλήματα»

 

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Σύλλογο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Ηρακλείου

Κρίσιμα θέματα για την λειτουργία της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου συζήτησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Μιχάλη Κονσολάκη και το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κληρονόμο.

Επαναλειτουργεί το Παγκρήτιο Στάδιο από τη Δευτέρα 19/2

Σε μερική επαναλειτουργία τίθεται ξανά το Παγκρήτιο Στάδιο από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, με τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί στη σύσκεψη της 5ης Φεβρουαρίου.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην άσκηση επί χάρτου «Μίνωας 2024»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στην άσκηση επί χάρτου «Μίνωας 2024» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας

Συνάντηση εργασίας με το Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Μέχρι τη Κυριακή 18/2 η αναστολή λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου

 

Με δεδομένες τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο εργοτάξιο του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, ανακοινώνεται ότι το Παγκρήτιο Στάδιο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Με δεδομένες τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο εργοτάξιο του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, ανακοινώνεται ότι το Παγκρήτιο Στάδιο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

 

Στο Ηράκλειο η Ολυμπιακή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024

Σύσκεψη για την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΧΧΧΧΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/2 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και του στελέχους της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Δημήτρη Τσιράκου.

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες σχολών χορού για τον ορισμό ημερομηνιών των ετήσιων παραστάσεων χορού στο Κηποθεάτρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί τους ιδιοκτήτες των σχολών χορού την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12.00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρογέω 2, 2ος όροφος) προκειμένου να οριστούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των καθιερωμένων ετήσιων παραστάσεων χορού, στο Κηποθεάτρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Σισαμάκης.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος), τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136), την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),    τη Δευτέρα   19 Φεβρουαρίου   2024  και  ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136), το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023) καθώς και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2019-02-2024.pdf

Το Ηράκλειο φιλοξενεί για μια ακόμη φορά ένα σπουδαίο Αθλητικό γεγονός

Την ευκαιρία να δείξει για ακόμη μια φορά το επίπεδο της φιλοξενίας που μπορεί να προσφέρει έχει το Ηράκλειο, αφού η καρδιά του Ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού «Δύο Αοράκια» από σήμερα Πέμπτη 15/2 έως και την Κυριακή 18/2.

 

                         Το Ηράκλειο φιλοξενεί για μια ακόμη  φορά ένα σπουδαίο Αθλητικό γεγονός

Εφτά ομάδες από την Stoiximan Basket League και ο ιστορικός Πανιώνιος, συμπληρώνουν την 8αδα που θα ριχτεί στην μάχη στα πλαίσια του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το Παγκρήτιο Στάδιο στο επίκεντρο σύσκεψης με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Σύσκεψη για την λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15/2 με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Μανώλη Μανουσάκη και του στελέχους του ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Δημήτρη Τσιράκου.

 

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και των Special Olympics Hellas

Με το μήνυμα ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις δράσεις που αφορούν ΑμΕΑ, άτομα με νοητική αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τον Πρόεδρο και τα στελέχη των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας που αφορά την ανάπτυξη τοπικού προγράμματος στο Ηράκλειο.

 

Κλειστή η Σπ. Μουστακλή - Στο κολυμβητήριο η στάση των mini bus

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η οδός Σπύρου Μουστακλή από την συμβολή της με την οδό Παναγιωτάκη έως και την συμβολή της με την οδό Λακωνίας θα παραμείνει κλειστή σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, λόγω ύπαρξης κινδύνου αποκόλλησης τμήματος στεγάστρου, του Παγκρητίου Σταδίου από τους ισχυρούς ανέμους. 

Η θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα πάθη» στο Heraklion Arts and Culture

Η θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα πάθη» η όποια παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» (2023) στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου

Τη συνέχιση λειτουργίας μιας σημαντικής Κοινωνικής δομής, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών διασφαλίζει ο Δήμος Ηρακλείου, μετά την ομόφωνη έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Πάμε? -Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΑΝΑΛ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Αναστολή της λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου το 2ήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου

Με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών και έπειτα από σχετική ενημέρωση των μηχανικών που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του για την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών.

Προσωρινά αποτελέσματα για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η αριθμ.  52117/14.02.2024 (ΑΔΑ: 6Γ6Ω7ΛΚ-Ο1Σ) απόφαση προσωρινών αποτελεσμάτων ελέγχου δικαιολογητικών και μοριοδότησης των αιτήσεων των συμμετεχόντων  στην αριθμ. 403233/28.11.2023 προκήρυξη/πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  απόδοση θέσεων με  συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών  που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα σε λαϊκές αγορές των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με αρ. 14 παρ.1 δ Ν. 4849/2021. ( ΑΔΑ: ΨΨ8Ρ7ΛΚ-ΤΜΑ).

Η Φάμπρικα Ανωγειανάκη θα ξαναπάρει ζωή

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου της φάμπρικας Ανωγειανάκη που βρίσκεται στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, έκανε ο Δήμος Ηρακλείου, στην ιδιοκτησία του οποίου έχει περιέλθει από το 2019.

 

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου

Μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό τα μέλη  της νέας Διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου, το πρωί της Τετάρτης 14/2. 

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 26-02-2024.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 67 Α του Ν. 3852/2010, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την 26-02-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η δημοτική αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

 

Αρχεία

Τα Special Olympics στο Ηράκλειο: Επεκτείνεται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για αθλητές με νοητική αναπηρία

Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξιδεύει η Ομάδα των Special Olympics Hellas, το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου, για να εγκαινιάσει το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Ηρακλείου για άτομα με νοητική αναπηρία, αποτελώντας τον 21ο και τελευταίο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους Προέδρους του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου

Συνάντηση με τους Προέδρους του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου είχε το μεσημέρι της Τρίτης 13/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Πράσινο φως για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ηρακλείου

Ένα εμβληματικό έργο για την ειδική αγωγή, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) που κινδύνευε με απένταξη από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λόγω μηδενικής απορροφητικότητας, μπαίνει ξανά σε τροχιά υλοποίησης.

Προχωράει ο ανασχεδιασμός τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου

Ομόφωνα δεκτή έγινε από τη Δημοτική Επιτροπή η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση οι συγκοινωνιακές μελέτες διαμόρφωσης των κόμβων στην Λ. 62 Μαρτύρων στο σημείο λίγο πριν τον κόμβο Γιοφύρου, στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο ύψος της πλατείας των 18 Άγγλων, καθώς και στον κόμβο του Αγίου Ιωάννη Χωστού.

 

Δωρεάν και χωρίς εγγραφή δέχεται παιδιά το Παιδιατρικό Ιατρείο στην 4η ΤΟΜΥ Καμινίων

Δωρεάν και χωρίς πλέον να απαιτείται εγγραφή δέχεται παιδιά το Παιδιατρικό Ιατρείο που στεγάζεται στο Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ. Το Παιδιατρικό Ιατρείο δέχεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικό ραντεβού στην οδό Υακίνθου 9, Καμίνια. Οι δημότες μπορούν καλούν στα τηλέφωνα 2810-319670 και 2810-373143.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη και τον Αστυνομικό Δ/ντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Γιάννη Αμαργιαννιτάκη

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Γιάννη Αμαργιαννιτάκη το μεσημέρι της Δευτέρας 12/2.

Πρώτη συνάντηση εργασίας για τη στοχοθεσία του Δήμου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Συνάντηση εργασίας για την στοχοθεσία του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/2 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, της Αρμόδιας Αντιδημάρχου Διοίκησης και Προγραμματισμού Ιωάννας Καλονάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη και του συνόλου των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Δήμου Ηρακλείου.

«Μικρές ιστορίες της πόλης»

Α΄ σειρά διαλέξεων από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Β.Δ.Β.», 21 Φεβρουαρίου έως 17 Απριλίου

«Εν Ηρακλείω εγένετο». Μία φράση που ειπώθηκε από τον αείμνηστο  δημιουργό Μάνο Χατζιδάκι, από τις συχνότητες του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας την Κυριακή 20 Αυγούστου του 1978. Πολλοί καστρινοί θα θυμούνται εκείνα τα μοναδικά καλοκαίρια που είχαν τη δύναμη να μεταβάλλουν την καθημερινότητα της πόλης μας σε αιωνιότητα. Αυτή είναι εξάλλου η δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης!

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης στο δυτικό τμήμα του Καράβολα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης του δυτικού τμήματος του Καράβολα, που πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία: Εμμανουέλα Νινιράκη «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: τα τραγούδια του νερού», στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: τα τραγούδια του νερού» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Εθελοντισμός και φιλοζωία, μαζί!

Συνάντηση με εθελοντές φιλόζωους πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλάρετη Χρονάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού - Εθελοντισμού Εύη Μαρτιμιανακη, με στόχο τον ιδανικό τρόπο οργάνωσης της δράσης που αφορά στον περίπατο των ζώων του Κυνοκομείου κατά τις Κυριακές.

Εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης τομών από τη ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το τρέχον δεκαήμερο, 9 έως 19 Φεβρουαρίου, θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, καθώς και αποκαταστάσεις τομών στις οδούς Φώτη Αϊδινλή, Εργοτέλους, Λατούς και Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου - Λότζια) θα συνεδριάσει υπό την Προεδρεία του Αλέξη Καλοκαιρινού η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ειδικότερα:

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Στο υπό ανέγερση Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Αυτοψία στις εργασίες της πρώτης φάσης κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Τον Σωκράτη Φάμελλο συνόδευαν ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καθώς και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης.

Γρήγορα αντανακλαστικά και άμεση λύση από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στο πρόβλημα μη πληρωμής εργαζομένων από το ΕΣΠΑ

Δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά, η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου έδωσε λύση στο πρόβλημα της μη πληρωμής εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου που καλύπτονται από προγράμματα ΕΣΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο, αποφασίζοντας η πληρωμή τους να γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου στις 27/2.

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τους εθελοντές του Καστρινού Καρναβαλιού 2024

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 η υποβολή των αιτήσεων για τους εθελοντές του Καστρινού Καρναβαλιού 2024.

Προσφορά αγάπης από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους ωφελούμενους των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, καθηγήτριες και μαθήτριες του τμήματος κομμωτικής 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου Ηρακλείου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Φιλαρέτης Χρονάκη-Δαφέρμου.

Στο χώρο που θα κατασκευαστεί το φράγμα Λαδούκου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στον χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί το φράγμα του Λαδούκου, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 8/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Μανόλη Χαιρέτη και Ιωάννα Καλονάκη, τον Γενικό Διευθυντή Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Αγαπάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης στο δυτικό τμήμα του Καράβολα

Σε εκτεταμένη επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης του δυτικού τμήματος του Καράβολα προχώρησαν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των Δημοτικών Διαμερισμάτων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ουσιαστική και διαρκή συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τις/τους Προέδρους των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Ηρακλείου και του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Αλικαρνασσού, παρουσία και Αντιδημάρχων, το μεσημέρι της Πέμπτης 7/2.

Αυτοψία στο εμβληματικό έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σε αυτοψία στις εργασίες του εμβληματικού έργου της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της πόλης στην οδό Παύλου Μελά στα Δειλινά, καθώς και στα σημεία εγκατάστασης των ψηφιακών υδρομέτρων στην οδό 25ης Αυγούστου στο κέντρο της πόλης προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Τα Τμήματα εξυπηρέτησης δημοτών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου – ΔΕΥΑΗ θα εξυπηρετούν το κοινό την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 το κοινό μέχρι τις 13:00 μ.μ.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Γκλάκα και μέλη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ΟΕΕ/ΤΑΚ.

Αλλάζει όψη ο Προμαχώνας Μαρτινένγκο – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι φυτεύσεις στον Προμαχώνα Μαρτινένγκο όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και την Ερωφίλη Φραγκούλη, υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνη του προγράμματος Life Grin.

Αυτοψία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στο έργο αποκατάστασης της διαδρομής των Ενετικών Τειχών

Σε αυτοψία στο έργο της διαμόρφωσης και αποκατάστασης της διαδρομής του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, το μεσημέρι της Τρίτης 06-02-2024.

 

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 10.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00, με την συμμετοχή και των εργαζομένων των McDonalds.

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τις επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στην Αθήνα

Σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας, ολοκληρώθηκε το μπαράζ συναντήσεων του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στην Αθήνα, που είχε ως στόχο την επίλυση της δύσκολης άσκησης της κατάρτισης του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024.

Έτσι θα επαναλειτουργήσει το Παγκρήτιο Στάδιο από την Τρίτη 6/2

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Ηρακλείου (Αθλητισμού, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ), εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και της ΕΛΑΣ, καθώς και μηχανικών εναεριτών, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την αποκατάσταση της ζημιάς του στεγάστρου και της επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου.

Με επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν άνθρωποι από διάφορους εργασιακούς χώρους, το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, σε συνεργασία  με τον Ιατρό Αποκατάστασης και Καθηγητή 4ου ΕΠΑΛ Λάζαρο Βακιρτζιάν, μαζί με τους μαθητές του Γιώργο Καπετανάκη και Αναστασία Φουντουλάκη.

Συνάντηση για την πορεία των εργασιών στο σχολικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των εργασιών στο δεύτερο σχολικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σχολείου νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5/2/24.

Νέα αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στο Παγκρήτιο Στάδιο για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών

Αυτοψία στο Παγκρήτιο Στάδιο για να δει από κοντά τις εργασίες απομάκρυνσης του τμήματος του στεγάστρου που αποκολλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού  Γιάννη Τσαπάκη και την Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α Άρια Χουρδάκη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Andreas Kindl πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/2/24 στο γραφείο του στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Διπλωματικής Αρχής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Διπλωματικής Αρχής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Yussef Dorkhom είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/2/24 στο γραφείο του στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη - Καλογεράκη, μελετητών, της Επιτροπής Παρακολούθησης και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Βρέθηκε η λύση για τις προπονήσεις των αθλητών, -τριων του Παγκρητίου Σταδίου

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν υποχρεώσεις σε εθνικές ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις (όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Αθήνα 17-18/2), το οποίο προέκυψε ως συνέπεια της ζημιάς στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου από τους θυελλώδεις ανέμους, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.


Βρέθηκε η λύση για τις προπονήσεις των αθλητών, -τριων του Παγκρητίου Σταδίου

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν υποχρεώσεις σε εθνικές ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις (όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Αθήνα 17-18/2), το οποίο προέκυψε ως συνέπεια της ζημιάς στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου από τους θυελλώδεις ανέμους, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.

Διακοπή υδροδότησης στις Πατέλες, την Αγία Αικατερίνη και τη Χρυσοπηγή

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη στον τροφοδοτικό αγωγό των περιοχών Πατελών, Αγίας Αικατερίνης και Χρυσοπηγής ενημερώνει ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές σήμερα 1-2-2024.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και με τον Πρόεδρο και την Διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων Δημήτρη Σταμάτη και Δήμητρα Ασημάκη αντίστοιχα.

Η 'Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού και η Διακυβέρνησή τους' στο επίκεντρο της στρατηγικής του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη "Διαχείριση Κρίσεων και Διακυβέρνηση στον Τουρισμό" που διοργάνωσε την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Ηράκλειο ΜΑΕ», ως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού της πόλης (Destination Management Marketing Organisation – DMMO).

Ξεκινάει η αποκατάσταση του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης του τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου που αποκολλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους το βράδυ της Δευτέρας 29/1, καθώς και ο έλεγχος και οι όποιες εργασίες στερέωσης απαιτηθούν.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 3 - 4 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Καραντινός.

 

Στον εθελοντισμό δεν περισσεύει κανείς

Συνάντηση με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31/1 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Φιλαρέτης Δαφέρμου-Χρονάκη.

Η Συναυλία 'Μ' αρισμαρί' (Κάποιαν Αυγή) με τον Γιώργη Ξυλούρη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Μ΄ αρισμαρί»  είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά, λόγω του αυξημένου όγκου νερών που παρατηρείται, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 31/1/24 η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της Αντιδημάρχου Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη – Καλογεράκη με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και τους μελετητές.

Η Πράσινη Μετάβαση το θέμα του μήνα στη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen-Greenschools του Δήμου Ηρακλείου με δώρο ένα Apple Watch SE.

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης έχει θέσει σε λειτουργία από τις αρχές του 2023, την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools, στα πλαίσια της «Υλοποίησης ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) στον Δήμο Ηρακλείου».

Νυχτερινή αυτοψία στο Παγκρήτιο Στάδιο από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Τη ζημιά που προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, με αποκόλληση τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου το βράδυ της Δευτέρας 29/1/24, είδε από κοντά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης

Με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ορκωμοσία 4 Κοινοτικών Συμβούλων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/1/24 η Ορκωμοσία τεσσάρων Αναπληρωματικών Κοινοτικών Συμβούλων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

Μέσω τηλεργασίας η εξυπηρέτηση των δημοτών από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Παγκρήτιο Στάδιο για λόγους ασφαλείας.

Κλειστά θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας τα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν στη θύρα 14 του Παγκρητίου Σταδίου.

Πιθανό πρόβλημα υδροδότησης λόγω ζημιάς από ιδιωτικές εργασίες στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων από ιδιωτικές εργασίες, έχει πραγματοποιήσει γενική διακοπή. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πλήττουν και τον Δήμο Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 03.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Τα τεχνικά έργα του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο

Όλα τα έργα και οι σχεδιαζόμενες τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη και στελέχη της Υπηρεσίας, το πρωί της Δευτέρας 29/1/24.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στον Κατσαμπά και στην οδό Λυκείου στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου, στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά και στην οδό Λυκείου στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, λόγω του αυξημένου όγκου νερών που παρατηρείται.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής 28/1/24 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην Κρήτη.

Η ιδιαίτερη συνάντηση των μαθητών με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό στο κέντρο του Ηρακλείου

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στο πλαίσιο της αυτοψίας που πραγματοποιούσε στις εργασίες αποκατάστασης της ξύλινης επένδυσης της οροφής του προστώου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

ΚΙΜΠΑΛ - Έκθεση ζωγραφικής του Α. ΜΟΤΕΚ

Κατά την προετοιμασία του δεύτερου του λευκώματος / art book, ο Α. ΜΟΤΕΚ [Ανδρέας Δρανδάκης] πραγματοποιεί την δεύτερη του έκθεση ζωγραφικής στην Κρήτη. Πρόκειται για μια σειρά από σχέδια με σινική μελάνι και κόκκινα χείλη. Μέρος αυτής της συλλογής σχεδίων χρωματίστηκαν και κάποια από αυτά θα εκδοθούν σε λεύκωμα με την ονομασία ΚΙΜΠΑΛ.

Βρέθηκαν οι λύσεις και επιστρέφουν σε δράση δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα του Δήμου Ηρακλείου

Στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 26/1/24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, όπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη είδαν από κοντά τα ακινητοποιημένα οχήματα του Δήμου, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν ξανά στους δρόμους της πόλης.

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης της εισόδου της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης στο προστώο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ειρήνη Παπαδάκη-Σκαλίδη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-01-2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα   29    Ιανουαρίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2029-01-2024.pdf

Αρχεία

Η Σαββέρια Μαργιολά στο Heraklion Arts and Culture

Η μουσική παράσταση  «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» με την  Σαββέρια Μαργιολά, η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στα πλαίσια του  Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Καστρινό Καρναβάλι 2024: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος o Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024. Σκοπός της διοργάνωσης είναι όλοι οι πολίτες να απολαύσουν το εύθυμο και εορταστικό κλίμα των ημερών αυτών.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Ιανουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Ιωάννα Καλονάκη.

Νέα χρηματοδότηση και συνέχιση λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας ακόμα μιας σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου.

Με μια νέα πρακτική ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός στοχεύει στη μεγιστοποίηση της συνεργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων

Μια νέα πρακτική εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με στόχο την βέλτιστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Παρατάξεων σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου.

Με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στο Ηράκλειο

Συνάντηση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ενίσχυσης της μικροκινητικότητας στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μεταξύ των  Αντιδημάρχων  Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη και Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Ηρακλείου.

Εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για τα Δημοτικά Τέλη και τα Τελών Κοινοχρήστων Χώρων

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καραντινό.

Πρόβλημα υδροδότησης λόγω εργασιών μετατόπισης του αγωγού των Μαλίων

Λόγω εργασιών μετατόπισης του αγωγού των Μαλίων θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης από σήμερα Τρίτη 23-1-24 έως και αύριο Τετάρτη 24-1-24 (αργά το βράδυ) στις παρακάτω περιοχές:

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 27.01.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/01/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

 

Τριάντα νέα έργα από τον Μίνωα Ορφανό στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Ο Μίνως Ορφανός, υιός και μοναδικός κληρονόμος του Λάμπρου Μ. Ορφανού, γνωστού Έλληνα Ζωγράφου και χαράκτη όπως και της Έλλης Μουρέλου Ορφανού, γνωστής Ελληνίδας ζωγράφου και ψηφιδογράφου, προχώρησε σε νέα δωρεά τριάντα έργων τέχνης στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου.

Συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας

Συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας, Γιώργος Αγριμανάκης.

 

 

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου στις Άνω Ασίτες

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 17/1/2024, στη μικρή σπηλαιώδη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στην είσοδο του ομώνυμου Φαραγγιού στις Άνω Ασίτες, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Bronze Βραβείο για το Δήμο Ηρακλείου στα Event Awards 2023

Με Bronze (χάλκινο) βραβείο τιμήθηκε, στα Event Awards, o Δήμος Ηρακλείου για την έκθεση και τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης με θέμα «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε» - 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών.

 

Μειώσεις στις χρεώσεις, αλλαγή στις ζώνες των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων - Αυτές είναι οι τελικές προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για τα Τέλη του 2024

Με βελτιώσεις που προέκυψαν έπειτα από μια ουσιαστική και ειλικρινή διαδικασία διαβούλευσης όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, η Δημοτική Αρχή παρουσίασε τις τελικές προτάσεις για τα Δημοτικά Τέλη και τα Τέλη Κοινοχρήστων Χώρων για το 2024.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη  23  Ιανουαρίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ του Βενεράτου

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, το διάστημα 13:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ολομέλειας του τμήματος του Κ.Ε.Π. του Βενεράτου, με αντικείμενο την συζήτηση θεμάτων λειτουργίας, κλπ..

Αυτοψία στα έργα της πλ. Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Αυτοψία στα εκτελούμε έργα ανάπλασης στην πλ. Ελευθερίας πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 19/1/2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης

Συνάντηση εργασίας με μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 18/1/24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, έχει θέσει σε λειτουργία την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης «Followgreen – Greenschools» και  θα  υλοποιήσει φέτος τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας παράλληλα τον διαγωνισμό για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου.

 

Την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου για τα προτεινόμενα τέλη του 2024

Άμεσα απάντησε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στην επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου, με την οποία επισημαινόταν οι θέσεις της Ένωσης για τις προτάσεις καθορισμού των Δημοτικών Τελών και των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων.

Mitato Sessions «Η Πετσέτα» στο Heraklion Arts and Culture

"Κάποια αντικείμενα κρύβουν ιστορίες. Είναι φορτωμένα με μνήμες και συναισθήματα.  Αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων που τις έζησαν, ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν."

Το Mitato Sessions αποτελεί μία ιδέα καταγραφής τοπικών ιστοριών και ανάδειξης νέων μουσικών πειραματισμών.

Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

 

 

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι όσοι δεν επιθυμούν να προβούν σε στείρωσή τους, υποχρεούνται από τις 21 Ιανουαρίου 2024 να αποστείλουν δείγμα του γενετικού υλικού των εν λόγω ζώων στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ).
Ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι όσοι δεν επιθυμούν να προβούν σε στείρωσή τους, υποχρεούνται από τις 21 Ιανουαρίου 2024 να αποστείλουν δείγμα του γενετικού υλικού των εν λόγω ζώων στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓ

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Ιανουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Νίκος Γιαλιτάκης.

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Καθολική αποδοχή των προτάσεων Καλοκαιρινού για επιτροπή μελέτης των Τελών του 2025 και διαμόρφωση ζωνών χρέωσης Τελών Κοινοχρήστων Χώρων

Σε πολύ καλό κλίμα και με καθολική αποδοχή των προτάσεων του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για τη σύσταση επιτροπή μελέτης των Τελών του 2025 και διαμόρφωση ζωνών χρέωσης Τελών Κοινοχρήστων Χώρων ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαβούλευση που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους κοινωνικούς και τους επαγγελματικούς φορείς.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη

Τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, το μεσημέρι της Τρίτης 16/1/2024.

 

Προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Περιβαλλοντικό Τέλος με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής

Την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προτείνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας - Κ.Ε.Δ.Ε., με σκοπό την ακύρωση της παρακράτηση πόρων λόγω του Περιβαλλοντικού Τέλους (τέλους ταφής) από την Κεντρική Διοίκηση, αποφάσισε ομόφωνα η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου που συνεδρίασε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Σε εξέλιξη η διαβούλευση για τα Δημοτικά Τέλη του 2024

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαβούλευσης των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για τα Δημοτικά Τέλη και τα Τέλη Κοινοχρήστων Χώρων για το 2024, όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους εργολήπτες έργων οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου

Με τους εργολήπτες που εκτελούν έργα οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 16/1/2024 ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργο Αγριμανάκη.

 

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ της λ. Πλαστήρα

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, το διάστημα 13:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ολομέλειας του τμήματος του Κ.Ε.Π. της λ. Πλαστήρα, όπως προβλέπεται από τον ν. 4369/2016 (ΦΕΚ33, Τεύχος Α, άρθρο 23), με αντικείμενο την συζήτηση θεμάτων λειτουργίας, αξιολόγησης της πορείας, στοχοθεσίας, κλπ..

Εθελοντική αιμοδοσία και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εθελοντών αιμοδοτών, στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 20.01.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/01/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Εκδήλωση στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου στις Άνω Ασίτες από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία  με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών οργανώνουν εκδήλωση στο ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι  του χωριού Άνω Άσίτες και σύντομες ενημερωτικές διαλέξεις στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη

Με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στον ΕΣΔΑΚ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη, με την συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών, το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, το διάστημα 13:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ολομέλειας του τμήματος του Κ.Ε.Π. της Νέας Αλικαρνασσού, όπως προβλέπεται από τον ν. 4369/2016 (ΦΕΚ 33, Τεύχος Α, άρθρο 23), με αντικείμενο την συζήτηση θεμάτων λειτουργίας, αξιολόγησης της πορείας, στοχοθεσίας, κλπ..

Σε διαβούλευση οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για τα Δημοτικά Τέλη του 2024

Υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε διατυπώσει πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ξεκινάει τη διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς για τον καθορισμό των Δημοτικών Τελών και των Τελών Κοινοχρήστων Χώρων για το 2024.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 16 Iανουαρίου 2023 και ώρα 12.30 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Η ομαλή υδροδότηση του Ηρακλείου στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου με τον Πρόεδρο και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΗ

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Η. βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 11/1/24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργο Βουρεξάκη και υπηρεσιακά στελέχη.

Σεμινάριο για τη 'Διαχείριση Κρίσεων και Διακυβέρνηση στον Τουρισμό' διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Ηρακλείο ΜΑΕ», ως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού

Το Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας δίνει έμφαση στον τομέα της Διαχείρισης Κρίσεων και Διακυβέρνησης στον Τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό έχει επιλέξει να προετοιμάσει 50 προορισμούς και  5 διασυνοριακούς επαγγελματικούς συνασπισμούς  που θα λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ετοιμότητάς τους

Συναυλία «Ανάσα μου και αέρα» στο Heraklion Arts and Culture

Η μουσική παράσταση  «Ανάσα μου κι αέρα» της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στα πλαίσια του  Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Ιανουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Αγριμανάκης.

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 10/1/2024.

Το Ηράκλειο ως προορισμός αθλητικών δραστηριοτήτων για ΑμεΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Καπελλάκη και Χρήστο Τζαμούση αντίστοιχα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το μεσημέρι της Τρίτης 9/1/24.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13.01.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/01/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Ανακοίνωση Κοινοποίησης Πινάκων Εκτιμήσεων Φυτικής Παραγωγής

 

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, 08-01-2024 κοινοποιήθηκαν οι πίνακες με τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών για το ζηµιογόνο αίτιο ΚΑΥΣΩΝΑΣ στις 23/07/2023 και στις 26/07/2023 για την Τ.Κ. Βασιλειών και Δ.Δ. Ηρακλείου καθώς και τα πορίσματα από το ζημιογόνο αίτιο ΠΑΓΕΤΟΣ στις 30/03/2023 στις καλλιέργειες παραγωγών του Δ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Τα πορίσµατα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφεροµένων παραγωγών για 10 ηµερολογιακές ηµέρες, δηλαδή μέχρι την 17/01/2024.

Κάθε ενδιαφερόµενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσµατα των πραγµατογνωµοσυνών και όποιος διαφωνεί µε αυτά, µπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίµησης µέσα στην παρακάτω προθεσµία των 10 ηµερολογιακών ηµερών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ανταποκριτή  ΕΛΓΑ του Δ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Καραγιαννάκη Χρήστο στο τηλ. 2810336123.

Στην κοπή της πίτας των εργαζομένων οδοκαθαρισμού ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων οδοκαθαρισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ορκωμοσία Συμβούλων 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος

Με την ευχή να έχουν υγεία και δύναμη για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 8/1/24 την Ορκωμοσία δυο Συμβούλων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Στον Άι Γιάννη Χωστό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Ενημέρωσε του κατοίκους και για την θετική εξέλιξη με την χρηματοδότηση του φράγματος του Λαδούκου, που ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και συμβάλει στην εξέλιξη του Σχεδίου Πόλης

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6/1/24 στο Ρέθυμνο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανίων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Τις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανίων στο Ηράκλειο, την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου που τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, τη λιτανεία προς το λιμάνι και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Πράσινο φως για το φράγμα του Λαδούκου

Σημαντικά οφέλη για άρδευση, αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και σχέδια πόλης στο Δήμο Ηρακλείου - Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την χρηματοδότηση του κομβικής σημασίας έργου κατασκευής του Φράγματος του Λαδούκου το επόμενο δίμηνο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό την Παρασκευή 5/1/24 στο Ηράκλειο.

 

Συνάντηση Αλέξη Καλοκαιρινού - Μαρίας Καναβάκη

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό επισκέφτηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ηράκλειο για Σένα» Μαρία Καναβάκη.

Έτσι θα λειτουργήσει η νέα Δημοτική Αρχή Ηρακλείου – Όλες οι αρμοδιότητες ανά τομέα δράσης

Τις αναλυτικές αρμοδιότητες και τα πεδία δράσης των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων του Δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ολοκληρώθηκε η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Εκλέχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Εκλέχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου
και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής μεταξύ Βασίλη Λαμπρινού – Αλέξη Καλοκαιρινού

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης παραλαβής στο Δήμο Ηρακλείου, μεταξύ του πρώην και του νέου Δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού και Αλέξη Καλοκαιρινού αντίστοιχα.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Δήμο Ηρακλείου - Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να μετατρέψει σε ευκαιρίες»

Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να μετατρέψει σε ευκαιρίες»

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού Μεθοδίου, παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ηρακλείου.

Πρωτοχρονιά στην πλατεία Ελευθερίας

Με πλήθος κόσμου, γνωστά τραγούδια, πυροτεχνήματα και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η αλλαγή του χρόνου στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας. Την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του 2024 έδωσαν μαζί ο απερχόμενος Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο νέος Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 02-01-2024

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14:00 μ.μ., σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης,  με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  64 και 74 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) όπως ισχύουν.

Αρχεία

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11ης Αυγούστου 2023

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα συσκέψεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και την Εγκύκλιο 488/25-4-2023 του Υπ.Εσωτερικών, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 21/02/2023

Την Τρίτη 21/02/2023 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με μοναδικό θέμα που θα βρείτε παρακατω

Συνεδρίαση της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

H μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» με τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με τη μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» συνεχίζονται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 21.15, οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!  Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/02yDK_NLr34 , ενώ μετά  η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη στη θεματική ζώνη «Φωτά, Αυλαία, Πάμε».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/12/2020

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13.00 μ.μ, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μέσω τηλεδιάσκεψης, για συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ Δήμου Ηρακλείου έτους 2021.  

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 23/12/2020 και ώρα 12.00 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 78363/05-12-2020 (ΦΕΚ 5350 Β’).

ΕΣΠΑ Δημόσιοι Υπάλληλοι - Διαδικασία κατάθεσης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher Δημοσίων Υπαλλήλων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

 

Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Δημοσίους Υπαλλήλους που είναι δικαιούχοι Voucher.

Σημειώνεται ότι τυχών καταχώρηση Voucher που δεν ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία δεν θα λαμβάνεται υπόψη. 

 

Αποτελέσματα Πρόσληψης Προσωπικού ΣΟΧ 1/2020

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους:

Ανακοινώνει

 

Τα αποτελέσματα για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου», που εδρεύει στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων για φοίτηση μέσω Δήμου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για τα αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων με την διαδικασία μέσω Δήμου.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, εβδομήντα δύο (72) ατόμων

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ:

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου»

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την 

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

 

 

 

Παράταση προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων Εγγραφής Παιδιών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής Βρεφών και νηπίων στα ΚΕΠΑ μέχρι και την 10/6/2020 και ώρα 00:00.

 

Επίσης γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, μπορούν να απευθυνθούν κατ' ιδία στην υπηρεσία μας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e mail είτε κλείνοντας ραντεβού στο τηλ 2810300100, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο.

 

Σχετικά: http://dopafmai.gr/el/prosxoliki-agogi/anakoinwseis-prosxolikis-agogis/248-2020-2021

Επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενος γονεις για την επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών.

 

Η επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα ΚΕΠΑ τηλεφωνικά στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας αυτών.

 

Παρακαλούμε διαβάστε το σχετικό έντυπο.

 

Έντυπο οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Ηλεκτρονική και Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πολιτών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους Πολίτες

 

Σχετικά με την εξυπηρέτηση Πολιτών, σύμφωνα με το υπ αρίθμ. Πρωτ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486 με σχετική ΑΔΑ 62Η746ΜΤΛ6-ΓΜΛ Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 21/04/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέμα τον Κανονισμό Αρδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, (σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 30/11 - 01/12/2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1η Νοεμβρίου  2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κ. Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Δεκαπενταύγουστο

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για τις 15 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

ΕΣΠΑ - Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

ΕΣΠΑ - Ενημέρωση για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Παρουσίαση της ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του  Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/01/2019

Την Τρίτη 22/01/2019 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλειου

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE