inner image

Τηλεφωνική γραμμή SOS από το Σωματείο ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το Σωματείο ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κάνοντας πράξη την υποχρέωση για τα δικαιώματα του παιδιού λειτουργεί σε συνεργασία με το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα, την τηλεφωνική γραμμή SOS 2810390108, καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 08.00 έως 14.00 και 5.00 έως 8.00, τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες  λειτουργεί τηλεφωνητής όπου απαντά σε αιτήματα και βοηθά  τα παιδιά σε κίνδυνο, επειδή κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι ένα παιδί που δεν μπορεί να περιμένει.

Συλλογή & διάθεση παιχνιδιών. Μία πρωτοβουλία αγάπης από το 3ο Δ.Δ.

Η Επιτροπή Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να δώσει λίγη χαρά στα παιδιά αναξιοπαθούντων οικογενειών που στερούνται τη χαρά ακόμη και ενός παιχνιδιού αυτές τις άγιες ημέρες, αποφάσισε να προβεί σε μία πρωτοβουλία αγάπης και φιλανθρωπίας. Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να προσφέρετε παιχνίδια καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση που ενδεχομένως δεν χρειάζεσθε πια, στα γραφεία μας (Λ. 62 Μαρτύρων 146, όπισθεν Ένωσης Ηρακλείου). Η συλλογή θα γίνεται καθημερινά από 08.30-13.30μμ.

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στην Κακοποίηση – Παραμέληση του Παιδιού

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα δράσης ενάντια στην κακοποίηση – παραμέληση του παιδιού το σωματείο ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει και να αναδείξει την ευθύνη όλων μας στην επίλυση αυτού του σύνθετου κοινωνικού προβλήματος.

Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης έχει σοβαρές και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που εξαρτώνται από την σοβαρότητα της κακοποίησης, την ηλικία του παιδιού και τη συχνότητα της κακοποίησης. Τα σωματικά τραύματα είναι δυνατόν να επουλωθούν, τα ψυχικά τραύματα όμως ενδέχεται να το ακολουθούν για όλη του τη ζωή.

Στα πλαίσια της πρόληψης και της δράσης ενάντια στην κακοποίηση, πραγματοποιήσαμε :

Το B.B.C. στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με την ευκαιρία της φετινής επετείου  της λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που είναι γνωστή στην Ευρώπη ως «Ημέρα της Ανακωχής» (Armistice Day), κλιμάκιο του ραδιοφώνου του B.B.C. από τις Βρυξέλες επισκέφτηκε το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, μέσα στο οποίο μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή με συνεντεύξεις Κρητικών και Βρετανών βετεράνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και του Επιμελητή Νεώτερης Ιστορίας του Ι.Μ.Κ., κ. Κωστή Μαμαλάκη.

Η «Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά» στη Θεσσαλονίκη

Σε μία σημαντική διεθνή έκθεση για την βυζαντινή τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο αυτή προσεγγίζει την αρχιτεκτονική ανά τους αιώνες, συμμετέχει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με ένα από τα σημαντικότερα εκθέματά του, το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά.

Ξεκίνησαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια στην Αγία Αικατερίνη

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα επιμορφωτικά σεμινάρια και παραδοσιακά εργαστήρια περιόδου 2009-2010 που υλοποιεί αυτόνομα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης.

Τα επιμορφωτικά τμήματα λειτουργούν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης δηλ. στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ στην οδό Παγκ. Ειρήνης 9 και στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην οδό Ε. Μαρκογιαννάκη 49.

Πρόγραμμα Προβολών 2009 - 2010 της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης

Ανακοινώθηκε από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου το πρόγραμμα προβολών για την περίοδο 2009 - 2010. Το πρόγραμμα ξεκινάει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με την προβολή της παιδικής ταινίας "Φαντασία 2000" στις 11:30 στο Τεχνόπολις και ολοκληρώνεται στις 26 Απριλίου 2010 με την ταινία "Βίκτωρ Βικτώρια" του Μπλέικ Έντουαρντς. Επισυνάπτεται το φετινό πρόγραμμα της Λέσχης.

Τηλεφωνική Γραμμή SOS από το Σωματείο ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με αφορμή το περιστατικό της κακοποίησης ανήλικης που συνέβη στα Χανιά, το σωματείο ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ θέλοντας να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, δημιούργησε και λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή SOS 2810 390108. Η γραμμή αυτή λειτουργεί 5 μέρες τη βδομάδα κατά τις ώρες 8.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης 2009 - 2010

Για την σχολική περίοδο 2009-2010 η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αξιοποιούν εκπαιδευτικά τις Συλλογές του Μουσείου, θα προσφέρει σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τα προγράμματα που περιγράφονται παρακάτω.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την κυρία Φανή Καμπάνη, αρχαιολόγο - μουσειοπαιδαγωγό, και προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους μαθητές. Το κόστος της προετοιμασίας και της υλοποίησής τους βαρύνει εξ ολοκλήρου την οργανώτρια Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Η διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 1.30΄ περίπου. Οι επισκέψεις γίνονται σε προσυμφωνημένες ημέρες και ώρες, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 9.45΄ και στις 11.30΄. Ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν έχει ορισθεί στους 25 κατ’ ανώτατο όριο (ένα τμήμα ανά πρόγραμμα). Πληροφορίες σχετικά με τα τακτικά και έκτακτα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.historical-museum.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη Γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (καθημερινά: 09.00΄-17.00΄, στα τηλέφωνα 2810-283219 και 2810-288708) για να ορίσουν το χρόνο της επίσκεψής τους. Με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα προγράμματα είναι σκόπιμο η συνεννόηση αυτή να γίνεται εγκαίρως.

Πρόσκληση Για Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από το έτος ίδρυσής του, το 1877, επιτελεί σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών στοχεύοντας με τη δράση του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Μάρτιο 2010. Οι ημέρες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος ορίζονται κάθε Τρίτη & Πέμπτη ώρες 17.00 έως 19.30 σε αίθουσα εκπαίδευσης του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ηρακλείου (οδό Ρούσσου Χούρδου 7, α΄ όροφος).

Προκήρυξη Εισαγωγής Μαθητών και Καταρτιζόμενων στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το Εκπαιδευτικό Έτος 2009 – 2010

Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ) προκηρύσσει την εισαγωγή 700 μαθητών-τριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) και 320 καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) για τις παρακάτω ειδικότητες ανά Εκπαιδευτική μονάδα. Κάθε υποψήφιος προκειμένου να λάβει μέρος στην διαδικασία επιλογής πρέπει να υποβάλει  ο ίδιος ή νόμιμα  εξουσιοδοτημένο  πρόσωπο από  3 Αυγούστου   έως και 15  Σεπτεμβρίου 2009 τα παρακάτω δικαιολογητικά. Επισυνάπτεται η αναλυτική προκήρυξη.

Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Ηράκλειο η «Εβδομάδα Χορού»

Η “Εβδομάδα Χορού” πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Ηράκλειο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν καθημερινά σεμινάρια χορού με προσκεκλημένους αξιόλογους και αναγνωρισμένους καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ολοκληρωθήκαν και φέτος με εξαιρετική επιτυχία τα Αικατερίνεια 2009

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2009, οι οποίες φέτος πραγματοποιήθηκαν για 24η συνεχή χρονιά, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας και αποτελούν πλέον θεσμό της Πόλης μας..

Συναυλία του Ross Daly και του Μουσικού Εργαστηρίου ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Συναυλία του Ross Daly και του Μουσικού Εργαστηρίου "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 21:30 στο Μικρό Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις".

Πανευρωπαϊκή Έκθεση με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης»

Πανευρωπαϊκή Έκθεση με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης» εγκαινιάζεται στo Mουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Μ.Φ.Ι.Κ.) τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009.

H έκθεση αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία των φυτών στην ανθρώπινη ζωή, στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες της πληροφορίας και της τεχνολογίας, καθώς και στη συγκρότηση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Τα εκθέματα καλύπτουν τη βοτανολογία, την αρχαιολογία, τη χρήση των φυτών διαμέσου της ιστορίας, καθώς και τις λαϊκές παραδόσεις από έντεκα ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας παράλληλα μια σύντομη ματιά στην ευρωπαϊκή βοτανική ιστορία.

Διευρυμένο Καλοκαιρινό Ωράριο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2009, ισχύει το διευρυμένο καλοκαιρινό ωράριο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, στο Ηράκλειο. Το Μουσείο θα παραμένει ανοικτό καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) από τις 10:00 μέχρι τις 19:00 και θα είναι κλειστό μόνο κάθε Δευτέρα.

Eξετάσεις για ανίχνευση φυματίωσης με ενέσεις φυματινοαντίδρασης (Mantoux)

Η Επιτροπής Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με την Αντιφυματική Μονάδα του Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο – Πανάνειο» (Δ/ντής κ. Μπιμπάκης Γιάννης) και την Ενορία Αγ Στυλιανού Δειλινών οργανώνουν δωρεάν εξετάσεις για ανίχνευση φυματίωσης με ενέσεις φυματινοαντίδρασης (Mantoux) την Δευτέρα 27/7/09 και ώρα 09.30 – 11.30 στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας. Στη συνέχεια την Τετάρτη 29/7/09 και ώρα 9.00 – 11.00 το κλιμάκιο θα επισκεφθεί ξανά το Πνευματικό Κέντρο για αξιολόγηση της φυματινοαντίδρασης, εμβόλια και οδηγίες.

Εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΣΑΝΤΟΥΡΙ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου από το Μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» η εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»,  ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ  ΣΑΝΤΟΥΡΙ με τους: Siamak Aghai, Pedram  Khavar-Zamini στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» - ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Πραγματοποιήθηκε από το  Μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» η μουσική εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ  ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ με τους: Daud Khan Sadozai   Satnam  Ghai την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» .

Προκήρυξη Εισαγωγής Μαθητών και Καταρτιζομένων στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το Εκπαιδευτικό Έτος 2009 - 2010

Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ) προκηρύσσει την εισαγωγή 700 μαθητών-τριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) και 320 καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) για τις παρακάτω ειδικότητες ανά Εκπαιδευτική μονάδα, ως εξής:

Δεινοθήριο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Από την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009 και για 2 εβδομάδες, οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της κεντρικής εκθεσιακής αίθουσας του Μουσείου, ξεκινάει η κατασκευή ενός σημαντικότατου εκθέματος: του εντυπωσιακού δεινοθήριου, του μεγαλύτερου θηλαστικού που έζησε ποτέ στην Κρήτη και ανασκάφηκε από επιστήμονες του Μουσείου στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς (Σητεία). Η αναπαράσταση του δεινοθήριου θα είναι φυσική τόσο σε μέγεθος, όσο και σε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης στο Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ολοκλήρωσε για το σχολικό έτος 2008-2009, τις συναντήσεις της παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Λεξωτικά. Η δραστηριότητα αυτή που ξεκίνησε με την έναρξη του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την αποκλειστική χορηγία του βιβλιοπωλείου Δοκιμάκης καθώς και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.).

Η Τελετή Έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Basket Πανεπιστημίων

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Basket Πανεπιστημίων 2009. Πάνω από πεντακόσιοι αθλητές με του προπονητές τους, τους συνοδούς, τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, διαιτητές, κριτές και παράγοντες του Αθλητισμού από ολόκληρη την Ευρώπη μαζί με το αντίστοιχο κοινό από την Κρήτη παρακολούθησαν το καλλιτεχνικό – πολιτιστικό πρόγραμμα που επί εβδομάδες προετοίμαζε ο Όμιλος Δασκαλογιάννη. Σκοπός της παρουσίασης, στην τελετή, ήταν μέσα σε λίγη ώρα όλοι οι παρευρισκόμενοι να πάρουν μια κατατοπιστική γεύση για την Ιστορία, τη Λαογραφία και τον Πολιτισμό της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας με όχημα τη μουσική και το χορό του τόπου μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη σάλα του γηπέδου Καλαθοσφαίρισης, στο υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αίτημα για μόνιμη ακτοπλοΐκή σύνδεση ΣΥΡΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ

Αίτημα του Συλλόγου Κρητών Σύρου προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ για μόνιμη ακτοπλοΐκή σύνδεση ΣΥΡΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ (δια μέσω της δρομολογιακής γραμμής ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΣΠΟΡΑΔΕΣ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ'.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18/5 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Με αφορμή το γενικό θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων για τον φετινό εορτασμό «Μουσεία & Πολιτιστικός Τουρισμός», το Tμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου, και συγκεκριμένα με τα αγγλόφωνα τμήματα της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ιδιαίτερης ξενάγησης στους χώρους και τα εκθέματα της Εθνογραφικής Συλλογής του Μουσείου.

Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Για δέκατη έκτη χρονιά φέτος ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Σερβίας πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 8-16 ετών από τις χώρες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών και συγκεκριμένα για το διάστημα  1έως 24 Ιουλίου 2009.

Ιδρυτική συνδιάσκεψη νεολαίας της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΚΡΗΝΕ.ΠΟΕ

Με ενθουσιασμό, πρωτοπορία και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνδιάσκεψη Κρητικής νεολαίας ΠΟΕ, στις 25 & 26 Απριλίου στο Ludwigshafen της Γερμανίας.

Oι νέοι και οι νέες αντιπρόσωποι των Κρητικών συλλόγων από την Ευρώπη, πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνδιάσκεψη στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 35η επέτειο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία και ανάπτυξη νέων δεσμών της Κρητικής νεολαίας από την Ευρώπη με την Κρήτη αλλά και μεταξύ τους στις χώρες όπου διαμένουν.

Λαμπρές εκδηλώσεις οργανώθηκαν για τα 35χρονα της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΠΟΕ

Πολλαπλές εκδηλώσεις  οργάνωσε  για τα 35χρονα της, η  Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπη ΠΟΕ, στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2009 στη πόλη Ludwigshafen  της Γερμανίας σε συνεργασία με το τοπικό κρητικό σύλλογο.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα, στο Kulturzentrum das Haus, Bahnhofstr.30, 67059 Ludwigshafen.

Τα χρώματα του Πάθους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, την Μεγάλη Τετάρτη 15  Απριλίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Θρησκευτική ζωγραφική.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού αλλά και στους γονείς τους και είχε ως στόχο να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύθηκαν το θέμα των Θείων Παθών.

Το Εορταστικό Ωράριο των Εμπορικών Καταστημάτων της Πόλης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της πόλης του Ηρακλείου για τη Μεγάλη Εβδομάδα:

Κυκλοφόρησε η Εφημερίδα του Π.Σ. Αγίας Αικατερίνης «Συνοδοιπόρος»

Κυκλοφόρησε η Ενημερωτική Εφημερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης του Δήμου Ηρακλείου "Συνοδοιπόρος" με νέα της συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα με την ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα με την ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στην αίθουσα του ωδείου του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων».  Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την απονομή των βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού με θέμα «Τα δικαιώματα του παιδιού σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται» που διοργάνωσε η ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ με 57 συμμετοχές, με ποιήματα, με πεζά και μαντινάδες. Την απονομή των βραβείων πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδια παιδιά του Ωδείου, με την καθοδήγηση των μουσικών Λίλη Δάκα καθηγήτρια πιάνου , Κάλλια Σπυριδάκη καθηγήτρια κιθάρας και Μπερνάρ Μπεττέρ καθηγητή φλάουτου.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Θησαυρός της Κρητικής Διαλέκτου» του συγγραφέα Αντώνη Τσιριγωτάκη

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου ΘΗΣΑΥΡΌΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ του συγγραφέα Αντώνη Τσιριγωτάκη στη Δημοτική αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Ηρακλείου.  Την εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Δήμου Αστερουσίων, τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι του Πύργου, οι δήμαρχοι Αστερουσίων κ. Βασ. Σκουλάς και Καστελλίου Πεδιάδος κ. Εμμ. Σμυρνάκης, οι τέως κ.κ. Νομάρχες Ι. Γαρεφαλάκης και Δ. Σαρρής, ενώ πλήθος κόσμου, λογίων και απλών πολιτών κατέκλεισαν την αίθουσα.

Η Ώρα της Γης: Το Σάββατο σβήνουμε όλοι τα φώτα για μία ώρα!!

Το Σάββατο 28 Μαρτίου σβήνουμε όλοι τα φώτα για μία ώρα!!

Εκείνο το βράδυ στις 20.30 ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται και εναντιώνεται στην υπερθέρμανση, «φωνάζοντας» με το δικό του τρόπο SOS!

Σ' αυτή την «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» συμμετέχει και το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας καλούμε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στη συμβολική ετούτη ενέργεια, την οποία  στηρίζουν 161 δήμοι της χώρας μας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηρακλείου.

Πρέπει, επιτέλους, να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το περιβάλλον που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και του οποίου είμαστε αναπόσπαστο και εξαρτώμενο τμήμα, έχουμε χρέος να το παραδώσουμε αναλλοίωτο και στις επόμενες γενιές.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία» από τα τμήματα Βιολογίας και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Tα Τμήματα Βιολογίας και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, οργανώνουν και λειτουργούν Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία»  για το ακαδ. έτος 2009-2010.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν  στη λήψη : Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης (Μ.Τ.Ε.) στην «Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία» μετά από κύκλο σπουδών διάρκειας  τεσσάρων (4) έως έξι (6) ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Μαΐου 2009, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μάρτιος - Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Ο μήνας Μάρτιος είναι μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου και κατά την διάρκεια του προγράμματος ενημέρωσης μπορείτε αν είστε 55-70 ετών, από 1 έως και 31 Μαρτίου να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ εξέταση τεστ Mayer.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της κοπής της πίτας για το 2009 του συλλόγου Κερκυραίων Κρήτης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της κοπής της πίτας για το 2009 του συλλόγου Κερκυραίων Κρήτης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ». Η συμμετοχή των μελών μας ήταν πολύ μεγάλη.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προβολής της κρητικής διατροφής στο Μόναχο

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των υψηλής ποιότητας προϊόντων της Κρήτης και της αξίας τους για την ανθρώπινη υγεία ώστε να γίνουν περισσότερο γνωστά στη Βαυαρία για την εξαιρετική τους ποιότητα και να δημιουργηθεί μια γενικότερη αύξηση της ζήτησής τους από το γερμανικό αγοραστικό κοινό.

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων από το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων από το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα από Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009.

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων 1ου Κεντρικού Διαμερίσματος

Το Πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων του 1ου Κεντρικού Διαμερίσματος από Σάββατο 20 μέχρι Τρίτη 30 Δεκεμβρίου.

Εκδηλώσεις από τον σύλλογο Κερκυραίων Κρήτης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν στις 12-12-08 στο Ηράκλειο Κρήτης οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα από τον σύλλογο Κερκυραίων Κρήτης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ».

Τα πρωί έγινε εκκλησιασμός στην Εκκλησία του Αγίου Τίτου , το ένα κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Ακολούθησε στη είσοδο του Δημαρχείου Ηρακλείου (ΛΟΤΖΙΑ) εκδήλωση με Θέμα «Γνωρίστε την Κέρκυρα». Ο σύλλογος μας είχε φέρει έντυπο διαφημιστικό υλικό (1500 έντυπα) για την Κέρκυρα , που είχε προμηθευτεί από φορείς της Κέρκυρας (ΕΟΤ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ-ΔΗΜΟΥΣ ), καθώς και ηλεκτρονικό υλικό DVD.

Διεθνή Βράβευση της Μαριέλλης Σφακιανάκη σε Διεθνή Διαγωνισμό Όπερας

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Όπερας για γυναίκες συνθέτριες που διοργάνωσε στην Βιέννη  η Vienna Masterworks, εκτός του πρώτου βραβείου που δόθηκε στην δεκαοκτάχρονη ταλαντούχα Κινέζα Yiguo Yan, επιβραβεύτηκαν με τον τίτλο των εξαιρετικών έργων τρεις ακόμη όπερες  διαφορετικών χωρών.

Λογοτεχνικό Διαγωνισμό αφιερωμένο στο παιδί προκηρύσσει το σωματείο «'Οαση του Παιδιού»

Λογοτεχνικό Διαγωνισμό αφιερωμένο στο παιδί προκηρύσσει για πρώτη φορά το σωματείο ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά και ενήλικες. Τα κείμενα για το διαγωνισμό, πεζά ή ποιητικά ή μαντινάδες, θα είναι εμπνευσμένα για τα δικαιώματα του παιδιού.

Το σωματείο «Όαση του Παιδιού» ζητάει εργαζόμενες μητέρες για στελεχώσουν το σπίτι φιλοξενίας παιδιών

Η ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προκειμένου να λειτουργήσει το σπίτι φιλοξενίας παιδιών αναζητάει 4 εργαζόμενες μητέρες για να στελεχώσουν το σπίτι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Όαση του Παιδιού» συμπαρίσταται στην οικογένεια του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη για τον απρόσμενο χαμό του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που στηρίζει παιδιά σε κίνδυνο, συμπαρίσταται στην οικογένεια του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη για τον απρόσμενο χαμό του.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο των Χριστουγέννων

Το νέο εορταστικό ωράριο για την περίοδο των Χριστουγέννων ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου. Το ωράριο θα ισχύσει  από  17 Δεκεμβρίου μέχρι και  τις 6 Ιανουαρίου:

Ημερίδα για τα 20 χρόνια της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Στις 3 Νοεμβρίου 2008  στην Αίθουσα «Ανδρόγεω» διοργανώθηκε από τη Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. με πρωτοβουλία της τοπικής επιτροπής Ν.Η. του Ελληνικού τμήματος ημερίδα για τα 20 χρόνια της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης και το Ηράκλειο Κρήτης ∙  Οι τόποι που τον σημάδεψαν: Μεγάλο Κάστρο - Κράσι».

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων υλοποιεί σχέδιο δράσης με τίτλο «Κέντρο Αντιμετώπισης Πολιτισμικών Διαφορών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου υλοποιεί σχέδιο δράσης με τίτλο «Κέντρο Αντιμετώπισης Πολιτισμικών Διαφορών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Το συγκεκριμένο σχέδιο απευθύνεται στη σχολική κοινότητα Δημοτικών σχολείων, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Δασκάλους, τους μαθητές αλλά και την ευρύτερη κοινωνία με στόχο την διερεύνηση των πολιτισμικών διαφορών για όσο το δυνατόν καλύτερη συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ ανθρώπων με διαφορετική εθνότητα, πολιτισμό, ήθη και έθιμα, καθώς και για την καλύτερη ενσωμάτωση των αλλοδαπών μαθητών στο σχολείο.

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Για Τα Δικαιώματα Του Παιδιού

Λογοτεχνικό Διαγωνισμό αφιερωμένο στο παιδί προκηρύσσει για πρώτη φορά το σωματείο ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά και ενήλικες. Τα κείμενα για το διαγωνισμό, πεζά ή ποιητικά ή μαντινάδες, θα είναι εμπνευσμένα για τα δικαιώματα του παιδιού. Μπορεί όμως να έχουν και ελεύθερο θέμα που αφορά το παιδί. Θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα. Τα κείμενα θα κριθούν κατά κατηγορία από ειδική κριτική επιτροπή. Τα κείμενα για το διαγωνισμό πρέπει να σταλούν με ψευδώνυμο σε τέσσερα (4) αντίτυπα και αν είναι δυνατόν δακτυλογραφημένα.

Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Λειτουργίας για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος»

Ανακοινώνουμε ότι η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος» (Ίδρυμα) διενεργεί ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Λειτουργίας» Υποέργο του Έργου «Ολοκλήρωση Κατασκευής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ηράκλειο Κρήτης», συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 244.545,00 ΕΥΡΩ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ για τις ανάγκες του Ιδρύματος με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Προϋπολογισμού: 244.545,00 ΕΥΡΩ μαζί με το ΦΠΑ.

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο ΚΑΠΗ Τάλου

Η Επιτροπή Υγείας του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προγραμματίζουν Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο ΚΑΠΗ Τάλου που θα ξεκινήσουν στις 29/9/08 και ώρα 9.00 - 11.00.

Ξεκινάει η Έκθεση Ανακυκλωμένων υλικών στη Βασιλική του Αγ.Μάρκου

Το Σάββατο 20/09/08 και ώρα 12:00μ.μ. θα ανοίξει η έκθεση Καλλιτεχνίας στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου που διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Απορριμμάτων Κρήτης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη των καλλιτεχνών της Τοπικής Κοινωνίας και έχει τον τίτλο:

«Δεν είναι όλα τα σκουπίδια ίδια»

Στην έκθεση οι δημιουργίες αποτελούνται από καλλιτεχνικές φωτογραφίες και πόστερ απορριμμάτων καθώς και γλυπτών και άλλων εκθεμάτων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008 στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία - πεζοπορία, κλήρωση ποδηλάτων και αναμνηστικών καθώς και μουσική εκδήλωση.

Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι η Λότζια και η διαδρομή θα περιλαμβάνει  κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ομιλία για την Κατάθλιψη στην 3η Ηλικία από το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα

Κατάθλιψη στην 3η ηλικία - Παρουσίαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Ομιλία για την Κατάθλιψη στην 3η Ηλικία από το 3ο Δ.Διαμέρισμα

Κατάθλιψη στην 3η ηλικία - Παρουσίαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Κάλεσμα για Εθελοντική Αιμοδοσία από το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα

Καλούμε τους πολίτες μας να ανταποκριθούν με ευαισθησία και να δηλώσουν εθελοντές αιμοδότες στην Τράπεζα αίματος που δημιουργείται στο Διαμέρισμά μας με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας όταν η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο από έλλειψη αίματος.

Ανακοινώσεις της Πόλης του Ηρακλείου

Στο διαδικτυακό αυτό τόπο έχουν καταχωρηθεί με χρονολογική σειρά ανακοινώσεις και ειδήσεις από φορείς, οργανισμούς και συλλόγους του Ηρακλείου που αφορούν τους Δημότες της πόλης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE