inner image

Το 37ο Συνέδριο των Κρητών της Ωκεανίας

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν το 37ο Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας από τις 07 έως και τις 12 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.
Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των Κρητικών Σωματείων από όλη την Ωκεανία. Αναλυτικά από την : Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας & Περιχώρων, η Κρητική Ένωση Ντάργουιν, η Κρητική Ένωση Νέας Ζηλανδίας, η Κρητική Αδελφότητα Κουισλάνδης, ο Σύνδεσμος Κρητών Νοτίου Αυστραλίας, η Κρητική Ένωση Σύδνεϋ και Νέας Νότιας Ουαλίας, η Κρητική Ένωση Τασμανίας και η Κρητική Αδελφότητα Δυτικής Αυστραλίας οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα με πολλές διασκεδαστικές επιλογές που έχουν επιμεληθεί τα Κρητικά Σωματεία της Μελβούρνης.

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Δράσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Δράσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη. Η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του στο Ηράκλειο Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά το λόγο που ανακηρύχθηκε 1 από τα 7 Καλύτερα Εκπαιδευτήρια στην Ευρώπη!

Οι μικροί μαθητές στήριξαν και φέτος τους κρατούμενους της Φυλακής Αλικαρνασσού

Για μια ακόμη χρονιά το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, που λειτουργεί στην περιοχή του Ατσαλένιου, στήριξε έμπρακτα τους κρατούμενους της Φυλακής Αλικαρνασσού...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ και προκειμένου να προχωρήσει σε ανάθεση των εκπαιδευτικών μετακινήσεων των φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης εντός και εκτός Κρήτης και εκτός Ελλάδας από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο και από τα τμήματα που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας, Σητείας και Aγίου Νικολάου, για την περίοδο 2015-2016, ΚΑΛΕΙ όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν κλειστή οικονομική προσφορά μέχρι την Τρίτη 30/12/2015 και ώρα 11.00 στο γραφείο πρωτοκόλλου του ΤΕΙ Κρήτης στο κτίριο της Διοίκησης. Ταχ. Δ/νση : Εσταυρωμένος - 71004 Ταχ. Θυρίδα :1939

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα εκδηλώσεων 'Μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό'

Οι εκδηλώσεις της πρώτης ουσιαστικά ημέρας του «Μαγικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού» στο πάρκο Μικράς Ασίας πραγματοποιήθηκαν με τη παρουσία πλήθους κόσμου. Γονείς και μικρά παιδιά που παραβρέθηκαν χάρηκαν τα πολλά δρώμενα των εκδηλώσεων.

Νέα έκδοση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με 4 μελετήματα του Μιχαήλ Πασχάλη

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της  Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Μιχαήλ Πασχάλης, Νίκος Καζαντζάκης: Aπό τον Όμηρο στον Σαίξπηρ. Μελέτες για τα κρητικά μυθιστορήματα, Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Ηράκλειο 2015.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον εμπορικό σύλλογο σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου με σύνθημα...

Η Αναπτυξιακή Κρήτης στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Στο πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών αντίξοων συνθηκών που αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό συνανθρώπων μας...

Επίσκεψη του Γ.Γ. του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Μανιατάκης.

Μεταστέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Βενεράτου σε νέο σύγχρονο ιδιόκτητο κτήριο

Σε νέο σύγχρονο ιδιόκτητο κτήριο, σε οικόπεδο που παρεχωρήθη από το Δήμο, μεταστεγάστηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Βενεράτου...

Προκήρυξη διαγωνισμού του Τ.Ε.Ι. Κρήτης για παροχή Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την 92/13-11-2015 Θέμα 4ο Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες κλειστές προσφορές...

Late Night Museums - Προπαραμονή Χριστουγέννων στο Ιστορικό Μουσείο

Στην παράδοση των Late Night Museums -Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες- και μόλις μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους για μια νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές του την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20.00΄.

Ενημέρωση: Απογραφή επιχειρήσεων Ν.Ηρακλείου

Ενημερώνουμε όλες τις Επιχειρήσεις του Νομού μας,που δεν έχουν ολοκληρώσει την απογράφη τους σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις Κ1- 1798/12 & κ1-941/12 & Ν. 3419/2005, ότι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  το φυσικό φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία της Απογραφής, το αργότερο μέχρι 30/12/2015

Σε εύθυμο κλίμα η εκδήλωση 'Είμαι ακόμα παιδί'

Μία χριστουγεννιάτικη γιορτή , μέσα σε ένα εύθυμο και παράλληλα συγκινησιακό κλίμα , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στον Πόρο Ηρακλείου, για τα 28 παιδιά του Ιδρύματος, μαζί με τους 45 εθελοντές της Ομάδας «Είμαι Ακόμα Παιδί» και τους φίλους της δράσης. Φτιάξαμε κουλουράκια και στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ενώ δεν σταματήσαμε να χορεύουμε στους ρυθμούς της μουσικής του Dj μαζί με τα παιδιά. Τα παιδιά δεν σταμάτησαν να χαμογελάνε και να μας λένε «ευχαριστώ». Η ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» έδωσε δώρα ζωής ,δώρα αγάπης , δώρα ουσίας, κάνοντας συντροφιά στα παιδιά. Μοιράσαμε χαμόγελα , και ανταμειφτήκαμε με αγάπη και πληρότητα. Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές μας (Όμιλο Χαλκιαδάκη , Είδη ζαχαροπλαστικής Παρλαμάς , φούρνο Βενέρης , Family radio , Love radio , Έργον , TV Creta , Entercity , Magic Buzz , αρωματοπωλείο Essans ), που βοήθησαν να υλοποιηθεί η εκδήλωση.

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Ηρακλείου για συναλλαγές με την υπηρεσία Μητρώου / Γ.Ε.ΜΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του οτι μέχρι  31/12/2015 η συναλλαγή με την υπηρεσία Μητρώου / Γ.Ε.ΜΗ. θα ολοκληρώνεται στις 13:00.

Η Περιφέρεια βραβεύει τους Κρήτες Πρωταθλητές

Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύει τους Κρήτες Πρωταθλητές την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, αίθουσα «Μίνως»,  στο Ηράκλειο.

Διοργάνωση Φιλανθρωπικού φιλικού αγώνα για τα παιδικά χωριά SOS από Ηρόδοτο και ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Για ακόμα μια χρονιά Ηρόδοτος και ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας τους, στέλνουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και συνδιοργανώνουν φιλανθρωπικό φιλικό αγώνα με στόχο την ενίσχυση των Παιδικών χωριών SOS.

Σεμινάριο «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στη ρωσική γλώσσα»

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών  σεμιναρίων των 30 ωρών με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στη  ρωσική γλώσσα» το οποίο απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να βελτιώσει τις γνώσεις του στη Ρωσική γλώσσα, ώστε ν’  ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Χριστουγεννιάτικες Αθλητικές Δραστηριότητες στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου

Με πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες για τους μικρούς και μεγάλους  αθλούμενους εμπλουτίζονται τα προγράμματα  των δημοτικών αθλητικών Κέντρων του Δήμου Ηρακλείου τις ημέρες των γιορτών από τη Δημοτική  Επιχείρηση Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου.

Μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό - Εκδηλώσεις

Απ΄άκρη σ΄άκρη η Ελλάδα φοράει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί  τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα και τον Αγ. Βασίλη  εορτάζουν σε κάθε μέρος διαφορετικά, όμως παντού  με την ίδια εορταστική ατμόσφαιρα .

Σεμινάριο «Βασικές γνώσεις επιχειρηματικών συναλλαγών στη Γαλλική γλώσσα»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους και γενικά σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις γνώσεις του στη Γαλλική γλώσσα, ώστε ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών ποιότητας & διαπίστευσης εργαστηρίου - 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου«Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Ποιότητας και Πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Μονάδων ΠΦΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης» διοργανώνει εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών ποιότητας κατά ISO 9001:2008 & διαπίστευσης εργαστηρίου κατά ISO 15189 των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ

Θέμα: «Πρόσκληση για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ»


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 22-12-2015 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 & Σκουλάδων (3ος όροφος), τηλ. 2810-361610, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση 1ου και 2ου πρακτικού του διαγωνισμού της υπηρεσίας: «Διαχείριση Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου (Εκσυγχρονισμός και λειτουργία)»
2. Ορισμός μελών Εκτελεστικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή κληρώσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΑΚ που θα συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές του Συνδέσμου

Εκδήλωση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα στο Βενεράτο

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015  το Βοήθεια στο Σπίτι Παλιανής,  ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου,   Αγκαλιά-ΖΩ, και το Εργαστήριο Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης διοργανώνουν  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα και η σημασία του υπερηχογραφήματος υψηλής ανάλυσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου (πρώην ΚΕΚ) στην Τοπική Κοινότητα Βενεράτου την Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου 2015  και ώρα 6 μμ.

Χριστουγεν. εκδηλώσεις από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. Θερίσου

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η.) της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου περιοχής Θερίσου εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων πρόκειται να υλοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις :

Εθιμοτυπική επίσκεψη του πρέσβη της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ουγγαρίας, κ. Erik Haupt, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Ουγγαρίας στην Κρήτη, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη...

Έναρξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Κρήτης στη «Λογιστική και Ελεγκτική»

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ανακοινώνει την έναρξη του 7ου κύκλου σπουδών, του διετούς αυτοδύναμου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Λογιστική και Ελεγκτική» (ΠΜΣ ΛΕ), από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-'16 (Φεβρουάριος 2016). Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης των μαθημάτων μη-ειδικότητας (δηλ. 6 και ½ στο σύνολο των 14 μαθημάτων των Α’, Β’, και Γ’ εξαμήνων), είτε, με τεχνολογίες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, είτε δια ζώσης, είτε με συνδυασμό των δύο.
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι.) ενώ προβλέπονται δίδακτρα για την παρακολούθησή του (βλ. θεσμικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ ΛΕ).

Ο Άγ.Βασίλης στο Κρητικό χωριό της Μελβούρνης

Με μεγάλη χαρά μικροί και μεγάλοι υποδέχθηκαν τον Άγιο Βασίλη και φέτος στο Κρητικό Χωρίο της Μελβούρνης ο οποίος αφήχθει απ’ευθείας από τη Κρήτη φορώντας τα στιβάνια του και κρατώντας τη κατσούνα του φορτωμένος με δώρα και εκπλήξεις για όλους.

Ευρεία συνάντηση για το μέλλον της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Επιμελητήριο

Ευρεία συνάντηση για το μέλλον της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της Αύξησης Κεφαλαίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη συμμετοχή συλλογικών παραγωγικών φορέων...

Εργαστήρι από την Dio.kom2 για όλη την οικογένεια στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Αυτά τα Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι μαγικά. Οι μικροί μας φίλοι θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δίπλα τους οι γονείς τους, που σαν σύγχρονοι βοηθοί του Αϊ Βασίλη θα συμμετέχουν ενεργά στο εργαστήριο, φτιάχνοντας από κοινού ξύλινα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και στεφάνια από ανακυκλώσιμα υλικά. Με απλές πρώτες ύλες που μπορεί κανείς να βρει εύκολα συνεργάζονται και πρωτοτυπούν δίνοντας σχήμα στα πιο παραμυθένια στολίδια.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση υπηρεσιών ιατρού εργασίας στο ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανάθεσης υπηρεσιών ιατρού εργασίας για ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 2.600,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ημ/νία διενέργειας Παρασκευή 18/12/2015 και ώρα 11.30 π.μ.

Συνέντευξη Τύπου για το μέλλον της Π.Σ.Τράπεζας

Συνέντευξη Τύπου για το μέλλον της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο πλαίσιο της Αύξησης Κεφαλαίου ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 14/12/20415 και ώρα 13:00 

Νέο ΔΣ στο ΣΓΚ του Ευρωπαϊκού σχολ.Ηρακλείου

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 9/12/2015, για τέταρτη συνεχόμενη φορά ανέλαβε την Προεδρεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου ο Gian Andrea P. Garancini.

Άμεση προτεραιότητα των Γονέων του ΣΕΠ για την επόμενη διετία είναι η άμεση λύση των χρόνιων λειτουργικών και θεσμικών θεμάτων του μοναδικού Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ελλάδα που, παρόλα αυτά, πρόσφατα χαρακτηρίστηκε «πρότυπο παιδαγωγικά ευρωπαϊκό σχολείο» από τους επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ισπανίας στο Επιμελητήριο

Τις δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους κλάδους συζήτησαν αναλυτικά ο Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ισπανίας, κ. Jorge Andreu, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Αλιφιεράκη, με αφορμή την πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τον Ισπανό διπλωμάτη συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος Ισπανίας στην Κρήτη, κ. Μηνάς Μελισσείδης.

Πρόσκληση σε φοιτητές μαθητές στο διαγωνισμό «πολυμέσων» για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Πρόσκληση σε φοιτητές μαθητές στο διαγωνισμό «πολυμέσων» για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων συνδιοργανώνουν τον 3ο διεθνή διαγωνισμό πολυμέσων για την οδική ασφάλεια. Προσκαλούνται φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών σχολείων να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό παρουσιάζοντας το δικό τους μήνυμα με video clip, αφίσα, ηχητικού μηνύματος με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Έναρξη υποβολής εργασιών-έργων από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015. Πληροφορίες στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρο Πολέντα τηλ. 6978007735 και στην ιστοσελίδα http://www.polentaspark.gr/ (από 14 Δεκεμβρίου).

Σεμινάριο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές: «Λόγος – Φωνή – Στάση σώματος, Λεκτικά και Εξωλεκτικά...»

To ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Λόγος – Φωνή – Στάση σώματος. Λεκτικά και εξωλεκτικά στοιχεία κατάλληλα για επαρκή επικοινωνία στον εργασιακό χώρο», το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόρους, πωλητές, δασκάλους-καθηγητές, ομιλητές σε συνέδρια, πολιτικούς, ανθρώπους σε θέσεις επιρροής και διαμόρφωσης απόψεων...

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ για τα προβλήματα του Λιμένος Ηρακλείου

Τα σοβαρά προβλήματα, που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του Εμπορικού Λιμένος Ηρακλείου, έθεσε στον  Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθανάσιο Χρηστόπουλο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αντίθετο το Επιμελητήριο στην αύξηση των τελών

Την έντονη αντίθεσή του στην αύξηση δημοτικών τελών και ιδιαιτέρως για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Ηρακλείου που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Επανέλαβε μάλιστα ότι οποιαδήποτε αύξηση δημοτικών τελών αντιβαίνει, τη δεδομένη χρονική περίοδο, στη βιωσιμότητα της επιχειρηματικότητας και ζήτησε εκ νέου να υπάρξουν μειώσεις για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

Eκπαιδευτικά προγράμματα Επιμελητηρίου Ηρακλείου: ADR Απόκτηση/Ανανέωση Διπλώματος

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR στις ακόλουθες ημερομηνίες...

Εξετάσεις Πιστοποίησης Αγροτών για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων»

Τα γεωργικά φάρμακα αποτελούν πολύτιμο εργαλείο του κάθε παραγωγού για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας τέθηκαν κανόνες μέσω της θέσπισης Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Νέος κύκλος συναντήσεων στα «Δημιουργικά Σάββατα» από Ιανουάριο έως Μάιο του 2016.

Εγκαινιάζεται νέος κύκλος συναντήσεων στα «Δημιουργικά Σάββατα» από τον Ιανουάριο του 2016, που θα διαρκέσει έως και τον Μάιο του 2016.

Η περίοδος που μας πέρασε σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε συμμετοχές και πρόσφερε εμπειρία και ψυχαγωγία στους συμμετέχοντες. 

Σεμινάριο «Γνωριμία με την αραβική γλώσσα»

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μετά την επιτυχία του 1ου  σεμιναρίου γνωριμίας με την Αραβική γλώσσα, διοργανώνει εκ νέου το ίδιο  σεμινάριο, για όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασική κατανόηση της Αραβικής γλώσσας, ώστε  ν’ ανταποκρίνονται σε καθημερινούς διαλόγους και να εκφράζουν απλές ανάγκες και επιθυμίες.

Σεμινάριο «Social Media Marketing» από το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Social Media Marketing» το οποίο απευθύνεται κυρίως σε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών και υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων, που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας τη δύναμη των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και ν’ αξιοποιήσουν τη δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, προκειμένου να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Δράση με θέμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» από το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Οδηγισμού

Το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Οδηγισμού, προγραμματίζει το Σάββατο, 5/12 παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού, μία δράση με θέμα: “ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ”. Στη διάρκεια της δράσης θα μοιραστεί σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, ενημερωτικό υλικό, για την ευαισθητοποίηση πεζών και οδηγών, από τις 11:00 πμ μέχρι 13:00 μμ.

Στην 7η ΥΠΕ «Οι Φίλοι του Παιδιού της Κρήτης»

Με αντιπροσωπία του νεοεκλεγμένου ΔΣ του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού της Κρήτης», αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Χουρδάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μεθυμάκη, τον ταμία κ. Κων/νο Καστελλιανάκη και το μέλος κ. Αντώνη Γιαλελάκη συναντήθηκε σήμερα η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Άννα Τριχοπούλου.

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η επιτυχία της 4ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Ξεπέρασε κάθε θετική πρόβλεψη η επιτυχία της 4ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» πού έγινε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 45.000 πολίτες επισκέφθηκαν την έκθεση και απόλαυσαν εξαιρετικές στιγμές στην μεγάλη γιορτή γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού που είχε στηθεί για το επταήμερο από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στους χώρους του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σεμινάρια Εκμάθησης & Πιστοποίησης Γνώσης Η/Υ

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση 7 σεμιναρίων και την πιστοποίηση 150 και πλέον καταρτιζομένων στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές,  τώρα το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  δημιουργεί 3 νέα τμήματα για την «ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΗΣ Η/Υ».

Συνεχίζονται οι συνελεύσεις της Ένωσης Γονέων

Συνεχίζονται οι Συνελεύσεις της Ένωσης Γονέων ανα δημοτικό διαμέρισμα. Αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ώρα 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιείται αυτή στο Νότιο διαμέρισμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου (Αλάτσατα).

Την ερχόμενη εβδομάδα πραγματοποιούνται οι υπόλοιπες. Στο Ανατολικό τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο 14ο Δημοτικό και τη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στο Δυτικό (11ο Γυμνάσιο) και στη Ν. Αλικαρνασσό (1ο Δημοτικό). Επισυνάπτουμε τις σχετικές προσκλήσεις.

Τονίζουμε ότι χρειάζεται η συμμετοχή όλων των γονιών.  Υπάρχει η ευχέρεια να συμμετέχει ο καθένας εκεί που επιθυμεί, δεν υπάρχει περιορισμός αν είναι από άλλο διαμέρισμα. Η διεξαγωγή των συνελεύσεων κατά τόπο, μοναδικό σκοπό έχει τη διευκόλυνση για συμμετοχή σε όσες συνελεύσεις επιθυμεί κάθε γονιός.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο Ηράκλειο

Ο Αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο στις 4 Δεκεμβρίου 2015, επικεφαλής κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Παρελήφθη από την 7η ΥΠΕ Κρήτης η δωρεά υγειονομικού υλικού της Παγκρ.Ένωσης Αμερικής

Αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς έγινε σήμερα η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με την παραλαβή υγειονομικού υλικού συνολικής αξίας  852,841 δολαρίων.

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΗ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την «Αύξηση αδασμολόγητων ποσοστώσεων εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία»:

Σεμινάριο «Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα»

Τη δυνατότητα απόκτησης βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στα Τουρκικά προσφέρει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο διοργανώνει νέο σεμινάριο με θέμα «Γνωριμία με την Τουρκική Γλώσσα».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και σε οποιονδήποτε επιθυμεί μια πρώτη γνωριμία με την τουρκική γλώσσα.

Δυναμώνει η φωνή του «Διαβάζω για τους άλλους»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου - 28 Νοεμβρίου 2015 - στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου η 3η συνάντηση εθελοντών του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους» υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, οι υπεύθυνοι των ομάδων, νέοι και παλαιότεροι εθελοντές του Δικτύου μοιράστηκαν σκέψεις, συναισθήματα και του λόγους για τους οποίους διαθέτουν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους για να "Διαβάζουν για τους Άλλους".

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 4-12-2015 και ώρα 13:00 στα γραφεία του Συνδέσμου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 & Σκουλάδων (3ος όροφος), τηλ. 2810-361610, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ημερίδα με θέμα: 'Διατήρηση, χρήση και αξιοποίηση της Κρητικής χλωρίδας', ECOPLANTMED

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) σας προσκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει στο Ηράκλειο, 2 Δεκεμβρίου, και στο Ρέθυμνο, 4 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνης, αντίστοιχα.

Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής

Ενημερωτική εκδήλωση για την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συνάντηση εθελοντών 'Διαβάζω για τους άλλους'

Η επόμενη συνάντηση Εθελοντών του Διαβάζω για τους άλλους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18:00 στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου.

Σεμινάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας» από ΚΕΚ Επιμελητήριο Ηρακλείου

Μαγειρέψτε αυθεντικές Ιταλικές συνταγές και μάθετε τα μυστικά τα οποία κρύβει η ιδιαίτερα δημοφιλής Ιταλική κουζίνα. Είτε ασχολείστε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά στο χώρο της μαγειρικής, μπορείτε να μυηθείτε στην τέχνη της ιταλικής κουζίνας και να εκπλήξετε ευχάριστα τους πελάτες σας αν είστε επαγγελματίας ή τους δικούς σας ανθρώπους αν ασχολείστε ερασιτεχνικά.

Συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τη σημαντική ζωγράφο Σοφία Πορταλάκη–Αρμάου

Με ιδιαίτερη χαρά η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ανακοινώνει τη συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τη σημαντική ζωγράφο και αγιογράφο Σοφία Πορταλάκη–Αρμάου.

Δημιουργία Βάσης Δεδομένων καλλιεργούμενων ειδών της Κρήτης από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Σε πολλές περιπτώσεις και για πολλούς τύπους καλλιεργειών, όπως π.χ. το αμπέλι, έχει συχνά διαπιστωθεί ότι οι καλλιεργητές δεν έχουν απόλυτη γνώση και βεβαιότητα ακόμα και για την ίδια την ποικιλία που χρησιμοποιούν. Συχνά, δε, όταν επιθυμούν να προβούν σε προμήθεια νέου φυτο-πολλαπλασιαστικού υλικού, δεν τους παρέχεται καμία εγγύηση περί της αυθεντικότητάς του. Από την άλλη, στο πεδίο της αγροτικής έρευνας στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ποσότητα δεδομένων (μοριακών, μορφολογικών, αγρονομικών, ποιοτικών, περιβαλλοντικών) που έχουν προκύψει κατόπιν κοπιώδους έρευνας και τα οποία παραμένουν σε μη επεξεργάσιμη μορφή ή και ανεκμετάλλευτα. Ο βασικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι είναι αποθηκευμένα σε μη ψηφιακές μορφές καθώς και η έλλειψη εργαλείων για την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.

Ενημέρωση για την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας τράπεζας

 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου,

η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.

ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου,

και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

σας προσκαλούν

ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

και ώρα 17:00

 στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

με θέμα :

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Τέσσερις ημερίδες από Επιτροπή Ισότητας των Φύλων για την εξάλειψη βίας κατά των γυναικών

Με τέσσερις ημερίδες στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων η Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων της Περιφέρειας Κρήτης αναδεικνύει και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών  αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Οι αυριανές ημερίδες σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο παρουσιάστηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης από την Αντιπεριφερειάρχη- Αναπληρώτρια Πρόεδρο Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλλων Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, την εκπρόσωπο της γ.γ. Ισότητας Χρυσούλα Ζερβάκη, τη γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Κρήτης Μερόπη Απελίδου, και την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη. Στις ημερίδες θα γίνουν ομιλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, και θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ «ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ του Νίκου Κορνήλιου.

Εκδήλωση: «Εμβόλια: Μύθοι και πραγματικότητα» από Δήμο και Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

O Ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας) διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα, «Εμβόλια: Μύθοι και πραγματικότητα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

 

Συνάντηση για ένταξη στοχευμένων δράσεων για ΑμεΑ στο Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης 2014-2020

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου (ώρα προσέλευσης 9:30), στο «Aquila Atlantis Hotel» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης 2014 - 2020. 

Αλλαγή ώρας και θεματολογίας σεμιναρίων Δημιουργικά Σάββατα - χειμερινό ωράριο

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια των δημιουργικών Σαββάτων του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη οτι η ώρα συνάντησης αλλάζει σε 16:00 ως 18:00 (χειμερινό ωράριο), στον ίδιο χώρο. Η θεματολογία των σεμιναρίων, έως και 19/12, θα αφορά χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Το νέο πρόγραμμα για το 2016 θα ανακοινωθεί στην εφημερίδα του πολιτιστικού συλλόγου, το Βήμα του Αη Γιάννη, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Εκδηλώσεις με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης σας προσκαλούν την  Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά (παρακάτω το πρόγραμμα).

Το οδηγικό παζάρι στις 21/11/2015 στη Λότζια

 Το τοπικό τμήμα Ηρακλείου του

 Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

σας καλεί στο καθιερωμένο Οδηγικό παζάρι.

Το κέφι η φαντασία το μεράκι μας έκανε θαύματα.

Με πυξίδα την ανακύκλωση των υλικών γιατί

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ

Μέλη του Δ. Συμβουλίου της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης στην Καμπέρα για την Ημέρα Μνήμης

Εκπρόσωποι της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, και συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Νικολακάκης, ο Γραμματέας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γιάννης Ρεράκης, παραβρέθηκαν στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης στο Μνημείο Πολέμου στη Καμπέρα.

'10 Εικόνες του έρωτα' συνέχεια παραστάσεων

Συνεχίζεται με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση "10 εικόνες του έρωτα" , στο "κτήμα" κι αυτήν την Παρασκευή 20 και Σάββατο  21 Νοεμβρίου στις 9:15μ.μ.

Η  ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία χρόνων στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της πρωτεύουσας,   επαναπατρίζεται   καλλιτεχνικά στην γενέτειρά της  το Ηράκλειο, για πρώτη φορά σε πιο σταθερή βάση,  παρουσιάζοντας   την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική  παράσταση  “10 εικόνες του έρωτα’’ .  Συνοδοιπόρος  σ’ αυτό το ταξίδι είναι ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο.

Επιμορφωτική ημερίδα από το κολλέγιο Κρήτης

Επιμορφωτική-Ενημερωτική ημερίδα - 28 Νοεμβρίου 2015

«Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη» - Βικελαία

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργανώνει τον κύκλο ομιλιών: «Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη».

Θα παρουσιαστεί το έργο και η δημιουργική πορεία κορυφαίων ποιητών μας (Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης), από ιδιαίτερα σημαντικούς μελετητές τους.

Σεμινάριο «LEGO serious play» - ΚΕΚ Επιμελητηρίου

Ένα πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο παρουσίασης της συμμετοχικής διαδικασίας συνεργασίας με βάση τη μέθοδο LEGO SERIOUS PLAY, κατάλληλο για εκπαιδευτές, εμψυχωτές ομάδων και στελέχη επιχειρήσεων, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πρωτοβουλία «Ένα παιχνίδι για ένα χαμόγελο»

Τα παιδιά για να μπορούν να ξεχνάνε ότι τους πονάει χρειάζονται πολλές φορές ένα τραγούδι, ένα παραμύθι, ποιός από αυτούς τους γονείς ποιός από τους πρόσφυγες που έχουν υποφέρει από τον ξεριζωμό τους έχει τη δύναμη να τραγουδήσει ή να πει ένα παραμύθι στα παιδιά του;
Σκεπτόμενοι ακριβώς αυτό αποφασίσαμε τουλάχιστον να τους δώσουμε αυτό που μπορούμε ένα παιχνίδι.

Σεμινάριο για την οργάνωση logistics επιχειρήσεων από το ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην οργάνωση αποθήκης – διανομής και ν’ αναδείξει  το ρόλο των υπόλοιπων τμημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία τους, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πρόσκληση για συμμετοχή στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. Θερίσσου

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων περιοχής Θερίσσου (3η Δημοτική Κοινότητα) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με  τους φοιτητές νοσηλευτικής και κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Ηρακλείου που πραγματοποιούν τα εργαστήριά τους στο Κέντρο, διοργανώνουν εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Στόχος, η δημιουργική συμμετοχή όλων μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τη συν-δημιουργία μικρών δώρων και καρτών που θα προσφερθούν σε όλους όσους θα συμμετέχουν στη χριστουγεννιάτικη εορτή του Κέντρου.

14η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η 14η Νοεμβρίου κάθε έτους, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (World Diabetes Date), όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Το σύνθημα κατά την τριετή εκστρατεία 2014-2016 είναι: «Υγιεινός Τρόπος Ζωής και Διαβήτης».

«Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα» (β’ κύκλος)

Μετά το έντονο ενδιαφέρον και την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του σεμιναρίου «Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα»  το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το δεύτερο σεμινάριο της σειράς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και σε οποιοδήποτε άλλο επιθυμεί μια πρώτη γνωριμία με την Τουρκική γλώσσα.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το φεστιβάλ «Αρκάδια 2015» της Παγκρ.Ένωσης Μελβούρνης

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης – Αυστραλίας στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Αρκάδια 2015» πραγματοποίησε στο «Κρητικό Χωρίο» της Μελβούρνης τον ετήσιο πανηγυρικό χορό εορτάζοντας την 149η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου με την παρουσία πολλών προσκεκλημένων.

Θετικός ο απολογισμός 4ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη

Ξεπέρασε κάθε θετική πρόβλεψη  η επιτυχία της 4ης Παγκρήτιας Έκθεσης  «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» πού έγινε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.  Περισσότεροι από 45.000 πολίτες επισκέφθηκαν την έκθεση και απόλαυσαν εξαιρετικές στιγμές στην μεγάλη γιορτή γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού που είχε στηθεί για το επταήμερο από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στους χώρους του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Νέο σεμινάριο με θέμα: «E-COMMERCE»

Νέο σεμινάριο με θέμα το “E-COMMERCE” διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με σκοπό να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να γίνει ανταγωνιστικότερη στην αγορά. Έμπειρος εισηγητής θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να εξελίξει το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προϊόν της επιχείρησης του στην αγορά, ή θέλει να ενημερωθεί και ν’ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Εκλογές μουσικού συλλόγου 'ΑΠΟΛΛΩΝ'

Ο Μουσικός Σύλλογος  «Απόλλων»  συγκάλεσε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 30.10.2015, ώρα 7.00 μμ,  κατά την οποία διενεργήθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  Έθεσαν υποψηφιότητα για μέλη του Δ.Σ. οι  ακόλουθοι:  Ζαϊμάκης Δημήτρης, Σταρίδα Λιάνα , Ματζαπετάκης Νίκος, Παναγιωτάκη Μάρα,  Κουγιουμτζάκη –Αλιφιεράκη Πέλα, Garancini Gianandrea Paolo, Λαγουδάκη Ευγενία, Μηναδάκη Αλκμήνη, Γιάνναρη Ιωάννα .Για την εξελεγκτική επιτροπή υποψήφιοι ήσαν οι : Βαρβεράκης Κώστας, Λαμπρινού Ακριβή, Τσατσάκη Ευανθία. Εξελέγησαν ως τακτικά μέλη του Δ.Σ. οι:  Ζαϊμάκης Δημήτρης,  Σταρίδα Λιάνα,  Ματζαπετάκης Νίκος,  Παναγιωτάκη Μάρα,  Κουγιουμτζάκη –Αλιφιεράκη Πέλα, Garancini Gianandrea Paolo, Γιάνναρη Ιωάννα και ως αναπληρωματικά μέλη οι  Λαγουδάκη Ευγενία και  Μηναδάκη Αλκμήνη. Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι : Βαρβεράκης Κώστας, Λαμπρινού Ακριβή και Τσατσάκη Ευανθία.

Ξεναγήσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το  ΙΜΚ με χαρά θα υποδεχθεί  και φέτος  τους συμπολίτες μας που συνεχίζουν να πλήττονται από την  οικονομική κρίση, προσφέροντας μία περιήγηση στους εκθεσιακούς του χώρους, ένα ταξίδι τέχνης μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας, ένα πρωϊνό με φίλους στο ζεστό καφέ του.

Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΗ με θέμα τις «Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου»

Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΗ προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου με θέμα τις «Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου»

7ο Κρητό-Κυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας

Η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου και ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, με τη συμμετοχή  πανεπιστημιακών κλινικών της Ελλάδας και του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, διοργάνωσε το 7ο Κρητο-Κυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας στη Λάρνακα από τις 23-25 Οκτωβρίου, με θέμα η ρευματολογία σήμερα, πρακτικά προβλήματα της καθημερινής κλινικής πράξης.

Σεμινάριο «Κερδίστε την αγορά των εορτών με μικρά μυστικά Marketing» από το Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει ένα νέο πρωτοποριακό σεμινάριο, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου να μάθει σε κάθε ενδιαφερόμενο όλα τα μυστικά για τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων  σε μια περίοδο που η αγοραστική κίνηση φτάνει στο ζενίθ.

Εκδόθηκε η 5Κ/2015 προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πλήρωση 690 θέσεων φορέων Υπουργείου Υγείας

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Ενδεχόμενη καθυστέρηση διανομής νερού σε Πόρο, Πατέλες, Αγία Αικατερίνη σήμερα 04/11/15

Στα πλαίσια εργασιών που πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 04-11-2015 και αφορούν την Ύδρευση Ηρακλείου από το Φράγμα Αποσελέμη, πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση διανομής στις περιοχές του Πόρου, των Πατέλων και της Αγίας Αικατερίνης.

Ενδεχόμενα προβλήματα διανομής νερού - Πατέλες

Στα πλαίσια του έργου «Διαμόρφωση τμημάτων οδών Μπαντουβά και Ιερωνυμάκη», που εκτελείται για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου, ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα ομαλής διανομής νερού αύριο, Πέμπτη 5/11/2015 και την Παρασκευή 6/11/2015 στην περιοχή των Πατελών.

Η Γιορτή Θηλασμού 2015 στο Ηράκλειο - “Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ( https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/ ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργάνωσαν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στην Πλατεία Αγίου Τίτου, μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, καταμετρήθηκαν όλες οι θηλάζουσες μητέρες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, έκλεισε 30 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, συμπληρώνει σήμερα 03/11/2015, 30 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας.

Χρόνια επίπονα, αγωνιστικά, πιεστικά, διεκδικητικά, αλλά και δημιουργικά, με το σύνθημα που παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα, δηλ. «ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ-ΔΥΝΑΤΟΙ».

«Εθνικές μελέτες υγείας ΕΜΕΝΟ και H-prolipsis»

Το τμήμα Δημοσίας Υγείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοστατιστικής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Επιτυχής η ημερίδα για την πορεία πολεοδομικών μελετών επέκτασης σχεδίου πόλης Ηρακλείου

Μεγάλη επιτυχία είχε η ενημερωτική ημερίδα της Αντιδημαρχίας Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας για την πορεία των πολεοδομικών μελετών επέκτασης σχεδίου πόλης Ηρακλείου και για την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών στο Ν. 4178/13, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ημερίδα για την οργάνωση των υπηρεσιών και την αναπτυξιακή πολιτική των ΟΤΑ στο Ηράκλειο

Ημερίδα για την οργάνωση των υπηρεσιών και την αναπτυξιακή πολιτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνει στο Ηράκλειο την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού  Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων 2015-2016 «ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ»

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης», η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελ/σου – Ηπείρου – Νήσων, η  Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» του Νομού μας, σας καλούν να συμμετάσχετε στις εναρκτήριες ημερίδες του 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων 2015-2016 για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ο διαγωνισμός έχει ήδη πραγματοποιηθεί για τέσσερα  συνεχόμενα σχολικά έτη στον νομό Ηρακλείου με εξαιρετική αποδοχή από τους μαθητές και διοργανώνεται για δεύτερη  σχολική χρονιά σε παγκρήτιο επίπεδο.

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για πλήρωση θέσεων προσωπικού σε φορείς του Υπ.Υγείας

Ξεκίνησε σήμερα 2/11/2015 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. (Προκήρυξη 4/κ 2015)

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ταξιδεύει… στο Ηράκλειο!

Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ), τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016, θα ταξιδέψει στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, διευρύνοντας τις υπηρεσίες του προς το κοινό του. Το ΜΝΚ θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε παιδιά, οικογένειες και εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών να γνωρίσουν τον κρητικό συγγραφέα μέσα από τις δράσεις του και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό έργο του φορέα.

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πολ.Προστασίας

 Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, με θέματα:

1) Αστικές πυρκαγιές

2) Διάσωση σε αστικό περιβάλλον

3) Ψυχολογικές επιπτώσεις μετά από καταστροφές

4) Πρόβλεψη καιρικών φαινομένων

Μεγάλη επιτυχία στα εγκαίνια της 4ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Με μεγάλη επιτυχία και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της 4ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015.

Χειμερινό ωράριο Αρχαιολογικού μουσείου

To  χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου διαμορφώνεται  από 01/11/2015 έως 31/03/2016, ως εξής:

Νέο σεμινάριο « Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά »

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην Ρωσική γλώσσα, ώστε ν’  ανταποκρίνονται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Εθελοντικές στειρώσεις στα αδέσποτα στο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις σημαντικές πρωτοβουλίες και την προσπάθεια να καταγράψει και να στειρώσει τα αδέσποτα αλλά και να τα φιλοξενεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο.

Ημερίδα για επέκταση του Σχεδίου Πόλης Ηρακλείου

η για την πορεία των πολεοδομικών μελετών επέκτασης σχεδίου πόλης Ηρακλείου και για την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών στο Ν. 4178/13, θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:30΄  στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9). Την ημερίδα διοργανώνει η Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου.

Διοργάνωση σεμιναρίου 'Κερδίζοντας τον πελάτη'

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ» με σκοπό να δώσει ιδέες και λύσεις στους συμμετέχοντες, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση με τους πελάτες τους και να βελτιώσουν την ποιότητα εξυπηρέτησης, χωρίς παράλληλα να αυξήσουν τα σχετικά κόστη. Επίσης, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να διευρύνουν το πελατολόγιό τους μέσω συστάσεων και διαφήμισης ‘από στόμα σε στόμα’ και ν’ αυξήσουν την πιστότητα πελατών προς την εταιρεία τους.

Ομιλίες στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ομιλιών που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής  Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, υπό το συντονισμό του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης. Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η) του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο πρόληψης και ενημέρωσης των Δημοτών σε θέματα υγείας.  Έτσι για το μήνα Νοέμβριο το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ευχαριστεί τον κ.Καμπιτάκη

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου - ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ευχαριστεί τον κ. Καμπιτάκη Κωνσταντίνο για την ευγενική δωρεά φωτοτυπικού μηχανήματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών της υπηρεσίας.

Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο ΚΕΚΟΙΦ - ΑΠΗ Αγ. Ιωάννη

Εκδήλωση με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 το πρωί στο  ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Άδειες κοινόχρηστων χώρων 2015

Γνωρίζουμε στις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων και δεν έχουν λάβει τη σχετική άδεια για το έτος 2015, ότι από 1η Νοεμβρίου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1828/89 θα επιβληθεί  εκτός από το τέλος που αναλογεί και πρόστιμο ίσο προς το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Ευχαριστίες προέδρ. ΤΚ Προφήτη Ηλία προς ΔΕΥΑΗ

Δε  θα μπορούσα  να μην επαινέσω της ενέργειες του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ κο Νικου Φακουρέλη ,την άμεση επέμβαση  στο οδικό δίκτυο που είχε σκάψει η υπηρεσία .

Σεμινάριο με θέμα το “E-COMMERCE” διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο με θέμα το “E-COMMERCE” διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με σκοπό να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να γίνει ανταγωνιστικότερη στην αγορά. Έμπειρος εισηγητής θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να εξελίξει το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προϊόν της επιχείρησης του στην αγορά, ή θέλει να ενημερωθεί και ν’ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Η 4η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη από 30/10 έως 5/11

Η 4η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη. Ημέρες λειτουργίας έκθεσης: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5:30 έως τις 9:00 το βράδυ.

Συνάντηση Υποδιοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης με Συλλόγους Φυσικοθεραπευτών & Εργαζόμενους

Με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ηρακλείου – Λασιθίου, των Νοσοκομειακών Φυσικοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, του Τμήματος Παραϊατρικών επαγγελμάτων ΠΑΓΝΗ και των Συλλόγων Εργαζομένων των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ- ΓΝΗ Βενιζέλειου και Ρεθύμνου είχε συνάντηση η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Άννα Τριχοπούλου.

Γιορτή Θηλασμού 2015 στο Ηράκλειο

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ( https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/ ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, θα καταμετρηθούν όλες οι θηλάζουσες μητέρες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση!

Eκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο για το Βουλγαρικό δημοψήφισμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση για το Βουλγαρικό δημοψήφισμα που θα είναι πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/10/2015 στην αίθουσα Ανδρόγεω (2ος όροφος) του Δήμου Ηρακλείου.

 

Απευθείας δρομολόγια από και προς τη Μυτιλήνη, τη Χίο και το Ηράκλειο Δεκέμβριο και Ιανουάριο

Sky Express, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς και για τη στήριξη του εσωτερικού Τουρισμού, αποφάσισε να προγραμματίσει δύο (2) εβδομαδιαία απευθείας δρομολόγια από και προς Μυτιλήνη και Ηράκλειο για τη περίοδο Δεκέμβριος 2015 – Ιανουάριος 2016.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Με τη συμμετοχή 160 συνέδρων από 55 Φορείς Πρόληψης της Ελλάδας και της Κύπρου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης "Πρόληψη …η ζωή μας αύριο", που πραγματοποιήθηκε από 15-18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Κάρολος Παπούλιας". Την 10η Πανελλήνια Συνάντηση διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων "Σχεδία".

Εργαστήρια Δικτύου Νήσων Περίπλους: «Τοπική Ανάπτυξη μέσω της Δημιουργικής Οικονομίας»

Το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας, Νήσων Περίπλους σε συνεργασία με τον εταίρο του δικτύου Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.  Α.Ε) οργανώνει εργαστήρια  με θέμα: «Τοπική Ανάπτυξη μέσω της Δημιουργικής Οικονομίας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών & Τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων στον Ε.Ε.Σ.

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 25/10/2015  στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών και Τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων,  καθώς και Αντιπροσώπων στην Κεντρική Γενική Συνέλευση. Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 22/10/15 και ώρα 14.00 στα γραφεία του τμήματος καθώς και νέες εγγραφές

Σεμινάριο Βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το 1ο, για το έτος 2015, από μια σειρά τριών σεμιναρίων  με θέμα «Βασικές γνώσεις καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική γλώσσα».

σωματίδια, βιοαεροζόλ & λέιζερ

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Λεμεσού, εταίροι του έργου ΜΟΥΣΕΙΑ του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013», σας προσκαλούν στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, στις 11.00 πμ.

Συνάντηση στα πλαίσια της δημιουργίας Δικτύου Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στην Εκπαίδευση

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.), σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στοχεύουν στη δημιουργία ενός Δικτύου Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Δίκτυο «Νήσων Περίπλους» - «Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας»

Το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» που αποτελείται από 11 Αναπτυξιακές Εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές περιφέρειες της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου «Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας», εργαστήριο δημιουργικής γραφής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2015 και θα περιλαμβάνει εργαστήρια και παραγωγή λογοτεχνικών κειμένων.

Περιβαλλοντική «εκστρατεία» στο νησί ξεκινά η Περιφέρεια Κρήτης - NATURA 2000

Εκστρατεία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτών, φορέων, και υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης για τις 53 προστατευόμενες περιοχές του δικτύου «NATURA 2000» ξεκινάει η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο να συμβάλλει στην προστασία και την ανάδειξη της αξίας των προστατευόμενων περιοχών της Κρήτης που είναι ενταγμένες στο δίκτυο. Σκοπός των ημερίδων είναι επίσης να κινητοποιήσει, να παροτρύνει τους κατοίκους των 22 Δήμων του νησιού να αναγνωρίσουν τη σημασία της προστασίας και της ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών και να τους ενημερώσει για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την διασύνδεση τους με την παραγωγική διαδικασία, την αγροτοδιατροφική αλυσίδα και τον αειφόρο τουρισμό.

Διοργάνωση 18ης ετήσιας διάλεξης, αφιερωμένης στη μνήμη του Νικόλαου Παναγιωτάκη

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνουν την 18η ετήσια διάλεξη, αφιερωμένη στη μνήμη του Νικόλαου Παναγιωτάκη, επιφανούς επιστήμονα και δασκάλου, ο οποίος προώθησε σημαντικά τις Βυζαντινές και ιδίως τις Κρητολογικές σπουδές στον τόπο μας.

Σεμινάριο για τα πιστοποιητικά HALAL & KOSHER

Νέες αγορές απρόσιτες μέχρι σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους σε επιχειρήσεις με διαβατήριο τα δύο πιστοποιητικά HALAL & KOSHER, τα οποία είτε απαιτούνται από τους πελάτες είτε παρέχουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να διεισδύσει μια επιχείρηση σε αγορές με εβραϊκό ή μουσουλμανικό πληθυσμό.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση 3η FOOD EXPO 2016, Δηλώστε συμμετοχή έως τις 19-10

Με δικό του περίπτερο θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση FOOD EXPO 2016 και καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

'Ανάγνωση παραμυθιού' σε παιδιά Ρομά

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας  του Δήμου Ηρακλείου και το  Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων σε συνεργασία με την  αναπτυσσόμενη εθελοντική ομάδα «Διαβάζω για τους Άλλους» διοργάνωσε δράση «ανάγνωσης παραμυθιού» σε ομάδα παιδιών Ρομά, από εθελοντές του δικτύου το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στο χώρο του Κέντρου.

Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” - Kρήτη-Μακεδονία: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας

Όλα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση της Παγκρήτιας Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων και Υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” Kρήτη - Μακεδονία: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας, που γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, στους χώρους του Λιμανιού, στη θέση Κατάρτι.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη έκθεση ANUGA

Στη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων – Ποτών ANUGA στην Κολωνία της Γερμανίας συμμετείχαν, με δικό τους περίπτερο, 10 επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, έχοντας την έμπρακτη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Σεμινάριο εισαγωγής στην ανάπτυξη Android εφαρμογών στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών”  Έμπειροι εισηγητές θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα παρουσιάσουν στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να αναπτύξει τη δική του Android εφαρμογή.

2η Συνάντηση Εθελοντών με το εθελοντκό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο 'Διαβάζω για τους άλλους'


Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους άλλους σας προσκαλεί στην στην 2η Συνάντηση Εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 18:00 στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα & Ρωμανού – Κομμένο Μπεντένι) υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηράκλειου.

Εκδηλώσεις της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας - 10 Οκτωβρίου 2015- η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ-ΓΝΗ «Βενιζέλειο», το ΚΕΣΑΝ, την Υπηρεσία Ψυχολόγων του ΓΝΗ «Βενιζέλειο», τον Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη «Η ΟΜΑΔΑ», την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών παράρτημα Ηρακλείου διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν σειρά εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην κοινότητα και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

Ημέρα Χαράς για όλη την Οικογένεια - FAMILY FUN DAY Πρώτη Φορά στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Iraklio Bowling Center και για πρώτη φορά στην Κρήτη η Ημέρα Χαράς για όλη την Οικογένεια (Family Fan Day) από τους εθελοντές του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια- Ευχή Ελλάδος).

Ευχαριστίες από Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ.Αικατερίνης προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο ΔΕΥΑΗ

Επικίνδυνη μεγάλης έκτασης καθίζηση συνέβη επί του οδοστρώματος της επέκτασης της οδού Λουδ. Παστέρ, στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, με αποτέλεσμα χωματουργικό πολυμηχάνημα του Δήμου που εργαζόταν εκεί να πέσει μέσα, χωρίς ευτυχώς ο χειριστής να πάθει το παραμικρό.

Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Διατροφή»

Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Διατροφή» διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 (Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής) η Αντιδημαρχία Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος». Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Απόφαση του υπουργείου για αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων της Κρήτης

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού και των νοσοκομείων ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για το τρέχον έτος.

2ο Σεμινάριο «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά»

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 2ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά».

«Ημέρα Επιχειρηματία - Λογιστή» στο Επιμελητήριο

Την «ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ -ΛΟΓΙΣΤΗ» διοργανώνει για μια ακόμη φορά το Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρέχοντας σε κάθε επιχειρηματία και λογιστή τη δυνατότητα να συζητήσει με τα στελέχη του Επιμελητηρίου όλα τα ζητήματα που χρήζουν διευκρινίσεων σχετικά με τις νέες διαδικασίες Γ.Ε.ΜΗ.

«Διαβάζω για τους Άλλους» - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση για παιδια-ρομά

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 10:00 την πρώτη δράση για παιδιά Ρομά στο «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού».

3η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνηση της Καρδιάς

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 από τις 10:00 εως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής στα πλαίσια της 3ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu).

«Διαβάζω για τους Άλλους» - Δράσεις για παιδιά

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» με πολύ χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνει τις πρώτες προγραμματισμένες δράσεις του. Εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά Ρομά πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο «Δίδυμες» δράσεις ανάγνωσης παραμυθιού.
Με την υποστήριξη της Παιδαγωγού του «Κέντρου Στήριξης Ρομά» κυρίας Μ. Ασαργιωτάκη, όπως και τη βοήθεια του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού κύριου Α. Περισυνάκη, οργανώθηκαν δύο ομάδες παιδιών ηλικίας από 7 έως 13 ετών, που θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα δραστηριοτήτων του «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού» το Σάββατο 10 και 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00-12.00 π.μ.

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα Ιστορικού μουσείου

Γνωρίστε τα νέα μας
εκπαιδευτικά προγράμματα

Για το σχολικό έτος 2015-2016


Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών
& το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προτείνουν:

 • Γνωρίζοντας την μεταβυζαντινή τέχνη από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι σήμερα
 • Από την μεταβυζαντινή τέχνη στους πρωτοπόρους ζωγράφους
  του 20ού αιώνα

12 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο).

Επιχορήγηση Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Την Παρασκευή 09-10-2015 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων αρμοδιότητας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης  το συνολικό ποσό των 11.231.000 .

Το ποσό αυτό πρακτικά αφορά από τις μεγαλύτερες τακτικές επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια, αφού υπερβαίνει το 10% του προϋπολογισμού των νοσοκομείων για το έτος 2015.

13 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου και είναι αφιερωμένη στη νόσο της θρόμβωσης, και στις σοβαρές επιπτώσεις υγείας που μπορεί αυτή να προκαλέσει, όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη πληροφόρηση και αγνοήσουμε τα συμπτώματα που υποδεικνύουν την εμφάνισή της.

Σεμινάριο με θέμα «Σχεδίαση μέσω Η/Υ (AUTOCAD-2D)» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕΣΩ Η/Υ (AUTOCAD-2D)» το οποίο απευθύνεται σε Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές και οποιονδήποτε άλλο θέλει ν’ ασχοληθεί με τη ψηφιακή σχεδίαση, όπως επίσης και σε φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα όρασης

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης), όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου και για το έτος 2015 είναι η 8η Οκτωβρίου.

Σεμινάριο «Βασικές γνώσεις επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά» από το Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων διάρκειας 30 ωρών με θέμα «Βασικές γνώσεις επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά».

Διοργάνωση δράσεων από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για την παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας 2015

Σε συνέχεια της συνάντησης με φορείς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εθελοντές στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας στις 15.9.2015 και της ακόλουθης επικοινωνίας μας, με στόχο τη διοργάνωση και υλοποίηση κοινών δράσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας - 10 Οκτωβρίου 2015- σας ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρο στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση 3η FOOD EXPO 2016, 19-21 Μαρτίου - Metropolitan Expo

Με δικό του περίπτερο θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην έκθεση FOOD EXPO 2015 και καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του προς τα μέλη του και σε συνεργασία με αντίστοιχα Επιμελητήρια της Κρήτης, προτίθεται να επιδοτήσει μέρος της συμμετοχής για κάθε επιχείρηση του Ηρακλείου η οποία θα συμμετάσχει στην Έκθεση και θα ενταχθεί στο ενιαίο περίπτερό του.

Η διανομή γευμάτων από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού ξεπέρασε τον αριθμό των 300.000

Στο τέλος της περασμένης βδομάδας, η διανομή γευμάτων από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού ξεπέρασε τον αριθμό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000). Ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2012, δεν πέρασε ούτε μία από τις 1.327 μέρες μέχρι σήμερα,  χωρίς τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού να προσφέρουν ζεστό καλομαγειρεμένο φαγητό σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Σεμινάριο 'Διαχείριση Επιχειρήσεων Εστίασης'

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Επιχειρήσεων Εστίασης» με σκοπό ν’ αποκτήσουν οι συμμετέχοντες βασικές γνώσεις σχετικά με τη Διοίκηση και την Οργάνωση των επιχειρήσεων εστίασης.

Στη διάρκεια του Σεμιναρίου θα παρουσιαστούν μέθοδοι ανάπτυξης πωλήσεων και βελτίωσης ανταγωνιστικότητας, πρακτικά θέματα, όπως χρηματοδότηση, οργάνωση καταστήματος, εξυπηρέτηση πελατών, τιμολόγηση, διαχείριση εφοδιασμού κλπ.

Εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών στο ΠΑΓΝΗ

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στις 11:00 π.μ., στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στο Ισόγειο  του Β΄ Κτηρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών (θεραπεία καρκίνου θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο).

Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας και Περιθαλπόντων Ασθενών με Άνοια

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Επετειακού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Επαγγελματιών Υγείας και Περιθαλπόντων Ασθενών με Άνοια, που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη).

Επιστολές Επιμελητηρίου προς Υπουργό Οικονομίας για νέο Αναπτυξιακό Νόμο & Προγράμματα

Παράταση τουλάχιστον ενός έτους για τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα επενδυτικά σχέδια των Αναπτυξιακών Νόμων 3299/2004 και 3908/2011 ανεξάρτητα από το αν είχε υποβληθεί σχετική αίτηση, ζητάει με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ενδιαφέρον για κρητικά προϊόντα από Σουηδία

Συνάντηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ του Νομού Ηρακλείου είχε η συντονίστρια του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου περιοδικών της αγοράς τροφίμων στη Σουηδία BUTIKSTRENDER, κα. Dunia Jamil, η οποία επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Κρήτη.

Θεματικό εργαστήρι «Πράσινη επιχειρηματικότητα»

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητήριου Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου ότι το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΩΡΕΑΝ Θεματικό Εργαστήρι με θέμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», αναβάλλεται για την προσεχή Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 μμ. στην Αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 09).

Η δωρεά του Ζαχαρία Πορταλάκη εμπλουτίζει τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Με τη γενναιόδωρη δωρεά εξήντα πέντε φορητών εικόνων (15ου-αρχών 20ού αιώνα) εμπλουτίζονται στο εξής οι μόνιμες Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Πρόκειται για το σύνολο της προσωπικής Συλλογής φορητών εικόνων του γνωστού συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη, που τον Μάιο του 2014 εμπιστεύτηκε στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Καρπό αυτής της εμπιστοσύνης αποτελεί η πραγματοποίηση ενός πρωτοποριακού εκθεσιακού εγχειρήματος που παρουσιάζεται στις αίθουσες του πρώτου επιπέδου του Μουσείου.

Ξενάγηση στο κτίριο της Βικελαίας Δημ. Βιβλιοθήκης

Με αφορμή τη σύμβαση που υπογράφηκε χθες για τον εξοπλισμό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το επιβλητικό νεόδμητο κτίριο Αχτάρικα άνοιξε σήμερα τις πόρτες του στον τηλεοπτικό – φωτογραφικό φακό προκειμένου οι Ηρακλειώτες να πάρουν μία μικρή γεύση …

Συνέδριο με θέμα: «Επενδύσεις για ανάπτυξη στην περιφέρεια: ΕΣΠΑ & Επενδυτικό Σχέδιο Juncker»

Εκ μέρους του κυρίου Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σας αποστέλλουμε πρόσκληση, για το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για ανάπτυξη στην περιφέρεια: ΕΣΠΑ & Επενδυτικό Σχέδιο Juncker», που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7/10/2015, παρουσία της Επιτρόπου κας Corina Crețu, υπεύθυνης για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε.

Σεμινάριο «The power of makeup - η τέχνη της μεταμόρφωσης» διοργανώνει το ΚΕΚ Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο makeup, από την έμπειρη επαγγελματία Δέσποινα Ατσαλή με αντικείμενο «The power of makeup - η τέχνη της μεταμόρφωσης», διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και σε επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της αισθητικής αλλά και σε βασικές ικανότητες του μακιγιάζ.

Ακροάσεις για τη μικτή χορωδία της Π.Ε Ηρακλείου

Ακροάσεις για όσους αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν να συμμετέχουν στη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 20.30 στο 8ο Δημοτικό σχολείο (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8), στην αίθουσα του 1ου ορόφου.

Ολοκληρώνεται σήμερα το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου της «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ»

Το 42% των ανέργων, νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που συμμετείχαν στην Πράξη «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» πέτυχε το στόχο της ένταξης στην αγορά εργασίας.

Πλήθος κόσμου στη συναυλία της μικτής χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου “O Άγιος Δημήτριος”

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις η Μικτή Χορωδία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «O Aγιος Δημήτριος», τη Δευτέρα 28.09.2015 στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015».

Στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το ακροατήριο είχε την ευκαιρία ν’ απολαύσει έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Μαρίας Παπαγιαννάκη, η οποία συνόδευε παράλληλα στο πιάνο τους χορωδούς.

Προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση 'DOGS 2015 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε!'

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το "Dogs 2015 - Aγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε". Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο Κρήτης και απόλαυσε όμορφες στιγμές με τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου.

Διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, ακολούθως των σχετικών εισηγήσεων των Διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του ΠΑΓΝΗ και με ταχύτατες διαδικασίες, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξέδωσε την σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται η κίνηση των διαδικασιών συνεργασίας για χρονικό διάστημα έως ένα (1) έτος με δύο (2) ΠΕ Ιατρούς ειδικότητας Παιδοψυχιατρικής, δύο (2) ΠΕ Ψυχολόγων, ένα (1) ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας και πέντε (5) ΤΕ Νοσηλευτικής, με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου-Γ.Ν. «Βενιζέλειο», για την Οργανική Μονάδα έδρας Ηράκλειο

«1ο Παγκρήτιο τουρνουά Rapid Chess»

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου συνδιοργανώνουν το 1ο Παγκρήτιο τουρνουά «Rapid Chess». Πρόκειται για το πρώτο, μιας σειράς τουρνουά που θα διεξαχθούν στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης με τη μορφή γρήγορου σκακιού, στα πλαίσια του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ «ΡΑΠΙΝΤ 2015». Οι αγώνες στο Ηράκλειο θα διεξαχθούν στην αίθουσα του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ (Ισαύρων 93, Καμίνια), με ώρα έναρξης στις 11 το πρωί.

Σεμινάριο με θέμα «Γειώσεις - μετρήσεις γειώσεων κτιρίων και εγκαταστάσεων κατά ΕΛΟΤ HD 384»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΓΕΙΩΣΕΙΣ – ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΕΙΩΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΟΤ HD 384» το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους (βοηθούς, τεχνίτες, αρχιτεχνίτες, εγκαταστάτες), σε υπεύθυνους συντήρησης βιομηχανικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, σε εργολάβους και κατασκευαστές συστημάτων γείωσης, σε τεχνικούς ασφαλείας κλπ., του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Η Συλλογή Ζαχ.Πορταλάκη στο Ιστορικό Μουσείο

Τον Μάιο του 2014 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών είχε τη χαρά και την τιμή να γίνει αποδέκτης της γενναιόδωρης προσφοράς από τον Ζαχαρία Πορταλάκη ενός σημαντικότατου συνόλου έργων από την προσωπική συλλογή του.

Συνεχίζονται οι εγγραφές των νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πολ.Συλλόγου Αγ.Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, με την στήριξη και του Π.Τ.Α, Κρήτης, κάνει γνωστό, ότι συνεχίζει τη συγκέντρωση αιτήσεων των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά προγράμματά του κατά την νέα εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016, μέχρι και την Τετάρτη 30/09/2015.

Δωρεάν μαθήματα γλωσσών για ΑΝΕΡΓΟΥΣ, στο διαRτηρητέο από τον Οκτώβρη

Δωρεάν μαθήματα γλωσσών για ΑΝΕΡΓΟΥΣ, στο διαRτηρητέο από τον Οκτώβρη.

Γαλλικά, Παρασκευη 15:00-17:00,καθηγητής:Issa Chahine

Ιταλικά, Τετάρτη 12:00-14:00, καθηγήτρια: Roberta Bellante

Ελληνικά για μετανάστες, Τρίτη 10:30-11:30, καθηγήτρια:Μάρα Παναγιωτάκη

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται  και φέτος από Περιφέρεια, Δήμους και φορείς της Κρήτης  σημαντικές εκδηλώσεις  οι οποίες απευθύνονται στους επισκέπτες του νησιού.

Δραστηριότητες κέντρου νεότητας ενορίας Αγ.Τίτου

Το κέντρο νεότητας ενορίας Αγ.Τίτου παρουσιάζει τις δραστηριότητες για το σχολικό έτος 2015-2016.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

      Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου                                                                                 

  25-09-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ « Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών »

Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών”. Έμπειροι εισηγητές θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα παρουσιάσουν στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να αναπτύξει τη δική του Android εφαρμογή.                                                                                               

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό για Android με χρήση της Java. Επίσης σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τα νέα εργαλεία ανάπτυξης και τις σύγχρονες τεχνικές.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη γλώσσα προγραμματισμού Java και να κατασκευάζουν τις δικές τους Android εφαρμογές χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης.  Πληροφορίες: www.androidseminar.com

Μέρος Α’ Java Programming - προπαρασκευαστικό για το Android Development (15 ωρών)

Θεματικές Ενότητες :

 • Γνωριμία Eclipse και NetBeans
 • Βασικά Στοιχεία Προγραμματισμού
 • Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός 1-3
 • Γραφικό Περιβάλλον

 

Μέρος Β’ Android Development (15 ωρών)

Θεματικές Ενότητες :

 • Γνωριμία με το Android Studio
 • Γνωριμία με Android SDK και Android Development Tools
 • Ανατομία και κύκλος ζωης εφαρμογών Android
 • Γραφικό περιβάλλον εφαρμογών Android
 • Intents και Activity
 • Broadcast Receivers
 • Εικόνα, Ηχος
 • Μενου Εφαρμογών
 • Content Providers
 • Sensors
 • Fragments
 • Γνωριμία με τα Services
 • Γνωριμία με τα Widgets
 • Δημοσίευση Εφαρμογών Android στο Market 

Κόστος σεμιναρίου: 140 ευρώ ανά συμμετοχή

Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες, από 19/10 έως 09/11  κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 18:00μμ – 21:00 μμ.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, Ηράκλειο, Υπεύθυνη: κα. Μαίρη Βενιχάκη venihaki@katartisi.gr, Τηλ: 2810-302736 και 2810-302730 Fax:2810227189. e-mail: info@katartisi.gr  web: www.katartisi.gr  fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes

Εισηγητής: Νικόλαος Καλλιγιάννης, απόφοιτος του Mητροπολιτικού  Πανεπιστημίου του Manchester με πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών, Μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιστήμη, Μεθοδολογία Αξιολόγησης Περιβαλλόντων Ταχείας Ανάπτυξης Εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο του Salford. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης στόλου και τον προγραμματισμό σε πλατφόρμες smart-phone Microsoft και Android.

 

 

Επετειακό εκπαιδευτικό σεμινάριο επαγγελματιών υγείας και φροντιστών ασθενών με άνοια

Η Εταιρεία Νόσου  Alzheimer  και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμβάλει στην διάγνωση της νόσου και προσφέρει κοινωνικό έργο στηρίζοντας τους ασθενείς, τους περιθάλποντες και τις οικογένειες τους, με ποικίλες δράσεις.

Σεμινάριο «Διατήρηση και ανάδειξη χαρακτηριστικών προσώπου με την τεχνική του μακιγιάζ»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με  θέμα «Διατήρηση και ανάδειξη χαρακτηριστικών προσώπου με την τεχνική του μακιγιάζ». Το σεμινάριο makeup απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους, που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της αισθητικής αλλά και τις βασικές ικανότητες στο μακιγιάζ.

Έναρξη εργαστηρίων στον πολυχώρο ΔιαRτηρητέο

 Πρόγραμμα εργαστηρίων στο ΔιαRτηρητέο

Δευτέρα:  

17:00-19:00 | ΦΩΝΗΤΙΚΗ, Καθηγητής: Πάνος Τσίκος, Κόστος:35ευρώ/μήνα

19:00-21:00 | ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Καθηγητής: Λευκοθέα Γεργεριτάκη, Κόστος:30ευρώ/μήνα

21:30-23:30 | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, από την Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Κόστος:Δωρεάν

Ολοκληρώνεται το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου από 'ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ'

Το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου που υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο απολογισμός υλοποίησης του έργου που αφορούσε στην επαγγελματική αποκατάσταση 100 ανέργων, νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ από την περιοχή του
Δήμου Ηρακλείου, θα γίνει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 5μμ, στην αίθουσα «Καρούζου» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιστορικού μουσείου

Για την σχολική περίοδο 2015-2016 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αξιοποιούν εκπαιδευτικά τις Συλλογές του Μουσείου, θα προσφέρει σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τα προγράμματα που περιγράφονται παρακάτω.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στο τριήμερο εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στο φετινό τριήμερο εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο οποίος θα διαρκέσει από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, με τις εξής δράσεις:

Σεμινάριο Κινεζικής Γλώσσας στο Επιμελητήριο

ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

23-09-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο  ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  διοργανώνει  για άλλη μια χρονιά το επιτυχημένο σεμινάριο «Βασικές γνώσεις καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική γλώσσα».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασική κατανόηση της κινεζικής γλώσσας, ώστε ν’ ανταποκρίνονται σε καθημερινούς διαλόγους και να εκφράζουν απλές ανάγκες και επιθυμίες.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της γλώσσας  και η σωστή έκφραση ιδεών και προσωπικών απόψεων, η διαχείριση  λεπτομερειών σε επαγγελματικές συζητήσεις και  σε γραπτά κείμενα, η δυνατότητα σύνταξης επαγγελματικών επιστολών, αναφορών, καθώς επίσης  η εκμάθηση και βελτίωση της ορολογίας.

Θεματικές Ενότητες :

 • Εισαγωγή στην κινεζική γλώσσα: ιδεογράμματα– βασικοί κανόνες προφοράς & γραφής
 • Διάλογοι με εκφράσεις καθημερινής επικοινωνίας σε καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες κλπ.
 • Λεξιλόγιο για εμπορικές συναλλαγές (τιμές, χρήματα, διαπραγματεύσεις)
 • Κατευθύνσεις και οδηγίες για προσανατολισμό στο δρόμο
 • Αριθμοί – ώρες – ημέρες – μήνες
 • Επαγγέλματα, χώρες, γλώσσες
 • Διαδραστική εξάσκηση ακουστικού – προφορικού
 • Επανάληψη
 •  

Το πρώτο για το έτος 2015 από μια σειρά τριών σεμιναρίων, διάρκειας 30 ωρών το καθένα, θα διεξαχθεί από 19 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου( κάθε Δευτέρα 20:00 – 22:30 και Παρασκευή 20:00 – 22:30).

Κόστος προγράμματος:  130 €

 

Εισηγήτρια:  Χατζάκη Εμμανουέλα, πτυχιούχος της Κινεζικής γλώσσας και απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Από το 2009 διδάσκει Κινέζικα και συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για μεταφράσεις, διερμηνείες και εμπορικές συναλλαγές.

 

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302730 & 2810-302736 κα Μαίρη Βενιχάκη venihaki@katartisi.gr , φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 08:30 έως 15:00 μ.μ. και στην ιστοσελίδα:www.katartisi.gr

 

Ετήσιο συνέδριο της AGORA στο Ηράκλειο

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, ως ιδρυτικό μέλος της AGORA* (από το 2008) καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, έχει την εξαιρετική τιμή να διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο της AGORA για το 2015. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο GALAXY και για φέτος έχει τον τίτλο «Patients’ Rights to Better Health Care: Highlighting the different approaches for treating RMDs» («Τα δικαιώματα των ασθενών για καλύτερη περίθαλψη: υπογραμμίζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις στην θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων»). Το συνέδριο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς συμμετέχουν Σύλλογοι ασθενών της νοτίου Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και ανάλογες προκλήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της συνεχιζόμενης ύφεσης.

Σεμινάριο «Τι Είναι, Πως Λειτουργεί Και Πως Επιλέγεται Ένα ERP» & «Εκμάθηση Λειτουργίας ERP»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα  «Τι είναι, πως λειτουργεί και πως επιλέγεται ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ERP (Enterprise Resource Planning)». Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σε στελέχη εμπορικής διαχείρισης και λογιστηρίου (υπάλληλοι γραφείου, βοηθοί λογιστών κλπ)

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέο προπαρασκευαστικό σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων - έχοντας ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία πέντε τμήματα - κατάλληλο για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Τελετή Λήξης για τη Συμβουλευτική της Ισότιμης Πρόσβασης στην Απασχόληση - ΠΛΟΗΓΟΣ

Τελετή Λήξης για τη Δράση της Συμβουλευτικής διοργανώνει η Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) στο πλαίσιο της Πράξης «Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση» που υλοποιείται από την Α.Σ. «Δρόμοι Απασχόλησης και Ανάπτυξης».

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο κοινωνικό φροντιστήριο της ενορίας Γενέσιου Θεοτόκου

Σας ενημερώνουμε πως έχουν μείνει λίγες ημέρες για να ολοκληρωθούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο αλλά και στις δραστηριότητες της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου. Ημερομηνία λήξης των εγγραφών για όλα τα τμήματα η 28η Σεπτεμβρίου 2015. Μπείτε στην ιστοσελίδα της Ενορίας www.inpanagiabentevi.gr και βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Υπενθυμίζουμε πως όλα τα τμήματα και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και των δραστηριοτήτων προσφέρονται εντελώς δωρεάν ενώ δεν υπάρχει ούτε χρηματικό ποσό και για την εγγραφή.

Φιλοξενία φοιτητών - σπουδαστών από την 'ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ' για την χρονιά 2015 - 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια, στις  σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει: καθημερινή σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας και Φροντιστών Ασθενών με Άνοια / Νόσο ALZHEIMER

Η Εταιρεία Νόσου  Alzheimer  και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμβάλει στην διάγνωση της νόσου και προσφέρει κοινωνικό έργο στηρίζοντας τους ασθενείς, τους περιθάλποντες και τις οικογένειες τους, με ποικίλες δράσεις.

Συνέδριο Αποτελεσμάτων -Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στο Συνέδριο Αποτελεσμάτων του Σχεδίου Δράσης, για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με τίτλο: «Παγκρήτια Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης»,το οποίο χρηματοδοτείται μέσω της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ). Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9, θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του Δικτύου, τα αποτελέσματα του σχεδίου δράσης και θέματα ισότητας των φύλων. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές ή επιτυχημένα παραδείγματα γυναικών που υποστηρίχθηκαν από το Δίκτυο.

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων»

Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.” Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με γνώσεις στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει, τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων ή  θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Δίκτυο αλληλεγγύης για πρόσφυγες

Από την πρωτοβουλία για συλλογή ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως έφτασαν στη Λέρο συνολικά 28 μεγάλες κούτες με σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακους, σκηνές και πετσέτες, ενώ παράλληλα αγοράστηκαν 1.548 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού του 1,5 λίτρου.

Πάτημα σταφυλιών & Αναβίωση παλιών παιχνιδιών

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή εκδήλωση με τίτλο «Πάτημα σταφυλιών & Αναβίωση παλιών παιχνιδιών» την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στην πλατεία Ατσαλένιου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Ομίλου Βρακοφόρων Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου. Είσοδος ελεύθερη.

Σεμινάριο «Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα»

Τη δυνατότητα απόκτησης βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στα Τουρκικά προσφέρει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Γνωριμία με την Τουρκική Γλώσσα».

Ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την έλλειψη μορφίνης στην Κρήτη

Σχετικά με δημοσίευμα του τύπου και προς αποφυγή κάθε ανησυχίας των ενδιαφερομένων, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης δηλώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη μορφίνης στην Κρήτη. Οι ασθενείς λαμβάνουν κανονικά τη φαρμακευτική αγωγή τους με ναρκωτικά σκευάσματα του κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Ξεκινούν οι εγγραφές των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πολ.Συλ. Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, με την στήριξη και του Π.Τ.Α, Κρήτης, κάνει γνωστό, ότι ξεκινά την συγκέντρωση αιτήσεων των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά προγράμματά του κατά την νέα εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016, ως εξής:

Σεμινάριο με θέμα «Οργάνωση και προώθηση υπηρεσιών μετά την πώληση (After Sales)»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Οργάνωση και προώθηση υπηρεσιών μετά την πώληση (After Sales το οποίο απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση πελατών μετά την πώληση ( εγκατάσταση, συντήρηση / επισκευή πάσης φύσεως συσκευών ή εγκαταστάσεων).

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιτοναϊκής Κάθαρσης

Στις συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου Ατλαντίς στο Ηράκλειο της Κρήτης από 17-19 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιτοναϊκής Κάθαρσης. Το συνέδριο  οργανώνεται από τη Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής τον διευθυντή της Μονάδας  Περιτοναϊκής Κάθαρσης του ΠΑΓΝΗ κύριο Κώστα Περάκη.

Θέσεις για την προστασία της επιχειρηματικότητας

Τις  κοινές προτάσεις τους για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας παρουσίασαν οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με εκπροσώπους  των πολιτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών.

Ακροάσεις νέων μελών της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Ακροάσεις νέων μελών της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου το Σάββατο 12 και 19 Σεπτεμβρίου 2015, 10-12 π.μ. στο 8ο Δημοτικό Σχολείο:

Nέες ειδικότητες στο 2ο ΙΕΚ Ηρακλείου

Η Διεύθυνση του 2ου ΙΕΚ Ηρακλείου θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφέρομενους για τις νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το διδακτικό έτος 2015-2016 (χειμερινό εξάμηνο 2015Β).

Οι νέες ειδικότητες είναι :
1. Βοηθός Νοσηλευτικής-Μαιευτικής
2. Τέχνη φωτογραφίας
3. Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (Πολυμέσα-Web Designer-Developer video games)
4. Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου –Κινηματογράφου.

Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (www.gsae.edu.gr) μέχρι τη Δευτέρα 21/9/15 και ώρα 12.00. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής (πχ. πτυχίο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ (Β κύκλου) κλπ. μπορούν να αιτηθούν εγγραφή τους σε τμήματα Γ εξαμήνου αντίστοιχης ειδικότητας των ΙΕΚ. Η διαδικασία αυτή θα γίνει στα κατά τόπους ΔΙΕΚ.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε κτηριακό συγκρότημα της Πρώην Αμερικανικής Βάσης (περιοχή Γουρνών Πεδιάδος), κατά τις απογευματινές ώρες (15.00-20.00). Η φοίτηση είναι δωρεάν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ; Α) Στην ιστοσελίδα : http://2iek-irakl.ira.sch.gr/portal/ Β) Στο τηλέφωνο: 2810 762-762, καθημερινά 10.30-18.30.

Σεμινάριο «Τι Είναι, πως Λειτουργεί και πως Επιλέγεται ένα ERP» & «Εκμάθηση Λειτουργίας ERP»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα  «Τι είναι, πως λειτουργεί και πως επιλέγεται ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ERP (Enterprise Resource Planning)». Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σε στελέχη εμπορικής διαχείρισης και λογιστηρίου (υπάλληλοι γραφείου, βοηθοί λογιστών κλπ)

Ο Σύλλογος τριτέκνων βραβεύει τα παιδιά τρίτεκνων που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου, βραβεύει σε ειδική εκδήλωση όλα τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μμ., στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» (ΟΑΣΗ), και αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου.

Αναβιώνουν τα παλιά παιγνίδια στην Πλ.Ατσαλένιου

Τα παλιά παιγνίδια των παιδιών στις γειτονιές και στις αλάνες του Ηρακλείου αναβιώνει τώρα η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου, την ερχόμενη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην Πλατεία του Ατσαλένιου.

Σεμινάριο ονυχοπλαστικής «Εφαρμογή Ακρυλικού και Τοποθέτηση Φόρμας» στο Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο ονυχοπλαστικής με θέμα «Εφαρμογή Ακρυλικού και Τοποθέτηση Φόρμας» το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την εφαρμογή ακρυλικού και την τοποθέτηση φόρμας σε νύχια.

Τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους πρόσφυγες

Από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρες 19.00-22.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στην πίσω αυλή του Πολύκεντρου Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω (δίπλα στο Κ.Ε.Π. πίσω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου) συγκεντρώνουμε:

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αϊ Γιάννη

Κυκλοφόρησε το τεύχος 29 της εφημερίδας του πολιτιστικού συλλόγου Αϊ Γιάννη. Διαβάστε την εδώ http://www.psagioannou.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html

Ευχαριστήριο Εθελοντών – Προσκλητήριο για το νέο σχολικό έτος των Ιδρυμάτων Α & Μ Καλοκαιρινού

Θα θέλαμε με αυτό το κείμενο να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους εθελοντές του Κοινωνικού Χώρου, αλλά και των υπολοίπων δομών των Ιδρυμάτων Α & Μ Καλοκαιρινού, για την προσφορά τους στη μέχρι τώρα λειτουργία του Κοινωνικού Χώρου. Όλοι σας, τόσο το εξειδικευμένο προσωπικό (γιατροί, εκπαιδευτικοί κ.λ.π.), όσο και οι απλοί πολίτες, έχετε συμβάλει αποφασιστικά στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Χώρου προς τους συμπολίτες μας σε ένδεια, αλλά και στην απήχηση του Κοινωνικού Χώρου  στον γενικό πληθυσμό της πόλης μας, είτε επηρεάστηκε πολύ, είτε λίγο, από τις δεινές συνθήκες των τελευταίων χρόνων.

«Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές….» στο Ηράκλειο

Μια υπέροχη μουσική βραδιά, στα πλαίσια των Καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, με τίτλο «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές…» υπόσχεται η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη, τη Δευτέρα 14/9, στο κηποθέατρο του Μ.Χατζιδάκι στις 9.00μμ.

Η Παγκρήτια έκθεση “Κρήτη η μεγάλη συνάντηση” 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Μετά την σημαντική επιτυχία που σημείωσαν οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης: “Κρήτη η μεγάλη συνάντηση” που έγιναν στην Αττική, τώρα η Έκθεση Θεσμός ταξιδεύει και στην Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στους χώρους του Λιμανιού - Κατάρτι.

Τελετή Λήξης για τη Δράση της Συμβουλευτικής

Τελετή Λήξης για τη Δράση της Συμβουλευτικής διοργανώνει η Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) στο πλαίσιο της Πράξης «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου» που υλοποιείται από την Α.Σ. «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ».

2η εξόρμηση καθαριότητας στο πάρκο Ερυθραίας

Η Υπηρεσία Πρασίνου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου προχωρά στη δεύτερη εξόρμηση καθαριότητας στο πάρκο Ερυθραίας με στόχο την αναβάθμιση του χώρου και της εικόνα του.

Σεμινάριο «Τι Είναι, πως Λειτουργεί και πως Επιλέγεται ένα ERP» & «Εκμάθηση Λειτουργίας ERP»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα  «Τι είναι, πως λειτουργεί και πως επιλέγεται ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ERP (Enterprise Resource Planning)». Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σε στελέχη εμπορικής διαχείρισης και λογιστηρίου (υπάλληλοι γραφείου, βοηθοί λογιστών κλπ)

Ανάσα πολιτισμού στο Ηράκλειο - Φεστιβάλ 5+1

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, δύο εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί»  που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Έτσι, στην περιοχή του Λάκκου, το μουσικό συγκρότημα Εράν παρουσίασε Σμυρναίικα και Κρητικά τραγούδια καθηλώνοντας το κοινό .

Σεμινάριο με θέμα «Μεθοδολογία της Έρευνας και Στατιστική Ανάλυση με χρήση SPSS»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές ΤΕΙ-ΑΕΙ, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, ερευνητές όλων των ειδικοτήτων και επιστημονικών πεδίων, στελέχη εκπαίδευσης, αναλυτές στατιστικών δεδομένων, σε επαγγελματίες και επιστήμονες θεωρητικών και κοινωνικών σπουδών οι οποίοι επιθυμούν να προσαρμόσουν ερευνητικά εργαλεία στον σχεδιασμό ποσοτικών μελετών, να ερμηνεύουν σύνολα δεδομένων και να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την κατανόηση ερευνητικών στοιχείων που αφορούν τoν κλάδο τους, να εισάγουν επιστημονικά κριτήρια στη λήψη των αποφάσεων και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

2η εξόρμηση καθαριότητας στο πάρκο Ερυθραίας

Με στόχο τη… μεταμόρφωση του μεγαλύτερου πάρκου της πόλης του Ηρακλείου, του πάρκου Ερυθραίας, η Υπηρεσία Πρασίνου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας και την Τεχνική Υπηρεσία προχωρά στη δεύτερη εξόρμηση καθαριότητας!

Με νέα τμήματα το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου

Το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη λειτουργία του από το 1993 μέχρι σήμερα, με νέους τομείς σπουδών. Έτσι ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016 ανανεωμένο. Τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

 • · Μουσική Προπαιδεία
 • · Μουσική Τεχνολογία
 • · Βυζαντινή Μουσική
 • · Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών Α.Ε.Ι. και Μουσικών Σχολείων.
 • · Ο Τομέας Παραδοσιακής  και Λαϊκής Μουσικής  επαναλειτουργεί  με όλες τις οικογένειες των εγχόρδων, πνευστών και κρουστών οργάνων καθώς και Παραδοσιακού και Λαϊκού τραγουδιού.

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων»

Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.” Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με γνώσεις στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει, τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων ή  θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Ολοκληρώνει τις προβολές του το cinema on the road – Πενταμόδι, Χρυσοπηγή, Πατέλες

Ολοκληρώνει αυτή την εβδομάδα τις προβολές του στους δρόμους και στις πλατείες του Ηρακλείου ο θερινός κινηματογράφος που φέτος έκανε την εμφάνιση του στην πόλη και –κυριολεκτικά- «έκλεψε την παράσταση».

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί», 7-10 Σεπτέμβρη

Συνεχίζονται απόψε, Δευτέρα, στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, Πέντε συν Ένας Πολιτισμοί»  που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Έτσι, απόψε, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό  και θέμα «Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με τους Ross Daly, Νίκο Αβραμάκη, Αλέξη Παπαδάκη, Γιώργο Βεργαδή και Ιδομενέα Καμηλάκη.

«Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική» με τον Νίκο Λυγερό και συναυλία με Ross Daly

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Η. «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» και σας παρουσιάζει την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» μία διάλεξη με τίτλο «Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική» με ομιλητή τον πολυπράγμονα ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό.

Σεμινάριο «Social Media Marketing» διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ο KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Social Media Marketing», το οποίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων που αναζητούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και ν΄ αξιοποιήσουν τη δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, προκειμένου να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

«Μουσικοχορευτική βραδιά στη Μονή Μαλεβιζίου»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική βραδιά με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στη Μονή Μαλεβιζίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής Μαλεβυζίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του για το 2015. Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Κρουσώνα «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ». Είσοδος ελεύθερη.

'Μεταξύ του φωτός και της ανυπαρξίας του' στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον διεθνή ταξιδιωτικό οργανισμό Tez Tours, εγκαινιάζει μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Εκδήλωση με αναβίωση παλαιών παιχνιδιών

Η 4η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση η οποία έχει ως σκοπό την αναβίωση παλαιών παιχνιδιών τα οποία έπαιζαν οι προηγούμενες γενιές στις γειτονιές και στις αλάνες. Σε μια εποχή που το παιχνίδι των παιδιών μας μονοπωλεί ψυχαγωγία με τις θετικές αλλά και πολλές αρνητικές συνέπειες, σκεφτήκαμε να τους δείξουμε ξεχασμένα παιχνίδια τα οποία παρόλο που ίσως στερούνται θεαματικότητας, αναπτύσσουν την ευρηματικότητα και συλλογικότητα, γυμνάζοντας παράλληλα το μυαλό και το σώμα. Επίσης μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν την Κρητική παράδοση που αποτελεί μέρος του ιστού της ζωής των κατοίκων της Κρήτης που είναι το πάτημα των σταφυλιών. Γι’ αυτό καλούμε μικρούς και μεγάλους στις 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 19: 00μμ. στο χώρο της Πλατείας Aτσαλένιου.

Ιερά Πανήγυρις Ενοριακού Ναού Γενέσιου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου - Το πρόγραμμα

Tη 8η Σεπτεμβρίου 2015 πανηγυρίζει μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος και  μεγαλοπρέπειας ο ιερός ενοριακός ναός
Γενέσιου Θεοτόκου μπεντεβή ηρακλείου.  Θα είναι μεγάλη χαρά μας να μετέχουμε όλοι εις την  λαμπραν αυτήν πανήγυριν της παναγίας μας  σύμφωνα προς το πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της ενορίας μας  πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο  www.inpanagiabentevi.gr

 

 

Σεμινάριο για Κατάρτιση & Πιστοποίηση Αγροτών για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε χρήστες γεωργικών φαρμάκων επαγγελματίες ή μη.

Κρητική καντάδα για τους ξενιτεμένους Κρήτες

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και φορέων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων πραγματοποιεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, την 3η Παγκρήτια Καντάδα (ώρα 17:00 στα Λιοντάρια) και το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Χορού (ώρα 21:30 στο Στάδιο Ελευθερίας ) με συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, Χορευτικών Ομίλων και Κρητικών Σχολών Χορού.

Συνεχίζεται μετεκλογικά η λειτουργία του ΚΔΒΜ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ηρακλείου κατά το έτος 2015-2016 στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Ακροάσεις νέων μελών για την παιδική και νεανική χορωδία της Π.Ε Ηρακλείου στις 12,19 Σεπτέμβρη

H παιδική και η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου περιμένουν τα καινούρια μέλη τους! Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 και 19 Σεπτέμβρη 10 -12π.μ στο 8ο Δημοτικό σχολείο, Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8.

«Grand Prix Chess Festival 2015- 117 συμμετοχές στην εκκίνηση του 15ου OPEN ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης ξεκίνησε χτες το 15ο OPEN ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το τρίτο και τελευταίο  από τα 3 τουρνουά  της σειράς του 2015 με το γενικό τίτλο Grand Prix Chess Festival 2015 (τα προηγούμενα ήταν τον Ιανουάριο και Απρίλιο) το οποίο βρήκε στην αφετηρία 69 παίκτες στο Α’ γκρουπ (Open) και 48 παίκτες στο Β’ γκρουπ (κάτω των 14 ετών), συνολικά 117.

Σεμινάριο Διαχείρισης Τεχνικών Έργων

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «MICROSOFT PROJECT ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» το οποίο απευθύνεται σε μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων που θέλουν να ασχοληθούν με τη διαχείριση τεχνικών έργων.

'Dogs 2015 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε'

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, πραγματοποιείται για 2η χρονιά το "Dogs 2015 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε". Μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στους πιστούς φίλους του ανθρώπου, στα σκυλιά.

H εκδήλωση οργανώνεται από τις «Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε. - Νεκτάριος Σερμάκης» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Έρευνα για την οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις των capital controls στις ΜΜΕ

Τ’  αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σχετικά με την οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις των capital controls στις ΜΜΕ του Νομού Ηρακλείου παρουσίασε σήμερα το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Προμήθεια και εγκατάσταση νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου 128 τομών στο ΠΑΓΝΗ

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και της μειοδότριας εταιρείας για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου 128 τομών στο ΠΑΓΝΗ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Οδηγών Οχημάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Εργαστήρι Υποκριτικής: Η τεχνική Meisner στο Ηράκλειο- Ευχαριστίες

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο διεθνές Εργαστήρι υποκριτικής στην τεχνική Meisner με μια ανοιχτή παρουσίαση της τεχνικής, στο θεατρόφιλο κοινό του Ηρακλείου . Για 5 ημέρες, ηθοποιοί από τρεις διαφορετικές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία και Ελλάδα) ασκήθηκαν και ανακάλυψαν ουσιαστικές λεπτομέρειες της υποκριτικής τέχνης, αναπαράγοντας ειλικρινείς συναισθηματικές αντιδράσεις, ζώντας/δρώντας σε δοσμένες περιστάσεις.

Οι Εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνονται και φέτος από τη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων με μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στο αργεντίνικο Tango. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Χορευτικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Χ.Ο.Π.Κ.), το Σάββατο 29-08-2015, από τις 21.00 έως τις 24.00, στον κήπο του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σεμινάριο για βασικές πρακτικές γνώσεις για τους βοηθούς λογιστών από το Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε βοηθούς λογιστών, μεσαία και ανώτερα στελέχη λογιστηρίου, καθώς και σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν τις νέες βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν και να ελέγξουν την ομαλή και αποδοτική λειτουργία ενός σύγχρονου Λογιστηρίου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της οικονομικής κρίσης και στις καταιγιστικές αλλαγές της νομοθεσίας. Στο σεμινάριο θα καλυφθούν  με απλό  αλλά επιστημονικό τρόπο όλες οι καταιγιστικές αλλαγές στη Λογιστική:

Tηλεφωνικές γραμμές στήριξης των πολιτών σε θέματα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Προς ενημέρωση του κοινού αποστέλλουμε αρχικό πίνακα φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφόρησης και προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες, αναλόγων με το αντικείμενο τους, όπως αυτός διεβιβάσθη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης από τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του Υπουργείου Υγείας.

Απονομή επαίνων σε Γάλλους εθελοντές για την προσφορά τους στην Παιδιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, σήμερα Πέμπτη 27.8.2015,  στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μια μικρή τελετή απονομής επαίνων στον οργανισμό CRETE FOR LIFE και σε ομάδα εθελοντών προσκόπων από τη Γαλλία Comp Art-Compagnons.

Σεμινάρια εκμάθησης και πιστοποίησης Η/Υ

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όποιον θέλει ν’ αποκτήσει γνώσεις στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε πέντε διαφορετικές ενότητες, αλλά και να πιστοποιηθεί στις ενότητες αυτές.

Κυκλοφόρησε το 72ο τεύχος του περιοδικού ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Επιμελητηρίου

Με πλούσια ύλη και ενδιαφέροντα θέματα για κάθε πτυχή της τοπικής επιχειρηματικότητας κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το περιοδικό ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, το οποίο εκδίδει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και διανέμει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στις 15.000 επιχειρήσεις - μέλη του  στο Νομό Ηρακλείου.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η θεατρική ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις του έργου «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στο κοινό του Ηρακλείου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30. Το βραβευμένο — στο Φεστιβάλ της Avinion το 2004 — έργο του Ρουμάνου Φιλέλληνα συγγραφέα Ματέϊ Βισνιέκ σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης σε μετάφραση της Έρσης Βασιλικιώτη.

Οι Εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνονται και φέτος από τη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων με μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στο αργεντίνικο Tango.

Κοινωνικό Φροντιστήριο και εκπαιδευτικά τμήματα της Ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή

O Ιερός Ενοριακός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ενορίας, για τη σχολική χρονιά 2014-2015 ανακοινώνει και μέσο της ανανεωμένης ιστοσελίδας της www.inpanagiabentevi.gr τη λειτουργία για τέταρτη συνεχή χρονιά Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και άλλων διαφόρων τμημάτων, τα οποία θα λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν, με την ανιδιοτελή διάθεση και προσφορά εκπαιδευτικών. 

Διαγωνισμός Μαντινάδας - Ρίμας - Ριζίτικου

Στα πλαίσια της καμπάνιας «Ανοίγουμε δρόμους στα παιδιά της Ευρώπης» σταδιακή μετάβαση από το ίδρυμα στην κοινοτική φροντίδα το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΡΙΖΕΣ ΑμΚΕ προκηρύσσει Διαγωνισμό Μαντινάδας – Ρίμας – Ριζίτικου, με θέμα: «ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ».

Σεμινάριο γνωριμίας με την αραβική γλώσσα

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο σεμινάριο γνωριμίας με την Αραβική γλώσσα.

3ο Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων στον Άγιο Μύρωνα

Το 3ο - και τελευταίο για φέτος το καλοκαίρι - Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Μύρωνα (Δημοτική Κοινότητα Γοργολαΐνη).

Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρήτης - Συναυλίες καλοκαίρι 2015

Συναντώνται επί σκηνής αγωνιστές της Κρητικής μουσικής παράδοσης. Άνθρωποι που έχουν βιώσει, πιστέψει κι ακολουθήσει πιστά την μουσική της Κρήτης μας. Καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει με τρόπο μοναδικό στην ιστορία και το πολιτισμό του τόπου αυτού, που με τόση χάρη στέκει υπομονετικά στη πάροδο του χρόνου.

Καθένας παρουσιάζει το έργο του κι όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα στόχο κοινό,  για αυτό που αποκαλείται Κρητική μουσική παράδοση. Μουσικοί και τραγουδιστές από όλα τα μέρη της Κρήτης λοιπόν, ενώνουν τις νότες τους και μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του νησιού αποδίδοντας τις χαρακτηριστικές μουσικές του κάθε νομού και επαρχίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη διαφορετικότητα αυτού του τόπου και την ποικιλότητα του πολιτισμού της Κρήτης.

Πρωτοβουλία Πολιτών για τους Πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες που κατακλύζουν τις ακτές των Ελληνικών νησιών δεν είναι παρά η αντεστραμμένη εικόνα των στρατιωτικών και πολιτικών παρεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Αρκεί να διαβάσει κανείς την πρόσφατη Έκθεση (1) της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για να διαπιστώσει ότι σχεδόν όλες οι χώρες από τις οποίες αναχωρούν οι μεγαλύτερες ομάδες προσφύγων έχουν δεχτεί πρόσφατα την άμεση στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ ή κάποιας ευρωπαϊκής χώρας ή την έμμεση συμβολή τους σε κάποιο πολυετή εμφύλιο. Στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας βλέπουμε: Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν. Αναλυτές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κρίση μετατόπισης πληθυσμού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Τουρκία έχουν καταγραφεί πάνω από 2 εκατ. Σύροι πρόσφυγες, ενώ 1,2 εκατ. βρίσκονται στον Λίβανο.

Τελετή Λήξης για τη Δράση της Συμβουλευτικής διοργανώνει η Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ

Τελετές Λήξης για τη Δράση της Συμβουλευτικής διοργανώνει η  Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015.

Κορυφώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μουσικής 'Οι χοροί των Αετών'

Κορυφώθηκε -στην ιστορική πλατεία Αγ. Αικατερίνης- με μια μεγαλειώδη παράσταση 10 διαφορετικών καλλιτεχνικών σχημάτων και θεμάτων, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Πρόκειται για το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΑΕΤΩΝ» - Aetogiannis International Festival, το θεσμό που γεννήθηκε στην Κρήτη, εξελίσσεται διαρκώς, προσέφερε μοναδικές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες και επισκέπτες ενώ ετοιμάζεται για νέες εκπλήξεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Αποκατάσταση βλάβης Γραμμικού Επιταχυντή και πλήρη λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος

Τις τελευταίες ημέρες ένα από τα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα που λειτουργούν στο ΠΑΓΝΗ υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα ως προς τις παρεχόμενες θεραπείες του Τμήματος σε ογκολογικούς ασθενείς.

Μέχρι τις 30 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων στο VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για νέους έως 29 ετών

Λήγει την προσεχή Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού.

Ο Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης για την προς τον Κύριο αποδημία του Αριστείδη Μαρκόπουλου

Με θλίψη η Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, μέσα σε λίγες ημέρες, θρηνεί ένα ακόμη εκλεκτό τέκνο της.

2η ημερίδα μονάδας αριστείας Πανεπιστημίου

Το  Πανεπιστήμιο  Κρήτης  διοργανώνει  ανοικτή  εκδήλωση  την  Τετάρτη  29  Ιουλίου 2015  και  ώρα  18.00 – 21.00  στην  αίθουσα  του  Κέντρου  Νεολαίας  Δήμου  Ηρακλείου,Πολύκεντρο (επί της οδού Ανδρόγεω) με θέμα: «Αξιοποίηση Συστημάτων και Τεχνολογιών Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στον Τουρισμό και την Εκπαίδευση – 2η  Ημερίδα Μονάδας Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης».

Αλλάζουμε όψη στην πόλη - Παρεμβάσεις για την επιχειρηματικότητα & την εμπορικότητα

Ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και  ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα: "Αλλάζουμε όψη στην πόλη - Παρεμβάσεις για την επιχειρηματικότητα & την εμπορικότητα", Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ώρα  7.00 μμ, αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Υπηρεσίες Υγείας στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου που βρίσκεται στο 3ο Χιλιόμετρο Ηρακλείου Μοιρών (Πρώην Ιατρεία ΙΚΑ) και λειτουργεί καθημερινά από 7.00-19.00 εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των τακτικών εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων και στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υπόμνημα Θέσεων και Προτάσεις Παραγωγικών Φορέων Ηρακλείου για την Οικονομική Συγκυρία

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο  Ελλάδος/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.), τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, σας παρουσιάζει τις  θέσεις και τις προτάσεις  των παραγωγικών φορέων του Ηρακλείου, οι οποίες αποτελούν προϊόν  διαβούλευσης και είναι επί το πλείστον αξιώσεις της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού.

Δωρεάν Θεματικό Εργαστήρι με θέμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» στο Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητήριου Ηρακλείου στο πλαίσιο της συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης και υποστήριξης των επιχειρήσεων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων οργανώνει ΔΩΡΕΑΝ Θεματικό Εργαστήρι με θέμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και ώρα 18:00 μμ. στην Αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9).

Σεμινάρια Απόκτησης Κάρτας Μεταφορέα

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέα σεμινάρια για απόκτηση κάρτας οδικού μεταφορέα, με ειδικότητα στις εθνικές και διεθνείς εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές. Αναλυτικά, πρόκειται να δημιουργηθούν δύο τμήματα για την απόκτηση:

Επιμόρφωση στο ηλεκτρονικό εμπόριο για ωφελούμενους Tοπικού Σχεδίου Απασχόλησης

 Εξειδικευμένη Επιμόρφωση στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο παρακολούθησαν ωφελούμενοι του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 26 Ιουνίου 2015 μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2015 στο ΚΕΚ Τεχνική Εκπαιδευτική, με τη συμμετοχή 30 από τους 100 ωφελούμενους της Πράξης. Αντίστοιχο πρόγραμμα με τίτλο «Εξειδικευμένη Επιμόρφωση στον τομέα της Οργάνωσης και Λειτουργίας Επιχειρήσεων» πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2014.

Η επιμόρφωση ήταν διάρκειας 40 ωρών και είχε σχεδιαστεί για να παρέχει στους ωφελούμενους, ένα εξειδικευμένο φάσμα γνώσεων, που στο σύνολό τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την άσκηση δραστηριοτήτων τους με στόχο την κάλυψη του συνόλου των βασικών και επιμέρους επαγγελματικών λειτουργιών καθώς και των απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που πρέπει να έχουν προκειμένου ν’ ανταποκριθούν  αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του επαγγέλματος που θα ακολουθήσουν.

Εργαστήριο Κατασκευής Χάρτινου Θεάτρου για μαθητές στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με χαρά παρουσιάζει το τέταρτο εργαστήριο-σεμινάριο για αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το εργαστήριο Κατασκευής Χάρτινου Θεάτρου, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και στην Α΄ Γυμνασίου.

Παράταση συμβάσεων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δεδομένου ότι οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τις διατάξεις του άρθρου 182 παρ.6 του ν.4261/2014 (Α΄107), και με το ν.4316/2014 (Α΄270) έληξαν στις 30.6.2015, σύμφωνα με έγγραφο του Αν Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού επίκειται άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την παράταση τους έως 31.3.2016.

Δημιουργία νέων τομέων ΕΚΑΒ στην Κρήτη

Την εισήγηση της για τη δημιουργία νέων Τομέων ΕΚΑΒ σε περιοχές της Κρήτης απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό και στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Ν. Παπαευσταθίου η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικιστικά κριτήρια, καθώς και την ολοένα αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο του νησιού μας, δεδομένα που καθιστούν επιτακτική και ιδιαίτερα αναγκαία τη δημιουργία νέων τομέων.

Ικανοποίηση από 7η ΥΠΕ Κρήτης αιτήματος του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    20/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από σχετικές ενέργειες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και με τη θετική ανταπόκριση του ΠΑΓΝΗ και του Δ/ντή του Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης του νοσοκομείου, έγινε αποδεκτό και ικανοποιείται το αίτημα του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου- Λασιθίου που είχε κατατεθεί στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία, που κατέχουν βιβλιάρια οικονομικής αδυναμίας και χρήζουν Μαγνητικής Τομογραφίας να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα για την πραγματοποίηση της εξέτασης τους.

Immigrants Healthcare - Πρόσβαση των Πολιτών Τρίτων Χωρών σε Ιατρικές & Κοινωνικές Υπηρεσίες

Στις 30 Ιουνίου 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο «Διευκόλυνση της πρόσβασης σε ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες α΄ επιπέδου, σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας» - Immigrants Healthcare.

Εξετάσεις επιπέδων ή ζωνών στο Κουνγκ Φου για τους μικρούς μαχητές του Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ

Ο Α.Σ. ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ πραγματοποίησε εξετάσεις επιπέδων ή ζωνών για τους μικρούς μαχητές του. Οι εξετάσεις αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών των μικρών αθλητών για την εξέλιξή τους στο Κουνγκ Φου. Όπως κάθε φορά, ήταν ανοιχτές για το κοινό και ο Δάσκαλος Μάνος Ταμιωλάκης αρχικά εξήγησε στους φίλους του Συλλόγου καθώς και στους γονείς των παιδιών τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί από την εξάσκηση στο Kung Fu, οφέλη που θα το ακολουθούν και θα το στηρίζουν σε όλη του τη ζωή. Κατόπιν ακολούθησε μια μικρή επίδειξη από τους πιο μικρούς αθλητές του Συλλόγου (4-6 ετών), τους Μικρούς Γερανούς, οι οποίοι μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά μάθαιναν τις βασικές αρχές του Kung Fu, μέχρι να μπορέσουν να ενταχθούν στο επόμενο επίπεδο. Ακολούθησαν οι εξετάσεις για τους μαθητές των πιο προχωρημένων τμημάτων τόσο ως προς την ενεργητική και αρμονική εκτέλεση των ταολού (φόρμες),  όσο και ως προς την εξέλιξή τους στην ικανότητα μάχης στο Qingda (Μαχητικό άθλημα ημιεπαφής).

Εργαστήριο - Σεμινάριο με θέμα 'Εισαγωγή στον υποτιτλισμό' στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με χαρά παρουσιάζει το τρίτο εργαστήριο-σεμινάριο για αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το εργαστήριο Υποτιτλισμού το οποίο απευθύνεται αφενός σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και αφετέρου σε ενήλικες, σε επαγγελματίες μεταφραστές, σε φοιτητές ξένων φιλολογιών, καθηγητές ξένων γλωσσών και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα μυστικά της μετάφρασης του κινηματογράφου.

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ έτους 2015.

Δελτίο τύπου σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων

Ανησυχία προκάλεσε στους ρευματοπαθείς η πληροφορία για διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους για σοβαρές παθήσεις (φάρμακα του Ν3816) αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως γίνεται μέχρι τώρα, ή τα φαρμακεία των Νοσοκομείων, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Υπουργός.

Ξεκίνησαν οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση 2015 στη Βιολογία στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Με δύο Διαλέξεις του παγκοσμίου φήμης Βρετανό Νομπελίστα Sir John Gurdon, στον οποίο απενεμήθη το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας - Ιατρικής 2012, για τον επαναπρογραμματισμό ενήλικων διαφοροποιημένων κυττάρων ώστε να επανέλθουν σε εμβρυϊκό στάδιο, ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση 2015 στη Βιολογία, οι οποίες διεξάγονται από τις 6 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2015, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο.

Πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουλίου 2015 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τους δικαιούχους ότι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οδός Κορωναίου 9, ενώ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και στο katartisi.gr.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2810 247034, 2810 302736 και 2810 302735.

Με την συνδιοργάνωση της ΠΕ Ηρακλείου οι αγώνες τένις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΕΝΙΣ OPEN 2015»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΖΑΡΟΣ-ΦΗΜΗ ΤΕΝΙΣ OPEN 2015». Ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» προσκαλεί τους φίλους του τένις να παρακολουθήσουν  τους αγώνες που θα διεξαχθούν από την  Παρασκευή 3 Ιουλίου έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015.

Επιστολή Προέδρων Επιμελητηρίων Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό για τις τρέχουσες εξελίξεις

Τις καταστροφικές συνέπειες στο εμπόριο, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα στο σύνολό της, από το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, επισημαίνουν  με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό. κ. Αλέξη Τσίπρα οι Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης.

Σχολές ανανέωσης ταυτοτήτων από τον Σύλλογο Προπονητών Ποδοσφαίρου και την Ε.Π.Σ.Η.

Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (Ε.Π.Σ .Η)  με τον  Σύλλογο  Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου  (Σ.Π.Π.Η.) και σε συνεργασία  με την Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΠΠΕ), διοργανώνει 2 (δύο) σχολές ανανέωσης ταυτοτήτων .

Μονάδα Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα του Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πλαίσια του υπο-έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» της πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη και διάδοση του ανοιχτού λογισμικού» (Ε.Π. Ψηφιακής Σύγκλισης), που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διοργανώνει δράσεις εκπαίδευσης για την ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ στις θεματικές περιοχές του «Τουρισμού», του «Εκπαιδευτικού Λογισμικού» και της «Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης».

Γνωρίζοντας τα Ενετικά Τείχη με τον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» - Επίσκεψη στη Στοά Μακάσι

Τα μέλη του Ομίλου  Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» επισκέφτηκαν την ιστορική Στοά «Μακάσι» στον χώρο της ομώνυμης ενετικής πύλης κάτω από τον Τάφο του Καζαντζάκη στο πλαίσιο των περιηγήσεων που διοργανώνει ο Όμιλος στα Ενετικά Τείχη, προκειμένου να γνωρίσουν τα μέλη την ιστορία τους και να θαυμάσουν το πλούσιο εκθεσιακό υλικό που κρύβουν οι στοές και οι πύλες τους.

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής και δημόσιου χώρου για εφήβους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με χαρά παρουσιάζει το δεύτερο εργαστήριο-σεμινάριο του καλοκαιριού. Πρόκειται για το εργαστήριο αρχιτεκτονικής και δημοσίου χώρου το οποίο απευθύνεται σε όσους μαθητές, από Β’ Γυμνασίου ως Λύκειο, θα ήθελαν να παρατηρήσουν την πόλη τους μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής και ενδεχομένως να επέμβουν εικαστικά μέσα από τις προτάσεις τους.

Διοργάνωση γιορτών διαπολιτισμικού χαρακτήρα σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης μας

Στις 30 Ιουνίου 2015 ολοκληρώνονται οι απογευματινές παιδαγωγικές δραστηριότητες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τις δημόσιες δομές νηπίων της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και  της Νεάπολης – Συκεών, με τη διοργάνωση γιορτών διαπολιτισμικού χαρακτήρα σε κάθε πόλη.

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την λήξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδια τα τμήματα Κρητικής λύρας και μαντολίνου, Κιθάρας, Βυζαντινής μουσικής και Παιδικής Χορωδίας της Ενορίας ενώ πάρα πολύ όμορφη ήταν και η παρουσία των παιδιών της Παιδικής και Νεανικής Σύναξης της Ενορίας που έκαναν την έναρξη της εκδήλωσης.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο φεστιβάλ «Η υγεία αλλιώς: από την απορρύθμιση στην αυτορρύθμιση»

συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ίδρυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου. Στα χρόνια αυτά μέσα από τη συνύπαρξη και την κοινή μας δράση συνειδητοποιήσαμε τον εαυτό μας και τον άλλο ως μέρη μοναδικά αλλά και αδιαχώριστα ενός κοινωνικού χώρου.

Πρόγραμμα Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης και Παροχής Συμβουλευτικής σε Μητέρες Μετανάστριες

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός EUROTRAINING  A.E, το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν.), και η Μ.Κ.Ο. CIVIS PLUS πρόκειται να υλοποιήσουν το συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης «Πρόγραμμα Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης και Παροχής Συμβουλευτικής σε Μητέρες Μετανάστριες», στο πλαίσιο της Δράσης 1.1/13. Το υλοποιούμενο έργο έχει ως σκοπό την υποστήριξη γυναικών σε συγκεκριμένες τομείς. Απευθύνεται σε μητέρες, υπηκόους τρίτων χωρών και πιο συγκεκριμένα σε μητέρες ανηλίκων που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οποίων  η διαμονή έχει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα.  Για το σκοπό αυτό θα ιδρυθούν 8 κέντρα πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης και συμβουλευτικής στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Βόλο, τη Μεσσήνη, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες. 

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, έχοντας ολοκληρώσει ήδη με μεγάλη επιτυχία τέσσερα τμήματα, διοργανώνει ξανά προπαρασκευαστικό σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων, κατάλληλο για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Δωρεάν Θεματικό Εργαστήριο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση ευπαθών ομάδων

Η Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) διοργανώνει Θεματικό Εργαστήριο με το εξής αντικείμενο: «Καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση ευπαθών ομάδων- Ευκαιρίες και κίνητρα για την απασχόληση τους», στο πλαίσιο της Εργοδοτικής Συμβουλευτικής της Πράξης «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες Δήμου Ηρακλείου, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

Ακύρωση των εκδηλώσεων ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Είναι πλέον γνωστό, ότι ο ιερέας της Ενορίας μας πατέρας Νικόλαος Μαστοράκης, έφυγε από κοντά μας την Δευτέρα 15/6/2015.

Αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με Κυκλάδες & Δωδεκάνησα ζητά το Επιμελητήριο

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη, ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου να επανέλθουν τα περυσινά δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Αντίθετο το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τα προτεινόμενα φορολογικά μέτρα για τις επιχειρήσεις

Την πλήρη αντίθεσή του στις προτεινόμενες από την Κυβέρνηση αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης των επιχειρήσεων εκφράζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συνάντηση για την οργάνωση της λειτουργίας του προγράμματος «Stent for Life» στο Ν. Ηρακλείου

Στα πλαίσια οργάνωσης της λειτουργίας του προγράμματος Stent for Life στο νομό Ηρακλείου για την ολιστική αντιμετώπιση περιστατικών εμφράγματος του μυοκαρδίου,  πραγματοποιείται συνάντηση εργασίας σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις  της 7ης ΥΠΕ Κρήτης (Σμύρνης 26, Ηράκλειο).

Η τελετή λήξης της ακαδημίας του ΠΟΑ

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Π.Ο. ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ διοργανώνει αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με αφορμή την  λήξη της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου.

Συνάντηση με Βουλευτές / Ευρωβουλευτές στο Επιμελητήριο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Προτάσεις και δράσεις για την έξοδο της τοπικής επιχειρηματικότητας από τ’ αδιέξοδα, στα οποία την έχει οδηγήσει η οικονομική κρίση, κατέθεσε  η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές Ηρακλείου, στη διάρκεια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην υπουργό κα Νάντια Βαλαβάνη

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην υπουργό κα Νάντια Βαλαβάνη με Θέμα: «Αναδρομική ισχύς ερμηνειών της ΠΟΛ.1113/2.6.2015: «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 22, 22Α και 23 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167Α1)».»

Σεμινάριο “makeup in practice” από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο μεϊκάπ –makeup- διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με εισηγήτρια την έμπειρη επαγγελματία Δέσποινα Ατσάλη και αντικείμενο τα πρακτικά μυστικά του make up.

Εθελοντικές Αιμοδοσίες με αφορμή την 14η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

 Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η 14η Ιουνίου, έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ημερίδες στην Κρήτη με θέμα: «Πολιτικές ισότητας των φύλων στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ανάδοχος ένωση «ΕΤΑΜ A.E. – Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.» σας προσκαλούν στις ημερίδες με θέμα: «Πολιτικές ισότητας των φύλων στην τοπική αυτοδιοίκηση», για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων.

Σεμινάριο βασικών γνώσεων για τους βοηθούς λογιστών & των αλλαγών στη νομοθεσία

Το  ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει  σεμινάριο με στόχο να καλυφθούν με απλό, αλλά επιστημονικό τρόπο, όλες οι καταιγιστικές αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη Λογιστική.

Οι εκδηλώσεις «Εν Πλω 2015» για τη θάλασσα και το φουσκωτό με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 14 Ιουνίου τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εν Πλω 2015» στο λιμάνι του Ηρακλείου, που αφορά την θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. (Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών) περιλαμβάνει : Παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., γνωριμία των επισκεπτών με το φουσκωτό σκάφος με δωρεάν μικρές διαδρομές εντός του λιμένα Ηρακλείου, επίδειξη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., επιδείξεις τριγώνου σκαφών, εκδηλώσεις με συμμετοχή τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Σεμινάριο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας για τη συμμετοχή των γυναικών στη πολιτική

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΝΠΙΔ του Υπουργείου Εσωτερικών) διοργανώνει την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 (Α΄ Κύκλος), καθώς και τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 (Β΄ Κύκλος) στο Ηράκλειο, το 8ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής».

Φιλοξενία Φοιτητών στην Κρητική Εστία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σεμινάριο με θέμα «Εκμάθηση και Πιστοποίηση Γνώσης Η/Υ» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τo ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο για την απόκτηση γνώσεων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε πέντε διαφορετικές ενότητες, αλλά και για την πιστοποίηση στις ενότητες αυτές.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 6η Επιμορφωτική Ημερίδα Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο Σύλλογος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου σε συνεργασία  με τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. και την ΕΠΣΗ το Σάββατο 6-6-2015 πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία , την 6Η  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  στο  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ  ΣΤΑΔΙΟ.

Αποτελέσματα πρόσληψης δυο Ψυχολόγων του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της με αρ. πρωτ. 2340/13-5-2015 προκήρυξης του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου - Φορέα Διαχείρισης του Σχεδίου Δράσης "ΑΝ-ΟΙΚΩ", που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ", με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Ηρακλείου, για την πρόσληψη δυο Ψυχολόγων ΠΕ.

Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται έως την Τετάρτη 10/6/2015, στα γραφεία του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, στην οδό Μεραμβέλλου 56, τηλ. 2810-242121.

Συνάντηση εργασίας της πολιτικής ηγεσίας με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για το δίκτυο ΠΦΥ

Συνάντηση εργασίας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, το Δήμαρχο Μαλεβιζίου και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης .

Επίσκεψη εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Southside του Λονδίνου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την αποστολή του Επιμελητηρίου Southside του Λονδίνου υποδέχθηκε χθες, Πέμπτη, 4 Ιουνίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Την αποστολή αποτελούσαν συνολικά δέκα επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, όπως του τουρισμού, της εστίασης, των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, ιατρικών ειδών, παροχής υπηρεσιών, με επικεφαλής τον Gerry Mac Donaugh, Executive Director του Επιμελητηρίου Southside.

Σεμινάριο «Κερδίζοντας τον Πελάτη»

Οι τεχνικές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί επιτυχείς στο παρελθόν, σήμερα είναι αναγκαίες μεν, αλλά όχι πια αρκετές για τη βιώσιμη πορεία μιας επιχείρησης. Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι επιχειρήσεις είναι ν’ αλλάξουν κατεύθυνση και να εστιάσουν στο χτίσιμο της εμπειρίας του πελάτη.

Σεμινάριο του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο: «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στον τουρισμό»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει την διοργάνωση του δεύτερου σεμιναρίου (διάρκειας 12 ωρών) του τρίτου κύκλου εκπαίδευσης. Το σεμινάριο ξεκινάει στις 10/06/2015, και οι διαλέξεις του ολοκληρώνονται στις 23/06/2015. Μετά την ολοκλήρωση των διαλέξεων ακολουθεί η ανάπτυξη έργων συνεισφοράς και εκπόνηση project. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στη θεματική περιοχή του Τουρισμού, με τίτλο: «Αξιοποίηση συστημάτων ελ/λακ στον τουρισμό»

Σεμινάριο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο Σύλλογος  Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΕΠΣΗ , το Σάββατο 6 Ιουνίου  2015 και ώρα 08.30 -15.00, θα διοργανώσει σεμινάριο  στις εγκαταστάσεις του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ  στην θύρα 1 .

Συμφωνίες για διακρατικές συνεργασίες και δικτύωση φορέων και τοπικών αρχών

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, σε συνεργασία με  το Δήμο του Crotone και  τη Νομαρχία της Cosenzza διοργάνωσε στην πόλη του Crotone, στις 25-30/05/2015, εκδηλώσεις με στόχο τη δικτύωση των τοπικών φορέων για την ενίσχυση του τουρισμού και την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Krotontur.

ActionAid: Ηράκλειο – πόλη αλληλεγγύης!

Από τις 4 έως τις 16 Ιουνίου η ActionAid θα βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης για να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που ζουν στην ακραία φτώχεια. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Συλλόγου Επιχειρηματιών Εστίασης και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σεμινάριο προετοιμασίας για τις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο προετοιμασίας για τις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ - Τέσσερεις κύκλοι εργαστηρίων-σεμιναρίων

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με υπερηφάνεια παρουσιάζει τις δράσεις του για το καλοκαίρι του 2015. Από τις 22 Ιουνίου ως τις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια-σεμινάρια τα οποία θα καλύπτουν μια ηλικιακή ομάδα από την  Ε΄ Δημοτικού μέχρι και ενήλικες.  Με τη συνεργασία αξιόλογων συνεργατών θα πραγματοποιήσουμε εργαστήρια, ψηφιακής χαρτογραφικής εφαρμογής, αρχιτεκτονικής και δημόσιου χώρου, υποτιτλισμού και χάρτινου θεάτρου.

«Αθέατη Πόλη» - Κύκλος προφεστιβαλικών διαλέξεων για τα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου

Η «Αθέατη Πόλη», σε συνδιοργάνωση με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (παράρτημα Κρήτης), τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τον κύκλο διαλέξεων για τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου που θα ανοίξει την Τετάρτη 3 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου.

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2015: Συνέδριο παρουσίασης καινοτόμων Προγραμμάτων

Με στόχο την προβολή και παρουσίαση καλών πρακτικών, διοργανώνεται από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, τριήμερο συνέδριο με τίτλο: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2015:  Συνέδριο παρουσίασης και προβολής καινοτόμων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2014-2015».

Οι πρώτοι Αθλητικοί αγώνες & παιχνίδια με τίτλο «Για Πάντα Παιδιά - Παιχνιδομαραθώνιος»

Το Εθελοντικό μας Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη & Οικονομική Ιδιοτέλεια) με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην διεξαγωγή των Πρώτων Αθλητικών αγώνων & παιχνιδιών με τίτλο «Για Πάντα Παιδιά - Παιχνιδομαραθώνιος » που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιούνη στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Εφαρμοσμένη ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές» από το ΕΒΕΗ

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Εφαρμοσμένη ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές» διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης  Manager’s office (www.managersoffice.net). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Ιουνίου από 17.00 έως 20.00 στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και απευθύνεται, τόσο σε επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι οποίες δραστηριοποιούνται ήδη στις εξαγωγές, όσο και στις εν δυνάμει εξαγωγικές εταιρείες.

Επιστολή Επιμελητηρίου για το επενδυτικό σχέδιο κατασκευής 31 αιολικών σταθμών στην Κρήτη

Ενόψει και της δημόσιας διαβούλευσης για το  Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ζητάει με επιστολή του να ακυρωθούν τα επενδυτικά σχέδια για κατασκευή τεραστίων αιολικών πάρκων, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 'ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ'

Στις 21 και 22 Μαίου πραγματοτοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, το εγκεκριμένο απο το Υπουργείο Παιδείας (175463/!Γ7) εκπαιδευτικό πρόγραμμα, 'ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ', της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι, η ΖΩΦΟΡΟΣ Κρήτης.

Α' κύκλος ομιλιών με Ιατρικά Θέματα σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ξεκινάει ένα κύκλο ομιλιών στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στις 26 Μαρτίου 2015 και θα διαρκέσουν έως τον Ιούλιο 2015. Οι ομιλίες αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα γίνουν σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Κινηματογραφικές προβολές κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας στον Κοινωνικό Χώρο

Η ομάδα ConQueer (Ομάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας Ηρακλείου) σας προσκαλεί, εν όψει του Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας - 1o LGBTQI+ Pride Κρήτης στις 26 και 27 Ιουνίου στο Ηράκλειο, σε τέσσερις προβολές ταινιών κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, που θα πραγματοποιηθούν στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού τέσσερις συνεχόμενες Πέμπτες (28 Μαΐου, 4, 11 και 18 Ιουνίου), στις 8.30 μμ.

Έκθεση με θέμα «Οι όμορφες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κόμικς» τον Ιούνιο στο Ηράκλειο

Ο Επίτιμος Πρόξενος Βελγίου κος Yves Maebe σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και το Βελγικό Κέντρο Κόμικς βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν ότι από τις 5 έως και τις 19 Ιουνίου 2015 η έκθεση
«Οι όμορφες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κόμικς» θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η Κίτρινη Αποστολή στον Κοινωνικό Χώρο

Η Κίτρινη Αποστολή θα βρίσκεται την Κυριακή 31 Μαΐου στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, για ένα σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης, από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.

Δηλώσεις συμμετοχής (το σεμινάριο είναι δωρεάν), στην ομάδα του facebook της Κίτρινης Αποστολής:

https://www.facebook.com/groups/417311655051674/

Η Κίτρινη Αποστολή είναι γνωστή ομάδα εθελοντισμού στην πόλη του Ηρακλείου, με μεγάλη προσφορά στους μη-προνομιούχους συνανθρώπους μας. Έχει συγκεντρώσει και μοιράσει τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, βρεφικά και σχολικά είδη, ενώ πλέον λειτουργεί υπό τη σκεπή της και ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη, ωστόσο, η συμβολή σας σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι καθοριστική για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Σεμινάριο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο Σύλλογος  Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΕΠΣΗ , το Σάββατο 6 Ιουνίου  2015 και ώρα 08.30 -15.00, θα διοργανώσει σεμινάριο  στις εγκαταστάσεις του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ  στην θύρα 1 .

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου η 1η Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών Νησιωτικής Χώρας

Κοινή, πολυσυλλεκτική παράσταση με τίτλο «Κάλεσμα» διοργάνωσε το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους» σε συνεργασία με τη Αναπτυξιακή Λήμνου στην 1η Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών Νησιωτικής Χώρας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου στην Μύρινα, στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου «Ο πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας» που είναι ενταγμένο στην προσέγγιση Leader.

Δέκα τρεις ομάδες θεάτρου, χορού και performance που εκπροσώπησαν 11 νησιωτικές περιοχές -Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βορειοανατολικό Αιγαίο και Ιόνια Νησιά-, συναντήθηκαν, δημιουργώντας, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Ομάδας ΩΣΜΩΣΙΣ, μια πρωτότυπη, ζωντανή έκθεση παραστατικών τεχνών και μια μοναδική βραδιά για το νησιωτικό κοινό.

Για πρώτη φορά τόσοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία των παραστατικών τεχνών – χορό, θέατρο, χοροθέατρο, performance – αλλά και από διαφορετικά νησιά συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν με θέρμη και παρουσίασαν ταυτόχρονα & υπό την ίδια στέγη τις δημιουργίες τους, καταθέτοντας την ψυχή και το όραμά τους.

Απογευματινές παιδαγωγικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους

Οι απογευματινές παιδαγωγικές δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά γηγενών και μεταναστών (ηλικίας 2,5 έως 6 ετών) και τις οικογένειές τους, έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, και θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου 2015.

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ - Τέσσερεις κύκλοι εργαστηρίων-σεμιναρίων

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με υπερηφάνεια παρουσιάζει τις δράσεις του για το καλοκαίρι του 2015. Από τις 22 Ιουνίου ως τις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια-σεμινάρια τα οποία θα καλύπτουν μια ηλικιακή ομάδα από την  Ε΄ Δημοτικού μέχρι και ενήλικες.  Με τη συνεργασία αξιόλογων συνεργατών θα πραγματοποιήσουμε εργαστήρια, ψηφιακής χαρτογραφικής εφαρμογής, αρχιτεκτονικής και δημόσιου χώρου, υποτιτλισμού και χάρτινου θεάτρου.

Η καρδιά του ευρωπαϊκού στίβου χτυπά στην Κρήτη για τα παιδιά - Ξεκίνησαν οι εγγραφές!

Η δημιουργία και ο συντονισμός αποκλειστικά παιδικής κερκίδας εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς επικοινωνιακής καμπάνιας «Athletics in the land of culture», του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλειου για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α’ Κατηγορίας  στις 20-21 Ιουνίου  2015 στο Παγκρήτιο στάδιο.

Σεμινάριο παρουσίασης της συμμετοχικής διαδικασίας συνεργασίας με τη μέθοδο LEGO

Ένα πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο παρουσίασης της συμμετοχικής διαδικασίας συνεργασίας με βάση τη μέθοδο LEGO SERIOUS PLAY. Το Εργαστήριο είναι κατάλληλο για εκπαιδευτές, εμψυχωτές ομάδων και στελέχη επιχειρήσεων. Σκοπός, είναι οι συμμετέχοντες  να εμπλουτίσουν μέσω της πρωτότυπης αυτής διαδικασίας τις τεχνικές διδασκαλίας τους , καθώς και τις τεχνικές διαχείρισης μαθησιακών ομάδων της επιχείρησης  μέσω αυτού του πρωτοποριακού εργαλείου συμμετοχικής μάθησης και ανακάλυψης γνώσης και λύσεων.

Κινηματογραφικές προβολές κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας στον Κοινωνικό Χώρο

Η ομάδα ConQueer (Ομάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας Ηρακλείου) σας προσκαλεί, εν όψει του Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας - 1o LGBTQI+ Pride Κρήτης στις 26 και 27 Ιουνίου στο Ηράκλειο, σε τέσσερις προβολές ταινιών κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, που θα πραγματοποιηθούν στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού τέσσερις συνεχόμενες Πέμπτες (28 Μαΐου, 4, 11 και 18 Ιουνίου), στις 8.30 μμ.

Το Ράλι Κρήτης έφερε το Μονακό στο Ηράκλειο!!!

Το EKO Racing 100 Rally Κρήτης μας φούλ-αρε με θέαμα και εντυπωσιακές μάχες, μεγάλοι νικητές οι Αναπολιωτάκης - Χαλκιαδάκης!!! Ο ΑΟΚ με την ΦΙΜΑ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την υποστήριξη του ΟΛΗ έκαναν το Ηράκλειο… να θυμίζει λίγο κάτι από Μονακό από άποψη motorsport!!!

7ο ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015 - Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

 Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 7ος Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου. Έλαβαν μέρος 74 δείγματα-προϊόντα.

Επιστολή Επιμελητηρίου για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Εμπορικού Λιμένος

Την άμεση παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας ζητάει με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν ζητήματα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του Εμπορικού  Λιμένος Ηρακλείου, αλλά και για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες  προς τους επιχειρηματίες υπηρεσίες.

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης, φουλ-άρουμε και πάμε για το… Gooo!

Σαββατοκύριακο γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις που αναμένεται να γεμίσουν τα… “ντεπόζιτα” των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Κρήτης για πολύ καιρό μιας και οι ευκαιρίες λόγω της κρίσης είναι σχετικά πιο περιορισμένες ποσοτικά αλλά πιο… γεμάτες σε ποιότητα!!!

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Εφαρμοσμένη ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές» από το Επιμελητήριο

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Εφαρμοσμένη ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές» διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης  Manager’s office (www.managersoffice.net).

«Ζωοδόχος Πηγή» - Πρόσληψη ιατρού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» Ανακοινώνει την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ μίας (1) θέσης με την ειδικότητα ΠΕ ΙΑΤΡΟΣ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Πέμπτη 28 Μαΐου 2015.

Με επιτυχία το συνέδριο του Επιμελητηρίου και του ΕΝΙΣΑ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρώτο Πανευρωπαϊκό διήμερο συνέδριο για την «ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» που συν-διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον ΕΝΙΣΑ στις 18 και 19 Μαΐου 2015. Η διημερίδα κάλυψε τρείς (3) τομείς που δεν έχουν έως τώρα θιγεί συνδυαστικά: την κυβερνο-ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την πρόληψη – καταστολή. Το συνέδριο κάλυψε θέματα εφαρμογής πολιτικών και νομοθεσιών, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στην επιχειρηματική κοινότητα και τους πολίτες να ενημερωθούν για την τρέχουσα πραγματικότητα σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας.

Σεμινάριο βασικών γνώσεων για τους βοηθούς λογιστών & των αλλαγών στη νομοθεσία

Το  ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει  σεμινάριο με στόχο να καλυφθούν με απλό  αλλά επιστημονικό τρόπο όλες οι καταιγιστικές αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη Λογιστική. Το σεμινάριο απευθύνεται σε βοηθούς λογιστών, μεσαία και ανώτερα στελέχη λογιστηρίου (εργαζόμενοι σε εταιρίες και Λογιστικά γραφεία) καθώς και σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν τις νέες βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν και να ελέγξουν την ομαλή και αποδοτική λειτουργία ενός σύγχρονου Λογιστηρίου προσαρμοσμένο στις ανάγκες της οικονομικής κρίσης και στις καταιγιστικές αλλαγές της νομοθεσίας.

Εθελοντικός καθαρισμός του ΒΟΑΚ την Κυριακή με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, δήμων και φορέων

Η Περιφέρεια Κρήτης, την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, το Δήμο Μαλεβιζίου, το Δήμο Χερσονήσου, το Δήμο Αγίου Νικολάου, το Δήμο Ρεθύμνου, το Δήμο Αποκορώνου και το Δήμο Χερσονήσου, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους, διοργανώνει την εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, μια δράση που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, ένα μείζον θέμα που επηρεάζει τη ζωή μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Πρόσκληση σε εθελοντές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου

Το πρόγραμμα εθελοντισμού για τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση  του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου  που θα πραγματοποιηθεί 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο άνοιξε!  Οι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.heraklion2015.gr.   Η Ελληνική εθνική ομάδα σε χρειάζεται!

Φουλ-άρουμε με... EKO Racing 100 Rally Κρήτης!!!

Με δυνατές συγκινήσεις ετοιμάζεται να μας γεμίσει τα... "ντεπόζιτα" το φετινό EKO Racing 100 Rally Κρήτης!!! Ξεκινά για πρώτη φορά στην ιστορία του με σούπερ ειδική εντός Ηρακλείου!!!  Πολλές οι καινοτομίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία χρόνια και ο μηχανοκίνητος κόσμος της Κρήτης όχι απλά ακολουθεί τις τάσεις της “μόδας του ελληνικού motorsport”, αλλά μάλλον θέτει τις βάσεις και τα δεδομένα το μέλλον του σπορ.

Σεμινάριο «Social Media Marketing» από το KEK Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Social Media Marketing», το οποίο θα διεξαχθεί από 25/05/2015 έως 08/06/2015. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων κλπ,   οι οποίοι θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας τη δύναμη των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σεμινάριο για Ηλεκτρολόγους από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΓΕΙΩΣΕΙΣ – ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΕΙΩΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΟΤ HD 384» το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους [βοηθούς, τεχνίτες, αρχιτεχνίτες, εγκαταστάτες], σε υπεύθυνους συντήρησης βιομηχανικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, σε εργολάβους και κατασκευαστές συστημάτων γείωσης, σε τεχνικούς ασφαλείας κλπ., του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Σχολή Γονέων στο Νομό Ηρακλείου

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 6 εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε φάλτσα» από τη θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου

Μετά από 6 μήνες προετοιμασίας του έργου «Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΧΟΥΣΕ ΦΑΛΤΣΑ» του ΜΑΤΕΙ ΒΙΣΝΙΕΚ, η θεατρική ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) είναι έτοιμη να το παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου από  την Παρασκευή 22 έως και την Τρίτη 26 Μαΐου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 21:00.

Ξεκίνησε το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων ξεκίνησε το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης θα προβεί στην εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Σχολής οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις κατευθύνσεις: α) Οργάνωση και Διοίκηση, β) Επιχειρησιακή Έρευνα, γ) Συστήματα Παραγωγής, και δ) Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στις Επιστήμες Μηχανικών.

Σεμινάριο βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική γλώσσα

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 2ο για το έτος 2015 από μια σειρά τριών σεμιναρίων 30 ωρών, Σεμινάριο για την εκμάθηση της Κινεζικής Γλώσσας. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν μια βασική κατανόηση της κινεζικής γλώσσας, ώστε να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται σε καθημερινούς διαλόγους και να εκφράζουν απλές ανάγκες και επιθυμίες, σε επαγγελματικές συζητήσεις και σε γραπτά κείμενα.

Το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στα προγράμματα ERASMUS

Το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου είναι ένα από τα λιγοστά ΕΠΑΛ της Ελλάδας που κατάφερε, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων και δυσκολιών, να ενταχθεί στην κατηγορία των προγραμμάτων ERASMUS K2+. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά  συνεργασία σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης   των χωρών   Αυστρία ,Δανία , Ελλάδα, Ισπανία και  Τουρκία , και έχει ως στόχο  να συμβάλλει στην  διαπίστωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην εποχή μας οι νέοι της Ευρώπης και ιδιαιτέρως του προβλήματος της ανεργίας. Τα σχολεία θα πρέπει να προετοιμαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου , να παρέχουν πληροφορίες για τα νέα δεδομένα  και όπου υπάρχει δυνατότητα να προτείνουν λύσεις. Ο συντονιστής από την πλευρά του σχολείου μας ο κ.  Βαγγέλης Φιλιππάκης  έχει αναλάβει τον προγραμματισμό και ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται.       

16 Μαΐου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης - Εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης στις 16 Μαΐου 2015 η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνει εκστρατεία που θα περιλαμβάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ενημέρωσης του κοινού για την υπέρταση σε κεντρικά σημεία των παρακάτω πόλεων: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Σέρρες και Τρίκαλα.

Tη Δευτέρα η πρώτη συνάντηση εργασίας της Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Tη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εργασίας της Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Αστικά Κέντρα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συγκροτήθηκε στις 23 Απριλίου 2015, με Πράξη Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκου Ε. Ηγουμενίδη.

Το πρώτο πανευρωπαϊκό διήμερο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Ηράκλειο

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών ξεκινά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τη Δευτέρα 18 Μαΐου το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

2ο Τρόπαιο της Μάχης της Κρήτης 1941

ΣΧΟΛΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΚΩΝ ΠΕΖΙΚΟΥ

Ηράκλειο, 11 Μαΐου 2015

2ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 1941 (ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ)


Η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 08:00, θα  πραγματοποιηθεί στο μνημείο μάχης υψ. ΚΟΨΑ στην Ανώπολη Ηρακλείου η τελετή έναρξης της επετειακής πορείας που διοργανώνει το ΓΕΕΘΑ, η 5η ΤΑΞΠΖ και η ΣΕΑΠ στα πλαίσια εορτασμού για την 74η επέτειο της μάχης της Κρήτης με την επωνυμία «2ο Τρόπαιο της Μάχης της Κρήτης 1941».

Με το πέρας της τελετής θα δοθεί η εκκίνηση της πορείας στον ίδιο χώρο. Το δρομολόγιο κινήσεως για την 1η ημέρα θα έχει ως αφετηρία το μνημείο της Μάχης ΚΟΨΑ σην Ανώπολη Ηρακλείου και πορεία από ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ – ΚΑΡΤΕΡΟ- ΒΙΠΕ-ΠΑΤΣΙΔΕΣ-ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΓΟΥ ΚΡΑÏΠΕ-ΣΠΙΛΙ-ΚΝΩΣΣΟ και τερματισμό στη ΒΙΛΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των  Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι αρχών και άλλοι επίσημοι.

Σεμινάριο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο Σύλλογος  Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΕΠΣΗ , το Σάββατο 6 Ιουνίου  2015 και ώρα 08.30 -15.00  ,θα διοργανώσει σεμινάριο  στις εγκαταστάσεις του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ  με θέματα  :

Διοργάνωση 3ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Δημιουργικής Έκφρασης για την ημέρα της Ευρώπης

Σας ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης και της προώθησης καινοτόμων δράσεων και της διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και Erasmus+ θα πραγματοποιηθεί το μήνα Ιούνιο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης και τους προωθητές Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων το 3ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Δημιουργικής Έκφρασης με παρουσιάσεις προγραμμάτων Comenius, Grundtvig, Regio, Leonardo καθώς και των δράσεων ΚΑ1 και ΚΑ2 του νέου προγράμματος Erasmus+ συμβάλλοντας στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών.

Πρόσληψη δύο ατόμων ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ»

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ως Φορέας Διαχείρισης του Σχεδίου Δράσης ΑΝ-ΟΙΚΩ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 2 (δύο) ατόμων πλήρους απασχόλησης τα οποία θα απασχοληθούν στο φορέα για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΕΓΑΣΗ & ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και συγκεκριμένα ειδικότητας και διάρκειας σύμβασης όπως φαίνεται στον Πίνακα Α και με τα αντίστοιχα προσόντα όπως φαίνεται στον Πίνακα Β.
Το Έργο υλοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου από ομάδα φορέων με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Ηρακλείου, Φορέα Διαχείρισης το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου και λοιπούς εταίρους το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) έλαβε χώρα την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 με ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και ανταπόκριση από τον κόσμο.
Σε Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χανιά, 7160 μαθητές και 914 εκπαιδευτικοί, σε περισσότερα από 500 σχολεία εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 806 ψηφιακά έργα.

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου και το προγραμματικό της πλαίσιο

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου και το προγραμματικό της πλαίσιο για τη διετία μέχρι την άνοιξη του 2017. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου με την πολύτιμη αγωνιστική της δράση καταξιώθηκε στη συνείδηση του γονεϊκού κινήματος ως το όργανο που μάχεται για ένα σχολείο σύγχρονο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν για όλους τους μαθητές, ισότιμο για όλους χωρίς κοινωνικές , φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις.

Δημιουργία Καταδυτικού προορισμού στον Νομό Ηρακλείου από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σε ίδρυση καταδυτικού πάρκου προχωρά άμεσα το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ήδη από πολύ νωρίς ξεκίνησε τη διερεύνηση του ζητήματος με φορείς που σχετίζονται με το θέμα. Συγκεκριμένα έχουν γίνει συζητήσεις με επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που διατηρούν σχολές κατάδυσης, καθώς και ΟΤΑ όπου έχει διατυπωθεί το έντονο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές.

Με μεγάλη επιτυχία και θετικό απολογισμό η 3η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Με μεγάλη επιτυχία και θετικό απολογισμό πραγματοποιήθηκε η φετινή 3η Παγκρήτια διοργάνωση της έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση». Περισσότεροι από εκατό εκθέτες, παραγωγοί, μεταποιητές, έμποροι, Δήμοι, Επιμελητήρια και άλλοι φορείς από κάθε γωνιά της Κρητικής γης, παρουσίασαν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Ελαιοτεχνία - Συνέδριο για εξαγωγές ελαιολάδου

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, προοπτικές & δυνατότητες” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου, export branding: κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με “όπλο” την εικόνα, πολυπολιτισμικό marketing, συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά. http://www.aristionawards.gr/el/sinedrio/

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses), με στόχο να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών/τριων σε κάθε κοινωνία.

Ενημέρωση της Π.Ε. Ηρακλείου για τους κινδύνους του επιβλαβούς οργανισμού Xylella fastidiosa

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους με την παραγωγή, διακίνηση και διαχείριση φυτών (φυτώρια, σημεία πώλησης καλλωπιστικών φυτών και πολλαπλασιαστικού υλικού, ελαιοπαραγωγών, αγροτικών συνεταιρισμών, γεωπόνων και τεχνολόγων γεωπονίας του δημοσίου και ιδιωτών, Δήμων και εργολάβων δημοσίων κηποτεχνικών έργων, κ.α.) για τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τις τοπικές καλλιέργειες (ελιές, αμπέλια, πυρηνόκαρπα και εσπεριδοειδή) από ενδεχόμενη είσοδο και εξάπλωση του επιβλαβούς οργανισμού Xylella fastidiosa (φυτοπαθογόνο βακτήριο) στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη. Παράλληλα επισημαίνονται τα μέτρα (φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις) που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη της εξάπλωσής του στην Ευρ. Ένωση.

10 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης για το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη προσπαθούν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της συχνά εύθραυστης υγείας τους εξαιτίας του λύκου-ενός αυτοάνοσου νοσήματος που μπορεί να επιφέρει σοβαρή βλάβη σε πολλά μέρη του σώματος όπως στο δέρμα, στην καρδιά, στους πνεύμονες, στους νεφρούς κ.α.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Πυραμίδα Χαράς, Δύναμης και Ελπίδας μαζί με το “Make-A-Wish” Ελλάδος

Την Τετάρτη 29 Απριλίου πλήθος κόσμου, φίλοι, υποστηρικτές και εθελοντές του Οργανισμού “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιόρτασαν με ένα ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα Χαράς, Δύναμης και Ελπίδας σε όλο τον κόσμο.

Εκδηλώσεις του ΕΕΣ - Τμήμα Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων ανοικτές προς το κοινό.

Η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας, η θρυλική 'Κάρμεν του Μπιζέ' στην Κρήτη

Η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας είναι η θρυλική Κάρμεν του Μπιζέ, η οποία θα ταξιδέψει σε 23 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", το οποίο πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δωρεάν Θεματικό Εργαστήρι για την Ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων και Πράσινο Τουρισμό

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους επιχειρηματίες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου,  που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού  να δηλώσουν συμμετοχή στο ΔΩΡΕΑΝ Θεματικό Εργαστήρι με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -  ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 08 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 πμ. στην Αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, στην Άνω Χερσόνησο.

Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

Όπως γίνεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο Δήμος Ηρακλείου και  ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηράκλειου και Ν. Ηρακλείου, συνεορτάζουν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΤΕΡΑΣ.

Συνεχίζονται τα λουκέτα στην Αγορά

Σε αρνητικό πρόσημο εξακολουθεί να κινείται η επιχειρηματικότητα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Η πορεία της τοπικής αγοράς το πρώτο τετράμηνο του έτους βρίσκεται σε πτωτική τροχιά, καθώς από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Απρίλιο του 2015 δημιουργήθηκαν  379 νέες επιχειρήσεις και διέκοψαν τη λειτουργία τους 518.

Εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος - Δωρεάν εξέταση από δερματολόγους

Στο πλαίσιο της εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του δέρματος, η  Δερματολογική Εταιρεία και στο Ηράκλειο σύμφωνα με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ από τις 4 έως τις 8 Μαΐου 2015, μετά από ορισμό τηλεφωνικού ραντεβού, στα ακόλουθα δερματολογικά ιατρεία στο Ηράκλειο:

Παγκόσμια Εβδομάδα Ο.Η.Ε. για την Οδική Ασφάλεια: «Σώστε Παιδικές Ζωές με την οδική ασφάλεια»

Η Εβδομάδα 4-10 Μαΐου 2015 έχει οριστεί ως η Τρίτη Παγκόσμια Εβδομάδα του Ο.Η.Ε. για την Οδική Ασφάλεια. Στο επίκεντρο της καμπάνιας για το 2015 είναι τα παιδιά, καθώς πάνω από 186.000 παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τροχαία ατυχήματα, ενώ χιλιάδες άλλα τραυματίζονται σοβαρά.

Συνεχίζεται με μεγάλη προσέλευση κοινού η 3η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Συνεχίζεται με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού η 3η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που γίνεται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Μαΐου. 100 επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Κρήτης παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να τα προμηθευτούν απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές σε πολύ καλές τιμές. Την έκθεση έχουν επισκεφθεί εμπορικοί επισκέπτες από Ελληνικά και ξένα δίκτυα διανομής προϊόντων, που ενδιαφέρονται σε επίπεδο χονδρικής να διακινήσουν τα προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης.

Σεμινάρια απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας για επιβατικές μεταφορές

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

29 – 04 - 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ «Απόκτηση Κάρτας Οδικού Μεταφορέα επιβατών & εμπορευμάτων»

Σεμινάρια απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας για επιβατικές μεταφορές (Κάρτα Οδικού Μεταφορέα Επιβατών) και για εμπορευματικές μεταφορές (Κάρτα Οδικού Μεταφορέα Εμπορευμάτων) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, για εμπορικές και ατομικές εταιρείες που πληρρούν τις προϋποθέσεις.

Κάρτα Οδικού Μεταφορέα Εμπορευμάτων

Η Κάρτα Μεταφορέων Εμπορευμάτων περιλαμβάνει τις εθνικές και τις διεθνείς οδικές μεταφορές εμπορευμάτων. Για την απόκτησή της, ο υποψήφιος θα πρέπει να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και να επιτύχει στις εξετάσεις που διενεργούνται από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για την Κάρτα Οδικού Μεταφορέα Εμπορευμάτων που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   έχει διάρκεια 45 διδακτικών ωρών και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 • Εθνικές Εμπορευματικές Μεταφορές (στοιχεία αστικού δικαίου, στοιχεία εμπορικού δικαίου, στοιχεία κοινωνικής νομοθεσίας, στοιχεία φορολογικού δικαίου, εμπορική και χρηματοοικονομική διαχείριση της επιχείρησης, πρόσβαση στην αγορά, τεχνικά πρότυπα και εκμετάλλευση, οδική ασφάλεια).
 • Διεθνείς Εμπορευματικές Μεταφορές (πρόσβαση στην αγορά, τεχνικά πρότυπα και εκμετάλλευση, οδική ασφάλεια).

Κάρτα Οδικού Μεταφορέα Επιβατών

Η Κάρτα Οδικού Μεταφορέων Επιβατών περιλαμβάνει τις εθνικές και τις διεθνείς οδικές μεταφορές επιβατών. Για την απόκτησή της, ο υποψήφιος θα πρέπει να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και να επιτύχει στις εξετάσεις που διενεργούνται από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για την Κάρτα Μεταφορέα Επιβατών έχει διάρκεια 45 διδακτικών ωρών και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 • Εθνικές Επιβατικές Μεταφορές (στοιχεία αστικού δικαίου, στοιχεία εμπορικού δικαίου, στοιχεία κοινωνικής νομοθεσίας, στοιχεία φορολογικού δικαίου, εμπορική και χρηματοοικονομική διαχείριση της επιχείρησης, πρόσβαση στην αγορά, τεχνικά πρότυπα και εκμετάλλευση, οδική ασφάλεια).
 • Διεθνείς Επιβατικές Μεταφορές (πρόσβαση στην αγορά, τεχνικά πρότυπα και εκμετάλλευση, οδική ασφάλεια)

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παραπάνω σεμινάρια θα πρέπει να προσκομίσουν απαραιτήτως τα εξής δικαιολογητικά:

 • Ακριβές φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
 • Ακριβές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου: 18/5 έως 26/5 και ώρες 16:00-22.30

 

Κόστος για τμήμα 45 ωρών Εθνικές και Διεθνείς Μεταφορές:  500€ (περιλαμβάνεται παράβολο εξετάσεων 50€)

Κόστος για τμήμα 15 ωρών (απευθύνεται σε άτομα που έχουν εθνικές μεταφορές μόνο):  200€ (περιλαμβάνεται παράβολο εξετάσεων 50€)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το  ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302735 & 302730 κ. Κυριάκος Λεονταράκης  email: leontarakis@katartisi.gr,  φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

 

Το πρώτο πανευρωπαϊκό διήμερο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Ηράκλειο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει το πρώτο πανευρωπαϊκό διήμερο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στις 18 και 19 Μαΐου 2015 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την Παρασκευή 1 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Την Παρασκευή 1 Μαΐου ανοίγει τις πύλες της στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ:  Η Μεγάλη Συνάντηση». Τα εγκαίνια θα παραγματοποιήσουν ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη συνάντηση! Η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 1 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015. Τέσσερις μέρες η καρδία της Κρήτης θα χτυπά δυνατά στους χώρους του σταδίου Ειρήνης & Φιλίας, στο Νέο Φάληρο. Πλήθος επιχειρήσεων που  δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό της Αττικής.

Εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος - Δωρεάν εξέταση από δερματολόγους

Ο Ομιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Αγκαλιά-ΖΩ ενημερώνει τους συνδημότες μας για την εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος. Η Δερματολογική Εταιρεία και στο Ηράκλειο διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ απο τους κάτωθι Δερματολόγους απο τις 4 εως τις 8 Μαίου 2015.

Σεμινάριο «Πιστοποίηση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου  διοργανώνει  σεμινάριο για την Πιστοποίηση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους χρήστες γεωργικών φαρμάκων.

Πρόγραμμα «ΜΑΖΙ» - Απογευματινές παιδαγωγικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και τις οικογένειες

H Aναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου καλεί όλα τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους -Έλληνες και μετανάστες- να συμμετάσχουν δωρεάν στις παιδαγωγικές δραστηριότητες που θα υλοποιούνται τα απογεύματα στο βρεφονηπιακό σταθμό της γειτονιάς τους. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο η 11η ΕΠΑ Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε Ηράκλειο (18-23 Απριλίου) και Ρέθυμνο (24 Απριλίου) η 11η ΕΠΑ, εβδομάδα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την μείωση των προβλημάτων που συνδέονται με το αλκοόλ, που οργάνωσαν ο Σύλλογος στήριξης εξαρτημένων ατόμων από το αλκοόλ «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»  και το Αλκοολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την υποστήριξη του Europe Direct & του Δήμου Ηρακλείου για το Ηράκλειο και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου & του Δήμου Ρεθύμνου για το Ρέθυμνο

'Athletics in the land of culture!' - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου 2015

Ανοιχτή πρόσκληση να συμμετέχουν οι Κρητικοί αλλά και οι ξένοι επισκέπτες μας στη γιορτή του αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου 2015 με τίτλο «Athletics in the land of culture!-  Ο κλασσικός αθλητισμός  στον τόπο του πολιτισμού!» , που θα διεξαχθεί στις  20 και 21 Ιουνίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο με την συμμετοχή εκατοντάδων διακριμένων αθλητριών και αθλητών από 12 εθνικές ομάδες της Ευρώπης, απηύθυναν σήμερα οι διοργανωτές Περιφέρεια Κρήτης, ΣΕΓΑΣ, και δήμος Ηρακλείου. Σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν οι στόχοι της διοργάνωσης όπως επίσης η επικοινωνιακή εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Εθνικών Ομάδων Στίβου 2015.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου

Σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου ιδιωτικού δικαίου κατά το άρθρο 6 του Ν. 2527/1997 (Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών) με συνολικά σαράντα δύο άτομα (42) για την κάλυψη των αναγκών και τη στελέχωση των δομών των συνεργαζόμενων Δήμων, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου 1.4.γ/13: «Προώθηση δημιουργικών δραστηριοτήτων νηπίων στις υφιστάμενες δομές των βρεφονηπιακών σταθμών με στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών» συνολικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι 30/06/2015.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη μετανάστευση και την ένταξη πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο του Έργου «Προώθηση της διαπολιτισμικής επιμόρφωσης και νομοθετικής ενημέρωσης σε θέματα υγείας των υπαλλήλων επιλεγμένων νοσοκομείων, που συναλλάσσονται με π.τ.χ.» (Δράση 3.1.β/13), στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Η τελετή παραλαβής – παράδοσης και ο απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 24/4/2015

Ο απολογισμός της θητείας της απερχόμενης διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και η ομιλία του κ. Νίκου Ηγουμενίδη, νέου διοικητή της υπηρεσίας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που παρεχωρήθη σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της υπηρεσίας κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης της Διοίκησης.

Φυτεύσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Ενετικά Τείχη

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παρεμβάσεις των Εθελοντών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα Ενετικά Τείχη, στα πλαίσια της συνεργασίας του προγράμματος με το Δήμο Ηρακλείου για την υλοποίηση του έργου «Στα βήματα του Μεγάλου Στοχαστή Ν.Καζαντζάκη».

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση project για το αλκοόλ στο πλαίσιο της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης

Με την συμμετοχή μαθητών και καθηγητών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 το πρωί στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μία ακόμα εκδήλωση στο πλαίσιο της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ ,με κεντρικό μήνυμα «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα» , που περιλάμβανε:

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής- World Wish Day 2015 - 29 Απριλίου στην Πλατεία στα Λιοντάρια!

Την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, στις 29 Απριλίου, για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα παραρτήματα του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο και γιορτάζουμε την εκπλήρωση της πρώτης ευχής, του Chris, το 1980. Της ευχής, που ενέπνευσε τη δημιουργία του Make-A-Wish ως Οργανισμό, πριν από 35 χρόνια!

Ημερίδα στο Επιμελητήριο για το αλκοόλ

Μιλάω στα παιδιά για το αλκοόλ ήταν το θέμα στρογγυλής τράπεζας- ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με την συμμετοχή πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ 2015, που έχει ως κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα». Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθημερινά έως την Παρασκευή 24 Απριλίου 2014.

Η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» - Δηλώστε Συμμετοχή

Την Πρωτομαγιά η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται τους χιλιάδες επισκέπτες. Παραγωγοί, μεταποιητές από κάθε γωνιά της Κρήτης  προσφέρουν απευθείας τα εξαιρετικά τους προϊόντα.  Ανακαλύψτε τα και γευτείτε τα!!

Νέο Δ.Σ. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας «Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Aπριλίου 2015 και ώρα 15:00 στην έδρα της εταιρείας στις Αρχάνες Ηρακλείου. Στην Τακτική Γενική Συνέλευση:

Ξεκινούν αύριο Σάββατο στη Λότζια οι εκδηλώσεις της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ)

Ξεκινούν αύριο Σάββατο 18.4.2015 στις 11.00 π.μ. στη Λότζια του Δήμου Ηρακλείου οι εκδηλώσεις της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία πραγματοποιείται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ «Η Επιστροφή».

Συσκέψεις στην 7η ΥΠΕ Κρήτης παρουσία του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την ψυχική υγεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης 2014-2020, τα προτεινόμενα έργα ανά νομό και οι ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν στην σύσκεψη για την ψυχική υγεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 π.μ. από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα
Ξανθού και του Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ειδικού Συμβούλου του Αν. Υπουργού για θέματα ψυχικής υγείας κ. Θωμά Υφαντή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΕΔΥ- ΙΚΑ ΕΤΑΜ Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο.

Τριήμερο σεμινάριο για την εκπαίδευση του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο     16/ 4 /2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τριήμερο σεμινάριο για την εκπαίδευση του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιηθεί από αύριο 17-18-19 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της κλινικής.

Για τις ανάγκες τις εκπαίδευσης έχει κληθεί ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιού & Εφήβου-Πρόεδρος Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας κ. Νικόλαος Ζηλίκης.

Στη διάρκεια της τριήμερης εκπαίδευσης θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τη λειτουργία Τμήματος Νοσηλείας παιδιών & εφήβων και τη λειτουργία της θεραπευτικής ομάδας, την αντιμετώπιση ειδικών διαταραχών, ενώ θα παρουσιαστούν κλινικές περιπτώσεις για εποπτεία.

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

δυστυχώς για άλλη μία φορά, με αφορμή το θάνατο ενός νέου ανθρώπου από επιπλοκή μίας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, γινόμαστε μάρτυρες  συζητήσεων  για την αιτία που τον προκάλεσε. Χρειαζόταν να πάρει αντιβίωση; Πώς πήρε την αντιβίωση χωρίς να τον δει γιατρός;  Γιατί δεν επισκέφτηκε νωρίτερα γιατρό, και πολλά άλλα γιατί και πώς, τα οποία δυστυχώς δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα!  Συμφωνούμε όλοι,  είναι θλιβερό να χάνονται ανθρώπινες ζωές στις μέρες μας από τέτοιες αιτίες!

Το σήμα «Κρητικά Χέρια» είναι πλέον γεγονός

Μετά από δύο χρόνια μεθοδικής προσπάθειας από το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη συμβολή των τοπικών παραγωγών αναμνηστικών αντικειμένων, το σήμα «Κρητικά Χέρια» είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή -σε πανελλήνιο επίπεδο- προσπάθεια η οποία διασφαλίζει την απόδοση προστιθέμενης αξίας και τη διαφοροποίηση των τοπικών προϊόντων έναντι των αντίστοιχων εισαγόμενων. Το σήμα αποτελεί δράση που ξεκίνησε ως επιτακτικό αίτημα για να κατοχυρωθεί η δουλειά των επιχειρηματιών της Κρητικής Χειροτεχνίας και να διαχωριστεί η Κρητική παραγωγή από τις εισαγόμενες απομιμήσεις.

Ενημέρωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για αλλαγή προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας

Σας ενημερώνουμε για την ακόλουθη αλλαγή των προγραμματισμένων για αύριο Πέμπτη 16 Απριλίου συναντήσεων εργασίας:

Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης τον Μάΐο

Η θεατρική ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) μετά την περσινή επιτυχία της με την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου, το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου, το βραβευμένο - στο Φεστιβάλ της Avinion το 2004-  έργο του Ρουμάνου Φιλέλληνα συγγραφέα Ματέϊ  Βιζνιέκ, «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» σε μετάφραση της Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη.

11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2015

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

Συναντήσεις εργασίας στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ.Ξανθού

Δυο σημαντικές συναντήσεις εργασίας, παρουσία  του  Αναπληρωτή  Υπουργού  Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού    θα  πραγματοποιηθούν από την 7η ΥΠΕ Κρήτης  την  Πέμπτη  16  Απριλίου  2015, στο χώρο του ΠΕΔΥ– Μονάδας Υγείας Ηρακλείου (Εσταυρωμένος Ηρακλείου, αίθουσα εκδηλώσεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ-ισόγειο).

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για εργαζόμενους και επιχειρηματίες στον Τουρισμό

Στο πλαίσιο διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού με στόχο την υλοποίηση των πράξεων 1)«Δράσεις κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και 2) «Δράσεις κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου», όπως αυτή προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού, κατακυρώθηκε -με την υπ΄αριθμόν 21356/14-10-2014 (ΑΔΑ: 7ΓΗΙΟΟ-9ΟΧ) κατακυρωτική Υπουργική Απόφαση- στο ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ως ανάδοχο φορέα η υλοποίηση του προγράμματος  στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, με τίτλο «Διοργανωτής Τουριστικών πακέτων» .

Το πρώτο πανευρωπαϊκό διήμερο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Ηράκλειο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει το πρώτο πανευρωπαϊκό διήμερο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στις 18 και 19 Μαΐου 2015 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης το τουρνουά ποδοσφαίρου ΦΗΜΗ CRETA CUP 2015

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η ακαδημία του  Α.Ο. ΛΙΝΤΟ-ΔΟΞΑ ΜΑΣΤΑΜΠΑ   οργανώνει και  φέτος το 10ο Διεθνές τουρνουά για μικρές ηλικίες από όλη την Κρήτη , την Ελλάδα  και το εξωτερικό . Στόχος του τουρνουά να δοθεί ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, το ποδόσφαιρο, να δώσουν τη «μάχη» τους για τον αγώνα και τη νίκη  με αγάπη για τον αθλητισμό.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας & Ασφάλεια Τροφίμων

 Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την υγεία. Για το έτος 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θέτει ως θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την "Ασφάλεια Τροφίμων" (food safety).

Αυτό το Πάσχα οικογενειακά στο Ιστορικό Μουσείο

Αυτό το Πάσχα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ  αποφάσισε να προσφέρει το δημοφιλές εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Τα χρώματα του Πάθους» σε όλη την οικογένεια.

Κάλεσμα Περιφέρειας - ΣΕΓΑΣ - Δήμου στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού «Run Greece-Ηράκλειο»

Ανοιχτό κάλεσμα για την συμμετοχή των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη το «Run Greece-Ηράκλειο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 απεύθυναν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια η οργανωτική επιτροπή, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα.

Κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής εξέταστρου πέντε (5) ευρώ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    17 / 3 /2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  η κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής αμοιβής εξέταστρου των πέντε (5) ευρώ στις Δημόσιες Δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). 

 Η προαναγγελθείσα εξαγγελία της κυβέρνησης έγινε πραγματικότητα με την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ενημερώθηκαν για την τήρηση της όλες οι υγειονομικές μονάδες της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του ως Υποδιοικητής στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ο κ. Δημητρακόπουλος

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    2 / 4 /2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ορκωμοσία του χθες ενώπιον του Υπουργού Υγείας ανέλαβε επίσημα σήμερα τα καθήκοντα του ως Υποδιοικητής στην 7η ΥΠΕ Κρήτης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, ο κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος,. πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιατρός ΕΣΥ.

Στην θέση της Υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης παραμένει η κα Άννα Τριχοπούλου, της οποίας η θητεία ανανεώθηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 176/27.3.2015.

Θερινό ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 31/3/2015

Δελτίο Τύπου

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 ως τα τέλη Οκτωβρίου 2015 θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

Δευτέρα - Σάββατο:    09.00 - 17.00

Κυριακή & Αργίες:    Κλειστό

Δωρεάν θεματικό εργαστήρι για την εταιρική κοινωνική ευθύνη από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητήριου Ηρακλείου προσκαλεί τους επιχειρηματίες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου να δηλώσουν συμμετοχή στο ΔΩΡΕΑΝ Θεματικό Εργαστήρι με θέμα «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών για απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας οχημάτων σε ακινησία

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη ζητάει με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για το διάστημα ακινησίας των οχημάτων τους.

Η Περιφέρεια στηρίζει τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για Αυτισμό

Αγώνες λαϊκού δρόμου πέντε (5) και δέκα (10) χλμ, καθώς και ειδικό αγώνα δρόμου ενός (1) χλμ για παιδιά και οικογένειες συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ «ΜΕΡΙΜΝΗ», η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, υπό την αιγίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου).

Συναυλίες στην Κρήτη από την Περιφέρεια με τον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό Αλέξανδρο Μυράτ

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Σύνολο 15+ ορχήστρα Κρήτης» σε τέσσερεις μοναδικές συναυλίες στο νησί με Διευθυντή ορχήστρας τον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό Αλέξανδρο Μυράτ.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για είκοσι απόφοιτους Λυκείου στον τομέα του Τουρισμού

Στο πλαίσιο διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού με στόχο την υλοποίηση των πράξεων 1)«Δράσεις κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και 2) «Δράσεις κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου», όπως αυτή προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού, κατακυρώθηκε -με την υπ΄αριθμόν 21356/14-10-2014 (ΑΔΑ: 7ΓΗΙΟΟ-9ΟΧ) κατακυρωτική Υπουργική Απόφαση- στο ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ως ανάδοχο φορέα η υλοποίηση του προγράμματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 απόφοιτους Λυκείου, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι, εποχιακά εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες στον τομέα του Τουρισμού, για τους οποίους υπάρχει συνάφεια της λαμβανόμενης κατάρτισης με το αντικείμενο εργασίας τους ή με ενδεχόμενα νέα καθήκοντά τους στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης ή στο πλαίσιο αλλαγής – εξέλιξης επαγγελματικής δραστηριότητας. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι συνολικά 120 ώρες από τις οποίες οι 84 ώρες αφορούν τη θεωρητική κατάρτιση και οι 36 ώρες την πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (τουριστικά πρακτορεία).

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη στον Κοινωνικό Χώρο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού παρουσιάζουν για τρίτη χρονιά μία επιλογή ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ που οι δημιουργοί τους επέλεξαν να προβληθούν ελεύθερα στο ελληνικό κοινό. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9) από τις 6 το απόγευμα.

«Χωρίς εσένα» - θεατρικό έργο του Πολυχρόνη Κουτσάκη στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου  το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του βραβευμένου Χανιώτη συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη στον Θεατρικό Σταθμό την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 21:00.

Εκλογές Ενωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου - Η Τελική Συνέλευση τη Δευτέρα

Εκλογές Ενωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου - Τελική Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Ηρακλείου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το RUN GREECE

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται η προετοιμασία και οι εγγραφές για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν για τρίτη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, την Κυριακή 26 Απριλίου.

Αυλαία για το 4ο Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών προϊόντων σε ξενοδοχεία και δίκτυα

Με τους καλύτερους οιωνούς για τη βελτίωση της συνεργασίας πρωτόγεννους και τριτογενούς τομέα στην Κρήτη, ολοκληρώθηκε  χθες το απόγευμα το «4ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τους Καθηγητές και Μαθητές του Ηλεκτρολογικού Τομέα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου. Ο Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας είναι μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφαλούς χρήσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ορθή επανάληψη αριθμών τηλεφώνου για ραντεβού στο Ιατρείο Άσθματος, στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    23 / 3 /2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορθή επανάληψη αριθμών τηλεφώνου για ραντεβού  στο Ιατρείο Άσθματος, στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Σε ορθή επανάληψη προηγούμενου δελτίου τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σας γνωρίζουμε ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας των πολιτών που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για εξέταση στο Ιατρείο Άσθματος,  στο  ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Ηρακλείου  (περιοχή Εσταυρωμένου) είναι: 2810 719175 και 2810 719 176

Το ιατρείο θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και κάθε Δευτέρα, με ωράριο 9.00  π.μ έως 14.00 μ.μ  και με υπεύθυνο τον  Αναπληρωτή  Υπεύθυνο  πνευμονολόγο  ιατρό  της  Μονάδας  ΠΕΔΥ Ηρακλείου,  κ. Μαματζάκη  Παναγιώτη.

 

Με επιτυχία συνεχίζουν τα παιδιά του Μινωικού Ωδείου τις συναυλίες του επικού έργου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, το Μινωικό Ωδείο παρουσιάζει με επιτυχία το επικό έργο των Μ. Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη «ΑΞΙΟΝ Ε Σ Τ Ι». Το Μινωικό Ωδείο συνεχίζει τις δωρεάν για το κοινό συναυλίες-παραστάσεις την Τρίτη 24 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο ενώ ήδη το ίδιο έργο έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο δήμο Αρχανών-Αστερουσίων στα Πεζά, αλλά και στο Ηράκλειο στην στην αίθουσα συναυλιών του Μινωικού Ωδείου στην οδό Σταύρου Νιώτη 8 (Πάροδος Γ. Παπανδρέου).

Ξεκίνησε το Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών προϊόντων σε ξενοδοχεία και δίκτυα διανομής

Σε κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός εξελίσσεται και φέτος το «Παγκρήτιο Forum προώθησης των Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής», το οποίο διεξάγεται για τέταρτη φορά με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων και των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης.

Έναρξη λειτουργίας Ειδικού Ιατρείου Άσθματος στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Ηρακλείου

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ –Μονάδα Υγείας Ηρακλείου στο  πλαίσιο  των  δραστηριοτήτων τους  που αφορούν στην ενημέρωση ,την πρόληψη αλλά και τη  θεραπεία  παθήσεων που εμφανίζονται   με αυξημένη  συχνότητα  στην  Κρήτη, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας  Ειδικού Ιατρείου Άσθματος,  στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Ηρακλείου  (περιοχή Εσταυρωμένου).

Πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο «LEGO SERIOUS PLAY» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το LEGO® SERIOUS PLAY®  (LSP) είναι ένα εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες δημιουργούν συμβολικά και μεταφορικά μοντέλα με τουβλάκια Lego τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζουν στους άλλους συμμετέχοντες. Το LSP, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιείται ως μέρος ευρύτερων συμβουλευτικών παρεμβάσεων, δηλαδή,  τα εργαστήρια LSP  είναι συχνά συνδυασμένα με άλλες μεθόδους για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου.

Συνεχίζονται οι Κυριακές στο Μουσείο Καζαντζάκη

Συνεχίζονται οι Κυριακές στο Μουσείο Καζαντζάκη με τα εργαστήρια «Εισαγωγή στη σκηνογραφία» και «Εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας».

Ενημέρωση για την Καρδιολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ

Επιστολή σχετικά με το έργο, τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και τη λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ απέστειλε σήμερα στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη, καθώς και στον κ. Νίκο Ηγουμενίδη, που αναμένεται να αναλάβει προσεχώς καθήκοντα Διοικητή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Παναγιώτης Βάρδας.

Εκπαιδευτική Ημερίδα για τον έλεγχο της διασποράς των πολυανθεκτικών παθογόνων στα νοσοκομεία

Εκπαιδευτική Ημερίδα για τον έλεγχο και την πρόληψη της διασποράς των πολυανθεκτικών παθογόνων στο νοσοκομειακό χώρο θα πραγματοποιηθεί από την  7η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο», την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:00 π.μ.  στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Γ.Ν. Βενιζέλειο.

Συνάντηση εργασίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2010

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία της Διοίκησης της υπηρεσίας και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στον Άγιο Μηνά για να προσκυνήσουν την Παναγία 'Φοβερά Προστασία'

Για  τρίτη ημέρα σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου συνεχίζεται με μεγάλη προσέλευση πιστών, η προσκύνηση του πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας ’’Φοβεράς Προστασίας’’ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), η ΜΚΟ ΜΕΡΙΜΝΗ®, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, διοργανώνουν αγώνες λαϊκού δρόμου πέντε (5) και δέκα (10) χλμ, καθώς και ειδικό αγώνα δρόμου ενός (1) χλμ για παιδιά και οικογένειες.

Δημιουργία Ολοκληρωμένου Κέντρου Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια-νόσο Alzheimer

Με Απόφαση Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης δρομολογούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία από την 7η ΥΠΕ Κρήτης Ολοκληρωμένου Κέντρου Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια-νόσο Alzheimer στο νομό Ηρακλείου.

Πολωνοί επιχειρηματίες σήμερα στο Επιμελητήριο για συνεργασία με Κρητικές επιχειρήσεις

Κατ’  ιδίαν (Β2Β) συναντήσεις με Πολωνούς επιχειρηματίες, οι οποίοι επισκέπτονται σήμερα το Επιμελητήριο Ηρακλείου,  θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των  ξενοδοχείων, των πρακτορείων ταξιδίων, των κουφωμάτων, των εισαγωγών / εξαγωγών μελιού και γενικότερα τροφίμων / ποτών,  καθώς και στους κλάδους εστίασης, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και  catering.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Άτομων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ροδαυγή» πραγματοποίησε εκλογές προς ανάδειξη νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, ημέρα Κυριακή, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Θεματικό Εργαστήριο για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Θεματικό Εργαστήριο με αντικείμενο την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και εισηγητή τον οικονομολόγο και διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας Μιχάλη Ζάνο θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 5.30μμ στην αίθουσα της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Ηρακλείου (Αθηνάς 18, Ηράκλειο).

Σεμινάριο ανανέωσης άδειας υπαλλήλων Security (ΙΕΠΥΑ) από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ Τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οργανώνει σεμινάριο διάρκειας 40 ωρών εκπαίδευσης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας,  για άτομα τα οποία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του ΚΕΜΕΑ για ανανέωση της άδειας εργασίας τους.

Caravan Project - Το Πάρκο Γεωργιάδη ζωντανεύει για 1 μήνα με ανείπωτες ανθρώπινες ιστορίες

Αυτή την Τετάρτη, 11 Μαρτίου και ώρα 18:00, το Caravan Project εγκαινιάζει τις δράσεις του, στην πόλη του Ηρακλείου. Οι μογγολικές σκηνές (yurt), που θα φιλοξενήσουν μια σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, έχουν ήδη στηθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη. Η ομάδα του Caravan Project έχει πλέον σύσσωμη καταφτάσει στην Κρήτη και με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ανυπομονεί να μοιραστεί τις μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες που έχει συγκεντρώσει από το οδοιπορικό της στην Ελλάδα, αλλά και ν’  ανακαλύψει τις πλούσιες και πολυποίκιλες ιστορίες αυτού του τόπου.

Πολωνοί επιχειρηματίες έρχονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για συνεργασία με Κρητικές επιχειρήσεις

Ανοικτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των  ξενοδοχείων, των πρακτορείων ταξιδίων, των κουφωμάτων, των εισαγωγών / εξαγωγών μελιού και γενικότερα τροφίμων / ποτών,  καθώς και στους κλάδους εστίασης, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και  catering  απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να συναντηθούν με Πολωνούς επιχειρηματίες που θα επισκεφθούν το Ηράκλειο την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο με θέμα το “E-Commerce' διοργανώνει το Κ.Ε.Κ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Νέο σεμινάριο που θα βοηθήσει την επιχείρηση σας να γίνει ανταγωνιστικότερη στην αγορά με θέμα το“E-COMMERCE” διοργανώνει το Κ.Ε.Κ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. Έμπειρος εισηγητής θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να εξελίξει το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται στην αγορά το προϊόν της επιχείρησης του, είτε θέλει να ενημερωθεί και ν’ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Νέα Διοίκηση στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας των νέων Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών, σας αποστέλλουμε βιογραφικό σημείωμα του νέου Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Νίκου Ηγουμενίδη, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τις προσεχείς ημέρες τα νέα του καθήκοντα.

Εκλογές στην Ένωση Γονέων Ηρακλείου

Το Δ. Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην τακτική εκλογική - απολογιστική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ένωσης τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 17.00 στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου (Δημοκρατίας 12).

Σεμινάριο «Μάρκετινγκ στην Πράξη -Στρατηγικές Ανάπτυξης Πωλήσεων» από το Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το σεμινάριο  «Μάρκετινγκ στην Πράξη -Στρατηγικές Ανάπτυξης Πωλήσεων» με σκοπό να προσφέρει στον εκπαιδευόμενο έναν πλήρη πρακτικό οδηγό μάρκετινγκ, ο οποίο ανταποκρίνεται στις νέες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα με έμφαση στις επιλογές ανάπτυξης πωλήσεων.   

Την Τετάρτη τα εγκαίνια του Caravan Project

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00, στο Πάρκο Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Caravan Project που θα παραμείνει στο Ηράκλειο Κρήτης μέχρι και τις 04 Απριλίου 2015. Η ομάδα θα υποδεχθεί το κοινό του Ηρακλείου σε μια ανοιχτή εκδήλωση μέσα και έξω από τις σκηνές yurt, με προβολές των ντοκιμαντέρ του Caravan Project και φυσικά πολλή συζήτηση.

Δωρεάν Σεμινάριο για λογιστές και επιχειρηματίες για τη χρήση της Ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΓΕΜΗ

Νέο Δωρεάν Σεμινάριο για λογιστές και επιχειρηματίες σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της Ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΓΕΜΗ διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Δράσεις κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού από το Επιμελητήριο

Στο πλαίσιο διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού με στόχο την υλοποίηση των πράξεων : 1) «Δράσεις κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και 2) «Δράσεις κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού σε θέματα τουρισμού στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου», όπως αυτή προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού, κατακυρώθηκε -με την υπ΄αριθμόν 21356/14-10-2014 (ΑΔΑ: 7ΓΗΙΟΟ-9ΟΧ) κατακυρωτική Υπουργική Απόφαση- στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου ως ανάδοχο φορέα η διεξαγωγή  των προγραμμάτων με τίτλο:

Το Caravan Project κατασκηνώνει στο Ηράκλειο

Το Caravan Project, από τις 11 Μαρτίου ως και τις 04 Απριλίου 2015, κατασκηνώνει με τις δυο μογγολικές σκηνές του (yurt) στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, καλώντας κατοίκους, νέους, φοιτητές και μαθητές να ιχνηλατήσουν από κοινού περάσματα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία και το βίωμα, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τις ανείπωτες και αθέατες ανθρώπινες ιστορίες.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Η Ροδαυγή»

Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων                                           

 Άτομων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε  Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015 και ώρα  11:00-14:00. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος 3ου Γενικού Λυκείου). Σε περίπτωση έλλειψης της προβλεπόμενης από το καταστατικό απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών την  Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015, στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης τα «Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα» 2015

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου  Χερσονήσου, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου και τον ΟΑΑ Ηρακλείου πραγματοποιούν δυο σημαντικές διοργανώσεις παγκρήτιας εμβέλειας, τα «Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα 2015». Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης, στις Γούρνες. Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σχολικών σκακιστικών πρωταθλημάτων  είναι οι εξής:

TEDxHeraklion // Beyond the Walls!

Το Σάββατο 28/02 το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα ανοίξει τις πόρτες του, για να φιλοξενήσει το TEDxHeraklion // Βeyond the Walls! Μια ημέρα, γεμάτη με συναρπαστικές ομιλίες, workshops, μουσική και νέες εμπειρίες που σκοπό έχουν να μας δώσουν το ερέθισμα για να ξεπεράσουμε τα δικά μας Τείχη!

Αποτελέσματα για την πλήρωση θέσεων των επικουρικών ιατρών στα νοσηλευτικά ιδρύματα

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο πίνακας των αποτελεσμάτων για την πλήρωση θέσεων των επικουρικών ιατρών στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.

Σεμινάριο για την Καλλιέργεια και Αξιοποίηση των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών της Κρήτης

ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο:  24 – 2 – 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο για την Καλλιέργεια και Αξιοποίηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Κρήτης διοργανώνει το  Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου Κρήτης.  

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου στον Κατσαμπά στις 10.30 π.μ.   η εισηγήτρια Δρ. Ελένη Μαλούπα, γεωπόνος και Τακτική Ερευνήτρια του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», θα παρουσιάσει τα κυριότερα αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης, θα αναπτύξει τις δυνατότητες & προοπτικές τους καθώς και τις τεχνικές αναπαραγωγής, διατήρησης, καλλιέργειας και μεταποίησης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου Δρ. Α. Βασιλείου στο  τηλ. 2810-229443.

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2015

Η Δ/νση Δευτ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου  σχετικά με την προκήρυξη των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2015  ανακοινώνει  ότι:

Σεμινάριο Μεθοδολογίας της Έρευνας και Στατιστική Ανάλυση με χρήση SPSS στο Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Μεθοδολογία της Έρευνας και Στατιστική Ανάλυση με χρήση SPSS».

ΤEDxHeraklion // Beyond the walls

Το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, το καινούριο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα ανοίξει τις πόρτες του, πρώτη φορά για το ευρύ κοινό, για να φιλοξενήσει το TEDxHeraklion // Beyond The Walls. Ένα συνέδριο που διοργανώνεται ανεξάρτητα σε τοπικό επίπεδο απο εθελοντές με σκοπό ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, να βρουν τους κατάλληλους αποδέκτες και να αποτελέσουν έμπνευση για όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Προκήρυξη θέσης ειδικότητας ΠΕ Φαρμακοποιού από το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» ανακοινώνει την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ μίας (1) θέσης με την ειδικότητα ΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ με   σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου:

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή καλλιτεχνών σε εκδήλωση του ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Το Δίκτυο «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», αποτελείται από 11 Αναπτυξιακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. - ΕΤΑΛ Α.Ε., ως υπεύθυνος εταίρος υλοποίησης της ενέργειας Β.1- ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ζωγραφικής/Εικαστικών Τεχνών - ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, διοργανώνει ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μάιου 2015.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ως εταίρος του Δικτύου «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» για την περιοχή παρέμβασης LEADER στο Νομό Ηρακλείου, προσκαλεί καλλιτέχνες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα παρακάτω:

Επιδοτούμενα Προγράμματα στον Τουρισμό από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αναλαμβάνει με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού τη διεξαγωγή των επιδοτούμενων προγραμμάτων με τίτλο: Α) «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και  Β) «ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ».

Δήλωση Συμμετοχής στο 4ο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων τον Μάρτιο στο ΔΕΚΚ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ξενοδόχους και παραγωγούς/μεταποιητές Κρητικών προϊόντων ξεκίνησε η προετοιμασία για τη διεξαγωγή του 4ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET.

Πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας και πρόληψης για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στo πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» με τη συνεργασία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνεται πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας και πρόληψης για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής νομού Ηρακλείου.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην πόλη του Ηρακλείου την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην πόλη του Ηρακλείου κατά την τέλεση αγώνα ποδοσφαίρου για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της SUPER LEAGUE που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15/02/2015 και ώρα 15:00 στο γήπεδο ποδοσφαίρου «θ. Βαρδινογιάννης» μεταξύ των ομάδων ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εκδήλωση- συζήτηση στο Επιμελητήριο για τις μεταρρυθμίσεις, την απασχόληση και την Ανάπτυξη

"Μεταρρυθμίσεις- Aπασχόληση- Aνάπτυξη. Όλη η αλήθεια" είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Αστυνομικών

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ν. Αλικαρνασσός 11-02-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών Νομού Ηρακλείου (Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου) θα τελέσουν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00΄ μνημόσυνο στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς του αδικοχαμένους αυτούς συναδέλφους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνίας μας.
Παρακαλούνται όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι συνάδελφοι καθώς και οι συμπολίτες μας και οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου, να παρευρεθούν σ’ αυτή την λιτή Τελετή Μνήμης, προκειμένου να τιμήσουμε όπως αξίζει την μνήμη των συναδέλφων μας που έδωσαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Ζεστασιά, τσάι & καλή παρέα στον Κοινωνικό Χώρο

Καθώς έρχονται μέρες κακοκαιρίας με αρκετό κρύο, ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού  (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) θα παραμείνει ανοιχτός από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου. Στη φιλόξενη θερμαινόμενη αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη θα περιμένουμε όσους συμπολίτες μας χρειαστούν και θελήσουν μια ζεστή γωνιά, με συντροφιά και κουβέντα, ζεστό τσάι και αφράτο κέικ. Η ώρα θα περάσει ευχάριστα, με καλή παρέα ή και με ένα βιβλίο από τη μικρή βιβλιοθήκη μας.

Η καρδιά μας είναι πάντα ανοιχτή, ώστε να βγούμε στο φως όλοι και μαζί.

TEDx Heraklion - Διαγωνισμός Φωτογραφίας: 'Ξεπερνώντας τα τείχη μέσα από το φακό'

Θα θέλαμε τις δικές σας φρέσκες, φωτογραφικές ματιές από τα τα Τείχη της πόλης μας! Τραβήξτε τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, όπως σας εμπνέουν περισσότερο και λάβετε μέρος στον διαγωνισμό!

Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.

Η Πράξη «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.» στοχεύει στην ανάπτυξη και παροχή ενός πλαισίου κινήτρων αφενός προς τους αποφοίτους επαγγελματικής εκπαίδευσης και αρχικής κατάρτισης, και αφετέρου για τις επιχειρήσεις υποδοχής ώστε να αποκτήσουν οι εν λόγω απόφοιτοι επαγγελματική εμπειρία.

Σεμινάριο με θέμα «Αναπτύσσοντας τη Συναισθηματική μας Νοημοσύνη»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε όσους και όσες συμμετέχουν ή ασχολούνται με ομάδες (ενδεικτικά: Στελέχη Επιχειρήσεων, Εκπαιδευτές, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ.ά.) και επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης.

Συνάντηση για την Έξυπνη Εκειδίκευση

Πρωτοβουλία για την καταγραφή κάθε πληροφορίας σχετικά με την καινοτομία που εφαρμόζεται σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου μεταξύ εκπροσώπων  των Επιμελητηρίων και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας κ. Αντίπα Σηφάκη.

Σεμινάριο βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο για το έτος 2015 από μια σειρά τριών σεμιναρίων 30 ωρών για όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική γλώσσα.

4ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων σε Ξενοδοχεία και Δίκτυα Διανομής

Με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης ξεκινά η προετοιμασία του 4ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί 21 & 22 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση - Φεστιβάλ «Ελλήνων Αντάμωμα»

Η Έκθεση - Φεστιβάλ «Ελλήνων Αντάμωμα» θα πραγματοποιηθεί στο Σ.Ε.Α Σείριος, σε έναν ιδιαίτερο χώρο που αγκαλιάζεται από την Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, πάνω στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και δίπλα στον Προαστιακό/ΟΣΕ (Δωρεάν μεταφορά από τους σταθμούς). Η «Ελλήνων Αντάμωμα» είναι μια εμπορική έκθεση με θεματικές ενότητες, που σκοπό έχει να προβάλει και να προωθήσει τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Επαγγελματίες, Έμποροι, Παραγωγοί, Χειροτέχνες και Οικοτέχνες θα είναι εκεί για να συστήσουν τις δραστηριότητές τους, να παρουσιάσουν και να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε ευρύ κοινό.

Συγκέντρωση αποκριάτικων ειδών!

Η Τράπεζα Χρόνου, το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και το Γραφείο Διαμεσολάβησης σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. συγκεντρώνουν αποκριάτικες στολές καινούργιες ή μεταχειρισμένες σε πολύ καλή κατάσταση και άλλα αποκριάτικα είδη, για το αποκριάτικο πάρτυ μασκέ που διοργανώνεται για τα παιδιών των ωφελουμένων των δομών.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει προπαρασκευαστικό σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων, κατάλληλο για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Σεμινάριο για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ

Σεμινάριο στα πλαίσια της Σχολής Δια Βίου Μάθησης, με θέμα  "Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ και δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου" και που ξεκινάει στις 28/2. Θα γίνει σε 2 Σαββατοκύριακα, στο ΤΕΙ. Αφορά Ομάδες Παραγωγών, Νέους Αγρότες, Συνεταιρισμούς, Γεωπόνους.

Έναρξη λειτουργίας Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑΪΤΩΝ» της Ι.Α.Κρήτης

Με σεμνότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 1ης Φεβρουαρίου, ο Αγιασμός της έναρξης λειτουργίας του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, συμπαραστατούμενο από τόν Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Μεθόδιο Βερνιδάκη καί πολλούς κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Επίσκεψη του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Τα γραφεία της 7η ΥΠΕ Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 31.1.2015 στις 11.00 π.μ. ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός. Σκοπός της πρώτης επίσημης επίσκεψης του στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ήταν η ενημέρωση και συζήτηση με τον Διοικητή  της υπηρεσίας κ. Αντώνη Γρηγοράκη και τους Υποδιοικητές κα  Άννα Τριχοπούλου και κ. Γιώργο Λυρώνη  σε θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, την στελέχωση των μονάδων υγείας  και άλλα φλέγοντας ζητήματα.

Σεμινάριο « LEGO SERIOUS PLAY» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο παρουσίασης της διαδικασίας συμμετοχικής με βάση τη μέθοδο LEGO SERIOUS PLAY, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το Εργαστήριο είναι κατάλληλο για εκπαιδευτές, εμψυχωτές ομάδων και στελέχη επιχειρήσεων με σκοπό  να εμπλουτίσουν - μέσω της πρωτότυπης αυτής διαδικασίας -τις τεχνικές διδασκαλίας τους, καθώς και τις τεχνικές διαχείρισης μαθησιακών ομάδων της επιχείρησης, καθώς πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο συμμετοχικής μάθησης και ανακάλυψης γνώσης και λύσεων.

Κοπή πίτας Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης

Η Κοπή της πίτας του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης θα πραγματοποιηθει αυτήν την Κυριακή 1 Φεβρουάριου 2015  και ώρα 13:30 στον Κρουσώνα Ηράκλειου

Ελαιοτεχνία 2015 & FoodTouristica 2015 μαζί!

7η Ελαιοτεχνία 2015, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου και 1η Foodtouristica 2015, έκθεση γαστρονομικού τουρισμού συνδιοργανώνονται από 15 έως 17 Μαΐου, Αθήνα. Ίδια ημερομηνία, ίδιο εκθεσιακό κέντρο. Οι κλάδοι ελαιολάδου και γαστρονομίας τώρα μαζί, κάτω από την ίδια στέγη.

Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.

Το KEK ΓΣΕΒΕΕ και το IME ΓΣΕΒΕΕ, ως εταίροι της σύμπραξης φορέων των οργανώσεων ‐ δομών των κοινωνικών εταίρων ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΕΛΕ & ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας ΣΕΒ, ΙΝΣΕΤΕ και της ΕΕΔΕ, προβαίνουν σε ανακοίνωση για το έργο «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.».

Στατιστικά στοιχεία για άνοιγμα και κλείσιμο Επιχειρήσεων Ηρακλείου για τα έτη 2013 & 2014

Στοιχεία συρρίκνωσης παρουσίασε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου κατά το περασμένο έτος, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που είχε διαγράψει και κατά το έτος 2013.

Σεμινάριο βασικών πρακτικών γνώσεων για βοηθούς λογιστών από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τις βασικές πρακτικές γνώσεις για τους βοηθούς λογιστών και τις αλλαγές στην νομοθεσία των επιχειρήσεων.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου και ΠΑΓΝΗ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και το ΠΑΓΝΗ-ΓΝ «Βενιζέλειο», επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία πρόθεση τους να συνεργασθούν αποτελεσματικά για την ενίσχυση και επιτυχία του Δήμου Ηρακλείου που αφορά στην υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας» και με κοινό στόχο την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές της (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική κ.α.)

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ τη Παρασκευή 30-01-2015 και ώρα 14:00 στα γραφεία του Συνδέσμου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 & Σκουλάδων (3ος όροφος), τηλ. 2810-361610, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις των επικουρικών γιατρών που προσλαμβάνονται στην Κρήτη

Υπογράφηκαν από το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη οι πρώτες συμβάσεις ιδιωτικού έργου των επικουρικών γιατρών που προσλαμβάνονται στην Κρήτη, ακολούθως της προκήρυξης και των σχετικών Αποφάσεων πρόσληψης του Υπουργείου Υγείας , που αφορούν τις πρώτες 20 περίπου θέσεις τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν από τις 71 συνολικά που ζητήθηκαν για την κάλυψη αναγκών των ΠΕΔΥ-ΚΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης .

Σεμινάριο για τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογή της Επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού» το οποίο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν διαθέτουν οργανωμένο τμήμα Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και καλούνται να εκτελέσουν λειτουργίες και να εφαρμόσουν πολιτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Management, HRM) σε κάθε επαγγελματία που θέλει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζει τις γνώσεις του.

Σεμινάριο Social Media Marketing από το KEK Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο,  με θέμα Social Media Marketing, το οποίο απευθύνεται σε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων  που αναζητούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας την δύναμη των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σεμινάριο Επιμελητηρίου για βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών  σεμιναρίων των 30 ωρών σε επιχειρηματίες ή σε στελέχη επιχειρήσεων με θέμα « Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά »

Μεγάλη ανταπόκριση στο σεμινάριο του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία νέας επιχείρησης

Με τη συμμετοχή πολλών εν δυνάμει επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το σεμινάριο με θέμα «Πώς να Ξεκινήσετε και να Αναπτύξετε μια Υγιή Μικρομεσαία Επιχείρηση» που διοργάνωσε το  Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), με εκπρόσωπο στην Κρήτη την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣΕΓΕ κ. Μαρία Αντωνογιαννάκη.

Δωρεάν λήψη Τεστ ΠΑΠ στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου. Επίσκεψη του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Δωρεάν λήψεις του Τεστ PAP πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου σε γυναίκες που το επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν για να ορίσουν ραντεβού να επικοινωνούν καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με το τηλ. : 2810 719288

Ενημέρωση του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για το έργο και τον τρόπο λειτουργίας του

Το Σάββατο 24/1/2015 στις 16:00 μμ., στο Ξενοδοχείο Galaxy θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από εκπροσώπους του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), για το έργο και τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο δυναμικό του Οργανισμού, ως εθελοντές, εφόσον το επιθυμούν.

Κοντά στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στην επιχείρησή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας, εκφράζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο επαγγελματιών υγείας των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Εκπαιδευτικό σεμινάριο επαγγελματιών υγείας των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο της διασποράς των πολυανθεκτικών μικροοργανισμών στο νοσοκομειακό χώρο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Μια ζεστή γωνιά στον Κοινωνικό Χώρο

Καθώς συνεχίζονται οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού  (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) θα είναι ανοιχτός σήμερα 14 Ιανουαρίου από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Την Κυριακή η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, έχει καθιερώσει τώρα και 30 χρόνια που λειτουργεί συνεχώς, κάθε χρόνο να πραγματοποιεί την πατροπαράδοτη τελετή της Κοπής της ΑγιοΒασιλόπιτάς του, για το καλωσόρισμα του Νέου Έτους.  Έτσι και φέτος, η τελετή αυτή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18-1-2015 στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ναού.

Πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο LEGO SERIOUS PLAY από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο παρουσίασης της διαδικασίας συμμετοχικής με βάση τη μέθοδο LEGO SERIOUS PLAY. Το Εργαστήριο είναι κατάλληλο για εκπαιδευτές, εμψυχωτές ομάδων και στελέχη επιχειρήσεων. Σκοπός, είναι οι συμμετέχοντες  να εμπλουτίσουν μέσω της πρωτότυπης αυτής διαδικασίας τις τεχνικές διδασκαλίας τους , καθώς και τις τεχνικές διαχείρισης μαθησιακών ομάδων της επιχείρησης  μέσω αυτού του πρωτοποριακού εργαλείου συμμετοχικής μάθησης και ανακάλυψης γνώσης και λύσεων.

Εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων

ADR  ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ – ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ /ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ADR

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Συμβουλευτική αγωγή εγκύων σε νέες γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας

Από σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 και κάθε Δευτέρα, η 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ –Μονάδα Υγείας Ηρακλείου, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Ηρακλείου  (περιοχή Εσταυρωμένου) ,  θα παρέχει ενημέρωση  και συμβουλευτική αγωγή εγκύων σε νέες  γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. & ΕΠΑ.Λ

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ως συντονιστής φορέας της κοινοπραξίας των οργανώσεων-δομών των κοινωνικών εταίρων και της ΕΕΔΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Σ. και ΕΠΑ.Λ.» σας ενημερώνει για την έναρξη της λειτουργίας της επίσημης διαδικτυακής πύλης της Πράξης http://diasindesi.gr/.

Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ζεστασιά και τσάι στον Κοινωνικό Χώρο

Καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία, ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού  (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) θα είναι ανοιχτός από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ σήμερα 7 και αύριο 8 Ιανουαρίου.

Είμαστε εκεί και περιμένουμε στη φιλόξενη αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη όσους συμπολίτες μας χρειαστούν και θελήσουν μια ζεστή γωνιά με συντροφιά και ζεστό τσάι. Η ώρα θα περάσει ευχάριστα, με καλή παρέα ή και με ένα βιβλίο από τη μικρή βιβλιοθήκη μας.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλύτερη χρονιά. Η καρδιά μας είναι πάντα ανοιχτή, ώστε να βγούμε στο φως όλοι και μαζί.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE