inner image

Κλειστό τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου το ΚΕΠ στη Λεωφόρο Πλαστήρα

Κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου το ΚΕΠ στη Λεωφόρο Πλαστήρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε εργαζομένους. Το κτίριο κλείνει προκειμένου να γίνει απολύμανση . Κανονικά ωστόσο λειτουργεί το ΚΕΠ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο απ’ όπου μπορούν να εξυπηρετούνται οι δημότες.

Με ρίψη πυροτεχνημάτων υποδέχθηκε ο Δήμος Ηρακλείου το 2022

Με εντυπωσιακό θέαμα από την ρίψη πυροτεχνημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, υποδέχθηκε το 2022 ο Δήμος Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των μέτρων αποφυγής της διασποράς του COVID-19, δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος εορταστικές εκδηλώσεις. 

Στο έθιμο της Βαρέλας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο έθιμο της «Βαρέλας» το οποίο αναβίωσε φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Δήμου.

Πρωτοχρονιά με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει το 2022 με μουσικές επιλογές από το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού  - Heraklion Arts and Culture. Μια παραγωγή γεμάτη τραγούδια από  τις παραστάσεις που έχουν προβληθεί στο κανάλι και περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα της κρητικής και της ελληνικής μουσικής σκηνής (Κωστής Αβυσσινός, Βασίλης Σταυρακάκης, Διονύσης Τσακνής,  Χρήστος Νικολόπουλος – Κώστας Μακεδόνας κ.ά) 

Συντονιστείτε στις 12:01, μετά την αλλαγή  του χρόνου,  εδώ: www.youtube.com/c/HeraklionArtsCulture 

Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίου, στο βιβλιοπωλείο της ΔΕΠΑΝΑΛ, στο ισόγειο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλα Καλογεράκη -  Αρχοντάκη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου 2021 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια:

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου και για το λόγο αυτό  θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Απολογισμός δράσεων ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου 2021

Το 2021 ήταν για όλους άλλη μια δύσκολη χρονιά. Δύο προβλήματα κυριάρχησαν παγκοσμίως: α) Η πανδημία και οι συνέπειές της σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και β) Οι συνέπειές της κλιματικής αλλαγής που άρχισαν να εκδηλώνονται με πυρκαγιές και πλημμύρες. Αν προσθέσουμε, σε τοπικό επίπεδο, το σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή μας (Αρκαλοχώρι), συμπληρώνεται το παζλ της δύσκολης συνθήκης που βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Παρασκευή 31/12/2021 από 09:30 – 14:00 και Τρίτη 04/01/2022 από 09:30-14:00)

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31.12.2021 καθώς και την Τρίτη 04.01.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου ,στο Αίθριο της Λότζια,  από τις 09:30 έως τις 14:00.

Ο Κώστας Μακεδόνας και ο Χρήστος Νικολόπουλος στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture

 

Μια εξαιρετική μουσική συνάντηση έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!  Ο Χρηστός Νικολόπουλος συναντάει στο στούντιο τον Κώστα Μακεδόνα, την Ζωή Παπαδοπούλου και με μια παρέα εξαιρετικών μουσικών μας παρουσιάζουν την παράσταση  "Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου ..."!  Ένα μουσικό πρόγραμμα, γεμάτο τραγούδια – σταθμούς.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Δεκεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Δεκεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι μετά την ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του Covid 19, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου στην Πλατεία Ελευθερίας (31/12/2021) και για την κοπή της πίτας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη  Λότζια (01/01/2022) ματαιώνονται.

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΔΗΚΕΗ στο αίθριο της Λότζια από το Δημοτικό Ωδείο και τα ΚΔΑΠ Θερίσσου – Μασταμπά και Τριών Βαγιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσαν, στο αίθριο της Λότζια, το  Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και τα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Θερίσσου-Μασταμπά και Τριών Βαγιών, παρουσία και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προέδρου της ΔΗΚΕΗ  Ρένας Παπαδάκη.

Συνεδρίαση 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα

Η εναρκτήρια συνεδρίαση με την νέα σύνθεση της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου , η οποία συστάθηκε με γνώμονα την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της νέας νομοθεσίας για την  διαχείριση των αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Λότζια, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη και τη συμμετοχή της κτηνιάτρου Μαριάννας Σακλαμπάνη, της θετικής Εκπαιδεύτριας του Δήμου Ηρακλείου Σοφίας  Περιστέρη, της εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου «Σείριος» Έλλης Κοκάλη, της εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου «Ζωφόρος» Μαρίας .Χουστουλάκη της αντιπροέδρου Μαίρης Λατσούδη, του αναπληρωματικού μέλους της επιτροπής Εύης Μαρτιμιανάκη και των κοινοκόμων Κώστα Βιολάκη και Φώτη Φωτάκη.

Προχωρά η ψηφιοποίηση του Ενετικού αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το εξαιρετικά σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης του Ενετικού αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίου στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ένα Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίου πραγματοποιείται από αύριο, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στο παζάρι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερους από 70 διαφορετικούς τίτλους των εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Βράβευση των επιτυχόντων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητές που παρακολούθησαν μαθήματα στο κοινωνικό  φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου την περασμένη σχολική χρονιά,  βράβευσε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, σε μια λιτή τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Την 13χρονη νικήτρια σε παγκόσμιο διαγωνισμό λογοτεχνίας Μαρίτα Δατσέρη βράβευσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την 13χρονη Μαρίτα Δατσέρη, η οποία νίκησε σε παγκόσμιο διαγωνισμό λογοτεχνίας με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, βράβευσε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.  

Δήμος Ηρακλείου, ΙΤΕ και Ακαδημία Αθηνών συνεργάζονται για την ανάδειξη του Ηρακλείου του περασμένου αιώνα με τεχνολογίες αιχμής

Στο πλαίσιο της πολιτισμικής και τουριστικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου 2021, στη Λότζια, η  Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο, την Ακαδημία Αθηνών (Κέντρον Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (Ινστιτούτο Πληροφορικής - Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή) με αντικείμενο την ιστορική και εθνογραφική έρευνα στο Ηράκλειο του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της δίνει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου,  η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

1η Διαβούλευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Αγροτικών Περιοχών του Δήμου Ηρακλείου.

Με τη συμμετοχή των προέδρων των αγροτικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου) στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο η διαβούλευση για το  Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης που αφορά στις Αγροτικές Περιοχές του Δήμου.

Διανομή κρέατος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής, υλοποιεί δράσεις και προγράμματα για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και μέσα στις Γιορτές.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Παρασκευή 24/12/2021 από 09:30 – 14:00 και Δευτέρα 27/12/21 από 16:30-19:30 )

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24.12.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου στο Αίθριο της Λότζια,  από τις 09:30 έως τις 14:00 αλλά και τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου από τις 16:30-19:30 .

Με το προεδρείο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με το προεδρείο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου είχε το πρωί της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Θοδωρής Βουτσικάκης «Όμορφη Ζωή» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

 

Με σημείο εκκίνησης τον δίσκο του με τον βραβευμένο Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι με τίτλο «Όμορφη Ζωή» και σε καλλιτεχνική επιμέλεια της αγαπημένης στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, ο χαρισματικός τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης «βουτάει» στα απέραντα νερά των μουσικών της Μεσογείου και μας συμπαρασύρει σε ένα φωτεινό και ελκυστικό ταξίδι, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τραγούδια από ετερόκλητα είδη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που τον συγκινούν, μαζί με επιλογές από την προσωπική καλλιτεχνική διαδρομή του.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3rMKDzC

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια από το Δημοτικό Ωδείο και τα ΚΔΑΠ Θερίσσου – Μασταμπά και Τριών Βαγιών

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με μουσική και θέατρο διοργανώνουν την Τετάρτη 22/12/2021 από τις 17.30 ως τις 20.00, στο αίθριο της Λότζια, το  Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και τα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Θερίσσου-Μασταμπά και Τριών Βαγιών.

 

Ο Γιάννης Σαββιδάκης και «Τα Χριστούγεννα της Αρετής» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Γιάννης Σαββιδάκης έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, και μας καλεί να ανακαλύψουμε τη μαγική δύναμη των Χριστουγέννων μέσα από τη μουσική παράσταση «Τα Χριστούγεννα της Αρετής»!

Στους εμβολιασμούς στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

To εμβολιαστικό κέντρο που στήθηκε στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» ώστε οι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων και η αίθουσα σεμιναρίων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου για προστασία από την κακοκαιρία

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται τις επόμενες μέρες, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό από το Σάββατο 18 έως και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Λότζια από το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα τραγούδησαν το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου, στη Λότζια, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο  κ. Γιάννης Αναστασάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) το προσεχές Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021, θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, από το Σάββατο 18 έως και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΓΙΟΡΤΗ ΥΓΕΙΑΣ στην Κρήτη – Εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού στο “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο” το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου από την 7η ΥΠΕ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 διοργανώνει διήμερο δράσεων  για τον εμβολιασμό πολιτών σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, χωρίς ραντεβού.

Στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, το εμβολιαστικό κέντρο θα στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, στην καρδιά του “Χριστουγεννιάτικου Κάστρου”.

Προκήρυξη ανοιχτής διαδικασίας για Εργασίες Συντήρισης Οριζόντιας Σήμανσης

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η  Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Σ  Δ Ι Α Δ Ι Κ Α  Σ Ι Α Σ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

ΤΟΥ Ν. 4412/2016 (ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ)

ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ

 

 

1. Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης διακηρύσσει τη με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για τη σύναψη Συμφωνίας πλαίσιο για το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ», προϋπολογισμού 1.000.000,00€ με ΦΠΑ.

2.  Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών

Δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα από το Δήμο Ηρακλείου με τη συμμετοχή μαθητών

Στοχευμένη δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης της Ασπασίας Παπαδοπεράκη με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου η βράβευση της γλύπτριας Ασπασίας Παπαδοπεράκη με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2020, του Δήμου Ηρακλείου.

Η ενσωμάτωση των στόχων του ΟΗΕ στον Δήμο Ηρακλείου - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης

Την περασμένη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, συναντήθηκαν στο Δημοσκόπιο τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Δράσης (Urbact Local Group), στο πλαίσιο του έργου Global Goals For Cities.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για την Ανακύκλωση – Γνωρίστε τον «Μίνω Ανακύκλωντα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Κοινωνία χωρίς απορρίμματα: Συμμετέχουμε, Ανακυκλώνουμε, Επαναχρησιμοποιούμε» την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Τα mini bus επιλέγουν για τις δωρεάν μετακινήσεις τους οι δημότες Ηρακλείου

Το στοίχημα της εναλλακτικής μετακίνησης κερδίζει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από την χρήση των mini bus τα οποία χρησιμοποιούν οι δημότες δωρεάν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της βιώσιμης  κινητικότητας.

Opera Chaotique :'Αλλόκοτα & Γοητευτικά' στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Οι Opera Chaotique έρχονται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, με την αφηγηματική μουσικοθεατρική παράσταση "Αλλόκοτα & Γοητευτικά"!

Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο: έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021  η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου στο Πολιτιστικό, Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα «Ηράκλειο έξυπνη-συνεκτική πόλη, τόπος συνάντησης 5+1 πολιτισμών, από τις Στρατηγικές Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030».

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 18/12/2021 από 09:00 – 13:30 και από 16:00-19:30)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.12.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30 και το απόγευμα από τις 16:00-19:30 , με δράσεις για μαθητές και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων

Συνάντηση με τον συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων Δημήτρη Πολιτόπουλο  είχε το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανακοίνωση Κοινοποίηση Πίνακα Εκτιμήσεων Φυτικής Παραγωγής

Σας γνωρίζουμε ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε, σήµερα, 13/12/2021 τον πίνακα µε τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών από το ζηµιογόνο αίτιο ΚΑΥΣΩΝΑΣ της 01/07/2021, της 06/08/2021 καθώς και τα πορίσματα από το ζημιογόνο αίτιο ΠΑΓΕΤΟΣ στις καλλιέργειες παραγωγών της ∆/Τ.Κ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Τα πορίσµατα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφεροµένων παραγωγών για 10 ηµερολογιακές ηµέρες, δηλαδή µέχρι την 23/12/2021.

Κάθε ενδιαφερόµενος παραγωγός µπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσµατα των πραγµατογνωµοσυνών και όποιος διαφωνεί µε αυτά, µπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίµησης µέσα στην παρακάτω προθεσµία των 10 ηµερολογιακών ηµερών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι της ∆/Τ.Κ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ μπορούν να επικοινωνούν με τον ανταποκριτή  ΕΛΓΑ της ∆/Τ.Κ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο τηλ. 2810336123.

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο Δημοτικό Κυνοκομείο - Δράσεις για την ευαισθητοποίηση γύρω από την υιοθεσία αδεσπότων ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη.

Τα έργα της ΔΕΥΑΗ έως και 18 Δεκεμβρίου

Από την ΔΕΥΑΗ γίνεται γνωστό ότι την προσεχή εβδομάδα (από 13 έως 18 Δεκεμβρίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Νικ. Πετράκη που βρίσκεται παράλληλα της Ούλωφ Πάλμε.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο  κ. Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Αναπληρώτρια Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Susan Geary, είχε το πρωί της Παρασκευής 10/12/2021, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή δικτύων ομβρίων υδάτων

Υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας  η σύμβαση του έργου «Κατασκευή δικτύων ομβρίων στην πόλη Ηρακλείου»  ποσού 1.839.155,78  €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Κοινωνία χωρίς απορρίμματα: Συμμετέχουμε, Ανακυκλώνουμε, Επαναχρησιμοποιούμε» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο Πολιτιστικό

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Κοινωνία χωρίς απορρίμματα: Συμμετέχουμε, Ανακυκλώνουμε, Επαναχρησιμοποιούμε» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Πειραματική Σκηνή, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» 2020 στην γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» 2020 στην γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη. Το Βραβείο –που  ομοφώνως η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, αποφάσισε να δοθεί στην σπουδαία δημιουργό– θα απονείμει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο ανακαινισμένο γήπεδο «Γ. Σκουρέλος» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Έναν ακόμα χώρο αθλητισμού ο οποίος ανακαινίσθηκε και επισκευάστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για το γήπεδο «Γιάννης Σκουρέλος» το οποίο βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό και συγκεκριμένα ανατολικά από το κεντρικό ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ηροδότου.

Στα εκτελούμενα έργα στα «Θαλασσινά» και την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τα  έργα ανάπλασης στην περιοχή των «Θαλασσσινών» , στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αλικαρνασσού  αλλά και στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ υπέγραψε σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την «Αποκατάσταση φθορών στα Εργαστήρια Γ, Δ και στο Παρασκευαστήριο του Τμήματος Βιολογίας»

Σύμβαση έργου για την «Αποκατάσταση φθορών στα Εργαστήρια Γ, Δ και στο Παρασκευαστήριο του Τμήματος Βιολογίας» υπέγραψε η Πολυμετοχική Δημοτική Α.Ε. Πολιτισμού Τουρισμού Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ) με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εκδήλωση με θέμα :«Από τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030» την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Εκδήλωση με θέμα «Ηράκλειο έξυπνη-συνεκτική πόλη, τόπος συνάντησης 5+1 πολιτισμών, από τις Στρατηγικές Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα Πειραματικής Σκηνής).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Cretan Taste Awards 2021 - Η μεγάλη γιορτή της κρητικής γαστρονομίας

O νεοσύστατος θεσμός των Cretan Taste Awards εντυπωσίασε επιβραβεύοντας τους σημαντικότερους παίκτες της κρητικής γαστρονομίας, τα καλύτερα εστιατόρια, τα καινοτόμα προϊόντα και τις πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες που αφορούν τη γεύση. Στόχος της διοργάνωσης είναι να καθιερωθεί η Κρήτη ως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός.

Παραλαβή 1.309 νέων κάδων από τον Δήμο Ηρακλείου

Στην παραλαβή 1.309 νέων κάδων προχώρησε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμος Ηρακλείου.

Η υποστελέχωση της ΔΕΥΑΗ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού με το σωματείο εργαζομένων

Συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης  Γιώργου Βουρεξάκη, είχε το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ενδεχόμενα προβλήματα υδροδότησης σε Άγιο Μύρωνα, Πυργού , Άνω και Κάτω Ασίτες λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 8-12-21, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (4-12-21) λόγω εκτέλεσης απαραίτητων τεχνικών εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τις 7:00 έως και 16:00 στα αντλιοστάσια των παρακάτω περιοχών:

“Λ(ο)ιμός” του Θουκυδίδη από το Θέατρο Κάτω στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Ο «Λ(ο)ιμός» του Θουκυδίδη από το Θέατρο Κάτω έρχεται στο  διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 21:15!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης ανακατασκευής του «Μεγάρου Κοθρή» - Δήμαρχος Ηρακλείου : 'Ενα μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης'

Την ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης ανακατασκευής και επανάχρησης του διατηρητέου κτιρίου ”Μέγαρο Κοθρή” σε Δημοτική Πινακοθήκη, υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου και το ΚΕΘΕΑ συνεργάζονται για την αξιοποίηση των ελαιοδέντρων της δημοτικής περιουσίας από συμπολίτες που έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Ηρακλείου  αξιοποιεί την δημοτική περιουσία,  κάνοντας ταυτόχρονα και ουσιαστική κοινωνική πολιτική.  

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους εθελοντές της πόλης – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Μια λέξη μόνο: Ευχαριστούμε»

Τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, σε μια λιτή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 11/12/2021 από 09:00 – 13:30)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11.12.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και  την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Eμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, φέτος χρειαζόμαστε αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ»

Φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) στην Πλατεία Ελευθερίας.

https://www.youtube.com/watch?v=dQXJAc9AUdw

Στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΓΥΛ) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΕΕΕΚ), επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 7-12-2021

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής διά ζώσης την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθ.643/24-9-2021 (ΑΔΑ:ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) και με αριθ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/189/οικ.21929/23-11-2021 (ΑΔΑ:ΩΧΓ846ΜΤΛ6-5Θ9), 67η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, (Άρθρο 1 : Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο  κ. Αντώνης Περισυνάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Cretan Taste Awards 2021: Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η Τελετή Απονομής

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Cretan Taste Awards 2021, του νέου γαστρονομικού θεσμού που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου η Boussias υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ. Η τελετή θα φιλοξενηθεί στο Atlantis Hotel και θα ξεκινήσει στις 19.30.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Βενεράτο

Υπεγράφη την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 η σύμβαση για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Βενεράτο. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Σε συνέδριο για Start Up Cities στη Μάλαγα ο Δήμος Ηρακλείου

Στο συνέδριο των  Global Start Up Cities Inniative το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα στις 24 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου. Το Ηράκλειο ήταν η μοναδική πόλη από την Ελλάδα στο συνέδριο ενώ συμπεριλαμβανόταν και ανάμεσα στους συνδιοργανωτές.

ΚΕΣΑΝ: «Το Σπίτι των Παιδιών» - Πρόγραμμα αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας από τους δασκάλους

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ),  σε συνεργασία με την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 7ης Ενότητας ΠΕ 70 των Σχολικών Μονάδων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης προγραμματίζουν την υλοποίηση 5/μηνης επιμορφωτικής δράσης για εκπαιδευτικούς  της Γ΄και Δ’ τάξης,  δημοτικών σχολείων της 7ης Ενότητας, με σκοπό την απόκτηση διδακτικής επάρκειας και ετοιμότητας στη συστηματική εφαρμογή προγράμματος  πρόληψης  της επιθετικότητας και  προαγωγής  της ψυχοκοινωνικής υγείας  των μαθητών/τριών  τους.

«Η γυναίκα στο έργο του Γεωργίου Σεφέρη» από το Σχήμα 7 στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

«Η γυναίκα στο έργο του Γεωργίου Σεφέρη» από το Σχήμα 7 έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 στις 21:15.

«Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν» (Γ. Ρίτσος) – Διαδικτυακή εκδήλωση για τις Γυναίκες της Επανάστασης του 1821 από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου

Την 3η Διαδικτυακή Εκδήλωση «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ...άξιες λόγου» διοργανώνει την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18.00 η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου (ΔΕΠΙΣ)

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών  και εντάσσεται στην 16ήμερη Εκστρατεία της Περιφέρειας Κρήτης – Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης για το ίδιο θέμα.

Έχει τίτλο:  «Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν» (Γ. Ρίτσος) και θέμα τις Γυναίκες της Επανάστασης του 1821

Με επιτυχία η εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση εκ μέρους του κοινού, πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου στο αίθριο της Λότζια οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

Οι δράσεις  ήταν στο πλαίσιο της 16ήμερης Εκστρατεία της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου), για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα.

Στο Πάρκο Ερυθραίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το Πάρκο Ερυθραίας στην περιοχή των Μεσαμπελιών, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Οι προβολές του Δεκεμβρίου στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Νικολόπουλος, Opera Chaotique, Γιάννης Σαββιδάκης κ.ά στο Heraklion Arts and Culture

Το  διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture,  καλωσορίζει τον μήνα των εορτών Δεκέμβριο,  με πέντε νέες ψηφιακές παραγωγές. Οι online πρεμιέρες θα ανεβαίνουν στο κανάλι κάθε Τετάρτη.

Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 04/12/2021 από 09:00 – 13:30)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04.12.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

Σε Άγιο Μύρωνα και Ασίτες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Σε δύο σημαντικά έργα ανάπλασης, τα οποία εκτελούνται στον Άγιο Μύρωνα και στις Άνω Ασίτες βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα  Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μαγική πρεμιέρα της όπερας «Idomeneo, Re di Creta» (Ιδομενέας, Bασιλιάς της Κρήτης) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με το κοινό να χειροκροτεί όρθιο τους συντελεστές, ολοκληρώθηκε χθες η πρεμιέρα της όπερας «Idomeneo, Re di Creta» (Ιδομενέας, Bασιλιάς της Κρήτης) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μιας παραγωγής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Θέατρο Grattacielo της Νέας Υόρκης, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ.

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ) σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας δεκαέξι (16) ωρών με γενικό τίτλο: Ο Εαυτός μου και οι Άλλοι, για το σχολικό έτος 2021-2022, με συντονίστριες τα Στελέχη Πρόληψης του ΚΕΣΑΝ: Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία και Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργό, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Πρασινίζοντας την αυλή του 19ου Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο

Οι μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, είχαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου την ευκαιρία να λάβουν ενεργά μέρος, στη δράση φύτευσης που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου τους, συμμετέχοντας στο έργο «Ηράκλειο Αστικό Πράσινο: Αλλάζουμε το κλίμα στην πόλη», το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - ΕΛΜΕΠΑ και του Δήμου Ηρακλείου για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το Πρόγραμμα 'Αθλητισμός για Όλους'

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, εκφράζει την αντίθεσή του για την αιφνίδια κατάργηση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) που ανακοινώθηκε από τη Γ.Γ.Α, λίγες μέρες πριν την έναρξη των προγραμμάτων και ενώ είχε δρομολογηθεί ο προγραμματισμός των Δήμων ολόκληρης της χώρας.

Δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της  Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.),  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) συμμετέχει και φέτος στην 16ήμερη εκστρατεία δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης) με κεντρικό τίτλο: «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. Τερματίζουμε τη Βία κατά των Γυναικών ΤΩΡΑ»

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στον B΄ Κύκλο Κινητικότητας 2021


Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4440/2016, ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στον B' Κύκλο Κινητικότητας 2021, για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών.
Για την υποβολή των αιτημάτων μετάταξης ή απόσπασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με τους κωδικούς TAXISNET, έως την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: https://hr.apografi.gov.gr/login

Τα «Τραγούδια της Ανατολίας» με την Eléonore Fourniau στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η Γαλλίδα μουσικός Eléonore Fourniau έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, με μια μουσική παράσταση  γεμάτη μουσικές της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας.

Νέες φυτεύσεις αστικού πρασίνου στον Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι νέες φυτεύσεις καθώς και ο εμπλουτισμός υπαρχόντων χώρων πρασίνου από τον Δήμο Ηρακλείου.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι από τη Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 ξεκινούν εργασίες  φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης επί της οδού Ηγουμενίτσας (από τη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερυθραίας) και στη συνέχεια εργασίες ασφαλτόστρωσης στις ανωνύμους οδούς, γύρω από την οδό Ηγουμενίτσας.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 27/11/2021 από 09:00 – 13:30)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27.11.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

Εισαγωγή στην Όπερα «Idomeneo, Re di Creta» από τον Μύρωνα Μιχαηλίδη στο ΠΣΚΗ - Είκοσι λεπτά «αποκάλυψης» των μυστικών της μεγάλης παραγωγής

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση προχωρεί το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με αφορμή την Όπερα «Idomeneo, Re di Creta» (Ιδομενέας, Bασιλιάς της Κρήτης) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Στα μπλε η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Στα μπλε θα φωτιστεί το απόγευμα του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου η Λότζια, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού. Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού έχει καθιερωθεί  την 20η Νοεμβρίου ετησίως, προς τιμήν της  επετείου της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.  Πρόκειται για μια Ημέρα που δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να ενώσουν τις φωνές τους για θέματα που έχουν σημασία για τη γενιά τους - από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την ψυχική υγεία, την εκπαίδευση, την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων.


 

 

Δυο διαδικτυακές έρευνες για την ανακύκλωση και τις ψηφιακές εφαρμογές από τον Δήμο Ηρακλείου

Τις απόψεις των πολιτών και επιχειρήσεων σχετικά με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αλλά και την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την ενίσχυση της εικόνας του Ηρακλείου ως τουριστικού προορισμού ζητά ο Δήμος Ηρακλείου με δυο διαδικτυακές έρευνες που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηρακλείου με τίτλο 'Κρατούμενοι - Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1)'

Ο Δήμος Ηρακλείου ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου της UNESCO (GNLC) για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν», προωθεί τη δια βίου μάθηση για όλους. Στην προσπάθειά του αυτή σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην διαμόρφωση κουλτούρας μάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, κινητοποιούν και εξασφαλίζουν τη διασύνδεση των μαθησιακών πόρων στην πόλη του Ηρακλείου. Στόχος η  ατομική ενδυνάμωση, η κοινωνική ένταξη, η οικονομική ευημερία και γενικότερα η βελτίωση του επιπέδου ζωής στην πόλη. 

Κόκκινη φωτίζεται η Λότζια την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα εναντία στην Κακοποίηση των παιδιών

Στα κόκκινα θα φωτιστεί το απόγευμα της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των παιδιών. Πρόκειται για μια συμβολική δράση του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το σωματείο «Ελίζα – ενάντια στην Κακοποίηση του παιδιού» με σκοπό την  ευαισθητοποίηση των πολιτών για αυτό το σημαντικό θέμα.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εκπαιδεύτρια σκύλων για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων του κυνοκομείου Ηρακλείου

Στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών εκπαιδευτή σκύλων στο κυνοκομείο Ηρακλείου προχώρησε  η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη, με στόχο τη βελτίωση συνθηκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο, όπου σήμερα φιλοξενούνται τα αδέσποτα του Δήμου, αλλά και την σωστή διαχείριση αδέσποτων ζώων που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά .

Δέσμευση από τον Υπουργό Οικονομικών σε Δήμαρχο Ηρακλείου και Περιφερειάρχη Κρήτης: «Η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει αποφασιστικό ρόλο στον σχεδιασμό για την αξιοποίηση του αεροδρομίου» - Τι συζητήθηκε με την ΚΤΥΠ για τα σχολεία

Θετικά αποτελέσματα είχαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στην Αθήνα, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Σενετάκη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στη Λ.Πλαστήρα

Ενημερώνονται οι δημότες ότι, το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Νοεμβρίου, πρόκειται να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα προκειμένου να γίνει τοποθέτηση οπτικών ινών από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και με την ΚΤΥΠ ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Στην Αθήνα θα βρίσκονται το πρωί της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς με την διοίκηση της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Υπογραφή συμβάσεων για δύο σημαντικά έργα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, τον Περιφερειάρχη Κρητης και την Υπουργό Πολιτισμού

 Τέσσερις συμβάσεις έργων υπέγραψαν την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στην Περιφέρεια Κρήτης  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για σημαντικά έργα πολιτισμού στους Δήμους Ηρακλείου και Αρχανών - Αστερουσίων. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ. Τα δύο αφορούν στον Δήμο Ηρακλείου και υπεγράφησαν επίσης από τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 29-11-2021

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης την Δευτέρα  29  Νοεμβρίου 2021  και  ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και ην αριθμ. πρωτ. 69.472/24-9-2021 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) 643η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τo θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2029-11-2021.pdf

Ζημιά στον αγωγό των Μαλίων - Ποιες περιοχές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ενημερώνει ότι λόγω ζημίας στον τροφοδοτικό αγωγό των Μαλίων σήμερα Τρίτη 16-11-2021 πιθανόν  να παρουσιαστούν προβλήματα διανομής νερού, στις παρακάτω περιοχές:

Ακόμα οκτώ νέα απορριμματοφόρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου – Υπεγράφη η σύμβαση

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου η σύμβαση για την απόκτηση οκτώ ακόμα καινούργιων απορριμματοφόρων από τον Δήμο Ηρακλείου.

Η Πρέσβης της Ιταλίας στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Συνάντηση με την Πρέσβη της Ιταλίας Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli) είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου. 

Ο Ψαρογιώργης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Με την συναυλία του Γιώργη Ξυλούρη - Ψαρογιώργη «Πετά στο ένα σου φτερό»  συνεχίζονται οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στις 21.30, στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/hHQqzsagk1s. Μετά την πρώτη προβολή της, θα παραμείνει διαθέσιμη στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»

Εργαστήριο για Γονείς με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου»

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ),  στο πλαίσιο υλοποίησης της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο «Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», με Κωδικό ΟΠΣ 5055293 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Κρήτη 2014-2020», υλοποιεί εργαστήριο, με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια- Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου», για γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (4 έως 11 ετών).

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 20/11/2021 από 09:00 – 13:30)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20.11.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 16-11-2021

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12.30 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθ.643/24-9-2021 (ΑΔΑ:ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) και με αριθ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/188 /οικ.21100/8-11-2021 (ΑΔΑ:Ψ0ΛΖ46ΜΤΛ6-7ΣΠ), 66η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, (Άρθρο 1 : Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Idomeneo, Re di Creta» (Ιδομενέας, Bασιλιάς της Κρήτης) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το πρώτο ανέβασμα όπερας σε πλήρη σκηνική και μουσική μορφή, στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στις 20:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την είσοδο στις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου

Κατόπιν της ανακοινώσεως των νέων κυβερνητικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους πολίτες ότι η είσοδος στις υπηρεσίες του, θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη  ενός εκ των κατωτέρω στοιχείων:

Σύμβαση για αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος υπέγραψε ο Δήμος Ηρακλείου

Σύμβαση για εργασίες αποκατάστασης των φθορών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων (λακκούβες, μικρές διαπλατύνσεις) υπέγραψε ο Δήμος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, η σύμβαση υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, αφορά σε σημειακές παρεμβάσεις εκεί που κρίνεται απαραίτητο για την άρση πιθανής επικινδυνότητας του οδοστρώματος και για την αποφυγή ατυχημάτων.

Πρόσκληση προς ιδιοκτήτες ακινήτων για υπόδειξη ορίων οικοπέδων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας

Προκειμένου να προβούμε στη σύνταξη πράξεων προσκυρώσεως, ρυμοτομήσεως και αναλογισμού αποζημιώσεως, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του από 17-7-1923 Ν. Δ/τος (ΦΕΚ 228/Α/16-8-1923), για την εφαρμογή του αναθεωρημένου ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής Αγίας Τριάδας (Φ.Ε.Κ. 150/Α.Α.Π./27-7-2018), καλούμε τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, όπως ειδικότερα περιγράφεται παρακάτω, για την υπόδειξη των ορίων των ιδιοκτησιών τους:

Ικανοποιημένοι οι περισσότεροι επισκέπτες της πόλης σύμφωνα με έρευνα του Δήμου Ηρακλείου – Το προφίλ των ανθρώπων που επιλέγουν το Ηράκλειο ως προορισμό

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι περισσότεροι επισκέπτες της πόλης,  σύμφωνα με τα συμπεράσματα δυο ερευνών που διεξήχθησαν για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόγραμμα Επανένταξης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους

Ο Δήμος Ηρακλείου, με ιδιαίτερη ευαισθησία και διακριτικότητα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του δύσκολου ζητήματος των αστέγων αξιοποιώντας ίδιους πόρους και μέσα αλλά και ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων από εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς πόρους.

Υπεγράφη η σύμβαση για το εμβληματικό έργο αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων δικτύου υδρεύσεως του Δήμου Ηρακλείου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το πιο καθοριστικό βήμα για την επιστροφή στη βρύση»

Στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει στην πόλη του Ηρακλείου το εμβληματικό έργο αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η σύμβαση  υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του  Πειραματικού  Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

«Ο χορός στην Κρήτη σήμερα» από τις σχολές Μαυρόκωστα στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture

Με την μουσικοχορευτική παραγωγή «Ο χορός στην Κρήτη σήμερα» από τις σχολές Μαυρόκωστα συνεχίζονται  οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture. Η οn line πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/qok0X3lcZOI ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Εκδήλωση λόγου και μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη

Στην πόλη της Ελληνικής Αναγέννησης, το Ηράκλειο, θα επιχειρηθεί να δοθεί ίσως για πρώτη φορά μια σφαιρική παρουσίαση της πολυσχιδούς, καλλιτεχνικής, κοινωνικής και πολιτικής διαδρομής του Μίκη Θεοδωράκη, του οικουμενικού δημιουργού, που πάλεψε για έναν καθολικό πολιτισμικό ανθρωπισμό, του παγκόσμιου καλλιτέχνη και πνευματικού ανθρώπου, που μόχθησε για ένα φωτεινότερο παρόν και μέλλον του ελληνικού λαού και όλων των λαών του κόσμου με μια ασίγαστη προμηθεϊκή, απελευθερωτική φλόγα, εκρηκτικά επίκαιρη στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13.11.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη , το Σάββατο 6 Νοεμβρίου με τίτλο: «Επαναστάσεις και ξεσηκωμοί των Κρητών εναντίον του Οθωμανικού ζυγού τον 19ο αιώνα – Καταγραφές και Απηχήσεις στον Λόγο Κρητών δημιουργών» .

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Διοικήτρια του Διεθνούς Ρόταρυ Μαρίζα Οικονόμου

Συνάντηση με την Διοικήτρια της Περιφέρειας 2470 του Διεθνούς Ρόταρυ Μαρίζα Οικονόμου είχε το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου η παράταση για την υποβολή συμμετοχών για τους οικίσκους του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 09:00 το πρωί πήρε η διαδικασία υποβολής συμμετοχών (https://www.heraklion.gr/municipality/auction/oikiskoi-xristougenniatiko-kastro-2021-2022.html ) στην διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης για τους διαθέσιμους οικίσκους του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου 2021» που θα δοθούν προς μίσθωση στους ενδιαφερόμενους.

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 2021» θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα κλείσει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου του 2022. Παράλληλα η χριστουγεννιάτικη αγορά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» θα ξεκινήσει την λειτουργία της την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και η λειτουργία της δε θα ξεπεράσει τις 20 ημέρες. Το ωράριο λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» και των γιορτινών καταστημάτων του θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.  

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τη δημιουργία του όμορφου «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» ενώ όλα θα είναι εναρμονισμένα με  τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πώς ακούτε τη Μουσική; Μύρων Μιχαηλίδης στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σε μια εποχή που η αμφισβήτηση, οι αντιπαραθέσεις κι ο σκεπτικισμός αναζητούν χώρο στις δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου δίνουμε βήμα στις γόνιμες «αντιφωνίες» εκπροσώπων του πνεύματος, σε διαπρεπείς  επιστήμονες, διανοητές, ερευνητές κ.α. Με την συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του πνεύματος, της επιστήμης, του πολιτισμού, ανοίγουμε τη συζήτηση, με στόχο να κρατήσουμε ανοικτό ένα παράθυρο διαλόγου με το κοινό γύρω από θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την κατάργηση των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, εκφράζει την αντίθεσή του για την αιφνίδια κατάργηση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) που ανακοινώθηκε από τη Γ.Γ.Α, λίγες μέρες πριν την έναρξη των προγραμμάτων και ενώ είχε δρομολογηθεί ο προγραμματισμός των Δήμων ολόκληρης της χώρας

Ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη Μαρία Φαραντούρη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

«Το ξέρεις ότι έχεις γεννηθεί για να τραγουδάς τα τραγούδια μου;», ρώτησε ο Μίκης Θεοδωράκης τη δεκαεξάχρονη τότε Μαρία Φαραντούρη, όταν την πρωτοάκουσε το 1963 να τραγουδά ένα δικό του τραγούδι. «Το ξέρω», ήταν η άμεση απάντησή της. Το συμβόλαιο αγάπης και καλλιτεχνικής συνεργασίας υπογράφηκε εκείνη ακριβώς τη στιγμή…

2η Ανακοίνωση σχετικά με τον «Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό προσχεδίων με τίτλο: Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής εισόδου στο ιστορικό κέντρο της πόλης»

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με την υπ.αρ. 1083/2021 (ΑΔΑ: ΨΝ1ΖΩ0Ο-ΝΤΛ) Απόφαση της αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής των προσχεδίων μελετών για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων με τίτλο: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ», κατά τρεις (3) μήνες, ήτοι μέχρι την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 14:00.

Δείτε τα συνημμένα αρχεία 

Αιτήσεις καταγραφής ζημιών των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό εντός του Δήμου Ηρακλείου

Το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας 2813409500 θα δέχεται τις αιτήσεις καταγραφής ζημιών των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό εντός του Δήμου Ηράκλειου μέχρι τη Δευτέρα 14/11/2021 (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακα) από τις 09:00 έως τις 13:00.

Αιτήσεις καταγραφής ζημιών των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό εντός του Δήμου Ηρακλείου

Το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας 2813409500 θα δέχεται τις αιτήσεις καταγραφής ζημιών των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό εντός του Δήμου Ηράκλειου μέχρι τη Δευτέρα 14/11/2021 (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακα) από τις 09:00 έως τις 13:00.

Για τη διενέργεια των αυτοψιών αρμόδια Υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ) στο τηλέφωνο 2108704700, στην οποία διαβιβάζονται όλες οι αιτήσεις.

Όσον αφορά στην Δημοτική Ενότητα Τεμένους τα αιτήματα αυτοψίας υποβάλλονται αποκλειστικά στην ΔΑΕΦΚ όπως ορίζεται από το ΦΕΚ 4646/7-10-2021 τεύχος β.

Συμβολική φωταγώγηση της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεχή εκστρατεία αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού

Μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, αλλά με τα αισθήματα της χαράς, της αισιοδοξίας, της πίστης για τον αγώνα στη ζωή να κυριαρχούν, πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 1η Νοεμβρίου η φωταγώγηση του κτηρίου της έδρας Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το μουσείο της πόλης Τάμπα στην Φλόριντα

Συνάντηση με τον Επιμελητή Αρχαιοτήτων του μουσείου της πόλης Τάμπα της Φλόριντα των ΗΠΑ Branko van Oppen, είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .

Ο Διονύσης Τσακνής με την Ιωάννα Καβρουλάκη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ο Διονύσης Τσακνής έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, και παρουσιάζει μια συναυλία αναφορά στο παρόν και το μέλλον της rock μουσικής!

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Νίκου Μαλτεζάκη

Ο Νίκος Μαλτεζάκης, ως φωτογράφος και φωτορεπόρτερ,  χάρη στην ευσυνειδησία, την καλοσύνη, και την ευγένεια τού χαρακτήρα του, υπήρξε ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό, επί δεκαετίες, στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Η αφοσίωσή του στην τέχνη της φωτογραφίας, προσέφερε αμέτρητες αναμνήσεις σε γενεές συμπολιτών μας.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό graffiti στον Καράβολα

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου το εντυπωσιακό graffiti στην περιοχή του Καράβολα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εταιρεία KRAFT Paints. Η πολύχρωμη δράση έχει τίτλο «Array of Colors» και το αντικείμενο της είναι η τέχνη του δρόμου (street art) μέσα από τη σύμπραξη του Δήμου με τους καλλιτέχνες σε συνεργασία με την εταιρεία και στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.

«Modus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε»

«Modus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε»

 Στο: Hugs 

Κνωσσού  221,Ηράκλειο ,Κρήτη

Ημερομηνίες παραστάσεων:2,3,4,6,7,8,9,10,11,12,13,14  Νοεμβρίου:  21:30 

                                         6,7,13 Νοεμβρίου: 19:30 και  21:30 

Ξεκινούν οι on line προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Το διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture,  που ξεκίνησε με αφορμή τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και είχε ως στόχο την ενίσχυση των καλλιτεχνών και την προσφορά ποιοτικών διαδικτυακών εκδηλώσεων, επιστρέφει με νέες online πρεμιέρες.

Από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη για ολόκληρο τον μήνα,  νέες παραγωγές που έγιναν ειδικά για τον Δήμο Ηρακλείου θα προβάλλονται διαδικτυακά.

Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 20221

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06.11.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου στον Δήμο Ηρακλείου για τα αδέσποτα

Σε μια σημαντική δωρεά προς το Δήμο Ηρακλείου προχώρησε ο Ροταριανός Όμιλος  Ηρακλείου «Ελ Γκρέκο» υπό την αιγίδα της 2470 RD Ροταριανής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ,  σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Μαρκάκη

 O Γιώργος Μαρκάκης ήταν από εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, που, από κοινού με την προσωπική τους διαδρομή, το οικογενειακό και το επαγγελματικό τους πεδίο, νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στην κοινωνία στην οποία ζουν, και στις γενιές που θα ακολουθήσουν.  

Υπηρετώντας με αφοσίωση, επί δεκαετίες, την ιατρική επιστήμη, αφιερώθηκε, συνάμα, με τον ίδιο ζήλο στην ανάδειξη του Λαϊκού Πολιτισμού της Κρήτης. Το Μουσείο «Λυχνοστάτης», που με ακαταπόνητες προσπάθειες δημιούργησε, θα παραμείνει εσαεί μια «κιβωτός» της παραδοσιακής ζωής του τόπου μας. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Αναβάθμιση - Ενίσχυση υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή Αγίας Τριάδας»

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου  η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση - Ενίσχυση υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή Αγίας Τριάδας».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02-11-2021

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθ.643/24-9-2021 (ΑΔΑ:ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) και με αριθ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/187 /οικ.20236/25-10-2021 (ΑΔΑ:907746ΜΤΛ6-ΥΟ8), 65η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, (Άρθρο 1 : Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ μέχρι τις 5 Νοεμβρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 5 του μήνα θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Θαλή, στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης θα γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση τομών στην οδό Θεοδοσίου Διακόνου. Παράλληλα η ΔΕΥΑΗ συνεχίζει τον καθαρισμό των σχαρών στην πόλη του Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 - 31 Οκτωβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Ειδική ημερίδα με τίτλο: «Επαναστάσεις και ξεσηκωμοί των Κρητών εναντίον του Οθωμανικού ζυγού τον 19ο αιώνα – Καταγραφές και Απηχήσεις στον Λόγο Κρητών δημιουργών» για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:30, στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ακροάσεις για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνει ακροάσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:30, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην οδό Ν. Πλαστήρα και Γιαννίκου, στην Αίθουσα Κλασικών Κρουστών  (3ος όροφος). 
Στις ακροάσεις θα πάρουν μέρος Νέοι Μουσικοί της Κρήτης έως 25 ετών, που παίζουν ένα Όργανο Συμφωνικής Ορχήστρας (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Πίκολο, Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα , Τρομπόνι, Τούμπα, Εμφώνιο, Κρουστά) από το επίπεδο κατωτέρας και πάνω. Οι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις ακροάσεις με ένα ή δύο  κομμάτι δικής τους επιλογής, μέγιστης διάρκειας πέντε λεπτών.

Με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν (ICLC) της UNESCO

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στην πόλη Yeonsu της Νότιας Κορέας με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου το Διεθνές Συνέδριο των Πόλεων που Μαθαίνουν (ICLC) της UNESCO με θέμα «Από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην βιωσιμότητα: Χτίζοντας υγιείς και ανθεκτικές πόλεις μέσω της μάθησης». Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο  30 Οκτωβρίου 2021.

Ψήφισμα της 1ης Κοινότητας Ηρακλείου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

 

          Η Πρόεδρος της 1ης Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου Γιάννα Ανυφαντάκη και οι σύμβουλοι, αποχαιρετούμε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά.

          Την δυναμική γυναίκα, πολιτικό, στοργική μητέρα που πορεύτηκε με αξιοπρέπεια, ήθος και γενναιότητα, καθώς γνώριζε με το παράδειγμα της πώς να εμψυχώνει τους ανθρώπους γύρω της. Μια αληθινή μαχήτρια φεύγει…..

          Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της !!   

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε γενναία, αγαπούσε τη ζωή, χωρίς το φόβο  του θανάτου.    

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για την 28η Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για την αργία της 28ης Οκτωβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανόλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μία δράση γεμάτη χρώμα στον Καράβολα από 27 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου

Μία δράση γεμάτη χρώμα πραγματοποιεί στην περιοχή του Καράβολα από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εταιρεία KRAFT Paints.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30.10.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

«The Extreme Cretan Music World» Contemporary Cretan Music Festival 2021 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μετά την απόλυτη επιτυχία του πρόσφατου Φεστιβάλ Τζαζ και τις sold out πρώτες εκδηλώσεις της τρέχουσας καλλιτεχνικής περιόδου, παρουσιάζει το Etreme Cretan Music World Festival, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην εξέλιξη της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την αλληλεπίδραση των σύγχρονων ερμηνευτών της με διαφορετικά είδη μουσικής δημιουργίας από όλο τον κόσμο.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντιπροσωπεία της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» για Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας και ΕΝΕΕΓΥΛ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε». είχε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο Γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όπου  τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων της εταιρείας.

Ευχαριστήριο για το Run Greece Ηράκλειο 2021

Με 1.603 εγγραφές  δρομέων και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, οι κάτοικοι της Κρήτης και όχι μόνο, ανέδειξαν για μια ακόμα χρονιά  το «RUN GREECE Ηράκλειο» ως το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της Κρήτης, στηρίζοντας έμπρακτα με τη συμμετοχή τους τα σχολεία και τους μαθητές του Αρκαλοχωρίου.

Ευρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου σχετικά με την υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης με τα mini bus

Μία ακόμα διεθνή διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου για τη βιώσιμη κινητικότητα και ειδικότερα για την υπηρεσία των mini bus σε συνδυασμό με την παροχή χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης.

Πρόσκληση για το αθλητικό ημερολόγιο του 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου και το τμήμα αθλητισμού του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ –ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ(Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.)    ενημερώνει τους αθλητικούς φορείς της πόλης ότι ξεκίνησε η υποβολή των προτάσεων για τη κατάρτιση του Αθλητικού Ημερολογίου για το έτος 2022.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τους πρώην εργαζόμενους του Δήμου (πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ -Πρόσκληση 8/2018)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση του της 18/10/2021, έχοντας υπόψη του:

1. Το γεγονός ότι οι ανάγκες του δήμου σε προσωπικό είναι όχι μόνο πάγιες και διαρκείς αλλά και το ότι αυτές έχουν αυξηθεί υπερβολικά, με την υπερδεκαετή απαγόρευση προσλήψεων και τις διαδοχικές συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους δήμους (κατ’ εφαρμογή του νόμου περί κινητικότητας).

2. Το γεγονός ότι οι αναφερόμενοι πρώην εργαζόμενοι κάλυπταν μέρος αυτών των πάγιων και διαρκών αναγκών.

Δηλώνει

Δωρεάν υπέρηχοι και μαστογραφίες για τις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου έχοντας ως βασικό μέλημά του την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, συνεχίζει τη συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Αειφορίας του Ηρακλείου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού

Την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Ηρακλείου, παρουσίας εκπροσώπων του Προορισμού, τα σημαντικότερα αποτελέσματα της Αξιολόγησης Βάσης του Προορισμού με βάση τα κριτήρια Αειφορίας από τον Διευθυντή Μεσογείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), Δρ Ιωάννη Παππά.

Επιστρέφει λαμπερό και επισκέψιμο το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» επιστρέφει στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, επισκέψιμο και λαμπερό προκειμένου να σκορπίσει το χρώμα της χαράς και της γιορτής τα Χριστούγεννα του 2021 και την Πρωτοχρονιά του 2022 σε μικρούς και μεγάλους!

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην υπογραφή της σύμβασης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2023: «Θα δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της Κρήτης»

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, η σύμβαση ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 από το Ηράκλειο. Τη σύμβαση εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στο βόρειο ρεύμα της Λ. 62 Μαρτύρων

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην Λεωφ. 62 Μαρτύρων (βόρειο ρεύμα- ρεύμα κυκλοφορίας προς Γιόφυρο), στο πλαίσιο του έργου:  «Διαμορφώσεις – κατασκευές - συντηρήσεις υποδομών σε κοινοχρήστους και αθλητικούς χώρους – 3ο υποέργο : Συντήρηση Λεωφόρου 62 Μαρτύρων».

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο τμήμα της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, από τη συμβολή της με την οδό Θερίσου (κυκλικός κόμβος Χανιώπορτας) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελευθέρνης (στο ύψος των Καμινίων).

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 29 του μήνα εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται στις οδούς Ευτέρπης και Θαλή στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης εργασίες θα γίνονται για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Θεοδοσίου Διακόνου. Παράλληλα η ΔΕΥΑΗ συνεχίζει τον καθαρισμό των σχαρών στην πόλη του Ηρακλείου.

Επανέναρξη αθλητικών προγραμμάτων για τα σχολεία στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου

Στην επανέναρξη των προγραμμάτων  μύησης των μαθητών στα Ολυμπιακά και παραολυμπιακά Αθλήματα καθώς και του προγράμματος «Αθλητική Εκδρομή», προχώρησε η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου για το τρέχον σχολικό έτος.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Οκτωβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αναστολή λειτουργίας σχολείων

Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου για το υπόλοιπο της ημέρας (Πέμπτη 21/10) προχώρησε η Αντιδημαρχία Παιδείας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας.  Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους. 

Νέο σταθερό σημείο rapid test

Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 22/10/2021, θα τεθεί σε λειτουργία, Σταθερό Σημείο Δειγματοληψίας έλεγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (Rapid Test) στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Οι δειγματοληψίες διενεργούνται από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Κρήτη 1821 – 1898: Στους δρόμους της Επανάστασης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της έκθεσης «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην 1821 – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου οι εργασίες στην οδό 1821, στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού».

Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο τμήμα της δεύτερης φάσης εκτελέσεως του έργου.

Επαναληπτικός Διαγωνισμός για την εκμίσθωση κυλικείου Δημοτικού Σχολείου

To Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου» προκηρύσσει Επαναληπτικό Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Οδός 1878, αρ. 2,  Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης. Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη διεύθυνση: Θύρα 14, Παγκρήτιο Στάδιο, Σπύρου Μουστακλή, Περιοχή Λίντο, Ηράκλειο Κρήτης έως και 12 Νοεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 2813-409412 και 2813-409414 ή στο e-mail : protovathmia@gmail.com

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Τσεχίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Ελλάδα Jukob Karfik είχε το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Απόψε, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση με κειμήλια των Αγώνων του Κρητικού λαού κατά των Οθωμανών, ντοκουμέντα και στοιχεία. Η Έκθεση αυτή αναφέρεται σε τρεις αιματηρές επαναστάσεις που έγιναν στην Κρήτη (1821, 1866, 1897) και περιλαμβάνει αντικείμενα από τις ιδιωτικές συλλογές των Γεωργίου Μπαλαφούτη, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, Ευτύχη Τζιρτζιλάκη και από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Αθήνα και της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00. Και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00.

Μία δράση αγάπης από το ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού

Σε μία όμορφη  δράση αλληλεγγύης προχώρησαν τα μέλη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Νέας Αλικαρνασσού, μαζί με τα παιδιά  των ωφελούμενων αλλά και τους εθελοντές της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού.  Όλοι μαζί προχώρησαν στη συγκέντρωση σχολικών ειδών όπως τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους, στυλό, γόμες  για τις οικογένειες  που  δοκιμάζονται οικονομικά. Τα σχολικά είδη παραδόθηκαν στο 10 Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού την Τρίτη 19 Οκτωβρίου.            

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος  Κοινωνικής Πρόνοιας Ηράκλειου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στα  πλαίσια  του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτη 2014-2020.

Ανάπτυξη εργοταξίου στην οδό 1821- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου: «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» συνεχίζονται κανονικά και από την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το εργοτάξιο θα αναπτυχθεί στην οδό 1821, από τη συμβολή της με την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως (Αγίου Μηνά)  μέχρι την οδό Καρτερού. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό 1821 θα διεξάγεται  μέσω της οδού Καρτερού, με έξοδο στη οδό Μονής Οδηγητρίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν στις σχετικές σημάνσεις.

Πρόσκληση για την εκλογή ΔΣ στον Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών Ηρακλείου

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», μετά από τις λόγω έκτακτων συνθηκών αναβολές, προκηρύσσει εκ νέου εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η Γενική Συνέλευση, ακολουθώντας τις σχετικές με τον COVID19 οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 02 Νοεμβρίου, 2021 και ώρα 18.00 – 20.00 στον χώρο του Εργατικού Κέντρου, Ηρακλείου Κρήτης.

Ξεκινά την Τετάρτη η Έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου- Διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ξεκινά την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η Έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821. Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση με κειμήλια των Αγώνων του Κρητικού λαού κατά των Οθωμανών, ντοκουμέντα και στοιχεία. Η Έκθεση αυτή αναφέρεται σε τρεις αιματηρές επαναστάσεις που έγιναν στην Κρήτη (1821, 1866, 1897) και περιλαμβάνει αντικείμενα από τις ιδιωτικές συλλογές των Γεωργίου Μπαλαφούτη, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, Ευτύχη Τζιρτζιλάκη και από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Αθήνα και της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Στο Επιστημονικό Συνέδριο «Αυτονομία και Προστασία: Η διπλή διάσταση της Προνοιακής Παρέμβασης» ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, η έναρξη του 10ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνέδριου Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή», το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου.

Κλειστό από τις 09.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. το ΚΕΠ στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που στεγάζεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, από τις εννιά έως τις δέκα και μισή το πρωί (09.00 π.μ. – 10.30 π.μ.) λόγω τηλεδιάσκεψης – εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 στη λότζια

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23.10.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΔΕΥΑΗ για την Παροχή Υπηρεσιών Ορκωτού

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου προβαίνει σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Παροχή Υπηρεσιών Ορκωτού, με κριτήριο κατακύρωσης τη πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάση τιμής (χαμηλότερη τιμή), ενδεικτικού προϋπολογισμού δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000,00) ευρώ άνευ
Φ.Π.Α 24%, με κωδικό CPV:79212100-4.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την προσφορά τους σφραγισμένη, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Επιχείρησης, στο κτίριο της ΔΕΥΑΗ στην Οδό Κων/νου Χατζηγεωργίου 2 στην Φοινικιά- Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71500 Τ.Θ. 1443, έως την 26 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Tρίτη και ώρα 14:00 μμ.

Συναυλία για τέσσερα χέρια με έργα Kurtag και Rachmaninov στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Η Άρια Οικονομίδου και η Ντόρα Μανιτάκη παρουσιάζουν πιανιστικά έργα για  2 και 4 χέρια των Γκιόργκι Κουρτάγκ (György Kurtág) και Σεργκέι Ραχμάνινοφ (Sergei Rachmaninov).

Με επιτυχία οι αγώνες-γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και της αλληλεγγύης RUN GREECE 2021 στο Παγκρήτιο Στάδιο

Περισσότεροι από 1.500 αθλητές συμμετείχαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, και της αλληλεγγύης «Run Grecce-Ηράκλειο 2021» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 8η χρονιά στο νησί μας, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στα εκτελούμενα έργα σε «Θαλασσινά» και οδό Κομνηνών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τα  έργα ανάπλασης στην περιοχή των «Θαλασσσινών» , στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αλικαρνασσού  αλλά και στην οδό Κομνηνών στον Πόρο, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 19-10-2021

Συνεδρίαση διά ζώσης της Οικονομικής Επιτροπής Ηρακλείου την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12.00 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, σύμφωνα με την υπ΄αριθ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/184/οικ.19515/12-10-2021 (ΑΔΑ:9ΙΑΩ46ΜΤΛ6-5Ι1), 63η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, (Άρθρο 1 : Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό των επτά ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων), προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου- Σε ετοιμότητα τα συνεργεία λόγω της κακοκαιρίας

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 22 του μήνα θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Ευτέρπης και Θαλή στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται στην οδό Θεοδοσίου Διακόνου. Ακόμα θα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης τομών στις οδούς Αλκμαίωνος  και Ανθέων.

Με τον Πρέσβη της Κορέας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Jung Il Lee είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Run Greece Ηράκλειο 2021: Κάθε συμμετοχή μετράει

Για μια ακόμα φορά, για μια ακόμα χρονιά,  οι δρομείς και περιπατητές της Κρήτης αθλούνται και προσφέρουν κοινωνικό έργο, μέσω του Run Greece Ηράκλειο

Το Run Greece Ηράκλειο διεξάγεται την Κυριακή 17 Οκτωβρίου με εκκίνηση και τερματισμό το Παγκρήτιο στάδιο στα 10 και 5 χλμ και μόνο για δρομείς εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από τον Covid - 19.

 Το διοργανώνουν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, με συνδιοργανωτές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική και τοπικoύς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης και τις Μινωικές Γραμμές.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Οκτωβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εγκατάσταση Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου – Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, ξεκινά τη λειτουργία  δικτύου δημόσια διαθέσιμων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ).

Το δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου περιλαμβάνει αρχικά 3 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (ΑΕΑ) οι οποίοι, από τις 16/10/21 θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, μέσα σε ειδικά κουτιά με σήμανση (Διεθνές σήμα ΑΕΑ) και θα είναι διαθέσιμοι για χρήση από τους πολίτες καθημερινά όλο το 24ωρο. Το δίκτυο αναμένεται να επεκταθεί το προσεχές διάστημα με την τοποθέτηση ακόμα 4 ΑΕΑ ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό.

Προβλήματα υδροδότησης λόγω εργασιών

Η ΔΕΥΑΗ ανακοινώνει ότι λόγω των εργασιών ύδρευσης που πραγματοποιούνται στην οδό Φωτεινού, αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις οδούς Εθνομαρτύρων, Παπά- Πέτρου Γαβαλά και στους κάθετους δρόμους των οδών αυτών. Τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Αυτοψία στις εργασίες της ΔΕΠΑΝΑΛ στην 133 Σ.Μ. από την Πρόεδρο Στέλλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη

Αυτοψία στο εκτελούμενο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του θαλάμου διαμονής σμηνιτών Hellenic Wings στην 133 Σμηναρχία Μάχης, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στέλα Καλογεράκη - Αρχοντάκη.

Στην σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην σύσκεψη με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Οκτωρβρίου στο Ηράκλειο  παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, των Δημάρχων και των Βουλευτών του νομού, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι εντοπίστηκε τυπογραφικό λάθος στην έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης των περιοχών Μασταμπά, κέντρου πόλης, Πόρου, περιοχής Κολυμβητηρίου και Βουτών. Πιο συγκεκριμένα ορισμένοι λογαριασμοί έχουν εκδοθεί χωρίς να έχει αφαιρεθεί το έναντι ποσό του προηγούμενου λογαριασμού, όπου αυτό υπήρχε. Την ίδια στιγμή το μηχανογραφικό  σύστημα της Υπηρεσίας απεικονίζει σωστά τους εν λόγω λογαριασμούς αφού το πρόβλημα αφορούσε μόνο την διαδικασία έκδοσης και εκτύπωσης.

 Όσοι δημότες εξόφλησαν τον λογαριασμό που περιείχε εσφαλμένα το έναντι ποσό, το ποσό αυτό θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό και θα γίνει συμψηφισμός.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει το έργο του Στέφανου Κακλαμάνη «Η κρητική ποίηση στα χρόνια της Αναγέννησης»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει το τρίτομο έργο του Στέφανου Κακλαμάνη, Καθηγητή στο Τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η κρητική ποίηση στα χρόνια της Αναγέννησης (14ος -17ος αι.) τ. Α΄, Εισαγωγή, τ. Β΄- Γ΄, Ανθολογία».

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16.10.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Προχωρούν οι εργασίες για την αντικατάσταση του Στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο – Αυτοψία από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Αυτοψία στις εργασίες αντικατάστασης του Στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών στο πλαίσιο λειτουργίας των προγραμμάτων και της ΔΗ.Κ.Ε.Η.

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ενδιαφέρεται να αναθέσει σε οικονομικό φορέα, την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών στο πλαίσιο λειτουργίας των προγραμμάτων και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Οι τεχνικές προδιαγραφές και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός εξειδικεύονται και εγκρίνονται στην με αριθμό 115/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΩΔΣΥΟΚ6Ξ-ΔΒΑ).

Έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών στην 1η Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών – ΔΑΕΦΚ  θα πραγματοποιούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ελέγχους/αυτοψίες στην 1η Κοινότητα του Δήμου (κεντρική), στα ιδιωτικά κτίρια που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο Αρκαλοχώρι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασιλης Λαμπρινός

Στη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι, υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Ζημιές Χρήστο Τριαντόπουλο, συμμετείχε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Παράταση στην αναστολή λειτουργίας ορισμένων σχολείων της Π.Ε. Ηρακλείου με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Σ`υριγωνάκη, παρατείνεται η μη λειτουργία ορισμένων σχολείων στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 15 του μήνα θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Εράσμου, Ευτέρπης και Θαλή στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης εργασίες για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται και στην οδό Θεοδοσίου Διακόνου. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης τομών στις οδούς Αλκμαίωνος  και Ανθέων.

Προμήθεια ξυλείας στο πλαίσιο διοργάνωσης της πολιτιστικής εκδήλωσης Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ενδιαφέρεται να αναθέσει σε οικονομικό φορέα, την προμήθεια ξυλείας στο πλαίσιο διοργάνωσης της πολιτιστικής εκδήλωσης Χριστουγεννιάτικο Κάστρο που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος &  Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Οι τεχνικές προδιαγραφές και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός  εξειδικεύονται και εγκρίνονται στην με αριθμό 188/2021 (ΑΔΑ: 67Ο8ΟΚ6Ξ-ΗΟ5) απόφαση Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές»- Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 12 Οκτωβρίου

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου με θέμα: «Η γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές» που αναβλήθηκε λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης την 27η Σεπτεμβρίου. Η Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην  Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Τη συνεδρίαση συντονίζει η δημοσιογράφος Ελίνα Φαρσάρη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 09-10 Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 09 - 10 Οκτωβρίου2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκίνησε η πλακόστρωση στην ανάπλαση του κέντρου – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν  οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχει ξεκινήσει η πλακόστρωση στην οδό Χατζημιχάλη – Γιάνναρη. 

Το χειμερινό ωράριο για την δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκίνησε από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου το χειμερινό ωράριο λειτουργίας στους δυο σταθμούς (Πύλη Ιησού, Καράβολας) δωρεάν δανεισμού ποδηλάτων από τον Δήμο Ηρακλείου στους πολίτες.

Παράταση Αναστολής της Λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Ηρακλείου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για την Πέμπτη 07.10.2021 και την Παρασκευή, 08.10.2021, ήτοι

Μετακομίζει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Το Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά και Κ.Ε.Μ (Κέντρο Ένταξης Μεταναστών) ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Ηρακλείου ότι από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 δεν θα δέχεται κοινό λόγω μετακόμισης σε καινούργια κτιριακή υποδομή.

Η νέα διεύθυνση των γραφείων είναι η εξής:

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 και Σκουλάδων,

Ηράκλειο, τ.κ. 71202

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας παραμένουν ως έχουν και θα λειτουργούν ξανά από την Τρίτη 12 Οκτωβρίου. Τηλ. Επικοινωνίας: 2813409548 (τηλ.κέντρο), 2813409541, 9542, 9543, 9544, 9546, 9547.  

Εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09.10.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Στο πλαίσιο της αιμοδοσίας του Σαββάτου (09.10.2021), στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά από τη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της «Φλόγας της Αγάπης» της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου για τα σχολεία

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά το 3ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου (Λ. Καλοκαιρινού 197) και το 21ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου (Λ. Καλοκαιρινού 197) καθώς οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν.

Οι εθελοντικές ομάδες αποχαιρετούν την Ελένη Φαραγκουλιτάκη-Κουβίδη

Οι εθελοντικές ομάδες αποχαιρετούν σήμερα ένα άξιο μέλος τους.

Η Ελένη Φαραγκουλιτάκη-Κουβίδη, εμπνευσμένη από τα οράματα του εθελοντισμού, συμμετείχε με πάθος από την αρχή της δημιουργίας του εθελοντικού κινήματος του Δήμου Ηρακλείου, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια σημαντικές υπηρεσίες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσφορά της, εμείς που ζήσαμε και ονειρευτήκαμε μαζί της, εμείς που σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε μαζί της δράσεις για την πόλη που αγαπούμε. Ικανή εκπαιδευτικός, ενεργή πολίτης, στοργική σύζυγος και μητέρα.

Και αποφασίζουμε :

-Να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της.

-Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

-Η πρώτη δράση που θα πραγματοποιήσουν οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου, θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της.

Ελένη, ας είναι αιωνία η μνήμη σου.

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στον Δήμο Ηρακλείου την Τρίτη 5 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, εκτός από τα παρακάτω στα οποία εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προέκυψαν από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα:

Περισσότεροι από 60.000 θεατές σε 148 καλοκαιρινές εκδηλώσεις στα κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

Έπεσε η αυλαία για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021». Σε μια δύσκολη και απαιτητική περίοδο οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης», «Μάνος Χατζιδάκις» και στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ από την 1 Ιουλίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2021 συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου και κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα!

Επαναλειτουργούν την Τρίτη 5 Οκτωβρίου τα ΚΒ Μητέρα ΚΕΠΑ και Ι ΚΕΠΑ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν κανονικά και τα ΚΒ Μητέρα ΚΕΠΑ και  Ι ΚΕΠΑ καθώς ολοκληρώθηκαν τόσο οι έλεγχοι όσο και οι τεχνικές εκθέσεις για την ασφάλεια των κτιρίων.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στις περιοχές του Δήμου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αυτοψία στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησε το πρωί της  Δευτέρας 4 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαρίνο  Παττακό.

Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης - Δήμου Ηρακλείου και ΟΛΗ για το έργο θωράκισης του προσήνεμου μόλου Λιμένα Ηρακλείου

Το έργο της θωράκισης του προσήνεμου μόλου Λιμένα Ηρακλείου έμπροσθεν του φρουρίου Κούλε, υπέγραψε σήμρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Προέδρου του ΟΛΗ Γιάννη Βαρδαβά.  

Δήλωση Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

«Η 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να θυμηθούμε και να πράξουμε το αυτονόητο, να νοιαστούμε και να ενδιαφερθούμε για τα ζώα. Ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού. Είναι πλάσματα με ψυχή και ο άνθρωπος έχει ευθύνη για αυτά.

Στον Δήμο Ηρακλείου καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη φροντίδα και την προστασία τους και θα πρέπει η Κεντρική Διοίκηση  να στηρίξει έμπρακτα την Αυτοδιοίκηση σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, με πόρους, μέσα και κατάλληλο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Εμείς θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε για αυτά  και με το προσωπικό μας να βελτιώνουμε τις Υπηρεσίες μας, να συνεργαζόμαστε με τα φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές και να παρεμβαίνουμε με δράσεις ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα θα επιμείνουμε στο Πρόγραμμα Υιοθεσίας Αδέσποτου από τον Δήμο Ηρακλείου, που είναι πραγματικά μια πράξη αγάπης.

Τέλος, σήμερα την επετειακή αυτή ημέρα, αντί κάποιας εκδήλωσης προτιμήσαμε να προχωρήσουμε σε μια κίνηση ουσιαστική προσφέροντας τροφές και διάφορα άλλα χρήσιμα είδη για τις ανάγκες των αδέσποτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,  που ο πρόσφατος ισχυρός σεισμός άφησε τις πληγές του και στους μικρούς μας φίλους.»

Αποκαταστάθηκε η ζημιά στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης Θραψανού

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες αποκατάστασης της ζημίας που προκλήθηκε από την ισχυρή σεισμική δόνηση της 27ης Σεπτεμβρίου και τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό. Τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί και η υδροδότηση των περιοχών Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (Αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος») που ταλαιπωρήθηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Επαναλειτουργούν την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τα ΚΒ Μητέρα και Ι ΚΕΠΑ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν κανονικά οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και  Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, εκτός από τα ΚΒ Μητέρα ΚΕΠΑ και  Ι ΚΕΠΑ όπου αναμένονται οι τεχνικές εκθέσεις για την καταλληλόλητα των κτιρίων.

Για τα δυο συγκεκριμένα ΚΕΠΑ θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

gripas2      

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 02-10-2021

 

Επαναλειτουργούν την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τα ΚΒ Μητέρα  και Ι ΚΕΠΑ

 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν κανονικά οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και  Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, εκτός από τα ΚΒ Μητέρα ΚΕΠΑ και  Ι ΚΕΠΑ όπου αναμένονται οι τεχνικές εκθέσεις για την καταλληλόλητα των κτιρίων.

Για τα δυο συγκεκριμένα ΚΕΠΑ θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κλειστά και την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  παρατείνεται και για την Δευτέρα 04-10-2021, λόγω της μη ολοκλήρωσης των ελέγχων από τα ειδικά κλιμάκια των μηχανικών και προκειμένου αξιολογηθούν τα απογραφικά δελτία των ήδη ελεγμένων κτιρίων.

Συνάντηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης στο Αρκαλοχώρι- Η ΔΕΥΑΗ στο πλευρό της ΔΕΥΑΜ

Με την Διοίκηση της ΔΕΥΑ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου εκπρόσωποι της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ στο Αρκαλοχώρι και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Γεώργος Βουρεξάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Φοινικιανάκης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κ. Ηρακλή Κριθινάκη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Αντώνη Κοζυράκη και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Φραγκάκη.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Cretan Taste Awards 2021

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και μετά από επικοινωνία των επιχειρηματιών της εστίασης με τους διοργανωτές, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τα Cretan Taste Awards.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Ξεκινούν οι εργασίες στο ανατολικό τμήμα της Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (από Χανιώπορτα προς Παραλιακή) το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Οι εργασίες είναι στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση βασικών οδών πρόσβασης και του περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Φάση Β) - οδός: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου» του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 8 του μήνα εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται στις οδούς Εράσμου, Ευτέρπης και Θαλή στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης εργασίες εκσκαφής  για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται και στις οδούς Στεργιογιάννη, Ψυλάκη και Ψυχάρη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 02-03 Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 02 - 03 Οκτωβρίου2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μεγάλη η προσφορά των Ηρακλειωτών στους σεισμόπληκτους – Συνεχίζεται και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Συνεχίζεται και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος. Υπενθυμίζεται ότι τα είδη συγκεντρώνονται στο Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121, απέναντι από την ΣΕΑΠ) από το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ.

Δήλωση της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη – Σκαλίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου) η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη έκανε την παρακάτω δήλωση:

Διευρύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της η ΔΕΠΑΝΑΛ - Υπογραφή σύμβασης κατασκευής έργων στην 133 Σμηναρχία Μάχης

Με μια σύμβαση που διευρύνει το πεδίο δράσης της στον κατασκευαστικό τομέα και εκτός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αναπτυξιακή της προοπτική, η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση κατασκευής τεχνικών έργων στην 133 Σμηναρχία Μάχης.

Εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Μαρογιώργη

Εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Μαρογιώργη, πρόκειται να γίνουν αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο εργασιών ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής που γίνονται από το Δήμο Ηρακλείου. Οι εργασίες, που είναι προγραμματισμένες, θα διαρκέσουν μια (1) ημέρα και θα γίνει διακοπή της υδροδότησης στο νοτιοδυτικό τμήμα εντός τειχών της πόλης του Ηρακλείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Εργασίες στην οδό Αναγεννήσεως στη Νέα Αλικαρνασσό

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ξεκινούν εργασίες αποξήλωσης παλαιού ασφαλτικού και διάστρωσης νέου ασφαλτοτάπητα  στην οδό Αναγεννήσεως, στο τμήμα από τη συμβολή με την οδό Μαυσώλου έως τη συμβολή με την οδό Ηροδότου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων.

Υπογραφή σύμβασης για την ψηφιοποίηση ενός ακόμα αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου

Στην ψηφιοποίηση του Βενετσιάνικου αρχείου που αφορά στην πόλη της Κάντιας προχωρά η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου . Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε η αντιδήμαρχος πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος

Καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας θα συνεχιστεί η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος.

Παράταση Αναστολής της Λειτουργίας των Δημοτικών και Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου

Παράταση Αναστολής της Λειτουργίας των Δημοτικών και Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για την Πέμπτη 30.09 και την Παρασκευή, 01.10.2021.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02.10.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν ξανά τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι για προληπτικούς λόγους και μετά από σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου   θα παραμείνουν κλειστά και την  Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021. Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Αυτοψίες από τα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται και την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου οι αυτοψίες από τα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την καταλληλόλητα των κτιρίων εντός των διοικητικών του ορίων, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές αποκλειστικά εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που σημειώνεται  από το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Κλείνει προσωρινά η οδός Αγίου Τίτου

Αλλαγή στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου έχει προκαλέσει η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε προληπτικά στο κλείσιμο της οδού Αγίου Τίτου από τη συμβολή της με την οδό Μιλάτου και Μεραμβέλλου, στο ύψος της Λότζια, όπου βρίσκεται το Τρανταλλίδειο. Καλούνται οι πεζοί και όσοι εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο δρόμο, να εξυπηρετηθούν προσωρινά από τους γύρω δρόμους.

Κλειστά τα ΚΔΑΠ Δήμου Ηρακλείου

Κλειστά θα παραμείνουν, με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα, Τρίτη 28, και αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν ότι προχωρά στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος.

Κλειστά τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι για προληπτικούς λόγους, μετά από σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου   θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο πλευρό του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος ο Δήμος Ηρακλείου

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου.

Ζημιά στον αγωγό του Θραψανού λόγω του σεισμού

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι λόγω του σημερινού σεισμού και των συνεχών διακοπών ηλεκτροδότησης προκλήθηκε  ζημία  στον αγωγού του Θραψανού. Αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης  στις παρακάτω περιοχές: Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (Αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου για προβλήματα από τον σεισμό

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν από τον ισχυρό σεισμό και τους μετασεισμούς που σημειώθηκαν  το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.  

Ακύρωση εκδηλώσεων

Ακυρώνεται η θεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Η Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου» καθώς και η αποψινή συναυλία με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη. Ο εκδηλώσεις ήταν στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Ο χώρος της έκθεσης των κρητικών προϊόντων θα λειτουργήσει κανονικά. Οι εκδηλώσεις του  «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» ολοκληρώνονται απόψε.

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και για προληπτικούς λόγους οι Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, εκτός από εκείνες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με θέματα πολιτικής προστασίας.

Κλειστά τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι για προληπτικούς λόγους, μετά από σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Ηρακλείου   θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.  

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη κλείνουν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη κλείνουν όλα τα σχολεία της Π. Ε. Ηρακλείου. 

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λυκεία και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης τα σχολεία. 

Σάββατο και Κυριακή με master class και μουσική στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου στο «Heraklion Gastronomy Days 2021»

Συνεχίζονται το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021»  που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Το Σάββατο οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τον chef Γιάννη Μπόσγα από το Σωματείο Μαγείρων και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου ενώ η βραδιά θα κλείσει με τον Αντώνη Μαζοκοπάκη και το συγκρότημά του.

Την Κυριακή η chef Ντίνα Νικολάου θα κάνει το δικό της master class ενώ το βράδυ στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» αναμένεται η Γεωργία Νταγάκη με το συγκρότημά της.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ψηφιακή μετάβαση τηλεοπτικών συχνοτήτων στην Κρήτη

Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα από τα ανωτέρω κέντρα εκπομπής, θα χρειαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 να επανασυντονίσουν το δέκτη τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Διαφορετικά θα χάσουν όλα τα κανάλια και θα βλέπουν μαύρο στις οθόνες τους.

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

 

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Εράσμου, Ευτέρπης και Θαλή στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται στις οδούς Στεργιογιάννη, Ψυλάκη, Ικτίνου και Ιερολοχιτών.

Το Μουσικό Σχήμα «Εράν» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» τη Δευτέρα

Με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Εράν» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει την κωμωδία «Στην υγειά του … Μακαρίτη!» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Ο Σύλλογος Αλλατσατιανών Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», μία σύγχρονη κωμωδία καταστάσεων με τίτλο «Στην υγειά του… μακαρίτη» της Μαρίας Ν. Κίτρα και σκηνοθεσία Τάσου Καϊσαρλή.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Η GK Event Productions παρουσιάζει το Νίκο Πορτοκάλογλου, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στο Ηράκλειο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσσού.  Καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου η ζημιά να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810).

Εργαστήριο Ψηφιδωτού «Μosaic Κids Lap» την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2021»

Εργαστήριο Ψηφιδωτού για μικρά και μεγάλα παιδιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία του Αγίου Τίτου, μπροστά από τον Πλάτανο.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Δήμαρχο Αραδίππου Κύπρου

Με τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τελικό συνέδριο της Πράξης ECORouTs: Ένα πρωτοπόρο έργο για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα δίνει πολύτιμη εμπειρία στην Κρήτη και την Κύπρο

Με την παρουσίαση των σημαντικών αποτελεσμάτων της Πράξης «Κοινές Δράσεις για τη δημιουργία πράσινων περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές» με Ακρωνύμιο «ECORouTs», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ–ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», καθώς και την ουσιαστική συνεισφορά του στη χάραξη πολιτικής που αφορά τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Τελικό Συνέδριο της Πράξης.

Με μία ημερίδα, τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο master class και τους Χαΐνηδες ξεκινούν οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»

Με μία ημερίδα με θέμα τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» θα ανοίξει η αυλαία των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» από τις 17:00 έως τις 23:00  όπου ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί ξεχωριστά πιάτα, να παρακολουθήσει master class, να δει την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων στον χώρο και να απολαύσει μία μοναδική κρητική βραδιά με τους Χαΐνηδες.

Χορήγηση πρωινών γευμάτων από το Δήμο Ηρακλείου σε 400 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 η χορήγηση πρωινών γευμάτων σε 400 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου. Το πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών και θα διαρκέσει για όλο το σχολικό έτος 2021 -2022.

Εντυπωσιάζει η νέα τοιχογραφία στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Εντυπωσιάζει η νέα τοιχογραφία με θέμα τον «Θησέα» στο σχολικό συγκρότημα «Τάλως»  η όποια δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2021 από την καλλιτεχνική ομάδα VV Crew.

ECORouTs: Τελική Συνάντηση των εταίρων της Πράξης στο Ηράκλειο

Η Τελική Συνάντηση της Πράξης «Κοινές Δράσεις για τη δημιουργία πράσινων περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» με ακρωνύμιο ECORouTs, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/9/2021 στις 13:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, με αντικείμενο τον απολογισμό της υλοποίησης της, αλλά και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της.

Η ποιητική συλλογή του Νικόλα Σταυρουλάκη την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Η ποιητική συλλογή του Νικόλα Σταυρουλάκη «ΔΗΛΟΝ, ΑΔΗΛΟΝ» παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Πρόκειται για μια τετραμερή συλλογή με τους ειδικότερους τίτλους «ΔΗΛΟΝ, ΑΔΗΛΟΝ», «Κλήση Μέλλοντος», «Εμπάργκο Σιωπής», «Καθρέφτης και Σφυρί». 

Το ωράριο των ΚΕΠ

 

 

Με το διευρυμένο ωράριο λειτουργούν τα ΚΕΠ Ηρακλείου. Αναλυτικότερα:

Συγκεκριμένα:

Το ΚΕΠ  Νέας Αλικαρνασσού, το ΚΕΠ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και το ΚΕΠ επί της οδού Πλαστήρα  θα λειτουργούν τις καθημερινές από 08:00 έως 19:30 και το Σάββατο από 08:00 έως 13:30.

Το ΚΕΠ Προφήτη Ηλία, το ΚΕΠ Αγίου Μύρωνα και το ΚΕΠ Βενεράτου θα λειτουργούν  από Δευτέρα έως Παρασκευή,  07:30 με 15:30.

Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, χωρίς ραντεβού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για αποφυγή διάδοσης του Covid 19.

Πρόγραμμα μουσικής αγωγής για βρέφη και νήπια από 4 μηνών έως 5 ετών: «1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική!» στο ΠΣΚΗ

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με το εργαστήριο «1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική!» για παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία», που έχει σχεδιάσει, εισηγείται και εμψυχώνει η μουσικοπαιδαγωγός - αρχιμουσικός - μουσικολόγος Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη.

ECORouTs: Παρασκευή 24/9/21, Λότζια INFO DAY

Καθορίζοντας πράσινες και προσβάσιμες διαδρομές για όλους, ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επικέντρωση σε δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, που προέρχονται από τις αστικές μεταφορές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»

Ξεκινούν την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Η 3η αυτή διοργάνωση πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με ένα πρόγραμμα εξαιρετικά πλούσιο, ενδιαφέρον και σίγουρα γευστικό! Γνωστοί chef  θα δώσουν μοναδικές γεύσεις ενώ ημερίδες γύρω από τη γαστρονομία της Κρήτης και την τουριστική ανάπτυξη, έκθεση  παραδοσιακών προϊόντων και μουσικές εκδηλώσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φορέων και του κόσμου.

Πραγματοποιήθηκε η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου, με περισσότερους από σαράντα εκπροσώπους φορέων οι οποίοι συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

2o Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» για τρεις μέρες

 

To Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης 2021 έρχεται στο Ηράκλειο την Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Τρεις ημέρες, 6 παραστάσεις και 23 κωμικοί υπόσχονται γέλιο και υπέροχες στιγμές!

'Προς την καρδιά της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη’’ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη (ημερ. θαν. 20.9.1971), το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει μια παράσταση - αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή μας, διαγράφοντας την τροχιά «προς την καρδιά της ποίησής» του.

Έκτακτη σύσκεψη για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου-Κοινό μέτωπο αντίδρασης από τους φορείς

Στη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τους Βουλευτές του νομού και θα επισκεφθεί τον αρμόδιο υπουργό για να εκφράσει την έντονη αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της  κοινωνίας του Ηρακλείου σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» μετά τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι,  προχωρούν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Έκτακτη σύσκεψη για το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» συγκαλεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» συγκαλεί την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 09.30 το πρωί, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ξενάγηση στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Ηράκλειο επισκέπτεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την συμμετοχή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Στο Ηράκλειο το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μήνα θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Εράσμου, στην περιοχή της Φορτέτσας.

Υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στο Δήμο Ηρακλείου

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη ασθενειών και προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

«Όσους ενδιαφέρθηκαν σχετικά με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου ευχαριστώ θερμώς. Όπως επίσης και το άξιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ για την συγκινητική φροντίδα του».

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού). Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κατεδάφιση κτίσματος και διάνοιξη στη συμβολή των οδών Ικάρου και Κανάρη

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, ξεκινούν εργασίες κατεδάφισης κτίσματος και στη συνέχεια διάνοιξη στη συμβολή της Λεωφόρου Ικάρου με την οδό Κανάρη.

Συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τον Μάνο Παπαδάκη και το μουσικό του σχήμα.

Ο τραγουδοποιός Μάνος Παπαδάκης και το εξαμελές μουσικό του σχήμα, αποδίδουν τραγούδια μεγάλων συνθετών που έχουν σημαδέψει τη μουσική ιστορία της χώρας. Η ηρωίδα γυναίκα της μαρτυρικής επαρχίας Βιάννου και Δυτικής Ιεράπετρας, που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου, το σταυρό του πένθους, της ορφάνιας και της φτώχειας, υμνείται μέσα από τραγούδια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. 

Τέσσερα κωμικά μονόπρακτα από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Μαλεβιζίου την Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με τέσσερα κωμικά μονόπρακτα από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία μοναδική παράσταση που αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα μεταξύ τους κωμικά μονόπρακτα και χαρίζει στιγμές χαράς, γέλιου και διασκέδασης. Η θεατρική ομάδα του Δήμου  Μαλεβιζίου, κάτω από την άοκνη σκηνοθετική επιμέλεια του Δομήνικου Ταβερναράκη που ακόμα και κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων δεν σταμάτησε να συναντιέται διαδικτυακά για τις πρόβες της, έχει προετοιμάσει με πολύ μεράκι και αγάπη  έργα του Δημήτρη Ψαθά, του Κώστα Μουρσελά αλλά και του ίδιου του σκηνοθέτη.

«1821-2021: Χαίρε ώ Χαίρε Ελευτεριά» από το Μουσικό Σύνολο Vamos και τη Μαρία Κώτη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με το Μουσικό Σύνολο Vamos και τη Μαρία Κώτη και τίτλο της παράστασης «1821-2021: Χαίρε ώ Χαίρε Ελευτεριά».

Όταν τα Τραγούδια Αφηγούνται Ιστορίες.  Όταν η Μουσική Δραματοποιεί Γεγονότα. 

Όταν ο Λόγος Αφυπνίζει.

Αυτή είναι η «συνταγή» που διάλεξε το Μουσικό Σύνολο Vamos για να αφηγηθεί την Ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 200 χρόνων.  

Με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Συναυλία μουσικού συνόλου «Con Fuoco» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Με τη συναυλία μουσικού συνόλου «Con Fuoco» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Με τον «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή από την ερευνητική ομάδα Αρχαίου Θεάτρου με τη συμμετοχή μέλλων από το «Θέατρο της Ημέρας» συνεχίζονται οι παραστάσεις το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

«Φούστα – Μπλούζα» των Ρέππα- Παπαθανασίου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με την παράσταση «Φούστα – Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. 

Ξεκινούν οι εργασίες στην Οδό Κομνηνών στον Πόρο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών

Ξεκινούν την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου: «Ανάπλαση οδού Κομνηνών» σε τμήμα της οδού Κομνηνών, από τη συμβολή της με την οδό Μιλτιάδου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κονίτσης, στην περιοχή του Πόρου. Κατά την διάρκεια των εργασιών το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα παραμείνει κλειστό για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τελικό συνέδριο της Πράξης ECORouTs στο Ηράκλειο Πέμπτη, 23.09.2021 Πράσινες και Προσβάσιμες Διαδρομές για όλους

Το Τελικό Συνέδριο της Πράξης «Κοινές Δράσεις για τη δημιουργία πράσινων περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» με Ακρωνύμιο «ECORouTs», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ–ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, με ώρα έναρξης στις 11:00.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Περισσότεροι από 13.000 θεατές πέρασαν φέτος από τον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συμπλήρωσε φέτος δεκαπέντε χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς με την ποιότητα και την ποικιλία των έργων που προβάλλει έχει γίνει σταθερός τόπος συνάντησης για τους λάτρεις της εβδόμης Τέχνης.

«Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα του Σεραγίου» από το Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Συρμακέζη την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

 

Με παραδοσιακό θέατρο σκιών συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ».

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου βραβεύει τους μαθητές

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου θα βραβεύσει όπως κάθε χρόνο τα παιδία των τριτέκνων που εισήχθηκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Stand Up Comedy παράσταση με τον Στέλιο Ανατολίτη την Πέμπτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την stand up comedy παράσταση με τίτλο «Χάπι» με τον Στέλιο Ανατολίτη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

3η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου

Η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.

Στη διαβούλευση πρόκειται να παρουσιαστούν τα οριστικά προτεινόμενα μέτρα και οι δράσεις, ενώ οι ομιλίες θα εστιάσουν στο σχεδιασμό για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της στάθμευσης, καθώς και στο σχεδιασμό για τη βελτίωση του περπατήματος, την ενίσχυση του ποδηλάτου και τη διαχείριση της τροφοδοσίας στον αστικό ιστό.

3η Διαδικτυακή Διαβούλευση για τον τελικό σχεδιασμό του ΣΒΑΚ Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα αστικά κέντρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, πήρε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

«Αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο» από το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ»  παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», το θέαμα -ακρόαμα «Αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο» τιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στο ελληνικό πολιτισμικό γίγνεσθαι.

«Παλιού καιρού αθιβολές» από το Θεατρικό Εργαστήρι Χορού την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική βραδιά με τίτλο «Παλιού καιρού αθιβολές» με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κρήτης την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».  Τις χορευτικές ομάδες του εργαστηρίου θα πλαισιώσει η θεατρική ομάδα του συλλόγου με θεατρικά δρώμενα και κείμενα του Λευτέρη Κουγιουμουτζή υπό την σκηνοθεσία του Δομίνικου Ταβερναράκη.  

Τέλεση αγιασμών σε σχολεία του Ηρακλείου

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 4Ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ και το 3Ο ΓΕΛ  επισκέφθηκε  η αντιδήμαρχος παιδείας Στέλα Αρχοντάκη Καλογεράκη το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τέλεση του αγιασμού .

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με μεγάλη επιτυχία το θεματικό Φεστιβάλ της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί».

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν»… καλωσορίζει τα παιδιά του 13ου Λυκείου και 11ου Γυμνάσιου Ηρακλείου

Μία πολύ όμορφη έκπληξη περίμενε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς τους μαθητές του 13ου Λυκείου και 11ου Γυμνάσιου Ηρακλείου.

«Σαν παλιό σινεμά» από το Θεατρικό Εργαστήρι Χορού την Τρίτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης την Τρίτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με μία ρεμπέτικη – λαϊκή βραδιά με γνωστά Ελληνικά Τραγούδια και συνθέσεις του Γιάννη Παξιμαδάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Με ένα αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι ολοκληρώνονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» στις 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου

Με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Κριστόφ Κισλόφσκι  ολοκληρώνονται φέτος οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι με αφορμή τα 25 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού και ακριβώς 80 χρόνια από τη γέννησή του, ο Δήμος Ηρακλείου προβάλλει την Τριλογία των Χρωμάτων. Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία», την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η ταινία «Τρία Χρώματα: Η Λευκή Ταινία» και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου «Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία».

Η είσοδος στο Θερινό Δημοτικό Κηποθέατρο «Βηθλεέμ» είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr).

Ώρες Έναρξης: Σεπτέμβριος 21:00.

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία, λόγω των αυξημένων αναγκών αίματος που υπάρχουν, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 16:30 έως τις 19:30.

1η Ανακοίνωση σχετικά με τον «Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό προσχεδίων με τίτλο: Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής εισόδου στο ιστορικό κέντρο της πόλης»

Παρακαλώ δείτε το συνημμένο έγγραφο που αφορά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με τίτλο:

“Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής εισόδου στο ιστορικό κέντρο της πόλης”

Επαναδιανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που δεν εξυπηρετήθηκαν κατά τη διανομή του Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί επαναδιανομή προϊόντων (φέτα, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πελτές ντομάτας, πατάτες, κρεμμύδια) για τους δικαιούχους του προγράμματος που δεν παρέλαβαν προϊόντα λόγω διακοπής της διανομής του Ιουνίου, ως εξής:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την διοίκηση του Ηροδότου

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της υπό σύσταση ΠΑΕ Ηρόδοτος Στέλιο Παπαδημητρίου και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Στέλιο Σωκιανό είχε το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός.

Το Ηράκλειο στην πρώτη θέση πανελλαδικά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με το 1ο βραβείο για τις δράσεις του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Το βραβείο αφορούσε στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων της χώρας.

Συναυλία με τραγούδια Ελλήνων συνθετών από τη Χορωδία «Ιωνία Αηδών» τη Δευτέρα στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Η Χορωδία «Ιωνία Αηδών»  το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Μέσα από γνωστές μελωδίες και τραγούδια των, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταυρού Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Μιχάλη Σουγιούλ, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη κ.α , θα ταξιδέψουμε, θα ονειρευτούμε και θα τραγουδήσουμε.

«Δράσις Αγάπης» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις Αγάπης» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα μονοπάτια της ορθοδοξίας και της παράδοσης» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μια όμορφη και εποικοδομητική βραδιά ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη γνωριμία με το σύλλογο  «Δράσις Αγάπης». 

«Αιδοιολογήματα» από την θεατρική ομάδα «Queen Bees» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Η θεατρική ομάδα «Queen Bees» παρουσιάζει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την παράσταση «Αιδοιολογήματα» βασισμένη στο θεατρικό έργο Αιδοίων Μονόλογοι της Ηβ  Ένσλερ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στους πυρόπληκτους από μία ομάδα μουσικών – Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατΜουσική βραδιά αφιερωμένη στους πυρόπληκτους από μία ομάδα μουσικών – Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμρο της Πύλης Βηθλεέμ

«Μουσική βραδιά για τους πυρόπληκτους» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.  Αφορμή για τη διοργάνωση της μουσικής αυτής βραδιάς, αποτέλεσαν τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου.

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

 

Με την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν

Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με την παράσταση «How to be Invisible»

Οι παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνονται το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με μία εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παραγωγή στη Στοά Μακάσι που έχει τίτλο «How to be Invisible».

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Η Καταπακτή» με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Εράσμου στην περιοχή της Φορτέτσας. Επίσης εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης θα γίνονται και στις οδούς Στεργιογιάννη και Ψυλάκη.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, παρευρεύθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηρακλείου. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, Ρένα Παπαδάκη και Μανώλης Βασιλάκης. Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθ΄ όλη την διάρκεια της Πέμπτης, ακούγεται από τα μεγάφωνα της πόλεως η μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Αποκαταστάθηκε η ζημιά στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης του Θραψανού

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου η σοβαρή ζημία που υπήρχε στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης του Θραψανού και έχει ήδη επανέλθει η ομαλή τροφοδοσία νερού στα δίκτυα. 

Αναμένεται ότι η υδροδότηση θα έχει πλήρως αποκατασταθεί μέχρι αύριο το πρωί (Παρασκευή 10/9) στις περιοχές: Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος»)

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Στη Θεσσαλονίκη για την απονομή βραβείων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 ο Αντιδήμαρχος Γ. Αναστασάκης

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αντιδήμαρχος; Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθημερινότητας Γιάννης Αναστασάκης για την απονομή βραβείων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο.

«Το όνειρο ενός γελοίου» την Παρασκευή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με «Το όνειρο ενός γελοίου» του κορυφαίου κλασικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Το Run Greece Ηράκλειο επιστρέφει στις 17 Οκτωβρίου του 2021 - Ηλεκτρονικές εγγραφές από τις 7 Σεπτεμβρίου

O Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική,  και τοπικoύς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης και τις Μινωικές Γραμμές, σε μια κοινή προσπάθεια για την «επανεκκίνηση» των αγώνων δρόμου και την επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα, διοργανώνουν τον αγώνα RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

Επιχείρηση καθαρισμού των σπηλιών στην Χρυσοπηγή από τον Δήμο Ηρακλείου

Επιχείρηση καθαρισμού των σπηλιών στην Χρυσοπηγή θα πραγματοποιήσει την προσεχή  Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τον Μίκη Θεοδωράκη

Σε συνεδρίασή του, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα, όπως παρακάτω:

Υπογραφή συμβάσεων για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Σε υπογραφή δυο συμβάσεων με δυο κτηνιάτρους, μετά από την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού , προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, για την  παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων .

Ολοκληρώθηκαν οι παιδικές παραστάσεις σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»  που πραγματοποιήθηκαν σε γειτονιές και Κοινότητες με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.Κ.Ε.Η..

Heraklion Jazz Festival 2021 | Jazz in Progress 13 - 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Αίθριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Μετά τo απόλυτα επιτυχημένο πρώτο Φεστιβάλ τον Ιανουάριο του 2020, το Jazz in Progress Festival είναι και πάλι εδώ!

«Το πιάνο και η επανάσταση 1821 -2021» : Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με το Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση «Το πιάνο και η επανάσταση 1821 -2021» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου ΗΡΑΚΛΕΙΟ-CANDIA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο Ελλήνων και φιλελλήνων συνθετών του 19ου αιώνα, εμπνευσμένα από την Ελληνική επανάσταση του 1821.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς στο Θραψανό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ζημίας στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό. Τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση, η οποία δυσχεραίνεται από τη θέση της βλάβης σε δύσβατο σημείο της περιοχής (Θέση «Σπήλια»,   μέσα στο ρέμα).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας παρουσιάζει το βιβλίο του Μανόλη Δημητρίου Αλεγκάκη «Η Βασιλική των Αστερουσίων»

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας παρουσιάζει το βιβλίο του κ. Μανόλη Δημητρίου Αλεγκάκη «Η Βασιλική των Αστερουσίων». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» .

Η Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» παρουσιάζει την «Λωξάντρα» την Τετάρτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Η Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος θα παρουσιάσει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» το έργο της Μαρία Ιορδανίδου «Λωξάντρα» σε διασκευή του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Ευαγγελίας Μαρκοπούλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Διαγωνισμός εκμίσθωσης κυλικείου

Το Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης", προκηρύσσει Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση λειτουργίας και εκμετάλλευσης του κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου-Εαπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου (Λ. Δημοκρατίας 1-Ηράκλειο). Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης, (Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 14-οδός Σπύρου Μουστακλή-Περιοχή Λίντο) έως και τις 11 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

Εντυπωσίασε ο «Καπετάν Μιχάλης» του Δημήτρη Μαραμή στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» - Έπεσε η αυλαία του «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο γέμισε το Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» , κέρδισε η λαϊκή όπερα «Καπετάν Μιχάλης»  σε πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή, το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου.

«Άνθρωπος: Περιπατητής σε Αμφιλεγόμενη Πορεία» έργα από τον εικαστικό Κωνσταντίνο Περάκη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου (Βασιλική Αγίου Μάρκου) 6 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2021

«Άνθρωπος: Περιπατητής σε Αμφιλεγόμενη Πορεία», είναι ο τίτλος της έκθεσης ,με έργα  του  εικαστικού  Κωνσταντίνου  Περάκη,  που θα φιλοξενηθεί  στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου (Βασιλική Αγίου Μάρκου), από 6 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2021.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Υφυπουργό Αθλητισμού, πρόεδρο ΕΟΕ και Δημάρχους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου για τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Σύσκεψη προγραμματισμού των επόμενων και τελευταίων βημάτων, πριν από την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στις 14 Οκτωβρίου για την υποψηφιότητα διοργάνωσης στο Ηράκλειο των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων το 2023, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 6 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου

 

 

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 6, 7, 8 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Ο Τρελός Πιερό» και στις 9, 10, 11 Σεπτεμβρίου η ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» με αφορμή την επέτειο 80 χρόνων από την πρεμιέρα του σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια 4Κ.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Σεπτέμβριος 21:00.

Αύριο η παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα

 

Ολοκληρώνονται τελικά, αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η). Η τελευταία παράσταση  που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και θα δοθεί αύριο, Τρίτη, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα όπου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19) την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε). Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 20:30 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό. 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Εθνικός στόχος η μείωση των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα

Η μείωση του αριθμού των θυμάτων της ασφάλτου αποτελεί εθνικό στόχο, σημείωσε από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, που παρέστη το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την οδική ασφάλεια, ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις.

Το νέο ωράριο των ΚΕΠ

Με νέο διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν τα ΚΕΠ Ηρακλείου από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη στο κέντρο του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΗ τιμούν τον  Μίκη Θεοδωράκη. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, τρίτη ημέρα του Εθνικού Πένθους για τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη οι υπέροχες μελωδίες του θα διαχέονται από μεγάφωνα στο κέντρο της πόλεως.

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται το πρόβλημα  που δημιουργήθηκε χθες λόγω ζημίας στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό. Προβλήματα στην υδροδότηση αναμένεται να παρουσιαστούν και σήμερα στις περιοχές: Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (Αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος»).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Εργασίες εκσκαφής από τη ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 10 του μήνα θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Εράσμου, στην περιοχή της Φορτέτσας.

«Για Γυναίκα καλή είναι»: STAND UP COMEDY από την Ήρα Κατσούδα τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Η Ήρα Κατσούδα παρουσιάζει στο Ηράκλειο τη νέα σόλο παράσταση της «Για Γυναίκα, καλή είναι».  Θίγει θέματα ισότητας των φύλων, κοινωνικά στερεότυπα, οικογένεια, διαζύγιο αλλά σε καμία περίπτωση μόνο αυτά. Πρόκειται για παράσταση Stand Up Comedy για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Ο Άγγελος Αρβανίτης την Κυριακή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Συνεχίζονται οι συναυλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με τον Άγγελο Αρβανίτη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν» στην περιπατητική διαδρομή των Ενετικών Τειχών της πόλης

Ένα νέο έργο με τίτλο «Κρυπτογράφηση» στολίζει την περιπατητική διαδρομή των Ενετικών Τειχών της πόλης εκεί που οι άνεμοι δεν κοπάζουν ποτέ. Ζωηρές, πολύχρωμες σημαίες ανεμίζουν στα Ενετικά Τείχη της πόλης κοιτώντας τον Bορρά, εκεί που συνήθως φυσάει ο άνεμος.

Το έργο αυτό τοποθετήθηκε στην διαδρομή των ενετικών Τειχών στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2021 και είναι δημιουργία της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, εικαστικό που ασχολείται με τη γλώσσα, τον κώδικα, τη λεκτική, σωματική και εικονική επικοινωνία.  Έχει δημιουργηθεί με βάση την τρέχουσα και πολύπτυχη φυσιογνωμία της πόλης σε διάλογο με την επιμελήτρια Όλγα Χατζηδάκη και απαρτίζεται από ένα σύνολο φανταστικών σημαιών και κοσμεί τμήμα της υπάρχουσας περιπατητικής διαδρομής της πόλης που κοιτάζει τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν.

Η Λαϊκή Όπερα του Δημήτρη Μαραμή «Καπετάν Μιχάλης» στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί τελικά η Λαϊκή όπερα του Δημήτρη Μαραμή, «Καπετάν Μιχάλης» βασισμένη στο ομώνυμο έργο  του Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη αρχικά για την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ωστόσο αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και του τριήμερου Εθνικού πένθους.

Στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Βασίλης Χατζηπαναγής

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Χατζηπαναγής μετά από πρόσκληση του Δήμου Ηρακλείου.

Επαναλειτουργούν τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με εξατομικευμένες υπηρεσίες

Επαναλειτουργούν τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, θα παρέχονται μόνο εξατομικευμένες υπηρεσίες Κοινωνικής Στήριξης, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και Ιατρονοσηλευτικές Υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε όλους τους Δημότες και κατοίκους του Ηρακλείου, ανεξάρτητα από ηλικία.

Προβλήματα διανομής λόγω ζημιάς

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, λόγω ζημίας στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Θραψανό, αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα στη διανομή  νερού στις περιοχές: Φορτέτσα, Κορακοβούνι, Μεσαμπελιές, Νέα Αλάτσατα, Κνωσός (Αρχαιότητες), Ηλιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή Κνωσού (Βλυχιά – «Μακρύ Τοίχος»).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης την Παρασκευή στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με μία συναυλία του Γιάννη Παξιμαδάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – ΔΗ.ΚΕ.Η.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Προέδρου Στέλλας Αρχοντάκη και μελών του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ, καθώς και στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, παρουσιάστηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη, το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021. 

Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο έργο ανάπλασης του κέντρου

Αυτοψία στο εκτελούμενο έργο ανάπλασης του Σταυρού στο κέντρο του Ηρακλείου , πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η Λαϊκή Όπερα του Δημήτρη Μαραμή «Καπετάν Μιχάλης» στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου- Εντυπωσίασε «Η Βοσκοπούλα» από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης

Με τη Λαϊκή όπερα του Δημήτρη Μαραμή, «Καπετάν Μιχάλης» βασισμένη στο ομώνυμο έργο  του Νίκου Καζαντζάκη συνεχίζεται το Φεστιβάλ την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Ο μυστήριος κόσμος του Ντέιβιντ Λιντς Στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 2, 3, 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Λιντς με δύο χαρακτηριστικά του έργα, «Μπλε Βελούδο» και «Οδός Μαλχόλαντ».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Σεπτέμβριος 21:00.

Αυλαία για τις παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»- Η τελευταία την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η). Η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Μικράς Ασίας στα Νέα Αλάτσατα όπου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19) την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε). Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 21:00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Το Μουσικό Σχήμα «Εράν» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Πέμπτη

Με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Εράν» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Double Impact» Stand Up Comedy show με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ»

Η παράσταση Stand up Comedy με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο έρχεται στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Ξεκινούν οι εγγραφές στη δημοτική σχολή χορού Ηρακλείου

Η δημοτική σχολή χορού Ηρακλείου είναι έτοιμη να ανοίξει ξανά και να υποδεχθεί παιδιά και ενήλικες.

«StarWound - Making Journeys» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τετάρτη

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται με την μουσική εκδήλωση «StarWound - Making Journeys» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Οι StarWound, έρχονται στο Κηποθέατρο Ηρακλείου για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την θεματική του Φεστιβάλ «Σαν ένα καράβι που ταξιδεύει».

Προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, η ΔΕΔΔΗΕΑ Α.Ε.  προχωρά σε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών μέχρι και τις 13:00 και υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν  προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές: Άγιο Μύρωνα, Σταυράκια, Βούτες, Αθανάτους (Οδός Αγίων Αντωνίου και Νικολάου).

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 30 Αυγούστου μέχρι 1 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου προβάλλεται η ταινία «Ο Πατέρας».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30, Σεπτέμβριος 21:00.

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 στο Δημοτικό Σχολείο Σκαλανίου την Τρίτη 31 Αυγούστου

Συνεχίζονται την Τρίτη 31 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο στο Σκαλάνι οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Η πρωτότυπη όπερα «Η Βοσκοπούλα» από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης την Τρίτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την πρωτότυπη μονόπρακτη όπερα «Η Βοσκοπούλα» από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Κρητικής Αναγέννησης, συνεχίζεται την Τρίτη 31 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe την Τρίτη 31 Αυγούστου και Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Με το έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Leonard Gershe «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης την Τρίτη 31 Αυγούστου και την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Η παραγωγή είναι της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Πέμυ Ζούνη και ο Αναστάσης Ροϊλός, η Εριέττα Μανούρη και ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04.09.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 21-22 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 28 και 29 Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνει το “ECOROUTS” - Έρευνα για την ηλεκτροκίνηση

Η Πράξη «ECOROUTS», «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων - Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», την οποία υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», οδεύει προς την ολοκλήρωση της.

«Τα Μουσικά Ταξίδια του Μάρκο Πόλο» στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με «Τα Μουσικά Ταξίδια του Μάρκο Πόλο» (The Musical Voyages of Marco Polo) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Ψαρογιώργης : «Πέτα στο ένα σου φτερό» το Σάββατο στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» - Καθήλωσαν το κοινό οι «Βαλκανικές Μουσικές Γέφυρες»

Το Σάββατο 28 Αυγούστου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται με την μοναδική φωνή και τον ξεχωριστό ήχο από το λαούτο του Ψαρογιώργη. Η μουσική βραδιά έχει τίτλο «Πέτα στο ένα σου φτερό» και θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«Πρελούδιο στον έρωτα»- Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας με τον Παναγιώτη Μάργαρη την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο «Πρελούδιο στον έρωτα» την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Μια καλλιτεχνική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, με τη μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας. Το «Πρελούδιο στον έρωτα» σηματοδοτεί ένα όμορφο και διαχρονικό ταξίδι προς την ψυχή, το πάθος, την αγάπη, την εσωτερική τρικυμία, την γαλήνη και την συναισθηματική ολοκλήρωση.

«Παραλίγο … Βεζύρης» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Όταν το παραδοσιακό θέατρο σκιών συναντά το μαύρο θέατρο της Πράγας, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι... «παραλίγο …Βεζύρης» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Δευτέρα 30 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου την Κυριακή 29 Αυγούστου

Στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου, στην Πλατεία της Αγίας Αικατερίνης με θέατρο σκιών συνεχίζονται  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

«Μάγια η μέλισσα» την Κυριακή 29 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η «Μάγια η μέλισσα», επιστρέφει σε νέες περιπέτειες …αυτή τη φορά επί σκηνής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». Η «Μάγια η Μέλισσα» η επίσημη θεατρική παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους έρχεται στο Ηράκλειο την Κυριακή 29 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Χάσταγκ»- Stand Up Comedy με Ζήση Ρούμπο και Αριστοτέλη Ρήγα την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Με την Stand Up Comedy των Ζήση Ρούμπο και Αριστοτέλη Ρήγα με τίτλο «Χάσταγκ» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.
Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας, δυο σπεσιαλίστες στο είδος του stand up comedy, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την «double bill» παράσταση standup comedy και μουσικής κωμωδίας με τον τίτλο «Χάσταγκ»!

«Οικογενειακή Υπόθεση» - Συναυλία με τον Δημήτρη Τσιχλάκη το Σάββατο 28 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

Μια μαγική μουσική καλοκαιρινή βραδιά με τραγούδια από το ροκ, έντεχνο, ακόμα και λαϊκό ρεπερτόριο θα ερμηνεύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Δημήτρης Τσιχλάκης το Σάββατο 28 Αυγούστου σε μία συναυλία με τίτλο «Οικογενειακή Υπόθεση» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Δήμαρχους των πρωτευουσών των Π.Ε. της Κρήτης

Μεταφορικό ισοδύναμο, ταμείο ανάκαμψης, αστικές αναπλάσεις των πόλεων, συνεργασία στον πολιτισμό και γραφειοκρατία, στην ατζέντα της συνάντησης με τους Δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου  

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 προχωρά και πάλι στην οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ζητά την στήριξη και την συμμετοχή εθελοντών καθηγητών. Η Αντιδημαρχία Παιδείας έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά συσκέψεων με τη Συντονιστική Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προκειμένου να εξετάσει θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργείας της δομής.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντών καθηγητών, απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται οικονομικά.

'Μάγεψε' το κοινό στο Κηποθέατρο 'Νίκος Καζαντζάκης' η Σόνια Θεοδωρίδου - Τραγούδια από τη Σαρδηνία την Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Μάγεψε το κοινό του Ηρακλείου η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε μια μοναδική συναυλία στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»  με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.  Η Σόνια Θεοδωρίδου ταξίδεψε το κοινό με τα τραγούδια της στα όμορφα λιμάνια της Μεσογείου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Αυγούστου με τραγούδια από τη Σαρδηνία στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Σε αυτό το ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι τα τραγούδια θα παρουσιάσει η Lamia Bedioui με τη συνοδεία του Γιώργου Βουρνά στην κιθάρα, το μαντολίνο και τις φλογέρες και του Σόλη Μπαρκή στα κρουστά.

«Οι Περιπέτειες του Καραγκιόζη» από τον Άθω Δανέλλη στο Γυμνάσιο του Βενεράτου στις 27 Αυγούστου

 

Συνεχίζονται την Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Βενεράτο   οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2021, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο και τη μνήμη των σφαγιασθέντων της 25ης Αυγούστου του 1898 με Θεία Λειτουργία και κατάθεση στεφάνων

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Τετάρτης 25ης  Αυγούστου 2021 τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

«Βαλκανικές Μουσικές Γέφυρες» στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» την Πέμπτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Με μια μουσική σύμπραξη πέντε κορυφαίων μουσικών από τα Βαλκάνια, σε μια πρωτότυπη συναυλία ειδικά φτιαγμένη για το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τίτλο «Βαλκανικές Μουσικές Γέφυρες» («Balkans - Music as a bridge»).

«Ταξίδι στη δύναμη του τώρα» με τους Rits Hotel την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Με τη συναυλία των Rits Hotel και τίτλο «Ταξίδι στη δύναμη του τώρα» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Από την Αίγυπτο, τη Κέρκυρα και τη Φλωρεντία… στο Ηράκλειο.

Με επιτυχία οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην Αθήνα, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, την Τρίτη 24 Αυγούστου, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι προχωρά η άμεση χρηματοδότηση σημαντικών έργων του Δήμου Ηρακλείου.

«Φούστα – Μπλούζα» των Ρέππα- Παπαθανασίου στην Πύλη Βηθλεέμ την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με την παράσταση «Φούστα – Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. Πρόκειται για ένα έργο - κωμωδία που το θεατρικό δίδυμο έγραψε το 2007 και παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στην Αθήνα.

Είναι μια παράσταση που προκαλεί γέλιο ακατάπαυστο και το μήνυμα της είναι αντιρατσιστικό και σύγχρονο…

«Μεσόγειος, τραγούδια από την ευλογημένη θάλασσα» με τη Σόνια Θεοδωρίδου και ensemble με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου την Τετάρτη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με ένα ρεσιτάλ από την Διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου με τίτλο «Μεσόγειος, τραγούδια από την ευλογημένη θάλασσα» συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη 25 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Σε αυτό το μουσικό ταξίδι στα όμορφα λιμάνια της Μεσογείου συμμετέχει και η Μεικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

«Οι Διακοπές του Καραγκιόζη» από τον Άθω Δανέλλη στο 26ο Δ. Σχ. Ηρακλείου στα Καμίνια

Με θέατρο σκιών και τις «Διακοπές του Καραγκιόζη» συνεχίζονται  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Εκτέλεση εργασιών από την ΔΕΥΑΗ 24-28 Αυγούστου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι θα εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής από 24 έως 28 Αυγούστου  

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στο κέντρο του Ηρακλείου λόγω έργων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει τους δημότες ότι  στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Καλοκαιρινού -Ίδης – Λ. Καλοκαιρινού» και προκειμένου να ολοκληρωθούν συνδέσεις με τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης  την Τρίτη 24-08-2021 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης από τις 12:00  – 16:00 στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συναυλία Κρητικής Μουσικής με το Μουσικό Σχήμα «Δοξαριές» του Δημήτρη Αντωνακάκη την Τρίτη 24 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με τη συναυλία Κρητικής Μουσικής του μουσικού σχήματος «Δοξαριές» του Δημήτρη Αντωνακάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Τρίτη 24 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Stand Up Comedy με τον Θωμά Ζάμπρα- «Σάμερ Χιτς» στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» συνεχίζονται την Τρίτη 24 Αυγούστου στο Ανοιχτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ με Stand Up Comedy και τον Θωμά Ζάμπρα στο «Σάμερ Χιτς».

Στην Αθήνα για συναντήσεις με Υπουργούς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

 

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος θα έχει  συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη με αντικείμενο τα υπό ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα του Δήμου Ηρακλείου.  

Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης Εντολών Τοποθέτησης (Voucher) στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου) για την Περίοδο 2021-2022

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) ενημερώνει τους ωφελούμενους  γονείς για την διαδικασία Εγγραφών, Τοποθετήσεων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π. Ηρακλείου)

Στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά και ενημέρωση για τις εργασίες στο δυτικό στέγαστρο

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή λήξης του 1ου τουρνουά  Interwetten FIBA 3x3 Greece Tour. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 28/08/2021 από 09:00 – 13:30)

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 23 μέχρι και τις 28 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75/30-3-2020) άρθρο 43 παρ. 1, καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα  της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2023-08-2021.pdf

«Προμηθεύς Δεσμώτης» από το Θέατρο των VIVI τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» - Ξεκινά το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Με την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθεύς Δεσμώτης» από το Θέατρο των VIVI  σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι ξεκινά την Δευτέρα 23 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το έργο εκπροσώπησε τον Δήμο Ηρακλείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν, [Avignon off]  με δώδεκα επιτυχημένες παραστάσεις.

Ξεκινά τη Δευτέρα το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά την Δευτέρα 23 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος - με τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν και στόχο έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19- μέχρι και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβάνει θεατρικές, μουσικές παραγωγές, λαϊκή όπερα καθώς και μουσικοχορευτική παραγωγή. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις» καθώς και στη Στοά Μακάσι.

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο των παιδικών παραστάσεων με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

Με θέατρο σκιών και τον «Καραγκιόζη νύφη» συνεχίζονται  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

«Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας» την Δευτέρα 23 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Ο «Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας» έρχεται στο Ανοιχτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ την Δευτέρα 23 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Συναυλία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου την Κυριακή 22 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Μία όμορφη μουσική βραδιά θα χαρίσουν σε όσους βρεθούν στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Κυριακή 22 Αυγούστου, οι Απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου που θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία! Η συναυλία αυτή είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Η ακύρωση» από την ομάδα «Νόημα» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Σάββατο 21 Αυγούστου

 

Η ομάδα ΝΟΗΜΑ παρουσιάζει τη Μουσικόθεατρική Παράσταση «Η Ακύρωση» σε κείμενα  και σκηνοθεσία του Γιάννη Ζωγραφάκη το Σάββατο 21 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 21-22 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 21 και 22 Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o  κ.  Κώστας Βαρδαβάς. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου-Καθηγητή Άκη Τσελέντη

Συνάντηση με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών-καθηγητή Άκη Τσελέντη είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Πέμπτης 19 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ξεκινά απόψε το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» 2021 με Έκθεση Φωτογραφίας στην εξωτερική πλευρά του Πάρκου Γεωργιάδη – Λιγότερες οι δράσεις λόγω COVID-19

Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν», μια ιδέα των εθελοντών του Ηρακλείου που εξελίχθηκε σε ένα φεστιβάλ πόλης, ποιοτικό, πολυπολιτισμικό, χαρούμενο και δημιουργικό, ξεκινά απόψε Πέμπτη 19 Αυγούστου.

«The Italian Tenors» την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

 Οι τρεις από τους καλυτέρους Ιταλούς τενόρους της νέας γενιάς, ο Evans Tonon, Luca Sala και Sabino Gaita δημιούργησαν ένα δικό τους project και παρουσιάζουν διάσημα ποπ αλλά και αγαπημένα κλασικά τραγούδια και άριες από γνώστες  όπερες, καθώς και τις επιτυχίες του ιταλικού ρεπερτορίου. Έτσι έρχονται και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ρεσιτάλ πιάνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ο Ομφαλός της μπασκετικής γης και το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Το Ηράκλειο ξαναφορά τα καλά του και ετοιμάζεται, ως είθισται άλλωστε τα τελευταία χρόνια, να καλωσορίσει, να φιλοξενήσει και να διεκπεραιώσει άλλη μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, που βρίσκεται επί θύραις.

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Το «Φεστιβάλ Πιάνου» που καθιερώθηκε και υλοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στην πόλη μας, είναι ένας σημαντικός θεσμός, ο οποίος, προάγει τη μουσική παιδεία και δίνει την ευκαιρία στους δημότες να γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες κλασσικής μουσικής και σπουδαίου ρεπερτορίου.

Κλειστό το Τμήμα ΤΑΠ του Δήμου Ηρακλείου λόγω κρούσματος COVID-19

 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου το Τμήμα ΤΑΠ του Δήμου Ηρακλείου λόγω κρούσματος COVID-19. Στον χώρο θα γίνει απολύμανση και η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά αύριο, Πέμπτη 19 του μήνα.

Διαγωνισμός εκμίσθωσης κυλικείου

Το Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης", προκηρύσσει Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του σχολικού κυλικείου του Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού (Αποστ. Βαρδαξή 1-Νέα Αλικαρνασσός). Οι προσφορές θα κατατίθενται στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης, (Παγκρήτιο Στάδιο-Θύρα 14-οδός Σπύρου Μουστακλή-Περιοχή Λίντο) έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ με τον Θανάση Τσαλταμπάση την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ με τον Θανάση Τσαλταμπάση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη έρχεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Το παιγνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» από την Ομάδα «Εκτός των Τειχών»

 

Η Ομάδα «Εκτός των Τειχών» παρουσιάζει  «Το παιγνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Η ομάδα παραστατικών τεχνών «Εκτός των Τειχών» παρουσιάζει ένα από τα γνωστότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το αριστούργημα του Ευγένιου Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής». Μαύρη κωμωδία ή μεταφυσικό θρίλερ; Δράμα ή γκροτέσκο παραλήρημα; Η απάντηση επί σκηνής...

Υποβολή δηλώσεων των παραγωγών και στον Δήμο Ηρακλείου για ζημιές που υπέστησαν από τις πρόσφατες εκδηλώσεις πυρκαγιών

 

«Ανοίγει» και για τον Δήμο Ηρακλείου η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων των παραγωγών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στην Πλατεία Νίκωνος στις Πατέλες ο «Ψαροτρομάρας» στο πλαίσιο των παραστάσεων με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

Συνεχίζονται την Τετάρτη 18 Αυγούστου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Sankara Magic την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021 με το Sankara Magic «Απόδραση από τη λογική». Ο Έλληνας μάγος Σανκάρα με την ομάδα του έρχονται στο Ηράκλειο και στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ την Τετάρτη 18 και την Πέμπτή 19 Αυγούστου με το νέο show «Απόδραση από τη λογική».

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 16 μέχρι και τις 21 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 16, 17, 18 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Μήλα» και από τις 19, 20, 21 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Minari»

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 21 Αυγούστου στο αίθριο της Λοτζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

«Μήδεια» του Μποστ την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με τη «Μήδεια» του Μποστ συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή «Σχήμα 7» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου

Με την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή «Σχήμα 7» σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκης» την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Αυγούστου.

Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά λυρικού τραγουδιού με καλλιτέχνες από την Κροατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Μεταξύ των ερμηνευτών θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου λυρικού τραγουδιού στην Ακαδημία Τεχνών του Osijek της Κροατίας, Dr. Berislav Jerkovic.

Απολύμανση στο Ισόγειο της Λότζια και κλείσιμο των Υπηρεσιών λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων του Ισογείου της Λότζια προχωρά σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Παράλληλα έκλεισαν νωρίτερα για σήμερα οι Οικονομικές Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 14-15 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 14 και 15 Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κ. Στέλα Αρχοντάκη. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκίνησε η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους από τον Δήμο Ηρακλείου - Πρωτοφανής η ανταπόκριση των δημοτών

Την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας έδειξαν οι πολίτες του Ηρακλείου κατά τρόπο συγκινητικό καθώς η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης υπήρξε πρωτοφανής

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 12 μέχρι και τις 14 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 12, 13, 14 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Το Κεντρί».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30.

Με τον «Ψαροτρομάρα» συνεχίζονται στον Προφήτη Ηλία οι παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

 

Συνεχίζονται την Πέμπτη 12 Αυγούστου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

«MIND THE GAP» την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την ομάδα  Dagipoli Dance Co και το «MIND THE GAP» σε σύλληψη-χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Ο Σπύρος Γραμμένος την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με τον Σπύρο Γραμμένο στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 12 Αυγούστου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Περιοριστικά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

1ο FIBA 3x3 Greece Tour, ένα παιχνίδι για όλους!

Εάν το κρύο είναι καιρός για δυο, τότε η ζέστη είναι καιρός για τρεις. Και για την ακρίβεια, καιρός για τρεις εναντίον τριών!

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όπου το 3x3 Basketball είχε την τιμητική του για πρώτη φορά ως μέρος του επίσημου προγράμματος, τη σκυτάλη παίρνει η Ελλάδα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΙΣ 06/08/2021

Έπειτα από αναγγελία ζημιάς των ανταποκριτών ΕΛΓΑ του Δήμου Ηρακλείου για τον ΚΑΥΣΩΝΑ στις 06/08/2021, δόθηκε έγκριση από τον ΕΛΓΑ για υποβολή δηλώσεων.

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για Χερσαία Ζώνη και Μεταφορικό Ισοδύναμο

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Αυγούστου η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στην Αθήνα.

Με «Maneki Neko» και «Αδέλφια εξ αίματος» ολοκληρώνονται την Τετάρτη οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 11 Αυγούστου οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου με τις ταινίες  «Maneki Neko» σε σκηνοθεσία του Μανώλη Μαυρή και «Αδέλφια εξ αίματος» από το σκηνοθετικό δίδυμο Damiano & Fabio D’ Innocenzo. Οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ».  

«Ο Πέτρος και ο λύκος» με τον Ρένο Χαραλαμπίδη την Τετάρτη στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με το έργο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» με τον Ρένο Χαραλαμπίδη της Τετάρτη 11 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«Ο Καραγκιόζης και οι Άγριες Μέλισσες» από το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Αθανασίου την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Με το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Αθανασίου και την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και οι Άγριες Μέλισσες» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Ο Καραγκιόζης θα ταξιδέψει στο βασίλειο των άγριων μελισσών, όπου θα μάθει την αξία της μέλισσας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Θα παρελάσουν όλοι οι κλασσικοί τύποι του θεάτρου σκιών και μαζί με τον Καραγκιόζη θα προστατέψουν τις Άγριες Μέλισσες. Μία παράσταση με εντυπωσιακές αλλαγές σκηνικών και αρκετό γέλιο!

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη 10 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου» και «Παράθυρο στη Θάλασσα» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

Με την ταινία μικρού μήκους «Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου» σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ Μπόλντα  και την ταινία «Παράθυρο στη Θάλασσα» του Miguel Angel Jimenez συνεχίζονται αύριο, Τρίτη 10 Αυγούστου οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

«Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ την Τρίτη 10 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021»με τον «Ψαροτρομάρα» το Κουκλοθέατρο Κρήτης την Τρίτη 10 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλέεμ.

«Η ζωή είναι ωραία» με τον Γιάννη Κασσωτάκη στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τρίτη 10 Αυγούστου

Συναυλία με τον Γιάννη Κασσωτάκη και τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Συγκινητική η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Άμεση και συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στο κάλεσμά του Δήμου Ηρακλείου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (εκτός τροφίμων) τα οποία θα σταλούν στους πυρόπληκτους.

«Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας»- Το βιβλίο του Βασίλη Δραμουντάνη στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ

Το βιβλίο του Βασίλη Δραμουντάνη με τίτλο «Στον ουρανό τσ’ αγάπης μας» πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 19:00 το απόγευμα στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

«Έγκλημα και τιμωρία» από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με το έργο «Έγκλημα και Τιμωρία» του  Φιόντορ Ντοστογιέφσκι από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Δευτέρα 9 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Αυγούστου

Με την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

«Ρουζ» και «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 9 Αυγούστου

Με δύο ταινίες, μία Ελληνική και μία από την Γαλλία – Τυνησία συνεχίζονται την Δευτέρα 9 Αυγούστου  οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου που έχει τίτλο «τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όριά σου». Πρόκειται για τις ταινίες «Ρουζ» σε σκηνοθεσία του Κωστή Θεοδοσόπουλου και «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία» της Γαλλο-Τυνήσιας Manele Labidi. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 14 Αυγούστου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο κ. Γιώργος Σισαμάκης.   

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» θα απονεμηθεί το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου. Την σχετική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην Επιτροπή του Βραβείου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στην οδό Ανθέων

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Ανθέων. Παράλληλα θα γίνονται νέες συνδέσεις με τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης στην περιοχή της Λ. Ακαδημίας.

Ενδιαφέρουσες ταινίες για το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

 

Με πολύ ενδιαφέρουσες και βραβευμένες ταινίες συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου που έχει τίτλο «τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όριά σου».

Πρόκειται για τις ταινίες «Νηπενθές» σε σκηνοθεσία Γιάννη Συμβώνη, «Υποψίες» σε σκηνοθεσία και σενάριο Εμίν Αλπέρ, «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» σε σκηνοθεσία της Ζακλίν Λέντζου, και «Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου» σε σκηνοθεσία του Alaa Eddine Aljem. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

Μουσικοχορευτική Βραδιά από τον Όμιλο «Παπαδόκωστα» την Κυριακή στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Ο  Όμιλος «Παπαδόκωστας» διοργανώνει μια ξεχωριστή  μουσικοχορευτική βραδιά την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», για ένα ταξίδι στα χνάρια της παράδοσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) Αθανάσιο Γιάνναρη  είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προχωρά η διαδικασία για την δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων του Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η διαδικασία για την δημοπράτηση της μετατροπής της υφιστάμενης Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) Ηρακλείου σε Μονάδα Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Απολύμανση σε Τεχνική Υπηρεσία και ΔΗΚΕΗ λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΗΚΕΗ στη Νέα Αλικαρνασσό προχωρά σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 13:00 ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν  κανονικά αύριο.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού στην επιστολή παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Ηράκλειο Α.Ε.»

Πρέπει να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή  αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, έκανε χρήση του νόμου όπως δικαιούται για να συστήσει έναν νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο οποίος θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και βοηθητικά στις καταπονημένες λόγω υποστελέχωσης  Υπηρεσίες του Δήμου. Το ίδιο ακριβώς έχουν πράξει δεκάδες Δήμοι αλλά και Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ελλάδα (και η Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ άλλων).

Απολύμανση στη Δημοτική Αστυνομία λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρά σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 12:00 ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Παράλληλα δεν θα λειτουργεί ούτε το τηλεφωνικό κέντρο. Η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα από τις 16:00 το απόγευμα  και μετά.

«Χαμομήλι» και «Pari» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 6 Αυγούστου

Με τις ταινίες, «Χαμομήλι» σε σκηνοθεσία του Νεριτάν Ζιντζιρία και «Pari» σε σκηνοθεσία του Siamak Etemadi  συνεχίζονται την Παρασκευή 6 Αυγούστου  οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί προβάλλονται ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

«Οι Μπαμπούλες» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Με την κωμωδία του Αλφρέντο Σανθόλ «Οι Μπαμπούλες» συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

«Λουμπάγκο» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Παρασκευή και το Σάββατο

Με την κωμωδία «Λουμπάγκο» του Μανώλη Κορρέ από το Θέατρο Μορφές συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Τροποποίηση χρήσεων γης σε τμήμα του παραλιακού μετώπου της πολεοδομικής ενότητας 13 «Καμίνια» του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 35/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).


Παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Γεωργιάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Γεωργιάδη παρατείνεται έως την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του κανονισμού, όπως το εκπόνησε η Επιστημονική Επιτροπή που όρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου Ηρακλείου, στο link https://bit.ly/3iERo03 προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να το μελετήσουν  και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο mail:

 parko_georgiadi@heraklion.gr. 

Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες: 2813409250

Στην σχετική ενότητα στο site του Δήμου θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα και οι προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί καθώς και όσες πρόκειται να κατατεθούν.

Όμορφες μελωδικές στιγμές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Μελωδίες χαράς σκόρπισε χθες Τρίτη 3 Αυγούστου στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου ένας δικός τους απόφοιτος που θέλησε να παίξει βιόλα και να μιλήσει στα μικρότερα παιδιά για τη δημιουργική εμπειρία, τα καλλιτεχνικά ερεθίσματα και τις όμορφες ώρες που πέρασε στα ΚΔΑΠ με θέατρο, ζωγραφική, μουσική, χορό κ.α. Το παιδί, που φοιτά πλέον στο Μουσικό Σχολείο, μαζί με μία ακόμα συμμαθήτρια του, θέλησαν να  μυήσουν τους μικρότερους στη μαγεία της μουσικής και να προχωρήσουν σε μία σύντομη γνωριμία με το βιολί και τη βιόλα. Αφού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα δύο παιδιά που χάρισαν όμορφες μελωδικές στιγμές.

Με του «Απάχηδες των Αθηνών» ξεκινά την Πέμπτη 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Με δύο εξαιρετικές ταινίες ξεκινά την Πέμπτη 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου που έχει τίτλο «τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όριά σου». Οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Θα προβληθούν ταινίες από το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Μαζί θα προβληθούν ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουν βραβευθεί.

Την ακύρωση των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για την σύσταση της εταιρείας ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ ζητούν οι ΠΕΝΤΕ παρατάξεις της αντιπολίτευσης

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5»«ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» , «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ  ΑΞΙΖΕΙ»  κατέθεσαν  προσφυγή  στη  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση   ζητώντας  την ακύρωση  των αποφάσεων  696/2021 και 740/2021 ,  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Οικονομική επιτροπή,  η οποία έχει αντικαταστήσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και την λαϊκή βούληση. Οικονομική επιτροπή,  που η  πλειοψηφία  δόθηκε  στην   μειοψηφούσα  δημοτική αρχή  με  νομοθετικές  παρεμβάσεις που ήρθαν   μετά  τις  εκλογές και  χωρίς να  εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις (μόνο 4 από τις 9). 

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

 

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». Έτσι την Πέμπτη 5 Αυγούστου το Θέατρο Μορφές παρουσιάζει την παράσταση Θέατρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης νύφη», που διασκεύασε η Γιάννα Κεφάλα για το θέατρο. Πρόκειται για μια από τις κλασσικές ιστορίες του Καραγκιόζη που θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:00 το βράδυ.

Εκδήλωση στη Μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλέεμ

Εκδήλωση στη Μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλέεμ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Φεστιβάλ Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021 από τις 5 μέχρι τις 11 Αυγούστου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

 

Τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όρια σου» είναι ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκινά την Πέμπτη 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 11 του μήνα στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ». Μέσα από έναν συνδυασμό ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, με αξιοσημείωτους ήρωες και δυναμικές γυναίκες από διαφορετικές αφετηρίες, χώρες, στόχους, που δοκιμάζουν τα όριά τους, αναζητούν την ελευθερία και διεκδικούν τη ζωή που ονειρεύτηκαν οι φίλοι του σινεμά είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν τις καλοκαιρινές βραδιές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ».

Παράταση αιτήσεων στα ΚΔΑΠ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Ηρακλείου ενημερώνει τις μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) και που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ. Ηρακλείου(Κ.Δ.Α.Π.) για την περίοδο 2021-2022, ότι δόθηκε παράταση για να υποβάλλουν  την αίτηση  τους ηλεκτρονικά στη σελίδα www.eetaa.gr, έως και 08/08/2021. Οι μητέρες/πατέρες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΗ :  https://www.dikeh.gr Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr.

«Η ερωτική Νατάσα» στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου

Η Νατάσα Θεοδωρίδου την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου .

«Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Τετάρτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Με την παράσταση «Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη την Τετάρτη στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021», έτσι την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ «Αrs Aeterna» παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Με επικεφαλής τον Θανάση Παπαγεωργίου, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, στο ρόλο του Κρέοντα και την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, στο ρόλο της Αντιγόνης, η παράσταση επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2021.

Την σκηνοθεσία και την νέα επεξεργασία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης με την συνεργασία του Μάνου Καρατζογιάνη.

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια»: Σε Ανοικτό Θέατρο Καράβολα και Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ασιτών οι δύο πρώτες παιδικές παραστάσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη

Ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 4 Αυγούστου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Έτσι την Τετάρτη η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Ανοικτό Θέατρο του Καράβολα στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Τίτλος της παράστασης είναι «Σαν…να ήταν το ΄21» από το Θέατρο Τέχνης «Σβούρα». Πρόκειται για μία διαδραστική θεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης «Σβούρα» σε συνδιοργάνωση με την  Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.  

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» - Παιδικές παραστάσεις από τις 4 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

«Μ’ ένα καράβι παραμύθια» ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) θα «ταξιδέψουν» τα παιδιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι παιδικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούνε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 21:00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Δημοτικό Κέντρο προώθησης του Δημοκρατικού διαλόγου, της καινοτομίας & επιχειρηματικότητας «Δημοσκόπιο» προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες σε δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση σχετικά με το υπό εκπόνηση σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 7 Αυγούστου στο αίθριο της Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07.08.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

«Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη ξανά στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται ξανά το έργο «Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι από σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 6 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Με τον αγωγό αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή του απαραίτητου Αντλιοστασίου στη δεξαμενή Δ4 που  είναι σε εξέλιξη, θα ενισχυθεί η Δεξαμενή Δ6 στην περιοχή της Φορτέτσας προκειμένου να υδροδοτούνται σωστά οι υψηλές περιοχές της πόλης (Φορτέτσα, Αγ. Ιωάννης, Μεσαμπελιές) αξιοποιώντας τα δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί στις αντίστοιχες περιοχές.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 2 μέχρι και τις 4 Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 2, 3, 4 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία «Η Χώρα των Νομάδων».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr).

Ώρες Έναρξης: Αύγουστος 21:30.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου σε Γιώργο Στασινάκη

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός απέστειλε  στον κ. Γιώργο Στασινάκη, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της «Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη», την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή για την συνολική προσφορά του και για την πρόσφατη εκλογή του ως Επιτίμου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Παγκρήτιο Στάδιο

Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα, θα βρίσκονται στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Παγκρήτιο Στάδιο, υπό τον ήχο αγαπημένων τραγουδιών.

Το ραντεβού με το γνωστό καλλιτέχνη έχει ανανεωθεί σε ανοιχτούς χώρους σε ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες .

Mουσικοποιητική βραδιά βασισμένη στην ποιητική συλλογή «Δεύτερη Νεότητα» στην «Πύλη Βηθλεέμ»

Η μουσικοθεατρική ομάδα «Ροή» παρουσιάζει την ποιητική συλλογή «Δεύτερη Νεότητα» της Τόνιας Τζιρίτα Ζαχαράτου, και σας προσκαλεί να συναντηθείτε με τα ποιήματά της στο Ανοιχτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» , την Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Ο Χάρης Φασουλάς στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Δευτέρα 2 Αυγούστου

Ο Χάρης Φασουλάς στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Δευτέρα 2 Αυγούστου

 "Ταξίδι φως μου είναι η ζωή" 

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Χάρη Φασουλά και τους συνεργάτες του.

Ανακοίνωση για τα αδέσποτα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες ο Δήμος Ηρακλείου εφοδίασε με  επιπλέον  ποσότητες τροφής και νερού τις ταϊστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλεως για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχός Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό για τους εμβολιασμούς

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου υπό τον  Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και η αναγκαιότητα να αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό.

Το Ηράκλειο η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει σήμερα, 30 Ιουλίου «Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας» ότι το Ηράκλειο αναδείχθηκε ως η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας. 

Στην έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων OnePoll έλαβε δείγμα από 2.000 ενήλικες από 6 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα το χρονικό διάστημα από 5 έως 20  Μαΐου 2021. Η δημοσκόπηση κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα, θέτοντας στους συμμετέχοντες ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου - 1η Αυγούστου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου - 1η Αυγούστου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Αριστέα Πλεύρη.   

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι την Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021 θα πραγματοποιηθούν εργασίες  ασφαλτόστρωσης επί της Λεωφόρου Κωσταντίνου Καραμανλή (από τη συμβολή της με την οδό Λάμπρου Κατσώνη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παπαγιάννη Σκουλά), στο πλαίσιο του έργου «Άρση ανωμαλιών οδοστρωμάτων».

«Το Νυφικό Κρεβάτι» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Κυριακή 1 Αυγούστου

Την αριστουργηματική κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ), που έχει γοητεύσει τις θεατρικές πρωτεύουσες Ευρώπης και Αμερικής, παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή - απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.

Η παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο…» του Δημήτρη Μαλισσόβα στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Η Στέγη Τεχνών παρουσιάζει μία ακόμα παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, τραγούδι και χορό.  «Ας ερχόσουν για λίγο…» του Δημήτρη Μαλισσόβα, το Σάββατο 31 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».   

Δημοτική Ακτή Καρτερού: Για μια ακόμα χρονιά στις αειφόρες παραλίες της Κρήτης

Συνεχίζει και το 2021 να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους λουόμενους η Δημοτική Ακτή Καρτερού, κάτι που οδήγησε στην επανα-πιστοποίησή της με το σήμα «Costa Nostrum – Sustainable Beaches».

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες – Υπηρεσίες street work από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου  θα είναι ανοιχτή  από την Παρασκευή 30 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός λόγω καύσωνα στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ., επισημαίνει ότι θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες  και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι «ARGOMOTH» στην «Πύλη Βηθλεέμ» στις 30 Ιουλίου

Το εκρηκτικό τρίο των Δημήτρη Παντελιά (σαξόφωνο),  Γρηγόρη Θεοδωρίδη (κόντρα μπάσο) και Στέφανου Χυτήρη (τύμπανα), ενώνεται σε ένα μουσικό ταξίδι ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» .

Οι Loopia Band Live στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Παρασκευή 30 Ιουλίου

Με τους Loopia Band Live την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Προσοχή στην κατανάλωση νερού λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ηράκλειο 28-07-2021

Προσοχή στην κατανάλωση νερού λόγω υψηλών θερμοκρασιών


Η ΔΕΥΑΗ καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση / κατανάλωση νερού αποφεύγοντας το πλύσιμο αυλών-αυτοκινήτων, λόγω και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) .

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Ενημερωτική συνάντηση αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας είχε στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Μανόλη Καρτσωνάκη, , των αντιδημάρχων Στέλας Αρχοντάκη,  Γιώργου Καραντινού, Μανόλη Βασιλάκη, της Γ.Γ. του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού και της προέδρου του συλλόγου γονέων του σχολείου Άννας Ψωμά.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 31.07.2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:
O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Μικρασιάτικα τραγούδια από το Συγκρότημα Malebi την Πέμπτη 29 Ιουλίου Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Συναυλία με Μικρασιάτικα Τραγούδια δίνει το συγκρότημα Malebi την Πέμπτη 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».
Το επταμελές συγκρότημα Malebi (Μαλεμπι) δημιουργήθηκε το 2020 στην Κρήτη με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής μουσικής παράδοσης, με έμφαση στον μουσικό πλούτο της Μικράς Ασίας. Οι Malebi δεν ταξιδεύουν απλώς στην «παλαιά πατρίδα» αλλά με σεβασμό αλληλεπιδρούν δημιουργικά με την κληρονομιά της και δείχνουν πως η «παράδοση» παραμένει ζωντανή, αναπνέει και εξελίσσεται.

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου για τα αδέσποτα

Συνάντηση με την Ιδρυτική Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο El Greco» υπό την αιγίδα της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας Λίτσα Χριστοδουλάκη, είχε στο γραφείο της η Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.
Η κα Χριστοδουλάκη έκανε γνωστή στην Αντιδήμαρχο  την πρόθεση του Ομίλου να προχωρήσει σε δωρεές που στοχεύουν στην ενίσχυση της ζωοφιλίας και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε προτίθενται να παραχωρήσουν προς χρήση από το Δήμο, συγκεκριμένο αριθμό ταϊστρών  και ποτιστρών ζώων.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις δια ζώσης συνεδριάσεις

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
      

Ηράκλειο 27-07-2021


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις δια ζώσης συνεδριάσεις


To Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με κατά πλειοψηφία απόφασή του, ζητά από την κυβέρνηση την άρση των περιοριστικών μέτρων για τις δια ζώσης συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.
Συγκεκριμένα ζητά να επιτραπούν, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται για την προστασία από τον κορονωϊό ,  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων με την φυσική παρουσία των μελών τους.

«Η Χιονάτη στο δάσος των νάνων» στην «Πύλη Βηθλεέμ» στις 28 Ιουλίου

Η Αrt muppets production παρουσιάζει το κλασσικό παραμύθι «Η Χιονάτη στο δάσος των νάνων». Ένα πρωτότυπο θέαμα με ευφάνταστες μάσκες, περίτεχνα σκηνικά και 3D Animation θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρό της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021». «Η Χιονάτη στο δάσος των νάνων» σε σκηνοθεσία του Άρη Αρμάου, είναι ένα έργο που μιλάει για τη δύναμη της ψυχής, την αγάπη, αλλά και τη διαφορετικότητα.

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Μαρκάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 28 Ιουλίου

Βραδιά αφιερωμένη στον επικ. Καθηγητή Οφθαλμολογίας, γνωστό συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσείου παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» Γιώργο Μαρκάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».
Την εκδήλωση οργανώνουν οι Δήμοι Ηρακλείου και Σητείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων του, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Σύλλογος Σητειακών Ηρακλείου «ΜΥΣΩΝ». Η βραδιά περιλαμβάνει βιωματικές αναφορές, κινηματογραφικά αποσπάσματα καθώς και την παρουσίαση της συλλογής «Άλλη γνώμη»  του Γιώργου Μαρκάκη.

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
         

    Ηράκλειο 26-07-2021


Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ..
Στην ειδική συνεδρίαση, μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι ο Απολογισμός  Έργου της Δημοτικής Αρχής.

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 26 μέχρι τις 31 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ.

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 27 και 28 Ιουλίου

Με την τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021», την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Το «Imperial Russian Ballet» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τρίτη 27 Ιουλίου

Το θερινό σχολείο του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου παρουσιάζει μία και μοναδική Γκαλά παράσταση στο Ηράκλειο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές παραλλαγές και σύγχρονη χορογραφία από τους συμμετέχοντες.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 27 Ιουλίου και ώρα 13:00 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αναλυτικότερα:

Παράσταση Παραδοσιακών χορών της Σχολής Μαυρόκωστα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 26 Ιουλίου

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Παιδιών με  νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιούν φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση με το Παραδοσιακό Συγκρότημα «Μαυρόκωστα» και τον Θανάση Μαυροκωστα με τίτλο «Ποιος είναι εκείνος που πατεί». 

Η «Αντάμωση» του Γιάννη Καλομοίρη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Δευτέρα 26 Ιουλίου

Η νέα μουσική παραγωγή του Γιάννη Καλομοίρη  με τίτλο «Αντάμωση» με τους Σταυρακάκη, Μανωλάκη, Ψαρογιώργη και Ψαραντώνη πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 26 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το μεταφορικό ισοδύναμο

 

Σύσκεψη με αφορμή την εξαίρεση των επιβατών της Κρήτης από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου , συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΒΕΗ Μανόλη Αλιφιεράκη , του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρου Καρτέρη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλη Κουμαντάκη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27-07-2021

Την Τρίτη 27/07/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μεσω τηλεδιάσκεψης

Τα έργα της ΔΕΥΑΗ έως και τις 30 Ιουλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (26 έως 30 Ιουλίου) θα γίνονται εργασίες για:

Συνεχίζεται το Indoor Summer Sports Camp της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και η  Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνουν τους δημότες ότι το  Indoor Summer Sports Camp 2021 που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο  Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Δύο Αοράκια) θα συνεχίσει να λειτουργεί από 02.08 μέχρι και το τέλος  του Αυγούστου (31-08-2021).  

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου στα Καμίνια για τα εμβόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, με την συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών.  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Μαρίνος Παττακός.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κ. Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Σάββατο 24 Ιουλίου

Η Ε.Ν.σταση τέχνης παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το θεατρικό έργο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», σε μία διασκευή της νουβέλας του Χρήστου Τσαντή (3η έκδοση, Ραδάμανθυς).

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Τουρισμού στην Λότζια

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, είχε το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τον Σύλλογο «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Ο Σύλλογος Λογοτεχνών, Συγγραφέων, Εικαστικών «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική  Επανάσταση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

Anser x Eversor Live - Μία Μουσική Παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» στις 23 Ιουλίου

Μία μοναδική μουσική παράσταση με τον Anser και τον μουσικό παραγωγό και συνοδοιπόρο του την τελευταία δεκαετία, Eversor θα μπορέσουν να απολαύσουν οι Ηρακλειώτες την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρό της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ πρόκειται να παρουσιάσει την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Φωτίζεται μπλε η Λότζια για το σύνδρομο Fragile X

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με το σύνδρομο εύθραυστου Χ (Fragile X syndrome) φωτίζοντας με μπλέ χρώμα το κτίριο της Λότζια το βράδυ της Πέμπτης  22/07/2021.  Το σύνδρομο εύθραυστου Χ είναι μια σπάνια γενετική νόσος από την οποία πάσχει 1 στους 5.000 συμπολίτες μας  και  σχετίζεται με ήπια έως μέτρια νοητική στέρηση καθώς επίσης και με συμπεριφορικές διαταραχές.

«Ορέστης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 23 και 24 Ιουλίου

Με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 23 και το  Σάββατο 24 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Οι καθηγητές απαντούν στους πολίτες για τους τους εμβολιασμούς – Ενημερωτική εκδήλωση στα Καμίνια

Ενημερωτική εκδήλωση  για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 20.00 στην πλατεία των Καμινίων. Θα συμμετέχουν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοχιαδάκης, Διαμαντής Κοφτερίδης και Γιώργος Χαμηλός, οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια.

Στο εμβολιαστικό κέντρο στον Προφήτη Ηλία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία ο εμβολιασμός πολιτών από την  Κινητή Μονάδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Υποψήφιος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» ο Δήμος Ηρακλείου

Ως υποψήφιος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» («Climate Neutral Cities») συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου – Προθεσμία μέχρι τις 3 Αυγούστου

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου  καλεί μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.) για την περίοδο 2021-2022, να υποβάλλουν  την αίτηση  τους ηλεκτρονικά στη σελίδα www.eetaa.gr , έως και την Τρίτη 03/08/2021. Οι μητέρες/πατέρες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΗ: https://www.dikeh.gr Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr.

Ξεκινούν οι εργασίες στην περιοχή των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών

Από την Δευτέρα 26 Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες για την «ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων βορείου τμήματος περιοχής Θαλασσινών Νέας Αλικαρνασσού» στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, από την οδό Σεφέρη μέχρι την οδό Ηροδότου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα παραμείνει κλειστό κατά την διάρκεια των εργασιών.

Με απόλυτη επιτυχία η πρεμιέρα της Όπερας ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, της νέας Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στέλλας Αρχοντάκη, μελών της Διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας, Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και μεγάλη συμμετοχή κοινού, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Όπερας ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των προσφύγων

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου,  η διαδικασία εμβολιασμού των προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19,  το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης  .

Δήμος Ηρακλείου – Εμβολιάζομαι για εμένα και για τους άλλους (Video)

O Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19, υλοποιεί διάφορες δράσεις.

Μεταξύ των οποίων και την παραγωγή σποτ με το οποίο προτρέπει τους δημότες να εμβολιαστούν.

Κινητή μονάδα εμβολιασμών την Τετάρτη 21 Ιουλίου στον Προφήτη Ηλία

Στον Προφήτη Ηλία θα βρίσκεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου η κινητή μονάδα εμβολιασμών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» 21 & 22 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το έργο του Ρομπερ Τομά «η παγίδα» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.  Θα δοθούν δύο παραστάσεις Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«2½ φόνοι κι ένα μπουλντόγκ» από το Θέατρο Κρήτης την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Το Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», το έργο «Δυόμιση φόνοι κι ένα μπουλντόγκ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου.   

«Από την σκλαβιά στη λευτεριά» του Α. Μανδαλάκη και το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού στο Ανοικτό Θέατρο την «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21 Ιουλίου

Προκειμένου να συμμετάσχει στον γιορτασμό, για τα διακόσια χρόνια, από την Ελληνική επανάσταση (1821-2021), το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, παρουσιάζει το έργο, «Απ΄τη σκλαβιά στη λευτεριά» (Ιστορικό θεατρικό, σε τρείς πράξεις), του συνταξιούχου δασκάλου και συγγραφέα, Αντώνη Μανδαλάκη. Η θεατρική παράσταση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Έρχονται τα «Cretan Taste Awards 2021» με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Boussias διοργανώνουν τα Cretan Taste Awards 2021. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό βραβείων που έχει στόχο να αναδείξει τις καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, τους χώρους εστίασης και γαστρονομίας, τους παραγωγούς και τα πιο αυθεντικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα της Κρήτης.

Εμβολιασμός προσφύγων από την 7η ΥΠΕ και τον Δήμο Ηρακλείου

Σε εμβολιασμό προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο προχωρά την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου, η 7η  ΥΠΕ  σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

«Σε μέρη εξωτικά»…από τον Βαγγέλη Σαμαράκη και τη μουσική συντροφιά του την Τρίτη 20 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η μουσική συντροφιά του, παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ένα νοσταλγικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών με τίτλο «σε μέρη εξωτικά…». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 21:30  στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

«Άριελ: Η Μικρή Γοργόνα» την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ»

Το θέατρο «Δελφινάκι» φέτος παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα» σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Άριελ : η μικρή γοργόνα» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι «Electric Solo» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Τρίτη 20 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Τρίτη 20 Ιουλίου με ένα τελείως καινούργιο solo πρόγραμμα, έτοιμος να μοιραστεί νέες ιστορίες.

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 19 μέχρι τις 24 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 19, 20 και 21  Ιουλίου προβάλλεται η ταινία «Land» ενώ στις 22, 23 και 24 η ταινία «Το Αίνιγμα».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

«Μικρασιάτικοι σκοποί και Σμυρναίικες μελωδίες» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 19 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν με τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου μουσικοχορευτική εκδήλωση στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Δευτέρα 19 Ιουλίου.  

«Τραγουδώντας με τους φίλους μου» με τον Βασίλη Ξημέρη στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 19 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τη συναυλία «Τραγουδώντας με τους φίλους μου…» με το Βασίλη Ξημέρη, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 24 Ιουλίου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Εξερευνώντας τις πόλεις» με την συνεργασία του ΔΟΜ και του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

'’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve' του Wolfgang Amadeus Mozart από το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζει σε πρωτοποριακή μορφή alla breve (εν συντομία), την όπερα Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην γιορτή ανόδου του Ηροδότου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην γιορτή ανόδου του Ηροδότου στην Super League 2, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της ομάδας στην Νέα Αλικαρνασσό την Πέμπτη 15 Ιουλίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο πρόγραμμα «Clean It like Greek» ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στο οικολογικό πρόγραμμα  «Clean it like Greek», το οποίο υλοποιεί το ίδρυμα AQUAHELP σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού.

«Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη την Κυριακή στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «η Γυναίκα της Ζάκυνθος» (Διονύσιου Σολωμού) σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Με ταινίες μικρού μήκους συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» την Κυριακή 18 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι την Κυριακή 18 Ιουλίου θα γίνει μία προβολή 5 ταινιών μικρού μήκους.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr).

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Η Μαρία Παπαγεωργίου σε μία παράσταση… Solo Out στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Σάββατο 17 Ιουλίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου, έρχεται ξανά στο Ηράκλειο  με το ιδιαίτερο project της Solo Out, το Σάββατο 17 Ιουλίου  στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Πάντα ανήσυχη και συνεπής στο όνειρό της, καταργεί τις ρεπερτοριακές νόρμες και επιστρέφει  με μια νέα πρόταση.

Συνεδρίασε η Πενταμελής Επιτροπή για θέματα του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής για τα θέματα του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15 Ιουλίου στη Λότζια. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν Διοικητικοί και Μέλη των Φιλοζωικών Σωματείων του Ηρακλείου  που την απαρτίζουν, παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Ρένα Παπαδάκη. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Όπερα, θέατρο, χορός, μουσική και ποίηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Μύρων Μιχαηλίδης, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου από την Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» την Όπερα ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart, τις καλοκαιρινές παραγωγές αλλά και το σποτ κύρους του ΠΣΚΗ.

Απολύμανση στο Ισόγειο της Λότζια και κλείσιμο των Υπηρεσιών λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων του Ισογείου της Λότζια προχωρά σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Παράλληλα έκλεισαν νωρίτερα για σήμερα οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Παραχώρηση διόδου για τα έργα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ενέκρινε αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ να της παραχωρηθεί  η χρήση υφιστάμενου δρόμου καθώς και λωρίδας πλάτους 6 μέτρων και μήκους περίπου 140 μ εντός δημοτικού ακινήτου, όμορου προς το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό κέντρο, στη θέση Λαχαραγιάς στον Σκαφιδαρά Γαζίου.

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 16 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» το ALHAMBRA ART THEATRE PRODUCTIONS παρουσιάζει την θεατρική κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός στην συνάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Σισαμάκη με την Υφυπουργό Τουρισμού

Την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid-19 συζήτησε ο Αντιδημάρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα.

Εντυπωσίασε ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Οff της Αβινιόν

Με την εξαιρετική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη και σε συνεργασία με το Θέατρο των ViVi, ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε φέτος με παραγωγή του στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ off της Αβινιόν. Η πρεμιέρα δόθηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο θέατρο Albatros και θα παραμείνει στη σκηνή καθημερινά, μέχρι και την 18η Ιουλίου.

«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Πέμπτη 15 Ιουλίου

Η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου ζωντανεύει επί σκηνής το σπουδαίο διδακτικό μύθο «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» μέσα από τους «Μύθους του Αισώπου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

«Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 15 και 16 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το έργο «Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

Ευχαριστήριο

 

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Ζωή Κάρδαρη και κ. Κώστα Πλέτσα για την προσφορά, μέσω του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος», για τη δωρεά των μηχανημάτων καθαρισμού του χώρου του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου. 

Η άμεση ανταπόκριση της εταιρίας σας  αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η προσφορά και η ευαισθησία προς τα αδέσποτα.

Επαναδιάθεση οικογενειακών τάφων στον Άγιο Κωνσταντίνο

Στην επαναδιάθεση οικογενειακών τάφων, οι αρχικοί δικαιούχοι των οποίων έχουν εκλείψει, προχωρά ο  Δήμος Ηρακλείου  στο  κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να ικανοποιήσει αιτήματα δημοτών.

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουλίου στο Café Marina, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Κλειστό την Τετάρτη 14 Ιουλίου το ΚΕΠ στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που έχει μεταφερθεί από την οδό Ανδρόγεω και  λειτουργεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 14 Ιουλίου εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊου σε εργαζόμενο.

Στο εμβολιαστικό κέντρο Βενεράτου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ένα ακόμη εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Βενεράτο, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί από τις Κινητές Μονάδες της 7ης ΥΠΕ, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη.

Μηχανήματα καθαρισμού για το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου παρέλαβε η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Μηχανήματα καθαρισμού του χώρου του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου παρέλαβε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

«Οι Δροσουλίτες» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» την Τετάρτη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ  την παράσταση «Οι Δροσουλίτες».

«Θεατρικό αναλόγιο: Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο» την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το «Θεατρικό αναλόγιο: Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο», στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

«Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 14 και 15 Ιουλίου

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου έρχεται την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Αναβολή της παράστασης της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου «To σπίτι στην εθνική οδό»

Αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου «To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ  που ήταν προγραμματισμένη για απόψε, Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021». Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει

 

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της Αγίας Άννας του Δήμου Κορινθίων και στόχο είχε την διερεύνηση και την αποτύπωση των δυνατοτήτων της Δια Βίου Μάθησης σε τοπικό επίπεδο. Η Κόρινθος – Πόλη που Μαθαίνει θέλησε να δώσει έμφαση στην εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό που αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πόλης.

Τους εμβολιασμούς στον Άγιο Σύλλα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το εμβολιαστικό κέντρο στον Άγιο Σύλλα, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί στους κατοίκους που δεν είχαν την δυνατότητα να μεταβούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ,  επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη.

«2½ φόνοι κι ένα μπουλντόγκ» από το Θέατρο Κρήτης την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η προγραμματισμένη για απόψε παράσταση του Θεάτρου Κρήτης «Δυόμιση φόνοι κι ένα μπουλντόγκ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου, αναβάλλεται και θα παρουσιαστεί  την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Με αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Γουάι συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 12 μέχρι τις 17 Ιουλίου

 

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι από τις 12 μέχρι και τις 17 Ιουλίου θα γίνει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Γουάι. Τα 5 αποκατεστημένα αριστουργήματα του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Chungking Express», «Ευτυχισμένοι Μαζί», «Έκπτωτοι Άγγελοι» «Ερωτική Επιθυμία» και «2046» έρχονται στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλέεμ».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ πρόκειται να παρουσιάσει την Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 17 Ιουλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με το “φακό” των Μεταναστών. Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στο Ηράκλειο από τον ΔΟΜ με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου ανοίγουν σήμερα Σάββατο στις 6 έως 10 μμ στο θέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο τις πύλες της ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα. 

Την Έκθεση επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και κοινωνικών Υπηρεσιών Λάμπρος Βαμβακάς, άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι και Δ/ντες υπηρεσιών.

Έκθεση Φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» στο Κηποθέατρο 'Μ. Χατζιδάκις'

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS [Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection] και σε συνεργασία με επτά (7) δήμους σε όλη την Ελλάδα και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, ο ΔΟΜ διοργανώνει ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην πόλη του Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 26) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου .

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα, από την Δευτέρα 12 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 16 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου  θα γίνουν εργασίες για αντικατάσταση παλιού αγωγού ύδρευσης στην οδό Μιλτιάδη Καράτζη.

Εργασίες συντήρησης στα Πληροφοριακά Συστήματα του Δήμου Ηρακλείου

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο ψηφιακό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου τα Πληροφοριακά Συστήματα του Δήμου θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας από σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 19:00 μέχρι και την Κυριακή 11 του μήνα, στις 19:00.

Τα συστήματα που θα επηρεαστούν, μεταξύ άλλων, είναι:

- Όλες οι ιστοσελίδες - δικτυακοί τόποι καθώς και το heraklion.gr

- Οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (αιτήματα, πληρωμές) καθώς και η γραμμή παραπόνων του Δήμου Ηρακλείου 2813409409.

Επίσης ενδέχεται να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών της πόλης.

«Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. την Κυριακή και την Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης  σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Πορεία, παρουσιάζουν, την τραγωδία του Αισχύλου,  Προμηθέας Δεσμώτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 11 και την Δευτέρα 12 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η παράσταση που πρόκειται να  παρουσιαστεί  στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου,  κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία  Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

«City of Stars» το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το μιούζικαλ «City of Stars» το Σάββατο 10 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Γιώργος Καραντινός. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κίνητρα για υιοθεσία αδέσποτων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με την υιοθεσία αδέσποτων ζώων ,ο Δήμος Ηρακλείου δίνει κίνητρα παροτρύνοντας τους να συμβάλουν στην άμβλυνση του προβλήματος.

«Στρουμφάκια- Επιχείρηση Στρουμφίτα» την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021»  την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» παρουσιάζεται η παράσταση «Στρουμφάκια – Επιχείρηση Στρουμφίτα».

«Ο Καραγκιόζης στο τρελοκομείο» Στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» την Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο ανοικτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», το Θέατρο Σκιών Τάσος Δουρμούσογλου παρουσιάζει την παράσταση «Ο καραγκιόζης στο τρελοκομείο». Η παράσταση θα παρουσιαστεί δύο βράδια, την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:30.

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Κάτω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου (ΕΕΛ-ΔΙΚΤΥΑ)»

 

Υπεγράφη, χθες Τετάρτη 7 Ιουλίου η σύμβαση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Κάτω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου (ΕΕΛ-ΔΙΚΤΥΑ)» μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας.  

Πρόκειται για ένα το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και το τελικό ποσό σύμβασης είναι 1.319.083,31  €.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή των δικτύων μεταφοράς, της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και των δικτύων διάθεσης των επεξεργασμένων στον οικισμό των Κάτω Ασιτών. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 20 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό υδρεύσεως αναμένεται να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση του κέντρου του Ηρακλείου κατά την διάρκεια της Πέμπτης 8 Ιουλίου. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρόβλημα να λυθεί εντός της ημέρας.

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα υπό εκτέλεση έργα της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οι οποίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Aντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Ανακοίνωση για τα ΚΕΠ

Το ΚΕΠ της οδού Ανδρόγεω έχει μεταφερθεί και λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου λόγω εργασιών στο δημοτικό κτίριο. Παρακαλούνται οι δημότες να απευθύνονται στην υπηρεσία που έχει μεταφερθεί και να μην περιορίζονται στο ΚΕΠ της Λ. Πλαστήρα που παρουσιάζει φόρτο εργασιών. 

ΚΕΠ Ανδρόγεω (γωνία Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου – Λ. Πλαστήρα ) – Τηλ. 2813401000 και 2013401011

ΚΕΠ Πλαστήρα (Λ. Πλαστήρα 103 και Πανασού))- Τηλ. 2813406302 και 2813406308

Επίσκεψη στις Βούτες για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Τις Βούτες επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, καθώς και με κατοίκους και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αλλαγή ωραρίου λειτουργιάς σταθερού σημείου ανοικτής δειγματοληψίας στο Ηράκλειο από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Από σήμερα 06/07/2021, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των δυο σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας, στα οποία διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) και επιβεβαίωσης θετικών self tests covid-19, στην πλατεία Ελευθερίας καθώς επίσης και την πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Δύο νέα εμβολιαστικά σημεία στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Δυο νέα εμβολιαστικά σημεία θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου, στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται  στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19 το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

«Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο του Tracy Letts «Αύγουστος» την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου»- Εργαστήρια για Γονείς από το ΚΕΣΑΝ στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE

 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει δύο εργαστήρια, με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου», για γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (4-11 ετών) και γονείς παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12-17 ετών).

Οι «Μω & Ρω» την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα «Μω και Ρω» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Βιωματικό εργαστήριο «Business Model Canvas» από το «Δημοσκόπιο»

 

Το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει σε συνεργασία με την #projectyou το βιωματικό εργαστήριο «Business Model Canvas», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Τέταρτη 28 του μήνα. Είναι δωρεάν μέσα από την πλατφόρμα Zoom.

Βιωματικό εργαστήριο από το «Δημοσκόπιο» με θέμα : «Προσομοίωση φάσεων ίδρυσης Επιχείρησης»

Το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει σε συνεργασία με την #projectyou το βιωματικό εργαστήριο «Προσομοίωση φάσεων ίδρυσης Επιχείρησης», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 10 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 του μήνα μέσα από την πλατφόρμα Zoom και είναι δωρεάν.

Έντεκα Εσθονοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Δήμο Ηρακλείου- Ενδιαφέρον για τα μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19

Έντεκα Εσθονούς δημοσιογράφους καλωσόρισε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου στη Λότζια  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τους υποδέχτηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος», τους μίλησε για την ιστορία της πόλης και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους αναφορικά με την πανδημία, τον εμβολιασμό και τα μέτρα που λαμβάνονται και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Με επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουλίου η συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με την τήρηση  όλων των μέτρων για την  προστασία από την πανδημία COVID-19.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 5 μέχρι τις 10 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 5, 6, 7 προβάλλεται η ταινία «Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο» ενώ στις 8, 9, 10 Ιουλίου η ταινία «Monday».

«Τραγουδώντας την Ευτυχία» την Τρίτη στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με τη Γιώτα Νέγκα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού,  θα ερμηνεύσει τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Τρίτη 6 Ιουλίου.

«Δεύτερη Νεότητα» το βιβλίο της Τώνιας Τζιρίτα – Ζαχαράτου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η παρουσίαση του βιβλίου της Τώνιας Τζιρίτα – Ζαχαράτου με τίτλο «Δεύτερη Νεότητα» από της εκδόσεις «Θράκα» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Το βιβλίο «Δεύτερη Νεότητα», απέσπασε το Βραβείο Πρώτης Ανέκδοτης Συλλογής των εκδόσεων «Θράκα» και το Βραβείο της Πρωτοεμφανιζόμενης στην Ποίηση των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη για το 2020.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 10 Ιουλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός βράβευσε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Τους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου βράβευσε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με τη λήξη του  σχολικού έτους 2020 -2021. Η λιτή εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του καφέ Μαρίνα.

Στη Λότζια ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ

Ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δρ Aram Mohammed Qadir, και ο Υφυπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητής Abdulfattah Mahmood, της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου τη Λότζια και συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, ξεναγήθηκαν στην ενετική Λότζια από την Αντιδήμαρχο και συζήτησαν μαζί της το θέμα της ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις. Η Αντιδήμαρχος προσέφερε στον Υπουργό το βιβλίο «Κρητικός Πόλεμος- Η μεγάλη πολιορκία και η εποποιία του Χάνδακα» της Χρυσούλας Τζομπανάκη.

«Όλα Κουλά» με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» έρχεται τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με την παράσταση «Όλα Κουλά» για να μοιράσει γέλια και νόημα με νέο σπαρταριστό υλικό. Στην καινούργια Stand up Comedy παράσταση που έγραψε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος εξαπολύει τα βέλη του προς πάσα αρχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοινωνική και πολιτική σάτιρα, αυτοσχεδιασμό με το κοινό και άφθονο ανατρεπτικό χιούμορ με άποψη, για πολλά γέλια με τα όσα συνέβαιναν όσο «μέναμε σπίτι».

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός μέχρι και την Κυριακή στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. που αναφέρεται σε  υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, επισημαίνει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι παρατείνεται η κατάσταση ετοιμότητας προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των αρμοδίων υπηρεσιών μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κ. Μαρία Καναβάκη.

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες το Σάββατο στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες πρόκειται να δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και ώρα 21:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την  προστασία από την πανδημία COVID-19.

Θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μανώλη Χιώτη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

Η συναυλία είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση των Άνω Ασιτών

Υπεγράφη την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στη Λότζια η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση κεντρικής οδού της Τοπικής Κοινότητας Άνω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου

Η κα Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη υπέβαλε σήμερα οριστικά την παραίτηση της από την προεδρία της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έκανε αποδεκτή την παραίτηση και  ευχαριστεί την κα Σχοιναράκη για την συνεργασία που είχαν και την μέχρι σήμερα προσφορά της στην ΔΕΠΑΝΑΛ. 

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες – Υπηρεσίες street work από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είναι ανοιχτή  από σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 4 του μήνα.

Ώρες λειτουργίας: 09:00  - 21:00

Στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παράλληλα σήμερα πριν το μεσημέρι το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών πρόκειται να προχωρήσει και πάλι στην διανομή καπέλων και παγωμένου νερού σε ισοθερμικές θήκες στα άτομα που διαβιούν σε επισφαλή καταλύματα και σε ακατάλληλες συνθήκες.

«Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας» με τον Γιώργο Ηλιόπουλο στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 1 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» η  Lifeworks Productions παρουσιάζει την θεατρική παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου «Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας». Η παράσταση έχει προγραμματιστεί απόψε, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Πρόκειται για ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης, μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του συγχρόνου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού «Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών»

Μήνυμα στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στον εμβολιασμό ενάντια στην πανδημία -Covid 19, απηύθυνε αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια  , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε απέναντι στην πανδημία. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας το ταχύτερο δυνατόν».

Υπεγράφη η σύμβαση για τη διαχείριση των κτηνιατρικών αποβλήτων

Υπεγράφη χθες, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, η νέα σύμβαση για την «Παροχή υπηρεσιών για τη διαχείριση κτηνιατρικών αποβλήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου». Τη νέα σύμβαση υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και έχει διάρκεια 24 μηνών από την υπογραφή της. Το τελικό ποσό σύμβασης είναι 16.204,32 ευρώ.

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Γεωργίας

Συνάντηση  με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα κ. David Dondua είχε το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον κ. Dondua, συνόδευαν ο κ. George Shoshitashvili Σύμβουλος της Πρεσβείας και ο κ. Zurab Vacheishvili  Υπάλληλος Προξενικού Τμήματος.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» - Την είδαν περισσότεροι από 15000 επισκέπτες

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) που ξεκίνησε το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/3ekinatosavvato15maiouhepeteiakhek8eshgiathmaxhthskrhths.html .

Την έκθεση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής της έκθεσης ήταν ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης με τα ενθυμήματα και ντοκουμέντα από τη Μάχη της Κρήτης δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σχολείων, πάντα με εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, λόγω COVID- 19. Έτσι, συνολικά επισκέφθηκαν την έκθεση περισσότεροι από 2000 μαθητές από σχολεία της πόλης του Ηρακλείου ενώ συνολικά οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν περισσότεροι από 15000! Σε καθημερινή βάση γινόταν περίπου 4 ξεναγήσεις από τον Επιμελητή της Έκθεσης.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν

Στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως, το οποίο διεξάγεται στην Αβινιόν  της Γαλλίας, συμμετέχει για πρώτη φορά με δική του παραγωγή, ο Δήμος Ηρακλείου.

Προσοχή στην κατανάλωση λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 

Η ΔΕΥΑΗ καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση / κατανάλωση νερού  λόγω και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Εργαστήριο για Παιδιά 10-11 χρονών με θέμα : «Ο πολύχρωμος κύκλος του εαυτού - Πώς να αναγνωρίζουμε, να αγκαλιάζουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, τα συναισθήματα των άλλων και να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα»

 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ)στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο τριών συναντήσεων, με θέμα: «Ο πολύχρωμος κύκλος του εαυτού - Πώς να αναγνωρίζουμε, να αγκαλιάζουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, τα συναισθήματα των άλλων και να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα», για παιδιά 10-11 χρονών.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από 28 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Παν