inner image

Οι Δημοτικές Παρατάξεις για τα Δημοτικά Τέλη 2022

Με  ευαισθησία  στις  δύσκολες   συνθήκες  που έχουν  δημιουργήσει ,  πανδημία  , οι υπέρογκες αυξήσεις,  η  ακρίβεια, η  δύσκολη  οικονομική κατάσταση  της κοινωνίας  και με  όλες  τις κοινωνικές ομάδες  ( αγρότες  - επαγγελματίες – νεολαία – εργαζόμενους )  να  αντιδρούν   καταθέτομε την  πρόταση μας  για  τα  Δημοτικά τέλη του  2022  .

Η πρόταση μας  είναι σε πλήρη αντίθεση  με την   τεράστιες  αυξήσεις που θέλει να επιβάλει η Δημοτική αρχή  ( αυξήσεις  από 20 % – 70%)
Τα  υπέρογκα βάρη , οι μεταφορές  ευθυνών  στους Δημότες,  από την  Δημοτική αρχή    μας βρίσκουν στην  άλλη πλευρά.  Δεν  επιλέγομε την εύκολη λύση  μεταφοράς   φόρων και ευθυνών στους δημότες. 
Καταθέτομε  μία  άλλη πρόταση   για τα Δημοτικά τέλη  με ευθύνη  και ευαισθησία  στις  ανάγκες της κοινωνίας,  υλοποιόντας  δύο βασικούς στόχους 
Α. την ομαλή λειτουργία  του Δήμου 
Β. την  ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης στους  Δημότες 
Με την πρόταση μας  οι οικιακές καταναλώσεις  επιβαρύνονται με 5 λεπτά/μ2  όταν η Δημοτική αρχή προτείνει αύξηση   20  λεπτών /μ2.  Οι  επαγγελματικές καταναλώσεις   επιβαρύνονται   0,15 λεπτά  μ2 όταν  η Δημοτική αρχή  προτείνει αυξήσεις  από  0,50 έως 0,99 ε /2 
Θεωρώντας ότι αυτή  πρέπει να είναι  η πολιτική του Δήμου για τα Δημοτικά Τέλη, θέτουμε την πρόταση μας  στην  κρίση  του Δημοτικού Συμβουλίου . 
Ηράκλειο  16/11/2021
οι παρατάξεις 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ  3-7-5
ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΥΝΠΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ

Αίτημα Δημοτικών παρατάξεων στο ΔΣ για ΔΕΠΑΝΑΛ

Κ. Πρόεδρε ,
Εδώ και αρκετούς μήνες, με παρεμβάσεις μας, έχουμε ζητήσει την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη Δημοτική Επιχείρηση ( ΔΕΠΑΝΑΛ ).
Η συζήτηση των θεμάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ, επιβάλλεται πλέον να γίνει Άμεσα και σε Αυτοτελή «δια ζώσης» συνεδρίαση .
Πέρα των γενικών ζητημάτων της λειτουργίας της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. θα επιθυμούσαμε και πλήρη ενημέρωση επί των
παρακάτω θεμάτων:

Αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Τζάνη

 

Ηράκλειο, 7 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΝΗ

 

           Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Δημήτρη Τζάνη. Ο συμπολίτης Δημήτρης Τζάνης υπήρξε ένας σπουδαίος ζωγράφος: τα έργα του χαρακτηρίζονται από έμπνευση και πρωτοτυπία και ξεχωρίζουν χάρη στην ιδιαίτερη τεχνοτροπία που είχε αναπτύξει. Υπήρξε όμως και ένας σπουδαίος άνθρωπος, με ευγένεια και ήθος, ιδιαίτερα αγαπητός από τους συμπολίτες του.

          Με τον Δημήτρη Τζάνη μας συνδέει η εξαίρετη καλλιτεχνική επιμέλεια του τόμου του πρώτου κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «ο Μίτος της Αριάδνης –  Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που είχε οργανώσει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία..

Συλλυπούμεθα θερμά την σύζυγό του, Κάλλια, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

 

 

Η Δημοτική ομάδα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων

Δημοτική  ομάδα  ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προς  το   Δημοτικό Συμβούλιο   δια του προέδρου

Κοιν.  Δήμαρχο Ηρακλείου

Ηράκλειο  13/9/2021

ΘΕΜΑ :   ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ


     Με  ερώτηση μας τον Αύγουστο του 2018  είχαμε  ζητήσει από την Δημοτική αρχή  να  δοθούν  αναλυτικά  στοιχεία   μεταξύ άλλων για :

  •  Σε πόσα σχολικά  κτίρια  έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας και είναι σε ισχύ;
  • Πόσα σχολικά  κτίρια , όλων των βαθμίδων , είναι σύμφωνα με τις σχετικές απαιτήσεις του νόμου και έχουν πιστοποίηση  καταλληλόλητας ;
  •  Αν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας στα κτίρια και αν έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και πιστοποιήσεις σε ευαίσθητους εξοπλισμούς (λεβητοστάσια, ανελκυστήρες, κλιματισμός, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ)

  Επανερχόμαστε  σήμερα  ( Σεπτέμβριος 2021 )   ζητώντας να  κατατεθούν  εγγράφως τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν την υφιστάμενη  σημερινή κατάσταση".

 

 

Ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τη Δημοτική Κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Στην αυγή της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες θα βρεθούν ξανά σε ένα σχολικό περιβάλλον για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας του οποίου γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

           Με βαθειά συγκίνηση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγαλοφυή συνθέτη, που αφήνει ένα τεράστιο και σπάνιας έμπνευσης μουσικό έργο, τον ενεργό πολίτη, που  αγωνίστηκε για Ελευθερία, Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση των Ελλήνων, εκείνον που κράτησε ψηλά το φρόνημα των συμπατριωτών του στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, τον σπουδαίο διανοούμενο, συγγραφέα και ποιητή.

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να τιμηθεί  ο μεγάλος συμπατριώτης μας, μεταξύ άλλων, να δοθεί και το όνομά του στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

          Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης, που θα τον σκεπάσει.

Kοινή Δήλωση των Παρατάξεων Ηράκλειο 3-7-5 και Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες Θέμα : Διαδικασία σύγκλησης οικονομικής επιτροπής

 Η σημερινή πρόσκληση σας,  για έκτακτη  συνεδρίαση  της οικονομική επιτροπής   (δια περιφοράς ),  με  προτεινόμενα 5  θέματα  ( 5  δημοπρασίες  συνολικού ύψους  προϋπολογισμών  2.065.119,00 ευρώ )   με  χρονικό διάστημα  μόλις  30- 150 λεπτών  για να μελετήσουμε και να σας  τις απαντήσουμε, μ’ ένα  όγκο  εισηγήσεων  μεγαλύτερων των 400  σελίδων, δείχνει ( από μέρους σας ) να συνεχίζεται μια  αντιδημοκρατική συμπεριφορά  με   έλλειψη  σεβασμού  στα στοιχειώδη δικαιώματα της αντιπολίτευσης αυτά, της δυνατότητας τουλάχιστον της ενημέρωση μ ένα τόσο μεγάλο όγκο εισηγήσεων!    

Αποχαιρετισμός στον καθηγητή Νικόλα Φαράκλα από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον καθηγητή Νικόλα Φαράκλα, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Αυγούστου. Ο Νικόλας Φαράκλας σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν.  Υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία με πολύπλευρο ανασκαφικό και μουσειακό έργο. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση στη διάρκεια της δικτατορίας (το 1969) και επανήλθε με τη μεταπολίτευση το 1974.  Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1981 έως το 2005, οπότε ανακηρύχθηκε ομότιμος καθηγητής. Υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης από διάφορες θέσεις ευθύνης με κορυφαία αυτή του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

Με τον Νικόλα Φαράκλα μας συνδέει η εξαίρετη διάλεξη με θέμα: «η Μεγάλη Πόλις της Κνωσού. Η Κνωσός στην πρώτη προχριστιανική χιλιετία», που έδωσε στις 23  Νοεμβρίου 1996 στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «ο Μίτος της Αριάδνης –  Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που είχε οργανώσει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Η διάλεξη έχει διασωθεί στον ομώνυμο τόμο, που έχει εκδώσει η παράταξη.

Συλλυπούμεθα θερμά τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» εκφράζουν τα Συλλυπητήρια τους για το Νίκο Μάντζο

Οι «Ενεργοί Πολίτες» συντετριμμένοι, με μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούν τον Νίκο Μάντζο που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Αγαπημένε μας φίλε και συναγωνιστή η παρουσία και συμμετοχή σου ήταν πάντα χρήσιμη και ωφέλιμη σε όλους. Ήσουν πάντα δραστήριος και αυθεντικός και το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι δυσαναπλήρωτο. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Εκλογή νέου προέδρου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Γραμματεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 19/7/2021, μετά την έκφραση επιθυμίας της Προέδρου κ. Άννας Παπαχρονάκη να παραιτηθεί από την προεδρία λόγω φόρτου εργασίας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα, η διενέργεια εκλογής νέου Προέδρου της παράταξης να γίνει εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνία και τόπο που θα οριστούν εγκαίρως. Μέχρι τότε η κ. Παπαχρονάκη θα παραμείνει στο τιμόνι της παράταξης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των Ενετικών Νεωρίων

Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε την πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την ανάπλαση και αξιοποίηση των δυτικών Νεωρίων της πόλης μας, προς όφελος της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. Τα στελέχη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας είχαν παρακολουθήσει την παρουσίαση των μελετών που βραβεύθηκαν στο σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Δήμος Ηρακλείου, οι οποίες όμως παραμένουν αναξιοποίητες  μέχρι σήμερα.  Θα είναι ευχής έργον να υλοποιηθεί η πρόταση του συμπολίτη μας υφυπουργού με τις προτεινόμενες χρήσης πολιτισμού και αθλητισμού, όπως άλλωστε έχουν αξιοποιηθεί παρόμοια ενετικά μνημεία στα Χανιά, στη Ρόδο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με το προεδρείο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με το προεδρείο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια.

Δελτίο τύπου της δημοτικής κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η υλοποίηση κάθε δημόσιου έργου έχει ως αποτέλεσμα την έμμεση ανταπόδοση στους πολίτες των εισπραττόμενων φόρων. Για το λόγο αυτό απαιτείται ορθός σχεδιασμός υλοποίησης και βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Ισχύει αυτό για τα πεπραγμένα της δημοτικής μας αρχής;

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την εκδημία της Γλυκερίας Μανουσάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ηράκλειο, 31 Μαΐου 2021

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ - ΚΡΥΟΒΡΥΣΑΝΑΚΗ

          Παρακολουθήσαμε μαζί με όλους τους Ηρακλειώτες, μαζί με όλους τους Έλληνες, με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της υγείας, μετά τον εμβολιασμό, και την τραγική κατάληξη της Γλυκερίας Μανουσάκη –Κρυοβρυσανάκη. Μας θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι αυτό που χαρακτηρίζεται ως πιθανότητα μία στο εκατομμύριο έτυχε στην αγαπημένη μας Γλυκερία, νέα και μητέρα τριών παιδιών.

          Η Γλυκερία είχε υψηλό ήθος, ευγένεια και καλοσύνη. Τα ωραία της χαρακτηριστικά αντανακλούσαν την ομορφιά της ψυχής της. Ήταν στοργική μητέρα και τρυφερή σύζυγος. Ήταν διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος με ιδέες και προτάσεις για την πόλη της. Ήταν ενεργή δημότης και κόσμησε με τη συμμετοχή της το ψηφοδέλτιο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.      

          Αντιπροσωπία της παράταξης θα παραστεί στη νεκρώσιμο ακολουθία. Θα καταθέσομε χρηματικό ποσό στη μνήμη της για φιλανθρωπικό σκοπό.

Απευθύνομε θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά και όλους τους οικείους της. Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

 

Η Δημοτική Κίνηση «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» για το εκλογικό νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου μετά την τελική διατύπωση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση:

Πρόταση 22 δημοτικών συμβούλων για εκλογή «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»

Σας είναι γνωστό ότι με το άρθρο 77 ν 3852/2010 καθιερώθηκε ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», θεσμός που μέχρι σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου δεν θεσμοθέτησε. Μετά από κάποιο διάστημα κατάργησης του θεσμού, ενεργοποιήθηκε και πάλι και  επανήλθε σε ισχύ  με το άρθρο 7 παραγ 1 του ν 4623/2019, όπως ισχύει.

Οι Ενεργοί Πολίτες για το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης»

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε η ερώτηση που είχαν καταθέσει οι «Ενεργοί Πολίτες» αναφέροντας τους προβληματισμούς τους για τους περιορισμούς και το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδότησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν στις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου.

«Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες» για την πώληση του Λιμένα Ηρακλείου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός,   έθεσε το θέμα της  εκχώρησης  του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗ ΑΕ και των επιπτώσεων του  και ζήτησε να γίνει αναλυτική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του κυρίαρχου οργάνου της πόλης .

Το περιεχόμενο  της  διακήρυξης  πώλησης ,  δεν  κατοχυρώνει την  παραχώρηση   της χερσαίας ζώνης στον φυσικό ιδιοκτήτη που είναι η πόλη και ο Δήμος.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την εκδημία της Μαίρης Χυντηράκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΧΥΝΤΗΡΑΚΗ

          Η ευγενική και αρχοντική Μαίρη Σαμαρίτη – Χυντηράκη, η τρυφερή σύζυγος και στοργική μητέρα και γιαγιά, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, αφού αντιστάθηκε με γενναιότητα επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στον αγαπημένο σύζυγο και συμπαραστάτη της,  Γιώργο Χυντηράκη, ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρο της παράταξής μας, στην αγαπημένη της κόρη, Μιράντα, και όλους τους οικείους της. Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ΤΑΠ και της Πολεοδομίας προτείνουν οι Ενεργοί Πολίτες με την σημερινή πρόταση που καταθέτουν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Μετά από αίτημα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης δόθηκε παράταση στην ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έως την 30η Απριλίου 2021, ενώ επίκειται η θέσπιση πλαφόν στη χρηματοδότηση για τους Δήμους.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Δαφέρμου

Δύναμη Πολιτών

 Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ηρακλείου

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Δαφέρμου

 

            Ο Γιώργος Δαφέρμος υπήρξε ένα άξιο μέλος της  Δύναμης Πολιτών από την ίδρυση της  το 2014 καθώς και ένας ενεργός δημότης με ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά και γνήσιο ενδιαφέρον για το Ηράκλειο και την 1η Δημοτική Κοινότητα την οποία υπηρέτησε γόνιμα ως αιρετός διαμερισματικός σύμβουλος μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Τους οικείους του συλλυπούμαι θερμώς.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον Ενετικό Λιμένα Ηρακλείου

Ηράκλειο  25/2/2021  

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο 
 
ΘΕΜΑ :   ΕΝΕΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Κύριε  Δήμαρχε,      Κύριε πρόεδρε
Τις  τελευταίες ημέρες  , πολύ συχνά  διαρρέουν  πληροφορίες   περί  πώλησης  του ΟΛΗ  ΑΕ  . Μάλιστα σε  σχετική  ανακοίνωση  προκήρυξης  αναφέρουν ότι θέλουν να  προχωρήσουν στην αξιοποίηση του ΟΛΗ   ΑΕ  με την  μορφή  πώλησης του  πλειοψηφικού πακέτου. 
Επειδή  η  συγκεκριμένη πώληση αναπόφευκτα  συμπαρασύρει και τον ενετικό λιμένα  θεωρούμε  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο  της πόλης μας  θα πρέπει   να αποφασίσει και να διεκδικήσει  ,ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους δημότες της πόλης μας 
α. Την αποδέσμευση του   ενετικού  λιμένα  από την περιουσία  του  ΟΛΗ ΑΕ  και  τον   χαρακτηρισμό του  σε  τμήμα της  πολιτιστικής μας κληρονομιάς . Οι λεπτομέρειες  διαχείρισης και  λειτουργίας  του,  να συμφωνηθούν από κοινού  με  Δήμο , Υπουργείο Πολιτισμού και ΟΛΗ  
β. να απαιτήσομε  άμεσα η κυβέρνηση να δεσμευτεί και να νομοθετήσει το παραπάνω 
Σας καλούμε να  φέρετε  άμεσα προς συζήτηση και απόφαση  στο Δημοτικό Συμβούλιο  το παραπάνω θέμα .
Η   Δημοτική ομάδα  των 
ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Μιχάλη Καραταράκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Μιχάλη Καραταράκη, που έφυγε, πλήρης ημερών, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Ο Μιχάλης Καραταράκης επιστρέφει στις Γκαγκάλες, από τις οποίες ξεκίνησε με μοναδικά εφόδια την ευφυΐα του και την εργατικότητά του. Σπούδασε στο Φυσιογνωστικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε, για ένα μικρό διάστημα, στο Λύκειον «ο Κοραής» και στο Γυμνάσιο της Ιθάκης. Πολύ γρήγορα, προχώρησε στην ίδρυση του πρώτου, καλά οργανωμένου, φροντιστηρίου στο Ηράκλειο, δίδοντας την ευκαιρία στους μαθητές να προετοιμαστούν στην πόλη τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις Ανώτατες Σχολές. Στο φροντιστήριο δίδαξαν σημαντικοί καθηγητές και βέβαια και ο ίδιος, ο οποίος είχε το ταλέντο να μεταδίδει με απλό και κατανοητό τρόπο τις πλούσιες γνώσεις του στους μαθητές του.

Παρέμβαση του ΗΛΙΑ ΛΥΓΕΡΟΥ στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση

 

 Μετά από πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις , που ανέτρεψαν το εκλογικό αποτέλεσμα και το νομικό πλαίσιο με το οποίο αυτές διεξήχθησαν ( προς δόξα της δημοκρατίας ), η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα , νομοσχέδιο με 77 άρθρα για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τις εκλογή και την σύνθεση των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης . Η διεξαγωγή των εκλογών για την ΤΑ αργεί , δεν είμαστε ακόμα ούτε στο μέσον της τρέχουσας περιόδου. Προς τι η βιασύνη ; Μήπως δεν υπάρχουν άλλα πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην ΤΑ για τα οποία πρέπει και να τοποθετηθεί , να λύσει και να νομοθετήσει η κυβέρνηση ;
Αξίζει να εξετάσομε αυτή την κίνηση, και το περιεχόμενο της μέσα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό περιβάλλον. Όλες οι σύγχρονες χώρες νομοθετούν και εφαρμόζουν, αποκέντρωση της κεντρικής διοίκησης, μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων σε θεσμούς και όργανα που είναι εγγύτερα στον πολίτη , συμμετοχικές διαδικασίες ελέγχου και προγραμματισμού, καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις και προσανατολισμούς. Επιπλέον ενισχύονται τόσο τα όργανα διακρατικών περιφερειακών συμβουλίων με αρμοδιότητες και πόρους όσο και οι διακρατικές περιφερειακές συνεργασίες.

 

 

Δελτίο τύπου της Δημοτικής κίνησης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Ηράκλειο 1-2-2021
Δελτίο τύπου
Οικονομική Επιτροπή εναντίον Δημοτικού Συμβουλίου
Η έλλειψη σεβασμού της Δημοτικής αρχής στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου η σύνθεση του οποίου απεικονίζει την βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές την οδήγησε σε άλλη μια απονενοημένη και αντιδημοκρατική ενέργεια. Έπειτα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής -η σύνθεση της οποίας δεν αντιστοιχεί στο εκλογικό αποτέλεσμα-προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 (Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων) για να προσβάλλει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η οποία μάλιστα έχει την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με σκοπό να την ακυρώσει. Αλήθεια ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Μήπως να γίνει μία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας να καταργηθεί το δημοτικό συμβούλιο και να μείνουν μόνο οι επιτροπές;
Ούτε διορισμένες πλειοψηφίες ,ούτε εκλογικοί νόμοι και νομοθετικές αλχημείες μπορούν πλέον να καλύψουν τη «γύμνια του βασιλιά»

Ανοικτή επιστολή των Ενεργών Πολιτών

Τις τελευταίες ημέρες συνεχείς ενέργειες και αποφάσεις της Δημοτικής αρχής προκαλούν, παραβιάζουν θεσμικά πλαίσια και νόμους και καταργούν κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες.
Συνοπτικά θα αναφέρω μερικές τέτοιες αποφάσεις που δικαιολογούν τα παραπάνω:

Συλλυπητήρια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τον Γιώργο Ινιωτάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  Ηράκλειο, 15.01.2021

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΝΙΩΤΑΚΗ

Ο Γεώργιος Ινιωτάκης υπήρξε ένας γενναίος, καρτερικός και τίμιος αγωνιστής της ζωής, της δημοκρατίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συλλυπείται θερμά τα παιδιά του, Πέτρο και Ελένη, και όλους τους οικείους του.

 

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Γεωργίας Ορφανού.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Γεωργίας Ορφανού. Η Γεωργία Ορφανού ήταν σπουδαία φιλόλογος, που διακρίθηκε για το διδακτικό της έργο ως καθηγήτρια του Λυκείου «ο Κοραής», όπου διέπλασε χαρακτήρες, αλλά και για τα άρθρα και τα ποιήματά της, τις ραδιοφωνικές εκπομπές, την επιμέλεια κειμένων, τη συμμετοχή επί σειρά ετών και, παρά τα προβλήματα υγείας, μέχρι το τέλος, στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Παλίμψηστον» της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Τα θαυμάσια Ελληνικά, σε συνδυασμό με την τέλεια άρθρωση, έκαναν απόλαυση την ακρόαση μιας ομιλίας της ή τη συνομιλία μαζί της. Ήταν υποδειγματική μητέρα και τρυφερή γιαγιά. Το ήθος, η ευγένεια, η καλλιέργεια και η αξιοπρέπεια κατατάσσουν τη Γεωργία Ορφανού στις «δέσποινες του Ηρακλείου», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Μάνου Χατζιδάκι στο περίφημο σχόλιό του «Εν Ηρακλείω εγένετο». Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Θερμά συλλυπητήρια στον γιο της Στέλιο και όλους τους οικείους της.

Δημοτικές Παρατάξεις για τα προβλήματα στην οδό Ν.Πλαστήρα έξω από το ΙΤΕ (περιοχή Βασιλικά Βουτών)

Η οδός Ν. Πλαστήρα (περιοχή Βασιλικά Βουτών) διέρχεται έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του νέου κτιρίου του ENISA. Η  συγκεκριμένη οδός έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής να αυξάνεται η επικινδυνότητα τόσο για τους οδηγούς οχημάτων όσο και για τους διερχόμενους πεζούς διερχόμενους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των εργαζομένων και των επισκεπτών στα δύο ιδρύματα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ από την ίδια οδό εξυπηρετείται και η διέλευση των οχημάτων με προορισμό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Βουτών, λόγω της κυκλοφοριακής σύνδεσης με την εθνική οδό.

Δήμος για όλους - Άρθρο της Δημοτικής ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Υποχρέωση κάθε αυτοδιοικητικής δομής αλλά και του κεντρικού κράτους είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πρέπει να είναι αυτοσκοπός η βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής. Ιδιαίτερα δε οι Δήμοι της χώρας, πρέπει επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Ακόμα κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού (το οποίο δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως κριτήριο), πρέπει να ενημερωθούν ότι τόσο τα διεθνή δεδομένα όσο και τα Ελληνικά στατιστικά αναφέρουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αναπηρία, πράγμα το οποίο τους απομακρύνει από την κανονικότητα. Η αλληλέγγυα κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά και να απαιτήσει από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να ορθώσουν το ανάστημα τους στην διακριτοποίηση που υπάρχει, βοηθώντας τη ζωή αυτών των ατόμων, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν επί ίσοις όροις. Η απαίτηση που υπάρχει όλοι να είναι ίδιοι ή «φυσιολογικοί» είναι λανθασμένη και πρώτα η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει μπροστά ευνοώντας την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών και τη συμμετοχή.

Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ κ. Μιχάλη Σκουλά συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Κοινωνιολόγου κ. Μιχάλη Σκουλά, Υπεύθυνου του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ, συνεχίστηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας. Θέμα της ομιλίας ήταν: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Με ομιλία για το αλκοόλ συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Επίτιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Νικόλαου Παρίτση συνεχίστηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Θέμα της ομιλίας ήταν: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη διαβούλευση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου Γεωργιάδη

Αφετηρία της ,  θα σκεφτόταν ο καθένας ,  είναι  μια  οραματική  δράση για την πόλη  που θέλομε , για την ποιότητα και ποσότητα των ελεύθερων χώρων , του πράσινου  , της βιώσιμης κινητικότητας   το ρόλο  ( μέσα και  από την ιστορία του )  που πρέπει  να  έχει  ένας  χώρος  όπως το  Πάρκο  Γεωργιάδη.  Η  Δημοτική αρχή  θα  έπρεπε  να  έχει δώσει  ένα περίγραμμα  αυτού του οράματος,  των  δράσεων  που σκέφτεται   στο σύνολο του ιστού της πόλης ,  και  όχι συνεχώς  αποσπασματικές   δράσεις που προκύπτουν  από γεγονότα ξένα προς αυτή και την πολιτική της..

Με ομιλία του καθηγητή κ. Ν. Παρίτση συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», η Ψυχίατρος κ. Ευτέρπη Μπαλή, ανέπτυξε το προηγούμενο  Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το  θέμα: Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους. Η κ. Μπαλή έδωσε τον ορισμό του άγχους, αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές, με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί, περιέγραψε τις περιπτώσεις, για τις οποίες συνιστάται η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς, και ποια μπορεί να είναι αυτή η βοήθεια.

Η ετήσια γενική συνέλευση των Ενεργών Πολιτών

Η  δημοτική κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" την ΔΕΥΤΕΡΑ  12-2-2018  διοργανώνει την ετήσια  γενική της συνελευση  στην αιθουσα του  ΤΕΕ/τακ στις 6.30  μ.μ.

Αρχεία

Προτάσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Γεωργιάδη

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ασχολήθηκε με το θέμα και διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις - προτάσεις:

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον απολογισμό έτους 2017

Χθες  και  τυπικά -  με την κατάθεση   των αποτελεσμάτων  του  4  τριμήνου   2017 -  οριστικοποιήθηκαν  τα   οικονομικά στοιχεία  του  απολογισμού  για  το  έτος 2017.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την τέταρτη ομιλία του νέου κύκλου ομιλιών, που διοργανώνει με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». 

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ

Έπειτα από αίτημα μας διεξήχθη συνάντηση της κίνησης μας  με τον πρόεδρο του ΔΣ και τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΗ. Στη συνάντηση μετείχαν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Λυγερός και Γιώργος  Μανδαλάκης, το μέλος του μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ Μανώλης Καροφυλάκης και ο επιστημονικός  σύμβουλος μας Σπύρος Δοκιανάκης. Από τη ΔΕΥΑΗ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Ρασούλης, ο γενικός διευθυντής  Χάρης Παπαματθαιάκης, ο οικονομικός διευθυντής  Μιχάλης Φοινικιανάκης κ,α.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπευτή κ. Κώστα Μπατσαλιά και της Παιδοψυχιάτρου - Ψυχοθεραπεύτριας κ. Κατερίνας Θεοδωράκη συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: Ζευγάρι & Οικογένεια: Σχέσεις και δυναμικές αλληλεπιδράσεις.

Παρέμβαση των ενεργών πολιτών για την κοπή των δέντρων

Τις  τελευταίες  ημέρες, με τις διαμαρτυρίες και των Δημοτών, ήρθε στην  επικαιρότητα  το θέμα  της  προστασίας  του πράσινου της  πόλης  μας. Στο συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική πολιτική ήταν και συνεχίζει να είναι εχθρική προς το πράσινο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις    που συνηγορούν και αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη εκτίμηση. Συνοπτικά αλλά με  σαφήνεια θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την  ορθότητα  των  εκτιμήσεων μας.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία της Ψυχιάτρου κ. Εύας Μαρίας Τσαπάκη, με θέμα: Εθισμός στο Διαδίκτυο: αναγνώριση/υποστήριξη/αντιμετώπιση συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό (η πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της στην αρμόδια διαχειριστική αρχή) μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, για την βελτίωση της προσβασιμότητας στη Δημοτική Παραλία Καρτερού, καθώς και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ (βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.).

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Σας  είναι  γνωστό  ότι  στις  13/11/2017  στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» αναρτήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 2.500.000 €.

Με επιτυχία η ομιλία του κ. Χρυσού. Με ομιλία της κ.Τσαπάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Χρυσού άνοιξε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η σειρά των ομιλιών με τον γενικό τίτλο «η κρίση εντός μας».  Θέμα της ομιλίας ήταν: «Οικονομική κρίση:  το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων». Τον ομιλητή παρουσίασε ηκ. Ρένα Βεργάκη, πρώην προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δελτία τύπου της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

1. Επιστολή  παραίτησης  από την  Νομαρχιακή  επιτροπή  Πολιτικής Προστασίας

2. Παραίτηση από την επιτροπή  πολιτικής προστασίας

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αυτοψία σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ – Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Συνεχίζοντας την προσπάθειας για τη διάνοιξη της παραποτάμιας οδού Αρχελάου στο προάστιο του Άι Γιάννη, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ζητήσει να γίνει αυτοψία σε αντλιοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης. που  βρίσκεται στη γωνία των οδών Αρχελάου και Φωκών.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη επισκέφθηκε τον  Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστος Δοριάκης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά:

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την προστασία των ποταμών από τη ρύπανση, αντιπροσωπία της παράταξης επισκέφθηκε το Βενεράτο και συναντήθηκε με εκπροσώπους του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μαραγκάκης και το μέλος κ. Σταύρος Ξενάκης  και από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και οι κ. κ. Κώστας Βαρβεράκης, Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE