inner image

Έγκριση χρηματοδότησης του ΚΕΚ του ΕΒΕΗ για την προώθηση της Γαστρονομικής Κληρονομιάς

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του προγράμματος «Μεσογειακός  Χώρος- MED», η πρόταση MEDFEST στην οποία συμμετέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ως εταίρος.  Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2.218.473,66 ευρώ   εκ των οποίων 205.892,00 ευρώ αντιστοιχούν στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.  Ο τίτλος της πρότασης που εγκρίθηκε είναι «MED Culinary heritage experiences: how to create sustainable tourist destinations –Γαστρονομική Κληρονομιά στο Μεσογειακό Χώρο: πώς θα  δημιουργηθούν αειφόροι τουριστικοί προορισμοί» και ακρωνύμιο MEDFEST. 

Ψηφιακή άυλη υπογραφή στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών  για τις επιχειρήσεις μέλη του, ανέλαβε  «ως εντεταλμένο γραφείο»  την υλοποίηση  της   ψηφιακής  υπογραφής νέας γενιάς.

Με μεγάλη επιτυχία «Τα Πιο Γλυκά Χριστούγεννα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή  "Τα Πιο Γλυκά Χριστούγεννα Νο2", από την εθελοντική ομάδα 'Είμαι Ακόμα Παιδί', για τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στον Πόρο και την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο καφέ 'Ουτοπία'.

Καλή χρονιά με σκακιστικούς αγώνες στο Ηράκλειο

«Καλή χρονιά» παίζοντας σκάκι θα πει για 7η συνεχή χρονιά το Ηράκλειο που θα φιλοξενήσει για το 2017 πολλούς Ελληνικούς και διεθνείς αγώνες με οργανωτές το Ηράκλειο ΟΑΑ, Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου.

Νέο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 22-12-2016, την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων και την παράδοση του εκλογικού υλικού από την εφορευτική επιτροπή στην πλειοψηφούσα σύμβουλο, κλήθηκαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.  σε συνεδρίαση  στις 28-12-2016 και ώρα 11.00 π.μ.

Ενημέρωση εορταστικού ωραρίου - Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών»

Ενημέρωση εορταστικού ωραρίου - Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών»:

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Συνέλευσης του ΟΗΕ

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας συμμετείχαν κατά το τριήμερο 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2016 στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 500 μαθητές από 40 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι μαθητές προσομοίωσαν 19 επιτροπές του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Προηγήθηκε προετοιμασία και μελέτη υλικού ανάλογα με την επιτροπή, στην οποία μετείχε ο κάθε μαθητής, καθώς επίσης και εξοικείωση με τους κανόνες της διαδικασίας σε συνεργασία με τους συνοδούς καθηγητές, Ε. Παπαδογιαννάκη και Α. Τσιρικούδη.

«Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα Νο5» - για 20 μέρες το Ηράκλειο στο ρυθμό τους

Για 20 μέρες όλο το Ηράκλειο ζούσε στον ρυθμό της δράσης «Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα Νο5». Πολλά σχολεία του νομού Ηρακλείου, πολλές επιχειρήσεις, πολίτες και εθελοντές παιχνιδομάζευαν…

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Οι Εκδηλώσεις στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στις 23, 24 και 28 Δεκεμβρίου 2016:

Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.   Το παζάρι λειτουργεί στον χώρο του σχολείου στην περιοχή του Ατσαλένιου από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε τέσσερις (4)  διεθνείς εκθέσεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ πρόκειται να επιχορηγήσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τα μέλη του να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2017, καθώς θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Συλλογή Φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Το κοινωνικό Φαρμακείο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου τα 5 χρόνια της κρίσης στάθηκε ανάχωμα επιβίωσης για τους ανασφάλιστους. Στηρίχτηκε αποκλειστικά σε εθελοντές και τροφοδοτήθηκε κυρίως από συλλογή φαρμάκων στα φαρμακεία της γειτονιάς από τους πολίτες, αλλά και ατομικές δωρεές ή συλλογικές δράσεις. Σήμερα τα αποθέματα φαρμάκων μειώνονται ραγδαία και οι εξυπηρετούμενοι ασθενείς μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπεία. Σας ζητάμε λοιπόν να βοηθήσετε να γεμίσουν τα «κενά» στα ράφια μας, αγοράζοντας κάποια από τα φάρμακα που μας λείπουν:

Οι μικροί ξιφομάχοι της Γ.Ε.Η στους Περιφερειακούς αγώνες Ξιφασκίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων

Ανάσα αισιοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, έδωσαν σε όλους όσους παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Γυμναστήριο  Ηρακλείου στις Πατέλες, οι μικροί ξιφομάχοι  που συμμετείχαν, την προηγούμενη Κυριακή , στους Περιφερειακούς-Αναπτυξιακούς  αγώνες Ξιφασκίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων.

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές Ηλεκτρονικών Συσκευών στα Παιδιά ενόψη Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι  η  αγαπημένη γιορτή των παιδιών καθώς κατακλύζονται από κάθε λογής δώρα. Στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών τους συνήθως βρίσκονται ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops και κονσόλες παιχνιδιών. Οι γονείς σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν η συσκευή που ζητάει το παιδί  είναι η κατάλληλη για την ηλικία του και  αν πληροί  τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Επιτυχημένοι οι Περιφερειακοί αγώνες ξιφασκίας που διοργανώθηκαν από τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργάνωσε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τους Περιφερειακούς-Αναπτυξιακούς αγώνες 2016 στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου(ΔΑΠΚΗ) στις Πατέλες.

Θεματικές ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου κύκλου εκδηλώσεων «Το θαύμα της ζωής»; το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στους εκθεσιακούς του χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις με εστίαση σε αντικείμενα που φωτίζουν τις αρχέγονες αντιλήψεις για το νόημα της γέννησης και την εμφάνιση της νέας ζωής

Η Πρέσβης της Πολωνίας στο Επιμελητήριο

Τη διάθεση για επέκταση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και  της Πολωνίας επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και η Πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα κα. Anna Barbarzak.

IEK MORFI: Kids festival & x-mas bazaar

Φανταστείτε μια μέρα του Δεκέμβρη, να βγείτε από το σπίτι με τα παιδιά, να μπείτε σε μια ζεστή αίθουσα, τα παιδιά να βρουν αμέσως ασχολία και εσείς να τριγυρίζετε ανάμεσα σε εικαστικούς και χειροτέχνες, χαζεύοντας όμορφες δημιουργίες. 
Μην φαντάζεστε άλλο... ο τομέας των Παιδαγωγικών του Ι.Ι.Ε.Κ MORFI θα προσφέρει καθημερινά από 20-23 Δεκεμβρίου αυτό το δώρο στους γονείς μέσα από εκπαιδευτική και δημιουργική απασχόληση των τέκνων.

Ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ. σχετικά με την προκήρυξη 78 θέσεων ειδικευμένων ιατρών

Κατόπιν δημοσιευμάτων περί αδράνειας και αναποτελεσματικότητας της Διοίκησης αναφορικά με την στελέχωση των δημόσιων φορέων υγείας (νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Π.Ε.Δ.Υ.) με ιατρικό προσωπικό, τα οποία προφανώς εξυπηρετούν διαφορετικές σκοπιμότητες, αφού αλλοιώνουν την πραγματική εικόνα και υποβαθμίζουν το έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) ενημερώνει σχετικά ότι:

Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) - Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) και η Αθλητική Εξόρμηση Κατσαμπά (ΑΕΚατσαμπά), σας προσκαλούν σ’ ένα ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στο Γήπεδο ΑΕΚ Καρτερού!

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο Ιστορικό Μουσείο

Προπαραμονή Χριστουγέννων και φέτος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.30΄, στην παράδοση των Late Night Museums (Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες), για μια βραδινή περιήγηση στις Συλλογές του Μουσείου, με θεματικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ενότητες από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΚ. Μαζί, θα  γνωρίσουμε άγνωστες ή λιγότερο γνωστές πτυχές της  ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης και της Ελλάδας. Παράλληλα, τα μουσικά σύνολα (κιθάρας, εγχόρδων και ξύλινων πνευστών) του Ωδείου των Χρωμάτων, θα ακολουθούν τα βήματά μας, δίνοντας ρυθμό στην περιήγησή μας.

Οι μικροί αθλητές της Γ.Ε.Η. στους Περιφερειακούς Αγώνες Ξιφασκίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων

Οι μικροί αθλητές της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου “ρίχνονται στη μάχη” την ερχόμενη Κυριακή 18-12-2016 στους Περιφερειακούς Αγώνες Ξιφασκίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων που θα διεξαχθούν στο Αθλητικό-Πνευματικό Κέντρο
Ηρακλείου.

Μαζί Νικάμε τον Καρκίνο - Σήμερα η Φιλανθρωπική Εκδήλωση για τη στήριξη των Καρκινοπαθών

Ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετάσχουν στην αποψινή εκδήλωση στήριξης των καρκινοπαθών της Κρήτης, απευθύνει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. Στόχος της προσπάθειας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές για ν’  αγοραστεί νέο μηχάνημα βραχυθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ, που βοηθάει στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Ενημερωτική Εκδήλωση για την αγορά της Αμερικής

Τα νέα τεχνολογικά εργαλεία προσέγγισης πελατών, αλλά και οι εναλλακτικοί τρόποι προώθησης προϊόντων μέσω διεθνών ηλεκτρονικών καταστημάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι πωλήσεων στην Αμερικάνικη Ήπειρο: Amazon.com, CRM systems, κλπ.» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης.

Το 2ο Santa Run Hράκλειο την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας

Το 2015 κοκκίνισε η πόλη του Ηρακλείου, γέμισε χαμόγελα και κόκκινα σκουφιά. Πάνω από 800 Άγιοι Βασίληδες, ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας μεταδίδοντας το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Σε λίγες μέρες έρχεται το 2nd Santa Run Hράκλειο. Μια διοργάνωση του παιδικού χωριού SOS Κρήτης, του Love Radio Kρήτης 102,8, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η δράση τελεί υπό την αιγίδια του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος της δράσης και φέτος, η στήριξη του παιδικού χωριού SOS Κρήτης.

Έλευση Τιμίων Δώρων στον Ι.Ν Αγίου Τίτου

Έλευση Τιμίων Δώρων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στις 16:00. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Χριστούγεννα για όλους στο Ιστορικό Μουσείο

Αυτά τα Χριστούγεννα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης! Εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια, νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές του ΙΜΚ, θεματικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ενότητες, μουσική και ιδιαίτερα cocktails σας περιμένουν φέτος εδώ.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Χριστούγεννα δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS - Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μαζί του τη μαγεία των Χριστουγέννων και να μοιραστούν το αίσθημα της αγάπης και της προσφοράς, υποστηρίζοντας το έργο των Παιδικών Χωριών SOS! Χριστούγεννα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ σημαίνει κέφι, χαρά, μουσική, γλυκά, χρώματα, μυρωδιές, προσφορά…. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα.

Ξεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή»

Ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης το Χριστουγεννιάτικο  Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή». Επίσης σας ενημερώνουμε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί Παζάρι στο TALOS PLAZA από 17 έως 19 Δεκεμβρίου 2016.

Μαζί νικάμε τον Καρκίνο - Μεγάλη κινητοποίηση για ν’ αγοραστεί ειδικό μηχάνημα για καρκινοπαθείς

Πρωτοβουλία ζωής για την έμπρακτη στήριξη των καρκινοπαθών αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές για ν’  αγοραστεί νέο μηχάνημα βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, το κόστος του οποίου ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Περιφερειακοί αγώνες ξιφασκίας από τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο ΔΑΠΚΗ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ θα διοργανώσει τους Περιφερειακούς αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων σε όλα τα όπλα στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου(ΔΑΠΚΗ)-Πατέλες.

Ο 2ος αγώνας SANTA RUN την Κυριακή 18/12

Όλα είναι έτοιμα για τον εορταστικό αγώνα santa run 2016 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στο Ηράκλειο, με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.  Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στην Πλατεία Ελευθερίας και στο TALOS PLAZA.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν και φέτος στο Ενυδρείο Κρήτης και ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης κάνει βουτιά με το έλκηθρό του σε έναν γιορτινά στολισμένο βυθό.

Εκδηλώσεις της Παγκρήτιας Ένωσης για τα 150 χρόνια Αρκαδικής εθελοθυσίας στη Μελβούρνη

Η  Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης – Αυστραλίας  στα πλαίσια του   «  ΦΕΣΤΙΒΑΛ   ΑΡΚΑΔΙΑ  2016 »  υπό  την αιγίδα  των εορτασμών για την 150 Επέτειο  της  Αρκαδικής Εθελοθυσίας  προσκάλεσε   τον  Λαογραφικό Όμιλο « ΚΟΥΡΗΤΕΣ »  με τον αρχηγό  τους  κ. Μανώλη Παττακό  από  την  Κρήτη  για  να  συνεορτάσουμε  το  μεγάλο  γεγονός.

Ο ΑΟ Θησέας στο Παζάρι της Στέγης Ανηλίκων

Ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει Eπίδειξη Ξιφασκίας στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι της ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το παζάρι θα γίνει στον χώρο της Στέγης, το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επιστολή στο Δήμο για τις βεβαιώσεις προστίμων ΚΟΚ σε επιχειρήσεις ενοικιαζομένων οχημάτων

Σε μείζον θέμα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων έχουν αναδειχθεί τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ που έχουν κάνει οι  ενοικιαστές των οχημάτων.

Το εορταστικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Εκδόσεων Ίτανος

Το εορταστικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Εκδόσεων Ίτανος.! Οι περισσότερες εκδηλώσεις μας θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο και είναι όλες με δωρεάν είσοδο.

Τη δική του Τράπεζα αίματος δημιούργησε ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου

Τη δική του Τράπεζα αίματος δημιούργησε ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο  για να καλύψει ανάγκες σε αίμα που μπορεί να παρουσιαστούν για τα μέλη του και τις οικογένειές τους. Η πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016,  στα γραφεία του Συνδέσμου, Ανδρέα Παπανδρέου 281 στην Αμμουδάρα Γαζίου, με τη συμμετοχή αρκετών κρεοπωλών που ανταποκρίθηκαν στη σχετική έκκληση.

Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ενορίας Γεν. Θεοτόκου Μπεντεβή

Με χαρά σας κάνουμε γνωστό πως η Ενορία μας, Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννου Ηρακλείου διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 15:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στη Λ. Κνωσού 236.

Το «ΔιαRτηρητέο» παραδίδει μαθήματα Ρωσικών και Γερμανικών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το «ΔιαRτηρητέο» παραδίδει μαθήματα Ρωσικών (κάθε Τρίτη 11.00-13.00) και Γερμανικών (κάθε Παρασκευή 11.00-13.00) για ανέργους , φοιτητές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Απάντηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στην ΠΟΕΔΗΝ

Αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χθες σχετικά με την τραγική υπόθεση του θανάτου της 4χρονης προ έτους η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ,προς αποκατάσταση της αλήθειας που σκόπιμα διαστρεβλώνεται από συγκεκριμένους συνδικαλιστές με πρόθυμους συμμάχους ορισμένους δημοσιογράφους σε ΜΜΕ τοπικά και μη, διευκρινίζει για μια ακόμη φορά τα εξής :

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ετήσιας ανάθεσης υπηρεσιών ιατρού εργασίας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ  ετήσιας ανάθεσης υπηρεσιών ιατρού εργασίας προϋπολογισμού δαπάνης 2.400,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%. Κατάθεση προσφορών έως Τρίτη 13/12/2016 και ώρα 11.00 π.μ. Ημ/νία διενέργειας Τρίτη 13/12/2016 και ώρα 11.00 π.μ.

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στους χώρους του κατά τη διάρκεια των χαρμόσυνων ημερών που σηματοδοτούν τη γέννηση του Χριστού και την έλευση του νέου έτους. Οι φετινές εκδηλώσεις περιστρέφονται γύρω από τη θεματική με τίτλο «Το θαύμα της ζωής». Μέσα από τις υλικές μαρτυρίες του παρελθόντος αναδεικνύονται οι αντιλήψεις και οι εκφράσεις των ανθρώπων για το μυστήριο της γέννησης, για το θαύμα της ζωής.

Οι Μέρες 'Εκφρασης και Δημιουργίας του δικτύου TEACHERS4EUROPE στο Ηράκλειο

Σας ενημερώνουμε ότι η ευρωπαϊκή εκπαιδευτική δράση TEACHERS4EUROPE που ξεκίνησε από το 2011 με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέσω αυτών τους μαθητές τους ώστε να  διαμορφώσουν στάσεις ενεργών ευρωπαίων πολιτών, επεκτείνεται και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με σκοπό την αλληλεπίδραση των δύο βαθμίδων και την αποτελεσματικότερη επικοινωνία των μελών του δικτύου και των εκπαιδευτικών παραγόμενων της δράσης.

Στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2016 το Επιμελητήριο με 7 επιχειρήσεις – μέλη του

Δυναμική παρουσία σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Πολωνίας είχε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στηρίζοντας την προσπάθεια των επιχειρήσεων-μελών του  να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα και να προσεγγίσουν νέες αγορές.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντή

Η 5η Δεκεμβρίου εκάστου έτους έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Διεθνής Ημέρας Εθελοντή (International Volunteer Day). Με σύνθημα «Καθολική Αποδοχή – Δώστε το χέρι στους Εθελοντές» (Global Applause – Give volunteers a hand), η φετινή χρονιά εστιάζεται στην αναγνώριση των εθελοντών και του έργου τους παγκοσμίως και των όσων το Εθελοντικό Κίνημα επιτυγχάνει συμβάλλοντας στην Ειρήνη και την Αειφόρο Ανάπτυξη ως πραγματικότητα.

Με την στήριξη της Περιφέρειας ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Κύπελλο Χριστουγέννων» από τον ΙΟΗ

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Ηρακλείου οργανώνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου το «Κύπελλο Χριστουγέννων» στο λιμάνι του Ηρακλείου (παλιό Ψυγείο), με την συμμετοχή σκαφών ανοικτής θαλάσσης.

Συμμετοχή ΑΟ ΘΗΣΕΑ σε Ευρωπαικούς Αγώνες

Ευρωπαϊκό κύπελλο μέχρι 14 ετών και kid's cup είναι οι επόμενοι σταθμοί για τον Α.Ο.ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου για το ξίφος μονομαχίας.

2ο Ανοικτό σεμινάριο με θέμα «Αστικές καλλιέργειες - καλές πρακτικές» από το 1ο Δ.ΙΕΚ

Το 1ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, συνεχίζοντας τον κύκλο ανοικτών σεμιναρίων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες, διοργανώνει το 2ο Ανοικτό σεμινάριο με θέμα «Αστικές καλλιέργειες - καλές πρακτικές».

Τράπεζα Αίματος δημιουργεί ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο ίδρυσε ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για να καλύψει ανάγκες σε αίμα που μπορεί να παρουσιαστούν για τα μέλη του και τις οικογένειές τους.

Ελλάδος Γεύσεις - 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016 στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016

  ΑΘΗΝΑ, ΖΑΠΠΕΙΟ 6- 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του: «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- 2ο Φεστιβάλ  Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016» στην Αθήνα, Περίβολος Ζαππείου Μεγάρου. Η εκδήλωση  πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και τελεί υπό την Αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου των Αθηνών ( Ε.Β.Ε.Α.). Με το πέρας των εγκαινίων θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τον Γιώργη Καραγιώργη.

 

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 16:00, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Πρωτογενής Ελληνική Παραγωγή- Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. Τρόποι Βελτίωσης, Ανάδειξης και Προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων»
. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του: «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016», και θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου των Αθηνών ( Ε.Β.Ε.Α. ), Ακαδημίας 7, στον 8ο Όροφο , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και τελεί υπό την Αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου των Αθηνών( Ε.Β.Ε.Α.).

Οι βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας στο Ηράκλειο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου πιστή στο ραντεβού της με τους νέους δημιουργούς, φιλοξενεί τις βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν σε δύο μέρες στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 στην πλατεία Αγίου Δημητρίου) στις 3 & 4 Δεκεμβρίου (Σάββατο και Κυριακή). Ώρα έναρξης για κάθε μέρα προβολών: 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

Σε οκτώ Επιχειρήσεις το σήμα «Κρητικά Χέρια»

Προστιθέμενη αξία και νέες προοπτικές για τις τοπικές επιχειρήσεις, που παράγουν χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης, δημιουργεί το ειδικό σήμα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ που κατοχύρωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου με στόχο να διαχωριστούν τ’ αυθεντικά κρητικά προϊόντα από τις εισαγόμενες απομιμήσεις.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στο Ηράκλειο στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού το έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willy Russell, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα παραστάσεων:

Σεμινάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών για επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα

 Το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα δύο από τα συνολικά δέκα σεμινάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών μέσω προσομοίωσης για επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τα σεμινάρια αφορούν όλο το προσωπικό, Ιατρικό και Νοσηλευτικό και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, που εργάζεται σε Κέντρα Υγείας και Μονάδες Υγείας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και διεξήχθησαν στους χώρους του Εργαστηρίου Ιατρικής Προσομοίωσης- Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Γ.Ε.Η. ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Κύπελλο Εφήβων - Νεανίδων

Με τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών της, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο βαθμολογούμενο Κύπελλο Εφήβων  Νεανίδων, η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου  ολοκληρώνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2016 σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Μεγάλη επιτυχία για τον Α.Ο.ΘΗΣΕΑ

Με μετάλλιο επέστρεψε η αποστολή του Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από το κύπελλο εφήβων-νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α.

Δημιουργικό εορταστικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ν. Ηρακλείου (Yπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου), με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, διοργανώνει δημιουργικό εορταστικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00-20:00 στην Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9),  για εκπαιδευτικούς σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου.

Make-A-Wish - Το Αστέρι Ευχής στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Talos Plaza!

Φέτος το Αστέρι Ευχής θα φωτίσει την κορυφή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Talos Plaza! Σάς περιμένουμε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 18:00 στη φωταγώγηση του δέντρου,  για να στηρίξουμε το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχής Ελλάδος) και να μοιραστούμε τη Θεραπευτική Δύναμη μιας Ευχής!

Σήμερα η εκδήλωση για τα Κρητικά Χέρια

To Επιμελητήριο Ηρακλείου  σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση  απονομής του σήματος ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, Ηράκλειο

 

Εκδήλωση απονομής του σήματος ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

To Επιμελητήριο Ηρακλείου  σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση  απονομής του σήματος ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ   τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, Ηράκλειο

Σημαντική διάκριση για το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση για την Ελλάδα απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016», που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε επίσημη τελετή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Έξι αθλητές και αθλήτριες της Γ.Ε.Η. στο Κύπελλο Εφήβων - Νεανίδων Ξιφασκίας

Έξι  αθλητές και αθλήτριες  θα εκπροσωπήσουν τη  Γ.Ε.Η. στο Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων  που πραγματοποιείται στην Αθήνα και διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 και μετά από τα αποτελέσματα ων εκλογών τα νέα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης ‘ΈΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΛΑΡΑΚΗΣ΄’συναντήθηκαν και εξέλεξαν το νέο Δ.Σ. ως κάτωθι:

Ελλάδος Γεύσεις - 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016 στην Αθήνα

Το 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016 θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου από τις 6 έως και τις 11 Δεκεμβρίου του 2016 σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αθηναϊκά σημεία, τον περίβολο του Ζαππείου Μεγάρου και συγκεκριμένα στον διάδρομο που ενώνει το χώρου του Ζαππείου με την Λεωφόρο Αμαλίας (συνημμένο σχεδιάγραμμα).

Η δράση της ομάδας «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Με μεγάλη επιτυχία η Εθελοντική Ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες κατά το μήνα Νοέμβριο του 2016 σε Φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικών Λειτουργών στο ΤΕΙ Ηρακλείου καθώς και σε Μαθητές του 11ου Λυκείου Ηρακλείου.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στο 3D Printing» στο ΕΒΕΗ

Ένα νέο πρωτοποριακό σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες οι οποίοι ασχολούνται ήδη ή θέλουν ν’ ασχοληθούν με το 3d printing δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ταχύρρυθμο εργαστήριο 16 ωρών δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε.

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται το «Ταχύρρυθμο εργαστήριο δεκαέξι (16) ωρών δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου» με εισηγητή τον Κυριάκο Χαριτάκη, κινηματογραφιστή, μοντέρ. Το  εργαστήριο διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Α. Ζαχαράτου), σε συνεργασία με το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Europe Direct–Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, (Μενελάου 4-6, πίσω από το Μελίρρυτο) και ώρες 16:30-20:30. Οι ταινίες που θα παραχθούν στα σχολεία θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ Camera On το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο 2017.

Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων στην ΥΠΕ Κρήτης

Ορκίστηκαν σήμερα στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ και ανέλαβαν υπηρεσία εννέα ακόμη Διοικητικοί υπάλληλοι, πέντε από τους οποίους θα στελεχώσουν τη Κεντρική Υπηρεσία και τέσσερις Κ.Υ.

Βιωματικό Εργαστήριο δέκα (10) ωρών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Α. Ζαχαράτου) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (ΚΕΣΑΝ), διοργανώνουν Βιωματικό Εργαστήριο δέκα (10) ωρών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου με θέμα: Δυναμική της ομάδας - Βασικές αρχές και ζητήματα εργασίας με ομάδες μέσα στην τάξη, με εισηγήτρια την Περακάκη Σοφία, Κοινωνική Λειτουργό, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Σεμινάριο με θέμα «Χριστουγεννιάτικη Ιταλική Κουζίνα» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες της μαγειρικής διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να μυηθεί στην τέχνη της ιταλικής κουζίνας και να μάθει αυθεντικές Ιταλικές Χριστουγεννιάτικες  συνταγές.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Κρήτης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί. Με σύνθημα «ΟΧΙ  στην βία κατά των γυναικών-ΝΑΙ σε μία κοινωνία μη-αποδοχής απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία και στην βία γενικότερα- ΝΑΙ  σε μία δημοκρατική κοινωνία ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες, χωρίς διακρίσεις, μην μένεις αμέτοχος – μην μένεις αμέτοχη», θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο.

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους μικρούς ξιφομάχους του Α.Ο. ΘΗΣΕΑ στους περιφερειακούς

Έκλεψαν την παράσταση οι αθλητές του Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στους περιφερειακούς αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

Κοινωνικό Ιατρείο στις Ασίτες από εθελοντικό κλιμάκιο του νοσοκομείου ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Το εθελοντικό κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" μετά απο πρόσκληση και πρωτοβουλία των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Κάτω και Άνω Ασιτών  Τριανταφυλλάκη Θοδωρή και Πιπεράκη Βαγγέλη διοργανώνει για πρώτη φορά "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ" στα χωριά μας. Το κλιμάκιο έχει δημιουργηθεί και επισκέπτεται τον τόπο μας από την προσωπική πρωτοβουλία της φίλης μας και επικεφαλής του κλιμακίου Βούλας Γεωργάκη, μαζί με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των ιατρών και των νοσηλευτριών που συμμετέχουν,υπηρετώντας τις αρχές του λειτουργήματος και πάνω από όλα την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο με πλήρη και ανιδιοτελή στόχο και σκοπό ο οποίος είναι να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό λιθαράκι στην προάσπιση του μεγαλύτερου αγαθού για όλους μας, την υγεία. Προτεραιότητα μας είναι η πρόληψη,η θεραπεία και η καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μας.

Εργαστήριο Παρασκευής σαπουνιού για μικρή οικοτεχνία από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να αναγνωρίζουν την σωστή ποιότητα σαπουνιού, να μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι σώματος αλλά και προσώπου, καθώς και απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι.

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για τον Νόμο 4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η ημερίδα με θέμα : “Ο Νόμος 4412/2016-περί Δημοσίων Συμβάσεων και η εφαρμογή του” την προηγούμενη Τετάρτη  στις 16 Νοεμβρίου 2016, στην Αίθουσα “Ανδρόγεω” του Δήμου Ηρακλείου.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του Γιώργου Ανεμογιάννη με Έκθεση Σκηνογραφίας

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του.  Ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος Γιώργος Ανεμογιάννης, υπήρξε σπουδαίος θεατράνθρωπος που τίμησε με την καλλιτεχνική του πορεία το Ηράκλειο και την Κρήτη, ενώ συνέδεσε το όνομά του με εκείνο του Νίκου Καζαντζάκη, με τη δημιουργία πνευματικής στέγης για τον μεγάλο συγγραφέα στον τόπο κοινής καταγωγής τους, τη Μυρτιά Ηρακλείου.

Εργαστήριο «Βασικές αρχές ραπτικής επιδιόρθωση - μεταποίηση» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τις  βασικές τεχνικές της ραπτικής τέχνης, με θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εφαρμογή, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Βασικές αρχές ραπτικής επιδιόρθωση-μεταποίηση» και παράλληλα να εκπαιδευτούν ώστε να επιδιορθώνουν ή ακόμα και να μεταποιούν ενδύματα.

Περισσότεροι από 50.000 οι επισκέπτες της Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 50.000 οι επισκέπτες της φετινής 6ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε από 30 Οκτωβρίου έως και 6 Νοεμβρίου 2016 στο περίπτερο 12 στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας της Έκθεσης είναι το γεγονός ότι η έκθεση παρέτεινε τη λειτουργία της, μία επιπλέον ημέρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι χιλιάδες επισκέπτες, που απόλαυσαν και προμηθεύτηκαν τα φημισμένα Κρητικά προϊόντα.

Ο επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Αυστρίας στο Επιμελητήριο

Ζωηρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων Αυστρίας και Κρήτης εξέφρασε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, ο επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα Dr. Gerd Dueckelmann-Dulbany, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων στην ΥΠΕ Κρήτης

Ορκίστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία οι τρεις πρώτοι και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών  οι επόμενοι  18   Διοικητικοί υπάλληλοι που θα στελεχώσουν την κεντρική υπηρεσία της ΥΠΕ, Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ της Κρήτης.

Αιτήσεις για παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στη ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ

Η Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Απροσαρμόστων Ατόμων, Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ», λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ"», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 5 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», ΕΣΠΑ 2014-2020, προσκαλεί τους τυχόν ωφελούμενους (άτομα με νοητική υστέρηση) να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ "Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ".

Οι αθλητικές διοργανώσεις του 2017 της Κρήτης στην «ERGO MARATHON EXPO 2016»

Με σύνθημα «Μαζί και στον Αθλητισμό» η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε  στην «ERGO MARATHON EXPO 2016»  (Κλειστό Γήπεδο Tae kwon Do) την επίσημη έκθεση του Μαραθώνιου της Αθήνας. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία  με  φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και αθλητικούς συλλόγους, κατάφερε να ξεχωρίσει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας προβάλλοντας ενιαία  μεγάλες διοργανώσεις  - θεσμούς που θα πραγματοποιηθούν το 2017 σε όλο το νησί.

Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων το Σάββατο και την Κυριακή 19 & 20 Νοεμβρίου 2016.

Ταχύρρυθμο εργαστήριο 16 ωρών δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε.

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Α. Ζαχαράτου) σε συνεργασία με το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Europe Direct–Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν «Ταχύρρυθμο εργαστήριο δεκαέξι (16) ωρών δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου» με εισηγητή τον Κυριάκο Χαριτάκη, κινηματογραφιστή, μοντέρ. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, (Μενελάου 4-6, πίσω από το Μελίρρυτο) και ώρα 16:30-20:30. Οι ταινίες που θα παραχθούν στα σχολεία θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ Camera On το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο 2017.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Μ.Γιακουμάτος της ΓΕΗ στο Κύπελλο Νέων Ανδρών - Γυναικών

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Μάριος Γιακουμάτος την προηγούμενη Κυριακή αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη βαθμολογούμενη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με την επωνυμία “Κύπελλο Νέων Ανδρών-Γυναικών” στο όπλο της Σπάθης. Ο αθλητής του συλλόγου, κατάφερε μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων να προκριθεί στον τελικό και να επιβληθεί του αντιπάλου του κατακτώντας το Κύπελλο στην κατηγορία Νέων Ανδρών. Ο Μάριος Γιακουμάτος αναχωρεί την επόμενη εβδομάδα για Βουκουρέστι, όπου πρόκειται να συμμετάσχει σε προπονητικό camb υψηλού επιπέδου με την Εθνική ομάδα Ξιφασκίας της Ρουμανίας. Οι αγωνιστικές του  υποχρεώσεις συνεχίζονται στο εξωτερικό τον ερχόμενο μήνα με τη συμμετοχή του  στο Παγκόσμιο Κύπελλο  Νέων Ανδρών στο Dormagen της Γερμανίας στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ολοκληρώθηκε το κύπελλο νέων για το σύλλογο του Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Την 5η θέση κατέκτησε ο Πάσσαμ Φίλιππος στο ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών έως 20 ετών. Αν και μόλις 15 ετών, έκανε μια πολλά υποσχόμενη προσπάθεια, χάνοντας στις λεπτομέριες την είσοδό του στα μετάλλια.

Η Γιορτή Θηλασμού 2016 στο Ηράκλειο - “Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη!”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ( https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/ ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργάνωσαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., στη Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου), μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, καταμετρήθηκαν όλες οι θηλάζουσες μητέρες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση!

Διεθνής Διαγωνισμός Ισχυρισμού υγείας ελαιολάδου και Συσκευασίας ελαιολάδου στο Λονδίνο

Το Λονδίνο γίνεται για πρώτη φορά σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών ελαιολάδου στον κόσμο μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την ανάδειξη και προώθηση ισχυρισμού υγείας για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Αντιπροσωπευτικά δείγματα αγνού παρθένου ελαιολάδου από όλες τις χώρες και ηπείρους ταξιδεύουν ως τη Μεγάλη Βρετανία για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Ισχυρισμού υγείας ελαιολάδου και Συσκευασίας ελαιολάδου “London International Health Olive Oil Competitions 2017” (London IHOOC 2017) ο οποίος θα διεξαχθεί 7 έως 10 Απριλίου στο Λονδίνο.

Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Δ.Δ.Ε. για την πρόληψη των εξαρτήσεων στο σχολείο

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Α. Ζαχαράτου) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (ΚΕΣΑΝ), το Σύλλογο Επιστροφή και το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ και τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Βιωματικό Εργαστήριο οκτώ (8) ωρών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου με θέμα: Η πρόληψη των εξαρτήσεων στο σχολείο και ο ρόλος των εκπαιδευτικών», με συντονίστρια την Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ετήσιας προμήθειας αδειών χρήσης λογισμικού ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ετήσιας προμήθειας αδειών χρήσης λογισμικού Microsoft ΤΕΙ Κρήτης για τις ανάγκες σε λογισμικό των σταθμών εργασίας του προσωπικού και των διακομιστών προϋπολογισμού δαπάνης 17.500,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%.

Πιστοποιητικό Ποιότητας στη Γραμμή Καταγγελιών SAFELINE από τον Διεθνή Οργανισμό INHOPE

Μια ακόμα αναγνώριση για τις υπεύθυνες και ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί το πιστοποιητικό ποιότητας που της απονεμήθηκε από τον Διεθνή Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών καταγγελίας INHOPE.

Γενικές συνελεύσεις Συλλόγων Γονέων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων είναι η κοινή δύναμη όλων των γονιών του Δήμου Ηρακλείου. Είναι η σύμπραξη όλων των συλλόγων γονέων για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης 'H Παιδεία Οδηγεί'

"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 4 και 5 Νοεμβρίου 2016, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η προγραμματισμένη διημερίδα ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης με θέμα η "Παιδεία Οδηγεί".

Γεμάτο επιτυχίες το Σαββατοκύριακο για τον Θησέα

Με επιτυχίες επέστρεψε η αποστολή του ΘΗΣΕΑ από Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου συμμετείχαν 10 αθλητές. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, έλαβε χώρα το κύπελλο "ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ" στο ξίφος μονομαχίας ανδρών-γυναικών.

Σεμινάριο εκμάθησης και πιστοποίησης Η/Υ

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέο σεμινάριο εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) αλλά και πιστοποίησης γνώσεων, σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills, την  αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο.

Μαθητικοί διαγωνισμοί για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο INSAFE

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 07/02/17 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Μαθήματα ξένων γλωσσών στο ΔιαRτηρητέο

Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος «ΔιαRτηρητέο» ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας τμημάτων ξένων γλωσσών στα Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά για ανέργους, φοιτητές και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο και τμήμα Ελληνικών για μετανάστες και πρόσφυγες.

Η οικογένεια σήμερα: προοπτικές και δυνατότητες

Η οικογένεια καλείται ανέκαθεν να αντιμετωπίζει αντίξοες καταστάσεις, να βρίσκει ισορροπίες μεταξύ παλιού και νέου, να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του κοινωνικού συστήματος.

«Οι Κουρήτες» στην Μελβούρνη για την 150η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου

Μετά από πρόσκληση της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης – Αυστραλίας, αποστολή του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» αποτελούμενη από 24 μέλη, θα ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρεθεί με τους Κρήτες της Μελβούρνης για να τιμήσει τους εορτασμούς για την 150η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Αποτελέσματα της εκδήλωσης για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο & το ΕΣΠΑ στο Επιμελητήριο

Τη μείωση των δόσεων της χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων από τον Αναπτυξιακό Νόμο ζήτησαν  από τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση, οι Πρόεδροι του  Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

«Θερμοκήπιο Επιχειρηματικότητας», 4-6 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα, πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία.

Το θεατρικό φεστιβάλ «Θεατρικοί Βηματισμοί στο Ηράκλειο» από 9-21 Νοεμβρίου στο Αστόρια

Από 9-21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια, θα παρουσιαστούν μια σειρά από παραστάσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, παραστάσεις που επιλέχθηκαν με κριτήριο να παρουσιάσουν ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός στην πόλη, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Εκτιμώντας ότι πάντα μια καλή θεατρική παράσταση, ένα ολοκληρωμένο φεστιβαλικό project μπορεί να «χωρέσει» στην ήδη ίσως διαμορφωμένη ατζέντα, επιχειρούμε να παρουσιάσουμε το φετινό Νοέμβρη στην πόλη του Ηρακλείου το θεατρικό φεστιβάλ «Θεατρικοί Βηματισμοί στο Ηράκλειο», ευελπιστώντας στην αποδοχή του κοινού και, γιατί όχι, στην καθιέρωσή του.

Μηνιαίο Πρόγραμμα Επισκέψεων της Κινητής Μονάδας του ΠαΓΝΗ. Γ.Ν «Βενιζέλειο»


Σας ενημερώνουμε για το μηνιαίο πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Μονάδας του ΠαΓΝΗ Γ.Ν. «Βενιζέλειο»:

Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ο A.O. ΘΗΣΕΑΣ

Tο Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου, ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ θα λάβει μέρος με 10 αθλητές, στο Κύπελλο "Λευκός Πύργος”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Σειρά Εκπαίδευσης στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

Ολοκληρωμένη σειρά εκπαίδευσης στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή".

Συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την Νατάσσα Μποφίλιου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου  ανακοινώνει  την συνεργασία του  με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια  Νατάσσα Μποφίλιου  στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών και των γονέων για τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος.

Πρώτο βραβείο σε ομάδα εργασίας του ΠΑΓΝΗ σε Διεθνές Συνέδριο Νοσηλευτικής στην Ισπανία

Η Διοίκηση της 7ης  Υγειονομικής  Περιφέρειας  Κρήτης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ομάδα εργασίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συγκεκριμένα  στους : Μ. Ανδρουλάκη, Δ. Χανιωτάκη,  Μ. Χριστοφοράκη,  Κ. Τζανάκη,   Μ. Καινουργιάκη,  Γ. Μάντζιου,  Χ. Μανιαδή,  Σ. Πετράκου, Ν. Καπαράκη, Μ. Σφακιανάκη,  Ε. Φροσυνάκη, Π. Ντζιλέπη, Κ. Περάκη και Ε. Δαφνή, για το πρώτο βραβείο που έλαβαν στο 45ο European Dialysis & Transplant Nurses Association/European Renal Care Association Διεθνές Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Βαλένθια της Ισπανίας, στις 17-20 Σεπτεμβρίου 2016, και αφορούσε τα Εφαρμοσμένα Νοσηλευτικά Πρωτόκολλα Περιτοναϊκής Κάθαρσης στην Ελλάδα.

Με την συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Κρήτης το 8ο Πανελλήνιο Galla Ρίψεων-Δρόμων-Αλμάτων

Η Παγκρήτια Ένωση Διαχρονικών Αθλητών Στίβου «Μίνως» οργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Galla Ρίψεων-Δρόμων-Αλμάτων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ του δήμου Ηρακλείου, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΠΑ.ΣΥ.ΔΑΣ. Σκοπός του αγώνα, σύμφωνα με τον οργανωτή, παλιοί και νέοι αθλητές-πρωταθλητές να συναγωνισθούν και να ανανεώσουν τα φιλία τους αλλά και τα ρεκόρ τους. Μεγάλα ονόματα των ρίψεων σε παγκόσμιο και Βαλκανικό επίπεδο θα αγωνιστούν όπως ο Βασίλης Μαγγανάς παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφαίρα και βαρύ όργανο, η Μαρία Πολομαρκάκη στη σφύρα και το δίσκο, η Πόπη Γαβαλάκη στα 5 χιλ. βάδην, και ο Γιάννης Σαριδάκης Βαλκανιονίκης στα 10 χιλιόμετρα.

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ημερίδα από την ΕΠΣΗ με θέμα «Παιδί και αθλητισμός»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ) σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Παιδί και αθλητισμός» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του δήμου Ηρακλείου.  Σύμφωνα με τον οργανωτή, στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τον προ αγωνιστικό ιατρικό έλεγχο, την διατροφή, την ψυχολογία αλλά και τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης των κακώσεων. Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση των νεαρών αθλητών, των γονέων, και όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό για θέματα που αφορούν στην υγεία των μικρών αθλητών.

Επαγγελματικό Σεμινάριο Bartending στο dp studies

Το Σεμινάριο Bartender διεξάγεται σε εντατικά τμήματα 50 ωρών, τα οποία διαρκούν 2 εβδομάδες. Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν καθημερινά από τις 11:00 έως 16:00 σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, ειδικά διαμορφωμένου χώρου. Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον εκπαιδευτικό όμιλο dp studies (Πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης a Αρ. Αδείας: 2000146), αλλά συγχρόνως έχουν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν την Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση με τίτλο: «Πιστοποιημένος Ειδικός Bartender – CPBt» του Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού ACTA (Τεχνοβλαστού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

1-7 Νοεμβρίου: Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Στη χώρα μας, από το 1996 έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7 Νοεμβρίου) να εορτάζεται ως εβδομάδα μητρικού θηλασμού με στόχο την προώθηση του θηλασμού και τη βελτίωση της υγείας των βρεφών.

Σύσταση Δικτύου (Cluster) Κρητικού Τυριού

To πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη σύσταση και λειτουργία του Δικτύου (Cluster) Κρητικού Τυριού έγινε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και  Tουρισμού κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

14ος άθλος στα χνάρια του Μίνωα

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 τον 14ο Μινωικό άθλο 70χλμ. Στην διαδρομή Φαιστός Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια.
Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω , τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.

Το νέο πρόγραμμα του ΔιαRτηρητέο

To ΔιαRτηρητέο σας καλεί να γνωρίσετε τον νέο του χώρο (Θεοτοκοπούλου 14) και το νέο του πρόγραμμα, που τίθεται σε λειτουργία από αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016. Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαθήματα υποκριτικής, comedia dell’arte, παραδοσιακού φωνητικού συνόλου, κρουστών, ζωγραφικής, art therapy, δημιουργικής έκφρασης για εφήβους, κινηματογράφου, φωτογραφίας, yoga, κεραμικής, ψηφιδωτού, ενώ λειτουργούν και τμήματα ιταλικών, γαλλικών και ισπανικών για ανέργους και φοιτητές. Το κόστος των μαθημάτων είναι μικρό, ενώ κάποια από αυτά πραγματοποιούνται δωρεάν. Για εγγραφές σε ένα ή περισσότερα τμήματα, θα μας βρείτε στον χώρο του διαRτηρητέου καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και στο τηλέφωνο 6995150031. Κάθε Παρασκευή, η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιεί προβολές ταινιών. Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά.

Τα εγκαίνια της 6ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 6ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 12, από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου και τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ. Τάσος Τζήκας, ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας, ενώ παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ. Αλέξης Τσαξιρλής, η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, δεκάδες εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων που συμμετέχουν στην έκθεση και πλήθος κόσμου.

1η Νοεμβρίου 2016 - Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), έχει θεσπίσει από το 2007 την 1η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, Προστατών της Μεταμόσχευσης, ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων».

Προμήθεια αναλωσίμων για εκτυπωτές, πολυμηχανήματα και συσκευές τηλεομοιοτυπίας

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (που θα αναφέρεται στο εξής ως Τ.Ε.Ι. Κρήτης) καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές που αφορούν στην προμήθεια αναλωσίμων για εκτυπωτές, πολυμηχανήματα και συσκευές τηλεομοιοτυπίας, προκειμένου να καλυφθούν οι διοικητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιδρύματος.

Παράδοση φορητού καρδιογράφου από σύλλογο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016  η πρόεδρος του συλλόγου στήριξης Ασθενών από Νεοπλασματική Νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» κυρία  Αικατερίνη Κουναλάκη και η αντιπρόεδρος κυρία Μαρίνα Τζανάκη επισκέφτηκαν τα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ προκειμένου να παραδώσουν ένα φορητό καρδιογράφο για τις ανάγκες του προγράμματος «Κατ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών»

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Β' φάσης CLLD Leader και Leader Αλιείας

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα αποτελέσματα του δεύτερου και τελικού σταδίου της αξιολόγησης των τοπικών προγραμμάτων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020 και του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 (CLLD LEADER και CLLD LEADER Αλιείας). Σύμφωνα με τα εν λόγω αποτελέσματα η πρόταση που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ για το πολυταμειακό τοπικό πρόγραμμα CLLD LEADER του Ν. Ηρακλείου κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 47 άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν από Ομάδες Τοπικής Δράσης σε όλη τη χώρα. Επίσης, η πρόταση που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ για το μονοταμειακό τοπικό πρόγραμμα CLLD LEADER Αλιείας του Ν. Ηρακλείου κατέλαβε την πρώτη θέση σε όλη τη χώρα.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας τα «Οινοτικά 2016»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν τα «Οινοτικά 2016» στην Αθήνα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Στην έκθεση θα συμμετέχουν 23 Οινοποιεία από όλη την Κρήτη. Ώρες επίσκεψης για επαγγελματίες 12:00 με 14:00, για το κοινό 14:00-20:00

Παρέλαση Κρητικών προϊόντων στη Δ.Ε.Θ. 
στην Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Όλα έτοιμα για την 6η Παγκρήτια Έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση" που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις 10:00 η ώρα το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Χειμερινό Ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο

Από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 ως τα τέλη Μαρτίου 2017 θα ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

Φεστιβάλ «Θεατρικοί Βηματισμοί στο Ηράκλειο»

Από 9-21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια, θα παρουσιαστούν μια σειρά από παραστάσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, παραστάσεις που επιλέχθηκαν με κριτήριο να παρουσιάσουν ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός στην πόλη, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Ο Π. Καμπαξής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016

Ο Παντελής Καμπαξής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης θα τρέξει το Σάββατο στο Trail Running Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016 στην Πορτογαλία

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάριος Γιακουμάτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής της Γ.Ε.Η. και μέλος της Εθνικής ομάδας, Μάριος Γιακουμάτος ,το προηγούμενο Σάββατο  στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων  στο Σόσνοβιετς της Πολωνίας

Διαγωνισμός για την προμήθεια υγρών καυσίμων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (που θα αναφέρεται στο εξής ως Τ.Ε.Ι. Κρήτης) ΚΑΛΕΙ όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι πληρούν τους όρους να υποβάλουν σφραγισμένη προσφορά σχετική με την προμήθεια υγρών καυσίμων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Οδηγός 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την πρόσβαση των Ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Η 7η ΥΠΕ στη προσπάθεια της να ενημερώσει τους πολίτες για το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος ν.4368/2016 και η ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 όπου θεσπίζεται για πρώτη φορά η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας  σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παρέχει διευκρινήσεις αναφορικά με τις παροχές, τις προϋποθέσεις και τυχόν κόστη για τους ανασφάλιστους. Πιο αναλυτικά:

Απολογιστικές Ημερίδες του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης που  υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση &  Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020 πρόκειται να διοργανώσει τις  Απολογιστικές του Ημερίδες για την τρέχουσα περίοδο 2015-2016.

Θεματικές Εκδρομές από τις Εθελοντικές Ομάδες Tουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Oι Εθελοντικές Ομάδες Tουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν και φέτος μια σειρά θεματικών εκδρομών για τους δημότες. Αυτές οι εκδρομές θα έχουν σαν στόχο να αναδείξουν θέματα, όπως τον πολιτισμό, την παράδοση, την διατροφή, την ποικιλομορφία της κρητικής γης, καθώς επίσης και να προβάλουν πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία αξιόλογων περιοχών και χωριών του νησιού μας.

Ο αθλητής της Γ.Ε.Η. Μάριος Γιακουμάτος στους αγώνες Ξιφασκίας «SABRE WORLD CUP»

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο “Κύπελλο Ελλάδος” ο  Μάριος Γιακουμάτος συνεχίζει τις εμφανίσεις του εκτός συνόρων, αυτή τη φορά στην Πολωνία. Ο αθλητής της Γ.Ε.Η. πρόκειται  να λάβει μέρος στους αγώνες Ξιφασκίας  με την επωνυμία “SABRE WORLD CUP που πραγματοποιούνται στις 21-23 Οκτωβρίου  στο Sosnowiec της Πολωνίας.

Διημερίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με θέμα «Οικογενειακός Προγραμματισμός»

Η 7η  Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με τη Μαιευτική-Γυναικολογική  Κλινική του ΠΑΓΝΗ, τη Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο» και τη Μονάδα  Φροντίδας Μητέρας-Παιδιού του ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Ηρακλείου, διοργανώνει Διημερίδα με θέμα:   «Οικογενειακός  Προγραμματισμός»

Αποτελέσματα Εργασιών 27ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στο Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκαν με πνεύμα ενότητας, ομοψυχίας, αποφασιστικότητας και έντονης αγωνιστικής διάθεσης οι διήμερες εργασίες του 27ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016, στο Ηράκλειο Κρήτης εκφράζοντας τις προσδοκίες και τις αγωνίες των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως πιστά αποτυπώθηκαν και στο κεντρικό του σύνθημα:

Ενημέρωση Νέων Εθελοντών του Make-A-Wish

Την Τετάρτη 26/10/2016 και ώρα 17:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από εκπροσώπους του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), στο Ξενοδοχείο Capsis Astoria, στην αίθουσα «Κελάρι», για την ενημέρωση νέων εθελοντών και παράλληλα θα γίνει εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα χορηγιών του Οργανισμού.

Σε ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου

Στην ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησαν τα μέλη του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου, μετά τη Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Κύπελλο Ελλάδος βρέθηκε ο αθλητής της ΓΕΗ Μάριος Γιακουμάτος

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Μάριος Γιακουμάτος το προηγούμενο Σάββατο αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με την επωνυμία “Κύπελλο Ελλάδος”

Την 16η θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο satellite κατέκτησε η Βαρβέρη του ΑΟ Θησέας

Σπουδαία εμφάνιση από την αθλήτρια του Α.Ο. ΘΗΣΕΑ, Βαρβέρη Φανή, στο Παγκόσμιο Κύπελλο satellite που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Συνέδριο για τη «Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό»

H Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνει με τη Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, και την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., διεθνές συνέδριο, για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη με θέμα «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό  (Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα).».

Το Σάββατο 26 Nοεμβρίου 2016 οι εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας

Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο, 26 Nοεμβρίου 2016  τις εξετάσεις του δευτέρου εξαμήνου του 2016 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Ρώσοι Κοσμοναύτες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι οι Ρώσοι Κοσμοναύτες Alexey Ovchinin και Oleg Skripochka, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Κρήτη για το πρόγραμμα αποθεραπείας τους μετά την αποστολή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Συνεργασία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της Ένωσης «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

Νέο κύκλο στενότερης συνεργασίας εγκαινίασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», με στόχο τη στήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Έναρξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου τελεστηκε σήμερα 16 Οκτωβρίου 2016 και περί ώρας 12:00 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ.Ειρηναίου.

Πεπραγμένα 7ης ΥΠΕ για την εβδομάδα 10 - 14/10

Με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες η 7η Υγειονομική Περιφέρεια κατά την τρέχουσα εβδομάδα προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ημερίδα για την ανάπτυξη της Ιππασίας στο νησί

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Ιππασία στην Κρήτη», με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, και Αγ. Βασιλείου η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου στον Καρτερό, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

«38ο Eneos Rally Crete με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε.Ηρακλείου»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλειου ο ΑΟ Κρήτης και η ΦΙΜΑ διοργανώνουν  15 και 16 Οκτωβρίου το «38ο Eneos Rally Crete»,  μια από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου  στις 17.00 όλα τα πληρώματα θα οδηγήσουν σε  μια τεχνική διαδρομή με  εντυπωσιακές στροφές  προσφέροντας πολύ δυνατό θέαμα σε όλους τους θεατές που θα το παρακολουθήσουν. Η διοργάνωση τελεί  υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και του Δήμου Ηρακλείου.

Επιχορήγηση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη συμμετοχή μελών του σε δύο εκθέσεις

Την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και προβολής των Κρητικών προϊόντων στην εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά συνεχίζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου χρηματοδοτώντας τη συμμετοχή τους σε δύο αξιόλογες Εκθέσεις.

Αθλητές της Γ.Ε.Η. στο Κύπελλο Ελλάδος Ξιφασκίας

Εννέα  αθλητές και αθλήτριες  θα εκπροσωπήσουν τη  Γ.Ε.Η. στο Κύπελλο Ελλάδος   που πραγματοποιείται στην Αθήνα και διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας το ερχόμενο Σάββατο.

Επιχορήγηση από το Επιμελητήριο για συμμετοχή στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2016

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου πρόκειται να επιχορηγήσει επιχειρήσεις – μέλη του  για να  συμμετάσχουν στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2016, η οποία θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας 2-4 Δεκεμβρίου 2016.

Σεμινάριο «Marketing - Out of the Box»

Ένα νέο σεμινάριο για «αντισυμβατικούς» επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων που σκέφτονται «out of the box» και θέλουν ν’ αναπτύξουν μία «μαγνητική» στρατηγική marketing βελτιώνοντας την εταιρική τους εικόνα και τις πωλήσεις τους, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ξεκινούν οι εγγραφές των νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων του Π.Σ. Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, με την μερική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης, κάνει γνωστό, ότι ξεκινά την συγκέντρωση αιτήσεων των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά προγράμματά του κατά την νέα εκπαιδευτική περίοδο 2016-2017, ως εξής:

Το ΜONIΤΟΡ ΦΕΣΤ 2016 έφτασε

3 ημέρες σύγχρονης τέχνης, 4 σκηνές με μουσική, θέατρο και πειραματισμό, δεκάδες καλλιτέχνες και… Νότος! Αυτό είναι το ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ και ανυπομονούμε να σας δούμε στην πρώτη, μοναδική γιορτή σύγχρονης τέχνης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μοίρασε ανθρωπιά στο Λασίθι ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ως η κορυφαία ποδοσφαιρική δύναμη της Κρήτης, έδειξε την ανθρωπιά του, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Καλό Χωριό Λασιθίου, με σκοπό να ενισχυθεί οικονομικά μια οικογένεια της περιοχής, που έχει μεγάλη ανάγκη για λόγους υγείας.

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τα δημοσιεύματα περί πλαστών ασφαλιστηρίων

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα ήθελε να διευκρινίσει στο αγοραστικό κοινό ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα και μεμονωμένο. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν δεν αναφέρονται σε νέο περιστατικό αλλά στην δικαστική εξέλιξη παρελθούσης υπόθεσης η οποία είχε ανακινηθεί από μελή του συλλόγου μας.

Συμμετοχή του A.O. ΘΗΣΕΑ σε παγκόσμιο κύπελλο

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο satellite ,που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι,η αθλήτρια του συλλόγου μας Βαρβέρη Φανή. Αυτή είναι η πρώτη της εμφάνιση σε μια γεμάτη αγώνες χρονιά εντός και εκτός Ελλάδος καθώς είναι στην Προεθνική ομάδα και διεκδικεί τη συμμετοχή της στους Μεσογειακούς αγώνες το καλοκαίρι.

«Η Τζι-τζιΜιΧοτζιριά» - Νέα παραγωγή από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Κυριακή 16/10

Πιστή η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου και φέτος στο ραντεβού μας για τους μικρούς μας φίλους. Πρόκειται για μια πολύχρωμη εντυπωσιακή και ευρηματική παράσταση που δημιουργεί μαγικό και παραμυθένιο κλίμα ως αντίδοτο στις σκιές της δύσκολης καθημερινότητας που όλοι μας βιώνουμε. Αποτελεί μια αισθητική εμπειρία που εξοικειώνει τα παιδιά με τα μέσα και τις επινοήσεις της τέχνης του θεάτρου, με την ποίηση του λόγου και της εικόνας, τους προσφέρει τέρψη και ταυτόχρονα τους μυεί στην τέχνη του θεατή.

Το 27ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο

Η Αστυνομία μέσα από την συνδικαλιστική της δράση στοχεύει στην εύρεση τρόπων και μεθόδων προστασίας και διαφύλαξης των πολύτιμων αυτών αγαθών του ανθρώπου. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης η κορυφαία ετήσια διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.

Σεμινάριο «Βασικές Γνώσεις Συναλλαγών στην Κινεζική Γλώσσα» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Βασικές γνώσεις καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην κινεζική γλώσσα, σε 30 ώρες διδασκαλίας και με πολύ χαμηλό κόστος, προσφέρει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Θετική εμφάνιση για τους αθλητές του A.O. ΘΗΣΕΑ

Στο Κύπελλο Νέων ανδρών-Νέων γυναικών οι ξιφομάχοι του ηρακλειώτικου συλλόγου Α.Ο. Θησέα, μας έδειξαν οτι είναι ικανοί για να πρωταγωνιστήσουν και φέτος!

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τον εορτασμό «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016»

Το Α.Μ.Η. συμμετέχει στον εορτασμό στις 20, 21,22 και 23 Οκτωβρίου 2016 με τις εξής εκδηλώσεις:

Το κοινωνικό του πρόσωπο θα δείξει σε φιλικό παιχνίδι στο Καλό Χωριό Λασιθίου ο ΟΦΗ

Το κοινωνικό του πρόσωπο θα δείξει ο ΟΦΗ, καθώς μια ομάδα θα μεταβεί την Τετάρτη (12/10) στο Καλό Χωριό Λασιθίου, προκειμένου να δώσει φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με μια ομάδα επίλεκτων ερασιτεχνών παικτών του Νομού Λασιθίου.

12 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Η έγκαιρη ακριβής διάγνωση και η κατάλληλη αντιμετώπιση από τον ειδικό γιατρό, συμβάλλουν θετικά στην εξέλιξη των ρευματικών νοσημάτων και προλαμβάνουν δυσλειτουργία και αναπηρίες.

Πεπραγμένα 7ης ΥΠΕ για την εβδομάδα 3 έως 7/10

Η 7η Υγειονομική περιφέρεια προέβη κατά την τρέχουσα εβδομάδα στις παρακάτω ενέργειες για την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Κρήτη:

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο,  ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο- Αφιέρωμα στον Marcello Mastroianni

Το 3ο Φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου είναι αφιερωμένο στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, έναν από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του ιταλικού κινηματογράφου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια χωρίς αυτόν. Η μοναδική προσωπικότητα του Μαστρογιάνι πέρασε μέσα από πολλά κινηματογραφικά είδη και συνεργασίες με κορυφαίους ιταλούς και όχι μόνο σκηνοθέτες επί σειρά ετών.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας το wheeling2help την Κυριακή στην Πλ.Ελευθερίας

Μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που στόχο είχε πέρυσι να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο του Συλλόγου “Φλόγα”. Με πρωτοπόρους τον Έλπη και τη Δώρα, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν για πρώτη φορά να ποδηλατούν από το Λονδίνο με τελικό προορισμό την Αθήνα, επιτεύχθηκε ένας μεγάλος στόχος… Η συγκέντρωση πάνω από 15.000 ευρώ για αυτά τα παιδιά. Μετά από ένα χρόνο επιστρέφουμε, με σκοπό να μοιράσουμε αγάπη και χαμόγελα και να ξυπνήσουμε εθελοντικές συνειδήσεις, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε παιδιά με αναπηρία.

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών από την ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» σε συνεργασία με την ΠΡΟΤΕΚΤΑ

Η  ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα. Οι δράσεις μας είναι ήδη παρούσες  στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού» στον Πόρο, στο «Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής», στην «Στεγη Αρρενων Ανηλικων στον Μασταμπα».

Ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ στο 20ο και 56ο Δημοτικό σχολείο για την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ο A.O. ΘΗΣΕΑΣ δε θα μπορούσε να λείπει από τα σχολεία!

Μουσείο Καζαντζάκη - Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2016 – 2017

Το Μουσείο Καζαντζάκη με χαρά ανοίγει και φέτος τις πύλες του για εκπαιδευτικούς και μαθητές, και υποδέχεται τη σχολική χρονιά 2016 – 2017 με τέσσερα (4) νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - ΠΕ Ηρακλείου το «1ο Mellon Run» την Κυριακή 9/10

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, και του δήμου Φαιστού, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες νοτίου Κρήτης «Το Μέλλον» πραγματοποιεί το 1ο αγώνα δρόμου «Mellon Run», την Κυριακή  9 Οκτωβρίου με αφετηρία το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φανερωμένης  στο δήμο Φαιστού. Σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο πρόεδρος του συλλόγου και Παραολυμπιονίκης στο Ρίο Μανόλης Στεφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, και ο δημοτικός σύμβουλος Φαιστού Γιάννης Κουκουλάκης αναφέρθηκαν στη αθλητική διοργάνωση που έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Συνάντηση με βουλευτές Κρήτης για τη λειτουργεία των επιχειρήσεων ασφαλείας

Για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις νομοθετικές παρεμβάσεις και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων Ασφαλείας, ενημέρωσε τους Βουλευτές της Κρήτης η διοίκηση του Συνδέσμου  Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας ( Σ.Κ.Ε.Α.).

Ο αθλητής της Γ.Ε.Η. Μάριος Γιακουμάτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων Ανδρών

Το προηγούμενο Σάββατο  ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου -Γ.Ε.Η. Μάριος Γιακουμάτος βρέθηκε στο Plovdiv της Βουλγαρίας προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων Ανδρών. Στην παραπάνω διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 164 αθλητές παγκοσμίου εμβέλειας. Ο αθλητής, πέρασε τον πρώτο γύρο με 4 νίκες και 2 ήττες και κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των 64. Στη φάση των 32 ηττήθηκε από το Γερμανό Kempf Lorenz με σκορ 15-8 και τελικά κατέλαβε την 45η θέση της γενικής κατάταξης. Επόμενος στόχος για τον Μάριο Γιακουμάτο για το εξωτερικό  είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στην Πολωνία. “Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις

Άρωμα...ΟΦΗ τη Δευτέρα στο 13ο Γενικό Λυκείο

Αντιπροσωπεία παικτών του ΟΦΗ, βρέθηκε στο λύκειο και μοίρασε αναμνηστικά δώρα και αυτόγραφα στους μαθητές. Την αντιπροσωπεία του ΟΦΗ αποτελούσαν οι ποδοσφαιριστές Ανέστης Νάστος, Γιάννης Δερμιτζάκης και Μανόλης Μπολάκης, ενώ εκ μέρους της διοίκησης του ΟΦΗ βρέθηκε απο την επιτροπή δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ο Νίκος Ανδριαδάκης.

Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για τη σχολική περίοδο 2016-17

Για την σχολική περίοδο 2016-2017 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αξιοποιούν εκπαιδευτικά τις Συλλογές του Μουσείου, θα προσφέρει σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τα προγράμματα που περιγράφονται παρακάτω.

Υπό την αιγίδα του ΙΤΕ το νέο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου EL-SIC

Τι θεωρείται ποιοτικό και ασφαλές περιεχόμενο στο διαδίκτυο; Πόσο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός εφήβου ο εθισμός στο διαδίκτυο; Ποιες είναι οι κατευθυντήριες οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι νέοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί; Το να βοηθήσουν οι ενήλικες τα παιδιά τους να πλοηγούνται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Το επιτυχημένο παράδειγμα  του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έρχεται να συνεχίσει και να ενδυναμώσει το νέο έργο “EL-SIC: The Hellenic Safer Internet Center – Making a Better Internet for Kids and the Society” που ξεκινά πλέον υπό την αιγίδα του ΙΤΕ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η Ζωόφιλη Δράση αποτελεί ένα σωματείο που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο και ο σκοπός της είναι να προσφέρει βοήθεια σε ζώα που υποφέρουν και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους  γύρω από το θέμα αυτό.  Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα των ζώων, οργανώνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 7 Οκτωβρίου.

Στο Ηράκλειο το 27ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης, έχει την τιμή να φιλοξενήσει,  για πρώτη φορά στην Κρήτη το 27ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Συνάντηση με βουλευτές Ηρακλείου για τον ακατάσχετο επιχειρηματικό τραπεζικό λογαριασμό

Τη στήριξη των βουλευτών του Ηρακλείου για τη δημιουργία ακατάσχετου επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού ζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την αξιοποίηση του Τουρισμού Κρουαζιέρας προωθεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στη δημιουργία Επιτροπής Προώθησης του Τουρισμού Κρουαζιέρας προχωρούν οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου σε μια κοινή προσπάθεια για την αξιοποίηση του Τουρισμού Κρουαζιέρας και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης.

Ο Μάριος Γιακουμάτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων-Ανδρών Γυναικών

Τις διεθνείς του εμφανίσεις του συνεχίζει ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου(Γ.Ε.Η.) Μάριος Γιακουμάτος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Δελτίο τύπου πεπραγμένων εβδομάδας απο 26/9 έως 30/9 2016 της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Δελτίο τύπου πεπραγμένων εβδομάδας απο  26/9 έως 30/9 2016 της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Πρόσκληση για συνάντηση βουλευτών Κρήτης με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Ηρακλείου

 Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προσκαλεί τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου σε ενημέρωση – συζήτηση για τον Ακατάσχετο Επιχειρηματικό Τραπεζικό Λογαριασμο το Σάββατο  01 – 10- 2016 στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Πρόσκληση για συνάντηση βουλευτών Κρήτης με τον Σύνδεσμο Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας

O Σύνδεσμος Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας ( Σ.Κ.Ε.Α.) προσκαλεί τους Βουλευτές των Νομών της Κρήτης σε συνάντηση το Σάββατο 01 – 10- 2016 και ώρα 11.00 πμ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου προκειμένουνα ενημερωθούν για τις προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Κ.Ε.Α. με σκοπό τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ), χωρίς να αλλοιωθεί το υπάρχον ρυθμιστικό πλαίσιο και χωρίς επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Επετειακό Λεύκωμα - Οδηγός Ανάπτυξης 2016 από τον Ε.Ο. Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Επετειακό Λεύκωμα - Οδηγός Ανάπτυξης 2016 από τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών) για τα 22 χρόνια προσφοράς και δράσης του για τη νησιωτική ανάπτυξη.

Ξεκίνησε την λειτουργία του ο νέος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός Αγίας Αικατερίνης

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, εκφράζει την μεγάλη χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια αλλά και δικαίωση, που μετά από 22 χρόνων συνεχών αγώνων, επιτέλους ξεκίνησε η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης του Δήμου Ηρακλείου.

Επιστημονικές Συναντήσεις για τη νόσο Alzheimer. Αλλάζουν τα δεδομένα στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 5ου  Παγκρήτιου Διεπιστημονικού Συνέδριου Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση που διοργάνωσε η Εταιρεία του Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»  στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer και της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία. Οι Επιστημονικές Συναντήσεις  έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο, στο Ξενοδοχείο Galaxy, από τις 22 μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, με διεθνή συμμετοχή.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Το πρόγραμμα Erasmus+  ΚΑ2  «Words Unite Us»  δίνει την ευκαιρία  στη σχολική κοινότητα του Σχολείου  Ευρωπαϊκής  Παιδείας  Ηρακλείου να συμμετάσχει για 2η   χρονιά σε δράσεις  που πραγματοποιούνται σε άλλες ευρωπαϊκές  χώρες . Δημιουργούνται συνθήκες για πραγματικές περιστάσεις επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης  και εμβύθισης  στον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της κάθε χώρας.

Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για τη σχολική περίοδο 2016-17

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους! Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για το έτος 2016-2017. Τα προγράμματά μας είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα προγράμματα είναι σκόπιμο η συνεννόηση για την επίσκεψή σας να  γίνεται εγκαίρως.

Διεύρυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας Κρητικών εταιριών με επιχειρήσεις του Bahrain

Ενημερωτική συνάντηση με σκοπό τη διεύρυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας Κρητικών εταιριών με επιχειρήσεις του Bahrain, στον Αραβικό Κόλπο, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

2ο Παγκρήτιο Τουρνουά Rapid Chess - Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ηρακλείου

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, διοργανώνουν το Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ηρακλείου στο γρήγορο σκάκι (RAPID CHESS), στα πλαίσια του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΠΙΝΤ 2016.  Οι  αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy με ώρα έναρξης τις 11 το πρωί.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ο 2ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης ( 21,1 χιλ) που οργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας ΑΘΛΗ.Σ.Υ στο Αρκαλοχώρι . Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και αγώνας 1000 μέτρων  για παιδιά Δημοτικού  με την ονομασία «Arkalochori Street Run». Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016  στο Αρκαλοχώρι, εκκίνηση-τερματισμός δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα: 10 Χιλιόμετρα : 09:00, Ημιμαραθώνιος : 09:15, 1000 μέτρα : 09:20, 5 χιλιόμετρα 12:00.

Σεμινάριο για το “E-COMMERCE” διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Νέο σεμινάριο με θέμα το “E-COMMERCE” διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ για όσους θέλουν να γνωρίσουν ή να μάθουν περισσότερα για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη λειτουργία ενός e-shop.

Ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας στο κύπελλο εφήβων - νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας και σπάθης

Με επιτυχίες και πολλές αξιοποιήσιμες εμπειρίες επέστρεψε η αποστολή του ΘΗΣΕΑ από το κύπελλο εφήβων - νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας και σπάθης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α., το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25/9 οι εργασίες του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου

Με την Καταληκτήρια Συνεδρία το μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, σε κλίμα μεγάλης ικανοποίησης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου (21-25/9/2016) που οργάνωσε η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Συνάντηση του Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με τους προέδρους των Επιμελητηρίων

O Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, επισκέφθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, για συνάντηση Ενημέρωσης και Διαβούλευσης με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης.

Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Οι Εργασίες του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με κεντρικό θεματικό άξονα τις «μετακινήσεις», συνεχίζονται, με μεγάλη επιτυχία, όπως φαίνεται από το πλήθος του ενδιαφερόμενου κοινού που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις συνεδρίες στα τρία καθιερωμένα τμήματά του (προϊστορική-αρχαία ελληνική, βυζαντινή-μεσαιωνική, νεότερη ιστορία).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «DOGS 2016 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε!»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το "Dogs 2016 - Aγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε". Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο Κρήτης και απόλαυσε όμορφες στιγμές με τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου.

Συνεχίζονται στο Πολιτιστικό Κέντρο οι εργασίες του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου

Από την προϊστορική-αρχαία ελληνική, στη βυζαντινή-μεσαιωνική και τη νεότερη ιστορία, το ταξίδι στο πολυκύμαντο παρελθόν της νήσου, με κεντρικό θεματικό άξονα τις «μετακινήσεις» συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου οι εργασίες του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου, βρίσκονται στην τρίτη από πέντε συνεχόμενες μέρες.

Έξτρα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς τα Δυο Αοράκια για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων που θέλουν να πάνε στο Κλειστό στα Δυο Αοράκια προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες του 'Crete 1st International Basketball Tournament', τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου προσέθεσαν έξτρα δρομολόγια στο σημερινό (23/9) πρόγραμμα τους.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον Πρωθυπουργό για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Την έντονη δυσαρέσκεια του  επιχειρηματικού κόσμου για τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα, εκφράζει με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Διαγωνισμός για εργασίες Συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για την εκτέλεση των εργασιών "Συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο".

Διαγωνισμός για υπηρεσίες συντήρησης φωτοαναπαραγωγικών μηχανημάτων ΤΕΙ Κρήτης

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου παροχής υπηρεσιών συντήρησης φωτοαναπαραγωγικών μηχανημάτων του ΤΕΙ Κρήτης με την μορφή πλήρους τεχνικής υποστήριξης, που βρίσκονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο και των τμημάτων του στα Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.

Επισκέψεις ιατρών ΠΕΔΥ Ηρακλείου σε Κ.Υ.

Στα πλαίσια αναβάθμισης και βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η υπηρεσία μας, σε συνεργασία με ιατρούς της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Ηρακλείου, προγραμμάτισε μηνιαίες επισκέψεις ειδικευμένων ιατρών στα Κέντρα Υγείας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών ευθύνης του εκάστοτε Κέντρου Υγείας.

Ξεκίνησε το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Με αφετηρία τον ιστορικό ναό του Αγίου Μάρκου, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, όπου διεξήχθη το Α΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο (1961), 55 χρόνια πριν, ξεκίνησαν την Τετάρτη 21/9, οι εργασίες  του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου.

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το Crete 1st International Basketball Tournament

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει αύριο 23/9/16 στο κλειστό γυμναστήριο «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης  το 'Crete 1st International Basketball Tournament' με  την συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές της Χάποελ Ιερουσαλήμ και φυσικά του Ολυμπιακού. Το πρώτο μεγάλο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που γίνεται σε επαρχία αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου και συνδιοργανώνεται από τον Δήμου Ηρακλείου, την ALFA PLUS Α.Ε.  με την συμπαράσταση της ΕΚΑΣΚ και τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Γνωριμία με τα αστέρια των ομάδων και 3on3 στο Crete 1st International Basketball Tournament

Δράση και το Σάββατο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 'Crete 1st International Basketball Tournament' που θα διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου, στα «Δύο Αοράκια», από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ

Σεμινάριο«Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας» απο 3/10 έως 14/10

Νέο σεμινάριο για «τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για επαγγελματίες και ερασιτέχνες της μαγειρικής τέχνης, παρέχοντας στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΕΚ, αλλά και CERTIFICATE από το Italian Pizza Academy.

Σεμινάριο με θέμα «Εκμάθηση και Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει εκ νέου το  επιτυχημένο σεμινάριο «ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΗΣ Η/Υ» το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες ν’ αποκτήσουν την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint).

Η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού για το Crete 1st International Basketball Tournament

Την χαρά και την ικανοποίηση τους  εξέφρασαν οι παίκτες και  ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος  κατά την άφιξη της αποστολής των ερυθρολεύκων στο Ηράκλειο η οποία μάλιστα έγινε εν μέσω σφοδρής…χαλαζόπτωσης  και νεροποντής.

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς

Μαζί με τις ευχές μας για τη νέα χρονιά, ευχόμαστε να οπλιστείτε με δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Οι περισσότερες οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, λόγω της ανεργίας και της φοροληστείας που δεν έχει τελειωμό με νέα μέτρα. Η μόρφωση των παιδιών μας παύει να είναι δωρεάν. Μετατρέπεται σε ένα ακόμα ακριβό εμπόρευμα που φέρνει κέρδη και δεν περιορίζεται μόνο στα σχολικά είδη, αλλά και στα φροντιστήρια, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κα. Η ζοφερή πραγματικότητα  δεν μας αφήνει κανένα  περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής.

Ανακοίνωση καταδίκης των ρατσιστικών πρακτικών από την Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν από μεμονωμένους Συλλόγους Γονέων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων καταδικάζει τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες τέτοιων πρακτικών, όπως και συνολικά την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας που επιχειρείται από το δήμαρχο Ωραιοκάστρου και κάποια Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων  Γονέων της περιοχής.

Το Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο στο Ηράκλειο

Το Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο επιστρέφει στην κοιτίδα του, το Ηράκλειο, και οργανώνεται πάλι –για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού– από τον ιδρυτή του, την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ).

Θεματικές ξεναγήσεις: «Από τον ταύρο στο μινώταυρο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, ο οποίος για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένος στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα».

Σεμινάριο με θέμα «Μεθοδολογία της Έρευνας & Στατιστική ανάλυση με τη χρήση SPSS»

Σεμινάριο για όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το σχεδιασμό και τη μεθοδολογία της έρευνας, τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων διεξάγει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

O Ολυμπιακός ανοίγει τον χορό των αφίξεων του «1st International Basketball Tournament Crete»

O Ολυμπιακός ανοίγει τον …χορό των αφίξεων  των ομάδων που θα πάρουν μέρος  στο «1st International Basketball Tournament Crete» όπου συμμετέχουν ακόμα ο Ερυθρός Αστέρας  η  Αναντολού Εφές  και η  Χαποέλ Ιερουσαλήμ και θα διεξαχθεί από 23-25 Σεπτεμβρίου στο κλειστό ΄΄Δύο Αοράκια΄΄ του Ηρακλείου Κρήτης.  Οι ‘’ερυθρόλευκοι΄΄ αναμένεται να φθάσουν στο Ηράκλειο  αύριο το πρωί στις  10.45 και θα  καταλύσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο  της πόλης.

Τρίτο Διεπιστημονικό Συνέδριο ΜΑΡΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ 07 & 08 Οκτωβρίου 2016 στο Ηράκλειο

Θα πραγματοποιηθεί στις 07 & 08 Οκτωβρίου 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ξενοδοχείο GALAXY (Αίθουσα Plaza), Τρίτο Διεπιστημονικό Συνέδριο "ΜΑΡΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ" για τη νοητική υστέρηση & τον αυτισμό, με θέμα: "Νοητική υστέρηση και αυτισμός – θεραπευτικές παρεμβάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες".

Σεμινάριο «Σχεδίαση μέσω Η/Υ (AUTOCAD-2D)» διοργανώνει κα φέτος το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Το επιτυχημένο σεμινάριο «ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕΣΩ Η/Υ (AUTOCAD-2D)» διοργανώνει κα φέτος το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε Μηχανικούς-Αρχιτέκτονες-Διακοσμητές, φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ αντίστοιχων ειδικοτήτων και οποιονδήποτε άλλο θέλει να ασχοληθεί με τη ψηφιακή σχεδίαση.

Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο με θέμα τη «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2»

Η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με θέμα: «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2» στο πλαίσιο ενημέρωσης και εκπαίδευσης ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Δωρεάν Εισιτήρια του Crete 1st International Basketball Tournament στους μικρούς αθλητές

Ιδιαίτερη φροντίδα αλλά και σημασία δίνουν για τις αναπτυξιακές ηλικίες του μπάσκετ οι συνδιοργανωτές του μεγάλου διεθνούς τουρνουά  μπάσκετ 'Crete 1st International Basketball Tournament' . Το τουρνουά που ως γνωστόν συνδιοργανώνεται από την ALFA PLUS Α.Ε. το Δήμο Ηρακλείου, με την συμπαράσταση της ΕΚΑΣΚ,θα διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου, στα «Δύο Αοράκια», από τις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ενημέρωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την εβδομάδα από 12 έως 16/9

Η 7η Υγειονομική περιφέρεια στη βάση υλοποίησης του προγραμματισμού στοχευμένων δράσεων αναβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών  υπηρεσιών για τους πολίτες, σας ενημερώνει τα ακόλουθα:

Σεμινάριο «Πιστοποιημένα επιχειρηματικά αγγλικά»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο για επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και όποιον άλλο επιθυμεί να βελτιώσει τη χρήση της Αγγλικής επιχειρηματικής ορολογίας, χρησιμοποιώντας την αποτελεσματικά σε κάθε  επιχειρηματική συνεργασία.

Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης καλής και πολύ καλής γνώσης αγγλικών (Β2-Γ1), αναγνωρισμένης από τον ΑΣΕΠ.

Συναυλία στο Κούλε από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ  διοργανώνουν συναυλία στο Ενετικό Φρούριο Κούλε Ηρακλείου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. όπου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει έργα κλασικού Ελληνικού ρεπερτορίου υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη της διαμεσολάβησης & την εξωδικαστική επίλυση

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ξεκίνησε το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με τους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές, σε μια προσπάθεια να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα νέα μέσα εξωδικαστικής επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών.

Προμήθεια μηχανών γραφείου του ΤΕΙ Κρήτης

Προμήθεια μηχανών γραφείου του ΤΕΙ Κρήτης προϋπολογισμού δαπάνης 63.170,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Ημ/νία διενέργειας : Τρίτη 27/09/2016 και ώρα 11.00 π.μ.

Σεμινάριο «Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων σε 24 ώρες» στο Επιμελητήριο

Ένα νέο σεμινάριο για τα πρώτα, ουσιαστικά βήματα στο χώρο των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Υποτροφίες ξιφασκίας από τον ΑΟ Θησέας

Η νέα αθλητική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και ο ΑΟ Θησέας ξεκινά τη χρονιά προσφέροντας υποτροφίες! Μετά από απόφαση του ΔΣ ο επιτυχημένος σύλλογος ξιφασκίας θα κάνει δώρο σε τέσσερα παιδιά, ένα από το νηπιαγωγείο, δύο από δημοτικό και ένα από γυμνάσιο μια υπέροχη χρονιά, την οποία θα την κερδίσουν με…το σπαθί τους!

Το «Μεγάλο μας τσίρκο» της θεατρικής ομάδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο

Η παράσταση  «Το Μεγάλο μας τσίρκο» της εθελοντικής θεατρικής ομάδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά τη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία του έργου που παρουσιάστηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε δήμους του νησιού ολοκληρώνει τις Καλοκαιρινές παραστάσεις στο δήμο Ηρακλείου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 20:30 το βράδυ.

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου στο Ιστορικό Μουσείο

Η Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου (21-25 Σεπτεμβρίου 2016, Ηράκλειο)  σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των εργασιών του  την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.30΄ στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Oλοκληρώθηκε το «Ελλάδος Γεύσεις - 1ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής»

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  2016» στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Σε έναν χώρο πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500 τμ) παρουσιάστηκαν, σε πάνω από 5000 επισκέπτες, τα προϊόντα τριάντα και πλέον μικρών παραγωγών από όλο το νησί, μέσα από τους ήχους της κρητικής λύρας από το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα  των παράλληλων εκδηλώσεων.

Διαγωνισμός για την προµήθεια εκπαιδευτικού και λοιπού κεφαλαιουχικού εξοπλισµού του ΤΕΙ Κρήτης.

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύµφωνα µε την µε αριθµ. 122/21-07-2016 Θέµα 5ο Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί Συνοπτικό Μειοδοτικό ∆ιαγωνισµό, µε σφραγισµένες προσφορές, µε αριθµό διακήρυξης 4306/Φ70/12-09-2016, για την ανάδειξη αναδόχου/ων προµήθειας εκπαιδευτικού και λοιπού κεφαλαιουχικού εξοπλισµού για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας των τµηµάτων του ΤΕΙ Κρήτης. Ο συνολικός προϋπολογισµός ανέρχεται σε 70.270,00€ συµπεριλαµβανοµένου του νόµιµου Φ.Π.Α. 24%).
Ο διαγωνισµός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 23/09/2016 και ώρα 11:00 π.µ. στα Γραφεία της ∆ιοίκησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Σεμινάριο «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων www.adulteduc.gr διοργανώνει Σεμινάριο «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο θα γίνει στο Ηράκλειο από 21 ως 25 Σεπτεμβρίου 2016. Ο επιστημονικός θεσμός των Διεθνών Κρητολογικών Συνεδρίων, της μεγαλύτερης συνάντησης των αρχαιολογικών, ιστορικών, φιλολογικών και εθνολογικών σπουδών της Κρήτης, ξεκίνησε το 1961 από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου για την αποκατάσταση της οποίας στη σημερινή της μορφή μερίμνησε η ΕΚΙΜ. Το Συνέδριο πραγματοποιείται ανά πενταετία, διαδοχικά σε καθεμιά από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες (νομούς) της Κρήτης. Τώρα επιστρέφει στην κοιτίδα του, το Ηράκλειο, και οργανώνεται πάλι –για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού– από τον ιδρυτή του, την ΕΚΙΜ.

Δελτίο τύπου για εισιτήρια και διαπιστεύσεις του τουρνουά μπάσκετ στα Δύο Αοράκια

Συνεχίζεται με  ικανοποιητικό ρυθμό η διάθεση των εισιτηρίων για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ 'Crete 1st International Basketball Tournament' .

Το τουρνουά που ως γνωστόν συνδιοργανώνεται από την ALFA PLUS Α.Ε. το  Δήμου Ηρακλείου, έχοντας  την συμπαράσταση της ΕΚΑΣΚ, θα διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό  Γυμναστήριο του Ηρακλείου, στα «Δύο Αοράκια», από τις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

2ος Κύκλος - Βιωματικό Σεμινάριο στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα στο ΤΕΙ Κρήτης

2ος Κύκλος - Βιωματικό Σεμινάριο στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ, Δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου και Δημιουργία Ομάδων Παραγωγών.

 

Τα ΣΚ: 17-18 και 24-25 Σεπτεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στο Ηράκλειο, με δυνατότητα εξ’αποστάσεως παρακολούθησης.

Σεμινάριο «Εκμάθηση & πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επαναλαμβάνει το επιτυχημένο σεμινάριο εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) δίνοντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις ώστε ν’ αποκτήσουν ένα βασικό εφόδιο για την αγορά εργασίας.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου με περίπτερο στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Τη δική του παρουσία στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα έχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με περίπτερο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν 6 επιχειρήσεις - μέλη του.

Συνεχίζεται το 1ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής στην Πλ.Ελευθερίας

Συνεχίζεται το 1ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016 στην Πλατεία Ελευθερίας, από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες ειδικότητες στο 2ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Οι νέες ειδικότητες στο 2ο Δ.Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου στις οποίες μπορούν να εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι είναι οι:

Συνεργατικό δίκτυο για την προώθηση των παραδοσιακών τυριών από το Επιμελητήριο

Συνεργατικό δίκτυο για την προώθηση των παραδοσιακών τυριών που παράγονται στην Κρήτη δημιουργεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου θέτοντας τις βάσεις για την ανάδειξη και προβολή των  εξαιρετικών τυροκομικών προϊόντων  του νησιού και την καθιέρωσή τους στη διεθνή αγορά.

Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

Η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με θέμα: «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2» στο πλαίσιο ενημέρωσης και εκπαίδευσης ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Συναυλία για το Κέντρο Ειδικών Παιδιών ο Άγιος Σπυρίδων για ενίσχυση του έργου του

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου σας προσκαλεί στη συναυλία που διοργανώνει  την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016  και ώρα 9 μ.μ.,για την ενίσχυση της δράσης του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «ο Άγιος Σπυρίδων».

Βιωματικό Σεμινάριο στην Αγρ. Επιχειρηματικότητα με δυνατότητα Online παρακολούθησης

Με δυνατότητα Online παρακολούθησης

2ος Κύκλος - Βιωματικό Σεμινάριο στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ, Δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου και Δημιουργία Ομάδων Παραγωγών.

Τα ΣΚ: 17-18 και 24-25 Σεπτεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στο Ηράκλειο, με δυνατότητα εξ’αποστάσεως παρακολούθησης.

Dogs 2016 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ., στo πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο. Για 3η χρονιά όλοι οι φιλόζωοι θα βρεθούν στο "Dogs 2016 - Αγαπάμε τα ζώα και το δείχνουμε". Μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στους πιστούς φίλους του ανθρώπου, στα σκυλιά. Στόχος της είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σχέση του ανθρώπου με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα.

Ενέργειες Ενημέρωσης της Αναπτυξιακής «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων»

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), διοργανώνει σειρά ενεργειών ενημέρωσης και διαβούλευσης, με στόχο την προετοιμασία των νέων τοπικών προγραμμάτων  CLLD/ LEADER και LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ, στην Ύπαιθρο του Νομού Ηρακλείου.

Ενημερωτική εκδήλωση για την επιχειρηματική συνεργασία εταιριών Κρήτης και Bahrain

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό τη διεύρυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας Κρητικών εταιριών με επιχειρήσεις του Bahrain, στον Αραβικό Κόλπο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 11.00.

«ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» - 1ο Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 ανοίγει τις πύλες του το «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  2016» στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Σε έναν χώρο πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500 τμ) θα παρουσιαστούν στο κοινό του Ηρακλείου και στους επισκέπτες της Πόλης τα προϊόντα που έθεσαν τις βάσεις της Ελληνικής Διατροφής, που δεν είναι άλλα από τα Κρητικά προϊόντα. Τριάντα και πλέον μικροί παραγωγοί από όλο το νησί, σε άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό θα δώσουν μια γεύση Ελλάδας ως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016. Παράλληλα κάθε βράδυ στον ίδιο χώρο και στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα υπάρχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Με χαρά σας κάνουμε γνωστό ότι και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά (5) θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά όλων των βαθμίδων αλλά και πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Δελτίο τύπου της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για το ζήτημα των προσφύγων

Πρόσφυγες και μετανάστες , άνθρωποι τόσο οικείοι στην σημερινή εποχή  και ιδίως για τη χώρα μας. Φαινόμενο που παρατηρείται έντονα στην ελληνική λογοτεχνία και κοινωνία που επηρεάστηκε κυρίως από την Μικρασιατική καταστροφή . Πληθυσμοί τότε αναγκάστηκαν ν΄αφήσουν τα σπίτια τους και να έλθουν και στο νησί μας, την Κρήτη.

Πολιτιστικό…υπερθέαμα με ευρωπαϊκή διάσταση και ελεύθερη είσοδο στο Ηράκλειο

Υπερθέαμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με Ευρωπαϊκή διάσταση που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον  των Κρητικών και τα ‘’ φώτα της  δημοσιότητας ‘’ ξεκινούν στην Κρήτη με επίκεντρο το Ηράκλειο. Από 1 έως και 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο Κρήτης, τα δρώμενα τέχνης και πολιτισμού με τίτλο «Ρίζες», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «CARAVAN NEXT. Feed the future: Art moving cities», καλλιτεχνικός συνδιοργανωτής του οποίου από, την Ελλάδα, είναι το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ενώ τεχνολογικός συνδιοργανωτής είναι το οπτικοακουστικό τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά) και τελεί με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Πολιτισμικής Κρήτης Η.Π.Α. και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Διεθνείς σκακιστικοί αγώνες στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο φέτος με 3 σπουδαίες διοργανώσεις μπήκε για τα καλά στον διεθνή σκακιστικό χάρτη. Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις του Ιανουαρίου και του Μαΐου σειρά έχει το 18ο Διεθνές ΟΠΕΝ Ηρακλείου που είναι το 3ο και τελευταίο τουρνουά του  Grand Prix 2016. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Galaxy, με διοργανωτές τον Όμιλο Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών (Τμήμα Σκάκι), τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου.

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η «1η Γιορτή Κρεμμυδιού» στους Κασσάνους Ηρακλείου

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο πολιτιτικός σύλλογος Κασσάνων «Ο Αφέντης Χριστός» θα πραγματοποιήσει τη «1η Γιορτή Κρεμμυδιού» το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στους Κασσάνους στο δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ακροάσεις νέων μελών απο την Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Η Παιδική και η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου περιμένουν τα καινούρια μέλη τους!

Αιτήσεις για φιλοξενία φοιτητών απο το Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» στην Αθήνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2016 – 2017 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας η προβολή της ταινίας «El Greco-Προσωπογραφίες»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του πολιτιστικού συλλόγου Σεισάρχων θα πραγματοποιηθεί η προβολή της νέας ταινίας του Λευτέρη Χαρωνίτη«EL GRECO-ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ» στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Ηρακλείου (Πύλη Βηθλεέμ) την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης οι εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016» στις Άνω Ασίτες

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016» στις Άνω Ασίτες έως τις 29 Αυγούστου. Το πρόγραμμα του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Άνω Ασιτών :

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για τα κρούσματα ελονοσίας

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε κρούσματα ελονοσίας,η 7η ΥΠΕ Κρήτης ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Συλλυπητήρια δήλωση της Διοικητριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης για το θάνατο του Στέλιου Κατσαραγάκη

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Μαυρομμάτη στο άγγελμα του θανάτου του εξαίρετου Κρητικού γιατρού και ακαδημαϊκού Στέλιου Κατσαραγάκη, προέβη στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:

Χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας για εγγραφές παιδιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Μεταξύ των απαιτούμενων δικαιολογητικών  για την εγγραφή το νέο σχολικό έτος 2016-2017 στο νηπιαγωγείο και την Α’ τάξη Δημοτικού, είναι η επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Την ευθύνη συμπλήρωσης του Α.Δ.Υ.Μ. έχουν οι παιδίατροι ή οι γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις οι παθολόγοι. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις για λόγους προσβασιμότητας είναι δυνατή η συμπλήρωσή του και από άλλους ιατρούς, ειδικότερα όταν δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους ιατροί των ειδικοτήτων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Το πρόγραμμα επισκέψεων της Πιλοτικής Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας για τον Σεπτέμβριο

Το πρόγραμμα επισκέψεων της Πιλοτικής Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016, σε Κ.Υ. του Νομού Ηρακλείου, έχει ως ακολούθως:

Επισκέψεις ειδικευμένων ιατρών στα Κέντρα Υγείας Ηρακλείου, Ανωγείων και Τζερμιάδου

Επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου καθώς και στα όμορα Κέντρα Υγείας Ανωγείων και Τζερμιάδων θα πραγματοποιούν κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον μήνα Σεπτέμβριο, ειδικευμένοι γιατροί του ΠΕΔΥ Ηρακλείου.

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτηση εγγραφής τους κάθε Πέμπτη 9-12 π.μ. και από 1η Σεπτεμβρίου καθημερινά 6-9 μ.μ.  Πληροφορίες στο τηλ. 2810831145 ή στην έδρα του ΣΔΕ: Συβρίτου 4 Ηράκλειο (Καμίνια 5ο ΕΠΑΛ), E-mail: sdeher@sch.gr.

Συναυλία στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου τη βραδιά της πανσελήνου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη συναυλία που θα διεξαχθεί στον κήπο του μουσείου, τη βραδιά της πανσελήνου, 18 Αυγούστου 2016, στις 21:00.

Θα παρουσιαστούν τραγούδια του μεγάλου Έλληνα ερωτικού, Μάνου Χατζιδάκι, εμπνευσμένα από το φως του φεγγαριού, με τον τίτλο ‘Αγάπη κραταιά ως θάνατος: μια μουσική βραδιά με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για πιάνο και τρεις φωνές.

Εγγραφές Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Δραστηριοτήτων Ενορίας Γεν.Θεοτόκου Μπεντεβή

Σας ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, για την σχολική χρονιά 2016 – 2017, θα λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν και για πέμπτη συνεχή χρονιά τα παρακάτω τμήματα:

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας της 7ΗΣ ΥΠΕ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης

Υπεγράφη χθες το μεσημέρι στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας για την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας μεταξύ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Δαμάστα Αύγουστος 2016: Εκδηλώσεις για τα 72 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Δαμάστας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου, το Τοπικό Συμβούλιο Δαμάστας και τον Αθλητικό Όμιλο Δαμάστας, διοργανώνει και φέτος στη Δαμάστα από 08 έως 21 Αυγούστου 2016 σειρά Πολιτιστικών εκδηλώσεων ως φόρο τιμής εις μνήμη των 30 Δαμαστιανών που εκτελέστηκαν την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής.

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31/7 τα Υακίνθεια

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 τα 19α Υακίνθεια, μια γιορτή πολιτισμού στα Ανώγεια της Κρήτης, αφιερωμένη στο  «Σιτάρι, το γάλα της γης» και ότι εκπορεύεται από αυτό. Εκατοντάδες άνθρωποι όλων την ηλικιών πλημμύρισαν για ακόμη μία χρονιά το θέατρο του Αγίου Υακίνθου, ανταποκρινόμενοι σε ένα κάλεσμα ανάδειξης του αναγκαίου και απόρριψης των περιττών και πλαστών διλημμάτων.

Έκθεση Κρητικών προϊόντων Οικοτεχνίας & Χειροτεχνίας από γυναίκες επιχειρηματίες

Τυροκομικά προϊόντα, αρτοσκευάσματα, σαπούνια, υφαντά, κεραμικά  και κοσμήματα είναι μερικά από τα προϊόντα Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας που φτιάχνουν και παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, στην ετήσια έκθεσή τους που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη.

Υπεγράφησαν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης οι πρώτες ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα

Εκπαίδευση των νέων καθαριστριών που θα απασχοληθούν στις μονάδες ΠΦΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε θέματα καθαριότητας και τεχνικών, ορθής και ασφαλούς χρήσης καθαριστικών, διαχείρισης αποβλήτων κτλ. πραγματοποιήθηκε χθες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

20 χρόνια Make-A-Wish στην Ελλάδα

"Summer Birthday Party" στο Ice Cafe - Beach Bar στην Παραλία Γουρνών στις 5 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 00:00. Θα σβήσουμε τη γενέθλια "Αστεράτη" τούρτα, χορηγία του ζαχαροπλαστείου Sweet House, για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια ίδρυσης του Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στην Ελλάδα. Σας περιμένει πολύ διασκέδαση από τον DJ & ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Θεοδωράκη, σε χορευτικούς ρυθμούς.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας στελεχών υγείας του Υπ. Υγείας Ταϋλάνδης στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και ΠΑΓΝΗ

Αντιπροσωπεία από το κολλέγιο εκπαίδευσης στελεχών υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ταϋλάνδης,  αποτελούμενη από 21 άτομα και συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας της Ταϋλάνδης, επισκέφθηκαν χθες το πρωί το ΠαΓΝΗ και την 7η ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Ορκίστηκε ο νέος αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Φανουργιάκης

Ορκίστηκε ενώπιον της Υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κας Ελένης Γιακουμάκη και του Διοικητή ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννη Τασσόπουλου, ο νέος αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Γιάννης Φανουργιάκης, ο οποίος αναλαμβάνει και επίσημα από σήμερα τα καθήκοντα του.

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι εκδηλώσεις «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016»

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, οι γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016, οι οποίες φέτος πραγματοποιήθηκαν για 31η συνεχή χρονιά, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Επιστολή συμπαράστασης του Επιμελητηρίου στην επιχείρηση ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον  επιχειρηματία κ. Γιώργο Γιαννακάκη εκφράζει με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης,  μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η επιχείρησή του στο Τυμπάκι.

Συνάντηση αποφοίτων 1986 του 3ου Λυκείου

«Τα μαθητικά τα χρόνια δεν ξεχνιούνται με τίποτα», έτσι τουλάχιστον ισχυριζόμαστε, παραφράζοντας ένα τραγούδι, όταν τα νοσταλγούμε. Ας θυμηθούμε λοιπόν:

Καινοτομίες ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στοχεύοντας στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, συνεργάζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο, με τη κορυφαία Βρετανική Εταιρεία Makgnus LTD.

«ΜΟΥΣΩΝ ΗΧΟΙ: μουσικές περιηγήσεις στο μουσείο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στον κύκλο μουσικών πράξεων που θα λάβουν χώρα στους εκθεσιακούς του χώρους και αποσκοπούν στην ανάδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων του με τη συνοδεία μουσικής. Ο κύκλος αυτός με τον γενικό τίτλο «ΜΟΥΣΩΝ ΗΧΟΙ: μουσικές περιηγήσεις στο μουσείο» περιλαμβάνει ωριαίες εκτελέσεις μουσικών έργων και αυτοσχεδιασμών, σόλο οργάνων ή μικρών οργανικών σχημάτων, που «σχολιάζουν» επιλεγμένα εκθέματα.

Προκήρυξη μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού, κλάδου ΕΣΥ, Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Παθολογίας

Η αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας προκήρυξε

μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού, κλάδου ΕΣΥ, Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Παθολογίας.

Η αίτηση –δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στο ΓΝ –ΚΥ Ιεράπετρας από σήμερα 22 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου 2016 ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά, με συστημένο δέμα και στην καθορισμένη ημερομηνία στην ταχυδρομική  Δ/νση του Νοσοκομείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Προσωπικού του ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας, στο τηλέφωνο 28423-40205,  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Την εθελοντική ομάδα ‘Είμαι Ακόμα Παιδί’ τίμησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

 

Την εθελοντική  ομάδα ‘ Είμαι Ακόμα Παιδί’  για την ανιδιοτελή προσφορά και τις δράσεις εντός και εκτός ιδρυματικού χώρου για τα 28 παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στον Πόρο,  τίμησε  το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, για το έτος 2015-2016.

 To έργο της ομάδας επικεντρώνεται στα ίδια τα παιδιά καθότι στην βάση μηνιαίου προγράμματος, οι εθελοντές τα επισκέπτονται και κάνουν παρέα μαζί τους.

Επίσης, υλοποιούνται και διάφορες δραστηριότητες εκτός του Ιδρύματος, με στόχο την βιωματική μάθηση, όπως μία εκδρομή στην φυση "Απόδραση στην φύση" στις 14 Μαίου ή η ομαδική συμμετοχή εθελοντών και παιδιών στο δρομικό γεγονός Love Run στις 14 Φεβρουαρίου. 

Τον έπαινο έλαβε η ομάδα ‘Είμαι Ακόμα Παιδί’ στη διάρκεια των εργασιών του  6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, στο ξενοδοχείο Miramare, στις 30 Ιουνίου του 2016.

Όπως δήλωσαν οι εθελοντές της ομάδας , η ανταμοιβή για την συνεισφορά τους  είναι τα χαμόγελα των παιδιών που εισπράττουν και η πρόθεση των συμπολιτών μας να συνδράμουν στο όλο εγχείρημα, γεγονότα που τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες site:www.eimaiakomapaidi.gr 

fb page: https://www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr/ 

Συνεχίζονται οι προκηρύξεις θέσεων γιατρών του ΕΣΥ, για τη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων

Συνεχίζονται οι προκηρύξεις θέσεων γιατρών του ΕΣΥ, για τη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Το ΠΑΓΝΗ – Γ.Ν. Βενιζέλειο, για την Οργανική Μονάδα Βενιζέλειο ΓΝΗ προκήρυξε:

  • Μία (1) επί θητεία θέση ειδικευμένου ιατρού, κλάδου ΕΣΥ Επιμελητή Β΄ Ακτινοδιαγνωστικής

για το τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων (Αξονικός-Μαγνητικός Τομογράφος).

Η αίτηση –δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του  ΓΝΗ Βενιζέλειο εις τριπλούν, έως και τις 8 Αυγούστου 2016 ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, εντός της  καθορισμένης ημερομηνίας στην  ταχυδρομική δ/νση του Νοσοκομείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, στο τηλέφωνο: 2813408811 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. Βενιζέλειο, για τις ανάγκες του ΠΑΓΝΗ προκήρυξε:

  • Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας.
  • Μία (1) θέση Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Μαιευτικής -Γυναικολογίας.

Η αίτηση –δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στo Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του  ΠΑΓΝΗ εις τριπλούν, έως και τις 8 Αυγούστου 2016 ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, εντός της  καθορισμένης ημερομηνίας στην  ταχυδρομική δ/νση του ΠΑΓΝΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, στα τηλέφωνα: 2810392238 και 1810542067, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το ΓΝ Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»  προκήρυξε την πλήρωση των κάτωθι πέντε (5) επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, στον βαθμό του Επιμελητή Α΄:

  • Μία (1) θέση Επιμελητή Α΄ Ενδοκρινολογίας.
  • Μία (1) θέση Επιμελητή Α΄ Χειρουργικής Θώρακα.
  • Μία (1) θέση Επιμελητή Α΄ Ουρολογίας.
  • Μία (1) θέση Επιμελητή Α΄ Ρευματολογίας.
  • Μία (1) θέση Επιμελητή Α΄ Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Η Αίτηση – Δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» εις τριπλούν, έως και 03/08/2016.

Αιτήσεις - δηλώσεις μαζί με τα δικαιολογητικά, μπορούν να υποβάλλονται και ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς, μέσα στην ορισθείσα προθεσμία, εις τριπλούν, στη Γραμματεία του Νοσοκομείου στη ταχυδρομική διεύθυνση του Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν κάθε συμπληρωματική πληροφορία από το Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Νοσοκομείου, στο τηλ: 28213-42370.

Για τις αιτήσεις που αποστέλλονται, η ημερομηνία υποβολής προκύπτει είτε από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου, είτε από το αποδεικτικό παράδοσης στην εταιρεία ταχυμεταφοράς.

Αιτήσεις - δηλώσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της ως άνω προθεσμίας, δεν γίνονται δεκτές.

Ευχαριστήριο δελτίο τύπου συλλόγου 'Η Ροδαυγή'

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "Η Ροδαυγή", ευχαριστεί θερμά τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργο Αντωνάκη και την Μαρίζα Χρηστάκη υπεύθυνη του γραφείου του, οι οποίοι σε συνεργασία με την ηθοποιό κ. Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσαν δωρεάν προσκλήσεις στα παιδιά του συλλόγου μας και στους συνοδούς τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση "Ο κουρέας της Σεβίλης", σε διασκευή παιδικού θεάτρου στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης. Η ευγενική κίνηση όλων τους συγκίνησε ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ. και έδωσε χαρά και όμορφες μουσικές - θεατρικές εικόνες στα παιδιά μας τα οποία απόλαυσαν την παράσταση.

"Η Ροδαυγή"

Για το Δ.Σ. του συλλόγου 
Η πρόεδρος
Γεωργία Λιαπάκη.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2016» σε υγειονομικές μονάδες υγείας της Κρήτης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), με τίτλο «Ιατρική Απόβαση 2016», το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, φοιτητές των ελληνικών Ιατρικών Σχολών θα επισκέπτονται από 20/7 έως 28/8/2016 περιφερειακές υγειονομικές μονάδες υγείας της Κρήτης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη λειτουργία τους και να συμμετέχουν σ αυτήν υπό την επίβλεψη των αρμοδίων Διευθυντών τους

Υακίνθεια 2016 - Ανώγεια, 27-31 Ιουλίου

Τα Υακίνθεια, εδώ και 19 χρόνια, συνθέτουν και σμίγουν τους πολιτισμούς της Μεσογείου σε ένα περιβάλλον που πλέον συγκαταλέγεται στα παγκόσμια γεοπάρκα της UNESCO.
Ένα ολιγοήμερο θερινό σχολείο περιβαλλοντικής αρμονίας, πνευματικής καλλιέργειας και προσευχής.   ΣΙΤΑΡΙ, ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Πληροφορίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για τα φάρμακα που περιέχουν quetiapine1


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) υπενθυμίζει μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα που περιέχουν quetiapine1
- Ο έλεγχος των ασθενών που λαμβάνουν quetiapine (άμεσης ή βραδείας αποδέσμευσης) για τις μεταβολικές τους παραμέτρους είναι ιδιαίτερα σημαντικός
- Η θεραπεία με quetiapine έχει συσχετιστεί με υπνηλία
- Σε κλινικές μελέτες η quetiapine συσχετίσθηκε με αυξημένη επίπτωση εξωπυραμιδικών συμπτωμάτων σε σύγκριση με το placebo
- Η Περίληψη Χαρακτηριστικών του κάθε Προϊόντος

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 19-7-2016, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 31 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

21.00 * Με τον «Ερωτόκριτο», το αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, φιλοξενεί φέτος τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης.

Το έργο είναι ένας μοναδικός θησαυρός, και ο ποιητής ανεπανάληπτος. Μια πλούσια θεατρική  παραγωγή με τις καλύτερες συνεργασίες. Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχουν αναλάβει το μουσικό κομμάτι του έργου και τη σκηνοθεσία ο Μάνος Μανιάς.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας σίγουρα θα ανταμείψει εκείνους που θα παρακολουθήσουν την θεατρική αυτή παράσταση.

O Βιτσέντζος Κορνάρος, ήταν Κρητικός ποιητής. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της κρητικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε και έζησε στη Σητεία, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στον Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο) όπου παντρεύτηκε αλλά και πέθανε.

Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, κόρης του βασιλιά, ένας έρωτας ο οποίος χρησιμεύει ως άξονας στον ποιητή για να υμνήσει τη φιλία, την ανδρεία και την αγάπη προς τη πατρίδα. Ο Ερωτόκριτος πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στην μελοποίησή του από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την ερμηνεία του από τον Νίκο Ξυλούρη.

Συντελεστές 

Σκηνικά: Μάνος Μανιάς, Αντώνης Βούρλος. *Ηχητικά φωτισμοί: Στέλλα Σταυρίδη. Χορογραφίες : Μαρία Φαρσάρη. *Κοστούμια: Ειρήνη Μηλαθιανάκη

Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης

Α΄  Ποιητής - Πεζόστρατος:  Γιάννης Λαμπράκης, *Β΄ Ποιητής: Μαρία Μακράκη,

Ερωτόκριτος: Νίκος Μανιάς, *Πολύδωρος - Άριστος: Γιώργος Γιαλυτάκης

Αρετούσα: Γεωργία Μαυρογιαννάκη. *Φροσύνη: Μαίρη Νταγιάκου

Μάνα: Κλεοπάτρα Βρεττού, *Βασιλιάς: Μάνος Μανιάς, *Βασίλισσα: Κωνσταντίνα Αγγελίδη

Η αποψινή θεατρική παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και η είσοδος είναι δωρεάν.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης

Συνεχίζονται την Δευτέρα 18-7-2016, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, οι γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 31 συνεχή χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

21.00  *Ένα από τα ποιοτικά και αξιόλογα μουσικά σχήματα της Πόλης μας, «Νόστιμον Ήμαρ», φιλοδοξεί να προσφέρει μια πανδαισία αρωμάτων, χρωμάτων και επιλεκτικής ποιοτικής μουσικής με τίτλο: «Στ’ αρώματα, στα χρώματα στις μουσικές χαρίσου». 

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» ιδρύθηκε το 1985 και έκτοτε υπηρετεί πιστά την Τέχνη, συνδυάζοντας ποίηση και έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο ιδρυτής και καταξιωμένος δάσκαλος, μουσικός και "ψυχή" του μουσικού σχήματος, κος Μίνως Σωμαράκης, ο οποίος ευγενικά προσφερθείς, μαζί με τους συνεργάτες του, τιμούν και φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016.

Κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς, όπως έχει καθιερωθεί 31 συνεχή χρόνια, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄θμιας Εκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18, καθώς επίσης και σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (μουσικούς-αθλητικούς-κοινωνικούς-μαθητικούς-εργασιακούς κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης. Επίσης θα επιδοθούν χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και τους 10 πρώτους αριστεύσαντες του Λυκείου, από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Συνοικίας μας κον Κ. Μπαντουβά, στη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Μαν. Μπαντουβά,  όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία 22 συνεχή χρόνια.

Σημαντική διάκριση για το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την πρώτη θέση στο εθνικό σκέλος του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016»  της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης της Επιχείρησης».

6η Παγκρήτια Έκθεση, «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», Θεσσαλονίκη 30 Οκτ - 5 Νοε 2016

Η 6η Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” Κρήτη - Μακεδονία ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ­ Πύλη ΧΑΝΘ.

Το πρόγραμμα επισκέψεων της Πιλοτικής Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ

Το πρόγραμμα επισκέψεων της Πιλοτικής Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2016, σε Κ.Υ. του Νομού Ηρακλείου, έχει ως ακολούθως:

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τον Μάνο Ελευθερίου με μεγάλη συναυλία την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Μια ξεχωριστή συναυλία, αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 21:30, στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης με ελεύθερη είσοδο. Θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, μελοποιημένα από μεγάλους Έλληνες συνθέτες , Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιάννη Μαρκόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο κ.α. που θα ερμηνεύσουν ο Μπάμπης Γαργανουράκης και ο Γιάννης Κασσωτάκης.

Επιχειρηματικές Συναντήσεις στο Ηράκλειο με Ιταλικές Εταιρίες Υπηρεσιών Τεχνολογίας & Έρευνας

Ανοικτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες - μέλη του, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Τεχνολογίας και της Έρευνας, απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις με αντίστοιχους Ιταλούς  επιχειρηματίες το Φθινόπωρο στο Ηράκλειο.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τα «Νεκτάρια 2016»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα «Νεκτάρια 2016» που πραγματοποιούν ο Σύλλογος Φίλων του Αγίου Νεκταρίου  του εκ Βρυούλλων  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  « Η Σύλλαμος» από 9 έως 11 Ιουλίου.

Λήξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθηκε η εκδήλωση για την λήξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδια τα τμήματα Κρητικής λύρας και μαντολίνου, Κιθάρας, Βυζαντινής μουσικής και Ευρωπαϊκής Χορωδίας της Ενορίας ενώ πάρα πολύ όμορφη ήταν και η παρουσία των παιδιών της Παιδικής και Νεανικής Σύναξης της Ενορίας.

Ηράκλειο Φήμη - Ζαρός TENNIS OPEN 2016

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου, το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.» οργανώνει τους αγώνες  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΦΗΜΗ-ΖΑΡΟΣ TENNIS OPEN 2016» από το Σάββατο 2  έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στις εγκαταστάσεις του στην Δουκός Μποφώρ 1. Πληροφορίες στη γραμματεία του Ομίλου τηλέφωνο 2810-224745

Οικονομικά κίνητρα σε αγροτικούς ιατρούς

Οικονομικά κίνητρα σε 311 συνολικά αγροτικούς ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίοι υπηρετούν σε άγονες περιοχές προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιεράκη.

Τα οικονομικά κίνητρα περιλαμβάνουν τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 400 €.

Σύμφωνα με την απόφαση και σ ό, τι αφορά στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης,  προβληματικές και άγονες περιοχές χαρακτηρίζονται ως ακολούθως:

Καλοκαίρι στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το νέο ωράριο λειτουργίας θα συνοδεύεται από έναν κύκλο εκδηλώσεων λόγου και μουσικής με την εμφάνιση τραγουδοποιών και μουσικών σχημάτων από την εγχώρια αθηναϊκή και τοπική μουσική σκηνή, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων από την jazz, τα ’60s, την πειραματική pop, το indie rock, την έθνικ και την παραδοσιακή μουσική.

Ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ.Κρήτης για δημοσιεύματα που αφορούν στην εξαπάτηση πολιτών

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην εξαπάτηση πολιτών στην Κρήτη από άτομα που χρησιμοποιούν την ιατρική ειδικότητα και λόγους ιατρικής αντιμετώπισης περιστατικών για να αποσπάσουν χρήματα, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με  στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη τέτοιων περιστατικών, συνιστά στους πολίτες, να είναι επιφυλακτικοί  σε κάθε τέτοια μορφή ανώνυμης επικοινωνίας.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου 4ήμερο εκδηλώσεων «ΕΝ ΠΛΩ 2016»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου 4ήμερο εκδηλώσεων «ΕΝ ΠΛΩ 2016» στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου η 41η γιορτή «Κρασιού Δαφνών»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου ο πολιτιστικός σύλλογος Δαφνών οργανώνει τη 41η γιορτή «Κρασιού Δαφνών» από 1η Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2016 με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με τον οργανωτή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στο Ηράκλειο θα εφαρμοστεί πιλοτικά η προαιρετική μαθητεία στο 4ο έτος των ΕΠΑΛ

Το Ηράκλειο είναι η τρίτη περιοχή της χώρας, στην οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός της προαιρετικής μαθητείας, που θ’ αφορά στο τέταρτο έτος των ΕΠΑΛ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια Ημερίδας για την παρουσίαση του "Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου για την Αναβάθμιση της ΕΕΚ/ Μαθητείας" του Υπουργείου Παιδείας...

O Ιταλός πρέσβης στο Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στους πιθανούς τομείς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας αναφέρθηκε ο Ιταλός Πρέσβης κ. Luigi Marras κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου σήμερα το πρωί.

Άμεση εξυπηρέτηση επειγόντων ορθοπεδικών περιστατικών καθημερινά από το ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο ΤΕΠ του Βενιζέλειου Γ.Ν. Η., ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά ότι επείγοντα ορθοπεδικά περιστατικά μπορούν να εξυπηρετούνται και να εξετάζονται άμεσα καθημερινά, κατά τις πρωινές ώρες, από τα ορθοπεδικά ιατρεία και το ακτινολογικό τμήμα που λειτουργούν στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, στην περιοχή Εσταυρωμένου.

Δελτίο Τύπου 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την έκθεση των ασθενών σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή τους, μέσω της δημιουργίας εργαστηρίων αναφοράς σε νοσοκομεία, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης υπογραμμίζει ...

Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης» στο Αρχ.Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Κυριακή 19 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Ψήφισμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) για το Ινστιτούτο Βενετίας

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα τις επικείμενες μεταβολές στη δομή και λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, και τον διάλογο που ακολούθησε ανάμεσα στους επιστήμονες και πνευματικά Ιδρύματα της χώρας.

Ενημερωτική εσπερίδα για τις εξωαρθρικές επιπτώσεις των ρευματικών νοσημάτων

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών του αλλά και του γενικού κοινού και σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του ΠαΓΝΗ, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα για τις εξωαρθρικές επιπτώσεις των ρευματικών νοσημάτων.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στηρίζει την επιχειρηματικότητα & την επιστήμη στο Ηράκλειο

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη και όσες σχεδιάζει να υποστηρίξει άμεσα παρουσίασε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Ελληνική Πρωτοβουλία - THE HELLENIC INITIATIVE – που δημιούργησαν επιφανείς απόδημοι στις ΗΠΑ για τη στήριξη της Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Οπτικές μεταφράσεις της Γραμμικής Α και της Γραμμικής Β γραφής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η δράση «Οπτικές μεταφράσεις της Γραμμικής Α και της Γραμμικής Β γραφής» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από τις 21-23 Ιουνίου 2016 (ώρες 11:00 – 15:00), παρουσιάζει έργα δημιουργικού σχεδίου με εκπαιδευτικό χαρακτήρα που δημιουργήθηκαν μέσω σύγχρονων τεχνολογιών οπτικής επικοινωνίας από σχεδιαστές του Sheffield Hallam University–Sheffield Institute of Arts σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου για την 'Ελληνική Πρωτοβουλία'

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις της Ελληνικής Πρωτοβουλίας THE HELLENIC INITIATIVE στο Ηράκλειο...

Tα Επιμελητήρια της Κρήτης στη γενική συνέλευση των νησιωτικών επιμελητηρίων της Ε.Ε.

Πραγματοποιήθηκε εχθές 13-06-2016 στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής, Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, δημόσια ακρόαση που διοργάνωσε το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR), με θέμα το Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ΦΠΑ και πόσο επηρεάζει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η πρώτη Σχολή Θεάτρου ιδρύεται στη Κρήτη από ΙΕΚ MORFI-ΚΕΠΑΝΣΗ και ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ

Το ΙΕΚ MORFI-ΚΕΠΑΝΣΗ και η ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ σε μια κοινή προσπάθεια να ενισχύσουν την καλλιτεχνική εκπαίδευση της τέχνης του θεάτρου στην Κρήτη, δημιούργησαν τη Σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ, μια δραματική σχολή για ολοκληρωμένες σπουδές Υποκριτικής Τέχνης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φυσικά πρόσωπα για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας

Η 7Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης καλεί με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνταν ή απασχολούνται στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και στις Μονάδες Υγείας – Κέντρα Υγείας με τα Περιφερειακά Ιατρεία  ευθύνης της, εξαιρουμένων των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού Ηρακλείου πλην του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου...

Έκθεση με θέμα «Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Ορκίστηκε η νέα υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Ορκίστηκε σήμερα στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, η νέα Υποδιοικήτρια  της υπηρεσίας, κα Ελένη Γιακουμάκη.

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για συμμετοχή στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Προνομιακή τιμή για την προβολή των επιχειρήσεων - μελών του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) εξασφάλισε το  Επιμελητήριο Ηρακλείου, στηρίζοντας για άλλη μια φορά την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του μεγάλου μπλόκου της Κρήτης και του Α/Π Τάναϊς

Με αφορμή την 73η επέτειο του Μεγάλου μπλόκου της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 15-06-1943 και την 72η επέτειο της βύθισης του ατμόπλοιου Τάναϊς (ή Δανάη) που πραγματοποιήθηκε στις 09-06-1944 διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, τελετή κατάθεσης στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όσων βασανίστηκαν ή θυσιάστηκαν για τον τόπο τους, για ένα καλύτερο «αύριο» και για την δική μας ελευθερία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στη στοά του προμαχώνα Μαρτινέγκο (Μακάσι) δηλαδή μπροστά στο χώρο του Μνημείου εθνομαρτύρων και αφανών ηρώων την Τετάρτη 15-06-2016 στις 11:00 η ώρα το πρωί. Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και με συγγενείς των θυμάτων.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου

Η 14η Ιουνίου έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Έκθεση με θέμα «Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Ταξιδεύοντας… Ισπανία - Φεστιβάλ λόγου και τέχνης τον Ιούλιο από το Μουσείο Καζαντζάκη

Αν και ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας από τους λίγους νεοέλληνες συγγραφείς που καταπιάστηκε με τα περισσότερα λογοτεχνικά είδη: μυθιστόρημα, ποίηση, θέατρο, φιλοσοφικό δοκίμιο, λιγότερο, ίσως, γνωστή είναι η ενασχόλησή του με την ταξιδιωτική λογοτεχνία. Για την ανάδειξη αυτών των ταξιδιωτικών κειμένων αλλά και για να γνωρίσουμε μέσα από τη δική του ματιά τις χώρες και τους πολιτισμούς που τον συγκίνησαν και τον ενέπνευσαν, το Μουσείο Καζαντζάκη εγκαινιάζει αυτό το καλοκαίρι μια ετήσια γιορτή με τον γενικό τίτλο «Ταξιδεύοντας».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο 6ο τουρνουά «Streetball 3on3» του Δήμου Ηρακλείου

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του 6ου τουρνουά «Streetball 3on3» του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Παγκρήτια Έκθεση 'ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση' στην Αθήνα

Θετικός ο απολογισμός της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση" που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, από 2 έως 5 Ιουνίου 2016.  Οι επισκέπτες απόλαυσαν εξαιρετικές στιγμές στην μεγάλη γιορτή γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού που είχε στηθεί για 4 ημέρες στους χώρους του σταδίου, ενώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν εξαιρετικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας κατευθείαν από τους παραγωγούς.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Ανακυκλώνω τα χρήσιμα σκουπίδια»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα:  «Ανακυκλώνω τα χρήσιμα σκουπίδια» που πραγματοποιήθηκε στα 4ο & 50ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου (Συγκρότημα Τάλως) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.

Προκήρυξη 11 θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ Επιμελητή Β για ΠΑΓΝΗ - Βενιζέλειο

Προκήρυξη έντεκα (11) επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ Επιμελητή Β για ΠΑΓΝΗ - ΓΝ Βενιζέλειο...

Αλλαγές στη διοικητική επιτροπή του Eπιμελητηριου

Σας ενημερώνουμε ότι καθήκοντα νέου Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης αναλαμβάνει ο κ. Μανώλης Φραγκάκης.

Ψηφιακή άυλη υπογραφή από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών  για τις επιχειρήσεις μέλη του, ανέλαβε  «ως εντεταλμένο γραφείο»  την υλοποίηση  της   ψηφιακής  υπογραφής νέας γενιάς.

Summer Camps για παιδιά και εφήβους στο ΙΜΚ

Φέτος, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, με τους συνεργάτες προσφέρει για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο τα ακόλουθα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους...

Έκθεση «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Με μεγάλη επιτυχία και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που γίνεται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης  κ. Μαρία Λιονή , ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο τέως Υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης  κ. Μανώλης Χνάρης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη Βουλευτής Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Ζαν Ανδρέα Γκαραντσίνι , ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλων Φιλιππής, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης κ. Γιώργος Μαριδάκης, ο πρόεδρος της Παννελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών πολιτιστικών σωματείων κ. Μανώλης Πατεράκης και πολλοί άλλοι επίσημοι και μέλη Κρητικών Σωματείων αλλά και πλήθος επισκεπτών.

CANDIA, ο δρόμος του νερού και οι κρήνες

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου και το Σωματείο Επαγγελματιών  Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης συνδιοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: « CANDIA, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΝΕΣ»...

Εκπαίδευση Μελισσοκομίας στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», θα πραγματοποιηθεί 3ημερη εκπαίδευση Μελισσοκομίας στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου, με την ακόλουθη θεματολογία:

Σεμινάριο εκμάθησης και πιστοποίησης γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΕΒΕΗ

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέο σεμινάριο ηλεκτρονικών υπολογιστών στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint) και καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν αποκτώντας την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το DrinkEasy, The Spiritis & Cocktails Safehouse στηρίζει το «Διαβάζω για τους Άλλους»

Με μεγάλη χαρά, το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους σας προσκαλεί, στην Παγκόσμια εβδομάδα Negroni, που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 6 Ιουνίου έως και την Κυριακή 12 Ιουνίου...

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Διαμεσολάβησης στο ΕΒΕΗ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Κέντρου  Διαμεσολάβησης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενός θεσμού που αναμένεται να συμβάλλει στη διευθέτηση αστικών και εμπορικών διαφορών, με την κοινή συναίνεση των εμπλεκόμενων πλευρών και χωρίς την προσφυγή στα δικαστήρια.

Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχ.Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου...

Δελτίο τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τους 140 μετανάστες που βρέθηκαν στην Ελούντα

Δελτίο τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τους 140 μετανάστες που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελούντας...

Συζήτηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τα προβλήματα στον Εμπορικό Λιμένα Ηρακλείου

Η μείωση των χρεώσεων για την  παροχή υπηρεσιών στο Εμπορικό Λιμάνι Ηρακλείου, η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης, ήταν μερικά από τα κύρια θέματα που έθεσαν οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) ως προτάσεις για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και την ανταγωνιστικότητα του Λιμανιού...

Τροποποίηση Εθνικού Προγράμματος Αντιφυματικού Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων

Αναφορικά με τον αντιφυματικό εμβολιασμό, τροποποιείται το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ: 6ΙΠ2465ΦΥΟ-7ΘΥ).

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με:

«Πάντρεμα» Κρητικής και Αζέρικης μουσικής

«Πάντρεμα» Κρητικής και Αζέρικης μουσικής σε εκδηλώσεις στην Κρήτη που πραγματοποιούν η Περιφέρεια με την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν

Εγκαίνια Κέντρου Διαμεσολάβησης Επιμελητηρίου

Σας καλούμε στα εγκαίνια του κέντρου διαμεσολάβησης Επιμελητήριου Ηρακλείου Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, ώρα 18.30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης

Νέο Σεμινάριο για εκπαιδευτές ΙΕΚ

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτές ΙΕΚ στους οποίου παρέχει εξειδίκευση σε θέματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής ,Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης...

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα τα «Κόκκινα» Επιχειρηματικά Δάνεια στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Κόκκινα» Επιχειρηματικά Δάνεια και οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Αναλύοντας το Νομοθετικό Πλαίσιο Ρύθμισης/Διαγραφής  των  «Κόκκινων» Επιχειρηματικών Δανείων τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2016 στις 19.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Η 31η Μαΐου κάθε χρόνο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και παρέχει την ευκαιρία για προβληματισμό, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία.

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2016: Συνέδριο Καινοτόμων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστ/των

Με στόχο την προβολή και παρουσίαση καλών πρακτικών, διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), τριήμερο συνέδριο με τίτλο: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2016:  2ο Συνέδριο παρουσίασης και προβολής Καινοτόμων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2015-16»....

Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχ.Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου...

Εκδήλωση του Επιμελητήριο Ηρακλείου για τα «Κόκκινα» Επιχειρηματικά Δάνεια

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σας προσκαλούν σε  εκδήλωση με θέμα : «Κόκκινα» Επιχειρηματικά Δάνεια και οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Αναλύοντας το Νομοθετικό Πλαίσιο Ρύθμισης/Διαγραφής των  «Κόκκινων» Επιχειρηματικών Δανείων σήμερα, ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2016...

Προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR...

Χορεύουν στα βήματα του Δία για 7η συνεχή χρονιά στη διεθνή διοργάνωση 'Psiloritis Race'

Δρομείς, Εθελοντές και η Ομάδα Παραστάσεων του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» συμμετέχουν ενεργά στη διεθνή ορεινή διοργάνωση αντοχής και περιπέτειας "Αγώνας του Ψηλορείτη" ("Psiloritis Race"). Ο Αγώνας θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2016 από το Οροπέδιο της Νίδας στην ανατολική πλευρά του Ψηλορείτη.

'Απόδραση στη φύση' στο Κουναβιανό φαράγγι διοργάνωσε η ομάδα 'Είμαι Ακόμα Παιδί'

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου η εκδρομή "ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ" που διοργάνωσε η ομάδα ‘Είμαι  Ακόμα Παιδί’ για τα 28 παιδιά από το Κέντρο προστασίας Παιδιού και τα 14 παιδιά της Στέγης Αρρένων Ανηλίκων, στο φαράγγι των Πεζών ή Κουναβιανό φαράγγι σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

«Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» 18η ετήσια απονομή του βραβείου Μενέλαου Παρλαμά

Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στη 18η ετήσια απονομή του βραβείου εις μνήμην ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΠΑΡΛΑΜΑ...

Προτάσεις Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον Υπουργό Οικονομίας για τον Νέο Επενδυτικό νόμο

Τις Θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τον υπό κατάρτιση νέο Επενδυτικό Νόμο, κατέθεσε με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Εγγραφές μέχρι και Δευτέρα 30/5/2016 για τo 1o Επιστημονικό Συνέδριο για τα Δεδομένα

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει το 1ο  Workshop “Data Driven World”, έχοντας στόχο να φέρει σε επαφή ανθρώπους από  την έρευνα, τη πληροφορική, τη δημοσιογραφία, τη δημόσια υγεία, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, την οικονομία και την ανάπτυξη, με τον κόσμο των Δεδομένων

 

Μαθητική Συναυλία Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει την ετήσια μαθητική συναυλία του (με τη συμμετοχή των τμημάτων μουσικής προπαιδείας, των χορωδιών και μαθητών απ’ όλες τις σχολές οργάνων) την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, ώρα 6:00 μμ, στην Αίθουσα Ανδρόγεω.

Με την αιγίδα της Περιφέρειας οι αγώνες δρόμου του Κέντρου Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

   Ηράκλειο  25/5/2016            

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης αγώνες δρόμου που οργανώνει το «Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων» στο Ηράκλειο

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν αγώνες δρόμου με τίτλο «Ένα Βήμα-Ένα Γέλιο» που οργανώνει το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων» το Σάββατο 28 Μάιου στη πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Πρόκειται για αγώνες δρόμου 4.200 μέτρων (γενική συμμετοχή ώρα 18:00) και 200 μέτρων (κατηγορία ΑμΕΑ ώρα 19:30).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2810-236987 6945-908721 και στην ιστοσελίδα www.1vima1gelio.gr .

 

Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχ.Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια στο ΕΒΕΗ

«Κόκκινα» Επιχειρηματικά Δάνεια και οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους. Αναλύοντας το Νομοθετικό Πλαίσιο Ρύθμισης/Διαγραφής  των  «Κόκκινων» Επιχειρηματικών Δανείων...

Έκθεση Φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ και ο Τομέας Φωτογραφίας του Α έτους διοργανώνουν την έκθεση των σπουδαστών της σχολής και σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση που θα είναι γεμάτη δημιουργικότητα.

Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχ.Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Μαΐου έως Δευτέρα  20 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Εσπερίδα του Μουσείου Καζαντζάκη με θέμα: Νίκος Καζαντζάκης – Λευτέρης Αλεξίου: Μια συνομιλία

Με αφορμή τη σχολιασμένη επανέκδοση του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος «Αξέχαστοι καιροί» του Λευτέρη Αλεξίου (επιμέλεια Νίκου Χρυσού), από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, το οποίο αναβιώνει το χρονικό της φιλίας Καζαντζάκη – Αλεξίου, το Μουσείο Καζαντζάκη οργανώνει Εσπερίδα με θέμα:  Νίκος Καζαντζάκης – Λευτέρης Αλεξίου: Μια συνομιλία.

Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα «Γιώργος Ανεμογιάννης» στη Μυρτιά.

Τρέξε στα βήματα του Δία - Οι εγγραφές για τον Δρόμο των Κουρητών έχουν ξεκινήσει

Οι εγγραφές για τον Δρόμο των Κουρητών έχουν ξεκινήσει. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαιου 2016. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php.

Σημαντικές συναντήσεις Αλιφιεράκη στο περιθώριο του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων

Τα μείζονα θέματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, στο περιθώριο του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ημερίδες Ενημέρωσης «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου σας προσκαλεί σε Ημερίδες Ενημέρωσης για να γνωρίσετε από κοντά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και το Πανεπιστήμιο UCLAN.

Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου το καλοκαίρι

Με πολύ χαρά σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος το Καλοκαίρι 2016 ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά που τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτούν στην Γ’ Γενικού Λυκείου.

Με 2 Χρυσά και 1 Ασημένιο μετάλλια επέστρεψε η αποστολή του Αθλητικού Ομίλου 'Ζωοδόχος Πηγή'

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2016 Α.μεΑ που διεξήχθη στην Αθήνα στις 21-22 Μαΐου 2016.

H ΠΕ Ηρακλείου συνδιοργανώνει το 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Πεζοπορίας «Γιώργος Ζωάκης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουνάβων υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχανών–Αστερουσίων και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου  διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαϊου 2016 τον 2ο  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και πεζοπορία με την επωνυμία <<Γιώργος Ζωάκης>> στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κουνάβων-Κωμών.

To 1o Επιστημονικό Συνέδριο για τα Δεδομένα στο Ηράκλειο στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει το 1ο  Workshop “Data Driven World”, έχοντας στόχο να φέρει σε επαφή ανθρώπους από  την έρευνα, τη πληροφορική, τη δημοσιογραφία, τη δημόσια υγεία, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, την οικονομία και την ανάπτυξη, με τον κόσμο των Δεδομένων

Ο μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης  του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων Έκθεση με θέμα «Ο μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».

Το Eπιμελητήριο Hρακλείου πιστοποιεί τα αυθεντικά Κρητικά προϊόντα με τα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

Την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξή του στους Κρητικούς δημιουργούς προσφέρει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με την παροχή της πιστοποίησης CRETAN HANDS (ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ) για τα αυθεντικά Κρητικά προϊόντα - εκτός τροφίμων & ποτών – που κατασκευάζονται στο νησί.

Όλα έτοιμα για την 5η Παγκρήτια Έκθεση 'ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση' από 2 έως 5 Ιουνίου 2016

Με την παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και άλλων επισήμων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση" την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως και τη Κυριακή 5 Ιουνίου. Η εισοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Η ΚEEE υιοθετεί τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα «κόκκινα δάνεια»

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) προκάλεσαν οι προτάσεις που κατέθεσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών και κόκκινων δανείων με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη στις 12 Μαΐου...

Αποτελέσματα εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για αγορά Αμερικής & e-shop

Σημαντικές πληροφορίες για την αγορά της Αμερικής και τις καταναλωτικές συνήθειες των κατοίκων της είχαν την ευκαιρία ν’ αποκομίσουν όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέμα «Δράσεις στην αγορά της Αμερικής. Πόσο εύκολο είναι να πουλήσω μέσω E-shop?»...

Ανάλυση αρχαίου DNA. Μια νέα ματιά στο παρελθόν

Tο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σας προσκαλεί στη Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Ανάλυση αρχαίου DNA - Μια νέα ματιά στο παρελθόν» και στα εγκαίνια λειτουργίας της Μονάδας Αρχαίου DNA...

To 1o Επιστημονικό Συνέδριο για τα Δεδομένα στο Ηράκλειο - 1ο Workshop “Data Driven World”

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει το 1ο  Workshop “Data Driven World”, έχοντας στόχο να φέρει σε επαφή ανθρώπους από  την έρευνα, τη δημοσιογραφία, τη δημόσια υγεία, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις , την εκπαίδευση, την οικονομία και την ανάπτυξη, με τον κόσμο των Δεδομένων...

Eξειδικευμένο σεμινάριο για αρχάριους «Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS)»

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο  για τα ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (GIS) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν ν’ ασχοληθούν με γεωπληροφορική και GIS σε θεματικές ενότητες όπως το Κτηματολόγιο, τη χωροταξία, το Περιβάλλον, τις μεταφορές, τη Χαρτογραφία, τη Γεωλογία, την Υδρογραφία κ.ά. Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση GIS, αλλά είναι χρήσιμη η εξοικείωση στη χρήση Η/Υ.

Δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας για τους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Οι κάτοχοι Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) σύμφωνα με το άρθρο 33 του νόμου 4368/2016 οι οποίοι είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας και δικαιούται ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Οι δικαιούχοι δεν υποχρεούται σε οποιαδήποτε δήλωση χρέους για τις παραπάνω υπηρεσίες που τους έχουν προσφερθεί.

1.      Οι κάτοχοι Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης  (ΑΜΚΑ) σύμφωνα με το άρθρο 33 του νόμου 4368/2016 οι οποίοι είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ,  έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας και δικαιούται ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Οι δικαιούχοι δεν υποχρεούται σε οποιαδήποτε δήλωση χρέους για τις παραπάνω υπηρεσίες που τους έχουν προσφερθεί.

Εκδήλωση «Δράσεις στην αγορά της Αμερικής. Πόσο εύκολο είναι να πουλήσω μέσω E-shop?»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση «Δράσεις στην αγορά της Αμερικής. Πόσο εύκολο είναι να πουλήσω μέσω E-shop?» την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, Ώρα 18.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016

Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την Τετάρτη 18 Μαϊου 2016​​.

Eνημερωτικές Eκδηλώσεις «Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Νέων Γεωργών 2016 - Οικοτεχνία»

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Νέων Γεωργών 2016-Οικοτεχνία». Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Kατανομή θέσεων διοικητικού προσωπικού στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για επιτυχόντες ΑΣΕΠ 1998

Η κατανομή θέσεων διοικητικού προσωπικού από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998, που έχουν κληθεί να προσληφθούν και αφορούν στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης συνολικά είναι 134 και ανά ειδικότητα είναι οι ακόλουθες

Σύσκεψη εργασίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Περιφέρεια Κρήτης

Σύσκεψη εργασίας με φορείς της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, την Τρίτη 24 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στις νέες εγκαταστάσεις της υπηρεσίας (3ο χλμ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου- Μοιρών, (Εσταυρωμένος), με θέμα: Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Περιφέρεια Κρήτης και στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί ενός κοινού πλαισίου συντονισμένων δράσεων.

Σεμινάριο οργάνωσης αποθήκης «Οργάνωση επιχειρήσεων στην Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Ένα νέο σεμινάριο που  θα βοηθήσει στην οργάνωση αποθήκης και διανομής  των επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάδειξη του ρόλου των υπόλοιπων τμημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία της αποθήκης και της διανομής, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Κοινό υπόμνημα για τη ρύθμιση των Επιχειρηματικών και των Κόκκινων Δανείων

Τις κοινές προτάσεις τους για τη διευθέτηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και την αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων, διατύπωσαν σε Συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου οι εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Δενδροφύτευση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου από φοιτητές του πρώτου έτους στο Κολλέγιο Κρήτης MBS

Οι φοιτητές του πρώτου έτους στο Κολλέγιο Κρήτης MBS, στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος της Διοίκησης  Έργου (Project Management) στο πρόγραμμα σπουδών BA (Hons) in Business Management, έχουν αναλάβει τη διοργάνωση δράσης δενδροφύτευσης σε χώρο πρασίνου στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου. Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευση συνδυάζει την πρακτική προώθηση των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του Περιβαντολλογικού Ελέγχου με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής.

Ορκωμοσία νέου Διοικητή Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου - Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο- Πανάνειο»

Ορκίζεται αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 9.30 π.μ., ενώπιον της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κας Ελένη Μαυρομμάτη, ο κ. Γιάννης Τασσόπουλος, ο νέος Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου- Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο- Πανάνειο».

Σεμινάριο: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, έχοντας ολοκληρώσει ήδη με μεγάλη επιτυχία επτά τμήματα, διοργανώνει ξανά προπαρασκευαστικό σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων, κατάλληλο για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

«Τα κάναμε θάλασσα» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Σε… νερο-ιστορίες ταξίδεψαν με τη φαντασία τους οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Μήνυμα της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας, η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση...

12 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Δελτίο του 5ου Π.Τ Κρήτης Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

Σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει σήμερα η χώρα μας, με το προσφυγικό να δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας μας και των συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας, οι Νοσηλευτές καλούνται σήμερα  12 του Μάη, να εορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών...

Δελτίο Τύπου Απολογισμός Ημερίδας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΣΑΔΝΗ & Insurance Forum

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου (ΣΑΔΝΗ) σε συνεργασία με το Insurance Forum πραγματοποίησε, χθες Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στις 17:00, στην αίθουσα Καστελλάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με μεγάλη επιτυχία, Ημερίδα με θέμα «Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency II». Θα θέλαμε πολύ να ευχαριστούμε τον ασφαλιστικό κόσμο της Κρήτης που μα στήριξε στην 1η μας Ημερίδα...

«Απόδραση στη φύση» - εκδρομή της εθελοντικής ομάδας «Είμαι Ακόμα Παιδί»

«Απόδραση στη φύση»
Της Ομάδας « Είμαι Ακόμα Παιδί »

Εκδρομή με τίτλο ‘Απόδραση στη φύση’ διοργανώνει στις 14 Μαΐου η εθελοντική ομάδα ‘Είμαι Ακόμα Παιδί’ για τα 28
παιδιά του κέντρου προστασίας παιδιού στον Πόρο και της στέγης αρρένων ανηλίκων στον Μασταμπά.. Η εκδρομή που
πραγματοποιείται σε συνεργασία με το φυσιολατρικό σύλλογο Ηρακλείου περιλαμβάνει πεζοπορία στο φαράγγι των πεζών.
Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στον φυσικό πλούτο του τόπου μας και συνεπώς να αναπτυχθεί η
οικολογική τους συνείδηση και η αγάπη τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και το
ενδιαφέρον τους για αθλητικές δραστηριότητες στην φύση. Οι εθελοντές θα παραλάβουν τα παιδιά στις 9 το πρωί από τα
ιδρύματα. Η διάσχιση του φαραγγιού θα διαρκέσει μιάμιση ώρα και περιλαμβάνει στο ενδιάμεσο και πικ νικ. Τα σάντουιτς,
οι χυμοί και τα νερά για όλα τα παιδιά είναι ευγενική χορηγία της ομάδας ‘Είμαι Ακόμα Παιδί’.
Η επιστροφή αναμένεται περίπου στις 3 το απόγευμα.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για παράταση υλοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-20

Στα πλαίσια των σχετικών προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ  για τις  Δράσεις  «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών»  και «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»,  όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις να συμμετάσχουν, δεδομένης τόσο της οικονομικής δυσπραγίας της αγοράς που δυσκολεύει τις αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις  όσο και του γεγονότος ότι εδώ και καιρό δεν υπήρχαν επενδυτικά προγράμματα.

Ανακοίνωση Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης

Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, η λέσχη μας προσπάθησε να προσαρμοστεί στα νέα τεχνολογικά δεδομένα του κινηματογράφου, ίσως όχι όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε...

Συνέντευξη Τύπου στο ΕΒΕΗ για τα Κόκκινα Δάνεια

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, η OEBENH, η ΟΕΣΚ και η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ σήμερα Πέμπτη, 12  Μαΐου 2016 ώρα 12.00, αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ενημερωτική Εσπερίδα 'Η Κρήτη ατενίζει τον Νότο. Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην υποσαχάρια Αφρική'

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Κρήτης διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής , τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 18:00- 21.30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη (Κορωναίου 9, TK 71202, Ηράκλειο )...

Eτήσια Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κρήτης της Ενωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος

Το Σάββατο 21/05/2016 και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω), θα διεξαχθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ενωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και καλούνται όλα τα μέλη της Ένωσης, να παρευρεθούν...

Σεμινάριο «Λόγος - Φωνή - Στάση σώματος»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΛΟΓΟΣ-ΦΩΝΗ-ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ» το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόρους, πωλητές, δασκάλους-καθηγητές, ομιλητές σε συνέδρια, πολιτικούς, ανθρώπους σε θέσεις επιρροής και διαμόρφωσης απόψεων...

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή του Νίκου Ξυλούρη

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση με τίτλο: «Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα» το  Σάββατο 14 Μαΐου στις 8.30 μμ στο κινηματογράφο Αστόρια. Πρόκειται για μια παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Νίκου Ξυλούρη που οργανώνει η διοίκηση του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο», με τη Μουσικοθεατρική Ομάδα «Φωνές του Νότου», στο πλαίσιο των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου.

Tο Μουσείο Καζαντζάκη συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016

Tο Μουσείο Καζαντζάκη συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) 2016 με θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» με δύο διαφορετικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη της αμφίδρομης σχέσης του συγγραφέα με το τοπίο που διαμόρφωσε και επηρέασε τη γραφή και την φιλοσοφία του.

Πρόσκληση σε παραγωγούς για ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών στην Κρήτη

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνουν η Greenpeace, ο Δήμος Ηρακλείου, το Παρ/μα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και η εναλλακτική κοινότητα “Πελίτι” για συμμετοχή στην κοινή ημερίδα με θέμα  «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» που συνδιοργανώνουν την Τρίτη 17 Μαϊου 2016, στις 6 μμ. στην Αίθουσα “Μανώλη Καρέλλη” (πρώην Ανδρόγεω) στο Ηράκλειο, Δ/νση Ανδρόγεω 2.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση και τις Νέες Τεχνολογίες

Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις Νέες Τεχνολογίες διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Eργαστήρια πρακτικών σύγχρονου χορού το Μάιο στο Ηρακλειο από την ομάδα χορού «Φυσαλίδα»

Η Φυσαλίδα, μια ομάδα χορού με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, διοργανώνει εργαστήρια πρακτικών χορού...

εργαστήρια πρακτικών χοροεργαστήρια πρακτικών χορούύ

5η Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μαιών

Η 5η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μαιών. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών. Φετινό σύνθημα: «Γυναίκες και Νεογέννητα: η Καρδιά της Μαιευτικής». Σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο ΠΕΔΥ-ΜΥ Ηρακλείου στην περιοχή Εσταυρωμένου, λειτουργεί Τμήμα Γονεϊκότητας (ψυχοπροφυλακτικής) και Μητρικού Θηλασμού...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση των υπηρεσιών Courier του ΤΕΙ Κρήτης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση των υπηρεσιών διακίνησης επείγουσας αλληλογραφίας (Courier), φακέλων και μικροδεμάτων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο και των τμημάτων του που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας, Σητείας, και Αγίου Νικολάου, διάρκειας ενός (1) έτους...

 

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας ο Ποδηλατικός Γύρος «The Tour of Crete Challenge»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί ο  Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης «THE TOUR OF CRETE CHALLENGE»,  από τις 8 έως τις 13 Μαΐου με στόχο να συγκεντρώσει  τους λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού ποδηλατικού τουρισμού από όλο τον κόσμο...

Ο Πεζοπορικός Όμιλος διοργανώνει σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες πεζοπορία στις Ασίτες

Ο Πεζοπορικός Όμιλος  Ηρακλείου διοργανώνει σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες τουρισμού και πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου πεζοπορία στην περιοχή των Ασσιτών,  την Κυριακή 8 Μαΐου.

Εαρινό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ γιορτάζει την περίοδο της ανθοφορίας με ένα εαρινό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά, από τη Θεανώ Μεταξά Κανακάκη, το Σάββατο 7/5/2016, ώρα 11.00΄-13.00΄, στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από τη δημοτική παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα Μουσεία της πόλης, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει προγραμματίσει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 14:00 , ημέρα κατά την οποία ισχύει ελεύθερη είσοδος. Η ξενάγηση θα γίνει από την ξεναγό κ. Αθηνά Κυριακάκη- Σφακάκη.

Εφαρμοσμένη Έρευνα και Τεχνολογία σε Διεθνή Προϊόντα: Ελληνικά Start-Ups στις ΗΠΑ

Με τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και εκπροσώπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Ν. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Εφαρμοσμένη Έρευνα και Τεχνολογία σε Διεθνή Προϊόντα: Ελληνικά Start-Ups στις ΗΠΑ», που διοργάνωσε  τη Μεγάλη  Δευτέρα 25 Απριλίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων διευκρινίζει η 7η ΥΠΕ Κρήτης

Με αφορμή δημοσιεύματα τύπου σχετικά με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας για την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Η 7Η ΥΠΕ Κρήτης εφιστά την προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών το Πάσχα

Η συνήθεια της ρίψης βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων εκρηκτικών, συχνά αυτοσχέδιων, κατά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, τη λειτουργία της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και των «μπαλοθιών» στην Κρήτη, οδηγεί κάθε χρόνο σε πλήθος τραυματισμών, ακόμα και θανάτων...

ΧτίΖΩ – ΕλπίΖΩ : Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Το «Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης-Πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος» και η «Ομάδα Δράσης 17», οργανώνουμε εκδήλωση με επίκεντρο το ΠΑΙΔΙ η οποία θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου...

Δωρεάν Μαθήματα στον Τουρισμό και στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - VIRTUS

Εικονική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση – VIRTUS. Το έργο Virtus είναι ένα διετές έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την δράση Erasmus...

Ωράριο Λειτουργίας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα λειτουργεί με βάση το παρακάτω ωράριο:

Μεγάλο το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ για τα τουρνουά 3Χ3 του καλοκαιριού

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ, για τα τουρνουά 3Χ3 του καλοκαιριού, που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης. Πάνω από 100 κιθαριστές, από όλη την Κρήτη, αλλά και από αρκέτες περιοχές της Ελλάδας...

Συνεδρίαση Δ.Σ. προπονητών ποδοσφαίρου

Την Πέμπτη 21-4-2016   συνεδρίασε το Δ.Σ. των προπονητών  ποδοσφαίρου με θέμα  τον καταρτισμό σε σώμα του Δ.Σ. και  επιτροπών για την λειτουργία του συλλόγου...

Ενημερωτική ημερίδα μουσειακής αγωγής στο Αρχαιολογικό Μουσείο το Σάββατο 23 Απριλίου

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο,  21-04-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολυμέσων, Δικτύων και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Κρήτης διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα μουσειακής αγωγής το Σάββατο 23 Απριλίου 2016. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις μουσειακής αγωγής, καθώς και δύο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» του ΕΣΠΑ (πράξη «Βιωματικά Πολιτισμικά Περιβάλλοντα»), αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία.

Ώρες έναρξης ημερίδας: 9:30 π.μ

Αίθουσα εκδηλώσεων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

EKO Antetokoun-bros Streetball Event 2016

Μπασκετικό υπερθέαμα υπόσχονται για τον κόσμο της Κρήτης τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο που κάνουν καριέρα τα δυο τελευταία χρόνια στο NBA το καλύτερο και διασημότερο πρωτάθλημα του κόσμου...

Ανακοίνωση για χρήστες γεωργικών φαρμάκων

 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, προς αποφυγή περιστατικών δηλητηρίασης, ενημερώνει τους χρήστες γεωργικών φαρμάκων, επισημαίνοντας τις...

Σεμινάριο «Επιμήκυνση Βλεφαρίδων» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε τεχνικές επιμήκυνσης βλεφαρίδων (EYELASH EXTENSIONS ONE BY ONE) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...

Ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ διοργανώνει μια σειρά επισκέψεων στα Μουσεία της πόλης μας με την απαραίτητη ξενάγηση σε αυτά. Η πρώτη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου, ώρα 2.00 μ. μ., στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και καλούμε...

Διημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης «Ενεργειακό Σχεδιασμό Κρήτης - Αναπτυξιακές Προοπτικές»

Η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει διημερίδα με θέμα «Ενεργειακός Σχεδιασμός Κρήτης - Αναπτυξιακές Προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο Atlantis (αίθουσα ΜΙΝΩΣ ΙΙ) την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στο πλαίσιο παρουσίασης της μελέτης Ενεργειακού...

«Ημέρα Επιχειρηματία - Λογιστή» στο Επιμελητήριο

Την «ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ -ΛΟΓΙΣΤΗ» συνεχίζει να οργανώνει και για το 2016 το Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρέχοντας σε κάθε επιχειρηματία και λογιστή τη δυνατότητα να συζητήσει με τα στελέχη...

Εκδήλωση «Εφαρμοσμένη έρευνα & τεχνολογία...» για την αγορά της Αμερικής στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση: «Εφαρμοσμένη έρευνα & τεχνολογία σε διεθνή προϊόντα: Ελληνικά start-ups στις ΗΠΑ» Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου, ώρα 19.00 αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, (Κορωναίου 9)...

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής - World Wish Day 2016

Φέτος και για 2η συνεχόμενη χρονιά γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, το Σάββατο 23 Απριλίου, στο Ηράκλειο Κρήτης...

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στο Άγιο Νικόλαο από ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, έχοντας ολοκληρώσει ήδη με μεγάλη επιτυχία επτά τμήματα του προπαρασκευαστικού σεμιναρίου «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», διοργανώνει το ίδιο σεμινάριο αυτή την φορά στην πόλη του Αγίου Νικολάου...

Γενική Καθαριότητα στο Σκαλάνι Ενόψει Πάσχα

Έπιασαν σκούπες και σακούλες, καθάρισαν τους δρόμους, μάζεψαν σκουπίδια και έκοψαν αγριόχορτα στις άκρες των δρόμων οι κάτοικοι του Σκαλανίου, στο πλαίσιο γενικής καθαριότητας ενόψει Πάσχα...

Νέα ταχυδρομική Διευθυνση 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης μεταστεγάστηκε σε ιδιόκτητο κτήριο και λειτουργεί κανονικά, σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2016,  στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ Ηρακλείου στον 3ο όροφο...

Ενημέρωση για την Παγκρήτια Συνάντση φορέων υλοποίησης κοινωνικών προγραμμάτων

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ., στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, έπειτα από πρόσκληση του Δικτύου Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης –«ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΚΡΗΤΗΣ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  Παγκρήτια συνάντηση εκπροσώπων των φορέων υλοποίησης...

Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων

Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.”  Καταξιωμένος εισηγητής (Γεωπόνος) με εμπειρία στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, είτε θέλει να ενημερωθεί και ν’ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 11 Απριλίου 2016:

Δράση αλληλεγγύης από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με πρωτοβουλία των μελών και του προσωπικού της Θεραπευτικής Κοινότητας και του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης, σε μια προσπάθεια συλλογής ειδών άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο...

«Run Greece Ηράκλειο» Ήταν Όλοι Νικητές

 Η γιορτή της πόλης του Ηρακλείου, η γιορτή του συνόλου των κατοίκων  της Κρήτης, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου, το «RUN GREECE Ηράκλειο», έγινε για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο αθλητικό – κοινωνικό γεγονός της Κρήτης...

Αποτελέσματα του 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Νεανικών Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων

Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος Και Ουσία» Αποτελέσματα Για Τα Δημοτικά Σχολειά Του Νομού Ηρακλείου Του 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων...

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

Ενόψει της έναρξης Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών της Σχολής ΗΜΜΥ το καλοκαίρι του 2016, σας ενημερώνουμε ότι εταιρείες και φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις για πρακτική άσκηση μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΤΛΑΣ...

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και διακόσμηση εσωτερικών Χώρων» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Σχεδιασμός και διακόσμηση εσωτερικών Χώρων» το οποίο απευθύνεται σε όσους  επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον κλάδο της εσωτερικής διακόσμησης – χωρίς να έχουν γνώσεις...

«Run Greece Ηράκλειο» Η Γιορτή της Πόλης και των Πολιτών με τη συμμετοχή 4.500 – 5.000 δρομέων

Ενώ όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη κοινωνική εκδήλωση «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 4.500 – 5.000 δρομέων και περιπατητών, προπομπό αυτής της εκδήλωσης αποτελεί η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» το Σάββατο 16/4 – ώρα 18.00...

Με μεγάλη επιτυχία η αιμοδοσία του 6ου ΕΠΑΛ

Η ομάδα Μαθητών και καθηγητών του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου  συνεχίζοντας  τις δημιουργικές δραστηριότητες της οργάνωσε ,όπως κάθε χρόνο, με επιτυχία αιμοδοσία στο χώρο του Σχολείου μας...

Παγκρήτιο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Συμπόσιο

Σας περιμένουμε στο φετινό 25ο Παγκρήτιο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Συμπόσιο μας....αυτήν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στο Αμφιθέατρο του ΠαΓΝΗ (πρακτικό σεμινάριο ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και ΥΠΕΡΗΧΩΝ-ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ)και το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο Αμφιθέατρο...

Σεμινάριο «Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Gis)» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο  για τα ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (GIS) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν...

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ «Αξίες, Λογοτεχνία, Τέχνη....»

Με την προβολή της ταινίας «The perk of being a wallflower» σήμερα το πρωί στο Λύκειο Ασημίου και με Λογοτεχνική Εσπερίδα στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στις 18.30...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΤΕΙ Κρήτης για προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΕΙ όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές που αφορούν στην προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού Α4 & Α3...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΤΕΙ Κρήτης με αντικείμενο Τυπογραφικές Εργασίες

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΕΙ όλους τους ενδιαφερόμενους με αντικείμενο δραστηριότητας τις τυπογραφικές εργασίες να υποβάλλουν κλειστή οικονομική προσφορά μέχρι την Πέμπτη 21-04-2016 και ώρα 10:00 στο γραφείο πρωτοκόλλου του ΤΕΙ Κρήτης...

Αγώνες Πόλης για Όλους «Run Greece Ηράκλειο»

Για 48 ώρες το Ηράκλειο και οι πολίτες της Κρήτης θα ζουν στον παλμό της προετοιμασίας, της διεξαγωγής των παράλληλων εκδηλώσεων και της συμμετοχής στο δρομικό κίνημα του RUN GREECE...

Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΕΕ για τον ENISA

Άμεση ήταν η  ανταπόκριση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο αίτημα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για συστράτευση  δυνάμεων ώστε ν’ αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις εορτασμού της 75ης Επετείου για τη Μάχη της Κρήτης στην Μελβούρνη

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και του Συντονιστικού Συμβουλίου Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης έφεραν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία τις εκδηλώσεις εορτασμού της 75ης Επετείου...

Συνέλευση Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο Σύλλογος προπονητών ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου καλεί τα μέλη του  την ΤΡΙΤΗ 19-4-2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του LIDO SOCCER για εκλοαπολογιστική γενική συνέλευση – εκλογές...

Πάνω από 4.500 παιδιά και μεγάλοι θα τρέξουν την Κυριακή στη γιορτή του «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Ξεπέρασαν τις 4.500 οι εγγραφές πολιτών για την συμμετοχή τους στη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ΠΕ Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου,  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης. Μάλιστα λόγω της κάλυψης...

Αντίστροφη μέτρηση για το Let’s do it Greece 2016!

Την Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece...

Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας Φορέων για την ανάπτυξη υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας υπέγραψαν η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το ΠΕΔΥ-Κέντρο Υγείας Μοιρών, η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ-ΓΝ «Βενιζέλειο»...

Σεμινάριο «Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας και Διαχείριση..» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διοργανώνει σεμινάριο θέμα «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και διαχείριση επιχειρηματικών κρίσεων» στη διάρκεια του οποίου...

Αιμοδοσία 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου στις 14 Απριλίου

Πάνω από 20 χρόνια στο σχολείο μας λειτουργεί τράπεζα αίματος, σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία έχει εξυπηρετήσει σε πολλές περιπτώσεις συνανθρώπους μας που είχαν άμεσα ανάγκη το πολύτιμο αυτό αγαθό...

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Με το φωνητικό σύνολο Quarto Accademmico του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης στις 20.30-21.00 και Δραματοποιημένη ποίηση Καβάφη από τη Θ.Ο.Κ.Ν.Η. στις 21.00-22.00 συνεχίζονται σήμερα Τρίτη...

Mεταστέγαση 7ης ΥΠΕ Κρήτης στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο

Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης πρόκειται να μεταστεγαστεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στον 3ο όροφο, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ Ηρακλείου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη συναυλία του «Διαβάζω για τους Άλλους»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε το εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» με την ΡΟΥΜΑ στο Ηράκλειο την Πέμπτη 7...

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου για μείωση των τελών κυκλοφορίας ενοικιαζόμενων οχημάτων

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου να διαμορφωθούν...

Σύσκεψη Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για τα προβλήματα μονάδων Ειδικής Αγωγής

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα Παπανδρέου η σύσκεψη της Ένωσης με  Συλλόγους Γονέων στις μονάδες  Ειδικής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου,  στη βάση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή  και τα οποία αναμένεται...

12η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ με θέμα «Αξίες, Λογοτεχνία, Τέχνη. ΦΡΕΝΟ στο Αλκοόλ»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τον μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η «12η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ), από 9 έως 15 Απριλίου 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά και με κεντρικό μήνυμα...

Επτά νέες επιχειρηματικές ιδέες στο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας Επιμελητηρίου για Εφήβους

Καινούργιες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, παραγωγή και διάθεση βιολογικών καλλυντικών, Κέντρο Μεσογειακής Κουλτούρας, αθλητικό κέντρο, κατοχύρωση θέσης στάθμευσης μέσω κινητού...

Θερμές ευχαριστίες από την ΠΕΔ Κρήτης για την συμβολή του κόσμου στη συγκέντρωση βοήθειας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών από το ένα άκρο της Κρήτης έως το άλλο, στη συγκέντρωση της μεγάλης ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας που οργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κρήτης και παραδόθηκε την Τρίτη 5-4-2016 στο Κεντρικό συντονιστικό όργανο...

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Σακχαρώδης Διαβήτης»

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο σχετικό θέμα...

Πρόσκληση για συντήρηση πρασίνου ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΕΙ όλους τους ενδιαφερόμενους που διατηρούν σχετικά συνεργεία ή επιχειρήσεις να υποβάλλουν κλειστή οικονομική και τεχνική προσφορά για τις εργασίες συντήρησης πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο...

Ξεκίνησε το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας για Εφήβους που διοργανώνει το Επιμελητήριο

Με τη συμμετοχή 28 μαθητών από τρία Λύκεια του Ηρακλείου ξεκίνησε το πρωί το «Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας για Εφήβους» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με στόχο να μυήσει τους νέους στην επιχειρηματικότητα, να προωθήσει τη μεταξύ τους συνεργασία...

Εργαστήριο επιμόρφωσης με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη στην έδρα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής φάσης για την εκπόνηση του προγράμματος CLLD/ LEADER, σας προσκαλούμε σε εργαστήριο επιμόρφωσης με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη το οποίο θα διεξαχθεί...

Εκδηλώσεις για την 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και του Συντονιστικού Συμβουλίου Μνήμης για τη Μάχη...

Σεμινάριο «Κλείσιμο του Ισολογισμού Μιας Α.Ε...» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει ένα νέο σεμινάριο στο οποίο παρέχονται βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά...

Συνέλευση Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ο Σύλλογος προπονητών ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου καλεί τα μέλη του  την ΤΡΙΤΗ 19-4-2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του LIDO SOCCER για εκλοαπολογιστική γενική συνέλευση – εκλογές...

Ολοκλήρωση του Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας, που διοργάνωσε ο Ηλεκτρολογικός Τομέας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΕΤΕΜ και το ΣΗΕΝΗ...

Αντίστροφη μέτρηση για το Let’s do it Greece 2016!

Την Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην...

Υποδοχή Ιερού Τεμαχίου Τίμιου Ξύλου εκ του Αγίου Όρους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών και κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 4 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ. η υποδοχή του Ιερού Τεμαχίου Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου...

Ανακοίνωση Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για τα συστήματα παρακολούθησης στα σχολεία

Το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει την έντονη αντίθεση και ανησυχία του με αφορμή τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν πολλά σχολεία του Ηρακλείου, με απόφαση των διευθυντών τους, να τοποθετούν συστήματα παρακολούθησης τόσο για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών κατά...

12η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ με θέμα «Αξίες, Λογοτεχνία, Τέχνη. ΦΡΕΝΟ στο Αλκοόλ»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τον μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 12η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ), από 9 έως 15 Απριλίου 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά  και με κεντρικό μήνυμα...

Πρόσκληση στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου

Έχοντες  υπόψη   τις   διατάξεις  των   άρθρων   7   και  26   του Καταστατικού μας και την υπ' αριθμ. 4/17-3-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου...

Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε Παλαιστίνη και Ισραήλ

Εκδήλωση Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Βηθλεέμ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Επιχειρηματικής Αποστολής που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Παλαιστίνη...

Νέο Σεμινάριο «Εκμάθηση και Πιστοποίηση Γνώσης Η/Υ» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όποιον θέλει ν’ αποκτήσει γνώσεις στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών...

Κύκλος προβολών «Η ζωή είναι η ουσία» από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτών ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με το Goethe-Institut και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει το κύκλο προβολών «Η ζωή είναι η ουσία».
Τις πρώτες τρεις Τετάρτες του Απρίλη στην αίθουσα του Νέου Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Πλαστήρα και Γιαννίκου).
Ώρα έναρξης 20.00. Είσοδος ελεύθερη.
Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Νέες προοπτικές για την τοπική οικονομία δημιούργησε και φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεργασίας στους δεκάδες συμμετέχοντες.

Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece - Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Την Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece. Η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» θα πραγματοποιηθεί από 11/4 – 15/4.

Προσλήψεις προσωπικού και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας στην Κρήτη από την 7η ΥΠΕ

Στο πλαίσιο των ενεργειών υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και στην Κρήτη, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η επίσημη προκήρυξη των 63 νέων θέσεων επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, πλην ιατρών, που πρόκειται να προσληφθούν με συμβάσεις...

Παρέμβαση για τον ENISA από το Επιμελητήριο

Όπως ίσως γνωρίζετε, ο «ENISA» είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών ο οποίος από την σύστασή του είχε έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί το μοναδικό αποκεντρωμένο όργανο της Ε.Ε. που βρίσκεται στην Ελλάδα η οποία...

Υποβολή συμμετοχών Α΄ Συνεδρίου για την Κίσσαμο

Η Ιερά Μητρόπολις Κισσάμου και Σελίνου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Κισσάμου, ο Δήμος Πλατανιά, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και οι λοιποί συνεργαζόμενοι πνευματικοί και πολιτιστικοί φορείς ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση του Α΄ Συνεδρίου για την Κίσσαμο...

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου σε μία σπουδαία συνεργασία με το London College of Music

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου από την φετινή χρονιά συνεργάζεται επίσημα με το εκπαιδευτικό  -  εξεταστικό πρόγραμμα του University of West London - London College of Music...

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Προϊόντων

Το προσεχές Σάββατο 2 Απριλίου ανοίγει τις Πύλες του το 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET στο Διεθνές  Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες...

Σεμινάριο «Μασάζ Κεφαλής – Μασάζ Κάτω Άκρων» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα εποικοδομητικό σεμινάριο για όσους  απασχολούνται στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και για οποιονδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε τεχνικές στον χώρο της υγείας...

Συνέντευξη τύπου για το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στο Επιμελητήριο

 Σας προσκαλούμε στη Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί σήμερα Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 με αφορμή την έναρξη του 5ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ...

Ευχαριστήριο στους χορηγούς του 3ου Φεστιβάλ Παιδικού / Νεανικού τραγουδιού

Ευχαριστήριο στους χορηγούς του 3ου Φεστιβαλ Παιδικού / Νεανικού τραγουδιού για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν:

Ανακοίνωση για αποστάσεις ψεκασμών - ψεκαστικό νέφος από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για ελιά, αμπέλι και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες στην
Περιφερειακή μας Ενότητα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου ενημερώνει...

Νέα διοικήτρια στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια

Ανέλαβε επίσημα τα νέα της καθήκοντα, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η γιατρός κα Ελένη Μαυρομμάτη...

Σεμινάριο «Καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία (web 2.0 tools)...» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ (WEB 2.0 TOOLS) ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ», το οποίο  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς...

Επίσκεψη του Τσέχου πρέσβη στο Επιμελητήριο

Το ζωηρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων Τσεχίας και Κρήτης εξέφρασε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας  στην Αθήνα κ. Jan Bondy, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του...

Συνάντηση εργασίας για την νεφρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Τα θέματα λειτουργίας, μεταστέγασης και ασφαλούς εφημέρευσης της Νεφρολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα εξετασθούν σε συνάντηση εργασίας, αύριο το πρωί, έπειτα από πρόσκληση της Διοίκησης...

Διαγωνισμός υπηρεσιών φύλαξης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. 108/22-03-2016 Θέμα 2ο Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί Διεθνή Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες κλειστές προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 1454/Φ70/ 23-03-2016, για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών...

Διαγωνισμός υπηρεσιών καθαριότητας του Τ.Ε.Ι.

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. 108/22-03-2016 Θέμα 1 Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί Διεθνή Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες κλειστές προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 1457/Φ70/23-03-2016, για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο...

Συνέντευξη τύπου συνεδρίου 'Crete Has Energy'

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 13.00, στο κεντρικό αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στα βασιλικά Βουτών, σε συνέντευξη τύπου στην οποία θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου με...

Άμεση εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών στα παιδιατρικά ιατρεία στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης τακτικών και εκτάκτων παιδιατρικών περιστατικών υπάρχει στην Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Ηρακλείου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου...

Παγκρήτια Ημερίδα Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών Νομού Ηρακλείου

Με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε για το καλύτερο» πραγματοποιήθηκε η Παγκρήτια Ημερίδα του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών Νομού Ηρακλείου, την Κυριακή 20 Μαρτίου στο συνεδριακό χώρο του Σ.Ε.Υ.ΦΑ.Ν.Η. Την Ημερίδα προλόγισε ο πρόεδρος...

5ο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων

Περισσότεροι από 170 ξενοδόχοι, παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων έχουν εκδηλώσει, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος  στο 5ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ...

Απρίλιος μήνας βιβλίου στο Μουσείο Καζαντζάκη

Το Μουσείο Καζαντζάκη αφιερώνει τον μήνα Απρίλιο στο παιδικό βιβλίο και διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου Νικόλα Ανδρικόπουλου. Την Έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο εικαστικός Μανόλης Αποστολάκης...

«Όλα ξεκινούν εδώ. Στόμα Υγιές. Σώμα Υγιές»

Όπως κάθε χρόνο η 20η Μαρτίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day), όπως αυτή έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία...

4οι Αγώνες πόλης για όλους «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» την Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται η προετοιμασία και οι εγγραφές για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης,  ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND, την Κυριακή 17 Απριλίου και με το παρακάτω πρόγραμμα.

Ποιητικοί Μαθητικοί Περίπατοι 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης μαθητές έντεκα (11) σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου παρουσιάζουν αναγνώσεις, δραματοποιήσεις, μελοποιήσεις, οπτικοαουστικές και εικαστικές προσεγγίσεις ποιημάτων σε κοινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί...

Νέο σεμινάριο ERP στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Τι Είναι, Πως Λειτουργεί Και Πως Επιλέγεται Ένα ERP & Εκμάθηση Λειτουργίας ERP»,  το οποίο απευθύνεται κυρίως σε διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σε στελέχη...

Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης Δήμου Ηρακλείου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, ενημερώνει τα τακτικά και Επίτιμα Μέλη του, ότι θα πραγματοποιήσει την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του την Τετάρτη 23 Μάρτη 2016 και ώρα 6.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του...

Νέος κύκλος σεμιναρίων με βάση την Υγεία και τη Χαλάρωση στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει τέσσερα νέα σεμινάρια, τα οποία σχετίζονται με την Υγεία και τη Χαλάρωση. Πρόκειται για τα εξής...

1η Αιμοδοσία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 οργανώνεται η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών Ηρακλείου Αιματοκρήτης στον αύλειο χώρο της οδού Αρετής Νιώτη και Σκορδυλών 24 (Αγία Τριάδα) στο Ηράκλειο. Εργαζόμενοι, φίλοι και συγγενείς θα δώσουν ηχηρό...

Αποκριά με το δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους»

Με παραδοσιακές μελωδίες πλημμύρισαν οι συνεργαζόμενες με το εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στο πλαίσιο την εορταστικών εκδηλώσεων για την Αποκριά...

Παγκρήτια Ημερίδα Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών Νομού Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών Νομού Ηρακλείου (Σ.Α.Ε.Υ.Η) προσκαλεί όλα τα μέλη του στην Παγκρήτια Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 9:00 στο συνεδριακό χώρο...

«Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας» στο Ηράκλειο

Ο Ηλεκτρολογικός Τομέας τού 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους: Ιωάννη Τζωρτζάκη, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ12 Μηχανικών (Κρήτης και Κυκλάδων), Μιχαήλ Λαγουδάκο, Σχολικό Σύμβουλο Ηλεκτρολόγων ΠΕ12   (ΔΔΕ Β΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Κρήτης), Επιστημονική-Επαγγελματική Ένωση Τεχνολογικής...

Στίχους του Μπρεχτ τραγουδούν η Φαραντούρη, ο Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης

Τα πατώματα, είναι το πρώτο τραγούδι  γνωριμίας  με την  ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη  που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο από τη Μικρή  Άρκτο με τίτλο Προσωπικόν. Πρώτη ύλη του τραγουδιού και πηγή έμπνευσης για τον Μιχάλη Καλογεράκη που υπογράφει τη μουσική,  υπήρξε ένα μικρής έκτασης ποιητικό κείμενο  του  Μπέρτολτ Μπρεχτ (σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη), γραμμένο πριν από πολλά χρόνια αλλά εξαιρετικά επίκαιρο και ευθύβολο στην καταγραφή της  εποχής μας και του ανθρώπινου τοπίου της.

Οι στίχοι αυτοί  τραγουδισμένοι από τη Μαρία Φαραντούρη, το  Μιχάλη και τον  Παντελή Καλογεράκη, έγιναν τραγούδι προορισμένο να αφηγηθεί το τώρα μας, με άμεσο τρόπο.

Καρναβαλική Παρέλαση - Καστρινή Αποκριά 2016

 Η Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων του «ΚΚΘ», η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και  η ΔΗΚΕΗ ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις «Καστρινή Αποκριά 2016»  συνδιοργανώνουν το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση των Ομάδων που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους του Ηρακλείου...

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο (νέα πόλη), Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα (νέα πόλη), Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά και Χίο (νέα πόλη) την Τετάρτη 06, την Πέμπτη 07, την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2016

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών”, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό για Android με χρήση της Java και σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τα νέα εργαλεία...

Σεμινάριο για την εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας πάνω σε επιχειρηματικές συναλλαγές

Νέο Σεμινάριο για την εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας, κυρίως πάνω σε επιχειρηματικές συναλλαγές, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εργαζομένους αλλά και σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στην Γαλλική γλώσσα, ώστε ν’  ανταποκρίνονται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας. Κ. Πέτρου Γιαννουλάτου και προσκεκλημένων φορέων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 τα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ...

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης

Επισκέφθηκε την Δευτέρα 7/3/2016 τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, ο  εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης στο τομέα πολιτισμού κος Κώστας Φασουλάκης, τον οποίο υποδέχθηκαν Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου...

«2016: Έτος Αμερικής» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την αγορά της

Με μεγάλη συμμετοχή εξαγωγέων και άλλων επιχειρηματιών από αρκετούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε  η ενημερωτική εκδήλωση «Η οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον των αγορών της Αμερικής», που διοργάνωσε  τη  Δευτέρα 7 Μαρτίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου...

Προπομποί Καστρινής Αποκριάς 2016

Η Περιφέρεια Κρήτης- ΠΕ Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ και οι Ομάδες του Κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς 2016 θα πραγματοποιήσουν με τη Φιλαρμονική του Δήμου μουσικές συναυλίες από 8-10 Μαρτίου με στόχο να μεταφέρουν το κλίμα...

Σεμινάριο «Σχεδίαση μέσω Η/Υ (Autocad-2D)» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε Μηχανικούς-Αρχιτέκτονες-Διακοσμητές και οποιονδήποτε άλλο θέλει να ασχοληθεί με την ψηφιακή σχεδίαση, όπως επίσης και σε φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ αντίστοιχων ειδικοτήτων...

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 08 Μαρτίου. Το ΣΚ Γυναικών Ηρακλείου εύχεται Χρόνια Πολλά και συμπαραστέκεται σε κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα ενδοοικογειακής ή συντροφικής βίας.

Σεμινάρια ADR στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR στις ακόλουθες ημερομηνίες...

Τέσσερις αρτοποιοί από το Ηράκλειο κατέκτησαν το Α’ Βραβείο στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού

Με το Α’ Βραβείο και τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη οι τέσσερις αρτοποιοί του Ν. Ηρακλείου που έλαβαν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 7ης Artozyma  26-29 Φεβρουαρίου...

Απρίλιος: Μήνας Βιβλίου στο Μουσείο Καζαντζάκη

Με αφορμή τον εορτασμό των δύο Παγκόσμιων Ημερών Βιβλίου (2 και 23 Απριλίου) το Μουσείο Καζαντζάκη(ΜΝΚ)αφιερώνει τον μήνα Απρίλιο στο εικονογραφημένο βιβλίο και στην τέχνη της εικονογράφησης. Κεντρική εκδήλωση του αφιερώματος θα αποτελέσει ηΑναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού...

Εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Tην Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ., παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, των Διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του ΠΑΓΝΗ, της Περιφέρειας Κρήτης και άλλων προσκεκλημένων φορέων του υγειονομικού τομέα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής...

Πρόγραμμα ομιλιών γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

 

 

Συνεχίζονται και τον Μάρτιο του 2016 οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο την Τρίτη Ηλικία αλλά και το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο κύκλος των ομιλιών, ανοίγει αύριο, Τρίτη 1 Μαρτίου 2016,  στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ ΤΑΛΩΣ στις 10:30 το πρωί, με την πνευμονολόγο Χ. Αλεξοπούλου, (Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου γωνία). Το θέμα της ομιλίας είναι «Διαταραχές ύπνου, τις επιπτώσεις και τα συνοδά νοσήματα».

 

 

Σεμινάριο «Προϋπολογισμός και Κοστολόγηση Προϊόντων» στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για όσους θέλουν να μάθουν πώς οργανώνεται, πώς παρακολουθείται και πώς αξιολογείται ο προϋπολογισμός μιας επιχείρησης, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ...

Σεμινάριο «Διαχείριση Συγκρούσεων & Δύσκολων Περιστατικών» στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Ηρακλείου

Σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Συγκρούσεων & Δύσκολων Περιστατικών» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ το οποίο απευθύνεται σε όσους και όσες συμμετέχουν ή ασχολούνται με ομάδες (πχ. Στελέχη Επιχειρήσεων, Εκπαιδευτές, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί...

Δήλωση συμμετοχής για το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης ξεκινά η προετοιμασία του 5ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου...

Σεμινάριο: «Αναπτύσσοντας τη Συναισθηματική μας Νοημοσύνη» ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Σεμινάριο με θέμα «Αναπτύσσοντας τη Συναισθηματική μας Νοημοσύνη» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ το οποίο απευθύνεται σε όσους και όσες συμμετέχουν ή ασχολούνται με ομάδες (πχ. Στελέχη Επιχειρήσεων, Εκπαιδευτές, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί...

Σεμινάριο «Εκμάθηση και Πιστοποίηση Γνώσης Η/Υ» στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει νέο σεμινάριο για την εκμάθηση και πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,  το οποίο απευθύνεται σε όποιον θέλει ν’ αποκτήσει σχετικές γνώσεις σε πέντε διαφορετικές ενότητες, αλλά και να πιστοποιηθεί στις ενότητες αυτές...

Η ActionAidHellas στο Μουσείο Καζαντζάκη

Το Μουσείο Καζαντζάκη έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την ActionAid Ελλάς, η οποία θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για ενήλικες, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30π.μ. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου...

Συνέντευξη τύπου από 7η ΥΠΕ - ΤΕΙ Κρήτης

Στην συνέντευξη τύπου, παρουσία της Υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δρ. Άννας Τριχοπούλου, του Αντιπροέδρου του ΤΕΙ Κρήτης κ. Μανώλης Τσικνάκη και των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει ορισθεί από τους δυο φορείς...

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στο Πολιτιστικό Σύλλογο της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κος κος Ειρηναίος επισκέφθηκε την Παρασκευή 19/02/2016, το νέο ιδιόκτητο κτίριο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης του Πολιτιστικού Συλλόγου της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε...

Σεμινάριο «Χτίζοντας Ομάδες: Εγώ, θα Δούλευα για Μένα;» στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΟΜΑΔΕΣ: ΕΓΩ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;»   με στόχο την εκπαίδευση  των  συμμετεχόντων στη χρήση τεχνικών και συμπεριφορών που αποφέρουν...

Δωρέαν πανοραμικές ακτινογραφίες εκτελούνται στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο

Στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο, λειτουργεί κανονικά πλέον, το μηχάνημα του ορθοπαντογράφου. Το μηχάνημα παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης δωρεάν πανοραμικών ακτινογραφιών, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που χρήζουν εξέτασης...

Ημερίδα ευαισθητοποίησης φορέων για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά το Σάββατο 5 Μαρτίου

Ημερίδα «Ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 9:30 το πρωί στη αίθουσα «Ανδρόγεω» στο Ηράκλειο με διοργανωτές τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, το δήμο Ηρακλείου, το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κρήτης.

Σήμερα τα εγκαίνια έκθεσης αγιογραφίας του Μανώλη Μπετεινάκη στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου

Σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου εγκαινιάζεται η έκθεση αγιογραφίας με 45 έργα του Μανώλη Μπετεινάκη που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο ενώ γινόταν παρουσίαση της ίδια έκθεσης στη Ρωσία.

«Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στηρίζει τον αγώνα «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 (εκκίνηση: πλατεία Λιονταριών). Πρόκειται για διοργάνωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις απόκριες που διοργανώνουν οι Ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου θησαυρού σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Εγγραφές θα γίνονται έως  19/2 στα ειδικά περίπτερα στα Λιοντάρια και στην πλατεία Ελευθερίας.

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και Λειτουργία Καινοτόμων Επιχειρήσεων» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.”  Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με εμπειρία στην τυποποίηση και τη διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του...

Επίσκεψη αποστολής Erasmus του Σχολείου Ευρωπαικής Παιδείας στην Πάρμα - Ιταλία

Επτά μαθητές του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας μαζί με τους καθηγητές-συνοδούς τους και την Υποδιευθύντρια του Δευτεροβάθμιου Κύκλου Κα Κοκοτσάκη Αντωνία μετέβησαν στην Πάρμα (Ιταλία) στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS KA1 «Νεανική λογοτεχνία...

Συνεργασία ΕΒΕΗ & Αμερικανικής Πρεσβείας

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. David Pearce  είχε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης, κατά την επίσκεψη του ξένου διπλωμάτη στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης.

Σεμινάριο «BUSINESS COACHING» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου φέρνει για πρώτη φορά στην Κρήτη το καινοτόμο βιωματικό σεμινάριο ‘BUSINESS COACHING’...

Αναρτήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών, που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία...

Εκπαίδευση από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, Εθελοντών Υγείας Ν. Χανίων – Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής των νέων εθελοντών υγείας, που έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει αιτήσεις για τις μονάδες υγείας του Νομού Χανίων...

Σεμινάριο «Γειώσεις – Μετρήσεις γειώσεων κτιρίων και εγκαταστάσεων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριομε θέμα: «ΓΕΙΩΣΕΙΣ – ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΕΙΩΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΟΤ HD 384», το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους...

2ος Δρόμος Υγείας LoveRun 2016

Το LoveRun Heraklion 2016 ενισχύει τις δράσεις  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην προστασία της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της τρίτης ηλικίας...

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016...

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (world Cancer Day) όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και το Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARCC) είναι η 4η Φεβρουαρίου έκαστου έτους και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου έκαστου έτους.

Συνάντηση εργασίας στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Συνάντηση με τους εκτελούντες χρέη Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών-Δ/ντές των Ιατρικών Υπηρεσιών και τους εκτελούντες χρέη Προέδρων Δ.Σ.-Διοικητικούς Διευθυντές των νοσοκομείων ευθύνης της, είχε σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Ο Αγιασμός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης

Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έλευση του νέου έτους και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 07 Φεβρουαρίου στη Λέσχη των μελών του Κρητικού Χωριού.
Τον αγιασμό τέλεσε και ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας ο Πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης της ενορίας Αγίων Αναργύρων της Ιεράς Αρχιεπισκόπης Αυστραλίας, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους να έχουν ένα δημιουργικό και παραγωγικό έτος, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης εγκαινίασε το νέο κτίριο του

Με σεμνότητα και με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου ιδιόκτητου κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης του Πολιτιστικού Συλλόγου της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου...

Σεμινάριο «Massage Relax - Shiatsu Σώματος και Προσώπου» στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους που ασχολούνται στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και σε οποιοδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε τεχνικές στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς...

Επισκέφθηκε την υφυπουργό βιομηχανίας ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Υπόμνημα με τις θέσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα παρέδωσε στην Υφυπουργό Βιομηχανίας κα Θεοδώρα Τζάκρη ο Α’  Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης, ο οποίος την επισκέφθηκε...

Ομιλία «Προς μια ζωγραφική του καθαρού χρώματος...» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη διοργάνωση σειράς ομιλιών που θα πλαισιώσουν τις δύο νέες εκθεσιακές ενότητες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (1ο επίπεδο), Οι Εικόνες της Συλλογής Ζαχαρία Πορταλάκη, 15ος-20ός αιώνας...

Σύσταση Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι πρώτες εκλογές του νεοσύστατου Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ηρακλείου, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016...

Συνάντηση με θέμα την Ρευματολογική Κλινική

Συνάντηση με θέμα τη λειτουργία της Ρευματολογικής Κλινικής και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πάσχοντες, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ...

Πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Απορρίπτουν πλήρως το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν το Επιμελητήριου Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων, ο Εμπορικού Σύλλογος και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης...

Δημόσιος Επαναληπτικός Διαγωνισμός για την εκμίσθωση των κυλικείων του ΤΕΙ Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, διενεργεί Δημόσιο Επαναληπτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες κλειστές προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά, με αριθμό διακήρυξης 472/Φ70/01-02-2016, για την εκμίσθωση-εκμετάλευση των κυλικείων του ΤΕΙ Κρήτης...

Το 8ο Αριστείον Ελαιολάδου πάει Λονδίνο!!

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου «8ο Αριστείον ελαιολάδου». Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2016, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου «8ο Αριστείον ελαιολάδου». Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των ελαιόλαδων, αλλά και για την συσκευασία τους.

5η Παγκρήτια έκθεση ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 2 - 5 Ιουνίου 2016

Η  Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” η έκθεση θεσμός που πραγματοποιείται για 5η φορά, ανοίγει και πάλι τις πύλες της προκειμένου να υποδεχτεί χιλιάδες κόσμου και εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες.  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στο Νέο Φάληρο και γίνεται με τη συνδιοργάνωση της  Περιφέρειας Κρήτης.

Με «Νότιους Άνεμους» καλωσόρισαν την χρονιά οι εθελοντές του «Διαβάζω για τους Άλλους»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου – 30 Ιανουαρίου 2016 - στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου η 4η συνάντηση εθελοντών του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους»...

Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Θέσεις & Προτάσεις για το Ασφαλιστικό» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η ΟΕΒΕΝΗ, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης σας προσκαλούν σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ με θέμα: «ΘΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»...

Η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την έλευση του Νέου Έτους γιόρτασε και φέτος η επιχειρηματική κοινότητα του Ηρακλείου σε μια λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

3ος Διεθνής Μαθητικός-Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του "Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστηχημάτων - Ο Άγιος Χριστόφορος" και την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης εγκαινιάζει το νέο κτίριο του

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, στα πλαίσια της ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιοχής, εγκαινιάζει το νέο σύγχρονο ιδιόκτητο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης, την ερχόμενη Κυριακή...

Σεμινάριο «Τοποθέτηση καινοτόμων προϊόντων στις διεθνείς αγορές» στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές

Ένα νέο σεμινάριο για την τοποθέτηση καινοτόμων προιόντων στις διεθνείς αγορές, διοργανώνει του ΚΕΚ ΤΕΧΤΙΚΕΣΧ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων (τμήμα marketing, εμπορική διεύθυνση)...

Συνεργασία 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ΠΑΓΝΗ- ΓΝ «Βενιζέλειο» και Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του ΠΑΓΝΗ- ΓΝ «Βενιζέλειο» και του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία πρόθεση συνεργασίας τους,  με στόχο την υποστήριξη δράσεων στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και ειδικότερα της καταπολέμησης της έμφυλης βίας για την ενίσχυση και επιτυχία του έργου του Συνδέσμου, για την 7η ΥΠΕ Κρήτης, η Υποδιοικήτρια της, Δρ Άννα Τριχοπούλου, ο εκτελών χρέη Διοικητή στο ΠΑΓΝΗ-ΓΝ «Βενιζέλειο»- Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ- Καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, κα Μαίρη Παχιαδάκη.

Διημερίδα με θέμα: «Κρήτη, Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες – προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης»

Η Περιφέρεια Κρήτης , ο Δήμος Ηρακλείου και ο Πανελλήνιος  Σύνδεσμος  Αθλητικού Τύπου σας προσκαλούν στην διημερίδα με θέμα: «Κρήτη,  Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες – προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης»...

Σεμινάριο «Απόκτησης Κάρτα Μεταφορέα - Άδεια Οδικών Μεταφορών» στα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μεταφορικές επιχειρήσεις μπορούν να ιδρύσουν εμπορικές εταιρείες οποιασδήποτε μορφής (Ανώνυμες Εταιρείες, Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης), στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Ιδιότυπες Μεταφορικές Εταιρείες...

Ενημέρωση για τον καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας

Στα πλαίσια του Προγράμματος του Εθνικού Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και την Ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Γυναικολογική Φροντίδα, οργανώνεται από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου...

Συνάντηση Εθελοντών «Διαβάζω για τους Άλλους»

Την 4η συνάντηση εθελοντών διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό εθελοντικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους » στο Ηράκλειο. Με αφορμή τους 6 μήνες έντονης και ξεχωριστής δράσης στην πόλη μας το «Διαβάζω για τους Άλλους» καλεί νέους και παλιότερους εθελοντές...

Περιβαλλοντική δράση «Let’s Do It Greece 2016»

Το Let's Do It Greece σας καλεί να λάβετε μέρος στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 17 Απριλίου 2016 σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα...

«Love Run» της Ομάδας «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Στο 2ο δρόμο υγείας 5.000 μέτρων love run Ηράκλεο 2016 θα πάρουν μέρος οι εθελοντές της ομάδας ΄Είμαι ακόμα παιδί που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 9 ο πρωί με εκκίνηση την πλατεία Λιονταριών...

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών» ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών”, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό για Android με χρήση της Java...

Τελετή παραδοσης-παραλαβής δωρεας από τον Ροταριανό όμιλο Ηρακλείου στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17.00 στο Κέντρο Υγείας Μοιρών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας, ο Ροταριανός Όμιλος ΗΡΑΚΛΕΙΟ –CANDIA θα παραδώσει στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  τον πλήρη εξοπλισμό Οδοντιατρείου που θα λειτουργεί...

Ημέρα «Επιχειρηματία - Λογιστή» στο Επιμελητήριο

Την «ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ -ΛΟΓΙΣΤΗ» συνεχίζει να οργανώνει και για το 2016 το Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρέχοντας σε κάθε επιχειρηματία και λογιστή τη δυνατότητα να συζητήσει με τα στελέχη του Επιμελητηρίου όλα τα ζητήματα που χρήζουν διευκρινίσεων σχετικά με τις νέες διαδικασίες...

Επαναπροκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού παροχή Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αριθμό 100/14-01-2016 Θέμα 1ο Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί Πρόχειρο Επαναληπτικό Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες κλειστές προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 149/Φ70/14-01-2016, για την ανάδειξη αναδόχου παροχής...

Σεμινάριο για την εφοδιαστική αλυσίδα στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο που θα βοηθήσει κάθε επιχείρηση να γίνει ανταγωνιστικότερη στην αγορά, αλλά και αποτελεσματικότερη στην εσωτερική της λειτουργία, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...

Μάζωξη των Κρητών της Ωκεανίας στη Μελβούρνη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος το 37ο Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που φέτος είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν η Παγκρήτια Ένωση και η Κρητική Αδελφότητα στη Μελβούρνη από τις 7 – 12 Ιανουαρίου...

Ανοιχτή η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις Διοικητών Νοσοκομείων

Ανοιχτή παραμένει η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, του Υπουργείου Υγείας.

Σεμινάριο «Γνωριμία με την αραβική γλώσσα»

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μετά την επιτυχία του 1ου  σεμιναρίου γνωριμίας με την Αραβική γλώσσα, διοργανώνει εκ νέου το ίδιο  σεμινάριο...

«Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο «Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από  12 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου, για αρχάριους...

Κόστος:  130 €

Διάρκεια σεμιναρίου:30 ώρες, Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:00μμ – 20:30μμ

Εισηγητής : Γιάννης Βισκαδούρος, απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων με μεταπτυχιακό στην Τουρκολογία. Έχει διδαχτεί την Τούρκικη γλώσσα σε δύο πανεπιστήμια στην Ελλάδα και σε άλλα δυο στην Τουρκία. Έχει συμμετάσχει ως διερμηνέας σε ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές αποστολές, με την ίδια ιδιότητα έχει συνεργαστεί με διάφορους  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και έχει αναλάβει μεταφράσεις διαφορετικών κειμένων. Εδώ και χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας την οποία έχει διδάξει και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πληροφορίες και αιτήσεις στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9. Υπεύθυνη κα Μαίρη Βενιχάκη τηλ: 2810-302730, 2810-302736, φαξ: 2810-227189, e-mail  venihaki@katartisi.gr και info@katartisi.gr  από 08:00 έως 15:00 μ.μ. Ιστοσελίδα: www.katartisi.gr. 

Τουρνουά σκακιού «Ηράκλειο Grand Prix 2016»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά  το πρώτο από τα 3 μεγάλα διεθνή τουρνουά σκακιού «Ηράκλειο Grand Prix»...

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE