inner image

Ευχαριστήριο από την 1η Δημοτική Κοινότητα

Τα μέλη του Συμβουλίου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και η πρόεδρος κ. Ελένη Κλειδά ευχαριστούν πολύ όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην 14η  πολιτιστική μας δράση, 6η περιήγηση - ξενάγηση στα Ενετικά Τείχη και στις Πύλες της πόλης μας, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 1 Απριλίου 2012.

Εκδηλώσεις για το καλωσόρισμα του Νέου Έτους

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από τις 7:30 το απόγευμα για να υποδεχθούμε όλοι μαζί τον καινούργιο χρόνο 2010.

Ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, με σύγχρονα Έντεχνα και Λαϊκά περιμένει τους Ηρακλειώτες ενώ δεν θα λείψουν τα πυροτεχνήματα την ώρα της αλλαγής του χρόνου. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Αλλαγές στις αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανακοινώνει τις παρακάτω αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων:

Επιμορφωτικά Προγράμματα από το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα

Το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνει την υλοποίηση των παρακάτω επιμορφωτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης ΝΕΛΕ Ν. Ηρακλείου.

Πρόσκληση για το Καστρινό Καρναβάλι

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματά  προτίθενται να διοργανώσουν Αποκριάτικες Εκδηλώσεις.

Καλούνται, τα Σχολεία, οι Φορείς και οι Δημότες της πόλης, που επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή για την Αποκριάτικη ¨Παρέλαση¨ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Πρόεδρο του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος κο Κώστα Βαρβεράκη, στα τηλέφωνα 2810390108,  2810390114, στο fax : 2810 390040 και στο email : info@ heraklion.gr.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε με τους Βουλευτές Κύπρου κ.Κωνσταντίνου Νεόφυτο και Κουλία Ζαχαρία

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τους Βουλευτές Κύπρου κ.Κωνσταντίνου Νεόφυτο και Κουλία Ζαχαρία οι οποίοι βρίσκονται στο Ηράκλειο για την τελετή αποφοίτησης ΥΕΑ 99 Ελληνοκυπρίων. Οι βουλευτές συζήτησαν με τον Δήμαρχο και του έδωσαν ως δώρο το έμβλημα της Κυπριακής Βουλής ενώ ο κ.Κουράκης τους δώρισε το μπρελόκ του Δήμου Ηρακλείου με τον συμβολικό γρύπα καθώς και το Κρητικό Γλωσσάρι, μια έκδοση της Βικελαίας βιβλιοθήκης με λύμματα ερμηνείες και μαντινάδες της Κρήτης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με εκπροσώπους του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τις εκπροσώπους του Σοροπτιμιστικού συλλόγου Ηρακλείου. Αντάλλαξαν δώρα και ευχές για Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτες και τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας τους.

Κάλαντα, δώρα και ευχές στον Δήμαρχο από μικρούς μαθητές

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης αντάλλαξε δώρα και ευχές με τα παιδιά του Πειραματικού Γυμνασίου και του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου.

Τα παιδιά του Πειραματικού γυμνασίου τραγούδησαν τα κάλαντα και ο Δήμαρχος αντάλλαξε δώρα μαζί τους και τους ευχήθηκε Καλα Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και Καλή Πρόοδο.

Επίσης ο Δήμαρχος βρέθηκε στο αίθριο της Λότζια όπου τα παιδιά του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησαν το χριστουγεννιάτικο παζάρι, τραγούδησαν με το Δ/ρχο τα Κάλαντα.και αντάλλαξαν δώρα και ευχές.

Παρουσίαση εκδόσεων της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» που αφορούν στα νοταριακά έγγραφα του Βενετσιάνικου Αρχείου

Με τους δύο τόμους που παρουσιάζουμε ολοκληρώνεται και η διπλωματική έκδοση των δύο πρώτων νοταριακών καταστίχων του σημαντικότερου συμβολαιογράφου του Χάνδακα Μιχαήλ Μαρά (b. 148, 149). Πρόκειται για τα πρώτα κατάστιχα του συγκεκριμένου νοταρίου που μας σώζονται και χρονολογούνται τα έτη 1538 και 1549 αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα έργα ανάπλασης στο Παραλιακό Μέτωπο (μεταξύ Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Προμαχώνα Αγ. Ανδρέα)

Στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εργασίες ανάπλασης – διαμόρφωσης μεταξύ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (Μ.Φ.Ι.) και του Προμαχώνα Αγ. Ανδρέα, στην περιοχή της Αγ. Τριάδας βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, και ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου Ηρακλείου για την πορεία εξέλιξης του έργου.

3ο Παγκρήτιο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Αθλητισμού

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το «3ο Παγκρήτιο Forum Τοπικής  Αυτοδιοίκησης &  Αθλητισμού» που έχει ως θέμα: «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού – Αθλητικός Τουρισμός» και θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο στις  18 και  19  Δεκεμβρίου  2009. Το συνέδριο οργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου μέσω του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου, το Δήμο Αγίου Νικολάου και τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση  καθώς επίσης και με την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Λασιθίου και του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου.

Βασικός στόχος του 3ου  Παγκρήτιου Forum Τοπικής  Αυτοδιοίκησης &  Αθλητισμού είναι η αναζήτηση πολιτικών και στρατηγικών ως προς  τις εναλλακτικές  μορφές  τουρισμού όπως είναι ο «Αθλητικός Τουρισμός», ο οποίος διαδραματίζει ολοένα και περισσότερο σημαντικό ρόλο  παγκοσμίως και αποκτά μεγάλη σημασία για τον τουρισμό.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικης και τον Αρχιεπίσκoπο Κρήτης

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικης κ.κ. Θεόδωρος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκoπος Κρήτης κ.κ.Ειρηναίος σε συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη .

O Απολογισμός του ΔΑΟΗ για το 2009

Mε ιδιαίτερη επισημότητα και υποδειγματική οργάνωση έγινε ο Απολογισμός του ΔΑΟΗ για το 2009 στο ΔΑΠΚΗ, παρουσία του συνόλου του αθλητικού, πολιτικού, εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού κόσμου του Ηρακλείου. Ο Πρόεδρος του ΔΑΟΗ κ. Γιάννη Δροσίτης φανερά ικανοποιημένος δήλωσε ότι <<μέσα στο 2009 είχαμε μία ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεών μας αγκαλιάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο τομέα της επιμόρφωσης με την διοργάνωση σεμιναρίων και στηρίζοντας έμπρακτα την ανάπτυξη και διάδοση των μη διαδεμένων αθλημάτων.

Αποτελέσματα της Έρευνας για τη Διερεύνηση των Ρηγμάτων στον Υποθαλάσσιο Χώρο του Ηρακλείου

Σήμερα, Τρίτη 15/12/2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τα αποτελέσματα της Έρευνας για την Διερεύνηση των Ενεργών Ρηγμάτων στον Υποθαλάσσιο Χώρο του Κόλπου του Ηρακλείου και Συσχέτιση με τα Ενεργά Ρήγματα της Ξηράς που διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Δρ.Δημήτριο Παπανικολάου και τον Ερευνητή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών Δρ. Δ. Σακκελαρίου.

3ο Παγκρήτιο Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Αθλητισμού

Ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου διοργανώνουν το 3ο Παγκρήτιο Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Αθλητισμού «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού - Αθλητικός Τουρισμός» στις 18 & 19 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο REX και στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ.Σταύρο Αρναουτάκη και με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ.Καρούντζο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ.Σταύρο Αρναουτάκη και με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ.Καρούντζο. Κατά τη συνάντηση με τον κο Αρναουτάκη συζητήθηκαν θέματα της πόλης όπως το Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο, το πρώην Πανάνειο Νοσοκομείο και οι προτάσεις που έχει υποβάλλει ο Δήμος για χρηματοδοτήσεις έργων.

Λαϊκή Συνέλευση των Κατοίκων της Αγίας Τριάδας με την Δημοτική Αρχή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 14/12/2009, από την Δημοτική Αρχή, Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και απασχόλησαν περισσότερο την Δημοτική Αρχή και κυρίως του κατοίκους της περιοχής ήταν :

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης όπου θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ.

Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι τα εξής :

 1. Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα
 2. Προσχέδιο Νόμου για την ανάρτηση αποφάσεων και πράξεων Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών οργάνων καθώς και οργάνων διοίκηση φορέων στο διαδίκτυο
 3. Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
 4. Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο

Ανοικτή συνάντηση Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Ανοικτή συνάντηση Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 στο συνεδριακό κέντρο της Παλιάς Λαχαναγοράς (έναντι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας) σε ανοιχτή συνάντηση με τα εξής θέματα:

Προτάσεις στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ» 2007 – 2013

Το τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, στο πλαίσιο  Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας "ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ"  2007 – 2013, υπέβαλε τρεις προτάσεις και πιο συγκεκριμένα:

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Η έναρξη των εκδηλώσεων του Δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά 2010 θα γίνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 20:30 με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ και το συγκρότημά του. Η εκδήλωση είναι μια χορηγία της εταιρείας CYTA.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις και τον φωτεινό διάκοσμο της πόλης, προετοιμάζεται η Πλατεία Ελευθερίας για να διαμορφωθεί σε μια μεγάλη παιδική χαρά, ενώ για πρώτη φορά δημιουργείται κι ένας δεύτερος χώρος, στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στον Άγιο Μηνά, όπου με κατάλληλο διάκοσμο και διάφορα παιδικά παιχνίδια και δραστηριότητες πρόκειται να γίνει ένας δεύτερος πόλος έλξης για τους δημότες μας.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για όλα τα θέματα του Δήμου Ηρακλείου όπως θέματα Περιβάλλοντος – Ανάπλασης και Πολισμού καθώς και άλλα και του παρέδωσε Υπόμνημα με θέμα το πρώην Πανάνειο Νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο έργο της Λεωφόρου Κνωσού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Ξημέρη, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ, επισκέφτηκε τη Λεωφόρο Κνωσού και συγκεκριμένα το τελευταίο τμήμα της όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης (από το Κόμβο της Φορτέτσας έως το τέλος του Βενιζελείου Νοσοκομείου).

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα της Λεωφόρου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με αυτεπιστασία της Τεχνικής Υπηρεσίας και με ιδία μέσα και πόρους του Δήμου Ηρακλείου, ώστε να ολοκληρωθεί το συνολικό έργο « Ανάπλαση Λεωφ. Κνωσού», ύστερα και από την απομάκρυνση του αναδόχου λόγω υπερβολικής καθυστέρησης στη παράδοση του έργου.

Συνεργασία του Δημάρχου Ηρακλείου με Στελέχη της ΔΕΠΤΑΗ

Σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με τον Πρόεδρο τη ΔΕΠΤΑΗ κ. Γιώργο Παρασύρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κώστα Μαμουλάκη, τον Διευθυντή κ.Παναγιώτη Αναστασάκο και άλλα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης με κύριο αντικείμενο την πορεία ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού & Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου αλλά  και τις λοιπές δράσεις της ΔΕΠΤΑΗ

Επίσκεψη Μελών του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΤΑΛΩΣ στον Δήμαρχο Ηράκλειου

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, Μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του κ. Πάρης Επιτροπάκης και ο Γεν. Γραμματέας κ.Μανόλης Μαράκης.

Φιλικό δείπνο του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης και τον Εκδότη κ.Παντελή Καψή

Φιλικό δείπνο με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη, τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ.Ιωάννη Παλλήκαρη και τον Εκδότη κ.Παντελή Καψή μετά την εισηγησή του "Η κρίση στον Τύπο" στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων "Επιστήμων Πολίτης".

Βράβευση του Aντώνη Ξυλούρη - Ψαραντώνη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Από τη βράβευση από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη του Aντώνη Ξυλούρη - Ψαραντώνη σε εκδήλωση που έκανε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Κρητικός FM.

Κοινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου & Ολομέλειας Δημάρχων

Αύριο Πέμπτη 02 / 12 / 2009 και ώρα 13.30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η Κοινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν.Ηρακλείου και της Ολομέλειας Δημάρχων.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κούρακης θα ενημερώσει το σώμα για τα εξής θέματα :

1) Διαπιστώσεις κατά την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2009.

2) Παρατηρήσεις επί του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2010.

3) Ενημέρωση για την Πορεία της Νέας Διοικητικής Δομής του Κράτους που  προωθείτε.

Απολογισμός Πεπραγμένων 2009 του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου

Τον Απολογισμό Πεπραγμένων του έτους 2009 θα παρουσιάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου τη Δευτέρα  7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Αθλητικό Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει δεξίωση  και  υποβολή των προτάσεων για το έτος 2010.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον φίλο του στιχουργό, δημοσιογράφο-συγγραφέα κ.Λευτέρη Παπαδόπουλο

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον φίλο του στιχουργό, δημοσιογράφο-συγγραφέα κ.Λευτέρη Παπαδόπουλο που επισκέφθηκε πρόσφατα το Ηράκλειο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συνέδριο για τις Κλιματικές Αλλαγές και τα Οικοσυστήματα, Αστικό Περιβάλλον – Βιολογική Γεωργία, διατροφή – Υγεία

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συνέδριο για τις Κλιματικές Αλλαγές και τα Οικοσυστήματα, Αστικό Περιβάλλον – Βιολογική Γεωργία, διατροφή – Υγεία, στην πόλη μας την προηγούμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου. Στο συνέδριο κλήθηκαν και μίλησαν επιστήμονες σχετικά με θέματα όπως προστασία του περιβάλλοντος, διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην υγεία, κλιματικές αλλαγές, αναγκαιότητα βιολογικής γεωργίας, φυτοφάρμακα, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών διεξήχθη ανοικτή διάλεξη του μαθήματος της γενικής Φυσικής του Τμήματος Μαθηματικών του Π.Κ. με θέμα «Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της κλιματικής αλλαγής».

Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ του φορέα διαχείρισης αθλητικών χώρων του Δήμου Ηρακλείου, με την επωνυμία ‘ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα 01 Δεκεμβρίου 2009 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ του φορέα διαχείρισης αθλητικών χώρων του Δήμου Ηρακλείου, με την  επωνυμία ‘ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ (Α.Α.Η. Α.Ε. Ο.Τ.Α.) και με μοναδικό την ‘Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ και εκλογή από τα μέλη του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα ή εντεταλμένου Συμβούλου¨.

Ο Δήμος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει η ΜΚΟ Youthnet Hellas στο πλαίσιο της καμπάνιας της PRAKSIS.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Λιονταριών από τις 18.00 έως τις 21.00 το απόγευμα, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από Στελέχη των ΜΚΟ, Youthnet Hellas & Praksis για τις δράσεις τους και φυσικά για τον Ιό του AIDS, και θα τους διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά.

Ανάρτηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Πολεοδομικής Ενότητας «Άγιος Ιωάννης - Μεσαμπελιές - Φορτέτσα»

Η Διεύθυνση Πολεοδομικών Λειτουργιών του Δήμου Ηρακλείου καλεί τους κυρίους ή νομείς ακινήτων που οι ιδιοκτησίες τους βρίσκονται στο τμήμα αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Πολεοδομικής Ενότητας « Άγιος Ιωάννης - Μεσαμπελιές - Φορτέτσα» (οικισμός Παλαιάς Φορτέτσας) και στα τμήματα επέκτασης νότια και ανατολικά της περιοχής Φορτέτσας, να προσέρχονται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Παλιάς Λαχαναγοράς, επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου, ώρες 10:00 - 14:00 από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 και για 20 ημέρες, ώστε να λάβουν γνώση των διορθωμένων Κτηματογραφικών Διαγραμμάτων και Πινάκων και να υποβάλλουν τυχόν παρατηρήσεις ή δηλώσεις ιδιοκτησίας σύμφωνα με την παρ. 5 του Άρθρου 12 του Ν 1337/83 όπως αυτή αντικαταστήθηκε από την παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν 2242/94.

Η Νέα Γρίπη - Τι πρέπει να προσέχουμε

Ο νέος ιός της γρίπης Α/H1N1 που απομονώθηκε για πρώτη φορά πρόσφατα είναι ένας νέος υπότυπος του ιού της γρίπης που προσβάλλει και τους ανθρώπους. Περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε ένα συνδυασμό που δεν είχε εμφανισθεί ποτέ έως τώρα. Επίσης, είναι πλέον βέβαιο ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Διαβάστε τι πρέπει να προσέχουμε.

Συνεδρίαση στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα για τη Χρυσοπηγή

Εν όψη της προτεινόμενης ανάπλασης στην περιοχή της Χρυσοπηγής και συγκεκριμένα την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γράμμου, Μεγάλου Κωνσταντίνου, Μιλτιάδου, Μαραθωνομάχων και Λ. Ικάρου, το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα συγκάλεσε συμβούλιο την 25η Νοεμβρίου 2009 που τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παλιάς Πόλης Ενετικών Τειχών και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων κύριος Μαμουλάκης Κωνσταντίνος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Περιβάλλοντος  και υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κύριος Σαρρής Νώντας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την Παρασκευή 27/11/2009 και το Σάββατο 28/11/2009, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ., Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ καθώς και στην Ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο :     « Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας »

Επίσης, ο κ. Κουράκης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Ηρακλείου στην 10η Διεθνή Συνάντηση Φιλίας και Συνεργασίας Δημάρχων των Μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων (Balkan Cities Network) που πραγματοποιείται αυτό το χρόνο στην Ελλάδα.

Διακοπή Κυκλοφορίας σε τμήμα της Λ. Κνωσού

Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται στους Δημότες  μας ότι λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν από τον Δήμο Ηρακλείου  στο τμήμα της Λ. Κνωσού μπροστά από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Ανατολική πλευρά της οδού από τη συμβολή της με την οδό Σόλωνος έως τα όρια του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται δια μέσου του Δυτικού τμήματος της Λ. Κνωσού το οποίο θα μετατραπεί σε διπλής κυκλοφορίας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 30-11-2009 και οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους στο συγκεκριμένο σημείο για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.

Αθωωτική απόφαση του Εφετείου Κρήτης για την υπόθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (πρώην Ηλεκτρική)

Εκδικάστηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης ποινική υπόθεση, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου κ. Κώστα Ασλάνη και του πρώην Αντιδημάρχου Ηρακλείου και νυν Δημοτικού Συμβούλου Γ. Βασιλειάδη κατά του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, του πρώην Αντιδημάρχου Ηρακλείου Μιχάλη Καρτεράκη, υπαλλήλων της Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστου Νικολάου καθώς και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του ιδίου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, σχετικά με τη στερέωση – αναστήλωση - ανακατασκευή της Παλαιάς Ηλεκτρικής για τη δημιουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Νέες Δεντροφυτεύσεις από τον Δήμο Ηρακλείου

Άλλη μια Μεγάλη Παρέμβαση Πρασίνου πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 24 Μεγάλα Δέντρα - Αλμυρίκια, σε ζαρντινιέρες που δημιουργήθηκαν στη περιοχή του Τάλου ( βόρεια του Σχολικού Συγκροτήματος ) στο Νέο Δημοτικό Πάρκινκ.

Πρωτοβουλία για συλλογή Ηλεκτρονικών & Ηλεκτρικών συσκευών

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ 92,1 σας προσκαλεί, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 από 8:00πμ έως 13:00μμ, στην Μαρίνα Βάρδια -  Λιμάνι, σε μια προσπάθεια υλοποίησης της πρωτοβουλίας τους, για συλλογή ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.

Έχετε την δυνατότητα να φέρεται για ανακύκλωση οποιαδήποτε παλιά ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή (ψυγεία, κουζίνες, υπολογιστές, μικροσυσκευές, κ.α)

Επίσκεψη του Δημάρχου σε έργα ανάπλασης και πάρκα

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, έργα ανάπλασης και πάρκα ( πάρκο Γερουλάνου, πάρκο Κνωσσού, πάρκο Παρθενώνος κ.α. στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη) τα οποία και αναμένεται να αποδοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για χρήση στους Δημότες και επισκέπτες του Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος σε Εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικών Συνοικιών

Φωτογραφίες από την Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, στην Εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικών Συνοικιών χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στο Καφενείο του Παγωμένου στις Πατέλες.

Εγκαινιάστηκε η Παιδική Χαρά στο Πάρκο του Παλιού Καράβολα

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εγκαινίασε το Νέο Πάρκο του Καράβολα το μεσημέρι της Κυριακής 22 Νοεμβρίου σε μία όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κεντρικό και το Δυτικό Δημοτικό Διαμέρισμα.

Στην πλημμυρισμένη με χαρούμενη και διασκεδαστική μουσική εκδήλωση οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία, να παίξουν και να διασκεδάσουν με Dj’s, Κλόουν αλλά και την Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού ενώ προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές από την ΔΕΠΤΑΗ με αναψυκτικά και κεράσματα, για όλο τον κόσμο.

Νέες Ασφαλτοστρώσεις και Φρεζάρισματα Δρόμων

Υπογράφηκε σήμερα, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρία, μια νέα σύμβαση για εκτέλεση έργου : « Βελτίωση Βατότητας – Άρση Ανωμαλιών Δρόμων Δήμου Ηρακλείου »

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 € θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και φορέας κατασκευής του είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου.

Αποπεράτωση Νοσηλευτηρίου – Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων

Υπέγραψαν o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, τη σύμβαση για το έργο: «Αποπεράτωση Νοσηλευτηρίου – Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων». Οι εργασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση αποτελούν ουσιαστικά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Κυνοκομείου και αναμένονται να ολοκληρωθούν σε 2 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές που θα εγγυώνται την ασφάλεια του έργου και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 € και χρηματοδοτείται από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσκεψη του Δημάρχου Καλλιθέας στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα ο φίλος του Δήμαρχος Καλλιθέας και μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ  κ.Κώστας Ασκούνης. Στη συνέχεια παρακολούθησαν μαζί στο Πανεπίστημιο Κρήτης την ορκωμοσία του γιού του κυρίου Ασκούνη στο Τμήμα Φυσικής.

Ολοκλήρωθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Πυγμαχίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Πυγμαχίας που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παγκρητίου Σταδίου. Στα +91 κιλά ο Νίκος Μάγνης του Μίνωα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μαζί με τον Καγιόγλου του Εθνικού Κοζάνης. Την πρώτη θέση (άνευ αγώνα) κατέκτησε ο Θανάσης Σταυρούδης (ΠΑΟΚ) καθώς ο Σπύρος Κλαδούχας (Παναθηναικός) τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε στον τελικό.

Εγκαίνια της Παιδικής Χαράς στο Πάρκο του Παλιού Καράβολα

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί όλους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, τα μικρά παιδιά και τους γονείς, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην όμορφη εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με το Κεντρικό και Δυτικό Δημοτικό Διαμέρισμα, στο Νέο Πάρκο του Καράβολα.

Σε μια μεγάλη γιορτή, πλημμυρισμένη με χαρούμενη και διασκεδαστική μουσική, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης θα αποδώσει προς χρήση, στους δημότες, τη Νέα Παιδική Χαρά που έγινε στο Πάρκο του Παλιού Καράβολα.

Αποπεράτωση Πεζοδρομίων σε τμήμα της Παραλιακής και της Οδού Σκεπετζή

Υπέγραψαν o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, τη σύμβαση για το έργο : «Αποπεράτωση Πεζοδρομίων στο Νότιο Τμήμα της Παραλιακής και του Κοινόχρηστου Χώρου στην Οδό Σκεπετζή». Το έργο, που αποτελεί τμήμα της μεγάλης παρέμβασης που πραγματοποιείτε στην Παραλιακή Οδό του Ηρακλείου από το Παγκρήτιο Στάδιο έως και το Κόλπο του Δερματά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Βενεζουέλας στο Δήμο Ηρακλείου

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio στα πλαίσια της επίσκεψής  του στην Κρήτη.

Στη συνάντηση, η οποία αποτελεί συνέχεια της πρώτης επίσκεψης του Πρέσβη το Μάιο στο Ηράκλειο, έγινε για να συγκεκριμενοποιηθεί η πρόταση για πολιτιστική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της Βενεζουέλας.

Επίσκεψη Μαθητών στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων

Το ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων επισκέφτηκαν σήμερα οι μαθητές 2 τμημάτων της 5ης (πέμπτης) τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με στελέχη του υπηρεσίας. Ο κ. Κουράκης αφού καλωσόρισε του μαθητές και τους συνοδούς στο χώρο του ΧΥΤΑ τους μοίρασαν  γάντια και μάσκες για την ξενάγηση.

Ξεκίνησε η Διανομή του Πληροφοριακού Εντύπου για τη Νέα Γρίπη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο 43ο Δημοτικό Σχολείο

Ξεκίνησε η διανομή του Πληροφοριακού Εντύπου για την Πρόληψη της «Νέας Γρίπης» από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Αλεξάκη και άλλα Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, επισκέφτηκαν το 43ο Δημοτικό Σχολείο όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νίκος Μεντζίνης και διένειμαν το Ενημερωτικό Έντυπο με οδηγίες και συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την Πρόληψη από τον Ιό της Νέας Γρίπης.

Η ταινία «Ρυτίδες και Όνειρα» στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ταινία "Ρυτίδες και Όνειρα" της Γωγώς Πετραλή θα προβληθεί στο 50ο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο διαγωνιστικό μέρος του Digital Wave 04.  Οι προβολές θα γίνουν την Πέμπτη 19/11/2009 στις 20.30 και την Παρασκευή 20/11/2009 στις 13.30 στην αίθουσα "Τόνια Μαρκετάκη".

Ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Τμήμα Παλιάς Πόλης υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Δράσεις Προβολής της Περιοχής Παρέμβασης-Video» του ΠΕΠ  Κρήτης 2000-2006.  Στα πλαίσια της πρωτοποριακής αυτής δράσης η ομάδα χορού «Φυσαλίδα» της Γωγώς Πετραλή δημιούργησε την εικαστική ταινία «Ρυτίδες και Όνειρα».

Επεμβάσεις Συντήρησης σε Σχολικά Κτίρια - Υπεγράφη η σύμβαση

Σήμερα, Τρίτη 17-11-2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, υπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Συντήρηση – Ανακατασκευή Μεταλλικών Κιγκλιδωμάτων και Μεταλλικών Κατασκευών Σχολικών Συγκροτημάτων του Δήμου Ηρακλείου». Το έργο, προϋπολογισμού 330.000 €, θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου και θα ολοκληρωθεί σε  180 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για τα Ανταποδοτικά Τέλη 2010

Tις αμέσως επόμενες μέρες, την Τετάρτη συγκεκριμένα, θα έλθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που έχει ως κέντρο την πολίτη στηρίζει την ανάπτυξη, τις κοινωνικές δομές και τον πολιτισμό.

Έχει σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό σε σχέση με το αντίστοιχο της περασμένης χρονιάς, χωρίς όμως καμιά πρόσθετη επιβάρυνση για τους Δημότες.

Αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή, γιατί θεωρούμε ότι σε εποχή οικονομικής κρίσης, είναι απαραίτητο μέσω του προγράμματος δράσης να τονωθεί η τοπική οικονομία ,και να βοηθηθεί η αγορά εργασίας και η απασχόληση.

Νέος κύκλος σεμιναρίων απο το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης»

Το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με θέμα τον «Κρητικό Πόλεμο» κρίνοντας πως η ενότητα αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Δημότες, τους Εκπαιδευτικούς και ιδίως τους Νέους.

Ο Φθινοπωρινός Κύκλος  Σπουδών  αρχίζει στις 16 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 7 Δεκεμβρίου 2009, με διδάσκοντες Καθηγητές Πανεπιστημίων.

Αποκαλυπτήρια Προτομής Καπετάν Φραγ. Μαστραχά

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 11.00π.μ., θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του οπλαρχηγού Φραγ. Μαστραχά. Σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ρούβα και του Συλλόγου Γεργιανών, θα τιμηθεί ο μεγάλος αγωνιστής του τόπου μας κατά την Επανάσταση εναντίων των Τούρκων.

Ο Δήμαρχος στην Λευκωσία για την 26η Γενική Συνέλευση Ένωσης Δήμων Κύπρου

Την Τρίτη 10-11-2009 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η 26η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ κ. Γιάννης Κουράκης που παρεβρέθει στη Γενική Συνέλευση, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων κατά την έναρξη των εργασιών της.

Παρουσίαση του Κρητικού Αρχείου Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του Κρητικού Αρχείου Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Στην εκδήλωση μίλησε ο αντιδήμαρχος Μανόλης Αλεξάκης, η κα Τρισεύγενη Τσίμπανη-Δάλλα, προϊσταμένη του Αρχείου Ιστορικών Εγγράφων της Ι.Ε.Ε.Ε.,  ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης, ο κος Μανόλης Δρακάκης  προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους, και ο κος Ηρακλής Πυργιανάκης, Αρχιτέκτων, Μηχανικός.

Συνέντευξη του Δημάρχου για το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του Ετήσιου Πρόγραμματος Δράσης για το 2010 δήλωσε:

"Στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σοβαρές υποδομές που έχουν αλλάξει την εικόνα και τις λειτουργίες της πόλης μας. Είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζουν τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες της πόλης.

Φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου καταρτίζει Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης για το επόμενο έτος (βάσει του Π.Δ. 185/12-9-2007) το οποίο περιέχει επιπλέον στοιχεία από τα περιλαμβανόμενα του Τεχνικού Προγράμματος & ταυτόχρονα διασυνδέεται & εξειδικεύει τον 4ετή Επιχειρησιακό Προγραμματισμό του Δήμου. Αξίζει να τονιστεί πως το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης περιλαμβάνει και όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Τιμητική Βράβευση από τον Δήμαρχο Ηρακλείου στην κα. Τρισεύγενη Δάλλα

Σήμερα, Δευτέρα 09-11-2009 στη Λότζια, o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, βράβευσε με τιμητική πλακέτα την κα. Τρισεύγενη Τσίμπανη – Δάλλα, Προϊσταμένη του Αρχείου Ιστορικών Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρίας Ελλάδος.

Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλι Κρήτης από την ΕΛΠΑ και τον ΔΑΟΗ

Πλούσιο σε συμμετοχές απ’όλη  την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο ολοκλήρωθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το 5ο Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλι Κρήτης που συνδιοργάνωσε το Αγωνιστικό τμήμα της ΕΛΠΑ και ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου. Ο αγώνας regularity προσέφερε ωραίο θέαμα στους φίλους του αυτοκινήτου που συγκεντρώθηκαν κατά τη λήξη της εκδήλωσης στη Πλατεία Ελευθερίας για να θαυμάσουν από κοντά τις <κούκλες> μιας άλλης εποχής.

Εκδήλωση γνωριμίας με το ΒΜΧ από τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ηρακλείου

Εντυπωσιακό θέαμα απόλαυσαν όσοι είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν το σαββατοκύριακο στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα δίπλα στο πάρκινγκ του Παγκρητίου Σταδίου. Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε στα πλαίσια προώθησης και γνωριμίας με το ΒΜΧ στο νησί μας και ήταν μία πρωτοβουλία του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου και του Minoan Camp . Μικροί και μεγάλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άθλημα, το οποίο αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή η καλύτερη και πιο οργανωμένη κίνηση που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι εδώ, στο Ηρακλείο.

«Πόλεις με ταυτότητα», εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα»

Στο κτίριο της παλιάς Λαχαναγοράς στο Ηράκλειο,πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Πόλεις με ταυτότητα», εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα».

Στην συνάντηση συμμετείχαν επιφανείς Έλληνες ομιλητές εξειδικευμένοι στο «Place Branding»,που ζούν και εργάζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη,ενώ έκαναν παρεμβάσεις στελέχη που γνωρίζουν την πραγματικότητα της Κρήτης.

Στην ημερίδα τέθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη η αναγκαιότητα ύπαρξης «Brand Name» (Ταυτότητα Πόλης),προκειμένου μια πόλη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21Ου αιώνα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Στο Ρέθυμνο θα βρίσκεται την Παρασκευή 06/11/2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνου στις 9:00π.μ.. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι :

1)      Αναγνώριση ΕΔΕΥΑ – Τροποποίηση του Ν. 1069/80.

2)      Τιμολόγιο ΔΕΗ.

3)      Δ.Ε.Υ.Α. και ΕΣΠΑ 2007-2013

4)      Δάνεια των Δ.Ε.Υ.Α. από Ταμείο Παρ/κών & Δανείων και Ε.Τ.Ε.

« Καπποδίστριας 2 » - Προετοιμασία των Δ.Ε.Υ.Α.

Ολοκλήρωση Νέας Παρέμβασης ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ στο Ιστορικό Κέντρο

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 05/11/2009 άλλη μία σημαντική παρέμβαση που αφορά την συνολική αναβάθμιση δρόμων και πεζόδρομων στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου. Πρόκειται για το έργο που αφορά την ανάπλαση της συμβολής των οδών Ψαρομηλίγκων και Αγιοστεφανιτών καθώς και συντρεχουσών οδών (Βιστάκη και 1778) με ανακατασκευές των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος. Η ανάπλαση αυτή σε συνδυασμό με την ανάπλαση των οδών Γιαμαλάκη και Χάνδακος ανανεώνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της παλιάς πόλης.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου

Την Παρασκευή 06 / 11 / 2009 και ώρα 13.30 π.μ. θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με θέματα :

Παρουσίαση του Κρητικού Αρχείου Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του Κρητικού Αρχείου Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος και που σ’ αυτήν θα τιμηθεί η Τρισεύγενη Τσίμπαλη-Δάλλα της «Ι.Ε.Ε.Ε.» για την ολόθερμη συνεργασία της με την «Β.Δ.Β.» και θα γίνει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009, ώρα 19.00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Προκήρυξη Τουρνουά Πετοσφαίρισης Ανδρών «Ευάγγελος Καπαρουνάκης»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΟΠΕ, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, του Διεθνούς Κανονισμού Πετοσφαίρισης, του νόμου 2725/99  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον ν. 3057/02  και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης, Αγωνιστικής Περιόδου 2009-2010, με αριθ. πρωτ. 3681/13.07.2009  προκηρύσσουμε σε συνεργασία με το ΔΑΟΗ το τουρνουά Ανδρών «Ευάγγελος Καπαρουνάκης». Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής:

3ο Παγκρήτιο Σεμινάριο Διαιτησίας από τον Σ.ΔΙ.ΚΑ.Κ και τον Δ.Α.Ο.Η

Με έξι (7) βίντεο  (συνολικής διάρκειας περίπου 65’) καταθέσαμε στους διαιτητές αλλά και σε όλους τους φίλους του μπάσκετ, την ομιλία του Εθνικού Καθηγητή Διαιτησίας Κώστα Κορομηλά (ο ένας από τους δύο που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα – ο άλλος είναι ο Κώστας Ρήγας) στο 3ο Παγκρήτιο Σεμινάριο Διαιτησίας που διοργάνωσε ο Σ.ΔΙ.ΚΑ.Κ μαζί με τον Δ.Α.Ο.Η.

Συνάντηση με τους καταστηματάρχες του κέντρου για τους κοινόχρηστους χώρους

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους καταστηματάρχες ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ του κέντρου της πόλης με σκοπό την καλύτερη χρήση των κοινόχρηστων χώρων όπου τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα, καθώς και την καλύτερη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Μιχάλης Περισυνάκης, Δημοτικής Αστυνομίας κ. Στρατής  Δαγκωνάκης και καθαριότητας κ. Νώντας Σαρρής.

Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ από τον ΔΑΟΗ και την ΕΚΑΣΚ

Ξεκινάει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ για Αγόρια (1997) που διοργανώνει ο ΔΑΟΗ με την ΕΚΑΣΚ στο κλειστό Πατελών.

Πόλεις με ταυτότητα: Εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα

Ημερίδα με τίτλο "Πόλεις με ταυτότητα:Εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα" οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ στο κτίριο της παλιάς Λαχαναγοράς.

Η ημερίδα αυτή θα δημιουργήσει προβληματισμούς πάνω σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της ταυτότητας ενός τόπου. Η εικόνα που έχει ή που θέλουμε να έχει προς τα έξω μια πόλη αποτελεί σημείο κλειδί και καθοριστικό παράγοντα για την επικοινωνιακή πολιτική μας.

Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί Δήμαρχοι, Επιμελητήρια και πολλοί άλλοι φορείς της Κρήτης ώστε να ανταλλαγούν ιδέες και προτάσεις για την υιοθέτηση πολιτικών "οικοδόμησης και αξιοποίησης ταυτότητας των πόλεων".

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο Τοπικό Διαμέρισμα Δαφνών, Μαλάδες & Φοινικιά

Σήμερα, Τρίτη 03 / 11 / 2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, επισκέφτηκε το Τοπικό Διαμέρισμα των Δαφνών, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τον Πρόεδρο και Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

Επιστήμων Πολίτης 2009-2010: «Η Κρίση της Οικονομίας και η Οικονομίας της Κρίσης»

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ανακοινώνεται ότι το μάθημα του κ. Γιάννη Παναγόπουλου, Προέδρου της ΓΣΕΕ με θέμα: «Η κρίση της οικονομίας και η κρίση της απασχόλησης» θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009, και ώρα 18:00  στον «Πολυχώρο» Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην Παλαιά Λαχαναγορά, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η ενημέρωση του κοινού και η σύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία. Εκτιμούμε δε ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και θα αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό κυρίως των νέων της πόλης μας.

Αυλαία στο τουρνουά Γυναικών Βόλλει «Αντώνης Αλεξανδράκης»

Αυλαία έπεσε χτές 1 Νοεμβρίου στο τουρνουά Γυναικών "Αντώνης Αλεξανδράκης". Οι ομάδες που συμμετείχαν  είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους εν' όψη του πρωταθλήματος δίνοντας αγώνες πολύ καλού επιπέδου.

Ολοκληρώθηκε η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Ρεύματα Κλασσικής Δημιουργίας»

Το Σάββατο 31-10-2009 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΄Εκθεση Φωτογραφίας «Ρεύματα Κλασσικής Δημιουργίας» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για μια Ιστορική περιοδεύουσα έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η οποία μετά την παρουσίαση της στη Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηρακλείου.

Υπογραφή Σύμβασης για Νέες Τσιμεντοστρώσεις στο Δήμο Ηρακλείου

Σήμερα, υπεγράφη από τoν Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου « Τσιμεντοστρώσεις Δρόμων Δήμου Ηρακλείου ». Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 599.675,00 € θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και φορέας κατασκευής του είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου.

Επίσκεψη Λιβύου Υπουργού Κοινωφελών Έργων και Υποδομών στο Δήμο Ηρακλείου

Σε συνέχεια των συναντήσεων  που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον κ. Saif Al-Islam Gaddafi (γιο του Λίβυου Προέδρου), επισκέφτηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το Ηράκλειο, ο Λίβυος Υπουργός Κοινωφελών Έργων και Υποδομών Dr. Abubaker Awidat.

Σύσκεψη για τη διοργάνωση αγώνων πυγμαχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. η σύσκεψη για την διοργάνωση αγώνων πυγμαχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τις 11 έως και 13 Δεκεμβρίου 2009 στο κλειστό Γυμναστήριο Πατελών. Στην συνάντηση θα παρευρεθούν επιτελείς της 126 Σ.Μ., εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, γραμματείς ΑΣΑΕΔ και επιτελής γραμματείς ΑΣΑΕΔ, εκπρόσωποι στρατιωτικών φορέων και αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου καθώς και Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Νομαρχίας, του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχίας καθώς και του Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου (ΔΑΟΗ), της ομοσπονδίας πυγμαχίας Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι τοπικών, πολιτικών και αθλητικών φορέων.

Η διοργάνωση αναμένεται να συμβάλει ευρύτερα στην εξέλιξη και αναβάθμιση του αθλήματος της πυγμαχίας . Πρόκειται για μία ακόμα διοργάνωση την οποία ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΑΟΗ  Γιάννης Δροσίτης  δηλώνει ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα  ώστε να εξασφαλίζεται η ανάπτυξη των μη διαδεδομένων αθλημάτων, όπως αυτό της πυγμαχίας.

Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο

Η Πρεσβεία της Γαλλίας  στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου, στο Ηράκλειο, από 2 έως και 6 Νοεμβρίου 2009.  Θα παρουσιαστούν   πέντε (5)  φιλμ του σύγχρονου γαλλικού κινηματογράφου (παραγωγές των ετών  2006, 2007 και 2008), με Ελληνικούς Υπότιτλους.  

Οι προβολές θα γίνονται κάθε βράδυ,  8μμ. έως 10 μμ.,  στην  αίθουσα  ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Δήμου Ηρακλείου.

Νέα Δρομολόγια στα πλαίσια του Προγράμματος ΣΥΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τη Δευτέρα 02 / 11 / 2009, θα ισχύουν τα Νέα Δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ από τον Δήμο Ηρακλείου και το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

12α Γενέθλια του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου

Μέσα σ’ ένα φιλικό περιβάλλον γεμάτο αγωνιστική διάθεση γιόρτασε ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου τα δωδέκατα γενέθλιά του.  Υπηρετώντας πάντοτε το σκάκι διοργάνωσε ένα σκακιστικό  διήμερο στο ξενοδοχείο «Princes of Lilies» στα πλαίσια του 2ου Πανελλαδικού Ατομικού και Διασυλλογικού Κυπέλλου Σκακιού. Στο κάλεσμά του αυτό  ανταποκρίθηκαν τόσο ο ΔΑΟΗ όσο και η Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου που συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές,  δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους και τιμώντας το σκάκι που είναι το μοναδικό πνευματικό άθλημα στον κόσμο.   Συνολικά 55 σκακιστές πήραν μέρος παίζοντας ατομικό και ομαδικό, σε 20λεπτες παρτίδες 7 γύρων, ξεπερνώντας τα αντίξοα καιρικά φαινόμενα  (θυελλώδεις άνεμοι το Σάββατο και καταρρακτώδεις βροχές την Κυριακή) και περνώντας έτσι ένα αξέχαστο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

Επίσκεψη Λιβύου Υπουργού Υποδομών στο Δήμο Ηρακλείου

Το Ηράκλειο θα επισκεφτεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 ο Λίβυος Υπουργός Υποδομών Dr. Abubaker Awidat προκειμένου να έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Σκοπός της επίσκεψής του Λίβυου αξιωματούχου στο Ηράκλειο είναι μεταξύ άλλων η προώθηση του προγράμματος αδελφοποίησης του Ηρακλείου με πόλη της Λιβύης.

Διαμόρφωση Αύλειου Χώρου Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και την ανάδοχο η σύμβαση για το έργο : ¨Διαμόρφωση αύλειου χώρου Αγ. Αικατερίνης¨. Το έργο είναι προϋπολογισμού 62.000 € και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο κ. Κουράκης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων που θα αναβάθμιση τον αύλειου χώρου της εκκλησίας, αλλά και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και συνεύρεσης  των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης στο ΚΑΠΗ Αγ.Ιωάννη Κνωσού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης στο Α Παράρτημα ΚΑΠΗ Αγ.Ιωάννη Κνωσού με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, προστάτιδος του ΚΑΠΗ.

Διαδημοτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου από τον ΔΑΟΗ

Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου (ΔΑΟΗ) διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου Διαδημοτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου.

Νέες Επεμβάσεις Συντήρησης σε Σχολικά Κτίρια

Σήμερα, Δευτέρα 26 / 10 / 2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Χρωματισμοί Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Ηρακλείου». Το έργο αυτό, αρχικού προϋπολογισμού 600.000,00 €, θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου και θα ολοκληρωθεί σε 180ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης στον Άγιο Δημήτριο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης στον Άγιο Δημήτριο, Προστάτη του Συλλόγου Ιδιοκτητών μικρών Δ.Χ. οχημάτων με μέλη του Συλλόγου.

Επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο Τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο Προμαχώνα Μαρτινέγκο με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και στα πλαίσια της Ημερίδας που διοργανώνεται από την Διεθνή Εταιρεία Φίλων ¨Ν. Καζαντζάκη¨ υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Ξημέρη, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εκπροσώπους του Νότιου Δημοτικού Διαμερίσματος και τον ανάδοχο του Έργου, επισκέφτηκε την συνοικία της Φορτέτσας και συγκεκριμένα το Αθλητικό Κέντρο που κατασκευάζεται στην περιοχή, βλέποντας από κοντά την πρόοδο των εργασιών του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η α’ φάση του έργου που αφορά την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 με τον αύλειο χώρο του, κτιριακές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού του και περίφραξη του χώρου.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην εντός των τειχών περιοχή του Δήμου Ηρακλείου

Γνωστοποιούμε στους Δημότες  μας ότι λόγω Εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην εντός τειχών περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, το Σάββατο 24-10-2009 και τις ώρες από 09:30 έως 14:30.

Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται, στη Λ. Καλοκαιρινού από Χανιώπορτα, στην οδό Γιαμαλάκη – Αγίου Μηνά από Λ. Σοφ. Βενιζέλου(παραλιακή), στη Λ. Δικαιοσύνης – 1821 – Λ. Καλοκαιρινού από Πλατεία Ελευθερίας και στη μεγάλη και μικρή  Έβανς από Πλαστήρα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται μέσω παροδίων οδών.

Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών.

Συνεργασία του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος με τον ΟΜΙΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεργασία του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος με τον ΟΜΙΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ». Στο Δημοτικό Κατάστημα του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος στην οδό Φλωρίνης 22  πραγματοποιήθηκε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΣΤΟΥ που χωρίστηκε σε τρεις δράσεις:

Συνεδρίαση Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22/10/2009 η Συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ήταν τα εξής :

Νέο Έργο Ανάπλασης στον Πόρο – Πλατεία Αγ. Γεωργίου

Αναδείχθηκε, έπειτα από Δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο :

« Ανάπλαση Πλατείας Αγ. Γεωργίου Πόρου και

Διαμόρφωση Τμήματος Οδών Κομνηνών και Κονίτσης »

Το Έργο αυτό είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.020.000 € και χρηματοδοτείτε από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Ηρακλείου.   

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, περιλαμβάνει την αρχική έγκριση του Πρακτικού Δημοπράτησης από την Δημαρχιακή Επιτροπή και στη συνέχεια την εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο, σε 2 μήνες περίπου.

Ο ΔΑΟΗ και η ΕΚΑΣΚ διοργανώνουν το 20ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 2009

Ο Δημοτικός Αθλητικός  Οργανισμός Ηρακλείου  , σε  συνεργασία με την  ΕΚΑΣΚ διοργανώνουν το 20Ο  ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 2009 για αγόρια και κορίτσια.

Επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ για τη Διεξαγωγή του αγώνα Εθνικής Ελλάδος – Ουκρανίας στο Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκης απέστειλε την με αριθμ. πρωτ. 112655/20-10-2009 επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο με θέμα «Διεξαγωγή αγώνα Εθνικής Ελλάδος – Ουκρανίας στο Παγκρήτιο ».

Διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο οι 5οι Αναπτυξιακοί Αγώνες Νεότητας

Διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο στο Παγκρήτιο Στάδιο την Κυριακή 18 Οκτωβρίου οι 5οι Αναπτυξιακοί Αγώνες Νεότητας. Τους Αγώνες διοργάνωσε ο ΟΦΗ με την συνεργασία - υποστήρηξη του Δήμου Ηρακλέιου - ΔΑΟΗ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Παραβρέθηκαν και απένειμαν μετάλλια στους μικρούς αθλητές αρκετοί πρωταθλητές μας επι κεφαλής  των οποίων η πρωταθλήτρια Ευρώπης Στέλλα Πιλάτου, ο Μεσογειονίκης Σπύρος Αραμπατζής, , η Βαλκανιονίκης Αναστασία Παπουτσάκη και η παλαίμαχη πρωταθλήτρια Ελλάδα  στο έπταθλο Αργυρώ Σχολιάδου στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια των νεαρών αθλητών.

Επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Γιάννης Κουράκης απέστειλε την με αριθμ.πρωτ. 111333 / 19.10.2009 επισυναπτόμενη επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, με θέμα : «Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου» .

Άνοιξε τις Πύλες του το Παγκρήτιο Στάδιο για τον Σχολικό Αθλητισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παραχώρηση της χρήσης υποδομών του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου στο Αθλητικό σχολείο Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Δ.Α.Ο.Η. κ. Γιάννης Δροσίτης αφού υποδέχτηκαν τους μαθητές, ανέπτυξαν τη σπουδαιότητα και την ιδιαίτερη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε προς χρήση, υποδομές του Παγκρητίου Σταδίου, πιστή στην κατεύθυνση για αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και αξιοποίηση των υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεων του Σταδίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Επιστημονικό Συνέδριο και Έκθεση με Πολιτιστικούς Θησαυρούς του Χάνδακα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 16/10/2009 στο Δήμο Ηρακλείου (Λότζια) μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δημήτρη Καρατζάνη (εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου λόγω απουσίας του) και του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών κ. Γιάννη Δροσίτη με την κα Μαλτέζου Χρύσα  Δ/ντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου της Βενετίας, τον κ. Τσικνάκη Κώστα  του Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Πυργιαννάκη Ηρακλή.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συγκάλεσε έκτακτη ολομέλεια Δημάρχων για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Συνεδρίασε χθές Πέμπτη 15/10/2009 και ώρα 20.30μμ η Ολομέλεια των Δημάρχων Νομού Ηρακλείου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη, με θέμα την έκφραση γνώμης των αιρετών του νομού για την Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης συμμετείχε στη συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Γιάννη Ραγκούση την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 στο Υπουργείο με αντικείμενο τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο 3ος Ηράκλειος Δρόμος

Με απόλυτη επιτυχία και πολλές περισσότερες από τις αναμενόμενες συμμετοχές  (καθώς ξεπέρασαν τις 500) ολοκληρώθηκε και φέτος ο 3ος Ηράκλειος Δρόμος που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου μέσω του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης της  Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ‘Μέριμνα’, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Οι εκδηλώσεις <<Τρέχω στην πόλη μου για την μέριμνα της καρδιάς μου>> ξεκίνησαν στις 11.00 το πρωί  από την πλατεία Ελευθερίας περιλαμβάνοντας τρείς διαφορετικές επιλογές (αγώνα δρόμου, πεζοπορία και ποδηλατοδρομία) ενώ παράλληλα υπήρχε και η δυνατότητα επιλογής μίας εναλλακτικής διαδρομής πεζοπορίας και ποδηλατοδρομίας στα τείχη του Ηρακλείου για τους ηλικιωμένους αθλητές και τα μικρά παιδιά.

Ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος στο Δήμαρχο Ηρακλείου

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα ο αργυρός Ολυμπιονίκης κωπηλασίας στο Πεκίνο Βασίλης Πολύμερος μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ηρακλείου κ.Μύρων Μιγάδη και τον προπονητή κ.Κουρτικάκη.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Ολυμπιονίκη και συζήτησε μαζί του για το άθλημα του και τις ανάγκες του.

Παραχώρηση χρήσης των υποδομών του Παγκρητίου Σταδίου για τις ανάγκες του Αθλητικού Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας

Συνάντηση είχε σήμερα Δευτέρα 12-10-2009 ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Δροσίτης, με τον προϊστάμενο Φυσικής Αγωγής  κ. Δημήτρη Τσαγκαράκη  και την διευθύντρια του αθλητικού Γυμνασίου κα. Λέλεκα Δέσποινα, με αντικείμενο την παραχώρηση χρήσης των υποδομών του Παγκρητίου για τις ανάγκες του Αθλητικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Έκθεση Φωτογραφίας «Ρεύματα Κλασικής Δημιουργίας, 1923-1969»

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση με τίτλο Ρεύματα Κλασικής Δημιουργίας, 1923-1969 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 13:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του μήνα.

Η έκθεση  «Ρεύματα κλασικής δημιουργίας ,1923-1969» είναι μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και αποτελείται από 190 έργα έντεκα σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων Ανδρέας Εμπειρίκος, Κωνσταντίνος Ζημέρης, Σωκράτης Ιορδανίδης, Δημήτρης Λέτσιος, Σπύρος Μελετζής, Nelly’s, Θεόδωρος Νικολέρης, Βούλα Παπαϊωάννου, Γιάννης Στυλιανού, Δημήτρης Χαρισιάδης, Μαρία Χρουσάκη.

Τρέχω στην πόλη μου για την Μέριμνα της καρδιάς μου

Από τις εκδηλώσεις στην Πλατεία ΕλευθερίαςΜε μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση ξεκίνησε η εκδήλωση <<Τρέχω στην πόλη μου για την Μέριμνα της καρδιάς μου>> που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού και ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου <<Μέριμνα>>.

Ένα τετραήμερο ( 8, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2009 ) πλούσιο σε εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με την διεξαγωγή του 3ου Ηράκλειου Δρόμου, όπου όλοι οι Ηρακλειώτες μπορούν να πάρουν μέρος εντός των τειχών της πόλης.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 19.30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηρακλείου σε μέλη της Νέας Κυβέρνησης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης συνεχάρει τους υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Κυβέρνησης κ.Σταύρο Αρναουτάκη, κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κ.Καρχιμάκη, κ.Λοβέρδο και κ.Λούκα Κατσέλη.

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα για την τοποθέτηση ειδικών «ρομποτικών» κάδων

Τον τελευταίο καιρό γίνεται σημαντική προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης.

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα έχει κάνει επανειλημμένα προτάσεις τόσο για την ανακύκλωση στο κέντρο όσο και για την αποκομιδή των οργανικών αποβλήτων και ήδη γίνεται σχετικός σχεδιασμός σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νώντα Σαρρή.

Ξεκινάει το Εργαστήρι Ψηφιδωτού του Δήμου Ηρα­κλείου

Το Εργαστήρι Ψηφιδωτού του Δήμου Ηρα­κλείου συνεχίζει τη λειτουργία του για 9ο χρόνο με δυο τμήματα έχον­τας τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει ετησίως εξήντα νέους ψηφιδογράφους. Παράλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η μετεγκατάσταση του εργαστηρίου από τον υφι­στάμενο χώρο στην Αγία Παρασκευή σε νέο σύγχρονο χώρο λει­τουργίας.

Για τις εγγραφές το εργαστήριο θα δέχεται αιτήσεις από 10 Σε­πτεμβρίου 2009 (Δευτέρα έως Παρασκευή 4-7 το από­γευμα) στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου στην οδό Καρδιωτίσσης (λίγο πιο πάνω από την Αγία Παρασκευή). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945-599884.

Την ευθύνη της εκπαίδευσης των νέων ψηφιδογράφων έχουν οι εκπαιδευτές Γιώργος Σκανδαλάκης και Αννα Μαλλιωτάκη.

Επίσκεψη του Δημάρχου της Αμερικανικής Πόλης Middletown της Βιρτζίνια στο Δήμο Ηρακλείου

Το Δήμο Ηρακλείου  επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου  2009 ο Δήμαρχος της Αμερικανικής Πόλης Middletown της Βιρτζίνια κύριος Marc Brown στα πλαίσια επίσκεψής του στην Κρήτη. Τον Δήμαρχο του Middletown υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δημήτρης Καρατζάνης, λόγω απουσίας του Δημάρχου.

Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Στα πλαίσια την Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων  πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας των Καμινιών από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Στην λειτουργία παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΗ κ. Γιώργος Σκουλατάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Υπηρεσίας και πάρα πολλοί ηλικιωμένοι.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία της εικόνας των ΚΑΠΗ προς το Παράρτημα των ΚΑΠΗ  των Καμινίων, στο οποίο τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. κ. Ειρηναίο.

Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 21α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ

Με ιδαίτερο ενδιαφέρον και πολύ καλές συμμετοχές ολοκληρώθηκαν τα το σαββατοκύριακο που πέρασε τα 21α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ο ΠΟΗ Κάστρο υπό την αιγίδα του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού.  Ο Δ.Α.Ο.Η. στηρίζει δυναμικά την διοργάνωση και υλοποίηση τέτοιων αγώνων καθώς σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού <<Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του Δ.Α.Ο.Η. στήριξε και φέτος τα Καζαντζάκεια μιας και πιστεύουμε ότι η ποδηλασία πρέπει να μπεί στη συνείδηση και τη νοοτροπία του Ηρακλειώτη με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο κυκλοφοριακό>>.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15o Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διαιτητών Πετοσφαίρισης που διοργάνωσε ο Δ.Α.Ο.Η

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου το 15o επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δ.Α.Ο.Η. και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Κρήτης στο κλειστό Πατελών. Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότερα από 50  άτομα, τα οποία με  ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς διαιτησίας σάλας και beach volley. Ιδαίτερα ικανοποιημένος φάνηκε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Γιάννης Δροσίτης αλλά και οι διοργανωτές του σεμιναρίου από την συμμετοχή 16 υποψηφίων διαιτητών στην πρώτη σχολή μπιτς βόλεϊ.

Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την Ανάδειξη των Δυτικών Νεωρίων

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η περίληψη της προκήρυξης για δημοσίευση στον Αθηναϊκό και τοπικό τύπο του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων με θέμα: «Ανάδειξη και Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων και Ευρύτερου Περιβάλλοντος Χώρου»

Τα Νέα Δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Στα πλαίσια του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ανακοινώνει τις γραμμές και τις ώρες των δρομολογίων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2009 (συνημμένο αρχείο).

Αρχεία

Σύσταση Νέου Φορέα Διαχείρισης για τον Αθλητισμό

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ενώπιον της συμβολαιογράφου Ηρακλείου κας Κωνσταντίνας Σταυρακάκη υπέγραψε το καταστατικό ίδρυσης του αναπτυξιακού φορέα διαχείρισης αθλητικών χώρων του Δήμου Ηρακλείου με την επωνυμία ¨ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α¨.

Στο νέο φορέα συμμετέχουν ο Δήμος  Ηρακλείου κατά 99% και  η ΤΕΔΚ κατά 1% (απόφαση ΤΕΔΚ 5/09 πρακτικό 2/09) και  θα  έχει την ευθύνη διαχείρισης όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών αθλητικών κέντρων του Δήμου Ηρακλείου καθώς και του Παγκρήτιου Σταδίου.

Η  δημιουργία του νέου φορέα  θα συμβάλει σημαντικά στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας και στην οργάνωση και ανάπτυξη αθλητικών δρώμενων σε συνεργασία με τον ΔΑΟΗ και του φορείς που καλλιεργούν τον αθλητισμό.

Συνάντηση του Δημάρχου για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης στην Αγ.Τίτου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με αντιπροσωπεία για την τροποποίηση του υφισταμενου σχεδιου πόλης για την επιστροφή του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου στο επισκευασμένο κτίριο της οδού Αγίου Τίτου.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Δικτύου Προώθησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης

Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή τη βράβευσή του με το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διάδοσης της διαδικασίας Εφαρμογής του Κ.Π.Α.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία δικτύου προώθησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και Δήμων της Κρήτης.

Αντικείμενο του δικτύου αυτού αποτελεί η εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Εκτός των Δήμων, συμβαλλόμενος φορέας είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αρμόδια Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας.

Ο Δήμαρχος στο Παζάρι του Συλλόγου Γυναικών Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ,Γιάννης Κουράκης παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση που οργάνωσαν με επιτυχία οι Σύλλογοι Γυναικών Ηρακλείου και ο Σύλλογος για την Κακοποιημένη Γυναίκα.

Το παζάρι που στήθηκε στο αίθριο της Λότζια επισκέφθηκε πάρα πολύς κόσμος καθώς και ο Δήμαρχος ο οποίος συνομίλησε με τις διοργανώτριες και με δημότισσες, τις συνεχάρη για την επιτυχία της εκδήλωσης και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι πάντοτε κοντά σε τέτοιες προσπάθειες που έχουν σαν στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση αλλά και την ουσιαστική βοήθεια των γυναικών που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πράσινο Φώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Δήμο για το ΑΧΤΑΡΙΚΑ

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Ηρακλείου δικαιώνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το Κτίριο ¨Αχτάρικα¨.

Πιο συγκεκριμένα με την  2507/2009 απόφαση του το VI (6ου ) Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενέκρινε νόμιμη τη σύμβαση με αντικείμενο την Αρχιτεκτονική και Ηλεκτρομηχανολογική αποκατάσταση για τη λειτουργική διαρρύθμιση του Δημοτικού Κτιρίου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης (τελευταία φάση αποκατάστασης του ΑΧΤΑΡΙΚΑ).

Έτσι πλέον ο Δήμος Ηρακλείου μετά την απόφαση αυτή θα προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης  για την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του ξανά στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης από τους ΟΤΑ Κρήτης Α΄ και Β΄ βαθμού

Υπογράφεται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00π.μ στην Αιθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ¨Ελ. Βενιζέλος¨ το Μνημόνιο Συνεργασίας από Δήμους της Κρήτης και άλλους Δημοσίους Φορείς, που αφορά στην αξιοποίηση των αρχών του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης.

Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης είναι ένα σύστημα που βοηθά στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες με τον εκσυγχρονισμό των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή τη βράβευση του με το Εθνικό Βραβείο ποιότητας επιχειρεί να μεταφέρει την εμπειρία του μέσω του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄  βαθμού στη Κρήτη.

Μελέτες Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης για τους ΧΑΔΑ Αρκαλοχωρίου και Ιεράπετρας

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ στην σημερινή (24-9-2009) συνεδρίασή της ομόφωνα αποφάσισε:

Ημερίδα με Θέμα «Ο ποιητής Γιώργος Σαραντάρης και το έργο του» από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργάνωσε ημερίδα με θέμα "Ο ποιητής Γιώργος Σαραντάρης και το έργο του".  Η προσφορά Σοφίας Σκοπετέα, με τη δίτομη έκδοση της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11.00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Ο Αντιδήμαρχος κος Αλεξάκης και ο Προϊστάμενος της ΒΔΒ στην εκδήλωση

Από την εκδήλωση

Από την εκδήλωση

21α Καζαντζάκεια - Διεθνείς Διασυλλογικοί Ποδηλατικοί Αγώνες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να υλοποιηθούν και φέτος οι Διεθνείς Διασυλλογικοί Ποδηλατικοί Αγώνες από τις 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2009. Μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση που στηρίζει δυναμικά  ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Γιάννης Δροσίτης και το Δ.Σ. του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου.

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΕΣΔΑΚ, Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 24-09-2009 και ώρα 13:30μ.μ. η Εκτελεστική Επιτροπή, στα γραφεία του Συνδέσμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :

 1. Ανακοινώσεις  - Ενημέρωση Προέδρου
 2. Παραλαβή Τεχνικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αρκαλοχωρίου στη θέση «Σαραφαλή Μάντρα» και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
 3. Ανάθεση Tεχνικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης (ΤΜΠΑ) του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στη θέση «Πλατιά Όψη» του Δήμου Ιεράπετρας.
 4. Παράταση Μίσθωσης Ακινήτου για την στέγαση των υπηρεσιών του ΕΣΔΑΚ.

Συμμετοχή του ΕΣΔΑΚ σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) από 30 έως 31 Οκτωβρίου 2009 με θέμα: Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: “Στοχεύοντας σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων”.

Διάνοιξη της Οδού Ιλαρίωνος Κατσούλη - Κατατέθηκαν τα χρήματα

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατατέθηκε το ποσό των 35.000 € στο Παρακαταθηκών και Δανείων για την διάνοιξη της Οδού Ιλαρίωνος Κατσούλη στα πλαίσια της Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάνοιξη που θα βοηθήσει να αποφορτιστούν από το κυκλοφοριακό έμφραγμα οι οδοί Α. Παπανδρέου, Ραυτοπούλου και η περιοχή γύρω από την Ρομαντική Γωνιά.

Ο κ. Κουράκης, δήλωσε ότι και το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν και άλλα χρήματα ώστε να προχωρήσουμε και σε άλλες σημαντικές διανοίξεις στα πλαίσια της Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης σε όλο το Δήμο που θα βοηθήσουν τόσο στο κυκλοφοριακό όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Ο Δήμος Ηρακλείου - Δημοτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, διοργάνωσε  την εκδήλωση με τη συνεργασία τοπικών φορέων και η συμμέτοχη των πολιτών έφθασε πάνω από 1500 άτομα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. 

Αφού πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ποδηλατοδρομία – πεζοπορία, έγινε διανομή ειδών ένδυσης και έπειτα δόθηκαν 105 ποδήλατα από το Δήμο Ηρακλείου με κλήρωση. Δέκα επιπλέον ποδήλατα ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος ότι θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ανάπλαση της Πλατείας Αγ. Βαρβάρας στα Καμίνια

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, του Προέδρου και μελών του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, η σύμβαση για το έργο  «Νέα Διαμόρφωση του Δυτικού Τμήματος της Πλατείας Αγ. Βαρβάρας στην περιοχή των Καμινίων ».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 352.170,00 € και χρηματοδοτείται από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Ηρακλείου. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 180 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο αυτό που εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για συνεχής αναπλάσεις σε όλες τις συνοικίες του Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του 3ου Δ.Δ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος «Καλοκαίρι 2009» την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου με την εκδήλωση στην Παραλιακή (πρώην Καράβολα) με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε πολύ τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους καλλιτέχνες για την συνεργασία τους, καθώς και τους πολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το Συμβούλιο του 3υ Δημοτικού Διαμερίσματος σας εύχεται Καλό Χειμώνα και στους μαθητές εύχεται καλή πρόοδο και επιτυχίες.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Τουρκίας στο Δήμο Ηρακλείου

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα  Dr. Oguz Celikkol στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψής του στην Κρήτη.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για την Κρήτη και το Ηράκλειο, συζήτησε μαζί του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την τοπική οικονομία, τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ηρακλείου  και  αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα.

Διανομή ΚΟΜΠΟΣΤ - Με επιτυχία η εκδήλωση Δήμου και ΤΕΙ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση Δήμου Ηρακλείου και ΤΕΙ Κρήτης όπου μοιράστηκε  ¨ΚΟΜΠΟΣΤ – Οργανικό Λίπασμα  το οποίο παράγεται από κλαδοκάθαρα.

Το υλικό αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου και του ΤΕΙ μέσα από προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση κλαδοκάθαρων (κλαδιά δέντρα, θάμνων, κ.α).

Στην διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω από 3.000 επισκέπτες και μοιράστηκαν πάνω από 2.000 συσκευασίες (6 τόνοι) Κομπόστ.

Νέα Δρομολόγια από το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Στα πλαίσια του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου έχει ξεκινήσει τα παρακάτω δρομολόγια:

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο Ε' ΚΑΠΗ για την εορτή του Αγίου Ευμενίου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης και ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΗ κ.Γιώργος Σκουλατάκης παρευρέθησαν στην εκδήλωση που έγινε στο Ε ΚΑΠΗ στη Φορτέτσα για την εορτή του Αγίου Ευμενίου, προστάτη των ΚΑΠΗ

Το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει Κρητική - Λαϊκή βραδιά

Το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 Κρητική - Λαϊκή βραδιά με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Καλοκαίρι 2009", η οποία θα γίνει στην Παραλιακή (πρώην Καράβολα, έναντι Τάλως).

Εργασίες Οριοθέτησης της πιάτσας των ΤΑΞΙ στην Ίδης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης στις εργασίες οριοθέτησης με ειδικό υλικό καουτσούκ της πιάτσας των ΤΑΞΙ στην Ίδης, με ιδοκτήτες ΤΑΞΙ και εργαζόμενους του Δήμου.
Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι εργασίες όπως είχε ανακοινωθεί από το Δήμαρχο Ηρακλέιου και σε άλλες πιάτσες της πόλης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του 2ου Δ.Δ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκαν στις πλατείες και στα σχολεία των συνοικιών μας (Πόρο, Πατέλες, Χρυσοπηγή, Κατσαμπά, Αγία Αικατερίνη και Φιλοθέη).

Ευχαριστούμε πολύ τους Διευθυντές των σχολείων για την παραχώρηση των χώρων, τους εργαζόμενους στα σχολεία για το άψογο των χώρων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους καλλιτέχνες για την συνεργασία τους καθώς και τους πολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το Συμβούλιο του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχεται ολόψυχα καλό Χειμώνα με υγεία και αγάπη, ενώ στους μαθητές εύχεται επιπλέον καλή πρόοδο και επιτυχίες.

Σύσκεψη για το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/09/2009 σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, των Αντιδημάρχων, των Προέδρων των Οργανισμών και των Επιχειρήσεων, και των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων, στη οποία δόθηκαν γενικές κατευθύνσεις για την σύνταξη του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μείωση Λογαριασμών Άρδευσης για τους Αγρότες του Δ.Ηρακλείου

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, των Αντιδημάρχων, των Προέδρων των Οργανισμών και των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε και στις καταστροφές των αμπελοκαλλιεργειών από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές του Ηρακλείου.

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Παγωμένο στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ να εισηγηθεί τη μείωση κατά 50 % των λογαριασμών άρδευσης για το 2009  καθώς επίσης να μελετηθούν από την Επιχείρηση και άλλοι τρόποι βοήθειας προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες.

Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου κ.Πλουμίδης Γιώργος παρουσία και του Αντιδήμαρχου κ.Δαγκωνάκη Στρατή.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση του Δημάρχου με το νέο Πρόεδρο συζήτησαν διάφορα θέματα του κλάδου των ΤΑΞΙ με βασικό θέμα τις πιάτσες των ΤΑΞΙ στο Ηράκλειο.

Δωρεάν Διάθεση Κόμποστ από τα Φυτικά Υπολείμματα Πάρκων και Δεντροστοιχιών του Δήμου Ηρακλείου

Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 και από τις 10:00 έως τις 15:00, θα διανέμεται δωρεάν κόμποστ από φυτικά υπολείμματα των πάρκων και δενδροστοιχιών του Δήμου Ηρακλείου. Η διανομή του κόμποστ θα γίνεται από περίπτερο που θα στηθεί έξω από το Δήμο (Λότζια).

Έργα στις Βούτες από τον Δήμο Ηρακλείου

Υπέγραψε σήμερα o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βουτών κ. Μανόλη Θεοδωράκη και μελών του Τοπικού Συμβουλίου Βουτών, τη σύμβαση για το έργο : «Ανακατασκευή δρόμου στο Τοπικό Διαμέρισμα Βουτών».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 66.065,84 €  και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου

Ο δρόμος, ο οποίος θα ανακατασκευαστεί βρίσκεται εντός του Τοπικού Διαμερίσματος  και πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που θα γίνουν είναι :

Επιστολή του Προέδρου της ΤΕΔΚ Ν.Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις Καταστροφές των Αμπελοκαλλιεργειών

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη Σωτήρη με θέμα : « Καταστροφές αμπελοκαλλιεργειών από βροχοπτώσεις ». Επισυνάπτεται η επιστολή.

Νέο Έργο Ανάπλασης στις Δαφνές Ηρακλείου

Υπέγραψε o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δαφνών κ. Βασίλη Πετρογιάννη και μελών του Τοπικού Συμβουλίου, τη σύμβαση για το έργο :« Διαμόρφωση Πλατείας Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Δαφνών & παραπλεύρων δρόμων ».

Νέα Διάκριση για την Ψηφιακή Σύγκλιση στο Δήμο Ηρακλείου

Είναι σημαντική η αναγνώριση που έχει κατακτήσει ο Δήμος Ηρακλείου στα θέματα της ψηφιακής σύγκλισης. Αυτή τη φορά το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών « Κοινωνία της Πληροφορίας », που είναι και κύρια υπεύθυνο για το έργο του Εθνικού Δημοτολογίου, αναγνώρισε και επισήμως την προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο Ηρακλείου σ’ αυτό το ζωτικό για τη Διοίκηση Τομέα.

Υπογραφή Σύμβασης για Συντήρηση Πρασίνου σε Πάρκα, Νησίδες και Κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο  : «Συντήρηση  Πάρκων  - Νησίδων και δενδροστοιχιών». Το έργο είναι προϋπολογισμού 219.827 € και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά σε εργασίες για την συντήρηση νησίδων και κοινόχρηστων χώρων σε όλο το Δήμο Ηρακλείου, όπως (Νέες φυτεύσεις, βοτανίσματα, κούρεμα χλοοτάπητα και κούρεμα μπορντούρων των νησίδων και πάρκων ).

Απονομή Τιμητικής Διάκρισης στην Ποιήτρια Κική Δημουλά από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου θα βραβεύσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009  τη μεγάλη μας  ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά απονέμοντάς της τιμητική διάκριση για τη συνολική προσφορά της στην Ποίηση, τον Πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που απορρέουν μέσα από το έργο της.

Στην Αγιοστεφανιτών ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την πορεία των έργων ανάπλασης

Στην Αγιοστεφανιτών βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων ανάπλασης του δρόμου.

Συνεδρίαση Διακομματικής Επιτροπής στον Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10/09/2009, στη Λότζια, η Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Πρέσβη της Ιταλίας

Το Δήμο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο Ιταλός Πρέσβης κ.Gianpaolo Scarante με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Κρήτη. Τον Πρέσβη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Καρατζάνης καθώς ο Δήμαρχος Ηρακλείου βρίσκεται στην Αθήνα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα για τα Υποθαλάσσια Ρήγματα

Ολοκληρώθηκαν οι Ερευνητικές Εργασίες, στα πλαίσια της Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ύπαρξη Ενεργών Σεισμικών Ρηγμάτων στον Θαλάσσιο Χώρο του Κόλπου του Ηρακλείου.

Οι εργασίες που διήρκεσαν 4 ημέρες και 3 νύχτες, έγιναν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Δρ. Δημήτριου Παπανικολάου - Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Ε.Κ.Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή ομάδας, ερευνητικού και επιστημονικού προσωπικού με το Ωκεοναγραφικό Σκάφος «Αιγαίον» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Συνάντηση Δημάρχου με Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Σήμερα, Τρίτη 08 / 09 / 2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχο Σακκελάρη.

Αντικείμενο της Συνάντησης ήταν η υλοποίηση συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, για την χρηματοδότηση μέρους του Γενικού Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, που αφορά έναν μεγάλο αριθμό έργων υποδομής και παρεμβάσεων τόσο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου όσο και περιφερειακά ( Δημοτικά & Τοπικά Διαμερίσματα Δήμου Ηρακλείου).

Πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου στα Κόμματα

Με το αριθμ. 127/2009 Π.Δ.(ΦΕΚ 174 Α΄) διαλύθηκε η Βουλή και προκηρύχθηκαν εκλογές για της 4 Οκτωβρίου 2009.

Ο Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκης συγκάλεσε ήδη σε συνάντηση τη Διακομματική Επιτροπή  την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου  2009 και ώρα 10:30π.μ  στο Δήμο Ηρακλείου (αιθ. Ανδρέα Παπανδρέου), για τον καθορισμό της διαδικασίας και των προϋποθέσεων χρήσης των κοινόχρηστων χώρων για την προβολή πολιτικών μηνυμάτων στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (άρθρο 44, Π.Δ. 96/2007, ΦΕΚ 116 Α΄).  

Το Ωκεαν/κο Σκάφος «Αιγαίο», στη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται οι ερευνητικές εργασίες για τα Σεισμικά Ρήγματα, που πραγματοποιούνται στον Θαλάσσιο Χώρο του Ηρακλείου, από το Ωκεοναγραφικό Σκάφος «Αιγαίο» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Ηρακλείου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Το ερευνητικό σκάφος που καταπλέει στις θαλάσσιες περιοχές από Αγία Πελάγια έως Χερσόνησο και στη Νήσο Ντία υλοποιεί έρευνες για την λεπτομερή λιθοσεισμική διερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου του Κόλπου του Ηρακλείου, κάνοντας ταυτόχρονα βαθυμετρική αποτύπωση του πυθμένα της λεκάνης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην οδό Παπαγιάννη Σκουλά

Το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  τους  δημότες της πόλης μας ότι από τις 8/9/2009 έως και τις 25/09/2009 στα πλαίσια του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ 150 Kv ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ Υ/Σ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ι ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Γ.Μ. 150 kV ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ)» θα γίνει πλήρης κατάληψη του ρεύματος κυκλοφορίας της οδού Παπαγιάννη Σκουλά στο τμήμα από την διασταύρωση με τις οδούς Ηρακλέους και Χριστομιχάλη Ξυλούρη έως την διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη.

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το 5ο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου - Γαζίου

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από 22-29 Αυγούστου 2009 το 5ο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου - Γαζίου στο Ξενοδοχείο «CAPSIS ASTORIA HOTEL».

Το Διεθνές τουρνουά συνδιοργάνωσαν ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου., το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου, το ξενοδοχείο Capsis**** Astoria Hotel, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Νεολαίας-Άθλησης Δ.Γαζίου, η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και ο Ο.Φ.Η.

Ομαδικά Προγράμματα του Δημοτικού Γυμναστηρίου για τον Σεπτέμβριο

Ανακοινώθηκαν από τον ΔΑΟΗ τα Ομαδικά Προγράμματα του Δημοτικού Γυμναστηρίου για τον Σεπτέμβριο:

Στη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου το Ωκεανογραφικό Σκάφος «Αιγαίο»

Στα Πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Ηρακλείου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα την Διερεύνηση των Ενεργών Ρηγμάτων στον Υποθαλάσσιο Χώρο του Κόλπου του Ηρακλείου, το Σάββατο 05 / 09 / 2009 το βράδυ θα βρίσκεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της πόλης μας, το Ωκεανογραφικό Σκάφος « Αιγαίο » του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Συνάντηση Δημάρχου με Προέδρους Τοπ. & Διαμ/των Συμβουλίων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε συνάντηση με τους Προέδρους των 4 Δημοτικών και των 5 Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ηρακλείο στα Γραφεία του 3ου ( Δυτικού ) Δημοτικού Διαμερίσματος.

Αντικείμενο της Συνάντησης ήταν αφενός η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Διαμερίσματα του Ηρακλείου, αφετέρου δε να διατυπωθούν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Μάλιστα ο κ. Κουράκης ζήτησε να γίνει άμεσα από τα Συμβούλια των Διαμερισμάτων, ο Προγραμματισμός τους, προκειμένου να ενταχθεί στον Σχεδιασμό του Δήμου για το έτος 2010, για το οποίο έδωσε κατευθύνσεις και ζήτησε την υποβολή των σχετικών προτάσεων μέχρι της 15 Σεπτεμβρίου 2009.

Φρεζαρίσματα και Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων στα Δειλινά & Χρ.Ξυλούρη

Σήμερα, Δευτέρα 31/08/2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Ξημέρης επισκέφτηκαν τη συνοικία των Δειλινών και προς την Γιόφυρο - Χρηστομιχάλη Ξυλούρη, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης δρόμων της ευρύτερης περιοχής.

Προγραμματισμός Έργων για το 2010

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνάντηση με τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Αντικείμενο της Συνάντησης ήταν η προετοιμασία του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το έτος 2010, για το οποίο ο Δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις και ζήτησε την υποβολή των σχετικών προτάσεων μέχρι της 20/9/2009.

Εκτός των άλλων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι όποιες προτάσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με το Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου και να δίνουν προτεραιότητα σε θέματα :

Επαφές του Δήμου Ηρακλείου, για κοινές πολιτιστικές δράσεις για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, με τον Δήμο Τολέδο

Με την ευκαιρία της παρουσίας στο Ηράκλειο, επιστήμονα συμπολίτη μας που το διάστημα αυτό διαβιεί στο Τολέδο, ο κ. Κουράκης του ζήτησε να μεταφέρει στον Δήμαρχο του Τολέδο μαζί με το χαιρετισμό του, το ενδιαφέρον του για τις εν λόγω δράσεις.

Επίσκεψη πληρώματος του ιστιοπλοϊκού «Gold of Lithuania» στο Δήμο Ηρακλείου

Το Δήμο Ηρακλείου επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009 το πλήρωμα του  «Gold of Lithuania», η οποία πραγματοποιεί ταξίδι στη Μεσόγειο και έχει να δημιουργήσει και να βελτιώσει  την πολιτιστική και οικονομική συνεργασία μεταξύ της Λιθουανίας και των χωρών της περιοχής, στα πλαίσια του χιλιετή εορτασμού από την ίδρυση της Λιθουανίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Ταξιάρχου Μαρκοπούλου

Από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι  το Σαββατο, 29 Αυγούστου 2009 θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Ταξιάρχου Μαρκοπούλου, από την Πλατεία Υγειονομικού έως την οδό Σινά, λόγω εργασιών συντηρήσεως και μικροεπισκευών  των πλακιδίων του πεζόδρομου.

Για το διάστημα που θα διακοπεί η κυκλοφορία στο  παραπάνω τμήμα της οδού, θα απαγορευθεί η κάθοδος από την οδό Ριανού προς την Ταξιάρχου Μαρκοπούλου καθώς και η είσοδος στην οδό Σπιναλόγκας από την Λ. Πλαστήρα προς αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.   

Παρακαλούμε για την συνεργασία των οδηγών για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.

Τελετή Απονομής Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» 2009

Πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η βράβευση του μουσικοσυνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης». Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

Φέτος, σειρά για το βραβείο έχει ο κύκλος της Δημιουργικής Μουσικής και η επιλογή του Χρήστου Λεοντή αποτελεί συνέχεια της υψηλού επιπέδου παράδοσης που το συνοδεύει.

Γιατί ο Χρήστος Λεοντής είναι μια καταξιωμένη προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής. Ένας δημιουργός με Πανελλήνια αναγνώριση και έργο πολυεπίπεδο και μεγάλο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην Αθήνα για τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη 26/08/2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ με θέματα μεταξύ άλλων :

1)  Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης.

2)  Τέλη Διεύλεσης.

3)  ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ

Κατάθεση Στεφάνου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου προς τιμήν των Σφαγιασθέντων Χριστιανών από τους Τούρκους την 25 Αυγούστου 1898

Κατάθεση Στεφάνου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην Επιμνημόσυνος Δέησης προς τιμήν των Σφαγιασθέντων Χριστιανών από τους Τούρκους την 25 Αυγούστου 1898

Ξεκίνησαν οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης «επί των τειχών»

Την Τρίτη 25 Αυγούστου ξεκίνησαν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης με τίτλο «επί των τειχών» με εκδηλώσεις στις πύλες, χαμηλές πλατείες και τους προμαχώνες των ενετικών τειχών του Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις αυτές που θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου γίνονται στα πλαίσια των Εκδηλώσεων  «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2009».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 20.00 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου με την Τελετή Απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» έτους 2009 στον γνωστό και καταξιωμένο Ηρακλειώτη συνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Γιάννη Κουράκη.

Διαβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Τελετή Απονομής Βραβείου «Ν.Καζαντζάκη» από τον Δήμο Ηρακλείου

Την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 20.00μ.μ. στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Ηρακλείου, η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης», έτους 2009. Φέτος σειρά για βράβευση έχει ο κύκλος της δημιουργικής Μουσικής και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Βραβείο στον γνωστό και καταξιωμένο Ηρακλειώτη συνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή.

Μνημόσυνο στο μνημείο προς τιμήν των πεσόντων της περιόδου 1940-44 στην είσοδο του Γωνιανού Φαραγγιού

Από το μνημόσυνο στο μνημείο στην είσοδο του Γωνιανού Φαραγγιού προς τιμήν των πεσόντων της περιόδου 1940-44.

Ματαίωση Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή της Φιλοθέης

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους πολίτες ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή της Φιλοθέης ματαιώνονται εξαιτίας του αδόκητου θανάτου του δεκαοχτάχρονου Ιωάννη Αλεξάκη, κάτοικου της εν λόγω περιοχής.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καθηγητή Πληροφορικής κ. Σηφάκη

Στο Δημαρχείο Ηρακλείου συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης και ο Καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Γκρενόμπλ της Γαλλίας, κ. Ιωσήφ Σηφάκης.

Ο κ. Σηφάκης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο βραβεύθηκε το 2007 με το Βραβείο Turing, που αποτελεί το αντίστοιχο Βραβείο Νόμπελ στην Πληροφορική.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο

Από τη συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη με τον φίλο του Γιώργο Παναγιωτακόπουλο στη Λότζια, όπου συζήτησαν για διάφορα θέματα και αντάλλαξαν ευχές.

Νέες φυτεύσεις στην Παραλιακή

Φυτεύτηκαν χθες 15 Νέα Μεγάλα Δέντρα (9 Μουριές και 6 Αλμυρίκια) στην περιοχή της Παραλιακής Λεωφόρου Ηρακλείου απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Οι φυτεύσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Συνολικά στην περιοχή της Παλιάς Λαχαναγοράς – του Κόλπου Δερματά και πέριξ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έχουν φυτευτεί 70 μεγάλα δέντρα όπου πριν την παρέμβαση ανάπλασης δεν υπήρχε καθόλου πράσινο.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Δήμαρχο Τεμένους κ.Γιώργο Βιτώρο

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη με τον Δήμαρχο Τεμένους κ.Γιώργο Βιτώρο στην οποία καταρχήν συζήτησαν την προοπτική εθελοντικής συνένωσης του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Τεμένους.
 Αναφέρθηκαν επίσης στις κοινές δράσεις των δύο Δήμων όπως γιο παράδειγμα τη διάθεση μετά από την τριτοβάθμια επεξεργασία νερού από το Βιολογικό καθαρισμό για άρδευση και στον Δήμο Τεμένους.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο Ρέμα της Ερυθραίας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Ξημέρης επισκέφτηκαν το ρέμα της Ερυθραίας, όπου ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, το χρονικό αυτό διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου με ιδία μέσα, πραγματοποίησε εργασίες που αφορούσαν την απομάκρυνση μπαζών και τον ευρύτερο καθαρισμό του χώρου προετοιμάζοντας τον για την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Πρόκειται για μια περιοχή των Νοτίων Συνοικιών της πόλης που ξεκινά από τις Μεσαμπελιές και τα Νέα Αλάτσατα και καταλήγει στο Μπεντεβή (πρώην Κέντρο Αποσπερίτης), συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων και έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων.

Συνάντηση του Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Γιάννη Κουράκη με τον Δήμαρχο και κατοίκους του Καστελίου

Αύριο Τετάρτη 19 / 08 / 2009 και ώρα 11.00 π.μ. στη Λότζια, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης θα συναντηθεί με επιτροπή κατοίκων του Καστελίου με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Μανόλη Σμυρνάκη, με τους οποίους και θα συζητήσει για τις εξελίξεις που αφορούν το Νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι.

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου διοργανώνει τη θεατρική συναυλία «Ο Ψηλορείτης τραγουδάει τους μύθους του»

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνάκη, διοργανώνει την Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (δίπλα από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά) τη θεατρική συναυλία «Ο Ψηλορείτης τραγουδάει τους μύθους του» που παρουσίασε η «Θεώρηση» στην Κρήτη το φετινό καλοκαίρι.

Προκήρυξη Διαγωνισμού Εκπόνησης Μελέτης ΓΠΣ Ηρακλείου

Σήμερα, Τετάρτη 12/08/2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, μετά την επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλε προς δημοσίευση και στον Ελληνικό Τύπο, στο Ενημερωτικό Δελτίο και στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ε. την προκήρυξη του Δημόσιου Διαγωνισμού με σκοπό την επιλογή ανάδοχου για την εκπόνηση της μελέτης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – Γ.Π.Σ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα Έργα…

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Ξημέρη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ, επισκέφτηκε περιοχές της πόλης και παρακολούθησε από κοντά την πορεία πολλών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε τις Μαλάδες όπου συνομίλησε με πολλούς κατοίκους και είδαν από κοντά το ενδεχόμενο νέων διανοίξεων και ασφαλτοστρώσεων στην ευρύτερη περιοχή και το παραλιακό μέτωπο – Αγία Τριάδα όπου συζήτησε με κατοίκους για τις παρεμβάσεις που γίνονται εκεί.

Αποφάσεις Συνεδρίασης Δ.Σ. ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου στην τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε και αποφάσισε για την Κατάργηση Τέλους Παρεπιδημούντων, την Κατάρτιση Αναπτυξιακού Προγράμματος για τους ΟΤΑ Ν.Ηρακλείου 2010-2014 και το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης στο Καστέλι.

Αναλυτικά λαμβάνοντας υπόψη τις δραματικές επιπτώσεις στη λειτουργία των Νησιώτικών και Τουριστικών Δήμων της χώρας και του νομού Ηρακλείου που προήλθαν από την κυβερνητική μείωση( επί της ουσίας κατάργηση) του τέλους παρεπιδημούντων και του τέλους επί των εκδιδομένων λογαριασμών το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ομόφωνα :

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα ανακοινώνει την πραγματοποίηση δύο συναυλιών με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν 2 συναυλίες με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, η οποία θα ερμηνεύσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού του Δήμου κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Οι συναυλίες αυτές θα πραγματοποιηθούν:

> την Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρα 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και
> την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (δίπλα από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά)

Παγκρήτιο Τουρνουά Beach Volley Ανδρών - Γυναικών

Στιγμιότυπο από το τουρνουάΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παγκρήτιο τουρνουά beach volley ανδρών - γυναικών το οποίο διοργάνωσαν ο Δ.Α.Ο.Η, η ΕΣΠΕΚ και η ΔΕΠΤΑΗ. Στην δημοτική παραλία Καρτερού εκτυλίχτηκαν συγκλονιστικά παιχνίδια που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, προσφέροντας  θέαμα υψηλής ποιότητας.

Οι απονομές των νικητών έγιναν αμέσως μετά τη λήξη του τελικού των ανδρών από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου, κύριο Γιάννη Δροσίτη.

Τα Ομαδικά Προγράμματα του Δημοτικού Γυμναστηρίου για τον Αύγουστο

Ανακοινώθηκαν από τον ΔΑΟΗ τα Ομαδικά Προγράμματα του Δημοτικού Γυμναστηρίου για τον Αύγουστο.

Κλειστός για λίγες ημέρες ο ημικόμβος από Αι Γιάννη Χωστό προς Φοινικιά

Το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  τους  δημότες της πόλης μας ότι από το Σάββατο 08/08/2009 έως και την 25/08/2009 στα πλαίσια των εργασιών  υπόγειας καλωδίωσης του δικτύου της Δ.Ε.Η. Α.Ε. από Αι Γιάννη Χωστό προς υποσταθμό ΔΕΗ Θερίσου, ο ημικόμβος  από Αι Γιάννη Χωστό προς Φοινικιά θα παραμείνει κλειστός.

Τα Ονόματα των Νηπίων και των Βρεφών για τους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσε τα νήπια και τα βρέφη που επιλέχθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου.  Αιτήσεις επανεξέτασης θα υποβάλλονται από 3/08 έως  31/08 στη Γραμματεία του Οργανισμού (Μ. Παπαδοπούλου 4, 2ος όροφος), όλες τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 13:00.

Εκδήλωση για την Λήξη των Υακινθείων 2009

Την  Κυριακή 2 Αυγούστου, ο Δήμος Ηρακλείου με χαρά φιλοξενεί μια πραγματικά ιδιαίτερη εκδήλωση. Πιο συγκεκριμένα στις 9.30 το βράδυ, στο Νέο Πάρκο του Καράβολα θα πραγματοποιηθεί το Πανηγυρικό Κλείσιμο των Υακινθείων 2009….στον Αφρό της Θάλασσας.

Επίσκεψη Λίβυων Αξιωματούχων στο Δήμο Ηρακλείου

Τον Δήμο Ηρακλείου επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2009 8μελής Λιβυκή  αποστολή αποτελούμενη από το Νομάρχη της Ντέρνα και εκπροσώπους του  Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας της πόλης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.

Την αποστολή, λόγω απουσίας του Δημάρχου, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρατζάνης και συζήτησε μαζί τους θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος (τουρισμός, πολιτιστικά, κ.τ.λ.).

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ενημερωτική συνάντηση για τη μελέτη ανάπλασης της Παλιάς Πόλης

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού της Ανάληψης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής, σχετικά με τη μελέτη ανάπλασης της Παλιάς Πόλης. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Κεντρικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου παρουσία του αντιδημάρχου κ. Κώστα Μαμουλάκη, του προϊστάμενου του τμήματος Παλιάς Πόλης κ. Γιώργου Φουρναράκη, των μελών του Διαμερισματικού Συμβουλίου και πολλών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν εκτενώς για το προτεινόμενο σχέδιο.

Οι δημότες ενημερώθηκαν τόσο για το ρυμοτομικό, όσο και για τις αλλαγές στις χρήσεις γης και στους συντελεστές δόμησης, ενώ πριν λίγες μέρες είχε παρουσιαστεί και η μελέτη ανάπλασης, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσει άλλη όψη στην περιοχή με δενδροφυτεύσεις, πλακοστρώσεις κλπ.

Εργασίες Φρεζαρίσματος – Ασφαλτόστρωσης στην περιοχή Καμινίων

Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Βασίλη Ξημερη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων & Καθημερινότητας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της αντικατάστασης των ασφαλτικών από το δήμο Ηρακλείου ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου εργασίες φρεζαρίσματος – ασφαλτόστρωσης στην περιοχή των Καμινίων:

Ακυρώσεις στο Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009»

 Λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν οι παρακάτω παραστάσεις στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009» δε θα πραγματοποιηθούν:

 1. Δευτέρα 27 Ιουλίου, «CARGO»
 2. Τετάρτη 29 Ιουλίου, «VIVALA COMPAGNIA»
 3. Δευτέρα 7 Αυγούστου, «CAVEMAN»

 

Ενημέρωση των Δημοτών για τo Σχέδιο Πόλης στην περιοχή της Ανάληψης

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 22/07/09 και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου δίπλα στον Ιερό Ναό της Ανάληψης θα γίνει ενημέρωση των δημοτών για τη μελέτη του Σχεδίου πόλης στην ευρύτερη περιοχή της Ανάληψης.

Στη συνάντηση θα παρίστανται  ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Φουρναράκης.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου για τη συνεδρίαση του ΔΣ της «ΔΗΜΟΣ Α.Ε»

Στη 1η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα αύριο Τετάρτη 22/07/2009 θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου θα συζητηθούν τα εξής θέματα :

1) Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα.

2) Προκήρυξη του ΥΠ.ΟΙ.Ο για τον Σύμβουλο Τεχνικής Υποστήριξης

3) Προκήρυξη για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή

4) Προτάσεις έναρξης λειτουργίας της Εταιρίας

5) Ενημέρωση για τις ΚΥΑ που αφορούν την Λειτουργία της εταιρείας..

Συνεργασία Δημάρχου για τις Κυκλ.Ρυθμίσεις της Παπαναστασίου

Τις δύο (2) προτάσεις που αφορούν τις Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Α.Κ. Παπαναστασίου (Κνωσσού), και τις οποίες παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, παρουσίασε σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο ίδιος και στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Βασίλης Ξημέρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου, Αντιδήμαρχος κ.Κώστας Μαμουλάκης και ο Πρόεδρος του 4ου (Νοτίου) Δημοτικού Διαμερίσματος κ.Νίκος Χαριτάκης.

Ο κ. Κουράκης έδωσε τις ανάλογες κατευθύνσεις ώστε οι συγκεκριμένες προτάσεις, αφού εξεταστούν από την Τεχνική Υπηρεσία, να συζητηθούν στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου και τελικά να έρθουν, για έγκριση, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύσταση και Συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΗΜΟΣ Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ (αρ.φύλλου 1162), με το οποίο συστήνεται και συγκροτείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. Η Εταιρία που ιδρύθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) με βάσει τον ν.3641/2007 έχει ως στόχο τη στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού που δεν έχουν την τεχνική οργάνωση για την υλοποίηση των έργων αρμοδιότητάς τους.

Διοργάνωση έκθεσης προς τιμήν του Ιταλού Αρχιτέκτονα Michele Sanmicheli

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και Χανίων  κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με τον πρόεδρο της οργάνωσης ¨Marko Polo¨, τοπικού Βουλευτή κ. Pietrangelo Petteno και την ιταλική αντιπροσωπεία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων για την επέτειο των 450 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Ιταλού Αρχιτέκτονα Michele Sanmicheli, που είχε σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου .

Πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ο.Φ.Η. για την αγορά των μετοχών της ομάδας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης κατέθεσε πρόταση στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ο.Φ.Η. κ. Φανούρη Βατσινά για την αγορά των μετοχών της ομάδας. Το πλήρες κείμενο της πρότασης του Δημάρχου:

Ετήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Ματιές στην πόλη 2009»

Το ηλεκτρονικό περιοδικό photopolis μετά από την μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων το 2008, συνεχίζει τη φωτογραφική δράση «Ματιές στην πόλη 2009».

Η δράση αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των κατοίκων του Ηρακλείου και ενισχύει την τουριστική και τη διαδικτυακή προβολή της πόλης.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη των ποιητικών εικόνων της καθημερινότητας έτσι όπως την προσλαμβάνουν οι απλοί πολίτες μέσα από τη φωτογραφική τους ματιά.

Με τον όρο ποιητικές εικόνες δεν εννοούμε μόνο μια ενδιαφέρουσα αποτύπωση του αστικού περιβάλλοντος αλλά και μια καταγραφή της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που χαρακτηρίζει τη ζωή σε μια πόλη.

Οι φωτογράφοι καλούνται να περιπλανηθούν στην πόλη σαν σύγχρονοι περιηγητές και να ανακαλύψουν την κρυφή γοητεία της καθημερινότητας.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου για το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ

Την Τετάρτη 15/7/09 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

1.     Διάταξη νόμου για τον ηλεκτροφωτισμό εθνικών οδών.
2.     Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων (εγκύκλιος εφαρμογής και χρηματοδότηση προγράμματος)
3.     Θέσεις της ΚΕΔΚΕ επί της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Υγείας για την απαγόρευση του καπνίσματος,
4.     Λήψη απόφασης για τα τέλη διέλευσης και χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου του Βουλευτή κ.Βασίλη Κεγκέρογλου

Από την επίσκεψη στο δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη του Βουλευτή κ.Βασίλη Κεγκέρογλου όπου του εξέφρασε τη στήριξή του και την συμβολική ενεργή συμμετοχή του στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για τον ΟΦΗ.

Ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια «Μηχανημάτων ενδυνάμωσης – αεροβικής για τα Δημοτικά Γυμναστήρια Δήμου Ηρακλείου»

Ο    Δήμος Ηρακλείου Κρήτης με διεύθυνση Αγ. Τίτου 1 τηλ   399-399 fax 081-229207 ΑΤ.Κ. 71302   προκηρύσσει ανοικτό  διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια ΄΄ Μηχανημάτων ενδυνάμωσης –αεροβικής για τα Δημοτικά Γυμναστήρια Δήμου Ηρακλείου   ΄΄  σύμφωνα  με  τις διατάξεις που προβλέπονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής   Αυτοδιοίκησης    (Υπ.Απ.11389/93) και σύμφωνα με το Ν. 2741/99 άρθρ. 25.

Ξεκινούν οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συνεχίζει τη λειτουργία του για τρίτη συνεχή χρονιά στη νοτιοανατολική χαμηλή πλατεία του προμαχώνα «Βηθλεέμ» των ενετικών τειχών, από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την προβολή 21 ταινιών τρείς απο τις οποίες θα προβληθούν σε  μεταμεσονύκτια προβολή. 

Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά εκτός Κυριακής στις 21.30 για Ιούλιο και Αύγουστο, και στις 21.00 τον Σεπτέμβριο, ενώ στις 23.30 θα ξεκινήσουν οι μεταμεσονύχτιες προβολές.

Φρεζάρισμα και Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Ηρακλείου

Υπογράφηκε σήμερα, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρία, μια νέα σύμβαση για εκτέλεση έργου :« Φρεζάρισμα  Δρόμων Δήμου Ηρακλείου και Δημοτικών Διαμερισμάτων »

Το έργο, συνολικής δαπάνης 505.376,50 € θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και φορέας κατασκευής του είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου.

Με βάση την καταγραφή και ιεράρχησή των αναγκών από τις υπηρεσίες του Δήμου, με το έργο αυτό, θα φρεζαριστούν υφιστάμενοι δρόμοι διαφόρων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου αλλά και των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου, που έχουν υποστεί φθορές, και θα αντικατασταθούν, στη συνέχεια, τα ασφαλτικά τους.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 250 περίπου ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης

Έναρξη του Προγράμματος ΣΥΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τη Δευτέρα 13 / 07 / 2009, τίθεται σε εφαρμογή το Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, από το Αστικό ΚΤΕΛ και τον Δήμο Ηρακλείου.

Νέες Πολεοδομικές Μελέτες – Επέκταση Σχεδίου Πόλης

Υπεγράφησαν, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη οι συμβάσεις εκπόνησης τριών (3) Νέων μεγάλων Πολεοδομικών Μελετών που αφορούν την επέκταση του Σχεδίου Πόλης.

Χρηματοδότηση του Δήμου στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος»

Παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, η συνεργασία που αναπτύσσει ο Δήμος Ηρακλείου με τον Δήμο Νίκου Καζαντζάκη και το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» που με τις δράσεις του, πολλά χρόνια τώρα, έχει καταξιωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και Διεθνώς

Το Μουσικό Εργαστήρι « Λαβύρινθος », έχει αποδείξει εμπράκτως πόσο τιμά και εργάζεται για την Κρητική και γενικά την Παραδοσιακή μουσική. Την μουσική που ευνοεί τον διάλογο και τον πολιτισμό και προάγει την αλληλοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών λαών και κουλτούρων σε μια πατρίδα, σ’ ένα κόσμο.

Έναρξη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009 – Επί των Τειχών» και Παρουσίαση του Νέου Χώρου Αναψυχής

Με Συναυλία της Γλυκερίας και τη συμμετοχή του Κρητικού καλλιτέχνη Χαράλαμπου Γαργανουράκη πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 06-07-2009, η έναρξη των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων « Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009 – Επί των Τειχών ».

Παράλληλα, και πριν τη Συναυλία, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, κάλεσε τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης να στηρίξουν τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις και αφού τους ευχήθηκε, « Καλό Καλοκαίρι » , παρουσίασε το Νέο Χώρο αναψυχής, περιπάτου και πολιτιστικών εκδηλώσεων που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Καράβολα.

Ξεκινώντας στον Χαιρετισμό του με έναν στοχασμό του Εθνικού μας Ποιητή : « Πρέπει πρώτα να συλλάβει ο νους, κι ύστερα η καρδιά να αισθανθεί αυτό που ο νούς συνέλαβε…», τόνισε στη συνέχεια :

Το Πρόγραμμα του Ιουλίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο

Ανακοινώθηκαν τα ομαδικά προγράμματα του Δημοτικού Γυμναστηρίου στις Πατέλλες για τον μήνα Ιούλιο. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με την Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ κ.Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Κλείσιμο Παραλιακής Λεωφόρου τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 20.00

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου από τις 20.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο από το ύψος της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έως Υακίνθου (και στις δύο κατευθύνσεις). Η διακοπή αυτή οφείλεται στη μεγάλη συναυλία με τη Γλυκερία που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο διαμορφωμένο χώρο της περιοχής «πρώην Καράβολα» και στα εγκαίνια του χώρου που παραδίδεται στους Ηρακλειώτες και που αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο. Ο Δήμος Ηρακλείου ζητάει την κατανόηση των οδηγών.

Έναρξη Του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2009»

Σε μια μεγάλη γιορτή ,πλημμυρισμένη με όμορφα Ελληνικά τραγούδια από την Γλυκερία, καλεί τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας ο Δήμος Ηρακλείου την Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 21:30 στη νέα Πλατεία (πρώην Καράβολας) στην Παραλιακή Λεωφόρο απέναντι από το συγκρότημα «Τάλως».

Με την εκδήλωση αυτή την οποία θα προλογίσει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης – εγκαινιάζεται ο νέος διαμορφωμένος χώρος της περιοχής πρώην «Καράβολας» και παραδίδεται στους Ηρακλειώτες για περίπατο ,αναψυχή και πολιτιστικές δράσεις.

Παράλληλα ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2009» που φέτος προτείνει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις ποιότητας σε όλα τα είδη της Καλλιτεχνικής έκφρασης.

Καταστροφή Δέντρων σε Κεντρικούς Δρόμους και Κοινόχρηστους Χώρους της Πόλης

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή την καταστροφή δέντρων από ασυνείδητους.  που είχαν αγοραστεί και φυτευτεί από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Λήξη Εργασιακού Αθλητισμού Βόλλευ 2009

Με την παρουσία αρκετού κόσμου –φίλων του αθλήματος- διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ στο κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΚΗ στις Πατέλες ο τελικός του εργασιακού Αθλητισμού Βόλλευ 2009 μεταξύ των Προπονητών Βόλλευ  και Παλαίμαχοι ΟΦΗ

Ολοκληρώθηκαν οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children Games)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children Games) στην Αθήνα. Περισσότερα από 2000 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών από 80 πόλεις του κόσμου συναντήθηκαν στην Αθήνα με κεντρικό μήνυμα «Μαζί όλοι φίλοι» στοχεύοντας μέσα από τον αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη να προβάλλουν σημαντικά μηνύματα και αξίες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη των λαών και η εξάλειψη των διακρίσεων.

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009»

Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου με τη συναυλία της Γλυκερίας στον Καράβολα στην παραλιακή λεωφόρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα σηκώσει την αυλαία του το Φεστιβάλ της πόλης μας "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009" θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών ενώ πολλές από τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διατίθεται σε έντυπη μορφή σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου. "Κατεβάστε" το έντυπο του προγράμματος σε ηλεκτρονική μορφή.

Νέες Φυτεύσεις στην Παραλιακή

Φυτεύτηκαν σήμερα 9 νέα μεγάλα δέντρα ύψους 3 μέτρων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Τα 9 αλμυρίκια φυτεύτηκαν στο ύψος της Πύλης του Αγίου Ανδρέα, στην διασταύρωση της Σοφοκλή Βενιζέλου με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Αντιδημάρχων με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Εργοτέλης

Συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ.Γιάννης Κουράκης και Αντιδήμαρχοι του Δήμου με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Εργοτέλης κ.Απόστολο Παπουτσάκη και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ για τη χρήση του Παγκρητίου Σταδίου για το 2009.

Αγώνες Ξιφασκίας «ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2009» από τη Γ.Ε.Η. και τον Δ.Α.Ο.Η.

Το τμήμα Ξιφασκίας της Γυμναστικής  Ένωσης  Ηρακλείου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, τους Αγώνες Ξιφασκίας “ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2009”, σε συνεργασία με το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ηρακλείου(Δ.Α.Ο.Η) και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Οι παραπάνω αγώνες θα διεξαχθούν στο “Πνευματικό-Αθλητικό Κέντρο Πατελλών”  το Σάββατο  27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου με ώρα έναρξης 14:00 και 9:30 αντίστοιχα.

Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Μηνά

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Εφημέριο του Αγ.Μηνά και τον μελετητή για την ανάπλαση της Πλατείας του Αγ.Μηνά.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Δρυμηντινού

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 29/06/2009 και για μια βδομάδα λόγω συμπληρωματικών εργασιών ύδρευσης για το έργο «Ανάπλαση Λ. Ανδρέα Παπανδρέου & Συμπληρωματικά Τμήματα» θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Δρυμηντινού από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου έως τη συμβολή της με την οδό Αντιοχείας.

Ημερίδα για το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης για την Δημόσια Διοίκηση

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 24 / 06 / 2009, στη Δημοτική Αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ», η Ημερίδα Διάχυσης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης και  διάχυσης της λειτουργίας με τους κανόνες του Κ.Π.Α., σε άλλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και Φορείς του Δημοσίου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση για τα 13 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Από τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πειραιά στις 23 Ιουνίου για τα 13 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης Επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, παρουσίασε τη Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου ( Information Desk). Εκεί είχαν την ευκαιρία πολλοί Δημότες και επισκέπτες, να ενημερωθούν από τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για τη νέα αυτή υπηρεσία.

Η κινητή μονάδα που αποκτήθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Ανάπτυξη και προβολή του Τουρισμού κρουαζιέρας στην Κρήτη & την Κύπρο» και χρηματοδοτήθηκε από το Κοινοτικό Πλαίσιο INTERREG III A/ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2000-2006, αποτελεί άλλη μια νέα πρωτοβουλία του Δήμου στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφόρησης.

Μεγάλη Παρέμβαση για την Πολιτική Προστασία της Χρυσοπηγής

Άλλη μία ουσιαστική πολεοδομική – οικιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, στην περιοχή της Χρυσοπηγής από τον Δήμο Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος, προχώρησε στην κατεδάφιση παλιών οικημάτων που βρίσκονταν μεσούσης των οδών Χρυσοπηγής ( ύψος αρ.35), Μεγ. Βασιλείου και Κρυστάλλης στην περιοχή της Χρυσοπηγής.

Παρουσίαση Μελετών Ανάπλασης – Διαμόρφωσης στις περιοχές Πόρο, Κατσαμπά, Χρυσοπηγή, Πατέλες, Μπεντεβή

Αύριο, Πέμπτη 25-06-2009 και ώρα 12:00 στα Γραφεία του 2ου (Ανατολικού) Δημοτικού Διαμερίσματος που βρίσκεται στην οδό Φλωρίνης 22 & Δαβάκη, θα γίνει από τον Δήμο Ηρακλείου στους κατοίκους της περιοχής, η παρουσίαση ολοκλήρωσης μελετών ανάπλασης – διαμόρφωσης.

Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται από το Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, το σχετικό Νόμο και την σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ με αριθμ.719/16-04-09, κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, η πρώτη δόση, από τον Δήμο Ηρακλείου για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Δημοτική Επιχείρησης Τουρισμού & Ανάπτυξης Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η).

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών – «Βελτιώνω τις σχέσεις μου με την πόλη μου»

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Η ΟΜΑΔΑ», σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ Δήμου Ηρακλείου και την υποστήριξη του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου), διοργανώνουν ένα δίπτυχο εκδηλώσεων με θέμα: «Βελτιώνω τις σχέσεις μου με την πόλη μου».

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου για θέματα του Δήμου

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ( 22/ & 23/06 ), ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, προκειμένου να συμμετάσχει :

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Μυστρά

Aπό το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 22/06/2009 και για μια βδομάδα λόγω συμπληρωματικών εργασιών ύδρευσης για το έργο «Ανάπλαση Λ. Ανδρέα Παπανδρέου & Συμπληρωματικά Τμήματα» θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Μυστρά από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου έως τη συμβολή της με την οδό Αντιοχείας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον παραπάνω δρόμο να κινούνται από τους γειτονικούς (παράλληλους και κάθετους) για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Νέες Δεντροφυτεύσεις από τον Δήμο Ηρακλείου

Άλλη μια Μεγάλη Παρέμβαση Πρασίνου πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου.Πιο συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 29 μεγάλα δέντρα ( Βραχυχείτωνες και Βιβούρνα ), στη νησίδα της 62 Μαρτύρων από την οδό Ισαύρων έως τη Λεβήνου ( έναντι Ένωσης Ηρακλείου) στα πλαίσια της συνολικής αναβάθμισης όλου του μήκους της Λεωφόρου, από την Χανιώπορτα έως τη Γιόφυρο.

Επίσης το επόμενο διάστημα, μετά από μελέτη, θα πραγματοποιηθεί ο συνολικός εκσυγχρονισμός του δικτύου του Δημοτικού Φωτισμού της Λεωφόρου, με Νέα Σύγχρονα Φωτιστικά, με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, δηλαδή φιλικά προς το περιβάλλον.

43οι Διεθνείς Αγώνες Παίδων με τη συμμετοχή παιδιών του Δήμου μας

Συνέντευξη Τύπου του ΔΑΟΗ για την αποστολή της ομάδας παιδιών του Δήμου μας που θα συμμετάσχουν στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΔΩΝ που θα γίνουν στην Αθήνα από 23-28 Ιουνίου.

Οι αγώνες ICG μία διοργάνωση, η οποία έχει γίνει θεσμός τα τελευταία δέκα χρόνια και αφορά παιδιά ηλικίας από 12-έως 15 ετών. Οι μεγαλύτεροι αγώνες αφιερωμένοι στα παιδιά γεννήθηκαν από το όραμα ενός καθηγητή φυσικής αγωγής, του Σλοβένου Μεθόδιου Κλέμενς, ο οποίος θέλησε μέσα από τον αθλητισμό να στείλει ένα μήνυμα συμφιλίωσης και αλληλεγγύης ικανό να φτάσει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Δήμαρχο Γοργολαίνι κ.Ματθαιάκη

Από τη Συνάντηση στο Δήμο Ηρακλείου του Δημάρχου κ.Γιάννη Κουράκη με τον Δήμαρχο Γοργολαίνι κ.Ματθαιάκη Γιώργο. Συζήτησαν θέματα συνεργασίας των 2 Δήμων αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βράβευση του Δημάρχου Ηρακλείου από το Λύκειο Ελληνίδων

Χθες, Πέμπτη 18/06/2009, με το πέρας των Εγκαινίων της Μόνιμης Έκθεσης, της Πύλης Βηθλεέμ : “ El – Greco- Επιστροφή στην Πατρίδα”, πραγματοποιήθηκε η αναβληθείσα Βράβευση, του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, από το Λύκειο Ελληνίδων, με επίδοση τιμητικής πλακέτας.

Λειτουργία της έκθεσης «El Greco : Επιστροφή στην Πατρίδα»

Η Έκθεση ¨El Greco : Επιστροφή στην πατρίδα¨ λειτουργεί και σήμερα μέχρι 15:00 στην Πύλη Βηθλεέμ.

Την έκθεση επισκέφτηκαν και σήμερα αρκετοί πολίτες και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το αυθεντικό έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλο ¨Η Βάπτιση¨ και να δουν και τα εκθέματα (αναδημιουργημένα έργα, κοστούμια και αντικείμενα) που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία ¨ El Greco ¨.

 Ανακοινώνεται επίσης ότι το Σάββατο 20/6, Κυριακή 21/6 και Δευτέρα 22/6 η έκθεση θα παραμείνει κλειστή και θα ξανανοίξει την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009 και με ώρες λειτουργίας 09:00π.μ έως  15:00μ.μ.

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης «EL GRECO – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» στην Πύλη Βηθλεέμ

Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, επισκέφτηκε την έκθεση, ενώ τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, οι Βουλευτές κ.κ. Κεγκέρογλου, Σκουλάς, Σκραφνάκη, η Νομάρχης Ηρακλείου κα. Σχοιναράκη Ευαγγελία, Δήμαρχοι απ’ όλη τη Κρήτη αλλά και ο Σκηνοθέτης της Ταινίας “El – Greco” κ. Γιάννης Σμαραγδής και εκ των πρωταγωνιστών της, κ. Λάκης Λαζόπουλος.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το αυθεντικό έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου « Η Βάπτιση », που ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου, καθώς και αναδημιουργημένους πίνακες, κοστούμια και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία « El Greco » του Γιάννη Σμαραγδή και σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και τα οποία προσφέρθηκαν ευγενώς στο Δήμο Ηρακλείου από τον Γιάννη και την Ελένη Σμαραγδή.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Δήμαρχο Χανίων κ.Κυριάκο Βιρβιδάκη.

Από τη Συνάντηση στο Δήμο Ηρακλείου του Δημάρχου κ.Γιάννη Κουράκη με τον Δήμαρχο Χανίων κ.Κυριάκο Βιρβιδάκη.
Συζήτησαν θέματα συνεργασίας των 2 Δήμων αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου στον Υπουργό Πολιτισμού με θέμα την Αποκατάσταση του Ι.Ν. του Αγ. Πέτρου των Δομινικανών

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης απέστειλε επιστολή με αριθ. πρωτ. 55451/17-6-2009 στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά με θέμα :¨Αποκατάσταση του Ι.Ν. του Αγ. Πέτρου των Δομινικανών¨. Επισυνάπτεται η επιστολή:

Δια Βίου Μάθηση, Στρατηγική, Κοινωνικοί Εταίροι και Πρακτικές

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ διοργανώνουν στις 22  και 23 Ιούνη στο χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς διημερίδα  αφιερωμένη στη «δια βίου μάθηση».

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των φορέων για το πρόγραμμα προώθησης της δια βίου μάθησης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην Αθήνα

Την Τετάρτη 17/6/09 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

1.     Αναδιάρθρωση συστήματος Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων.

2.     Εισήγηση και λήψη απόφασης επί θεμάτων της Επιτροπής Θεσμών για θέματα ΟΓΑ-ΕΛΓΑ, προσωπικού κ.α.

Ξεκινάει ο καθαρισμός στην παραλία Καρτερού

Την Τετάρτη 17/6/09 ξεκινούν οι εργασίες καθαρισμού στην παραλία Καρτερού. Σε πρώτη φάση θα γίνει ο καθαρισμός της παραλίας, η απομάκρυνση μπαζών, απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων από την ακτή και η δημιουργία χώρου στάθμευσης τροχόσπιτων (δημιουργία camping).

Στη συνέχεια θα γίνει περίφραξη της Διαδημοτικής έκτασης του Καρτερού σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τον δήμο Αλικαρνασσού και τον δήμο Γουβών.

Ημερίδα ενημέρωσης για το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης απο το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή τη βράβευσή του με το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διάδοσης της διαδικασίας Εφαρμογής του Κ.Π.Α.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης στις 24/6/2009 στην αίθουσα Ανδρόγεω στις 11:30 π.μ.

Ολοκληρώνεται η Α' φάση Αποκατάστασης του Αγίου Πέτρου

Το Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρη Καρατζάνη. Ο Δήμαρχος που έχει επισκεφτεί επανειλημμένα τον Ιστορικό Ναό εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ποιότητα των εργασιών της αναστήλωσης, η Α' Φάση της οποίας ολοκληρώνεται στις 30/06.

Η πράγματι εντυπωσιακή δουλειά της αποκατάστασης του Ναού πρέπει να συμπεριλάβει και τον περιβάλλοντα χώρο, τόνισε ο Δήμαρχος, ώστε το έργο να αποδοθεί ολοκληρωμένο στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου.

Παρουσίαση Μελετών Ανάπλασης της περιοχής Αναλήψεως

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου ανακοινώνει ότι την Τρίτη 16 Ιουνίου και ώρα 12:30 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος, θα γίνει η παρουσίαση των μελετών ανάπλασης της περιοχής.

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους 62 Μάρτυρες

Την Κυριακή 14 Ιουνίου, θα τελεσθεί το Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικών 62 Μαρτύρων συμπολιτών μας, που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Σύσκεψη για τα Χερσαία Σεισμογενή Ρήγματα στο Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 / 06 / 2009 στη Λότζια, σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα την Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ τους για την εκπόνηση Ειδικής Έρευνας επισήμανσης και χαρακτηρισμού της Ενεργότητας των Ρηγμάτων στις προς Πολεοδόμηση περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα για την εκρίζωση των δέντρων στην παραλιακή

Mε αφορμή την ενέργεια του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να εκριζώσει 10 μεγάλα δέντρα στο χώρο μπροστά από το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Νέες Διανοίξεις - Έργα Οδοποιίας - Ασφαλτοστρώσεις. Υπογραφή τριών νέων Συμβάσεων Έργων

Σήμερα, Τετάρτη 10-06-2009 o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και οι εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών, υπέγραψαν τις συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων :« Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Ηρακλείου και Τοπικών Διαμερισμάτων », « Τεχνικά Έργα Οδοποιίας Δήμου Ηρακλείου και Τοπ.Διαμερισμάτων », « Διανοίξεις οδών στη νέα επέκταση του σχεδίου ».

Μελέτη του Δήμου Ηρακλείου για την Αποκατάσταση των Ενετικών Τειχών εγκρίθηκε από το Κ.Α.Σ.

Εγκρίθηκε χθες, Τρίτη 09 / 06 / 2009  από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.), η Στατική Μελέτη που εκπονήθηκε με ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Ηρακλείου και αφορά στην αποκατάσταση του Τμήματος της Ενετικής Οχύρωσης μεταξύ του Ορεκιόνε του Αγ. Φραγκίσκου (έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου - αρχή οδού Δ. Μποφώρ) και του Προμαχώνα Σαμπιονάρα (οδός Δ. Μποφώρ).

Η σημαντική αυτή προμελέτη κρίθηκε αναγκαία για το ήδη καταπονήμενο ευθύγραμμο τμήμα και το Ορεκιόνε (στρογγυλό τμήμα) του Προμαχώνα Σαμπιονάρα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και επεσήμανε ότι με την απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει ο δρόμος ώστε να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί η Οριστική Μελέτη καθώς και τα τεύχη Δημοπράτησης του Έργου.

Τόνισε δε, ότι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου σταθερή στην προτεραιότητα της για ανάδειξη όλων των Ιστορικών Μνημείων και κυρίως του μεγαλύτερου οχυρωματικού έργου της Μεσογείου, τα Ενετικά Τείχη, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντάξει το έργο αυτό για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Συντήρηση, Ανάδειξη και Αποτύπωση Κρηνών στην Πλ.Ανάληψης και Πλ.Κορνάρου

Στα πλαίσια της ανάδειξης του Ιστορικού πλούτου της πόλης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε σήμερα Τρίτη 09 Ιουνίου 2009 δύο(2) νέες μελέτες που αφορούν την συντήρηση, ανάδειξη και αποτύπωση   :

Σύσκεψη στον Δήμο Ηρακλείου για τις Ευρωεκλογές

Σύσκεψη υπό την προεδρία του  Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τούς Πρόεδρους των Δημοτικών Οργανισμών και τους Πρόεδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Τοπικών Συμβουλίων με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής 7 Ιουνίου 2009.

Ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος που διοργανώθηκαν στην πόλη μας

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου, ο ΕΣΔΑΚ, η Δημοτική Επιτροπή Περιβάλλοντο, τα Δημοτικά Διαμερίσματα, η ΔΕΥΑΗ και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκε Έκθεση Καλλιτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά στην Λότζια, έγινε καθαρισμός της παραλίας  του Καράβολα και εργασίες δεντροφύτευσης και καθαρισμών σε περιοχές της πόλης μας.

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος

Σήμερα, σύσσωμοι οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄ βαθμού ενέργησαν για την αφύπνιση του πολίτη για την προστασία του περιβάλλοντος με διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις (δεντροφυτεύσεις, ομιλίες κ.λ.π.)

Συνέχεια του προγράμματος «Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο»

Εξήντα περίπου μαθητές Δημοτικού Σχολείου από το Ρέθυμνο ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο» από τον  Δήμο Ηρακλείου και τον  ΔΑΟΗ.

Μαθητές και συνοδοί δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στους χώρους του Παγκρητίου, να θαυμάσουν από κοντά το κλειστό κολυμβητήριο, το κωπηλατήριο, την αίθουσα της άρσης βαρών και του κλειστού στίβου καθώς επίσης και να περάσουν ώρες ξεγνοισιάς και δημιουργικής απασχόλησης στον χώρο του βοηθητικού γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Επίσκοπο Κνωσού Ευγένιο στο αίθριο της Λότζια όπου στα πλαίσια της ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιείται ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δεντροφύτευσης στην Οδό Μνησικλή

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δεντροφύτευσης που έγιναν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ¨Πράσινο Ηράκλειο¨ και της Ημέρας Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκαν στον Νέο Πάρκο που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στην Οδό Μνησικλή.

Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 04/06/2009 οι εργασίες διάστρωσης για τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου και αναψυχής, ενώ ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι και από τις δυο πλευρές του ρέματος που βρίσκονται παράλληλα της Λεωφόρου Κνωσού και οι οποίοι θα βοηθήσουν σημαντικά στην βελτίωση της κυκλοφορίας.

Πορεία μαθητών από την Πλ. Ελευθερίας στη Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με μαθητές και πολίτες που ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 04/06/2009 την πορεία τους από την πλ. Ελευθερίας στο αίθριο της Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Νέες Φυτεύσεις σε δρόμους της πόλης

Νέες Φυτεύσεις στην οδό Μνησικλή και στην οδό Παναγιωτάκη στον παραλιακό.

Ένταξη τεσσάρων νέων μελετών ανάπλασης στο ΕΣΠΑ

Υπεγράφησαν σήμερα Τετάρτη 03/06/2009 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου  κ Γιάννη Κουράκη τα Τεχνικά Δελτία που αφορούν την ένταξη 4ων  νέων μελετών ανάπλασης στο ΕΣΠΑ.

Εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ),  Δημοτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, τα Δημοτικά Διαμερίσματα, η ΔΕΥΑΗ, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, έχουν προγραμματίσει 2ήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 04/06/2009 και ώρα 09:30π.μ με την συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας μαθητών των Δημοτικών Σχολείων καθώς και πολιτών για την έναρξη της πορείας που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς πεζόδρομους του Ηρακλείου καταλήγοντας στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Τα παιδιά θα κρατούν πανό με δικά τους συνθήματα και ζωγραφιές για την προστασία του περιβάλλοντος και θα προπορεύονται ενώ ομάδα πολιτών που θα ακολουθεί θα μοιράζει έντυπα ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης.

Ξεκινά η διαμόρφωση Μεγάλου χώρου Πρασίνου και Αναψυχής

Την Πέμπτη 04/06/2009 θα ξεκινήσει η πρώτη φάση χωματουργικών εργασιών ,σε εφαρμογή του σχεδίου πόλης, για τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου και αναψυχής που θα διαμορφωθεί στην περιοχή του ρεύματος Ερυθραίας.

Τσιμεντοστρώσεις δρόμων του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος.

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου από την περιοχή της Φιλοθέη οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μετά από συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ΕΣΔΑΚ παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Νώντα Σαρρή, των Προέδρων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ηρακλείου,  εκπροσώπου της ΔΕΥΑΗ καθώς και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αποφασίστηκε το κοινό πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΣΔΑΚ, Δήμου Ηρακλείου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα το διήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει τις δράσεις:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Γενικό Δ/ντη των Μινωικών Γραμμών για το «ΑΘΗΝΑ»

Συναντήθηκε σήμερα ο Δημάρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Γενικό Δ/ντη των Μινωικών Γραμμών κ.Μανιαδάκη για να συζητήσουν το θέμα του ακίνητου "ΑΘΗΝΑ".

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος <<ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ>>

Για δεύτερη  εβδομάδα συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος <<ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ>> που διοργανώνεται από τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και τον ΔΑΟΗ. Την Τρίτη 02 Ιουνίου ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταδίου πάνω από 350  παιδιά  συνοδευόμενα από γονείς και δασκάλους, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιαμό τους για τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί καθώς και για το εύρος των αθλημάτων και των δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο.

5 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. Τα φαρμακευτικά φυτά των Ενετικών τειχών του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσα από το ηλεκτρονικό περιοδικό photopolis διευρύνει τη σχέση του με τους Δημότες του Ηρακλείου με μια νέα δράση φωτογραφίας περιβαλλοντικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό σύλλογο Ν. Ηρακλείου.

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα <<Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο>>

Γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές το Παγκρήτιο Στάδιο το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουνίου, με την επιτυχημένη συνέχιση του προγράμματος <<Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο>> που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΑΟΗ.

Αύριο η Τελευταία Ημέρα Λειτουργίας της Πύλης Παντοκράτορα (Χανιώπορτα)

O Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους Δημότες και Επισκέπτες της πόλης ότι η Πύλη του Παντοκράτορα γνωστή και ως Χανιώπορτα, θα είναι αύριο Παρασκευή 29 / 05 / 2009 τελευταία ημέρα ανοιχτή για το κοινό. Οι ώρες λειτουργίας για την τελευταία ημέρα θα είναι επίσης  08:30π.μ έως 15:00μ.μ.

Διάνοιξη της Οδού Λευκωσίας στη περιοχή Γιόφυρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες χάραξης - διάνοιξης στην Οδό Λευκωσίας στην περιοχή Γιόφυρο. Πιο συγκεκριμένα διανοίγεται το τμήμα της Οδού από την Χριστομιχάλη Ξυλούρη έως την Δυτική παράπλευρο του Πολυκαταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο νέος δρόμος που θα διανοιχτεί θα έχει πλάτος 10-12 μέτρων και οι εργασίες διάνοιξης αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες . Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες δικτύωσης  που απαιτούνται, καθώς και η ασφαλτόστρωση του, προκειμένου να παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους της περιοχής.

Ξενάγηση μαθητών στο Παγκρήτιο Στάδιο στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου «Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο»

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Παγκρήτιο Στάδιο στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου «Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο» ξεκίνησε με τους μαθητές του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου να εκφράζουν το θαυμασμό τους για τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και την υψηλών προδιαγραφών πισίνα καθώς επίσης ξεναγήθηκαν στο χώρο του γυμναστηρίου, του  κωπηλατηρίου και της άρσης βαρών.

Στην ξενάγηση το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης,  ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος του Δ.Α.Ο.Η κ. Γιάννης Δροσίτης και οι διδάσκαλοι του 43ου Δημοτικού.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Παρουσίαση Πρωτοποριακού Προγράμματος για την Ελλάδα «Γεωργική Αξιοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων ως Εναλλακτικός Υδατικό Πόρος»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Μανόλη Παγωμένο και στελέχη της Υπηρεσίας και των Επιστημονικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι. και Δ/νση Υδάτων) παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το παραπάνω πρόγραμμα  κατά την οποία τόνισε τα εξής :

" Πριν λίγο καιρό η Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει την Πρωτοβουλία της για το Περιβάλλον με την ονομασία « Πράσινο Ηράκλειο, 2008-2013 » η οποία περιλαμβάνει πέντε Βασικές Περιβαλλοντικές Ενότητες ( Πολεοδομικά - Οικιστικά, Πράσινο, Νερό - Διαχείριση Λυμάτων, Ανακύκλωση - Καθαριότητα, Πράσινη Πολιτική).

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο  23-5-2009 ο κος Θεόδωρος Καλίνος, Λοχαγός και αγωνιστής στα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά το 1940 και στην  Μάχης Κρήτης.

Επίσκεψη της Πρέσβεως του Καναδά στο Δήμο Ηρακλείου

Tον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 η Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα  Dr. Renata Wielgosz στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψής της στην Κρήτη.

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΣΔΑΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ στην σημερινή συνεδρίασή της ομόφωνα αποφάσισε την προσαρμογή του Συνδέσμου σε Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και ενέκρινε το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΕΣΔΑΚ και Δήμων Σητείας, Ιτάνου και Λεύκης του νομού Λασιθίου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Σητείας.

Αποτελέσματα Βόλλευ και Μπάσκετ Εργασιακού Αθλητισμού

Αποτελέσματα Βόλλευ και Μπάσκετ Εργασιακού Αθλητισμού 2009

Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ για την κατανομή στους ΟΤΑ των παρακρατηθέντων πόρων και την υλοποίηση «Προγράμματος απασχόλησης» ανέργων στους Ο.Τ.Α.

Ενημερωτικό Δελτίο του Δημάρχου Ηρακλείου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ για την κατανομή στους ΟΤΑ των παρακρατηθέντων πόρων 1.711εκ. € και την υλοποίηση «Προγράμματος απασχόλησης» έως είκοσι χιλιάδων (20.000) ανέργων στους Ο.Τ.Α.

Αποτελέσματα και Πρόγραμμα Εργασιακού Αθλητισμού Ποδοσφαίρου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2009

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λέσχης Λάϊονς «Κνωσός»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (20/5) η εκδήλωση της Λέσχης Λάϊονς ¨Κνωσός¨ για το περιβάλλον στην κατάμεστη Δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω. Στην αρχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Λέσχης, κ. Αθηνά Μπουρλώτου παρέδωσε στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, επιταγή με το ποσόν της συμμετοχής των Λάϊονς στη Δεντροφύτευση του πάρκου ¨Μικράς Ασίας¨ (πρώην Αναδρομές) που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε συνεργασία με το Δήμο.

Διακοπή της Κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πλαστήρα

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι αύριο Παρασκευή 22/05/2009 και τις ώρες από 7:00 το πρωί έως και τις 16:00 λόγω εργασιών για την τοποθέτηση πεζογέφυρας μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Πλαστήρα από το Κομμένο Μπεντένι (Πολιτιστικό Κέντρο) έως τη συμβολή της με την Έβανς (Καινούργια Πόρτα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για τις συγκεκριμένες ώρες όπως επιλέξουν εναλλακτικές οδούς για τη μετακίνηση τους.

Ο Πίνακας Εκλογέων του Δήμου Ηρακλείου για τις Ευρωεκλογές

Ανακοινώθηκε ο Πίνακας Εκλογέων του Δήμου Ηρακλείου για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009:

Προτάσεις στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα για τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις

Παρακαλούμε τα καλλιτεχνικά σχήματα που αφορούν Θεατρικές Ομάδες - θέατρο σκιών, χορωδίες, μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακής, έντεχνης και λαϊκής μουσικής, όπως καταθέσουν τις προτάσεις και τις οικονομικές προσφορές τους στα γραφεία του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος  (Φλωρίνης 22 και Δαβάκη γωνία), προκειμένου να προγραμματίσουμε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2009».

ΚΠΑ - Εθνικό Βραβείο Ποιότητας Υπηρεσιών 2009 στον Δ.Hρακλείου

Με το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας Δημοσιών Υπηρεσιών, βραβεύθηκε ο Δήμος Ηρακλείου. Το βραβείο απένειμε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της ημερίδας « Καλές Πρακτικές Εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης στο Δημόσιο Τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έλαβε το Δεύτερο Βραβείο μεταξύ πλήθους Φορέων και Δημοσίων Υπηρεσιών (Υπουργεία, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ α' και β' βαθμού κ.α) από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ είναι ο πρώτος από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού σε πανελλαδικό επίπεδο.

Διακοπή Κυκλοφορίας μετά τον οικισμό της Φοινικιάς προς οικισμό Δρακουλιάρη

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από αύριο Τετάρτη 20/05/2009 έως και την Τρίτη 26/05/2009 λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Η.:«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μετά τον οικισμό της Φοινικιάς προς οικισμό Δρακουλιάρη και τις ώρες από 07:00 π.μ. έως και τις 16:00.  

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται διαμέσου των επαρχιακών οδών :  Ηρακλείου - Μαλάδων - Δρακουλιάρη.

Παρακαλούμε για την συνεργασία των οδηγών για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.

Εκδήλωση για το Περιβάλλον - Επίδοση Επιταγής στον Δήμο Ηρακλείου από τη Λέσχη Lions

Αύριο, Τετάρτη 20-05-2009 στις 7 το απόγευμα, στην Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση για το Περιβάλλον από τη Λέσχη Λάϊονς «Κνωσός».

Στα πλαίσια της Εκδήλωσης θα επιδοθεί στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, επιταγή που καλύπτει το κόστος, μέρους των δέντρων που φυτεύτηκαν  πρόσφατα, στο Νέο Πάρκο της Λεωφ. Κνωσού ( πρώην Αναδρομές) .

Απονομή Εθνικού Βραβείου Ποιότητας Δημοσίων Υπηρεσιών στον Δήμο Ηρακλείου

Αύριο, Τετάρτη 20-05-2009 στην Αθήνα, σε Ημερίδα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο « Καλές Πρακτικές Εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης στο Δημόσιο Τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση »,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Αλεξάκη και αντιπροσωπεία στελεχών του Δήμου Ηρακλείου, θα παραλάβουν « Ειδικό Βραβείο Δημοσίων Υπηρεσιών» που απονέμεται στον Δήμο Ηρακλείου.

Επίσκεψη Ομάδας Κινέζων Δημοσιογράφων στην Κρήτη

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρέθεσε χθες Δευτέρα 18 Μαΐου δείπνο εργασίας σε Ομάδα Κινέζων Δημοσιογράφων που επισκέπτεται το Ηράκλειο ως πρώτο σταθμό του ταξιδιού τους στην Κρήτη.

Η ομάδα των επισκεπτών που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη κινεζικών ΜΜΕ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη μας και την Κρήτη, συνοδεύεται από στελέχη της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σημαντική Παρουσία του Δήμου στην Έκθεση «ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην Έκθεση «Κρητικό Πανόραμα - Η Κρήτη πάει Αθήνα...η Αθήνα συναντά την Κρήτη» που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις TAE KWON DO στο Δέλτα του Φαλήρου και διήρκησε από τις 14 -17 Μαΐου.

Ο Δήμος Ηρακλείου έλαβε μέρος με ένα εντυπωσιακό περίπτερο με κεντρικό θέμα δράσεις αναφερόμενες στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Ζωή της πόλης Σήμερα.

Πρόσληψη 31 Μονίμων Στελεχών για τις Ανάγκες των ΚΑΠΗ

Η Δημοτική Αρχή παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, προχωρά σήμερα στην προκήρυξη για πρόσληψη 31 ακόμη στελεχών για την ενίσχυση των ΚΑΠΗ, προκειμένου να μην υπάρχει πλέον περιοχή στο Ηράκλειο που να στερείται ΚΑΠΗ.

Πρόγραμμα «Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο» από το Δήμο Ηρακλείου

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος   Ηρακλείου με στόχο να αναδείξει τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει το Παγκρήτιο Στάδιο σε όλους του πολίτες, από την Δευτέρα 25 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιουνίου  εφαρμόζει πρόγραμμα ξεναγήσεων στους χώρους του σταδίου.

Ομαδικά Προγράμματα Μαϊου 2009 στο Δημοτικό Γυμναστήριο

Τα Ομαδικά Προγράμματα Μαϊου 2009 στο Δημοτικό Γυμναστήριο στις Πατέλλες:

Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Εργασιακό Πρωτάθλημα ΔΑΟΗ

Αποτελέσματα Παιδικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Εργασιακού Πρωταθλήματος ΔΑΟΗ:

Αποτελέσματα και Πρόγραμμα Εργασιακού Πρωταθλήματος ΔΑΟΗ

Δείτε τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Εργασιακού Πρωταθλήματος του ΔΑΟΗ στο Μπάσκετ και το Βόλλευ.

Νέες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Παραλιακή Λεωφόρο

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι μετά την ολοκλήρωση ορισμένων εργασιών στην Παραλιακή Λεωφόρο από αύριο Παρασκευή 15/05/2009 θα δοθούν σε κυκλοφορία :

1. Ο βόρειος κλάδος της Παραλιακής Λεωφόρου από Λεωφόρο Καζαντζίδη έως κόμβο Εθνικής Αντιστάσεως και

2. Ο βόρειος κλάδος από κόμβο Ο.Λ.Η. έως κόμβο Εθνικής Αντιστάσεως θα έχει διπλή κατεύθυνση με τοποθέτηση διαχωριστικού πλαστικού πλέγματος στο μέσον.

Ασφαλτοστρώσεις σε Μασταμπά - Θέρισσο - Κορώνη Μαγαρά

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, μετά τις εργασίες διάνοιξης που προηγήθηκαν, στην Οδό Μνησικλή που ξεκινάει από την Οδό Ιερολοχιτών - Μεγ.Αλεξάνδρου (Μασταμπά) και καταλήγει στην Οδό Ματθαίακη (Θέρισο - Κορώνη Μαγαρά).

Οι εργασίες στην Οδό Μνησικλή αφορούν την ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους 300 μέτρων και συνολικού πλάτους περίπου 16, από 3,5 - 6 μέτρα που ήταν, πριν γίνει η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης και οι εργασίες διάνοιξης.

Επίσης, εργασίες θα πραγματοποιηθούν και σε ορισμένους παρόδους της περιοχής.

Συνολικά οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν 7.500 τ.μ δρόμων.

Διάλογος μεταξύ Νομαρχιακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης για θέματα Παιδείας

Με επιτυχία στέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαίου 2009 και ώρα 6.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος ο διάλογος μεταξύ Νομαρχιακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης για θέματα Παιδείας και σχολικών κτιρίων του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος όπου κατατέθηκαν προτάσεις και δεσμεύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μαθητών.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Παιδείας του Δημοτικού Διαμερίσματος όπου εκτός της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων.  

Ευχαριστούμε πολύ όλους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Αντινομάρχη Ηρακλείου κυρία Καγουδάκη Ελένη τον Αντιδήμαρχο κύριο Σαρρή Νώντα, τον Αντιδήμαρχο κύριο Βαρδαβά Κωνσταντίνο και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Η. κύριο Παγωμένο Μανόλη.

Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2009 στον κύκλο της Δημιουργικής Μουσικής

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 13/5/2009 υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Δημήτρη Καρατζάνη η Επιτροπή Επιλογής του προσώπου που θα τιμηθεί για τη φετινή χρονιά με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον κύκλο της Δημιουργικής Μουσικής.

Συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση «ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στα πλαίσια της έκθεσης «ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» που πραγματοποιείται στην Αθήνα, από 14 έως 17 Μαΐου με θέμα : «Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ ... Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do στο Φάληρο.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, είναι συνδιοργάνωση των τεσσάρων επιμελητηρίων της Κρήτης και αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες : έκθεση τροφίμων-ποτών, έκθεση τουρισμού και έκθεση πολιτισμού η οποία περιλαμβάνει επί μέρους εκθέσεις φωτογραφίας,  λαογραφίας,  κεραμικής, έκθεση Μάχης της Κρήτης, έκθεση Λαϊκών Κρητικών Ζωγράφων καθώς  και πληθώρα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη Διαδικασία του 2ου Εθνικού Βραβείου Ποιότητας Δημοσίων Υπηρεσιών

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου πιστεύει ότι η καλή οργάνωση των υπηρεσιών, η απόδοση του προσωπικού και η αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες με άμεση επίδραση στον πολίτη που του εξασφαλίζουν καλύτερη εξυπηρέτηση και υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα 22α Κνώσεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Μαίου τα <22α Κνώσεια>>  στο Σταδιο Ελευθερίας από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης σε συνεργασία με το ΔΑΟΗ, το Δήμο Ηρακλείου και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτές του Σπύρου Αραμπατζή στον δίσκο παίρνοντας την πρώτη θέση με 58.82 με δεύτερο τον Στέφανο Κώνστα. Στην μάχη της σφυροβολίας ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου κέρδισε την πρώτη θέση με 74.32μ., ο Παπαντωνίου τη δεύτερη και ο Σοφιανός την Τρίτη.

Άνοιξε για το κοινό η Πύλη Παντοκράτορα (Χανιόπορτα)

Η Πύλη του Παντοκράτορα γνωστή και ως Χανιόπορτα, άνοιξε για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι 08:30π.μ έως 15:00μ.μ από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η Πύλη αυτή, κατά την Ενετοκρατία ένωνε την πόλη του Χάνδακα με το δυτικό τμήμα της εκτός Τειχών Πόλης και το όνομά της οφείλεται στη μικρή εκκλησία του Παντοκράτορα που βρισκόταν στο εσωτερικό της κοντά στην είσοδο. Πάνω από την Πύλη υπάρχει ανάγλυφο με τη μορφή του Παντοκράτορα σε μετάλλιο, με λατινικούς χαρακτήρες και από κάτω, ο γνωστός λέοντας, σύμβολο της Ενετικής Δημοκρατίας.

Μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. για τα επόμενα τρία (3) χρόνια.

Νέος μεγάλος χώρος Πρασίνου στις Μεσαμπελιές. Αλλάζει η περιοχή

Το ρέμα της Ερυθραίας στην περιοχή των Μεσαμπελιών επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καρατζάνη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Ξημέρη και στελέχη της υπηρεσίας για μια σειρά έργων κατά μήκος του ρέματος που αφορούν την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα  ο κ. Κουράκης έδωσε οδηγίες για την ασφαλτόστρωση των  δυο νέων μεγάλων διανοιχθέντων,  και από τις δύο πλευρές του ρέματος, δρόμων που βρίσκονται παράλληλα της Λεωφόρου Κνωσού και οι οποίοι θα βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Επίσης έδωσε κατευθύνσεις για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με την δημιουργία ενός μεγάλου χώρου Πρασίνου, πολλών δεκάδων στρεμμάτων,  με υποδομές για αθλοπαιδίες, πολιτιστικές δράσεις, περίπατου και αναψυχής για τους Δημότες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι πρόκειται για μια νέα, πάρα πολύ μεγάλη  και εξαιρετικής σπουδαιότητας, παρέμβαση που θα αλλάξει δραστικά την εικόνα των Νοτίων Συνοικιών από τα Νέα Αλάτσατα μέχρι του Μπεντεβή και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.  

Από την επίσκεψη του Δημάρχου στο χώρο

Νέες Δεντροφυτεύεις στο Πάρκο της Λεωφόρου Κνωσού

Ξεκίνησε μια νέα μεγάλη παρέμβαση πρασίνου στο Νέο Κοινόχρηστο Χώρο της Λεωφόρου Κνωσού (Νέο Πάρκο πρώην Αναδρομών) που θα αποδοθεί για χρήση στους Δημότες τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αντιπροσωπεία Διαμερισματικών Συμβούλων του 4ου (Νοτίου) Δημοτικού Διαμερίσματος και μελών του Συλλόγου Lions-Κνωσός, που δώρισαν στο Δήμο ένα σημαντικό αριθμό Δέντρων, συμμετείχαν στην έναρξη της Δεντροφύτευσης, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά ένα σημαντικό έργο αναψυχής για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Κατά την δεντροφύτευση ο κ. Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νέα αυτή παρέμβαση στα πλαίσια του «ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2008-2013» σ' ένα έργο με πολύ μεγάλη σημασία για τον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου συνδιοργάνωσαν εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία του Αη Γιάννη του Ελεήμονα και στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας που βρισκέται στο 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος του Συνδέσμου κυρία Παχιαδάκη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κύριος Γιάννης Κουράκης χαιρέτισε την εκδήλωσε και απένειμε σε 5 πολύτεκνες μητέρες τιμητική πλακέτα και συμβολικό χρηματικό ποσό.

Μεγάλη Παρέμβαση Πρασίνου στο Νέο Πάρκο της Λεωφόρου Κνωσσού

Την Δευτέρα 11 / 05 / 2009 και ώρα 10.30 π.μ., παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, Διαμερισματικών Συμβούλων του 4ου (Νοτίου Δημοτικού Διαμερίσματος) και με την συμμετοχή της Λέσχης Lions - Κνωσός, θα πραγματοποιηθεί, η σημαντική παρέμβαση Πρασίνου στο Νέο Πάρκο της Λεωφόρου Κνωσσού (πρώην Αναδρομές) που θα δεντροφυτευτεί με πολλά μεγάλα Δέντρα και Θάμνους.

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες και Λιμάνια

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 8  Μαΐου 2009 αντιπροσωπεία του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες και Λιμάνια  με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Λάγκος της Πορτογαλίας κ. Jùlio Barroso.

Επίσκεψη Πρέσβεων Κούβας και Βενεζουέλας στο Δήμο Ηρακλείου

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου ο Πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα κ. Hermes Herrera Hernadez και ο Πρέσβης της Βενεζουέλας κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Κρήτη.

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ

Συνεδρίασε χθες το Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ και μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε συμπεριλαμβανόταν τα εξής :

1. Πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙ.Ο.) για την απόδοση των παρακρατηθέντων (οφειλών) από το Ελληνικό Δημόσιο (Ε.Δ.) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α' βαθμού, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 1.711.000.000 €.

2. Υλοποίηση κοινού προγράμματος ΚΕΔΚΕ - ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων στους ΟΤΑ.

3. Ρύθμιση χρεών των Δήμων προς το ΙΚΑ.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην οδό Αγιοστεφανιτών

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 11/05/2009 λόγω έναρξης των εργασιών του έργου: «Ανάπλαση οδών Αγιοστεφανιτών και Ψαρομηλίγκων & σε συντρέχουσες οδούς» θα γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Πρόγραμμα προσέγγισης παιδιών του δρόμου με τη μέθοδο STREET WORK

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, το Σωματείο Η ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που στηρίζει παιδιά σε κίνδυνο και η ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS που βασικό στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης, διοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  προσέγγισης παιδιών του δρόμου με τη μέθοδο STREET WORK.

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου για τα έργα στην παραλιακή

Εδώ και μήνες ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει δεσμεύσει ένα σημαντικό τμήμα του παραθαλάσσιου ενετικού τείχους με σκοπό την απαραίτητη ανάπλαση, με δικαιολογημένη ανοχή εκ μέρους των δημοτών για τη δυσκολία στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Ενώ όμως βασικός σκοπός των εργασιών πρέπει να είναι η ανάδειξη τόσο του τείχους όσο και των αρχαιολογικών ευρημάτων, με έκπληξη διαπιστώσαμε την ανέγερση τσιμεντένιων στύλων, που κατά γενική ομολογία δεν συνάδουν με το χαρακτήρα του μνημείου και ενδεχόμενα δημιουργούν στατικό πρόβλημα σ' αυτό λόγω των σπηλαιώσεων που υπάρχουν από κάτω.

Πέρα από αυτό θεωρούμε ακόμα αδιανόητο να αγνοείται μια στοιχειώδης υποχρέωση όλων των δημοτών, όπως η έκδοση οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία.

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου καλεί όλους στις αρμόδιους φορείς (εισαγγελία, αρχαιολογία κ.λ.π.) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα.

Ενημέρωση του Δημάρχου για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι,  σήμερα Τρίτη 5-5-09 συναντήθηκαν στο Δήμο Ηρακλείου , ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης , ο Πρόεδρος του ΔΣ   κ. Μανόλης Παγωμένος και ο Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, με σκοπό την ενημέρωση και συζήτηση για  τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Δημοτική Επιχείρηση.

Ανοίγει η Πύλη Παντοκράτορα (Χανιόπορτα) για τους πολίτες

Την Πύλη Παντοκράτορα (Χανιόπορτα) επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 05/05/09 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης όπου ενημερώθηκε από το Γραφείο Τειχών για την ολοκλήρωση των εργασιών  καθαρισμού εντός και εκτός καθώς και της τοποθέτησης του προσωρινού  φωτισμού της Πύλης.

Ξεκίνησε η 4η και τελευταία φάση απογράφης των μονίμων κατοίκων της εντός των τειχών περιοχής

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 04/05/2009 και τις ώρες από 8:30 π.μ. έως και τις 14:00  ξεκίνησε η 4η και τελευταία φάση απογράφης των μονίμων κατοίκων της εντός των τειχών περιοχής του Δήμου Ηρακλείου για τη χορήγηση καρτών, οι οποίες θα επιτρέπουν μια θέση στάθμευσης ανά οικογένεια.

Η τέταρτη φάση περιλαμβάνει το υπόλοιπο των κατοίκων της παλαιάς πόλης και συγκεκριμένα της περιοχής που ορίζεται περιμετρικά από την Παραλιακή Λεωφόρο (Σοφοκλή Βενιζέλου), την οδό Δουκός Μποφώρ - Πλατεία Ελευθερίας, τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης - Ίδης - Καλοκαιρινού και την οδό Γιαμαλάκη.

Ιδρυτική Συνέλευση του «Δικτύου Νέων Ελλάδας» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου

Συστάθηκε πριν λίγες ημέρες με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου η ΜΚΟ με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Η ιδρυτική συνάντηση καθώς και η ημερίδα που ακολούθησε για ενημέρωση των μελών και τον προσδιορισμό των ενοτήτων δράσης έγιναν στο χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς, έναν χώρο που θα στεγάσει κοινωνικές δομές και το 2ο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου.

Η πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία Πανελλήνιας εμβέλειας στοχεύει στο να θέσει σε δράση ένα φορέα που θα επιτρέψει στους νέους να ασχοληθούν με σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και τη σύγχρονη κοινωνία γενικότερα.

Ξεκινά η Β' Φάση του Έργου στο Κτίριο της Πλ.Δασκαλογιάννη

Υπέγραψε o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας τη νέα σύμβαση για την εκτέλεση του έργου « Αποκατάσταση του Δημοτικού κτιρίου Πλατείας Δασκαλογιάννη μετά την Ενίσχυση».

Η Β' Φάση του Έργου που ξεκινά με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης αποτελεί τη συνέχεια των εργασιών της Α' Φάσης που έχει ήδη ολοκληρωθεί, συνολικού κόστους 2.100.000 € περίπου,για την ενίσχυση και αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού καθώς και την κατασκευή νέου υπογείου σε όλη τη κάτοψη του Δημοτικού Κτιρίου.

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου εκπροσώπων του Σώματος Eλληνικού Οδηγισμού

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη της κ.Θεανώ Μεταξά και Νίκης Κυπριωτάκη από το Σώμα Eλληνικού Οδηγισμού για να του προσφέρουν συμβολικά τον "Μάη".

Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια Αδελφοποίησης Ηρακλείου & Λεμεσού

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την Αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού με την Πανηγυρική Συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων και τις ομιλίες των Δημάρχων Ηρακλείου και Λεμεσού.

Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε ανταλλαγή δώρων και ακολούθησε η παρουσίαση των Αναπτυξιακών Έργων των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού.

Ο κ. Κουράκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα Αναπτυξιακά Έργα που έχουν γίνει ήδη στο Ηράκλειο, αλλά και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς επίσης τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και τις προοπτικές για την πόλη του Ηρακλείου στους εξής άξονες :

Ιδρυτικό Συνέδριο της «Youthnet Hellas - Δίκτυο Νέων Ελλάδας»

Το ιδρυτικό της συνέδριο πραγματοποιεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘Youthnet Hellas - Δίκτυο Νέων Ελλάδας' σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου το Σάββατο 2 Μαΐου με τη συμμετοχή μελών από όλη την Ελλάδα.

Το ‘Youthnet Hellas - Δίκτυο Νέων Ελλάδας' θα έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και η όλη επικοινωνία μεταξύ των μελών θα είναι κατά βάση διαδικτυακή. Με αυτό τον τρόπο η ΜΚΟ θέλει να δώσει το μήνυμα της αποκέντρωσης, αλλά και της κατάργησης της απόστασης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στόχος της ΜΚΟ είναι να αποτελέσει ένα κόμβο πληροφοριών και σύνδεσης των νέων της Ελλάδας με την Ευρώπη και τον κόσμο με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ιδιαίτερη δραστηριοποίηση θα υπάρξει στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για νέους, μιας και υπάρχει πλέον μεγάλη εμπειρία από τη συμμετοχή τα τελευταία χρόνια σε δράσεις ανταλλαγών, συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαίδευσης στον τομέα της συμμετοχής των νέων.

Προσωρινή Διακοπή της Κυκλοφορίας στην Παραλιακή Λεωφόρο

Από το τμήμα κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από αύριο Τετάρτη 29/04/2009 για τη συνέχιση των εργασιών του έργου «Διαμόρφωση Παραλιακής Λεωφόρου Λιμένος Ηρακλείου», κρίνεται απαραίτητη η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, στο νότιο κλάδο της παραλιακής λεωφόρου του τμήματος από τον κόμβο Ο.Λ.Η. έως τον κόμβο Εθνικής Αντιστάσεως.

Εαρινός Κύκλος Σπουδών από το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» με θέμα την «Τοπική Ιστορία»

Το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» διοργανώνει ένα κύκλο δωρεάν σεμιναρίων με θέμα την «Τοπική Ιστορία» κρίνοντας πως η ενότητα αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Δημότες, τους Εκπαιδευτικούς και ιδίως τους Νέους.

Ο Εαρινός Κύκλος Σπουδών αρχίζει στις 8 Μαΐου και τελειώνει στις 20 Μαΐου, με διδάσκοντες Καθηγητές Πανεπιστημίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και μετά το πέρας των μαθημάτων θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Τέλος ανακοινώνεται ότι η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη και για το κοινό που δεν ενδιαφέρεται να εγγραφεί και να λάβει τη σχετική βεβαίωση.

Τα σεμινάρια θα γίνουν στoν «Πολυχώρο» της ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λεμεσό

Τη Δευτέρα 27/04/2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και αντιπροσωπεία Δημοτικών Συμβούλων αναχωρούν για την Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχουν στις από κοινού εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 20 χρόνων Αδελφοποίησης της Λεμεσού με το Ηράκλειο.

Έγκριση σημαντικών έργων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Έργα με ιδιαίτερη σημασία για την ποιότητα ζωής και τις λειτουργίες της πόλης εγκριθήκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης των παρακάτω έργων ανάπλασης και ανακατασκευής:

- της Οδού Παπαναστασίου
- της Οδού Ούλαφ Πάλμε
- της Οδού και Πλατείας Παρασκευοπούλου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, σε δηλώσεις του τόνισε την σπουδαιότητα  αυτών των παρεμβάσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο στην βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στις περιοχές αυτές.

Σημαντικά θέματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Έργα με ιδιαίτερη σημασία για την ποιότητα ζωής και τις λειτουργίες της πόλης συζητούνται την Τετάρτη 22 Απριλίου  στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ αυτών είναι οι αναπλάσεις και ανακατασκευές των οδών Παπαναστασίου, Ούλαφ Πάλμε και της Οδού και Πλατείας Παρασκευοπούλου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε  ότι με τις παρεμβάσεις αυτές  που αφορούν ζωτικούς οδικούς άξονες του Ηρακλείου, θα ανακατασκευαστούν πλήρως, θα διαπλατυνθούν, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, θα δεντροφυτευτούν, θα γίνει υπογειοποίηση των δικτύων και θα εφοδιαστούν με αστικό εξοπλισμό(παγκάκια, φωτιστικά, κ.α),  θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στην κυκλοφορία, κυρίως στα Προάστεια, καθώς επίσης και στην καθημερινότητα των Δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.

Νέες Δεντροφυτεύσεις στον Κόλπο του Δερματά

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης επισκέφτηκε τον Κόλπο του Δερματά, όπου εδώ και 2 ημέρες έχουν ξεκινήσει οι φυτεύσεις της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 14 μεγάλα δέντρα ( αλμυρίκια ), ανθεκτικά στη θαλάσσια περιοχή καθώς και μικροί ποώδεις θάμνοι στα παρτέρια που βρίσκονται εκεί.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή συνεπής στο πρόγραμμα « Πράσινο Ηράκλειο 2008-2013 » συνεχίζει τις δεντροφυτεύσεις σε όλες τις περιοχές της πόλης. Τόνισε δε, ότι το επόμενο διάστημα ( μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας συγκεκριμένα ) θα έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη δεντροφύτευση και του Βόρειου και το Νότιου μέρους του Κόλπου του Δερματά.

Ξεκινάει η 3η φάση Απογράφης των Μονίμων Κατοίκων της εντός των Τειχών Περιοχής

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από την Τρίτη του Πάσχα 21/04/2009 και τις ώρες από 8:30 π.μ. έως και τις 14:00  θα ξεκινήσει η 3η φάση απογράφης των μονίμων κατοίκων της εντός των τειχών περιοχής του Δήμου Ηρακλείου για τη χορήγηση καρτών, οι οποίες θα επιτρέπουν μια θέση στάθμευσης ανά οικογένεια.

Η χρονική διάρκεια στην οποία μπορούν να προσέλθουν οι δημότες της εν λόγω περιοχής είναι μέχρι τις 15/05/2009.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει τους κατοίκους της περιοχής που ορίζεται περιμετρικά από :

Κατασκευή Δρόμων στις Νότιες & Δυτικές Συνοικίες

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για το έργο  «Κατασκευή Δρόμων προς Κορακοβούνι από τον Αγ. Γεώργιο έως Φλαμπουριάρη (Οδός Ηρακλή Μιχελινάκη) και από τον Αγ. Ιωάννη Χωστό έως Φλαμπουριάρη (Οδός Μπακογιάννη)».

Γεωτεχνική Μελέτη για το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο « Γεωτεχνική Μελέτη Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης ».

Απόφαση της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου για το Νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου  της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου Για το Νέο  Αεροδρόμιο Καστελίου.Ύστερα  από έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη Δημάρχου Ηρακλείου με αριθμό 109/09 , συνήλθαν   τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ σήμερα Πέμπτη 9 / 4 / 2009  και ώρα 14.οο μ.μ. στην αίθουσα των γραφείων της , στην Λ.Δημοκρατίας 21 στο Ηράκλειο  για συζήτηση  των  θεμάτων της Ημερήσιας  Διάταξης .

Διακοπή Κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο της Παπαναστασίου

Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από αύριο Παρασκευή 10/04/2009 για τις ανάγκες του έργου στον ανισόπεδο κόμβο της Παπαναστασίου και συγκεκριμένα, για την κατασκευή του New Jersey (νησίδας) κάτω από τη γέφυρα, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας από το βόρειο τμήμα της Λ. Παπαναστασίου προς τον νότιο ιστό της πόλης που μέχρι σήμερα γινόταν μέσω των οδών Δημητρίου Κοκότσι (παράλληλος Εθνικής οδού) και Ρίθυμνας - η οποία είχε μονοδρομηθεί - .

Η μόνη κίνηση που θα επιτρέπεται από το βόρειο τμήμα της Λ. Παπαναστασίου θα είναι η κίνηση προς δυτικά. (προς Ρέθυμνο)

Προκειμένου οι οδηγοί να κατευθυνθούν προς τον νότιο ιστό της πόλης παρακαλούνται να ακολουθούν τη διαδρομή διαμέσου της Λ. Κνωσού συμβουλευόμενοι τις πληροφοριακές πινακίδες.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηρακλείου, Ιατρικής Σχολής και ΠΑΓΝΗ για τη Λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων

Υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη Ηρακλείου, τον Προέδρο της Ιατρικής Σχολής κ.Οδυσσέα Ζώρα και τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ.Χρήστο Μελά.

Το Πρωτόκολλο αυτό αφορά στην οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων που θα λειτουργήσουν με στόχο την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και την υποστήριξη της έρευνας στον τομέα αυτό. Επίσης σε συνεργασία με τον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής και αξιοποιώντας αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Προγράμματα θα γίνεται εκτίμηση των αναγκών υγείας των κατοίκων.

Λειτουργική Διαρρύθμιση του «Αχτάρικα» - Υπεγράφη η σύμβαση

Σήμερα, Τρίτη 07-04-2009 o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, υπέγραψαν τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου :«Αποκατάσταση Δημοτικού κτιρίου Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης  - Λειτουργική Διαρρύθμιση».

Έρευνα για τα ΕΝΕΡΓΑ ΡΗΓΜΑΤΑ του Υποθαλάσσιου Χώρου

Σήμερα, Δευτέρα 06/04/2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, o Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού Δρ.Δημήτριος Ασημακόπουλος, και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ.Δημήτριος Παπανικολάου, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα :« Διερεύνηση των Ενεργών Ρηγμάτων στον Υποθαλάσσιο Χώρο του Κόλπου του Ηρακλείου και Συσχέτιση με τα Ενεργά Ρήγματα της Ξηράς».

Ανακύκλωση - Στατιστικά Στοιχεία Μαρτίου 2009

H εφαρμογή του προγράμματος της ανακύκλωσης στο Δήμο μας από τις 9/11/2006 μας δίνει τη δυνατότητα να παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία.

Η ποσότητα των απορριμμάτων, των γαλάζιων κάδων της ανακύκλωσης , που έχουν περισυλλεχθεί από τις 9/11/2006 έως τις 31/3/2009 ανέρχεται στους  19.941,11 τόνους.

3.160 Στρέμματα Νέων Εκτάσεων στο Σχέδιο Πόλης Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ενέκρινε, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη, τους όρους σύμβασης για την εκπόνηση τριών (3) νέων μεγάλων πολεοδομικών μελετών που αφορούν την επέκταση του σχεδίου Πόλης.

Παρουσίαση Μελετών του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Τμημάτων της Ενετικής Οχύρωσης

Στον πολυχώρο της «Παλιάς Λαχαναγοράς» πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Παρουσίασης των Μελετών που βραβεύτηκαν μετά τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που διενέργησε ο Δήμος Ηρακλείου και αφορούν Τμήματα της Ενετικής Οχύρωσης. Συγκεκριμένα το  σωζόμενο τμήμα του Ανατολικού Νεωρίου, την εντυπωσιακή για την εποχή της, Δεξαμενή Νερού ΖΑΝΕ, και την Αποθήκη Άλατος στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Και τα τρία αυτά μνημεία, σήμερα, αποτελούν ένα ιδιαίτερο συγκρότημα και η πλήρης αποκατάστασή τους συμπίπτει με τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για να αποδοθούν στους Ηρακλειώτες με σύγχρονες χρήσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης για χώρους πολιτισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παραβρέθηκε στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και συνομίλησε με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Όττο Ρεχαγκελ και παράγοντες του ποδοσφαίρου.

H Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας διοργανώνει εκπαιδευτική συνάντηση

Ο Δήμος Ηρακλείου (Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας - Αισθητική της Πόλης) με την συνεργασία του ΤΕΙ Ηρακλείου, της Α΄βάθμιας και της Β΄βάθμιας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διοργανώνουν εκπαιδευτική συνάντηση - ημερίδα την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 και ώρα 10:00 πμ.

Παιδιά τραγούδησαν στον Δήμαρχο Ηρακλείου τα Κάλαντα της Άνοιξης

Το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκαν σήμερα τα παιδιά του Παγκρήτιου Νηπιαγωγείου για να του τραγουδήσουν τα Κάλαντα της Άνοιξης. Ο Δήμαρχος μίλησε με τα παιδιά και τις δασκάλες τους,τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τραγούδησε μαζί τους.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20.30 χιλιάδες πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την Ώρα της Γης- στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Δήμος Ηρακλείου ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη δράση αυτή και προχωρά στη συμβολική συσκότιση των Ενετικών Τειχών, του μεγαλύτερου Οχυρωματικού Έργου της Μεσογείου.

Η πρωτοβουλία « ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ » αποτελεί το μεγαλύτερο οικολογικό συμμετοχικό γεγονός στον κόσμο στο οποίο συμμετέχουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 2000 πόλεις στέλνοντας ένα μήνυμα στους Ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Δουκός Μποφώρ

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι την Κυριακή 29-3-2009 και τις ώρες από τις 08:00 έως τις 15:00, λόγω της απομάκρυνσης των εργοταξιακών γραφείων από το χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δουκός Μποφώρ, από την Πλατεία Ελευθερίας(Αρχαιολογικό Μουσείο) έως την οδό Χατζηδάκη Ιωάννη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων τα οποία κινούνται από την Πλατεία Ελευθερίας προς την οδό Επιμενίδου και Λ. Νεάρχου (παραλιακή) θα γίνεται διαμέσου των οδών Ξανθουδίδου - Χατζηδάκη Ιωάννη - Δουκός Μποφώρ.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας των παραπάνω εργασιών.

2η Φάση Απογράφης των Μονίμων Κατοίκων της Εντός των Τειχών Περιοχής

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 30/03/2009 και τις ώρες από 8:30 π.μ. έως και τις 14:00  θα ξεκινήσει η 2η φάση απογράφης των μονίμων κατοίκων της εντός των τοίχων περιοχής του Δήμου Ηρακλείου για τη χορήγηση καρτών, οι οποίες θα επιτρέπουν μια θέση στάθμευσης ανά οικογένεια.

Νέες φυτεύσεις από τον Δήμο Ηρακλείου

Την Παρασκευή 27/3/2009 στην Λεωφόρο Ανδρ. Παπανδρέου και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από την Οδό Πετρακογιώργη έως την Οδό Θερίσου θα  πραγματοποιηθούν φυτεύσεις 81 μεγάλων δέντρων (Αριές) ύψους 3,5 μέτρων από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες  φυτεύσεις στην Οδό Παύλου Μελά με την τοποθέτηση 25 επιπλέον Μουριών, ύψους 3,5 μέτρων (έχουν τοποθετηθεί ήδη 35 μουριές από το σύνολο των 60)

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου για τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ

Στην Αθήνα, θα βρίσκεται την Πέμπτη 26/03/2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ με θέματα :

1) Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ για :

 α) Τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιάννη    Παπαθανασίου για την αναπλήρωση του τέλους παρεπιδημούντων.

 β) Την ΚΥΑ για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της « ΔΗΜΟΣ Α.Ε ».

2)  ΚΥΑ κατανομής ΚΑΠ  έτους 2009.

3)  α) Παρατηρήσεις επί του νέου σχεδίου ΚΥΑ για το Πρόγραμμα Δομών Φύλαξης Παιδιών, έτους 2009-2010.

      β) Λήψη απόφασης για τον ΟΚΑΝΑ.

 4)  α) Τέλη διέλευσης και χρήσης δικτύων ηλεκτρονικών παροχών.

       β) Διοργάνωση Θεματικού Συνεδρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και της Γνώσης.

 

Απογραφή των Μονίμων Κατοίκων της Εντός των Τειχών Περιοχής

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 23/03/2009 και τις ώρες από 8:30 π.μ. έως και τις 14:00  θα ξεκινήσει η απογραφή των μονίμων κατοίκων της εντός των τειχών περιοχής του Δήμου Ηρακλείου για τη χορήγηση καρτών οι οποίες θα επιτρέπουν μια θέση στάθμευσης ανά οικογένεια.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών η απογραφή θα γίνεται τμηματικά ανά ζώνες - περιοχές στον χώρο του Δημοτικού parking της παλαιάς Λαχαναγοράς,  ξεκινώντας από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Δείτε τον χάρτη της περιοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητκά που πρέπει να προσκομίσετε.

Νέες Ασφαλτοστρώσεις στη Πόλη και τα Τοπικά Διαμερίσματα

Τη Δευτέρα 23-03-2009 o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, υπέγραψαν τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου : « Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Ηρακλείου και Τοπικών Διαμερισμάτων ».

Μελέτη Νέας Χάραξης του Δημοτικού Δρόμου ΠΑΓΝΗ - Σταυράκια

Υπέγραψε o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος των αναδόχων μελετητικών γραφείων, παρουσία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρακίων κ. Μιχάλη Χιωτάκη, μελών του Τοπικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Σταυρακίων, τη σύμβαση με τίτλο : « Οριστική Μελέτη Δρόμου ΠΑ.Γ.Ν.Η - Σταυράκια  από τον κόμβο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου μέχρι  το Τοπικό Διαμέρισμα Σταυρακίων ».

Μαθητές τραγούδησαν στον Δήμαρχο Ηρακλείου τα Κάλαντα της Άνοιξης

Μικροί Μαθητές του Νηπιαγωγείου του Ζάννειου Εκπαιδευτηρίου επισκέφτηκαν σήμερα Παρασκευή 20 / 03 / 2009 τον Δήμαρχο Ηρακλείου, όπου του τραγούδησαν όπως κάθε χρόνο τα Κάλαντα της Ανοιξης. 

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηρακλείου του νέου Ταξίαρχου της ΣΕΑΠ

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 20/03/2009 ο Νέος Ταξίαρχος της ΣΕΑΠ κ. Βελεγράκης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρυτάνη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 20-3-2009 στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννη Παλλήκαρη.

Αποτύπωση των Ενετικών Τειχών. Υπεγράφη η σύμβαση μελέτης

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, υπέγραψαν τη σύμβαση για τη μελέτη : « Αποτύπωση των Ενετικών Τειχών της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου ».

Επισκέψεις του Δημάρχου σε διάφορες περιοχές και εργοτάξια της πόλης

Την Τετάρτη 18/03/2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Ξημέρη επισκέφτηκαν και εργοτάξια σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για την εξέλιξη των εργασιών αλλά και να συζητήσουν με κατοίκους των περιοχών για τα προβλήματα που τους απασχολούν :

Κατεδάφιση Ακινήτου στην οδό Παπαπέτρου Γαβαλά

Αύριο, Τετάρτη 18 Μαρτίου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου θα ξεκινήσει την κατεδάφιση αυθαίρετου διώροφου κτιρίου (στάδιο εργασιών : φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα) που βρίσκεται σε ανώνυμη πάροδο της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά, στο ύψος του αριθμού 41, νοτίως του 46ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στη Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο, Τρίτη 17/3/2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, όπου θα παρευρεθεί  ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της   ΕΔΕΥΑ (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδος) στις 10:00π.μ στη συνάντηση στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) με θέμα τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ στους Βιολογικούς Καθαρισμούς.

 Στην συνέχεια το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ θα μεταβεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπαλτά  για θέματα του ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου αύριο στις 14:00μ.μ θα παραστεί στην συνάντηση διαμαρτυρίας των Δημάρχων με θέμα την Κατάργηση του Τέλους Παρεπιδημούντων  και τα Τέλη Εκδιδομένων Λογαριασμών.

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη του γνωστού μουσικοσυνθέτη κ. Χρήστου Λεοντή

Φωτογραφίες απο την επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη του γνωστού μουσικοσυνθέτη κ. Χρήστου Λεοντή.

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Ηρακλείου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, o Πρόεδρος του Εθν. Αστεροσκοπείου Αθηνών καθ. Χρήστος Ζερεφός και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ καθ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τίτλο: «Ειδική Έρευνα επισήμανσης και χαρακτηρισμού της Ενεργότητας των Ρηγμάτων στις προς Πολεοδόμηση περιοχές του Δήμου Ηρακλείου».

Το παραπάνω ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως τελικό στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από εκθέσεις, χάρτες, σχέδια και φωτογραφίες αλλά και την διατύπωση προτάσεων, σχετικά με την καταλληλότητα, για ασφαλή δόμηση των πολεοδομούμενων περιοχών του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου συνεδριάζει η Δημαρχιακή Επιτροπή για να συζητήσει τα παρακάτω θέματα:

Ο Δήμαρχος στα εγκαίνια του νέου Superfast στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Από τα εγκαίνια του νέου Superfast στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Κουράκης με τον Αντιπρόεδρο της Μarfin  κ.Ανδρέα Βγενόπουλο και τον κ.Παναγόπουλο.

Μελέτη Ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή της Χανιώπορτας

Υπέγραψε o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, την σύμβαση για την μελέτη του έργου « Διαμόρφωση της Ευρύτερης Περιοχής Πλατείας Κόρακα ».

Πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου για την Καταγραφή των Αντιστασιακών Οργανώσεων της Κρήτης

Σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης Πολίτη κ. Μανόλη Αλεξάκη και τον Προϊστάμενο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρη Σάββα.

Σύσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για θέματα του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος

Τη Δευτέρα 6/3/2009, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Ξημέρη Βασίλη με τον  Πρόεδρο του 2ου Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Σεβδαλή Γεώργιο παρουσία των προϊσταμένων των τμημάτων υπαιθρίων χώρων και οδοποιίας  κυρία Ζαχαριουδάκη και κύριο Νικολακάκη αντίστοιχα.

Παραδίνονται σε χρήση οι ράμπες της Εθνκής Οδού στον κόμβο Παπαναστασίου

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από την Τρίτη 10/03/2009 και ώρα 11:00 π. μ. πρόκειται να παραδοθεί σε χρήση η ράμπα ανόδου της Εθνικής Οδού στον κόμβο Παπαναστασίου από την πλευρά του Γιόφυρου (δυτικά) προς τη γέφυρα Παπαναστασίου, με κατεύθυνση το κέντρο του Ηρακλείου (βόρεια) και τις Μεσαμπελλιές (νότια), καθώς  και το ρεύμα καθόδου από τη νότια πλευρά της Λ. Παπαναστασίου προς τη βόρεια πλευρά (Σκορδαλού και εν συνεχεία Λεωφόρο Κνωσού).

Δημοσιοποίηση της πρότασης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Παλιάς Πόλης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον στην  Παλιά Πόλη  του Ηρακλείου, και πιο συγκεκριμένα στις  περιοχές Αγ. Μηνά - Βαλ. Τζαμί - Βίγλα-Πεδιάδος -  Αγ. Δημήτριου - Αγ. Τίτου - Σπιναλόγγας-Λάκκου - Λαβυρίνθου  (εκτός της συνοικίας της Αγ. Τριάδας)  καθώς και στην περιοχή, εκτός τειχών,  της Ανάληψης και στο οικοδομικό τετράγωνο της  οδού Εφόδου μεταξύ των προμαχώνων  Αγ. Ανδρέα και Παντοκράτορα, να προσέλθει στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων της Παλιάς  Λαχαναγοράς, επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου, από 11-03-2009  έως και 10-04-2009 από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. καθημερινά, και κάθε Τετάρτη επιπλέον από τις 17.00μ.μ. έως και 20.00μ.μ, προκειμένου να λάβει γνώση για  την πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου των παραπάνω περιοχών. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ενστάσεις καθόλη  τη  διάρκεια  της ανάρτησης.

Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων με υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα της αρμοδιότητας του

Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων με υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα της αρμοδιότητας  του.

Η Ανακύκλωση στην Πόλη μας - Στατιστικά Στοιχεία

H εφαρμογή του προγράμματος της ανακύκλωσης στο Δήμο μας από τις 9/11/2006 μας δίνει τη δυνατότητα να παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία.

Έληξε με Επιτυχία η Έκθεση της Βούλας Παπαιωάννου

Στις 26 Φεβρουαρίου έληξε με επιτυχία η εκθεση της Βούλας Παπαιωάννου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η εκθεση ήταν συνδυοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου και του Μουσείου Μπενάκη και την επισκέφθηκαν 3.000 μαθητές και 4.000 Ενήλικες.

Αρχίζουν οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2009» του Δήμου Ηρακλείου

Αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2009» του Δήμου Ηρακλείου (Σεμινάρια - Φεστιβάλ Θεάτρου - Παράλληλες Εκδηλώσεις - Διαγωνισμοί Λογοτεχνίας και Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των  Αγώνων  ενός πολύμορφου Παγκρήτιου Πολιτιστικού Θεσμού που στόχο έχει την προβολή, ενίσχυση και ανάδειξη των νέων δημιουργών της Κρήτης και που έχουμε καθιερώσει εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στο Δήμο μας.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη «Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων της Ευρώπης»

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη « Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των  Πόλεων της Ευρώπης », Πράγα 5-6 Μαρτίου 2009

Στη Πράγα της Τσεχίας θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 και Παρασκευή 6 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να συμμετάσχει στη « ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ».

Παρουσίαση του Μουσείου «El Greco: Επιστροφή στην Πατρίδα»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσίασε στους δημοσιογράφους το Μουσείο EL GRECO: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ που βρίσκεται στην πύλη Βηθλεέμ των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου, καθώς  και τους βασικούς συντελεστές του:

Τους 3 ζωγράφους οι οποίοι αναδημιούργησαν τα έργα του Μεγάλου Κρητικού (Ηρακλειώτη) ζωγράφου ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και τα ενδιάμεσα στάδια έργων που απαιτήθηκαν για την πολυβραβευμένη διεθνώς ταινία EL GRECO και που αντίστοιχα τους δεν υπάρχουν σε κανένα μουσείου του κόσμου.

Επίσης ο Δήμαρχος παρουσίασε τον Ηρακλειώτη Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και την σύζυγο του Ελένη Σμαραγδή παραγωγό και επιμελήτρια των εκθεμάτων του Μουσείου που έκαναν δωρεά στο Δήμο Ηρακλείου.

Μελέτη Διαμόρφωσης Δημοτικής Οδού Ηρακλείου-Φοινικιάς

Υπέγραψε o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, τη μελέτη του έργου : «Διαμόρφωση της Δημοτικής Οδού Ηρακλείου - Φοινικιάς από τη διασταύρωση των Μαλάδων μέχρι τον οικισμό της Φοινικιάς ».

Η μελέτη που αφορά την βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης του εν λόγω τμήματος του Δημοτικού Δρόμου Ηρακλείου - Φοινικιάς, συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων και διαμορφούμενου μέσου πλάτους 12 μέτρων, από 4-6 μέτρα που είναι σήμερα, θα εκπονηθεί σύμφωνα με προδιαγραφές που θα εγγυώνται τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης στη Συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων για τον προγραμματισμό των έργων στα δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα.

Νέα Δικαίωση του Δήμου Ηρακλείου για το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου ΑΧΤΑΡΙΚΑ

Με την  υπ.αριθμ. 15/2009 απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε δεκτή αίτηση ανάκλησης του Δήμου Ηρακλείου και  κρίθηκε ότι η 549/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και το υποβληθέν σχέδιο σύμβασης για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση δημοτικού κτιρίου Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Λειτουργική διαρρύθμιση» είναι νόμιμα.

Μετά την απόφαση αυτή και παρά το πλήθος των προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου της αποκατάστασης του κτιρίου ΑΧΤΑΡΙΚΑ, τόσο λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων στο υπόγειο, όσο και της κατάστασης του κτιρίου, όπως αυτή αναδείχθηκε μετά την αποκάλυψη του φέροντος οργανισμού, που καθιστούσαν εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη πρόσθετων εργασιών, το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση και σύντομα η ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  θα αποδοθεί και πάλι στους Δημότες.

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας με τους Προέδρους και υπευθύνους Καθαριότητας των Τοπικών Διαμερισμάτων και υπηρεσιακούς παράγοντες

Σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου με τους Προέδρους και υπευθύνους Καθαριότητας των Τοπικών Διαμερισμάτων και υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Καθαριότητας , του Τμήματος Πρασίνου και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Δενδροφύτευση στα Ενετικά Τείχη από τον Οργανισμό «Ελλάδα Καθαρή»

Ο Οργανισμός "Ελλάδα Καθαρή" και η εταιρία MELISSA- KIKIZAΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει Δενδροφύτευση στα Ενετικά Τείχη την Πέμπτη 26/2/2009.

Απόδοση 4.679 τμ. για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης. Νέα Δικαίωση του Δήμου Ηρακλείου

Η Δημοτική Αρχή, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της, την υλοποίηση του Σχεδίου σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες της Ηρακλείου.

Στο προγραμματισμό αυτό και με εντολή του Δημάρχου Ηρακλείου, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, περιέλαβε και την περιοχή Γιόφυρο, γύρω από το κατάστημα της γνωστής εταιρίας παιχνιδιών, ώστε να αποδοθούν όλοι οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος έχει δώσει σειρά δικαστικών αγώνων, για την αποζημίωση, την απόδοση των ρυμοτομουμένων τμημάτων αλλά και της έκτασης των 4.679 τμ, που από το Σχέδιο Πόλης προβλέπεται ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα για το Τέλος Παρεπιδημούντων

Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών ότι δεν πρόκειται να καταργήσει το τέλος παρεπιδημούντων, ξαφνικά στο σχέδιο Νόμου  για το «Σύστημα Άϋλων τίτλων, διατάξεις για την κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις», όχι μόνο κατήργησε το ισχύον τέλος παρεπιδημούντων (από 2% σε 0,5%), αλλά και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (από 2% σε 0,5%).

Το πρόσχημα της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κλάδου που πλήττεται από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Αποκορύφωμα της κοροϊδίας και του συνεχούς εμπαιγμού της Κυβέρνησης είναι ότι στο ίδιο Σχέδιο Νόμου και στο κεφάλαιο β' με τίτλο «Επί του προϋπολογισμού των οικείων Δήμων και Κοινοτήτων (Ο.Τ.Α. α' βαθμού)» αναφέρει ότι: «η ανωτέρω απώλεια θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων των οικείων Δήμων και Κοινοτήτων», δηλαδή πρώτα επί της ουσίας μας καταργεί δύο θεσμοθετημένους πόρους που ανέρχονται στο ποσό των 400 εκατ. € ετησίως και μετά μας ενημερώνει ότι θα αναπληρωθούν χωρίς φυσικά να προσδιορίζει από ποιες πηγές, ίσως γιατί θεωρεί εκτός πάσης πραγματικότητας ότι έχουμε πλεόνασμα στα ταμεία μας.

Συνεδρίαση για Ανάδειξη Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών της Εκτελεστικής του Δ.Σ. του ΕΣΔΑΚ

Σήμερα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς παρουσιάστηκε ο απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης του ΕΣΔΑΚ για τη διετία 2007-08.(σας έχει ήδη σταλεί) Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος και τους στόχους της επόμενης περιόδου η οποία είναι κρίσιμη για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Παραλιακή Λεωφόρο λόγω Έργων

Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από αύριο Παρασκευή 20/02/2009 λόγω της έναρξης των εργασιών για το έργο «Διαμόρφωση Παραλιακής Λεωφόρου Λιμένος Ηρακλείου από κόμβο Ο.Λ.Η. έως κόμβο Κατσαμπά», το οποίο θα κατασκευαστεί σε δυο φάσεις κατά μήκος της Παραλιακής Λεωφόρου, από τη συμβολή της με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως έως τη συμβολή της με τη Λ. Στέλιου Καζαντζίδη, το ρεύμα κυκλοφορίας από Δυτικά προς Ανατολικά( δηλαδή από Πλατεία 18 Άγγλων προς Νέα Αλικαρνασσό) θα παραμένει πάντα ανοιχτό και στις δυο φάσεις των εργασιών καθώς η κίνηση των οχημάτων θα εκτελείται με προσοχή και καθ' υπόδειξη της εργοταξιακής σήμανσης στη λωρίδα κατεύθυνσης που δίνεται στο βόρειο τμήμα της Παραλιακής.

Παράταση της έκθεσης «η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου 1898-1990» απο το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη

Παράταση  της έκθεσης Η φωτογράφος  Βούλα Παπαϊωάννου 1898-1990 απο το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και εκδήλωση για την ιστορία  της Ελληνικής φωτογραφίας 1940-1970.

Σεμινάριο με τίτλο «Παγκοσμιοποίηση πριν και μετά την κρίση» από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Από την «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» ανακοινώνεται ότι το σεμινάριο του κ. Νίκου Μουζέλη, Καθηγητή Κοινωνιολογίας  London School of Economics & Διευθυντή Ακαδημίας Εργασίας της ΓΣΕΕ, με τίτλο «Παγκοσμιοποίηση πριν και μετά την κρίση» θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου, 6.30-8.30 μ.μ. στο «Πολύκεντρο» του Δήμου Ηρακλείου.

 

Δήλωση Δημάρχου – Ανακοίνωση Νέων Αντιδημάρχων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους και προέδρους των οργανισμών του Δήμου Ηρακλείου και δήλωσε:

"Όπως γνωρίζετε, το περιβάλλον και οι συνθήκες που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επιδεινωθεί τόσο από την οικονομική κρίση και την έλλειψη κεντρικών πόρων, όσο και από την καθυστέρηση υλοποίησης του ΕΣΠΑ και των αδυναμιών του Θεσμικού Πλαισίου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και το ρόλο του.

Παρά το δυσμενές αυτό περιβάλλον, ο σχεδιασμός του Δήμου θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και μέσα στις προθεσμίες του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η υλοποίηση ενός πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της Ελληνικής Περιφέρειας Προγράμματος Έργων και Παρεμβάσεων που ξεπερνά τα 100 εκατ.ευρώ, για το οποίο ο Δήμος μας έχει ήδη εξασφαλίσει του αναγκαίους πόρους."

Tο 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο

Σας παρουσιάζουμε με χαρά το 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο, που διοργανώνουν οι Μαγκάλιβερ, δηλαδή εμείς. Η ομάδα μας, νικήτρια του περσινού 6ου Κυνηγιού πήρε τη σκυτάλη από τους περσινούς διοργανωτές.

Με την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου τα τελευταία 7 χρόνια διοργανώνεται στο Ηράκλειο ένα παιχνίδι που έχει πλέον γίνει θεσμός για τα αποκριάτικα δρώμενα της πόλης μας. Κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότερες ομάδες με αποκορύφωμα το 2008 που έφτασαν τις 300 και τα άτομα που έλαβαν μέρος τα 4000. Φέτος εμείς ξεκινώντας πολύ νωρίς, αφιερώνοντας αρκετό από τον ελεύθερό μας χρόνο και συνδυάζοντας φαντασία, μεράκι, όρεξη και μεγάλες δόσεις χιούμορ ευελπιστούμε να καταρρίψουμε το περσινό ρεκόρ.

Το πρόγραμμα των «Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2009» και των «Πολιτιστικών Αγώνων 2009» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το πρόγραμμα των «Αποκριάτικων   Εκδηλώσεων  2009»  και  των  «Πολιτιστικών  Αγώνων 2009» σταλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου για έγκριση.

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Δήμος Ηρακλείου καθιέρωσε από το 1996 ένα Παγκρήτιο Πολιτιστικό θεσμό που στοχεύει στην ενίσχυση, προβολή και ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για την Παγκρήτια Συνάντηση Νέων Δημιουργών - «Πολιτιστικοί Αγώνες» που κάθε χρόνο περιλαμβάνει θεματικούς κύκλους από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.(Θεατρικά Σεμινάρια - Φεστιβάλ  Θεάτρου - Λογοτεχνικούς Αγώνες -Διαγωνισμό Φωτογραφίας - Διαγωνισμό δεξιοτεχνίας στα Έγχορδα Όργανα  και Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών-Χορωδιών της Κρήτης κ.α).

Η Ανακύκλωση στην Πόλη μας - Στατιστικά Στοιχεία

H εφαρμογή του προγράμματος της ανακύκλωσης στο Δήμο μας από τις 9/11/2006 μας δίνει τη δυνατότητα να παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία γύρω από την εφαρμογή του.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους της πόλης

Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 16/02/2009, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη, θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

Χρηματοδότηση Νέων Μελετών από το Πρόγραμμα Θησέας

Δύο Νέες Μελέτες, προκειμένου να κατασκευαστούν δύο σημαντικοί δρόμοι, εντάχθηκαν για Χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Θησέας του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσκεψη του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στο Δήμαρχο Ηρακλείου

Από την επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη του Διοικητή 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος κ.Κλώνη Βασίλη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη Σύσκεψη των Αγροτών

Στην προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη των Αγροτών της Κρήτης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη συμμετείχε εκ μέρους της ΤΕΔΚ ο Πρόεδρος της, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να στηρίξει με την παρουσία του τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην υποδοχή του Μητροπολίτου Σύρου κκ. Δωρόθεου

Φωτογραφίες από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ειρηναίο και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  στην υποδοχή του Μητροπολίτου Σύρου κκ. Δωρόθεου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα έργα που εκτελούνται στον Καράβολα

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου στα έργα που εκτελούνται στον Καράβολα για να συζητήσουν το χρονοδιαγραμμα ολοκλήρωσης του έργου με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (φωτιστικά, παγκάκια, απορριμματοδέκτες) και τις φυτεύσεις που πρόκειται να γίνουν.

Νέο Έργο Ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο του Ηρακλείου

Υπεγράφη, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση για το έργο : « Ανάπλαση της συμβολής των Οδών Αγιοστεφανιτών & Ψαρομηλίγκων  και σε συντρέχουσες οδούς ( οδός 1878 κ.α.) » Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 590.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για τον Δήμο Ηρακλείου.

Η σύμβαση του έργου, που αποτελεί τη συνέχεια του ήδη εκτελεσθέντος έργου της οδού Βουρβάχων από τη Μιχελιδάκη και στη συνέχεια της οδού Αγιοστεφανιστών, προβλέπει την ανακατασκευή της πλατείας στην συμβολή των οδών Ψαρομηλίγκων, Αγιοστεφανιτών και 1770 καθώς και της οδού 1878 μέχρι την Γιαμαλάκη και μέχρι την κυκλική πλατεία του Μποδοσάκειου. Επίσης στα πλαίσια του έργου αναπλάθεται η οδός Σκορδυλών μέχρι το σημείο  μπροστά από το Δημοτικό Πάρκινκ στη Παλία Λαχαναγορά και πεζοδρομείτε και η οδός Βιστάκη.

Βελτιωτικές Εργασίες σε Δρόμους της πόλης & των Τοπικών Διαμερισμάτων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιριών, υπέγραψαν τις συμβάσεις για τα έργα:  « Φρεζάρισμα Δρόμων Ηρακλείου και Τοπικών Διαμερισμάτων »και « Βελτίωση Βατότητας Δρόμων Ηρακλείου και Τοπικών Διαμερισμάτων ».

Ο αρχικός προϋπολογισμός των δύο έργων είναι 1.199.670,14 € και  θα χρηματοδοτηθούν από Ιδίους Πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Η αποπεράτωση των έργων θα γίνει εντός 250 ημερών από την ημέρα υπογραφής των συμβάσεων.

Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής και στοχεύουν στη συνεχή αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη και την υποβοήθηση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Η ΤΕΔΚ Ν.Ηρακλείου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Αντιπροσωπεία της ΤΕΔΚ Νομού Ηρακλείου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε στο μπλόκο των Αγροτών στα Λινοπεράματα και συζήτησαν μαζί τους για τις κινητοποιήσεις και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Εκπροσωπώντας και εκφράζοντας το σύνολο των Δήμων Ν. Ηρακλείου, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δίκαιο αγώνα των αγροτών, που κατέχονται από οργή και αγανάκτηση, καθώς αδυνατούν ν' ανταποκριθούν πλέον ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσής τους.

Η αγροτική τάξη είναι εκείνη που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, υφίσταται επί χρόνια τις ολέθριες συνέπειες της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής με την συνεχόμενη συμπίεση των τιμών και την αύξηση του κόστους παραγωγής, έχοντας οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Φωτογραφίες από την πορεία εξέλιξης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου

Φωτογραφίες από την πορεία εξέλιξης του Πολιτιστικού  Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) 27/01/2009

Η Κοπή της Πίτας της ΔΕΠΤΑΗ

Από την Κοπή της Πίτας της ΔΕΠΤΑΗ στο "Μαρίνα".

Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων

Yπεγράφη στα γραφεία του Συνδέσμου μεταξύ του Προέδρου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΗ Α.Ε. - ΦΛΟΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ» η σχετική σύμβαση για την Αποκατάσταση 13 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στους 4 νομούς της Κρήτης.

Όπως, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης, με το έργο αυτό συνεχίζεται η προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α., υψηλής και μέσης επικινδυνότητας.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτικές και Θεσμοί» από το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Συνεχίζονται το Φεβρουάριο τα σεμινάρια με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτικές και Θεσμοί» από το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τα σεμινάρια θα γίνουν στην αίθουσα «Πολύκεντρο» του Δήμου Ηρακλείου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Προγραμματισμός Τσιμεντοστρώσεων Δρόμων Τοπικών Διαμερισμάτων

Ολοκληρώνονται οι τσιμεντοστρώσεις δρόμων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Τοπικό Διαμέρισμα Σκαλανίου του Δήμου Ηρακλείου

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον απερχόμενο Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τον απερχόμενο Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Μπαρμπαρούση Νικόλαο.

Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ με Υπουργούς

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης  κ. Κώστα Μαρκόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκο, την Τρίτη 20/01/2009 και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, την Τετάρτη 21/01/2009,  είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ για ΘΕΣΜΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ θέματα αλλά και για τις ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή Κώστα Καρτάλη

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο Βουλευτής Κώστας Καρτάλης τέως Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη ο οποίος τον ξενάγησε στα έργα ανάπλασης που γίνονται στην περιοχή του Καράβολα.

Συνάντηση του Δημάρχου με μέλη της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας

Ο Δήμαρχος Ηρακλειου κ.Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε με τον κ.Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και τον Γεώργιο Γαζή, μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδος Πυγμαχίας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Ο Δήμαρχος στο ΠΣΚΗ για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Βασίλη Ξημέρη και στελέχη της Πολεοδομίας επισκέφθηκαν την περιοχή που κατασκευάζεται το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για να εξετάσουν επί τόπου τις ρυμοτομήσεις που πρέπει να γίνουν στις οδούς Σπιναλόγγας, Ρωμανού και Πλαστήρα για να προχωρήσει η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

«Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου 1898-1990»

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου 1898-1990» από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2009.

Μέσα από 200 θέματα, επιλεγμένα με φωτογραφικά και ιστορικά κριτήρια και χωρισμένα σε 6 ενότητες, διαγράφεται η πορεία της μεγάλης Ελληνίδας φωτογράφου από το 1935 έως το 1960.

Η Παπαϊωάννου την κρίσιμη για την Ελλάδα δεκαετία του '40 έστρεψε το φακό της προς τον απλό άνθρωπο που σιωπηρά έφερε στους ώμους του το βάρος των ιστορικών γεγονότων.

Συνάντηση Δημάρχου με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πόλεως ΚΚΕ

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πόλεως του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και τον ενημέρωσε για την προσπάθεια συντήρησης - ψηφιοποίησης του Αρχείου του ΚΚΕ αλλά και για τις κτιριακές υποδομές που ήδη κατασκευάζονται για τη στέγασή του.

Ανακοίνωση της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου για την Παναγροτική Κινητοποίηση της ΟΑΣΝΗ

Με αφορμή την κινητοποίηση της ΟΑΣΝΗ, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, δήλωσε : «Εκπροσωπώντας και εκφράζοντας το σύνολο των Δήμων Ν. Ηρακλείου, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δίκαιο αγώνα των αγροκτηνοτρόφων, που εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων της χώρας.

H πρώτη Συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για το νέο έτος

Από την πρώτη Συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για το νέο έτος όπου έγινε και η καθιερωμένη κοπή της πίτας. Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Χριστού.

Δίμηνη παράταση προθεσμίας του Κτηματολογίου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην διεκπεραίωση των εργασιών σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, και της αυξανόμενης καθημερινά προσέλευσης των πολιτών, επικοινώνησε εκ νέου με τον Γενικό Διευθυντή της Κτηματολόγιο Α.Ε.,  και ζήτησε την άμεση παράταση της προθεσμίας. Ο Γενικός Δ/ντής, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τον Δήμαρχο Ηρακλείου ότι η προθεσμία θα παραταθεί για τουλάχιστον ένα μήνα και αυτό θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Σε ανακοίνωση της η "Κτηματολόγιο ΑΕ" αποφάσισε τελικά να παρατείνει τη δεύτερη φάση του Κτηματολογίου έως τις 24 Μαρτίου 2009.

Συνάντηση στον ΕΣΔΑΚ για τη διαχείριση της λυματολάσπης

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου μεταξύ του  Προέδρου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και εκπροσώπων της ΔΕΥΑΗ, και του ΤΕΙ Κρήτης με θέμα  τη διαχείριση της λυματολάσπης.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν στον τρόπο που η παραγόμενη λυματολάσπη από το Βιολογικό Ηρακλείου (των Δήμων Ηρακλείου, Γαζίου, Ν. Αλικαρνασού) μπορεί να επεξεργαστεί περαιτέρω προκειμένου όχι μόνο να μη δημιουργείται πρόβλημα με την διάθεσή της αλλά και να μπορεί το παραγόμενο προϊόν -compost να αξιοποιηθεί είτε ως υλικό επικάλυψης είτε ως εδαφοβελτιωτικό υλικό.

Επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στους Δημάρχους της Κρήτης με θέμα «Αποφάσεις Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ στις 14/1/2009»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης απέστειλε επιστολή στους Δημάρχους της Κρήτης με θέμα: «Απόφάσεις Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ στις 14/1/2009». Επισυνάπτεται η επιστολή.

Ειδικές Μελέτες Εξοπλισμού Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Στο Δημαρχείο Ηρακλείου και παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη, υπεγράφησαν σήμερα, 2 νέες ειδικές μελέτες εξοπλισμού του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ και o εκπρόσωπος των μελετητών υπέγραψαν τις συμβάσεις των μελετών :

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αύριο Τετάρτη 14/1/09 και ώρα 11.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ στα γραφεία της.

Επίλυση προβλημάτων της διαδικασίας δεύτερης ανάρτησης κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων στο Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα πλαίσια της Επανάληψης  της Δεύτερης Ανάρτησης των Προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων, συγκάλεσε σύσκεψη αλλά και επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της Αναδόχου εταιρίας της μελέτης και του Εθνικού Κτηματολογίου και ζήτησε την καλύτερη οργάνωση της όλης  διαδικασίας  ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι Δημότες. Ειδικότερα ζήτησε την καλύτερη πληροφόρηση των δημοτών με ειδικό γραφείο, την αύξηση του προσωπικού, τον καθορισμό απογευματινών συναντήσεων με τους δικηγόρους των δημοτών, φορείς και νομικά πρόσωπα.

Τα αιτήματα αυτά που έθεσε ο κ. Κουράκης έγιναν αποδεκτά και τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Επιπλέον ο κ. Κουράκης ζήτησε την παράταση της σχετικής προθεσμίας  για ένα μήνα. Αίτημα που θα εξετασθεί άμεσα και με θετική διάθεση από πλευράς κτηματολογίου.

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στο Δήμαρχο Ηρακλείου

Από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.

Η Ανακύκλωση στο Ηράκλειο - Στατιστικά Στοιχεία

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στο Δήμο μας εφαρμόζεται  από τις 9/11/2006 παραθέτουμε μερικά στοιχεία από την εφαρμογή του .

Η ποσότητα των απορριμμάτων, των γαλάζιων κάδων της ανακύκλωσης , που έχουν περισυλλεχθεί από τις 9/11/2006 έως τις 31/12/2008 ανέρχεται στους 17.606,22 τόνους.

Η παραπάνω ποσότητα αναλύεται σε 638,49 τόνους για το 2006 σε  7.918,2 τόνους για το 2007 και σε 9.049,53 τόνους για το 2008.

Εκλογή Προεδρείου Δημ.Συμβουλίου και Μελών Δημ.Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη, από τον Κώδικα, Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προεδρείου του και των Μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, αφού ευχήθηκε στο Σώμα για το Νέο Έτος, έκανε μια σύντομη αναφορά στα θέματα της επικαιρότητας και επεσήμανε τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για τη νέα περίοδο τονίζοντας το ενδιαφέρον της για τον Άνθρωπο, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

Αφού εξήρε το έργο του απερχόμενου Προεδρείου πρότεινε εκ νέου, ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Δημήτρη Καρατζάνη, τον οποίο και χαρακτήρισε: « Καταξιωμένο Πολίτη, Δημοκρατικό Άνθρωπο, Δίκαιο και απόλυτα Επαρκή στα καθήκοντα του ».

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE