inner image

«ΑνθίΖΩ την Πόλη μου – Απονομή των βραβείων του περιβαλλοντικού διαγωνισμού των εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη»

Με την απονομή των βραβείων, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ο διαγωνισμός «ΑνθίΖω την πόλη μου» των Εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη». Η Ομάδα Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου των Εθελοντών επέλεξε συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Μαΐου και το πάρκο Γεωργιάδη, προκειμένου να απονείμει τα βραβεία στους νικητές.

Ανθίζουμε και το τσιμέντο! Από την Ομάδα Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου των Εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη»

Αποκαλύφθηκε ο «ανθισμένος» τοίχος που ζωγράφισε η Ομάδα Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου των Εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Ανθί-ΖΩ την πόλη μου»!

Η ομάδα των εθελοντών, με πρωτοβουλία της Γωγώς Πιλάτου και την τέχνη της εικαστικού Νίκης Γκοράνοβα, ζωγράφισαν έναν ολόκληρο τοίχο με λουλούδια και τον χάρισαν όχι μόνο στους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη μας! Στην τελετή της αποκάλυψης πήραν μέρος και μαθητές του σχολείου που υιοθέτησαν από ένα μικρό φυτό λεβάντας! Γιατί η αγάπη για τη φύση ξεκινάει από την εκπαίδευση!

«ΑνθίΖΩ την πόλη μου»: Διαγωνισμός καλλωπισμού μπαλκονιού, κήπου, ταράτσας, από τους εθελοντές του «Δικαίωμα στην Πόλη»

Η Ομάδα Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος των Εθελοντών της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» διοργανώνει διαγωνισμό καλλωπισμού μπαλκονιού, κήπου, ταράτσας με τίτλο «ΑνθίΖΩ την πόλη μου».

Οι Εθελοντές της Παράταξης επιδιώκουν η περιβαλλοντική αυτή γιορτή να γίνει θεσμός και αφορμή ώστε να μπει ξανά η φύση στην καθημερινότητα μας. Καλούν τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετάσχουν ενεργά για να γεμίσει η πόλη με χρώματα, πράσινο και ευωδιές και παράλληλα να αναβαθμισθεί αισθητικά. Και αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο, πέραν από τα πλούσια δώρα του διαγωνισμού, αφού θα ωφεληθεί η πόλη από τη δημιουργία μικρών «πνευμόνων» πρασίνου στα σπίτια των συμμετεχόντων, κάτι που αθροιστικά θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και του μικροκλίματος.

Δράση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού από τους Εθελοντές της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη»

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» πραγματοποίησε την Δευτέρα 15 Απριλίου δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 13ο και 42ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Για τη δράση αυτή εκτός από τους Εθελοντές συνεργάστηκαν η Διευθύντρια Αγγελική Μαράκη και η Ομάδα ΕΔΥ του σχολείου.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά την Ευαγγελία Παπαχρονάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 8 Απριλίου 2024

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΧΡΟΝΑΚΗ

           Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά το εκλεκτό μέλος της, Ευαγγελία Παπαχρονάκη-Χαλαμπαλάκη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, μητέρα της πρώην προέδρου της παράταξης Άννας Παπαχρονάκη. Η Ευαγγελία Παπαχρονάκη ήταν μια δυναμική γυναίκα, που παρά τις δυσκολίες της ζωής, δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια, έχοντας παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης.

          Θα την θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό ακόμα και για την απαράμιλλη και αθόρυβη στήριξη στη «βεγγέρα της οδού Κάσου», που επί σειρά ετών διοργάνωνε η παράταξη στη γειτονιά της.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

 

Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση των εθελοντών της Δημοτικής Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» με θέμα: «Πώς να μεγαλώσουμε υγιή κι ευτυχισμένα παιδιά στην ψηφιακή εποχή»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της εθελοντικής ομάδας Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Αθλητισμού της Δημοτικής Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» στο 26ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, με ομιλήτρια την Ροδούλα Καφτάκη και θέμα «Πώς να μεγαλώσουμε υγιή και ευτυχισμένα παιδιά στην ψηφιακή εποχή».

Πώς να μεγαλώσουμε υγιή κι ευτυχισμένα παιδιά στην ψηφιακή εποχή. Διπλή εκδήλωση από τους εθελοντές της Δημοτικής Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη»

Η εθελοντική ομάδα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Αθλητισμού της Δημοτικής Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» σας προσκαλεί σε δυο ενημερωτικές ομιλίες της εκπαιδευτικού πληροφορικής, συγγραφέως και δημιουργού του Safe Kids Project Ροδούλας Καφτάκη με θέμα: «Πώς να μεγαλώσουμε υγιή κι ευτυχισμένα παιδιά στην ψηφιακή εποχή».

Η απόφαση της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» για την ΠΕΔ Κρήτης

Με εισήγηση του Δημάρχου και Επικεφαλής της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξη Καλοκαιρινού, η οποία μετά από συζήτηση υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Ομάδα, η παράταξη τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Μαρινάκη για την Προεδρεία της ΠΕΔ Κρήτης.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Μαυρογιάννη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 24 Νοεμβρίου 2023

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ  ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

Με βαθειά οδύνη, αποχαιρετούμε τον αγαπητό σε όλους μας Γιώργο Μαυρογιάννη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.       

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας και μέλος της Συντονιστικής μας Επιτροπής, για όλα τα χρόνια και είχε συμμετοχή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, με πιο πρόσφατη τις δημοτικές εκλογές του 2019. Είχε πάντοτε αμείωτο ενδιαφέρον για τα κοινά της πόλης, με εύστοχες παρεμβάσεις και προτάσεις, μέσα από τα όργανα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Συμμετείχε πάντοτε σε εθελοντικές δράσεις, ιδιαίτερα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.  Υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας και άψογος οικογενειάρχης, με έντονη κοινωνική προσφορά.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Συλλυπούμεθα θερμά την αγαπημένη σύζυγό του, Ελένη, τα παιδιά του Κώστα, Άρια, Μιχάλη, τα εγγόνια του  και όλους τους οικείους του.  

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Πρόταση διαμόρφωσης δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2024

H πρόταση   για   την   διαμόρφωση των δημοτικών τελών     και   ηλεκτροφωτισμού   κατατέθηκε την Παρασκευή 3-11-2023   για σύγκλιση συνεδρίασης   οικονομικής   επιτροπής   την Τετάρτη   8-11-2023.  Η  εισήγηση  ήταν  απλώς ενημερωτική  χωρίς την αναγκαία  τεκμηρίωση  για τις  προτεινόμενες   αυξήσεις.  Το γεγονός  αυτό μας οδήγησε στην κατάθεση   σχετικής παρέμβασης  την  Δευτέρα 6 -11-2023, για την κατάθεση  των απαραίτητων εγγράφων τεκμηρίωσης.  Οι απαντήσεις  στάλθηκαν   από τον αντιδήμαρχο  κ. Βασιλάκη  στις 8/11/2023 λίγο πριν την συνεδρίαση της Ο.Ε και επίσημα από την οικονομική  επιτροπή στις 9/11/2023 . Είναι κατανοητό  γιατί η ενναλακτική μας πρόταση δεν κατατέθηκε και στην οικονομική επιτροπή ( λόγω χρόνου ) και κατατίθεται σήμερα απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γραμματικάκη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 25 Οκτωβρίου 2023

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ

          Με βαθειά οδύνη αποχαιρετούμε τον άξιο συμπολίτη μας Γιώργο Γραμματικάκη, που  έφυγε σήμερα από τη ζωή.

 Ο Γεώργιος Γραμματικάκης, με την πλούσια δράση του ως Καθηγητής, ως Συγγραφέας, ως Πρύτανης, ως Ευρωβουλευτής και γενικότερα ως ενεργός πολίτης, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πόλη μας, με διεθνή αναγνώριση σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιήθηκε.

Θα τον θυμόμαστε με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και αγάπη για τη στήριξή του στην Ηράκλεια Πρωτοβουλία από τα πρώτα της βήματα το 1994, με τις προτάσεις του και με τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση του εκλογικού της προγράμματος.

 Συλλυπούμεθα θερμά τη σύζυγό του Εύα, τα παιδιά του Μαρία και Οδυσσέα, καθώς και όλους τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα!

Δημοτικές Παρατάξεις για τα προβλήματα στην οδό Ν.Πλαστήρα έξω από το ΙΤΕ (περιοχή Βασιλικά Βουτών)

Η οδός Ν. Πλαστήρα (περιοχή Βασιλικά Βουτών) διέρχεται έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του νέου κτιρίου του ENISA. Η  συγκεκριμένη οδός έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής να αυξάνεται η επικινδυνότητα τόσο για τους οδηγούς οχημάτων όσο και για τους διερχόμενους πεζούς διερχόμενους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των εργαζομένων και των επισκεπτών στα δύο ιδρύματα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ από την ίδια οδό εξυπηρετείται και η διέλευση των οχημάτων με προορισμό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Βουτών, λόγω της κυκλοφοριακής σύνδεσης με την εθνική οδό.

Δήμος για όλους - Άρθρο της Δημοτικής ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Υποχρέωση κάθε αυτοδιοικητικής δομής αλλά και του κεντρικού κράτους είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πρέπει να είναι αυτοσκοπός η βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής. Ιδιαίτερα δε οι Δήμοι της χώρας, πρέπει επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Ακόμα κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού (το οποίο δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως κριτήριο), πρέπει να ενημερωθούν ότι τόσο τα διεθνή δεδομένα όσο και τα Ελληνικά στατιστικά αναφέρουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αναπηρία, πράγμα το οποίο τους απομακρύνει από την κανονικότητα. Η αλληλέγγυα κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά και να απαιτήσει από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να ορθώσουν το ανάστημα τους στην διακριτοποίηση που υπάρχει, βοηθώντας τη ζωή αυτών των ατόμων, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν επί ίσοις όροις. Η απαίτηση που υπάρχει όλοι να είναι ίδιοι ή «φυσιολογικοί» είναι λανθασμένη και πρώτα η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει μπροστά ευνοώντας την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών και τη συμμετοχή.

Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ κ. Μιχάλη Σκουλά συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Κοινωνιολόγου κ. Μιχάλη Σκουλά, Υπεύθυνου του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ, συνεχίστηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας. Θέμα της ομιλίας ήταν: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Με ομιλία για το αλκοόλ συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Επίτιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Νικόλαου Παρίτση συνεχίστηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Θέμα της ομιλίας ήταν: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη διαβούλευση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου Γεωργιάδη

Αφετηρία της ,  θα σκεφτόταν ο καθένας ,  είναι  μια  οραματική  δράση για την πόλη  που θέλομε , για την ποιότητα και ποσότητα των ελεύθερων χώρων , του πράσινου  , της βιώσιμης κινητικότητας   το ρόλο  ( μέσα και  από την ιστορία του )  που πρέπει  να  έχει  ένας  χώρος  όπως το  Πάρκο  Γεωργιάδη.  Η  Δημοτική αρχή  θα  έπρεπε  να  έχει δώσει  ένα περίγραμμα  αυτού του οράματος,  των  δράσεων  που σκέφτεται   στο σύνολο του ιστού της πόλης ,  και  όχι συνεχώς  αποσπασματικές   δράσεις που προκύπτουν  από γεγονότα ξένα προς αυτή και την πολιτική της..

Με ομιλία του καθηγητή κ. Ν. Παρίτση συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», η Ψυχίατρος κ. Ευτέρπη Μπαλή, ανέπτυξε το προηγούμενο  Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το  θέμα: Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους. Η κ. Μπαλή έδωσε τον ορισμό του άγχους, αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές, με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί, περιέγραψε τις περιπτώσεις, για τις οποίες συνιστάται η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς, και ποια μπορεί να είναι αυτή η βοήθεια.

Η ετήσια γενική συνέλευση των Ενεργών Πολιτών

Η  δημοτική κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" την ΔΕΥΤΕΡΑ  12-2-2018  διοργανώνει την ετήσια  γενική της συνελευση  στην αιθουσα του  ΤΕΕ/τακ στις 6.30  μ.μ.

Αρχεία

Προτάσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Γεωργιάδη

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ασχολήθηκε με το θέμα και διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις - προτάσεις:

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον απολογισμό έτους 2017

Χθες  και  τυπικά -  με την κατάθεση   των αποτελεσμάτων  του  4  τριμήνου   2017 -  οριστικοποιήθηκαν  τα   οικονομικά στοιχεία  του  απολογισμού  για  το  έτος 2017.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την τέταρτη ομιλία του νέου κύκλου ομιλιών, που διοργανώνει με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». 

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ

Έπειτα από αίτημα μας διεξήχθη συνάντηση της κίνησης μας  με τον πρόεδρο του ΔΣ και τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΗ. Στη συνάντηση μετείχαν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Λυγερός και Γιώργος  Μανδαλάκης, το μέλος του μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ Μανώλης Καροφυλάκης και ο επιστημονικός  σύμβουλος μας Σπύρος Δοκιανάκης. Από τη ΔΕΥΑΗ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Ρασούλης, ο γενικός διευθυντής  Χάρης Παπαματθαιάκης, ο οικονομικός διευθυντής  Μιχάλης Φοινικιανάκης κ,α.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπευτή κ. Κώστα Μπατσαλιά και της Παιδοψυχιάτρου - Ψυχοθεραπεύτριας κ. Κατερίνας Θεοδωράκη συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: Ζευγάρι & Οικογένεια: Σχέσεις και δυναμικές αλληλεπιδράσεις.

Παρέμβαση των ενεργών πολιτών για την κοπή των δέντρων

Τις  τελευταίες  ημέρες, με τις διαμαρτυρίες και των Δημοτών, ήρθε στην  επικαιρότητα  το θέμα  της  προστασίας  του πράσινου της  πόλης  μας. Στο συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική πολιτική ήταν και συνεχίζει να είναι εχθρική προς το πράσινο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις    που συνηγορούν και αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη εκτίμηση. Συνοπτικά αλλά με  σαφήνεια θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την  ορθότητα  των  εκτιμήσεων μας.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία της Ψυχιάτρου κ. Εύας Μαρίας Τσαπάκη, με θέμα: Εθισμός στο Διαδίκτυο: αναγνώριση/υποστήριξη/αντιμετώπιση συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό (η πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της στην αρμόδια διαχειριστική αρχή) μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, για την βελτίωση της προσβασιμότητας στη Δημοτική Παραλία Καρτερού, καθώς και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ (βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.).

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Σας  είναι  γνωστό  ότι  στις  13/11/2017  στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» αναρτήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 2.500.000 €.

Με επιτυχία η ομιλία του κ. Χρυσού. Με ομιλία της κ.Τσαπάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Χρυσού άνοιξε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η σειρά των ομιλιών με τον γενικό τίτλο «η κρίση εντός μας».  Θέμα της ομιλίας ήταν: «Οικονομική κρίση:  το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων». Τον ομιλητή παρουσίασε ηκ. Ρένα Βεργάκη, πρώην προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δελτία τύπου της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

1. Επιστολή  παραίτησης  από την  Νομαρχιακή  επιτροπή  Πολιτικής Προστασίας

2. Παραίτηση από την επιτροπή  πολιτικής προστασίας

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αυτοψία σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ – Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Συνεχίζοντας την προσπάθειας για τη διάνοιξη της παραποτάμιας οδού Αρχελάου στο προάστιο του Άι Γιάννη, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ζητήσει να γίνει αυτοψία σε αντλιοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης. που  βρίσκεται στη γωνία των οδών Αρχελάου και Φωκών.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη επισκέφθηκε τον  Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστος Δοριάκης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά:

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την προστασία των ποταμών από τη ρύπανση, αντιπροσωπία της παράταξης επισκέφθηκε το Βενεράτο και συναντήθηκε με εκπροσώπους του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μαραγκάκης και το μέλος κ. Σταύρος Ξενάκης  και από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και οι κ. κ. Κώστας Βαρβεράκης, Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE