inner image

Απόψε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου - Το πρόγραμμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου

Κατάμεστη η Βασιλική του Αγίου Μάρκου για το χριστουγεννιάτικο κονσέρτο του Παγκρητίου Ωδείου 

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο του Παγκρητίου  Ωδείου. Η νεανική συμφωνική ορχήστρα και οι τρεις χορωδίες του Ωδείου, ερμήνευσαν έργα μεγάλων κλασσικών συνθετών, από τον J.S. Bach ως τον Α. Pärt , δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτινή ατμόσφαιρα και ενθουσιάζοντας το κοινό. Στο κονσέρτο  παρευρέθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας νέων ανδρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 21/12/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Πέμπτη  21  Δεκεμβρίου  2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

     http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2021-12-2017.pdf

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 19/12/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/%CE%BF%CE%BA.pdf

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλη Κατσιαδάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου στο Γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Ο κ. Κατσιαδάκης βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας νέων ανδρών, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στα Δυο Αοράκια,  στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό

Τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στην Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ενημερωτική εσπερίδα «EVENINGTALK» από το Δημοσκόπιο του Δήμου Ηρακλείου

Στα πλαίσια του εργαστηρίου « Επιχειρηματικότητας και καινοτομίας» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και το Κέντρο για την προώθηση Δημοκρατικού διαλόγου, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ» , έχει προγραμματιστεί μια ενημερωτική εσπερίδα το «EveningTalk», στη διάρκεια της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες  να γνωρίσουν επιτυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη από την τοπική αγορά οι οποίοι έχουν καταφέρει από μια μοναδική ιδέα να χτίσουν μια επιτυχημένη υπηρεσία ή προϊόν. Το EveningTalk αποσκοπεί να είναι ένα απόγευμα γεμάτο ιστορίες, μαθήματα και συμβουλές.

Ψηφίδες Ιστορίας: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην επανάσταση του 1889: η γλωσσομάθεια του νέου πολιτικού»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν την σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας.  Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην επανάσταση του 1889: η γλωσσομάθεια του νέου πολιτικού».

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Παιχνίδια στο Νερό»,  για  όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης στο δημοτικό κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου, καθώς και για τους γονείς τους.  

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Από Γενιά σε Γενιά»

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ- Αφιερώματος στην Τρίτη Ηλικία,  με τίτλο «Από Γενιά σε Γενιά». 

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου,  η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό την Διεύθυνση του Ι. Ιδομενέως με τον Ν. Κοκκίνη στο πιάνο. Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αλλά και πλήθος κόσμου που θέλησε να απολαύσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την χορωδία του Δήμου Ηρακλείου. 

Προβολή της φιλοζωικής ταινίας «Re – Action» από τον Δήμο Ηρακλείου (ραδιοφωνικό σποτάκι)

Ο Δήμος Ηρακλείου,  στα πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των δημοτών  σε θέματα φιλοζωίας, φιλοξενεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω 2, 2ος  όροφος), την μη κερδοσκοπική, φιλοζωική ταινία  «RE – ACTION».  Στην προβολή θα παραστούν οι βασικοί συντελεστές της ταινίας (ο σκηνοθέτης Αρτέμης Σαμοθράκης και ο συν-σεναριογράφος Αλέξανδρος Κατσάρης) καθώς και οι ηθοποιοί κ.κ. Άννα Αδριανού και Άννα - Μαρία  Κουρή.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου. Έτσι, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Εορταστική συναυλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων από το Κλασικό Ωδείο Ηρακλείου, «Χριστούγεννα στον κόσμο, ειρήνη στη ζωή μας, αγάπη στην καρδιά μας». 

Ο αθλητισμός ενώνει: Πρόγραμμα ένταξης προσφύγων μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων

Τη δυνατότητα του αθλητισμού να ενώνει και να κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους,  αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειά κοινωνικής ένταξης των προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη μας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ – Αφιερώματος στην Τρίτη Ηλικία

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας,  το Παιδικό Εργαστήρι της Ομάδας Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής,  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ- Αφιερώματος του Δήμου Ηρακλείου για την Τρίτη Ηλικία,  με τίτλο «Από Γενιά σε Γενιά».

«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2018: Ανοιχτή πρόσκληση στους εικαστικούς καλλιτέχνες

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» 2018, η οργανωτική επιτροπή καλεί σε μια πρώτη συνάντηση τους εικαστικούς καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου και ώρα 16,00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για την κατά το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση και προετοιμασία του φεστιβάλ στον τομέα αυτό.

Συνεχίζονται οι 'Ψηφίδες Ιστορίας' με θέμα: Μια περίεργη ερμηνεία της ιστορίας της Κρήτης

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν την σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας.

Σκέψου τα «πώς» και τα «γιατί» από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Κύκλο διαλέξεων με τίτλο : Σκέψου τα  « πώς»  και τα «γιατί» διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Παιδείας, Πολιτισμού - Εθελοντισμού.   Στο πλαίσιο των διαλέξεων ειδικευμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος και την προστασία της καρδιάς

Μαθητικό διαγωνισμό έργων ζωγραφικής και σκίτσου, για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα «Καρδιά και Κάπνισμα», διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή ΕΚΕ αλλά και η εκπαίδευση των αυριανών ενηλίκων στην υιοθέτηση ενός υγιούς προτύπου διαβίωσης.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΚΕ. ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας- Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των εορτών των  Χριστουγέννων προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη  13  Δεκεμβρίου  2017 και ώρα 17:55  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 40 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Αναλυτικότερα:

Ανάρτηση Β1 φάσης Πολεοδομικού Ρυμοτομικού Σχεδίου & Γ' φάσης Κτηματογράφησης της Π.Ε. επέκτασης της Αμφιθέας

Σας ενημερώνουμε ότι στα γραφεία της Δ/νσης Πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου, στο β΄ όροφο του Δημοτικού Κτιρίου της Πλατείας Δασκαλογιάννη λαμβάνει χώρα η ανάρτηση.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας και τυχόν ενστάσεων για την περιοχή της Αμφιθέας παρατείνεται μέχρι 2 Φεβρουαρίου 2018 με απόφαση του διευθυντή της Πολεοδομίας κου Γ.Φουρναράκη.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017:

Στην ημερίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ημερίδα που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με θέμα «Στεγάζοντας Αιτούντες Άσυλο και Πρόσφυγες: Οι Δήμοι ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες για το μέλλον» θα βρίσκεται τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Τμήματος ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Δειλινών

Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας- Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Δειλινών του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, με τη συνεργασία των σπουδαστών Κοινωνικής Εργασίας και Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Κρήτης, προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις:

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Αφιέρωματος-Φεστιβάλ για την Τρίτη Ηλικία με τίτλο «Από Γενιά σε Γενιά…»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Αφιέρωματος-Φεστιβάλ για την Τρίτη Ηλικία με τίτλο «Από Γενιά σε Γενιά…» τις οποίες διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο το Σάββατο 9 και την Κυριακη 10 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» είναι:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αν.Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε στην Αθήνα, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης & Καθαριότητας κ. Χάρη Μαμουλάκη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η  ισχυρή βούληση της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου να στηρίξει με κάθε τρόπο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την καθιέρωση του Ηρακλείου ως προορισμού για τους ξένους επισκέπτες ώστε να στηριχθεί η τοπική οικονομία και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στη χθεσινή εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό συνεδριακό Κέντρο παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 13/12/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 13  Δεκεμβρίου  2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010,  προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2013-12-2017.pdf

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για τη Συγκρότηση Επιτροπής

Γνωστοποιούμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των αιρετών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, για την Συγκρότηση Επιτροπής

Κλειστά Ληξιαρχεία τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

Τα Ληξιαρχεία του Δήμου Ηρακλείου, Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου – Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού – Δημοτικής Ενότητας Παλιανής – Δημοτικής Ενότητας Γοργολαΐνη – και Δημοτικής Ενότητας  Τεμένους, θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 11/12/2017 λόγω εκπαίδευσης των υπαλλήλων  των Ληξιαρχείων στη χρήση του νέου Πληροφοριακού Συστήματος  « ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Προβολή της φιλοζωικής ταινίας «Re – Action» από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου,  στα πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των δημοτών  σε θέματα φιλοζωίας, φιλοξενεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω 2, 2ος  όροφος), την μη κερδοσκοπική, φιλοζωική ταινία  «RE – ACTION».

Επίσκεψη του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Ηρακλείου στο κλιμάκιο της Εθνικής Στίβου

Το κλιμάκιο σκυταλοδρομιών της Εθνικής μας ομάδας Στίβου, το οποίο επέλεξε το Παγκρήτιο Στάδιο για την προετοιμασία του (από 1η έως 9 Δεκεμβρίου),  επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς. 

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σωκράτη Φάμελλο. 

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Συναυλία μουσικής δωματίου στο ΚΔΑΠ Νέας Αλικαρνασσού

Συναυλία Μουσικής Δωματίου (trio Φλάουτο, Κόρνο και Πιάνο) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι γονείς του ΚΔΑΠ της Νέας Αλικαρνασσού την Παρασκευή 8/12//2017 στις 20:00 στο χώρο το Κ.Δ.Α.Π.. 

Ευχαριστήριο από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του αποβιώσαντος γνωστού Ηρακλειώτη ζωγράφου, Γεωργίου Θωμά Γεωργιάδη, για τους δεκατέσσερεις πίνακες (έργα του), τα οποία περιήλθαν υπό μορφήν δωρεάς, από την αδελφή του κ. Τώνια Σαμαρά-Γεωργιάδη, στην Βικελαία Βιβλιοθήκη, όπου και φυλάσσονται με προοπτική να εκτεθούν.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται, σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017,  οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» είναι: 

Εσπερίδα με θέμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Εσπερίδα με θέμα «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου: Μύθος ή Ευκαιρία για το Ηράκλειο;» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ και την Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.

Συνεδρίασε το συμβούλιο ένταξης μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, η 12η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Σ.Ε.Μ. κ. Gian Andrea Garancini.

Ο Δήμος Ηρακλείου σε πιλοτικό πρόγραμμα απογραφής αστέγων

Στην πιλοτική απογραφή των αστέγων σε 6 μεγάλους Δήμους της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Ηρακλείου,  προχωρά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα (ΕΠΜΔΤ). 

Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Δήμο Ηρακλείου

Μαθητικό διαγωνισμό έργων ζωγραφικής και σκίτσου, για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα «Καρδιά και Κάπνισμα», διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή ΕΚΕ αλλά και η εκπαίδευση των αυριανών ενηλίκων στην υιοθέτηση ενός υγιούς προτύπου διαβίωσης.  

Διοργάνωση Διακρατικού Συνεδρίου «Διαπολιτισμικός Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης»

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμικός Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης» στο πλαίσιο της διακρατικής πρωτοβουλίας «Ευρώπη για τους Πολίτες» («City to City for Building our Europe»,C2C4EU), διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών των Δήμων Gerace (Ιταλία), Terruel (Ισπανία), Kistelek (Ουγγαρία), Narva (Εσθονία), Barcelos (Πορτογαλία), και Ηρακλείου.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται, αύριο, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017,  οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» είναι: 

Απρόσκοπτη πρόσβαση στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής για 10 οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου

Νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών απέκτησαν δέκα (10) περιοχές του Δήμου Ηρακλείου αφού ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών. 

Ενημέρωση για την ανακύκλωση στο 2ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών των δημοτικών σχολείων για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 20 ωρών στο «Δημοσκόπιο»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηριακής μορφής, 20 ωρών, με τίτλο «Εργαστήριο, Αρχές Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας», διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στις δομές του «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ», του Δημοτικού Κέντρου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στη Νέα Αλικαρνασσό (Λεωφ. Ικάρου 66) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Ημερίδα Κολύμβησης στο Παγκρήτιο Στάδιο

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών διαφορετικών ηλικιών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο  η 6η Ημερίδα Κολύμβησης για τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες των προχωρημένων τμημάτων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. 

Πόλος έλξης οι Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ηρακλείου για Έλληνες και ξένους αθλητές

Η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης της Κίνας καθώς και κλιμάκιο της Εθνικής μας ομάδας στίβου -  σκυταλοδρομίας  χρησιμοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες τις Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου για την προετοιμασία τους. 

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017,  οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» είναι: 

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται, σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017,  οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» είναι:

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινού στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Τις θέσεις της ΠΕΔ Κρήτης πάνω σε κρίσιμα αυτοδιοικητικά ζητήματα , όπως αυτές αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία, μετέφερε ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, κατά την ομιλία του, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα (30/11 έως 2/12/2017).

Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησαν οι Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πυροτεχνήματα και πολύ κέφι από τους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν κατακλύσει το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο  στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου,  η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Χριστούγεννα 2017 – Πρωτοχρονιά 2018». 

Αφιέρωμα – Φεστιβάλ στην Τρίτη Ηλικία από το Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει Αφιέρωμα-Φεστιβάλ για την Τρίτη Ηλικία με τίτλο «Από Γενιά σε Γενιά…».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 5/12/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:30μ.μ  προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/scan.pdf

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ηρακλείου Χριστούγεννα 2017 - Πρωτοχρονιά 2018

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ανοίγει και αυτές τις γιορτές τις πύλες του, έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου, στολισμένο και φωτεινό. Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018, το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» υπόσχεται μαγικές γιορτινές μέρες στο Ηράκλειο.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 4/12/2017

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τη Δευτέρα 04 /12/2017 και ώρα 13.00 με οκτώ (8) θέματα για συζήτηση:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/15%CE%B7%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%95.%CE%A0%CE%9F%CE%99.%CE%96%CE%A9..pdf

Το Σάββατο 02/12/2017 στο κέντρο του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η 57η Εθελοντική Αιμοδοσία

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02.12.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια), και ώρες 10:00 – 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Θεατρική παράσταση για τους δικαιούχους του προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

 Στα πλαίσια υλοποίησης των πολιτιστικών δράσεων του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ», την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 19:00, στην αίθουσα ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΡΕΛΛΗΣ (Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος). Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Τα φώτα της γιορτής θα ανάψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» σκορπώντας χρώμα, άρωμα και γεύσεις Χριστουγέννων στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει φέτος νωρίτερα. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21:00 τα φώτα της γιορτής θα ανάψουν στην πόλη.

Tο ΚΗΦΗ Παλιανής συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής

Τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής συγκεντρώνει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων. Η συγκέντρωση των προϊόντων θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΚΗΦΗ στο Βενεράτο (τηλ. επικοινωνίας 2810- 791121).

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηριακής μορφής με τίτλο «Εργαστήριο, Αρχές Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας»

Ο Δήμος Ηρακλείου με τη λειτουργία του «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ», του Δημοτικού Κέντρου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας συμμετέχει ενεργά πλέον σε μια ολοένα αναπτυσσόμενη παγκόσμια πρακτική, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο στην ενθάρρυνση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με Υφυπουργό Εξωτερικών και τον κυβερνήτη του Νοτίου Σινά

Το ενδεχόμενο διδυμοποίησης του Δήμου Ηρακλείου με την πόλη Σαρμ Ελ Σείχ της Αιγύπτου,  συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών,  το μεσημέρι της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Καλέντ Φούντα.

Σημαντική παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση της Σεντζέν

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση της Σεντζέν, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με την συμμετοχή του Αντιδήμαρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρου Ινιωτάκη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα στις 20 - 24 Νοεμβρίου 2017 που οργανώθηκαν για πρώτη φορά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος (15 Νοεμβρίου) από το Δήμο Ηρακλείου και τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον κυβερνήτη του Νoτίου Σινά και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού, προκειμένου να  διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με την πόλη Σαρμ Ελ Σείχ.  

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με αντιπροσωπεία της Εθνική Ανδρών Μπάσκετ

Τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ Θανάση Σκουρτόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Τάκη Τσαγκρώνη και τους διεθνείς Δημήτρη Κατσίβελη και Ντίνο Μήτογλου υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η Εθνική βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου το απόγευμα της Δευτέρας (17.00), στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ του 2019.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη  29  Νοεμβρίου  2017 και ώρα 17:55  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 28 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Αναλυτικότερα:

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Την έκθεση με τίτλο «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ» που πραγματοποιείται στο Πατάρι της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τις Αντιδημάρχους Μαρία Καναβάκη και Αριστέα Πλεύρη. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας των έργων στο κέντρο του Ηρακλείου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης για την διακοπή της κυκλοφορίας από την οδό Ίδης προς την οδό Ψαρομηλίγκων από Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εργασίες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στη Λότζια ανοικτή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης που εμπλέκονται στο έργο της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο. Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στις εργασίες ανάπλασης της περιοχής που ξεκινούν την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και στο σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ηρακλείου στον Δήμο Μάνδρας

Παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου στον Δήμο Μάνδρας  η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε χάρις στην αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθησία των δημοτών του Ηρακλείου το τριήμερο 20-21-22 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρούχα που τη δεδομένη στιγμή είναι απαραίτητα για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 29/11/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklsi%2029-11-2017.pdf

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με το προεδρείο του Κυνηγετικού Συλλόγου

Με το προεδρείο του Α’ Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια. Παρουσία του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη, ο πρόεδρος  και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Μαυράκης και Άρης Μαρκετάκης αντίστοιχα, έθεσαν στον Δήμαρχο ορισμένα από τα πάγια αιτήματα τους, όπως την δημιουργία σκοπευτηρίου και χώρου αναπαραγωγής των θηραμάτων. 

Με την ταινία «Κανάλι Μπλάουμιλχ» ολοκληρώνεται το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου

Με την ταινία «Κανάλι Μπλάουμιλχ» ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου.  

(Πολιτιστικό Κέντρο – ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 3 ευρώ).

To φεστιβάλ διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η., με την ευγενική προσφορά του Μορφωτικού Τμήματος της Ισραηλινής Πρεσβείας.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίων εργασιών  για τα νέα δίκτυα στην περιοχή της Φορτέτσας,  θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην περιοχή της Ηλιούπολης (Παπαναστασίου, Εθνομαρτύρων, κάθετοι δρόμοι και Κορακοβούνι) από το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου μέχρι και αύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ανοικτή σύσκεψη για την έναρξη των εργασιών στο κέντρο

Ανοικτή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης που εμπλέκονται στο έργο της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συγκαλεί αύριο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ο Δήμος Ηρακλείου.  

Με την ταινία «OP (Θησαυρέ μου)» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου

Με την ταινία «OP (Θησαυρέ μου)» συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου.  

Με την ταινία «Κατακλυσμός» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου

Με την ταινία «Κατακλυσμός» συνεχίζεται την Τετάρτη  22 Νοεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου.  

(Πολιτιστικό Κέντρο – ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 3 ευρώ).

To φεστιβάλ διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η., με την ευγενική προσφορά του Μορφωτικού Τμήματος της Ισραηλινής Πρεσβείας. 

Δωρεάν ξενάγηση στην Ανατολική Κρήτη

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε  συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και τους Εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού), συνεχίζει το πρόγραμμα των δωρεάν  ξεναγήσεων. Η επόμενη ξενάγηση είναι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στην Ανατολική Κρήτη.

Στις Βρυξέλλες το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου

Το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης στις Βρυξέλλες, ως επίσημος προσκεκλημένος του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη διάσκεψη με τίτλο «Διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και πρόληψη των αποβλήτων» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων. 

Νέο ωράριο λειτουργίας για κοινό στο Δανειστικό Τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι συνδημότες το Δανειστικό Τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, διαμόρφωσε το ωράριο του ως εξής: 

«Δεν είσαι … (η) μόνη»: Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας – Ισότητας των Φύλων και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα έμφυλης βίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (Σάββατο  25 Νοεμβρίου 2017),  διοργανώνει σειρά δράσεων από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου 2017:

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Φώτη Καφάτου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2017,  μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ηρακλειώτη ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Φώτη Καφάτου κορυφαίου επιστήμονα με διεθνή ακτινοβολία,  ιδρυτή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο Ηράκλειο ο οποίος τίμησε τη γενέτειρα πόλη του παγκοσμίως , αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως : 

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου

Με τις ταινίες «Πλατεία Ονείρων» και «Αντίκες Φίντελμαν» συνεχίζεται τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου.  

Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ετήσια Συνέλευση του Eurocities

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Eurocities, του πανευρωπαϊκού δίκτυο των μεγάλων πόλεων που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 15 έως 17 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου. 

Θέμα των εργασιών της τριήμερης συνέλευσης αποτέλεσε η "κυκλική οικονομία" και οι στρατηγικές για την εφαρμογή της από τις Δημοτικές αρχές, με παραδείγματα και προτάσεις από όλο το κόσμο.

Τα φώτα της γιορτής θα ανάψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου (Video)

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» σκορπώντας χρώμα, άρωμα και γεύσεις Χριστουγέννων στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου  δέντρου θα γίνει φέτος νωρίτερα. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21:00 τα φώτα της γιορτής θα ανάψουν στην πόλη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα φωταγωγήσει μία συστάδα 5 χριστουγεννιάτικων δέντρων που θα έχουν στηθεί ανάμεσα στα παραμυθένια σπιτάκια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου». 

Ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού στο Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου

Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών Δήμου Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι η Τηλεφωνική Επικοινωνία με τους Δημότες θα γίνεται Καθημερινά από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, το Τηλέφωνο Επικοινωνίας είναι 2813409888 και η εξυπηρέτηση του κοινού στα Γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα γίνεται Καθημερινά από τις 12:00  έως τις 14:00.

20 - 24 Νοεμβρίου: Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ - Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου,  διοργανώνουν «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 20 - 24 Νοεμβρίου 2017.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον Δήμο Μάνδρας

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά σε συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων μακράς διαρκείας  με σκοπό να προσφερθούν στον Δήμο Μάνδρας. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 21/11/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Ολοκληρώνεται η μετατροπή του δημοτικού κτιρίου της πρώην 880 σε συνεργείο ηλεκτροφωτισμού

Στο τελικό στάδιο έχουν μπει οι εργασίες για την μετατροπή του Δημοτικού Κτιρίου της πρώην 880 (μονάδας του Σώματος Εφοδιασμού και Μεταφορών) σε συνεργείο του τμήματος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Με την ολοκλήρωσή τους, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου, καθώς επί σειρά ετών ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός του,  ήταν εκτεθειμένος και διασκορπισμένος ενώ και οι τεχνίτες δεν μπορούσαν να εργαστούν στις κατάλληλες συνθήκες. Η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία και το έργο εκτελείται με ίδιους πόρους.  

Αποτελέσματα - Πίνακες Επιλογής Προσωπικού της ΣΟΧ 2/2017 για πρόσληψη στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για πρόσληψη με βάση την προκήρυξη που είχε ανακοινωθεί ότι παραθέτει τους  σχετικούς πίνακες επιλογής προσωπικού της υπ΄ αριθμ. 5196/23-10-2017 ΣΟΧ 2/2017 ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού, συνολικά πέντε (5) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ έναντι αντιτίμου.

«Το καλοκαίρι της Αβία» στο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου

Με το δράμα «Το καλοκαίρι της Αβία» συνεχίζεται την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου,  το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου.  

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 20/11/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2020-11-2017.pdf

«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2018: Ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι Εθελοντές του, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΟΛΗ, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ν. Ηρακλείου και του Εμπορικού Συλλόγου, ετοιμάζουν το 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου στο Ηράκλειο.

Τοποθετούνται κάγκελα στο πεζοδρόμιο της οδού Δουκός Μποφώρ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το ενετικό τείχος,  κατά μήκος της οδού Δουκός Μποφώρ.  Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των περιοίκων, και όχι μόνο,  με στόχο την προστασία τόσο των διερχομένων, όσο και των μαθητών των γειτονικών σχολικών συγκροτημάτων. 

Τα παιδιά του Α΄ ΚΕΠΑ έκαναν το τραπέζι στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Το Α΄ ΚΕΠΑ Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου,  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Γιώργο Βουρεξάκη και Μαρία Κασσωτάκη αντίστοιχα. Ο Δήμαρχος μίλησε με τη διευθύντρια, τις δασκάλες και το προσωπικό του Κέντρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είδε τις σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε πρόσφατα ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ στον αύλιο χώρο (όπως η τοποθέτηση ειδικού τάπητα),  ενώ είχε και την ευκαιρία και να γευματίσει μαζί με τα παιδιά! 

Με την ταινία «Στην άκρη του κόσμου αριστερά» συνεχίζεται το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου την Πέμπτη

Με τη δραματική κομεντί «Στην άκρη του κόσμου αριστερά» συνεχίζεται την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου,  το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου.  

(Πολιτιστικό Κέντρο – ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 3 ευρώ).

To φεστιβάλ διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η., με την ευγενική προσφορά του Μορφωτικού Τμήματος της Ισραηλινής Πρεσβείας. 

Προσωρινές δυσκολίες στη λειτουργία του ΚΕΠ της Λεωφόρου Πλαστήρα λόγω διακοπής ρεύματος

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο δίκτυο ΔΕΗ στη περιοχή Λεωφόρου Πλαστήρα,  την Πέμπτη 16-11-17 και από 11:30 -14:30 το ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου (Πανασάνου 1 & Λ. Πλαστήρα 103),

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. Κατσαμπά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα Χ.Α.Π. της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. (Υπεύθυνος Ιατρός κ. Τζανάκης Νικόλαος), θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. ΚΑΤΣΑΜΠΑ (Αγησιλάου 4), τη Δευτέρα 20/11/2017, από τις 9:00 μέχρι τις 13:00

Εβδομάδα ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ - Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου,  διοργανώνουν «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 20 - 24 Νοεμβρίου 2017.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: «Κνωσός, το Παλίμψηστο μιας Μητρόπολης»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν την σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Παπαδάκη

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017,  μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Παπαδάκη, αποφάσισε ομόφωνα τιμώντας την μνήμη του, όπως:

Προκήρυξη για πρόσληψη Γυμναστών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Την πρόσληψη είκοσι πέντε (25) Πτυχιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας έως οκτώ (8) μηνών με ωριαία αποζημίωση, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» περιόδου 2017-2018 ανακοινώνει ο Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο

Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σμύρνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. κ Βαρθολομαίο, υποδέχτηκε σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου.

Στον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Α. Σολωμού

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στη Λότζια, συνάντησε σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντής Έδρας της Unesco του Πανεπιστημίου Αιμίλιος Σολωμού. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης και η νομικός εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κρήτη Εύη Λυρώνη. 

Με ενδιαφέρον η εκδήλωση για την Xylella fastidiosa στον Άγιο Μύρωνα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Αγίου Μύρωνα η εκδήλωση με θέμα «Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρεια Κρήτης». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπική Κοινότητα Αγίου Μύρωνα), το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης το ΤΕΙ Κρήτης, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» και το ΥΠΑΑΤ- Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κρήτης.

Συνεδρίασεις Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 15/11/2017

1. Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη  15 Νοεμβρίου  2017 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στο παρακάτω θέμα:
http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2015-11-2017.pdf

 

2. Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου  2017 και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 266 του Ν. 3852/2010, 159  του Ν. 3463/2006 και της με αριθμ. 3966/2011 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 141/2011)  με μοναδικό θέμα συζήτησης :

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20-2-%20%20%2015-11-2017%20.pdf

Ολοκληρώθηκε το Ικάριο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στη Νέα Αλικαρνασσό

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του Ικάριου γηπέδου ποδοσφαίρου σε δημοτική έκταση στη θέση Ρουσές της Νέας Αλικαρνασσού. Στο σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου τοποθετήθηκε περίφραξη, συνθετικός χλοοτάπητας και ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα   13  Νοεμβρίου  2017 και ώρα 17:55  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 29 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Αναλυτικότερα:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 13/11/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Σουβλουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα   13  Νοεμβρίου  2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

       http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2013-11-2017.pdf

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 13/11/2017

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου , ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Jens Plötner. 

Ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη το Ηράκλειο – Ευχαριστίες του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών στο Ηράκλειο, όπως αποτυπώθηκε και στα στοιχεία μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών έρευνας αγοράς παγκοσμίως, του Euromonitor, η οποία απέδωσε στην πόλη τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού  στην Ευρώπη για το 2017.  

1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου από τον Δήμο Ηρακλείου

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη Μεσόγειο μέσα από την 7η Τέχνη προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου στους θεατές που θα παρακολουθήσουν το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου , το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο. 

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2583 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Σεπτέμβριου – Οκτωβρίου   2017  θα ξεκινήσει  από  την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017.

Πίστωση λογαριασμών δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων Δήμου Ηρακλείου για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2017

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2583 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Σεπτέμβριου – Οκτωβρίου   2017  θα ξεκινήσει  από  την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Πρωτιά για το Ηράκλειο στον Τουρισμό

Με αφορμή τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού του 2017 στην Ευρώπη που κέρδισε το Ηράκλειο σύμφωνα με τα στοιχεία του Euromonitor, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή, τον Πρόεδρο των Τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη, τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργο Πλίακα καθώς και τον Εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini.

Το ΠΑΓΝΗ στο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων των μεγάλων παραγωγών

Μετά τον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ένας ακόμα μεγάλος παραγωγός απορριμμάτων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εντάχτηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου.

Θεατρική παράσταση για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Την θεατρική παράσταση με ιστορίες από τα Καπετανιανά «Και του καιρού και πάντα» θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος), στις 17.00, οι δικαιούχοι του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης. 

Ξεκινά στο Παγκρήτιο η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου U19

Τέσσερις αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου U19, παρουσία και της Εθνικής Ελλάδος, θα φιλοξενήσει από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου το Παγκρήτιο Στάδιο. Η αρχή γίνεται το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου, στις 14.00, με το παιχνίδι Ρωσία – Γιβραλτάρ και ακολουθούν το Σάββατο 11/11 οι αναμετρήσεις Ρωσία – Ρουμανία (14:00) και Ελλάδα – Γιβραλτάρ (17:15) και την Τετάρτη 14/11 το ματς Ρωσία – Γιβραλτάρ.

Εκπαιδευτική εσπερίδα στον Άγιο Μύρωνα για το βακτήριο xylella fastidiosa

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς αγρότες απευθύνει ο Δήμος Ηρακλείου για συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρεια Κρήτης” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του  Κοινοτικού Καταστήματος Αγίου Μύρωνα και ώρα 18:30. 

Ενημέρωση δημοτών για για μεταβολές στις παροχές με τους μειωμένους συντελεστές δημοτικών τελών

Με βάση την αριθμ.759/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίστηκαν οι νέοι μειωμένοι συντελεστές Δημοτικών Τελών. Οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν από 1/1/2018. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 7/11/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/image15628.pdf

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γιάννη Μανιάτη

Συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς Γιάννη Μανιάτη, είχε το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου μετέφεραν τα αιτήματά τους στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Μπροστά σε μια ασυνήθιστη, αυστηρή αλλά και ενημερωμένη επιτροπή βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τις Αντιδημάρχους Μαρία Καναβάκη και Στέλα Αρχοντάκη, επισκέφθηκε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου,  όπου αντιπροσωπεία των μαθητών, του εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Αποστολή δεμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες

Στην ενίσχυση φοιτητών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτός Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου. Η νέα κοινωνική δράση του Δήμου συνίσταται στην αποστολή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης στους φοιτητές, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, μια φορά μηνιαίως, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018.  H πρώτη αποστολή δεμάτων έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα και θα συνεχιστεί κανονικά για τον τρέχοντα και τους επόμενους. 

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Δια Βίου μάθηση και περιλαμβάνει διοργανώσεις εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων,  επιμορφωτικά σεμινάρια, παροχή υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε δημόσιους λειτουργούς ή σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, εκπόνηση διαγωνισμών εφευρετικότητας-λογοτεχνίας-καινοτομίας. 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας παραλαμβάνει τα ογκώδη αντικείμενα

Τη συνδρομή των πολιτών έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο δημιουργίας παράνομων χωματερών περιφερειακά της πόλης του Ηρακλείου, επιδιώκει η Δημοτική Αρχή.

56η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αίθριο της Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  04.11.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την απομάκρυνση εμποδίων που χρησιμοποιούνται για παράνομη κράτηση θέσεων στάθμευσης

Συνεχίζονται, με το συντονισμό της Δημοτικής Αστυνομίας και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι έλεγχοι για την απομάκρυνση εμποδίων που χρησιμοποιούνται για παράνομη κράτηση θέσεων στάθμευσης στις συνοικίες και το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. 

Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2017: Μήνες Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας για Γυναίκες

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ηρακλείου θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και κυρίως τις γυναίκες σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, οργανώνουν ειδική δράση το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στο πλαίσιο της οποίας θα διενεργούνται και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Με τον Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (E.E.A.A.) Γιάννη Ραζή, τον Τεχνικό Διευθυντή Βασίλη Μακρίδη και τον Διεθυντή Marketing Δημήτρη Παπασωτηρίου συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

«Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας»: Το περίγραμμα της Κρήτης στην Ιστορική Χαρτογραφία

Ο κύκλος ιστορικών ομιλιών "Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας", που διοργανώνεται από την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ξεκινάει μια νέα σειρά διαλέξεων για την περίοδο 2017-2018.

Δωρεάν ξενάγηση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και τους Εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού) συνεχίζει το πρόγραμμα των δωρεάν  ξεναγήσεων. Η επόμενη ξενάγηση είναι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 από το Ηράκλειο σε Λαγκάδα, Κερά, Οροπέδιο Λασιθίου. 

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση του άξονα της Λεωφόρου Δικαιοσύνης με Ίδης και Καλοκαιρινού

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: "Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, είναι ένα άλμα προς το μέλλον".

Κατάμεστη η Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη συναυλία για την Ειρήνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου η Συναυλία για την Ειρήνη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου την οποία παρακολούθησε πλήθος Ηρακλειωτών, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Αντιδήμαρχοι και Ρώσοι πολίτες.

 

Σύσκεψη για θέματα αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου σύσκεψη στη Λότζια για την συνεργασία των Υπηρεσιών σε θέματα αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 01/11/2017

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη  01  Νοεμβρίου  2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

         http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2027-10-2017.pdf

Επίσκεψη φοιτητών από την Ολλανδία στη ΔΕΥΑΗ

Ομάδα 30 περίπου φοιτητών του γνωστού Ολλανδικού Αγρονομικού  Πανεπιστημίου ‘’WAGENINGEN’’, συνοδευόμενα από καθηγητές τους επισκεφτήκαν στις 17-10-2017 τις εγκαταστάσεις Επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΗ, όπου ξεναγήθηκαν από Τεχνικούς της Επιχείρησης (3η επίσκεψη εντός τριών ετών).

Σύσκεψη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λότζια

Η συνεργασία των Υπηρεσιών σε θέματα αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου θα απασχολήσει την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στη Λότζια.

Ευχαριστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηρακλείου

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Φαρμακείο Κων/νος Κοκοκιός & ΣΙΑ ΟΕ για τη χορηγία σας σχετικά με το πιεσόμετρο που προσφέρατε στους εργαζόμενους της Ζ΄ δομής ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ (Αγία Τριάδας – Κέντρο) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 30/10/2017

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/14%CE%B7%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%95.%CE%A0%CE%9F%CE%99.%CE%96%CE%A9..pdf

Υπεγράφη η σύμβαση για την Ιχθυαγορά στη Νέα Λαχαναγορά

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στη Λότζια η σύμβαση για τη  «Συντήρηση και επισκευή δημοτικού κτιρίου στη Νέα Λαχαναγορά και μετατροπή του σε Κατάστημα Χονδρικής Πώλησης Αλιευμάτων».

Πρόγραμμα παρεμβάσεων σε γονείς από το ΚΕΣΑΝ

Στο πλαίσιο προγράμματος παρεμβάσεών σε γονείς, το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.), διοργανώνει :

Ευχαριστήριο από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω για την κοινωνική τους ευαισθησία, την αρωγή και τη προσφορά τους σε σχολικά είδη στο πλαίσιο της δράσης "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΜΟΥ Νο2"  που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά για το σχολικό έτος 2017-2018:

Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου από τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ

Με όμορφες εκδηλώσεις τιμούν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη και Τάλως του Δήμου Ηρακλείου. Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 27/10 από τις 07:00-09:00 τα μέλη του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη θα γιορτάσουν την Αγία Σκέπη και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι δίπλα στο χώρο των εγκαταστάσεων του και θα ακολουθήσει αγιασμός.

«Πρώτες Βοήθειες και Βασική Υποστήριξη Ζωής» στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κοινού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, το σεμινάριο «Πρώτες Βοήθειες και Βασική Υποστήριξη Ζωής» στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό συναντήθηκε στη Λότζια ο Γ. Καμίνης

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στη Λότζια επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας στην Κρήτη, σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.

Σημεία συγκέντρωσης για πώματα από μπουκάλια στο κέντρο του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της εθελοντικής ομάδας Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. και τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία της πόλης, ειδικούς πλαστικούς κάδους συγκέντρωσης πωμάτων μπουκαλιών.

Παρουσιάστηκε η μελέτη του Σχεδίου Μάρκετινγκ για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το «Διάζωμα»

Η παρουσίαση της μελέτης του Σχεδίου Μάρκετινγκ για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. 

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Ηρακλείου

Το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι ξεκίνησαν  εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της Λεωφόρου Ικάρου (το τμήμα από τη συμβολή με την οδό Μαυσώλου έως τη συμβολή με την οδό Μιχ. Ελευθεριάδη και το τμήμα από τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή με την οδό Δημοκρίτου), στο πλαίσιο του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Ηρακλείου». 

Συναυλία για την Ειρήνη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας διοργανώνουν συναυλία για την Ειρήνη, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ρώσων σολίστ προεξάρχοντος της παγκοσμίου φήμης Σοπράνο Άννας Αγλάτοβα του θεάτρου Μπολσόι.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός για Ν. Παναγιωτάκη : «Εμβληματική παρουσία στον πολιτισμό της Κρήτης και της χώρας μας»

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου η 20η ετήσια διάλεξη  αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης». 

Παράταση δύο ημερών για τις αιτήσεις μίσθωσης εμπορικών οικίσκων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Στο πλαίσιο  των εργασιών για την διοργάνωση και το στήσιμο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», που θα ανοίξει τις πύλες του στην Πλατεία Ελευθερίας από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018,  ο Δήμος Ηρακλείου και  η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) προσκαλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, να καταθέσουν την αίτηση συμπληρωμένη με τα στοιχεία τους, την οποία θα μπορούν να βρουν στο site το Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr

Κομποστοποιητές γειτονιάς με κίνητρο την μείωση των δημοτικών τελών τοποθετεί ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματος κομποστοποίησης AQUA («Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον»),  με το οποίο στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων και να επιφέρει, εντέλει, μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τους δημότες.

Ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης από τις 26/10 έως και 30/11

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι ή/και κάτοχοι παλαιών δελτίων Μετακίνησης ΑμΕΑ , ότι και φέτος παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με αστικά ΚΤΕΛ νομού κατοικίας τους με εισοδηματικά κριτήρια. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 26 Οκτωβρίου  μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017:

Με επιθεωρητές από την Γενική Διεύθυνση των Ευρωπαϊκών Σχολείων της Κομισιόν συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου οι επιθεωρητές από την Γενική Διεύθυνση των Ευρωπαϊκών Σχολείων της Κομισιόν για την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου. 

Σύσκεψη για το Δικαστικό Μέγαρο στον Δήμο Ηρακλείου

Σύσκεψη για το θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στην Λότζια.

Στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Την ευκαιρία να δει από κοντά τις ποικίλες δραστηριότητες που εξελίσσονται στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο πλαίσιο της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης, είχε το πρωί της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 στα Δειλινά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 24/10/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/34%20oikonomiki.pdf

Κύκλος διαλέξεων από τις Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας με την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Οι Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας με την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου  διοργανώνουν κύκλο διαλέξεων, με τίτλο : Σκέψου τα  «πώς»  και τα «γιατί».

Σοβαρή βλάβη σε μεγάλη γεώτρηση της ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω σοβαρής ηλεκτρολογικής ζημιάς στην γεώτρηση Β6Α στις Βασιλειές, θα παρουσιαστούν προβλήματα διανομής νερού στις παρακάτω περιοχές:

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Τάλως

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας ΤΑΛΩΣ (Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου) της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών -Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS).

Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Νέα Αλικαρνασσό μέσω δημόσιας διαβούλευσης ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού  και να ενημερωθεί για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν είχε το απόγευμα της Τετάρτης 18  Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος παρευρέθηκε στο διευρυμένο τοπικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο, με τη συμμετοχή  εκπροσώπων φορέων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και απλών δημοτών της περιοχής.

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:00 π.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Αμύνης και επίσκεψη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Συνάντηση με διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ)  Αντιστράτηγο κ. Αντώνη Κονδύλη , τον  διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων κ. Γεώργιο Ζησιμάτο και επιτελείς του Ταμείου είχε το πρωί της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Δικαίωση του Δήμου Ηρακλείου - Ανοίγει και πάλι ο Κουμπές

Δεκτή έκανε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την ιεραρχική προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου  σχετικά με την επαναλειτουργία του Οθωμανικού Μνημείου στην Πλατεία Κορνάρου (Κουμπές). Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ, ο Κουμπές παραχωρείται για δύο χρόνια στον Δήμο προκειμένου να τον λειτουργήσει ως παραδοσιακό καφενείο. 

                        gripas2 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 18-10-2017     

 

Δικαίωση του Δήμου Ηρακλείου - Ανοίγει και πάλι ο Κουμπές

 

Δεκτή έκανε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την ιεραρχική προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου  σχετικά με την επαναλειτουργία του Οθωμανικού Μνημείου στην Πλατεία Κορνάρου (Κουμπές). Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ, ο Κουμπές παραχωρείται για δύο χρόνια στον Δήμο προκειμένου να τον λειτουργήσει ως παραδοσιακό καφενείο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος είχε παρευρεθεί προσωπικά στην συνεδρίαση του Συμβουλίου προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα του Δήμου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Κουμπές, όπως αποδείξαμε στο ΚΑΣ, είναι ένα μνημείο άρρητα συνδεδεμένο με την κοινωνική ζωή  της πόλης. Ένα ιστορικό σημείο συνάντησης για τους Ηρακλειώτες, του οποίου την επαναλειτουργία διεκδικήσαμε και πετύχαμε. Από εδώ και εμπρός,  θα κινηθούμε άμεσα και με απόλυτο σεβασμό στου όρους της παραχωρήσεως, ώστε ο Κουμπές να ανοίξει ξανά το συντομότερο δυνατόν». 

O Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί στην διαχείριση των απορριμμάτων

«Τίποτα δεν πάει χαμένο – όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι»! Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός την κεντρική ιδέα της γενικότερης πολιτικής του Δήμου για την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα για την διαχείριση των τροφικών υπολειμμάτων, μέσω ενός καινοτόμου προγράμματος το οποίο εγκρίθηκε  την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Νέος ανελκυστήρας στο Δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω

Ευκολότερη θα είναι πλέον η πρόσβαση στο Δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω για τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά στον εκσυγχρονισμό, μετά από 20 χρόνια, των ανελκυστήρων του κτιρίου.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στα «έξυπνα παιγνίδια»

Με μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιήθηκε χθες το σεμιναριακό πρόγραμμα «Η έξυπνη παιδεία ως ανθρώπινη προστασία» που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Συνάντηση Προέδρου ΔΕΥΑΗ με τη διοίκηση του συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου

Με τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννης Ρασούλης και στελέχη της Δημοτικής επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην εκδήλωση του ΙΤΕ

Στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του με τη σημερινή  του δομή, παρευρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Παρεμβάσεις σε Σίβα, Βενεράτο και Αυγενική – Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Τις Τοπικές Κοινότητες Σίβας, Βενεράτου και Αυγενικής επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ισχυρή η παρουσία του Ηρακλείου στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης

Ισχυρή παρουσία σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Ρωσίας «INWETEX-CSI», που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, καταγράφει το Ηράκλειο μέσω του Δήμου που συμμετέχει με δικό του γραφείο, στο πλαίσιο του εθνικού περιπτέρου του ΕΟΤ.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 17/10/2017

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Τα έξυπνα παιγνίδια ως ανθρώπινη προστασία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

«Η έξυπνη παιδεία ως ανθρώπινη προστασία» είναι το θέμα του σεμιναριακού προγράμματος που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16/10/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 16  Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2016-10-17.pdf

Παρουσίαση της πρότασης του Δήμου Ηρακλείου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των τροφικών υπολειμμάτων που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της πρότασης του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των τροφικών υπολειμμάτων, η οποία εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δοθεί την προσεχή Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και ο καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης Θρασύβουλος Μανιός. 

Δύο χρυσά βραβεία για τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου Ηρακλείου

Δύο ακόμα χρυσά βραβεία στον θεσμό των Best City Awards πήρε ο Δήμος Ηρακλείου που βραβεύτηκε στην ενότητα Τεχνολογίας Πληροφορίων Επικοινωνιών (ΤΠΕ) & Διακυβέρνησης μαζί με εβδομήντα Δήμους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις, που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στα Κεράσια - Κατασκευάζεται ο αγροτικός δρόμος στην Ξερολιά των Δαφνών

Τις Τοπικές Κοινότητες Κερασίων και Δαφνών επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη, Οικονομικών Γιώργο Καραντινό και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Σεμινάρια επιμόρφωσης των παιδαγωγών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Στα πλαίσια επιμόρφωσης των παιδαγωγών του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Ξεκινούν οι προετοιμασίες της «Καστρινής Αποκριάς 2018»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και  φέτος o Δήμος Ηρακλείου, μέσα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία  εορταστικού κλίματος κατά τη διάρκεια των Αποκριών ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται με Ελεύθερη Είσοδο στο κοινό.

Θεατρική παράσταση για τους δικαιούχους του προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

 

Την παιδική θεατρική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετά» θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι  του Δήμου Ηρακλείου του  Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

Απονομή «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου: Η ομιλία του Γρηγόρη Σηφάκη

Το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου για το 2017, απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στον Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Γρηγόρη Σηφάκη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στο 10ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

 Το ολοκαίνουργιο 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο  Ηρακλείου, επί της οδού Μελιδονίου στο κέντρο της πόλης, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον Δήμαρχο Ηρακλείου συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι αφιερωμένη στην ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) για το 2017 έχει ως θέμα την Ψυχική Υγεία στο χώρο της Εργασίας. Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που χαρακτηρίζουν την σημερινή ελληνική  πραγματικότητα και συντελούν στην ενίσχυση ενός γενικευμένου αισθήματος αβεβαιότητας, ανημποριάς και ανασφάλειας.

Σε ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την ευρύτερη περιοχή της Κρήνης Μοροζίνι προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Στην εκπόνηση Ειδικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης για την αισθητική αποκατάσταση των όψεων των κτιρίων και την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια), προχωρά τώρα ο Δήμος Ηρακλείου. Η μελέτη αφορά στην Ολοκληρωμένη Αποκατάσταση του τμήματος αυτού του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,  σε συνεργασία με την Ομάδα Χ.Α.Π. της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. (Υπεύθυνος Ιατρός κ. Τζανάκης Νικόλαος) θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού (Διονυσίου 13 και Αρτεμησίας) τη Δευτέρα 16/10/2017, από τις 9:00 μέχρι τις 13:00.

Αναβαθμίστηκε η κεντρική διαδικτυακή πύλη του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην αναβάθμιση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας της  κεντρικής διαδικτυακής του πύλης www.heraklion.gr   με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης αλλά και την παροχή νέων καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. 

Μία ακόμα δωρεάν ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και στα μνημεία του Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε  συνεργασία τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και τους Εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού), συνεχίζει το πρόγραμμα των δωρεάν  ξεναγήσεων. Η επόμενη ξενάγηση είναι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο ιστορικό κέντρο και στα πολιτιστικά μνημεία του Ηρακλείου. 

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 09  Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:55  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 29 θέματα στην ημερήσια του διάταξη

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον πρόεδρο του Εργοτέλη Μαγκέντ Σαμί

Συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Εργοτέλη κ. Μαγκέντ Σαμί είχε το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2018

Για 2η χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση) ετοιμάζονται να υποδεχτούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με λάμψη, χρώμα, γεύσεις, πολύ μουσική και ακόμα πιο πολλές εκπλήξεις!

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αίθριο της Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  07.10.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/10/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/image15037.pdf

Με μεγάλη συμμετοχή η εσπερίδα για τα «Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο Γυναικείο Επιχειρείν»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου στη Νέα Αλικαρνασσό, η εκδήλωση με θέμα τα «Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο Γυναικείο Επιχειρείν». Την εσπερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.  

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 9/10/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%209-10-17.pdf

«Αγάπησε την πόλη σου – Προστάτεψε τα αδέσποτα» από τον Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι ομιλίες – παρουσιάσεις της  Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και την επιμέλεια του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νέας Γενιάς- Εθελοντισμού- ΚΕΣΑΝ, για θέματα που άπτονται της σωστής διαχείρισης και συμπεριφοράς προς τα ζώα συντροφιάς.

Κλήρωση για την «Ανέγερση 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου επί της οδού Μελιδωνίου»

Γνωστοποιείται ότι η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσίων θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των αιρετών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, για την Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανέγερση 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δήμου Ηρακλείου επί της οδού Μελιδωνίου» (1 τακτικό και 1 αναπληρωματικό μέλος).

Ξεκινούν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Βίγλας

Το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Βίγλας, στα πλαίσια του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Ηρακλείου». 

Εκδήλωση των ΚΗΦΗ του Δήμου για την Τρίτη Ηλικία

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας, Νέας Αλικαρνασσού, Παλιανής και Τεμένους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηρακλείου,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1 Οκτωβρίου), θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην ταβέρνα «Ακρωτήρι» στη Νέα Αλικαρνασσό.

«Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο Γυναικείο Επιχειρείν»

Εκδήλωση - εσπερίδα με τίτλο «Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο Γυναικείο Επιχειρείν» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, μέσα από το θεσμό του «Δημοσκοπίου», η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Με χορό και τραγούδι γιόρτασαν την Ημέρα των Ηλικιωμένων τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ - ΑΠΗ

Με κέφι και ζωντάνια γιόρτασαν τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου την Ημέρα των Ηλικιωμένων, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στον Θεατρικό Σταθμό.

Δωρεάν μέτρηση σακχάρου αίματος, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου από τις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Προσφέροντας στην Κοινότητα : Ενημέρωση – Πρόληψη – Ευαισθητοποίηση» είναι το θέμα της δράσης  που οργανώνουν οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.

Ημερίδα για την Κοινωνική πολιτική στους ΟΤΑ

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Επιστημονική Ημερίδα διεξήχθη την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης Δήμου Ηρακλείου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με  θέμα: Κοινωνική Πολιτική & Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.

Απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» από τον Δήμο στον Γρηγόρη Σηφάκη, στις 10 Οκτωβρίου

Το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου, που έχει δοθεί κατά το παρελθόν στον Στυλιανό Αλεξίου, στον Φώτη Καφάτο, στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, και το 2016 στον Θεοχάρη Δετοράκη, θα δοθεί εφέτος στον Γρηγόρη Σηφάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ευχαριστήριο δωρεάς Μελισσειδίου Πνευματικού Κέντρου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, ευχαριστούν εκ βαθέων το «Μελισσείδιο Πνευματικό Κέντρο», για την υπέρμετρη κοινωνική του ευαισθησία και την διάθεση για προσφορά που το διακρίνει, προκειμένου να παραχωρήσει στη «Β.Δ.Β.» πέντε (5) συσκευές αφύγρανσης, συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στην προστασία των θησαυρών της.

Το 2o Δημοτικό Βουτών στο Παγκρήτιο Στάδιο για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφθηκαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα από τα προγράμματα για σχολεία που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου,  σε συνεργασία με την Ανάπτυξη Αθλητισμού (Α.Α.Η. ΟΤΑ) και να γνωρίσουν βιωματικά ορισμένα από τα ολυμπιακά αθλήματα. 

Στα εγκαίνια του ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Μασταμπά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στα εγκαίνια του νέου χώρου του  ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Μασταμπά (επί της οδού Λευθεραίου, αριθμός 34) παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η μεταστέγαση του ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ σε κτίριο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν στον Δήμαρχο τις ευχαριστίες τους για την ικανοποίησή του. 

Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου στην Εσθονία

Με επιτυχία και σημαντικές νέες ιδέες για τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών της πόλης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών, ολοκληρώθηκε η αποστολή του Δήμου Ηρακλείου στη Νάρβα της Εσθονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρώπη για τους Πολίτες με τον τίτλο «City to City for Building our Europe” («Από Πόλη σε Πόλη για να Οικοδομήσουμε τη δική μας Ευρώπη», http://www.c2c4eu.eu/) που υλοποιείται μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

 

«Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχή επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Στον ίδιο και την οικογένειά του εύχομαι να αφήσουν πίσω τους αυτήν την περιπέτεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Αλλαγή ημερομηνίας για την 4η εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής λόγω καιρικών συνθηκών

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω καιρικών συνθηκών η 4η εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής μεταφέρθηκε το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 & 8 Οκτωβρίου.

Εγκαίνια ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Μασταμπά

Τα εγκαίνια του νέου χώρου στον οποίο θα στεγαστεί το  ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Μασταμπά, επί της οδού Λευθεραίου 34, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί.

Το Υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε το Μέγαρο Κοθρή στο Δήμο Ηρακλείου

Στην έγκριση παραχώρησης του Μεγάρου Κοθρή – Λιοπυράκη, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 25ης Αυγούστου και Επιμενίδου, προχώρησε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου  το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στου οποίου την ιδιοκτησία βρίσκεται το ακίνητο. 

Φωταγώγηση της Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι μια εκστρατεία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη ελέγχου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στη Λότζια, η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ελέγχου της φέρουσας ικανότητας και ενίσχυσης (εφόσον απαιτηθεί) για το συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων (Κυριακή 1η Οκτωβρίου) , η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης & το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας 2ης Δημοτικής Κοινότητας προγραμματίζει τις κάτωθι δράσεις:

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας με τους Διευθυντές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με τους Διευθυντές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια και συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και Παιδείας καθώς και το σύνολο των Διευθυντών των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Ακύρωση συναυλίας «Μουσική Συνέκφραση 3»

Η συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου «Μουσική Συνέκφραση 3» που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σχήμα.

Ακυρώνεται η συναυλία «Μουσικές Περιπλανήσεις» του Γιάννη Καρανίκα και της Ιωάννας Καρανίκα

Η συναυλία του Γιάννη Καρανίκα και της Ιωάννας Καρανίκα «Μουσικές Περιπλανήσεις» που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σχήμα.

Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού» στο Πολιτιστικό Κέντρο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης &   και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας - Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας – Σ.Ε.Υ.Π. – ΤΕΙ Κρήτης, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού. Εργαστήριο διαλόγου και προβληματισμού». 

Ολοκληρώνονται οι προβολές του Cinema On The Road

Ολοκληρώνονται οι προβολές του Cinema On The Road που ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και έδωσαν την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν εξαιρετικές ταινίες του ελληνικού και του ξένου κινηματογράφου. Συνολικά το Cinema On The Road πέρασε από 32 πλατείες, γειτονιές και οικισμούς του Ηρακλείου σε διάστημα δύο μηνών.

Μονοδρομήσεις στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι επόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

Ικανοποίηση φορέων και ομάδων για το 2ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, κατά  κοινή ομολογία των συμμετεχόντων ομάδων, αλλά και των φίλων του μπάσκετ, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν και τις δύο ημέρες του τουρνουά, έκλεισε τις πύλες το 2nd  International Basketball Tournament Crete/Heraklion. 

Τουρνουά 3Χ3 και αυτόγραφα στα Δύο Αοράκια

Η χαρά των συμμετεχόντων κορυφώθηκε κατά την επίσκεψη αθλητών και των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά οι οποίοι μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με μικρους και μεγάλους.

'Αντάξιο του final - four το τουρνουά στο Ηράκλειο'

Στο πλαίσιο του δεύτερου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ Κρήτης, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία το παρόν έδωσαν η Περιφέρεια Κρήτης δια του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα αθλητισμού, κ. Νίκου Συριγωνάκη, και ο Δήμος Ηρακλείου δια του Αντιδημάρχου αθλητισμού, κ.Κώστα Βαρδαβά, που είναι και συνδιοργανωτές του τουρνουά, καθώς και οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων, Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός), Νέβεν Σπάχια (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς (Ερυθρός Αστέρας) και Δημήτρης Πρίφτης (Ούνιξ Καζάν).

Οι καλύτερες στιγμές του φετινού «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του φετινού Φεστιβάλ: https://youtu.be/s98rarDtpwo

Μαθητές στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ενημέρωση μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 09꞉00 το πρωί. 

Ανακοίνωση εργαζομένων στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο για την απώλεια του Αντώνη Κούτη

Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πολυδύναμο Ιατρικό και Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την απροσδόκητη απώλεια του διευθυντή μας Αντώνη Κούτη.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 26/9/2017

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/11%CE%B7%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%95.%CE%A0%CE%9F%CE%99.%CE%96%CE%A9..pdf

ΚΕ.Σ.Α.Ν.: Αποχαιρετισμός στο Μέλος της Αστικής Εταιρίας, Αντώνη Κούτη.

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το μέλος της Αστικής Εταιρείας ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, Αντώνη Κούτη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 26/9/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Στους δρόμους της πόλης τα νέα απορριμματοφόρα

Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Ηρακλείου από τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου τα νέα, υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Τα καινούργια οχήματα ταξινομήθηκαν και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες εκπαίδευσης των οδηγών, ενισχύουν τον στόλο του Δήμου Ηρακλείου και την προσπάθεια για μια πόλη ακόμα πιο καθαρή.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:55  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 20 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους του Ηρακλείου - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  ότι από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι εργασίες  ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο του έργου  «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Ηρακλείου». 

Ακύρωση της προγραμματισμένης παράστασης «Το άσμα της Ιωάννας και του Κωνσταντή»

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις στο «Μ. Χατζιδάκις» 21-9-2017 «ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ» ΚΑΙ 22-9-2017 «ΤΟ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ» δε θα πραγματοποιηθούν με απόλυτη ευθύνη του Σκηνοθέτη των παραστάσεων Πάνου Ιωαννίδη.

Αρχίζει το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ στο Ηράκλειο

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει σήμερα, 22/9/17 στο κλειστό γυμναστήριο «Δυο Αοράκια»του Ηρακλείου Κρήτης  το ' 2st International Basketball Tournament Crete /Heraklion' με  την συμμετοχή του Ολυμπιακού του Ερυθρού Αστέρα, της Μακάμπι Τελ Αβίβ και  της Ουνιξ Καζάν. 

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το θάνατο του Αντώνη Κούτη

"Ο Αντώνης Κούτης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο της ιατρικής επιστήμης και της ευρύτερης κοινωνίας του Ηρακλείου". 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας – Ανάπτυξης Α. Χαρίτση

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη  Χαρίτση, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο περιθώριο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Είναι ευθύνη μας να μάθουμε τον κόσμο να ακούει την πραγματικότητα»

Την ευθύνη όσων εκφέρουν δημόσιο λόγο να εκπαιδεύσουν τον κόσμο να αποδέχεται και εντέλει να απαιτεί την αποτύπωση της πραγματικότητας, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στην ομιλία του κατά το κλείσιμο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, στο κινηματοθέατρο «Αστόρια».

Στη Λότζια ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στη Λότζια ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χάρη Μαμουλάκη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 25/9/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη  Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010,  προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2025-9-17.pdf

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίων εργασιών από τον ΟΑΚ στο δίκτυο από το φράγμα Αποσελέμη, σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, θα γίνει διακοπή τροφοδοσίας της πόλης από τις 08:00 έως 22:00.

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση A’ Βαθμού πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο»

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στάθηκε ιδιαίτερα στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός. 

Mε τον «Ερωτόκριτο» έπεσε η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» να αποθεώνει τους συντελεστές της παράστασης «Ερωτόκριτος in blues»,  παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, έπεσε το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Στο Κορκ της Ιρλανδίας η 3η Διεθνής Διάσκεψη της Unesco για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν»

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η 3η Διεθνής Διάσκεψη της Unesco στο Cork της Ιρλανδίας, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου της Unesco για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν».

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας ο Δήμος Ηρακλείου

Στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας, στο εκθεσιακό κέντρο Expocentre Fairgrounds, στη Μόσχα, συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου με περίπτερο μετά από πρόσκληση του ΕΟΤ.

Σύσκεψη στη Λότζια για τις άδειες καταστημάτων, τα τραπεζοκαθίσματα και τη ρύθμιση οφειλών

Αυστηρή προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας να σπεύσουν και να ολοκληρώσουν την σχετική διαδικασία απηύθυνε η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια με εκπροσώπους τους.

Ακυρώνεται η Θεατρική Παράσταση «Η ΤΕΛΕΤΗ»

Η Θεατρική Παράσταση «Η ΤΕΛΕΤΗ» του Π. Μάτεσι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σχήμα.

Ψυχαγωγική εκδήλωση για τα παιδιά στο Πάρκο Γεωργιάδη από το Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει ψυχαγωγική εκδήλωση για τα παιδιά της πόλης μας, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα  τα παιδιά των φιλοξενούμενων οικογενειών του προγράμματος «Προσωρινή Στέγαση προσφύγων στην Κρήτη» της  Ύπατης Αρμοστείας.

Έλεγχοι και κατασχέσεις προϊόντων από τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, διενεργήθηκε έλεγχος στην λαϊκή αγορά που λειτουργεί  στην περιοχή της Κηπούπολης από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Cinema On The Road σε Θέρισσο, Άη Γιάννη Χωστό και Παραλιακή

Με εξαιρετικές ταινίες του ελληνικού και του ξένου κινηματογράφου συνεχίζει την περιοδεία του στις πλατείες, στις γειτονιές, στους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου το Cinema On The Road δίνοντας την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές με καλό σινεμά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ.  

Με τον «Ερωτόκριτο» πέφτει την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ του Δήμου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με το συναυλιακό μέρος της όπερας του Δημήτρη Μαραμή «Ερωτόκριτος» πέφτει την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

 Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. 

Αποθέωση για την Μαρία Φαραντούρη στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Μια μοναδική συναυλία προσέφεραν το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου στο κοινό που γέμισε το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», η Μαρία Φαραντούρη και τα αδέλφια Παντελής και Μιχάλης Καλογεράκης, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου.  

«Ο Δήμος Ηρακλείου ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην διεκδίκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων των συγγενών των θυμάτων»

Tη μνήμη των θυμάτων των χωριών Βιάννου και Ιεραπέτρας που εκτέλεσαν οι Γερμανοί  τον Σεπτέμβριο του 1943 τίμησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Σελί Αμιρών, για την επέτειο 74 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

To 2o International Basketball Tournament Crete, στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Το 2o  International Basketball Tournament Crete/Heraklion, δεν προσπαθεί, πέρα από την σημαντικότητα του ως αθλητική διοργάνωση, να αναδείξει μόνο  την τουριστική, πολιτιστική  και πολιτισμική  δυναμική, της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και γενικότερα της Κρήτης, αλλά  δίνει  την ευκαιρία να  αναδείξει το νησί μας και το κοινωνικό του πρόσωπο. 

Τα μέλη της αποστολής του Πλοίου της Ειρήνης στη Λότζια

Την αποστολή του Πλοίου της Ειρήνης υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η αποστολή των 100 ημερών που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και θα καταλήξει, μετά από 30 και πλέον λιμάνια, στην Νέα Υόρκη στις 15 Οκτωβρίου «έδεσε» σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Αναστολή εκτέλεσης της απόφασης κατανομής θέσεων στον νέο χώρο της λαϊκής της Δευτέρας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αποφασίζει την αναβολή εκτέλεσης της με αρ. πρωτ. 108402/13-09-2017 Απόφαση Δημάρχου Ηρακλείου :

Ακύρωση της παράστασης «ΤΑ ΒΕΝΤΟΥΖΟΠΟΤΗΡΑ»

Η Θεατρική Παράσταση «ΤΑ ΒΕΝΤΟΥΖΟΠΟΤΗΡΑ» της Ρούλας Ορφανουδάκη που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σχήμα.

Αλλαγή ημερομηνίας της παράστασης « ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ… » του συλλόγου « Η Αρτεμισία »

Η Παράσταση «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ…» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου μεταφέρεται την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Υπεγράφη η σύμβαση για τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην πόλη του Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στη Λότζια η σύμβαση για τις «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας.

Η Μαρία Φαραντούρη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η Μαρία Φαραντούρη, επιστρέφει στο Ηράκλειο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου για το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 18/9/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

 

 

                       http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2018-9-17.pdf

Δραστικά μέτρα για όσους αποθέτουν μπάζα σε κοινόχρηστους χώρους

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Δημοτική Αρχή για να περιοριστεί το φαινόμενο των ασυνείδητων που απορρίπτουν μπάζα, σκουπίδια, κλαδέματα και κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα σε ελεύθερους χώρους, δημόσιους ή και ιδιωτικούς, στα όρια του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια του 9ου ΚΔΑΠ

Στα εγκαίνια του 9ου  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Δήμου Ηράκλειου παρευρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Το ΚΔΑΠ Θερίσσου – Μασταμπά στεγάζεται στο 30ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Πυράνθου 44), έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών και η λειτουργία του εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».

Δωρεάν σπιρομέτρηση και διαγνωστικές εξετάσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσου

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσσου,Μίνωος και Μ. Αρχαγγέλου γωνία 2ος όροφος, θα  διενεργηθεί δωρεάν προληπτικός πνευμονολογικός έλεγχος σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ που θα περιλαμβάνει σπιρομέτρηση και  διαγνωστικό έλεγχο από τον πνευμονολόγο καθηγητή κ. ΝίκοΤζανάκη.

Ημερίδα με θέμα «Ηράκλειο η πόλη των 5+1 πολιτισμών» στο Πολιτιστικό Κέντρο

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζεται την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου με την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα «Ηράκλειο, η πόλη των 5+1 πολιτισμών» στο Πολιτιστικό Κέντρο . Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας θα ακολουθήσει συναυλία με το σχήμα «ΔίςΤροπον». 

Cinema On The Road σε Κατσαμπά και Βούτες

Με εξαιρετικές ταινίες του ελληνικού και του ξένου κινηματογράφου συνεχίζει την περιοδεία του στις πλατείες, στις γειτονιές, στους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου το Cinema On The Road δίνοντας την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές με καλό σινεμά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ.  

Στην 3η Διεθνή Διάσκεψη του Παγκοσμίου Δικτύου της Unesco ο Δήμος Ηρακλείου

Στο Κορκ της Ιρλανδίας θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Ηρακλείου Γιώργος Βλαχάκης στο πλαίσιο της  3η Διεθνούς Διάσκεψης για τις πόλεις Μάθησης.

Ξεκινούν οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε  συνεργασία τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και τους Εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού), ξεκινά το πρόγραμμα των δωρεάν  ξεναγήσεων της περιόδου Σεπτέμβριου 2017- Μάιου 2018.

Φροντίζουν και στειρώνουν τα αδέσποτα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και την προσπάθεια να καταγράψει και να στειρώσει τα αδέσποτα ζώα στην πόλη του Ηρακλείου. Έτσι σε στειρώσεις σε 31 αδέσποτα, που συγκεντρώνονται και  φιλοξενούνται προσωρινά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου, προχωρούν τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι του Κυνοκομείου στο πλαίσιο συνεργασίας με την «Κιβωτό των Ζώων».

Τα θέματα παιδείας επί τάπητος - Συναντήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας της Π.Ε. Ηρακλείου

Τα θέματα της Παιδείας στο Ηράκλειο έθεσαν επί τάπητος ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Λάμπρος Καμπουράκης που συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, στη Λότζια.

Ξεκινά η χορήγηση πρωινών σε μαθητές των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, η χορήγηση 325 δωρεάν πρωινών ανά ημέρα,  από τον Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και αφορά σε παιδιά Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. 

Εγκαινιάζεται το 9ο ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ Θερίσσου- Μασταμπά, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού - Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00.

Οι μουσικές της Μεσογείου από τους MD’s Quartet στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», συνεχίζεται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»,  με συναυλία αφιερωμένη στις μουσικές της Μεσογείου από τους MD’s Quartet. 

Σε Άγιο Τίτο, Άγιο Ιωάννη, Καπετανάκειο και Τάλω ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς,  στο 6ο και 44ο  Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Τίτο, στο Καπετανάκειο και στο 8ο Γενικό Λύκειο στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού,  παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη. 

Παρέμβαση καθαρισμού στο πάρκο και τον κοινόχρηστο χώρο των Δειλινών

Με μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού,  συνεργεία από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και εργαζόμενοι στην εταιρεία «Τηλέμαχος Α.Ε». καλλώπισαν το πάρκο και τον κοινόχρηστο χώρο στην περιοχή των Δειλινών, στις οδούς Λευκωσίας και Πετράκη.

«Η Κρήτη συναντά την Σμύρνη» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζεται την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου με την παράσταση «Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη»,  στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηρακλείου σήμερα 11-9-2017 και ώρα 13.30 μ.μ.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/09/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash12092017.pdf

Ο Νίκος Καζαντζάκης και η μουσική στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία  5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με μια ιδιαίτερη συναυλία, αφιερωμένη στον μελοποιημένο λόγο του Νίκου Καζαντζάκη αλλά και στις μουσικές του προτιμήσεις. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας  μάλιστα θα ακουστεί  για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η σύνθεση  του Λευτέρη Αλεξίου «Τραγουδάκι χωρίς λόγια».

Νέα εκδοτήρια για το 2ο International Basketball Tournament Crete/Heraklion

Μεγάλη ζήτηση υπάρχει ήδη για τα εισιτήρια του 2oυ  International BasketballTournament Crete/Heraklion, που διεξάγεται από 22-24 Σεμπεμβρίου  στη σάλα του κλειστού στα ‘’Δύο Αοράκια’’ Ηρακλείου,  με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ερυθρού Αστέρα και της Ούνιξ Καζάν.

Tα ονόματα των παιδιών που εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς μετά το έλεγχο των δικαιολογητικών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τα αποτελέσματα έπειτα από έλεγχο των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν στην υπηρεσία μας:

Για τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν από την μη προσέλευση των παιδιών τόσο μέσω Δήμου όσο και μέσω ΕΣΠΑ οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με μελλοντική ανακοίνωση στο www.dopafmai.gr και www.Heraklion.gr

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την υπόθεση Λεμπιδάκη: «Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα»

Πέντε και πλέον μήνες μετά την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οικογένειά του εξακολουθεί να βασανίζεται από την αγωνία για το μέλλον του ανθρώπου της. Μια αγωνία αβάσταχτη, την οποία μπορούμε να συμμεριστούμε αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε να  την απαλύνουμε.  Το καθημερινό τους δράμα είναι μια μοναχική βάσανος. Αν η δική μας συμπαράσταση τους βοηθάει σε οτιδήποτε, τους την προσφέρουμε αμέριστη.

Ο Γιώργος Πολυχρονάκης νέος Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΠΤΑΗ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΤΑΗ, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου του 2017, ο Γιώργος Πολυχρονάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της  Εταιρείας. 

Πιστώνονται τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους από το Δήμο Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.559 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιουλίου -Αυγούστου 2017  θα ξεκινήσει  από  την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου  2017.

3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» : Το πρόγραμμα Σαββάτου και Κυριακής

Με μια μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων  του Δήμου Ηρακλείου και με ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Μαστοράκη, συνεχίζεται το Σάββατο και την Κυριακή το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός

 

Στην Κόνιτσα θα βρίσκεται την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας»

Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός: «Ικανοποίηση για την ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΗ»

Την ικανοποίησή του σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την με ευνοϊκούς όρους  αποπληρωμή των οφειλών της ΔΕΥΑΗ εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός.

Πίστωση προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων Δήμου Ηρακλείου Ιουλίου-Αυγούστου 2017

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.559 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιουλίου -Αυγούστου 2017  θα ξεκινήσει  από  την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου  2017.

«Ο Τζουάνες του Μεγάλου Κάστρου» την Παρασκευή στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζεται την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με την παράσταση «Ο Τζουάνες του Μεγάλου Κάστρου – Αναμνήσεις από την Κρήτη του 17ου αιώνα» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

Ευρεία σύσκεψη στη Λότζια για τις εργασίες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λότζια η σύσκεψη με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στις οδούς Δικαιοσύνης  - Ίδης – Καλοκαιρινού για το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων εργασιών ανάπλασης της περιοχής.

Μειωμένες τιμές μέχρι 50% στα εισιτήρια του 2ου International Basketball Tournament Crete

Στην κυκλοφορία τέθηκαν από σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου,  τα εισιτήρια για το 2o International Basketball Tournament Crete/Heraklion, που ως γνωστόν γίνεται από 22-24 Σεπτεμβρίου,  στο Νέο  Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα «Δύο Αοράκια»,  με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ερυθρού Αστέρα και της Ούνιξ Καζάν.

Συμφωνήθηκε το πρωτόκολλο διμερούς συνεργασίας Δήμου Ηρακλείου και Δήμου Βενετίας

Στο τελικό κείμενο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και τον Δήμο Βενετίας,  στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του εμπορίου, της παιδείας και της νεολαίας, κατέληξαν οι δημοτικές αρχές των δυο πόλεων. 

Συνεργασία Ηρακλείου με «Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο είχε το πρωί της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη. 

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου: O Ross Daly στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»  συνεχίζεται την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου με συναυλία του Ross Daly στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». 

Σύσκεψη με τους καταστηματάρχες των οδών Δικαιοσύνης – Ίδης – Καλοκαιρινού ενόψει της έναρξης των εργασιών ανάπλασης

Σύσκεψη με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στις οδούς Δικαιοσύνης  - Ίδης – Καλοκαιρινού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, στις 13.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια.  

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 5/9/2017

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/10%CE%B7%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%95.%CE%A0%CE%9F%CE%99.%CE%96%CE%A9.pdf

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 4/9/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%204-9-17.pdf

 

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσω YouTube τη συνεδρίαση:

https://www.youtube.com/channel/UC4q7mhkdLSEbw5Oz-ZFciYg/feed?activity_view=6

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια, προκειμένου να συζητήσουν για  τον οργανωτικό ρόλο και την παρέμβαση του Δήμου στο επικείμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβερνήσεως.

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: «Sole Voyage» τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Το 3ο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζεται τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με συναυλία της διεθνούς φήμης βιολίστριας Μαρίας Μανουσάκη.  

Κατάμεστη η δημοτική Ακτή Καρτερού για τους «Χειμερινούς Κολυμβητές»

 

Μια ιδιαίτερη  συναυλία, δίπλα στην θάλασσα προσέφερε στους Ηρακλειώτες το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. Παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, οι διαχρονικοί «Χειμερινοί Κολυμβητές»  «ταξίδεψαν» το κοινό στην κατάμεστη δημοτική Ακτή Καρτερού σε όλα τα γνωστά τους τραγούδια αλλά και σε απρόσμενες επιλογές, με τον ξεχωριστό Αργύρη Μπακιρτζή  και τους σπουδαίους μουσικούς τους συγκροτήματος να δείχνουν ότι παραμένουν κεφάτοι και δημιουργικοί. 

Εισήγηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στην εισήγησή του στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στο ξενοδοχείο Ατλαντίς την Παραασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: «Καπετάν Μιχάλης» και «Ala Turka Ala Greka» το Σαββατοκύριακο στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου με τον «Καπετάν Μιχάλη» και την μουσική παράσταση «Ala Turka Ala Greka».

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Οικονομικού Επιμελητηρίου για παροχή δωρεάν φοροτεχνικών υπηρεσιών σε δημότες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου-Τμήματος Ανατολικής Κρήτης (ΟΕΕΤΑΚ) Γιώργο Σισαμάκη είχε το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη. 

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα, Παρασκευή 01/09/2017.

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 22 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλη Κουγιουμτζή είχε το πρωί της Πέμπτης 31 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του, στην Λότζια. 

Ξεκινά τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει και φέτος τη δράση αλληλεγγύης «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου» με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και τη διάθεσή τους σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο Αίθριο της Λότζια το Σάββατο

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  02.09.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» στην Ακτή Καρτερού

Το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου με μια μοναδική συναυλία των «Χειμερινών Κολυμβητών» στην Ακτή Καρτερού. 

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Οι Aria Corte στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Πέμπτη 31 Αυγούστου με τη συναυλία του ιταλικού συγκροτήματος Aria Corte: 

Τις θέσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον Κουμπέ παρουσιάσε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός

Στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου,  όπου συζητήθηκε η Ιεραρχική Προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου κατά της απόφασης της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντικών Αρχαιοτήτων για την χρήση του Κουμπέ, παρευρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη και το υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου Κάλλια Νικολιδάκη.  

Κυβερνητική δέσμευση προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Την πλήρη κυβερνητική στήριξη στα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, για την χρηματοδότηση της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της πόλης (περίπου 300 χιλιόμετρα), και των χαλασμένων υδρομέτρων και την  εξάλειψη των προσαυξήσεων του δανείου της ΔΕΥΑΗ, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, κατά την συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Αυγούστου, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη. 

Ο Αερολιμένας Ηρακλείου εγκαινιάζει το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων των μεγάλων παραγωγών

 

Ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» συμμετέχει και εγκαινιάζει ουσιαστικά το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων μεγάλων παραγωγών του Δήμου Ηρακλείου.

 

Στην Αθήνα για ΔΕΥΑΗ και Κουμπέ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση θα έχει στην Αθήνα,  την Τετάρτη 30 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι διαδικασίες χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΗ για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και των χαλασμένων υδρομέτρων του Ηρακλείου. 

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Fernando Pessoa και Fados από την Αλίκη Καγιαλόγλου

 

Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου, επιστρέφει στο Ηράκλειο μετά την εξαιρετική συναυλία που είχε δώσει για το «Τέχνη καθ’ οδόν» τον περασμένο Ιούλιο, για μια ιδιαίτερη παράσταση στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. 

Ανακοίνωση ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για τις ημερομηνίες έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 καθώς και ημερομηνίες προσέλευσης βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Καπετανάκειο

 

Την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης – διαρρύθμισης του 1ου Λυκείου (Καπετανάκειου) είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Ανασταστάκη και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας. 

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί: Η ιστορία του αλεξίπτωτου στη Στοά Μακάσι

Η ενδιαφέρουσα έκθεση της Deborah Jeromin, με θέμα το αλεξίπτωτο ως μέσον πολέμου ανοίγει τις πύλες της την Τρίτη 29 Αυγούστου, στην Στοά Μακάσι, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Cinema On The Road σε Σύλλαμο, Δαφνές και Άγιο Βλάση

Με εξαιρετικές ταινίες του ελληνικού και του ξένου κινηματογράφου, συνεχίζει την περιοδεία του στις πλατείες, στις γειτονιές, στους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου το Cinema On The Road δίνοντας την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές με καλό σινεμά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ.  

Συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας με εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας Σχολικής Χρονιάς

Θέματα της εκπαίδευσης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο γραφείο του στη Λότζια.

Αποτελέσματα Εγγραφών Βρεφών και Νηπίων έπειτα από έλεγχο δικαιολογητικών.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τα αποτελέσματα (μέσω Δήμου) εγγραφών Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς έπειτα απο έλεγχο φακέλων δικαιολογητικών που κατατέθηκαν στην υπηρεσία μας.

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Έκθεση μουσικών οργάνων από τον Ross Daly

 

Με δυο ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις  συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 27 Αυγούστου και αύριο, Δευτέρα 28 Αυγούστου, το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου.

 

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη «ταξίδεψε» τους Ηρακλειώτες στην πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με την εξαιρετική συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»,  ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Παρασκευής 25 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. 

Ανακοίνωση ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι υπάρχουν κενές θέσεις στα νηπιακά τμήματα (με ημερομηνία γέννησης πριν τον Μάρτιο 2015) στους Παιδικούς Σταθμούς που αναγράφονται παρακάτω:

Διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο

Το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» διοργανώνει στο Ηράκλειο η έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαΐου του 2018.  

Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»: Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου

 

Με την ομιλία του καθηγητή Pasquale Cesile  για την σχέση των Ελληνοφώνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση , στο γεμάτο Πολύκεντρο Νεολαίας, ξεκίνησε την Πέμπτη 24 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένη για απόψε, Παρασκευή 25 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με τη συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» ενώ το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει δυο ακόμη ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο και τη μνήμη των σφαγιασθέντων της 25ης Αυγούστου του 1898

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Παρασκευής 25ης  Αυγούστου τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής των εθελοντών καθηγητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής των εθελοντών καθηγητών όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Παιδείας που  προχωρά στην οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου και για τη νέα σχολική χρονιά. 

Ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου: Το πρόγραμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής

Το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου, ξεκινά απόψε, Πέμπτη 24 Αυγούστου με την προφεστιβαλική δράση «Η σχέση των Ελληνόφωνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση».

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 25 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με τη συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει την προσφορά του στους δημότες που έχουν ανάγκη

Με αφορμή την ένταξη των 30 νέων δικαιούχων -οικογενειών στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο (Δ.Κ.Π )του Δήμου Ηρακλείου, μετά και την πρόσφατη απόφαση της αρμόδιας Διαχειριστικής Επιτροπής, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, επισκέφτηκε το χώρο λειτουργίας του, όπου αυτή την εβδομάδα γίνεται η διανομή των αγαθών στους νέους ωφελούμενους. 

Συνεχείς παρεμβάσεις καθαρισμού του Δήμου Ηρακλείου σε αυτοσχέδιες χωματερές

Με όλα τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, συνεχίζονται και τον Αύγουστο οι στοχευμένες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το προεδρείο της ΝΟΔΕ

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 24 Αυγούστου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ.κ. Καλλέργος Βουλγαράκης και Βαγγέλης Καρκανάκης αντίστοιχα. 

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς  σήμερα,  Δευτέρα 28/08/2017.

Με μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη ξεκινάει την Παρασκευή 25 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μία Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που θα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη από το θέατρο και τον κινηματογράφο,  ξεκινάει επίσημα την Παρασκευή 25 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου (κηποθέατρο  «Νίκος Καζαντζάκης», ώρα έναρξης 20.30, τραγουδούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Παυλίνα Βουλγαράκη).   

Cinema On The Road σε Γαλένι, Πενταμόδι, Ασίτες

Με εξαιρετικές ταινίες του ελληνικού και του ξένου κινηματογράφου αλλά και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, συνεχίζει την περιοδεία του στις πλατείες, στις γειτονιές, στους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου το Cinema On The Road δίνοντας την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές με καλό σινεμά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ.  

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο συμπληρώσεως αρχιεπισκοπικής διακονίας δέκα ετών του Κρήτης κ. Ειρηναίου

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος αποτελεί υπόδειγμα ιερωμένου. Η επέτειος της συμπλήρωσης δέκα ετών της αρχιεπισκοπικής διακονίας του, μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε την βαθύτατη εκτίμησή μας στο πρόσωπό του.

Τον Σεπτέμβριο η υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση των πρώτων 20 παιδικών χαρών

Την καινούργια παιδική χαρά που κατασκεύασε ο Δήμος Ηρακλείου στα Σταυράκια επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, συνοδεύομενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 

Σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Αναπτυξιακή Ηρακλείου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου στο Χουδέτσι,  παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

200.000 ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου από το Υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 350.000 ευρώ στους Δήμους Ηρακλείου, Νομού Ηρακλείου (ευρώ 200.000) και Γεωργίου Καραϊσκάκη, Νομού Άρτας (ευρώ 150.000), αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των Δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών από την κακοκαιρία, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης. 

Συνέντευξη τύπου για το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»

Συνέντευξη τύπου για το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου, θα παραχωρήσει την Τετάρτη 23 Αυγούστου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Σύσκεψη για τον έλεγχο της ηλεκτρονικής σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Σύσκεψη με θέμα τον έλεγχο της ηλεκτρονικής σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου 2017. Τη σύσκεψη συγκαλεί ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 21/8/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 21 Αυγούστου  2017 και ώρα 17:55  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/proslisi%2021-08-2017.pdf

Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση «ΑΛΚΗΣΤΗ» του Εθνικού Θεάτρου

Ανακοινώνεται ότι η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση του έργου του Ευριπίδη «ΑΛΚΗΣΤΗ» του Εθνικού Θεάτρου την 21η Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» έχει ήδη αρχίσει με online αγορά θέσεων από τα Ticket services και Public.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο ετήσιο μνημόσυνο των Εκτελεσθέντων του Σοκαρά

Στο ετήσιο μνημόσυνο για τους 27 μάρτυρες , κατοίκους του Σοκαρά,  που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα στις 17 Αυγούστου του 1944, παρευρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Αλλαγές προβολών θερινού σινεμά «Βηθλεέμ»

Οι προγραμματισμένες προβολές των ταινιών - ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (A PLACE IN THE SUN) που θα πραγματοποιούνταν 31 Αυγούστου,01 και 02 Σεπτεμβρίου και ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (LOST IN PARIS) 07,08 και 09 Σεπτεμβρίου – δε θα προβληθούν λόγω ακύρωσης της προγραμματισμένης εξόδου στις Ελληνικές αίθουσες από τους επίσημους διανομείς. Οι προβολές αντικαθιστούνται με άλλες.

Ακυρώσεις Εκδηλώσεων του Προγράμματος «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2017»

Λόγω τεχνικών προβλημάτων, ανωτέρας βίας ή ασθένειας συντελεστών δεν θα πραγματοποιηθούν κάποιες από τις εκδηλώσεις του προγράμματος «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2017».

Cinema On The Road σε Καρκαδιώτισσα και Καρτερό

Συνεχίζει την περιοδεία του στις πλατείες, στις γειτονιές, στους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου το Cinema On The Road δίνοντας την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές με καλό σινεμά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ.  

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου

Με ομιλία για την σχέση των Ελληνόφωνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση στις 24 Αυγούστου και μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη στις 25 Αυγούστου, ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου  Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Indoor Summer Sports Camp του Δήμου Ηρακλείου

Με  αθλητικό «Κυνήγι Θησαυρού» και πολλά χαμόγελα και ευχές ολοκληρώθηκε το 2ο Indoor Summer Sports Camp που διοργάνωσαν η   Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου

Μια πολύ όμορφη βραδιά προσέφερε στο κοινό που γέμισε το Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου,  η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, η Φιλαρμονική, στην καλοκαιρινή της συναυλία, παρουσίασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο μιούζικαλ και την ελληνική οπερέτα και εισέπραξε στο φινάλε το ζεστό χειροκρότημα των θεατών. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον πρόεδρο του ΟΦΗ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλο είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στην Λότζια. 

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Λόγω διαρροής στον αγωγό των Μαλίων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης,  από το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας. 

«Αφιέρωμα στο μιούζικαλ και στην ελληνική οπερέτα» από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου, «Αφιέρωμα στο μιούζικαλ και στην ελληνική οπερέτα», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στις 21:30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Cinema On The Road σε Κεράσα, Πυργού, Σταυράκια

Έτσι, αύριο, Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 21:00 το Cinema On The Road θα βρεθεί στο Δημοτικό Σχολείο στα Κεράσα με την ταινία ο «Διαιτητής» σε σκηνοθεσία  Paolo Zucca.

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα και τον διοικητή της ΣΕΑΠ ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λιόντο είχε το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στην Λότζια. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη και στελέχη της πολεοδομίας. 

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νέας Αλικαρνασσού στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποίησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Αλικαρνασσού χθες Τετάρτη 9/8/2017.

Επιστρέφονται από την Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου οι πινακίδες κυκλοφορίας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Από τη Δημοτική αστυνομία Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με  απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Σε Βούτες και Άγιο Μύρωνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τις επισκέψεις του στα χωριά του Δήμου Ηρακλείου συνέχισε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου, βρέθηκε στις Βούτες και τον Άγιο Μύρωνα. 

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη 09/08/2017 και αύριο Πέμπτη 10/08/2017.

Μικρή αύξηση στην ποσότητα νερού που θα παίρνει ο Δήμος Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη για το επόμενο δεκαπενθήμερο

Σύσκεψη στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με αντικείμενο το πρόβλημα υδροδότησης της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Μανώλης Χαιρέτης καθώς και στελέχη της επιχείρησης. 

Εθιμοτυπική συνάντηση με Ρουμάνο Νομάρχη είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον διορισμένο Νομάρχη του νομού Hargita της Περιφέρειας Τρανσυλβανίας της Ρουμανίας κ. Andrei Andrian Jean είχε σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Γιάννης Ξυλούρης. 

Έξυπνα χημικά πειράματα στο Indoor Summer Sports Camp του Δήμου Ηρακλείου

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έξυπνα χημικά πειράματα είχαν τα παιδιά του Indoor Summer Sports Camp (ISSC) που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια. 

Συνεχίζει την περιοδεία του το Cinema On The Road σε Σκαλάνι, Κυπαρίσσι, Αυγενική

Συνεχίζει την περιοδεία του στις γειτονίες και στις πλατείες του Δήμου Ηρακλείου το Cinema On The Road δίνοντας την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές με καλό σινεμά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι, σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 21:00 το Cinema On The Road θα βρεθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Σκαλανίου με την ταινία «Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά» σε σκηνοθεσία Νταβίντ Τρουέμπα. Πρόκειται για μία ταινία που δανείζεται τον τίτλο της από το «strawberry fields for ever» των Beatls και είναι εξίσου τρυφερή, νοσταλγική και όμορφη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 8/8/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 08 Αυγούστου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/image14434.pdf

Προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών ο Δήμος Ηρακλείου

Στην Σαμψούντα , όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών βρέθηκε από την Παρασκευή 28η  Ιουλίου  έως και τη Δευτέρα 1η Αυγούστου,  ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» στο Κατάστημα Κράτησης της Νέας Αλικαρνασσού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των αθλητικών διαγωνιστικών δράσεων του προγράμματος «Αθλητισμού για Όλους 2016-2017» που υλοποίησαν στο κατάστημα Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ.  

Το Ηράκλειο ως τουριστικός προορισμός για πρώτη φορά στο επίκεντρο έρευνας

Σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης Προορισμού και Προώθησης του Ηρακλείου ως Τουριστικού Προορισμού υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης, 3 Αυγούστου στην Λότζια, ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης.

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση «ΑΛΚΗΣΤΗ» του Εθνικού Θεάτρου

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ανακοινώνεται ότι η Προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση του έργου του Ευριπίδη «ΑΛΚΗΣΤΗ» του Εθνικού Θεάτρου την 21η Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» έχει ήδη αρχίσει με online αγορά θέσεων από τα Ticket services και Public.

Διανομή προϊόντων για δικαιούχους Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί στη διανομή προϊόντων (καθαριστικά, χαρτικά & είδη ατομικής υγιεινής) ως εξής: 

ΔΟΠΑΦΜΑΗ: Λήγει η προθεσμία για την προσκόμιση δικαιολογητικών στους Παιδικούς σταθμούς

Οι Επιτυχόντες και Ισοβαθμούντες στους πίνακες Εγγραφής Βρεφών και Νηπίων μέσω Δήμου υπενθυμίζεται ότι πρέπει να προσκομίσουν φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 04/08/2017.

Το Cinema On The Road σε Άγιο Μύρωνα, Βενεράτο και Κάτω Ασίτες

Ξεχωριστές βραδιές καλοκαιρού με καλό σινεμά υπόσχεται το Cinema One The Road με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ. Έτσι απόψε, Πέμπτη 3 Αυγούστου θα βρεθεί  στον Άγιο Μύρωνα (Άλσος Χριστού) στις 21:00 όπου προβάλλεται η ταινία «Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά» σε σκηνοθεσία Νταβίντ Τρουέμπα

Μετακίνηση λαϊκής αγοράς Δευτέρας και κατανομή θέσεων επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών

Κατανομή θέσεων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και παραγωγών στον νέο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς ημέρας Δευτέρας του Δήμου Ηρακλείου

Παράταση προβολής της ταινίας «Ο Εμποράκος»

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης θεατών στην ταινία «Ο Εμποράκος» του Ασγκάρ Φαραντί που προβάλλεται στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «ΒΗΘΛΕΕΜ» αποφασίστηκε άλλη μία προβολή την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 21:30.

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι το Cinema On The Road χαρίζει όμορφες βραδιές στους Ηρακλειώτες

Το Cinema On The Road αναμένεται και φέτος να χαρίσει όμορφες βραδιές στους Ηρακλειώτες. Με όλα τα απαραίτητα σύνεργα αλλά κυρίως με καλοκαιρινή διάθεση, ήδη από τις 31 Ιουλίου το Cinema On The Road έχει ξεκινήσει τις προβολές του  στις πλατείες και στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Εθελοντισμού, της ΔΗΚΕΗ, των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Μετακόμιση Τμήματος Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου

Λόγω μετακόμισης του Τμήματος Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου, η υπηρεσία δεν θα δέχεται κοινό από την Πέμπτη 3 Αυγούστου έως και την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017.

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη 02/08/2017.

Νέοι, μικροί και καλαίσθητοι κάδοι απορριμμάτων στον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 245 μικρών κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται μέσα σε νέα περιβλήματα, σε οδούς και πεζοδρόμους του Δήμου Ηρακλείου. 

Εργασίες στην οδό Ερυθραίας

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017  για τρεις (3) εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά τις πρωινές ώρες από τις 07:00 έως τις 14:00, ξεκινάνε εργασίες  διανοίξεων επί της οδού Ερυθραίας στο πλαίσιο του έργου  «Αποκατάσταση διανοίξεων στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ηρακλείου». 

Ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στην γέφυρα στις Τρεις Βαγιές

Ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης της παλαιάς μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey, που βρίσκεται στις Τρεις Βαγιές, στο ύψος του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, από το τμήμα οδοποιίας της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  5 Αυγούστου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια) από τις  09:30 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι.  

Σε Δαφνές και Άγιο Μύρωνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στην τελετή ονοματοθεσίας δρόμου των Δαφνών, ο οποίος πήρε το όνομα του αθλητικού παράγοντα Φόλκερ – Πέτερ Χόφμαν,  παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καραντινό, ενώ το παρόν έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.  

Παρουσιάστηκαν τα οκτώ καινούργια απορριμματοφόρα του Δήμου Ηρακλείου

Οκτώ υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βρίσκονται πλέον στο δυναμικό του στόλου καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα καινούργια οχήματα παραλήφθηκαν, τα τέσσερα την προηγούμενη εβδομάδα και τα υπόλοιπα τέσσερα, σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου. Το πρωί, οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρείας έκαναν μια πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο αμαξοστάσιο του Δήμου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Στις Βασιλειές για τα εγκαίνια της πλατείας «Δωροθέου Τσαγκαράκη» και το «Εκτός Πόλης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τις Βασιλειές, όπου την Κυριακή 30 Ιουλίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Παράλληλα, ο Δήμαρχος εγκαινίασε και την καινούργια πλατεία της κοινότητας, η οποία, μετά από πρόταση του τοπικού συμβουλίου πήρε το όνομα του αείμνηστου εφημέριου του Βασιλειών Δωροθέου Τσαγκαράκη. 

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σοφ.Βενιζέλου

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στη συμβολή με την οδό Ισαύρων , στην περιοχή Καράβολα, θα διακοπεί ανά λωρίδα, από τις 7.00 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, λόγω εργασιών (διέλευση σωληνώσεων στο πάρκο του Καράβολα). 
Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση και την προσοχή των δημοτών.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 29 - 30 Ιουλίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 29-30/7/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Gian Andrea Garancini.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  31  Ιουλίου 2017 και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 30 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Ήρθαν τα πρώτα καινούργια απορριμματοφόρα

Τα πρώτα τέσσερα, από τα δέκα συνολικά νέα απορριμματοφόρα που ανανεώνουν τον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και αναβαθμίζουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, έφτασαν στην πόλη το βράδυ της Πέμπτης 27ης  Ιουλίου. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 31/07/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την  Δευτέρα  31  Ιουλίου 2017 και ώρα 17:55   σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Ενημέρωση για τις υπο εξέλιξη Πολεοδομικές Μελέτες Επέκτασης Σχεδίου Πόλης Ηρακλείου

Ενημέρωση για τις υπο εξέλιξη  Πολεοδομικές Μελέτες Επέκτασης Σχεδίου Πόλης Ηρακλείου:

Εβδομάδα εξωτερικών δράσεων στο Summer Sports Camp του Δήμου Ηρακλείου

Με πολλές νέες και ευχάριστες εμπειρίες, ολοκληρώθηκε η εβδομάδα  δράσεων εκτός του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, για τα παιδιά  που συμμετέχουν στον Indoor Summer Sports Camp το οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. 

Τριήμερο τεχνολογικών εξελίξεων - Google After I/O Extended Ηράκλειο 2017

Όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις θα παρουσιαστούν στο Ηράκλειο το τριήμερο 25, 26 και 27 Ιουλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά στην πόλη η κοινότητα Google Developers Group (GDG) Greece, η οποία εκπροσωπεί το GDG Ηράκλειο, το GDG Αθήνα και το GDG Θεσσαλονίκη.  

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου: 'Η απόδοση τιμής δεν είναι αγώνας ταχύτητας'

Ο Δήμος Ηρακλείου αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή και με χαρά το αίτημα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του εκλιπόντος Κρητικού πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Με επιτυχία η σύμπραξη του Δήμου Ηρακλείου με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού

Από το κοινωνικό συσσίτιο παίρνουν πλήρες γεύμα σήμερα (και κάθε μέρα) 240 συνάνθρωποί μας, ενώ από το κοινωνικό παντοπωλείο των Ιδρυμάτων εξυπηρετούνται 191 οικογένειες (με 603 μέλη, συνολικά) , έχοντας δωρεάν επιλογή ειδών για το καλάθι τους ανάλογη με αυτή ενός κανονικού συνοικιακού παντοπωλείου

Στις Βασιλειές ολοκληρώνεται το 3ο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου στις Βασιλειές το 3ο  Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» 2017 του Δήμου Ηρακλείου που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Στο τρίτο και τελευταίο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» για το καλοκαίρι του 2017 συμμετέχουν οι Βασιλειές.

Ένα γλυπτό από το Βενεράτο στο πάρκο Σοφίας

Η μεταφορά ενός γλυπτού από το Βενεράτο, όπου κάθε δύο χρόνια πραγματοποιείται το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, στο πάρκο Σοφίας του Δήμου Ηρακλείου έγινε πριν μερικές μέρες. 

Εκδήλωση στο ΚΔΑΠ Παλιανής

«Κρήτη μου όμορφο νησί» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου και ώρα 20:30 μ.μ. στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου, στο παλαιό δημοτικό σχολείο Αυγενικής.

Τον προπονητή και τον αρχηγό των Πρωταθλητών Ευρώπης τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον αρχηγό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών,  η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη,  τίμησε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου για την Κνωσό

Η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου, συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 εκτάκτως με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τις «Προτάσεις των Μελών της Επιτροπής και άλλων φορέων για άμεσες παρεμβάσεις αναβάθμισης της πρόσβασης και της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού».

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Είμαστε πια πρωταθλητές» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρητικού δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή «Είμαστε πια πρωταθλητές», στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Το βιβλίο αποτελεί ένα χρονικό του Ευρωμπάσκετ του 1987, το οποίο ο δημοσιογράφος έζησε από κοντά.

Πρόβλημα στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Καθαριότητας λόγω έκτακτων εργασιών της ΔΕΗ

Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο είναι σήμερα Δευτέρα 24 και μέχρι αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου η Υπηρεσία Καθαριότητας και το Αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου λόγω έκτακτων εργασιών αναβάθμισης του Δικτύου της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις Βούτες το δεύτερο φετινό «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου

Στις Βούτες, με τη συμμετοχή και των Σταυρακίων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου,  το δεύτερο φετινό φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου. 

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην Εθνική Νέων Ανδρών

Επιθυμώ να συγχαρώ τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών του μπάσκετ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη.  Μια άξια επιτυχία, επιστέγασμα του ομαδικού πνεύματος, του πάθους αλλά και του ήθους που επέδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του τουρνουά.  Η χαρά που προσέφεραν σε όλους τους Έλληνες, σε εποχές δύσκολες για την χώρα, είναι ανεκτίμητη.

Τους τραυματίες του σεισμού της Κω επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, μετά τον σεισμό της Παρασκευής 21ης  Ιουλίου, προκειμένου να του εκφράσει την ομόθυμη συμπαράστασή της ΠΕΔ. 

Αποτελέσματα Εγγραφών και Επανεγγραφών (μέσω Δήμου) και οδηγίες ενεργοποίησης Voucher (ΕΣΠΑ)

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με την ενεργοποίηση Voucher (ΕΣΠΑ) και  σχετικά με τα αποτελέσματα Εγγραφών και Επανεγγραφών μέσω Δήμου:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 25/06/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/image14407.pdf

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στο Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου η δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στο Ηράκλειο, με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Καν’ το τρόπο ζωής!».  Την δράση διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και ο  ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Επίδειξη εφαρμογής του ζεόλιθου στην Αυγενική

Επίδειξη εφαρμογής του ζεόλιθου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017  και ώρα 10:00 το πρωί σε αγροτική έκταση στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής.

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  24  Ιουλίου 2017 και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 24 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 24/07/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  24  Ιουλίου 2017 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2024-07-17.pdf

Δράσεις ένταξης για τους πρόσφυγες σχεδιάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Δράσεις αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης για τις οικογένειες των προσφύγων που βρίσκονται στην πόλη μας προγραμματίζει για το προσεχές διάστημα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα, Πέμπτη 20/07/2017 έως και το Σάββατο 22/07/2017.

Το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Με κεντρικό σύνθημα το «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Καν’ το τρόπο ζωής!» η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), τον ΣΚΑΪ και με και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης στον Δήμο Ηρακλείου.

Σε Πυργού και Προφήτη Ηλία ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την τοπική κοινότητα της Πυργούς επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πανέτοιμο το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου για το Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών

Το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να δει από κοντά τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που έγιναν (νέοι ηλεκτρονικοί πίνακες, νέοι πίνακες 24 δευτερολέπτων κ.α.) ενόψει της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών,  η οποία διεξάγεται στην πόλη μας και ξεκινάει την Τετάρτη 19  Ιουλίου.

Ακυρώνεται η συναυλία του σχήματος «LooplA»

Η Συναυλία με το μουσικό σχήμα «LooplA» που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ  λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σχήμα.

Ενημέρωση και παιχνίδι για την ανακύκλωση

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση συσκευασιών, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), τον ΣΚΑΪ , με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στις Βούτες το 3ο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης»

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου στις Βούτες το 3ο  Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» 2017 του Δήμου Ηρακλείου που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Στο δεύτερο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» για το καλοκαίρι του 2017 συμμετέχουν οι Βούτες και τα Σταυράκια.

Στα «Αικατερίνεια 2017» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην έναρξη των φετινών εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2017» στην Αγία Αικατερίνη παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση για την Αντιδιαβρωτική Προστασία του Κόλπου του Δερματά

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου Αντιδιαβρωτική Προστασία του Κόλπου του Δερματά από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Τοποθετήθηκαν οι 80 ανακατασκευασμένοι κάδοι απορριμμάτων

Μετά την επιδιόρθωσή τους, επανατοποθετήθηκαν περιφερειακά του Ηρακλείου οι 80 ανακατασκευασμένοι κάδοι απορριμμάτων που είχαν αποσυρθεί λόγω εκτεταμένων φθορών.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην ομάδα υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ

Θέλω να συγχαρώ τον προπονητή Μάκη  Βολτυράκη και τους αθλητές της ομάδας υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ για την ιστορική επιτυχία της ανόδου στην Α1 ανδρών. Προσέφεραν χαρά στους οπαδούς της ομάδας αλλά και σε όλους τους Ηρακλειώτες που αγαπούν ειλικρινά τον αθλητισμό.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου «συνάντησε» τους Βeatles

Όταν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου «συνάντησε» τους Beatles,  το αποτέλεσμα ήταν μια μαγική μουσική  βραδιά που άφησε τους θεατές ανικανοποίητους επειδή  δεν είχε  ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ! 

Οι λίστες των επιτυχόντων βρεφών και νηπίων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τις λίστες των επιτυχόντων βρεφών και νηπίων μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ (voucher) για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου. 

 

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι το τελευταίο διάστημα (15-20 ημέρες) παρατηρούνται προβλήματα υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου (Βασιλειές –Σύλλαμος, Δυτικά προάστια, Μαραθίτης ).

 Τα προβλήματα οφείλονται σε αυξημένη κατανάλωση, λόγω εποχής, αλλά και σε χρήση νερού ύδρευσης γι’ άρδευση αλλά  και σ’ ελλιπή δίκτυα. 

Από 14 μέχρι 16/7 η προβολή της ταινίας «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» λόγω τεχνικών προβλημάτων

Η προβολή της Κυριακής 16 Ιουλίου αποφασίστηκε μετά την ακύρωση της Πέμπτης 13 Ιουλίου λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν.

Αναβάλλεται η συναυλία του διάσημου μουσικο - συνθέτη MEHMET ERDEM

Η Συναυλία του διάσημου μουσικοσυνθέτη MEHMET ERDEM που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο σχήμα.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Ιουλίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 15-16/7/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. της 1ης Δημοτικής Κοινότητας

Το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ/Α.Π.Η 1ης Δημοτικής Κοινότητας, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει: Δωρεάν σπιρομετρήσεις για τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, ωφελούμενους της 1ης Δημοτικής Κοινότητας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια του Διοικητή της Ροταριανής Περιφέρειας Ελλάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησε σήμερα ο Διοικητής της Ροταριανής Περιφέρειας Ελλάδος κ. Χρήστος Κίτσος, ομότιμος καθηγητής Στατιστικής.

Οδηγίες για τις διαδικασίες υποβολής αιτημάτων Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ στα ΚΕΠ

Διευκρινιστικές οδηγίες για τις διαδικασίες υποβολής αιτημάτων από τους δικαιούχους Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ εξέδωσε η Διεύθυνση των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου μετά από σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 20/07/17

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 12:30 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Κλειστή η γέφυρα belay στο ύψος του ΤΕΙ λόγω εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης για διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα belay, που βρίσκεται παράλληλα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο ύψος του ΤΕΙ ανατολικά, με είσοδο από την οδό Ευαρέστου και έξοδο προς την οδό  Πολυγνώτου.

Αυτοψία στο έργο αντιστήριξης του πρανούς στην περιοχή Κορώνη – Μαγαρά από τον Δήμαρχο

Αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο της αντιστήριξης του πρανούς, στην πάροδο της οδού Μνησικλή, στην περιοχή Κορώνη – Μαγαρά, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

To πρόγραμμα προβολών του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «ΒΗΘΛΕΕΜ»

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη των προβολών του θερινού κινηματογράφου στη Νότια Χαμηλή Πλατεία Προμαχώνα «Βηθλεέμ» (Έναντι Πανανείου) που θα ξεκινήσουν τη Πέμπτη 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

Διακόσιοι νέοι κάδοι ανακύκλωσης τοποθετούνται στο Ηράκλειο

Με τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά στον Δήμο Ηρακλείου, η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προχωράει το επόμενο διάστημα στην τοποθέτηση 200 νέων μπλε κάδων στην πόλη.

Πιστώνονται τα Προνοιακά επιδόματα από το Δήμο

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 3.022δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017  θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 14 Ιουλίου  2017.

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση - διαρρύθμιση του Καπετανάκειου

Υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουλίου η σύμβαση για την αποκατάσταση  - διαρρύθμιση του 1ου Λυκείου Ηρακλείου – Καπετανάκειου.

Επιχείρηση απομάκρυνσης καταπατητών δημοτικών χώρων από ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική αστυνομία

Συντονισμένη επιχείρηση για την απομάκρυνση καταπατητών από δημοτικούς και άλλους χώρους με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Στην Αυγενική για το «Εκτός Πόλης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Αυγενική το πρώτο φετινό διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου. 

Ολοκληρώθηκε το 2ο «Τέχνη καθ΄οδόν». Δήμαρχος Ηρακλείου : «Όσα ζήσαμε αυτές τις μέρες μας επιβεβαιώνουν την πίστη μας στην δύναμη του πολιτισμού»

Με τους «Vamos Ensemble» και την Ιωάννα Φόρτη να συνεπαίρνουν την κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας , έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου η αυλαία του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ΄οδόν». Ένα φεστιβάλ που επί πέντε ημέρες μετέτρεψε την πόλη σε μια μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή και έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους σε δρόμους και πλατείες για να γιορτάσουν τον πολιτισμό! 

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίο της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο  08/07/2017  και την Κυριακή 09/07/2017.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 12/7/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη 12  Ιουλίου 2017 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/7/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Κλήρωση θέσεων για την Λαϊκή Αγορά Θερίσσου

Το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  ότι  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας γραμμογράφησης - σήμανσης των θέσεων της Λαϊκής Αγοράς Θερίσου στις οδούς Λεβήνου και Δραμουντάνη, η κλήρωση για την κατανομή των θέσεων θα γίνει το  Σάββατο 8-7-2017 και ώρα  16:00 το απόγευμα στα  γραφεία της  Δημοτικής Αστυνομίας, στην παλιά Λαχαναγορά .

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 7 Ιουλίου το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν»

 

Και την Πέμπτη 6 Ιουλίου, 4η ημέρα του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν», το Ηράκλειο γιόρτασε στους δρόμους και τις πλατείες του την τέχνη και τον πολιτισμό: Χορός στον Άγιο Τίτο,  Καζαντζάκης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αφιέρωμα στον Γιώργο  Ζαμπέτα στην Πλατεία Ελευθερίας,  ρεμπέτικα στην Αγία Τριάδα  - όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού -  το πανέμορφο «Κύμα» της «ομάδας δράσης 17» στην 25ης Αυγούστου,  και πολλές άλλες δράσεις μετέτρεψαν και πάλι την πόλη σε μια  μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή! 

Ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του Δήμου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017»

Με μία ξεχωριστή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και έναν θεατρικό μονόλογο με την εξαιρετική Ιωάννα Παππά σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον» ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουλίου στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης» και «Μ. Χατζιδάκις» οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017».

Με επιτυχία η εκδήλωση του Δημοσκοπίου με τίτλο « Οι Πολίτες για το Δημόσιο Χώρο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Αλικαρνασσό η εκδήλωση στο Δημοτικό Κέντρο Προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας (ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ), με τίτλο «Οι Πολίτες για το Δημόσιο Χώρο». Ομιλητές ήταν ο Δρ. Αλέξανδρος Χρηστάκης, καθηγητής Σχεδιασμού Κοινωνικών Συστημάτων, ο Οδυσσέας Σγουρός, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης. 

Εκδήλωση για τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Ένα «ευχαριστώ» για τη μεγάλη προσφορά τους στους μαθητές του Ηρακλείου και στις οικογένειες τους, θα πει ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Παιδείας την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Από την Αυγενική ξεκινά το Σαββατοκύριακο το 3ο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουλίου στην Αυγενική το 3ο  Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» 2017 του Δήμου Ηρακλείου που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

Συνάντηση της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Συνάντηση με τον Αστυνομικό  Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο Σήφη Κανακουσάκη αλλά και με τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της ΕΛΑΣ είχε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός. 

«Μάγεψε» το κοινό η Αλίκη Καγιαλόγλου στο «Τέχνη καθ’ οδόν»

Με την Αλίκη Καγιαλόγλου  να «μαγεύει» το κοινό έξω  από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου ολοκληρώθηκε ιδανικά το πρόγραμμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου, τρίτης ημέρας του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄οδόν». Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η σπουδαία ερμηνεύτρια με τη συνοδεία του Νίκου Μανιταρά στην κιθάρα, τραγούδησε δημιουργίες σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών και έκλεισε την παράστασή της,  πηγαίνοντας τον κόσμο που είχε γεμίσει τον χώρο και σιγοτραγουδούσε μαζί της «μια βόλτα στο φεγγάρι».

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ για προβλήματα υδροδότησης

Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο οι θερμοκρασίες ήταν ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή,  παρατηρήθηκαν επαναλαμβανόμενα φαινόμενα προβληματικής υδροδότησης σε συγκεκριμένα προάστια  του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσκεψη Ιαπώνων επιχειρηματιών στην Λότζια

Το Δημαρχείο Ηρακλείου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου αντιπροσωπεία Ιαπώνων επιχειρηματιών.

Ρεμπέτικα, τζαζ, μάγοι και ακροβατικά: Το «Τέχνη καθ’ οδόν» ξεσηκώνει το Ηράκλειο - Το πρόγραμμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου

Με πληθώρα εκδηλώσεων συνεχίστηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’όδόν» του Δήμου Ηρακλείου.  Οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε δρόμους και πλατείες και απολαύσουν εκθέσεις ζωγραφικής, ταχυδακτυλουργικά, χορό, ακροβατικά, θεατρικά και μουσική – από ρεμπέτικα στον Λάκκο μέχρι αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στην Αγία Τριάδα και από Καστρινή Καντάδα στο κέντρο της πόλης μέχρι τζαζ από τους Osmanngold στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος επισκέφθηκε διάφορα σημεία της πόλης, όπου υπήρχαν εκδηλώσεις, συμμετέχοντας κι εκείνος στη γιορτή του 2ου  «Τέχνη καθ’ οδόν»!

Οδηγίες κατάθεσης των Voucher για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου για την περίοδο 2017-2018

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης Voucher (πρόγραμμα ΕΣΠΑ) για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου για την περίοδο 2017-2018.

Νέα διεύθυνση για τα γραφεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

 

Ενημερώνονται οι δημότες ότι από αύριο, Τετάρτη 5 Ιουλίου, τα γραφεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου παύουν να λειτουργούν στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων 146 και μεταφέρονται στο κτίριο του ΚΕΣΑΝ, στην οδό Μίνωος & Μιχαήλ Αρχαγγέλου.

«Οι Πολίτες για το Δημόσιο Χώρο»

Εκδήλωση με θέμα «Οι Πολίτες για το Δημόσιο Χώρο» διοργανώνει το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου, αύριο Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Νέας Αλικαρνασσού (Λ. Ικάρου 66) όπου στεγάζεται το Δημοτικό Κέντρο Προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας (Δημοσκόπιο).  

Υπογραφή σύμβασης για Εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, στην Διεύθυνση Πολεοδομίας Ηρακλείου η σύμβαση για τις  «Εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου».

Συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμάτων – Υπερδιπλάσια η ποσότητα που έχει απομακρυνθεί

Με όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα των δημοτικών υπηρεσιών και το σύνολο του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας, συνεχίζεται η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου.

Η ποσότητα που μέχρι στιγμής έχει απομακρυνθεί από τους δρόμους της πόλης και τους οικισμούς του Δήμου, είναι υπερδιπλάσια από την συνήθη για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ξεπερνάει τους 2.500 τόνους!

Υπογραφή σύμβασης για την Αποκατάσταση Διανοίξεων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, στη Λότζια η σύμβαση για την «Αποκατάσταση Διανοίξεων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας.

Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο «Τέχνη καθ’ οδόν» - Το πρόγραμμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ΄ οδόν» συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Ιουλίου, με πληθώρα εκδηλώσεων, για όλα τα γούστα. Ανάμεσα τους,  η συναυλία της Αλίκης Καγιαλόγλου. H διεθνώς αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αγαπητή Ελληνίδα ερμηνεύτρια, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον λόγο και τη μουσική μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ερμηνεύει στις 22.00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αγαπημένα της τραγούδια. Στην κιθάρα ο Νίκος Μανιταράς

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα, Τρίτη 04/07/2017 έως και αύριο Τετάρτη 05/07/2017.

Το Ηράκλειο στον ρυθμό του «Τέχνη καθ΄ οδόν» - Με εκθέσεις, ακροβάτες, θέατρο σκιών, μουσική και χορό ξεκίνησε το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου

Η γιορτή άρχισε: Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κήρυξε την έναρξη του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν» και το πολύχρωμο πανηγύρι της χαράς και του πολιτισμού απλώθηκε σε ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης, μετατρέποντάς το και πάλι σε μια μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή!

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’οδόν»

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ οδόν» συνεχίζεται την Τρίτη 4 Ιουλίου, προσφέροντας πληθώρα επιλογών σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης: Από συναυλία τζαζ μέχρι αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και από μετατροπή πλαστικών σκουπιδιών σε αντικείμενα τέχνης, μέχρι καστρινή καντάδα και CIRCO BAHALO!

Περιηγηθείτε στο Ηράκλειο και μπείτε κι εσείς στο κλίμα της γιορτής.

Ανοιχτές και την Δευτέρα 3 Ιουλίου οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και την Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, ενημερώνουν τους δημότες ότι και σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20.00 για προληπτικούς λόγους οι παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες: 

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017  και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρομε αποφάσεις στο παρακάτω θέμα:

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’οδόν»

Με έξι εκθέσεις που ανοίγουν ταυτόχρονα τις πύλες τους στο κοινό, με ακροβάτες, θέατρο σκιών , συναυλία του διεθνούς φήμης συγκροτήματος των «Encardia» και άλλες εκπλήξεις, ξεκινάει την Δευτέρα 3 Ιουλίου το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ’ οδόν». 

Κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Ηρακλείου που θα παραμείνουν ανοιχτές το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ενημερώνουμε τους δημότες , ενόψει την υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται από την ΕΜΥ, για τις διευθύνσεις των κλιματιζόμενων αιθουσών που θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο 1η Ιουλίου και Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 από 10:00 πμ έως 20:00 μμ.

Ξεκινά την Δευτέρα 3 Ιουλίου η λειτουργία του Παιδικού και του Δανειστικού Τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οι πολίτες να συνδεθούν ξανά με την Βικελαία»

Ξεκινά και πάλι την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 η λειτουργία του δανειστικού και του παιδικού τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στην ξενάγηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής 30ης Ιουνίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα εγκαίνια της 1η έκθεσης παιδικής έκφρασης του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση παιδικής έκφρασης που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Η έκθεση με τίτλο «Ίσοι στην Αγάπη» περιλαμβάνει δημιουργίες των προνηπίων από 15 παιδικούς σταθμούς του Δήμου και δείχνει πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά έννοιες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα.

Πέφτει η αυλαία για το 1ο Καλλιτεχνικό Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Την παράσταση του Καλλιτεχνικού Σχολείου «Ορέστεια» παρακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Καλλιτεχνικού Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Κατανομή θέσεων στον νέο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς ημέρας Παρασκευής

«Κατανομή θέσεων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και παραγωγών στον νέο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς ημέρας Παρασκευής του Δήμου Ηρακλείου»

Ένας απινιδωτής στο Info Point του Δήμου Ηρακλείου από τον Ροταριανό Όμιλο

Έναν αυτόματο απινιδωτή παρέδωσε ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου στο Δήμο Ηρακλείου. Το μηχάνημα παρέλαβε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Carancini παρουσία του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκου Αγγελάκη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Τσαπάκη. 

Από 8 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου με 165 εκδηλώσεις το «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2017»

Στα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις του «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» που ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουλίου και  θα διαρκέσουν μέχρι και  την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. 

Με Encardia και πολλές εκπλήξεις ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν»

 

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από Δευτέρα 3  έως Παρασκευή 7 Ιουλίου για να μετατρέψει και πάλι ολόκληρο το Ηράκλειο σε μια μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή! Επί πέντε ημέρες , περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, σε περισσότερους από 20 δρόμους και πλατείες, καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν με την καρδιά τους σε αυτήν την γιορτή του πολιτισμού. 

Στην Κέρκυρα η Νεανική Χορωδία του Δήμου

Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, επελέγη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως η εργαστηριακή χορωδία στο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με διδάσκουσα τη διεθνούς φήμης Διευθύντρια Χορωδιών Doreen Rao, στο πλαίσιο της 8ης Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Χορωδίας, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Ιουλίου 2017 στην Κέρκυρα. 

52η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  01.07.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),   και ώρες  10:00 – 13:30.

Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα

Οδηγίες πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα:

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Ηρακλείου για τις ημέρες του καύσωνα

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ενημερώνουν τους δημότες ότι ενόψει των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες, από σήμερα Τετάρτη 28/06/2017  έως και την Κυριακή 2/07/2017 και κατά τις ώρες  7.30 π.μ μέχρι 3.30 μ.μ, θα λειτουργούν κλιματιζόμενες αίθουσες: 

Καλοκαιρινή εκδήλωση στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Κατσαμπά

Mουσικοχορευτική γιορτή, γεμάτη με τραγούδια για την θάλασσα, διοργανώνει το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 2ης Δημοτικής Κοινότητας (περιοχή Κατσαμπά).

Συνέντευξη Τύπου για την Βικελαία Βιβλιοθήκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοίγοντας πλέον καινούργια σελίδα, εγκατεστημένη στο νέο, δικό της χώρο, ανακαινισμένη και εμπλουτισμένη κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, είναι έτοιμη να δεχθεί και να εξυπηρετήσει τους αναγνώστες της. 

Διανομή ροδάκινων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή ροδάκινων ως εξής:

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Καμία διεκδίκηση πάνω από τη δημόσια υγεία»

Η απόφαση των συμβασιούχων να αποκλείσουν εκ νέου το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου και να εμποδίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν την Δευτέρα 26 Ιουνίου, παρουσία δυο Εισαγγελέων, του Επόπτη Δημόσιας Υγείας, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Τον Ιούλιο το 3ο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης»

Το 3ο  Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» 2017 του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί τα τρία Σαββατοκύριακα του Ιουλίου.

Έκθεση παιδικής έκφρασης «ΙΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ» των παιδικών σταθμών του Δήμου

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν την πρώτη έκθεση παιδικής έκφρασης με τίτλο: ΙΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου 29 και 30 Ιουνίου.

Βαρβεράκης, Καλατζή και Μηλάκη στο 2ο Indoor Summer Camp του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Ιουνίου το 2ο Indoor Summer Camp του Δήμου Ηρακλείου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια. Το Indoor Summer Camp διαρκεί εφτά εβδομάδες συνολικά (19 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου) και υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου, από πτυχιούχους Καθηγητές Φυσικής, με καινοτόμες παιδαγωγικές διαδικασίες.   

Καταργείται το Επίδομα Απροστάτευτων Παιδιών

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε ο νόμος 4472/19/05/2017 (ΦΕΚ 74/Α׳), στο άρθρο 57 του οποίου αναφέρεται ότι καταργείται το Επίδομα Απροστάτευτων Παιδιών (άρθρα 2 & 3 του Ν. 4051/1960 (ΦΕΚ 68/Α׳).

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την κινητοποίηση των συμβασιούχων της καθαριότητας

Ο Δήμος Ηρακλείου στάθηκε εμπράκτως, στο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας, όταν πρώτος από όλους τους Δήμους στην χώρα ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να προβεί σε απολύσεις έως ότου κριθεί η ισχύς του νόμου που παρέτεινε τις συμβάσεις τους μέχρι τις 31/12/2017. Σε κάθε βήμα των διεκδικήσεών τους, η Δημοτική Αρχή αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά, ήταν μαζί τους, ουσιαστικά και ηθικά.

Ανακοίνωση ΚΕΣΑΝ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δήλωση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Αναπληρώτριας Προέδρου ΚΕΣΑΝ Μαρίας Καναβάκη: «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) έχει καθιερωθεί για να υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα τις σημαντικές διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών, ώστε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση: γονείς, εκπαιδευτικοί, νέοι, επαγγελματίες υγείας, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση.

Προσφορά σκελετών γυαλιών οράσεων από την Λέσχη Lions Ηρακλείου

Σαράντα σκελετούς γυαλιών οράσεως για ενηλίκους προσέφερε η Λέσχη Lions Ηρακλείου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ενημέρωση των ΑμεΑ για την συσκευή αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα στην Ακτή Καρτερού

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία  της συσκευής αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα που έχει εγκατασταθεί στην δημοτική Ακτή  Καρτερού από τον Δήμο Ηρακλείου, είχαν το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου εκπρόσωποι των σωματείων ΑμεΑ.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/06/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Ο Γρηγόρης Σηφάκης προτάθηκε ομόφωνα για το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου

Τον Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρη Σηφάκη αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου να προτείνει για την φετινή απονομή. 

Την Κυριακή η ετήσια εκδήλωση της Δημοτικής Σχολής χορού στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» η ετήσια παράσταση της Δημοτικής σχολής χορού της ΑΑΗ.ΑΕ.ΟΤΑ Ανάπτυξη Αθλητισμού Α.Ε ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου. 

Στις εκδηλώσεις του συλλόγου «Αρτεμισία» Δήμαρχος Ηρακλείου και Περιφερειάρχης Κρήτης

Την έκθεση ψηφιδωτών και ζωγραφικής του πολιτιστικού συλλόγου της Νέας Αλικαρνασσού «Αρτεμισία», η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αναβάλλεται η δράση «ΑΓΑΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη»

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 24 Ιουνίου δράση καθαριότητας «ΑΓΑΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη  - ΙΙ» αναβάλλεται, λόγω της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην δημοτική έκταση που κατασκευάζεται το Ικάριο Γήπεδο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Την δημοτική έκταση της Νέας Αλικαρνασσού όπου κατασκευάζεται το Ικάριο Γήπεδο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 

Λήγει η προθεσμία αιτήσεων στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω Δήμου Ηρακλείου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς οτι αύριο ημέρα Παρασκευή 23/06/2017 λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω Δήμου Ηρακλείου.

Αποφάσεις για διαβούλευση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ηρακλείου. Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες τα θέματα:

Come again στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για τη Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου

Η Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως επισκέπτεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σε μία συναυλία με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Come Again”.

Με θέατρο και χορό συνεχίζεται το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου η κατάθεση αιτήσεων εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι αύριο, Παρασκευή 23/06/2017,  λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης (ΣΧΟΟΑΠ) της περιφέρειας του πρώην Δήμου Παλιανής

Το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου για την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας του πρώην Δήμου Παλιανής μέσω του ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) παρουσίασε στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης.

Το πρόγραμμα και το σποτάκι του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν»

Μετά την περυσινή, θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Ηρακλειώτες, το «Τέχνη καθ’ οδόν» επιστρέφει φέτος μεγαλύτερο χρονικά και πλουσιότερο σε περιεχόμενο. Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2017 για να μετατρέψει και πάλι ολόκληρη την πόλη σε καλλιτεχνική σκηνή.

Στην 4η Δημοτική Κοινότητα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας παρευρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να προχωρήσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού στο Πάρκο Ερυθραίας και να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις σε δρόμους και πεζοδρόμια, όπου τα μέλη του συμβουλίου επεσήμαναν ότι χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις. 

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στον τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης για σήμερα 22-06-2017 στο τμήμα της πόλης εντός των τειχών στον Κατσαμπά και Άγιο Ιωάννη Κνωσσού. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων

Συνάντηση με τους προέδρους των τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων , της δημοτικής ενότητας Νέας Αλικαρνασσού και της τοπικής κοινότητας Βασιλειών είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Τρίτης 21η Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια. 

Συναυλία στην Σπιναλόγκα για τα 60 χρόνια από το κλείσιμο του Λεπροκομείου

Συναυλία για τα 60 χρόνια από το κλείσιμο του Λεπροκομείου στην Σπιναλόγκα θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Μίλτου Λογιάδη. 

Πρόσκληση από τους 'Φίλους του Λουξεμβούργου' στην Κρήτη σε συναυλία τζαζ

Η Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» προσκάλεσαν το συγκρότημα τζαζ από το Λουξεμβούργο Dock In Absolute για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 - 21.00 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις στο Ηράκλειο – Κρήτης.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ : «Στηρίζουμε τις δράσεις που συνδέουν λειτουργικά τον Πολιτισμό με την Παιδεία»

Με Λυρική Ποίηση, χορό,  λογοτεχνία, θέατρο, πολιτιστικές διαδρομές  αλλά και ρομποτική και το σεληνιακό φως ξεκινά αύριο, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017,  το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Σύμβαση για την τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στους οικισμούς του Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου, στη Λότζια η σύμβαση για την τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων που βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. 

Μία συναυλία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Συναυλία στον αύλειο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου θα δώσει την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Οικόπεδο για την στάθμευση και την πολιτική προστασία απόκτησε στην «καρδιά» του Βενεράτου ο Δήμος Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στη Λότζια η σύμβαση για την αγορά οικοπέδου στην Τοπική Κοινότητα Βενεράτου. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της εντεταλμένης συμβούλου Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλας Αρχοντάκης και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου κ. Μανόλη Ζαιμάκη.

Περισσότερα από χίλια παιδιά στα Village Camp του Δήμου Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου στον Προφήτη Ηλία ο κύκλος των Village Camp που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε περιοχές της περιφέρειας. Προηγήθηκαν τα camp σε Δαφνές, Ασίτες  - Άγιο Μύρωνα, Φορτέτσα – Βασιλιές και Νέα Αλικαρνασσό όπου συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Συνολικά ο Δήμος, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού του για τον μαζικό αθλητισμό,  έχει διοργανώσει μέχρι στιγμής 12 Village Camp, στα οποία τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να επιμορφωθούν και να επιδοθούν σε δραστηριότητες, μαζί με τους γονείς τους, με στόχο να διδαχθούν τα οφέλη της άθλησης και να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις εκδηλώσεις του «Εν Πλω 2017»

Στο φινάλε των εκδηλώσεων του φετινού «Εν Πλω», στο λιμάνι του Ηρακλείου,  παρευρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουνίου ο Δήμαρχος  Βασίλης Λαμπρινός. 

Συγκίνηση και αναμνήσεις στην παρουσίαση της «Λογοδοσίας Ζωής» του Μανόλη Καρέλλη

Σε εκδήλωση μνήμης και τιμής  στην πολύπλευρη προσωπικότητα του Μανόλη Καρέλλη εξελίχθηκε η παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου, «Λογοδοσία Ζωής» από τις εκδόσεις της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουνίου, στην αίθουσα της Ανδρόγεω που φέρει το όνομά του. 

Ο Δήμος Ηρακλείου φιλοξένησε τους Υπουργούς και διπλωμάτες που βρίσκονται στην πόλη

Την Κρητική φιλοξενία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας κ.Μαξίμ Σοκόλοφ που μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Ρώσο Πρέσβη στη χώρα μας κ. Αντρέι Μασλόφ παρακάθισαν σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Δήμος Ηρακλείου στο Δημοτικό κατάστημα «Μαρίνα».

Συνάντηση στη Λότζια για την Αρχαία Σαλαμίνα

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο και ιδρυτή του διεθνούς ιδρύματος «Σαλαμίς» κ. Κυριάκο Μαριδάκη είχε σήμερα στη Λότζια ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού κ. Gian Andrea Paolo Garancini.

Ενημερωτικές συναντήσεις από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου

Σειρά δράσεων ενημέρωσης πραγματοποιεί ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους, του Δήμου Ηρακλείου. 

Το πρόγραμμα του 1ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ»

Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Αλατσατιανό Γλέντι: Με τ Άη Γιάννη τις Φανές και του Κληδόνου τα έθιμα

Φίλοι και μέλη μας,

Σας προσκαλούμε, στην εκδήλωση μας με τίτλο «Γλέντι με τ Άι Γιάννη τις Φανές και του Κληδόνου τα έθιμα», στις 23 Ιουνίου 2017, ημέρα Παρασκευή, παραμονή του Άη Γιάννη του Φανιστή, και ώρα 20:30, στην πλατεία Αλατσάτων (επί της Γ. Μαστρακούλη), στα Νέα Αλάτσατα, δίπλα στη στέγη του συλλόγου μας, για να αναβιώσουμε "το έθιμο του κλήδονα και τις Φανές ", μέσα από ένα παραδοσιακό δρώμενο και όχι μόνο

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων

Συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουνίου. 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Ιουνίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17-18/6/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κα Αριστέα Πλεύρη.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 19/06/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη  Δευτέρα   19  Ιουνίου 2017 και ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα   19  Ιουνίου 2017 και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 20/06/17

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 20/06/17 και ώρα 12:30 για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Με επιτυχία μια ακόμα ενημερωτική εκδήλωση για την χρήση των οικιακών κομποστοποιητών

Με ενεργή συμμετοχή των δημοτών που έλαβαν δωρεάν κομποστοποιητή από τη Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου και η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση για την ορθή χρήση τους στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

«Αποχαιρετώ το δημοτικό - Χαιρετώ το γυμνάσιο»: Καλοκαιρινό Εργαστήριο από το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου διοργανώνει καλοκαιρινό εργαστήριο για απόφοιτους έκτης δημοτικού με στόχο την προετοιμασία των παιδιών για την ομαλή μετάβασή τους στο γυμνάσιο και τη διαχείριση της σημαντικής αυτής αλλαγής και των νέων προκλήσεων που συνεπάγεται.

Δεύτερη συνάντηση φορέων για τη δράση «Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη»

Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης εθελοντικού καθαρισμού «Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη» που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, η δημοτική αρχή, με την συνεργασία εθελοντικών ομάδων, φορέων και σωματείων, ετοιμάζεται να την επαναλάβει, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, από τις 11:00 π.μ. έως τις 12:00 μ. 

Στο συνέδριο των World Senior Games ο Δήμος

Στο συνέδριο  «World Senior Games 2017:  Αθλητισμός, Yγεία και Ευεξία: Η Πρόκληση και οι Προοπτικές - Sports, Health and Wellbeing: Challenges and Perspectives», το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα,  συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ηρακλείου και Πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά.  Ο κ. Βαρδαβάς έκανε παρουσίαση με θέμα: «Αξιοποίηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Αγωνιστικό αθλητισμό, τον Αθλητισμό  για Όλους και τον Αθλητικό Τουρισμό : Η περίπτωση του Ηρακλείου». 

Τα παιδιά ανοίγουν το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Με μια πρωτότυπη δράση διάλεξαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (Σ.Ε.Π.) Ηρακλείου να προαναγγείλουν φέτος το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου. Οι μαθητές σας καλούν να παρακολουθήσετε τη δράση τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου και ώρα 9 - 11π.μ. στο χώρο του parking της παλιάς Λαχαναγοράς.

«1ος Δρόμος για την Υγεία»

Ο Σύλλογος εργαζομένων «Βενιζελείου» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 με ώρα έναρξης 9.30.

Εκκίνηση από τον Καράβολα και τερματισμό στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Γονείς με μικρά παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας θα  συμμετάσχουν σε παιχνίδια βιοκινητικής εξέλιξης στο χώρο υπό τους ήχους μουσικής και ….μπαλονιών

Εθελοντές μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα οργανωθεί στο χώρο από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του «Βενιζελείου» Νοσοκομείου.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: «Κρητών Χοροστάσια»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Ενημερωτικές συναντήσεις από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου

Σειρά δράσεων ενημέρωσης πραγματοποιεί ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους του Δήμου Ηρακλείου. 

Μέχρι Τετάρτη 14 Ιουνίου η κατάθεση αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς οτι αύριο ημέρα Τετάρτη 14/06/2017 λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής 2017-2018» ΕΣΠΑ.

Στη Λότζια η Πρόξενος της Αυστραλίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησε η Πρόξενος της Αυστραλίας στην Αθήνα και Υπεύθυνη Διοικητικών υποθέσεων, κ.Τζανίν Μακλένναν, συνοδευόμενη από τον στενό της συνεργάτη κ. Νικόλαο Μητρόπουλο, στο  πλαίσιο των επαφών της με τους τοπικούς φορείς .

Είμαι και εγώ εδώ – Ξεκινά στις 21 Ιουνίου το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου

H Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ».

Αθλητισμός σημαίνει Πολιτισμός – Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών στην εκδήλωση του Α.Ο. Πόρου

Στην εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Πόρου έδωσε το παρόν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός το βράδυ του Σαββάτου, στο πάρκο της περιοχής κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Συνάντηση με τον Εισαγγελέα Εφετών για το ζήτημα της ηχορύπανσης είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης κ. Ζαχαρία Κοκκινάκη επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Με μεγάλη επιτυχία η τελετή λήξης του παιδικού τουρνουά ποδοσφαίρου του Δήμου

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία εκατοντάδων γονιών και παιδιών καθώς και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11ης Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο, το 6ο παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου του Δήμου Ηρακλείου - ΔΟΠΑΦΜΑΗ.  

Εκδήλωση για τη χρήση οικιακών κομποστοποιητών

Με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των κατόχων οικιακών κομποστοποιητών και μετά την αυξημένη συμμετοχή που υπήρξε στην πρώτη συνάντηση, η Υπηρεσία Καθαριότητας διοργανώνει και δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση για την σωστή χρήση των κομποστοποιητών. 

«Βαδίζοντας στο …παρελθόν» της Φορτέτσας

Οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα εισηγήσεων και περιηγήσεων σε ιστορικές συνοικίες της Πόλης μας, επισκέπτονται αυτή τη φορά την Φορτέτσα καλώντας  τους κατοίκους και τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση που ετοίμασαν εκεί, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.          

Τίμησαν την μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς

Αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη των 62 μαρτύρων που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα τον Ιούνιο του 1942, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11ης Ιουνίου στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων  στο Γάζι. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 14/6/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2014-6-17.pdf

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 13/06/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/image13603.pdf

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής

Στις 11 Ιουνίου 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 09.30 π.μ.,  θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στο  εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των 62 συμπολιτών μας που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Ιουνίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10-11/6/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Χάρης Μαμουλάκης.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκίνησε η τοποθέτηση της συσκευής αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στην θάλασσα στον Καρτερο

Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση της συσκευής αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στην θάλασσα, στην δημοτική παραλία του Καρτερού. 

Καθάρισαν το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουνίου την πρώην πίστα Καρτ στην Νέα Αλικαρνασσό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η εθελοντική ομάδα «Ζω-Δρω», με την συνεργασία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, της ΔΕΠΑΝΑΛ και την συμμετοχή του Π.Ο.Η. Κάστρο, φορέων και κατοίκων της περιοχής, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουνίου σε εκτεταμένο καθαρισμό της δημοτικής έκτασης (πρώην πίστα καρτ) στην Ν. Αλικαρνασσό. 

Υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 στα Δειλινά

Υπεγράφη η  σύμβαση για την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά, στην περιοχή των Δειλινών στην οποία προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου.  Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στην εργοληπτική επιχείρηση και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη. 

Διαγωνισμός video story telling για νέους 18-26

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «City to City for building our Europe» (C2C4EU)  που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» και υλοποιείται μέσω του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. 

Ευχαριστίες του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το φιλικό των αστέρων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός απένειμε συμβολικά κύπελλα στον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Χαβιέρ Ζανέτι, στο φινάλε μιας πολύ όμορφης βραδιάς, την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου περισσότεροι από 15.000 θεατές είδαν την Εθνική Ελλάδος του 2004 και τους θρύλους της Ίντερ να αγωνίζονται για την ενίσχυση του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας".

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αφορμή για δράση στο ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού

Δράση  με αφορμή την  Παγκόσμια  Ημέρα  Περιβάλλοντος πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 2 Ιουνίου το ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας  Αλικαρνασσού.

Ευχαριστήριο για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Γραφική ύλη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της 1ης και 2ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου προσέφερε η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και καθηγητών και για το επόμενο σχολικό έτος.

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών η ημερίδα για την ρομποτική στο Ηράκλειο

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι το τμήμα της οδού Κορωναίου από την συμβολή με την οδό Αρκολέοντος έως και την οδό Πατρός Αντωνίου θα παραμείνει κλειστό λόγω των εργασιών αποκατάστασης των κυβόλιθων.  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι το τμήμα της οδού Κορωναίου από την συμβολή με την οδό Αρκολέοντος έως και την οδό Πατρός Αντωνίου θα παραμείνει κλειστό λόγω των εργασιών αποκατάστασης των κυβόλιθων.  

«Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός» - Στη Λότζια οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004 & οι θρύλοι της Ίντερ

Τους πρωταθλητές Ευρώπης Έλληνες διεθνείς της Εθνικής του 2004  και τους θρύλους της Ίντερ υποδέχτηκε και τίμησε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο της πόλης, την ενετική Λότζια.

Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2017 του Ωδείου του Δήμου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του κύκλου «Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2017» οργανώνει Συναυλία με τους σπουδαστές του Εργαστηρίου Φωνητικής Τέχνης. Το  Εργαστήριο Φωνητικής Τέχνης  λειτουργεί από το σχολικό έτος 2016-2017 σε τετραμελή τμήματα.

Κυκλοφόρησε και παρουσιάζεται το τελευταίο βιβλίο του Μανόλη Καρέλλη

Από τις εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου Μανόλη Καρέλλη (1932-2014), με τίτλο «Λογοδοσία ζωής». 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός καλωσόρισε τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και τους θρύλους της Ίντερ

Τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και τους θρύλους  της Ίντερ καλωσόρισε στην  πόλη μας ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Υπογραφή σύμβασης για την μετατροπή δημοτικού κτιρίου σε συνεργείο ηλεκτροφωτισμού

Στο πλαίσιο της πολιτικής της δημοτικής αρχής για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η τεχνική υπηρεσία προχωρά στην ανακατασκευή  δημοτικού κτιρίου στην ΣΕΑΠ (πρώην 880 Σ.Μ.) ώστε να στεγάσει το συνεργείο ηλεκτροφωτισμού, μετά την υπογραφή στης σχετικής σύμβασης ποσού 39.185,15 Ευρώ του αρμοδίου αντιδημάρχου τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ Α.Τ.Ε.Ε.». 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Δήμου για το Περιβάλλον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται από το πρωί οι εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών του Ηρακλείου για το Περιβάλλον που οργανώνει ο Δήμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στις 24 Ιουνίου η δεύτερη δράση καθαριότητας «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη»

Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης εθελοντικού καθαρισμού «Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη» που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, η δημοτική αρχή, με την συνεργασία εθελοντικών ομάδων, φορέων και σωματείων, ετοιμάζεται να την επαναλάβει, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, από τις 11:00 π.μ. έως τις 12:00 μ. 

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Βλαχάκη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι η κορύφωση μιας επίπονης μαθησιακής προσπάθειας για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, μια πρόκληση για ένα νέο ξεκίνημα. Ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι μονόδρομος· τις περισσότερες φορές, όταν οι καρποί της αποτυχίας ωριμάσουν, γεννιούνται νέοι στόχοι και επιδιώξεις με θέληση και αισιοδοξία

«Βήματα στο …παρελθόν» της Νέας Αλικαρνασσού

Οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα εισηγήσεων και περιηγήσεών τους σε ιστορικές συνοικίες της πόλης, επισκέπτονται αυτή τη φορά τη Νέα Αλικαρνασσό και καλούν τους κατοίκους και τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση που ετοίμασαν εκεί, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ».  

Εκδρομή και ξενάγηση στην πόλη των Χανίων

Οι Αντιδημαρχίες Πολιτισμού-Εθελοντισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης ,  με την υποστήριξη της ομάδας εθελοντών τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν εκδρομή στα Χανιά την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017. 

Σε Σίβα, Κεράσια και Αυγενική ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τα χωριά Σίβα, Κεράσια και Αυγενική επισκέφθηκε  το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου και το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  

Παρουσιάστηκε η στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στο Εργαστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Την στρατηγική του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, μέσω της οποίας εξασφάλισε 14,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης, παρουσίασε την Παρασκευή 2 Ιουνίου ο Δήμος Ηρακλείου, στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών Πόλεων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Αθηναΐς», στην Αθήνα και ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και ο Δήμος Καβάλας, επιλέχθηκαν για την συγκεκριμένη παρουσίαση εξαιτίας της ολιστικής προσέγγισης της στρατηγικής τους. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 07/06/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη   07  Ιουνίου 2017 και ώρα  15:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Αναβολή της κλήρωσης κατανομής θέσεων της λαϊκής αγοράς ημέρας Παρασκευής

Αναστολή εκτέλεσης ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατανομής θέσεων, της υπ. αριθμ. πρωτ. 60960/26-05-2017 απόφασης Εντεταλμένου Συμβούλου περί Κατανομής θέσεων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και παραγωγών στον νέο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς ημέρας Παρασκευής του Δήμου Ηρακλείου.

Τίποτα δεν πάει χαμένο – Ανακατασκευή και επανατοποθέτηση κάδων

Με στόχο την βελτιστοποίηση του υπάρχοντος δικτύου κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων, η Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε σε επιδιόρθωση και ανακατασκευή 80 παλιών μεταλλικών κάδων.

Ευχαριστήριο ΔΗΚΕΗ

Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Τσαγκαράκης και το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου καθώς οι εργαζόμενοι στις Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΗΚΕΗ, ευχαριστούν τους εργαζόμενους του Σούπερ Μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Λ. Κνωσσού, για την ευγενική τους χορηγία σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δράσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος από το Δήμο Ηρακλείου

Σειρά δράσεων με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος στις 05 Ιουνίου, διοργανώνει το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου και στο αίθριο της Λότζια την Τρίτη 06/06/2017.

Το Σάββατο η 51η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03.06.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια), και ώρες 10:00 – 13:30

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον ζεόλιθο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου η εκδήλωση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου με θέμα τον Ζεόλιθο στην Ανάπτυξη της Κρήτης. 

Ευχαριστήριο Υπηρεσίας Καθαριότητας

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί τα στελέχη και το προσωπικό του Σούπερ Μάρκετ «AB Βασιλόπουλος» Νέας Αλικαρνασσού για την δράση που ολοκλήρωσαν με επιτυχία στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην οδό Ηροδότου. 

Στην Αθήνα παρουσιάζει την στρατηγική του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ο Δήμος Ηρακλείου

Στην Αθήνα θα βρεθεί το διήμερο 1ης και 2ης Ιουνίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να παρουσιάσει την εγκεκριμένη στρατηγική του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών Πόλεων που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διοργάνωση καλοκαιρινού Camp στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου

Στην διοργάνωση του 2ου  Indoor Summer Camp, προχωράει η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου (A.A.H. OTA),  στις εγκαταστάσεις του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Δύο Αοράκια. 

Με επιτυχία η Επιστημονική Διημερίδα: «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα  «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας», που διοργάνωσε η  Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου, το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης  Κρήτης  και  οι Σχολικοί  Σύμβουλοι  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ομάδες υποστήριξης γονέων από το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.), στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του σε  Γονείς, διοργανώνει δωρεάν:

α) Ομάδα Γονέων Παιδιών Νηπιακής και Σχολικής Ηλικίας και

β) Ομάδα Γονέων Παιδιών Εφηβικής Ηλικίας.

«Βαδίζοντας στο παρελθόν»: Περιήγηση – ξενάγηση στο Ατσαλένιο

Μετά τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες περιηγήσεις-ξεναγήσεις στην  Αγία Τριάδα και τη Χρυσοπηγή, οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου επισκέπτονται την Τετάρτη 31 Μαίου 2017,  το Ατσαλένιο.

Ρομποτική στην εκπαίδευση

"Ρομποτική στην Εκπαίδευση"  είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου και ο Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού ΙΙ του 1ου ΕΚ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Νέος αστικός εξοπλισμός σε πλατείες, σχολεία και οικισμούς του Ηρακλείου

Ξεκίνησε η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού σε πολλά σημεία της πόλης του Ηρακλείου από την Τεχνική Υπηρεσία.

Στους τελικούς του 4ου τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου το 4ο τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό είχε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Έκθεση για την ιστορία των ΕΛΤΑ θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο

Συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία είχε το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου, στο γραφείο του στην Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Όλα έτοιμα για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα

Μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού θα ζήσει το Ηράκλειο από αύριο, Κυριακή 28 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 30 Μαΐου. Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης, την  οποία συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, ξεκινάει με την λαμπαδηδρομία της Κυριακής και κορυφώνεται με τους αγώνες που θα διεξαχθούν την Δευτέρα και την Τρίτη στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 μαθητές από ολόκληρη την Κρήτη. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη είχε το πρωί της Παρασκευής 26 Μάϊου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης και Γιώργος Καραντινός καθώς και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 30/05/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε με τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Συνάντηση με τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαΐου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια και παρευρέθησαν επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός. 

Στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό αντιπροσωπεία του Ηροδότου

Αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηροδότου δέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια, το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνάντηση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου με τον Δικηγορικό Σύλλογο

Συνάντηση, με στόχο την ανάπτυξη στενής συνεργασίας ανάμεσα στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ),  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου.

Νέος χώρος διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς ημέρας Παρασκευής του Δήμου Ηρακλείου

«Κατανομή θέσεων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και παραγωγών στον νέο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς ημέρας Παρασκευής του Δήμου Ηρακλείου»

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: «Εν μέσω της μαινομένης καταιγίδος…»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Το Βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου

Μία μεγάλη διάκριση έλαβε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ο Δήμος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα το βραβείο «Smart City Award» απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου «Sm@rt Cities–Digit@l Citizens» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου για τον σχεδιασμό ψηφιακής στρατηγικής «Έξυπνης Πόλης» και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ...

«Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης»

Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης» με ομιλητή τον κ. Λυγερό Νίκο, την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10) .

Αιτήσεις για τα δωρεάν προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης των ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου  καλεί τις μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) για την περίοδο 2017-2018, να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου.

Η αίτηση  υποβάλλεται αρχικά ηλεκτρονικά και εν συνεχεία σε έντυπη μορφή, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά  θα αποσταλεί από τις 24/05/17 έως 09/06/2017 στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε κλειστό φάκελο υποψηφιότητας. Οι μητέρες/πατέρες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  α) στα Κ.Δ.Α.Π. Δ. Ηρακλείου από 3:30μ.μ έως 9:00μ.μ και β) στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου  στην Διονυσίου 13 Α Νέα Αλικαρνασσός από 12:00μ.μ έως 3:00μ.μ. Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr. Η αίτηση έχει αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ από   23/5/2017.

Επιμορφωτικό σεμινάριο προσωπικού ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Μαΐου , στον Θεατρικό Σταθμό, το επιμορφωτικό σεμινάριο προσωπικού που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ). 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (19 έως 21 Μαΐου).

Πληροφορίες για το νέο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

 

 

 

 

Το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ηρακλείου λειτουργεί σε καινούργιες εγκαταστάσεις, στην οδό Ιακύνθου 9, περιοχή Τάλως.

 

Επιστημονική Διημερίδα: «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας»

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου , το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπαίδευσης  Κρήτης  και  οι Σχολικοί  Σύμβουλοι  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα με θέμα  «Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας». 

Περιήγηση και Ξενάγηση σε Χρυσοπηγή και Πόρο

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που είχε η πρώτη περιήγηση που οργάνωσαν στην Αγία Τριάδα, οι εθελοντές Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζουν το πρόγραμμα γνωριμίας με τις ιστορικές γειτονιές της πόλης, επισκεπτόμενοι αυτή τη φορά την Χρυσοπηγή και τον Πόρο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας στο Ηράκλειο

Μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, ανέλαβε το Ηράκλειο. Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου στα Δυό Αοράκια, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας ανέθεσε τον ένα από τους οκτώ αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγονται ετησίως, στην πόλη μας.

Επιμορφωτικό σεμινάριο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής  Φροντίδας Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου) αναγνωρίζοντας την ανάγκη, όχι μόνο για βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου  αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που τους απαρτίζει, διοργανώνει την Τρίτη 08:30 π.μ. στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού του Δήμου Ηρακλείου επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Διαπροσωπικές σχέσεις - επικοινωνία και  οικογενειακή συμπεριφορά”.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε Εργοτέλη και Ηρόδοτο

 

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση του Εργοτέλη και του Ηροδότου για τις επιτυχίες που χάρισαν στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου.

 

Έναρξη διαδικασίας Εγγραφών / Επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων Εγγραφής/Επανεγγραφής ξεκινάει απο σήμερα 22/05/2017 και ώρα 12:00 έως και 23/06/2017. Ατήσεις που θα κατατεθούν ή κατατέθηκαν πρίν την έναρξη (22/05/2017 και ώρα 12:00) δεν θα ληφθούν υπόψιν.

Με κέφι καθάρισαν την παραλία του Καρτερού

Με πολύ κέφι και όρεξη, ευαισθητοποιημένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και αρχών, καθάρισαν σήμερα Κυριακή 21 Μαΐου την δυτική πλευρά της παραλίας του Καρτερού. Η δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Ρ/Σ ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην Έκθεση για την “Μάχη της Κρήτης”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου η ξενάγηση που οργάνωσαν  ο Δήμος  Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στα σημεία όπου έγιναν οδομαχίες στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της Μάχης της  Κρήτης (20 με 31 Μαΐου 1941).

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 23/05/17

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 23/05/2017 και ώρα 12.30 με τα θέματα που θα βρείτε παρακάτω :

Εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης από τον Δήμο Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και τη Βικελαία Βιβλιοθήκη, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης :

-Σάββατο, 20 Μαΐου, ξενάγηση από τον Ιστορικό Ερευνητή και Σύμβουλο του Ι.Μ.Κ σε θέματα νεότερης ιστορίας Κωστή Μαμαλάκη, στις οδομαχίες που έγιναν κατά τη Μάχη του Ηρακλείου. Συνάντηση, ώρα 18,00, στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου.

-Η ξενάγηση θα καταλήξει στον κτήριο Αχτάρικα, στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, όπου φιλοξενείται η έκθεση ενθυμημάτων από τη συλλογή του Δήμου και μεταφρασμένα κείμενα από τα αρχεία του Φράιμπουργκ.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Λόγω των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ από το Σάββατο 20 έως και την Τρίτη 23 Μαΐου και που αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας, αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων και στον Δήμο Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Μαΐου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20-21/5/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: «Η Γυναίκα στην Μινωική κοινωνία, θρησκεία και καθημερινότητα»

Συνεχίζεται την Δευτέρα 22 Μαΐου στις 19.30, στο Πολύκεντρο Νεολαίας η σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου.  

«Το Ηράκλειο θα γίνει τουριστικός προορισμός» – Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής και οι δράσεις που θα γίνουν

Με αμείωτη ένταση ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις  συστηματικές και στοχευμένες  προσπάθειες για την τουριστική προβολή της πόλης, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός.

Συνάντηση Δημάρχου με Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα

Συνάντηση με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργο Τερζάκη είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στην Λότζια.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 22/05/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα   22  Μαΐου  2017 και ώρα  17:55,   σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Μέχρι και 1.000 ωφελούμενους τον μήνα θα μπορεί να εξυπηρετεί το νέο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

Τις εγκαταστάσεις του νέου Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

Στις Κάτω Ασίτες το 9ο Village Camp του Δήμου

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το 8ο Village Camp , το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Δαφνών, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει το 9ο Village Camp, στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Κάτω Ασιτών, για τις περιοχές Βούτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρωνας, Πενταμόδι, Κάτω Ασίτες και Πάνω Ασίτες.  Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 (10:00-13:00) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με αιτήσεις που έχουν δοθεί στα δημοτικά σχολεία της περιοχής ή μέχρι  και μισή ώρα πριν την έναρξη στην γραμματεία που θα βρίσκεται στο δημοτικό γήπεδο  των Κάτω Ασιτών.

Έναρξη με ENCARDIA στο «Τέχνη Καθ΄ οδόν»

Μια μαγική βραδιά  θα έχουν την  ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην την εναρκτήρια μουσική εκδήλωση του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την επιτυχία της εγγυάται, μεταξύ άλλων, η παρουσία του διεθνώς καταξιωμένου σχήματος των ENCARDIA, που γοητεύει όπου βρεθεί το κοινό με μουσικές, ταραντέλες και άλλους τοπικούς χορούς των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας.                 

Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού στην κατηγορία F3P

Στο Ηράκλειο ανέθεσε η Διεθνής Αεροναυτική Ομοσπονδία την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αερομοντελισμού του 2019.

Ημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης για το scouting και τις ερασιτεχνικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, ΕΠΣΗ και τον Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου». Οι ακαδημίες και το scouting είναι η βάση μιας επιτυχημένης πορείας ποδοσφαιριστών και ομάδων.

Σύσκεψη στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

Σύσκεψη στο Παγκρήτιο Στάδιο προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την διεξαγωγή της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης,  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Μάϊου.

Επίσκεψη των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και την υποστήριξη της ΑΑΗ ΟΤΑ, διοργανώνουν στις 18/5/2017 και 23/5/2017, επίσκεψη των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο. 

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Εθελοντισμού – Τουρισμού

Οι  Αντιδημαρχίες  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε  συνεργασία  με  το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης  και Σαντορίνης,  και με την υποστήριξη των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου, συνεχίζουν το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη  μου, αγαπώ  την πόλη  μου», με τις  ακόλουθες  ξεναγήσεις  που  θα πραγματοποιήσει η κ. Αθηνά Κυριακάκη- Σφακάκη, εθελόντρια ξεναγός και συγγραφέας.

Λάτρεις του ποδηλάτου από την Ιταλία στην Κρήτη – Τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Μία ομάδα ανθρώπων από τα περίχωρα του Μιλάνο της Ιταλίας, που τους ενώνει η αγάπη τους για το ποδήλατο και που κάθε χρόνο επιλέγουν να επισκεφθούν πόλεις με τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, φέτος επέλεξαν το Ηράκλειο. Η επίσκεψη των 200 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε με τη διαμεσολάβηση του Εντεταλμένου Σύμβουλου Τουρισμού κ. Gian Andrea Caracini. 

Συναυλίες 2017 του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Μαΐου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2017» πραγματοποιεί την δεύτερη και την τρίτη κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του.

Ο Δήμος Ηρακλείου στην έκθεση «Greek Panorama» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

Στην πρώτη τουριστική έκθεση αφιερωμένη στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στον σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central από τις 11 έως τις 13 Μαΐου, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Gian Andrea Paolo Garancini. 

Δράση καθαρισμού της παραλίας του Καρτερού

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες παρεμβάσεις καθαρισμού στο Δήμο Ηρακλείου, η Υπηρεσία Καθαριότητας προγραμματίζει δράση καθαρισμού της παραλίας του Καρτερού την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, σε συνεργασία με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Ρ/Σ ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1.

Στο Village Camp των Δαφνών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού,, πραγματοποιήθηκε το Village Camp του Δήμου Ηρακλείου στο Δημοτικό γήπεδο των Δαφνών, το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου. 

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα   15  Μαΐου  2017 και ώρα  17:55, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 19 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης ηλικιωμένων ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Συνάντηση με στόχο την ανάπτυξη δράσεων για την ψυχολογική υποστήριξη και την ψυχική ευεξία των ηλικιωμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα λόγω ηλικίας (μνήμης, αρχή άνοιας, γλωσσικές δυσκολίες, ) τα οποία πολλές φορές τους οδηγούν σε κατάθλιψη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. 

Σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στειρώσει τα αδέσποτα σκυλιά. Έτσι εκτός από την καθημερινή προσπάθεια του αρμόδιου προσωπικού, σε δεκάδες στειρώσεις αδέσποτων ζώων αλλά και σε αρκετές και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου προχωρούν τα τελευταία 24ωρα και οι Εθελοντές Κτηνίατροι από το πρόγραμμα «Κιβωτός του Νώε- Κρήτη 2017».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 16/05/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιστροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 16 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης

Στα πλαίσια του Εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Αυτεπιστασίας καΙ Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης και την  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 15/05/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 15 Μαΐου  2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2015-05-17.pdf

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Μητέρας από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, την Κυριακή 14 Μαΐου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Ο Δήμος Ηρακλείου πρωταθλητής στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών για την εκπλήρωση των μαθησιακών του στόχων

Με μία ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της η UNESCO αναφέρεται στο Δήμο Ηρακλείου και στην συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων που Μαθαίνουν με δράσεις αλλά και με όραμα.

Ανοιξιάτικες Συναυλίες Δημοτικού Ωδείου 2017

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2017» πραγματοποιεί την πρώτη κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του το Σάββατο 13 Μαΐου στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Ώρα έναρξης 19:30. 

1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών της ΚΕΔΕ

H KEΔΕ στο πλαίσιο της αποστολής της για την συνεχή ανάπτυξη και ενίσχυση των Δήμων σας προσκαλεί στον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών crowdhackathon #smartcity, ο οποίος διοργανώνεται 12-14 Μαϊου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Ξεκινά το 4ο τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου  το 4ο τουρνουά τένις του Δήμου Ηρακλείου. Το τουρνουά διοργανώνουν ο Δήμος, ο  Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής- Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ), σε συνεργασία με Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης και το  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α» στις εγκαταστάσεις του οποίου και διεξάγεται. 

Η Κρήτη γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων στο νησί την Ημέρα της Ευρώπης

Με μουσική της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο προαύλιο της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου και ομιλίες στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης «Europe in My Region» γιορτάστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου η  Ημέρα της Ευρώπης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, Αντιδημάρχων, στελεχών της Περιφέρειας κ.α..

«Πρώτη Συνάντηση Δύναμης και Ισχύος» στο Κατάστημα Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού

Την «1η Συνάντηση Δύναμης & Ισχύος» για τους τροφίμους του Καταστήματος Κράτησης Ν. Αλικαρνασσού διοργανώνει την Πέμπτη 11 Μαΐου ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την διοίκηση του Καταστήματος. Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος: «Αθλητισμός στα Καταστήματα Κράτησης». 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «Περιήγηση στα πολιτικαρεία του Κάστρου».

       

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. Η 12η παρουσίαση, είναι ένα αφιέρωμα στο περιθωριακό στοιχείο και πραγματοποιείται σε δύο μέρη.  

Πρόταση συνεργασίας Οικονομικού Επιμελητηρίου - Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Με την Οικονομική Επόπτη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης κ. Μαρία Κυπριωτάκη συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη προκειμένου να συζητήσει όχι μόνο το θέμα της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Οικονομικό Επιμελητήριο αλλά και αυτό της υποστήριξης των οικονομικά αδυνάτων δημοτών

Ξενάγηση το Σάββατο 13 Μαΐου στα Ιστορικά και Χριστιανικά Μνημεία του Ηρακλείου

Οι  Αντιδημαρχίες  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε  συνεργασία  με  το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης  και Σαντορίνης,  και με την υποστήριξη των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου, συνεχίζουν το πρόγραμμα ‘’Γνωρίζω την πόλη  μου, αγαπώ  την πόλη  μου’’, με τις  ακόλουθες  ξεναγήσεις  που  θα πραγματοποιήσει η κ. Αθηνά Κυριακάκη- Σφακάκη, εθελόντρια ξεναγός και συγγραφέας. 

Ενημερωτικές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου στα σχολεία για τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης

Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανακύκλωση γενικότερα, αλλά και για τα νέα ρεύματα που αναπτύχθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου ειδικότερα, συνεχίζονται οι επισκέψεις των στελεχών της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου.

Ξεκινα η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων για το δίμηνο Μαρτίου και Απριλίου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 3.035 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2017 θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

Στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων CIVITAS o Δήμος

Με μία σειρά καθοριστικών κινήσεων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου προωθεί όχι μόνο τις εναλλακτικές μεταφορές μέσα στην πόλη αλλά παράλληλα συμβάλλει στην απεξάρτηση από το αποτύπωμα του άνθρακα και στην βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.  

Δημόσιο Ευχαριστήριο προς την εταιρεία House Market A.E (ΙΚΕΑ) για δωρεά σε ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του, προς την εταιρεία House Market A.E με τον διακριτικό τίτλο ΙΚΕΑ για την βοήθεια της στην αναβάθμιση του παιδικού σταθμού ΚΕΠΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ με την δωρεάν χορήγηση εξοπλισμού επίπλων που συντέλεσαν στην διαμόρφωση ενός ζεστού και χαρούμενου χώρου για την φιλοξενία των παιδιών.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Village Camp στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου

Πέντε  Village Camp πρόκειται να διοργανώσει το προσεχές διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου σε περιοχές της περιφέρειας όπως οι Δαφνές, ο Άγιος Μύρωνας, η Φορτέτσα και ο Προφήτης Ηλίας. 

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Πέμπτη   11   Μαΐου  2017  και ώρα  17:55,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 15 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Ξενάγηση στην Αγία Τριάδα από την Λιάνα Σταρίδα

Οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα περιηγήσεων και εισηγήσεων που πραγματοποιούν εδώ και δύο χρόνια, βγαίνουν αυτή τη φορά εκτός των στενών ορίων του κέντρου της πόλης μας. 

Παραλαβή αποτελεσμάτων μαστογραφικού ελέγχου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, προχώρησε σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε 79 γυναίκες – κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 06 - 07/5/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 06-07/5/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Gian Andrea Paolo Garancini. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Προβλήματα διανομής νερού σε περιοχές της πόλης

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω σοβαρής ζημίας στον αγωγό της Τυλίσσου, θα παρουσιαστούν προβλήματα διανομής σήμερα, Παρασκευή 05-05-2017 στις παρακάτω περιοχές

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: Τα περιθωριακά στοιχεία στα χρόνια της βενετικής Κρήτης

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. Η 12η παρουσίαση, είναι ένα αφιέρωμα στο περιθωριακό στοιχείο και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη.   

Δράση του Δημοσκοπίου για τους μαθητές του Λυκείου της Νέας Αλικαρνασσού

Μια ξεχωριστή  δράση πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 5 Μαΐου, το Δημοσκόπιο και το πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» του Δήμου Ηρακλείου με τους μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 11/05/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Πέμπτη   11   Μαΐου  2017  και ώρα  17:55,   σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Όριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για την προκήρυξη θέσης των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Οριστικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων -  για τον κωδικό θέσης 105 "Βοηθός μάγειρα" της δομής παροχής συσιτίου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 08/05/17

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τη Δευτέρα 08/05/2017 και ώρα 12.30 με τα παρακάτω θέματα:

Ανακοίνωση Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου

Από τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται γνωστό ότι λόγω μη συγκεντρώσεως της απαιτούμενης πλειοψηφίας,  τα θέματα προ ημερησίας διάταξης κατά τη συνεδρίαση της 3ης  Μαΐου 2017 θα επανέλθουν προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Πρόσκληση της ΔΗΚΕΗ για ωφελούμενους Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου με την επωνυμία «ΔΗ.Κ.Ε.Η», μετά την ένταξη των Κοινωνικών Δομών της «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής», «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους», «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αλικαρνασσού», «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας» στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020: Άξονας προτεραιότητας 5 – Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας στην Κρήτη» , ο οποίος συγχρηματοδείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με τίτλο «Δράση 9.IV.3: Κέντρα ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ...

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αίθριο της Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  06.05.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα και την διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Αναστασία Τσώμου είχε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μάιου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece-Ηράκλειο

Πέντε χιλιάδες αθλητές και πολίτες όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη συμμετείχαν σήμερα, Κυριακή 30 Απριλίου,  στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2017» που γίνεται με επιτυχία για 5η χρονιά στο νησί. Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών.

Ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τον Δήμο Ηρακλείου

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για την καθοριστική συμμετοχή του Δήμου στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού στην  Κρήτη τίμησε ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την βράβευση αθλητών, συλλόγων και τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου, στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης», στην Ανδρόγεω. 

Ανανεώθηκε η άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου Σταδίου

Ανανεώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου Σταδίου, για όλες τις χρήσεις, μετά και την κατάθεση των απαιτούμενων  δικαιολογητικών από πλευράς Δήμου Ηρακλείου.

Με συναυλία στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών έκλεισε η «Μουσική Τριλογία»

Με μια πολύ όμορφη συναυλία της οικογένειας Ζαϊμάκη στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών,  έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου η «Μουσική Τριλογία» που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών. Είχαν προηγηθεί δυο συναυλίες στον Κούλε. 

Κομποστοποιητές σε πολυκατοικίες – Σε νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος Ηρακλείου

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, μέσα από την συμμετοχή του στο έργο «Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον» με ακρωνύμιο «ACUA».

Στόχος του έργου, είναι η ανάπτυξη κομποστοποιητών σε πολυκατοικίες του Ηρακλείου οι οποίοι θα επεξεργάζονται τα βιοαπόβλητα των κατοίκων χωρίς τη δημιουργία οποιασδήποτε ενόχλησης για τους περιοίκους.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017,  η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η οποία συγκροτήθηκε κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Μαρία Καναβάκη  και Μέλη  της Δημοτικοί Σύμβουλοι και  Γυναίκες -  Εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Δημότισσες.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02/05/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 02 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 03/05/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Ο Δήμος Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης της Στρατηγικής ΒAA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 26 Απριλίου, στη Λότζια, συνάντηση προετοιμασίας για την παρουσίαση της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Ιουνίου 2017.

Εαρινή Συναυλία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 2 Μαΐου

Την Τρίτη 2 Μαΐου, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η Εαρινή Συναυλία της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Ιωάννη Ιδομενέως και με τη συνοδεία στο πιάνο του Νίκου Κοκκίνη.

Συνεδρίασε ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε χθες, Τρίτη 25/04/2017, στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού

'Run Greece - Ηράκλειο 2017' - Εγγραφές μέχρι και Σάββατο 29 Απριλίου

RUN GREECE Ηράκλειο, η ξεχωριστή ημέρα πλησιάζει, ημέρα χαράς, μαζικής συμμετοχής δρομέων, εθελοντών και θεατών. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να ξεπεράσουν τις 4.805 και να αποτελέσουν ρεκόρ εγγραφών για όλους τους αγώνες RUN GREECE στην Ελλάδα από το 2013.

Πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για τα παιδιά των παιδικών σταθμών

Με μουσειακή αγωγή διευρύνει ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) το παιδαγωγικό πρόγραμμα των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου. 

Τιμητική άδεια στις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου που βρήκαν και επέστρεψαν τα χρήματα γνωστού ηθοποιού

Τις δυο υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίες βρήκαν τα χρήματα που είχε χάσει ο γνωστός ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής και του τα επέστρεψαν, υποδέχτηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη.

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα της ΔΕΠΤΑΗ

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η ιστοσελίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ).

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: «Ανορθόδοξοι Πόλεμοι, Κρίσεις, Δικτατορίες: ο ελληνικός εικοστός αιώνας»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλούν σε μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Run Greece

Δέκα ημέρες πριν από τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης, τον αγώνα RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ (30 Απριλίου), οι εγγραφές έφτασαν τις 3.300. 

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Στόχος μας το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας να γίνει εντευκτήριο για τα Γράμματα και τις Τέχνες στην πόλη μας»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Σ.Ν. Φιλιππίδη «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη», στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 24/04/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  24   Απριλίου  2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Πανέτοιμος ο Δήμος για το φετινό Run Greece

Σύσκεψη των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου που εμπλέκονται στην διοργάνωση του «Run Greece – Ηράκλειο 2017» και του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι των εθελοντών. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Απριλίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Γιάννη Αναστασάκη. 

Ξεκινά άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να διεξαχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου,  δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,  σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στην Αθήνα, για συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή,  θα βρίσκεται την Τετάρτη 19 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ευχαριστήριο Δήμου για την πασχαλινή γιορτή

Για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχή διοργάνωση της γιορτής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στον Καράβολα, ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί:

Παράταση εγγραφών στο Run Greece

Δώδεκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της μεγάλης αθλητικής γιορτής των πολιτών της Κρήτης (RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 30 Απριλίου), ολοκληρώνεται ο Α΄ κύκλος εγγραφών, με τις συμμετοχές να έχουν φτάσει πλέον τις 3.000, επί συνόλου 5.700 θέσεων συμμετοχής.

Με επιτυχία το Πάσχα στον Καράβολα

Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στον Καράβολα, καθώς εκατοντάδες Ηρακλειώτες συμμετείχαν στην γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε αρνιά, μουσική και χορό και οι δημότες,  μαζί  με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που βρέθηκε μαζί τους είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα την ημέρα της Λαμπρής. 

«Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Σ. Ν. Φιλιππίδη με τίτλο: «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30  στο Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στο Μέγαρο «Αχτάρικα». 

Στην λαϊκή αγορά των Πατελών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

 

Την λαϊκή αγορά των Πατελών επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιάννη Ρασούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας, υπεύθυνο για την  Αδειοδότηση και Ρύθμιση Εμπορικών Δραστηριοτήτων Μαρίνο Παττακό.

Στη Φορτέτσα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός

 Την περιοχή της Φορτέτσας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 12 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το ΙΤΕ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 11/4/2017, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Μαρίας Καναβάκη, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρου Ινιωτάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, του προέδρου της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκου Φακουρέλη, του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ  κ. Νίκου Αγγελάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι «Minoistas» βάφουν τους παιδικούς σταθμούς

Ουσιαστική ήταν η συνεισφορά της κίνησης ενεργών πολιτών «Minoistas» στην ανακαίνιση του ΣΤ΄ΚΕΠΑ Ηρακλείου. Μέλη της ομάδας έβαψαν και καλλώπισαν τους τοίχους στον προαύλιο χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού, βάζοντας χρώμα και φαντασία στην καθημερινότητα των παιδιών. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το νέο νόμο για τα αυθαίρετα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αναγνωρίζει ότι το δικαίωμα στη στέγη για κάθε λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να θεωρείται αυθαιρεσία και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δημοτών που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του στις 10 /4/2017.

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο ανακαινισμένο ΣΤ΄ ΚΕΠΑ Ηρακλείου

Το ΣΤ΄ ΚΕΠΑ Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 11 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να ευχηθεί Καλή Ανάσταση στα παιδιά και τις  δασκάλες τους. 

Πρώτη στην αξιολόγηση η μελέτη αναβάθμισης του Πάρκου Γεωργιάδη

Ένα εκατομμύριο ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020, Τομέας Περιβάλλον» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου για την αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη με βάση την μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου έλαβε την πρώτη θέση  πανελλαδικά ανάμεσα σε 23 φορείς (Δήμους, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) που συμμετείχαν στην κατηγορία «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων». 

Οι Πασχαλινές χειροποίητες λαμπάδες των εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου βοήθησαν το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε η διάθεση πασχαλινών χειροποίητων λαμπάδων από την Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου και τα έσοδα διατέθηκαν για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Νέα έκδοση της Βικελαίας - Σ.Ν. Φιλιππίδη, Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη

Ο Καζαντζάκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους νεοέλληνες συγγραφείς. Τα γνωστά μυθιστορήματά του είναι δημιουργήματα εξαιρετικής αναπαραστατικής δύναμης, όπου ένας ολόκληρος μικρόκοσμος που πάλλεται από ζωντάνια, παλεύει μέσα από τα πάθη και τις αντιξοότητες μιας αδυσώπητης μοίρας να βρει μια ανάταση.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Run Greece στο Ηράκλειο με στόχο το ρεκόρ συμμετοχών !

Την βεβαιότητά ότι το  φετινό Run Greece  Ηράκλειο, θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο από το περυσινό, το οποίο ήταν εκείνο με την μαζικότερη συμμετοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξέφρασε τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια.  

Δύο ηλεκτροκίνητα Mini Bus για το Δήμο Ηρακλείου από το «ECORouTs»

Κύριες δράσεις του έργου, μεταξύ άλλων είναι, η προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μικρού μεγέθους, η επάνδρωση και η πιλοτική λειτουργία τους, η δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής που θα επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για αφίξεις, αναχωρήσεις, στάσεις και διαδρομή λεωφορείων, η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής για ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Συνεχίζονται οι πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώνονται την Μεγάλη Πέμπτη οι πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Πάσχα στον Καράβολα από τον Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τρίτη  Δημοτική Κοινότητα, με την ευγενική χορηγία της ΔΕΠΑΝΑΛ και την στήριξη της ΔΕΠΤΑΗ  διοργανώνουν  πασχαλινό γλέντι , την Κυριακή  του Πάσχα, 16 Απριλίου του 2017, στον Καράβολα.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της παλιάς πόλης του Ηρακλείου

 Με προτεραιότητα στην ποιότητα του οδοστρώματος, μετά και την εργολαβία ανακατασκευής ασφαλτόστρωσης οδοστρώματος ύψους 1,5 εκ. ευρώ που βαίνει προς ολοκλήρωση, ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι. η Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου διεξήγαγε δημοπρασία χθες, Πέμπτη 06/04/2017 για το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Ηρακλείου» , αρχικού προϋπολογισμού 495.000,00 €, με ανοιχτή διαδικασία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147/2016 - Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών).

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  7  Απριλίου, στο  ξενοδοχείο Candia Maris,  το διήμερο συνέδριο που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία η ΚΕΔΕ,  η ΠΕΔ Κρήτης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα : «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας». 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 10/04/2017

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 12:30 μμ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/04/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00 μμ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Ολοκληρώνονται οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2017»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2017» που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΗ και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνάκη.   Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας με την απονομή των επαίνων συμμετοχής στις θεατρικές ομάδες (18) και τις χορωδίες (30) που έλαβαν μέρος, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αριστέα Τ. Πλεύρη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 08 - 09/4/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 08-09/4/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Είδη ένδυσης, υπόδησης και παιγνίδια από τo Δήμο

Είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και παιγνίδια θα μοιράσει τις επόμενες ημέρες σε οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Η διανομή θα γίνει στο πλαίσιο δράσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Έχουμε πληγεί από την κλιματική αλλαγή και εφαρμόζουμε πολιτικές για την αντιμετώπισή της»

Τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ηρακλείου και τις δράσεις στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που έχουν πλήξει την πόλη μας, τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, στον χαιρετισμό του, στην έναρξη του συνεδρίου που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης,  στο Ξενοδοχείο Candia Mariς με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας».

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Μία ακόμα ξενάγηση στα Ιστορικά και Χριστιανικά Μνημεία του Ηρακλείου

Οι  Αντιδημαρχίες  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Τουρισμού του Δήμου, συνεχίζουν το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου - αγαπώ την πόλη μου».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 10/04/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  10   Απριλίου   2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ανακοινώσεις Δημόσιας Κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων

Ανακοινώσεις Δημόσιας Κλήρωσης τη Μεγ.Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στη Λότζια ,α' όρ., γρ. 11. που αφορούν σε:

'Run Greece - Ηράκλειο 2017' - Συνέντευξη Τύπου την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου

Ως το μαζικότερο αθλητικό γεγονός  του Ηρακλείου και της Κρήτης, εξελίσσεται  και φέτος o αγώνας RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ (30 Απριλίου), αφού οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με αυξανόμενο ρυθμό.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των ομαδικών εγγραφών των μαθητών - μαθητριών για τους αγώνες των 1.000μ και 5.000μ.

► Τη Δευτέρα 10 Απριλίου ώρα 12.00, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η επίσημη συνέντευξη τύπου των εκδηλώσεων RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Πάσχα Αλληλεγγύης και Προσφοράς από τον Δήμο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα διοργανώνει τη δράση "Πάσχα Αλληλεγγύης και Προσφοράς». Έτσι ξεκινά τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο (Κόσμων 24). 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «Το Θείο Δράμα στη μουσική. Τα Πάθη στην Κρητική Σχολή Ζωγραφικής»

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-04-2017

 

 

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. Η 10η παρουσίαση με ομιλήτρια την αρχαιολόγο κ. Λιάνα Σταρίδα,  έχει θέμα: «Το Θείο Δράμα στη μουσική. Τα Πάθη στην Κρητική Σχολή Ζωγραφικής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 2, την Παρασκευή 07.04.2017 και ώρα 19:00

 

Μία πασχαλινή εκδήλωση με την Πόλη που Μαθαίνει

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 το 4ο Παιγνίδι των Πασχαλινών Αυγών. Την εκδήλωση οργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος της Unesco: «Ηράκλειο μια πόλη που μαθαίνει» και η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης). 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με προπονητές και αθλητές της Εθνικής Γερμανίας στίβου

Τους Γερμανούς αθλητές  και προπονητές στίβου που έχουν επιλέξει το Παγκρήτιο Στάδιο για την προετοιμασία τους συνάντησε το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση για την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης στο Βενεράτο

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Βενεράτου η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα: «OΣΔΕ 2017- Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017».

Εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, στο περιθώριο του Συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή το οποίο πραγματοποιείται στις 6 και 7 Απριλίου στο Candia Maris, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, στις 09.30, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων. 

Το «International Grand Gala Εtoiles du Βallet» 29 και 30 Απριλίου 2017 στο Ηράκλειο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου 2017.

Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το “International Grand Gala Εtoiles du Βallet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο τα «Δύο Αοράκια» στη Ν.Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Σημαντικό συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της - Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Την σημασία του συνεδρίου με θέμα: ««Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου, στην Λότζια. 

Ευχαριστήριο από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στην Λέσχη Lions


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τη Λέσχη Lions Ηρακλείου για τη συνεργασία και την πραγματοποίηση σειράς μουσικών εκδηλώσεων στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Επανάληψη προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού

Επανάληψη προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού με σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Στη Λότζια Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιμορφωτική δράση διοργάνωσαν χθες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης, 5ης, 6ης & 9ης Περιφέρειας Ηρακλείου μαζί με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δράση διοργανώθηκε από τις 9.30 το πρωί έως τις  14.00 μετά το μεσημέρι  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των Επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου, «info point», και είχε ως θέμα της «Αξιοποιώντας αθέατες ψηφίδες πολιτισμού της πόλης μου  στο σύγχρονο σχολείο. Ο ρόλος του Διευθυντή».

Πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Σειρά πασχαλινών δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνουν τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Θεματικό Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, Θεματικό Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 6-7 Απριλίου 2017, (Ξενοδοχείο Candia Maris) με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας»

Ξεκινούν οι Συναντήσεις των Χορωδιών

Ξεκινάει την ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ    με τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου) με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017»               που οργανώνει ο δήμος ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 01 - 02/04/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 01-02/4/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Ρασούλης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2017: Πρόσκληση συνάντησης με τους εικαστικούς καλλιτέχνες

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ καλεί τους εικαστικούς που ενδιαφέρονται να μετέχουν, σε μια ακόμη συνάντηση την Tετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 17.00 στο Πολύκεντρο Nεολαίας.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου - Διοικητή ΥΠΑ

Με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 5/4/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη  05   Απριλίου  2017 και ώρα  16:00,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση  στο παρακάτω θέμα:

Ευχαριστήριο από ΔΗΚΕΗ σε ΣΥΦΑΚ

 

Η ΔΗΚΕΗ ευχαριστεί θερμά τα Συνεταιρισμένα Φαρμακεία - Μέλη του ΣΥΦΑΚ, τα οποία θέλοντας να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα οδικής αγωγής και ασφάλειας, προσέφεραν δωρεάν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τον εξοπλισμό που απαιτείται με σκοπό την βιωματική εκπαίδευση των παιδιών.

 

Ενημερωτική εκδήλωση για τους αγρότες στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Βενεράτου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «OΣΔΕ 2017-Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016» την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 19:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Βενεράτου.

Ανάρτηση Διαγραμμάτων προς Οριστική Οριοθέτηση οικισμών εντός Αρχαιολογικού Χώρου Κνωσού

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την οριστική οριοθέτηση των οικισμών εντός του Αρχαιολογικού χώρου Κνωσού του Δήμου Ηρακλείου (Μπουγάδα Μετόχι, Μακρύ Τοίχος, Βλυχιά, Αγία Ειρήνη), να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (γραφείο 214), από τη Δευτέρα 3/4/2017

«Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του Johann Sebastian Bach» της Σχολής Πιάνου του Ωδείου του Δήμου

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν Συναυλία - Παρουσίαση με Θέμα : «Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του Johann Sebastian Bach».

Run Greece Ηράκλειο - Οι εγγραφές συνεχίζονται

Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ήπιας άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου, στα πλαίσια του «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Ολοκληρώθηκαν τα ενημερωτικά σεμινάρια των κληρικών για τις εξαρτήσεις και την ψυχική υγεία

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, διοργάνωσε σειρά Ενημερωτικών / Συναντήσεων με ιερείς της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σε συνεργασία την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη", του Συλλόγου Στήριξης ατόμων με προβλήματα από το  Αλκοόλ "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ", του Αλκοολογικού Ιατρείου ΠαΓΝΗ και του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου Π.Γ.Ν.

49η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  01.04.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” και της  Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά 8 νέων απορριμματοφόρων από τον Δήμο Ηρακλείου

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Προχωράμε στην μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει στον στόλο της καθαριότητας εδώ και χρόνια»

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Καούσης Α.Ε.», παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού και υπηρεσιακών στελεχών,  η σύμβαση για την αγορά οκτώ καινούριων απορριμματοφόρων, τα οποία θα προστεθούν στον στόλο καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τους συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας

To Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  στην συνεδρίαση του στις 27-3-2017 συζήτησε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους   εργαζόμενους - συμβασιούχους   στην καθαριότητα.

Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015 - 2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή προϊόντων (πορτοκάλια & κοτόπουλο) ως εξής: 

Αίτηση Εθελοντή για το Run Greece 2017

Η ομάδα παρακίνησης & εθελοντών  του  RUN GREECE,  αποτελείται από εθελοντές  οι οποίοι έχουν την ευθύνη υλοποίησης  συγκεκριμένων  λειτουργικών αναγκών του  RUN GREECE -  ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Εκδήλωση στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου - «Συνθήκη της Λωζάννης – Κυπριακό»

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα «Συνθήκη της Λωζάννης – Κυπριακό», την Τετάρτη 29 Μαρτίου,  στις 19.30,  στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 

4ο Παιχνίδι των πασχαλινών αυγών

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν το 4ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ.

Υπεγράφη η σύμβαση χρηματοδότησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου

Τη σύμβαση χρηματοδότησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου υπέγραψε την Παρασκευή 24 Μαρτίου στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης. 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - Ένα ΣΥΝ ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν».

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διοικητή της ΣΕΑΠ στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον  νέο διοικητή της ΣΕΑΠ ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λιόντο είχε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συναντήσεις για την ενδοοικογενειακή βία στα σχολεία της Νέας Αλικαρνασσού

Ο Δήμος Ηρακλείου, από το Δεκέμβριο του  2013 λειτουργεί τη δομή του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων  Βίας και των  παιδιών τους, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αποτελεί πρόγραμμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.     Κύριος σκοπός της συγκεκριμένης Δομής είναι  η φιλοξενία γυναικών και των παιδιών τους, που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας ή και πολλαπλές διακρίσεις.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με εκπροσώπους του Αγίου Μύρωνα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Αγίου Μύρωνα είχε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία αφορούσαν κυρίως ζητήματα ύδρευσης, άρδευσης καθώς και κάποιες απαραίτητες σημειακές, τεχνικές παρεμβάσεις , εντός του οικισμού.  

Ξεκινά την Τετάρτη 29 Μαρτίου η διανομή των κομποστοποιητών στον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκινά την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Έφτασαν οι κομποστοποιητές - Ξεκινά τη Δευτέρα η διαδικασία διανομής τους από το Δήμο Ηρακλείου

Ξεκινά την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών, που έφτασαν σήμερα στο Ηράκλειο, σε περιαστικές περιοχές του Δήμου.

Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Βλαχάκης: «τιμιώτερον καὶ ἁγιώτερον ἐστὶν ἡ πατρίς»

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα ιερής μνήμης της εθνικής συλλογικότητας και ομοψυχίας, ημέρα διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού της Πατρίδας μας. Σήμερα τιμούμε τους εθνομάρτυρες, τους υπερασπιστές της  ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της χώρας μας.  Χρέος μας να διαφυλάξουμε τη μεγάλη αυτή κληρονομιά της ανδραγαθίας τους και να κάνουμε πράξη τους εθνικούς μας οραματισμούς ενθυμούμενοι ότι: «πατρός τε καὶ μητρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων, τιμιώτερον καὶ ἁγιώτερον ἐστὶν ἡ πατρίς».

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την  Δευτέρα    27   Μαρτίου  2017 και ώρα  17:55,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 26 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 25 - 26/3/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 25-26/3/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 2