inner image

Νέα & Μέτρα για τον Κορωνοϊό

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω covid19, η επικοινωνία με τον Δήμο Ηρακλείου θα γίνεται ηλεκτρονικά και οι δημότες θα πρέπει να στέλνουν τις αιτήσεις τους με τα συνημμένα δικαιολογητικά στα παρακάτω email :


Για ραντεβού, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες μας στα ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Για Ηλεκτρονικά Αιτήματα στη σελιδα https://www.heraklion.gr/e-services/e-aithmata/e-services.html

 

Σε ισχύ από Σάββατο 7/11 06:00

Μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

 • Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
 • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
 • Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για μετάβαση προς και από την εργασία (βεβαίωση τύπου Α) ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, η βεβαίωση γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ή συμπληρώνοντας το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου» το οποίο υπογράφεται από τον εργοδότη ή σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου από τον ίδιο. Η βεβαίωση από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ έχει ισχύ 14 ημέρες ενώ το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου» έχει πάγια ισχύ.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

 

 

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

 

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
 5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ'εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ & ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ: https://forma.gov.gr/


 

ΕΟΔΥ1135

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Μένουμε Ασφαλείς

Η επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για τον νέο κορονοϊό

Νέος κορωνοϊός Covid-19 – Οδηγίες για το κοινό

Οδηγίες για τη χρήση μάσκας

 

 

 

ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

Ανακοίνωση Οικονομικών Υπηρεσιών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο των  έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω της διασποράς του κορωνοϊού, για το διάστημα 9-11-2020  έως  30-11-2020 και μέχρι νεοτέρας ενημέρωσης, οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου θα εξυπηρετούν κοινό μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για να ξεπεράσουμε μαζί αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση όσο πιο ανώδυνα γίνεται»

Στην ενημερωτική  συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Τρίτης 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΙΚΑ Εσταυρωμένου), συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αναβολή της εκδήλωσης στην Ακτή Καρτερού

Λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης για την πανδημία του Covid 19 που  ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η  εκδήλωση Ανοιχτά Μαζί: Πανσέληνος με Jazz Συναντήσεις «Cole Porter in 
love» - Trio Calimendo ft. Μαρία Κριτσωτάκη στην Ακτή Καρτερού,  αναβάλλεται. Πρόθεση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου  είναι η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις οι συνθήκες το 
επιτρέψουν και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων  ασφαλείας. Η επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων, θα γίνεται από το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 09:30 έως τις 14:30 και κάθε Τρίτη, Πέμπτη  και Παρασκευή από τις 09:30 έως τις 13:30 και από τις 18:00 έως τις  20:30.

Ακυρώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID – 19, τα οποία  ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 31 Αυγούστου και αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,  ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι: 

Σε ποιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Σε ποιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Τηλεδιασκέψεις για την προετοιμασία επαναλειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων

Με στόχο  την σωστή προετοιμασία των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων ( Παγκρητίου Σταδίου, Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου και ΔΑΠΚΗ)  για την επανέναρξη της λειτουργίας τους, πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα  σειρά τηλεδιασκέψεων  του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Προέδρου της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ Κώστα Βαρδαβά,  με προπονητές και εκπροσώπους   αθλητικών σωματείων και  αθλητικών ενώσεων που φιλοξενούνται σε αυτά.

Στο χώρο του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται από τις 18 Μαΐου τα ατομικά μαθήματα για τους σπουδαστές άνω των 11 ετών

Από την Δευτέρα 18 Μαΐου τα μαθήματα του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου που γινόταν μέχρι τώρα διαδυκτιακά συνεχίζονται πλέον, στον χώρο του Ωδείου (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου – Πλαστήρα και Ρωμανού) μόνο για τους σπουδαστές άνω των 11 ετών και μόνο για τα ατομικά μαθήματα.

Έναρξη συνεργασίας των σχολικών επιτροπών του Δήμου Ηρακλείου με ιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας

Υπεγράφησαν το πρωί της Τετάρτης 13 Μαΐου  οι  συμβάσεις των σχολικών επιτροπών του Δήμου Ηρακλείου με γιατρό  εργασίας και τεχνικό ασφαλείας.

Ο Δήμος Ηρακλείου παρέδωσε μάσκες μίας χρήσης για την προστασία του προσωπικού του ΕΚΑΒ Κρήτης

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε σήμερα, Τρίτη 12 Μαίου 2020 σε μία έμπρακτη στήριξη του ΕΚΑΒ Κρήτης στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19.

Συνεχίζονται τα μέτρα στα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας για την πανδημία COVID-19 στα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου.

Συνέχισε τις επαφές με φορείς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας

Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη 7 Μαΐου οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού,  με εκπροσώπους φορέων της πόλεως, στο γραφείο του στη Λότζια.

Ανακοίνωση για τους αθλητικούς χώρους

Με αφορμή διάφορα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ο  Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι τα ομαδικά αθλήματα στους υπαίθριους και κλειστούς χώρους, εξακολουθούν να απαγορεύονται, με βάση τις κυβερνητικές οδηγίες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Πρωτοβουλία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για συναντήσεις με φορείς της πόλης και στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλεως ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τον πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Νομού Ηρακλείου  Μιχάλη Ριζικιανάκη, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπο Λεκάκη, τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκο Κοκολάκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μανώλη Κουμαντάκη (παρουσία και της Αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Καναβάκη).

Ανακοίνωση για τους πολιτικούς γάμους

Ο  Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι όσον αφορά στους  πολιτικούς γάμους,  εξακολουθούν  να ισχύουν και για τον μήνα Μάιο τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Κανονικά λειτουργούν τα ταμεία της ΔΕΥΑΗ από τη Δευτέρα 27 Απριλίου

 

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ενημερώνει τους Δημότες–Καταναλωτές ότι από τη Δευτέρα 27 Απριλίου  θα λειτουργούν κανονικά τα Ταμεία της στη Φοινικιά και στο κέντρο της πόλης. 

Ολοκληρώθηκε η κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να διανείμει πόρτα – πόρτα τα τρόφιμα σε 2.557 οικογένειες ωφελούμενων του ΤΕΒΑ.

Ανακοίνωση για τους μπλε κάδους

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης παρακαλούν τους δημότες να μην απορρίπτουν χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες μιας χρήσης στους μπλε κάδους.

Ξεκίνησε η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής στους κατοίκους του καταυλισμού στα Δύο Αοράκια από τον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκίνησε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου η τμηματική διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής στους κατοίκους του καταυλισμού, από τον Δήμο Ηρακλείου.

Κλειστά τα δημοτικά κοιμητήρια από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου όπως και το νέο κοιμητήριο Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά από την Μεγάλη Παρασκευή έως και την Δευτέρα του Πάσχα για την αποφυγή πιθανού συνωστισμού  των πολιτών.

Απολύμανση στον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια, διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και μυοκτονία από τον Δήμο Ηρακλείου

Προληπτική απολύμανση στον καταυλισμό στην περιοχή Δύο Αοράκια, πραγματοποίησε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, ο Δήμος Ηρακλείου.

Νότες αισιοδοξίας από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με ένα Instant Concert στο YouTube

 

Νότες αισιοδοξίας σκορπούν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου που… μένουν σπίτι λόγω της πανδημίας COVI-19 ωστόσο βρίσκουν τρόπους να βάλουν τη μουσική στη ζωή μας.

Συνεχίζεται με επιτυχία το καθημερινό πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι από την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική ανταπόκριση από τον κόσμο συνεχίζεται το πρόγραμμα καθημερινής άσκησης στο σπίτι το οποίο έχει καθιερώσει η Αντιδημαρχία Αθλητισμού κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. 

«Κε-σαν …στο σπίτι σου»- Μία διαδικτυακή πλατφόρμα του ΚΕΣΑΝ με προτάσεις για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, δημιούργησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα:

«Κε-σαν …στο σπίτι σου» : https://kesanstospitisou.wordpress.com/

#ΜένουμεΣπίτι και παρακολουθούμε online εκδηλώσεις από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από το σπίτι, δωρεάν, επιλεγμένες εκδηλώσεις της καλλιτεχνικής περιόδου 2019 – ’20.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου για τις νέες οφειλές

Ο Δήμος Ηρακλείου με σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών από την κρίση που δημιούργησαν η εμφάνιση και η διάδοση του κορωνοϊού COVID-19,  έχει προβεί σε αναστολή της ταμειακής βεβαίωσης  νέων οφειλών των δημοτών από τις αρχές Μαρτίου 2020 και έως ότου κριθεί αναγκαίο,  εκτός των κατεπειγουσών περιπτώσεων ταμειακής βεβαίωσης και όσων γίνονται κατόπιν αιτήσεων των οφειλετών για τη δική τους εξυπηρέτηση.

Πέντε νέα οχήματα από την HERTZ για το «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ηρακλείου

Πέντε (5) νέα οχήματα για την ενίσχυση του έργου των Κοινωνικών του Υπηρεσιών  παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Άρχισε η διανομή κρέατος για το Πάσχα, σε 655 οικογένειες του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Απριλίου η διανομή κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 655 οικογένειες ωφελούμενες των κοινωνικών υπηρεσιών, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών και για να αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία τους, παίρνει τα μέτρα της. 

Ενημέρωση μεταναστών και προσφύγων για θέματα κορωνοϊού

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει μέσω της  Αντιδημαρχίας  Κοινωνικών  Υπηρεσιών (Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης και Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής) στο Δίκτυο Πόλεων, το οποίο δημιουργήθηκε  για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας Δήμων Αθηναίων & Θεσσαλονίκης. με κύριο σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για το προσφυγικό ζήτημα και την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης.

Συνεχίζεται η διανομή κατ΄ οίκον στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ηρακλείου

Με επιτυχία συνεχίζεται η διανομή τροφίμων κατ΄ οίκον , στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ηρακλείου.  

Αναστολή λειτουργίας των γραμμών mini bus

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, η λειτουργία των γραμμών mini bus αναστέλλεται από την Δευτέρα 6 Απριλίου και έως ότου αποκατασταθούν οι ομαλές συνθήκες κυκλοφορίας.

Πραγματοποιήθηκε η διανομή οπωροκηπευτικών στον καταυλισμό των Ρομά στα Δύο Αοράκια από τον Δήμο Ηρακλείου

Δύο τόνους οπωροκηπευτικά προϊόντα μοίρασε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, ο Δήμος Ηρακλείου στις οικογένειες του καταυλισμού των Ρομά στα Δύο Αοράκια. 

Ενημέρωση για πολιτικούς γάμους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, οι πολιτικοί γάμοι για το μήνα Απρίλιο ,θα γίνονται παρουσία μόνο του ζευγαριού και των δύο μαρτύρων, χωρίς καλεσμένους.

Υπηρεσίες για τους άστεγους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε από σήμερα, Παρασκευή 3 Απρίλιου στην παροχή υπηρεσιών street work στους άστεγους της πόλης. Πρόκειται για τα άτομα εκείνα που είτε δεν θέλουν, είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για φιλοξενία τους στο Κέντρο Αστέγων, ωστόσο θα πρέπει να προφυλαχθούν από τον COVID-19.

 

«Συζητάμε για την Υγεία …με αφορμή μια ταινία» -Ψυχαγωγία και κινηματογραφική εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως για τους νέους και όλη την οικογένεια

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και το Νεανικό Πλάνο αξιοποιεί για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά παιδιά και νέους που …μένουν σπίτι λόγω της πανδημίας του COVID-19.

«Stay Creative» Μένουμε σπίτι… μένουμε δημιουργικοί στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE

Το ΚΕΣΑΝ στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE καλεί μικρούς και μεγάλους να στείλουν τις δικές τους «δημιουργίες» είτε σε μορφή video, κειμένου ή εικόνας, σε μία προσπάθεια να …παραμείνουμε δημιουργικοί «μένοντας σπίτι».

Ο Δήμος Ηρακλείου αγόρασε οπωροκηπευτικά από παραγωγούς του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου

Στην αγορά δυο τόνων οπωροκηπευτικών προϊόντων από παραγωγούς του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με ΕΚΑΒ

 

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, ανταποκρινόμενος άμεσα στο σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ, προχώρησε στην προσωρινή παραχώρηση ενός προκατασκευασμένου οικίσκου (τύπου iso box) 12 τ.μ., ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ώστε οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα να λαμβάνουν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας, προτού παραλάβουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

6 οχήματα για να καλύψουν τις ανάγκες ενάντια στον COVID-19 παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου από την Toyota Ελλάς

Έξι (6) νέα οχήματα έχει πλέον στη διάθεση του ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κοινωνικών του δομών στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: «Μένοντας στο σπίτι συντροφιά με ένα βιβλίο» από τη «Μικρή μας ανταλλακτική βιβλιοθήκη»

H Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ενημερώνει ότι στο χώρο της στοάς του μεγάρου Αχτάρικα, στοά «Νίκου Χ. Γιανναδάκη», λειτουργεί «Η μικρή μας ανταλλακτική βιβλιοθήκη» για μικρούς και μεγάλους. 

Πόρτα – πόρτα πάει τα τρόφιμα σε 2.557 οικογένειες ωφελούμενων του προγράμματος ΤΕΒΑ ο Δήμος Ηρακλείου- Ξεκινά αύριο η διανομή

Πόρτα- πόρτα θα διανείμει τα τρόφιμα σε 2.557 οικογένειες ωφελούμενων του ΤΕΒΑ ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να τηρηθούν από όλους τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και παράλληλα να στηρίξει όλες αυτές τις οικογένειες που δοκιμάζονται καθημερινά και περιμένουν το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για να ξεπεράσουν τις μεγάλες δυσκολίες για την καθημερινή επιβίωση.  

Ανακοίνωση για ηλεκτρονικές πληρωμές

Ο Δήμος Ηρακλείου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του  COVID-19  και τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ,  ενημερώνει τους συναλλασσόμενους οφειλέτες  ότι  πλέον  οι πληρωμές των οφειλών προς τον Δήμο που δεν έχουν ανασταλεί,  θα γίνονται αποκλειστικά μέσω internet banking (i-banking) και στα ΑΤΜ.

Ανακοίνωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αποφάσισε να διαθέσει για τους επόμενους δυο μήνες το 50% της δημαρχιακής αποζημίωσης που λαμβάνει στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,  ως μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στην δύσκολη περίσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.   

Φαγητό με την αγάπη μας από το Ίδρυμα Καλοκαιρινού: Διανομή στους τόπους διαβίωσης των ωφελουμένων του προγράμματος

Η Δομή παροχής φαγητού των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού («Φαγητό Με την Αγάπη Μας»), κινητοποιώντας ομάδα εθελοντών πολιτών – επαγγελματιών διανομέων σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοινώνει την διανομή του καθημερινού συσσιτίου, στους τόπους διαβίωσης των ωφελουμένων του προγράμματος, από σήμερα 27 Μαρτίου 2020 ως και το τέλος των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Καθημερινό πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι από την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου

Μετά την μαζική ανταπόκριση στα διαδικτυακά προγράμματα άθλησης που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα,  η  Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου καθιερώνει καθημερινό πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι, μέσα από τη σελίδα της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου στο facebook: https://www.facebook.com/aahaeota/?epa=SEARCH_BOX

Ο Δήμος Ηρακλείου φροντίζει για τα αδέσποτα που έμειναν χωρίς τροφή και νερό λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Εθελοντές και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις της πόλης, σε μία προσπάθεια να προστατευθούν και να υποστηριχθούν τα αδέσποτα που λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών για προστασία από τον COVID-19 δεν βρίσκουν εύκολα τροφή και νερό.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Θα λάβουμε όσα μέτρα μπορούμε για την ελάφρυνση των δημοτών»

Την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινοχρήστου χώρου, από την ημέρα που έκλεισαν και για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές,  πρόκειται να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προληπτικά μέτρα από την Περιφέρεια στους καταυλισμούς Ρομά στη Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης έλαβε άμεσα  όλα τα  αναγκαία προληπτικά μέτρα ενώ προχώρησε και σε απολυμάνσεις  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε πληθυσμούς Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς στην Κρήτη.

Τα ψηφιακά βιβλία, αρχεία, εφημερίδες και εκδηλώσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ημέρων, λόγω της πανδημίας του COVID-19, δηλώνει παρούσα και  κρατά ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το αναγνωστικό κοινό.

Οδηγίες κυκλοφορίας προς τους πολίτες

Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή 22 Μαρτίου και η οποία τέθηκε σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου,  μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Κλειστή το Σάββατο η λαϊκή αγορά των Πατελών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει οτί με βάση την σχετική κυβερνητική απόφαση, η λαϊκή αγορά των Πατελών θα παραμείνει κλειστή σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Η ανανεωμένη εφαρμογή «ΔΗΜΟΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» στην υπηρεσία των δημοτών που μένουν σπίτι

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί όλους τους δημότες να κατεβάσουν στις κινητές συσκευές τους την νέα έκδοση της εφαρμογής «ΔΗΜΟΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ». Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη σε συσκευές με λειτουργικό Android και iOS.

Ενημερωτική σύσκεψη για τα μέτρα για τον κορονοϊό στις λαϊκές αγορές της Π.Ε. Ηρακλείου

Ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα που αφορούν τις λαϊκές αγορές έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Περιφερειακής Ενότητας Ηράκλειο, Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Σκουλά και με την συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά.

«Είμαστε δίπλα σας»: Νέα Γραμμή Βοήθειας και πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτημάτων από τον Δήμο Ηρακλείου για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά άμεσα την λειτουργία νέας Γραμμής Βοήθειας στο νούμερο 2813-409-999. Η γραμμή θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ώστε οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ. και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού.

Μαθήματα με τηλεδιάσκεψη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου που είχαν ανασταλεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού πρόκειται να συνεχιστούν με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, αρχικά για τα τμήματα της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου.

Ανακοίνωση για την γραμματεία της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ

Ενημερώνουμε το κοινό ότι σε συνέχεια των μέτρων που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα αθλητικά κέντρα του Δήμου Ηρακλείου παραμένουν κλειστά.

Ενημέρωση για πολιτικούς γάμους

Ο  Δήμος Ηρακλείου  ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι πολιτικοί γάμοι που είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα από τις 17 έως 27 Μαρτίου 2020, θα γίνονται μόνο με την παρουσία του ζευγαριού και των δύο μαρτύρων, χωρίς καλεσμένους.

Όσοι επιθυμούν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τον γάμο τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2813-409-164 ή με το email syrmou-z@heraklion.gr

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ – Μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με στόχο την προστασία απέναντι στον κορωνοϊό

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ανακοινώνει μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διπλή βάρδια στο πλύσιμο των δρόμων από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου , παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει καθημερινά την προσπάθεια ώστε η πόλη να παραμείνει όσο γίνεται πιο καθαρή, σε ετούτη την κρίσιμη περίσταση.

Επεκτείνεται το ωράριο της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, εξαιτίας των έκτακτων περιστάσεων, επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για τους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Επιστροφή στοιχείων κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία

 

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, λόγω των έκτακτων υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού και προκειμένου να εξυπηρετηθούν τυχόν ανάγκες μεταφοράς πολιτών, η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκίνητών και μοτοσυκλετών που είχαν αφαιρεθεί έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Ανακοίνωση για την λειτουργία των ΚΕΠ

Αναφορικά με την λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό, καλούνται οι πολίτες να πηγαίνουν στα ΚΕΠ μόνο εφόσον είναι αναγκαίο και  μόνο κατόπιν ραντεβού, τις πρωινές ώρες από 07:30 έως 15:00.  

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Είμαστε δίπλα σας»

Όλοι μαζί θα κρατήσουμε τον Δήμο όρθιο, ώστε όταν περάσει αυτή η κρίση, μαζί να φτιάξουμε ξανά την καθημερινότητά μας, ακόμα καλύτερη από πριν!

Αναβολή διανομής ΤΕΒΑ

Η Περιφέρειας Κρήτης-Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώνει ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 16/03/2020 διανομή προϊόντων Παντοπωλείου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ),  σε εφαρμογή της νέας εγκύκλιου  περί πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Αναστέλλεται η λειτουργία κυριακάτικων αγορών, εμποροπανηγύρεων και αγορών των καταναλωτών

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την αναστολή λειτουργίας:

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, διευκρινίζεται ότι:

Αλλαγή ωραρίου στα ΚΕΠ

Με βάση τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τα μέτρα απέναντι στον κορωνοϊό αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Αναστολή λειτουργίας μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου, των παρακάτω:

Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών καταστημάτων εστίασης και του Info Point

Το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, σε συνεννόηση με την διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ και λαμβάνοντας υπόψιν του τις αποφάσεις που ανακοίνωσε την Παρασκευή 13 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε την άμεση αναστολή λειτουργίας των δημοτικών καταστημάτων εστίασης Πολύκεντρο Νεολαίας και café MARINA. Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία του Info Point.

Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου κατά της διάδοσης του κορωνοϊού αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών.

Ματαιώνεται η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στο Ηράκλειο

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας λόγω μέτρων προστασίας

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού.

Ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου με αίσθημα ευθύνης προς την τοπική κοινωνία και με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της και την προστασία της δημόσιας υγείας λαμβάνει έκτακτα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανακοίνωση για μειωμένη προσέλευση δημοτών

Παρακαλούνται οι δημότες για λόγους προφύλαξης από τον κορωνοϊό, να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου μονάχα για υποθέσεις που επείγουν ή έχουν πιεστικές ημερομηνίες διεκπεραίωσης.

Λόγω κορωνοϊού μόνο για τις απολύτως αναγκαίες υποθέσεις τους η παρουσία πολιτών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης. Ανακοίνωση για τους τρόπους εξυπηρέτησης

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο λήψης και εφαρμογής έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, παρακαλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες της, παρά μόνο για τις απολύτως αναγκαίες και επείγουσες υποθέσεις.

Τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Υγείας - 'Μένουμε Σπίτι'

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοινώνει τα εξής: Θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί, κατά το συγκεκριμένο διάστημα. Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ. 

Τα μέτρα προστασίας της ΔΕΥΑΗ απέναντι στον κορωνοϊό

Η ΔΕΥΑΗ λαμβάνει τα μέτρα της απέναντι στον κορωνοϊό. Μεταξύ αυτών: Αυξήθηκε προληπτικά και θα διατηρηθεί για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, η δοσομέτρηση υποχλωριώδους Νατρίου (χλώριο) στο νερό, για λόγους υγιεινής.

Αναστέλλεται η λειτουργία του αναγνωστηρίου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργία, τόσο του δανειστικού τμήματος, όσο και του τμήματος μη δανειζομένων βιβλίων, καθώς και του αναγνωστηρίου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, από τις 12 έως και τις 25 Μαρτίου.

Αναβολή των σχολικών και εργασιακών πρωταθλημάτων του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  μετά από  εισήγηση  της  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    αφού έλαβε υπόψη του, σχετικές αποφάσεις,   

α ) την  επιβολή μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού

    σε αθλητικές συναντήσεις  ( κοινή απόφαση αρμοδίων υπουργών ,

    ΦΕΚ 726 Β τόμος  / άρθρο 1 της 8-3-2020 ) .

β)  το κλείσιμο των δημοτικών  αθλητικών  χώρων .

γ)  την αναστολή των πρωταθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Αναστέλλονται οι πολιτιστικές και οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου καθώς και η λειτουργία των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου,  λαμβάνοντας υπόψην του  τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων και σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων ( Παγκρήτιο Στάδιο, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου – Δύο Αοράκια, Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Πατελών) από τις 12 έως και τις 25 Μαρτίου. 

Ανακοίνωση για τους Κοινόχρηστους Χώρους

Ειδικά, για φέτος παρατείνεται η προθεσμία καταβολής του 30% έως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 (από 31 Μαρτίου που είχε καθοριστεί αρχικά) στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας του Δήμου Ηρακλείου απέναντι στον κορωνοϊό.  

Αναβολή του RUN GREECE Ηράκλειο

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στη σημερινή του συνεδρίαση και μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της Πολιτείας για τον ιό 2019-nCov, αποφάσισε την αναβολή της διεξαγωγής του αγώνα Run Greece Ηράκλειο.

            Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ανακοίνωση Συντονιστικού Οργάνου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό

 

Το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, το οποίο έχει διαπαραταξιακή σύνθεση,  μετά από συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια,  και σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας, ενημερώνει τους δημότες ότι όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν για τις επόμενες δυο εβδομάδες. 

Δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων (10-3-2020)

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ανακοίνωση για τους δημότες

Παρακαλούνται οι δημότες για λόγους προφύλαξης από τον κορωνοϊό, να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου μονάχα για υποθέσεις που επείγουν ή έχουν πιεστικές ημερομηνίες διεκπεραίωσης.

Αναβολή εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον Κορωνοϊό, σε συνεννόηση με την διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ αποφάσισε την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μέχρι τις 30 Απριλίου, για προληπτικούς λόγους.

Αναστέλλεται η λειτουργία του Δανειστικού Τμήματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Από τη «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» ανακοινώνεται ότι για λόγους πρόληψης και προστασίας του αναγνωστικού και ερευνητικού κοινού, εξαιτίας της επιδημίας του κορωναϊού το Δανειστικό & Παιδικό Τμήμα,  το Τμήμα Μη Δανειζομένων Βιβλίων, το Αναγνωστήριο και το Τμήμα Αρχείων της «Β.Δ.Β.» θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα 10.3.2020 έως και 13.3.2020.

Στο Δανειστικό Τμήμα δεν θα γίνονται ούτε επιστροφές βιβλίων.

Θα είμαστε σε διαρκή ενημέρωση αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ψυχραιμία την υφιστάμενη κατάσταση.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE