inner image

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 30 και 31 Δεκεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Δεκεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Απέκτησε στέγη η Δημοτική Πινακοθήκη και τα έργα τέχνης του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Μανόλη Βασιλάκη και Αριστέα Πλεύρη καθώς και τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, το συμφωνητικό μισθώσεως του επί της οδού Χρυσοστόμου αρ. 8 ακινήτου, όπου θα στεγασθούν δραστηριότητες σχετικές με τη συλλογή έργων τέχνης  του Δήμου.

Δημόσια Διαβούλευση για την χωροθέτηση θέσεων εγκατάστασης Πολύκεντρων Ανακύκλωσης βάσει της από 29-06-22 σύμβασης μεταξύ ΕΣΔΑΚ και Δήμου Ηρακλείου

Δημόσια Διαβούλευση για την χωροθέτηση θέσεων εγκατάστασης Πολύκεντρων Ανακύκλωσης βάσει της από 29-06-22 σύμβασης μεταξύ ΕΣΔΑΚ και Δήμου Ηρακλείου.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ για τις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2023

Με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα αποχαιρετούν το 2023 και υποδέχονται το 2024 ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ. Το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς μάλιστα, στην Πλατεία Ελευθερίας, ο νέος χρόνος θα μπει με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου που συνεργάζεται με τον Μέμο Μπεγνή και την Άννα  - Φραντζέσκα Ζανδέ.

«Πασπαρτού», μια μουσική παράσταση για μεγάλα και μικρά παιδιά στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η κινηματογραφική μουσική παράσταση για μεγάλα και μικρά παιδία από τους  «Πασπαρτού» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Κόκκινη κλωστή δεμένη»!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου. Μουσικά σχήματα της πόλης, χορωδίες, σχολές χορού, μουσικές σχόλες και πολιτιστικοί σύλλογοι πρόσφεραν χαρούμενες νότες στη σκήνη της Πλατείας Ελευθερίας, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο εορταστικό κλίμα των ημέρων. 

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Η ελπίδα και η δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης, η προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο, αποτελούν τα διαρκή μηνύματα των Χριστουγέννων. Οι μέρες αυτές μας προτρέπουν πάντα να υπερβούμε τους εαυτούς μας,

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ) την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου    2023  και ώρα   17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2027-12-2023.pdf

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Λότζια

Κάλαντα και ευχές «πλημμύρισαν» από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου την ενεργειακά αναβαθμισμένη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, όπου η Φιλαρμονική , ο στρατός ,σύλλογοι και σωματεία «έψαλαν» τα κάλαντα στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό , σε κλίμα συγκίνησης καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται.

Έγκριση χρηματοδότησης του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ»- Α.Ο.Τ.Α. στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Euro-MED για πράσινες εφοδιαστικές αλυσίδες στις τοπικές αγορές τροφίμων

Ο «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ» Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχει ως ενεργός Εταίρος στο νέο έργο με τίτλο «Greener AgRo-fooD logistics in the mEditerraneaN area» με Ακρωνύμιο GARDEN.

Στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ,στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου παρευρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από το ΚΗΦΗ Παλιανής

Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής (Κ.Η.Φ.Η.) στο Βενεράτο που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού και Κοινοτικού Ταμείου, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτη 2014-2020, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:30πμ Δράση με θέμα:«Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας στις 23 και στις 24 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΗ στην Πλατεία Ελευθερίας για τις 23 και τις 24 Δεκεμβρίου 2023:

Επισκέψεις σχολείων για κάλαντα και ευχές στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Με παιδικές φωνές και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου το κτίριο της οδού Ανδρόγεω. Οι  μαθητές της ΣΤ τάξης του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, «έψαλαν» τα κρητικά κάλαντα με την συνοδεία μαντολίνου, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη -Καλογεράκη.

Διανομή κρέατος για τα Χριστούγεννα σε 550 νοικοκυριά του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου η χορήγηση κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 550 νοικοκυριά ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του.

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου

Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά  και στους ενήλικες με αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου που στεγάζεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση για τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι μετά και την σχετική σύσταση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης,  τα ΚΕΠ του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο 23 καθώς και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023.

Ευχαριστίες και παρουσίαση πεπραγμένων για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό: «Μέσα σε δύσκολες συνθήκες το Ηράκλειο προόδευσε την τελευταία εννιαετία»

Τα βασικά πεπραγμένα της θητείας του από το 2014 έως το 2023 παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου, σε μια συγκινητική εκδήλωση στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

«Η μουσική της Κρήτης» στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η μουσική παραγωγή «Η μουσική της Κρήτης»  είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Ευχές και δώρα στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό από το προεδρείο της ΔΕΕΠ

Την καθιερωμένη επίσκεψη ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό,  πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου ,το προεδρείο της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της ΝΔ.

Παίξε & Κέρδισε Δώρα - Φέτος τα Χριστούγεννα σκέψου οικολογικά

Το Followgreen σου δίνει προτάσεις και λύσεις ώστε να γιορτάσεις τα φετινά Χριστούγεννα με τον πιο οικολογικό τρόπο. Ακολούθησε τις συμβουλές και γίνε ο «πράσινος ήρωας» των Χριστουγέννων!

Ευχές και δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό από τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ

Τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη  Λαμπρινό μετέφεραν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηρακλείου, το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2023 του Δήμου Ηρακλείου

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, και προκειμένου να προβεί σε χορήγηση νέων αδειών και θέσεων και δικαιωμάτων δραστηριοποίησης σε νέους πωλητές και επιπλέον θέσεων και δικαιωμάτων σε υφιστάμενους κατόχους, καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα διεξαχθεί στο πεζόδρομο της Οδού Δικαιοσύνης και πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηρακλείου Κρήτης, να υποβάλλουν αίτηση, στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ηρακλείου (Ελευθέρνης 15 Ηράκλειο) (τηλ. 2810286633, 2810330894).

 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Κούβας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα Aramis Fuente Hernández είχε το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του νέου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Σημαντική δωρεά ακινήτου στον Δήμο Ηρακλείου το οποίο θα στεγάσει δράσεις πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η αποδοχή από τον Δήμο Ηρακλείου της δωρεάς ακινήτου στο κέντρο του Ηρακλείου το οποίο θα στεγάσει το Ωδείο Ηρακλείου και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Νίκου Καζαντζάκη 'Νικηφόρος Φωκάς' από το θέατρο των ViVi στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η κινηματογραφική παραγωγή της παράστασης «Νικηφόρος Φωκάς»  είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ ο Προέδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου , με θέμα τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Η., Γεώργιος Βουρεξάκης  μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Μανώλη Κοσμαδάκη.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Κωνσταντίας Βοργιά

Η Κωνσταντία Βοργιά, που διετέλεσε επί πολλά έτη Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου –ένα ξεχωριστό μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης–, με την συνέπεια, την ευγένεια, το ήθος, και τις ικανότητές της, είχε κατακτήσει τον σεβασμό και την αγάπη των συναδέλφων της.

Στην εκδήλωση για 40 χρόνια του ΙΤΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ (αμφιθέατρο «Γιώργος Λιάνης»), παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού καθώς και των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, στη γεμάτη από κόσμο Βασιλική του Αγίου Μάρκου .

Αλλάζει το ωράριο διενέργειας rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας

Λόγω έναρξης  των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας, τροποποιείται από σήμερα Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου το ωράριο διενέργειας των rapid test στο συγκεκριμένο σημείο. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ για τις ώρες λειτουργίας του σημείου δειγματοληψιών της πλατείας Ελευθερίας.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου η ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τα πεπραγμένα της θητείας του (2014-2023)

Ομιλία για τα πεπραγμένα της θητείας του (2014-2023) θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 18.00,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω 2, 2ος Όροφος»).

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Αντώνης Περισυνάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας καλούμε να προσέλθετε την προσεχή Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. σε συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό από τους μαθητές του Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» το γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, από μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας με τους εκπροσώπους των Ρομά

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δυο Κοινοτήτων Ρομά Θανάση Κατσαρή και Συμέων Σεραφειμόπουλο είχε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 ο Αντιδήμαρχος ΟικονομικώνΥπηρεσιών και Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης.  

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Των Κυνηγημένων Βλέμμα» στο «Heraklion Arts and Culture»

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Των Κυνηγημένων Βλέμμα  είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Έλα να σου δείξω κάτι» .

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 16/12/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/12/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Παρουσιάστηκε το σημαντικό έργο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου ο απολογισμός έργου της Δημοτικής Πινακοθήκης, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία του Κώστα Μακεδόνα που αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του 9ου Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» 2023 είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στα Θαλασσινά στην Νέα Αλικαρνασσό

Ολοκληρώθηκε και σύντομα παραδίδεται προς χρήση ο νέος κοινόχρηστος χώρος στην περιοχή των Θαλασσινών στην Νέα Αλικαρνασσό. Μάλιστα από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 άνοιξε ξανά η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της παραλιακής από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αρτεμισίας.

Μνημείο για τους πεσόντες Εφέδρους Αξιωματικούς νομού Ηρακλείου

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών Ηρακλείου που δημιουργήθηκε από την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου  στον Καράβολα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου  παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη , του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Προέδρου των Εφέδρων Αξιωματικών Ηρακλείου Παντελή Κρουσταλάκη, καθώς και εκπροσώπων των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού  της Αεροπορίας και του Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών όλων των νομών της Κρήτης, των Αποστράτων Αξιωματικών και των τριών όπλων,  εκπρόσωπου του διοικητή της ΣΕΑΠ ,της 133 ΣΜ , και του 546 αερομεταφερόμενου τάγματος , του υφυπουργού ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη κ.α.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για ΚΕΘΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου σε συνεδρίαση του μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα ότι συμφωνεί και στηρίζει τις θέσεις των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, όπως παρουσιάζονται στο παρακάτω κείμενο:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου σε συνεδρίαση του μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα και ζητά:

Απολογισμός και παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Πινακοθήκης

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει ημερίδα το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023, από τις 13.00 έως τις 15.00, με θέμα «Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου - Απολογισμών έργων ανάπτυξης ετών 2018 – 2023»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Πινακοθήκης (Μέγαρο Αχτάρικα – 2ος Όροφος).

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα Ενετικά Τείχη από την Βίγλα έως το Μαρτινέγκο

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σύντομα προς χρήση το πρώτο τμήμα της παρέμβασης στα Ενετικά Τείχη από την πύλη Βιτούρι έως το Μαρτινέγκο.

Πρόκειται για την δεύτερη φάση διαμόρφωσης- αποκατάστασης της περιπατητικής διαδρομής στο μνημείο.  Το επόμενο  διάστημα οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να απολαύσουν έναν ακόμα κοινόχρηστο χώρο πρασίνου ο οποίος θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και αναψυχής.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Ορκωμοσίας του

Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού καθώς και των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου .

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος

Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στον Δήμο Ηρακλείου

Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Ηράκλειο μετά την τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στο Ηράκλειο και την πόλη Νίνγκμπο πραγματοποίησε Κινεζική αντιπροσωπεία.

Χιλιάδες κόσμου στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας

Παρουσία πλήθους κόσμου φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:   «Με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, δίδεται και φέτος το έναυσμα της εορταστικής περιόδου. Φέτος, δεν έχουμε το καθιερωμένο  “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο”,  εξαιτίας των έργων που  θα ξεκινήσουν σύντομα στην Πλατεία Ελευθερίας, αλλά ακόμα κι έτσι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να μπουν στο πνεύμα των εορτών.  

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή για την ένταξη του Ηρακλείου στο διεθνές δίκτυο «Creative Cities» της UNESCO

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η επίσημη τελετή ένταξης του Ηρακλείου στο διεθνές δίκτυο «Creative Cities» της UNESCO, στον τομέα της Γαστρονομίας.  Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία  με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό “Ηράκλειο Μ.Α.Ε.”, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 , ώρα 17.55,  με τηλεδιάσκεψη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου,  με 36 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2011-12-2023.pdf

«Η Πρωτεύουσα των Προσφύγων» στο «Heraklion Arts and Culture»

Ο δημοσιογράφος Άρης Γάρος διαβάζει αποσπάσματα του βιβλίου «Η Πρωτεύουσα των Προσφύγων» του Γιώργου Ιωάννου, στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της  Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για τον  εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 η επίσημη τελετή για την ένταξη του Ηρακλείου στο διεθνές Δίκτυο Creative Cities της UNESCO

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία  με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό “Ηράκλειο Μ.Α.Ε.” διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 την επίσημη τελετή ένταξης της πόλης στο Δίκτυο Creative Cities της UNESCO (UCNN).  Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2004 και περιλαμβάνει πόλεις από όλο τον κόσμου που  διακρίνονται σε 7 θεματικούς τομείς: λογοτεχνία, μουσική, design, κινηματογράφο, media arts, γαστρονομία, χειροτεχνία και λαϊκή τέχνη.

Στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ για τις συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, δέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι  προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον αγωγό της Τυλίσσου, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 6-12-2023 γενική διακοπή.

Οι περιοχές που θα επηρεασθούν είναι οι:

Η συναυλία - αφιέρωμα στα 50 χρόνια καριέρας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία - αφιέρωμα στα 50 χρόνια παρουσίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην μουσική, είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων ΔΕΥΑ (Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α) πραγματοποιεί τετράωρη στάση Εργασίας την Τετάρτη 6-12-2023, από τις 11:00 έως και τις 15:00, με μοναδικό αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που προωθεί την κατάργηση των ΔΕΥΑ .

Στην στάση εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Ηρακλείου. Η λειτουργία των ταμείων αλλά και η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κανονικά έως τις 11:00.

Με συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Ηρακλείου

Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ο Δήμος Ηρακλείου ανοίγει την εορταστική περίοδο και πραγματοποιεί την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που έχει στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, την ερχόμενη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Την βραδιά της φωταγώγησης θα πλαισιώσει με την παρουσία της, σε μια εορταστική συναυλία ,η γνωστή ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη.

Στην παρουσίαση της μόνιμης λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία είναι η μόνιμη λαϊκή αγορά του Δήμου Ηρακλείου στη Νέα Αλικαρνασσό,  που βρίσκεται επί των οδών Σταδίου και Μικράς Ασίας, μπροστά από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου η εσπερίδα του Δήμου Ηρακλείου: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου /Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού., την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (17:00) στο Κτίριο Ανδρόγεω (αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»), θα πραγματοποιηθεί η εσπερίδα με θέμα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!».  

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 09/12/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/12/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, αποτελεί πρώτιστο καθήκον της κοινωνίας. Οι ίσες ευκαιρίες, η ποιότητα ζωής, η έμπρακτη αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, συνιστούν το μέτρο του πολιτισμού κάθε χώρας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Επέτειο της Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος»  η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Χανιά,  με αφορμή και την Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Προήδρευσε διαδικτυακά ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας καλούμε να προσέλθετε την προσεχή Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. σε
συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13.00 μ.μ στην αίθουσα συσκέψεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)

Το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Η μεγάλη καταστροφή -Μαρτυρίες» στο «Heraklion Arts and Cultue»

Το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Μικρασιατική Καταστροφή: «Η μεγάλη καταστροφή-Μαρτυρίες» είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture.

Εκδηλώσεις του Δήμου Ηράκλειου για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, διοργανώνει εκδηλώσεις που προάγουν το θεσμό με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος της εθελοντικής προσφοράς αλλά και ενημέρωση για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 02/12/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02/12/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Αποτελέσματα εγγραφών παιδιών χωρίς voucher στα Δημοτικά ΚΔΑΠ Ηρακλείου

Η ΔΗ.Κ.Ε.Η. ανακοινώνει τους πίνακες με σειρά κατάταξης για τα Δημοτικά ΚΔΑΠ Ηρακλείου της απόφασης 183/2023"

Χώρους στάθμευσης ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία τοποθετεί ο Δήμος Ηρακλείου

Στην τοποθέτηση κλειστών χώρων για στάθμευση ποδηλάτων, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου ,με στόχο να μπορούν οι ποδηλάτες να σταθμεύουν δωρεάν και με ασφάλεια τα ποδήλατα τους  με τη βοήθεια εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Το ρεσιτάλ για σόλο πιάνο με την Maya Purdue στο Heraklion Arts and Culture

Το ρεσιτάλ για σόλο πιάνο με την Maya Purdue που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι πολιτισμού, Heraklion Arts and Culture.

Με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο του Δήμου Ηρακλείου για την πρόληψη και αντιμετώπιση σε περίπτωση σεισμού

Με μεγάλη επιτυχία και με μαζική συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση στην Αντιμετώπιση και Προστασία σε Περίπτωση Σεισμού». 

Με επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στις 20:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό  Κέντρο Ηρακλείου η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Οι αγώνες ενός λαού για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, και την Αξιοπρέπειά του, τιμούν διαχρονικά την χώρα του. Η Μνήμη της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), εξακολουθεί να παραμένει πάντα ζωντανή στην συλλογική μας Μνήμη, διαρκές ορόσημο της ιστορικής μας πορείας.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στα πορτοκαλί θα φωτιστεί συμβολικά η Λότζια το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Η βία κατά των γυναικών, είναι ένα μεγάλο και διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα. Δεν έχει τόπο, εθνικότητα, θρησκεία, ηλικία. Τίποτε δεν εμποδίζει το φαινόμενο αυτό να συνεχίζεται με τον ίδιο σφοδρό και αποτρόπαιο ρυθμό και στην εποχή μας.  Οι κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών, εξακολουθούν να παρουσιάζονται σε όλους τους τομείς της ζωής και σε κάθε χώρα – από την φτωχότερη έως την πλέον ανεπτυγμένη.

'Έχεις δύναμη, έχεις φωνή'

Η  «Ομάδα Δράσης 17» , μια ομάδα ερασιτεχνική, ανήσυχη, με θηλυκή ψυχή που αγωνιά για τη σχέση με το συνάνθρωπο και ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν γύρω μας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ» η οποία  θα υλοποιηθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή την Διεθνή  Ημέρα για την  εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό  Κέντρο Ηρακλείου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα αφηγηθεί τα παραμύθια «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ και «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, σε κείμενα ειδικά διασκευασμένα και με πρωτότυπη μουσική από τον συνθέτη Νίκο Ξανθούλη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του Δήμου Ηρακλείου «Εκπαίδευση Εθελοντών για τη Διαχείριση ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Με μεγάλη επιτυχία και με μαζική συμμετοχή κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με θέμα «Εκπαίδευση Εθελοντών για τη Διαχείριση ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & Νομικό Πλαίσιο Ν.4830/2021».

Εγκαίνια για την ενεργειακή αναβάθμιση της Λότζια

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους  φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023 η τελετή εγκαινίων του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης της Λότζια. Στο εμβληματικό κτίριο έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις που αφορούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΗ

Υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΗ και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων, ποσού 2.860.900,00 €

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου από τις 13.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι, λόγω επιμόρφωσης των στελεχών.

Η μουσική παραγωγή «Το καφέ Αμάν του Λάκκου» στο «Heraklion Arts and Culture»

Η μουσική παραγωγή «Το καφέ Αμάν του Λάκκου», της όποιας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν», είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρο Κυρίζογλου είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη.

Νέες ασφαλτοστρώσεις δρόμων από τον Δήμο Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Μονής Πρεβέλης(και των καθέτων αυτής), από την συμβολή της με την οδό Γερωνυμάκη έως την συμβολή της με την Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 1η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 25/11/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/11/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Προβλήματα λόγω πτώσης κεραυνών  το Σαββατοκύριακο, δημιουργήθηκαν στο πεδίο των γεωτρήσεων που βρίσκονται στα Μάλια,  με συνέπεια να υπάρξουν προβλήματα  υδροδότησης από χθες στις παρακάτω περιοχές της πόλης :

Εγκαινιάστηκε ο νέος πολυχώρος αθλητισμού και αναψυχής στην Αυγενική

Ένα πολύ σημαντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή της Παλιανής εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για τον νέο πολυχώρο αθλητισμού και αναψυχής στην Αυγενική, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου (8χ8) καθώς και παιδική χαρά. Παρουσία πλήθους κόσμου, των πρόεδρων των τοπικών κοινοτήτων και πολλών παιδιών, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιήσει εργασίες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου,  προκειμένου να εντοπίσει υπόγεια διαρροή που παρουσιάζεται στο κέντρο του Ηρακλείου. Εξαιτίας των εργασιών αυτών ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές :

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία» στο «Heraklion Arts and Culture»

Η κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά  «Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture  στο YouTube! 

Διοργάνωση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα: «Εκπαίδευση στην Αντιμετώπιση και Προστασία σε Περίπτωση Σεισμού»

O Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο εθελοντών τη Δευτέρα 20/11/2023 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα «Εκπαίδευση στην Αντιμετώπιση και Προστασία σε Περίπτωση Σεισμού».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973. Η κορυφαία αυτή πράξη αντίστασης στην επτάχρονη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων για την Δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη, αλλά και πολύτιμο κεφάλαιο αυτογνωσίας για κάθε Έλληνα.

Philoxenia 2023: Στο επίκεντρο η ανάδειξη του Δήμου Ηρακλείου ως γαστρονομικού προορισμού

Τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου για τη σύνδεση της γαστρονομίας με την τουριστική ανάπτυξη, αναδείχθηκαν στην έκθεση Philoxenia 2023, στη Θεσσαλονίκη.

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ»: Παρουσιάζεται στο κοινό το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της Λότζια

Οι σημαντικές μετατροπές στη κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες έγιναν στο κτήριο της Λότζια, στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ», παρουσιάζονται στο κοινό τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, σε ανοιχτή εκδήλωση από τις 11:00 – 14:00 και σε ειδική τελετή εγκαινίων στις 18:30.

Ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου προς τους Εργαζομένους Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ) του ΕΟΔΥ Περιφέρειας Κρήτης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, σε συνεδρίασή του την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα ότι συμφωνεί με το ψήφισμα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.)  του ΕΟΔΥ Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο αναφέρει:

Εκδηλώσεις ενημέρωσης από τον Δήμο Ηρακλείου για τη βία και την κακοποίηση

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, σε συνεργασία με την   Emfasis Non-Profit και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου - ΚΕΘΙ και τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων  Ηρακλείου & ν. Ηρακλείου, διοργανώνουν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 εκδηλώσεις ενημέρωσης για την βία και την κακοποίηση. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξάλειψη της  παρενόχλησης και της βίας σε όλα τα επίπεδα.

Tο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Αυτός και το παντελόνι του» στο «Heraklion Arts and Culture»

Η κινηματογράφηση του θεατρικού του μονόπρακτου «Αυτός και το παντελόνι του» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture.

Υπογραφή σύμβασης για την άρση επικινδυνότητας και την αποκατάσταση του νεωτερικού ανοίγματος στη Χανιώπορτα

Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου άρσης και αποκατάστασης της επικινδυνότητας του νεωτερικού ανοίγματος στη Χανιώπορτα, υπέγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του αναδόχου του έργου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Φώτη Χατζηδιάκο

Ο Φώτης Χατζηδιάκος υπήρξε εξαιρετικός νομικός. Διετέλεσε, συνάμα, και σημαντικό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος επί πολλά χρόνια, είτε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, είτε ως Δήμαρχος Ρόδου, είτε ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Δωδεκανήσου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 18/11/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/11/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Εορτή του Αγίου Μηνά

Το Ηράκλειο εορτάζει την 11η Νοεμβρίου, με θρησκευτική κατάνυξη, τον πολιούχο Άγιο Μηνά. Ξεχωριστή μορφή της Χριστιανοσύνης, σύμβολο πίστης και ευλάβειας, αλλά και ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και την κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν θεμελιώθηκε ο ναός του.

Το Ηράκλειο εορτάζει την 11η Νοεμβρίου, με θρησκευτική κατάνυξη, τον πολιούχο Άγιο Μηνά. Ξεχωριστή μορφή της Χριστιανοσύνης, σύμβολο πίστης και ευλάβειας, αλλά και ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και την κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν θεμελιώθηκε ο ναός του.

37 εκ. ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για την υλοποίηση εμβληματικών έργων

Σημαντικά έργα τα οποία θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση γειτονιών, στην  βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας  των δημοτών, αλλά και στην ανάδειξη και επανάχρηση σημαντικών μνημείων της πόλης, πρόκειται να υλοποιηθούν στον Δήμο Ηρακλείου μετά την έγκριση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων -Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ-ΒΑΑ) την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού .

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 13-11-2023

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)  τη Δευτέρα   13  Νοεμβρίου   2023  και ώρα   17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Η εικαστικός Πόλλυ Κολλιαλή στο Heraklion Arts and Culture

Η εικαστικός Πόλλυ Κολλιαλή ανοίγει το εργαστήριο της και μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του  Heraklion Arts and Culture "Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες".

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο Πάρκο Ερυθραίας και σε νέες παιδικές χαρές

Επίσκεψη σε σημαντικά έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν ολοκληρωθεί, με στόχο να συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας  ζωής των δημοτών, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023.

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις γαστρονομίας και οινογνωσίας σε Παλιανή και Κάτω Ασίτες

Στο Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου στην Παλιανή (Αυγενική) και στις Κάτω Ασίτες στις 04 και 05 Νοεμβρίου 2023 αντίστοιχα, ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου «Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές, σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις που υλοποιούνται ήδη με μεγάλη επιτυχία από τις τοπικές κοινωνίες και έχουν  στόχο την ανάδειξη και προβολή των αναπτυξιακών και πολιτιστικών τους χαρακτηριστικών τους και την μακραίωνη παράδοση της σπιτικής οινοποίησης.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Εθελοντών για τη Διαχείριση ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων , συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης κοινού και εθελοντών με τη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα «Εκπαίδευση Εθελοντών για τη Διαχείριση ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & Νομικό Πλαίσιο Ν.4830/2021».

Νέες ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το τμήμα οδοποιίας ξεκινά  από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών Τίτου Γεωργιάδου, Ανθεμίου, Αρχιμήδους, Τενέδου, Ίμβρου, Ισιώδου, Μιχαήλ Πεδιώτη  στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 1η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Η συναυλία-αφιέρωμα στους μεγάλους κρητικούς συνθέτες με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία - αφιέρωμα στους μεγάλους κρητικούς συνθέτες, με τον με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και την Άννα Φραντζέσκα Ζανδέ που πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου, στην Πλατεία Ελευθερίας,  στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Εκτελούμενα έργα από την ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει του δημότες ότι την τρέχουσα εβδομάδα (από 06 έως 10 Νοεμβρίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Νοέμβριο

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα κ.ά) και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό για πλύσιμο ρούχων, οδοντόβουρτσα, υγρό πιάτων, κ.ά) για όλους τους δικαιούχους του προγράμματος.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ στην αίθουσα συσκέψεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)

Αιτήσεις για δωρεάν προγράμματα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Μετά την υπ’ 183/2023 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) καλούνται:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τους Πρόξενους της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τους δύο Πρόξενους της Ουκρανίας στην Ελλάδα Hanna Tamash  και Oleksandr Kravchenko ,είχε το πρωί της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO το Ηράκλειο

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο «Δημιουργικών Πόλεων»  (Creative Cities) της UNESCO εντάχθηκε το Ηράκλειο, στον τομέα της Γαστρονομίας, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

«Το πέρασμα του χρόνου»: Η συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στο Heraklion Arts and Culture

«Το πέρασμα του χρόνου»: Συναυλία με τον Νίκο Ξυδάκη - συμμετέχουν Polis Ensemble, Τάσος Αποστόλου, Χριστίνα Μαξούρη, Βερόνικα Δαβάκη στο Heraklion Arts and Culture.

Το βιβλίο «Ελλάδα: Ο αγώνας για την ανεξαρτησία, η συγκρότηση του κράτους και η παλιγγενεσία του έθνους» από τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς

Tο πρώτο βιβλίο για την σύγχρονη Iστορία της Ελλάδας και την επανάσταση του 1821 που κυκλοφόρησε στην σερβική γλώσσα το 2021, το είχε γράψει ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, σημειώνοντας τεράστια δημοσιότητα και εκδοτική επιτυχία.

Νέο πλούσιο πρόγραμμα στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  Heraklion Arts and Culture, στο YouTube, επιστρέφει τον Νοέμβριο, με νέες διαδικτυακές πρεμιέρες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 04/11/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04/11/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Υπεγράφη η σύμβαση για τον εξωραϊσμό της Πλατείας Ελευθερίας

Την σύμβαση για τις εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του αναδόχου του έργου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Αργεντινής

Με τον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα Luis Alfredo Azpiazu ,είχε το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το πρόγραμμα της διανομής καφέ οικιακών κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί  για το καίριο αλλά και δύσκολο βήμα  της συλλογής των υπολειμμάτων από τις κουζίνες σπιτιών και επιχειρήσεων,  συνεχίζει την δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων 10ltlt σε δημότες.  

Επικήδειος Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Γιώργο Γραμματικάκη

Ο επικήδειος που εκφώνησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για τον Γιώργο Γραμματικάκη:

Tελικό συνέδριο της Πράξης «C-IZEBs» : Πώς τα δημόσια κτίρια μπορούν να γίνουν βιώσιμα και ενεργειακά αυτόνομα

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης «C-IZEBs» από τον Δήμο Ηρακλείου, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου -Λυκείου Αγίου Μύρωνα, όπως και οι προκλήσεις που αφορούν στην μετατροπή των κτιρίων δημοσίων φορέων σε κλιματικά ουδέτερα, τέθηκαν στο επίκεντρο Εθνικού Συνεδρίου, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για την παραλαβή του έργου «Εργασίες Κατεδαφίσεων Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτισμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου»

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης στη σελίδα του Ηρακλείου, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δημοτικού καταστήματος και συγκεκριμένα αφορά στη Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου:  «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09:00 π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στη Λότζια, α' όρ., γρ. 11.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα  Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Ψιλάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Μια πρωτότυπη έκθεση, εντυπωσιακή σε μορφή και περιεχόμενο, με υλικό που τεκμηριώνει τη μακρινή καταγωγή των εθίμων λαϊκής λατρείας και αποκαλύπτει την αντοχή τους στον χρόνο εγκαινιάζεται την 1η Νοεμβρίου 2023, στις 7:30 το απόγευμα, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην πορεία του Ελληνισμού, ορόσημο πατριωτισμού, ευθύνης, και αξιοπρέπειας. Με το απερίφραστο «ΟΧΙ» προς το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας,  μια περίοδος αγώνων, αντίστασης, και θυσιών άρχιζε για τον Ελληνικό λαό, που υπερασπίστηκε με ακατάβλητο σθένος την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη ανέγερσης του Αποτεφρωτηρίου

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2023 η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης του Αποτεφρωτηρίου του Δήμου Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε στο γραφείο του στο κτίριο της Οδού Ανδρόγεω ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Προμήθεια - εγκατάσταση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Γυμνάσιο - Λύκειο Αγίου Μύρωνα και προμήθεια Ηλεκτρικού MINIBUS

O ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΜΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ MINIBUS

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου, γενική διακοπή υδροδότησης στις περιοχές που εξυπηρετούνται από τον  κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων,  προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2030-10-2023.pdf

«Η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων» - Ταινία μικρού μήκους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, την προστασία τους και την αποκατάστασή τους μέσω της υπεύθυνης «υιοθεσίας», δημιούργησε ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων».

Διαγωνισμός εκμίσθωσης σχολικού κυλικείου

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου προκηρρύσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση λειτουργίας και εκμετάλλευσης του σχολικού κυλικείου του 1ου Γυμνασίου-Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου (Λ. Δημοκρατίας 1- Τ.Κ. 713 06).

Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση: Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 14-οδός Σπύρου Μουστακλή-Περιοχή Λίντο έως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ.

Συνεχίζεται η διανομή καφέ οικιακών κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί  για το καίριο αλλά και δύσκολο βήμα  της συλλογής των υπολειμμάτων από τις κουζίνες σπιτιών και επιχειρήσεων,  συνεχίζει την δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων 10ltlt σε δημότες.  

«Heraklion Flavors»: Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την προβολή του κρητικού οίνου

Στο Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου και στις Κάτω Ασίτες στις 04 και 05 Νοεμβρίου 2023 αντίστοιχα, ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου «Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», 

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, ανήκει στις εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας. Η πολύπτυχη, λαμπρή πορεία του στους χώρους της πανεπιστημιακής διδασκαλίας, της επιστημονικής έρευνας, της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, της συγγραφής σπουδαίων έργων, της παρουσίας και των καίριων δράσεών του στην πολιτική και στην κοινωνική ζωή της χώρας μας, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές του τόπου μας.

«Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία - Followgreen 2023-2024

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Followgreen» και με link followgreen.gr/heraklion, συνεχίζει για 2η σχολική χρονιά τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα δημοτικά σχολεία και σε επιλεγμένα Γυμνάσια  του Δήμου. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα συλλέγουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά για χαρτί – πλαστικό – αλουμίνιο – μπαταρίες.

Εστάλη η βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας – Συγκινητική η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών

Η ανταπόκριση των πολιτών του Ηρακλείου στην πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου/ Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Νεολαίας,  του Ερυθρού Σταυρού, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της «Αποστολής Αγάπης» για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, υπήρξε συγκινητική.

Σύμπραξη φορέων με στόχο την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων

Υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων και συστημάτων τηλεμετρίας ποσού 1.127.700,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη βεβαιωθέντων εσόδων από τους Δήμους - Δίνεται δυνατότητα ρύθμισης

Νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει στους Δήμους να προβούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βεβαιωθέντων εσόδων για οφειλές  άνω των 50 ευρώ,  εφαρμόζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο γεννήθηκε το 2018 μέσα από τα σπλάχνα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του βιολιστή Γιώργου Δεμερτζή. Το όνομά του αποτελεί αναφορά στο Κρητικό Κουαρτέτο του Αριστείδη Αντωνακάκη, το οποίο δραστηριοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τις αρχές προς τα μέσα του 20ου αιώνα.

Όπερα: Τζουζέπε Βέρντι | Ριγκολέττο Πρώτη πλήρης σκηνική παρουσίαση στο Ηράκλειο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τη νέα παραγωγή της θρυλικής όπερα Ριγκολέττο του Ιταλού συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του Ηρακλείου αυτό τον χειμώνα, σε τρεις παραστάσεις σε σκηνοθεσία Eric Chevalier, με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου και τη συμμετοχή καταξιωμένων λυρικών καλλιτεχνών υπό τη μουσική διεύθυνση του κορυφαίου αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Στην Λεωφόρο Ικάρου η διανομή καφέ οικιακών κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί  για το καίριο αλλά και δύσκολο βήμα  της συλλογής των υπολειμμάτων από τις κουζίνες σπιτιών και επιχειρήσεων,  συνεχίζει την δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων 10ltlt σε δημότες.  

Στην τελετή έναρξης του World Boccia 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην τελετή έναρξης του World Boccia 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια το απόγευμα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο επιστημονικό συνέδριο για τα ζητήματα του Ποινικού Δικαίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη του διημέρου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα  «Ειδικά Ζητήματα ποινικού Δικαίου και νομολογιακή αντιμετώπιση τους» που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου το απόγευμα της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκου Λογοθέτη.

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Ιντιστούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το ITE o Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

 

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Ιντιστούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας παρευρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η υπογραφή έλαβε χώρα στο ΙΤΕ, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.
Στόχος του μνημονίου είναι η τεχνογνωσία του ΙΤΕ να προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα. .

 

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ. Γιώργος Σισαμάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ενημερωτική συνάντηση για την άνοια

Τα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας - Δ/νση  Κοινωνικής Ανάπτυξης Δ. Ηρακλείου (Φορτέτσα- Μασταμπά -Αγ. Ιωάννη) διοργανώνουν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με  θέμα « Άνοια: Πρόληψη και Παρεμβάσεις στην Πόλη».

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιήσει, από σήμερα το απόγευμα, γενική διακοπή υδροδότησης στις περιοχές που εξυπηρετούνται από τον  αγωγό της δεξαμενής που βρίσκεται στην περιοχή των Μεσαμπελιών,  προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της. 

Υπογραφή σύμβασης για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στην Αυγενική

Υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση κατασκευής του έργου για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του οικισμού της Αυγενικής, ποσού 157.999,99€ (χωρίς Φ.Π.Α.)

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον μήνα Οκτώβριο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδια, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα), ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό για πλύσιμο ρούχων, υγρό πιάτων, χλωρίνη) για τους δικαιούχους του προγράμματος, καθώς και σχολικών ειδών για τις  οικογένειες με ανήλικα παιδιά – μαθητές (δικαιούχους του προγράμματος).

Συνεχίζεται η διανομή καφέ οικιακών κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί  για το καίριο αλλά και δύσκολο βήμα  της συλλογής των υπολειμμάτων από τις κουζίνες σπιτιών και επιχειρήσεων,  συνεχίζει την δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων 10ltlt σε δημότες.  

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης!

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) 2023, ο Παιδικός Σταθμός / Νηπιαγωγείο Ροδομηλιά και ο Δήμος Ηρακλείου, αποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, καλούν τα παιδιά και τους γονείς τους στο Πάρκο Γεωργιάδη, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 21/10/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/10/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Πράσινη Αποστολή Δήμου Ηρακλείου: «Παίξε & Κέρδισε Δώρα – No trick… just recycle! »

Το Followgreen Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει να ενημερώνει τους δημότες σχετικά με τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθούν κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης και τα σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφεύγουν.

Προωθώντας την Κλιματική ουδετερότητα με δημοτικά κτίρια σχεδόν Μηδενικής Ενέργειας (NZeB): Ένα συνέδριο για την Πράξη «C-IZEBs» από τον Δήμο Ηρακλείου

Το σημαντικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου -Λυκείου Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου, που εκτελείται στο πλαίσιο της Πράξης «Cooperative Intelligent education & electromobility Zero Energy Buildings» («Συνεργατική Ευφυής εκπαίδευση και ηλεκτροκινητικότητα - Μηδενικά κτήρια ενέργειας») με Ακρωνύμιο «C-IZEBs», όπως και οι καλές πρακτικές δημόσιων φορέων σχετικά με την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας, παρουσιάζονται σε Εθνικό Συνέδριο την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στο Capsis Astoria Heraklion Hotel στο Ηράκλειο, από τις 9:00 έως τις 14:30.

«Η κοινωνία του Ηρακλείου απαιτεί μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο» - Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Βενιζελείου Νοσοκομείου παρευρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιήσει, αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου, γενική διακοπή υδροδότησης στις περιοχές που εξυπηρετούνται από τον  κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων,  προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2023 να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο ζητά:

Στην σύσκεψη για τα προβλήματα του Βενιζελείου νοσοκομείου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου,  στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρεία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ. Γιώργος Σισαμάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εργασίες ασφαλτοστρώσεων στον Άγιο Ιωάννη Κνωσού από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

O Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου», από την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών:  

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον νέο Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό είχε στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, το πρωί της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας καλούμε να προσέλθετε την προσεχή Τρίτη  17 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. σε συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)

Ακροάσεις για νέους ταλαντούχους χορευτές από όλη την Κρήτη από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ακροάσεις για νέους ταλαντούχους χορευτές από όλη την Κρήτη, από 15 ετών και άνω, θα πραγματοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)  τη   Δευτέρα 16 Οκτωβρίου  2023  και ώρα   17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2016-10-2023.pdf

Εργασίες οριζόντιας σήμανσης οδών του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησαν από το τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών, οι εργασίες οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση) οδών εντός και εκτός τειχών της πόλης του Ηρακλείου.

Συνεχίζεται η διανομή καφέ οικιακών κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου για διαλογή στην πηγή των τροφικών υπολειμμάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί  για το καίριο αλλά και δύσκολο βήμα  της συλλογής των υπολειμμάτων από τις κουζίνες σπιτιών και επιχειρήσεων,  συνεχίζει την δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων 10ltlt σε δημότες.  

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 14/10/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/10/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε Σταύρο Αρναουτάκη και Αλέξη Καλοκαιρινό

 

Συγχαίρω θερμώς τον Αλέξη Καλοκαιρινό και την παράταξή του "Δικαίωμα στην Πόλη" για την επικράτησή τους στις εκλογές. Συγχαίρω επίσης όλες τις παρατάξεις για τον καθαρό και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν. 

 

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13 μ.μ στην αίθουσα συσκέψεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος).

Παράταση προθεσμίας πληρωμής τελών προς τους Δήμους

Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.5047/23 «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας, διατάξεις για τη φορολογική διαδικασία, την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» ισχύει :

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τα προβλήματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι συνυφασμένο με την ιστορία όχι μόνο της πόλης,  αλλά και της Κρήτης ολόκληρης. Οι υπηρεσίες που διαχρονικά παρέχει στο κοινό, υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι πολύτιμες.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών στον Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό  και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, η σύμβαση για την κατασκευή υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών στον Δήμο Ηρακλείου.

Διανομή καφέ οικιακών κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου για διαλογή στην πηγή των τροφικών υπολειμμάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί  για το καίριο αλλά και δύσκολο βήμα  της συλλογής των υπολειμμάτων από τις κουζίνες σπιτιών και επιχειρήσεων, ξεκίνησε την δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων 10ltlt σε δημότες.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Σουηδίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα Johan Borgstam είχε το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου , στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα επιθεώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το  Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα όπου πραγματοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου , πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Ο Δήμος Ηρακλείου/ Αντιδημαρχία Εθελοντισμού συνεχίζουν την προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, την προστασία τους και την αποκατάστασή τους μέσω της υπεύθυνης υιοθεσίας.

Πληροφορίες για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 & τις τυχόν επαναληπτικές της 15ης Οκτωβρίου 2023

281 εκλογικά τμήματα έχουν συσταθεί στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για την διενέργεια των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και των  τυχόν επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023.

Ενημερωτικό δελτίο για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους ότι η παραλαβή των εκλογικών σάκων & της συσκευής μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) θα γίνεται με την προσκόμιση αντιγράφου του διορισμού τους, από το Παγκρήτιο Στάδιο, Θύρα 19 (είσοδος από την δυτική πύλη του Παγκρητίου Σταδίου).

Ψήφισμα για ΚΔΑΠ και για Προσχολική Αγωγή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητά να μη μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Διακοπή ρεύματος στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την  Τρίτη 03.10.2023, η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ έχει προγραμματίσει τη διακοπή ηλεκτροδότησης του κτιρίου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, για το διάστημα 09:30 πμ. - 1:30 μμ, λόγω συντήρησης του Υποσταθμού Μέσης Τάσης.

Με την Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με την Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα Lajla Brandt Jankhelln είχε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στην ημερίδα «Παράγω Βιολογικά» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην ημερίδα «Παράγω Βιολογικά» παρευρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Την ημερίδα διοργάνωσε στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία και του αρμόδιου Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών τριών οπλαρχηγών στις Άνω Ασίτες

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων  των προτομών του Οπλαρχηγού Μαλεβιζίου Μανουσάκη Εμμανουήλ , του Αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης Κρήτης Μπαντουβά Εμμανουήλ και του Οπλαρχηγού Μαλεβιζίου και Βουλευτή της Κρητικής Πολιτείας Πολυξίγκη Ιωάννη. στις Άνω Ασίτες παρευρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12 μ.μ στην αίθουσα συσκέψεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)

Στη γιορτή των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ για την Ημέρα Ηλικιωμένων βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός

Στην εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γεωργιάδη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, παρευρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ψήφισμα στήριξης Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο ζητά την ενίσχυση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την τόσο κρίσιμη  λειτουργία της και στηρίζει το κείμενο με τα αιτήματα που έχει διαμορφώσει πρωτοβουλία πολιτών το οποίο αναφέρει:

Δωρεά σπάνιας συλλογής δίσκων βινυλίου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από τον Μανώλη Βεληβασάκη

Σε μια σημαντική δωρεά προς την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Βεληβασάκης .

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά

Ο Νίκος Σκουλάς ολοκλήρωσε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς. Σε χρόνια δύσκολα για την Ελλάδα, για την Κρήτη,  τον γενέθλιο τόπο του, κατόρθωσε να σπουδάσει, και να προχωρήσει επαγγελματικά, στον τομέα τού Τουρισμού και της Διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών.

Εκδήλωση στο Πάρκο Γεωργιάδη για την υποδοχή της σχολικής χρονιάς

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Welcoming the New School Year with Creativity

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

17:30 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ

Πάρκο Γεωργιάδη - Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας»

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 30/09/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/09/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην τελετή βράβευσης του Στέφανου Τραχανά με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  η τελετή απονομής του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στον Στέφανο Τραχανά. Την απονομή στον ιδρυτή, και διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (από το 1984 έως το 2013), ιδρυτή των διαδικτυακών Πανεπιστημιακών μαθημάτων του «Mathesis», διδάσκοντα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και καταξιωμένο συγγραφέα έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.  

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις δημόσιες δομές υγείας

Το Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου στηρίζει τα αιτήματα των Σωματείων των εργαζόμενων της πόλης μας και στα Νοσοκομεία του νησιού και τις διεκδικήσεις τους για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, αναπτυγμένο σε όλα τα επίπεδα, που να καλύπτει καθολικά τις σύγχρονες ανάγκες, με πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, νέους σύγχρονους οργανισμούς.

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Ηρακλείου

Γεύσεις, αρώματα και ήχοι Κρήτης γέμισαν για τέσσερις ημέρες το Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ηράκλειο - Μέρες Γαστρονομίας 2023» που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Παράταση στην λειτουργία της έκθεσης με θέμα: «Οι θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη»

Έως τις 6 Οκτωβρίου παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης με τίτλο: «Οι θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη» που φιλοξενείται στον προθάλαμο του Κηποθεάτρου «Μάνος Χατζιδάκις».

'Jazz in Progress' | 5o Heraklion Jazz Festival 2023 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Φεστιβάλ που έγινε θεσμός, την Πέμπτη 28, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στhn Αίθουσα "Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού" του ΠΣΚΗ, με 6 συναυλίες σε 3 ημέρες

Υπογραφή σύμβασης για ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού στο Σκαλάνι

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση κατασκευής και λειτουργίας του έργου «Ολοκλήρωση Βιολογικού Καθαρισμού στη θέση ‘’Ραζουλιά‘’ στην περιοχή Σκαλανίου» .

Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Μιχάλη Τσαπάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Την αναδρομική έκθεση του Μιχάλη Τσαπάκη θα φιλοξενήσει η Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.

Στον βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τον βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές (ΙΑ΄ ΚΕΠΑ) επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ηράκλειο – Ημέρες Γαστρονομίας 2023: Μεγάλη προσέλευση στην έναρξη του γαστρονομικού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών, παραδοσιακά και σύγχρονα μαγειρέματα με «άρωμα» Κρήτης και ήχους λύρας, έκανε «πρεμιέρα» την Πέμπτη  21 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Ηράκλειο: Μέρες Γαστρονομίας», το οποίο διοργανώνεται στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, από τον Δήμο Ηρακλείου, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΟΤ.

Ενισχύεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας μια σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου.

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΥΑΗ και τον Δήμο Λάρνακας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου,  Ανδρέας Βύρας, ο Γενικός Διευθυντής Άγγελος Χατζηχαραλάμπους καθώς και στελέχη του του ΣΑΛ, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη.

Followgreen Δήμου Ηρακλείου: «Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Επιστροφή στα θρανία!»

Το Followgreen Δήμου Ηρακλείου μας καλεί να υποδεχτούμε τη νέα σχολική χρονιά με μια πιο οικολογική διάθεση, εφαρμόζοντας έξυπνες ιδέες που θα βοηθήσουν στο να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Δυο ιστορικά ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture με δωρεάν προβολή στον Θερινό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μανόλη Σφακιανάκη, θα προβληθούν στο θερινό κινηματογράφο Βηθλεέμ, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στον Στέφανο Τραχανά

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα απονεμηθεί το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στον Στέφανο Τραχανά, ιδρυτή, και διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (από το 1984 έως το 2013), ιδρυτή των διαδικτυακών Πανεπιστημιακών μαθημάτων του «Mathesis», διδάσκοντα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και καταξιωμένο συγγραφέα.

Σύμβαση Δήμου Ηρακλείου με Ιατρικό Σύλλογο για την στήριξη ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων

Την εθελοντική παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου προβλέπει η προγραμματική  σύμβαση που υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού,  από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρο Πατριανάκο και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη.

Συνεχίζεται η έκθεση με τις προτάσεις του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Πλατεία Ελευθερίας

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20/09/2023, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, τα εγκαίνια της έκθεσης των προτάσεων του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων με τίτλο: «Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής εισόδου στο ιστορικό κέντρο της πόλης»,  στην αίθουσα σεμιναρίων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.  

Συγκίνηση στην απονομή του βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» στην Λένα Πλάτωνος – Ακούστηκε για πρώτη φορά η νέα δημιουργία της «Ηράκλειο μου»

Με μια λιτή αλλά συγκινητική Tελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου η απονομή του βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στην Λένα Πλάτωνος.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Έντουαρτ Βόλτερ

Συνάντηση με τον φιλέλληνα – ελληνιστή και καθηγητή Αρχαίων Ελληνικών Έντουαρτ Βόλτερ από το Λουξεμβούργο είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή την επίσκεψη  του πρώτου στην Κρήτη.

Με επιτυχία τα εγκαίνια έκθεσης: «Οι θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι θηριωδίες της ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη», στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Ανακοίνωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Με αφορμή ορισμένα που ελέχθησαν σε ομιλία υποψηφίου δημάρχου, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας είναι μία εβδομάδα Θεσμός, που γιορτάζεται στην Ευρώπη με στόχο να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών. 

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στην Λένα Πλάτωνος

Σε μία σπουδαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, την Λένα Πλάτωνος, θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η ημερίδα «Γεύσεις του Ηρακλείου από το χθες στο σήμερα» την Παρασκευή 22 Σεπτέμβριου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Α.Ο.Τ.Α. Ηράκλειο Μ.Α.Ε , στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ «Μέρες Γαστρονομίας 2023/Heraklion Gastronomy Days 2023» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Γεύσεις του Ηρακλείου από το χθες στο σήμερα», το πρωί της  Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 (11.00 με 14.00), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου (Μέγαρο Αχτάρικα, 2ος Όροφος).

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κοινού στην εικαστική έκθεση : «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια»

Πλησιάζοντας, περίπου τις 55.000 επισκέψεις, ολοκληρώθηκε η έκθεση με τίτλο: «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια», από την συλλογή του Σωτήρη Φέλιου , η οποία πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου.

Παρουσιάζεται το Ψηφιακό Αποθετήριο Τουριστικού και Πολιτισμικού Περιεχομένου Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας παρουσιάζει την Ψηφιακή πλατφόρμα "Ψηφιακό  Αποθετήριο Τουριστικού και Πολιτισμικού Περιεχομένου Δήμου Ηρακλείου" την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 12:00 - 14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Αχτάρικα, 2ος όροφος).

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Σεπτέμβριο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδια, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα), ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα) για όλους τους δικαιούχους του προγράμματος. Επίσης, θα διανεμηθούν  σχολικά είδη και βρεφικές κρέμες για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά – μαθητές και βρέφη.

Με επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η βίαιη εκδίωξη, ο εκριζωμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την πατρογονική τους γη, από τα μέρη της αρχαίας Ιωνίας, όπου, επί αιώνες, έζησαν και δημιούργησαν έναν σπουδαίο πολιτισμό,  είναι –μαζί με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το 1974 - η μεγαλύτερη συμφορά που υπέστη ο Ελληνισμός κατά την πρόσφατη ιστορική του διαδρομή.

Στην τελετή λήξης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην τελετή λήξης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου στο Karteros Beach Sports Center, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

«Μέρες Γαστρονομίας 2023»: Η κορυφαία γαστρονομική διοργάνωση για 5η χρονιά στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου

Για 5η χρονιά το σημαντικό γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας /HeraklionGastronomyDays» θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, προσκαλώντας επισκέπτες και ντόπιους σε ένα «ταξίδι» στην κρητική διατροφική παράδοση.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ στην αίθουσα συσκέψεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)

Έκθεση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού των προσχεδίων για την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 το πρωί, εγκαινιάζεται η έκθεση των συμμετοχών του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με τίτλο : «Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής εισόδου στο ιστορικό κέντρο της πόλης», στην αίθουσα σεμιναρίων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ. Μαρίνος Παττακός . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στις 20 Σεπτεμβρίου η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου στην Λένα Πλάτωνος

Σε μία σπουδαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, την Λένα Πλάτωνος, θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2023 – 24 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2023-24 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλας Αρχοντάκη Καλογεράκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Σύμβουλου Πολιτισμού Ηρακλείου Κώστα Φασουλάκη, καθώς και εκπροσώπων του Συλλόγου Φίλων Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην «Αίθουσα Συναυλιών» του ΠΣΚΗ.

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου η Εικαστική Έκθεση: «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια»

Η έκθεση «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια» από την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου,  στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου - Βασιλική του Αγίου Μάρκου έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα καθώς μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023,  έχει 53.125 επισκέψεις.

Ενημέρωση για τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι τα ΚΕΠ του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου από τις 12.00 έως τις 15.00 εξαιτίας επιμόρφωσης του προσωπικού.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Την καθιερωμένη, ετήσια, ανοιχτή συναυλία της δίνει το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Έκθεση με θέμα: «Οι θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη» Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» από 18 έως 30 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις δράσεις προκειμένου οι νέοι να μάθουν τη νεότερη Ιστορία του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των νεαρών μελών της, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας συνδιοργανώνει με την Ένωση θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, το Δήμο Βιάννου, το Δήμο Μαλεβιζίου, την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και το ΕΣΔΟΓΕ έκθεση με θέμα «Οι θηριωδίες της της Ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη» από τις 18 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 στον προθάλαμο του Κηποθέατρου «Μάνος Χατζιδάκις». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 19:30.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 16/09/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/09/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Με την εξαιρετική συναυλία του Goran Bregovic ολοκληρώθηκε το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με μια εξαιρετική συναυλία από τον Goran Bregovic και τους «The wedding and Funeral Band» στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί». 

Τέλεση αγιασμών σε σχολεία του Ηρακλείου παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού , στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και στο 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο παρέστη για την τέλεση του καθιερωμένου  αγιασμού το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός. 

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού & Νεολαίας, Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Πολιτικής), το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Ερυθρός Σταυρός και η «Αποστολή Αγάπης» καλούν τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς των περιοχών της Θεσσαλίας, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο των Γερμανικών Ωμοτήτων στην Βιάννο το 1943

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο των Γερμανικών Ωμοτήτων στην Βιάννο το 1943: «80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ζοφερό Σεπτέμβριο του 1943, όταν η Βιάννος και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, έγιναν ο τόπος για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα του Γερμανικού στρατού Κατοχής, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει εμπράκτως τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που ξεκινούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου  στο Karteros Beach Sports Center. Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν στους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου και θα συμμετάσχουν αθλητές από 26 χώρες.

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Θέατρο: Τα «Κατά Μάρκον …»

Η παράσταση ερευνά και προβάλει τις ιστορικές και κοινωνικές συν­θήκες που γέννησαν την παράδοση του Ρεμπέτικου και προσδιόρισαν το ύφος και το ήθος του. Αφετηρία αποτελούν οι δραματοποιημένες αφηγήσεις δύο από τους κορυφαίους ρεμπέτες, του Μάρκου Βαμβα­κάρη και του Μιχάλη Γενίτσαρη, από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’60, καθώς και άλλα αντιπροσωπευτικά κείμενα της περιόδου.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Συναυλία Christos Moralis “London to Heraklion”

Από το Λονδίνο, όπου ζει και εργάζεται ο Χρήστος Μόραλης, έρχεται στο Ηράκλειο με το συγκρότημα του, για μια νεανική μα και νοσταλ­γική σούπερ συναυλία. Αποτελούμενη από ένα μωσαϊκό ήχων και τρα­γουδιών, που ξεκινά από παλαιές δεκαετίες και σιγά-σιγά εξελίσσεται σε σύγχρονη πανδαισία ακουσμάτων.

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές & Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηρακλείου 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2023

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 09/09/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/09/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»: Συναυλία Goran Bregovic & The wedding and Funeral Band

Ο Goran Bregovic και η εξαιρετική μπάντα του έρχονται στο Ηράκλειο για να κλείσουν  με μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» .

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»: Συναυλία Θεοδοσίας Τσάτσου

Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι γνωστή σε όλους. Απόψε όμως θα μας εκπλήξει με μια διαφορετική, ανατρεπτική συναυλία.

Κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΗ στις Γούρνες Τεμένους

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας του νερού, ξεκίνησε από την ΔΕΥΑΗ στην περιοχή των Γουρνών Τεμένους. Πρόκειται για την κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης μήκους τριών χιλιομέτρων στις οδούς Κουρητών, Τηδέας, Πολυνίκη, Μαρκατάκη, Αγίου Αντωνίου και στις κάθετες οδούς .

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Συνεχίζεται με επιτυχία και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»  με τη συναυλία των «Vamos Enseble» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ακολουθούν την Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου το θεατρικό «PAPARUDA – Μνήμη Υγρή»  στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η συναυλία της  Θεοδοσίας Τσάτσου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύσκεψη για την διάθεση δημοτικών χώρων ενόψει Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών

Σύσκεψη, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος χρήσης των χώρων που θα διατεθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο στους συνδυασμούς των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και τις τυχόν επαναληπτικές της 15ης Οκτωβρίου 2023 για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου  .

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»: Συναυλία «Τα ερωτικά παντός καιρού» με τους Vamos Ensemble

Ένα πρόγραμμα με προσεκτικά επιλεγμένα ερωτικά τραγούδια κάθε εποχής, στην πρώτη εκτέλεση ή σε διασκευή, θα παρακολουθήσουμε απόψε από τους Vamos Ensemble. Είναι μια ωδή στον έρωτα, στη μα­γεία του, στον πόνο που πολλές φορές τον ακολουθεί, μα και στη χαρά και τη συγκίνηση που προσφέρει.

Νέα ημερομηνία ακροάσεων για την συμπαραγωγή του ΠΣΚΗ με την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη για το έργο «Θησέας και Μινώταυρος»

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου αναζητά ηθοποιούς, γυναίκες και άντρες, για την θεατρική συμπαραγωγή με την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη, «Θησέας και Μινώταυρος».

Η Διαδικτυακή πλατφόρμα Heraklion Web Radio του Δήμου Ηρακλείου ανανεωμένη εκπέμπει με νέο πρόγραμμα

Η ψυχαγωγία και o πολιτισμός επιστρέφουν με «άλλο αέρα» στον  Δήμο Ηρακλείου.

Η Διαδικτυακή πλατφόρμα Heraklion Web Radio ανανεωμένη σύγχρονη και λειτουργική  είναι πλέον γεγονός και ξεκινά να εκπέμπει δυνατά  με καλή μουσική 24 ώρες το 24ωρο .

Φεστιβάλ - «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» Θέατρο: Του έρωτα τα πάθη

Μια ηθογραφία της κρητικής υπαίθρου, βασισμένη σε έναν τρόπο ζωής που μάλλον τείνει να εξαφανισθεί, θα μας παρουσιάσει την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το Θέατρο Κρήτης.

Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου η συναυλία της Σαββέριας Μαργιολά στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου "Κρήτη, μια Ιστορία 5+1 Πολιτισμοί".

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ηρακλείου με την πόλη του Σαρμ Ελ Σέιχ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και στην πόλη του Σαρμ Ελ Σέιχ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν εκ μέρους της πόλης του Ηρακλείου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και εκ μέρους της πόλης Σαρμ Ελ Σέιχ ο Κυβερνήτης του Νότιου Σινά -Υποστράτηγος Khalid Fouda.

Ντοκιμαντέρ για την προετοιμασία της Εικαστικής Έκθεσης «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια»

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου παρουσιάζει μέσα από το κανάλι της στο YouTube το ντοκιμαντέρ από την προετοιμασία, την συνέντευξη τύπου και τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια» Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ, Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Κνωσού η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τις εμφανίσεις την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Κνωσού. Μετά από πρόκληση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου θα παίξει γνωστές και χαρούμενες μελωδίες για το κοινό.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 ώστε να διαμορφωθούν τα τμήματα και να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και καθηγητές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου:

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Συναυλία της Σαββέριας Μαργιολά «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις»

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου με την συναυλία της Σαββέριας Μαργιολά  στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με την πόλη του Σαρμ Ελ Σέιχ

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας και φιλίας προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου με την πόλη του Σαρμ Ελ Σέιχ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αντιπροσωπεία της  οποίας θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα στο Ηρακλείου. 

Στις Δαφνές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τις Δαφνές επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 31 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με αφορμή την εορτή της Αγίας Ζώνης. 

Φεστιβάλ - «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Συναυλία των Καντινέλια

Συνεχίζονται οι  εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», την Πέμπτή 31 Αυγούστου 2023 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», με την συναυλία των Καντινέλια.

Ώρα έναρξης 21:00 (Ώρα προσέλευσης 20:30)  || Είσοδος Ελεύθερη (χωρίς προσκλήσεις)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Προμήθεια εξοπλισμού κτιρίου Πολυδύναμου Κέντρου Επιμόρφωσης & Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ

Ο ∆ήµος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι θα προβεί στην συλλογή προσφορών για την «Προμήθεια εξοπλισμού κτιρίου Πολυδύναμου Κέντρου Επιμόρφωσης & Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ (ομάδα 1: έπιπλα δομής και ομάδα 2: ηλεκτρονικός εξοπλισμός)

«Heraklion Flavors»: Στις Άνω Ασίτες υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα διήμερο γεμάτο με γεύσεις, αρώματα και παραδόσεις

Οι Άνω Ασίτες αποτέλεσαν το διήμερο 24 & 25 Αυγούστου 2023,  προορισμό του Φεστιβάλ γαστρονομίας «Heraklion Flavors» , το οποίο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 02/09/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02/09/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Συναυλία «Τρόποι Μακρινοί»

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού του Ηρακλείου απέσπασε η Μαρία Φαραντούρη στη συναυλία «Το ρόδον της Ανατολής» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία 5+1 Πολιτισμοί».

Φεστιβάλ - «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Συναυλία «Το ρόδον της Ανατολής» με την Μαρία Φαραντούρη

Μία μουσική περιδιάβαση στον απόηχο της συνθήκης της Λωζάνης 1923 – 2023

Κείμενα, αφήγηση: Βασιλική Νευροκοπλή

Σύνθεση, μουσική διεύθυνση: Κυριάκος Καλαϊτζίδης

Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ώρα έναρξης 21:00 (Ώρα προσέλευσης κοινού 20:30)   

Είσοδος Ελεύθερη (χωρίς προσκλήσεις)

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Λεωφόρο Δημοκρατίας

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες  ότι  την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα γίνουν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ρεύμα καθόδου από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Κουρουπάκη ως τη συμβολή της με την οδό Ιερωνυμάκη.

Παράταση έως τις 16 Σεπτεμβρίου της συλλογής έργων του Σωτήρη Φέλιου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Παρατείνεται έως το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που έχει μέχρι σήμερα , η λειτουργία της εικαστικής έκθεσης «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια», που φιλοξενείται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η έκθεση μέχρι σήμερα έχει δεχτεί περισσότερες από 37.000 επισκέψεις. 

Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης Εντολών Τοποθέτησης (Voucher) στα Δημοτικά Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου για την Περίοδο 2023-24

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) καλεί τους ωφελούμενους γονείς για την διαδικασία Εγγραφών - Τοποθετήσεων στα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.).

Εκτός λειτουργίας παιδική χαρά στις Μεσαμπελιές μετά από βανδαλισμό

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η νέα πρότυπη παιδική χαρά που κατασκευάστηκε πρόσφατα στις Μεσαμπελιές μετά τον βανδαλισμό που υπέστη από κάτοικο της περιοχής .

Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» - Θεατρική παράσταση «Νίκου Καζαντζάκη, Νικηφόρος Φωκάς»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  27 Αυγούστου και η δεύτερη εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» καθώς η συναυλία «Ανάσα μου κι αέρα μου» με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου, ενθουσίασε το κοινό στο γεμάτο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης

Εργασίες ασφαλτοστρώσεων στη Θέρισο από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

O Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου», από την Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινούν ργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών:  

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 26 και 27 Αυγούστου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 26 και 27  Αυγούστου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ, Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης Εντολών Τοποθέτησης (Voucher) για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ωφελούμενους γονείς / φροντιστές ενηλίκων και ανηλίκων ΑμεΑ που έχουν Εντολή Τοποθέτησης (voucher), ότι ξεκινά η διαδικασία Εγγραφών, Τοποθετήσεων στο Κ.Δ.Α.Π ΑμεΑ του Δήμου Ηρακλείου για την περίοδο 2023-2024.

Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο και τη μνήμη των σφαγιασθέντων της 25ης Αυγούστου του 1898 με Θεία Λειτουργία και κατάθεση στεφάνων

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Παρασκευής 25ης  Αυγούστου 2023 τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Έναρξη του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» με την συναυλία του Κώστα Μακεδόνα

Με την συναυλία του γνωστού μουσικού Κώστα Μακεδόνα ξεκινά την Παρασκευή 25 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», που διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά.  Ο Κώστας Μακεδόνας, από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ούτε άλλωστε οι μουσικοί που τον συνοδεύουν.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 26/08/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/08/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Υπογραφή σύμβασης για την ολοκλήρωση των δικτύων ύδρευσης στην Ηλιούπολη

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων της ΔΕΥΑΗ Πόπης Τζαβλάκη, η σύμβαση για την ολοκλήρωση αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Στις 25 Αυγούστου η έναρξη του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου -Πλούσιο πρόγραμμα με την συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών

Για 9η συνεχόμενη χρονιά,  ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού διοργανώνει, το φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».  Το θέμα του φετινού Φεστιβάλ που ξεκινά στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου, είναι ο Σύγχρονος Πολιτισμός.

Δήλωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη -Καλογεράκη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή την ολοκλήρωση μιας ακόμη χρονιάς λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει του δημότες ότι έχει πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου, γενική διακοπή υδροδότησης στις περιοχές που υδροδοτούνται από τον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε.

Ακύρωση διαγωνισμού εκμίσθωσης σχολικού κυλικείου .

Ακύρωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση λειτουργίας και εκμετάλλευσης του σχολικού κυλικείου του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 19 και 20  Αυγούστου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ, Κώστας Βαρδαβάς.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος)  τη Δευτέρα 21 Αυγούστου  2023  και ώρα   17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2021-08-2023.pdf

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας «CUBA, the land of joy, passion and hope» από τον George Dryjohn στο αίθριο του Πολύκεντρου Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζεται στο αίθριο του Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου η έκθεση φωτογραφίας «CUBA, the land of joy, passion and hope» του George Dryjohn. Η έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ΄Οδόν 2003» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 19/08/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/08/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Στις Άνω Ασίτες o τελευταίος σταθμός του Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Ηρακλείου

Οι Άνω Ασίτες θα αποτελέσουν στις 24 και 25 Αυγούστου τον τελευταίο προορισμό του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Heraklion Flavours, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τoν Δεκαπενταύγουστο 2023

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 15  Αυγούστου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα  Δέσποινα Συγγελάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα Μοριοδότησης Αιτούντων Νοικοκυριών στο Πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής ΚΑΛΥΨΗ

Λίστα Μοριοδότησης Αιτούντων Νοικοκυριών στο Πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής "ΚΑΛΥΨΗ" του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ):

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στον Καράβολα

Μουσική εκδήλωση με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης 16 Αυγούστου, στον Καράβολα, στο ύψος όπου βρίσκεται το κιόσκι.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για δίκυκλα και 4 οχήματα της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας

Ο ∆ήµος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι θα προβεί στην συλλογή προσφορών για την  προμήθεια ηλεκτρονικού  εξοπλισμού για 11 Δίκυκλα και 4  οχήματα της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Κρήτης, με κριτήριο κατακύρωσης τη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά,  αποκλειστικά βάσει  τιμής, η οποί θα είναι σταθερή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης, αφού ελεγχθεί και είναι σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν εγκριθεί και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις σχετικές κλειστέ

Στο Πάρκο της οδού Εφόδου και στον χώρο της λαϊκής της Νέας Αλικαρνασσού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου όπου θα εγκατασταθεί  η  λαϊκή της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς και στο νέο Πάρκο της οδού Εφόδου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.  Και τα δυο αυτά έργα βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Δήμαρχος.

Κλειστά τα τμήματα ΤΑΠ-ΤΕΛΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και το ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΟΔΩΝ & ΚΛΗΣΕΩΝ

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 το ΤΜΗΜΑ ΤΑΠ-ΤΕΛΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και το ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΟΔΩΝ & ΚΛΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ για το κοινό.

 

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 12 και 13 Αυγούστου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 και 13  Αυγούστου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ, Αντώνης Περισυνάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αλλάζουν όψη τα Ενετικά Τείχη – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Αυτοψία στα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης- αποκατάστασης  της περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά  Τείχη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Δασκαλογιάννη

Μουσική εκδήλωση με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, στο ύψος της οδού Δικαιοσύνης.

Ξεκίνημα με Κώστα Μακεδόνα, φινάλε με Γκόραν Μπρέγκοβιτς - Έρχεται το Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου

Για 9η συνεχόμενη χρονιά,  ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού διοργανώνει, το φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».  Το θέμα του φετινού Φεστιβάλ που ξεκινά στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου είναι ο σύγχρονος πολιτισμός. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παιδικές παραστάσεις «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι παιδικές παραστάσεις «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» που πραγματοποιήθηκαν και  αυτό το καλοκαίρι  από τον Δήμο  Ηρακλείου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Στον Άγιο Μύρωνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στον Άγιο Μύρωνα και συγκεκριμένα στον εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη και Γιώργο Καραντινό.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Έκκληση στους δημότες να μην τοποθετούν υλικά και αντικείμενα στις σχάρες των ομβρίων και τις αποχετεύσεις, απευθύνει η ΔΕΥΑΗ ,καθώς το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μετά από επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται σε οικίες (π.χ θερμοπροσόψεις, μονώσεις ) να απορρίπτονται υλικά είτε στις εσχάρες των ομβρίων, είτε στην αποχέτευση, με αποτέλεσμα οι αγωγοί να φράζουν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 11ης Αυγούστου 2023

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Παρασκευή  11 Αυγούστου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. σε συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης (2ος όροφος),  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και την Εγκύκλιο 488/25-04-2023 του Υπ. Εσωτερικών, για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

 

Ο «Μίτος της Αριάδνης» και ο Νίκος Καζαντζάκης: Ολοκληρώθηκαν οι δυο τοιχογραφίες που ομόρφυναν το Ηράκλειο στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023»

Μαζί με το 8ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» το οποίο έριξε αυλαία την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 (https://bit.ly/3OKYAsR),  ολοκληρώθηκαν και οι δυο μεγάλες τοιχογραφίες που δημιουργούνταν μέρα με τη μέρα, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 12/08/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/08/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Αποθεώθηκαν στο φινάλε του Φεστιβάλ ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Την αποθέωση γνώρισαν από τον κόσμο που γέμισε την Πλατεία Ελευθερίας ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο μεγάλο φινάλε του 8ου  Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023.

Ενημέρωση για πολιτικούς γάμους

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λότζια κα μέχρι αυτές να ολοκληρωθούν, οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, αριθμός 2, στον 2ο όροφο, στο φουαγιέ της αίθουσας «Μανώλης Καρέλλης».

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 5 και 6 Αυγούστου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Αυγούστου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα  Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Παράταση προθεσμίας για την συγκέντρωση βοήθειας στους πυρόπληκτους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει  τους ενδιαφερομένους ότι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στη Ρόδο και σε σημεία της υπόλοιπης Ελλάδας, η οποία πραγματοποιείται από τις Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023. 

Ανοικτή επιστολή Ηλία Λυγερού

Φίλες  και φίλοι 

Φθάσαμε στο τέλος μιας  ωραίας  πορείας . 

Την σκυτάλη που πήραμε , οι   «Ενεργοί πολίτες»  από την «ανθρώπινη πόλη» το 2014,  πιστεύω ότι την τιμήσαμε. 

Έργα 37 εκατομμυρίων ευρώ στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου

Την χρηματοδότηση σημαντικών έργων προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-2027 όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από ευρεία δημόσια διαβούλευση.

Με απόλυτη επιτυχία και διαδοχικά sold out, ολοκληρώθηκε η καλλιτεχνική περίοδος 2022-23 στο ΠΣΚΗ

Μια εξαιρετική καλλιτεχνική περίοδος ολοκληρώθηκε για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με πολλές μεγάλες, διεθνείς παραγωγές και συμπαραγωγές, διαδοχικά sold out, εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάζουν το ταλέντο τους και το παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό, να επιβραβεύει την προσπάθεια με τρόπο ιδανικό.

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 4 Αυγούστου με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Και την Πέμπτη 3 Αυγούστου όλη η πόλη έγινε μια γιορτή στο πλαίσιο του 8ου  Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου. Μικροί, μεγάλοι, παιδιά, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες των εκδηλώσεων για να ακούσουν swing ή ρεμπέτικα, για να χορέψουν, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να γιορτάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Νίκο  Ταχιάο είχε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 05/08/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/08/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Πέφτει η αυλαία την Παρασκευή 4 Αυγούστου με Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν και την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις εκδηλώσεις του 8ου  Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο προσέφερε και πάλι πληθώρα επιλογών: μουσική, χορό, εικαστικές εκθέσεις, θέατρο σκιών, ένα πάρτι με κρουστά και πολλά άλλα δρώμενα μετέτρεψαν για μια ακόμη  ημέρα τους δρόμους της πόλης σε μια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού.

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 4 Αυγούστου οι εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΗ στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 4 Αυγούστου οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) με τον τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»  και στόχο να προσφέρουν όμορφες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Οι εκδηλώσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης 2 και 3 Αυγούστου

Ρεμπέτικα στην Αγία Τριάδα, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη  Λαμπρινού, συνοδευόμενου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλανού, ροκ στον Κουμπέ, παραδοσιακοί ποντιακοί και κρητικοί σκοποί στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, παραμύθια στο Πολύκεντρο, ακροβατικά στην οδό Ίδης, η Βαγγελιώ Φασουλάκη να ξεσηκώνει το κοινό στην Πλατεία Ελευθερίας και πολλά άλλα!

Ενημέρωση για ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Μασταμπά

Ο Δήμος Ηρακλείου (τμήμα οδοποιίας) ενημερώνει τους δημότες  ότι στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 4η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου», βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην περιοχή του Μασταμπά επί των οδών:  

Η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση του έργου «Μήδεια» του Μποστ ακυρώνεται λόγω ανωτέρας βίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ηράκλειο, 2/08/2023

Από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση του έργου «Μήδεια» του Μποστ, την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ λόγω ανωτέρας βίας. Ο θίασος ζητά την κατανόηση του κοινού.

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Με Διονύση Τσακνή και τους «Τροβαδούρους του Ήλιου» ξεκίνησε η γιορτή

Οι μουσικές εκδηλώσεις του  8ου Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» ξεκίνησαν τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 με τον Διονύση Τσακνή να δίνει το έναυσμα ώστε η γεμάτη Πλατεία Ελευθερίας να γίνει μια μεγάλη παρέα.

Έτος μνήμης Στέργιου Σπανάκη το 2024 για τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ημερίδα και ανάδειξη του έργου και του αρχείου του

Η Βικελαία Βιβλιοθήκη τιμά τη μνήμη του πρώην Εφόρου της, αναδεικνύοντας το έργο και το αρχείο του, εν όψει της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τον θάνατό του (1994). Ο λόγος για τον μεγάλο Κρητολόγο Στέργιο Σπανάκη, ο οποίος άφησε τεράστια πνευματική παρακαταθήκη στην Κρήτη αφενός με το μεγάλο και πολυσχιδές έργο του και αφετέρου με την παραχώρηση του Αρχείου και της προσωπικής Βιβλιοθήκης του στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει το 8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023 – Ξεκινούν την Παρασκευή 28 Ιουλίου οι εκθέσεις φωτογραφίας

Το 8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» έρχεται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή 28 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 με σκοπό για άλλη μια χρονιά να μετατρέψει όλη την πόλη σε μια γιορτή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουλίου ξεκινούν  τρεις σημαντικές φωτογραφικές εκθέσεις ενώ το Σάββατο 29 Ιουλίου ξεκινά στην Πλατεία Ελευθερίας η έκθεση χειροτεχνών.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που κατόρθωσαν να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, έπειτα από εντατική προετοιμασία χρόνων. Εύχομαι καλή πορεία και καλή δύναμη για την απόκτηση του πανεπιστημιακού τους πτυχίου.

Ορκωμοσία νέου υπαλλήλου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Ένας νέος υπάλληλος , ο κ. Μαρίνος Αντωνάκης  , ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023.

Κάτω Ασίτες, παρουσίαση και ανάδειξη των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων και των οίνων της περιοχής

Ο Δήμος Ηρακλείου θέλοντας να αναδείξει τα πολιτιστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των χωριών και των κοινοτήτων του,  υλοποίησε δράση στις Κάτω Ασίτες την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  (Ενορία, Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικό Σύλλογο, Αθλητική Ένωση Ασιτών) στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων εορτασμού της Πολιούχου του χωριού Αγίας Παρασκευής.

Στη Λένα Πλάτωνος θα απονεμηθεί το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου

Σε μία σπουδαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, την Λένα Πλάτωνος, θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, όπως αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια Επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στην Λότζια, υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 29/07/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/07/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Βιωματικό εργαστήριο για Εκπαιδευτές Ενηλίκων με τίτλο: «MC-VIEW: Γραμματισμός στα μέσα ενημέρωσης και κριτική σκέψη ως αποτελεσματική δια βίου προσέγγιση μάθησης από άτομα με λιγότερες ευκαιρίες»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MC-VIEW: Media literacy and Critical VIEWing as effective outreach to learning throughout life by people with fewer opportunities» - «Γραμματισμός στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ανάπτυξη Κριτικής Σκέψης για αποτελεσματική Διά Βίου Μάθηση σε ανθρώπους με λιγότερες ευκαιρίες» με ακρωνύμιο «MC-VIEW», ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί Εκπαιδευτές Ενηλίκων όλων των ειδικοτήτων σε βιωματικό εργαστήριο:

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση της παροχής υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας προς τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι θα προβεί σε ανάθεση της παροχής υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας προς τον Δήμο Ηρακλείου σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Το συνολικό ποσό της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 19.161,29 Ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

Προσφορές γίνονται δεκτές μέχρι και την 11/08/2023 ημέρα Παρασκευή, σε κλειστό φάκελο, στο πρωτόκολλο του Δήμου στην Διεύθυνση Ανδρόγεω 2, 1ος Όροφος Τ.Κ. 71202, και προς το Τμήμα Πληροφορικής, υπόψη Κου Φανταουτσάκη Γιάννη, Διεύθυνση: Λ. Ικάρου 66, 1ος όροφος, Νέα Αλικαρνασσός.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Τάσου Ηλιαδάκη

Ο Τάσος Ηλιαδάκης, ξεκινώντας από το Ηράκλειο, με την πολυμέρεια των ενδιαφερόντων του, αφιερώθηκε από νέος σε πολλά επιστημονικά πεδία: ως Μαθηματικός, Πολιτειολόγος, και Κοινωνιολόγος.  Υπήρξε αργότερα καθηγητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, και υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Ο Δήμος Ηρακλείου δια των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό, είδη προσωπικής υγιεινής και τροφές για ζώα προκειμένου να βοηθήσει τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στη Ρόδο και σε σημεία της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Ηρακλείου - Υπηρεσίες street work για τους αστέγους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτήν την εβδομάδα, για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, θα είναι ανοιχτές οι παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες:

Στην τελική φάση η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά της Νέας Αλικαρνασσού

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η διαδικασία συλλογής των εγκρίσεων που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο προσωρινής μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά από το υφιστάμενο σημείο, σε χώρο 40 στρεμμάτων που βρίσκεται δυτικότερα στα Δύο Αοράκια.

«Μ’ ένα να καράβι παραμύθια»- Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

 

Συνεχίζονται στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) προκειμένου να προσφέρουν όμορφες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Τα 'Βιβλία πάνω στη Σκηνή' πάνε Αυλή! ~ Διαδραστικό θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου

Τα "Βιβλία πάνω στη Σκηνή" ανανεώνουν το μηνιαίο ραντεβού τους στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και καλούν μικρούς και μεγάλους σε διαδραστικά αναγνωστικά ταξίδια κλασικών σταθμών της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε παιδικές διασκευές!

Πρόσκληση σε βιωματικό εργαστήριο

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MC-VIEW: Media literacy and Critical VIEWing as effective outreach to learning throughout life by people with fewer opportunities» - «Γραμματισμός στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ανάπτυξη Κριτικής Σκέψης για αποτελεσματική Διά Βίου Μάθηση σε ανθρώπους με λιγότερες ευκαιρίες» με ακρωνύμιο «MC-VIEW»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου

Έξι έργα σε λευκό μάρμαρο, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, παρέδωσαν  στον Δήμο Ηρακλείου, οι γλύπτες και η γλύπτρια που συμμετείχαν στο 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης που πραγματοποιήθηκε  το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου 2023 στο Βενεράτο , παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Διαγωνισμός εκμίσθωσης σχολικού κυλικείου

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση λειτουργίας και εκμετάλλευσης του σχολικού κυλικείου του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Πάροδος Γεωργ. Διλβόη-Νέα Αλάτσατα Τ.Κ. 714 09).

Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης  στη Διεύθηνση: Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 14-Οδός Σπύρου Μουστακλή-Περιοχή Λίντο-Ηράκλειο, έως τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00 π.μ.

 

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα προχωρήσει, σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου, σε γενική διακοπή υδροδότησης στις περιοχές που υδροδοτούνται από τον αγωγό της Τυλίσσου προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προέκυψε.

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει το 8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023 – Όλη η πόλη μια γιορτή!

Το 8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» έρχεται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή 28 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 με σκοπό για άλλη μια χρονιά να μετατρέψει την πόλη σε μια μεγάλη σκήνη καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εκδήλωση στις Κάτω Ασίτες για την ανάδειξη των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων και των οίνων της περιοχής

Με στόχο την ανάδειξη και την προβολή των αναπτυξιακών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών των τοπικών κοινωνιών, ο Δήμος Ηρακλείου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 20:30 στις Κάτω Ασίτες .

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Σίμο Κουφαλλή είχε το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια. 

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Ηρακλείου - Υπηρεσίες street work για τους αστέγους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν από την Παρασκευή 21 Ιουλίου και για τις επόμενες μέρες, για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, θα είναι ανοιχτές από 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ, οι παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες:

Τελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου

Την Κυριακή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου.  Στην εκδήλωση η οποία θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. στην γλυπτοθήκη Βενεράτου, οι ταλαντούχοι γλύπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μετέχουν στο συμπόσιο, θα παραδώσουν στον Δήμο Ηρακλείου έξι έργα δημοσίου χώρου σε λευκό μάρμαρο, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία  φιλοτεχνούν επί είκοσι μέρες στον χώρο του συμποσίου.

Εκδρομή στο Κράσι από τους εθελοντές τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου και τον σύλλογο «Απανταχού Κρασανών»

Εικοσιέξι Ιουλίου, ημέρα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, ο πολιτιστικός σύλλογος "Απανταχού Κρασανών" σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει θεματική πολιτιστική περιήγηση στο χωριό Κράσι, για να παρακολουθήσουμε την ημερίδα με θέμα" φύση πολιτισμός και αειφορία".

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους το Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Ιούλιο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, φακές, φασόλια, παξιμάδια, τοματοπολτός, γραβιέρα) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σαμπουάν, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα & οδοντόβουρτσα), για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 22/07/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/07/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η επόμενη δημοτική αρχή θα παραλάβει έναν Δήμο ισχυρό που ολοένα εξελίσσεται»

Στα σημαντικότερα έργα της θητείας του στον Δήμο Ηρακλείου αναφέρθηκε επιγραμματικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα προχωρήσει σε γενική διακοπή υδροδότησης σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις περιοχές που υδροδοτούνται από τον αγωγό της Τυλίσσου,  προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία.

 

Έκτακτα μέτρα προστασίας των αδεσπότων και των δεσποζόμενων ζώων

Λόγω της παράτασης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (καύσωνας)                                                                                      επισημαίνουμε εκ νέου, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών (έγγραφα με αρ. πρωτ. 59247/2023 και 1041/220058), την υποχρέωση Δήμου και πολιτών να μεριμνήσουν για τη διαρκή και ανεμπόδιστη πρόσβαση των αδέσποτων ζώων σε φρέσκο και δροσερό νερό.

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης εξαιτίας ζημιάς σε αγωγό

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας ζημιάς σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης και συγκεκριμένα στον αγωγό της Τυλίσου ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στις  παρακάτω περιοχές:

Μασταμπάς

Θέρισος

Ατσαλένιος

Και σε τμήματα της Φορτέτσας.

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η ζημιά να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παρακαλούνται οι δημότες για  ορθολογική χρήση του νερού. 

«Μ’ένα να καράβι παραμύθια»- Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) προκειμένου να προσφέρουν όμορφες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

 

Me επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου-Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργάνωσαν, μετά από μία τριετή παύση, το 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου, 22-25 & 27-30 Ιουνίου 2023, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», με μεγάλη επιτυχία.

 

Προχωρά η ψηφιοποίηση των αρχείων τεκμηρίωσης και η δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας της Δημοτικής Πινακοθήκης

Ένα σημαντικό έργο που θα ολοκληρώσει επί της ουσίας τη διαδικασία ψηφιοποίησης της συλλογής έργων τέχνης του Δήμου Ηρακλείου βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά στην ψηφιοποίηση των αρχείων τεκμηρίωσης κάθε έργου καθώς και στη δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης πολιτιστικού περιεχομένου.

«Επισκεφθείτε» ξανά την Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε»

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Νεολαίας, με αφορμή την Έκθεση κειμηλίων «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε» δημιούργησε video παρουσίασης στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=0T0q1gP3wjY καθώς και τον διαδικτυακό τόπο https://lausanne100years.heraklion.gr/ προκειμένου, όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν, να μπορέσουν να «περιηγηθούν» καθώς και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα κειμήλια.

Συλλυπητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Σταύρου Χαλκιαδάκη

Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης ήταν ένας αυτοδιοικητικός με ήθος, εντιμότητα και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο του. Η προσφορά του στα κοινά υπήρξε αδιαμφισβήτητη και ηαπώλειά του είναι  μεγάλη.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του. 

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουλίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια» του συλλέκτη Σωτήρη Φέλιου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για την δεύτερη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» μετά την -επίσης εξαιρετική -  έκθεση που είχε παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο το 2019 με τίτλο «Η ματιά του Συλλέκτη».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα  Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Παροχή υπηρεσιών street work για αστέγους από τον Δήμο Ηρακλείου

Σε παροχή υπηρεσιών streetwork προς τους άστεγους που διαβιούν στο δρόμο και για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν την μετάβασή τους στο κέντρο αστέγων προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών,  εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την εβδομάδα. Προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης (παγωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή,  καπέλα κ.λπ.).

Ανακοίνωση για μετακόμιση υπηρεσιών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης της Λότζια και της αναγκαστικής μετακόμισης των υπηρεσιών, από Δευτέρα 17 έως και Τετάρτη 19 Ιουλίου το Τμήμα ΤΑΠ (Γραφείο 5 και 6), το Τμήμα Προσόδων (Γραφείο 8) και το  Τμήμα Εισπράξεων (Γραφείο 4) δεν θα εξυπηρετούν κοινό. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να γίνουν πληρωμές δια ζώσης.

Προκήρυξη 3ου Βραβείου «Δημήτριος Βικέλας» για το έτος 2023

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία (Β.Μ.Ε) προκηρύσσει το 3ο βραβείο στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, δωρητού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ηρακλείου, το οποίο, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του 2019, απονέμεται ανά διετία, σε νέους επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 35 ετών, με βάση αδημοσίευτες επιστημονικές τους εργασίες, που μπορούν να εντάσσονται θεματικά σε όλους τους τομείς του Ελληνικού Πολιτισμού.

Οι εργασίες πρέπει να έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, να είναι αυτοτελείς και πρωτότυπες. Εφόσον οι υποψήφιοι προς βράβευση είναι φοιτητές, οι εργασίες μπορούν να έχουν εκπονηθεί στo πλαίσιo των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.

Οι εργασίες θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή, που θα ορισθεί από τη Βικέλειο Μορφωτική Εταιρεία.

Θα απονεμηθούν τρία Βραβεία, κατά σειρά 1ο, 2ο και 3ο. Το πρώτο βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό ποσό € 1000, ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο από σειρά βιβλίων.

Το θέμα για το 3ο Βραβείο «Δημήτριος Βικέλας», του 2023, είναι:

«Η μελέτη της νεοελληνικής γραμματείας κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα»

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την εργασία τους σε τρία δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σε φάκελο που θα φέρει το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τη σημείωση: «Για το 3ο Βραβείο Δημήτριος Βικέλας», στη Γραμματεία της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας, στη διεύθυνση: Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, «Μέγαρο Αχτάρικα», Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια) 71202 Ηράκλειον Κρήτης, Τ.Θ.1205, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση: sfkanaki@gmail.com  έως τις 30/09/2023. 

 

Το 3ο Βραβείο «Δημήτριος Βικέλας» θα απονεμηθεί σε πανηγυρική τελετή, στο Ηράκλειο, μέσα στο 2023, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά την αξιολόγηση των εργασιών. 

 

Προσοχή! Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Β.Μ.Ε.

Τηλ. 2810236552, e-mail: sfkanaki@gmail.com

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες- Maria Clara Martin: «Υποδειγματικός τρόπος που οργανώσατε το ζήτημα ένταξης των προσφύγων στην Κρήτη»

Συνάντηση με την Αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Maria Clara Martin , είχε το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η κα Martin βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή την εκδήλωση της Αναπτυξιακής για την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία προκειμένου να συνδέει δωρεάν πρόσφυγες που αναζητούν εργασία με εργοδότες.

Το Ηράκλειο μια από τις 64 Ευρωπαϊκές πόλεις που επιλέχθηκαν για τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Intelligent Cities Challenge (ICC)

Στη  δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Intelligent Cities Challenge (ICC) επιλέχθηκε να συμμετάσχει ο Δήμος Ηρακλείου μετά τη σχετική αξιολόγηση.

Κλειστά τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουλίου

Ο Δήμος  Ηρακλείου ενημερώνει ότι εξαιτίας του αναμενόμενου καύσωνα και για την προστασία των δημοτών, τα ΚΕΠ του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουλίου, από τις 14.00 έως τις 16.00.

Υπογραφή σύμβασης για το τρίτο τμήμα του Πάρκου Ερυθραίας -Βασίλης Λαμπρινός: « Μεγάλη στιγμή για το Ηράκλειο, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση παίρνει σάρκα και οστά»

Συνεχίζεται η μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης στο Πάρκο Ερυθραίας στις Μεσαμπελιές, μετά την υπογραφή της σύμβασης διαμόρφωσης του τρίτου και τελευταίου τμήματος του έργου, έκτασης 32,9 στρεμμάτων.

Παράταση αιτήσεων για χορήγηση voucher μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ στα Δημοτικά Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου

Με γνώµονα την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των ενδιαφερόμενων αποφασίσθηκε η παράταση του χρονοδιαγράμματος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραµµα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2023 – 2024, παρατείνεται.

Συγκεκριμένα, ως καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής των Ενδιαφερόμενων, ορίζεται η 16η/7/2023 και ώρα 23:59.

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Υγείας της Μελβούρνης είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Υγείας και Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μελβούρνης και σημερινό Πολιτειακό Βουλευτή των Φιλελευθέρων κ. David Davis, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου , στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Μοναδικά έργα γλυπτικής στο 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου

Εκπληκτικά έργα τέχνης «αναδύονται» μέσα από τα λευκά μάρμαρα, ενώ εξελίσσεται το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο διοργανώνεται από την ΔΗΚΕΗ με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. 

Followgreen Δήμου Ηρακλείου: «Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Η ανακύκλωση πάει παραλία!»

Το Followgreen Δήμου Ηρακλείου μας καλεί να υιοθετήσουμε νέες, οικολογικές συνήθειες αυτό το καλοκαίρι, μειώνοντας έτσι το οικολογικό μας αποτύπωμα!

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Ηρακλείου - Υπηρεσίες street work για τους αστέγους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες και για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, από σήμερα Τετάρτη  12 Ιουλίου και μέχρι νεοτέρας θα είναι ανοιχτές από 08.00  το πρωί έως 8.00 το βράδυ οι  παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 15/07/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/07/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Summer Camp για παιδιά στο Πολύκεντρο Ηρακλείου

Summer Camp για παιδιά διοργανώνει το Πολύκεντρο Ηρακλείου από την Δευτέρα 17 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 11 Αυγούστου! Με καλοκαιρινή διάθεση και πολύ φαντασία διοργανώνονται εβδομαδιαίες θεματικές παιδαγωγικών δράσεων για παιδιά από 5 έως 9 ετών με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη. Καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:00 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ομαδικά παιγνίδια, μουσικοκινητική, χορούς και τραγούδια, θεατρικό παιγνίδι, εικαστικά, κουκλοθέατρο αλλά και το βιβλίο.

«Ένα καράβι παραμύθια» και αυτό το καλοκαίρι στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» «ταξιδεύουν» και  αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) προκειμένου να προσφέρουν όμορφες βραδιές στα παιδιά της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου.

Φροντίδα αδέσποτων ζώων ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών

Οδηγίες προς τους δημότες  για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη, δίνει ο Δήμος Ηρακλείου .

Το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στον Στέφανο Τραχανά

Τον Στέφανο Τραχανά, ιδρυτή, και διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (από το 1984 έως το 2013), ιδρυτή των διαδικτυακών Πανεπιστημιακών μαθημάτων του «Mathesis», διδάσκοντα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και καταξιωμένο συγγραφέα πρότεινε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για το  φετινό «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουλίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουλίου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ.  Μανώλης  Βασιλάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Heraklion Flavors: Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας συνεχίζεται στις Δαφνές

Στις Δαφνές «ταξιδεύει» στις 8 και 9 Ιουλίου 2023 το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου.

Αντιπυρική άσκηση για το προσωπικό της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 6 Ιουλίου η Αντιπυρική Άσκηση για το προσωπικό της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ. Η άσκηση με τους Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο να έχουν τον πρώτο λόγο, έγινε στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Την εκπαίδευση του προσωπικού ανέλαβαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου κ. Σεληνιωτάκης Μιχαήλ, ο Αντιπύραρχος κ. Σταματάκης Πάρης και ο Υποπυραγός κ. Κοσμαδάκης Σπύρος.

Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση «ΤΑΛΩΣ»

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:30 μ.μ. στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείουανεβάζει το σατυρικό δράμα «ΤΑΛΩΣ», έργο του δικηγόρου Ηρακλείου Μιχάλη Σφακιανάκη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 08/07/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08/07/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Έως τις 11 Ιουλίου η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ». 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 25 - 39 ετών, κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι περιλαμβάνονται κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023 στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένους Εισοδήματος (ΕΕΕ), που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Οι αιτούντες μπορεί να είναι οι ίδιοι δικαιούχοι του ΕΕΕ, ή ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης), ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του ΕΕΕ, που επιθυμεί να μείνει σε νέα κατοικία.

Η υποψηφιότητα τoυ Δήμου Ηρακλείου προκρίθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων

Ο Δήμος Ηρακλείου υπέβαλε στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO υποψηφιότητα για ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας  με στόχο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας.

Στα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ της Αυγενικής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ένα σημαντικό έργο στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου, το νέο αθλητικό κέντρο στην Αυγενική, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και τον Πρόεδρο της κοινότητας Γιάννη Δερμιτζάκη.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 05-07-2023

Σε γενική διακοπή υδροδότησης στην περιοχή των αρχαιοτήτων της Κνωσσού, προχωρά η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να αποκαταστήσει σπάσιμο αγωγού εντός του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού. Η διακοπή  πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου.

           Οι περιοχές που θα επηρεασθούν είναι οι:

-ΚΝΩΣΣΟΣ (ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ)

-ΒΛΥΧΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στο 2810-339050 (αστική χρέωση) ή και από την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ.

Δράσεις στις Δαφνές με επίκεντρο τα αμπελοτόπια και τους οίνους της περιοχής

Συμβάλλοντας στην επιτυχία των δράσεων των τοπικών κοινωνιών με στόχο την ανάδειξη και την προβολή των αναπτυξιακών και πολιτιστικών τους χαρακτηριστικών, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ»,  προτείνει σε όσουςς ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τα αμπελοτόπια των  Δαφνών να συμμετάσχουν σε τρεις δράσεις για την προβολή της Προστατευόμενης Περιοχής Προέλευσης , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του  Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνών «Γιορτή κρασιού Δαφνών».

Το κιθαριστικό σύνολο Rosetta BelCandia στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ

Το κιθαριστικό σύνολο Rosetta BelCandia έρχεται στον Κήπο του Πολυκέντρου, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 και θα ερμηνεύσει τραγούδια, χορούς και κινηματογραφική μουσική από την Αναγέννηση ως σήμερα και από την χώρα μας ως την Ευρώπη και την Αμερική.

Μέτρα για την εξοικονόμηση νερού προτείνει η ΔΕΥΑΗ

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την σημαντική έλλειψη βροχοπτώσεων σε όλο το νησί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, κρίνεται επιβεβλημένη η ορθολογική χρήση  του νερού ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας.  Η ΔΕΥΑΗ προτείνει σειρά μέτρων για την εξοικονόμηση νερού.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, γάλα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, φακές, φασόλια, παξιμάδια, γραβιέρα) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, σαμπουάν, σαπούνι, οδοντόκρεμα & οδοντόβουρτσα), για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Δράσεις του Κυνοκομείου Ηρακλείου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα

Το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου συμμετείχε σε δύο φεστιβάλ με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Κρήτης Σμπώκου Φαρσάρη

Η Κρήτη Σμπώκου Φαρσάρη αγωνίστηκε, κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας των Συνταγματαρχών, για την ελευθερία του τόπου μας και την κοινωνική δικαιοσύνη, πληρώνοντας βαρύ τίμημα διώξεων και φυλακίσεων. Όπως και ο αλησμόνητος σύντροφος της ζωής της Μιχάλης Φαρσάρης.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου - 1η Ιουλίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου - 1η Ιουλίου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ.  Μανώλης  Βασιλάκης. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Συλλογή του Σωτήρη Φέλιου επιστρέφει στο Ηράκλειο

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της προηγούμενης συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία», στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2019 με τίτλο «Η ματιά του Συλλέκτη», η Συλλογή του Σωτήρη Φέλιου επιστρέφει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, με μια έκθεση που θα αγκαλιάσει το χώρο του μνημείου και θα ενισχύσει σημαντικά το ψηφιακό του αποτύπωμα, προβάλλοντας διεθνώς την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Εικαστική Έκθεση «Χορός χρωμάτων & συναισθημάτων» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Νέα εικαστική πρόταση καταθέτει η Μαρία Κουρμούλη, παρουσιάζοντας τα έργα της στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο στην έκθεση με τίτλο «Χορός χρωμάτων &συναισθημάτων».

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 4ης Ιουλίου 2023

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 04 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018, για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Έναρξη 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο διοργανώνεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΗ ) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Καταξιωμένοι γλύπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παραλάβουν μεγάλους όγκους λευκού μαρμάρου και μέσα σε είκοσι μέρες θα τους μετατρέψουν σε εκπληκτικά έργα τέχνης τα οποία μελλοντικά θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους.

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» Multicultural Festival: “Tastes & Melodies of the World”

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του Ενταξιακού Προγράμματος HELIOS, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, η ΑΡΣΙΣ -  Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων  μέσω του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», το οποίο είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το Σωματείο Μαγείρων Βοηθών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας του ΕΚΗ, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» και άλλοι Τοπικοί Φορείς, τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» Ι Multicultural Festival: “Tastes & Melodies of the World”, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου στο Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» (Δ/νση: Πάρκο Γεωργιάδη, Λ. Δημοκρατίας, Τ.Κ. 71306, Ηράκλειο, Κρήτη).

Ανακοίνωση με αρ. πρωτ. 60412/29-6-2023 πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο ( 2 ) μηνών , για την κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023».

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη  του κατωτέρω  κατ’ αριθμό  και  ειδικότητες  προσωπικού, με  σύμβαση  εργασίας ιδιωτικού    δικαίου    ορισμένου    χρόνου    διάρκειας   δύο   ( 2 )   μηνών , για   την   αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχιακών  ή   πρόσκαιρων  αναγκών   του  Δήμου  μας  και  συγκεκριμένα για την κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023».

 

Α/Α  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ      ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ         ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ                    ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

                                                                                          ΠΡΟΣΟΝΤΑ

       

   1.   ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ                 8                      Να πληρούν τα γενικά                   Δύο (2) μήνες

         ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ                                       προσόντα διορισμού

                                                                  που προβλέπονται για

                                                                  τους μόνιμους υπαλλήλους

   2.   ΔΕ ΤΑΜΙΕΣ                    3                       Το ίδιο ως άνω                            Δύο (2) μήνες

   3.   ΥΕ ΤΑΞΙΘΕΤΕΣ                15                    Το ίδιο ως άνω                            Δύο (2) μήνες

   4.   ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ     4                    Το ίδιο ως άνω                            Δύο (2) μήνες

 

    Οι ενδιαφερόμενοι  καλούνται από 30 Ιουνίου 2023 έως και 07 Ιουλίου 2023 να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση  και να την υποβάλλουν μαζί με τα δικαιολογητικά  που αναφέρονται στην ανακοίνωση  είτε   αυτοπροσώπως   είτε  ταχυδρομικά   με  συστημένη   επιστολή   στα  Γραφεία  του  Τμήματος  Πρωτοκόλλου, στην ακόλουθη διεύθυνση :Δήμος Ηρακλείου, οδός Αγίου Τίτου 1,Ηράκλειο Κρήτης, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου»

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του Ενταξιακού Προγράμματος HELIOS, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, η ΑΡΣΙΣ -  Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων  μέσω του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», το οποίο είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το Σωματείο Μαγείρων Βοηθών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας του ΕΚΗ, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» και άλλοι Τοπικοί Φορείς, τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» Ι Multicultural Festival: “Tastes & Melodies of the World”, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου στο Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» (Δ/νση: Πάρκο Γεωργιάδη, Λ. Δημοκρατίας, Τ.Κ. 71306, Ηράκλειο, Κρήτη).

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής , που θα διεξαχθεί στο Βενεράτο από τις 3 έως και τις 23 Ιουλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου επί της οδού Ανδρόγεω.

Το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ανοιχτή Συζήτηση και Παρουσίαση Πλατφόρμας Συμμετοχικής Δημοκρατίας “λόκαλwatch”

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας - λόκαλwatch», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Active Citizens Fund στην Ελλάδα”, το Vouliwatch με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε σας προσκαλούμε στην Ανοιχτή Συζήτηση - Παρουσίαση Πλατφόρμας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Ιουνίου στις 12.30 - 14.00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ»

Υπεγράφη στις 21 Ιουνίου 2023, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, της ΔΗΚΕΗ, του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΟΠΕΚΑ για την υλοποίηση του Προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ».

Μια πολύ σημαντική δωρεά δέχτηκε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Συνολικά 172 τόμους της περιοδικής ιστορικής έκδοσης «Νέα Εστία» η οποία εκδίδεται από το 1927 από το «Βιβλιοπωλείο της Εστίας, Ι.Δ. Κολλάρου &Σία» δώρισε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, ο Αρχιτέκτονας- Πολεοδόμος, Καθηγητής Αστικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, Κωνσταντίνος Σερράος, ο οποίος το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό προκειμένου να τον ενημερώσει. Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης και ο Διευθυντής της Βικελαίας Δημήτρης Σάββας.

Δήλωση Αντιδημάρχου ΚΕΣΑΝ Αντώνη Περισυνάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, το Δεκέμβρη του 1987, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους για να επιτευχθεί ο στόχος «μιας παγκόσμιας κοινωνίας ελεύθερης από τη χρήση ναρκωτικών». Έχουν περάσει 35 χρόνια και συνεχώς απομακρυνόμαστε αντί να προσεγγίζουμε την επίτευξη αυτού του στόχου. Βασικό αίτιο είναι η συνεχής διεύρυνση των κοινωνικό – πολιτικών – οικονομικών – περιβαλλοντικών παραγόντων, που εν τέλει ευνοούν τη χρήση ουσιών και την εξάρτηση.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τους ωφελούμενους του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

O Δήμος Ηρακλείου δια της ΔΗ.Κ.Ε.Η. σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου και Μουσικής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αλάργα ξένε μ’ τον χορό».

Ορκωμοσία υπαλλήλου του Δήμου Ηρακλείου

Μια ακόμη ορκωμοσία νέας υπαλλήλου του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023, ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, παρουσία και της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 1 Ιουλίου στο αίθριο της Λότζια

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/07/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο.

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κυλικείου του 16ου Δημοτικού Σχολείου

To Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου» προκηρύσσει Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Πλούτωνος 30,  Τ.Κ. 71306 Ηράκλειο Κρήτης). Αριθμός φοιτώντων μαθητών σχολείου (κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης): ενενήντα οχτώ (98). Η σχολική μονάδα συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» καθώς και στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος.

Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη διεύθυνση: Θύρα 14, Παγκρήτιο Στάδιο, Σπύρου Μουστακλή, Περιοχή Λίντο, Ηράκλειο Κρήτης έως και 28 Ιουλίου 2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 π.μ.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 2813-409412 και 2813-409414 ή στο e-mail : protovathmia@gmail.com

Μίσθωση κυλικείων Παγκρητίου Σταδίου για συναυλίες 2023

Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε οικονομική προσφορά  για  την «Μίσθωση κυλικείων Παγκρητίου Σταδίου για συναυλίες 2023» όπως παρουσιάζεται  στο επισυναπτόμενο μέχρι την  Τρίτη  04.07.2023  και ώρα 12:00 στο Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 1, Διοίκησημε ένδειξη στο φάκελο«Μίσθωση κυλικείων Παγκρητίου Σταδίου για συναυλίες καλοκαίρι 2023»  (απόφαση ΔΣ 38/2023)ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο την ίδια ημέρα στις 12:30.

Στον κυρίως φάκελο και με την ένδειξη  «Μίσθωση κυλικείων Παγκρητίου Σταδίου για συναυλίες 2023» μαζί μετά δικαιολογητικά  θα πρέπει να  συμπεριλαμβάνεται,  υπεύθυνη δήλωση του  αρθ. Ν 1553/86 και να δηλώνει ότι είναι ενήμερος   και συμφωνεί με τους όρους της  προκήρυξης.

Η οικονομική προσφορά θα πρέπει να είναι πρωτότυπη, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη μέσα σε κλειστό φάκελο (εντός του  κυρίως φακέλου), στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται ο τίτλος του έργου  προμήθειας και το όνομα του αναδόχου, με την σφραγίδα του καταστήματος.

 Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ενέργειες σας και θα είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

https://aahaeota.gr/%ce%bc%ce%af%cf%83%ce%b8%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af-4/

Διαδικτυακή συζήτηση για την δια βίου μάθηση

Σε διαδικτυακό  focus group, με θέμα τις συνέργειες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, που πραγματοποιήθηκε  από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ERASMUS «PartnerUP», συμμετείχε με τοποθέτηση της, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη. Η αντιδήμαρχος ενημερώθηκε διεξοδικά για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες, καθώς και καλές πρακτικές, για την προσέγγιση και υποστήριξη ενηλίκων με χαμηλό επίπεδο προσόντων, ενώ αναφέρθηκε και στις αντίστοιχες δράσεις που υλοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Ηρακλείου.

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Χορού του Δήμου Ηρακλείου

Το Κέντρο Χορού -Δημοτική Σχολή Χορού της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την χρονιά με την πραγματοποίηση της παράστασης του  στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Συνάντηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου με τους νέους Διευθυντές

Η πρώτη συνάντηση των νέων Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων με τα μέλη του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Με μεγάλη επιτυχία η έναρξη του 4ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου

Παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου που αποτελεί σταθερό θεσμό για τον Δήμο.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Κρήτη 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .

Με επιτυχία η ημερίδα της ΔΕΥΑΗ για τα Νοσοκομειακά Υγρά Απόβλητα

Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, την Τρίτη 20/06/2023, στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Επιτόπια Διαχείριση Νοσοκομειακών Υγρών Αποβλήτων με Στόχο τη Βελτίωση της Απόδοσης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και της Αξιοποίησης των Εκροών» με το ακρωνύμιο Treatment for Hospitals «T4H».

Η έκθεση του Βασίλη – Ζώη Βλάσση «Στο Πέρασμα του Χρόνου» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Η νέα εικαστική πρόταση του ζωγράφου «Red Zoo» Βασίλη -Ζώη Βλάσση με τίτλο «στο Πέρασμα του Χρόνου» παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ξεκινά το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου

Έξι γλυπτά από λευκό μάρμαρο, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, με θέμα το υπέρτατο αγαθό της παγκόσμιας ειρήνης, θα φιλοτεχνήσουν γλύπτες από την Συρία, την Ισπανία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 23 Ιουλίου 2023, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ξεκινούν οι διαδικασίες για το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου - Κατάθεση υποψηφιοτήτων

Το Βραβείο «Ν. Καζαντζάκης» απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1977 και εμπνευστής του ήταν ο επί πολλά έτη δήμαρχος Ηρακλείου, Μανόλης Καρέλλης. Στο πέρασμα των χρόνων το έλαβαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι: Γιώργης Μανουσάκης, Χριστόφορος Λιοντάκης (ποιητές), Νίκος Παναγιωτάκης, Γρηγόρης Σηφάκης, Θεοχάρης Δετοράκης, Μ. Ζ. Κοπιδάκης (φιλόλογοι), Νίκος Μαμαγκάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Γιώργος Κουρουπός (συνθέτες), Γιάννης Μιγάδης, Λευτέρης Κανακάκης (ζωγράφοι), Νίκος Γιανναδάκης (έφορος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης), Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Ασπασία Παπαδοπεράκη ( γλύπτρια), Peter Bien (μελετητής του Ν. Καζαντζάκη), Κλαίρη Μιτσοτάκη (λογοτέχνις) κ. ά.

Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τρεις παράλληλες δράσεις, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

Στις 18:00 στο Αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου ο Μανώλης Κανακάκης και οι μαθητές του με τα κανονάκια τους, θα συναντηθούν μπροστά στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου, όπου θα παίξουν για μισή ώρα για τους περαστικούς.

Έναρξη αιτήσεων για χορήγηση voucher μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για τα Κ.Δ.Α.Π. και το Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και η  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη Παιδιών» Περιόδου 2023-24 (πρώην "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής") που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2021-2027), καλούν γονείς ή πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα,ή την επιμέλεια, αναδόχους γονείς, επιτρόπους ή συμπαραστάτες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν:

(α) τα παιδιά τους ηλικίας 5-12 ετών τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.) και

(β) τα παιδιά τους, τους εφήβους και τα άτομα με αναπηρίες, τα  δωρεάν προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ Δ. Ηρακλείου)

να υποβάλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στη σελίδα : www.eetaa.gr, έως και τη Τρίτη 11/07/2022 και ώρα 23.59.

Πληροφορίες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

Καθορίστηκαν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για την διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου έχουν συσταθεί 263 εκλογικά τμήματα, 13 τμήματα ετεροδημοτών και 1 τμήμα στην  Κλειστή Φυλακή Αλικαρνασσού.

Ενημερωτικό δελτίο για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους ότι η παραλαβή των εκλογικών σάκων θα γίνεται με την προσκόμιση αντιγράφου του διορισμού τους, από το Παγκρήτιο Στάδιο, Θύρα 19 (είσοδος από την δυτική πύλη του Παγκρητίου Σταδίου).

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 24/06/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/06/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Νέα σημαντική δωρεά έργων στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου από τον Μίνωα Ορφανό

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου είχε την τύχη να υποδεχθεί προ τετράμηνου τη δωρεά είκοσι σπουδαίων έργων τέχνης από τον Μίνωα Ορφανό, γιο των σπουδαίων εικαστικών Λάμπρου Ορφανού, και της Έλλης Μουρέλου Ορφανού.  Η επιτυχής συνεργασία μεταξύ του δωρητή των έργων και του Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου απέφερε ως καρπό μια νέα δωρεά είκοσι επιπλέον έργων, εξίσου σημαντικών.

Ξεκίνησε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το 4ο Διεθνές Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας και Βιωσιμότητας

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023 το 4ο Διεθνές Συνέδριο, Κυκλικής Οικονομίας και Βιωσιμότητας, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Κέρδισε το χειροκρότημα η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου στη σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο 3ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης

Χιλιάδες πολίτες και  επισκέπτες της Κρήτης "αγκάλιασαν" τις συναυλίες του φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με την Κρατική ορχήστρα Αθηνών και την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γρηγόρη Σηφάκη

Ο Γρηγόρης Σηφάκης, συνέχισε την μακρά παράδοση της πνευματικής Κρήτης, πιστεύοντας ακλόνητα στην καθοριστική σημασία του Πολιτισμού και της Παιδείας για την κοινωνία.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2023   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Γιάννης Αναστάσακης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Η Πηνελόπη της θάλασσας» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το έργο «Η Πηνελόπη της θάλασσας» παρουσιάζει την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 21:15 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», το Κέντρο Χορού-Δημοτική Σχολή Χορού της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ. 

Ορκωμοσία έξι νέων υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου

Η ορκωμοσία έξι νέων υπαλλήλων  του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023, ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσοών Μαρίας Καναβάκη. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 20-06-2023

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018, για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

 

Στις 22 Ιουνίου ξεκινά το 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και συγκεκριμένα με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν το 4ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου.

Η ΔΕΥΑΗ διοργανώνει ημερίδα για το νέο σύστημα επιτόπιας διαχείρισης νοσοκομειακών υγρών αποβλήτων του ΠΑΓΝΗ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Επιτόπια Διαχείριση Νοσοκομειακών Υγρών Αποβλήτων με Στόχο τη Βελτίωση της Απόδοσης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και της Αξιοποίησης των Εκροών» με το ακρωνύμιο Treatment for Hospitals «T4H» διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη, 20/06/2023 και ώρα 09:30.

Λήγει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση για τις οφειλές προς τους Δήμους

Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου έχουν οι οφειλέτες των Δήμων, προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση για οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Η ρύθμιση μπορεί να γίνει σε 36 έως 72 δόσεις καθώς και με αναβίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Ο επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Στην εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Μαρκόπουλου, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, παρευρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αναβάλλεται η πρεμιέρα του Θερινού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» λόγω του Εθνικού Πένθους

 

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.ΚΕ.Η. συμμετέχοντας στο Εθνικό Πένθος για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στην Πύλο αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, έναρξη του θερινού σινεμά «Βηθλεέμ». 

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 με την πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου «Πίσω από της θημωνιές».   Η ίδια ταινία θα προβληθεί εκτάκτως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Τα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί για την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ισχύουν κανονικά για το Σάββατο  17 ή την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 21:30. 

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ:   https://www.ticketservices.gr/event/therinos-kinimatografos-vithleem/

Στην κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα προκειμένου να παρευρεθεί στην  κηδεία του κορυφαίου Κρητικού μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου θα είναι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τους ωφελούμενους του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

O Δήμος Ηρακλείου δια της ΔΗ.Κ.Ε.Η. σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου και Μουσικής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν  την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αλάργα ξένε μ’ τον χορό».

Τίμησαν την μνήμη των 62 Μαρτύρων – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η θυσία των 62 Μαρτύρων στα ζοφερά κατοχικά χρόνια, παραμένει πάντα ζωντανή στον ιστορικό μας ορίζοντα »

Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι.

Ενημερωτική εκδήλωση για τις διατροφικές διαταραχές σε νέους

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Μια νέα πανδημία σε εξέλιξη: Διατροφικές Διαταραχές σε παιδιά και εφήβους». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 17:00, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης).

Παράταση μέχρι τις 26 Ιουνίου για την δημόσια διαβούλευση της ΣΒΑΑ του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει  ότι η  δημόσια διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης παίρνει παράταση μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν περισσότερα στοιχεία και να καταθέσουν τις προτάσεις τους εδώ: https://www.heraklion.gr/municipality/svaa/svaa.html

«Ηράκλειο, μια πόλη, πολλές ιστορίες» - Μια εξαιρετική έκδοση για την ιστορία του Ηρακλείου από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μια εξαιρετική έκδοση με θέμα την ιστορία του Ηρακλείου μόλις κυκλοφόρησε από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.  Ο καλαίσθητος τόμος με τίτλο «Ηράκλειο, μια πόλη, πολλές ιστορίες» αποτελούσε ένα όραμα της Δημοτικής Αρχή που έγινε πραγματικότητα και είναι πλέον διαθέσιμος στο βιβλιοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου (στο ισόγειο του Μεγάρου Αχτάρικα) ενώ στόχος είναι να διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία της πόλης, σε βιβλιοθήκες και σε εκπαιδευτικούς φορείς.

Πρόσκληση σε εσπερίδα στον Προφήτη Ηλία με θέμα: «H Διαχείριση του Νερού στον Αγροτικό Τομέα: Προκλήσεις και Καινοτόμες Λύσεις»

Ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς για συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «H Διαχείριση του Νερού στον Αγροτικό Τομέα: Προκλήσεις και Καινοτόμες Λύσεις».

Ξεκινούν την Πέμπτη 15 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» -Το πρόγραμμα του καλοκαιριού

Ξεκινούν την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21.30 οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ). Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί με την πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου «Πίσω από της θημωνιές».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για Γιάννη Μαρκόπουλο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε τακτική συνεδρίασή του τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του κορυφαίου Κρητικού μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, στον οποίο είχε αποδοθεί πρόσφατα ο τίτλος του Επίτιμου Δημότη της Πόλεως, αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών: Το καλοσώρισμα στη συνέντευξη Τύπου και οι ευχές για επιτυχημένη διοργάνωση

Από το Κεντρικό Κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνέντευξη Τύπου, της  παρουσίασης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών, σήμερα (Δευτέρα 12 Ιουνίου) άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί από 13 έως τις 24 Ιουνίου, στα γήπεδα του Λίντο και τα Δύο Αοράκια.

Ημερίδα για την τουριστική στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου να γίνει το Ηράκλειο έννας βιώσιμος και αειφόρος Τουριστικός Προορισμός , οργανώνει την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 11.00 πμ στην Αίθουσα Β1 , του Ξενοδοχείου IBIS Styles Heraklion Central  ημερίδα με τίτλο : «Ηράκλειο, κτίζοντας ένα βιώσιμο και αειφόρο Τουριστικό Προορισμό. Πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές σε Τοπικό επίπεδο.»

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ για αγωγό Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι, προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιήσει αργά το απόγευμα  της Δευτέρας 12 Ιουνίου έως το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου, γενική διακοπή υδροδότησης

Διπλή Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας (Σάββατο 17/06/2023 09:30 – 14:00)

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/06/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας από τις 9:30 έως τις 14:00, η οποία  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή αιμοδότη, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και τη συμμετοχή του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Ηρακλείου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι θα προχωρήσει σε γενική διακοπή υδροδότησης, σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου, στον κεντρικό αγωγό του Θραψανού προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη.  

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες: «Σημαντική διοργάνωση με διεθνή προβολή, είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα την φέρουμε εις πέρας με επιτυχία»

Τη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ωνΜεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» με τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, η οποία διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Tρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 12.00 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Αρχεία

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Μία νέα υπάλληλος , η κ. Χριστίνα Βούρβαχη  , ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2023   Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πραγματοποιήθηκε η 4η Τεχνική Συνάντηση του έργου «Αναβαθμίζω»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η 4η Τεχνική συνάντηση της Πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ»  στο Ηράκλειο την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 10/06/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/06/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου «Heraklion Arts and Culture» για την σεζόν 2022-2023

Το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, έριξε αυλαία για τη σεζόν 2022 -2023 και ανανεώνει το ραντεβού με το κοινό του, το Φθινόπωρο του 2023 με νέες παραγωγές και πολλές εκπλήξεις.  

Επίσκεψη του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ στο έργο αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στη Νέα Αλικαρνασσό

Επίσκεψη στο έργο αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Μανόλη Κοσμαδάκη.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ επί της οδού Πλαστήρα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που βρίσκεται επί της οδού Πλαστήρα δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, εξαιτίας τεχνικών εργασιών.

Ορκωμοσία μόνιμου προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηρακλείου

Η ορκωμοσία τριάντα εννιά (39) ατόμων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023, ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Με επιτυχία η τελετή βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον φετινό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023 η τελετή βράβευσης των δημοτικών  σχολείων Ηρακλείου για τη συμμετοχή τους στον φετινό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Η τελετή έλαβε χώρα στον Θεατρικό Σταθμό, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος «πράσινων σχολείων» του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόσκληση ανάρτησης σχετικά με την κύρωση τμήματος οδού ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Καρτερός

Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την κύρωση τμήματος οδού του οικισμού Καρτερός, του Δήμου Ηρακλείου, ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, να προσέλθουν  στην Υπηρεσία μας  (γραφείο 212), από την Παρασκευή  09-06-2023 και για 20 ημέρες προκειμένου να λάβουν γνώση,  του τοπογραφικού Διαγράμματος που συνοδεύει την με αρ. 254/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου. Η κύρωση του αποτυπωμένου,  στο διάγραμμα αυτό, κοινόχρηστου χώρου (οδού), εντός ορίων του οικισμού Καρτερός  του Δήμου Ηρακλείου, γίνεται σύμφωνα  με το άρθρο 35 του Ν3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/2011)  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την τελευταία Δημοσίευσή της στις Εφημερίδες, στην Υπηρεσία μας στοιχεία για την διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή την συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης του παραπάνω κοινόχρηστου χώρου.

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Μία νέα υπάλληλος , η Ευγενία Αναγνωστάκη , ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο 6ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας – Δήλωση Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το 6ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργάνωσαν στον Καράβολα από τις 3 έως και τις 5 Ιουνίου η Εθελοντική Ομάδα Heraklion Eco Voice και η ΔΗΚΕΗ, επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo τριήμερο 2-4-5 Ιουνίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο 3-4-5 Ιουνίου 2023  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης της ΔΕΗ στο πεδίο των γεωτρήσεων στην περιοχή του Αϊ – Στράτηγου πιθανόν να παρουσιαστούν σήμερα Παρασκευή 02 Ιουνίου προβλήματα υδροδότησης στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Σε δυο φάσεις το Indoor Sports Camp 2023 του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνουν τους δημότες ότι το Indoor Sports Camp  που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία επτά χρόνια, θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε δύο φάσεις:

-          Από 19.06.2023  έως  21.07.2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο

-          Από 24.07.2023 μέχρι και 1.09.2023 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου-Δύο Αοράκια

Στη Λότζια ο «Μίνως Ανακύκλωντας» - Αναβολή της πρώτης ημέρας του 6ου Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Δευτέρα 5 Ιουνίου), διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το θέμα της ανακύκλωσης Στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Παρασκευής και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες βρέθηκε στο αίθριο της Λότζια ο ήρωας της ανακύκλωσης «Μίνως Ανακύκλωντας» για να παίξει με τα παιδιά και να μοιράσει στο κοινό ενημερωτικό υλικό.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: « Άλλο ένα σημαντικό έργο, το πρώτο ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία στο Ηράκλειο, παραδίδεται για χρήση, ανακουφίζοντας ουσιωδώς τους ίδιους και τις οικογένειες τους»

Μία πολύ σημαντική δομή για το Ηράκλειο , το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου και παραδόθηκε στους ωφελούμενους.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Nakayama Yasunori, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 01 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός. Τoν Πρέσβη συνόδευε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας Ko Shiratori.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθυντή Πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού-Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Διευθυντή Πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού- Υποστράτηγο  Παναγιώτη Καβιδόπουλο ,είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 01 Ιουνίου στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον κ. Καβιδόπουλο  συνόδευε ο Υποδιοικητής της ΣΕΑΠ Συνταγματάρχης Δημήτρης Ροδάκης.

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Όλοι μαζί δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε το Ηράκλειο να συνεχίσει να εξελίσσεται»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης η  εναρκτήρια  εκδήλωση της δημόσιας διαβούλευσης για την Επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Ηρακλείου , στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και της Συμμετοχικής Διακυβέρνησης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, Αντιδημάρχων, στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, εκπροσώπων φορέων καθώς και πολιτών.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες θεματικές συναντήσεις για την ΣΒΑΑ ενώ η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 03/06/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/06/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Στον Καράβολα από 2 έως 5 Ιουνίου το 6ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας

Για ακόμα μια χρονιά η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice συνδιοργανώνει με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου ΔΗΚΕΗ το Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας. Η 6η κατά σειρά διοργάνωση θα λάβει χώρα από Παρασκευή 2 Ιουνίου  έως και την Δευτέρα 5 Ιουνίου στο πάρκο Παραλιακής  (Θεατράκι Καράβολα).

Περιβάλλον & Ζώα: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της νεολαίας από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της νεολαίας, στις 2, 3 & 4 Ιουνίου με τίτλο: «Γνωρίζω να αγαπώ και να σέβομαι τη Φύση». Στόχος των εκδηλώσεων είναι η κατανόηση από τα παιδιά και τους νέους της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της ειρηνικής συνύπαρξης με τα ζώα.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους 62 Μάρτυρες που εκτελέστηκαν κατά την γερμανική κατοχή

Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των 62 πεσόντων Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της γερμανικής κατοχής, θα τελεσθεί στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι.

Νέες παιδικές χαρές στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Σύμβαση για την αναβάθμιση 16 ακόμη παιδικών χαρών στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου υπέγραψαν  την Τετάρτη 31 Μαΐου στην Λότζια, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη, παρουσία του αναδόχου.

Βραβεύονται τα σχολεία που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος «πράσινων σχολείων» για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023  κατά την οποία θα βραβευθούν τα δημοτικά σχολεία  της πόλης για τη συμμετοχή στους στον φετινό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Λόγος και Εικόνα»

Χιλιάδες επισκέπτες προσέλκυσε η εικαστική έκθεση «Λόγος και Εικόνα Θησαυροί Χαρακτικής» από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή ΕλευθεριάδηTériade που φιλοξενήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από 05 έως 29 Μαΐου.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο 6o Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετέχει ενεργά στο 6ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που συνδιοργανώνουν η ομάδα Heraklion Eco Voice και η ΔΗΚΕΗ.

Στα πορτοκαλί η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Στο πορτοκαλί φωτίστηκε το βράδυ της Τρίτης 30 Μαΐου η Λότζια στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

« Παλιά επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια» στο Κ.Η.Φ.Η Βενεράτου

   Στο  Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής (Κ.Η.Φ.Η.) στο Βενεράτο, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού και Κοινοτικού Ταμείου, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτη 2014-2020, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023  και ώρα 10:30 πμ. δράση με θέμα: « Παλιά επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια».

Έκθεση Ζωγραφικής «Χρώματα εν Ηρακλείω» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία» με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας  Αλικαρνασού «Η Αρτεμισία» με την υποστηριξη του Δήμου Ηρακλείου  παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Χρώματα εν Ηρακλείω» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 2 μέχρι 16 Ιουνίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 40 ερασιτεχνών καλλιτεχνών και 2 εκπαιδευτριών.  

Ο Ross Daly «στο Heraklion Arts and Culture»

Η Συναυλία «Τροπικής Μουσικής» με τον Ross Daly  που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» τον  Σεπτέμβριο του 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στην ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/SjJMH_NP0GI

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την επικαιροποιημένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και της Συμμετοχικής Διακυβέρνησης, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι την Τετάρτη 31/05/2023 και ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια  εκδήλωση της δημόσιας διαβούλευσης για την Επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Σύσκεψη για την χρήση των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

Σύσκεψη για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων πολιτικών κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους , θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος»  του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Ευχαριστήριο της ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής, στο Βενεράτο που λειτουργεί με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκού και Κοινοτικού Ταμείου, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτης 2014-2022, ευχαριστεί θερμά το καφέ fantastico, στο Βενεράτο ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης της  κοινωνικής ευαισθησίας των ιδιοκτητών του. 

Η επιθυμία των ιδιοκτητών να προσφέρουν στο χώρο του καταστήματος την Δευτέρα 08 Μαΐου  2023 δωρεάν καφέ και γλυκά κεράσματα στα μέλη του Κέντρου μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας βοηθάει να συνεχίσουμε και να επιτύχουμε το σκοπό μας.

Διάλεξη της καθηγήτριας Κατερίνας Ζωγραφιστού για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη- Παράρτημα Ελλάδας διοργανώνουν διάλεξη της κ. Κατερίνας  Ζωγραφιστού (Δρ. Νεοελληνικού Τμήματος του Παν/μίου Paul Valery-Montpellier & Προέδρου του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη)  με θέμα «Φιλία και εχθρότητα στο μυθιστορηματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Στη νέα παιδική χαρά των Μεσαμπελιών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ένας ακόμη πολυχώρος αναψυχής είναι έτοιμος να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες της περιοχής των Μεσαμπελιών στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια νέα παιδική χαρά  που κατασκευάζεται στην οδό Μυρτιάς  ,σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής για ελευθέρα προσβάσιμο δημόσιο χώρο αναψυχής των παιδιών.

Στις εκδηλώσεις της 82ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 για την 82η Επέτειο από την Μάχη της Κρήτης συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό. Συγκεκριμένα  ο Δήμαρχος παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και κατέθεσε στεφάνι στο  Μνημείο Μάχης της Κρήτης  στη σχετική τελετή.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Tρίτη 30 Μαϊου 2023 και ώρα 12.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου  2023  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρινος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Προχωρούν τα μεγάλα έργα σε Ενετικά Τείχη και Πάρκο Ερυθραίας - Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

 Σημαντικά έργα που αλλάζουν την όψη της πόλης και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Καλύτερη εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού κατά τη διενέργεια αιμοληψιών στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, 1ο και 2ο ΚΥ Χανίων,  στο πλαίσιο του  σχεδιασμού παρεμβάσεων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και προστασία της υγείας πολιτών, παιδιών και ενηλίκων, με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down κ.α. ενημερώνουν για τη νέα διαδικασία λήψης δειγμάτων αίματος για εργαστηριακό έλεγχο.

Με τον Σπαρταθλητή Στέργιο Αράπογλου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον Σπαρταθλητή και γιατρό του ΕΣΥ Στέργιο Αράπογλου ο οποίος διανύει μαρτυρικά χωριά και πόλεις της Ελλάδας ,σε μια προσπάθεια ανάδειξης του αγώνα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών,  είχε το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το Μάιο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, φέτα) ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό γενικής χρήσης, σαμπουάν, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας, χλωρίνη) & οπωροκηπευτικών (μήλα, πορτοκάλια, πατάτες), για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

H ζωγράφος Κλεοπάτρα Τσαλή στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η ζωγράφος Κλεοπάτρα Τσαλή ανοίγει το εργαστήριο της και μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας στο πλαίσιο των φιλμ ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture "Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες".   

Ολοκληρώνεται η εικαστική έκθεση «Λόγος και Εικόνα»

Με αφορμή τη σπουδαία έκθεση με χαρακτικά από το Μουσείο Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη στη Βασιλική Αγίου Μάρκου που ολοκληρώνεται την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για ενήλικες στην έκθεση από την επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού και τον διευθυντή του Μουσείου - Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Μαΐου στις 12:30 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θερμή παράκληση να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης. 

 

To project «Toubanaki and The Buzz Bastardz» στο Heraklion Arts and Culture

To project Toubanaki and The Buzz Bastardz που παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» τον Σεπτέμβριο του 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμο στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture και στην ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε», στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/B9jVrUdtsr4

Ξεκινά την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 η αποξήλωση των παλαιών στάσεων λεωφορείων στην Λ.Κνωσσού

Ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου 2023, από τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου, οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης των παλαιών στάσεων λεωφορείων επί της Λεωφόρου Κνωσσού.

Ξεκίνησε ο έλεγχος και η επιβολή προστίμων από την Δημοτική Αστυνομία για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ξεκίνησε η διαδικασία των αυστηρών ελέγχων και της επιβολής προστίμων από την Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, για τα ακαθάριστα οικόπεδα,  σε εφαρμογή της νέας πυροσβεστικής διάταξης που προβλέπει αυστηρότερο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τον φετινό χειμώνα που ευνοούν τις συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 27/05/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/05/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 . H αιμοδοσία του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στη μνήμη της μικρής Ρεγγίνας που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας .

Νέες ημερομηνίες για τις ακροάσεις του θεατρικού έργου στο ΠΣΚΗ

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου αναζητά ηθοποιούς, γυναίκες και άντρες, με φωνητικές και χορευτικές ικανότητες, για θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στον Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, που σχεδιάζεται να ανέβει την καλλιτεχνική περίοδο 2023-24 στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Μάχη της Κρήτης

H Γερμανική εισβολή της 20ής Μαΐου 1941 στην Κρήτη, αφύπνισε αμέσως τους κατοίκους του τόπου μας,καθώς οι μακραίωνοι αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, είχαν χαλυβδώσει το φρόνημα της αντίστασης και της αυτοθυσίας για την υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.

Ντοκιμαντέρ από την Εικαστική Έκθεση «Λόγος και Εικόνα»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου παρουσιάζει στο κανάλι της στο YouTube το ντοκιμαντέρ της εικαστικής έκθεσης «Λόγος και Εικόνα»

Στο ντοκιμαντέρ μπορείτε να παρακολουθείστε στιγμές από την προετοιμασία τα εγκαίνια και τις παράλληλες εκδηλώσεις της εικαστικής έκθεσης "Λόγος και Εικόνα".

 

Δείτε το Ντοκιμαντέρ εδώ: https://youtu.be/2r7lppGdIqQ

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Οι Τουρκικές αρχές, από το ξεκίνημα του 20ού αιώνα σχεδίασαν και πραγματοποίησαν, σε όλη την επικράτειά τους, την μεθοδική εξόντωση των μη μουσουλμανικών πληθυσμών. Ο εκριζωμός χιλιάδων Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου, επί αιώνες, έζησαν και δημιούργησαν έναν σπουδαίο πολιτισμό, έλαβε τελικώς τις διαστάσεις της Γενοκτονίας.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου  2023  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Νέα υδρόμετρα και υποδομές για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού αποκτά η ΔΕΥΑΗ

Θετική έκβαση είχαν οι συναντήσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου Γιώργος Βουρεξάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηρακλείου  Μάξιμο Σενετάκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη και στελέχη του Υπουργείου.

Πληροφορίες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023

Σύμφωνα με τις 138498/3-5-2023 και 138271/3-5-2023 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου έγινε ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και των καταστημάτων ψηφοφορίας για την διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Ενημερωτικό δελτίο για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους

Ενημερώνουμε τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους ότι η παραλαβή των εκλογικών σάκων θα γίνεται με την προσκόμιση αντιγράφου του διορισμού τους, από το Παγκρήτιο Στάδιο, Θύρα 1 (είσοδος από την δυτική πύλη του Παγκρητίου Σταδίου).

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τις μελέτες δημιουργίας Τουριστικου Λιμένα και Κέντρου Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων στο Παγκρήτιο Στάδιο,

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τις Μελέτες δημιουργίας του Τουριστικό Λιμένα και του Κέντρου Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων στο Παγκρήτιο Στάδιο, που χρηματοδοτείται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τη στήριξη συμβασιούχων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 8 Μαΐου αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις έληξαν τον Νοέμβριο του 2020 και αναγνωρίζει ότι αυτοί εκάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν και δυσχεραίνουν τον Δήμο στην λειτουργία του.

Στα μπλε και πράσινα η Λότζια στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας Νευροϊνωμάτωσης

Στα μπλε και πράσινα θα φωτιστεί η Λότζια το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαΐου στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στις δράσεις για την διεθνή ημέρα Νευροϊνωμάτωσης.

Περιήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο «Enchanted Princess»

Στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στο πλαίσιο καλωσορίσματος του κρουαζιερόπλοιου «Enchanted Princess», που πραγματοποιήθηκε  στην προβλήτα 5 του Λιμένα Ηρακλείου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη. 

Η συναυλία “Από τη Σμύρνη …» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία «Από τη Σμύρνη .. » που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» εδώ:  https://youtu.be/oQea9L1PxFc

Αιτήσεις εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Σας γνωστοποιούμε ότι οι Αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικό Γυμνασίου Ηρακλείου για το σχολ. έτος 2023-2024, θα γίνονται δεκτές ως 31 Μαΐου 2023.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 20/05/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/05/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 . H αιμοδοσία του Σαββάτου πραγματοποιείται με την συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ηρακλείου και τελείται, ως αιμοδοσία μνήμης και τιμής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Γιορτή της Μητέρας στο Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής

Με μαντινάδες, ποιήματα, τραγούδια και λόγια αγάπης για την μητέρα γιόρτασε το Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής, την ημέρα της μητέρας . Η εκδήλωση για την «γιορτή της Μητέρας» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στο  Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής,, στο Βενεράτο, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου(ΔΗΚΕΗ) με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού και Κοινοτικού Ταμείου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτη 2014-2020

Στα μπλε η Λότζια για τη νόσο Κοιλιοκάκη

 

Στα μπλε θα φωτιστεί το βράδυ της Τρίτης 16 Μαΐου η Λότζια στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στην Παγκόσμια Δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη νόσο Κοιλιοκάκη.Η 16η Μαΐου έχει ψηφιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης και η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης σε συνεργασία με Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα συμμετέχει στις δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νόσο η οποία σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα προσβάλει δύο στα εκατό άτομα. 

Ικανοποίηση για την όπερα Κάρμεν, του Ζορζ Μπιζέ, στο ΠΣΚΗ

Δεν έλειπαν τα χαμόγελα από την εκδήλωση που ακολούθησε την πρεμιέρα της όπερας Κάρμεν, του Ζορζ Μπιζέ, της sold out συμπαραγωγής του ΠΣΚΗ με το Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης, που παρουσιάζεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας»

Με την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας», αναγνωρίζεται, συμβολικά, η προσφορά της –η καθημερινή, η παντοτινή,  η βαρυσήμαντη– στην οικογένεια, στην κοινωνία, σε κάθε χώρα.  Τιμώντας το πρόσωπο που μας δώρισε την ζωή, τιμάμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου.

Εικοσιτέσσερα νέα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και σταθμών, στο πλαίσιο βελτίωσης της προσβασιμότητας, της περιοχής «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» Ηρακλείου ( Open Mall) καθώς και για  την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου  2023  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής


Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου), έχοντας αναλάβει την υλοποίηση  του προγράμματος  «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους»  ζητά  για μίσθωση 6 μονόχωρες/ δίχωρες κατοικίες για 9 μέλη για 24 μήνες.

Η καταβολή των μισθωμάτων για τους 24 μήνες θα γίνεται από το Δήμο Ηρακλείου και την ΔΗ.Κ.Ε.Η απευθείας  στους ιδιοκτήτες.

Προϋποθέσεις:

~        Έως 250 ευρώ για μονόχωρη/δίχωρη γκαρσονιέρα

~        Έως 350 ευρώ για οικογένεια

~        Ξεχωριστή παροχή ρεύματος

~        Εντός του νομού Ηρακλείου

Ενημέρωση για την λειτουργία των ΚΕΠ

Κλειστά για το κοινό θα είναι τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 από τις 13:00 έως τις 15:00, λόγω της διεξαγωγής σεμιναρίου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκπαίδευσης του προσωπικού για την εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς την ΔΕΥΑΗ

H ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους Δημότες του Ηρακλείου ότι με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, εγκρίθηκε η δυνατότητα ρύθμισης-διακανονισμού για τις οφειλές από λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης, με περίοδο ισχύος  από 15 Μάϊου 2023 έως και 14 Αυγούστου 2023.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 13/05/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/05/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Το ντοκιμαντέρ «Νέα ζωή ανθίζει στους λόφους» στο «Heraklion Arts and Culture»

Το ντοκιμαντέρ «Νέα ζωή ανθίζει στους λόφους» είναι πλέον διαθέσιμο on demand, στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture, στη Ζώνη θέασης «Έλα να σου δείξω κάτι..» και στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtu.be/ZkvUUoie_0Q

Ανακοίνωση για μολυσματικά απόβλητα

Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετά περιστατικά κατά τα οποία εντοπίστηκαν επικίνδυνα απόβλητα υγειονομικών μονάδων (μολυσματικά και τοξικά απόβλητα) σε κάδους απορριμμάτων (ανακύκλωσης και οικιακών) του Δήμου Ηρακλείου, ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθυντή της Προξενικής Υπηρεσίας της Πρεσβείας της Βουλγαρίας

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Προξενικής Υπηρεσίας της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Ελλάδα Lubomir Georgiev, είχε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου,  στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

«Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου». Εργαστήριο για Γονείς από το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο: «Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», με Κωδικό ΟΠΣ 5055293 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Κρήτη 2014-2020», υλοποιεί εργαστήριο, με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου», για γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (6 έως 12 ετών).

Εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑΝΑΛ

Διήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες πραγματοποίησε η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ σε συνεργασία με τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το σύνολο των εργαζομένων στα καταστήματα εστίασης της εταιρείας (Μαρίνα café, Πλάτανος, Πολύκεντρο, Πάρκο Γεωργιάδη, Όαση, Δημοτική Πλάζ και Κουμπές).

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά την Τετάρτη 10 Μαΐου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφή βρεφών και νηπίων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά (σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΔΟΠΑΦΜΑΗ) στο χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου (ώρα 18:00) έως και 31 Μαΐου (ώρα 23:59).

Ο Δήμος Ηρακλείου αναδεικνύει τις γεύσεις και τα προϊόντα της ενδοχώρας - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Heraklion Flavors τον Προφήτη Ηλία

Οι παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης  και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα βρέθηκαν στο επίκεντρο του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας  «Heraklion Flavors» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο  6 και 7 Μαΐου στον Προφήτη Ηλία.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία "Κρήτη-Μικρασία" με τον Βασίλη Σταυρακάκη και το Μουσικό Σχήμα «Γαϊτάνι» που παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture!

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι, προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιεί  γενική διακοπή υδροδότησης, την Δευτέρα 08 Μαϊου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE, το οποίο διοργανώθηκε από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Το θέμα του Συμποσίου ήταν η Κρητική Διατροφή και παράδοση.

Ορκωμοσία δύο υπαλλήλων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Δύο νέους υπαλλήλους , την Σοφία Φουκαράκη Γεωπόνο-Τεχνολόγο  και την Ελβίρα Καλαϊτζάκη Πολιτικό Μηχανικό, όρκισε το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας στο κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την προσπάθεια για την υπεύθυνη στάση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Μετά την ολοκληρωμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αναδοχή και φροντίδα αδέσποτων,  αποφασίστηκε η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του κυνοκομείου, προκειμένου να διευκολύνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης: «Λόγος και Εικόνα- Θησαυροί Χαρακτικής» από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Tériade στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης «Λόγος και Εικόνα -Θησαυροί Χαρακτικής» . Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαΐου 2023.

Κρητικές γεύσεις και παραδοσιακή μουσική στο δεύτερο «Heraklion Flavors» το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στον Προφήτη Ηλία

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου, στον Προφήτη Ηλία το 2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας Heraklion Flavors. Σε συνέχεια της αντίστοιχης επιτυχημένης διοργάνωσης στην Πυργού, το διήμερο στον Προφήτη Ηλία έχει στόχο να αναδείξει, τα εκλεκτά υλικά, τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και παραδοσιακές συνταγές του Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Υπογραφή σύμβασης για την προστασία Βυζαντινού Τείχους στη Λ. Δικαιοσύνης

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 05 Μαΐου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό  και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, η σύμβαση για την κατασκευή στεγάστρου με στόχο την προστασία Ενετικού Τείχους στο πλαίσιο του έργου: «Αποκατάσταση -Συντήρηση Βυζαντινού Τείχους Ηρακλείου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου σε απαλλοτριωμένο ακίνητο στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης».

Διακοπή υδροδότησης στην Αγία Αικατερίνη

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι  θα προβεί  σε διακοπή υδροδότησης αύριο Σάββατο 6-5-23 από τις 08:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα , προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στο αντλιοστάσιο της Αγίας Αικατερίνης.

Εργαστήριο για παιδιά και ξεναγήσεις στην Έκθεση «Λόγος και Εικόνα» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με αφορμή την έκθεση με χαρακτικά από το Μουσείο Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 20.00, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τη επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού το εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ΛΟΓΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ: ΒΛΕΠΩ, ΝΙΩΘΩ, ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩ». 

H συναυλία «Λόγιοι συνθέτες της Ιωνίας» στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία «Λόγιοι Συνθέτες της Ιωνίας» που παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture

Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Συμποσίου του Πανεπιστημίου YALE

Με ομιλίες και συζητήσεις που φέρνουν στο προσκήνιο τον γαστρονομικό και πολιτιστικό θησαυρό της Κρήτης και την υπεροχή της μεσογειακής δίαιτας άρχισε το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του YALE και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στις 5 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης: «Λόγος και Εικόνα- Θησαυροί Χαρακτικής» από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Tériade στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Η σημαντική έκθεση «Λόγος και Εικόνα -Θησαυροί Χαρακτικής» που θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 20.00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου. Λίγο πριν τα εγκαίνια, στις 19:30, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, από τους συντελεστές της έκθεσης .

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Εθιμοτυπική Συνάντηση με τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος και Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο καθώς και τον Αρχιπύραρχο και Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Γιώργο Τσικαλά είχε το μεσημέρι στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η θεμελίωση Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης

Στην θεμελίωση της πρώτης φάσης του νέου Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή των ανατολικών συνοικιών του  Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης παρέστη το πρωί της Τετάρτης 3 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσσού Θεοφιλέστατος κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Ξεκινά την Τετάρτη 3 Μαΐου το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE και του Δήμου Ηρακλείου για την Κρητική διατροφή και παράδοση

Ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο YALE και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα την Κρητική διατροφή και παράδοση. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη στις 16.00 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα Συναυλιών).

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 06/05/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06/05/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 . H αιμοδοσία συμπίπτει με  την παγκόσμια ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας.

Συναυλία με τους String Demons στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία με τους String Demons που παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» τον Σεπτέμβριο του 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στην ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/4GKLJE1xqeg

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Προμήθεια Τροφίμων ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο ∆ήµος Ηρακλείου για την κάλυψη τρεχουσών λειτουργικών αναγκών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ , προτίθεται να προβεί στην Προμήθεια Τροφίμων  

Made in School 2023

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων οργανώνει τριήμερη παρουσίαση μέρους των φετινών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων που υλοποιήθηκαν στα δευτεροβάθμια σχολεία με τίτλο: Made in School 2023. H παρουσίασή τους θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 3, Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα του «Μικρού Θεάτρου» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) και ώρα 9:00-13:00, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και είναι ανοικτή στο κοινό. Το σχολικό έτος 2022-2023 εκπονήθηκαν εκατόν εβδομήντα επτά (177) Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στα οποία συμμετείχαν εξήντα δύο (62) σχολικές μονάδες, τετρακόσιες/οι πενήντα εννέα (459) εκπαιδευτικοί και τρεις χιλιάδες οκτακόσιες/οι είκοσι οκτώ (3.828) μαθήτριες/ες

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Απρίλιο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδια, τοματοπολτός, φακές) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό γενικής χρήσης, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, σαπούνι, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας, χλωρίνη) *, για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo τριήμερο της Πρωτομαγιάς 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς 2023 (Σαββατοκύριακο  29 και 30 Απριλίου και Δευτέρα 1η Μαίου) Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. 

Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον πρώην Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλη Βελιβασάκη και τον Ηρακλειώτη- μέλος της Παγκόσμιας Εταιρίας Νερού Ανδρέα Αγγελάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 2-5-2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 2.5.2023

Τρία βραβεία κέρδισε ο Δήμος Ηρακλείου στα Tourism Awards 2023

Τρία βραβεία κέρδισε ο Δήμος Ηρακλείου στα Tourism Awards 2023 που απονεμήθηκαν την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

Πρόσκληση ανάρτησης σχετικά με την κύρωση τμήματος οδού ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Άγιος Βλάσσης

 

Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την κύρωση τμήματος οδού του οικισμού Άγιος Βλάσσης, του Δήμου Ηρακλείου, ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, να προσέλθουν  στην Υπηρεσία μας  (γραφείο 212), από την Τετάρτη  23-05-2020 και για 20 ημέρες προκειμένου να λάβουν γνώση,  του τοπογραφικού Διαγράμματος που συνοδεύει την με αρ. 154/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου. Η κύρωση του αποτυπωμένου,  στο διάγραμμα αυτό, κοινόχρηστου χώρου (οδού), εντός ορίων του οικισμού Άγιος Βλάσσης  του Δήμου Ηρακλείου, γίνεται σύμφωνα  με το άρθρο 35 του Ν3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/2011)  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εντός 20ημερών από την τελευταία Δημοσίευσή της στις Εφημερίδες, στην Υπηρεσία μας στοιχεία για την διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή την συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης του παραπάνω κοινόχρηστου χώρου.»

Στις 5 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης: «Λόγος και Εικόνα- Θησαυροί Χαρακτικής» από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Tériade στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Η σημαντική έκθεση «Λόγος και Εικόνα -Θησαυροί Χαρακτικής» που θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 20.00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Στις 2 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή μαθητών και εθελοντών καθηγητών στα θερινά τμήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου.

Κάρμεν, Ζορζ Μπιζέ σε συμπαραγωγή με το Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (video)

Η πλέον δημοφιλής όπερα, η Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, ανεβαίνει στο ΠΣΚΗ, σε συνεργασία με το Θέατρο Grattacielo της Νέας Υόρκης.

Συγκίνηση και ενδιαφέρουσες ομιλίες στην εσπερίδα του Δήμου Ηρακλείου με θέμα: «Ένας αιώνας από την ανταλλαγή των πληθυσμών: Διαδρομές ενσωμάτωσης στο Ηράκλειο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου η ενημερωτική εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Νεολαίας με θέμα «Ένας αιώνας από την ανταλλαγή των πληθυσμών:
Διαδρομές ενσωμάτωσης στο Ηράκλειο»
.

Eπίσκεψη και ξενάγηση του γνωστού σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη στην Έκθεση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης

Στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης «1923-2023 Ένας αιώνας. Μια κοινωνία. Ηράκλειο: Ο τόπος που μας ένωσε», έχει προγραμματιστεί επίσκεψη και ξενάγηση του γνωστού σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη, στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, το Σάββατο 29 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Συναυλία Haig Υazdjian «100 χρόνια μνήμης» στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία  του Haig Υazdjian με τίτλο «100 χρόνια μνήμης»  που παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» τον Σεπτέμβριο του 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στην ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/HrwG4IvEAnE 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής για το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εγγραφή ενήλικων και ανήλικων ΑμεΑ στο ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.  

Η Εσπερίδα με θέμα: «Ένας αιώνας από την ανταλλαγή των πληθυσμών: Διαδρομές ενσωμάτωσης στο Ηράκλειο» την Τετάρτη 26 Απριλίου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα «Ένας αιώνας από την ανταλλαγή των πληθυσμών:
Διαδρομές ενσωμάτωσης στο Ηράκλειο»
διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας), την Τετάρτη, 26 Απριλίου και ώρα 18:00, στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της έκθεσης «1923-2023: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο τόπος που μας ένωσε. 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών».

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Δήμου Ηρακλείου για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης για την ανταλλαγή των πληθυσμών

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 24 Απριλίου τα εγκαίνια της Έκθεσης που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης για την ανταλλαγή των πληθυσμών

Σύσκεψη για την στάθμευση στην Πλατεία 18 Άγγλων

Σύσκεψη με αφορμή την άναρχη στάθμευση που παρατηρείται στην Πλατεία 18 Άγγλων λόγω της αυξημένη κίνησης με αφορμή και  την έναρξη της τουριστικής περιόδου,  συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός.  

Συναυλία με τον Κώστα Λειβαδά και την Ανδριάννα Μπαμπάλη στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ανδριάννας Μπάμπαλη, που παρουσιάστηκε στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν», είναι διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture,  στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»   https://youtu.be/uLuVdezqVCM

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους κομμάτων για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων κατά την προεκλογική περίοδο

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου 2023, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Κοντά στους ηλικιωμένους της Παλιανής ο Δήμος Ηρακλείου

Κοντά στους ωφελούμενους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής, στο Βενεράτο, βρέθηκε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ και Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη η όποια είχε την δυνατότητα να  συνομιλήσει  με τους ωφελούμενους και να ανταλλάξει ευχές.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 29/04/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/04/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Στην υπογραφή της σύμβασης για τον ΒΟΑΚ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην υπογραφής της σύμβασης για  το τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος - Νεάπολη Λασιθίου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρευρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό. Παρευρέθηκε  επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Στον Άγιο Γεώργιο στα Σταυράκια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στα Σταυράκια παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινος το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου 2023.

Στα εγκαίνια του Μουσείου Μεσσαράς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στα εγκαίνια του Μουσείου Μεσσαράς τα οποία πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Απριλίου 2023 παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνδας Μενδώνη, παρευρέθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο  22 και 23 Απριλίου  2023  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης. 

Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Έτοιμες δύο ακόμα σύγχρονες παιδικές χαρές στο κέντρο του Ηρακλείου

Δύο νέες παιδικές χαρές στο κέντρο του Ηρακλείου, που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες να παραδοθούν προς χρήση το επόμενο διάστημα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόσκληση συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. διά ζώσης, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου)

Αρχεία

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 21η Απριλίου 1967

Η ζοφερή επέτειος της 21ης Απριλίου 1967, αποτελεί την απαρχή μιας αποτρόπαια σκοτεινής περιόδου για την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η επτάχρονη Δικτατορία που ακολούθησε, επέβαλε στην χώρα ένα καθεστώς ανελευθερίας, ανέτρεψε την δημοκρατική πορεία του τόπου, υπονόμευσε τους θεσμούς, την ισότητα, τον πλουραλισμό, δίχασε τον ελληνισμό.

Από το Ηράκλειο το ξεκίνημα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Από το Ηράκλειο και το Karteros Beach Sports Center θα ξεκινήσει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023, που στην περσινή αναβίωσή του μετά από 10 χρόνια, συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια για την άρτια διοργάνωσή του. 

Συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία με τους οι Χειμερινούς Κολυμβητές που παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» τον Σεπτέμβριο του 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture

Πρόσκληση συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη (διά ζώσης) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 και ώρα 12.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Έκθεση και εκδηλώσεις από το Δήμο Ηρακλείου για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης – Συνέντευξη τύπου στη Λότζια

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η Έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου καθώς και οι παράλληλες δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και  Νεολαίας από τις 24 έως τις 30 Απριλίου με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης.

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη για την τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με αφορμή την τοποθέτηση νέων Διευθυντών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη αναφέρει:

Συναυλία με τον Μιχάλη Σταυρακάκη στο Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία «Cretan Mandolin Quartet» με τον Μιχάλη Σταυρακάκη που παρουσιάστηκε στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 22/04/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/04/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάσχα

Η  Ανάσταση του Ιησού, αποτελεί άγγελμα ελπίδας, συμβολικό σημείο υπέρβασης των δοκιμασιών της ζωής, και ορίζοντα λύτρωσης έπειτα από την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών.

Αντιδήμαρχοι Υπηρεσίας για τo τετραήμερο του Πάσχα 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο 14 και 15 Απριλίου 2023  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Για την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα 16 και 17 Απριλίου 2023,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη.

Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη

Τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη που βρίσκεται στο Ηράκλειο, υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Μ. Πέμπτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Έκθεση με κειμήλια από τον ερχομό και την ενσωμάτωση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη στο Ηράκλειο του 1923 – Βασιλική του Αγίου Μάρκου 24 με 30 Απριλίου 2023

Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τη Συνθήκη της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, που αποτέλεσε ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα. Ο Δήμος Ηρακλείου τιμά τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης παρουσιάζοντας το χρονικό του ερχομού και της ενσωμάτωσής του στον τόπο μας.

Απάντηση του Δήμου Ηρακλείου σε δημοσιεύματα

Με αφορμή δημοσιεύματα της Μεγάλης Τετάρτης 12 Απριλίου 2023 που αναφέρονται στο ενδεχόμενο οικονομικής  κατάρρευσης του Δήμου Ηρακλείου σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Με τις αθλήτριες και τους αθλητές από το εξωτερικό που προπονούνται στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τις αθλήτριες και τους αθλητές από το εξωτερικό που επέλεξαν το Παγκρήτιο Στάδιο για την προετοιμασία τους συνάντησε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 12 Απριλίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Πρόσκληση Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σας προσκαλούμε σε δια περιφοράς συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 78 του Ν. 4954/2022

Αρχεία

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων θα πραγματοποιήσει γενική διακοπή ύδρευσης την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. 

Ενδεχομένως θα υπάρξουν προβλήματα  υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Υπεγράφη στη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. η σύμβαση για την αποκατάσταση των τομών στους δρόμους του Ηρακλείου από έργα της ΔΕΥΑΗ

Υπεγράφη στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. η σύμβαση με θέμα «Αποκατάσταση τομών σε έργα ΔΕΥΑΗ 2022». Τη σύμβαση υπέγραψε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη  με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ  Γιώργο Βουρεξάκη.

Στο Ηράκλειο το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο YALE από τις 3 έως τις 5 Μαΐου

Το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, είναι γεγονός. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου, η πόλη του Ηρακλείου θα φιλοξενήσει μία πολυδιάστατη πολιτιστική εκδήλωση, που προβάλλει και συνδέει τις καταβολές της Κρητικής δίαιτας με την σύγχρονη ιστορία και τις ανεκτίμητες γαστρονομικές παραδόσεις της Κρήτης.

Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) - Τα έργα του Δήμου Ηρακλείου που εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης»

Τη χρηματοδότηση με ποσό 1.732.299 ευρώ τριών σημαντικών έργων που αφορούν στη σχολική στέγη εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της ένταξής τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

Σίμος Παπάνας: Bach και Tartini / Iερές και Ανίερες μουσικές μονομαχίες του Baroque

Το ρεσιτάλ βιολιού του Σίμου Παπάνα «Bach και Tartini / Iερές και Ανίερες μουσικές μονομαχίες του Baroque» προσφέρει το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στο φιλότεχνο κοινό, μέσω streaming από το κανάλι του στο YouTube, την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 21:00, με ελεύθερη θέαση, χωρίς χρέωση

3 Χρόνια Heraklion Arts and Culture. Από το Ηράκλειο σε όλο τον κόσμο … ερχόμαστε κοντά!

Ισχυρή πολιτιστική παρουσία διαθέτει στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου καθώς το κανάλι πολιτισμού Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture στο YouTube έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική με εκατομμύρια προβολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το κανάλι περιέχει αποκλειστικές ψηφιακές παραγωγές  και υβριδικές δράσεις για όλους οι όποιες διαρκώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται!    Διαθέτει έξι ζώνες θέασης  με ενδιαφέρουσες παραγωγές, τις όποιες μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν όποτε εσείς θέλετε!

Ανακοίνωση για τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι τα ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και τη μία το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου. Εν συνεχεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την Δευτέρα του Πάσχα.

Μικρή αγορά, πώλησης τοπικών προϊόντων στους επιβάτες κρουαζιεροπλοίων στο Ηράκλειο - Πρόσκληση στους παραγωγούς

Τους τοπικούς παραγωγούς και οικοτέχνες καλούν ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (Α.Ο.Τ.Α Ηράκλειο Μ.Α.Ε.) για να συμμετέχουν στην τοπική αγορά που δημιουργείται το επόμενο διάστημα. Το Heraklion Port Local Market, σημείο επικοινωνίας και πώλησης γαστρονομικών προϊόντων στο λιμάνι Ηρακλείου δημιουργείται ώστε αφενός να ενισχυθεί το Brand Name “Heraklion Flavors” και αφετέρου οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας να έρθουν σε επαφή με τα Τοπικά προϊόντα στο βαθμό που θα επιτρέψει να τα αναγνωρίσουν και να τα αναζητήσουν κατά την επιστροφή τους στις χώρες από όπου προέρχονται.

Συνάντηση για την αποκατάσταση των φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο

Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν βανδαλισμού του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα της πόλης και προσβάλει το θεσμό της Δικαιοσύνης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου σύσκεψη με αντικείμενο την άμεση αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στην εξωτερική όψη του εμβληματικού κτηρίου και το μαρμάρινο θύρωμα της Εκκλησίας του Αγίου Φραγκίσκου που κοσμεί αιώνες τώρα την είσοδό του, αλλά και την τακτική συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου.  

Στην έναρξη του 20oυ «Κυνηγιού του Θησαυρού» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη του 20oυ «Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου 2023, στο αίθριο της Λότζια, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βαγγέλη Ζάχαρη.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 11-04-2023

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την προσεχή Τρίτη 11-04-2023 και ώρα 13:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1.

Αρχεία

Συνάντηση Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και στελέχη του Υπουργείου είχε αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου  Γιώργος Βουρεξάκης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Σενετάκη και τον Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης Μανόλη Κοσμαδάκη.

Πρασινίζοντας την πόλη - Εμβληματικά σημεία του Ηρακλείου αλλάζουν μορφή

Υιοθετώντας τους υψηλούς στόχους του Δήμου Ηρακλείου για τη βιοκλιματική και αισθητική αναβάθμιση των χώρων αστικού πρασίνου στην πόλη, διοργανώθηκαν το διήμερο 4 και 5 Απριλίου 2023 μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έργου «Ηράκλειο Αστικό Πράσινο: Αλλάζουμε το κλίμα στην πόλη». Το έργο  υλοποιείται ως συνεργασία του Δήμου με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).

Ενημέρωση και υποβολή ενστάσεων για το θέμα 3 του Πρακτικού 7 της από 12-10-2022 συνεδρίασης του ΣΥΠΟΘΑ Α΄ της ΠΕ Ηρακλείου με θέμα «Καθορισμός Οριακής Οικοδομικής Γραμμής στην οδό Ναυαρίνου στη Φορτέτσα, Ηράκλειο»

Ο  Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στο Δημοτικό Κτίριο, στην  Πλ. Δασκαλογιάννη  στον 2ο όροφο στην Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, με σκοπό να λάβουν γνώση του Θέματος 3 του  Πρακτικού 7 της από 12-10-2022 συνεδρίασης του ΣΥΠΟΘΑ Α΄ της  ΠΕ Ηρακλείου  με θέμα: «Καθορισμός  Οριακής Οικοδομικής  Γραμμής στην οδό  Ναυαρίνου  στη Φορτέτσα, Ηράκλειο» και του Διαγράμματος του Καθορισμού, προκειμένου να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις σχετικά με τον καθορισμός  οριακής οικοδομικής  γραμμής στην οδό  Ναυαρίνου της Φορτέτσας .

Η διάρκεια για υποβολή των ενστάσεων θα είναι 15 ημέρες, ήτοι από  10-04-2023 έως    26-04-2023. 

 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 08/04/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08/04/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Στην έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση» συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για την προώθηση των προϊόντων της Κρήτης στο ευρύ κοινό συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για την 33η έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση» που πραγματοποιείται στον Πειραιά ως τις 9 Απριλίου.

Το 5ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου στο Heraklion Arts and Culture

Το 5ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου  το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 18, 19 και 20 Αυγούστου 2021 είναι πλέον διαθέσιμο διαδικτυακά μέσα από το κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στη Θέρισσο εξαιτίας εργασιών σύνδεσης στο νέο δίκτυο

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευση από το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου έως το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023.

Την Κυριακή 9 Απριλίου το 20ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Το 20ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου διοργανώνουν την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 οι περυσινοί νικητές «Χοιροκίνητοι ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ, η Περιφέρεια Κρήτης υπό την αιγίδα της «Ακαδημίας των Allegri».

Ημερίδα με θέμα 'Τέχνη μια σιωπηλή επανάσταση' την Τετάρτη 05 Απριλίου 2023 στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχοντας στις δράσεις για  το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας ανοίγουν τη συζήτηση για την αντιμετώπιση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων, της κακοποίησης, της παρενόχλησης και του εκφοβισμού καθώς και την ευαισθητοποίηση των νέων μέσα από την Τέχνη. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν ημερίδα  με τίτλο "Τέχνη : Μία σιωπηλή Επανάσταση" στις 5/4/2023 στην αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

«Το Ηράκλειο σήμερα, είναι μια πόλη σαφώς καλύτερη και φιλικότερη σε σχέση με το 2014» - Έκανε τον απολογισμό έργου του 2022 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

«Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της δεύτερης θητείας μας θεωρώ ότι πλέον δικαιούμαστε να ισχυριστούμε με ακλόνητα επιχειρήματα πως δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας των αρμοδιοτήτων μας στον οποίο να μην έχει συντελεστεί μεγάλη ή τουλάχιστον εμφανής πρόοδος σε σχέση με το 2014. Το Ηράκλειο σήμερα είναι μια πόλη σαφώς καλύτερη και φιλικότερη σε σχέση με αυτήν που ήταν πριν από εννιά χρόνια».

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Ο απολογισμός και ο προγραμματισμός του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η  Αντιδήμαρχος Δέσποινα Ι. Συγγελάκη έδωσε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου στη Λότζια προκειμένου να παρουσιάσει τον Απολογισμό Δράσεων του Δήμου Ηρακλείου για το 2022 και τον Προγραμματισμό του 2023 σε ότι αφορά στον τομέα των αδέσποτων.

«Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Τα πράσινα σημεία και οι γωνιές ανακύκλωσης στις πόλεις μας»

Το Followgreen Δήμου Ηρακλείου καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν σχετικά με τα πράσινα σημεία και τις γωνιές ανακύκλωσης στις πόλεις μας, που αποτελούν το μέλλον της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Νέες διαδικτυακές πρεμιέρες τον Απρίλιο στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Τα ψηφιακά ταξίδια πολιτισμού συνεχίζονται και τον μήνα Απρίλιο στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία με την συμμετοχή θεραπευτικών σκύλων

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση  «SAPT Hellas», πραγματοποιούν επισκέψεις από 03 έως 06 Απριλίου, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ηρακλείου, σε ειδικά σχολεία καθώς και σε δομές που φιλοξενούνται παιδιά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Εκστρατεία Ενημέρωσης» και «Σκύλοι Θεραπευτικής Αγωγής»

Διεύρυνση ωραρίου στο Κυνοκομείο Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την προσπάθεια για την υπεύθυνη στάση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων

Εμπλουτίζει το πρόγραμμά του το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου – Radio Heraklion

Έπειτα  από δυο χρόνια λειτουργίας το Δημοτικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο του Ηρακλείου, εμπλουτίζει το πρόγραμμά του από τις 3 Απριλίου 2023, με εθελοντές ραδιοφωνικούς παράγωγους.  

Με επιτυχία οι αγώνες-γιορτή του αθλητισμού «RUN GREECE Ηράκλειο 2023»

Περισσότεροι από 3.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, «Run Grecce-Ηράκλειο 2023» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 10η χρονιά στο νησί μας, στο κέντρο του Ηρακλείου στη πλ. Ελευθερίας, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας εργασιών αποκατάστασης ζημιάς  σε αγωγό ύδρευσης  θα πραγματοποιήσει γενική διακοπή από σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και το απόγευμα του Σαββάτου 1η Απριλίου 2023.  

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο

Η μεγαλύτερη γιορτή αθλητικής ρομποτικής στην Ευρώπη  είναι στο Ηράκλειο , και ανοίγει την αυλαία της σε 6 μέρες !

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα  Δέσποινα Συγγελάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Παράταση στην προθεσμία καταβολής του τέλους κοινοχρήστων χώρων

Με την έναρξη του έτους 2023 , όσοι δημότες επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης , είχαν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση έως 31-3-2023 για να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν.1080/80.

Η Βικελαία Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την ημέρα του Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» αφιερώνει την ημέρα αυτή στη Ζωρζ Σαρή, αγαπημένη όλων των παιδιών, συγγραφέα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Εκδηλώσεις για το Αστικό Πράσινο από τον Δήμο Ηρακλείου και το ΕΛΜΕΠΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποιούν μια σειρά από εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη της λειτουργίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου», που έχει ως στόχο να καταγράψει τις ανάγκες της πόλης  και μέσω της εφαρμογής καινοτόμων μεθοδολογιών να προτείνει τον σχεδιασμό αισθητικής και βιοκλιματικής αναβάθμισης των χώρων αστικού πρασίνου στο Ηράκλειο.

Κατάρτιση επιχειρήσεων τουρισμού σε θέματα αειφορίας

Ανοικτή πρόσκληση για κατάρτιση επιχειρήσεων τουρισμού σε θέματα αειφορίας απευθύνει ο Δήμος Ηρακλείου στοχεύοντας στην ενίσχυση της τοπικής τουριστικής οικονομίας. Αντικείμενο του έργου για την «Ενίσχυση Τοπικής Τουριστικής Οικονομίας», που χρηματοδοτείται από τον Δήμο Ηρακλείου και εκτελείται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» είναι:

Οι Βαγγέλης Κύρης και Ανατόλι Γεωργίεφ στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Heraklion Arts and Culture

Ο Βαγγέλης Κύρης και ο Ανατόλι Γεωργίεφ μας μιλάνε για την τέχνη του, στο πλαίσιο των Φιλμ Ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture  «Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες».  Το ντοκιμαντέρ είναι πλέον διαθέσιμο, On demand, στη Ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/K93TUkio6rI

Δράσεις για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης στον νομό Ηρακλείου

Η ομάδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, με εφαλτήριο τον «Τυφώνα», το επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος που στοχεύει στον καθαρισμό του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής, επισκέφθηκε τον Νομό Ηρακλείου για μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων. Σκοπός ήταν η ολιστική προσέγγιση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από απορρίμματα μέσα από δράσεις στο πεδίο, ενημερωτικές συναντήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το νέο Διοικητή της ΣΕΑΠ

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ταξίαρχο Αντώνιο Πράγια είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023 - Ξεπέρασαν τις 2.600 οι εγγραφές

Το Ηράκλειο και το Run Greece, που διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς  τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, τα Super Market Χαλκιαδάκης και με τη συνεργασία του πανελλήνιου αθλητικού σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Κρήτη, αφού οι μέχρι σήμερα εγγραφές ξεπέρασαν ήδη τις 2.600 και αναμένεται μέχρι και το Σάββατο να έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμες θέσεις εγγραφής και συμμετοχής.

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη 30/03) έως και αύριο το μεσημέρι (Παρασκευή 31/03) θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου, στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής και σύνδεσης τους στο νέο δίκτυο.

Ψηφιακή πλατφόρμα για το κρητικό κρασί από τον Δήμο Ηρακλείου

Ψηφιακή πλατφόρμα με στόχο τον σχεδιασμό και την δημιουργία υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής του κρητικού οίνου , δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου. Η πλατφόρμα «Ψηφιακές Διαδρομές Οίνου: Το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του Πολιτιστικού αποθέματος του Ηρακλείου»

Το «Minoan Robot Sports Competion Global Olympiad» στο Ηράκλειο – Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου στη Λότζια

Ένα εκ των κορυφαίων γεγονότων στο χώρο της αθλητικής ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2023.

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η συγκέντρωση και αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Ηρακλείου ολοκλήρωσε τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. 

 

Με επιτυχία η δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Αν η μισή μου καρδιά…»

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Αν η μισή μου καρδιά» που διοργάνωσαν  ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού & Νεολαίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Η.

Η Μουσικοχορευτική παράσταση «Εγώ είμαι ο τόπος σου» στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η παράσταση «Εγώ είμαι ο τόπος σου» που παρουσίασε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τον Νοέμβριο του 2022 είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023 - Ξεπέρασαν τις 2.000 οι εγγραφές

Οι διοργανωτές του «Run Greece Ηράκλειο» Σ.Ε.ΓΑ.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης,  Περιφέρεια Κρήτης και  Δήμος Ηρακλείου, προσκαλούν τους πολίτες από όλη την Κρήτη να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι και το Σάββατο 1 Απριλίου  και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους  στο Run Greece την Κυριακή 2 Απριλίου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 01/04/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/04/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Γεώργιος Κόρδης - «Ανέστιοι Προσφεύγοντες» Δευτέρα 3 με Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης παρουσιάζει, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, την ψηφιακή εγκατάσταση του κ. Γεωργίου Κόρδη με τίτλο «Ανέστιοι Προσφεύγοντες».

Στα γαλανόλευκα η Λότζια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου η Λότζια φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ελληνικής σημαίας το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Μάρτιο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ζάχαρη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, παξιμάδια, ρύζι, ελαιόλαδο, φακές, φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, χαρτί υγείας, καθαριστικό γενικής χρήσης, χλωρίνη, πάνες ακράτειας, σερβιέτες) *, για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 29-03-2023

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Παπανδρέου), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018, για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών κοπής δέντρων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το τμήμα της  Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Χαριλάου Τρικούπη, έως τη συμβολή της με την οδό Λοχαγού Καραγιάννη, θα παραμείνει κλειστό  τη Κυριακή 26/3/2023 από 07:30 έως 15:00, λόγω εργασιών κοπής δέντρων σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Gold Βραβείο για τον Δήμο Ηρακλείου στα PR Awards για την ενημερωτική καμπάνια του Δημοτικού Κυνοκομείου

Το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου βραβεύτηκε με  GOLD (ΧΡΥΣΟ) βραβείο στα PR Awards  της Boussias Communications για το έργο: «Παροχή υπηρεσιών για την προώθηση των υιοθεσιών του Κυνοκομείου». 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνεδρίασε δια περιφοράς την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και αποφάσισε ομόφωνα ότι στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα – Πεδιάδος «Η Ελπίδα», ο οποίος ζητά:

Από τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία Κρήτης

Με πρώτο σταθμό τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και παρουσίαση από τον διακεκριμένο Ολυμπιονίκη Βασίλη Κουρνέτα, τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη και εκπρόσωπο της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, τον Γιώργο Τζιουμάκα διεθνή αθλητή πετοσφαίρισης εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και  στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ξεκινάει στις 27 Μαρτίου 2023 το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για τον Ελληνισμό, ως ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και Επετείου της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών το «Run Greece Ηράκλειο 2023» - Όλοι οι φορείς στηρίζουν την γιορτή του αθλητισμού

Αφιερωμένο  στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα είναι το «Run Greece Ηράκλειο 2023», μετά από πρόταση του Δήμου Ηρακλείου που έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου των διοργανωτών. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια.

Bronze Βραβείο για τον Δήμο Ηρακλείου στα GREEN BRAND AWARDS 2023 για το «Επικοινωνιακό Σχέδιο για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση»

Με BRONZE (χάλκινο) βραβείο τιμήθηκε, στα Green Brand Awards 2023 o Δήμος Ηρακλείου για το έργο «Επικοινωνιακό Σχέδιο για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου2014-2020)».  

Η ΔΕΥΑΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ανάληψης πρωτοβουλιών για την  ενημέρωση του κοινού  σε θέματα που σχετίζονται με αυτό το φυσικό αγαθό το οποίο είναι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Νέες μονοδρομήσεις οδών στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει του δημότες ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Ο Σταύρος Σταυρακάκης στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 21:00

Για ένα μοναδικό live έρχεται στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 21:00 ο Σταύρος Σταυρακάκης.

Πλησιάζουν τις 1.000 οι εγγραφές στο RUN GREECE Ηράκλειο 2023

Για 10η χρονιά το Ηράκλειο και το ιστορικό του κέντρο, ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Κυριακή 2 Απριλίου τους χιλιάδες δρομείς από όλη την Κρήτη, που προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν και φέτος στην πολυπληθέστερη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης τους αγώνες δρόμου «RUN GREECE Ηράκλειο»

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης της υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό

Αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΗ.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο χωριό Πυργού για την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας

Η γαστρονομική κληρονομιά, η τοπική μαγειρική και ο πλούτος των πρώτων υλών της κρητικής γης παρουσιάστηκαν με επιτυχία στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023 στο χωριό Πυργού από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου.

«Χελιδονίσματα» στη Λότζια

Τα κάλαντα της άνοιξης ή αλλιώς χελιδονίσματα, έθιμο , που σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης, έψαλαν μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου «Παγκρήτιο» , το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό .

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, 22 με 24 Μαρτίου, στο "Μικρό Θέατρο".

Η θεατρική παραγωγή «Πέρσες» του Αισχύλου στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture

Η θεατρική παραγωγή «Πέρσες» του Αισχύλου είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  Heraklion Arts and Culture και στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/kCisrvFDhE8

Διακοπή υδροδότησης στον αγωγό των Μαλίων λόγω ζημιάς

Γενική διακοπή υδροδότησης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 'Run Greece Ηράκλειο' 2023

Η καρδιά του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, της ήπιας άθλησης και ψυχαγωγίας των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο την Κυριακή 2 Απριλίου, με τη δρομική αθλητική και ψυχαγωγική εκδήλωση «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

«ΑΒΒΑ The Musical» από Εφηβική Χορωδία Δήμου Χανίων για μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποίησε ένα ακόμα επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις μαθήτριες και τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την παρουσίαση της παράστασης «ΑΒΒΑ The Musical» από την Εφηβική Χορωδία Δήμου Χανίων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Περάκη.

Στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Η., πραγματοποιούν στάση εργασίας (από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 για σήμερα Δευτέρα 20-3-23), διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Έκφραση Αλληλεγγύης μέσα από την Τέχνη

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού & Νεολαίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Η, συνδιοργανώνουν δράση αλληλεγγύης την Πέμπτη 23 Μαρίου, στις 20.00, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής στις 21-03-2023

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Tρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και το Φ.Ε.Κ.1429/10-03-2023 τεύχος Β’, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Η συναυλία «Κρήτη – Πόντος, Τόπος Κοινός» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία «Κρήτη – Πόντος, Τόπος Κοινός» είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture και στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/MoLuIsJJ1gs

Υποβολή Καλλιτεχνικών Προτάσεων για τα Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ανοίγει τη διαδικασία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων για τα Φεστιβάλ του Δήμου για το έτος 2023.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 18/03/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/03/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 . Σημειώνεται ότι το Σάββατο 25 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αιμοδοσία, λόγω του εορτασμού της εθνικής επετείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 20  Μαρτίου 2023 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 1429/10-3-2023 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2020-03-2023.pdf

Το «Μοιρολόι της Παναγίας» από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας

Θεατρικό δρώμενο «Το Μοιρολόι της Παναγιάς» παρουσιάζεται με πρωτοβουλία των μελών της  Ομάδας Θεάτρου & Χορωδίας του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας περ. Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, με την  στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας. 

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηρακλείου στην Πυργού

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις για την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων και πρώτων υλών, στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 αποφάσισε  ότι συντάσσεται με τις θέσεις που έχουν αποτυπωθεί σε επίσημες και δημόσιες ανακοινώσεις από την ΚΕΔΕ, την ΕΔΕΥΑ, την ΠΟΕ ΔΕΥΑ, τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ ανά την επικράτεια, του συλλόγου των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και με το παρόν ψήφισμα απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που  μετατρέπει την ΡΑΕ σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων για τους ακόλουθους λόγους:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Citylab του Δήμου Ηρακλείου-Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή κάρτα «City on Pass»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ανοιχτό  Ψηφιακό Εργαστήριο Καινοτομίας για την Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Οικονομία στον Δήμο Ηρακλείου.

O Αχιλλέας Δραμουντάνης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία κρητικής μουσικής του Αχιλλέα Δραμουντάνη και των συνεργατών του είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»  και στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/puBmAnBbVoQ  

Συμπληρώθηκαν και ξεκινούν άμεσα τρία νέα τμήματα των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Συμπληρώθηκαν και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τρία νέα τμήματα των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου: «Βασικά Αγγλικά Α2», «Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι» και «Βασικά Ισπανικά Α1». 

12o Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου «Επιχείρηση: Κυκλοφοριακή αγωγή»

«Περατζούνια» και «Φτεροπόδαροι»,  υπό την αιγίδα της «Ακαδημίας των Allegri» , και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηρακλείου τον Δήμο Ηρακλείου και την ΔΗΚΕΗ, διοργανώνουν το 12ο παιδικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού της πόλης μας.

4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ

Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Υ.Α.Η., με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.), συμμετέχουν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 για σήμερα Δευτέρα 13-3-23 και την Τρίτη 14-3-23).

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από 13 έως 18 Μαρτίου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από 13 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου 2023 θα γίνονται εργασίες εκσκαφής:

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ: «Καίρια για λειτουργία της δημοκρατίας η έγκυρη, έγκαιρη και αμερόληπτη ενημέρωση»

Την καίρια σημασία της έγκυρης, έγκαιρης και αμερόληπτης ενημέρωσης για την σωστή λειτουργία της δημοκρατίας ανέδειξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών με θέμα «Περιφερειακά Μέσα: Προκλήσεις και προοπτικές».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με νέα ψηφιακής τεχνολογίας-Στις Βασιλειές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ξεκίνησε από την ΔΕΥΑΗ η αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με ψηφιακά ,νέας τεχνολογίας, τα οποία θα καταγράφουν την κατανάλωση του νερού ψηφιακά  . Τα νέα υδρόμετρα τοποθετούνται ήδη στην περιοχή των Βασιλειών και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Συνολικά προβλέπεται  η τοποθέτηση 22 χιλιάδων υγρομέτρων.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 11/03/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/03/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τα μέλη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του «Νέου Κρητικού Κουαρτέτου» του Ωδείου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου- ΔΗΚΕΗ

Τα βραβευμένα μέλη του  «Νέου Κρητικού Κουαρτέτου» και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Ηρακλείου Γιώργο Δεμερτζή, μετά την πρόσφατη διάκριση τους, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια το πρωί της Τετάρτης 8 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου και Προέδρου της ΔΗΚΕΗ Ρένας Παπαδάκη.

Διακοπή υδροδότησης λόγω ζημιάς στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου γενική διακοπή υδροδότησης

Επίσκεψη στο εργαστήριο ζωγραφικής του Μανώλη Αποστολάκη

Η Ομάδα εθελοντών τουρισμού Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί την Παρασκευή 10.3.2023 στις 11.00 π.μ.  στο εργαστήριο ζωγραφικής του ζωγράφου Μανώλη Αποστολάκη στην οδό Παπαναστασίου 215 ( μετά το Lidl δεξιά) όπου ο κ . Αποστολάκης θα μας ενημερώσει για την τεχνική και  λοιπά θέματα γύρω από τον χώρο της ζωγραφικής.

Η συναυλία «Εδώ είναι του Ρασούλη» στο Heraklion Arts and Culture

«Εδώ είναι του Ρασούλη» η συναυλία, αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη με τους τους Πέτρο Βαγιόπουλο, Λιζέτα Καλημέρη, Θάνο Ματζίλη, Κωνσταντίνο Στεφανή και Ναταλία Ρασούλη, η όποια  παρουσιάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι του πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

  Η κατάκτηση της ισότητας ανδρών και γυναικών παγκοσμίως αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο. Εντούτοις, παρά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει  προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση,  δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε πολλά μέρη του κόσμου η θέση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένη, όπως ήταν εδώ και αιώνες. Ενώ ακόμα και στις δημοκρατικά προηγμένες χώρες τα φαινόμενα βίας  κατά των γυναικών, όχι μόνον δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Δημοτικό Ιατρείο

Ο Δήμος Ηρακλείου – Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ Κρήτης)-Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου “EL GRECO”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει εκδηλώσεις την  Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Φωταγώγηση της Λότζια με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η Λότζια

Εκπαίδευση βασικής υποστήριξης ζωής σε παιδιά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, έχοντας επίγνωση της αναγκαιότητας του να γνωρίζει ο καθένας από εμάς τις βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, προγραμμάτισε με τον Δήμο Ηρακλείου, την υπεύθυνη Σεμιναρίων Εξειδικευμένης Υποστήριξης της ζωής στα παιδιά στην Κρήτη και το 3ο Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου την πραγματοποίηση αντίστοιχου πρακτικού σεμιναρίου.

Οκτώ νέες διαδικτυακές πρεμιέρες τον Μάρτιο στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου «Heraklion Arts and Culture»

Τα ψηφιακά ταξίδια πολιτισμού συνεχίζονται και τον μήνα Μάρτιο στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture