inner image

Ψηφιακή πλατφόρμα για το κρητικό κρασί από τον Δήμο Ηρακλείου

Ψηφιακή πλατφόρμα με στόχο τον σχεδιασμό και την δημιουργία υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής του κρητικού οίνου , δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου. Η πλατφόρμα «Ψηφιακές Διαδρομές Οίνου: Το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του Πολιτιστικού αποθέματος του Ηρακλείου»

Το «Minoan Robot Sports Competion Global Olympiad» στο Ηράκλειο – Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου στη Λότζια

Ένα εκ των κορυφαίων γεγονότων στο χώρο της αθλητικής ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2023.

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η συγκέντρωση και αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Ηρακλείου ολοκλήρωσε τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. 

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 28-3-2023

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) σήμερα  Τρίτη  28  Μαρτίου  2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, για συζήτηση και λήψη απόφασης του ακόλουθου θέματος:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2028-03-2023.pdf

Αρχεία

Με επιτυχία η δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Αν η μισή μου καρδιά…»

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Αν η μισή μου καρδιά» που διοργάνωσαν  ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού & Νεολαίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Η.

Η Μουσικοχορευτική παράσταση «Εγώ είμαι ο τόπος σου» στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η παράσταση «Εγώ είμαι ο τόπος σου» που παρουσίασε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τον Νοέμβριο του 2022 είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023 - Ξεπέρασαν τις 2.000 οι εγγραφές

Οι διοργανωτές του «Run Greece Ηράκλειο» Σ.Ε.ΓΑ.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης,  Περιφέρεια Κρήτης και  Δήμος Ηρακλείου, προσκαλούν τους πολίτες από όλη την Κρήτη να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι και το Σάββατο 1 Απριλίου  και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους  στο Run Greece την Κυριακή 2 Απριλίου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 01/04/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/04/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Γεώργιος Κόρδης - «Ανέστιοι Προσφεύγοντες» Δευτέρα 3 με Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης παρουσιάζει, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, την ψηφιακή εγκατάσταση του κ. Γεωργίου Κόρδη με τίτλο «Ανέστιοι Προσφεύγοντες».

Στα γαλανόλευκα η Λότζια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου η Λότζια φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ελληνικής σημαίας το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Μάρτιο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ζάχαρη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, παξιμάδια, ρύζι, ελαιόλαδο, φακές, φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, χαρτί υγείας, καθαριστικό γενικής χρήσης, χλωρίνη, πάνες ακράτειας, σερβιέτες) *, για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 29-03-2023

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Παπανδρέου), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018, για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών κοπής δέντρων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το τμήμα της  Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Χαριλάου Τρικούπη, έως τη συμβολή της με την οδό Λοχαγού Καραγιάννη, θα παραμείνει κλειστό  τη Κυριακή 26/3/2023 από 07:30 έως 15:00, λόγω εργασιών κοπής δέντρων σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Gold Βραβείο για τον Δήμο Ηρακλείου στα PR Awards για την ενημερωτική καμπάνια του Δημοτικού Κυνοκομείου

Το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου βραβεύτηκε με  GOLD (ΧΡΥΣΟ) βραβείο στα PR Awards  της Boussias Communications για το έργο: «Παροχή υπηρεσιών για την προώθηση των υιοθεσιών του Κυνοκομείου». 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνεδρίασε δια περιφοράς την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και αποφάσισε ομόφωνα ότι στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα – Πεδιάδος «Η Ελπίδα», ο οποίος ζητά:

Από τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία Κρήτης

Με πρώτο σταθμό τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και παρουσίαση από τον διακεκριμένο Ολυμπιονίκη Βασίλη Κουρνέτα, τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη και εκπρόσωπο της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, τον Γιώργο Τζιουμάκα διεθνή αθλητή πετοσφαίρισης εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και  στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ξεκινάει στις 27 Μαρτίου 2023 το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».

Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών το «Run Greece Ηράκλειο 2023» - Όλοι οι φορείς στηρίζουν την γιορτή του αθλητισμού

Αφιερωμένο  στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα είναι το «Run Greece Ηράκλειο 2023», μετά από πρόταση του Δήμου Ηρακλείου που έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου των διοργανωτών. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια.

Bronze Βραβείο για τον Δήμο Ηρακλείου στα GREEN BRAND AWARDS 2023 για το «Επικοινωνιακό Σχέδιο για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση»

Με BRONZE (χάλκινο) βραβείο τιμήθηκε, στα Green Brand Awards 2023 o Δήμος Ηρακλείου για το έργο «Επικοινωνιακό Σχέδιο για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου2014-2020)».  

Η ΔΕΥΑΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ανάληψης πρωτοβουλιών για την  ενημέρωση του κοινού  σε θέματα που σχετίζονται με αυτό το φυσικό αγαθό το οποίο είναι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Νέες μονοδρομήσεις οδών στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει του δημότες ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Ο Σταύρος Σταυρακάκης στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 21:00

Για ένα μοναδικό live έρχεται στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 21:00 ο Σταύρος Σταυρακάκης.

Πλησιάζουν τις 1.000 οι εγγραφές στο RUN GREECE Ηράκλειο 2023

Για 10η χρονιά το Ηράκλειο και το ιστορικό του κέντρο, ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Κυριακή 2 Απριλίου τους χιλιάδες δρομείς από όλη την Κρήτη, που προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν και φέτος στην πολυπληθέστερη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης τους αγώνες δρόμου «RUN GREECE Ηράκλειο»

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης της υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό

Αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται για την διαμόρφωση υπαίθριας λαϊκής αγοράς στη Νέα Αλικαρνασσό, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΗ.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο χωριό Πυργού για την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας

Η γαστρονομική κληρονομιά, η τοπική μαγειρική και ο πλούτος των πρώτων υλών της κρητικής γης παρουσιάστηκαν με επιτυχία στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023 στο χωριό Πυργού από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου.

«Χελιδονίσματα» στη Λότζια

Τα κάλαντα της άνοιξης ή αλλιώς χελιδονίσματα, έθιμο , που σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης, έψαλαν μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου «Παγκρήτιο» , το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό .

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, 22 με 24 Μαρτίου, στο "Μικρό Θέατρο".

Η θεατρική παραγωγή «Πέρσες» του Αισχύλου στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture

Η θεατρική παραγωγή «Πέρσες» του Αισχύλου είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  Heraklion Arts and Culture και στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/kCisrvFDhE8

Διακοπή υδροδότησης στον αγωγό των Μαλίων λόγω ζημιάς

Γενική διακοπή υδροδότησης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου η ΔΕΥΑΗ προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 'Run Greece Ηράκλειο' 2023

Η καρδιά του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, της ήπιας άθλησης και ψυχαγωγίας των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο την Κυριακή 2 Απριλίου, με τη δρομική αθλητική και ψυχαγωγική εκδήλωση «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

«ΑΒΒΑ The Musical» από Εφηβική Χορωδία Δήμου Χανίων για μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποίησε ένα ακόμα επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις μαθήτριες και τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την παρουσίαση της παράστασης «ΑΒΒΑ The Musical» από την Εφηβική Χορωδία Δήμου Χανίων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Περάκη.

Στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Η., πραγματοποιούν στάση εργασίας (από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 για σήμερα Δευτέρα 20-3-23), διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Έκφραση Αλληλεγγύης μέσα από την Τέχνη

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού & Νεολαίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Η, συνδιοργανώνουν δράση αλληλεγγύης την Πέμπτη 23 Μαρίου, στις 20.00, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής στις 21-03-2023

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση την Tρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 13.00 μμ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και το Φ.Ε.Κ.1429/10-03-2023 τεύχος Β’, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 04-04-2023

               Σας προσκαλούμε σε ειδική δια ζώσης συνεδρίαση στην αίθουσα Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.)  την Τρίτη  04   Απριλίου    2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 και  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, προκειμένου να συζητήσουμε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

 Απολογισμός  της  Δημοτικής  Αρχή έτους 2022.  

 

 

 

 

Αρχεία

Η συναυλία «Κρήτη – Πόντος, Τόπος Κοινός» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία «Κρήτη – Πόντος, Τόπος Κοινός» είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture και στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/MoLuIsJJ1gs

Υποβολή Καλλιτεχνικών Προτάσεων για τα Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ανοίγει τη διαδικασία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων για τα Φεστιβάλ του Δήμου για το έτος 2023.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου  2023 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 18/03/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/03/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 . Σημειώνεται ότι το Σάββατο 25 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αιμοδοσία, λόγω του εορτασμού της εθνικής επετείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 20  Μαρτίου 2023 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 1429/10-3-2023 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2020-03-2023.pdf

Το «Μοιρολόι της Παναγίας» από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας

Θεατρικό δρώμενο «Το Μοιρολόι της Παναγιάς» παρουσιάζεται με πρωτοβουλία των μελών της  Ομάδας Θεάτρου & Χορωδίας του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας περ. Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, με την  στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας. 

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηρακλείου στην Πυργού

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις για την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων και πρώτων υλών, στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 αποφάσισε  ότι συντάσσεται με τις θέσεις που έχουν αποτυπωθεί σε επίσημες και δημόσιες ανακοινώσεις από την ΚΕΔΕ, την ΕΔΕΥΑ, την ΠΟΕ ΔΕΥΑ, τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ ανά την επικράτεια, του συλλόγου των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και με το παρόν ψήφισμα απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που  μετατρέπει την ΡΑΕ σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων για τους ακόλουθους λόγους:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Citylab του Δήμου Ηρακλείου-Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή κάρτα «City on Pass»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ανοιχτό  Ψηφιακό Εργαστήριο Καινοτομίας για την Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Οικονομία στον Δήμο Ηρακλείου.

O Αχιλλέας Δραμουντάνης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία κρητικής μουσικής του Αχιλλέα Δραμουντάνη και των συνεργατών του είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»  και στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/puBmAnBbVoQ  

Συμπληρώθηκαν και ξεκινούν άμεσα τρία νέα τμήματα των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Συμπληρώθηκαν και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τρία νέα τμήματα των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου: «Βασικά Αγγλικά Α2», «Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι» και «Βασικά Ισπανικά Α1». 

12o Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου «Επιχείρηση: Κυκλοφοριακή αγωγή»

«Περατζούνια» και «Φτεροπόδαροι»,  υπό την αιγίδα της «Ακαδημίας των Allegri» , και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηρακλείου τον Δήμο Ηρακλείου και την ΔΗΚΕΗ, διοργανώνουν το 12ο παιδικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού της πόλης μας.

4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ

Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Υ.Α.Η., με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.), συμμετέχουν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 για σήμερα Δευτέρα 13-3-23 και την Τρίτη 14-3-23).

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ από 13 έως 18 Μαρτίου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι από 13 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου 2023 θα γίνονται εργασίες εκσκαφής:

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ: «Καίρια για λειτουργία της δημοκρατίας η έγκυρη, έγκαιρη και αμερόληπτη ενημέρωση»

Την καίρια σημασία της έγκυρης, έγκαιρης και αμερόληπτης ενημέρωσης για την σωστή λειτουργία της δημοκρατίας ανέδειξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών με θέμα «Περιφερειακά Μέσα: Προκλήσεις και προοπτικές».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με νέα ψηφιακής τεχνολογίας-Στις Βασιλειές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ξεκίνησε από την ΔΕΥΑΗ η αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με ψηφιακά ,νέας τεχνολογίας, τα οποία θα καταγράφουν την κατανάλωση του νερού ψηφιακά  . Τα νέα υδρόμετρα τοποθετούνται ήδη στην περιοχή των Βασιλειών και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Συνολικά προβλέπεται  η τοποθέτηση 22 χιλιάδων υγρομέτρων.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 13-03-2023

Σας προσκαλούμε σε ειδική δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018, του άρθρου 189 του Ν. 4555/2018 καθώς και την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022 (ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ), με μοναδικό θέμα συζήτησης:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2013-03-2023.pdf

Αρχεία

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τα μέλη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του «Νέου Κρητικού Κουαρτέτου» του Ωδείου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου- ΔΗΚΕΗ

Τα βραβευμένα μέλη του  «Νέου Κρητικού Κουαρτέτου» και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Ηρακλείου Γιώργο Δεμερτζή, μετά την πρόσφατη διάκριση τους, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια το πρωί της Τετάρτης 8 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου και Προέδρου της ΔΗΚΕΗ Ρένας Παπαδάκη.

Διακοπή υδροδότησης λόγω ζημιάς στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου γενική διακοπή υδροδότησης

Επίσκεψη στο εργαστήριο ζωγραφικής του Μανώλη Αποστολάκη

Η Ομάδα εθελοντών τουρισμού Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί την Παρασκευή 10.3.2023 στις 11.00 π.μ.  στο εργαστήριο ζωγραφικής του ζωγράφου Μανώλη Αποστολάκη στην οδό Παπαναστασίου 215 ( μετά το Lidl δεξιά) όπου ο κ . Αποστολάκης θα μας ενημερώσει για την τεχνική και  λοιπά θέματα γύρω από τον χώρο της ζωγραφικής.

Η συναυλία «Εδώ είναι του Ρασούλη» στο Heraklion Arts and Culture

«Εδώ είναι του Ρασούλη» η συναυλία, αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη με τους τους Πέτρο Βαγιόπουλο, Λιζέτα Καλημέρη, Θάνο Ματζίλη, Κωνσταντίνο Στεφανή και Ναταλία Ρασούλη, η όποια  παρουσιάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι του πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

  Η κατάκτηση της ισότητας ανδρών και γυναικών παγκοσμίως αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο. Εντούτοις, παρά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει  προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση,  δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε πολλά μέρη του κόσμου η θέση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένη, όπως ήταν εδώ και αιώνες. Ενώ ακόμα και στις δημοκρατικά προηγμένες χώρες τα φαινόμενα βίας  κατά των γυναικών, όχι μόνον δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Δημοτικό Ιατρείο

Ο Δήμος Ηρακλείου – Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ Κρήτης)-Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου “EL GRECO”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει εκδηλώσεις την  Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Φωταγώγηση της Λότζια με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η Λότζια

Εκπαίδευση βασικής υποστήριξης ζωής σε παιδιά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, έχοντας επίγνωση της αναγκαιότητας του να γνωρίζει ο καθένας από εμάς τις βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, προγραμμάτισε με τον Δήμο Ηρακλείου, την υπεύθυνη Σεμιναρίων Εξειδικευμένης Υποστήριξης της ζωής στα παιδιά στην Κρήτη και το 3ο Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου την πραγματοποίηση αντίστοιχου πρακτικού σεμιναρίου.

Οκτώ νέες διαδικτυακές πρεμιέρες τον Μάρτιο στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου «Heraklion Arts and Culture»

Τα ψηφιακά ταξίδια πολιτισμού συνεχίζονται και τον μήνα Μάρτιο στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Ανοικτό Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Οικονομία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο ανοικτό ψηφιακό εργαστήριο με θέμα την παρουσίαση πρωτοβουλιών και δράσεων μέσα από την αξιοποίηση λύσεων καινοτομίας και νέων τεχνολογιών:

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 06-02-2023

   Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 17.501/24-02-2023 πρόσκλησης (αναβληθείσα συνεδρίαση της Τετάρτης 01 Μαρτίου 2023), σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα   06   Μαρτίου      2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 703/10-02-2023 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%20%2001-03-2023.pdf

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2006-03-2023%20%20pdf

 

Αρχεία

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 04/03/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04/03/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων - Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο «Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», με Κωδικό ΟΠΣ 5055293 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Κρήτη 2014-2020», υλοποιεί εργαστήριο, με θέμα:  «Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων - Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους», για γονείς παιδιών που βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Λυκείου και προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους

Αναβάλλεται ,με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου, λόγω του  σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Η συνεδρίαση μεταφέρεται για την Δευτέρα 6 Μαρτίου

Έκθεση «Αιώνια Μήτρα» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου 1 με 14 Μαρτίου

«Αιώνια Μήτρα», είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 1η Μαρτίου , από την ομάδα «ΔΙΠΟΛΑ», με θεωρητική επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και μέλους της AICA HELLAS, Μπίας Παπαδοπούλου.

H συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη «Όλα θα πάνε μια χαρά» στο Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη με τίτλο «Όλα θα πάνε μια χάρα» που παρουσιάστηκε στην Δημοτική Ακτή Καρτερού, στo πλαίσιo του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, και στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» εδώ: https://youtu.be/aNXGVwcZrDQ

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 01/03/2023

την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023  και ώρα 11.00 π.μ.  θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου για συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση Σχεδίου Προϋπολογισμού (Εσόδων-Δαπανών) του Δήμου Ηρακλείου έτους 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Κούλουμα του Δήμου Ηρακλείου στη Λότζια

Μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής διακοπής εξαιτίας της πανδημίας, εκατοντάδες Ηρακλειώτες συμμετείχαν φέτος στα Κούλουμα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της ΔΗΚΕΗ.

Εγκάρδια υποδοχή της αποστολής του Δήμου Ηρακλείου στο Βελιγράδι-Στoν Δήμο Τσουκάριτσα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Θερμής υποδοχής έτυχε η αποστολή του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό από τις αρχές του Βελιγραδίου,  κατά την επίσκεψη στην Σερβική πρωτεύουσα όπου επισφραγίστηκε η συνεργασία με τον μεγαλύτερο Δήμο τής, τον Δήμο Τσουκάριτσα.

Με τον Πατριάρχη Σερβίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο Βελιγράδι

Με τον Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο συναντήθηκε η κρητική αντιπροσωπεία την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι λόγω της συμμετοχής στην 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  όπου τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Κρήτη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 01-03-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Τετάρτη     01   Μαρτίου      2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 703/10-02-2023 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%20%2001-03-2023.pdf

Αρχεία

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/02/2023

Την Τρίτη 28/02/2023 και ωρα 13.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 01/03/2023 και ώρα 12.00 , θα συνεδριάσει η επιτροπή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 25-26-27 Φεβρουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 25-26-27 Φεβρουαρίου 2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τα εκτελούμενα έργα της ΔΕΥΑΗ για την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι την επόμενη εβδομάδα (27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου) θα γίνουν εργασίες εκσκαφής:

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας συναντήθηκε κρητική αντιπροσωπεία - Τιμώμενη Περιφέρεια η Κρήτη στην 44η τουριστική έκθεση Βελιγραδίου

Κρητική αντιπροσωπεία βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Σερβία προκειμένου να συμμετέχει στην 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου όπου τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Κρήτη.

Κούλουμα στον Καράβολα με τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής διακοπής λόγω πανδημίας,  γιορτάζει και πάλι φέτος τα  Κούλουμα στον Καράβολα.

Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός

Το Followgreen Δήμου Ηρακλείου καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις που επιφέρει στο περιβάλλον και πώς η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει σταδιακά το κλίμα της γης.

Με επιτυχία η Γιορτή της Αποκριάς που προσέφερε σε ηλικιωμένους ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδρομή για τη Γιορτή της Αποκριάς  που προσέφερε όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης σε ηλικιωμένους.   

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 25/02/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/02/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Νέες δωρεές έργων τέχνης στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Η Συλλογή Έργων Τέχνης του Δήμου Ηρακλείου, εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δωρεές έργων αξιόλογων καλλιτεχνών, δείγμα της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει πλέον από τον εικαστικό κόσμο. Ιδιαίτερα, μετά τη λειτουργία της διαδικτυακής πινακοθήκης, www.heraklionartgallery.gr  όπου τα έργα εμφανίζονται ψηφιοποιημένα και τεκμηριωμένα, οι δωρεές είναι συχνότερες.

Στο Βελιγράδι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται από την Τετάρτη 21 έως το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, προσκεκλημένος του Δημάρχου της Τσουκάριτσα Σρτζαν Κόλαριτς.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο είχε το πρωί της Τρίτης 21ης Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην περιοχή της Καλλιθέας

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την  Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Κουντουριώτη και στις κάθετες οδούς της, στην περιοχή Καλλιθέας, στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασού».

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου

Σχετικά με ανάρτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ο Δήμος Ηρακλείου επισημαίνει τα κάτωθι:

Νέοι κοινόχρηστοι χώροι άθλησης και αναψυχής παραδίδονται σύντομα προς χρήση από τον Δήμο Ηρακλείου

Τις νέες παιδικές χαρές στην περιοχή της Βίγλας και το Πάρκο της οδού Εφόδου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης «Οριοθέτηση-διευθέτηση ποταμού στον Καρτερό» με προϋπολογισμό 396.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχη Κρήτης παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου

Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού στον Καρτερό, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο:

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα για μια πόλη φιλική προς τα παιδιά

Το ενδιαφέρον του Δήμου Ηρακλείου να ενταχθεί στην πρωτοβουλία της UNICEF για τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων φιλικών προς τα παιδιά («Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά και τους Νέους - Child Friendly cities») εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον Διπλωματικό Εκπρόσωπο του Οργανισμού στην Ελλάδα Luciano Calestini, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.

Σύσκεψη με τους βουλευτές συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για τις καταπατημένες εκτάσεις

Σύσκεψη με την συμμετοχή των βουλευτών του νομού Ηρακλείου συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου στη Λότζια ,ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός καθώς το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών  για τα καταπατημένα ακίνητα κατατέθηκε προς ψήφιση στην βουλή χωρίς τις παρατηρήσεις που είχε ζητήσει με υπόμνημα του ο Δήμος Ηρακλείου.

Διακοπή κυκλοφορίας για αφαίρεση δέντρων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου , θα προβεί στην αφαίρεση και απομάκρυνση επικίνδυνων πεύκων και ενός (1) ευκαλύπτου, στο χώρο του Κοιμητηρίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς μηχανικούς από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δίπλα στους μικρούς της φίλους η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη»! τους προσκαλούμε, μαζί με το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Μηχανικής, για να μελετήσουν και να εξερευνήσουν τα υλικά που μας περιβάλλουν. Δηλαδή πως η φύση μπορεί να εμπνεύσει τις δημιουργίες μας, αλλά και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας εστιάζοντας στην επαναχρησιμοποίηση, τη φαντασία και την εφευρετικότητα!

Τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Τον Δήμο Ηρακλείου τίμησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει φέρει στο Ηράκλειο πολλές σημαντικές διοργανώσεις του αθλήματος.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 21/02/2023

Την Τρίτη 21/02/2023 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με μοναδικό θέμα που θα βρείτε παρακατω

Πλήθος κόσμου στο Καστρινό Καρναβάλι 2023. Με μεγάλη επιτυχία η καρναβαλική παρέλαση.

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε το κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου το "Καστρινό Καρναβάλι" 2023 του Δήμου Ηρακλείου. Χιλιάδες άνθρωποι   παρακολούθησαν την καρναβαλική παρέλαση και συμμετείχαν στο κέφι που σκόρπισαν οι ομάδες του Καρναβαλιού. 

Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα έργα ανάπλασης των Ενετικών τειχών

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης- αποκατάστασης  των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου που πραγματοποιούνται στον ενετικό οχυρωματικό περίβολο (ευθύγραμμο τμήμα από προμαχώνα Βιττούρι έως προμαχώνα Μαρτινέγκο).

Έρχεται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το «Καστρινό Καρναβάλι» - Οι ομάδες που συμμετέχουν

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στον χώρο μπροστά από τη Λότζια το  Carnival Street Party 2023 που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Ανοικτό Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Οικονομία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο ανοικτό ψηφιακό εργαστήριο με θέμα την παρουσίαση πρωτοβουλιών και δράσεων μέσα από την αξιοποίηση λύσεων καινοτομίας και νέων τεχνολογιών:

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου 2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ έκοψε την πίτα της στο café Μαρίνα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ  το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο café Μαρίνα, στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου. Την πίτα της Δημοτικής Επιχείρησης παρουσία των εργαζομένων, έκοψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός πλαισιωμένος από μέλη της Διοίκησης με επικεφαλής την πρόεδρο Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-02-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα  20     Φεβρουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 703/10-02-2023 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2020-02-2023.pdf

 

Αρχεία

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου η γιορτή του Ελληνικού Μπάσκετ

Για το πρωτοποριακό και ιστορικό Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 που αρχίζει σήμερα στο Ηράκλειο (16-19/2) μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης και της ΕΟΚ, με κοινό και δυνατό μήνυμα να είναι μια γιορτή του Μπάσκετ αυτή η διοργάνωση και να χαρεί ο κόσμος όμορφες αθλητικές στιγμές.

Ο ζωγράφος Τάσος Μαντζαβίνος στο «Heraklion Arts and Culture»

Ο ζωγράφος Τάσος Μαντζαβίνος  μιλάει για την τέχνη του Heraklion Arts and Culture  . 

Το ντοκιμαντέρ είναι πλέον διαθέσιμο, On demand, στη Ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/a5LCAFw393o

Ψήφισμα 1ης Κοινότητας Ηρακλείου για τη μη μετατροπή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε ΝΠΔΔ

Η 1η Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου σε συνεδρίασή της, δια ζώσης, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου  2023 αποφάσισε ομόφωνα ότι συμφωνεί με το παρακάτω ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου:

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες από τον Δήμο Ηρακλείου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες του Δήμου Ηρακλείου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), για την άρτια διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο, την Τσικονοπέμπτη 16 Φαβρουαρίου με το αποκριάτικο πάρτυ και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου με την Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων.

Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ για την συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην ημερίδα της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με θέμα: «Ενισχύοντας την συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων» παρέστη και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Διακοπή υδροδότησης για αποκατάσταση βλάβης στον αγωγό των Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου γενική διακοπή. 

Η συναυλία «Πόντος – Καππαδοκία» στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία «Πόντος – Καππαδοκία» που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία , από τον Δήμο Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού με την συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων «Αποστολή Αγάπης» «ΑΤΑΧΤΟΙ», «ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ» και «ΠΡΟΤΕΚΤΑ».

Σπουδαία διάκριση για το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» του Ωδείου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» ανοίγει τα φτερά του ξεκινώντας μία λαμπρή Διεθνή Καριέρα τιμώντας την Κρήτη και την Ελλάδα με την σημαντική διάκριση που έλαβε, συμμετέχοντας  σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό μέσω του προγράμματος «MERITA» το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – European Education and Culture Executive Οργανισμός (EACEA) και εκπροσωπείται από το Le Dimore del Quartetto, με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 18/02/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/02/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), θέλοντας να συμβάλει στον εορτασμό των Αποκριών, στόλισε τους δρόμους στο κέντρο του Ηρακλείου με πολύχρωμες αποκριάτικες μάσκες και ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ηρακλείου για την Τουρκία και την Συρία

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία από το Δήμο Ηρακλείου δια των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής με την συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων «Αποστολή Αγάπης», «ΑΤΑΧΤΟΙ», «ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ» και «ΠΡΟΤΕΚΤΑ».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 14/02/2023

η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τρίτη 14/02/2023 και ώρα 13.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Έκθεση Ζωγραφικής της Παρασκευής Πλεύρη 13 με 24 Φεβρουάριου 2023 Βασιλική Αγίου Μάρκου

Η ατομική έκθεσης ζωγραφικής της Παρασκευής Πλεύρη θα φιλοξενηθεί  στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από την Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου 2023. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη 15/02/2023 και ώρα 12.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Στο χρώμα μωβ θα φωτιστεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας

Στο χρώμα μωβ θα φωτιστεί το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου η Λότζια, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης  κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας.

Ξεκινά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η εξυγίανση των πευκώνων στο Δειλινό

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί στην αφαίρεση και απομάκρυνση εξήντα οκτώ (68) πεύκων, τεσσάρων (4) μυόπορων και ενός (1) ιβίσκου, στους πευκώνες Δειλινού, σύμφωνα με  απόφαση Έγκρισης Υλοτομίας της Δ/νσης Δασών Ν. Ηρακλείου, Τμήμα Προστασίας Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου καθώς και με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 11/02/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/02/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 . Στο διάστημα 11:00 με 11:30 θα γίνει επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή από την εθελοντική ομάδα «Φίλιος Ζευς».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 13-02-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα   13    Φεβρουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 389/28-01-2023 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2013-02-2023.pdf

Αρχεία

«Πλουμιστά Παραμύθια – Ιστορίες από τη Μινωική Κρήτη» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Τα «Πλουμιστά Παραμύθια» με την αφηγήτρια – παιδαγωγό Ευαγγελία Ορφανουδάκη ήρθαν στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture!

Συνάντηση Αντιδημάρχου Τουρισμού με φορείς ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Συνάντηση με φορείς του τουρισμού ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου είχε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης.  Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση αφορούσαν στις ήπιες και άμεσες ενέργειες ευπρεπισμού της πόλης αλλά και ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης σε βάθος χρόνου με μελέτες και ευρύτερες συνέργειες με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια  Κρήτης.

Παραμένει ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, έως και το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).   

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας από τον Δήμο Ηρακλείου

Στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής με την συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων «Αποστολή Αγάπης» «ΑΤΑΧΤΟΙ», «ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ» και «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» .

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τη μη μετατροπή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε ΝΠΔΔ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του δια περιφοράς την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι συμφωνεί με το παρακάτω ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου:

«Να μη μετατραπούν τα μεγάλα κρατικά Μουσεία της χώρας  - ανάμεσα σ’ αυτά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)

Απέδωσε καρπούς η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»

Περίπου τέσσερις (4) τόνους ελαιόλαδου από τα ελαιόδεντρα του Δήμου Ηρακλείου συνέλεξαν οι ωφελούμενοι  του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - «Αριάδνη» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ, για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Προβλήματα στην υδροδότηση εξαιτίας βλάβης της ΔΕΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα λόγω βλάβης της ΔΕΗ στο πεδίο των γεωτρήσεων στην περιοχή των Μαλίων, η οποία δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, παρουσιάζονται προβλήματα  υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

Παραμένει ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, έως και το πρωί της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου 'Ν. Καζαντζάκης'

Η Ομάδα εθελοντών τουρισμού Δήμου Ηρακλείου προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους την Παρασκευή 10.2.2023 στις 10.00 π.μ.  στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" , όπου ο αερολιμενάρχης κ. Γεώργιος Πλιάκας θα μας ενημερώσει για την λειτουργία του αεροδρομίου, την τουριστική κίνηση τι σημαίνει πύργος ελέγχου, πως θα αλλάξει τα δεδομένα το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, θα απαντήσει σε ερωτήσεις .

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η κοπή της πίτας των εργαζομένων του Δήμου

Στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου παρέστη  ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Γιάννης Καλπούζος: Σέρρα - H ψυχή του Πόντου με τη Χρύσα Παπά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το ΠΣΚΗ παρουσιάζει την παράσταση «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου», βασισμένη στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σωτήρη Χατζάκη με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Χρύσα Παπά.

Το σήμα «Κρητικό Δεκατιανό» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης απονεμήθηκε στο αναψυκτήριο του Πάρκου Γεωργιάδη και στο Πολύκεντρο Ηρακλείου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ

Το σήμα «Κρητικό Δεκατιανό» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης απονεμήθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2023 στο αναψυκτήριο του Πάρκου Γεωργιάδη και στο Πολύκεντρο Ηρακλείου στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ.

Κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Κωστής Αβυσσινός στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία «Σκοποί της Μικρασιατικής γης» που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, και στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» εδώ: https://youtu.be/dh9_GOJp5Gg

Απομάκρυνση δέντρου από την Υπηρεσία Πρασίνου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στην απομάκρυνση ενός πεύκου στην οδό Σάκη Καράγιωργα στην περιοχή της Θερίσου, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, έως το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).

Κλειστά τα σχολεία και παιδικοί σταθμοί σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Άγιο Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Κυπαρίσσι, Βασιλειές και Άγιο Βλάση

Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα,Κυπαρίσσι,  Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Βασιλειές και Άγιο Βλάση.

Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

 Ηράκλειο 06-02-2023

 

Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

 

Αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 06 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για την διεξαγωγή της αναβληθείσας συνεδρίασης θα σταλεί νέα πρόσκληση.

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσιών street work σε αστέγους από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών προχώρησε το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στην παροχή υπηρεσιών street work σε άτομα που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και εξακολουθούν να μην επιθυμούν την μετάβασή τους στο Κέντρο Αστέγων

Συγκίνηση και παρατεταμένο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρώτη της όπερας του Δημήτρη Μαραμή «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο ΠΣΚΗ

Με το απόλυτο sold out, έντονη συγκίνηση και παρατεταμένο χειροκρότημα στους συντελεστές, υποδέχτηκε το κοινό της Κρήτης την παγκόσμια πρώτη της νέας παραγωγής του ΠΣΚΗ, της όπερας του Δημήτρη Μαραμή «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Νέα ενημέρωση: Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

 Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών  και με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου.

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα και Πυργού

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών  με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα και Πύργου. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου από το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου μέχρι και το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα είναι ανοιχτό από σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι έως και την  Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 8.00 το πρωί (μέχρι νεοτέρας). Απαιτείται η επίδειξη ταυτοποιητικού/νομιμοποιητικού εγγράφου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 04-05 Φεβρουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 04-05 Φεβρουαρίου 2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Κώστας Βαρδαβάς . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση για ΚΕΠ επί της οδού Ανδρόγεω

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ επί της οδού Ανδρόγεω δεν θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου από τις 13.00 έως τις 14.30 εξαιτίας εκπαίδευσης του προσωπικού. 

Στην ημερίδα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του κοινωνικού χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην εναρκτήρια ημερίδα των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του κοινωνικού χώρου των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, έδωσε το παρόν το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος των Ιδρυμάτων Βασίλης Λαμπρινός.

Εκτελούμενα έργα από την ΔΕΥΑΗ από 06 έως 11 Φεβρουαρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (06 έως 11 Φεβρουαρίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής

-για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης και ομβρίων στις οδούς Παύλου Ζωγραφιστού (Βόρειος Παράλληλος ΒΟΑΚ) και Μνησικλή στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης νηπιαγωγείου στην περιοχή του Μπεντεβή

Υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας , η 1η επιμέρους (εκτελεστική) σύμβαση της «Συμφωνίας - πλαίσιο για την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής». Την σύμβαση εκ μέρους του Δήμου υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Ξεκινά η διαδικασία έκδοσης δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία

Ξεκινά από τις 6 Φεβρουαρίου η διαδικασία έκδοσης δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ.  Και για την φετινή χρονιά θα παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά ΚΤΕΛ της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με εισοδηματικά κριτήρια.

H Φωτεινή Βελεσιώτου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου που παρουσιάστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -   Heraklion Arts and Culture!

Στο Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΗ και του ΕΣΔΑΚ προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ

Δύο πολύ σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΗ και του ΕΣΔΑΚ προϋπολογισμού περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν και επισήμως στο Ταμείο Ανάκαμψης.

To πρόγραμμα του Φεβρουαρίου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Τα ψηφιακά ταξίδια πολιτισμού συνεχίζονται και τον μήνα Φεβρουάριο στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Απομάκρυνση δέντρου από την Υπηρεσία Πρασίνου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στην απομάκρυνση ενός πεύκου στην οδό Ιάσωνος 18, υλοποιώντας την υπ. αριθ. 227/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την ΑΕΕΜΚ με αρ. πράξης 580154/16-01-2023.

Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και την Σοφία Παπάζογλου στο «Heraklion Arts and Culture»

Η συναυλία του Παντελή Θαλασσινού με την Σοφία Παπάζογλου που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture

Αποχαιρετισμός στον Χαρίτο Παπαδάκη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον συμπολίτη Χαρίτο Παπαδάκη, που  «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή.

Στις εργασίες στο Πάρκο Ερυθραίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το Πάρκο Ερυθραίας, ένα οραματικό έργο το οποίο περίμεναν τα νότια προάστια του Ηρακλείου εδώ και δεκαετίες έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Μάλιστα οι εργασίες στο πρώτο τμήμα του Πάρκου ξεκίνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου και προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στην αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 04/02/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04/02/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 , με την  συμμετοχή  του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Ο επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Θεοχάρη Δετοράκη

Ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην κηδεία του Θεοχάρη Δετοράκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023:

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Ιανουάριο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδι, γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, φακές και φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης) *, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

1ο Ευρωπαϊκό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Πόλεων στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Η Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία διοργανώνει το 1ο Ευρωπαϊκό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Πόλεων(https://cities.europechess.org/), το οποίο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την 29/1/2023. 

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την σχετική προκύρηξη, έχουν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις, που θα διαγωνισθούν από ειδικούς χώρους με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Μανώλης Βασιλάκης . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 31/01/2023

Την Tρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13.00 μ.μ. θα συνεδριάσει η επιτροπή, στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου,  με θέματα που θα βρείτε παρακάτω:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η επιτροπή θα προβεί σε διά περιφοράς συνεδρίαση την  Τετάρτη 01/02/2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 78 του Ν.4954/2022,  με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 28/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα    30      Ιανουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2030-01-2023.pdf

Αρχεία

Απομάκρυνση δέντρου από την Υπηρεσία Πρασίνου

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στην απομάκρυνση ενός  δέντρου (Φίκος), στην γωνία των οδών Γεωργίου Σκουλά και Γεωργίου Στυλιανού, υλοποιώντας την υπ. αριθ.  141/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Η κινηματογραφική παραγωγή «Ερωφίλη – Παρτιτούρα» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η πρωτότυπη παραγωγή «Ερωφίλη», μια κινηματογραφική παρτιτούρα με επίκεντρο τον πρόλογο του Χάρου της Ερωφίλης είναι διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture , στη Ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/Gs3yBkhG3SE

Ημερίδα: «Αγκαλιάζοντας τις Νεφέλες: ένας χρόνος μετά, ένας χρόνος μαζί» από το Κέντρο Ημέρας Alzheimer «Νεφέλη» και τον Δήμο Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης και της 7ης ΥΠΕ

Το Κέντρο Ημέρας Alzheimer «Νεφέλη» του Ψυχιατρικού Τομέα Πα.Γ.Ν.Η., σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου  διοργανώνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου επιστημονική ημερίδα με θέμα τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με  άνοια.

Συναντήσεις Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Υπουργούς της κυβέρνησης

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, είχε από το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη – Τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στη Λότζια το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 26/01/2023 και ωρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δ.Σ. , σε έκτακτη συνεδρίαση, στην Λότζια, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω.

 

Προετοιμασία «Καστρινής Αποκριάς 2023»

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου( ΔΗΚΕΗ ),  η προετοιμασία για την διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Ηράκλειο κατά την περίοδο των Αποκριών.

Δωρεάν παροχή συμβουλών από τον Δήμο Ηρακλείου για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών των δημοτών

Ενημερώνουμε ότι λόγω της υψηλής ζήτησης συμμετοχής, συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής των Δημοτών στην Πρωτοβουλία του Δήμου «Προώθηση πρακτικών ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας με τη συνέργεια του Δήμου και των Δημοτών» κατόπιν της από 30.11.2022 ανακοίνωσης πρόσκλησης στην Ιστοσελίδα του Δήμου και άλλα μέσα.

Η συναυλία «…Και του καιρού και πάντα» με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία «…Και του καιρού και πάντα» με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» είναι πλέον διαθέσιμη στο  Heraklion Arts and Culture!

«Λουλούδια στο Πιάνο» με την Εμμανουέλα Νινιράκη και τον Μανώλη Κανακάκη στο Πολύκεντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Εμμανουέλα Νιράκη και ο εξαιρετικός Μανώλης Κανακάκης (πιάνο) έρχονται την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Πολύκεντρο Ηρακλείου  με τη συναυλία «Λουλούδια στο πιάνο».

Μάνια Μπικώφ: Θα αγωνιστεί για την στήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου

Σε αγώνα τρίαθλου για την ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου , που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Νότια Αφρική, θα αγωνιστεί η Χανιώτισσα Πρωταθλήτρια Μάνια Μπικώφ.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο από τον ανάδοχο, ενημερώνονται οι δημότες, ότι από σήμερα 23-01-23(αργά το απόγευμα)   έως και αύριο Τρίτη 24-01-23 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου .

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των Πλαστικών Κρήτης

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των επισκέψεων – ξεναγήσεων που προγραμματίζει σε επιτυχημένες επιχειρήσεις της Κρήτης  οργανώνει επίσκεψη και ξενάγηση στο εργοστάσιο ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ της οικογένειας Λεμπιδάκη.

Σύσκεψη με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Σύσκεψη με τους Προϊσταμένους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ηρακλείου συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος των ΚΕΠ Αντώνης Περισυνάκης με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Επαφές Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με ευρωπαίους Δημάρχους στο Ταλίν

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με ευρωπαίους Δημάρχους και στελέχη της Αυτοδιοίκησης  και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για ζητήματα αμοιβαίου  ενδιαφέροντος είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ταλίν της Εσθονίας. 

Θετικές εντυπώσεις από την αποστολή του Δήμου Ηρακλείου στο Ταλίν στο πλαίσιο του «Global Goals for Cites – Παγκόσμιοι στόχοι για πόλεις»

Ιδιαίτερα  θετικές εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση του οράματος: «Ηράκλειο: Έξυπνος – Ανθεκτικός – Βιώσιμος Δήμος» από την αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου  με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που  βρίσκεται στο Ταλίν της Εσθονίας για να συμμετάσχει την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities - Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις». Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III .

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 21/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00, με την συμμετοχή του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης.

Συνάντηση με επίκεντρο τα αναπτυξιακά ζητήματα της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους

Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων και πολιτιστικών συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, είχαν το απόγευμα της  Τρίτης 17 Ιανουαρίου, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρο Πατριανάκο είχε το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, στο γραφείο της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη .

Συνάντηση για τα ζητήματα της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ), είχε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη . Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής ζώνης. Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες , τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Τρία βραβεία για τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου Ηρακλείου στα Best City Awards 2023

Με ένα χρυσό βραβείο και δύο χάλκινα βραβεύθηκαν στα Best City Awards 2023 οι ψηφιακές εφαρμογές που θωρακίζουν το Δήμο Ηρακλείου σε περιόδους κρίσεων από  φυσικά και τεχνολογικά συμβάντα και βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δράσεις ευαισθητοποίησης στα σχολεία για την ανακύκλωση από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης θέτει σε λειτουργία την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 25/01/2023 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή, στο κτήριο της Πολεοδομίας Ηρακλείου, Πλατεία Δασκαλογιάννη, στο γραφείο του Αντιδημάρχου (2ος όροφος),  με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Ιανουαρίου

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αρχοντάκη Στέλλα . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2023-01-2023.pdf

Αρχεία

Ασφαλτοστρώσεις στη 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Οδοποιίας) ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στη 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου» ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί των οδών:

Στο Ταλίν της Εσθονίας για την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities - Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις» αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό

 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό θα βρίσκεται από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2023 στο Ταλίν της Εσθονίας προκειμένου να συμμετάσχει στη τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities - Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.  

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τους πρώην εργαζόμενους του Δήμου (πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ -Πρόσκληση 8/2018)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση του στις 16/01/2023 έχοντας υπόψην του:

1. Ότι οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι όχι μόνο πάγιες και διαρκείς αλλά και το ότι αυτές έχουν αυξηθεί υπερβολικά, με την υπερδεκαετή απαγόρευση προσλήψεων και τις διαδοχικές συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους Δήμους (κατ’ εφαρμογή του νόμου περί κινητικότητας).

2. Ότι οι αναφερόμενοι πρώην εργαζόμενοι κάλυπταν μέρος αυτών των πάγιων και διαρκών αναγκών.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενίσχυσης σε δύο κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας - Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Tο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών στατικής ενίσχυσης στα δύο από τα έξι κτίρια του συγκροτήματος.

«Limen» - Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η μουσική performance «Limen» που παρουσιάστηκε για πρώτη φόρα στις 7 και 8 Αυγούστου 2022 στο Θαλάσσιο Φρούριο Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου (Κούλες), στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου- Αντιδημαρχίας Πολιτισμού είναι πλέον διαθέσιμη στο  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture,  στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»  και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/e_A8b11ZYLg

Εργασίες απομάκρυνσης δέντρων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 στην απομάκρυνση ενός  πεύκου στην οδό Παλαιοκάπα 30 και ενός κυπαρισιού στην οδό Βάρνης έναντι του αριθμού 34, υλοποιώντας την υπ. αριθ.  227/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες απομάκρυνσης θα πραγματοποιηθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Γιάννης Αναστασάκης . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για την «Καστρινή Αποκριά 2023»

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου( ΔΗΚΕΗ ) θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία εορταστικού κλίματος την περίοδο των Αποκριών, διοργανώνει πρόγραμμα εκδηλώσεων και  καλεί ομάδες, αθλητικά σωματεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς  δημόσιους  και ιδιωτικούς, συλλόγους, αλλά και ομάδες που κάθε χρόνο συμμετέχουν στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (Κ.Κ.Θ.) καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά, να δηλώσουν συμμετοχή.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 16-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα   16    Ιανουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2016-01-2023.pdf

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/2%ce%bf%20thema-prosklisi%20ds%2016-01-2023.pdf

Αρχεία

Ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στην οδό Νηρέως

Ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Οδοποιίας) ενημερώνει τους δημότες ότι από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 ξεκινούν εργασίες ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης στην οδό Νηρέως στον Πόρο στο πλαίσιο του έργου:  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 2η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου».

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου ικανοποιείται με την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξής, σε  κτίριο στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το ντοκιμαντέρ «Φωτογραφικές Διαδρομές από το χτες στο σήμερα» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Το ντοκιμαντέρ «Φωτογραφικές Διαδρομές από το χτες στο σήμερα» είναι πλέον διαθέσιμο, on demand, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture στην ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/qpqY43nmarc

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου

Στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης της περιοχής Θερίσου και προκειμένου να γίνουν συνδέσεις στο νέο δίκτυο από τον ανάδοχο, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 11-01-23 (αργά το βράδυ) έως και αύριο Πέμπτη 12-01-23 (μεσημέρι) θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσου .

Έναρξη λειτουργίας της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και Παρεπιδημούντων»

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι έχει ενεργοποιηθεί η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και Παρεπιδημούντων» που ανέπτυξε η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθαρίστων  εσόδων και παρεπιδημούντων.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου για πτώση δέντρου

Αναφορικά με την πτώση δέντρου (λεύκας) την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:

Η Υπηρεσία Πρασίνου παρακολουθεί και τα συγκεκριμένα δέντρα (λεύκες) και η διαχείρισή τους εστιάζεται στα κλαδέματα και στον περιορισμό της κόμης και του ύψους τους, με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν εμφανώς εξωτερικά ενδείξεις σήψης.

Ανακοίνωση για το ΚΕΠ της οδού Πλαστήρα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ επί της οδού Πλαστήρα δεν θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  λόγω ασθένειας του προσωπικού. Το πρωινό ωράριο έως και τις 15.30 ισχύει κανονικά. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 14/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Οι Souled Out με τη συναυλία 'We still got Soul' στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Οι «Souled Out» η funk 'n soul μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό παρουσιάζουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture!  Η μουσική παραγωγή είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/RGP_JjLOhXo

Ιωσήφ Βαλέτ – Έλενα Κυρίτση: Ταξίδι με Ανάποδο Πεντάλ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Ταξίδι με Ανάποδο Πεντάλ είναι μια όπερα για πιάνο του συνθέτη Ιωσήφ Βαλέτ σε ποιητική ιδέα και κείμενο της Έλενας Κυρίτση, με τη σκηνοθεσία του Μανώλη Σειραγάκη (θεατρική ομάδα Αντίβαρο) και τη σύμπραξη έξι πιανιστών από την Κρήτη.

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στα εγκαίνια της έκθεση 'Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά την Μικρασιατική καταστροφή'.

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου, έγιναν στην Βασιλική του Αγ Μάρκου, τα εγκαίνια της μεγάλης επετειακής  έκθεσης "Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον εορτασμό των Θεοφανείων

Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου για τα Θεοφάνεια, καθώς και στον Αγιασμό των υδάτων, στο Ενετικό Λιμάνι, παρευρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 09-01-2023

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την   Δευτέρα    09     Ιανουαρίου     2023  και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, των άρθρων 41, 74 και 78 του Ν. 4954/2022 (Α΄136),  την αριθμ. 375 Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 39.167/2-6-2022, ΑΔΑ:  Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, καθώς και το Φ.Ε.Κ. 7005/31-12-2022 τεύχος Β΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2009-01-2023.pdf

 

 

Αρχεία

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 6-7-8 Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο των Θεοφανείων 6-7-8 Ιανουαρίου  2023, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο. κ. Γιώργος Σισαμάκης . Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Έκθεση «Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη η μεγάλη επετειακή έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, με την συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης-Ε.Κ.Ι.Μ. και Δήμου Ηρακλείου

Το παιδικό παραμύθι «Τα μαγικά όπλα της γνώσης» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Το παιδικό παραμύθι «Τα μαγικά όπλα της γνώσης» της συγγραφέως Μαρίας Κρανιώτακη είναι πλέον διαθέσιμο, on demand, στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture, στη Ζώνη θέασης «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» και στον σύνδεσμο: https://youtu.be/hC_j-pUIdiE

Ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 οι φετινές εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου

Μετά από σχεδόν ένα μήνα κατά τον οποίο φιλοξένησε δεκάδες δρώμενα και έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας ρίχνει αυλαία το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Συνάντηση με επίκεντρο τα προβλήματα των ατόμων με οπτική αναπηρία

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Τυφλών Κρήτης είχε το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου για την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας για την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.

Η συναυλία των ENCARDIA «Στις Άκρες του Ιονίου» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία των ENCARDIA «Στις Άκρες του Ιονίου» που παρουσιάστηκε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»  στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/KDv87gvWOaw

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με μέλη της νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και  μέλη  της νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου είχε το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου για την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Συνεχίζονται καθημερινά, μέχρι και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου

Μέχρι και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Το πρόγραμμα των προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts And Culture για τον Ιανουάριο 2023

Συνεχίζονται και τον Ιανουάριο του 2023 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 07/01/2023 09:30 – 14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07/01/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 .

Κοινή εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Λότζια από Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε, το μεσημέρι της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου 2023, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη  στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια .   

Εορταστικές μελωδίες και πυροτεχνήματα στην αλλαγή του χρόνου στον Δήμο Ηρακλείου

Με την Φιλαρμονική του Δήμου και ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων γιορτάστηκε η αλλαγή του χρόνου στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην γεμάτη Πλατεία Ελευθερίας. 

Στο έθιμο της «Βαρέλας» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο έθιμο της «Βαρέλας» το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στον αναπλασμένο Σταυρό της πόλης, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου.

Στην λαϊκή αγορά των Πατελών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την λαϊκή αγορά των Πατελών επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2022, Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

H μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» με τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με τη μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» συνεχίζονται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 21.15, οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!  Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/02yDK_NLr34 , ενώ μετά  η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη στη θεματική ζώνη «Φωτά, Αυλαία, Πάμε».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/12/2020

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13.00 μ.μ, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μέσω τηλεδιάσκεψης, για συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ Δήμου Ηρακλείου έτους 2021.  

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 23/12/2020 και ώρα 12.00 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/12/2020 στην περιοχή της «Αλικαρνασσού», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 78363/05-12-2020 (ΦΕΚ 5350 Β’).

ΕΣΠΑ Δημόσιοι Υπάλληλοι - Διαδικασία κατάθεσης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher Δημοσίων Υπαλλήλων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

 

Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Δημοσίους Υπαλλήλους που είναι δικαιούχοι Voucher.

Σημειώνεται ότι τυχών καταχώρηση Voucher που δεν ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία δεν θα λαμβάνεται υπόψη. 

 

Αποτελέσματα Πρόσληψης Προσωπικού ΣΟΧ 1/2020

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους:

Ανακοινώνει

 

Τα αποτελέσματα για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου», που εδρεύει στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων για φοίτηση μέσω Δήμου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για τα αποτελέσματα εγγραφών βρεφών και νηπίων με την διαδικασία μέσω Δήμου.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, εβδομήντα δύο (72) ατόμων

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ:

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα δύο (72) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου»

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την 

Έναρξη διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών φακέλων για την διαδικασία Εγγραφών στα ΚΕΠΑ

 

 

 

Παράταση προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων Εγγραφής Παιδιών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής Βρεφών και νηπίων στα ΚΕΠΑ μέχρι και την 10/6/2020 και ώρα 00:00.

 

Επίσης γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, μπορούν να απευθυνθούν κατ' ιδία στην υπηρεσία μας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e mail είτε κλείνοντας ραντεβού στο τηλ 2810300100, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο.

 

Σχετικά: http://dopafmai.gr/el/prosxoliki-agogi/anakoinwseis-prosxolikis-agogis/248-2020-2021

Επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενος γονεις για την επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών.

 

Η επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα ΚΕΠΑ τηλεφωνικά στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας αυτών.

 

Παρακαλούμε διαβάστε το σχετικό έντυπο.

 

Έντυπο οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Ηλεκτρονική και Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πολιτών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους Πολίτες

 

Σχετικά με την εξυπηρέτηση Πολιτών, σύμφωνα με το υπ αρίθμ. Πρωτ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486 με σχετική ΑΔΑ 62Η746ΜΤΛ6-ΓΜΛ Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 21/04/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέμα τον Κανονισμό Αρδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, (σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 30/11 - 01/12/2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1η Νοεμβρίου  2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κ. Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Δεκαπενταύγουστο

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για τις 15 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

ΕΣΠΑ - Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

ΕΣΠΑ - Ενημέρωση για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Παρουσίαση της ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του  Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/01/2019

Την Τρίτη 22/01/2019 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλειου

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE