inner image

Διαβούλευση στο Ηράκλειο για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για τη Νέα Γενιά

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας για τη Νέα Γενιά πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στο Ηράκλειο, περιφερειακή διαβούλευση σχετικά με το πρόγραμμα «Νεολαία ’17-’27: Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο τουρνουά ΜΙΝΙ μπάσκετ του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια,  το 7ο τουρνουά ΜΙΝΙ μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) σε συνεργασία   με την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (ΕΚΑΣΚ).  

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  15  Ιανουαρίου 2018  και ώρα 17:55  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 16 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεδριαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 17/01/2018

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/poiotita1.pdf

Ανακοίνωση για τα έργα στον Λάκκο

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 14-01-2018    

 

 

       Σε σχέση με τον προβληματισμό που τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα της εφαρμογής του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως στην περιοχή του Λάκκου, διευκρινίζονται τα επόμενα: 

Δεν προβλέπεται η κοπή δέντρων στο Πάρκο Γεωργιάδη από τον Δήμο Ηρακλείου

Με αφορμή την εκφρασθείσα ανησυχία ορισμένων δημοτών αναφορικά με την βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκου Γεωργιάδη από τον Δήμο Ηρακλείου,  διευκρινίζεται ότι: Η μελέτη για το Πάρκο Γεωργιάδη προβλέπει την φύτευση  22 νέων δέντρων και 16.940 νέων φυτών, την βελτίωση του εδάφους με προσθήκη νέου χώματος και χρήση εδαφοβελτιωτικών, την κατασκευή νέου συστήματος άρδευσης (υπογειοποιημένου και αυτοποιημένου) καθώς και την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων με αναγραφή του είδους των φυτών  βάσει του κοινού και επιστημονικού ονόματός τους. Δεν προβλέπει την κοπή κανενός δέντρου και καμίας υφιστάμενης ρίζας. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 15/01/2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2015-01-2018.pdf

Επαφές Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την απομάκρυνση του φορτίου του «Ανδρομέδα»

Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή είχε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αντικείμενο την άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι της πόλης των εκφορτωθέντων εκρηκτικών που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Ανδρομέδα».

ΤΈΧΝΗ ΚΑΘ’ΟΔΟΝ 2018: 2η ανοιχτή πρόσκληση προς εικαστικούς και παράλληλη παρουσίαση έργων

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» 2018, η οργανωτική επιτροπή καλεί σε μια ακόμη συνάντηση όσους εικαστικούς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα 16.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), προκειμένου να υποβάλουν ιδέες και προτάσεις  για τον τομέα αυτό.

Καταβολή των Προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι, η πίστωση λογαριασμών 2560 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου, για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017  θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018.

Εργαστήριο Συντήρησης Παλαιτύπων στη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Στη δημιουργία Εργαστηρίου Συντήρησης Παλαιτύπων, στο κτίριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προχωρά  ο Δήμος Ηρακλείου , με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στόχος του εργαστηρίου είναι να προστατεύσει και να αναδείξει τα εξαιρετικής σπουδαιότητας παλαίτυπα που υπάρχουν στην Βιβλιοθήκη, τα οποία αφού συντηρηθούν και σκαναριστούν, θα αποδοθούν στους μελετητές. 

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ηρακλείου

Μια καινούργια, σημαντική κοινωνική δομή, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, είναι ανοιχτή εδώ και λίγο καιρό για τους δημότες. Κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης δομής (η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ) είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. 

Έτσι θα διανεμηθούν οι 1000 οικιακοί συλλέκτες ανακύκλωσης

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη και των Προέδρων των δημοτικών ενοτήτων και των κοινοτήτων , πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» στη  Λότζια, ενημερωτική συνάντηση με σκοπό να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διανομής των 1000 οικιακών συλλεκτών ανακύκλωσης από τον Δήμο. 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του Κηποθεάτρου Ν. Καζαντζάκη στις σχολές χορού για τις ετήσιες παραστάσεις τους

Προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος του Κηποθεάτρου Ν. Καζαντζάκη στις σχολές χορού για τις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις τους, θα διενεργηθεί κλήρωση ώστε να ορισθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους.

Προβλήματα υδροδότησης σε Καμίνια, Δειλινά, Μαλάδες και Φοινικιά

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω σοβαρής βλάβης σε αντλιοστάσιο της Επιχείρησης στην περιοχή των Δαφνών, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα  υδροδότησης στις περιοχές Kαμινίων, Δειλινών, Μαλάδων και Φοινικιάς.

Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου

Την συντήρηση των μαρμάρινων δαπέδων αλλά και την επισκευή των τοπικών βλαβών στους κίονες της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, προβλέπει σχετική μελέτη για την οποία και υπέγραψε σύμβαση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης. 

Στις 28 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την «Καστρινή Αποκριά 2018»

Πλούσιο πρόγραμμα της «Καστρινής Αποκριάς 2018» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό  ετοιμάζει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. 

Μία ακόμα διάλεξη από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των διαλέξεων με τίτλο:  Σκέψου τα  «πώς»  και τα «γιατί» που διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Παιδείας, Πολιτισμού – Εθελοντισμού, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα ομιλία την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 13/01/2018

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  13.01.2018 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Δωρεάν οι χώροι στάθμευσης και η χρήση των mini bus – Ποια είναι τα δρομολόγια

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018  τα δρομολόγια των mini bus στην πόλη του Ηρακλείου. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία φέρουν την ειδική σήμανση City Bus τόσο στην πρόσοψη όσο και στα σημεία όπου κάνουν στάση. Όπως είναι ήδη γνωστό υπάρχουν δύο γραμμές δρομολογίων, η κόκκινη και η μπλε. 

Αυτοψία στα έργα και διαδρομή με το mini bus για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης στην  οδό Ίδης, οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε το πρωί της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Συνάντηση για τη διάθεση των οικιακών συλλεκτών ανακύκλωσης

Ενημερωτική συνάντηση για διευθετηθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διανομή 1000 οικιακών συλλεκτών ανακύκλωσης από τον Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στις 14.00, στη Λότζια.

Εργασίες ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου - Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω εκτέλεσης έργων στο κέντρο της πόλης του Ηράκλειου  θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και προβλέπουν: 

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Με τη συνεργασία των δημοτών, αλλάζουμε την πόλη»

Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου η κυρίως φάση του έργου «Διαμόρφωση Άξονα στις Λεωφόρους Δικαιοσύνης - Ίδης - Καλοκαιρινού». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 18 μήνες.  

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 9/1/2018

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 09 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash%209%201%202018.pdf

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ,  ευχαριστεί θερμά, τους παρακάτω δωρητές, για την προσφορά τους σε  παιδιά και οικογένειες, ωφελουμένους των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Δημοτικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου: 

Ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώνονται το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, οι εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζονται την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, οι εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου. Έτσι, το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» συμπεριλαμβάνει:

17:30 Παράσταση θέατρου Σκιών. «Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα» με τον Χρήστο Συρμακέλη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου

Συνεχίζονται την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, οι εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου

Συνεχίζονται την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, οι εορταστικές  εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζονται την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, οι εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Λότζια και ευχές από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε σήμερα, Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία πλήθους  κόσμου και υπό τους εορταστικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE