inner image

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΙΤΕ και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 28/12/2018, μεταξύ του Προέδρου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) καθ. Νεκτάριου Ταβερναράκη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ) κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας καθ. Κώστα Φωτάκη και της κας Ευχαριστίας (Έφης) Κουτεντάκη, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας.

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης κρατώντας τον μίτο από την περσινή χρονιά και τις 10 επετειακές εκδηλώσεις μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξη του καινούριου χρόνου με 10+1 γιορτινές δράσεις!

Το ζωγραφικό έργο της Θεοδοσίας Αργυράκη - Ασαργιωτάκη επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή Μπιεννάλε Τέχνης

Το ζωγραφικό έργο με τίτλο “Σύμπαν” της Ηρακλειώτισσας συγγραφέως εικαστικού, Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη επελέγη από την διεθνή επιτροπή της 1 st DAFEN International Oil Paintings Biennale Shenzen 2018, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα για το 2018.

Δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο TALOS PLAZA

 

«Ένα ελάφι στο κεφάλι μου!»

Η συνεργασία του Talos Plaza με το ΜΦΙΚ συνεχίζεται και φέτος τα Χριστούγεννα, μετά το περυσινό πολύ επιτυχημένο πρώτο βήμα.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι, στον αίθριο χώρο του εμπορικού κέντρου, έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί , θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους.

Ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στο περιβάλλον της Κρήτης μέσα από βιωματικό και εκπαιδευτικό τρόπο για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Aρχαιρεσίες του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Από τις αρχαιρεσίες της 12ης Δεκεμβρίου 2018 του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ/Σ και της Εξελεκτικής Επιτροπης αναδείχθηκαν οι παρακάτω εκλεγμένες όπως παρακάτω:

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης κρατώντας τον μίτο από την περσινή χρονιά και τις 10 επετειακές εκδηλώσεις μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξη του καινούριου χρόνου με 10+1 γιορτινές δράσεις!

 

 

Προκήρυξη θέσεων κλάδου Ιατρών ΕΣΥ για τις αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ενίσχυσης των Πρωτοβάθμιων δομών Υγείας στην Κρήτη με την υπ’ αριθμ. 24692/17-12-2018 Απόφαση της Διοικήτριας της 7ης Υ.Πε.Κρήτης, προκηρύσσονται είκοσι έξι (26) θέσεις κλάδου ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία, για τις αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Συγκεκριμένα οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε διάφορα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Ερωτόκριτο - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας οργανώνει, στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στις 21, 22 και 23 Ιουνίου 2019, συνέδριο με θέμα « Ερωτόκριτος: αισθητική, ιστορία, κριτική » και προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν με ανακοίνωση να στείλουν δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Ολοκλήρωση σεμιναρίου με θέμα «Διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις σε ασθενείς με νοητικές διαταραχές»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 14/12/2018 η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τη Νευρολογική και την Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ με θέμα: «Διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις σε ασθενείς με νοητικές διαταραχές», η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης με στόχο την βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου συμπληρώνει σήμερα ένα χρόνο λειτουργίας και σας προσκαλεί να το γιορτάσουμε μαζί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:30 στο αμφιθέατρο της μονάδας.

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων στο TALOS PLAZA το Σαββατοκύριακο!

Μια χριστουγεννιάτικη όαση, δράσεων και εκδηλώσεων περιμένει μικρούς και μεγάλους στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, αυτό το Σαββατοκύριακο. Με ελεύθερη είσοδο για όλους και με πολύ γιορτινή διάθεση!

SaferInternet4Kids.gr - FORTNITE: Πώς να αποτρέψουμε τα παιδιά από την υπερβολική ενασχόληση

Ανησυχία στους γονείς και αισθητή αύξηση των κρουσμάτων υπερβολικής ενασχόλησης από παιδιά και νέους ανθρώπους έχει προκαλέσει το διαδικτυακό παιχνίδι FORTNITE. Σύμφωνα με τα στοιχεία μάλιστα που έχει στη διάθεσή του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ τους τελευταίους 6 μήνες πάνω από το 80% των κλήσεων που γίνονται στη γραμμή βοήθειας HELP-LINE 210 6007686 αφορούν σε γονείς που επικοινωνούν αναζητώντας τρόπο να περιορίσουν την ενασχόληση του παιδιού τους με το συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι! Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί και στην εκπαιδευτική κοινότητα όπου παρατηρείται το εν λόγω παιχνίδι να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις των παιδιών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου ενώ υπάρχει και εικόνα πτώσης των σχολικών επιδόσεων και μείωσης των φυσικών αντοχών των παιδιών καθώς πολλά είναι εκείνα που παραδέχονται ότι ξενυχτούν παίζοντας.

 

 

«Ένα δέντρο γεμάτο τρόφιμα Νο 4». Φιλανθρωπική καμπάνια για συγκέντρωση τροφίμων του Up 92,9

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Up 92,9 διοργανώνει τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας που θα διατεθούν στο Δημοτικό Παντοπωλείο Ηρακλείου. Σύνθημα αυτής της προσπάθειας είναι «Γίνε αρωγός για Ένα δέντρο γεμάτο τρόφιμα».  Προσδοκούμε την στήριξη σας με τρόφιμα μακράς διαρκείας, και μην ξεχνάτε, κάθε συμβολή είναι σημαντική!

Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς

Νέο διευρυμένο πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς με μηδενική συμμετοχή έχει διαμορφώσει το Υπουργείο Υγείας.
Πέραν της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς, που χορηγούνται για τη θεραπεία της κύριας νόσου, τώρα πλέον θα χορηγούνται με μηδενική συμμετοχή και φάρμακα που σχετίζονται με τις επιπλοκές της ασθένειας ή με τις παρενέργειες της θεραπευτικής αγωγής (πχ φάρμακα υποστηρικτικά της χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, αντιεμετικά, αντιθρομβωτικά, αναλγητικά, κορτιζονούχα σκευάσματα, αντιβιοτικά για λοιμώξεις που συνδέονται με τη χημειοθεραπεία κτλ).

Οι 'Μυθοκρουσμένοι' διοργανώνουν την 6η 'Μυθοκρουσία'

Οι Μυθοκρουσμένοι (Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου),  διοργανώνουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.00, το πρωί, την 6η 'Μυθοκρουσία' για το τρέχον σχολικό έτος.
Τίτλος: "Στα χνάρια του θαλασσοκράτορα Μίνωα, της Αριάδνης, του Θησέα και του Πλάτωνα".
Οι "Μυθοκρουσμένοι" ταξιδεύουν στα μυθικά ίχνη και τη γεωλογία του άξονα της ακτογραμμής από το Μπεντενάκι μέχρι τις εκβολές του ποταμού Καίρατου, στον Κατσαμπά. Ένας θεματικός περίπατος στο παράκτιο μέτωπο του Ηρακλείου, με κατεύθυνση ανατολικά, στη διαχρονική πολιτισμική και οικονομική πύλη εισόδου της Κρήτης.

Ανάθεση υπηρεσιών ιατρού εργασίας από το ΤΕI Κρήτης

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ προκειμένου να προχωρήσει στην ανάθεση υπηρεσιών ιατρού εργασίας για το χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την υπογραφή της σύμβασης στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά,
ΚΑΛΕΙ
όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές.


Συνολικός Προϋπολογισμός: 4.677,42€ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι 5.800,00€
συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%.
Συνολική διάρκεια σύμβασης: δύο (2) έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Νέο δωρεάν Workshop από το H2B HUB με θέμα το Value Proposition

Κάθε επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στη σωστή αποτύπωση της αξίας που προσφέρει αυτό σε πελάτες και χρήστες. Ο προσδιορισμός της “προσφερόμενης αξίας” (value proposition) είναι σημαντικός για τον εντοπισμό των πλέον κατάλληλων ομάδων πελατών και τη δημιουργία μιας λειτουργικής σχέσης μαζί τους. Για την είσοδο στην αγορά είναι απαραίτητο, η αξία να περιγραφεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς αυτής, να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και να βοηθάει τους πελάτες στη λήψη αγοραστικής απόφασης.

Απόφαση Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ηρακλείου


Με θλίψη, και απορία πληροφορηθήκαμε την συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο 40ήμερο μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη, τους φίλους του Συλλόγου και την τοπική κοινωνία, ότι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ την 10/11/2018, ύστερα από πρόσκληση του Κινήματος πολιτών ΑΡΔΗΝ, αποφασίσαμε: ΟΧΙ στην συμμετοχή ή συνδιοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης. Με αγανάκτηση, αγωνία  είδαμε την συμμετοχή μας σε μια εκδήλωση που ποτέ δεν αποφασίστηκε από το ΔΣ του Συλλόγου μας. Η πολιτική, τα πολιτικά συμφέροντα, και οι ακραίες απόψεις δεν χωρούν στους κόλπους, κι ούτε θα επιτρέψουμε να έχουν λόγο ,στο σύλλογό μας, που σκοπός του είναι η διατήρηση,  διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης σε εργαζομένους και ανέργους

Το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ - στο πλαίσιο των Υπηρεσιών του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν Ομαδικά Εργαστήρια Πληροφόρησης σε εκπαιδευόμενους (εργαζόμενοι – άνεργοι) του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου. Σκοπός των ομαδικών εργαστηρίων είναι να διερευνηθούν γνώσεις και δεξιότητες και να ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες να δοκιμάσουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Δώρα για άπορα παιδιά και επίδειξη Taekwon-Do στο TALOS PLAZA

Όσο προχωράμε προς τις γιορτές τόσο εμπλουτίζεται το εορταστικό πρόγραμμα στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης. Έτσι λοιπόν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 οι δράσεις στον αίθριο χώρο του TALOS PLAZA, θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Τόσο ως ουσία όσο και ως θέαμα.

H2BHUB. Aρωγός ενδυνάμωσης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Την πορεία προς τη δική τους επαγγελματική επιτυχία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν για να κατακτήσουν το επιχειρηματικό τους όνειρο, περιέγραψαν 4 σημαντικές προσωπικότητες της νεανικής γυναικείας επιχειρηματικότητας στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το H2B HUB (www.htob.gr) σε συνεργασία με το FPower (www.fpower.gr).

Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - «Το γονιδίωμα του μοναχικού Γιώργου ή αλλιώς το γνώρισμα της μακροζωίας»

Το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Βιολογίας και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Πουλακάκη, είναι μέρος της ερευνητικής ομάδας που απαρτίζεται από πολλά πανεπιστήμια και ινστιτούτα όλου κόσμου, όπως το Πανεπιστήμιο του Yale, του Oviedo, Flinders, State University της Νέας Υόρκης, της California, το British Columbia και το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, η οποία κατάφερε να αλληλουχήσει το γονιδίωμα της πιο εμβληματικής, ίσως, γιγάντιας χελώνας των Γκαλάπαγκος, του Μοναχικού Γιώργου. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Ecology & Evolution (DOI: 10.1038/s41559-018-0733-x).

Πλήθος κόσμου στη βραδιά τιμής και μνήμης στον γιατρό Ιωάννη Γ. Χριστάκη

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια βραδιά συγκινησιακά φορτισμένη, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο  Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, η εκδήλωση βράβευσης αριστούχων φοιτητών σε μια βραδιά τιμής και μνήμης αφιερωμένη  στον γιατρό Ιωάννη Γ. Χριστάκη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν  η Παγκρητική Ένωση Αμερικής  (PΑΑ) , το Κληροδότημα  της Παγκρητικής για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (ΠαΚ), το Πανεπιστημίο Κρήτης  και ο Σύλλογος Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου  Κρήτης», υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Tech Talent School: Τα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων συνεχίζονται στο Η2Β HUB!

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο και Νοέμβριο στο Ηράκλειο, συνεχίζεται το Δεκέμβριο παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Ηρακλείου να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να έρθουν πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας!
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, αλλά και του Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. που στηρίζει και χρηματοδοτεί ιδέες για εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης «ανάβει» την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου το δέντρο στο TALOS PLAZA

Μέσα σε μια λαμπρή ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ, η Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA.
Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου με βαθύ αίσθημα τιμής ανακοινώνει ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης θα είναι το πρόσωπο που θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου, έχει ως στόχο να αναδείξει και να ενισχύσει το ακάματο κοινωνικό έργο του χρυσού Ολυμπιονίκη καθώς και την εκπαιδευτική του δράση.

Το BREXIT στο επίκεντρο των συναντήσεων επιχειρηματιών με τη Βρετανίδα Πρέσβη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εκτενή συζήτηση για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά από το δρομολογούμενο Brexit, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι  στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αφορμή την επίσκεψη της  Βρετανίδας Πρέσβεως κας Kate Smith στο Ηράκλειο.

Σεμινάριο «Πιστοποίηση σε Κ.Α.Ρ.Π.Α. - Χρήση Απινιδωτή»

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο "Προνοσοκομειακή Φροντίδα" διοργανώνουν σεμινάριο με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση στη:

Υποχώρηση των Κρητικών εξαγωγών κατά το α’ 6μηνο του 2018


Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε για τις Κρητικές εξαγωγές το α’ 6μηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης.
Συγκεκριμένα, η μείωση ανέρχεται σε 3,6% , με τη συνολική αξία των εξαγωγών της Κρήτης να αγγίζει τα 243 εκ. ευρώ, έναντι των 252 εκ. ευρώ το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.
Αντίθετα, ο όγκος των εξαγωγών έχει αυξηθεί κατά 17,8%, φτάνοντας τους 240.454 χιλ. τόνους, έναντι των 204.212 χιλ. τόνων το 2017.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018 παρουσιάστηκε μείωση σε αξία ίση με -1,8% και σε ποσότητα -3,7%.

Γυναίκα και επιχειρηματική καριέρα - H2B HUB

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το H2B HUB και το FPower διοργανώνει panel συζήτησης “Step it Up: Female Career stories”, το Σάββατο 01/12, στις 11:00πμ στο χώρο του H2B HUB (Κορωναίου 14, 3ος όροφος), στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CrossEUWBA,.

Πρόγραμμα 5.500 ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ

«Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».

Ομιλία με τίτλο «Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Dr. Jane Goodall» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Με μεγάλη χαρά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Jane Goodall Roots & Shoots Greece ανακοινώνουν την επίσκεψη της διεθνούς φήμης πρωτευοντολόγου, ηθολόγου και Πρέσβειρας Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών  Dr. Jane Goodall στο Ηράκλειο την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 18:30,  στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Συνάντηση εργασίας για τα Προγράμματα ΕΣΠΑ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒ, με τη συμμετοχή εξαγωγικών φορέων και επιχειρήσεων και με την παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κου Γιαννακίδη, και της Γεν. Γραμματέως του ΕΣΠΑ, κα Φωτονιάτα. Τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κος Καλαμπόκης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Εν κινήσει»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Εν κινήσει». Μία έκθεση για τις εκθέσεις», το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, στο ισόγειο του Μουσείου. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Τμήμα Εκθέσεων της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και παρουσιάσθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στην Αθήνα, στο πλαίσιο διημερίδας με θέμα τις περιοδικές αρχαιολογικές εκθέσεις.

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης» στη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA

Μια μοναδική χορευτική παράσταση θα κοσμήσει την βραδιά Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στις 8 μ.μ.

Σεμινάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας»
Πολύτιμες συμβουλές σε όσους θέλουν να μαγειρέψουν  αυθεντικές ιταλικές συνταγές προσφέρει το σεμινάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας»  που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΙΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες  της μαγειρικής  για να τους  μυήσει  στην τέχνη της ιταλικής κουζίνας.
Ενότητες σεμιναρίου

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη και τοπόθετηση λοιπού επικουρικού προσωπικου, πλην ιατρών, για το έτος 2019.

Άνοιξε σήμερα (Πέμπτη 15/11/2018) το μεσημέρι, η ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του  Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού -πλην Ιατρών- και θα είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους μέχρι την Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 24:00.

Ολοκληρώθηκαν οι 11η και 12η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις Ελλάδας»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο νέες μεγάλες διοργανώσεις της Έκθεσης "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας" που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από 27 Οκτωβρίου έως και 4 Νοεμβρίου και στη Λάρισα από 7 έως και 11 Νοεμβρίου 2018.

Παροχή ιατρικού εξοπλισμού στα Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης

Άμεσα θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Υγείας (δυνάμει της παραγράφου 6 του Παραρτήματος 2 της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και Siemens, ΦΕΚ 164/Α΄/27.08.2012) οι αποφάσεις της Επιτροπής Εποπτείας όσον αφορά στην προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ο συνολικός προϋπολογισμός από τη Συμφωνία Συμβιβασμού είναι 23.296.000,00€ και συμπεριλαμβάνει τον Φ.Π.Α. και τυχόν συντηρήσεις εξοπλισμού. Η συντήρηση θα έχει διάρκεια πέντε (5) χρόνια και το κόστος της υπολογίζεται στο 9% κατά μέσο όρο.

 

Τι δεν άλλαξε έξι μήνες μετά την εφαρμογή του GDPR

Oι αλλαγές που δεν επέφερε τελικά η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) στην προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 3ης συνεδρίασης του συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του Ίντερνετ, της ακαδημαϊκής κοινότητας και οργανώσεων προστασίας του παιδιού.Ιδιαίτερη αίσθηση και τροφή για εποικοδομητική συζήτηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Δρ Κωνσταντίνου Λιμνιώτη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν προκειμένου να φτάσουμε στη σωστή εφαρμογή του νόμου ο οποίος σημειωτέων στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα ψηφιστεί (πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους).

Η Ανεράγδα σε διεθνές θεατρικό συμπόσιο στη Κύπρο

Το βραβευμένο θεατρικό μονόπρακτο, η Aνεράγδα, της Ηρακλειώτισσας συγγραφέως, εικαστικού, Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, γραμμένο στον Κρητικό ιδιωματικό λόγο, θα παρουσιαστεί από την θεατρική ερασιτεχνική ομάδα Ετεοκρήτες, στην Λευκωσία Κύπρου 18 του Νοέμβρη στο κλειστό αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στις εργασίες του Διεθνούς Θεατρικού Συμποσίου στα Μονοπάτια της Ελληνικής Γλώσσας, μέσα από την Κυπριακή, την Κρητική και την γκρεκάνικη διάλεκτο, παράλληλα με τα θεατρικά μονόπρακτα Κύπρου και Γκρεκάνικα (Γκρίκο) κάτω Ιταλίας.

Tech Talent School: Τα δωρεάν σεμινάρια τα ψηφιακών δεξιοτήτων συνεχίζονται στο Ηράκλειο!

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο στο Ηράκλειο και συνεχίζεται τον Νοέμβριο παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Ηρακλείου να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να έρθουν πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας!

Αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίζεται με τη συλλογική ομιλία μιας ομάδας νέων ιστορικών ερευνητών, που απαρτίζεται από τους Μαρία Καλογεράκη, Δημήτρη Κυπριωτάκη, Μάρκο Μαστρογιαννάκη, επιστημονικούς συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Η ομιλία με γενικό τίτλο Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τον τοπικό Τύπο της εποχής, θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ι.Μ.Κ.

Κάθε Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με εξαιρετική ανταπόκριση από το κοινό της πόλης ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή (4.11.2018) το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σύμφωνα με το οποίο θα είναι πλέον ανοικτό επτά ημέρες την εβδομάδα: Δευτέρα-Σάββατο, 9:00΄-15σ:30΄ και Κυριακή, 10:00΄-15:00΄.

Nέα Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 10 και 17 Νοεμβρίου 2018 εγκαινιάζει 2 κύκλους εργαστηρίων που συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με τη μαγεία της φύσης και αξιοποιούν τα ποικίλα της ερεθίσματα.

Δράση της Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ στη πρόληψη κατά του καρκίνου

 Ο Νοέμβρης είναι μήνας κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Επειδή γνωρίζουν όλοι ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνεις από το να θεραπεύεις θεωρούμε ότι έστω και με μηδαμινά μέσα αξίζει τον κόπο να σταλεί ένα μήνυμα αφύπνισης και αγάπης για τη ζωή.  

Σεμινάριο «Πώς να δημιουργήσετε εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες καταστημάτων» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Θέλετε να δημιουργήσετε μία μαγική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο κατάστημά σας για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες κατά την διάρκεια των εορτών? Θέλετε ν΄ αυξήσετε τις πωλήσεις, μέσω της γιορτινής διακόσμησης, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές και μεθόδους του Visual Merchandise? Εάν ναι, τότε αυτό είναι το κατάλληλο σεμινάριο για εσάς.

Κάθε Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενημερώνει τους φίλους του πολιτισμού και της ιστορίας, ότι από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό και τις Κυριακές, από τις δέκα το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι. Έτσι, το Μουσείο θα υποδέχεται τους επισκέπτες του καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα-Σάββατο, 9:00΄-15:30΄ και Κυριακή, 10:00΄-15:00΄. Στο ωράριο αυτό θα λειτουργούν το IMK Café, με brunch και νέες γευστικές προτάσεις και το IMK Shop με τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τις δημιουργίες νέων καλλιτεχνών.

Το Παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης γεμίζει με παράξενες ιστορίες την 1η και την 3η Κυριακή κάθε μήνα.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην τουρκική γλώσσα» στο Επιμελητήριο

Το σεμινάριο «Εισαγωγή στην τουρκική γλώσσα» απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και σε οποιονδήποτε επιθυμεί μια πρώτη γνωριμία με την τουρκική γλώσσα.

Δύο νέα Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 10 και 17 Νοεμβρίου 2018 εγκαινιάζει 2 κύκλους εργαστηρίων που συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με τη μαγεία της φύσης και αξιοποιούν τα ποικίλα της ερεθίσματα.

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού ορισμένου χρόνου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως οκτώ (8) μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για τον ξυλοδαρμό Ιατρού στο ΓΝ Ρεθύμνου

 

Έπειτα από το συμβάν που έλαβε χώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κατά το οποίο υπέστη επίθεση και ξυλοδαρμό εφημερεύων από συνοδό ασθενή η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την συμπεριφορά. Οι Ιατροί και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ ανταποκρίνονται με αφοσίωση, ζήλο και επαγγελματισμό στα καθήκοντά τους, και είναι ανεπίτρεπτο να δέχονται επιθέσεις κατά την ώρα εκτέλεσης του δύσκολου έργου τους προάσπισης της υγείας των ασθενών. Αυτονόητο θεωρείται ότι η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με την Διοίκηση του νοσοκομείου θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για την παραδειγματική τιμωρία του υπεύθυνου της βίαιης και ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς, που βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις αρχές και τις αξίες του Κρητικού λαού.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 16.350,00 (συμπερ. ΦΠΑ 24%). Καταληκτική Ημερομηνία Κατάθεσης Προσφορών: 01/11/2018 και ώρα 11.00π.μ.

Κάθε Κυριακή στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενημερώνει τους φίλους του πολιτισμού ότι από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό και τις Κυριακές, από τις δέκα το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι, ξεκινώντας από την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη (4/11/2018). Έτσι, το Μουσείο θα υποδέχεται τους επισκέπτες του καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα-Σάββατο, 9:00΄-15:30΄ και Κυριακή, 10:00΄-15:00΄.

Ξενάγηση στη Γόρτυνα, στο Ανάκτορο της Φαιστού και στη Μονή Βροντησίου από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Την Κυριακή  14 Οκτωβρίου  2018, μια ηλιόλουστη Φθινοπωρινή ημέρα, γεμάτη χρώματα και αρώματα της φύσης ,το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης, πραγματοποίησε για τα μέλη του, τις φίλες  και τούς φίλους του ξενάγηση  στη Γόρτυνα, στο Ανάκτορο της Φαιστού και στην Μονή Βροντησίου, με τη στήριξη του επιχειρηματία και Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης αρμόδιου για θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, καθώς και της Εθελόντριας Ξεναγού και συγγραφέα κας Αθηνας Κυριακάκη-Σφακάκη.

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για την Έκθεση ΚΡΗΤΗ: Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη Έκθεση τοπικών προϊόντων 'Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας'. Από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου, η καρδιά των παραδοσιακών, αγνών, τοπικών προϊόντων θα χτυπά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο Περίπτερο 12.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης πραγματοποιεί ακρόαση για επαγγελματίες ηθοποιούς στο Ηράκλειο

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα πραγματοποιήσει ακρόαση για επαγγελματίες ηθοποιούς στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο Μέγαρο Ανδρόγεω, 2ος όροφος για την επιλογή 3 ηθοποιών, μιας γυναίκας και δύο αντρών, που θα πάρουν μέρος στην φετινή παραγωγή του με το έργο του ΡΟΥΜΠΕΡΤ ΧΟΛΜΣ  «SinΕνοχή», μία κωμωδία αγωνίας σε σκηνοθεσία – διασκευή Χρήστου Ραχιώτη.

Διαγωνισμός παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με την με αριθμό 25/18-10-2018 Θέμα 2o του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΙ , διενεργεί συνοπτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 8340/Φ70/23-10-2018 , για την ανάδειξη αναδόχου παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης για το χρονικό διάστημα από 01/02/2019 έως 31/01/2021 , με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 52.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου Φ.Π.Α. 24%. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Δευτέρα 05-11-2018 και ώρα 11:30 π.μ., στα Γραφεία της Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Δύο νέα Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 10 και 17 Νοεμβρίου 2018 εγκαινιάζει 2 κύκλους εργαστηρίων που συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με τη μαγεία της φύσης και αξιοποιούν τα ποικίλα της ερεθίσματα.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση SIAL PARIS 2018

Σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στηρίζοντας τις προσπάθειες εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του.

Έκθεση τοπικών προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση & Τοπικές γεύσεις Ελλάδας» - Θεσσαλονίκη

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη Έκθεση τοπικών προϊόντων 'Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας'. Από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου, η καρδιά των παραδοσιακών, αγνών, τοπικών προϊόντων θα χτυπά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο Περίπτερο 12.

Ασκήσεις ετοιμότητας των νοσοκομείων στην Κρήτη

Με αφορμή την ολοκλήρωση των Ασκήσεων Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στα Νοσοκομεία «Γ.Ν Χανίων» και «Γ.Ν Ρεθύμνου», τη Δευτέρα  15 Οκτωβρίου, «Γ.Ν Αγ. Νικολάου», την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και Γ.Ν Ηρακλείου «Βενιζέλειο», την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, η Διοίκηση της 7ης Υ.Πε. Κρήτης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους φορείς, πρωτίστως τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τους εργαζόμενους σ’ αυτά, τις Δημόσιες Υπηρεσίες που συνέπραξαν για την πραγματοποίηση της Άσκησης, τις κατά τόπους Διευθύνσεις της  Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθνοφυλακής, του Λιμενικού, του Ερυθρού Σταυρού και των Περιφερειακών Ενοτήτων και των τεσσάρων νομών, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης και άλλους φορείς που βοήθησαν για την ολοκλήρωση της Άσκησης.

Αφιέρωμα της Ε.Κ.Ι.Μ. στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών έχει προγραμματίσει ένα πολύπτυχο εκδηλώσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, που περιλαμβάνει επιστημονικές ομιλίες, την προβολή ταινιών γύρω από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την περιοδική έκθεση Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο που θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ του β΄ ορόφου του ΙΜΚ.

Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου - London International Honey Awards. Δηλώσεις Συμμετοχής

Στόχος των διαγωνισμών είναι να στηρίξουν τους παραγωγούς μελιού, τους μελισσοκόμους ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του εμπορικού τους σήματος προωθώντας προϊόντα μελιού υψηλής ποιότητας σε κάθε μορφή εμπορίου, αλλά και της κατανάλωσης

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Οξφόρδη

Την πολυβραβευμένη παράσταση  «Τι φάση?» σε κείμενα των φοιτητών της ομάδα και του Ματέϊ Βισνιέκ,  θα παρουσιάσει στην Οξφόρδη η  Θεατρική Oμάδα Πανεπιστήμιου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) σε συν διοργανωση με την  Περιφέρεια Κρήτης και υπό την Αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Φθινοπωρινό πρόγραμμα δράσεων της Φιλοζωικής Κρήτης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Φιλοζωική Κρήτης θα ξεκινήσει το φθινοπωρινό πρόγραμμα δράσεων της για τη φροντίδα ιπποειδών το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018. Σύμφωνα με το πρόγραμμα  θα καλυφθούν οι ακόλουθες περιοχές:

Σεμινάριο «Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι τηλεφωνικές δεξιότητες είναι από τις σημαντικότερες που χρειάζεται να έχουν οι υπεύθυνοι εξυπηρέτησης πελατών για να είναι αποτελεσματικοί στην εργασία τους και χρήσιμοι για τους πελάτες. Κύριος στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος, που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, είναι να βοηθήσει τους καταρτιζόμενους ν’ αναπτύξουν τις βασικές δεξιότητες στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες μιας επιχείρησης, ώστε η εξυπηρέτησή τους να είναι επιτυχημένη και επωφελής.

Διαγωνισμός συντήρησης καλλιεργειών και πρασίνου ΤΕΙ Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης διενεργεί Συνοπτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση των εργασιών «Συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης» και «Συντήρησης των χώρων πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης» στο Ηράκλειο.
Το χρονικό διάστημα που θα καλύψει η σύμβαση είναι (6) έξι μήνες, από 07/11/2018 έως 06/05/2019.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 22.983,87€ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι 28.500,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α 24%.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 22/10/2018 και ώρα 11:30 π.μ. στα Γραφεία της Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Στο Επιμελητήριο ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Τα μείζονα θέματα των ενεργειακών υποδομών και των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της Κρήτης τέθηκαν προς συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη  με τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Φραγκάκη.

Tech Talent School: Τα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων για πρώτη φορά στο Ηράκλειο!

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, ξεκινά για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στο Ηράκλειο. Μετά την πετυχημένη υλοποίηση του προγράμματος σε 6 ελληνικές πόλεις, μια νέα διδακτική περίοδος ξεκινά και στο Ηράκλειο. Από τον Οκτώβριο, οι κάτοικοι του Ηρακλείου θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να έρθουν πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας!

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέμα “Women in Business” στην Αθήνα

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) διοργανώνει στην Αθήνα ημερίδα με τίτλο “Women in Business” την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 18:00-21:00 στις εγκαταστάσεις του EPLO, οδός Πολυγνώτου 2 και Διοσκούρων στην Πλάκα.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου 2018) και υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε) Κρήτης, ο Ψυχιατρικός Τομέας του ΓΝΗ «Βενιζέλειο», με συμμετοχή των αποκεντρωμένων Μονάδων του:

Face Forward …into my home - Παράλληλες εκδηλώσεις στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών/Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνουν, με αφορμή το διαδραστικό πρόγραμμα Face Forward …into my home του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κύκλο εκδηλώσεων, ανοικτό στο κοινό, με άξονα τις κοινωνικές επιστήμες και τον κινηματογράφο.

«2ος Δρόμος για την Υγεία» - Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ο Σύλλογος εργαζομένων «Βενιζελείου» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο  πολιτιστικό -  αθλητικό event που θα πραγματοποιηθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 με ώρα έναρξης 9.30 πμ. Γονείς με μικρά παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας θα  συμμετάσχουν σε παιχνίδια βιοκινητικής εξέλιξης στο χώρο υπό τους ήχους μουσικής και ….μπαλονιών!!

Εντυπωσιακή η προσέλευση στην εκδήλωση για το Αlzheimer

Εντυπωσιακή και ογκώδης ήταν η προσέλευση των συμπολιτών μας,στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικων Κρήτης ,με την  στήριξη της Περιφέρειας  Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την Δευτέρα 24.9.18  στο Επιμελητήριο  Ηρακλείου ,με ομιλήτριες την Νευρολόγο  και επιστημονική σύμβουλο της εταιρείας ν.Αlzheimer « Αλληλεγγύη»κα. Αμερίδου Ιωάννα και την Ψυχολόγο –Συγγραφέα κα. Μαρία Σβολιαντοπούλου με θέμα: ΞΕΧΝΑΩ…ΕΧΩ ΑLΖΗΕΙΜΕR; Μία νευρολογική προσέγγιση της Ν.Αlzheimer

Διάκριση Λυκείου από την Ελλάδα σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Κομισιόν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Μεγάλη επιτυχία των μαθητών του Λυκείου Τυχερού που προκρίθηκαν στους 9 φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού #SaferInternet4EU, με την εφαρμογή που δημιούργησαν "Stay Safe Online" . Πρόκειται για μια εφαρμογή-κουΐζ 20 ερωτήσεων που περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή δραστηριότητα ενός νέου ατόμου στο διαδίκτυο. Ο χρήστης πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με τη δική του συνήθη ηλεκτρονική συμπεριφορά. Η εφαρμογή πραγματεύεται τα ψεύτικα νέα, τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, το online gaming κ.λπ.

Δείτε το βίντεο της εφαρμογής εδώ: https://youtu.be/-I4nh9S9nUA

Έναρξη για τη «Σχολή Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές 3 Οκτωβρίου 2018 η έναρξη της Ομάδας Συμβουλευτικής γονέων στο ΜΦΙΚ-ΠΚ. Συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου όπου και «κλειδώνει» η ομάδα ξεκινώντας το ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού. Η Σχολή Γονέων οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με την Άννα Μαρία Μαρκάκη,  Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια. Επόμενη συνάντηση της ομάδας : Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018  ώρα 5:00-7:30μμ.

Έναρξη λειτουργίας Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών, από το Ψυχιατρικό τμήμα του Βενιζελείου

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι το Ψυχιατρικό Τμήμα του Βενιζελείου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της αγωγής και προαγωγής της υγείας των ασθενών με ψυχική  διαταραχή ανακοινώνει για  δεύτερη συνεχή χρονιά τη λειτουργία της Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών με ψυχική νόσο. Η υπηρεσία αυτή στηρίζεται στη διεπιστημονική συνεργασία του Τμήματος με τα Τμήματα Διαιτολογίας και Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου, το νοσηλευτικό προσωπικό και την ψυχολόγο του ψυχιατρικού τμήματος.

Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Για την σχολική περίοδο 2018-2019 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αξιοποιούν εκπαιδευτικά τις Συλλογές του Μουσείου, θα προσφέρει σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τα προγράμματα που περιγράφονται παρακάτω.

Ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης για την καταστροφική φωτιά

Η καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού έφερε μια νέα μέρα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι ευτύχημα που σώθηκαν όλοι οι φοιτητές και δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό.

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας»

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την 11η και τη 12η Έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας”. Η 11η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, (ΔΕΘ) στο Περίπτερο 12, από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Σύμπραξη ΣΕΚ – ΣΕΒ για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση και υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, συμμετείχε σε κοινή συνάντηση των φορέων που στηρίζουν την εξωστρέφεια.

Μέτρα στήριξης του Γ.Ν «Βενιζέλειο» από την 7η Υ.Π.Ε Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε Κρήτης ανακοινώνει τα πρώτα άμεσα μέτρα στήριξης της λειτουργίας του Γ.Ν «Βενιζέλειο», μετά την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου ώστε να λειτουργήσουν οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του, οι οποίες και λειτουργούσαν στο κτίριο του Πανεπιστημίου που κάηκε.

Σχολή Γονέων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με την Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια,  οργανώνουν Σχολή Γονέων στο Ηράκλειο.  Οι συναντήσεις της Ομάδας θα γίνονται κάθε Τετάρτη και ώρα 5:00-7:30μμ.  Έναρξη πρώτης ομάδας: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για Γ.Ν. Βενιζέλειο

Μετά από τη φωτιά που σημειώθηκε χθες  στο χώρο του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σε χώρους που στεγαζόταν υπηρεσίες του  Βενιζέλειου Νοσοκομείου και την ολοκληρωτική καταστροφή σε κάποιους από αυτούς,  ενημερωθήκαμε σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πολάκη  ότι έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και τη σύμφωνη γνώμη του,  δόθηκε εντολή για έκτακτη επιχορήγηση του Βενιζέλειου.

Ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης για την καταστροφική φωτιά

Η καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού έφερε μια νέα μέρα για το Παν/μιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι ευτύχημα που σώθηκαν όλοι οι φοιτητές και δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό.

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το «3rd International Basketball Tournament Crete»

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το  «3rd International Basketball Tournament Crete» που έγινε με επιτυχία στο Ηράκλειο. Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 70-65 με την μαχητική Ουνιξ Καζάν κάτω από τα χειροκροτήματα φιλάθλων του.

Αρχίζει το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ στο Ηράκλειο

Αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν Ηρακλειώτες φίλαθλοι κι όχι μόνον στο «3rd International Basketball Tournament Crete» που αρχίζει αύριο  Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο κλειστό «Δύο Αοράκια» Ηρακλείου. Ολυμπιακός , Ούνιξ Καζάν, Γαλατάσαραι  και Χαποέλ Ιερουσαλήμ θα «μονομαχίσουν» αύριο Παρασκευή και οι νικητές θα προκριθούν στον τελικό της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου. Για το Σάββατο 22/9 οι διοργανωτές του σπουδαίου αυτού τουρνουά εκμεταλλεύονται το κλειστό με τουρνουά 3χ3 και με σεμινάριο προπονητών όπου θα αναπτυχθούν αξιόλογα θέματα.

Εκπαίδευση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης 2018-19

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες (εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαιδευτικά προγράμματα για ΣΜΕΑΕ, ξεναγήσεις & περιηγήσεις) στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης τη φετινή χρονιά 2018-2019. Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 

Οι ομάδες του Διεθνούς Τουρνουά Μπάσκετ στο Ηράκλειο

Όλα είναι έτοιμα πλέον για το 3ed International Basketball Tournament Crete, που διεξάγεται από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στο κλειστό στα «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου , με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού , της Ούνικς Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Η άφιξη των ομάδων αναμένεται να γίνει την παραμονή της έναρξης του τουρνουά.Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στις ομάδες που παίρνουν  μέρος στο σπουδαίο αυτό τουρνουά.

Émile-Honoré Destelle, Ημερολόγιο 1897. Ο δέκατος τόμος της σειράς Μαρτυρίες από την Ε.Κ.Ι.Μ.

Ο δέκατος τόμος εγκαινιάζει μια νέα πορεία για τη Σειρά Μαρτυρίες της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Ενώ έως τώρα οι τόμοι που είχαν κυκλοφορήσει εστίαζαν στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο δέκατος τούτος τόμος στρέφεται προς μια πολύ προγενέστερη ιστορική περίοδο.

Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου στη Γερμανία

Επιχειρηματική αποστολή στην AUTOMECΗANICA FRANKFURT, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση στον τομέα after sales αυτοκινήτου, διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρέχοντας στα μέλη του  τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διεθνές τουρνουά μπάσκετ Ηρακλείου: Με guest star τον Ντίνο Ράτζα

Μια μεγάλη δόξα του Ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ θα τιμήσει με την παρουσία του το 3rd International Basketball Tournament Crete, που ως γνωστόν,  θα διεξαχθεί από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στο κλειστό Ηρακλείου στα ΄΄ Δύο Αοράκια΄΄, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού , της Ούνικς Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Χαρτογράφηση των αντιγόνων ιστοσυμβατότητας του πληθυσμού της Κρήτης από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, επισφραγίζουν την συνεργασία τους και την δέσμευσή τους, για την προώθηση της Δημόσιας Υγείας στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων και στην επιστήμη γενικότερα μέσω της υλοποίησης του έργου «Διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού της Περιφέρειας Κρήτης για νοσήματα που χρήζουν αλλογενούς μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων, με δημιουργία αποθέματος μοσχευμάτων ομφαλοπλακουντιακού αίματος (ΟπΑ), μετά από χαρτογράφηση των αντιγόνων ιστοσυμβατότητας του πληθυσμού της Κρήτης».

Στην τελική ευθεία μπήκε το Διεθνές τουρνουά μπάσκετ στο Ηράκλειο, τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων

Το κλειστό «Δυο Αοράκια» ,το Ηράκλειο γενικά ετοιμάζεται να ζήσει ξανά ανεπανάληπτες μπασκετικές στιγμές .Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε  για το 3ο International Basketball Tournament Crete, που ως γνωστόν,  θα διεξαχθεί από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο κλειστό  της πόλης , με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού , της Ούνικς Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών που επιφέρει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών που επιφέρει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε μια οργανωμένη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεξέλεγκτης κατανάλωσής του. Ειδικά στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σοβαρά κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και πολλές περιπτώσεις εξάρτησης, που καθιστούν το πρόβλημα σε μια απ’ τις μεγαλύτερες παθογένειες της εποχής και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπιστεί με σωστό και υπεύθυνο τρόπο.

Βack to school από το SaferInternet4Kids.gr για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο.
Μια χρονιά που ελπίζουμε να ευοδωθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια όλων μας και να ενδυναμωθεί η γνώση των παιδιών σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος, προστατευμένα από τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Άλλωστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας ενημέρωσης και αφύπνισης των παιδιών για τους ψηφιακούς κινδύνους. Στόχος και φιλοδοξία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου είναι να στέκεται στο πλευρό των γονιών και των εκπαιδευτικών, να στηρίζει την όλη προσπάθεια που καταβάλλουν και να τους παρέχει όσα περισσότερα εκπαιδευτικά εργαλεία γίνεται.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του σχολικού έτους η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε νέο υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι ως εργαλείο μάθησης. Φέτος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

Επίσκεψη του κ. Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 83η ΔΕΘ

Tη δική του παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) είχε για άλλη μια χρονιά το Επιμελητήριο Ηρακλείου φιλοξενώντας στο περίπτερό του επιχειρήσεις του Ηρακλείου που ανταποκρίθηκαν εγκαίρως στην ανοικτή πρόσκληση για μερική επιχορήγηση της συμμέτοχής τους.

Δωρεάν σεμινάριο για Επαγγελματίες «Εκμάθηση ψηφιακών τεχνολογιών» από το ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Πολύτιμες γνώσεις σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στους επαγγελματίες του Ηρακλείου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με ειδικό σεμινάριο που ξεκινάει στις 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει συνολικά 3 απογεύματα.

Εισιτήρια 3ου International Basketball Tournament Crete / Heraklion

Στη διάθεση των φιλάθλων της Κρήτης είναι τα εισιτήρια του 3ου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στα Δυο Αοράκια του Ηρακλείου , με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού , της Ούνικς Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ..

Πρόσληψη εκατό ατόμων, ειδικότητας Δασολόγων και Δασοπόνων στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο» με σύμβαση ορισμένου χρόνου

Το ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατό (100) ατόμων για την υποστήριξη των Δ/νσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, για την εκτέλεση εργασιών κατάρτισης, ανάρτησης, συμπλήρωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών της χώρας έως και την κύρωσή τους και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Υψώσεως Τιμίου Σταυρού

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Υψώσεως Τιμίου Σταυρού από Πέμπτη 13 έως και Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018:

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον Αγροτικό Αύγουστο 2018

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετείχε στον Αγροτικό Αύγουστο του 2018 από 24 έως 30 Αυγούστου στην πόλη των Χανίων στα πλαίσια του Προγράμματος LIFE Natura2000 Value Crete.

«Αρωματικών φυτών αφήγηση - Μια μέρα μετά» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετείχε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην πολύ επιτυχημένη δράση του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, «Ανασεμιά». Η αλυσίδα χειροποίητων σαπουνιών άγγιξε τα 1200 μέτρα εξασφαλίζοντας στη δράση αυτή μια θέση στο βιβλίο Guinness.

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση από το Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ υλοποιεί για άλλη μια χρονιά το επιτυχημένο σεμινάριο Υπολογιστών παρέχοντας τη δυνατότητα πιστοποίησης σε 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στρατηγικός Σχεδιασμός Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στην κατάρτιση  Στρατηγικού Σχεδιασμού ώστε να ενισχυθεί ο υποστηρικτικός του ρόλος προς τις επιχειρήσεις-μέλη του προχωράει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, εισάγοντας άλλη μια καινοτομία που το κατατάσσει ανάμεσα στα πιο πρωτοπόρα Επιμελητήρια της χώρας.

Ανακοίνωση του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης για την διοργάνωση Μαραθωνίου στο Ηράκλειο στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 στο Στάδιο Ελευθερίας με παιδιά όλων των ηλικιών για 1000 μέτρα εντός του Σταδίου, υπέρ  του ‘’Αγκαλιά-ζω’’  Ηρακλείου.

Υποβολή αιτήσεων για φιλοξενία φοιτητών στην ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού - Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 – 2019 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ιδιωτικών Σχολών.

Πανελλήνιες - Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Ένας καινούργιος δρόμος ανοίγει για όλους εσάς σήμερα, με την είσοδό σας στις Πολυτεχνικές, Πανεπιστημιακές και Τεχνολογικές Σχολές της χώρας. Σας συγχαίρω ειλικρινά  για την επιτυχία σας, η οποία δικαιώνει κυρίως τον προσωπικό σας αγώνα αλλά και τις προσδοκίες της οικογένειά σας.

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση - εκμετάλευση των κυλικείων του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τη με αρ. 188/19-07-2018 Θέμα 3ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Δημόσιο Επαναληπτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες κλειστές προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά, με αριθμό διακήρυξης 5961/Φ70/27-08-2018, για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την εκμίσθωση-εκμετάλευση των κυλικείων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, και στις εγκαταστάσεις των τμημάτων που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.

Διαγωνισμός για την εκποίηση άχρηστων υλικών ΔΕΥΑΗ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Ιωάννης Ρασούλης, διακηρύσσει ότι: εκτίθεται σε Πλειοδοτικό Διαγωνισμό η « ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΕΥΑΗ» και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος σ’ αυτόν.

Τo Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών βρέθηκε το τελευταίο διήμερο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για τους μικρούς του φίλους

Με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται και αφορά στο αγαπημένο θέμα των παιδιών «Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα», το ΜΦΙΚ καλεί τα μικρά παιδιά να περάσουν μία εκπαιδευτική βδομάδα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης από τις 6 Αυγούστου έως και τις 10 Αυγούστου 2018!  Πληροφορίες για όλα τα καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης μπορείτε να δείτε στον  ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/31140#1

JD Walter - Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου


Ο JD Walter, ένας από τους πιο διακεκριμένους τραγουδιστές της σύγχρονης Νεοϋορκέζικης Jazz μουσικής σκηνής, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 3 Αυγούστου, ώρα 21:00΄, στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

«Εν νυκτί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου “Εν νυκτί”. Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Εθελοντικές αιμοδοσίες «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ» για τον Αύγουστο

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ- Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους-Δειγματοληψίες για δωρεά μυελού οστών.

ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ 2018: Ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες

Για δύο συναπτά έτη, το Μόνιτορ Φεστ διοργανώνεται στην Κρήτη, με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης, μέσω ενός διαλόγου μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, τεχνών και καλλιτεχνών, εντοπιότητας και εξωστρέφειας, ευελπιστώντας να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης νέων ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας.

Συναυλίες Λίνου Κόκοτου σε Ηράκλειο και Τυμπάκι με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Δωρεάν η είσοδος

Δύο συναυλίες θα δώσει ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο και την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στο Τυμπάκι με δωρεάν είσοδο για τους πολίτες και ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Πρόσληψη και τοποθέτηση Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών, στο Υπουργείο Υγείας

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr   για την πρόσληψη και τοποθέτηση του  Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών.

Απονομή του σήματος ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ σε τοπικές επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σε τέσσερις ακόμη τοπικές επιχειρήσεις απονεμήθηκε σήμερα το σήμα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ που θεσμοθέτησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για να κατοχυρώσει τα αυθεντικά χειροποίητα Κρητικά προϊόντα διαχωρίζοντάς τα από τις εισαγόμενες απομιμήσεις.

Συλλογή τροφίμων της Περιφέρειας Κρήτης για τους πυρόπληκτους - Πρόγραμμα και χώροι συγκέντρωσης

Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζοντας την προσπάθεια συλλογής τροφίμων για την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Περιφέρεια Αττικής, συντονίζει το έργο συλλογής τροφίμων, ως ακολούθως:

Συνεχίζονται με νέες θεματικές ενότητες τα προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για τους μικρούς του φίλους

Με μεγάλη ανταπόκριση από παιδιά και γονείς έχουν υλοποιηθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα, 8 εβδομαδιαία προγράμματα με θεματικές ενότητες τη Σοφή Κουκουβάγια, τα Ζώα του Αισώπου, την Αλεπού Φενέκ, τους Δεινόσαυρους, το Σινεμά και τους Οργανισμούς με Δηλητήριο.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο εθνικό πένθος

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο εθνικό πένθος για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών και ακυρώνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, από σήμερα 24 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου «Εν νυκτί»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου “Εν νυκτί”.

Η Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κρήτη

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης  πραγματοποιεί την 18η έκθεση – θεσμό των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας 27 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2018  11 το πρωί  έως 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Kid’s Survival - Εκδρομή στο Ρούβα με τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων με την ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, πήραμε τα βουνά και τα φαράγγια με τα παιδιά μας, τ’ αγόρια που φιλοξενούνται στη Στέγη αρρένων ανηλίκων Ηρακλείου! Συγκεκριμένα, στις αρχές του Ιούνη και με την πολύτιμη βοήθεια της ‘Extended diamond’, δηλαδή του Γιάννη Ματαλιωτάκη και των συνεργατών του, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα, ένα αίτημα των παιδιών, μια εκδρομή στη φύση.

Η συναυλία «Η Παυλίνα Βουλγαράκη on the road» για την ενίσχυση της κλινικής Αιματολογίας και Ογκολογίας Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Η λέσχη Lions “Κνωσός”,  ο Μουσικός Σύλλογος “ Απόλλων” με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιούν φιλανθρωπική μουσική βραδιά με τίτλο «Η Παυλίνα Βουλγαράκη on the road» το Σάββατο  21 Ιουλίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Τα έσοδα της εκδήλωσης-συναυλίας, όπου θα τραγουδήσει η Παυλίνα Βουλγαράκη, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών της κλινικής Αιματολογίας και Ογκολογίας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας - WomensWeek2018

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης  πραγματοποιεί από 27 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2018, στα πλαίσια της Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας “WomensWeek2018”, την 18η έκθεση – θεσμό των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Ώρες έκθεσης 11 το πρωί - 10 το βράδυ , ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης  πραγματοποιεί από 27 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2018, στα πλαίσια της Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας “WomensWeek2018”, την 18η έκθεση – θεσμό των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Ώρες έκθεσης 11 το πρωί - 10 το βράδυ , ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η 18η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης & το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Δήμου Ηρακλείου, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων  Γυναικών Επιχειρηματιών – ΕΕΔΕΓΕ , της ΟΕΒΕΝΗ και του Επιμελητηρίου Αγ. Νικολάου

 

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας WomensWeek2018” διοργανώνονται δυο Εσπερίδες με θέμα “Εξωστρέφεια: Μοχλός Ανάπτυξης” στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και Λασιθίου, στις 25 & 26 Ιουλίου αντίστοιχα.

 

Η εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας WomensWeek2018” πλαισιώνεται με πλούσιες πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας καθώς και με θέατρο και επίδειξη μόδας με ρούχα και αξεσουάρ κρητικής υφαντικής τέχνης και κρητικές βραδιές μουσικής & χορού. Διδάσκετε η τέχνη της καλαθοπλεκτικής, της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό, του μακρεμέ και του κοσμήματος. 

Οι εκδηλώσεις WomensWeek2018” στηρίζουν το παιδικό χωριό SOS Κρήτης και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών ‘’Ο Άγιος Σπυρίδωνας’’.

Υπεύθυνος Δημιουργικού Έκθεσης Εμμανουήλ Σπανάκης

Επιμέλεια Κρητικής μουσικής και χορευτικών συγκροτημάτων-  Αντώνης Καράτζης

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ - ΚΕΝ μια εταιρία του Ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ

Χορηγός Επικοινωνίας Λάμδα+ Όμικρον διαφημιστική

 

Tη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αντικείμενο τις τυπογραφικές εργασίες για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους με αντικείμενο δραστηριότητας τις τυπογραφικές εργασίες να υποβάλλουν κλειστή προσφορά μέχρι την Πέμπτη 26-07-2018 και ώρα 11:00 στο γραφείο
πρωτοκόλλου του ΤΕΙ Κρήτης στο κτίριο της Διοίκησης.
Το άνοιγμα των προσφορών και η αξιολόγηση τους θα γίνει από το τμήμα Προμηθειών και Περιουσίας την ίδια ημέρα με την λήξη της παραλαβής στα γραφεία της Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης.

Συνολικός Προϋπολογισμός: 9.274,20€ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι 11.500,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%

Συμμετοχή του Διαβάζω για τους Άλλους στην Έκθεση Βιβλίου

Σε μια πλατεία γεμάτη βιβλία θα βρεθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα Ηρακλείου του Διαβάζω για τους Άλλους έπειτα από την πρόσκληση του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου.

Συνεχίζονται με νέες θεματικές ενότητες τα προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για τους μικρούς του φίλους

Με μεγάλη ανταπόκριση από παιδιά και γονείς έχουν υλοποιηθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα, 8 εβδομαδιαία προγράμματα με θεματικές ενότητες τη Σοφή Κουκουβάγια, τα Ζώα του Αισώπου, την Αλεπού Φενέκ, τους Δεινόσαυρους, το Σινεμά και τους Οργανισμούς με Δηλητήριο. Όλα τα Εβδομαδιαία Καλοκαιρινά Προγράμματα για παιδιά ακολουθούν την παιδαγωγική μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Τα προγράμματα υλοποιούνται στο χώρο της έκθεσης του ΜΦΙΚ στον Κόλπο Δερματά στο Ηράκλειο όπου μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών έρχεται στην Κρήτη

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών έρχεται στην Κρήτη μας και το 2018! Στο δρόμο προς την ετήσια Γενική του Συνέλευση σάς καλούμε στις παρακάτω εκδηλώσεις/βιωματικές εμπειρίες του κρητικού φυσικού, διατροφικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος:

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας το «Ερωφίλη project»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Χανίων, Ηρακλείου και του ΚΑΜ παρουσιάζεται το «Ερωφίλη project»  στις 20 Ιουλίου στο θέατρο της  Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά και στις 24 Ιουλίου στη Πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Η γιορτή της Ροδαυγής και οι Βιβλιοταξιδευτές της

Στην πύλη Βηθλεέμ, τον όμορφο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, έναν από τους ιστορικούς πολιτισμικούς θησαυρούς της Ενετικής Αναγεννησιακής Κρητικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καλλιτεχνική, φιλανθρωπική, εκδήλωση του συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων για άτομα ΑμεΝυ  η Ροδαυγή.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΕΙ Κρήτης για υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ  καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που παρέχουν υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας να υποβάλλουν κλειστές προσφορές μέχρι την Τρίτη 24/07/2018 και ώρα 10:00 π.μ. στο
γραφείο πρωτοκόλλου του ΤΕΙ Κρήτης στο κτίριο Διοίκησης.
Το άνοιγμα των προσφορών και η αξιολόγηση τους θα γίνει από το Τμήμα Προμηθειών και Περιουσίας την ίδια ημέρα με την λήξη της παραλαβής στα γραφεία της Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης.
Συνολικός Προϋπολογισμός: 4.435,48€ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι 5.500,00 € συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%

Έως αύριο η προθεσμία συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των μελών του Επιμελητηρίου

Τη δυνατότητα συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με προνομιακούς όρους και διάθεσης προϊόντων προς πώληση στον ίδιο χώρο παρέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε επιχειρήσεις/μέλη του από τους κλάδους τροφίμων & ποτών, μεταποίησης και υπηρεσιών, που θα δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους.

Ξεκινούν οι 6ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018

Ξεκινούν  την ερχόμενη Κυριακή 22/7/2018 οι 6ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018, οι οποίες οργανώνονται επί 33 συναπτά χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, και αποτελούν πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Συνοικίας, της Πόλης κι όχι μόνο. Θα διαρκέσουν από την Κυριακή 22 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Οι φετινές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σας στέλνουμε συνημμένα το συνολικό αναλυτικό πρόγραμμα των 6ήμερων φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018 σε δύο μορφές. Σε μορφή  PDF και σε μορφή Word για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Το 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Παραλίας

Η Καλοκαιρινή εκδήλωση που αγκάλιασαν μικροί και μεγάλοι κυνηγοί του θησαυρού επιστρέφει στο Ηράκλειο. Το 8ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Παραλίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 στην Δημοτική Ακτή Καρτερού στη 1.ΟΟ μ.μ. Την φετινή διοργάνωση έχει αναλάβει η νικήτρια ομάδα του περσινού κυνηγιού «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε.Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας» ανοίγει και πάλι πανιά

Λογοτεχνία, μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις καθώς και υπαίθριες εγκαταστάσεις με πρωτότυπα δρώμενα και συμμετοχικά παιχνίδια, περιλαμβάνει το Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας Ρουσία», που διοργανώνει το Μουσείο «Καζαντζάκη» και θα πραγματοποιηθεί από 18-22 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στη Μυρτιά. Το Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες,  συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, την Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, τον Σύλλογο Ρωσόφωνων Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρτιάς, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με την ευγενική χορηγία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τη βοήθεια πλήθους φίλων και υποστηρικτών του Μουσείου.

Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Κάπου ανάμεσα στο σιντριβάνι της νότιας αυλής και τα ψηλά δέντρα του κήπου, πίσω από το νεοκλασικό κτίριο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, πρωτότυπες συνθέσεις, πειραματικά ακούσματα, ηχοχρώματα από πολλές και διαφορετικές μουσικές κουλτούρες περιμένουν και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τους φίλους της μουσικής Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης στην Οικολογική – Κοινωνική Προσέγγιση για τα προβλήματα με το αλκοόλ

Το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ, ο Σύλλογος «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α Κρήτης), και το Ερευνητικό Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στo πλαίσιο της 14ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ, διοργανώνουν Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης στην Οικολογική – Κοινωνική Προσέγγιση για τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και για τα σύνθετα προβλήματα (Μέθοδος Hudolin).

O Επικεφαλής - Πρέσβης της Ταϊπέι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Επικεφαλής-Πρέσβης της Ταϊοέι στην Αθήνα  κ. Sherman Kuo

Συμμετοχή επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στη ΔΕΘ

Τη δυνατότητα συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με προνομιακούς όρους και διάθεσης προϊόντων προς πώληση στον ίδιο χώρο παρέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε επιχειρήσεις/μέλη του από τους κλάδους τροφίμων & ποτών, μεταποίησης και υπηρεσιών, που θα δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους.

Δύο προγράμματα για τους μικρούς του φίλους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υλοποιεί ακόμα δύο προγράμματα για τους μικρούς του φίλους, από τις 16 έως και τις 20 Ιούλη 2018. Ελάτε να γίνουμε Δεινόσαυροι αλλά κι άλλα παράξενα πλάσματα και να μάθουμε όλα τα μυστικά μιας σοφής κουκουβάγιας! «Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια γραφικής ύλης για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού Α4 & Α3, μικροαντικειμένων γραφείου και γραφικής ύλης για τις ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ Κρήτης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση υπηρεσιών διακίνησης επείγουσας αλληλογραφίας του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση υπηρεσιών διακίνησης επείγουσας αλληλογραφίας του ΤΕΙ Κρήτης:

11 χρόνια TALOS PLAZA μέσα από ένα μοναδικό θέαμα!

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 το TALOS PLAZA, στις 17.30, θα μετατρέψει ξανά την στιγμή σε εμπειρία! Μέσα από μια μοναδική γιορτή γενεθλίων, στην οποία είστε όλοι καλεσμένοι, υπενθυμίζει σε όλους τους Κρητικούς και μη, την δυναμική παρουσία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Κρήτη.

Εργαστήριο Υποκριτικής Actors’ LABoratorium 2018

Ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος και η Ελένη Στεργίου (This Famous Tiny Circus theater group- «Η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» της Λένας Κιτσοπουλου & «Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ» της Λούλας Αναγνωστάκη), θα διεξάγουν στο Θέατρο ΔιαRτηρητέο, στο Ηράκλειο, Εντατικό Εργαστήριο Υποκριτικής για επαγγελματίες ηθοποιούς, ερασιτέχνες ηθοποιούς και υποψήφιους σπουδαστές Δραματικών Σχολών από τις 13 μέχρι τις 23 Ιουλίου, καθημερινά 10.00-14.00. Στο τέλος του εργαστηρίου θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση της δουλειάς των συμμετεχόντων στο κοινό.

«Νέος Σχεδιασμός ΕΣΠΑ: Νέες Δράσεις» - με επιτυχία η εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, εκδήλωση με θέμα «Νέος Σχεδιασμό ΕΣΠΑ: Νέες Δράσεις» και κεντρική ομιλήτρια την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής κα. Ευγενία Φωτονιάτα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και επιχειρηματίες του νομού.

Μοναδικό θέαμα στα Γενέθλια του TALOS PLAZA

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στις 17.30, θα ξεκινήσει το πιο διασκεδαστικό πάρτι γενεθλίων στο  TALOS PLAZA! «Τα Παιδιά της Γης» είναι μία ομάδα ψυχαγωγικής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που αποτελείται από δύο έμπειρους και υπεύθυνους εμψυχωτές: την Ασπασία Τσεκούρα και τον Μάνο Καναβάκη. Έχουν ετοιμάσει ένα μαγικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους!

Δημόσιος Διαγωνισμός της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την Μίσθωση Κτιρίων για τις Ανάγκες Στέγασης 6 Τοπικών Μονάδων Υγείας

Η 7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την Μίσθωση Κτιρίων για τις Ανάγκες Στέγασης 6 Τοπικών Μονάδων Υγείας (Συγχρηματοδοτούμενη/ες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με ένταξη στην Πράξη «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας» για την αναδιάρθρωση της Π.Φ.Υ στις Περιφέρειες σε μετάβαση του Α.Π 1» με Κωδικό ΟΠΣ 5008036 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020»)» στα
διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου στις 26-07-2017, Ημέρα Πέμπτη και Ώρα 10:00 π.μ, με κριτήριο κατακύρωσης το χαμηλότερο μηνιαίο μίσθωμα, διάρκειας 2 ετών, η οποία δύναται να ανανεώνεται έως την λήξη του Προγράμματος με αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (παρ.7, αρ. 106, Ν. 4461/2017)

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι τα εβδομαδιαία του προγράμματα!

Από τις 9 Ιουλίου έως και τις 13 Ιουλίου στο ΜΦΙΚ θα μάθουμε για τη «Φένεκ» και για την επιβίωσή της στην ερήμο
και θα παίξουμε ξανά σινεμά, καθώς θα υλοποιηθεί ένα επιπλέον πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Βίκη Χρηστάκη.

Νέοι ορίζοντες για τους απόφοιτους αγρότες του ΚΕΚΑΓΕΠ

Νέους τρόπους οργάνωσης, λειτουργείας, παραγωγής και ανάπτυξης αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αγρότες που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (ΚΕΚΑΓΕΠ), το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί ήδη το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε Ηράκλειο και Μοίρες.

Εντυπωσίασαν Γιώργος και Στέλιος Γκόλγκαρης, στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

Εντυπωσιακή εμφάνιση σε μία ακόμη κιθαριστική διοργάνωση, πραγματοποίησε το κιθαριστικό ντουέτο, Γιώργου και Στέλιου Γκόλγκαρη στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης που διοργανώθηκε, 3-5 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο με Ρεσιτάλ, Σεμινάρια, Διαλέξεις και Διαγωνισμούς.

Ταξιδεύοντας… Ρουσία - Φεστιβάλ τέχνης και λόγου

Λογοτεχνία, μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις καθώς και υπαίθριες εγκαταστάσεις με πρωτότυπα δρώμενα και συμμετοχικά παιχνίδια περιλαμβάνει το Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας Ρουσία», που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη και θα πραγματοποιηθεί από 18-22 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στη Μυρτιά. Το Φεστιβάλ που βασίζεται στα ταξιδιωτικά βιβλία του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένο στη γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τη Σοβιετική Ρωσία.

2ο Διήμερο Γεωμετρίας και το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις

 

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του έτους Μαθηματικών που έχει οριστεί το 2018  τα παραρτήματα Ηρακλείου και Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιούν το «2ο Διήμερο Γεωμετρίας» από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας Λάμπρος Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Μαθηματικού και Εφαρμοσμένου Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης δρ. Γιώργος Κοσιώρης, ο καθηγητής Μαθηματικού τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης-συντονιστής θερινού σχολείου και διημερίδας γεωμετρίας δρ. Μιχάλης Λάμπρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ΕΜΕ Ηρακλείου Ανδρέας Βαρβεράκης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας ΕΜΕ Λασιθίου Μιχάλης Περράκης, παρουσίασαν το πρόγραμμα της διημερίδας. Παράλληλα ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του  1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις», που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 4-5-6 Ιουλίου 2018.

Ναταλία Μελά: 25 Γλυπτά - Παράταση της έκθεσης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έως τα τέλη Δεκεμβρίου

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρατείνει, έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2018, την έκθεση 25 γλυπτών της Ναταλίας Μελά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με μια μικρή αναδιάταξη, ενόψει της αύξησης του πλήθους των επισκεπτών του Μουσείου κατά τους θερινούς μήνες.

Ετήσιος απολογισμός των 48 Ανοιχτών Γραμμών Καταγγελιών του INHOPE σε παγκόσμιο επίπεδο

Ετήσιος απολογισμός των 48 Ανοιχτών Γραμμών Καταγγελιών που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Ευρωπαικού Οργανισμού του INHOPE και έχουν ως κύριο στόχο την εξάλειψη του παράνομου περιεχομένου παιδικής κακοποίησης στο διαδίκτυο.

259.000 εικόνες και βίντεο παιδικής κακοποίησης απομακρύνθηκαν από το διαδίκτυο στη διάρκεια του 2017 χάρη στην άμεση παρέμβαση των 48 Ανοιχτών Γραμμών Καταγγελιών που λειτουργούν σε 43 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού INHOPE. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον ετήσιο απολογισμό (2017) του Οργανισμού, το παράνομο υλικό εντοπίστηκε σε περίπου 70 χώρες σε όλο τον κόσμο με την Αμερική και την Ολλανδία (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) να κατέχουν τα πρωτεία.

5ο «Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ 2018» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης στην Επισκοπή Ηρακλείου

Για 5η συνεχή χρονιά το «Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα και κορυφαίους νέους μουσικούς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σε μία μοναδική γιορτή μουσικής και τέχνης που θα διαρκέσει εννέα ημέρες από 4-12 Ιουλίου 2018.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ξενάγηση στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου που οργάνωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η αυθόρμητη ανταπόκριση , μετά την πρόσκληση που έκανε, το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ προς τα μέλη και τους φίλους του για  την δωρεάν ξενάγηση από την εθελόντρια ξεναγό  κα  Αθηνά  Κυριακάκη-Σφακάκη, στα Ενετικά τείχη.

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ οδόν»

Αυτή την χρονιά ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού συμμετέχει ενεργά στην μεγαλύτερη έκθεση street art, το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, με το όνομα «Τέχνη Καθ’ οδόν», φιλοξενώντας στην αίθουσα «Οδ. Ελύτη», την φωτογραφική έκθεση των Μάνου Πολιτάκη και Γιάννη Μαυράκη  με τίτλο «Γλυκιά Ζωή – Φωτογραφικοί Διάλογοι».

Παράταση πρόσκλησης για την υποβολή νέων αιτήσεων συμμετοχής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των ιδρυμάτων Α. & Μ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

Τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού λειτουργούν τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ανελλιπώς από τον Ιανουάριο του 2013. Από τις 08-05- 2017 το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί ως Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Ηρακλείου, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Στόχος του προγράμματος είναι η σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 100 οικογενειών δημοτών που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω απ’ αυτά ενώ αυτή την χρονική στιγμή εξυπηρετεί 250 οικογένειες και πάνω από 900 εξαρτώμενα μέλη.

Ταξιδεύοντας… Ρουσία - Φεστιβάλ τέχνης και λόγου

Μετά την επιτυχία των δύο περασμένων χρόνων, το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας» ανοίγει και πάλι πανιά! Η φετινή διοργάνωση του Μουσείου Καζαντζάκη, είναι αφιερωμένη στη γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τη Σοβιετική Ρωσία, στην οποία ο κρητικός συγγραφέας ταξίδεψε, περιηγήθηκε σε διαφορετικούς τόπους της, συνάντησε σημαντικά πρόσωπα, μελέτησε την ιστορία και τον πολιτισμό της και αγάπησε το ρωσικό λαό.

To Επιμελητήριο Ηρακλείου στον Υπουργό Ναυτιλίας για τα προβλήματα του ΟΛΗ

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη  Κουρουμπλή  θα επιδιώξει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί λύση στα χρόνια προβλήματα του Λιμένος Ηρακλείου, που αποτελούν εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες χρειάζονται τις υπηρεσίες του.

Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, διοργανώνουν το διεθνές συνέδριο μαθηματικών «New Developments in Complex Αnalysis and Function Theory» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ηράκλειο) από 2 έως 6 Ιουλίου 2018.

Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Κάπου ανάμεσα στο σιντριβάνι της νότιας αυλής και τα ψηλά δέντρα του κήπου, πίσω από το νεοκλασικό κτίριο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, πρωτότυπες συνθέσεις, πειραματικά ακούσματα, ηχοχρώματα από πολλές και διαφορετικές μουσικές κουλτούρες περιμένουν και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τους φίλους της μουσικής Άμα βραδιάσει στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

To Επιμελητήριο επιχορηγεί τα μέλη του για να συμμετάσχουν στην 4η Grecka Panorama & την 3η Greek Food Show

Την επιχορήγηση των επιχειρήσεων - μελών του, που πρόκειται να συμμετάσχουν στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2018 στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 30 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου 2018, αποφάσισε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν άμεσα τη σχετική αίτηση.

Εκδήλωση λήξης δραστηριοτήτων της Ενορίας Παναγίας Μπεντεβή

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση λήξης των φετινών δραστηριοτήτων της Ενορίας Παναγίας Μπεντεβή, δηλαδή του Κατηχητικού σχολείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και των λοιπών δραστηριοτήτων θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων της Ενορίας.

Στο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης προσκεκλημένη, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου - Μαγνησίας, 3-5 Ιουλίου 2018

Μία ακόμη τιμητική πρόσκληση για την διάσημη πλέον, Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου -Μαγνησίας, στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, που διεξάγεται 3-5 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Οικογενειακούς και Κοινοτικούς Νοσηλευτές» - ENhANCE

Το EuropeaN curriculum for fAmily aNd Community nurse «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Οικογενειακούς και Κοινοτικούς Νοσηλευτές» με το ακρωνύμιο ENhANCE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση (ΕΕ) στα πλαίσια του ERASMUS plus - call EACEA/04/2017, KA2: Cooperation for Innovation and Exchange of Good Practices – Sector Skills Alliances - LOT 2: σχεδιασμός και παράδοση επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 3 ετών (2018-2020). Σε αυτό συμμετέχουν 6 χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Φινλανδία.

Σεμινάριο «REFASHION YOUR WARDROBE» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Βαρέθηκες τα παλιά σου μπλουζάκια, τα παντελόνια και τις παλιές σου τσάντες και θέλεις να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα? Έλα να δημιουργήσουμε μαζί μόνο με όρεξη και φαντασία!!!

To νέο σεμινάριο «REFASHION YOUR WARDROBE» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη καταστημάτων εμπορίου, σε λάτρεις της μόδας που επιθυμούν να ανανεώσουν το στυλ και την εμφάνισή τους, αλλά και σε όσους ασχολούνται με τη ραπτική και τη μόδα γενικότερα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μπορείτε να βελτιώσετε ή να αλλάξετε τα παλιά σας ρούχα και αξεσουάρ με απλά υλικά κάνοντάς τα ξανά “in fashion” και δίνοντάς τους ένα καινούργιο στυλ πάντα βάζοντας την προσωπική σας πινελιά.

Πρόσκληση για την υποβολή νέων αιτήσεων συμμετοχής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού λειτουργούν τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ανελλιπώς από τον Ιανουάριο του 2013. Από τις 08-05-2017 το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί ως Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών
Δήμου Ηρακλείου, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Στόχος του προγράμματος είναι η σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 100 οικογενειών δημοτών που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω απ’ αυτά.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για την εκμίσθωση - εκμετάλλευση των κυλικείων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τη με αρ. 185/30-05-2018 Θέμα 1ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Δημόσιο Διαγωνισμό, με σφραγισμένες κλειστές προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά, με αριθμό διακήρυξης 4669/Φ70/19-06-2018, για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την εκμίσθωση- εκμετάλευση των κυλικείων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, και στις εγκαταστάσεις των τμημάτων που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο
Νικόλαο και στη Σητεία.

Δωρεάν ξενάγηση στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί στην ΔΩΡΕΑΝ ξενάγηση με θέμα: ΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η 10η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές γεύσεις Ελλάδας»

Με μεγάλη επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες, πολλαπλάσιους από κάθε άλλη φορά, ολοκληρώθηκε η φετινή 10η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές γεύσεις Ελλάδας», που για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Μνημόνιο συνεργασίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Ελληνο – Ρωσικό Οικονομικό Επιμελητήριο

Σημαντικούς δίαυλους επικοινωνίας και οικονομικής συνεργασίας με την αγορά της Ρωσίας ανοίγει η επίσκεψη μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  στην πόλη Nizhniy Norgorod.

Στη Γερμανία για μετεκπαίδευση Ηλεκτροσυγκολλητές από το Ηράκλειο

Νέες προοπτικές για τους απόφοιτους του Τμήματος Ηλεκτροσυγκόλλησης δημιουργεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εξασφαλίζοντας τη μετεκπαίδευσή τους στη Γερμανία από την πρωτοπόρο εταιρεία  GSI – DVS.

Τετραήμερο εκδηλώσεων 5ο ΕΝ ΠΛΩ 2018

‘Ένα 4ημερο που έχει σκοπό να παρουσιάσει στους Ηρακλειώτες αλλά και στους επισκέπτες του τόπου μας, σειρά θαλασσινών εκδηλώσεων για την πρόληψη και ασφάλεια στη θάλασσα αλλά και την αναψυχή.

To Ενυδρείο Κρήτης ξανά με διήμερες εκδηλώσεις στο Talos Plaza

Το CRETAquarium και ο μοναδικός θαλάσσιος κόσμος του  το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 18.00 το απόγευμα, στον αίθριο χώρο του TALOS PLAZA, δίνει μια ακόμη ευκαιρία σε κάθε οικογένεια να απολαύσει την μαγεία του.

Ο «Αιματοκρήτης» επίσημος συνεργάτης του ΚΕΔΜΟΠ

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» είναι πλέον επίσημος κόμβος συνεργασίας του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) http://www.xarisezoi.gr/, στην Κρήτη!

Οι εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο τον Ιούνιο

Οι εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τον Ιούνιο αναλυτικά:

Σχολή Αρτοποιίας από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποίησαν οι «Μύλοι Κρήτης» στις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, 8, 9 και 10 Ιουνίου για επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες.

“Google After I/O 18 Crete” εκδήλωση για νεοφυείς επιχειρήσεις

Ένα ειδικό workshop  για νεοφυείς επιχειρήσεις διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την ομάδα των Google Developers Group Greece & Women Techmakers Greece την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στο πλαίσιο του έργου CrossEUWBA- “Enhancing the cross-sector emergence of new women business angels across Europe”.

Ψήφισμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών για την απώλεια της Βιργινίας Τσουδερού

Με το άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Τσουδερού, πρώην υφυπουργού εξωτερικών (1991-1993) και επί σειρά ετών βουλευτή, ευρύτερα γνωστής για την αντιστασιακή, δημοσιογραφική και την πολύτροπη κοινωνική της δραστηριότητα, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία στο Ιστορικό Μουσείο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια της Βιργινίας Τσουδερού, η οποία υπήρξε επίσης αρωγός της Εταιρίας από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, δωρήτρια η ίδια και η οικογένειά της αντικειμένων, αρχειακού υλικού και εκδόσεων σχετικών με την πολιτική δράση του πατέρα της Εμμανουήλ Τσουδερού.

Το 4ο «Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή» την Κυριακή στα Λιοντάρια

To "Running the globe for ZOI- ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ TON ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ " ξεκίνησε πριν 4 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας υπέροχης φίλης και προσωπικότητας που χάθηκε από Μελάνωμα στα 35 της χρόνια. Η Ζωή υπήρξε μεταδιδακτορική συνεργάτης στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη.

3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης 3-5 Ιουλίου 2018

Με την συμμετοχή των διεθνούς φήμης σολίστ, Μιχάλη Σουρβίνου, Γιώργου & Στέλιου Γκόλγκαρη, αλλά και σπουδαίων κιθαριστών θα διεξαχθεί το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, με την συμπαράσταση και την καλλιτεχνική στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, 3-5 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο.

Πριγκιπική Αναγνώριση για το «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Σε μια ακόμη δράση έδωσε το παρόν το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα Παιδί». Μόνο που αυτή τη φορά, δεν την διοργάνωσε αλλά προσεκλήθει. Συγκεκριμένα, το σωματείο μας ήταν παρόν, κατά την επίσκεψή του πριγκιπικού ζεύγους της Αγγλίας στην Κρήτη, στις Αρχάνες, στις εγκαταστάσεις τη Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία Προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία Προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν Οργανισμούς με δηλητήριο και να περιπλανηθούν στη Βιοποιοκιλότητα όλης της γης από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου - λίγες θέσεις!

Η Ετήσια συνάντηση εκπροσώπων 48 Γραμμών Καταγγελιών από όλο τον κόσμο 11-14 Ιουνίου 2018 στο Ηράκλειο

Η αποτελεσματικότερη  καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των εκπροσώπων των 48 Ανοιχτών Γραμμών Καταγγελιών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE, μέλος του οποίου είναι από το 2005 η SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων των Ανοιχτών Γραμμών Καταγγελιών  για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ως την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» Κύκλος Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων – Τελευταία ξενάγηση, 9 Ιουνίου 2018

Η ξενάγηση του Σαββάτου, 9 Ιουνίου 2018, θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας. Η πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή θα ξεκινήσει από την καρδιά της πόλης, θα συμπεριλάβει τις κρήνες Γενιτσάρ και Χαϊναλή, τον Προμαχώνα Σαμπιονάρα, τα Νεώρια, το Ενετικό Λιμάνι, την πλατεία 18 Άγγλων και θα καταλήξει στο Φρούριο του Κούλε.

Οι βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικο Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης, την Πέμπτη 31 Μαΐου, καλωσόρισε την ομάδα ανάγνωσης και δημιουργίας βιβλιοταξιδευτές, του συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με νοητική υστέρηση, η Ροδαυγή.

Στα βήματα της Κρητικής παράδοσης από τον Λαογραφικό Όμιλο Τζανιδάκη στην πόλη της Μελβούρνης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα μαθήματα Κρητικού χορού από τον Λαογραφικό Όμιλο ” Τζανιδάκη “  στην πόλη της Μελβούρνης.  Συγκεκριμένα οι χοροδιδάσκαλοι κ Χρήστος Τζανιδάκης και κα Όλγα Κωστάκη ταξίδεψαν για τρεις βδομάδες στην μακρινή Αυστραλία, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 77η επετείου της Μάχης της Κρήτης, με στόχο να μεταφέρουν την Κρητική παράδοση στους απόδημες Έλληνες της διασποράς.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τις νέες εξελίξεις στο Γ.Ε.ΜΗ.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Τμήματος Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τις «Οι νέες εξελίξεις στο ΓΕΜΗ» με την υποστήριξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλειου.

10η Έκθεση Tοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Toπικές Γεύσεις Ελλάδος» στον Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η Έκθεση τοπικών προϊόντων 'Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας' που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία Προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το κάθε Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 - 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση) με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας, προσφέρονται από το ΜΦΙΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Από την Οικοτεχνία στην Επιχειρηματικότητα»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ««Από την Οικοτεχνία στην Επιχειρηματικότητα» που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. με την εκπρόσωπο τους στη Κρήτη Μαρία  Αντωνογιαννάκη, την περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, την Τετάρτη 16/05/2018, στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Γερμανοί καθηγητές ηλεκτροσυγκόλλησης εκπαιδεύονται στις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την έγκριση χρηματοδότησης του προγράμματος KEY SKILLS +, μέσω του ERASMUS+ KA1,  εξασφάλισαν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου προκειμένου να εκπαιδεύσουν Γερμανούς καθηγητές ηλεκτροσυγκόλλησης σε οριζόντιες δεξιότητες.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία Προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Όλα τα Εβδομαδιαία Καλοκαιρινά Προγράμματα για παιδιά ακολουθούν την παιδαγωγική μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Πρόγραμμα αιμοδοσιών Ιουνίου 2018 του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος

Το πρόγραμμα «Αιμοδοτούμε μαζί» (#aimodotoume_mazi) υλοποιείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια σταθερή βάση.

To Επιμελητήριο επιχορηγεί τα μέλη του για να συμμετάσχουν στην 4η Grecka Panorama & την 3η Greek Food Show

Την επιχορήγηση των επιχειρήσεων - μελών του, που πρόκειται να συμμετάσχουν στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2018 στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 30 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου 2018, αποφάσισε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν άμεσα τη σχετική αίτηση.

To TALOS PLAZA υποδέχεται τον μαγικό βυθό του CRETAquarium

Οι εκδηλώσεις της θερινής περιόδου 2018 συνεχίζονται στο TALOS PLAZA με μια πολύ σημαντική συνεργασία. Το CRETAquarium και ο μοναδικός θαλάσσιος κόσμος του τιμά με έναν κύκλο τεσσάρων εκδηλώσεων, το γνωστό εμπορικό κέντρο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον εξωστρεφή χαρακτήρα του.

10η Έκθεση Tοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Toπικές Γεύσεις Ελλάδος»

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη έκθεση τοπικών προϊόντων. Η νέα διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Καραϊσκάκη στον Πειραιά, από το Σάββατο 2 Ιουνίου έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.

Καλοκαιρινά Εργαστήρια στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, προσφέρει για το καλοκαίρι του 2018, τα ακόλουθα εργαστήρια-σεμινάρια.

Σάββατα με τους Επιστήμονες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Περιβαλλοντική κρίση,ποια κρίση; Η περίπτωση του παράκτιου χώρου

Ελάτε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε ένα επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για την περιβαλλοντική κρίση και την περίπτωση του παράκτιου χώρου. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Ξεκινάει το 24ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Περισσότεροι από 600 μαθητές από 15 δημοτικά σχολεία και 50 εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στο φετινό 24ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Το φεστιβάλ, που στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ξεκινάει σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία Προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το κάθε Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 - 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση) με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας, προσφέρονται από το ΜΦΙΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων του ΤΕΙ Κρήτης.

Ημερομηνία Λήξης Κατάθεσης Προσφοράς: 01/06/2018.

Σε εφαρμογή από αύριο ο νέος κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR)- Τι αλλάζει στο διαδίκτυο

Αρχίζει και επισήμως αύριο, Παρασκευή 25 Μαΐου,  η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2016. Στόχος είναι να δοθεί στους πολίτες της Ε.Ε ο έλεγχος των προσωπικών τους δεδομένων. Ο GDPR αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί συλλέγουν, επεξεργάζονται και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα κάθε μορφής. Ο GDPR καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται, διαγράφονται, μεταβιβάζονται και εν γένει επεξεργάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα και κυρίως, με ποιον τρόπο μπορούμε να τα προστατεύουμε. Ο GDPR θα επηρεάσει κάθε οργανισμό και εταιρεία στην Ευρώπη, η οποία διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικά δεδομένα, αλλά και κάθε εταιρεία που συναλλάσσεται στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κανόνες είναι πολύπλοκοι και τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση πολύ αυστηρά και μπορούν να φτάσουν έως τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιες θα είναι οι βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν:

Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια στο Ιστορικό Μουσείο

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, προσφέρει για το καλοκαίρι του 2018, τα ακόλουθα εργαστήρια-σεμινάρια.

Πρόσληψη 9 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των προγραμμάτων CLLD LEADER

Ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ αναφορικά με την πρόσληψη 9 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των προγραμμάτων CLLD LEADER, διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα παράτασης μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής αιτήσεων  είναι στις 04/06/2018.

Διήμερο εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Κρήτης για την καταπολέμηση των Πολλαπλών Διακρίσεων στην Ελλάδα

H Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας  οργανώνει διήμερο Φεστιβάλ σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Καταπολέμηση των Πολλαπλών Διακρίσεων στην Ελλάδα – Προώθηση της Ισότητας μέσω της Ενεργητικής Συμμετοχής και της Διαμόρφωσης Πολιτικών». Από νωρίς σήμερα το πρωί λειτουργεί «INFO DAY» έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στη πλ. Ελευθερίας, όπου παρέχεται  ενημέρωση στους πολίτες για τα δικαιώματα των ατόμων που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και διανέμεται σχετικό έντυπο υλικό, στο οποίο αναφέρονται και οι φορείς υποστήριξης των ατόμων που υφίστανται διακρίσεις. Στην «INFO DAY» συμμετέχουν στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, όπως και εκπρόσωποι των εταίρων από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης  και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα. Σχετικό πληροφοριακό υλικό για την δράση-έργο στο «INFO DAY» διένειμαν στους πολίτες η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, ο Διονύσης Μπαλούρδος διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης και το στέλεχος της υπηρεσίας Μερόπη Απελίδου.

Συνάντηση εργασίας σχετικά με θέματα μαθητείας πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και ΔιαΒίου μάθησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές 22/5/2018 στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η συνάντηση εργασίας σχετικά με θέματα μαθητείας πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και ΔιαΒίου μάθησης.

Ινδοί φοιτητές ανεβάζουν την Λυσιστράτη

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε  συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, φιλοξενούν  θεατρική παράσταση του φοιτητικού θιάσου "Santiniketan Poesis" που αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Santiniketan (Δυτική Βεγγάλη, Ινδία).

Street Tennis event - O «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. διδάσκει τα μυστικά του τένις στο TALOS PLAZA

O «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. κλείνει 90 χρόνια ζωής και για να γιορτάσει τα γενέθλια του προχωρά σε μια σειρά από δράσεις…μία από αυτές είναι και το Street Tennis event που διοργανώνεται σε συνεργασία με εμπορικό κέντρο Talos Plaza. Το Σάββατο 26 Μάιου 2018 από τις 12.00 o υπέροχος χώρος του Talos θα μετατραπεί σε γήπεδο τένις και θα υποδεχτεί μικρούς τενίστες.

Ο Γερμανός Πρέσβης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι τομείς του τουρισμού, της ενέργειας,  των αγροδιατροφικών προϊόντων και της μαθητείας/ επαγγελματικής κατάρτισης αποτέλεσαν το επίκεντρο των συζητήσεων του Γερμανού Πρέσβη, κ. Γενς Πλέτνερ,  με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, όπως επίσης και με τους επιχειρηματίες - εκπροσώπους Τοπικών Φορέων.

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης κος Ευστράτιος Ζαφείρης

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για δυο εκδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κος Ευστράτιος Ζαφείρης

Ready-made εργαστήριο για ενήλικες στο Ιστορικό Μουσείο

Με αφορμή τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά, που εκτίθενται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, και μετά το πολύ επιτυχημένο εργαστήριο για εφήβους που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου, για ενήλικες αυτή τη φορά, ένα εργαστήριο μετάλλου, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, ώρα 11:00΄. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Δανάης Σύρρου, να εργαστούν με μεταλλικά υλικά καθημερινής χρήσης προκειμένου να κατασκευάσουν τα δικά τους γλυπτά, με την τέχνη του ready made και του objet trouvé.

Ημέρα «Επιχειρηματία/Λογιστή» - οι εξελίξεις του Γ.Ε.ΜΗ.

Η ημέρα του «Επιχειρηματία/Λογιστή» αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για να διατηρήσει την ανθρώπινη σχέση και επαφή με τα μέλη του, αφού είναι γνωστό πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Γ.Ε.ΜΗ. έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τη διαπροσωπική συναλλαγή.

6οι Κολυμβητικοί Αγώνες Τσέτσο Γκολομεέβ

Για 6η συνεχή  χρονιά και με την συμμετοχή 280 και πλέον κολυμβητών από 21 κολυμβητικά σωματεία πραγματοποιούνται στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου, το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου, κολυμβητικοί αγώνες αφιερωμένοι στη μνήμη του αξέχαστου Τσέτσο Γκολομεέβ. Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείου, την Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, και τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόγραμμα Μαθητείας των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συμμετοχής των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο πιλοτικό πρόγραμμα της Μαθητείας στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας παρουσία του Υφυπουργού παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. Γενς Πλέτνερ, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Τα βασικά θέματα της συνάντησης αφορούν στις προτάσεις προέκτασης συνεργασίας για τη μαθητεία και τη Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και στα θέματα της πιστοποίησης των προσόντων της μαθητείας, της επέκτασης του θεσμού  του προγράμματος της μαθητείας και της δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα, της Εκπαίδευσης των εκπαιδευτών των επιχειρήσεων, αλλά και των προβλημάτων και των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματικοί φορείς της Κρήτης σχετικά με την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Συνοπτικό πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων

Αιτήσεις εισαγωγής για το Μουσικό Γυμνάσιο Ηρακλείου

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σας γνωστοποιεί ότι οι Αιτήσεις για την εγγραφή στην Α’ Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2018-2019, θα γίνονται δεκτές από 2 Μαΐου 2018 ως 31 Μαΐου 2018. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι υποψήφιοι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις εκ των προτέρων για να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κρήτης με την αιγίδα της Περιφέρειας

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το « 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κρήτης» την Κυριακή 20 Μαΐου, από τις 11:00πμ έως 21:00μμ στον προβλήτα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου και οργανώνουν ο βρεφονηπιακός σταθμός «Το Χαμόγελο» μαζί με το FamilyRadio, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών «Θαλασσόκοσμος», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το Λιμενικό Σώμα, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), το Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου το Πανελλήνιο Κύπελλο «CRETACUP» TAEKWON-DO

Η Κρητική Ακαδημία με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης –Π.Ε. Ηρακλείου και την αιγίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας TAEKWON-DO ΕΛΛΑΔΟΣ θα πραγματοποιήσει το Πανελλήνιο Κύπελλο «CRETACUP» στις 19 Μαΐου στο Πανεπιστημιακό κλειστό στάδιο Βουτών από τις 9 το πρωί στο Ηράκλειο.

Διήμερος Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Διήμερος Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαϊου 2018

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» στο Επιμελητήριο

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing και διαφημιστικών εταιριών, καθώς και σε υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων. Απευθύνεται επίσης, σε όσους αναζητούν τρόπους  να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος, αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μάϊου 2018, στο Ηράκλειο, η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης, κατά την οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:

Χοροημερίδα των σχολών του ΟΑΕΔ και εξωστρέφεια

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων εξωστρέφειας των σχολών του ΟΑΕΔ το Επταμελές Συμβούλιο των Μαθητών των ΕΠΑ.Σ. με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας, διοργανώνουν χοροημερίδα την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 το μεσημέρι στις  13:00 στο αμφιθέατρο των σχολών στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη αρ. 64.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 21:00΄, live του μουσικού σχήματος LoopIA Band, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Μουσείου.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που για το 2018 έχει θέμα  «Μουσεία και (δια) δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Ομιλία του Αλέξη Καλοκαιρινού στην απονομή του Βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά

Ο καθηγητής Γενικής Γλωσσολογίας, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. κ. Αλέξης Καλοκαιρινός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της εικοστής απονομής του Βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα 19.30΄, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Η ομιλία του κ. Καλοκαιρινού έχει τίτλο «Αδαμάντιος Κοραής: Γλώσσα και οικοδόμηση του Έθνους».

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης το τουρνουά πετοσφαίρισης γυναικών για την Α2 Εθνική κατηγορία

Το ειδικό τουρνουά ανόδου πετοσφαίρισης γυναικών για την Α2 Εθνική κατηγορία θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 16 έως 20 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο με την συνδιοργάνωση, Περιφέρειας Κρήτης, ΕΟΠΕ, ΕΣΠΕΚ, ΑΘΛΕΣΗ.  Στους αγώνες με ελεύθερη είσοδο, θα συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των περιφερειών της ΕΟΠΕ της Νότιας Ελλάδας, ΑΘΛΕΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (αθλητικός εκπαιδευτικός σύλλογος Ηρακλείου), ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΧΙΟΥ.

Επιχείρηση «Πράσινη Γειτονιά» του 15ου Δημοτικού Σχολείου

Εξόρμηση στη γειτονιά του σχολείου τους έκαναν οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής για το περιβάλλον. Τα παιδιά επισκέφτηκαν πολυσύχναστες γωνιές της γειτονιάς και μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο με 10 απλά βήματα που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει από το σπίτι του για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και αυτοσχέδιους σελιδοδείκτες που κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά. Ας αφήσουμε λοιπόν τα παιδιά να μας δείξουν για άλλη μια φορά τον δρόμο για έναν καλύτερο κόσμο!

Πρόγραμμα «Έγκαιρης Προειδοποίησης – Early Warning Europe» για επιχειρήσεις και δεύτερης ευκαιρίας επιχειρηματίες

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ  συμμετέχει ως εταίρος σε ένα Πανευρωπαϊκό δίκτυο φορέων, με την ονομασία “European Network for Early  Warning and for Support to Enterprises and Second Starters”  το οποίο θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME για μία τριετία, κατά το διάστημα Ιανουάριος 2017 – Δεκέμβριος 2019.

Διεθνής Ημέρα & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Μουσείο

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ως ένα ανοικτό πεδίο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών –στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας– που προωθεί συστηματικά την επιστημονική έρευνα, την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία, συμμετέχει την Παρασκευή 18 Μαΐου στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων οργανώνοντας έναν ολοήμερο κύκλο δραστηριοτήτων με σημείο αναφοράς το Μουσείο στη «φυσική και ψηφιακή του διάσταση».

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με ανοιξιάτικες δραστηριότητες στο Talos Plaza

Η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA, συνεχίζεται διατηρώντας και ενισχύοντας κάθε φορά, την αμιγώς εκπαιδευτική της  δομή. Η δεδομένη εξωστρέφεια του ΜΦΙΚ συναντά την στόχευση του TALOS PLAZA στο να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους την δυνατότητα εκπαίδευσης  μέσα από βιωματικό τρόπο αλλά πάντα με το αναγνωρισμένο κύρος  του συγκεκριμένου Φορέα.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ηράκλειο, Τρίτη 25 Αυγούστου 1898. Η τελευταία εκατόμβη»

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η εκδήλωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέμα: "Ηράκλειο, Τρίτη 25 Αυγούστου 1898. Η τελευταία εκατόμβη" .

Ενημερωτικές εκδηλώσεις «Europe in My Region 2018» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει και προβάλει  τα έργα και τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο νησί  με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, συμμετέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά, στην επιτυχημένη πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης Europe in My Region (Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου).

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου μένουμε προσηλωμένοι στις κοινές ανθρώπινες ευρωπαϊκές αξίες και στις 9 του Μάη θα γιορτάσουμε την ειρήνη και την ενότητα.  Με εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια, μουσική, χορούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, θα γιορτάσουμε την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα.

Σεμινάριο «Αποτελεσματικές Πωλήσεις με Ενσυναίσθηση Empathy Style» στο Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε στελέχη πωλήσεων, Μάρκετινγκ, εμπορικού τμήματος, υπεύθυνους εξυπηρέτησης πελατών, τεχνικών και σε όσους έρχονται σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών.

Με απλό και κατανοητό τρόπο οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την κατάλληλη νοοτροπία ούτως ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να υλοποιούν στρατηγικές και τεχνικές για να επιτυγχάνουν αποτελεσματικές πωλήσεις και να διαχειρίζονται τις αντιρρήσεις του πελάτη.

Συνεδρίαση του ενεργειακού cluster Κρήτης στο Επιμελητήριο

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ενεργειακού cluster Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ στις 6:30 μμ. Το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ CLUSTER ΚΡΗΤΗΣ είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Σκοπό έχει, τη συνεργασία των εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας και ενδιαφέρονται, να συνεργαστούν μεταξύ τους, για την προώθηση των λύσεων που προσφέρουν, την ανάπτυξη νέων συστημάτων και την ενημέρωση του κοινού για τις εφαρμογές αυτές. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και φορείς παρακαλούνται να προσέλθουν στη συνεδρίαση που σκοπό έχει συλλογή αιτήσεων για νέα μέλη και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του cluster. H εγγραφή νέων εταίρων, γίνεται μετά από αίτησή τους, με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου του cluster, η οποία επικυρώνεται από την γενική συνέλευση. Ερευνητικά ιδρύματα και φορείς Ν.Π.Ι.Δ ΚΑΙ Ν.Π.Δ.Δ εγγράφονται ως επίτιμα ή συνδεδεμένα μέλη.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την εκμετάλλευση των εστιατορίων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τη με αρ. 180/22-02-2018 Θέμα 7ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Διεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 3083/Φ70/08-05-2018, για την ανάδειξη αναδόχου με
αντικείμενο την εκμετάλλευση των εστιατορίων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, για τη σίτιση των δικαιούμενων δωρεάν σίτισης φοιτητών, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στο Ηράκλειο και στις εγκαταστάσεις των τμημάτων του στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και ώρα ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 11/06/2018 και ώρα 20:00

Μάϊος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Σάββατο 12 Μαΐου
«Contemporary Minoans» - Ο μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς
Σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί, αρχαιολόγοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων συμμετέχουν ως ομιλητές στην Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τον φορέα πολιτισμού Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Contemporary Minoans: ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς».

Παρασκευή 18 Μαΐου και Δευτέρα 21 Μαΐου
Συμμετοχή του ΑΜΗ στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις που απευθύνονται σε ομάδες προσφύγων (18/5 & 21/5) και μουσική εκδήλωση με το μουσικό σύνολο Vamos Ensemble και την Ιωάννα Φόρτη (18/5).

Το Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Let’s do it Greece 2018

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που οργάνωσαν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ευρωπαϊκού Σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Let’s do it Greece 2018”. Το σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα τμήματα Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μεταξύ 23 και 27 Απριλίου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το αστικό πράσινο, ενώ την Κυριακή 29 Απριλίου οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν εκτός του σχολείου.

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» Κύκλος Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων

Με  το κλείσιμο της  τρίτης ενότητας  των  ομιλιών του  κύκλου «Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν», διοργανώνονται ξεναγήσεις εις  Μονή Βροντησίου, Καθολικό μονής Βαλσαμονέρου (εφόσον  είναι εφικτή η είσοδος), και στην Γόρτυνα.

«35 + 1 Χρόνια Θ.Ο.Π.Κ» - η νέα παράσταση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φέτος η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), θέλοντας να γιορτάσει τα 36 χρόνια λειτουργίας της, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα από μεγάλες θεατρικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της. Με πολύ δουλειά και αγάπη τους τελευταίους μήνες έγινε μια σύνθεση με αποσπάσματα από παραστάσεις που ανέβηκαν στο παρελθόν και σκηνές από εργαστήρια της, όπως:

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια αναλωσίμων εκτυπωτών για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια αναλωσίμων για εκτυπωτές, πολυμηχανήματα και συσκευές τηλεομοιοτυπίας  για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 10.000,00 €  (με ΦΠΑ). Κατάθεση προσφορών: Τετάρτη 09/05/2018 και ώρα 11.00

Έναρξη λειτουργίας του Αγροτικού Μουσείου Πισκοπιανού

Από σήμερα, Τετάρτη,  2 Μαΐου, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη (Α.Μ.Μ.Π.) της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, που θα υποδέχεται ώς τον Οκτώβριο του 2018.

Σεμινάρια Κρητικών Χορών στην Μελβούρνη

Στα  πλαίσια  των  πολιτιστικών  δραστηριοτήτων  της Παγκρήτιας  Ένωσης Μελβούρνης - Αυστραλίας  όπου  σκοπό  έχει  να διαδώσει  και να προβάλει την ιστορία  και  την  τέχνη  του  κρητικού  χορού  στην Νεολαία  και  συγκεκριμένα  στην  δεύτερη, τρίτη  κα  τέταρτη  γενιά ,  διοργανώνει  μια  σειρά  από  σεμινάρια  Κρητικού  Χορού  με  τον  πρωτοπόρο  εκπαιδευτικό  χορού και  Χορογράφο  από  την Κρήτη  κ. Χρήστο Τζανιδάκη  συνοδευόμενος  από την Όλγα Κωστάκη ιδρυτές του Λαογραφικού Ομίλου « ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ  »

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης - Σειρά ομιλιών με τίτλο «Το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο»

Με την ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας του ένατου τόμου της Σειράς Μαρτυρίες Χρίστος Αετού Τζιφάκης. Αι ημέραι της απελευθερώσεως εν Ρεθύμνη – 1944* και της κεντρικής θέσης που κατέχει το Ρέθυμνο και οι επαρχίες του στην έκδοση αυτή, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία και να φέρει σε πιο στενή επαφή και γνωριμία το κοινό του Ηρακλείου με τη φυσιογνωμία και την οργάνωση της ζωής των τόπων του Νομού Ρεθύμνου, επιχειρώντας την παρουσίασή τους από βαθείς και δοκιμασμένους γνώστες όχι μόνο της πόλης του Ρεθύμνου αλλά και των επαρχιών του.

Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η έκθεση τοπικών προϊόντων «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» στη ΔΕΘ

Η μεγάλη έκθεση τοπικών προϊόντων 'Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας' άνοιξε το πρωί του Σαββάτου της πύλες της για το κοινό. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε στις 19:00 το απόγευμα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατiδης.

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης για το RunGreece 2018

Το Ηράκλειο υποδέχεται και καλωσορίζει για 6η συνεχή χρονιά τον αγώνα Run Greece την Κυριακή 29 Απριλίου. Το αγώνα διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης.

Έναρξη λειτουργίας του Αγροτικού Μουσείου Πισκοπιανού

Την Τετάρτη,  2 Μαΐου, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη (Α.Μ.Μ.Π.) της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, που θα υποδέχεται ώς τον Οκτώβριο του 2018.

Let’s Do It Greece - Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Λίγες ημέρες έμειναν για τη μεγάλη μας δράση, για την ημέρα που θα ενωθούμε και πάλι, σε όλη την Ελλάδα, σε μια μεγάλη αγκαλιά!  Ήδη εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν με εντυπωσιακές δράσεις, δίνοντας τον ρυθμό για την Κυριακή 29 Απριλίου! 

Το The Hotel Design Workshop ταξιδεύει στην Κρήτη

Το 'The Hotel Design Workshop' επισκέπτεται δυο μεγάλους προορισμούς της Κρήτης, τα Χανιά & το Ηράκλειο, με στόχο την εκκίνηση μιας νέας εποχής για τα ξενοδοχεία του νησιού!

ENhANCE - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Οικογενειακούς και Κοινοτικούς Νοσηλευτές

Το «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Οικογενειακούς και Κοινοτικούς Νοσηλευτές» με το ακρωνύμιο ENhANCE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση (ΕΕ) στα πλαίσια του ERASMUS plus - call EACEA/04/2017, KA2: Cooperation for Innovation and Exchange of Good Practices – Sector Skills Alliances - LOT 2: σχεδιασμός και παράδοση επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 3 ετών (2018-2020). Σε αυτό συμμετέχουν 6 χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Φινλανδία.

Ψήφισμα της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια του Άγγελου Δεληβορριά

Με το άγγελμα του θανάτου του Άγγελου Δεληβορριά, αρχαιολόγου, Ακαδημαϊκού, καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθυντή επί τεσσαρακονταπενταετία του Μουσείου Μπενάκη, αντεπιστέλλοντος μέλους της Ε.Κ.Ι.Μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια του Άγγελου Δεληβορριά, κορυφαίου πνευματικού ανθρώπου, δραστικού διαμορφωτή του πολιτιστικού χάρτη της Αθήνας και του πολιτιστικού τοπίου της χώρας ολόκληρης, φίλου αγαπημένου και γενναιόδωρα δοτικού σε κάθε εγχείρημα για το κοινό καλό, και ειδικότερα στο εγχείρημα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Η Ε.Κ.Ι.Μ. χάνει τον υποστηρικτή της αλλά όχι το σημείο αναφοράς που αυτός συνιστά.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου συντήρησης ηλεκτρολογικών και οικοδομικών εγκατάστασεων του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τη με αρ. 182/29-03-2018 Θέμα 7ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Διεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 2344/Φ70/25-04-2018, για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών συντήρησης των ηλεκτρολογικών και οικοδομικών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο και των τμημάτων του που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο, και στη Σητεία.

Εκδήλωση - ενημέρωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργάνωσαν επιτυχώς ακόμα μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εξαγωγέων και των εν δυνάμει εξαγωγέων στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση και να τους βοηθήσει να διευρύνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

SaferInternet4Kids: Πώς διαμορφώνεται η ηλικία ψηφιακής συναίνεσης σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το άρθρο 8 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) περιέχει συγκεκριμένες απαιτήσεις σχετικά με τη συγκατάθεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών. Ο γενικός κανόνας προβλέπει απαίτηση γονικής συναίνεσης για τη χρήση κοινωνικών δικτύων από όλους τους νέους ηλικίας κάτω των 16 ετών. Ωστόσο, τα κράτη μέλη μπορούν να επιλέξουν να αποκλίνουν και να ορίσουν το όριο ηλικίας στα 15, 14 ή 13 χρόνια. Στην Ελλάδα η δημόσια διαβούλευση για τη θέσπιση νομοθετικών μέτρων για την εφαρμογή του GDPR ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου 2018 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 Μαρτίου 2018. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε στη συνέχεια το προσχέδιο νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (Νόμος για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα). Το άρθρο 6 του προσχεδίου καθορίζει την ηλικία ψηφιακής συναίνεσης στα 15 χρόνια. Σύμφωνα με το άρθρο, για παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι νόμιμη μόνο όταν υπάρχει συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.  Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Η εικόνα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής μέσα από τα προσχέδια νόμου που έχουν προταθεί και τα οποία αναμένεται στην πλειοψηφία τους  να ψηφιστούν χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, δείχνει  ένα κατακερματισμένο τοπίο.

ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη έκθεση τοπικών προϊόντων 'Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση - τοπικές γεύσεις Ελλάδας' που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο Περίπτερο 12. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου της 28ης Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 6 Μαΐου στις 9:30 το βράδυ.

Πρόσκληση συμμετοχής στο Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου

Ανοικτή πρόσκληση σε όσους ασχολούνται με την παραγωγή, εξαγωγή, τυποποίηση και διάθεση κρητικού ελαιόλαδου απευθύνει το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου, προκειμένου να ενταχθούν στο Δίκτυο και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις για την προβολή και προώθησή του.

Με Μπουντούνη & String Demons στην Κρήτη, το κορυφαίο Φεστιβάλ Κιθάρας, της Μεσογείου

Με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή και τους String Demons σολίστ, μαζί τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, (Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), Γιώργο Γκόλγκαρη, Μιχάλη Σουρβίνο και Μαίρη Νικολάου, θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Μεσογείου, το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης που διοργανώνεται από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Μωραϊτάκη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, 3-5 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο με Ρεσιτάλ, Σεμινάρια, Διαλέξεις και Διαγωνισμούς.

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα εργασιών του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε.

Δόθηκε στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.iake.gr το Πρόγραμμα εργασιών του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου, στις 27 - 28 Απριλίου 2018, με θέμα: «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης».

Επτα επώνυμοι ενώνουν τις φωνές τους: Let's do it Greece!

Τι κοινό έχουν οι Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Δούκισσα Νομικού, Γιάννης Καστανάκης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Λένα Δανιηλίδου και Λευτέρης Πετρούνιας; Στηρίζουν ενεργά τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράση της Χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία Lets do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”!

1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα στο πλαίσιο του CLLD LEADER

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Ηρακλείου, Μέτρο 19: Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD / LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, καλεί τους φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων: ΟΤΑ Α & Β βαθμού και φορείς τους, Φορείς Δημοσίου Τομέα, Φορείς εκτός Δημόσιου Τομέα (όπως σωματεία, ΑΜΚΕ, λοιπές ΜΚΟ – ΝΠΙΔ) με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα. Περιοχή εφαρμογής των δράσεων της παρούσας πρόσκλησης, αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Ηρακλείου της ΟΤΔ, όπως αυτή περιγράφεται στο αναλυτικό τεύχος της πρόσκλησης.

SafeLine - 15 χρόνια λειτουργίας της Ανοιχτής Γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο

34.590 καταγγελίες έχει δεχτεί στην 15ετή πορεία της η Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine, με τα τελευταία 5 χρόνια να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 4.000 σε ετήσια βάση. Από αυτές οι 13.000 κρίθηκαν από τους νομικούς της γραμμής ότι έχουν εγκληματικό υπόβαθρο και προωθήθηκαν είτε στις αρμόδιες ελληνικές αρχές (Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) είτε στις ευρωπαϊκές (Europol).

Η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., συνεχίζοντας τη λειτουργία του με την αποστολή πληροφοριακών κειμένων της θεματικής ενότητας «Εργασιακά θέματα» σας επισυνάπτει το κείμενο της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που υπεγράφη στις 28 Μαρτίου 2018 (με ισχύ από 1-1-2018 έως 31-12-2018) και η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συμφωνία των μερών:

μετά-Πασχαλινές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης παρατείνει τις πασχαλινές δραστηριότητές του για μία ακόμα ημέρα και σάς περιμένει για μετά-πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και παραμύθια την Τετάρτη του Πάσχα, 11 Απριλίου, ώρες 12:00-16:00.

Θερινό ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Σας πληροφορούμε ότι από τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 έως το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

Δευτέρα - Σάββατο:    09.00 – 17.00

Κυριακή & Αργίες:    Κλειστό

Πασχαλιάτικες δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης από τη Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου, ώρες 12:00-16:00 σάς περιμένει για πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και για ζυμώματα μυρωδάτων παραδοσιακών Λαμπροκουλούρων.

Αγώνες Σιμουλτανέ από το σκάκι του ΟΦΗ

Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ σε συνεργασία με τη διεύθυνση του TALOS PLAZA, διοργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στις 4 το απόγευμα.  , αγώνα σιμουλτανέ με ελεύθερη συμμετοχή μέχρι 20 ατόμων. Σε αυτού του είδους τους αγώνες, ένας ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό αντιπάλων, ο οποίος ποικίλει ανάλογα με τη δυναμικότητά τους.

Συνάντηση στο Επιμελητήριο για τη λειτουργία του λιμανιού

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το λιμάνι του Ηρακλείου για τη διακίνηση προϊόντων από και προς την Κρήτη, συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης των μελών της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων.

Ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Κρητικές Αρχαιότητες στο Δρόμο της Επιστροφής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ", η οποία εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση, εμπλουτισμένες με την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων της μόνιμης έκθεσης που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη σημασία της προέλευσης και της αρχαιολογικής συνάφειας των αρχαίων έργων με τα συνευρήματα και γενικότερα με το ανασκαφικό περιβάλλον τους.

Εκπαίδευση στελεχών του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την «Προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας σε ΜΜΕ»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επιλέχθηκε, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ανάμεσα σε 190 υποψηφιότητες υποστηρικτικών οργανισμών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την εκπαίδευση δύο υπηρεσιακών στελεχών του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της πρωτοβουλίας: «Προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας σε ΜΜΕ στην Ευρώπη».

Μεγάλη Δευτέρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Η Ελένη Μπετεινάκη, τη Μεγάλη Δευτέρα 2  Απρίλη, ώρα 11.00, θα αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και μερικά από τα παραμύθια του, συντροφιά με τις κούκλες της. Στις 2 Απριλίου 1805 γεννήθηκε ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου και προς τιμή του κάθε χρόνο την ημέρα αυτή γιορτάζει παγκοσμίως το παιδικό βιβλίο.

Η ταινία REACTION & το «ΣΥΜΒΙΩΝΩ» στους μαθητές του 6ου & 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Χτες 28.3.18 παρουσιάστηκε στην αίθουσα Ανδρογεω του Δήμου Ηρακλείου στους τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων 6ο & 44ο (συστεγαζόμενα) , η φιλοζωική ταινία Re-Action , των Αρτέμη Σαμοθράκη , Αλέξανδρου Κατσάρη , με την επιμέλεια του Χρήστου Πετρίδη , που αναφέρεται στην ιστορία της αδέσποτης Ρόξυ και στις αμφίδρομες σχέσεις αγάπης που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στη σκυλίτσα και στην οικογένεια , που την υιοθέτησε ,κάνοντας αναφορά στο πόσο επηρέασε τις ζωές ενός ηλικιωμένου,ενός ανάπηρου παιδιού,ενός τυφλού νεαρού.Δίνοντας στίγμα για την φιλοσοφία κ στάση ζωής ΄΄ΔΩΣΕ ΤΗΝ EYKAIΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ».. https://youtu.be/7JMpOYEQWk8 .

Ημερίδα στο Επιμελητήριο με θέμα «GDPR: Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (Ε.Ε 2016/679)»

Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων GDPR (Ε.Ε 2016/679), που τίθεται σε εφαρμογή από 25/5/2018, διοργάνωσαν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το φορέα ACTA –Τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων για προπονητές UEFA A και UEFA B

Η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου και την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών διοργανώνουν σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων.

Το «Είμαι ακόμα παιδί» στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κάθε παιδί, μια αγκαλιά» του ΑΝΤ1

Φέτος το Πάσχα, ο ΑΝΤ1, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κάθε παιδί, μια αγκαλιά», δίνει «φωνή» σε μικρότερα Ιδρύματα και Φορείς σε όλη την Ελλάδα που στηρίζουν παιδιά σε ανάγκη και χρειάζονται την ουσιαστική βοήθειά μας, για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDFEST στο 7ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Το πρόγραμμα MEDFEST συμμετείχε με επιτυχία στο 7ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων με δικό του περίπτερο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών γευσιγνωσίας με εκπρόσωπους συλλογικών φορέων του τουρισμού, με σκοπό την προώθηση των υπηρεσιών τους.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, από το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου - Λασιθίου, το Κέντρο Αίματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest) στον Κοινωνικό Χώρο του Ιδρύματος Καλοκαιρινού

Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest), μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών, επιστρέφει στην γενέτειρα του στο Ηράκλειο με μία εκδήλωση εμπνευσμένη από τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα της χώρας μας, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από την γεωργία έως την τεχνολογία.

Με μεγάλη επιτυχία η διάλεξη με θέμα «Στρατηγική διαχείριση πόνου» και ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό

Με αθρόα συμμετοχή του κοινού, εκπροσώπων φορέων και θεσμών, γιατρών και καθηγητών ιατρικής και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 26/3 η διάλεξη με θέμα «Στρατηγική διαχείριση πόνου» στο ξενοδοχείο Ατλαντίς και ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό, τον Έλληνα με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, στρατηγικό σύμβουλο και καθηγητή θεωρίας παιγνίων και νευροεπιστημών.

Δράσεις στήριξης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας γυναικών αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου μέσω του προγράμματος Cross EUWBA, το οποίο  προωθεί τη διαδικασία επενδύσεων από Επιχειρηματικούς Αρωγούς( Business Angels).

Οικογενειακά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης…

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ γιορτάζει την περίοδο του Πάσχα και της ανθοφορίας με δύο εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο, 31 Μάρτη στις 10.30΄-11.45΄ και τη Μ. Τετάρτη,  ώρα 10.00΄- 11.30΄.

Σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων για προπονητές UEFA A και UEFA B

Η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου και την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών διοργανώνουν σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων.

Μύρισε άνοιξη στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Υποδέχθηκαν την άνοιξη με τη δημιουργία «αρωματικού κήπου» στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πήραν τα σκαλιστήρια τους, φόρεσαν την πιο οικολογική τους διάθεση και φύτεψαν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου αρωματικά φυτά και βότανα που τους παραχώρησε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, με τίτλο έργου «Alohomora, let the magic enter into your school» που υλοποιείται από τους μαθητές της Έ και ΣΤ` τάξης σε συνεργασία με σχολεία της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας και Ρουμανίας.

Ολοκληρώνεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Η ένατη ομιλία του κύκλου «η κρίση εντός μας» έγινε το Σάββατο 24 Μαρτίου από τον Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή κ. Γιάννη Ανυφαντάκη με θέμα:Αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας τις άγνωστες δυνατότητές μας”.

Η σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα μάτια των γονιών - τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΤΕ

H χρήση κοινωνικών δικτύων από τα Ελληνόπουλα από πολύ μικρή, μη επιτρεπτή ηλικία επιβεβαιώνεται μέσα και από τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, σε δείγμα 1100 χρηστών.

5ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Τραγουδιού - Δηλώσεις συμμετοχής

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου,  το Κέντρο Ειδικών Παιδιών του Αγίου «Σπυρίδωνα»  προσκαλεί,  τα  παιδιά και τους νέους  από όλη την Κρήτη , να  συμμετάσχουν, στο 5ο  κατά σειρά Παγκρητιο Φεστιβάλ Τραγουδιού. Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν παιδιά  από 9 ετών & νέοι έως και 26 ετών.

Oλοκληρώθηκε το 7ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία & Δίκτυα διανομής

Εξαιρετικά αποτελεσματικό και άκρως ελπιδοφόρο αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΩΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Εκπαίδευση και Πολιτισμός: Σχέσεις και προοπτικές»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ". Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, από 20 έως 22 Απριλίου 2018.

Αναβολή της παρουσίασης του βιβλίου της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Αναβάλλεται, για προσωπικούς λόγους, η σημερινή, 23 Μαρτίου, παρουσίαση του βιβλίου της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης- Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη επίσκεψή της στο Μουσείο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης

Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση. Σε περίπτωση επιβάρυνσής τους να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας. 

Επίσκεψη των μελών της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τη νέα Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και αφού εξήρε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια στο σύνολο της εθνικής μας οικονομίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο μέλλον και τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Επιμελητηριακού κόσμου.

Το πρώτο «TEDxUniversityofCrete» στο Ηράκλειο

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται  το πρώτο «TEDxUniversityofCrete» το Σάββατο 24 Μαρτίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου από τις 9 το πρωί. Πρόκειται για ένα συνέδριο που διοργανώνεται αποκλειστικά από φοιτητές και απευθύνεται τόσο στη φοιτητική κοινότητα όσο και στο ευρύτερο κοινό. Στόχος, σύμφωνα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες  να δοθεί το έναυσμα για συζήτηση σχετικά με ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν.

4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2018: Camera On

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Κρήτης, το ∆ήµο Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ηρακλείου, διοργανώνει το β΄ μέρος της  3ης Προσυνεδριακής Δράσης «Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου», στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της. Η συγκεκριμένη δράση φιλοξενεί  το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2018 με τίτλο: Camera On,  που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00-21:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), με ελεύθερη είσοδο.

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Κρητικές Αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης "Κρητικές Αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής " τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 17:30

Εκδηλώσεις-2ος Αγώνας Ηρώων Κρήτης - Ηρακλής Κοκκινίδης 2018

 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων 150 χρόνων μνήμης των θρυλικών ηρώων Ηρακλής Κοκκινίδης (Αρχηγός Τεμένους-Μαλεβιζίου ) και Νικόλαος Κόκκινος (παπά Κρανιώτης - Αρχηγός Μυλοποτάμου) θα γίνουν τον Μάρτιο (με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου , Δήμο Μαλεβιζίου, Δήμος Μυλοποτάμου,   Κοινότητες Γαζίου, Λιβαδίων, Κεραμουτσίου , Αρχιεπισκοπή Κρήτης ,Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών , Ι.Ν. Αγ. Τίτου, Ι.Μ. Αρκαδίου, Ι.Μ. Ρεθύμνης  Αυλοποτάμου, Ι.Μ. Παναγίας Κράνας. Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Λιβαδίων, Ι.Ν Αγίας Μαρίνας, Π.Σ. Αγ. Μαρίνας -Κράνας-Κεραμουτσίου , Δημοτικά Σχολεία 6ο , 44ο  Ηρακλείου , 1ο Αγ. Μαρίνας ,Λιβαδίων,Γυμνασιο Κράνας. Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου, Παγκρήτιος Συλλογος Φίλων Αλόγου, Ιππικός Ομιλος Κρήτης , υπό την αιγίδα της  Περιφέρεια Κρήτης ,Αντ/ρεια Ηρακλειου. Ρεθυμνης, Ιερα Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων έχει ως κάτωθι:

Τo Σάββατο στο ΔΕΚK το 7ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Νέα ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ειδικότερα του γαστρονομικού τουρισμού αναμένεται να δώσει και φέτος το «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-SUPER MARKET» που διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εργασιών συντήρησης χώρων πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εργασιών συντήρησης χώρων πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης προϋπολογισμού δαπάνης 7.258,06€ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι 9.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Ημ/νία διενέργειας : Τετάρτη 28/03/2018 και ώρα 11.00 π.μ.

Ημ/νία λήξης προσφορών: Τετάρτη 28/03/2018 και ώρα 11.00 π.μ.

Έναρξη καταστήματος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Π.Ε. τομέα Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου «ΜΙΤΟΣ» στο ΠΑΓΝΗ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία του καταστήματος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Π.Ε. τομέα Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου «ΜΙΤΟΣ» στο ΠΑΓΝΗ. Πρόκειται για ένα χώρο απέναντι από το κυλικείο του νοσοκομείου, που παραχωρήθηκε από τη Διοικηση του ΠΑΓΝΗ προκειμένου ο ΚΟΙΣΠΕ να στεγάσει τη δραστηριότητά του. Στο κατάστημα θα πωλούνται είδη δώρων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα φωτοτυπιών και εκτυπώσεων.

Ο ΚΟΙΣΠΕ ΜΙΤΟΣ είναι κοινωνικός συνεταιρισμός που μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα στοχεύει στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και την κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια μέσω της επαγγελματικής ένταξης. Στο κατάστημα ειδών δώρου στο ΠΑΓΝΗ προβλέπεται να απασχοληθούν 2 άτομα.  Ο ΚΟΙΣΠΕ ΜΙΤΟΣ δραστηριοποιείται ήδη με τη λειτουργία συνεργείου καθαρισμού εσωτερικών χώρων και σταδιακά διευρύνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του.

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2018 - Αρχίζουν οι εγγραφές

Αρχίζουν στο Ηράκλειο από την Πέμπτη 22 Μαρτίου οι εγγραφές για τον αγώνα  Run Greece Ηράκλειο, τη γιορτή της πόλης και των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Δωρεάν Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης στο Εργατικό Κέντρο

Το ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. ΚΡΗΤΗΣ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, η οποία εντείνεται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10, Ηράκλειο Κρήτης), την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, 13.00 - 20.00, Εκδήλωση Δια Ζώσης Πληροφόρησης, όπου θα παρέχονται Δωρεάν Υπηρεσίες Νομικής Πληροφόρησης.

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» Κύκλος Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων

Ο  Δήμος  Ηρακλείου και το  Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Μαρινέλα Μαμουλάκη- Σταυρακάκη, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 18:00.

Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest) στο Ηράκλειο

Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest), μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών, επιστρέφει στην γενέτειρα του στο Ηράκλειο με μία εκδήλωση εμπνευσμένη από τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα της χώρας μας, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από την γεωργία έως την τεχνολογία.

Περίληψη διαθήκης του Φωτεινού Κωνσταντίνου

Η Περίληψη της διαθήκης του Φωτεινού Κωνσταντίνου:

Διεθνούς φήμης Σολίστ Κιθάρας, 3-5 Ιουλίου στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Μεσογείου, στην Κρήτη

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Μεσογείου, το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης που διοργανώνετε από τον Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Μωραϊτάκη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα διεξαχθεί 3-5 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο.

Βιωματική δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής «Με τον Τάλω οδηγό, ποδηλάτη και πεζό» από το σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» σε συνεργασία με την «Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας» και την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας Δήμου Ηρακλείου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής, οργανώνουν τη βιωματική δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής: «Με τον Τάλω οδηγό, ποδηλάτη και πεζό»

Πληροφόρηση του ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. για την Προστασία επιδόματος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε.) συνεχίζει τη λειτουργία του, με την αποστολή πληροφοριακών κειμένων της θεματικής ενότητας «Απασχόληση».

Το παρακάτω κείμενο πληροφόρησης με θέμα "Προστασία επιδόματος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων",  αφορά στη νομική κατοχύρωση του ακατάσχετου, αφορολόγητου και ανεκχώρητου χαρακτήρα του εν λόγω επιδόματος.

Ο Πρέσβης της Ισπανίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Enriqe Vignera.

«Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου»

Η Περιφέρεια Κρήτης, o Δήμος Ηρακλείου, η  Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία µε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, διοργανώνουν  τη δράση «Ταξιδεύοντας στους λαβυρίνθους του κινηματογράφου», στο πλαίσιο των προσυνεδριακών δράσεων του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Εκπαίδευση και Πολιτισμός: Σχέσεις και προοπτικές».

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μετζάκη με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης»

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο, την έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μετζάκη, με τίτλο " Νίκος Καζαντζάκης". Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή "Νίκος Καζαντζάκης". Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα παρευρεθεί και θα αναφερθεί στην ομότιτλη ταινία και το έργο του γενικά, ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 17-28 Μαρτίου 2018, καθημερινά 6-9 μμ.

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση στο Επιμελητήριο

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στις  τρεις ενότητες γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών (word – excel - internet) αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες για την καθημερινότητά τους και να γίνουν ανταγωνιστικότεροι στην αγορά εργασίας. Επίσης, θα προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, τις οποίες διεξάγει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με το φορέα πιστοποίησης i-skills.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων και εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τη με αρ. 180/22-02-2018 Θέμα 5 Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Διεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 1347/Φ70/14-03-2018, για την ανάδειξη αναδόχου  παροχής υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων και εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο και των τμημάτων του που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.

 

Εκδηλώσεις Μαρτίου 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι δράσεις Μαρτίου 2018 του Α.Μ.Η και η περιοδική έκθεση  "Κρητικές Αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής​", τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στις 17:30.​​​​..

10ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου - Δηλώσεις Συμμετοχής

Ο 10ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής,Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου είναι γεγονός! Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 23,24 και 25 Μαρτίου 2018 στο ΔΕΚΚ στις Γούρνες Ηρακλείου.

7ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Δωρεάν συμμετοχή έως 14/3

Μέχρι αύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν  αίτηση όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δωρεάν στο 7ο  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ).

Αύριο Τετάρτη η συζήτηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για τη Μέση Εκπαίδευση

Αύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου 2108 στις 6.30 το απόγευμα στο 3ο Λύκειο (Δημοκρατίας 12) η συζήτηση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ για τη Μέση Εκπαίδευση.

Η έκθεση «ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» με έργα του ζωγράφου Διαμαντή Διαμαντόπουλου στο Ιστορικό Μουσείο

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει το Σάββατο17 Μαρτίου, ώρα 19.00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την περιοδική έκθεση ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Από την Ιστορία του Ανθρώπου, με έργα του πρωτοπόρου ζωγράφου του 20ού αιώνα, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη.

Σάββατα με τους Επιστήμονες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Η χρήση της κρητικής χλωρίδας στην κηποτεχνία»

Ελάτε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε ένα επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα μυστικά της κηποτεχνίας χρησιμοποιώντας αυτοφυή φυτά της Κρήτης. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Ιστορίες και μύθοι του κόσμου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ένα γεμάτο πρωινό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, παρέα με πολλά παιδιά, ιστορίες και παραμύθια του κόσμου  για ανθρώπους, ζώα, δέντρα και λουλούδια, ξωτικά, μάγισσες κι αερικά! Η  Ελένη Μπετεινάκη ήταν εκεί και  αφηγήθηκε  ιστορίες του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ,  που γράφτηκαν σχεδόν 110 χρόνια πριν,  παρέα με κούκλες και χρώματα πολλά. Εισιτήρια για πολύχρωμες ιστορίες. Ξωτικά σαν τον Ψιτ και τον Εδώ, μάλωναν να πουν πρώτα από όλες την δική τους και η Χώρα των Παραμυθιών ζωντάνεψε σε ερήμους, ωκεανούς, ζούγκλες και στέπες.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο του Κώστα Τσιάνου «ΖΩΗ… χαρισάμενη!»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη 2η θεατρική παραγωγή του για το 2018, το έργο του Κώστα Τσιάνου «ΖΩΗ… χαρισάμενη!».

Startup Europe Week Crete - Το μεγαλύτερο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας στις 10 Μαρτίου στο Ηράκλειο

Τέταρτος σταθμός του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Startup Europe Week Crete θα είναι το Ηράκλειο, όπου θα ολοκληρώσει και το φετινό του ταξίδι. Το μεγαλύτερο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου  στο Ibis Style Central Hotel στις 16:00.

Το Startup Europe Week  διοργανώνεται και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των  Startup Europe/European Committee με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης στους εκπαιδευόμενους του 4ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου

Το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ, στο πλαίσιο των Υπηρεσιών του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν Εργαστήριο Ομαδικής Πληροφόρησης σε συνεργασία με το 4ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Χρονιά Διαμαντή Διαμαντόπουλου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει το Σάββατο, 17 Μαρτίου, ώρα 19.00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την περιοδική έκθεση ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Από την Ιστορία του Ανθρώπου, με έργα του πρωτοπόρου ζωγράφου του 20ού αιώνα, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη.

Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας 2018

Με χαρά σας προσκαλούμε στις ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην έκφραση αναγνώρισης κι ευγνωμοσύνης στη Μητέρα Φύση, για τα αγαθά που απλόχερα δωρίζει σε κάθε έμβιο ον. Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε την παρουσία και συμμετοχή των παιδιών, των μελλοντικών κληρονόμων αυτών των φυσικών δώρων.

Η περιοδική έκθεση «Κρητικές Αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η περιοδική έκθεση «Κρητικές Αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Εγκαίνια τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στις 17:30.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 έγινε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Εκ μέρους του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ.Ι.Μ. ο πρόεδρος κ. Αλέξης Καλοκαιρινός παρουσίασε τον απολογισμό της τριετίας 2015-2017. Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον κ. Μανόλη Βασιλάκη, εγκρίθηκε ο Απολογισμός του 2017 και ψηφίσθηκε ο Προϋπολογισμός του 2018. Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της Ε.Κ.Ι.Μ. Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, που διενήργησε τριμελής Εφορευτική Επιτροπή υπό την προεδρία του δικηγόρου κ. Γιάννη Σερπετσιδάκη, όπως είθισται.

Γενική συνέλευση συλλόγων γονέων δημοτικών και νηπιαγωγείων

Προσκαλούμε  τους συλλόγους γονέων, όλους τους γονείς, σε συζήτηση την  Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων  του 3ου Λυκείου   (Δημοκρατίας 12)

Let’s Do It Greece - Αποστολή Υλικών Καθαρισμού 2018

Σας καλούμε, εφόσον επιθυμείτε να σας αποστείλουμε σακούλες και γάντια για τη δική σας δράση, να συμπληρώσετε προσεκτικά την φόρμα που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο, δίνοντάς μας όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για τη δράση σας:

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (ή Διεθνούς Ημέρας των Δικαιωμάτων των Γυναικών) το 1977 αποτέλεσε συμβολική αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο της θεμελιώδους σημασίας της αρχής της ισότητας των φύλων και των αγώνων των γυναικών, ιδίως τον προηγούμενο αιώνα, για πραγματική ισότητα.

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης της Αναστασίας συζύγου Χρύσανθου Καρύδη

Η Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης της Αναστασίας συζύγου Χρύσανθου Καρύδη:

«Σώσε ένα αδέσποτο» από το 21ο Δημοτικό Σχολείο στον Δήμο Ηρακλείου

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου ο Δήμος Ηρακλείου καλοδέχτηκε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με 55 μαθητές της Πέμπτης & Έκτης τάξης , μετά από πρόσκληση που έστειλε σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν την ταινία  Re Action, μη εμπορική ταινία μεγάλου μήκους για την ευεργετική δράση των ζώων στον Άνθρωπο ,στην αίθουσα Ανδρόγεω με παράλληλη ενημέρωση –εκπαίδευση των παιδιών με το εγκεκριμένο από το Υπ Παιδείας πρόγραμμα ‘’ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Ανθρωποι & Ζώα’’ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ,μέσω των κατάλληλα εκπαιδευμένων εθελοντών του τοπικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 

3-5 Ιουλίου το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Μεσογείου, στην Κρήτη, με κορυφαία ονόματα

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Μεσογείου, το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης που διοργανώνετε από τον Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Μωραϊτάκη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα διεξαχθεί 3-5 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο.

4ος πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής

Η αυλαία του 4ου πανελλήνιου Διαγωνισμού έπεσε χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας για το μέλλον. 850 ομάδες από όλη τη χώρα και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης έλαβαν μέρος και στις 13 περιφέρειες της χώρας μας. 260 από αυτές έλαβαν μέρος στο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής . Από αυτές  84 ομάδες του δημοτικού στην κατηγορία OPEN, 44 του δημοτικού στην κατηγορία ποδόσφαιρο, 24 του Γυμνασίου και 40 του Λυκείου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 4 Μαρτίου στο τελικό που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου.

Οι πίνακες βαθμολογικής κατάταξης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την πρόσληψη είκοσι πέντε ατόμων για τις ανάγκες της καθαριότητας

Πίνακες  Κατάταξης των Υποψηφίων αναφορικά με την  προσωρινή πρόσληψη με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ ( ΣΟΧ1/2018), για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών για τις ανάγκες της Καθαριότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας με τις αποκεντρωμένες μονάδες τους της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μετά την αριθμ. πρωτ. 21074/6-11-17 ανακοίνωση για την σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου  Ορισμένου Χρόνου, είκοσι πέντε (25) ατόμων, κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κλάδου ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για ανάγκες καθαριότητας (Άρθρα : 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, 63 του Ν. 4430/2016 και 107 του Ν. 4461/2017).

Η Google και η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη του τουρισμού

Η Google και η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη όλο τον χρόνο, μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τις τοπικές επιχειρήσεις και της ψηφιακής ανάδειξης του πολιτισμού

Γενική συνέλευση συλλόγων γονέων δημοτικών και νηπιαγωγείων

Ελάτε στη συνέλευση που οργανώνει η Ένωση για να συζητήσουμε όλα όσα αφορούν τη παιδεία! Για τα σχολεία της περιοχής μας, για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, την μόρφωση και την  υγεία των μαθητών, την άθλησή τους, τις πολιτιστικές δραστηριότητες  τους, το μέλλον τους. Να ανταλλάξουμε απόψεις  για   το  ρόλο των συλλόγων γονέων , την κοινή δράση  με τους εκπαιδευτικούς.

Διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανών γραφείου για την υποστήριξη των τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης

Προκήρυξη Διεθνούς Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού άνω των ορίων για την ανάδειξη αναδόχων προμήθειας μηχανών γραφείου για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας των τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης.Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Προσφορών: 13/04/2018 και ώρα 20:00.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης για την εορτή της γυναίκας

Με αφορμή την εορτή  της γυναίκας το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης νοιώθει την υποχρέωση της  παρουσίας του στα όσα συμβαίνουν, σήμερα,  τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και την Ελληνική κοινωνία η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση και έρχεται να προστεθεί με πολύ δραματικό τρόπο στη ήδη άσχημη κατάσταση. Δραματική οικονομική κατάσταση που πλήττει, ιδιαίτερα, και βιώνει ο γυναικείος πληθυσμός.

Αυτός ο Μάρτης είναι κινηματογραφικός και μιλά Ισπανικά

Αυτός ο Μάρτης είναι κινηματογραφικός και μιλά Ισπανικά. Από την Τετάρτη 07/03 και κάθε Τετάρτη του μήνα στις 21:30, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει στον Κοινωνικό Χώρο (Μ. Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία) επιλεγμένες ταινίες του λατινόφωνου σινεμά, από τον κινηματογράφο της Ισπανίας και της Αργεντινής. Πρόκειται για τέσσερις επιλογές λιγότερο προβεβλημένες στο ελληνικό κοινό, αποτελούν όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα του κινηματογράφου δύο χωρών με μεγάλη παράδοση στον κινηματογράφο.

Εργαστήριο μετάλλου για εφήβους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Σάββατο, 10 Μαρτίου, στις 11.00΄ το πρωί, με αφορμή τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά, που εκτίθενται στο ΙΜΚ, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο μετάλλου για εφήβους, 12 ως 14 ετών. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Δανάης Σύρρου, να πραγματοποιήσουν κατασκευές γλυπτών και γλυπτικών κατασκευών με την τεχνική του assemblage, χρησιμοποιώντας καθημερινά  αντικείμενα, που μέσα από την τέχνη του ready made και του objet trouvé μεταμορφώνονται και τροποποιούνται σε γλυπτικές συνθέσεις. Με την κόλληση, τη συνένωση και συναρμολόγηση μεταλλικών στοιχείων και υλικών θα δούμε τις πλαστικές ιδιότητες και δυνατότητες του μετάλλου, την αισθητική αξία του υλικού και πώς αυτό μετασχηματίζεται σε φόρμα, μορφή, φιγούρα στην τελική σύνθεση που θα φτιάξουμε.

Σεμινάριο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (www.adulteduc.gr) διοργανώνει Σεμινάριο «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στο Ηράκλειο.

Σεμινάριο «Βασικές δεξιότητες Barista» στο Επιμελητήριο

Το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στο χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νέους επαγγελματίες, αλλά και σε έμπειρους που θέλουν να εμπλουτίσουν τη γνώση τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και κατάρτιση επαγγελματιών που θέλουν να εργαστούν στο χώρο της εστίασης και ειδικότερα στο χώρο του μπουφέ, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν’  απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες.

Το Μαθητικό Πρόγραμμα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Το Μαθητικό Πρόγραμμα του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου παρουσιάζεται σε εκδήλωση με τίτλο ‘Διαδρομές στα Ελαιοκομικά Μνημεία της Κρήτης’, την Τρίτη, 6 Μαρτίου, ώρα 7.30μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας ( Ανδρόγεω 2-4) που συνδιοργανώνουν ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης ( ΣΕΔΗΚ) και ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου ( www.pezoporikos.gr‘πεζοπορεί στη Φύση, στην Ιστορία και τον Πολιτισμό’.  Με αναφορά στη φιλοσοφία και την στοχοθεσία του, υλοποιεί κάθε χρόνο έξι ( 6) δωρεάν πεζοπορικές διαδρομές για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και γονείς που τους/τις συνοδεύουν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία και σε οικογένειες και έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα βιωματικό μαθησιακό περιβάλλον  μέσα στο οποίο οι μαθητές/τριες θα  αγαπήσουν την Φύση την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου τους και θα γίνουν ενεργοί πολίτες για να προστατεύσουν  και να προβάλλουν το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική τους κληρονομιά συντηρώντας ταυτόχρονα και την ιστορική μνήμη.

Το φετινό πρόγραμμα θα υλοποιήσει πεζοπορίες με αφετηρία ή τέλος σε μνημειακές ελιές και ιερά δένδρα στις ΔΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Παράλληλα θα υλοποιηθούν επιμορφωτικά εργαστήρια   για εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να δουλέψουν αυτό το θέμα στις τάξεις τους με τους/τις μαθητές/τριες. Επιπλέον, θα οργανωθούν εκδηλώσεις με θέματα όπως ‘η ελιά στην λογοτεχνία’ ‘η ελιά στην λαογραφία’ κ.α

Γενική συνέλευση συλλόγων γονέων δημοτικών και νηπιαγωγείων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ 53ο-54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (παλιά Ακαδημία – Α. Παπανδρέου 8 ).Η Ένωση Συλλόγων Γονέων είναι η κοινή δύναμη όλων των γονιών του Δήμου Ηρακλείου. Είναι η σύμπραξη όλων των συλλόγων γονέων για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη.

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Ηρακλείου για τα Σχέδια Βελτίωσης

 

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου και των Δήμων της Π. Ενότητας συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα: «ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 4.1.1 – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ 4.1.3 - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 4.1 ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ» με ώρα έναρξης στις 6:30 το απόγευμα και ελεύθερη είσοδο.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές εκδηλώσεις για το θέμα σε Βενεράτο, Επισκοπή, Προφήτης Ηλίας, Γάζι, Αρχάνες και Βιάννος.

 

Διεθνής Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός για την προμήθεια Μηχανικού και Λοιπού Εξοπλισμού του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τη με αρ. 180/22-02-2018 Θέμα 6ο Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Διεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 1130/Φ70/01-03-2018, για την ανάδειξη αναδόχου/ων προμήθειας μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού που δεν κατονομάζεται ειδικά για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας των τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης.

Νέος κύκλος εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής της Ιtanosconcept με τίτλο: «Οι Μικροί Παραμυθάδες»

Η itanosconcept, στο πλαίσιο της φιλαναγωσίας και της δημιουργικής γραφής, αναγγέλλει έναν νέο κύκλο εργαστηρίου για τους μικρούς μας φίλους, από τη συγγραφέα και χημικό Ειρήνη Μαθιουδάκη. Ειδικότερα θα περιλαμβάνει συγγραφή κειμένων, εικονογράφηση και παρουσίαση από τους παραμυθάδες.

Το Let's do it Greece την Κυριακή στο Ηράκλειο

Αυτή την Κυριακή (04/03), το Let's do it Greece έρχεται στην πόλη του Ηρακλείου για να οργανώσει τους εθελοντές της πόλης για την μεγαλύτερη, ταυτόχρονη, εθελοντική δράση της χώρας που θα πραγματοποιήθει στις 29 Απρίλη. Συνάντηση στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9 & Κ. Ζώτου γωνία), στις 12:00.

4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού με τίτλο «Τα φώτα ανάβουν στη σκηνή»

Το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού στο Ηράκλειο με τίτλο «Τα φώτα ανάβουν στη σκηνή» είναι γεγονός. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και ένα χρόνο μετά έχει εξελιχθεί σ ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του Ηρακλείου, μιας πόλης με «βαριά» πολιτιστική ταυτότητα και καλλιτεχνική παιδεία, στοιχεία που αυτονόητα δίνουν αξία σε αυτή την καταξίωση της προσπάθειας.

Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

H ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, στις 6.00΄ το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Σεμινάριο « Εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία»

Το ιδιαιτέρως επιτυχημένο σεμινάριο « Εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία» διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όσους λατρεύουν τα αρώματα και επιθυμούν να επενδύουν τον χρόνο τους δημιουργικά. Το σεμινάριο απευθύνεται επίσης σε επαγγελματίες ομορφιάς και αισθητικής αλλά και σε όσους θέλουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό κόσμο του αρώματος.

7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προιόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής– Super Market

Ανοικτή πρόσκληση σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, διανομείς, ξενοδόχους και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε όλη την Κρήτη απευθύνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 7ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET.

Σπουδαία διάκριση για το Σωματείο Αρτοποιών N. Ηρακλείου

Την τρίτη θέση στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατέλαβε η ομάδα των Αρτοποιών του Ν. Ηρακλείου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές ξεχασμένες συνταγές της Κρήτης που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό.

Διαγωνισμός του ΤΕΙ Κρήτης για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτιριακών του εγκαταστάσεων

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με τη με αρ. 180/22-02-2018 Θέμα 4 Απόφαση της Συγκλήτου του, διενεργεί Διεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 1100/Φ70/27-02-2018, για την ανάδειξη αναδόχου/ων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο και των Τμημάτων του που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Σητείας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης.

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Εργαστήρια ομαδικής πληροφόρησης στους εκπαιδευόμενους (Εργαζομένων και Ανέργων) του ΣΔΕ Ηρακλείου

Το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ - στο πλαίσιο των Υπηρεσιών του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν Εργαστήρια Ομαδικής Πληροφόρησης σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου. Σκοπός των ομαδικών εργαστηρίων είναι να διερευνηθούν γνώσεις και δεξιότητες και να ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες να δοκιμάσουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Σάββατα με τους Επιστήμονες «Τα μυστικά του εγκεφάλου μας»

Ελάτε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε δύο επιστήμονες και να συζητήσετε μαζί τους για τα μυστικά που κρύβονται στον εγκέφαλό μας. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης (ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης) στο διήμερο οδικής ασφάλειας «Δρόμος Ζωής»

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης (ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης) συμμετέχει στο διήμερο οδικής ασφάλειας «Δρόμος Ζωής» που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούρνες Δήμου Χερσονήσου) από το Δήμο Χερσονήσου, τη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης με τις εξής δράσεις :

ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε. Κρήτης: Δωρεάν Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε.), τα τελευταία χρόνια, έχει διαπιστώσει ότι οι αλλεπάλληλες και εκτεταμένες ανατροπές στην οικονομία έχουν ως επακόλουθο τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, την εντεινόμενη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών και των όρων απασχόλησης, καθώς και την ανεπαρκή λειτουργία του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον, οι γραμμικές μορφές σταδιοδρομίας τείνουν να εμφανίζονται ολοένα και λιγότερο, ενώ παράλληλα τείνουν να αυξάνονται μορφές σταδιοδρομίας με χαρακτήρα απρόβλεπτο, πολύπλευρο, ασταθή, κυκλικό και μεταβατικό. Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, τόσο η διατήρηση όσο και η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας αποτελεί μία σύνθετη και απαιτητική διαδικασία.

Κυριακή 29 Απριλίου, όλη η Ελλάδα σε ρυθμούς Εθελοντισμού

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.

Στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη η ομάδα Αρτοποιών του Νομού Ηρακλείου

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες η Ομάδα Αρτοποιών του Νομού Ηρακλείου, η οποία θα διαγωνιστεί στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που διεξάγεται από σήμερα έως και τη Δευτέρα στους χώρους της ΔΕΘ-HELΕXPO, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 8ης ARTOZYMA.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, για τη διετία 2018/2019. Η ανανεωμένη ομάδα θα παρουσιάσει προγραμματισμό και άμεσες προτεραιότητες κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης γενικής συνέλευσης στο χώρο του Ευρωπαϊκού την ερχόμενη 1 Μαρτίου

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η «1η Συνάντηση Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης & Ανατολικής Αττικής»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού οργανώνει την 1η Συνάντηση Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης & Ανατολικής Αττικής που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή 150 ενήλικων μελών του από 10 περιοχές της χώρας και από 11 πόλεις της Κρήτης.

Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ κ. Μιχάλη Σκουλά συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο κ. Μιχάλης Σκουλάς, Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνος Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ, θα μιλήσει με θέμα: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Θεματική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Μινωικοί Δαίμονες»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη θεματική ξενάγηση με τίτλο «Μινωικοί Δαίμονες: η απεικόνιση των δαιμονικών μορφών στα υλικά αρχαιολογικά κατάλοιπα της εποχής του χαλκού στην Κρήτη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και την Τετάρτη 28 στις 12:30 μμ. Μέσα από επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης προϊστορικής συλλογής, θα αναδειχθούν παραστάσεις φανταστικών όντων καθώς και πτυχές της μινωικής μυθοπλαστικής σκέψης.

Σημείο συνάντησης ο χώρος του Φουαγέ στο Ισόγειο του Α.Μ.Η.

 

Κυριακή 29 Απριλίου, όλη η Ελλάδα σε ρυθμούς Εθελοντισμού!

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας  θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.

Casting στη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Όπως κάθε φορά δίνουμε την ευκαιρία σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας να ασχοληθούν με το θέατρο. Συγκεκριμένα αυτή τη φορά χρειαζόμαστε άντρες και γυναίκες με υποκριτικές ικανότητες να στελεχώσουν τα έργα της νέας καλοκαιρινής σεζον. Δεν χρίζει να είναι επαγγελματίες αλλά να αγαπούν την τεχνη του θεάτρου. Όρεξη - αγάπη - δημιουργία και φυσικά θέληση είναι μερικά από αυτά που χρειαζόμαστε.

Ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο περί διοργάνωσης παράστασης μουσικής jazz στο Φρούριο Rocca a Mare (Κούλε) την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου του 2018, ενημερώνουμε το κοινό ότι τέτοια διοργάνωση στο μνημείο δεν έχει προγραμματιστεί. Το Ενετικό Φρούριο του Λιμένα Ηρακλείου ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με υπεύθυνο φορέα διαχείρισης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να διοργανώνει σε αυτό εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση έγκρισης χρήσεων του μνημείου. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου αγνοεί την πηγή πληροφόρησης των δημοσιευμάτων και δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

Η Προϊσταμένη Β. Συθιακάκη

Ημερίδα από τον ΠΣΑΤ και την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί

Ημερίδα με θέμα «Η Κρήτη ως τόπος διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων» διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με την Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης – Αιγαίου του ΠΣΑΤ, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Markets

Με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης ξεκινά η προετοιμασία του 7ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ).

4o Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 23, 24 και 25 Φλεβάρη 2018, θα διεξαχθεί το 4ο Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο . Το συνέδριο αυτό θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς Χανίων στις 24 και 25 Φλεβάρη.

Είμαι ακόμα παιδί «All For… LOVE»

Αυτό το ερώτημα μας απασχόλησε πολύ όσο σχεδιάζαμε τη δράση μας στο πολυχώρο ‘Talos Plaza’, στις 14 Φλεβάρη, από κοινού με το Εθελοντικό Σωματείο «Αλέα .. η ρίζα του καλού». Μάλλον γιατί, ενδόμυχα δεν είχαμε αποφασίσει αν όλοι εμείς (κι όλοι εσείς στη συνέχεια) είχαμε ανάγκη να πάρουμε ή να δώσουμε αγάπη μέσα από αυτή τη δράση…

Δράσεις της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για την επιδημία ιλαράς

Mε αφορμή το θάνατο της 34χρονης από ιλαρά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Παιδιατρική Κλινική Πα.Γ.Ν.Η., τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης, έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια, αφενός καταγραφής, ενημέρωσης και εμβολιασμού για την ιλαρά στον παιδικό πληθυσμό της Κρήτης και αφετέρου ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας για τη διαχείριση/ενημέρωση περιστατικών εκδήλωσης της νόσου.

Η πρώτη συνεδρίαση του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου

Την πρώτη τους συνεδρίαση πραγματοποίησαν τα μέλη του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οριοθετώντας τους στόχους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών του.  Τα έξι μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που εξελέγησαν στο Τμήμα Υπηρεσιών συμφώνησαν το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα δουλέψει  η ομάδα για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος, ενταγμένο και σε συνεργασία, με τον γενικότερο  προγραμματισμό του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα  5:00μ.μ. στο ΚΗΦΗ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος ΤΑΛΩΣ). Σε περίπτωση μη απαρτίας όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου μας, η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, τον ίδιο χρόνο και τόπο.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Ηρακλείου για τα Σχέδια Βελτίωσης

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου και των Δήμων της Π. Ενότητας θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα: «ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ 4.1.1 – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ  4.1.3 - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 4.1 ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ» με ώρα έναρξης στις 6:30 το απόγευμα και ελεύθερη είσοδο.

H Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΝΟΤΟΣ» παρουσίασε την παράσταση «Έρως Καρναβαλιστής»

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε, την περασμένη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Πειραματικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, η παράσταση «Έρως Καρναβαλιστής», η οποία διοργανώθηκε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΝΟΤΟΣ» με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου – ΔΗ.Κ.Ε.Η. στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου για την Καστρινή Αποκριά 2018.

25 γλυπτά της Ναταλίας Μελά στο Ιστορικό Μουσείο

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, εγκαινιάζει, σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18.00΄, την έκθεση Ναταλία Μελά: 25 Γλυπτά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 10 Μαρτίου, παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα της γλύπτριας που εκτίθενται για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Πληροφορίες για τη λειτουργία των Το.Μ.Υ.

 Η ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας έρχεται για να καλύψει μια από τις κρισιμότερες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή της ύπαρξης ενός οργανωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα αστικά κέντρα. Σήμερα, μετά από λιγότερο από 2 μήνες από την ίδρυση της πρώτης, λειτουργούν ήδη επτά Το.Μ.Υ. στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης, στις οποίες δίνεται έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας του πληθυσμού, που η προσέλευσή του είναι εντυπωσιακή.

7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής - Super Market

Με τη στήριξη των παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης ξεκινά η προετοιμασία του 7ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ).

Απόκριες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης μπαίνει δυναμικά στον ρυθμό της Αποκριάς!

Στις 11:00 η νηπιαγωγός – συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη θα μας αφηγηθεί το παραμύθι «Ένας πρίγκιπας Χαρταετός στο νησί του… Πηγαινέλα».

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί  ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών. Για το λόγο αυτό, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00΄ στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τα τοπικά σωματεία μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνίας μας.

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους πραγματοποίησε χθες βράδυ η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Είμαι ακόμα παιδί: Στις 14 Φλεβάρη... Στο Talos Plaza ... Χορός, τραγούδι, κατασκευές, παζάρι, δώρα.. Κι ένα μεγάλο party

Στις 14 Φλεβάρη δίνουμε νόημα στη λέξη «αγάπη».. Το Εθελοντικό Σωματείο «Είμαι Ακόμα Παιδί», από κοινού με το Εθελοντικό σωματείο "Αλέα .. η ρίζα του καλού" διοργανώνει δράση, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza, με σκοπό τη δημιουργία ενός κουμπαρά που θα μας επιτρέψει να κάνουμε κάποιες εργασίες στο ‘Κέντρο Προστασίας Παιδιού’ του Πόρου, απαραίτητες για την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη διαβίωση των φιλοξενούμενων εκεί κοριτσιών.

Το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο μελών Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης

Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης προς τα μέλη του την Τρίτη 13 και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη στον 2ο όροφο του Δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

15ος Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Στο επίκεντρο η τελική εισήγηση της αρμόδιας ελληνικής επιτροπής για χρήση των κοινωνικών δικτυών από τα παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω, μόνο με γονική συναίνεση.

 Με κεντρικό μήνυμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα» εορτάστηκε φέτος για 15 η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν.

Πρόγραμμα επισκέψεων κινητής μονάδας ψυχικής υγείας ΠΑΓΝΗ για το Φεβρουάριο

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε) Κρήτης σας ενημερώνει για το Πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ ως προς το μήνα Φεβρουάριο 2018

Στο ΔΣ της ΚΕΕΕ ο Μανώλης Αλιφιεράκης

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) εξελέγη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Βράβευση των κυριών Δρ. Μαρίας Χναράκη και κυρίας Χριστίνας Χαλκιαδάκη από το «Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης».

Σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, με κατάμεστη την αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31.01.2018 η βράβευση των κυριών Δρ. Μαρίας Χναράκη και κυρίας Χριστίνας Χαλκιαδάκη από το “ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ”.

Απεριόριστη Δωρεάν Είσοδος για τους φοιτητές στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Από 1ης/2/2018, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών δίνει διαρκή και απεριόριστη ελεύθερη (δωρεάν) πρόσβαση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με απλή επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας στην είσοδο του Μουσείου.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ στο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου / Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών / ώρα 10:00-14:00 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποιεί στις 6 Φεβρουαρίου 2018 κεντρική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα».

Σεμινάριο «Διαχείριση Συναισθηματικών Συγκρούσεων στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον»

Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο για όσους θέλουν να έχουν ισορροπημένες διαπροσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους που συναλλάσσεται καθημερινά σε οικογενειακό, επαγγελματικό, σχολικό κ.α. περιβάλλον, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2018

Οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του μεγαλύτερου ΙΕΚ στην Ελλάδα έκλεψαν τις εντυπώσεις στο πλαίσιο της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ! Στην πρώτη τους συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2018, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, οι σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κυριάρχησαν με τις επιδόσεις τους διαγωνιζόμενοι στο σύνολο των κατηγοριών του τετραημέρου, αποσπώντας 14 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια.

25 γλυπτά της Ναταλίας Μελά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18.00΄, μια έκθεση 25 γλυπτών της Ναταλίας Μελά, στη Γλυπτοθήκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Επιλεγμένα έργα της γλύπτριας, μεταλλικά και χάρτινα, θα εκτεθούν ανάμεσα στα λίθινα και μαρμάρινα γλυπτά της βυζαντινής και της ενετικής περιόδου.

Ο μεγαλύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά στο Ηράκλειο

Το FIRST LEGO League που για τη φετινή σχολική χρονιά 2017 - 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS» και προκαλεί περισσότερα από 300,000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται φέτος να διαλέξουν και να λύσουν ρεαλιστικά προβλήματα ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήτης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από 3 έως 11 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο στο κινηματοθέατρο Αστόρια και οργανώνει η «Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου».

Let's do it Greece «με μία ματιά»

Ονειρευόμαστε να αναδείξουμε το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας,το πρόσωπο της χαράς ,της ζωντάνιας, της δημιουργίας. Πανελλαδική Συνάντηση Let’s Do It Greece  οργανώσαμε λοιπόν συντονιστικές συναντήσεις και στον ελεύθερο χρόνο μας επισκεφτήκαμε περιοχές ανά την Ελλάδα για να γνωρίσουμε από κοντά τους εθελοντές που μοιράζονται τον κοινό μας στόχο και να τους μεταφέρουμε τον παλμό των προετοιμασιών από ολόκληρη την Ελλάδα .

Η Σύνοδος των «χωρών της Βαλέτα»

Ενισχύεται η διαπραγματευτική δύναμη των μεμονωμένων χωρών έναντι των ισχυρών επιχειρησιακών συμφερόντων.

Με θέμα την ανανέωση της πολιτικής συμφωνίας για διακρατική συνεργασία στο χώρο του φαρμάκου αλλά και την τεχνική προετοιμασία των επόμενων βημάτων έτσι ώστε να γίνει κοινή αξιολόγηση και διαπραγμάτευση στις τιμές των νέων φαρμάκων που έρχονται τώρα στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μαδρίτη, η σύνοδος των 8 χωρών της «Διακήρυξης της Βαλέτα» .

Πρεμιέρα του «ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ» από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στην πρώτη μέρα του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ

Πρεμιέρα θα κάνει η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στις 3 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 9.30 το βράδυ, πρώτη μέρα του  2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με το έργο ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ του Άρθουρ Μίλλερ. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό της κλασσικής λογοτεχνίας και του παγκόσμιου θεάτρου που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς

Προσλήψεις 25 καθαριστριών από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προχωράει στην πρόσληψη 25 ατόμων για τις ανάγκες της καθαριότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας με τις αποκεντρωμένες μονάδες τους της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Εκπαιδευτικά πρωινά για όλη την οικογένεια στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με μεγάλη χαρά, εγκαινιάζει για το 2018 μια νέα δράση για όλη την οικογένεια. Μια φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο, θα προσφέρονται, εκ περιτροπής, τα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία καθημερινά προσφέρονται στη σχολική κοινότητα. Σε προκαθορισμένες ώρες και μέρες του έτους, οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΙΜΚ θα πραγματοποιούν τα δημοφιλή και επιτυχημένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε οι Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου να αποτελέσουν, για το νέο έτος, ένα ευχάριστο και άκρως δημιουργικό χώρο οικογενειακής συνεύρεσης.

8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ. Επιπρόσθετα, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας Σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού / διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/01/2018 και για 33η συνεχή χρονιά, η πατροπαράδοτη τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας.

Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Πρόσληψη με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, είκοσι πέντε (25) ατόμων, κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κλάδου ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών για τις ανάγκες της Καθαριότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας με τις αποκεντρωμένες μονάδες τους της 7ης ΥΠΕ Κρήτης:    

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ελάτε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για την τεχνολογία και τη φύση. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Εργαζομένους από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Το ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο "Ενίσχυση των προσόντων και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ", το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση", με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να υλοποιήσει νέες δράσεις κατάρτισης για εργαζόμενους στην Κρήτη (Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά – Άγιος Νικόλαος), καθώς και σε σε όλη τη χώρα.

Σεμινάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας»

Μετά από το 1ο σεμινάριο για «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας» που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το ΚΕΚ ΤΕΧΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέο τμήμα για όσους θέλουν ν΄ ασχοληθούν επαγγελματική ή ερασιτεχνικά με τις ιδιαίτερες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας.

Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο με τον Βασίλη Λουλέ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ οργανώνει ένα διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι με θέμα Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση — Προσωπική μαρτυρία και Ιστορία, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Αικατερίνης

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, θα πραγματοποιήσει και φέτος και για 33η συνεχή χρονιά, την τελετή της κοπής της ΑγιοΒασιλόπιτας, για το καλωσόρισμα του Νέου Έτους.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Π.Σ. Αγίου Ιωάννη στο χώρο του Συλλόγου μας στην «ροτόντα» του Πανεπιστημίου.

Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Αποτροπαϊκά και περίαπτα - τα Μινωικά φυλαχτά» του Αρχαιολογικού Μουσείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 12:00 στη θεματική ξενάγηση του μήνα με τίτλο «Αποτροπαϊκά και περίαπτα - τα Μινωικά φυλαχτά».

Σεμινάριο «Διαχείριση Συναισθηματικών Συγκρούσεων στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον»

Ένα πρωτοποριακό σεμινάριο για όσους θέλουν να έχουν ισορροπημένες διαπροσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους που συναλλάσσεται καθημερινά σε οικογενειακό, επαγγελματικό, σχολικό κ.α. περιβάλλον, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Προκήρυξη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού ορισμένου χρόνου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

Την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, ΠΕ Αρχαιολόγων Μία (1) θέση, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση του 2ου υποέργου «Αρχαιολογικός Έλεγχος» του έργου «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη Ηρακλείου – 2017» με κωδικό MIS 5007093 που θα εκτελεστεί απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία μας στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με την Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου, για χρονικό διάστημα απασχόλησης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως την ολοκλήρωση του έργου:

Μαθητικός Διαγωνισμός για το σποτ του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Ηρακλείου - Λασιθίου προκηρύσσει φέτος μαθητικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Σεμινάριο «Μάθετε τις απαραίτητες τεχνικές για το σχέδιο μόδας»

Θέλετε να μάθετε να σχεδιάζετε φιγούρες μόδας και να αποτυπώνετε ελκυστικά τις ενδυματολογικές σας ιδέες;

 Στο σεμινάριο Σχέδιο Μόδας - Fashion Design, που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ θα διδαχθείτε σχέδιο φιγούρας, σχέδιο ρούχων, σχέδιο υφάσματος και δημιουργία ανάπτυξης συλλογής.

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν τεχνικές σχεδίου μόδας και να μυηθούν σε μια έγκυρη και χρηστική μεθοδολογία σχεδιασμού Μόδας.

Αύξηση των καταγγελιών διαδικτυακής απάτης «δείχνουν» τα συγκεντρωτικά στοιχεία της SafeLine

Σημαντική αύξηση σε περιστατικά οικονομικής εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ γεγονός που έρχεται να ενισχύσει τις πρόσφατες διαπιστώσεις της Δ/νσης Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για το έτος 2017, από το σύνολο των καταγγελιών που εξακριβώθηκαν ως παράνομες, το 48% αφορούσε οικονομικές απάτες. Η συγκεκριμένη κατηγορία οικονομικού εγκλήματος για πρώτη φορά καταλαμβάνει την πλειοψηφία των καταγγελιών που λαμβάνει η γραμμή σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσοστό καταγγελιών παράνομου περιεχομένου που αγγίζει (για το 2017) το 23% και που τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στην κορυφή.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing»

Γνωρίζετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο; Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε διαφήμιση στο google;

 Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε στο σεμινάριο «Social Media Marketing», το οποίο διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ζητήματα μείζονος σημασίας για τις τοπικές επιχειρήσεις σχετικά με τη λειτουργία του Λιμένος Ηρακλείου τέθηκαν στη διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΛΗ.

To Douleutaras.gr 'ανοίγει τα φτερά του' για Ηράκλειο!

Το Douleutaras.gr είναι μία πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει σε κάθε χρήστη να δημιουργήσει το σπίτι των ονείρων του αναθέτοντας χρήσιμες εργασίες στους κατάλληλους επαγγελματίες. Έναν χρόνο μετά την επέκταση του στη Θεσσαλονίκη, το Douleutaras.gr άνοιξε τα φτερά του για δύο ακόμα μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Ευχαριστήριο του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε., Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Cactus Hotels για την ιδιαίτερη προσφορά τους, που δίνει μια γενναία ώθηση στις προσπάθειες που κάνουν τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού να δώσουν ανακούφιση στην πολυδιάστατη κρίση που αντιμετωπίζει, χρόνια τώρα, ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, διαμέσου των Δομών Παροχής Βασικών Υλικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Οικονομικό Συσσίτιο «Φαγητό με την Αγάπη Μας»).

Το 16ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο

Η νικήτρια ομάδα του έτους 2017 «Εμείς κι Εμείς» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν το 16ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου. Το 16ο Κυνήγι πραγματοποιείται την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου σε κεντρικά σημεία του Δήμου Ηρακλείου κι έχει τίτλο «Υπόθεση Αστραπή».

Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανακύκλωσης Συσκευασιών

Μαθητές από όλη την Ελλάδα από την Αθήνα έως τη Ρόδο, από τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα έως την Ύδρα και την Αστυπάλαια συμμετείχαν στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ανακύκλωσαν πάνω από 2.000.000 συσκευασίες.

Για 16η χρονιά η ετήσια Επιστημονική Μετεκπαιδευτική Παιδιατρική Ημερίδα του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Η Παιδιατρική Κλινική και η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου διοργανώνουν για 16η χρονιά την ετήσια Επιστημονική Μετεκπαιδευτική Παιδιατρική Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10/2/2018 στο Συνεδριακό Χώρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας (Λ. Ικάρου 5) στο Ηράκλειο Κρήτης.

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ποιοι είμαστε: Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1983 και από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Έχει ανεβάσει 67 θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου . Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο το νησί μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Αμερική, Κύπρο και στη μακρινή Αυστραλία με το έργο ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΘΕ ΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ. Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου και έχει βραβευτεί σε όλους τους τομείς ( 47 βραβεία, βραβείο ερμηνείας αντρικού – γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας , μουσικής , σκηνικών , επιλογής έργου ,καλύτερης παράστασης κ.α ).Για πρώτη φορά πέρσι τολμήσαμε να οργανώσουμε το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην πόλη μας . Στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και έτσι συνεχίζουμε .

Διαλέξεις και Ξεναγήσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προτού κλείσει ο κύκλος της έκθεσης των έργων του Γιάννη Σπυρόπουλου οργανώνει δύο ομιλίες γύρω από το έργο και τη θέση του ζωγράφου μέσα στα σύγχρονα ζωγραφικά και ευρύτερα καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ού αι. Η πρώτη με ομιλητή τον κριτικό τέχνης, κ. Ντένη Ζαχαρόπουλο, θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη με ομιλητή τον ιστορικό τέχνης, κ. Μίλτο Φραγκόπουλο, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το CHOREOGRAPHIC CHALLENGE έρχεται στο Ηράκλειο

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΝΟΤΟΣ» εγκαινιάζοντας έναν κύκλο σεμιναρίων-εργαστηρίων που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του Θεάτρου υποδέχεται τη συντοπίτισσά μας Χορογράφο, κα. Άρια Μπουμπάκη, απόφοιτο της Κρατικής Σχολής Χορού και της ‘Ραλλού Μάνου‘ και υπότροφο στο Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ, η οποία φέρνει στο Ηράκλειο το Choreographic Challenge, ένα διαφορετικό εργαστήρι Χορού και Κίνησης που πραγματοποιείται στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια.

Nέος Kύκλος για τα εκπαιδευτικά προγράμματα 'Αισθάνομαι τη Φύση' και 'Προγραμματίζω τη Φύση' του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Tο Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 αρχίζει ο νέος κύκλος για τα 2 εκπαιδευτικά προγράμματα "Αισθάνομαι τη Φύση" και "Προγραμματίζω τη Φύση".Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αισθάνομαι τη Φύση" απευθύνεται σε παιδιά 2-4 ετών, ενώ το εκπαιδευτικό εργαστήρι ρομποτικής "Προγραμματίζω τη Φύση" απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα.

 

 

Let`s do it Greece 2018 - Η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 θα συντονιστούμε στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση που έχει γίνει στη χώρα μας.

 

Συνοπτικός απολογισμός δράσης 2017 του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού καταθέτει τον συνοπτικό απολογισμό της δράσης του στο χρόνο που πέρασε (2017).

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού»

Τις βασικές τεχνικές σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας παρουσιάζει το σεμινάριο που διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν ν΄ αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου.

Ταχύρρυθμο εργαστήριο δημιουργίας ταινιών stop motion animation για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου 2017-2018

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) με την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Ταχύρρυθμο εργαστήριο (8) ωρών δημιουργίας ταινιών stop motion animation για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σχολικού έτους 2017-2018» με εισηγητή τον Γιώργο Νεονάκη, φοιτητή Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου-graphic designer

Προκήρυξη εκλογών ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου Ε.Φ.Ν.Η

Το Δ.Σ. της ΕΦΝΗ, σήμερα 9 Ιανουαρίου 2018, προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΦΝΗ.

«Βασικές Γνώσεις Επιχειρημάτων Συναλλαγών στην Γαλλική Γλώσσα» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην γαλλική γλώσσα, ώστε ν’ ανταποκρίνονται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών, στο χώρου του τουρισμού, του εμπορίου, των εξαγωγών κλπ, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Κοπής πίτας του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου καλεί τα μέλη του στην εκδήλωση κοπής πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στο 2ο όροφο του δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω.  Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής θα γίνει εκτενής ενημέρωση για όλες τις πρόσφατες κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν το τριτεκνικό κίνημα, καθώς και για την εξέλιξη της αποπεράτωσης του κτιρίου μας.

Πρόσληψη προσωπικού για το πρόγραμμα Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη - ESTIA

Επτά νέες προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος  Στέγασης Αιτούντων Άσυλο σε διαμερίσματα στην Κρήτη, στις περιοχές του Ηρακλείου και της Σητείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την  Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ.

Η εκδήλωση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ξάφνιασε ευχάριστα τους κατοίκους της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, καθώς μια εξαιρετική ιδέα του Συλλόγου τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE