inner image

Του Μουσείου τα παραμύθια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης εύχεται Καλή Χρονιά στους μικρούς και στους μεγάλους φίλους του! Δύο είναι τα παραμύθια του Γενάρη! Το 1ο παραμύθι του νέου έτους την 2η Κυριακή της νέας χρονιάς το αφηγείται η Ελένη Μπετεινάκη και το 2ο παραμύθι την 3η Κυριακή γράφεται από μικρούς και μεγάλους!
Μια οικογενειακή δραστηριότητα εμπνευσμένη από τα οικοσυστήματα του Μουσείου που αναμένει να εκδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2020. Συγγραφείς επίδοξοι όλοι εμείς!

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στελεχώνει με 23 νέους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στελεχώνει με 23 νέους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

 

Αρχές του 2020 το Υπουργείο Υγείας και η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θωρακίζουν τα νοσοκομεία του νησιού, σε όλους τους νομούς, με 23 νέες θέσεις επικουρικών ιατρών. Υπήρξαν 26 εγκεκριμένες θέσεις ωστόσο 3 βγήκαν άγονες διότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι γιατροί.

 

Υπογραμμίζεται ότι κατά τους τελευταίους 2 μήνες έχουν υπογραφεί από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης περισσότερες από 50 αποφάσεις πρόσληψης επικουρικών γιατρών ενισχύοντας όλες τις νοσοκομειακές μονάδες της Κρήτης.

 

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤHN ΚΥΡΙΑΚΗ  05  IANOYAΡIOY 2020. Σημείο συνάντησης η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου.  Ώρα έναρξης της ξεναγήσεως: 10.00 π.μ.

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΞΕΝΑΓΟΣ: ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ. Ξεναγός-Συγγραφέας, μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες:6974/453759  και

6942/537536,6936/987174

Έγκρίση της προμήθειας δύο πολύ σημαντικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου έτους, από το Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκε η προμήθεια δύο πολύ σημαντικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

 

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η προμήθεια ενός (1) Συστήματος Ψηφιακού Αγγειογράφου – Στεφανιογράφου ενός επιπέδου, για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 680.000,00€ και η προμήθεια ενός (1) Συγκροτήματος Μαγνητικού Συντονισμού (MRI)-3Tesla για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 2.400.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Τριήμερο γεμάτο δράσεις στο Talos Plaza

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Talos Plaza, με κέφι, φαντασία, παιχνίδι και χρώμα. Το καλλιτεχνικό σχήμα Mojo Stilts περιμένει τους μικρούς μας φίλους το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου να τους ταξιδέψει μέσα από ένα ζεστό, χαρούμενο και εορταστικό κλίμα!! Είσοδος ελεύθερη.

Συνεργασία του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο με το Παιδικό Μουσείο Exploration

Δυναμική συνεργασία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στη μουσειακή εκπαιδευση, ξεκινά το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά με το Παιδικό Μουσείο Exploration. Οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο εκπαιδευτικό προγράμμα με τίτλο «Με τη μηχανή του Χρόνου». Με όχημα τη φαντασία και το πολιτισμό και με την αξιοποίηση εργαλείων από τη σύγχρονη μουσειολογία, το εν λόγω πρόγραμμα τοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη τεχνολογία και την εξέλιξη της. Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά από 7 έως 12 ετών και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Παιδικό Μουσείο Exploration, πάνω στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών» του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Το πρόγραμμα «Με τη Μηχανή του Χρόνου» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, το Σάββατο 28/12/2019 και τη Κυριακή 05/01/2020 στις 12.00 το μεσημέρι.

«Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά από στις εγκαταστάσεις του την έκθεση «Μνήμες Γαίας», η οποία διοργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου στα πλαίσια του έργου GEO-IN που χρηματοδοτείται από τα πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Κύπρος.

«Ας παίξουμε Σινεμά _Xmas edition» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης τα φετινά Χριστούγεννα προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να περάσουν μαζί ένα κινηματογραφικό πρωινό, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 11:00-15:30. Δύο μέρες πριν φύγει ο χρόνος, αλλά και η δεκαετία, μία γιορταστική ταινία μικρού μήκους δημιουργείται στο μουσείο υπό τις οδηγίες της Βίκης Χρηστάκη!

Οι πιο ωραίες παραμονές Χριστουγέννων στο Talos Plaza

Στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, κάθε οικογένεια και κάθε παιδί θα απολαύσει τις πιο μαγικές  εορταστικές δράσεις! Τη Δευτέρα 23 και την παραμονή των Χριστουγέννων Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, σας περιμένει  όλους ένα υπέροχο σκηνικό, με : Άγιο Βασίλη, εργαστήρια για κουλουράκια, καραόκε Χριστουγέννων, σιντριβάνι σοκολάτας και πάρα πολλά άλλα δρώμενα!

Ξεκινάει σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Γεύσης, Τέχνης και Πολιτισμού στο Talos Plaza

Ξεκινάει σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Γεύσης, Τέχνης και Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί από 20/12 έως 31/12/19 στο Talos Plaza σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου! Ένας υπέροχος κόσμος για κάθε μικρό και μεγάλο μας φίλο, γεμάτος από μοναδικές εμπειρίες τέχνης, γεύσης και πολιτισμού: με δράσεις για μικρά παιδιά, γευσιγνωσία, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές μπάντες, χορό, διαδραστικά δρώμενα και πολλές άλλες εκπλήξεις!! Διοργάνωση: Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι»

Αφιερωμένα στον Κρητικό Πόλεμο τα Κρητικά Χρονικά 2019 της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα ο τ. ΛΘ΄ (2019) της ετήσιας επιστημονικής έκδοσης Κρητικά Χρονικά της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Ο τόμος με τίτλο «Ο Κρητικός Πόλεμος (1645-1669). Όψεις του πολέμου στον χώρο και τον χρόνο», είναι αφιερωμένος στα 350 χρόνια από το τέλος του Κρητικού Πολέμου (1645-1669) και περιέχει δώδεκα ειδικές μελέτες με έμφαση σε ποικίλες όψεις της κοινωνίας της εποχής με βάση τις μεθόδους και τα πορίσματα της διαρκώς εξελισσόμενης επιστήμης της Ιστορίας. Η οργάνωση των θεμάτων, η επιλογή των μελετητών και η επιμέλεια της έκδοσης πραγματοποιήθηκε με ανιδιοτελή προθυμία από το μέλος της ΕΚΙΜ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στέφανο Κακλαμάνη.

«Ο Ρυθµός των Χριστουγέννων είναι µέσα σου» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Kατερίνα Κανδυλάκη και η Βίκη Χρηστάκη σάς προσκαλούν σε ένα βιωματικό εργαστήρι για την επιστήμη του ρυθμού,  την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, 11:00-12:30.

Δεκέμβριος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται

Είσοδος: ελεύθερη για τα παιδιά έως 12 ετών, τους ανέργους (με επίδειξη κάρτας), τους           φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

μειωμένο εισιτήριο για μαθητές και φοιτητές (με επίδειξη κάρτας) και για άτομα άνω των 65 ετών | € 3,00

γενική είσοδος | € 5,00

Πληροφορίες: 2810 283219 | Εσωτ. 101

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Talos Plaza

Μια χριστουγεννιάτικη όαση, περιμένει κάθε μικρό μας φίλο στο TALOS PLAZA, το επερχόμενο τριήμερο, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (20,21,22/12)!

Το καλλιτεχνικό σχήμα Mojo Stilts με πολύ φαντασία και κέφι, έχει ετοιμάσει το πιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, με δράσεις και παιχνίδια, μεγαλοστολές, ξυλοπόδαρους…

Ο απόλυτος εορταστικός προορισμός και για τη δημιουργική διασκέδαση κάθε παιδιού, είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης!

Ισχύει ελεύθερη είσοδος!

«…ως το τέλος του χρόνου!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδεχόμενο τη νέα δεκαετία διάλεξε να μοιραστεί ξανά 4 αγαπημένες δράσεις. Επίσης, 1 καινούριο βιωματικό εργαστήρι, που κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας του Μουσείου, μας προσκαλεί κι αυτό, στο τέλος του χρόνου, να το εξερευνήσουμε παρέα!

 

1.   Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, 19:00

«SleepOver …σε χριστουγεννιάτικη διάθεση!»

Λίγο πριν τις γιορτές, στην καρδιά του χειμώνα, σας προσκαλούμε σε μία διανυκτέρευση διαφορετική από τις άλλες. Ραντεβού στο Μουσείο στις 19:00 με χριστουγεννιάτικη διάθεση, sleeping bags, πιτζάμες, κασκόλ και σκούφους!

Δράσεις της βραδιάς και του επόμενου πρωινού!

«ένα δέντρο για τα στολίδια μας», ένας συνδυασμός δράσεων, μια σειρά διαφορετικών παιχνιδιών που προκαλούν τη φαντασία, τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά μας

δείπνο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ

Το πρώτο βήμα για την άρτια οργάνωση του 9ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής έκανε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, καλώντας σε ευρεία σύσκεψη τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε ότι το 9ο Φόρουμ θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) και ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, εκπρόσωποι κρητικών επιχειρήσεων που προμηθεύουν την τοπική τουριστική αγορά, καθώς επίσης ξενοδόχοι, διευθυντές  ξενοδοχείων και εκπρόσωποι δικτυών διανομής μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://forum.ebeh.gr/

Το  Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, τους Ξενοδόχους Κρήτης  και άλλους φορείς και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Νέα ανανεωμένη πλατφόρμα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ Saferinternet4kids.gr

Το νέο www.saferinternet4Kids.gr  είναι πλέον πραγματικότητα. Εύχρηστο,  με σύγχρονη εμφάνιση, πιο μοντέρνα διάθεση, εμπλουτισμένο περιεχόμενο, νέες δυνατότητες επικοινωνίας με το κοινό και δυνατότητες προσαρμογής στις διαστάσεις κάθε υπολογιστή, tablet ή κινητού.

«Για θύμισέ μου – Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ» της Μαρίας Σβολιαντοπούλου: Ολοκληρώθηκε το ταξίδι της ταινίας για το 2019

Με μια ακόμη sold out προβολή, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο, το ταξίδι της ταινίας «Για θύμισε μου» στην Κρήτη για το 2019. Την ταινία προλόγισαν η Κα Ιωάννα Κορτσιδάκη Πρόεδρος της Αλληγγύης Ηρακλείου, Εταιρίας Αλτσχάιμερ και υγιούς γήρανσης και η Μαρία Σβολιαντοπούλου, ψυχολόγος και δημιουργός της ταινίας.

 

Δεκέμβριος στο Ιστορικό Μουσείο - οι εορταστικές μας εκδηλώσεις

Δεκέμβριος 2019 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης - οι εορταστικές εκδηλώσεις:

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση GRECKA PANORAMA της Πολωνίας με επιχειρήσεις - μέλη του

Στην τεράστια αγορά της Πολωνίας βρέθηκε για τέταρτη φορά το Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετέχοντας με επιχειρήσεις - μέλη του στην «5η Έκθεση Γαστρονομίας και Τουρισμού  Grecka Panorama»,  η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019.

Η αντιπροσωπία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά το μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της Πολωνικής αγοράς για τα κρητικά προϊόντα διατροφής και τις υπηρεσίες τουρισμού, όπως αποδείχθηκε και από τις πωλήσεις λιανικής που έγιναν στη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Πολωνίας στις Β2Β συναντήσεις (προκαθορισμένες και στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις) στις 6 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα στο Ενυδρείο Κρήτης!

Με το δικό μας μοναδικό τρόπο και σε ένα θαλάσσιο σκηνικό υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης και η υπέρλαμπρη γοργόνα «Ευρυάλη» θα βουτήξουν για μία ακόμη φορά στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο βυθό του Ενυδρείου, έτοιμοι για να προσφέρουν στους παρευρισκομένους στιγμές που θα κορυφώσουν τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Το φετινό πρόγραμμα υπόσχεται ακόμη πολλά και ενδιαφέροντα στους φίλους του CRETAquarium. Αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικές παραστάσεις, ζυμαροκατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, διαγωνισμός ζωγραφικής, προβολή ταινιών και πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν με αναφορά στη θάλασσα, για να διασκεδάσουν, να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν σε συμμετοχή μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Talos Plaza

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και φέτος το χειμώνα, επισκέπτεται το Talos Plaza, συμμετέχοντας με μια μοναδική δράση στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεών του. Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα, στον αίθριο χώρο του εμπορικού κέντρου, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Δάσος  _σκηνικό του χειμώνα!»

Χριστουγενιάτικες Δράσεις στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο


Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την ομορφιά των αρχαίων εφευρέσεων και να ψυχαγωγηθούν μέσα από ένα γιορτινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, γεμάτο δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδι, αφηγήσεις και μελωδίες.

Xριστουγεννιάτικες ρομποτικές κατασκευές στο Talos Plaza

 

Xριστουγεννιάτικες ρομποτικές κατασκευές

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  "Robotic & Science Academy"  θα βρίσκεται στο Talos Plaza με χριστουγεννιάτικες ρομποτικές κατασκευές!  Κατασκεύασε μαζί τους Άγιους Βασίληδες, ταράνδους και έλκηθρα, προγραμμάτισε και ετοιμάσου για πολύ παιχνίδι!!!

Λίγα λόγια για το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης "Robotic & Science Academy"

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  "Robotic & Science Academy" είναι ένας πρότυπος χώρος διδασκαλίας και ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών, τεχνολογίας, βιωματικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων δράσεων, σεμιναρίων και γενικότερα βιωματικής μάθησης που στόχο έχει την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών.

Η "Robotic & Science Academy" είναι το μόνο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στην Κρήτη, με πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούνται Levels, συνεπώς ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει εκτεταμένες γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού.

Προτάσεις από το Επιμελητήριο Ηρακλείου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη στήριξη του Κρητικού Ελαιόλαδου

 

Τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την προστασία των επιχειρήσεων, οι οποίες ασχολούνται με την τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή του Κρητικού ελαιόλαδου, αλλά και των παραγωγών, παρουσίασε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου κ. Μανώλης Φραγκάκης, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Πρόκειται για τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στη διάρκεια συνάντησης την περασμένη Τρίτη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου σχετικά με φορολογικές ελαφρύνσεις και δανειακές διευκολύνσεις προς ελαιοτριβείς, εμπόρους και μεταποιητές,  εξεύρεση τρόπου διάθεσης των αδιάθετων ποσοτήτων ελαιόλαδου χαμηλής ποιότητας και  αποζημίωση των παραγωγών.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην φυσική αρωματοποιία»

Ειδικό σεμινάριο για όσους λατρεύουν τα αρώματα και επιθυμούν να μάθουν τον τρόπο δημιουργίας τους, για επαγγελματίες του χώρου της ομορφιάς και αισθητικής, αλλά και όσους θέλουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό κόσμο των αρωμάτων, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους καταρτιζόμενους στον κόσμο της φυσικής αρωματοποιίας, να τους μάθει την τεχνική δημιουργίας φυσικών αρωμάτων, να τους δώσει σημαντικές πληροφορίες προστασίας από τα χημικά προϊόντα καθώς και φέρει σε επαφή με τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.

H Eθελοντική ομάδα Αστικής Οικολογίας Heraklion Eco Voice στο Talos Plaza

Η Εθελοντική Ομάδα  Heraklion Eco Voice θα βρίσκεται στο Talos Plaza την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 7μμ με διάφορες δράσεις οικολογικής ευαισθητοποίησης και επαγρύπνησης μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του εμπορικού κέντρου .

Μέτρα στήριξης και του δευτερογενούς τομέα ζητούν ελαιοτριβείς, έμποροι και τυποποιητές Κρητικού Ελαιόλαδου

Ευρεία σύσκεψη με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη φετινή παραγωγή ελαιόλαδου και τις επιπτώσεις στον δευτερογενή τομέα, συγκάλεσε το Τμήμα Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εν όψει της επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο.

Tech Talent School for Educators: Νέα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από το H2B HUB

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators στοχεύει στην ενίσχυση της διδασκαλίας και τη μαθησιακής εμπειρίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μέσω των σεμιναρίων θα εξοικειωθούν με τη χρήση εύκολων, σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν για  τον  σχεδιασμό, την οργάνωση και   την παρουσίαση   του   εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Η oμάδα “In Libro Vita, Δώστε στο βιβλίο ζωή’’ στο Talos Plaza

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Talos Plaza, η oμάδα “In Libro Vita, Δώστε στο βιβλίο ζωή’’, θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο  την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, συλλέγοντας βιβλία για παιδιά που νοσηλεύονται.

Émile-Honoré Destelle, Ημερολόγιο 1898. Ο ενδέκατος τόμος της σειράς Μαρτυρίες από την Ε.Κ.Ι.Μ.

Σειρά στις Μαρτυρίες της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών έχει το Ημερολόγιο 1898 του Γάλλου συνταγματάρχη Émile-Honoré Destelle, συνέχεια του Ημερολογίου 1897 που κυκλοφόρησε το 2018 η ΕΚΙΜ.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Ηράκλειο» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για τη συμμέτοχη στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, κατάλληλο για όσους ΔΕΝ διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες), διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

H 7η ΥΠΕ Κρήτης για τον θάνατο του Γιώργου Δεικτάκη

H Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιώργου Δεικτάκη.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον αγαπητό Γιώργο Δεικτάκη. Έναν άνθρωπο λαοφιλή με μακρόχρονη και πολύπλευρη προσφορά, που διακρίθηκε για τη σεμνότητα, το ήθος, την εργατικότητα και την αυθεντικότητά του.

Η απουσία του θα είναι αισθητή από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ευχόμαστε δύναμη και υγεία στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΔ και του Προέδρου της Αναπτυξιακής Ηρακλείου με την υφυπουργό Εργασίας

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Μανόλη Κοκοσάλη.

 

Ο ΕΣΔΑΚ προκηρύσσει το 2ο Βραβείο «Βιργινία Μανασάκη» για Υποψηφίους Διδάκτορες Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), προκηρύσσει το 2ο Βραβείο Βιργινία Μανασάκη, μετά και την 103/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ, τιμώντας τη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη,   Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας και στέλεχος του ΕΣΔΑΚ.

Μεγάλη μέρα για τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού:Εγκαίνια στο Γηροκομείο Ηρακλείου

Στις έντεκα το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, εγκαινιάζονται η νέα και η πλήρως ανακατασκευασμένη πτέρυγα του Γηροκομείου των Ιδρυμάτων Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, επί προεδρίας του οποίου στα Ιδρύματα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο. Θα παραστούν, ο αντιπρόεδρος των Ιδρυμάτων, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και τα εντεταλμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους Γιώργος και Αλέξης Καλοκαιρινός. Το έργο θα ευλογήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Σεβασμιότατος κ.κ. Ειρηναίος.

Το Γηροκομείο Ηρακλείου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία και τη δραστηριότητα στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του ο Ανδρέας Γ. Καλοκαιρινός (1922-1993), ανεψιός και αναδεκτός του δωρητή των Ιδρυμάτων Ανδρέα Λυσιμάχου Καλοκαιρινού. Το αρχικό κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2.455 τμ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο επτά στρεμμάτων στον Άι-Γιάννη, χτίστηκε στο διάστημα 1954-1956 με σχέδια του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού και αποτελεί εξαίρετο δείγμα ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής. Με προσθήκη ορόφου το 1994 η συνολική δυναμικότητά του έφτασε τις 122 κλίνες.

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα, στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, το Θέατρο ΚΑΤΩ, με την παρουσία του Ιδρυτή του, Σκηνοθέτη και Ηθοποιού Πάνου Ιωαννίδη, θα προσφέρει στο κοινό μια υπέροχη θεατρική δράση!

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Αναπτυξιακή Ηρακλειίου

Με επανεκλογή του Δημάρχου Αρχανών- Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη στη θέση του προέδρου και ισχυρή γυναικεία παρουσία ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, μία εκ των τριών γυναικών – μελών που για πρώτη φορά συνθέτουν το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.  

Οι εκλογές διεξήχθησαν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στις Αρχάνες, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχε το 95,45% των μετόχων της.

Συνάντηση ενημέρωσης του προέδρου της ΠΕΔ κ. Γιάννη Κουράκη στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Συνάντηση ενημέρωσης του προέδρου της ΠΕΔ κ. Γιάννη Κουράκη για το πρόγραμμα λειτουργίας δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων, καθώς και για το πρόγραμμα ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που αφορά στη φιλοξενία προσφύγων σε κατοικίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25/11/2019, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στις Αρχάνες.

Συνάντηση με την Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» είχε η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

 Συνάντηση με την Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα», Μαρία Ευστρατίου και τον Αντιπρόεδρο Θεοφάνη Κανάκη, είχε στο γραφείο της η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν, τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι την ξενάγηση που διοργάνωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών

   Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν, τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι  την ξενάγηση που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, με την εθελόντρια ξεναγό και συγγραφέα  κα Αθηνά  Κυριακάκη  Σφακάκη.

        Το πρόγραμμα ξενάγησης  αφορούσε την ΠΥΛΗ ΔΕΡΜΑΤΑ-ΚΡΗΝΗ ΠΡΙΟΥΛΗ-ΚΡΗΝΗ ΙΔΟΜΕΝΕΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

        «Η προβολή του πολιτισμού, τον οποίο κληρονομήσαμε  είναι στις προτεραιότητες  μας  και  μέσα στους στόχους του Δικτύου μας» δήλωσε η πρόεδρος  Σκεύω Μπιζιώτη.

 

Στις Βρυξέλλες οι νικήτριες από την Κρήτη του διαγωνισμού για τους SDGs

Στους νικητές του 4ου φοιτητικού διαγωνισμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της CSR HELLAS “Νίκος Αναλυτής”  είναι η Μαρια Καλογεράκη φοιτήτρια στη σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογών στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. και Manager της Start Up ”Inox Plan”, η Μαρισα Κατακη HR Executive στην Cosmossport SA, Startuper και στο παρελθόν βοηθός ερευνητή στο Εργαστήριο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), η Μαρια Βουϊδασκη, οικονομολόγος και European project manager στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στο επίκεντρο του Διαγωνισμού ήταν η μελέτη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs -Sustainable Development Goals), οι οποίοι θεσπίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελούν την παγκόσμια δέσμευση των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων μέχρι και το 2030.Στα πλαίσια του διαγωνισμού, οι νικήτριες έκαναν την ερευνητική τους εργασία με τίτλο «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο ρόλος των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών. Μια προσέγγιση μέσα από την οπτική των Ελλήνων Πολιτών». Η έρευνα ήταν ποσοτική και διεξήχθη για πρώτη φορά στο αντικείμενο αυτό, στο Ηράκλειο Κρήτης σε 200 πολίτες.

Το Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Talos Plaza

Η καρδιά της πόλης θα χτυπά σε γιορτινό ρυθμό στο Talos Plaza, από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 (φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου) ως και τις 6 Ιανουαρίου 2020!!

Με καινοτόμο σχεδιασμό και άποψη με αισθητική και φέτος τα Χριστούγεννα, η διοίκηση και οι καταστηματάρχες του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κρήτης, γίνονται μια ανοικτή αγκαλιά για όλους!

Σας υποδέχονται γιορτινά, με:

Σεμινάριο «Κατασκευή ιστοσελίδων - Χωρίς Κώδικα - Δημιουργία Web Banners με Photoshop»

Ένα νέο σεμινάριο για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα στην κατασκευή δυναμικών ιστοσελίδων και να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας και υλοποίησης ενός site εύκολα και γρήγορα, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διδαχτούν τις απαραίτητες λειτουργίες του Photoshop ώστε να μπορούν να  επεξεργαστούν τις εικόνες που θα χρησιμοποιήσουν, αλλά και να δημιουργήσουν web Banners  για χρήση σε ιστοσελίδες ή Social Media.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προϋποθέτει γνώση λειτουργίας ΗΥ.  Στο τέλος των μαθημάτων ο σπουδαστής θα μπορεί να κατασκευάσει μόνος του δυναμικές  ιστοσελίδες και να μπει εύκολα στην αναζήτηση περισσότερων δεξιοτήτων.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια αδειών χρήσης λογισμικού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια αδειών χρήσης λογισμικού των σταθμών εργασίας του προσωπικού και των διακομιστών  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Συνολικός Προϋπολογισμός: 16.088,71€ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι 19.950,00 € συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%.

Παραλαβή Προσφορών έως και Πέμπτη 21/11/2019 και ώρα 11.00.

 

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το εκπαιδευτικό υλικό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία

 

Την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΠΜ/ 177197/Δ7 έλαβε το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα SaferInternet4Kids.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του ίντερνετ από παιδιά και νέους. Παράλληλα υπό την αιγίδα του Υπουργείου θα τελούν πλέον και οι ενημερώσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε τύπου όλης της επικράτειας, από μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και οι οποίες στοχεύουν στην ενημέρωση και αφύπνιση των μαθητών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο και την εκπαίδευσή τους στις σωστές πρακτικές χρήσης του ίντερνετ.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο διατίθεται από το SaferInternet4kids.gr, στην απόφαση του Υπουργείου αναφέρεται ότι κατά την κρίση του εκάστοτε εκπαιδευτικού μπορεί να ενταχθεί στο διδακτικό έργο σε ενότητες γνωστικών αντικειμένων που προσφέρονται για ανάλογες προεκτάσεις όπως στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ ή και της ευέλικτης ζώνης για τα Δημοτικά σχολεία και του μαθήματος πληροφορικής ή στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πλούσιο εκπαιδευτικό Υλικό του SaferInternet4Kids.gr περιλαμβάνει παρουσιάσεις, φυλλάδια, βίντεο, αφίσες, e-book, quiz, σχέδια μαθημάτων, webinars, ενημερωτικά άρθρα και απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Ενημερωτικό υλικό έχει δημιουργηθεί και για γονείς καθώς και για εκπαιδευτικούς.

Ενισχύεται η λειτουργία του ΠΠΙ Αρχανών με έναν ειδικευμένο γιατρό, Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής

Με έναν ειδικευμένο γιατρό, Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, ενισχύεται η λειτουργία του ΠΠΙ Αρχανών.

Ο γιατρός ορκίστηκε στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του.

Επίσης από το Υπουργείο Υγείας  εγκρίθηκε η πρόσληψη, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία, ένας ειδικευμένος ιατρός Επιμελητής Β΄ Καρδιολογίας, κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, στο Γενικό Νοσοκομείο Βενιζέλειο Πανάνειο και μια ειδικευμένη Παιδίατρος, Επιμελήτρια Β΄ κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας.

 

 

Πρόγραμμα προώθησης Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. της Κρήτης με την ονομασία GOLD QUALITY

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των ενεργειών του για την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, θα υλοποιήσει  Πολυπρόγραμμα Προώθησης των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) της Κρήτης στην αγορά των Η.Π.Α.

«2 μουσικοκινητικά εργαστήρια» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η βιολόγος και μουσικός Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνεχίζουν τη συνεργασία τους με δύο εργαστήρια που έχουν πολύ αγαπηθεί από το κοινό, τα οποία συνδυάζουν με μαεστρία τη βιολογία με τη μουσική! Πρώτη συνάντηση Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των συναντήσεων κάθε εργαστηρίου είναι 5+1 σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιο παιδί αναπλήρωση.

Συνάντηση της Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη με τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, κ. Μανόλη Κοκοσάλη

Με τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, κ. Μανόλη Κοκοσάλη  είχε συνάντηση στο γραφείο της σήμερα η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της Καλλονής, Καταλαγαρίου και Αγίου Βασιλείου, κ.κ. Καστελάκης Γιώργος, Κουκουράκης Μιχάλης και Μπαρμπαγαδάκης Ανδρέας αντίστοιχα.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα που αφορούν στην απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στα εξεταστήρια του Περιφερειακού Ιατρείου Πεζών και την ανάπτυξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αρχανών.

Πρόσκληση απο το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

σας προσκαλεί στην ξενάγηση:

 

«Ανακάτεψε τις Τέχνες!» και «Ανακάτεψε τις Τέχνες The Workshop>18» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης -Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με τη Βίκη Χρηστάκη μάς καλωσορίζουν, ξανά, σε δύο πρωτότυπα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους!! Διαφορετικές τέχνες αναμειγνύονται στον 3ο όροφο του Μουσείου, καθώς η ζωγραφική μπλέκεται με την κίνηση και η αφήγηση απεκδύεται των λέξεων κι εναγκαλίζεται γραμμές!

«Ανακάτεψε τις Τέχνες!»

Στις 23 και 30 Νοεμβρίου στις 11:30, σε ένα βιωματικό εργαστήρι 2 συναντήσεων, γονείς και παιδιά, από 5 έως 10 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια διαφορετική σχέση με τα χρώματα, το χαρτί, τους ήχους και τη σιωπή. Να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους ως μέσο έκφρασης και να αναπτύξουν μια νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ τους! Με ομαδικές δραστηριότητες, τη στιγμιαία σύνθεση κινήσεων και τη ζωγραφική, που ακολουθεί το ρεύμα του σουρεαλισμού, βελτιώνουμε τις κινητικές μας δεξιότητες, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας και αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, χωρίς να νοιαζόμαστε τόσο για το τελικό αποτέλεσμα, όσο για την ίδια τη διαδικασία! Η προσέγγιση των εργαστηρίων «Ανακάτεψε τις Τέχνες» είναι διεπιστημονική και διακαλλιτεχνική, καθώς η αλληλεπίδραση των τεχνών της αφήγησης, της μουσικής, του χορού και της ζωγραφικής είναι αναπόφευκτη στη σύγχρονη προσέγγιση της βιωματικής εκπαίδευσης.      
Αριθμός συναντήσεων:  2 Σάββατα (23 και 30 Νοεμβρίου)      
Διάρκεια: 60΄         
Κόστος: 35 ευρώ, ενήλικας και παιδί

Εργαστήριο για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει εργαστήριο για παιδιά με τον εικαστικό Κώστα Παγωμένο στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων της περιοδικής έκθεσης «Δαίδαλος. Στα Ίχνη του Μυθικού Τεχνίτη».
Δουλεύοντας με πηλό και γύψο, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή ενός θέματος από τη μινωική σφραγιδογλυφία, με την καθοδήγηση του εικαστικού και αρχαιολόγων του Μουσείου.
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στις 11.00. Συνάντηση στα εκδοτήρια του Μουσείου.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2810279080.

Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες Δικτύου Natura 2000 Περιφέρειας Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία και με την ενεργό συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων κρατικών, επιχειρηματικών, επιστημονικών φορέων, καθώς επίσης μέσων ενημέρωσης και ενδιαφερόμενων φορέων της τοπικής κοινωνίας,  πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, η ημερίδα διαλόγου με θέμα την εκπόνηση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) και Σχεδίων Διαχείρισης (ΣΔ) για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Ανοίγοντας τη συνάντηση και καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Αντιπεριφερειάρχης του τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κος Αντώνης Παπαδεράκης, τόνισε τη σημασία αυτής της διαβούλευσης για τον ρόλο που καλούνται να έχουν οι φορείς διαχείρισης, οι οποίοι πρέπει να λειτουργούν με σχέδια τα οποία έχουν βγει μέσα από τις ανάγκες της κάθε κοινωνίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «οι περιοχές Natura είναι ο πλούτος μας. Τα αναπτυξιακά σχέδια οφείλουν να εκπονούνται με μια ολιστική προσέγγιση και μια διακλαδική αντίληψη και όσον αφορά ειδικότερα την Κρήτη με μία αντίληψη που να συνδέει τα προϊόντα, την παραγωγή, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό.  Οφείλουμε να δημιουργήσουμε αναπτυξιακά σχέδια που μέσα από τη διασύνδεση όλων αυτών των παραγόντων και συντελεστών, θα υποστηρίξουν τους φορείς διαχείρισης να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτού που λέμε βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας».

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης Χειμερινή λειτουργία

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενημερώνει τους φίλους του πολιτισμού, της ιστορίας και της εκπαίδευσης ότι από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, εντός της χειμερινής περιόδου λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

• Το Μουσείο θα είναι κλειστό τις Τρίτες,

Ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενημέρωση ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά.

Η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων που ασχολούνται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε εθνικό επίπεδο έτσι ώστε η προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης που καταβάλλεται να καταστεί ακόμα πιο αποτελεσματική αναδείχθηκε μέσα από την ετήσια συνάντηση του Συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 6/11/2019, στην Αθήνα.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δεν είναι ένα θέμα τεχνικό αλλά βαθιά κοινωνικό καθώς αφορά πλέον στον τρόπο ζωής τους και απαιτείται συντονισμένη δράση ενημέρωσης όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Τη συνεδρίαση άνοιξε με την ομιλία της η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κ. Παρασκευή Φραγκοπούλου η οποία ανέλυσε τις δραστηριότητες του κέντρου και τις πολύπλευρες προσπάθειες που καταβάλλονται για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση έτσι όπως αποτυπώθηκε μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε το κέντρο σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε δείγμα 14.000 μαθητών και ενθάρρυνε τους εμπλεκόμενους  φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον παγκόσμιο εορτασμό της  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου  στις 11 Φεβρουαρίου 2020.

Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης «Η Γύναικα στην Πολιτική και στην Αυτοδιοικηση»

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν την Εκδήλωση που διοργάνωσε το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ», οι φίλοι, οι φίλες και τα μέλη του με θέμα:  « Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»,  που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

 

H πρόεδρος  Σκεύω Μπιζιώτη   καλοσώρισε τους προσκεκλημένους ,κάνοντας ειδική αναφορά στην  Περ/ρεια και στον κ.Σταύρο Αρναουτάκη,καθώς και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Μανώλη Αλιφιεράκη για την βοήθεια πού παρέχουν στις δράσεις του Δικτύου.  Στη συνέχεια επισήμανε   «Δυστυχώς στην  πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου της Ευρωπαικής Επιτροπής  για τον δείκτη   Ισότητας των φύλων για το 2019  η  Ελλάδα  είναι η  τελευταία “

Λαμπρή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA

Μέσα σε μια πολύ ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα, η οποία φέτος ενδυναμώνεται από τις αξίες του εθελοντισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα, η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγήσουν οι Πρωταθλήτριες στίβου Ειρήνη και Άννα Βασιλείου.

Η διοίκηση του TALOS PLAZA με αίσθημα τιμής προσκάλεσε τις δύο πολύ σημαντικές Πρωταθλήτριες, αναγνωρίζοντας το πανάξιο έργο τους και την μεγάλη αθλητική προσφορά τους στον τόπο μας, αλλά και διεθνώς.

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και οι υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ Χάρης Λυδάκης και Δημήτρης Αγαπίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των μονάδων υγείας του νησιού και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο σχεδιασμό που ετοιμάζει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για την συντήρηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για την συντήρηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την περίοδο 2019-2020 , συνολικού προϋπολογισμού 10.992,35 (συμπερ. ΦΠΑ 24%).

Καταληκτική Ημερομηνία Κατάθεσης Προσφορών: 12/11/2019 και ώρα 11.00π.μ.

Παράταση αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Venture Garden στο H2B HUB

 

Παράταση αιτήσεων έως 11/11 για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας VentureGarden στο H2B HUB

Αιτήσεις συμμετοχής έως και 11/11

Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden, που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ξεκινάει για πρώτη φορά στην Κρήτη μέσω της συνεργασίας  του Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Η2Β HUB.

 

Το επιτυχημένο πρόγραμμα VentureGarden υποστηρίζει επιχειρηματίες, startupers και όλους όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα ανεξάρτητα από το στάδιο υλοποίησης της.  Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden, θα παρακολουθήσουν 8 “μαθήματα”, σε 5 εβδομάδες, βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Ενημερωτική Συνάντηση σχετικά με την Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) και Σχεδίων Διαχείρισης (ΣΔ) για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 της Περιφέρειας Κρήτης

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Εκπόνηση ΕΠΜ και ΣΔ για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 της Περιφέρειας Κρήτης». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Πλαστήρα και Ρωμανού Ηράκλειο.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ΟικοΜ ΕΠΕ, Ανάδοχο Εταιρεία της Μελέτης  στο πλαίσιο  σύμβασης με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συνάντηση με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ν. Ηρακλείου –Λασιθίου είχε στο γραφείο της σήμερα η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ.κ. Τσικριτσάκη Νίκο, Βαρότση Γιώργο, Χριστοδουλάκη Γιώργο και Καμπακλή Μαρία, συζήτησαν με τη Διοικητήρια  την ανάγκη άμεσης πρόσληψης ενός ιατρού ΕΣΥ στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Βενιζέλειου Γ.Ν.Η. καθώς και την ολοκλήρωση του χωροταξικού ανασχεδιασμού της Μονάδας  εντός του νοσοκομείου, ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία της με το Τμήμα Αιμοδοσίας.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται 1 έως 7 Νοεμβρίου κάθε έτος,  το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών/Μαιευτών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ διοργανώνουν δράσεις, με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινότητας για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.

H ΘΕΣΗ και οι Stravaganti NUOVI παρουσιάζουν το έργο του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα «Το μικρό πόνι»

Μετά την εξαιρετική ανταπόκριση του κοινού _soldout_ στην πρεμιέρα της παράστασης «Μικρό Πόνι» του Πάκο Μπεθέρα σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη στο Θέατρο Κάτω η ιστορία του ζευγαριού και του δεκάχρονου γιου τους συνεχίζεται κάθε Σάββατο του Νοέμβρη στις 21:00.

H ΘΕΣΗ και οι Stravaganti NUOVI παρουσιάζουν το έργο του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα «Το μικρό πόνι», στη βραβευμένη μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και στο Θέατρο Σταθμός στην Αθήνα.

Σεμινάριο « Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με πιστοποίηση σε 3 ενότητες».

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  είναι οι συμμετέχοντες Να εκπαιδευτούν σε τρεις ενότητες γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες για την καθημερινότητά τους, καθώς και να γίνουν ανταγωνιστικότεροι στην αγορά εργασίας. Επίσης θα προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης οι οποίες διεξάγονται σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills.

Συνάντηση στο Επιμελητήριο με στελέχη της Aegean Airlines

Η αεροπορική διασύνδεση του Ηρακλείου με τους υπόλοιπους εγχώριους προορισμούς, και κυρίως με την Αθήνα, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και ανώτατων στελεχών της Aegean Airlines.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Mε αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, όπως αυτή έχει οριστεί την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) της 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης» και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δήμου Χανίων θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης.

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων-Δράσεις για τη Δωρεά Οργάνων σε Ηράκλειο

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και αποτελεί, ιστορικά, τον πρώτο εν ενεργεία σύλλογο δωρητών οργάνων στη χώρα, έχοντας διαβιβάσει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων χιλιάδες αιτήσεις δωρητών οργάνων από όλη την Κρήτη.

Σεμιναριο «Πρόγραμμα σελιδοποίησης Adobe InDesign»

Ένα νέο και εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο για όσους έχουν ολοκληρώσει το σεμινάριο  Photoshop  ή έχουν εμπειρία από προγράμματα της Adobe και θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη δημιουργία εντύπων  διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΙΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το Indesign είναι απαραίτητο σε κάθε εργασία που περιλαμβάνει κείμενο και αντικαθιστά το word διαθέτοντας πολλαπλάσιες δυνατότητες.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγρών καυσίμων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια υγρών καυσίμων για την κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, συνολικού προϋπολογισμού 17.230,00€ (συμπερ. ΦΠΑ 24%).

Καταληκτική Ημερομηνία Κατάθεσης Προσφορών: Παρασκευή 08/11/2019 και ώρα 11:00 π.μ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου διοργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου διοργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 με θέμα : «Διαχείριση Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Νέες Προκλήσεις & Προοπτικές».
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και του Δήμου Ηρακλείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η καθηγήτρια Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρουδιώ Κεντούρη και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο Δρ. Γεώργιος Τσερπές Δ/ντης Ερευνών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στις 18.00 στη Μικρή αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δωρεάν επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο από το Tech Talent School for Educators

Το Tech Talent School, σε συνεργασία με το H2B HUB και την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης και προσφέρει δωρεάν σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Εντυπωσίασαν «Οι Άθλιοι » Στο φεστιβάλ θεάτρου της Ιεράπετρας

Για άλλη μια φορά ενθουσίασε το κοινό της Ιεράπετρας κ την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) με το μιούζικαλ «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» του Βίκτωρα Ουγκώ. Η παράσταση που παρακολούθησε το κοινό του Ηρακλείου το καλοκαίρι απέσπασε 9 κορυφαία βραβεία.

Εκπαίδευση εκπαιδευτών ηλεκτροσυγκολλητών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», διεξήγαγαν στις 21/10 – 24/10/2019 ένα σεμινάριο στο οποίο εκπαιδεύσαν τους εκπαιδευτές ηλεκτροσυγκολλητές από την από την εταιρεία GSI – DVS της Γερμανίας πάνω στις αρχές  εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τη συγκρότηση μητρώου συνεργατών Εκπαιδευτών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση μητρώου συνεργατών Εκπαιδευτών προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο της Πράξης «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού» με κωδικό ΟΠΣ 5002418/3Δ

Τα νέα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενημερώνει τους φίλους του πολιτισμού ότι το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Σεμινάριο «Σχεδίαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (AutoCAD-2D)»

Ειδικό σεμινάριο για τη σχεδίαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (AutoCAD-2D) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΙΝΚΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε Μηχανικούς-Αρχιτέκτονες-Διακοσμητές, φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων, αλλά και σε όποιον  θέλει ν’ ασχοληθεί με την ψηφιακή σχεδίαση.

Tου Μουσείου τα παραμύθια! στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, κι αυτή τη χρονιά, κάθε 1η και 3η Κυριακή του μήνα μάς καλεί με χαρά στην αφήγηση παραμυθιών από την Ελένη Μπετεινάκη και μάς προ-καλεί να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες εμπνευσμένοι από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου των μεσογειακών οικοσυστημάτων!

Την 1η Κυριακή κάθε μήνα η Ελένη Μπετεινάκη θα μας συντροφεύει σε ιδιαίτερα πρωινά μαζί με τη χρυσόσκονη, τις κούκλες και με τον μοναδικό τρόπο αφήγησής της!  Παραμύθια και ιστορίες περισσότερο ή λιγότερο γνωστών παραμυθάδων καταλήγουν σε μοναδικές κατασκευές!

Την 3η Κυριακή κάθε μήνα γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν δράση και γίνονται επίδοξοι συγγραφείς! Η ομάδα του Μουσείου μάς προσκαλεί να έρθουμε στο Μουσείο και ακολουθώντας τις οδηγίες των παραμυθάδων, να αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και να δημιουργήσουμε το δικό μας παραμύθι. Μία ευκαιρία να γίνουμε συγγραφείς και να δούμε το έργο μας να κυκλοφορεί!

Τα νέα στα Μουσεία της ΕΚΙΜ

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενημερώνει τους φίλους του πολιτισμού ότι το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό τη Δευτέρα, στην Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, εντός ωραρίου της κανονικής λειτουργίας του 9:00΄-17:00΄. Θα προσφερθεί ξενάγηση στην εκθεσιακή ενότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 10:00΄από των Κωστή Μαμαλάκη, Σύμβουλο του ΙΜΚ σε θέματα Νεότερης Ιστορίας.

  • Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 (10:30΄-17:00΄), όπως και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, η είσοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ελεύθερη.
  • Από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου, που διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα-Σάββατο, 9:00΄-15:30΄ και Κυριακή, 10:30΄-15:30΄.
  • Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στην εορτή του Αγίου Μηνά πολιούχου του Ηρακλείου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοιχτό, εντός του ωραρίου λειτουργίας του, 9:00΄-15:30΄.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων με θέμα: «Διαχείριση Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Νέες Προκλήσεις & Προοπτικές»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην έναρξη των εργασιών του 17ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιχθυολόγων με θέμα: “Διαχείριση Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Νέες Προκλήσεις & Προοπτικές“
που θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου 2019 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.
Τελετή Έναρξης: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στις 18:00 στην Μικρή αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Καινοτομία & Μεταφορικό Ισοδύναμο. Συνάντηση Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με Αντιπεριφερειάρχη

Η οριστική  ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και η στήριξη  καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών  αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον  Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Διαγωνισμός προμήθειας μηχανών γραφείου για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας των τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

To Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την με αριθμ. 13/17-10-2019 Θέμα 5 Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, διενεργεί Συνοπτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 4322/Φ70/24-10-2019,
προμήθειας μηχανών γραφείου για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας των τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 59.967,74€ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι 74.360,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%

Κύκλος επτά σεμιναρίων με θέμα «Πολιτισμός και Άνθρωπος μία διαχρονική προσέγγιση»

Το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Medical Humanities) διοργανώνει κύκλο επτά σεμιναρίων με θέμα «Πολιτισμός και Άνθρωπος: μία διαχρονική προσέγγιση» (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Ι. Μουζάς).

Τα μαθήματα βασίζονται στη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Σε αυτό το πλαίσιο οι διδάσκοντες των μαθημάτων προέρχονται από διαφορετικούς χώρους έρευνας.

Τα σεμινάρια είναι ανοικτά και προσφέρονται δωρεάν εκτός από τους φοιτητές της Ιατρικής και σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και σε μη φοιτητές. Σε όσους συμμετάσχουν σε όλες τις διαλέξεις θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες»

 

Πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 3 βασικές ενότητες (word-excel-internet) ηλεκτρονικών υπολογιστών, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

•Πρακτική εξάσκηση με 1 H/Y ανά μαθητή

•Ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή

•Καταξιωμένοι εισηγητές με μεγάλη εμπειρία

•42 ώρες εξάσκησης σε αίθουσα υπολογιστών

•Δυνατότητα κατ ιδίαν εξάσκησης και επιπλέον χρήσης των υπολογιστών

•Χαμηλά δίδακτρα εξέτασης που περιλαμβάνονται στην τιμή

•Αναγνωρισμένη πιστοποίηση από τον ΑΣΕΠ, το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση

•Εγγυημένη επιτυχία που αγγίζει το 100%

•Αποκτήστε ένα βασικό εφόδιο για την αγορά εργασίας

Ορκωμοσία νέας Διοικήτριας και νέων Υποδιοικητων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ενώπιον της Διοικήτριας, κας Λένας Μπορμπουδάκη, θα ορκιστούν την ερχόμενη Δευτέρα 21.10.2019 και ώρα 11:00 π.μ. οι νέοι Υποδιοικητές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ.κ. Χάρης Λυδάκης και Δημήτρης Αγαπίου.

Τα ΜΜΕ προσκαλούνται να παρευρεθούν στην ορκωμοσία, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσουν δηλώσεις της νέας Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστημονική Επιτροπή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστημονική Επιτροπή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης Άγιος Νικόλαος – Κρήτη 9-11 Απριλίου 2020.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό
Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) και οι Ενώσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου και Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου και το Δήμο Ηρακλείου διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή.

'Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας' θα βρίσκεται για εννέα ημέρες στη ΔΕΘ

Προϊόντα - Γεύσεις - Τουρισμός - Πολιτισμός

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε μέρα !

Με ελεύθερη είσοδο για όλους!
 

Η μέρα που η καρδιά των τοπικών προϊόντων θα χτυπήσει δυνατά στη Θεσσαλονίκη πλησιάζει!

Η έκθεση 'Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας' θα βρίσκεται για εννέα ημέρες στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 12, με χιλιάδες εκλεκτά, τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και ένα καθημερινό, εξαιρετικά δυνατό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η Πρέσβης της Κούβας στο Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η αγορά της Κούβας και οι δυνατότητες συνεργασίας με επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της Πρέσβεως της Κούβας στην Αθήνα κας  Zelmeys Ma Dominguez Cortina, του Προξένου κ. Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες  και του εκπροσώπου της Κουβανικής πρεσβείας στην Κρήτη  κ. Μανώλη Βριθιά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την Κουβανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες ανάδειξης των τοπικών προϊόντων  και σύνδεσής τους με τον τουρισμό, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες για ενημέρωση, κατάρτιση και εξωστρέφεια όλων των επιχειρηματιών-μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Αγώνας γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με την στήριξη της Π.Ε. Ηρακλείου

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τα Cosmos Sport θα πραγματοποιήσει και φέτος για 4η  συνεχή  χρονιά, στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11π.μ., Αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

 

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι  συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.

 

Ο αγώνας αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

 

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης της Mαρίας Μιχαήλ Μανασάκη

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης της Mαρίας Μιχαήλ Μανασάκη:

13η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

 

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 τη 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 32 πόλεις της Ελλάδας. Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκονται και φέτος έξω από συνολικά 37 χώρους νυχτερινής διασκέδασης για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του. Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να κάνει χρήση των ΜΜΜ ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στη θλίψη για τον θάνατο της κορυφαίας Ελληνίδας σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στη θλίψη για τον θάνατο της κορυφαίας Ελληνίδας σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη, που εκπροσώπησε επάξια τον ελληνικό πολιτισμό μέσω του πλούσιου έργου της στον κόσμο της μόδας. Με αφετηρία και έμπνευση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό πέτυχε με το ταλέντο της να δημιουργήσει πρωτότυπα και διαχρονικά ενδύματα και κοσμήματα με καλλιτεχνική αξία, τα οποία καθιέρωσαν διεθνώς το προσωπικό της ύφος και άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους.

Σεμινάριο «Δίκτυα οπτικών ινών: Κατασκευή, συντήρηση και αντιμετώπιση βλαβών»

Ένα πλήρως εργαστηριακό σεμινάριο σε πραγματικές συνθήκες, με θέμα την  κατασκευή, συντήρηση και αντιμετώπιση βλαβών των Δικτύων Οπτικών Ινών διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τηλεπικοινωνιακά έργα, ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες ασθενών ρευμάτων και δομημένης καλωδίωσης.

Διάθεση δασικών φυτών από το Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς Ηρακλείου σε φορείς και ιδιώτες

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ
Η Δ/νση Δασών Ηρακλείου ανακοινώνει ότι στις 21 Οκτωβρίου 2019 ξεκινά η υποβολή
αιτήσεων για τησε διάθεση δασικών φυτών από το Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς Ηρακλείου
φορείς και ιδιώτες. Η χορήγηση των δασικών φυτών θα γίνει με τους παρακάτω όρους και
προϋποθέσεις:

Σεμινάριο «Ενισχύω την προσωπική καλλιτεχνική μου επιχείρηση - Art Management» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Δημιουργείς κοσμήματα, είδη Λαϊκής Τέχνης ή Χειροτεχνίας; Είσαι φωτογράφος, εικαστικός, σκιτσογράφος, διακοσμητής, make up artist,  designer ή  fashion designer; Τότε, το σεμινάριο «Ενισχύω την προσωπική καλλιτεχνική μου επιχείρηση - Art Management» που διοργανώνει το ΚΡΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ είναι για σένα!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με οποιαδήποτε μορφή Χειροτεχνίας, Οπτικών, Παραστατικών, Οπτικοακουστικών Τεχνών και Πολυμέσων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν  Art Manager του εαυτού τους!

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες ν΄ αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και ν’ αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται  προκειμένου για ν΄ αξιοποιήσουν τη δύναμη των κοινωνικών μέσων και των κοινωνικών δικτύων για να προβάλλουν το έργο τους και ν’ αναπτύξουν  την επιχειρηματικότητά του!

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-10-2019

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά μέχρι τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, με εξασθένιση από το απόγευμα. 
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.  Στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στην έκθεση ΑNUGA το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στην έκθεση ANUGA της Κολωνίας στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών συμμετείχε για άλλη μια φορά το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του.

Στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, υπό την Περιφέρεια Κρήτης, φιλοξενήθηκαν τέσσερις επιχειρήσεις, οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή, μετά από δημόσια, ανοικτή πρόσκληση το περασμένο καλοκαίρι και πρόκειται να λάβουν επιχορήγηση για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ -ΑΝΡΕΑΔΑΚΗΣ Ι.ΓΕΩΡΓΙΟΣ,

ΑΦΟΙ ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΟΕ, ΡΟΓΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  και ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εξαγωγή ελαιόλαδου, ελιών, κρασιού και μελιού.

Βραβείο για την «Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»

Το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία» απονεμήθηκε στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης για την «Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», στα πλαίσια της τελετής απονομής των Healthcare Business Awards 2019, που διοργανώθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Τα συγκεκριμένα βραβεία διοργανώνονται κάθε χρόνο με στόχο την επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, της καινοτομίας, των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, και των βέλτιστων πρακτικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της υγείας.

 

Ανταποκρινόμενη στην αναγκαιότητα πιστοποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας βάσει διεθνών πρωτοκόλλων ποιότητας και αξιοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ 2007-2013, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί την μοναδική Υγειονομική Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχει εισάγει και διατηρεί συστήματα διαχείρισης ποιότητας στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τα Τμήματα Εξωτερικών Ιατρείων και τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των νοσοκομείων αρμοδιότητάς της.

Σεμινάριο «Μάθετε να χειρίζεστε το πρόγραμμα Illustrator»

Ένα απαραίτητο «εργαλείο» για όσους θέλουν να έχουν ολοκληρωμένη γνώση στον τομέα της γραφιστικής, μετά την εκμάθηση του  Photoshop,  παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ μέσω του σεμιναρίου  «Μάθετε να χειρίζεστε το πρόγραμμα Illustrator», το οποίο ξεκινάει την Τρίτη 15/10/2019.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν  την εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης (λογότυπο, έντυπα κτλ), να δημιουργήσουν συσκευασίες προϊόντων, ετικέτες, διαφημιστικές καταχωρήσεις, αφίσες κτλ. με τη χρήση προγράμματος σχεδιασμού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το πρόγραμμα Illustrator χρησιμοποιείται από επαγγελματίες σχεδιαστές παγκοσμίως και θεωρείται το καλύτερο στο είδος του.

Απολογισμός της 15ης Έκθεσης «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η παγκρήτια έκθεση «Κρήτη H Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κοτζιά, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019.
    
Για εννέα ημέρες η καρδιά των τοπικών προϊόντων χτυπούσε  δυνατά προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου,  ο οποίος γνώρισε, γεύτηκε και προμηθεύτηκε τα αγνά, παραδοσιακά προϊόντα, απευθείας από τους παραγωγούς τους.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, που πλέον αποτελεί θεσμό, η προβολή για τα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες αλλά και τις συμμετέχουσες περιοχές από όλη την Ελλάδα ήταν τεράστια. 

Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας αλλά και ιστοσελίδες προέβαλαν διαρκώς τη δραστηριότητα της έκθεσης διαφημίζοντας τα τοπικά προϊόντα αλλά και τις υπηρεσίες των εκθετών.

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Ο Δ. Βικέλας και το Ηράκλειο Κρήτης» από τη Βικέλειο Μορφωτική Εταιρεία

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία (Β.Μ.Ε), σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου  και το Γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης (Δ.Δ.Ε.), με αφορμή τη συμπλήρωση, τον Ιούλιο του 2018, εκατόν δέκα χρόνων από τον θάνατο του Δημητρίου Βικέλα, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα:  Ο Δ. Βικέλας και το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει σταλεί η προκήρυξη σε όλα τα σχολεία του νομού Ηρακλείου. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα δηλώνουν τη συμμετοχή τους μέσω των σχολείων τους, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην προκήρυξη.

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις θα απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 2810236552 ή στο mail: sfkanaki@gmail.com

IΜMF 2019: «Μικρός» Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδεση

IΜMF 2019: «Μικρός» Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδεση

Στις κάλπες τον Οκτώβριο

Από τις 9 έως 13 Οκτωβρίου το International Micro μ Festival διέξαγεται σε 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά τη φιλοξενία του στην πόλη μα� �. Για την ένατη διοργάνωσή του, το φεστιβάλ καινοτομεί με την ταυτόχρονη προβολή του ελληνικού διαγωνιστικού μέρους σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις. Όπως πάντα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία μικρού μήκους, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα την ίδια βραδιά σε απευθείας σύνδεση με όλες τις πόλεις.

Τις υπόλοιπες ημέρες, οι θεατές στο Ηράκλειο, όπως και στις περισσότερες πόλεις, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν τις αγαπημένες τους ευρωπαϊκές «μι κρές» ταινίες πρώτης προβολής στο διεθνές μέρος καθώς και το ειδικό αφιέρωμα, μία θεματική ενότητα του IMMF 2019, με τίτλο «Micro Future: η Τεχνολογία του Αύριο», αφιερωμένη φέτος στην έρευνα και την καινοτομία με ειδικό βάρος στον κινηματογράφο.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο TALOS PLAZA

Το TALOS PLAZA υποδέχεται ξανά στο χώρο του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στα πλαίσια των πολύ επιτυχημένων συνεργασιών τους που έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο 2017.

Βιωματικό Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, το Τμήμα Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο συντήρησης για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2019 από τις 10:00-14:00.

Σεμινάριο με τίτλο «Πρακτική χρήση Ηλεκτρονικής υποβολή Εντύπων ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Νέο σεμινάριο για στελέχη Τμήματος Μισθοδοσίας & Λογιστηρίου, ιδιωτικού τομέα και ανέργους διοργανώνει το ΚΕΚ τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με σκοπό την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την Ηλεκτρονική υποβολή Εντύπων ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και κατάρτιση για τη σωστή καταχώρηση των επί μέρους εντύπων, καθώς και η θεωρητική ανάλυση αυτών, προκειμένου να διασαφηνιστούν τυχόν απορίες. Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τη θεματολογία που πραγματεύονται οι εκπαιδευτικές ενότητες και να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει σε πραγματικά θέματα / προβλήματα.

Έκθεση εικαστικών, cultura her 2019

Η αξιόλογη έκθεση εικαστικών, cultura her 2019, οργάνωση  από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Καθ` Οδόν, εγκαινιάζοντας τον εκθεσιακό χώρο του Νέου Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Την επιμέλεια της έκθεσης και του καλαίσθητου καταλόγου, είχε η εικαστικός Στέλλα Κουκουλάκη. Εκτέθηκαν σπουδαία έργα σημαντικών και γνωστών καλλιτεχνών, με  διαφορετική εικαστική τοποθέτηση, όσον αφορά την έμπνευση, τις φόρμες,  την τεχνοτροπία, τα υλικά και την οπτική του κάθε δημιουργού καλλιτέχνη για το έργο του. Παρατηρείται πάντα στις ομαδικές εκθέσεις και είναι αυτονόητο, ακόμα και όταν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία, ο κάθε καλλιτέχνης, να έχει διαφορετική οπτική, αισθητική και εικαστική προσέγγιση, και είναι αυτό που επιδιώκει, την προσωπική, καλλιτεχνική του ταυτότητα. Τα σχόλια για το σύνολο της έκθεσης, απο ειδικούς της τέχνης που την επισκέφθηκαν, φιλότεχνους, απλούς παρατηρητές, ακόμα και την καθαρή ματιά των παιδιών, για το σύνολο της έκθεσης και τα έργα, ήταν κάτι παραπάνω απο θετικά. 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκδώσει πρόσκληση Στρατευσίμων 2019

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκδώσει  πρόσκληση Στρατευσίμων 2019 Δ΄/ΕΣΣΟ η οποία έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή <<ΔΙΑΥΓΕΙΑ>> (ΑΔΑ: 69Η76-Λ40), όπως επίσης στις διαδικτυακές ιστοσελίδες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (www.stratologia.gr) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (www.hellenicnavy.gr )

Η Ομάδα Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού στις «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη αποδείχθηκε η συμμετοχή της Ομάδας Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού στις εκδηλώσεις  «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019» τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Παλιάς Λαχαναγοράς.

 

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της Ομάδας και είχε την ευκαιρία να γευθεί το πατροπαράδοτο Κρητικό Παξιμάδι, έτσι όπως παρασκευάζεται ακόμη στα παραδοσιακά αρτοποιεία της Κρήτης.

 

Ήταν μια ευγενική προσφορά των αρτοποιών της Κρήτης σε μια προσπάθεια ντόπιοι και επισκέπτες να γνωρίσουν τις αυθεντικές συνταγές κρητικού παξιμαδιού. καθώς και νέες παραλλαγές του, προσαρμοσμένες στα σύγχρονα διατροφικά πρότυπα, με αγνά υλικά και σε γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. 

Κοινωνικό μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβρης είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 

Τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Κρήτης θα ανακοινώσει το πλέγμα των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών της Κρήτης για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψή του.

Σήμερα, δίνει στη δημοσιότητα το δικό της κοινωνικό μήνυμα μέσα από ένα τηλεοπτικό βίντεο, υπενθυμίζοντας την σημασία και την αξία της πρόληψης.

Στην πρωτοβουλία ενημέρωσης εντάσσεται και η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που τώρα και τα προηγούμενα χρόνια στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης.

«Σχολή Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Για 8 εβδομάδες, σε μία συνάντηση τριών ωρών, οι γονείς ή μέλλοντες γονείς θα διερευνήσουν από κοινού την πρόκληση της γονεϊκότητας και της επικοινωνίας στο ζευγάρι, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση. Την ίδια ώρα τα παιδιά τους θα εξερευνούν τον Ερευνότοπο υπό το βλέμμα των παιδαγωγών του Μουσείου.

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την 
κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Τετάρτη στις 17:00.

Η θεματολογία της Σχολής Γονέων είναι οι σύγχρονες μορφές οικογένειας και ο κύκλος ζωής της, τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών, θέματα διαχείρισης των νέων τεχνολογιών (κινητά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.), ο σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, τα όρια και θετικοί τρόποι οριοθέτησης και τέλος, η σημασία της σχέσης των γονέων στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου


Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδιάζονται με βάση δύο παιδαγωγικούς άξονες· ότι αφενός δεν προσλαμβάνουν όλοι οι μαθητές τη γνώση με τον ίδιο τρόπο, αφετέρου πως για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται η αλληλεπίδραση των μαθητών με το περιβάλλον τους. Με αυτή την αφετηρία, επομένως, προσπαθούμε σε έναν «άτυπο» εκπαιδευτικό φορέα όπως είναι το Μουσείο, να δημιουργούμε πλούσιες εμπειρίες μάθησης, παροτρύνοντας τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν πολλές και διαφορετικές αισθήσεις προκειμένου να εξερευνήσουν με φαντασία τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ευκαιρίες στους μαθητές προκειμένου να αναπτύξουν πολλές και διαφορετικές δεξιότητες, να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα τους, να ενδυναμώσουν την παρατηρητικότητα τους, να προωθήσουν την κριτική σκέψη  και την ομαδική συμμετοχή.

Σεμινάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας»

Πολύτιμες συμβουλές σε όσους θέλουν να μαγειρέψουν  αυθεντικές ιταλικές συνταγές προσφέρει το σεμινάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας»  που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΙΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες  της μαγειρικής  για να τους  μυήσει  στην τέχνη της ιταλικής κουζίνας.

Αιμοδοσία στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Αιμοδοσία στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Αμφιθέατρο Σμυρνάκη ώρες 10:00-14:00

Το Tech Talent School for Educators στο Ηράκλειο δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν δωρεάν!

Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης και το H2B HUB με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και προσφέρει δωρεάν μια σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων»

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων». Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με δραστηριότητα στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, είτε θέλει να ενημερωθεί και ν΄ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Έκτακτη σύσκεψη για την THOMAS COOK στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Η τεράστια αγωνία των επιχειρηματιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την κατάρρευση της THOMAS COOK κατατέθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το Τμήμα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εκπρόσωποι των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων και των τουριστικών καταλυμάτων μίλησαν για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων από την Κυβέρνηση και παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε ν΄ αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που αφήνει, κυρίως στην Ανατολική Κρήτη, η χρεοκοπία του  βρετανικού κολοσσού.

Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, των βουλευτών της ΝΔ κ. Μάξιμου Σενετάκη, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Ηγουμενίδη, του ΜΕΡΑ 25 κ. Γιώργου Λογιάδη και εκπροσώπων των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρη Μαμουλάκη και Σωκράτη Βαρδάκη, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε προτάσεις προς την Κυβέρνηση που θα περιοριστούν οι κλυδωνισμοί στην τοπική τουριστική αφορά. 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της αυτοδιοίκησης η ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση του ιστότοπου «ΡΩΓΜΕΣ»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της αυτοδιοίκησης η ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση του ιστότοπου «ΡΩΓΜΕΣ» http://rogmeshra.blogspot.com/ στις 25.09.2019 στην αίθουσα Καστελάκη του ΕΒΕΗ, με κεντρικούς εισηγητές  τους Μενέλαο Μποκέα, δήμαρχο Μαλεβιζίου, Γρηγόρη Πασπάτη, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου και Ηλία Λυγερό, επικεφαλής «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Το θέμα, «Η τοπική αυτοδιοίκηση στα νέα δεδομένα: Συγκλίσεις, διαχείριση, αποτελεσματικότητα», παρέπεμπε στο νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Κλεισθένη, (νόμος 4555/2018) μετά από τις τελευταίες αλλαγές που προέκυψαν (νόμος 4623/2019) με το επιχείρημα της «κυβερνησιμότητας».

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με επιλεγμένες εκδηλώσεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό τόσο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο Ηράκλειο, όσο και στο παράρτημά του, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό Χερσονήσου.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σύνθημα «Ευρώπη: η κοινή μας κληρονομιά». Ο θεματικός άξονας που έχει οριστεί για αυτή τη χρονιά είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία. Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο». Στο τριήμερο των εκδηλώσεων, το οποίο έχει καθοριστεί για το έτος 2019 στις 27-29 Σεπτεμβρίου, αλλά σταθερά και στον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27.09.2019), Ευρωπαίοι πολίτες και τουρίστες θα αξιοποιήσουν τον χρόνο τους δημιουργικά κι ευχάριστα σε περισσότερες από 70.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις σε μουσεία και μνημεία σε όλη την Ευρώπη.

Λειτουργία Τμήματος της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και αφορούν την «αποδυνάμωση» του Τμήματος της Παιδοψυχιατρικής και την «απόλυση» τεσσάρων (4) εργαζομένων η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης διευκρινίζει

Σεμινάριο «Πιστοποίηση σε ΚΑΡ.Π.Α - Χρήση Απινιδωτή (BLS-AED)»

Έναρξη 02/11/2019. Δήλωση συμμετοχής έως 2 Οκτωβρίου 2019

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο «Προνοσοκομειακή Φροντίδα» διοργανώνει σεμινάριο με σκοπό την εκπαίδευση στη:

  1. Βασική υποστήριξη ζωής (Basic Life Support, BLS), με πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council-E.R.C.)
  2. Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Automated External Defibrillator, AED), με πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Counsil-E.R.C.)

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν, σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο, για σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες στην εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) καθώς και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Α.Ε.Α) σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, με βάση τις νέες (2015) κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Συνεργασία του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτηςμε το Δάσκαλο και Δεξιοτέχνη της ρητικής αλλά και της ευρύτερης ανατολικής μουσικής Ross Daly

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία του με τον γνωστό ερευνητή, δάσκαλο και δεξιοτέχνη της κρητικής αλλά και της ευρύτερης ανατολικής μουσικής Ross Daly. Ο καλλιτέχνης, για τον οποίο δεν χρειάζονται συστάσεις, θα διδάσκει για το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020 στο πλαίσιο του προπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Φιλολογίας, το μάθημα ΜΝΕΦ 104 κάθε Πέμπτη και ώρα 14.30-17.30. Τίτλος του μαθήματος είναι «Οι τροπικές παραδόσεις της Ασίας, της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» και το περιεχόμενό του στήνει γέφυρες ανάμεσα στις μουσικές της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, με κομβικό το ρόλο της Κρήτης, με τις αντίστοιχες της Ασίας. Η πρωτοβουλία να ξαναζωντανέψει η διδασκαλία της Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποιείται με τη χορηγία της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, την οποία το Τμήμα Φιλολογίας ευχαριστεί και από τη θέση αυτή.

Σεμινάριο «Εγκαταστάσεις εξωτερικού φωτισμού – σχεδιασμός και απαιτήσεις ασφαλείας»

Ένα νέο σεμινάριο για τις εγκαταστάσεις εξωτερικού φωτισμού, διαρθρωμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΛΟΤ HD 384, ΕΛΟΤ ΕΝ 60364 και όλων των σχετικών κανονισμών, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 24-09-2019

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τελετή παράδοσης-παραλαβής της απελθούσης διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

 

Σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΦΚΑ (κτίριο ΙΚΑ Εσταυρωμένου, 3ο χλμ Ηρακλείου-Μοιρών) θα γίνει τελετή παράδοσης-παραλαβής της απελθούσης διοικήτριας, κας Ελένης Μαυρομμάτη στην νέα διοικήτρια  της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, κας Ελένης Μπορμπουδάκη.

Εργαστήριο θεάτρου για ενήλικες

Τα τελευταία χρόνια το θέατρο, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πιο σημαντικό και άμεσο ρόλο στην κοινωνία, ξεπερνάει τα σύνορα μιας αίθουσας θεάτρου και συναντιέται με το κοινό του και τους λειτουργούς του σε δημόσιους χώρους, αντλώντας υλικό από αυτούς. Στα πλαίσια αυτής της κοινωνικοποίησης, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, συνεχίζοντας την εξωστρεφή του δράση, οργανώνει θεατρικό εργαστήρι για ενηλίκους (ηθοποιούς, ερασιτέχνες, εκπαιδευτικούς και γενικότερα λάτρεις της θεατρικής πράξης), το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του Μουσείου και θα αντλήσει το υλικό του από τις εκθέσεις του. Στόχος του εργαστηρίου, είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, μέσα από σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα. Μια διαδρομή στο Μουσείο, μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή στον χαρακτήρα της εκάστοτε εποχής, που διαμορφώνει πάντα τον χαρακτήρα μιας ολόκληρης κοινωνίας, τον χαρακτήρα του καθενός από εμάς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρεισφρήσουν στα γεγονότα, όχι μόνο κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά, αλλά και συναισθηματικά, σωματικά, βιωματικά. Θα ανακαλέσουν μνήμες της ιστορίας τους, που μπορεί να βρίσκονται καλά κρυμμένες στα βάθη των χρόνων, αλλά ο καθένας από εμάς τις έχει χαραγμένες μέσα του. Οι 17 αιώνες τοπικής Ιστορίας αποτελούν έμπνευση και οι συλλογές του Ι.Μ.Κ. ζωντανεύουν. Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση, μέσα στο Μουσείο.

«2 μουσικοκινητικά εργαστήρια» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η βιολόγος και μουσικός Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνεχίζουν τη συνεργασία τους και το τρίμηνο Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2019. Δύο αγαπημένα εργαστήρια που συνδυάζουν με μαεστρία τη βιολογία με τη μουσική επιστρέφουν για να διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους καθώς θα παρασύρονται από τους ήχους προς τη γνώση! Πρώτη συνάντηση Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Η «Μουσική σπουδή των ζώων!» υλοποιείται για 2η φορά με καινούρια μουσικοπαιχνίδια. «Η Ευτέρπη και ο αυλός της», εργαστήριο για πιο μεγάλα παιδιά, μέσα από τις δραστηριότητές του αποκαλύπτει το σύμπαν της μουσικής και το φυσικό περιβάλλον. Τα εργαστήρια χωρίζονται σε 2 κύκλους των 5 συναντήσεων. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου (Επίπεδο 1), τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στον επόμενο κύκλο (Επίπεδο 2)  προχωρώντας στο επόμενο στάδιο. 

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ Εύχεται σε όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα Υγεία και Πρόοδο.

Για άλλη μια χρονιά το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ προσπαθεί να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί να ενδυναμώσουν τη γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο, πώς να επιλέγουν ποιοτικό και κατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους και πώς να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Έτσι και φέτος δημιουργήσαμε νέο ψηφιακό υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εικόνα που διαμορφώνουν οι έφηβοι για το σώμα τους μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.   

 

To «Back to school package» απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού, σε παιδιά γυμνασίου αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς περιλαμβάνοντας lesson plans, quizzes, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις όσον αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου.


Ένα νέος αναδυόμενος κίνδυνος για την ελληνική πραγματικότητα ο οποίος προέρχεται από την ενασχόληση των εφήβων με τα κοινωνικά δίκτυα είναι ο τρόπος με τον οποίο όλος αυτός ο καταιγισμός ιδανικών, μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς στον οποίο εκτίθενται, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν το σώμα τους. Μέσα από ένα φυλλάδιο και από ένα σχέδιο μαθήματος τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τη διαφορετικότητά τους και ότι το υγιές είναι το ιδανικό και έρχεται σε όλα τα σχήματα, χρώματα και μεγέθη!

Παράλληλα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα κοινωνικά δίκτυα και πως μπορούν τα παιδιά να μάθουν να αυτοπροστατεύονται.

Mε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή-ξενάγηση που διοργάνωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Mε  μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή-ξενάγηση που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ,με την εθελόντρια ξεναγό και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ κ. Αθηνά Κυριακάκη –Σφακάκη.

To  λεωφορείο για  την μεταφορά προσέφερε δωρεάν ο επιχειρηματίας και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης κ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΜΙΕΔΑΚΗΣ .Στό πρόσωπό του  το Δίκτυο συναντά  πάντα ένα ισχυρό συμπαραστάτη και γι αυτό τον ευχαριστούμε θερμά.

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος απο το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ αφού έλαβε υπ’ όψη:
1. Το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζεται από:
Τις διατάξεις του Ν. 4009/2011 (Φ.Ε.Κ. 195/6-9-2011 τ. Α΄) όπως ισχύει.
 Τις διατάξεις του άρθρου 2, 12 και 14 του Ν. 4485/4.8.2017 «Διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης - Νομική μορφή των Α.Ε.Ι».
 Τις διατάξεις του ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70/τ. Α΄/7.5.2019) «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».
 Τις διατάξεις των άρθρων 2, 3 και 4 του Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112 Α΄) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του Ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254 Α΄) «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες Διατάξεις».
 Την με αρ. πρωτ. 342/Φ20/16-05-2019 (ΑΔΑ: Ω1ΑΔ46ΜΗ2Ι-ΟΧΡ) απόφαση του Πρύτανη με θέμα «Συγκρότηση Πρυτανικού Συμβουλίου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου».
 Την με αρ. 172/Φ20/11-01-2018 Απόφαση του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. με θέμα «Καθορισμός αναπλήρωσης του Πρύτανη και τομείς ευθύνης και επιμέρους αρμοδιότητες των Αντιπρυτάνεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης» (ΦΕΚ 203/τ. Β΄/30-01-2018).
 Την απόφαση της Συγκλήτου με αρ. πράξης 176/11.01.2018 (ΦΕΚ Τεύχος Β’/855/12.03.2018) «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων της Συγκλήτου στο Πρυτανικό Συμβούλιο για θέματα της Διεύθυνσης Οικονομικού του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης».

Σεμινάριο «Βασικές δεξιότητες Barista»

Σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση  των συμμετεχόντων, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν΄ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του.

Ο πόλεμος στα σπίτια μας Παρουσίαση του 12ου τόμου της σειράς Μαρτυρίες

«Είχαμε βολευτεί μέσα στους βράχους, μια στρογγυλή μεγάλη πέτρα είχαμε για τραπέζι, ανάμεσα σε δυο βράχους είχαμε το κρεβάτι μας, βρήκαμε και κατάλληλο μέρος για τον ασύρματο… Δεν μας έφθαναν όλα αυτά, αρχάς Ιουλίου (το ’42 βέβαια), αποβραδίς αρχίζει μια μαυρίλα από σύννεφα και μια δυνατή βροχή, από το βράδυ μέχρι το πρωί. Εκεί που είχαμε το δήθεν κρεβάτι μας, καρφώνει ο Ανδρέας μια χονδρή κουβέρτα στον βράχο σαν αντίσκηνο και εκεί από κάτω είχαμε τα τρία παιδιά μας, εγώ από τη μια μεριά και ο Ανδρέας από την άλλη για να τα προστατεύομε. Εκείνο το βράδυ φοβήθηκα ότι ήτο το τέλος μας» (αφήγηση Ευαγγελίας Παπαδάκη).

Στις εμπειρίες και τις μνήμες των «αμάχων» –παιδιών και γυναικών– από τα δύσκολα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής είναι αφιερωμένος ο δωδέκατος τόμος της επιτυχημένης εκδοτικής σειράς της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Μαρτυρίες, με τίτλο Ο πόλεμος στα σπίτια μας, που περιλαμβάνει τις αφηγήσεις της Ευαγγελίας Παπαδάκη και των μικρών, τότε, κοριτσιών Ρένας και Ιωάννας Κουτσουδάκη. Αφηγήσεις που αφορούν διαφορετικούς χώρους –το ορεινό ανάγλυφο της δυτικής Κρήτης η πρώτη, το αστικό περιβάλλον των Χανίων η δεύτερη–, αλλά με κοινό παρονομαστή το έντονο συναισθηματικό φορτίο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop»

Θέλετε να μάθετε πως εξαφανίζονται οι ρυτίδες σας; Πως μπορείτε να «πειράξετε» τα χρώματα σας ή (γιατί όχι...) να βελτιώσετε και το σχήμα του προσώπου σας; Με το photoshop όλα γίνονται! Αρκεί να ξέρετε να το χειρίζεστε...

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας», που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας, κάθε είδους effect.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε αρχιτέκτονες, φοιτητές, web designers αλλά και σε οποιονδήποτε έχει χόμπι τη φωτογραφία.

Το Tech Talent School for Educators στο Ηράκλειο δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν δωρεάν!

Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης και το H2B HUB με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και προσφέρει δωρεάν μια σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας και Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας, αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εξοικειωθούν με νέες διαδραστικές και δυναμικές μεθοδολογίες μάθησης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, όπως: εισαγωγικά μαθήματα Office (Word, Excel, PPT), εισαγωγή στον Προγραμματισμό με JavaScript, ψηφιακά εργαλεία παρουσιάσεων και επικοινωνίας (Sway), ψηφιακά εργαλεία παιγνιώδους μάθησης (Game Learning), καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για το Raspberry Pi, το WordPress και το Scratch στην εκπαίδευση.

Εκδηλώσεις Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλειίου συμέχει σε διάφορες εκθέσεις διαλεξεις και εκπαιδευτικες εκδηλώσεις.

5ο Φεστιβάλ για το Δημόσιο Χώρο “Αθέατη Πόλη 2019”


Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου και η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ, σας
προσκαλούν στο 5ο Φεστιβάλ για το δημόσιο χώρο “Αθέατη Πόλη 2019”
Τόπος δράσης: Παραλιακό μέτωπο13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019
Αναδεικνύουμε ένα αμήχανο κομμάτι της πόλης με μια διαφορετική προσέγγιση και διεκδικούμε το παραλιακό μέτωπο ως ζωτικό δημόσιο χώρο πολιτισμού. Κινητοποιούμε
φορείς, συλλογικότητες δημιουργικές ομάδες, καλλιτέχνες και πολίτες του Ηρακλείου για να επαναπροσδιορίσουμε τον κοινό βίο.

1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Κρήτης 2019

Η Open Poetry Society του ποιητή Χρήστου Κούκη σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the Loop διοργανώνουν το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη με κύριο στόχο να ιδρύσουν έναν θεσμό πολιτισμού και ποίησης στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό δίνοντας έμφαση στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και να προάγει τον δημιουργικό και συνεχή διάλογο με την κουλτούρα άλλων χωρών προσκαλώντας κάθε Σεπτέμβρη διακεκριμένους ποιητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. στο TALOS PLAZA. Πρώτο κουδούνι, με …. Street Tennis !!

Με μια πολύ ξεχωριστή αθλητική δραστηριότητα ανοίγει ο κύκλος εκδηλώσεων για το φθινόπωρο 2019 στο Talos Plaza. To μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, με αίσθημα τιμής, υποδέχεται ξανά τους καταξιωμένους και πολύ έμπειρους προπονητές του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ», προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία τένις. 

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Τετάρτη στις 17:00.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος 2019-2020 για τη Χορήγηση Δύο Υποτροφιών με Διαγωνισμό από το Εργαζάκειο Ίδρυμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαζάκειου Ιδρύματος προκηρύσσει:

Τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών σε οικονομικά αδύνατους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου για συνέχιση των σπουδών τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι υπότροφοι θα κατάγονται από την τέως επαρχία Πεδιάδος νομού Ηρακλείου, την τέως επαρχία Λασιθίου νομού Αασιθίου και την πόλη του Ηρακλείου νομού Ηρακλείου με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις:

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 84η ΔΕΘ

Πρόταση για ίδρυση Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα στα Επιμελητήρια

Με πέντε επιχειρήσεις – μέλη του συμμετέχει φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Επιμελητήριο Ηρακλείου, δηλώντας την παρουσία του με δικό του περίπτερο στο κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός των Βαλκανίων.Πρόκειται για τις επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε προ μηνών το Επιμελητήριο Ηρακλείου και δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή:

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης

 

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας τριετίας και κατάθεση των προβληματισμών και των προτάσεων από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε απολογισμός των δράσεων της τελευταίας τριετίας, τους οποίους όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι μελών του ΣΥΤΕΚ υπερψήφισαν. Επίσης, αναφέρθηκαν κάποιοι από τους σημαντικούς στόχους της νέας τριετίας, που καλύπτουν ενέργειες για την ενίσχυση της προβολής και προώθησης του Κρητικού Ελαιολάδου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον διεθνή ανταγωνισμό. Η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η ανάπτυξη συνεργειών με την Περιφέρεια Κρήτης, με το Δίκτυο Ελαιολάδου Κρήτης , με τον ΣΕΚ , θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο, για την καλύτερη προβολή και εξαγωγική παρουσία του Κρητικού ελαιολάδου στις αγορές στόχους που μας ενδιαφέρουν.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-09-2019

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

 

Ρεμπέτικη βραδιά Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, συνδιοργανώνουν μια μουσική βραδιά αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00΄, στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με συμβολική είσοδο 3 ευρώ. Ο Γιάννης Παξιμαδάκης (φωνή, μπουζούκι), ο Γιάννης Κρητικός (μπαγλαμάς) και ο Σπύρος Κρητικός (φωνή, κιθάρα), προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό. Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου.

«Ταξίδι σ’ ένα τόπο ευλογημένο». Διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης για το χειμερινό τουρισμό. 'Crete, sense the authentic winter!'

Η περιπλάνηση στη χειμερινή Κρήτη αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. «Ένα ταξίδι σ’ ένα τόπο ευλογημένο». Ένα τόπο με ξεχωριστή φύση, μοναδική ιστορία, σπουδαία αρχιτεκτονική. Μια εμπειρία ζωής που αξίζει ν’ αποτολμήσει κάθε επίδοξος ταξιδευτής που αναζητά αυθεντικά στοιχεία που τροφοδοτούν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα.

Δειθνές Συνέδριο με τίτλο “Sustainable FOOD TOURISM”

Οι Τεχνικες Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλειου μαζι με Κρητικους επιχειρηματιες που δραστηριοποιούνται στο γαστρονομικό τουρισμό συμμετείχαν στο τελευταίο δειθνες συνέδριο με τίτλο “Sustainable FOOD TOURISM” του Ευρωπαϊκού προγράμματος MEDFEST - Culinary heritage experiences https://katartisi.gr/programmata-eu/371-medfest-gastronomiki-klironomia που πραγματοποιήθηκε στην Ταβιρα της Πορτογαλιας στης 05.09.19.
Στο συνέδριο συμμετείχαν οι χώρες- εταίροι και επιχειρηματιες από άλλες 7 Ευρωπαϊκές χώρες ( Σλοβενία, Κροατια, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο , Πορτογαλία( ο οικοδεσπότης) ).

Πιστοποίηση Honey Sommelier στο Λονδίνο


Πόσο καλά γνωρίζετε το μέλι; 12 - 15 Νοεμβρίου 2019

Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της αναγνωρισμότητας και της εξειδίκευσης στο μέλι. Η παροχή στους συμμετέχοντες μιας μεθοδολογίας που τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την ποιότητα και την ποικιλία των μελιών. Για τους μελισσοκόμους και τους συσκευαστές είναι χρήσιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου για την σωστή επισήμανση σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων και για τους λάτρεις του μελιού εν γένει, για καλύτερη επιλογή και εκτίμηση του μελιού

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτίμηση σε μελισσοκόμους και τεχνικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το μέλι (όπως βοτανολόγοι, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι, σεφ ή "foodies") και όσοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για το μέλι. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την οργανοληπτική ανάλυση ως εργαλείο για την αξιολόγηση της ποιότητας.

 

Ακρόαση και Εργαστήρια στο Θέατρο ΚΑΤΩ

Ακρόαση

Το Θέατρο Κάτω Το Θέατρο Κάτω καλεί σε ακρόαση άντρες χορευτές (ερασιτέχνες ή επαγγελματίες), ηλικίας 20-35 ετών για το έργο «Σονάτα του Σεληνόφωτος» σε σκηνοθεσία του Πάνου Ιωαννίδη που αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: katwtheater@gmail.com ή στο τηλ: 2810-343483 μέχρι και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:00 έως 20:00, στο Θέατρο ΚΑΤΩ / KATW theater, Θεοτοκοπούλου 28, Ηράκλειο Κρήτης.

✔Θα ζητηθεί κινησιολογικός αυτοσχεδιασμός.

 

Φωτογραφίκο Λέυκωμα του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης «Υπάρχουν Κάποιοι Άνθρωποι…»

Εμπνεύστρια Λευκώματος: Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης. │ Υλοποίηση Γιώργος Κοσμάς, Cosmart - Φωτογράφιση Chromolia

«Είναι ορισμένοι άνθρωποι που δεν επέλεξαν να ζουν κάθε μέρα με πόνο, δυσκινησία και ανημποριά. Επέλεξαν όμως αυτές τις δυσκολίες να τις μετατρέψουν σε δύναμη, κέφι και αισιοδοξία για τη ζωή, καλλιτεχνική δημιουργία. Όταν διαγνώστηκα με ρευματοειδή αρθρίτιδα στα 29 μου χρόνια, νέα κοπέλα με όνειρα και δίψα για ζωή, για δημιουργία και νέες εμπειρίες δεν μπορούσα να αποδεχτώ ότι αυτό το δύσκολο νόσημα θα ήταν σύντροφος μου σε όλη μου τη ζωή και θα με εμπόδιζε να ζήσω μια ζωή όπως την ήθελα. Στην αρχή σχεδόν μίσησα τον δύστροπο σύντροφο που ήρθε ξαφνικά, απροειδοποίητα να μου ανατρέψει τη ζωή, να μου πάρει τα όνειρα! Με τον καιρό όμως συμφιλιώθηκα μαζί του, σχεδόν τον δάμασα και μπορώ να πω ότι τώρα πια αισθάνομαι τυχερή που ήρθε στην ζωή μου. Τυχερή γιατί γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου αναμετρήθηκα με τις δυνάμεις μου και κατάλαβα την απίστευτη δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας και ψάχνει ευκαιρία να ξεπηδήσει. Τυχερή γιατί γνώρισα όλους αυτούς τους εξαιρετικούς ανθρώπους που κατάφεραν το αδύνατο! Τον Νίκο, τη Σοφία, τη Στέλλα, την Ελένη, τη Μαριάννα, την Ειρήνη, την Αμαλία, τη Βαγγελιώ την Ελπίδα και τόσους άλλους που με θάρρος και αξιοπρέπεια ανταπεξέρχονται τις καθημερινές δυσκολίες και τις μετατρέπουν σε δημιουργία και έργο.

 

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε Εκδρομή-Ξενάγηση

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ΕΚΔΡΟΜΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΓΚΟΥΒΕΡΝΙΩΤΙΣΣΑ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΑΒΔΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ-ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ-ΔΙΚΤΑΙΟ ΑΝΤΡΟΝ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

39η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση με την Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Την διοργάνωση της 39ης Παγκρήτιας Ορειβατικής Συνάντησης έχει αναλάβει φέτος ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών που θα πραγματοποιηθεί 7-8 Σεπτεμβρίου στο Δάσος Ρούβα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, και του Δήμου Φαιστού, όπου θα λάβουν μέρος ορειβάτες από όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο ορειβατικός σύλλογος Μοιρών, «το δάσος του Ρούβα αποτελεί το σημαντικότερο οικοσύστημα πρινοδάσους στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και καταλαμβάνει την εσωτερική κοιλάδα του Ψηλορείτη που ορίζεται από τις κορυφές Αμπελάκια, Σαμάρι, Χαλαζοκεφάλα, Σκίνακα, Κουδούνι και Γυριστή. Οι πρίνοι που το απαρτίζουν έχουν μεγάλη ηλικία, η διάμετρος του κορμού τους σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 1 μέτρο και το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα. Στις πλαγιές περιμετρικά του δάσους ζει ο εξαιρετικά σπάνιος Κρητικός Αγριόγατος (Φουρόγατος) και σπουδαία ενδημικά είδη χλωρίδας όπως το κεφαλάνθηρο και η αμπελιτσιά».

«ξωμονή» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην εκπνοή του Αυγούστου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του για μία ακόμα διανυκτέρευση! Συνεχίζοντας την πολύ αγαπημένη πρακτική της Διανυκτέρευσης-SleepOver η ομάδα του Μουσείου σχεδίασε μια βραδιά με πολλές εκπλήξεις! Περίπου 150 επισκέπτες κοιμήθηκαν μέσα στο Μουσείο, δίπλα στις μόνιμες και περιοδικές του εκθέσεις. Τη βραδιά αποχαιρέτησε το κοινό υπό τους ήχους του κύματος και με τις μελωδίες του μουσικού σχήματος, Καραβάνι, με τη Μαρία Κώτη. Συνοδοιπόροι μας ακόμα μία φορά το Catering Siganos Executive Food Events, η Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο νεοσύστατος χώρος yoga Bindu, ο Μάνος Ταμιωλάκης από τον Σύλλογο Καλλίρροον και ο Λαβύρινθος με τα επιτραπέζια παιχνίδια του.

«Γιορτάζω στο Μουσείο» Οργανώστε τα γενέθλια ή την ονομαστική γιορτή του παιδιού σας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να διοργανώσουν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα πάρτι στον χώρο του! Το Μουσείο παραχωρεί μία αίθουσα για τέσσερεις ώρες και οργανώνει μία τρίωρη παιδική εκδήλωση με θεματικές που άπτονται των συλλογών της.

Παιδιά από 4 ετών και πάνω αναζητούν δεινόσαυρους ή παίρνουν μέρος σε ένα περίεργο κυνήγι θησαυρού ακούγοντας τη βουή της θάλασσας μέσα στη μεσογειακή φύση, το σκηνικό της εκδήλωσης. Οι αισθήσεις τους ενεργοποιούνται στον Ερευνότοπο, έναν από τους λίγους μουσειακούς χώρους στην Ελλάδα που είναι ειδικά διαμορφωμένος για παιδιά, και η εμπειρία τους συμπληρώνεται με τη συμμετοχή τους στον Εγκέλαδο, τον προσομοιωτή σεισμού του Μουσείου. Παράλληλα οι ενήλικες απολαμβάνουν τον καφέ τους με θέα τη θάλασσα λίγο πριν ξεναγηθούν από το επιστημονικά κατηρτισμένο προσωπικό στις εκθέσεις του Μουσείου.

Το Blockchain στην Κρήτη – Συνεργασία Επιμελητηρίου Ηρακλείου & Πανεπιστημίου Λευκωσίας

 

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπεγράφη στις εγκαταστάσεις του χώρου ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Hub to Business Hub (H2B HUB), με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο φορέων και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κρήτη.

Το Μνημόνιο υπέγραψε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Μαρίνος Θεμιστοκλέους, και εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο κ. Γιώργος Καρουζάκης, υπεύθυνος του H2B HUB.

Η συνεργασία των δύο φορέων στοχεύει στην υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και παροχής καθοδήγησης προς την υλοποίηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με δεδομένη την πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην καινοτόμα τεχνολογία του Blockchain. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία κοινότητα με κεντρικό άξονα την έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Κρήτη.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση τριών θέσεων Κοινωνικών Φροντιστών - Καθαριστριιών στο Πτωχοκομείο Ηρακλείου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Το Πτωχοκομείο Ηρακλείου ζητά τρείς (3) κοινωνικές φροντίστριες - καθαρίστριες (καθήκοντα η φροντίδα ηλικιωμένων και η επιμέλεια καθαριότητας & υγιεινής)  με εμφανή αφοσίωση και ευσυνειδησία στην εργασία, για πλήρη απασχόληση. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φιλικοί, με ισχυρή εργασιακή ηθική, θετική στάση και γνήσιο πάθος για παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας και υποστήριξης στους τρόφιμους μας.

Σεμινάριο «Παρασκευής παραδοσιακής κεραλοιφής και εκχυλίσματα βοτάνων»

Σεμινάριο για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν για να φτιάχνουν τη δική τους κεραλοιφή, αλλά και σε όσους ασχολούνται με τη μελισσοκομεία και θέλουν να επεξεργαστούν τα μελισσοκομικά προϊόντα, διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθει ο εκπαιδευόμενος τη διαδικασία για την παρασκευή κεραλοιφής, να γνωρίσει τα μελισσοκομικά προϊόντα και τα οφέλη τους στον άνθρωπο, και παράλληλα να μάθει να φτιάχνει τα δικά του εκχυλίσματα βοτάνων και τις χρήσεις τους.

2η επιστημονική Hμερίδα Ιατροδικαστικής με θέμα «Επιστημονικές εξελίξεις στην ταυτοποίησης και διερεύνηση του θανάτου»

 

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής της 2ης επιστημονικής ημερίδας Ιατροδικαστικής  με θέμα «Επιστημονικές εξελίξεις στην ταυτοποίησης και διερεύνηση του θανάτου» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Μεταπτυχιακών, Πτέρυγα 7A της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ημερίδα έχει στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις των ιατροδικαστών και συναφών επιστημόνων αλλά και ανακριτικών και προανακριτικών υπαλλήλων με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα ταυτοποίησης ατόμων αγνώστων στοιχείων αλλά και διερεύνησης του θανάτου σε ποικιλία περιστατικών ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος. 

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει πρωτοποριακές ερευνητικές μεθόδους, όπως η συμβολή της μεταθανάτιας αξονικής τομογραφίας στην ιατροδικαστική διερεύνηση του θανάτου, με παραδείγματα από περιστατικά της μονάδας Ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ που αποτελεί και το πρώτο εργαστήριο Ιατροδικαστικής που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην Ελλάδα, αλλά και τα σύγχρονα πρωτόκολλα αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών όπως το πρόσφατο παράδειγμα της καταστροφής στο Μάτι. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα: http://hfc19.med.uoc.gr/index.jsp

 

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 01-09-2019

ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-08-2019

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. 
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

 

Μαθήματα Υπολογιστών με Πιστοποίηση απο το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες. Έναρξη 16/09/2019
Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την απόκτηση της πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) διοργανώνει και πάλι το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους:

Προτότυπη Γαστρονομική Διαδρομή στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος« MED Culinary heritage experiences»

 

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «MED Culinary heritage experiences: how to create sustainable tourist destinations» πραγματοποίησαν  28-8-2019 μια Πρότυπη Κρητική Γαστρονομική διαδρομή, με στόχο την εφαρμογή του «Οδηγού προδιαγραφών των επισκέψιμων χωρών και των διαδικασιών διεξαγωγής γευστικών εμπειριών» που δημιουργήσαμε με τις επιχειρήσεις – συνεργάτες του προγράμματος.

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων εκφράζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης για την εισαγωγή τους στα Πολυτεχνικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

 

Ο κ. Αλιφιεράκης συγχαίρει ιδιαιτέρως τα παιδιά των μελών της Επιμελητηριακής Κοινότητας Ηρακλείου για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς τους και εύχεται να δημιουργήσουν τις προϋπόθεσες για την επαγγελματική τους επιτυχία, ακόμη και αν δεν κατόρθωσαν να εισαχθούν στη Σχολή της πρώτης επιλογής τους.

Πρόσκληση για ένταξη οικογενειών στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Αυτή την περίοδο θέλοντας να στηρίξουμε όσο το δυνατό περισσότερα πολυμελή νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, καλούμε οικογένειες κατά προτίμηση μονογονεϊκές και πολύτεκνες που επιθυμούν, να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στην δομή. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού στεγάζεται στην οδό Μονής Αγκαράθου και Κοσμά Ζώτου γωνία.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 27-08-2019

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

ΤΕΛΟΣ  ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Υποβολή αιτήσεων Εισαγωγικών Εξετάσεων ακαδ. έτους 2019-20 για την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ, για το σχολικό έτος 2019-20 θα δεχτεί στο Α’ έτος σπουδών κατ’ ανώτατο όριο 46 (δύο τμήματα) σπουδαστές. Οι αιτήσεις συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις θα υποβάλλονται στην έδρα της Σχολής Εφόδου 3, Ηράκλειο.

Μεταφορά του 1ου Γενικού Λυκείου στο Νέο Κτήριο

Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας μεταφέρεται αύριο Τρίτη 27-08-2019, στο νέο υπό ανέγερση κτήριο.

Λόγω εντατικών εργασιών,  προκειμένου να μη κωλυσιεργήσει η παράδοσή του κτηρίου στο δεδομένο χρονοδιάγραμμα, κρίνεται επιβεβλημένα η ανάγκη μεταφοράς του αρχείου του σχολείου καθώς και ο εξοπλισμός του από τις λυόμενες εγκαταστάσεις στο νέο κτήριο.

Την Πέμπτη, 29-08-2019 η Υπηρεσία του Σχολείου θα λειτουργήσει στο νέο κτήριο.

Ανακοίνωση του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2019


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΤΝ ΤΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΤΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Λήξη του ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Άμα Βραδιάσει, ο καλοκαιρινός μουσικός κύκλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κλείνει την Τετάρτη 28 Αύγουστου, ώρα 20:30΄ με μουσικές, χορευτική αλλά και ακουστική διάθεση χωρίς σύνορα και σημείο συνάντησης, όπως πάντα, τον κήπο του νεοκλασικού κτιρίου.

Δύο νέα Summer camp στην ανάσα του Σεπτέμβρη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των φετινών καλοκαιρινών εβδομαδιαίων προγραμμάτων. Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν στα προγράμματα τα οποία υποστήριξαν 8 μόνιμοι συνεργάτες του Μουσείου και δύο έκτακτοι, ο Ραβέλ και η Μυρτώ, τα labrador μουσειοπαιδαγωγοί, που ενθουσίασαν! Επιστήμονες επισκέφθηκαν τα προγράμματα του Μουσείου και απάντησαν στις ευφάνταστες ερωτήσεις των παιδιών ενθαρρύνοντάς τα να είναι περίεργα και παρατηρητικά!

Το Μουσείο μιαν ανάσα πριν την έναρξη του σχολικού έτους επανέρχεται με δύο ακόμα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές της Α΄ έως και Γ΄ Δημοτικού.  Το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους  στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία! Οι «Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα» ταξιδεύουν τους μικρούς μας φίλους σε εποχές πέρα από την ιστορία και τους συστήνουν γίγαντες με περίεργα χαρακτηριστικά!   

Συγκέντρωση αντικειμένων για το παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Φίλες και φίλοι,
μια τελευταία «βουτιά» για καλό σκοπό !!
Ετοιμάζουμε και φέτος το καθιερωμένο μας μεγάλο παζάρι , και χρειαζόμαστε τη συνδρομή σας…
Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας, κάντε ένα «μακροβούτι» σε συρτάρια, ντουλάπια, υπόγεια και φέρτε μας ό,τι «ψαρέψετε».

Ανακοίνωση του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΣΙ ΓΙΑ ΑΤΡΙΟ ΠΕΜΠΣΗ 22-08-2019
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις ςτη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

«έρχεται ξωμονή …» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

 

Στην εκπνοή του Αυγούστου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του για μια αξέχαστη διανυκτέρευση που αποχαιρετά το θέρος. Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 20:00 οι νυχτερινοί επισκέπτες του μουσείου θα έρθουν για να …ξωμείνουν!

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, κυνήγι θησαυρού, μυστικές προβολές ταινιών, φαγητό, μουσική, καραόκε, ένα ταξίδι στο παρελθόν του ουρανού, yoga και kung Fu είναι τα συστατικά αυτού του επικείμενου SleepOver!

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-08-2019

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. 
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στις Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη τοπικά έως 8 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Εως 29 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει, ότι από σήμερα από την Κυριακή 18-08-2019 προβλέπεται να σημειωθούν στην περιοχή τα έξης καιρικά φαινόμενα βάση του 17-08-2019/1800 εκτάκτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.
Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Δύο νέα Summer camp στην ανάσα του Σεπτέμβρη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των φετινών καλοκαιρινών εβδομαδιαίων προγραμμάτων. Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετείχαν στα προγράμματα τα οποία υποστήριξαν 8 μόνιμοι συνεργάτες του Μουσείου και δύο έκτακτοι, ο Ραβέλ και η Μυρτώ, τα labrador μουσειοπαιδαγωγοί, που ενθουσίασαν! Επιστήμονες επισκέφθηκαν τα προγράμματα του Μουσείου και απάντησαν στις ευφάνταστες ερωτήσεις των παιδιών ενθαρρύνοντάς τα να είναι περίεργα και παρατηρητικά!

Το Μουσείο μιαν ανάσα πριν την έναρξη του σχολικού έτους επανέρχεται με δύο ακόμα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές της Α΄ έως και Γ΄ Δημοτικού. Το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία! Οι «Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα» ταξιδεύουν τους μικρούς μας φίλους σε εποχές πέρα από την ιστορία και τους συστήνουν γίγαντες με περίεργα χαρακτηριστικά!

«Δεν οδηγούμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ».Το μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για καλό Δεκαπενταύγουστο.

Τα καλοκαίρια στην Κρήτη σημαίνουν χαρά, αντάμωση, τραγούδια. Χιλιάδες επισκέπτες από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο συμμετέχουν σε μια γιορτή συναισθημάτων. Η Περιφέρεια Κρήτης εύχεται σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού καλό Δεκαπενταύγουστο!
Συνεχίζοντας την εκστρατεία μας για την ασφαλή οδήγηση μέσα από το βίντεο για το αλκοόλ και την οδήγηση στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα: «δεν οδηγούμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Δίνουμε προτεραιότητα στη ζωή μας και τις ζωές των άλλων».

«3ο τουρνουά beach volley» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικιστών Καλών Λιμένων, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Καλοκαιριού, διοργανώνει το «3ο τουρνουά beach volley» στην παραλία των Καλών Λιμένων το διήμερο 10 -11 Αύγουστου , με την συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα.

«7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού». Σμάρι 9-18 Αυγούστου 2019 με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σμαρίου, το Τοπικό Συμβούλιο και το Ενοριακό Συμβούλιο, συνδιοργανώνουν το «7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, από τις 9 Αυγούστου έως στις 18 Αυγούστου 2019. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί η έκθεση «Ελιά η τιμημένη…» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σμαρίου και έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Σακαλή στην αίθουσα δεξιώσεων της Ενορίας. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται ποικίλες δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχέδιο νόμου για κτηματολόγιο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει δημόσια την πλήρη αντίθεση του στην προτεινόμενη διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που περιέχεται στο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση κι άλλα επείγοντα ζητήματα» και εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή, με την οποία θεσπίζεται - ανεξάρτητα από τον χρόνο έναρξης λειτουργίας του Κτηματολογίου σε κάθε κτηματογραφημένη περιοχή της χώρας - μία μοναδική προθεσμία, η 31η Δεκεμβρίου 2020, για τη διόρθωση των ανακριβών πρώτων εγγραφών.

Δελτίο Άρδευσης της Περιφέρειας Κρήτης έως 07/08/2019

10ο Δελτίο Άρδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, για την περίοδο από 01/08 έως 07/08/2019. Τα  Δελτία  αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης (www.crete.gov.gr / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ/ΔΕΛΤΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ/ΔΕΛΤΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ 2019). https://www.crete.gov.gr/enimerosi/grafeio-typoy/10o-deltio-ardeysis-2019-apo-01-08-2019-eos-07-08-2019/

 

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο πρόγραμμα CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου που υλοποιεί η ΟΤΔ Αναπτυξιακής Ηρακλείου. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Τελευταίο καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο ΜΦΙΚ!

τελευταίο καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα για παιδιά, Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού,
  ξεκινά τη Δευτέρα 5 Αυγούστου
στο Natural History Museum of Crete - Official Page!

Η Κρήτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 1ο SouthSide Hip Hop Fest

Η Κρήτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 1ο SouthSide Hip Hop Fest, που φιλοδοξεί να γίνει το νέο "σπίτι" της χιπ χοπ κουλτούρας στο νησί.

Οι Αρτοποιοί του Ν. Ηρακλείου γιόρτασαν τον Άγιο Παντελεήμονα

Στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος στην Εθνική Οδό Ηράκλειου Μοιρών, στο ύψος της Αυγενικής, γιόρτασαν φέτος τον προστάτη άγιό τους τα μέλη του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

 

Κατά το έθιμο του Σωματείου, η εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος παραδίδεται μετά από κλήρωση σε όποιο μέλος επιθυμεί να την κρατήσει στον δικό του χώρο για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι την επόμενη γιορτή.

 

Διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού των τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Περίληψη Διακήρυξης Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού άνω των ορίων για την ανάδειξη αναδόχου/ων προμήθειας μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού  των τμημάτων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ  συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00   (συμπερ. ΦΠΑ 24%). Καταληκτική Ημερομηνία Κατάθεσης Προσφορών 28/08/2019 και ώρα 20:00 μ.μ.

Ακύρωση θεατρικής παράστασης«Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης»

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνετε ότι η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση«Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης»

που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ

λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σχήμα.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης διοργανώνει,την 19η έκθεση με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης διοργανώνει στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, από 26 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου,την 19η έκθεση – γιορτή των μελών του- με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ, της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Εκπαιδευτικής – Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ.

 

Την έκθεση πλαισιώνουν,κάθε βράδυ, παράλληλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου όπως κρητικές βραδιές, μουσική, χορός, θέατρο, μαγειρική, καλαθοπλεκτική, υφαντική σε παραδοσιακό αργαλειό, μακρεμέ, κόσμημα, ζωγραφική κλπ.

To Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 84η ΔΕΘ. Δηλώστε συμμετοχή έως αύριο 25/7

 

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χώρας, τη ΔΕΘ, θα βρεθεί για άλλη μια χρονιά το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να συμμετάσχουν στο δικό του περίπτερο, παρέχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα τους, στη διάρκεια και στους χώρους της Έκθεσης, εφόσον τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η Βυζαντινή Χορωδία Αγίου Τίτου Ηρακλείου στα 'ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2019' της Νάξου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου, Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη συμμετείχε η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, προσκεκλημένη του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης Νάξου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ».

 

Τα μέλη της Χορωδίας, υπό την χοραρχία του Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, απέδωσαν βυζαντινούς ύμνους, κατά τη διάρκεια μουσικοφιλολογικής εκδήλωσης αφιερωμένης στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, στην οποία παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικό αμφιθέατρο της Νάξου «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ» στο πλαίσιο του θεσμού "ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2019", ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Η Κρήτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 1ο SouthSide Hip Hop Festival

Η Κρήτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 1ο SouthSide Hip Hop Fest, που φιλοδοξεί να γίνει το νέο "σπίτι" της χιπ χοπ κουλτούρας στο νησί. 
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο προαύλιο χώρο του εργοστασίου Αθηνά (Ικαρου 9, νεα ΚΤΕΛ) στο Ηράκλειο.
Καλεσμένοι είναι κάοποια από τα σημαντικποτερα ονόματα της εγχώριας χιπ χοπ μουσιοκής σκηνής, όπως ο 12ος Πίθηκος και ο Ταφ Λάθος, πλαισιωμένοι από τους Phatskool, καθώς επίσης και από επιδείξεις breaking, και beatbox
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30

Αίσωπος και Δεινόσαυροι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!

2 καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, 
από Προνήπιο έως Γ' Δημοτικού,
είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου
στο Natural History Museum of Crete - Official Page!

 

*Αίσωπος _τα παραμύθια ενός παππού _ταξίδι στο παρελθόν, μα και στο «φυσικό» παρόν!
**Δεινόσαυροι _ και άλλα πλάσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά _όλα διαφορετικά _όλα μία συντροφιά!

*** μαζί μας πάντα και ο Ραβέλ _πολύ αγαπητός μουσειοπαιδαγωγός!
**** Όπως και η Μυρτώ _labrador μοναδικό!

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. 1 έως 4 Αυγούστου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλούν στο 9ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών από την 1η έως τις 4 Αυγούστου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου. Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιείται την Πέμπτη 1 Αυγούστου και ώρα 18:00 με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη (Προμαχώνας Μαρτινέγκο) και η καταληκτήρια τελετή στο χωριό Κρουσώνας.

Υποβολή αιτήσεων για διαμονή φοιτητών στην «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού-Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι το έχει τη δυνατότητα να δεχθεί στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στο Παγκράτι, φοιτητές και σπουδαστές, των ΑΕΙ, ΤΕΙ καθώς και Ιδιωτικών Σχολών. Η Διαμονή γίνεται σε πολυτελή δωμάτια.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Η συμμετοχή των οικοτρόφων στις δαπάνες διαβίωσης είναι 200 ευρώ μηνιαίως, χωρίς άλλη επιβάρυνση και περιλαμβάνει:

Το πρώτο BEER FESTIVAL CRETE είναι γεγονός

Το πρώτο BEER FESTIVAL CRETE είναι γεγονός !!!! 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ηράκλειο, στον χώρο του Γ.Σ. Εργοτέλη–Ν.Καζαντζάκης (Προμαχώνας Martinengo) στα Ενετικά Tείχη, Διοργανωτής  CRETAN FEST.

Πρόσκληση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χώρας, τη ΔΕΘ, θα βρεθεί για άλλη μια χρονιά το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να συμμετάσχουν στο δικό του περίπτερο, παρέχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα τους, στη διάρκεια και στους χώρους της Έκθεσης, εφόσον τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης εκπαιδευτικού εργαλείου οριζόντιων δεξιοτήτων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης του εκπαιδευτικού εργαλείου εκπαίδευσης  οριζόντιων δεξιοτήτων , με βεβαίωση συμμετοχής, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου στις εγκαταστάσεις τους στην Αλικαρνασσό.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου εγκαινιάζει κύκλο ξεναγήσεων στην περιοδική έκθεση 'ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη'.

 

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου ξετυλίγουν τον μίτο της αφήγησης των επιτευγμάτων του ευρηματικού τεχνίτη Δαίδαλου, μέσα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης. Αποκαλύπτουν στον επισκέπτη τα μυστικά της κατασκευής των πήλινων αγγείων στον τροχό, των λίθινων σκευών με τα διάφορα είδη τρυπανιών, αλλά και των τεχνικών συναρμογής διαφορετικών υλικών στη μικροτεχνία και την πλαστική. Αναπαραστάσεις των σύνθετων αρχιτεκτονικών κατασκευών και μινωικών ανακτορικών χώρων, καθώς και των ιστιοφόρων πλοίων, αναδεικνύουν σημαντικές καινοτόμες επιλογές από τους Μινωίτες τεχνίτες.

Ανακοίνωση για Βουλευτικές Εκλογές

H Πρόεδρος κα Σκεύω Μπιζιώτη, το Δ/Σ και τα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ συγχαίρουν όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 07ης Ιουλίου 2019 για μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Καλοκαιρινό εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΜΦΙΚ

*Φένεκ _ένα ταξίδι με την απόχη του Μικρού Πρίγκιπα στην έρημο, στα είδη της άμμου, στα ζώα της, στους βεδουίνους!

**μαζί μας πάντα και ο Ραβέλ _πολύ αγαπητός μουσειοπαιδαγωγός!
*** Όπως και η Μυρτώ _labrador μοναδικό!

 

2 καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, από A΄ Δημοτικού έως Α Γυμνασίου

καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, 
από A΄ Δημοτικού έως Α Γυμνασίου,
είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου
στο Natural History Museum of Crete - Official Page!

 

 

*Νυκτία _ μια κουκουβάγια πολλές ιστορίες ξέρει _έχει και πολλούς φίλους _τα ζώα της νύχτας!
** Δεινόσαυροι _ και άλλα πλάσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά _όλα διαφορετικά _όλα μία συντροφιά!

 ***μαζί μας πάντα και ο Ραβέλ _πολύ αγαπητός μουσειοπαιδαγωγός!
**** Όπως και η Μυρτώ _labrador μοναδικό!

 

Εξαγωγές Κρήτης Ιανουάριος-Απρίλίος 2019

Μείωση της τάξης του 5% παρουσίασαν οι εξαγωγές της Κρήτης κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι Κρητικές εξαγωγές κατά την εξεταζόμενη περίοδο έφτασαν τα 199,2 εκ. ευρώ, έναντι των 209,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ όγκος των εξαγωγών μειώθηκε κατά 27 %, φτάνοντας τους 189.691 τόνους, σε σύγκριση με τους 259.716 τόνους το 2018.

Επίσκεψη του Oakleigh Grammar στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές του μακρινού Oakleigh Grammar, σχολείου της Αυστραλίας για τα παιδιά, δεύτερης και τρίτης γενιάς, της ελληνικής παροικίας, το Σάββατο 6 Ιουλίου. Οι μαθητές και η συνοδός τους, Νατάσα Σπανού, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και ενθουσιάστηκαν από τις εκθέσεις του, καθώς και από τον Εγκέλαδο, τον προσομοιωτή σεισμού.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ιούλιος - Αύγουστος 2019

Eνημερωτικό δελτίο​ εκδηλώσεων (Newsletter) ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου:

Αρχεία

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (που θα αναφέρεται στο εξής ως
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ) αφού έλαβε υπ’ όψη:
• Το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζεται από:
• Τις διατάξεις του Ν. 4009/2011 (Φ.Ε.Κ. 195/6-9-2011 τ. Α΄) όπως ισχύει.
• Τις διατάξεις του άρθρου 2, 12 και 14 του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ. Α΄/4.8.20

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου στα Μουσεία της ΕΚΙΜ

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου στα Μουσεία της ΕΚΙΜ. (www.historical-museum.gr):

Ανακαινίζονται δύο κέντρα υγείας στο Ν.Ηρακλείου από το πρόγραμμα LEADER

 

Δύο συμβάσεις συνολικού ύψους 327.000€ υπεγράφησαν σήμερα στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στις Αρχάνες μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κοκοσάλη Μανώλη και της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κας Μαυρομάτη Ελένης.

Οι συμβάσεις αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στην Αγία Βαρβάρα Δήμου Γόρτυνας και στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Άνοιγμα στον τουρισμό από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν εχθές τα μεσάνυχτα η Διοίκηση και οι συνεργάτες (Rep) του Cretan Holidays μαζί με τα παιδιά τους, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης έπειτα από πρόσκληση της Διοίκησης της Έκθεσης του ΜΦΙΚ-ΠΚ.

Η Διευθύντρια Έκθεσης του Μουσείου κ. Λένα Μπορμπουδάκη και οι συνεργάτες της υποδέχτηκαν τη Διοίκηση του Cretan Holidays κ.κ. Κώστα Μαρκάκη και Ανδρέα Μονιάκη, την υπεύθυνη εκδρομών Lillan Knorr και τους συνεργάτες τους για μία Νύχτα στο Μουσείο!

Το Ενυδρείο Κρήτης στο TALOS PLAZA

Το Ενυδρείο Κρήτης στο TALOS PLAZA

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, η ομάδα εκπαίδευσης του Ενυδρείου Κρήτης επισκέπτεται το εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA προσφέροντας μια γεύση από το καλοκαιρινό πρόγραμμα του CRETAquarium που πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Το Tech Talent School for Educators στο Ηράκλειο δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν δωρεάν!

 

 Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης και το H2B HUB με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και προσφέρει δωρεάν μια σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Αναπτυξιακή Ηρακλείου_ Καταχώρηση ανακοίνωσης για παράταση προσκλήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
2ΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Α) ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
Β) ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ CLLD / LEADER Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
Η Επιτροπή Διαχείρισης του Τ.Π. CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου και η Επιτροπή Διαχείρισης του Τ.Π. CLLD/LEADER Μεσαράς μετά από την εξέταση αιτημάτων παράτασης που υποβλήθηκαν από τοπικούς φορείς, μελετητικά γραφεία και άλλους ενδιαφερόμενους αποφάσισαν:
Τη 2η τροποποίηση της «1ης πρόσκλησης Έργων Δημοσίου Χαρακτήρα του Τ.Π. CLLD / LEADER Μεσαράς» ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στήριξης.  Έτσι, με απόφαση της ΕΔΠ (Νο 9/24-6-2019), τροποποιείται το άρθρο 5.3 της πρόσκλησης και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής - οριστικοποίησης των προτάσεων στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΑΑ είναι πλέον η Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, ενώ ο φυσικός φάκελος με την αίτηση στήριξης και όλα τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να έχει υποβληθεί στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (Γραφεία Τυμπακίου) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 16.00.

Summer Camp στο ΜΦΙΚ-ΠΚ!

 

2 καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού,
είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου
στο Natural History Museum of Crete - Official Page!

 

*Αίσωπος _τα παραμύθια ενός παππού _ταξίδι στο παρελθόν, μα και στο «φυσικό» παρόν!
**Δεινόσαυροι _ και άλλα πλάσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά _όλα διαφορετικά _όλα μία συντροφιά!

***μαζί μας θα είναι και ο Ραβέλ, ο καινούριος τετράποδος συνεργάτης μας _πρώτος μουσειοπαιδαγωγός του είδους του!

 

2η Συνάντηση & Συνέδριο της Επιτροπής για την Μεσογειακή Στρατηγική για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη


Ξεκινούν την Δευτέρα, 24 Ιουνίου οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της 2ης Συνάντησης και της αντίστοιχης συνάντησης, που θα λάβει χώρα ως και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019,  στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Οι διεθνείς αυτές συναντήσεις εντάσσονται στην προβολή και ενίσχυση της υποψηφιότητας της περιοχής των Αστερουσίων στο να ενταχθεί στα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» του Προγράμματος ΜΑΒ (Άνθρωπος και Βιόσφαιρα ) της UNESCO. Τα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» δεν είναι απλά σημαντικές περιοχές προστασίας της φυσικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και «εργαστήριο» αειφόρου ανάπτυξης.

 Στο Συνέδριο μετέχουν όλοι οι σχετικοί σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί: η UNESCO, η Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM), το Πρόγραμμα Δράσης της Μεσογείου του ΟΗΕ/Περιβάλλον (UN Environment/MAP), ο  Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών (League of Arab States), η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη του ΟΗΕ (UNECE) και εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος, Κοινωνίας των Πολιτών και Πανεπιστήμιων, από είκοσι μία (21) χώρες. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται και ενισχύεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, την Έδρα UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΕΚΠΑ και το Μεσογειακό Γραφείο (MIO-ECSDE).

«Η εφαρμογή του Μεταφορικού ισοδύναμου στις Επιχειρήσεις της Κρήτης»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γιώργος Κασσάρας, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υπεύθυνος ομάδας εργασίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Εργαστήρια στα Μουσεία της ΕΚΙΜ


Τα τελευταία χρόνια το θέατρο, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πιο σημαντικό και άμεσο ρόλο στην κοινωνία, ξεπερνάει τα σύνορα μιας αίθουσας θεάτρου και συναντιέται με το κοινό του και τους λειτουργούς του σε δημόσιους χώρους, αντλώντας υλικό από αυτούς. Στα πλαίσια αυτής της κοινωνικοποίησης, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, συνεχίζοντας την εξωστρεφή του δράση, οργανώνει θεατρικό εργαστήρι για ενηλίκους (ηθοποιούς, ερασιτέχνες, εκπαιδευτικούς και γενικότερα λάτρεις της θεατρικής πράξης), το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του Μουσείου και θα αντλήσει το υλικό του από τις εκθέσεις του. Στόχος του εργαστηρίου, είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, μέσα από σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα. Μια διαδρομή στο Μουσείο, μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή στον χαρακτήρα της εκάστοτε εποχής, που διαμορφώνει πάντα τον χαρακτήρα μιας ολόκληρης κοινωνίας, τον χαρακτήρα του καθενός από εμάς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρεισφρήσουν στα γεγονότα, όχι μόνο κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά, αλλά και συναισθηματικά, σωματικά, βιωματικά. Θα ανακαλέσουν μνήμες της ιστορίας τους, που μπορεί να βρίσκονται καλά κρυμμένες στα βάθη των χρόνων, αλλά ο καθένας από εμάς τις έχει χαραγμένες μέσα του. Οι 17 αιώνες τοπικής Ιστορίας αποτελούν έμπνευση και οι συλλογές του Ι.Μ.Κ. ζωντανεύουν. Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση, μέσα στο Μουσείο.

Σεμινάριο Ηλεκτροσυγκολλητών με διεθνή κατοχύρωση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι Τεχνικές σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών που οδηγεί σε πιστοποίηση με παγκόσμια κατοχύρωση.

Ραβέλ και Μυρτώ οι πρώτοι σκύλοι - Μουσειοπαιδαγωγοί σε Μουσείο στην Ελλάδα!

Οι Ραβέλ και Μυρτώ δύο γλυκύτατα λαμπραντόρ συμμετέχουν στο SummerCamp του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης υποστηρίζοντας ότι η ενσωμάτωση ενός ζώου σε μια ομάδα μπορεί να πυροδοτήσει μια εξέλιξη δυναμική!

Το Διεθνές Συνέδριο της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Ηράκλειο

Ξεκινούν την Δευτέρα, 24 Ιουνίου οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της 2ης Συνάντησης και της αντίστοιχης συνάντησης, που θα λάβει χώρα ως και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019,  στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Οι διεθνείς αυτές συναντήσεις εντάσσονται στην προβολή και ενίσχυση της υποψηφιότητας της περιοχής των Αστερουσίων στο να ενταχθεί στα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» του Προγράμματος ΜΑΒ (Άνθρωπος και Βιόσφαιρα ) της UNESCO. Τα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» δεν είναι απλά σημαντικές περιοχές προστασίας της φυσικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και «εργαστήριο» αειφόρου ανάπτυξης.

Οι εκδηλώσεις του Ιουνίου στα Μουσεία της ΕΚΙΜ

Με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, και τους Pink Tales από τις 21:00΄ έως τις 23:00΄, ξεκινά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ, ο καλοκαιρινός μουσικός κύκλος του Ιστορικού Μουσείου.

Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Η κεραμική, η πανάρχαια τέχνη κατασκευής διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, αναβιώνει στο επιτυχημένο Εργαστήριο που διοργανώνει για άλλη μια φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ.

Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους.


Η κεραμική, η πανάρχαια τέχνη κατασκευής διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, αναβιώνει στο επιτυχημένο Εργαστήριο που διοργανώνει για άλλη μια φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ.
Ο υγρός ακατέργαστος πηλός παίρνει μορφή απ' τα ανθρώπινα χέρια και μετατρέπεται σε πρωτότυπα δημιουργήματα. Στη συνέχεια  ξηραίνεται για να στερεοποιηθεί  και αργότερα μπαίνει σε ειδικό φούρνο για να "ψηθεί" ώστε ν΄ αυξηθεί η μηχανική του αντοχή.
Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και την ικανοποίηση της κατασκευής δικών τους αντικειμένων, μαθαίνοντας την τεχνική της κεραμικής, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν εμπειρία ή όχι.

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Κίνα»

«Φτάνετε πια στο Ουράνιο, καθώς λένε, Βασίλειο, που είναι καμωμένο από τη λάσπη που κατεβάζουν οι ποταμοί κι από τη στάχτη  τις τρίχες, τα μυαλά, τα κρέατα  των προγόνων.
Τί άραγε θα καταλάβετε;»

Ν. Καζαντζάκης, Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα

 

Το Μουσείο Καζαντζάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το China Cultural Center in Athens και τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, για άλλη μία χρονιά παίρνει τον δρόμο των ταξιδιωτικών αράδων του Νίκου Καζαντζάκη κι ετοιμάζεται για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, βάζοντας πλώρη για τη χελώνα των εθνών, όπως αποκαλούσε την Κίνα ο Νίκος Καζαντζάκης.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για θέσεις Κοινωνικών Φροντιστών στο Πτωχοκομείο Ηρακλείου των Ιδρυμάτων A. & M. Καλοκαιρινού

Το Πτωχοκομείο Ηρακλείου ζητά δυο (2) κοινωνικούς φροντιστές /τριες με εμφανή αφοσίωση και ευσυνειδησία στην εργασία, για πλήρη απασχόληση. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φιλικοί, με ισχυρή εργασιακή ηθική, θετική στάση και γνήσιο πάθος για παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας και υποστήριξης στους τρόφιμους μας.

Συνεχίζονται τα SummerCamp στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

2 καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού, είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24  Ιουνίου στο Natural History Museum of Crete

 

Οι ευαίσθητες ομάδες στο διαδίκτυο στο επίκεντρο του διήμερου εκπαιδευτικού συνεδρίου του Insafe που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.


Οι πιθανοί κίνδυνοι που ενδέχεται να συναντήσουν στο διαδίκτυο οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του διήμερου εκπαιδευτικού συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν τα  Ευρωπαϊκά Κέντρα Ασφαλούς  Διαδικτύου του INSAFE και το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης.  
Η Natasha Devon MBE ανέλυσε μέσα από την ομιλία της πως τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν την εικόνα του σώματος, προωθούν την επικίνδυνη συνήθεια της τελειομανίας και διαμορφώνουν ιδέες γύρω από κρίσιμα ζητήματα όπως το φύλο και η σεξουαλικότητα, από την οπτική των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και LGBTQI.
Ακολούθησαν  δύο εργαστήρια, το πρώτο σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τη νεολαία LGBTIQ + στον ψηφιακό κόσμο, και η δεύτερη με θέμα τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και το πρόγραμμα SELMA.
Στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης το πάντα επίκαιρο θέμα του online gaming και του χρόνου που δαπανούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη. Ο Andy Przybylski από το Oxford Internet Institute και η Κάκια Νικολάου από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επικεντρώθηκαν στα παραπάνω ζητήματα και έδωσαν μέσα από τις ομιλίες τους τροφή για σκέψη και προβληματισμό στα μέλη των Ευρωπαϊκών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ, Καλοκαίρι 2019. Ο καλοκαιρινός μουσικός κύκλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Ο κήπος του Ιστορικού Μουσείου θα γεμίσει, άμα βραδιάσει, με μουσικές και το φετινό καλοκαίρι, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Με τις μουσικές τους πυξίδες και τον παγκόσμιο χάρτη στις αποσκευές τους, ταλαντούχοι νέοι μουσικοί, αλλά και καλλιτέχνες με δισκογραφική παρουσία, ταξιδεύουν τους επισκέπτες του Μουσείου σε δροσερές διαδρομές blues, rock, jazz, world, progressive, funk, experimental folk rock και έντεχνης μουσικής.  
Άμα Βραδιάσει, για ένα δίωρο κάθε φορά, στον κήπο του νεοκλασικού κτιρίου του Ιστορικού Μουσείου.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχεται το καλοκαίρι του ’19 παρέα με
τα εκπαιδευτικά του καλοκαιρινά προγράμματα. Ξεκινώντας από τις 18 Ιουνίου και μέχρι
και τις 9 Αυγούστου, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 θεματικές
ενότητες, χωρισμένες με βάση την ηλικία. Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του
Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη
μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την
παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα
και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα
τους τη γνώση.
Κάθε εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα υλοποιείται στον χώρο του Μουσείου από
Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 - 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από
τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση) με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του
ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Τα υλικά των κατασκευών, ο
φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική
φωτογραφία της ομάδας, προσφέρονται από το ΜΦΙΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση. Την
τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων
των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του
ΜΦΙΚ.

O Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός θα επισκεφθεί τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 10.06.2019 ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός θα επισκεφθεί τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) του Ηρακλείου Κρήτης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

 

Λειτουργία του σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Από Δευτέρα 10/06/2019 ξεκινά η λειτουργία του σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (3ο χλμ. Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών.

Μαστογραφίες θα διενεργούνται καθημερινά σε πρωινή τακτική βάση, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Προηγμένες Εξαγωγικές Πρακτικές και Χρηματοδότηση Εμπορίου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Προηγμένες Εξαγωγικές Πρακτικές και Χρηματοδότηση Εμπορίου (Advanced Export Practice and Trade Finance)» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης στο Ηράκλειο κατά το διάστημα 3 – 5 Ιουνίου.
Το σεμινάριο, του οποίου η παρακολούθηση ήταν δωρεάν, απευθυνόταν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς ΜμΕ που υλοποιεί η EBRD στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από την Ελληνική Δημοκρατία.
Τα στελέχη των εξαγωγικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν, προερχόμενα από τους κλάδους των τροφίμων & ποτών, φυσικών καλλυντικών, βιομηχανικού εξοπλισμού, ανακυκλώσιμων υλικών, είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν πάνω σε θέματα όπως αξιολόγηση και είσοδος σε νέες αγορές, Incoterms 2010, μέθοδοι πληρωμής, επιλογές χρηματοδότησης, Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας (ΑΕΟ) κ.α.

Οριστική ένταξη της Κρήτης στις ευνοϊκές διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μετά τη μελέτη των τεσσάρων Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας Κρήτης


Την οριστική ένταξη της Κρήτης στις ευνοϊκές διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου κατοχύρωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης με τη συνδρομή και στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, όπως προκύπτει από τη χθεσινή ειδική σύσκεψη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.
Η ένταξη της Κρήτης στις επιλέξιμες νησιωτικές περιοχές, αποδεικνύει οτι το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) που θα λαμβάνουν οι επιλέξιμες επιχειρήσεις δεν είναι απλώς ένα «επίδομα», αλλά ουσιαστική ενίσχυση για την  ανταγωνιστικότητα της δυναμικής περιφερειακής οικονομίας της Κρήτης, με πολλαπλά έμμεσα και άμεσα οφέλη για την εθνική και περιφερειακή οικονομία, κυρίως λόγω της σύνθεσης του παραγωγικού συστήματος και του μεγέθους συμβολής της κρητικής οικονομίας σε όρους εισοδήματος, απασχόλησης και διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο της σύσκεψης και με βάση τα πορίσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατά την πιλοτική φάση διευρυμένης εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, εκτιμάται ότι πάνω από 32.000 επιχειρήσεις από τους 20 σημαντικότερους οικονομικούς κλάδους της περιφερειακής οικονομίας δύναται να επωφεληθούν.
Την αναλυτική και εμπεριστατωμένη μελέτη για την αναγκαιότητα επέκτασης του μέτρου και στην Κρήτη παρέδωσαν στον Υπουργό οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κρήτης, όπως είχαν δεσμευθεί σε προηγούμενη συνάντησή τους.
Η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τεκμηριώνει με επιστημονικό τρόπο την σκοπιμότητα  εφαρμογής των διατάξεων που ισχύουν για τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, σχετικά με τη μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων δια θαλάσσης, ώστε να υπάρξει εξίσωση με το αντίστοιχο κόστος που ισχύει για τις χερσαίες οδούς.

Τα Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Ιστορικού Μουσείου


Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσφέρει, με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του για το καλοκαίρι του 2019, εργαστήρια-σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχεται το καλοκαίρι του ’19 παρέα με τα εκπαιδευτικά του καλοκαιρινά προγράμματα. Ξεκινώντας από τις 18 Ιουνίου και μέχρι και τις 9 Αυγούστου, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 θεματικές ενότητες, χωρισμένες με βάση την ηλικία. Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

 

Δράσεις από τη λέσχη Lions Ηρακλείου

Η λέσχη Lions Ηρακλείου συνεχίζοντας τις ενέργειες προσφοράς και αγάπης προς τη κοινωνία του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα, διοργανώνει 2 πολύ σημαντικές δράσεις .

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξέτασεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Ορέων

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων (ΠτΟ - http://www.panoreon.gr/, εθελοντική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - Mountain Partnership - FAO, με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ), προχώρησε στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κινητού οφθαλμολογικού κλιμακίου.

Καλοκαιρινά Εργαστήρια στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσφέρει, με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του για το καλοκαίρι του 2019, εργαστήρια-σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά.
Πρώτο σεμινάριο
ETHNO-CINE: Κινηματογράφος και Ανθρωπολογία
με τον Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη
Σε συνεργασία με το Fårö Creative Learning
Διάρκεια προγράμματος: 8-9 Ιουνίου
Ώρες: 11:00΄-14:00΄
Κόστος: 60 ευρώ / 50 ευρώ για φοιτητές και ανέργους
Απευθύνεται σε ενήλικες

Σε συνεργασία με τον χώρο πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης Fårö Creative Learning και με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest  πραγματοποιούμε το σεμινάριο «Ethno-Cine: Οπτική Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος». Σε δύο τρίωρες συναντήσεις, το σεμινάριο αυτό θα μας ανοίξει την πόρτα στο θαυμαστό κόσμο του οπτικού πολιτισμού και της εθνογραφίας μέσα από την προβολή ταινιών και ενεργές συζητήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα ακολουθήσουμε την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα δούμε πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και θα λάβουμε μια γενική επιμόρφωση στις έννοιες της οπτικής κοινωνιολογίας και γενικότερα στη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στις κοινωνικές επιστήμες. Θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας. Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

Νέα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από το Tech Talent School for Educators στο Η2Β HUB!


Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο και το H2B HUB, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και εντάσσει στον προγραμματισμό του μια νέα σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης για εκλεγμένες γυναίκες

Η δυναμική  παρουσία των γυναικών  στις εκλογές σηματοδότησε   την έμπρακτη εφαρμογή της Ισότητας των φύλων  και απέδειξε  την δυναμική των  γυναικών να μεταφέρουν  τα προτάγματα της Ισότητας των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων,  τόσο στην Αυτοδιοίκηση,  όσο και  στο Ευρωκοινοβούλιο,  με  ήθος, αξιοπρέπεια  και δημιουργική  στρατηγική.

Τα Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Ιστορικού Μουσείου


Ήρθε η ώρα που το παιδί ξεκινά να κάνει τα πρώτα του βήματα, να εξερευνεί και να περιεργάζεται το χώρο και το περιβάλλον γύρω του. Το παιδί και οι γονείς ανακαλύπτουν μαζί ξανά τον κόσμο, στο σημαντικό αυτό στάδιο ανάπτυξης, στο εργαστήριο συναισθημάτων. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει στα νήπια ερεθίσματα με ιδιαίτερα παιχνίδια κίνησης στα οποία οι γονείς θα έχουν ενεργό ρόλο. Θα δημιουργήσουμε διαδρομές, εικόνες, χρωματικές αντιθέσεις, ρυθμούς και άλλα πολλά. Τα παιδιά θα κινηθούν στο χώρο, μέσα και έξω από την αγκαλιά του γονέα, θα τρέξουν, θα κυλιστούν και θα κάνουν άλματα. Το παιδί μέσω της κίνησης και της σχέσης του με τα αντικείμενα και το περιβάλλον θα αναπτύξει την κινητικότητα και τη φαντασία του και θα εξελίξει την αλληλεπίδρασή του με το γονέα αλλά και τα άλλα παιδιά. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους με ιδιαίτερη θεματική, πολλή κίνηση και αμέτρητες αγκαλιές.

Ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων του Μουσείου Ιατρικής με θέμα «Tέχνες και Άνθρωπος»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 05.04.19- 17.05.19 ο κύκλος έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Ι. Μουζάς) που διοργανώθηκε από το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Medical Humanities).

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_#BeatAirPollution_ steps 5» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας και τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το φετινό της μήνυμα_BeatAirPollution_ διοργανώνοντας παράλληλες δράσεις σε δύο σημεία της πόλης, στον Κόλπο του Δερματά και στην πλατεία Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας.

Το Επιμελητήριου Ηρακλείου στην έκθεση Γαστρονομίας - Τουρισμού CRECKA PANORAMA

Ανοικτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις-μέλη του, οι οποίες  δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων/ποτών και στον τουρισμό  και ενδιαφέρονται για την αγορά της Πολωνίας, απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκθεση 5th Grecka Panorama, συμβάλλοντας  έτσι στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία 7-8 Δεκεμβρίου 2019 και το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network - πρόκειται να επιχορηγήσει την ενοικίαση περιπτέρου των επιχειρήσεων, που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και να φιλοξενήσει στο δικό του περίπτερο τις επαγγελματικές τους συναντήσεις.
Όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην έκθεση θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους  προς λιανική πώληση στον ίδιο χώρο και να διανείμουν εκπτωτικά κουπόνια και άλλο προωθητικό υλικό στους επισκέπτες.
Η 6η Δεκεμβρίου  έχει ορισθεί ως ημέρα για προκαθορισμένες  Β2Β συναντήσεις, με προσκεκλημένους χονδρέμπορους και εισαγωγείς από Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία, οι οποίοι ενδιαφερόταν αποκλειστικά για Ελληνικά και Κυπριακά Τρόφιμα/Ποτά και Υπηρεσίες τουρισμού.

Ψυχολογική υποστήριξη ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων σε δομές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων εύχεται σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία. Δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή για τους μαθητές και για τις οικογένειες τους είναι ψυχοφθόρα και πολλές φορές έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης με στόχο την αντιμετώπιση και διαχείριση των συναισθημάτων που βιώνουν τη συγκεκριμένη περίοδο, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τους ενημερώνει ότι στην περιοχή εποπτείας της λειτουργούν οι παρακάτω Δομές Ψυχικής Υγείας που ασχολούνται με εφήβους:

Δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Μια διαφορετική προσέγγιση της σκληρής εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά το δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Τόσο ο δωδέκατος τόμος της επιτυχημένης εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες, με τίτλο Ο πόλεμος στα σπίτια μας, όσο και η νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ΧΑΝΙΑ ’41-’45, αναδεικνύουν, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων αφηγήσεις «μάχιμων» και «αμάχων» καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, άγνωστα επεισόδια της Μάχης, της Κατοχής και της Αντίστασης στο δυτικό τμήμα του νησιού μας, στις περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του ορεινού «διαδρόμου» που οδηγεί στις ακτές του νότου.

Το Επιμελητήριου Ηρακλείου στην έκθεση ANUGA


Πρόσκληση για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση ANUGA απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις – μέλη του, προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως η προετοιμασία για το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός στο χώρο των τροφίμων/ποτών.
Το Επιμελητήριο Ηρακλείου πρόκειται να χρηματοδοτήσει μέρος της συμμετοχής των επιχειρήσεων-μελών του στην έκθεση και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Η ANUGA, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2019 στην Κολωνία της Γερμανίας  είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη διεθνής έκθεση τροφίμων / ποτών, περιλαμβάνει 10 ειδικές εκθέσεις (Fine Food / Drinks / Chilled & Fresh Food/ Meat / Frozen Food/ Dairy / Bread & Bakery / Organic / Hot Beverages / Culinary Concepts) και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Μια διαφορετική προσέγγιση της σκληρής εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά το δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Τόσο ο δωδέκατος τόμος της επιτυχημένης εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες, με τίτλο Ο πόλεμος στα σπίτια μας, όσο και η νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ΧΑΝΙΑ ’41-’45, αναδεικνύουν, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων αφηγήσεις «μάχιμων» και «αμάχων» καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, άγνωστα επεισόδια της Μάχης, της Κατοχής και της Αντίστασης στο δυτικό τμήμα του νησιού μας, στις περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του ορεινού «διαδρόμου» που οδηγεί στις ακτές του νότου.

ΜADE IN SCHOOL 2019 Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Σχολικό έτος 2018-2019


Μία ακόμα σχολική χρονιά για τα δευτεροβάθμια σχολεία ολοκληρώνει σύντομα τον κύκλο της και μαζί της θα σημάνει και η λήξη των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σχολικού έτους 2018-2019. Τα συγκεκριμένα εξωδιδακτικά, προαιρετικά Προγράμματα πραγματοποιούνται εντός του σχολείου, με την επίβλεψη, εμψύχωση και καθοδήγηση όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν να εμπλακούν σε αυτά, αναδεικνύοντας το τεράστιο, σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελούν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο δημόσιο σχολείο. Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκαν εκατόν εξήντα τέσσερα (164) Προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν τετρακόσιοι (400) εκπαιδευτικοί και δύο χιλιάδες οκτακόσιοι (2.800) μαθητές.

 Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, λογοτεχνικών, ιστορικών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών πεδίων παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ασκήσουν τη φαντασία και τις κλίσεις τους και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες ενδιαφέροντος. Τα Προγράμματα αυτά, ως μικρές «οάσεις» εντός του σχολείου, αντανακλούν τις προσδοκίες, τις αναμονές, τις αναζητήσεις, αλλά και τους στόχους των μαθητών, αποτελώντας μία σπουδαία αφορμή να ακούσουν και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, να νοιαστούν ο ένας για τον άλλο, να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλο, να «συνταιριάξουν» ο ένας με τον άλλο, ως ιδιοσυγκρασία, προσωπικότητα και χαρακτήρας, μία απόπειρα το εγώ να γίνει εμείς, το προσωπικό να γίνει συλλογικό, μία ακόμα αφορμή να δέσει η «ομάδα» και να βιώσει  με δημιουργικό τρόπο μια πολύ σημαντική πλευρά της σχολικής ζωής.

To 15o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και τα Ευρωπαϊκά eTwinning Schools

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο στις 9-11 Μαΐου το θεματικό συνέδριο eTwinning Schools, με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 εκπαιδευτικών από την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους  7 από Ελληνικά σχολεία, με την πόλη του Ηρακλείου να δίνει το παρόν με το 15ο Δημοτικό

Πρόσκληση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προσκαλεί υποψηφίους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική – (Master in Public Economics and Policy)» για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η Δημόσια Οικονομική και Πολιτική και ο βασικός σκοπός είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών για την αντιμετώπιση των αυξημένων απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, και η εμβάθυνση στο αντικείμενο αυτό σε θεωρητικό επίπεδο. Η προαγωγή της Διοίκησης, με εφαρμογές στη Δημόσια Οικονομική Πολιτική αποτελεί σημαντικό στόχο αυτού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Ευχαριστήριο του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης ευχαριστεί    θερμά  όλους όσους συνέβαλαν αποφασιστικά και τους βοήθησαν να στελεχώσουν τα γραφεία τους στη Αλικαρνασσό και να πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια τους, το περασμένο Σάββατο 11 Μάιου.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες»

Την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 3 βασικές ενότητες (word-excel-internet) έχουν τη δυνατότητα ν΄ αποκτήσουν οι συμμετέχοντες στο ειδικό σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης γνωστοποιεί ότι το νέο Δ.Σ. και Εξ. Επ. που εκλέχθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, συστήθηκε σε Σώμα κατά την συνεδρίαση της 8/05/2019 όπως φαίνεται παρακάτω και για την επόμενη τριετία 2019-2022:

Νέα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από το Tech Talent School for Educators στο Ηράκλειο!

Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο και το H2B HUB, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και εντάσσει στον προγραμματισμό του μια νέα σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Εκδήλωση απο το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3,5 έως 4,5 ετών, που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία!

 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων | Τριήμερο εκδηλώσεων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και στο παράρτημά του, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά και Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη (Πισκοπιανό Χερσονήσου). Ο θεματικός άξονας που έχει ορίσει για αυτή τη χρονιά το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης».
Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών και αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να υπηρετήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών. Οι πολύπλευρες δραστηριότητες των Μουσείων της Ε.Κ.Ι.Μ. ισορροπούν μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας, εμπνέοντας τους σύγχρονους επισκέπτες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

Σεμινάριο «Ντεκουπάζ Τεχνικές Παλαίωσης Επίπλων»


Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη της διακόσμησης σε αντικείμενα και να μετατρέψει οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο σε κάτι νέο, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Πρόκειται για την τέχνη της διακόσμησης ενός αντικειμένου κολλώντας κομμένα χαρτιά σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές και στυλ (με ζωγραφικές πινελιές, χρυσό, πατίνες, βερνίκια crackle κ.λ.π).

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης ενόψει των Εκλογών


ΤΟ  ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ , ενόψει των αυτοδιοικητικών  εκλογών και των Ευρωεκλογών, καλεί τις γυναίκες να ενισχύσουν την εκλογική διαδικασία και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή συμμετέχοντας με ίσους όρους στα κέντα λήψης αποφάσεων, ανατρέποντας το κατεστημένο της ποσόστωσης.

Καλεί όλες τις συμπολίτισσές μας, να στηρίξουν γυναίκες, αλλά και τα υποψήφια μέλη μας, με τις διάφορες παρατάξεις.

Ο κόσμος χρειάζεται  νέες αξίες, προκειμένου να επιτευχθεί  η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ο Γ. Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τα Καταδυτικά ΠάρκαΤην ένταξη των Καταδυτικών Πάρκων που σχεδιάζει το Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Αλιείας εξετάζει τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή τους.
Το ολοκληρωμένο σχέδιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων σε Αγία Πελαγία και Χερσόνησο παρουσίασε σήμερα στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη και τη Διευθύντρια Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014 − 2020 κα Ευθυμία Γιόκαλα ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και στελέχη του φορέα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχή του Ταμείου, καθώς και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου που θ΄ αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχή τους Ηρακλείου.

Θεατρικό εργαστήρι «Αυτοσχεδιασμός, πλάθοντας ένα έργο»

Το θέατρο Κάτω και ο ηθοποιός Χρήστος Συρμακέζης διοργανώνουν θεατρικό εργαστήρι με θέμα: Αυτοσχεδιασμός, πλάθοντας ένα έργο.

Υπόμνημα θέσεων για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου κατέθεσε στη Βουλή ο Μανώλης Αλιφιεράκης

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, όπως περιγράφεται στο σχετικό νομοσχέδιο, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Eγκαίνια των γραφείων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ


Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια των γραφείων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ που θα γίνουν την Τετάρτη στις 8 Μάϊου 2019, στις 18:30, στην οδό Ι. Χριστοδουλάκη & Γ.Ε. Σαραντουλάκη στο Τυμπάκι.
Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασίμης Χαράλαμπος, καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος.
Τα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ στο Τυμπάκι θα έχουν την ευθύνη επικοινωνίας – προβολής των προγραμμάτων που υλοποιεί η εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, αλλά και την καθοδήγηση και ενημέρωση του ευρύ κοινού για τις δυνατότητες χρηματοδότησης ιδιωτικών ή δημοσίων επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο. Η εκδήλωση των εγκαινίων είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό της περιοχής.

Ημερίδα για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος IMPULSE κατά την πιλοτική εφαρμογή του στον Δήμο Ηρακλείου


Εθνικό Συνέδριο και Συνάντηση Πολιτικής με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος IMPULSE, καθώς και τα οφέλη της χρήσης των εργαλείων του κατά την υλοποίηση του στο Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019. Στην ημερίδα, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου στο Ξενοδοχείο Astoria Capsis, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, του ΚΑΠΕ-Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, καθώς και Ευρωπαϊκών Ενώσεων για την Ενέργεια.

Προκηρύχθηκαν τα Προγράμματα Clld Leader Ηρακλείου και Μεσαράς

Την Δευτέρα 15/4/2019 και ώρα 13:00 ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στα προγράμματα CLLD LEADER Ν. Ηρακλείου και Μεσαράς. Η ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής είναι στις 20/06/2019, ημέρα Πέμπτη.

Ανοίγει πάλι το Αγροτικό Μουσείο

Την Πέμπτη 2 Μαΐου το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, τους οποίους θα υποδέχεται έως τον Οκτώβριο του 2019.

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του 2ου υποέργου «Αρχαιολογικός Έλεγχος» στο πλαίσιο της Πράξης «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη Ηρακλείου – 2017» που εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία μας στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως έξι (6) μήνες, όχι πέραν της λήξης του υποέργου, αλλά με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου:

ΠΕ Αρχαιολόγων, Μία (1) θέση, Ηράκλειο Κρήτης

Παιχνίδια και facepainting στο TALOS PLAZA

 

Συνεχίζονται οι Πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, το TALOS PLAZA.

Την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, στις 6 το απόγευμα διαδραστικά παιχνίδια και facepainting με τον Mojo, την Ιουλίτα και τη Μίκα, από το καλλιτεχνικό σχήμα Mojo Stilts.

Ένα πρόγραμμα με πολύ χρώμα και άφθονο παιχνίδι.

Ανοίγει πάλι το Αγροτικό Μουσείο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Την Πέμπτη 2 Μαΐου το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, τους οποίους θα υποδέχεται έως τον Οκτώβριο του 2019.
Το Μουσείο
Το Αγροτικό Μουσείο είναι παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και βρίσκεται στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού του Πισκοπιανού (3 χλμ. νότια του Λιμένα Χερσονήσου). Ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988 και στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και διώροφο οίκημα, δωρεές του Μενελάου Παρλαμά και της κόρης του Λιάνας, αντίστοιχα.

Διπλωμάτες του Λουξεμβούργου και του Μπαγκλαντές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου


Στο επίκεντρο του διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα φρέσκα και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, όπως αποδεικνύεται από τις συζητήσεις που είχε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης στη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων με διπλωμάτες από το Λουξεμβούργο και το Μπαγκλαντές αντίστοιχα.
Ο κ. Φραγκάκης υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τον Πρέσβη του Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα κ. Paul Steinmetz και τον Επίτιμο Πρόξενο στην Κρήτη κ. Γιώργο Αεράκη, με τους οποίους συζήτησε τη συμμετοχή Κρητικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις στο Λουξεμβούργο, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των κατοίκων της Δυτικοευρωπαϊκής αυτής χώρας για κρητικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και gourmet.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια λαμπτήρων για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης

 

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΕΙόλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές.
Συνολικός Προϋπολογισμός: 1.998,50€ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι 2.478,14€ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%.
Συνολική διάρκεια σύμβασης: δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
CPV: 31531000-7
Kωδικός NUTS:

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο TALOS PLAZA

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, το Talos Plaza και τα βιβλιοπωλεία Greekbooks.gr γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και χαρίζουν σε όλους βιβλία την Μεγάλη Τρίτη 23/04/19, 12- 2 το μεσημέρι και 6-8 το απόγευμα!

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου καθιερώθηκε η 23η Απριλίου ως αποτέλεσμα μιας ιδέας, που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1920 από τον Βαλενθιανό συγγραφέα και εκδότη Vicente Clavel, ο οποίος πρότεινε μάλιστα, σαν πιο κατάλληλη ημέρα εορτασμού του Βιβλίου την επέτειο θανάτου των σπουδαίων σε παγκόσμιο επίπεδο συγγραφέων Miguel de Cervantes και William Shakespeare.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις εργασίες συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος και των χώρων πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις εργασίες συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος και των χώρων πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, συνολικού προϋπολογισμού 19.500,00 (συμπερ. ΦΠΑ 24%).

Λαμπρές… εορταστικές εκδηλώσεις στο Talos Plaza

Ο ερχομός του φετινού Πάσχα βρίσκει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της  Κρήτης, στολισμένο με το πιο όμορφο πασχαλινό σκηνικό! Με χρώματα της ελληνικής φύσης και με υπέροχες ανοιξιάτικες εικόνες. Από την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019 και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα κάθε οικογένεια και κάθε παρέα μπορεί να απολαύσει μοναδικές δημιουργικές ώρες και ψυχαγωγία ουσιαστική.

Πρόσκληση Στρατευσίμων 2019 Β΄/ΕΣΣΟ ΠΝ

Πρόσκληση Στρατευσίμων 2019 Β΄/ΕΣΣΟ ΠΝ για κατάταξη στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο:

Πρόσκληση για απόκτηση άδειας Ε.Δ.Χ αυτοκινήτου ή μετατροπής υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
Ε.Δ.Χ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ή ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ
ΑΛΛΟ ΤΥΠΟ, ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλεί τους ενδιαφερόμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που επιθυμούν να μετατρέψουν υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο, και συγκεκριμένα:

  • Έδρα Δ. Φαιστού για μετατροπή μίας (1) υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ.
  • Έδρα Δ. Γόρτυνας για μετατροπή δύο (2) υφιστάμενων αδειών ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ
  • Έδρα Δ. Μινώα-Πεδιάδας για μετατροπή μίας (1) υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ-ΤΑΞΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ.

να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 31 Μαϊου 2019 και ώρα 14:00

Προκυρύχθηκαν τα Προγράμματα CLLD LEADER Ηρακλείου και Μεσαράς


ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ CLLD LEADER ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑΡΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου προκηρύσσει δράσεις για ιδιωτικές επενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD LEADER στους τομείς: τουρισμός, μεταποίηση, βιοτεχνία – χειροτεχνία και παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού.

Το ύψος των επενδύσεων φτάνει συνολικά τα 12.000.000€ (Δημόσια δαπάνη: 6.436.000€: 4.052.500€ για την περιοχή του Ν. Ηρακλείου και σε 2.383.500,00€ για την περιοχή της Μεσαράς). για ιδιωτικές επενδύσεις. Η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων ξεκίνησε την Δευτέρα 15/4/2019 και λήγει στις 20/06/2019, ημέρα Πέμπτη.

'Ευρώπη για τους Πολίτες' και στο έργο με τίτλο 'Eight Cities Together for Building Our Europe'


Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020» στο μέτρο 2 και στη δράση 2.2 Δίκτυα Πόλεων, με τίτλο έργου «8 Πόλεις για την Ευρώπη-Οκτώ Πόλεις Μαζί για την Οικοδόμηση της Ευρώπης μας» (8Cities4Europe – Eight Cities together for Building Our Europe). Πραγματοποιήθηκε η Τεχνική Συνάντηση Έναρξης των Εργασιών του Προγράμματος, το Συνέδριο με Τίτλο «Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2020» καθώς και Ευρωπαϊκός Διάλογο-Debate στο Gerace της Ιταλίας από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2019.

Λήξη Χορωδιακού Φεστιβάλ 2019

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019»

 

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

(Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου) με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019» που οργανώνει ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και η ΔΗΚΕΗ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πορεία των Κρητικών εξαγωγών για το έτος 2018


Με αρνητικό πρόσημο και ελαφριά μείωση που φτάνει σχεδόν το 2% έκλεισαν οι Κρητικές εξαγωγές για το έτος 2018, σε σχέση με το 2017, βάσει των προσωρινών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης.  
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Κρήτης έφτασαν τα 435,3 εκ. ευρώ, έναντι των 444,1 το περυσινό αντίστοιχο διάστημα, σημειώνοντας μείωση 8,8 εκ. ευρώ, ενώ ο όγκος των εξαγωγών μας έφτασε τους 398.442 τόνους, έναντι των 505.098 τόνων το 2017

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Λογιάδης στα εγκαίνια του πάρκου «Γιούρι Γκαγκάριν»


Ο επιχειρηματίας Γιώργος Λογιάδης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΜέΡΑ25, παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων του πάρκου «Γιούρι Γκαγκάριν» στον Καράβολα, την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου.
 Ήταν επίσημος προσκεκλημένος του τουριστικού οργανισμού ΤΕΖ ΤOUR Hellas, που συνδιοργάνωσε την λαμπρή εκδήλωση μαζί με το Δήμο Ηρακλείου.

Η ΕΚΙΜ αποχαιρετά τη Ναταλία Μελά

 

Μια σημαντική φυσιογνωμία της ελληνικής γλυπτικής, η Ναταλία Μελά, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, 14 Απριλίου.
Η Ναταλία Μελά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923. Ο πατέρας της, Μιχαήλ, αξιωματικός του πυροβολικού, ήταν γιος του Παύλου Μελά και της Ναταλίας Δραγούμη, με καταγωγή από την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Η μητέρα της, Αλεξάνδρα Πεσμαζόγλου, ήταν κόρη του τραπεζίτη Ιωάννη Πεσμαζόγλου. Το 1942 έδωσε εξετάσεις στο Εργαστήριο Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) και εκεί παρακολούθησε μαθήματα στα Εργαστήρια του Δημητριάδη και αργότερα του Τόμπρου. Παράλληλα πήγαινε και στο Εργαστήριο του Απάρτη. Την ίδια εποχή εγκαταστάθηκε στο δικό της εργαστήριο στην οδό Μουρούζη 5, στο οποίο εργαζόταν μέχρι πρόσφατα. Το 1946 πήρε το Α' βραβείο γυμνού και αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. Το 1951 παντρεύτηκε με τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Την άνοιξη του 2008 το Μουσείο Μπενάκη έκανε μεγάλη αναδρομική έκθεση για το έργο της. Τον Μάρτιο του 2011 η Ακαδημία Αθηνών την τίμησε με το Αριστείον Καλών Τεχνών.

Η δεύτερη κατά σειρά εκπαιδευτική εσπερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές, που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου

 

Η δεύτερη κατά σειρά εκπαιδευτική εσπερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές, που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 6μμ, στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Η εκδήλωση με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ MAB /UNESCO» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, ο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση και υποβολή πρότασης για την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο δίκτυο περιοχών MaB/UNESCO».

Ενεργά Επιδοτούμενα Προγράμματα-ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ( ΕΠΑΝΕΚ )

 

ΕΝΕΡΓΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ( ΕΠΑΝΕΚ ), στο πλαίσιο της ΕΣΠΑ 2014-2020 , αξιοποιούμε την πολύχρονη εμπειρία μας στη διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ . Καλύπτετε συνολικά τις ανάγκες της επιχείρησής σας μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης σε κάθε στάδιο της επένδυσής σας. Η Δράση Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας ​ Στόχος είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων , επενδύοντας στην αναβάθμιση των παραγωγικών τους εξοπλισμών και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Ημερομηνία Έναρξης Υποβολής: 20 Φεβρουαρίου 2019 και παραμένει ανοικτό μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου Προϋπολογισμού. Προϋπολογισμός Από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ Επιδότηση 50% έως 65% Λιανική και Χονδρική Εμπορία, Αγροτροφία / Βιομηχανία Τροφίμων, Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Μεταφορές, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών, κατασκευή-συναρμολόγηση Η / Υ κτλ) .

Απολογιστικό δελτίο τύπου 2ης ημέρας του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και η δεύτερη ημέρα του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο (κεντρικό site: www.digifest.info, τοπικό site: ira.digifest.info). Εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων, να περιηγηθούν στην έκθεση των ψηφιακών έργων των μαθητών, να επισκεφθούν διαδραστικές εκθέσεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, και να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια.

Eνημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, διοργάνωσε o Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτη

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, σε συνέχεια των προσπαθειών του για την πληρέστερη ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, διοργάνωσε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο Ηράκλειο στις 10 Απριλίου και στα Χανιά στις 11 Απριλίου.
Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν με την παρουσία τους οι δύο Συνεταιριστικές Τράπεζες του νησιού, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στο Ηράκλειο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στα Χανιά.


Την έναρξη της εκδήλωσης στο Ηράκλειο έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, και τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι εξαγωγές στην ανάκαμψη της τοπικής αλλά και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Το καλωσόρισμα στα Χανιά έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καρπαδάκης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ, κος Μουτάφης.
Στις δύο εκδηλώσεις, οι οποίες ήταν ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο, η Πρόεδρος του ΟΑΕΠ, κα Σταθάτου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα την τραπεζική χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με μόνη εξασφάλιση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΟΑΕΠ.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις με το θεατρικό έργο «ΔΑΙΜΩΝ» δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου κο Γιώργο Αντωνάκη ανακοινώνεται ότι οι

προγραμματισμένες παραστάσεις με το θεατρικό έργο «ΔΑΙΜΩΝ» την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου στο

Θεατρικό Σταθμό στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2019» δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Οι Πολιτιστικοί Αγώνες» συνεχίζονται με τον κύκλο «Συνάντηση Χορωδιών» που θα γίνει στο Πειραματικό Θέατρο του

Πολιτιστικού Κέντρου την Κυριακή 14 – 15 και Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 17:00 εώς τις 21:00.

 

Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης γιορτάζει τον Απρίλιο, τον μήνα της Άνοιξης και του Πάσχα, με δύο πολύχρωμα εικαστικά εργαστήρια. Αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέξη Ακριθάκη, που εκτίθενται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και ανήκουν στη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, τα παιδιά θα μυηθούν στην τεχνική του κολάζ και θα δημιουργήσουν τις δικές τους λαμπάδες.
Το Ανοιξιάτικο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:00΄. Με αφορμή τον πίνακα «Τσίρκο», του Αλέξη Ακριθάκη, θα αποχαιρετήσουμε τις βροχές του χειμώνα και θα καλωσορίσουμε την άνοιξη, μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική του κολάζ. Τα παιδιά θα πειραματιστούν, όπως και ο καλλιτέχνης, με την τεχνική αυτή και θα ανασυνθέσουν το έργο με τον προσωπικό, ξεχωριστό τους τρόπο. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, μαζί με τους κηδεμόνες τους.
Την Μ. Τετάρτη, ώρα 11:00΄, τα χρώματα του Αλέξη Ακριθάκη μας εμπνέουν και πάλι για να στολίσουμε τις ξεχωριστές μας λαμπάδες. Μαζί θα ανακαλύψουμε πολλά και διαφορετικά μοτίβα στα έργα του ζωγράφου, από πεταλούδες και πουλιά, μέχρι σαλιγκάρια, σύννεφα και κορώνες μαγικές, έπειτα θα τα χρωματίσουμε στο πρότυπο του καλλιτέχνη και με αυτά θα στολίσουμε τις λαμπάδες μας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού.
📌 Η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη.
📌 Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά παιδί. Τα υλικά προσφέρονται.
Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00΄-17:00΄).

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων Τοπικής Ανάπτυξης CLLD / LEADER

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

(αρ.πρωτ 403/9-4-2019)

του ΜΕΤΡΟΥ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) – LEADER» ΠΑΑ 2014 -2020 - ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου), να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα. Περιοχή εφαρμογής των δράσεων, στα οποία αναφέρεται η παρούσα πρόσκληση, αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου της ΟΤΔ, όπως αυτή περιγράφεται αναλυτικά στον ενημερωτικό οδηγό.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - ΕΓΤΑΑ & Εθνικοί πόροι – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 4.052.500,00€ για τις παρακάτω υποδράσεις:

Bazaar βιβλίων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


Tο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει εβδομαδιαίο BAZAAR βιβλίων στο Πωλητήριο του Μουσείου, από τη Δευτέρα 8, έως την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, με έκπτωση μέχρι 70%. στις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Οι εκδόσεις περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και μεταφρασμένων μελετών που αποτυπώνουν τα πεδία του ενδιαφέροντος της ΕΚΙΜ και τις δραστηριότητες του Μουσείου, στην ιστορία, εθνογραφία, αρχαιολογία, λογοτεχνία, φιλολογία, τέχνη κ.α.

Το H2B HUB αρωγός της μαθητικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

 

Το “Student Entrepreneurship Lab”, μονοήμερο εργαστήριο επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, διοργάνωσε το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας AHEAD του ALBA Graduate Business School, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

 

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η επαφή και εξοικείωση των μαθητών με το «επιχειρείν», η προώθηση της συνεργασίας και η συμβολή στην ανάδειξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

 

«Διανυκτέρευση Νο2» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης χαιρετίζει την άνοιξη με μία δεύτερη Διανυκτέρευση στο Μουσείο - Sleep Over! Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα ανοίξει τις πόρτες του σε δεινούς και ατρόμητους κατασκηνωτές που δεν φοβούνται να κοιμηθούν στις κορυφές των ψηλών βουνών, πλάι σε μία σαρκοφάγο αρκούδα ή σε έναν μεσογειακό λύκο! Mία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές που γνώρισε μεγάλη απήχηση και επιτυχία όταν έγινε για πρώτη φορά στην Κρήτη τα Χριστούγεννα του 2017 από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Κοιμόμαστε στο Μουσείο… ξυπνάμε στη Φύση…!

Σεμινάρια Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

Στα πλαίσια της υπό δημιουργία Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης, τα ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, διοργάνωσαν το Σεμινάριο Αρτοποιίας: «Γερμανικά ψωμιά από καταξιωμένους Γερμανούς Master Bakers», από 1 έως 6 Απριλίου 2019.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να εμβαθύνει στις τεχνικές παραγωγής ψωμιού της γερμανικής σχολής αρτοποιίας καθώς και στα κυριότερα και ευρέως διαδεδομένα είδη ψωμιού της Γερμανίας. Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις διαδικασίες προετοιμασίας και εκτέλεσης των συνταγών, έγιναν κατανοητές οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης, ενώ παράλληλα έγινε και θεωρητική κατάρτιση.

Προκηρύχθηκαν τα προγράμματα CLLD LEADER

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την υποβολή προτάσεων (παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα) του προγράμματος CLLD LEADER, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων και γραφείων συμβούλων του Νομού Ηρακλείου.

Bazaar βιβλίων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Tο Ιστορικό Μουσείο οργανώνει εβδομαδιαίο BAZAAR βιβλίων στο Πωλητήριο  του  Μουσείου, από τη Δευτέρα 8, έως την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, με έκπτωση μέχρι 70%  στις εκδόσεις  της  Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

«Κινηματογραφικό εργαστήρι» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το φετινό Πάσχα προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να περάσουν μαζί του 4 κινηματογραφικά πρωινά, από τις 22 έως τις 25 Απριλίου (09:00-12:30), με δραστηριότητες παραδοσιακές, μα πάντα αλλιώτικες από τις άλλες!

A city of Gold στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης;

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Escape House ανοίγει ένα καινούριο δωμάτιο για απαιτητικούς συμμετέχοντες και υπόσχεται μία δυναμική εμπειρία!

Let’s do it Greece. Κυριακή 7 Απριλίου, όλη η Ελλάδα μια Απέραντη Εθελοντική Οικογένεια!

Την Κυριακή 7 Απριλίου όλοι θα ξυπνήσουμε για τον ίδιο σκοπό!  Με κεντρικό σύνθημα 'Let's do it Greece - Γίνε η αλλαγή που περιμένεις' συντονιζόμαστε και φέτος στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας. Όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, γινόμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βάζουμε χρώμα στις γειτονιές μας, δίνουμε ζωή στα βουνά μας, καθαρίζουμε τις παραλίες μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας, ομορφαίνουμε την πατρίδα μας.

Θερινό ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης | Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας

Από την 1η Απριλίου εφαρμόζεται το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
Απρίλιος (1)-Νοέμβριος (3) 2019
Δευτέρα-Σάββατο 09:00΄-17:00΄
& Κυριακή 10:30΄-17:00΄

Αργίες Κλειστό
[ΑΡΓΙΕΣ: 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, Εργατική Πρωτομαγιά, 15 Αυγούστου, 28η Οκτωβρίου, 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου]

Ώρες λειτουργίας Βιβλιοθήκης
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00΄-15:00΄

Σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM»


Σε όλα τα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν διαθέτουν οργανωμένο τμήμα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού και καλούνται να εκτελέσουν λειτουργίες και να εφαρμόσουν πολιτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού (Human Resource Management, HRM), απευθύνεται το σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM», το οποίο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ολοκληρώθηκε το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων στο 8ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Γερές βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία έθεσε για μια ακόμη χρονιά το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

«RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» - Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Το RUN GREECE Ηράκλειο αποδεικνύει και φέτος ότι είναι μια από τις μαζικότερες αθλητικές εκδηλώσεις της Κρήτης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες κίνητρα για οικογενειακή συμμετοχή με ήπια άσκηση και ένα καλύτερο τρόπο ζωής.

Tο Μουσείο Ιατρικής Κρήτης διοργανώνει κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος»

Σας ανακοινώνουμε ότι το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Medical Humanities) διοργανώνει κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητής Ι. Μουζάς). Τα σεμινάρια βασίζονται στη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Σε αυτό το πλαίσιο οι εισηγητές των μαθημάτων προέρχονται από διαφορετικούς χώρους έρευνας.

Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν από την Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο
«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 18:00, για τη σχέση των Μινωιτών με τη Φύση. Οι Μινωίτες ζούσαν στη φύση, ζούσαν από τη φύση, ζούσαν με τη φύση.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση-5 ενότητες» από το ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση-5 ενότητες»
 Έναρξη 03/04/2019
Τη δυνατότητα απόκτησης της πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word- excel- windows- internet- powerpoint) παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές- Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πρόταση ένταξης της περιοχής Αστερουσίων στο Δίκτυο MAB /UNESCO»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όλοι οι συμμετέχοντες τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές- Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πρόταση ένταξης της περιοχής Αστερουσίων στο Δίκτυο MAB /UNESCO», που πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου την Τρίτη 26 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού της Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών.
Οι παρευρισκόμενοι, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους πλέον ειδήμονες σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση και υποβολή πρότασης για την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο δίκτυο περιοχών MaB/UNESCO».

Ο απόλυτος θρίαμβος στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Καρδίτσας βρήκε την Θεατρική Σκηνή με το βραβείο καλύτερης παράστασης


Εν μέσω σκληρού συναγωνισμού με επτά (7) αντιπάλους ίσως τους καλύτερους στην Ελλάδα η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου θριάμβευσε. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το Σάββατο 23 Μαρτίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας βρήκε την Θεατρική Σκηνή με το βραβείο καλύτερης παράστασης κοινού με το τεράστιο ποσοστό ρεκόρ 79,55%, την Δήμητρα Χατζηνικολάου να παίρνει αγκαλιά το βραβείο ερμηνείας Α΄ γυναικείου ρόλου και τον Μάνο Μανιά σε υποψήφιο σε 4 κατηγορίες. 1. Υποψήφιος για την σκηνοθεσία, 2, υποψήφιος για το καλύτερο έργο, 3. Για την σκηνογραφία και 4. Για την μουσική επιμέλεια.

«Run Greece Ηράκλειο» 2019

Το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Απριλίου η καρδιά του στίβου της Κρήτης, αλλά και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ήπιας άσκησης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας, θα κτυπά στο Ηράκλειο με δύο σημαντικές εκδηλώσεις για την πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη.

Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

 

 

 

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 18.00΄, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Στη Γενική Συνέλευση θα παρουσιασθεί στα μέλη της ΕΚΙΜ το έργο της Εταιρίας και ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2018 καθώς και οι προγραμματισμένες δράσεις και ο προϋπολογισμός του έτους 2019.

 

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε Προστατευόμενες Περιοχές - Ενημέρωση της Τοπικής Κοινωνίας για την Πρόταση Ένταξης της Περιόχης Αστερουσίων στο Δίκτυο MAB /UNESCO»

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ MAB /UNESCO» σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού της Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, ταξίδεψε στην Κρήτη με βραβευμένες ταινίες της 21ης διοργάνωσης του και της 18ης Camera Zizanio εντυπωσιάζοντας όσους παρευρέθηκαν στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος. Γονείς μαζί με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί από το Ηράκλειο και τις γειτονικές πόλεις, καθώς και παράγοντες από την τοπική αυτοδιοίκηση, ανταποκρίθηκαν στο γενικό κάλεσμα που είχε απευθυνθεί τιμώντας τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο. Στο διήμερο ήταν παρών και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε επισκεφτεί την Κρήτη λόγω των προβολών της ταινίας του ο Ψύλλος όπως δήλωσε “σχεδόν σε όλα τα σχολεία των πόλεων”.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο EREK - European Resource Knowledge Center

Νέες δυνατότητες για να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους αποδόσεις παρέχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Κέντρο Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων που δημιούργησε με την επωνυμία  “European Resource Knowledge Center” (EREK).

6ος αγώνας στα Μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, οι αγώνες "Στα μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα" 23χιλ. & 6,6χιλ. καθώς και η πεζοπορία 18χιλ.
Πλήθος κόσμου έδωσαν το παρόν σε μια ηλιόλουστη μέρα γέμισαν τα μονοπάτια και απόλαυσαν τις ομορφιές της φύσης μέσα από ένα ταξίδι στο παρελθόν αγναντεύοντας το μέλλον.

 

Επίσκεψη κλιμακίου του Προξενείου της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Ηράκλειο στις 3 & 4 Απριλίου 2019

Προσκαλούμε τους κατοίκους της Κρήτης σε συνάντηση με εκπροσώπους του Προξενείου, του Μεταναστευτικού Τμήματος και του Γραφείου Συντάξεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα την Τετάρτη, 3 Απριλίου και Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Κτήριο της οδού Ανδρόγεω 2 στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόξενος θα δεχθεί αιτήσεις για διαβατήρια, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών που γεννήθηκαν εκτός Η.Π.Α. των οποίων ο γονιός/οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες και θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις.

H 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης για τα δημοσιεύματα με θέμα εκκρεμότητες σχετικές με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον νομό Ηρακλείου

Με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή κ. Ηγουμενίδη στη Βουλή, αλλά και των δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με θέμα «Εκκρεμότητες σχετικές με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον νομό Ηρακλείου και την επέκταση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στο ΠΑΓΝΗ», η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. αισθάνεται την υποχρέωση, συμπληρωματικά με τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, να διευκρινίσει τα εξής :

«Run Greece Ηράκλειο» - Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παγκρήτιο

Η συνέντευξη τύπου των αγώνων RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Τετάρτη 20 Μαρτίου ώρα 11.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, σηματοδοτεί την επίσημη ανακοίνωση των αγώνων και την πρώτη παρουσίαση του νέου Τ-SHIRT των δρομέων.

Κρήτη: Μια επιτυχημένη εκδρομή με σύμμαχο την… καλοκαιρία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στην Κρήτη, δυο λεωφορεία με μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων  Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησαν μια όμορφη εκδρομή στο Νομό Ρεθύμνου. Οι τρίτεκνοι επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Μουσείο Ελεύθερνας, το ιστορικό Αρκάδι, το γραφικό χωριό Μαργαρίτες και το πανέμορφο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στον Πατσό.

Εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης της ΕΚΙΜ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει»

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει». Την έκθεση, με τα είκοσι οκτώ εμβληματικά έργα του καλλιτέχνη, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, εγκαινίασε στο κατάμεστο Μουσείο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Δημάρχου Ηρακλείου, κυρίου Βασίλη Λαμπρινού, και πλήθους συμπολιτών μας που υποδέχτηκαν στο Μουσείο ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. Αλέξης Καλοκαιρινός, και ο συλλέκτης Ζαχαρίας Πορταλάκης, μαζί με τους συντελεστές της έκθεσης.

18-22 Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Παιδείας στα Μέσα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν ολοένα και αυξανόμενο παρεμβατικό ρόλο στην καθημερινότητά μας κατά συνέπεια η αξιολόγηση των ειδήσεων που προβάλλουν αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Ανυπόστατες ειδήσεις αποκτούν υπόσταση και γίνονται πιστευτές από μεγάλη μερίδα κοινού καθώς μεταδίδονται πολύ γρήγορα και σε ευρύ κοινό μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ενημέρωση των Διοικήσεων και των οικονομικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων και της 7ης Υ.Πε από κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 – 14:30, πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπηρεσιακή συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των Διοικήσεων και των οικονομικών υπηρεσιών όλων των Νοσοκομείων της Κρήτης και της 7ης Υ.Πε..

3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το Συνέδριο με τίτλο: «3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια»

Σεμινάριο «Παρασκευή Παραδοσιακής Κεραλοιφής και Εκχυλίσματα Βοτάνων» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές γνώσεις για την παρασκευή κεραλοιφής παρέχει το σεμινάριο που υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μελισσοκομικά προϊόντα και τα οφέλη τους στον άνθρωπο, αλλά και να φτιάξουν τα δικά τους εκχυλίσματα βοτάνων μαθαίνοντας τις διαφορετικές χρήσεις τους

Σεμινάριο Decoupage (Ντεκουπάζ) Τεχνικές Παλαίωσης Επίπλων

Η τέχνη της διακόσμησης Decoupage σε αντικείμενα, σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές και στυλ και η μεταμόρφωση οποιουδήποτε παλιού αντικειμένου σε κάτι νέο, είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Έρχεται στο Ηράκλειο το πρόγραμμα Active Citizens Fund

Μετά την επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active Citizens Fund στην Αθήνα, ξεκίνησε το Active Citizens Fund Roadshow, με στάσεις σε 4 πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Η ομάδα του Active Citizens Fund φτάνει στο Ηράκλειο την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου. Η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί (αίθουσα «Καστελλάκη»). Θα ακολουθήσουν εργαστήρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων ΜΚΟ για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα Active Citizens Fund.

CRETACOM: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για ΔΩΡΕΑΝ προβολή των επιχειρήσεων/μελών από το Επιμελητήριο Ηρακλείου


Μία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τα μέλη του εγκαινιάζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων μελών του στην παγκόσμια αγορά.
Πρόκειται για μια πλατφόρμα, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση/ μέλος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να διατηρεί δωρεάν τη δική της, αυτόνομη σελίδα– ενός δικού της μοναδικού προφίλ-  την οποία θα  μπορεί να διαχειρίζεται και να εμπλουτίζει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στη δραστηριότητά της.
Οι πληροφορίες αυτές θα είναι εύκολο να τροποποιηθούν, εφόσον το επιθυμεί ο επιχειρηματίας και εύκολο να κοινοποιηθούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.
Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα έχει την επωνυμία CRETACOM, βρίσκεται στην διεύθυνση: https://www.cretacom.gr και αποτελεί μία ακόμη καινοτομία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του.

Επίσκεψη κ.Γιώργου Α Παπανδρέου στο H2B HUB

Την Παρασκευή 08/03/2019, ο κύριος Γιώργος Α Παπανδρέου επισκέφτηκε το H2B HUB.Στην επίσκεψη, τον Πρώην Πρωθυπουργό συνόδευε ο κ.Τζωρτζάκης Παντελής, ιδρυτής της ForthNet. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του H2B HUB, τους κυρίους Γ.Καρουζάκη, Γ.Αγριμανάκη και Γ.Φασουλάκη όπως επίσης και τα υπηρεσιακά στελέχη Μ.Συμεωνίδου, Κ.Βασσάκης, Π.Καλλιάνης και Ρ.Μασούντ από τους οποίους ενημερώθηκε για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και τις τρέχουσες και μελλοντικές δραστηριότητες του H2BHUB.

RUN GREECE Ηράκλειο - Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ήπιας άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο την Κυριακή 7 Απριλίου, με τη δρομική αθλητική εκδήλωση «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν και φέτος, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Market

Με  γοργούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του 8ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ).

Σεμινάριο «Επιχειρηματικές συναλλαγές στα Γαλλικά» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου


Τις βασικές γνώσεις  για  επικοινωνία στη γαλλική γλώσσα προσφέρει  το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εργαζομένους στον τουρισμό και κάθε άλλον, ο οποίος επιθυμεί ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών στα γαλλικάΈναρξη 13/03/2019.

Ενημέρωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τις παρεχόμενες προς τις γυναίκες και την οικογένεια υπηρεσίες υγείας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού και προβληματισμού σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την προώθηση και την προστασία της ισότητας των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει για τις παρεχόμενες προς τις γυναίκες και την οικογένεια υπηρεσίες υγείας, οι οποίες εστιάζονται στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Πρόεδρος του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης Σκεύω Μπιζιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του χαιρετίζουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  και συμμετέχουμε σε δράσεις που αφορούν την Ισότητα των φύλων.

Μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου στο Επιμελητήριο


Στο επίκεντρο της τοπικής επιχειρηματικότητας βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου του 1ου, 2ου και 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, που επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους τους Επιμελητηριακού Μεγάρου από τον κ. Μανώλη Φραγκάκη Α΄ Αντιπρόεδρο και την κα Μαρία Πετράκη Διευθύντρια, οι οποίοι τους εξήγησαν τη δομή και λειτουργία του Επιμελητηρίου, καθώς και τη συμβολή του στην υποστήριξη και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Κρήτης και H2B HUB

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες, Δευτέρα 04/03/2019, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης καθ. Οδυσσέα Ζώρα. Στόχος του μνημονίου είναι η συνέργεια των δύο φορέων μέσω του Hub to Business (H2B HUB) και ο σχεδιασμός κοινών δράσεων για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον ΟΦΗ για την απόφαση υποβιβασμού του

Σχετικά με την απόφαση υποβιβασμού του ΟΦΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, και αφουγκραζόμενοι  τις έντονες διαμαρτυρίες επιχειρήσεων μελών μας αλλά και του απλού κόσμου, θέλουμε να δηλώσουμε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η οποία ήταν και είναι διαχρονικά δεδομένη όποτε κι όπου παραστεί ανάγκη.

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Καθημερινές συνήθειες που μας… κουφαίνουν

Η ηχορύπανση στους δρόμους της πόλης με τις κόρνες, τα μαρσαρίσματα, τα κομπρεσέρ, τα ακουστικά, που ειδικά τα παιδιά φοράνε αδιαλείπτως, η ένταση της μουσικής, όλα αυτά συνθέτουν το παζλ μιας «βίαιης», ακουστικά, καθημερινότητας, που βλάπτει σοβαρά την υγεία των αυτιών μας.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ακοής 3 Μαρτίου, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι, για τους ανθρώπους των πόλεων, η αντιμετώπιση πολύ δυνατών θορύβων είναι μια καθημερινότητα, που βλάπτει την ακοή μας αργά, αλλά σταθερά.

Χρονιά Αλέξη Ακριθάκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει το Σάββατο, 16 Μαρτίου, ώρα 19.00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την περιοδική έκθεση Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει, με έργα του ανατρεπτικού ζωγράφου του 20ού αιώνα, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη.

Τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκθεση που συνδιοργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με τον συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, είναι αφιερωμένη στον σημαντικό καλλιτέχνη για τα 25 χρόνια από το θάνατό του.

Σεμινάριο «Βελτίωση επικοινωνιακών ικανοτήτων στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και αντιμετώπιση του εργασιακού στρες»


Ένα νέο σεμινάριο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧNIKΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για ελεύθερους επαγγελματίες, προσωπικό επιχειρήσεων, πωλητές, στελέχη τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού, διευθυντικά στελέχη, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, νομικούς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, ο οποίος  θέλει να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του ικανότητες στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και να αντιμετωπίσει το εργασιακό στρες.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους ώστε να:

Νέο Δ.Σ. στον ιστορικό Μουσικό Σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο  ανέδειξαν τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2019. Στο νέο ΔΣ μετέχουν οι:

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας του Ντύσσελντορφ

Εποικοδομητική συνάντηση για την προώθηση κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α΄ κα Ευφροσύνη Γεωργίου.
  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία των δύο    διπλωματών στο Ηράκλειο και έδωσε την ευκαιρία για τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία κρητικών επιχειρήσεων  στην αγορά της Γερμανίας.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΤΕΙ Κρήτης και H2B HUB

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες, Τρίτη 26/02/2019, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης καθ. Νικόλαου Κατσαράκη.

Δωρεάν ξενάγηση στην Κνωσό από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης την Κυριακή 3 Μαρτίου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση, στο ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ την Κυριακή  3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019. Σημείο συνάντησης η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου. Έναρξη ξεναγήσεως ώρα 10.00.

Η Ξενάγηση προσφέρεται εθελοντικά από την κ. ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ, ξεναγό-συγγραφέα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-EΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Πληροφορίες:6974.453.759

Τσικνοπέμπτη γεμάτη ρυθμό στο TALOS PLAZA!


Αποκριάτικος χορός: Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης "Robotic & Science Academy"- Κέντρα Μελέτης “Μαθαίνω”


«Η μάθηση μπορεί να είναι παιχνίδι και το παιχνίδι να είναι δημιουργικό. Η διασκέδαση μπορεί να σχετίζεται με την μάθηση και το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό. Και  επειδή η διασκέδαση είναι απαραίτητη σε όλους, το Talos Plaza, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  "Robotic & Science Academy" και τα Κέντρα Μελέτης “Μαθαίνω”, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και σας περιμένουμε στις 28/02/2019 και ώρα 18:00 στον μοναδικό χώρο του Talos Plaza για μια τρελή Τσικνοπέμπτη, με μπουφέ, snacks και πολύ χορό. Το ρομπότ Meccano σας περιμένει μεταμφιεσμένους όλους !!!».

Έρχεται…«Μια Νύχτα στο Μουσείο» Φυσικής Ιστορίας …με ουρά!

Έρχεται… «Μια Νύχτα στο Μουσείο» Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης …με ουρά!

«ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» - Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο Εκπαίδευσης νέων εθελοντών στο Ηράκλειο

Ανοικτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος στο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις ζωντανές αναγνώσεις σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, απευθύνει το Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» στο Ηράκλειο.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας

Την ενίσχυση και επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Ηρακλείου στην αγορά της Ρωσίας επιχειρεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του κολοδεχούμενος στον χώρο του Μουσείου το κοινό που ήρθε να τιμήσει την εκδήλωση. Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά πλαισίωσε μουσικά και εξαίσια το «Ωδείο των Χρωμάτων» με την Ορχήστρα JUNIOR, την παιδική και νεανική χορωδία του, καθώς και το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Φουρναράκη Παναγιώτη, Θανάση Ηρακλή, Θανάση Εύα, Δελιούση Ελένη

Σεμινάριο «Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης - The Smart Business»


Ένα σεμινάριο προσανατολισμένο κυρίως στις ανάγκες όσων ασχολούνται με τον  τουρισμό, διοργανώνει εν όψει της  έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου  το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιχειρήσεων γενικότερα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι ν’ αναβαθμίσει τις ικανότητες  και ν΄ αναπτύξει τις προσωπικές επιδόσεις των καταρτιζόμενων, ώστε να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις τους με πελάτες, συνεργάτες και προσωπικό.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων,και κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε  Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών για εκλογή νέων οργάνων(επαναληπτική) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα  5:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην έδρα του συλλόγου, 1ος όροφος κτιρίου  Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Μεσαμπελιές Ηρακλείου.

Ημερίδα με θέμα: «Αποτελεσματική Διαχείριση Θυμού & Άγχους»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους  Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων στην Ημερίδα με θέμα:

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΘΥΜΟΥ & ΑΓΧΟΥΣ»
(Anger & Stress Management)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 Διάρκεια 15.00 – 19.10

Επιμελητήριο Ηρακλείου
Οδός Κορωναίου 9

Εισηγήτρια: Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, ΜΒΑ
Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης
Ανθρώπινου Δυναμικού

Προκήρυξη Εκλογών - Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «ο Αγ. Πολύκαρπος» σας καλεί στην τακτική έκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου Άλμπερ 45 την Τετάρτη 18-3-2019 και ώρα 17.00. Καλούνται τα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, να ενημερώσουν την γραμματεία έως την Τετάρτη 13/3/2019 και ώρα 17:00 ώστε να εγκριθούν οι υποψηφιότηηες τους.

Πανηγυρική Πρόκριση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Καρδίτσας

 

Ανάμεσα από 26 συμμετοχές θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ με το συνταρακτικό έργο της ‘’ΛΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ’’ Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.’’Το μυθιστόρημα που  ζωντάνεψε στα χέρια του ο Μάνος Μανιάς και που παίζεται με απίστευτη συμμετοχή του κόσμου και πρωτοφανή επιτυχία στην διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 142.
Το έργο θα παρουσιαστεί σ ένα κατάμεστο  δημοτικό κινηματοθέατρο  της Καρδίτσας την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 21.00 και θα μεταδοθεί σε παγκόσμια εμβέλεια από την ΕΡΤ ,όπου υπάρχουν Έλληνες. Η.Π.Α ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΥΡΩΠΗ κ.α.
Ταυτόχρονα οι παραστάσεις σ

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 4,5 ετών, που για πέντε πρωινά του Σαββάτου στις 10:00 θα διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία

Επίσκεψη Μαθητών στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Tην πρώτη τους επαφή με την επιχειρηματικότητα και τη δυνατότητα να την εντάξουν στα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια, είχαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που επισκέφθηκαν σήμερα το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Παρασκευή στις 17:00. Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η ομάδα μπορεί να δεχτεί τις τελευταίες συμμετοχές καθώς τότε «κλειδώνει» ξεκινώντας το ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού.

Δεκαεπτά αιώνες κρητικής ιστορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την έκθεση Κρήτη και Eυρώπη: ταραγμένοι αιώνες, η οποία αναδεικνύει διαχρονικά τις σχέσεις της Κρήτης με τον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο, ευρωπαϊκό και μεσογειακό, παρουσιάζει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στην εμβληματική αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 12:30, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κυρίου Σταύρου Αρναουτάκη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου κυρίας Αριστέας Πλεύρη.

10οι Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race

Με τη διαδικασία των εγγραφών ανοίγει, όπως κάθε φορά, εδώ και μια δεκαετία η αυλαία της επιτυχημένης διεθνούς διοργάνωσης Psiloritis Race 2019  η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου στην Κρήτη. και στον επιβλητικό και αγέρωχο Ψηλορείτη, που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO
Για άλλη μια χρονιά η διοργάνωση, στοχεύει στην προστασία της φύσης και συμβάλλει στην  αθλητική, οικοτουριστική, πολιτισμική ανάδειξη καθώς και στην  προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας διεθνώς.

Σεμινάριο Υπολογιστών από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Τη δυνατότητα απόκτησης της πιστοποίησης στις 3 βασικές ενότητες χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (word-excel-internet), που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με το σεμινάριο που πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

To Βραβείο GREEK GREEN AWARDS 2019 στο Επιμελητήριο για τη συμβολή του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Μία ακόμη διάκριση απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πολυδιάστατη συνεισφορά του στη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων – μελών του. Σε ειδική τελετή  στη διάρκεια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε 15-17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, απέσπασε το GREEK GREEN AWARDS 2019 στην κατηγορία «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον, την αειφόρα και την κυκλική οικονομία».

Μουσικοκινητικά Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Φύση – Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει 2 μουσικοκινητικά εργαστήρια, «Φύση-Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, τα οποία υπόσχονται μοναδικές ηχο-δράσεις στα μεσογειακά οικοσυστήματα του Μουσείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τη Νίκη Γουλανδρή

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τη Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρο και συν-ιδρύτρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, που άνοιξε τις πόρτες του το 1965.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Παρασκευή στις 17:00. Επόμενη Συνάντηση Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00

 

8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προιόντων Στα Κρητικά Ξενοδοχεία Και Δίκτυα Διανομής- Super Market

 

 Με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης ξεκινά η προετοιμασία του 8ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ).

Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο Παράταση της έκθεσης έως τα τέλη Μαρτίου


H περιοδική έκθεση Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου 2019, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018 και συνδυάστηκε με ένα τρίμηνο επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιελάμβανε επιστημονικές ομιλίες και προβολές ταινιών μυθοπλασίας. Παρουσιάζονται παράσημα, μετάλλια, έγγραφα και φωτογραφίες σχετικά με τη δράση του νεαρού Κρητικού Στέλιου Αμανάκη, στρατιώτη της Λεγεώνας των Ξένων, που υπηρέτησε στο Δυτικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το υλικό αυτό προέρχεται από τη Συλλογή Στέλιου Αμανάκη του Δήμου Χερσονήσου, που βρίσκεται υπό καθεστώς δανεισμού στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, από δωρεές της οικογένειας Αμανάκη και από τις συλλογές της Ε.Κ.Ι.Μ.

Ένταξη των Επιμελητηρίων της Κρήτης στο Μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου


Μερική, μόνο, ικανοποίηση προκαλεί στα Επιμελητήρια της Κρήτης η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να ενταχθεί στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου ΜΟΝΟ το κόστος μεταφοράς παραγομένων προϊόντων της έως τα χερσαία λιμάνια.
Με την απόφαση αυτή δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων και των κατοίκων της Κρήτης για ίση μεταχείριση όλων των νησιωτικών περιοχών της χώρας.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια καταρχήν θετική εξέλιξη, ύστερα και από μετά την πρόσφατη συνάντηση των Προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Κρήτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Ωστόσο, τονίζουν οι Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, «δεν συμφωνούμε με τη μερική ένταξη και ζητούμε να ισχύσει το μέτρο για όλα τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα νησιά της Χώρας».
Εξάλλου, ήδη εκπονείται από τα Επιμελητήρια της Κρήτης και το προσεχές διάστημα, ολοκληρώνεται η μελέτη, με τη συγκέντρωση στοιχείων, που θα αποδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. Η μελέτη θα κατατεθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, όπως είχε συμφωνηθεί στη σχετική συνάντηση.

Σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας», που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας, κάθε είδους effect.

Η κοπή της πίτας των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση κοπής της πίτας των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου Ηράκλειου στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του στην Αλικαρνασσό.

Έκτακτη ενημέρωση για την έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης Η1Ν1 από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καλεί σε έκτακτη ενημέρωση τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.Πε.Κρήτης (ισόγειο), την Τετάρτη 06-02-2019 και ώρα 14:00 μ.μ.

Οι προσεχείς δράσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών «ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ο Αντώνης Κωτίδης, Ιστορικός της Τέχνης, θα μιλήσει στο φιλότεχνο κοινό της πόλης για Σημεία και τέρατα: η κοινωνική διάσταση της ζωγραφικής του Διαμαντή Διαμαντόπουλου, το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11.30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη.

Tο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης επαναλαμβάνει για το 2019 μια δράση για όλη την οικογένεια, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά το προηγούμενο έτος. Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα θα προσφέρονται, εκ περιτροπής, επιλεγμένα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει καθημερινά η σχολική κοινότητα. Οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σύνολό τους τα δημοφιλή και επιτυχημένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, από τις μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΚ και να περιηγηθούν τις εκθέσεις του Μουσείου. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε οι Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου να αποτελέσουν, για το νέο έτος, ένα ευχάριστο χώρο δημιουργικής οικογενειακής δραστηριότητας.

16ος Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»  εορτάστηκε φέτος για 16η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 140 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα - αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές. Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου. Για 10 εβδομάδες, σε μία συνάντηση δυόμιση ωρών, οι γονείς ή μέλλοντες γονείς μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση θα επεξεργαστούν την πρόκληση της γονεϊκότητας και της επικοινωνίας στο ζευγάρι. Την ίδια ώρα τα παιδιά τους, με εγχειρίδιο τη βιωματική μάθηση και υπό το βλέμμα των παιδαγωγών του Μουσείου, θα εξερευνούν τον Ερευνότοπο!

Μουσικοκινητικά Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Φύση – Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 εγκαινιάζει 2 μουσικοκινητικά εργαστήρια, «Φύση-Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, τα οποία υπόσχονται μοναδικές ηχο-δράσεις στα μεσογειακά οικοσυστήματα του Μουσείου!

Τα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από δύο προγράμματα που βασίζονται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τις τεχνικές των Orff, Kodaly και Dalcroze, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής.

 

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing

Γνωρίζετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο; Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε διαφήμιση στο google;
Αυτά και άλλα πολλά θα  μάθετε στο σεμινάριο «Social Media Marketing» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing και διαφημιστικών εταιριών καθώς και σε υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων. Απευθύνεται επίσης, σε όσους αναζητούν τρόπους  να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος, αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 Ενότητες σεμιναρίου:
•Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτει μια ιστοσελίδα για την εκμετάλλευση των social media. Αναφορά στις βασικές τεχνικές SEO.

Έρευνα για τους κινδύνους και τις συνήθειες των παιδιών στο διαδίκτυο σε δείγμα 14.000 μαθητών

Αποτελέσματα έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε 14.000 μαθητές για τις συνήθειες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο.
To 14% μοιράζεται προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο – 41% των παιδιών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους - το 21% έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο – το 70% ανοίγει προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 13 ετών – 61% έχει συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο- σχεδόν οι μισοί γονείς δε βάζουν όρια στη χρήση του διαδικτύου.

Ελεύθερη Είσοδος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 3 Φεβρουαρίου 2019, η είσοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι ελεύθερη. Στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να περιηγηθούν, εκτός από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, και τις περιοδικές εκθέσεις «Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» και «Ναταλία Μελά: 25 γλυπτά», οι οποίες θα παρουσιάζονται στο Μουσείο έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Τις περιοδικές εκθέσεις συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο (ελληνικά, αγγλικά), το οποίο διανέμεται δωρεά

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Ηρακλείου Κρήτης «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Ηρακλείου Κρήτης «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» για το έτος 2019. Την τελετή για την υποδοχή του νέου έτους ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ταξίαρχος κ. ΛΙΟΝΤΟΣ, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος ΞΥΛΟΥΡΗΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ζαχαρίας ΑΜΑΝΑΚΗΣ, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και σωμάτων ασφαλείας και τα μέλη του Συνδέσμου.
Το ΔΣ του Συνδέσμου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην τελετή και ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Κοπή Πίτας Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης   πίτας    του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, με παράλληλη βράβευση της κας Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη, εθελόντρια ξεναγός και συγγραφέας. Η πρόεδρος του Δικτύου, αφού καλωσόρισε  τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Δικτύου, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε ους δωροθέτες για τη λαχειοφόρο αγορά,  τα    μέλη   και  τις φίλες  του σωματείου   για  τις   όμορφες   κατασκευές   τους,      καθώς και τα καταστήματα Ηρακλειου που προσέφεραν τα δώρα τους .

Tech Talent School: Τα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων συνεχίζονται στο Η2Β HUB!

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία το 2018 στο Ηράκλειο και το H2B HUB, συνεχίζεται το 2019 παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Ηρακλείου να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να έρθουν πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας!

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση «Verde.tec»


Ανοικτή πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες - μέλη του, οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν τη Διεθνή Έκθεση «Verde.tec», απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλειου προκειμένου να αξιοποιήσουν τους χώρους ειδικού περιπτέρου για τις δικές τους επιχειρηματικές συναντήσεις.

Σεμινάριο Ηλεκτροσυγκολλητών με διεθνή κατοχύρωση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών που οδηγεί σε πιστοποίηση με παγκόσμια κατοχύρωση.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00  «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου.

Κοπή Βασιλόπιτας και βράβευση επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου


Η καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρανουτάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ανοικτό έως τις 5 το απόγευμα το Επιμελητήριο Ηρακλείου σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή για την εξυπηρέτηση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσει σήμερα Τρίτη 15/1, την Πέμπτη 17/1  και την Παρασκευή 18/1 το Τμήμα Μητρώου/Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Ασφαλιστικών Μεσολαβητών.

Απάντηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης στην καταγγελία του ΣΕΠΦΥΚ

Αναφορικά με την καταγγελία του  Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έχει να δηλώσει τα εξής:

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές τεχνικές σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν επίσης, να αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και να φτιάχνουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου, αλλά και τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι και αγνά, φυσικά υλικά!

Επιδοτούμενα σεμινάρια ΛΑΕΚ από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Δωρεάν επιδοτούμενα σεμινάρια, διάρκειας 40 ωρών,  για εργαζόμενους μικρών επιχειρήσεων πρόκειται να υλοποιήσουν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το προσεχές διάστημα.
 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κατά τις  απογευματινές ώρες, εκτός του ωραρίου εργασίας, με επιδότηση 5€ ανά ώρα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή 200€ για το σύνολο των 40 ωρών κάθε προγράμματος

Ναταλία Μελά: 25 Γλυπτά. Παράταση της έκθεσης έως τα τέλη Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


H περιοδική έκθεση 25 γλυπτών της Ναταλίας Μελά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρατείνεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών πήρε αυτή την απόφαση με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η έκθεση καθώς και την ιδιαίτερη εκπαιδευτική της χρησιμότητα. Έτσι, η έκθεση θα συμπληρώσει ένα πλήρες έτος παρουσίασης στο Ηράκλειο.

Ποιοτικές εκδηλώσεις - σημαντικές παρουσίες στο TALOS PLAZA. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με αθρόα  συμμετοχή μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε την  περίοδο των εορτών 2018-2019, το TALOS PLAZA. Οι εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με δωρεάν είσοδο για όλους, αποτύπωσαν για μια ακόμη χρονιά με ποιότητα και κύρος , τη δυναμική του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Κρήτη.

Συνέδριο για το Δασκαλογιάννη

 

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρία Κρήτης οργανώνει στα Χανιά, το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Ιουνίου 2020, επιστημονικό συνέδριο με θέμα « Ο Δασκαλογιάννης και η εποχή του. Μνήμη και Ιστορία » και καλεί τους ιστορικούς, τους φιλολόγους, τους κρητολόγους, τους ερευνητές και τους μελετητές της ιστορίας της Κρήτης να λάβουν μέρος σ’ αυτό.

Μεταφορικό Ισοδύναμο - Συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Μεταφορικό Ισοδύμανο στο επίκεντρο συνάντησης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

Την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο της χώρας διεκδικεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου προκειμένου  ν’ αντισταθμιστούν οι συνέπειες από το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και μετακίνησης κατοίκων δια θαλάσσης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE