inner image

Έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες στο Νομό Ηρακλείου σε σχέση με το κρέας

Ο κλάδος του κρέατος και οι συνήθειες των καταναλωτών στο Νομό Ηρακλείου αποτέλεσαν το αντικείμενο μεγάλης έρευνας που διεξήγαγε το Επιμελητήριο για λογαριασμό του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου.

Δωρεά υγειονομικού υλικού του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού IOCC στην 7η ΥΠΕ

Αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς πολιτών γίνεται η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για τη δωρεά του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities –IOCC μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού, που απεστάλη στην Ελλάδα με κοντέινερ 40 ποδών και το οποίο έχει ήδη φθάσει στο λιμάνι των Χανίων.

Καλές γιορτές από τον Κοινωνικό Χώρο

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συντελεστές του "Διηγήματος της Τετάρτης"Νίκη Τρουλλινού και Αντώνη Καρτσάκη, και όλους τους φίλους και τις φίλες που ήρθαν τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στον Κοινωνικό Χώρο φέρνοντας μαζί τους, όπως και πέρυσι, χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, για να διατεθούν στους εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού Συσσιτίου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού "Φαγητό με την αγάπη μας" και τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας την καλή λογοτεχνία με τη χριστουγεννιάτικη γεύση.

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου

Το 40% των ανέργων που συμμετέχουν στο Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας, έπειτα από μακροχρόνια ανεργία. Συνολικά 100 άνεργοι, κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.
Για την πορεία του προγράμματος και τις προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών δράσεων από τους ωφελούμενους, μίλησαν σήμερα, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Νίκος Πετράκης και ο τεχνικός σύμβουλος του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραπιδάκης, καθώς και ο διευθυντής του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Γιώργος Ζερβός.

Ευχές του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας

Τα στελέχη του  Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία και στιγμές θαλπωρής για εσάς & τις οικογένειές σας.
Η νέα χρονιά να είναι γεμάτη όνειρα, στόχους και επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σας !!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τη χαρτογράφηση καλλιτεχνών της νησιωτικής χώρας

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ καλεί ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες, επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες, ομάδες ή μεμονωμένους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραστατικών τεχνών (ΘΕΑΤΡΟ, ΧΟΡΟ, ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ, PERFORMANCE) στην περιοχή του Νομού Ηρακλείου, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την καταχώρησή τους σε βάση δεδομένων και να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στην 1η Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών του Δικτύου ‘Νήσων Περίπλους’.

Συνάντηση του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με το Βουλευτή Ηρακλείου κ. Γιώργο Δεικτάκη

Συνάντηση με το Βουλευτή Νομού  Ηρακλείου της ΝΔ, κ. Γιώργο Δεικτάκη, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης  Αντώνης Γρηγοράκης, παρουσία του Υποδιοικητή Γιώργου Λυρώνη.

Ειδικό ιατρείο παρακολούθησης σακχαροδιαβητικών ασθενών λειτουργεί στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Ειδικό ιατρείο παρακολούθησης σακχαροδιαβητικών ασθενών λειτουργεί κάθε Τρίτη στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, στον Εσταυρωμένο.

Κοινωνικός Χώρος: ζεστασιά και χαρά στις γιορτές

Οι συντελεστές του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και της προσωπικό της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τις CretaMums, τη Μουσική Σχολή "Ωδή" και τη Σχολή Χορού "Εν Χορώ" για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στον Κοινωνικό Χώρο για την ενίσχυση της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό ανοίγει τις πύλες του στο πάρκο Μικράς Ασίας στον Αη Γιάννη

«Μικροί και μεγάλοι μαζί ενωμένοι θα τραγουδήσουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ όχι ως έμπειρη χορωδία αλλά ως ανθρώπινες οντότητες, ανθρώπινες  φωνές ενωμένες…». Έτσι θα ανοίξουν οι πύλες του «Μαγικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού» την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου (πάρκο «Μικράς Ασίας» επί της Λ. Κνωσού) στις 17:00, και στην συνέχεια μικροί και μεγάλοι θα κάνουν βόλτες με το τραινάκι του Αη Βασίλη τραγουδώντας τα κάλαντα στις γειτονιές του Αη Γιάννη.

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 114 χρόνια από την γέννηση του Νομπελίστα ποιητή Γ.Σεφέρη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω, χτες η εκδήλωση για τα 114 χρόνια από την γέννηση του Νομπελίστα ποιητή, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και διπλωμάτη, Γιώργου Σεφέρη, που οργάνωσε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων με την Πολιτιστική Εταιρία "SYMPOSIUMS".
Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παυλούσης Ηλίας, έκανε αναφορά στην βιογραφική του πορεία, τους σημαντικούς σταθμούς στην ζωή του όπως ήταν η Κρήτη και η Αίγυπτος.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος της SYMPOSIUMS, κα Μπαλή Μαίρη, αναφέρθηκε στην σημαντική τιμητική διάκριση του πρώτου (1ου) βραβείου ΝΟΜΠΕΛ που έλαβε η χώρα μας στις 10 Δεκέμβρη 1963, στο πρόσωπο του ποιητή, τιμώντας την Ελληνική γλώσσα.
Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά η μαέστρος κα Παπαγιαννάκη Ρούκα Μαρία, καθώς και το φωνητικό Σύνολο της Σχολής Μονωδίας και της Σχολής Έντεχνου Τραγουδιού του Σύγχρονου Ωδείου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Ζωράκης Γιάννης από το PRISMA NEWS.
Τα κρασιά ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ και τα βουτήματα του ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ που προσφέρθηκαν ήταν ευγενική χορηγία.
Την συνάντηση χαιρέτησε και παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού, κα Πλεύρη Αριστέα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Κώστας Δαμαβολίτης και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου κα Καλογεράκη Ρίτσα.

Προτάσεις στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER»

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η 3η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2007-2013) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η 3η πρόσκληση ανέρχεται σε συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 1.430.000,00€ που αφορά σε ιδιωτικά έργα.
Για την πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις προκηρυσσόμενες δράσεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων για ένταξη, η Ο.Τ.Δ. της Αναπτυξιακής Ηρακλείου οργανώνει ενημερωτική συνάντηση για εταιρείες συμβούλων και ιδιώτες μελετητές.
Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/12/2014 και ώρα 11.30π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου (στις Αρχάνες).

Πληροφορίες στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου (Αρχάνες), Τμήμα LEADER
(τηλ.: 2810753320, 2810753301) ή στο www.anher.gr.

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Τσατσάκη «Εμείς οι Ένοχοι» από τις Εκδόσεις Ίτανος

Με επιτυχία διεξήχθη χθες από τις Εκδόσεις  Ίτανος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου,   η παρουσίαση του βιβλίου του Κίμωνα Τσατσάκη «Εμείς οι Ένοχοι» , στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ανδρόγεω» , με κεντρικό άξονα «Ο ρόλος των σημαντικών άλλων που καθορίζουν τη ζωή μας» βασισμένο στο νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα.

Γιορτινές εκπλήξεις στο Θαλασσόκοσμο!!!

Γιορτινή διάθεση και υπέροχες εκπλήξεις περιμένουν και φέτος τους φίλους του Θαλασσόκοσμου. Ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης θα επισκεφθεί και αυτά τα Χριστούγεννα τον υποβρύχιο κόσμο του Ενυδρείου Κρήτης με τους έξι πολύχρωμους ιππόκαμπους που σέρνουν το έλκηθρό του. Μαζί του πάλι και φέτος θα είναι μια αγαπημένη του παρέα, η γοργόνα Ευρυάλη!

Code School - Βασικά Θέματα Προγραμματισμού Ανάπτυξης Δυναμικών Διαδικτυακών Εφαρμογών

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πλαίσια του υπο-έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» της πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη και διάδοση του ανοιχτού λογισμικού» (Ε.Π. Ψηφιακής Σύγκλισης), που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διοργανώνει δράσεις εκπαίδευσης για την ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ στις θεματικές περιοχές του «Τουρισμού», του «Εκπαιδευτικού Λογισμικού» και της «Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης».

Φύσηξε …ευρωπαϊκός αέρας στο 6ο Γυμνάσιο

Tο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, συμμετέχει από φέτος  στο Erasmus +, το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα έχει τίτλο UNESCO Heritage. Erasmus+ project 2014-2015 και διεξάγεται στο πλαίσιο της δράσης «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από επτά χώρες με συμβολή στην ευρωπαϊκή πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά  και συγκεκριμένα από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την  Κροατία, την Ιταλία και την Τσεχία.

Παρέμβαση για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας των αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ως συντονιστής φορέας της κοινοπραξίας των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΕΛΕ & ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας ΣΕΒ, ΙΝΣΕΤΕ και της ΕΕΔΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Εξειδικευμένη παρέμβαση για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας των αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ» σας ενημερώνει για την άμεσα επερχόμενη έναρξη της φάσης υλοποίησης, καθώς και την απόλυτη διαθεσιμότητα της κεντρικής του δομής στην Αθήνα και των περιφερειακών του παραρτημάτων τόσο για την πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων-δυνητικά δικαιούχων, όσο και την υποδοχή αντίστοιχων προθέσεων εκδήλωσης συμμετοχής.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα “10 χρόνια ιστορίας του T – ball”

Ο  Α.Ο.Ηρακλείου «ΟΑΣΗ» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο Ηρακλείου κύριο Λαμπρινό Βασίλη και τους  Αντιδημάρχους κυρίους Μαμουλάκη και Βαρδαβά καθώς επίσης και τον πολύ καλό φίλο Φραγκίσκο Λαμπρινό για την τιμή που μας έκαναν να  παρευρεθούν και  να   συμμετέχουν,   παίζοντας  T-ball   στην   εκδήλωση  για   τα “10 χρόνια ιστορίας του Tball”.

Στην Βάσω Παυλίδου το Βραβείο 2014 L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες των Φυσικών Επιστημών

 Τα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO αποτελούν άξονα του διεθνούς προγράμματος “L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη” το οποίο τιμά κάθε χρόνο τη συνεισφορά διακεκριμένων Γυναικών Επιστημόνων για τη συνέχιση της ερευνητικής τους δραστηριότητας.

Επιστολή για την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια

Με αφορμή τη δημοσίευση ανοικτής επιστολής σας στο φύλλο της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2014, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρετε, ότι «επανέρχεται το χαράτσι στα Επιμελητήρια», χαρακτηρίζοντας με αυτές τις λέξεις την καθιέρωση, μέσω νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, όχι ετήσιας συνδρομής υπέρ των Επιμελητηρίων, αλλά ανταποδοτικού τέλους τήρησης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Μεγάλη η συμμετοχή στο συνέδριο «ΣΥΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» στο Ηράκλειο

Θέματα που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων συζητήθηκαν αναλυτικά στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2014.

Δίκτυο πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων

Το ΙΝΕ- ΓΣΕΕ στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος  με τίτλο «Ανάπτυξη δικτύου πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων», παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για θέματα: ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά, εργασιακά, απασχόλησης – κατάρτισης.

Σεμινάριο Μελισσοκομίας από το κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Μελισσοκομικό Κέντρο Κρήτης  σε συνεργασία με το Κέντρο ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ Ηρακλείου του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», οργανώνει τριήμερο σεμινάριο Μελισσοκομίας  (για νέους-αρχάριους μελισσοκόμους) σε θέματα:

Διοργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος “Ρομποτική” για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Ο Τομέας Ηλεκτρονικών του 1ου ΕΚ Ηρακλείου, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζωρτζάκης και ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε κ. Περικλειδάκης Γεώργιος  διοργανώνουν με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου κας Καναβάκη Μαρίας εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ για μαθητές» το οποίο θα διεξαχθεί στους χώρους του εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρονικών στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου Κρήτης (Ιτάνου 40 Κηπούπολη Ηράκλειο).

Επιτυχημένες πρακτικές στo συνέδριο «ΣΥΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» από την Περιφέρεια

Επιτυχημένες πρακτικές Κοινωνικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης, στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Aquila Atlantis). Παράλληλα, θα παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή, αφού αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τον Περιφερειακό Μηχανισμό Στήριξης των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Προγράμματα Κατάρτισης Εργαζομένων ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ θα υλοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα προγράμματα Επιμόρφωσης/Κατάρτισης  Εργαζομένων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», Έργο «Συνδικαλιστική Κατάρτιση και Ενίσχυση Κοινωνικών Δεξιοτήτων Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα που Εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΕ», Υποέργα 1 & 2

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει προπαρασκευαστικό σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων, κατάλληλο για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Δωρεάν διανομή φρούτων (ακτινίδια) από το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Ηράκλειο 12-11-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του, ότι αύριο Πέμπτη 13 Νοεμβρίου  και ώρες 8 πμ – 5 μμ, θα γίνει δωρεάν διανομή φρούτων (ακτινίδια) από το καρνάγιο στο λιμάνι.  Απαραίτητη η προσκόμιση της τριτεκνικής κάρτας των γονέων.

Σεμινάριο «Εφαρμογή της Επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού» από το ΕΒΕΗ

ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                            12 – 11-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Εφαρμογή της Επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού»

 

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο  με θέμα «Εφαρμογή της Επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού»για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν διαθέτουν οργανωμένο τμήμα Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και καλούνται να εκτελέσουν λειτουργίες και να εφαρμόσουν πολιτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Management, HRM) σε κάθε επαγγελματία που θέλει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζει τις γνώσεις του.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι καταρτιζόμενοι ν’  αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις ώστε να μπορούν να κατανοούν και να εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους HRM και να  μεταφέρουν την τεχνογνωσία και τα μυστικά της επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην επιχείρηση τους.

Ενότητες σεμιναρίου

 • Βασικές Λειτουργίες Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Σχεδιασμός Ανθρώπινου Δυναμικού (τακτικές μέθοδοι και τεχνικές)
 • Μεθοδολογία ανάλυσης θέσης
 • Τεχνικές προσέλκυσης και Επιλογής Προσωπικού
 • Εκπαίδευση Προσωπικού (εκτίμηση εκπαιδευτικών αναγκών και διαδικασία)
 • Αξιολόγηση Απόδοσης Προσωπικού (τεχνικές αξιολόγησης)
 • Απόλυση (τα πρέπει και τα μη, ποιες βασικές αρχές πρέπει να τηρούνται)

Ώρες/μέρες Διεξαγωγής: Δευτέρα & Τετάρτη (24/11, 26/11, 01/12, 03/12) 18:00μμ-22:00μμ

Διάρκεια: 16 ώρες

Κόστος Σεμιναρίου: 110€

Εισηγήτρια : Σοφία Τσιούτρα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Creta Maris Beach Resort και Candia Maris Resort and Spa Crete. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας εργαστεί κυρίως ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές Εταιρείες. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο)

 

Πληροφορίες Στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, 71202 Ηράκλειο Κρήτης, Υπεύθυνος: Κυριάκος Λεονταράκης Τηλ:2810 302730 και Fax:2810 227189 e-mail: info@katartisi.gr   web: www.katartisi.gr  fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes

 

Αποφάσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Μεγάλη διάκριση για το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου, κατά την περασμένη σχολική χρονιά, μία ομάδα παιδιών με συντονίστρια τη Βιολόγο Τάνια Χριστοφοράτου, ασχολήθηκε με τη δραματοποίηση ορισμένων επιστημονικών κειμένων που αφορούν παθήσεις ή βλάβες του εγκεφάλου, στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκμάθηση Στατιστικού Προγράμματος SPSS: Εφαρμοσμένη Στατιστική και Λήψεις Αποφάσεων

Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Εκμάθηση Στατιστικού Προγράμματος SPSS: Εφαρμοσμένη Στατιστική και Λήψεις Αποφάσεων”  Έμπειρος εισηγητής θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να εκπαιδευτεί σε όλους τους τρόπους ανάλυσης αριθμητικών και ποσοτικών δεδομένων και την λήψη αποφάσεων βάσει της ανάλυσης αυτής, καθώς και στη σωστή χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης (ολοκλήρωση μίας ακαδημαϊκής εργασίας εξαμήνου ή του ερευνητικού έργου μίας διπλωματικής εργασίας) ή την τέλεση μίας επιχειρησιακής μελέτης.

Δωρεά απινιδωτή από την Sky Express στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης»

Η Sky Express στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της, παρέδωσε σήμερα ως  δωρεά ένα απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης « Ν.Καζαντζάκης».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου της ΓΓΙΦ συμμετέχει στην τοπική αργία για τον εορτασμό του Αγίου Μηνά, πολιούχου του Ηρακλείου, την   Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014.  Κατόπιν τούτου το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου εκείνη την ημέρα δεν θα λειτουργήσει.

Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες

Στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες με τίτλο «ΣΥΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» προχωρούν η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκρήτιο Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης (ξενοδοχείο Aquila Atlantis).

Επιστολή Επιμελητηρίων Κρήτης για απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ από εξαγωγικές επιχειρήσεις

Κοινή επιστολή των Επιμελητηρίων Κρήτης προς το Υπουργείο Οικονομικών για την «Απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις  ελαιόλαδου για το τρέχον ελαιοκομικό έτος».

Συνάντηση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη

Συνάντηση στο γραφείο του είχε σήμερα το μεσημέρι ο  Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, παρουσία του Υποδιοικητή κ. Γιώργου Λυρώνη, με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ( Ε.Κ.Α.Β ), κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη και τον Υπεύθυνο Τομέων και Γραφείου Κίνησης του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Μανώλη Καλαϊτζάκη.

Οινοτουριστική έρευνα του Wines of Crete

Το Wines of Crete με γνώμονα την οινοτουριστική βιώσιμη ανάπτυξη στο νησί  και προκειμένου να  γίνει πιο γνωστό το προφίλ του οινοτουρίστα και οινόφιλου της Κρήτης, δημιούργησε έρευνα για το Κρητικό κρασί και τον οινοτουρισμό και θέλει τη δική σας συμμετοχή.

Το νέο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ύστερα από την επικύρωση των αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας από την Περιφέρεια Κρήτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και τα λοιπά σώματα που εξελέγησαν έχουν ως ακολούθως:

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πλαίσια του υπο-έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» της πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη και διάδοση του ανοιχτού λογισμικού» (Ε.Π. Ψηφιακής Σύγκλισης), που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διοργανώνει δράσεις εκπαίδευσης για την ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ στις θεματικές περιοχές του «Τουρισμού», του «Εκπαιδευτικού Λογισμικού» και της «Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης». Συγκεκριμένα, θα διοργανώσει τρεις κύκλους εκπαίδευσης, τρία σχολεία κώδικα, και ημερίδες (προώθησης, ενημέρωσης, διάχυσης αποτελεσμάτων). Ο κάθε κύκλος εκπαίδευσης περιλαμβάνει σεμινάρια θεωρίας και εργαστηρίων διάρκειας 12 ωρών και την υλοποίηση έργου συνεισφοράς σε ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ εντός διαστήματος έως τριών (3) μηνών, κατά το οποίο ο κάθε συμμετέχων θα ενταχθεί στην ομάδα εκπαιδευομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το πρώτο σεμινάριο του πρώτου κύκλου εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς!

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Προγράμματα Επιμόρφωσης Εργαζομένων

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ξεκινά νέο κύκλο επιδοτούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο  πλαίσιο του έργου «Συνδικαλιστική κατάρτιση και ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων εργαζομένων ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται από την ΓΣΕΕ στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης».

Φεστιβάλ «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις» στην Αθήνα με τιμώμενη περιοχή το Νομό Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι το διάστημα από 5 έως 7 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το «Ελλάδα – Γιορτή – Γεύσεις», με σκοπό να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό της πρωτεύουσας, αλλά και οι επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού τα ελληνικά ποιοτικά  προϊόντα διατροφής.

Βράβευση αριστούχων μαθητών και λυκείων

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, σε μια συγκινητική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Atlantis βραβεύτηκαν 52 αριστούχοι μαθητές της Κρήτης, που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Cyta Rally Crete 2014

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί για 36η χρονιά, το Cyta Rally Crete 2014”, (6ος και τελευταίος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally) το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Οκτωβρίου. Η προσπάθεια του Α.Ο.Κ. γίνεται  σε συνεργασία με τη ΦΙ.Μ.Α. στηρίζεται από το Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) – Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου, με χορηγό την εταιρεία τηλεπικοινωνιών “Cyta”.

Εκπαίδευση - ενημέρωση από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για την αντιμετώπιση του ιού Ebola

Μεθαύριο Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στις 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου  θα πραγματοποιηθεί από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, με την επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή  Παθολογίας –Λοιμωξιολογίας  του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γκίκα Αχιλλέα και των συνεργάτιδων του κ.κ. Αστρινάκη Ειρήνη και Μεσσαριτάκη Αργυρώ, εκπαίδευση –ενημέρωση για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών που πιθανώς έχουν προσβληθεί από  ιό Ebola.

Η 79η συνάντηση του European General Practice Research Network (EGPRN) στο Ηράκλειο

Η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει με τη συνδρομή του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού την 79η συνάντηση του European General Practice Research Network (EGPRN- www.egprn.org), που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Βράβευση της Διεύθυνσης Πληροφορικής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε Πανελλήνιο Συνέδριο

Με τέσσερις πρωτοπόρες εργασίες συμμετείχε η Διεύθυνση Πληροφορικής στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα, με γενικό τίτλο «Το έξυπνο Νοσοκομείο».

Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός έλεγχος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με μεγάλη προσέλευση πολιτών ολοκληρώθηκε ο διήμερος προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Συγκεκριμένα, με τη συνεργασία του Ψυχιατρικού Τμήματος και της Διοίκησης του Βενιζέλειου Γ.Ν.Η., την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου από τις 8.30 π.μ. έως 14.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν 55 δωρεάν  ψυχομετρικές αξιολογήσεις για την κατάθλιψη σε πολίτες ηλικίας 19-89 ετών.

Σύσταση Επιτροπής Ψυχικής Υγείας

Την απόφαση για τη σύσταση Επιτροπής Ψυχικής Υγείας με την ενεργό συμμετοχή των ληπτών υπηρεσιών ανακοίνωσε η Διοίκηση της 7η ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές ΥΠΕΡΒΑΣΗ, το Σύλλογο Φίλων & Συγγενών Ψυχικά Ασθενών ΚΡΙΚΟΣ και εκπροσώπους του ΚΟΙΣΠΕ Ηρακλείου.

Επιστολή του Επιμελητηρίου για μεταστέγαση υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ηρακλείου (Αγ. Μηνά)

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τη Μεταστέγαση του υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ηρακλείου (Αγ. Μηνά)»

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο 13-10- 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

     Σήμερα ( 13-10-2014) μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας  συναντήθηκε με το    Περιφερειάρχη Κρήτης κ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ  Σταύρο μετά από αίτημα μας, από την πλευρά μας του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στην νέα του  θητεία.

       Των ενημερώσαμε  για την πορεία και την εξέλιξη της μελέτης κατασκευής της λέσχης σίτισης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, υποσχόμενος, ότι από μέρους του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση  της.

        Θεωρούμε υποχρέωση μας, να των  ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος πράγματι έχει δείξει αμέριστο ενδιαφέρον και ειλικρινή στάση και στήριξη σε κάθε αίτημα μας.

Έναρξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή

Μέ πολύ χαρά και ενθουσιασμό και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30  π. μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας αλλά και όλων των δραστηριοτήτων αυτής.

Αιτήσεις για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών

7η  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 09 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 7Η ΥΠΕ Κρήτης υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στις Μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), όπως ο παρακάτω πίνακας που αφορά την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, λήγει την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Υπουργείο Υγείας.

Στην Αθήνα, στο θέατρο «ΒΕΑΚΗ», η θεατρική ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στην Αθήνα, στο θέατρο «ΒΕΑΚΗ» μεταβαίνει η θεατρική ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) όπου προσκεκλημένη από φίλους-παλιά της μέλη , θα παρουσιάσει την τελευταία επιτυχία της , «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη, μετάφραση Κώστα Τσιάνου, μουσική Χρήστου Λεοντή , χορογραφίες Στεφανίας Σπυροπούλου, σκηνογραφία-ενδυματολογία των FABROS ART και Τεχνική Επιμέλεια του Βαγγέλη Πάντουλα. Η παράσταση θα δωθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 21.00 στο θέατρο «ΒΕΑΚΗ» (Στουρνάρη 32, Εξάρχεια) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχολή Γονέων στο Νομό Ηρακλείου

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δωρεάν ψυχομετρικές αξιολογήσεις για την κατάθλιψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτώβρη,  η 7η ΥΠΕ Κρήτης  θα πραγματοποιήσει και φέτος, με τη συνεργασία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, δωρεάν  ψυχομετρικές αξιολογήσεις για την κατάθλιψη σε πολίτες που το επιθυμούν.

4η Διακρατική Συνάντηση - Εβδομάδα Δραστηριοτήτων “How to be a grandparent”

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα “How to be a grandparent”, οργανώνει την  4η διακρατική συνάντηση από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2014.  Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, μέλη των παιδαγωγικών ομάδων από την Β.Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Τουρκία, θα εμπλακούν σε βιωματικά  εργαστήρια στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Άνοιγμα - κλείσιμο επιχειρήσεων Σεπτεμβρίου 2014

Πτωτική πορεία σε όλους τους κλάδους παρουσιάζει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου κατά το μήνα Σεπτέμβριο, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σύμφωνα με οποία  δημιουργήθηκαν λιγότερες επιχειρήσεις από αυτές που διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά τον περασμένο μήνα.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, καθιερώθηκε φέτος στις 13 Οκτωβρίου από την International Society on Thrombosis and Haemostasis (ISTH)  και αποτελεί ένα ετήσιο παγκόσμιο γεγονός που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των αρχών για την Θρόμβωση, ώστε να υπάρξει άρτια ενημέρωση και εύκολη πρόσβαση των ασθενών σε εξετάσεις και θεραπεία.

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων για την Πρόσληψη Φαρμακοποιού στη Ζωοδόχο Πηγή

Παράταση Προκήρυξης 300/12-9-2014 για την Πρόσληψη Φαρμακοποιού έως την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 14:00. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ http://zoodohos.com/nea/458-paratash-prokhrykshs-300-12-9-2014

Ευκαιρίες Επιχειρηματικής Συνεργασίας της Κρήτης με τις χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό τη διεύρυνση της συνεργασίας επιχειρήσεων της Κρήτης με τις χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Ομιλίες για τον Γκρέκο στο Ιστορικό Μουσείο

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα της περιοδικής έκθεσης Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης (21.6.2014-25.10.2014) στο Ηράκλειο, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο Αμφιθέατρο Γιάννης Περτσελάκης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σειρά διαλέξεων αφιερωμένη στον καλλιτέχνη.

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας - Εκστρατεία ενημέρωσης από το Σύλλογο Ρευματοπαθών

Η 12η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί από το 1996 ως Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού, έπειτα από πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης για την Αρθρίτιδα και το Ρευματισμό με την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

Σεμινάριο «Μάρκετινγκ στην Πράξη Ένας Πλήρης Οδηγός» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το παρεξηγημένο, ημιτελές και σπασμωδικό μάρκετινγκ που υλοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα αποδείχτηκε ανεπαρκές για τις επιχειρήσεις, οι οποίες για να επιβιώσουν χρειάζεται να επικεντρωθούν στα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και στις βασικές τους δεξιότητες, προβάλλοντας στην αγορά.

Σεμινάριο «Στρατηγικές Ανάπτυξης Πωλήσεων» από το Κ.Ε.Κ. Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Κ.Ε.Κ.  Επιμελητηρίου Ηρακλείου

30 – 09 -2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  «Στρατηγικές Ανάπτυξης Πωλήσεων»

Ένα επίκαιρο όσο ποτέ σεμινάριο, το οποίο θα βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη φιλοσοφία και τα βασικά εργαλεία του μάρκετινγκ, όπως επίσης ν’ αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα των στρατηγικών επιλογών ανάπτυξης πωλήσεων δια μέσου:

 • Προϊόντων πολιτικών
 • Πολιτικών τιμολόγησης προϊόντων
 • Πολιτικών διάθεσης προϊόντων
 • Πολιτικών επικοινωνίας προϊόντων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να έχουν κατανοήσει τη φιλοσοφία και τα βασικά εργαλεία του μάρκετινγκ και να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των επιλογών ανάπτυξης μίας επιχείρησης.

Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Νέους Επιχειρηματίες, Πωλητές και στελέχη πωλήσεων, Φορείς (δημόσιοι, ιδιωτικοί) επιφορτισμένους με την προώθηση και ανάπτυξη ΜΜΕ, Συνεταιριστικές οργανώσεις με ενδιαφέρον στην προώθηση των προϊόντων τους.    

Ενότητες Σεμιναρίου:

Ορισμός, έννοιες και φιλοσοφία του μάρκετινγκ

Το μείγμα του μάρκετινγκ

Τμηματοποίηση, Στόχευση, Τοποθέτηση

Στρατηγικές Επιχειρήσεων

Επιλογές Ανάπτυξης Πωλήσεων

Διείσδυση Αγοράς

Ανάπτυξη Προϊόντων & Αγορών

Πλήρης Διαφοροποίηση

Στρατηγικές Ανάπτυξης Πωλήσεων, Τιμολόγησης, Διάθεσης, Επικοινωνίας Προϊόντων

Το κόστος του προγράμματος είναι 130€ ανά συμμετοχή.

Χρόνος Διεξαγωγής: 27/10 , 29/10 , 3/11 και 5/11        (Δευτέρα & Τετάρτη) από 17:00μ.μ έως 21:15μ.μ. Σύνολο: 20 ώρες.

Εισηγητής: Γιάννης Χατζιδάκης, Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Εκπαιδευτής, πτυχιούχος οικονομολόγος με 2 μεταπτυχιακά α) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μάρκετινγκ (MBA) και β) στο Μάνατζμεντ Κινδύνων, Κρίσεων και Καταστροφών (MSc). Έχει δυναμικές και αξιόλογες επαγγελματικές εμπειρίες από θέσεις ευθύνης (Middle και Senior Management) σε τοπικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδος όπως στην Thresher's Group στην Αγγλία, στην ΤΝΤ Express και στην ΕΑΣ Μεσσαράς. Έχει διδάξει μάρκετινγκ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία (Coventry University) και οικονομικά και μάρκετινγκ στην άτυπη εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα. 

Επικοινωνία: Πληροφορίες και αιτήσεις στο Κ.Ε.Κ.  Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302735 & 302730 κ Κυριάκος Λεονταράκης, email: Leontarakis@katartisi.gr & info@katartisi.gr,  φαξ 2810-227189, από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών

Σε νέο πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2) Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα),
καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.voucher.gov.gr/
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) στην οποία ήδη έχει αναρτηθεί η πρόσκληση με το σύνολο των λεπτομερειών του νέου προγράμματος.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για την περίοδο 2014-2015

H Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αξιοποιούν εκπαιδευτικά τις Συλλογές του Μουσείου, θα προσφέρει σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τα προγράμματα που περιγράφονται παρακάτω.

Σύσκεψη παραγωγικών φορέων Ηρακλείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Ευρεία σύσκεψη για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσία στην περιοχή της πρώην Αμερικάνικης Βάσης και του Καρτερού, συγκάλεσε χθες το απόγευμα το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συνάντηση του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας

Με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης.

Επιμορφωτικά σεμινάρια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης, για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με τίτλο: «Παγκρήτια Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ), πρόκειται να υλοποιήσει 4 ομαδοποιημένα επιμορφωτικά σεμινάρια των 20 ωρών σε θέματα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αναζήτησης εργασίας, νέες τεχνολογίες και τάσεις της αγοράς.

25-28 Σεπτεμβρίου, Ημέρες Τουρισμού 2014

Η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου σε συνεργασία με όλους του Δήμους της Π.Ε., τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς τουρισμού και πολιτιστικούς συλλόγους γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και  διοργανώνει τις «ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014» μια γιορτή- θεσμό πλέον για το Ηράκλειο.

Συνεργασία επιχειρήσεων της Κρήτης με τις χώρες Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό τη διεύρυνση της συνεργασίας επιχειρήσεων της Κρήτης με τις χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Σεμινάριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Νέο σεμινάριο με θέμα το “E-COMMERCE” διοργανώνει το Κ.Ε.Κ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην αγορά.  Έμπειρος εισηγητής και ιδιοκτήτης επιτυχημένης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να εξελίξει το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προϊόν της επιχείρησης του,  ή θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

4η Παγκρήτια Διεπιστημονική Συνάντηση Ν. Alzheimer και Συναφών Διαταραχών

Η Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer και της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, πραγματοποιεί και φέτος στο Ηράκλειο στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Galaxy και με διεθνή συμμετοχή, την 4η Παγκρήτια Διεπιστημονική Συνάντηση Ν. Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Σεμινάριο στο Επιμελητήριο με θέμα «Ομαδικότητα για μία αποτελεσματική Επιχείρηση»

Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ».  Έμπειροι εισηγητές θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα παρουσιάσουν στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να δημιουργήσει ένα ομαδικό πνεύμα στην επιχείρηση του, να βελτιώσει τις ηγετικές του ικανότητες και να αυξήσει την απόδοση των εργαζομένων μέσα από ένα σαφώς βελτιωμένο εργασιακό κλίμα.

Σεμινάριο «Social Media Marketing» από το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα Social Media Marketing, το οποίο απευθύνεται σε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων  κλπ, που αναζητούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας τη δύναμη των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσκεψη του Βουλευτή των ΑΝ. ΕΛ. κ. Κώστα Δαμαβολίτη στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στην Κρήτη ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Κώστα Δαμαβολίτη,  σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνη Γρηγοράκη.

Μεγάλη συμμετοχή στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ 6.146 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, έληξε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για φοίτηση στο «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.)» και στο «Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής που υποβλήθηκαν ανήλθε σε 6.146 και για τα δύο προγράμματα. Ειδικότερα:

Σεμινάριο «Λόγος – Φωνή – Στάση σώματος»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Λόγος – Φωνή – Στάση σώματος. Λεκτικά και εξωλεκτικά στοιχεία κατάλληλα για επαρκή επικοινωνία στον εργασιακό χώρο» το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόρους, πωλητές, δασκάλους-καθηγητές, ομιλητές σε συνέδρια, πολιτικούς, ανθρώπους σε θέσεις επιρροής και διαμόρφωσης απόψεων κλπ.

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου

Οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) έχουν αρχίσει.

Το ΣΔΕ Τυλίσου λειτουργεί στο Νομό μας από το 2001. Η έδρα του βρίσκεται στην Τύλισο στο σχολικό κτίριο του Γυμνασίου. Λειτουργει και παράρτημα στο Καστέλι του Δήμου Μινώα Παδιάδος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο σχολείο της Τυλίσου (γυμνάσιο Τυλίσου) καθημερινά από 5μμ έως 9μμ.

Για τις εγγραφές στο παράρτημα του Καστελίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδος καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του Δήμου.

Πληροφορίες: (5μμ - 9μμ) 2810 832245 - http://sde-irakl.ira.sch.gr - sdeher@sch.gr

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού κοντά στους μαθητές, και φέτος

Στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού θα λειτουργήσει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γ' Λυκείου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε οικογένειες του Ηρακλείου που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν δίδακτρα λόγω οικονομικών δυσκολιών και στόχος είναι η ενίσχυση των παιδιών σε μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2015.

Ξεκινούν οι δραστηριότητες στο Πνευματικό - Νεανικό Κέντρο της ενορίας Αγίας Τριάδος

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές και ο αγιασμός στο Πνευματικό - Νεανικό Κέντρο της ενορίας μας. Σε περιμένουμε!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ενορία μας λειτουργεί Παραδοσιακό Εργαστήρι. Σε αυτό διδάσκουμε τέχνες χρήσιμες όπως την κατασκευή σαπουνιού, λικέρ, γλυκό κουταλιού, κηραλοιφής, αρωματικών λαδιών. Μαθαίνουμε τα βότανα της Κρήτης και τις ιδιότητές τους. Διδάσκουμε την τέχνη της πλεκτικής, της κοπτικής- ραπτικής και δημιουργούμε όμορφες παραδοσιακές στολές! Προσπαθούμε λόγω της οικονομικής κρίσης που περνά ο τόπος μας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης, ακόμη και ευρέσεως εργασίας μέσα από αυτές τις παραδοσιακές  τέχνες που πάνε να εξαλειφθούν!    Επίσης συνεχίζουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Η ενημέρωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η ενημέρωση του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου για σεμινάρια και εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Πρόσληψη φαρμακοποιού από τη Ζωοδόχο Πηγή

Πρόσληψη ενός φαρμακοποιού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου από τη Ζωοδόχο Πηγή.

Έναρξη δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή για το σχολικό έτος 2014-15

Σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου που βρίσκεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου για την σχολική χρονιά 2014-2015 θα λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν τα  παρακάτω τμήματα:

Θέσεις Εργασίας από τον Όμιλο 'ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ'

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ" (www.Aetogiannis.gr) ανακοινώνει την Προκήρυξη Πρόσληψης με πλήρη, μερική ή ωρομίσθια απασχόληση εργαζομένων των παρακάτω ειδικοτήτων:

Σεμινάριο Στρατηγικής Διαπραγματεύσεων & Διαχείρισης Συγκρούσεων (ΟΠΑ-πρώην ΑΣΟΕΕ)

N E G O T I A T I N G  S T R A T E G I C A L L Y-Business Seminar by AUEB 

Σεμινάριο Στρατηγικής Διαπραγματεύσεων & Διαχείρισης Συγκρούσεων

- Στο πλαίσιο του βιωματικού Προγράμματος Diploma In Negotiations (DIN)

- Υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ-πρώην ΑΣΟΕΕ) 

Ξεκινούν οι εγγραφές των νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πολ.Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, συνεχίζει να επιμένει στο δημιουργικό, παραγωγικό και ωφέλιμο έργο του, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη εποχή που αποδεικνύεται πολύπλευρα και πολύ χρήσιμο. Κάνει λοιπόν γνωστό, ότι ξεκινά την συγκέντρωση αιτήσεων των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά προγράμματά του και την νέα αυτή εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015, ως εξής:

Σεμινάριο Βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το 1ο σεμινάριο για το έτος 2014, από μια σειρά τριών σεμιναρίων 30 ωρών, βασικών γνώσεων καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην Κινεζική Γλώσσα.

Ζωοδόχος Πηγή - Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη, Προσφέρουμε παιδικά χαμόγελα!

Οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Ηράκλειο, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από αυτές.  Καλούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου να στηρίξουν την προσπάθεια του Δικτύου με σκοπό αυτό το Σεπτέμβρη να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη!

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας 'το Βήμα του Αϊ Γιάννη' του Πολιτιστικού Συλλόγου

Κυκλοφόρησε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2014 της περιοδικής έκδοσης του Πολιτιστικού Συλλόγου "το Βήμα του Αϊ Γιάννη".

Επίσημα Στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για το Άνοιγμα και το Κλείσιμο Επιχειρήσεων

Η πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιφερειακή ενότητα κατά το μήνα Αύγουστο αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τα οποία δείχνουν οτι δημιουργήθηκαν λιγότερες επιχειρήσεις από αυτές που διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά τον περασμένο μήνα.

Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες, θα δεχθεί –για πρώτη φορά φέτος- στο πλαίσιο του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.), προγράμματος μεταπτυχιακού επιπέδου, έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φοιτητών, στους οποίους θα προσφέρει την δυνατότητα της απόκτησης του Πιστοποιητικού Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό.

Σεμινάριο με θέμα Social Media Marketing από το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο  με θέμα Social Media Marketing, το οποίο θα διεξαχθεί από 13/10/2014 έως 18/10/2014.

Απευθύνεται σε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων  που αναζητούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας την δύναμη των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ημέρες Τουρισμού 25-28 Σεπτεμβρίου 2014 - Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής εκθετών

Την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου (ώρες 8.00-15.00)  ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής για τις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 25-28 Σεπτεμβρίου.

Για τοπικά προϊόντα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια-φυτά, είδη λαϊκής τέχνης, βιβλίο, κόσμημα κατάθεση αίτησης στο Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας.

Σεμινάριο Ορολογίας Ρώσικης γλώσσας στο Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών  σεμιναρίων των 30 ωρών σε επιχειρηματίες ή σε στελέχη επιχειρήσεων με θέμα  «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρωσικά».

Εντυπωσιακή ανταπόκριση για τα σεμινάρια του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Εντυπωσιακή αποδοχή και ανταπόκριση έτυχαν τα χρηματοδοτούμενα, αλλά και τα αυτοχρηματοδοτούμενα σεμινάρια  που υλοποίησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κατά το περασμένο εκπαιδευτικό έτος, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους και ιδιαίτερα αξιόπιστους φορείς δια βίου εκπαίδευσης του Ηρακλείου.

Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη και στους Δημάρχους από τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    1 /9 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στους εκλεγέντες Δημάρχους και τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους του νησιού που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, απευθύνουν ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης και οι Υποδιοικητές κ.κ. Άννα Τριχοπούλου και Γιώργος Λυρώνης, ευχόμενοι υγεία και δύναμη και μια δημιουργική πορεία επ’ αγαθώ των δημοτών στην επόμενη πενταετία.

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με όραμα, θετική διάθεση και προθυμία, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης θα συνεργαστεί  και θα συνεχίσει την υλοποίηση έργων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, έργων κοινής αρμοδιότητας που αφορούν και συμβάλλουν στην υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη των πολιτών.

 

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ανοίγει τις πύλες της σε 2450 πτυχιούχους για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. το ακαδ. έτος 2014-2015 θα δεχθεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φοιτητών, δηλαδή 1950 πτυχιούχους για την λήψη Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας και 500 πτυχιούχους για την λήψη Πιστοποιητικού Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Συναντήσεις για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στο Βιετνάμ

Την επέκταση των εξαγωγών στην αναπτυσσόμενη αγορά του Βιετνάμ θέτει ως στόχο το Επιμελητήριο Ηρακλείου, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση στη συγκεκριμένη ασιατική χώρα, η οποία συνδέεται εμπορικά με άλλες 10 χώρες 600 εκατ. κατοίκων, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για τα Κρητικά προϊόντα.

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο αναπληρωτής Πρέσβης της Ελβετίας κ. Philipp Stalder

Οι ιδιαιτερότητες της ελβετικής αγοράς καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Ζυρίχης και του Ηρακλείου συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του αναπληρωτή Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα  κ.  Philipp Stalder.

Το πρόγραμμα των Εξετάσεων για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου

Το πρόγραμμα των εξετάσεων ενηλίκων για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου.

 Οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης, θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Δημ. Σχολείο Ηρακλείου (Ανωγειανό), Λ. Καλοκαιρινού 197, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.30 το πρωί. 
Όσοι  ενήλικες (από 20 χρονών και πάνω) ενδιαφέρονται να αποκτήσουν απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου (Μεταξοχωρίου 15 στο Γιόφυρο) μέχρι και την Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας 
2. Πιστοποιητικό γέννησης.
Πληροφορίες: Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου - κ. Ευρυδιάδης Βαλατίδης, τηλ. 2810 529314

Ενημέρωση Νοσοκομείων για την ελονοσία, τον ιό του Δυτικού Νείλου και τον ιό Ebola

Για την τεράστια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας των κρουσμάτων ελονοσίας και για την πρόληψη της επανεγκατάστασής της στη χώρα μας, καθώς και της έγκαιρης διάγνωσης κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε κάθε περιοχή, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή μέτρων πρόληψης (ενισχυμένης επιδημιολογικής επιτήρησης, δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών, δράσεων ενημέρωσης, μέτρων για την ασφάλεια του αίματος) ενημερώθηκαν εκ νέου όλες οι υγειονομικές νοσοκομειακές μονάδες ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ακολούθως των σχετικών οδηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόταση μεταφοράς τοπικού ιατρείου Αλικαρνασσού

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    26 /8 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρόταση για την εξέταση της δυνατότητας μεταφοράς των υπηρεσιών του τοπικού ιατρείου Αλικαρνασσού ΠΕΔΥ-Μονάδας Υγείας Ηρακλείου στο κτήριο που στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα στο χώρο που στεγαζόταν το φυσικοθεραπευτήριο, κατέθεσε εγγράφως ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, στον Δ/ντή του ΙΚΑ Ηρακλείου κ. Νίκο Ροκαδάκη.

Η ως άνω πρόταση κατατέθη από τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη λόγω του υψηλού μισθώματος, καθώς και των αναξιοποίητων χώρων λόγω των πολλών τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει το κτήριο.

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον Υπουργό Οικονομικών για το ΦΠΑ

Τροποποίηση της  προωθούμενης  ρύθμισης εξαίρεσης από το  καθεστώς  ΦΠΑ ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ώστε να συμπεριληφθούν και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 10.000 ευρώ, όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συναντήσεις του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου στο Ηράκλειο

Συνάντηση με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και υπηρεσιακούς παράγοντες στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα στο Ηράκλειο.

Επίσκεψη εργασίας στο Ηράκλειο του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου

Επίσκεψη εργασίας στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Διαγωνισμός για τη βράβευση δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΠΑΑ 2007-13

Η Δομή υποστήριξης του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ), Μονάδα Ε΄ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2007-2013, προβαίνει στη διεξαγωγή πανελλήνιου διαγωνισμού με σκοπό τη βράβευση δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΠΑΑ 2007-2013, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 21η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα.

Διεθνές Εργαστήριο Βιοπολεοδομίας στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Το Αυτόνομο Ερευνητικό Εργαστήριο Κρήτης και η Διεθνής Κοινότητα Βιοπολεοδομίας συνδιοργανώνουν ένα εργαστήριο που θα αποτελέσει τον τόπο και χρόνο συνάντησης ανθρώπων, ομάδων και πρωτοβουλιών από διάφορα μέρη του κόσμου, με θέμα τις μεταβολές σε ζητήματα σχεδιασμού και κατοίκησης λόγω του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής ανάμεσα στο Ελληνικό Κράτος, τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με επιτυχία η εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων

Εξακόσιοι άνεργοι από το  νομό Ηρακλείου έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».

Συνάντηση προέδρου ΕΒΕΗ για τον ΟΑΕΕ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επιχειρηματίες του Ηρακλείου στις συναλλαγές τους με τον ΟΑΕΕ και την αδυναμία ν’  ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα συζήτησε ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Θωμάς Φορτετσανάκης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης του ΟΑΕΕ κ. Ηλία Καγιαυτάκη και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΕ  κ. Φώτη Παπαδόπουλο.

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων για Πρόσληψη Ανέργων

Ανοικτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες που επιθυμούν να επιδοτηθούν για την πρόσληψη ανέργων, απευθύνει στα μέλη του το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας.

Θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ. για την περιοχή του Ηρακλείου

Θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.: Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας/ Σχέδιο Δράσης για την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας στον Τομέα της Διατροφής», για την περιοχή του Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»  που διοργάνωσε το  ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με στόχο την προετοιμασία επαγγελματιών κάθε κλάδου, για συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Διεθνές Εργαστήριο Βιοπολεοδομίας στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α.&Μ. Καλοκαιρινού

Το Αυτόνομο Ερευνητικό Εργαστήριο Κρήτης και η Διεθνής Κοινότητα Βιοπολεοδομίας συνδιοργανώνουν ένα εργαστήριο που θα αποτελέσει τον τόπο και χρόνο συνάντησης ανθρώπων, ομάδων και πρωτοβουλιών από διάφορα μέρη του κόσμου, με θέμα τιςμεταβολές σε ζητήματα σχεδιασμού και κατοίκησης λόγω του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής ανάμεσα στο Ελληνικό Κράτος, τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή οι πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2014

Συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία και ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή 25-7-2014, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2014, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 29 συναπτά χρόνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας.

ΝΕΟ Voucher ανέργων 25 - 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τις επιχειρήσεις- μέλη του,  αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα η δράση  “Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας”.

Παραλαβή Κρατικών Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2013 από τους επιτυχόντες

Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο,  24 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους επιτυχόντες των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2013 ότι τα Πιστοποιητικά τους βρίσκονται στην Υπηρεσία μας, οδός Μονοφατσίου αριθ. 8 , 4ος όροφος, Γραφείο 1, απ’ όπου και μπορούν να τα παραλάβουν αυτοπροσώπως ή μέσω των νομίμων κηδεμόνων τους ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους (με υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη με «το γνήσιο της υπογραφής», ως ο νόμος ορίζει) προσκομίζοντας το δελτίο εξεταζόμενου ή την αστυνομική τους ταυτότητα.

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων που παρακολουθούν τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ

Το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ ως φορέας υλοποίησης της δράσης «Δημοσιότητα-Ευαισθητοποίηση» της Πράξης «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες Δήμου Ηρακλείου» &

Το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου ως φορέας υλοποίησης της υποδράσης «Ενέργειες Πληροφόρησης» του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου

ενημερώνουν ότι από την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014, ξεκινά από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ». Ανάμεσα στα άτομα που μπορούν να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας είναι και οι ωφελούμενοι των Α.Σ. «Δίαυλος Απασχόλησης Δήμου Ηρακλείου» και «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ»

Το  Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.

Προτάσεις του ΣΕΔΗΚ για την ελαιοκαλλιέργεια

Ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) στον οποίο συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των Δήμων της Κρήτης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις για την διαμόρφωση της Εθνικής πρότασης για την νέα ΚΑΠ θεωρεί υποχρέωση τους να θέσει υπόψη σας τα εξής:

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς την Υπουργό Τουρισμού

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη προς την Υπουργό Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη, σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιότητας κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Σεμινάριο Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για το δίπλωμα ADR

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Διάθεση αρωματικών φυτών από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ Ν.Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ Ν.Ηρακλείου στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος,  τo Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 11.00 π.μ. στο πάρκο Θεοτοκόπουλου , στην οδό Μινωταύρου 10, θα μοιράσει αρωματικά φυτά στον κόσμο.

Πληροφορίες  στα τηλ.

Μαρούδης Λευτέρης 685012099 & 6977542094 (Πρόεδρος)

Θεοδωράκη Μαρία 6976504644  (Γ. Γραμματέας)

Με τη συνδιοργάνωση της ΠΕ Ηρακλείου το «Φεστιβάλ Βιβλίου 2014» στη πλατεία Ελευθερίας

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης –Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου και συγκεκριμένα από  16 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στην πλατεία Ελευθερίας. Η έκθεση που θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ οργανώνεται από το  Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου. Στη διάρκεια της θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική, θέατρο, ενημερωτικές εσπερίδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις AIKATEPINEIA 2014

Tο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Aγίας Aικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, σας προσκαλεί να τιμήσετε τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, "AIKATEPINEIA 2014", οι οποίες φέτος συμπληρώνουν αισίως 29 συναπτά χρόνια παρουσίας, στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, του Νομού και της Κρήτης γενικότερα.
Η παρουσία σας θα δώσει σε όλους εμάς, που εργαζόμασθε για την πολιτιστική-πνευματική-περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση της Συνοικίας μας, κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε το επίπονο αλλά δημιουργικό έργο μας.

Nέο Voucher 2014 για ανέργους στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι το ΝΕΟ επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση για νέους ανέργους ηλικίας άνω των 30  ετών», γνωστό και ως Voucher, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

Εγγραφές - διαγραφές επιχειρήσεων στα μητρώα του Επιμελητηρίου για την περίοδο 2009-14

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου  κ. Μανώλη Αλιφιεράκη με αφορμή την παρουσίαση στοιχείων  για εγγραφές – διαγραφές επιχειρήσεων στα μητρώα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την  περίοδο 2009 – 2014

Έρευνα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την κατανάλωση κρέατος στο Ν. Ηρακλείου

Ειδική έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες των κατοίκων του Νομού Ηρακλείου σε σχέση με το κρέας πρόκειται να διεξάγει το Τμήμα Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου.

Πρόσληψη δύο επικουρικών παιδοχειρουργών στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    8 /7 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ολοκληρώθηκε άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία πρόσληψης δύο επικουρικών παιδοχειρουργών, για την ενίσχυση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Οι δύο ιατροί μεταβαίνουν άμεσα στο εν λόγω νοσοκομείο.

Κατόπιν τούτου η αποφασισθείσα μετακίνηση, προς κάλυψη των εφημεριών της Παιδοχειρουργικής Κλινικής στη Γενική Χειρουργική Κλινική, ΔΕΝ πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

8 - 20 Ιουλίου σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Μπάσκετ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών αρχίζει αύριο στην Κρήτη (Ηράκλειο - Ρέθυμνο). Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι (οι αγώνες του Α και του Γ Ομίλου θα γίνουν στο Νέο Κλειστό Ηρακλείου (Δύο Αοράκια), οι αγώνες του Β Ομίλου θα γίνουν στο Πανεπιστημιακό Γήπεδο Ηρακλείου και οι αγώνες του Δ Ομίλου στο ΚΓ Μελίνα Μερκούρη στο Ρέθυμνο):

1ο Aegean Arts International Festival

Με τη συνεργασία του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί το   “1ο Aegean Arts International Festival” 4-11 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα διεθνές καλλιτεχνικό φεστιβάλ με καλλιτέχνες  που θα «ταξιδέψουν»  στην ενδοχώρα της Κρήτης  (Ανώπολη και Επισκοπή Πεδιάδας) δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά και τα μυστικά του νησιού μας  μέσα από τη μουσική και τη τέχνη.  Ένα φεστιβάλ που αγκαλιάζει νέα ταλέντα και τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν την αγάπη τους για τη τέχνη με νέους που ζουν μακριά από τις πόλεις. Στη γραφική Ανώπολη θα γίνουν όλα τα εικαστικά δρώμενα ενώ στο μαγικό «Πάρκο Παναγιωτάκη» και στην Επισκοπή Πεδιάδος θα γίνουν εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις κορυφαίων καλλιτεχνών.

«Open Τουρνουά Τένις» από 4 έως 16 Ιουλίου

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ο  Όμιλος  Αντισφαιρίσης και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ», διοργανώνει το «Open Τουρνουά Τένις» απο 4 έως 16 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου (Δουκός Μποφώρ 1). Για περισσότερες πληροφορίες : Τηλ./fax: 2810-224745, e-mail: info@irakliooaa.gr, www.irakliooaa.gr

3-13 Ιουλίου η Γιορτή Κρασιού στις Δαφνές

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η  «Γιορτή Κρασιού» από 3 μέχρι και τις 13 Ιουλίου στις Δαφνές. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνών η οποία συμπληρώνει 38 χρόνια συνεχούς παρουσίας (1976-2013). Στόχος είναι η προβολή – στήριξη ενός από τα κύρια αγροτικά προϊόντα του τόπου μας, του κρασιού αλλά και η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης, η προβολή της κρητικής διατροφής και η διαφύλαξη της παράδοσης μας.

Συνεργασία για την επιχειρησιακή λειτουργία της Κινητής Διαγνωστικής Μονάδας για ΣΚΠ

Σύμφωνο για την από κοινού συνεργασία με σκοπό την εξασφάλιση της επιχειρησιακής λειτουργίας της Κινητής Διαγνωστικής Μονάδας για ΣΚΠ σε ολόκληρη την Περιφέρεια της Κρήτης, καθώς και την συνεργασία για την από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και έργα που θα συμβάλουν στη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ενσωμάτωση υπογράφει από την Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Δωρεάν Προγράμματα για την απασχολούμενη γυναίκα από την Αναπτυξιακή Κρήτης

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ καλεί γυναίκες απασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα και γυναίκες αυτοαπασχολούμενες να λάβουν μέρος στις παρακάτω δράσεις υποστήριξης:

Εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και των Δώδεκα, 28-30 Ιουνίου , η οποία τελείται  στον εμβληματικό για την πόλη και την ιστορία του Ηρακλείου ναό του Αγίου Πέτρου στο Μπετενάκι. Οι εκδηλώσεις,  οι οποίες θα είναι και στη ρώσικη γλώσσα, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Ενορία Αγίου Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου έχουν στόχο την ανάδειξη όχι μόνο του λατρευτικού και μνημειακού αυτού χώρου αλλά και του ορθόδοξου πολιτισμού.

Η 2η Έκθεση Ανθοκομίας- Δενδροκομίας- Λαχανοκομίας- Βοτάνων και Έκθεση βιβλίου

Η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνει τη 2η  Έκθεση Ανθοκομίας- Δενδροκομίας- Λαχανοκομίας- Βοτάνων και Έκθεση βιβλίου στο Πάρκο Γεωργιάδη 3-13 Ιουλίου  με ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην έκθεση να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου (Πλαστήρα 100, Ηράκλειο ) προκειμένου να συμπληρώσουν την απαραίτητη αίτηση συμμετοχής μέχρι τις  30 Ιουνίου.

Το Ελληνικό έτος Greco 2014 στο Ιστορικό Μουσείο

Το 2014, 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), έχει κηρυχθεί από την ελληνική πολιτεία ως έτος Greco. Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, περισσότερο στην Ισπανία όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, διοργανώνονται για αυτήν την επέτειο μεγάλες εκθέσεις και συνέδρια, και πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο ζωγράφο.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων, κατάλληλο για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο υλοποιείται κατ’ εφαρμογήν της υπ΄ αριθ. ΓΠ/20082/23.10.2012 της Υπουργικής Απόφασης «Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» (Φ.Ε.Κ. 2844/Β’/2012) και συγκεκριμένα για την κάλυψη του κριτηρίου υποβολής: «Εκπαίδευση – Διά Βίου Μάθηση» όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο. Ημερομηνία έναρξης: 23 Ιουνίου 2014 καθημερινά από τις 17:00 έως τις 21:00.

Συναντήσεις εργασίας στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Δυο σημαντικές συναντήσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν αύριο στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, υπό το συντονισμό της Υποδιοικήτριας κας Άννας Τριχοπούλου.

Η Ετήσια τακτική συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Η Ετήσια τακτική συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στις 18:00 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Παλιάς Λαχαναγοράς στην παραλιακή λεωφόρο.

«Θερινό Σχολείο» από τον Όμιλο ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ

Ενόψει των μεγάλων διεθνών Αποστολών που ετοιμάζει και των παραστάσεων σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Κρήτης ο  Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) συνεχίζει τα μαθήματα και τις πρόβες του σε ανοικτούς χώρους πλησίον των κεντρικών του γραφείων της Έβανς 90 στην Καινούρια Πόρτα. Για άλλη μια καλοκαιρινή περίοδο διοργανώνει το «Θερινό Σχολείο» βιωματικής προσέγγισης με τους χορούς, τη μουσική, την παράδοση της Κρήτης & ολόκληρης της Ελλάδας. Το «Θερινό Σχολείο» απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, από τις αρχές Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σεμινάρια ΛΑΕΚ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ έτους 2014. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα είναι διάρκειας 40 ωρών με τα εξής ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης:

-  Εξειδίκευση Barista

-  Κοινωνική επιχειρηματικότητα

Σεμινάριο για τον Εσωτερικό Έλεγχο από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τ.Ε.Ι.

Λαμβάνοντας υπόψη τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο Εσωτερικός Έλεγχος στην υγεία και βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο με αντικείμενο τον Εσωτερικό Έλεγχο. Το σεμινάριο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην περιορίζεται μόνο σε άτομα που κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις λογιστικής ή οικονομικής διαχείρισης, αλλά να απευθύνεται γενικότερα σε στελέχη τα οποία κατέχουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης σε μια επιχείρηση.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    12 /6 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ., στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επιμόρφωση του ανθρώπινου στελεχιακού δυναμικού του Νοσοκομείου, σχετικά με το πρόγραμμα της Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΓΝ Βενιζέλειο.

Η ως άνω επιμορφωτική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Συμφωνητικού Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΓΝ Βενιζελείου και του Προγράμματος ΜΕΤΑδραση (το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών και το υπουργείο Εσωτερικών) για την προώθηση της διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε επιλεγμένα Νοσοκομεία.

Κύριος στόχος της επιμόρφωσης του Προσωπικού είναι η αναγνώριση της πολιτισμικής ταυτότητας των ασθενών, η οποία θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Εποικοδομητική συνάντηση για την οικονομική συνεργασία Ηρακλείου - Αλεξανδρούπολης

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με την Αλεξανδρούπολη με απευθείας γραμμές αλλά και η βιωσιμότητα της υφιστάμενης αεροπορικής σύνδεσης συζητήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων φορέων της ακριτικής πόλης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οι Επετειακές Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Με λαμπρότητα, υπερηφάνεια αλλά και με ανάλογα συναισθήματα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι Επετειακές Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης  στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Δράσεις του ΤΕΙ Κρήτης στα πλαίσια προγράμματος Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας

Στα πλαίσια του προγράμματος «Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας» το Εργαστήριο Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων, Σίβα και Δαφνών διοργανώνει μία σειρά δράσεων, με κεντρικό σύνθημα: «Τα πάντα μπορούν να περιμένουν, η ζωή σου όχι! ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΞΥΠΝΑ!!!».

Σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για παλαιά και νέα χρηματοδοτούμενα έργα

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Υποδιοικήτριας κα Άννα Τριχοπούλου. Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η διοίκηση και στελέχη της 7ης ΥΠΕ, του ΠΑΓΝΗ  και της Διαχειριστικής Αρχής (Προϊσταμένη κ. Κασωτάκη) και ο Διοικητής του ΓΝ Χανίων, απασχόλησαν κυρίως τα εξής  δύο θέματα:

Καλοκαίρι στο Ιστορικό Μουσείο - Δυο κύκλοι σεμιναρίων-εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους

Από τις 24 Ιουνίου ως τις 16 Ιουλίου το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ προγραμματίζει δυο θεματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, διάρκειας οχτώ ημερών το καθένα. Με την συνεργασία αξιόλογων συνεργατών θα πραγματοποιήσουμε δύο εργαστήρια με θέμα τη τέχνη της φωτογραφίας και του θεάτρου και με αφετηρία τις συλλογές και τα εκθέματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την αναστολή λειτουργίας του ΟΑΕΔ στη Νέα Αλικαρνασσό

Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος Ν. Αλικαρνασσού του ΟΑΕΔ.

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (World Multiple Sclerosis Day) η σημερινή, η οποία καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Tο PechaKucha Night Heraklion επιστρέφει στο Ηράκλειο με θέμα “FOOD FOR THOUGHT”

Tο PechaKucha Night Heraklion επιστρέφει στο Ηράκλειο με την 5η κατά σειρά βραδιά την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014. Το θέμα αυτής της βραδιάς “FOOD FOR THOUGHT” (“ΤΡΟΦΗ” ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ). Το φαγητό γίνεται η έμπνευση για να το προσεγγίσουμε από κάθε δημιουργική και μη πλευρά της καθημερινότητας μας.

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζει τη “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” του Αριστοφάνη

Η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις” από τις 28 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2014, στις 21:00. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης σε απόδοση Κώστα Τσιάνου, μουσική Χρήστου Λεοντή, χορογραφίες Στεφανίας Σπυροπούλου, ενδυματολογία, σκηνογραφία και θεατρικές κατασκευές της ομάδας “fabros art”, πρόγραμμα – αφίσα Χρυσόστομου Σπετσίδη και τεχνική επιμέλεια φωτισμού και ήχου Βαγγέλη Παντούλα.

Σύσκεψη στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης για τη διαχείριση της διάθεσης των οδηγών του ΕΚΑΒ

Ευρεία σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της  7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Διοικητή της, κ. Αντώνη Γρηγοράκη, των Υποδιοικητών κας Άννας Τριχοπούλου και Γιώργου Λυρώνη, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Αριστομένη Συγγελάκη, το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη, τους Υπευθύνους του γραφείου κίνησης και του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης, κ.κ. Ζαφειρίου και Γαλανάκη, την υπεύθυνη οδηγών και οχημάτων ΠΑΓΝΗ κα Καφετζάκη και τους Διοικητές ή Αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης.

Το «Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης» για τη συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση

Το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ» εν όψει των Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών 2014 διαπιστώνει ότι στη Ευρωβουλή η συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση είναι αρκετά μικρή. Βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη. Αποδεικνύεται επομένως  στην πράξη, ότι  για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας , δεν είναι αυτονόητη η αποδοχή της ισότητας των φύλων.

Το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου τις Κυριακές των εκλογών

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ηράκλειο,    16/05/2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

        Ενημερώνουμε ότι, το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου κατά την 18η Μαΐου 2014, ημέρα διεξαγωγής δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και κατά την 25η Μαΐου 2014, ημέρα διεξαγωγής εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών είναι: 10:00  -  17:00

       Επίσης μετά την τροποποίηση του ωραρίου του Μουσείου οι θεματικές ξεναγήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, στο πλαίσιο του εορτασμού της 18ης Μαΐου ως Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα πραγματοποιηθούν από 10:00  -  17:00

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ιστορικό Μουσείο

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 με τίτλο Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μοιράζεται μαζί σας, στη διαδικτυακή πλατφόρμα Pinterest, εικόνες επιλεγμένων αντικείμενων από τις Συλλογές του, που ήδη παρουσιάζονται στις αίθουσες του ή φυλάσσονται στις αποθήκες του.
Πιο συγκεκριμένα, οι φίλοι των Social Media θα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν το φωτογραφικό υλικό, να το κοινοποιήσουν στο προφίλ τους και να το μοιραστούν με τους φίλους τους. Ο επισκέπτης θα μπορεί να οδηγηθεί στην πλατφόρμα μέσω ειδικής σήμανσης στην ιστοσελίδα του Μουσείου. 

Βουτήξτε λοιπόν στην τοπική Ιστορία, ξυπνήστε τις μνήμες του παρελθόντος και νιώστε ελεύθεροι να μας μεταφέρετε τα δικά σας συναισθήματα και εμπειρίες. Ελάτε, έπειτα, να γνωριστούμε από κοντά και να δούμε μαζί τα αντικείμενα. Γιατί πάνω από όλα οι Συλλογές του ΙΜΚ μας ενώνουν.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2014 - Θεματικές συναντήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) συνεχίζει και φέτος για 37η χρονιά την προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, την οποία έχει καθιερώσει μέσα από τον εορτασμό της 18ης Μαΐου ως Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Σεμινάριο ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα Τούρκικα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών για το έτος 2014 με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα Τούρκικα»

Τελευταίες ημέρες της έκθεσης Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες ημέρες της έκθεσης Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία

Ανακοινώνεται ότι η περιοδική έκθεση Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία, που συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Κρήτης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό ως και την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014.

Ωράριο Λειτουργίας ΙΜΚ:

Δευτέρα –Σάββατο: 9.00-17.00

Προγράμματα ΛΑΕΚ από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ έτους 2014. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα είναι διάρκειας 40 ωρών με τα εξής ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης:

Σεμινάριο με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρώσικα »

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών σε επιχειρηματίες ή σε στελέχη επιχειρήσεων με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρώσικα »
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 2 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2014
Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 18.00-20.00

Το 41ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο

Οι εργασίες του 41ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου που διοργανώνει ο Ε.Σ.Ν.Ε. σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Σ.Ν.Ε. της Κρήτης και το 9ο Π.Τ. της Ε.Ν.Ε. της Κρήτης στη Χερσόνησο συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχή ημέρα.

Διαγωνισμός Μαντινάδας - Ρίμας - Ριζίτικου, με θέμα « Η Υψηλή Κρητική Παράδοση»

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής στο πλαίσιο ανάδειξης της υψηλής Κρητικής παράδοσης για τη διατήρηση και διάδοση αξιών προκηρύσσει: διαγωνισμό, Μαντινάδας - Ρίμας - Ριζίτικου, με θέμα : « Η Υψηλή Κρητική Παράδοση». 

Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ έτους 2014. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα είναι διάρκειας 40 ωρών με τα εξής ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης:

Σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογή της Επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώσει το Σεμινάριο  «Εφαρμογή της Επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού» το οποίο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν διαθέτουν οργανωμένο τμήμα Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και καλούνται να εκτελέσουν λειτουργίες και να εφαρμόσουν πολιτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Management, HRM) σε κάθε επαγγελματία που θέλει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζει τις γνώσεις του.

Το Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο στη Κρήτη

Στη Χερσόνησο Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Creta Maris θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2014, το 41ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ). Το συνέδριο, η τελετή έναρξης του οποίου θα γίνει την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στις 19.00, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθηνών και του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης.

Σύσκεψη στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων

Τα μέτρα και οι διαδικασίες για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων που συνδέονται με τη νοσηλεία των ασθενών στις μονάδες υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, σύμφωνα με την υπ. Αρ. Υ1Γ.Π. 114971/2014 (ΦΕΚ τ.388β΄/2014) Υπουργική Απόφαση ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, υπό τη Διοίκηση της.

Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Σχολικής Ψυχολογίας το Σάββατο 3 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το θέμα του 3ου Διεθνούς Συμποσίου ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ που θα διεξαχθεί Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι: Ψυχική Ανθεκτικότητα: Σύγχρονες Εφαρμογές στο Σχολικό και Οικογενειακό Πλαίσιο

Το Διεθνές Συμπόσιο είναι μια πρωτοβουλία της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας που εντάσσεται στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Έρευνας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, του Υπευθύνου Καθηγητή της Μονάδας κ. Αναστασίου Ματσόπουλου και 50 εθελοντών του Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και του τμήματος Ψυχολογίας.

Διακρίσεις του 3ου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων 'Λευτέρης Δασκαλάκης' του 2013-14

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ) ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ‘ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ’  ΓΙΑ  ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014.

Δωρεάν Σεμινάρια με θέμα “Get Involved in the American Travel & Gastronomy Market”

Ο κ. Γιώργος Τριβιζάς Πρόεδρος και η General Manager του Hellenic American Chamber of Tourism (HACT), επισκέπτονται την Κρήτη από 29 Μαίου έως 2 Ιουνίου 2014. Το επίσημο ταξίδι τους στην Κρήτη είναι στα πλαίσια διεξαγωγής μιας σειράς σεμιναρίων με θέμα την Αμερικανική ταξιδιωτική αγορά και Γαστρονομία, τα οποία αφορούν σε πρώτη φάση την Αθήνα και την Κρήτη.

Η Ενημέρωση της ημέρας από το Επιμελητήριο

Η Ενημέρωση της ημέρας από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαχείριση περιστατικών με πιθανή λοίμωξη από το MERS

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο  22/ 4 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ  για τη διαχείριση περιστατικών με πιθανή λοίμωξη από το MERS- κοροναϊό διαβίβασε σήμερα η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης σε όλα τα νοσοκομεία ευθύνης της  προκειμένου  να ενημερωθεί σχετικά  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι οδηγίες αναγράφονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ: www.keelpno.gr

Ενέργειες της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης για τη στελέχωση των κλινικών των Νοσοκομείων

Δεν πρόκειται κλείσει ή να αναστείλει τη λειτουργία της τόσο η Παιδοχειρουργική, όσο και η Αγγειοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Με Πράξη του, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, για τις επιτακτικές ανάγκες στελέχωσης της Παιδοχειρουργικής κλινικής αποφάσισε την μετακίνηση στο ΠΑΓΝΗ του Επιμελητή Ιατρού, Χειρουργικής Παίδων του Γ.Ν. Χανίων, κ. Στέφανου Τηλέμη.
Επίσης μετά από επίμονο ενδιαφέρον του κου Γρηγοράκη προκηρύχθηκαν είκοσι (20) θέσεις επικουρικών ιατρών για τα νοσοκομεία της Κρήτης, μεταξύ των οποίων, 1 θέση Αγγειοχειρουργικής και 1 θέση Χειρουργικής Παίδων για την ενίσχυση στελέχωσης των αντίστοιχων κλινικών του ΠΑΓΝΗ, ενώ αναμένεται μετά και από σημερινό έγγραφο του Διοικητή και η προκήρυξη μιας ακόμα θέσης Χειρουργού για το Γ.Ν. Χανίων,
Αναλυτικά οι θέσεις που βρίσκονται από 14 Απριλίου σε προκήρυξη έχουν ως ακολούθως:

Οι Φορείς της Εκπαίδευσης για τη λειτουργία των σχολείων κατά τις διακοπές του Πάσχα

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, οι Ενώσεις Γονέων Δήμων Νομού Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γονέων Ενώσεων Νομού Ηρακλείου, σύλλογοι γονέων Β'θμιας Εκπαίδευσης, αντιπροσωπείες των  μαθητικών συμβουλίων - παρουσία πολλών  καθηγητών, γονέων και μαθητών - πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τρίτη (15/4) στο Καπετανάκειο με θέμα το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ για την από κοινού δράση ενάντια στο αυταρχικό μέτρο της «ΤΙΜΩΡΙΑΣ» των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μέσω της λειτουργίας των σχολείων κατά τις διακοπές του Πάσχα.

Θετικός ο απολογισμός της 2ης Παγκρήτιας Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Θετικός είναι ο απολογισμός της 2ης Παγκρήτιας έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» που έγινε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 28 έως και τις 31 Μαρτίου. Περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα αλλά και να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των οποίων διακεκριμένοι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Κλειστά τα Επιμελητήρια της Χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά και βιοτεχνικά επιμελητήρια της χώρας λόγω της 48ωης απεργίας που κήρυξε ο Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων  διαμαρτυρόμενη για το επιχειρούμενο από την Κυβέρνηση κλείσιμο των Επιμελητηρίων.

Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου για ακόμη μία χρονιά και ο Κοινωνικός Χώρος για δεύτερη χρονιά υποδέχονται τις περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν από τον αντίστοιχο κατάλογο του φεστιβάλ για τη φετινή χρονιά καλύπτουν ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, θίγοντας ζητήματα που αφορούν τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή πραγματικότητα. Επίσης έχουμε τη μεγάλη χαρά να προβάλλουμε μία από τις ταινίες του αφιερώματος στο θρυλικό Καναδό δημιουργό Πίτερ Ουιντόνικ που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, κοντά στην πλατεία Αγίου Δημητρίου) την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας η εκδήλωση «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών» την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Καστελλάκη (Κορωναίου 9, Ηράκλειο). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, «Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών». Την ίδια ημέρα αλλά και το Σάββατο 12 Απριλίου θα πραγματοποιούνται εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου).

Λογοτεχνική και εικαστική συνάντηση στο 49ο Δημοτικό Σχολείο για την ημέρα παιδικού βιβλίου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 02-04-2014 έγινε το κάλεσμα στην κ. Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη  ποιήτρια-συγγραφέα-εικαστικό, από την δραστήρια εκπαιδευτικό κατηρτισμένη με μάστερ παιδικής λογοτεχνίας, διευθύντρια του 49ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Χρύσα Περβολαράκη για μια γιορτινή, λογοτεχνική και εικαστική συνάντηση, με τα παιδιά της Ε και ΣΤ τάξης.

Θερινό Ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 4/4/2014

Δελτίο Τύπου

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Από την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 ως τα τέλη Οκτωβρίου 2014 θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

Δευτέρα - Σάββατο:    09.00 – 17.00

Κυριακή & Αργίες:     Κλειστό

Η Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού «Let's do it Greece - Let's do it Heraklion» στην πόλη μας

Η παγκόσμια καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού/εξωραϊσμού “Letʼs Do it World πραγματοποιείται και στο Ηράκλειο  στο πλαίσιο της διοργάνωσης   «Let's do it Greece - Let's do it Heraklion» την Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Πρόκειται για μία δράση που θα υλοποιηθεί με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, την κίνηση ενεργών πολιτών Minoistas, το παράρτημα Ηρακλείου της Ομάδας Διάσωσης Ηρακλείου, τους εθελοντές της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Ηρακλείου (Ε.Π.Η), την εθελοντική ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ, τους Πρόσκοπους Ηρακλείου, τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου, τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη (Κνωσσού).

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) φιλοξενεί σήμερα Παρασκευή 04 και αύριο Σάββατο 05 Απριλίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα κορυφαίο επιμελητηριακό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν οι Πρόεδροι των 59 Εμπορικών, Βιομηχανικών, Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 10 Απριλίου 2014 και είναι αφιερωμένη στους εφήβους . Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστροφή.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τα παιδιά του 1ου Δημοτικού

Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιόρτασαν όλα τα παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου (Ανωγειανό) με συντροφιά την Ηρακλειώτισσα ποιήτρια συγγραφέα και εικαστικό Θεοδοσία Αργυράκη- Ασαργιωτάκη.

Επιδοτούμενα Σεμινάρια ΛΑΕΚ στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ έτους 2014. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα είναι διάρκειας 40 ωρών με τα εξής ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης:

Διαγωνισμός Μαντινάδας - Ρίμας - Ριζίτικου, με θέμα : « Η Υψηλή Κρητική Παράδοση»

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής στα πλαίσια ανάδειξης της Κρητικής παράδοσης για τη διατήρηση και διάδοση των αξιών, προκηρύσσει διαγωνισμό Μαντινάδας - Ρίμας - Ριζίτικου, με θέμα : « Η Υψηλή Κρητική Παράδοση».

Run Greece-Ηράκλειο - Κάλεσμα στην γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του εθελοντισμού

Ανοιχτό κάλεσμα για την συμμετοχή των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη το «Run Greece-Ηράκλειο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Απριλίου απεύθυναν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια η οργανωτική επιτροπή,  φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα. Το «Run Grecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων. Αφορά αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Ηράκλειο

Τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) φιλοξενεί την Παρασκευή 04 και το Σάββατο 05 Απριλίου 2014 το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα κορυφαίο επιμελητηριακό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν οι Πρόεδροι των 59 Εμπορικών, Βιομηχανικών, Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 10 Απριλίου 2014 και είναι αφιερωμένη στους εφήβους . Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστροφή. Η 10η  ΕΠΑ διοργανώνεται φέτος υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη της Europe Direct. 

Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης

Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η εκδήλωση για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου, στο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, από το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η Κρήτη είναι πρωτοπόρος στην υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης και την ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τη Θρομβοεμβολική Νόσο από την Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις του κοινού για τη Θρομβοεμβολική Νόσο  θα πραγματοποιήσουν εξειδικευμένοι γιατροί στις φλεβικές  και αγγειακές  παθήσεις  το Σάββατο,  5 Απριλίου 2014 από τις 09:30 μέχρις τις 13:30 στο Ξενοδοχείο Galaxy Hotel Iraklio  (Λ. Δημοκρατίας 75), στα πλαίσια του Συμποσίου  της  Ελληνικής  Αγγειολογικής  Εταιρείας  σε συνεργασία  με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του  ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση - 2η Παγκρήτια Έκθεση - 28 με 31 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα

Η ώρα για την μεγάλη συνάντηση πλησιάζει. Η 2η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» ανοίγει τις πύλες τις στις 28 με 31 Μαρτίου 2014 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Τέσσερις μέρες η καρδία της Κρήτης θα χτυπά δυνατά στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότερες από 150 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό της Αττικής.

6ο Αριστείον Ελαιολάδου 2014 - Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

6ο Αριστείον Ελαιολάδου 2014 (6th Aristion of Olive oil 2014) - Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 6ος Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου στα πλαίσια της 6ης Ελαιοτεχνία 2014, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου

Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών προϊόντων σε Κρητικά Ξενοδοχεία και Δίκτυα Διανομής

Σε πραγματική γιορτή για τη τοπική επιχειρηματικότητα εξελίσσεται το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Περισσότεροι από 160 παραγωγοί αγροτικών και μεταποημένων κρητικών προϊόντων  πραγματοποιούν αυτή την ώρα συναντήσεις με υπεύθυνους αγορών, Διευθυντές Ξενοδοχείων και Ξενοδόχους απ’ όλη την Κρήτη, οι οποίοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα τους αυθεντικά τοπικά προϊόντα.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ

Σε εφαρμογή του Ν. 4238/2014 και των σχετικών εγκυκλίων, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που απαιτούνται σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ.

H 2η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» ανοίγει τις πύλες της

Η ώρα για την μεγάλη συνάντηση πλησιάζει. Η 2η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»  ανοίγει τις πύλες τις στις 28  με 31 Μαρτίου 2014 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.  Τέσσερις μέρες η καρδία της Κρήτης θα χτυπά δυνατά στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότερες από 150 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό της Αττικής.

Κύκλος Διαλέξεων για τη Νεώτερη Τοπική Ιστορία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που συνοδεύουν την περιοδική έκθεση Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο Μουσείο, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο έναν κύκλο ομιλιών για ζητήματα που άπτονται της νεώτερης τοπικής ιστορίας. Τα θέματα των ομιλιών σχετίζονται άμεσα με τις βασικές ενότητες της έκθεσης –κοινωνία, οικονομία, πολιτική και πνευματική δραστηριότητα–, και συχνά εκτείνονται εκτός των ορίων του κρητικού πελάγους, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πανελλήνιος Αγώνας Ορειβατικού Σκι Pierra Creta

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και Ρεθύμνου  διοργανώνεται ο  «Πρώτος Πανελλήνιος Αγώνας Ορειβατικού Σκι», την Κυριακή 16 Μαρτίου στο Λάκκο Μυγερού (Λιβάδια). Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Κρήτη Ατομικός Αγώνας τύπου open με την ονομασία «Pierra Creta», που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου 2014 στη θέση Λάκκος Μυγερού στον Ψηλορείτη. Στόχος η καθιέρωση του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η προσέλκυση Ελλήνων και ξένων ορειβατών – χιονοδρόμων στην Κρήτη. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου, τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α., με συνδιοργανωτές: το Δήμο Ανωγείων, τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών, Λιβαδιών του Δήμου Μυλοποτάμου, τη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης το «Let's do it Greece - Let's do it Heraklion»

Η παγκόσμια καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού/εξωραϊσμού “Letʼs Do it World” και το ελληνικό τμήμα της, «Letʼs Do It Greece», θα βρεθούν στο Ηράκλειο απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα στις εθελοντικές ομάδες, τα σχολεία, τους συλλόγους και φορείς, που έχουν δηλώσει ή επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ανοιχτή συνάντηση που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 15 Μαρτίου, στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω (2ος όροφος) από 11:00-14:00. Η συνάντηση αφορά στον σχεδιασμό και το συντονισμό της δράσης που θα επιχειρήσει να καθαρίσει και να ομορφύνει την πόλη μας, και τη χώρα μας, σε μια και μόνο ημέρα, στις 6 Απριλίου 2014, μια ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για το Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

Τα νέα  φορολογικά δεδομένα για τις επιχειρήσεις τέθηκαν στο επίκεντρο  ανοικτής εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη 12 Μαρτίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και λογιστών επιχειρήσεων.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι ορκωτοί λογιστές κ.κ. Εμμανουήλ Διαμαντουλάκης και Κωνσταντίνος Αντωνακάκης, οι οποίοι ανέλυσαν εκτενώς το νέο  Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος  και αναφέρθηκαν στις καινοτομίες που εισάγει, καθώς και στα σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα, με αποτέλεσμα να κρύβουν σοβαρές παγίδες για τις επιχειρήσεις.

Δράσεις Συμβουλευτικής από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Σχέδια Δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Γυναικείες Οργανώσεις στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013»  οργανώνει δράσεις συμβουλευτικής και εργαστήριο εναλλακτικής θεραπείας, δράσεις οι οποίες πρωταρχικό σκοπό έχουν την προσωπική ανάπτυξη και επανένταξη των γυναικών στην κοινωνία μέσω και της επαν-εισόδου στην εργασία. Οι δράσεις συμβουλευτικής καθώς και το εργαστήριο εναλλακτικής θεραπείας απαρτίζονται από διαδοχικές συνεδρίες οι οποίες θα οργανωθούν από γυναίκες στο πλαίσιο της προσέγγισης «οι γυναίκες εκπαιδεύουν γυναίκες».

Let's do it Greece - Let's do it Heraklion

Η παγκόσμια καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού/εξωραϊσμού Let’s Do it World και το ελληνικό σκέλος της, Let’s Do It Greece, επισκέπτονται την πόλη μας απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, τα σχολεία, τους συλλόγους και φορείς του Ηρακλείου που έχουν δηλώσει ή επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην πανηρακλειώτικη συνάντηση που θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 15 Μαρτίου, στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω (2ος όροφος) από 11:00-14:00.

Ενίσχυση του έργου του συλλόγου «HΛΙΑΧΤΙΔΑ»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΛΑΜΨΗ 92,9 στην προσπάθεια του να στηρίξει το έργο του συλλόγου «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» σας ενημερώνει ότι από τα ευχετήρια ραδιοφωνικά μηνύματα των πελατών του, που αφορούν στην εορταστική περίοδο του Πάσχα 2014, το 40% των εσόδων θα αποτελέσει δωρεά προς τον σύλλογο.

Ο σύλλογος «HΛΙΑΧΤΙΔΑ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε από ευαισθητοποιημένους πολίτες το 1992 με σκοπό του τόσο την υλική όσο και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει την ανέγερση ξενώνα, για τη φιλοξενία των οικογενειών των παιδιών που νοσηλεύονται στην Κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχει συμβάλλει στην διαμόρφωση και τον εξοπλισμό δύο θαλάμων μεταμοσχεύσεων, καθώς και στην αγορά απαραίτητου μηχανήματος. Ωστόσο η δράση του δεν σταματάει εδώ φροντίζει καθημερινά για την κάλυψη οικονομικών και ψυχολογικών αναγκών των οικογενειών αυτών. Περισσότερα στοιχεία για τις δράσεις του συλλόγου θα βρείτε στο www.iliahtida.gr
Καθώς όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα του έργου συλλόγου «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», σας παροτρύνουμε να μας υποστηρίξετε για να στηρίξουμε την προσπάθεια του!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@929.gr και στο 2810 220 515

Καλύτερη Τροφή - Λιγότερα Απόβλητα. Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΣΔΑΚ

Ο ΕΣΔΑΚ με την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης – Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας διατροφής παράλληλα με την πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων.

Restart Greece - Διήμερο δωρεάν Σεμινάριο για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας

 Το “Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης" - (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), διοργανώνει διήμερο Σεμινάριο προσανατολισμένο στην πληροφόρηση και αντιμετώπιση κρίσιμων, πρακτικών ζητημάτων του επιχειρείν και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Ομιλητές με σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία δίνουν πρακτικές συμβουλές για τη χρηματοδότηση, το σωστό στήσιμο μιας επιχείρησης, τους κινδύνους και κυρίως τις ευκαιρίες που δίνει η έξυπνη διαχείρισή της.

Το πρόγραμμα των ελεγκτών ιατρών που ορίστηκαν από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο  7/ 3 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την ενημέρωση και  καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού  σας γνωρίζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα  των ελεγκτών ιατρών που ορίστηκαν από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης καθώς και τις ώρες και χώρους  που εκείνοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους πολίτες στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ευθύνης μας.

Η Κρήτη μας σε 4 πινελιές! - Η Νέα Τουριστική Καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

"Μια πινελιά μπλε για τον ουρανό, χειμώνα καλοκαίρι... Για το κρητικό πέλαγος, για το σκαρί της Ειρήνης για το αυθεντικά ελληνικό...
Μια πινελιά πράσινο …
για τους ελαιώνες και το λάδι τους , τα πλατάνια και τη σκιά τους,
τα αμπέλια και το κρασί τους, τους κέδρους και τη μοναδικότητά τους...
Μια πινελιά πορτοκαλοκόκκινο …. για τη ζεστασιά των ντόπιων, για την ιστορία του τόπου, για τα δώρα της εύφορης γης και τη μαγεία του ήλιου
Μια πινελιά γαλάζιο … για τα κρυστάλλινα νερά, για τα κοχύλια τους, για τις όμορφες Μινωίτισσες, για τον επίγειο παράδεισο
Τέσσερις πινελιές στη Μεσόγειο , για το νησί των τεσσάρων εποχών , και όλων των αισθήσεων.
Την πρώτη σου σκέψη, το δεύτερο σπίτι σου.
Κρήτη...... Το νησί μέσα σου!!!!" - Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete

 

Δείτε εδώ το βίντεο: https://vimeo.com/88339614

Σεμινάριο Βασικών γνώσεων ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρώσικα

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών για επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων με θέμα « Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρώσικα »

Ημερομηνίες  Διεξαγωγής: 23 Απριλίου έως 26 Μαΐου 2014

Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες– Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18:00-20:00.

Ξεκινά η προετοιμασία της χορωδίας για τα Εγκώμια στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05/03/2014

ΘΕΜΑ: Ξεκινά η προετοιμασία της χορωδίας για τα Εγκώμια, στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, γνωστοποιεί ότι την Κυριακή 9/3/2014 στις 12μ.μ στο κτίριο του ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Συλλόγου  (οδός Ε. Μαρκογιαννάκη 49, απέναντι από την εκκλησία της Aγίας Αικατερίνης), η χορωδία του Συλλόγου ξεκινά την προετοιμασία των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σύλλογος καλεί όλα τα παιδιά της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, από 10 χρονών και άνω, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι, να έλθουν και να συμμετέχουν στα Εγκώμια, που πραγματοποιεί με την δύναμη της Παναγίας μας, για 29 συνεχή χρόνια.

Διαγωνισμός «Μαντινάδας – Ρίμας – Ριζίτικου»

 

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής στα πλαίσια ανάδειξης της Yψηλής Κρητικής Παράδοσης για τη Διατήρηση και Διάδοση Aξιών, που στις μέρες μας φθίνουν προκηρύσσει : 

Διαγωνισμό : Μαντινάδας – Ρίμας – Ριζίτικου

 

θέμα :  « Η Υψηλή Κρητική  Παράδοση » 

Η Υψηλή Κρητική Μουσική Παράδοση είναι ζωντανή, εμπλουτιζόμενη, διαχρονική. Ο Σωστός Καλλιτέχνης δεν περιορίζεται  στην αναπαραγωγή τής Μελωδίας και του Λόγου, μα Δημιουργεί και με το δικό του τρόπο  Νέο Υψηλό Έργο.          

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης πραγματοποιεί την Τακτική Γενική Συνέλευσή του

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης

Ηράκλειο 04/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης πραγματοποιεί την Τακτική Γενική Συνέλευσή του.

    Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, γνωστοποιεί στα Τακτικά και Επίτιμα Μέλη του, την πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του, την Tετάρτη 19  Μάρτη 2014 και ώρα 6 μ.μ. στο κτίριο του ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Συλλόγου (απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης).

Τα θέματα προς συζήτηση είναι:                                                                                                               1)Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, 2)Προτάσεις – Εισηγήσεις Μελών.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε την Τετάρτη 26 Μάρτη 2014, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα.

Μουσικοκινητική για βρέφη - Νέος κύκλος μαθημάτων στον Κοινωνικό Χώρο Καλοκαιρινού

Ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου ένας νέος κύκλος μαθημάτων στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Αυτή τη φορά όμως απευθυνόμαστε στους κυριολεκτικά λιλιπούτειους φίλους μας, από 0 μηνών, μέχρι και την ηλικία που ξεκινούν να μιλάνε!

Συνάντηση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για το 41o Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο

Συνάντηση με το Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη και την Υποδιοικήτρια κα Άννα Τριχοπούλου είχαν σήμερα το  μεσημέρι  μέλη του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι Δ/νουσες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Καθηγητές  της Νοσηλευτικής Σχολής  ΤΕΙ Ηρακλείου, ο πρόεδρος ΕΝΕ και η εκπρόσωπος  του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, που υλοποιείται με ευθύνη της 7ςη Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κρήτη,  εκδήλωση ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βλάσση, στο χωριό Άγιος Βλάσσης του Δήμου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Τοπική Δημοτική Αρχή Αγ. Βλάσση, ομιλήτρια θα είναι η Μαία του Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας κα Μαρίνα Κριτσωτάκη που θα ενημερώσει για το θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας-Αναγκαιότητα Test PAP» .

Σεμινάριο «Social Media Marketing» από το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο  με θέμα Social Media Marketing. Το σεμινάριο απευθύνεται  σε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων  που αναζητούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος αξιοποιώντας την δύναμη των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός, είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τη δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, προκειμένου να προβάλουν και να προωθήσουν, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Συλλυπητήρια επιστολή του Διοικητή 7ης ΥΠΕ Κρήτης για το θάνατο του Μανώλλη Καρέλλη

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο  27/ 2 /2014

Συλλυπητήρια επιστολή του Διοικητή 7ης ΥΠΕ Κρήτης για το θάνατο του Μανώλλη Καρέλλη

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μανώλη Καρέλλη, Δημάρχου Ηρακλείου επί σειρά ετών, δηλώνοντας τα ακόλουθα:

«Η είδηση της απώλειας του Μανώλη Καρέλλη αφήνει  ένα μεγάλο κενό στην τοπική κοινωνία. Υπήρξε ένας ικανός  υποστηρικτής των θεμάτων της πόλης του Ηρακλείου, της πόλης που τόσο πολύ σεβόταν και αγάπησε. Ήταν ένας πολίτης  με έντονη και ενεργή δράση και άποψη  ως την τελευταία στιγμή και υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ήθος, αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια, αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη σε όλους εμάς που θα τον θυμόμαστε με αγάπη και εκτίμηση για την προσφορά του».

Τα ονόματα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών στη σελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο    27/2 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ηλεκτρονική Δ/νση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης hc-crete.gr /Νέα-Ανακοινώσεις, έχουν αναρτηθεί προς ενημέρωση και εξυπηρέτηση κάθε ενδιαφερομένου τα ονόματα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών ιδιωτών, ανά ειδικότητα και Νομό της Κρήτης και τα στοιχεία επικοινωνίας τους , όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί στην σελίδα του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα ονόματα των ελεγκτών ιατρών στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που έχει ορίσει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Τα ως άνω στοιχεία έχουν αναρτηθεί και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών σε θέματα Υγείας (ΚΕΠΥΚΑ) της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης που στεγάζεται στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας, στην Οδό Σμύρνης 26, στο Ηράκλειο.

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» του Ευγένιου Τριβιζά από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το εξαίρετο  και άκρως  εκπαιδευτικό  θεατρικό  έργο  για παιδιά  και όχι  μόνο  του  Ευγένιου  Τριβιζά  «Η ΧΩΡΑ  ΧΩΡΙΣ  ΓΑΤΕΣ» ανεβάζει  η Θεατρική  Ομάδα  του  Πανεπιστημίου  Κρήτης  (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία  του  Γιώργου  Αντωνάκη  στον Θεατρικό  Σταθμό  Ηρακλείου  από  06 έως  09  Μαρτίου  με ώρα  έναρξης  20:00 (Σάββατο  08 και Κυριακή  09 Μαρτίου θα δοθούν και απογευματινές   παραστάσεις  στις 17:30). Εισφορά 3 ευρώ.

Ημερίδα με θέμα «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Ένα βήμα πριν την επαγγελματική αποκατάσταση»

Επτά στους δέκα ωφελούμενους του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ». Μέχρι τη λήξη του, τον ερχόμενο Αύγουστο, εκτιμάται ότι και οι 100 άνεργοι που εντάχθηκαν σ’ αυτό θα έχουν καταφέρει να βρουν εργασία ή να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Αυτό σημειώθηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας με θέμα «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Ένα βήμα πριν την επαγγελματική αποκατάσταση 100 ανέργων. Τομείς και Προοπτικές Σύγχρονης Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών προϊόντων

Νέες συναντήσεις ξενοδόχων και παραγωγών της Κρήτης για την προώθηση Ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής του νησιού  διοργανώνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια Κρήτης σε συνεργασία με τις  Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού και τη στήριξη  της  Περιφέρειας Κρήτης.

Ορισμός Ελεγκτών Ιατρών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο   26 /2 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησης των νοσηλευομένων και των προσερχόμενων ασθενών στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και ακολούθως των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας με τις οποίες κρίθηκε σκόπιμο να ορισθεί ελεγκτής γιατρός σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες.

 Με Πράξη του Διοικητή της Αντώνη Γρηγοράκη ορίστηκαν οι ελεγκτές γιατροί σε κάθε Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας της Κρήτης. Οι γιατροί αυτοί θα ασκούν το ελεγκτικό έργο και μέχρι τον ορισμό εκ νέου ελεγκτών –ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα στοιχεία των ιατρών αυτών συγκεντρώθηκαν και διαβιβάσθηκαν με ευθύνη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στον ΕΟΠΥΥ.

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης εκδήλωση: «1994 – 2014: 20 χρόνια χωρίς Μελίνα!»

H Κρήτη θυμάται και τιμά την μνήμη της Ελληνίδα οραματίστριας Μελίνας Μερκούρη από 23 έως 28 Φεβρουαρίου στην Βασιλική Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο με συζητήσεις, διαδραστικές ομιλίες, προβολές ταινιών και φωτογραφική έκθεση. Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη χορηγία του δήμου Ηρακλείου, και την υποστήριξη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».

Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Σωματείου Κρήτης και Σαντορίνης

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ξεναγών (WFTGA), έχει καθιερώσει την 21η Φεβρουαρίου ως την “Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού”. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ θα προβεί σε μια σειρά ενεργειών


Συνεργασία 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και Δήμου για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου, κα Δέσποινα Συγγελάκη και τον υπεύθυνο του έργου «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους», κ. Φανούρη Οικονομάκη, είχε στο γραφείο του ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης.

Δελτία Τύπου της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

1. Τι είναι και τι προσφέρει η Ρομποτική Χειρουργική στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη είναι το θέμα εκδήλωσης- ενημέρωσης που διοργάνωσε και θα πραγματοποιήσει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στις 14.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.

2. Διεβιβάσθη και επίσημα στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, από την Εταιρεία Ακινήτων ημοσίου (ΕΤΑ), η Απόφαση για την παραχώρηση της χρήσης του δημόσιου ακινήτου με Α.Β.Κ. 547, αρμοδιότητας Κ.Υ. Ν. Χανίων στο Υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη στεγαστικών του αναγκών και συγκεκριμένα για τη στέγαση του ΠΙ Κολυμβαρίου

3. Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Αχιλλέα Γκίκα, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας- Πρόεδρο Ε.Ν.Λ. ΠΑΓΝΗ και την 11μελή ομάδα Διαχείρισης Λοιμώξεων από πολυανθετικά Παθογόνα έχει προγραμματίσει η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Συνεργασία «Πολιτών για την Κρήτη» με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Συνεργασία « Πολιτών για την Κρήτη » με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών για περισσότερες στοχευμένες Δωρεές σε πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς στην Κρήτη


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, με ιδιαίτερη ευαισθησία και με πολύ αγάπη για προσφορά, επικροτεί την ευαισθησία και καινοτόμο πρωτοβουλία «Πολίτες για την Κρήτη» μιας ομάδας νέων ανθρώπων (www.citizensforcrete.org). Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια κινητοποίησης των απανταχού Κρητών, για περισσότερη, στοχευμένη αλληλεγγύη, για την διατήρηση των παραδόσεων, την προστασία του περιβαλλοντικού και του πολιτιστικού πλούτου, σε κάθε γωνιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Τι είναι η πρωτοβουλία «Πολίτες για την Κρήτη»; Είναι μια εθελοντική κοινωνική προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο αφού καταχωρήθηκε στο γενικό μητρώο κοινωνικής οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας της Ελλάδας. Η νέα αυτή αυτόνομη πρωτοβουλία ξεκίνησε με κύριο σκοπό να βοηθήσει στην προσέκλυση Δωρεών για την πραγματοποίηση δράσεων και έργων μικρής κλίμακας κοινωφελούς, αναπτυξιακού και πολιτιστικού χαρακτήρα (από πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς, σωματεία, συνδέσμους, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εδρεύουν στην Κρήτη). Πως μπορώ να συμβάλω; Με την απευθείας στήριξη, μέσω Δωρεών, των ευγενών δράσεών των παραπάνω φορέων στην Κρήτη, προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών του νησιού. Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο www.citizensforcrete.org και στον Χάρτη της Κρήτης εμφανίζονται τα αιτήματα – και συνακόλουθα οι ανάγκες – ταων παραπάνω ενδιαφερόμενων φορέων.
Η «Πολίτες για την Κρήτη» απευθύνεται σε κάθε Έλληνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στους Αποδήμους Κρήτες κάθε γενιάς, καθώς και σε κάθε φιλέλληνα και φίλο της Κρήτης

Εργαστηρίο Αρχιτεκτονικής από τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης θέλοντας να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα σκέψης και προβληματισμού πάνω στα θέματα αυτά, οργανώνουν μέσω του εργαστηρίου αρχιτεκτονικής ένα σεμινάριο σχεδιασμού τουριστικών εγκαταστάσεων με υπεύθυνο τον αρχιτέκτονα κο Στέφανο Σκανδάλη.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 - Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.ΕΝ.Α.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Α.Υ.Ν.Η.)

Ν. Αλικαρνασσός 19-02-2013

Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί  ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, θα τελέσουν το Σάββατο 22/02/2014 και ώρα 11:00΄ μνημόσυνο στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς του αδικοχαμένους αυτούς συναδέλφους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνίας μας.

Παρακαλούνται όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι συνάδελφοι καθώς και οι συμπολίτες μας και οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου, να παραβρεθούν σ’ αυτή την λιτή Τελετή Μνήμης, προκειμένου να τιμήσουμε όπως αξίζει την μνήμη των συναδέλφων μας που έδωσαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Ορκίστηκε η νέα Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Ορκίστηκε σήμερα στις 13.30 το μεσημέρι, στην κεντρική υπηρεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενώπιον του Διοικητή της, κ. Αντώνη Γρηγοράκη και παρουσία των Υποδιοικητών κ.κ. Δρ. Άννα Τριχοπούλου και Γιώργου Λυρώνη η νέα Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου,  κα Ευαγγελία Σταυρουλάκη-Παραγιουδάκη.

Παιδική παράσταση του Νότη Μαυρουδή με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτη- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ» την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Κινηματοθέατρο Αστόρια (ώρες παραστάσεων: 9.15 & 11.30 το πρωί για να μπορέσουν και οι μαθητές των σχολείων να την παρακολουθήσουν). Η παράσταση του Νότη Μαυρουδή , με την Αναστασία Μουτσάτσου περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, παράδοση, ιστορία, φαντασία, συγκίνηση, γέλιο……  όλα τα έχει το καράβι αυτό... Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής και η ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου «πιάνουν» το τιμόνι και αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην μουσική ιστορία του τόπου μας, μετατρέποντας την παιδική ψυχαγωγία σε πολύτιμη γνώση.

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Tο έργο που εφαρμόζεται και αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Προληπτικής ιατρικής και στηρίζει κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης παρουσιάστηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης στα γραφεία της.

Σεμινάρια από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

1. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων των
συμμετεχόντων σε τεχνικά θέματα εξαγωγών. Η επένδυση στη βιώσιμη και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα
χρειάζεται την εξειδικευμένη γνώση τόσο των συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές όσο και των
απαιτούμενων πολύπλοκων διαδικασιών που επιβάλλουν οι κανονισμοί που ισχύουν σε κάθε επιμέρους χώρα.

2. Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών σε επιχειρηματίες ή σε στελέχη επιχειρήσεων με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα Αραβικά»

Σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων στην Κρήτη σύμφωνα με την Διεύθυνση Υδάτων

Η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, δημοσιεύουν βροχομετρικά στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών που εποπτεύουν. Η αξιολόγηση των δεδομένων από 37 σταθμούς κατέδειξε ότι κατά το τρέχον έτος η βροχόπτωση στην Κρήτη εμφανίζει σημαντική μείωση.

Έκτακτη Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ)

Στην Αθήνα θα μεταβούν ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης και ο Υποδιοικητής κ. Γιώργος Λυρώνης, προκειμένου να συμμετέχουν, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης τους, στην 35η Έκτακτη Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ) που θα πραγματοποιηθεί αύριο 12 Φεβρουαρίου 2014 στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεντεύξεων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Σεμινάριο Διαχείρισης και είσπραξης οφειλών

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση και είσπραξη οφειλών πελατών» το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες & στελέχη εταιρειών, Διοίκησης, Λογιστηρίου, Εισπράκτορες & Πωλητές- Οδηγούς που δυσκολεύονται να εισπράξουν τα Πιστωτικά Υπόλοιπα των πελατών τους (ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η δραστική μείωση των Ληξιπρόθεσμων  οφειλών των Πελατών, μέσω της κατανόησης των μηχανισμών καθυστέρησης, εξοικείωσης και χρήσης όλων των νόμιμων διαπραγματευτικών μέσων «πίεσης». Η διατήρηση της ταμειακής τους ροής, μέσα από την επιλογή και διατήρηση πελατών που αξίζουν την εμπιστοσύνη τους.

Πορτρέτα Ελλήνων Αρχιτεκτόνων - Ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Συνεχίζεται με μεγάλη απήχηση από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το ερχόμενο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 11.00΄, στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, η αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Περτσελάκη σειρά προβολών ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής.

3ο Συνέδριο Εξαγωγές Ελαιολάδου

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, η πρόκληση του ελληνικού ελαιολάδου” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου, export branding: κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με “όπλο” την εικόνα, πολυπολιτισμικό marketing, συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά.

Αναγόρευση του καθηγητή Pawel Hawrylak σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών  του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύει τον Καθηγητή Pawel Hawrylak, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος την Πέμπτη  13 Φεβρουαρίου 2014  και ώρα 16:00,  στο αμφιθέατρο « Μανασάκη », στο ισόγειο του κτηρίου του Φοιτητικού Κέντρου, στην    Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο.    Η αναγόρευση του τιμωμένου θα γίνει από την Αναπληρώτρια Πρύτανη του   Πανεπιστημίου Κρήτης,  Καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη.

Συνάντηση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Ιωάννη Κουράκη συζητήθηκε το θέμα για το έργο: «Φράγμα στην περιοχή Λαδούκος» (του πρώην Δήμου Τεμένους και νυν Δήμου Ηρακλείου).

Τρία νέα σεμινάρια από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

1. Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , οργανώνει σεμινάριο 30 ωρών  για εργαζομένους σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ΙΕΚ κλπ που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής.  Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  φροντιστηρίων  και Κέντρων Ξένων Γλωσσών  του Νομού Ηρακλείου.

2. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο από 18 μέχρι 60 ετών και κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται ή βιώνουν κατάθλιψη και άγχος και θέλουν αν αποκτήσουν μια ευρεία γνώση για το στρες και τη σωματική τους υγεία.

3. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο από 18 έως 60 ετών  και κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν να τρέφονται σωστά και να μεγαλώσουν υγιή διατροφικά παιδιά.

 

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις «Αναφορά στην Γκρέκο» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των συλλόγων παραδοσιακής-λαικής τέχνης «Η Χρυσοπηγή», «Μουσικός Καρπός», και το «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου»  θα παρουσιαστεί δωρεάν σε θεατρική προσαρμογή η «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Στη παράσταση λόγου και μουσικής πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη, ενώ η Γεωργία Νταγάκη παίζει λύρα, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης κιθάρα-ενορχήστρωση τραγουδιών. Το μεγάλο λογοτεχνικό έργο «Αναφορά στον Γκρέκο» που μεταφέρεται σε θεατρική παράσταση είναι επίκαιρη καθώς το 2013 συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ το 2014 συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατο του Ελ Γκρέκο.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας φορέων της πόλης για την κατάργηση του νέου φορολογικού νόμου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας φορέων της πόλης το οποίο απεστάλη στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, στο Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στο Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη και στους βουλευτές Ηρακλείου με στόχο την οριστική κατάργηση του νέου φορολογικού νόμου.

Δύο Σεμινάρια από το Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει δύο σεμινάρια, το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών σε επιχειρηματίες ή σε στελέχη επιχειρήσεων με θέμα « Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρώσικα » και σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση και είσπραξη οφειλών πελατών» που   απευθύνεται σε επιχειρηματίες & στελέχη εταιρειών, Διοίκησης, Λογιστηρίου, Εισπράκτορες & Πωλητές- Οδηγοί που δυσκολεύονται να εισπράξουν τα Πιστωτικά Υπόλοιπα των πελατών τους (ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα του, έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου

Παρουσία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Επίτιμου Μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης πατρός Μακάριου Γρινιεζάκη, των Ιερέων της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης, του Δημάρχου Ηρακλείου και Επίτιμου Μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης κου Γιάννη Κουράκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κου Μαν. Βασιλάκη του Δημοτικού Συμβούλου κου Κώστα Βαρδαβά και πολλών κατοίκων της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/01/2014 και για 29η  συνεχή χρονιά, η Πατροπαράδοτη τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στη Δομή Ισότητας των Φύλων Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Η Γραμματεία Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε., το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και η Δομή Ισότητας Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Υποέργου  2 «Ενέργειες Επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης εργαζομένων γυναικών», του έργου «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων», σας προσκαλούν στον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα υλοποιηθεί με στόχο την επιμόρφωση εργαζόμενων γυναικών/συνδικαλιστριών στα ζητήματα του συνδικαλισμού και της ισότητας των φύλων, υπό το πρίσμα της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Ορκωμοσία νέου Υποδιοικητή 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Ενώπιον του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, παρουσία οικογενειακού του περιβάλλοντος και στενών φίλων του, ορκίστηκε σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο νέος Υποδιοικητής κ. Γιώργος Λυρώνης, ο οποίος και αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Οι ειδήσεις της ημέρας από το Επιμελητήριο

Οι ειδήσεις της ημέρας από το Επιμελητήριο Ηρακλείου (22 – 01 – 2014)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης του Δήμου Ηρακλείου κόβει την Αγιοβασιλόπιτά του

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, έχει καθιερώσει τώρα και 29 χρόνια που λειτουργεί, κάθε χρόνο να πραγματοποιεί την πατροπαράδοτη τελετή της Κοπής της ΑγιοΒασιλόπιτάς του, για το καλωσόρισμα του Νέου Έτους.  Έτσι και φέτος, η τελετή της Κοπής της ΑγιοΒασιλόπιτας, θα τελεσθεί την Κυριακή 26-1-2014 στην νέα Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ναού.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης των συμμετεχόντων στο Μητρώο Εθελοντών

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζει να υλοποιείται και στο Ηράκλειο το πρόγραμμα εκπαίδευσης της πρώτης ομάδας εθελοντών που δήλωσαν συμμετοχή στο Μητρώο Εθελοντών που δημιούργησε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Πορτρέτα Ελλήνων Αρχιτεκτόνων - Ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ποιοι είναι οι Έλληνες αρχιτέκτονες που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και ποια η συνεισφορά τους στη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής κουλτούρας της εποχής τους και κατ’ επέκταση της σύγχρονης περιόδου; Αυτά και άλλα λιγότερο ή περισσότερο σύνθετα ερωτήματα θα αναδυθούν στο πλαίσιο της σειράς προβολών ντοκιμαντέρ για την αρχιτεκτονική τέχνη που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών για να τιμήσει τη μνήμη του πρόωρα χαμένου αντιπροέδρου της Γιάννη Περτσελάκη, βασικού συντελεστή του έργου του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Οι προβολές ξεκινούν από τις 25 Ιανουαρίου και συνεχίζονται κάθε δεύτερο Σάββατο ως τις 22 Μαρτίου, ώρα 11.00΄, στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, που φέρει το όνομα του Γιάννη Περτσελάκη.

Σεμινάριο από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου για την επικοινωνία στον εργασιακό χώρο

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Λόγος – Φωνή – Στάση σώματος. Λεκτικά και εξωλεκτικά στοιχεία κατάλληλα για επαρκή επικοινωνία στον εργασιακό χώρο». Απευθύνεται: σε  επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόρους, πωλητές, δασκάλους - καθηγητές, ομιλητές σε συνέδρια, πολιτικούς, ανθρώπους σε θέσεις επιρροής και διαμόρφωσης απόψεων.

Σεμινάριο του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου για Εκπαιδευτές Φροντιστηρίων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , οργανώνει σεμινάριο 30 ωρών  για εργαζομένους σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ΙΕΚ κλπ. που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες ν’ αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες  και τις δεξιότητες που χρειάζονται οι εκπαιδευτές, Φροντιστηρίων,  Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ΙΕΚ κλπ. Επίσης να γνωρίσουν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, όπως για παράδειγμα την αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία,  τις οποίες να μπορούν να εφαρμόσουν κατά την άσκηση του έργου τους.

Το νέο φύλλο της εφημερίδας ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Το νέο φύλλο της εφημερίδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Επιστολή των Επιμελητηρίων της Κρήτης για την καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Κοινή επιστολή των Προέδρων των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης αναφορικά με το ενδεχόμενο καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο,την οποία απέστειλαν στον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ., Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για την απόκτηση ή ανανέωση του διπλώματος ADR:

Δύο νέα σεμινάρια για το 2014 από το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο 30 ωρών με θέμα «Ειδικός Εστιατορικής Τέχνης» και το 1ο από μια σειρά τριών σεμιναρίων των 30 ωρών για το έτος 2014 με θέμα «Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα Τούρκικα»

Εκπαίδευση Εθελοντών Υγείας Ηρακλείου

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιλογή των εθελοντών υγείας, που έχουν μέχρι στιγμή υποβάλλει αιτήσεις για τις μονάδες υγείας Ηρακλείου (η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή-συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων ανά Νομό), η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης προχωρά στην υλοποίηση της απαραίτητης εκπαίδευσης των εθελοντών, ως προϋπόθεση ένταξης αυτών στο Μητρώο Εθελοντών Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Σεμινάριο Κινεζικής γλώσσας από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο  κινέζικης γλώσσας  - το 1ο για το έτος 2014 από μια σειρά τριών σεμιναρίων 30 ωρών με στόχο να παράσχει βασικές γνώσεις καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στη  γλώσσα αυτή.

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με Εμπορικούς Ακολούθους Αραβικών Χωρών

Οι δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας Κρητικών επιχειρήσεων στην αραβική αγορά και ειδικότερα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο Ηράκλειο, την Τζέντα και το Ντουμπάι συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών ΠΑΓΝΗ στον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνη Γρηγοράκη, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, ο προπονητής και επίσημοι εκπρόσωποι της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης  Ανδρών ΠΑΓΝΗ.

Στατιστικά Στοιχεία για Άνοιγμα - Κλείσιμο Επιχειρήσεων του Ηρακλείου τα έτη 2012 - 2013

Σε αρνητικά επίπεδα αλλά ελαφρώς βελτιούμενη διαμορφώθηκε η κατάσταση στην αγορά της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου το  2013 σε σύγκριση με το 2012, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία  εγγραφών – διαγραφών επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Σεμινάριο από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου με θέμα «Διαχείριση και είσπραξη οφειλών πελατών»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση και είσπραξη οφειλών πελατών» το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες & στελέχη εταιρειών, Διοίκησης, Λογιστηρίου, Εισπράκτορες & Πωλητές- Οδηγούς που δυσκολεύονται να εισπράξουν τα Πιστωτικά Υπόλοιπα των πελατών τους (ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η δραστική μείωση των Ληξιπρόθεσμων  οφειλών των Πελατών, μέσω της κατανόησης των μηχανισμών καθυστέρησης, εξοικείωσης και χρήσης όλων των νόμιμων διαπραγματευτικών μέσων «πίεσης». Η διατήρηση της ταμειακής τους ροής, μέσα από την επιλογή και διατήρηση πελατών που αξίζουν την εμπιστοσύνη τους.

'Ξημερώνει' - Ανέκδοτο έργο του Νίκου Καζαντζάκη εκδίδεται από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη

Το  ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ  αποτελεί το πρώτο ερωτικό δράμα του Νίκου Καζαντζάκη που γράφτηκε για θέατρο το 1906 και υποβλήθηκε το 1907 στον Παντελίδειο Δραματικό Αγώνα του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θεατρικό έργο περιγράφει το ηθικό δίλημμα και το συναισθηματικό μαρτύριο της κεντρικής ηρωίδας, Λαλώς, η οποία βρίσκεται δέσμια του προσωπικού της πόθου και του επιβαλλόμενου κοινωνικού καθωσπρεπισμού. Ο Καζαντζάκης συγγράφει το κείμενο σαφέστατα επηρεασμένος από την εποχή του, ενώ το θέμα του είναι παρόμοιο με την πλοκή του μυθιστορήματος Άννα Καρένινα του Τολστόι. Η παρούσα έκδοση αποτελεί την πρώτη σχολιασμένη απόδοση του ερωτικού θεατρικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, η επιμέλεια του οποίου βασίστηκε απευθείας στο χειρόγραφο του δράματος, όπως υποβλήθηκε στον Παντελίδειο Δραματικό Αγώνα και τώρα φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Νικολέτας Δάφνου

Τα «Μικρά Ερωτικά», με τον σαφή υπότιτλο «Αλφαβητικόν Λεξικόν Συνοπτικών Ερώτων» αποτελούν την πρώτη ποιητική απόπειρα μιας 28χρονης ηθοποιού και δασκάλας θεάτρου, της Νικολέτας &άφνου. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο
Ηράκλειο Κρήτης, έδειξε από πολύ μικρή την κλίση της στη συγγραφή, αφού κατασκεύασε – σχεδόν ενστικτωδώς, όπως η ίδια παραδέχεται – το πρώτο της ποίημα στα 13 της χρόνια.

Σεμινάρια από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει δύο σεμινάρια με θέμα «Εφαρμογή της Επιτυχημένης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού» και  « Βασικές γνώσεις ορολογίας επιχειρηματικών συναλλαγών στα ρώσικα ».

'Σαρώστε του Τοίχους με...Στίχους' του Γ. Αντωνάκη

“ΣΑΡΩΣΤΕ  ΤΟΥΣ  ΤΟΙΧΟΥΣ

ΜΕ.……ΣΤΙΧΟΥΣ

Του

Γιώργου  Αντωνάκη

Σκηνοθέτη

 

Σ’ αυτή τη πόλη - όπως και στις περισσότερες άλλωστε – η γκρίνια για τα κακώς κείμενα δίνει και παίρνει.

Το μεγαλύτερο μέρος της Δημόσιας συζήτησης εξαντλείται σε διαπιστώσεις για την μίζερη καθημερινότητα μας και την ανικανότητα μας να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά.

Σπάνια συναντά κανείς – στην συζήτηση αυτή- ανθρώπους του πνεύματος σε ρόλο “μπροστάρη” με προτάσεις, πρωτοβουλίες και καινοτόμες ιδέες. Οι περισσότεροι απέχουν, κλεισμένοι στο Γυάλινο κόσμο τους, περιμένοντας ίσως να περάσει….. η μπόρα.

Αναγόρευση του Καθηγητή Διομήδη Λογοθέτη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύει τον Καθηγητή Διομήδη Λογοθέτη, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος την Παρασκευή  17 Ιανουαρίου  2014  και ώρα 16:00,  στο αμφιθέατρο 7Α  Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο ισόγειο του κτηρίου του Τμήματος     Ιατρικής,  στην  Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Σεμινάριο για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία,  το οποίο απευθύνεται  σε κάθε ενδιαφερόμενο χωρίς κανένα προαπαιτούμενο από 18 ετών μέχρι 60. Ιδιαίτερα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται ή βιώνουν κατάθλιψη και άγχος και θέλουν ν’ αποκτήσουν μια ευρεία γνώση για το στρες και τη σωματική τους υγεία.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιμελητηρίου

Την έλευση του νέου έτους γιόρτασε χθες βράδυ ο επιχειρηματικός κόσμος του Ηρακλείου στην καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος ευλόγησε και τη Βασιλόπιτα, παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου,  και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE