inner image

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, στις 18:00 θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη: 

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου οι προσωρινές τροποποιήσεις στις ώρες των δρομολογίων των mini bus Από 1 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κατά πλειοψηφία οι αναγκαίες, προσωρινές τροποποιήσεις στις ώρες των δρομολογίων των mini bus από 1/6 έως 15/8, με στόχο να εξακολουθήσει η κάλυψη του κοινού μέχρι την ολοκλήρωση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και την υπογραφή νέας σύμβασης.

 

Καλά τα νέα για την ανακύκλωση: Δεκτές οι προτάσεις ΕΣΔΑΚ – Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζει την λειτουργία του το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (video)

Μια σημαντική επιτυχία, η οποία εξασφαλίζει την συνέχιση της ανακύκλωσης για τους Δήμους του Ηρακλείου και του Λασιθίου μέσα από την παράταση της λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (Κ.Δ.Α.Υ.) Ηρακλείου από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), πέτυχε ο ΕΣΔΑΚ και ο Δήμος Ηρακλείου. 

Με μεγάλη επιτυχία το 5ο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

 Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το πέμπτο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών το Σάββατο 25 Μαΐου στο πλαίσιο της δράσης: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ» από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία του Φυσίατρου, γιατρού Αποκατάστασης και Καθηγητή του 4ου ΕΠΑΛ Λάζαρου Βακιρτζιάν.

Αλέξης Καλοκαιρινός προς φοιτητές Ιατρικής και νέους γιατρούς: Κρατήστε ψηλά τη σημαία του Ανθρωπισμού

Στο 30ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και το 18ο Διεθνές Φόρουμ Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προσκεκλημένος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

 

Πιο εύκολη και ασφαλής η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου με την κατασκευή πεζοδρομίων και 25 υπερυψωμένων διαβάσεων

Αυτοψία στις εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας μέσω της κατασκευής πεζοδρομίων και υπερυψωμένης διάβασης πεζών στη συμβολή των οδών Πυράνθου και Αυλώνος πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 21/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδημάρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

 

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ανασχεδιασμός 3 σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση της συγκοινωνιακής μελέτης για τη διαμόρφωση τριών σημαντικών κόμβων του Ηρακλείου στη Λ. 62 Μαρτύρων, στην Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου και στον Άγιο Ιωάννη το Χωστό.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στον εορτασμό του της επετείου Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης

 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου η επέτειος της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Η αξιοποίηση ιδιοκτησιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον Κατσαμπά, στο επίκεντρο αυτοψίας Αυγενάκη - Καλοκαιρινού

Την περιοχή του μέσα Κατσαμπά, όπου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διατηρεί σημαντικές ιδιοκτησίες, επισκέφτηκαν ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα 6 Μαΐου.

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για τη συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής για το έργο της Ανακαίνισης της Αίθουσας Μ.Καρέλλη

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για τη συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου "Ανακαίνιση Αίθουσας Μ.Καρέλλη" την Τετάρτη 8 Απριλίου 2024 και ώρα 09:00 πμ.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας» στη ΔEYAH

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου με την επωνυμία Δ.Ε.Υ.Α.Η, που βρίσκεται  στο Ηράκλειο Κρήτης, επί της οδού Κων. Χατζηγεωργίου 2, Φοινικιά, Τ.Κ.71500 και με Α.Φ.Μ.090030037, ΔΟΥ Ηρακλείου, σε εφαρμογή του Ν.3850/2010, του Ν.1568/1985 και του Π.Δ. 17/1996 ύστερα από την 105/2024  Απόφαση με ΑΔΑ: Ψ3Φ5ΟΡΙΗ-Ε0Φ του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.ΑH και το έγγραφο με αρ. πρωτ.4910/05-04-2024  με ΑΔΑΜ: 24REQ14687349 2024-04-29, προτίθεται να απασχολήσει με Σύμβαση  Παροχής Υπηρεσιών, ένα (1) Τεχνικό Ασφαλείας σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.3850/2010, για χρονικό διάστημα δύο ετών, προϋπολογισμού πέντε χιλιάδων τριακοσίων δέκα τριών  (5.313,00).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την προσφορά τους σφραγισμένη , στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Επιχείρησης, στο κτίριο της ΔΕΥΑΗ στην Οδό Κων/νου Χατζηγεωργίου 2 στην Φοινικιά-  Ηράκλειο Κρήτης έως την 15/05/2024 ημέρα Τετάρτη.

Εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους τηλεφωνικές γραμμές και ίντερνετ στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Ενημερώνονται οι Δημότες Ηρακλείου ότι για τεχνικούς λόγους οι τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ της Διεύθυνσης Καθαριότητας είναι εκτός λειτουργίας.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

“21η Απριλίου 1967. Μια μαύρη μέρα στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Η μέρα της κατάλυσης της Δημοκρατίας από την χούντα των συνταγματαρχών, η έναρξη μια περιόδου αναστολής κάθε δικαιώματος και ελευθερίας, διώξεων και τραγικών καταστροφών. Αυτά, δεν πρέπει ποτέ να σβήσουν από την ιστορική μνήμη.

«Μικρές ιστορίες της πόλης» την Τετάρτη 17 Απριλίου με ομιλητή το Φιλόλογο, αρχαιολόγο Νίκο Γιγουρτάκη

Η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» συνεχίζεται με την πέμπτη ομιλία την Τετάρτη 17 Απριλίου και ομιλητή το Φιλόλογο, αρχαιολόγο Νίκο Γιγουρτάκη. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13.04.2024

Το Σάββατο 13/04/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Στο 5ο Παγκρήτιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Κοντά στους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο 5ο Παγκρήτιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γου Σου Κουνγκ Φου, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του «Λίντο», βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός αποδεχόμενος την πρόσκληση των διοργανωτών των αγώνων.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου από Σάββατο 6 Απριλίου έως Πέμπτη 11 Απριλίου

 

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από το Σάββατο 6/4 έως την Πέμπτη 11/4 συνοπτικά:

Το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο φιλοξενούν την Εθνική Γυναικών Ποδοσφαίρου και τα μέλη της Εθνικής ομάδας στον Ακοντισμό

Πόλο έλξης για την προετοιμασία Αθλητών και ομάδων αποτελεί το Ηράκλειο καθώς διαθέτει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το Παγκρήτιο Στάδιο προκρίνουν την περιοχή μας ως κύρια  επιλογή και προορισμό για την προετοιμασία και προπόνηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά του στο ΚΔΑΠ-ΑμεΑ (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου) από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου), σκόρπισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων που σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού πραγματοποίησε ψυχαγωγικές δράσεις την Τρίτη 26 Μαρτίου, στο πλαίσιο της «Προσφοράς στο Συνάνθρωπο».

Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού το Σάββατο 30 Μαρτίου

Μια νέα σειρά δράσεων με τίτλο «ΧΑΡΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ....ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!!» εγκαινιάζεται από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με στόχο τη γνωριμία με το αστικό κέντρο και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου μέσω ξεναγήσεων με ελεύθερη συμμετοχή.

Η θεατρική παραγωγή «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η θεατρική παραγωγή «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Δημόσια διαβούλευση για την ενίσχυση της οδικής ασφαλείας στις οδούς Απ. Καρατάρη(παράπλευρη ΒΟΑΚ) και Αγίου Αλεξάνδρου στον Καρτερό

 

 

Με στόχο την ενίσχυση της  οδικής ασφάλειας η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου στη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε Δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών, τις  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εισηγείται το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών και αφορούν οδούς  Απ. Καρατάρη (παράπλευρη του ΒΟΑΚ)  και Αγίου Αλεξάνδρου στον Καρτερό.

« Ήθη και έθιμα της Αποκριάς » στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής (Κ.Η.Φ.Η.)

Μια όμορφη εκδήλωση οργάνωσε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής (Κ.Η.Φ.Η.) με αφορμή τις Απόκριες.

Δημιουργική Ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Μια ακόμη σημαντική δράση για την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μαθητριών και μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάμε Ανακύκλωση». Ειδικότερα οργανώνει την «Εικαστική Δράση με τη Xρήση Aνακυκλώσιμων Yλικών», σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία με τα Καντινέλια στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η συναυλία με τα Καντινέλια, η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Μικροί μαθητές κατασκεύασαν χαρταετούς και αποκριάτικες στολές με τους φιλοξενούμενους του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού

Μια όμορφη εκδήλωση με θέμα τις Απόκριες, για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων(ΚΗΦΗ) Νέας Αλικαρνασσού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ 3 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ν. Αλικαρνασσού και είχε ως θέμα «Συνάντηση γενεών για θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι για τις Απόκριες μιας άλλης εποχής».

Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 98 με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

      Ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα συνίσταται στο γεγονός ότι, ένεκα αδυναμίας ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 για να μπορέσει να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση των υποχρεώσεών του και αφού κρίθηκε και αποφασίστηκε ότι υφίσταται ανάγκη να συνομολογηθεί δάνειο ισοσκελισμού σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4325/2015 ύψους 26.987.420,40 € ποσό που υπολείπεται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού με αποκλειστικό σκοπό την χρηματοδότηση των υποχρεώσεων του, τα οποία προέρχονται από πάσης φύσεως δαπάνες και αφού παραπέμφθηκε το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή ώστε να ενεργήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές ορίζονται στην παρ. ιβ) του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.

Περαιτέρω αφού η Δημοτική Επιτροπή ενήργησε τα δέοντα και παρελήφθη η προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ακολούθησε η με αριθμό 78/2024 κατά πλειοψηφία απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά την συνεδρίαση της 11-03-2024 (πρακτικό συνεδρίασης 9/1ο θέμα) και η εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης για την υποβολή αίτησης προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την χορήγηση δανείου ισοσκέλισης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 ύψους 26.987.420,40€ όπως αναλυτικά εκτίθεται στην απόφαση και εισήγησή της.

Με επιτυχία η εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Εκ γυναικός τα κρείττω…»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο  «Εκ γυναικός τα κρείττω…» που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Ισότητας, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλειας Κατερίνα Δουλγεράκη τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Μαθήματα Αγγλικής & Γερμανικής Γλώσσας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου θα ξεκινήσει τη διδασκαλία της Αγγλικής & Γερμανικής Γλώσσας ως Ειδικό μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου στις 20 Μαρτίου 2024 στο κτίριο του 6ου ΕΠΑΛ στην Κηπούπολη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 09 - 10 Μαρτίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιάννης Τσαπάκης.

 

 

 

Τσικνοπέμπτη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής (Κ.Η.Φ.Η.)

Μένοντας πάντα πιστοί στις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας και με αφορμή τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων Παλιανής (Κ.Η.Φ.Η.) η καθιερωμένη αποκριάτικη εκδήλωση.

Επέστρεψε στο Ηράκλειο το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου «Η βάπτιση του Χριστού» που εκτέθηκε στην έκθεση «El Greco in the Labyrinth» του Μιλάνου

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «El Greco in the Labyrinth» που πραγματοποιήθηκε στο Palazzo Reale στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 13 Οκτωβρίου 2023 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 09.03.2024

Η Πανελλήνια Ημέρα Αιμοδότη γιορτάζεται το Σάββατο 09/03/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Καταγραφή Αδειούχων Πωλητών Υπαίθριου Εμπορίου στο Ο.Π.Σ.Α.Α

Σας κοινοποιούμε το Αριθ. Πρωτ.: 9480/05-02-2024 Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή  της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του  Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στην Καταγραφή των αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.) του νόμου 4849/2021 (Α΄ 207)

ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ & ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κυριακάτικες «Σκυλοβόλτες» από το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις προσπάθειες εξωστρέφειας, ενημέρωσης και υποστήριξης των υιοθεσιών και φιλοξενιών των σκυλιών που διαβιούν στο Kυνοκομείο Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό καθιερώνει μία δράση αγάπης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων, τις «Σκυλοβόλτες».

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης σε Σταυράκια και Αθανάτους λόγω βλάβης στον αγωγό υδροδότησης των Βουτών

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό στην περιοχή των Βουτών, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 28/2, έως και αύριο Πέμπτη 29/2, γενική διακοπή.

Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 του Δήμου Ηρακλείου από το Δημοτικό Συμβούλιο – Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Με δυο διακριτές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου το απόγευμα της Δευτέρας 26/2, πραγματοποιήθηκε η λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για τα πεπραγμένα του πρώτου 2μήνου, καθώς και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2024 του Δήμου Ηρακλείου.

Στις εργασίες του Πάρκου Ερυθραίας ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται στο Πάρκο Ερυθραίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμμάκη και υπηρεσιακά στελέχη.

Δραστική παρέμβαση για τη μείωση των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Ηρακλείου με τη συνεργασία των Κοινοτήτων

 Συνάντηση με θέμα τη μείωση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού  και τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη και των Προέδρων των Κοινοτήτων στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω την Τρίτη 27/2.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Τρίτης 27/2.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 02.03.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02/03/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Εικαστική έκθεση με τίτλο «Reflections-Αντανακλάσεις» διοργανώνει η Πρεσβεία της Ουγγαρίας με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα, το Επίτιμο Προξενείο της Ουγγαρίας στην Κρήτη σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου όπου θα εκτίθενται πάνω από 59 εκλεκτά έργα σύγχρονων Ούγγρων καλλιτεχνών.

Το Ηράκλειο Ευρωμεσογειακός προορισμός και όχι μια απλή πύλη εισόδου, στόχος της Δημοτικής Αρχής

Με κεντρικό στόχο το Ηράκλειο να καταστεί Ευρωμεσογειακός προορισμός, το σύνολο των φορέων του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας του Ηρακλείου, συμμετείχε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στην πρώτη συνεδρίαση της  Επιτροπής Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου με την νέα της σύνθεση, δίνοντας έτσι το στίγμα της αξίας  των συνεργειών και της χάραξης κοινής στρατηγικής στον βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 17.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00, στη μνήμη του Σταμάτη Περβολαράκη  και σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης.

«Πάμε Ανακύκλωση» - 15.000 μαθητές στο Σχολικό Μαραθώνιο του Δήμου Ηρακλείου

Δώδεκα Λύκεια, δεκατέσσερα Γυμνάσια και τρία ΕΠΑΛ συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» και τα οποία προστίθενται στα 47 δημοτικά σχολεία, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών στους 15.000 στο Δήμο Ηρακλείου.

Πιθανό πρόβλημα υδροδότησης λόγω ζημιάς από ιδιωτικές εργασίες στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων από ιδιωτικές εργασίες, θα πραγματοποιήσει γενική διακοπή.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 6 - 7 Ιανουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Στο έθιμο της «Βαρέλας» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο έθιμο της «Βαρέλας» το οποίο πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Σταυρό της πόλης, βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Πρωτοχρονιά

Υποδεχόμαστε το 2024  με την προσδοκία μιας καλύτερης χρονιάς, για την πατρίδα, για την κοινωνία μας, για κάθε άνθρωπο. Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές μας, ατομικές και συλλογικές, με προοπτικές και ελπίδες ανάπτυξης, ευημερίας, και αποτελεσματικής συνεργασίας στον τόπο μας.

Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες στην Λότζια

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα παιάνισε, όπως ορίζει το έθιμο, στον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου υπό την Διεύθυνση της Αρχιμουσικού Ντένης Σκανδαλάκη.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE