inner image

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 26 Ιουλίου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 λόγω της υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου  και της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού και περιλαμβάνονται στο 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 26 Ιουλίου έως την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024 συνοπτικά:

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο Δήμο Ηρακλείου για την περίοδο 2024-2025

 Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση voucher για τη φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Ηρακλείου για την περίοδο Σεπτέμβριος 2024-Ιούλιος 2025.

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-7-2024.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα   29    Ιουλίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Αρχεία

ΒΟΑΚ και αξιοποίηση έκτασης αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών στην Αθήνα (video)

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 24/7 ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τα θέματα του ΒΟΑΚ και της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Παράταση για τη διαδικασία διορθωτικών ενεργειών φακέλων για τα ΚΕΠΑ

Παράταση δίνεται στη διαδικασία διορθωτικών ενεργειών φακέλων για τη διαδικασία εγγραφών στα ΚΕΠΑ από τον Δήμο Ηρακλείου από την Πέμπτη 25-07-2024 έως και την Κυριακή 04-08-2024 και ώρα 23:59.

 

Δράσεις εξωραϊσμού στους Αθανάτους από το Δήμο Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής

Με σύνθημα "Αναλαμβάνουμε δράση...κι ομορφαίνουμε τον οικισμό μας", οι Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού και Καθαριότητας ,Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αθανάτων προχώρησαν την Τρίτη 23 Ιουλίου σε περιβαλλοντικές δράσεις με καλλιτεχνική πινελιά.

Επαναλειτουργούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι 2 κλιματιστικές μονάδες στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού»

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης των απαιτούμενων ανταλλακτικών για τις 2 κλιματιστικές μονάδες στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» στα Δύο Αοράκια.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών στην Αθήνα - ΒΟΑΚ και Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στην ατζέντα της συνάντησης

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη 24/7 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με σκοπό να πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο.

 

Πάνω από 130 παιδιά αθλούνται στο indoor summer camp του Δήμου Ηρακλείου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών συνεχίζονται οι δράσεις στο indoor summer camp του Δήμου Ηρακλείου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού.

Η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράσταση της στην οικογένεια του Ελληνοκαναδού Μανόλη Κακουλάκη

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουλίου, καταδίκασαν απερίφραστα τη βάναυση επίθεση που δέχθηκαν προ ημερών στο κέντρο του Ηρακλείου ο Ελληνοκαναδός Μανόλης Κακουλάκης και η οικογένεια του.  

 

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλευρό της οικογένειας του Μανόλη Κακουλάκη που έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης στο κέντρο του Ηρακλείου - Συνάντηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με την σύζυγό του

Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την επίθεση ανανδρίας και βαρβαρότητας. Τέτοια άτομα είναι ανεπιθύμητα στον Δήμο Ηρακλείου»

 

Heraklion Flavors: Βεγγέρα στις Κάτω Ασίτες - Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου το Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου για την προβολή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που θέλησε να γνωρίσει την Κρητική κουζίνα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις Κάτω Ασίτες η εκδήλωση –«Βεγγέρα» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού Heraklion Flavors, που προβάλλει τον γευστικό πλούτο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Ηρακλείου.

Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιουλίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:  

Συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου-Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 ξεκινούν εργασίες στην οδό Ευαγγελισμού στον Πρασσά

Συνεχίζεται από το Δήμο Ηρακλείου η υλοποίηση του προγράμματος των ασφαλτοστρώσεων οι οποίες θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο της πόλης καθιστώντας το ασφαλές και λειτουργικό για κατοίκους και επισκέπτες.

Διπλή δράση προληπτικής ιατρικής για τις γυναίκες των Δαφνών από το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης-Μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου

Διπλή δράση προληπτικής ιατρικής στην Κοινότητα των Δαφνών με την επίσκεψη της κινητής μονάδας του Μαστογράφου για δωρεάν εξετάσεις και τη διενέργεια τεστ Παπανικολάου,  διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης και τη συνεργασία του Δημοτικού Ιατρείου του Δήμου Ηρακλείου.

Αλλαγή στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΕΑΑ, δεν θα παραλαμβάνει ανακυκλώσιμα υλικά το ΚΔΑΥ Ηρακλείου μέχρι την Τρίτη 23/7 – Από Τετάρτη 24/7 θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του

 

Ορόσημο για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηρακλείου-Παρουσιάζονται τα εναλλακτικά σενάρια του Τ.Π.Σ στις 26 Ιουλίου Κάλεσμα για συμμετοχή από το Δήμο Ηρακλείου σε Δημότες και Φορείς

Τα εναλλακτικά σενάρια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιαστούν από τους μελετητές σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής στην Αγία Τριάδα: Υπογράφτηκε η Μελέτη Αποκατάστασης και Επανάχρησης της Φάμπρικας Ανωγειανάκη

Η Μελέτη Αποκατάστασης - Επανάχρησης της Φάμπρικας Ανωγειανάκη στην Αγία Τριάδα υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τους μελετητές, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη και της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη, το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου στη Λότζια.

Έκκληση του Δήμου Ηρακλείου προς τους πολίτες: Ρυθμίστε τις οφειλές σας για να αποφύγετε την αναγκαστική κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού σας

Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης από τον Δήμο Ηρακλείου για να μην αιφνιδιαστούν οι οφειλέτες από αναγκαστικά μέτρα

 Ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα – έκκληση προς τους δημότες για άμεση ενημέρωση και ρύθμιση των οφειλών τους, προκειμένου να αποφευχθούν υποχρεωτικά μέτρα είσπραξης.

Την εορτή του Προφήτη Ηλία τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Τον προστάτη του Προφήτη Ηλία γιόρτασε σήμερα η  ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου. Την εορτή τίμησε ο Δήμαρχος  Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου.

Εγκαίνια για την έκθεση: Κωνσταντίνος Βολανάκης – ίσαλος γραμμή» (video)

Το Ηράκλειο έχει τη χαρά να φιλοξενεί για πρώτη φορά έκθεση με έργα του πιο εμβληματικού θαλασσογράφου μας, του Κωνσταντίνου Βολανάκη που «επαναπατρίζεται» στη γενέθλια πόλη του, με τον Δήμο Ηρακλείου να του αποδίδει την οφειλόμενη τιμή.

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου του Αντιπροέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιάννη Δαλιάνη είχαν στη Λότζια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης τη Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη.

 

Kλειστό το ΚΕΠ Παλιανής από 22 έως και 24 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους Δημότες ότι το Τμήμα ΚΕΠ 0775 Παλιανής θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 22/07/2024 έως και Τετάρτη 24/07/2024, λόγω  κανονικής άδεια της υπαλλήλου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 θα είναι η Γιώργος Καραντινός.

 

 

 

LoveHER: Θετικά μηνύματα και αισιοδοξία στην παρουσίαση του σποτ τουριστικής προβολής του Δήμου Ηρακλείου

Κέρδισε τις εντυπώσεις το σποτ που εντάσσεται στην νέα τουριστική καμπάνια του Δήμου Ηρακλείου  «loveHER | 5 Senses | 365 Days»  κατά την πρώτη επίσημη προβολή του στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στην καρδιά της πόλης στο εξωτερικό χώρο του Heraklion Info Point στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά (Λιοντάρια) το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου.

 

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός στην Επιτροπή της Βουλής για το λιμάνι του Ηρακλείου: «Η πόλη καταλήγει στο λιμάνι και το περιλαμβάνει. Δεν είναι νοητό ότι το λιμάνι μπορεί να αποξενωθεί κατά κανένα τρόπο από την πόλη»

Τις διεκδικήσεις του Δήμου Ηρακλείου έθεσε με τρόπο σαφή και τεκμηριωμένο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά την τοποθέτησή του στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης αναφορικά με τη χρήση και εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένα Ηρακλείου», παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα.

 

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου  και της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού και περριλαμβάνονται στο 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 19 Ιουλίου έως την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 συνοπτικά:

Heraklion Flavors: Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγερίζει» στις Κάτω Ασίτες την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου 2024. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού Heraklion Flavors, που προβάλλει τον γευστικό πλούτο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Ηρακλείου.

Αναβάθμιση δικτύου τηλεπικοινωνιών στο Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αναβάθμιση του δικτύου τηλεπικοινωνιών του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 20.07.2024

Το Σάββατο 20/07/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Έλεγχοι, πρόστιμα και νέες επιχειρήσεις καθαρισμού παράνομων χωματερών από τον Δήμο Ηρακλείου

Κάθε διαθέσιμο μέτρο εξαντλεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την διαχείριση του προβλήματος των παράνομων χωματερών που δημιουργούν ασυνείδητοι πολίτες σε περιοχές του Ηρακλείου

«Κωνσταντίνος Βολανάκης – ίσαλος γραμμή»: Την Παρασκευή 19/7 τα εγκαίνια της έκθεσης με τα έργα του εμβληματικού θαλασσογράφου (video)

Στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Λότζια πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την σπουδαία έκθεση «Κωνσταντίνος Βολανάκης – ίσαλος γραμμή», την πρώτη έκθεση με έργα του Κωνσταντίνου Βολανάκη στη γενέθλια πόλη του, η οποία περιλαμβάνει μοναδικές ελαιογραφίες του από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη του Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το διάστημα 19 Ιουλίου - 31 Οκτωβρίου 2024.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (video)

Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη Λότζια, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκφραφνάκη και στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού.

Χρήσιμες οδηγίες από το Δήμο Ηρακλείου προς τους γονείς για τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών τους στα ΚΕΠΑ και το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (Voucher).

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής παιδιών προσχολικής ηλικίας στα ΚΕΠΑ, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έναρξη των διορθωτικών ενεργειών στους ηλεκτρονικούς φακέλους που έχουν κατατεθεί  καθώς και για το πρόγραμμα της ΕΕΤΤΑ (Voucher).

Σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του κόλπου του Δερματά: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)  για το έργο της «Αντιδιαβρωτικής Προστασίας της παράκτιας ζώνης ης παλιάς Ηλεκτρικής», προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουλίου.

Επίσημη παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας «loveHER | 5 Senses | 365 Days» του Δήμου Ηρακλείου

Η νέα τουριστική καμπάνια του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο «loveHER | 5 Senses | 365 Days» θα παρουσιαστεί στην καρδιά της πόλης, στον εξωτερικό χώρο του Heraklion Info Point στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά (Λιοντάρια) την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 8 το βράδυ.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, παρουσία του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη και της Γενικής Γραμματέα  του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου.

«Ανοιχτά Σχολεία»: Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου ξεκινά το καινοτόμο πρόγραμμα από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

 Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 να βάζει σε εφαρμογή ένα καινοτόμο πρόγραμμα, ανοίγοντας τις αυλές των κλειστών για τις καλοκαιρινές διακοπές σχολείων, μετατρέποντάς τις σε ζωντανά κύτταρα της κάθε γειτονιάς.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τα στοχευμένα έργα αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της πόλης-Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 ξεκινούν εργασίες στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ευμαθίου

Τα έργα καθημερινότητας αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου καθώς αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών. Σημαντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή είναι οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και η αποκατάσταση των δρόμων μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς, προσβάσιμοι και λειτουργικοί. 

Σε νέα θέση η λαϊκή αγορά της Παρασκευής στη Θέρισο

Σε νέα θέση λειτουργεί από τις 12 Ιουλίου 2024 η λαϊκή αγορά στη Θέρισο μετά από 7 χρόνια.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 θα είναι η Γιάννα Καλονάκη.

Συντονισμένα και με την κατάλληλη προτεραιοποίηση για την μεγιστοποίηση της δημόσιας ωφέλειας, η επανεκκίνηση των έργων οδοποιίας στο Ηράκλειο

Στην 4η Δημοτική Κοινότητα βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 12/7 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Δωροθέα Βρούχου - Πουλή, το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Πέπη Βαλίρη και ο Ειδικός Σύμβουλος Σπύρος Δοκιανάκης, με σκοπό να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο πλέγμα των δρόμων που θα πραγματοποιηθούν έργα οδοποιίας.

 

Η ΔΕΥΑΗ δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από αφανείς διαρροές νερού στο δίκτυό τους-Πώς μπορεί να γίνει η αίτηση μείωσης του λογαριασμού - Πώς εντοπίζονται διαρροές ακόμα και ροής σταγόνας

Τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού αφανών διαρροών σε ένα δίκτυο – ακόμα και με ροή σταγόνας – που μπορεί να αυξήσουν τον λογαριασμό νερού, προσφέρουν, μεταξύ άλλων, οι νέοι, ελεγμένοι και από το διαπιστευμένο εργαστήριο της ΕΥΔΑΠ ψηφιακοί υδρομετρητές της ΔΕΥΑΗ.

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο Δήμο Ηρακλείου για την περίοδο 2024-2025

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση voucher για τη φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Ηρακλείου για την περίοδο Σεπτέμβριος 2024-Ιούλιος 2025.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου  και της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού και περιλαμβάνονται στο 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 12 Ιουλίου έως την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 συνοπτικά:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 15-7-2024.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα  15    Ιουλίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

https://cloud.heraklion.gr/index.php/s/50qEwL9T1NvFyPS

Αρχεία

Ενημερωτικές δράσεις για τη φιλοζωία και το περιβάλλον για τα Άτομα με Αναπηρία από το Δήμο Ηρακλείου- Έντυπο στη γραφή τυφλών Braille για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Σε δύο σημαντικές ενημερωτικές δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα την Φιλοζωία και το Περιβάλλον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

«Κωνσταντίνος Βολανάκης – ίσαλος γραμμή»: Για πρώτη φορά στο Ηράκλειο έκθεση με έργα του εμβληματικού θαλασσογράφου

Μια σπουδαία έκθεση με 52 μοναδικές ελαιογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη, από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη του Πειραιά, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό στο Ηράκλειο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τις 19 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2024.

 

Επιβεβαίωση της ΔΕΥΑΗ: Απολύτως αξιόπιστα, δίκαια και χωρίς να «γράφουν αέρα» τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα (video)

Ξεκαθαρίστηκε με τον πλέον σαφή τρόπο το ζήτημα της αξιοπιστίας της καταγραφής των νέων ψηφιακών υδρομέτρων της ΔΕΥΑΗ, με σχετικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την παρουσία και εκπροσώπων φορέων, στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ.

 

Το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο φιλοξενούν την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών για την προετοιμασία της

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών έχει κάνει έδρα της το Ηράκλειο στα τελευταία επίσημα παιχνίδια και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13.07.2024

Το Σάββατο 13/07/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Νέα διαγράμμιση και σήμανση στον ποδηλατόδρομο της Παραλιακής με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου

Νέα διαγράμμιση και σήμανση απέκτησε ο ποδηλατόδρομος της Παραλιακής  με πρωτοβουλία  της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Η σήμανση είναι απαραίτητη ώστε να γνωρίζουν οι περιπατητές ότι στο χώρο αυτό κινούνται ποδήλατα ώστε να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και το αντίστροφο, ότι οι ποδηλάτες δηλ. πρέπει να κινούνται όπου υπάρχει οριοθετημένος χώρος.

Αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ηρακλείου: Νέοι κανόνες για έργα και τομές στους δρόμους με στόχο την προστασία των ασφαλτοστρωμένων οδών αλλά και των δένδρων

Ομόφωνα δεκτή έγινε από τη Δημοτική Επιτροπή η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος «Κανονισμός για τον καθορισμό των προδιαγραφών και της διαδικασίας χορήγησης αδειών τομής ή εκσκαφής σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου».

Επανεκκινούν τα έργα οδοποιίας στο Ηράκλειο, συντονισμένα και με κατάλληλη προτεραιοποίηση - Στόχος η μεγιστοποίηση της δημόσιας ωφέλειας και η βελτίωση της καθημερινότητας

Μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, επανεκκινούν άμεσα τα έργα οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις), τα οποία προτεραιοποιούνται σε συνεργασία και με τις Δημοτικής Κοινότητες, συγχρονίζονται και συνδέονται, με στόχο την μέγιστη ωφέλεια για τους Δημότες, τη βελτίωση της προσβασιμότητας πεζών και οδηγών, καθώς και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.

Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον Δήμο Ηρακλείου

Αποφασισμένη να τηρηθεί ο κανονισμός καθαριότητας σχετικά με την αφισορύπανση είναι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, με την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας να προχωρά σε μαζικές καθαιρέσεις πανό και αφισών από διάφορα σημεία του Δήμου.

 

Η πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/heraklion του Δήμου Ηρακλείου οργανώνει νέα «Πράσινη Αποστολή» και δίνει δώρο μια φουσκωτή σανίδα SUP

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Ανακύκλωση αλλά και την ενημέρωση σχετικά με την Κυκλική οικονομία.

Αποκατάσταση ζημιάς από τη ΔΕΥΑΗ στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό του Αγίου Ιωάννη Κνωσσού

Η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει προκληθεί στον

κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό νερού στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κνωσσού πραγματοποίησε διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή.

Στο κιόσκι του Καράβολα την Παρασκευή 12 Ιουλίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου στο κιόσκι του Καράβολα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης στις 19:45.

Συνεδριάζει την Τρίτη 9 Ιουλίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:  

 

Συνεχίζονται οι εργασίες διανοίξεων στο Δήμο Ηρακλείου Νέα διάνοιξη στην οδό Αλφειού

Συνεχίζονται οι εργασίες διανοίξεων για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης με στόχο την ανακούφιση και τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

 

Νυχτερινές εργασίες στη Χανιώπορτα – Κλείνουν εναλλάξ τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου έως 06:00 το πρωί της Δευτέρας 8 Ιούλιου 2024

Με στόχο το περιορισμό της ταλαιπωρίας οδηγών και πεζών σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου για την στατική ενίσχυση της Πύλης Παντοκράτορα (Χανιώπορτα) ανακοινώνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  προκειμένου να γίνουν πρόδρομες εργασίες.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενισχύει διαρκώς το στόλο του με ποδήλατα -10 ποδήλατα επιπλέον για χρήση από το κοινό τη Δευτέρα 8/7

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος της Βιώσιμης Κινητικότητας και με στόχο τη χρήση του ποδηλάτου από τους πολίτες στον αστικό ιστό ενισχύει σταδιακά το στόλο του. Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 άλλα 10 ποδήλατα θα είναι στη διάθεση του κοινού, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται 80 ηλεκτρικά ποδήλατα.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 θα είναι ο Νίκος Γιαλιτάκης

Επιστροφή στη Λότζια με διαδοχικές συναντήσεις εργασίας για το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Επιστροφή στη Λότζια με διαδοχικές συναντήσεις εργασίας είχε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών Γιώργο Αγριμανάκη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη, την Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο Σπύρο Δοκιανάκη, υπηρεσιακά στελέχη και συνεργάτες του Δήμου.

Στη Γιορτή Κρασιού Δαφνών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

 Στη Γιορτή Κρασιού στις Δαφνές παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άση Λυγερού το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου.

 

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου  και της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού και περριλαμβάνονται στο 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 05 Ιουλίου έως την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 συνοπτικά:

Αγία Τριάδα: Ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη του μεγάλου έργου της ανάπλασης

Ο οδικός χάρτης ολοκλήρωσης της αρχιτεκτονικής μελέτης που θα ανοίξει το δρόμο για την μεγάλη ανάπλαση στην ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή Δημάρχου Αλέξης Καλοκαιρινού, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη, στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Γραφείου της Παλιάς Πόλης, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του μελετητικού γραφείου.

Ακύρωση προβολής ταινίας σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ» λόγω τεχνικών εργασιών

Η σημερινή προβολή της ταινίας «Poor Things” στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 4/7 2024 στις 21:00 ακυρώνεται λόγω τεχνικών εργασιών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» 2024-Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ των Τειχών

Στη διάθεση Δημοτών και επισκεπτών βρίσκεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι» 2024, ενός από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

«Κωνσταντίνος Βολανάκης – ίσαλος γραμμή»: Για πρώτη φορά στο Ηράκλειο έκθεση με έργα του πιο εμβληματικού θαλασσογράφου μας

Μια σπουδαία έκθεση με 52 μοναδικές ελαιογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη, από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη του Πειραιά, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό στο Ηράκλειο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το διάστημα 19 Ιουλίου – 30 Οκτωβρίου 2024.

 

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις που αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου - Ξεκινούν εργασίες στην οδό Ευτέρπης την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τα στοχευμένα έργα αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της πόλης, με στόχο τη λειτουργική αναβάθμιση  του οδικού δικτύου, τη βελτίωση της ασφάλειας και της καθημερινότητας των Δημοτών.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 06.07.2024

Το Σάββατο 06/07/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

 

Χαρτοδιαδρομή … στο Δήμο μας» - Μεγάλο ενδιαφέρον για την ξενάγηση σε Ιστορικά μνημεία του Ηρακλείου που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου η ξενάγηση σε μνημεία του Ηρακλείου από την ξεναγό Αθηνά Σφακάκη,  στο πλαίσιο της σειράς δράσεων με θέμα "Χαρτοδιαδρομές ... στο Δήμο μας" που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα "Φιλόπολις".

 

Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑΗ για τον θάνατο του Γιάννη Σμπώκου

Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΠΩΚΟΥ, πρώην Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ την περίοδο 1990-1993, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 02-7-2024 και αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό του, αποφάσισε τα εξής:

 

Επανέρχονται σε λειτουργία οι 2 κλιματιστικές μονάδες στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού»

Σε πλήρη λειτουργία θα επανέλθουν άμεσα οι 2 κλιματιστικές μονάδες στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» στα Δύο Αοράκια καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ. αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση 6 ανεμιστήρων πύργων ψύξης και την έγκριση της σχετικής δαπάνης σε έκτακτη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου.

 

Στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης το απόγευμα της Τρίτης η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο κέντρο της πόλης, επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης στο ύψος της πλατείας Δασκαλογιάννη, σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα.

Προχωρά η πολεοδομική μελέτη των Δυτικών Καμινίων (video)

Προχωρά η πολεοδομική μελέτη των Δυτικών Καμινίων μετά και την έγκριση κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της γνωμοδότησης των μελετητών επί των 17 ενστάσεων οι οποίες κατατέθηκαν για την δεύτερη ανάρτησή της, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 1ης Ιουλίου.

 

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στις Άνω Ασίτες σε συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - Περιφέρειας Κρήτης

Δράση προληπτικής ιατρικής στην Κοινότητα των Ασιτών με την επίσκεψη της κινητής μονάδας του Μαστογράφου για δωρεάν εξετάσεις, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας)  υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης (Π.Κ.) και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Εποπτεύοντα στον τομέα Υγείας και Κινητών Μονάδων Γιώργο Πιτσούλη. 

Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους Αθανάτους από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου και τον Ερυθρό Σταυρό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους Αθανάτους από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και το Δήμο Ηρακλείου στο πλαίσιο της δράσης «Προσφορά στον Συνάνθρωπο» με τη συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων.

Το έθιμο του Κλήδονα αναβίωσε σε μια όμορφη εκδήλωση στο ΚΗΦΗ Παλιανής με τη συμμετοχή παιδιών του ΚΔΑΠ

Το έθιμο του Αη Γιάννη του Κλήδονα αναβίωσε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Παλιανής την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κ.Η.Φ.Η. στο Βενεράτο, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας.  Η προετοιμασία για την αναβίωση του εθίμου ξεκίνησε νωρίς το πρωί με το χάραγμα των φρούτων με τα αρχικά των ονομάτων μικρών και μεγάλων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση «Θεοχάρης Δετοράκης ο δάσκαλός μας» (video)

Στην εκδήλωση με τίτλο «Θεοχάρης Δετοράκης ο δάσκαλός μας», που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής στη μνήμη του αείμνηστου Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Θεοχάρη Δετοράκη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος υπήρξε μαθητής αλλά και συνοδοιπόρος του.

 

Με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου με τρεις Συμφωνικές Ορχήστρες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ έριξε αυλαία το Φεστιβάλ Τέχνη Καθ’ Οδόν 2024

Με μια μεγαλειώδη συναυλία στην οποία συνέπραξαν 4 Συμφωνικές Ορχήστρες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, έριξε αυλαία του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» για το 2024 το βράδυ της Κυριακής 30/6 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα Παιδικά χωριά SOS από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της δράσης «Προσφορά στο Συνάνθρωπο», καλεί όσους το επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης των Παιδικών χωριών SOS και να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα , ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το σοβαρό έργο που επιτελούν.

Στον εορτασμό των Αγίων Πάντων στη Κεντρική Λαχαναγορά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Τον εορτασμό των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ηρακλείου τίμησε ανήμερα της εορτής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Ο Δήμαρχος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής μαζί με τον Πρόεδρο του συλλόγου Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Μιχάλη Κονσολάκη και αντάλλαξε ευχές με εμπόρους και εργαζόμενους.

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου και τρεις ακόμα Συμφωνικές Ορχήστρες από Ελλάδα και ΗΠΑ

Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει μια σπουδαία μουσική συναυλία διεθνούς εμβέλειας  την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στην οποία θα συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου. H είσοδος είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί και σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (video)

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, παρουσία και της Υφυπουργού Ανάπτυξης Ζωής Ράπτη, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο του νόμου 4982/2022 περί λειτουργίας Βιομηχανικών Περιοχών και Βιοτεχνικών Πάρκων, αναφέρθηκε στο ιστορικό βάθος της τοπικής επιχειρηματικότητας τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου ήταν το 3ο κατά σειρά ίδρυσης στην χώρα το 1924, μετά της Αθήνας (1914) και της Θεσσαλονίκης (1918), καθώς και στην συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο και τους παραγωγικούς φορείς.

Ο Δήμος Ηρακλείου για την διαχείριση των επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια δένδρων

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στον σχεδιασμό για τη διαχείριση δένδρων που έχουν κριθεί επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια, η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει τα εξής:

Στη Διεπιστημονική Επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση Δημάρχου Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο του 2022 για την εκτίμηση της επικινδυνότητας δένδρων της πόλης μας, συμμετείχε, ως επικεφαλής, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και ως μέλη η Δ/ντρια Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου, εκπρόσωπος του ΕΛΜΕΠΑ, εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, οι Προέδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου καθώς και του Συλλόγου Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου.

Συνάντηση εργασίας του Αλέξη Καλοκαιρινού με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ηρακλείου – Νέας Αλικαρνασσού

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τους Προέδρους των τεσσάρων Δημοτικών Κοινοτήτων της πόλης και της Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού, το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του.

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 θα είναι ο Γιώργος Αγριμανάκης.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου Το πρόγραμμα για το Σάββατο 29 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Σε δημόσια διαβούλευση το 1ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Κυκλοφορίας

Σε δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες μέχρι τις 8 Ιουλίου 2024 μετά από σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, τέθηκε το 1ο πρακτικό συνεδριάσεως της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου.

 

Στο 5ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

 Την παράσταση «Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλι από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου παρακολούθησε στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άση Λυγερού, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη και της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Φιλαρέτης Δαφέρμου-Χρονάκη το βράδυ της Πέμπτης 27/6 στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου  και της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού και περιλαμβάνονται στο 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 συνοπτικά:

Ειδική Συνεδρίαση Δ.Σ. Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής

Σύμφωνα με το άρθρο 67Α του Ν. 3852/2010, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023 και την με αριθμ. 98/20024 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. πρωτ. 8182/26-01-2024) σας καλούμε στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την 01-07-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην  ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.   

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη Βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ελένη Βατσινά

Με τη Βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ελένη Βατσινά, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Πέμπτης 27/6.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 01-7-2024.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα   01   Ιουλίου    2024  και ώρα   19:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2001-07-2024.pdf

Αρχεία

Αλλάζουν όλα στον τρόπο εκτέλεσης έργων στους δρόμους του Ηρακλείου - Έρχεται νέος κανονισμός για την προστασία των ασφαλτοστρωμένων οδών

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου τη νέα Κανονιστική Πράξη που θα ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Ηρακλείου.

 

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου Το πρόγραμμα για την Παρασκευή 28 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Επιπλέον 1.000.000 ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου για αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικά κτήρια

Με το πρόσθετο ποσό του 1.000.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο Δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικά κτήρια, γεγονός που ανεβάζει την συνολική χρηματοδότηση των σχετικών παρεμβάσεων στα 2.500.000 ευρώ, καλύπτοντας κατά 100% την αρχική πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Με επιτυχία η ημερίδα «Αθλητισμός για όλους και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» από τον Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Αθλητισμός για όλους και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ την Τετάρτη 27/6 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω.

Παραδίδεται το πρώτο τμήμα της πλατείας Ελευθερίας (video)

Στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 26/6, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, παρακολουθώντας τις τελευταίες εργασίες πριν την παράδοση σε χρήση του πρώτου αναπλασμένου τμήματός της.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 29.06.2024

Το Σάββατο 29/06/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με την Υπουργό Πολιτισμού στην Αθήνα (video)

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με την ατζέντα να περιλαμβάνει την πορεία των έργων ένταξης του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού στον κατάλογο της UNESCO και την κατάρτιση της προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρηση των Ενετικών Τειχών στο Δήμο Ηρακλείου.

 

Αποκατάσταση βλάβης από τη ΔΕΥΑΗ στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων Πιθανά προβλήματα υδροδότησης την Πέμπτη 27-06-2024

Η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει προκληθεί στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 26-06-2024 αργά το βράδυ γενική διακοπή στις περιοχές τις οποίες τροφοδοτεί ο αγωγός.


Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου Tο πρόγραμμα για την Πέμπτη 27 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Αγιασμός στο θερινό σχολείο του Δήμου Ηρακλείου για παιδιά που οι γονείς τους υπηρετούν στο Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το θερινό σχολείο που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του 47ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Κρασαδάκη για παιδιά που οι γονείς τους υπηρετούν στο Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου Το πρόγραμμα για την Τετάρτη 26 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

 

Συνεδριάζει την Τετάρτη 26 Ιουνίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:  

 

Ξεκινά σήμερα το 5ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά σήμερα 25 Ιουνίου το 5ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

 

Συνεχίζονται οι «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» με νέα ξενάγηση το Σάββατο 29 Ιουνίου που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Από  το Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών στις 12:00 το μεσημέρι το Σάββατο 29 Ιουνίου θα ξεκινήσει η  ξενάγηση στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα για την Τρίτη 25 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, στα Μέγαρα Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών

Μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Delaware των ΗΠΑ.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους Αθανάτους από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης
«Προσφορά στο Συνάνθρωπο» διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό
Σύλλογο Αθανάτων οργανώνει ενημέρωση για Πρώτες Βοήθειες από ομάδα του
Ερυθρού Σταυρού την Παρασκευή 28 Ιουνίου2024 από τις 18:00 το απόγευμα έως τις
21:00 στην αίθουσα του Συλλόγου.

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης «Προσφορά στο Συνάνθρωπο» διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αθανάτων οργανώνει ενημέρωση για Πρώτες Βοήθειες από ομάδα του Ερυθρού Σταυρού την Παρασκευή 28 Ιουνίου2024 από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 21:00 στην αίθουσα του Συλλόγου.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο Ηράκλειο (video)

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 22/6 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα για την Κυριακή 23 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Καλοκαιρινά ραντεβού με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης

Ξεκινώντας από το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’Οδόν» στις 25 Ιουνίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει μια σειρά εμφανίσεων μέχρι και τον Σεπτέμβριο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Βουλευτή Ηρακλείου, Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χάρη Μαμουλάκη (video)

Με τον Βουλευτή Ηρακλείου, Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρη Μαμουλάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μετά από αίτημα του Βουλευτή προκειμένου να καταθέσει επίσημα στη Δημοτική Αρχή την δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», την οποία έλαβε ως απάντηση σε σχετική Κοινοβουλευτική παρέμβαση.

 

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης σε Βασιλειές, Σύλλαμο, Μαραθίτη, Άνω Φορτέτσα, Άγιο Βλάσση, Λόφο Σεμέλη, Λοφούπολη και σε τμήμα της Ηλιούπολης

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη του αντλητικού συγκροτήματος σε μία εκ των δύο γεωτρήσεων στην περιοχή των Βασιλειών (Β6Α) θα πραγματοποιήσει εργασίες ανέλκυσης, επισκευής και επανατοποθέτησης του μηχανολογικού εξοπλισμού της γεώτρησης, οι οποίες, λόγω του μεγάλου βάθους (460 m), θα διαρκέσουν από το πρωί της Δευτέρας 24-6-24 έως και το βράδυ της Τετάρτης 26-6-24.

Πρόσκληση για Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018, την Εγκύκλιο 488/25-4-2023 του Υπ.Εσωτερικών, και των άρθρων 8 και 9 του Ν.5056/2023, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 22-23-24 Ιουνίου 2024

 Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,το Σάββατο 22/6, την Κυριακή 23/6 και την Δευτέρα 24/6 θα είναι η Στέλλα Αρχοντάκη.

 

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου -Το πρόγραμμα για το Σάββατο 22 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο σεμινάριο χαλάρωσης, αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμού που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο σεμινάριο Χαλάρωσης και Διαλογισμού,τη  Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της δράσης «Προσφορά στο Συνάνθρωπο» που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Οικονομολόγο - Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης Μαριλένα Χαχλιούτη.  Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τεχνικές χαλάρωσης, αλλά και βίωσαν μέσα από έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό, στιγμές ευεξίας. 

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου  και της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού και περιλαμβάνονται στο 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου έως την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 συνοπτικά:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που οργάνωσαν σε Κάτω Ασίτες και Βενεράτο ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηράκλειο Μ.Α.Ε

Το μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματιών και επαγγελματιών της ενδοχώρας συγκέντρωσαν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Ενδοχώρας Δήμου Ηράκλειου» που πραγματοποιήθηκαν  με επιτυχία στις Κάτω Ασίτες από 27/05/2024 έως 06/06/2024 και στο Βενεράτο από 29/05/2024 έως 12/06/2024.

Πανελλαδική αναγνώριση του Δήμου Ηρακλείου για την Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS

Το καινοτόμο, πολύτιμο και χρήσιμο για επαγγελματίες, πολίτες και την Πολεοδομία, ψηφιακό εργαλείο, την Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS που ανέπτυξε ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας, αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής σε όλο το Δημόσιο τομέα, καθώς αναρτήθηκε στο Αποθετήριο Πρακτικών Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου Το πρόγραμμα για την Παρασκευή 21 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ» καλεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Μαλεβιζίου και είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» της υπ’ αρ. 13348/2.4.2020 κοινής
απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μετανάστευσης και Ασύλου (Β΄ 1199) και του προγράμματος «ESTIA 2021» της υπ’ αρ. 270/2.2.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μετανάστευσης και Ασύλου (Β΄ 451), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» της υπό στοιχεία 24777/7-3-2023 κ.υ.α.

Η αίτηση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ταχυδρομική διεύθυνση: Διονύσιου 13Α, Νέα Αλικαρνασσός Τ.Κ 71601, Ηράκλειο), ή σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kalipsi@dikeh.gr έως την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.


Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»-Το πρόγραμμα του καλοκαιριού

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21.30, οι προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» του Δήμου Ηράκλειου. 

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου

Τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng και τους διπλωματικούς ακόλουθους Cai Yuhao, και Wang Lai υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος συμμετέχει στην 16η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στα Χανιά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων Σαχάκ Μασαλιάν

Με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Σαχάκ Μασαλιάν συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το μεσημέρι της Τετάρτης 19/6.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου Το πρόγραμμα για την Πέμπτη 20 Ιουνίου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Ξεκινά στις 25 Ιουνίου το 5ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου

Στις 25 Ιουνίου ξεκινά το 5ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

 

Ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων και στο κέντρο του Ηρακλείου

Ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης 4 υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην πλ. Ελευθερίας, στην αρχή της οδού Πεδιάδος, όπως είχε προτείνει η Δημοτική Αρχή και είχε αποδεχτεί ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 22.06.2024

Το Σάββατο 22/06/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

«Φεστιβάλ Πολιτισμού Βενεράτο 2024»: Ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και μουσικές παραδόσεις

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το «Φεστιβάλ Πολιτισμού Βενεράτο 2024».  Ήταν ένα μοναδικό τριήμερο Φεστιβάλ Πολιτισμού με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό,  που διοργάνωσαν, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Αναπτυξιακός  Οργανισμός ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεναράτου από την Παρασκευή 14/06/2024 έως την Κυριακή 16/06/2024.

 

Παζάρι βιβλίου των εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη στοά «Γιανναδάκη» με έκπτωση 50%

Το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης διοργανώνει τριήμερο Παζάρι Βιβλίου από την Τρίτη 18 Ιουνίου έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν».

Με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Αυγενική από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Αυγενική  τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο πλαίσιο της δράσης: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ» που υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τέχνη Καθ’ Οδόν του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Τέχνη Καθ’ Οδόν. Από τις 17 έως τις 30 Ιουνίου το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024», θα προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

 

Εικαστική παρέμβαση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ Οδόν» αλλάζει την όψη της Πλατείας Ελευθερίας

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ Οδόν» και με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανάπλασης, σημαντικά έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου βρήκαν τη θέση τους στην καρδιά της πόλης.

 

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό, ο πολιτισμός είναι για όλους - Ξεκίνησε το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» κήρυξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το βράδυ της Δευτέρας 17/6 στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Με μεγάλη επιτυχία η μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» από το Δήμο Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» από το Δήμο Ηρακλείου στην κατάμεστη Πύλη Βηθλεέμ με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Η παράσταση «Αρνητικοί Χώροι» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» από τη Δημοτική Σχολή χορού της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ

Το «Κέντρο Χορού-Δηµοτική Σχολή Χορού» της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ παρουσιάζει το έργο «Αρνητικοί Χώροι», την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21:15 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Η παράσταση είναι βασισµένη στο graphic novel «Συλλέκτης», του Soloup.

Με πλούσιες εκδηλώσεις συνεχίζεται την Τρίτη 18 Ιουνίου το μεγάλο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ οδόν»

Με πλούσιες εκδηλώσεις συνεχίζεται την Τρίτη 18 Ιουνίου η δεύτερη ημέρα μεγάλο το καλλιτεχνικό  Φεστιβάλ του Καλοκαιριού «Τέχνη καθ’ οδόν». Από τις 17 έως τις 30 Ιουνίου το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024», θα προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο μας σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Περισσότερα από 52.500 φυτά σε 11 κοινόχρηστους χώρους 60 στρεμμάτων του Δήμου Ηρακλείου από το LIFE GrIn (video)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE GrIn, που έχει ως στόχο την ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, το οποίο παρουσιάστηκε στους ευρωπαϊκούς και εθνικούς εταίρους στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ημερίδα «Αθλητισμός για όλους και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» από τον Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου

Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός για όλους και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω την Τετάρτη 26 Ιουνίου από τις 09:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Ολοκληρώθηκαν οι νυχτερινές εργασίες στην οδό Αβέρωφ για το έργο ανάπλασης της πλ. Ελευθερίας (video)

Χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκληρώθηκαν οι νυχτερινές εργασίες σύνδεσης δικτύων ηλεκτρισμού και άρδευσης που πραγματοποιήθηκαν από τις 23:00 της Κυριακής 16/6 έως τις 06:00 της Δευτέρας 17/6 στην οδό Αβέρωφ, στο ύψος της πλ. Ελευθερίας.

 

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Από ποιον θα στερήσουμε το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή;»

Με τον Δήμο Ηρακλείου τιμώμενη πόλη του Φεστιβάλ Refugee Week Greece, την συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το «2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου», το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο Βενεράτο σε συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - Περιφέρειας Κρήτης

Δράση προληπτικής ιατρικής στην Κοινότητα του Βενεράτου με την επίσκεψη της κινητής μονάδας του Μαστογράφου για δωρεάν εξετάσεις, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας)  υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης (Π.Κ.) και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Εποπτεύοντα στον τομέα Υγείας και Κινητών Μονάδων Γιώργο Πιτσούλη. 

Επιχείρηση - σκούπα σε 120 αυτοσχέδιες χωματερές στο Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται αδιάκοπα η προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, κλαδεμάτων και μπάζων που έχουν αποτεθεί παράνομα σε κοινόχρηστους χώρους.

Αλέξης Καλοκαιρινός από «Στοά Μακάσι»: Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη των νεκρών μας και να έχουμε τον αναγκαίο σεβασμό στο παρελθόν μας

Με συγκίνηση και παρουσία συγγενών των νεκρών που κρατήθηκαν όμηροι στη «Στοά Μακάσι», πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η τελετή μνήμης και τιμής στα Ενετικά τείχη στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τιμώντας όσους θυσιάστηκαν στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Αλέξης Καλοκαιρινός για Κοινωνικό Φροντιστήριο: Υποστηρίζουμε όλες τις δράσεις που αμβλύνουν τις ανισότητες

Την ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου εξήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επίδοση των βεβαιώσεων συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο «Μαρίνα».

Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου το μεγάλο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του καλοκαιριού «Τέχνη καθ’ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου το «Τέχνη καθ’ οδόν», το μεγάλο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του καλοκαιριού από τον Δήμο Ηρακλείου. Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα κηρύξει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στις 9:15 το βράδυ της Δευτέρας από την Πλατεία Ελευθερίας.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 θα είναι η Φιλαρέτη Χρονάκη-Δαφέρμου.

 

Στη διάνοιξη της οδού Αγίου Στεφάνου ο Δήμαρχος Ηρακλείου (video)

Τις εργασίες διάνοιξης της οδού Αγίου Στεφάνου στις Μεσαμπελιές παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη, την Πρόεδρο του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δωροθέα Πουλή - Βρούχου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

 

Νυχτερινές εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Με στόχο το περιορισμό της ταλαιπωρίας οδηγών και πεζών και την επίσπευση των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου «Εξωραϊσμός Πλατείας Ελευθερίας» η Οδός Αβέρωφ, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας, θα παραμείνει κλειστή την Κυριακή 16/06/2024 από τις 23:00 έως τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας.

Με επιτυχία η αναβίωση του εθίμου της Μαλλιαρής Πέτρας στον Καράβολα από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του μικρασιάτικου εθίμου της Μαλλιαρής Πέτρας στον Καράβολα την ημέρα της Αναλήψεως από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, το Δήμο Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 14 Ιουνίου έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 συνοπτικά:

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση κατά της Βίας «Ωραία που ‘ναι την αυγή» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και το εργαστήρι Θεάτρου- Μουσικής του Π.Κ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση κατά της βίας με τίτλο ‘’Ωραία που ‘ναι την αυγή’’ ,την Τετάρτη 12/6 στο πάρκο Μικράς Ασίας.

Παροχή υπηρεσιών 'streetwork' από το Δήμο Ηρακλείου προς τους άστεγους που διαβιούν στο δρόμο

Ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που έχουν επιλέξει να διαβιούν στο δρόμο προσέφερε ο Δήμος Ηρακλείου τις ημέρες του ισχυρού καύσωνα.

Στην Αθήνα για το νέο πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην Αθήνα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 13/6 ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συμμετέχοντας στην συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) της χώρας για το πλαίσιο προγραμματισμού των σχετικών έργων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Σταδίου στη Νέα Αλικαρνασσό

 Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 ξεκινούν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση οδού Σταδίου από Ικάρου έως Διονυσίου» στην Νέα Αλικαρνασσό.

 

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Αυγενική από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου

Στην Αυγενική θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυγενικής  τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.

Ολοκληρώθηκε το έργο “Ψηφιακές Διαδρομές Οίνου: Το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος του Ηρακλείου” από το Δήμο Ηρακλείου

Το έργο “Ψηφιακές Διαδρομές Οίνου: Το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος του Ηρακλείου” παρουσίασε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Προγραμματισμού Ιωάννα Καλονάκη στο Οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου στην Αυγενική το μεσημέρι της Τετάρτης 12/6.

 

Στην προβολή της ταινίας «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…)» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Την προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…)» που διοργάνωσε η Ομάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας «Το Κομμένο Μπεντένι» στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άση Λυγερού.

Η μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» από το Δήμο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί στην Πύλη Βηθλεέμ το Σάββατο 15 Ιουνίου

Τη μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» παρουσιάζει ο Δήμος Ηρακλείου το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 20:30 στην Πύλη Βηθλεέμ, με ελεύθερη είσοδο,  στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη φιλοζωία και το περιβάλλον.

Το «2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» στο Πάρκο Γεωργιάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου, ως τιμώμενη πόλη του Φεστιβάλ Refugee Week Greece, διοργανώνει στο Πάρκο Γεωργιάδη το «2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» το Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. και την Κυριακή 16 Ιουνίου από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ..

Αλλαγή στην ώρα έναρξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την  Πέμπτη 13   Ιουνίου 202και ώρα19:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στην Αθήνα με τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τον αν. Υπουργό Εσωτερικών

Σημαντικές συναντήσεις εργασίας με τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο πραγματοποίησε την Τρίτη 11/6 στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Έτοιμος ο πρώτος σταθμός παραχώρησης ποδηλάτων με δωρεάν χρήση από τον Δήμο Ηρακλείου

Με στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στον αστικό ιστό, ο Δήμος Ηρακλείου έχει δημιουργήσει δύο σταθμούς παραχώρησης ποδηλάτων για όσους, χωρίς καμία χρέωση, επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους στην πόλη.

 

Όλα έτοιμα για το μεγάλο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του καλοκαιριού «Τέχνη καθ’ οδόν» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από 17 έως 30 Ιουνίου

Με μελωδίες και χρώματα ξεκινά και φέτος το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν».

Από 17 έως 30 Ιουνίου το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2024», θα προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από  100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο μας σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Αλλαγές στο πρόγραμμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου λόγω καύσωνα

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Τετάρτη 12 Ιουνίου δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα για όλες τις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία). Η λειτουργία των μονάδων θα ολοκληρωθεί στις 13:15.

Σε δημόσια διαβούλευση η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στην περιοχή του Μασταμπά

Σε δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες τέθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, όπως αποφασίστηκε από τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, στην 4η Δημοτική Κοινότητα στον Μασταμπά.

 

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού αναβιώνει στον Καράβολα το έθιμο της «Μαλλιαρής πέτρας» ανήμερα της Ανάληψης

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων αναβιώνει την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ημέρα του εορτασμού της Ανάληψης, το έθιμο της «Μαλλιαρής πέτρας» που έφεραν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας το 1922 στο Ηράκλειο.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας σε Βενεράτο και Κάτω Ασίτες που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηράκλειο Μ.Α.Ε

Με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες ξεκίνησαν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Ενδοχώρας Δήμου Ηράκλειου». Τα προγράμματα διάρκειας 12 ωρών υλοποιούνται στις Κάτω Ασίτες από 27/05/2024 έως 06/06/2024 και στο Βενεράτο αντίστοιχα από 29/05/2024 έως 12/06/2024.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το θέμα του μήνα στην σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα Ανακύκλωσης Followgreen με δώρο ένα Drone

 Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Ανακύκλωση.

Δημόσια κλήρωση για την επιλογή των 30 ατόμων που θα καλύψουν ανάγκες των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ηρακλείου

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 13:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλης» (Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί από τις Αντιδημάρχους Διοίκησης & Προγραμματισμού Ιωάννα Καλονάκη και Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, η δημόσια κλήρωση για την επιλογή των 30 ατόμων που θα καλύψουν ανάγκες των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2024».

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τον κορυφαίο αθλητή του μπάσκετ Νίκο Γκάλη

Σε μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού για το Ηράκλειο εξελίχθηκε το τουρνουά LOUX NICK GALIS 3on3 by H&K AEBE που φιλοξενήθηκε το τριήμερο που μας πέρασε στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου ενόψει του επερχόμενου ισχυρού κύματος καύσωνα

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή μας από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου έως και τη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Ξεκινά την Παρασκευή το τριήμερο «Φεστιβάλ Πολιτισμού Βενεράτο 2024» με ελεύθερη είσοδο-Δήμος Ηρακλείου και Αναπτυξιακός Οργανισμός ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ συνδιοργανωτές στο Φεστιβάλ

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών αγροτικών περιοχών της ενδοχώρας, οι δυο φορείς συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στο «Φεστιβάλ Πολιτισμού Βενεράτο 2024», ισχυροποιώντας την ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

 

Ξεκινούν οι εργασίες διανοίξεων στην οδό Αγίου Στεφάνου

Εργασίες διανοίξεων για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης σε τμήμα της οδού Αγίου Στεφάνου (στον αριθμό 22) στην Πολεοδομική Ενότητα «Άι Γιάννης – Μεσσαμπελιές – Φορτέτσα», πρόκειται να ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Ιουνίου.

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Προστατεύω τα Κρινάκια της Άμμου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Προστατεύω τα Κρινάκια της Άμμου» καθώς και ο καθαρισμός παραλιών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος από τις Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτισμού και Ανάπτυξης, «Κρητών Δράσεις & Αποδράσεις».

 

Μουσική εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά της βίας με ελεύθερη είσοδο από το Δήμο Ηρακλείου

Μουσική εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά της βίας με τίτλο 'Ωραία που' ναι την αυγή' θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:30 στο Πάρκο Μικράς Ασίας από τους συμμετέχοντες του προγράμματος 'Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση - Μουσική στην κοινότητα' του Δήμου Ηρακλείου, που υλοποιεί το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Ηρακλείου και την 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου.

 

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου η σύμβαση χρηματοδότησης του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Τη σύμβαση χρηματοδότησης του Δήμου Ηρακλείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» από το Δήμο Ηρακλείου

Τη μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» παρουσιάζει ο Δήμος Ηρακλείου στις 15 Ιουνίου στις 20:30 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», με ελεύθερη είσοδο,  στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη φιλοζωία και το περιβάλλον.

Η ορθή διαχείριση του νερού κατά την αρδευτική περίοδο στο επίκεντρο σύσκεψης στο Δήμο Ηρακλείου

Ευρεία σύσκεψη εργασίας με τους υδρονομείς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την ορθή διαχείριση του νερού κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή των Αντιδημαρχών Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη, Οικονομικών και Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη, Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανώλη Χαιρέτη, και Διοίκησης και Προγραμματισμού Γιάννας Καλονάκη.

 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:  

 

Έρχεται η 5η Χαρτοδιαδρομή το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Δήμο Ηρακλείου από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Από την Πύλη Ιησού το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η 5η ξενάγηση στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

 

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών - Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες

Όλα είναι έτοιμα από πλευράς Δήμου Ηρακλείου για την ομαλή διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Προγραμματισμού Γιάννα Καλονάκη βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου οι οποίοι έχουν οριστεί για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που αφορούν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   την  Πέμπτη   13   Ιουνίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Ένα βήμα πιο κοντά η ένταξη των Ενετικών Τειχών στη ζωή και τη λειτουργία του Ηρακλείου - Στη Λότζια η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Ευρεία σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7/6 στη Λότζια, με αντικείμενο την επικείμενη Προγραμματική Σύμβαση για τα Ενετικά Τείχη που συνδυάζεται με την παραχώρηση των Τειχών στον Δήμο Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 13-6-2024.

      Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   την  Πέμπτη   13   Ιουνίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

https://cloud.heraklion.gr/index.php/s/ZZdvQy0phcYL2f1

Αρχεία

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου

 Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 θα είναι ο Μανόλης Χαιρέτης.

Αυξάνονται διαρκώς οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Στην Λ. Δημοκρατίας, στο σημείο όπου τοποθετήθηκαν νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης 6/6 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη.

 

Ο ΒΟΑΚ και η αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στην ατζέντα της συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέδειξε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στον ΒΟΑΚ και ξεκαθάρισε την ιδιοκτησιακή συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου
στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέδειξε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στον ΒΟΑΚ και ξεκαθάρισε την ιδιοκτησιακή συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο «Νίκος Καζαντζάκης»

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην έναρξη του Σεμιναρίου για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην πολιτιστική κληρονομιά παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετείχε σήμερα στην έναρξη των εργασιών του Σεμιναρίου με τίτλο «Cultural Heritage School 3»  που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Maria Olson

Με την Επιτετραμμένη της Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Maria Olson συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Πέμπτης 6/6.

Στην Αθήνα η συνάντηση Καλοκαιρινού – Σκυλακάκη για το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Μια έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό στο Ηράκλειο.

 

Ενημερωτικό δελτίο για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους

Ενημερώνουμε τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους ότι η παραλαβή των εκλογικών σάκων & της συσκευής μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) θα γίνεται με την προσκόμιση αντιγράφου του διορισμού τους, από το Παγκρήτιο Στάδιο, Θύρα 19 (είσοδος από την δυτική πύλη του Παγκρητίου Σταδίου).

Η παραλαβή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 από τις 15:00 έως τις 22:00.

Πληροφορίες για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με την 167746/17-5-2024 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου έγινε καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την διενέργεια των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου έχουν συσταθεί 212 εκλογικά τμήματα.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, για την επόμενη μέρα της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Τα ιδιοκτησιακά δεδομένα της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» τέθηκαν στο επίκεντρο της προαναγγελθείσας συνάντησης εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Ταμείου Παναγιώτη Σταμπουλίδη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Μεγάλη γιορτή για την ανακύκλωση και το περιβάλλον με βραβεύσεις σχολείων από το Δήμο Ηρακλείου

Σε μια μεγάλη γιορτή ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας βράβευσαν τα σχολεία που ξεχώρισαν στον Σχολικό Μαραθώνιο ΑνακύκλωσηςFollowgreen/Heraklionκαι στον Εικαστικό Διαγωνισμό με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, το πρωινό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 5/6 στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Συνάντηση δύο γενεών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από το ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού

Με θέμα τη «Συνάντηση γενεών για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί για την ανακύκλωση της παλιάς εποχής» οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού επισκέφθηκαν το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής της περιοχής για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το πρωί της Τετάρτης 5/6.

Έκκληση από την ΔΕΥΑΗ για ορθολογική χρήση του νερού

Λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν από τον Μάϊο και οι οποίες συνεχίζονται σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς και λόγω των ιδιαίτερα φτωχών βροχοπτώσεων τα τελευταία δύο έτη, η Δ.Ε.Υ.Α.Η. εφιστά την προσοχή των πολιτών στην ορθολογική χρήση του νερού και την αποφυγή πρακτικών που οδηγούν στην σπατάλη του.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου από τον Δήμο Ηρακλείου

Χρήσιμες πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς και πληροφορίες για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους δίνει στη δημοσιότητα ο Δήμος Ηρακλείου.

 

Εγκάρδια συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Γιάννη Κουράκη

Με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωινό της Τρίτης 4/6.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 08.06.2024

Το Σάββατο 08/06/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού γύρω από τα ζητήματα της αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Κοινές δράσεις για ηλικιωμένους και παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων συμμετείχε στην υλοποίηση Διαγενεακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ στον Ξενώνα Ηλικιωμένων “Φροντίδα Hjem”.

Αλέξης Καλοκαιρινός για τον περιβάλλοντα χώρο του Μνημείου της Κνωσού: «Υπάρχει αμοιβαίο όφελος να ξεπεράσουμε την σημερινή κατάσταση»

Ενημερωτική συνάντηση με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, είχε το πρωί της Τρίτης 4/6 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με την συμμετοχή της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου (ΕΦΑΗ) Βασιλικής Συθιακάκη, στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

Summer Camp για παιδιά στο Πολύκεντρο! από την Παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη

Η παιδαγωγός και αφηγήτρια, Ευαγγελία Ορφανουδάκη, επιμελείται και εμψυχώνει το δεύτερο Summer Camp για παιδιά, στο Πολύκεντρο Ηρακλείου!  

Με πολλή φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση, μαθαίνουμε παίζοντας και παίζουμε μαθαίνοντας!

Οι εβδομαδιαίες θεματικές παιδαγωγικών δράσεων, θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00  και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ο τρόπος μετακίνησης με ποδήλατο είναι τρόπος και στάση ζωής και τον ενθαρρύνουμε» (video)

Το μήνυμα ότι το ποδήλατο αποτελεί «Στάση ζωής» έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου κάνοντας και ο ίδιος βόλτα στο πάρκο Γεωργιάδη με το φιλικότερο μέσο μετακίνησης. Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Καλοκαιρινός θέλησε να ενθαρρύνει τους πολίτες σε ένα εναλλακτικό τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτή, με το Δήμο Ηρακλείου να υποστηρίζει σθεναρά τη βιώσιμη κινητικότητα η οποία θα πάρει σάρκα και οστά μέσα από το σχεδιασμό που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή.

 

Ο Δήμος Ηρακλείου βραβεύει τα Σχολεία που πρώτευσαν στο σχολικό διαγωνισμό Ανακύκλωσης και στον εικαστικό διαγωνισμό με έργα από Ανακυκλώσιμα υλικά

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο για την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και την αξία της Ανακύκλωσης, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη Περιβαλλοντικής συνείδησης από όλους τους πολίτες.

Ανοικτές δράσεις σε παραλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Εκδήλωση με παράλληλες δράσεις σε παραλίες διοργανώνει στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου μέσω των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού, μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτισμού και Ανάπτυξης «Κρητών Δράσεις και Αποδράσεις» την Παρασκευή 7/6.

Ορκωμοσία νέας Κοινοτικής Συμβούλου από τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 03/06/24 η ορκωμοσία της νέας Κοινοτικής Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού Ελένης Μπακαλάκη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

 

Περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών δράσεων στις οποίες μετέχουν μικροί και μεγάλοι ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

14 κρίσιμα έργα και ζητήματα του Δήμου Ηρακλείου, στην ατζέντα της συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρωθυπουργό

Με ατζέντα γεμάτη με κρίσιμα ζητήματα του Δήμου, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Λότζια.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Μανόλη Τσαγκαράκη

Ο Μανώλης Τσαγκαράκης υπηρέτησε με συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Νέα Αλικαρνασσό.

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Βενεράτο την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, διαμέσου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και  υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου), στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών και κατοίκων του.

Παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου σε διεθνή συνέδρια σε Αθήνα και Πράγα

Σε δυο διεθνή Συνέδρια, στην Αθήνα στο 2ο Civinet Forum και στην Πράγα στο POLIS, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές Βιώσιμης Κινητικότητας.

Η πυροπροστασία στο Δήμο Ηρακλείου στο επίκεντρο σύσκεψης

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο
Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Ηρακλείου

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Μαΐου 2024 θα είναι ο Γιάννης Τσαπάκης.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

«Πάμε για ποδήλατο» τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και στηρίζει ενεργά τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.

Τα πρώτα σπιτάκια ανακύκλωσης τοποθετούνται στο Ηράκλειο

Με στόχο την ενίσχυση συνθηκών καλής πρακτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκίνησαν να τοποθετούνται και από τον Δήμο Ηρακλείου τα πρώτα σπιτάκια ανακύκλωσης σε γειτονιές της πόλης, μια καινοτόμα δράση μέσω της οποίας κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται αποκτά αξία, προσφέρει χρήματα στους πολίτες και ταυτόχρονα υπηρετεί τον στόχο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Θεατρικού Παιχνιδιού από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Θεατρικού Παιχνιδιού έπειτα από την ολοκλήρωση της τρίμηνης αυτής εθελοντικής προσφοράς.

Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Ανοικτή εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Σάββατο 1η Ιουνίου 10:00-13:00 στο αίθριο της Λότζια.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα εμψύχωσης προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που ξεκινάνε τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων στέλνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, αναφέροντας:

 

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 29/5 ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη και τον Βουλευτή Ηρακλείου Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη.

Συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου Νίκου Κονταράκη με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη

Με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) Καθηγητή Νίκο Κατσαράκη, συναντήθηκε την Τρίτη 28/5 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου για τη διασύνδεση του Δήμου με τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα Νίκος Κονταράκης.

Πράσινο φως για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο η χωροθέτηση και εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, στην αρχή της οδού Πεδιάδος.

Πλήθος κόσμου στην εσπερίδα με θέμα «Συμβουλές Υγείας-Ευεξίας- Μακροζωίας» που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με μεγάλη  επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους Ηρακλειωτών πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με θέμα «Συμβουλές Υγείας – Ευεξίας- Μακροζωίας» τη Δευτέρα 27 Μαΐου.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 01.06.2024

Το Σάββατο 01/06/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια Χαλάρωσης, Αυτοσυγκέντρωσης και Διαλογισμού που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου έπειτα από  τη μεγάλη επιτυχία που είχαν το Μάρτιο τα σεμινάρια  Χαλάρωσης, Αυτοσυγκέντρωσης και  Διαλογισμού, θα πραγματοποιήσει ξανά την εκδήλωση την  Παρασκευή 31/05/2024 και τη Δευτέρα 17/06/2024 και ώρα 19.30-21.00 

 

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την υποβολή δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

Μέχρι τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων για τον καθαρισμό των οικοπέδων στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας ιδιοκτησιών μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Στα έργα εγκατάστασης του υπερσύγχρονου συστήματος τηλεμετρίας της ΔΕΥΑΗ στην οδό Ίδης ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός (video)

Στα έργα που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΗ για την εγκατάσταση του υπερσύγχρονου συστήματος τηλεμετρίας που θα ελέγχει τις ποσότητες νερού, τις διαρροές και τις ζημιές στην εντός των τειχών πόλη, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28/5.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»: «Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να είναι συνδικαιούχος του έργου» (video)

Για όλα τα νέα δεδομένα στις εξελίξεις για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Μαΐου, μετά και την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Ταμείου Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

 

Απίστευτο! Έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης στην οδό 1866 (video)

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΗ, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υπερχείλισης λυμάτων από τον αγωγό αποχέτευσης της οδού 1866. Όπως διαπιστώθηκε, ο αγωγός είχε φράξει επειδή άγνωστος είχε ρίξει τσιμέντο!

Ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Μετά την συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και στελεχών της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους του αδελφοποιημένου Δήμου Νίνγκμπο της Κίνας, μια νέα επίσκεψη Κινέζικης αντιπροσωπείας ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου Ηρακλείου.

Συνάντηση 2 γενεών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού από το ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού

Μια διαφορετική συνάντηση με θέμα «Συνάντηση γενεών για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι για το σχολείο μιας άλλης εποχής» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ωφελούμενων του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού στο χώρο του Σχολείου τη Δευτέρα 27-05.

Προσωρινές τροποποιήσεις στις ώρες των δρομολογίων των mini bus Από 1 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου

Προσωρινές, αναγκαίες τροποποιήσεις αναμένονται στις ώρες των δωρεάν δρομολογίων των mini bus, για να υπάρχει κάλυψη του κοινού μέχρι την ολοκλήρωση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και την υπογραφή νέας σύμβασης.

 

Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Όπως είχε προαναγγείλει, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 27/5, την πρώτη σύσκεψη εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Ταμείου Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με μοναδικό θέμα της συζήτησης τις εξελίξεις για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την δήλωση καθαρισμού οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνουν τους Δημότες ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών akatharista.apps.gov.gr.

Στη 1η Πανελλαδική συνδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με θέμα «Η Στρατηγική πρόκληση αξιοποίησης των προγραμμάτων και εκδηλώσεων Άθλησης για όλους ως μοχλοί ανάπτυξης και ενεργητικής ένταξης στη Δια Βίου Άθληση» που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ έδωσε το παρών ο Δήμος Ηρακλείου δια του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και με τη συμμετοχή  στελεχών της ΑΑΗ Α.Ε ΟΤΑ.

Πρόσκληση ανάρτησης σχετικά με την κύρωση τμήματος οδού του οικισμού ΜΑΛΑΔΕΣ ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων

Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την κύρωση τμήματος οδού του Οικισμού «ΜΑΛΑΔΕΣ» του Δήμου Ηρακλείου, ως δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, να προσέλθουν  στην Υπηρεσία μας  (γραφείο 212), από την Παρασκευή 31-05-2024 και για 20 ημέρες προκειμένου να λάβουν γνώση,  του τοπογραφικού Διαγράμματος που συνοδεύει την με αρ. 99/2024 (Ορθή Επανάληψη 22-4-2024) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου. Η κύρωση του αποτυπωμένου  κοινόχρηστου χώρου (οδού)  στο διάγραμμα αυτό,  εντός ορίων του οικισμού «ΜΑΛΑΔΕΣ»  του Δήμου Ηρακλείου, γίνεται νομότυπα, σύμφωνα  με το άρθρο 35, του Ν3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/2011)  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εντός 20ημερών από την από την Παρασκευή 31-05-2024 και για 20 ημέρες, στην Υπηρεσία μας, προσκομίζοντας  στοιχεία για την διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή την συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης του παραπάνω κοινόχρηστου χώρου.

 

Αλέξης Καλοκαιρινός για λιμάνι Ηρακλείου: «Ο Δήμος πρέπει να είναι συμμέτοχος στις αποφάσεις - Δεν είναι νοητό ότι θα μπορούσε να αποξενωθεί κατά κανένα τρόπο από την πόλη»

Μήνυμα ότι ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να είναι συμμέτοχος στις αποφάσεις και δεν είναι νοητό ότι θα μπορούσε να αποξενωθεί κατά κανένα τρόπο το λιμάνι από την πόλη, έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά την εκδήλωση βράβευσης που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου για να τιμήσει συνεργάτες του.

Συνεδριάζει την Τρίτη 28 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Συγκινητική εκδήλωση για τη Μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941), σε έξι «Σημεία Μνήμης» που τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία του Αλέξη Καλοκαιρινού ενημερωτικές πινακίδες εξιστόρησης των δραματικών γεγονότων

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία πλήθους κόσμου και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου η επίσημη παρουσίαση από το Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό των «Σημείων Μνήμης», των ενημερωτικών επιγραφών για την Μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941), που τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά και έπειτα από πρωτοβουλία του, σε έξι ιστορικά σημεία της πόλης, στα οποία διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα της Μάχης.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τις διοικήσεις της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν και του Τ.Ε.Α.Σ

Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση στο γραφείο του είχε το πρωί του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τους Προέδρους και μέλη των διοικήσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου & Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α.Σ) με την ευκαιρία της επίσκεψή τους στο Ηράκλειο.

Εθελοντισμός και πρώτες βοήθειες στο 32ο και 43ο Νηπιαγωγείο με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών και μαθητριών

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό διοργάνωσαν για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του 32ο και 43ο Νηπιαγωγείων μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό και τις πρώτες βοήθειες.

Έξι «Σημεία Μνήμης» για την Μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941) από τον Δήμο Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στις εργασίες τοποθέτησης έξι ενημερωτικών πινακίδων για την Μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941), σε αντίστοιχα κεντρικά σημεία της πόλης τα οποία σχετίζονται με τα δραματικά γεγονότα του Μάη του ’41, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 θα είναι ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Βουλευτή και πρώην Υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη

Την Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Παρασκευής 24/5.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ουκρανίας και μέλη του Παγκρήτιου Ουκρανικού Συλλόγου ΛΕΛΕΚΙ

Τον Σύμβουλο και την Γραμματέα Προξενικών Ζητημάτων της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα Oleksandr Kravchenko και Hanna Tamash αντίστοιχα, καθώς και την Πρόεδρο Tetyana Karpova και την Αντιπρόεδρο Antonina Honchar του Παγκρήτιου Ουκρανικού Συλλόγου ΛΕΛΕΚΙ, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

       Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα  27   Μαΐου   2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή Δήμου Ηρακλείου – Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

Απολύτως νόμιμες κρίθηκαν από το Ζ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλες οι διαδικασίες που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με στόχο τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου, μέσω δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 24 Μαΐου έως την Πέμπτη 30 Μάϊου 2024 συνοπτικά:

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας: Στα χνάρια του Σατανά» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 83ης επετείου από τη Μάχης της Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 83ης επετείου από τη Μάχης της Κρήτης θα παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ με θέμα «Κρουσώνας: Στα χνάρια του Σατανά», την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας.

Δήμος Ηρακλείου και UNICEF ενώνουν δυνάμεις για την προστασία των παιδιών

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα Ghassan Khalil, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για την επίτευξη των κοινών στόχων του Δήμου Ηρακλείου και της UNICEF για την προώθηση της παιδικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο και την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και της έμφυλης βίας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-5-2024.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα  27   Μαΐου   2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2027-05-2024.pdf

Αρχεία

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Δήμαρχος Ηρακλείου για το πρόγραμμα «Ασφαλώς Κυκλοφορώ»

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου στην Νέα Αλικαρνασσό, στο οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανώλη Χαιρέτη, τον Πρόεδρο και το μέλος του Δ.Δ. Νέας Αλικαρνασσού Αλέξανδρο Τσουλουφά και Γιάννη Φράγκο αντίστοιχα.

Στις εργασίες διάνοιξης της οδού Ευμαθίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός (video)

Αυτοψία στις εργασίες διάνοιξης της οδού Ευμαθίου στη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Τετάρτης 22/05.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέτα Μακρή είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Προσοχή: Απόπειρες εξαπάτησης προμηθευτών του Δήμου Ηρακλείου – Επιτήδειοι προσποιούνται υπαλλήλους για να αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία

Ο Δήμος Ηρακλείου εφιστά την προσοχή σε δημότες επιχειρηματίες και σε όσους συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες του καθώς, τις τελευταίες ώρες έχουν φτάσει  καταγγελίες για επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να εξαπατήσουν προμηθευτές του.

Άμεση αντίδραση Καλοκαιρινού στην απόφαση ανάθεσης της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για την έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ

Χωρίς αιφνιδιασμό, καθώς ήταν μια απόφαση που ανέμενε και για την οποία έχει υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός αντέδρασε άμεσα στην ανάθεση της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό στον Βρεφικό Σταθμό Μητέρα

Τον βρεφονηπιακό σταθμό «Μητέρα» επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 22/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας αυτοψία στον χώρο όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο κτήριο που θα βελτιώσει και θα επεκτείνει τη δυναμική του σταθμού, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί 230 βρέφη και νήπια, 10 εκ των οποίων θα είναι νήπια ΑμεΑ.

 

Εσπερίδα για την υγεία, ευεξία και μακροζωία οργανώνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με συμβουλές για καλύτερη υγεία, ευεξία και μακροζωία οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024  στις 19.30 το απόγευμα στην αίθουσα "Μανόλης Καρέλλης" στο κτίριο της Ανδρόγεω.

Μεγάλη συμμετοχή και στην τέταρτη ξενάγηση «Χαρτοδιαδρομές στο Δήμο μας» που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες, πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο 18 Μαΐου η τέταρτη ξενάγηση στο πλαίσιο της σειράς δράσεων με θέμα "Χαρτοδιαδρομές ... στο Δήμο μας" που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα "Φιλόπολις".

Δράση καθαρισμού της παραλίας στο Λίντο από τα παιδιά του 40ου και 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Την παραλία του Λίντο καθάρισαν το πρωί της Τρίτης 21/5 μαθητές και μαθήτριες του 40ου και 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, στελεχών του Τμήματος Μελετών, Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου καθώς και επιστημονικού προσωπικού του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε..

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 25.05.2024

Το Σάββατο 25/05/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00. Aυτό το Σάββατο η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Απαραίτητη η ορθολογική χρήση του νερού, ειδικά σε συνθήκες παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών

Λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, η Δ.Ε.Υ.Α.Η. εφιστά την προσοχή των πολιτών στην ορθολογική χρήση του νερού και την αποφυγή πρακτικών που οδηγούν στην σπατάλη του.

 

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός για την Μάχη της Κρήτης: «Ένα από τα μείζονα, τα καθοριστικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» (video)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και την τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού συνεχίζει τη διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με ομάδα Εθελοντών της οποίας την εποπτεία έχει ο φυσίατρος  Λάζαρος Βακιρτζιάν.

Εκδηλώσεις τιμής από τον Δήμο Ηρακλείου για την Μάχη της Κρήτης

Με σειρά εκθέσεων, παρουσιάσεων και ομιλιών, ο Δήμος Ηρακλείου τιμάει την επέτειο για την Μάχη της Κρήτης.  Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα στοιχεία των εκδηλώσεων:

Στο Ηράκλειο υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου της Κίνας, Νίνγκμπο (video)

Τον Δήμο Ηρακλείου επισκέφθηκε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Νίνγκμπο της Κίνας, με την επίσημη συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια. 

 

Αναβάθμιση της γεώτρησης του Άη Στρατηγού από τη ΔΕΥΑΗ

Καθαρισμός, επισκευή και αναβάθμιση της γεώτρησης του Αη Στράτηγου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΗ.

 

Αλέξης Καλοκαιρινός για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Παραμένει εθνική μας υποχρέωση η συνέχιση των προσπαθειών αναγνώρισης αυτού του εγκλήματος σε διεθνές επίπεδο

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στην υποδοχή των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων του Ρεθύμνου, παραβρέθηκε, τιμώντας τη σημερινή ημέρα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Σύσκεψη για σημαντικά θέματα του Δήμου Ηρακλείου στο γραφείο του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείων

Συνάντηση εργασίας για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου και των Γενικών Γραμματέων του  ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρο Καμπούρη.

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιο Μπαλέρμπα και τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη

Δυο σημαντικές, διαδοχικές συναντήσεις εργασίας είχε το πρωί της Παρασκευής 17/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Οργάνωσης, Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης Αθανάσιο Μπαλέρμπα και τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων Δημήτρη Σταμάτη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 θα είναι ο Γιώργος Σισαμάκης.

 

17 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Νευροϊνωμάτωσης: Με μπλε και πράσινο χρώμα θα φωταγωγηθεί η Λότζια

Με μπλε και πράσινο χρώμα θα φωταγωγηθεί το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου το Δημοτικό Κτήριο της Λότζια, με αφορμή την καθιέρωση αυτής της ημερομηνίας ως ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την σπάνια νόσο της Νευροϊνωμάτωσης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους εργαστηριακούς γιατρούς

Εκπρόσωπους των εργαστηριακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι για δεύτερη εβδομάδα απέχουν από τα καθήκοντα τους, δέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 17 Μαΐου έως την Πέμπτη 23 Μάϊου 2024 συνοπτικά:

Συνεχίζονται οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη να παρακολουθούν από κοντά τα στάδια υλοποίησης.

Ξεκινούν τα έργα από τη ΔΕΥΑΗ για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης σε περιοχές του Ηρακλείου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 17 Μαΐου και για χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας έως 24 Μαΐου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Πιτσουλάκη (περιοχή Κηπούπολη-Πατέλες), Παπαγιάννη Σκουλά, και Ηρακλή (έναρξη από Παπαγιάννη Σκουλά) και στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Χωστός, Κορώνη Μαγαρά.

Ευχαριστήριο των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας Ηρακλείου

Τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας ( Φορτέτσα –Μασταμπά –Άγ. Ιωάννη) της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους, για την ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/05/2024 και ώρα 11:00 πμ στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας, προς την Επισκέπτρια Υγείας  Κασαπάκη Εμμανουέλα και την Κοινωνική Λειτουργό Λιανέρη Αγγελική, της 2ης  Τοπικής Ομάδας Υγείας Ηρακλείου (ΤΟ.Μ.Υ) .

 

 

Μέχρι τις 31 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπέδων

Μέχρι τις 31 Μαΐου είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να καταθέσουν την υπεύθυνη δήλωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η οδός 1866 μπορεί να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει την αίγλη και την εικόνα παραδοσιακής αγοράς»

Συνάντηση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό 1866 είχε το πρωί της Πέμπτης 16/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Αγριμανάκη και Μανόλη Χαιρέτη, με σκοπό να ακούσει τις απόψεις τους για την μη σύννομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου που παρατηρείται στην οδό.

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σχολικών μονάδων και προχωρώντας σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πολλά από αυτά, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων.

Προχωράνε οι διαδικασίες ενσωμάτωσης των καταργούμενων νομικών προσώπων, ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΔΗΚΕΗ στο Δήμο Ηρακλείου

Πολύ νωρίτερα από την προθεσμία της 30ης Ιουνίου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία, πέτυχε ο Δήμος Ηρακλείου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που τον αφορούν ως προς την ένταξη του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρηση (ΔΗΚΕΗ) στην οργανωτική του δομή, γεγονός που τον κατατάσσει ως έναν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο νέο πλαίσιο.

Στο Καπετανάκειο τα θερινά μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της αναβάθμισής του, θα λειτουργήσουν φέτος στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα  στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο). Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να  κάνουν αίτηση στο Δημοτικό Διαμέρισμα που ανήκουν μέχρι 12 Ιουνίου 2024. Τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια 6 εβδομάδων, από 25 Ιουνίου έως 2 Αυγούστου 2024.

Στην εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης 2024» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης για την «Ημέρα της Ευρώπης 2024» στο πάρκο Γεωργιάδη συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συγκινητικός ο εορτασμός της Γιορτής της Μητέρας στο Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου

«Σβήνουν οι λέξεις με τα χρόνια. Η λέξη «Μάνα» μένει» γράφει ο Γ. Ρίτσος στη Συλλογή «Δευτερόλεπτα».

 

 

 

Περισσότεροι από 1.500 μαθητές ενημερώθηκαν στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία και το περιβάλλον από το Δήμο Ηρακλείου

Περισσότερους από 1.500 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων σχολείων ενημέρωσε ο Δήμος Ηρακλείου, τον Απρίλιο, σχετικά με τη φιλοζωία και το περιβάλλον στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων. Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό το μήνυμα  «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» στο πλαίσιο  συνολικότερου έργου με αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη φιλοζωία και το περιβάλλον

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 18.05.2024

Το Σάββατο 18/05/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Υλοποιώντας τη δέσμευση του Αλέξη Καλοκαιρινού για την ανάδειξη των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με διατήρηση της βιοποικιλότητάς τους, σε συνδυασμό με δράσεις προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στο Δήμο Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας του Δήμου Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) Κώστα Τριάντη.

 

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας» στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας για την ενδοοικογενειακή βία διοργανώνουν το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας-περιοχής Φορτέτσας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής-Καινοτόμων Δράσεων-Δημόσιας Υγείας-Ισότητας των δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στις 13:00 στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας (Ιπποκράτους 8).

Δωρεάν Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της ενδοχώρας από το Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο Μ.Α.Ε

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο Μ.Α.Ε πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις σε όλες της Τοπικές Κοινότητες του Δήμου ώστε να δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου και των οικισμών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Πενταμόδι την Τρίτη 14 Μαΐου από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, διαμέσου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πενταμοδίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταμοδίου, υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, διενεργεί πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου), στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών και κατοίκων του.

 

Η συνοικία της Αγίας Τριάδας στο επίκεντρο της 4ης Χαρτοδιαδρομής το Σάββατο 18 Μαΐου

Από τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού 128 (Ξενοδοχείο Ηράκλειο) το Σάββατο 18 Μαΐου στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η τέταρτη ξενάγηση στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης από την Περιφέρεια Κρήτης το Δήμο Ηρακλείου-Βικελαία Βιβλιοθήκη και τη Βρετανική Σχολή Αθηνών (BSA)

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου-Βικελαία Βιβλιοθήκη και η Βρετανική Σχολή Αθηνών (BSA), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, διοργανώνουν δύο σημαντικές δράσεις, στο Ηράκλειο, στις 17 και 18 Μαΐου, αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Βρετανού αρχαιολόγου και ήρωα της Μάχης της Κρήτης, John D.S. Pendlebury.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Δευτέρας 13/5.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τίμησε τη γιορτή της Μητέρας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο Γεωργιάδη

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τη γιορτή της Μητέρας στο Πάρκο Γεωργιάδη, συμμετείχε ο Δήμαρχος  Αλέξης Καλοκαιρινός, τιμώντας τους αγώνες και την προσφορά όλων των Μητέρων στην οικογένεια και την κοινωνία.

Η μορφή της Μάνας στην Τέχνη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

«Η μορφή της Μάνας στην Τέχνη» είναι ο τίτλος του αφιερώματος το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 8 το βράδυ.

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος χαρακτηρίζονται από πατριωτικό επαγγελματισμό»

Την πολυδιάστατη και πολυσήμαντη προσφορά της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην κοινωνία, υπερτόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, χαιρετίζοντας την Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης με θέμα: «Θαλάσσια ατυχήματα, πνιγμοί, πρόληψη, αντιμετώπιση», στην οποία τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Σφακιανάκης και μέλη του Δ.Σ..

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου

Σας ενημερώνουμε ότι Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα είναι η Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη.

Έναρξη αιτήσεων εγγραφών βρεφών και νηπίων στο Δήμο Ηρακλείου για το 2024-2025

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι αιτήσεις για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Δήμο Ηρακλείου θα γίνονται δεκτές από την Τρίτη 14 Μαΐου στις 6 το απόγευμα μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 23:59.

 

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Πέμπτη 16 Μάϊου 2024 συνοπτικά:

Κλειστό το ληξιαρχείο Νέας Αλικαρνασσού την Παρασκευή 10 Μαΐου για τρεις ώρες λόγω εργασιών

Κλειστό θα παραμείνει την Παρασκευή 10 Μαΐου το ληξιαρχείο της Νέας Αλικαρνασσού από τις 7:30 το πρωί και για τρεις ώρες έως τις 10:30 λόγω έκτακτων εργασιών στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 13-5-2024.

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024  και ώρα 18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2013-05-2024.pdf

Αρχεία

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την επέτειο λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και για την Ημέρα της Ευρώπης

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού και της λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Ηράκλειο, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Κλειστή η ΔΕΥΑΗ την Παρασκευή 10 Μαΐου

Κλειστή θα παραμείνει την Παρασκευή 10 Μαΐου η ΔΕΥΑΗ λόγω του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία είναι προστάτιδα όλων των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας.

 

 

Κλειστό το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου

Κλειστό θα παραμείνει για το κοινό το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής 10/5 λόγω συντήρησης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

 

Εταίρος σε 3 Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες για την πράσινη κινητικότητα, την κλιματική ουδετερότητα και τους ψηφιακούς νομάδες ο Δήμος Ηρακλείου

Τα 3 Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες για την πράσινη κινητικότητα, την κλιματική ουδετερότητα και τους ψηφιακούς νομάδες στα οποία συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Ηρακλείου ήταν το θέμα της ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Διοίκησης και Προγραμματισμού Γιάννας Καλονάκη καθώς και των εμπλεκόμενων φορέων στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης».

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 11.05.2024

Το Σάββατο 11/05/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές Βελόνι Κάμπος, Τρεις Βαγιές, Νέος Κόσμος και Περιοχή Κολυμβητηρίου

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που προκλήθηκε σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί της Τετάρτης 8/5 γενική διακοπή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

Διακοπή υδροδότησης σε Καλού, Καρκαδιώτισσα, Γαλένι, Ρουκάνι και Κυπαρίσσι από την ΔΕΥΑΗ

Ενημερώνονται οι Δημότες ότι, λόγω καθαρισμού, αναβάθμισης και επισκευής της γεώτρησης του Αϊ- Στράτηγου  από την Τρίτη 14-5-24 έως και την Παρασκευή 17-5-24 (το αργότερο έως το Σάββατο 18-5-24) θα γίνει διακοπή υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Η Λιλιπούπολη στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη την Τετάρτη 08-05 στις 5 το απόγευμα για να συναντήσουν τους μικρούς της φίλους, κυρίως μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στη συνάντηση του ΣΕΔΗΚ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός την Τρίτη 7/5.

Το σχέδιο του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την ίδρυση Κέντρου Μικρασιατικού Ελληνισμού στον Φάρο

Στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Μικρασιατικού Ελληνισμού στον Φάρο, στη Νέα Αλικαρνασσό, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τίμησε την μεγάλη εορτή του Αγίου Γεωργίου σε Σταυράκια και Βούτες

Την μεγάλη εορτή του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου σε Σταυράκια και Βούτες τίμησε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός κοντά στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αλληλεγγύη και στήριξη

Κοντά στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αλληλεγγύη και στήριξη, βρέθηκε και σήμερα ανήμερα Κυριακής του Πάσχα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ανδρέα &Μαρίας Καλοκαιρινού.

Αλέξης Καλοκαιρινός για το θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη: Ήταν από τους τελευταίους πραγματικούς αντιστασιακούς ενάντια στη χούντα

“Ο Φοίβος Ιωαννίδης ήταν ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας. Μια ιστορική προσωπικότητα και ένας από τους τελευταίους πραγματικούς αντιστασιακούς ενάντια στη χούντα. Μαχητικός, ακέραιος και άνθρωπος που είχε πραγματική αίσθηση της συμβολής στα κοινά, γι αυτό και έδωσε το στίγμα του σε όλη τη μεταπολίτευση.

Στο Άγιο Τίτο και τον Άγιο Μηνά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Τις λειτουργίες του Επιταφίου στο Ι.Ν. του Αγίου Τίτου και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Δειλινών ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας ΚΕΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Δειλινών επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, για να συζητήσει και να ανταλλάξει ευχές με τα μέλη της Δομής και τους εργαζόμενους.

Ευχές από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

«Οι γιορτινές μέρες, είναι και μέρες στις οποίες πρέπει να σκεφτόμαστε πέρα και από το δικό μας περιβάλλον, τους άλλους ανθρώπους»

Ήταν όλοι νικητές

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού τη Μεγάλη Τετάρτη στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αντιδήμαρχοι Υπηρεσίας από τη Μεγάλη Παρασκευή 03-05 μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα 07-05-2024

Σας ενημερώνουμε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα (03/05 ως 05/05), Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Αντώνης Περισυνάκης.

 

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής την Τετάρτη 8 Μαϊου 2024

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018, την Εγκύκλιο 488/25-4-2023 του Υπ.Εσωτερικών, και των άρθρων 8 και 9 του Ν.5056/2023, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός την Μεγάλη Τετάρτη.


Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη

Με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των νεκρών της εργατικής τάξης στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου - Ε.Κ.Η. το πρωί της Τετάρτης 1 Μαΐου.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Μεγάλο Σάββατο 04.05.2024

Το Σάββατο 04/05/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

 

Αναβαθμίστηκε η εφαρμογή 'Δημότης Ηρακλείου' για χρήση σε νεότερες εκδόσεις συσκευών κινητών τηλεφώνων

Τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής "Δημότης Ηρακλείου" θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες της τεχνολογίας σε νεότερες εκδόσεις κινητών συσκευών.

Σε εξέλιξη ο εικαστικός διαγωνισμός για την Ανακύκλωση σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου υλοποιεί Εικαστική Δράση Ανακύκλωσης, μέσα από τη δημοτική πλατφόρμα followgreen.gr/heraklion, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Προτροπή Καλοκαιρινού για εορτασμούς χωρίς «πολεμικό κλίμα» σε Ναούς, γειτονιές και πλατείες

Προτροπή προς τους πολίτες να αποφύγουν την χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα, απευθύνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Αποκατάσταση ζημιάς από τη ΔΕΥΑΗ στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων

 Η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει προκληθεί στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιήσει σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30-04-2024 αργά το βράδυ γενική διακοπή στις περιοχές τις οποίες τροφοδοτεί ο αγωγός.

Διανομή κρέατος σε 625 νοικοκυριά του Δήμου Ηρακλείου για το Πάσχα

Στη χορήγηση κρέατος σε 625 νοικοκυριά, ωφελούμενα των κοινωνικών υπηρεσιών, εν όψη του Πάσχα, προχωρούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

 

Περισσότεροι από 70 οι συμμετέχοντες στην τρίτη «Χαρτοδιαδρομή … στο Δήμο μας» με επισκέψεις σε Ιστορικά μνημεία που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου και η τρίτη ξενάγηση στο Παραλιακό Μέτωπο του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της σειράς δράσεων με θέμα "Χαρτοδιαδρομές ... στο Δήμο μας" που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα "Φιλόπολις".

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που οργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τέταρτο  σε σειρά σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών το Σάββατο 27 Απριλίου στο πλαίσιο της δράσης: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ» που οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού.

 

Πασχαλινές κατασκευές και λαμπάδες προσέφεραν μικροί μαθητές στους φιλοξενούμενους του Κ.Η.Φ.Η Παλιανής

Σε μια ξεχωριστή πράξη αλληλεγγύης και αγάπης ενόψει του Πάσχα, προχώρησαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βενεράτου με αποδέκτες τους ωφελούμενους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων Παλιανής (Κ.Η.Φ.Η.)

Παρέμβαση Καλοκαιρινού για το ζήτημα των οφειλών των πολιτών προς τον Δήμο

Την άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που τείνει να πάρει διαστάσεις επιδιώκει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος με επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κώστα Χατζηδάκη, την οποία κοινοποιεί στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης – ΠΕΔ και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας – Κ.Ε.Δ.Ε., ζητάει την τροποποίηση του πλαισίου ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών, προς τους Δήμους.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη

Με τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 29/4.

Προσωρινό ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου-4ης ΤΟΜΥ

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους Δημότες ότι, λόγω των αδειών του ιατρικού προσωπικού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τροποποιείται προσωρινά το ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου της 4ης Τοπικής Μονάδας Υγείας.

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας από τον Δήμο Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο τη Μεγάλη Τετάρτη

Φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, ανοικτό για το κοινό, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού τη Μεγάλη Τετάρτη στο κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου στις 7 το απόγευμα.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα νέων παιδιών από τις χώρες που μετέχουν στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που συνεχίζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στο Σκαλάνι ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 με στόχο την ισχυρή Ανάπτυξη της Υπαίθρου και των Οικισμών

Τα αναπτυξιακά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Σκαλανίου, Βασιλειών και Καλλιθέας, συζήτησαν, με Προέδρους και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Πολιτιστικών Συλλόγων και επιχειρηματιών της περιοχής,  στελέχη του Δήμου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανώλη Χαιρέτη και τον Γενικό Διευθυντή του «Α.Ο.Τ.Α. Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» Κώστα Μοχιανάκη.

Στη ΔΕΥΑΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Σύσκεψη εργασίας συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής 26/4 στη ΔΕΥΑΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος συζήτησε με τον Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Γιώργο Βουρεξάκη και υπηρεσιακά στελέχη, την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσων προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Θεατρικό Παιχνίδι για ενήλικες από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται και τον Μάιο ο Κύκλος Συναντήσεων Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες με ελεύθερη συμμετοχή από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Ηρακλείου

Στη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND στη Θεσσαλονίκη, σημείο συνάντησης καινοτόμων εταιρειών και τεχνολογιών αιχμής ήταν προσκεκλημένος ο Δήμος Ηρακλείου τον οποίο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 – 28 Απριλίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Καραντινός.

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στις 29-4-2024.

 

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής (για το δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος 2024) η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν της με αρ. 38.228/18-04-2024 πρόσκλησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) τη Δευτέρα 29/04/2024 και ώρα 18:00 δια ζώσης, είναι τα ακόλουθα :

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/peosklisi%20ds%20logodosias%2029-04-2027.pdf

Αρχεία

1,7 εκ. ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηρακλείου, το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, καθώς και για μελέτες και μέτρα αντισεισμικής προστασίας

Δυο συμβάσεις χρηματοδότησης συνολικού ύψους 1.731.299.59 ευρώ υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 26/4 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. 

 

Πασχαλινές ευχές και δώρα στους μικρούς αθλητές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και τα παιδιά της σχολής χορού

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς αθλητές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου καθώς και τα παιδιά της σχολής χορού στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου σταδίου.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως την Πέμπτη 2 Μάϊου  συνοπτικά:

Στο Παγκρήτιο Στάδιο για άλλη μια χρονιά η προετοιμασία της Ολλανδικής ομάδας στίβου RTC Brabant Atletiek

Η σημαντική Ολλανδική Ομάδα στίβου RTC Brabant Atletiek επέλεξε το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο για τρίτη φορά για την δεκαπενθήμερη προετοιμασία της. Πρόκειται για 30 αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται κυρίως με δρόμους, ρίψεις και άλματα.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Εγκρίθηκε και από την υπηρεσία ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-4-2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα  29   Απριλίου     2024  και ώρα   19:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2029-04-2024.pdf

Αρχεία

Στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Το 53ο και το 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στο συγκρότημα της Ακαδημίας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με σκοπό να συζητήσει με εκπαιδευτικούς και γονείς την πορεία των εργασιών στατικής ενίσχυσης των κτηρίων.

 

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Από το σκοτάδι… στο φως» της Εύας Καπελλάκη – Κοντού στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Η έκθεση φωτογραφίας «Από το σκοτάδι …στο φως» της Εύας Καπελλάκη - Κοντού με την εικαστική παρέμβαση του π. Αρσενίου Προκοπάκη εγκαινιάστηκε  την Τρίτη 23 Απριλίου στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως το Σάββατο  4 Μαΐου.

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία του Ηρακλείου συνεχίστηκε σήμερα η ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» που αφορά την φροντίδα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία και στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεχίστηκε σήμερα η ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» με τη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση μαθητών και μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία του Μποδοσάκειου, του Πειραματικού, του 7ου Δημοτικού καθώς και του 1ου Γυμνασίου

Η συναυλία “Ο αλησμόνητος κήπος” στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η συναυλία  «Ο αλησμόνητος κήπος» με το μουσικό σχήμα  “Εν Χορδαίς” είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Την συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε on demand, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/30mftScuSHg

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού μετά την άσκηση «Μίνωας 2024»

Ιδιαίτερα χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την άσκηση «Μίνωας 2024» για το Δήμο Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό να προχωράει στη αξιολόγησή τους και να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις στη σχετική σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων.

Συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου Νίκου Κονταράκη με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη

Με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ καθηγητή Νεκτάριο Ταβερνάρακη συναντήθηκε την Τρίτη 23/4 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου για τη διασύνδεση του Δήμου με τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα Νίκος Κονταράκης.

Εκκένωση σχολείων και Δημοτικών κτηρίων στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της άσκησης «Μίνωας 2024»

Διαδικασία εκκένωσης των σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) και των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τριών Δημοτικών κτηρίων του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής άσκησης αντιμετώπισης σεισμού και συνοδών φαινομένων «Μίνωας 2024».

 

Μαθητές και καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου συγκέντρωσαν χρήματα για την ενίσχυση του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου

Την αγάπη τους για τα ζώα και το Κυνοκομείο Ηρακλείου εκδήλωσαν εμπράκτως οι μαθητές και καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου συγκεντρώνοντας χρηματικό ποσό που διατέθηκε για την ενίσχυσή του.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 27.04.2024

Το Σάββατο 27/04/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Αποκατάσταση ζημιάς από τη ΔΕΥΑΗ στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει προκληθεί στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 23-04-2024 αργά το βράδυ γενική διακοπή στις περιοχές τις οποίες τροφοδοτεί ο αγωγός. Η αποκατάσταση της  βλάβης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 24-04. 

Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους Δημότες ότι η επικοινωνία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου έχει αποκατασταθεί.

Κλειστό το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου λόγω εργασιών επισκευής του εξοπλισμού του

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό για δυο ημέρες καθώς η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα προχωρήσει σε εργασίες επισκευής του εξοπλισμού του.

Έκλεισε το μεσημέρι της Δευτέρας για προληπτικούς λόγους το κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου, νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων

Έκλεισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024 για προληπτικούς λόγους το κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου νωρίτερα του προγραμματισμένου λόγω των θυελλωδών ανέμων πνέουν στην περιοχή σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024» στο ΠΣΚΗ

Στην έναρξη της άσκησης αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 22/4 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καραντινό και Δημοτικής Αστυνομίας Μανόλη Χαιρέτη.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24 Απριλίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 13.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 

Το Σάββατο 27 Απριλίου η Τρίτη “Χαρτοδιαδρομή” από τον Ναό Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών

Από τον Ναό Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών το Σάββατο 27 Απριλίου στις 11:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η τρίτη ξενάγηση στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις

Νέοι εθελοντές Ηρακλειώτες με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου αναβάθμισαν με 300 φυτά το κέντρο της πόλης

Με χρώματα και αρώματα γέμισαν την υπερυψωμένη ζαρντινιέρα από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου νέα παιδιά, εθελοντές που αγαπούν την πόλη που ζουν και επιθυμούν από τη μια την προστασία και αναβάθμιση του πρασίνου και από την άλλη να παρουσιάσουν μια όμορφη εικόνα για να την απολαμβάνουν οι δημότες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες.

Στο Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στο Συνέδριο με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού Πολιτισμού Έλενας Ράπτη και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη μεγάλη επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024» από το Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες από τον Δήμο Ηρακλείου για την Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού και Συνοδών Φαινομένων πεδίου με την κωδική ονομασία «Μίνωας 2024» που θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο, Λασίθι).


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, στην 4η Σύνοδο Forum Κυκλικών Πόλεων στο Ηράκλειο

Στην 4η Σύνοδο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με θέμα τις προϋποθέσεις μετάβασης σε μια Κυκλική Βιο-Οικονομία για τους τομείς αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, αλλά και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης - ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Απριλίου 2024 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Γιάννα Καλονάκη. 

 

Αναβαθμίζεται η εφαρμογή 'Δημότης Ηρακλείου' για χρήση σε νεότερες εκδόσεις συσκευών κινητών τηλεφώνων

Από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται σχετικά με τα προβλήματα στη λήψη και στη χρήση της εφαρμογής "Δημότης Ηρακλείου" σε νεότερες εκδόσεις κινητών συσκευών, ότι  σε περίπου 10 ημέρες θα είναι διαθέσιμη νέα έκδοση για android και για iOS συσκευές που θα τα επιλύουν.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ομιλιών με τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου ο πρώτος κύκλος της σειράς ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και παρακολούθησε πλήθος Ηρακλειωτών, στην κατάμεστη σε κάθε ομιλία αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 19 έως την Πέμπτη 25/4 συνοπτικά:

Το Ηράκλειο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους την Ολυμπιακή Φλόγα

Με κάθε επισημότητα και την παρουσία χιλιάδων πολιτών, μικρών και μεγάλων, το Ηράκλειο υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Ο Δήμος Ηρακλείου προετοιμάζεται για τη μεγάλη επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Μίνωας 2024»

Η προετοιμασία του Δήμου Ηρακλείου για την μεγάλη Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού και Συνοδών Φαινομένων πεδίου με την κωδική ονομασία «Μίνωας 2024» που θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο, Λασίθι) συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη συμμετοχή του Πρόεδρου του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα που έχει και το συντονισμό της άσκησης και Αντιδημάρχων.

Πλουμιστά Παραμύθια: «Ιστορίες μαχών: ο Κρητικός Πόλεμος, η πολιορκία του Χάνδακα» στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η παραγωγή  «Πλουμιστά Παραμύθια - Ιστορίες μαχών: ο Κρητικός Πόλεμος, η πολιορκία του Χάνδακα» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού  Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

 

Την παραγωγή μπορείτε να παρακολουθήσετε on demand,

στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/oE86PMr1ntk

Ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη στην Υπηρεσία Καθαριότητας την Τετάρτη 17/4.

Πέντε ενεργούς πολίτες, με κοινωνική προσφορά στο Ηράκλειο, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Μια ομάδα ενεργών πολιτών που έχουν προσφέρει στο Ηράκλειο – και όχι μόνο – από διαφορετικές θέσεις, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου.

 

Όλα έτοιμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, θα υποδεχθεί το Ηράκλειο την Ολυμπιακή Φλόγα που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζιας το Σάββατο 20.04.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/04/2024 στο αίθριο της Λότζιας από τις 9:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Βραβεύθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από το Δήμο Ηρακλείου την Τρίτη 16/4.

Οδηγίες της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ενόψει της Αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου εν όψει του καλοκαιριού καθώς φέτος και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησε σήμερα 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη λόγω των συνθηκών αυξημένου κινδύνου που διαμορφώνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς νοτιάδες. 

 

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων σε περιοχές του Ηρακλείου

Αυτοψία στις εργασίες τοποθέτησης των νέων υπόγειων κάδων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 15/4 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη.

Πράσινο φως για τους κόμβους στη Λ. 62 Μαρτύρων, στον Άγιο Ιωάννη Χωστό και στη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, η συγκοινωνιακή μελέτη διαμόρφωσης τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου από τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 15/4 υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

 

Περισσότεροι από 60 οι συμμετέχοντες στη δεύτερη «Χαρτοδιαδρομή … στο Δήμο μας» από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 13 Απριλίου, στα πλαίσια της σειράς δράσεων με θέμα "Χαρτοδιαδρομές ... στο Δήμο μας" που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα "Φιλόπολις".

 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Απριλίου η Δημοτική Επιτροπή

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 12.00 μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη

Η έκθεση Ζωγραφικής της Λούλας Μεταξά «Θριαμβευτές» / «Thrivers» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου από 17-30 Απριλίου 2024

Με τίτλο «Θριαμβευτές» η  έκθεση ζωγραφικής της Λούλας Μεταξά  έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου και θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα θα είναι όμως ανοιχτή για το κοινό από τις 17 Απριλίου με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου -Δημοτική Πινακοθήκη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η δράση του προγράμματος δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η δράση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου), που υλοποιήθηκε στο χωριό Άνω Ασίτες την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή 18 γυναικών κατοίκων της περιοχής.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2024 Δήμου Ηρακλείου

Ψηφίστηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου, κατά πλειοψηφία, σε ειδική μονοθεματική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου.

Το Παγκρήτιο Στάδιο φιλοξενεί για 15 ημέρες αθλητές από την Δανία που θα λάβουν μέρος στους αγώνες στίβου «Καζαντζάκεια»

Το Παγκρήτιο στάδιο αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές και ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που το επιλέγουν για την προετοιμασία τους καθώς συνδυάζει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το ιδανικό κλίμα του Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Νίκος Γιαλιτάκης.

Κνωσός και Ενετικά Τείχη στο επίκεντρο σύσκεψης εργασίας με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σύσκεψη εργασίας για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να υλοποιηθούν εξωτερικά του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού όπως έχει αποφασιστεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και για την πορεία της προετοιμασίας της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση των Ενετικών Τειχών είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Συμμαχία για το περιβάλλον από την ΕΟΚ και τον Δήμο Ηρακλείου

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της ΕΟΚ, φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Με την συμμετοχή εκπροσώπων 10 κομμάτων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την παραχώρηση δημοτικών χώρων για τις Ευρωεκλογές

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αντιδημάρχου Διοίκησης και Προγραμματισμού Γιάννας Καλονάκη με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, για την παραχώρηση των διαθέσιμων δημοτικών χώρων ατελώς, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η φροντίδα των ζώων και η προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο των ενημερωτικών δράσεων «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» για τους μαθητές του Δήμου Ηρακλείου

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από το 50ο, το 17ο και το Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο, και από το 2ο και 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω το πρωί της Τετάρτης 10/4.

Το Ηράκλειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί με τιμές και κάθε επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα – Ευρεία σύσκεψη για την καλύτερη διοργάνωση της τελετής υποδοχής και τη Λαμπαδηδρομία

Το Ηράκλειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί με κάθε επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, που στο ταξίδι της για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα επισκεφτεί την πόλη μας την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου 2024.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από Παρασκευή 12 έως την Πέμπτη 18/4 συνοπτικά:

Η συναυλία του Διονύση Τσακνή «Bandiera Rossa» στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η συναυλία του Διονύση Τσακνή που αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του 8ου Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Σύσκεψη για την κατανομή των διαθέσιμων δημοτικών χώρων στους συνδυασμούς των Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν Ευρωεκλογές

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συγκαλεί κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή  των εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 10:00 το πρωί στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Λότζια.

Οι δυνατότητες συνεργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση ακινήτων του Υπουργείου στον Κατσαμπά, στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Καλοκαιρινού - Αυγενάκη

Τις δυνατότητες αξιοποίησης ελευθέρων οικοπέδων και κτηρίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην περιοχή του Κατσαμπά με στόχο την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας, συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Δεκαήμερο εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής για μικρούς μαθητές και μαθήτριες από το Δήμο Ηρακλείου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τροχαία Ηρακλείου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τροχαία Ηρακλείου, διοργανώνουν 10ήμερο εκδηλώσεων μετά το Πάσχα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Αλικαρνασσού.

Δεν θα λειτουργήσει λόγω έκτακτων εσωτερικών εργασιών το Παιδικό-Δανειστικό Τμήμα της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πέμπτη11 και Παρασκευή 12 Απριλίου

Από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ανακοινώνεται ότι λόγω έκτακτων εσωτερικών εργασιών το Παιδικό-Δανειστικό Τμήμα της «Βικελαίας» θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 13.04.2024

Το Σάββατο 13/04/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη για την επανεκλογή του

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στον Καθηγητή Γιώργο Κοντάκη, με αφορμή την επανεκλογή του στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Φιλοξενία και περιποίηση ωφελούμενων του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως στη Σχολή ΚΕΠΑΝΣΗ

Σαράντα πέντε γυναίκες και άντρες του ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Τάλως απόλαυσαν φροντίδες περιποίησης άκρων και πεντικιούρ στις εγκαταστάσεις της σχολής ΚΕΠΑΝΣΗ και του ΙΕΚ Morfi την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Σύστημα τηλεματικής στα απορριμματοφόρα και σε 9.000 κάδους αναβαθμίζει τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου

Με στόχο την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Ηρακλείου προχωράει στον εξοπλισμό των απορριμματοφόρων και των κάδων απορριμμάτων με τηλεματικό εξοπλισμό. Το θέμα συζητήθηκε σε ενημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στελέχη της αναδόχου εταιρίας.

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

-          Η πρώτη ειδική συνεδρίαση ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα με μοναδικό θέμα συζήτησης την ψήφιση του Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Ηρακλείου έτους 2024, κατόπιν της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής για την προσαρμογή του στις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.

-          Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 19:00 και αφορά 36 θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Ξεκινά η ανανέωση των δελτίων Μετακίνησης για τα ΑμεΑ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι ή/και κάτοχοι παλαιών δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ, ότι και εφέτος παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με αστικά ΚΤΕΛ της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομού) Ηρακλείου  με εισοδηματικά κριτήρια.

Στα εγκαίνια της έκθεσης νεαρών καλλιτεχνών στο φάσμα του Αυτισμού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Τα έργα ζωγραφικής και τις άλλες δημιουργίες των νεαρών καλλιτεχνών με νευροαναπτυξιακή διαφορετικότητα είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης “ARTism”.

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στις 12-4-2024.

 

 

Σας προσκαλούμε σε ειδική δημόσια δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   την    Παρασκευή 12   Απριλίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, το άρθρο 189 του ν. 4555/2018, την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, με μοναδικό θέμα συζήτησης:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2012-04-2024%20proipologismos.pdf

 

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   την  Παρασκευή  12  Απριλίου 2024  και ώρα  19:00μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/2%ce%b7%20prosklisi%20ds%2012-04-2024.pdf

Προϋπολογισμός Δήμου Ηρακλείου: Ένα βήμα πριν την ψήφιση

Ένα βήμα πριν από την ψήφισή του βρίσκεται ο προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου, μετά και την τελική έγκριση που έλαβε κατά πλειοψηφία από την Δημοτική Επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα, τη Δευτέρα 8/4, έπειτα και από τις προτάσεις λογιστικής προσαρμογής που κατατέθηκαν, ως είθισται, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ηράκλειο στις 18 Απριλίου, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθεί ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 18 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα που «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Παρίσι τον Ιούλιο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Στη Μονή Αγκαράθου μέλη των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η στο πλαίσιο της «Προσφοράς στο Συνάνθρωπο»

Στη γραφική Μονή Αγκαράθου παρακολούθησαν την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου περισσότερα από 40 μέλη των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η, 3ης Δημοτικής Κοινότητας  Τάλως-Θέρισσος-Δειλινά(πρώην ΚΑΠΗ) με πρωτοβουλία των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας την Παρασκευή 5/4.

 

Έκτακτη σύσκεψη του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για θέματα πρασίνου, παιδικών χαρών και ζητήματα καθημερινότητας

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8/4 ο Δήμαρχος Αλέξης
Καλοκαιρινός, με αντικείμενο την διαχείριση προβλημάτων της καθημερινότητας, με
την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη,
Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, Οικονομικών &
Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη, Χωροταξικού
Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη, της Γενικής
Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη, του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστα
Βαρβεράκη και υπηρεσιακών στελεχών.

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8/4 ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, με αντικείμενο την διαχείριση προβλημάτων της καθημερινότητας, με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη, Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργου Αγριμανάκη, Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη, του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστα Βαρβεράκη και υπηρεσιακών στελεχών.

 

Το Σάββατο 13 Απριλίου η δεύτερη Χαρτοδιαδρομή από τη Στοά Μακάσι

Από τη Στοά Μακάσι, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 10:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η δεύτερη ξενάγηση στο Ηράκλειο στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

Αλέξης Καλοκαιρινός για RUN GREECE 2024: Είναι μια όμορφη ημέρα με ρεκόρ συμμετοχών – Ίσως οι πιο πετυχημένοι αγώνες στην Ελλάδα

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τη αθρόα συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε τις 3.500, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού RUN GREECE 2024 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι και που με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, επιβεβαιώνει τη θέληση των πολιτών για άθληση.

Δήμος Ηρακλείου και ΕΛΚΕΘΕ μαζί για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών

Ενημερωτικές δράσεις σε Δημοτικά Σχολεία για τους κινδύνους από τη ρύπανση των πλαστικών σε θάλασσες και ακτές καθώς και για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό τους έως 30 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ηρακλείου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου και σε αναμονή της νέας Πυροσβεστικής Διάταξης καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων να έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους έως την 30ηΑπριλίου 2024, στα πλαίσια των μέτρων πυροπροστασίας και πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου στις Άνω Ασίτες από το Δήμο Ηρακλείου στις 9 και 10 Απριλίου

Πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου) διενεργεί ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας.

Νέα σημαντική δωρεά από την Ρένα Βλαχάκη–Μαρκάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Μια εξαιρετικά σημαντική δωρεά από την γνωστή Ηρακλειώτισσα Ρένα Βλαχάκη-Μαρκάκη, που περιλαμβάνει είκοσι δύο (22) πίνακες του Δημήτρη Περδικίδη, έναν (1) πίνακα του συμπολίτη μας Γεωργίου Γεωργιάδη κι έναν (1) πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Μπουβιέ υποδέχτηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Απριλίου 2024 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Αγριμανάκης. 

Αυτοψία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στις φυτεύσεις νέων δένδρων στο πάρκο Γεωργιάδη

Τη διαδικασία αντικατάστασης και φύτευσης νέων δένδρων που πραγματοποιείται στο πάρκο Γεωργιάδη από την Υπηρεσία Πρασίνου παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη και την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ερωφίλη Φραγκούλη.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό το μήνυμα «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ» από το Δήμο Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και ήδη υλοποιεί, με το μήνυμα «ΜΑΘΑΙΝΩ-ΣΤΗΡΙΖΩ-ΣΕΒΟΜΑΙ», παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 4 Απριλίου με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων στη φιλοζωία, στην προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας πανίδας αλλά και των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων που συνυπάρχουν στο ευρύτερο οικιστικό περιβάλλον.

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχή Φορτέτσα της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την εθελοντική παροχή υπηρεσιών Κομμωτικής, περιποίησης μαλλιών, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1/04/2024 και ώρα 18:00, προς τον Διευθυντή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου Μάρκο Αναγνωστάκη, την Διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αφροδίτη Μιχαηλίδη και τις καθηγήτριες του τμήματος Κομμωτικής Σοφία Σιτζάκη, Αναστασία  Τουρλή και τους μαθητές.

Συγκεκριμενοποιήθηκε το σχέδιο δράσης για την ένταξη της Κνωσού στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σε συνάντηση εργασίας της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και την Διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη,  στην Αθήνα, συγκεκριμενοποιήθηκε το σχέδιο δράσης των τριών φορέων για την ένταξη της Κνωσσού στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συναυλία: Ξανθούλα Ντακοβάνου 'Rizituals' Featuring: Νίκη Ξυλούρη, Ευγενία Δαμαβολίτη-Τόλη στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η συναυλία "Rizituals" η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» (2023) είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Στην Αθήνα την Τετάρτη 3/4 ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

 

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός,
πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου Ηρακλείου
και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – ΕΣΔΑΚ.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου Ηρακλείου και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – ΕΣΔΑΚ.

 

Πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού σε καλλιτεχνικούς φορείς να υποβάλλουν προτάσεις για το σχεδιασμό δράσεων το 2024

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του σχεδιασμού των δράσεών της για το 2024, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους καλλιτεχνικούς φορείς που δεν έχουν ήδη υποβάλει προτάσεις, να τις αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 06.04.2024

Το Σάββατο 06/04/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη στη συμβολή των οδών 25 ης Αυγούστου και
Επιμενίδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μετά και
την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του
ιστορικού κτηρίου ως Δημοτική Πινακοθήκη.

Αυτοψία στο Μέγαρο Κοθρή-Λιοπυράκη στη συμβολή των οδών 25 ης Αυγούστου και Επιμενίδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μετά και την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του ιστορικού κτηρίου ως Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Οι φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

 

Το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκε στο
επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης
Καλοκαιρινός με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο
και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα.

Το σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα.

 

Με επιτυχία η πρώτη «Χαρτοδιαδρομή» στο κέντρο του Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 30/3 στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

Ισορροπία, σταθεροποίηση και αναπτυξιακή προοπτική, τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου

 

Με κύρια χαρακτηριστικά την ισορροπία στην οικονομική λειτουργία του Δήμου, την
σταθεροποίηση και την εδραίωση ισχυρών αναπτυξιακών χαρακτηριστικών,
εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου
Ηρακλείου, με την ενσωμάτωση του δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών &
Δανείων (ΤΠ&Δ), από την Δημοτική Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίαση που
πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Με κύρια χαρακτηριστικά την ισορροπία στην οικονομική λειτουργία του Δήμου, την σταθεροποίηση και την εδραίωση ισχυρών αναπτυξιακών χαρακτηριστικών, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου, με την ενσωμάτωση του δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ&Δ), από την Δημοτική Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με παιχνίδια και χορό στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από το ΚΔΑΠ Κέντρου

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου», επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», την Τρίτη 2 Απριλίου στις 17:00, όπου θα πραγματοποιήσει μια δράση φιλαναγνωσίας μέσω της τέχνης και μία ανοιχτή συζήτηση, γύρω από τη παιδική λογοτεχνία και τα οφέλη της στα παιδιά.

Tο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη»

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου» το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κέντρου επισκέπτεται την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», την Τρίτη 2 Απριλίου στις 17:00, όπου θα πραγματοποιήσει μια δράση φιλαναγνωσίας μέσω της τέχνης και μία ανοιχτή συζήτηση, γύρω από τη παιδική λογοτεχνία και τα οφέλη της στα παιδιά!!!

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω ζημιάς στον κεντρικό αγωγό του Θραψανού

 

Η ΔΕΥΑΗ. προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό αγωγό του
Θραψανού, θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 1/4/2024 γενική διακοπή.

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό αγωγό του Θραψανού, θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 1/4/2024 γενική διακοπή.

 

«Μικρές ιστορίες της πόλης» την Τετάρτη 3 Απριλίου με ομιλητή τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Π.Κ Γιάννη Ζαϊμάκη

Η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, συνεχίζεται με την τέταρτη ομιλία την Τετάρτη 3 Απριλίου, με ομιλητή τον Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέα Γιάννη Ζαϊμάκη.


Τα ιδιαίτερα τοπικά αναπτυξιακά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Βενεράτου, Δαφνών, Αυγενικής, Κερασσίων και Σίβας στην 3η συνάντηση για την ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου

Η ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου και των οικισμών του Δήμου Ηρακλείου, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς προκειμένου να γίνει πράξη ο σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, είναι ο βασικός στόχος των συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Πασχαλινές λαμπάδες για τα παιδιά που φιλοξενεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η του Δήμου Ηρακλείου

Χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούν οι δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα σκορπίσουν τα μέλη των επτά Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η.) του Δήμου Ηρακλείου κατασκευάζοντας Πασχαλινές λαμπάδες οι οποίες θα τους δοθούν το Πάσχα.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 - 31 Μαρτίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Στέλα Αρχοντάκη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

 

Με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ενδοχώρα του
Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε με την
επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού
Σταυρού και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βούλα Γεωργάκη το πρωί
της Παρασκευής 29/3.

Με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε με την επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βούλα Γεωργάκη το πρωί της Παρασκευής 29/3.

 

Παράτασης προθεσμίας για την έκδοση αδειών χρήσης κοινοχρήστων χώρων λόγω των τραπεζικών αργιών

Σύμφωνα με την 50/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου πρέπει να εκδοθούν έως 31/03/2024 με τις παρακάτω επιλογές:

1. Για ποσά έως 200,00€ καταβάλλεται εφάπαξ

2. Για ποσά άνω των 200,00€ μπορεί να καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε καταβάλλοντας το 30% του τέλους έως και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/06 , 31/08 και 30/11 του έτους 2024.

Σύμφωνα με την 50/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι άδειες χρήσης
κοινόχρηστου χώρου πρέπει να εκδοθούν έως 31/03/2024 με τις παρακάτω επιλογές:
1. Για ποσά έως 200,00€ καταβάλλεται εφάπαξ
2. Για ποσά άνω των 200,00€ μπορεί να καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%
είτε καταβάλλοντας το 30% του τέλους έως και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις
στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/06 , 31/08 και 30/11 του έτους 2024.

 

 

Πράσινο φως και από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (video)

Εγκρίθηκαν και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου οι όροι του δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έπειτα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού, κατά τη συνεδρίασή του της 28ης Μαρτίου.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου «Ιχνογραφίες»

Την έκθεση ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου, «Ιχνογραφίες», που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα της γνωστής ζωγράφου.

Mitato Sessions «Το Τσεμπέρι» στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

 

"Κάποια αντικείμενα κρύβουν ιστορίες. Είναι φορτωμένα με μνήμες και συναισθήματα.  Αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων που τις έζησαν, ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν."   Το Mitato Sessions αποτελεί μία ιδέα καταγραφής τοπικών ιστοριών και ανάδειξης νέων μουσικών πειραματισμών.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Ηλία Λυγερό

Σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον πρώην επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου Ηλία Λυγερό.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον νέο Διοικητή της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σπανουδάκη

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον νέο Διοικητή της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σπανουδάκη το πρωί της Τετάρτης 27/3.

Μαθήματα που σώζουν ζωές στο τρίτο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Μαθήματα ζωής που μπορεί να σώσουν ανθρώπους, έλαβαν όσοι παρακολούθησαν το τρίτο κατά σειρά σεμινάριο  Πρώτων βοηθειών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ».

Η προσωρινή στέγαση του Ευρωπαϊκού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στο επίκεντρο σύσκεψης

Το ζήτημα της προσωρινής στέγασης του Ευρωπαϊκού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου το οποίο αυτό τον καιρό φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/3.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 30.03.2024

Το Σάββατο 30/03/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Στην τελική ευθεία η οργάνωση διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο Ηράκλειο – Απανωτές συσκέψεις Δήμου Ηρακλείου με φορείς της πόλης

Με στόχο την καλύτερη αρτιότερη και με ασφάλεια διεξαγωγή  της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας  στο Ηράκλειο την Πέμπτη 18 Απριλίου, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων «PARIS 2024», πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, συνεχείς συσκέψεις της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και του ΑΑΗ  ΑΕ ΟΤΑ με φορείς της πόλης και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου(Μποδοσάκειο) δημιούργησαν εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση στο δρόμο έξω από το σχολείο

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus οργάνωσε 2ήμερο φεστιβάλ δράσεων σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα των μαθητών, επιλέγοντας το  2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου(Μποδοσάκειο), προκειμένου να υλοποιηθεί στον δρόμο έξω από το σχολείου (οδός 1878) μια ειδική και καινοτόμος παρέμβαση «Asphalt Art». 

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 98 με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

      Ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα συνίσταται στο γεγονός ότι, ένεκα αδυναμίας ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 για να μπορέσει να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση των υποχρεώσεών του και αφού αποφασίστηκε δυνάμει της με αριθμό 78/29-02-2024 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου η ανάγκη να συνομολογηθεί δάνειο ισοσκελισμού σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4325/2015 ύψους 26.987.420,40 € για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και αφού παραπέμφθηκε το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή ώστε να ενεργήσει στα πλαίσια των νομίμων αρμοδιοτήτων της, αφού η Δημοτική Επιτροπή ενήργησε τα δέοντα και αφού παρελήφθη η σχετική προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ακολούθησε η με αριθμό 94/13-03-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έγινε δεκτή η πρόταση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποφασίστηκε η υποβολή αίτησης προς αυτό για την χορήγηση του προαναφερθέντος δανείου, η Δημοτική Επιτροπή δυνάμει της με αριθμό 118/26-03-2024 αποφάσεώς της εισηγείται την αποδοχή των όρων του Δ.Σ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την χορήγηση δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου οικ. έτους 2024.

 

  http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2028-03-2024.pdf

 

Εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή οι όροι της ανοιχτής χρηματοδοτικής γραμμής του Δήμου Ηρακλείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή, η εισήγηση του Δημάρχου
Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού αναφορικά με τους όρους του
δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή, η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού αναφορικά με τους όρους του δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024. 

 

Θετική αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για παράταση λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου μέχρι το τέλος του ‘24

 

Σε μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου
Υλικού Ηρακλείου (ΚΔΑΥ), με την συμμετοχή του υπεύθυνου του Τμήματος
Marketing & Επικοινωνίας με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής
Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η πρόταση του Δημάρχου Αλέξη
Καλοκαιρινού για παράταση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ μέχρι το τέλος του 2024,
έτυχε θετικής υποδοχής.

Σε μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου (ΚΔΑΥ), με την συμμετοχή του υπεύθυνου του Τμήματος Marketing & Επικοινωνίας με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η πρόταση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για παράταση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ μέχρι το τέλος του 2024, έτυχε θετικής υποδοχής.

 

Εγκαίνια έκθεσης της Μαρίας Στεφανουδάκη με τίτλο «Ακολουθώντας τα ίχνη της»

Η ατομική έκθεση της Μαρίας Στεφανουδάκη με τίτλο «Ακολουθώντας τα ίχνη της» παρουσιάζεται, από την Τρίτη 26 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ερωτηματολόγιο από το Δήμο Ηρακλείου για τα προβλήματα μετακίνησης των Δημοτών στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας με τίτλο ΕΙΤ Challenge My City και SPINE –HORIZON απέστειλε επιστολή σε Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του Ηρακλείου, όπως την Περιφέρεια, τα Πανεπιστήμια, το Αστικό ΚΤΕΛ, τον ΕΦΚΑ κ.α, προκειμένου να αναρτηθεί στους χώρους τους αφίσα η οποία  παραπέμπει στη συμπλήρωση ερωτηματολογίου με κωδικό γρήγορης ανταπόκρισης (QR Code) και το οποίο  απευθύνεται στους Δημότες της πόλης.

 

Δωρητής οργάνων σώματος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Μήνυμα ζωής εξέπεμψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοινώνοντας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στην εκδήλωση της 1ης καμπάνιας για τη Δωρεά Οργάνων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που ξεκίνησε το Σάββατο 23 Μαρτίου από το Ηράκλειο, ότι κατέθεσε δήλωση συγκατάθεσης για να γίνει δωρητής οργάνων σώματος μέσω του gov.gr, εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε και το συνολικό αριθμό των δωρητών οργάνων στην Ελλάδα που ανέρχεται σε 32.328, καθώς αυτός είναι ο αύξων αριθμός που του παρουσίασε το σύστημα με την κατάθεση της δικής του δήλωσης.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις της την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τις νέες εκδόσεις της παρουσιάζει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.30 στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεών της, στον ισόγειο χώρο του Μεγάρου Αχτάρικα.

Με επιτυχία το σεμινάριο που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης «Προσφορά στο Συνάνθρωπο»

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου το σεμινάριο για «Στιγμές Χαλάρωσης - Αυτοσυγκέντρωσης – Διαλογισμού»  που οργάνωσε η Αντιδημαρχία  Εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης με θέμα «Προσφορά στο Συνάνθρωπο».

Το σεμινάριο που έλαβε χώρα στην αίθουσα των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού είχε ομιλήτρια τη Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης Μαριλένα Χαχλιούτη και είχε ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες για μία καλύτερη ζωή.

Έκθεση Ζωγραφικής Αγγέλας Βορεάδου με τίτλο «Ιχνογραφίες» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Αγγέλας Βορεάδου «Ιχνογραφίες» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της  Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου. 

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018, την Εγκύκλιο 488/25-4-2023 του Υπ.Εσωτερικών, και των άρθρων 8 και 9 του Ν.5056/2023 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την καθιέρωση της 22ας Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην εκστρατεία «Ώρα της Γης»- Το Σάββατο 23 Μαρτίου θα σβήσουν τα φώτα της Λότζια

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της παγκόσμιας εκστρατείας «Ώρα της Γης», που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου. Για το 2024 «η Ώρα της Γης» είναι αφιερωμένη  στα δάση, στις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας τους. Η Περιβαλλοντική Οργάνωση καλεί τους πολίτες να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Πράσινο φως από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή προς τον Δήμο Ηρακλείου

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων η ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή προς τον Δήμο Ηρακλείου, ύψους 26.987.420,40 ευρώ, όπως ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό ο Πρόεδρος του Τ.Π.&Δ. Δημήτρης Σταμάτης.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στα πλαίσια της δράσης «Προσφορά στο Συνάνθρωπο» σε συνεργασία με Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου και την Εθελοντική Ομάδα «Άπνους».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου 2024 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23 – 24 Μαρτίου 2024 και για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι Φιλαρέτη Χρονάκη – Δαφέρμου. 

Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Νέα Αλικαρνασσό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τις καθιερωμένες τιμές θα εορταστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου όπως προέκυψε από την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, παρουσία των Αντιδημαρχών Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανόλη Χαιρέτη, το πρωί της Πέμπτης 21/3.

Επαναλειτουργία Παγκρητίου Σταδίου από την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Το Παγκρήτιο Στάδιο θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία του από αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους των Μηχανικών του Δήμου Ηρακλείου για την ασφάλεια αθλητών και επισκεπτών

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 23.03.2024

Το Σάββατο 23/03/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 22/3 έως την Πέμπτη 28/3 συνοπτικά:

Αγία Τριάδα: Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό η σύμβαση υπογειοποίησης των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Δελημάρκου

 

Τη σύμβαση που ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της
οδού Δελημάρκου στην Αγία Τριάδα, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης
Καλοκαιρινός.

Τη σύμβαση που ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της οδού Δελημάρκου στην Αγία Τριάδα, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Η αναβάθμιση και ομαλή λειτουργία της ανακύκλωσης στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών του Αλέξη Καλοκαιρινού

Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού Ηρακλείου βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 21/3 ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός.

Η θεατρική παραγωγή «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η θεατρική παραγωγή «Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

 

Ηράκλειο η Πόλη που μαθαίνει: Συμμετοχή στα διαδικτυακά σεμινάρια που οργανώνει το Ινστιτούτο Δια Βίου μάθησης της UNESCO

Ένα ευρύ πεδίο θεμάτων που σχετίζονται με την μάθηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, εστιάζοντας στο πώς αυτή επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες, θα καλύψουν τα διαδικτυακά σεμινάρια που οργανώνει το Ινστιτούτο Δια Βίου μάθησης της UNESCO και στα οποία συμμετέχει το Ηράκλειο ως  πόλη μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Πόλεων Μάθησης του Οργανισμού.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η ομιλία «Μικρές ιστορίες της πόλης» με θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Θεοτοκόπουλος” της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης η 3η κατά σειρά ομιλία “Μικρές ιστορίες της Πόλης” με θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου».

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο»

Με τον Μανώλη Θαλασσινάκη και τον Αδάμ Φρογάκη από την ομάδα «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στα πλαίσια της ενεργούς στήριξης του εθελοντικού κινήματος και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, το πρωί της Τετάρτης 20/3.

Αλέξης Καλοκαιρινός: Καμία ανοχή στις παραβατικές συμπεριφορές που διαταράσσουν την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα ότι παραβατικές συμπεριφορές που διαταράσσουν την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης δεν είναι ανεκτές και ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και κανονισμοί, έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε σήμερα με τα μέλη του Συλλόγου «Ποιότητα Ζωής».

Η ανάπλαση της λ. Καλοκαιρινού στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με επιχειρηματίες της περιοχής

Για το θέμα της ανάπλασης της λεωφόρου Καλοκαιρινού, η οποία εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με επιχειρηματίες της περιοχής.

Το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο επιλέγουν επαγγελματίες αθλητές, αθλήτριες και ομάδες του εξωτερικού για την προετοιμασία τους

Το Ηράκλειο εκτός από τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων Πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του, αποτελεί και πόλο έλξης για την προετοιμασία Αθλητών και ομάδων από το εξωτερικό καθώς διαθέτει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα 47 χιλιάδες νέα ψηφιακά υδρόμετρα υψηλής ακρίβειας της ΔΕΥΑΗ

Με στόχο τη διαφύλαξη του υδατικού πόρου, την μείωση του μη τιμολογούμενου νερού και τον εντοπισμό διαρροών που μέχρι τώρα επιβάρυναν τους καταναλωτές, έχει ξεκινήσει από την ΔΕΥΑΗ η αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με νέας τεχνολογίας, τα οποία θα καταγράφουν την κατανάλωση του νερού ψηφιακά.

Συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου για την πρόκριση στο σχολικό Final 4 από τον Δήμο Ηρακλείου

Συγχαρητήρια επιστολή προς το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου για την πρόκριση της ομάδας βόλεϊ στο Final 4 του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου, απέστειλε εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης.

Κέφι και διασκέδαση στα κούλουμα του Δήμου Ηρακλείου

Με κέφι, πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, μουσική και χορό υποδέχθηκαν την Σαρακοστή οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες στον Καράβολα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

«Μικρές ιστορίες της πόλης» με την 3η ομιλία που θα έχει θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου»

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η τρίτη ομιλία έχει το ενδιαφέρον θέμα: «Από τους Συλλόγους Κυριών και Δεσποινίδων στο Λύκειον των Ελληνίδων Ηρακλείου».

Δεύτερος ο Δήμος Ηρακλείου Πανελλαδικά στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης

Η  καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί  εδώ και δέκα χρόνια ανάμεσα στο Δήμο Ηρακλείου και την εταιρεία που διαχειρίζεται τους μωβ κάδους ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας RECYCOM κ.Βαγγέλη Αράπη, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Πρώτη συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας με τους εργαζόμενους των Βρεφονηπιακών σταθμών (πρώην ΔΟΠΑΦΜΑΗ) που εντάσσονται στο Δήμο Ηρακλείου

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, η πρώτη συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη με το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου(πρώην ΔΟΠΑΜΦΑΗ). Πρόκειται για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, των συνολικά 21 παιδικών δομών οι οποίοι υπαγόταν στον Οργανισμό που καταργήθηκε και τώρα εντάσσονται εργασιακά, στο Δήμο Ηρακλείου.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Ούγγρο Πρέσβη στην Ελλάδα Erik Haupt

Τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Erik Haupt υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω, το μεσημέρι της Παρασκευής 15/3.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου η ισχυρή Ανάπτυξη της Υπαίθρου και των Οικισμών - Συνάντηση στον Προφήτη Ηλία

Με γοργούς ρυθμούς γίνεται πράξη το όραμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου και των οικισμών του Δήμου, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις, για την αναζωογόνηση του αγροτικού τομέα, της επιχειρηματικότητας, των υποδομών, του πολιτιστικού αποθέματος και την οικιστική αναγέννηση.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου του ΕΣΔΑΚ ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην έδρα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ηρακλείου και νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξης Καλοκαιρινός, για την διαδικασία παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ζαχαρία Καλογεράκη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου 2024 και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαρτίου 2024 και για την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Μανόλης Χαιρέτης.

 

 


Γέμισε με «Πράσινους Ήρωες» από το 46ο Δημοτικό Σχολείο το γραφείο του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού

Μια, εκτός προγράμματος, ευχάριστη επίσκεψη είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός από τους μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Σώζουμε τη γη».

Συνεχίζονται οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής για μαθήτριες και μαθητές από την Δημοτική Αστυνομία

Συνεχίζονται οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής για μαθήτριες και μαθητές από την Δημοτική Αστυνομία, με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη σωστής κυκλοφοριακής αγωγής.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Ασλάνη

Με τον πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Ασλάνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός το μεσημέρι της Πέμπτης 14/3.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου από την Παρασκευή 15/3 έως την Πέμπτη 21/3

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?». Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, από την Παρασκευή 15/3 έως την Πέμπτη 21/3 συνοπτικά:

Με μεγάλη επιτυχία ο φιλανθρωπικός αποκριάτικος χορός της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος φιλανθρωπικός χορός της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 8 Μαρτίου.

Σεμινάριο για στιγμές χαλάρωσης, αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού στα πλαίσια της δράσης «Προσφορά στον Συνάνθρωπο» διοργανώνει σεμινάρια με ελεύθερη συμμετοχή για στιγμές Χαλάρωσης, Αυτοσυγκέντρωσης και Διαλογισμού με στόχο να βοηθήσει τον άνθρωπο να είναι χαρούμενος και να δημιουργήσει νέες δυνατότητες για μια καλύτερη ζωή.

Ένα βήμα πιο κοντά η ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Αλέξη Καλοκαιρινού για την υποβολή αίτησης του Δήμου Ηρακλείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, για τη χορήγηση δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 ύψους 26.987.420,40 ευρώ, κατά την έκτακτη, μονοθεματική συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου.

Ομόφωνα Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και την ομόφωνη εκλογή του στην θέση του Προέδρου του Συνδέσμου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Συναυλία με τα Καντινέλια στο Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία με τα Καντινέλια, η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στα πλαίσια του  Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!

Παγώνει την κοινοποίηση των προστίμων αυθαιρέτων και αναζητά λύση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Την απόφαση να παγώσει η κοινοποίηση προστίμων σε ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων και να ζητήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μια τελευταία ρύθμιση τακτοποίησης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, έπειτα από συνάντηση που είχε με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου μας ο Οργανισμός Ηράκλειο»

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο Μ.Α.Ε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Τετάρτη 13 Μαρτίου

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα  στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») την Τετάρτη  13   Μαρτίου  2024  και ώρα  19:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 98 με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 16.03.2024

Το Σάββατο 16/03/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Παγώνει την κοινοποίηση των προστίμων αυθαιρέτων και αναζητά λύση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Την απόφαση να παγώσει η κοινοποίηση προστίμων σε ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων και να ζητήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μια τελευταία ρύθμιση τακτοποίησης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, έπειτα από συνάντηση που είχε με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Επιτυχημένη η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο περίπτερο του ΕΟΤ στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2024.

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2024 της Κυριακής 7 Απριλίου

Το RUN GREECE, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις πανελλήνιας εμβέλειας, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 7 Απριλίου 2024. Διοργανωτές του αγώνα είναι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Εργασίες ανακατασκευής τμήματος της οδού Τίτου Γεωργιάδου από την Τετάρτη 13 Μαρτίου

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν  εργασίες ανακατασκευής  τμήματος της οδού   Τίτου Γεωργιάδου το οποίο έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά μετά από βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ. Η ανακατασκευή θα γίνει στα πλαίσια του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 1η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Δια Γυναικός» από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και την 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου

Βραβεύσεις γυναικών, ομιλίες και άφθονη μουσική περιλάμβανε η επιτυχημένη εκδήλωση «Δια Γυναικός» η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω.

Έκθεση για τα 100 χρόνια του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη FRANCO ZEFFIRELLI – Απόψε τα εγκαίνια με προβολή ταινίας

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη FRANCO ZEFFIRELLI , πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου έως και το Σάββατο 16 Μαρτίου έκθεση που περιλαμβάνει πρωτότυπα πόστερ και αφίσες με τα έργα του.

Πράσινο φως από τη Δημοτική Επιτροπή για την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Δεκτή κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή έγινε η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού για τη σύναψη δανείου του Δήμου Ηρακλείου που θα λειτουργεί ως ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Επίσκεψη σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνοδεία Χορωδίας

Τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοεπήκοος» επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλαρέτη Δαφέρμου-Χρονάκη με τη συνοδεία της Χορωδίας της Αγίας Τριάδας την Πέμπτη 29-02-2024.

1.500.000 ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για τα σχολικά κτήρια

 Με το ποσό του 1.500.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη του κόστους απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης ζημιών σε σχολικά κτήρια.

Κέντρο Διασκεδαστικών Απίθανων Παιχνιδιών στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στη Βιβλιοθήκη της Βικελαίας για να συναντήσουν τους μικρούς της φίλους, κυρίως μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς την Τσικνοπέμπτη το Ηράκλειο - Πλούσιες εκδηλώσεις που συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι

Mε κέφι, χορό και στο κλίμα της αποκριάς, μικροί μεγάλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο κέντρο της πόλης από το πρωί έως το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η εκδήλωση στις «Μικρές ιστορίες της πόλης» με ομιλητή το Νίκο Ψιλάκη

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η ομιλία του συγγραφέα, δημοσιογράφου και ερευνητή κ. Νίκου Ψιλάκη με το ενδιαφέρον θέμα: «Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς».

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, η  Αντιδημαρχία  Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Το «Καστρινό Καρναβάλι» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Κυριακή 10 Μαρτίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού διοργανώνει το «Καστρινό Καρναβάλι» την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Στο Δήμο Ηρακλείου τα Ενετικά Τείχη!

Πράσινο φως και για τα Νεώρια όπου το επόμενο δίμηνο αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης - Αλέξης Καλοκαιρινός: «Με εντατική και συστηματική δουλειά κεφαλαιοποιήσαμε προσπάθειες ετών»

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθ.Βενιζέλου-ΛΟΤΖΙΑ)

Οριστικά αποτελέσματα για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα

Απόφαση οριστικών αποτελεσμάτων ελέγχου δικαιολογητικών και μοριοδότησης των αιτήσεων για τους συμμετέχοντες της αριθμ. 403233/28.11.2023 προκήρυξη/πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα σε λαϊκές αγορές των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με αρ. 14 παρ.1 δ Ν. 4849/2021. ( ΑΔΑ: ΨΨ8Ρ7ΛΚ-ΤΜΑ).

Τσικνοπέμπτη με δράσεις από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στα πλαίσια των Αποκριάτικων δράσεων σε συνεργασία με  σπουδαστές της Δραματικής Σχολής "ΝΟΤΟΣ" παρουσιάζει στους Δρόμους του Ηρακλείου ""μασκαράδες" με κοστούμια από τη Βενετσιάνικη συλλογή του!

Ο Μάνος Παπαδάκης συναντά την Μιρέλα Πάχου στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ο Μάνος Παπαδάκη με αφορμή το 8ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» (2023) συνάντησε επί σκηνής την μοναδική Μιρέλα Πάχου! Η συναυλία που ενθουσίασε το κοινό, είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Κέντρο Διασκεδαστικών Απίθανων Παιχνιδιών στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου Ηρακλείου, έρχονται στη Βιβλιοθήκη για να συναντήσουν τους μικρούς της φίλους, κυρίως μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Ανάγνωση, δραματοποίηση, διάβασμα και κουβέντα. Γνωρίζοντας τα άγρια ζώα, την κατοικία τους, τον βασιλιά των πουλιών, τον καλότροπο παπαγάλο, την ιστορία της Χιονάτης και του πρίγκιπα, καθώς και τον ευφάνταστο κόσμο της αγαπημένης των παιδιών, Λιλιπούπολης!
Όλα αυτά, σε κουκλοθεατρικές δράσεις και φυσικά στο χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννη Παναγόπουλο

Τη στήριξη του προς τα αιτήματα της Γ.Σ.Ε.Ε. εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Γιάννη Παναγόπουλο. 

Αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστου χώρου για εμπορική δραστηριότητα μέχρι 31 Μαρτίου 2024

05/03/2024                                 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την έναρξη του έτους 2024 όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης για εμπορική δραστηριότητα, έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση έως 31/03/2024 για να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης , όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν.1080/80.

Σύμφωνα με την 50/2024 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  το τέλος κοινόχρηστου χώρου για ποσά έως 200,00€ καταβάλλεται εφάπαξ ενώ για ποσά άνω των 200,00€ μπορεί να καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε καταβάλλοντας το 30% του τέλους έως 31/03/2024 και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/06 , 31/08 και 30/11 του έτους 2024.

Οι συναλλαγές άνω των 100,00€ γίνονται μόνο με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ελέγχου Προσόδων του Δήμου , και  στα εξής τηλέφωνα ( 2813409138,  2813409426, 2813409434 ).

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και μέσω των υπηρεσιών της, υλοποιεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων και των ανισοτήτων λόγω φύλου.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα με τίτλο «Δια γυναικός» την διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η 4 η Δημοτική Κοινότητα

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και στο πλαίσιο του εορτασμού η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η 4 η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 8 του μήνα εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα με τίτλο «Δια γυναικός».

Αναπλάθοντας το κλίμα της παλιάς καστρινής Αποκριάς

Αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου, παραμονή της Τσικνοπέμπτης, η δεύτερη στη σειρά διάλεξη του κύκλου «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, με ομιλητή τον Νίκο Ψιλάκη και θέμα τον διαχρονικό εορτασμό της καστρινής Αποκριάς.

Αποκριάτικος χορός με φιλανθρωπικό σκοπό από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου

Αποκριάτικο χορό με φιλανθρωπικό σκοπό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων

Σε μια λαμπρή τελετή εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 4/3, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ευγενίου και του Επισκόπου Απαμείας Παϊσιου Λαρεντζάκη, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη.  

«Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς» με το Νίκο Ψιλάκη στις «Μικρές ιστορίες της πόλης»- 2η ομιλία

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η δεύτερη ομιλία με το ενδιαφέρον θέμα: «Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς», μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, με ομιλητή το συγγραφέα, δημοσιογράφο και ερευνητή κ. Νίκο Ψιλάκη.

Στη μεγαλύτερη Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin ο Δήμος Ηρακλείου

Στη μεγαλύτερη έκθεση υπηρεσιών για την ταξιδιωτική βιομηχανία και το κεντρικό  φόρουμ επικοινωνίας και μάρκετινγκ για τον παγκόσμιο τουρισμό,  την  World’s Leading Travel Trade Show®, ITB Berlin συμμετέχει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Ο δημοτικός οδοφωτισμός στο επίκεντρο αυτοψίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του κατάλληλου οδοφωτισμού σε κάθε σημείο της πόλης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε εκτεταμένη αυτοψία σε κεντρικές οδούς και συνοικίες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη και τον προϊστάμενο του αντίστοιχου τμήματος Μανόλη Αρχαύλη.

Εργασίες κλαδέματος ευκαλύπτων στην οδό Παναγία Μαλεβή (Πολεοδομική Ενότητα ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ)

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί τη Δευτέρα και την  Τρίτη 4 και 5 Μαρτίου 2024 από τις 08:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ, σε προγραμματισμένες εργασίες κλαδεμάτων υψηλών δέντρων (Ευκαλύπτων) που βρίσκονται στην οδό Παναγία Μαλεβή στην πολεοδομική ενότητα ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

 

 

Εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Εκ γυναικός τα κρείττω…» τη Δευτέρα 4 Μαρτίου

 Εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο  «Εκ γυναικός τα κρείττω…» διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Ισότητας, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλειας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Προετοιμασία της εικαστικής έκθεσης Reflections - Αντανακλάσεις του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων που θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα.

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τη συνέχιση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες Δημότες

Την ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων στο Δήμο Ηρακλείου για το οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες, επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για το Run Greece 2024

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού Run Greece Ηράκλειο 2024, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το Ηράκλειο, οι διοργανώσεις στίβου που μπορεί να φιλοξενήσει, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε σήμερα Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και στελέχη του Συνδέσμου από Αθήνα και Κρήτη

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο συντονισμός της δράσης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 29/2 στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω. Στη σύσκεψη την οποία χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδημάρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραντινός, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Κρήτης Μιχάλης Σεληνιωτάκης καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο μετατρέπεται σε πόλη με μηδενικά απόβλητα»

Ένα έργο της ΔΕΥΑΗ με πολλαπλά οφέλη που ενισχύει την «πράσινη» ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, δίνει ώθηση στον πρωτογενή τομέα, διαφυλάσσει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντά του και δυναμώνει την αναπτυξιακή του προοπτική, η «Προσθήκη Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Ηρακλείου Ηρακλείου και Αξιοποίηση της εκροής για άρδευση», ξεκινάει να υλοποιείται.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος), τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ., με
τηλεδιάσκεψη

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για δάνειο ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου

Διαπιστώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 δεν είναι ισοσκελισμένος, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε έκτακτη συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης 29/2, ενέκρινε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την λήψη δανείου ισοσκελισμού και άναψε το πράσινο φως στη Δημοτική Επιτροπή για να ζητήσει τις σχετικές προσφορές.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 02 - 03 Μαρτίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση σε φορείς και συλλόγους καθώς και σε εμπειρογνώμονες δημότες/δημότισσες, όπως προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να συμμετέχουν ως μέλη στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

 

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 04-03-2024.

       Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),   τη Δευτέρα   04    Μαρτίου    2024  και ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2004-03-2024.pdf

Αρχεία

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο επίκεντρο σύσκεψης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Συνάντηση εργασίας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τους μελετητές Σωτήρη Λιάρο, Σοφία Μυλωνά, Γιώργο Πετράκη και Γιώργο Αλεξάκη καθώς και με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη.

Επιχείρηση «Καθαρή Πόλη»: Ξανά σε χρήση οι μηχανοκίνητες σκούπες και το ευέλικτο ρυμουλκούμενο πιεστικό όχημα

Την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία της μηχανοκίνητης σκούπας καθαρισμού και του μικρού ρυμουλκούμενου πιεστικού οχήματος που βγήκαν ξανά στους δρόμους του Ηρακλείου, είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολουθώντας τη λειτουργία τους μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή

Με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στο γραφείο του στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω.

Η Θεατρική Εικαστική Performance «Νατάλ» στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η θεατρική εικαστική Performance «Νατάλ» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό  πραγματοποίησε  σήμερα ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Calcoen.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα  στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος») την Πέμπτη  29  Φεβρουαρίου  2024  και ώρα 18:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 98 με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα συνίσταται στο γεγονός ότι, ένεκα αδυναμίας ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 για να μπορέσει να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση των υποχρεώσεών του υφίσταται ανάγκη να συνομολογηθεί δάνειο ισοσκελισμού σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4325/2015 ύψους 26.987.420,40 € ποσό που υπολείπεται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού με αποκλειστικό σκοπό την χρηματοδότηση των χρεών του, τα οποία προέρχονται από πάσης φύσεως δαπάνες και να παραπέμψει το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή ώστε να ενεργήσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές ορίζονται στην παρ. ιβ) του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.

   http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2029-02-2024.pdf

Τη σύναψη δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου, εισηγείται η Δημοτική Επιτροπή προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Με την έγκριση, κατά πλειοψηφία, του ελλειμματικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 και την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για σύναψη δανείου ισοσκελισμού και εξουσιοδότησή της για τις περαιτέρω ενέργειες, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου.

Παγκρήτιο Στάδιο: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των τμημάτων του στεγάστρου που είχαν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης των προβληματικών τμημάτων του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου, που είχε υποστεί ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για την κάλυψη της Καρναβαλικής παρέλασης του Δήμου Ηρακλείου

Παρατείνεται η ανοιχτή πρόσκληση προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που επιθυμούν να καλύψουν την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 10/3 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

30.000 κυβικά νερού ανά ημέρα για άρδευση από την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων

Ένα καθοριστικό έργο στον τομέα της άρδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, της ανάπτυξης αστικών χώρων πρασίνου, αλλά και της ενίσχυσης συνθηκών κυκλικής οικονομίας στο Δήμο Ηρακλείου, αρχίζει να υλοποιείται.

Πρωτοπορεί Πανελλαδικά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου προσφέροντας τηλεεκπαίδευση σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο παρέχει δωρεάν διδασκαλία από εθελοντές καθηγητές, σε μαθητές και μαθήτριες που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους ενισχύσουν πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ προσφέρει και διδασκαλία και σε άλλες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Καθαριότητα και ανταποδοτικές υπηρεσίες στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιδημάρχου Νίκου Γιαλιτάκη με τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου και του ΒΙΟ.ΠΑ Μαλάδων

‘Όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες τόσο στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου όσο και στο Βιοτεχνικό Πάρκο Φοινικιάς-Μαλάδων συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Στον Άγιο Μύρωνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Νέου Κύκλου επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024

Τα αναπτυξιακά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Μύρωνα, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Πυργούς, Πενταμοδίου, Πετροκέφαλου, Βουτών και Σταυρακίων, τέθηκαν επί τάπητος στην πρώτη συνάντηση του νέου κύκλου επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μύρωνα.

Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής για μαθήτριες και μαθητές από την Δημοτική Αστυνομία

Με στόχο να γνωρίσουν οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει ένα νέο κύκλο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/2/2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκρητίου Σταδίου.

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 του Δήμου Ηρακλείου από τη Δημοτική Επιτροπή

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2024 από την Δημοτική Επιτροπή, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/2 υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Επίσκεψη των Αντιδημάρχων Παιδείας και Τεχνικών Έργων σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ηρακλείου

Επίσκεψη στο 11ο Γενικό Λύκειο το 5ο Γυμνάσιο και το 46ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης και Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου.

Η διαδημοτική συνεργασία για τα αδέσποτα ζώα στο επίκεντρο συνάντησης Αλέξη Καλοκαιρινού – Ζαχαρία Δοξαστάκη

Η διαδημοτική συνεργασία στη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας των Δημάρχων Ηρακλείου και Χερσονήσου, Αλέξη Καλοκαιρινού και Ζαχαρία Δοξαστάκη αντίστοιχα, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ρένας Παπαδάκη - Σκαλίδη και του κτηνιάτρου Μανόλη Σουρανάκη.

Αποκριάτικο θεατρικό παιχνίδι με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στη Λότζια

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Θέατρο ημέρας - σχολή θεατρικού παιχνιδιού Κρήτης <ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΕΤΣΗΣ> οργανώνει θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5 ως 10 ετών την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στο αίθριο της Λότζια με ελεύθερη είσοδο.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για το Μάνο Χατζιδάκι στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «Μικρές ιστορίες της πόλης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η πρώτη από μια σειρά διαλέξεων με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Aντώνης Περισυνάκης.

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικού Συμβουλίου

 

        Σύμφωνα με το άρθρο 67 Α του Ν. 3852/2010, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την 26-02-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η δημοτική αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

         Οι προσκαλούμενοι με την παρούσα (Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων) μπορούν να υποβάλλουν ένα θέμα ο καθένας προς συζήτηση, μέχρι το αργότερο την 22α Φεβρουαρίου 2024.

       Εις την περίπτωση που τα θέματα που θα προταθούν εμπροθέσμως και προσηκόντως από δημοτικούς συμβούλους υπερβαίνουν τα δέκα (10), ή αυτά που θα προταθούν από Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων υπερβαίνουν τα δύο (2), τα θέματα που θα εγγραφούν τελικά στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν, θα προκύψουν μετά από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης από το προεδρείο. Από τα θέματα της συνεδρίασης μέχρι τρία (3) θέματα, πρέπει να αποτελούν πρόταση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Αν έχουν προταθεί περισσότερα από τρία (3) θέματα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, διενεργείται κλήρωση.

       Σας γνωρίζουμε ότι : Κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση α) απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, β) δεν λαμβάνονται αποφάσεις, γ) για την έναρξη και διεξαγωγή της δεν είναι απαραίτητο να συντρέχει η απαιτούμενη απαρτία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 67 παρ. 10 του ν. 3852/ 2010.

        Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η παρουσία του Δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου ή του προέδρου νομικού προσώπου είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει εγγραφεί θέμα της αρμοδιότητάς τους στην ημερήσια διάταξη.


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2026-02-2024.pdf

 

Ανοιχτή πρόσκληση προς ραδιοφωνικούς σταθμούς για την κάλυψη της Καρναβαλικής παρέλασης του Δήμου Ηρακλείου

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που επιθυμούν να καλύψουν την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 10/3, απευθύνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

 

Σε ισχύ το πρόγραμμα παροχής πρωινών γευμάτων μαθητών από το Δήμο Ηρακλείου

Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα χορήγησης πρωινών γευμάτων σε μαθήτριες και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής με τον Χάρη Φασουλά στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Ο Χάρης Φασουλάς στους πρόποδες του Ψηλορείτη» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Αυτό είναι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των Δημοτών και με γνώμονα τη διαφάνεια σε κάθε πτυχή και διαδικασία, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός παρουσίασε τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου, τα οποία δεν επιτρέπουν τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του 2024, μαζί με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Δήμου Ηρακλείου.

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου, στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή της νέας Δημοτικής Αρχής και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων - Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Πρώτη συνεδρίαση με νέα σύνθεση για την Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 13.00 η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου με τη νέα σύνθεσή της, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 24.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Συνεχίζονται τα έργα τοποθέτησης νέου αγωγού και αποκατάστασης τομών οδοστρώματος από τη ΔΕΥΑΗ στα Δειλινά

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα 21 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου θα συνεχίσουν να γίνονται εργασίες εκσκαφής κι αποκατάστασης για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, καθώς και αποκαταστάσεις τομών στις οδούς Ολυμπιονικών και Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών.

Συνεχίζονται τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών με ελεύθερη συμμετοχή από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 από τις 16:00-18:30 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου και έλεγχος των δένδρων στα Καμίνια

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου μετά τη χθεσινή αποκοπή δέντρου στην οδό Καντάνου στην περιοχή των Καμινίων.

Αυτοψία στο σημείο εγκατάστασης των νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στη λ. Σοφοκλή Βενιζέλου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σε αυτοψία στο σημείο εγκατάστασης των νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη το πρωί της Τρίτης 20/2.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου υποστηρίζει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Ψήφισμα υπέρ της προστασίας και της ανάπτυξης των δημοσίων πανεπιστημίων εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 19/2. 

Έρχονται 100 νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στις περιοχές Μπεντεβή, Κηπούπολης, Κνωσσού, πάρκου Ερυθραίας, Άγιου Κωνσταντίνου, Μασταμπά και Ατσαλένιου.

Εργασίες τοποθέτησης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ στην λ. Ικάρου στη Νέα Αλικαρνασσό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα 22 Φεβρουαρίου έως 07 Απριλίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Λ. Ικάρου, από την συμβολή Δημ. Κασαπάκη (Εθνική Τράπεζα) έως τη διασταύρωση με την οδό Σταδίου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Για τον Μάνο Χατζηδάκι η πρώτη διάλεξη των «Μικρών ιστοριών της πόλης»

Ξεκινάει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα η σειρά διαλέξεων με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Νέος Κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων για την εξωστρέφεια της αγροτικής οικονομίας στην Ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Στον Άγιο Μύρωνα στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση του Νέου Κύκλου επισκέψεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου για το 2024, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Εξωστρέφεια αγροτικής οικονομίας Ηρακλείου» μεταξύ Δήμου και Α.Ο.Τ.Α «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.».

Ενημέρωση του Υπουργού Αθλητισμού από τον Δήμαρχο Ηρακλείου για το οξύ πρόβλημα στο Παγκρήτιο Στάδιο

Αξιοποιώντας την παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στο Ηράκλειο, στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» για τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός άδραξε την ευκαιρία και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Θεατρικό παιχνίδι με ελεύθερη συμμετοχή για ενήλικες από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου

Κύκλο συναντήσεων Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες διοργανώνει κάθε Δευτέρα βράδυ η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

 

«Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και κοινά προβλήματα»

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΠΕΔ Κρήτης

«Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και κοινά προβλήματα»

 

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Σύλλογο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Ηρακλείου

Κρίσιμα θέματα για την λειτουργία της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου συζήτησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Μιχάλη Κονσολάκη και το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κληρονόμο.

Επαναλειτουργεί το Παγκρήτιο Στάδιο από τη Δευτέρα 19/2

Σε μερική επαναλειτουργία τίθεται ξανά το Παγκρήτιο Στάδιο από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, με τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί στη σύσκεψη της 5ης Φεβρουαρίου.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην άσκηση επί χάρτου «Μίνωας 2024»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στην άσκηση επί χάρτου «Μίνωας 2024» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας

Συνάντηση εργασίας με το Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Μέχρι τη Κυριακή 18/2 η αναστολή λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου

 

Με δεδομένες τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο εργοτάξιο του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, ανακοινώνεται ότι το Παγκρήτιο Στάδιο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Με δεδομένες τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο εργοτάξιο του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, ανακοινώνεται ότι το Παγκρήτιο Στάδιο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

 

Στο Ηράκλειο η Ολυμπιακή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024

Σύσκεψη για την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΧΧΧΧΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/2 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και του στελέχους της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Δημήτρη Τσιράκου.

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες σχολών χορού για τον ορισμό ημερομηνιών των ετήσιων παραστάσεων χορού στο Κηποθεάτρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί τους ιδιοκτήτες των σχολών χορού την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12.00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρογέω 2, 2ος όροφος) προκειμένου να οριστούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των καθιερωμένων ετήσιων παραστάσεων χορού, στο Κηποθεάτρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Σισαμάκης.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος), τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136), την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηρακλείου, (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ),    τη Δευτέρα   19 Φεβρουαρίου   2024  και  ώρα   18:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 41 του Ν. 4954/2022 (Α΄136), το άρθρο 11 Ν.5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-4-2023) καθώς και την αριθμ. 98 Εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 8.182/26.01.2024 και ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2019-02-2024.pdf

Το Ηράκλειο φιλοξενεί για μια ακόμη φορά ένα σπουδαίο Αθλητικό γεγονός

Την ευκαιρία να δείξει για ακόμη μια φορά το επίπεδο της φιλοξενίας που μπορεί να προσφέρει έχει το Ηράκλειο, αφού η καρδιά του Ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού «Δύο Αοράκια» από σήμερα Πέμπτη 15/2 έως και την Κυριακή 18/2.

 

                         Το Ηράκλειο φιλοξενεί για μια ακόμη  φορά ένα σπουδαίο Αθλητικό γεγονός

Εφτά ομάδες από την Stoiximan Basket League και ο ιστορικός Πανιώνιος, συμπληρώνουν την 8αδα που θα ριχτεί στην μάχη στα πλαίσια του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το Παγκρήτιο Στάδιο στο επίκεντρο σύσκεψης με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Σύσκεψη για την λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15/2 με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Μανώλη Μανουσάκη και του στελέχους του ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Δημήτρη Τσιράκου.

 

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και των Special Olympics Hellas

Με το μήνυμα ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις δράσεις που αφορούν ΑμΕΑ, άτομα με νοητική αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τον Πρόεδρο και τα στελέχη των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας που αφορά την ανάπτυξη τοπικού προγράμματος στο Ηράκλειο.

 

Κλειστή η Σπ. Μουστακλή - Στο κολυμβητήριο η στάση των mini bus

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η οδός Σπύρου Μουστακλή από την συμβολή της με την οδό Παναγιωτάκη έως και την συμβολή της με την οδό Λακωνίας θα παραμείνει κλειστή σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, λόγω ύπαρξης κινδύνου αποκόλλησης τμήματος στεγάστρου, του Παγκρητίου Σταδίου από τους ισχυρούς ανέμους. 

Η θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα πάθη» στο Heraklion Arts and Culture

Η θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα πάθη» η όποια παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» (2023) στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου

Τη συνέχιση λειτουργίας μιας σημαντικής Κοινωνικής δομής, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών διασφαλίζει ο Δήμος Ηρακλείου, μετά την ομόφωνη έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Πάμε? -Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΑΝΑΛ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού παρουσιάζει το 7ήμερο πολιτιστικό ημερολόγιο με τον τίτλο «Πάμε?».

Αναστολή της λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου το 2ήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου

Με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών και έπειτα από σχετική ενημέρωση των μηχανικών που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του για την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών.

Προσωρινά αποτελέσματα για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η αριθμ.  52117/14.02.2024 (ΑΔΑ: 6Γ6Ω7ΛΚ-Ο1Σ) απόφαση προσωρινών αποτελεσμάτων ελέγχου δικαιολογητικών και μοριοδότησης των αιτήσεων των συμμετεχόντων  στην αριθμ. 403233/28.11.2023 προκήρυξη/πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  απόδοση θέσεων με  συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών  που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα σε λαϊκές αγορές των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με αρ. 14 παρ.1 δ Ν. 4849/2021. ( ΑΔΑ: ΨΨ8Ρ7ΛΚ-ΤΜΑ).

Η Φάμπρικα Ανωγειανάκη θα ξαναπάρει ζωή

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου της φάμπρικας Ανωγειανάκη που βρίσκεται στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, έκανε ο Δήμος Ηρακλείου, στην ιδιοκτησία του οποίου έχει περιέλθει από το 2019.

 

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου

Μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό τα μέλη  της νέας Διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου, το πρωί της Τετάρτης 14/2. 

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 26-02-2024.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 67 Α του Ν. 3852/2010, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), την 26-02-2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η δημοτική αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

 

Αρχεία

Τα Special Olympics στο Ηράκλειο: Επεκτείνεται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για αθλητές με νοητική αναπηρία

Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξιδεύει η Ομάδα των Special Olympics Hellas, το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου, για να εγκαινιάσει το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Ηρακλείου για άτομα με νοητική αναπηρία, αποτελώντας τον 21ο και τελευταίο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τους Προέδρους του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου

Συνάντηση με τους Προέδρους του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου είχε το μεσημέρι της Τρίτης 13/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Πράσινο φως για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ηρακλείου

Ένα εμβληματικό έργο για την ειδική αγωγή, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) που κινδύνευε με απένταξη από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λόγω μηδενικής απορροφητικότητας, μπαίνει ξανά σε τροχιά υλοποίησης.

Προχωράει ο ανασχεδιασμός τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου

Ομόφωνα δεκτή έγινε από τη Δημοτική Επιτροπή η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση οι συγκοινωνιακές μελέτες διαμόρφωσης των κόμβων στην Λ. 62 Μαρτύρων στο σημείο λίγο πριν τον κόμβο Γιοφύρου, στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο ύψος της πλατείας των 18 Άγγλων, καθώς και στον κόμβο του Αγίου Ιωάννη Χωστού.

 

Δωρεάν και χωρίς εγγραφή δέχεται παιδιά το Παιδιατρικό Ιατρείο στην 4η ΤΟΜΥ Καμινίων

Δωρεάν και χωρίς πλέον να απαιτείται εγγραφή δέχεται παιδιά το Παιδιατρικό Ιατρείο που στεγάζεται στο Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ. Το Παιδιατρικό Ιατρείο δέχεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικό ραντεβού στην οδό Υακίνθου 9, Καμίνια. Οι δημότες μπορούν καλούν στα τηλέφωνα 2810-319670 και 2810-373143.

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη και τον Αστυνομικό Δ/ντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Γιάννη Αμαργιαννιτάκη

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Γιάννη Αμαργιαννιτάκη το μεσημέρι της Δευτέρας 12/2.

Πρώτη συνάντηση εργασίας για τη στοχοθεσία του Δήμου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Συνάντηση εργασίας για την στοχοθεσία του Δήμου Ηρακλείου για το 2024 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/2 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, της Αρμόδιας Αντιδημάρχου Διοίκησης και Προγραμματισμού Ιωάννας Καλονάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη και του συνόλου των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Δήμου Ηρακλείου.

«Μικρές ιστορίες της πόλης»

Α΄ σειρά διαλέξεων από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Β.Δ.Β.», 21 Φεβρουαρίου έως 17 Απριλίου

«Εν Ηρακλείω εγένετο». Μία φράση που ειπώθηκε από τον αείμνηστο  δημιουργό Μάνο Χατζιδάκι, από τις συχνότητες του τρίτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας την Κυριακή 20 Αυγούστου του 1978. Πολλοί καστρινοί θα θυμούνται εκείνα τα μοναδικά καλοκαίρια που είχαν τη δύναμη να μεταβάλλουν την καθημερινότητα της πόλης μας σε αιωνιότητα. Αυτή είναι εξάλλου η δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης!

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης στο δυτικό τμήμα του Καράβολα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης του δυτικού τμήματος του Καράβολα, που πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Συναυλία: Εμμανουέλα Νινιράκη «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: τα τραγούδια του νερού», στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: τα τραγούδια του νερού» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Εθελοντισμός και φιλοζωία, μαζί!

Συνάντηση με εθελοντές φιλόζωους πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλάρετη Χρονάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού - Εθελοντισμού Εύη Μαρτιμιανακη, με στόχο τον ιδανικό τρόπο οργάνωσης της δράσης που αφορά στον περίπατο των ζώων του Κυνοκομείου κατά τις Κυριακές.

Εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης τομών από τη ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι το τρέχον δεκαήμερο, 9 έως 19 Φεβρουαρίου, θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, καθώς και αποκαταστάσεις τομών στις οδούς Φώτη Αϊδινλή, Εργοτέλους, Λατούς και Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου - Λότζια) θα συνεδριάσει υπό την Προεδρεία του Αλέξη Καλοκαιρινού η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ειδικότερα:

Πρόσκληση Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Στο υπό ανέγερση Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Αυτοψία στις εργασίες της πρώτης φάσης κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι η Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Τον Σωκράτη Φάμελλο συνόδευαν ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καθώς και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης.

Γρήγορα αντανακλαστικά και άμεση λύση από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στο πρόβλημα μη πληρωμής εργαζομένων από το ΕΣΠΑ

Δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά, η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου έδωσε λύση στο πρόβλημα της μη πληρωμής εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου που καλύπτονται από προγράμματα ΕΣΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο, αποφασίζοντας η πληρωμή τους να γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου στις 27/2.

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τους εθελοντές του Καστρινού Καρναβαλιού 2024

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 η υποβολή των αιτήσεων για τους εθελοντές του Καστρινού Καρναβαλιού 2024.

Προσφορά αγάπης από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους ωφελούμενους των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, καθηγήτριες και μαθήτριες του τμήματος κομμωτικής 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου Ηρακλείου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Φιλαρέτης Χρονάκη-Δαφέρμου.

Στο χώρο που θα κατασκευαστεί το φράγμα Λαδούκου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στον χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί το φράγμα του Λαδούκου, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 8/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Μανόλη Χαιρέτη και Ιωάννα Καλονάκη, τον Γενικό Διευθυντή Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Αγαπάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης στο δυτικό τμήμα του Καράβολα

Σε εκτεταμένη επιχείρηση εξωραϊσμού και αναβάθμισης του δυτικού τμήματος του Καράβολα προχώρησαν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των Δημοτικών Διαμερισμάτων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ουσιαστική και διαρκή συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τις/τους Προέδρους των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Ηρακλείου και του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Αλικαρνασσού, παρουσία και Αντιδημάρχων, το μεσημέρι της Πέμπτης 7/2.

Αυτοψία στο εμβληματικό έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

Σε αυτοψία στις εργασίες του εμβληματικού έργου της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της πόλης στην οδό Παύλου Μελά στα Δειλινά, καθώς και στα σημεία εγκατάστασης των ψηφιακών υδρομέτρων στην οδό 25ης Αυγούστου στο κέντρο της πόλης προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Τα Τμήματα εξυπηρέτησης δημοτών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου – ΔΕΥΑΗ θα εξυπηρετούν το κοινό την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 το κοινό μέχρι τις 13:00 μ.μ.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Γκλάκα και μέλη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ΟΕΕ/ΤΑΚ.

Αλλάζει όψη ο Προμαχώνας Μαρτινένγκο – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι φυτεύσεις στον Προμαχώνα Μαρτινένγκο όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και την Ερωφίλη Φραγκούλη, υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνη του προγράμματος Life Grin.

Αυτοψία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού στο έργο αποκατάστασης της διαδρομής των Ενετικών Τειχών

Σε αυτοψία στο έργο της διαμόρφωσης και αποκατάστασης της διαδρομής του ισόπεδου τμήματος των Ενετικών Τειχών προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, το μεσημέρι της Τρίτης 06-02-2024.

 

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 10.02.2024

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03/02/2024 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00, με την συμμετοχή και των εργαζομένων των McDonalds.

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τις επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στην Αθήνα

Σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας, ολοκληρώθηκε το μπαράζ συναντήσεων του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στην Αθήνα, που είχε ως στόχο την επίλυση της δύσκολης άσκησης της κατάρτισης του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024.

Έτσι θα επαναλειτουργήσει το Παγκρήτιο Στάδιο από την Τρίτη 6/2

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Ηρακλείου (Αθλητισμού, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ), εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και της ΕΛΑΣ, καθώς και μηχανικών εναεριτών, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την αποκατάσταση της ζημιάς του στεγάστρου και της επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου.

Με επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν άνθρωποι από διάφορους εργασιακούς χώρους, το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, σε συνεργασία  με τον Ιατρό Αποκατάστασης και Καθηγητή 4ου ΕΠΑΛ Λάζαρο Βακιρτζιάν, μαζί με τους μαθητές του Γιώργο Καπετανάκη και Αναστασία Φουντουλάκη.

Συνάντηση για την πορεία των εργασιών στο σχολικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των εργασιών στο δεύτερο σχολικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σχολείου νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5/2/24.

Νέα αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στο Παγκρήτιο Στάδιο για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών

Αυτοψία στο Παγκρήτιο Στάδιο για να δει από κοντά τις εργασίες απομάκρυνσης του τμήματος του στεγάστρου που αποκολλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού  Γιάννη Τσαπάκη και την Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. Ο.Τ.Α Άρια Χουρδάκη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Andreas Kindl πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/2/24 στο γραφείο του στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Διπλωματικής Αρχής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Διπλωματικής Αρχής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Yussef Dorkhom είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/2/24 στο γραφείο του στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη - Καλογεράκη, μελετητών, της Επιτροπής Παρακολούθησης και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Βρέθηκε η λύση για τις προπονήσεις των αθλητών, -τριων του Παγκρητίου Σταδίου

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν υποχρεώσεις σε εθνικές ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις (όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Αθήνα 17-18/2), το οποίο προέκυψε ως συνέπεια της ζημιάς στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου από τους θυελλώδεις ανέμους, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.


Βρέθηκε η λύση για τις προπονήσεις των αθλητών, -τριων του Παγκρητίου Σταδίου

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν υποχρεώσεις σε εθνικές ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις (όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Αθήνα 17-18/2), το οποίο προέκυψε ως συνέπεια της ζημιάς στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου από τους θυελλώδεις ανέμους, δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου.

Διακοπή υδροδότησης στις Πατέλες, την Αγία Αικατερίνη και τη Χρυσοπηγή

Η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη στον τροφοδοτικό αγωγό των περιοχών Πατελών, Αγίας Αικατερίνης και Χρυσοπηγής ενημερώνει ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές σήμερα 1-2-2024.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και με τον Πρόεδρο και την Διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων Δημήτρη Σταμάτη και Δήμητρα Ασημάκη αντίστοιχα.

Η 'Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού και η Διακυβέρνησή τους' στο επίκεντρο της στρατηγικής του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη "Διαχείριση Κρίσεων και Διακυβέρνηση στον Τουρισμό" που διοργάνωσε την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Ηράκλειο ΜΑΕ», ως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού της πόλης (Destination Management Marketing Organisation – DMMO).

Ξεκινάει η αποκατάσταση του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης του τμήματος του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου που αποκολλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους το βράδυ της Δευτέρας 29/1, καθώς και ο έλεγχος και οι όποιες εργασίες στερέωσης απαιτηθούν.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 3 - 4 Φεβρουαρίου 2024, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο Γιώργος Καραντινός.

 

Στον εθελοντισμό δεν περισσεύει κανείς

Συνάντηση με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31/1 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Φιλαρέτης Δαφέρμου-Χρονάκη.

Η Συναυλία 'Μ' αρισμαρί' (Κάποιαν Αυγή) με τον Γιώργη Ξυλούρη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η μουσική παραγωγή «Μ΄ αρισμαρί»  είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Εμμανουήλ Τσικαλάκη στην περιοχή του Κατσαμπά, λόγω του αυξημένου όγκου νερών που παρατηρείται, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 31/1/24 η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της Αντιδημάρχου Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλας Αρχοντάκη – Καλογεράκη με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και τους μελετητές.

Η Πράσινη Μετάβαση το θέμα του μήνα στη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen-Greenschools του Δήμου Ηρακλείου με δώρο ένα Apple Watch SE.

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης έχει θέσει σε λειτουργία από τις αρχές του 2023, την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools, στα πλαίσια της «Υλοποίησης ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την Διαλογή στ