inner image

Στη Λότζια και στο Παγκρήτιο Στάδιο αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το Ηράκλειο έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει το “σπίτι” της Εθνικής»

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στην Λότζια, είχε το πρωί της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποτελούμενο από τον Περικλή Λασκαράκη και τον Παναγιώτη Παπαχρήστο. 

Ημερολόγιο 2019 και «Ηράκλειο – η αδιόρατη πόλη» - Δύο νέες εκδόσεις από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δυο νέες, καλαίσθητες εκδόσεις κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ανοικτή πρόσκληση στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής «Δρόμο- Λόγια Ζωής»

Ο Δήμος Ηρακλείου, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης και αξιολόγησης των προγραμμάτων και δράσεων της Κυκλοφοριακής Αγωγής στο σχολείο «Δρόμο-Λόγια Ζωής».

Σεμινάριο με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης – Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Μικροβιολογίας Τροφίμων, Υδάτων και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και  το Σωματείο Καθαριστριών N. Ηρακλείου, διοργάνωσε σεμινάριο το απόγευμα της Παρασκευής 7/12/2018  στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10,τκ 71306)  με θέμα: «Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία».

Στην Xριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δειλινό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού,  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου, η Xριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Στυλιανού, στο Δειλινό.

Μία συνάντηση με άρωμα …Χριστουγέννων για τα μέλη του ΚΗΦΗ και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της Νέας Αλικαρνασσού με τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 τα Προγράμματα,  Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού (ΚΗΦΗ) της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηράκλειου και το  Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Νέας Αλικαρνασσού, πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή γιορτινή  συνάντηση  με τα παιδιά της Γ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού  με αφορμή τα Χριστούγεννα.

Η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου στην ενδοχώρα, σε Γόρτυνα και Νεάπολη με νότες και ευχές

Ευχές και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου και όχι μόνο, πρόκειται να σκορπίσει τις ημέρες των εορτών η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Διάλεξη με θέμα : «Αντιμετωπίζοντας την αναβλητικότητα μου»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας  διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με τίτλο : Σκέψου τα  «πώς»  και τα «γιατί». Ειδικευμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

«Τα οφέλη του εθελοντισμού» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου - Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου

Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» - Cretan Palliative Care διοργανώνει εκδήλωση με την αιγίδα του Αυστριακού Προξενείου Κρήτης, την συμμέτοχη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11/12/2018

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Τρίτη 11/12/2018 και ώρα 12.30 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω.

Μουσικοποιητική βραδιά στον Θεατρικό Σταθμό Ηράκλειου - Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Με μία μουσικοποιητική βραδιά ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 21:00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του προσκαλούν τους Ηρακλειώτες σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο: «Μάλια, Μίλατος και Σίσι…».

Ημερίδα «Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας,  και το «Σωματείο δημιουργικής γραφής LaCulturelá» διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση», την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:00  στην αίθουσα  Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου είναι:

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 θα είναι ο. Γιάννης Αναστασάκης.
Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό  2813-409409 για να δηλώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εγκαινίασε το «Δημοσκόπιο»

Παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και του Προέδρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Αναστάσιου Τζήκα,  πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό,  τα εγκαίνια του «Δημοσκοπίου».

Ενημερωτική εκδήλωση για την κομποστοποίηση από τον Δήμο Ηρακλείου την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, τον Μάρτιο του 2017, ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα κομποστοποίησης, με την δωρεάν διανομή 701 κομποστοποιητών σε δημότες περιαστικών περιοχών.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Πρόεδρο Ελληνικής Επιτροπής UNESCO

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της επιτροπής UNESCO για την Ελλάδα κ. Καίτη Τζιτζικώστα, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO του Ηρακλείου κ. Γιάννη Σαμιώτη.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Άγιος Βασίλης έρχεται και φέτος από τη μακρινή Καισαρία, με πρώτη του στάση το Ενυδρείο Κρήτης. Στολισμένοι με υπέρλαμπρες μπάλες, γιρλάντες και φωτάκια, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις φετινές γιορτές και να τις γεμίσουμε με όμορφες Χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 10-12-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου  2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%20%2010-12-2018.pdf

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τίμησε την Γεωργία Ξημεράκη, τον Στέλιο Βισκαδουράκη και τον Μανόλη Μαράκη για την προσφορά τους στην πόλη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (η οποία γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου), ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, τίμησε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, τρεις Ηρακλειώτες για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην πόλη.

Εγκαινιάζεται το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου - Ένας σημαντικός θεσμός με στόχο την ανάπτυξη

Ένας σημαντικός εκσυγχρονιστικός θεσμός το «Δημοσκόπιο», που δημιουργήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου για δράσεις και ανάδειξη νέων ιδεών στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα έχει στόχο να αποτελέσει πυλώνα διασύνδεσης όλων των παραγωγικών τομέων με στόχο την ανάπτυξη.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα τιμήσει συμβολικά τρεις δημότες για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, θα τιμήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, τρεις συνδημότες μας για την ενεργό δράση τους και την πολύτιμη προσφορά τους στην πόλη. 

«Όξω τα καρκατζέλια» από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με την Ελεάνα Χατζάκη διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου με την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού – Εθελοντισμού και Παιδείας.  

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η ημερίδα με θέμα: «Παιδί σε κίνδυνο»

Με άξονα την αλληλεγγύη, την εκπαίδευση, τη συμμετοχή, την κοινωνική ένταξη, την δημιουργία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τέλος την ενίσχυση του αισθήματος αυτοπροστασίας και αυτενέργειας των ίδιων των παιδιών, ευελπιστούμε να αφυπνίσουμε και κυρίως να ενεργοποιήσουμε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς κ.λ.π. αλλά και απλούς πολίτες σε ό,τι αφορά τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το Παιδί σήμερα.

«Μία βόλτα στην Ενετική Κάντια και στο Ηράκλειο των νέων τεχνολογιών» για τους μαθητές από τον Δήμο Ηρακλείου

«Μια βόλτα στην Ενετική Κάντια και στο Ηράκλειο των νέων τεχνολογιών» είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί και την φετινή σχολική χρονιά (2018-2019) το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Εκδρομή σε Γόρτυνα, Μοίρες, Φαιστό, Σίβα, Μονή Οδηγήτριας από την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού, οργανώνουν εκδρομή - ξενάγηση, την ερχόμενη Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2018 σε: Γόρτυνα, Μοίρες, Φαιστό, Σίβα, Μονή Οδηγήτριας.

Δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου

 Δωρεάν ξεναγήσεις που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τις όμορφες γωνιές και την μακραίωνη ιστορία του Μεγάλου Κάστρου πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με το Τμήμα Τουρισμού.

Ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση για την την πρόληψη και την προαγωγή υγείας σε άτομα άνω των 55 ετών

Η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) Ηρακλείου με την βοήθεια του Δήμου Ηρακλείου, της Κλινικής Κοινωνικής & Οικογενειακής Ιατρικής  Ηρακλείου, της A’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ (Ιατρείο Γηριατρικής) και τη συμμετοχή της Εταιρείας Νόσου Αλτζχάιμερ & Συναφών διαταραχών Ηρακλείου, διοργανώνει,

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί στη διανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου & οπωροκηπευτικών) ως εξής:

Παρουσίαση βιβλίου για την Κρητική κουζίνα

Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης  του Δήμου Ηρακλείου και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Μακρή  Κρητική Κουζίνα «στο πέρασμα των χρόνων»  την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου (οδός Πλαστήρα και Ρωμανού).

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Eurocities ο Δήμος Ηρακλείου

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του διεθνούς δικτύου «Eurocities», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.

Χρυσό Βραβείο στο Δήμο Ηρακλείου για τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες δράσεις

Το Χρυσό βραβείο των «Best City Awards 2018», των καλύτερων πόλεων της χώρας που διαθέτουν νέες τεχνολογίες και άλλες καινοτομίες απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου.

Το Ηράκλειο στις 30 πιο ισχυρές ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης – Στις Βρυξέλλες για το φόρουμ «Digital Cities Challenge» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο φόρουμ «Digital Cities Challenge, Mayors Summit», θα βρίσκεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Κατάμεστη η Πλατεία Ελευθερίας για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Την επίσημη έναρξη της φετινής εορταστικής περιόδου στο Ηράκλειο, κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός,  στην, κατάμεστη από χιλιάδες κόσμο,  Πλατεία Ελευθερίας.

Σεμινάριο από το ΚΕΣΑΝ για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών

Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ενισχύοντας τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών» διοργανώνει το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου.

Ετήσιο πρόγραμμα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο διοργανώνει το ΚΕΣΑΝ σε Δημοτικά Σχολεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Ξεκινάει  την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, το ετήσιο πρόγραμμα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο που διοργανώνει το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Ανοίγει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για ένα ταξίδι στη χώρα των ξωτικών! Υπόσχεται όμορφες γιορτινές μέρες στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου.

Αυτοψία στο 1ο Γυμνάσιο έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσει τις ζημιές που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου

Η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου 2018 θα είναι η κα Στέλλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη.
Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό  2813-409409 για να δηλώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Δευτέρα 03/12/2018 και ώρα 12.30 , θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

O Δήμος Ηρακλείου στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Ηρακλείου προγραμματίζει μία σειρά δράσεις - εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και επιστημονική ημερίδα- την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου  σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τις Διευθύνσεις των Ειδικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Χριστούγεννα στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη - 17 - 21 Δεκεμβρίου 2018: «Ψάχνοντας το σκούφο του Άη-Βασίλη...»

Ένα διαφορετικό και άκρως διασκεδαστικό, χριστουγεννιάτικο «κυνήγι του θησαυρού» διοργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, από τις 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου.  Το κυνήγι με τίτλο «Ψάχνοντας το σκούφο του Άη – Βασίλη», απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με στόχο την καλύτερη γνωριμία τους και την εξοικείωσή τους, μέσω του παιχνιδιού, με τη Βικελαία Βιβλιοθήκη.

Σπιτάκια με όμορφες δράσεις και δωρεάν πρόσβαση για όλους με την βοήθεια του ΙΤΕ μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Μία βόλτα στο παραμύθι είναι η βόλτα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών» που το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 ανοίγει τις πύλες του στην Πλατεία Ελευθερίας.  Μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στα λαμπερά και φωτισμένα δρομάκια του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα έχουν πρόσβαση σε εκείνες τις μικρές πολύχρωμες χαρές των γιορτών… χωρίς κόστος και χωρίς άγχος. Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» της ΔΗΚΕΗ προσφέρει στους επισκέπτες του δράσεις εντελώς δωρεάν! Σε κάθε σπιτάκι του όμορφου χωριού περιμένει και μία έκπληξη.

Με επιτυχία η ημερίδα «Η τέχνη ενάντια στη Βία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Η Τέχνη ενάντια στη Βία».

72η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου Στο Κέντρο του Ηρακλείου (Αίθριο Λότζια) Σάββατο 01/12/2018 από 10.00 – 13.30

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  01.12.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

Σεμινάριο από το ΚΕΣΑΝ για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών

Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ενισχύοντας τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών» διοργανώνει το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου.

Συνάντηση της ομάδας του έργου LIFE GrIn με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων» (GrIn LIFE17 GIC/GR/000029) πραγματοποιείται τριήμερη συνάντηση (26-28/11/2018) στα γραφεία του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Διάλεξη με θέμα : «Πώς να προστατέψω το παιδί μου από τους κινδύνους του Διαδικτύου και τον Εθισμό»

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας  διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με τίτλο : Σκέψου τα  «πώς»  και τα «γιατί». Ειδικευμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Επιμορφωτικά σεμινάρια στο προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου από το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Τμήματος Πληροφορικής

Ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Πληροφορικής για το προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου. Τα σεμινάρια πραγματοποιεί το προσωπικό του Εκπαιδευτικού Κέντρου του τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου που διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό πληροφορικής και λογισμικού καθώς και τον χώρο στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω.

Με γεωλόγο μελετητή ενισχύεται η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου

Σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τον Γεωλόγο Μελετητή κ. Χαράλαμπο Γκούβα υπέγραψε χθες, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Χωροταξικού Σχεδιασμού, Καταγραφής και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, μετά τις οδηγίες του ΥΠΕΝ τον Ιούνιο του 2018. 

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου ο Ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Αρτέμιεφ

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου, στο Παγκρήτιο Στάδιο, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου, ο Ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Αρτέμιεφ που έχει επιλέξει την πόλη μας για την αποκατάστασή του.

Μία συστάδα στολισμένων δέντρων θα φωταγωγηθεί στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας την 1η Δεκεμβρίου

Την 1η του Δεκέμβρη θα ανοίξει τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο- Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών»  στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.  Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός πρόκειται να φωταγωγήσει μία συστάδα στολισμένων δέντρων την ίδια ημέρα στις 21:00 το βράδυ και έτσι θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για τις  εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα του «Δημοσκοπίου»

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Δημοσκοπίου, έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα,  δυο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα εργαστηριακής μορφής, με δωρεάν συμμετοχή για τους καταρτιζόμενους, τα οποία θα υλοποιηθούν από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Εργασίες συντήρησης στον χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου του Παγκρητίου Σταδίου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει τους αθλητικούς συλλόγους, αθλούμενους και αθλητές, του κεντρικού γηπέδου του Παγκρητίου Σταδίου, ότι σε συνέχεια της ετήσιας προγραμματισμένης συντήρησης του χλοοτάπητα την Δευτέρα 26/11/2018, (γενική σπορά με ψυχρόφιλο χλοοτάπητα), το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου θα μείνει κλειστό μέχρι και τις  19/12, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπευθύνου συντήρησης.

Ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο τίμησε τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (Α.Σ.Κ.Α.) Ηράκλειο, τίμησε στο πρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, τον Δήμο για την στήριξη που παρέχει στην ομάδα.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου φωτίζεται για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών – Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Οι γυναίκες - θύματα βίας έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους»

 

 Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (ξεκινούν στις 25 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 10 Δεκεμβρίου, ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Ηρακλείου "Αρετούσα" σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου,  υιοθέτησαν για φέτος την παγκόσμια  καμπάνια «Orange the World:Hear me too».  Η καμπάνια περιλαμβάνει την συμβολική φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων, με πορτοκαλί φωτισμό, από τις 25 έως και τις 27 Νοεμβρίου. Ο Δήμος Ηρακλείου θα φωτίσει την Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 

 

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου  2018 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Νίκος Φακουρέλης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το Ηράκλειο στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων που υποστηρίζουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα

Με στόχο την ένταξη του Δήμου Ηρακλείου στο σπουδαιότερο Πανευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων που υποστηρίζουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα (StartUp Cities European Partnership SCEP) και έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωβουλής κ Αντόνιο Ταγιάνι, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini συμμετείχε ως ομιλητής στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στης Βρυξέλλες την Πέμπτη 22/11/2018.

Ημέρες Φωτογραφίας: Παρουσίαση του έργου παλαιότερων και σύγχρονων φωτογράφων στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Με ένα πλουσιότατο φωτογραφικό αρχείο - αυτό του Μηνά Χουστουλάκη, η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2 και ώρα 19.00), την παρουσίαση του έργου παλαιότερων και σύγχρονων φωτογράφων της Κρήτης.

Μικρές «πράσινες» δημιουργίες στους δημοτικούς χώρους πρασίνου εφαρμόζει πιλοτικά ο Δήμος Ηρακλείου

Σε μία πρωτότυπη αξιοποίηση της υφιστάμενης χαμηλής φύτευσης που υπάρχει στους Δημοτικούς χώρους πρασίνου, προχωρά πιλοτικά ο Δήμος Ηρακλείου, δημιουργώντας παραστάσεις και σχήματα.  Το πρώτο πιλοτικό έργο στήθηκε σε χώρο πρασίνου της παραλιακής λεωφόρου, σε μία προσπάθεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου να αναβαθμίσει  και να αναδείξει  τους χώρους αυτούς.

Εναρκτήρια Ημερίδα για το WINPOL (Waste Management Intelligent Systems and Policies)

Τη Δευτέρα 19/11/2018, ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, εταίρο στο έργο με ακρωνύμιο WINPOL, υλοποίησε την πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Το WINPOL στοχεύει στη βελτίωση των περιφερειακών και τοπικών πολιτικών διαχείρισης αποβλήτων, προωθώντας τον ευφυή εξοπλισμό και τον καινοτόμο σχεδιασμό που απορρέει από αυτό.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η Δημοτική επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, οργανώνει ημερίδα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9.30 έως 13.30 το μεσημέρι.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26/11/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  26   Νοεμβρίου    2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

   http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2026-11-2018.pdf

Στις καλύτερες της Ευρώπης η ιστοσελίδα τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Μετά από την ανάδειξη του Ηρακλείου ως ταχύτερα αναπτυσσόμενου ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού για το 2017,  άλλη μια σημαντική αναγνώριση έρχεται να επιβραβεύσει  τη στρατηγική τουριστικής προβολής του Δήμου.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά  στις 12 - 16 Νοεμβρίου 2018, απο το Δήμο Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης και τη Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αερομοντελισμού στην κατηγορία Ακροβατικά Εσωτερικού Χώρου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια, από 17 έως 23 Μαρτίου του 2019, συζήτησαν το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Νίκο Μακράκη και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΛ.Α.Ο και Πρόεδρο της Επιτροπής Αερομοντελισμού της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας Αντώνη Παπαδόπουλο.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους νέους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σεμιναρίων πληροφορικής για άνεργους νέους , προχωρά στη δημιουργία καινούργιων τμημάτων για άτομα ηλικίας 18-40 ετών.

Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση των Ενετικών Τειχών – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το μνημείο θα γίνει μέρος της καθημερινότητας των Ηρακλειωτών»

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου,  στη Λότζια, η σύμβαση του έργου «Συντηρήσεις Ενετικών Τειχών». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ηρακλή λόγω αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΗ

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ηρακλή, από την οδό Ματθαιάκη έως την οδό Αγ. Ιωάννη Παντελεήμονα, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Πέμπτη 22-11-2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 23/11/2018

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συναντήσεις Εργασίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Δημόσιων Κτιρίων

Συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο την ενεργειακή απόδοση των Δημόσιων Κτιρίων διοργανώνει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Διαμεσογειακό Πρόγραμμα IMPULSE.

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-11-2018

Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Παρασκευή 23  Νοεμβρίου  2018 και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 159  του Ν. 3463/2006 με μοναδικό θέμα συζήτησης :

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2042%20%2023-11-2018.pdf

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-11-2018

 Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Παρασκευή  23 Νοεμβρίου  2018 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στο παρακάτω θέμα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2041%20%2023-11-2018.pdf

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για νέους ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου – Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων τμημάτων

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για νέους ανέργους που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Όλα τα θέματα που αφορούν τη Μετανάστευση και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Τον Πύρρο Δήμα, τους Ολυμπιονίκες Κώστα Θάνο και Ηρακλή Δεσκουλίδη και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Γιάννη Καργιωτάκη υποδέχτηκε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τον τρεις φορές χρυσό και μια φορά χάλκινο Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Πύρρο Δήμα, καθώς και τους Ολυμπιονίκες της Πάλης Κώστα Θάνο (4ος στην Ελληνορωμαϊκή) και Ηρακλή Δεσκουλίδη (7ος στην Ελευθέρα), αλλά και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Γιάννη Καργιωτάκη, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, για  το σχολικό έτος 2018-2019, διοργανώνουν στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης οι Αντιδημαρχίες Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Ιχθυαγοράς Ηρακλείου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Ένα πρόβλημα δεκαετιών λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της νέας Ιχθυαγοράς Ηρακλείου,  παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 19-11-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  19   Νοεμβρίου   2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις  στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2019-11-2018.pdf

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός και αντιπροσωπεία Δημάρχων

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Στη «Γιορτή Αθλητισμού 2018» στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη ο Πύρρος Δήμας

Με την παρουσία τριών Ολυμπιονικών, ανάμεσα στους οποίους και ο Πύρρος Δήμας και ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή, πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δυο Αοράκια, η «Γιορτή Αθλητισμού 2018 στη μνήμη του πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ Γιώργου Σηφάκη».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος «ΠάλEυE», υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

«Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της γνωριμίας των γειτονικών μας λαών μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη, ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου.

Μετά την προβολή ταινιών από το  Ισραήλ το 2017, φέτος θα προβληθούν ταινίες Τούρκων σκηνοθετών. Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, την Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο 15, 16 και 17 Νοεμβρίου, στις 19.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επίσκεψη στη Λότζια μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 13 Νοεμβρίου,  μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου καθώς και σχολείων της Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Τουρκίας, που φιλοξενούνται στην πόλη μας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της νέας Ιχθυαγοράς

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας Ιχθυαγοράς του Δήμου Ηρακλείου, στο κτίριο που βρίσκεται εντός του χώρου της Κεντρικής Λαχαναγοράς.

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινός και αντιπροσωπεία Δημάρχων

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δημάρχων του Νησιού,  η οποία θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Πρέσβεις Ιρλανδίας και Λιθουανίας

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχo Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησαν σήμερα η Πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Ελλάδα κ. Orla O΄ Hanrahan και ο Πρέσβης της Λιθουανίας κ. Rolandas Kačinskas.

Φωτίζεται μπλε η Λότζια για τον Διαβήτη

Ο Δήμος Ηρακλείου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, φωτίζοντας μπλε την Λότζια, το βράδυ της 14ης  Νοεμβρίου.

Σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στον Δήμο Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.619 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων,  μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου,  για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018.

Προβλήματα διανομής νερού σε περιοχές του Ηρακλείου

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω ζημίας στον αγωγό των Μαλίων, την οποία προξένησε εργολάβος που κατασκεύαζε ιδιωτικό έργο  το Σάββατο το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν προβλήματα διανομής νερού στις περιοχές Κατσαμπά, Καρτερού, Πρασσά, Καλλιθέας και στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ξεκινά η κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στις Μεσαμπελιές από τον Δήμο Ηρακλείου

Στην υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αυξημένης Φροντίδας,  στη συμβολή των οδών Δρακάκη και Ιλίου στις Μεσαμπελιές, προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, στην Λότζια, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη.

Υπεγράφη η σύμβαση για το αρδευτικό δίκτυο σε Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Άγιο Βλάσση

Υπεγράφη την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στη Λότζια η σύμβαση του έργου «Κατασκευή αρδευτικού δικτύου (δεξαμενές- αντλιοστάσιο- αγωγοί) για αξιοποίηση νερού τριτοβάθμιας επεξεργασίας στην αγροτική περιοχή Βασιλειών – Αγίου Σύλλα- Αγίου Βλάσση». 

Στην Λότζια η πρώτη συνάντηση για το Ecorouts - Με την συμμετοχή Κρήτης και Κύπρου

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 09:00 στην Λότζια διοργανώνεται η 1η Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick-off meeting) για τον συντονισμό και την υλοποίηση του έργου «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία «Πράσινων»-Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών «ECOROUTS».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 12/11/2018

Συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  12   Νοεμβρίου    2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:     http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2012-11-2018.pdf

To ITE με γιορτινές κατασκευές στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές και γιορτινές κατασκευές του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών» που θα ανοίξει τις πόρτες του την 1η Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου.  

Σε δημόσια διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, από την Πέμπτη 08/11/2018 έως και τη Δευτέρα 26/11/2018.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες: βγάζουμε τα απορρίμματα μετά τις 8 το βράδυ

Στο πλαίσιο της απαραίτητης συνεργασίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας με τους δημότες, ο Δήμος Ηρακλείου, ενημερώνει ότι η απόθεση των απορριμμάτων στους κάδους πρέπει να γίνεται μετά τις οκτώ το βράδυ.

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Εκδηλωσεων στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 12 - 16 Νοεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Χρήσιμες συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Χρήσιμες συναντήσεις με Υπουργούς είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην Αθήνα,  το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου.

Περίπατος στα χωριά του Δήμου Ηρακλείου Κεράσα, Βενεράτο και Ι. Μονή Παλιανής από την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού

H Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Εθελοντισμού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού διοργανώνει έναν περίπατο – ξενάγηση την ερχόμενη Κυριακή 11Νοεμβρίου 2018, στα χωριά του Δήμου Κεράσα,  Βενεράτο και στην Ιερά Μονή Παλιανής.

Ξεκινούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου οι εργασίες στο Πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου οι εργασίες Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης στο Πάρκο Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται ότι τo έργο θα εκτελεστεί τμηματικά.  Σε πρώτη φάση ο ανάδοχος θα προβεί στην κατασκευή της εργοταξιακής περίφραξης και στην εκτελεση εργασιων στο  πρώτο τμήμα του πάρκου το οποίο περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Δημοκρατίας έως το μνημείο της Μάχης Κρήτης και εσωτερικά από το Μνημείο της Μάχης Κρήτης έως και την πλατεία που βρίσκεται το αναψυκτήριο.  

Προγραμματισμένες Δράσεις ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ Δήμου Ηρακλείου

Με τη λειτουργία του «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ» (Δημοτικό Κέντρο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας) ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά πλέον, σε μια ολοένα αναπτυσσόμενη παγκόσμια πρακτική, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο στην ενθάρρυνση της τοπικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Στην Αθήνα για συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό.

Ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, για θέματα που αφορούν κυρίως στην ΔΕΥΑΗ.

Ανοίγει τις πύλες του την 1η Δεκεμβρίου το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών»

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών»,  θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στην Πλατεία Ελευθερίας από την 1η Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αντιπλημμυρικών έργων από τη ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη του Ηρακλείου» θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ηρακλή την Πέμπτη 08-11-2018 από την οδό Ματθαιάκη έως την οδό Μπουμπουλίνας.  

Τα μέλη του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού με τα παιδιά της Ε Δημοτικού

Μια όμορφη συνάντηση είχαν την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, τα μέλη του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού με τους μαθητές της Ε1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την δράση : «Συνάντηση γενεών, παλιός τρόπος που γινόταν αγροτικές εργασίες -παλιός τρόπος συντήρησης φρούτων και λαχανικών του Φθινοπώρου –Ρόδι».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 06/11/2018

Την  Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 θα συνεδριάσει η επιτροπή , στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1,  γμε θέματα, που θα βρείτε παρακάτω

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός απένειμε το Βραβείο Ηθικής Τάξεως 2018 στον Πρόεδρο του ΙΤΕ – Οι ομιλίες της βραδιάς

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, για  την πολυετή προσφορά του στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα,  απένειμε το φετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως ο Δήμος Ηρακλείου. 

Τη βράβευση έκανε ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεκτάριο Ταβερναράκη, σε μια όμορφη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου, στη Βασιλική  του Αγίου Μάρκου, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Ο Δήμος Ηρακλείου με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας

Ο Δήμος Ηρακλείου μετέχει με δικό του περίπτερο προβολής στην 5η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και Διακοπών "iViaggiatori" που πραγματοποιείται στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνομιλεί με τους δημότες στο Πάρκο Γεωργιάδη

Εκδήλωση ενημέρωσης για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 13.00, στο χώρο μπροστά από το αναψυκτήριο.  Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα μιλήσει για το έργο στους δημότες και θα απαντήσει στις ερωτήσεις και τις απορίες τους. 

70η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο 03/11/2018

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  03.11.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Με ιδιαίτερη επιτυχία η παράσταση «ΤΙ ΦΑΣΗ?» από την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Με ιδιαίτερη επιτυχία δόθηκε το Σάββατο 27/10 στις 19:00 στο «Assembly Hall» of Oxford η παράσταση «ΤΙ ΦΑΣΗ?» από την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της Πρυτανίας του Π.Κ.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωης της 5/11/2018

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  θα συνεδριάσει την Δευτέρα 05/11/2018 και ώρα 12.00 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεχίζεται η αποστολή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης των φοιτητών που σπουδάζουν εκτός πόλης και είναι μέλη  οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

Υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο της UNESCO «Πόλεις που Μαθαίνουν» ο Δήμος Ηρακλείου

Υποψήφια πόλη για το Διεθνές Βραβείο της UNESCO «Learning City 2019», θα είναι το Ηράκλειο καθώς επελέγη από την Ομάδα Συντονισμού του Παγκοσμίου Δικτύου της Unesco για τις «πόλεις που Μαθαίνουν».

Στην ομάδα αυτή συμμετέχει ο  Δήμος Ηρακλείου από το Δεκέμβριο του 2016.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Δίκτυο Πόλεων για το Προσφυγικό

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Δίκτυο Πόλεων για το Προσφυγικό, μαζί με άλλους 11 Δήμους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στο γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίας Καναβάκη. Συμμετείχαν, εκτός της Αντιδημάρχου, ο Γιώργος Σαρελάκος και η Διονυσία Λαμπίρη ,στελέχη του Κέντρου Συντονισμού για Θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η Δήμητρα Καμπέλη, στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και Υπεύθυνη του Προγράμματος ESTIA για την Κρήτη.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Το Iδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου μάθησης  (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμό.:5836/343/17-10-2018 Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ:6ΥΩΨ46ΨΖΣΠ-ΦΥΔ), απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για  την υποβολή  αιτήσεων προς σύναψη  σύμβασης  έργου  για εκπαιδευτές ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)-ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

Στο Ηράκλειο η 12η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης και Εξάρτησης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΓΩ», των Δήμων Χολαργού, Παπάγου, Αγίας Παρασκευής και με την υποστήριξη της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Πολιτών της ΕΡΤ.

Απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:00, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, σε ειδική Τελετή, θα απονεμηθεί το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως»  του Δήμου Ηρακλείου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, για το πολυσήμαντο, διεθνώς αναγνωρισμένο έργο που έχει προσφέρει στην επιστήμη και στην κοινωνία. Το Βραβείο θα επιδώσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας,  θα ομιλήσει ο κ. Γιάννης Πυργιωτάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 31/10/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη 31   Οκτωβρίου    2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2031-10-2018.pdf

Στη Λότζια νέοι από διάφορες χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus

Την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Λότζια είχαν νέοι από διάφορες χώρες οι οποίοι μετέχουν στα προγράμματα Erasmus+.Τους νέους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini.

Κλείνει για λίγες ώρες η οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης για τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός την περασμένη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί στη διανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου) ως εξής:

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το Πάρκο Γεωργιάδη ανήκει σε όλους» - Βίντεο και Παρουσίαση

«Το Πάρκο Γεωργιάδη ανήκει σε όλους, όχι σε ορισμένους. Και είμαι βέβαιος πως όταν ολοκληρωθεί το έργο, ακόμα και εκείνοι που σήμερα έχουν τις αντιρρήσεις τους, θα συμφωνήσουν ότι ήταν απαραίτητο: για το Πάρκο, για τους χρήστες του, για το Ηράκλειο». Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια, με αφορμή την επικείμενη  έναρξη των εργασιών για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για την οδική ασφάλεια σε συνεργασία με το ΤΕΙ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η δεύτερη φάση του Προγράμματος Προαγωγής Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «ΔΡΟΜΟ-λόγια ΖΩΗΣ».

Το Ηράκλειο πρωτοπορεί και στις νέες τεχνολογίες – Σε λειτουργία η Ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Ηρακλείου

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα με έμφαση την τεχνολογία έχει θέσει σε λειτουργία ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΙΤΕ.

O Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο με θέμα 'Πολιτιστική διαφορετικότητα – Η κοινή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας', που διεξήχθη στην ιστορική πόλη του Σαράγεβο.

O Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο με θέμα "Πολιτιστική διαφορετικότητα – Η κοινή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας", που διεξήχθη στην ιστορική πόλη του Σαράγεβο.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 23/10/2018

Την Τρίτη 23/10/2018 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε στο παρακάτω link

Συνάντηση Αντιδημάρχου Οικονομικών με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου

Συνάντηση με μέλη του νέου προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, είχε το πρωί της Παρασκευής στην Λότζια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση του Πάρκου Καραμανλή στο Δειλινό

Την σύμβαση για την «Ανάπλαση του Πάρκου Καραμανλή επί της οδού Επικτήτου», στην περιοχή του Δειλινού, υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Επισκέψεις φοιτητών από την Γαλλία και την Ολλανδία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ

Τις Εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΗ στην περιοχή της Φοινικιάς επισκέφθηκαν πριν μερικές ημέρες 15 φοιτητές της Σχολής Ελέγχου και Διαχείρισης Νερού της πόλης Αντίμπ (Γαλλία) συνοδευόμενοι από καθηγήτριά τους. Η ομάδα των φοιτητών ενημερώθηκε για θέματα διαχείρισης νερού, ελέγχου ποιότητας νερού, επεξεργασίας λυμάτων και ιδιαίτερα για την τριτοβάθμια επεξεργασία.

Συνέντευξη Τύπου για την ψηφιακή πλατφόρμα Διαδικτύου των Πραγμάτων

Συνέντευξη τύπου για την Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαδικτύου των Πραγμάτων και την εφαρμογή της στην λειτουργία της πόλης θα δώσουν την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Α. Παπανδρέου» στην Λότζια, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρος Ινιωτάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Ημερίδα για την Προώθηση του ΕλαιοΤουρισμού στην Κρήτη

Ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης) και το Δήμο Ρεθύμνου, διοργανώνει, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς 2018, εκδήλωση με θέμα «Προώθηση ελαιοτουρισμού στην Κρήτη».

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον νέο μεγαλομέτοχο του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση

Τον νέο μεγαλομέτοχο και πρόεδρο του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση, υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τελετή απονομής των Πιστοποιητικών Εξειδίκευσης στην Κυκλοφοριακή Αγωγή «Δρομολόγια Ζωής»

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 16:30, στο αμφιθέατρο τελετών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης  θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των Πιστοποιητικών Εξειδίκευσης  στην Κυκλοφοριακή Αγωγή σε όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον 2ο κύκλο του προγράμματος Προαγωγής Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας «Δρομολόγια Ζωής» του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS).

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Δειλινών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου με την υποστήριξη του  Τμήματος της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούν δωρεάν σπιρομετρήσεις-έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας την ερχόμενη Δευτέρα 22-10-2018 στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ) της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (περιοχή Δειλινών) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.

«Χριστιανισμός και πολιτισμός» από τον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Χριστιανισμός και Πολιτισμός» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

Μικροί μαθητές στο Δημοτικό Κυνοκομείο ενημερώνονται για τα αδέσποτα, την φροντίδα και την υιοθεσία τους

Τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου στην περιοχή της Φοινικιάς Ηρακλείου επισκέφθηκαν χθες, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου,  40 περίπου μαθητές της Ε και Στ Τάξης του Ζάννειου Εκπαιδευτηρίου.

Χιλιάδες επισκέπτες στο πρώτο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρώτο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018» που ήταν αφιερωμένο στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι. Ήταν μία πρωτοβουλία του  Δήμου  Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου (χώρος στάθμευσης ΜΑΡΙΝΑ), μπροστά από το φρούριο του Κούλε.

Εκδρομή σε Κριτσά, Γουρνιά και Ιεράπετρα από την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού, οργανώνουν εκδρομή - ξενάγηση, την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 σε: Κριτσά- Γουρνιά- Ιεράπετρα.

69η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο Κέντρο του Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  20.10.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων

Με αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

Ξεκίνησε τις «εκπαιδευτικές» επισκέψεις η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στις Σχολικές μονάδες

Για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, με την έναρξη των μαθημάτων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου επισκέπτεται τις σχολικές μονάδες με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αύριο Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης «Ναΐσκοι μνήμης»

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Ναΐσκοι μνήμης» της Άννας Σαλούστρου, θα εγκαινιαστεί αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 18:30 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά το Φρούριο του Κούλε.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τα παραχωρημένα ακίνητα στο Υπερταμείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου είναι ομόφωνα αντίθετο  σε  κάθε παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο Υπερταμείο.

Νέο σύγχρονο σύστημα στάθμευσης στο πάρκινγκ της ΔΕΠΑΝΑΛ

Ένα από τα πιο σύγχρονα, ηλεκτρονικά συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία στο πάρκινγκ της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ηρακλείου – ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Το σύστημα διευκολύνει το κοινό, προσφέροντάς του ταχύτητα, άνεση και μειωμένες ή ανύπαρκτες ουρές, κατά την είσοδο στο σταθμό και κατά την έξοδο από αυτόν. 

Συναντήσεις για γονείς από το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Δήμου Ηρακλείου (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του σε Γονείς, διοργανώνει συναντήσεις για γονείς. Αναλυτικότερα:

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ξεναγήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο

Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στους οποίους οι εργασίες έχουν μπει πλέον στην τελική τους ευθεία, είχαν το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόσκληση σε καλλιτέχνες φωτογράφους για την παρουσίαση του έργου στο Πολύκεντρο

Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Εθελοντισμού και με στόχο την ανάδειξη των καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου και του νησιού μας, οργανώνει  από τον προσεχή Νοέμβριο έως και τον Μάιο του 2019, δύο εκδηλώσεις μηνιαίως, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου (Ανδρόγεω 2), στη διάρκεια των οποίων καλλιτέχνες φωτογράφοι κάθε τάσεως και τεχνοτροπίας (ερασιτέχνες και μη)  θα μπορούν ατομικά ή ομαδικά να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός απένειμε στην Κλαίρη Μιτσοτάκη το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης 2018» - Οι ομιλίες της βραδιάς

Σε μια λιτή αλλά ουσιαστική τελετή, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, απένειμε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης 2108», στην συγγραφέα και μεταφράστρια Κλαίρη Μιτσοτάκη, για την σπουδαία προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό.

Υπεγράφη η σύμβαση για τους χρωματισμούς σχολείων

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου η σύμβαση του έργου «Χρωματισμοί Σχολικών Κτιρίων». Τη σύμβαση,  υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 185.054 ευρώ (με προϋπολογισμό μελέτης 650.000 ευρώ) και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους. 

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2018, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ.Πέτρος Ινιωτάκης.  
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 16/10/2018 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνάντηση Αντιδημάρχου Αθλητισμού με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου στην Λότζια, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου και Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.

Στις «Μέρες Γαστρονομίας» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, αλλά και πλήθους κόσμους που επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης, ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018».

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου.

Κλειστό το ΤΑΠ του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

Ενημερώνονται οι δημότες ότι το Τμήμα ΤΑΠ, Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, λόγω μετάπτωσης των δεδομένων σε νέο, αναβαθμισμένο λογισμικό.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/10/2018

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Παρασκευή 12/10/2018 και ώρα 12.30 με θέματα που θα βρείτε στο παρακάτω link

Ξεναγήσεις στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία γιορτάζεται για πρώτη φορά εφέτος την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά ξεναγήσεις στο εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων που λειτουργεί στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ξεκινούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου τα σεμινάρια υπολογιστών για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκινούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου τα σεμινάρια υπολογιστών για νέους ανέργους (18 έως 35 ετών) που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης μαζί με νέους μπλε κάδους έρχονται στο Ηράκλειο

Ακόμα περισσότερο αναμένεται να πυκνώσει το δίκτυο ανακύκλωσης συσκευασιών του Δήμου Ηρακλείου, έπειτα από την εξασφάλιση νέων μπλε κάδων,  οι οποίοι μαζί και με ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, θα έρθουν το προσεχές διάστημα στο Ηράκλειο.

Ξεκινά αύριο το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018»

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018». Πρόκειται για μία διοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του καφέ «ΜΑΡΙΝΑ» στο λιμάνι της πόλης.

IMPULSΕ: Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων

Οι Δήμοι έξι (6) αντιπροσωπευτικών πόλεων της Μεσογείου συνεργάζονται, στο πλαίσιο του Διαμεσογειακού Προγράμματος IMPULSE, ώστε με τεχνικά πρωτόκολλα κατηγοριοποίησης των δημόσιων κτιρίων και αξιολόγησης μέτρων ενεργειακής αναβάθμισης, να παρέχουν άμεσα ένα εργαλείο, φιλικό προς τον χρήστη, που θα υποστηρίξει τις τοπικές και περιφερειακές κοινότητες να αναπτύξουν βιώσιμα σχέδια ενεργειακής αναβάθμισης για το δημόσιο κτιριακό τους απόθεμα. Το Πρόγραμμα συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg MED 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ανακοίνωση για τους Κοινοτικούς εκλογείς

Από το Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι, οι κοινοτικοί εκλογείς, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον ειδικό κατάλογο πολιτών της Ε.Ε., μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στις περιφερειακές εκλογές, όπως αναφέρεται και στο άρθρο 49 του Νόμου 4555/2018, ΦΕΚ 133/τ. Α’/ 19-07-2018,  σύμφωνα με το υπ’ αρ. 53838/4-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών – Γεν. Δ/νσης Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ανακοίνωση του τμήματος Δημοτικής Κατάστασης για τους κοινοτικούς εκλογείς

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

8/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι οι κοινοτικοί εκλογείς, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον ειδικό κατάλογο πολιτών της Ε.Ε., μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στις περιφερειακές εκλογές, όπως αναφέρεται και στο άρθρο 49 του Νόμου 4555/2018, ΦΕΚ 133/τ. Α’/ 19-07-2018,  σύμφωνα με το υπ’ αρ. 53838/4-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών – Γεν. Δ/νσης Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους και επιθυμούν να εγγραφούν, μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης.

Μαστογραφικοί έλεγχοι στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙΦ-ΑΠΗ) του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον «μήνα κατά του καρκίνου του μαστού», όπως έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες - μέλη των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου, στις  ημερομηνίες:

Ξεκινά την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου το «Heraklion Gastronomy 2018» - To πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ξεκινά την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του  Δήμου  Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Κλειστό για την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου το ΚΕΠ της Οδού Ανδρόγεω

Λόγω προγραμματισμένης σύσκεψης το  ΚΕΠ της οδού Ανδρόγεω 1 του Δήμου Ηρακλείου δε θα λειτουργήσει  την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 από τις  08:30  έως 10:30 το πρωί.

Με επιτυχία η εκδήλωση για τη Δια βίου μάθηση των ενηλίκων που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στο Πολύκεντρο Νεολαίας η εκδήλωση με θέμα: «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής».  

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση Δήμου Ηρακλείου και Τολέδο - Σημαντική προβολή του «Ηρακλείου, της γενέτειρας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» από όλα τα ισπανικά ΜΜΕ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η  επίσκεψη της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στο Τολέδο. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, η αντιπροσωπεία είχε σημαντικές επαφές με την Δήμαρχο της ισπανικής πόλης, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ολοκλήρωσε την αδελφοποίηση των δύο Δήμων. Με την ολοκλήρωση του εθιμοτυπικού  σκέλους της διαδικασίας, όπως συμφώνησαν οι δυο Δήμαρχοι, ξεκινά η ουσιαστική δουλειά, προκειμένου τόσο το Ηράκλειο όσο και το Τολέδο να αποκομίσουν τα προσδοκώμενα οφέλη από αυτήν την συνεργασία.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» στην Κλαίρη Μιτσοτάκη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό

Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, που εφέτος  δίδεται στην πεζογράφο, μεταφράστρια και δοκιμιογράφο Κλαίρη Μιτσοτάκη, θα απονεμηθεί από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό σε ειδική Τελετή, την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 20:00, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Για την Κλαίρη Μιτσοτάκη θα μιλήσει η Γεωργία Παπαγεωργίου, επιφανής προσωπικότητα του ελληνικού εκδοτικού χώρου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός και η αντιπροσωπεία του Δήμου στα εγκαίνια της Οικοτεχνικής Έκθεσης της Καστίγια λα Μάντσα στο Τολέδο

Στα εγκαίνια της οικοτεχνικής έκθεσης της περιφέρειας Καστίγια λα Μάντσα, στο Τολέδο παρευρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  και η αντιπροσωπεία του Δήμου.

Προβλήματα στο νερό λόγω υπεράντλησης

Λόγω υπεράντλησης σε γεώτρηση της ΔΕΥΑΗ στα Μάλια, το νερό στις περιοχές Κατσαμπά, Καλλιθέα, Πρασσά και σε μικρότερο βαθμό σε περιοχές του κέντρου παρουσίασε χρωματισμό (κόκκινο χρώμα) – θολότητα .

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 09/10/2018

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω στην πρόσκληση.

Εργασίες τσιμεντόστρωσης στον δρόμο που ενώνει το ΠΑΓΝΗ με τον δρόμο της Μεσαράς

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   Ηράκλειο 05-10-2018   

 

Εργασίες τσιμεντόστρωσης στον δρόμο που ενώνει το ΠΑΓΝΗ με τον δρόμο της Μεσαράς

 

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  ότι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και τσιμεντοστρώσεως  της  οδού Κριμπά  (είναι ο δρόμος που ενώνει την Λεωφόρου Πανεπιστημίου με τον δρόμο Ηρακλείου- Μοιρών),  στο πλαίσιο του έργου  «Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Ηρακλείου».

 

Σήμερα η εκδήλωση με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας –ΔΕΠΙΣ του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής», σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα ,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Δημοτικό Κτήριο Ανδρόγεω).

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στο Τολέδο – Προχωρά η συνεργασία σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού ανάμεσα στους δυο Δήμους

Την ένταξη του Δήμου Ηρακλείου στο δίκτυο των πόλεων που έχουν αδελφοποιηθεί με το Τολέδο, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Δήμαρχος Τολέδο Milagros Tolón Jaime, το απόγευμα της Πέμπτής 4 Οκτωβρίου,  στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο της ισπανικής πόλης. 

Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018»

Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018» θα δοθεί την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια. Το «Heraklion Gastronomy 2018» είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου  Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και θα μιλήσουν για αυτήν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Συνεχίζεται το πρόβλημα της υδροδότησης σε Μασταμπά, Θέρισσο και κέντρο

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Τρίτης 2 Οκτωβρίου η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης των περιοχών: Μασταμπά, Θέρισσου και κέντρου μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε τρεις γεωτρήσεις σε Τύλισσο και Κέρη.

Στην τελική ευθεία η οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου και για την φετινή σχολική χρονιά

Στις προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Παιδείας είναι και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που με τη λειτουργία του στηρίζει παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Έτσι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, της Νέας Αλικαρνασσού  και των Βασιλειών έχει προχωρήσει στην οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Ηρακλείου και για την φετινή σχολική χρονιά.

68η Εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο 6/10 στο κέντρο του Ηρακλείου (στο αίθριο της Λότζια)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  06.10.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Στο Τολέδο για την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Β. Λαμπρινό

Στο Τολέδο θα βρίσκεται από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδελφοποίησης ανάμεσα στις δυο πόλεις, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014.

Η «Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη» έρχεται στο Ηράκλειο

Δυο βιντεοσκοπημένες παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει ο Δήμος Ηρακλείου στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου, την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Λυρική στην Μεγάλη Οθόνη», στο οποίο συμμετέχουν 13 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα προβληθούν η κωμική όπερα «Ο μικάδος» (8 και 9 Οκτωβρίου) και η όπερα για παιδιά «Ο πρίγκηπας Ιβάν και το πουλί της Φωτιάς» (10, 11 και 12 Οκτωβρίου).  

Την επίσπευση των εγκρίσεων για τα έργα ανάδειξης και προστασίας των Ενετικών Τειχών ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη είχε το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο Υπουργείο, παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Συζητήθηκαν, κυρίως τα σημαντικά έργα ανάδειξης και προστασίας των Ενετικών Τειχών που είναι έτοιμος να υλοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου. 

Εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ - ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποιεί εκδηλώσεις και δράσεις για την Τρίτη Ηλικία στις κοινωνικές δομές του.

Προβλήματα στην υδροδότηση περιοχών του Ηρακλείου λόγω προβλημάτων ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι λόγω των εκτεταμένων διακοπών ηλεκτροδότησης της 1ης Οκτωβρίου 2018 από τη ΔΕΗ στις περιοχές του Κρουσώνα , Δαφνών, Αγίου Μύρωνα , Τυλίσου και της συνακόλουθης προβληματικής λειτουργίας των γεωτρήσεών της στις παραπάνω περιοχές, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα υδροδότησης στις  περιοχές  Μασταμπάς, Θέρισσος και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ανοιχτή συζήτηση για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ανοιχτή συζήτηση για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο  διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, την Τετάρτη  3 Οκτωβρίου, στις 19.00.

Ξεκινά ο 3ος κύκλος ακροάσεων για συμμετοχή στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους που παίζουν όργανα συμφωνικής ορχήστρας για τη συμμετοχή τους μέσω ακροάσεων στο σύνολό της. Οι ακροάσεις θα διενεργηθούν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 12:00-17:00 ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Την Παρασκευή η εκδήλωση με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας –ΔΕΠΙΣ του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση - Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής», την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα ,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Δημοτικό Κτήριο Ανδρόγεω).

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα A2UFOOD

Ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει Ανοικτή Πρόσκληση σε πιθανά ενδιαφερόμενα  φυσικά (ΔΗΜΟΤΕΣ) ή νομικά πρόσωπα (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, κλπ.),  προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις του έργου  A2UFood, που περιλαμβάνουν:

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ ανακοινώνει ότι η σοβαρή βλάβη που προκάλεσε  ιδιωτική εκσκαφή στον αγωγό των Μαλίων, το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου,  αποκαταστάθηκε από συνεργεία της Επιχείρησης.

Η υδροδότηση σε όλες τις περιοχές που τροφοδοτούνται από τον συγκεκριμένο αγωγό θα επανέλθει σταδιακά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 1η Οκτωβρίου.

Αποκαθίσταται η υδροδότηση στον Καρτερό – Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν προβλήματα εξαιτίας της βλάβης του αγωγού των Μαλίων

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΔΕΥΑΗ σχετικά με την βλάβη που προκλήθηκε στον αγωγό των Μαλίων από ιδιωτικές εργασίες εκσκαφής, η υδροδότηση στην περιοχή του  Καρτερού  και της Νέα Αλικαρνασσού, θα αποκατασταθεί σταδιακά σήμερα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Έβανς

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ και για την εκτέλεση των εργασιών, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Έβανς.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ανακοινώνει ότι λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό, η οποία προκλήθηκε από  ιδιωτική εκσκαφή, η περιοχή του Καρτερού δεν θα έχει νερό μέχρι την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, ενώ προβλήματα υδροδότησης ενδέχεται να αντιμετωπίσει για το ίδιο χρονικό διάστημα και η Νέα Αλικαρνασσός.

Υπεγράφη η παραχώρηση οικοπέδου του ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου για την ανέγερση Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου στην Αγία Αικατερίνη

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου στη Λότζια, το παραχωρητήριο – χρησιδάνειο οικοπέδου 5.200 τετραγωνικών μέτρων, από τον ΟΑΕΔ προς τον Δήμο Ηρακλείου.

Βραβεύτηκε και πιστοποιήθηκε η Δημοτική Παραλία «Ακτή»

«Πρωτόκολλο Πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου» με μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες για δημόσια παραλία (75 στα 100), έλαβε η Δημοτική Παραλία του Καρτερού «Ακτή» που βραβεύτηκε στο πλαίσιο της πιστοποίησής της από την Costa Nostrum Sustainable Beach.

Ανοιχτή συζήτηση για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ανοιχτή συζήτηση για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο  διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, την Τετάρτη  3 Οκτωβρίου, στις 19.00.

Στην Λότζια η διοικήτρια του ΟΑΕΔ για την παραχώρηση οικοπέδου στον Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση με την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου, στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου το «Heraklion Gastronomy 2018»

Ξεκινά την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στο Ηράκλειο η «Εβδομάδα Γαστρονομίας». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του  Δήμου  Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Το «Heraklion Gastronomy 2018» θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14, στην περιοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου (χώρος στάθμευσης ΜΑΡΙΝΑ), μπροστά από το φρούριο του Κούλε.

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην Αγία Τριάδα

Δωρεάν σπιρομέτρηση πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στο Τμήμα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Αγία Τριάδα, οδός Βουρδουμπάδων 29), από τις 09.00 έως τις 13.00. 

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ βραβεύουν τον διακοσιοστό χιλιοστό επιβάτη κρουαζιέρας

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Δήμος Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου μια συμβολική τελετή βράβευσης για διακοσιοστό χιλιοστό επιβάτη κρουαζιέρας που επισκέπτεται το Ηράκλειο μέσα στο 2018.

Ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» το Σάββατο  29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 09.00 το πρωί στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη» του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά Κοινωνικό Πρόγραμμα Δωρεάν Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών για την διδακτική περίοδο 2018-2019.

Με την αρωγή, την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά   του   Συλλόγου  Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων  Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου,  ο Δήμος, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, θα  στηρίξει  μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων.

Υπεγράφη η σύμβαση για αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος

Υπεγράφη στη ΔΕΥΑΗ  η σύμβαση κατασκευής του έργου  «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπάς - Θέρισσος». Τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

O Δήμος Ηρακλείου στον Πανευρωπαϊκό Τελικό των βραβείων WEB AWARDS 2018

Tο Ηράκλειο κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στους 16 Φιναλίστ του Πανευρωπαϊκού Τελικού των Βραβείων WEB AWARDS 2018.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και «Πλοηγού» για την ενίσχυση της οικοτεχνίας

Συνάντηση με το προεδρείο της εκπαιδευτικής – αναπτυξιακής «Πλοηγός» είχε το πρωί της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Συνεχίζεται η χορήγηση δωρεάν πρωινών από τον Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο δράσεων και προγραμμάτων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, υλοποιεί  και για το σχολικό έτος 2018 - 2019 το Πρόγραμμα "χορήγηση δωρεάν πρωινού γεύματος σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια  του Δήμου Ηρακλείου".

Υπεγράφη η σύμβαση για την άρση των ανωμαλιών των οδοστρωμάτων του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου στην Λότζια, η σύμβαση για το έργο  «Άρση ανωμαλιών οδοστρωμάτων Δήμου Ηρακλείου».  Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.  

Βοήθημα 1.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο φοιτητή από τον Δήμο Ηρακλείου

Ομόφωνα αποδεκτή επί της αρχής, έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιου Ηρακλείου, στην συνεδρίαση της Δευτέρας  24ης Σεπτεμβρίου, η πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, να δοθεί βοήθημα στους 69 φοιτητές που διέμεναν στην εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία καταστράφηκε από την φωτιά της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την επισκευή του γηπέδου 5Χ5 στον Προφήτη Ηλία

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου η σύμβαση για  «Επισκευή Γηπέδου 5Χ5 στον Προφήτη Ηλία». Την σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.  

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 25/09/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Στις εργασίες αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στην Χρυσοπηγή ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στην Χρυσοπηγή, είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Με flash mob, χορευτικά και ποδηλατάδα ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου

Με ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Είχαν προηγηθεί ποικίλες επιτυχημένες εκδηλώσεις,  με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Μελωδίες …. Ειρήνης στην Πλατεία του Αγίου Τίτου από τρεις Φιλαρμονικές το απόγευμα της Παρασκευής

Μία ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία του Αγίου Τίτου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου.

Κλειστά την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά και το ΚΔΑΠ Αγίου Ιωάννη για προληπτικούς λόγους

Με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Βλαχάκη, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά τα :51ο, 72ο και 78ο Νηπιαγωγεία Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο Δημοτικά Σχολεία λόγω της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Λ. Κνωσού.

Επαίνεσαν οργάνωση και φιλοξενία οι προπονητές. Τί λενε για τους αυριανούς τελικούς του 3rd International Basketball Tournament Crete

Συνέντευξη τύπου έδωσαν οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που μετέχουν στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Κρήτης που διεξάγεται στο Ηράκλειο, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, επαινώντας  αρχικά την άριστη οργάνωση και τη φιλοξενία των διοργανωτών, την παρουσία του κόσμου και επισημαίνοντας ο καθένας από τη δική του σκοπιά τη σημασία της συμμετοχής των ομάδων τους στη διοργάνωση. Αναλυτικά:

Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, συνοδεία Τροχαίας και με την συνδρομή της Δημοτικής και της Τουριστικής Αστυνομίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για τον ρόλο της επιχειρηματικότητας στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σωματείο «∆ιάζωμα», με θέμα  «Το πρόγραµµα της Βιώσιµης Αστικής Ανάπτυξης του Ηρακλείου: ο ρόλος της επιχειρηματικότητας».

Διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών λογαριασμών από τη ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Λογαριασμών έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία και είναι στην διάθεση των καταναλωτών προκειμένου να την επισκεφθούν και να εγγραφούν.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Πρέσβη της Νότιας Κορέας στη Λότζια

Εθιμοτυπική συνάντηση  με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας στη χώρα μας, κ. Soosuk Lim είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός την Παρασκευή στη Λότζια.

Τελικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων Βρεφών και Νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Τελικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων Βρεφών και Νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-9-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα  24   Σεπτεμβρίου   2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi24918.pdf

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας ενημερώνουμε πως την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 π.μ.θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1

Ονομασίες και μετονομασίες οδών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι άμεσα θα προχωρήσει στην ονομασία οδών και πλατειών και μετονομασία οδών των παρακάτω Δημοτικών Κοινοτήτων με βάση σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. αποφ. 718/2018)

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συνεχίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας  Κινητικότητας που έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».  

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Χιλιάδες θεατές γιόρτασαν και φέτος την Τέχνη και τον Πολιτισμό

Με την «Εξορία» του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, στο γεμάτο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στόχο έχει να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. Η εκστρατεία, που ξεκίνησε το 2002,  φέτος έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».

«Μουσικοί Διάλογοι» για τρεις Φιλαρμονικές στην Πλατεία Αγίου Τίτου

Τρεις Φιλαρμονικές θα συναντηθούν σε … «Μουσικούς Διαλόγους» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το βράδυ στην Πλατεία του Αγίου Τίτου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Πρόκειται για την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, την Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας Κύπρου και την Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης που θα δώσουν συναυλία στο πλαίσιο της ενεργητικής συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις πόλεις που μαθαίνουν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Τα σκαθάρια στη συμφωνική τους διάσταση» από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου

Συναυλία αφιερωμένη στους Beatles με τίτλο «Τα σκαθάρια στη συμφωνική τους διάσταση» θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Στην Πλατεία Νικαίας την Τετάρτη η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζει τις όμορφες μουσικές βραδιές στις πλατείες της πόλης η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Έτσι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 18:30 η Φιλαρμονική θα βρίσκεται στην Πλατεία Νικαίας. Η επόμενη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στα Καμίνια.

Παιδικοί Σταθμοί (ΕΣΠΑ) - Ενημέρωση για μη διαθέσιμες θέσεις στα ΚΕΠΑ μέσω του προγράμματος.

Παιδικοί Σταθμοί (ΕΣΠΑ) - Ενημέρωση για μη διαθέσιμες θέσεις στα ΚΕΠΑ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Tα σημεία πώλησης των εισιτηρίων του Διεθνούς Τουρνουά Μπάσκετ Κρήτης

Το κλειστό «Δυο Αοράκια» ,το Ηράκλειο γενικά ετοιμάζεται να ζήσει ξανά ανεπανάληπτες μπασκετικές στιγμές .Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε  για το 3ο International Basketball Tournament Crete, που ως γνωστόν,  συνδιοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο κλειστό  της πόλης , με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού , της Ούνικς Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Αναβάλλεται η παράσταση οι «Στοιχειωμένοι» του Δημήτρη Μαραμή

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι η παράσταση «Οι Στοιχειωμένοι» που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Πανάνειο Νοσοκομείο, στο πλαίσιo του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», αναβάλλεται.  

Στη Λότζια η πρωταθλήτρια ομάδα μπιτς βόλεϊ της ΓΕΗ

Τα αγόρια και τα κορίτσια της ομάδας μπιτς βόλεϊ της ΓΕΗ που κατέκτησαν πρόσφατα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 17 (juniors) υποδέχτηκε στη Λότζια, το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τους πρωταθλητές Μανώλη Παχιαδάκη και Κίμωνα Σπινθάκη και τις πρωταθλήτριες Γεωργίνα Αντωνακάκη και Ιωάννα Περδικάκη συνόδευε ο προπονητής των κοριτσιών Νίκος Προύφας (προπονητής των αγοριών είναι ο Μιχάλης Καπαρουνάκης).

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Face Forward…into my home»

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού, καθώς και του Αντιπροσώπου στην Ελλάδα της Υπάτου Αρμοστείας του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες (UNHCR),  αλλά και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Face Forward …into my home», στην Στοά Μακάσι.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση είχε το απόγευμα της Κυριακής 16 Σεπτεβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Με την παράσταση «Wake Up» συνεχίζεται την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με την μουσική παράσταση «Wake Up» της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιούκλη, συνεχίζεται την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Οικισμό «Δύο Αοράκια»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Παράρτημα Ρομά του  Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, θα προχωρήσουν σε μαστογραφία σε γυναίκες Ρομά ηλικίας από 40 έως 70 ετών την Δευτέρα 17/09/2018 και την Τρίτη 18/09/2018 με την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Αποτελέσματα Βρεφών και Νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Αποτελέσματα Βρεφών και Νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα είχε το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Climathon Heraklion : «Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής»

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διοργάνωση Climathon για την Κρήτη, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018. Το Climathon Heraklion θα έχει θέμα «Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» και θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου (Πλαστήρα & Ρωμανού).

Μονοδρομείται η οδός Μενεξέδων στις Μεσαμπελιές

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Με συναυλία από τη χορωδία και χορευτικό συγκρότημα της «Αρτεμισίας» συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με την μουσικοχορευτική παράσταση «Να ήμουν για λίγο εκεί» από τη χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου «Αρτεμισία», στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», συνεχίζεται την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα

Από τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2630 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου   2018  θα ξεκινήσει  από  τη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Ηρακλείου: ο ρόλος της επιχειρηματικότητας»

Ο ∆ήµος Ηρακλείου σε συνεργασία µε το Σωµατείο «∆ΙΑΖΩΜΑ» διοργανώνουν την Τρίτη 18 Σεπτεµβρίου 2018 και ώρα 12:00 µ.µ., στο Πειραµατικό θέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο ∆ήµου Ηρακλείου ηµερίδα µε θέµα:  «Το πρόγραµµα της Βιώσιµης Αστικής Ανάπτυξης του Ηρακλείου: ο ρόλος της επιχειρηµατικότητας

Αλλαγή χώρου της παράστασης «Το Πάθος μέσα μας» του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Λόγω των καιρικών συνθηκων, η  σημερινή (13/09/2018) παράσταση «Το Πάθος μέσα μας», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», μεταφέρεται από το Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω.

'Face Forward …into my home' στη Στοά Μακάσι

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), παρουσίασαν τον χειμώνα 2017-2018, στο Μουσείο στην Αθήνα, το διαδραστικό πρόγραμμα Face Forward …into my home. Μετά τη θερμή υποδοχή του στην Αθήνα, το πρόγραμμα φιλοξενείται στην Κρήτη από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», και διευρύνεται με τη συμμετοχή προσφύγων που διαμένουν στο νησί.  

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον Κουμπέ

Σε λειτουργία τέθηκε  και πάλι από το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου το παραδοσιακό καφενείο στον Κουμπέ. Στο σημείο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να καθίσει κι εκείνος σε ένα από τα τραπεζάκια του καφενείου και συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους.

Συνεχίζεται και φέτος η αποστολή δεμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Στο πλαίσιο δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης, η δράση ενίσχυσης των φοιτητών και σπουδαστών, που φοιτούν εκτός της πόλης του Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

Υπεγράφη η σύμβαση για τις διανοίξεις και την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στην Λότζια η σύμβαση για  «Διανοίξεις και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.  

Υπεγράφη η σύμβαση για τις τσιμεντοστρώσεις των αγροτικών δρόμων

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στην Λότζια η σύμβαση για τις «Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων Δήμου Ηρακλείου». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.  

Με την θεατρική παράσταση «Αριζόνα» συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με την θεατρική παράσταση «Αριζόνα», συνεχίζεται την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Στον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής του Δειλινού όπου συστεγάζονται το 33ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο Γυμνάσιο και το 10ο Ενιαίο Λύκειο, παραβρέθηκε σήμερα στις 08:30 το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τους Αντιδημάρχους Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Νεκτάριο Ανδρεαδάκη.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Από τους δρόμους της Νέας Ορλεάνης στις Κρητικές Μαδάρες

Με συναυλία του Αντώνη και του Μιχάλη Φραγκιαδάκη συνεχίζεται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη, θα παραστούν στα σχολεία :

Συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικών Ειδών έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Ηρακλείου στο πλαίσιο της δράσης «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου έχει προχωρήσει και φέτος για το σχολικό έτος 2018-2019 στη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τσάντες-κασετίνες καινούργιες ή μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση, τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες κλπ.) με σκοπό να διατεθούν μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου σε μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνουν τις γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών ότι την Τρίτη 11/09/2018 η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, θα βρίσκεται  στην πλατεία της Παλαιάς Λαχαναγοράς , Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, Σκορδυλών και Χαρκούτση.

Κατάμεστο το Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» για το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

Με τρεις σπουδαίες παραστάσεις, στο κατάμεστο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίστηκε το τριήμερο 7-8-9 Σεπτεμβρίου του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Αναβάλλεται η παράσταση της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι η παράσταση «Τα γέλια με τα κλάηματα μιαν ώρα εγεννηθήκαν» που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους.

Ορθή επανάληψη της απόφασης Δημάρχου με θέμα «Εξουσιοδότηση για υποβολή τεκμηριωμένου Αιτήματος Διατάκτη»

Ορθή επανάληψη της απόφασης Δημάρχου με θέμα «Εξουσιοδότηση για υποβολή τεκμηριωμένου Αιτήματος Διατάκτη» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4555/19-7-2018 "Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι".

Πιθανά προβλήματα στην υδροδότηση από βλάβη του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΗ στις Δαφνές

Από τη ΔΕΑΗ ανακοινώνεται ότι λόγω σοβαρής μηχανολογικής βλάβης σε αντλητικό συγκρότημα του κεντρικού αντλιοστασίου Δαφνών, η τροφοδοσία της πόλης από το πεδίο Δαφνών είναι μειωμένη.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: H Σαβίνα Γιαννάτου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Με την Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»,  συνεχίζεται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παράσταση του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Θοδωρή Κερκέζου και των συνεργατών του «Μικρές ιστορίες με μουσική και θέαμα».

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Οι String Demons στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Με συναυλία των String Demons, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», συνεχίζεται την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 10-9-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου   2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2010-09-2018.pdf

WIN-POL: Σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποβλήτων

Μετά τα ήδη εγκεκριμένα προγράμματα (ACUA με τους κομποστοποιητές της   γειτονιάς, A2U FOOD όπου τίποτα δεν πάει χαμένο κι όλοι βγαίνουμε   κερδισμένοι, Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση Στρατηγικής Βιώσιμης  Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου), αλλά και προγράμματα που εξελίσσονται για να ωριμάσουν και να χρηματοδοτηθούν όπως είναι για  το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, ο Δήμος  Ηρακλείου πέτυχε την ένταξή του και στο πρόγραμμα διαχείρισης  αποβλήτων «Διαχείριση ευφυών συστημάτων αποβλήτων και πολιτικές»  (Waste Management Intelligent Systems and Policies) με το ακρωνύμιο «WIN  - POL».

Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις για επισκευή όψεων και μονώσεις σχολικών συγκροτημάτων από τον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφησαν σήμερα, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στην Λότζια δύο συμβάσεις: για την «Επισκευή όψεων Γυμνασίων Δήμου Ηρακλείου» και για τις «Μονώσεις Σχολικών Συγκροτημάτων Δήμου Ηρακλείου».

Σε Καράβολα, Πλατεία Νικαίας και Πλατεία Αγίας Βαρβάρας η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο

Σε καλοκαιρινούς σκοπούς …συνεχίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου που και τον μήνα Σεπτέμβριο προγραμματίζει να προχωρήσει σε μικρές δροσερές μουσικές βραδιές στην πόλη του Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Το σχήμα «ΔισΤρόπον» στο Πολιτιστικό Κέντρο

Με συναυλία του σχήματος «Διστρόπον» στο Πολιτιστικό Κέντρο, συνεχίζεται την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Διανομή σχολικών ειδών από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί στη διανομή πακέτου σχολικών ειδών ως εξής:

Παιδικοί Σταθμοί - Αποτελέσματα Βρεφών και Νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τα αποτελέσματα Βρεφών και Νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Χιλιάδες κόσμος στο πανηγύρι της Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Με τους χιλιάδες θεατές στο ασφυκτικά γεμάτο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» να χορεύουν και να γλεντούν στους ρυθμούς της εξαιρετικής Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, συνεχίστηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Η γιορτή του πολιτισμού συνεχίζεται!

Με τραγούδι, χορό, πρωτότυπες εκδηλώσεις που συνδυάζουν την τεχνολογία και την τέχνη και κυρίως με πολύ κέφι και αγάπη για τον πολιτισμό, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» έχει ήδη κερδίσει τους Ηρακλειώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι γεμίζουν κάθε βράδυ τα κηποθέατρα για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του.

Υπεγράφη η σύμβαση για την επισκευή φθορών οδοστρωμάτων στο Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου, στην Λότζια, η σύμβαση για την αποκατάσταση των φθορών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε δρόμους του Δήμου Ηρακλείου.

Εντός του 2018 η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Δήμο Βενετίας

Την πρόθεση το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Βενετίας και Ηρακλείου να υπογραφεί εντός του τρέχοντος έτους επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Βενετίας κ. Luigi Brugnaro κατά τη διάρκεια του τρίτου "Φόρουμ των 1000 πόλεων" που πραγματοποιήθηκε στην Γαληνοτάτη, 2 & 3 Σεπτεμβρίου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 07/09/2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Υπεγράφη η σύμβαση για τα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ακαθάρτων σε Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια

Σε συμπληρωματικά δίκτυα και αντλιοστάσια ακαθάρτων, στο έργο «Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός – Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων Οικισμών Αυγενικής – Βενεράτου – Κερασίων» που συγχρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου, 2007-2013 και έχει τεθεί σε λειτουργία, προχωρά τώρα ο Δήμος Ηρακλείου.

Σταμάτησε η τροφοδοσία του Ηρακλείου με νερό από το φράγμα Αποσελέμη – Έκκληση της ΔΕΥΑΗ στους δημότες

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 έπαυσε η τροφοδοσία του δικτύου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου από το Φράγμα Αποσελέμη .

Σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχεδιάζει την πραγματοποίηση Σεμιναρίων Πληροφορικής σε άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 35 ετών.

H Barcelona Gipsy Balkan Orchestra στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Με μια συναυλία, γεμάτη κέφι, χρώμα  και  ξεσηκωτικές μουσικές από όλο τον κόσμο, με την εξαιρετική Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, συνεχίζεται την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: To σύνολο «8tetto» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Με συναυλία του acapella φωνητικού συνόλου «8tetto» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίζεται τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας  πολιτισμοί».

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Με δυο ακόμα πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζεται το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 2η Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 5/9/2018


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη  5 Σεπτεμβρίου   2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

   http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2005-09-2018.pdf

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»: «Φιλόπατρις» του Δημήτρη Ζαϊμάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Με τη μουσική παράσταση «Φιλόπατρις» του Δημήτρη Ζαϊμάκη, συνεχίζεται την Παρασκευή 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τίμησε την Φιλαρμονική του Δήμου για τα 70 χρόνια προσφοράς της

Εβδομήντα χρόνια λειτουργίας και σημαντικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου συμπληρώνει φέτος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου.

Παιδικοί Σταθμοί (ΕΣΠΑ) - Ενημέρωση για την έναρξη και ενεργοποίηση των Voucher.

Παιδικοί Σταθμοί (ΕΣΠΑ) - Ενημέρωση για την έναρξη και ενεργοποίηση του Voucher.

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: «Μάγεψε» το κοινό η «Τελετή της Άνοιξης»

Την αποθέωση του κοινού που γέμισε το Κηποποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» γνώρισε το χορευτικό συγκρότημα της γνωστής Ισραηλινής χορογράφου Orly Portal, που απέδωσε εξαιρετικά την «Τελετή της Άνοιξης» του σπουδαίου συνθέτη Farid El-Atrache,  στην παράσταση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Στην Λότζια με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό ο εισακτέος των πανελλαδικών εξετάσεων Δ. Μουδατσάκης

Με τον κ. Δημήτρη Μουδατσάκη, τον 84χρονο εισακτέο στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο,  συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Αυγούστου,  στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με την συναυλία «Αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο» συνεχίζεται την Πέμπτη 30 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

Με την συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου «Αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο» συνεχίζεται την Πέμπτη 30 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί».

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Απόψε η «Τελετή της Άνοιξης»

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε την Τρίτη 28 Αυγούστου το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία,  πέντε συν ένας πολιτισμοί», με την παράσταση

«Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά», στο κατάμεστο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού. Ένα διαχρονικό παραμύθι, το οποίο διασκεύασε ο  Δημήτρης Φοινίτσης και το παρουσίασε η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών «πρόΤΑΣΗ».

Το φεστιβάλ, συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 29 Αυγούστου, με την «Τελετή της Άνοιξης»

67η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  01.09.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

«Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου»: Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών 3 έως 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) προχωρά και για το σχολικό έτος 2018-2019, στη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τσάντες-κασετίνες καινούργιες ή μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση, τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες κλπ.) με σκοπό να διατεθούν μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Παιδικοί Σταθμοί - Διευκρινιστική ανακοίνωση επί των Ενστάσεων

Παιδικοί Σταθμοί - Διευκρινιστική ανακοίνωση επί των Ενστάσεων

Παιδικοί Σταθμοί - Οριστικά Αποτελέσματα επιτυχόντων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Παιδικοί Σταθμοί - Οριστικά Αποτελέσματα επιτυχόντων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Αλλαγή τόπου διεξαγωγής παράστασης: Στο Πολιτιστικό Κέντρο η σημερινή παράσταση «Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά» για το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

Στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η σημερινή (Τρίτη 28 Αυγούστου) παράσταση «Το γιασεμί, η ροδιά και η χαρουπιά», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί».

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: H Μαρία Φαραντούρη ταξίδεψε το κοινό «Πέρα από τα Σύνορα»

« “Ο αληθινός πολιτισμός βρίσκεται εκεί όπου κάθε άνθρωπος αναγνωρίζει σε όλους τους άλλους, κάθε δικαίωμα που διεκδικεί για τον εαυτό του” αναφέρει μια παλιά όσο και επίκαιρη ρήση.

Ευτυχώς, εδώ στην Κρήτη έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι η αγκαλιά μας είναι πάντα ανοιχτή, ειδικά για τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Εύχομαι να απολαύσετε την αποψινή παράσταση, καθώς και ολόκληρο το Φεστιβάλ».

Υπεγράφη η σύμβαση για την απομάκρυνση του αμίαντου από την στέγη του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σύλλα

Υπεγράφη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου η σύμβαση για τις «κατεπείγουσες εργασίες απομάκρυνσης αμιάντου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα».

Υπεγράφη η σύμβαση για την δημιουργία παραλίας στον Κόλπο του Δερματά

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου, στην Λότζια, η σύμβαση για την δεύτερη φάση του έργου «Διαμόρφωση της περιοχής του Κόλπου Δερματά».

Ξεκίνησε το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

Με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εσπερίδα «Οι συνυπάρχοντες», στο γεμάτο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ξεκίνησε την Κυριακή 26 Αυγούστου το  φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί - 2018». 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-8-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη  29   Αυγούστου   2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2029-08-2018.pdf

Τον Άγιο Τίτο και τη μνήμη των σφαγιασθέντων της 25ης Αυγούστου του 1898 τίμησε το Ηράκλειο

Τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης γιόρτασε το Σάββατο 25 Αυγούστου, το Ηράκλειο.  Ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου στο κέντρο της πόλης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος και του Μητροπολίτης  Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνού.

Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία στην Λότζια

Θέματα πολιτικής προστασίας απασχόλησαν την σύσκεψη που συγκάλεσε, σήμερα, Παρασκευή 24 Αυγούστου, στην Λότζια ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός.

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: H Μαρία Φαραντούρη ταξιδεύει «Πέρα από τα Σύνορα»

Η Μαρία Φαραντούρη επιστρέφει στο Ηράκλειο την Δευτέρα 27 Αυγούστου, για την συναυλία «Πέρα από τα Σύνορα» με την οποία εκκινούν οι παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. 

Συνεχίζεται η απομάκρυνση και η επιβολή προστίμου για παράνομες αφισοκολλήσεις και αναρτήσεις αεροπανό

Συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εργασίες καθαίρεσης και απομάκρυνσης των παράνομα τοποθετημένων αεροπανό και αφισών στην πόλη του Ηρακλείου.

Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2019

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Αυγούστου,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η συνεδρίαση της ανασυγκροτημένης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματα προς γνωμοδότηση, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Εργασίες κοπής δέντρων από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Από τo Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου έχουν προγραμματιστεί κοπές δένδρων αύριο, Πέμπτη 23/08/2018.

Αυγουστιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου απόψε στο σιντριβάνι του Καράβολα

Ολοκληρώνεται απόψε, Τετάρτη 22 Αυγούστου ο κύκλος μουσικών εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη. Η αποψινή τελευταία συναυλία του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο σιντριβάνι στην  περιοχή του Καράβολα στις 19:00.

Με την εσπερίδα «Οι συνυπάρχοντες» ξεκινά την Κυριακή 26 Αυγούστου το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

Με την ενδιαφέρουσα εσπερίδα «Οι συνυπάρχοντες» ξεκινά την Κυριακή 26 Αυγούστου το  φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί - 2018». 

Παιδικοί Σταθμοί - Αποτελέσματα Βρεφών και Νηπίων μέσω της διαδικασίας Voucher

Παιδικοί Σταθμοί - Αποτελέσματα Βρεφών και Νηπίων μέσω της διαδικασίας Voucher

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Παρασκευή 24/08/2018 και ώρα 13.30 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αρχεία

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, την Τετάρτη 22/08/2018 και ώρα 11:00 με θέμα συζήτησης:

Καθαρισμός του αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης»

Μια ακόμα επιχείρηση καθαρισμού των χώρων του αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με το υπερσύγχρονο σάρωθρο που πρόσφατα αποκτήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε, με τη συνεργασία και της διοίκησης του αεροδρομίου, την Πέμπτη 16 Αυγούστου.

Σε προμήθεια μηχανημάτων και οχημάτων μέσω «ΦιλόΔημου ΙΙ» προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού, εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΟΠΑΦΜΑΗ -- Αποτελέσματα της ΣΟΧ 1/2018

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα αποτελέσματα της ΣΟΧ 1/2018.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο ετήσιο μνημόσυνο των Εκτελεσθέντων του Σοκαρά

Στο ετήσιο μνημόσυνο των 27 μαρτύρων, κατοίκων του χωριού Σοκαρά, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα την 17η Αυγούστου του 1944, παρευρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Αυγούστου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ενημέρωση για την κοπή δέντρου από το τμήμα Πρασίνου

Από τo Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, έχει προγραμματιστεί  η παρακάτω κοπή δένδρου: ένα πεύκο στη νησίδα της οδού Σμπώκου έναντι αριθμ.78.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την Αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με το Δήμο Βελιγράδιου-Τσουκάριτσα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Ντούσαν Σπασόγεβιτς και τον Αντιδήμαρχο Βελιγραδίου κ. Σλόμπονταν Σόλεβιτς και είχε το Σάββατο 11 Αυγούστου στο Ηράκλειο, ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων εν όψη της αδελφοποίησης μεταξύ του Ηρακλείου και του Σέρβικου Δήμου. 

Στον καινούργιο κοινόχρηστο χώρο της Νέας Αλικαρνασσού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τον υπό διαμόρφωση κοινόχρηστο χώρο, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, δίπλα στο γυμνάσιο, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η Γαλατασαράι στο 3rd International Basketball Tournament Crete/Heraklion 2018

Η Τουρκική Γαλατασαράι  θα καλύψει το κενό που άφησε η Fiat Τορίνο στο 3rd International Basketball TournamentCrete/Heraklion 2018, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, πλαισιώνοντας τον Ολυμπιακό,  την Ρωσική Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κρήτη και  την πολύ δυνατή Χάποελ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ που είχε λάβει μέρος και στο πρώτο τουρνουά.

Μουσικό Αυγουστιάτικο ταξίδι από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Σειρά μουσικών εκδηλώσεων τον Αύγουστο θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Εργασίες συντήρησης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ενημερώνουν τους δημότες ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα παραμείνει κλειστό κατά τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Το Πάρκο θα επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Η Δημοτική Παραλία Καρτερού - Ακτή σε διαδικασία πιστοποίησης ως Αειφόρα Παραλία Costa Nostrum – Sustainable Beach.

Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου προς τους δημότες και τους επισκέπτες του υπεγράφη η σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία Costa Nostrum ΕΠΕ για την πιστοποίηση της δημοτικής παραλίας του Καρτερού - Ακτή ως αειφόρος παραλία Costa Nostrum – Sustainable Beach.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/08/2018

Την Παρασκευή 10/08/2018 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε στο παρακάτω link

Αρχεία

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ηρακλείου (ΕΣΠΑ) - Παράταση προθεσμίας κατάθεσης Voucher.

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ηρακλείου (ΕΣΠΑ) - Παράταση προθεσμίας κατάθεσης Voucher.

Η συνύπαρξη των λαών το θέμα του φετινού φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου – Δείτε το πρόγραμμα

Μαρία Φαραντούρη, Σαβίνα Γιαννάτου, καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο, Κρητικοί λυράρηδες και Αργεντίνοι κιθαρίστες στην ίδια σκηνή, μουσική, θέατρο, εικαστικά: Το φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» έρχεται από τις 26 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου για να προσφέρει και φέτος στους Ηρακλειώτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης πληθώρα ποιοτικών εκδηλώσεων, με δωρεάν είσοδο.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2018,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκίνησαν οι προβολές του Cinema On the Road - Δείτε το πρόγραμμα

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου  διοργανώνουν και το φετινό καλοκαίρι το «Cinema on the Road».  

Νέο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα νέο πλέγμα δράσεων για την στήριξη των αστέγων της πόλης.

Πρόληψη αποβλήτων τροφίμων σε μονάδες φιλοξενίας (που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ηρακλείου) με την εφαρμογή του ResourceManager-Food στους χώρους παρασκευής γευμάτων.

Food waste prevention in the hospitality sector by application of the ResourceManager-Food

Πρόληψη αποβλήτων τροφίμων στον τομέα της φιλοξενίας με την εφαρμογή του ResourceManager-Food

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 6/8/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα   06   Αυγούστου   2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2006-08-2018.pdf

Ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Χατζημιχάλη – Γιάνναρη

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης για τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ την Πέμπτη 2η Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018:

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στις δράσεις Αστικής Κομποστοποίησης του έργου A2UFood

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνει Ανοικτή Πρόσκληση σε πιθανά ενδιαφερόμενα φυσικά (ΔΗΜΟΤΕΣ) ή νομικά πρόσωπα (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, κλπ.), προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στις σχετικές δράσεις του έργου A2UFood, που περιλαμβάνουν:

Έργα σήμανσης στους δρόμους για την ασφάλεια των πεζών υλοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας ως βασικό μέλημα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προστασία οδηγών και πεζών εντός του αστικού χώρου προχώρησε σε εκτεταμένη συντήρηση των διαγραμμίσεων της πόλης.

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος διαλογής στην πηγή για τα βιοαπόβλητα των επιχειρήσεων επισιτισμού στο κέντρο του Ηρακλείου

Η τρίτη συνάντηση των καταστηματαρχών επισιτισμού που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης με εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου και θέμα την διαχείριση των αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οκτώ νέα έργα τέχνης με θέμα την «Ειρήνη» περιήλθαν στον Δήμο Ηρακλείου – Έπεσε η αυλαία του 9ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

Οκτώ θαυμάσια έργα τέχνης δημοσίου χώρου από μάρμαρο περιήλθαν στον Δήμο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 9ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 29 Ιουλίου στην υπαίθρια Γλυπτοθήκη Βενεράτου, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.  Τα γλυπτά φιλοτέχνησαν οι γλύπτες που συμμετείχαν στο διεθνές συμπόσιο,  έχουν ως θέμα τους την παγκόσμια ειρήνη και θα πάρουν τη θέση τους σε δημόσιους χώρους της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής και ευρύτερα του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο της Β’ Φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου – Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες

Το εργοτάξιο της Β΄ Φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης,  είδε με ικανοποίηση ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέσα στους επόμενους μήνες, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί στους Ηρακλειώτες προς χρήση.

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου, στο γραφείο του στην Λότζια.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου στα Σταυράκια

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 29 Ιουλίου, στα Σταυράκια, το 4ο Φεστιβάλ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου.

ΕΣΠΑ - Διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Προς αποφυγή συνωστισμού, ταλαιπωρίας των ενδιαφερόμενων γονέων και για λόγους αξιοκρατίας και διαφάνειας, η διαδικασία επιλογής θα γίνει βάση μοριοδότησης του ΕΣΠΑ με σχετικούς πίνακες οπότε και δεν τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ενημέρωση δημοσιογράφων για την πορεία των εργασιών της Β΄ Φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία των εργασιών της Β’ Φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο,  παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Συγκινητική η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, την οποία οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, με την βοήθεια των εθελοντών της Κοινωνικής Πολιτικής. Η προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και φαρμακευτικής φροντίδας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έδειξε ότι και στο Ηράκλειο το αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι στους πληγέντες συνανθρώπους μας, δεν έμεινε στα λόγια αλλά έγινε πράξη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 31/07/2018

Σας ενημερώνουμε πως την Τρίτη 31/07/2018 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσουμε με θέματα που θα βρείτε στο παρακάτω link

Την Κυριακή 29 Ιουλίου η τελετή λήξης του 9ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου

Την Κυριακή 29 Ιουλίου ολοκληρώνεται το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου που γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας  Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου.

Διαχείριση των βιοαποβλήτων των καταστημάτων του κέντρου – Συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Συνάντηση με θέμα την ορθολογική διαχείριση των βιοαποβλήτων των επιχειρήσεων επισιτισμού στο κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συγκέντρωση ειδών ιατρικής φροντίδας στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Επειδή οι ανάγκες σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής έχουν καλυφθεί, παρακαλούνται όσοι θέλουν να βοηθήσουν, να προσφέρουν μόνο φαρμακευτικό υλικό και είδη ιατρικής φροντίδας,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας , σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου, έως τις 13.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 έως τις 21.00.

Στα Σταυράκια το 4ο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου – Αναβάλλεται το πρόγραμμα της Πέμπτης

Στα Σταυράκια, από τις 27 έως και τις 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 26/07/2018

Σας προσκαλούμε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:30 μ.μ  προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στις Βρύσες Αποκορώνου

Στις -πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά- Βρύσες Αποκορώνου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 31 Ιουλίου, έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Επικοινωνία Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργο Πατούλη, το πρωί της Τρίτης 24 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον κ. Πατούλη την οδύνη του για την τραγωδία που έπληξε την Ανατολική Αττική και του ζήτησε να μεταφέρει στους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, την αλληλεγγύη των Δημάρχων της Κρήτης. Ακόμη, τόνισε την διάθεση και την ετοιμότητα του Δήμου Ηρακλείου να συνδράμει με όποιο τρόπο του ζητηθεί τους πυρόπληκτους Δήμους.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου, λόγω του τριήμερου πένθους

Το τριήμερο πένθος για την εθνική τραγωδία που εξελίσσεται στην ανατολική Αττική ακυρώνει τις εκδηλώσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνος, οργανωτικά, ο Δήμος Ηρακλείου.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους πυρόπληκτους των Δήμων της Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής  και ιατρικής φροντίδας,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου, από τις 10.00 έως τις 13.00 και από τις 19.00 έως τις 21.00.

Στο ΙΤΕ το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου για το 2018

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πρότεινε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την απονομή του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του 2018, στην συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου η κλήρωση για τους εργαζομένους στα Κηποθέατρα

Την Τετάρτη 25/7 στις 14:00  στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δ.Η. (Ανδρόγεω 2 - ισόγειο) θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή κλήρωση για τους υποψήφιους εργαζομένους (με δίμηνη εργασία).

Παράταση προθεσμίας για την κατάθεση δικαιολογητικών στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι λόγω ελλιπούς ανταπόκρισης όσων έχουν επιλεγεί για την αποστολή φακέλου δικαιολογητικών για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, η προθεσμία παρατείνεται έως και την Παρασκευή 27/07/2018 και ώρα έως 24:00.

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ηρακλείου - Παράταση προθεσμίας αποστολής φακέλου Δικαιολογητικών

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ηρακλείου - Παράταση προθεσμίας αποστολής φακέλου Δικαιολογητικών

Προσωρινοί Πίνακες αποτελεσμάτων ΕΣΠΑ

Προσωρινοί Πίνακες αποτελεσμάτων ΕΣΠΑ

Ενθουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου στην Μυρτιά

Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την Πλατεία  Καζαντζάκη στην  Μυρτιά, κέρδισε την Παρασκευή  20 Ιουλίου η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, η οποία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας…Ρουσία», ερμήνευσε έργα μεγάλων ρώσων συνθετών.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου 2018 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Πέτρος Ινιωτάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση για ληξιαρχικές πράξεις

Στο Πληροφοριακό Σύστημα ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουν μεταπτωθεί (από το Υπουργείο Εσωτερικών) όλες οι χειρόγραφες Ληξιαρχικές Πράξεις  από το έτος 1926 μέχρι 8/5/2013.

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά το συντριβάνι στην Πλατεία Κορνάρου

 Σε λειτουργία τέθηκε ξανά το συντριβάνι, στο νότιο τμήμα της Πλατείας Κορνάρου. Πρόκειται για ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο ικανοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εντολής του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και των απαραίτητων παρεμβάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας.  Η διαδικασία που περιελάμβανε την επισκευή ή την αντικατάσταση των μηχανικών στοιχείων του συντριβανιού χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Συνέντευξη τύπου και απαντήσεις για την πορεία ανάπλασης των οδών Ίδης - Δικαιοσύνης

Συνέντευξη τύπου με θέμα την πορεία των εργασιών στην ανάπλαση των οδών Ίδης – Δικαιοσύνης, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-7-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα  23  Ιουλίου   2018  και  ώρα  17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2023-07-2018.pdf

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

 Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί στη διανομή προϊόντων (ειδών κρεοπωλείου & παντοπωλείου) ως εξής:

Ακυρώσεις παραστάσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»

Από το Γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου κου Γιώργου Αντωνάκη ανακοινώνεται ότι ακυρώνονται οι παρακάτω προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018».

Δημόσια Διαβούλευση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Καθώς η δεύτερη φάση κατασκευής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την ολοκλήρωσή της, καθίσταται επίκαιρη η δημόσια συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα του.  

Στα Σταυράκια το 4ο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου

Στα Σταυράκια, από τις 26 έως και τις 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου.

Από το 21 έως 23 Σεπτεμβρίου το 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ της Κρήτης στα Δύο Αοράκια

Το 3rd International Basketball Tournament Crete/Heraklion 2018 αποτελεί γεγονός, φέρνοντας αντιμέτωπες τέσσερις εκ των κορυφαίων Ευρωπαϊκών ομάδων, προσφέροντας υψηλού επιπέδου θέαμα στο φίλαθλο κοινό.

Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Θέατρο στον οικισμό Συλλάμου

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Ιουλίου το Ανοιχτό Θέατρο της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλειών, στον οικισμό Συλλάμου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ταϊβάν

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Επικεφαλής-Πρέσβη της Ταϊοέι στην Αθήνα  Sherman Kuo, είχε το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουλίου στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον κ. Kuo συνόδευε ο βουλευτής Ηρακλείου με  «To Ποτάμι», Σπύρος Δανέλλης ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης. 

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου 2018 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Gian Andrea Garancini.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 18/07/2018 θα συνεδριάσει η Επιτροπή στο Δημαρχείο Ηρακλείου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλιου

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 17/07/2018

Καλησπέρα σας ενημερώνω πως την Τρίτη 17/07/2018 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ηρακλείου - Λήξη Προθεσμίας αποστολής φακέλου δικαιολογητικών.

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ηρακλείου - Λήξη Προθεσμίας αποστολής φακέλου δικαιολογητικών.

Εγκαινιάζεται το Ανοιχτό Θέατρο Βασιλειών

Εγκαινιάζεται το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19.30, το Ανοιχτό  Θέατρο της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλειών, στον οικισμό Συλλάμου.  Τα εγκαίνια διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών.

Θα ακολουθήσει συναυλία του καλλιτέχνη Μάνου Παπαδάκη.

Νέα ταλέντα της κλασσικής μουσικής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Συναυλίας κλασσικής μουσικής από τρεις νέους και ταλαντούχους μουσικούς, διοργανώνει το Τμήμα Μουσικής Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η συναυλία είναι ένα μουσικό ταξίδι, στην Δυτική Ευρώπη του 19ου-20ου αιώνα και θα ακουστούν έργα για φλάουτο-πιάνο και όμποε-πιάνο.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη 12 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1».

Ξεκίνησε το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Δευτέρα 9 Ιουλίου το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, στην υπαίθρια γλυπτοθήκη Βενεράτου.  Το θέμα του Συμποσίου, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου, είναι το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη»».

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου

  

Το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου , σε συνεργασία με την με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τον καθηγητή Νικόλαο Τζανάκη και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομετρήσεις,  την Πέμπτη 12 Ιουλίου,  σε  ωφελούμενους της δομής και των παραρτημάτων. .

Συνάντηση με όλους τους καταστηματάρχες του κέντρου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου

Νέα συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους καταστηματαρχών του κέντρου του Ηρακλείου και της δημοτικής αρχής, με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου στην Λότζια,

«Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών, ως πηγή έμπνευσης σε σύγχρονους αγιογράφους» - Ομιλία του Νίκου Γιγουρτάκη

Ομιλία με τίτλο «Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών, ως πηγή έμπνευσης σε σύγχρονους αγιογράφους», πραγματοποιεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 19.00, στον χώρο του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών,  ο πρόεδρός του, Νίκος Γιγουρτάκης (φιλόλογος – αρχαιολόγος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου).

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου η πίστωση των προνοιακών επιδομάτων

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής,  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.628 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου, για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου  2018,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανέγερση νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση-κατασκευή ενός υπερσύγχρονου, ολοήμερου νηπιαγωγείου προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ , στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης του Δήμου Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα στη Περιφέρεια  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Παιδικοί Σταθμοί - Προσωρινοί Πίνακες Εγγραφών και Επανεγγραφών Βρεφών και Νηπίων στα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Παιδικοί Σταθμοί Προσωρινοί Πίνακες Εγγραφών και Επανεγγραφών Βρεφών και Νηπίων στα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Μεταφεστιβαλική δράση του «Τέχνη Καθ΄Οδόν 2018»: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών δράσεων του «Τέχνη Καθ΄Οδόν 2018» του Δήμου Ηρακλείου, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα μιλήσει την Δευτέρα 9 Ιουλίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην αίθουσα Καστελλάκη, στις 20.00, σε μια διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκομένους με θέμα την τέχνη στην καθημερινότητά μας και τίτλο: «Οι οθόνες της ζωής μας». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ξεκινάνε το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»

ΜΕ «ΑΧΑΡΝΗΣ» και Πέτρο Φιλιππίδη ξεκινανε οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018» αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τέχνη Καθ΄Οδόν 2018: Ανέβασε τους εθελοντές στην σκηνή ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μια πολύ όμορφη, αποχαιρετιστήρια συναυλία, στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, από τους Μαριέλλα Βιτώρου, Γιώργο Κριτσωτάκη, Μανώλη Κανακάκη και Γιάννη Κιαγιαδάκη, έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιουλίου η αυλαία του φετινού «Τέχνη Καθ΄Οδόν».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 11-7-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη  11  Ιουλίου  2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

 

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2011-07-2018.pdf

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 7 - 8 Ιουλίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2018,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Βλαχάκης. 
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί σε διανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής) ως εξής:

«Τέχνη Καθοδόν 2018»: Το Ηράκλειο στον ρυθμό της τέχνης και του πολιτισμού - Εικόνες της Πέμπτης 5 Ιουλίου

Το «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018» του Δήμου Ηρακλείου συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και την Πέμπτη 5 Ιουλίου, παρασύροντας στους ξέφρενους ρυθμούς του ολόκληρη την πόλη!  Μουσική, χορός, εκθέσεις, θέατρο σκιών και δεκάδες ακόμα καλλιτεχνικά δρώμενα αποτέλεσαν κίνητρο για χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι γέμισαν και πάλι τους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου και συμμετείχαν ολόψυχα στην γιορτινή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ! 

«Τέχνη Καθοδόν 2018»: Πέφτει την Παρασκευή 6 Ιουλίου η αυλαία

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018» του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου, με μια αποχαιρετιστήρια συναυλία, στην Πλατεία Ελευθερίας, από τους Μαριέλλα Βιτώρου, Γιώργο Κριτσωτάκη, Μανώλη Κανακάκη και Γιάννη Κιαγιαδάκη.

Το ποίημα «Ειρήνη» του Γ. Ρίτσου είναι το θέμα στο 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου

Γλύπτες από τέσσερις χώρες θα «συνομιλήσουν» καλλιτεχνικά για το υπέρτατο αγαθό της παγκόσμιας ειρήνης, δημιουργώντας παράλληλα οκτώ έργα τέχνης από μάρμαρο, στο 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 29 Ιουλίου 2018 στην υπαίθρια γλυπτοθήκη Βενεράτου της δημοτικής ενότητας Παλιανής.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 09-7-2018

   Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 09 Ιουλίου 2018  και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρομε απόφαση  στο παρακάτω θέμα:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2009-07-2018.pdf

65η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7.7.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  10:00 – 13:30. Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια την οποία συντονίζουν:

Από τον Μπετόβεν έως τον Ξυλούρη: Εικόνες της τρίτης ημέρας του 'Τέχνη Καθ' Οδόν'

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε και την Τετάρτη 4 Ιουλίου το «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου. Ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει με θέρμη το φεστιβάλ, γέμισε και πάλι πλατείες, δρόμους και κηποθέατρα, για να δει τις δεκάδες  εκδηλώσεις του, και να χειροκροτήσει τους καλλιτέχνες, οι οποίοι με το ταλέντο, την δημιουργικότητα και το κέφι τους, έχουν μετατρέψει ολόκληρη την πόλη σε έναν πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού.

Έγκριση διμελούς επιτροπής για τη διεξαγωγή κληρώσεων στο Μη.Μ.Ε.Δ για το έτος 2018»

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε διμελής επιτροπή για τη διεξαγωγή κληρώσεων στο Μη.Μ.Ε.Δ για το έτος 2018

«Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»: Το πρόγραμμα της Πέμπτης 5 Ιουλίου

Το «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» συνεχίζεται και την Πέμπτη 5 Ιουλίου με πληθώρα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα. Δείτε προσεκτικά το πρόγραμμα της ημέρας και τρέξτε να προλάβετε όσες περισσότερες μπορείτε!

Βραβεία στους Ηρακλειώτες που συμμετείχαν στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Με βραβεία επέστρεψαν οι Ηρακλειώτες που διαγωνίστηκαν στον 2ο Μαραθώνιο καινοτομίας της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29-30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Όλη η πόλη μια γιορτή! Δείτε εικόνες από την 2η ημέρα του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»

Συναυλίες σε πλατείες, δρόμους και κηποθέατρα, εκθέσεις και υπαίθριες εικαστικές δημιουργίες, θεατρικά δρώμενα και συνεχείς εκπλήξεις: Η γιορτή του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» συνεχίστηκε και την Τρίτη  3 Ιουλίου, με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις δεκάδες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-2019 παράταση λήξης του προγράμματος

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-2019 παράταση λήξης του προγράμματος

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – επαγγελματιών για ένα πιο καθαρό κέντρο της πόλης

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επαγγελματιών, του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, στελεχών της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης & Καθαριότητας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του 1ου Δ.Δ. Ηρακλείου, του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου  η συνάντηση με στόχο την ενημέρωση για τον νέο νόμο διαχείρισης των βιοαποβλήτων των επιχειρήσεων, αλλά και το πρωτοποριακό πρόγραμμα A2U Food που φέρνει στο Ηράκλειο τους υπερσύγχρονους κομποστοποιητές.

Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018: Το πρόγραμμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας German Kitkin, αποδίδει  έργα των Beethoven, Brahms,

Prokofiev δίπλα στη θάλασσα, ο Παύλος Συνοδινός, ροκάρει στην Πλατεία Ελευθερίας και πολλοί

ακόμα καλλιτέχνες δημιουργούν στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και σας προσκαλούν να

απολαύσετε τις δεκάδες εκδηλώσεις του «Τέχνη  Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.

Με τον Θοδωρή Βουτσικάκη και την Λίνα Νικολακοπούλου ξεκίνησε η γιορτή του «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Με τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Λίνα Νικολακοπούλου και τους εξαιρετικούς μουσικούς τους να «ταξιδεύουν» το κοινό που γέμισε την Πλατεία Ελευθερίας σε υπέροχα τραγούδια, έκλεισε ιδανικά το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η πρώτη ημέρα του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν».

Κυκλική οικονομία, διαλογή στην πηγή και νέο νομικό πλαίσιο, για μια πιο καθαρή πόλη – Συνάντηση ενημέρωσης των επαγγελματιών

Με αφορμή την ένταξη του Δήμου Ηρακλείου στο πρωτοποριακό πρόγραμμα A2U FOOD, η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας πραγματοποιεί την Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 10.00, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, ενημερωτική συνάντηση με τους επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαχείρισης των απορριμμάτων τους.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουνίου το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου που ξεκίνησε στις 22 του μήνα. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Μιχάλη Φαρσάρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνήλθε εκτάκτως, έπειτα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του δικηγόρου, πρώην δημοτικού συμβούλου, και αντιστασιακού Μιχάλη Φαρσάρη, και αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

«Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»: Το πρόγραμμα της Τρίτης 3 Ιουλίου

Οι Vamos Ensemble και η Ιωάννα Φόρτη στην Πλατεία Ελευθερίας, ο διεθνούς φήμης πιανίστας Jean Muller στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης ερμηνεύει έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και δεκάδες εκδηλώσεις στις πλατείες και τους δρόμους του Ηρακλείου από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας (Τρίτη 3 Ιουλίου) του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018».

Τα παιδιά του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας ύφαναν το «νήμα του πολιτισμού»

Το «νήμα του πολιτισμού» ύφαναν οι μαθητές του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, με την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας “Teachers 4 Europe” (Τσιανίκα Βασιλική – Φιλιππάκη Αμαλία και η εικαστικός Pantelaki Sandy), στην πλατεία Δασκαλογιάννη, την Δευτέρα 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο των προσφεστιβαλικών δράσεων  του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018».

«Μουσικές Κυριακές» από τον Δήμο Ηρακλείου και τον «Λαβύρινθο»

Εννέα «Μουσικές Κυριακές», από την 1η Ιουλίου έως και τις 28 Αυγούστου, διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και το μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος». Πρόκειται για μια σειρά κυριακάτιων συναυλιών κορυφαίων μουσικών από ολόκληρο τον κόσμο, σε αρκετές εκ των οποίων θα συνδράμουν και τα μέλη της ορχήστρας «Μίτος» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του «Λαβυρίνθου».

To πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»

Πρωτότυπες εκθέσεις, μουσική, τραγούδι, χορός, ακροβατικά και πολλές εκπλήξεις.  Η γιορτή του Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018» ξεκινά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας:  

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 03/07/2018

Την Τρίτη 03/07/2018 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Στο 2o Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός - Πέφτει η αυλαία με δυο παραστάσεις

Την παράσταση του 8ου Γενικού Λυκείου  «Ηλιθιότητας Εγκώμιον», παρακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο για τον Δήμο Ηρακλείου στα Sports Marketing Awards 2018

Δυο ακόμα σημαντικές διακρίσεις απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου για την πολιτική του όσον αφορά στον αθλητισμό.

Έτσι θα διανεμηθούν οι 2000 νέοι οικιακοί συλλέκτες ανακύκλωσης - Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες χρήσης

Μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή που είχε το πρόγραμμα των 1.000 πρώτων οικιακών συλλεκτών ανακύκλωσης – τα γνωστά πλέον Blue Boxes – η Υπηρεσία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου προχωρά την επόμενη εβδομάδα, στη δωρεάν  διανομή 2.000 ακόμα νέων συλλεκτών.

Στο Καπετανάκειο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός - Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο αποκατάστασης – διαρρύθμισης του Καπετανάκειου, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/06/2018

Σας ενημερώνουμε πως σήμερα 28/06/2018 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή.

Μεταφύτευση κυπαρισσοειδών και θάμνων

Το τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου προχωρά την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018  στην μεταφύτευση των κυπαρισσοειδών και των θάμνων που βρίσκονται στις ζαρντινιέρες, στο βόρειο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Δικαιοσύνης.

«Μικρή απόδραση» των μελών των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας & Τεμένους στη πλαζ Καρτερού

 

Βόλτα στη θάλασσα έκαναν τα μέλη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας και Τεμένους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηράκλειου. Η μικρή αυτή απόδραση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, στην οργανωμένη δημοτική πλαζ στην περιοχή του Καρτερού και είχαν όλοι την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.   

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τους πρόσφυγες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου στον Καράβολα,  η εκδήλωση «Γιορτάζουμε Μαζί» του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.  Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και μαζί με τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο,  πέρασαν μια ωραία βραδιά με χορό και τραγούδι και  εδέσματα μαγειρεμένα από την Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου καθώς και γυναίκες – πρόσφυγες.

Απονομή πιστοποιητικών εξειδίκευσης σε όσους παρακολούθησαν επιτυχώς το πρόγραμμα «Δρομολόγια Ζωής»

Η τελετή απονομής των Πιστοποιητικών Εξειδίκευσης στην Κυκλοφοριακή Αγωγή σε όσους εκπαιδευτικούς ολοκλήρωσαν επιτυχώς  την εκπαίδευση τους στο πρόγραμμα «Προαγωγής Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πακέτο  «Δρομολόγια Ζωής» του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS)»  πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στο ΤΕΙ Κρήτης.

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακατασκευάζει τις παιδικές χαρές της πόλης

Την σύμβαση για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην συμβολή των οδών Κανάρη και Ικάρου υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 26 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Τις προτάσεις της ΠΕΔ Κρήτης για τον «Κλεισθένη» κατέθεσαν στον Υπουργό Εσωτερικών οι Δήμαρχοι

Τις προτάσεις της ΠΕΔ Κρήτης σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» ,  εξέθεσε αναλυτικά το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, αντιπροσωπεία των Δημάρχων του Νησιού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ Βασίλη Λαμπρινό.

Με επιτυχία συνεχίζεται το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και συνεχίζεται  το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.

Η συμμετοχή των μαθητών από τα 14 Λύκεια και τα 8 Γυμνάσια του Ηρακλείου ξεπερνά κάθε προσδοκία, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκης» και  στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός στην απονομή των νικητών του 5ου Τουρνουά Τένις του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού,  ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου, το 5ο  τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου, στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Α.Η..

Στον Κλήδονα του Κατσαμπά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στην αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, στο γήπεδο μπάσκετ του Κατσαμπά, παρευρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  

Με ομιλίες του Νίκου Λυγερού και του Μανώλη Αναστασάκου συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές δράσεις του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»

Με δυο  ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, συνεχίζονται την Τρίτη 26 Ιουνίου οι προφεστιβαλικές δράσεις του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018».

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Συνάντηση με  τον Υπουργό  Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου στην Αθήνα,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης. 

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23-24/6/2018 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης. 
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Με «Αχαρνής» και Πέτρο Φιλιππίδη ξεκινάνε οι εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018» - 8 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος  προετοίμασε με ιδιαίτερη φροντίδα το  πρόγραμμα των  Εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ  – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018».  Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης», «Μ. Χατζιδάκις», στις Πύλες «Βηθλεέμ» (Νότια και Βόρεια) και στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου από τις 8 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Σε ανακαίνιση των ανοιχτών αθλητικών κέντρων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Στο σημαντικό, όσο και απαραίτητο έργο της ανακαίνισης των ανοιχτών δημοτικών αθλητικών κέντρων θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου.

«Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»: Με δυο ομιλίες ξεκινούν οι προφεστιβαλικές δράσεις

Με δυο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, από διακεκριμένους ομιλητές ξεκινούν το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου,  οι προφεστιβαλικές δράσεις του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018».

Αλλαγή ώρας για την καλοκαιρινή παιδική γιορτή της ΔΕΠΤΑΗ στον Πλάτανο (Πλ. Αγίου Τίτου)

Με  παιγνίδι, γέλιο και κεράσματα  θα υποδεχτούν το καλοκαίρι όσα παιδιά βρεθούν αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου 2016 στον Πλάτανο, στην Πλατεία του Αγίου Τίτου όπου η ΔΕΠΤΑΗ διοργανώνει μία καλοκαιρινή παιδική γιορτή.  

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Δικηγόρου Δημητρίου Ξυριτάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνήλθε εκτάκτως, έπειτα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του δικηγόρου, πρώην δημοτικού συμβούλου, και αντιστασιακού Δημήτρη Ξυριτάκη, και αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ - Ανακοίνωση - Διευκρίνηση σχετικά με με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ - Ανακοίνωση - Διευκρίνηση σχετικά με με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Τις εργασίες στο σχολικό συγκρότημα Τάλως είδε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο σχολικό συγκρότημα Τάλως (11ο  Γυμνάσιο – 13ο Γενικό Λύκειο) πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 21ης  Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

To πρόγραμμα του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018»

Το 3ο φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από τις 2 έως και τις 6 Ιουλίου για να μετατρέψει και φέτος ολόκληρη την πόλη σε ένα μεγάλο θέατρο τέχνης!

«Γιορτάζουμε μαζί» την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20/06/2018), ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνουν την εκδήλωση «Γιορτάζουμε Μαζί» τη Δευτέρα 25/6/2018, στις 19.00, στο Κιόσκι στον Καράβολα.

Την Κυριακή ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Κρήτης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018

Ξεκινά την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Ηράκλειο ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Κρήτης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018. Οι  ομάδες της Κρήτης θα διαγωνιστούν για μια θέση στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1η Ιουλίου 2018. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης «Μάρκος Καραναστάσης» και θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί.

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα «Η Ειδική Αγωγή και η Εκπαιδευτική-Σχολική Ψυχολογία στην αυλή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος».

Μια καλοκαιρινή παιδική γιορτή στον Πλάτανο

Με  παιγνίδι, γέλιο και κεράσματα  θα υποδεχτούν το καλοκαίρι όσα παιδιά βρεθούν το πρωί  του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2016 στον Πλάτανο, στην Πλατεία του Αγίου Τίτου όπου η ΔΕΠΤΑΗ διοργανώνει μία καλοκαιρινή παιδική γιορτή.  

Συνέντευξη Τύπου για το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018»

Συνέντευξη Τύπου  για την παρουσίαση του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018» θα παραχωρήσει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στη Λότζια.

Με μεγάλη επιτυχία η διεξαγωγή της ημερίδας με θέμα «Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός»

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκπροσώπων από επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού, του εμπορίου, της εκπαίδευσης και Οργανισμών του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου στη Λότζια η πρώτη μιας σειράς σημαντικών εκδηλώσεων και συναντήσεων που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα με στόχο να αναδειχθεί η πόλη και ως γαστρονομικός προορισμός.

Θεατρικό Παιχνίδι και εκπαίδευση από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ στο Πάρκο Γεωργιάδη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα παιδιά και τους γονείς τους,  διοργανώνει την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-2019 - Ανακοίνωση - Διευκρίνηση σχετικά με με τα δικαιολογητικά αναπηρίας της παρ. 5.6 της υπ. αριθμ. πρωτ. 5180/14-6-2018 Πρόσκλησης

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-2019 - Ανακοίνωση - Διευκρίνηση σχετικά με με τα δικαιολογητικά αναπηρίας της παρ. 5.6 της υπ. αριθμ. πρωτ. 5180/14-6-2018 Πρόσκλησης

“ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ” 2018: Προφεστιβαλικές και Μεταφεστιβαλικές Ημερίδες και Δράσεις

Είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν σε τέσσερεις προ-φεστιβάλικές και μία μετα-φεστιβαλική ομιλία που οργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο του “Τέχνη καθ' οδόν”.

Αιτήσεις για τα δωρεάν προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης των ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2018-19» που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ 2014-2020), καλεί μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.)

Στις γεωτρήσεις των Δαφνών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο υδρευτικό δίκτυο του Ηρακλείου θα πέσει  μέσα στις προσεχείς εβδομάδες το νερό που έχει ήδη βρεθεί στις δυο νέες γεωτρήσεις των Δαφνών.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 19/06/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής  την προσεχή Τρίτη 19/06/2018 και ώρα 12:30 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων  (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 20/06/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη  20  Ιουνίου   2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2020-06-2018.pdf

Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για παιδιά

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη άνοιξε τις πύλες του ανακαινισμένου κτιρίου «Αχτάρικα» στα παιδιά, με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις που υλοποιήθηκαν τους περασμένους μήνες και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του «Πρότυπου σχολικού κυλικείου» στο Ηράκλειο

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε και ο πρώτος κύκλος του πιλοτικού προγράμματος «Πρότυπο σχολικό κυλικείο».

Ξεκινά στις 22 Ιουνίου το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου - Δείτε το πρόγραμμα

Πραγματοποιείται από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουνίου το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

«Heraklion Gastronomy – Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός»

Ημερίδα με θέμα «Heraklion Gastronomy – Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια.

Παιδικοί Σταθμοί 2018-19 Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έναρξη υποβολής αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του προγράμματος "Εναρμόνηση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής"

Ένα ακόμα καινούργιο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ηρακλείου

Με ένα ακόμη καινούργιο απορριμματοφόρο ενισχύεται ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Το νέο όχημα, που βρίσκεται ήδη στο αμαξοστάσιο, είναι χωρητικότητας 6 κυβικών μέτρων, διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και  αποκτήθηκε με ίδιους πόρους.

Συνεργασία και δράσεις του Δήμου Ηρακλείου στην Στέγη Ανηλίκων

Η συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων και την Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου και ο σχεδιασμός δράσεων απασχόλησε την συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη με την Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου, Άννα Παναγιωτάκη και τη Διευθύντρια της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου, Γεωργία Ψαράκη.  

Σε πανηγυρικό κλίμα η τελετή Αδελφοποίησης του Ηρακλείου με την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας Νίζνι Νόβγκοροντ

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας του Ηρακλείου με το Νίζνι Νόβγκοροντ έγινε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου,  με την υπογραφή από τους Δημάρχους κ. κ Βασίλη Λαμπρινό και Βλάντιμιρ Πάνοβ του Μνημονίου Αδελφοποίησης των δύο πόλεων σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Ρωσικής πόλης.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια των Αρχιεπισκόπων Αρμενίων Κωνσταντινούπολης και Αρμενίας κ.κ. Άραμ Ατεσιάν και Τέσνικ Πετροσιάν

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου οι Αρχιεπίσκοποι Αρμενίων Κωνσταντινούπολης και Αρμενίας κ.κ. Άραμ Ατεσιάν και Τέσνικ Πετροσιάν.

Επαφές για τη συνεργασία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Νίζνι Νόβγκορντ και της Κρήτης είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός στην Ρωσία

Σημαντικές συναντήσεις που έστειλαν ισχυρά μηνύματα συνεργασίας ανάμεσα στις Εκκλησίες της Κρήτης και της Ρωσικής πόλης Νίζνι Νόβγκοροντ καθώς και στην έρευνα και την εκπαίδευση, είχε σήμερα η Ηρακλειώτικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

«Η Ειδική Αγωγή και η Εκπαιδευτική-Σχολική Ψυχολογία στην αυλή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος»

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Ειδική Αγωγή και η Εκπαιδευτική-Σχολική Ψυχολογία στην αυλή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ξεκίνησαν οι επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας

Μια σημαντική στιγμή, με έντονο συμβολισμό αλλά και το ξεκίνημα μιας  ουσιαστικής συνεργασία του Ηρακλείου με το Νίζνι Νόβγκοροντ, αποτελεί η τελετή Αδελφοποίησης των δύο πόλεων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Ρωσικής πόλης.

Με επιτυχία οι εργασίες του «1ου Συμποσίου Οικονομίας – Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «1ου Συμποσίου Οικονομίας – Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου. Το Συμπόσιο διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, της Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας με το διακριτικό τίτλο «Δημοσκόπιο».

Στη Λότζια ο διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Πεκίνο και αντιπροσωπεία Κινέζων δημοσιογράφων

Συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Πεκίνο Γιάννη Πλεξουσάκη καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών κινέζικων ΜΜΕ (China National Geographic, China National Radio, China Radio international, Travel Agent Magazine, Sina Weibi κ.ά) είχε το Σάββατο 9 Ιουνίου στη Λότζια, ο   Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gia Andrea Garancini.

Στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ για την υπογραφή συμφώνου αδελφοποίησης με τον Δήμο Ηρακλείου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, θα βρίσκεται , από την Δευτέρα 11 έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να υπογράψει το σύμφωνο αδελφοποίησης της ρωσικής πόλης με τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2018 , Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο Νίκος Φακουρέλης. 
Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δήμος Ηρακλείου: Στηρίζοντας τις συνέργειες που οδηγούν στην ανάπτυξη με εξοικονόμηση ενέργειας

Ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου,  στη Λότζια οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, οι οποίες έδωσαν στους πολίτες του Ηρακλείου το στίγμα μίας πόλης που εντάσσεται ενεργά στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για την εξοικονόμηση και την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας.  Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο (53ο και 54ο Δημοτικό, 1ο Ειδικό Δημοτικό, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο) για τις πορείες των εργασιών ελέγχων του συγκροτήματος, οι οποίες ξεκίνησαν αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, με στόχο την αναβάθμισή του και κυρίως την ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Δευτέρα 11/06/2018 και ώρα 13:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και της ΟΕΒΕΝΗ

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο γραφείο του στην Λότζια συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, παρουσία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού Πέτρου Ινιωτάκη.

Αναδιανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί σε αναδιανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου) ως εξής:

Ενημέρωση των εκπροσώπων του έργου FILO από την ΔΗΚΕΗ

Ενημέρωση  των εκπροσώπων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό  έργο «FILO- Fighting Loneliness - Αντιμετωπίζοντας τη Μοναξιά», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ από την Περιφέρεια Κρήτης για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα Βοήθεια στο Σπίτι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 5 Ιουνίου.

Έγινε το πρώτο βήμα για την μετατροπή του παλιού ξενοδοχείου «ΜΙΝΩΣ» σε πολυχώρο ανάδειξης και προβολής της Κρητικής διατροφής

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018  στην Λότζια η σύμβαση μελέτης για την αποκατάσταση του Δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται στην οδό 25ης Αυγούστου  στον αρ. 3 προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος ανάδειξης και προβολής της Κρητικής διατροφής. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Πέτρου Ινιωτάκη.

Ημέρα Περιβάλλοντος: η ευαισθητοποίηση των δημοτών η κρισιμότερη παράμετρος για τον στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας

Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου και οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, συνεχίστηκαν στη Λότζια με την ενημέρωση του κοινού, τη συλλογή χρησιμοποιημένων λαμπτήρων, τη μέτρηση του οικολογικού αποτυπώματος μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και την προβολή σε πραγματικό χρόνο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Συμφωνία Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Εθνικής Αμύνης για το στρατόπεδο Μπετεινάκη

Συνάντηση με τον διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (Τ.ΕΘ.Α.) Υποστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη είχε το πρωί της Τρίτης 5 Ιουνίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού καινοτομίας στο Ηράκλειο

Στo πλαίσιο του 2ου Μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ οργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου το τοπικό cityLab , στο χώρο του «Δημοσκοπίου». Κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας παρουσιάσθηκαν 9 καινοτόμες ιδέες για την επίλυση προβλημάτων του αστικού χώρου.

Ομιλία για την άνοια και το Alzheimer στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού

Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού (Διονυσίου 33 & Αρτεμησίας) διοργανώνει ομιλία την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00 το πρωί με θέμα: «Άνοια - Νόσος Alzheimer: Τρόποι αντιμετώπισης».

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια του Δήμαρχου της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ)

Εθυμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ), της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας, κ. Ιβάν Τότεφ που βρέθηκε στο Ηράκλειο.

Ηράκλειο: μια ευρωπαϊκή πόλη με ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική – Ξεκίνησε η Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου, στη Λότζια ,  οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, στο πλαίσιο της αντίστοιχης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας (European Sustainable Energy Week). Πρόκειται για μια σειρά από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, αφιερωμένες στην αποδοτική χρήση της ενέργειας και στις ανανεώσιμες πηγές της.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου με τα Τμήματα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργανώνει βιωματικές δραστηριότητες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο Συμπόσιο «Οικονομίας Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας»

Ο Δήμος Ηρακλείου θέλοντας να δώσει ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα με καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες διοργανώνει το 1ο Συμπόσιο « Οικονομίας Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας», στο οποίο θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες από τον οικονομικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο του τόπου μας.

Επαφές με την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο για τον Δήμο Ηρακλείου

Μετά το πέρας των εργασιών του Παγκόσμιου Φόρουμ των Δημάρχων για τον τουρισμό, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 27 έως 31 Μαΐου στην Κίνα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στην τελετή εορτασμού για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου, στην Φορτέτσα του Ρεθύμνου, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρευρεύθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός.

Τίμησαν την μνήμη των 62 Μαρτύρων

Το ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής τέλεσε το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Στην έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας κήρυξε το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου 2018 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την Προσχολική Αγωγή

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Δήμοι της χώρας όπου θα ισχύσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στο δημόσιο νηπιαγωγείο, για τη σχολική περίοδο 2018-2019.

Ο Δήμος Ηρακλείου καλείται να εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση η οποία για να υλοποιηθεί χρειάζεται χρόνο προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές.

Συλλυπητήριο ψήφισμα για το θάνατο του Κωστή Ψαρουδάκη, προέδρου ΕΣΠΕΚ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο, του Προέδρου της Ένωσης Πετοσφαίρισης Κρήτης, Ψαρουδάκη Κων/νου και αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον αθλητισμό και ειδικά στο άθλημα της πετοσφαίρισης, στον εθελοντισμό και τον πολιτισμό, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στην ευρύτερη  οικογένεια του Βόλεϊ της Κρήτης.

Νέο μηχάνημα οδοσάρωσης στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Με ένα νέο, υπερσύγχρονο σάρωθρο ενισχύθηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

64η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο του Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  02.06.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

CityLab στο Δημοσκόπιο την Παρασκευή 1η Ιουνίου

Πραγματοποιείται  την Παρασκευή  1 Ιουνίου 2018 στο Ηράκλειο, το τοπικό CityLab, στo πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 17o Village Camp του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου το 17ο Village Camp του Δήμου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής, τα οποία διασκέδασαν με ποικίλες δραστηριότητες όπως τοξοβολία, σκυταλοδρομία, χορός, ρομποτική κ.ά..

Ανακοίνωση - Απάντηση στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Η μετεξέλιξη του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου, προέκυψε έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την 7η ΥΠΕ, με αποκλειστικό γνώμονα: την παροχή των πληρέστερων δυνατών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες.

Εγκαίνια της έκθεσης «Κοχλίας» στην Στοά Μακάσι

Μια ιδιαίτερη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση πραγματοποιείται στην Στοά Μακάσι, από τις 30 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου.

 

 

'Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας' από 4 έως 8 Ιουνίου στο Ηράκλειο

Με το σύνθημα «Ηράκλειο: σταθερά βήματα προς μια βιώσιμη πόλη», ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο αίθριο της Λότζια, οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, οι οποίες θα έχουν διάρκεια έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους 62 μάρτυρες την Κυριακή στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:30  θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στο  εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των 62 μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Λήγει η προθεσμία για την εγγραφή - επανεγγραφή Βρεφών και Νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου λήγει την 31/05/2018 και ώρα 24.00. Μέχρι τότε οι γονείς μπορούν να επεξεργασθούν την αίτησή τους.

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού της Κίνας ο Δήμος Ηρακλείου

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28 Μαΐου στην παλιά πρωτεύουσα της Κίνας Ζενγκζού οι εργασίες του 6ου  Παγκόσμιου Φόρουμ των Δημάρχων για τον Τουρισμό, που τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) του ΟΗΕ.

Σχετικά με την λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων Εγγραφής & Επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς και ενημέρωση για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου λήγει την 31/05/2018 και ώρα 24.00. Μέχρι τότε οι Γονείς μπορούν να επεξεργασθούν την αίτησή τους.

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και η υποβολή των αιτήσεων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής". Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.eetaa.gr

Να σημειωθεί ότι καθώς το πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι ανεξάρτητο του Δήμου Ηρακλείου, οι Γονείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και στις δύο περιπτώσεις. 

Συνάντηση Δημάρχου με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συνάντηση με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου είχε το πρωί της Παρασκευής 25 Μαΐου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Εκ μέρους του Σωματείου παρευρέθησαν ο πρόεδρος Νίκος Κοκολάκης και το μέλος της διοίκησης Γιώργος Κοφινάκης και εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini.

Εργαστήριο Συντήρησης Βιβλίων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι ξεκίνησε τη λειτουργία του το Εργαστήριο Συντήρησης Βιβλίων, της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το οποίο βρίσκεται στον τρίτο όροφο του μεγάρου «Αχτάρικα».

H απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή της Football League στους παίκτες του ΟΦΗ από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή της Football League στους παίκτες του ΟΦΗ, έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γήπεδο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με την Σπάρτη. 

Αντιδήμαχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 26-27-28 Μαΐου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 26 - Κυριακή 27 - Δευτέρα 28 Μαΐου 2018) Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Έτοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου (Φωτό)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου, και κατ΄ αυτόν τον τρόπο,  ένα πρόβλημα δεκαετιών για το κέντρο της πόλης, οδεύει προς την οριστική επίλυσή του.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 30-5-2018

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2030-05-2018.pdf

Επίσκεψη στη Λότζια αντιπροσωπείας Πανεπιστημίων στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Erasmus+

Το Δημοτικό Μέγαρο (Λότζια) επισκέφτηκαν την Τετάρτη 23 Μαΐου οι συμμετέχοντες στην Διεθνή Εβδομάδα Erasmus+ “Live today, Dream and Plan for the Future που διοργανώνει το Γραφείο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Κρήτης, από 21 έως 25 Μαΐου 2018 στο Ηράκλειο και τα Χανιά, με σκοπό, τη δημιουργία συνεργασιών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Στην Κλαίρη Μιτσοτάκη το εφετινό βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου

Στην Κλαίρη Μιτσοτάκη θα απονεμηθεί το εφετινό Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή του Βραβείου, στη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 24 Μαΐου.  

Ακροάσεις στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου προκηρύσσει ακροάσεις για νέους τραγουδιστές, στις 3 Ιουνίου 2018. Οι ακροάσεις αυτές είναι για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου 2018 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με αποσπάσματα από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε μουσική Μ. Χατζιδάκι.

Διαδραστικό διήμερο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 ένα διαδραστικό διήμερο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. 

Συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρο της μουριάς.

Με βραβεία επέστρεψε από την Ρωσία η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

Στο 16ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Young Voices 2018», στο Nizhny Novgorod της Ρωσίας συμμετείχε η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, έναν χρόνο μετά από την επιτυχημένη αποστολή της στο δεκαήμερο σεμινάριο του μουσικού τμήματος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, υπό τη διεύθυνση της διεθνούς φήμης Αμερικανίδας μαέστρου, Doreen Rao.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αθλητισμού Κωφών

Το Δημαρχείο Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου,  το προεδρείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) και τεχνικό κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αθλητισμού Κωφών (European Deaf Sports Organization).

Βασικό αντικείμενο της επίσκεψης, είναι η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών του 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο. 

Συναυλία των Φωνητικών Συνόλων του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2018» πραγματοποιεί την τέταρτη κατά σειρά συναυλία του το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας για την αποκομιδή των αστικών ιατρικών αποβλήτων

Υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου, στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο, τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, με αντικείμενο την διαχείριση των αστικών ιατρικών αποβλήτων.

Ευχαριστήριο ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Βουρεξάκης Γεώργιος ευχαριστεί την εταιρεία House Market A.E με τον διακριτικό τίτλο ΙΚΕΑ, που μέσω της υλοποίησης του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς», προχώρησε στην ανακαίνιση του εξοπλισμού του Α’ ΚΕΠΑ Ηρακλείου χαρίζοντας ένα νέο πολύχρωμο και ευχάριστο περιβάλλον σε 100 περίπου παιδιά και το προσωπικό του δημοτικού βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού.

Το πάρκο …ανακαινίζεται και ανήκει σε όλους (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Με ένα ενημερωτικό έντυπο και με ένα βίντεο με τις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τώρα τους δημότες για την νέα όψη που πρόκειται να αποκτήσει το Πάρκο Γεωργιάδη.

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική καταγραφή των αστέγων στο Δήμο Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πιλοτική καταγραφή των αστέγων στο Δήμο Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις, στις 15 & 16/05/2018.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 23/5/2018

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/05/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/scan.pdf

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ιστορικού υλικού από την Μάχη της Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στην Ανδρόγεω,  τα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού και στατικού μοντελισμού της περιόδου 1941-1945, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Προχωρά η διαδικασία διδυμοποίησης του Δήμου Ηρακλείου με τον Δήμο Τσουκάριτσα του Βελιγραδίου

 

Την θετική απάντηση του Δήμου Ηρακλείου στην πρόταση του Δήμου Τσουκάριτσα – Βελιγραδίου για την έναρξη της διαδικασίας διδυμοποίησης των δύο πόλεων, έδωσε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον Υπουργό Παιδείας της Σερβίας Μλάντεν Σάρτσεβιτς, το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαΐου. 

Συνεχίζει τις εργασίες το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα στην κοπή δύο δέντρων (φίκοι πλατύφυλλοι) στην παλιά δημοτική οδό Αντ. Μηλιαράκη 2 (πάροδος Λ. Δημοκρατίας). Τα δένδρα προκαλούν με το ριζικό τους σύστημα σοβαρά προβλήματα  (ρωγμές στα τοιχία) στα ιδιωτικά όμορα κτίσματα.

Ενημερωτικές συναντήσεις με επαγγελματίες του κέντρου για τους μπλε κώδωνες

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από τότε που ξεκίνησε η ανάπτυξη του ειδικού ρεύματος ανακύκλωσης γυαλιών στο Ηράκλειο, με την τοποθέτηση των ειδικών μπλε κωδώνων σε νευραλγικά σημεία της πόλης.

 

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σάββατο 19 Μαΐου και την Κυριακή 20 Μαΐου Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Gian Andrea Garancini.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 21/5/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα  21   Μαΐου    2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2021-05-2018.pdf

 

 

Συναυλίες από τις χορωδίες του Αγίου Νικολάου

Τα Χορωδιακά Σύνολα του δήμου Αγ. Νικολάου (Παιδική-Νεανική Χορωδία & Μικτή Χορωδία ενηλίκων) παρουσιάζουν ενα αφιέρωμα στις "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ". 

Προχωρούν οι εργασίες στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της δεύτερης φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου  ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Στο Αμάρι Ρεθύμνου η επόμενη θεματική εκδρομή της Ομάδας Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Μία ακόμα θεματική εκδρομή διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Εθελοντισμού και του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 με προορισμό το Αμάρι Ρεθύμνου.

«Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2018» του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2018» πραγματοποιεί την πρώτη κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος TEBA

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί σε διανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου) ως εξής:

Αφιέρωμα στην 77η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και της Εθνικής Αντίστασης από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποιεί κύκλο εκδηλώσεων, από την Κυριακή 20 έως την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του εορτασμού της 77ης Επετείου από την Μάχη της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την  Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, με την στήριξη  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Εργασίες μερικού καθαρισμού δέντρων «Κουτσουπιάς» για την αντιμετώπιση του εντόμου Cacopsylla pulchella

Από το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται ότι ξεκίνησε ο μερικός καθαρισμός δένδρων «Κουτσουπιάς» (παραφυάδων και κόμης) με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών, οχημάτων κ.λ.π.

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης οργανώνει το 4ο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Αγίου Ιωάννη Κνωσσού

Την ιστορική επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης τιμά το ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη Κνωσσού με εκδήλωση που οργανώνει την Παρασκευή 18  Μαΐου 2018 στις 10.00 το πρωί.

Συναντήσεις για το θέμα της μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο,  είχε στην Αθήνα,  την Τρίτη 15 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.586 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2018  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Με επιτυχία το 16ο Village Camp του Δήμου Ηρακλείου στον Προφήτη Ηλία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου, στον Προφήτη Ηλία, το  16ο Village Camp του Δήμου Ηρακλείου.

Εξασφάλισε την πλήρη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου ο Δήμος Ηρακλείου

Την πλήρη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης, μέσω ειδικής πρόσκλησης στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου, στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Μάϊου.

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

 

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Δευτέρα 14 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης.

Στον Άγιο Μύρωνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην λειτουργία και την περιφορά των Θείων Λειψάνων του Αγίου Μύρωνα, στο ομώνυμο χωριό,  παρευρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός.

Τον Αχμέντ και τον Χουσείν σύστησε στον Πρίγκηπα Κάρολο ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τον Αχμέντ και τον Χουσείν, δυο αδέλφια από την Παλαιστίνη σύστησε στον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου - Απριλίου 2018

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.586 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2018  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Σε εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν.3852/10 ο Δήμος Ηρακλείου θα προβεί στην ανασύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, που συγκροτείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις, επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς, οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζόμενοι στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ενώσεις και σύλλογοι γονέων, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων.

Μία όμορφη συνάντηση για την γιορτή της Μητέρας

Μια όμορφη  συνάντηση  με τα παιδιά της Β2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 10 Μαΐου τα μέλη του ΚΗΦΗ της Νέας Αλικαρνασσού, με αφορμή την γιορτή της Μητέρας. Θέμα της δράσης ήταν «Συνάντηση γενεών – Παγκόσμια ημέρα της μητέρας».

Σε μεγάλη τουριστική εκδήλωση στις ΗΠΑ συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου – Τα μηνύματα για τον τουρισμό

Διεξάγεται αυτές τις μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το πρώτο "Greek Panorama B2B Roadshow", η σημαντικότερη τουριστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελλάδα επί  αμερικανικού έδαφος και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.

Στο Κέντρο Αστέγων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Ξεκινά η πιλοτική καταγραφή αστέγων από τον Δήμο Ηρακλείου

Με αφορμή την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα πιλοτικής καταγραφής αστέγων που ξεκινά αυτόν τον μήνα, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων.

Εκατό νέοι κάδοι ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των 100 νέων μπλε κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο αρχαιολόγος Τζων Πέντελμπερυ. Βιογραφία ενός παράτολμου ανθρώπου»

 

Ενόψει του εορτασμού των 77 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, στο Ηράκλειο, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο της Imogen Grundon, με τίτλο: «Ο αρχαιολόγος Τζων Πέντελμπερυ. Βιογραφία ενός παράτολμου ανθρώπου» με πρόλογο του Πάτρικ Λη Φέρμορ και μετάφραση της Γεωργίας Κατσαλάκη-Γιανναδάκη.

Εσπερίδα του ΚΕΣΑΝ με θέμα «Το μαγικό ταξίδι της ενηλικίωσης»

Το ΚΕΣΑΝ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Το μαγικό ταξίδι της ενηλικίωσης».

Εργασίες διαγράμμισης στην Λεωφ. Ν. Πλαστήρα

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι  η Λεωφ.  Ν. Πλαστήρα θα παραμείνει κλειστή από τις 10:00 το βράδυ της 9ης Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου λόγω των εργασιών διαγράμμισης που θα πραγματοποιηθούν.

Η Λότζια …στα μπλε για την «Ημέρα της Ευρώπης»

Κάθε χρόνο, τον Μάιο, οι λαοί της Ευρώπης γιορτάζουμε την «Ημέρα της Ευρώπης». Στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν (Robert Schuman), πρότεινε, σε ομιλία του στο Παρίσι, μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη.

Η αποκάλυψη της τουρκικής επιγραφής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου - Μια διαφορετική προσέγγιση!

Όχι δεν συμφωνώ.  Δεν ήταν έργο της εργολαβίας, το ότι "ξέθαψε" την Τουρκική Επιγραφή στο ερειπωμένο τζαμί της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, του οποίου μόνο η βάση διασώζεται. Η επιγραφή αυτή εντοπίσθηκε κι ανακαλύφθηκε, χάρη στο φιλότιμο και στην επιμονή κάποιων συναδέλφων μου, υπαλλήλων του Δήμου μας. Μία επιγραφή, που σύμφωνα με την ομάδα των τουρκολόγων ερευνητών-μεταφραστών, με τους οποίους η Βικελαία Βιβλιοθήκη συνεργάζεται, πλέον των δύο δεκαετιών, στο πρόγραμμα μετάφρασης εγγραφών του Τούρκικου αρχείου Ηρακλείου, υπάρχει εκεί από το 1226 (έτος εγίρας), δηλαδή από τα έτη 1811-1812. Η Βιβλιοθήκη μας επικοινώνησε με το προαναφερόμενο τμήμα Τουρκολογίας στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Ρεθύμνου κι απέσπασε τη μετάφραση του περιεχομένου της επιγραφής από τους αρμοδίους, το οποίο και αναφέρει:

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω σοβαρής ζημίας στον υδροδοτικό αγωγό της Τυλίσου και προκειμένου αυτός να επισκευαστεί , θα υπάρξει αύριο Τρίτη 8-5-18 διακοπή υδροδότησης από το πρωί (περίπου στις 06:00 π.μ.) έως νωρίς το απόγευμα (περίπου στις 04:00 μ.μ.) .

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 09/05/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/scan.pdf

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σάββατο 5 Μαΐου και την Κυριακή 6 Μαΐου Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Με επιτυχία η ημερίδα για τα κρυπτονομίσματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Μαίου 2018, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η ημερίδα με θέμα «Η καινοτομία στην αυλή των κρυπτονομισμάτων. Μια νέα μορφή επιχειρηματικού πεπραγμένου». 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας στο σχολείο

Ολοκληρώνονται την Δευτέρα 7 Μαΐου οι δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας στο σχολείο. Αναλυτικότερα, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 07 Μαΐου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Εγγραφές & Επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τις Εγγραφές & Επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά απο το σύστημα και υποβάλλονται από 10 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 7/5/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα  07   Μαΐου    2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2007-05-2018.pdf

Βρέθηκε τουρκική επιγραφή στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ένα σημαντικό τεκμήριο που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, έφεραν στο φως οι πρόσφατες εργασίες αναστήλωσης του μνημείου. Πρόκειται για μια τουρκική επιγραφή  σε  μαρμαρόγλυφη πλάκα, η οποία βρισκόταν «κρυμμένη»  πίσω από μια αποθήκη.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Καραντινού Γεωργίου του Νικολάου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα Πέμπτη  03 Μαΐου  2018, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου, Καραντινού Γεωργίου του Νικολάου, αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

Τοπικά εργαστήρια στον 2ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ CityChallengeSmartcity) προχωρά στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συναυλία από την Χορωδία Νέων του Δήμου Ηρακλείου στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών»

Η Χορωδία Νέων του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει συναυλία το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στις 21:00 στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών. Η χορωδία, υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, θα παρουσιάσει έργα των Gabriel Fauré, Claude Debussy, Claudio Monteverdi, Morten Lauridsen, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Μάνου Χατζιδάκι

ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ΟΔΟΝ 2018: 5η ανοιχτή πρόσκληση προς εικαστικούς και παράλληλη παρουσίαση έργων συμμετεχόντων καλλιτεχνών

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» 2018, η οργανωτική επιτροπή καλεί σε μια ακόμη συνάντηση τους εικαστικούς που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, την Παρασκευή, 4 Μαΐου  και ώρα 5.00 μμ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις  τους και να συζητήσουν τυχόν άλλες.

63η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στην Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  05.05.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

«Συνάντηση γενεών-Πρωτομαγιά του χθες» από τα μέλη του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού

«Συνάντηση γενεών-Πρωτομαγιά του χθες» ήταν το θέμα της δράσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30  Απριλίου, από το  ΚΗΦΗ  Νέας Αλικαρνασσού, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της  Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος  και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηράκλειου.

Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν

Με  το κλείσιμο της  τρίτης ενότητας  των  ομιλιών του  κύκλου ‘’Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν’’, διοργανώνονται ξεναγήσεις στην  Μονή Βροντησίου, Καθολικό μονής Βαλσαμονέρου ( εφόσον  είναι εφικτή η είσοδος), και στην Γόρτυνα.

Εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας: «Το μεγαλείο του γυναικείου εγκεφάλου»

«Το μεγαλείο του γυναικείου εγκεφάλου» είναι το επόμενο θέμα του κύκλου διαδραστικών ομιλιών «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου», που οργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.)

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» παρευρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο Παγκόσμιο συνέδριο αεροπορικών εταιριών της TUI o Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στον 14ο Παγκόσμιο συνέδριο των αεροπορικών εταιριών της ΤUI, του μεγαλύτερου τουριστικού Οργανισμού στον κόσμο, που διεξήχθη στη Ρόδο στις 26 & 27 Απριλίου 2018 σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου.

Οι μαθητές του Λυκείου Athenee από το Λουξεμβούργο στην Λότζια

Την Λότζια επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου οι μαθητές του Λυκείου Athenee  του Λουξεμβούργου που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης τους με το 1ο ΓΕΛ (Καπετανάκειο).

Επίσκεψη προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο στην Κνωσό

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού πραγματοποίησαν την Παρασκευή 27 Απριλίου, οι γυναίκες και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο μέσω του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη (ESTIA), της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Αναδιανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί σε αναδιανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου) ως εξής:

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει θέμα: Μάιος - «Ευρώπη: Οι κοινές μας αξίες»

Συνεχίζεται και τον μήνα Μάιο το πιλοτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα …έχουμε θέμα», στο οποίο συμμετέχει η  Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για το Run Greece: 'Κάθε χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι'

Περισσότεροι από 4.000 αθλητές όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2018» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η χρονιά στο νησί μας, στο Παγκρήτιο Στάδιο. 

Σύσκεψη για την άρδευση του αστικού πρασίνου του Ηρακλείου

Σύσκεψη με αντικείμενο την άρδευση του αστικού πρασίνου στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Απριλίου, στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας στην Νέα Αλικαρνασσό, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για την Πρωτομαγιά

Σας ενημερώνουμε ότι για την Τρίτη, Μαΐου 2018,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Workshops στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) 2018

Workshops  με θέμα το EV3 και το WeDo, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ 2018 θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 27/4 και την Κυριακή 29/4 στην πόλη του Ηρακλείου. Τα δύο workshops θα έχουν ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

«Τοπία Ελληνικά» από τους σπουδαστές της Σχολής Κιθάρας του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Οι Σπουδαστές της Σχολής Κιθάρας του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν την  εργασία τους και ερμηνεύουν έργα σπουδαίων Ελλήνων Συνθετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Απριλίου στον Θεατρικό Σταθμό  Ηρακλείου και ώρα 18:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρο της μουριάς.

Επίσκεψη στην Ιχθυαγορά και στην μονάδα F4F για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Την πρόοδο των εργασιών στο κτίριο της  νέας Ιχθυαγοράς είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 2/5/2018

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 02 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων:

1.      Εισήγηση για την άρση δέσμευσης ακινήτου, με την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Νέας Αλικαρνασσού Δήμου Ηρακλείου , στο τετράγωνο που βρίσκεται παρά των οδών Σεφέρη & Διονυσίου, δυτικά των Ο.Τ. 28 & 31 και βόρεια των Ο.Τ. 35 & 36, σε εφαρμογή της Απόφασης με αρ. 30/2012 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Ξένοι μαθητές και καθηγητές στη Λότζια για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus»

Eπίσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) πραγματοποίησαν μαθητές και καθηγητές σχολείων της Αυστρίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιείται στην πόλη μας.

Μέχρι και το Σάββατο συνεχίζονται οι εγγραφές στο Run Greece

Μόνο στο Παγκρήτιο στάδιο γίνονται οι τελευταίες εγγραφές και μέχρι να εξαντληθούν οι διαθέσιμοι αριθμοί: Παρασκευή 17.00 – 20.00 και Σάββατο 10.00 – 20.00.

«Η Ρομαντική Περίοδος της Φιλολογίας του Πιάνου» την Κυριακή στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Οι  Σπουδαστές της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν την εργασία τους και ερμηνεύουν έργα των κυριότερων Συνθετών, με θέμα:

«Η Ρομαντική Περίοδος της Φιλολογίας του Πιάνου»

Νέες διαγραμμίσεις σε δρόμους του Ηρακλείου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης μας ότι σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου, ξεκινάνε οι εργασίες οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση) οδών εντός και εκτός τειχών της πόλης  Ηρακλείου.

Σε νέο γραφείο η 1η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου μεταφέρθηκε και λειτουργεί στην οδό Ζωγράφου 11, στον 5ο όροφο.

Στη Φορτέτσα θα πραγματοποιηθεί το 15ο Village Camp του Δήμου Ηρακλείου

Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου, από τις 09.00 έως τις 13.00,  το 15ο Village Camp του Δήμου Ηρακλείου.

Το Camp περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς τους, όπως τοξοβολία, σκυταλοδρομία, παραολυμπιακά αθλήματα κ.α.

Συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και τον Δήμο Αθηναίων για το Προσφυγικό

Με αφορμή το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αθηναίων για το προσφυγικό ζήτημα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη συμμετείχε  την Τρίτη 24 Απριλίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κ. Δήμητρα Καμπέλη από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου καθώς τα στελέχη του Κέντρου  Γιώργος Σαρελάκος και Διονυσία Λαμπίρη.

RUN GREECE 2018: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο

Πέντε ημέρες πριν από τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης, την αθλητική εκδήλωση RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Κυριακή 29 Απριλίου, οι εγγραφές έφτασαν ήδη τις 3.200.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, στις 23 Απριλίου2018,  η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υλοποιεί το πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!».

Oλοκληρώθηκε στην Σανγκάη η Διεθνής έκθεση για την Τεχνολογία στην οποία το Ηράκλειο ήταν τιμώμενη πόλη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η 6η  Παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας στη Σανγκάη (China Shanghai International Technology Fair) ,στην οποία το Ηράκλειο ήταν τιμώμενη πόλη μαζί με το Όσλο της Νορβηγίας , τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και την Κινεζική μεγαλούπολη Ντάλιαν.

Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Σκύλων του Δήμου Ηρακλείου

Εγκαινιάστηκε, το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου, το Πάρκο Σκύλων του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή του Καράβολα, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Επί τάπητος η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Δήμου Μαλεβιζίου για την εκμετάλλευση των γλυκών νερών του Αλμυρού

Σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του προέδρου Γιάννη Ρασούλη, του αντιπροέδρου Μανώλη Χαιρέτη και στελεχών της Επιχείρησης.

Κλείνει για τα οχήματα η Λ. Δικαιοσύνης λόγω ανάπτυξης του εργοταξίου

Λόγω της εξέλιξης του έργου ανάπλασης των κεντρικών οδών της πόλης του Ηρακλείου, από τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 τίθεται σε ισχύ ο πλήρης αποκλεισμός της Λ. Δικαιοσύνης από την κίνηση οχημάτων στο τμήμα από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την οδό Έβανς.

'Run Greece Ηράκλειο': Όλοι οι δρόμοι οδηγούν την Κυριακή 29 Απριλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο

RUN GREECE Ηράκλειο, η ξεχωριστή ημέρα πλησιάζει, ημέρα χαράς, μαζικής συμμετοχής δρομέων, εθελοντών και θεατών. Ημέρα αφιερωμένη στο δρομικό κίνημα, στο βάδισμα και στον εθελοντισμο.

Μία εκδήλωση για τις καλές πρακτικές συνεργασίες

«Όταν η σοφία των μεγάλων, συναντά τον ενθουσιασμό των παιδιών» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

Συνεχίζεται έως τις 30 Απριλίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του 2018

Συνεχίζεται έως και τις 30 Απριλίου 2018 η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το εφετινό βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου. Το Βραβείο αυτό δίδεται ανά διετία. Το 2016 απενεμήθη στον διεθνούς φήμης Αμερικανό καθηγητή Peter Bien, έναν από τους επιφανέστερους μελετητές του Καζαντζάκη, παγκοσμίως.

Τιμώμενη πόλη στην Παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας της Σανγκάη το Ηράκλειο

Εγκαινιάστηκε στη Σανγκάη η έκτη China Shanghai International Technology Fair (CSITF 2018), η σημαντικότερη παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας με σχεδόν 1000 εκθέτες από 40 χώρες και 6000 τεχνολογίες από όλο τον κόσμο στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 23/04/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου τη Δευτέρα  23  Απριλίου   2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

    http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2023-04-2018.pdf

Στο Μουσείο της Ελεύθερνας και στους Αρμένους Ρεθύμνου η επόμενη θεματική εκδρομή της Ομάδας Εθελοντών Τουρισμού

Μία ακόμα θεματική εκδρομή διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Εθελοντισμού και του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 με προορισμό το Μουσείο της Ελεύθερνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. Η εκδρομή θα συνεχιστεί στους Αρμένους και θα καταλήξει στην πόλη του Ρεθύμνου.

Εγκαινιάζεται το πρώτο πάρκο συγκέντρωσης κατοικίδιων σκύλων (dogpark)

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 19:00 στον Καράβολα το πρώτο πάρκο συγκέντρωσης κατοικίδιων σκύλων (Dogpark). H εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες και ενημέρωση για την προαγωγή της φιλοζωίας, προβολή βίντεο κ.α

H τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινού στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Τις βασικές θέσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης σχετικά με την μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, επανέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Συντήρηση Κοινόχρηστων Χώρων Πρασίνου»

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου 2018 η σύμβαση  για την «Συντήρηση Κοινόχρηστων Χώρων Πρασίνου» στον Δήμο Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Εντεταλμένος  Σύμβουλος του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης  και ο εκπρόσωπος  της αναδόχου εταιρίας.

Στην Αθήνα για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης  Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την Τρίτη 17 Απριλίου και στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Απριλίου.

Με επιτυχία η ημερίδα για την διατροφή από την Αντιδημαρχία Παιδείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Απριλίου η ημερίδα με θέμα «Τα μυστικά ελέγχου της πείνας και του κορεσμού» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα μικρού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου όπου ο διατροφολόγος – διαιτολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας μίλησε για τα μυστικά του ελέγχου της πείνας και του κορεσμού.  Στην συνέχεια, η ψυχολόγος Μαργαρίτα – Αγγελική Σχινά μίλησε για τις τεχνικές διαχείρισης του stress και του φαγητού και ο καθηγητής φυσικής αγωγής Δημήτρης Βουδούρης αναφέρθηκε στο θέμα «πόση άσκηση μπορεί να ωφελήσει;».

Παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα

Ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) προχώρησε στη σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής για την εξέταση και αποδοχή ή απόρριψη αιτήσεων πολιτών για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών , βάση των διατάξεων του άρθρου 36 του Ν. 4508/2017 & ΥΠ ΕΝ/ΥΠ ΡΓ/7408/1228/08-02-2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β' 474/14.02.2018).

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ψηφίδες Κρητικής ιστορίας»

Η ομάδα εθελοντών πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις εκδηλώσεις "ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"  υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

Ενδιαφέρουσα συνάντηση στην Βενετία της Ιταλία και επαφές για τον Δήμο Ηρακλείου

Σε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση, στην έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βένετο στην Βενετία της Ιταλίας, συμμετείχε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Carancini. Θέμα της συνάντησης ήταν το ταξίδι του Γερουσιαστή της Γαληνοτάτης Pietro Querini, ο οποίος ξεκίνησε από την Candia του 1431 και έφτασε μέχρι την Νορβηγία περνώντας από τα Κανάρια Νησιά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αγγλία και τη Σουηδία.

Συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρο της μουριάς.

Ανακοίνωση για τη Θεώρηση-ανανέωση επαγγελματικών αδειών υπαιθρίου εμπορίου

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης στα πλαίσια του Ν. 4497/17 (ΦΕΚ 171/13.11.2017  Α'): «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», καλεί :

Α) τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών και

 Β) τους κατόχους επαγγελματικών αδειών στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου

 των οποίων η άδεια λήγει μετά την  31η Μαρτίου 2018, όπως προσέλθουν στο Γραφείο Λαϊκών Αγορών & Υπαιθρίου Εμπορίου προκειμένου να θεωρήσουν τις  ως άνω άδειες

 

Προχωρά η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Υγείας και Περιβάλλοντος με έδρα το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πενταμοδίου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Απριλίου,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω η συνάντηση για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Υγείας και Περιβάλλοντος (ΠΠΥ) μετά από  πρόσκληση του Δήμου Ηρακλείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταμοδίου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Απαλλαγή για περισσότερες οικογένειες από τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Την απαλλαγή ακόμη περισσότερων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, μέσω της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων,  αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ), την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Αλλάζουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο»

Τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2017 έκανε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στα κυριότερα σημεία της αρχικής του εισήγησης του στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος τόνισε :

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου: πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου, Πίνακας κατάταξης υποψηφίων ΥΕ

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου: πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων κατηγορίας ΥΕ

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με την Πρέσβειρα της Σουηδίας στη Λότζια

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα κ.  Σαρλότ Σέιμελιν  στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Κρήτη.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Αεραθλητικής Ομοσπονδίας

Το Ηράκλειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση διεθνούς  βεληνεκούς.

Πρόκειται για τη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Αερομοντελισμού στο Νέο  κλειστό Γυμναστήριο στα 2 Αοράκια που η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία και η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου διεκδίκησε και πήρε.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη, χθες 10 Απριλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεδρίασε στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού.

Μικρή αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι την Κυριακή 15 Απριλίου στο Πειραματικό Θέατρο

Η Παιδική & Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει τη «Μικρή αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι», την Κυριακή 15 Απριλίου και ώρα 17:30 στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου.

Σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της Κυκλικής Οικονομίας ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με φορείς από την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία, εντάχτηκαν στο πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων «Διαχείριση ευφυών συστημάτων αποβλήτων και πολιτικές» (Waste Management Intelligent Systems and Policies) με ακρωνύμιο «WIN - POL», το οποίο  θα  υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. 

Ημερίδα για την διατροφή από την Αντιδημαρχία Παιδείας

Ημερίδα με θέμα «Τα μυστικά ελέγχου της πείνας και του κορεσμού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου στις 10:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Η ΙΡ τηλεφωνία είναι πραγματικότητα σε όλα τα κεντρικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου

Με την πρόσφατη αντικατάσταση του συμβατικού τηλεφωνικού κέντρου στο κτίριο της Πολεοδομίας στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, ο Δήμος Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει την μετάβαση των κεντρικών κτιρίων του στην ΙΡ (Internet Protocol) τηλεφωνία. 

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η τοποθέτηση 372 νέων κάδων απορριμμάτων στην πόλη του Ηρακλείου.  Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια στην οποία προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου  στο πλαίσιο της ανανέωσης του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Με επιτυχία η πασχαλινή γιορτή του Δήμου Ηρακλείου στον Καράβολα

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η  πασχαλινή γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου την Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου στον Καράβολα.

Ο Δήμος Ηρακλείου προωθεί τον αθλητικό τουρισμό

Τις ομάδες στίβου από την Γερμανία και την Ελβετία που προπονούνται στο Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης  5 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στους νέους χώρους του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στους νέους χώρους του ανακαινισμένου αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ξεναγήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, από τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα.

Πάσχα στον Καράβολα από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει  πασχαλινό γλέντι, την Κυριακή  του Πάσχα, 8 Απριλίου του 2018, στον Καράβολα.

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την Πέμπτη 5 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Τα έθιμα του Πάσχα από τα μέλη του ΚΗΦΗ και τα παιδιά του ΚΕΠΑ Παλιανής

Την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 τα μέλη του Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Προσχολική Αγωγής (ΚΕΠΑ) Παλιανής στην Αυγενική, με αφορμή τη δράση με θέμα: «Ο παραδοσιακός τρόπος βαψίματος των Πασχαλινών αυγών από τον παππού και την γιαγιά του Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής».

Στα έργα στο κέντρο της πόλης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στα έργα της Λεωφόρου Καλοκαιρινού  και της οδού Ίδης έκανε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 4 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση λόγω επισκευής τροφοδοτικού αγωγού

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι αύριο, Μ. Πέμπτη 05-04-2018 από τις πρώτες πρωινές ώρες ως το απόγευμα, λόγω επείγουσας επισκευής του τροφοδοτικού αγωγού Μαλίων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην  ομαλή υδροδότηση των περιοχών :

4-4-2018: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου), ο Δήμος  Ηρακλείου επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι η προσπάθειά του για την φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων  είναι συνεχής  και  η σημερινή μέρα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι φορείς προς αυτό τον κοινό στόχο.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή παιδικών χαρών του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στην Λότζια η σύμβαση για την «Ανακατασκευή Παιδικών Χαρών Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Τους πρωταθλητές Κρήτης του «Ηράκλειο ΟΑΑ» υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την ομάδα μπάσκετ εφήβων Ηράκλειο ΟΑΑ, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Κρήτης, υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 4 Απριλίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι γίνονται  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

Δράσεις του Ξενώνα Γυναικών που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο

Σειρά δράσεων από 1 έως 26 Μαρτίου 2018, υλοποίησε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας – Ισότητας των Φύλων και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της δικτύωσης φορέων με σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έμφυλης βίας.

62η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου Στο Κέντρο του Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Μ. Σάββατο  07.04.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Το ανακαινισμένο Κ.Β. ΚΕΠΑ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το ανακαινισμένο Κ.Β.΄ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Μητέρα» επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με επιτυχία το «Πάσχα των παιδιών»

Με μεγάλη συμμετοχή από τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου, το «Πάσχα των Παιδιών».

Ημερίδα για την διατροφή από την Αντιδημαρχία Παιδείας

Ημερίδα με θέμα «Τα μυστικά ελέγχου της πείνας και του κορεσμού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου στις 10:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε Ατσαλένιο και Μασταμπά η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου για το ξυλοφάγο έντομο

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρο της μουριάς.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 04/04/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Μ. Τετάρτη  04  Απριλίου   2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2004-04-2018.pdf

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 03/04/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 03 Απριλίου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/scan.pdf

Μετά τις μάσκες και την ποίηση, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει θέμα τη ζωγραφική του Ρενέ Μαγκρίτ

Μετά την επιτυχία που είχαν οι δράσεις για παιδιά με θέμα τις μάσκες (τον Φεβρουάριο) και την ποίηση (τον Μάρτιο), ο Απρίλιος στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένος στον Ρενέ Μαγκρίτ.

Το «Πάσχα των Παιδιών» από τα ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ της 3ης Δημοτικής Κοινότητας

Το «Πάσχα των Παιδιών» διοργανώνει και φέτος η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, την Κυριακή 1η Απριλίου, στις 11.30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Με επιτυχία η 7η Κολυμβητική Ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές παιδιών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου η «7η Δημοτική Κολυμβητική ημερίδα» που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

«Λαζαράκια» και πασχαλινές αφηγήσεις για τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού από τα μέλη του ΚΗΦΗ

Με τα παιδιά της Δ2 τάξης του 1ο Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού  συναντήθηκαν την Τρίτη 27 Μαρτίου τα μέλη του ΚΗΦΗ της περιοχής με αφορμή τη δράση με  θέμα: «Συνάντηση γενεών, παλιά  ήθη και έθιμα της Λαμπρής- Λαζαράκια».

Τα Έγχορδα της Ορχήστρας «Μπαρόκ – άρουν» 5 κονσέρτα - 14 σολίστ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει συναυλία με τα  σύνολα μουσικής δωματίου με τίτλο «Τα έγχορδα της ορχήστρας Μπαρόκ-άρουν». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου  στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο για το  κοινό. 

Μία παιδική χαρά για τα παιδιά του Αγίου Μύρωνα κατασκευάζει τώρα ο Δήμος Ηρακλείου

Υπεγράφη χθες, Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου η σύμβαση που αφορά στην κατασκευή της παιδικής χαράς στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Μύρωνα καθώς και στις εργασίες διαμόρφωσης συνολικά του αύλειου χώρου.

Με επιτυχία συνεχίζονται οι αθλητικές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού

Με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού τροφίμων πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Δύναμης και Ισχύος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους»  που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΑΜΗ, για δεύτερη χρονιά στο κατάστημα κράτησης της Νέας Αλικαρνασσού.   

Επίσκεψη των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ στο Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου

Το Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου μέλη των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, συνοδευόμενα από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

Ξεκινούν οι διαδικασίες απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» για το 2018

Ξεκινούν στον Δήμο Ηρακλείου οι διαδικασίες απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» για το 2018. Το Βραβείο αυτό δίδεται ανά διετία. Το 2016 απενεμήθη στον διεθνούς φήμης Αμερικανό καθηγητή Peter Bien, έναν από τους επιφανέστερους μελετητές του Καζαντζάκη, παγκοσμίως.

Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google με τον Δήμο Ηρακλείου

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, αλλά και για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 12/4/2017

Σας προσκαλούμε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου) την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 19:30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, προκειμένου να συζητήσουμε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2017 .

 

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί στη διανομή προϊόντων (ειδών κρεοπωλείου) ως εξής:

Πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

Σειρά Πασχαλινών δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνουν τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου. Αναλυτικότερα: 

Στην Υπηρεσία Πρασίνου και τη ΔΕΥΑΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την Υπηρεσία Πρασίνου και την ΔΕΑΥΗ επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σε έλεγχο προσβασιμότητας – προσπελασιμότητας των υποδομών του προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά στον συστηματικό έλεγχο προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας των κύριων υποδομών του με στόχο την ανεμπόδιστη μετακίνηση του συνόλου των ευάλωτων χρηστών της πόλης (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με καροτσάκια, παροδικά και μόνιμα εμποδιζόμενα άτομα).

Δράσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου 2018 η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει για τους λιλιπούτειους αναγνώστες της,  δράσεις αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου δημιουργού Eric Carle.

Εκδρομή στην Αργυρούπολη από τους Εθελοντές Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Μία ακόμα θεματική εκδρομή διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Εθελοντισμού και του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου.  

Ο αθλητισμός ενώνει - Με επιτυχία η παρουσίαση του προγράμματος «FIT For ALL»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο η πρώτη συνάντηση δικτύωσης των φορέων που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  «Κοινωνική  ενσωμάτωση   προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL».

Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google με τον Δήμο Ηρακλείου

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 6-7.30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, "ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ" (2ος όροφος) με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”, το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google.

Ανακοίνωση

Λόγω ενός μικροτραυματισμού στη μέση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δεν θα παραστεί στις φετινές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Θα τον αντικαταστήσει ο Αντιδήμαρχος  Γιώργος Καραντινός.

Run Greece 2018: Οι εγγραφές συνεχίζονται

Συνεχίζονται οι εγγραφές και καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας αλλά και των σχολείων και σωματείων που κάνουν την εγγραφή τους, για τον αγώνα  Run Greece Ηράκλειο, την οικογενειακή αθλητική  γιορτή, το θεσμό που ενέπνευσε  χιλιάδες ανθρώπους και τους έδωσε κίνητρα για άθληση, αλλά και προσφορά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής τους στην οργάνωση των εκδηλώσεων.

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018)

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης του Δήμου Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η) διοργάνωσε δράση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού,  την Πέμπτη 22 Μαρτίου από τις 9:00 έως 14:00 στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή Φοινικιάς στο Ηράκλειο για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δήμου Ηρακλείου.

Παρουσίαση του προγράμματος «FIT for ALL» το Σάββατο στο Παγκρήτιο Στάδιο

Συνάντηση δικτύωσης και συνέντευξη τύπου των φορέων που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  «Κοινωνική  ενσωμάτωση   προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, με την συμμετοχή  των ωφελούμενων του προγράμματος. 

Με επιτυχία η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 22 Μαρτίου, η ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση ως μέσον μείωσης της ενδοοικογενειακής βίας» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, το ΚΕΣΑΝ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η ΔΕΥΑΗ υπέγραψε την σύμβαση για νέες γεωτρήσεις στον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, στην ΔΕΥΑΗ η σύμβαση κατασκευής του έργου  «Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων 2017».

Προσοχή στην κατανάλωση νερού

Η ΔΕΥΑΗ παρακαλεί τους δημότες του Ηρακλείου να καταναλώνουν το νερό με μεγάλη προσοχή.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26/03/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2026-03-2018.pdf

Στίχους Ελλήνων ποιητών κρατούσαν στον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου

Με στίχους Ελλήνων ποιητών τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην περιοχή της Χρυσοπηγής  που επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο γραφείο του στη Λότζια.

Τα κάλαντα της άνοιξης τραγούδησαν μαθητές στη Λότζια

Με μελωδίες από τα «Κάλαντα της άνοιξης» πλημμύρισε σήμερα η Λότζια.

Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση ως μέσον μείωσης της ενδοοικογενειακής βίας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Πρωταθλητής ο Δήμος Ηρακλείου στα Greek Tourism Awards 2018

Με τρία βραβεία τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου στην τελετή απονομής των Greek Tourism Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  στην Αθήνα. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεντρώνουν τους σημαντικότερους φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα.  

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη Λότζια

Παιδικές φωνές γέμισε σήμερα η Λότζια λόγω της επίσκεψης  των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου.

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου η αποστολή πακέτων σε φοιτητές - μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες

Πραγματοποιήθηκε και τον Μάρτιο η αποστολή των φοιτητικών πακέτων, στο πλαίσιο της  δράσης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου για την ενίσχυση  φοιτητών και σπουδαστών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτός πόλης και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες.

Συνεδρίασε η Επιστημονική Επιτροπή για το Πάρκο Γεωργιάδη

Τη δεύτερη συνεδρίασή της πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου η Επιστημονική Επιτροπή,  που συστάθηκε  προκειμένου να αξιολογήσει τις 22 προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση για τη Διαχειριστική Μελέτη του Πάρκου Γεωργιάδη και να γνωμοδοτήσει για τη δυνατότητα ενσωμάτωσης κάποιων εξ΄ αυτών κατά το στάδιο υλοποίησης του έργου.

Επικεφαλής της Επιτροπής είναι η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και δασολόγος Μαρία Κοζυράκη.

Σε στοά «Νίκου Χ. Γιανναδάκη» μετονομάστηκε η στοά του μεγάρου «Αχτάρικα»

Σε στοά «Νίκου Χ. Γιανναδάκη» μετονομάστηκε η στοά του μεγάρου «Αχτάρικα», σε μια σεμνή τελετή ονοματοθεσίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/03/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Με την αγορά δύο νέων απορριμματοφόρων, συνεχίζεται η ανανέωση του στόλου καθαριότητας από τον Δήμο Ηρακλείου

Τη σύμβαση για την αγορά δυο ακόμα νέων απορριμματοφόρων υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εκδήλωση και τελετή ονοματοθεσίας προς τιμήν του Νίκου Γιανναδάκη, Εφόρου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Εκδήλωση στη μνήμη του  αείμνηστου Νίκου Γιανναδάκη, Εφόρου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Δευτέρα 19 Μαρτίου, με αφορμή την συμπλήρωση (στις 24 Μαρτίου) 20 ετών από τον θάνατό του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης.

Θα προηγηθεί τελετή ονοματοθεσίας της στοάς του μεγάρου «Αχτάρικα» σε στοά Νίκου Χ. Γιανναδάκη.

«Λόγοι γυναικών: Βραδιά-αφιέρωμα στις γυναίκες

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου), το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας «Ενοχλώντας τις λέξεις», σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου και την υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας-Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου σας προσκαλούν στη εκδήλωση-αφιέρωμα στις γυναίκες με τίτλο: «Λόγοι γυναικών».

Σπιρομέτρηση στο ΚΗΦΗ Τεμένους

Το Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική  Ομάδα HAP του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με υπεύθυνο τον κ. Νίκο Τζανάκη  πραγματοποιεί σπιρομέτρηση  την Δευτέρα  19/3/2018 και από τις 09:00 το πρωί μέχρις τις 13:00 το μεσημέρι στο χώρο του ΚΗΦΗ Τεμένους.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προς την Πρόξενο της Τουρκίας: «Η καλή γειτονία χρειάζεται καλές προθέσεις και πράξεις»

Στο φλέγον θέμα των ημερών, την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Γενική Πρόξενο της γειτονικής χώρας Oya Yazar, το πρωί της Πέμπης 15 Μαρτίου στη Λότζια.

Ο Δήμος Ηρακλείου παίρνει άριστα για την ψηφιακή του πολιτική

Συνεχίζει να αξιολογείται με άριστα η ψηφιακή πολιτική του Δήμου Ηρακλείου από Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Οργανισμούς. Πρόσφατα η πολιτική ψηφιακή μετάβασης της πόλης του Ηρακλείου βαθμολογήθηκε με 19,5 - με άριστα το 20 - από το πρόγραμμα Digital Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσπάθειες για τον περιορισμό του ξυλοφάγου εντόμου από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει το ξυλοφάγο έντομο που προσβάλει το δέντρο της μουριάς.

Εκδήλωση για την Άνοια και την Νόσο Alzheimer στο ΚΗΦΗ Παλιανής

Εκδήλωση με θέμα: «Άνοια – Νόσος Alzheimer και τρόποι αντιμετώπισης» διοργανώνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 10:30, στο χώρο του ΚΗΦΗ Παλιανής, στο Βενεράτο το  Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Ισπανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη  Λαμπρινό πραγματοποίησε  σήμερα ο Πρέσβης της Ισπανίας  στην Ελλάδα κ. κ. Ενρίκε Βιγκέρα  συνοδευόμενος από τον επίτιμο Πρόξενο της Ισπανίας στην Κρήτη κ. Μηνά Μελισσείδη.

«Δρομολόγια Ζωής» - Υπεγράφη η σύμβαση για την οδική ασφάλεια ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στην Λότζια η σύμβαση «Δρομολόγια Ζωής» ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΤΕΙ Κρήτης και Αντιπρύτανης Χρήστος Φλώρος.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. – Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για την αποκομιδή των αστικών ιατρικών αποβλήτων

Στην οργάνωση ενός ειδικού συστήματος συλλογής των αστικών ιατρικών αποβλήτων προχωρούν ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.  Πρόκειται στην ουσία για την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος συλλογή απορριμμάτων, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει κατ’ επανάληψη παρατηρηθεί στο Ηράκλειο – και όχι μόνο – με την τοποθέτηση αυτών των αποβλήτων στους κοινούς κάδους.

Νέα προγράμματα φυσικής δραστηριότητας για μαθητές στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου

Δύο νέα προγράμματα φυσικής δραστηριότητας για μαθητές έχουν ξεκινήσει στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας,   η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που συνδιοργάνωσαν η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Αρχίζει η καταβολή των Προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.559 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου  2018.

Εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με ομιλίες για τον καίριο ρόλο της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία διαχρονικά, αλλά και με χορό, τραγούδι και πολύ κέφι, τίμησαν τα ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 12/03/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα  12 Μαρτίου  2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2012-03-2018.pdf

Επαγγελματικές άδειες κάθε μορφής υπαίθριου εμπορίου – Τα δικαιολογητικά μέχρι 31 Μαρτίου στο Γραφείο Υπαίθριου Εμπορίου

Ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του Ν. 4497/17 (ΦΕΚ 171/13.11.2017  Α'): «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» καλεί τους:

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει τις μουριές από την Υπηρεσία Πρασίνου

Συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρο της μουριάς το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Δήλωση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μια ημέρα με κοινωνική σημασία και πολιτικό υπόβαθρο, η οποία συμβολίζει τους  αγώνες της γυναίκας για ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ στη Λεωφόρο Πλαστήρα

Λόγω προγραμματισμένης σύσκεψης της Ολομέλειας του Τμήματος ΚΕΠ 332 (βάσει άρθρου 23, ν.4369/16) για την συζήτηση θεμάτων λειτουργίας και υλοποίησης στόχων της Δ/νσης ΚΕΠ, το ΚΕΠ στη Λεωφόρο Πλαστήρα 103 & Πανασανού, θα διακόψει την λειτουργία του, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018,  από τις 8.30 έως τις 10.30 το πρωί.

Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα – 70.000 ενημερωτικά φυλλάδια με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ

Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου. Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται και διανομή χιλιάδων ενημερωτικών εντύπων που θα λάβουν όλοι οι δημότες μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ.

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για τη Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής έργου

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για τη Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟΥ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΦΑΣΗ Α» την Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στη Λότζια ,α' όρ., γρ. 11.

Δωρεάν ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους των Αρχανών

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε  συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και τους Εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού), συνεχίζει το πρόγραμμα των δωρεάν  ξεναγήσεων.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Το «Ξύπνημα» στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας, Ισότητας των Φύλων και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.),  τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, διοργανώνουν εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στις 6.00 το απόγευμα.

A2UFOOD: Ευρεία σύσκεψη για το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου που επιλέχτηκε ως το 2ο καλύτερο στην Ευρώπη

Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές” και ακρωνύμιο “A2UFOOD”, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA), πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Δήμο Ηρακλείου.

Βικελαία Βιβλιοθήκη: Μνήμης Χάριν «Νίκου Γιανναδάκη»

Την 24 Μαρτίου 2018 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Γιανναδάκη, Εφόρου της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Προκειμένου να τιμηθεί η προσφορά του και η προσωπικότητά του, η Βικελαία Βιβλιοθήκη διοργανώνει συνάντηση αφιερωμένη στη μνήμη του. Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής θα προηγηθεί τελετή ονοματοδοσίας της στοάς του μεγάρου «Αχτάρικα», σε στοά Νίκου Χ. Γιανναδάκη.

Mε επιτυχία η πρώτη εκδήλωση του Α’ Κύκλου διαδραστικών ομιλιών ενδυνάμωσης «ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ» που οργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, 2 Μαρτίου 2018, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, ο πρώτος κύκλος διαδραστικών ομιλιών «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου» της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας - Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Σκέψου τα «πώς» και τα «γιατί» από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Κύκλο διαλέξεων με τίτλο: Σκέψου τα  « πώς»  και τα «γιατί» διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Παιδείας, Πολιτισμού - Εθελοντισμού.   Στο πλαίσιο των διαλέξεων ειδικευμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Υπεγράφη η σύμβαση στη ΔΕΥΑΗ για τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, μεταξύ του ΙΩΑΝΝΗ ΡΑΣΟΥΛΗ, Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Η. και του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΡΦΑΝΑΚΗ,  νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε. η με αρ. πρωτ. 2083/2-3-2018 σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-2017» ποσού  1.048.468,17 € (χωρίς Φ.Π.Α.). Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση της σύμβασης είναι είκοσι τέσσερεις (24) μήνες.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 06/03/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/scan.pdf

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 7/3/2018

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τετάρτη 07/03/2018 και ώρα 13.00 με τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/2%CE%B7%20%CE%95%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%96%CE%A9.pdf

61η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου Στο Κέντρο του Ηρακλείου (Αίθριο Λότζια) Σάββατο 03/03/2018 από 10.00– 13.30

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  03.03.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος θεματικός μήνας στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη – Ο Μάρτιος έχει …θέμα: Ποίηση

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δράσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τον μήνα Φεβρουάριο, με βασικό αντικείμενο τις μάσκες, οι οποίες ήταν ενταγμένες στο πολιτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα».

Το πρόγραμμα σχεδίασε η  Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και υλοποιείται μέσα από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), όπου ανήκει και η Βικελαία.

Ξεκινούν την Παρασκευή 2 Μαρτίου οι δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ηρακλείου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου»

Με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στην οποία εκλεκτοί ομιλητές θα καταθέσουν τις απόψεις τους γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα, ξεκινούν την Παρασκευή 2 Μαρτίου οι δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου».

Με επιτυχία διεξήχθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Κρήτης

Ο μη κερδοσκοπικός Ελληνικός οργανισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής επιστήμης και τεχνολογίας WRO-HELLAS διοργάνωσε μαζί με τον Δήμο Ηρακλείου τον Τελικό του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018.

Κύκλος Συναντήσεων Επαγγελματιών Κοινωνικής και Ανθρωπιστικής Κατεύθυνσης από το ΚΕΣΑΝ και τον Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη «Η ομάδα»

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η ομάδα» οργανώνουν Κύκλο Συναντήσεων Επαγγελματιών Κοινωνικής και Ανθρωπιστικής Κατεύθυνσης, με στόχο την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας.

Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης του ΚΕΣΑΝ σε σχολεία του Ηρακλείου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Συνεχίζεται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, η καμπάνια ενημέρωσης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο, που σχεδιάστηκε για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Ηρακλείου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση και επισκευή του δυτικού τμήματος του Σταδίου Ελευθερίας

Υπεγράφη την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η σύμβαση για την συντήρηση και επισκευή του δυτικού τμήματος του Σταδίου Ελευθερίας στο τμήμα επί της δημοτικής οδού Πυράνθου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή W.C. στην οδό Θησέως – Δημιουργείται υποδομή και για Αμεα

Υπεγράφη την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η σύμβαση για την ανακατασκευή W.C.   στην οδό Θησέως. Την σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν της τάξης των 24.800 ευρώ (με τον ΦΠΑ) και το τελικό ποσό σύμβασης, μετά την έκπτωση, ορίστηκε στις 12.399 ευρώ.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), θα προβεί στη διανομή προϊόντων (τροφίμων & λαχανικών) ως εξής:

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Ευελπιστούμε το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου να διεξαχθεί στο ολοκληρωμένο Πολιτιστικό Κέντρο»

Με μεγάλη  επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη  επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Οικονομικών

Τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου,  στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στην αντιμετώπιση του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει τις μουριές προχωρά η Υπηρεσία Πρασίνου

Στην αντιμετώπιση του ξυλοφάγου εντόμου που προσβάλει το δέντρα της μουριάς προχωρά τώρα το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι την επόμενη εβδομάδα η υπηρεσία θα προχωρήσει – όπως επιβάλλεται για τον περιορισμό  του  πληθυσμού του εντόμου και την αποφυγή περαιτέρω   προσβολής  νέων δένδρων μουριάς ή άλλων φυτών- στην κοπή δέντρων, τα οποία έχουν προσβληθεί από το ξυλοφάγο έντομο Xylotrechus chinensis (σύμφωνα με το με αριθμ.πρωτ:120535/6-10-2017 έγγραφο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26/02/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2026-02-2018.pdf    

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στη Νέα Αλικαρνασσό

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, η σύμβαση για την ανάπλαση τμήματος του κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, έναντι του κοιμητηρίου, δίπλα στο γυμνάσιο της περιοχής. 

Με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ολοκληρώνεται το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Με ένα ρεσιτάλ υψηλού επιπέδου από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Martino Tirimo συνεχίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 21η Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Το κοινό  που γέμισε το Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου αποθέωσε τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος απέδωσε με μοναδικό τρόπο έργα των Schubert, Chopin και Debussy.

Μαγειρεύουμε… έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και στο Ηράκλειο με την κινητή βιωματική έκθεση του WWF Ελλάς

Το  WWF Ελλάς ξεκινάει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο το ταξίδι του και στην Κρήτη, μετά από ένα ταξίδι σε 12 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Στις εργασίες του Πολιτιστικού Κέντρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες της δεύτερης φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Νέοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Περισσότεροι από 350 νέοι κάδοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν το προσεχές διάστημα στο Ηράκλειο.

Περιφερειακός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνουν τον περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:30, στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΚΗ (περιοχή Πατελών).

Ανοικτή Πρόσκληση για συμμετοχή στην πράξη ACUA

Ανοικτή Πρόσκληση σε πιθανά ενδιαφερόμενα φυσικά (ΔΗΜΟΤΕΣ) ή νομικά πρόσωπα (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) που διαθέτουν χώρους μαζικής εστίασης απευθύνει ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην πράξη ACUA.

3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Martino Tirimo

Το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, με ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης πιανίστα Μartino Tirimo, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. 

ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ΟΔΟΝ 2018: 4η ανοιχτή πρόσκληση προς εικαστικούς και παρουσίαση έργων

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» 2018, η οργανωτική επιτροπή καλεί σε μια ακόμη συνάντηση όσους εικαστικούς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου και ώρα 4.00 μμ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), προκειμένου να υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για τον τομέα αυτό.

Ευχαριστήριο από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου ευχαριστούν θερμά το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο κύριο Καλλέργο Βουλγαράκη για την αρωγή και τη διάθεση λεωφορείων για τη δωρεάν μεταφορά των δικαιούχων του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ κατά τις 13, 14 & 15/2/2018, ημέρες διανομής των προϊόντων του προγράμματος από το Δήμο Ηρακλείου.

Μεγάλη συμμετοχή στα Κούλουμα του Δήμου Ηρακλείου στον Καράβολα

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε την  Καθαρή  Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 στον Καράβολα, καθώς και φέτος χιλιάδες Ηρακλειώτες συμμετείχαν στα Παραδοσιακά Κούλουμα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.  Η εκδήλωση περιελάμβανε σαρακοστιανά εδέσματα μουσική και χορό και οι δημότες ανταποκρίθηκαν με πολύ κέφι και καλή  διάθεση.

Θερμό χειροκρότημα για την Όπερα «Suor Angelica» του Puccini από το κοινό στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε τον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, αλλά και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου  στη γενική  πρόβα,  κέρδισαν οι συντελεστές της όπερας «Suor Angelica» του Giacomo Puccini, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/02/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/scan.pdf

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Διοικητή Υ.Π.Α. για την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης των 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σ. Μ από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Την σχετική ενημέρωση έκαναν το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος και ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκη, σε συνάντηση που είχαν στη Λότζια.   

Ενημερωτική εκδήλωση στον Προφήτη Ηλία για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχέδια Βελτίωσης: Δράσεις 4.1.1. και 4.1.3 του Υπομέτρου 4.1 Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» συνδιοργανώνει για τους παραγωγούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου. 

Ευχαριστήριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ηράκλειο, 15/2/2018

H Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, ευχαριστεί εκ βαθέων την κυρία Δέσποινα Ζαχαριουδάκη Τσάλου, για την υπέρμετρη κοινωνική της ευαισθησία και την διάθεση για προσφορά που τη διακρίνει, προκειμένου να παραχωρήσει στη «Β.Δ.Β.» τρία (3) παιδικά τραπεζάκια και δεκαέξι (16) παιδικά καρεκλάκια για το παιδικό-δανειστικό τμήμα της βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της εύρυθμης λειτουργία του τμήματος. Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη έκανε αποδεκτή την ευγενική αυτή χορηγία, πιστεύοντας, ότι τέτοιες ανάλογες ενέργειες και πράξεις θα βρουν κι άλλους μιμητές.

Απόκριες μίας άλλης εποχής …για μικρούς και μεγάλους από τα μέλη του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού

Με τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού της Νέας Αλικαρνασσού συναντήθηκαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, τα μέλη του ΚΗΦΗ της περιοχής, με αφορμή δράση με θέμα: «Απόκριες μιας άλλης εποχής».

Παραδοσιακά κούλουμα στον Καράβολα την Καθαρή Δευτέρα

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2018» την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά κούλουμα στην περιοχή του Καράβολα. Ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα από την Τρίτη Δημοτική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΗΚΕΗ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην παραλιακή λεωφόρο, στην περιοχή του Καράβολα στις 11:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου: Η Όπερα «Suor Angelica» του Puccini στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών

Μια σημαντική, καλλιτεχνική παράσταση, στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου, 17 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πιάνου:  Η δημοφιλής μονόπρακτη όπερα του Giacomo Puccini «Suor Angelica»  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και με ελληνικούς υπέρτιτλους,  από την Minotaur Opera, σε σκηνοθεσία και κουστούμια από την Aylin Bozok και μουσική διεύθυνση-πιάνο από τον Μιχάλη Αγγελάκη

Παρατείνεται ως τις 20 Φεβρουαρίου η δημόσια διαβούλευση για την Διαχειριστική Μελέτη του Πάρκου Γεωργιάδη

Παρατείνεται ως την Τρίτη 20-2-18 και ώρα 11:00πμ η ημερομηνία υποβολής προτάσεων – παρατηρήσεων επί της Διαχειριστικής Μελέτης του  Πάρκου Γεωργιάδη, μετά την σχετική πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13/2/2018).

Υπεγράφη η σύμβαση για τον Βιολογικό Καθαρισμό της Κεντρικής Λαχαναγοράς Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στη Λότζια η σύμβαση για την εκτέλεση της «Συντήρησης Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων της κεντρικής Λαχαναγοράς Ηρακλείου».

Συγκρότηση φορέα – επιτροπής για την παρακολούθηση της ολοκλήρωσης της μελέτης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου

Με τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, συναντήθηκαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέλα Αρχοντάκη και Πέτρος Ινιωτάκης, o πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης,  καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου , στη Λότζια. 

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάρκο Γεωργιάδη

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με αφορμή την παρουσία των Φυλών του Πάρκου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και μια ανακοίνωση που οι «Ενεργοί Πολίτες» εξέδωσαν για το θέμα θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω εκ νέου ορισμένα πράγματα, διότι τελικά το βασικότερο πρόβλημα σε ετούτη την υπόθεση είναι η λανθασμένη πληροφόρηση που υπάρχει".

Την ομάδα υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ συνάντησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Εθιμοτυπική συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομάδας υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ είχε το πρωί της Δευτέρας, στο γραφείο του στη Λότζια, ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Υπεγράφη η σύμβαση για τα City Bus

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στη Λότζια, η σύμβαση για την «Παροχή υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου» ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΚΤΕΛ  Αστικών Γραμμών Ηρακλείου ΑΕ.

Ενημερωτική εκδήλωση στο Βενεράτο για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχέδια Βελτίωσης: Δράσεις 4.1.1. και 4.1.3 του Υπομέτρου 4.1 Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» συνδιοργανώνει για τους παραγωγούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου.

Συζήτησαν για την Διά Βίου Μάθηση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας με τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας

Με τον Μανόλη Δρακάκη, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας με αρμοδιότητες στη Διά Βίου Μάθηση συναντήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλείου Γιώργος Βλαχάκης.

Μεγάλη συμμετοχή και κέφι στο Καστρινό Καρναβάλι

Με την συμμετοχή χιλιάδων Ηρακλειωτών, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2018» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Με επιτυχία ξεκίνησε το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, οι θεατές απόλαυσαν ένα αφιέρωμα στον Claude Debussy από 13 σημαντικούς πιανίστες, οι οποίοι στο τέλος της βραδιάς καταχειροκροτήθηκαν.

Δεσμεύσεις για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου στη συνάντηση του Δημάρχου Β. Λαμπρινού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, τέθηκαν δε επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου,  και όχι μόνο οι δημοτικές.

Όπερα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σπουδαίοι καλλιτέχνες στο 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Με αφιέρωμα στον Claude Debussy ξεκινά το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), θα προβεί στη διανομή προϊόντων (τροφίμων & οπωροκηπευτικών) ως εξής:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 13/02/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τρίτη  13 Φεβρουαρίου 2018  και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 

  http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2013-02-2018.pdf

Όλα έτοιμα για την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2018»

Με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2018» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Υπεγράφη η σύμβαση για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στη Φορτέτσα

Υπεγράφη την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ελέγχου της φέρουσας ικανότητας και ενίσχυσης (εφόσον απαιτηθεί) για το κτιριακό συγκρότημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.