inner image

«Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» - Μια σημαντική έκθεση για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας

Μια σημαντική έκθεση για τους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού, ξεκινά από το Ηράκλειο και θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κρήτη

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 18.30΄, με χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ευγενίου, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και του Προέδρου της Ε.Κ.Ι.Μ. κ. Αλέξη Καλοκαιρινού.

Με 4.842.900,00 ευρώ από τον προϋπολογισμό της επιχορηγεί η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης τα νοσοκομεία ευθύνης της

Με απόφαση του Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριου Παπαβασιλείου, τα οκτώ νοσοκομεία της Κρήτης επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 4.842.900,00 ευρώ από τον προϋπολογισμό έτους 2022 της κεντρικής υπηρεσίας.

Αλκοολόμετρα, Χριστουγεννιάτικες ευχές και έντυπο υλικό για θέματα οδικής ασφάλειας, προαγωγής της ψυχικής υγείας, της κοινωνικής προσφοράς και προσφοράς αίματος σε πολίτες

Ατομικά αλκοολόμετρα θα μοιραστούν από την 7η Υ.Πε. Κρήτης στους διερχόμενους πολίτες/οδηγούς, αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και ώρα 10.00 π.μ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωής Ράπτη, του Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιου Καρακούδη και του Γενικού Διευθυντή του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης & Δωδεκανήσου (ΣΥ.ΦΑ.Κ) Δημήτρη Αλιμπέρτη.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Βαρσοβία για τα «Greek Tourism B2B Workshop»

Ευοίωνα μηνύματα για αυξανόμενη τουριστική ροή προς την Ελλάδα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη, εισέπραξαν οι επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και συμμετείχαν στο «Greek Tourism B2B Workshop» στη Βαρσοβία.

Υποτροφίες στο Κολλέγιο Αθηνών για το σχολικό έτος 2023-24

Σκοπός της υποτροφίας είναι να βοηθήσει έναν μαθητή/μια μαθήτρια, που κατάγεται από την Περιφέρεια Κρήτης και διαμένει εκεί, να φοιτήσει από το Σχ. Έτος 2023-24 στην Α΄ Γυμνασίου ή στην Α΄ Λυκείου των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

Η υποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου του ΕΕΙ, έχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εξαιρετική διαγωγή και η οικογένειά του/της αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Τι να προσέξουμε στα ηλεκτρονικά Χριστουγεννιάτικα δώρα Συμβουλές από τη γραμμή βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και πολλοί γονείς αναρωτιούνται τι δώρα θα πάρουν στα παιδιά τους. Ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν δώρα που αγαπάνε πολύ τα παιδιά. Εν τούτοις κρύβουν κάποιους κινδύνους. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξουμε σε περίπτωση που αποφασίσουμε να αγοράσουμε στο παιδί μας κάποιο ηλεκτρονικό δώρο.
Χρήσιμες συμβουλές για γονείς:

«το τέλος του ’22, αρχή του ’23!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ετοίμασε μία σειρά εκδηλώσεων και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε παρέα, να αποχαιρετίσουμε τον καινούριο χρόνο, αλλά και να ταξιδέψουμε στη θάλασσα της Μεσογείου στις αρχές του 2023! Ελάτε να ζυμώσουμε μελομακάρονα, να φτιάξουμε κατασκευές εξπρές, να συμμετέχουμε σε ένα παραμύθι, να απολαύσουμε μια παράσταση Θεάτρου Σκιών, να δούμε μία ταινία και να χαιρετήσουμε την καινούρια χρονιά και τη Γιορτή των Φώτων με ένα θαλασσινό ντοκιμαντέρ!

Το Ι.Ι.Ε.Κ Κατάρτιση Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

 

Το Ι.Ι.Ε.Κ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας!

Από τις 19 Δεκεμβρίου και για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, στον οικίσκο δράσεων "Πολύχρωμα Καμώματα" θα δημιουργήσουμε Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους, παρέα με εξέχοντες δημιουργούς!

Δευτέρα 19/12 και ώρα 18:00-20:00, ο Pastry Chef Κουμάκης Κωνσταντίνος με παραδοσιακά κουμπανάκια Κρήτης με βάση το χαρούπι!

Τρίτη 20/12 και ώρα 18:00-20:00, ο Bakery Chef Κριτσωτάκης Νικόλαος με παραδοσιακά ξεροτήγανα και δίπλες με χαρούπι και χαρουπόμελο!

Τετάρτη 21/12 και ώρα 18:00-20:00, ο Pastry Chef Καλαθάκης Γιάννης με καραμελωμένα μήλα!

Πέμπτη 22/12 και ώρα 18:00-20:00, ο Instructor Giorgio Manganiello με Ιταλικούς λουκουμάδες!

Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού Ανοιχτού Διαγωνισμού από την 7η ΥΠΕ Κρήτης προσθήκης 5ου ορόφου, για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γ κτήριο του ΠαΓΝΗ

Εγκρίθηκε σήμερα με απόφαση Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριου Παπαβασιλείου, η διενέργεια ηλεκτρονικού Ανοιχτού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Προσθήκη 5ου ορόφου, για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γ΄ κτήριο των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου».

Αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) για επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια στις οδούς Τσιριντάνηδων αρ. 15, Μελισσηνών αρ. 73 και Σητείας αρ. 10 στο Ηράκλειο

Αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) για επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια στις οδούς Τσιριντάνηδων αρ. 15, Μελισσηνών αρ. 73 και Σητείας αρ. 10 στο Ηράκλειο:

 

Επιτυχημένη διευθέτηση κτηματικών διαφορών στο Κέντρο Διαμεσολάβησης Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την οδό της διαμεσολάβησης για την επίλυση κτηματικών διαφορών τους επέλεξαν δύο αντισυμβαλλόμενοι στο Ηράκλειο, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει η σχετικά πρόσφατη νομοθεσία για άμεση και έγκυρη διευθέτηση διαφορών εκτός Δικαστηρίων.

Ένα Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υλοποιούν μία σειρά από «Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης».
Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00 – 18:00, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό με δωρεάν είσοδο!
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να μάθουμε πράγματα παρέα!

Διήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο «Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα» στο Ιστορικό Μουσείο

Μέρος των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα» θα παρουσιαστούν στο διήμερο Συμπόσιο που οργανώνει η ΕΚΙΜ στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή μελών της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος και προσκεκλημένων ερευνητών που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της παρουσίας των προσφύγων στη Κρήτη.

Συνέντευξη Τύπου για τα καθημερινά προβλήματα Ποιότητας Ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου

Οι παρακάτω συλλογικότητες ενεργών πολιτών Ηρακλείου Κρήτης οργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 5.00 μμ, στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, οδός Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα : "Καθημερινά Προβλήματα Ποιότητας Ζωής των Κατοίκων Ηρακλείου".

Προσκαλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στη συνέντευξη τύπου, γιατί φιλοδοξούμε αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, Πράσινο, Ανάπλαση Ελεύθερων Χώρων, Ηχορύπανση, Κυκλοφοριακό.

Η σεξουαλική διαδικτυακή αποπλάνηση/κακοποίηση των ανηλίκων στο επίκεντρο της ετήσιας συνεδρίασης του Συμβουλευτικού Οργάνου του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Η ανάγκη συστηματικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών αλλά και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος αναφέρθηκε ως το κυρίαρχο προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής σεξουαλικής αποπλάνησης/κακοποίησης ανηλίκων κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης του Συμβουλευτικού Οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του INHOPE - ενός παγκόσμιου οργανισμού που λειτουργεί από το 1999 και συντονίζει τις δράσεις 50 διαφορετικών Hotlines σε 46 διαφορετικές χώρες - αναμεσά τους και την Ελληνική Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr - το 2021:

 

 

Ανοικτή συζήτηση – ενημέρωση για τη χειροτεχνία στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τα μέλη του σε ανοικτή συζήτηση – ενημέρωση με τη συμμετοχή στελεχών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα που αφορούν :

Ένα Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υλοποιούν μία σειρά από «Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης».

Πρόσκληση σε αυτοψία για ετοιμόρροπα κτίρια στο Ηράκλειο

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11.00, με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια που βρίσκονται στο Ηράκλειο (εντός τειχών):
1. Τσιριντάνηδων αρ. 15
2. Μελλισηνών αρ. 73
3. Σητείας 10

05 Δεκεμβρίου. Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους. Η ημέρα αυτή αποτελεί επίσης,  το εφαλτήριο για τη διάδοση της αξίας του εθελοντισμού και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη νέα γενιά, στους μελλοντικούς εθελοντές, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινωνία μας έχει ανάγκη.

Σεμινάριο «Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια μπισκότου με ζαχαρόπαστα» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο βιωματικό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες που θέλουν να μάθουν την τέχνη της ζαχαρόπαστας για να ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Eπιμορφωτικό σεμινάριο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο «Κακοποίηση - Παραμέληση Παιδιού: Ο Ρόλος της/του Εκπαιδευτικού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 

Eπιμορφωτικό σεμινάριο του Οργανισμού ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ διάρκειας τριών (3) ωρών με τίτλο: Κακοποίηση - Παραμέληση Παιδιού: Ο Ρόλος της/του Εκπαιδευτικού»

H Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου, Αγγελική Ζαχαράτου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και με την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Κακοποίηση - Παραμέληση Παιδιού: Ο Ρόλος της/του Εκπαιδευτικού», αύριο Παρασκευή  2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00-20:00, με εισηγήτρια την Φωτεινή Παπαδάτου, Ψυχολόγο στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9). Στο Σεμινάριο θα συμμετέχουν εκατό (100) εκπαιδευτικοί των σχολείων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.

Σύντομη περιγραφή σεμιναρίου

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά κάποια στιγμή μέχρι την ηλικία των δέκα οκτώ ετών. Στην Ελλάδα αντίστοιχα, ένα στα έξι παιδιά θα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Από αυτά τα περιστατικά, ελάχιστα θα γίνουν γνωστά στις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και δικαιοσύνης. Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις διαφορετικές μορφές κακοποίησης αλλά και για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το φαινόμενο. Πώς μπορούμε να θωρακίσουμε τα παιδιά απέναντι στον κίνδυνο της κακοποίησης; Ποιές είναι οι ενδείξεις και πώς θα πρέπει να διαχειριστώ την περίπτωση που ένα παιδί μού μιλήσει για τη βία που έχει δεχθεί;

1 Δεκεμβρίου 2022. Παγκόσμια ημέρα AIDS

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome- Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας)  καθιερώθηκε  την 1η Δεκεμβρίου του 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

1ο εισαγωγικό σεμινάριο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων σχολείων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου με τίτλο: Camera On «Δημιουργία ταινιών σε σχολεία»

Το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων σχολείων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου με τίτλο: Camera On» ιδρύθηκε το σχολικό έτος 2020-2021 και φέτος διανύει την τρίτη του χρονιά. Τον συντονισμό του Δικτύου έχει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Αγγελική Ζαχαράτου. Το Δίκτυο απευθύνεται στο σύνολο των εκπαιδευτικών της ΔΕΕ Ηρακλείου και σκοπός του είναι η μύηση εκπαιδευτικών και μαθητών/ριων στον κόσμο της κινηματογραφικής αφήγησης / δημιουργίας μαθητικών ταινιών μικρού μήκους και animation, καθώς και η διοργάνωση ετήσιου ομώνυμου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών.

Τιμητική εκδήλωση για τον τέως βουλευτή Στέλιο Ματζαπετάκη

Ο Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τον τέως βουλευτή Ηρακλείου, Στέλιο Ματζαπετάκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 στην «αίθουσα Πολιτισμού» του Δημαρχείου στα Πεζά.

2o Παγκρήτιο FORUM Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Νέο ραντεβού στην Αθήνα για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά δίνουν παραγωγοί και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ-ΑΘΗΝΑ τον περασμένο Μάιο στο ΟΑΚΑ.  

Το 2o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-ΑΘΗΝΑ θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο  Αθηνών (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18  Φεβρουαρίου 2023, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης. σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και στοχεύει στην προβολή και αναβάθμιση δράσεων συμπερίληψης σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα θέματα αναπηρίας, καθώς και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και τα σωματεία και μέλη ΑμεΑ.

Συνάντηση Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ. Παναγιώτη Κατσίβελα είχε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Υποδιοικητής κ. Δημήτρης Αγαπίου, παρουσία της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας κας Εύης Γαρεδάκη.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Environmental Change στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και μέρα Τετάρτη 23/11/22 παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Environmental Change και η δωρεάν εφαρμογή για κινητά για να μπορούν να εκπαιδευτούν όλοι σε βιώσιμες λύσεις, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και σε μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

«Δράσεις Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου του Κ.Ε.Θ.Ι. με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως από τον Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, υπενθυμίζοντας μας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική, σωματική και η οικονομική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους και όλες.

H2BHUB και Junior Achievement μαζί στο τριήμερο Inno Days Crete

Το H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου συμμετέχει στο Τριήμερο Καινοτομίας ”InnoDays 2022 – Η Κρήτη της γνώσης και της παραγωγής”, το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ)  από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2022.

Στελέχη του H2BHUB θα βρίσκονται στο περίπτερο Γ10,παρέχοντας πληροφορίες για τις δράσεις που υλοποιεί και την αποστολή του,  η οποία επικεντρώνεται στα εξής:

Κυκλοφόρησε ο 42oς τόμος του επιστημονικού περιοδικού ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Με πολύ ενδιαφέρουσα ύλη κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος των Κρητικών Χρονικών, της ετήσιας επιστημονικής έκδοσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες και μελετητές ασχολούνται με θέματα Κρητικής Ιστορίας στη διαχρονία της ιστορικής διαδρομής του νησιού, με πρωτότυπα θέματα και νέες επιστημονικές απόψεις για την ερμηνεία του παρελθόντος.

Επιπλέον, δημοσιεύονται δύο βιβλιοπαρουσιάσεις για αντίστοιχα εξαιρετικά μελετήματα.

Black Friday & Cyber Monday: Συμβουλές για ασφαλείς online αγορές από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Η κατακόρυφη αύξηση του διαδικτυακού εμπορίου κατά την περίοδο μεγάλων προσφορών όπως είναι η Black Friday και η Cyber Monday απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους καταναλωτές-ιδιαίτερα από εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία- καθώς πολλοί είναι οι επιτήδειοι που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να βάλουν στο στόχαστρο όχι μόνο τα χρήματα αλλά και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ,SafeLine.gr συστήνει ιδιαίτερη προσοχή αυτήν την περίοδο στους διαδικτυακούς καταναλωτές. Οι οικονομικές απάτες μάλιστα αποτέλεσαν κατά το 2021 το 28% των συνολικών καταγγελιών που έλαβε η Γραμμή. Από αυτές, το 40% των καταγγελιών αφορούσε κάτι που συνέβη στο Instagram και το 39% κάποια ενέργεια στο Facebook.

1η απονομή Πιστοποιητικών Σχολής Επαγγελματία Πιτσαδόρου από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέες γνώσεις και πολύτιμες πληροφορίες για την παρασκευή της αυθεντικής Ιταλικής πίτσας απέκτησαν οι καταρτιζόμενοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας - Formazione Professionale Pizzaiolo.

Σεμινάριο «Τεχνικές Αργυροχρυσοχοΐας, Κατεργασία Πολύτιμων και Ημιπολύτιμων Μετάλλων» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές δεξιότητες για την επεξεργασία πολύτιμων και ημιπολύτιμων μετάλλων θα έχουν την ευκαιρία ν ΄αποκτήσουν όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο «Τεχνικές Αργυροχρυσοχοΐας, Κατεργασία Πολύτιμων και Ημιπολύτιμων Μετάλλων» το οποίο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επίσκεψη της Γ.Δ. Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά»

Συνάντηση εργασίας με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Προγραμματισμού.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» που διοργανώνει, με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα απαραίτητα εργαλεία, πως να μεγιστοποιούν τη σχέση κόστους και απόδοσης σε διαφημιστικές τους καμπάνιες και θ΄ αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα νέο πελατολόγιο, με το οποίο μέχρι χθες δεν είχαν επαφή.

Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Καινοτόμες δράσεις ψηφιακής προβολής και εξωστρέφειας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 ημερίδα παρουσίασης του έργου «Καινοτόμες δράσεις ψηφιακής προβολής και εξωστρέφειας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου» που υλοποιήθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου κατά το διάστημα 2019-2022, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020», με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους. Στόχος ήταν η δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου, μέσω μιας Δικτυακής Πύλης και ενός συνόλου εφαρμογών που στοχεύουν στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας τόσο των φυσικών επισκεπτών του Μουσείου όσο και των απομακρυσμένων χρηστών του διαδικτύου.

Η Γιορτή του Συνδέσμου Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου

14/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ  Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Γιορτή του Συνδέσμου Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασαν και φέτος οι κρεοπώλες του Νομού Ηρακλείου τον προστάτη του Συνδέσμου τους Μιχαήλ Αρχάγγελο.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στη Μουρνιά Αστερουσίων με τη συμμετοχή πολλών μελών του Συνδέσμου και φίλων.

Ακολούθησε κέρασμα από την οικογένεια του Γιάννη Σφακιανάκη, ο οποίος παρέλαβε την εικόνα του Μιχαήλ Αρχάγγελου και, κατά το έθιμο του Συνδέσμου, θα τη φιλοξενήσει για ένα χρόνο μέχρι την επόμενη γιορτή.

Ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Δατσέρης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου ευχαριστούν όλους τους συναδέλφους, καθώς και τους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια γιορτή.

Σεμινάριο με θέμα «Βασικές δεξιότητες Barista» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Παρουσίαση του 14ου τόμου της έκδοσης ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Ένθερμος πατριώτης και ταγμένος αγωνιστής σε όλη του τη ζωή στην υπόθεση της Ένωσης της Μεγαλόνησου με την Ελλάδα, ο Εμμανουήλ Βυβιλάκης, Ρεθύμνιος στην καταγωγή, συγγραφέας και δημοσιογράφος με δικό του όργανο τη μαχητική εφημερίδα Ραδάμανθυς στα ώριμα αθηναϊκά του χρόνια, και πρωτοδίκης στη Σύρα έως το 1863, με έντονο φιλεκπαιδευτικό έργο, βρισκόταν στην εφηβική ηλικία όταν ξέσπασε η Επανάσταση του 21 και στην Κρήτη. Ήδη από τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού του 21, δωδεκαετής κατά τη μαρτυρία του ίδιου, και ορφανός, έχοντας χάσει τους γονείς του στην επιδημία πανώλης των προηγούμενων χρόνων, εμπλέκεται στις μάχες που αρχίζουν με την έλευση του καλοκαιρού στο νησί, έχοντας προσκολληθεί σε διάφορες ομάδες πολεμιστών στις μείζονες περιοχές των επαρχιών Ρεθύμνου Χανίων.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 12.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κλαίρη Μιτσοτάκη, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, επιμελήτρια της εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες της Ε.Κ.Ι.Μ., συγγραφέας.

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές τεχνικές σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν επίσης, να αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και να φτιάχνουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου, αλλά και τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι και αγνά, φυσικά υλικά!

Σεμινάριο «Παρασκευή Παραδοσιακής Κεραλοιφής και Εκχυλίσματα Βοτάνων» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Νέο σεμινάριο για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν για να φτιάχνουν τη δική τους κεραλοιφή, αλλά και σε όσους ασχολούνται με τη μελισσοκομεία και θέλουν να επεξεργαστούν τα μελισσοκομικά προϊόντα, διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δια ζώσης ή με εξ' αποστάσεως παρακολούθηση, μέσω σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Νέο ωράριο δειγματοληψίας του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Πλατεία Ελευθερίας

Το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης ενημερώνει ότι από σήμερα 08/11/2022 το ωράριο δειγματοληψίας των Κ.Ομ.Υ. του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Πλατεία Ελευθερίας θα είναι 08:30-19:30.

Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης: Δωρεά αμαξιδίου ΠΑΓΝΗ

Το Δίκτυο  Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης παρέδωσε σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα τροχήλατο αμαξίδιο για τις ανάγκες της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, χορηγία του  επιχειρηματία Βασίλη Βασιλειάδη, προς τιμήν και εις μνήμη της μητέρας του Καίτης Βασιλειάδη.

Πανευρωπαϊκή αναγνώριση εκπαιδευτικού υλικού του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Νοέμβριος 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανευρωπαϊκή αναγνώριση εκπαιδευτικού υλικού του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Βραβεία στο παραμύθι «Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο», στο ενημερωτικό βίντεο για την παραπληροφόρηση και στο «κυνήγι του θησαυρού».

Τρεις μεγάλοι οργανισμοί της Ευρώπης - ο ENISA, το  European Health and Digital Executive Agency (HADEA) και ο INSAFE- ξεχώρισαν και βράβευσαν εκπαιδευτικό υλικό που δημιούργησαν τα μέλη του Ελληνικού  Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το παραμύθι για μικρά παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού σχολείου «Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο» μαζί με το τετράδιο δραστηριοτήτων αναδείχθηκε και βραβεύτηκε ως το  καλύτερο εκπαιδευτικό υλικό. H ψηφοφορία έγινε μεταξύ των μελών όλων των Ευρωπαϊκών Κέντρων ασφαλούς διαδικτύου κατά το πρόσφατο training meeting του INSAFE στις Βρυξέλλες. Η Αθηνά, ο Ερμής και η Άρτεμη μαθαίνουν στη γιαγιά της Αθηνάς πώς να πλοηγείται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Της μιλούν για την υπερβολική ενασχόληση, τους κινδύνους που υπάρχουν στα κοινωνικά δίκτυα, στα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και πως να αποφεύγει τις διαδικτυακές απάτες…

Το εκπαιδευτικό παραμύθι θα μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσει πανευρωπαϊκά μέσω των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου.

Αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου:

Εφαρμογή για κινητά για βιώσιμες λύσεις, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και σε μοντέλα κυκλικής οικονομίας

Κατεβάστε και σεις την Δωρεάν εφαρμογή για κινητά για να εκπαιδευτείτε σε βιώσιμες λύσεις, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής  και σε μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

Μπορείτε να το κατεβάσετε στο κινητό σας  με το παρακάτω link https://environmentalchange.erasmus.site/el/#results και να δείτε σχετικό υλικό  και σε αυτή την διεύθυνση https://environmentalchange.erasmus.site/el/io1/ .

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την κυκλική οικονομία και για βιώσιμες λύσεις , σας προσκαλούμε στην εκδήλωση διάδοσης στης 23/11/22 που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αίθουσα 9 και ώρα 18:00.

Τιμητική Εκδήλωση για τη Συνθέτρια και Μουσικοπαιδαγωγό Ρίκα Δεληγιαννάκη από τον Μουσικό Σύλλογο «Απόλλων»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση για την παρουσίαση του CD με έργα για Πιάνο της συνθέτριας και μουσικοπαιδαγωγού κας Ρίκας Δεληγιαννάκη με τίτλο: «ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ» .

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον  Ιστορικό Μουσικό Σύλλογο «Απόλλων» και τη  δισκογραφική  εταιρεία «Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον στο καφέ «Μαρίνα» με ομιλητές και μουσικούς, οι οποίοι ταξίδεψαν από Γενεύη, Σκοτία, Λονδίνο, Αθήνα και Χανιά για να τιμήσουν την κα Δεληγιαννάκη.

Συνάντηση για το καθορισμό του πλαισίου δράσεων των υπό αναθεώρηση Τ.Σ.Δ.Α. της Π.Ε. Ηρακλείου

Ο ΕΣΔΑΚ, στο πλαίσιο επικαιροποίησης και προσαρμογής στον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.Α.) όλων των δήμαν μελών του,  έχει συνάψει σύμβαση με εξειδικευμένους μελετητές για τον σκοπό αυτό.

Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης 'Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς' - Cretan Palliative Care εγκαινίασε τη νέα του στέγη

Τον δικό του, ιδιόκτητο χώρο απέκτησε ο  Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης "Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς" - Cretan Palliative Care, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα σε ανθρώπους με ανίατες ασθένειες και τις οικογένειές τους. Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τέταρτη 26/10/202, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε την προσωπική του υποστήριξη, αλλά και της Εκκλησίας της Κρήτης στο πολύτιμο έργο του Συλλόγου προς τους έχοντες ανάγκη συνάνθρωπους μας.

Ανακοίνωση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου για νέα ραντεβού

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.)

Ηράκλειο,  2/11/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω βλάβης χθες Τρίτη 1/11 του Τηλεφωνικού Κέντρου της Μονάδας μας η επικοινωνία για νέα ραντεβού δεν κατέστη δυνατή. Θα κρατάμε νέα αιτήματα σήμερα Τέταρτη 2/11 Ώρες: 8:30 Έως 13:00  καθώς και την Τρίτη 8/11 τις ιδίες ώρες.

Ευχαριστούμε Για Την Κατανόηση

Εξαιρετικές δημιουργίες των αποφοίτων της Σχολής Αρτοποιίας των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο διήμερο Masterclass με τον Χάρη Παπαλίτσα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο με τον Bakery Chef  Χάρη Παπαλίτσα στη Σχολή Αρτοποιίας των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Ο διακεκριμένος Bakery Chef  μοιράστηκε τις πολύτιμες γνώσεις του με τους απόφοιτους της Σχολής σε ένα μοναδικό Masterclass, στο οποίο μετέφερε όλα όσα έμαθε στη διάρκεια των σπουδών του, αλλά και την εμπειρία του δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παροχή συμβουλών για την ωρίμανση των Πράσινων Σημείων των Δήμων μελών του ΕΣΔΑΚ

Υπογράφτηκε η Σύμβαση «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΔΑΚ» μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και της αναδόχου εταιρείας ENVIROPLAN AE από τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ.  Ζαχαρία Καλογεράκη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ύψους 128.054,80 € και συνολικής διάρκειας 7 μηνών, παρουσία και του αντιπρόεδρου ΕΣΔΑΚ και αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Βαρδαβά.

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου εφαρμόζεται το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Νοέμβριος 2022 - Απρίλιος 2023
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00΄-15:30΄
Σάββατο: 10:00΄ - 16:00΄
Κυριακή - Αργίες: Κλειστά

[ΑΡΓΙΕΣ: 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, Πρωτομαγιά, 25 Δεκεμβρίου και 26 Δεκεμβρίου]

Λειτουργία Βιβλιοθήκης
Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί για το κοινό με προηγούμενη συνεννόηση. Τηλ. επικοινωνίας: 2810-283219, εσωτ. 110.

Η πρόσβαση στο ΙΜΚ Café και το Πωλητήριο είναι ελεύθερη στις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
 
Εισιτήρια
Ολόκληρο: € 7,50
Μειωμένο: Μαθητές, Φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών (με επίδειξη κάρτας):
€ 4,50
Ελεύθερη είσοδος: Παιδιά έως 12 ετών, άνεργοι (με επίδειξη κάρτας), φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου με τίτλο: «Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη Συγχώρεση»

H Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου, Αγγελική Ζαχαράτου, σε συνεργασία με τον Συντονιστή Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01 κ. Γεώργιο Στριλιγκά και με την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη Συγχώρεση», τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00-20:30 με εισηγήτρια την Δρ. Πέλη Γαλίτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλο, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison των ΗΠΑ. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9).  Στο Σεμινάριο θα συμμετέχουν πενήντα (50) εκπαιδευτικοί. Το επιμορφωτικό σεμινάριο στηρίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. (Αρ. Πρωτ. Φ.2.1/ΜΓ/65067/Δ7/9-09-2021) πρόγραμμα διαχείρισης του θυμού, της απόρριψης και κάθε άλλου αρνητικού συναισθήματος το οποίο προκύπτει μετά από μια μικρή ή μεγάλη τραυματική εμπειρία με τίτλο: «Εκπαίδευση στη συγχώρηση».

2ο Διεθνές Συνέδριο RETASTE 2022 - Smart Innovation Symposium

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 200 συνέδρων, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο Κρήτης, το διεθνές υβριδικό επιστημονικό Συνέδριο RETASTE: Rethink Food Waste 2022, με αντικείμενο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη διαχείριση των υπολειμμάτων τροφίμων μέσα από καινοτόμες μεθόδους που υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία. Τις παρουσιάσεις και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου συμπλήρωσε το Smart Innovation Symposium (SIS), το οποίο ανέδειξε τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στη λειτουργία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 συνέδρων, ειδικών επιστημόνων, στελεχών εταιρειών, εκπροσώπων της Πολιτείας και των Περιφερειακών Αρχών, καθώς και φορέων που εργάζονται στο αντικείμενο. Το διεθνές Συνέδριο RETASTE και το Smart Innovation Symposium διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διήμερο Masterclass από τον Χάρη Παπαλίτσα για τους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου

Τις πολύτιμες γνώσεις που έχει αποκτήσει στη διάρκεια των σπουδών του αλλά και την εμπειρία του δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς θα μοιραστεί ο διακεκριμένος Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας με τους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας στις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ανθρωπιστικός περίπατος για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας από τον πλανήτη από τον Ροταριανό Όμιλο Ηράκλειο Ελ Γκρέκο

Με πολλή χαρά, ζήλο και διάθεση για προσφορά από όλους τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο ο ανθρωπιστικός περίπατος για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας από τον πλανήτη που διοργάνωσε, ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο Ελ Γκρέκο.

Απονομή Διπλωμάτων για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΞΗΡΑ ΔΟΜΗΣΗ» από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ξηράς Δόμησης από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με την απονομή των διπλωμάτων στους καταρτιζόμενους, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου  στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις». Αποτελεί μια καλή ευκαιρία για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση όσο αφορά την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, μιας ασθένειας που γίνεται ολοένα πιο ανησυχητική, όσο αυξάνεται ο πληθυσμός και το προσδόκιμο ζωής.

Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - OPEN MALL»

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο Οpen Mall του Δήμου Ηρακλείου, καλούνται να πάρουν μέρος σε εκδήλωση όπου θα ενημερωθούν για τις δράσεις του σχετικού Προγράμματος, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Καρούζου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), Κορωναίου 9.

«Φαγητό με την Αγάπη μας» από τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Το «Φαγητό με την Αγάπη μας» βρίσκεται από σήμερα (18/10/2022) και στα Καμίνια. Η δράση των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού σε σύμπραξη με τον Δήμο Ηρακλείου επεκτείνεται σε μια περιοχή με μεγάλες ανάγκες, ενόψει και ενός δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Για το σκοπό αυτό τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού εγκατέστησαν έναν οικίσκο ως σημείο διανομής σε οικόπεδο ιδιοκτησίας τους στην οδό Μαράντη. Με τη συνεργασία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, το «Φαγητό με την Αγάπη μας» στα Καμίνια θα εξυπηρετεί και την ευρύτερη περιοχή, κυρίως τα Δειλινά. Η προετοιμασία γίνεται ώστε να τροφοδοτούνται σε ημερήσια βάση (επτά μέρες την εβδομάδα) με πλήρη γεύματα (και δεκατιανό για τα παιδιά) ως και 150 συνάνθρωποί μας που το χρειάζονται. Το φαγητό παρασκευάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων στο κέντρο του Ηρακλείου, μεταφέρεται από τους ανθρώπους του Ιδρύματος, και διανέμεται στους ωφελούμενους από εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων. Με την επέκταση της δράσης, το «Φαγητό με την Αγάπη μας» θα διανέμει συνολικά ως και 400 πλήρη γεύματα καθημερινά σε τρία σημεία της πόλης του Ηρακλείου (κέντρο, Άγιος Ιωάννης, Καμίνια).

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «SIAL PARIS 2022»

Με 8 επιχειρήσεις συμμετέχει φέτος στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «SIAL PARIS 2022» το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενισχύοντας για άλλη μια φορά την εξωστρέφεια των μελών του και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων  σε νέες αγορές.

Συμβουλές πρόληψης διαδικτυακής αποπλάνησης ανηλίκου από τη γραμμή βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα η Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Help-line.gr) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δίνει χρήσιμες συμβουλές σε γονείς  για την πρόληψη της σεξουαλικής αποπλάνησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου (grooming). Με τον όρο διαδικτυακό grooming εννοούμε την διαδικασία της σεξουαλικής αποπλάνησης παιδιών όπου ο θύτης δημιουργεί αρχικά μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί και το εισάγει αργά και σταδιακά στο σεξουαλικό στοιχείο. Ο απώτερος σκοπός είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση του ανηλίκου. Το grooming και η σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου αποτελούν ποινικά κολάσιμες πράξεις (Άρθρο 337-Ποινικός κώδικας, Νόμος 4619/2019).

Διεθνές Υβριδικό Συνέδριο RETASTE 2022: Rethink Food Waste. 20-21 Οκτωβρίου 2022 στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Αντιμετωπίζοντας τη ζοφερή πραγματικότητα των 700 εκατομμυρίων ανθρώπων που υποσιτίζονται παγκοσμίως και του 40% των παραγομένων τροφίμων που χάνεται σε κάποιο στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, το συνέδριο RETASTE: Rethink Food Waste μας προτρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουμε την πολύτιμη τροφή μας και τους φυσικούς πόρους που σπαταλούνται μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας.

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο κύκλο μαθημάτων Υπολογιστών για την απόκτηση πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο σε 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το πρόγραμμα προσφέρει:

Απόφαση Ειδικής Επιτροπής Επικινδίνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) για επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Σουμερλή

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ("ΕΕΠΕΤ") Σταθμίζοντας τη σημασία του κτίσματος, ως χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα εντασσόμενο στον τύπο της λαϊκής αρχιτεκτονικής, καθώς και τη συμβολή του στη διατήρηση της φυσιογνωμίας της προστατευόμενης περιοχής (Παλιά Πόλη Ηρακλείου), σε σχέση με τις ανεπανόρθωτες φθορές που έχει υποστεί και οι οποίες οφείλονται στην εγκατάλειψη και στην έλλειψη συντήρησης, με
αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος της στέγης, καθώς και την γενικότερη αποδιοργάνωση του φέροντα οργανισμού του κτιρίου, θεωρεί, ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις άμεσου και αναπότρεπτου κινδύνου μερικής κατάρρευσης του κτιρίου και επομένως χαρακτηρίζει ως επικινδύνως ετοιμόρροπο το κτίριο.

Απόφαση Ειδικής Επιτροπής Επικινδίνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) για επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Βοσπόρου

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ("ΕΕΠΕΤ") Σταθμίζοντας τη σημασία του κτίσματος, ως χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα, εντασσόμενο στον τύπο της λαϊκής αρχιτεκτονικής, καθώς και τη συμβολή του στη διατήρηση της φυσιογνωμίας της προστατευόμενης περιοχής (Παλιά Πόλη Ηρακλείου), σε σχέση με τις ανεπανόρθωτες φθορές που έχει υποστεί και οι οποίες οφείλονται στην εγκατάλειψη και στην έλλειψη συντήρησης, με
αποτέλεσμα τη μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων και τη γενικότερη αποδιοργάνωση του φέροντα οργανισμού του κτιρίου, θεωρεί, ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις άμεσου και αναπότρεπτου κινδύνου μερικής κατάρρευσης του κτιρίου και επομένως χαρακτηρίζει ως επικινδύνως ετοιμόρροπο το τμήμα του κτιρίου από το τελικό ύψος έως την στάθμη της οροφής του ισογείου.

Σχολή Αρτοποιίας με πιστοποίηση από το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Νέο κύκλο μαθημάτων εγκαινιάζει η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρέχοντας σύγχρονες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022

Η 10η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει οριστεί, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας (World Federation for Mental Health – WFMH) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας(ΠΟΥ),  ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

RETASTE: Rethink Food Waste 2022. Πολυθεματικό υβριδικό συνέδριο για την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Καθηγήτρια Κ. Λαζαρίδη) και με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, διοργανώνουν το διήμερο υβριδικό συνέδριο RETASTE 2022, στις 20-21 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κύριο αντικείμενο του RETASTE είναι η διαχείριση των υπολειμμάτων τροφίμων και γενικότερα των οργανικών υπολειμμάτων και αποβλήτων. Το RETASTE είχε υλοποιηθεί και το 2021 με πολύ μεγάλη επιτυχία και με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες, τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και από ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και από σχετικές με το αντικείμενο εταιρείες.

Η Πρέσβης του Λουξεμβούργου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε η Πρέσβης  του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα κα Elisabeth Cardoso, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της χώρας της στην Κρήτη, κ. Γιώργο Αεράκη.

Παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) διοργανώνουν την παρουσίαση του υπό εκπόνηση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ), την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Πειραματική Σκηνή» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

ΙΓ΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο. Δεύτερη μέρα

Στο κατεξοχήν επιστημονικό μέρος του, με ιδιαίτερα σημαντικές ανακοινώσεις που καλύπτουν την προϊστορική, ιστορική, βυζαντινή και νεότερη ιστορία της Κρήτης και με πολύ μεγάλη συμμετοχή συνέδρων και κοινού, έχει ήδη περάσει το ΙΓ΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο. Ένα μεγάλο στοίχημα που φαίνεται ότι κερδίζεται ήταν η ομαλή απευθείας διαδικτυακή μετάδοση των εργασιών του Συνεδρίου, στην πλήρη ανάπτυξή του σε έξι παράλληλες συνεδρίες, ένα τεχνικό εγχείρημα ιδιαίτερα απαιτητικό που στέφεται με επιτυχία και συγκεντρώνει έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών μέσω της ιστοσελίδας του Συνεδρίου, που παρακολουθούν ελεύθερα τις εργασίες του.

Σεμινάριο «Διακόσμηση σε επαγγελματικούς χώρους και βιτρίνες - visual merchandising» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις απαραίτητες γνώσεις για τη διακόσμηση βιτρίνας και καταστήματος, με πιο ελκυστικό και πρωτότυπο τρόπο θα έχουν την ευκαιρία ν΄ αποκτήσουν όσοι παρακολουθήσουν το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σεμινάριο «Μάθετε τις βασικές αρχές της μελισσοκομίας και ξεκινήστε τα πρώτα σας βήματα» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές γνώσεις και τεχνικές της μελισσοκομίας και των προϊόντων της παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

 Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να ξεκινήσουν τα δικά τους μελίσσια και ν’ αναπτύξουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα. Αξιοποιώντας τις γνώσεις που θ’ αποκομίσουν και τον οδηγό που θα τους δοθεί, θα είναι σε θέση ν’ εξασκήσουν τις μελισσοκομικές πρακτικές και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα όπου μπορεί να προκύψουν. Τέλος, θα μάθουν βασικές τεχνικές τυποποίησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Έναρξη του ΙΓ΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου

Ανοίγει αύριο Τετάρτη η αυλαία του ΙΓ’ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου 2022, με την οργανωτική ευθύνη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και του Δήμου Αγίου Νικολάου. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα γίνουν στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, και θα μεταδοθούν απευθείας στο σύνολό τους, από τον ιστότοπο 13-iccs.gr

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (5/10/2022) έχει ως εξής:

Rapid Tests σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 5/10/2022

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 05/10/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

 

Δήμος Ηρακλείου:

 • Δαφνές, Αίθουσα Κοινότητας Δαφνών, 09:00-10:30
 • Σταυράκια, Aίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, 09:00-10:30
 • Βενεράτο, Ιατρείο Βενεράτου, 11:00-12:30
 • Αυγενική, Αίθουσα Εκκλησίας Αυγενικής, 13:00-14:00
 • Πρασσάς, Aίθουσα Ενορίας, 11:30-13:00

 

Δήμος Μαλεβιζίου:

 • ISOBOX - Πλατεία Δημαρχείου Γαζίου, 10:00-13:00

 

Δήμος Μινώα-Πεδιάδος:

 • ΚΑΠΗ Καστελίου, 10:00-13:00

 

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

            7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

Τηλ. Επικοινωνίας: 2813-404345

Σεμινάριο «3d Printing στην πράξη» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και σε επαγγελματίες, οι οποίοι ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με το 3D Printing (Additive Manufacturing) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10.00 στην έδρα της προέδρου , στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας (Πλ. Κουντουριώτη – νεώρια, Ηράκλειο ) με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια που βρίσκονται :
1. Στην οδό Βοσπόρου αρ. 16, Ηράκλειο (εντός τειχών)
2. Στην οδό Σουμερλή αρ. 31, Ηράκλειο (εντός τειχών)
3. Στην Σίτανο (εντός οικισμού) Δήμου Σητείας, φερόμενης ιδιοκτησίας κληρονόμων Κων/νου Παπαδάκη.
4. Στις Λίμνες (εντός οικισμού) Δήμου Αγίου Νικολάου, φερόμενης ιδιοκτησίας Παυλάκη

Πρόσκληση σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων για ετοιμόρροπα κτίρια στο Ηράκλειο (εντός τειχών)

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), τη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 9.00, με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια που βρίσκονται στο Ηράκλειο (εντός τειχών):
1. Βοσπόρου αρ. 16
2. Σουμερλή αρ. 31

Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας 2022: Δέκα χρόνια ευαισθητοποίησης στον κυβερνοχώρο σε όλη την Ευρώπη

Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας 2022:
Δέκα χρόνια ευαισθητοποίησης στον κυβερνοχώρο σε όλη την Ευρώπη

 

Με αφορμή τη δέκατη επέτειο, η εκστρατεία του ECSM για το 2022 επικεντρώνεται στο ηλεκτρονικό «ψάρεμα» και στο λυτρισμικό, με μια σειρά δραστηριοτήτων που λαμβάνουν  χώρα σε ολόκληρη την ΕΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Διασκέψεις, εργαστήρια, σεμινάρια κατάρτισης, διαδικτυακά σεμινάρια και κουίζ είναι μερικές από τις πολλές δραστηριότητες που διοργανώνονται από τον ENISA και τα κράτη μέλη. Οι
δραστηριότητες της εκστρατείας στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι χρήστες διατίθενται
στον ιστότοπο του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας. Για την καλύτερη προώθηση του υλικού της εκστρατείας των κρατών μελών και την προβολή των δραστηριοτήτων των ενδιαφερόμενων μερών, ο ENISA πρόσθεσε στην εκστρατεία τα βραβεία ECSM, για πρώτη φορά φέτος. Τέλος, στόχος της εκστρατείας ECSM είναι να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των συστημάτων και των υπηρεσιών της ΕΕ, μέσω της παροχής στους πολίτες της δυνατότητας να ενεργούν οι ίδιοι ως αποτελεσματικά, ανθρώπινα τείχη προστασίας και ως εκ τούτου, να κάνουν ένα περαιτέρω βήμα προς μια πιο έξυπνη κοινωνία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
Ειδικότερα, η εκστρατεία του ECSM για το 2022 έχει ως στόχο να προσεγγίσει επαγγελματίες ηλικίας 40-60 ετών από όλους τους τομείς της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ. Προορίζεται επίσης για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα στο σύνολό της και για ενδιαφερόμενους η εργασία των οποίων εξαρτάται από ψηφιακές τεχνολογίες και εργαλεία.
Ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας 2022 (ECSM) συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 ετών ύπαρξής του, από τη δρομολόγησή του το 2012. Η εκστρατεία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος των δράσεων που αποσκοπούν στην εφαρμογή των διατάξεων της πράξης της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια, σχετικά με την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγγραφή στον κατάλογο παρόχων υπηρεσιών Μηχανικού για την πράξη «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου»

Ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στον κατάλογο παρόχων υπηρεσιών Π.Ε. Αρχιτέκτονα Μηχανικού ή Π.Ε. Πολιτικού Μηχανικού ή Π.Ε. Τοπογράφοι Μηχανικού ή ελλείψει των ανωτέρων ειδικοτήτων , Τ.Ε. Πολιτικού Μηχανικού Δομικών Έργων για την πράξη: «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035058 – Υποέργο 12

Επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο του έργου Ελληνικός Κινηματογράφος - Κινηματογραφικές Διασκευές. Θεωρία και Πράξη

Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνει, υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου και το Σχολικό Δίκτυο Camera On, σειρά επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο του έργου Ελληνικός Κινηματογράφος-Κινηματογραφικές Διασκευές. Θεωρία και Πράξη. Στις επιμορφωτικές δράσεις μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν έως 20 άτομα, κάτοικοι Κρήτης, τα οποία θα επιλεγούν κατόπιν αποστολής σύντομων βιογραφικών σημειωμάτων τους.

Το ΙΓ’ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2022

Επιστημονικό γεγονός με βαρύνουσα σημασία και συνάμα γιορτή των γραμμάτων αποτελεί το ΙΓ’ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου 2022, με την οργανωτική ευθύνη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για την περίοδο 2022-2023

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται τη σχολική περίοδο 2022-2023 με μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, από την προσχολική ως και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων ειδικής αγωγής. Με επίκεντρο τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές πτυχές της ιστορίας.

Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης είναι η ενθάρρυνση της μάθησης μέσω της έρευνας και της ανακάλυψης, και η καλλιέργεια της ευαισθησίας των παιδιών, προωθώντας τις αξίες της δικαιοσύνης, της κοινωνικής ένταξης και της αλληλεγγύης. Πεποίθησή μας είναι ότι η επαφή με τις μουσειακές συλλογές προσφέρει στα παιδιά γνώση, περιέργεια και έμπνευση, δεξιότητες που έχουν προεκτάσεις και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς τους.

• Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης είναι δωρεάν.
• Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά ένα σχολικό τμήμα έως 25 μαθητές.
• Για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Καθημερινά 09:00-17:00 2810 283219 (εσωτ. 101) και 13:00-16:30 2810 288708 (εσωτ. 106) και στον ιστότοπο του ΙΜΚ:
https://www.historical-museum.gr/gr/educational

Rapid Tests σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ την 30/9/2022

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 30/09/2022θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Δήμος Μινώα - Πεδιάδος:

 • Αρκαλοχώρι, Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, 10:00-13:00

 

Δήμος Ηρακλείου:

 • Άνω Ασίτες, Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Ασιτών, 10:00-13:00

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

Τηλ. Επικοινωνίας: 2813-404345

Εγκρίθηκε η πρόταση του Επιμελητήριου Ηρακλείου για την κατασκευή δυο καταδυτικών πάρκων στο Ηράκλειο

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία κατέκτησε η πρόταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ (2) ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ» έργο το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κρήτη και θ’  αναβαθμίσει τις τουριστικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο πρόγραμμα SayIT, Erasmus+ KA2 για τη βελτίωση επαγγελματιών ικανοτήτων στην πληροφορική και την επαγγελματική κατάρτιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SayIT (Advancing vocational competences in soft skills for IT professionals / Ενδυνάμωση επαγγελματικών ικανοτήτων σε οριζόντιες δεξιότητες για επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής) που υλοποίησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με έξι ευρωπαίους εταίρους.

Stand up for nature / The series - Δύο απογευματικά εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλωσορίζει δύο απογευματινά εργαστήρια ξεκινώντας από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, και κάθε Τετάρτη, έως το τέλος του έτους!  H Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνεχίζει το πολύ πετυχημένο εργαστήρι της «Η μπάντα του Μουσείου» και η Τατιανή Ζακολίκου, για πρώτη φορά, ξεκινά το εργαστήρι «Ο Θίασος του Μουσείου»!

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου υποδέχεται την νέα Ιστιοπλοϊκή χρονιά με δύο σημαντικά γεγονότα

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου υποδέχεται την νέα Ιστιοπλοϊκή χρονιά 2022-2023 με 2 σημαντικά γεγονότα. Την ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Sail Day και την ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ:

Ακροάσεις νέων μελών για το Φωνητικό Σύνολο “Apollo Voice Ensemble” του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων»

Ο Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων» προσκαλεί σε ακρόαση νέα μέλη, ανδρικών και γυναικείων φωνών (Σοπράνο, Μέτζο Σοπράνο, Άλτο, Τενόρο, Βαρύτονο, Μπάσο), για τη στελέχωση του Φωνητικού Συνόλου “Apollo Voice Ensemble” κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023

Σεμινάριο «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - social media - έχουν γίνει απαραίτητα για την επιβίωση πλέον μιας επιχείρησης. Μέσω αυτών, η προσέγγιση των πελατών πλέον είναι δυνατή 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» που διοργανώνει, με ιδιαίτερη επιτυχία, το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα απαραίτητα εργαλεία, πως να μεγιστοποιούν τη σχέση κόστους και απόδοσης, σε διαφημιστικές τους καμπάνιες και θ΄ αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα νέο πελατολόγιο, με το οποίο μέχρι χθες δεν είχαν επαφή.

Σαν σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 1961, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου: Το πρώτο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Εξήντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη του Α’ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ), 22-28 Σεπτεμβρίου 1961, με αφορμή τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων (961 – 1961), από την απελευθέρωση του νησιού από τον Νικηφόρο Φωκά. Ήταν ένα πρωτοποριακό διεθνές επιστημονικό γεγονός, που εμπνεύστηκε η νεανική τότε ηγεσία της ΕΚΙΜ (Μενέλαος Παρλαμάς, Ανδρέας Καλοκαιρινός, Νικόλαος Πλάτων, Στυλιανός Αλεξίου, …) και που κανείς ως τότε δεν περίμενε να συμβεί στην ελληνική περιφέρεια. Στο Α΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο συμμετείχαν 131 σύνεδροι από 16 χώρες, με 87 επιστημονικές ανακοινώσεις, συνολικά. Και αυτή ήταν η απαρχή ενός από τους πιο στέρεους και παραγωγικούς θεσμούς των σπουδών της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της λαογραφίας της Κρήτης. Η εναρκτήρια συνεδρία έγινε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου που μόλις είχε αποκατασταθεί με μέριμνα της ΕΚΙΜ.

Rapid Tests σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ την 22/9/2022

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 22/09/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

 

Οι δράσεις των Μουσείων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών | Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με φετινή θεματική «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά» και πολιτιστικό πρόταγμα «Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζονται στα δύο Μουσεία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και εικαστικές δράσεις.

Stand up for nature / The series Ή αλλιώς 1 πρωτότυπο εργαστήριο: 2 σε 1 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλωσορίζει δύο απογευματινά εργαστήρια ξεκινώντας από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, και κάθε Τετάρτη, έως το τέλος του έτους! H Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνεχίζει το πολύ πετυχημένο εργαστήρι της «Η μπάντα του Μουσείου» και η Τατιανή Ζακολίκου, για πρώτη φορά, ξεκινά το εργαστήρι «Ο Θίασος
του Μουσείου»!

Και τα δύο εργαστήρια υλοποιούνται την ίδια ώρα μέσα στο μουσείο σε διαφορετικούς χώρους. Όμως, και αυτό είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά, αυτά τα δύο εργαστήρια θα συμπράττουν μεταξύ τους με στόχο δύο θεατρικές-μουσικές παραστάσεις, μια χειμωνιάτικη και μια ανοιξιάτικη, από κοινού! Μπορείτε να διαλέξετε το εργαστήρι που σας ταιριάζει
περισσότερο, αλλά επωφελείστε με τη συμμετοχή σας και στο άλλο εργαστήρι, χωρίς επιπλέον χρέωση!

«Greek Tourism B2B Workshop» σε Άμστερνταμ & Βαρσοβία. Επιδότηση συμμετοχής από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Έντονη ζήτηση παρουσιάζει η Κρήτη στις προτιμήσεις Ολλανδών και Πολωνών τουριστών για την επόμενη τουριστική περίοδο, όπως αποδεικνύεται από το ζωηρό ενδιαφέρον τουριστικών παραγόντων των δύο χωρών για Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων από το Ηράκλειο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2022

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), ένα από τα πιο σημαντικά συμμετοχικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1985 και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1999, στοχεύει μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών και προκλήσεων. Για το 2022, το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα εορτασμού των ΕΗΠΚ είναι «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά - Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Rapid tests σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 21/09/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Συνάντηση Διοίκησης 7ης Υ.Πε. Κρήτης με Δήμαρχο Ανωγείων

Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Διοικητής της 7ης Υ.Πε. Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, παρουσία του Υποδιοικητή της υπηρεσίας, Δημήτρη Αγαπίου.

Το Επιμελητήριο σχεδιάζει τη νέα εποχή διαχείρισης της ΒΙΠΕ

Τις βάσεις για τη μελλοντική λειτουργία της ΒΙΠΕ Ηρακλείου θέτει μελέτη την οποία εκπονεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με σκοπό τη διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της διαχείρισής της, συμπεριλαμβανομένης και της εκδοχής της αυτοδιαχείρισης.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με προπομπό ένα τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Ιστορικό Μουσείο

Τα Μουσεία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό, γιορτάζουν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με ποικίλες δράσεις, ξεκινώντας με ένα τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι για εφήβους.

Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022 με την θεατρική παράσταση «...και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχει στον καλλιτεχνικό θεσμό της πόλης μας «Τέχνη Καθ’ Οδόν», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00. Ο γνώριμος Κήπος του Μουσείου μετατρέπεται σε ένα μικρό υπαίθριο θέατρο πλάι στο νεοκλασικό του κτήριο για να υποδεχτεί το κοινό με την παράσταση «...και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου.

Νέα τομή στην εκπαίδευση από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Ένα πρωτοποριακό  Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) δημιούργησαν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ συνεχίζοντας με αξιώσεις το εκπαιδευτικό τους έργο και την παράδοση 70 ετών στην κατάρτιση τεχνικών και στελεχών  με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.  Πρόκειται για το Ι.Ι.Ε.Κ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, το οποίο προσφέρει σπουδές διετούς φοίτησης με κρατική πιστοποίηση.

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου καλει τα μέλη υου στην ετήσια ενημερωτική εκδήλωση,.που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτής του Συλλόγου μας (Σοφίας,Πίστεως Αγάπης Και Ελπιδας),  στις 8:00 μμ., στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκης» ,  με  συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια Κρήτης  και τον Δήμο Ηρακλείου.

Θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τον σπουδαίο καλλιτέχνη Πέτρο Μαρούλη Μετά το τέλος της μουσικής εκδήλωσης ο Σύλλογος  θα βραβεύσει τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την παραμονή 16/9  θα συμμετέχουμε στον εσπερινό στο ομώνυμο εκκλησάκι (απέναντι από το κέντρο Γωνιανός στο δρόμο προς Μοίρες)  

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Προκήρυξη υποτροφιών 2022-2023 του κοινωφελούς Ιδρύματος «Ίδρυμα Γεωργίου και Ευτυχίας Εργαζάκη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΕΡΓΑΖΑΚΗ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ τη χορήγηση τεσσάρων (4) υποτροφιών από τα έσοδα του Ιδρύματος, ύστερα από γραπτό διαγωνισμό στο μάθημα της έκθεσης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, σε οικονομικά αδύνατους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου για συνέχιση των σπουδών τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Νέο ψηφιακό υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σεπτέμβριος 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό “Βack to school 2022-2023”

 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και η επιμόρφωση σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης, είναι απαραίτητη!

Και φέτος το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δημιούργησε και δημοσιεύει μέσα από την ιστοσελίδα www.saferinternet4kids.gr νέο ψηφιακό υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο θέμα της παραπληροφόρησης και των διαδικτυακών παιχνιδιών. Μέσα από σχέδια μαθημάτων, κουίζ, βίντεο, αφίσες, παραμύθια και φυλλάδια δραστηριοτήτων μαθητές κάθε ηλικίας επιμορφώνονται και υιοθετούν έναν κώδικα αξιών που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τους αναδυόμενους κινδύνους από τη χρήση της τεχνολογίας.
To «Back to school package» το οποίο είναι διαθέσιμο από εδώ (https://saferinternet4kids.gr/back-to-school-all/back-to-school-2022/) απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού, σε παιδιά γυμνασίου/Λυκείου αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις δραστηριότητες του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης Άγιος Πολύκαρπος

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις δραστηριότητες του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης Άγιος Πολύκαρπος. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες (rapid tests) από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 14/9/2022

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14/09/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

 

 1. Δήμος Ηρακλείου:
 • Αυγενική, Αίθουσα Εκκλησίας Αυγενικής, 10:00-12:00

 

 1. Δήμος Μινώα Πεδιάδος:
 • ΚΑΠΗ Καστελίου, 10:00-13:00

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

            7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

Τηλ. Επικοινωνίας: 2813-404345

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες» στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με πιστοποίηση σε 5 ενότητες διοργανώνει το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις ενότητες word-excel-windows-internet-powerpoint,  αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες στην καθημερινότητά τους και θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες διεξάγονται σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 86η ΔΕΘ

Με 5 επιχειρήσεις-μέλη του συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 86η ΔΕΘ, η οποία διεξάγεται έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) το Επιμελητήριο Ηρακλείου φιλοξενεί στο δικό του περίπτερο επιχειρήσεις, οι οποίες δήλωσαν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, ανταποκρινόμενες σε σχετική ανοικτή πρόσκληση και έτυχαν επιδότησης από το Επιμελητήριο για τη συμμετοχή τους.

Συμβουλές από το help-line.gr για τη χρήση του διαδικτύου και την ομαλότερη προσαρμογή των παιδιών στη σχολική καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Help-line.gr) δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση οθονών με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή των παιδιών στην σχολική καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

1ο βραβείο στον ΕΣΔΑΚ στο πλαίσιο των βραβείων Green Awards

Στα πλαίσια του συνεδρίου The Thessaloniki Metropolitan Summit (https://green-awards.powergame.gr/), που διοργάνωσε το Economist και το powergame.gr στην Θεσσαλονίκη, απονεμήθηκε στον ΕΣΔΑΚ το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού και Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων» για την συμβολή του στην επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των δήμων-μελών του, στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την δημιουργία δράσεων και έργων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.

Φινάλε του ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τραγούδια από τη Μικρά Ασία Μαλεμπί

Ο μουσικός κύκλος ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ολοκληρώνεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00 με αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας από το συγκρότημα Μαλεμπί. Στο Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού, η τελευταία εκδήλωση του καλλιτεχνικού κύκλου ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ 2022 αποτελεί μια μουσική ψηφίδα στις επετειακές δράσεις του Ιστορικού Μουσείου για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, που έχουν ως επίκεντρο το ερευνητικό πρόγραμμα που διεξάγει για όλη την Κρήτη.

Νέα Επιδοτούμενα Προγράμματα ΛΑΕΚ 2022 για μικρές επιχειρήσεις από 1 έως 49 εργαζομένους στις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, πρόκειται να υλοποιήσουν δωρεάν επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 του ΟΑΕΔ και καλούν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Open Casting για τη συμμετοχή σε δύο ταινίες μεγάλου μήκους

Αναζητούμε άτομα ( ηλικιών 18 - 60 ) να συμμετάσχουν σε δυο μεγάλου μήκους ταινίες της Σοφίας Έξαρχου, παραγωγή HOMEMADE FILMS , και της MOLLY MANNING WALKER , παραγωγή HERETIC τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στα Mάλλια και στην Χερσόνησο, Κρήτης, από 19 Σεπτέμβριου έως τέλη Οκτωβρίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν στο κοινό μας casting την Παρασκευή 9 & το Σάββατο 10 Σεπτέμβριου 2022 2μμ – 7μμ στον Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου, Εφέσου 20 - 24 , Ηράκλειο 71306

Πληροφορίες :

+ 30 6972645775 (Κλεοπάτρα)

+ 30 6974925581 (Ρωμανός)

Rapid tests σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 07/09/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ανοιχτές Μαζικές Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

 

 • Για τον  Δήμο Ηρακλείου:
 1. Βενεράτο, Ιατρείο Βενεράτου, 10:00-11:30
 2. Δαφνές, Αίθουσα Κοινότητας Δαφνών, 12:00-13:30

 

 • Για τον Δήμο Μαλεβιζίου:
 1. Τύλισος, Ιατρείο Τυλίσου, 10:00-12:00
 2. Μονή, Πολιτιστικό Κέντρο Μονής, 12:30-14:00

 

 • Για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος:

1. Καστέλι, Πολιτιστικό Κέντρο Μιχαήλ Σάλλα, ΚΑΠΗ, 10:00-14:00

 

Επίσης, την Παρασκευή 9/9/2022 θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία στο Αρκαλοχώρι, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου με ωράριο 10:00-14:00.

Ενημέρωση αλλαγής ωραρίου σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας για την Κ.Ομ.Υ Π.Ε.Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα, Δευτέρα 05/09/2022, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας, στα οποία διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) και επιβεβαίωσης θετικών self tests covid-19

Δευτέρα έως Παρασκευή

• Πλατεία Ελευθερίας : 08:30-19:45

• Πλατεία Αγίας Αικατερίνης : 09:00-15:00

• ISOBOX-Προαύλιος Χώρος 7η Υ.ΠΕ. 09:00-15:00.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - social media - έχουν γίνει απαραίτητα για την επιβίωση πλέον μιας επιχείρησης. Μέσω αυτών, η προσέγγιση των πελατών πλέον είναι δυνατή 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» που διοργανώνει, με ιδιαίτερη επιτυχία, το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα απαραίτητα εργαλεία, πως να μεγιστοποιούν τη σχέση κόστους και απόδοσης, σε διαφημιστικές τους καμπάνιες και θ΄ αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα νέο πελατολόγιο, με το οποίο μέχρι χθες δεν είχαν επαφή.

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου

H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.

Σε μια εποχή που και τα τηλεοπτικά σενάρια έχουν «θεατρικούς διαλόγους», καθώς και θεματικές ενότητες με δομή «μονόπρακτου», η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες:

Υπογραφή Σύμβασης για τη δημιουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας προώθησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα 29 Αυγούστου 2022, η σύμβαση για την «Προμήθεια εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία Πλατφόρμας Προώθησης της Εμπορικής Περιοχής στο πλαίσιο της Πράξης Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ηρακλείου» μεταξύ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της αναδόχου εταιρείας «NOVELTECH Ι.Κ.Ε. – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ».  Η σύμβαση προβλέπει παροχή υπηρεσιών που αφορούν:

Εκμάθηση Γαλλικής Γλώσσας επιπέδου Α1/Α2 δια ζώσης και εξ αποστάσεως στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

26-08-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκμάθηση Γαλλικής Γλώσσας επιπέδου Α1/Α2 δια ζώσης + εξ αποστάσεως Έναρξη 12/09/2022

Νέο σεμινάριο για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στη Γαλλική Γλώσσα, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν τη γαλλική γλώσσα και να αποκτήσουν Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, ακόμη και σε αρχάριους.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως και όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα στους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα είναι χρήσιμο για την απόκτηση πτυχίου γαλλικής γλώσσας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν το λεξιλόγιο και τη γραμματική που απαιτείται για την απόκτηση επιπέδου Α1/Α2 καθώς και θα βελτιώσουν την προφορική τους επικοινωνία. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα δώσουν εξετάσεις και ανάλογα με τον βαθμό θα αποκτήσουν πτυχίο Α1 ή Α2

Ενότητες:

1) Γνωριμία με τη γλώσσα( αλφάβητο, προφορά, εκφράσεις επικοινωνίας, περιγραφή προσώπων)

2) Κανόνες γραμματικής(ρήματα, χρόνοι, εγκλίσεις)

3) Συντακτικό (αντωνυμίες, επιρρήματα)

4) Λεξιλόγιο

5) Κατανόηση γραπτού λόγου

6) Παραγωγή γραπτού λόγου

7) Κατανόηση προφορικού λόγου

8) Παραγωγή προφορικού λόγου

9) Εξάσκηση σε θέματα που έχουν δοθεί

10) Επανάληψη

Το κόστος του προγράμματος είναι 290 €*  ανά συμμετοχή 

(στο κόστος δεν περιλαμβάνετε η συμμετοχή στις εξετάσεις η οποία είναι στα 80€).

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Χρόνος Διεξαγωγής: 60 διδακτικές ώρες, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  από 12/09/2022 έως 31/10/2022 και ώρα 18:00μμ – 21:15μμ

 

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός

Εισηγήτρια: Κάλλια Καρλή, απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Ανώτατου Πτυχίου Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχει συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια καθηγητών γαλλικής γλώσσας για την προσέγγιση διπλωμάτων του IFA (Institut Francais Athenes) και εκπαιδευτική εμπειρία 7 ετών.

Επικοινωνία: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,  Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302730  φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

 

 

Πρόσκληση σε αυτοψία για ετοιμόρροπα κτίρια στο Ηράκλειο και πρόσκληση σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ)

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), τη Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 και ώρα 9.00, με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια που βρίσκονται στο Ηράκλειο (εντός τειχών):

 1. Μ. Παπαδοπούλου αρ. 1
 2. Δελημάρκου αρ. 34

Μετά το πέρας της αυτοψίας, θα συνταχθεί η απαιτούμενη Έκθεση Αυτοψίας. Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, σε περίπτωση που αδυνατούν να παραβρεθούν, να ειδοποιούν έγκαιρα τους αναπληρωτές τους.


Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10.00 στην έδρα της προέδρου , στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας (Πλ. Κουντουριώτη – νεώρια, Ηράκλειο ) με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια :

 1. Αίτηση του κ. Νικολαΐδη για αναστολή εξέτασης ετοιμορρόπου κτιρίου στον Χανδρά Σητείας
 2. Μ. Παπαδοπούλου αρ. 1, Ηράκλειο (εντός τειχών)
 3. Δελημάρκου αρ. 34, Ηράκλειο (εντός τειχών)

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, σε περίπτωση που αδυνατούν να παραβρεθούν, να ειδοποιούν έγκαιρα
τους αναπληρωτές τους.

Ευχαριστήρια επιστολή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ηράκλειο, 24.08.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της :

 • Στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων  για την ευγενική δωρεά προς το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, ενός καρδιοτοκογράφου εμβρύου Bistors BT 350
 • Στην εταιρεία «Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ»  για την ευγενική δωρεά σας προς το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, ενός ακτινογραφικού οδοντιατρικού μηχανήματος OWANDY RX DC 230V-RAY WALL MOUNTED 110cm
 • Στην εταιρεία αρτοποιίας «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης Α.Β.Ε.Ε. για την ευγενική δωρεά σας  προς  το Κέντρο Υγείας  Κισσάμου, ενός ψηφιακού 12-κάναλου ηλεκτροκαρδιογράφου OPUS 1 του οίκου String (PL)
 • Στην κ. Λενάκη Μαρία το γένος Πλατάκη για την ευγενική δωρεά της προς το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων, ενός τρικάναλου καρδιογράφου μάρκας EDAM SE-300B, εις μνήμη του θανόντος συζύγου της κ. Λενάκη Κων/νου

για την συμβολή τους στην συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης σε βιοιατρικό εξοπλισμό των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Stand up… for Nature! μια οικολογική παράσταση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!

H Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου και η Τατιανή Ζακολίκου σας προσκαλούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για το τελευταίο καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα που υλοποιείται για φέτος!
Η Ευτέρπη, παρέα με δυο μικρές επιστημόνισσες–κούκλες, συναντά τον γίγαντα, τα ζώα των βουνών, της λίμνης και των σπηλαίων και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να σώσουν μέσα από την τέχνη και την αγάπη για το περιβάλλον το κοινό μας σπίτι! Με τη βοήθεια των δύο παιδαγωγών, της Σταυρούλας και της Τατιανής, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική
τους παράσταση, με σκηνές τους χώρους του μουσείου, εξιστορώντας με τον πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό τρόπο των παιδιών, το δικό τους οικολογικό παραμύθι!

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο κύκλο μαθημάτων Υπολογιστών για την απόκτηση πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο σε 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το πρόγραμμα προσφέρει:

Αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΠΕΤ) για ετοιμόρροπα κτίρια στην πόλη του Ηρακλείου

Αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΠΕΤ) για ετοιμόρροπα κτίρια στην πόλη του Ηρακλείου:

 • στη οδό Γιαννίκου αρ. 75, Ηράκλειο
 • στη οδό Μ. Παπαδοπούλου αρ. 15, Ηράκλειο
 • στην Ηρακλή Κοκκινίδη αρ. 25, Ηράκλειο
 • στην συμβολή των οδών Βιάννου αρ. 29 και Χάληδων , Ηράκλειο

Τροποποίηση θέσεων προκήρυξης για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών

Τροποποίηση θέσεων προκήρυξης Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023:

Αναζήτηση κτηρίων για τη στέγαση Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Π.Ε. Ηρακλείου)

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να εκμισθώσει ακίνητο προκειμένου να στεγαστεί ο νεοσυσταθείς Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Π.Ε. Ηρακλείου).
Το προς ενοικίαση ακίνητο απαιτείται να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:


• Να είναι σύγχρονο και λειτουργικό, να βρίσκεται εντός της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης (έδρα της Υπηρεσίας) και να διαθέτει χώρους οι οποίοι δύναται να εξυπηρετήσουν το ακόλουθο κτιριολογικό πρόγραμμα :

 

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην 7η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 και ώρα 9.00 στην έδρα της προέδρου, στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας (Πλ. Κουντουριώτη – νεώρια, Ηράκλειο ) με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια που βρίσκονται στο Ηράκλειο (εντός τειχών):
1. Βιάννου 29
2. Γιαννίκου 75
3. Μ. Παπαδοπούλου 15
4. Ηρ. Κοκκινίδη 25

Πρόσκληση σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 και ώρα 9.00, με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για κτίριο που βρίσκονται , στο Ηράκλειο (εντός τειχών).
1. Βιάννου 29
2. Γιαννίκου 75
3. Μ. Παπαδοπούλου 15
4. Ηρ. Κοκκινίδη 25
Μετά το πέρας της αυτοψίας, θα συνταχθεί η απαιτούμενη Έκθεση Αυτοψίας.

Συνάντηση Δήμου Ρεθύμνης με Ε.Σ.Δ.Α.Κ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26/7/2022

Συνάντηση Δήμου Ρεθύμνης με Ε.Σ.Δ.Α.Κ

Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Σ.Δ.Α.Κ κ.Ζαχαρία Καλογεράκη και υπηρεσιακών στελεχών του Φο.Δ.Σ.Α με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας κ Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνης κ.Δημήτρη Λελεδάκη και κ.Στέλιο Σπανουδάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου , πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η νέα τιμολογιακή πολιτική του Ε.Σ.Δ.Α.Κ για τους Δήμους - Μέλη του στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου δεδομένης της λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων -ΜΕΑ Αμαρίου- το 2023 και ενόψει του καθορισμού των δημοτικών τελών του Δήμου Ρεθύμνης για το επόμενο οικονομικό έτος .

Συζητήθηκαν επίσης,  η πορεία των έργων και των μελετών καθώς και η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑΚ , που έχουν δρομολογηθεί η δρομολογούνται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ για λογαριασμό του Δήμου Ρεθύμνης.

Τέλος , συμφωνήθηκαν από κοινού , δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στην ανακύκλωση , στην λειτουργία της ΜΕΑ καθώς κοινός στόχος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ και του Δήμου Ρεθύμνης αποτελεί η μείωση των απορριμμάτων και η διαλογή στην πηγή .

Στο πλαίσιο αυτό θα λάβουν χώρα κοινές δράσεις το επόμενο διάστημα .

 

Ερμηνεία διαθήκης της Mαρίας Μιχαήλ Μανασάκη

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης της Mαρίας Μιχαήλ Μανασάκη:

Ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Biocircular στο Κ.Ε.Κ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου Biocircular, το οποίο συνδυάζει την κυκλική οικονομία με την υψηλή τεχνολογία» στο πλαίσιο του έργου Biocircular με κωδικό Τ1ΕΔΚ-03987.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στις 27 Ιουλίου 2022, στο Κ.Ε.Κ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Δ/νση: Ικάρου και Αρχιμήδους 1) στο Ηράκλειο Κρήτης και ώρα 6 μ.μ.

Νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη Π.Ε. Ηρακλείου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο 22/07/2022

Τροποποίηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 554/29-01-2021 απόφασής μας με θέμα: «Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του»

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Τροποποιούμε την με αριθμό 554/29-01-2021 (ΑΔΑ:ΨΟΨΘΟΡ1Θ-ΜΕΩ) απόφασή μας, κατά το τμήμα που αφορά στις προθεσμίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων ως εξής:
«Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η 31η Ιουλίου 2022, ημέρα Κυριακή».
Κατά τα λοιπά η με αριθμό 554/29-01-2021 (ΑΔΑ:ΨΟΨΘΟΡ1Θ-ΜΕΩ) απόφασή μας παραμένει και ισχύει ως έχει.

2ος Διαγωνισμός «Ηλεκτροσυγκόλλησης» από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

Διαγωνισμός «Ηλεκτροσυγκόλλησης»

 

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνουν τον 2ο διαγωνισμό Ηλεκτροσυγκόλλησης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι απόφοιτοι των εκπαιδευτικών τμημάτων ηλεκτροσυγκόλλησης που έχουν ολοκληρωθεί από το 2017 έως σήμερα.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 17.00πμ και θα ολοκληρωθεί με τις απονομές την ίδια μέρα.

Ο χώρος διεξαγωγής είναι οι εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών Ικάρου και Αρχιμήδους 1 στη Νέα Αλικαρνασσό στο χώρο των εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει το θεσμό της εφαρμοσμένης Ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελλάδα και να αναδείξει και να υποστηρίξει τους ταλαντούχους ηλεκτροσυγκολλητές προφέροντας τους περαιτέρω εξειδίκευση και επιμόρφωση.

Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από μια κατασκευή που ολοκληρώνεται την ίδια μέρα και θα συμμετέχουν μέχρι 4 ομάδες των τριών ατόμων η κάθε μια.

Η κατασκευή για το διαγωνισμό αφορά στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης μεταλλικής κατασκευής και διαρκεί 120 λεπτά

Η προσπάθεια κάθε ομάδας θα κριθεί από επταμελή επιτροπή αξιολόγησης εμπειρογνωμόνων - εκπροσώπων φορέων αποτελούμενη από τους: (Καρίτης Αντώνης (Μηχανικός, εκπαιδευτής Εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης Τεχνικών Σχολών), Gregor Evers (Διευθυντής και Εξεταστής Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI) Σωπίκης Δημήτρης (Εκπρόσωπος Ελληνογερμανικής συνέλευσης), Μανουσάκης Γιώργος (Επιπλοποιός, εκπρόσωπος Τεχνικών Σχολών στην Ελληνογερμανική Συνέλευση), Λεκάκης Μπάμπης (Πρόεδρος ΟΕΒΝΗ), Βοριάς Στέλιος (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου), Αβραάμ Γρηγόρης (Αντιπρόεδρος και προεδρεύων Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου).

Κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού μεταξύ άλλων αποτελούν και η ποιότητα συγκόλλησης (οπτικός έλεγχος), η ακρίβεια του πάχους κόλλησης, η επιλογή κατάλληλου ηλεκτροδίου και τύπου συγκόλλησης η συμφωνία διαστάσεων και σχήματος τελικής κατασκευής με το αρχικό σχέδιο, η ανθεκτικότητα και λειτουργικότητα της τελικής κατασκευής κτλ.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των επάθλων για τους νικητές, από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ηρακλείου κ Μανώλη Αλιφιεράκη, καθώς και των διπλωμάτων συμμετοχής.

Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα θα είναι η δωρεάν συμμετοχή με όλα τα έξοδα καλυμμένα στο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών που θα πραγματοποιηθεί το χειμώνα του 2023 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολήσεων DVS-GSI στο Dusseldorf  της Γερμανίας

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

 

 

Ημέρες Δημοκρατίας: Μιλώντας στα παιδιά για τη Δημοκρατία vol.3

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του τομέα της παιδικής προστασίας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει τον επιτυχημένο εκπαιδευτικό θεσμό 'Ημέρες Δημοκρατίας: Μιλώντας στα παιδιά για τη Δημοκρατία vol.3' με αφορμή την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου.

Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η ετήσια Γενική Συνέλευση του Cluster Κρητικού Τυριού

Στην Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου στην Κρήτη. Στην συζήτηση αυτή είχαν την ευκαιρία όλοι οι παριστάμενοι να εκθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρης εικόνα της κατάστασης σήμερα και να αποφασισθούν οι ενέργειες που θα πρέπει το Cluster να υλοποιήσει ώστε να προασπιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου στην Κρήτη.

Συμπληρωματική προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών

Συμπληρωματική προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ 2022. Δευτέρες, στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Αυτό το καλοκαίρι βρισκόμαστε πάλι παρέα στον αγαπημένο Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Από το σούρουπο έως τις 11 μ.μ., σε επιλεγμένες Δευτέρες του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, σας προσκαλούμε, μαζί με αγαπημένους καλλιτέχνες, στην εκδήλωση που επιθυμείτε, αλλά και σε μια έκτακτη νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με εκθέματα από τη βυζαντινή εποχή ως τον σύγχρονο κόσμο.

Το Αρχείο Maurice Born στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Maurice Born (31 Δεκεμβρίου 1943 - 9 Ιουλίου 2020) η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (Ε.Κ.Ι.Μ.) και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (Ι.Μ.Κ.) ανακοινώνουν την έναρξη του έργου επεξεργασίας του προσωπικού αρχείου του Maurice Born με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόσκληση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις τουριστικές επιχειρήσεις για τα «Greek Tourism B2B Workshop» σε Άμστερνταμ & Βαρσοβία & Επιδότηση συμμετοχής

 

 

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

07/07/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις τουριστικές επιχειρήσεις για τα «Greek Tourism B2B Workshop»                σε Άμστερνταμ & Βαρσοβία  & Επιδότηση συμμετοχής

 

Με νέες δράσεις εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο Ηρακλείου συνεχίζει την υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων - μελών του συμμετέχοντας στα «Greek Tourism B2B Workshop» τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε Ολλανδία και Πολωνία.

Τα  Β2Β  workshops θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, με την συμμετοχή και της Περιφέρειας Κρήτης, ως εξής:

 • Β2b Greek Tourism B2B Workshop, Άμστερνταμ, 27-28 Οκτωβρίου 2022
 • Β2b Greek Tourism B2B Workshop, Βαρσοβία, 13-14 Δεκεμβρίου 2022

Η επιλογή των συγκεκριμένων αγορών έγινε με κριτήριο την ιδιαίτερη δυναμική την οποία παρουσιάζουν για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η αγορά της Ολλανδίας ακολουθεί τα τελευταία χρόνια συνεχή ανοδική πορεία (το 2019 περισσότεροι από 1.000.000 Ολλανδοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα) και η Πολωνία διατηρεί τη χώρα μας στην πρώτη θέση προτίμησης για τη διακοπές τη θερινή περίοδο.

Στα Greek Tourism B2B Workshops λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 70 Ολλανδοί και Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες αντίστοιχα, και κάθε κρητική τουριστική επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με δύο εκπροσώπους.

Με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής  του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι τουριστικές επιχειρήσεις – μέλη του θα επιδοτηθούν για τη συμμέτοχή τους ενώ θα συμπεριληφθούν σε διαφημιστικούς καταλόγους, ηλεκτρονικές αναρτήσεις, ενημερωτικά έντυπα κλπ.

Οι ενδιαφερόμενο μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή και στις δύο δράσεις έως την Παρασκευή 29/7/2022, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/T49hYAcw8H5Njrai6

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από το Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  κα Λένα Στεφανουδάκη,  τηλ: 2810 247034, e-mail: stefanoudaki@ebeh.gr.

Νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη Ηράκλειου

Τροποποιούμε την με αριθμό 554/29-01-2021 (ΑΔΑ:ΨΟΨΘΟΡ1Θ-ΜΕΩ) απόφασή μας, κατά το τμήμα που αφορά στις προθεσμίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων ως εξής:
«Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η 15η Ιουλίου 2022, ημέρα Παρασκευή».
Κατά τα λοιπά η με αριθμό 554/29-01-2021 (ΑΔΑ:ΨΟΨΘΟΡ1Θ-ΜΕΩ) απόφασή μας παραμένει και ισχύει ως έχει.

Παρουσίαση της έκδοσης «Νίκος Καραγιάννης, Πέρα από το Μαουτχάουζεν» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ανακοινώνει την παρουσίαση του 15ου τόμου της εκδοτικής σειράς ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ”»

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των επαγγελματιών μονάδων υγείας του ΕΣΥ σε συγκεκριμένες δράσεις/παρεμβάσεις στον μαθητικό πληθυσμό και την κοινότητα, η 7η ΥΠΕ Κρήτης διοργανώνει το πρώτο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ”».

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης της Κοινότητας & του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγενικής

Πάνε 80 χρόνια από την ημέρα που ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ (ΜΠΑΝΤΟΥΒΟΚΩΣΤΑΣ) εκτελέστηκε από τους Γερμανούς Ναζί, αφού πρώτα βασανίστηκε απάνθρωπα προκαλώντας σε όλο του το σώμα ανείπωτα τραύματα.

Κάθε χρόνο εμείς οι απόγονοι του συναντιόμαστε στον τόπο εκτέλεσης του για να τιμήσουμε την θυσία του.

Νέο Δ.Σ. στον Μουσικό Σύλλογο «Απόλλων»

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στον Μουσικό Σύλλογο “Απόλλων” του Ηρακλείου, ενός από τους αρχαιότερους εν ενεργεία συλλόγους στην Κρήτη και στην χώρα με 114 χρόνια ζωής. Πρόκειται για τον σύλλογο που έχει αφήσει διαχρονικά έντονο αποτύπωμα στα μουσικά και γενικά Πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη του Ηρακλείου και που συνεχίζει να προσφέρει μέσα από συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, θεσμικούς εκπροσώπους και τους πολιτιστικούς-καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σωματεία, συλλόγους και καλλιτέχνες.Την επιτυχή πορεία του συλλόγου εγγυώνται τα μέλη του Δ.Σ ,άνθρωποι που έχουν σπουδάσει και αγαπούν την μουσικη και τον συλλογο και που πήραν την σκυτάλη από τα προηγούμενα Δ.Σ,τα οποία άφησαν στους νεότερους σημαντικές παρακαταθήκες αλλα και  μουσικά εξοπλισμό σε όργανα που αποτελούν περιουσία του συλλόγου και που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού διοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 – Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων – δίωρο θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι με τίτλο Η αφήγηση μιας πόλης:  «Ένας κοινός τόπος». Το εργαστήρι εντάσσεται σε μια σειρά εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και του Κοινωνικού Χώρου, με στόχο την ενσωμάτωση και αλληλεπίδραση των προσφύγων και μεταναστών με την τοπική κοινωνία.

Ο Μπάμπης Φασουλάς μέλος του Συμβουλίου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Δελτίο Τύπου

Ο Μπάμπης Φασουλάς μέλος του Συμβουλίου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης με μεγάλη χαρά χαιρετίζει τον ορισμό του Δρ. Χ. Φασουλά ως μέλος του Συμβουλίου του Προγράμματος των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO. Το 12-μελές συμβούλιο είναι το κυρίαρχο γνωμοδοτικό και διαχειριστικό όργανο του Προγράμματος και ο σύμβουλος της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO για το πρόγραμμα και απαρτίζεται από τους πιο ειδικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο στο αντικείμενο, με τετραετή θητεία.
Ο κος Φασουλάς δηλώνει «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κα Audrey Azoulay, όπως και τον Διευθυντή του Προγράμματος των Παγκόσμιων Γεωπάρκων κο Kristof Vandenberghe, για την απόφαση αυτή, καθώς και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων για τη υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου. Τέλος, δεν μπορώ παρά να μην ευχαριστήσω το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, που μου πρόσφεραν τη δυνατότητα απόκτησης όλων αυτών των γνώσεων, των εμπειριών και των ικανοτήτων».

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 86η ΔΕΘ. Δηλώστε συμμετοχή.

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην 86η ΔΕΘ  απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις μέλη του, που επιθυμούν ν΄ αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και το δίκτυο των πελατών τους.

Πρόγνωση καιρικών φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. και Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς

Η πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας, καθώς και ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς (όπως έχει αναρτηθεί στην ανωτέρω σχετική 1 ιστοσελίδα), που ισχύουν για την Πέμπτη 16-6-2022

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ Ε.Μ.Υ. ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ για την Πέμπτη 16-6-2022

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (10/6/2022) στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Τις εργασίες της Συνέλευσης συντόνισε η Γενική Γραμματέας της Εταιρίας κυρία Λένα Τζεδάκη-Αποστολάκη. Την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής παρουσίασε η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κυρία Σουζάνα Παπαδοπούλου. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Εταιρίας, καθηγητής Αλέξης Καλοκαιρινό, εξέθεσε αναλυτικά το έργο της Ε.Κ.Ι.Μ. στο τελευταίο δωδεκάμηνο, καθώς και τους στόχους και τις προοπτικές της Εταιρίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ήμερα Εθελοντή Αιμοδότη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου από  τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η παγκόσμια αυτή ήμερα καθιερώθηκε για να ευχαριστήσει και να τιμήσει τους εθελοντές  αιμοδότες, οι οποίοι διακατέχονται από υψηλά  αισθήματα αλτρουισμού και συμβάλουν με την πράξη τους στη διάσωσης της ανθρώπινης ζωής και στη βελτίωση  της ποιότητας των ασθενών που χρήζουν μετάγγισης

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει και για το φετινό καλοκαίρι εβδομαδιαία εκπαιδευτικά εργαστήρια για τον μήνα Ιούλιο. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα ως Παρασκευή από 4 ως 29 Ιουλίου 2022 στους χώρους του Μουσείου, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου μέσα από περιπατητικές διαδρομές σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

Απόφαση της ΕΕΠΕΤ για επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια στην οδό Χαΐνιδων

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ("ΕΕΠΕΤ") αποφασίζει σταθμίζοντας τη σημασία των κτισμάτων, ως χαρακτηριστικό κτιριακό σύνολο λαϊκής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα, καθώς και τη συμβολή τους στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του προστατευόμενου χώρου (Παλαιά Πόλη Ηρακλείου), σε σχέση με τις φθορές που έχουν υποστεί και οι οποίες οφείλονται στην εγκατάλειψη και στην έλλειψη συντήρησης, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της στέγης ενός κτιρίου και την αποσάθρωση δομικών στοιχείων των κτιρίων, θεωρεί, κατά πλειοψηφία, ότι
δεν υφίστανται σαφείς ενδείξεις άμεσου και αναπότρεπτου κινδύνου μερικής κατάρρευσης των κτιρίων και επομένως δεν χαρακτηρίζει τα κτίρια ως επικινδύνως ετοιμόρροπα.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 86η ΔΕΘ από 10-18 Σεπτεμβρίου 2022. Δηλώστε συμμετοχή έως 21 Ιουνίου

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην 86η ΔΕΘ  απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις μέλη του, που επιθυμούν ν΄ αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και το δίκτυο των πελατών τους.

Το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός θα διεξαχθεί 10 - 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα συμμετάσχει με δικό του Περίπτερο, στο οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει επιχειρήσεις - μέλη του στον ειδικό χώρο που έχει εξασφαλίσει σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Απόφαση της ΕΕΠΕΤ για επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίριο στη συμβολή των οδών Γιαννίκου και Βικέλα, Ηράκλειο

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ("ΕΕΠΕΤ") Σταθμίζοντας τη σημασία του κτίσματος, ως κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα με μορφολογικά χαρακτηριστικά λαϊκής αρχιτεκτονικής, καθώς και τη συμβολή του στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του προστατευόμενου χώρου (Παλαιά Πόλη Ηρακλείου), σε σχέση με τις ανεπανόρθωτες φθορές που έχει
υποστεί, οι οποίες οφείλονται στην αστοχία των δομικών υλικών, στην έλλειψη συντήρησης και στην εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της στέγης και την αποδιοργάνωση του φέροντα οργανισμού, θεωρεί ομόφωνα, ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις άμεσου και αναπότρεπτου κινδύνου κατάρρευσης του κτιρίου και επομένως χαρακτηρίζει το κτίριο ως επικινδύνως ετοιμόρροπο.

Ενημέρωση Κ.Ομ.Υ Π.Ε. Ηρακλείου του ΕΟΔΥ - θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες την Ημέρα Αγίου Πνεύματος

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13/06/2022, ημέρα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες στην Π.Ε. Ηρακλείου από τις Κ.Ομ.Υ. του ΕΟΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας με ωράριο 09:00-15:00.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

            7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

Τηλ. Επικοινωνίας: 2813-404345

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Νέο κύκλο μαθημάτων Υπολογιστών για την απόκτηση πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο σε τρεις ενότητες (word – excel – internet) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το πρόγραμμα προσφέρει:

8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης 2022

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.ΒΕ.Κ.Η ) σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , και την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ και του ΠΣΑΤ διοργανώνει το 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2022

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην 6η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 9.00 στην έδρα της προέδρου , στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας (Πλ. Κουντουριώτη – νεώρια, Ηράκλειο ) με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια :
1. Χαϊνιδων 7-9-11, Ηράκλειο (εντός τειχών)
2. Γιαννίκου και Βικέλα, Ηράκλειο (εντός τειχών)

Ξανά ανοιχτό το Αγροτικό Μουσείο Πισκοπιανού της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Tο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη (ΑΜΜΠ) καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, τους οποίους θα υποδέχεται έως και τον Οκτώβριο του 2022.

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΝΕΑ ΑΛΑΤΣΑΤΑ: Μαθητές, εκπαιδευτικοί και τοπική κοινότητα στα Νέα Αλάτσατα άνοιξαν την πόρτα στην Ιστορία 100 χρόνια μετά: 1922- 2022

Μια συγκινητική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας ήταν ο διάλογος που άνοιξαν μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων, 7ου και 13ου, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στη στέγη του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου με τους απογόνους του Προσφυγικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού που άφησαν πίσω τους τις «δικές τους πατρίδες», στην Ιωνία γη το 1922, και εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη, στη νέα αυτή πατρίδα υποδοχής τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, η Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης κα Ειρήνη Βιδάκη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου κα Στέλλα Αρχοντάκη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου κ. Ιωάννης Καραγιαννίδης. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Νίκος Ηγουμενίδης και κ. Γιώργος Λογιάδης καθώς και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κα Μαρία Καναβάκη.

Πρόσκληση σε αυτοψία για το κτίριο στην συμβολή των οδών Γιαννίκου και Βικέλα, στο Ηράκλειο

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 9.00, με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για το κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γιαννίκου και Βικέλα , στο Ηράκλειο.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, θα συνταχθεί η απαιτούμενη Έκθεση Αυτοψίας.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχεται το καλοκαίρι του ’22, με ανανεωμένη διάθεση, παρέα με τα εκπαιδευτικά του καλοκαιρινά προγράμματα!

Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Βραβείο εκπαιδευτικού υλικού από τον ΕNISA στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό του ENISA "EU Awards" στην κατηγορία εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά Δημοτικού έλαβε το «παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.
Το «κυνήγι του θησαυρού» είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που στόχο έχει την αφύπνιση παιδιών για θέματα που άπτονται της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Δημιουργήθηκε με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 και χρησιμοποιήθηκε ως βασικό εργαλείο μάθησης στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν ανά την Ελλάδα για τον εορτασμό της Ημέρας.

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στέγαση υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Ηράκλειο

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να εκμισθώσει ακίνητο προκειμένου να στεγαστεί ο νεοσυσταθείς Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Π.Ε. Ηρακλείου). Το προς ενοικίαση ακίνητο απαιτείται να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση «Ισορροπία-Το Αμετάθετο Χρέος» τον Νοέμβριο στο Ηράκλειο

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε., σε συνεργασία με την Επιτροπή Κρήτης του Ε.Ε.Τ.Ε., ανακοινώνει την πραγματοποίηση της έκθεσης με θέμα: Ισορροπία-Το αμετάθετο χρέος.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από 29/10 έως 22/11/2022

Η ανοιχτή πρόσκληση αφορά στα μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. που ζουν ή εργάζονται στην Κρήτη.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση:

Με τεράστια επιτυχία εξελίσσεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας το διήμερο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Σε κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός και μοναδική ευκαιρία για την προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά,  εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα του διήμερου Παγκρήτιου Φόρουμ που ξεκίνησε σήμερα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) για επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Ντεντιδάκηδων στο Ηράκλειο

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ("ΕΕΠΕΤ") ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Α. Σταθμίζοντας τη σημασία του κτίσματος, στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του προστατευόμενου χώρου (Παλαιά Πόλη Ηρακλείου), σε σχέση με τις φθορές που έχει υποστεί και οι οποίες οφείλονται στην εγκατάλειψη και στην έλλειψη συντήρησης, με αποτέλεσμα την μερική κατάρρευση της στέγης και του μεσοπατώματος, διαταράσσοντας την διαφραγματική λειτουργία του κτιρίου, θεωρεί κατά πλειοψηφία, ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις άμεσου και αναπότρεπτου κινδύνου μερικής κατάρρευσης του κτιρίου και επομένως χαρακτηρίζει ως επικινδύνως ετοιμόρροπο το τμήμα του κτιρίου από το τελικό ύψος του έως το ένα (1) μέτρο από το υψόμετρο των οδών που έχει πρόσοψη το κτίσμα .
Μέλη της επιτροπής μειοψήφησαν και προτείνοντας να καθαιρεθεί ο όροφος έως το ύψος του μεσοπατώματος.

Β. Παράλληλα επισημαίνεται ομόφωνα, ότι επειδή διαπιστώνονται φθορές στα δομικά στοιχεία του κτιρίου, κρίνεται σκόπιμο να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας πεζών και οχημάτων, λόγω της άμεσης επαφής του κτιρίου με πολυσύχναστο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο (οδός Ντεντιδάκηδων), ελλοχεύοντας άμεσο και σοβαρό κίνδυνο τόσο για τα όμορα ακίνητα, όσο και για τους διερχόμενους πολίτες, καθώς και τα οχήματα .

Γ. Πριν την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου τμήματος του κτιρίου να συνταχθεί αρχιτεκτονική μελέτη αποτύπωσης και φωτογραφική τεκμηρίωση με καταγραφή όλων των μορφολογικών στοιχεία του κτίσματος (κουφώματα, γείσο, τζάκι, στέγη κλπ) ώστε σε μεταγενέστερο χρόνο να είναι εφικτή η ανακατασκευή του.

Και δεύτερη διαδικτυακή πυραμίδα με θύματα και στην Ελλάδα

Δεκάδες καταγγελίες έχει δεχτεί  τις τελευταίες ημέρες η Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr από πολίτες οι οποίοι είδαν τα χρήματά τους που είχαν «επενδύσει» σε διαδικτυακές πυραμίδες  να κάνουν φτερά. Προς το παρόν υπάρχουν καταγγελίες εκτός από τη Wind Media και για μια ακόμα εταιρεία που δρούσε με σχεδόν τον ίδιο τρόπο.

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2022 και ώρες 16:00 – 21:00 (Σάββατο) και 09:30 – 13:30 (Κυριακή), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ηράκλειο Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στην Περιφέρεια Κρήτης), με στόχο την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου 2022.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων ηλικίας από 18 έως 58 ετών στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2022-2023. Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά) από τη Δευτέρα 23/05/2022 έως την Παρασκευή 03/06/2022.
Καθόλη τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της Σχολής, να ξεναγηθούν στους χώρους της και να ενημερωθούν από τα στελέχη της Σχολής για τυχόν απορίες τους σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. www.oaed.gr στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».

Νέες προθεσμίες για την υποβολή αντιρρήσεων για την ανάρτηση Δασικού Χάρτη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Τροποποίηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 554/29-01-2021 απόφασής μας με θέμα: «Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του».

Η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας, είναι η 31η Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη. Για τους κατοικούντες μόνιμα ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η παραπάνω προθεσμία, λήγει την 6η Ιουνίου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Ετήσιος απολογισμός INHOPE: Περίπου 1.000.000 διευθύνσεις με περιεχόμενο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης απομακρύνθηκαν από το διαδίκτυο

Περίπου 1.000.000 URL παράνομου και επιβλαβούς υλικού που απεικονίζει σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών εισήχθησαν στην πλατφόρμα ICCAM του Διεθνούς οργανισμού INHOPE το 2021. Μάλιστα εντός τριών ημερών το 72% του παράνομου υλικού εξαιρέθηκε από το διαδίκτυο χάρη στις άμεσες ενέργειες των γραμμών του INHOPE.

«Άυπνη Νύχτα» στο Ηράκλειο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Ηρακλείου Κώστα Κοτσανά και την εικαστικό Ειρήνη Λιναρδάκη την «Άυπνη Νύχτα» την Παρασκευή 27 Μαΐου, ώρες 18:00 – 00:00.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στη Μελβούρνη

Η επετειακή Έκθεση 1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης παρουσιάζεται από χτες (19/5) στη Μελβούρνη. Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στη μεγαλοπρεπή Αίθουσα της Βασίλισσας στη Βουλή της Βικτώριας, με οικοδεσπότες τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης βουλευτή Mathew Guy και τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης βουλευτή Lee Tarlamis.

Αρχαιρεσίες για την εκλογή ΔΣ στον Μουσικό Σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ο Μουσικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ», με αφορμή τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου,  προσκαλεί τα μέλη του στις αρχαιρεσίες για την  εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 28 Μαΐου  2022 και ώρα 18.00 έως19.00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (3ος όροφος).

Σε περίπτωση  έλλειψης απαρτίας η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ  το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 την ίδια ώρα  και στον ίδιο χώρο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου για τα καιρικά φαινόμενα

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 317 - ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2022/2200 UTC  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-05-2022 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Μη διαθεσιμότητα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 9:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο https://www.gsis.gr/Downtime_Exadata.Cloud

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών. Στην σελίδα της ΓΓΠΔΔ έχει ήδη αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση/υποστήριξη μπορείτε να απευθυνθείτε στο email του Κέντρου Διαλειτουργικότητας, kedg2g@gsis.gr ή στο email του eπαραβόλου eparavolo@gsis.gr

Απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) για ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Ανδρέου Κρήτης

Σταθμίζοντας τη σημασία του κτίσματος, ως χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα εντασσόμενο στον τύπο της λαϊκής αρχιτεκτονικής, καθώς και τη συμβολή του στη διατήρηση της φυσιογνωμίας της προστατευόμενης περιοχής (Παλιά Πόλη Ηρακλείου), σε σχέση με τις ανεπανόρθωτες φθορές που έχει υποστεί και οι οποίες οφείλονται στην εγκατάλειψη και στην έλλειψη συντήρησης, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος του στηθαίου δώματος, καθώς και αποδιοργάνωση του φέροντα οργανισμού του κτιρίου, θεωρεί ομόφωνα, ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις άμεσου και αναπότρεπτου κινδύνου μερικής κατάρρευσης του κτιρίου και επομένως χαρακτηρίζει ως επικινδύνως ετοιμόρροπο το
τμήμα του κτιρίου από το τελικό ύψος έως την οροφή του ισογείου.

Παράλληλα επισημαίνεται ομόφωνα, ότι επειδή διαπιστώνονται φθορές στα δομικά στοιχεία του κτιρίου, κρίνεται σκόπιμο να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω φθοράς του εναπομείναντος κτιρίου καθώς και για την προστασία της όμορης ιδιοκτησίας και των χρηστών της.

Πριν την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου τμήματος του κτιρίου να συνταχθεί αρχιτεκτονική μελέτη αποτύπωσης και φωτογραφική τεκμηρίωση με καταγραφή όλων των μορφολογικών στοιχείων του κτίσματος ώστε σε μεταγενέστερο χρόνο να είναι εφικτή τυχούσα ανακατασκευή του.

Αναγγελία της επικείμενης κυκλοφορίας του 15ου τόμου της εκδοτικής σειράς ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ της Ε.Κ.Ι.Μ.

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, εν όψει της 81ης επετείου για τη Μάχη της Κρήτης, αναγγέλλει την έκδοση του 15ου τόμου της εκδοτικής σειράς ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ με τίτλο Πέρα από το Μαουτχάουζεν, Αριθμός 65500. Πρόκειται για τα απομνημονεύματα του Νίκου Καραγιάννη (1923-2007), τον οποίο η γερμανική κατοχή στην Κρήτη βρίσκει μαθητή στην Ε΄ τάξη της Εμπορικής Σχολής Ηρακλείου. Μετά από παρότρυνση γνωστών και φίλων του αποφασίζει να αφήσει πίσω τους δισταγμούς και να γράψει τις περιπέτειές του από τη συμμετοχή του στην αντίσταση, από το δεύτερο χρόνο της γερμανικής κατοχής ως και τον εμφύλιο. Στόχος του είναι να δώσει μια εικόνα των περιπετειών που πέρασε κατά τη γερμανική κατοχή αλλά και τη ζωή που βίωναν οι κρατούμενοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή η γραπτή αφήγηση έφτασε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μέσω των απογόνων του Νίκου Καραγιάννη.

Συμβουλές για προστασία των παιδιών από επικίνδυνες προκλήσεις στο διαδίκτυο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Η διακριτική επίβλεψη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων των παιδιών και οι τακτικές συζητήσεις για θέματα που άπτονται της ασφαλούς πλοήγησης είναι οι δύο βασικοί πυλώνες που μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο και να αποτρέψουν την εμπλοκή τους σε επικίνδυνες καταστάσεις.  

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ εφιστά την προσοχή των γονιών στις διάφορες προκλήσεις που κατά καιρούς κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μια από αυτές είναι και το “blackout challenge”, ένα παιχνίδι πρόκλησης στο ΤΙΚ ΤΟΚ το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια της νευρικής λειτουργίας, νοητική αναπηρία ή ακόμα και θάνατο.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 για ακίνητο επί της οδού Ανδρέου Κρήτης

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην 5η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 9.00 στην έδρα της προέδρου , στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας (Πλ. Κουντουριώτη – νεώρια, Ηράκλειο ) με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια :

1. Ανδρέου Κρήτης αρ. 7, Ηράκλειο (εντός τειχών)
2. Ευαγγελιστρίας , Χανιά

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Μετα-γράφοντας την τέχνη: Μουσεία, πινακοθήκες και χώροι πολιτισμικής κληρονομιάς ως τόποι δημιουργικής γραφής»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου (ΕΦΝΗ) θα πραγματοποιήσουν «Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών με τίτλο: Μετα-γράφοντας την τέχνη. Μουσεία, πινακοθήκες και χώροι πολιτισμικής κληρονομιάς ως τόποι δημιουργικής γραφής», με εισηγητές τον Σπύρο Κιοσσέ, Μ.Α., Μ.Sc., Δ.φ. Ε.ΔΙ.Π. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας-Δημιουργικής γραφής Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Δρ Νάγια Δαλακούρα, Αρχαιολόγο, μουσειολόγο. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00-21:00.

Συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την πραγματοποίηση δύο συναυλιών την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.  Με θερμές ευχαριστίες προς τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ για την ευγενική αυτή παραχώρηση, σας περιμένουμε για να παρακολουθήσετε δύο  διαφορετικές μουσικές παραστάσεις από τα μουσικά σύνολα του Σχολείου μας.

Ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» για την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Η οικογένεια αποτελεί πρωταρχικό κύτταρο και οργανικό μέλος της κοινωνίας κάθε αλλαγή της οποίας επηρεάζει την οικογένεια και τους θεσμούς της.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, αφιερώνει ο σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE στην οικογένεια.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2022

Στην παγκόσμια γιορτή των Μουσείων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσφέρει φέτος έναν διαφορετικό περίπατο για όλους, στο πλαίσιο των δράσεων με το διεθνές θέμα Η Δύναμη των Μουσείων του ICOM.

Η δράση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο Ο χρόνος και η πόλη είναι σχεδιασμένη από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Μαΐου,11:00-12:30, με ελεύθερη συμμετοχή των ενδιαφερομένων (απαιτείται τηλεφωνική κράτηση).

12 Μαΐου «Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών»

Στα τέλη του 19ου αιώνα, « Η κυρία με τo φανάρι» συνήθιζε να επιβλέπει την πορεία των ασθενών της κατά την διάρκεια της νύχτας υπό το φως του λύχνου της. Σήμερα στις αρχές του 21ου αιώνα συνεχίζει να κρατά αυτό το φως αναμμένο έχοντας θέσει τα θεμέλια σε αυτό που γνωρίζουμε ως σύγχρονη νοσηλευτική. Μέσα από τις καταγραφές της έθεσε τις αρχές που διέπουν την σύγχρονη επαγγελματική νοσηλευτική ενώ χαρακτηρίζονται από την συμπόνια και την αφοσίωση στην φροντίδα των ασθενών. Η Florence Nightingale, προασπίστηκε την αξία της εφαρμογής  κανόνων υγιεινής στον χώρο φροντίδας των ασθενών, μειώνοντας θεαματικά την θνησιμότητα στο βρετανικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης το οποίο υπηρέτησε. Μέσα από την δράση της κατάφερε να αναγνωριστεί και να συλλέξει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό  ώστε να δημιουργήσει την πρώτη λαϊκή σχολή εκπαίδευσης νοσηλευτών. Έγινε η πρώτη γυναίκα δεκτή στη Βρετανική Βασιλική Στατιστική Εταιρεία και επίτιμο μέλος της Αμερικάνικης Στατιστικής εταιρίας ενώ έχει χαρακτηριστεί ως πρωτοπόρος στην γραφική αναπαράσταση δεδομένων που χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων για να γίνουν εύκολα κατανοητές και γνωστές οι αιτίες θανάτου στο στρατιωτικό νοσοκομείο που διηύθυνε.

Αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) για ακίνητα στις οδούς Μονής Καρδιωτίσσης, Ντεντιδάκηδων και Χάνδακος στο Ηράκλειο

Αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) για τα παρακάτω ακίνητα:

 • Μονής Καρδιωτίσσης 10
 • Ντεντιδάκηδων 25

Πρόσκληση σε αυτοψία και συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) για ακίνητο επί της οδού Ανδρέου Κρήτης

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτοψία που θα διενεργήσει η Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 9.30 στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ανδρέου Κρήτης αρ. 7, στο Ηράκλειο (εντός τειχών), με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος.

Εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. από σήμερα, Παρασκευή 6/5/2022 έως και τη Δευτέρα 9/5/2022

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του οτι σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για το χρονικό διάστημα από σήμερα Παρασκευή 06-05-2022 έως και τη Δευτέρα 09-05-2022, τα πληροφοριακά συστήματα  Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. θα είναι εκτός λειτουργίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών μετάβασης των Πληροφοριακών Συστημάτων  στις υποδομές του G–CLOUD.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ολοκληρώνεται αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ).

4η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) την Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην 4η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 10.00 στην έδρα της προέδρου , στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας (Πλ. Κουντουριώτη – νεώρια, Ηράκλειο ) με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια :

1. Μονής Καρδιωτίσης 10, Ηράκλειο (εντός τειχών)
2. Χάνδακος 14, Ηράκλειο (εντός τειχών)
3. Ντεντιδάκηδων 25, Ηράκλειο (εντός τειχών)

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, σε περίπτωση που αδυνατούν να παραβρεθούν, να ειδοποιούν έγκαιρα τους αναπληρωτές τους.

«Εξερεύνηση στο ποτάμι!» με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας καλεί σε ακόμη μια εξερεύνηση σε ένα ποτάμι! Η Ελεάνα Καζίλα, βιολόγος-περιβαλλοντολόγος, σχεδίασε ένα πρωτότυπο υπαίθριο εκπαιδευτικό εργαστήρι, και μας καλεί να γίνουμε πραγματικοί επιστήμονες μελετώντας την Κυριακή 15 Μαΐου το ποτάμι στην Αγία Ειρήνη, κοντά στο Ηράκλειο!

Πρόσκληση σε αυτοψίες την Πέμπτη 5 Μαϊου και συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ)

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτοψία που θα διενεργήσει η Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 και ώρα 9.30 στα ακόλουθα κτίρια στο Ηράκλειο (εντός τειχών), με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος :

1. Μονής Καρδιωτίσης 10
2. Ντεντιδάκηδων 25
3. Χάνδακος 14

Μετά το πέρας της αυτοψίας, θα συνταχθούν οι αντίστοιχες απαιτούμενες Εκθέσεις Αυτοψίας

Αθρόα η συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας στο 13ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και η Οργανωτική Επιτροπή του ΙΓ΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου ευχαριστούν την επιστημονική κοινότητα των Κρητολογικών Σπουδών για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση συμμετοχής στο Συνέδριο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την υποβολή άνω των 380 προτεινόμενων ανακοινώσεων.

Η 25η Έκθεση «ΚΡΗΤΗ Η Μεγάλη Συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη

Η 25η Έκθεση ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου της 30ης Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 8 Μαΐου στις 9:30 το βράδυ.

2ος Ποδηλατικός Γύρος 2022. «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο». Στις 5 Ιουνίου 2022 στο Ζάππειο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο 2022, στις 5 Ιουνίου 2022. Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», επιθυμούμε η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Απονομή των πρώτων πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης, το οποίο δημιούργησαν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να βελτιώσουν τις γνώσεις σε αυτόν το τομέα.

Πανστρατιά όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας στο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων «Κρητική διατροφή, Ευζωία, Αθλητισμός, Αθλητικός Τουρισμός»

Με ταχείς ρυθμούς και σε άριστο κλίμα συνεργασίας συνεχίζονται οι διαδικασίες της προετοιμασίας του Παγκρήτιου Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου του Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών στις 27 και 28 Μαΐου.

Όπως προέκυψε κι από την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το απόγευμα της Μ. Τρίτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια απόψεων για τη δυναμική στήριξη του Φόρουμ, το οποίο θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να πετύχει την οργανωμένη παρουσία των τυποποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων εκτός των ορίων της Κρήτης, τη διάδοση της κρητικής διατροφής για ευζωία και τη διασύνδεσή της με τον Αθλητισμό και τον Αθλητικό Τουρισμό. Και φυσικά την προώθησή της στα ξενοδοχεία της χώρας, στις επιχειρήσεις εστίασης και στα δίκτυα διανομής τροφίμων – Super Market από όλη τη χώρα.

Απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) για κτίριο στην οδό Λασιθίου 33 στο Ηράκλειο

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Λασιθίου 33 στο Ηράκλειο, έχει υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές στα δομικά στοιχεία του (λιθοδομή, ξύλινα στοιχεία), που οφείλονται στην μακρόχρονη εγκατάλειψη και την έλλειψη συντήρησης, εκθέτοντάς το στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα τη διαρκή επιδείνωση της στατικής του επάρκειας, ελλοχεύοντας κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων πεζών και οχημάτων και οι οποίες διαπιστώθηκαν κατά την αυτοψία που διενέργησαν μέλη της Επιτροπής στις 14.4.22 και διατυπώθηκαν στην σχετική Έκθεση Αυτοψίας, κρίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος ετοιμορροπίας τμημάτων του κτιρίου και αποφασίζεται η μερική κατεδάφιση τμημάτων του κτιρίου και συγκεκριμένα :

Ορκωμοσία του νέου υποδιοικητή κ. Νεκτάριου Παπαβασιλείου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Τα καθήκοντα του ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης – Οικονομολόγος κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ως νέος Υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Ορκίστηκε χθες ενώπιον της Διοικήτριας κ. Λένας Μπορμπουδάκη  στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας, η οποία ευχήθηκε στον κ. Παπαβασιλείου καλή δύναμη στο σημαντικό έργο του.

Σεμινάριο«Εργαλεία Social Media Marketing» Έναρξη 03/05/2022

Γνωρίζετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο; Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε διαφήμιση στο google;

Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε στο σεμινάριο «Social Media Marketing» το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης!!!

Πιστοποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο της Νόσου των Λεγεωνάριων. Έναρξη: 27/04/22

Πιστοποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο του βακτηρίου Legionella spp. (Νόσος των Λεγεωνάριων) – Βασικές γνώσεις ασφάλειας και ποιότητας νερού δικτύων ύδρευσης και αναψυχής, παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με νέο σεμινάριο που απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» – Μικρές Δωρεές, Μεγάλες Ιδέες. Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων έως το Σάββατο 30 Απριλίου

Οι εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών που ενδιαφέρονται για το Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης», έχουν στη διάθεσή τους 15 ημέρες για την υποβολή αιτήσεων. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω της φόρμας: https://bit.ly/3IR1ztq.

Στο πλαίσιο του 5ου κύκλου του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», 8 Ιδρύματα της χώρας συμπράττουν με στόχο 30 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών να λάβουν χρηματοδότηση ύψους έως 5.000€ για δράσεις διάρκειας 6 μηνών. 

 

Οι προτεινόμενες δράσεις πρέπει να εμπίπτουν στις εξής θεματικές:

 • Κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
 • Υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας (ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)
 • Υποστήριξη ευάλωτων ομάδων (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ)
 • Υποστήριξη δράσεων για το παιδί

·        Παιδί και υγεία (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου)

·        Παιδί και περιβάλλον (Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη)

 • Υποστήριξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος

·        Προστασία υδάτινων και παράκτιων οικοσυστημάτων (Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη)

·        Προστασία δασικών και άλλων χερσαίων οικοσυστημάτων (Costas M. Lemos Foundation)

Οι επιλέξιμες οργανώσεις πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στην Ελλάδα (σωματεία, σύλλογοι, ΑΜΚΕ κ.ο.κ.), καθώς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
 • Να έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 50.000€ κατά το τελευταίο φορολογικό έτος.
 • Να μην εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου και η δράση τους να μην έχει θρησκευτικό, πολιτικό ή εμπορικό χαρακτήρα.

Οι Όροι & Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα καθώς και όλα τα χρήσιμα έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη: https://www.bodossaki.gr/simeiastirixis-5os-kyklos/

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το Πρόγραμμα ακολουθώντας την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

1η Αποονομή Πιστοποιήσεων της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης,

Eκ μέρους της Διοίκησης του ΚΕΚ ΤΕΧΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σας προσκαλούμε στην 1η απονομή πιστοποιήσεων της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης,

 

Το Αρχείο του Χριστόφορου Λιοντάκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς, του Αρχείου του πολυβραβευμένου ποιητή και μεταφραστή Χριστόφορου Λιοντάκη το οποίο ενέταξε στις Αρχειακές της Συλλογές στις 23.03.2022.

Το Αρχείο του Χριστόφορου Λιοντάκη δωρήθηκε στην Ε.Κ.Ι.Μ. με την πρωτοβουλία της νόμιμης κληρονόμου του, της κυρίας Δέσποινας Λιοντάκη, και των υπευθύνων του Αρχείου, των φιλολόγων Αντώνη Καρτσάκη και Δημήτρη Περοδασκαλάκη οι οποίοι το παρέδωσαν έχοντας ήδη προχωρήσει σε μια πρώτη ειδολογική ταξινόμησή του.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας: Φωτογραφίζοντας τον άνεμο στην Ελλάδα

Αυτή την άνοιξη, πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή, επισκεφθείτε τα αιολικά πάρκα της Ελλάδας και λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας   Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2022, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας.

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 12-4-2022 και διαρκεί έως και τη M.Τρίτη 19-4-2022 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2022.
Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής ως εξής:

Απόφαση ΕΕΠΕΤ για επικινδύνως ετοιμόρροπη κατασκευή στην συμβολή των οδών Σμύρνης 22 και Γιαννιτσών

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ("ΕΕΠΕΤ") ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Α. Ανακαλείται η με αρ. 2/23.3.2022 απόφασή μας.
Β. Αποφασίζεται ομόφωνα ότι, το κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σμύρνης 22 και Γιαννιτσών, χαρακτηρίζεται ως επικινδύνως ετοιμόρροπο και αποφασίζεται η μερική κατεδάφιση του κτιρίου και συγκεκριμένα των κατασκευών που βρίσκονται πάνω από το δάπεδο του ισογείου.
Γ. Επισημαίνεται ότι για να υλοποιηθεί με ασφάλεια η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κατασκευών (ισόγειο και ά όροφος) είναι αναγκαίο να υποστυλωθούν οι οροφές των όμορων ισόγειων καταστημάτων (καφέ επί της οδού Γιαννιτσών και καταστήματος δώρων επί της οδού Έβανς) με στατικώς επαρκή κατασκευή (ενδεικτικά με δοκίδες και επικάλυψη με λαμαρίνα).

Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων Κτηματολογίου στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Με απόφαση του φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο" παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου (εκτός της κτηματογραφηθείσης ήδη Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου) με καταληκτική ημερομηνία, τόσο για κατοίκους της ημεδαπής όσο και για διαμένοντες στο εξωτερικό, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) την Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην 2η συνεδρίαση Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρα 9.00 στην έδρα της προέδρου , στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας (Πλ. Κουντουριώτη – νεώρια, Ηράκλειο ) με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος, για τα ακόλουθα κτίρια 1. Κτίριο στην οδό Σμύρνης 22, Ηράκλειο (εντός τειχών). 2. Δύο κτίρια Σποπή Σητείας 3. Κτίριο στον Χανδρά Σητείας 4. Κτίριο στο Μαγαρικάρι 5. Κτίριο στις Γκαγκάλες
Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, σε περίπτωση που αδυνατούν να παραβρεθούν, να ειδοποιούν έγκαιρα τους αναπληρωτές τους.

Πρόσκληση σε αυτοψία της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμορρόπων (ΕΕΠΕΤ) την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Σας καλούμε να παραβρεθείτε αυτοψία που θα διενεργήσει η Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και ώρα 9.00 στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Λασιθίου 33, στο Ηράκλειο (εντός τειχών), με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος.
Μετά το πέρας της αυτοψίας, θα συνταχθεί η απαιτούμενη Έκθεση Αυτοψίας
Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, σε περίπτωση που αδυνατούν να παραβρεθούν, να ειδοποιούν έγκαιρα τους αναπληρωτές τους.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 07-04-2022 /13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-04-2022 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ορίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θέλοντας να εστιάσει στα επικρατέστερα ζητήματα υγείας που απαιτούν την άμεση προσοχή μας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2022 είναι « Ο πλανήτης μας, η υγεία μας» Το φετινό μήνυμα έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς τη ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Η υγεία και η ευημερία του ανθρώπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη κατάσταση του περιβάλλοντος. Τα φυσικά περιβάλλοντα καλής ποιότητας, όπως ο καθαρός αέρας και τα καθαρά ύδατα, η γόνιμη γη για την παραγωγή τροφίμων, καθώς και η ενέργεια και οι εισροές πρώτων υλών για την παραγωγή, καλύπτουν βασικές ανάγκες του ανθρώπου.

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες. Νέο τμήμα Έναρξη 27/04/2022

Νέο κύκλο μαθημάτων Υπολογιστών για την απόκτηση πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο σε πέντε ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πρόσκληση σε αυτοψία από την Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμορρόπων την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στο κτίριο επί των οδών Σμύρνης 22 και Γιαννιτσών στο Ηράκλειο

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ("ΕΕΠΕΤ")

Ηράκλειο, 4 Απριλίου 2022

Σας καλούμε να παραβρεθείτε αυτοψία που θα διενεργήσει η Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμορρόπων ("ΕΕΠΕΤ"), την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και ώρα 9.00 στο κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σμύρνης 22 και Γιαννιτσών, στο Ηράκλειο (εντός τειχών), με σκοπό να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, θα συνταχθεί η απαιτούμενη Έκθεση Αυτοψίας

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, σε περίπτωση που αδυνατούν να παραβρεθούν, να ειδοποιούν έγκαιρα τους αναπληρωτές τους.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου παρακαλείται να θυροκολλήσει την παρούσα πρόσκληση στο κτίριο.

Ο δήμος Ηρακλείου παρακαλείται να αναρτήσει την παρούσα πρόσκληση στο οικείο κατάστημα και να τη δημοσιεύσει στον οικείο διαδικτυακό τόπο , σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν.4787/21(Α΄44) .

Οι ιδιοκτήτες, νομείς ή κάτοχοι του κτίσματος καλούνται να παρίστανται κατά τη διάρκεια της αυτοψίας.

Κρητική διατροφή, Ευζωία, Αθλητισμός, Αθλητικός Τουρισμός. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας 27 & 28 Μαΐου

Θερμή ανταπόκριση βρίσκει η ανακοίνωση της διεξαγωγής του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), στις 27 και 28 Μαΐου, για την προώθηση της κρητικής διατροφής στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής της χώρας.

Η αποδοχή της σχετικής πρότασης των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη έχει ως στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό και έχει την έμπρακτη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Η συμμετοχή στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, αλλά και τους εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής από όλη την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.ebeh.gr ή στον παρακάτω σύνδεσμο https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-forum-athina

«Εξερεύνηση στο ποτάμι!» το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης και οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι σε νέες «υπαίθριες» περιπέτειες!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εγκαινιάζει μία νέα σειρά υπαίθριων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων! Η Ελεάνα Καζίλα, βιολόγος-περιβαλλοντολόγος, σχεδίασε ένα πρωτότυπο υπαίθριο εκπαιδευτικό εργαστήρι, και μας καλεί να γίνουμε πραγματικοί επιστήμονες μελετώντας την Κυριακή 10 Απριλίου το ποτάμι στην Αγία Ειρήνη, κοντά στο Ηράκλειο!

Στην πρώτη αυτή εξερεύνηση μαθητές Γ' έως Στ Δημοτικού, με τη συνοδεία γονέα/κηδεμόνα, θα μάθουν για τα υδάτινα οικοσυστήματα και θα τα εξερευνήσουν κάνοντας τις δικές τους καταγραφές και συλλέγοντας δείγματα ασπόνδυλων οργανισμών τους οποίους έπειτα θα αφήσουν ξανά στο σπίτι τους ελεύθερους! Ο σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε τα μυστικά του ποταμού, να μάθουμε πόσο υγιής είναι και να περάσουμε καλά στη φύση!

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Επιχειρήσεων από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητήριου Ηρακλείου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δύο ημερών ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Το πρόγραμμα περιελάβανε εκπαίδευση την επιμέλεια της οποίας είχε το Πανεπιστημίου Bochum της Γερμανίας και οι θεματικές ενότητες του προγράμματος ήταν η παρουσίαση των αρμοδιοτήτων και το προφίλ ενός "Digital Coach", η παρουσίαση του Teaching Factory και η δεύτερη μέρα ήταν επικεντρωμένη στην πρακτική εφαρμογή του μοντέλου ψηφιακού μετασχηματισμού «Adaption» σε επιχειρήσεις.

Ως εισηγητές της εκπαίδευσης συμμετείχαν ο καθηγητής Dr. Martin Kroll, η κα. Saraniti Adriana, η κα. Schlüter Lea και η κα. Esra Ozturk του Πανεπιστημίου Bochum, ο καθηγητής Dr. Παναγιώτης Σταυρόπουλος και η κα. Άννα-Μαρία Κορφιάτη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, καθώς και ο κος Αθανάσιος Βούρλας της Ηνίοχος Συμβουλευτική.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στο Ηράκλειο. Νέο Τμήμα 08/04/2022

Νέο σεμινάριο για τη συμμέτοχη εκπαιδευτών στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, κατάλληλο για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες), διοργανώνει για το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σεμινάριο «Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης -The Smart Business» Έναρξη: 26/04/2022

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιχειρήσεων γενικότερα, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, εξ' αποστάσεως μέσω σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ν’ αναβαθμίσει τις ικανότητες και ν΄ αναπτύξει τις προσωπικές επιδόσεις των καταρτιζομένων, ώστε να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις τους με πελάτες, συνεργάτες και προσωπικό.

Αλλαγή ωραρίου για δειγματοληψίες των Κ.Ομ.Υ. Π.Ε.Ηρακλείου

Σας ενημερώσουμε από Δευτέρα 28/03/2022, η δειγματοληψία των Κ.Ομ.Υ. Π.Ε.Ηρακλείου  στο  ISOBOX - Προαύλιος χώρος 7ης ΥΠΕ,θα πραγματοποιείται με ωράριο 09:30-16:30 τις μέρες Κυριακή – Παρασκευή (εκτός Σαββάτου).

Δωρεάν φιλοξενία μαθητών με οπτική αναπηρία στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)

 

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λειτουργούν σύγχρονα οικοτροφεία, όπου παρέχεται φιλοξενία και φροντίδα σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, σε 24ωρη βάση, σε άτομα με αναπηρία όρασης. Φιλοξενούνται μαθητές κυρίως από την περιφέρεια και μαθητές με κοινωνικοοικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.

Επιπλέον, στο οικοτροφείο της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται ενήλικα άτομα με αναπηρία όρασης σε ξεχωριστή πτέρυγα.

Εξειδικευμένο προσωπικό επιμελείται τη σίτιση, ενδυμασία, ατομική υγιεινή και μελέτη των σχολικών μαθημάτων. Οι μαθητές στις ελεύθερες ώρες τους και τα Σαββατοκύριακα συμμετέχουν σε εξωτερικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εκδρομές κλπ., με στόχο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Το οικοτροφείο διαθέτει αίθουσα ψυχαγωγίας με τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο, επιτραπέζια παιχνίδια και μουσικά όργανα, χρήση των οποίων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι φιλοξενούμενοι του ΚΕΑΤ στον ελεύθερο χρόνο τους.

Τα οικοτροφεία για τους μαθητές λειτουργούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ η πτέρυγα ενηλίκων της Θεσσαλονίκης λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://keat.gr/%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b7/

Τριπλή Γιορτή -Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Δευτέρα 4 του Απρίλη και ώρα 11.30 το πρωί, στην φιλόξενη αυλή του ιστορικού μουσείου Κρήτης, ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑμεΝυ η Ροδαυγή και η κα Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, συγγραφέας εικαστικός, εθελόντρια συντονίστρια της ομάδας “Οι βιβλιοταξιδευτές, της Ροδαυγής” στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου και αυτισμού, θα ανταμώσουν να γιορτάσουν και να τιμήσουν τις ξεχωριστές ημέρες και το σημαντικό τους βραβείο εθελοντή Πάνος Αλέφαντος, για την προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας. Τους απενεμήθη το 2021 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης ΙΒΒΥ και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Helenik Foundation for culture, Ελληνικός Κόσμος, Κέντρο Πολιτισμού. Αθλοθέτης του βραβείου, ο εκδοτικός οίκος “Κόκκινη κλωστή δεμένη” με βιβλία αξίας 300 ευρώ!Τους ευχαριστούν όλους από καρδιάς!

Θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Κρήτης, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τρίτης): 10.00 – 17.00
Σάββατο – Κυριακή: 11.00 – 17.00
Τρίτη: Κλειστό

Την πασχαλινή εορταστική περίοδο το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό τις επίσημες αργίες της Κυριακής και της Δευτέρας του Πάσχα 24 & 25 Απριλίου 2022.

Αντίθετο το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε κάθε προσπάθεια ανάκλησης της έκτασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ)

Την έντονη αντίδραση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου έχουν προκαλέσει οι βάσιμες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έχει αποφασίσει να ανακαλέσει μονομερώς την παραχώρηση έκτασης 55 στρεμμάτων μέσα στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ)!

 

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, η επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης απαιτεί να παραμείνει το ΔΕΚΚ στο σημερινό καθεστώς λειτουργίας του και καλεί τους εκπροσώπους όλων των φορέων να αντιδράσουν στην προσπάθεια «δήμευσης» του χώρου που αποτελεί τον μοναδικό στο μέγεθος και στο είδος του εκθεσιακό χώρο στην Κρήτη, σε ευρεία χρήση από όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της.

Κρητική διατροφή, Ευζωία, Αθλητισμός, Αθλητικός Τουρισμός. Το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας 27 & 28 Μαΐου

Τεράστιες δυνατότητες για την προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία όλης της χώρας και τη διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με τον Αθλητισμό και τον Αθλητικό τουρισμό, δημιουργεί η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίσθηκε η διοργάνωση στις 27 και 28 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) του Παγκρήτιου Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) με σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για παραγωγούς και ξενοδόχους.

Η Άνοιξη να Φέρει την Ειρήνη Αντιπολεμική συναυλία στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καλωσορίζει τη γιορτή της ποίησης και την άνοιξη με αντιπολεμική συναυλία, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ. στον Κήπο του νεοκλασικού κτιρίου.

Η μουσική εκδήλωση με τον ελπιδοφόρο τίτλο «Η άνοιξη να φέρει την ειρήνη» πραγματοποιείται σε επιμέλεια του Γιάννη Κασσωτάκη. Με τον δυναμισμό και την ευαισθησία που χαρακτηρίζουν την καλλιτεχνική του φυσιογνωμία, ο Γιάννης Κασσωτάκης θα τραγουδήσει, με τη συνοδεία κιθάρας, στίχους με ποιητική γραφίδα ανέγγιχτη στον χρόνο και τις συνειδήσεις. Εκεί, που η οικουμενική φωνή για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία είναι γνώριμα μελοποιημένη και υψωμένη με τον αφυπνιστικό ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Κώστα Βάρναλη, του Νίκου Γκάτσου, του Νίκου Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου, του Τάσου Λειβαδίτη (στο επικείμενο διάστημα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του) και του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που τον τιμά όλη η χώρα στη χρονιά που διανύουμε [Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη (2022)].

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στο Πυροσβεστικό Σώμα με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023:

 

Ολοκληρώθηκε το 10ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε  το 10o Παγκρήριο Φόρουμ για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και Δίκτυα Διανομής, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Μετά από δύο χρόνια διακοπής, λόγω covid  και υπό τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο, το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός για την Κρήτη  απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η προσπάθεια για συνεργασία του πρωτογενούς με την τριτογενή τομέα είναι και αναγκαία και ωφέλιμη.

Ετήσια Γενική Συνέλευση του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και ώρα 08:00 στην αίθουσα της παλιάς λαχαναγοράς Ηρακλείου:

https://www.1kynigetikos.gr/2022/03/blog-post.html

10ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Market

Μετά από διακοπή δύο ετών, λόγω της πανδημίας, το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET «επιστρέφει» στην αρχική του μορφή με δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Το 10ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ), τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας Ενθαρρύνουμε την πρόληψη, βελτιώνουμε την υγεία μας

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την εκπαίδευση των παιδιών και οικογενειών τους σε θέματα αγωγής υγείας, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 από τις 09.00 έως 16.00 θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα οδοντιατρικά ιατρεία των νοσοκομείων της Κρήτης προληπτικός έλεγχος και φθορίωση σε παιδιά με Αναπηρία (Νοητική υστέρηση, αυτισμό, κ.α.).

Επίσης, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο (στο χώρο της κινητής μονάδας Αιμοδοσίας) από τις 10.00 το πρωί έως 17.00 το απόγευμα, φθορίωση σε παιδιά γενικού πληθυσμού, ηλικίας 4 έως 14 ετών, θα πραγματοποιούν οι ειδικευμένες οδοντίατροι του Κ.Υ. Ηρακλείου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Η προσέλευση των παιδιών για φθορίωση είναι ελεύθερη, διαρκεί λίγα λεπτά και θα γίνεται χωρίς ραντεβού με την επίδειξη self test και σε εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν/εκπαιδευτούν σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής τους υγιεινής, συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιγνίδια και πειράματα που έχουν ετοιμάσει οι ειδικευόμενες νοσηλεύτριες δημόσιας υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

 

Νέος, ιδιόκτητος χώρος για τον Σύλλογο ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE

Τη δική του στέγη απέκτησε πρόσφατα ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE, εγκαινιάζοντας την έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας του και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Στον ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επί της οδού Γεωργίου Γεωργιάδου 64 Α’ κοντά στο Κομμένο Μπεντένι, ο Σύλλογος συνεχίζει να προσφέρει, το εθελοντικό του έργο και εμπλουτίζει τις δράσεις του για να παρέχει υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Συνεργασία της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη στο γραφείο του στην πρυτανεία, είχε η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

 

Συζήτησαν την πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας της Υγειονομικής Περιφέρειας του νησιού με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και σημαντικές προτάσεις για μελλοντικές συνέργειες, μετά την απόφαση της Συγκλήτου για παραχώρηση και αξιοποίηση έκτασης ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Όπως ενημερώθηκε ο Πρύτανης , η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, τους τοπικούς φορείς του νομού και το Υπουργείο Υγείας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης του οικοπέδου με στόχο την διασύνδεση του Γ.Ν. Ρεθύμνου με την Ιατρική και άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η διοικήτρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

« Από την ανάληψη των καθηκόντων μας βασική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει η δημιουργία σύγχρονων υποδομών, οι οποίες θα ενισχύσουν τη Δημόσια Υγεία στον τόπο, με μελλοντική στοχοθεσία την διασύνδεση τους με τον τουρισμό υγείας. Παρά το γεγονός της έλλειψης μελετών και ώριμων προτάσεων προς υλοποίηση που συναντήσαμε στην απαρχή της θητείας μας, η διοίκηση και η τεχνική υπηρεσία της ΥΠΕ προχωρούν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με διευρυμένες θεσμικές συνέργειες με στόχο την ανάπτυξη νέων και τη θωράκιση κρίσιμων υφιστάμενων υγειονομικών υποδομών και υπηρεσιών. Σε αυτή την κατεύθυνση, η παραχώρηση του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα και ακριβώς γιαυτο θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης του οικοπέδου με στόχο την διασύνδεση του Γ.Ν. Ρεθύμνου με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Καθιστούμε ξεκάθαρο ότι αυτή η σημαντική προοπτική δεν πρόκειται να θέσει σε διακινδύνευση τον σχεδιασμό άμεσης θωράκισης του Γ.Ν Ρεθύμνου με δυο ουσιαστικές και ώριμες παρεμβάσεις:

 

⮚ Την ένταξη της πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών και Εξοικονόμηση Ενέργειας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.

⮚ Την προσπάθεια ένταξης του έργου «Επέκταση – Αναδιαρρυθμίσεις στο Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου» που ωρίμασε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και το αμέσως επόμενο

διάστημα αναμένεται η δημοπράτηση της μελέτης από την ΚΤΥΠ στην εθνική στρατηγική για το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Παρά τις δυσκολίες, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τα παρεχόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Παράλληλα, θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κοντάκη και την Σύγκλητο του Π.Κ για την σημαντική δωρεά και την ουσιαστική συνεργασία η οποία επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την αμοιβαία εκτίμηση που εδώ και πολλά χρόνια μας συνδέει».

 

Η Διοικήτρια

Λένα Μπορμπουδάκη 

Συνεργασία της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

“Career Days” στο Praktiker Ηρακλείου

Θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Στην Praktiker Hellas, αναζητούμε άτομα γεμάτα όρεξη και πάθος για νέα ξεκινήματα! Και γι’ αυτό σε περιμένουμε στις 17/03 στο κατάστημα Ηρακλείου, για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην εταιρία μας.

Τα Career Days είναι εκδηλώσεις καριέρας, ανοιχτές προς το κοινό, κατά τη διάρκεια των οποίων κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μας επισκεφθεί στα καταστήματά μας, να συναντηθεί με εκπρόσωπο της εταιρίας μας, να περάσει από συνέντευξη και να αξιολογηθεί για απασχόληση σε μία από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο εκάστοτε κατάστημά μας και συγκεκριμένα στις 17/3 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εμβολιασμοί με το πρωτεϊνικό εμβόλιο Novavax

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα « Εμβολιασμοί με το πρωτεϊνικό εμβόλιο Novavax»

Άρχισαν, την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2022, οι εμβολιασμοί κατά της νόσου CΟVID-19 με το πρωτεϊνικό εμβόλιο Novavax, στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Οι εμβολιασμοί, σε πρώτη φάση, γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα του ΠΑΓΝΗ, στο ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», στο ΓΝ Ρεθύμνου, στο ΓΝ Αγίου Νικολάου και στο ΓΝ-ΚΥ Σητείας.

Σε κάθε ένα από τα παραπάνω νοσοκομεία λειτουργεί μια εμβολιαστική γραμμή, κάθε Τετάρτη από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Στην Κρήτη έχουν γίνει συνολικά 1.211.826 εμβολιασμοί.

Ειδικότερα, 457.150 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα του εμβολιασμού τους, 471.689 έχουν κάνει τουλάχιστον την 1η δόση και 317.360 έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Συμβουλές για προστασία από διαδικτυακές απάτες

Σε έξαρση βρίσκονται οι απάτες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών οι οποίες μάλιστα μεταλλάσσονται διαρκώς, με συνέπεια καθημερινά πολίτες να χάνουν χρήματα. Είτε μέσω γνωστών επιχειρήσεων ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, είτε μέσω ψεύτικων αγγελιών ή απατηλών email, επιτήδειοι αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά και περιουσιακά στοιχεία των θυμάτων τους.

 

Παράδοση απινιδωτή στον Δήμο ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑ από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με σύνθημα την αλληλεγγύη και την προσφορά, πραγματοποιεί και φέτος μία σειρά από στοχευμένες δράσεις. Την Τρίτη  01.Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η παράδοση ενός Εσωτερικού Αυτοματοποιημένου Απινιδωτή τύπου ¨i-PAD NF 1201¨ της ¨CU MEDICAL¨ στο Δήμο ¨ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑ¨- προϊόν χορηγίας του επιχειρηματία Βασιλειάδη Βασίλη προς τιμήν της μητέρας του Αικατερίνης μέλους του Δικτύου για την κάλυψη εκτάκτων απευκταίων περιστατικών  .

«Η Αποκριά φεύγει ...ένα μικρό Γιγάντιο Δεινοθήριο έρχεται»! στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τη φετινή Αποκριά υποδεχόμενο ένα μικρό Γιγάντιο Δεινοθήριο!

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 ελάτε να ανακαλύψουμε τα 9 ίχνη του Δεινοθηρίου

μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Θα έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να το ακούσουμε, να το κατασκευάσουμε και να συγκεντρώσουμε πληροφορίες γι’ αυτό! Επίσης, μπορούμε να φωτογραφηθούμε δίπλα του, αλλά και πάνω του, φορώντας την αποκριάτικη στολή μας*!

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Super Market Χαλκιαδάκης για την ευγενική χορηγία, χάρη στην οποία κατασκευάσαμε το μικρό Γιγάντιο Δεινοθήριο! Επίσης, ευχαριστούμε τις συνεργάτιδες του μουσείου, Έρη Ανταλουδάκη και Νίκη Παξιμαδά, για τα περίφημα ζωγραφικά μοτίβα του μικρού Γιγάντιου Δεινοθηρίου!

10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – SUPER MARKET

Στα μακροπρόθεσμα, σημαντικά οφέλη που έχει αποκομίσει η τοπική οικονομία από το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET αναφέρθηκαν σε Συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των φορέων, που συνδιοργανώνουν το κορυφαίο για την Κρήτη επιχειρηματικό γεγονός.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια προσπάθεια που κάθε χρόνο βρίσκει ανταπόκριση σε παραγωγούς και τους ξενοδόχους και έχει αποκλειστικό στόχο να αναδείξουμε την τοπική μας οικονομία, να παρακάμψουμε τα όποια προβλήματα και να εξασφαλίσουμε ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε»

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ,ΚΡΗΤΗ Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Νέο κύκλο μαθημάτων Υπολογιστών για την απόκτηση πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο σε τρεις ενότητες (word – excel – internet) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το πρόγραμμα προσφέρει:

Κύκλος τριών διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο: «Οι Εποχές του Σώματος - Εισαγωγή στην ιστορία της αναπαράστασης του σώματος στις εικαστικές τέχνες από την αρχαιότητα ως το μπαρόκ»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου (ΕΦΝΗ) θα πραγματοποιήσουν κύκλο τριών (3) διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο: «Οι Εποχές του Σώματος - Εισαγωγή στην ιστορία της αναπαράστασης του σώματος στις εικαστικές τέχνες από την αρχαιότητα ως το μπαρόκ» με εισηγητή τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, διδάκτορα Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

3η Φάση Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών. Τι να κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την τρίτη και τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021». Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χρονική περίοδο από τηνΤρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022,όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης. Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της Χώρας έχουν ήδη απογραφεί επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων

Ανανέωση Θητείας ΔΣ Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης.

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης.

Με ομόφωνη απόφαση των παρόντων και οικονομικά τακτοποιημένων μελών

λόγω ανωτέρας βίας (πανδημία Covid-19) ανανεώθηκε η θητεία τού εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για μία τριετία.

«χειροποίητη... Αποκριά!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης γιορτάζει φέτος μια χειροποίητη Αποκριά! Ελάτε να γίνουμε πεταλούδες με ανακυκλώσιμα υλικά το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00!

Σε ένα τριώρο εργαστήρι, με βασικά υλικά τη δημιουργικότητα, την αγάπη για τα ζώα και το κέφι της Αποκριάς, θα σας δείξουμε τον τρόπο να φτιάξετε τη δική σας ξεχωριστή στολή πεταλούδα. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες που συνοδεύονται απαραίτητα από έναν μικρό μας φίλο!

Πρόσκληση σε εγγεγραμμένους ανέργους για συμμετοχή σε προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών(ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» οι οποίοι ορίζονται στο Κεφάλαιο 4 (Παράρτημα I) της παρούσας ΔημόσιαςΠρόσκλησης, να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχήςαπό 18/2/2022 και ώρα 16:00 έως και Παρασκευή 18/3/2022 και ώρα11:00. Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr)επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” -“Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”(https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera). Στη συνέχεια επιλέγουν “Είσοδος στην Υπηρεσία” και “Είσοδος στο Σύστημα” καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισηςηλεκτρονικών αιτήσεων.

 

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι δασκάλους και μαθητές για τις διδακτικές επισκέψεις και τις εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων

Επανέναρξη διδακτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών εκδρομών.

 

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι δασκάλους και μαθητές για τις διδακτικες επισκεψεις και τις εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων.

 

Σύμφωνα με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση επιτρέπεται εκ νέου, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων.

ΙΓ΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο (Άγιος Νικόλαος, 5-9 Οκτωβρίου 2022)

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και η Οργανωτική Επιτροπή του ΙΓ΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου υπενθυμίζουν στους ενδιαφερόμενους να μετάσχουν στο Συνέδριο ότι μπορούν να υποβάλουν περίληψη της προτεινόμενης συνεισφοράς τους (με ανακοίνωση ή εργαστήριο) έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη Δεύτερη Εγκύκλιο του Συνεδρίου που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του, www.13-ICCS.gr.

Το ΙΓ΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, μετά την αναβολή του για ένα έτος λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Αγίου Νικολάου από την Τετάρτη 5 ως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022. Το Συνέδριο θα είναι «υβριδικό»: Η συμμετοχή θα είναι δυνατή είτε με φυσική παρουσία στους συνεδριακούς χώρους, είτε εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης του Κοινού 17 Φεβρουαρίου, 2022 & Ημέρα Ανοιχτής Λειτουργίας 18 Φεβρουαρίου, 2022

κδήλωση Ευαισθητοποίησης του Κοινού

17 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:00-20:00

Public Awareness EventFebruary 17, 2022 - 18:00-20:00

Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ)

 μέσω της πλατφόρμας Zoom στη διεύθυνση:

https://zoom.us/j/94997076585?pwd=YzFxdUVnNUZSbW4zMTlVc2RKVmo1UT09

«χειροποίητη... Αποκριά»! στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης γιορτάζει φέτος μια χειροποίητη Αποκριά! Ελάτε να γίνουμε δεινόσαυροι με ανακυκλώσιμα υλικά το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00!

Σε ένα τριώρο εργαστήρι, με βασικά υλικά τη δημιουργικότητα, την αγάπη για τους δεινόσαυρους και το κέφι της Αποκριάς, θα σας δείξουμε τον τρόπο να φτιάξετε τη δική σας ξεχωριστή στολή δεινόσαυρου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες που συνοδεύονται απαραίτητα από έναν μικρό μας φίλο!

Ενίσχυση της Π.Φ.Υ της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με τριάντα πέντε (35) ιατρούς

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και σήμερα, πραγματοποίησαν ορκωμοσίες τριάντα πέντε (35) νέων ιατρών οι οποίοι στελεχώνουν και ενισχύουν τα Κέντρα Υγείας, τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Περιφερειακά Ιατρεία ως εξής:

 

15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμος και η καλύτερη επιβίωση των παιδιών είναι στο δικό μας χέρι!

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Παιδιά με Καρκίνο (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας, αν και είναι σπάνιος, αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου στα παιδιά μετά τα ατυχήματα. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0-19 ετών αναπτύσσουν καρκίνο. Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, οι όγκοι του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και τα σαρκώματα αποτελούν τις συχνότερες μορφές καρκίνου στα παιδιά.

Συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Π.Σ.Κ.Η

Συγκροτήθηκε σε σώμα το πρωί του Σαββάτου 12/2/2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία στη Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών μελών του την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Φαγητό με την Αγάπη μας : Δέκα Χρόνια,806.908 Πλήρη Γεύματα

Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 2012, όταν ξεκίνησε η διανομή γευμάτων σε ανθρώπους που το χρειάζονταν από την εγκατάσταση δίπλα στο Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στον Άγιο Ιωάννη του Ηρακλείου. Η οικονομική κρίση έδειχνε πλέον τα δόντια της για τα καλά. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες τα Ιδρύματα αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν ξανά στην καθημερινή παροχή φαγητού σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε μεγάλη ανάγκη. Έτσι γεννήθηκε το ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ.

Τα γεύματα παρασκευάζονταν στην κουζίνα του Γηροκομείου και διανέμονταν από έναν οικίσκο που εγκαταστάθηκε στον κήπο του. Παράλληλα ξεκίνησε η μετασκευή και ο εξοπλισμός του σημερινού ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ του Ιδρύματος στο κέντρο της πόλης, ώστε να δημιουργηθεί μια πολλαπλή δομή άμεσης φροντίδας, που τέθηκε σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2013. Από τότε, τα γεύματα παρασκευάζονται εκεί και διανέμονται τόσο από τον Κοινωνικό Χώρο όσο και από την πρώτη εγκατάσταση στο Γηροκομείο του Ιδρύματος.

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ η Έκθεση της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η πρώτη υπερατλαντική παρουσίαση της επετειακής έκθεσης της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Saint Nicholas Community Center & Conference Hall στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα.

 

Με την πρωτοβουλία της Παγκρητίου Ενώσεως Αμερικής υπό την προεδρία του Ιάκωβου Μπούτζουκα, η εγκατάσταση της Έκθεσης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής, ως προαναγγελία των παρουσιάσεων της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν στις Η.Π.Α., αλλά και για μια πρώτη περιήγηση από τους προσκεκλημένους της κρητικής ομογένειας.

 

«Μουσική σπουδή των ζώων νο 2!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

οι μικροί μας φίλοι σε νέες μουσικές ζωοπεριπέτειες!

Νέο εργαστήριο ξεκινά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Η Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνδυάζοντας τις ιδιότητές της, βιολόγος και μουσικός, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα πρωτότυπο εργαστήρι μουσικοκινητικής!

Για 5 Σάββατα, ξεκινώντας από τις 18 Φεβρουαρίου, οι μικροί μας φίλοι από 3 έως 4,5 ετών θα αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τις τεχνικές των Orff, Kodaly, Dalcroze και Gordon σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής!

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 08-02-2022 /13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-02-2022 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ:
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι και τις πρωινές ώρες οι βροχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Γρήγορα στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά τμήματα από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

 

10ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής - super markets

Μετά από διακοπή δύο ετών, λόγω της πανδημίας, το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET «επιστρέφει» στην αρχική του μορφή με δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Αποτελέσματα της ΣΟΧ 2/2021 του Συνδέσμου - Φο.Δ.Σ.Α. Διαχείρισης Περιβάλλοντος Δήμων 'Ν. Καζαντζάκης' - Αρχανών - Τεμένους

 

Αποτελέσματα πρόσληψης προσωπικού της ΣΟΧ 2/2021 του Συνδέσμου - Φο.Δ.Σ.Α. Διαχείρισης Περιβάλλοντος Δήμων "Ν. Καζαντζάκης" - Αρχανών - Τεμένους:

 

Πάρε το ταίρι σου και έλα να εμβολιαστείς!

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, δράση για τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Σητεία. Εντάσσονται στο πλαίσιο του Εθνικού Εμβολιαστικού Προγράμματος κατά του ιού SARS-CoV-2 και υλοποιούνται με την πολύτιμη συνδρομή των πέντε μεγάλων δήμων της Κρήτης, των υγειονομικών των Μονάδων Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του ΕΚΑΒ.

Ετήσια στατιστικά στοιχεία 2021 SafeLine.gr και Help-line.gr Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Μικρή αύξηση σε σχέση με το 2020 παρουσιάζει ο αριθμός των καταγγελιών που δέχτηκε το 2021 η Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Πιο συγκεκριμένα η γραμμή έλαβε 8.571 καταγγελίες ενώ σταθερά ψηλά κινείται ο αριθμός των καταγγελιών για υλικό παιδικής κακοποίησης που και κατά τη διάρκεια του 2021 παραμένει στην πρώτη κατηγορία των εξακριβωθέντων ως παράνομων καταγγελιών. Ο αριθμός των καταγγελιών για υλικό παιδικής κακοποίησης – που είναι και το βασικό πεδίο δραστηριοποίησης της SafeLine.gr αγγίζει το 33%. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι εν λόγω καταγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας την αύξηση των περιστατικών που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο, μέσα από τα στατιστικά στοιχεία του INHOPE, του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών για το Παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου που συντονίζει τις δράσεις 47 γραμμών ανά την υφήλιο (www.inhope.org). Διαπιστώνεται μάλιστα ότι όσο μικραίνει ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, τόσο το πρόβλημα γιγαντώνεται γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη καθώς τα δεδομένα κυρίως μετά τα lockdown δείχνουν ότι τα παιδιά αρχίζουν την ενασχόλησή τους με τον ψηφιακό κόσμο σε όλο και μικρότερη ηλικία. Ακολουθούν οι καταγγελίες για οικονομικές απάτες και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ανοιξιάτικα σεμινάρια για όλες τις ηλικίες

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΝΟΤΟΣ», η μοναδική σχολή της περιφέρειας Κρήτης και των νησιών Νοτίου Αιγαίου ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΈΝΗ από το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια σωματικής έκφρασης, θεατρικής γνώσης και πνευματικής ευεξίας για όλες τις ηλικίες. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις παρά όρεξη για περιπέτεια και χιούμορ.

 

Κυκλοφόρησαν τα Κρητικά Χρονικά τ. ΜΑ΄ (2021) αφιερωμένα στα ογδόντα χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Κυκλοφόρησε ο τόμος ΜΑ΄ (2021) της ετήσιας επιστημονικής έκδοσης Κρητικά Χρονικά της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ιστορική επέτειο για τα ογδόντα χρόνια από την Μάχη της Κρήτης. Ο τόμος περιέχει κείμενα, στα ελληνικά και αγγλικά, των Ian Frazer, Γιάννη Σκαλιδάκη, Ιωάννη Πρεκατσουνάκη, Νίκου Βαλασιάδη, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, Γιώργου Λιμαντζάκη, Θέο Δασκαρόλη, Βασίλη Μανουσάκη, Κωστή Χρηστάκη και Γιώργου Τζωράκη, που συμβάλλουν στην καλύτερη ερμηνεία και στην αποτίμηση της πρώτης καθολικής αντίστασης ενός τόπου στις Δυνάμεις του Άξονα.

Τα κείμενα του τόμου αποτελούν τα πεπραγμένα της διήμερης διαδικτυακής Επιστημονικής Συνάντησης «Γεγονότα και διαχείριση της μνήμης: Κρήτη 1941/2021» που διοργάνωσε η ΕΚΙΜ την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο της επετείου των ογδόντα χρόνων από τη Μάχη. Στη διάρκεια της Επιστημονικής Συνάντησης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την τελευταία δίγλωσση έκδοση της σειράς Μαρτυρίες Len Frazer, Μια δύσκολη Απόδραση / No Easy Escape, θέματα σχετικά με την φωτογραφική αποτύπωση της Μάχης της Κρήτης και τις άγνωστες πτυχές της, με την Κατοχή και τα μαρτύρια των κατοίκων της, με τις συνέχειες και τις ασυνέχειες του πολέμου στο χώρο της Κρήτης, με την απήχηση του ιστορικού γεγονότος στην Γερμανία, με τις αφηγήσεις του Sir Arthur Evans για τα γεγονότα των ημερών.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 06-02-2022 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-02-2022 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ,ΚΡΗΤΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

04 Φεβρουαρίου. Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος αποτελεί τη 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Περισσότερο από το ένα τρίτο των περιπτώσεων μπορούν να προληφθούν, ένα άλλο τρίτο μπορεί να θεραπευτεί εάν εντοπιστεί έγκαιρα και αντιμετωπιστεί σωστά.

Aποτελέσματα έρευνας για διαδικτυακές συνήθειες σε 5000 μαθητές ηλικίας 12-18 ετών με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου 2022

Ένα στα τέσσερα παιδιά έχει λάβει προσωπικές φωτογραφίες άλλων και έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση ενώ ένα στα δύο συνομιλεί με αγνώστους και κάνει φίλους μέσω διαδικτύου. Ένα στα τέσσερα παιδιά έχει συναντήσει μισαλλόδοξο λόγο στο διαδίκτυο και ένα στα εννιά παιδιά έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης.

Παράδοση νέων Φορητών Ψηφιακών Ακτινολογικών Μηχανημάτων και νέων κλινών Μ.Ε.Θ. στα νοσοκομεία της Κρήτης

Στις 2 Νοεμβρίου 2021 η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, αιτήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, 6 (έξι) φορητά ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα για τα νοσοκομεία της Κρήτης και 6 (έξι) νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου (εν αναμονή παράδοσης), από την σημαντική δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

 

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, και αυτές τις ημέρες παραδίδεται ο πολύτιμος βιοϊατροτεχνολογικός (ΒΙΤ) εξοπλισμός στα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Σεμινάριο «Παρασκευή παραδοσιακής κεραλοιφής και Εκχυλίσματα Βοτάνων» - Έναρξη: 03/02/2022

Τη δική τους κεραλοιφή, με τις γνωστές από την αρχαιότητα ευεργετικές ιδιότητες, αλλά και πολύτιμα εκχυλίσματα βοτάνων θα μπορούν να φτιάξουν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο «Παρασκευή παραδοσιακής κεραλοιφής και Εκχυλίσματα Βοτάνων» που διοργανώνει με ιδιαίτερη επιτυχία το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ευχαριστήριο 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ευχαριστεί θερμά όλους όσους

συνέβαλαν, με κάθε τρόπο, ώστε η κακοκαιρία που «χτύπησε» και το νησί μας, να μην

δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που αυτές τις δύσκολες ώρες

χρειάστηκαν περίθαλψη, ή άλλες ιατρικές υπηρεσίες.

Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Τραχήλου της Μήτρας

Ο Ιανουάριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος αποτελεί την τέταρτη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως. Η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών που θα διαγνωστούν έγκαιρα, θα ιαθούν από την νόσο.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για σήμερα Παρασκευή 21-01-2022

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

· ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ –ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Σεμινάριο «Αυτοματισμοί PLC με το LOGO 8! της Siemens με πρακτική εξάσκηση.» Δια ζώσης και Εξ αποστάσεως. Έναρξη 25/01/2022

Νέο σεμινάριο με θέμα «Αυτοματισμοί PLC με το LOGO 8! της Siemens» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με δεδομένο ότι ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων και διακοπτών αποτελεί πλέον οριζόντια δεξιότητα απαραίτητη σε πολλά επαγγέλματα, από ηλεκτρολόγους μέχρι εγκαταστάτες κουφωμάτων και υδραυλικούς.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 20-01-2022 / 13:00 Β Α.Α. 2/2022 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

 

Χαμηλές θερμοκρασίες :

Από το Σάββατο αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

 

Χιονοπτώσεις:

Tη Δευτέρα 24/01/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

 

Θυελλώδεις Άνεμοι:

Tη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

· ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ –ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

· ΡΥΜΟΥΛΚΑ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.

· ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

· ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη:

Σεμινάριo «Εξειδίκευση εργαζομένων του τουρισμού και της εστίασης στο room service». Έναρξη 27/01/2022

Ένα νέο σεμινάριο, επικεντρωμένο στο room service, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όσους εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στο συγκεκριμένο τμήμα του τουρισμού και της εστίασης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο καταρτιζόμενος ν΄ αποκτήσει σωστή και ολοκληρωμένη γνώση για τους τρόπους σερβιρίσματος, συμπεριφοράς, διαχείρισης και λειτουργίας του τμήματος, αλλά και δεξιότητες για την παροχή service υψηλών προδιαγραφών και ν΄ αντιληφθεί τη φιλοσοφία του σωστού service.

Περιοδική Έκθεση Πρωτοχρονιές του Κόσμου 2022 AROUND THE WORLD

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού σάς προσκαλούν στην περιοδική Έκθεση υπό τον τίτλο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2022 AROUND THE WORLD, που παρουσιάζεται στην πολυχρηστική Αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου (οδ. Μονής Αγκαράθου 9, διάρκεια έκθεσης μέχρι και 14.2.2022).

«Εμβολιασμός σε πρόσφυγες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022ο εμβολιασμός 64 προσφύγων που μένουν στο Ηράκλειο.

Ο εμβολιασμός,κατά της νόσου COVID-19,αφορούσε ωφελούμενους του προγράμματος ESTIA της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Δωρεάν εργαλείο καινοτόμου τεχνολογίας εντοπίζει και καταργεί από το διαδίκτυο υλικό εκδικητικής πορνογραφίας ή άλλης μορφής περιεχόμενο μη συναινετικού διαμοιρασμού

Μια νέα δωρεάν καινοτόμος τεχνολογία που έρχεται στην Ελλάδα μέσω της Ανοιχτής γραμμής καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, SafeLine.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υποστηρίζει τα θύματα μη συναινετικού διαμοιρασμού εικόνας ή βίντεο στον κυβερνοχώρο. Πιο συγκεκριμένα, το νέο αυτό εργαλείο (StopNCII.org) προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επέμβουν σε περίπτωση που υποψιάζονται ότι κάποια πολύ προσωπική φωτογραφία τους ή βίντεο έχει ανεβεί στο Facebook ή στο Instagram. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι ο χρήστης δε χρειάζεται να στείλει τις φωτογραφίες ή link από τις φωτογραφίες στον οποιονδήποτε προκειμένου να αφαιρεθούν από τον κυβερνοχώρο. Μπορεί να δημιουργήσει τη δική του «υπόθεση» (Case) και μέσω της τεχνολογίας hashing που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο να αποτρέψει την ανάρτηση συγκεκριμένων προσωπικών εικόνων/βίντεο.

Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στην περιοχή σας την Τετάρτη 19-1-2022,και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σας.

Αλλαγή στα σταθερά σημεία δειγματοληψιών για rapid tests στο Ηράκλειο από 19-01-2022

Σας ενημερώνουμε ότι, επαναλειτουργεί από αύριο Τετάρτη 19/01/2022 το σταθερό σημείο δειγματοληψίας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) σε πεζούς στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Το σταθερό σημείο δειγματοληψίας στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο λειτουργίας 09:00-15:00.

Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στην περιοχή σας τηνΤρίτη 18-1-2022,και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σας.

Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το δελτίο πρόγνωσης καιρούτης Ε.Μ.Υ. για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στην περιοχή σας τη Δευτέρα 17-1-2022,και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τονεπιχειρησιακό σχεδιασμό σας.

Ολοκληρωμένο Κέντρο Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια - νόσο Alzheimer, στο Νομό Ηρακλείου

Σήμερα παρουσία της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη εγκαινιάστηκε το πρώτο δημόσιο Κέντρο Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια - νόσο Alzheimer, στο νομό Ηρακλείου. «Ένα όνειρο ζωής, έγινε πραγματικότητα» , δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης, αξιολόγησε την αναγκαιότητα για την δημιουργία του και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, μετά από σχετική πρόταση της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Ηρακλείου «Αλληλεγγύη», δρομολόγησε όλες τι απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Κέντρου Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια - νόσο Alzheimer, στο νομό Ηρακλείου.

Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κρήτης «Η Προίκα του Μωρού»

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του Κοινωνικού της προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκινάει την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης υπερτοπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού».

Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Με το πακέτο της «Προίκας του Μωρού», παρέχονται δωρεάν καθορισμένα, βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα: ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου. Επίσης, η δράση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή των παιδιών τους.  

Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων

Σας διαβιβάζουμε συνημμένατο δελτίο πρόγνωσης καιρούτης Ε.Μ.Υ. για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στην περιοχή σας τηνΠαρασκευή14-1-2022,και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας σύμφωνα με τα προβλεπόμενααπό τονεπιχειρησιακό σχεδιασμό σας.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (ΠΔΣ) ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «η διαδικασία με την οποία οι δημόσιες αρχές επιδιώκουν να συνάψουν συμβάσεις για αγαθά, υπηρεσίες και έργα με μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ᾽ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, σε σύγκριση με αγαθά, υπηρεσίες και έργα που επιτελούν την ίδια πρωταρχική λειτουργία τα οποία θα αποτελούσαν το αντικείμενο της σύμβασης υπό άλλες συνθήκες».

Οι αναθέτουσες αρχές και οι αναθέτοντες φορείς είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές αγαθών, υπηρεσιών και έργων, και ως εκ τούτου οι δημόσιες συμβάσεις αποτελούν ισχυρό εργαλείο εφαρμογής περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών πολιτικών. Χρησιμοποιώντας την αγοραστική τους δύναμη για να προμηθευτούν αγαθά, υπηρεσίες και έργα με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, μπορεί να συμβάλουν σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο στην επίτευξη εθνικών και διεθνών στόχων βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής πολιτικής. Οι στόχοι αυτοί σχετίζονται με τη λελογισμένη χρήση των πόρων μέσω της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής αγαθών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό αυτής.

 Οι ΠΔΣ μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα προώθησης της καινοτομίας, παρέχοντας πραγματικά κίνητρα για την ανάπτυξη πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών. Επιπλέον, οι ΠΔΣ μπορούν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων για τον δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα όταν συνεκτιμηθεί το κόστος του κύκλου ζωής του αγαθού, της υπηρεσίας ή του έργου και όχι μόνο η τιμή αγοράς.

 Οι ΠΔΣ είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι αναφερόμενες ως Κυκλικές Δημόσιες Συμβάσεις μπορούν να οριστούν «οι διαδικασίες με τις οποίες οι δημόσιες αρχές προμηθεύονται αγαθά ή αναθέτουν έργα και υπηρεσίες που επιδιώκουν να συνεισφέρουν σε κλειστούς κύκλους ενέργειας και υλικών εντός των αλυσίδων εφοδιασμού, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται ή/και αποφεύγονται οι αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες και η δημιουργία αποβλήτων καθ’ ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους». Μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην κυκλική οικονομία και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή ενθαρρύνει τον ρόλο αυτό μέσω δράσεών της στις ΠΔΣ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε συναφείς πτυχές, όπως η ανθεκτικότητα και η δυνατότητα επισκευής, και δίνοντας το παράδειγμα στις δικές της προμήθειες.

 

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 

Τριάντα φλουριά στην κοπή της πίτας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν σήμερα η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, μαζί με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, στο Φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ και στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

 

Σε ένα ευχάριστο κλίμα αντάλλαξαν ευχές, ενώ η διοικήτρια της ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, τους ευχαρίστησε για την στήριξη και την συνεργασία αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Το φλουρί της πίτας της διοίκησης «έπεσε» στην διοικήτρια, όμως οι τυχεροί ήταν κι άλλοι πολλοί, καθώς στα περίπου 300 κομμάτια πίτας, υπήρχαν συνολικά 30 φλουριά και όσοι τα κέρδισαν, εξασφάλισαν ένα ρεπό !

 

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες . Έναρξη 24/01/2022

Χρόνος Διεξαγωγής: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 24/01/2022 έως 02/03/2022 ώρες υλοποίησης 17:00-22:00. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!

Το σεμινάριο μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ΛΑΕΚ 0,06.

Κόστος προγράμματος: 250€ ανά συμμετοχή. Στην τιμή περιλαμβάνετε το κόστος των εξετάσεων, της ενδεχόμενης επανεξέτασης και της πιστοποίησης σε όλες τις ενότητες.

Ανακοίνωση καιρικών φαινομένων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για την Δευτέρα 10/1/2022

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει οτι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ για την Δευτέρα 10/1/2022 θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Σταθερά σημεία δειγματοληψίας rapid tests στο Ηράκλειο

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 07.01.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, από την Δευτέρα 10/01/2022 τα σταθερά σημεία δειγματοληψίας που θα λειτουργούν στο Ηράκλειο, είναι η Πλατεία Ελευθερίας και ο Προαύλιος χώρος του κτιρίου της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (Εσταυρωμένος).

Τα σημεία θα λειτουργούν από Κυριακή έως Παρασκευή (εκτός Σαββάτου)

Το ωράριο λειτουργίας είναι :  09:00 έως 15:00.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE