inner image

Ευρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου σχετικά με την υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης με τα mini bus

Ευρωπαϊκή διάκριση στον Δήμο Ηρακλείου για την υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης με τα mini busΜία ακόμα διεθνή διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου για τη βιώσιμη κινητικότητα και ειδικότερα για την υπηρεσία των mini bus σε συνδυασμό με την παροχή χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης. Ειδικότερα, στο Aachen της Γερμανίας έλαβε χώρα το ετήσιο συνέδριο CIVITAS Forum 2021 με θέμα τις Κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις.

Στο συνέδριο αναλύθηκαν όλα τα κύρια θέματα για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Ευρώπη και βραβεύτηκαν οι πόλεις που κάνουν σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των μετακινήσεων των πολιτών με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Το Ηράκλειο επελέγη ως φιναλίστ για το βραβείο  «CIVITAS Climate – Neutral Award 2021», μία αναγνώριση που αφορά σε πόλεις οι οποίες υλοποιούν έργα για την ενίσχυση της κλιματικής ουδετερότητας στον τομέα των μεταφορών. Στην ίδια κατηγορία την πρώτη θέση πήρε ο Δήμος της Πάρμα και την τρίτη ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Το Βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου

Μία μεγάλη διάκριση έλαβε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ο Δήμος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα το βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου «Sm@rt Cities–Digit@l Citizens» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου για τον σχεδιασμό ψηφιακής στρατηγικής «Έξυπνης Πόλης» και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ενεργειακής Κατανάλωσης, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης.

Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο «Smart Cities – Digital Citizens» διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας, και της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» Α.Ε.

Στην Αθήνα για το 2ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens» και την απονομή, τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης.

Χρυσό βραβείο στο Δήμο Ηρακλείου για το ασύρματο δίκτυο

Με  Gold βραβείο στην ενότητα Liveable City, στην κατηγορία Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διακυβέρνηση βραβεύθηκε την Δευτέρα 24/10/2016 ο Δήμος Ηρακλείου για το ασύρματο δίκτυο της πόλης. Η βράβευση έγινε στα πλαίσια των Best City Awards 2016 τα οποία ανακοινώθηκαν στο χώρο « Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων. Τα Best City Awards επιβραβεύουν πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις «ευφυείς» και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Τρίτο Βραβείο στο Tourism Awards 2016 για το ψηφιακό έργο «Ηλεκτρονική περιήγηση στην Candia του 1640»

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής περιήγησης στην Candia του 1640 απέσπασε μεταξύ πολλών άλλων υποψηφιοτήτων το τρίτο βραβείο στο Tourism Awards 2016. Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 6 Απριλίου. Το δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Gian Andrea Paolo Garancini ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο.

Έργο του Δήμου βραβεύεται ως έργο καινοτομίας από τη FUJITSU

Select Innovation Award Στα πλαίσια του Fujitsu Forum 2015 που έλαβε χώρα στο Μόναχο στις 18-19 Νοεμβρίου 2015 με τίτλο “Human Centric Innovation in Action”, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Select Innovation Award , που επιβραβεύει συνεργάτες της εταιρείας που υλοποίησαν έργα καινοτόμου χαρακτήρα με χρήση Fujitsu προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων. Ένα από τα τρία υποψήφια για βράβευση έργα σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν το έργο υλοποίησης του νέου datacenter του Δήμου Ηρακλείου με προϊόντα της εταιρείας Fujitsu , το ανοικτό και δωρεάν λογισμικό OpenStack και το λογισμικό Cloud Web Maker  της εταιρίας Kernel Εφαρμογές Πληροφορικής που δραστηριοποιείται στην Κρήτη, δημιουργώντας ένα περιβάλλον τοπικής καινοτομίας.

Ηράκλειο: Μέσα στη λίστα των smart21 communities of 2014

smart21

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο κατατάσσεται στη λίστα “The World’s Smart21 Communities”των 21 πιο έξυπνων πόλεων Διεθνώς  και μάλιστα η μοναδική φέτος πόλη σε όλη την Ευρώπη.

Ήδη έχει ενταχθεί για τα έτη 2012, 2013 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 ανακοινώθηκε η ένταξή της για το έτος 2014.  Η λίστα συντάσσεται από το Intelligent Community Forum (ICF), ένα think tank που εδρεύει στην Νέα Υόρκη που μελετά την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Οι δείκτες αξιολόγησης είναι η ευρυζωνική συνδεσιμότητα, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της εργασίας, η καινοτομία, η χρήση από τους πολίτες των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή τους ζωή και οι ενέργειες προβολής της πόλης έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού.

περισσότερα...

Ο Δήμος Ηρακλείου έλαβε το Δεύτερο Βραβείο DOSTA για την προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά

Άλλη μία διεθνής αναγνώριση για το Δήμο Ηρακλείου ήρθε από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτή τη φορά ο Δήμος Ηρακλείου έλαβε το Δεύτερο Βραβείο DOSTA για τις δράσεις του στον τομέα της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για τις δράσεις κα τις Δομές που αφορούν τους Ρομά.

Environmental Awards 2013 - Τιμητική Διάκριση για τη Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων

Το ΒραβείοΝέα Σημαντική  Πανελλήνια Τιμητική Διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΗ), αυτή τη φορά, για την εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας με πολλές καινοτομίες  στη Διαχείριση των Υγρών Αποβλήτων.

      Η ΔΕΥΑΗ είναι η μόνη Δημοτική Επιχείρηση στο τομέα που δραστηριοποιείται που τιμήθηκε με το συγκεκριμένο βραβείο.

     Το Βραβείο αυτό που έχει θεσπίσει η ΔΕΗ στα πλαίσια του ετήσιου διαγωνισμού  Environmental Awards 2013 έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες Διεθνείς  Διακρίσεις που απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου  από το Συμβούλιο της Ευρώπης,για τις καινοτόμες παρεμβάσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο αλλά και  κατάταξή του  για δεύτερη χρονιά  στο κατάλογο με τις  21 πιο έξυπνες (ψηφιακά) πόλεις του κόσμου με βάση την αξιολόγηση του Οργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

περισσότερα...

Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλής Πρακτικής για Παράλιες Πόλεις

Το ΒραβείοΟ Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Jean-Claude Mignon και ο Πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών Keith Whitmore ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του Βραβείου Καλής Πρακτικής για τις ευρωπαϊκές παράκτιες πόλεις, σε μια τελετή κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στο Στρασβούργο.

Η πρωτοβουλία που ανταμείβει τις καλύτερες τοπικές πρακτικές για την αναγέννηση των παράκτιων πόλεων ξεκίνησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Ιανουάριο του 2012, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Ηνωμένου Βασιλείου Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρώτο Βραβείο για την Εξοικονόμηση Ενέργειας - MEDEEA

Το ΒραβείοΝέα Διεθνή Διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου για τη πολιτική που εφαρμόζει στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας  Πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.

Η ανακοίνωση έγινε στη Λευκωσία  σε Διεθνές Συνέδριο του Προγράμματος  «MEDEEA-Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε Μεσογειακές περιοχές»

Ο Δήμος Ηρακλείου έλαβε την ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ  Βαθμολογία στην αξιολόγηση που έγινε  ανάμεσα σε Δήμους από 7 ΚΡΑΤΗ και συγκεκριμένα την Ιταλία, την Ισπανία, την Μάλτα, την Πορτογαλία, την Σλοβενία, την Κύπρο και την Ελλάδα στο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

περισσότερα...

Απονομή Πιστοποίησης ISO 9001:2000 στο Δήμο Ηρακλείου

Το ΒραβείοΠραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής του Πιστοποιητικού ISO 9001: 2000 και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων εφαρμογής του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Ο Δήμος Ηρακλείου, ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας μας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία ανάπτυξης της Κρήτης. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Αυτό σημαίνει πως το δυναμισμό της οικονομίας της πόλης μας και της περιοχής μας, το προβάδισμα στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, θα πρέπει να τα ενδυναμώσουμε με την παροχή υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα.

περισσότερα...

ΚΠΑ - Εθνικό Βραβείο Ποιότητας Υπηρεσιών 2009 στον Δ.Hρακλείου

Το ΒραβείοΜε το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας Δημοσιών Υπηρεσιών, βραβεύθηκε ο Δήμος Ηρακλείου. Το βραβείο απένειμε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της ημερίδας « Καλές Πρακτικές Εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης στο Δημόσιο Τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έλαβε το Δεύτερο Βραβείο μεταξύ πλήθους Φορέων και Δημοσίων Υπηρεσιών (Υπουργεία, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ α' και β' βαθμού κ.α) από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ είναι ο πρώτος από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού σε πανελλαδικό επίπεδο.

περισσότερα...

Παλαιότερες διακρίσεις του Δήμου Ηρακλείου

  • DVD-ROM  «Ηράκλειο, μια πόλη μια ιστορία», πολυμεσική εφαρμογή που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και του Εργαστηρίου Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο Δήμος Ηρακλείου απέσπασε το βραβείο Πολιτισμού στο 5ο Ελληνικό Φεστιβάλ Πολυμέσων και Internet Mobius που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου 2005, υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ.
  • Ο Δήμος Ηρακλείου τιμήθηκε στα πλαίσια του 9ου Συνεδρίου του θεσμού του Πανευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Europan στην Ισπανία το 2008 ως ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα και μεταξύ τριών ευρωπαϊκών Δήμων επειδή συμβασιοποίησε το σύνολο του μελετητικού αντικειμένου του Α΄ Βραβείου για την ανάπλαση της περιοχής της Παλιάς Λαχαναγοράς, της Παλιάς ηλεκτρικής και του Κόλπου Δερματά (μελετητές: Σωκράτης Στρατής & Συνεργάτες, επιβλέποντες μηχανικοί των μελετών Γιώργος Φουρναράκης, Μαίρη Φραγκιουδάκη, Γιώργος Ψυχαράκης) και υλοποίησε το σύνολο των έργων με «Καλές Πρακτικές» δηλαδή με υποδειγματική αξιοποίηση ευρωπαϊκών & εθνικών Πόρων (επιβλέποντες μηχανικοί Γιώργος Ταβερβναράκης, Νίκος Στυλιανίδης Γιώργος Φουρναράκης, Κώστας Μπαριτάκης).
  • Ο Δήμος Ηρακλείου απέσπασε το 2ο Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών, τον Απρίλιο του 2009 για τις Καλές Πρακτικές Εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης που εφαρμόζει.
  • Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Χώρος Ιστορίας και μνήμης της πόλης στην ανατολική στοά του προμαχώνα Μαρτινέγκο- στοά Μακάσι» με μελετήτρια το στέλεχος της Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου αρχιτέκτονα Μαρία Γιατρομανωλάκη (επίβλεψη του έργου Γιάννα Κύρκα, προϊσταμένη Τμήματος Ενετικών τειχών, Μαρία Γιατρομανωλάκη  και Κώστας Μπαριτάκης) τιμήθηκε με το βραβείο αρχιτεκτονικής 2010 στον τομέα «Εικαστική Παρέμβαση» στα πλαίσια του 11 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου αρχιτεκτόνων που διοργανώθηκε από τον ΣΑΔΑΣ αυτό το μήνα.
  • Ο Δήμος Ηρακλείου απέσπασε Πανευρωπαϊκή Διάκριση Καλής Πρακτικής για Παράκτιες Πόλεις με θέμα: «Ανάπλαση Ευρωπαϊκών Παράκτιων Πόλεων» σε αναγνώριση των πρωτότυπων πρακτικών του από το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε ειδική τελετή που έγινε στο Μπλάκπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο, 9 Μαΐου 2012.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE