inner image

Συνεδρίασε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου

                                Ηράκλειο, 2 Αυγούστου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 1/8/2023 συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, με θέμα τις άμεσες ενέργειες που γίνονται από την παράταξη, ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου.

Επιβεβαιώθηκε ότι η επιλογή της σύμπραξης με την δημοτική παράταξη «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξη Καλοκαιρινό ήταν μια εύστοχη απόφαση. Όπως είναι γνωστό, μετά την ομόφωνη απόφαση της συντονιστικής  επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στις 30 Μαρτίου 2023, η παράταξη αποτελεί έναν από τους πυρήνες της νέας αυτής δημοτικής κίνησης. Από τις επισκέψεις και τις περιοδείες του υποψηφίου Δημάρχου, διαπιστώνεται η αυξανόμενη απήχηση της υποψηφιότητας του Αλέξη Καλοκαιρινού στους δημότες του Ηρακλείου, μέσω της ανάδειξης της προσωπικότητάς του, καθώς και του πλούσιου κοινωνικού και πολιτισμικού του έργου και του ενδιαφέροντός του για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Ηρακλείου.  Ήδη στο κεντρικό ψηφοδέλτιο έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους αξιολογότατα  μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, υπάρχει δε συνεχές ενδιαφέρον για την στελέχωση και των ψηφοδελτίων στις δημοτικές κοινότητες. Άλλωστε διαχρονικά τα μέλη της παράταξης έχουν αποδείξει το ενδιαφέρον τους για την πόλη και συμμετέχουν καθημερινά στην προσπάθεια για την επίλυσή των προβλημάτων των δημοτών.

Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να στηρίξουν την παράταξη «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, γιατί πιστεύουμε ότι ο Αλέξης Καλοκαιρινός έχει να προσφέρει πολλά στην πόλη μας, όπως και ο ίδιος έχει μέχρι τώρα αποδείξει.

 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά την Κρήτη Σμπώκου - Φαρσάρη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 01.07.2023

Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ

ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΜΠΩΚΟΥ - ΦΑΡΣΑΡΗ

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Κρήτης Σμπώκου – Φαρσάρη. Η Κρήτη υπερασπίστηκε με γενναιότητα και αυταπάρνηση τις ιδέες της για ελευθερία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη και φυλακίστηκε γι’ αυτές από τη δικτατορικό καθεστώς των συνταγματαρχών. Παρέμεινε σ’ όλη τη ζωή της γενναία και ασυμβίβαστη, ενεργός πολίτης με άποψη για τα κοινά, που εξέφραζε πάντοτε με παρρησία.

          Υπήρξε έγκριτη συμβολαιογράφος, Πρόεδρος των συμβολαιογράφων Κρήτης. Ήταν στοργική σύζυγος και τρυφερή μητέρα και γιαγιά.

Θα την θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη

Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Σουζάννα, Νικόλα και Γιάννα και όλους τους οικείους της.  

Με τη συμμετοχή του Αλέξη Καλοκαιρινού συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 22 Ιουνίου 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με τη συμμετοχή του Αλέξη Καλοκαιρινού συνεδρίασε χθες (21/6/2023) η συντονιστική επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.    Ήταν η πρώτη συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου με το διευρυμένο αυτό όργανο, μετά την ομόφωνη απόφαση για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του τον περασμένο Μάρτιο, καθώς οι συναντήσεις μέχρι τώρα γινόταν με την εκτελεστική γραμματεία της παράταξης. Ο πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας Κώστας Βαρβεράκης καλωσόρισε τον κ. Καλοκαιρινό, ενώ τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αναφέρθηκαν στους λόγους, για τους οποίους εκτίμησαν την προσωπικότητά του, αναγνωρίζοντας το κοινό όραμα για την πόλη.  Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε για τη στήριξη προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον πολυετή ρόλο της  Ηράκλεια Πρωτοβουλίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον πολιτισμό της πόλης μας.

Στη συνέχεια έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για την προεκλογική τακτική της κοινής δημοτικής κίνησης «Δικαίωμα στην Πόλη», ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου, ενώ εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τη στελέχωση των επιτροπών προγράμματος και του ψηφοδελτίου.

 

Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ σχετικά με τη διαβούλευση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

 Ηράκλειο, 11 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της επεξεργασίας προτάσεων προς τον Δήμο Ηρακλείου, σχετικά με τη διαβούλευση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η γραμματεία της  Ηράκλειας Πρωτοβουλίας προσκάλεσε την αρχιτέκτονα κ. Μαρία Γιατρομανωλάκη με την ιδιότητά της ως στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο και τους στόχους της διαβούλευσης. Η κ. Γιατρομανωλάκη και ως πρώην εργαζόμενη στο τμήμα Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου, μας έκανε εκτενή ενημέρωση για τις επιλέξιμες δράσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2021-2027 για την «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη των Αστικών Κέντρων και της Υπαίθρου», η οποία για το Ηράκλειο αφορά στην περιοχή της Παλιάς Πόλης και της παράκτιας αστικής ζώνης.

Από την ενημέρωση επιβεβαιώσαμε την άποψή μας ότι δεν επαρκεί ο χρόνος μέχρι 16 Ιουνίου για τη διαβούλευση αυτή και, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της συμμετοχής σε όλους τους φορείς και στους δημότες, επαναλαμβάνουμε την πρόταση προς την Δημοτική Αρχή για την επέκταση της σχετικής προθεσμίας και πέραν του 15ημέρου που έχει καθοριστεί

Η παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί πολίτες» για την Βικελαία Βιβλιοθήκη

Από τις αρχές του 2022  με μια σειρά εγγράφων και δημοσιευμάτων έχει γίνει γνωστό το ζήτημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού που θα στελεχώσει τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο συνεπαγόμενος κίνδυνος υπολειτουργίας ή ακόμα και κλεισίματος της.

Η παράταξη «Ηράκλειο για Όλους» για τον Ηρόδοτο

Ηράκλειο, 7/04/2023

ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

 

Ο Ηρόδοτος ήταν είναι και θα παραμείνει το ζωντανότερο κομμάτι της ιστορίας της Νέας Αλικαρνασσού. Οφείλουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι να το διαφυλάξουμε γιατί ο Ηρόδοτος ξεπερνά τα στενά αθλητικά όρια. Σε ότι με αφορά και στο μέτρο του εφικτού στέκομαι δίπλα στην ομάδα όπως μου ζητηθεί και μπορώ να προσφέρω.

 

Σισαμακης Γιώργος

Επικεφαλής Δημοτικης κινησης «Ηράκλειο για Όλους»

Δελτίο Τύπου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 31 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης  30.03.2023, εκτιμώντας την προσωπικότητα και την προσφορά του, καθώς και  την ταύτιση απόψεων σε βασικές προγραμματικές θέσεις,   αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Αλέξη Καλοκαιρινού για το αξίωμα του Δημάρχου Ηρακλείου κατά τις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Κοινή πρόταση για την υιοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ν. Αλικαρνασσού για την ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ηράκλειο, 23 Μαρτίου 2023

 

ΘΕΜΑ :  Υιοθέτηση  από το Δημοτικό Συμβούλιο  της  απόφασης  του Κοινοτικού  Συμβουλίου της  Ν. Αλικαρνασσού  για  την  ονομασία του  κλειστού γυμναστηρίου . 

 

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου

Κ.  Πρόεδρε,

Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να συμπεριλάβετε   στην ημερήσια διάταξη  την συζήτηση του παραπάνω θέματος για την λήψη απόφασης  ονομασίας του κλειστού γυμναστηρίου στα δύο   αοράκια  σε    «κλειστό γυμναστήριο  Νέας  Αλικαρνασσού»  σύμφωνα  με

  • Απόφαση  του κοινοτικού συμβουλίου  18/2022    ( συνημμένη )
  • Με την υλοποίηση του όρου παραχώρησης  του οικοπέδου   ( απόφαση  507/30-10-1999  -  Δημοτικού Συμβουλίου    πρώην Δήμου  Ν. Αλικαρνασσού )

Επίσης  προτείνομε  

2.Τον εντοιχισμό μαρμάρινης πλάκας  στην οποία θα αποτυπώνεται εικόνα που θα παραπέμπει στο Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, η Ονομασία “ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ” και για την επέτειο των 100 χρόνων μνήμης του Μικρασιατικού πολιτισμού θα αναφέρονται οι Αρχαίοι Αλικαρνασσείς Ολυμπιονίκες.
Φορμίων ο Αλικαρνασσαίος: στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της πυγμαχίας κατά τους 97ους (392 π.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.
Ασιατικός ο Αλικαρνασσαίος: στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σταδίου κατά τους 197ους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας (9 μ.Χ.)

(συν. 2)

 

Οι δημοτικές παρατάξεις  και  ο Δημ.  Σύμβουλος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  3-7-5

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΥΝ + ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

 

Συνεδρίαση των μελών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Λίγο πριν την συμπλήρωση 29 χρόνων λειτουργίας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, σε πρόσφατη συνεδρίαση των μελών της συγκροτήθηκε η νέα Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της παράταξης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.   Η Συντονιστική Επιτροπή ευχαρίστησε την Άννα Παπαχρονάκη για την προσφορά της στη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου και εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Κώστα Βαρβεράκη.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Πέρασε και ο Ιανουάριος του 2023 και το θέμα του τεχνικού προγράμματος ( και κατά συνέπεια και του προϋπολογισμού )  δεν έχει συζητηθεί ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φανερώνεται μία ιδιαίτερη δυσκολία που έχει η Δημοτική Αρχή στην κατάρτιση του. Από το καλοκαίρι του προηγούμενου χρόνου ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού προγραμματισμού – Ψηφιακού μετασχηματισμού –Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού κ. Σισαμάκης μας ενημέρωσε με επιστολή του για τη βούληση της δημοτικής αρχής να δεχτεί προτάσεις από τις άλλες παρατάξεις.

Ανοικτή επιστολή της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Η  οικονομική  επιτροπή , με τις ψήφους  της παράταξης σας μόνο,  αποφάσισε                    ( 1079/2022 )  να  προχωρήσει  στην σύναψη δυο προγραμματικών συμβάσεων με τον           « Αναπτυξιακό  Οργανισμό Τοπικής Ανάπτυξης Ηράκλειο Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία », με αντικείμενο  την  υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας για την επικαιροποίηση των μελετών  για το 9ο  Δημοτικό σχολείο και το σχολείο Βασιλειών.

Οι Ενεργοί Πολίτες για την απώλεια του Μανώλη Μαραγκουδάκη

Οι  Ενεργοί  Πολίτες   αποχαιρετούν   με  σεβασμό, αγάπη και  εκτίμηση, τον  ΜΑΝΟΛΗ  ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ  στο τελευταίο του ταξίδι . Η απώλεια  σου  σε όλους και στον καθένα μεγάλη .
Καλό σου ταξίδι   φίλε και συναγωνιστή 

 

Δήλωση της Δημοτικής κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 
Προς τον κ. Δήμαρχο

Κοιν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρο Οικονομικής επιτροπής

Πρόεδρο επιτροπής ποιότητας ζωής

 

Αξιότιμοι κύριοι

 

 

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής των Δήμων και των Περιφερειών και της επιτροπής ποιότητας ζωής των Δήμων, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε εφ’ εξής στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018, σας καλούμε τα θέματα των επιτροπών αυτών να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων από τα αντίστοιχα Συμβούλια.

 

Με εκτίμηση,

Δημοτική κίνηση

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δημοτική Κίνηση Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: 1000 βρέφη εκτός παιδικών σταθμών στο δήμο Ηρακλείου

 

Απροετοίμαστο σε δομές και προσωπικό βρίσκεται το Ηράκλειο για να καλύψει τις ανάγκες βρεφών και νηπίων για την τρέχουσα περίοδο.
Ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες Ηλίας Λυγερός,  με  τα μέλη της παράταξης του,  Τάσο  Τσατσάκη ( Δημοτικό Σύμβουλο ) και Νέλλυ Κατσαμά ( μέλος  ΔΣ ΔΟΠΑΦΜΑΗ)    επισκέφτηκε επί τούτου τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, για να διαπιστωθεί ότι 1000 βρέφη, 378 παιδιά, και 50 νήπια μένουν εκτός από τις δημοτικές δομές, με αμφίβολη δρομολόγηση λύσης στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα για τα βρέφη.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ έχει μόλις 21 δομές με τις 4 από αυτές να λειτουργούν στην περιφέρεια του Δήμου. Τα κενά προσδιορίζονται κυρίως στα ανατολικά προάστια, με τους γονείς να σηκώνουν ψηλά τα χέρια για την έλλειψη προετοιμασίας από πλευράς δημοτικής αρχής να δώσει διέξοδο, είτε με ανέγερση νέων βρεφονηπιακών σταθμών, είτε με ενοικίαση χώρων για να καλυφθούν οι ανάγκες με την απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού.

______________________________________________

Γραφείο Τύπου Ενεργών Πολιτών 

Διεύθυνση Κτίριο Ανδρόγεω ,1ος Όροφος71201 Ηράκλειο
Τηλέφωνο 6972218430
Email info@energoipolites.gr

http www.energoipolites.gr

Πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διασφάλιση της πρόσβασης στις διαβάσεις τυφλών

Κύριε Πρόεδρε,

          Στα έργα ανάπλασης οδών των τελευταίων χρόνων, επί Δημαρχίας Κουράκη και Λαμπρινού, διαμορφώνονται κατά κανόνα ράμπες αναπήρων και διαβάσεις  τυφλών. Μια εργολαβία το περασμένο έτος, είχε ως μοναδικό αντικείμενο τη διαμόρφωση 400 ραμπών αναπήρων σε υφιστάμενα πεζοδρόμια. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε την ανάθεση μελέτης βελτίωσης της προσβασιμότητας σε 11 σημαντικές οδούς εκτός τειχών. Σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν διαγραμμισθεί θέσεις στάθμευσης αναπήρων. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συσταθεί Επιτροπή Προσβασιμότητας, στην τελευταία συνεδρίαση της οποίας λήφθηκαν αποφάσεις για την επιτήρηση της προσβασιμότητας στον Δήμο Ηρακλείου.

Αποχαιρετισμός στον Γ.Μεσσαριτάκη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 15 Απριλίου 2022

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗ

Ο Γιώργος Μεσσαριτάκης, που κηδεύτηκε σήμερα στις Βασιλειές, υπήρξε αγωνιστής σ’ όλη του τη ζωή: δούλεψε σκληρά από τα παιδικά του χρόνια ως απλός εργάτης, για να εξελιχθεί  σ’ έναν καλό εμπειροτέχνη εργολάβο οικοδομών. Είχε αποφασιστική συμμετοχή στην ίδρυση του συνδικάτου οικοδόμων του Ηρακλείου και διατέλεσε πρώτος του Πρόεδρος. Αγάπησε την πόλη του, την οποία υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Καρέλλη. Ήταν συνειδητός και συνεπής κομμουνιστής με ευρύτητα πνεύματος, χάρη στην οποία είχε καλές σχέσεις και φιλίες με συμπολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Είχε ήθος, ευγένεια και χιούμορ και αγαπούσε τη ζωή.    

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στη  σύζυγο του, Ντίνα, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Δήλωση του Ηλία Λυγερού επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ηράκλειο 4/4/2022

Υποβάθμισης συνέχεια ….

Δεν έφταναν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, από την κυβέρνηση της ΝΔ , που έχουν υποβαθμίσει το περιεχόμενο των Δημοτικών Συμβουλίων , έρχεται και η επιλογή μειοψηφικών Δημοτικών αρχών να εντείνουν το πρόβλημα με τις συνεχιζόμενες δια περιφοράς συνεδριάσεις .

Μια επιλογή που δίνει λύση σε ένα πρόβλημα λήψης αποφάσεων για επείγοντα θέματα, η Δημοτική μας αρχή προσπαθεί να το επιβάλει ως βασική μορφή λειτουργίας των θεσμών .

Δυστυχώς την Δημοτική μας αρχή φαίνεται να ενοχλούν η κριτική , οι προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων και επιλέγει, με αυτόν τον τρόπο , την επιβολή σιωπής .

Να είναι κατανοητό , στην μειοψηφική Δημοτική Αρχή , ότι δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της λειτουργίας των θεσμών και καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να συμβάλλουν σε αυτό

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Δύναμης Πολιτών για τον θάνατο του Στάθη Διγενή

Ο Στάθης Διγενής υπήρξε πολύτιμο μέλος της Δύναμης Πολιτών, από την ίδρυσή της, το 2014. Προσέφερε πολλά, σε όποιο πόστο κι αν υπηρέτησε και η απώλειά του είναι μεγάλη για την κοινωνία του Ηρακλείου.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο 14-01-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συγχαίρει τον σεβασμιότατο κ.κ. Ευγένιο Αντωνόπουλο για την εκλογή του στη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.  Τον καλωσορίζουμε και ευχόμαστε στον αγαπητό και άξιο Ποιμενάρχη, υγεία και καλή δύναμη!

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Νίκο Βασιλάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 30 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ  ΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά το εκλεκτό μέλος της, Νίκο Βασιλάκη, που «έφυγε» πρόσφατα πλήρης ημερών. Ο Νίκος Βασιλάκης είχε ήθος και ευγένεια, ήταν ευφυής και ιδιαίτερα εργατικός: υπήρξε υπάλληλος του ΟΤΕ και, μετά τη συνταξιοδότησή του, ασχολήθηκε, με ευρηματικότητα και επιτυχία, με εξαγωγές κρητικών προϊόντων ενώ διατηρούσε περίπτερο στην οδό Καρτερού απ’ όπου διακινούσε, μεταξύ άλλων, και φωτογραφίες από τη μεγάλη συλλογή του από το παλιό Ηράκλειο.

Αγαπούσε την πόλη του και συμμετείχε στη μελέτη των προβλημάτων της και τη διατύπωση προτάσεων για την επίλυσή τους ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, ιδιότητα που διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Συλλυπούμεθα θερμά την σύζυγό του, τις κόρες του και όλους τους οικείους του.  Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Δημήτρη Σπανάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 20 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΠΑΝΑΚΗ

 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Δημήτρη Σπανάκη. Η άσκηση της ιατρικής από τον παθολόγο Δημήτρη Σπανάκη χαρακτηρίστηκε από ανιδιοτελή προσφορά προς τους συμπολίτες του. Προσέφερε επίσης στην πόλη μας ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Τα μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, που συνυπηρετήσαμε μαζί του διατηρούμε την ανάμνηση ενός συμπολίτη με ήθος, ευγένεια, διαλλακτικότητα, χαμηλούς τόνους και αγάπη για την πόλη και τους πολίτες της.   

Συλλυπούμεθα θερμά την σύζυγό του, Κατερίνα, και τα παιδιά του, ιδιαίτερα την κόρη του, Αθηνά, εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις για τα Δημοτικά Τέλη 2022

Με  ευαισθησία  στις  δύσκολες   συνθήκες  που έχουν  δημιουργήσει ,  πανδημία  , οι υπέρογκες αυξήσεις,  η  ακρίβεια, η  δύσκολη  οικονομική κατάσταση  της κοινωνίας  και με  όλες  τις κοινωνικές ομάδες  ( αγρότες  - επαγγελματίες – νεολαία – εργαζόμενους )  να  αντιδρούν   καταθέτομε την  πρόταση μας  για  τα  Δημοτικά τέλη του  2022  .

Η πρόταση μας  είναι σε πλήρη αντίθεση  με την   τεράστιες  αυξήσεις που θέλει να επιβάλει η Δημοτική αρχή  ( αυξήσεις  από 20 % – 70%)
Τα  υπέρογκα βάρη , οι μεταφορές  ευθυνών  στους Δημότες,  από την  Δημοτική αρχή    μας βρίσκουν στην  άλλη πλευρά.  Δεν  επιλέγομε την εύκολη λύση  μεταφοράς   φόρων και ευθυνών στους δημότες. 
Καταθέτομε  μία  άλλη πρόταση   για τα Δημοτικά τέλη  με ευθύνη  και ευαισθησία  στις  ανάγκες της κοινωνίας,  υλοποιόντας  δύο βασικούς στόχους 
Α. την ομαλή λειτουργία  του Δήμου 
Β. την  ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης στους  Δημότες 
Με την πρόταση μας  οι οικιακές καταναλώσεις  επιβαρύνονται με 5 λεπτά/μ2  όταν η Δημοτική αρχή προτείνει αύξηση   20  λεπτών /μ2.  Οι  επαγγελματικές καταναλώσεις   επιβαρύνονται   0,15 λεπτά  μ2 όταν  η Δημοτική αρχή  προτείνει αυξήσεις  από  0,50 έως 0,99 ε /2 
Θεωρώντας ότι αυτή  πρέπει να είναι  η πολιτική του Δήμου για τα Δημοτικά Τέλη, θέτουμε την πρόταση μας  στην  κρίση  του Δημοτικού Συμβουλίου . 
Ηράκλειο  16/11/2021
οι παρατάξεις 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ  3-7-5
ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΥΝΠΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ

Αίτημα Δημοτικών παρατάξεων στο ΔΣ για ΔΕΠΑΝΑΛ

Κ. Πρόεδρε ,
Εδώ και αρκετούς μήνες, με παρεμβάσεις μας, έχουμε ζητήσει την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη Δημοτική Επιχείρηση ( ΔΕΠΑΝΑΛ ).
Η συζήτηση των θεμάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ, επιβάλλεται πλέον να γίνει Άμεσα και σε Αυτοτελή «δια ζώσης» συνεδρίαση .
Πέρα των γενικών ζητημάτων της λειτουργίας της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. θα επιθυμούσαμε και πλήρη ενημέρωση επί των
παρακάτω θεμάτων:

Αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Τζάνη

 

Ηράκλειο, 7 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΝΗ

 

           Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Δημήτρη Τζάνη. Ο συμπολίτης Δημήτρης Τζάνης υπήρξε ένας σπουδαίος ζωγράφος: τα έργα του χαρακτηρίζονται από έμπνευση και πρωτοτυπία και ξεχωρίζουν χάρη στην ιδιαίτερη τεχνοτροπία που είχε αναπτύξει. Υπήρξε όμως και ένας σπουδαίος άνθρωπος, με ευγένεια και ήθος, ιδιαίτερα αγαπητός από τους συμπολίτες του.

          Με τον Δημήτρη Τζάνη μας συνδέει η εξαίρετη καλλιτεχνική επιμέλεια του τόμου του πρώτου κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «ο Μίτος της Αριάδνης –  Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που είχε οργανώσει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία..

Συλλυπούμεθα θερμά την σύζυγό του, Κάλλια, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

 

 

Η Δημοτική ομάδα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων

Δημοτική  ομάδα  ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προς  το   Δημοτικό Συμβούλιο   δια του προέδρου

Κοιν.  Δήμαρχο Ηρακλείου

Ηράκλειο  13/9/2021

ΘΕΜΑ :   ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ


     Με  ερώτηση μας τον Αύγουστο του 2018  είχαμε  ζητήσει από την Δημοτική αρχή  να  δοθούν  αναλυτικά  στοιχεία   μεταξύ άλλων για :

  •  Σε πόσα σχολικά  κτίρια  έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας και είναι σε ισχύ;
  • Πόσα σχολικά  κτίρια , όλων των βαθμίδων , είναι σύμφωνα με τις σχετικές απαιτήσεις του νόμου και έχουν πιστοποίηση  καταλληλόλητας ;
  •  Αν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας στα κτίρια και αν έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και πιστοποιήσεις σε ευαίσθητους εξοπλισμούς (λεβητοστάσια, ανελκυστήρες, κλιματισμός, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ)

  Επανερχόμαστε  σήμερα  ( Σεπτέμβριος 2021 )   ζητώντας να  κατατεθούν  εγγράφως τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν την υφιστάμενη  σημερινή κατάσταση".

 

 

Ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τη Δημοτική Κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Στην αυγή της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες θα βρεθούν ξανά σε ένα σχολικό περιβάλλον για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας του οποίου γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

           Με βαθειά συγκίνηση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγαλοφυή συνθέτη, που αφήνει ένα τεράστιο και σπάνιας έμπνευσης μουσικό έργο, τον ενεργό πολίτη, που  αγωνίστηκε για Ελευθερία, Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση των Ελλήνων, εκείνον που κράτησε ψηλά το φρόνημα των συμπατριωτών του στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, τον σπουδαίο διανοούμενο, συγγραφέα και ποιητή.

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να τιμηθεί  ο μεγάλος συμπατριώτης μας, μεταξύ άλλων, να δοθεί και το όνομά του στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

          Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης, που θα τον σκεπάσει.

Kοινή Δήλωση των Παρατάξεων Ηράκλειο 3-7-5 και Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες Θέμα : Διαδικασία σύγκλησης οικονομικής επιτροπής

 Η σημερινή πρόσκληση σας,  για έκτακτη  συνεδρίαση  της οικονομική επιτροπής   (δια περιφοράς ),  με  προτεινόμενα 5  θέματα  ( 5  δημοπρασίες  συνολικού ύψους  προϋπολογισμών  2.065.119,00 ευρώ )   με  χρονικό διάστημα  μόλις  30- 150 λεπτών  για να μελετήσουμε και να σας  τις απαντήσουμε, μ’ ένα  όγκο  εισηγήσεων  μεγαλύτερων των 400  σελίδων, δείχνει ( από μέρους σας ) να συνεχίζεται μια  αντιδημοκρατική συμπεριφορά  με   έλλειψη  σεβασμού  στα στοιχειώδη δικαιώματα της αντιπολίτευσης αυτά, της δυνατότητας τουλάχιστον της ενημέρωση μ ένα τόσο μεγάλο όγκο εισηγήσεων!    

Αποχαιρετισμός στον καθηγητή Νικόλα Φαράκλα από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον καθηγητή Νικόλα Φαράκλα, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Αυγούστου. Ο Νικόλας Φαράκλας σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν.  Υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία με πολύπλευρο ανασκαφικό και μουσειακό έργο. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση στη διάρκεια της δικτατορίας (το 1969) και επανήλθε με τη μεταπολίτευση το 1974.  Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1981 έως το 2005, οπότε ανακηρύχθηκε ομότιμος καθηγητής. Υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης από διάφορες θέσεις ευθύνης με κορυφαία αυτή του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

Με τον Νικόλα Φαράκλα μας συνδέει η εξαίρετη διάλεξη με θέμα: «η Μεγάλη Πόλις της Κνωσού. Η Κνωσός στην πρώτη προχριστιανική χιλιετία», που έδωσε στις 23  Νοεμβρίου 1996 στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «ο Μίτος της Αριάδνης –  Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που είχε οργανώσει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Η διάλεξη έχει διασωθεί στον ομώνυμο τόμο, που έχει εκδώσει η παράταξη.

Συλλυπούμεθα θερμά τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» εκφράζουν τα Συλλυπητήρια τους για το Νίκο Μάντζο

Οι «Ενεργοί Πολίτες» συντετριμμένοι, με μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούν τον Νίκο Μάντζο που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Αγαπημένε μας φίλε και συναγωνιστή η παρουσία και συμμετοχή σου ήταν πάντα χρήσιμη και ωφέλιμη σε όλους. Ήσουν πάντα δραστήριος και αυθεντικός και το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι δυσαναπλήρωτο. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Εκλογή νέου προέδρου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Γραμματεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 19/7/2021, μετά την έκφραση επιθυμίας της Προέδρου κ. Άννας Παπαχρονάκη να παραιτηθεί από την προεδρία λόγω φόρτου εργασίας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα, η διενέργεια εκλογής νέου Προέδρου της παράταξης να γίνει εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνία και τόπο που θα οριστούν εγκαίρως. Μέχρι τότε η κ. Παπαχρονάκη θα παραμείνει στο τιμόνι της παράταξης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των Ενετικών Νεωρίων

Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε την πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την ανάπλαση και αξιοποίηση των δυτικών Νεωρίων της πόλης μας, προς όφελος της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. Τα στελέχη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας είχαν παρακολουθήσει την παρουσίαση των μελετών που βραβεύθηκαν στο σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Δήμος Ηρακλείου, οι οποίες όμως παραμένουν αναξιοποίητες  μέχρι σήμερα.  Θα είναι ευχής έργον να υλοποιηθεί η πρόταση του συμπολίτη μας υφυπουργού με τις προτεινόμενες χρήσης πολιτισμού και αθλητισμού, όπως άλλωστε έχουν αξιοποιηθεί παρόμοια ενετικά μνημεία στα Χανιά, στη Ρόδο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με το προεδρείο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το προεδρείο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια.

Δελτίο τύπου της δημοτικής κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η υλοποίηση κάθε δημόσιου έργου έχει ως αποτέλεσμα την έμμεση ανταπόδοση στους πολίτες των εισπραττόμενων φόρων. Για το λόγο αυτό απαιτείται ορθός σχεδιασμός υλοποίησης και βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Ισχύει αυτό για τα πεπραγμένα της δημοτικής μας αρχής;

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την εκδημία της Γλυκερίας Μανουσάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 31 Μαΐου 2021

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ - ΚΡΥΟΒΡΥΣΑΝΑΚΗ

          Παρακολουθήσαμε μαζί με όλους τους Ηρακλειώτες, μαζί με όλους τους Έλληνες, με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της υγείας, μετά τον εμβολιασμό, και την τραγική κατάληξη της Γλυκερίας Μανουσάκη –Κρυοβρυσανάκη. Μας θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι αυτό που χαρακτηρίζεται ως πιθανότητα μία στο εκατομμύριο έτυχε στην αγαπημένη μας Γλυκερία, νέα και μητέρα τριών παιδιών.

          Η Γλυκερία είχε υψηλό ήθος, ευγένεια και καλοσύνη. Τα ωραία της χαρακτηριστικά αντανακλούσαν την ομορφιά της ψυχής της. Ήταν στοργική μητέρα και τρυφερή σύζυγος. Ήταν διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος με ιδέες και προτάσεις για την πόλη της. Ήταν ενεργή δημότης και κόσμησε με τη συμμετοχή της το ψηφοδέλτιο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.      

          Αντιπροσωπία της παράταξης θα παραστεί στη νεκρώσιμο ακολουθία. Θα καταθέσομε χρηματικό ποσό στη μνήμη της για φιλανθρωπικό σκοπό.

Απευθύνομε θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά και όλους τους οικείους της. Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

 

Η Δημοτική Κίνηση «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» για το εκλογικό νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου μετά την τελική διατύπωση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση:

Η παράταξη 'Ηράκλειο για όλους' για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης

Η έκταση του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης και οι οροί αξιοποίηση της μετά την μεταφορά του στο Καστέλι θα πρέπει τουλάχιστον να λαμβάνουν υπόψη τους την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Με έκπληξη είδαμε την «άστοχη» δήλωση του κ Καραμανλή που περιγράφει ότι θα ζητηθεί μια κοστολογημένη πρόταση από τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, δήλωση που αγνοεί παντελώς όλες τις ενέργειες και το σχεδιασμό που έγκαιρα έχει κάνει ο Δήμος Ηράκλειου.

Πρόταση 22 δημοτικών συμβούλων για εκλογή «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»

Σας είναι γνωστό ότι με το άρθρο 77 ν 3852/2010 καθιερώθηκε ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», θεσμός που μέχρι σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου δεν θεσμοθέτησε. Μετά από κάποιο διάστημα κατάργησης του θεσμού, ενεργοποιήθηκε και πάλι και  επανήλθε σε ισχύ  με το άρθρο 7 παραγ 1 του ν 4623/2019, όπως ισχύει.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης»

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε η ερώτηση που είχαν καταθέσει οι «Ενεργοί Πολίτες» αναφέροντας τους προβληματισμούς τους για τους περιορισμούς και το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδότησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν στις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου.

«Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες» για την πώληση του Λιμένα Ηρακλείου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός,   έθεσε το θέμα της  εκχώρησης  του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗ ΑΕ και των επιπτώσεων του  και ζήτησε να γίνει αναλυτική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του κυρίαρχου οργάνου της πόλης .

Το περιεχόμενο  της  διακήρυξης  πώλησης ,  δεν  κατοχυρώνει την  παραχώρηση   της χερσαίας ζώνης στον φυσικό ιδιοκτήτη που είναι η πόλη και ο Δήμος.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την εκδημία της Μαίρης Χυντηράκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΧΥΝΤΗΡΑΚΗ

          Η ευγενική και αρχοντική Μαίρη Σαμαρίτη – Χυντηράκη, η τρυφερή σύζυγος και στοργική μητέρα και γιαγιά, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, αφού αντιστάθηκε με γενναιότητα επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στον αγαπημένο σύζυγο και συμπαραστάτη της,  Γιώργο Χυντηράκη, ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρο της παράταξής μας, στην αγαπημένη της κόρη, Μιράντα, και όλους τους οικείους της. Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ΤΑΠ και της Πολεοδομίας προτείνουν οι Ενεργοί Πολίτες με την σημερινή πρόταση που καταθέτουν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Μετά από αίτημα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης δόθηκε παράταση στην ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έως την 30η Απριλίου 2021, ενώ επίκειται η θέσπιση πλαφόν στη χρηματοδότηση για τους Δήμους.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Δαφέρμου

Δύναμη Πολιτών

 Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ηρακλείου

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Δαφέρμου

 

            Ο Γιώργος Δαφέρμος υπήρξε ένα άξιο μέλος της  Δύναμης Πολιτών από την ίδρυση της  το 2014 καθώς και ένας ενεργός δημότης με ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά και γνήσιο ενδιαφέρον για το Ηράκλειο και την 1η Δημοτική Κοινότητα την οποία υπηρέτησε γόνιμα ως αιρετός διαμερισματικός σύμβουλος μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Τους οικείους του συλλυπούμαι θερμώς.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον Ενετικό Λιμένα Ηρακλείου

Ηράκλειο  25/2/2021  

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο 
 
ΘΕΜΑ :   ΕΝΕΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Κύριε  Δήμαρχε,      Κύριε πρόεδρε
Τις  τελευταίες ημέρες  , πολύ συχνά  διαρρέουν  πληροφορίες   περί  πώλησης  του ΟΛΗ  ΑΕ  . Μάλιστα σε  σχετική  ανακοίνωση  προκήρυξης  αναφέρουν ότι θέλουν να  προχωρήσουν στην αξιοποίηση του ΟΛΗ   ΑΕ  με την  μορφή  πώλησης του  πλειοψηφικού πακέτου. 
Επειδή  η  συγκεκριμένη πώληση αναπόφευκτα  συμπαρασύρει και τον ενετικό λιμένα  θεωρούμε  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο  της πόλης μας  θα πρέπει   να αποφασίσει και να διεκδικήσει  ,ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους δημότες της πόλης μας 
α. Την αποδέσμευση του   ενετικού  λιμένα  από την περιουσία  του  ΟΛΗ ΑΕ  και  τον   χαρακτηρισμό του  σε  τμήμα της  πολιτιστικής μας κληρονομιάς . Οι λεπτομέρειες  διαχείρισης και  λειτουργίας  του,  να συμφωνηθούν από κοινού  με  Δήμο , Υπουργείο Πολιτισμού και ΟΛΗ  
β. να απαιτήσομε  άμεσα η κυβέρνηση να δεσμευτεί και να νομοθετήσει το παραπάνω 
Σας καλούμε να  φέρετε  άμεσα προς συζήτηση και απόφαση  στο Δημοτικό Συμβούλιο  το παραπάνω θέμα .
Η   Δημοτική ομάδα  των 
ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Παρέμβαση του ΗΛΙΑ ΛΥΓΕΡΟΥ στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση

 

 Μετά από πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις , που ανέτρεψαν το εκλογικό αποτέλεσμα και το νομικό πλαίσιο με το οποίο αυτές διεξήχθησαν ( προς δόξα της δημοκρατίας ), η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα , νομοσχέδιο με 77 άρθρα για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τις εκλογή και την σύνθεση των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης . Η διεξαγωγή των εκλογών για την ΤΑ αργεί , δεν είμαστε ακόμα ούτε στο μέσον της τρέχουσας περιόδου. Προς τι η βιασύνη ; Μήπως δεν υπάρχουν άλλα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην ΤΑ για τα οποία πρέπει και να τοποθετηθεί , να λύσει και να νομοθετήσει η κυβέρνηση ;
Αξίζει να εξετάσομε αυτή την κίνηση, και το περιεχόμενο της μέσα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό περιβάλλον. Όλες οι σύγχρονες χώρες νομοθετούν και εφαρμόζουν, αποκέντρωση της κεντρικής διοίκησης, μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων σε θεσμούς και όργανα που είναι εγγύτερα στον πολίτη , συμμετοχικές διαδικασίες ελέγχου και προγραμματισμού, καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις και προσανατολισμούς. Επιπλέον ενισχύονται τόσο τα όργανα διακρατικών περιφερειακών συμβουλίων με αρμοδιότητες και πόρους όσο και οι διακρατικές περιφερειακές συνεργασίες.

 

 

Δελτίο τύπου της Δημοτικής κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Ηράκλειο 1-2-2021
Δελτίο τύπου
Οικονομική Επιτροπή εναντίον Δημοτικού Συμβουλίου
Η έλλειψη σεβασμού της Δημοτικής αρχής στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου η σύνθεση του οποίου απεικονίζει την βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές την οδήγησε σε άλλη μια απονενοημένη και αντιδημοκρατική ενέργεια. Έπειτα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής -η σύνθεση της οποίας δεν αντιστοιχεί στο εκλογικό αποτέλεσμα-προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 (Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων) για να προσβάλλει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η οποία μάλιστα έχει την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με σκοπό να την ακυρώσει. Αλήθεια ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Μήπως να γίνει μία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας να καταργηθεί το δημοτικό συμβούλιο και να μείνουν μόνο οι επιτροπές;
Ούτε διορισμένες πλειοψηφίες ,ούτε εκλογικοί νόμοι και νομοθετικές αλχημείες μπορούν πλέον να καλύψουν τη «γύμνια του βασιλιά»

Ανοικτή επιστολή των Ενεργών Πολιτών

Τις τελευταίες ημέρες συνεχείς ενέργειες και αποφάσεις της Δημοτικής αρχής προκαλούν, παραβιάζουν θεσμικά πλαίσια και νόμους και καταργούν κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες.
Συνοπτικά θα αναφέρω μερικές τέτοιες αποφάσεις που δικαιολογούν τα παραπάνω:

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Γιώργο Ινιωτάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  Ηράκλειο, 15.01.2021

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΝΙΩΤΑΚΗ

Ο Γεώργιος Ινιωτάκης υπήρξε ένας γενναίος, καρτερικός και τίμιος αγωνιστής της ζωής, της δημοκρατίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συλλυπείται θερμά τα παιδιά του, Πέτρο και Ελένη, και όλους τους οικείους του.

 

Προτάσεις για την υλοποίηση του έργου στο Αθλητικό Κέντρο Άι Γιάννη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Μετά την ομόφωνη ψήφιση από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, και με την καταβολή της αποζημίωσης που προβλέπεται να καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου, θα περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου το οικοδομικό τετράγωνο (Ο. Τ.) 1715, εμβαδού 15 περίπου στρεμμάτων του Αθλητικού Κέντρου Αι Γιάννη, καθώς και οι δρόμοι που το περιβάλλουν.

Πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμηθούν οι Στυλιανός Αλεξίου και Ανδρέας Καλοκαιρινός

Το επόμενο έτος, 2021, θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και το μεθεπόμενο, 2022,  100 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής. Πρόκειται για επετείους ιστορικών γεγονότων τεράστιας σημασίας για την πατρίδα μας, για τις οποίες θα οργανώσομε ανάλογης σημασίας εκδηλώσεις.

Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καρτερό

 

Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, κατά τις οποίες επλήγησαν, εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου, η Νέα Αλικαρνασσός και ο Καρτερός, ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου για την εκπόνηση μελετών και εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να προτείνομε, εκτός από τα σημαντικότατα έργα που σχεδιάζονται για τη Νέα Αλικαρνασσό, και δύο απαραίτητα έργα για την περιοχή του Καρτερού:

1. Οριοθέτηση ποταμού Καρτερού
Ο ποταμός Καρτερός, που έχει πλημμυρίσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, πλημμύρισε και πάλι κατά την κακοκαιρία της 10ης Νοεμβρίου, προξενώντας ζημιές σε κτίσματα και καλλιέργειες. Διαβάσαμε με ικανοποίηση ότι η Περιφέρεια ανέθεσε μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του Γιόφυρου. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τον Καρτερό.

2. Αποχέτευση ομβρίων οδού Αγίου Αλεξάνδρου
Η οδός Αγίου Αλεξάνδρου, ο δρόμος που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου με τον Πρασά, δέχεται μεγάλες ποσότητες ομβρίων , μεταξύ άλλων, και από το, δυτικά αυτού, ύψωμα Πατέλα. Στη μεγάλη νεροποντή της 21ης Οκτωβρίου τα νερά πέρασαν ορμητικά στις όμορες προς την οδό ιδιοκτησίες, προξενώντας σημαντικές ζημιές.
Είναι προφανής η ανάγκη κατασκευής ενός αποχετευτικού αγωγού ομβρίων στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου. Είναι ένα έργο, που, κατά την άποψή μας, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, επειδή είναι αυτοτελές (δεν χρειάζεται να ενταχθεί σ’ ένα ευρύτερο δίκτυο) και επειδή είναι κοντά ο τελικός αποδέκτης, η θάλασσα.

Κοινή πρόταση των παρατάξεων Ηράκλειο 3.7.5 – Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες - Συν + Πράξη Δημοτών Ηράκλειου για τα Τέλη κοινοχρήστων χώρων έτους 2021

Με  την πρόταση  που καταθέτομε  σήμερα τόσο στην οικονομική  επιτροπή  όσο και στο Δημοτικό συμβούλιο

 Προτείνουμε

1.     Οριζόντια μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων σε ποσοστό 50% για όλες τις ζώνες χρέωσης στο σύνολο του Δήμου. ( και όχι μόνο σε τμήμα του  κέντρου)

2. Να ισχύσουν τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων, όπως αυτά περιγράφονται στην 122/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε περίπτωση που ανασταλεί εκ νέου η λειτουργίας τους μέσα στο 2021, λόγω αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας θα επηρεάσουν πολλαπλά την οικονομία και την κοινωνία τόσο το 2020 όσο και το 2021. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι τόσο η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία όσο και η άμβλυνση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης που αφορούν εκτός των άλλων και την οικονομία.

Με την υιοθέτηση  της πρότασης μας  , ο Δήμος  αποδεικνύει   ότι  στις δύσκολες  συνθήκες  οικονομικής  επιβίωσης  και λειτουργίας  καταστημάτων και επιχειρήσεων  βρίσκεται δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες  ισότιμα,   αναγνωρίζοντας  τις δυσκολίες  που έχουν  επωμιστεί από την υγειονομική και οικονομική κρίση .

 

*Ακολουθεί  αναλυτικά η  πρόταση μας

Η πρότασή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την 1η φάση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Νέας Αλικαρνασσού

Η πρότασή μας για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου, που κατατέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2020, στο κεφάλαιο «Έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» περιλαμβάνει τα εξής:

Παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών για τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Για όσους μεγαλώσαμε στο Ηράκλειο η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι συνυφασμένη με τα πρώτα μας βήματα στο βιβλίο, στην ίδια τη Γνώση.
Ένας ταμιευτήρας πολιτισμικής κληρονομιάς, Ιστορίας και πληροφοριών που ήταν είναι και αξίζει να συνεχίσει να είναι ως σημείο αναφοράς και μελέτης για τους πολίτες αυτής της πόλης, για τους επιστήμονες, τους μαθητές, τους βιβλιόφιλους, τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους. Χώρος γεμάτος μνήμες, να πλημμυρίζει από τη μυρωδιά των βιβλίων και τους ψιθύρους μελετητών και αναγνωστών. Ανάμεσα στα φορτωμένα με βιβλία ράφια κινούνται ακόμα οι ίσκιοι του Στέφανου Ξανθουδίδη, του Νίκου Σταυρινίδη, του Νικόλαου Πλάτωνα, του Στέργιου Σπανάκη του Μενέλαου Παρλαμά και του Νίκου Γιανναδάκη πλέκουν τον ιστό αυτής της κιβωτού πολιτισμού και γνώσης.
Αυτό είναι το αποτύπωμα της Βικελαίας στη συνείδηση και στην αντίληψή όλων μας.

Τοποθέτηση Παράταξης Ενεργών Πολιτών προς την Οικονομική Επιτροπή

Με την ευκαιρία αυτή επισημαίνουμε ότι, οι «επαναλήψεις εις το ορθόν», αποφάσεων που έχουν ληφθεί στα όργανα διοίκησης του Δήμου θα πρέπει να αποστέλλονται στα μέλη αυτών των οργάνων. Κατά τη γνώμη μας ο όρος «επουσιώδεις αλλαγές» έχει πολλές διαφορετικές ερμηνείες. Γι’ αυτό για κάθε αλλαγή θα πρέπει να ενημερώνονται τα μέλη των επιτροπών και των επιχειρήσεων του Δήμου, ώστε να κρίνουν αν οι τροποποιήσεις αυτές των αποφάσεων αφορούν τυπικά σφάλματα που επιδέχονται ανώδυνη διόρθωση .

 

Ανοικτή επιστολή των Ενεργών Πολιτών για συντονισμό δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοκρατίας

Είναι κοινά παραδεκτό πως μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2019 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα και διαμόρφωσαν πλειοψηφίες στις δημοτικές επιτροπές και τις εταιρείες του δήμου, που δεν απεικονίζουν τη λαϊκή βούληση όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση που πραγματοποιήθηκαν τον Μάϊο του 2019.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Αρμενικό λαό από την ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου

Ο περήφανος και ηρωικός λαός της Αρμενίας, που έχει υποστεί γενοκτονία καλείται ακόμα μια φορά να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, απέναντι στους εισβολείς Αζέρους με την βοήθεια των Τούρκων και τζιχαντιστών από τρίτα μέρη!

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τη λαϊκή αγορά του Μασταμπά

Παρά τον κανόνα, που ορίζει ότι οι λαϊκές αγορές παραμένουν σε μια οδό το πολύ για 18 μήνες (πρόσφατα ο χρόνος παραμονής μειώθηκε σε 12 μήνες), η λαϊκή αγορά του Μασταμπά διανύει τον έβδομο χρόνο στην οδό Αντωνίου Καστρινάκη.   Όσο αυτοί που εμπλεκόμαστε στη λήψη της απόφασης μετακίνησης δεν καταλήγομε σε μία λύση, επιβαρύνομε υπέρμετρα ορισμένους συμπολίτες μας.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία κάνει έκκληση προς όλους τους συναρμόδιους για επίσπευση των διαδικασιών με διάθεση συνεννόησης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Θέμη Θέμελη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Θέμη Θέμελη, που έφυγε μετά από μακρά ασθένεια, που αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια. Διατήρησε μέχρι τέλους το χαμόγελό του παρά τις στενοχώριες, που του επεφύλαξε τα τελευταία χρόνια η ζωή. Ο Θέμης Θέμελης διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την καλοσύνη του. Όπως είναι γνωστό, ήταν ένας πολύ καλός διαιτητής ποδοσφαίρου, καλά ενημερωμένος ως προς τους κανόνες και δίκαιος από τη φύση του, έφτασε να διαιτητεύσει μέχρι και στην Α’ εθνική κατηγορία. Ήταν ενεργός πολίτης, που αγαπούσε την πόλη, που ζούσε. Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 1998 με το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Οι θέσεις της παράταξης ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την 'Τεχνική έκθεση για την διαδικασία προέγκρισης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Δ.Ε Αλικαρνασσού'

Οι θέσεις της παράταξης ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την "Τεχνική έκθεση για την διαδικασία προέγκρισης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Δ.Ε Αλικαρνασσού".

Πρόταση της παράταξης «συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» για την ανακατασκευή της Γαλλικής Ναυαρχίδας La Thérèse

Πρόταση της παράταξης «συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου υιοθέτησε σχεδόν ομόφωνα κατά την χθεσινή του συνεδρίαση για την ανακατασκευή της Γαλλικής Ναυαρχίδας La Thérèse (Λατερέζ) στα πρότυπα του πλοίου Great Britain στο Bristol ως τουριστικού εκθέματος.

Η 'Συν +Πράξης Δημοτών Ηρακλείου' για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα:«Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας»

Με σχεδόν ομόφωνη απόφαση το ΔΣ  Ηρακλείου δέχτηκε να συζητήσει και πήρε απόφαση μετά από εισήγηση της "Συν +Πράξης Δημοτών Ηρακλείου" για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα:«Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για ποδηλατόδρομους στο Ηράκλειο

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ευρεία συζήτηση στο Δήμο Ηρακλείου για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Ηράκλειο. Παρατηρούμε όμως ότι μέχρι τώρα ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής αφορά στη χρήση του ποδήλατου μόνο ως μέσου αναψυχής των πολιτών. Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξη του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Αναστασάκη αναφέρεται η δημιουργία ενιαίου ποδηλατόδρομου σε μήκος 6 χλμ στο παραλιακό μέτωπο, με δυνατότητα ενοποίησής του με τα ενετικά τείχη. Εφόσον ολοκληρωθεί το έργο αυτό θα αποτελέσει πράγματι μια σπουδαία δυνατότητα αναψυχής για τους δημότες και τους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να περιηγηθούν με ποδήλατα σε διάφορα ιστορικά σημεία της πόλης.

Πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την ανάληψη της διοργάνωσης από το Ηράκλειο των 21ων Μεσογειακών αγώνων

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει καταθέσει πρόταση στο Δήμο Ηρακλείου για την ανάληψη της διοργάνωσης από το Ηράκλειο των 21ων Μεσογειακών αγώνων, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου. Συντάκτες της πρότασης είναι ο καθηγητής κ. Μιχάλης Ταρουδάκης και ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Στέλιος Ζαχαριουδάκης

Ερώτηση των Ενεργών Πολιτών σχετικά με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείριση Αποβλήτων και υποβάθμιση Δήμων

Η κυβέρνηση μετά τη διαβούλευση του νέο Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), προχώρησε στην έγκριση του στο Υπουργικό συμβούλιο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό  συμβούλιο για τους παρακάτω λόγους:

Οι « ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Οι « ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»  εύχονται  το δύσκολο φετινό ταξίδι στην γνώση  με τις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας να ξεπεράσει  τις φουρτούνες των αδιέξοδων πολιτικών..

Τοποθέτηση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην συζήτηση του Δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του 2019

Η συζήτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2019 δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί προβληματισμός για την άσκηση της πολιτικής που εφαρμόστηκε προκειμένου να υλοποιηθούν οι προσδοκίες που καταγράφηκαν στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα έργων .

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Σκουλούδη

Ηράκλειο, 28-8-2020

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Σκουλούδη

          Ο Μιχάλης Σκουλούδης διακρίθηκε για την ευφυΐα, την  ευγένεια, την εντιμότητα και το ήθος του. Υπήρξε πρωτοπόρος επιχειρηματίας και ενεργός πολίτης.

          Ως επιχειρηματίας επέδειξε μοναδική διορατικότητα, είχε καινοτόμες ιδέες και την απαραίτητη θέληση, επιμονή και μεθοδικότητα, για να τις υλοποιεί στην πράξη. Ήταν άψογος εργοδότης και απολύτως  συνεπής στις συναλλαγές του.

           Υπήρξε ενεργός πολίτης, πάντοτε καλά ενημερωμένος και με ορθή πολιτική κρίση, Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΔΗΝ, της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου, σε εποχές δύσκολες και ηρωικές. Ήταν ιδρυτικό και πολύτιμο μέλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, με την οποία εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος, ως πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιό της, των δημοτικών εκλογών του 1994. Οι παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σύντομες, ουσιαστικές, καίριες και οι προτάσεις του και εδώ καινοτόμες.

          Ήταν καλός σύζυγος, στοργικός πατέρας και παππούς. Συλλυπούμεθα θερμά την αγαπημένη του σύζυγο, Μαριώ, τα παιδιά του Μανώλη και Κατερίνα, Εμμανουέλα και Νίκο, καθώς και τα εγγόνια του, που τον αποχαιρέτησαν με τόσο όμορφο τρόπο.

 

 

Η παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες για τον θάνατο της Ανθούλας Παπαδοκωστάκη και του Μιχάλη Καλογεράκη

Η παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες με θλίψη αποχαιρέτησαν την συνοδοιπόρο Ανθούλα Παπαδοκωστάκη.  Η Ανθούλα υπηρέτησε με ήθος και αυταπάρνηση την πόλη και την κοινωνία του Ηρακλείου, ως ενεργός πολίτης από διάφορες συλλογικότητες, ενώ  εργάστηκε επί σειρά ετών, στην Ταμειακή Διαχείρισης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου. Στον σύζυγο, τα παιδιά, τα εγγόνια και τους οικείους της Ανθούλας ευχόμαστε, δύναμη και κουράγιο.

 

Την θλίψη της για το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Καλογεράκη, εκφράζει η παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες. Στην σύζυγο του Στέλλα τα παιδιά και τους οικείους του, η παράταξη των Ενεργών Πολιτών εκφράζει θερμά συλλυπητήρια.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Μιχάλη Καλογεράκη

 

Ηράκλειο, 19-7-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

           Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την αιφνίδια απώλεια του συμπολίτη Μιχάλη Καλογεράκη, που θα θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την ευγένεια, την καλοσύνη και τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ, ιδιότητες, που τον καθιστούσαν ιδιαίτερα αγαπητό. Ο Μιχάλης ήταν υποδειγματικός σύζυγος και στοργικός πατέρας.

Απευθύνομε θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Στέλλα, με την οποία συνεργαζόμαστε αρμονικά στον Δήμο Ηρακλείου, στα παιδιά του Μαρία & Μηνά και σ’ όλους τους οικείους του.

Συνάντηση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουνίου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΗ στο λιμάνι, συμμετείχαν η πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης και το μέλος της Γραμματείας κ. Κώστας Βαρβεράκης.

Αρχικά έγινε μια εκτενής ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Μηνά Παπαδάκη για τις δραστηριότητες του Οργανισμού, κυρίως σε ότι έχει να κάνει σχετικά με το Δήμο Ηρακλείου. Ένα σημαντικό θέμα, που στο παρελθόν είχε δημιουργήσει τριβές στις σχέσεις τους ήταν η χερσαία ζώνη του λιμανιού, για την οποία προχωράει από την κυβέρνηση η διαδικασία της παραχώρησής της στο Δήμο Ηρακλείου. Έτσι οι δραστηριότητες του ΟΛΗ περιορίζονται στον περιφραγμένο χώρο του λιμένα, όπως και στις εγκαταστάσεις του Θεατρικού Σταθμού, του Λιμενικού Περίπτερου, των δεξαμενών και του πρώην υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Δευκαλίωνα Μαρκόπουλο

Ηράκλειο, 11-6-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ

           Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Δευκαλίωνα Μαρκόπουλο, που έφυγε χθες μετά από μακρά ασθένεια, που αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια. Ο Δευκαλίωνας υπήρξε ένας έντιμος και έξυπνος επιχειρηματίας, ένας ξεχωριστός σύζυγος (ο έρωτας με την κυρία Μάρω είχε αφετηρία τα μαθητικά χρόνια και διάρκεια μία ζωή), ένας στοργικός πατέρας,  ένας χαρισματικός ακκορντεονίστας, ένας εραστής του ωραίου, ένας ηθικός και ανιδιοτελής ενεργός πολίτης. Συμμετείχε στην παράταξή μας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και κόσμησε τα ψηφοδέλτιά της ως υποψήφιος δημοτικός και διαμερισματικός σύμβουλος. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών στο σοβαρό θέμα των απ ευθείας αναθέσεων του Δήμου Ηρακλείου

Οι  Ενεργοί  Πολίτες  με  την σημερινή τους παρέμβαση   ( ερώτηση )  αναδεικνύουν  το σοβαρό θέμα των απ  ευθείας  αναθέσεων ( ουσιαστικά )    εκατοντάδων  χιλιάδων  ευρώ  παρακάμπτοντας  τόσο τις ανοικτές  διαδικασίες  διαγωνισμών  , όσο και  το  περιεχόμενο  των  αναγκαίων προμηθειών.  

 

Ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου

Χθες  Τρίτη  2/6/2020 στο  δια  περιφοράς  ΔΣ της ΑΑΗ ΟΤΑ   οι Ενεργοί Πολίτες ( δια  της εκπροσώπου   Μαρίας  Καλουδιώτη )  έκαναν την παρακάτω παρέμβαση στο θέμα  « άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ηρακλείου»

Ανοικτή επιστολή των Ενεργών Πολιτών στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Με  την  σημερινή  μας  επιστολή   θέλομε   να    σας  επισημάνουμε   κάποια  ζητήματα  που έχουν σχέση με την Δημοκρατία , την λειτουργία  των θεσμικών οργάνων  ,και  τον σεβασμό  των αποφάσεων  .

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κατέθεσαν οι Ενεργοί Πολίτες

Προσφυγή  στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης  ( απ 4176/25.5.2020)  κατά του κύρους της απόφασης  328/2020  της οικονομικής επιτροπής του  Δήμου Ηρακλείου, κατέθεσαν οι Ενεργοί  Πολίτες

Συνημμένα το κείμενο της προσφυγής  :

Μέτρα Ανακούφισης Δημοτών και Επιχειρήσεων. Κοινή πρόταση των παρατάξεων Ηράκλειο 3.7.5, Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες και ΣΥΝ+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου

Όπως σας είναι γνωστό, σταδιακά επανέρχεται η λειτουργία της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και στην πόλη μας. Η επανέναρξη της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αναδεικνύει νέα προβλήματα. Οι Δήμοι κι ιδιαίτερα ο Δήμος  Ηρακλείου,  πρέπει με ενάργεια να σταθούν δίπλα στους δημότες, στους εργαζόμενους και στους επιχειρηματίες, με μέτρα στήριξης και βοήθειας, ώστε σταδιακά κι αποτελεσματικά να συμβάλλουν από τη μεριά τους στη λύση των ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Συλλυπητήρια για τον Γιάννη Περράκη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 12 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλυπητήρια για τον Γιάννη Περράκη

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Γιάννη Περράκη, τον αγαπητό συμπολίτη, που έφυγε αιφνιδιαστικά και απρόσμενα από τη ζωή. Ο Γιάννης Περράκης υπήρξε ενεργός πολίτης, πρωτοπόρος επιχειρηματίας και δραστήριος αθλητής μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Ήταν έντιμος, ευφυής, ευγενής, είχε αίσθηση του ωραίου και χιούμορ.

          Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους του.

Τοποθετήσεις των Ενεργών Πολιτών στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Εισαγωγικά θα θέλαμε να  σημειώσουμε ότι δεν είναι δυνατόν, να  διεξάγονται  Δημοτικά Συμβούλια κάθε δύο μέρες με 1 ή δύο θέματα . Κατά την γνώμη μας  δείχνουν  ελλιπή προγραμματισμό  και  υποβάθμιση  του ρόλου που από κυρίαρχου μετατρέπεται    σε   διεκπεραιωτή αδυναμιών διοίκησης , εκτός και αν αυτές είναι  οι  στοχεύσεις   γενικά της κυβέρνησης και  της δημοτικής αρχής.

Ερώτηση Ενεργών Πολιτών για Απολογιστικές εκθέσεις επικοινωνιακών σχεδίων 2018 και 2019

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ                             

                                                                                                   ΗΡΑΚΛΕΙΟ  5/5/2020

Προς   το Δημοτικό Συμβούλιο  ( δια του προέδρου)

ΘΕΜΑ :  Απολογιστικές  εκθέσεις  επικοινωνιακών  σχεδίων 2018 και 2019 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε

Με την  παρούσα  παρέμβαση , ζητάμε να  κατατεθούν  οι απολογιστικές εκθέσεις των επικοινωνιακών  σχεδίων για τα έτη 2018 και 2019 .  ‘Οπως  είναι  γνωστό   οι απολογισμοί  πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί  μέχρι  30/3 του ερχόμενου  έτους .  ( δηλαδή 30/3/2019 για το 2018  και 30/3/2020 για το 2019 )

Το θέμα απασχόλησε το Συμβούλιο κατά την συζήτηση   του επικοινωνιακού προγράμματος   για το έτος 2020, όπου και επισημάνθηκε  η έλλειψη  τόσο του απολογισμού  έτους 2018 όσο  και  του 2019.

Επειδή σήμερα  5/5/2020  έχει παρέλθει το όριο  30/3/2020 , παρακαλώ όπως  κατατεθούν  οι  απολογισμοί  των ετών 2018 και 2019 .

 

Δήλωση «Ενεργών Πολιτών» για την αποχώρηση τους από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σήμερα  Τρίτη 28/4/2020  κληθήκαμε  σε  συνεδρίαση  της οικονομικής  επιτροπής  με ημερήσια διάταξη 60 θεμάτων και 2 εκτός ημερησίας. Σύνολο δηλαδή 62  θέματα.

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για την έκδοση Ψηφίσματος για την Προστασία της Πρώτης Κατοικίας

Τέλος  Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Πολλοί  δανειολήπτες και οι οικογένειές τους θα βρεθούν  σε δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση.

Οι θέσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/4/2020

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!  Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε «δια περιφοράς», ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης παρουσίασε τις παρακάτω θέσεις:

 

Δήλωση της Δημοτικής παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 21-4-2020

ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ   ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  « ΕΝΕΡΓΟΙ   ΠΟΛΙΤΕΣ » στην συνεδρίαση  (  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου )  της 21/4/2020 

Κύριε Πρόεδρε

   Η σημερινή  σύγκλιση   ( 21-4-2020 ) του Δημοτικού Συμβουλίου  δια περιφοράς  ,χωρίς   ουσιαστική συζήτηση  και  ενημέρωση  ( η προηγούμενη  με συμμετοχή συνεδρίαση , έγινε  στις  10-2-2020)   , στην ουσία υποβαθμίζει  την λειτουργία του Συμβουλίου.

Σήμερα  ,  σε πολλούς  Δήμους  της  χώρας  οι συνεδριάσεις  γίνονται  μέσω τηλεδιασκέψεων   με ουσιαστική συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων  , αποτελεσματικά , ξεπερνώντας τις  δυσκολίες της περιόδου αυτής.   

Οι ψηφιακές αυτές εφαρμογές   μπορούν με  ευχέρεια  να υπερνικήσουν  τις δυσκολίες των συναθροίσεων και να  δημιουργήσουν ένα  πρόσφορο δημοκρατικό περιβάλλον  συζήτησης , αντιπαράθεσης  και σύνθεσης   λύσεων για τα ζητήματα που αφορούν  τους  Δημότες και την Πόλη.

Μια  τέτοια  λειτουργία  σήμερα,  περισσότερο από κάθε άλλη φορά   είναι απαραίτητη  , διότι οι  Πράξεις  Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΠΝΠ )  , και άλλες  νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης  δημιουργούν ένα περιβάλλον  συγκεντρωτικό και αυταρχικό . Οι  φορείς της αυτοδιοίκησης  σε όλες τις δύσκολες  περιόδους έδειξαν ότι μπορούν  να  συζητούν  να συνθέτουν  και να βρίσκουν λύσεις και διέξοδο σε μικρά και μεγάλα  προβλήματα.

 Επίσης  η  πρόθεση  λήψης απόφασης  σε  θέματα   που για μεγάλα χρονικά  διαστήματα,  απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο     ( πχ  Λαική Μασταμπά   -   2 συνεδριάσεις  2019   - αποφάσεις 392/2019 και 440/2019 ) , προκαλεί  ερωτήματα για τον χρόνο και την σκοπιμότητα  της , όταν  η  πρόταση  δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις του 2019 και τις κατατεθειμένες  προτάσεις .

Τέλος  θα θέλαμε να σχολιάσομε  τον τρόπο που  η  Δημοτική Αρχή χειρίζεται  τις προτάσεις  που κατατίθενται ( αναλυτικά στην τοποθέτηση μας  στο  θέμα 1 )

 

Για  τους  ΕΝΕΡΓΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ

 

ΗΛΙΑΣ  ΛΥΓΕΡΟΣ

 

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών ανά θέμα :

 

Θέμα 1 

Παρέμβαση  των «Ενεργών Πολιτών» στο θέμα 1 συνεδρίασης   ΔΣ  21-4-2020 ,  σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης  κορωνοϊού COVID -19.

Με την  τοποθέτηση  στο θέμα 1 καταγράφουμε  κάποιες από τις παρεμβάσεις-προτάσεις που κατατέθηκαν στο συντονιστικό όργανο που συστάθηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν με την εμφάνιση κρουσμάτων του κορωνοϊού sars-cov-2 από τον εκπρόσωπο των «Ενεργών Πολιτών».

Για την αλήθεια των πραγμάτων οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι:

Το συντονιστικό συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 10/03/2020 και σε διάστημα μιας εβδομάδας  συναντήθηκε τέσσερις φορές στο δημοτικό κατάστημα.

Οι αναφορές που ακολουθούν έγιναν σε αυτές τις συνεδριάσεις πιθανόν με κάποιες διαφοροποιήσεις στη χρονική σειρά τους .

Στην πρώτη συνεδρίαση:

1.   Να μείνει ο δήμος ανοικτός προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες και ταυτόχρονα να ενισχυθούν περισσότερο οι ευπαθείς   

      ομάδες του πληθυσμού.

2.   Να υπάρξει ένα κέντρο πληροφόρησης με επαρκή , επιστημονικά τεκμηριωμένα και αντικειμενικά στοιχεία που θα ενημερώνει 

     τους πολίτες υπεύθυνα για την εξάπλωση του κορωνοϊού , την λειτουργία του δήμου και του τρόπους εξυπηρέτησης των δημοτών.

3.   Να μη διακοπεί καμιά παροχή ύδρευσης για το επόμενο διάστημα ( και για αρκετό χρόνο μετά τη λήξη της καραντίνας).


Στη δεύτερη συνεδρίαση:

 

1.   Να συμπληρωθούν με προσωπικό από δομές που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους οι υπηρεσίες του δήμου που προσφέρουν 

      κοινωνικό έργο.

2.   Να γίνει προσπάθεια να μοιραστούν τα τρόφιμα στα ΤΕΒΑ έγκαιρα ακόμη και με τη βοήθεια εθελοντών.

3.   Να υπάρξει ενημέρωση στους υπαλλήλους του Δήμου από τη γιατρό εργασίας με επίσκεψη της στους χώρους δουλειάς σε μια 

      λογική αντικειμενικής πληροφόρησης και ψυχολογικής ενίσχυσης.

4.   Να ληφθεί μέριμνα για τούς καταυλισμούς  των ΡΟΜΑ (συνεχής παροχή νερού , σταθερή αποκομιδή απορριμμάτων, 

      απολύμανση).

5.   Να μην εισπραχθούν δημοτικά τέλη από τις επιχειρήσεις για το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα και να υπάρξει μέριμνα για 

      ρύθμιση των χρεών.

 

 

Στην τρίτη συνεδρίαση:

 

1.   Επανάληψη της πρότασης για τα δημοτικά τέλη με την  προσθήκη «να μην υπάρξει αύξηση των ενοικίων δημοτικών χώρων που 

      χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες» και αναφορά σε άλλους δήμους που πήραν αντίστοιχα μέτρα και στην πρόθεση της ΚΕΔΕ 

      να κατατεθεί επίσημη πρόταση στον υπουργό εσωτερικών.

2.   Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και αν είναι δυνατόν να γίνει άμεσα απολύμανση στους 

      χώρους του  χώρου  λειτουργίας της καθαριότητας και του μηχανοστασίου.

 

Στην τέταρτη συνεδρίαση:

 

1.   Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις λαϊκές με προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας ,πιθανόν με εκ περιτροπής παρουσία          των παραγωγών.

2.   Να υπάρξει ένας κεντρικός φορέας αποδοχής και διαχείρισης των προσφορών από ιδιώτες η επιχειρήσεις των μέσων ατομικής  

      προστασίας , για να μην δημιουργούνται υπόνοιες «ιδιαίτερης αντιμετώπισης» με την επιστροφή στην κανονικότητα.

3.   Να υπάρξει μέριμνα φιλοξενίας για τους αστέγους.

 

 

Επιπλέον σήμερα   το ΔΣ  πρέπει να καταλήξει  σε μια σειρά αποφάσεων με  σκοπό την αντιμετώπιση  όλων των προβλημάτων που έχουν  δημιουργηθεί  από τις επιπτώσεις  των μέτρων αντιμετώπισης  του κορωνοϊού. .

 

1.   Επέκταση του επιδόματος  και σε κατηγορίες εργαζομένων σε δράσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων  ( πχ Ωδείο 

      – ωρομίσθιοι )

2.   Σε σχέση με τα τροφεία  στους παιδικούς σταθμούς  , προτείνουμε για την φετινή χρονιά και μέχρι τέλος Ιουλίου

      να καταργηθεί  η καταβολή τους  και να επανεξεταστούν τα δεδομένα με την έναρξη της επόμενης περιόδου

3.   Τέλη κοινοχρήστων  χώρων . Για όλο το διάστημα  που με κρατική παρέμβαση είναι  εκτός λειτουργίας  οι επιχειρήσεις , να  

      μην καταβληθούν  τα αντίστοιχα τέλη . Επίσης επειδή  με την  επαναλειτουργία τους  δεν θα αποκατασταθεί άμεσα  η πλήρης          λειτουργία τους  να  προβλεφθεί και μεταβατικό διάστημα μη καταγραφής και οφειλής τελών .  

4.   Παροχή βεβαιώσεων Δημοτικής ενημερότητας  χωρίς περιορισμούς  για  όσους  Δημότες είχαν  δυνατότητα έκδοσης στα 

      31/12/2019

5.   Αναστολή δόσεων ρυθμίσεων για όσο χρόνο  ισχύσει  συνολικά

6.   Απαλλαγή από τέλη καθαριότητας και φωτισμού  για την όλη  την περίοδο που θα ισχύουν τα  μέτρα

 

Σε γενικότερο επίπεδο  προτείνουμε άμεσα  να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την  δημιουργία  ενός κέντρου  φιλοξενίας  αστέγων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας και συνδρομής.  Αρχικά η δομή αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσεις σε ενοικιαζόμενο και εξοπλισμένο χώρο και σε δεύτερη φάση  σε ιδιόκτητο 


Θέμα 8.

Για το θέμα της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο του 2019, που στην ουσία είναι η δράση της Δημοτικής Αρχής για το σύνολο της χρονιάς του 2019 οι Ενεργοί Πολίτες δηλώνουν για άλλη μία φορά ότι η αποτελεσματικότητα είναι μικρή. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες των Δημοτών για τις οποίες πρέπει επιτέλους η Δημοτική Αρχή να δράσει με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Για άλλη μία χρονιά το ταμείο του Δήμου αυξήθηκε και έχει φτάσει περί τα 54 εκ €. Ενώ οι συνολικές δαπάνες είναι για άλλη μία χρονιά λιγότερες από τις περυσινές. Ο Δημότης μέσω των τελών ανταποδοτικών και μη συνεισφέρει ετησίως και περιμένει να δει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οι εισπράξεις από τα ανταποδοτικά και φέτος κινήθηκαν πάνω από 100% αυτών που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί και ξεπέρασαν τα 13,5 εκ €. Αντίθετα οι δαπάνες για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) υπολείπονταν περίπου 2 εκ €. ενώ ο προϋπολογισμός προέβλεπε να ανέλθουν στα 18 και πλέον εκ €.

Όταν 5 και πλέον χρόνια το ταμείο αυξάνεται, σημαίνει ότι κάτι δεν δουλεύει σωστά. Ο Δήμος δεν είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Κάθε χρόνο στη συζήτηση του προγράμματος έργων, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αναφέρουν τα νέα έργα που οραματίζονται, τους άξονες που θα κινηθούν και πολλά άλλα. Οι Δημότες θέλουν έστω να εκτελέσετε αυτά τουλάχιστον που ανακοινώνετε και να τα δουν να ολοκληρώνονται στον προγραμματισμένο χρόνο τους.   

Για το λόγο ότι η Δημοτική Αρχή ακολούθησε κατά τη γνώμη μας λανθασμένο δρόμο στη παραγωγή έργου και στην αντιμετώπιση των αναγκών των Δημοτών, καταψηφίζουμε την έκθεση των αποτελεσμάτων.        

 

 


Θέμα  26 

Λαϊκή  Μασταμπά

Το θέμα  της λειτουργίας  της  λαϊκής  αγοράς  είχε τεθεί   στο Δημ. Συμβούλιο και το 2019 και είχαν   παρθεί  οι αποφάσεις 392/2019  

( 10/4/2019 )  και  440/2019 ( 22/4/2019)

Βασική  φιλοσοφία και των δύο αποφάσεων  η εκ περιτροπής λειτουργία   της λαϊκής  σε τέσσερις ( 4 ) διαφορετικές  περιοχές

 ο πίνακας   που περιέχονταν  στην απόφαση είναι ο παρακάτω :

 

α/α

Θέση

Προηγούμενο

Διάστημα

Απόφαση ΔΣ

Εγκατάστασης /

Απομάκρυνσης

Χρονοδιάγραμμα

1

Οδός Καστρινάκη και

Πατριάρχου Φωτίου

11/2/2010 έως

31/1/2013

102/2010

36/2013

1/4/2019 έως

31/3/2020

2

Οδός Λευθεραίου

Δεν υπάρχει

-

1/4/2020 έως

31/3/2021

3

Οδός Πετρακογιώργη 2

15/4/2012 έως

14/4/2015

435/2012

248/2015

1/4/2021 έως

31/3/2022

4

Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

12/8/2013 έως

14/4/2015

604/2013

249/2015

1/4/2022 έως

31/3/2023

5

Οδός Παρασκευοπούλου και

Ραυτοπούλου

15/4/2015 έως

σήμερα

249/2015

1/4/2024 έως

31/3/2025

 

 

Επίσης στην ίδια  απόφαση  αναφερόταν

 

Με νέα απόφαση θα δοθούν λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες θέσεις καθώς και θα γίνει προσπάθεια εύρεσης κατάλληλου χώρου/οικοπέδου για μονιμότερη επίλυση του θέματος είτε με μίσθωση είτε με αγορά οικοπέδου.

 

Σήμερα  1 χρόνο μετά  δεν έχει γίνει  τίποτε ,  ( Απρίλιος 2020 ) η  Δημοτική Αρχή  σβήνει όλα  τα  προηγούμενα  και χωρίς σχεδιασμό  προχωρά  σε νέα μετάθεση που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενα  προτεινόμενες ( γιατί άραγε ; )  και κυρίως δεν κάνε κανένα  σχεδιασμό για  μόνιμη λύση. Ακόμα και προτάσεις που κατατέθηκαν για  συγκεκριμένο χώρο  δεν  αντιμετωπίστηκαν , ούτε εξετάστηκαν.

 Κατά την γνώμη μας  το συγκεκριμένο θέμα είναι  πολύ σοβαρό  για να έρχεται προς απόφαση  με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ουσιαστική συζήτηση με λογική επιβολής.

Προτείνομε την απόσυρση του θέματος  και  διεξαγωγή  συζήτησης  σε ζωντανή συζήτηση με την συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Μια λύση  θα πρέπει να 

1.       Να  προσανατολίζεται σε εύρεση και διαμόρφωση  μόνιμου χώρου  λειτουργίας της  λαϊκής  διαθέτοντας    τον κατάλληλο  

          εξοπλισμό

2.       Στο μεταβατικό - μέχρι ολοκλήρωσης της μόνιμης θέσης -  διάστημα    να επιλεγούν  δυο χώροι οι οποίοι  ανά εξάμηνο  

          θα φιλοξενήσουν  την λειτουργία της λαϊκής .

 

Διαδικτυακή προβολή ομιλιών από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο για όλους μας, εμείς στην Ηράκλεια Πρωτοβουλία θέλουμε να προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο στους συμπολίτες μας.  Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα έχει ενδιαφέρον και θα ωφελήσει πολύ η διαδικτυακή προβολή των ομιλιών μας  που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη τριετία, στη δημοτική αίθουσα "Μανόλης Καρέλλης" της οδού Ανδρόγεω. Όλοι οι ομιλητές και των δύο κύκλων είναι σπουδαίοι επιστήμονες του τόπου μας.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον Μανόλη Γλέζο

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 31-3-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον Μανόλη Γλέζο

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του σπουδαίου Έλληνα πατριώτη και αγωνιστή Μανόλη Γλέζου. Ο εκλιπών αποτέλεσε σύμβολο αυταπάρνησης και ηρωισμού, όταν κατά τη γερμανική κατοχή, μαζί με τον Απόστολο Σάντα, κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.  Η ενασχόλησή του την Εθνική Αντίσταση και με την πολιτική του απέφερε σκληρές διώξεις, μέχρι και θανατικές καταδίκες, που όμως δεν τον πτόησαν.  

Ο Μανόλης Γλέζος κόσμησε με την προσωπικότητά του, τόσο την Ελληνική όσο και την Ευρωπαϊκή Βουλή, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως κοινοτάρχης του χωριού της καταγωγής του, της Απείρανθου Νάξου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Ανοικτή επιστολή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες ημέρες για τον τόπο μας, εμείς στην Ηράκλεια Πρωτοβουλία νοιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε  και να ευχηθούμε σε όλους καλή δύναμη  και προπάντων προσοχή στην προσωπική σας προστασία αλλά και των διπλανών σας.

Συνάντηση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη για μια εκτενή ενημέρωση σχετικά με τον τομέα αρμοδιοτήτων του. Από τη δημοτική παράταξη συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ.κ. Μιχάλης Αγριόγιαννος, Κώστας Βαρβεράκης, Ειρήνη Βασιλάκη, Δημοσθένης Ανδρουλάκης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Γενική Συνέλευση Δημοτικής Παράταξης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Με θέσεις, γνώση και πολιτική  οι Ενεργοί Πολίτες είναι  παρόντες . Δεν είναι δεδομένοι για κανένα . Πορεύονται με  βάση το πρόγραμμα τους, την βούληση και το συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου, παρά το αυταρχικό περιβάλλον που τείνει να κυριαρχήσει εντός κι εκτός Δήμου.

Συλλυπητήρια - Αναβολή ετήσιου χορού Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 15 Φεβρουαρίου 2020

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΧΟΡΟΥ

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συλλυπείται θερμά τις οικογένειες των μελών της, Γιάννη Καλαϊτζάκη, Στέλιου Ζαχαριουδάκη, Ανδρέα και Κώστα Βαρβεράκη για την απώλεια αγαπημένων συγγενών τους. Συμμετέχοντας στο πένθος τους αναβάλλει τον ετήσιο χορό, που είχε προγραμματισθεί για την προσεχή Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το επικοινωνιακό σχέδιο του Δήμου

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για το επικοινωνιακό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η απόφαση για καταψήφιση του προτεινόμενου σχεδίου από τους Ενεργούς Πολίτες δεν προκύπτει από μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική, ούτε χαρακτηρίζεται από έλλειψη πολιτικής άποψης.

Έκοψε την πίτα της η Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Στον φιλόξενο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου έκοψε την πίτα της για μια ακόμη χρονιά η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με πολλά μέλη και φίλους της η μακροβιότερη δημοτική παράταξη τήρησε και πάλι το καθιερωμένο έθιμο για 26η χρονιά.

Η κοπή της πίτας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πίτας μας την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ώρα 8 μμ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στη ΔΕΥΑΗ

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ.κ. Γιώργο Βουρεξάκη και Γιάννη Δεικτάκη. Από τη δημοτική παράταξη συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ.κ. Δημοσθένης Ανδρουλάκης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Συλλυπητήρια για τον Φίλιππο Λαμπρινό από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 19-1-2020

Συλλυπητήρια για τον Φίλιππο Λαμπρινό

 

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Φίλιππο Λαμπρινό, τον αγαπητό συμπολίτη, που διακρίθηκε όχι μόνο ως ένας σπουδαίος οδοντίατρος αλλά και για την ευγένεια, τη μόρφωση και το ήθος του.

          Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του Βιβή, τα παιδιά του, τον αδελφό του Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, και όλους τους οικείους του.                                                     

                                                                   Η Πρόεδρος

                                                               Άννα Παπαχρονάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον Δημήτρη Πετράντη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον Δημήτρη Πετράντη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του μηχανολόγου μηχανικού,  Δημήτρη Πετράντη, ενός συμπολίτη, που διακρίθηκε για την επαγγελματική του επάρκεια, την ευγένεια και το ήθος του.

Ο Δημήτρης Πετράντης ανήκε στον πυρήνα των πρώτων 11 ιδρυτικών μελών, που προετοίμασαν την ίδρυση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Εκφράζομε θερμά συλλυπητήριά στη σύζυγό του Νάντα, στην κόρη του Έλλη και σ’ όλους τους οικείους του.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την αιφνίδια απώλεια του Γιώργου  Δεικτάκη. Ο Γιώργος Δεικτάκης υπηρέτησε την πολιτική ως βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης και τον αθλητισμό από πολλές θέσεις ευθύνης και προσφοράς. Διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος και την ανιδιοτέλειά του. Εκφράζομε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ανακοίνωση Ενεργών Πολιτών για τον Γιάννη Καλέμπουμπα

Οι Ενεργοί Πολίτες θέλουν να ευχαριστήσουν τον Γιάννη Καλέμπουμπα για την μέχρι σήμερα προσφορά του στην παράταξη και στην πόλη

Οι Ενεργοί Πολίτες για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Ηράκλειο 18.11.19

Το σημερινό αποτέλεσμα στην διαμόρφωση κοινού προγράμματος έργων για την επόμενη δημοτική περίοδο, αποδεικνύει ότι το κοινό καλό πολιτών και Δήμου πρέπει και μπορεί να  είναι προτεραιότητα όλων.
Οι Ενεργοί Πολίτες κατέθεσαν προτάσεις και προήλθαν στον διάλογο με ξεκάθαρους στόχους και προτεραιότητες για τον ρόλο της πόλης και του Δήμου. Οι προτάσεις μας, για κοινωνικές δράσεις, την ανάπλαση της πόλης, την  επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων, με συμβολή στο πρόγραμμα καθαριότητας, και την σχολική στέγη, προσδίδουν αναπτυξιακό ρόλο στο πρόγραμμα και  συνδράμουν στην ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης.

Προτάσεις των Ενεργών Πολιτών επί του προγράμματος τεχνικών έργων του Δήμου Ηρακλείου

 

 Σας   καταθέτουμε  τις  προτάσεις  των ενεργών πολιτών  στο  πρόγραμμα  τεχνικών έργων

 Αναλυτικά   είναι   52  νέες   προτάσεις    έργων , μελετών, αγορών συνολικού προϋπολογισμού   2.034.200  ευρώ

 Οι  προτάσεις  μας   είναι  υλοποιήσιμες  , μπορούν χωρίς κανένα  πρόβλημα να ενσωματωθούν στο τεχνικό πρόγραμμα ,  αιτιολογείται  το κόστος και  προτείνονται αλλαγές ( οικονομικές )  στο υφιστάμενο πρόγραμμα ,  ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα  στο τελικό σύνολο  του  προγράμματος.

Θεωρούμε  ότι  πρέπει να  γίνει αποδεκτή  η ενσωμάτωση  τους  και να  προχωρήσει η υλοποίηση τους  στο επόμενο έτος .

 

Οι Ενεργοί Πολίτες για την αναστολή της λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Οι τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου αναφέρουν την πρόθεση για αναστολή της λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που δημιουργήθηκαν με το Νόμο 4610/2019, επηρεάζουν άμεσα τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες:Δημοτικά τέλη και πολιτική του μέλλοντος σε μία έξυπνη πόλη

Οι τελευταίοι μήνες κάθε χρόνου παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συζητά κι αποφασίζει για δημοτικά τέλη, φόρους, προϋπολογισμό και πρόγραμμα έργων. Στις αποφάσεις αυτές καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να επιλέξει τις πολιτικές εκείνες που επιθυμεί να εφαρμοστούν την επόμενη χρονιά. Τα μεγέθη τα οποία παρουσιάζονται και μεταφέρονται στους Δημότες αν και στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από αριθμούς, εντούτοις εμπεριέχουν τους τιθέμενους στόχους της Δημοτικής Αρχής και τον οδικό χάρτη για την επίτευξη τους. Το αν αυτοί οι στόχοι είναι φιλόδοξοι ή ρεαλιστικοί πέρα από την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, πρέπει να συζητείται εκτενώς απολογιστικά κάθε χρονιά. Έτσι, αξιολογώντας την υλοποίηση και τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, μπορεί εύκολα κανείς να κρίνει την αλήθεια των σχεδιασμών και των διακηρύξεων της Δημοτικής Αρχής.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συγχαίρει τη Δημοτική Αρχή για την εξαγορά της “Φάμπρικας Ανωγειανάκη”

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συγχαίρει τη Δημοτική Αρχή για την εξαγορά της “Φάμπρικας Ανωγειανάκη”, ενός παραδοσιακού βιομηχανικού κτηρίου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με σκοπό την αναστήλωσή του και τη χρήση του για πολιτιστικούς σκοπούς, με μεγάλη σημασία στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Συνάντηση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σισαμάκη

Αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας είχε χθες νέα συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιώργο Σισαμάκη, με την ιδιότητά του ως αρμόδιου για τη διαχείριση των  αδέσποτων ζώων.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της παράταξης  κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης και ο κ. Γιώργος Ορφανίδης, μέλος της επιτροπής της “Πρωτοβουλίας” για το περιβάλλον και την καθαριότητα.

Οι προτάσεις των «Ενεργών Πολιτών» για τα δημοτικά τέλη

 Την ουσιαστική μείωση  των δημοτικών τελών σε όλες τις κατηγορίες  πρότειναν οι Ενεργοί Πολίτες στην σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής .  Όπως είναι γνωστό τα δημοτικά τέλη έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και πρέπει να είναι ισοσκελισμένα  (έσοδα –έξοδα).

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη είχε αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη είχε αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας το περασμένο Σάββατο.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της παράταξης  κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης, τα μέλη της Γραμματείας κ.κ. Μιχάλης Αγριόγιαννος, Κώστας Βαρβεράκης και τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού κ.κ. Στέλιος Ζαχαριουδάκης και Μιχάλης Ταρουδάκης.

Τα μέλη της “Πρωτοβουλίας” παρέδωσαν στον κ. Υφυπουργό την πρόταση για τη διεκδίκηση από τον Δήμο Ηρακλείου της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, μια πρόταση που συμπεριλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης κι έχει ήδη κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τη σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου.

Την πρόταση αυτή επεξεργάστηκε  η Επιτροπή Αθλητισμού και Αθλητικών Υποδομών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας και όπως αναφέρεται και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, “η διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων θα συμβάλει στην ανάδειξη του Ηρακλείου σε κέντρο αναφοράς στη Μεσόγειο και θα εξοπλίσει την πόλη με σημαντικές υποδομές, μεταξύ αυτών και ένα κλειστό κολυμβητήριο 5000 θέσεων, που τόσο έχει ανάγκη.”

Ψήφος κριτικής ή ψήφος «τιμωρίας»

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 7ης  Οκτωβρίου έφερε προς ψήφιση στο σώμα τον ορισμό του εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑΝΑΛ , ο οποίος θα είχε την εντολή να ψηφίσει υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Δίχως εκπρόσωπο του Δήμου (ο οποίος είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΠΑΝΑΛ, σε ποσοστό άνω του 99%) στην Γ.Σ., η αύξηση δεν μπορεί  να  προχωρήσει. Μια αύξηση, χωρίς την οποία το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου δεν μπορεί να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία του ενώ είναι απαραίτητη και για την συντήρηση  των εγκαταστάσεών του που κατασκευάστηκαν πριν από πολλά χρόνια.   Η αναγκαιότητα της αύξησης αναλύεται και στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας που συνετάχθη από κοινού με μελετητική ομάδα και δόθηκε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για να την μελετήσουν, όπως είχε ζητηθεί.

Πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Κνωσού

Ένα από τα βασικά έργα που περιλαμβανόταν  στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2020, μετά από πρόταση του Δημοτικού μας Συμβούλου κ. Μανόλη Βασιλάκη.

          Η πρόταση αφορά στη σύνταξη διορθωτικής πράξης εφαρμογής στην πολεοδομική ενότητα «Αι Γιάννης –  Μεσαμπελιές – Φορτέτσα», η οποία θα έχει σημαντικά οφέλη για τον Δήμο Ηρακλείου. Στο ανατολικό όριο της παραπάνω πολεοδομικής ενότητας, που αποτελεί το ρέμα του Συλαμιανού, εφάπτεται ένα μεγάλο ακίνητο, στο οποίο περιλαμβάνεται τμήμα της παραποτάμιας οδού Αρχελάου και ο χώρος που προορίζεται για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στον Αι Γιάννη.

Η μικρή, σχετικά με το μέγεθος των ιδιοκτησιών, οφειλή των 1288,38 τ. μ. έχει στερήσει επί πολλά χρόνια τον Δήμο Ηρακλείου από τη δυνατότητα διάνοιξης της παραποτάμιας οδού Αρχελάου και την απόκτηση χώρου 15 περίπου στρεμμάτων για την κατασκευή αθλητικού κέντρου. Για τον λόγο αυτό η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει προτείνει πριν δύο χρόνια, να καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου αίτηση για δικαστικό καθορισμό της τιμής μονάδος και να προχωρήσει στην αποζημίωση των οφειλομένων.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία Σύναντηση με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη για Λαικές και Αδέσποτα

Με θέμα τις λαϊκές αγορές και τα αδέσποτα ζώα, η γραμματεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σισαμάκη.  Στη συνάντηση μετείχαν η πρόεδρος της παράταξης κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης και το μέλος της γραμματείας κ. Κώστας Βαρβεράκης.

Στον κ. Αντιδήμαρχο επιδώσαμε επιστολή με τις θέσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αναφορικά με την εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των λαϊκών αγορών της Νέας Αλικαρνασσού, των Καμινίων και του Μασταμπά, μετά και από την απόρριψη της απόφασης του Δήμου από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Γραμματεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας είχε πραγματοποιήσει τον προηγούμενο μήνα συναντήσεις και με τους τρεις αρμόδιους φορείς του Δήμου και της Περιφέρειας, σε μια προσπάθεια να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα. Συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο της επιτροπής λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Γιώργο Μαρή, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνο Παττακό, αρμόδιο για το υπαίθριο εμπόριο, και με τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.  Διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται κυρίως στην έλλειψη συνενόησης μεταξύ των αρμόδιων φορέων, με αποτέλεσμα η όποια προσπάθεια να προσκρούει στην αδικαιολόγητη πολλές φορές άρνηση των εμπόρων να δεχτούν τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών. 

Ευρωπαίκη Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Επιτροπή αθλητισμού και αθλητικών υποδομών της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» με την ευκαιρία του εορτασμού της «6ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού – Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού 2019», την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου», χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο αθλητισμός στην εκπαίδευση συμβάλλει στην αρμονική και ολόπλευρη ανάπτυξη του σώματος και της ψυχικής υγείας των νέων ανθρώπων. Η Επιτροπή αθλητισμού και αθλητικών υποδομών της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» προτείνει το άνοιγμα των προαύλιων χώρων τις ώρες που το σχολείο είναι κλειστό και με ευρείες συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες και τους θεσμικούς φορείς, πιστεύει ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και της σύνδεσης του Σχολικού με τον Μαζικό Αθλητισμό προς όφελος των μαθητών και μαθητριών αλλά και για την τοπική κοινωνία. Επίσης προτρέπει το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει πλήρως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την 13η Νοεμβρίου 2017 για τον «Ρόλο του αθλητισμού στην εκπαίδευση» όπου ρητά να αναφέρεται ότι “η φυσική αγωγή είναι το μόνο σχολικό μάθημα που έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους μαθητές και μαθήτριες για ένα υγιή τρόπο εφ΄ όρου ζωής, καθώς επικεντρώνεται στη συνολική τους σωματική και ψυχική ανάπτυξη και παράλληλα καλλιεργεί σημαντικές κοινωνικές αξίες, όπως η αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι”.

Με Επιτυχία η Ομιλία του κ. Μανώλη Βεληβασάκη

Με την παρουσία αρκετών συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του νέου κύκλου ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, με την ομιλία του κ. Μανώλη  Βελιβασάκη στο δημοτικό κτήριο Ανδρόγεω (αιθουσα “Μανόλης Καρέλλης”).

Ο κ. Μανώλης Ελ. Βεληβασάκης, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής & Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, μίλησε με θέμα: «Σκέψεις και προβληματισμοί για την Μεγάλη Ελλάδα της Διασποράς και το Εθνικό κέντρο».

Ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της Δημοτικής Κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες για κατάθεση πρότασης ένταξης στο Φιλόδημος ΙΙ

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, η εκτός ημερήσιας διάταξης πρόταση της Δημοτικής Κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες για κατάθεση πρότασης ένταξης στο Φιλόδημος ΙΙ. Η πρόταση όπως την ανέπτυξε ο Ηλίας Λυγερός Αφορά, : Α) σε μελέτες και εξοπλισμούς πυροπροστασίας σε σχολικά κτίρια της πόλης του Ηρακλείου, και Β) για δημιουργία ραμπών πρόσβασης και χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ σε σχολικά κτίρια. Το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ στις δύο από τις τρεις προσκλήσεις του, δημιουργεί προϋποθέσεις για χρηματοδότηση σημαντικών και απαραίτητων παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια της πόλης μας. Το πρόγραμμα μετά την τελευταία παράταση του, κλείνει στις 31.12.2019.
Επειδή σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου είναι απαραίτητες τέτοιες παρεμβάσεις να καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης στις παραπάνω κατηγορίες. Το αίτημα μετά από την αναγκαία συγκεκριμένο ποίηση από τις υπηρεσίες θα προωθηθεί για ένταξη.

Παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σας  είναι γνωστό ότι οι τελευταίες  εκλογές  για την  ανάδειξη  Δημοτικών και Περιφερειακών  αρχών  διεξήχθησαν  βάση  των  διατάξεων  του νόμου  4555/2018                  ( Κλεισθένης) . Το περιεχόμενο του  και οι προϋποθέσεις  που  έθετε αυτός ο νόμος, τόσο για την εκλογή  Δημοτικών αρχών , όσο και για την  διοίκηση   Δήμων και περιφερειών ήταν γνωστά  στους  εκλογείς , οι οποίοι  έκαναν  και τις επιλογές  τους με βάση  αυτές  τις προϋποθέσεις.

Νέος κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Πρώτη ομιλία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου με τον κο Μανώλη Βεληβασάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την έναρξη ενός νέου κύκλου ομιλιών, με αξιόλογα σημαντικά ενδιαφέροντα θέματα, από εξαιρετικούς ομιλητές. Η πρώτη ομιλία απ’ αυτές θα γίνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19:30, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Οι Ενεργοί Πολίτες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις ευχές όλων μας το σχολείο να είναι  μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, ως χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Παρέμβαση του επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλία Λυγερού στην συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες

Είναι διαφορετική από τις  προηγούμενες  , όχι μόνο γιατί  οι  δημότες και η πόλη έχουν  προβλήματα  που απαιτούν  λύση , αλλά κυρίως   διότι  είναι  η πρώτη  φορά  ( μάλλον)  στην χώρα μας  που  κυβέρνηση παρεμβαίνει και  με  νομοθετική   ρύθμιση  διαφοροποιεί και αλλοιώνει   εκλογικό  αποτέλεσμα.  Εφαρμόζεται νόμος  που με αναδρομικό χαρακτήρα  καταργεί εκλογικό αποτέλεσμα  . Ουσιαστικά τα  δημοκρατικά δικαιώματα ,ο  σεβασμός  στην λαϊκή θέληση  ξεχάστηκαν .

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες «Προσχέδιο προγραμματικής συμφωνίας»

Kύριε Δήμαρχε

Το κείμενο ( προσχέδιο προγραμματικής συμφωνίας ) που μας δώσατε στην τελευταία μας συνάντηση (Τετάρτη 21/8/2019) , ως αποτέλεσμα των συζητήσεων που έχετε κάνει με όλες τις δημοτικές παρατάξεις , με σκοπό την δημιουργία προγραμματικής συμφωνίας το εξετάζομε με ειλικρινή διάθεση θετικής διεξόδου και προοπτικής. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι παρατηρήσεις που ακολουθούν.

«Ηράκλειο Για Όλους» - Δήλωση Γ. Σισάμακη για δημοσιεύματα

Από τον Αύγουστο του 2018 οπότε δημοσιοποιήθηκε η πρόθεσή μου να  μετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές, συγκεκριμένα ΜΜΕ που ελέγχονται από κέντρα εξουσίας  επιχειρούν με «στοχευμένα δημοσιεύματα»  να πλήξουν αφενός την προσπάθεια μας στον αυτοδιοικητικό στίβο του Δήμου Ηρακλείου με την παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και αφετέρου την προσωπικότητά, την τιμή και την υπόληψή μου. Στόχος των συγκεκριμένων κέντρων ήταν αρχικά να μη συγκροτηθεί η παράταξή μας και κατόπιν να αποτύχει στις εκλογές αφού δεν ήταν της «αρεσκείας τους».  Απέτυχαν 
παταγωδώς μολονότι επιβεβαίωναν με κάθε ανυπόγραφο δημοσίευμά τους ότι  είναι κύριοι εκφραστές του σύγχρονου γκεμπελισμού. Μέχρι τις εκλογές του Μαΐου η επίθεση αυτή εκδηλωνόταν κατά κύριο λόγο με ανυπόγραφα «φωτογραφικά»  δημοσιεύματα ενώ σήμερα έγινε επώνυμη αναφορά στο πρόσωπό μου, γεγονός που με υποχρεώνει να απαντήσω

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τις συνεργασίες στον Δήμο Ηρακλείου

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε δηλώσει προεκλογικά, ότι αν κληθεί από τον εκλεγμένο Δήμαρχο, θα συζητήσει μαζί του και θα προχωρήσει σε συνεργασία, εφόσον υπάρξει συμφωνία επί του προγράμματος. Είχαμε επίσης δηλώσει ότι είτε συνεργαστούμε είτε όχι, θα στηρίξομε ό,τι θεωρήσομε θετικό για την πόλη και θα καταψηφίσομε ό,τι κρίνομε αρνητικό.

Ανακοίνωση Ενεργών Πολιτών για το θέμα των συνεργασιών στον Δήμο Ηρακλείου«Με ειλικρινή διάθεση θετικής διεξόδου και προοπτικής για το Δήμο Ηρακλείου προσήλθαμε στον διάλογο με τον Δήμαρχο, με βασική αρχή τον σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα, την αυτοτέλεια της ΤΑ για μια προωθητική προγραμματική συνεργασία.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις που ακολούθησαν, στην ουσία ανατρέπουν το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργώντας τεχνητές πλειοψηφίες με αναδρομική ισχύ. Οι ρυθμίσεις αυτές οδηγούν σε πλειοψηφικά 60% στην παράταξη του δημάρχου ανεξάρτητα του αποτελέσματος σε επιτροπές και εταιρείες και αποκλεισμό των πέντε μικρότερων παρατάξεων από εκπροσώπηση στις βασικές επιτροπές του Δήμου.

Ο Δήμαρχος επέλεξε την πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων της Ν.Δ., χωρίς καν την λεκτική τους αποδοκιμασία, διαλέγοντας παλαιοκομματικού χαρακτήρα επιλογές συντηρητικής πολιτικής, που ουσιαστικά ακυρώνουν τον ρόλο δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, αποτελούν ένα αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Η παράταξη μας “Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες”, εν όψει της νέας Δημοτικής περιόδου, εκτιμά ότι δεν περισσεύει κανείς. Με ισοτιμία, δημοκρατία κοινή σύνθεση και δημιουργία προωθητικού προγράμματος (έχει κατατεθεί στις συζητήσεις) καθένας διαλέγει την στάση του και την συμμετοχή του ή όχι, για την δημοκρατική διακυβέρνηση του Δήμου με εσωτερική δημοκρατία και διακριτό αυτοτελή ρόλο σε κάθε παράταξη.

Ο ρόλος του Δημάρχου είναι ξεχωριστός και ουσιαστικός στην δυνατότητα υιοθέτησης και υλοποίησης όλων των παραπάνω. Οι αρμοδιότητες του ορίζονται από τον νόμο, δεν αμφισβητούνται και ο τρόπος εφαρμογής καθορίζει και το βάθος της δημοκρατίας».

Με μεγάλη συμμετοχή για 5η χρονιά η βεγγέρα της οδού Κάσου

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά, η βεγγέρα της οδού Κάσου. Είναι μια καθιερωμένη πια εκδήλωση των κατοίκων της γειτονιάς με τη στήριξη της Ηράκλειας Πωτοβουλίας και με διοργανώτρια την πρόεδρό της κ. Άννα Παπαχρονάκη, στην οποία ανήκει κι η ιδέα της αναβίωσης της βεγγέρας που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2015.  Συμμετείχαν για μια ακόμη φορά οι αξιόλογοι φίλοι καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής, ο γνωστός βιολάτορας Γιώργης Τσαντάκης μαζί με τους Κωστή και Κλεάνθη Ατσαλάκη,  ο Μηνάς Μπαμπάτσης και για πρώτη φορά μαζί μας ο εξαιρετικός Ζαχάρης Βάρδας με τον Σταύρο Στιβακτάκη.  Ευχαριστούμε όλους για την πρόθυμη ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας και την προσφορά τους.

Η βεγγέρα της οδού Κάσου

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου από τις 7:30 το απόγευμα και μετά, στην οδό Κάσου (περιοχή πρώην Ακαδημίας), οι γείτονες παλιοί και νέοι, θα γιορτάσουν μαζί με συγγενείς και φίλους σ' ένα δρόμο χωρίς αυτοκίνητα.

Σας προσκαλούμε να έρθετε να ζήσουμε μαζί κάποιες στιγμές επικοινωνίας, όπως παλιά στις γειτονιές που οι άνθρωποι σμίγανε τα τραπέζια και τις ψυχές τους κι όλα γίνονταν απλά, όμορφα και πιο εύκολα για την επόμενη δύσκολη ημέρα.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια της σπουδαίας εκπαιδευτικού, συγγραφέως, ερευνήτριας Βιργινίας Βέργη - Νέρη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της σπουδαίας εκπαιδευτικού, ερευνήτριας και συγγραφέως, Βιργινίας Βέργη – Νέρη. Η εκλιπούσα γεννήθηκε στο Φόδελε και σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε σε σχολεία, σε διάφορες πόλεις της χώρας και σε ελληνικά σχολεία της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Αιθιοπίας. Παράλληλα είχε πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Μεταξύ άλλων ερεύνησε το αρχείο της Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας και υπήρξε μελετήτρια του έργου του Νίκου Καζαντζάκη. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «Παλίμψηστον» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Εκφράζομε θερμά συλλυπητήριά στους οικείους της.

«Ηράκλειο για όλους» Διαβούλευση με το Δήμαρχο Ηρακλείου


Από την πρώτη στιγμή αυτής της προσπάθειας η παράταξη μας κινήθηκε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών και πάντα στη λογική των συνθέσεων και των συνεργασιών ανεξάρτητα από το νόμο του Κλεισθένη που έτσι κι αλλιώς τις επέβαλε.

Τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά καταθέσαμε τις προτάσεις μας και αξιολογηθήκαμε για αυτές. Με τις αρχές και τις άξιες καθώς και τις θέσεις μας έχουμε σήμερα οδηγηθεί στο τραπέζι του διαλόγου με την εκλεγμένη δημοτική αρχή και με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Διαμαρτυρία για τις ιππήλατες άμαξες στο κέντρο Ηρακλείου

Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε ότι ένα από τα θέματα της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, είναι και η κυκλοφορία ζωήλατων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Χριστόφορου Λιοντάκη

Ηράκλειο, 26 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΛΙΟΝΤΑΚΗ

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Χριστόφορου Λιοντάκη, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές, μεταφραστές και δοκιμιογράφους.

Ο  Χριστόφορος Λιοντάκης πρόσφερε πολλά και έγραψε με πολλή αγάπη, τόσο για τη γενέτειρά του, το Ίνι, όσο και  για την πόλη που μεγάλωσε, το Ηράκλειο.  Μεταξύ άλλων επιμελήθηκε την έκδοση για το Ηράκλειο της σειράς «μια πόλη στη λογοτεχνία». Και ο Δήμος Ηρακλείου ανταπέδωσε, τιμώντας τον επάξια με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης».

Εκφράζομε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στα ανίψια του Δέσποινα Λιοντάκη και Βασίλη Γεργιανάκη, Γιάννη Λιοντάκη, Γιάννη Χατζάκη και Μιχάλη Χατζάκη.

Με επιτυχία η ομιλία της ψυχολόγου κ. Νιακάκη με θέμα: «Επιτυχία για την μετέπειτα εξέλιξη της ζωής των εφήβων, είναι η βελτίωση της αυτοεκτίμησης και αυτοαντίληψης τους»

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου η ομιλία της ψυχολόγου κ. Ιωάννας Νιακάκη, με θέμα: «Επιτυχία για την μετέπειτα εξέλιξη της ζωής των εφήβων, είναι η βελτίωση της αυτοεκτίμησης και αυτοαντίληψης τους». Η ομιλήτρια, Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια και Συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια, ανέλυσε με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη μεγάλη σημασία που έχει για τους έφηβους, η στήριξη από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, για τη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Παρέμβαση Μανόλη Βασιλάκη στην παρουσίαση της Πολεοδομικής Μελέτης Καμινίων

Με αφορμή το γεγονός ότι η φάση Β1 της πολεοδομικής μελέτης των Καμινίων, που παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, εγκρίθηκε 13 χρόνια μετά την ανάθεσή της το 2006, ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, πρώην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την αλλαγή του καθεστώτος έγκρισης των πολεοδομικών μελετών:

Επιτροπές Ηράκλειας Πρωτοβουλίας


Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία προετοιμάζεται για τη νέα δημοτική περίοδο, όπου στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα εκπροσωπείται από τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Μανόλη Βασιλάκη. Η συντονιστική επιτροπή της παράταξης συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και ήδη συγκρότησε 12 επιτροπές για την παρακολούθηση του δημοτικού έργου. Οι επιτροπές αυτές είναι οι παρακάτω και αποτελούνται από εκλεκτούς συμπολίτες, μέλη και φίλους της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας:
 
1) Επικοινωνίας:                   Κώστας Βαρβεράκης, Θεοχάρης Παπαδάκης, Γλυκερία Μανουσάκη – Κρυοβρυσανάκη.
 
2 ) Πολιτισμού:   Μανόλης Βασιλάκης,  Κώστας Βαρβεράκης, Δημοσθένης Ανδρουλάκης,  Κατερίνα Τσιριγωτάκη, Δέσποινα Τελάκη,  Ευδοξία Καραγιάννη,  Γρηγόρης Σηφάκης,  Γιώργος Τσαντάκης,   Νίκος Ηλιάκης, Αλεξάνδρα Χωραΐτη,   Αλέξανδρος Ντισπυράκης, Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη,  Μαρίνα Φανιουδάκη.

Συνάντηση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με το Δήμαρχο Ηρακλείου

Συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, μετά από πρόσκλησή του, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης, η πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και το μέλος της Γραμματείας κ. Κώστας Βαρβεράκης.
Η συζήτηση ήταν προκαταρτική για τη νέα δημοτική περίοδο και έγινε σε καλό κλίμα.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στην Κτηματική Υπηρεσία


Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Ειρήνη Κρητικού και Γιώργο Ορφανίδη επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και συναντήθηκε με την προϊσταμένη κ. Ελένη Χριστοδουλάκη και τα στελέχη της Υπηρεσίας  κ.κ. Νινιράκη και Χατζόπουλο. Οι εκπρόσωποι της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ζήτησαν να ενημερωθούν:
για την τύχη του αιτήματος παραχώρησης στον Δήμου Ηρακλείου της χρήσης των κτηρίων, όπου στεγάζονταν τα Αστυνομικά Τμήματα και η Τροχαία,

Συνάντηση Ηλία Λυγερού και αντιπροσωπείας Ενεργών Πολιτών με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό

Έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Ηρακλείου ο Ηλίας Λυγερός και μέλη των Ενεργών Πολιτών βρέθηκαν στο Δημοτικό Μέγαρο και είχαν συνάντηση μαζί του. Συζητήθηκε η επόμενη μέρα του δήμου και διαπιστώθηκε η ανάγκη πολιτικής και προγραμματικής σύγκλισης ως προϋπόθεση για την συνέχεια των συζητήσεων.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης για την επόμενη ημέρα του δήμου Ηρακλείου

 

Είναι αλήθεια ότι η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, αλλά και το πολιτικό μας οικοσύστημα εν γένει, δεν έχει την κουλτούρα των συνεργασιών και των συναινέσεων. Το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής βάσει του οποίου είχαν γίνει κατά το παρελθόν οι περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις έδινε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, εθνικές και τοπικές. Οι συμμαχίες δεν είχαν νόημα, διότι δεν υπήρχε η ανάγκη τους.

 

Αυτό άλλαξε με τον νόμο 4555/2018, με τον οποίο διενεργήθηκαν οι πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Ποτέ άλλοτε  δεν ήταν πιο ευνοϊκές οι συγκυρίες για συνεργασίες στο Δήμο Ηρακλείου. Μπροστά μας ανοίγονται σημαντικές δυνατότητες συνεννόησης, κοινής πορείας και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων.

Η 'Συν+ΠΡΑΞΗ Δημοτών' συγχαίρει τον Β. Λαμπρινό

Το Ηράκλειο, στις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου, έδωσε καθαρή εντολή στον Βασίλη Λαμπρινό να εκκινήσει τις διαδικασίες ευρύτερων συνεναίσεων για τη διακυβέρνηση του Δήμου.
Η "Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ" συγχαίρει καταρχήν τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό για την επανεκλογή του και διαβεβαιώνει τον ίδιο και τους πολίτες του Ηρακλείου ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε κίνηση που θα αντανακλά και θα προκρίνει το δημόσιο συμφέρον, ενώ θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε "θολή" και ατεκμηρίωτη επιλογή. 
Ο επικεφαλής της "Συν+ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών" Πέτρος Ινιωτάκης, από νωρίς το βράδυ των εκλογών και όταν πλέον είχε διαφανεί το αποτέλεσμα, είχε συγχαρεί τηλεφωνικά τον κ. Λαμπρινό για τη νίκη του, ευχόμενος μια δημιουργική θητεία με τα νέα δεδομένα που εισάγει ο Κλεισθένης.

Eπίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον κ. Δήμαρχο

Αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον κ. Δήμαρχο Ηρακλείου, για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Η πρόεδρος της παράταξης κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης, τα μέλη της Γραμματείας Μιχάλης Αγριόγιανος, Κώστας Βαρβεράκης και το μέλος του ψηφοδελτίου κ. Φραγκιός Μαράκης, συνομίλησαν με τον κ. Βασίλη Λαμπρινό για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, καθώς και τις δυνατότητες διοίκησης του Δήμου στο νέο περιβάλλον του «Κλεισθένη».

Συνεχάρη τον κ. Βασίλη Λαμπρινό για την εκλογή του ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες κ. Ηλίας Λυγερός

Ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες κ.Ηλίας Λυγερός επικοινώνησε τηλεφωνικά και συνεχάρη τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό για το αποψινό αποτέλεσμα και την επανεκλογή του στο Δήμο Ηρακλείου. Του ευχήθηκε από καρδιάς καλή και δημιουργική θητεία

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για το Β' γύρο των εκλογών

Με την ολοκλήρωση και του Β΄ γύρου των εκλογών ως επικεφαλής της παράταξης ¨Ηράκλειο για όλους¨ καθώς και τα μέλη της νέας δημοτικής ομάδας και της παράταξης συγχαίρουμε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό για την επικράτηση του. Από αύριο και όχι από την 1η Σεπτεμβρίου όποτε και αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή καθώς και η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουμε να αναλάβουμε ΟΛΟΙ το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την πρόοδο του Δήμου μας.

Ευχαριστήριο της Δημοτικής Παράταξης «Άμεση Δημοκρατία»

Η Δημοτική Παράταξη "Άμεση Δημοκρατία" και η επικεφαλής κ. Μόνα Αμανατίδου θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές..
Παρά το γεγονός οτι η "Άμεση Δημοκρατία" δεν θα συμμετέχει στο επόμενο Δημ Συμβούλιο, μας ικανοποιεί το γεγονός οτι τα αιτήματα μας για αλλαγή του δημοτικού και πολιτικού συστήματος, με την κοινωνία πραγματικό πρωταγωνιστή, βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση σε ευρύτερες ομάδες συμπολιτών μας, και παρα το οτι γνωριζουμε οτι για κάποιους είναι απλά προεκλογικά ρητoρικά σχήματα.. 

 

Mουσικές εκδηλώσεις Ηράκλειας Πρωτοβουλίας


    Συνεχίζονται καθημερινά οι μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στο προεκλογικό κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας έναντι Αστόρια).  Με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου κάθε βράδυ η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη της πόλης μας κάνει πράξη το κεντρικό σύνθημα «με κέφι και όραμα», με το οποίο πορεύθηκε προεκλογικά και κατάφερε να εκπροσωπηθεί ξανά στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
    Κάθε βράδυ λοιπόν από τις 8:30 μέχρι τις 11:30, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και γνωστός δεξιοτέχνης του βιολιού Γιώργης Τσαντάκης, μας χαρίζει αξέχαστες βραδιές με έντεχνα και παραδοσιακά ακούσματα που μας ταξιδεύουν στα υπέροχα μουσικά μονοπάτια του Καλογερίδη, του Αβησυνού, του Σκορδαλού και άλλων αξέχαστων κρητικών καλλιτεχνών.  Τον Γιώργη Τσαντάκη συνοδεύουν οι ταλαντούχοι μαθητές του, Κλεάνθης και Κωστής Ατσαλάκης με λύρα, λαούτο και κιθάρα.

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες»

Ευχαριστούμε τους συνδημότες και συνδημότισσες μας για την συμμετοχή τους στις εκλογές και ιδιαίτερα αυτούς που μας τίμησαν με την στήριξη και την ψήφο τους.        Επίσης ευχαριστούμε τους υποψήφιους/ες ,τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης μας για την συμμετοχή τους στον ωραίο αγώνα

Ανακοίνωση Πέτρου Ινιωτάκη για τη 2η Κυριακή


Οι δύο παρατάξεις «Συν+ ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» και «Άμεση Δημοκρατία» εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλους όσους στήριξαν την κοινή προσπάθεια, προς όσους  μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους  στην αυτοδιοικητική μας πρόταση.
 Αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, ανταποκρινόμαστε σε αυτήν και θα είμαστε παρόντες σε όλες τις μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου για τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία γιορτάζει και έμπρακτα την εκπροσώπησή της στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο


    Οι εκλογές τελείωσαν και η Ηράκλεια Πρωτοβουλία γιορτάζει και έμπρακτα την εκπροσώπησή της στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.  Μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών να μην ήταν το καλύτερο για την παράταξη, τα μέλη της όμως δεν χάνουν το κέφι τους.  Τη Δευτέρα το βράδυ διοργανώθηκε μουσική εκδήλωση στο κιόσκι – εκλογικό κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γνωστός μουσικός Γιώργος Τσαντάκης μας χάρισε μια υπέροχη βραδιά με το βιολί του.  Μαζί του έπαιξαν λύρα και λαούτο οι 20χρονοι μαθητές του Κώστας και Κλεάνθης Ατσαλάκης, οι οποίοι εντυπωσίασαν με το ταλέντο τους και την τεχνική τους σε γνωστά κομμάτια κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

Εκπαιδευτικά Πρωινά για όλη την οικογένεια στο Ιστορικό Μουσείο


Tο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ολοκληρώνει τη δράση «Εκπαιδευτικά πρωινά για όλη την οικογένεια» την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 11:00΄ με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το Φωτόδεντρο ή αλλιώς Poet-tree». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών και τους γονείς τους. Με χρώμα μπλε, βαθύ, πελαγίσιο, καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με το πιο καλοκαιρινό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.
Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό.
Η δήλωση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1:15΄ περίπου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00΄-17:00΄).

Ευχαριστίες της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας


    Ευχαριστούμε θερμά τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες, που μας υποδέχτηκαν φιλικά κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, ιδιαίτερα δε εκείνες και εκείνους, που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
    Είναι αλήθεια ότι στοχεύαμε σ’ ένα μεγαλύτερο ποσοστό, όμως είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Ηράκλεια Πρωτοβουλία θα συμμετέχει και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το 70% των υποψηφίων μας είναι νέα μέλη, τα οποία θα κληθούν να στελεχώσουν τη νέα Συντονιστική Επιτροπή, που, ανανεωμένη, θα συνεχίσει να μελετά και να προτείνει λύσεις για τα θέματα της πόλης.
Συγχαίρομε όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Ηρακλείου για το υψηλό επίπεδο του προεκλογικού αγώνα, ιδιαίτερα τους κ.κ. Κουράκη και Λαμπρινό για την κατάκτηση από τους συνδυασμούς τους των δύο πρώτων θέσεων.

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πέτρος Ινιωτάκης

Στο 313Β Εκλογικό Τμήμα στον Μασταμπά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πέτρος Ινιωτάκης επικεφαλής της «Συν+ΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

 

Ο κ. Ινιωτάκης δήλωσε: "Για εμάς οι εκλογές αποτελούν μια ολόφωτη γιορτή Δημοκρατίας.

Στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου ψήφισε ο Γιώργος Σισαμάκης

Στο 179ο Εκλογικό Τμήμα, στο 6ο ΕΠ.ΑΛ. Ηρακλείου, προσήλθε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης.

Ο κ. Σισαμάκης συνομίλησε σε θερμό κλίμα με δημότες που περίμεναν επίσης να ψηφίσουν, ενώ εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος δήλωσε:

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης


    Με επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίστηκαν οι προεκλογικές δραστηριότητες της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, συνομίλησαν με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας.
Στη συνέχεια περπάτησαν στους δρόμους του κέντρου της πόλης και συνομίλησαν με τους δημότες σε μια τελευταία κουβέντα πριν τις αυριανές εκλογές. Τα στελέχη της παράταξης είχαν μάλιστα μια ευχάριστη τυχαία συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Χάρη Μαμουλάκη, τον οποίο συνδέουν στενοί οικογενειακοί δεσμοί με την παράταξη.
Η βόλτα κατέληξε στο κιόσκι της παράταξης που λειτουργεί στην πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου μπορούν οι δημότες να παίρνουν χρήσιμες πληροφορίες για την αυριανή διαδικασία των δημοτικών εκλογών.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία περιηγήθηκε σε γειτονιές του Ηρακλείου


    Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, περιηγήθηκαν σε γειτονιές του Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα πήγαν στον Πόρο, στις Πατέλλες, στο Ατσαλένιο, πλατεία Σινάνη, Φορτέτσα και Μασταμπά, όπου συνομίλησαν με δημότες, τους οποίους ενημέρωσαν για το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την Ηράκλεια Πρωτοβουλία από την συνεχή παρουσία της στα δημοτικά πράγματα του τόπου τα τελευταία 25 χρόνια και την προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στην πόλη και στα προάστια.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η κεντρική ομιλία του Πέτρου Ινιωτάκη- Ομιλία και εμφάνιση νίκης!

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με αέρα νίκης ολοκλήρωσε τη δημόσια προεκλογική παρουσία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, μιλώντας στην γεμάτη πλατεία Δασκαλογιάννη και λαμβάνοντας την ευρεία αποδοχή και τη θετική ενέργεια του κόσμου!  

Ο κ. Ινιωτάκης με τον ουσιαστικό πολιτικό λόγο του ανέπτυξε το όραμα του για το Ηράκλειο και δήλωσε την ετοιμότητά του να αναλάβει την ευθύνη του δήμου εφόσον οι δημότες αποφασίσουν να εμπιστευτούν την επόμενη μέρα στον ίδιο και τον συνδυασμό του «Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» και «Άμεση Δημοκρατία».

Στον επίλογό του επέλεξε να αναφερθεί στη νέα γενιά και τους 17αρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, προσκαλώντας τους να αψηφήσουν τις σειρήνες, τις πλειοδοσίες και την ισοπεδωτική εξίσωση "όλοι είναι ίδιοι"!

Ηλίας Λυγερός : Νέα σελίδα ανοίγει στον Δήμο Ηρακλείου


Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Καλλεργών ο Ηλίας Λυγερός έκλεισε την προεκλογική περίοδο στον Δήμο Ηρακλείου, προαναγγέλλοντας μια νέα σελίδα για το Ηράκλειο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ηλίας Λυγερός σε αυτούς που έχουν διαχρονικά την ευθύνη της απραξίας, της στασιμότητας, αυτούς που έφεραν τον Δήμο σε κρίση και τους Δημότες σε απόγνωση. Είναι οι ίδιοι είπε, που με ευκολία ζητούν εκ νέου, την στήριξη των Δημοτών.
«Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ότι έταζαν και ζητούν άλλα τέσσερα χρόνια, για να νέμονται την εξουσία.
Είναι οι ίδιοι, που εμφανίζονται πάλι ως «σωτήρες» χωρίς συγκεκριμένο όραμα και πρόγραμμα.»
Ο Ηλίας Λυγερός σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκες, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, εκείνοι που χρειάζονται φροντίδα, παροχές υγείας, οι άνθρωποι των γειτονιών, των αγροτικών οικισμών, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, από την καθυστέρηση των έργων, οι άνθρωποι που δημιουργούν πολιτισμό.
Ασκώντας κριτική, τόνισε την αντίθεση του σε εκείνους που τόσα χρόνια επέβαλαν την στασιμότητα, αφήνοντας εγκαταλελειμμένα εργοτάξια, σε εκείνους που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Επίσης τόνισε ότι η αναμέτρηση της Κυριακής, είναι η σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων ,του κόσμου των πολλών, της δημιουργίας, των ευκαιριών, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της πολυπολιτισμικότητας, της νέας γενιάς, με τον κόσμο των λίγων, της στασιμότητας που μπαίνει εμπόδιο στα όνειρα και στις προσδοκίες του. Του κόσμου του «παλιού δημοτικού κατεστημένου», που υπηρετεί τους λίγους και , τα οικονομικά συμφέροντα.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στη Βιομηχανική Περιοχή


    Για τα προβλήματα των επιχειρήσεων που στεγάζονται στη Βιομηχανική Περιοχή ενδιαφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης με επίσκεψή του εκεί. Τον κ. Βασιλάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Κώστας Βαρβεράκης.  Αφού επισκέφθηκαν διάφορες επιχειρήσεις, στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του συνδέσμου επιχειρήσεων (ΣΕΒΠΗ) κ. Λευτέρη Αντωνακάκη, ο οποίος ανέλυσε τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν, όπως η ύδρευση, ο φωτισμός, η καθαριότητα, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, η σύνδεση με την εθνική οδό, κλπ.

Zωντανή μετάδοση της κεντρικής ομιλίας του ΠΕΤΡΟΥ ΙΝΙΩΤΑΚΗ

Υπενθυμίζουμε την αποψινή προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη από την πλατεία Δασκαλογιάννη στις 8 μμ, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Με ΙΤΕ ΚΑΙ ΤΕΕ/ΤΑΚ έκλεισε τις προεκλογικές επαφές ο Πέτρος Ινιωτάκης

Ολοκλήρωσε τον κύκλο των προεκλογικών επαφών του ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης  συμβολικά με το ΙΤΕ, θέλοντας να τονίσει την αριστεία και την ανάγκη διάχυσης της καινοτομίας και της έρευνας στις παραγωγικές δραστηριότητες αλλά και στις δραστηριότητες του δήμου. 

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταρβεναράκη και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής Δημήτρη Πλεξουσάκη κατέθεσε συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων,  που προκρίνουν για το ΙΤΕ και την επιστημονική κοινότητα τη θέση του επιστημονικού εταίρου  και συνεργάτη της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ.

Προεκλογική εκδήλωση του Ηλία Λυγερού έξω από τη Λότζια

 

Απόψε το βράδυ στις 20.30, στην μεγάλη  προεκλογική εκδήλωση έξω από τη Λότζια, θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα μας, ως Δημοτική Αρχή, δήλωσε στο Κόκκινο Κρήτης στους 88.4 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Λυγερός της δημοτικής ομάδας «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  μιας ομάδας έτοιμης να αναλάβει ευθύνες και έργα για όλους.  
Το πρόγραμμα μας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και καλύπτει πολλούς τομείς για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του Δημότη.  Η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» δρα πάντοτε πολιτικά έχοντας στο επίκεντρο της σκέψης και της δράσης της τον άνθρωπο και τα προβλήματα του συνολικά. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική ανάλυση , χρειάζεται και να είναι απαραίτητη και η εξειδικευμένη γνώση σχεδιασμού, διοίκησης και εκτέλεσης. Και όλα αυτά η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας τα ικανοποιεί.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στο Βενεράτο


    Συνεχίζοντας τις περιοδείες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης, επισκέφθηκε το Βενεράτο. Τον συνόδευσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Παπαχρονάκη, Γρηγόρης Σηφάκης, Κώστας Βαρβεράκης και ο Γιώργος Γαρεφαλάκης ο οποίος είναι υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα Παλιανής. Τα στελέχη της παράταξης συνομίλησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύθηκαν για την προσπάθεια επίλυσής τους μέσα από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε όπως επισήμανε ο κ. Βασιλάκης, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιοχής, όπως πριν λίγους μήνες που έκανε παρέμβαση για τη ρύπανση των ρεμάτων, λόγω της ελλειμματικής λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών. Ακόμα η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στηρίζει το καθιερωμένο πια συμπόσιο γλυπτικής που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στο Βενεράτο κι έχει αναδείξει τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής.  Ο κ. Βαρβεράκης μάλιστα συμμετέχει στις επιτροπές διοργάνωσης των συμποσίων, ως μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου.

Το νέο video του Πέτρου Ινιωτάκη για την αξία των συμμετοχικών διαδικασιών!

"Στοίχημά μας η ενεργοποίηση όλων των πολιτών!" λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης.
Μεταφορά της ιχθυαγοράς από την οδό Καρτερού, Δημοσκόπιο, υιοθεσία πάρκων πρασίνου, μερικές μόνο από τις κατακτήσεις μέσα από συναινετικές διαδικασίες και τον δημοκρατικό διάλογο.

Δεν περισσεύει κανείς!

Δείτε το video εδώ:
https://youtu.be/ysEOw7Okx70

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Επίσκεψη στο χώρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και στο Τεχνολογικό πάρκο


    Με επίσκεψη στο χώρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Άννα Παπαχρονάκη, Μιχάλη Αγριόγιαννο, και Κώστα Βαρβεράκη, που αποτελούν και την πολιτική γραμματεία της παράταξης συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο του ΙΤΕ κ. Δημήτρη Πλεξουσάκη για διάφορα θέματα σχετικά με τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Δήμο Ηρακλείου.

Γ. Σισαμάκης: «Συνεργασίες για ανάπτυξη και οικονομική ευρωστία»

Οι στόχοι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» σχετικά με την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας παρουσιάστηκαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη σε συνάντηση με τη Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχαν και υποψήφιοι Σύμβουλοι της παράταξης.

«Ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης πρέπει να είναι διαρκώς ανοιχτός» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σισαμάκης για να τονίσει ότι η συνεργασία αυτή θα είναι σίγουρα εποικοδομητική αρκεί να έχει ως κεντρικό άξονα και στόχο το όφελος του πολίτη.

Με αφορμή και το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την πρόσφατη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που την διέπει, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι αυτός ο ρόλος πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Πέτρος Ινιωτάκης

«Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες, όλοι εσείς που παράγετε πλούτο και θέσεις εργασίας, είστε η σπονδυλική στήλη της τοπικής οικονομίας και μια υπεύθυνη δημοτική αρχή οφείλει, καταρχήν, να συμπράττει μαζί σας και όχι να σας τοποθετεί απέναντί της» είπε εμφατικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Αλλαγή του χώρου της προεκλογικής εκδήλωσης της παράταξης 'Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες'


                        Σεβόμενοι την απώλεια του πατέρα Βολανάκη Ηλία (εφημέριο του Αγίου Τίτου),  σας ενημερώνουμε ότι,  η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης, «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό,  μεταφέρεται  στην πλατεία Καλλεργών  (μπροστά από την Λότζια)την ίδια ώρα και μέρα .

«Ηράκλεια Πρωτοβουλία» Επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά και τις τεχνικές υπηρεσίες στο παλαιό Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού.    Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Άννα Παπαχρονάκη, Αγγελική Βέργη-Γιαλιτάκη, Γρηγόρη Σηφάκη και Κώστα Βαρβεράκη, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά και τις τεχνικές υπηρεσίες στο παλαιό Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού. Εκεί συνομίλησαν με τους υπαλλήλους του Δήμου και είδαν από κοντά τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Μάλιστα η υποψήφια του συνδυασμού κ. Βέργη-Γιαλιτάκη βρέθηκε σε γνώριμο περιβάλλον μια και έχει υπηρετήσει τα προηγούμενα χρόνια στη ΔΕΥΑΗ, απ’ όπου έχει συνταξιοδοτηθεί.
    Στο Δημαρχείο Αλικαρνασσού, τα στελέχη της παράταξης είχαν μια ευχάριστη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Αναστασάκη, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία στις μεθαυριανές εκλογές.  Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του τμήματος παλιάς πόλης και ενετικών τειχών κ. Γιώργο Ταβερναράκη,  με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Σχινά, καθώς και με τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΗ που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.
    Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με τις επισκέψεις αυτές όπως και στις άλλες δημοτικές υπηρεσίες, σηματοδοτεί την τεράστια σημασία που έχει η καλή συνεργασία τους με τη Δημοτική Αρχή και τους δημότες, στην εν γένει λειτουργία του Δήμου.

Συνάντηση του Γ. Σισαμάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών Γραμμών


Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Ηρακλείου αλλά και οι δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνη Μανιαδάκη.

Συνοδευόμενος από την υποψήφια Σύμβουλο του Συνδυασμού, Ελίνα Μαμουλάκη ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε τον κ. Μανιαδάκη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε ζητήματα τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και θέματα υποδομών.

«Ο τουρισμός αλλά και ο πρωτογενής τομέας περιλαμβάνονται στους βασικούς μοχλούς της οικονομίας μας σε τοπικό επίπεδο. Για να υπάρξουν όμως τα βέλτιστα αποτελέσματα χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες» επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο κ. Σισαμάκης.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών σε Φορτέτσα -Βασιλιες


                  Από τις εκλογές της 26 Μαΐου πρέπει να προκύψει μια νέα δημοτική Αρχή η οποία θα ανατρέψει την παγιωμένη πολυετή και αναποτελεσματική διακυβέρνηση της πόλης και του Δήμου, μια σοβαρή δημοτική αρχή που θα μεριμνεί και θα προλαμβάνει τα προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν, τόνισε ο Ηλίας Λυγερός, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» από τις  Βασιλειές, όπου μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους πραγματοποίησαν επίσκεψη στις συνοικίες Φορτέτσα και Βασιλειές.

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση Ηλία Λυγερού

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 20.30 στην πλατεία του Αγ Τίτου.
Η τελευταία ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» πριν τη μεγάλη μάχη των Δημοτικών Εκλογών στις 26 Μαΐου 2019.
 Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την  ομιλία του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου κ. Ηλία Λυγερού. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

Ο Ηλίας Λυγερός στα εγκαίνια του Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Στα εγκαίνια του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης   παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός σήμερα το μεσημέρι, παρουσία  του υπουργού Παιδείας  Κώστα Γαβρόγλου, του Αναπλ. Υπουργού  Κώστα Φωτάκη, καθώς και του γενικού γραμματέα Ηλία Γεωργαντά.

Γ. Σισαμάκης: «Η άθληση είναι τρόπος ζωής»

«Η άθληση είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να είναι προσιτό σε όλους, ως τρόπος ζωής και συμπεριφοράς».
Την επισήμανση αυτή έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης με αφορμή την επίσκεψή του στους χώρους του Παγκρητίου Σταδίου.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους του Συνδυασμού, ο κ. Σισαμάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους στο χώρο, προπονητές αλλά κα χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εγκαταστάσεων που – όπως τονίστηκε - δεν αρκούν, εκ των πραγμάτων, για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των χιλιάδων Ηρακλειωτών οι οποίοι επιθυμούν να βάλουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους.
Στον υποψήφιο Δήμαρχο εκφράστηκαν παράπονα για την συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά και για οικονομικές επιβαρύνσεις των αθλούμενων – όπως για παράδειγμα η απόφαση να μην ισχύει πλέον η έκπτωση που δινόταν στο δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας. Ειδικά για το τελευταίο, ο κ. Σισαμάκης τόνισε πως στο πρόγραμμα της παράταξης του περιλαμβάνονται τόσο η αναπροσαρμογή τιμών των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και η εξασφάλιση της κοινωνικής προσβασιμότητας.

Η λύση είναι ο Λυγερός και οι Ενεργοί Πολίτες.


              «Η Λύση είναι ο Λυγερός και οι Ενεργοί Πολίτες» τόνισε ο κ Λυγερός από τον Σκαι Κρήτης από τους 92.1 Ο Ηλίας Λυγερός επεσήμανε ότι πρέπει να προκύψει μια δημοτική Αρχή  η οποία θα ανατρέψει την παγιωμένη πολυετή και αναποτελεσματική διακυβέρνηση της πόλης και του Δήμου.                                                                                                                             Η κοινωνική πολιτική που υλοποιεί ο Δήμος δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει στην υλοποίηση κεντρικών μόνο δράσεων που έχουν και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η κοινωνική του παρέμβαση φαίνεται και αναδεικνύεται από τις αυτοτελείς δράσεις και την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων των Δημοτών. Η οικονομική πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο εισφορές, δυσκολίες  χορηγήσεων ενημεροτήτων και αποταμιεύσεις. Τα χρήματα των δημοτών πρέπει να επιστρέφουν σε αυτούς με έργα ανάπλασης και ανάδειξης της πόλης , με υλοποίηση δομών που προσφέρουν κοινωνικές παροχές (παιδικοί σταθμοί- γηροκομεία κλπ) και αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων ( καθαριότητα- κυκλοφοριακό- βελτίωση οδοστρωμάτων κλπ)

Κεντρική Ομιλία Υποψήφιου Δημάρχου κ. Μανόλη Βασιλάκη

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», έγινε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης αναφέρθηκε αρχικά στη συμβολική σημασία της  δημοτικής αίθουσας, όπως ταιριάζει σε μια δημοτική παράταξη. Είναι όπως είπε «η αγαπημένη μας αίθουσα, αφού εδώ πραγματοποιήσαμε τις 36 από τις 38 ομιλίες, που οργανώσαμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια, από δω ξεκινήσαμε στις 16 Μαρτίου τον προεκλογικό μας αγώνα».
Ο κ. Βασιλάκης αρχικά αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας από το 1994 μέχρι σήμερα, που την κατατάσσει στις μακροβιότερες δημοτικές παρατάξεις της χώρας. Συμμετείχε, όπως είπε με αμιγώς δικό της ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές του 1994 και του 1998, στις οποίες κατέγραψε ποσοστά της τάξεως του 15%, εξέλεξε 3 Δημοτικούς Συμβούλους και έκανε πολλή δουλειά, με κριτική και προτάσεις, προς την υπό τον κ. Ασλάνη δημοτική αρχή. Ενδεικτικά ανέφερε τις προτάσεις για ανακύκλωση, μείωση του όγκου των απορριμμάτων και χουμοποίηση, για την απόκτηση της Φάμπρικας Ανωγειανάκη στην Αγία Τριάδα, για την πρόταση να τιμηθεί το έτος 2000 η επέτειος των 100 ετών από τη γέννηση του Γιώργου Σεφέρη και, όταν ο Δήμος αδράνησε, προχωρήσαμε στην οργάνωση ενός διημέρου που εκδόθηκε και σε βιβλίο. Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόταση για την απόκτηση των αρχείων των δυνάμεων κατοχής, τα οποία, με τη συνεργασία του Μανόλη Καρέλλη, ήρθαν στη Βικελαία κατά τη θητεία του κ. Βασιλάκη ως Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας της Βιβλιοθήκης.

Επίσκεψη Μιχελογιαννάκη στον Ηλία Λυγερό

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης  επισκέφτηκε τον Ηλία Λυγερό, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», στο εκλογικό κέντρο της οδού Αβέρωφ. Συζήτησαν για τοπικά θέματα και ο βουλευτής ευχήθηκε καλή επιτυχία και εκλογική νίκη στον Ηλία Λυγερό και στους «Ενεργούς Πολίτες». 

Κεντρική Προεκλογική συγκέντρωση του Πέτρου Ινιωτάκη

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης απευθύνει ευρύ κάλεσμα προς όλους τους Ηρακλειώτες να «περπατήσουν ΜΑΖΙ τον κοινό δρόμο» και τους προσκαλεί στην κεντρική ομιλία του.

Η ομιλία, της οποίας θα προηγηθεί η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας», θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή, 24 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ., στην πλατεία Δασκαλογιάννη. 
  Στον παρακάτω σύνδεσμο θα μεταδοθεί ζωντανά η ομιλία του Πέτρου Ινιωτάκη:   https://www.youtube.com/channel/UCAWZvj8LIgbjR_g-mvwE91w/live

Σε ιχθυαγορά, λαχαναγορά, αμαξοστάσιο και υπηρεσία Καθαριότητας ο Πέτρος Ινιωτάκης

Στον χώρο της ΒΙΠΕ και τον χώρο όπου λειτουργεί η λαχαναγορά και η ιχθυαγορά με τη νέα της μορφή «Κεντρική Αγορά Ηρακλείου»,  βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Η επίσκεψη αυτή είχε ιδιαίτερο συμβολισμό για τον κ. Ινιωτάκη, αφού αυτός είχε πρωτοστατήσει, υλοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών, στη μεταφορά του χονδρεμπορίου ψαριών από το κέντρο της πόλης της οδό Καρτερού στις εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ.

Ο κ. Ινιωτάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους χονδρέμπορους  για το στρατηγικό σχέδιο το οποίο πρότεινε, και πρέπει να υλοποιηθεί, για τη δημιουργία μιας μεγάλης αγοράς τροφίμων από εμπόρους του Ηρακλείου. Η αγορά τροφίμων θα είναι το τοπικό δίκτυο των εμπόρων μας που θα ανταποκρίνεται στον σκληρό ανταγωνισμό των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων τροφίμων.

Επίσης, ο κ. Ινιωτάκης επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων που σχετίζονται με την εικόνα της πόλης μας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας.

Οι θέσεις του Πέτρου Ινιωτάκη για τον Πολιτισμό

Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη σήμερα και οι δημοτικές παρατάξεις της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας» παρουσιάζουν τις προγραμματικές τους θέσεις για τον πολιτισμό με έμφαση στην ανάδειξη της πολιτισμικής τοπικότητας.

Επίσκεψη Ηλία Λυγερού στον αερολιμένα Ηρακλείου.

Τα  θέματα που αφορούν στην αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στον αερολιμένα Ηρακλείου λόγω της  τουριστικής περιόδου, συζήτησαν σήμερα ο Ηλίας Λυγερός, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» και ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου  Γιώργος Πλιάκας.
 Ο Ηλίας Λυγερός, που συνοδευόταν από υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους, συναντήθηκε και με εκπροσώπους των συλλόγων εργαζομένων, του αστυνομικού τμήματος και των υπόλοιπων υπηρεσιών του αεροδρομίου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι βασική πύλη εισόδου των επισκεπτών στην πόλη μας και η εύρυθμη λειτουργία του είναι σημαντική για την ομαλή προσέλευση του τουριστικού ρεύματος, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Συζήτηση Λυγερού με αθλητικά σωματεία,αθλητές και παράγοντες αθλητισμού


                 Την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων που παρουσιάζει το Ηράκλειο, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, αθλητικοί παράγοντες και αθλητές  που συζήτησαν με τον Ηλία Λυγερό, υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξης «Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες» και με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Όπως τόνισαν οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι συγκεντρωμένες στο Παγκρήτιο και τα κλειστά γυμναστήρια είναι απρόσιτα για τον περισσότερο κόσμο λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους. Οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου είναι πεπαλαιωμένες δεν επιδιορθώνονται και δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε των αθλητών των σωματείων, ούτε των ατομικά αθλούμενων. Οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές προωθούν μόνο τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και καθόλου τον αθλητισμό της γειτονιάς. Δεν υπάρχουν υποδομές για σύγχρονα αθλήματα, ενώ ο Δήμος χρεώνει υπερβολικά τα σωματεία για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με παράλληλη άνιση μεταχείριση των.

Γιώργος Σισαμάκης «Το Ηράκλειο αποφάσισε να τολμήσει την Κυριακή»


Με μια «κατάθεση ψυχής» και με τα νέα παιδιά να δίνουν με πάθος τον ρυθμό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας τους Ηρακλειώτες να γίνουν μέρος του «κύματος αλλαγής που την Κυριακή των εκλογών θα σαρώσει το παλιό και θα βγάλει τον Δήμο από το αδιέξοδο του σήμερα».

Στην ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου Αστόρια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε βέβαιος ότι οι ψηφοφόροι είναι έτοιμοι «την Κυριακή να τολμήσουν την αλλαγή»!

«Η παράταξη μας μέσα από προοδευτικές και αποτελεσματικές πολιτικές, μπορεί να κάνει πράξη ένα Ηράκλειο όχι για τους λίγους, όχι για τους προνομιούχους, όχι για αυτούς που διαθέτουν δύναμη, αλλά ένα Ηράκλειο για όλους. Ένα Ηράκλειο χωρίς τοπικούς, χωρικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς ή άλλους αποκλεισμούς και περιορισμούς» ανέφερε ο κ. Σισαμάκης και υπογράμμισε:

Δήλωση Ηλία Λυγερού για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας  Λυγερός  της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κρήτης έκανε την παρακάτω δήλωση:
Εβδομήντα οκτώ χρόνια σήμερα από την Μάχη της Κρήτης, που ο Κρητικός λαός ακολουθώντας τους δρόμους της ψυχής του, και της συνείδησης του, αψηφώντας την τρομερή ισχύ των αντιπάλων, έδωσε ένα αγώνα κάνοντας υπέρβαση της ανθρώπινης φύσης για τα ιδανικά της Πατρίδας της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Η Μάχη της Κρήτης είναι σύμβολο Αντίστασης στον φασισμό, και στις ιδέες του ολοκληρωτισμού που σκοπό έχουν την απόλυτη ισχύ μιας ορισμένης εξουσίας με κύριο σκοπό την ηθική κατάρρευση του ανθρώπου!

Hλίας Λυγερός -Αλλάζουμε σελίδα στο Δήμο Ηρακλείου.


                  Ο Δήμος πρέπει να γυρίσει σελίδα είπε ο Ηλία Λυγερός στον 9.84 σε συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη και αυτό θα γίνει αν οι δημότες αναδείξουν δημοτική αρχή με όραμα συνολικό για την πόλη, με λύσεις για την καθημερινότητα του δημότη, με κοινωνική ευαισθησία και πρόγραμμα, με καθαρή σκέψη για τον μητροπολιτικό ρόλο του Δήμου μας και τις απαιτούμενες δράσεις και συνέργειες που πρέπει να κάνει και για την κατοχύρωση του σε κεντρικά και ευρωπαϊκά όργανα και όχι στην αποδοχή του ουραγού.

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο Πέτρος Ινιωτάκης

Εισπράττοντας τα θετικά μηνύματα και την αποδοχή της αυτοδιοικητικής του πρότασης από τον κόσμο, συνεχίζει τις επισκέψεις του σε γειτονιές του δήμου, την αγροτική περιφέρεια και τις δημοτικές υπηρεσίες ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Επίσκεψη του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη στον Ηλία Λυγερό

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης επισκέφτηκε τον Ηλία Λυγερό, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», στο εκλογικό κέντρο της οδού Αβέρωφ. Συζήτησαν για τοπικά θέματα και ο βουλευτής ευχήθηκε καλή επιτυχία και εκλογική νίκη στον Ηλία  Λυγερό και στους «Ενεργούς Πολίτες».

«Τολμήστε την αλλαγή» - Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γ. Σισαμάκη

Με κεντρικό σύνθημα «Τολμήστε την αλλαγή» ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης σας προσκαλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στις 19.30 στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ, στο Ηράκλειο.

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους». Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής καθώς η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του περασμένου αιώνα και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αφού στοίχισε τη ζωή σε 355.000 συνανθρώπους μας και ξερίζωσε πάνω από 400.000.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης ανοίγει την ατζέντα των θεμάτων- (Τοπικά Δημοψηφίσματα - Αποκέντρωση Διοικητικών Υπηρεσιών - Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού)

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης ανοίγει, μέσω video, τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά δημοτικών θεμάτων, μιας και ακόμη εκκρεμεί η πραγματοποίηση τηλεμαχίας (debate) με τους συνυποψήφιους του για τον δήμο Ηρακλείου. Αν δεν μπορούμε να συζητήσουμε προεκλογικά, πώς θα συμβεί μετεκλογικά; Αυτοί που αντιδρούν στην τηλεμαχία είναι υπεύθυνοι για την ελλειμματική ενημέρωση των συνδημοτών τους.

Στα οινοποιεία στις Δαφνές ο Πέτρος Ινιωτάκης

Οινικού τύπου σήμερα η βόλτα για τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη και την παρέα των υποψήφιων συμβούλων του από την «Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» Ηρακλείου και την «Άμεση Δημοκρατία».

Στους οικισμούς Δαφνές και Σίβα επισκέφθηκαν τα οινοποιεία της περιοχής στο πλαίσιο του δημοφιλούς πανελλαδικού θεσμού «Ανοικτές Πόρτες» που διοργανώθηκε με επιτυχία και φέτος και μίλησαν με οινοπαραγωγούς και οινόφιλους.

Προσκληση Ενεργών Πολιτών σε συνάντηση-συζήτηση με τα αθλητικά σωματεία


        Η Δημοτική κίνηση « Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό,  διοργανώνουν συνάντηση-συζήτηση, με τα αθλητικά σωματεία, με φορείς και ανθρώπους του αθλητισμού.   Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 21.00 μ. μ, στο ξενοδοχείο ATRION.
Το θέμα της συζήτησης :  Διαχείριση αθλητικών χώρων και ζητήματα αθλητισμού.
H πρόσκληση  από τους «Ενεργούς Πολίτες» απευθύνεται σε όλους.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών σε Αυγενική Κερασια,Βενερατο &Δαφνές

Για τους «Ενεργούς πολίτες» τα χωριά του δήμου Ηρακλείου αποτελούν το μοχλό ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα,  τόνισε ο Ηλίας Λυγερός, υποψήφιος Δήμαρχος,  από το Βενεράτο, όπου μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» πραγματοποίησαν επίσκεψη στις συνοικίες Αυγενική, Κεράσια, Βενεράτο και Δαφνές.
Οι «Ενεργοί Πολίτες» συνομίλησαν με κατοίκους και φορείς των οικισμών  και άκουσαν τα ζητήματα που τους έθεσαν: ανάγκη για βελτιώσεις κεντρικών οδικών αρτηριών και συντηρήσεις των αγροτικών δρόμων,   προβλήματα με τους βιολογικούς καθαρισμούς που υπολειτουργούν γιατί δεν συντηρούνται, λύματα που μολύνουν τα πηγάδια,  απουσία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για τις περιοχές αυτές.

Ανοιχτό κάλεσμα από τον Γ. Σισαμάκη στους Ηρακλειώτες για τη συγκέντρωση της Δευτέρας.«Σάρωσαν» το κέντρο του Ηρακλείου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».
Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με καταστηματάρχες και εργαζόμενους αλλά και τον κόσμο που εκμεταλλεύτηκε την καλοκαιρία για τη βόλτα και τις αγορές του.

Με αφορμή την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιείται στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2019, ο κ. Σισαμάκης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους: «Ελάτε να ακούσετε τις θέσεις και τις προτάσεις μας και τολμήστε την αλλαγή» υπογράμμιζε, αποδεχόμενος με χαμόγελο τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος που έσπευδαν να κάνουν αρκετοί.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών στο Σκαλάνι

Χρειαζόμαστε έναν αποφασιστικό Δήμαρχο και ένα Νέο Δήμο με αξίες και όραμα δήλωσαν οι κάτοικοι από τον οικισμό του  Σκαλανίου,  τους οποίους επισκεφτήκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος  Ηλίας  Λυγερός  της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
  Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία  άμεσης επαφής με τους πολίτες κατοίκους της περιοχής που είχαν πολλά ζητήματα να θέσουν :  την αποπεράτωση του σχεδίου πόλεως που δεν έχει ακόμα εγκριθεί , τους 2 βιολογικούς καθαρισμούς που υπολειτουργούν  διότι δεν συντηρούνται, τις  αναπλάσεις και διανοίξεις του παλιού δρόμου που δεν έχουν γίνει και πολλά άλλα.

Περιοδεία του Γ. Σισαμάκη σε Δειλινά και Λεωφ. 62 Μαρτύρων

Καλή διάθεση, πολλά χαμόγελα, απρόσμενες συναντήσεις και πίστη για το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην περιοδεία που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης στα Δειλινά και την Λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες για τη νέα Δημοτική αρχή στο Ηράκλειο, ο επικεφαλής της παράταξης αλλά και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι που τον συνόδευαν έγιναν δέκτες θερμών σχολίων από τους πολίτες με τους οποίους συνομίλησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι συμβουλές και παραινέσεις από τους «μεγαλύτερους και σοφότερους».
Ακόμα και «παράπονα» γιατί δεν συμπεριελήφθησαν στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού άκουσε ο Γιώργος Σισαμάκης από νέους της περιοχής, με το υποψήφιο Δήμαρχο να δηλώνει ότι «όλοι είναι απαραίτητοι για την επόμενη μέρα και τη δουλειά που πρέπει να γίνει στον Δήμο».

Το οραματικό έργο φράγματος στο Κυπαρίσσι συζητάει ο Πέτρος Ινιωτάκης

 

Νερό, νερό και πάλι νερό, αυτός ήταν ο κεντρικός άξονας της επίσκεψης του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη στο Κυπαρίσσι, όπου κουβέντιασε με τους κατοίκους του χωριού την προοπτική του οραματικού έργου κατασκευής φράγματος στην περιοχή.

Ο κ. Ινιωτάκης χαρακτήρισε μια τέτοια παρέμβαση ως έργο-«Φάρο» για την ευρύτερη περιοχή αλλά και το σύνολο του δήμου αφού θα εξασφαλίζει την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικής γης σε Κυπαρίσσι, Προφήτη Ηλία, θα είναι έργο ανάσχεσης του τεράστιου υδάτινου όγκου που πλημμυρίζει το Γιόφυρο και θα συμπληρώνει την ύδρευση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου σε περιόδους λειψυδρίας. Σύμφωνα με επίσημη καταγραφή, το 60% της υδρολογικής ροής του Γιόφυρου συγκεντρώνεται στη λεκάνη Προφήτη Ηλία, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Θωμά, Βενεράτο, Πρινιά και Λαδούκου, το οποίο μεταφράζεται σε 22 εκ κυβικά νερού χαμένα ετησίως στη θάλασσα. Η αξιοποίηση αυτών των νερών θα διπλασιάσει την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα της τοπικής κοινωνίας.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών στο μνημόσυνο για τα 100 χρονια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


                          Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 19 Μαΐου  οι  Ενεργοί Πολίτες και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  Ηλίας Λυγερός, θα παρευρεθούν  στη δοξολογία στις 11 π.μ  στο μητροπολιτικό  ναό του Αγίου Μηνά και στην κατάθεση στεφάνου  στο μνημείο των Ποντίων στην περιοχή της Όασης.

Γ. Σισαμάκης: Θλιβερές πρακτικές με «θύματα» εργαζόμενους


Στο πλευρό των εργαζομένων του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» τάσσεται ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ΔΕΠΑΝΑΛ να τους «πετάξει» από το χώρο στάθμευσης που μέχρι σήμερα άφηναν τα οχήματά τους.
Να σημειωθεί ότι για πολλά χρόνια, εκατοντάδες εργαζόμενοι του αεροδρομίου έκαναν χρήση του «ειδικού καθεστώτος» που τους επέτρεπε να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο συγκεκριμένο χώρο, με ειδικό τιμολογιακό καθεστώς, κάτι που, ως φαίνεται, η σημερινή Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης «ανακάλυψε» ότι της είναι πλέον είναι ασύμφορο.
Αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι αυτοί να «εξορίζονται» τώρα σε χώρο που όχι απλά δεν τους εξυπηρετεί λόγω απόστασης, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για την ασφάλειά τους, καθώς πολλοί θα είναι αναγκασμένοι να την διανύουν ακόμα και τις μικρές νυχτερινές ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσκεψη του Γ. Σισαμάκη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου


Αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είχε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης.

Ο κ.Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης βρέθηκε στα γραφεία του ΕΚΗ και συζήτησε με τον κ. Στέλιο Βοργιά για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

«Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να καθορίσει την πορεία της εθνικής οικονομίας, αλλά έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει κίνητρα για εργασία και να βοηθήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σισαμάκης.

Κεντρική Ομιλία Υποψήφιου Δημάρχου κ. Μανόλη Βασιλάκη


Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία διοργανώνει την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου κ. Μανόλη Βασιλάκη, πολιτικού μηχανικού, και την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ώρα 19:30 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Άννα Παπαχρονάκη, ζωγράφος, Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Οι Ενεργοί Πολίτες και ο Ηλίας Λυγερός στο Αστυνομικό Μεγαρο

Με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου συζήτησαν σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Λυγερός και υποψήφιοι σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες που παρευρέθηκαν  στο Αστυνομικό μέγαρο της Αλικαρνασσού.
Είναι σε άμεση συνεργασία η Αστυνομία με τον Δήμο δήλωσαν και έχουν πολύ καλή συνεργασία. Στα προβλήματα που ανέφεραν οι Αστυνομικοί  είναι η μη επαρκής συγκοινωνιακή κάλυψη με αστικά λεωφορεία από το κέντρο της πόλης, μια κατάσταση που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση  των πολιτών στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Ο κ Λυγερός με τη σειρά του δήλωσε ότι είναι μέσα στη λογική του η πολύ καλή συνεργασία της Αστυνομικής Δ/νσης  με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται πιο ασφαλείς.  Επίσης συνέχισε ο κ Λυγερός   πρέπει να εξετάσουμε διάφορα μοντέλα που έχουν εφαρμοσθεί με αποτελεσματικότητα για να τα εφαρμόσουμε.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία περιόδευσαν στον Άγιο Μύρωνα και στο Πενταμόδι

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Άννα Παπαχρονάκη, Δημοσθένη Ανδρουλάκη και Κώστα Βαρβεράκη, περιόδευσαν  στον Άγιο Μύρωνα και στο Πενταμόδι. Εκεί συνομίλησαν με κατοίκους και επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό «η Μελισσάνθη», όπου γεύτηκαν τα νόστιμα τοπικά εδέσματα. Είναι κι αυτό ένα δείγμα του τι μπορεί να πετύχει η αγροτική τοπική επιχειρηματικότητα όταν στηριχθεί από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που είναι και μέσα στο πρόγραμμα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

«Μοιραζόμαστε τον σπόρο της Ελπίδας!» -Το κεντρικό video του Πέτρου Ινιωτάκη

«Μοιραζόμαστε τον σπόρο της Ελπίδας!» με αυτόν τον συμβολισμό ο Πέτρος Ινιωτάκης καλεί τους συμπολίτες  του στην επόμενη ημέρα του Δήμου Ηρακλείου. Στο νέο video όπου πρωταγωνιστούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας», όλοι μοιράζονται τους ίδιους σπόρους. Σπόρους ελπίδας, ανάπτυξης και  πολιτισμού.

Οι Ενεργοί Πολίτες στη συνοικία Αγία Αικατερίνη

 

Το master plan της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης  παρέδωσε στον Ηλία Λυγερό ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής κ Μηνάς Μαυροειδής κατά την επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων  της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» στην συνοικία τους.
Το master plan περιλαμβάνει τα πάγια αιτήματα των πολιτών της περιοχής που σχετίζονται με αναγκαίες υποδομές όπως αθλητικό κέντρο, ΤΟΜΥ, ΚΗΦΗ  κλπ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο και για τον Σύλλογο η επίσκεψη του Ηλία Λυγερού και των Ενεργών Πολιτών, αφού τα τελευταία 5 χρόνια στήριξαν όλες τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου για την βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Ανακηρύσσουμε τον Ηλία Λυγερό Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας τόνισε με έμφαση ο κ Μαυροειδής είναι ένας από εμάς, ενώ, συνέχισε ο πρόεδρος,  στο ψηφοδέλτιο των Ενεργών Πολιτών συμμετέχουν  3 μέλη του Συλλόγου μας. Ο Νίκος Κουναλάκης, ο Σπύρος Δογιάκης και ο Νίκος Μαράκης.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών στο Βενιζέλειο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου Νοσοκομείου αλλά και τα έργα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη, συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Λυγερός και επικεφαλής του συνδυασμού «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιοι του συνδυασμού του, με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μοσχοβάκη την Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας Χρυσή Πουλινάκη και τον Προϊστάμενο Τεχνικού Τμήματος Ευστάθιο Γρυπάρη.
Ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν είναι το κτιριακό, το υπάρχον κτίριο δεν αρκεί για την στέγαση αρκετών υπηρεσιών, γι αυτό  ζητούν άμεση αποκατάσταση του χώρου που καταστράφηκε στην πυρκαγιά του 2018.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εγκατάλειψη του Πανανείου και στην συνδρομή που έχει ζητηθεί από την τωρινή Δημοτική Αρχή και η οποία έμεινε αναπάντητη. Ένα ακόμα σοβαρό θέμα  των εργαζομένων είναι η μη κάλυψη σε θέματα κοινωνικής μέριμνας για τα παιδιά των εργαζομένων.

Επίσκεψη και Δηλώσεις Ηλία Λυγερού στο Ατσαλένιο.

Τη συνοικία του Ατσαλένιου μια παραμελημένη περιοχή του Ηρακλείου  επισκεφτήκαν  χθες  αργά το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος  της κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός μαζί με  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη έναν έντιμο, αγωνιστή και προοδευτικό Δήμαρχο, γιατί  ο Δήμος σήμερα λειτουργεί με το σχέδιο του 1936 και την ευθύνη την έχουμε όλοι μας.» δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους με κυρίαρχο αυτό της εγκατάλειψης .
Ο Ηλίας Λυγερός πήρε  τον λόγο στην πλατεία του Ατσαλένιου παρουσία πολλών κατοίκων και δήλωσε τα παρακάτω:  Σήμερα μπροστά στους Δημότες του Ηρακλείου μπαίνει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Θέλουμε ο Δήμος να αλλάξει σελίδα ή να παραμείνει  στα ίδια ;

«Τολμήστε την αλλαγή» - Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γ. ΣισαμάκηΜε κεντρικό σύνθημα «Τολμήστε την αλλαγή» ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης σας προσκαλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στις 19.30 στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ, στο Ηράκλειο.

Σας περιμένουμε γιατί ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ μπορούμε να έχουμε την πόλη που θέλουμε!
«Τολμάμε για την αλλαγή - Τολμήστε με την επιλογή»!

Γ. Σισαμάκης: «Ισχυρός δήμος παντού»

Το Βενεράτο, την Αυγενική και τις Δαφνές επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης.

Ο κ. Σισαμάκης, που συνοδευόταν από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης, άκουσε από τους Δημότες τις επισημάνσεις και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα στο Δήμο και ειδικότερα στους συγκεκριμένους οικισμούς.
«Η αναγέννηση των χωριών μας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε…» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι χωρίς ισχυρή ύπαιθρο δεν μπορούν να υπάρχουν και ισχυρά αστικά κέντρα.

Βελτιώσεις κεντρικών οδικών αρτηριών, συντηρήσεις των αγροτικών δρόμων, ελλιπής φωτισμός, έλλειψη υποδομών για άθληση και αναψυχή, απουσία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για τις περιοχές αυτές, ήταν κάποια από τα προβλήματα που τέθηκαν στον κ. Σισαμάκη.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών στο ΚΕΘΕΑ

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) επισκέφτηκε το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Λυγερός συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Ηράκλειο- Ενεργοί  Πολίτες. Είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση  με τους υπευθύνους του κέντρου, εκπαιδευτές και συμπολίτες μας που παρακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης.
Το έμπειρο προσωπικού του κέντρου ενημέρωσε αναλυτικά για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του και τα μεγάλα θέματα της επανένταξης και της πρόληψης.
Στην ουσιαστική συζήτηση που ακολούθησε ο Ηλίας Λυγερός παρουσίασε τις ιδέες και το πρόγραμμα του για την  ανάπτυξη της πόλης που θα έχει ως κέντρο βάρους τον πολίτη και τις ανάγκες του.
«Έχουμε τη διάθεση. Έχουμε τη γνώση. Έχουμε τη Δύναμη. Έχουμε τους ανθρώπους για να πάμε το Δήμο μπροστά», δήλωσε ο κ Λυγερός, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την ουσιαστική επανένταξη των απεξαρτημένων ανθρώπων στην κοινωνία και την παραγωγική διαδικασία.

Εγκαίνια για το εκλογικό κέντρο του Πέτρου Ινιωτάκη

Αφορμή για να εισπράξει ο συνδυασμός «Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» και «Άμεση Δημοκρατία» και ο Πέτρος Ινιωτάκης προσωπικά,  τη θερμή και ευρεία αποδοχή του κόσμου στάθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στη Χρυσοστόμου 9.

Η τελετή των εγκαινίων, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, παρακολούθησε πλήθος κόσμου ο οποίος δε σταμάτησε να εύχεται στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα.

Με την ίδια διάθεση ευφορίας και αισιοδοξίας οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων επικοινωνούσαν και αλληλεπιδρούσαν με όλους όσους πέρασαν από το εκλογικό κέντρο δηλώνοντας τη στήριξή τους.

Επίσκεψη του Γ. Σισαμάκη σε ΠΑΓΝΗ και ΕΚΑΒ


Το προνομιακό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και προγραμμάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Σισαμάκης με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Γιάννη Τασσόπουλο και τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, κ. Ανέστη Κιούλπαλη.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης, ο κ. Σισαμάκης βρέθηκε στα γραφεία του ΕΚΑΒ αλλά και στο ΠΑΓΝΗ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολίτες, ειδικά για τα ζητήματα της υγείας, της εξυπηρέτησης των ασθενών, της πρόληψης.

Επίσκεψη στο ΠΑΓΝΗ & ΕΚΑΒ των Ενεργών Πολιτών

 

Επίσκεψη στο ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο-Πανάνειο  πραγματοποίησε ο υποψήφιος  δήμαρχος Ηρακλείου, Ηλίας Λυγερός συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»,   όπου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διοικητή  κ. Φανουργιάκη  Ιωάννη, συνομίλησαν  για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τι δυνατότητες υπάρχουν στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Λυγερός ανέλυσε το πρόγραμμα του  για την κοινωνική πολιτική και δήλωσε  ότι  υγεία είναι κοινωνικό αγαθό για όλους.

Σε Πανεπιστήμιο, Ιατρική Σχολή, ΠΑΓΝΗ, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ ο Πέτρος Ινιωτάκης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Ιατρική Σχολή, το ΠΑΓΝΗ, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (4η Περιφέρεια Παράστημα Κρήτης) και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ινιωτάκης χαιρέτησε και είχε σύντομες συνομιλίες με τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής καθηγητή Γιώργο Κοντάκη, τον Αντιπρύτανη του Παν. Κρήτης Οικονομικού Προγραμματισμού, Υποδομών & Ανάπτυξης Παναγιώτη Τσακαλίδη, καθώς και με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Ιωάννη Τασσόπουλο.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

     Ο Ηλίας Λυγερός και οι «Ενεργοί Πολίτες» επισκέφτηκαν  τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Πρύτανη κ. Οδυσσέα Ζώρα τον αντιπρύτανη κ Ιωάννη Καρακάση  και τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών κ Νικόλαο Χανιωτάκη.
Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις  για την προσπάθεια που καταβάλλουν και η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.   
Ο κ Λυγερός εξέφρασε τη στήριξη του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και σε όλα τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα για το έργο που παράγουν προς όφελος όλης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας

Γιώργος Σισαμάκης: «Η νέα γενιά δεν μπορεί να περιμένει»

«Έφτασε η ώρα οι Ηρακλειώτες με την ψήφο τους να τ ο λ μ ή σ ο υ ν , να επιλέξουν το μέλλον, το μέλλον που αξίζουμε, να επιλέξουν ένα καλύτερο Ηράκλειο, ένα «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

 Αυτό τονίζει με συνέντευξη του σήμερα στην εφημερίδα «Πατρίς» και την δημοσιογράφο Λίλιαν Δαφερμάκη,  ο νεότερος σε ηλικία υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιώργος Σισαμάκης, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «η νέα γενιά επιτέλους δεν μπορεί  και δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στη λογική της επετηρίδας. Ούτε αποδεχόμαστε πλέον να αποτελεί τον “φερετζέ” της ανανέωσης για τον οποιοσδήποτε».

Ο Πέτρος Ινιωτάκης ανοίγει την ατζέντα των θεμάτων (Νερό και Άτομα με Αναπηρία)

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης ανοίγει, μέσω video, τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά δημοτικών θεμάτων, μιας και ακόμη εκκρεμεί η πραγματοποίηση τηλεμαχίας (debate) με τους συνυποψήφιους του για τον δήμο Ηρακλείου. Αν δεν μπορούμε να συζητήσουμε προεκλογικά, πώς θα συμβεί μετεκλογικά; Αυτοί που αντιδρούν στην τηλεμαχία είναι υπεύθυνοι για την ελλειμματική ενημέρωση των συνδημοτών τους.

Ζήτημα 5ο: Νερό
Δείτε το video εδώ:
https://youtu.be/bfKG1cZ_Qjg

Ζήτημα 6ο: Άτομα με Αναπηρία
Δείτε το video εδώ:
https://youtu.be/EZj8QhcAymg

Περιοδεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στη Νέα Αλικαρνασσό

Περιοδεία στη Νέα Αλικαρνασσό πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας Μανόλης Βασιλάκης, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Άννα Παπαχρονάκη, Στέλιο Κουκούλη, Μαρία Στερεού, Μανόλη Ζευγαδάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη, Δημήτρη Κουκούλη και Κώστα Βαρβεράκη.  Ζήσαμε από κοντά την έντονη και πολύχρονη ενόχληση των κατοίκων από το θόρυβο που προκαλούν τα αεροπλάνα στην περιοχή, κάνοντας επιτακτική την απομάκρυνση του αεροδρομίου, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Επιτόπια αυτοψία του Πέτρου Ινιωτάκη στις Βούτες

Ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων των Βουτών ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία, και στα τρία σημεία κατά μήκους του οδικού δικτύου Ηρακλείου-Ασιτών, όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει εκτραπεί και να εξυπηρετείται πλέον μέσα από τον οικισμό.

Επισκέψεις Ενεργών Πολιτών σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο & Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος  της κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός μαζί με  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους  και συναντήθηκαν με τον Πρύτανη, τον κοσμήτορα ,διδάσκοντες και εκπροσώπους των συλλόγων προσωπικού.

«Όλοι μας ξεχνούν» - Το παράπονο της ενδοχώρας και η απάντηση του Γ. Σισαμάκη

 


Ανοιχτές πόρτες, θερμές ευχές αλλά κι ένα παράπονο στα χείλη: «Είμαστε ξεχασμένοι». Αυτή είναι η εικόνα που συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» στην περιοδεία που πραγματοποίησε σε οικισμούς της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου, συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης.

Ρουκάνι, Καλού, Κυπαρίσσι ήταν κάποιοι από τους σταθμούς της περιοδείας, με τον υποψήφιο Δήμαρχο να γίνεται δέκτης θερμών σχολίων για την παρουσία του εκεί, αλλά και επισημάνσεων ότι δεν πρέπει να «τους ξεχάσει μετά τις εκλογές όπως κάνουν άλλοι».

«Είμαστε ξεχασμένοι» ήταν η φράση που ακούστηκε από πολλούς κατοίκους των οικισμών αυτών, ενώ στις πρώτες θέσεις των προβλημάτων τους τοποθετούν τα ζητήματα της οδοποιίας, της διαχείρισης του νερού για ύδρευση και άρδευση αλλά και της ερήμωσης της υπαίθρου.

Επισκέψεις σε αγροκήπιο, Τεχνικές Υπηρεσίες, ΚΑΠΗ και λαϊκή αγορά για τον Πέτρο Ινιωτάκη

Μια διαφορετική και άκρως … πρωινή  επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης στο Αγροκήπιο της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Ο κ. Ινιωτάκης είχε αποδείξει έμπρακτα το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη διάθεσή του  η πόλη του Ηρακλείου να αποκτήσει εκτεταμένες νησίδες πρασίνου, και μάλιστα είχε εγκαινιάσει την πρακτική της υιοθεσίας πάρκων από συμπολίτες μας.

Εν συνεχεία ο κ. Ινιωτάκης επισκέφθηκε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου, το ΚΑΠΗ και τη λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού.

 

Επισκέψεις & συναντήσεις των Ενεργών Πολιτών

Την έκθεση τοπικών  παραδοσιακών προϊόντων στο λιμάνι επισκέφτηκε χτες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος  της κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός μαζί με  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.  Ο κ Λυγερός επεσήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής των παραγωγών στις διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις  όπου θα προβάλλονται τα τοπικά μας προϊόντα. Τόνισε επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος ότι είναι αναγκαίο να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε να πιστοποιηθούν τα τοπικά μας προϊόντα, να αναδειχθούν και να προβληθούν σε νέες αγορές.

Γ. Σισαμάκης: Προστιθέμενη αξία για τον Δήμο οι επιστημονικές κοινότητες

Το ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία οι επιστημονικές κοινότητες που λειτουργούν στα Διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου, υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΙΤΕ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (όπως μετεξελίχθηκε το ΤΕΙ Κρήτης).

Συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης, ο κ. Σισαμάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εκπροσώπους της τοπικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας για την προσπάθεια που καταβάλλουν και η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στις Δημοτικές Υπηρεσίες    Αντιπροσωπεία μελών του ψηφοδελτίου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Μανόλη Βασιλάκη και τους Γρηγόρη Σηφάκη, Δήμο Ανδρουλάκη, Κώστα Βαρβεράκη και Αγγελική Βέργη, επισκέφθηκε τις δημοτικές υπηρεσίες στη Λότζια και στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω. Ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  συνομίλησαν με τα στελέχη του Δήμου, σε ένα αρκετά οικείο περιβάλλον, αφού τόσο ο κ. Βασιλάκης ως πρώην αντιδήμαρχος, όσο και ο κ. Βαρβεράκης ως πρώην πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος και η κ. Βέργη ως πρ. υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ συνάντησαν παλιούς συνεργάτες και φίλους.

Επισκέψεις των Ενεργών Πολιτών στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και σε υπηρεσίες του Δήμου


             Επισκέψεις  στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και  σε υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν σήμερα    ο   υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής  κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»   Ηλίας Λυγερός συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ανέφεραν το  μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης  προσωπικού και τις  εκκρεμότητες σε προγράμματα ψηφιοποίησης του πολιτιστικού της υλικού από το οποίο μόνο ένα μικρό μέρος είναι στη διάθεση του κοινού διότι οι μέχρι τώρα Δημοτικές αρχές δεν τη στηρίζουν, ούτε τη χρηματοδοτούν.
Η Β.Δ.Β δεν είναι μόνο κτίριο, επεσήμανε ο κ Λυγερός, είναι για τους πολίτες, είναι τα αρχεία της και ο πνευματικός της πλούτος.

Εγκαίνια για το Εκλογικό Κέντρο του Πέτρου Ινιωτάκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης προσκαλεί τους πολίτες του Ηρακλείου στα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου, στη Χρυσοστόμου 9, αυτήν την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ.
 
Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Μια εκδήλωση με παλμό και ζωντάνια από την ομάδα του Πέτρου Ινιωτάκη

Η ομάδα της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας» είναι μία άθροιση ιδεών και σκέψεων, γνώσης και εμπειριών. Μια συνένωση ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές που,  πολύ γρήγορα, με την καθοδήγηση του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, έχει αποκτήσει εσωτερική συνοχή και κοινό ρυθμό.

Η ομάδα έχει θεμελιωθεί στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου και της συμμετοχής. Είμαστε ένα μορφωτικό κίνημα που επαναφέρει τις άμεσες διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων. Δεν είμαστε φωτοτυπία συμβατικών αυτοδιοικητικών ομάδων που βλέπουν μόνον τον στόχο της δημοτικής εξουσίας. Ο ορίζοντας μας έχει βάθος και ξεπερνά το έπαθλο της διοικητικής αρχής.

Στις επιχειρήσεις στη Φοινικιά ο Πέτρος Ινιωτάκης

Τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Φοινικιά επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Ινιωτάκης παραλλήλισε την ανάπτυξη μιας επιχείρησης με τη δική του αυτοδιοικητική κίνηση λέγοντας ότι «όπως μια επιχείρηση που καινοτομεί πρέπει να αγωνιστεί ώστε η αγορά να την εμπιστευτεί και αυτή η σχέση να έχει βάθος στον χρόνο, έτσι και η δική μας παράταξη προτάσσει νέα αφηγήματα και μέσα από το δημοκρατικό ήθος κτίζουμε το όραμα μας με προβολή στον μακρινό ορίζοντα. Εμείς διαλεγόμαστε και συγκροτούμε μια κίνηση που θα ταυτιστεί με την πορεία του δήμου μας!»

Ο Πέτρος Ινιωτάκης ανοίγει την ατζέντα των θεμάτων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης ανοίγει, μέσω video, τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά δημοτικών θεμάτων, μιας και ακόμη εκκρεμεί η πραγματοποίηση τηλεμαχίας (debate) με τους συνυποψήφιους του για τον δήμο Ηρακλείου. Αν δεν μπορούμε να συζητήσουμε προεκλογικά, πώς θα συμβεί μετεκλογικά; Αυτοί που αντιδρούν στην τηλεμαχία είναι υπεύθυνοι για την ελλειμματική ενημέρωση των συνδημοτών τους.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σε καταστήματα του κέντρου της πόλης

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης πραγματοποίησε νέα περιοδεία σε καταστήματα του κέντρου της πόλης στις οδούς Δικαιοσύνης, Ίδης, 1821 και Καλοκαιρινού, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Άννα Παπαχρονάκη, Μιχάλη Αγριόγιαννο,  Γρηγόρη Σηφάκη, Γιώργο Γαρεφαλάκη, Ευδοξία Καραγιάννη, Γιώργο Μαυρογιάννη, Αγγέλα Βέργη-Γιαλιτάκη, Γιώργο Καμπιτάκη, Μανόλη Ζευγαδάκη, Κατερίνα Τσιριγωτάκη και Δέσποινα Τελάκη.

Γ. Σισαμάκης: Νέο μοντέλο στις σχέσεις Δήμου και τοπικής επιχειρηματικότητας

 

Τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο, για τα 100 χρόνια της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Ο κ. Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους του Συνδυασμού προερχόμενους από το χώρο της επιχειρηματικότητας, παραβρέθηκε στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, κ. Γιώργο Καββαθά και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπο Λεκάκη.

Τα νέα video του Πέτρου Ινιωτάκη

 

Η αλλαγή ξεκινάει από εμάς!
 
Τα νέα σπονδυλωτά video του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, τα διατρέχει η ίδια φιλοσοφία. 

Για να δούμε μια αλλαγμένη πόλη, μια πόλη που θα λειτουργεί εύρυθμα, στην οποία όλοι θα έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά και ευθύνες, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τις λάθος συμπεριφορές μας…

Δείτε εδώ το Νο 3:

https://youtu.be/zn9tzre2PWo

Δείτε εδώ το Νο 4:

https://youtu.be/osjtsQu6tkQΕπίσκεψη των «Ενεργών Πολιτών» στα εγκαίνια των γραφείων της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης


             Στα εγκαίνια των γραφείων της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης στη Αλικαρνασσό παρευρέθηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός  συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
 Ο Ηλίας Λυγερός και οι Ενεργοί Πολίτες τα τελευταία πέντε χρόνια στηρίζουν σταθερά τους Ρομά  στο Δημοτικό Συμβούλιο στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καταυλισμό τους, στα 2 Αοράκια.
 Οι προσπάθειες που έχουν επιχειρηθεί στο παρελθόν για την μετεγκατάσταση τους απέβησαν άκαρπες,  γιατί επί της ουσίας,  δεν υπάρχει  πολιτική βούληση, τόνισε ο κ Λυγερός και έτσι με διαχρονική ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών, παραμένει ένας οικισμός παράγκας με ελλείψεις βασικών υποδομών.

«Ενεργοί Πολίτες»: Μήνυμα για γιορτή της Μητέρας


Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στη Μάνα οι «Ενεργοί Πολίτες» στέλνουν το δικό τους μήνυμα και ευχές στις μανάδες όλου του κόσμου.

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου»
Ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης σ’ αυτά τα λόγια είχε συμπυκνώσει όλο το νόημα και τη σημασία που έχει για κάθε παιδί η ύπαρξη της μάνας.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Γ. Σισαμάκης


Σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργου Σισαμάκη με τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Μαρία Κοζυράκη.

Ο κ. Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης, συζήτησε με την κ. Κοζυράκη το ζήτημα του ελέγχου της νομιμότητας των αποφάσεων ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης 1» επέρχονται τροποποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την απόσπαση της σχετικής αρμοδιότητας από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και την ανάθεσή της στις Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας ΟΤΑ οι οποίες θα υπάγονται απευθείας στον Υπουργό Εσωτερικών.

«Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»: Συνάντηση με καταστηματάρχες και πολίτες της Λεωφόρου Κνωσού


            Με καταστηματάρχες και πολίτες της Λεωφόρου Κνωσού  συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος της κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός μαζί με  υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Στον απόηχο της χτεσινής πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης του συνδυασμού στην πλατεία Κορνάρου ο κ. Λυγερός έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλές ευχές από τους κατοίκους.
 Δεν αντέχουμε άλλα πισωγυρίσματα τόνισαν με έμφαση οι κάτοικοι.
Ο Ηλίας Λυγερός και οι Ενεργοί Πολίτες είναι η εγγύηση για την ομαλή πορεία και το ασφαλές πλαίσιο για το μέλλον. Ένα νέο Δήμο με αξίες και όραμα.

Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες με πρωτοβουλία της παράταξης «Ηράκλειο για όλους»

Μια διαφορετική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου Ηρακλείου (Λότζια), με πρωτοβουλία της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και τη συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, υποψήφιοι Σύμβουλοι της παράταξης αλλά και πολλοί άλλοι Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα, παρακολούθησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, σε θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο, για το πως να παρέχουν πρώτες βοήθειες.

Επίσκεψη Γ. Σισαμάκη στη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας

Η συνεχής προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλεται από τη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου, για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες και αφορούν στην καθημερινότητά τους, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, κ. Δέσποινα Ζαχαριουδάκη.

Συνοδευόμενος από την υποψήφια Σύμβουλο της παράταξης Ελίνα Μαμουλάκη, ο κ. Σισαμάκης συζήτησε με την κ. Ζαχαριουδάκη για την πορεία των μελετών και έργων συντήρησης σε ότι έχει να κάνει – μεταξύ άλλων - με την οδοποιία, τα σχολικά κτίρια, τις παιδικές χαρές και τον ηλεκτροφωτισμό.

Η πρώτη ανοικτή προεκλογική ομιλία του Ηλία Λυγερού με παρουσίαση των υποψηφίων του


Πλήθος Ηρακλειωτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλία Λυγερού για ένα «ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΞΙΕΣ  ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ» που κυριάρχησε ως σύνθημα αλλά και ως ουσία στην πρώτη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην πλατεία Κορνάρου.
Ο Ηλίας Λυγερός παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο των «Ενεργών Πολιτών» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο όραμα για το Δήμο Ηρακλείου την επόμενη ημέρα των εκλογών.
 Οι «Ενεργοί Πολίτες», είπε απευθυνόμενος στους δημότες που βρέθηκαν στην πλατεία Κορνάρου, «Είναι η Δημοτική Κίνηση όλων των Ηρακλειωτών, μια Κίνηση  προοδευτική με συνεχή  λειτουργία, ενωμένη, μια Κίνηση  που πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια με μοναδικό κριτήριο  το  καλό των δημοτών και του δήμου, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς συναλλαγές, με οδηγό το όραμα, τις θέσεις, τις προτάσεις και τις αυτοδιοικητικές  μας αξίες»
Ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην ενότητα που διακρίνει την παράταξη του λέγοντας χαρακτηριστικά «Είμαστε εδώ ενωμένοι πιο δυνατοί ,όταν άλλοι φυλλοροούν, με τους συμβούλους τους να αλλάζουν παρατάξεις ,λες και δεν είναι οι ίδιοι που λίγο καιρό πριν κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και σήμερα βρίσκουν κοινές στέγες με αλληλομεταγραφές και στηρίξεις».

«Ηράκλειο για όλους»: Μια προεκλογική εκδήλωση που μπορεί να σώσει μια ζωή

Τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες, δίνει η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» διοργανώνοντας σχετική εκδήλωση, το πρωί του Σαββάτου, 11 Μαΐου 2019, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Στη Βιομηχανική Περιοχή ο Πέτρος Ινιωτάκης

Στη  Βιομηχανική Περιοχή ο Πέτρος Ινιωτάκης Με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».  

Ο κ. Ινιωτάκης κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να συμπράξουν για να υπάρξει μια αναπτυξιακή διεύρυνση του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « Πρέπει να ανοίξει η αναπτυξιακή ματιά μας, με εσάς, την υγιή επιχειρηματικότητα μπορούμε να εκκινήσουμε ένα αναπτυξιακό ντόμινο που θα συμπαρασύρει και την επίλυση των μικρών καθημερινών προβλημάτων στον δήμο μας».

Σε Καμίνια και Δειλινά ο Πέτρος Ινιωτάκης

 

Σε Καμίνια και Δειλινά περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της "Συν+ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών" και της "Άμεσης Δημοκρατίας". 

Ο κ. Ινιωτάκης συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και καταστηματάρχες για τα προβλήματα των δυτικών συνοικιών του Ηρακλείου και τις προοπτικές ανάπλασης της περιοχής. 

Προεκλογική συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης 'Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες'

Την πρώτη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση της θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" και ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κορνάρου.
Στη διάρκεια της θα παρουσιαστεί το σύνολο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που πλαισιώνει τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Ηλία Λυγερό στην εκλογική μάχη του Μαΐου.

Γ. Σισαμάκης: Ένας σύγχρονος Δήμος χρειάζεται ισομερή και δίκαιη ανάπτυξη

Τη δέσμευση τη δική του, όσο και της παράταξής του, για έμπρακτη στήριξη στα τοπικά διαμερίσματα, προκειμένου οι καλύτερες μέρες να αποτελέσουν πραγματικότητα για όλο το διοικητικό εύρος του Δήμου Ηρακλείου, μετέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους», Γιώργος Σισαμάκης κατά την επίσκεψή του σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα.

Στη συνάντησή του με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων, ο κ. Σισαμάκης και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι που τον συνόδευαν, άκουσαν παράπονα για χρονίζοντα προβλήματα των περιοχών αυτών, τα οποία έχουν να κάνουν με την κατάσταση του οδικού δικτύου, ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης, έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής.

«Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»: Περιοδεία στη Νέα Αλικαρνασσό

Ως κάτοικοι ενός πρώην δήμου που συμβάλουν αλλά δεν λαμβάνουν τίποτα αισθάνονται όσοι ζούν στη Νέα Αλικαρνασσό, όπως περιέγραψαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»,  Ηλία Λυγερό, ο οποίος επισκέφθηκε στην περιοχή τους συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του.
 Οι «Ενεργοί Πολίτες» ενημερώθηκαν αναλυτικά από τους κατοίκους για την αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν από την Δημοτική Αρχή. Θεωρούν ότι η «ενσωμάτωση» τους στο Δήμο Ηρακλείου, δεν απέφερε οφέλη στη Νέα Αλικαρνασσό και γι αυτό είναι δυσαρεστημένοι.

Γ. Σισαμάκης: Είμαστε εδώ για τη νέα γενιά που διεκδικεί τα «θέλω» της


Η ενεργοποίηση της νέας γενιάς και η συμμετοχή της στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη ζωή και το μέλλον τους δεν μένει στα λόγια για την παράταξη «Ηράκλειο για όλους».

«Ακούμε ,σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τη νέα γενιά για τη νέα γενιά», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Σισαμάκης, μέσα από το νέο σποτ της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» που έχει πρωταγωνιστές τους νέους και τις νέες του Ηρακλείου.

Τα νέα video του Πέτρου Ινιωτάκη

 

Η αλλαγή ξεκινάει από εμάς!
 
Τα νέα σπονδυλωτά video του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, τα διατρέχει η ίδια φιλοσοφία.  Για να δούμε μια αλλαγμένη πόλη, μια πόλη που θα λειτουργεί εύρυθμα, στην οποία όλοι θα έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά και ευθύνες, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τις λάθος συμπεριφορές μας…

Δείτε εδώ:

https://youtu.be/lh7aOERBhIs

https://www.facebook.com/SynPraxi.Dimotwn.Hrakleiou/videos/666176300508978/

Επίσκεψη στο Βενιζέλειο και στην Κνωσό από τον Πέτρο Ινιωτάκη

Με τη Διοίκηση και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Ο κ. Ινιωτάκης πληροφορήθηκε από τον Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μοσκοβάκη και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Γιώργο Χονδροζουμάκη, τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο ειδικά μετά την καταστροφική πυρκαγιά τον Σεπτέμβρη του '18 που στέρησε σημαντικούς χώρους από τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.

Ο κ. Ινιωτάκης αναφέρθηκε στο χάσμα επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στη Δημόσια Διοίκηση και τους φορείς, στο μέγα πρόβλημα της γραφειοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση δικής του δημοτικής αρχής τα προβλήματα θα επιλύονται με βάση την κρισιμότητα και το επείγον του χαρακτήρα τους και όχι βάσει αριθμού γραφειοκρατικού πρωτοκόλλου!


Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης πλαισιωμένος από υποψήφιους και μέλη της Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ»  και της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Αρχαιοφύλακες αλλά και τους ξεναγούς αναφορικά με τα τεράστια ανεκμετάλλευτα περιθώρια ανάδειξης της Κνωσού, όχι μόνον ως μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς αλλά και ως μιας τοποθεσίας μοναδικού φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού πλούτου.

Επίσης, ο κ Ινιωτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ του χώρου και ενημερώθηκε για τις ελλείψεις βασικών υποδομών που συνδέονται με την εξυπηρέτηση των τουριστών.

«Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»: Στις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο


 Τις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο επισκέφθηκε το πρωί ο  υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής  της Δημοτικής  κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»,  Ηλίας Λυγερός, με  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Οι «Ενεργοί Πολίτες»  αντάλλαξαν  απόψεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με  τους πολίτες που βρέθηκαν εκεί  και οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχές τους στον κ Λυγερό και τους υποψήφιους του για τις επικείμενες εκλογές.
Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως « Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχει σκοπό την παρακολούθηση διατήρηση και βελτίωση της υγείας των πολιτών πρέπει να παρέχεται δωρεάν και με ποιοτικούς όρους έχοντας ως επίκεντρο την πρόληψη, την αγωγή υγείας και την κοινοτική φροντίδα»

«Ηράκλειο για όλους»: Η νέα γενιά τολμάει μαζί μας! #tolmiste

 

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» φέρνει τους νέους στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστές και ενεργούς πολίτες και όχι ως κομπάρσους και παθητικούς δέκτες για ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

Η 9η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Νεολαίας που διοργανώθηκε, όπως κάθε δυο χρόνια, σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις από τις 29 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου, είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία με περισσότερους από 200.000 νέους σε πολλές πόλεις.

Όμως φαίνεται για το Ηράκλειο οι νέοι είναι απόντες. Στις φετινές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη κυρίαρχο θέμα ήταν «Η δημοκρατία και εγώ», που αποτελεί τον βασικό θεσμικό άξονα της παράταξης μας και γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το πρόγραμμα δράσης μας για τον Δήμο.

Στα εγκαίνια του νέου χώρου του εθελοντικού σωματείου Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. ο Π. Ινιωτάκης

Με μεγάλη χαρά ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης βρέθηκε στα εγκαίνια της νέας στέγης της αγαπημένης εθελοντικής ομάδας Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. συνοδευόμενος από υποψήφιους και φίλους της "Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ" και της "Άμεσης Δημοκρατίας".

Τη συνοικία του Μασταμπά επισκέφθηκε χθες η Δημοτική κίνηση «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»

Τη συνοικία του Μασταμπά επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.
 Οι “Ενεργοί Πολίτες” δέχτηκαν θερμές ευχές για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών και είχαν την ευκαιρία να αντάλλάξουν απόψεις γύρω από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και τα οποία οι κάτοικοι της τους έθεσαν μετ’ επιτάσεως.
Ο Μασταμπάς είναι μια συνοικία που όπως όλες οι άλλες του Ηρακλείου αντιμετωπίζει πρόβλημα καθαριότητας , κακοτεχνιών στους δρόμους της παράλληλα με  λακκούβες και κυκλοφοριακό, ενω υπάρχει έλλειψη πρασίνου, φθορές στις παιδικές χαρές και άλλα ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης μαζί με υποψήφιους και φίλους της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας». Εκεί, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ηρακλείου Ζαχαρία Αμανάκη.

«Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»: Συνάντηση με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

 

Συνάντηση με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτική Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός με  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, κυρίως από το χώρο της υγείας .
Η συζήτηση μεταξύ των δύο μερών αφορούσε μεταξύ άλλων στη διαχείριση των  ιατρικών αποβλήτων όπου και επισημάνθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας και επέκτασης της και στα μολυσματικά απόβλητα .
 Από την μεριά του Ιατρικού Συλλόγου ζητήθηκε επίσης η  συνδρομή του Δήμου στο να βρεθούν «θέσεις στάσης»  για ολιγόλεπτη στάθμευση για την αποβίβαση ασθενών, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπου υπάρχουν  ιατρεία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Ανοιχτό κάλεσμα Σισαμάκη για την δημιουργία «Συμβουλίου Απόδημων Ηρακλειωτών»

 

Έχοντας πίστη στη νέα γενιά και τις δυνατότητές της και κρίνοντας ουσιαστική την συμμετοχή της στο σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση της αυτοδιοικητικής της πρότασης, η παράταξη «Ηράκλειο για όλους», από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και με τους νέους Ηρακλειώτες του εξωτερικού.
Με μηνύματα νέων από το εξωτερικό, άλλωστε, είχε ξεκινήσει η εκδήλωση για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης:
«Ηρακλειώτες οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες, δεν έπαψαν όμως να αγαπάνε και να επιθυμούν το καλύτερο για το τόπο τους, μπορούν να προσφέρουν, παρά τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Με τις γνώσεις, την εμπειρία τους, με την μεταφορά καλών πρακτικών. Για τη δημιουργία ενός Δήμου που αξίζει να ζεις, που αξίζει να…επιστρέψεις».

Επισκέψεις και συναντήσεις των Ενεργών Πολιτών


  Το Σύλλογο καθαριότητας και εργατοτεχνιτών του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»,  Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους .
Το προεδρείο του Συλλόγου περιέγραψε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι αλλά  και τα οργανωμένα σχέδια, τα οποία  μεθοδεύονται, ώστε   η καθαριότητα  της πόλης να περάσει στα χέρια ιδιωτών.
Σύμφωνα με τους ίδιους έρχονται αντιμέτωποι με αρκετά εργατικά ατυχήματα (τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί) , ενώ έχουν διαπιστώσει και επισημάνει την έλλειψη μικρών ευέλικτων  απορριμματοφόρων για τα στενά δρομάκια  των συνοικιών του κέντρου (πχ Αγία Τριάδα) , την έλλειψη μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος της δουλειάς να καλύπτεται από συμβασιούχους με συμβάσεις που δεν ανανεώνονται ή καθυστερούν.
Τόνισαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο Ηράκλειο υπάρχει ο κίνδυνος το καλοκαίρι να μείνουμε  χωρίς οδοκαθαριστές γιατί λήγουν οι συμβάσεις των οδοκαθαριστών τον Ιούνιο.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως φάνηκε από την κουβέντα,  δεν έχει εικόνα για  τα οδομετρικά χιλιόμετρα καθαρισμού ούτε τη διακρίνει αποτελεσματικότητα στον τομέα της καθαριότητας ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει  τις ανεξέλεγκτες χωματερές οι οποίες κατά την εκτίμηση του Συλλόγου ξεπερνούν τις 30.
Ο Ηλίας Λυγερός τόνισε από τη μεριά του ότι γνωρίζει πολύ καλά την δύσκολη αυτή κατάσταση από την θητεία του ως αντιπολίτευση τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο  και έχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την καθαριότητα .

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης επισκέφθηκε τα καταστήματα του κέντρου


    Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης επισκέφθηκε τα καταστήματα του κέντρου της πόλης στις οδούς 1866 και 1821, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Άννα Παπαχρονάκη, Μιχάλη Αγριόγιαννο, Φραγκιό Μαράκη, Γρηγόρη Σηφάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη, Αγγέλα Βέργη-Γιαλιτάκη και Κώστα Βαρβεράκη.  Ο κ. Βασιλάκης συνομίλησε με επιχειρηματίες και υπαλλήλους των καταστημάτων για τα προβλήματα που απασχολούν την αγορά, καθώς και για το σημαντικό θέμα της ανάπλασης βασικών οδών του κέντρου. Τα στελέχη της παράταξης άκουσαν με προσοχή τον προβληματισμό τους και δεσμεύθηκαν ότι με τη συμμετοχή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα φροντίσουν για την αρμονική συνύπαρξη των δημοτών που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

Προεκλογική συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

Την πρώτη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" και ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός την Παρασκευή 10 Μαίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κορνάρου.

Γ. Σισαμάκης: Ενώνουμε δυνάμεις στην πράξη

Την χαρά του για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ηράκλειο για όλους»  καταξιωμένων πολιτών,  αναγνωρισμένων για το ήθος, την δράση και τη δημιουργικότητά τους, τόνισε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Σισαμάκης.

Εκδήλωση του Υποψήφιου Δημάρχου Π. Ινιωτάκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεση Δημοκρατίας» σε εκδήλωση συνεστίασης που θα πραγματοποιηθεί στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ.

«Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας. Να ανταλλάξουμε απόψεις για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Ωστόσο, και οι συναντήσεις σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, οι στιγμές διασκέδασης, έχουν τον ρόλο και τον χώρο τους στην προεκλογική περίοδο. Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε σαν μια μεγάλη, ωραία παρέα»  αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης.

Λεπτομέρειες της εκδήλωσης στη σελίδα του συνδυασμού: https://www.facebook.com/pg/SynPraxi.Dimotwn.Hrakleiou
και στο site: https://www.petrosiniotakis.gr

«Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ». Στη λαϊκή αγορά της Τρίτης

Συνεχίζει τις επισκέψεις του στις λαϊκές αγορές της πόλης ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης. Σήμερα μαζί με υποψήφιους και μέλη της «Συν+ΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και της «Άμεσης Δημοκρατίας» επισκέφθηκε την αγορά που οργανώνεται κάθε Τρίτη παράπλευρα της Λεωφόρου Κνωσού.

Ο κ. Ινιωτάκης είχε αλληλεπίδραση με τον κόσμο, συνομίλησε μαζί του και τόνισε ότι «Εμείς επισκεπτόμαστε τις λαϊκές όλον τον χρόνο. Θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές!"

Γ. Σισαμάκης: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με όλους

Ηράκλειο 07/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Σισαμάκης: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με όλους

Η παράταξη μας «Ηράκλειο για όλους» τόσο κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης προεκλογικής περιόδου όσο και τώρα κινείται πιστά προς στην κατεύθυνση του ελεύθερου δημόσιου διαλόγου τον οποίο και επιδιώκει.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις, η ικανότητα και η προοπτική για το μέλλον του Δήμου μας, ΌΛΩΝ των συνδυασμών καθώς και ΌΛΩΝ των επικεφαλής τους.

Θεωρούμε δεδομένο οτι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμπορευθούν όχι μόνο οι συνυποψήφιοι Δήμαρχοι αλλά και τα ΜΜΕ προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κρίνουν και να αξιολογήσουν , πρόσωπα και προγράμματα και να φθάσουν στην κάλπη ενημερωμένοι, επομένως και υπεύθυνοι για την τελική τους επιλογή.

Στην Εφορία και τον ΟΑΕΔ ο Πέτρος Ινιωτάκης


Στην Εφορία-ΔΟΥ Ηρακλείου και τον ΟΑΕΔ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους και φίλους των παρατάξεων «Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» και «Άμεση Δημοκρατία».
 
Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συμπολίτες μας και να ανταλλάξει απόψεις για την καθημερινότητα και τα άλυτα, διαχρονικά προβλήματα που παρουσιάζει ο δήμος. Ο κ. Ινιωτάκης χαιρέτησε τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών και δέχτηκε τις θερμές ευχές των εξυπηρετούμενων για νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ανοικτή πρόσκληση Ηλία Λυγερού στους συνυποψήφιους Δημάρχους για τηλεοπτικό διάλογο


  Στο νέο τοπίο που διαμορφώνει ο εκλογικός νόμος «Κλεισθένης» επιζητείται προγραμματικός λόγος,  όραμα,  συνεργασίες και συνέργειες  με στόχο,  το βέλτιστο καλό για Δημότες και Δήμο.  
Ο πολιτικός πολιτισμός προϋποθέτει  ανοικτή «αντιπαράθεση» προτάσεων οραμάτων, αξιών και αποτελεσματικότητας.
 Σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος  Δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός καλεί όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Ηρακλείου σε ανοικτό διάλογο .
 Καλεί επίσης τα ΜΜΕ να επιδιώξουν (να συνδράμουν θετικά ) στην κατεύθυνση της υλοποίησης αυτού του διαλόγου

«Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» Επίσκεψη στη περιοχή των Δειλινών και της Θερίσου

Την περιοχή των Δειλινών και της Θερίσου επισκέφτηκε χθες αργά το απόγευμα  ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»,  Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους του Συνδυασμού του.
Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία άμεσης επαφής με τους πολίτες κατοίκους αυτών των περιοχών που είχαν πολλά ζητήματα να  θέσουν και στο κομμάτι της καθαριότητας-απορριμμάτων και σ’ εκείνο της κακής κατάστασης των δρόμων. Επιπλέον στα Δειλινά ιδιαίτερα προβληματίζει τους κατοίκους και το ζήτημα της εγκληματικότητας. Γενικότερα η εικόνα των συνοικιών αυτών δεν είναι καλή και οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους  για όλα αυτά τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα τους.

Ανοιχτή επιστολή Σισαμάκη προς όλους του υποψηφίους

 

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 26ης Μαΐου και με αφορμή την κατάθεση στο Πρωτοδικείο των Συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο Ηρακλείου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης απευθύνει τα συγχαρητήριά του προς όλους τους επικεφαλής παρατάξεων αλλά και υποψήφιους συμβούλους, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του για καλό αγώνα, καθώς κοινός σκοπός, όπως επισημαίνει, είναι το συμφέρον του Δήμου.

Συναντήσεις Ενεργών Πολιτών σε Περιφέρεια και Πολεοδομία


 Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε σήμερα    ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της  Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός συνοδευόμενος από  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Κατά την επαφή τους τα δύο μέρη είχαν έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο  σχετικά με τον ρόλο του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης .
Ο κ Αρναουτάκης δήλωσε ότι έχουν κοινό στόχο και οι ρόλοι τους είναι ισοδύναμοι . Ο κοινός τους στόχος δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του τόπου και των ανθρώπων του.

Στο Πρωτοδικείο με πλήρες ψηφοδέλτιο ο Γ. Σισαμάκης

Με πίστη στην επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας για την πραγματική αλλαγή στο Ηράκλειο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, πέρασε την πόρτα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσει την Δήλωση κατάρτισης συνδυασμού της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

 

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Κατάθεση φακέλου με τα ονόματα των υποψήφιων στις δημοτικές κοινότητες

 

Ηράκλειο 5-5-2019Στις 6.30 σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" Ηλίας Λυγερός κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου το φάκελο με τα ονόματα των υποψήφιων στις δημοτικές κοινότητες του Ηρακλείου που πλαισιώνουν το κεντρικό ψηφοδέλτιο της παράταξης.
Ακολουθούν τα ονόματα τους

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Περιοδεία στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους

Περιοδεία στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή  ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς  σύμβουλους .

Εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο


Ενθουσιασμός επικράτησε στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών Γιώργου Λογιάδη και Ελευθερίας Κατσούλη.
Πλήθος κόσμου, τοπικοί φορείς όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βοργιάς, η απερχόμενη αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη, ήταν παρόντες και ευχήθηκαν στους υποψήφιους  καλή δύναμη στον προεκλογικό αγώνα.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Κατάθεση ψηφοδελτίου

Κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου από τη Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο  Ενεργοί Πολίτες» με υποψήφιο Δήμαρχο  τον Ηλία Λυγερό το πλήρες  ψηφοδέλτιο συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου του δημαρχείου, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

«Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση με υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλία Λυγερού επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι  η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ  Μαρία Τζαμπάζη  με αντιπροσωπία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά.

Στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες εντάχθηκε ο Απόστολος Λουλουδάκης.


Στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες εντάχθηκε ο Απόστολος Λουλουδάκης.
Ο Απόστολος Λουλουδάκης είναι οικονομολόγος, Πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, με  μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ στο Παρίσι . Συμμετείχε δραστήρια στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και συνελήφθη αρκετές φορές την περίοδο της δικτατορίας ενώ συμμετείχε στη γνωστή ομάδα των 12 φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που διώχθηκε το 1972 . Στρατεύθηκε το 1973 με τον νόμο Γκαντώνα. Διετέλεσε Πρόεδρος του 1ου μεταδικτατορικου συνεδρίου της ΕΦΕΕ αλλά και  Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ και Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Κρητών φοιτητών. Σήμερα είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χερσονήσου , μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ , του ΔΣ του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αντιπρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ. Είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. .

Σε ΔΟΥ Ηρακλείου, ΟΑΕΔ και Βενιζέλειο Νοσοκομείο ο Γιώργος Σισαμάκης

Συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με στελέχη Υπηρεσιών και απλούς πολίτες είχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης και υποψήφιοι Σύμβουλοι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» κατά τις επισκέψεις τους στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου, τα γραφεία του ΟΑΕΔ αλλά και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά  που διοργάνωσε το Eργατικό Κέντρο Ηρακλείου  παρέστη ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης του.
Οι «Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου» έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα: «Εργατική Πρωτομαγιά – μέσα από την Ελληνική Λογοτεχνία» αλλά και στην  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο  έξω από το Εργατικό Κέντρο και στα σημεία της πόλης όπου δολοφονήθηκαν πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού κινήματος.

Γ. Σισαμάκης:«Πλήγμα» για το Δήμο Ηρακλείου και τους δημότες η απόφαση της Λιάνας Σταρίδα να αποσυρθεί από τις εκλογές

«Πλήγμα» για το Δήμο Ηρακλείου και τους δημότες χαρακτηρίζει την απόφαση της Λιάνας Σταρίδα να αποσυρθεί από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης.


«Ηράκλειο για όλους»: Τιμή στους αγωνιστές της εργατικής τάξης

Στις εκδηλώσεις τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά, που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έδωσαν το παρών ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης και υποψήφιοι Σύμβουλοι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Επίσης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα: «Εργατική Πρωτομαγιά – μέσα από την Ελληνική Λογοτεχνία».

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Δήλωση για εργατική Πρωτομαγιά

 

  Δήλωση για εργατική Πρωτομαγιά

Με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο αγώνας της εργατικής τάξης για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν, είναι πάντα επίκαιρος.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μας υπενθυμίζει πως πρέπει να τιμάμε και να διατηρούμε ζωντανούς στην μνήμη μας όλους εκείνους τους εργαζόμενους που είτε στο Σικάγο, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα και το Ηράκλειο έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα να επικαλούμαστε τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη και να στηρίζουμε σε αυτά τις δικές μας ζωές.

Σε καιρούς δύσκολους που τα δικαιώματα για αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση, εργασιακή γαλήνη, βάλλονται οι αγώνες ανθρώπων δικών μας , όπως ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδελφοί Χατζηγεωργίου, είναι φάρος που πρέπει να κρατήσουμε πάντα αναμμένο και οδηγό στα βήματα μας»

Ο Γιώργος Σισαμάκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά! Μια πολύ φορτισμένη αλλά και ελπιδοφόρα μέρα.
Μέρα-ορόσημο και μέρα μνήμης, η παγκόσμια γιορτή των εργατών, γιορτάζεται με πορείες και διαδηλώσεις.
Μέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας ενάντια στην εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας, μέρα σταθμός για τις εργατικές διεκδικήσεις.

Οι Ενεργοί Πολίτες για την Πλατεία Ελευθερίας

Tόσο η μελέτη όσο και η διαβούλευση για την πλατεία Ελευθερίας  είναι προσχηματική και προεκλογική, τονίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός. Σε σχετική ανακοίνωση του επισημαίνει σημεία που είναι άξια προσοχής ως προς το συγκεκριμένο έργο:

Επίσκεψη του Γ. Σισαμάκη στις Φυλακές Ν.Αλικαρνασσού


Το κατάστημα κράτησης Ν. Αλικαρνασσού επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης και υποψήφιοι Σύμβουλοι της Παράταξης «Ηράκλειο για όλους», και είχαν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Διευθυντή κ. Κώστα Μαυραντωνάκη.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» - Δύο νέες υποψηφιότητες

Δύο νέες υποψηφιότητες αξιόλογων και δραστήριων γυναικών ήλθαν να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» - Συνάντηση με Α.Διαμαντή

Συνάντηση με τον  υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλία Λυγερό, είχε ο Αντώνης Διαμαντής, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ( ΠΑΣΕΚΑΚΔΑΠ) προκειμένου να του θέσει ζητήματα που αφορούν στις σημαντικές αυτές δομές αλλά και στους εργαζόμενους τους.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία - Καλή ανάρωση στη Λιάνα Σταρίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΑΝΑ ΣΤΑΡΙΔΑ

 Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα υγείας, που ευτυχώς αποδείχθηκε μικρό, της αγαπημένης μας Λιάνας Σταρίδα. Πρόκειται για μια πραγματική φίλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, που συμμετείχε ως βασική  ομιλήτρια στους δύο κύκλους διαλέξεων με τίτλο «ο Μίτος της Αριάδνης», συμβάλλοντας με τις αστείρευτες γνώσεις της, στις προσπάθειες για την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου του Ηρακλείου.  Της ευχόμαστε ολόψυχα γρήγορη και πλήρη ανάρρωση, καθώς και άμεση επιστροφή στον όμορφο αγώνα που δίνει για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη μας.

«Ηράκλειο για όλους» - Η καρδιά της Λιάνας είναι δυνατή

Ηράκλειο 25/04/2019

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Σισαμάκης: Η καρδιά της Λιάνας είναι δυνατή

 

Την ευχή η Λιάνα Σταρίδα να ξεπεράσει όσο το δυνατό συντομότερα το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί και να επιστρέψει γρήγορα ακμαία στο σπίτι, την οικογένειά της και την προεκλογική δραστηριότητα εκφράζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης.

Ειδικότερα ο κ. Σισαμάκης ανέφερε: «Η καρδιά της Λιάνας είναι δυνατή και «γεμάτη» με την αγάπη της για το Ηράκλειο. Αυτή την αγάπη ο Δήμος την έχει ανάγκη. Είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσει και αυτή την περιπέτεια με την δυναμική που τη διακρίνει και θα βρεθεί και πάλι στις επάλξεις του αγώνα που δίνει με ήθος και εντιμότητα».

«Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες» - Ευχές για Λ.Σταρίδα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 25-4-2019

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός απευθύνει θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στη Λιάνη Σταρίδα, να ξεπεράσει γρήγορα και ανώδυνα το πρόβλημα υγείας που της παρουσιάστηκε και να  επιστρέψει γερή και δυνατή στην οικογένεια της και στην παράταξη της

«Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες» - Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης

Βόλτα για ανταλλαγή ευχών με καταστηματάρχες και πολίτες πραγματοποίησε σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλία Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για την Πλατεία Ελευθερίας

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» δεν μπορεί παρά να εκφράσει τη λύπη της για το γεγονός ότι ο Δήμος μας αντιμετωπίζεται για μια ακόμα φορά με ευκαιριακούς σχεδιασμούς φθηνού πολιτικαντισμού.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις Λαϊκές

Για μια ακόμη φορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο γίναμε μάρτυρες της αναβλητικότητας που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της αντιπολίτευσης στο μείζον θέμα της μετακίνησης των λαϊκών αγορών, αφού κατάφεραν να φτάσουν ένα χρονίζον πρόβλημα, αυτό της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χωρίς πάλι να δοθεί λύση, προκαλώντας έτσι δίκαια την αγανάκτηση των κατοίκων. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η λαϊκή αυτή φιλοξενείται στην οδό Παρασκευοπούλου εδώ και 8 χρόνια, με τους κατοίκους της οδού Καστρινάκη να αντιδρούν δικαίως στη μεταφορά της εκεί, φοβούμενοι το ενδεχόμενο ξανά της πολύχρονης αναμονής.  Είναι εντυπωσιακό επίσης το γεγονός ότι ενώ το πρόβλημα είναι χρόνιο ακόμη και από την προηγούμενη δημοτική αρχή, περιμέναμε το τέλος της δημοτικής περιόδου για να δοθεί μια πρόχειρη πάλι λύση, με αποτέλεσμα η λύση του προβλήματος να μεταφέρεται στην επόμενη δημοτική αρχή.  Δικαίως λοιπόν οι κάτοικοι της περιοχής κατηγορούν το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για εμπαιγμό.

Ενεργοί Πολίτες: Συνάντηση στο ΤΕΕ-ΤΑΚ

Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο Ηράκλειο σε επίπεδο τεχνικό, και όχι μόνο, αναδείχθηκαν στην χρήσιμη συνάντηση που είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, κυρίως μηχανικούς,  με την πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας -Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Άρθρο της Ελένης Πουλλά για την εκπαίδευση

Η Ενεργός Πολιτειότητα  προϋποθέτει την καλλιέργεια ενός γνωστικού και αξιακού  συστήματος ,  που διαμορφώνει τον/την ενεργό πολίτη.

Γ. Σισαμάκης: «Η τοπική αγορά μπορεί να βγει από τη “σκιά” των πολυεθνικών»

πίσκεψη στην πασχαλινή αγορά του Ηρακλείου, μια αγορά τα «πάθη» της οποίας περιμένουν χρόνια τώρα την «Ανάσταση», πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Επιχειρηματίες με καταστήματα σε κεντρικές οδούς, όπως η λεωφ. Καλοκαιρινού αλλά και η οδός 1821, εξέφρασαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου και την αντιπροσωπεία της παράταξης τα παράπονά τους για το «χάσμα» που διευρύνεται μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων και πολυεθνικών.
Ένα «χάσμα» που προκαλείται τόσο από την γενικότερη οικονομική αδυναμία των Ελληνικών νοικοκυριών, ελέω μνημονίων, όσο και από την απουσία δράσεων σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας!

Άρθρο του Ηλία Λυγερού για την οικονομική πολιτική του Δήμου

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Λαμπρινού για την οικονομική διαχείριση 2014-2019. Από τις πρώτες κιόλας γραμμές αντιλαμβάνεται κανείς ότι η φράση «εξυγίανση στα οικονομικά» είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιείται. Η οικονομική πολιτική του Δήμου δεν ήταν ορθολογική, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ λίγες γραμμές πιο κάτω διατυπώνεται ότι το 2014 οι καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα ξεπερνούσαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Τα οποία βέβαια με τη «νέου είδους» διαχείριση που έκαναν τα έφτασαν στα 53 εκ. το 2018. Δεν μας λένε όμως πως κατόρθωσαν αυτό το οικονομικό «θαύμα». Οι δαπάνες μειώθηκαν από τα 85 εκατομμύρια το 2015 στα 69 το 2018. Ενώ από το 2017 προστέθηκε στις δαπάνες σχεδόν 1 εκ € για την αποπληρωμή του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο πλέον, αυξάνοντας το συνολικό ύψος της κατηγορίας αυτής (χωρίς να είναι έργο).
Κι αν βγάλει κανείς το κόστος μισθοδοσίας που είναι ανελαστικό θα καταλάβει ότι η «ορθολογική» διαχείριση έγινε στην ανταποδοτικότητα προς τους δημότες. Οι δημότες απαιτούν να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους και θεωρούν αυτονόητο να επιστρέφουν ανταποδοτικά με έργα και δομές τα χρήματα του Δήμου συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη του τόπου. 1.600.000 € ήταν μόνο οι τόκοι από τις καταθέσεις του Δήμου στα τραπεζικά ιδρύματα το 2018. Όσο το έργο της ανάπλασης του κέντρου.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός


Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Κατά τη συνάντηση και τη γόνιμη συζήτηση που έγινε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεκτάριο Ταβερναράκη αναδείχθηκε η τεράστια συμβολή του ΙΤΕ στον τομέα της έρευνας, με πλήθος καινοτόμων εφαρμογών, αλλά και στον εκδοτικό τομέα με τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, που λειτουργούν στο πλαίσιο του, και έχουν ένα ευρύ αντικείμενο με εκδόσεις  επιστημονικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.

«Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» Επίσκεψη στο 46o Δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Ηλιούπολης


To 46o Δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Ηλιούπολης επισκέφθηκε  ο υποψήφιος Δήμαρχος  Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»,  Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους κυρίως από το χώρο της εκπαίδευσης.
 Η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων όλων των βαθμίδων της περιοχής (νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο –λύκειο) αλλά και με εκπροσώπους   του Πολιτιστικού Συλλόγου  και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  περιστράφηκε γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο το στεγαστικό.
Όπως επισημάνθηκε υπάρχουν 1300 μαθητές στην περιοχή αυτή και κάποιοι αναγκαστικά κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες. Παράλληλα επειδή δεν  υπάρχει αστυνόμευση και φύλαξη τα βράδια  τον προαύλιο χώρο καταλαμβάνουν εξωσχολικές ομάδες περιθωριακών δημιουργώντας φθορές.

Στις τάξεις των «Ενεργών Πολιτών» και ο Μιχάλης Σταυρακάκης


Ένας σπουδαίος μουσικός με σημαντικές περγαμηνές στο κομμάτι της παραδοσιακής Κρητικής μουσικής, την οποία υπηρετεί πιστά από μικρό παιδί ,τάχθηκε στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Ηλία Λυγερού και της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες».
Πρόκειται για το Μιχάλη Σταυρακάκη ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους «Ενεργούς Πολίτες».
«Τα λόγια είναι περιττά για να παρουσιάσει κανείς το Μιχάλη Σταυρακάκη και να εκφράσει τη χαρά που βρίσκεται κοντά μας και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια για ένα Νέο Δήμο με Αξίες και Όραμα», τόνισε μιλώντας για το Μιχάλη Σταυρακάκη ο Ηλίας Λυγερός.

Γ. Σισαμάκης: «Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και όχι προνόμιο ολίγων»


«Η πιο ισχυρή ένδειξη προόδου και ανάπτυξης μια σύγχρονης κοινωνίας είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο τομέας του πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και είναι χρέος μας να φροντίζουμε για την προστασία, την διάδοση και την ανάπτυξή του».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της παράταξης.

O Ηλίας Λυγερός στην ΕΡΑ Ηρακλείου


 «Κάθε φορά στις  αυτοδιοικητικές  εκλογές θέτουμε και  συζητάμε στο δημόσιο διάλογο  τα αυτονόητα», τόνισε ο  επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών ,Ηλίας Λυγερός,  στην ΕΡΑ Ηρακλείου και πρόσθεσε «Ζητήματα και θέματα που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες επανέρχονται ξανά και ξανά. Δείγμα των  δυσανάλογων  λόγων και έργων όσων έχουν διαχειριστεί το Δήμο Ηρακλείου μέχρι σήμερα».

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με τους Καταστηματάρχες Εστίασης


Αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Μανόλη Βασιλάκη και τους Μιχάλη Αγριόγιαννο, Κώστα Βαρβεράκη,  συναντήθηκε με το Δ.Σ. των καταστηματαρχών εστίασης  της πόλης.  Η πρόεδρος των καταστηματαρχών κ. Αντωνακάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο και ζήτησε τη στήριξη της παράταξης ενόψει και της συμμετοχής της στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθυστέρηση της εκπόνησης της μελέτης για ομοιόμορφες κατασκευές στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, με κανόνες που θα έχουν αποδοχή απ’ όλους. Οι καταστηματάρχες ζητούν ακόμη μείωση των τελών, συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων κατά τους θερινούς μήνες, ενίσχυση του φωτισμού στις γειτονιές, δημιουργία χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, καλύτερη αστυνόμευση, ισότιμη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, κατάλληλη σήμανση των μνημείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και συμμετοχή στις αποφάσεις του Δήμου για τα θέματα που τους αφορούν.

Συνάντηση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με τη Διοίκηση του ΟΑΑ 'ΗΡΑΚΛΕΙΟ'

Αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αποτελούμενη από την πρόεδρο Άννα Παπαχρονάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Μανόλη Βασιλάκη και τα μέλη της γραμματείας Μιχάλη Αγριόγιαννο και Κώστα Βαρβεράκη, συναντήθηκε προχθές με το προεδρείο του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο», για το καυτό θέμα των έργων που επιβάλλεται να γίνουν για τη στερέωση των ενετικών τειχών, δίπλα στα γήπεδα τέννις που χρησιμοποιεί ο Όμιλος.  Ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Δελάκης ενημέρωσε τα μέλη της ‘Πρωτοβουλίας’ για την 90χρονη ιστορία του ΟΑΑ Ηράκλειο, που είναι εγκατεστημένος από την ίδρυσή του στον προμαχώνα Σαμπιονάρα, δίπλα στην παλιά Εμπορική Σχολή (σημερινό 6ο Γυμνάσιο), ως ένας πνεύμονας αθλητισμού πάνω στα τείχη της πόλης.  Κατέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η χρήση του συγκεκριμένου χώρου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου για αθλητικές δραστηριότητες τόσο πάνω στα τείχη, όσο και στην τάφρο αργότερα, δίνοντας έτσι ζωντάνια σε μια παραμελημένη περιοχή.  Με ιδιαίτερη μάλιστα συγκίνηση ο κ. Βασιλάκης αναγνώρισε σε φωτογραφίες την αείμνηστη μητέρα του Ευτυχία Πρατικάκη-Βασιλάκη, η οποία ήταν από τις πρώτες αθλήτριες τέννις του Ομίλου πριν και μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα με πολύ καλές διακρίσεις.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών της πόλης

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών της πόλης που έχουν μείνει για πολύ καιρό στους ίδιους δρόμους. Υπάρχει η γενική διαπίστωση ότι κανείς δεν θέλει τις λαϊκές μπροστά στο σπίτι του, τις θέλει όμως στο διπλανό δρόμο. Δυστυχώς οι κάτοικοι που εμπλέκονται και ταλαιπωρούνται έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε όλες τις δημοτικές αρχές, διότι σχεδόν ποτέ δεν τηρείται το χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών που προβλέπεται από τη νομοθεσία και ταλαιπωρούνται οι ίδιοι δημότες για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Το πρόβλημα έχει μεγεθυνθεί τα τελευταία χρόνια λόγω και του συνεχώς αυξανομένου αριθμού των νέων αδειών στους εμπόρους των λαϊκών αγορών, με αποτέλεσμα να «νεκρώνονται» κυκλοφοριακά μεγάλες αστικές περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται στη στάθμευση των οχημάτων των μονίμων κατοίκων και στην πολιτική προστασία.  Μια λύση του προβλήματος θα ήταν η εξεύρεση μεγάλων ελεύθερων δημόσιων χώρων σε κάθε γειτονιά, όπως γίνεται στην περιοχή των Πατελών (οικόπεδο Λυδάκη) και όπως σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού με το δημοτικό οικόπεδο του Φάρου ή αυτό δίπλα στις Φυλακές.

Δήλωση Ηλία Λυγερού για την επέτειο της 21ης Απριλίου


Με αφορμή τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 52 χρόνων από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας στη χώρα μας ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός στέλνει, με δήλωση του, μήνυμα διαφύλαξης και προάσπισης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα που τη γέννησε και που ουδέποτε θέλησε άλλο καθεστώς να διέπει τον πολιτικό της βίο.
«Μια ημέρα σαν τη σημερινή στις 21 Απριλίου του 1967 η Ελλάδα ξύπνησε χωρίς τη Δημοκρατία που η ίδια γέννησε και μετέδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δύο νέες υποψηφιότητες ενισχύουν τους «Ενεργούς Πολίτες»


Δύο νέοι, δραστήριοι και καταξιωμένοι πολίτες αυτού του τόπου , ο Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο Ζαχαρίας Κυριακάκης, έρχονται να  ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» και την προσπάθεια του επικεφαλής της Ηλία Λυγερού για ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη, έργα ουσίας και όραμα για το αύριο του.
Όπως δήλωσε ο κ Λυγερός, ο Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο Ζαχαρίας Κυριακάκης είναι άνθρωποι των έργων, έχουν αποδείξει μέσα από την πορεία τους το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους για τα κοινά και τους συμπολίτες τους και κυρίως έχουν διάθεση να προσφέρουν ώστε το πρόγραμμα των «Ενεργών Πολιτών» για το Ηράκλειο να πάρει σάρκα και οστά.
Λίγα λόγια για τους υποψήφιους:
Γιώργος Χαλκιαδάκης

Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου στις Πατέλες επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.


Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου στις Πατέλες επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.
Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ο κ Λυγερός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των λαϊκών.
Τα παράπονα που του εξέφρασαν τόσο οι δραστηριοποιούμενοι στις λαϊκές του Ηρακλείου όσο και πολίτες, με τους οποίους συνομίλησε, αναφορικά με την αδιαφορία που εισπράττουν από την παρούσα δημοτική αρχή γύρω από τα προβλήματα τους,  ήταν πολλά.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση στο Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο


Το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός , συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την διευθύντρια και το προσωπικό του θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου που αναπτύχθηκε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, και δεν είναι λίγα.
Το διδακτήριο, που φιλοξενεί 95 μαθητές και απασχολεί 39 άτομα προσωπικό,  εκ των οποίων οι 14 μόνο είναι μόνιμοι, στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες που παρουσιάζουν μεγάλες φθορές και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση με κατοίκους - εκπροσώπους του κέντρου της πόλης

Με κατοίκους-εκπροσώπους του κέντρου της πόλης συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.
Οι κάτοικοι ανέπτυξαν στον κ Λυγερό και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης και την ηχορύπανση  ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του το πρόγραμμα των «Ενεργών Πολιτών» για το κέντρο του Ηρακλείου.

Δήλωση Ηλία Λυγερού για τη δικαίωση του ΟΦΗ


Την ικανοποίηση του εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός αναφορικά με την δικαίωση της ΠΑΕ ΟΦΗ από την  Επιτροπή Εφέσεων αναφορικά με την τιμωρητική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ στο ζήτημα του αγώνα με τον Αιγινιακό.
Η ομάδα του Ηρακλείου κρίθηκε αθώα κι έτσι απέφυγε τον υποβιβασμό, γεγονός που μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την Κρητική Ομάδα και τη συνέχιση της ιστορικής πορείας της, αναφέρει σε δήλωση του ο κ Λυγερός. Παράλληλα συγχαίρει τους παράγοντες της ΠΑΕ για την απόφαση τους να μην το βάλουν κάτω και να αγωνιστούν για την τελική και πανηγυρική δικαίωση του ΟΦΗ που είχε, έχει και θα έχει πάντα δίπλα του όλη την ηρακλειώτικη κοινωνία

Γ. Σισαμάκης: «Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο»


Σε γειτονιές που «αναστενάζουν» και ζητούν την προσοχή την οποία έχει υποχρέωση να δώσει η Δημοτική αρχή, βρέθηκε κλιμάκιο της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη.

Μια μικρή περιοδεία στις οδούς Κονδυλάκη, Μ. Μερκούρη και ΕΟΚ «έβγαλε» στην επιφάνεια σημαντικά ζητήματα και προβλήματα, τα οποία, μέχρι τώρα, οι αρμόδιοι του Δήμου προτίμησαν να βάλουν «κάτω από το χαλί» παρά να δώσουν λύσεις.

«Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση με διοίκηση του ΕΚΗ


Συνάντηση  με διοίκηση  του ΕΚΗ είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του τμήματος βόλεϊ του Ηροδότου(ΑΣΠΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ) Βασίλη Φούρναρη και Δανιήλ Μπεμακώρ


Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον  αντιπρόεδρο του τμήματος βόλεϊ του Ηροδότου (ΑΣΠΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ) Βασίλη Φούρναρη και Δανιήλ Μπεμακώρ, αντίστοιχα, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλία Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που μέσω υπομνημάτων έχουν έλθει σε γνώση του Δήμου Ηρακλείου από 2016 έως σήμερα για την χρήση του κλειστού γηπέδου 'Μελίνα Μερκούρη'.

«Ηράκλειο για όλους». Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να φέρουμε την αλλαγή

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επαφές, επισκέψεις και συναντήσεις του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Γιώργου Σισαμάκη και μελών της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» λίγο πριν την τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Ο κ. Σισαμάκης και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας επίσκεψη σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσαν τα όσα είχαν να πουν οι πολίτες που συνάντησαν στο κέντρο της πόλης.

«Ηράκλεια Πρωτοβουλία». Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Για μια ακόμη φορά αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους που αποπερατώθηκαν πρόσφατα.  Ο αρχιτέκτων μηχανικός κ. Μιχάλης Κωνιός ενημέρωσε τα στελέχη της παράταξης για τις χρήσεις των νέων αιθουσών τόσο για συναυλίες, όσο και για συνέδρια. Επίσης έγινε εκτενής ενημέρωση για τις εργασίες που γίνονται ακόμα στη σκηνή της μεγάλης αίθουσας Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού, όπου εγκαθίστανται τα πιο σύγχρονα μέσα για την καλύτερη ακουστική της και για την πραγματοποίηση των πιο απαιτητικών παραστάσεων.  
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μιχάλη Κωνιό για την προθυμία με την οποία μας ξενάγησε για πολλοστή φορά στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, με την ιδιότητα του επιβλέποντα μηχανικού του έργου από την έναρξη της θεμελίωσής του.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης του Ν. Ηρακλείου


Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης του Ν. Ηρακλείου είχε συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τόσο σε σχέση με το Δήμο Ηρακλείου όσο και γενικότερα από τη δραστηριοποίηση των μελών του σε μια πόλη με πολλά προβλήματα, λειτουργικά και αισθητικά.
Έτσι στο επίκεντρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κανονιστική κοινόχρηστων χώρων, οι κατασκευές των επιχειρήσεων τους, τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και εικόνας της πόλης, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση προγραμματισμένων έργων που μπαίνουν τροχοπέδη στη λειτουργία τους και γίνονται ένα ακόμα βαρίδι για την ήδη προβληματική βιωσιμότητα τους κι ακόμα η αστυνόμευση που παρουσιάζει αρκετά κενά ,σε κάθε γωνιά του Ηρακλείου κι όχι μόνο στο κέντρο.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Εποικοδομητική συζήτηση στα γραφεία της Πλοηγός ΑΕ με τον πρόεδρο της Χάρη Ροδιτάκη και τον Διευθυντή Γιώργο Ζερβό


Μια εποικοδομητική συζήτηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγέρος, στα γραφεία της Πλοηγός ΑΕ με τον πρόεδρο της Χάρη Ροδιτάκη και τον Διευθυντή Γιώργο Ζερβό.
Τα στελέχη της Πλοηγός ενημέρωσαν τον κ Λυγερό και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευσαν για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν γύρω από το μεταναστευτικό, τα προγράμματα οικοτεχνίας, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την κυκλική οικονομία κ.α

«Ηράκλειο για όλους»: Τα καυτά προβλήματα του κέντρου απαιτούν δεσμεύσεις και εμείς δεν διστάζουμε να τις αναλάβουμε

 

Μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που έχουν στόχο την εξασφάλιση κάποιων ψήφων δια της γνωστής μεθόδου «πες πολλά και στο τέλος μη δεσμευτείς για τίποτα», η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δεσμευτεί με συγκεκριμένες θέσεις απέναντι σε ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τους πολίτες και στη λειτουργία δεκάδων επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης που δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Κοντά στους κατοίκους στην περιοχή των Καμινίων

Στην περιοχή των Καμινίων και κοντά στους κατοίκους της βρέθηκε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  και στελέχη της Κίνησης.

Αναδρομή στην 25χρονη πορεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Σε μια ευχάριστη βραδιά που διοργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία  στη δημοτική καφετέρια ΜΑΡΙΝΑ, συναντήθηκαν τα μέλη προηγούμενων συντονιστικών επιτροπών και ψηφοδελτίων της παράταξης.  Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή της παράταξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και ζήτησε τη στήριξη της προσπάθειας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.  Στη συνέχεια μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, έγινε μια μικρή αναδρομή στην 25χρονη πορεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στα δημοτικά πράγματα, και ήρθαν στη μνήμη διάφορα χαρακτηριστικά περιστατικά από παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών με «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α

Το σημαντικό ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του Ιστορικού Ομίλου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. μετά τις εξελίξεις που δρομολογούν οι προγραμματισμένες εργασίες στερέωσης των τειχών, στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός και στελέχη της Κίνησης με το προεδρείο του Ομίλου.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον δρόμο των Βουτών

Προ ημερών γίναμε μάρτυρες της κατάρρευσης τμήματος του δρόμου έξω από τις Βούτες, ενός δρόμου που στην κυριολεξία στηριζόταν πάνω σε μαλακό χώμα χωρίς να έχουν γίνει, κατά την κατασκευή του, πρόσθετα έργα στήριξης του.

«Ηράκλειο για όλους» - Επίσκεψη στο αεροδρόμιο

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο - με πληθώρα εκκρεμών ζητημάτων – ετοιμάζεται να «σηκώσει» το βάρος μιας ακόμα τουριστικής περιόδου στην Κρήτη,  πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Συμβούλους της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Η Δύναμη Πολιτών για τον κόλπο Δερματά

Σε σχέση με την δεύτερη ανακοίνωση της παράταξης Κουράκη (4 Απριλίου 2019) επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Ενεργοί Πολίτες: Η αλήθεια δεν είναι ούτε μακέτα ούτε όνειρο …

Τα  έργα  στον κόλπο  του Δερματά  και η  ανάπλαση  σε  Ίδης – Δικαιοσύνης  ήρθαν  και  πάλι στην  επικαιρότητα, κατά τρόπο δυσάρεστο. Και δυστυχώς επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την  ανικανότητα  της Δημοτικής αρχής  να  προγραμματίσει  και να ολοκληρώσει τις όποιες παρεμβάσεις της στους προβλεπόμενους χρόνους

Άρθρο του Δημάρχου Ηρακλείου για το Προσφυγικό

To Παράδειγμα της Κρήτης

 

Του Βασίλη Λαμπρινού*

 

Το καλοκαίρι του 2016, το Προσφυγικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, καθώς εμφανίστηκε ως ένα εξαιρετικά ακανθώδες θέμα για την Κρήτη, αφού θα έβλαπτε (δήθεν) την υγεία, το θρήσκευμα και την ελληνικότητα (!) των κατοίκων της, θα διατάρασσε την κοινωνική ειρήνη και θα έπληττε ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της.

Ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2017, οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στο νησί χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και να προκληθεί η παραμικρή αντίδραση. 

Σήμερα φιλοξενούνται στο Ηράκλειο σχεδόν 600 άνθρωποι και σε ολόκληρη την Κρήτη σχεδόν 900: ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν καν αντιληφθεί την άφιξή τους.

Οι τοπικές οικονομίες, εάν έχουν κατά τι επηρεαστεί, έχουν επηρεαστεί θετικά, ενώ ο τουρισμός όχι μόνον δεν υπέστη το παραμικρό πλήγμα, αλλά αντιθέτως έχει αποδεδειγμένα αυξηθεί. Η επιτυχία του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη είναι μέχρι στιγμής τέτοια, ώστε ακόμη κι εκείνοι που αρχικά προκάλεσαν την τεχνητή κρίση, κινδυνολογώντας μέχρις απελπισίας, έφθασαν  να διεκδικούν… σημαντικό μερίδιο συμμετοχής στην θετική εξέλιξη των πραγμάτων!

Η διαδρομή ωστόσο από το πρώτο εκείνο καλοκαίρι των αντιδράσεων, μέχρι την επικράτηση της λογικής, δεν υπήρξε εύκολη. Παρότι ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης είχαμε αποφασίσει από την Άνοιξη του ΄16 να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα, όπως είναι το προσφυγικό, όταν έφθασε λίγους μήνες αργότερα η ώρα να συζητήσουμε πώς θα γίνει αυτό πραγματικότητα, οι τόνοι ανέβηκαν αίφνης κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, άνευ λόγου και ουσίας, πολεμικό κλίμα και λανθασμένες εντυπώσεις. Ευτυχώς, η ΠΕΔ Κρήτης επέδειξε σύνεση και ψυχραιμία και κινήθηκε συντεταγμένα και ομόθυμα. Οι όροι που θέσαμε εξαρχής – ο βασικότερος των οποίων ήταν να μην δημιουργηθούν χώροι μαζικής συγκέντρωσης προσφύγων (hot – spots) στο νησί –,  έγιναν απολύτως σεβαστοί. Έτσι, προκρίθηκε η λύση της φιλοξενίας σε μικρές δομές (ξενοδοχεία ή διαμερίσματα) στο πλαίσιο προγράμματος με τίτλο: «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων». Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται υποδειγματικά από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, που είναι και ο Συντονιστής Εταίρος για την Κρήτη, και την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με το  Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την ημέρα της άφιξης των πρώτων προσφύγων, μέχρι και σήμερα, όλα έχουν κυλήσει όχι απλώς ομαλά αλλά θα έλεγα υποδειγματικά.

Σημειώνω ότι το Πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ενταχθούν αποτελεσματικά στην ελληνική κοινωνία, ενώ ήδη ο Δήμος Ηρακλείου έχει υλοποιήσει ποικίλες σχετικές και  στοχευμένες δράσεις με απόλυτη επιτυχία.

Παράλληλα, είτε μέσω της ενοικίασης των κατοικιών και της πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προγράμματος, είτε μέσω άλλων παροχών, έχει ήδη δημιουργηθεί θετικό οικονομικό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες.

Η παρουσία των προσφύγων  ενισχύει την οικονομία και συμβάλλει, έστω και σε μικρό ποσοστό, στη μείωση της ανεργίας.

Το σημαντικότερο όλων είναι  ότι, με τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων σε συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς, ενισχύεται το αίσθημα αλληλεγγύης των πολιτών, μειώνεται το αίσθημα του φόβου και εμποδίζεται η επικράτηση ρατσιστικών αντιλήψεων.

Υπάρχει βεβαίως πολύς δρόμος μπροστά μας. Ωστόσο είναι φανερό ότι η λύση που προέκρινε η ΠΕΔ Κρήτης και κυρίως ο τρόπος που χειρίστηκε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον και για άλλες τοπικές κοινωνίες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν συνεργάζεται με σύνεση, αποφασιστικότητα και  γνώμονα το κοινό καλό, μπορεί να διαμορφώνει τις εξελίξεις και όχι να σύρεται πίσω από αυτές.

 

*Ο Βασίλης Λαμπρινός είναι Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσιάση Υποψηφίων

Είναι αποφασισμένοι να «σπάσουν» τα στεγανά συστημάτων, κομμάτων και  «μηχανισμών», να αναλάβουν την ευθύνη και να παλέψουν γι’ αυτό που αξίζει ο Δήμος Ηρακλείου.
Έτοιμοι για τον αγώνα αυτό,  με πίστη στη νίκη με μπροστάρη τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιώργο Σισαμάκη, δήλωσαν οι πρώτοι 38 υποψήφιοι του Συνδυασμού στην παρουσίαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στο μέγαρο Ντορέ.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γ.Τσιριγωτάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Γιώργου Τσιριγωτάκη, εκλεκτού συμπολίτη, ο οποίος, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια  την πόλη μας από τη θέση του Δημοτικού  Συμβούλου, στην οποία κατ’ επανάληψη τον είχαν εκλέξει οι Ηρακλειώτες..

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γ.Κωνσταντουλάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Κωνσταντουλάκη. Ο Γιάννης Κωνσταντουλάκης ήταν στυλοβάτης της ΔΕΠΤΑΗ από την ίδρυσή της, αγαπητός στους συναδέλφους του, που τον εξέλεγαν συνεχώς Πρόεδρο του σωματείου τους ενώ έχαιρε της εκτίμησης των προϊσταμένων του, αιρετών και μη, για την εντιμότητα, την ευγένεια, την εργατικότητα και την αφοσίωσή του στη Δημοτική Επιχείρηση. Χάρη στα προσόντα αυτά έφτασε μέχρι τον βαθμό του Διευθυντή.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, κ. Μανόλης Βασιλάκης, που συνεργάστηκε αρμονικά με τον εκλιπόντα επί πολλά χρόνια στο Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ, και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκφράζομε θερμά συλλυπητήριά στους οικείους του και στους συναδέλφους του στη Δημοτική Επιχείρηση.  

«Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» - Παρουσίαση Υποψηφίων

Τους πρώτους 44 υποψήφιους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» παρουσίασε στη διάρκεια εκδήλωσης στο, κατάμεστο από κόσμο, καφέ Veneto ο επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Ηλίας Λυγερός.

Με επιτυχία η ομιλία της κ. Ειρήνης Βασιλάκη που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Μία ακόμα ομιλία, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, έγινε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου  στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.  Η κυρία Ειρήνη Βασιλάκη, διδάκτωρ Νομικής, Υφηγήτρια του Πανεπιστημίου του Göttingen, μίλησε με θέμα: Εκλογές και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Οδηγίες προς Κόμματα, Παρατάξεις και Υποψηφίους.

Επισκέψεις Σισαμάκη σε συνοικίες και Δημοτικές Ενότητες

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν σταματά στα ιστορικά Τείχη. Η ανάπτυξή και η αναβάθμισή πρέπει να γίνεται ισόρροπα σε όλες τις συνοικίες και τις Δημοτικές ενότητες γιατί όλοι οι Ηρακλειώτες αξίζουν  μια καλή ζωή,  είτε ζουν στον κεντρικό αστικό ιστό, είτε σε κάποια γειτονιά ή σε κάποιο χωριό.
Το σοβαρό αυτό ζήτημα αναδεικνύεται στις περιοδείες και επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Σισαμάκη και υποψηφίων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες - Παρουσίαση Υποψηφίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 31/03/2019

 

Ένα μεγάλο κομμάτι από το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" θα παρουσιάσει αύριο Δευτέρα, 1 Απριλίου, ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός.

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο του Veneto, επί της οδού Επιμενίδου 9 στο Ηράκλειο, στις 4 το απόγευμα.

Εκεί, πέρα από τους υποψήφιους θα παρουσιαστεί ακόμα το καινούργιο λογότυπο της Κίνησης ενώ θα γνωστοποιηθεί και θα αναλυθεί το εκλογικό μήνυμα των Ενεργών Πολιτών

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον πρόωρο χαμό του διακεκριμένου νομικού συμπολίτη μας Αντώνη Βγόντζα

Ηράκλειο, 30-3-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βαθειά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του διακεκριμένου νομικού συμπολίτη μας Αντώνη Βγόντζα.  Ο εκλιπών υπήρξε ενεργός πολίτης, με πλούσια πολιτική - κοινωνική προσφορά ακόμα και σε δύσκολες εποχές, ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα για την ευγένεια και την επιστημονική του κατάρτιση. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αλέξανδρο Βγόντζα, καθώς και στην οικογένεια του κ. Μιχάλη Καραταράκη

Συναντήσεις του Γ. Σισαμάκη με τους Δημάρχους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να στηρίζει και να στηρίζεται». Οι στενές σχέσεις με τους όμορους Δήμους είναι αναγκαία συνθήκη προκειμένου να υπάρχει πρόοδος σε ζητήματα που αφορούν άμεσα στους δημότες τους αλλά και την ανάπτυξη του τόπου.

Eκδήλωση - ομιλία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τα προσωπικά δεδομένα και τις εκλογές

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση-ομιλία που οργανώνει  το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες - Παρουσίαση Υποψηφίων

Ένα μεγάλο κομμάτι από το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός.

«Ηράκλειο για όλους» - Νέος κύκλος διαβούλευσης για ζητήματα κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι σε αυτό το «ταξίδι» προς ένα καλύτερο αύριο θέλει τον πολίτη «συμμέτοχο και συνδημιουργό των πολιτικών και των πεπραγμένων του δήμου».
Πρώτη ξεκίνησε ένα ευρύ κύκλο διαβούλευσης για όλα τα μέτρα
και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη Στρατηγική που έχει επεξεργαστεί για τον Δήμο Ηρακλείου.

Η Δύναμη Πολιτών για τα έργα οδοποιίας

Πρώτος θεματικός τομέας, η οδοποιία, όπου το πολύπαθο οδικό δίκτυο της περιοχής του Ηρακλείου είναι αντικείμενο σταθερής προσοχής και φροντίδας για τη Δημοτική Αρχή.

Με επιτυχία η ομιλία του Αρχιμουσικού κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η ομιλία του Αρχιμουσικού κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, Καλλιτεχνικού  Διευθυντή του Πολιτιστικού & Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν «Επίθεση Πολιτισμού».

Μήνυμα Ηλία Λυγερού για Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου

 

Με αφορμή τον εορτασμό σήμερα της Επετείου της 25ης Μαρτίου ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Διπλή γιορτή σήμερα για τον Ελληνισμό καθώς τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το ξεκίνημα του αγώνα αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Ο αγώνας αυτός, παρά τις δυσκολίες του, οδήγησε στη σύσταση του νεώτερου ελληνικού κράτους και στην εθνική παλιγγενεσία.

Το παρελθόν πάντα μας δίδασκε και εξακολουθεί να μας διδάσκει. Μας αποδεικνύει περίτρανα πως μπορούμε ως Έθνος να βγούμε νικητές αρκεί να μην μείνουμε απαθείς, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας.

Ως Έλληνες έχουμε πια μάθει πως μόνο με αγώνες διασφαλίζεται η ανεξαρτησία, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία η ίδια η ύπαρξη μας κι αυτούς τους αγώνες πρέπει να τους δίνουμε ενωμένοι. Όπως είχε πει και ο αγωνιστής του 1821 στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης «Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ».

Δύο ερωτήματα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει δύο ερωτήματα προς το Δήμο Ηρακλείου και προσωπικά στους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Οι Ενεργοί Πολίτες για την Παγκόσμα Ημέρα κατά του ρατσισμού

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε βίντεο που ετοίμασαν οι Ενεργοί Πολίτες με αφορμή την Παγκόσμα Ημέρα κατά του ρατσισμού

https://www.youtube.com/watch?v=xcu_N_Mv4Z8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3n-8BzGl5zjPaPnM92b0XSwB8TwrRgDeCyeToSzYACQR_rcx4haX4rSRs

«Ηράκλειο για όλους»: Οι ευσεβείς πόθοι κάποιων που διακινούνται ως «πληροφορίες» θα παραμείνουν τέτοιοι

 

Η επιτυχία της εκδήλωσης παρουσίασης των βασικών αρχών και θέσεων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» μάλλον θορύβησε ακόμα περισσότερο ένα τμήμα του συστήματος που βλέπει ότι η αλλαγή έχει ξεκινήσει.
Έτσι είδαμε και πάλι να διακινούνται «πληροφορίες» περί συζητήσεων, συνεργασιών και «ήδη κλεισμένων (!)συμφωνιών».

«Ηράκλειο για όλους»: Να δοθεί τέλος στην επιδοματική πολιτική της ψηφοθηρίας

Εγκαίρως είχαμε εντοπίσει μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τη σημερινή πολιτική ηγεσία του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου την προβληματική διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την εξασφάλιση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ,που υποχρεούται ο Δήμος να παρέχει προς τους εργαζόμενους σε ετήσια βάση ώστε να εκτελούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια την υπηρεσία τους.

Γ. Σισαμάκης: Διεκδικούμε και δημιουργούμε τον Δήμο – πρότυπο, το Ηράκλειο που αξίζει να ζεις

Πάθος, ευρηματικότητα, αποφασιστικότητα, φαντασία, ικανότητα και ένα όραμα: Ηράκλειο για όλους!
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας  τις βασικές αρχές κα θέσεις της παράταξής του στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΤΕΛ, αφήνοντας πρώτα να μιλήσουν οι Ηρακλειώτες του κόσμου!

Περιοδεία στις Βούτες του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός

Περιοδεία στις Βούτες και συνάντηση με το προεδρείο του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες", Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από μέλη της Κίνησης.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας του υποψήφιου Δημάρχου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλη Βασιλάκη

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου η παρουσίαση της υποψηφιότητας του υποψήφιου Δημάρχου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλη Βασιλάκη.

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσίαση αρχών και θέσεων

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε Συμμέτοχος» ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης  σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των βασικών αρχών κι θέσεων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, και ώρα 19.00 στον επιβατικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου (Λ. Ικάρου, πρώην «Φουγάρο»).

Η ομιλία του κ. Σισαμάκη θα μεταδοθεί ζωντανά από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UC9O8CozRMq9FOtnRfcRMalA/live?

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός με το προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ

Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για το περιστατικό με τον αμίαντο

Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι κάτοικος στην περιοχή του Πόρου έκανε εργασίες μετακίνησης ετοιμόρροπης καμινάδας αμιάντου από την οικία της, μη γνωρίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο. Η καμινάδα μήκους 3 περίπου μέτρων τοποθετήθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο απέναντι από το 12ο Δημοτικό Σχολείο του Πόρου, θεωρώντας ότι ο Δήμος θα φρόντιζε για την απομάκρυνσή της. Σε επικοινωνία της με την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ενημερώθηκε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει διότι υπάρχει νομοθεσία, που επιβάλλει την απομάκρυνση τέτοιων επικίνδυνων υλικών από εξειδικευμένες εταιρείες και το κόστος επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους ιδιοκτήτες.

Παρουσίαση Υποψήφιου Δημάρχου Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου κ. Μανόλη Βασιλάκη, πολιτικού μηχανικού, πρώην Αντιδημάρχου Ηρακλείου, επί σειρά ετών Προέδρου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 11:00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσίαση αρχών και θέσεων

Ηράκλειο 14/03/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσίαση αρχών και θέσεων


   Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε Συμμέτοχος» ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης  σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των βασικών αρχών κι θέσεων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, και ώρα 19.00 στον επιβατικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου (Λ. Ικάρου, πρώην «Φουγάρο»).

Ηράκλειο για όλους

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μανόλη Βασιλάκη, την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Μιχάλη Αγριόγιαννο, επισκέφθηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου συναντήθηκε με τη Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη.

Παράταξη «Ηράκλειο για όλους»: Όλες οι απόψεις μετράνε για το Ηράκλειο και το μέλλον μας

Νέο κύκλο διαβούλευσης, αυτή τη φορά για θέματα νεολαίας, ανοίγει η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» παραθέτοντας τα μέτρα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη Στρατηγική που έχει ήδη επεξεργαστεί για τον Δήμο Ηρακλείου.

Υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Μανόλης Βασιλάκης

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ανακοινώνει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος, που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, είναι ο κ. Μανόλης  Βασιλάκης, πολιτικός μηχανικός, πρώην Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Με μεγάλη χαρά απολαύσαμε προχθές τις πρώτες μεγάλες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η πόλη μας απέκτησε ένα κόσμημα, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην πολιτιστική της ανάπτυξη. Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί η πρόσληψη του διεθνούς εμβέλειας συμπολίτη μας μουσικού κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη ως καλλιτεχνικού Διευθυντή, ο οποίος με μοναδική μαεστρία διηύθυνε στις δύο αυτές συναυλίες, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» με τους νέους

Είναι ευαισθητοποιημένοι, είναι παραγωγικοί, έχουν γνώσεις, όνειρα και θέληση,  «διψούν» για  προσφορά και αγαπούν το Ηράκλειο.      Η νέα γενιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» για μια διαφορετική, χαλαρή αλλά παράλληλα ουσιαστική συνάντηση.

Ευχές για καλή Σαρακοστή αντάλλαξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός

Ευχές με τους Ηρακλειώτες για καλή Σαρακοστή αντάλλαξε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.

H παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι απόδοση τιμής, είναι ημέρα προβληματισμού και υπενθύμισης!
Είναι Ημέρα μνήμης των θυσιών και των αγώνων του γυναικείου φύλου για το αυτονόητο, το οποίο όμως εξακολουθεί να αποτελεί για εκατομμύρια γυναίκες μακρινή ουτοπία.

Ένα βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ένα όμορφο βίντεο που μας θυμίζει για ποιο λόγο καθιερώθηκε η σημερινή ημέρα ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ετοίμασε η Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες".

Το βίντεο στέλνει μηνύματα για όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τους αγώνες των γυναικών αλλά και τις σημερινές διεκδικήσεις τους και την ανάγκη στήριξης τους τους.

Πατήστε πάνω στο παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο

Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γ. Σισαμάκης: Τα Λινοπεράματα «αγγίζουν» και το Ηράκλειο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης, παρέστη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση να τοποθετήσει – με διαδικασίες εξπρές - νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε υφιστάμενους λειτουργούντες σταθμούς στην Κρήτη.

Δήλωση Ηλία Λυγερού για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες", Ηλίας Λυγερός έκανε την  παρακάτω δήλωση:

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» κοντά στη νέα γενιά

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» δίνει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες που το επιθυμούν να εκφράσουν τις θέσεις τους, τις ανησυχίες καθώς και τα σχέδια και τις προτάσεις τους για τον τόπο μας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα ζώα

Είναι γνωστό ότι στο Ηράκλειο υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για τις ενοχλήσεις που τους δημιουργούν τα αδέσποτα, αλλά και αυτά υποφέρουν από την αντίδραση των κατοίκων. Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για το σκοπό αυτό αντιπροσωπία της, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Κώστα Βαρβεράκη και Έλενα Βουδούρη, συναντήθηκε χθες Δευτέρα 5 Μαρτίου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.  Στη συνάντηση η κ. Παπαχρονάκη ανέπτυξε το σχέδιο-πρόταση που είχε επεξεργαστεί η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης, σύμφωνα με το οποίο τα αδέσποτα θα μεταφερθούν σε φυσικό περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο με προστασία και φροντίδα και οι συμπολίτες μας θα ζουν σε μία πόλη καθαρή και προστατευμένοι από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των αδέσποτων κάποιες φορές. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής:

Δημόσια διαβούλευση της παράταξης «Ηράκλειο για όλους»

Το Ηράκλειο είναι οι άνθρωποί του! Έχουν άποψη και πρέπει να έχουν και λόγο για τον Δήμο τους. Αυτοί είναι που πρέπει να μιλήσουν πρώτοι και στη συνέχεια να ακούσουν τι έχουν να τους πουν οι υποψήφιοι και να αποφασίσουν ποιον θα εμπιστευτούν την ώρα της κάλπης. Σε αυτό το πνεύμα, η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» έχει απευθύνει εδώ και καιρό ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον θέλει να καταθέσει τις δικές του ανησυχίες, προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις.

Ανακοίνωση Ενεργών Πολιτών για την απόφαση σε βάρος του ΟΦΗ

 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, με αφορμή την εξοντωτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ μόνο κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα δεν μπορεί να φέρει, από τη στιγμή που έχουν έλθει στο φως πολυάριθμες αντίστοιχες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει αποφανθεί επιβάλλοντας ποινές.

Η ιστορία του ΟΦΗ είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του αθλητισμού στο Ηράκλειο και έτσι η Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία θα προσφύγει η Κρητική Ομάδα, είμαστε βέβαιοι πως θα την δικαιώσει.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» στέκονται στο πλευρό του ιστορικού σωματείου του ΟΦΗ και στην προσπάθεια του για αληθινή ισονομία»

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για την τιμωρία του ΟΦΗ

Την οργή του φίλαθλου κόσμου της Κρήτης προκαλεί η απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Οι Ενεργοί Πολίτες για την απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ

Με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης της απόφασης απορρόφησης της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες", Ηλίας Λυγερός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Γ. Σισαμάκης: «Δικαίωσή μας η ακύρωση της συγχώνευσης ΔΕΠΤΑΗ - ΔΕΠΑΝΑΛ»

Ηράκλειο 03/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Γ. Σισαμάκης: «Δικαίωσή μας η ακύρωση της συγχώνευσης ΔΕΠΤΑΗ - ΔΕΠΑΝΑΛ»


     Η δημοτική αρχή Ηρακλείου έσπευσε στις αρχές Ιανουαρίου  να προχωρήσει τις διαδικασίες για συγχώνευση των δυο μεγαλύτερων ανωνύμων εταιριών του Δήμου με απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ από την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ. 

Δεν επέδειξε ωστόσο την ίδια βιασύνη στο να ενημερώσει τους Δημότες ότι η πολυσυζητημένη και «επεισοδιακή» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ακυρώθηκε ως «ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ» από την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Σύμφωνα και με την απόφαση της κ. Κοζυράκη (που επισυνάπτεται και η οποία αναρτήθηκε και στη Διαύγεια με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2019) :
« Ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, αναφορικά με την απορρόφηση της «ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε.» από τη «ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.», καθώς η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε κατά παράβαση των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 110 του Ν. 3852/2010, οι οποίες ορίζουν: «1. Σε περίπτωση όπου σε ένα νέο δήμο λειτουργούν περισσότερες από μία ανώνυμες εταιρίες της ίδιας κατηγορίας που το σύνολο των μετοχών ανήκει στο νέο δήμο που προκύπτει από τη συνένωση και στα νομικά του πρόσωπα, συγχωνεύονται υποχρεωτικά σε μία ανώνυμη εταιρία. Το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει σχετική απόφαση με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. .....»

Ειδικότερα, με την ως άνω απόφαση συγχωνεύονται εταιρείες διαφορετικών κατηγοριών, δεδομένου ότι η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ είναι πολυμετοχική εταιρεία ΟΤΑ υπαγόμενη στις διατάξεις του άρθρου 265 του Ν.3463/2006, ενώ η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ ΟΤΑ ως μονομετοχική υπάγεται στις διατάξεις του 266 του ίδιου νόμου .

Επίσης, η ως άνω απόφαση δεν λήφθηκε με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον σε σύνολο σαράντα εννέα (49) μελών συγκέντρωσε είκοσι μία (21) θετικές ψήφους
».

Τα ερωτήματα πλέον γίνονται αμείλικτα για τη Δημοτική αρχή και τη σπουδή της να προχωρήσει σε μια δομικού χαρακτήρα αλλαγή στο Δήμο, λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές. Μια σπουδή που πλέον κρίνεται παράνομη και με τη «βούλα» του κράτους!

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στις κινήσεις που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ένα περίεργο τοπίο στο Οργανόγραμμα του Δήμου, επισημαίνοντας ότι τίθεντο ευθέως ζητήματα σκοπιμότητας.
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έρχεται να μας δικαιώσει!
Έστω και αυτή τη στιγμή, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει το θέμα και να δώσει τη δυνατότητα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, να αποφασίσει σχετικά.

Δηλώνουμε τέλος ότι εφόσον οι δημότες μας επιλέξουν με την ψήφο τους, και επειδή θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη τέτοιων εταιριών ως αναπτυξιακά εργαλεία του Δήμου, άμεσα θα προχωρήσουμε με μια μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας που θα εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν πέρα από τη συγχώνευση των δυο εταιριών. 

Ηράκλειο για όλους: Όλοι μέσα και ο Δήμος Ηρακλείου εκτός!

Στο μεγαλύτερο Δήμο της Κρήτης παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται ένα ακόμα «θέατρο» παραλόγου» με αρνητικές συνέπειες για χιλιάδες οικογένειες . Με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για τη διεύρυνση των δήμων που εντάσσονται από το σχολικό έτος 2019-2020 στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης βλέπουμε το Δήμο Ηρακλείου να βρίσκεται για μια ακόμα φορά «εκτός κάδρου» σε ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά σε μικρά παιδιά και τη φοίτησή τους σε δημόσια σχολεία με παροχή ποιοτικής παιδείας!

Παρέμβαση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τα ετοιμόρροπα κτίσματα της πόλης μας

Παρατηρούμε τελευταία ότι πολλά από τα ετοιμόρροπα κτίσματα της πόλης μας είναι σε άσχημη κατάσταση και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης, με σοβαρές επιπτώσεις κυρίως σε πολυσύχναστους δρόμους.  Πιο συγκεκριμένα στην αρχή της κεντρικής αγοράς (οδός 1866), υπάρχει εγκαταλελειμμένο κτίσμα σε άθλια κατάσταση, με τις τέντες των καταστημάτων που βρίσκονται ακριβώς από κάτω να μην αφήνουν ελεύθερη την θέα του. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμούμε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει επειγόντως να αποκατασταθούν οι βλάβες του κτιρίου, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να συμβεί κάτι πολύ δυσάρεστο εις βάρος των καταστηματαρχών, αλλά και των δημοτών που περπατούν ξέγνοιαστοι από κάτω.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για τις καταστροφές

Την αδυναμία της Δημοτικής αρχής Ηρακλείου να ανταποκριθεί στις αυτονόητες ανάγκες αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών,  ήρθε να καταδείξει για μια ακόμα φορά, η κατάσταση που δημιούργησαν στην πόλη αλλά και τις δημοτικές κοινότητες, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ηλίας Λυγερός στην κοπή πίτας των Ενεργών Πολιτών: Είμαστε πιο ώριμοι, δυνατοί και ενωμένοι

«Η πόλη  μας και  οι  δημότες της  έζησαν το   χθες   και  γύρισαν  την  πλάτη  σε  αυτό. Σήμερα ζουν  τη  στασιμότητα   και  την  απογοήτευση  της παρούσας δημοτικής αρχής  και  αναζητούν διέξοδο, επιζητούν το αύριο και αυτό το αύριο είναι οι Ενεργοί Πολίτες».  Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για το Παγκρήτιο Στάδιο

Ένα «στολίδι» της πόλης, ένα στέγαστρο που δεν λέει να ολοκληρωθεί και μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για το Ηράκλειο συνθέτουν το σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από την περίφημη έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από τους «Ενεργούς Πολίτες»

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή «Νυν και Αεί» επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17 στις 8.30 το βράδυ, ο επικεφαλής της Κίνησης, Ηλίας Λυγερός, θα παρουσιάσει το όραμα και τη στόχευση των «Ενεργών Πολιτών» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

 Μετά από μια γόνιμη και συνεπή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με περισσότερη πλέον εμπειρία επί των αυτοδιοικητικών ζητημάτων, η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες» μπορεί να κοιτάζει κατάματα τους Ηρακλειώτες και να σχεδιάζει γι’ αυτούς, με αυτούς, ένα Ηράκλειο φιλικό, ανθρώπινο, λειτουργικό, όμορφο, αντάξιο του παρελθόντος του και με μέλλον για τις επόμενες γενιές των δημοτών του.

H παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για το αεροδρόμιο

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι αποτελεί αναμφισβήτητα ένα αναπτυξιακό έργο εθνικής εμβέλειας το οποίο με την ολοκλήρωση του θέτει όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος αλλά ολόκληρη την Κρήτη σε νέα αναπτυξιακή τροχιά. Γι΄ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση του εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί πρέπει να επιτευχθεί χωρίς χρονικές παρεκκλίσεις ενώ η εύρυθμη λειτουργία του υφιστάμενου πρέπει να διασφαλιστεί με αντίστοιχες παρεμβάσεις για το μεσοδιάστημα της λειτουργίας του.

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών με Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Συνέντευξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργου Σισαμάκη

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου παραχώρησε την Τετάρτη στην τηλεόραση Creta και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μεταξά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨Ηράκλειο για όλους¨.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων

Στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε στην επίλυση των κτιριακών και όχι μόνο προβλημάτων των σχολείων της πόλης μας, κλιμάκιο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αποτελούμενο από τους Άννα Παπαχρονάκη, Μανόλη Βασιλάκη, Μαρία Παπαδάκη, Μιχάλη Αγριόγιαννο και Κώστα Βαρβεράκη, επισκέφθηκε το παλαιό βρεφοκομείο στην οδό Γερωνυμάκη, όπου στεγάζονται τα 24ο και 31ο δημοτικά σχολεία Ηρακλείου.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την επιλογή του κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιλογή του κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου, αρχικά με σύμβαση ολίγων μηνών. Η παράταξή μας συμμετείχε στη διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου με αναλυτική πρόταση, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Π.Σ. Καρτερού είχε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός

Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού είχε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Καλουδιώτη.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Προχωράμε μαζί. Και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα πετύχουμε»

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ, συναισθανόμαστε την ατομική ευθύνη και νοιαζόμαστε βαθιά και ανιδιοτελώς για τον τόπο μας. Για την ψυχή του!

Ηλίας Λυγερός για το κλείσιμο του 2018 : Η αλήθεια μέσα από τους αριθμούς και όχι τις εξαγγελίες

Οι Δημότες πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, που προσπαθούν να δουν απολογιστικά το έργο της Δημοτικής Αρχής. Για να μπορεί κάποιος να κρίνει όμως πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει τι έγινε και τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

Δελτίο τύπου της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η διοίκηση ενός Δήμου της εμβέλειας του Ηρακλείου καθορίζεται εν πολλοίς από την οικονομική της αυτοτέλεια και ισχύ. Δυστυχώς η κυβέρνηση επανέρχεται και βάζει ¨χέρι¨ στα αποθεματικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεσμεύοντας τα με απόφαση που δημοσιεύεται στο Φ.Ε.Κ της 24ης Ιανουαρίου και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Ανοικτή Εκδήλωση νέας Δημοτικής Κίνησης

Σας καλούμε σε Ανοικτή Εκδήλωση για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, το Όραμα και τους Βασικούς Άξονες πολιτικής της νέας Δημοτικής Κίνησης, για το Ηράκλειο που όλοι αγαπάμε.

Η κοπή της βασιλόπιτας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα «Δεσποτικό», η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2019.  Τα μέλη και η φίλοι της παράταξης αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές, σε μια ευχάριστη βραδιά όπου «μεταξύ τυρού και αχλαδιού» κυριαρχούσαν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για αξιοποίηση καταφυγίου του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον Καρτερό

Πρόταση να καθαριστεί και να αξιοποιηθεί ως επισκέψιμος χώρος το παλιό καταφύγιο-αποθήκη υλικού του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον Καρτερό, καταρχήν για τους μαθητές και κατά δεύτερον λόγο για όσους πολίτες επιθυμούν να το επισκεφθούν, καταθέτει η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες».

Κοπή πίτας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Ηράκλειο, 31-1-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία κόβει την πίτα της για το νέο έτος 2019, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 9 το βράδυ, στην ταβέρνα ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ στις Μαλάδες. Στην εκδήλωσή της αυτή η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στηρίζει και εφαρμόζει την προσπάθεια απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.  Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των φίλων δημοτών, για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας – γιορτής .

Η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία του Σαββάτου

Η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» με τον επικεφαλής της Ηλία Λυγερό στηρίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και καλούν τους φίλους της Κίνησης και κάθε δημότη να συμμετάσχει σε εθελοντική αιμοδοσία μαζί της.

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για ένταξη έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 30/1/2019

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για ένταξη έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

 

Να τρέξει τις διαδικασίες ώστε να προλάβει ως τις 30 Απριλίου, που είναι η καταληκτήρια ημερομηνία, να καταθέσει πρόταση προς ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», ζητά από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός μέσω γραπτής πρότασης που κατέθεσε χθες 29/1/2019.

Μάλιστα προτείνει και συγκεκριμένη δράση προς ένταξη καθώς ανατρέχοντας στο εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, έχει διαπιστώσει ότι μία από τις δράσεις που θα μπορούσε να υπαχθεί προς χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα και ταιριάζει απόλυτα με το αντικείμενο της πρόσκλησης, είναι αυτή με αύξοντα αριθμό 78 και τίτλο «Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης».

Ήδη για το έργο αυτό υπάρχει ακίνητο το οποίο πρόσφατα παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στο Δήμο Ηρακλείου από τον ΟΑΕΔ. Συνεπώς τόσο ο κ Λυγερός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Παράταξης θεωρούν πως δεν πρέπει αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο να χαθεί για το Ηράκλειο χωρίς να το εκμεταλλευτούμε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης που υπέβαλε στο Δήμο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός:

 

Θ Ε Μ Α:  «Κατάθεση Πρότασης στο  πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Σας είναι γνωστό ότι στις 14/01/2019 αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 600.000 €.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης, μπορούν να περιέχουν κάθε είδους δαπάνη που αφορά α) στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων (ενδεικτικά: κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, β) συναφείς με τις ανωτέρω δράσεις και γ) δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε από τις 14.01.2019 και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έχει οριστεί η 30η Απριλίου 2019.

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, λαμβάνοντας υπόψη και την καταληκτική ημερομηνία. Έτσι, ανατρέχοντας στο εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, διαπιστώνουμε ότι μία από τις νέες δράσεις που αναφέρονται και φαίνεται να ταιριάζει με το αντικείμενο της πρόσκλησης, είναι αυτή με αύξοντα αριθμό 78 και τίτλο «Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης». Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης σε οικόπεδο που πρόσφατα παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στο Δήμο Ηρακλείου από τον ΟΑΕΔ.

Στόχευση όλων, πρέπει να είναι η αναζήτηση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την υλοποίηση πλήθους δράσεων προς όφελος των δημοτών. Το έργο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας αθλητικής δομής αυξάνοντας την κοινωνική προσφορά στου Δημότες που τόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα.

Πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την απόκτηση από τον Δήμο Ηρακλείου των κτηρίων του Λυκείου «Ο ΚΟΡΑΗΣ»

Την απόκτηση από τον Δήμο Ηρακλείου των κτηρίων του άλλοτε Λυκείου «ο Κοραής» εισηγείται η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Αντιπροσωπία της δημοτικής παράταξης, αποτελούμενη από τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Κώστα Βαρβεράκη και Θεοχάρη Παπαδάκη κατέθεσε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου σχετική πρόταση στην Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης

Με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης Νίκο Κατσαράκη και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Μανώλη Δρακάκη, είχε συνάντηση ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από μέλη της Παράταξης.

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη, είχε συνάντηση σήμερα το πρωί ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από συμβούλους της Παράταξης.. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον χώρο της εκπαίδευσης και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ηρακλείου.

Ανοικτή επιστολή Ενεργών Πολιτών για διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για Μινωικό Πολιτισμό

Τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για το Μινωικό Πολιτισμό προτείνει, με ανοικτή επιστολή, που απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, στις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Κρήτης η Δημοτική Παράταξη του Ηρακλείου "Ενεργοί Πολίτες".

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον Αποσελέμη και το Πάρκο Γεωργιάδη

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία παρακολουθεί τις εξελίξεις με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της σήραγγας που κατεβάζει νερό από το Οροπέδιο Λασιθίου στο φράγμα Αποσελέμη. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που δημιουργήθηκε προκειμένου να εκτρέπονται τα πλημμυρικά νερά του Οροπεδίου στο φράγμα, το οποίο και σχεδιάστηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας.

Η πρόταση των Ενεργών Πολιτών για αξιοποίηση του Δημοτικού ακινήτου «Φάρος» στη Νέα Αλικαρνασσό

Την πρόταση  των  Ενεργών Πολιτών , που κατατέθηκε  στο Δήμο  στις 18-1-2018, για αξιοποίηση του  Δημοτικού  ακινήτου  «Φάρος»,  στη Νέα Αλικαρνασσό ,  συζητά  εκτός ημερησίας διατάξεως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  στην σημερινή του συνεδρίαση  (9-1-2109).

Απολογισμός Δραστηριοτήτων Ηράκλειας Πρωτοβουλίας 2017-18

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς που σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ παρουσιάζει τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι μεγάλες αλήθειες στη διαχείριση απορριμμάτων

Άρθρο του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιου δημάρχου Ηλία Λυγερού

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Ανδρέα Σαββάκη

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΒΒΑΚΗ

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του γενναίου, σεμνού και ευγενικού συμπολίτη, Ανδρέα Σαββάκη, που πρόσφερε πολλά στον τόπο, τόσο με την αντιστασιακή δράση και φυλάκισή του στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών όσο και σε καιρούς δημοκρατικούς, ως στέλεχος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Ο Ανδρέας συμμετείχε στην ομάδα, που με επικεφαλής τον Νίκο Γιανναδάκη, ανέδειξε τη Βικελαία σε πνευματικό ίδρυμα πανελλήνιας εμβέλειας και παρέμεινε υπεύθυνος των πολύτιμων αρχείων της Βιβλιοθήκης μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Απευθύνομε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα των Ενεργών Πολιτών για την απώλεια του Ανδρέα Σαββάκη

 

Η απώλεια του αγωνιστή της Δημοκρατίας Ανδρέα Σαββάκη είναι τεράστια για το Ηράκλειο.

Ο δράση του ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών έγινε αιτία να φυλακιστεί και να βασανιστεί δείχνοντας σε όλους εμάς πως τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας δεν κερδίζονται χωρίς αγώνες και θυσίες.

Παράλληλα ο Ανδρέας Σαββάκης λειτούργησε ως καταλύτης για την ανάπτυξη της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αρχικά στο πλάι του αείμνηστου Νίκου Γιανναδάκη, αλλά και στη συνέχεια, δίνοντας και εκεί έναν άλλο, διαφορετικό, αγώνα για το σπουδαίο αγαθό του πολιτισμού.

Οι Ενεργοί Πολίτες και ο Επικεφαλής τους Ηλίας Λυγερός εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αξέχαστου Ανδρέα Σαββάκη

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τους Ενεργούς Πολίτες

Η γιορτή των Χριστουγέννων και η έλευση του νέου χρόνου φέρνουν μαζί τους το πανανθρώπινο μήνυμα της Ελπίδας και της Αγάπης.

Παρέμβαση της παράταξης 'Ηράκλειο για Όλους' για την πρόθεση συγχώνευσης των Δημοτικών εταιριών ΔΕΠΑΝΑΛ και ΔΕΠΤΑΗ

Με απορία και έντονη δυσαρέσκεια υποδεχτήκαμε την απόφαση της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ για συγχώνευση των δυο μεγαλύτερων ανωνύμων εταιριών του Δήμου με απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ από την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους τόσο επί της ουσίας όσο και ως προς το χρόνο λήψης της απόφασης, στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής και 5 μήνες πριν τις εκλογές, δεσμεύοντας με μια δομικού χαρακτήρα αλλαγή την επομένη δημοτική αρχή.

Άρθρο του Ηλία Λυγερού για τον ΦΟΔΣΑ

Όπως είναι γνωστό τον Ιούλιο του 2018 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 4455 για την αυτοδιοίκηση, γνωστός ως «Κλεισθένης», όπου μεταξύ άλλων θεμάτων που ρυθμίζει είναι κι αυτό της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ).

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για Διεθνές Συνέδριο για το Μινωικό Πολιτισμό στο Ηράκλειο

Κεντρικό σημείο στο πρόγραμμα των Ενεργών Πολιτών, στον τομέα του πολιτισμού ήταν και παραμένει η οργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου για το Μινωικό Πολιτισμό στο Ηράκλειο.

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών στη Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων

Τη Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) στη θέση Μαύρος Σπήλιος , πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου, στη ΒΙΠΕΗ,  αλλά και την πιλοτική Μονάδα του Προγράμματος LIFE F4F-Τροφή από Τρόφιμα,  επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός,  συνοδευόμενος από τα μέλη της Παράταξης Γ. Μανδαλάκη, Χ. Κουτρούλη, Μ. Βασιλάκη, Σ. Δοκιανάκη και Ν. Κασαπάκη.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία - απόφαση συμμετοχής στις εκλογές

Η Συντονιστική Επιτροπή της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, συνήλθε χθες Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 σε τακτική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τον τρόπο συμμετοχής στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι Ενεργοί Πολίτες οργανώνονται εν όψει εκλογών

Συνάντηση του βασικού πυρήνα των μελών της Παράταξης των Ενεργών Πολιτών πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Άτριον έχοντας στο επίκεντρο ζητήματα οργανωτικά, στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκλογή προέδρου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Μετά την καθιερωμένη τακτική Γενική της Συνέλευση που έγινε πριν λίγες μέρες, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση της νέας Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία επανεξέλεξε ομόφωνα ως Προέδρο την κ. Άννα Παπαχρονάκη. Η κυρία Παπαχρονάκη είναι ζωγράφος – αγιογράφος – ψηφιδογράφος και συμμετέχει στα όργανα της παράταξης από την ίδρυσής της το 1994, με σημαντική συμβολή κυρίως σε δράσεις πολιτισμού. Ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και είχε εκλεγεί για πρώτη φορά πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας τον Οκτώβριο του 2016.

Η εκλογή της αυτή σηματοδότησε την επαναδραστηριοποίηση της παράταξης μετά από ένα σύντομο διάστημα εσωστρέφειας, απόρροια της μη συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του 2014. Με την εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου της, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απέκτησε ξανά ομάδες εργασίας, που επεξεργάστηκαν προτάσεις για διάφορα θέματα της πόλης, όπως πολεοδομικά, κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά, ενώ ιδρύθηκε και ο Σύλλογος Φίλων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Επίσης διοργανώθηκαν 37 ομιλίες με τους δύο κύκλους «Μίτος της Αριάδνης», «Η Κρίση εντός μας», καθώς και με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Τέλος στην προσωπική προσπάθεια της προέδρου οφείλεται η αναβίωση της «κρητικής βεγγέρας» που καθιερώθηκε εδώ και 4 χρόνια στην οδό Κάσου, με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της γειτονιάς και από την ευρύτερη περιοχή της πρώην Ακαδημίας.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, με θέμα τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχει στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά»

Ο κύκλος 20 ομιλιών με τον γενικό τίτλο «Ο Μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έκλεισε το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου με την ομιλία της καθηγήτριας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Κωνσταντουδάκη – Κιτρομηλίδου. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Η βυζαντινή τέχνη της βενετικής Κρήτης: παράδοση και εξέλιξη, η κοινωνία και οι δημιουργοί».

Επίσκεψη των Ενεργών Πολιτών στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Ζητήματα που αφορούν στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό απευθείας αναθέσεων , στη νομιμότητα τους  και  γενικότερα στην λειτουργία των Δημοτικών  Επιχειρήσεων τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη 29/11/2018,  ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός με τον επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Ηράκλειο Εμμανουήλ Μαυριτσάκη.

Ενεργοί Πολίτες: Η «Στείρα» αντιπολίτευση και ο «έξυπνος Δήμος»

Χρηματοδοτικά προγράμματα περνούν και χάνονται και ο Δήμος Ηρακλείου δεν τα αξιοποιεί προς όφελος της πόλης και των δημοτών της. Αυτό επισημαίνουν οι Ενεργοί Πολίτες και ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός καλώντας τη δημοτική αρχή να μην αφήσει να χαθεί και η πρόσκληση που τρέχει για τους δήμους, από τις 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I, για την υποβολή προτάσεων, στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση και αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων».

Παρέμβαση Ηλία Λυγερού και Ενεργών Πολιτών στη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019

Την ασυνέπεια λόγων και έργων της παρούσας δημοτικής αρχής ξεδιπλώνει σε όλο της το μεγαλείο η μελέτη των στοιχείων του νέου προϋπολογισμού για το 2019 και η σύγκριση τους με όσα σχεδιάστηκαν και εντέλει υλοποιήθηκαν από τους προϋπολογισμούς παρελθόντων ετών.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου: «Το πάθημα δεν έγινε μάθημα»

Με προχειρότητα,  χωρίς  κατηγοριοποίηση των έργων, ανάλογα με την ωρίμανση τους, απλά καταγράφοντας κωδικούς που ποτέ δεν θα πάρουν σάρκα και οστά προς όφελος των δημοτών, επιχειρεί η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, και το 2019, να προωθήσει το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Απολλόδωρου Σαατσάκη

Φτωχότερη από σήμερα η δημοσιογραφία στην Κρήτη καθώς έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Απολλόδωρος Σαατσάκης, ένας δημοσιογράφος που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφία επί δεκαετίες, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Έχοντας διατελέσει δημοσιογράφος αλλά και διευθυντής σε Εφημερίδες του Ηρακλείου, και όχι μόνο, διακρίθηκε για την πιστή τήρηση των αρχών της δημοσιογραφίας τιμώντας το χώρο που επέλεξε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο είχε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο της Παράταξης Γιώργο Μανδαλάκη.

Δήλωση Ηλία Λυγερού με αφορμή την 45η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ημέρα μνήμης η σημερινή. Τιμούμε τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο ήταν και παραμένει το σύμβολο της αντίστασης της νεολαίας μας στο στρατιωτικό - φασιστικό καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών.

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  συζήτησε ο επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της.

Aίτημα κατάθεσης εγγράφων από Ενεργούς Πολίτες

Την προσκόμιση συγκεκριμένων εγγράφων  που αποδεικνύουν πως έγινε με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες  η ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες  και  τις απαντήσεις που έδωσε η  Ειδική Επιτροπή  του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 σε σχετική προσφυγή του Δήμου κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποια έκρινε πως η διαδικασία που τηρήθηκε, ως προς το ζήτημα αυτό, δεν ήταν η ενδεδειγμένη, ζητά από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός.

Πρόσκληση σε συνέλευση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στην 28η Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:30 μ. μ.  στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέματα:

Ανακοίνωση συμμετοχής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» στις προσεχείς εκλογές

Την συμμετοχή της δημοτικής παράταξης  «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός. Ο κ Λυγερός περιέγραψε συνοπτικά τις πολιτικές που έχουν σχεδιάσει και σκοπεύουν να εφαρμόσουν στο Δήμο Ηρακλείου, εφόσον οι δημότες τους εμπιστευθούν την ψήφο τους, αλλά και το όραμα που έχουν για το Ηράκλειο, πάντα με συμμέτοχο και τελικό αξιολογητή τον ίδιο τον πολίτη.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία - Συνάντηση με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, που  η Ηράκλεια Πρωτοβουλία πραγματοποιεί εν όψει των δημοτικών εκλογών, έγινε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, συνάντηση, με τον κύριο Ευριπίδη Κουκιαδάκη και στελέχη της υπό ίδρυση δημοτικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθεί. Από πλευράς Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ενημέρωση για τον «Κλεισθένη» και τις αστικές πυρκαγιές από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ομιλίες που διοργάνωσε μέσα στο μήνα Οκτώβριο η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικά, αλλά επίκαιρα θέματα.

H Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη

Εδώ και πολλούς μήνες η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, είχε καταθέσει αρκετές προτάσεις για τη σχεδιαζόμενη ανάπλασή του.  Σε σχετική συζήτηση που είχαμε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα κοπούν δένδρα και το πάρκο θα διατηρήσει τον σημερινό του χαρακτήρα ως αστικό πάρκο δασικού τύπου, όπως προτείνει και η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή.

Ομιλία για τις Αστικές Πυρκαγιές από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

«Οι αστικές πυρκαγιές και οι κίνδυνοί τους» είναι το θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Γ. Σεληνιωτάκη.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Τώρα που  έρχεται η ώρα του απολογισμού, για ένα έργο που κάνεις και θέλεις να κριθείς ως Δημοτική Αρχή, πρέπει να παρουσιάζεις αντικειμενικά την πορεία των ενεργειών που ακολουθήθηκαν, ώστε να δίνεις τη δυνατότητα στου Δημότες να σε «κρίνουν». Όσον αφορά το πολύπαθο έργο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου του Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), η πορεία είναι δυστυχώς μεγάλη και τα γεγονότα δεν πρέπει να λησμονούνται.

Παρέμβαση στη συζήτηση των δημοτικών τελών για το 2019 από τη Δημοτική κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συζήτηση των τελών σήμερα για τον Δήμο Ηρακλείου για το 2019. Χρονιά των αυτοδιοικητικών  εκλογών και βλέποντας κανείς την εισήγηση της Δημοτική Αρχής, συνηθισμένος από τα παλαιότερα έτη, καταλαβαίνει ότι κάτι άλλαξε φέτος.  Βεντέμα που θα έλεγαν και οι αγρότες για την καλή παραγωγή μίας χρονιάς. Δυστυχώς  όμως  οι  Δημότες δεν  έχουν  μνήμη  χρυσόψαρου και θυμούνται όλη την προηγούμενη τετραετία τις αποφάσεις όσον αφορά τα Δημοτικά τέλη και φόρων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Ομιλία Ζαχαρία Δοξαστάκη με θέμα το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», είναι το θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον τέως Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Παρέμβαση του οικονομικού τμήματος της δημοτικής κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Υπάρχει μία αντίληψη στην πλειοψηφία του κόσμου ότι οι πόροι που προέρχονται από το κράτος και διαχειρίζονται οι φορείς του (Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμοι, Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας, κλπ), είναι κάτι «ξένο» και δεν εμπνέει το σεβασμό που θα έπρεπε στην κατανάλωση του. Ο ρόλος των δημόσιων φορέων και ιδιαίτερα των αυτοδιοικητικών, πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο ανταποδοτικός και κοινωνικός. Ο δημότης πρέπει να βλέπει ότι τα χρήματα τα οποία μέσω των φόρων και των ανταποδοτικών τελών δίδει, επιστρέφουν σε αυτόν μέσα από διάφορους τομείς. Πρωτίστως όμως, θέλει να αποκομίζει από τα διάφορα έργα, ότι αφενός υπάρχει ένας σχεδιασμός και ένα όραμα και αφετέρου μία συνέχεια.

Επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Αντιπροσωπία μελών και φίλων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε πρόσφατα το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Άννα Παπαχρονάκη, οι πρώην πρόεδροι  Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Γαλενιανός, Κώστας Βαρβεράκης, ο κ. Μιχάλης Αγριόγιαννος, ο πρόεδρος της ΔΙΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, ο πρόεδρος του Μουσείου «Ν. Καζαντζάκης» καθ. Μιχάλης Ταρουδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Ματζαπετάκης και ο πρώην πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Νίκος Ηλιάκης.

Η Δημοτική ομάδα ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για τους παιδικούς σταθμούς

H αδυναμία του υφισταμένου δικτύου δημόσιων παιδικών σταθμών να καλύψει τη συνολική ζήτηση των θέσεων είναι γνωστή και έχει καταγραφεί όλα τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία κριτηρίων επιλογής, τα οποία πολλές φορές δεν λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους του προβλήματος (εργαζόμενοι-άνεργοι), ενώ προσφέρονται και επιπλέον θέσεις με τη βοήθεια προγραμμάτων ΕΣΠΑ (voucher) σε ιδιωτικούς και Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς. Το πρόβλημα, όμως παραμένει και στα χρόνια της κρίσης, το θέμα πήρε και μια άλλη διάσταση, της προσφοράς δηλαδή του κοινωνικού κράτους (με όλες του τις εκφράσεις) στο κοινωνικό σύνολο. Η έλλειψη που υπάρχει στην προσφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί και έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου, και καταθέτει στο Δήμο Ηρακλείου τις προτάσεις της:

Η βεγγέρα της οδού Κάσου

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου από τις 7:30 το απόγευμα και μετά,  στην οδό Κάσου (περιοχή πρώην Ακαδημίας), οι γείτονες παλιοί και νέοι, θα γιορτάσουν μαζί με συγγενείς και φίλους σ' ένα δρόμο χωρίς αυτοκίνητα.

Η «Δύναμη Πολιτών» για το Πολιτιστικό Κέντρο

Αν υπάρχει ορισμός του πολιτικού θράσους, τότε είναι αυτός: Η παράταξη των «Ανοιχτών Οριζόντων» που επί της δικής της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου:

Η Δημοτική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών για το έργο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού»

Μετά  την αποφυγή ουσιαστικών απαντήσεων σε πολλές παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο για το έργο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού του Δήμου Ηρακλείου», όπως η κοπή των δέντρων στην Ίδης, ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός πίνακας όπου παρατηρήθηκε τροποποίηση των υλικών του έργου, αλλά και σε ερώτηση μας για τις καθυστερήσεις και τις ποιοτικές αποκλίσεις υλικών η Δημοτική Αρχή παρεχώρησε συνέντευξη τύπου για το έργο και τα προβλήματα του.

Με επιτυχία η ομιλία Γιγουρτσή για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στο κατάμεστο Πολύκεντρο Νεολαίας έγινε την Τετάρτη 18 Ιουλίου το βράδυ η ομιλία του συμπολίτη κ. Γιάννη Γιγουρτσή, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, με θέμα: «Ελλάδα – Τουρκία: τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά: άγνωστοι γείτονες, άσπονδοι φίλοι»

Ομιλία για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με ομιλητή τον κ. Γιάννη Γιγουρτσή από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι το επίκαιρο θέμα εκδήλωσης, που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με ομιλητή τον συμπολίτη κ. Γιάννη Γιγουρτσή, καθηγητή στην Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 7:30 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Βαγγέλη Ατζολετάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

     Ηράκλειο, 8 Ιουλίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του Βαγγέλη Ατζολετάκη. Ο αγαπητός σ’ όλους μας Βαγγέλης ήταν διακεκριμένος αρχιτέκτων, ενεργός πολίτης, είχε ήθος και έμφυτη ευγένεια.

          Ο Βαγγέλης Ατζολετάκης ήταν ιδρυτικό μέλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, διετέλεσε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και ενεργό μέλος της  Συντονιστικής της Επιτροπής με ιδέες και προτάσεις για θέματα της πόλης. Είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τη διασφάλιση προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους και είχε κατ’ επανάληψη ενεργοποιηθεί για τη σχολαστική τήρηση των κανόνων προσβασιμότητας στα δημοτικά έργα. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

          Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία, θα αναφερθούν στη ζωή και τη δράση του σε ειδική συνεδρίαση  και θα καταθέσουν ποσό στη μνήμη του σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας.

Παρέμβαση Ενεργών Πολιτών για την Αφισορύπανση

Έχει γίνει πλέον σε όλους κατανοητό ότι τα θέματα αισθητικής μίας πόλης, όπως το Ηράκλειο που παρουσιάζει εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και όπου είναι εφικτό να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση τους. Είναι εμφανές ότι το σοβαρό πρόβλημα της εκτεταμένης αφισορύπανσης, το οποίο γίνεται αισθητό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Μ.Φαρσάρη

Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Ηράκλειο, 2 Ιουλίου 2018

Συλλυπητήρια για τον Μιχάλη Φαρσάρη

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον  Μιχάλη Φαρσάρη, τον πολίτη υψηλού ήθους, που υπερασπίστηκε την ιδεολογία του με συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνηση, τον ενεργό δημότη, που προσέφερε στα κοινά ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, τον καλλιεργημένο, ευγενικό και μετριοπαθή συμπολίτη. 

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του Κρήτη, τα παιδιά και όλους τους οικείους τους.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το έργο της Ίδης - Δικαιοσύνης και για την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού για άρδευση

Οι Ενεργοί Πολίτες για το έργο της Ίδης - Δικαιοσύνης και για την αξιοποίηση του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού για άρδευση:

Συλλυπητήριο μήνυμα της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» για το θάνατο του Δημήτρη Ξυριτάκη

Η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», ο επικεφαλής, οι δημοτικοί και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της κίνησης εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του συμπολίτη, μαχόμενου δικηγόρου και αγωνιστή της δημοκρατίας Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τη μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ταχθεί στο παρελθόν με σειρά εκδηλώσεων και ανακοινώσεων κατά της δημιουργίας μαρίνας στον όρμο του Δερματά και είχε προτείνει να κατασκευασθεί δίπλα στις εκβολές του Γιόφυρου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπως είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται από την προηγούμενη, υπό τον κ. Κουράκη, δημοτική αρχή και συνεχίζεται από τη σημερινή υπό τον κ. Λαμπρινό. Προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, αντιπροσωπία της δημοτικής παράταξης, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ. κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τον  Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Δ.Ξυριτάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ευπατρίδη Δημήτρη Ξυριτάκη, έγκριτου νομικού, λόγιου, ενεργού πολίτη, που διακρίθηκε για το ήθος, το θάρρος, την προσφορά του στα κοινά.

Ερώτηση της δημοτικής παράταξης των Ενεργών Πολιτών

Το έργο ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης του στις  30/10/2017 με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης τους 18 μήνες. Με την ουσιαστική έναρξη των εργασιών στο τμήμα Ίδης – Ψαρομηλίγκων, η Δημοτική αρχή δια του αρμόδιου αντιδημάρχου των Τεχνικών Έργων - Αυτεπιστασίας - Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, παρουσίασε και το σχετικό χρονοδιάγραμμα των τμηματικών εργασιών, όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το Δημοτικό Συμβούλιο 21-5-2018

Με κύρια θέματα τις προτάσεις της επιτροπής που κατέληξε μετά τη διαβούλευση για το πάρκο Γεωργιάδη, τη μη αξιοποίηση ενός ακόμη ακινήτου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου και αθλητικών εγκαταστάσεων, τις τεχνικές αλλαγές οι οποίες περιγράφονται στις εργασίες για το έργο που εκτελείται στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και το διασυνοριακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου «ECORouTs» που αφορά την υλοποίηση δράσεων για τη δημιουργία περιβαλλοντικά φιλικά διαδρομών εντός τουριστικών περιοχών.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Θ.Βασιλάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, που υπήρξε υπόδειγμα αυτοδημιούργητου και κοινωνικά ευαίσθητου επιχειρηματία. Οι επιχειρήσεις του ήταν σημαντικές όχι μόνο για τις οικογένειες των εργαζομένων σ’ αυτές αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι από μας, που μεγαλώσαμε μαζί στην ίδια πόλη.

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του, Εμμανουέλα, τους γιους του, τον αδελφό του και όλους τους οικείους τους.

Με επιτυχία η εκδήλωση για το Ηρώον του Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, η εκδήλωση, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, με θέμα: «Το Ηρώον του Ηρακλείου», το εγκαταλελειμμένο κτήριο με χαρακτηριστικά μινωικής αρχιτεκτονικής, απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Εκδήλωση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «Το Ηρώον του Ηρακλείου»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που οργανώνει  με θέμα: «Το Ηρώον του Ηρακλείου», την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ώρα 20:00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Γιατί αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι επαναλαμβανόμενες πλέον τακτικές (όχι πρωτοφανείς), εκ μέρους της Δημοτικής αρχής σήμερα  7-5-18,  έφτασαν στο αποκορύφωμα.

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Γ.Καραντινό

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την αιφνίδια και άδικη απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη Γιώργου Καραντινού, σπουδαίου γιατρού, ενεργού πολίτη, που διακρίθηκε για το ήθος, τη διάθεση προσφοράς και την ευγένειά του.

          Ο Γιώργος Καραντινός προσέφερε στους συμπολίτες ως γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, Δημοτικοί Σύμβουλοι της οποίας συνυπηρέτησαν στην ίδια δημοτική ομάδα με τον Γιώργο Καραντινό, χάνει έναν αγαπητό φίλο.    

Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του, Ουρανία, τα παιδιά και όλους τους οικείους τους.                                                    

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στον Δήμαρχο για το πράσινο

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη και Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγενία Στυλιανού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πράσινο στον Δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα το Πάρκο Γεωργιάδη και το θέμα των μουριών, που κόβονται λόγω της προσβολής τους από έντομο, που ήλθε από την Κίνα.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη συζήτηση του προβλήματος της υδροδότησης στην πόλη μας

Η αντιπαράθεση του τέως με τον νυν δήμαρχο, στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης μας, μόνο με την πραγματική ουσία του  θέματος δεν ασχολήθηκε.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με τη διάλεξη του καθηγητή κ. Στέφανου Τραχανά έκλεισε ο κύκλος δέκα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Τον κ. Τραχανά προλόγισε ο συνάδελφός του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ο οποίος ανέδειξε το ήθος και την προσφορά του ομιλητή ως δασκάλου, συγγραφέα, Διευθυντή επί 30 έτη των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και Διευθυντή σήμερα του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων “Mathesis”.

Νομιμότητα αποφάσεων και ενεργειών της Δημοτικής Αρχής

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στις 12-7-2107 εγκρίθηκε η διενέργεια του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την υπηρεσία ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου. Ενώ εισήχθη ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης, με σκοπό προφανώς να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και να έχει προκύψει ανάδοχος πριν την λήξη των ασφαλιστηρίων, εντούτοις ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 01-09-2017 (50 ημέρες μετά) με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών την 27-09-2019.

Με τον ψυχολόγο κ. Γιάννη Ανυφαντάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η ένατη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με θέμα τη νόσο Alzheimer συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Ζαγανάς, μιλήσει με θέμα: Νεότερα δεδομένα στη νόσο Alzheimer και τις σχετιζόμενες άνοιες.

Με θέμα τη νόσο Alzheimer συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας «η κρίση εντός μας»

Ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα συνεχιστεί, μετά από ανάπαυλα δύο εβδομάδων, το προσεχές Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 11.00 το πρωί, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β’ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα τη νόσο Alzheimer.

Νέος κύκλος εννέα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας» από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, συνεχίζοντας την  παράδοση στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων,  προτείνει στους συμπολίτες ένα νέο κύκλο  εννέα ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». Οι ομιλίες θα έχουν ως αντικείμενο προβλήματα, που ταλανίζουν τους πολίτες, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2018

Στην σημερινή μας συνεδρίαση συζητάμε τον τέταρτο προϋπολογισμό που συντάσσει και θα υλοποιήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Σε προηγούμενες περιόδους ο τέταρτος προϋπολογισμός  έκλεινε και τη Δημοτική θητεία. Αποτελούσε δηλαδή η τετραετία ικανή χρονική περίοδο για να  διαπιστωθεί αν μια Δημοτική Αρχή ήταν ικανή να διοικήσει και να προωθήσει τα προβλήματα Δημοτών  και Δήμου βάζοντας αποφασιστικά, το «στίγμα» της στην πόλη.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ. κ. Κώστα Βαρβεράκη, Μανόλη Βασιλάκη, Ρένα Βεργάκη και Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και τα στελέχη κ.κ. Ιωάννα Μάρη και Άννα Τσίκη.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE