inner image

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ESTIA Στέγασης Αιτούντων Άσυλο

Ολοκληρώθηκε στις 28/12/2017 η υπογραφή της νέας σύμβασης για το ESTIA - Πρόγραμμα Στέγασης Αιτούντων Άσυλο σε διαμερίσματα στην Κρήτη μεταξύ του πρόεδρου της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανώλη Κοκοσάλη, και του Αντιπρόσωπου της Υ.Α. στην Ελλάδα, Philippe Leclerc.

Θεματικές ξεναγήσεις στο Ιστορικό Μουσείο με ελεύθερη είσοδο, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς

Mε την ευκαιρία της πρόσφατης βράβευσής της από την Ακαδημία Αθηνών και στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της «Ανοιχτά Μουσεία για όλους», η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προσκαλεί τους συμπολίτες το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00΄ π.μ., σε έναν κύκλο θεματικών ξεναγήσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από το επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου: τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, τη Φανή Καμπάνη, τον Κώστα Μαμαλάκη και την Άννα Αγογλωσσάκη. Η είσοδος και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για όλους.

Ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου

Ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά είκοσι δύο (22) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Γιορτή αγάπης και αλλληλεγγύης» της πολιτιστικής ομάδας «Αρμονία».

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Γιορτή αγάπης και αλλληλεγγύης» που πραγματοποιεί στον πεζόδρομο της Μεραμβέλλου η πολιτιστική ομάδα «Αρμονία».

Ράδιο-μαραθώνιος για την αποπεράτωση του παιδικού ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ» 101,5 fm  διοργανώνει φιλανθρωπικό ράδιο-μαραθώνιο, από 26 Δεκεμβρίου 2017, στις  9:00 π.μ. έως 29 Δεκεμβρίου 2017, στις 5:00 μ.μ., για την αποπεράτωση του παιδικού ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων».

Ευετηριακός αγερμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με κάλαντα και ευχές για ένα ευτυχές και δημιουργικό νέο έτος

Ευετηριακός αγερμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με κάλαντα και ευχές για ένα ευτυχές και δημιουργικό νέο έτος, από επίλεκτη ομάδα των σχολών χορού Μπριντάκη. Θα χορέψουν ο Χριστόφορος Μπριντάκης, η Ειρήνη Δρίμη, ο Στέφανος Μπριντάκης, η Ραφαέλα Μορφουλάκη, ο Μιχάλης Ραπτάκης, η Εμμανουέλα Καρτσάκη, ο Γιάννης Κουτεντάκης και ο Μιχάλης Μεραμβελλιωτάκης. Στη κρητική λύρα ο Μιλτιάδης Βαρουχάκης και στο λαούτο ο Γιώργος Κρασανάκης.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017, στις 11:00, στον προθάλαμο του Α.Μ.Η.
Είσοδος ελεύθερη.

Νέες Επιτυχίες για το Σκάκι του ΟΦΗ

Με δύο τεράστιες διακρίσεις για το σκάκι του ΟΦΗ έκλεισε το 2017. Συγκεκριμένα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ τερμάτισε στη 2η θέση στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, ενώ ο 18χρονος σκακιστής του ΟΦΗ Ανδρέας Κελίρης πήρε την 3η θέση στο Πανελλήνιο ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών. Πρόκειται για δυο από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που έχουν πετύχει σκακιστές του ΟΦΗ σε πανελλήνιο επίπεδο και δείχνουν τη δυναμική του τμήματος σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα. Αν και η 3η θέση του Κελίρη ήταν περίπου αναμενόμενη σύμφωνα με την ραγδαία εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια, η επιτυχία της νεανικής ομάδας του ΟΦΗ αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του σκακιστικού τμήματος. Οι αγώνες και των δύο διοργανώσεων έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο λόγω των σχολικών μαθημάτων όσο και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Η συμμετοχή της ομάδας του ΟΦΗ στους αγώνες αυτούς θα ήταν αδύνατη χωρίς την πολύτιμη συμπαράσταση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ από το Δήμο Ηρακλείου, του τμήματος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Θεματικές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στο Ιστορικό Μουσείο, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς

Mε την ευκαιρία της πρόσφατης βράβευσής της από την Ακαδημία Αθηνών και στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της «Ανοιχτά Μουσεία για όλους», η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προσκαλεί τους συμπολίτες το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00΄ π.μ., σε έναν κύκλο θεματικών ξεναγήσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από το επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου: τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, τη Φανή Καμπάνη, τον Κώστα Μαμαλάκη και την Άννα Αγογλωσσάκη. Η είσοδος και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για όλους.

Μια αξέχαστη Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, «Κυνήγι Θησαυρού», «Νύχτα στο Μουσείο» και η «Διανυκτέρευση - Sleepover στο Μουσείο», για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Είμαι ακόμα παιδί: «Χριστούγεννα, παιδί μου, είναι η αγάπη εν δράσει»

Έτσι λοιπόν φέτος, στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ‘Κέντρο Παιδικής Μέριμνας’ στο Πόρο, που όπως θυμάστε την κάναμε … διαρκείας, ενώσαμε δυνάμεις:

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ηρακλείου Χριστούγεννα 2017

Είμαστε ακόμα εδώ, γιατί ακόμα υπάρχουν κάποιοι που έχουν την ανάγκη μας. Τα φάρμακα που συλλέγονται από τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια, παρά την εντυπωσιακή κοινωνική ευαισθητοποίηση , μειώνονται ραγδαία.

Γιορτή… αγάπης στο κέντρο του Ηρακλείου – Εντυπωσιάζουν οι εκδηλώσεις

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις με ξυλοπόδαρα, φωτιές, ταχυδακτυλουργικά και πολλά άλλα περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων της πολιτιστικής ομάδας «Αρμονία» για φέτος τα Χριστούγεννα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Απονομή του αργυρού μεταλλίου της Ακαδημίας Αθηνών στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών

H Ακαδημία Αθηνών απένειμε στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το Αργυρό Μετάλλιο, την πιο υψηλή διάκριση, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών,
στα 2017.

'Εναρξη λειτουργίας της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ)

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει την ικανοποίηση της, καθώς την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 ξεκινά η λειτουργία της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας της Κρήτης, η οποία βρίσκεται στο Ηράκλειο, επί της οδού Μιχαήλ Βελισσαρίου & Αρκονήσου, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου.

Τα Γκρεκάνικα Κάλαντα της Κάτω Ιταλίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, στις 09:00, στον προθάλαμο γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Παράταση της έκθεσης φωτογραφίας «Νίκος Καζαντζάκης»

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης και του ενδιαφέροντος από  το κοινό η έκθεση θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Κυκλοφόρησε ο νέος τόμος του επιστημονικού περιοδικού Κρητικά Χρονικά της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Κυκλοφόρησε μόλις ο 37ος (ΛΖ΄) τόμος του επιστημονικού περιοδικού Κρητικά Χρονικά, έκδοση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η νέα Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

‘Είμαι ακόμα παιδί’ – Ήρθαν τα Χριστούγεννα και στη Μονή της Καλυβιανής!

Αυτά τα Χριστούγεννα έχουν αλλιώτικο «χρώμα», «ήχο», «μυρωδιά», για εμάς στο εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα Παιδί». Γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα να «μετρηθούμε» και να «μετρήσουμε». Δυνάμεις και αξίες και σχέσεις..

«10 Χρόνια Έκθεσης ΜΦΙΚ» - Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού & Νύχτα στο Μουσείο

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σάς προσκαλεί σε μια φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη βραδιά με πολλές εκπλήξεις, που θα κλείσει τις επετειακές του εκδηλώσεις «10 Χρόνια Έκθεσης ΜΦΙΚ»
Οι εκδηλώσεις μας ξεκινάνε από τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώνονται… το επόμενο πρωί!
Στις 17:00 σας προσκαλούμε σε ένα χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού μέσα στο Μουσείο, με πολλούς γρίφους, αγωνία και ανακαλύψεις για όλη την οικογένεια! Στη συνέχεια, από τις 20:00 ως τις 23:00, το ΜΦΙΚ σας υποδέχεται σε μια «Νύχτα στο Μουσείο» με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.        
Τέλος, για λίγους και τολμηρούς, το ΜΦΙΚ πρώτο στην Κρήτη εγκαινιάζει μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, τη Διανυκτέρευση στο Μουσείο (sleepover)!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η φιλανθρωπική δάση από τον Λάμψη 92,9 «Ένα δέντρο γεμάτο τρόφιμα»

Και φέτος, μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ηρακλείου στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας. Από Δευτέρα 18 ως και Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως και τις 9 το βράδυ, εκπέμποντας όλη μέρα ζωντανά.

Νέα Διοικητική Επιτροπή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Μετά από μυστική ψηφοφορία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε τα πέντε μέλη που θα απαρτίζουν τη νέα επταμελή διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, μαζί με τον Πρόεδρο, ο οποίος εξελέγη σε προηγούμενη συνεδρίαση και τον Β’ Αντιπρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο προτείνεται αυτοδίκαια από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Έναρξη λειτουργίας της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας της Κρήτης, η οποία βρίσκεται στο Ηράκλειο, επί της οδού Σπιναλόγκας & Τομπάζη 22 (περιοχή υγειονομικού – είσοδος από την οδό Τομπάζη).

Διπλή χριστουγεννιάτικη γιορτή του «Είμαι Ακόμα Παιδί» στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στο Πόρο

Τι είναι τα «πιο όμορφα Χριστούγεννα» για εσάς; Φαντάζομαι πως η απάντηση σας περιλαμβάνει: γέλια, χαρά, τραγούδια και χορούς, φίλους και παρέες, δέντρα και φωτάκια και μπάλες, ψώνια και δώρα και μυρωδιές από γλυκά, παιδικές φωνές… άλλοτε χαρούμενες κι άλλοτε θυμωμένες .. Περιλαμβάνει τραπέζια και φαγητά αλλιώτικα από τα καθημερινά και «καλεσμένους» που φέρνουν επίσης τα «δώρα» τους» κι ίσως και «συνορισιό». Για το ποιος θα πάρει τις πιο πολλές αγκαλιές και τα πιο πολλά φιλιά (και τα δώρα!!)

Παρουσίαση του βιβλίου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Θωμά Μαύρου

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου αυτοβιογραφίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Θωμά Μαύρου, πραγματοποιείται στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:00. Την παρουσίαση οργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ ( ΣΦΑΕΚ ) Ηρακλείου Κρήτης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Έκκληση για συλλογή φαρμάκων από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Είμαστε ακόμα εδώ, γιατί ακόμα υπάρχουν κάποιοι που έχουν την ανάγκη μας. Τα φάρμακα που συλλζγονται από τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια, παρά την εντυπωσιακή κοινωνική ευαισθητοποίηση , μειώνονται ραγδαία. Σας ζητούμε λοιπόν να βοηθήσετε να γεμίσουν τα «κενά» στα ράφια μας , προσφέροντάς μας κάποια από τα φάρμακα που μας λείπουν:

Προβολή της ταινίας ΑΘΙΚΤΟΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ανάδειξη και υποστήριξη του έργου των Εθελοντών Επαγγελματιών Υγείας-Προβολή της ταινίας οι «ΑΘΙΚΤΟΙ» με ελεύθερη είσοδο.

Εγκαίνια στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Ηρακλείου

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση και χαρά καθώς, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας της Κρήτης, η οποία βρίσκεται στην οδό Σπιναλόγκας, αριθμός  1. Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη  και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 22:00.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή»

Με σύνθημα:“Όλοι έχουμε ανάγκη από αγάπη , Κάποιοι, όμως, χρειαζόμαστε και υποστήριξη, καθημερινά.” ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά), το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή».

Η πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, εθελοντές της πανελλήνιας εθελοντικής εκστρατείας “Let’s Do It Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με σκοπό να τους γνωρίσει και να μοιραστούν μαζί του το μεγάλο Εθελοντικό τους Όνειρο.

«Ένα δέντρο γεμάτο τρόφιμα Νο3» από τον Λάμψη 92,9

Παραγωγοί και Dj του Λάμψη 92,9 δίνουν το σύνθημα για τις πιο όμορφες και γλυκές γιορτές!!! Ραντεβού την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 10:00 στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, στην Πλ. Ελευθερίας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Τα Χριστούγεννα έφθασαν και το Ενυδρείο Κρήτης έβαλε τα γιορτινά του και σας περιμένει όλους,  για να απολαύσετε τις  πλούσιες εκδηλώσεις του! Ελάτε να δούμε μαζί τον Άγιο Βασίλη να κάνει βουτία με το έλκηθρό του και τη γοργόνα να λικνίζεται για ακόμα μια χρονιά  στο γιορτινά στολισμένο βυθό του CRETAquarium.

Ανακοίνωση μεταφοράς προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Ανακοινώνεται ότι, λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 εκδηλώσεις στο Α.Μ.Η., μεταφέρονται την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης εκ νέου Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Με 18 ψήφους υπέρ, επί συνόλου 31, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ανέδειξε εκ νέου Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τον κ. Μανώλη Αλιφιεράκη.

Δεκέμβριος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Αυτόν τον Δεκέμβρη, μικροί και μεγάλοι, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου. Μαζί, προσεγγίζουμε λιγότερο γνωστές ή άγνωστες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης μέσα από ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα· συνεχίζουμε το διάλογο που έχουμε ανοίξει στο πεδίο της σύγχρονης κουλτούρας και τέχνης και «ταξιδεύουμε» ως την Αθήνα συμμετέχοντας στο τρίπτυχο εκθεσιακό αφιέρωμα των Εκδόσεων Καζαντζάκη με το Μουσείο Μπενάκη, για τη μορφή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο του έτους προς τιμήν του συγγραφέα.


3rd Santa Run Ηράκλειο - Τρέχουμε για καλό σκοπό

Τρέχουμε για καλό σκοπό.Τρέχουμε και στηρίζουμε το παιδικό χωριό SOS.

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σήμερα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στους χώρους του, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου , Δεκέμβριος 2017

Οι μουσικές πράξεις στους χώρους του Μουσείου για αυτό το μήνα αποβλέπουν σε «αντ-αλλαγές» και αντι-παραβολές μουσικών εμπειριών από ομάδες διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών «γλωσσών», διαφορετικών προσεγγίσεων, οι οποίες εμπνέονται από τα γιορτινά «γεγονότα» των ημερών.

Εκλογές Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Ανακήρυξη Επιτυχόντων

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το ΠΔ 372/1992 και τον Ν. 4497/2017 οι έδρες που κατέλαβε στο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε συνδυασμός είναι:

Προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης

Ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες διορισθέων της προκήρυξης 7Κ,  των διορισθέων του ΟΑΕΔ, καθώς και οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 5Κ.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 9η και 10η Έκθεση Τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας»

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την 9η και 10η Έκθεσης Τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”. Η 9η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από Σάββατο 28 Απριλίου έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στους χώρους της ΔΕΘ. Η 10η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Καραϊσκάκη στον Πειραιά, από το Σάββατο 2 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.

Εκπαιδευτικό Συνέδριο: «Από την εκπαίδευση και την κατάρτιση στην επαγγελματική ζωή: Διεθνείς τάσεις και προοπτικές»

Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς»

Τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Διοίκησης Επιχειρήσεων-Ηρακλείου του ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνουν από κοινού το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς» το οποίο οδηγεί στη λήψη αναγνωρισμένου «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, ΜΔΕ».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τ.Ε.Ι. για υπηρεσίες ιατρού εργασίας

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (που θα αναφέρεται στο εξής ως Τ.Ε.Ι. Κρήτης) προκειμένου να προχωρήσει στην ανάθεση υπηρεσιών ιατρού εργασίας για ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά, ΚΑΛΕΙ όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές.

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το πρωί η καταμέτρηση των ψήφων τις οποίες έλαβαν οι υποψήφιοι των πέντε παρατάξεων στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ενημέρωση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ενημέρωση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και δηλώσεις των επικεφαλής των  πέντε παρατάξεων που λαμβάνουν μέρος τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου:

Μία μοναδική δράση στο Ενυδρείο Κρήτης & το Πλανητάριο από το «Είμαι ακόμα παιδί»

Είναι κάποιες στιγμές που σου παίρνει χρόνο να τις «αποκωδικοποιήσεις». Που σου δημιουργούν τόσα και τέτοια συναισθήματα, αδύνατο να τα τακτοποιήσεις μέσα σου και στο μυαλό σου, αν δεν πάρεις το χρόνο και την απόσταση που χρειάζεται για να τα παρατηρήσεις... Κάτι τέτοιο συνέβη και σε εμάς, το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί» αλλά και στην «Αλέα – η ρίζα του καλού» με τα όσα ζήσαμε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ..

Σεμινάριο διακόσμησης από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Θέλετε να δημιουργήσετε μία μαγική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο κατάστημά σας? Θέλετε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες κατά την διάρκεια των εορτών? Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω της γιορτινής διακόσμησης μαθαίνοντας τις βασικές αρχές και μεθόδους του Visual Merchandise? Εάν ναι, τότε αυτό είναι το κατάλληλο σεμινάριο για εσάς.

Το «Choreographic Challenge» έρχεται στο Ηράκλειο

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΝΟΤΟΣ» εγκαινιάζοντας έναν κύκλο σεμιναρίων-εργαστηρίων που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του Θεάτρου υποδέχεται τη συντοπίτισσά μας Χορογράφο, κα. Άρια Μπουμπάκη, απόφοιτο της Κρατικής Σχολής Χορού και της ‘Ραλλού Μάνου‘ και υπότροφο στο Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ, η οποία φέρνει στο Ηράκλειο το Choreographic Challenge, ένα διαφορετικό εργαστήρι Χορού και Κίνησης που πραγματοποιείται στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια.

Χειροτέχνικα Κρήτη 2017- Υλικά χειροτεχνίας,σεμινάρια & παρουσιάσεις στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης!

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις 2 & 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούβες Ηρακλείου, το μεγαλύτερο festival χειροτεχνίας & do it yourself στην Ελλάδα, η Χειροτέχνικα!

Παρουσίαση Προγραμμάτων Χρηματοδότησης στο Επιμελητήριο

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ,η Εταιρία Στήριξης και Ανάπτυξης των επιχειρήσεων Κρήτης (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ:«Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Επιχειρούμε Έξω»

Προβολή της ταινίας «In a better world» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας – Ισότητας των Φύλων και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα έμφυλης βίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017),στα πλαίσια των δράσεων της διοργανώνει στις 28/11/2017 προβολή της ταινίας «In a better world».

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Στρατηγικές & Εργαλεία Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων» στο Hub to Business του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τα πιο σύγχρονα εργαλεία για σωστή και αποτελεσματική εξαγωγική δραστηριότητα παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα στο νέο συνεργατικό χώρο Hub to Business το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την AFI.

«Αργυρό» Πανευρωπαϊκό βραβείο Δημόσιας Διοίκησης για την Περιφέρεια Κρήτης στον «τελικό» του Μάαστριχτ της Ολλανδίας

Το «αργυρό», το δεύτερο Πανευρωπαϊκό βραβείο Δημόσιας Διοίκησης έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης στον τελικό διαγωνισμό στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας όπου συμμετείχαν ως συνυποψήφιες άλλες τρείς Περιφέρειες της Ευρώπης, Vlaanderen (Φλαμανδία) Βέλγιο, Περιφέρεια Καταλονίας και Σάλτσμπουργκ (Αυστρία). Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκε για τις αναγνωρισμένες ως βέλτιστες πρακτικές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια και λογοδοσία. Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό έλαβε η Περιφέρεια του Σάλτσμπουργκ που παρουσίασε κοινωνικές δομές ενσωμάτωσης ανήλικων προσφυγόπουλων.

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες/επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα παραμένει ανοικτό, αύριο Σάββατο 25/11/2017 από τις 9.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα, προκειμένου να παραλαμβάνει υποδείξεις εκπροσώπων των εταιρειών, εν όψει των επιμελητηριακών εκλογών.

Διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανών γραφείου για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας των τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με την με αρ. 165/14-09-2017 Θέμα 6ο Απόφαση, της Συγκλήτου του, διενεργεί Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό κάτω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 6749/Φ70/24-11-2017, για την ανάδειξη αναδόχου/αναδόχων για την προμήθεια μηχανών γραφείου για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας των τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης.

Ημερίδα με θέμα: «Στρατηγικές & Χρηματοδοτικά Εργαλεία Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την AFI διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές & Χρηματοδοτικά Εργαλεία Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων».

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου. 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων  Νομού Ηρακλείου και το Χαμόγελο του Παιδιού θα συμμετέχουν σε «Περίπτερο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  των πολιτών», την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, από τις 09:00 - 14:00, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας.

Nέο πρόγραμμα Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων ΤΑΠΤοΚ - CLLD ΕΚΤ

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στο πλαίσιο της «Πρόσκλησης της Περιφέρειας Κρήτης για την υποβολή προτάσεων Στρατηγικών Τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) στο πλαίσιο του άξονα 5 (ΕΚΤ) του ΕΠ «Κρήτη» 2014-2020», σχεδιάζει τοπικό πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ, στην περιοχή παρέμβασης του Τοπικού προγράμματος CLLD LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην εκδήλωση για τη «Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Βιομηχανίας με τον Τουρισμό-Προοπτικές»

Τη σημαντική και άκρως αποτελεσματική πρωτοβουλία διασύνδεσης του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα που υλοποιεί τα τελευταία 6 χρόνια, κλήθηκε να παρουσιάσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην εκδήλωση για τη «Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Βιομηχανίας με τον Τουρισμό-Προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.

Δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου», εν όψει του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο, πρόκειται να πραγματοποιήσει τις παρακάτω συμβολικές δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Ηρακλείου.

Επετειακές εκδηλώσεις για τα «10 Χρόνια Έκθεσης ΜΦΙΚ»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει τις επετειακές εκδηλώσεις του για τα 10 Χρόνια της Έκθεσης.

Σεμινάριο «Εργαστήριο παραδοσιακού αργαλειού» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τις διαφορετικές υφές των κλωστών, το γέμισμα του αργαλειού με την κλωστή, το πέρασμα αλλά και το μητοχτένιασμα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Εργαστήριο παραδοσιακού αργαλειού», που διοργανώνει για δεύτερη φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συνάντηση στην Περιφέρεια για το «εύγε» στον Ευγένιο Γκέραρντ

Συνάντηση στην Περιφέρεια για το “εύγε” στον Ευγένιο Γκέραρντ για την μεγάλη προφορά του στον Αθλητισμό και την διεθνή προβολή της Κρήτης.

Εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Εταιρεία Στήριξης και Ανάπτυξης των Επιχειρήσεων Κρήτης (Αναπτυξιακή Κρήτης), Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιφέρεια της Κρήτης, διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Β΄ Κύκλος» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6:30μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων «ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , επί της οδού Κορωναίου 9, στο Ηράκλειο. Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 2810 302400).

Απόλυτα επιτυχημένη η 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές γεύσεις Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 50.000 πολίτες επισκέφτηκαν τη φετινή 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές γεύσεις Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2017 στο Περίπτερο 12, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οδηγοί όδευσης τυφλών - ένα βίντεο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Ένα βίντεο 58 δευτερόλεπτων για να ενημερωθούν οι πολίτες που δεν γνωρίζουν τι είναι οι ριγωτές πλάκες (οδηγοί όδευσης τυφλών) που υπάρχουν στα σύγχρονα πεζοδρόμια και πεζόδρομους, αλλά και πόσο σημαντικές είναι για τους τυφλούς και τους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Πίνακες επιλογής προσωπικού της υπ΄ αριθμ. 5196/23-10-2017 ΣΟΧ 2/2017

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους:

Παρακάτω παραθέτονται οι σχετικοί πίνακες επιλογής προσωπικού της υπ΄ αριθμ. 5196/23-10-2017 ΣΟΧ 2/2017 ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού, συνολικά πέντε (5) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ έναντι αντιτίμου.

Κατά των πινάκων επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση έστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών η οποία αρχίζει απο την επόμενη ημέρα της ανάρτησης ήτοι: 18/11/2017 έως 27/11/2017. Οι ενστάσεις θα κατατείθενται στα γραφεία του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Σημείωση: Η σειρά κατάταξης (αύξων αριθμός) αναγράφεται στη δεξιά πλευρά των πινάκων (δίπλα απο τα μόρια).

Διοργάνωση εκδηλώσεων και ποδοσφαιρικού αγώνα προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ποδοσφαιρικός αγώνας προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 από τις 5 το απόγευμα στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" - "Γεντί Κουλέ". Οργανωτής των εκδηλώσεων με κοινωνικό σκοπό, «Τα παιδιά και οι φίλοι του Γκέραρντ» οι οποίοι αναφέρουν σε ενημερωτικό δελτίο: «Καλεσμένοι μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι από τους "φίλους" του Ευγένιου. Μια επίλεκτη ομάδα με σημαντικές μορφές και "θρύλους" του αθλήματος που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο σε συλλογικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

Οι Κρεοπώλες Ν. Ηρακλείου γιόρτασαν και φέτος τον προστάτη τους «Μιχαήλ Αρχάγγελο»

Με κάθε επισημότητα οι κρεοπώλες του Νομού Ηρακλείου γιόρτασαν και φέτος τον προστάτη τους «Μιχαήλ Αρχάγγελο». Η Θεία Λειτουργία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων, αλλά και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών κ. Σταύρου Πέρρου.

Εγκαινιάστηκε το Παράρτημα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο Αρκαλοχώρι

Παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης και της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα το Παράρτημα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο Αρκαλοχώρι.

Δήλωση προέδρου Επιμελητηρίου για τους πληγέντες στην Αττική

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη συμπαράσταση στους πολίτες και επιχειρηματίες των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τη θεομηνία εκφράζει με επιστολή του προς τις Διοικήσεις του Εμπορικών, Βιομηχανικών, Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών Επιμελητήριων Αθηνών και Πειραιώς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Πραγματοποιήθηκε η απονομή πτυχίων ηλεκτροσυγκολλητών στο ΚΕΚ Επιμελητηρίου

Με τις καλύτερες προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους οι 18 απόφοιτοι του Τμήματος Εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών, το οποίο δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με τη Γερμανική Εταιρεία Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI.

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα εγκαίνια του παραρτήματός του στο Αρκαλοχώρι

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Παραρτήματός του στο Αρκαλοχώρι.

Απονομή πτυχίων ηλεκτροσυγκολλητών στο ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην απονομή πτυχίων του 3ου Τμήματος εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ρακοκαζανέματα από το Σύλλογο Κρητών Σύρου

Ο Σύλλογος Κρητών Σύρου διοργανώνει Ρακοκαζανέματα την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Άγιου Παύλου, Ποσειδώνια.

Στην Ογκολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ & τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου, το «Διαβάζω για τους άλλους»

Με νέες δράσεις και σημαντικές συνεργασίες ξεκινάει και φέτος το πλούσιο εθελοντικό του έργο το Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» στο Ηράκλειο συνεχίζοντας για Τρίτη συνεχή χρονιά την άοκνη προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του.

Δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Η 15η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ). Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας, η Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η., το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου και η Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο», υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης οργανώνουν δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση, την Τετάρτη 15η Νοεμβρίου 2017, από τις 09:00 έως τις 13:00, στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου (3ο χλμ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου Μοιρών, Εσταυρωμένος).

Σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop» θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας κάθε είδους effect.

Η Χειροτέχνικα ταξιδεύει στην Κρήτη!

Η Χειροτέχνικα ετοιμάζεται να σαλπάρει για την Κρήτη, για δεύτερη φορά! Δύο ημέρες γεμάτες δημιουργία, έμπνευση και θετική διάθεση στο ΔΕΚΚ, στις Γούβες Ηρακλείου, στις 2 & 3 Δεκεμβρίου.

Μετά την επιτυχία της Χειροτέχνικα στην Αθήνα, η γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέρεται στο Ηράκλειο για να φέρει τη χειροτεχνία πιο κοντά σε όλη την Ελλάδα.

Το «Είμαι ακόμα Παιδί» στο ΤΕΙ & στο 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Μεγαλώνει το «Είμαι ακόμα Παιδί»! Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα... Κι όσο μεγαλώνει η δράση μας, τόσο αυξάνονται οι ανάγκες μας σε εθελοντές!! Ευτυχώς όμως οι άνθρωποι πια αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του στόχου μας και τη καθαρότητα του κινήτρου μας, μας ανοίγουν τις ψυχές τους και μας δίνουν χώρο και χρόνο να μιλήσουμε για εμάς!

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων οριστικής απόσυρσης επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με επιδότηση

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, με ΑΔΑ: 7ΘΧΑ4653ΠΓ-ΜΜΑ, για την οριστική απόσυρση με διάλυση ενεργών επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, τουλάχιστον 10 ετών, ελεύθερων πάσης φύσης βαρών, με δέσμευση του ενδιαφερόμενου αλιέα, να μην λεμβολογήσει νέο αλιευτικό σκάφος, εντός 5ετίας από την παραλαβή της επιδότησης.

Συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Κρητών Σύρου στον εορτασμό του Ιερού Ναού Παμμεγιστών Ταξιαρχών στη Σύρο

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Ναού Παμμεγιστών Ταξιαρχών στην Ερμούπολη Σύρου, συμμετείχε ο Σύλλογός μας, μετά από κάλεσμα του Κρητικού πρεσβύτερου του ναού Κωνσταντίνου Χαρούλη. Παρευρέθηκε τιμητικό άγημα φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας και της λιτανείας της ιερής εικόνας. Από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο , έγινε λόγος για το ιστορικό του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου με αφορμή την 151η επέτειο.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης για «Προμήθεια μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού»

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αριθμ. 171/02-11-2017 Θέμα 3ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Επαναληπτικό Συνοπτικό Μειοδοτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 6330/Φ70/08-11-2017, για την προμήθεια μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Σχολών του ΤΕΙ Κρήτης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης για «Προμήθεια αδειών χρήσης λογισμικού Μicrosoft για ένα έτος»

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (που θα αναφέρεται στο εξής ως Τ.Ε.Ι. Κρήτης) ΚΑΛΕΙ όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές που αφορούν στην προμήθεια αδειών χρήσης λογισμικού Μicrosoft για ένα έτος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε λογισμικό των σταθμών εργασίας του προσωπικού (Δ.Π., Ε.Π. και Ε.Τ.Π.) και των διακομιστών.

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, κάνει γνωστό στις γυναίκες της περιοχής, ότι προκειμένου να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η Περιφέρεια Κρήτης έκανε δεκτό αίτημά του, να επισκεφθεί η νέα υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας που διαθέτει, την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Crete: Stories from the Edge»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης εγκαινιάζει στο Ηράκλειο την έκθεση “Crete: Stories from the Edge”, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 20:00. Η έκθεση που φιλοξενείται στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (Δουκός Μποφώρ 20) θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά 18:00 – 20:00 και Σάββατο 10:00 – 13:00 και 18:00-20:00.

Ολοκλήρωση των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου ανακοινώνει την ολοκλήρωση των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας στην ΠΕ Ηρακλείου, για τη φετινή περίοδο. Η συγκομιδή του ελαιόκαρπου στην ΠΕ  Ηρακλείου μπορεί να ξεκινήσει από τις 14-11-2017.

To χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

To χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου διαμορφώνεται έως 31/03/2018, ως εξής:

Επίσκεψη του ‘Είμαι ακόμα Παιδί’ στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη διαλέξαμε να την περάσουμε, εμείς οι εθελοντές του σωματείου «Είμαι ακόμα παιδί», με τα κορίτσια μας, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στο Πόρο Ηρακλείου. Μόνο που αυτή τη φορά, το «μενού» περιελάμβανε εκτός από παρέα και … Γνώση!

Σεμινάριο: «Γειώσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το επιτυχημένο σεμινάριο «Γειώσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384» διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με σκοπό να μεταδώσει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή των κανονισμών και των νομοθετικών απαιτήσεων κατά την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση όλων των συστημάτων γείωσης (θεμελιακής, αντικεραυνικής, λειτουργίας κλπ).

Επισκέψεις Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Πα.Γ.Ν.Η. εντός του μηνός Οκτωβρίου

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Πα.Γ.Ν.Η. θα επισκεφτεί δομές υγείας εντός του μηνός Οκτωβρίου.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος ICARO για το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την απαραίτητη χρηματοδότηση από το «ERASMUS+ KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις για την Εκπαίδευση Ενηλίκων» εξασφάλισε το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος ICARO.

Aνακοίνωση της ημερομηνίας δράσεων της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας «Let's Do It Greece»

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας!

Eτήσιος απολογισμός του Διεθνούς Συνδέσμου όλων των Ανοικτών Γραμμών καταγγελιών υλικού παιδικής πορνογραφίας INHOPE

Σταθερή αύξηση στα καταγγελλόμενα κρούσματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη διαπιστώνει ο Διεθνής Σύνδεσμος όλων των Ανοικτών Γραμμών καταγγελιών υλικού παιδικής πορνογραφίας INHOPE στον ετήσιο απολογισμό του (2016) που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχείο o INHOPE έλαβε 9.357.240 καταγγελίες για υλικό παιδικής πορνογραφίας από τις οποίες επεξεργάστηκε και προώθησε προς τις διωκτικές αρχές τις 210.904. Από τις καταγγελίες που έλαβε ο INHOPE, το 75% του παράνομου περιεχομένου σε επίπεδο Ευρώπης απομακρύνθηκε από το διαδίκτυο μέσα σε λιγότερο από 72 ώρες συμβάλλοντας δυναμικά με τον τρόπο αυτό στην προστασία των θυμάτων και την εξάλειψη του φαινομένου παιδικής πορνογραφία στο Ίντερνετ. Ευάλωτες ομάδες και κατά το έτος 2016 αποδεικνύονται τα κορίτσια παιδικής ηλικίας. Διαπιστώνεται μάλιστα ότι όσο μικραίνει ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, τόσο το πρόβλημα γιγαντώνεται.

Πανελλήνιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός στα ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών πραγματοποιεί έναν ακόμα μεγάλο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό και προσφέρει σε μαθητές όλης της χώρας, την ευκαιρία να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων, ένα ταξίδι στο χωριό του Άι Βασίλη στη Λαπωνία, μια 4ήμερη εκδρομή στη Ρόδο, ένα ποδήλατο, αλλά και πολλά άλλα συναρπαστικά δώρα.

Κορυφαίες διακρίσεις για την ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) συμμετείχε στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο «Τι Φάση?» των Ματέι Βισνιέκ και των φοιτητών της ομάδας σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη. Η παράσταση απέσπασε συνολικά έξι (6) κορυφαία βραβεία.

Το χειμερινό ωράριο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (ΙΜΚ), Σας πληροφορούμε ότι από τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, το ωράριο του ΙΜΚ διαμορφώνεται ως εξής:

Τα κρητικά προϊόντα στην αγορά της Πολωνίας

Εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπροσώπους επτά μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Πολωνίας είχαν χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου 36 επιχειρηματίες από τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαρσοβία.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται εξέταση εργασίας για σκύλους όλων των φυλών

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Κρήτη, εξέταση εργασίας για σκύλους όλων των φυλών και σε όλα τα επίπεδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στο γήπεδο ΕΓΟΗ, στην Αμμουδάρα, του Δήμου Μαλεβιζίου. Έναρξη στις 18:00, με ελεύθερη είσοδος για τους θεατές.

Καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα Μουσεία και τους Οργανισμούς Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το British Council, σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία, διοργανώνει το διετές πρόγραμμα Transforming Future Museums, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, πανελλαδικής εμβέλειας, για τους επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια σειρά δράσεων με επίκεντρο τα εντατικά, πενθήμερα μαθήματα της Διεθνούς Ακαδημίας Μουσείων (International Museum Academy) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επιτυχημένη η εκδήλωση για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου

Σημαντικές πληροφορίες για τις σωστές διαδικασίες παραγωγής του παρθένου ελαιόλαδου και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητά του από τον αγρό μέχρι την τυποποίηση, αποκόμισαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία χθες βράδυ το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το κορυφαίο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων σκάκι στη Κρήτη

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το κορυφαίο σκακιστικό γεγονός, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που θα διεξαχθεί στη Χερσόνησο, στο ξενοδοχείο Creta Maris από τις 27 Οκτωβρίου (τελετή έναρξης 21.00) έως τις 6 Νοεμβρίου. Το πρωτάθλημα διοργανώνουν τα σωματεία Ηράκλειο ΟΑΑ, ΣΟ Λέων Κάντια, ΣΟ Ηρακλείου, η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Χερσονήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου.

Συναντήσεις για τη βρετανική αγορά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, στους τομείς τροφίμων, τουρισμού, εκπαίδευσης, ακινήτων και άλλων υπηρεσιών, μετά την απόφαση για BREXIT, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση επιχειρηματιών του Ηρακλείου με τους εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη

Το συνέδριο που διοργανώθηκε για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης ολοκλήρωσε τις εργασίες του με επιτυχία, την Κυριακή, 22/10/2017.

Πραγματοποιείται σήμερα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητά του από τον αγρό στην τυποποίηση»

Τo ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητά του από τον αγρό στην τυποποίηση» ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ώρα 17.30 αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Transforming Future Museums Regional Hubs - Ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα Μουσεία και τους Οργανισμούς Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το British Council, σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία, διοργανώνει το διετές πρόγραμμα Transforming Future Museums, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, πανελλαδικής εμβέλειας, για τους επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια σειρά δράσεων με επίκεντρο τα εντατικά, πενθήμερα μαθήματα της Διεθνούς Ακαδημίας Μουσείων (International Museum Academy) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

H2B HUB από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τους ερευνητικούς φορείς της Κρήτης

Μια σημαντική συνεργασία της τοπικής επιχειρηματικότητας και των ερευνητικών φορέων της Κρήτης είναι πλέον γεγονός, με τη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας του συνεργατικού χώρου H2B HUB Business Hub στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας η ομάδα των φοιτητών του Π.Κ. με το έργο «Τι Φάση?»

Την φετινή θεατρική επιτυχία της με το έργο «Τι Φάση?» παρουσιάζει στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κρητικό ελαιόλαδο - παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητά του από τον αγρό στην τυποποίηση»

Τo ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητά του από τον αγρό στην τυποποίηση».

Aποτελέσματα της συνεδρίασης για την προστασία των παιδιών με βάση το νέο κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

Η προστασία των παιδιών, βάση του νέου κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα που θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018, βρέθηκε στο επίκεντρο της 2ης συνάντησης του συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (18/10/2017) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του Ίντερνετ, της ακαδημαϊκής κοινότητας και οργανώσεων προστασίας του παιδιού.

Ανοικτό το Επιμελητήριο Ηρακλείου τη Δευτέρα,σε Ηράκλειο & Μοίρες για τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες - μέλη του ότι θα παραμείνει ανοικτό τη Δευτέρα 23/10/2017 από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα για την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων εν όψει των επιμελητηριακών εκλογών.

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η έκθεση τοπικών προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας»

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» που ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο Περίπτερο 12, από τις 10:30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου και θα λειτουργεί έως και τις 5 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ.

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, η ημερομηνία διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας «Let’s do it Greece 2018»

Καθώς ξεκινάμε για μία ακόμα χρονιά το όμορφο ταξίδι μας, μοιραζόμαστε μαζί σας την ημερομηνία διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας «Let’s do it Greece 2018», που έχει προγραμματιστεί για την: Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ecommerce Fundamentals» στο Hub to Business H2B του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A., σε συνεργασία με την OTEAcademy και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ELTRUN διοργανώνουν για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Ecommerce Fundamentals”.

Συναντήσεις για τη βρετανική αγορά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ανοικτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τη δυναμική της βρετανικής αγοράς και κυρίως στους τομείς τροφίμων, τουρισμού, ακινήτων και άλλων υπηρεσιών απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με αφορμή την επίσκεψη εκπροσώπων της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου στις 24 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Παρουσίαση νέου Συνεργατικού Χώρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Hub to Business- H2B» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου Συνεργατικού Χώρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Hub to Business- H2B».

Στο Ηράκλειο το 2018, το Agri-food Masterclass on Entrepreneurship του Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας

Το ετήσιο masterclass για τη στήριξη επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών στον αγροδιατροφικό τομέα, γνωστό ως «Agri-food Masterclass on Entrepreneurship», προτίθεται να διοργανώσει το επόμενο έτος στο Ηράκλειο η Ολλανδική Πρεσβεία, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το ΙΤΕ.

Εσπερίδα με θέμα:«Προκλήσεις και Ευκαιρίες στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου,το Hub to Business - H2B και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου-GR.EC.A.σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα:«Προκλήσεις και Ευκαιρίες στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο».

Πρόσκληση στις θεματικές ξεναγήσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση του ΥΠ.ΠΟ.Α ‘Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017: Πνοές Ανέμων’, σας προσκαλεί στις θεματικές ξεναγήσεις που διοργανώνει με επίκεντρο την ‘Ιέρεια των Ανέμων’, μια αινιγματική μορφή που αναφέρεται σε πινακίδα Γραμμικής Β γραφής, του 1380 π.Χ. περίπου, από την Κνωσό. Η θεματική περιήγηση, πέραν της γραπτής μαρτυρίας, θα εστιάσει επιπλέον στις χρήσεις του ανέμου στη μινωική λατρεία όπως αυτές αποκαλύπτονται στις εικονιστικές παραστάσεις της θεοφάνειας, καθώς και στις λειτουργίες που θα μπορούσε να έχει το αέρινο στοιχείο στις μινωικές ακρώρειες.

Διεθνές Συνέδριο για την «Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό»

Διεθνές Συνέδριο για την «Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» (Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα) στις 19,20,21 και 22 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Σεμινάριο του Επιμελητηρίου: «Διακόσμηση σε επαγγελματικούς χώρους και βιτρίνες - visual merchandising»

Όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη διακόσμηση βιτρίνας και καταστημάτων με ελκυστικό και πρωτότυπο τρόπο παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υπόδησης και της ένδυσης, σε πωλητές και υπεύθυνους καταστημάτων χονδρικής και λιανικής ειδών σπιτιού, καλλυντικών, επίπλων, αξεσουάρ κλπ., που επιθυμούν περαιτέρω εξειδίκευση στο αντικείμενο της διακόσμησης, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεών τους. Απευθύνεται επίσης σε διακοσμητές και σε νέους που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον δημιουργικό χώρο του visual merchandising, αλλά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ 2017 - Η Δεύτερη Ματιά

Πριν από ένα χρόνο το Μόνιτορ Φεστ ξεκίνησε στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα διάλογο μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, τεχνών και καλλιτεχνών, εντοπιότητας και εξωστρέφειας. Φέτος ανανεώσαμε αυτό το βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης και ανάδειξης ανθρώπων που ασχολούνται με "σύγχρονες" μορφές τέχνης -ήχο, εικόνα και λόγο, πλάι σε γνωστά ή λιγότερο γνωστά ονόματα της Τέχνης. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε κι άλλες ματιές -δεύτερες και πολυδιάστατες- που θα μας ωθήσουν προς μια ποικιλόμορφη πολιτιστική ‘επανάσταση’.

Τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου τελεστηκε στις 15 Οκτωβρίου 2017 και περί ώρας 11:00 π.μ. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης αρχίζει με Λαμπαδηδρομία την Τρίτη 17 Οκτωβρίου

«Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» είναι το κεντρικό σύνθημα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο-Ε.Α.Κ.Η. από 17 έως 20 Οκτωβρίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διακήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανικού εξοπλισμού του ΤΕΙ Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αριθμ. 165/14-09-2017 Θέμα 5ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Συνοπτικό Μειοδοτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 5489/Φ70/13-10-2017, για την προμήθεια μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Σχολών του ΤΕΙ Κρήτης.

Προκήρυξη Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Την προκήρυξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment [EBAE]) ανακοίνωσαν η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.).

Σεμινάριο ηλεκτρονικών υπολογιστών από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Τη δυνατότητα απόκτησης της πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 3 βασικές ενότητες (word-excel-internet) παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Παιδική και η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου περιμένουν τα καινούρια μέλη τους

Τα προηγούμενα χρόνια, με αφορμή την αγάπη μας για τη μουσική, γνωριστήκαμε, γίναμε φίλοι, τραγουδήσαμε, ταξιδέψαμε, ζήσαμε μοναδικές εμπειρίες, μάθαμε καινούρια τραγούδια, γνωρίσαμε τους δημιουργούς τους.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγρών καυσίμων του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (που θα αναφέρεται στο εξής ως Τ.Ε.Ι. Κρήτης) καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι πληρούν τους όρους να υποβάλουν σφραγισμένη προσφορά σχετική με την προμήθεια υγρών καυσίμων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Εξετάσεις Ελληνομάθειας 2017 από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 τις εξετάσεις του δευτέρου εξαμήνου του 2017 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό»

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.), σε συνεργασία με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» (Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα).

Το μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ταξιδεύει…στο δημοτικό θέατρο Πειραιά

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συνεχίζει και τον φετινό χειμώνα το ταξίδι του με δύο εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο του Έτους Νίκου Καζαντζάκη.

Δυναμική και εποικοδομητική παρουσία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην έκθεση ANUGA 2017

Δυναμική και εποικοδομητική παρουσία στην έκθεση ANUGA 2017 της Κολωνίας στη Γερμανία έχουν και φέτος οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών στον κόσμο πραγματοποιώντας κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς.

Πρόσκληση στις εναρκτήριες ημερίδες του 4ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σας καλούν να συμμετάσχετε στις εναρκτήριες ημερίδες του 4ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2017-2018) για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Ψηφιακές υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των επιχειρηματιών

Τα οφέλη των επιχειρηματιών από τη χρήση της Ψηφιακής Άυλης Υπογραφής υπενθυμίζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τα μέλη του να ενημερωθούν και ν’ αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία κερδίζοντας χρόνο και χρήμα στις συναλλαγές τους.

Ταχύρρυθμο εργαστήριο δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου), σε συνεργασία με το Europe Direct–Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, διοργανώνουν «Ταχύρρυθμο εργαστήριο δώδεκα (12) ωρών δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, σχολικού έτους 2017-2018» με εισηγητή τον Κυριάκο Χαριτάκη, κινηματογραφιστή, μοντέρ.

Έκθεση φωτογραφίας από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα»

Έκθεση φωτογραφίας από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα», με υλικό «μπροστά και πίσω από τις κάμερες» πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης με τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους.Η αυλαία των εκθέσεων ανοίγει αύριο Παρασκευή από το Ηράκλειο όπου στις 7 μ.μ. στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου θα γίνουν τα εγκαίνια και θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Με 6μελή ομάδα αναχωρεί ο ΘΗΣΕΑΣ για το κύπελλο νέων ανδρών-γυναικών στο ξίφος μονομαχίας

Με 6μελή ομάδα αναχωρεί ο ΘΗΣΕΑΣ για το κύπελλο νέων ανδρών-γυναικών (έως 20 ετών) στο ξίφος μονομαχίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτώβρη στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α.

Aγώνες δρόμου αυτοκινήτου & μηχανής στο αεροδρόμιο Τυμπακίου & στο λιμάνι Ηρακλείου

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Οκτωβρίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα dragster στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, και το «European Mdc Drift» στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Διοργάνωση 2ου Αγώνα Δρόμου Γυναικών

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ο Σύλλογος Ευ Ζω με τον Καρκίνο οργανώνει το 2ο Αγώνα Δρόμου Γυναικών.

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και διακόσμηση εσωτερικών χώρων» στο Επιμέλητήριο Ηρακλείου

Τις βασικές αρχές για μια επιτυχημένη και αρμονική διακόσμηση εσωτερικών χώρων παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Eκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς στο Πολύκεντρο

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς – Restart a Heart την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στο αίθριο του Πολύκεντρου (είσοδος αριστερά της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου).

Με ιδιαίτερη επιτυχία το δωρεάν σεμινάριο για τις εξαγωγές από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τα βασικά βήματα για την έναρξη εξαγωγικής δραστηριότητα και την αποφυγή επιζήμιων λαθών αναλύθηκαν στη διάρκεια πολύωρου δωρεάν σεμιναρίου που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE, αρμόδιο για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών.

«Είμαι ακόμα παιδί»: Δίπλα και στα προσφυγόπουλα

«Πριν καν προλάβουν να γνωρίσουν τη χώρα τους, αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν. Πριν διαβάσουν την ιστορία τους, έγιναν πρωταγωνιστές της. Πριν προλάβουν να μάθουν για την Ειρήνη, γνώρισαν τον πόλεμο… Είναι τα παιδιά της προσφυγιάς.

Ενημέρωση προγράμματος CLLD LEADER με θέμα «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» στην Ύπαιθρο της Μεσσαράς

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου της αξιολόγησης των τοπικών προγραμμάτων CLLD LEADER στο πλαίσιο της προκήρυξης με αρ. πρωτ. 1927/27-06-2017 (ΦΕΚ 2297/Β/2017).

Ολοκλήρωση εγγραφών των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης της περιόδου 2017-2018

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 4/10/2017 οι εγγραφές των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου της περιόδου 2017-2018.

Ανακοίνωση ΔΑΟΚ ΠΕ Ηρακλείου για τη συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων

Η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου ενημερώνει τους αγοραστές επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων ότι η πώλησή τους από τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων πραγματοποιείται μόνον εφόσον έχει εκδοθεί συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Συγχαρητήρια επιστολή του Επιμελητηρίου για την απελευθέρωση του κ. Μιχάλη Λεμπιδάκη

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την απελευθέρωση του συμπολίτη μας και επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά την αστυνομία, όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση και όσους επί έξι μήνες στάθηκαν δίπλα στην οικογένεια του.

Έκκληση προς την δικαιοσύνη για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των προσφύγων στην Κρήτη

Παρακολουθούμε από κοντά τον τελευταίο μήνα στην Κρήτη, την κατ' επανάληψη παραβίαση από τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων που αναγκάζονται να καταφύγουν στο νησί, χωρίς να είναι αυτός ο προορισμός τους, κινούμενοι από τη Θάλασσα προς την Κεντρική Ευρώπη.

Σεμινάριο Ντεκουπάζ από το Επιμελητήριο

Νέο σεμινάριο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όποιον επιθυμεί ν’ ασχοληθεί με την τέχνη της διακόσμησης Decoupage (Ντεκουπάζ) και να δώσει σε οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο μια νέα χρήση.

Διαγωνισμός υπηρεσιών συντήρησης φωτοαναπαραγωγικών μηχανημάτων Τ.Ε.Ι Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αριθμ. 165/14-09-2017 (Θέμα 3) Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Συνοπτικό Μειοδοτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 4953/Φ70/28-09-2017, για την ανάδειξη αναδόχου/ων παροχής υπηρεσιών συντήρησης δεκαπέντε (15) φωτοαναπαραγωγικών μηχανημάτων.

Δωρεάν σεμινάριο «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Διεξοδική ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες σωστής παραγωγής και προετοιμασίας για επιτυχημένες και κυρίως ασφαλείς εξαγωγές προϊόντων προσφέρει το σεμινάριο που διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ το Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες».

Το «Είμαι ακόμα Παιδί» στα Ίχνη της Μινωίτισσας Γυναίκας με οδηγό την κ. Σφακάκη Αθηνά

Ποια ήταν η θέση της γυναίκας στη Μινωική Κρήτη; Πως διαμόρφωνε η Μινωίτισσα τη μινωική καθημερινότητα; Ερωτήματα που θα μπορούσαν να προβληματίσουν τις γυναίκες του σήμερα και να αποτελέσουν εφαλτήριο για τον .. επαναπροσδιορισμό τους στο χώρο και την κοινωνία. Ερωτήματα στα οποία απάντησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η σπουδαία συγγραφέας και ξεναγός κ. Αθηνά Σφακάκη!

Επισκέψεις Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Πα.Γ.Ν.Η. σε δομές υγείας του Ηρακλείου

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Πα.Γ.Ν.Η. θα επισκεφτεί τις παρακάτω δομές υγείας εντός του μηνός Οκτωβρίου. Ειδικότερα:

Εκπαιδευτικά προγράμματα προσφορά της εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στους μαθητές

Για την σχολική περίοδο 2017-2018 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αξιοποιούν εκπαιδευτικά τις Συλλογές του Μουσείου, θα προσφέρει σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διάφορα προγράμματα.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το θάνατο του Ευάγγελου Πατεράκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία πενθεί για την απώλεια του Ευάγγελου Πατεράκη. Ο αγαπητός σ’ όλους μας Βαγγέλης ήταν διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός, ενεργός πολίτης, πολύ καλά ενημερωμένος για την τοπική, ελληνική και διεθνή πολιτική, είχε άποψη την οποία υπερασπιζόταν με ισχυρά επιχειρήματα, ευρεία γενική παιδεία, έμφυτη ευγένεια. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Παγκρήτιο Συνέδριο Αξιωματικών Αστυνομίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Παγκρήτιο Συνέδριο Αξιωματικών Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Προσφορά της σχολής Lab Heraklion Music Education στην ομάδα «Είμαι ακόμα Παιδί»

Χάρη στη προσφορά της σχολής 'Lab Heraklion Music Education' ένα παιδί θα πραγματοποιήσει το όνειρό του κάνοντας μαθήματα φωνητικής. Το «Είμαι ακόμα Παιδί» ευχαριστεί θερμά το Γίαννη, τον Αλέξανδρο και όλη την ομάδα του συγκεκριμένου Studio που άνοιξαν την αγκαλία τους στα παιδιά. Ελπίζει σύντομα να πραγματοποιηθούν όνειρα και άλλων παιδιών χάρη στη δίαθεσή όλων για προσφορά.

Λήξη Διαγωνισμών Συγγραφής Σεναρίου και Θεατρικού Έργου της Ένωσης Σεναριογράφων

Δελτίο Τύπου του 4ου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους και Δελτίο Τύπου για τον 1ο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Εθνική Τράπεζα και τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.. Οι Διαγωνισμοί λήγουν στις 30/09.

O υπουργός παιδείας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τα θέματα της Τεχνικής Κατάρτισης, καθώς και τα πρωτοποριακά προγράμματα Εκπαίδευσης που υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

7η ΥΠΕ Κρήτης - Αποχαιρετισμός στον Αντώνη Κούτη

Με απέραντη θλίψη αποχαιρετούμε ένα σημαντικό επιστήμονα ένα σπουδαίο άνθρωπο ένα ξεχωριστό και ακούραστο συμπαραστάτη και αρωγό σε οποιαδήποτε δράση μας  στους τομείς της Κοινωνικής Ιατρικής, της Πρωτοβάθμιας  και Δημόσια Υγείας,  τον Αντώνη Κούτη.

Διαγωνισμός για τη Συντήρηση καλλιεργειών του Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αριθμ. 165/14-09-2017 Θέμα 4ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Συνοπτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 4858/Φ70/22-09-2017, για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση των εργασιών «Συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο».
Το χρονικό διάστημα που θα καλύψει η σύμβαση είναι (12) δώδεκα μήνες από την υπογραφή της.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 40.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου Φ.Π.Α. 24%.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τετάρτη 04/10/2017 και ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία της Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Αποχαιρετισμός του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου στον Αντώνη Κούτη

Αποχαιρετισμός του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου στον Αντώνη Κούτη.

Σεμινάριο «Σχεδιασμός σε ύφασμα» στο ΕΒΕΗ

Η ζωγραφική σε ύφασμα με ειδικά χρώματα και απίστευτες εφαρμογές είναι το θέμα του νέου σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά του  προσωπικά και μοναδικά προϊόντα, όπως μπλουζάκια, μαξιλάρια, μπομπονιέρες κ.α.

Η Κρήτη υποδέχεται την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ

Η Κρήτη υποδέχεται την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ, την μοναδική στο είδος της σχολή που διαθέτει πιστοποίηση από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα σπουδών τριετούς φοίτησης οι Κρητικοί έχουν πλέον την ευκαιρία να αποκτήσουν το δίπλωμα του ηθοποιού, σπουδάζοντας στον τόπο τους με την καθοδήγηση και υποστήριξη καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών με πλούσια εμπειρία στον χώρο.

Σεμινάριο των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου: «Εργαλεία Social Media Marketing»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει εκ νέου το επιτυχημένο σεμινάριο που παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κατανοήσουν και ν’ αξιοποιήσουν τη δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ώστε να προβάλουν και να προωθήσουν με μικρό κόστος τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομίας 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22-24 Σεπτεμβρίου) με την ευρύτερη θεματική "ΠΟΛ(ε)ΙΣ", το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει από 21 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου ένα σύνολο δράσεων με τίτλο «Κνωσός, Ηράκλειον, Χάνδακας: με το βλέμμα στη θάλασσα», που περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο, βιωματικό εργαστήριο συντήρησης, διαλέξεις και αναγνώσεις φιλολογικών κειμένων. Σκοπός των εορταστικών εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος ρόλος της θάλασσας στη διαμόρφωση της εξωστρέφειας και του κοσμοπολιτισμού στους οικισμούς που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στην παράκτια περιοχή του Ηρακλείου.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία κατέθεσε δύο προτάσεις της στην Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας

Την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη επισκέφθηκε αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής της Πολεοδομίας κ. Γιώργος Φουρναράκης και στελέχη της Υπηρεσίας. Οι εκπρόσωποι της παράταξης κατέθεσαν δύο προτάσεις, που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή του Άι Γιάννη.

Απονεμήθηκε χάλκινο βραβείο στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης

Το χάλκινο βραβείο απονεμήθηκε, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, στα πλαίσια της τελετής απονομής των Healthcare Business Awards 2017, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «DIVANI APOLLO» στο Καβούρι. Τα συγκεκριμένα βραβεία διοργανώνονται κάθε χρόνο με στόχο την επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, της καινοτομίας, των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και των βέλτιστων πρακτικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της υγείας. Σε μια εορταστική τελετή, παρουσία 300 και πλέον διακεκριμένων εκπροσώπων του κλάδου της Υγείας, η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης παρέλαβε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Ι. Εθνική / Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την υγεία».

Έναρξη της Ευρωπαϊκής Κοινής Δράσης για την Αντιμικροβιακή Αντοχή και τις Λοιμώξεις

Την έναρξη της Ευρωπαϊκής Κοινής Δράσης για την Αντιμικροβιακή Αντοχή και τις Λοιμώξεις που σχετίζονται με την Υγειονομική Περίθαλψη (EU - JAMRAI), που συντονίζεται από τη Γαλλία (Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας της Γαλλίας), σηματοδότησε η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φορέων χάραξης πολιτικής και οργανισμών από 28 χώρες, που συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας στο Παρίσι στις 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Εργαστηρίων & Σεμιναρίων Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Τμημάτων Παραδοσιακών Εργαστηρίων & Σεμιναρίων Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης για την περίοδο 2017-2018

Δωρεάν σεμινάριο του Επιμελητηρίου: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»

Διεξοδική ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες σωστής παραγωγής και προετοιμασίας για επιτυχημένες και κυρίως ασφαλείς εξαγωγές προϊόντων προσφέρει το σεμινάριο που διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ το Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες».

Έναρξη αιτήσεων για το Κέντρο Εκπαίδευσης Αγωγής και Ημερήσιας Φροντίδας «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»

Η Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Απροσαρμόστων Ατόμων, Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ», λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ"», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 5 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», ΕΣΠΑ 2014-2020, προσκαλεί τους τυχόν ωφελούμενους (άτομα με νοητική υστέρηση) να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ".

Νέο υλικό από το SaferInternet4Kids.gr για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία, πρόοδο και επιτυχίες. Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών παίρνουμε και εμείς με τη σειρά μας τη δύναμη και την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά και  συνεχίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού ψηφιακού κόσμου.

Υπογράφηκε χρηματοδότηση νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Κρήτης

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, κ. Αλέξη Χαρίτση, η απόφαση πίστωσης των λογαριασμών των νοσοκομείων της Κρήτης με το ποσό των 2.180.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Κρήτης εντάσσεται στην κυβερνητική μέριμνα και σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ποιοτικού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με τη διασφάλιση της πρόσβασης του συνολικού πληθυσμού σε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης στην Κρήτη

Η Κρήτη υποδέχεται την πρώτη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Σχεδιασμένη σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου για τις δραματικές σχολές, είναι τριετούς φοίτησης και καταλήγει σε απονομή αναγνωρισμένου Διπλώματος. Με ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών, που ευελπιστεί να συνομιλήσει με τις σύγχρονες τάσεις της εγχώριας και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας, στόχο της αποτελεί η αναβάθμιση της θεατρικής εκπαίδευσης της Κρήτης και της περιφέρειας εν γένει, με την παροχή άρτιας τεχνικής κατάρτισης και γνώσης σε βάθος του ελληνικού και του παγκόσμιου θεάτρου.

Βράβευση παιδιών τρίτεκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου, βραβεύει σε ειδική εκδήλωση όλα τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μμ., στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» (ΟΑΣΗ), και αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου.

Σεμινάριο Επιμελητηρίου: «Παρασκευή Παραδοσιακής Κεραλοιφής και Εκχυλισμάτων Βοτάνων»

Σκοπός του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ είναι να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τις απαραίτητες γνώσεις για την παραγωγή κεραλοιφής και εκχυλισμάτων βοτάνων, αλλά και τις χρήσεις τους και παράλληλα, να τους φέρει σε επαφή με τα μελισσοκομικά προϊόντα και τα οφέλη τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ένας σύντομος απολογισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου για το καλοκαίρι 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017. Ένας σύντομος απολογισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης για παράταση ενίσχυσης τουριστικών ΜΜΕ

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου ζητάει με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου να δοθεί δεκαπενθήμερη παράταση για την υποβολή φυσικού φακέλου υποψηφιότητας στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών».

Κάλεσμα συμμετοχής στο Διαχειριστικό Συμβούλιο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας και σχεδιάζει να αλλάξει. Η ΝεΚΛΗ ιδρύθηκε το 2007 με τη μορφή της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σκοπό τη διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου στην πόλη μας. Η διαχειριστική ομάδα της ΝεΚΛΗ αποτελείται από οκτώ φίλους του κινηματογράφου που συμμετέχουν σε αυτήν εθελοντικά.

Το Eπιμελητήριο Ηρακλείου συμμετέχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Δυναμική παρουσία στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έχει φέτος το Επιμελητήριο Ηρακλείου με δικό του περίπτερο (αριθμός 3-stand 3), στο οποίο φιλοξενούνται επιχειρήσεις - μέλη του, καθώς και τα τέσσερα συνεργατικά Δίκτυα που εκπροσωπούν την τοπική παραγωγή.

Νέα εκδοτήρια για το 2ο International Basketball Tournament Heraklion Crete

Μεγάλη ζήτηση υπάρχει ήδη για τα εισιτήρια του 2oυ International BasketballTournament Crete/Heraklion, που διεξάγεται από 22-24 Σεμπεμβρίου στη σάλα του κλειστού στα ‘’Δύο Αοράκια’’ Ηρακλείου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ερυθρού Αστέρα και της Ούνιξ Καζάν.

Εκδήλωση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Επιμελητήριο

Στην Κρήτη και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειάς της ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Κωνσταντίνου Ροδόπουλου και κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Σάλλα.

O Μιχάλης Σάλλας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη είχε ο στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Μιχάλης Σάλλας, με αφορμή την ομιλία που πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τις «Προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης».

Έναρξη εγγράφων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, για την σχολική χρονιά 2017 – 2018, θα λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν και για έκτη συνεχή χρονιά διάφορα τμήματα εκμάθησης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΤΕΙ Κρήτης για προμήθεια αναλώσιμων για εκτυπωτές

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά στην προμήθεια αναλωσίμων για εκτυπωτές, πολυμηχανήματα και συσκευές τηλεομοιοτυπίας για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης.

Κατάθεση προσφορών: Έως και Τρίτη 12/09/2017 και ώρα 11.00 π.μ.

Το «Είμαι ακόμη Παιδί» στη Σλοβενία

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, η Έρη εκπροσωπώντας το σωματείο μας «Είμαι ακόμη παιδί», βρέθηκε στις καταπράσινες πόλεις Litija και Maribor της Σλοβενίας, όπου διεξήχθη το «Let's learn from each other 3» ..Ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕ για Youth Workers, ανθρώπους δηλαδή που .. «δουλεύουν» με νέους. Όπως ακριβώς κι εμείς! Γι’ αυτό άλλωστε και κληθήκαμε στη πανέμορφη Σλοβενία!

Faflágos στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.30΄, ο μουσικός Γιώργος Περβολαράκης, ιδρυτικό μέλος των μουσικών σχημάτων Μiscelanea Guitar Quartet και Dr.Opin (φωνή, στίχοι, σύνθεση), παρουσιάζει στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το πιο πρόσφατο project του με τίτλο Faflágos. Ένα πειραματικό σόλο κονσέρτο με φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα κι ένα παλιό ραδιόφωνο· με επιρροές από το γαλλικό Chanson, το αγγλικό New Wave, το αμερικάνικο Post-Punk, το ελληνικό Νέο Κύμα, τη Ska και Calypso της Καραϊβικής, την Bossa Nova της Βραζιλίας, τα Valses της Βενεζουέλας και το Flamenco της Ισπανίας.

Πρόγραμμα πανηγύρεως 8ης Σεπτεμβρίου 2017 Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Την 8η Σεπτεμβρίου 2017 πανηγυρίζει μετα πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος και μεγαλοπρέπειας ο Ιερός Ενοριακός Ναός Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Συναυλίες από την Ελληνοτουρκική ομάδα νέων

Δύο δωρεάν συναυλίες δίδει στην Κρήτη και φημισμένη Ελληνοτουρκική Oρχήστρα Νέων (Greek-Turkish Youth Orchestral CTYO) που αποτελείται από 60 και πλέον χαρισματικούς Έλληνες και Τούρκους μουσικούς. Η Ελληνοτουρκική ορχήστρα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, του Δήμου Ρεθύμνου και την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δίδει συναυλίες με ελεύθερη είσοδο την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 9μμ στο Τεχνόπολις Ηρακλείου και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 9μμ στο φρούριο Φορτέτζα στο Ρέθυμνο.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 2ο International Basketball Tournament Crete/Ηeraklion

Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για την φιλοξενία του 2ου International Basketball Tournament Crete/Ηeraklion, που όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα φιλοξενηθεί στην πανέμορφη και φιλόξενη σάλα του κλειστού Γυμναστηρίου στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης, από 22-24 Σεπεμβρίου.

Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: «Προϋπολογισμός και κοστολόγηση προϊόντων»

Ένα νέο σεμινάριο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες ή μη τις απαραίτητες γνώσεις για να οργανώσουν βήμα-βήμα τον προϋπολογισμό μιας επιχείρησης και να κάνουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις στην οικονομική διαχείρισή της, προσδιορίζοντας παράλληλα σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα και σε ποιο σημείο προβλέπεται να βρεθεί στο μέλλον.

Επιδοτούμενα Προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ έτους 2017.

Νέες ειδικότητες χειμερινού εξαμήνου 2017Β και εαρινού εξαμήνου 2018Α στο 2ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου

• ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER - DEVELOPER / VIDEO GAMES)

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

• ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

• ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

• ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

• ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

• ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ετήσια Ακρόαση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Ορχήστρα - Χορωδία - Σολίστ) 2017

Ακρόαση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Ορχήστρα - Χορωδία - Σολίστ)

Συγχαρητήρια του προέδρου του Επιμελητηρίου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των εξετάσεων εισαγωγής στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αλλά και όλους τους υποψήφιους για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Υποδοχή νέων φοιτητών στην «Κρητική Εστία»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ιδιωτικών Σχολών.

Συνάντηση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών συζήτησε στη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με στόχο να βρεθούν τρόποι για σωστή ενημέρωση και ουσιαστική στήριξη των ενδιαφερομένων.

Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για τις ΤΟ.Μ.Υ.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή τους στη Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τη στελέχωση των υπό ίδρυση Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.). Η συγκεκριμένη προκήρυξη περιλαμβάνει 2.868 θέσεις εργασίας, ιατρικού και μη προσωπικού, με τις οποίες θα στελεχωθούν οι Το.Μ.Υ., οι οποίες θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην άμεση αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πρόσκληση στο συνέδριο: Ο Νίκος Καζαντζάκης και η επίδραση του έργου του σε άλλους συγγραφείς

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά οργανώνουν, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, στο Κολυμπάρι Χανίων, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, συνέδριο με θέμα « Ο Νίκος Καζαντζάκης και η επίδραση του έργου του σε άλλους συγγραφείς, σύγχρονους και μεταγενέστερούς του, στην Ελλάδα και την αλλοδαπή » και προσκαλούν τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν με ανακοίνωση να στείλουν δήλωση συμμετοχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kostasmoutzouris@hotmail.gr, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Συμμετοχή του «Διαβάζω για τους Άλλους» στην έκθεση βιβλίου στην Πλατεία Ελευθερίας

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι συμπολίτες μας που επισκέφτηκαν την Πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2017 συμμετείχαν στις δράσεις που διοργανώθηκαν από την ομάδα ηχογραφήσεων του Διαβάζω για τους άλλους στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου 2017.

Η ομάδα «Είμαι ακόμα Παιδί» στον Κούλε

Τι κι αν είναι Αύγουστος! Η ομάδα μας, όσο υπάρχουν στα ιδρύματα της πόλης φιλοξενούμενα παιδιά, δεν σταματά να οργανώνει δράσεις με στόχο όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση.

Μια τέτοια «δράση» μας, έφερε…την επόμενη! Να σας εξηγήσω;

Στις 23 Ιουλίου, εθελοντές του σωματείου μας , συνόδευσαν τα παιδιά του Κέντρου φιλοξενίας Παιδιού στον Πόρο στην έκθεση ζωγραφικής που έγινε στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ‘Βικελαίας’ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία για το θάνατο της Ευγενίας Σαριδάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της Ευγενίας Σαριδάκη και ιδιαίτερα στα παιδιά της Στέφανο και Ασπασία.

Monitor Fest 2017- Η Δεύτερη Ματιά

Πριν από ένα χρόνο το Μόνιτορ Φεστ ξεκίνησε έναν διάλογο μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, τεχνών και καλλιτεχνών, εντοπιότητας και εξωστρέφειας. Το αποτέλεσμα του, παρ’ όλες τις πιθανές ατέλειες, βρήκε θετική απόκριση από το κοινό, ωθώντας μας στο να συνειδητοποιήσαμε ότι το νησί, αλλά κι εμείς προσωπικά -οι άνθρωποι που συντονίζουμε το φεστιβάλ- χρειαζόμαστε κι άλλες ματιές: δεύτερες και πολυδιάστατες που θα μας ωθήσουν προς μια ποικιλόμορφη πολιτιστική ‘επανάσταση’.

Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για τη στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ)

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του 4ετους προγράμματος.

Απάντηση στο Σύλλογο Εργαζομένων για την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ο Σύλλογος εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, συνεχίζοντας για μια ακόμα φορά τη συνήθη τακτική των ανυπόστατων δηλώσεων μηδενισμού και καταστροφολογίας, προέβη σε μια ανακοίνωση στην οποία εμπεριέχονται, εκτός των άλλων, μια σειρά ανακριβειών και εσκεμμένη απόκρυψη των όσων έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της πράγματι επιβεβαρυμμένης, από πλευράς, εισαγωγών ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Ετήσια Ακρόαση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Ορχήστρα - Χορωδία - Σολίστ) 2017

Ετήσια Ακρόαση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Ορχήστρα - Χορωδία - Σολίστ) 2017

Οι Ηρακλειώτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακό ξινόχοντρο στην πλατεία Ελευθερίας

Την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακό ξινόχοντρο την ώρα μάλιστα που “κατέβηκε” από τη φωτιά είχαν το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες Ηρακλειώτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας. Η παρασκευή του ξινοχόντρου έγινε στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης που διοργανώνει για 11η χρονιά στο Ηράκλειο ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Σύντομα το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει το 2nd International Basketball Tournament Crete

Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1st International Basketball Tournament Crete πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης, που είχε μεγάλη απήχηση, κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες εμπιστεύονται διοργανωτές και φιλάθλους του νησιού κλείνοντας θέσεις για το δεύτερο.

Συνεχίζεται ως το Σάββατο 5 Αυγούστου η έκθεση γυναικών επιχειρηματιών στην πλατεία Ελευθερίας

Ως το Σάββατο 5 Αυγούστου συνεχίζεται στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώνει για 11η χρονιά ο Σύλλογος γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης. Ήδη από την έκθεση έχει περάσει πλήθος καταναλωτών κάνοντας συμφέρουσες αγορές από είδη που δημιουργήθηκαν από γυναίκες επιχειρηματίες με παραδοσιακούς τρόπους αλλά και τις πιο σύγχρονες μεθόδους που διασφαλίζουν την ποιότητα τους.

«Αυγουστιάτικη Βεγγέρα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην αυλή του, την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, για να βεγγερίσουμε. Η «Αυγουστιάτικη Βεγγέρα» στον κήπο τον μουσείου είναι αφιερωμένη στην κρητική μουσική παράδοση.

Διαγωνισμός Video Story Telling για νέους 18–26 ετών του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «City to City for building our Europe» (C2C4EU) που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» και υλοποιείται μέσω του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στεγαστικό Πρόγραμμα 2017-2018 για φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η ΧΕΝ Ελλάδος ανταποκρινόμενη στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι νέες γυναίκες, υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2017-2018) στεγαστικό πρόγραμμα στο διεθνών προδια-γραφών Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» στην Ηλιούπολη.

«Άμα βραδιάσει» στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Με σύγχρονους ήχους από την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, συνεχίζεται την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ώρα 20.30΄, ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Ακολουθώντας μια ηχητική διαδρομή σε 3 ηπείρους, θα περιδιαβούμε τις γωνιές του κόσμου όπου συναντώνται οι πολιτισμοί και θα γνωρίσουμε πτυχές της σύγχρονης μουσικής κουλτούρας μέσα από επιλεγμένες μουσικές των DJs Konops, Larry και Κόκκινο Μπαλόνι.

Ακύρωση παράστασης «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ακύρωση της παιδικής θεατρικής παράστασης «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, που θα πραγματοποιούνταν στην Κρήτη, σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Αρχάνες και Χανιά, για λόγους ανωτέρας βίας.

Το Διαβάζω για τους Άλλους για 2η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου 2017

Το Διαβάζω για τους Άλλους για 2η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου 2017 που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου. Φέτος επιλέξαμε να γνωρίσουμε στο Ηρακλειώτικο κοινό τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το τμήμα Ηχογραφήσεων του Διαβάζω για του Άλλους.

Εκδήλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου

Η 27η Ιουλίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου. Ο καρκίνος κεφαλής & τραχήλου αποτελεί τον 5ο πιο συχνό καρκίνο παγκοσμίως και είναι από τους τύπους των καρκίνων που απαντώνται στη στοματική κοιλότητα και φάρυγγα. Ο συνδυασμός αλκοόλ και καπνίσματος αποτελεί τον ισχυρότερο προδιαθεσικό παράγοντα για Ca στόματος, ενώ 70% των ασθενών με Ca στόματος είναι χρόνιοι καπνιστές. Η πρόγνωση συνδέεται απόλυτα με το στάδιο του καρκίνου τη στιγμή της διάγνωσης και το 85-90% του καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου μπορεί να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί πρώιμα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στις «Ιστορίες της Νύχτας» του Υπουργείου Πολιτισμού

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, συμμετέχοντας στις «Ιστορίες της Νύχτας» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τον τίτλο «Φως ανέσπερον», την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.

Αναβαθμίζεται το Εκθετήριο Κρητικών Προϊόντων στον αερολιμένα Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, πιστός στις προσπάθειες που καταβάλει για την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων και επιχειρήσεων, έχει ολοκληρώσει το νέο σχεδιασμό και την ανακατασκευή των εκθετηρίων του που βρίσκονται στον αερολιμένα Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης. Οι νέες βιτρίνες προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέο πόλο έλξης της τουριστικής περιόδου.

Παράσταση θεατρικού αναλογίου «Κρατώ μιαν Αναφορά» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, σε συνέχεια της γόνιμης και επι σειράς ετών ενασχόλησής της με τη μορφή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, οργανώνει, στο πλαίσιο του έτους προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα, για τρεις αλλεπάλληλες βραδιές, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουλίου, ώρα 20.30΄, την παράσταση θεατρικού αναλογίου Κρατώ μιαν Αναφορά, που επιμελήθηκε ειδικά για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η αναγνωρισμένη σκηνοθέτις Έφη Θεοδώρου.

Ιερά Πανήγυρις Αγίας Ισιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην περιοχή της Κνωσού (Βλυχιά)

Ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθοδίου Βερνιδάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ώρα 19.30.

Συνεχίζονται για 6η ημέρα τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή 21-7-2017, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 32 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Συνεργασία 7ης Υ.ΠΕ και Ο.ΚΑ.ΝΑ

Υπογράφηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ).Η συνεργασία προσβλέπει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ουσιοεξαρτήσεων και των εν γένει εξαρτήσεων στην Περιφέρεια της Κρήτης, την προαγωγή Υγείας και την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από δράσεις των υπηρεσιών και των δύο φορέων.

Συνεχίζονται για 5η ημέρα τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

Συνεχίζονται και την Πέμπτη 20-7-2017, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 32 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας … Αγγλία» του Μουσείου Καζαντζάκη

Με ένα δυνατό χειροκρότημα από το κοινό και λόγια θερμά «έπεσε» την περασμένη Κυριακή η αυλαία του Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου «Ταξιδεύοντας… Αγγλία» που διοργάνωσε το Μουσείο Καζαντζάκη από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου σε Ηράκλειο και Μυρτιά, διοργάνωση που εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «Έτους Καζαντζάκη». Ένα Φεστιβάλ που καθιερώθηκε από το Μουσείο ως ετήσιος θεσμός με στόχο την ανάδειξη της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά παράλληλα την αναζήτηση του πολιτισμού του χθες και του σήμερα των χωρών που επισκέφτηκε ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας.

Συνεχίζονται για 4η ημέρα τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη 19-7-2017, και για τέταρτη ημέρα, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 32 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το «7ο Κυνήγι Παραλίας» στη δημοτική ακτή Καρτερού

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, και του πολιτιστικού συλλόγου Αστυρακίου, ο «Αστύρακας» θα πραγματοποιηθεί το «7ο Κυνήγι Παραλίας» που οργανώνει η ομάδα «Τρόικα Ηρακλείου» στη δημοτική παραλία Καρτερού την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι.

Συνεχίζεται ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Άμα βραδιάσει» στον κήπο του ΙΜΚ

Με τη μουσική παρουσία των Δημήτρη Παγωμένου και Αλέξανδρου Κανακάκη, σήμερα, Τετάρτη, 19 Ιουλίου, ώρα 20.30΄, συνεχίζεται ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων Άμα βραδιάσει, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Πρόσκληση στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ

Για εσάς που θέλετε να αποκτήσετε παιδαγωγική κατάρτιση και να ειδικευτείτε στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό κάνετε αίτηση για την ΑΣΠΑΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τρίτη ημέρα εκδηλώσεων ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

Συνεχίζονται την Τρίτη 18-7-2017, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, και για τρίτη ημέρα, οι γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 32 συνεχή χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U20) 2017

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης και Π.Ε. Ηρακλείου πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U20) 2017. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U20) 2017 πραγματοποιείται έως 23 Ιουλίου η πρώτη φάση στα Χανιά και το Ρέθυμνο και η τελική φάση στο Ηράκλειο.

Συνεχίζονται τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

Συνεχίζονται την Δευτέρα 17-7-2017, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, για δεύτερη ημέρα, οι γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 32 συνεχή χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Ξεκινούν με την παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» οι δωρεάν εκδηλώσεις του προγράμματος ΤΕΒΑ

Δωρεάν δράσεις πολιτισμού από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω ΤΕΒΑ για τους δικαιούχους του προγράμματος-Θεατρικές παραστάσεις με τον «Καπετάν Μιχάλη» του Ν. Καζαντζάκη. Δωρεάν εκδηλώσεις πολιτισμού για τους δικαιούχους του κοινωνικού προγράμματος ΤΕΒΑ, οργανώνει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριμένα στα πλαίσια υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης» που αφορά στον Πολιτισμό-Αθλητισμό, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ.

Ξεκινούν την Κυριακή 16 Ιουλίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

Ξεκινούν την Κυριακή 16/7/2017 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες και οργανώνονται επί 32 συναπτά χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, και αποτελούν πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Πόλης μας κι όχι μόνο. Θα διαρκέσουν από την Κυριακή 16 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει εργαστήριο Θεάτρου και θεατρική παράσταση για εφήβους

Το σύγχρονο θέατρο, διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, όλο και πιο συχνά, βγαίνει από τις θεατρικές σκηνές και συναντάει το κοινό του σε μη συμβατικούς δημόσιους χώρους όπως είναι τα Μουσεία, παλιοί βιοτεχνικοί χώροι, πλατείες κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει ένα θεατρικό εργαστήριο για εφήβους ηλικίας 12-16 χρονών το οποίο θα οδηγήσει σε μία μικρή παράσταση/παρουσίαση των αποτελεσμάτων του.

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)

Ξεκίνησε την Τετάρτη 05.07.2017 η 1η περίοδος υποβολών για τη δράση των Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄Κύκλος του ΕΠΑνΕΚ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 09.08.2017. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr.

Υποδοχή φοιτητών στην «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γ.Σ. και εκλογές του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

Την Κυριακή 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας τριετίας και κατάθεση των προβληματισμών και των προτάσεων από τους εκπροσώπους των εξαγωγικών επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου.

Φεστιβάλ Τέχνης & Λόγου «Ταξιδεύοντας..Αγγλία»

Το «Μουσείο Καζαντζάκη» στη Μυρτιά Ηρακλείου, στο πλαίσιο εορτασμού του φετινού έτους «Νίκος Καζαντζάκης» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού και της Βρετανικής Πρεσβείας, το Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου 2017.

Σεμινάριο «Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους»

Ένα νέο σεμινάριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν την κεραμική τέχνη και να μάθουν τις δυνατότητες κατασκευής αντικειμένων από πηλό, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ανανέωση βιοϊατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία

Υπεγράφησαν στις  5 Ιουλίου του 2017 οι Αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας  αναφορικά με την έγκριση της σκοπιμότητας για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017, Βιοϊατρικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία της Κρήτης.

10 χρόνια Talos Plaza - Δραστηριότητες εορτασμού

Γιορτάζουμε και σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε παρέα με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς MUSIC CLUB 105.8 KISS FM 9.61 και ALPHA NEWS 106.2. Οι καλύτεροι djs και παραγωγοί του νησιού καθημερινά απο 1 Ιουλίου έως και 10 Ιουλίου παίζουν την καλύτερη μουσική του Ηρακλείου και μας διασκεδάζουν με ζωντανές εκπομπές από τον χώρο του Talos Plaza.

Έκθεση για την μικρή & οργανωμένη λιανική αγορά

Ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις – μέλη του, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο προμηθευτών Super Market, Mini Market & Περίπτερου, απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε Έκθεση για τη μικρή & οργανωμένη λιανική από 20 έως 22/10/2017 στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Ενημέρωση του Επιμελητηρίου για το ΓΕΜΗ

Μία καινοτόμα και άκρως αποτελεσματική πρωτοβουλία ανέλαβε το Τμήμα Μητρώου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων/μελών του προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για τη νομοθεσία, αλλά και τις διαδικασίες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

Ημερίδα: «Πρακτικές διαγενεακής μάθησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις» στο Επιμελητήριο

Το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ σε συνεργασία με το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Wings4Success - “Work Based Intergenerational learning in SME – a Key Factor for Success” (www.wings4success.eu) οργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Πρακτικές διαγενεακής μάθησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Αναγκαιότητα δημιουργίας Γραφείου Ασύλου

Στις 24/2/2015 με την υπ' αριθμόν 1534 απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την απόσπαση μόνιμων υπαλλήλων, με στόχο τη στελέχωση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου του Ηρακλείου. Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι επιλέχθηκαν από την αρμόδια κεντρική υπηρεσία.

Ημερίδα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Καθολική και δωρεάν υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, εξωστρεφής λειτουργία των Δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), ολιστική - ανθρωποκεντρική προσέγγιση με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας στην κοινότητα. Αυτά είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Εργαστήριο Ανάγνωσης για ενήλικες «Πώς διαβάζω κείμενα μπροστά σε κοινό;» του ΙΜΚ

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όσους θέλουν να διαχειρίζονται με ψυχραιμία το λόγο τους σε συνθήκη έκθεσης. Πώς μπορώ να διαβάσω ένα κείμενο όταν βρίσκομαι μπροστά σε κοινό; Πώς μπορώ να μεταδώσω το νόημα και τα συναισθήματα που μου προκαλεί χωρίς να με μπλοκάρει η ντροπή και το άγχος της έκθεσης;

Εγγραφές – Διαγραφές Επιχειρήσεων Α΄Εξαμήνου

Μειούμενη βαίνει η επιχειρηματική δραστηριότητα στο Νομό Ηρακλείου και κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους παρουσιάζοντας αντίστοιχη εικόνα με το ίδιο διάστημα πέρυσι, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που έχει καταγράψει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Υποβολή προτάσεων Αλιείας και Θάλασσας

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας και θάλασσας με τίτλο «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα χωρίς προπαρασκευαστικές ενέργειες».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Λήξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθηκε η εκδήλωση για την λήξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδια τα τμήματα Κρητικής λύρας και μαντολίνου, Κιθάρας, Βυζαντινής μουσικής και Ευρωπαϊκής Χορωδίας της Ενορίας ενώ πάρα πολύ όμορφη ήταν και η παρουσία των παιδιών της Παιδικής και Νεανικής Σύναξης.

 

Παρουσίαση νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φοιτητών & Αποφοίτων ΕΑΠ, διοργανώνουν παρουσίαση των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα « Καστελλάκη).

Αιτήσεις στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής της ΣΟΝΕ για την Ετήσια Ακρόαση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος 2017.

Διορισμοί Μόνιμων και Επικουρικών Ιατρών

Κάνοντας καθημερινά πράξη το όραμα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε καθολική και ισότιμη πρόσβαση στις δημόσιες δομές, σε ασφαλή και ποιοτική υγειονομική φροντίδα και σε αξιόπιστες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Δημόσιας Υγείας, ανακοινώθηκε η έγκριση για την προκήρυξη 10 (δέκα) μόνιμων θέσεων Ιατρών Ε.Σ.Υ., διαφόρων ειδικοτήτων.

13ο Συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας

Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρία, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνουν φέτος στο Ηράκλειο το 13ο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσκεψη Της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ σε Δομές Υγείας του Ν. Ηρακλείου

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ θα επισκεφτεί τις παρακάτω δομές υγείας εντός του μηνός Ιουλίου.

Προνομιακή τιμή από το Επιμελητήριο Ηρακλείου προς τα μέλη του για συμμετοχή στη ΔΕΘ

Τη δυνατότητα συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με προνομιακούς όρους και διάθεσης προϊόντων προς πώληση στον ίδιο χώρο παρέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε επιχειρήσεις/μέλη του από τους κλάδους τροφίμων & ποτών, μεταποίησης και υπηρεσιών, που θα δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους.

Ολοκλήρωση Γλυπτών στην Αμμουδάρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο

Ολοκλήρωσαν τις δημιουργίες τους οι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko και στο δεύτερο σημείο του Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο, στις εκβολές του Αλμυρού ποταμού στην Αμουδάρα.

Ξενάγηση και ενημέρωση για τη λειτουργία τμημάτων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη θα κάνει ξενάγηση και ενημέρωση για τη λειτουργία των τμημάτων, Παιδικού και Δανειστικού, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Υπηρεσιών Ταχυμεταφορών του Τ.Ε.Ι Κρήτης

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟ Ι∆ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί όλους τους ενδιαφερόµενους µε αντικείµενο δραστηριότητας τις υπηρεσίες ταχυµεταφορών (Courier), να υποβάλλουν σφραγισµένες προσφορές µέχρι την Τετάρτη 05/07/2017 και ώρα 12:00 στο γραφείο πρωτοκόλλου του ΤΕΙ Κρήτης στο κτίριο της ∆ιοίκησης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Απεντόμωσης - Μυοκτονίας Τ.Ε.Ι Κρήτης

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟ Ι∆ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί όλους τους ενδιαφερόµενους που παρέχουν υπηρεσίες απεντόµωσης και µυοκτονίας να υποβάλλουν κλειστές προσφορές.

«Άμα Βραδιάσει» - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2017 του Ιστορικού Μουσείου

Ηχοχρώματα από πολλές και διαφορετικές μουσικές κουλτούρες, νυχτερινές περιηγήσεις στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και μια ιδιαίτερη θεατρική πρόταση στο πλαίσιο του έτους Ν. Καζαντζάκη, συνθέτουν το πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΙΜΚ, που δίνει και φέτος βήμα σε μουσικά σχήματα, τραγουδοποιούς και νέους καλλιτέχνες, από την αθηναϊκή και την τοπική σκηνή, Άμα βραδιάσει, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Eπιχορήγηση συμμετoχής επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου στην Έκθεση Grecka Panorama

Την επιχορήγηση των επιχειρήσεων - μελών του, που πρόκειται να συμμετάσχουν στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2017 στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, αποφάσισε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν άμεσα τη σχετική αίτηση.

Ενημέρωση για ευκαιρίες Σπουδών στην Κύπρο

Ενημέρωση για τις ευκαιρίες για Σπουδές στην Κύπρο, θα γίνει στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ASTORIA CAPSIS που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Σεμινάριο κίνησης και χορευτικών παιχνιδιών για παιδιά, εξερευνώ το μαγικό κόσμο του Μουσείου

Ένα σεμινάριο κίνησης με την χορογράφο-χορεύτρια Δήμητρα Δασκαλάκη μέσα από το οποίο παιδιά ηλικίας 5 ως 7 ετών θα εξερευνήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους θησαυρούς του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ΩΡΑ 20.30 στον Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Ηράκλειο» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων www.adulteduc.gr και, διοργανώνει: «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων».

Υποτροφία από το ALBA Graduate Business School

Υποτροφία για ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece εξασφάλισε* το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τα μέλη του και τις οικογένειες τους, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο φορέων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού : «Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ' Aη Γιαννιού τη χάρη...»

Tην Κυριακή 25.06.2017, στο όμορφο Πάρκο Κνωσού, στις 9.00 μμ. «Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ' αη Γιαννιού τη χάρη...».

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Κινηματογράφου

Το Εργαστήρι Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΕΚ MORFI (Εφόδου 3) προσφέρει στους εφήβους μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργαλείων, των επαγγελμάτων και της αφήγησης της 7ης τέχνης. Τα τρία θεμελιώδη στάδια δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας (σενάριο, παραγωγή, σκηνοθεσία) αναπτύσσονται στο εργαστήριο και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν για να φτιάξουν την δική τους ταινία μικρού μήκους.

Πρόσκληση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε Συναυλία Χορωδιακής Μουσικής

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη συναυλία χορωδιακής μουσικής της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, που θα γίνει σε εκθεσιακό του χώρο το ερχόμενο Σάββατο. Το καταξιωμένο φωνητικό σύνολο της πόλης του Ηρακλείου θα μας παρουσιάσει ένα σύνολο κομματιών, σε χορωδιακή επεξεργασία, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηχοχρωμάτων από την αγγλική αναγέννηση μέχρι τον ονειρικό κόσμο της ραδιοφωνικής Λιλιπούπολης.

1η Συνάντηση για τις Τέχνες στην καθημερινότητα

Ανακοινώνεται, και επισήμως, η “1η συνάντηση για τις Τέχνες στην καθημερινότητα”, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης απ’ τις 16 ως τις 21 Ιουλίου του 2017. Η 1η αυτή συνάντηση βάζει τα θεμέλια για να λειτουργήσει στο Ηράκλειο ένας πόλος έλξης συγγενών προς την Κρητική ματιά ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, και να ενδυναμωθεί μια πνευματική εφεδρεία – πολέμιος της ηθικής που η κρίση επιχειρεί να εδραιώσει.

Σεμινάριο του Επιμελητηρίου «Σχεδίαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (AutoCAD-2D)»

Νέο πρωτοποριακό σεμινάριο δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, για μηχανικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ και οποιονδήποτε θέλει ν’ ασχοληθεί με τη ψηφιακή σχεδίαση.

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η «42η γιορτή Κρασιού στις Δαφνές»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου ο πολιτιστικός σύλλογος Δαφνών οργανώνει τη 42η γιορτή «Κρασιού Δαφνών» από 30 Ιουνίου εως 9 Ιουλίου 2017 με ελεύθερη είσοδο.

Η Περιφέρεια στηρίζει τον «Ποδηλατικό Περίπατο» από τον σύλλογο Εργαζομένων Βενιζελείου

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου και την οργανωτική επιμέλεια του «Π.Ο.Η Kάστρο», ο σύλλογος εργαζομένων «Βενιζελείου» οργανώνει «Ποδηλατικό Περίπατο» την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί με εκκίνηση από τον Καράβολα και τερματισμό στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σεμινάριο του επιμελητηρίου: «Βασικές γνώσεις επιχειρηματικών συναλλαγών στη γαλλική γλώσσα»

Το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους αλλά και σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στα γαλλικά, ώστε ν’ ανταποκρίνονται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών στη γλώσσα αυτή.

Συμμετοχή των Εθελοντών του «Είμαι Ακόμα Παιδί» σε Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Τι κάνουμε αν κάποιος καταρρεύσει μπροστά μας; Πως τον προσεγγίζουμε; Τι είναι η βασική υποστήριξη ζωής (ΚΑΡΠΑ) και πως την κάνουμε; Πως αντιμετωπίζουμε τραύματα ή αλλεργίες; Ερωτήσεις που τις απαντήσεις τους πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος που συναναστρέφεται με ανθρώπους. Αυτό το τελευταίο, αυτό με τη Ζωή, σκεφτήκαμε κι εμείς, οι εθελοντές του Σωματείου «Είμαι ακόμα Παιδί» κι αποφασίσαμε πως πρέπει οπωσδήποτε να «εκπαιδευτούμε»!

Προετοιμασία της 8ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Τoπικές Γεύσεις Ελλάδας»

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της 8ης Παγκρήτιας Έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Toπικές Γεύσεις Ελλάδας" που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ, στο Περίπτερο 12.

Μια ακόμα διάκριση για το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει η φετινή σχολική χρονιά για το 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου. Η ταινία – ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο [Ιούλιος 1974]: Η Ελληνική Επιστράτευση: Αναμνήσεις Παιδιών από την Ελλάδα…» κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους FilmMakers 2017.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίξει τους κολυμβητικούς αγώνες του Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου (ΚΟΗ)

Δήμου Ηρακλείου, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου (ΚΟΗ) οργανώνει κολυμβητικούς αγώνες στις 17 και 18 Ιουνίου.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει & προωθεί τον εθελοντισμό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια καθαρισμού μιας ακόμα περιοχής του Ηρακλείου, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό & Οικολογικό Σύλλογο Φιλοθέης «Ανατολή». Η εθελοντική δράση, θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 8:30 από την Εκκλησία του Αγίου Κυρίλλου Φιλοθέης, στο Ηράκλειο. Για την επιτυχία της εθελοντικής δράσης η Περιφέρεια και ο Σύλλογος της περιοχής καλούν τους κατοίκους και επισκέπτες να δώσουν το παρόν προσφοράς και εθελοντισμού.

Φεστιβάλ τέχνης και λόγου «Ταξιδεύοντας… Αγγλία»

Το Μουσείο Καζαντζάκη, πιστό στο ετήσιο ραντεβού που υποσχέθηκε από το 2016, προετοιμάζει το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας». Η φετινή διοργάνωση, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «Έτους Καζαντζάκη», θα είναι αφιερωμένη στην Αγγλία και θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και στη Μυρτιά από 12 έως 16 Ιουλίου 2017.

Νέοι διορισμοί γιατρών και αγορά μηχανημάτων

Ανακοινώνονται οι διορισμοί 9 (εννέα) μόνιμων Ιατρών Ε.Σ.Υ. Γενικής Ιατρικής, Επιμελητών Β΄. Επιπλέον, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αγοράς 12 νέων μηχανημάτων τεχνητού νεφρού αιμοδιήθησης – αιμοδιαδιήθησης και on line μεθόδων για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και 4 επίσης νέων μηχανημάτων για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Χανίων από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ξεναγήσεις «Ταξιδεύοντας ...στην ιστορία»

Ξεναγήσεις με σημεία αναφοράς τα ταξίδια, πραγματικά και μεταφυσικά, από τους μινωικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους, μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της μουσειακής έκθεσης. Τεκμήρια της ναυσι-πλοΐας και του εμπορίου δια θαλάσσης που μαρτυρούν το εύρος της μινωικής θαλασσο-κρατίας όσο και την εξωστρέφεια της Κρήτης στους ιστορικούς χρόνους, αλλά και ευρήματα εκφραστικά πεποιθήσεων για το ταξίδι προς τη ζωή και τον θάνατο. Οι ξεναγήσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και προσφέρονται δωρεάν. Σάββατο 17/6, Τετάρτη 21/6, ώρα 11:00 πμ.

Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο «Ιχνογραφίες» της Αγγέλας Βορεάδου

Η έκθεση ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου με τον τίτλο «Ιχνογραφίες» θα συνεχισθεί μέχρι τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Θα είναι ανοιχτή καθημερινά κατά τις ώρες 9.00 - 13.30 και 18.00 - 21.00, το Σάββατο 9.00 - 13.30 ενώ την Κυριακή θα παραμείνει κλειστή.

Η Μικτή Χορωδία Ηρακλείου συμμετέχει στην συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Η Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με επικεφαλής την Λένα Χατζηγεωργίου, θα συμμετέχει, μετά από πρόσκληση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, στη μοναδική συναυλία "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη" που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων έφθασαν στην Κρήτη στο πλαίσιο της στέγασης αιτούντων άσυλο

Η Κρήτη υποδέχεται τις πρώτες οικογένειες προσφύγων.Οι τρεις πρώτες οικογένειες προσφύγων έφθασαν σήμερα στην Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο. Η άφιξη, η υποδοχή και η εγκατάστασή τους σε κατοικίες στο Ηράκλειο έγινε με απολύτως ομαλό τρόπο.

Διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών

Ένας από τους σκοπούς του Ε.Ο.Μ. είναι η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών να συνδεθεί με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας, καθώς η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Τετραήμερο εκδηλώσεων «4ο Εν Πλω 2017»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ΠΕ Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και την αιγίδα του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το «4ο Εν Πλω 2017» που οργανώνει ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών από 15 έως 18 Ιουνίου στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Εγγραφές μαθητών στην πρώτη (Α’) τάξη των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

ΘΕΜΑ: «Εγγραφές μαθητών στην πρώτη (Α’) τάξη των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου»

Κάλεσμα στην πρεμιέρα της ταινίας «Ξά μου»

Πρεμιέρα το «Ξά μου» στις 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους. Μια ταινία «γεμάτη» Κρήτη και πολλαπλά μηνύματα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Ανοιχτό κάλεσμα στους Κρητικούς και γενικότερα σε όλους τους Έλληνες στη πρεμιέρα της ταινίας «Ξά μου» την Πέμπτη 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους της χώρας, απεύθυναν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης η συμπατριώτισσα μας σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη, ο πρωταγωνιστής και διεθνούς εμβέλειας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης και όλοι οι συντελεστές του έργου.

Πρόταση για αποσυμφόρηση της Λ. Κνωσού

Χθες, Τετάρτη 7/6/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής Κυκλοφορίας της ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη με θέμα πρόταση προς κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Κνωσού.

Το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court σε όλη την Κρήτη την Τετάρτη 14 Ιουνίου

3 λεπτά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμo, αυτό προσφέρει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Très Court που έρχεται στις 14 Ιουνίου σε 5 πόλεις της Κρήτης. Το Très Court φωτίζει τις οθόνες 108 πόλεων � �ε 28 χώρες ξεκινώντας από την Γαλλία. Από την 19η έκδοση του – και για τα επόμενα χρόνια - το Très Court έρχεται  στην Κρήτη, έρχεται στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.

Τελετή μνήμης των ομήρων στη «Στοά Μακάσι»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου, τιμώντας όλους εκείνους που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι», σας προσκαλούν την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στις 11:00 π.μ. να παρευρεθείτε, στην τελετή μνήμης στο χώρο της Ενετικής Πύλης «Μακάσι» επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφος Ν. Καζαντζάκη).

Πρόσκληση του Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου στους κολυμβητικούς αγώνες Τσέτσο Γκολομεέβ

0 Κολυμβητικός `Ομιλος Ηρακλείου σας προσκαλεί στους κολυμβητικούς αγώνες ΤΣΕΤΣΟ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ 2017, στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου στις 17 & 18 Ιουνίου. Οι αγώνες που τελούν υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, διοργανώνονται από τον ΚΟΗ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, και του ΕΑΚΗ.

Αναβολή Υακινθείων για το καλοκαίρι 2017

Ο βαρύς και μακρύς φετινός χειμώνας προκάλεσε σημαντικές φθορές σε ζωτικούς χώρους των εγκαταστάσεων των Υακινθείων, καθώς αυτές βρίσκονται σε υψόμετρο 1260 μέτρων. Έτσι δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε έγκαιρα στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, αλλά και στις προγραμματισμένες αλλαγές, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο τέλος Ιουλίου.

Στην Αυστραλία η 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την οφειλόμενη επισημότητα και με εντυπωσιακή συμμετοχή Ελληνικών Αυστραλιανών Ομογενειακών Αρχών και εκατοντάδων συμπαροίκων, γιορτάστηκε η 76η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στη Μελβούρνη. Κατά την διάρκεια της Εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Συντονιστικού Συμβουλίου της Μάχης της Κρήτης και της Ελλάδας μεταξύ αυτών η σημαντική έκθεση του « Φωτογραφικού Αρχείου Κουτουλάκη » προσφορά του Δήμου Μαλεβιζίου η οποία φιλοξενήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Μελβούρνη.

Eπαγγελματικό Σεμινάριο: «Social Media Marketing Τουριστικών & Εμπορικών επιχειρήσεων»

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον επαγγελματικό σεμινάριο, με αντικείμενο το Social Media Marketing τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων, θα λάβει χώρα την προσεχή εβδομάδα στο Ηράκλειο. Σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαδραματίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα καταναλωτών και επιχειρήσεων. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους, μέχρι και σήμερα, δύο δεκαετίες αργότερα, αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο που βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης.

Εγγραφή στην παιδική εξοχή Κοκκίνη Χάνι

Από το Δ.Σ. της Παιδικής Εξοχής Κοκκίνη Χάνι και το Δήμο Χερσονήσου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ22 /οικ.14573/359/27-3-2017 το καλοκαίρι 2017 θα λειτουργήσει η Παιδική Εξοχή Κοκκίνη Χάνι. Οι εγγραφές των κατασκηνωτών (πλην των ατόμων με αναπηρίες) θα γίνονται από 06/06/2017, ημέρα Τρίτη έως και 20/6/2017 ημέρα Τρίτη, στο Δήμο Χερσονήσου, στο Δημαρχείο στις Γούρνες (εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών), στον 1ο όροφο, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από 09.00π.μ.-13.00μ.μ.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ τιμά τον ελληνικό αθλητισμό

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πάντα πιστό στις αρχές της Παιδείας και του Αθλητισμού, με αφορμή τον Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα – Φιλικό Αστέρων ανάμεσα στην ΄΄ 2004 Legend Team ΄΄ και την ΄΄ Inter For Ever ΄΄, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο Κρήτης, συμμετέχει ως Χορηγός υποστηρίζοντας το έργο του Συλλόγου ΄΄ Όραμα Ελπίδας ΄΄, Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Σεμινάριο «Πιστοποιημένα αγγλικά Bulats»

Ένα νέο σεμινάριο για όσους είναι γνώστες της αγγλικής γλώσσας και επιθυμούν πιστοποίηση στο Bulats (αντίστοιχο πτυχίο Lower - Proficiency), διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με σκοπό την επανάληψη και τον εμπλουτισμό προηγούμενων γνώσεων.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών διοργανώνει θεματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, όπως κάθε χρόνο, προχωρά στη διοργάνωση θεματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές από την προσχολική φάση έως και το Λύκειο.

Εκδήλωση για ασφαλιστικά θέματα επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου & η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα:  «Εξ- Ασφάλιση επιχειρήσεων, εργοδοτών, μελών ΔΣ : Τάσεις-Κίνδυνοι-Λύσεις από την Ασφαλιστική αγορά».

Πρόσκληση ενίσχυσης Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών εν όψη ΕΣΠΑ 2014-2020

Η παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας αλλάζει δραματικά ολοένα και περισσότερο τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας οδηγώντας κάποιους ακόμα και στα όρια της εξαθλίωσης. Η ενεργητική και οργανωμένη αλληλεγγύη των τοπικών κοινοτήτων μπορεί να δώσει με αξιοπιστία και διακριτικότητα την ανακούφιση, τη στήριξη και το χρόνο που χρειάζονται κάποιοι συμπολίτες μας για να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους χωρίς να πληγωθεί η  αξιοπρέπειά τους.

Με ομιλία του κ. Χανιώτη και συναυλία ολοκληρώθηκε ο «Μίτος της Αριάδνης»

Με τον καθηγητή κ. Άγγελο Χανιώτη και συναυλία της «Ιωνία Αηδών» ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών ο «Μίτος της Αριάδνης». Η ομιλία του καθηγητή κ. Άγγελου Χανιώτη, που έγινε το περασμένο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ήταν η τελευταία του κύκλου 19 ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, 20 χρόνια μετά τον αντίστοιχο πρώτο κύκλο. Θέμα της ήταν: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια 2017 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, προσφέρει για το καλοκαίρι του 2017, τα ακόλουθα εργαστήρια-σεμινάρια. Candia: Τείχη-Ναοί-Κάστρα- Γνωριμία με την εποχή της Ενετοκρατίας μέσα από κατασκευές. Εργαστήριο-Lego, κατασκευής μακέτας-ρομποτικές εφαρμογές. Σε συνεργασία με εκπαιδευτές από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών-Ηράκλειο - Robotic & Science Academy (Ηράκλειο).

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων του ποδοσφαιρικού αγώνα Εθνικής Ελλάδας - Ιταλικής Ίντερ

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Ελλάδας 2004 και των βετεράνων της Ιταλικής Ίντερ την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Παγκρήτιο.

Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Ηράκλειο τον Ιούνιο

Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην 18η Γιορτή της Μουσικής στο Ηράκλειο που θα διεξαχθεί μεταξύ 20-22 Ιουνίου 2017. Τι είναι για σένα η μουσική; Είστε ιδιώτες ή επιχειρηματίες, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές, Ωδεία, Βιβλιοθήκη, Μουσείο, θέατρο, Ξενοδοχείο, Bar (κ.α.). Ζείς με την μουσική;

Κάντε τη δική σας μουσική εκδήλωση τη μελωδικότερη μέρα του χρόνου! Δηλώστε συμμετοχή...

Ανοιχτή Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης για τους Υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια ενδυνάμωσης των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συνεργάζονται και ανακοινώνουν τη λειτουργία ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης.

Πραγματοποίηση εξετάσεων στο ΠΕΔΥ-ΜΥ για υποψήφιους σπουδαστές στρατιωτικών σχολών

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των υποψηφίων σπουδαστών/τριών στρατιωτικών σχολών και προκειμένου για την υγειονομική εξέταση υποψηφίων, ανακοινώνεται από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης ότι στη ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Ηρακλείου (3ο χλμ. Εθνικής οδού Ηρακλείου – Μοιρών) πραγματοποιούνται οι εξετάσεις που απαιτούνται για τη συμμετοχή αυτών στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις, όπως αυτές περιγράφονται στη σχετική προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/τριών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ένταξη νέων διαπιστευμένων διαμεσολαβητών για το κέντρο διαμεσολάβησης Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου καλεί τους Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ενταχθούν ως μέλη στον Κατάλογο Διαμεσολαβητών του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Παρουσίαση κ. Δρακάκη των Αρχειακών Συλλογών της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Στο πλαίσιο προαγωγής της επιστημονικής έρευνας και με δεδομένη την αύξηση ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας για την ιστορία και την πολιτιστική παρακαταθήκη του παρελθόντος, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει, την Τετάρτη 31 Μαΐου, ώρα 19:30΄, παρουσίαση των Αρχειακών Συλλογών της, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Παράταση προθεσμίας για επενδυτικά σχέδια

Άκρως αποτελεσματική αποδείχθηκε η παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης με την οποία ζητούσε να παραταθεί η προθεσμία για την ολοκλήρωση του 50% των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3908/2011.

Ολοκληρώνεται ο κύκλος ξεναγήσεων για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης στο ΙΜΚ

Ολοκληρώνεται, τη Δευτέρα 29 Μαΐου, ώρα 14.00΄, ο κύκλος ξεναγήσεων που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, από επιστημονικούς συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτής ξενάγησης, θα γνωρίσουμε όψεις της τέχνης σε μια διαδρομή με σταθμούς τη γλυπτική της Ενετικής περιόδου, τη μεταβυζαντινή εικονογραφία, και την Αφαίρεση ως μέσο έκφρασης της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.

Παρουσίαση Project Embodying Landscape

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου το ResidenceSEA παρουσιάζει την VAGA Body & Multimedia πειραματική ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε από την transdisciplinary καλλιτέχνιδα Kuo Ying Hsiu, από την Ταϊβάν, και τη χορογράφο Yang Liu από την Κίνα.Η ομάδα VAGA θα παρουσιάσει το ερευνητικό project EMBODYING LANDSCAPE, το οποίο αποτελείται από παρουσίαση video και σκηνική ερμηνεία.

Μαθήματα Η/Υ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέο σεμινάριο για υπολογιστές παρέχοντας γνώσεις στις 5 βασικές ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) αλλά και την πιστοποίηση που αναγνωρίζει και μοριοδοτεί ο ΑΣΕΠ, το Ελληνικό Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βιωματικό Σεμινάριο «Αλκοόλ και οδήγηση = Φόνος εκ προμελέτης» του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας ασφαλούς οδήγησης και τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει Ανοικτό Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: «Αλκοόλ και οδήγηση = Φόνος εκ προ μελέτης», με γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Το Σεμινάριο υποστηρίζεται από το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Ηρακλείου, Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαίου Ζ017 και ώρα 18:00 στο ΔΙΕΚ Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Π.Ε.Κ στον Εσταυρωμένο.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών” διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, για όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό για Android με χρήση της Java ή θέλουν να εξοικειωθούν με τα νέα εργαλεία ανάπτυξης και σύγχρονες τεχνικές.

Συνάντηση Εργασίας της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Κρήτης

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρητης διοργανώνουν συνάντηση εργασίας με επίκεντρο την υγεία των προσφύγων και μεταναστριών γυναικών κατά την περιγεννετική περίοδο. Η συνάντηση θα λάβει χώρα την 30η Μαϊου 2017 και ώρα 17.00- 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Κρήτης με συμμετοχή εκπροσώπων και εμπειρογνωμόνων από το χώρο της δημόσιας υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των ΜΚΟ και της κοινότητας των μεταναστών. 

Ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο του Ηρακλείου

Με αμείωτο ενδιαφέρον ολων των συμμετεχόντων, μελών και φίλων του Δικτύου Παρέμβασης γυναικών Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21.5.17 η ξενάγηση στο ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.Χειμαρώδης με πλήθος γνώσεων η εθελόντρια ξεναγός κ.ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΣΦΑΚΑΚΗ ΕΝΘΟΥΣΊΑΣΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ, ΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΔΑΚΑ (ΠΛ.ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ).

Διόργανωση «8ης Παγκρήτιας Συνάντησης VESPA»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου το «Heraklion Vespa Club» διοργανώνει από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου την Παγκρήτια Συνάντηση Vespa, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου.

Aγώνες στίβου «ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2017»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΣΕΓΑΣ Κρήτης, του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στίβου «ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2017» που οργανώνει η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου (ΓΕΗ) το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο στάδιο «Ελευθερίας» (Ηράκλειο) με ώρα έναρξης στις 11:30 το πρωί.

Σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop»

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας» θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας, κάθε είδους effect. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε αρχιτέκτονες, φοιτητές, web designers αλλά και σε οποιονδήποτε έχει χόμπι τη φωτογραφία.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, με την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Αρχικά τα μέλη του Συλλόγου εξέλεξαν την εφορευτική Επιτροπή (Μανόλης Βασιλάκης, Κλειώ Παπαφραγκάκη, Γρηγόρης Σηφάκης), η οποία προχώρησε στη διενέργεια των πρώτων αρχαιρεσιών του Συλλόγου.

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την αγορά της μικρής και οργανωμένης λιανικής

Νέα δεδομένα στην αγορά των λιανικών πωλήσεων και τρόποι εισόδου των μικρών επιχειρήσεων σε οργανωμένα δίκτυα διανομής παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου. «Η προώθηση και προβολή των επιχειρήσεων-μελών μας και των κρητικών προϊόντων στο σύνολό τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας» τόνισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης στη σύντομη ομιλία του και επισήμανε ότι «για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάκαμψης, η χώρα μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηριχθεί στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα».

Εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου για τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές – 2017»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχοντας στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές – 2017» διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Όψεις της θεϊκής υπόστασης στις ποτάμιες πηγές: Σαμπάς, Γαλατάς, Αστρίτσι». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις με επίκεντρο συγκεκριμένα εκθέματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα και μία περιηγητική εκδρομή στα τοπία και τις ανασκαφικές θέσεις όπου βρέθηκαν τα συγκεκριμένα αντικείμενα, στην ευρύτερη περιοχή των πηγών του ποταμού Καρτερού.

Ενημέρωση για απάτες σε βάρος Εξαγωγέων

Φαινόμενα απάτης σε βάρος κρητικών επιχειρήσεων ελαιολάδου, τα οποία πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, καταγράφει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ενημερώνει τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν συναλλάσσονται με νέους πελάτες.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις της Γ.Ε.Η. με θέμα την Ξιφασκία

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις, με θέμα την Ξιφασκία, που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, στα πλαίσια των Πανελληνίων αγώνων “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017” και διοργάνωσε η Γ.Ε.Η. με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. και την Α.Α.Η. Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της 7ης Παγκρήτιας Έκθεσης στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της 7ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» στο 9ήμερο ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Παραγωγοί από κάθε γωνιά της Κρητικής γης, αλλά και με συμμετοχές από άλλες περιοχές της Ελλάδας με την πλέον πλούσια ποικιλία προϊόντων που γεύτηκαν και προμηθεύτηκαν οι χιλιάδες επισκέπτες της.

Επισκέψεις κινητής μονάδας ψυχικής υγείας ΠαΓΝΗ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ θα επισκεφτεί τα παρακάτω Κέντρα Υγείας εντός του μηνός Ιουνίου.

8ος Αγώνας Δρόμου Psiloritis Race

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ΠΕ Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί ο 8ος αγώνας δρόμου psiloritisrace στις 28 Μαΐου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του psiloritisrace Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, αρκετοί δρομείς έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στον διεθνή αθλητικό θεσμό. Θα συμμετέχουν, μέχρι τώρα, κορυφαίοι δρομείς από 21 χώρες και συγκεκριμένα από Κίνα, Αμερική, Καναδά, Ελβετία, Γερμανία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αλβανία, Ισραήλ, Μαρόκο, Ρουμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Ελλάδα.

23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από 24 έως 31 Μαΐου 2017 με ελεύθερη είσοδο στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Για το φεστιβάλ δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης.

Με επιτυχία η ομιλία του κ. Καρατζάνη «Η Μάχη της Κρήτης και η συμβολή του λαϊκού στοιχείου»

Με ομιλία του κ. Δημήτρη Καρατζάνη συνεχίστηκε το Σάββατο 20 Μαΐου η σειρά των ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Το θέμα: «Η Μάχη της Κρήτης και η συμβολή του λαϊκού στοιχείου», ήταν επίκαιρο, καθώς οι οργανωτές είχαν φροντίσει να συμπέσει με την 76η επέτειο των ιστορικών γεγονότων.

Ευαισθητοποίηση για δωρεά Οργάνων και Ιστών

Ένας από τους σκοπούς του Ε.Ο.Μ. είναι η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών να συνδεθεί με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας, καθώς η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Με ομιλία του κ. Καρατζάνη συνεχίζεται ο «Μίτος της Αριάδνης» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, συνεχίζεται το επόμενο Σάββατο 20 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Ανακοίνωση Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για επικίνδυνα διαδικτυακά «παιχνίδια»

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εφιστά την προσοχή γονιών παιδιών και εκπαιδευτικών  για την εμφάνιση το τελευταίο χρονικό διάστημα επικίνδυνων διαδικτυακών παιχνιδιών.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης για φωτοτυπικό χαρτί και γραφική ύλη

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (που θα αναφέρεται στο εξής ως Τ.Ε.Ι. Κρήτης) καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές που αφορούν στην προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού Α4 & Α3, γραφικής ύλης και μικροαντικειμένων γραφείου (σύμφωνα με τα Παραρτήματα της παρούσης), για τις ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, και στα τμήματά του που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία, μέχρι την Παρασκευή 26-05-2017 και ώρα 11:00 στο γραφείο πρωτοκόλλου του ΤΕΙ Κρήτης στο κτίριο της Διοίκησης.

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την αγορά της μικρής και οργανωμένης λιανικής

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής προϊόντων για τις κρητικές εταιρίες διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τρίτη, 23 Μαΐου, στις 11.00 πμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καρούζου).

Έτοιμη η ημερίδα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου»

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή της ημερίδας με θεμα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Αγώνες Ξιφασκίας «ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017»

Η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου (Γ.Ε.Η.), με την αρωγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, και συννδιοργανωτές την Περιφέρειας Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Η. και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Α.Ε. Ο.Τ.Α. πρόκειται να προβεί, για 13η συνεχή χρονιά, στην διοργάνωση Αγώνων Ξιφασκίας με την επωνυμία “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017”. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 20 Μαΐου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα “Δυο Αοράκια”.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία»

Το επιτυχημένο σεμινάριο «Εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία» διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όσους λατρεύουν τ’ αρώματα και ενδιαφέρονται να επενδύουν τον χρόνο τους δημιουργικά, για επαγγελματίες ομορφιάς και αισθητικής, αλλά και για αυτούς που θέλουν να εισέλθουν στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό χώρο.

Δωρεάν περιηγητική εκδρομή σε μινωικό κτήριο στην περιοχή του χωριού Λαγούτα νομού Ηρακλείου

Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα 9:00 – 14:00.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ΙCOM) ˗ 18 Μαΐου 2017 ˗ διοργανώνοντας κύκλο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται». Στο πλαίσιο των δράσεων με θέμα «Οι άλλοι σεισμοί: αναζητώντας τα αρχαιολογικά τεκμήρια κοινωνικών ταραχών και αναστατώσεων στην αρχαία Κρήτη» θα πραγματοποιηθεί, επιπλέον, και μια περιηγητική εκδρομή στο μινωικό κτήριο στην περιοχή του χωριού Λαγούτα του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να συσχετιστεί το σύνολο κεραμικών σκευών που εκτίθεται στο μουσείο με την ανασκαφή. Η δράση γίνεται με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (actta.gr).

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Από τον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Για άλλη μια χρονιά ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού αφιερώνει μια σειρά από εκδηλώσεις, εμφανίσεις και δράσεις στον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη. Για το 2017 το αφιέρωμα στο μεγάλο σύμβολο της κρητικής παράδοσης ξεκίνησε την περίοδο του Μνημόσυνου για τα 37 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του.

Πρόταση Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης από τον π. Υπουργό κ. Σήφη Βαλυράκη

Μεταρρυθμίσεις, κωδικοποιημένες σε 30 σημεία, για τη θεσμική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας παρουσίασε ο π. Υπουργός και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών (ΙΜΜ), κ. Σήφης Βαλυράκης στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων αρχαιρεσιών Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκλογική - απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της 'Ενωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. Στη συνέλευση συζητήθηκε ο απολογισμός του απερχόμενού ΔΣ και υπερψηφίστηκε. Καταγράφηκαν, από τις ομιλίες των αντιπροσώπων, τα προβλήματα των σχολείων τον Ηρακλείου, οι πολιτικές πού τα γεννούν και προτάσεις για την αντιμετώπιση τούς. Εγκρίθηκαν οι στόχοι που είχε χαράξει η Ένωση τα προηγούμενα δύο χρόνια, για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο πού να δίνει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης σε όλους τους μαθητές. Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέον ΔΣ, ΕΕ, αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Κρήτης, εκπρόσωπο στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στις Σχολικές Επιτροπές Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδεύσης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ΙCOM) ˗ 18 Μαΐου 2017 ˗ διοργανώνοντας κύκλο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται». Η δράση με θέμα «Οι άλλοι σεισμοί: αναζητώντας τα αρχαιολογικά τεκμήρια κοινωνικών ταραχών και αναστατώσεων στην αρχαία Κρήτη» περιλαμβάνουν εστιασμένες ξεναγήσεις σε εκθέματα του Α.Μ.Η. που άπτονται ποικίλων πλευρών των κοινωνιών της αρχαίας Κρήτης, τόσο των προϊστορικών όσο και των ιστορικών χρόνων. Τις ημέρες των ξεναγήσεων η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ανοιχτή Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης για τους Υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια ενδυνάμωσης των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συνεργάζονται και ανακοινώνουν τη λειτουργία ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης.

Ημερίδα με θέμα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, ΕΠΣΗ και τον Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου».

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 1η έκθεση «Greek Panorama» για τον τουρισμό στη Νέα Υόρκη

Εποικοδομητική και εξαιρετικά σημαντική αποδείχθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην 1η έκθεση GREEK PANORAMA για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, που διεξήχθη από 11-13/5/2017 στο κεντρικό σταθμό Grand Central απ’ όπου διέρχονται καθημερινά περίπου 750.000 επιβάτες.

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης με την συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης-Δήμου Ηρακλείου-Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με την στήριξη του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Κρήτης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Newsletter Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Newsletter ΜΑΪΟΥ 2017 Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Ενημερωτική Εκδήλωση «Κόκκινα Δάνεια- Λοιπά Χρέη» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εκτενή ενημέρωση και διευκρινίσεις για επιμέρους θέματα σχετικά με το νέο νόμο που ρυθμίζει τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και οφειλές προς Δημόσιο, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιώτες, παρείχε ο Ειδικός Γραμματέας, Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας κ. Φώτης Κουρμούσης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Με ομιλία του κ. Σιδηρόπουλου συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Με την παρουσία στο ακροατήριο πολλών Αρχαιολόγων, που ήλθαν ν’ ακούσουν τον συνάδελφό τους κ. Κλεάνθη Σιδηρόπουλο, αλλά και του Βουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, συνεχίστηκε το Σάββατο 13 Μαΐου ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που διοργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: Από τον Χάνδακα ως το Ηράκλειο: ένα ταξίδι στον κόσμο της Νομισματικής.

Kύκλος ξεναγήσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με δύο ξεναγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, συνεχίζεται, αύριο, Δευτέρα 15/5, ώρα 14.00΄ ο κύκλος ξεναγήσεων για την τοπική ιστορία και πολιτισμό που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, κάθε Δευτέρα του Μάη, στο ΙΜΚ.

Κύκλος ξεναγήσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με δύο ξεναγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, συνεχίζεται, την ερχόμενη Δευτέρα 15/5, ώρα 14.00΄ ο κύκλος ξεναγήσεων για την τοπική ιστορία και πολιτισμό που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, κάθε Δευτέρα του Μάη, στο ΙΜΚ.

Συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου (Σ.Α.Ν.Η.) που προήλθε από την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου 2017, στην πρώτη (1η) του συνεδρίαση την Τετάρτη 10/05/2017, συγκροτήθηκε σε σώμα.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην τεχνολογία του 3D printing» απο τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες οι οποίοι ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν, με το 3d printing, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο Απολογισμός των 26ων Καζαντζάκειων

Το απόγευμα της Κυριακής 7-5-2017, έπεσε η αυλαία των 26ων Καζαντζάκειων, από την συμμετοχή ομάδων και αθλητών φάνηκε ότι ό αγώνας αυτός είχε την μεγαλύτερη συμμετοχή εμπλεκομένων (αθλητών-σωματείων-παραγόντων-θεσμώνν και χορηγών) από ποτέ. Ενδεικτικά αναφέρομαι ότι υπήρξε συμμετοχή αθλητών και παραγόντων 29 ομάδων με 170 αθλητές.

12 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses - ICN) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη απόδοσης φόρου τιμής για το έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Με διαλέξεις των καθηγητών κ. κ. Ζέη και Δετοράκη συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης» .Το Σάββατο η ομιλία του κ. Σιδηρόπουλου.

Συνεχίζεται με επιτυχία η 7η Παγκρήτια έκθεση

Με πολλή μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τη λειτουργία της η 7η Παγκρήτια έκθεση "ΚΡΗΤΗ Η μεγάλη συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας" που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, έως και την Κυριακή 14 Μαΐου.

Το Σάββατο 13 στις 12 η ώρα το μεσημέρι, την έκθεση θα επισκεφθεί η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Προσλήψεις στην 7η Υ.ΠΕ./ Προκήρυξη 5Κ/2017

Δημοσιεύτηκε χθες, 09 Μαΐου 2017, η με Αριθμό 5Κ/2017 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., που αφορά την πλήρωση κατά σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Νέο διοικητικό συμβούλιο Συλλόγου Τριτέκνων

Έγιναν προχθές οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου, όπου εκλέχτηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο για τα επόμενα 3 χρόνια.

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μητέρας απο το σύνδεσμος μελών Γυναικείων Σωματείων

O Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό εορτάζει για άλλη μια χρονιά την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΜΗΤΕΡΑ, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Bράβευση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η βράβευση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με τιμητική διάκριση (EMYA Special Commendation) στον ετήσιο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού European Museum Forum (EMF) που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από 3-6 Μαΐου 2017.

Σεμινάριο «Απόκτηση/ανανέωση διπλώματος ADR»

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR.

Με επιτυχία το συμπόσιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το συμπόσιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης με θέμα "Αστυνομίας και κοινωνία" κατά τη πρώτη της συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, 5 - 7 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αποτέλεσμα εκλογών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Ανακοινώνεται το αποτέλεσμα των εκλογών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νόμου Ηρακλείου που προέκυψε από την εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση της 9-5-2017 και θα συγκροτήσει το επερχόμενο Δοιικητικό Συμβούλιο.

Σεμινάριο βελτίωσης της μικροδιδασκαλίας για υποψήφιους ΕΟΠΠΕΠ

Έχετε προετοιμαστεί για τις εξετάσεις εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ και αναρωτιέστε για το επίπεδο της μικροδιδασκαλίας σας; Μετά από τη δική σας απαίτηση το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ υλοποιεί ένα ημερήσιο εργαστηριακό πρόγραμμα παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας σας.

Το Run Greece Heraklion σε αριθμούς

Η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τους 4.910 δρομείς όλων των ηλικιών που με την εγγραφή τους συμμετείχαν στην μεγάλη αθλητική γιορτή του τόπου μας Run Greece 2017, αλλά και στους χιλιάδες συμπολίτες θεατές και υποστηρικτές των δρομέων. Η άψογη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν θεσμό πλέον για τον τόπο μας που φέτος συμπλήρωσε τα 5 χρόνια του.

Ξενάγηση της αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με τη ξενάγηση της αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα, ξεκινά τη Δευτέρα 8 Μαΐου, ώρα 14.00, ο κύκλος θεματικών ξεναγήσεων για την τοπική ιστορία και πολιτισμό, που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, κάθε Δευτέρα του Μάη, από τις 8-29/5, με επίκεντρο τις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Πρόσκληση σε εκλογές του συλλόγου τριτεκνων

Ο Σύλλογος τριτέκνων Νομού Ηρακλείου καλεί τα μέλη του, να ψηφίσουν στις εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνουν την Κυριακή 7 Μαΐου από 9:00 πμ έως 7:00 μμ στα γραφεία του Συλλόγου.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων www.adulteduc.gr διοργανώνει εκ νέου το «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων».

Πολύ καλή η εμφάνιση των αθλητών/αθλητριών της Γ.Ε.Η. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές και αθλήτριες της Γ.Ε.Η. στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών, στο όπλο της Σπάθης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μάιος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με ποικίλες δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζει τον Μάιο το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Μαζί, θα περιηγηθούμε τις Συλλογές του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού, θα μιλήσουμε για «εκείνα που (συνήθως) δεν λέγονται» στις ιστορικές αφηγήσεις, και θα γνωρίσουμε τις Αρχειακές Συλλογές της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Σύναψη Σύμβασης Έργου επιστημονικού συμβούλου

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την από 18/01/2017 απόφαση του Δ.Σ. αυτού, προτίθεται να συνάψει μια (1) σύμβαση έργου για τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη – συμβούλου για τη στελέχωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση καθώς και της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών στην περιφέρεια Κρήτης (νομός Ηρακλείου).

Αγώνας 5 χιλιομέτρων Χρώμα Run 2017

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης για τρίτη χρονιά ο αθλητικός σύλλογος υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ) οργανώνει αγώνα 5 χιλιομέτρων με την ονομασία Χρώμα Run το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 5 το απόγευμα. Σκοπός του αγώνα, σύμφωνα με τον οργανωτή, «να τρέξουμε , να περπατήσουμε , να διασκεδάσουμε με ένα ξεχωριστό τρόπο και να αναδείξουμε για μια ακόμα φορά ότι δικαίωμα στην ΑΘΛΗΣΗ που έχουμε όλοι. Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα».

Ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας ΑμεΑ

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας ΑμεΑ «FESTOS C1 EUROPEAN PARACYCLING CUP» στο αεροδρόμιο Τυμπακίου στις 6 και 7 Μαΐου 2017.

30ος Κορακοβούνιος Δρόμος - 14 Μαίου 2017 - Ο παλαιότερος αγώνας στο είδος του στην Κρήτη

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης ο Ιερός Ναός Αγ.Γεωργίου Κορακοβουνίου και η οικογένεια Ιωάννη Καμπαξη. διοργανώνουμε τον 30ο ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟ ΔΡΟΜΟ, τρέξιμο και πεζοπορίας. Ένας αγώνας που είναι ο παλαιότερος και ο ποιο συνεπής στο είδος του στην Κρήτη

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (digifest)

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) έλαβε χώρα την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και ανταπόκριση από τον κόσμο.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια ειδών εκτύπωσης απο το Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Το Τ.Ε.Ι. Κρήτης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους με αντικείμενο δραστηριότητας τις τυπογραφικές εργασίες να υποβάλλουν κλειστή προσφορά μέχρι την Πέμπτη 11-05-2017 και ώρα 11:00 στο γραφείο πρωτοκόλλου του ΤΕΙ Κρήτης στο κτίριο της Διοίκησης.

Σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ για το 2017.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Με δύο διαλέξεις συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης». Με αρκετούς νέους στο ακροατήριο, καθώς νέος ήταν και ο ομιλητής,  συνεχίστηκε το Σάββατο 29 Απριλίου ο δεύτερος κύκλος ομιλιών με τον τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - 20 χρόνια μετά », που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Ο κ. Γιώργος Τζωράκης, Αρχαιολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης,  μίλησε με θέμα: "Εις ένδειξιν οφειλομένης ευγνωμοσύνης..."  Ματιές στην ιστορία του Ηρακλείου μέσα από τα αρχεία της ονοματοθεσίας οδών και πλατειών της πόλης.

Απονομές του 3ου Παγκρήτιου διαγωνισμού δημοσιογραφικών δεξιοτήτων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μαθητικό-δημοσιογραφικών βραβείων και επαίνων για έκτη συνεχή χρονιά και τρίτη σε Παγκρήτιο επίπεδο στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου, χτες Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 στις 6 μ.μ. για τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Είμαι ακόμα παιδί - Βιωματικό Εργαστήριο με τη μονάδα εφήβων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Τόσες πολλές, κι ακόμη περισσότερες οι ερωτήσεις που έθεσαν τα κορίτσια μας τα οποία φιλοξενούνται στο Κέντρο προστασίας παιδιού στον Πόρο κατά τη διάρκεια ενός βιωματικού εργαστηρίου που οργανώσαμε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη!

7η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας»

Όλα έτοιμα για την 7η Παγκρήτια Έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας" που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό της Αττικής το Σάββατο 6 Μαΐου στις 10:30 το πρωί και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 14 Μαΐου.

Επτά νέες επιχειρηματικές ιδέες από το 2ο Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας Εφήβων

Αφυγραντήρας πόσιμου νερού, γυαλιά με ενσωματωμένο bluetooth και κάμερα, πλατφόρμα πώλησης υλικών σκραπ συνεργειών, εφαρμογή για αυτόματη παραγγελία προϊόντων από Σ/Μ, ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός, πλατφόρμα με προσφορές από καταστήματα, τηλεκοντρολ για απολεσθέντα αντικείμενα, είναι οι επιχειρηματικές ιδέες που κατατέθηκαν από τις επτά ομάδες μαθητών του Ηρακλείου, οι οποίοι μετείχαν στο Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας Εφήβων, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η Γ.Ε.Η. στην εκδήλωση «ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017»

Η Γ.Ε.Η. προετοιμάζεται εντατικά  για την διοργάνωση των τριήμερων αθλητικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017” από 19 έως 21 Μαΐου.

Σεμινάριο Μελισσοκομίας στο Επιμελητήριο

Τις βασικές γνώσεις και τεχνικές της μελισσοκομίας και των προϊόντων της παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και συμπεριλαμβάνει πρακτική εξάσκηση σε μελισσόκηπο.

Με ομιλία του κ. Γιώργου Τζωράκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Μετά από μικρή ανάπαυλα συνεχίστηκε το Σάββατο 22 Απριλίου ο δεύτερος κύκλος ομιλιών με τον τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - 20 χρόνια μετά », που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Ο κ. Αντώνης Καρτσάκης, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, μίλησε με θέμα: Ηράκλειο του Μεσοπολέμου: όψεις ενός πνευματικού πεδίου ανοιχτών οριζόντων.

Ξεκινά το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο

Σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο Ηρακλείου επισημοποιήθηκε η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), για το Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα στην Κρήτη, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τους αγώνες «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2017»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για την γιορτή του αθλητισμού το «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2017» που πραγματοποιείται για 5η χρονιά την Κυριακή 30 Απριλίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, το Σ.Ε.Γ.Α.Σ,  και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Με μεγάλη συμμετοχή το εορταστικό παζάρι στον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το εορταστικό παζάρι του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» για την ενίσχυση όλων των φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών δράσεων του Ομίλου και ιδιαιτέρως του Ξενώνα Αγάπης. Στο παζάρι συμμετείχαν δεκάδες μαθητές - μέλη του Ομίλου τα οποία είτε συνεισέφεραν μοναδικές δημιουργίες για τις άγιες ημέρες που πέρασαν , είτε υποστήριξαν (με τον τρόπο του ο καθένας) την προσπάθεια των μελών του Ομίλου για την επίτευξη των στόχων του.

Συνάντηση Εθελοντών του μη κερδοσκοπικού εθελοντικού Δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους»

Με τη συμμετοχή νέων εθελοντών το μη κερδοσκοπικό εθελοντικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» (ΔΓΤΑ) δυναμώνει την παρουσία του στο Ηράκλειο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας «… να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας».

Αποτελέσματα πρόσληψης προσωπικού για τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (κωδ.105)

Πίνακες για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ιδιωτικού δικαίου της επαναληπτικής προκήρυξης για τον Κωδικό Θέσης 105 (Βοηθός μαγείρου) για την υλοποίηση του Έργου Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο και παροχή συσσιτίου.

Δελτίο Τύπου της εθελοντικής ομάδας 'Ειμαι Ακομα Παιδι' για τις Πασχαλινές Δράσεις της

Μπορεί τις Άγιες Μέρες, οι τόνοι να πέφτουν, όμως εμείς δε σταματάμε ποτέ! Άλλωστε ο στόχος μας, να βλέπουμε πρόσωπα χαμογελαστά και να νιώθουμε καρδιές γεμάτες με αγάπη, είναι κίνητρο ισχυρό. Κι αυτή την φορά, το κίνητρο ήταν ακόμη ισχυρότερο: Κανένα κορίτσι μας από τα φιλοξενούμενα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου να μη μείνει μακριά από τη γιορτή της Πασχαλιάς!

Ευχαριστήριο της Θεοδοσίας Αργυράκη Ασαργιωτάκη για την εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της

Την Δευτέρα 10 Απριλίου στην Αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, πραγματοποιήθηκε, αφιέρωμα εκδήλωση, με παρουσίαση των βιβλίων της Ηρακλειώτισσας, συγγραφέως-εικαστικού, Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με την με αριθμό 149/04-04-2017 Θέμα 2 Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί συνοπτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 1935/Φ70/21-04-2017, για την ανάδειξη αναδόχου παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης για το χρονικό διάστημα από 01/08/2017 έως 31/01/2019, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

Πρόσληψη προσωπικού για το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων στην Κρήτη

Στην πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων προχωρά η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, ως εταίρος του έργου που χρηματοδοτεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με Συντονιστή την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Ξεκινά τη Δευτέρα το 20ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι με το σύνθημα «Γίνε και εσύ κομμάτι!»

Με το γνωστό πια σύνθημα «Γίνε και εσύ κομμάτι!» ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα το 20ο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου που διοργανώνει το Ηράκλειο ΟΑΑ, ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου. Παράλληλα, με μεγάλη προσμονή στη εγχώρια και διεθνή κοινότητα θα διεξαχθούν δυο «κλειστά» τουρνουά για την επίτευξη νόρμας διεθνούς μαιτρ και γκραν μαιτρ, κάτι που έχει να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια!! Τα δύο αυτά τουρνουά δίνουν τη δυνατότητα σε ταλαντούχους Έλληνες και ξένους παίκτες να διεκδικήσουν τους δύο κορυφαίους τίτλους στο σκάκι. Καθένα από αυτά είναι αφιερωμένα στη μνήμη δύο σπουδαίων πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών: του Κουβανού Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα και του Αμερικανού Ρόμπερτ Τζέιμς Φίσερ.

Δελτίο Τύπου της 7ης Υ.ΠΕ.Κρήτης για την επιτυχή διοργάνωση της Ημερίδας της 8ης Απριλίου

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια», που οργάνωσε η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Βούλιαξε από κιθάρες η Κρήτη, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας που έγινε ποτέ

Δεν υπάρχουν λόγια, να περιγράψουν αυτό που έγινε το τριήμερο 7-9 Απριλίου, στο Ηράκλειο, στο μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη. "Βούλιαξε" κυριολεκτικά από κιθάρες και κόσμο, η υπέροχη αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, το Σαββάτο το βράδυ, στην μεγαλειώδη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη και Σολίστ τους παγκοσμίου φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε η "ψυχή" του Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, Μαρία Μωραϊτάκη, από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών για την προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας.

Πάσχα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πάσχα στο Μουσείο! Στολισμένα αυγά, περδικοχελωνολαμπροκουλούρες, μαγικές Πασχαλινές ιστορίες, πρωτότυπες λαμπάδες αλλά και τρομερές αυγοιστορίες και αυγοδρομίες σας περιμένουν φέτος το Πάσχα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Πάρτε λοιπόν το καλάθι σας με τις λαμπάδες και τα καλοβρασμένα σας αυγά και ελάτε στο Μουσείο!

Μίτος της Αριάδνης: Αναβάλλεται η ομιλία της καθηγήτριας κ. Ελευθερίας Ζέη

Αναβάλλεται η ομιλία της καθηγήτριας κ. Ελευθερίας  Ζέη, που είχε προγραμματισθεί για μεθαύριο, Σάββατο 8 Απριλίου, λόγω απρόβλεπτου  γεγονότος,, που δεν της επιτρέπει να βρίσκεται στο Ηράκλειο αυτή την ημέρα. Η διάλεξη με θέμα: Οι αόρατες πόλεις του Ηρακλείου κατά την Κρητική Πολιτεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου , ώρα 20.00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.     

Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!

Την Κυριακή 2 Απριλίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Lets Do It Greece!”.

Βράβευση 6ου ΕΠΑΛ στο φεστιβάλ ταινιών Σερρών

Το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, συμμετείχε, στον διαγωνισμό με θέμα : Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, με μια ταινία  στην κατηγορία Ταινίες Τεκμηρίωσης με τίτλο:

Σεμινάριο Υφαντικής Τέχνης στο Επιμελητήριο

Την πανάρχαια υφαντική τέχνη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι συμμετάσχουν στο  εκπαιδευτικό σεμινάριο  που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Στους 25 καλύτερους ξιφομάχους του κόσμου ο Μάριος Γιακουμάτος της Γ.Ε.Η.

Ολοκληρώθηκε το αγώνισμα της σπάθης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2017, που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, με 146 συμμετέχοντες.   Στους 25 καλύτερους ξιφομάχους του κόσμου κατάφερε να πλασαριστεί ο αθλητής της Γ.Ε.Η.  Μάριος Γιακουμάτος , μετά από την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Μετά από σχετικό αίτημα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αντιπροσωπία της παράταξης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στο γραφείο του στη Λότζια. Από πλευράς Δήμου ήταν επίσης παρόντες η εντεταλμένη σύμβουλος, αρμόδια για τη δημοτική περιουσία κ. Στέλλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης. Την Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν η πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ. κ. Μιχάλης Αγριόγιαννος, Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Επισκέψεις Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΠαΓΝΗ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ θα επισκεφτεί τα παρακάτω Κέντρα Υγείας εντός του μηνός Απριλίου. Ειδικότερα:  07, 21 και 28/04 Κ.Υ. Μοιρών, 04 και 18/04 Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, 19 και 25/04 Κ.Υ. Χερσονήσου και 18/04 Κ.Υ. Καστελίου.

Αρχαιρεσίες στο ΔΙΚΤΥΟ (CLUSTER) Κρητικού Τυριού

Με την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «CLUSTER ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ» τίθενται τα θεμέλια για την κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Κρητικού Τυριού.

Πρόσκληση Εκμίσθωσης Κατοικιών για Πρόσφυγες

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, προτίθεται να μισθώσει διαμερίσματα στο Ηράκλειο για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Προκήρυξη 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017

Η  Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, βάση της με αριθμ. 48012/Δ5/21-03-2017 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Προκήρυξη Περιφερειακών Αγώνων αθλοπαιδειών στο πλαίσιο Μαθητιάδας», συνδιοργανώνει με:

Ο Μάριος Γιακουμάτος της Γ.Ε.Η. στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών Γυναικών

Τις διεθνείς του εμφανίσεις  συνεχίζει ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου(Γ.Ε.Η.) Μάριος Γιακουμάτος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, μετά τις επιτυχίες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Με Μπουντούνη, Γκόλγκαρη και Σουρβίνο, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Κρήτης

Με θρυλικά ονόματα της κιθάρας, όπως του Βαγγέλη Μπουντούνη, που είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, αλλά και των παγκοσμίου φήμης σολίστ Στέλιο Γκόλγκαρη και Μιχάλη Σουρβίνο, αρχίζει την Παρασκευή 7 Απριλίου, το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Η νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου)

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης  (ΣΧΟΛΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) γιορτάζονταν τα 40 χρόνια λειτουργίας του Π. Κ. και τα 35 χρόνια της δικής της παρουσίας στο Πανεπιστήμιο  και στο  Ηράκλειο γενικότερα, ανεβάζει φέτος μια πρωτοποριακή παράσταση βασισμένη πάνω σε κείμενα των φοιτητών της ομάδας (20) και του  Ματέϊ Βισνιέκ (7).

Συνάντηση εθελοντών «Διαβάζω για τους άλλους»

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» σας προσκαλεί στη Συνάντηση Εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08 Απριλίου 2017, από 18:00 έως 21:00 στο χώρο του Comeet, Λουκά Πετράκη 3, Ηράκλειο ( έναντι υποκαταστήματος ΔΕΗ, στη Λ. Χρυσοστόμου)

Σεμινάριο «Εκμάθηση και Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Αποκτήστε την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint).

Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!

Την Κυριακή 2 Απριλίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Lets Do It Greece!”.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γνωρίζετε με πιο τρόπο μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο; Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε διαφήμιση στο google; Απαντήσεις για όλα αυτά και άλλα πολλά προσφέρει το σεμινάριο «Social Media Marketing» που διεξάγει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συνέλευση και Εκλογές στην Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Συνέλευση και Εκλογές στην Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου:

Προσκλήσεις συμμετοχής σε θεατρικές ομάδες από τον πολυχώρο τέχνης «ΔιαRτηρητέο»

Το «ΔιαRτηρητέο» σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη δημιουργία θεατρικής ομάδας για ανέργους. Σκοπός μας, η άμεση επαφή και  γνωριμία με το θέατρο και τις βασικές αρχές του και η σύσταση θεατρικής ομάδας με επαγγελματικές προοπτικές.

Επίσης το «ΔιαRτηρητέο» σας καλεί σε ακρόαση για το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Πάνου Ιωαννίδη.

Ολοκληρώθηκε το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Ξενοδοχεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Με σημαντικές συμφωνίες για την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα κατά τη νέα τουριστική περίοδο  με τοπικά προϊόντα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.

Θερινό ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 ως τα τέλη Οκτωβρίου 2017 θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Mε τον κ. Γιάννη Μαυρομάτη, καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνεχίστηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου η σειρά ομιλιών «ο Μίτος της Αριάδνης», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Σάτιρα και κοινωνία στην πρώιμη κρητική λογοτεχνία (14ος - 15ος αιώνας)».

Ημερίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τη Διαφάνεια στα Δημόσια Νοσοκομεία

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια», το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, με ώρα έναρξης 09:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεατρικού Σταθμού (Εφέσου 9, παραπλεύρως του ΚΤΕΛ Ηρακλείου).

Για μια ακόμη χρονιά το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Ηράκλειο

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πιστό στο ραντεβού του με τις κινηματογραφικές ομάδες της χώρας ,φτάνει στο Ηράκλειο για ακόμη μία χρονιά. Ταινίες τεκμηρίωσης με φλέγοντα ζητήματα του παρόντος, ιστορίες από το παρελθόν που ξεπερνούν και τους καλύτερους σεναριογράφους αλλά και άνθρωποι της διπλανής θα μας κρατήσουν συντροφιά για τρεις μέρες.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2017» από το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου,  το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου οργανώνει τα «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2017» με τουρνουά ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί από 3-5 Απριλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ και ελεύθερη είσοδο.

Σε 7 ακόμη Κρητικά Προϊόντα το σήμα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στην απονομή του σήματος «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» σε 7 ακόμη τοπικές επιχειρήσεις για τα κρητικά, χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης που παράγουν, προχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

«Let’s Do It Greece» - Την Κυριακή 2 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη!

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Ήρωες Κρήτης και στον Ηρακλή Κοκκινίδη.

Διεξήχθησαν με επιτυχία οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες σε όλους του Ήρωες Κρήτης και στον Ηρακλή Κοκκινίδη.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΤΕΙ Κρήτης για εργασίες συντήρησης πρασίνου

Το ΤΕΙ Κρήτης όλους τους ενδιαφερόμενους που διατηρούν σχετικά συνεργεία ή επιχειρήσεις να υποβάλλουν κλειστή οικονομική και τεχνική προσφορά για τις εργασίες συντήρησης πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με την με αρ. 148/17-03-2017 Θέμα 2ο Απόφαση, της Συνέλευσης του, διενεργεί Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό κάτω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 1554/Φ70/28-03-2017, για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, και των τμημάτων του που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.

Ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για δημοσίευμα

Έκπληξη και απογοήτευση προκαλεί  πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας  «ΠΑΤΡΙΣ»,  το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Άννα Κωνσταντουλάκη και τιτλοφορείται «Τι αποκαλύπτει έρευνα στην Κρήτη: «Βασιλεύει» το φακελάκι στα νοσοκομεία». Παράλληλα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα εγείρει σοβαρά  ερωτηματικά για σκοπιμότητες που εξυπηρετεί μέσα από αυτή την δημοσιογραφικά αντιδεοντολογική πρακτική, αφού οι επικαλούμενες δηλώσεις της Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. ουδέποτε έγιναν.

Σεμινάριο «Ανανέωση και έκδοση νέας άδειας υπαλλήλων Security (ΙΕΠΥΑ)» στο Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ Τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας 105 ωρών, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄ αριθ. 4892/1/76-γ΄/17-5-2010 Κ.Υ.Α. κατάλληλο για εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού τύπου Α’.

Τουρνουά Τένις «IRAKLIO JUNIOR TOURNAMENT»

Με την συνδιοργάνωση της ΠΕ Ηρακλείου το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.),  την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις (Tennis Europe) του Δήμου Ηρακλείου και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ οργανώνει το «IRAKLIO JUNIOR TOURNAMENT» από 25/3 έως 2/4 στο Ηράκλειο.

Συγκροτήθηκε η νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τα επόμενα χρόνια

Τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ανανέωσε ο κ. Γιώργος Φουντουλάκης, στη θέση που υπηρετεί με επιτυχία την τελευταία επταετία.
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής εκλέχθηκε ο κ. Χρήστος Τζαμούσης από το Ηράκλειο Κρήτης όπου με αφορμή την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της ΕΠΕ δήλωσε τα εξής:

Ενημέρωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας «Γέφυρες Επικοινωνίας» δημιούργησαν ένα βίντεο-οδηγό που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής μέσω του οποίου γίνεται αναφορά  στην πρόληψη και την αντιμετώπιση  συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Έχει διαπιστωθεί άλλωστε και επιστημονικά (Barak & Sandovsky, 2008) ότι οι Κωφοί σπαταλούν περισσότερο χρόνο στη χρήση του Διαδικτύου από τους ακούοντες συνομήλικούς τους.

1ος Αγώνας Ηρώων - Ηρακλής Κοκκινίδης από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

  Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει τον 1ο Αγώνα Ηρώων - Ηρακλής Κοκκινίδης ,  ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, η Τοπική Κοινότητα Κεραμουτσίου και Δημοτική Ενότητα Γαζίου με την στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαζίου,Κεραμουτσίου, Κράνας ,Ποδηλάτες Κρήτης.

Διαγωνισμός παροχής υπηρεσιών διακίνησης αλληλογραφίας & υπηρεσιών ταχυμεταφοράς

Η Περιφέρεια Κρήτης διενεργεί συνοπτικό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών διακίνησης επιστολικής αλληλογραφίας & υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier) για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου και για χρονικό διάστημα ενός έτους  με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955»

Με επιτυχία παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων φορέων, των τεχνών και των γραμμάτων και πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε στη κατάμεστη αίθουσα «Μανώλη Καρρέλη» πρώην Ανδρόγεω το βιβλίο ντοκουμέντο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955».

Σεμινάριο «Γειώσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384» στο Επιμελητήριο

Όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή των κανονισμών και των νομοθετικών απαιτήσεων κατά την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση όλων των συστημάτων γείωσης (θεμελιακής, αντικεραυνικής, λειτουργίας κλπ) παρέχει το νέο σεμινάριο που υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σημαντικές διακρίσεις για τη Γ.Ε.Η. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών - Γυναικών

Με δυο μετάλλια και άλλες σημαντικές διακρίσεις επέστρεψε η αποστολή της Γ.Ε.Η. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Μαρτίου στη Φλώρινα.

Εγγραφές για τους Αγώνες Δρόμου RUN GREECE

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, διοργανώνουν και φέτος τους αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» - ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

Δημόσια Κλήρωση για την ανάδειξη εκπροσώπων του ΤΕΕ /ΤΑΚ σε επιτροπή διαγωνισμού

Το ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σε εφαρμογή της παρ. 8, του άρθρου 221 του Ν.4412/16, πρόκειται να διενεργήσει δημόσια κλήρωση, από τα τηρούμενα μητρώα, για την ανάδειξη εκπροσώπων του (τακτικού και αναπληρωματικού) σε γνωμοδοτικό όργανο που αφορά την επιτροπή διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού».

Αρχαιρεσίες ομίλου για την UNESCO «Κνωσός»

Την Παρασκευή 17.03.2017 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΙΛΟΥ UNESCO «ΚΝΩΣΟΣ».

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου για την ΑΕΠΙ

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία της ΑΕΠΙ και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων απέναντί της, ζητεί  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Φεστιβάλ Μαντολίνου - Cretan Mandolin Festival

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης πραγματοποιεί και φέτος για τέταρτη χρονιά το Cretan Mandolin Festival 2017 (Φεστιβάλ Μαντολίνου) με πολλές δράσεις που θα λάβουν χώρα στο Ηράκλειο.

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με Δημάρχους για τα Καταδυτικά Πάρκα

Συνάντηση καθοριστικής σημασίας, για την περεταίρω συνεργασία στη δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων στα βόρεια παράλια του Νομού Ηρακλείου είχε σήμερα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τους Δημάρχους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 404 θέσεων τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 10/03-03-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).

Εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο η έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου «Διάλογος με το Αόρατο»

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 19.30΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα, με έργα από τη Συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη. Η έκθεση έχει τίτλο Διάλογος με το Αόρατο και διαδέχεται την πρώτη έκθεση της Συλλογής Πορταλάκη στο Ιστορικό Μουσείο, όπου παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, δίπλα στη μόνιμη έκθεση του σπουδαίου συνόλου εξήντα πέντε φορητών εικόνων (15ου-αρχών 20ού αιώνα) που δωρήθηκαν από τον Ζαχαρία Πορταλάκη στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος σπουδών του Κέντρου Καινοτόμας Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας

Με τη συμμετοχή 20 νέων αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Καινοτόμας Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Κε.Κ.Αγ.Επ) που δημιούργησαν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Την 1η Απριλίου στο ΔΕΚK το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Νέα ώθηση στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη αναμένεται να δώσει και φέτος το «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-SUPER MARKET» που διοργανώνουν για 6η χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Δικαίωμα στη Μουσική - Κρήτη 2017

Το «Δικαίωμα στη Μουσική», πυλώνας του εκπαιδευτικού και κοινωνικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τέταρτη συνεχή χρονιά, ετοιμάζει τις αποσκευές του αυτή τη φορά για την Κρήτη. Εκεί, στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Πάνορμο, θα ταξιδέψουν από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου τρία από τα μουσικά σύνολα της Ορχήστρας: Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών και το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon».

Προκήρυξη για 15 θέσεις μόνιμων Ιατρών στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε εχθές, 15.03.2017, η με Αρ. Πρωτ.Α2α/Γ.Π./9391 Απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, με θέμα: «Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.».

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Το πρόγραμμα LIFE13 INF/GR/000188, με τίτλο: «Οι Οικολογικές Υπηρεσίες, τα Κοινωνικά Οφέλη και η Οικονομική Αξία των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων στις Περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη» (LIFE Natura2000Value Crete) του Πανεπιστημίου Κρήτης - Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), συμμετέχει στο τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον» με τίτλο: «Τουρισμός και Περιβάλλον: Τοπικές καλλιέργειες και προϊόντα».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα Run Greece Ηράκλειο την Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα  Run Greece Ηράκλειο, τη γιορτή της πόλης και των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Το νέο Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης που προέκυψε από τις εκλογές της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2017 έχει ως εξής:

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης για τον Αναπτυξιακό Νόμο

Νέες προτάσεις για την υλοποίηση ακόμη περισσότερων επενδυτικών σχεδίων, που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του Νόμου 4399/2016, κατέθεσε με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Προκήρυξη 41 θέσεων Γενικής Ιατρικής στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια ενημερώνει ότι, εχθές 14.03.2017, δημοσιεύτηκε η με  Αρ. Πρωτ.: Α2γ/Γ.Π.ΟΙΚ.19572 Απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με θέμα: «Προκήρυξη κενών και κενούμενων θέσεων Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ – Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, ΠΕΔΥ- Περιφερειακών Ιατρείων και ΠΕΔΥ - Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων».

Ένα ακόμα μετάλλιο για αθλητή της Γ.Ε.Η.

Ένα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Μάριος Γιακουμάτος αφού κατέκτησε την τρίτη θέση στο “Κύπελλο Χειμώνα”, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Ο αθλητής της Γ.Ε.Η., παίζοντας στη μεγαλύτερη
κατηγορία, κατάφερε μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων να προκριθεί στην τελική τετράδα και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Σπάθης Ανδρών- Γυναικών.

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων ανέργων στην Πληροφορική στην Ε.Α. ΠΛΟΗΓΟΣ

Άνεργοι, νέοι από 18 έως 24 ετών, έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, λαμβάνοντας εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 1.471 ευρώ (μικτά).

Οριστικά αποτελέσματα προσλήψεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Ο οριστικός πίνακας των επιλεχθέντων στις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου καθώς και τα αποτελέσματα των ενστάσεων :

Σεμινάριο Τουρισμός και Ασφάλεια στο Επιμελητήριο

Ένα νέο σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ανεξαρτήτως θέσεως, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με σκοπό την εκπαίδευσή τους σε θέματα ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εργαζόμενοι να μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της ασφαλούς λειτουργίας του ξενοδοχείου, ν’ αποκτήσουν την ικανότητα σχεδιασμού και εφαρμογής των αναγκαίων μέτρων για πρόληψη, αποτροπή, διαχείριση εγκληματικών ενεργειών και έκτακτων συμβάντων και να μπορούν να υιοθετήσουν μια θετική στάση στον τομέα της ασφάλειας στον τουρισμό.

Σεμινάριο με θέμα τις βασικές δεξιότητες καφέ μπαρ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο, μοναδικό στο είδος του, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για να προετοιμάσει όσους θέλουν να εργαστούν επαγγελματικά σε μπαρ, ξενοδοχεία ή γενικότερα στο χώρο του τουρισμού.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρία και κυρίως πρακτική άσκηση, με σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες ν’ αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για νέες συνταγές, εργαλεία παρασκευής ποτών και καφέ αλλά και εξυπηρέτηση πελατών και τεχνικές πωλήσεων.

Διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων και εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. 146/03-03-2017 Θέμα 2, Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί Διεθνή Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 1178/Φ70/10-03-2017, για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων και εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο και των τμημάτων του που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.

Εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο η έκθεση του Γ. Σπυρόπουλου με τίτλο «Διάλογος με το Αόρατο»

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 19.30΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα, με έργα από τη Συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη. Η έκθεση έχει τίτλο «Διάλογος με το Αόρατο» και διαδέχεται την πρώτη έκθεση της Συλλογής Πορταλάκη στο Ιστορικό Μουσείο, όπου παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, δίπλα στη μόνιμη έκθεση του σπουδαίου συνόλου εξήντα πέντε φορητών εικόνων (15ου-αρχών 20ού αιώνα) που δωρήθηκαν από τον Ζαχαρία Πορταλάκη στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Mε τον κ. Εμμανουήλ Ανδρουλιδάκη, διδάκτορα Κλασικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, Σύμβουλο Καθηγητή Αρχαίου Θεάτρου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συνεχίστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.  Θέμα της ομιλίας ήταν: Το Μεγάλο Κάστρο στα έργα του Καζαντζάκη. Ήταν η συμβολή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον φετινό εορτασμό των 60 χρόνων από τον θάνατο του συγγραφέα.

Παραλαβή Κινητής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Η 7Η ΥΠΕ Κρήτης παρέλαβε σήμερα ακόμα ένα όχημα Κινητής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών μετά από την  παραχώρηση χρήσης του από το Υπουργείο Υγείας.

Ανοικτός Διαγωνισμός για υπηρεσίες καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κρήτης

Προκήρυξη Διεθνούς Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο και των Τμημάτων του που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Σητείας.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου - Κοινωνικό Ιατρείο για το Προσφυγικό στο Ηράκλειο

Δελτίο Τύπου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου- Κοινωνικό Ιατρείο και της Πρωτοβουλίας Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες με θέμα το Προσφυγικό στο Ηράκλειο

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης στο Ηράκλειο

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, ξεκινάει στις 7 Απριλίου και θα διαρκέσει για τρεις μέρες στο πανέμορφο Ηράκλειο. Οι συμμετοχές των κιθαριστών, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αναμένετε να ξεπεράσουν τις εκατό (100).

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» κοντά στο παιδί και στην οικογένεια

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» έδειξε για άλλη μια φορά έμπρακτα το πόσο κοντά βρίσκεται στα παιδιά και στις οικογένειες της Κρήτης υποστηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί. Η εκδήλωση περιελάμβανε μοναδικές συναρπαστικές εκπλήξεις για όλα τα παιδιά και τους γονείς τους. Πολλές παιδικές δραστηριότητες, ταχυδακτυλουργοί, εργαστήρια, Face painting, κατασκευές, ξυλοπόδαροι, μεγαλοφιγούρες με αγαπημένους ήρωες των παιδιών, ατελείωτος χορός, μουσική και παιχνίδι συνέθεσαν ένα σκηνικό κεφιού και συνεχούς δράσης. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν δωράκια, μαλλί της γριάς, ποπ κορν και άλλες λιχουδιές ενώ όλες οι οικογένειες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα πλήρες γεύμα με ελάχιστο κόστος.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Πρόσκληση συμμετοχής στο τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον» με τίτλο: «Τουρισμός και Περιβάλλον: Τοπικές καλλιέργειες και προϊόντα». Το σεμινάριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών (Παλαιό Κτίριο Δίας, Αρχάνες), Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων.

Εργαστήριο ραπτικής: επιδιόρθωση - μεταποίηση στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Πόσο δύσκολο είναι ν’ αλλάξετε ένα φερμουάρ; Να στενέψετε το αγαπημένο σας παντελόνι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ραπτομηχανή; Να μετρήσετε ένα ρούχο πριν το κοντύνετε; Στο «Εργαστήριο Ραπτικής», που δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε τις βασικές τεχνικές της ραπτικής τέχνης. Δηλαδή, τα απλά και (σχεδόν) αυτονόητα για κάθε σπίτι...

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών για επαγγελματίες υγείας

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 τα δέκα συνολικά σεμινάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών μέσω προσομοίωσης για επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ξεκίνησαν στις 26 Νοεμβρίου 2016. Μέσω των σεμιναρίων εκπαιδεύτηκαν συνολικά 92 επαγγελματίες υγείας (ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων) που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Υγείας και Μονάδες Υγείας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Εσπερίδα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Eνημερωτική εσπερίδα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Κρήτης, την Τρίτη 14/3/2017 στις 18:00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι νέες τάσεις σε ότι αφορά στο ποιοτικό και ασφαλές διαδίκτυο όπως καθορίζονται από τον Πανευρωπαϊκό οργανισμό INSAFE/INHOPE, θα παρουσιαστεί εκπαιδευτικό υλικό, τα στοιχεία της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών SafeLine και θα γίνει ενημέρωση για το φαινόμενο του sexting στην εφηβεία. Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων-γονείς και επαγγελματίες υγείας ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν

Μάρτιος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Οι δραστηριότητες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου για τον Μάρτιο 2017:

Σπουδαία εμφάνιση του αθλητή της Γ.Ε.Η. Μάριου Γιακουμάτου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής της Γ.Ε.Η. και μέλος της Εθνικής ομάδας , Μάριος Γιακουμάτος ,την προηγούμενη Τρίτη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Ο αθλητής, μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων, κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των 32. Στη συνέχεια ένας πόντος του στέρησε την είσοδο τους στους 16 αφού ηττήθηκε από τον Ιταλό Dressori Leonardo, με σκορ 15-14 και τελικά κατέλαβε την 18η θέση της γενικής κατάταξης.

Σεμινάριο βασικής ορολογία στα ελληνικά για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο

Μάθετε το βασικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται στον εργασιακό χώρο, εξοικειωθείτε με τις βασικές δομές της ελληνικής γλώσσας και ανακαλύψτε τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της. Αποκτήστε όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να εκφράζεστε και να επικοινωνείτε καλύτερα στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον Αρ. Χουρδάκη

Έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες ο Αριστοφάνης Χουρδάκης, ένας αυθεντικός εκπρόσωπος του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης. Ήταν ένας ξεχωριστός παιδαγωγός και λαογράφος, με σημαντικό έργο στην καταγραφή και τη διάσωση των παραμυθιών της Κρήτης, που τιμήθηκε μάλιστα από την Ακαδημία Αθηνών.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  συνεχίστηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 με τον κ. Μανόλη Δρακάκη, διδάκτορα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: " Ζήτω η Παιδεία! Κάτω η Τυραννία! Κάτω οι Οπισθοδρομικοί!" Παιδεία και Πολιτική- Πολιτικοί και Παιδεία στο Ηράκλειο του β' μισού του 19ου αιώνα.

Σεμινάριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με πιστοποίηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τη δυνατότητα  εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πιστοποίησης στις  5 ενότητες  WORD – EXCEL – WINDOWS - INTERNET και POWERPOINT,  που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Διορισμός 8 Ιατρών στις Μ.Ε.Θ. της Κρήτης

Με τη με Αριθμό Α2α/Γ.Π.οικ.79350 (ΦΕΚ Β 3527 01.11.2016) Υ.Α. με θέμα «Διαδικασία προκήρυξης και διορισμού σε θέσεις ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση στις Πολυδύναμες Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν.Ν.» του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, καθορίστηκε η διαδικασία προκήρυξης θέσεων και διορισμού ειδικευμένων ιατρών σε νοσοκομεία για εξειδίκευση στην εντατική νοσηλεία.

Μήνυμα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ή Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών), τελώντας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Συνάντηση για την Πανελλήνια δράση καθαρισμού & προστασίας του Περιβάλλοντος Let's do it Greece

Τη Δευτέρα 13/3 και  ώρα 18:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας στο ισόγειο , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων για την Πανελλήνια δράση καθαρισμού και προστασίας του Περιβάλλοντος 'Let's do it Greece' .

Επιτυχής επέμβαση τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος σε ανήλικο ανασφάλιστο στο ΠΑΓΝΗ

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενημερώνει, ότι σήμερα, 7 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την εξειδικευμένη ομάδα της ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ωτορινολαρυγγολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γεώργιο Βελεγράκη, επέμβαση τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος, σε παιδί ηλικίας 6 ετών.

Σεμινάριο σχεδιασμός & λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επαναλαμβάνει το επιτυχημένο σεμινάριο με θέμα «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων» για όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων ή να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Συναντήσεις με θέμα «Μουσικοπαιδαγωγικές Δραστηριότητες Μάθησης και Ανάπτυξης»

Στο σεμινάριο αυτό μελετάμε τις επιστημονικές προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτούνται για τη δημιουργία πρωτότυπων μουσικοπαιδαγωγικών εφαρμογών ανάλογα με τις εκπαιδευτικές, αναπτυξιακές, πολιτισμικές και μαθησιακές ανάγκες των παιδιών στα οποία απευθυνόμαστε. Η επικοινωνιακή μουσικότητα της βρεφικής ηλικίας, τα ιδιοσυγκρασιακά παιχνιδοτράγουδα της πρώιμης νηπιακής ηλικίας, τα παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα της νηπιακής ηλικίας, αποτελούν το πρωτόλειο υλικό, την αφετηρία. Πέρα από αυτά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε θεωρητικά αλλά και έμπρακτα στα παρακάτω ζητήματα:

Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. στο Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου είναι πάντοτε πρωτοπόρο και αρωγό στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από την ανιδιοτελή και αδιάκοπη προσφορά του εθελοντικού δυναμικού του για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Let’s do it Greece! Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων σε όλα τα Σχολεία της Χώρας

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», μαθητές, καθηγητές και γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, σηκώνουν μανίκια και προετοιμάζονται για την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Lets do it Greece 2017, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, τα σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να δώσουν τον παλμό, αποδεικνύοντας ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και τα παιδιά μας.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών - Νέων Γυναικών, στο όπλο της Σπάθης, η Γ.Ε.Η.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, στο όπλο της Σπάθης, πρόκειται να αγωνιστεί αύριο Τετάρτη ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου(Γ.Ε.Η.) Μάριος Γιακουμάτος, με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Με 3 μετάλλια επιστρέφει ο ΑΟ Θησέας από τους περιφερειακούς αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι περιφερειακοί αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων και στα 3 όπλα. Το Σάββατο 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν το ξίφος μονομαχίας και η σπάθη και την Κυριακή 5 Μαρτίου το ξίφος ασκήσεως.

Το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο πρόγραμμα WELCOME για εκπαίδευση μεταναστών

Την ενεργό συμμετοχή του στην εκπαίδευση μεταναστών, ώστε να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, εξασφάλισε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ως εταίρος  της πρότασης WELCOME, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Erasmus+ KA3.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με αφορμή την εορτή της γυναίκας

Με αφορμή την εορτή  της γυναίκας το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης νοιώθει την υποχρέωση της  παρουσίας του στα όσα συμβαίνουν, σήμερα,  τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και την Ελληνική κοινωνία η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση και έρχεται να προστεθεί με πολύ δραματικό τρόπο στη ήδη άσχημη κατάσταση. Δραματική οικονομική κατάσταση που πλήττει, ιδιαίτερα, και βιώνει ο γυναικείος πληθυσμός.

11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος & παράλληλοι αγώνες οικογενειακός 5χλμ και παιδικός 500μ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα 5 Μαρτίου ο 11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος & παράλληλοι αγώνες οικογενειακός 5χλμ και παιδικός 500μ. Πάνω από 400 αθλητές από όλη την Κρήτη και εκτός αυτής έδωσαν βροντερό παρόν στους τρεις αγώνες. Διοργανωτές ήταν:Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και ο ΔΟΠΑΦΜΑ-Η του Δήμου Ηρακλείου.

Open Day ομορφιάς στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη διοργανώνει Open Day ομορφιάς!

Το Υπουργείο Υγείας για Δικαιώματα των Ασθενών

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση που συστήνει τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/ριών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με τα άρθρα 59, 60 και 61 του ν. 4368/2016 (Α΄21).

Ικανοποίηση της 7ης ΥΠΕ από την εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σε σχολεία

Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών, των οικογενειών τους αλλά και των εκπαιδευτικών σε θέματα αγωγής υγείας αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους των δράσεων και του σχεδιασμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Προς αυτή την κατεύθυνση, και μετά την υπογραφή Πλαισίου Αντίληψης και Συνεργασίας για την ανάπτυξη σχετικών προγραμμάτων με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχει προβεί στην υλοποίηση προγραμμάτων όπως: Πρόγραμμα Πρόληψης Αλκοόλ και Νέοι, Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας - Σεξουαλική Αγωγή, Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας "Δόντια δυνατά - Χαρούμενα Παιδιά", Πρόγραμμα Πρόληψης Μετάδοσης Μικροβίων.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα διενέργειας Περιοδικού Ελέγχου Μέτρων και Σταθμών ΠΕ Ηρακλείου 2017

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα διενέργειας Περιοδικού Ελέγχου Μέτρων και Σταθμών ΠΕ Ηρακλείου έτους 2017:

Επέκταση ωραρίου λειτουργίας ΠΕΔΥ - Μονάδα Υγείας Ηρακλείου έως τις 20:00

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου), επεκτείνεται κατά μία ώρα το απόγευμα. Επομένως, το ωράριο λειτουργίας  της διαμορφώνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 7:00 – 20:00, παρέχοντας ισότιμη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε όλο τον πληθυσμό ευθύνης της. Ρητά επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας προσφέρονται και παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, αρκεί ο πολίτης να διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας Bulats από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι είναι ήδη γνώστες της αγγλικής γλώσσας και επιθυμούν πιστοποίηση στο Bulats (αντίστοιχο πτυχίο Lower - Proficiency) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Γεμάτο Σαββατοκύριακο για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Στους περιφερειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. και για τα 3 σπαθιά θα συμμετάσχει ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ με 6 αθλητές.

Νέο σεμινάριο E-COMMERCE από το Επιμελητήριο

Νέο σεμινάριο για το “E-COMMERCE” διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με στόχο να βοηθήσει κάθε επιχείρηση ώστε να γίνει ανταγωνιστικότερη στην αγορά.  Έμπειρος εισηγητής θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να εξελίξει το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και γενικότερα, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προϊόν της επιχείρησής του στην αγορά ή θέλει να ενημερωθεί και ν’ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό. 

Από την Θεότητα, (α)συνέχεια στην Αφαίρεση του Γ. Σπυρόπουλου στο Ιστορικό Μουσείο

Ολοκληρώνεται, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια», η πρώτη της σειράς των περιοδικών παρουσιάσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του γνωστού συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Με τον  διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ben Petre (Μπεν Πήτερ), συνεχίστηκε το Σάββατο25 Φεβρουαρίου η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν: «Εν εκλεκτώ κύκλω: Εκδοτική δραστηριότητα και φιλολογική ζωή, 1878-1906».

Με μεγάλες επιτυχίες για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ολοκληρώθηκε το κύπελλο χειμώνα στο Ο.Α.Κ.Α.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτριά μας Βαρβέρη Φανή στην κατηγορία των γυναικών φτάνοντας στα μετάλλια μετά από ένα εντυπωσιακό σερί νικηφόρων αγώνων.Εντυπωσιακή και η Μαρινοπούλου Άννα που κατέκτησε την 8η θέση χάνοντας στις λεπτομέριες την είσοδό της στα μετάλλια.Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα 32η,Βενιανάκη Εβελίνα 38η και Τσούκα Μαριαλένα 41η έδειξαν οτι στο μέλλον μας επιφυλάσουν εκπλήξεις.

Σεμινάριο Grow Greek Tourism Online της Google

Γνωρίζετε ότι το Grow Greek Tourism Online από την Google προσφέρει δωρεάν 3ωρο σεμινάριο πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες για τον τουρισμό και όχι μόνο;Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, σας καλούμε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο που πραγματοποιείται με την υποστήριξη για τα μέλη των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου & του ΙΤΕ Τεχνολογικό και Επιστημονικό πάρκο Κρήτης,  ώστε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να δραστηριοποιείστε στο διαδίκτυο.

Ανακοίνωση Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την απώλεια της αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη

Πέρασαν 40 μέρες από την οδυνηρή απώλεια της αγαπημένης αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη.  Η τοπική αυτοδιοίκηση που πιστά υπηρέτησε από σημαντικές θέσεις ευθύνης είναι τώρα φτωχότερη.

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση–διάλογος με θέμα: «Η ελληνική γεωπολιτική  ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης», που οργάνωσε το Τμήμα «ΚΡΗΤΗ-ΚΝΩΣΟΣ» της AHEPA (ΑΧΕΠΑ) HELLAS, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στη δημοτική αίθουσα της Ανδρόγεω.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας στο Ιστορικό Μουσείο

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε σύμπραξη με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σας προσκαλεί, την Τετάρτη 1/3/2017, ώρα 18.00΄, στη δεύτερη πράξη της παρουσίασης για την Κρητική Νομισματική Ιστορία με τίτλο Μεσαίωνας και εντεύθεν, καλύπτοντας έτσι μια μεγάλη χρονική περίοδο από το Βυζάντιο και τη Βενετοκρατία ως την Τουρκοκρατία και τον κατοπινό ελεύθερο βίο της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για το θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου

Πλήρης ημερών έφυγε προχθές απ’ τη ζωή ένα άξιο τέκνο της Κρήτης, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος. Ο εκλιπών, παρότι η πλούσια δραστηριότητά του τον κρατούσε μακριά, όποτε έβρισκε την ευκαιρία ήταν παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Σεμινάριο «Μάθετε να μιλάτε, να γράφετε και να διαβάζετε γερμανικά» στο Επιμελητήριο

Ένα νέο σεμινάριο για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις γερμανικών σχεδίασε και υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συνέλευση του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01 Μαρτίου  2017 και ώρα  5:00μ.μ. στο ΚΗΦΗ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος ΤΑΛΩΣ). με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ολοκληρώνεται η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια»

Ολοκληρώνεται, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια», η πρώτη της σειράς των περιοδικών παρουσιάσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του γνωστού συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη.

Το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2017 για αγόρια - κορίτσια 12,14 και 16 ετών στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινάει το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2017 για αγόρια- κορίτσια 12,14 και 16 ετών, που διοργανώνει το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. με την στήριξη της  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΔΟΠΑΦΜΗ.

Σεμινάριο «Massage relax σώματος και προσώπου» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνεται σε όσους απασχολούνται στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε τεχνικές στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Έτοιμοι για το Κύπελλο Χειμώνα στον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Με 12 αθλητές θα λάβει μέρος ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Κύπελλο Χειμώνα.Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. και αφορούν το ξίφος μονομαχίας στην κατηγορία ανδρών-γυναικών.

1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ

Ο 1ος  Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, που έχει ως στόχο, να αναδείξει την Καινοτομία, τη Δημιουργικότητα, την Επιχειρηματικότητα και τη Συνεργασία! Σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ηλικίας από 18 έως και 24 ετών,  έχουν προσκληθεί πανελλαδικά, να συμμετέχουν σε μια γιορτή του ΄΄ Επιχειρείν ΄΄, η οποία πρόκειται να αποτελέσει θεσμό στην εκπαίδευση.

Let’s do it Greece! Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα!

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του προγράμματος «Δεξιότητες Ζωής (Life Skills)»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Αγγελική Ζαχαράτου) σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του Προγράμματος Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: Δεξιότητες Ζωής (Life Skills)» για εκπαιδευτικούς γυμνασίων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την εκπαιδεύτρια του Προγράμματος, για λογαριασμό του Βρετανικού Συμβουλίου, κα Κατερίνα Σαραντίδου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00-20:00, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο).

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επαναλαμβάνει το σεμινάριο «ΕΡΓΑΛΕΙΑ SOCIAL MEDIA MARKETING» που έχει καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία από το 2014.

Την Πέμπτη ο παιδικός αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, για 32η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιεί την Πέμπτη 23/02/2017 και ώρα 6 το απόγευμα, τον παιδικό αποκριάτικο χορό του, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του (επί της οδού Παγκόσμιας Ειρήνης 9) όπου στεγάζεται το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Παναγιωτάκη του Α.Ο. Θησέας στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Ούντινε

Στην πρώτη της εμφάνιση σε παγκόσμιο κύπελλο έδειξε ικανή να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα η αθλήτρια του συλλόγου μας Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα.

Σεμινάριο με θέμα «Τα 100 λάθη που όλοι κάνουμε στο γραπτό λόγο και κανείς δε μας λέει»

Στο σεμινάριο «Τα 100 λάθη που όλοι κάνουμε στο γραπτό λόγο και κανείς δε μας λέει» το οποίο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα εντοπίσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη και θα μάθουμε απλές τεχνικές έτσι ώστε να επικοινωνούμε ελληνικά.

Το Ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην καρδιά της Ευρώπης

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2017, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου London IOOC 2017”. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των ελαιόλαδων olive oil awards, για τον ισχυρισμό υγείας ελαιολάδου, αλλά και για την συσκευασία τους.

Συνέλευση του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα  5:00μ.μ. στο ΚΗΦΗ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος ΤΑΛΩΣ).

Αναβολή ομιλίας καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη

Η προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 π. μ. ομιλία του καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη στο πλαίσιο της σειράς :«Ο Μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, αναβάλλεται, επειδή ο ομιλητής και οι οργανωτές έχουν την υποχρέωση και επιθυμία να παραστούν στην κηδεία της προσφιλούς τους Χριστοθέας Λυδάκη - Τσαπάκη, που θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι στον Άγιο Τίτο.  Η νέα ημερομηνία της ομιλίας θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Κέντρο Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας από το ΚΕΚ του ΕΒΕΗ

Πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική εκπαίδευση και κατάρτιση του Επιχειρηματία-Αγρότη αναλαμβάνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την ίδρυση του «Κέντρου Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας» (Κε.Κ.Αγ.Επ) στις Μοίρες Ηρακλείου.

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου του Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Keith Morrill, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κρήτη.

Θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών για μαθητές/τριες Α/θμιας & Β/θμιας Εκ/σης.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρονται εντελώς δωρεάν στην Σχολική Κοινότητα του Ηρακλείου ( μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς & γονείς που τους/τις συνοδεύουν.

Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Ξεναγών

Περατώθηκε με επιτυχία σήμερα Τετάρτη 15/2/17, το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο των Ξεναγών, την έναρξη του οποίου κήρυξε τη Δευτέρα 13/2/2017, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Β. Λαμπρινός και απηύθυνε χαιρετισμό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κος Gian Andrea Paolo Garancini.

Στο Ούντινε της Ιταλίας για το Παγκόσμιο κύπελλο η Παναγιωτάκη του ΑΟ ΘΗΣΕΑ

Στο Ούντινε της Ιταλίας βρίσκεται η αθλήτρια του συλλόγου μας Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα,για να λάβει μέρος την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο νεανίδων στο ξίφος μονοκαχίας.

Ικανοποιητικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές της Γ.Ε.Η. το προηγούμενο Σάββατο

Ο Μάριος Γιακουμάτος έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων στο Dourdan της Γαλλίας. Στην παραπάνω διοργάνωση συμμετείχαν 147 αθλητές παγκοσμίου εμβέλειας. Ο αθλητής μετά από 5 νίκες και 1 ήττα προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με σειρά κατάταξης 27ος. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γάλο Empereur από τον οποίο ηττήθηκε, με
αποτέλεσμα να βρεθεί στην 66η θέση της τελικής κατάταξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για τον θάνατο του Ιατρού Γυναικολόγου Γιώργου Κουβίδη

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Ιατρού Γυναικολόγου Γιώργου Κουβίδη, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Σεμινάριο «Γίνε βοηθός λογιστή» διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Βασικές πρακτικές γνώσεις για τους βοηθούς λογιστών, καθώς και ενημέρωση για τις αλλαγές στην νομοθεσία των επιχειρήσεων, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο οποίο θα γίνει  επίσης αναφορά στους  νέους τρόπους υπολογισμών των ασφαλιστικών εισφορών  και στην εφαρμογή νέων βιώσιμων λύσεων για μείωση εισφορών.

Με επιτυχία συνεχίζονται οι διαλέξεις για την ιστορία του Ηρακλείου «Ο μίτος της Αριάδνης»

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, μίλησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Επίκουρος Καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Αναστασόπουλος με θέμα: Ο μαχαλάς και το δικαστήριο του καδή: η συνοικία του Χατζή Αλή Πασά στο Ηράκλειο.

Με επιτυχία το σεμινάριο Ευαισθητοποιήσης για ΑΜΕΑ της Εθελοντικής Ομάδας «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα σεμινάριο της  Εθελοντικής  Ομάδας  ' Είμαι Ακόμα Παιδί'  με  θέμα "Ευαισθητοποίηση για άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ)"  στα παιδιά της 'Στέγης Αρρένων Ανηλίκων'.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - ΠΕ Ηρακλείου το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων  η περυσινή νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Eurogeka με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου οργανώνει το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού.

Ενημέρωση για το παρθένο ελαιόλαδο

Εκτενής ενημέρωση για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη αξία του παρθένου ελαιόλαδου πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Μεγάλες επιτυχίες για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Με επιτυχίες ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Εξοπλίστηκαν τα Εργαστήρια του 1ου Ε.Κ. Ηρακλείου με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η Διεύθυνση, οι Καθηγητές και οι Μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης ευχαριστούν  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την έγκριση και υλοποίηση δωρεάς στο Σχολείο. Με τη δωρεά αυτή αγοράστηκε πολύτιμος και σύγχρονος εξοπλισμός για τα Εργαστήρια όλων των τομέων του 1ου Ε.Κ..

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για τον θάνατο του Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Μανώλη Γανωτάκη

Μετά την  τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανώλη Γανωτάκη, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του καθώς και σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Κρήτης.

Σεμινάριο «Επεξεργασία Εικόνας με το Photoshop»

Ένα νέο, πρωτοποριακό σεμινάριο για χομπίστες φωτογράφους, επαγγελματίες επεξεργασίας φωτογραφίας, αρχιτέκτονες, φοιτητές, web designers, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να επεξεργαστεί ή να βελτιώσει τις φωτογραφίες του, μέσω του Photoshop,  διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η.

Στο Κύπελλο Κόσμου ,που πραγματοποιείται στο DURDAN της Γαλλίας πρόκειται να λάβει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας ο αθλητής της Γ.Ε.Η. Μάριος Γιακουμάτος, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Ο αθλητής του συλλόγου βρίσκεται το τελευταίο δεκαήμερο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη PAU για αθλητική προετοιμασία εν όψη της παραπάνω διοργάνωσης, Στόχος του είναι η βελτίωση της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Ανακοίνωση Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το θάνατο του Μαρίνου Ιδομενέως και του Μπότη Θαλασσινού

Δύο σημαντικοί Ηρακλειώτες έφυγαν από τη ζωή πριν λίγες μέρες.  Πρόκειται για το λογοτέχνη Μαρίνο Ιδομενέως και τον ζωγράφο Μπότη Θαλασσινό, οι οποίοι είχαν διακριθεί ιδιαίτερα στο χώρο του πνεύματος.

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου την Τρίτη 7 / 2 / 2017 . Συναντήσαμε τον Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο , κ . Απόλλωνα Φιλιππή και την κ. Αγγέλα Σμυρνάκη , αρχιτέκτονα και αντιπρόεδρο . Είχαμε πλήρη ενημέρωση και τα ερωτήματα μας απαντήθηκαν. Στη συνέχεια θα υπάρχει συνεργασία , αλλά και στήριξη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την επίτευξη των στόχων τους.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στη φυσική Αρωματοποιϊα»

Ένα νέο σεμινάριο για εκείνους που λατρεύουν τα αρώματα και επιθυμούν να επενδύσουν το χρόνο τους δημιουργικά ή έχουν σκοπό να εισέλθουν στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κόσμο, επαγγελματίες του χώρου ομορφιάς και αισθητικής  και όχι μόνο, διοργανώνει το ΤΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο ΑΟ Θησέας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας στο Ο.Α.Κ.Α.

Ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Ο ΘΗΣΕΑΣ πιστός στο ραντεβού του δε θα μπορούσε να λήψει και θα δώσει το παρόν με 9 αθλητές.

Η 7η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» από 6 έως 14 Μαΐου 2017 στην Αθήνα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας έκθεσης “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” και της θερμής υποδοχής που τους επιφύλαξε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ορίστηκε ο χρόνος διεξαγωγής της 7ης διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί για εννέα πλέον ημέρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο 6 Μαΐου έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) και το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας «Ενοχλώντας τις λέξεις», με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης με τίτλο: «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου»,  με εισηγήτρια την Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγο, Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00-15:00 & 16:30-18:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στα σχολεία τους.

Φεβρουάριος στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τον Φεβρουάριο:

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.”  Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με κατάρτιση στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων ή θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου)

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι η Μονάδα Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου), λειτουργεί  κατά τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) από 7:00 – 19:00, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ισότιμη πρόσβαση, σε όλο τον πληθυσμό ευθύνης της. Ρητά επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας προσφέρονται και παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, αρκεί ο πολίτης να διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Συγκεκριμένα:

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε ή αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Επιστολή του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου για παράταση ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, προκειμένου να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στους Νόμους 3299/2004 και 3908/2011, ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Σεμινάριο «Το μακιγιάζ, βήμα προς βήμα» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το νέο Σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,  με θέμα “Το μακιγιάζ, βήμα προς βήμα” απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία που θέλει να ανανεώσει τις γνώσεις του, αλλά και σε αρχάριους που θέλουν να μπουν στον κόσμο του μακιγιάζ!

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίστηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε με θέμα: Κρήτη, Βενετία και Ευρώπη στη διάρκεια του Κρητικού Πολέμου 1645 - 1669.

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του τμήματος Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αρχιεπισκοπής

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του τμήματος Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην αίθουσα διαλέξεων τηςΕνορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Πρωτοθυγατέρες – η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης» του Γ. Μαρκάκη

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138, στάση μετρό Κεραμεικός- Αθήνα), το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» παρουσιάζει, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, το νέο βιβλίο του Γιώργη Μαρκάκη «Πρωτοθυγατέρες – η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης»

Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας Εις Την Πόλιν», της ζωγράφου Ελιάνας Ναούμ

Εγκαινιάζεται η Έκθεση ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας  Εις Την Πόλιν», της ζωγράφου Ελιάνας Ναούμ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου τ.έ., στις 7.30μ.μ., στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Συνεχίζεται με τον καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση με σημαντικούς καλλιτέχνες - Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Μιχάλης ΚΟΥΝΑΛΗΣ, Γιώργος ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ, Γιώργος ΓΛΥΚΟΚΟΚΑΛΟΣ, Γιώργης ΞΥΛΟΥΡΗΣ και πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες με τα συγκροτήματά τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρωθούν τρόφιμα - φάρμακα - ρούχα – παιχνίδια – σχολικά για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη! Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση οποία θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του κέντρου «Νίδα» (Λινοπεράματα Ηρακλείου, έναντι ΔΕΗ, τηλ.: 2810 822097) την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 από τις 2 μ.μ. το μεσημέρι! Την εκδήλωση οργανώνει, κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο και σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία.

Πρόσληψη προσωπικού στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (.7.) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου Δήμου Ηρακλείου» των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που εδρεύει στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Love Stories No4 powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φεβρουάριος… ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποφάσισε να γιορτάσει από τώρα τον Θεό του Έρωτα. Επιθυμώντας να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να σκεφτεί νέους και όχι κοινότοπους τρόπους εορτασμού του Αγ. Βαλεντίνου, συνάντησε τον πιο ερωτικό σταθμό, τον Love Radio Κρήτης 102,8 και αποφάσισε να υποστηρίξει το project των “Love Stories”.

Επισκέψεις Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΠαΓΝΗ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ θα επισκεφτεί τα παρακάτω Κέντρα Υγείας εντός του μηνός Φεβρουαρίου. Ειδικότερα:

Σεμινάριο «Μιλώ και γράφω σωστά?» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γνωρίζετε τι ακριβώς δηλώνετε στον συνομιλητή σας, όταν χρησιμοποιείτε τον κρητικό ιδιωματισμό «Ξα σου / ξα μου»; Ξέρετε με ποια σειρά χρησιμοποιούνται τα «5 w» στον δημοσιογραφικό λόγο; Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να γράψετε έναν τίτλο; Δοκιμάσατε ποτέ να διαγράψετε τις μισές λέξεις από ένα κείμενο χωρίς να αλλοιώσετε το νόημα;

Το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων  η περυσινή νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Eurogeka με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου, οργανώνει το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Νέα υπηρεσία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τα μέλη του για το εξαγωγικό εμπόριο

Μια νέα, σύγχρονη και δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης προσφέρει τo Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις-μέλη του απευθυνόμενο κυρίως σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται ν’ ασχοληθούν με το εξαγωγικό εμπόριο.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την πλήρωση του Φράγματος «Χαλαυριανό»

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την πλήρωση του Φράγματος «Χαλαυριανό»  που βρίσκεται Νότια από τον Άγιο Σύλλα και Ανατολικά από τον Προφήτη Ηλία  (περιοχή  Νοτιοδυτικά του Οικισμού Καρνάρι Αρχανών)

2ο Ανοιχτό Περιβαλλοντικό Σχολείο Ενηλίκων

Η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου, έπειτα από την επιτυχή υλοποίηση του 1ου ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, διοργανώνουν το 2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Το Σχολείο θα έχει άτυπο χαρακτήρα και αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για προβλήματα που έχουν όχι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας και Θεατρικότητας με το Νότη Μαυρουδή στη σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ

Η σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο Μουσική ερμηνείας και θεατρικότητας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Ο γνωστός συνθέτης θα ασχοληθεί με το ελληνικό τραγούδι, ως εργαλείο θεατρικής έκφρασης.

Κατάρτιση μητρώου δραστηριοτήτων - υπηρεσιών παροχής γαστρονομικού τουρισμού

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDFEST, καλεί επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες τουρισμού / γευσιγνωσίας και συλλογικούς φορείς (πολιτιστικούς, αγροτικούς συλλόγους) που διοργανώνουν σε ετήσια βάση δραστηριότητες προβολής αγροτικών προϊόντων  (π.χ. γιορτή πατάτας) να δηλώσουν συμμετοχή στο υπό κατάρτιση Μητρώο  που θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού  της Περιφέρειας Κρήτης μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Πλούσιο σε αθλητική δράση για το τμήμα Ξιφασκίας της ΓΕΗ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Πλούσιο σε αθλητική δράση, για το τμήμα Ξιφασκίας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου, ήταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Η παρασκευή σαπουνιού και η παρουσίαση των βασικών τεχνικών σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας είναι ο σκοπός του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν ν’ αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου. Επίσης, θα μπορούν να παράξουν τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι. Και όλα αυτά με αγνά, φυσικά υλικά!

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η τέταρτη ομιλία του κύκλου: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τον καθηγητή της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στέφανο Κακλαμάνη με θέμα: Οι αδελφοί Κορνάροι στα χρόνια του πολέμου (1570-1573).

Ημέρα Επιχειρηματία / Λογιστή στο Επιμελητήριο

Μια διαφορετική «Ημέρα Επιχειρηματία/λογιστή» με εορταστικό χαρακτήρα διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.  Η Ομάδα Μητρώου ΓΕΜΗ υποδέχθηκε  επιχειρηματίες και λογιστές με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο κληρώσεις δώρων, μία για τον τυχερό επιχειρηματία/λογιστή και μία για τον τυχερό εκπρόσωπο των φορέων που είχαν προσκληθεί.

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν για 32η συνεχή χρονιά στη Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/01/2017 και για 32η  συνεχή χρονιά, η πατροπαράδοτη τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στη σπάθη

Συγκεκριμένα στη σπάθη νεανίδων η Καραπιδάκη Ανθή κατέκτησε την 9η θέση πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και χάνοντας την είσοδο στην 8αδα στις λεπτομέρειες.Ακολούθησε η Χρονάκη Αθηνά(29η)που με μεγάλες νίκες έδειξε οτι το μέλλον τις ανήκει.

Εγκρίθηκε η σύσταση Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας

Τη σύσταση 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας ενέκρινε μεταξύ άλλων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017. Η σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) συμπληρώνει τη βαθιά προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση της καθολικής πρόσβασης του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας. Οι νέες δομές αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην κατεύθυνση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, την εξωστρέφεια, τον κοινοτικό προσανατολισμό, την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας, καθώς και την κατ’ οίκον φροντίδα υγείας.

Σεμινάριο «Τα Μυστικά της Αυθεντικής Ιταλικής Κουζίνας» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την ευκαιρία να διδαχθούν από έναν έμπειρο ιταλό σεφ τα μυστικά της αυθεντικής Ιταλικής Κουζίνας, αλλά και τον τρόπο παρασκευής πίτσας, φρέσκων ζυμαρικών και τυραμισού, θα έχουν οι συμμετέχοντες στο νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: «Σκεφτείτε Διπλά πριν Δημοσιεύσετε!»

Σε κάθε βήμα της πλοήγησης  μας στο διαδίκτυο «προσφέρουμε» προσωπικές πληροφορίες. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν νέες προκλήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς στο διαδίκτυο δεν υφίστανται σύνορα. Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από το 2006, την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στη Σπάθη

Με έξι εκπροσώπους της, θα μεταβεί στην Αθήνα το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η. για να δώσει το παρόν στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων στο όπλο της Σπάθης. Οι αγώνες πραγματοποιούνται το ερχόμενο
Σαββατοκύριακο,28-29 Ιανουαρίου, στο Ο.Α.Κ.Α. σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε στις 26/1/17 το Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος της πιλοτικής τάξης μαθητείας που θα υλοποιηθεί στην περιφέρεια Κρήτης το επόμενο διάστημα, ενόψει και της έναρξης λειτουργίας του μεταλυκειακού έτους που θεσμοθετήθηκε  και θα ξεκινήσει σύντομα στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Σεμινάριο και κοπή πίτας του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου (ΣΑΔΝΗ), την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , στις 17:00, θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο. Μετά το πέρας της Ημερίδας θα ακολουθήσει κοπή πίτας και ενημέρωση για τα πεπραγμένα του ΣΑΔΝΗ, θα ακολουθήσει συζήτηση για τον σχεδιασμό για των δράσεων του 2017.

Ο ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στη σπάθη στην Αθήνα

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στη σπάθη. Ο ΘΗΣΕΑΣ πιστός στο ραντεβού του θα δώσει και πάλι το παρόν με 4 αθλητές.

Σεμινάριο «Τουρισμός και Ασφάλεια» στο ΕΒΕΗ

Ένα νέο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όσους εργάζονται στον ξενοδοχειακό τομέα, ανεξαρτήτως θέσεως, διοργανώνει το ΚΕΚ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Επαγγελματικό Σεμινάριο Google AdWords

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν μια επαφή με την διαφήμιση της επιχείρησης τους, ή ασχολούνται γενικά με την διαφήμιση επιχειρήσεων και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους έτσι ώστε να μπορέσουν, επιλέγοντας τα κατάλληλα εργαλεία στο Google Adwords,, να δημιουργήσουν και να θέσουν σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο marketing για τις μηχανές αναζήτησης.

Σεμινάριο στο Επιμελητήριο με θέμα την ασφαλή διαδοχή σε μια οικογενειακή επιχείρηση

Νέο πρωτοποριακό σεμινάριο με θέμα την ασφαλή διαδοχή σε μια οικογενειακή επιχείρηση διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία διαδοχής μιας επιχείρησης, όπως: ιδιοκτήτες, διάδοχοι, δικηγόροι, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιμελητηρίου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των σωμάτων ασφαλείας  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  για το νέο έτος την περασμένη Παρασκευή.

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στο ξίφος μονομαχίας

Ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ για άλλη μια φορά πιστός στο ραντεβού του με τους μεγάλους αγώνες έδειξε την σωστή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι» των επαγγελματιών Π.Φ.Υ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης με τη Δ/νση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης για την  ανάπτυξη προγραμμάτων Προαγωγής-Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες, ολοκληρώθηκε σήμερα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των επαγγελματιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με θέμα: Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι». Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» και το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται η συνέργεια μεταξύ φορέων σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι αυτό της κατάχρησης αλκοόλ.

Λειτουργία Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στο Ηράκλειο

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο να προσφέρει στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ μία εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας, υλοποιεί το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας.

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης που περιλαμβάνει τον πρώην καποδιστριακό Δήμο Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι με την αριθμ. 180/20-1-2017 απόφαση μας (ΑΔΑ: 7ΗΟΥΟΡ1Θ-Π57), αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης που περιλαμβάνει την περιοχή του πρώην καποδιστριακού ΟΤΑ Ηρακλείου και συγκεκριμένα της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Αθανάτοι, Γούρνες, Δρακουλιάρης, Λοφούπολη, Σέμελη, Φοινικιά), 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Αγ. Ειρήνη, Βλυχιάς, Κνωσός, Μαραθίτης), και της τοπικής κοινότητας Βασιλειών (Αγ. Βλάσης, Σίλαμος).

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης για τη λειτουργία του νέου ιατρείου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και οι κάτοικοι της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, εκφράζουν την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή των καθώς επίσης και τις μεγάλες ευχαριστίες τους προς την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η οποία στο πλαίσιο δράσεων ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, ίδρυσε και ήδη λειτουργεί ένα νέο ιατρείο στην Συνοικία μας, που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη το είχε αλλά και το ανέμενε.

Ημερίδα: Αποτελέσματα συνοδευτικών δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 στο Αμφιθέτρο Εκδηλώσεων της  Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.) του ΤΕΙ Κρήτης, πραγματοποιείται  ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "Αποτελέσματα συνοδευτικών δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελουμένων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών".

Η Ημερίδα, υλοποιείται στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ - Επιχειρησικό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο οποίο συμμετέχει ως συμπράττων 'Εταιρος και ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας & Θεατρικότητας με τον Νότη Μαυρουδή από τη σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ

Η σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο Μουσική ερμηνείας και θεατρικότητας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Ο γνωστός συνθέτης θα ασχοληθεί με το ελληνικό τραγούδι, ως εργαλείο θεατρικής έκφρασης.

Νέο ιατρείο στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο  δράσεων ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας νέου ιατρείου στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου. Το νέο ιατρείο ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 χάρη  στην ουσιαστική συνδρομή του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Ηρακλείου, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Μίτος της Αριάδνης» με ομιλία για τα μνημεία του Ηρακλείου

Συνεχίζεται ο νέος κύκλος ομιλιών, που διοργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».

Συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και το 2016. Επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου

Σε πτωτική τροχιά παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το περασμένο έτος στο Νομό Ηρακλείου, αν και βελτιούμενη σε σύγκριση με το 2015. Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το 2016 δημιουργήθηκαν 1.009 επιχειρήσεις και έκλεισαν 1.138, ενώ το 2015 είχαν ανοίξει 1.130 επιχειρήσεις και είχαν κλείσει 1.386.

Δελτίο τύπου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Σχετικά με το ανακριβές δημοσίευμα για την υπολειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που εκδόθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή τη λήξη της σύμβασης εργασίας φυλακτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι το Μουσείο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, με όλες τις αίθουσες του ισογείου και του ορόφου προσβάσιμες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται απρόσκοπτα οι μουσειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Συνεργασία της 7ης Υ.Πε.Κρήτης και του Δημοτικού Οργανισμού Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ του Δήμου Μαλεβιζίου

Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας υπέγραψαν η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε) Κρήτης, το ΠαΓΝΗ – ΓΝΗ «Βενιζέλειο» (Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΗ «Βενιζέλειο») και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου» (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ) επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία πρόθεσή τους να συνεργασθούν εγκαίρως και αποτελεσματικά για θέματα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους κατοίκους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σεμινάριο εκμάθησης και πιστοποίησης Η/Υ

Αποκτήστε την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint).

SaferInternet4Kids - Ενημέρωση για τους κινδύνους αποστολής φωτογραφιών μέσω Snapchat

To Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία όμως είναι ορατά το πολύ για 10 δευτερόλεπτα. Η εφήμερη μορφή επικοινωνίας που παρέχει είναι άλλωστε και η αιτία που η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων ανθρώπων. Το Snapchat προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνένωσης Snaps ενός 24ώρου για τη δημιουργία ενός «story» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής συνομιλίας με άλλον χρήστη. Η εφήμερη φύση των Snaps απελευθερώνει τους χρήστες και στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία αν ήξεραν ότι θα παραμέναν στον ιστό και δε θα διαγράφονταν μετά από 10 δευτερόλεπτα, το πιθανότερο είναι να μην τα έστελναν. Ένα Snap  που δεν έχει διαβαστεί, παραμένει διαθέσιμο για 30 ημέρες και στη συνέχεια διαγράφεται. Τα stories είναι ορατά από όλους όσους σας ακολουθούν για 24 ώρες και στη συνέχεια διαγράφονται.

3ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Τύπος και Ουσία» (2016 - 2017)

O Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» την  Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.  σας καλούν να συμμετάσχετε στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Τύπος και Ουσία» (2016-2017).

Σπουδαίες επιτυχίες για τους σπαθίστες του ΘΗΣΕΑ

Με μετάλλιο και εντυπωσιακές εμφανίσεις έκλεισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στη σπάθη.

Αναβολή ομιλίας καθηγητή Γιάννη Μαυρομάτη στο πλαίσιο της σειράς «Ο μίτος της Αριάδνης»

Η προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο πλαίσιο της σειράς :«Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αναβάλλεται  λόγω ματαίωσης όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η νέα ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Tα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ στην έκθεση ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΗΜΑ 2017, 11 - 15 Ιανουρίου στην Αθήνα

Την πρώτη Δυναμική παρουσία εκτός Κρήτης πραγματοποιούν τα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ συμμετέχοντας στην έκθεση ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΗΜΑ 2017 που διεξάγεται από 11 έως 15 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, δίπλα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η δεύτερη ομιλία του κύκλου: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έγινε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου από την κ. Λιάνα Σταρίδα, Αρχαιολόγο, Συγγραφέα, με θέμα: «Ο βυζαντινός Χάνδακας. Ενδείξεις και τεκμήρια». Την κ. Σταρίδα προλόγισε ο κ. Μανόλης Δρακάκης, δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος, αντί μιας τυπικής απαρίθμησης των επιστημονικών δημοσιεύσεων της ομιλήτριας, επέλεξε να μιλήσει για την προσωπικότητά της.

ΚΟΙΝΣΕΠ commonslab: πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017

Το commonslab makerspace είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ξεκινάει ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του commonslab, είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα σε όσους και όσες επιλέξετε να τα παρακολουθήσετε, να περάσετε από το στάδιο της κατανάλωσης, σ' αυτό της δημιουργίας με την
τεχνολογία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στο διαδίκτυο

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα μπορείτε να επισκέπτεστε τη νέα, επίσημη ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στη διεύθυνση: http://heraklionmuseum.gr/

Βάπτισμα του πυρός για 3 μικρούς ξιφομάχους

Γεμάτοι εμπειρίες επέστρεψαν οι ξιφομάχοι του ΘΗΣΕΑ που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παιμπαίδων στο ξίφος ασκήσεως.

Προκήρυξη για την πλήρωση 1666 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

Με την με στοιχεία 5Κ/2015 Προκήρυξη, διορίστηκαν 19 άτομα στους εποπτευόμενους από την 7η Υ.ΠΕ. φορείς υγείας, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός 55 επιπλέον ατόμων. Στη λογική της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών, φαρμακευτικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών, η 7η Υ.ΠΕ. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη δημοσίευση της με στοιχεία 7Κ/2016 Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α.Σ.Ε.Π. 14/2016), που αφορά στην πλήρωση χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού ιατρικού, νοσηλευτικού, επιστημονικού, παραϊατρικού και λοιπού βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης των φορέων του Υπουργείου Υγείας.

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του Βενιζελείου Γ.Ν.Η. για εκπαιδευτικούς

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Α. Ζαχαράτου) και το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, διοργανώνουν για το β΄ τετράμηνο του 2017 Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του Βενιζελείου Γ.Ν.Η. για εκπαιδευτικούς σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, με συντονίστρια την Μαρία Αλατζόγλου, Ψυχολόγο, Msc. Μέσα από την συγκεκριμένη ομάδα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πρόκειται να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται δυσκολίες που εμποδίζουν τη διαδικασία της προσωπικής τους ανάπτυξης σε θεματικές ενότητες όπως επικοινωνία, διαχείριση θυμού, αυτοεκτίμηση.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE