inner image

Αλλάζουν τα Ενετικά Τείχη – Αυτοψία στις εργασίες από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών στα Ενετικά Τείχη είχε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντιπροσωπεία της AEGEAN

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της AEGEAN είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020 στο γραφείο του  στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Δύο χρυσά και δύο ασημένια βραβεία κέρδισε ο Δήμος Ηρακλείου στα «Tourism Awards 2020»

Τέσσερα βραβεία, δυο χρυσά και δύο ασημένια, κέρδισε ο Δήμος Ηρακλείου στα  «Tourism Awards 2020», οι νικητές των οποίων ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.

Ξεκινούν στον Δήμο Ηρακλείου οι διαδικασίες απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» για το 2020- Από 5 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων

Ξεκινούν στον Δήμο Ηρακλείου οι διαδικασίες απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» για το 2020. Το Βραβείο αυτό δίδεται ανά διετία. (Το 2016 απενεμήθη στον διεθνούς φήμης Αμερικανό καθηγητή Peter Bien, έναν από τους επιφανέστερους μελετητές του Καζαντζάκη, παγκοσμίως, και το 2018 στην συγγραφέα και μεταφράστρια Κλαίρη Μιτσοτάκη).

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες το Σάββατο 13 Ιουνίου στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00  θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στο  εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Οδηγίες χρήσης για το Παγκρήτιο Στάδιο

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ ακολουθώντας την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33465/31.5.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2087), ανακοινώνει:

Ανοίγει η αυλαία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «ΒΗΘΛΕΕΜ»

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 21:30 ανοίγει η αυλαία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «ΒΗΘΛΕΕΜ».  Για 14η χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.Η. διοργανώνει τις  προβολές του Θερινού Σινεμά που πραγματικά έχουν αγκαλιάσει οι Σινεφίλ του Ηρακλείου.

Ενημέρωση των κατοίκων του κέντρου για την κάρτα στάθμευσης – Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή του μέτρου

Ενημέρωση των κατοίκων του κέντρου για την εφαρμογή του μέτρου με την κάρτα στάθμευσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Ολοκληρώθηκαν οι online πρεμιέρες του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία και αποσπώντας πληθώρα θετικών σχολίων, ολοκληρώθηκαν οι online προβολές του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Διαδικτυακά εργαστήρια για δασκάλους Στ' τάξης - «Προετοιμάζοντας το ταξίδι της μετάβασης σε γνώριμα και άγνωστα τοπία: Η βαλίτσα μου»

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτικής Εκπαίδευσης με παιδαγωγική και επιστημονική ευθύνη στις Σχολικές Μονάδες Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προγραμματίζουν τη διεξαγωγή διαδικτυακών εργαστηρίων, με θέμα: «Προετοιμάζοντας το ταξίδι της μετάβασης σε γνώριμα και άγνωστα τοπία: Η βαλίτσα μου», για δασκάλους Στ' τάξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Με βιολογικό τρόπο αντιμετωπίζεται η ψύλλα της κουτσουπιάς από το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου

Με βιολογικό τρόπο το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου επιχειρεί να αντιμετωπίσει το μελίτωμα που παρουσιάζεται στο φύλλωμα στις κουτσουπιές της πόλης και εκκρίνεται από το έντομο Cacopsylla pulchella (ψύλλα της Κουτσουπιάς).

Καθαρισμός του Καράβολα και άλλες δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σειρά  δράσεων διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ημερομηνία που έχει  καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με ραντεβού στα ΚΕΠ η υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τον μήνα Ιούνιο και μέχρι Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020:

Ανακοίνωση

Λόγω βλάβης της ΔΕΗ δεν λειτουργούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα τηλέφωνα στο Κέντρο Κοινότητας (2813409545 και 2813409548) και στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής (2813409531- 39) του Δήμου Ηρακλείου στην Παλιά Λαχαναγορά.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών στην δεξαμενή του Αγίου  Μύρωνα, θα γίνει διακοπή της υδροδότησης (από το πεδίο Αγίου Μύρωνα) την Τρίτη 2η Ιουνίου,  από τις 8:00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης: «Στηρίζουμε εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές στην νέα τους καθημερινότητα»

Επίσκεψη σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία της επανεκκίνησης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02/06/2020

Την Τρίτη 02/06/2020 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακατω.

Ανακοίνωση για τις καθαρίστριες στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Στην άμεση πρόσληψη καθαριστριών που θα ενισχύσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές «Παρά θιν’ αλός» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο You Tube

Με την συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών «Παρά θιν’ αλός» συνεχίζονται την Δευτέρα 1η Ιουνίου  οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.

Παράταση προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων Εγγραφής Παιδιών στα ΚΕΠΑ

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής Βρεφών και νηπίων στα ΚΕΠΑ μέχρι και την 10/6/2020 και ώρα 00:00.

 

Επίσης γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, μπορούν να απευθυνθούν κατ' ιδία στην υπηρεσία μας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e mail είτε κλείνοντας ραντεβού στο τηλ 2810300100, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο.

 

Σχετικά: http://dopafmai.gr/el/prosxoliki-agogi/anakoinwseis-prosxolikis-agogis/248-2020-2021

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 30 - 31 Μαΐου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 - 31 Μαΐου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα που ορίζει η πανδημία COVID-19 για τους ανοικτούς χώρους

Εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του χώρου έγιναν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, και Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΗΚΕΗ) του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επιδημιολογική Μελέτη Αντισωμάτων στην Κρήτη

Συνάντηση με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστο Λιονή και Γρηγόρη Χλουβεράκη είχε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οδηγίες για την ορθή χρήση των χώρων του Παγκρητίου Σταδίου

Με στόχο  την σωστότερη δυνατή αξιοποίηση του Παγκρητίου Σταδίου για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν τόσο από την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων για αθλητές,  όσο και από την αναστολή λειτουργίας του Σταδίου Ελευθερίας λόγω των τεχνικών έργων που πραγματοποιούνται  σε αυτό, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ εξέδωσε οδηγίες,  οι οποίες έχουν αναρτηθεί τόσο στο site της εταιρείας, όσο και στο site του Δήμου Ηρακλείου.

Επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενος γονεις για την επανέναρξη λειτουργίας Παιδικών Σταθμών.

 

Η επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα ΚΕΠΑ τηλεφωνικά στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας αυτών.

 

Παρακαλούμε διαβάστε το σχετικό έντυπο.

 

Έντυπο οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας - Υπουργείο Υγείας.

 

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της κεντρικής οδού και της νέας παιδικής χαράς στο Ρουκάνι

Την Κοινότητα Ρουκανίου του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία στην ολοκληρωμένη  πλέον «Ανάπλαση της κεντρικής οδού Ρουκανίου».

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Ηλεκτρονική και Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πολιτών

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ Ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους Πολίτες

 

Σχετικά με την εξυπηρέτηση Πολιτών, σύμφωνα με το υπ αρίθμ. Πρωτ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486 με σχετική ΑΔΑ 62Η746ΜΤΛ6-ΓΜΛ Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

«H Κρήτη συναντά την Σμύρνη» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο You Tube

Με την παράσταση «Η Κρήτη συναντά την Σμύρνη» συνεχίζονται την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρη Παπαδογιάννη είχε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαΐου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο

Εθελοντική Αιμοδοσία στη μνήμη του Δημήτρη Κορνάρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30.05.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Βλάβη στο αντλητικό συγκρότημα της γεώτρησης «Καρνάρι»

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι η λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος που βρίσκεται στην γεώτρηση «Καρνάρι», αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα υδροδότησης, ο Άγιος Σύλλας στο Δήμο Ηρακλείου.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Στηρίζουμε εμπράκτως τον κλάδο της εστίασης»

Την ευκαιρία να διαπιστώσει αν όλα κυλούν ομαλά, κατά την πρώτη  ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ηράκλειο Κρήτης, 30-31 Μαΐου 2020, Πλατεία Ελευθερίας

Το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαΐου από τις 09:30 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας (έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης), εθελοντική αιμοδοσία  για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊο

«Ο Τζουάνες του Μεγάλου Κάστρου» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο You Tube

Με την παράσταση «Ο Τζούανες του Μεγάλου Κάστρου» συνεχίζονται την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.

Όλα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Όλα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Η αρχή γίνεται από τη Δευτέρα 25 Μαΐου με το καφέ Μαρίνα στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, τον Πλάτανο στην πλατεία Αγίου Τίτου, το Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω και τον Κουμπέ στην πλ. Κορνάρου, ενώ ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα και το αναψυκτήριο στην Όαση. Τα συνεργεία της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. εργάστηκαν πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες έτσι ώστε οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης να μπορούν να απολαύσουν ξανά αγαπημένους χώρους που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν καφέ μέχρι ένα δείπνο, πάντα με την πιστή εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 23 - 24 Μαΐου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Μαΐου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

“…ένα όνειρο με παγίδεψε…” Βραδιά τραγουδιών με έργα του Robert Schumann στις online πρεμιέρες του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα με τις online πρεμιέρες του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με την μετάδοση το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 στις 20:00, του ρεσιτάλ «…ένα όνειρο με παγίδεψε…» - Βραδιά τραγουδιών με έργα του Robert Schumann, με τον πιανίστα Θόδωρο Κοτεπάνο και την υψίφωνο Κατερίνα Δοξαστάκη.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη και με θέμα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αντιπυρικής προστασίας στο Δήμο Ηρακλείου συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Μαρίνου Παττακού.

Καθαρίστηκε η αναμνηστική στήλη που είναι αφιερωμένη στον Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη

Με την πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και την αφιλοκερδή προσφορά της εταιρείας Συστημάτων Καθαρισμού Karcher Center Αφοί Γιαννακάκη αποκαταστάθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, η αναμνηστική στήλη από χαλκό και μάρμαρο που είναι αφιερωμένη στον ήρωα Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την νέα Πρέσβη της Αυστρίας

Εθιμοτυπική συνάντηση  με την νέα  Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller είχε το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.  

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Την Τετάρτη 20/05/2020 και ωρα 11.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί κοινή διανομή ειδών κρεοπωλείου και παντοπωλείου.

Αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο You Tube

Με την συναυλία – αφιέρωμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο συνεχίζονται την  Τρίτη 19 Μαΐου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Το 4ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το σχολικό συγκρότημα του 4ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στην Δημοτική Ακτή Καρτερού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

 

Την Δημοτική Ακτή Καρτερού επισκέφθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη και στελέχη  της Επιχείρησης, διαπίστωσε ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση κοινού, αλλά παράλληλα τηρούνται  όλα τα απαραίτητα  μέτρα ασφαλείας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους λουόμενους.  

Με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας ξεκινάει η λειτουργία της Δημοτικής Ακτής Καρτερού

Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων εργασιών, η Δημοτική Ακτή Καρτερού, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης των πολιτών του Ηρακλείου – και όχι μόνο – είναι έτοιμη να υποδεχτεί από το Σάββατο 16 Μαΐου τους λουόμενους.

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την αναβάθμιση και ανάπλαση της Αγίας Τριάδας στην 2η φάση του προγράμματος «KAIRÓS»

 Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας URBACT III η πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Ηρακλείου στην δεύτερη φάση του προγράμματος "KAIRÓS". Ο Δήμος Ηρακλείου κατέθεσε πρόταση που στόχο έχει την αναβάθμιση και ανάπλαση της Αγίας Τριάδας, μίας εμβληματικής περιοχής με πολύτιμη πολιτιστική κληρονομία.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαΐου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαΐου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Μουσικές διαδρομές στον Λαβύρινθο Ι» το Σάββατο στις online πρεμιέρες από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με τη συναυλία «Μουσικές διαδρομές στον Λαβύρινθο Ι» που δόθηκε στις 9/2/20 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου Μουσικές του κόσμου 2019/20, συνεχίζονται το Σάββατο 16/5, στις 20:00, οι online πρεμιέρες του ΠΣΚΗ.

Τοποθετούνται παγκάκια στις οδούς Δικαιοσύνης και Ίδης

Ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Μαΐου η τοποθέτηση καθισμάτων στις οδούς Δικαιοσύνης και Ίδης. Πρόκειται για συνολικά 40 μεγάλα παγκάκια και 23 μικρά. Η τοποθέτησή τους θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.
Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των δημοτών και των καταστηματαρχών για τα νέα παγκάκια.

Εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16.05.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Η συναυλία των «Aria Corte» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο You Tube

Με την συναυλία του ιταλικού συγκροτήματος «Aria Corte» συνεχίζονται την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.

Στο πλευρό των διευθυντών των σχολείων ο Δήμος Ηρακλείου

Το κτιριακό συγκρότημα του 3ου Λυκείου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Αιτήσεις συμμετοχής υποψηφίων μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου έως τις 29 Μαΐου

Σας ενημερώνουμε ότι έως τις 29 Μαΐου 2020 θα βρίσκεται σε εξέλιξη   η  υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την επιλογή υποψηφίων μαθητών της Α Γυμνασίου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου.

Συνεχίζονται οι εργασίες στα Ενετικά Τείχη – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται στα Ενετικά Τείχη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Γιάννη Αναστασάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας Μανώλη Βασιλάκη.  

Προς χρήση δόθηκε ένα ακόμα τμήμα του Πάρκου Γεωργιάδη

Ανοιχτό για το κοινό είναι από το πρωί του Σαββάτου  9 Μαΐου ένα ακόμα κομμάτι του Πάρκου Γεωργιάδη. Πρόκειται για το νότιο τμήμα, από την είσοδο επί της Χαριλάου Τρικούπη, μέχρι και λίγο πριν  την πλατεία του παλιού αναψυκτηρίου.  

Με εκπροσώπους των επιχειρήσεων επισιτισμού και των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Νέες επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε την Παρασκευή 8 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια.

Θερμές ευχαριστίες για το γάλα και το γιαούρτι που προσέφεραν και ενίσχυσαν το έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου

Τις θερμότατες ευχαριστίες της εξέφρασε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη  στην εταιρεία FrieslandCampina Hellas  Α.Ε. – ΝΟΥΝΟΥ.

Αιτήσεις για το μουσικό σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου σας γνωστοποιεί ότι οι Αιτήσεις για την εγγραφή στην Α’ Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2020-2021, θα γίνονται δεκτές από 4 ως 29 Μαΐου 2020.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Δευτέρα 11/05/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μέσω τηλεδιάσκεψης  με μοναδικό θέμα "Δημόσια Διαβούλευση για το πρακτικό 2/2020 της Επιτροπής Κυκλοφορίας"

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου ενισχύει τα σχολεία για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου προχωρά στην ενίσχυση  με επιπλέον πιστώσεις σε όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς της (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)  για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο οποίος δύναται να διατεθεί σε μαθητές  προκειμένου να διευκολυνθεί η  εξ' αποστάσεως διδασκαλίας για όσο διάστημα παραμένουν στο σπίτι.

Η «Κωμωδία των Ψευτογιατρών» την Πέμπτη 7 Μαΐου στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο You Tube

Με την παράσταση «Η Κωμωδία των Ψευτογιατρών» συνεχίζονται την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube. 

H παράσταση  είχε ανέβει στις 23 Αυγούστου του 2019, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη,  μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Η διαδικτυακή της πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 21.30 στο link: https://bit.ly/2Wx982n

Συνεχίζεται η διανομή Μέσων Ατομικής Προστασίας στις καθαρίστριες από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίστηκε και την Τρίτη 5/5/2020 η διανομή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας του Δήμου Ηρακλείου  στις 103 καθαρίστριες που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου Στο Κέντρο του Ηρακλείου (Αίθριο Λότζια) Τετάρτη 06/05/2020 από 09:30 – 13:30

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06.05.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Ο ρόλος της Οικογένειας» - Διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς μαθητών δημοτικού

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), διοργανώνει διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις, με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Ο ρόλος της οικογένειας», για γονείς μαθητών δημοτικού.

Μελωδίες αγαπημένων κινουμένων σχεδίων από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Μελωδίες που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους στον πολύχρωμο κόσμο των κινουμένων σχεδίων παρουσιάζει τώρα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο 3ο κατά σειρά video που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των Αρχιμουσικών Λεωνίδα Τζωρτζάκη και Δέσποινας Σκανδαλάκη.

Απομακρύνονται οι κάδοι απορριμμάτων από την οδό Μιλάτου - Το καθημερινό πρόγραμμα της αποκομιδής

Σε προκαθορισμένες ώρες θα γίνεται πλέον η αποκομιδή των απορριμμάτων από την Οδό Μιλάτου (στην  είσοδο από την Αγίου Τίτου), καθώς εντός των προσεχών ημερών θα απομακρυνθούν οι κάδοι που βρίσκονται στο σημείο.

Προσφορά από τα «Α.Β . Βασιλόπουλος» στον Δήμο Ηρακλείου

Σε μια σημαντική προσφορά, ύψους 30.000 ευρώ (σε δωροεπιταγές των 10 ευρώ ) προς τον Δήμο Ηρακλείου,  προχώρησε η εταιρεία «Α.Β. Βασιλόπουλος».   Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης των συνανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ήδη στηρίζονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ευχαριστίες από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Ευχαριστήριες επιστολές προς όσους  με προσφορές και πρωτοβουλίες στήριξαν ουσιαστικά το έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου απέστειλε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη.

Πρωτομαγιά με Ελληνικό Δημοτικό Τραγούδι στο διαδικτυακό πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube

Με συναυλία – αφιέρωμα στο Ελληνικό Δημοτικό Τραγούδι συνεχίζονται την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.

Ξεκινούν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λ. Κνωσού

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, ξεκινούν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην Λ. Κνωσού, στο τμήμα από τη γέφυρα «Θανάσης Σκορδαλός» έως την οδό Παρασκευοπούλου. Οι εργασίες είναι στο πλαίσιο του έργου  «Διαμορφώσεις – κατασκευές - συντηρήσεις υποδομών σε κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους  - 2ο υποέργο : Συντήρηση Λεωφόρου Κνωσού».

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo τριήμερο 1 - 3 Μαΐου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο  1 - 3 Μαΐου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Σισαμάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε ιδιώτες και επιχειρηματίες από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Πόρο Ηρακλείου

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε ιδιώτες και επιχειρηματίες είπε με επιστολή του το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ηρακλείου, από την περιοχή του Πόρου αναγνωρίζοντας την συγκινητική και καθοριστική συμβολή τους στην συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες εκείνες της περιοχής που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Διαδικτυακό εργαστήριο για ενήλικες από το ΚΕΣΑΝ στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE, ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο, με θέμα: «Αλλαγές, άγχος, αγωνίες...», για ενήλικες.

Ολοκληρώθηκε η διανομή ΜΑΠ στις καθαρίστριες με σύμβαση από την Αντιδημαρχία Παιδείας

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου η διανομή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στις 61 καθαρίστριες με σύμβαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου

 

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη (4/2012/ΦΕΚ 1346/Β/25.4.2012) και τον Κανονισμό Καθαριότητας (όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 17-4 της υπ αρ. 205/2019 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου), οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός πόλεως,  κοινοτήτων  και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται να λάβουν τα μέτρα τους.

Μελωδίες των ABBA από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube

Μελωδίες των ABBA ετοίμασαν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.

Με «Love me Do» και «Από τη Δύση στην Ανατολή» συνεχίζονται οι online πρεμιέρες από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Συνεχίζονται για 3η εβδομάδα οι online πρεμιέρες συναυλιών που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, στις 20:00, παρουσιάζεται το μιούζικαλ «The Beatles: Love me Do με την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων και το Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, επίσης στις 20:00, η συναυλία «Από την Δύση στην Ανατολή» με την Ελεάννα Πιτσικάκη στο κανονάκι και τον Adree Haaf στο πιάνο.

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα: «Συζητώντας για τα συναισθήματα… σε έναν κόσμο που αλλάζει!», για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συντήρηση και προστασία στις δενδροστοιχίες της πόλης την Τετάρτη 29 Απριλίου

 

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου και το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συντήρησης και προστασίας των δενδροστοιχιών της πόλης θα πραγματοποιήσει εργασίες φυτοπροστασίας την Τετάρτη  29 Απριλίου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (05:00-08:00).

Εθελοντική Αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο 2 Μαίου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02.05.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Συνεχίζονται από αύριο οι εργασίες κατασκευής αγωγών ομβρίων στη Λεωφ. Α. Παπανδρέου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής αγωγών ομβρίων στη Λεωφ. Α. Παπανδρέου, στο τμήμα από την οδό Σμπώκου έως την οδό Ατλαντίδος.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Την Τρίτη 28/04/2020 και ώρα 13.00 θα συνεδρίασει (με τηλεδιάσκεψη) η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω:

Ευχαριστήριες επιστολές από τη ΔΗΚΕΗ

Το Δ/Σ της ΔΗΚΕΗ και η πρόεδρος κ. Θεοδώρα Λεμονή με επιστολές της ευχαριστεί την κα. Αναστασάκη, τον κ. Ακουμιανάκη, την κ. Ανδρονά και τον κ. Μαστραντωνάκη.

Ξεκινά τη Δευτέρα η Β΄ φάση των εργασιών φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης της Λ. 62 Μαρτύρων

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινά η Β΄ φάση των εργασιών φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων (ρεύμα ανόδου προς Ηράκλειο). Οι εργασίες είναι στο πλαίσιο του έργου «Διαμορφώσεις – κατασκευές - συντηρήσεις υποδομών σε κοινοχρήστους και αθλητικούς χώρους  - 3ο υποέργο : Συντήρηση Λεωφόρου 62 Μαρτύρων».

Ευχαριστήρια επιστολή προς την πρόεδρο της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης

Το Δ/Σ της ΔΗΚΕΗ και η πρόεδρος κ. Θεοδώρα Λεμονή με επιστολή της ευχαριστεί την Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και την πρόεδρο κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα  Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η Barcelona Gipsy Balkan Orchestra στο διαδικτυακό πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube

Με την συναυλία της  Barcelona Gipsy Balkan Orchestra συνεχίζονται την Παρασκευή 24 Απριλίου οι μεταδόσεις στο νέο διαδικτυακό πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου.

Συντήρηση και προστασία στις δενδροστοιχίες της πόλης τη Δευτέρα 27 Απριλίου

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου και το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συντήρησης και προστασίας των δενδροστοιχιών της πόλης θα πραγματοποιήσει εργασίες φυτοπροστασίας τη Δευτέρα 27 Απριλίου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (05:00-08:00).

Αγορά ακινήτου από τον Δήμο Ηρακλείου για την επέκταση της αυλής του 6ου/44ου Δημοτικού Σχολείου

Συμβόλαιο για την αγορά ακινήτου προκειμένου να επεκταθεί ο αύλειος χώρος του 6ου/44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην οδό Αγίου Τίτου, στο κέντρο της πόλης, υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη.

Τα έργα συνεχίζονται: Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε 62 Μαρτύρων, Πάρκο Γεωργιάδη και Ενετικά Τείχη

Αυτοψία σε ορισμένα από τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στο Ηράκλειο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Απριλίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Υπεγράφησαν δύο σημαντικές συμβάσεις για το Δημοτικό Κτίριο της οδού Ανδρόγεω και την Αίθουσα «Μ. Καρέλλης»

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Τόσο η βελτίωση της προσβασιμότητας στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω όσο και η ανακαίνιση της αίθουσας “Μ. Καρέλλης”  είναι έργα απαραίτητα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τους συγκεκριμένους χώρους. 

Παρά τις δεδομένες δυσκολίες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης που ζούμε, εμείς εξακολουθούμε να προχωράμε στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών».

Μοίρασε ευχές, δώρα και αγάπη το προσωπικό του ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας στους ηλικιωμένους

Το προσωπικού του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας μοίρασε ευχές και χαμόγελα στους ηλικιωμένους – ωφελούμενους του Κέντρου την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ξεκίνησαν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης της Λ. 62 Μαρτύρων

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από σήμερα, Τρίτη 21 Απριλίου, ξεκίνησαν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων (ρεύμα ανόδου προς Ηράκλειο).  Οι εργασίες είναι στο πλαίσιο του έργου «Διαμορφώσεις – κατασκευές - συντηρήσεις υποδομών σε κοινοχρήστους και αθλητικούς χώρους  - 3ο υποέργο : Συντήρηση Λεωφόρου 62 Μαρτύρων».

Ξεκινάει τις μεταδόσεις εκδηλώσεων το νέο διαδικτυακό πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου – Πρεμιέρα την Μεγάλη Πέμπτη με την «Μουσική που κάνει την σιωπή να κλαίει» του Δημήτρη Μαραμή

Ένα νέο διαδικτυακό πολιτιστικό κανάλι εγκαινιάζει το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 16 Απριλίου ο Δήμος Ηρακλείου, με την  δοκιμαστική προβολή της παράστασης «Η μουσική που κάνει τη σιωπή να κλαίει» του Δημήτρη Μαραμή, η οποία είχε ανέβει στον Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών στις 28 Αυγούστου του 2019.

Ξεκινούν την Τρίτη 21 Απριλίου οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης της Λ. 62 Μαρτύρων

 

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Τρίτη 21 Απριλίου, θα ξεκινήσουν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων (ρεύμα ανόδου προς Ηράκλειο).  Οι εργασίες είναι στο πλαίσιο του έργου «Διαμορφώσεις – κατασκευές - συντηρήσεις υποδομών σε κοινοχρήστους και αθλητικούς χώρους  - 3ο υποέργο : Συντήρηση Λεωφόρου 62 Μαρτύρων».

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τo τετραήμερο 17 έως και 20 Απριλίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το τετραήμερο 17 έως και 20 Απριλίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 21/04/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέμα τον Κανονισμό Αρδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, (σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)

Συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την Τρίτη 21 Απριλίου

Συνεδριάζει δια περιφοράς την Τρίτη 21 Απριλίου 2020. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, που εισηγούνται τα παρακάτω θέματα είναι διαθέσιμοι και κατά τις ώρες διεξαγωγής της Συνεδρίασης (11:00 πμ -14:00 μμ), προκειμένου να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήματα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου το Μεγάλο Σάββατο

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο 18.04.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Συντήρηση και προστασία στις δενδροστοιχίες της πόλης τη Δευτέρα 13 Απριλίου

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου και το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συντήρησης και προστασίας των δενδροστοιχιών της πόλης θα πραγματοποιήσει εργασίες φυτοπροστασίας τη Δευτέρα 13 Απριλίου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (05:00-08:00).

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Απριλίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Απριλίου  2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Υπογραφή συμβάσεων για αποκατάσταση φθορών στους δρόμους από τον Δήμο Ηρακλείου

Δυο συμβάσεις, μια για την αποκατάσταση φθορών στους δρόμους του Ηρακλείου και μία για την μίσθωση μηχανημάτων συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 6 Απριλίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας, Πρασίνου και Καθημερινότητας Γιάννης Αναστασάκης.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τις 04 και τις 05 Απριλίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου  2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λ. Ικάρου

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 6 Απριλίου, θα ξεκινήσουν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Ικάρου, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως  έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Μποφώρ.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κριμπά

 Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Κριμπά, που ενώνει την Λεωφόρου Πανεπιστημίου (δρόμος ΠΑΓΝΗ) με την Εθνική οδό Ηρακλείου-Φαιστού.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο 04/04/2020

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04.04.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα από το Mathesis

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του ΙΤΕ, θεωρεί χρήσιμο να ενημερώσει τους δημότες του ότι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα διαδικτυακά μαθήματα που προσφέρονται από το Μathesis και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες που αναζητούν δημιουργικές χρήσεις του ελεύθερου χρόνου τους σε τούτες τις δύσκολες μέρες.

Συνεχίζεται η αιμοδοσία του Γ.Ν.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο» στον Θεατρικό Σταθμό

Συνεχίζεται η λειτουργία της προσωρινής αίθουσας αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν Ηρακλείου «Βενιζέλειο», στον χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, στον  Θεατρικό Σταθμό.

Ο νέος τρόπος ψηφιακής έκδοσης για τις βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά τις  βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ με τον εξής τρόπο:

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τις 28 και τις 29 Μαρτίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου  2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή (με τηλεδιάσκεψη) με θέματα που θα βρείτε παρακάτω 

 

 

Οδηγίες από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη διαχείριση απορριμμάτων αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να τους προστατεύσουμε αλλά και για να τους βοηθήσουμε.

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τις 21 και τις 22 Μαρτίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21  και 22 Μαρτίου  2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Συζητάμε για την Υγεία ...με αφορμή μια ταινία»

Μία πρωτότυπη δράση από το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, που απευθύνεται κυρίως στις ηλικίες 9-18 ετών και σε όλη την οικογένεια για τις ημέρες που μένουμε σπίτι!

Εργασίες κατασκευής ομβρίων από τη ΔΕΥΑΗ στην Λεωφ. Α. Παπανδρέου

Στο πλαίσιο του έργου «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη Ηρακλείου 2017» πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής αγωγών ομβρίων από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 στη Λεωφόρο Α. Παπανδρέου.

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21.03.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Όλα τα νέα μέτρα του Υπ. Οικονομικών που ανακοινώθηκαν

 

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τη δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού
Η μάχη της Κυβέρνησης εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και των συνεπειών της, έχει ξεκινήσει έγκαιρα, είναι πολυεπίπεδη, καλά σχεδιασμένη και αποφασιστική.
Η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία του αγαθού της δημόσιας υγείας αποτελούν προτεραιότητες!
Και έπεται η οικονομία.
Με τη σημερινή ευκαιρία, καλώ, καλούμε, και πάλι, όλους τους πολίτες, να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη, ώστε να ξεπεράσουμε την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με το μικρότερο ατομικό και κοινωνικό κόστος.
Απαιτείται, από όλους μας, ψυχραιμία, εγρήγορση και αυτοπειθαρχία.
Στο πεδίο της οικονομίας, η Κυβέρνηση ενεργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά.
Αυτό απεδείχθη και με την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup.
Απόφαση η οποία κάλυψε, απόλυτα, τις ελληνικές προτεραιότητες.
Επαναλαμβάνω τα βασικά χαρακτηριστικά της:
1ον. Η μείωση των εσόδων και η ενίσχυση των παροχών ανεργίας εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας θα ληφθούν υπόψη, για όλα τα κράτη-μέλη, στους δημοσιονομικούς κανόνες και στους στόχους, μειώνοντάς τους.
Συνεπώς, δεν υφίσταται εφέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για την Ελλάδα.
2ον. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των προσωρινών δημοσιονομικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όπως είναι οι παρεμβάσεις για τη συγκράτηση της εξάπλωσης και τη θεραπεία της νόσου, για την ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τους κλάδους που πλήττονται, και για τη στήριξη της απασχόλησης και των εισοδημάτων, θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες.
Συνεπώς, οι συγκεκριμένες αυτές δαπάνες επιπλέον εξαιρούνται από την όποια δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδας.
3ον. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναλαμβάνονται συντονισμένες πρωτοβουλίες, συμπληρωματικές προς τα εθνικά μέτρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσμοθετεί ειδικό επενδυτικό ταμείο, με πόρους που θα διοχετευθούν στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αγορά εργασίας και σε άλλους ευάλωτους κλάδους της οικονομίας. 
- Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχωρά στην κινητοποίηση χρηματοδοτικών πόρων για την παροχή κεφαλαίων κίνησης και για την προώθηση πρόσθετων επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιοποιεί όλα τα περιθώρια ευελιξίας στο πεδίο των κρατικών ενισχύσεων, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εγκριτικές διαδικασίες.
Συμπερασματικά, η χώρα μας, ισότιμα, διαθέτει πλέον τους αναγκαίους βαθμούς ευελιξίας προκειμένου να αναλάβει, συντονισμένα και στοχευμένα, πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώσαμε την πρώτη δέσμη μέτρων.
Υπενθυμίζω, μέτρα όπως είναι:
1ον. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας, με τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, επιπλέον του υφιστάμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.
Ό,τι χρειαστεί το Υπουργείο Υγείας, ως επιπλέον χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα το έχει!
2ον. Η νομοθέτηση διευκολύνσεων πρόσβασης στην εργασία, για τους εργαζόμενους γονείς με παιδιά, μέσω ευελιξίας ως προς τα ωράρια εργασίας, διευκόλυνσης της εξ αποστάσεως εργασίας και δυνατότητας λήψης άδειας ειδικού σκοπού.
Το Δημόσιο συμμετέχει στον επιμερισμό του κόστους.
3ον. Η δυνατότητα αναστολής καταβολής υποχρεώσεων πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική απόφαση.
Σήμερα, ανακοινώνουμε την δεύτερη δέσμη μέτρων, στηριζόμενοι και στις αποφάσεις του Eurogroup.
Μέτρα τα οποία έτυχαν συστηματικής και μεθοδικής επεξεργασίας, την προηγούμενη περίοδο, από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Θα αναφερθώ στους βασικούς άξονες, και οι αγαπητοί Συνάδελφοί μου θα αναπτύξουν και θα προσθέσουν στοιχεία και πολιτικές.
1ον. Αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων.
Τα μέτρα αφορούν όλες, αυστηρά όμως, τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού.
Τα μέτρα είναι οριζόντια, καθώς αφορούν όλες τις επιχειρήσεις συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), είτε αυτές μένουν ανοικτές, είτε λειτουργεί μέρος της δραστηριότητάς τους, είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία.
Δεν αφορούν το σύνολο της οικονομίας!
Οι ΚΑΔ θα οριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα ημερήσια στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυτό διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σχετικές αποφάσεις για απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων που έχουν εκδοθεί.
Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων αφορά τον μήνα Μάρτιο, και, εάν απαιτηθεί, θα δοθεί παράταση.
Για όλες τις επιχειρήσεις των εν λόγω κλάδων αναστέλλονται για 4 μήνες, δηλαδή έως 31 Ιουλίου για τις οφειλές Μαρτίου, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, οι κάτωθι πληρωμές:
- Η καταβολή οφειλών που έχουν βεβαιωθεί από δηλώσεις Φ.Π.Α., πληρωτέες Μαρτίου.
- Η καταβολή κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ ή τα Ελεγκτικά Κέντρα.
- Η καταβολή των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
Για τα ασφαλιστικά ταμεία, θα αναφερθεί ο Υπουργός κ. Βρούτσης.
Τονίζεται ότι προϋπόθεση αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας!
Υπολογίζεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία, εν συνόλω ή εν μέρει, περί 220.000 ιδιωτικών επιχειρήσεων, με περίπου 600.000 εργαζομένους.
Παράλληλα, τουλάχιστον 100.000 επιπλέον επιχειρήσεις, με περισσότερους από 200.000 εργαζόμενους, που δεν έχουν κλείσει με κρατική εντολή, επηρεάζονται δραστικά από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, και θα ενταχθούν στο μέτρο.
2ον. Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
Θα υλοποιήσουμε διευρυμένο πλαίσιο χρηματοδότησης, υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, με εκτεταμένο χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής και περίοδο χάριτος, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.
Το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδότησης θα λαμβάνει υπόψη τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, καθώς και το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων που απασχολούν.
Το πλαίσιο χορήγησης θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες και επ’ αυτού θα τοποθετηθεί ο υφυπουργός κ. Σκυλακάκης.
Προϋπόθεση λήψης αυτής της χρηματοδότησης είναι, και πάλι, η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
Θα ακολουθήσουν, όπως θα ακούσετε σε λίγο και από τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, και άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
3ον. Εργαζόμενοι.
Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους, λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 800 ευρώ.
Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους, με κόστος περίπου στα 400 εκατ. ευρώ.
Το Κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού.
Το δημοσιονομικό κόστος, Μαρτίου και Απριλίου, για τους περίπου 500.000 εργαζομένους, ανέρχεται περίπου στα 450 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, γι’ αυτούς τους εργαζομένους, αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου, για 4 μήνες.
4ον. Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις.
Για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που παρουσιάζεται δραστική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις, πληρωτέες Μαρτίου, για 4 μήνες.
Η αποζημίωση αυτών και οι λοιπές ασφαλιστικές προβλέψεις θα ανακοινωθούν από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βρούτση.
5ον. Επιπλέον αυτών των 2 δισ. ευρώ, θα διατεθούν 1,8 δισ. ευρώ μέσα από το ειδικό ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο.
Ταμείο που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Η αξιοποίηση των σχετικών πόρων θα είναι άμεση.
Ήδη, σήμερα, πραγματοποιούνται σχετικές συζητήσεις, επί συγκεκριμένων ελληνικών προτάσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, αυτό το ποσό μπορεί να χρηματοδοτήσει διάφορες δράσεις, όπως είναι η ρευστότητα των επιχειρήσεων, η στήριξη της απασχόλησης και των εισοδήματων των εργαζομένων.
Συνολικά, θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με τον βέλτιστο συνδυασμό πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κατά τρόπο που να διασφαλιστεί η μέγιστη μόχλευση.
Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης θα αναφερθεί σε αυτά.
6ον. Μειώνεται στο 6%, από 24%, ο ΦΠΑ σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για την προστασία από τον κορονοϊό και την αποφυγή της μετάδοσής του.
Συγκεκριμένα, ο συντελεστής μειώνεται στο 6% σε προϊόντα, όπως είναι:
(α) οι μάσκες και τα γάντια,
(β) τα αντισηπτικά διαλύματα, μαντιλάκια και άλλα παρασκευάσματα,
(γ) το σαπούνι και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, και
(δ) η αιθυλική αλκοόλη, εφόσον χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη από τη βιομηχανία για την παραγωγή αντισηπτικών.
Η προσθήκη αυτών των ειδών στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, που θα ισχύει μέχρι τέλους του έτους, αποσκοπεί στη μείωση του κόστους αγοράς των προϊόντων που είναι απαραίτητα για την ατομική υγιεινή και προσωπική προστασία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.
 
7ον. Προχωράμε σε παρέμβαση στην αγορά ακινήτων, σε μία λογική διαμοιρασμού του βάρους αυτής της δύσκολης κατάστασης.
Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, θα προβλεφθεί, νομοθετικά, ότι θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου, σε περίπτωση που το νοικιάζουν, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού και αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους, εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία.
Παράλληλα όμως, για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των παραπάνω περιπτώσεων, προβλέπεται η αναστολή πληρωμών των φορολογικών τους υποχρεώσεων και των πληρωμών δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για 4 μήνες.
8ον. Με δεδομένες τις τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες και τις αδυναμίες απρόσκοπτης συνέχισης της εκτιμητικής διαδικασίας, αποφασίσαμε την παράταση της εκτιμητικής άσκησης στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για τις νέες αντικειμενικές αξίες.
Λαμβάνοντας συνεπώς υπόψη τις νέες προβλέψεις για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, αποφασίσαμε ο ΕΝΦΙΑ του 2020 να βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς και οι νέες αντικειμενικές να ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.
9ον. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά σε άμεση αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, επιστρέφοντας τα ποσά όλων των υπό έλεγχο υποθέσεων, ύψους έως 30.000 ευρώ.
Παράλληλα προχωρά και σε απλοποίηση των διαδικασιών για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις και να μην στερείται ρευστότητα η πραγματική οικονομία.
Από 25 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έκδοσης της πρώτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έως 13 Μαρτίου, έχουν επιστραφεί 218 εκατ. ευρώ.
Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα ενταθεί.
10ον. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλει και το τραπεζικό σύστημα.
Ήδη οι τράπεζες αναστέλλουν, έως τον Σεπτέμβριο, τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.
Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν στους κλάδους οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.
Πρέπει, όμως, οι τράπεζες να προχωρήσουν και σε άλλες παρεμβάσεις, και για τα φυσικά πρόσωπα.
Παράλληλα, θα πρέπει, με την βοήθεια χρηματοδοτικών εργαλείων, να ενισχυθεί, μέσω τραπεζών, η ρευστότητα των επιχειρήσεων.
Τέλος, ζήτησα, και συνεννοηθήκαμε, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να προσδιοριστούν βασικές καθημερινές συναλλαγές, για τις οποίες δεν απαιτείται φυσική παρουσία στο κατάστημα.
Τα καταστήματα θα μένουν ανοικτά, αλλά η Ένωση θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα περιορίζονται οι απευθείας συναλλαγές, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία εργαζομένων και συναλλασσομένων.
Τέλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε προληπτικά μέτρα προστασίας του Χρηματιστηρίου. 
Αυτοί είναι οι 10 βασικοί άξονες του δεύτερου πακέτου μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Είμαστε στην αρχή της μάχης.
Μία μάχη που δεν γνωρίζουμε ακόμη την ένταση και την έκτασή της.
Συνεπώς, θα ακολουθήσουν και άλλα πακέτα μέτρων, ώστε να βγούμε νικητές από την μάχη, με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές απώλειες.
Πράττουμε και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν!
Η αλληλέγγυα συν-ευθύνη, απέναντι στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος για την κοινωνική συνοχή που θα πρέπει να υπάρχει και να ενισχυθεί τις επόμενες ώρες.
Αυτό συνεπάγεται ότι κάθε ένας από εμάς αναλαμβάνει και μία σοβαρή υποχρέωση.
Ο εργοδότης αναλαμβάνει την υποχρέωση της διατήρησης των θέσεων εργασίας, των μη απολύσεων και του σεβασμού της διατήρησης της εργασιακής ειρήνης.
Ο εργαζόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να προσαρμοστεί στο δύσκολο αυτό εργασιακό περιβάλλον, και να δείξει ανοχή, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.
Και το κράτος αναλαμβάνει την  υποχρέωση, απέναντι σε όλους, της δημιουργίας ασφαλούς περιβάλλοντος αντιμετώπισης των εξαιρετικά δύσκολων και έκτακτων αυτών συνθηκών.
Την κρίση πρέπει να την ξεπεράσουμε ενωμένοι!
Με το κόστος μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία!
Και με αλληλεγγύη!
Θα τα καταφέρουμε!
Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47841/ola-ta-nea-metra-toy-yp-oikonomikwn-poy-anakoinwohkan?fbclid=IwAR3Qy55_yE2KlATGfpmNlRBmSlva3tlO_k0pRqQ5e3AKh90nYZXZRLX7Ne4

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τη δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση και παραλαβή τμήματος του στρατοπέδου Μπετεινάκη

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου, στο Στρατόπεδο Μπετεινάκη, στον Καρτερό, η παράδοση και παραλαβή τμήματος 14 περίπου στρεμμάτων του στρατοπέδου, από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης, στον Δήμο Ηρακλείου.  Η έκταση προορίζεται για την κατασκευή σχολείου.

Μένουμε Σπίτι με Πολιτισμό

Εμπλουτίστηκε η αρχειοθήκη με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» στο YouTube της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Αντίδημαρχος Υπηρεσίας για τις 14 και τις 15 Μαρτίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για τις 14 και 15  Μαρτίου  2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί» στο youtube της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ο Δήμος Ηρακλείου προσφέρει στους δημότες που μένουν στο σπίτι τους αυτές  τις ημέρες, την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί», στο κανάλι της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο YouTube.

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στον Άγιο Σύλλα

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Σύλλα μπαίνει πλέον στην τελική  του ευθεία! Πρόκειται για την δημιουργία εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων  κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού αλλά και των γύρω οικισμών.

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία Ηρακλείου στο αίθριο της Λότζια

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14.03.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Στο Ηράκλειο το Σάββατο 14 Μαρτίου η Ολυμπιακή Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου το Ηράκλειο, στο ταξίδι της προς το Τόκιο, όπου θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αναβάλλονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Οδό Κριμπά

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι αναβάλλονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κριμπά (ενώνει την Λεωφόρου Πανεπιστημίου με την Εθνική οδό Ηρακλείου-Φαιστού) που ήταν προγραμματισμένες για αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου, λόγω των χθεσινών βροχοπτώσεων. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέος προγραμματισμός και ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των εργασιών.

Αναβάλλονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Οδό Κριμπά

Αναβάλλονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κριμπά που ήταν προγραμματισμένες για αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου, λόγω των χθεσινών βροχοπτώσεων.

Αναβολή εκδήλωσης στο Πολιτιστικό

Ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 11/3/20 συναυλία - αφιέρωμα στο συνθέτη του αρχοντορεμπέτικου Μιχάλη Σουγιούλ «Άρχισαν τα όργανα», αναβάλλεται επ’ αόριστον λόγω ανωτέρας βίας.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Συνάντηση με την  Yφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε την Πέμπτη 5 Μαρτίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Οδό Κριμπά

Από την Τετάρτη 11 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Κριμπά, που ενώνει την Λεωφόρου Πανεπιστημίου (δρόμος ΠΑΓΝΗ) με την Εθνική οδό Ηρακλείου-Φαιστού.

Ενθουσίασε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου «Ο Εγωιστής Γίγαντας»

Με απόλυτη επιτυχία και κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα του κοινού, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου «Ο Εγωιστής Γίγαντας» βασισμένο στο μαγικό παραμύθι του Oscar Wilde.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/03/2020

Την Τρίτη 10/03/2020 και ώρα 13.00 θα συνεριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακατω

Αρχίζει το ταξίδι για το 'Run Greece 2020'

Την κεντρική συνέντευξη τύπου για την επίσημη παρουσίαση των αγώνων Run Greece, διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου ώρα 11.00 στην αίθουσα του Ε.Β.Ε.Α. (Ακαδημίας 7).

Σύσκεψη στη Λότζια για τον Κορωνοϊό

Σύσκεψη στη Λότζια με θέμα τα προληπτικά μέτρα προστασίας εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου και των πολιτών από τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 11/03/2020 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Στα 30 χλμ το νέο όριο ταχύτητας στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι η Παλιά Πόλη του Ηρακλείου έχει νέο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ. Το νέο όριο ταχύτητας αφορά την περιοχή του Ηρακλείου που περικλείεται από τα Τείχη (νότια, ανατολικά και δυτικά), και στο κομμάτι της Παραλιακής Λεωφόρου, από την οδό  Αρχιεπισκόπου Μακαρίου  έως τη συμβολή με την Λ. Εθν. Αντιστάσεως.

Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή στην εσπερίδα του «Δημοσκοπίου» για την «μετάβαση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην αγορά εργασίας- Ευκαιρίες Απασχόλησης και Κατάρτισης»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κέντρο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Δημοσκόπιο», η εσπερίδα με θέμα «Η μετάβαση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην αγορά εργασίας- Ευκαιρίες Απασχόλησης και Κατάρτισης».

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Νίκου Αγγελάκη για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Όλα τα παιδιά δικαιούνται να διαβιούν και να εργάζονται σε ένα υγιές σχολικό περιβάλλον. Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας. Με ασφάλεια, ηρεμία και απόλυτη πίστη στην προστασία των δικαιωμάτων τους ως παιδιά. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην διασφάλιση εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση φορέων ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που μπορεί και πρέπει να καταπολεμηθεί.

Από τη Δύση στην Ανατολή στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών.

Κοντά στα σχολεία της περιφέρειας η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζει τις επισκέψεις στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Περυσινάκης, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ενημέρωση σε 4 γλώσσες για όλες τις γυναίκες από το Δήμο Ηρακλείου- Δωρεάν Test Pap στο Δημοτικό Ιατρείο – Δράσεις με θέμα «Υγεία και Γυναίκα» αύριο στο Ηράκλειο

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) προγραμματίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου.

Οι φετινές δράσεις έχουν θέμα «Γυναίκα και Υγεία» και αφιερώνονται στην προσπάθεια κινητοποίησης της γυναίκας για την προσωπική της φροντίδα και υγεία, με στόχο η 8η Μάρτη να καθιερωθεί ως μία  ημερομηνία-σταθμός για  τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας (μαστογραφικός έλεγχος και test pap αντίστοιχα).

Η Κυρά Σαρακοστή στο …ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας

Το έθιμο της Κυρά-Σαρακοστής αναβίωσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας.

Ωράριο λειτουργίας των κεντρικών ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση και για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο προσέλευσης και εισόδου του κοινού στα 3 κεντρικά ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα 103, Ανδρόγεω 2, Διονυσίου 13α - Ν. Αλικαρνασσός)  που εφαρμόζουν 6ημερη λειτουργία, είναι:

Δευτέρα -Παρασκευή από 08:00 – 19:30

Σάββατο από 08:00 – 13:30

Ημέρα της Γυναίκας: Έξι γυναίκες συνομιλούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, προσκαλεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στις 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών, έξι γυναίκες σε συνομιλία.

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις δίπλα σε σχολείο από τον Δήμο Ηρακλείου

Οι περιοχές που βρίσκονται δίπλα σε σχολικά συγκροτήματα χρήζουν ιδιαίτερων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων λόγω της πληθώρας των ευάλωτων χρηστών (παιδιών) που κινούνται καθημερινά στο οδικό δίκτυο.

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος των σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου ο νέος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΔΕΥΑΗ: Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων για προσλήψεις

Ανακοινώνει  την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για :

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο (2) μηνών , τριών (3) υπαλλήλων για την κάλυψη άμεσων , εποχικών , επιτακτικών και κατεπειγουσών αναγκών με τις παρακάτω ειδικότητες και τυπικά προσόντα

Στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες ασφαλτόστρωσης, στους δρόμους που οδηγούν στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οι δράσεις του ΚΕΣΑΝ για Μάρτη, Απρίλη και Μάη

Βιωματικά εργαστήρια, συναντήσεις με γονείς, παιδιά και εφήβους διοργανώνει για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου το Σάββατο στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07.03.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Αναβάλλεται το 11ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Αναβάλλεται η διεξαγωγή του 11ου Παιδικού Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού. 

'Ο Εγωιστής Γίγαντας': Η νέα παραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου παρουσιάζει το μουσικό θέατρο «Ο Εγωιστής Γίγαντας» βασισμένο στο μαγικό παραμύθι του Oscar Wilde, μια νέα παραγωγή για όλη την οικογένεια, σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Ξανθούλη, μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Ραφαήλ Πυλαρινού, σκηνοθεσία και δραματουργία της Άννας Παπαγιαννάκη Διβανή, σκηνικά και κοστούμια της Άννας Μαχαιριανάκη, διασκευή κειμένου της Λένας Γεωργιάδου, στίχους της Μαρίας Μπουράνη, και κινησιολογική επιμέλεια της Όλιας Λυδάκη.

Συγχαρητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον ΟΦΗ

Συγχαίρω τους παίκτες, τους προπονητές και την διοίκηση του  ΟΦΗ για την είσοδο στην πρώτη εξάδα της Σούπερ Λίγκας. 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 29 Φεβρουαρίου - 1 και 2 Μαρτίου

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο 29 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου - 2 Μαρτίου  2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η  κ. Γιώργος Σισαμάκης. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 2813409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε την τελική σύμβαση για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μπετεινάκη

Την τελική σύμβαση για την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου Μπετεινάκη,  από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης προς τον Δήμο Ηρακλείου, υπέγραψαν το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Αμύνης Αντιστράτηγος Αντώνης Κονδύλης.

Πρόταση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «KAIROS» για την αξιοποίηση της Αγίας Τριάδας υπέβαλε ο Δήμος Ηρακλείου

Στην αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων της Αγίας Τριάδας, με βασικό στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών και ιστορικών της χαρακτηριστικών, στοχεύει ο Δήμος Ηρακλείου με την πρόταση που υπέβαλε στην δεύτερη φάση του προγράμματος «KAIRÓS - Cultural heritage as a tool of economic development and social inclusion» - μέρος του ευρύτερου προγράμματος «URBACT III»  – Action Planning Networks (Δίκτυα Σχεδιασμού Δράσεων), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Ήθη και έθιμα της αποκριάς» στο ΚΗΦΗ Παλιανής

«Ήθη και έθιμα της αποκριάς» ήταν το θέμα της δράσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής.

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Θεοτοκοπούλου

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Θεοτοκοπούλου έως και τη συμβολή της με την οδό Μιτσοτάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ συνδιοργανωτές στο 3ο Εθνικό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής,  Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) συνδιοργανώνουν με το Τμήμα Υδατοσφαίρισης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και το Ε.Α.Κ.Η. και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,  το 3ο Εθνικό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων.

Στο Τουρνουά εκτός του ΟΦΗ συμμετέχουν οι ομάδες Σκαθάρια, Περιστέρι και Καστέλλα.

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει για την κάμπια των πεύκων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχει ολοκληρώσει τους απαιτούμενους ψεκασμούς με βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας) για την αντιμετώπιση της πυτιοκάμπης ή κοινώς της κάμπιας των πεύκων. Η καταπολέμηση της πυτιοκάμπης απαιτείται διότι η κάμπια με το φάγωμα των βελόνων του πεύκου μπορεί να προκαλέσει μερική ξήρανση του δέντρου αλλά και με τα τριχίδια που περιβάλλεται προκαλεί αλλεργίες σε ανθρώπους ή ζώα.

Ακυρώνονται τα Κούλουμα στον Καράβολα

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων    κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα Κούλουμα στον Καράβολα, που επρόκειτο να διεξαχθούν την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου, ακυρώνονται. 

Στην Αθήνα για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του στρατοπέδου Μπετεινάκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει την τελική σύμβαση παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου «Μπετεινάκη», από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στον Δήμο Ηρακλείου, θα βρίσκεται την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Έκοψε την πίτα της η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου – Ολοκληρώθηκαν οι «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» με …ιστορίες αποκριάς από το παλιό Ηράκλειο

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου το δεύτερο μέρος από τις «Ημέρες χαράς» που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού. Πρόκειται για την εκδήλωση «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» που, στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020» ασχολήθηκαν με τις Απόκριες στο παλιό Ηράκλειο με αφηγήσεις και φωτογραφίες.

Κούλουμα στον Καράβολα με τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 11:00 γιορτάζει τα Κούλουμα στον Καράβολα, με το πέταγμα του χαρταετού,  με δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα για όλους και κρητική παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι από το συγκρότημα του Μ. Νταγιαντά.

«Η μετάβαση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην αγορά εργασίας- Ευκαιρίες Απασχόλησης και Κατάρτισης»- Εσπερίδα στο «Δημοσκόπιο»

Το Δημοτικό Κέντρο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Δημοσκόπιο», διοργανώνει εσπερίδα σε συνεργασία με την Ομάδα Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, τον ΟΑΕΔ  (Γραφείο Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων ΟΑΕΔ Ηρακλείου «Γ.Ε. Ε.Κ.Ο.» & Σχολές ΟΑΕΔ Ηρακλείου), την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης  Ηρακλείου «Κ.Ε.Σ.Υ.».

Συνεχίζονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η ικανοποίηση των παιδιών και των καθηγητών τους είναι η καλύτερη επιβράβευση»

Αυτοψία στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολικά συγκροτήματα του 3ου Ενιαίου Λυκείου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και το 4ου Ενιαίου Λυκείου στην οδό Φιλιππουπόλεως, στην Θέρισσο έκανε το πρωί της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Μία υπέροχη βραδιά αποκριάς στο «Ντορέ»

Μία υπέροχη βραδιά αποκριάς πέρασαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Ντορέ» στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου όπου διοργανώθηκε ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτι μεταμφιεσμένων με θέμα «Ηράκλειο, πάμε σαν άλλοτε».

Κέφι, τραγούδι και χορός στο Καστρινό Καρναβάλι

Με κέφι, χορό και τραγούδι, πλημμύρισαν οι δρόμοι του Ηρακλείου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οπότε και πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020»  (http://www.kastrino-karnavali.gr/  ) που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Σε ρυθμούς Αποκριάς οι Ηρακλειώτες

Το …«τσίκνισαν» για τα καλά οι Ηρακλειώτες την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη). Γαϊτανάκι, ξυλοπόδαροι, καντάδες, χοροί και τραγούδια «πλημμύρισαν» την πόλη και έδωσαν την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να …αποδράσουν από τους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, και αποκριάτικο πάρτι 80ς με τις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020» η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού παρουσιάζει το δεύτερο μέρος από τις «Ημέρες χαράς»,  την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας της οδού Ανδρόγεω.  

Ο Εγωιστής Γίγαντας, Νίκος Ξανθούλης / Oscar Wilde Η νέα παραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρο Ηρακλείου Ένα μουσικό θέατρο για όλη την οικογένεια

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου παρουσιάζει το μουσικό θέατρο «Ο Εγωιστής Γίγαντας» βασισμένο στο μαγικό παραμύθι του Oscar Wilde, μια νέα παραγωγή του ΠΣΚΗ για όλη την οικογένεια, σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Ξανθούλη.

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Γιάννη Κορνάρου

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από αύριο, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Γιάννη Κορνάρου, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο μέχρι το σχολικό συγκρότημα του Πειραματικού Γυμνασίου - Λυκείου.

Τσικνοπέμπτη στο ΚΗΦΗ Παλιανής

Πιστοί στις παραδόσεις και τα έθιμα και με αφορμή τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης «το τσίκνισαν» στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων Παλιανής που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού και Κοινοτικού Ταμείου, στα  πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτη 2014-2020.

RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2020: Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ηράκλειο για τον αγώνα  Run Greece Ηράκλειο, τη γιορτή της πόλης και των πολιτών του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2020.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την κήρυξη του Δήμου Ηρακλείου σε κατάσταση Κλιματικής και Περιβαλλοντικής Έκτακτης Ανάγκης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις  28 Νοεμβρίου 2019, κήρυξε την Ευρώπη σε κατάσταση Κλιματικής και Περιβαλλοντικής Έκτακτης Ανάγκης και κάλεσε την Επιτροπή, τα κράτη μέλη και όλους τους παγκόσμιους παράγοντες να λάβουν επειγόντως τα συγκεκριμένα μέτρα  που απαιτούνται για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της απειλής αυτής προτού να είναι πολύ αργά και δηλώνει ότι δεσμεύεται να πράξει το ίδιο.

Αποκριάτικες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Αποκριάτικες μελωδίες θα σκορπίσει και φέτος η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στις πλατείες και στις γειτονιές της πόλης. Αναλυτικότερα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η Φιλαρμονική θα βρεθεί:

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, και αποκριάτικο πάρτι 80ς με τις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020» η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού παρουσιάζει το δεύτερο μέρος από τις «Ημέρες χαράς»,  την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας της οδού Ανδρόγεω.  

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Νέα Αλικαρνασσός

Ένα όμορφο αποκριάτικο απόγευμα διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020» στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. 

Παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου του Μιχάλη Ζ. Κοπιδάκη, «Πέθανε πράγματι ο Μέγας Παν;», έκδοση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.

Το βιβλίο του Μιχάλη Ζ. Κοπιδάκη, «Πέθανε πράγματι ο Μέγας Παν; Και άλλα κείμενα παντοδαπά», φιλολογική επιμέλεια: Κώστας Μπουρναζάκης, Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ηράκλειο Κρήτης, 2019, παρουσιάζεται στον «Ιανό» (Σταδίου 24, Αθήνα), την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18:00.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 25/02/2020

Την Τρίτη 25/02/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακατω

Ημέρες Φωτογραφίας: Τρεις γυναίκες στο Πολύκεντρο Νεολαίας

To καλλιτεχνικό έργο τριών γυναικών φωτογράφων– της Χαράς Μαρκάκη, της Καίτης Πολλάκη και της Ελένης Φαραγκουλιτάκη παρουσιάζεται τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2-4), στις «Ημέρες Φωτογραφίας». Η εκδήλωση οργανώνεται από την ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού και Μνημείων.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η  κα Αριστέα Πλεύρη. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 2813409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Η σειρά που θα παρελάσουν οι ομάδες και τα άρματα στο Καστρινό Καρναβάλι

Με την συμμετοχή 56 ομάδων και 12 αρμάτων  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2020»  (http://www.kastrino-karnavali.gr/ ) που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Τσικνοπέμπτη με εκδρομή και αποκριάτικο γλέντι για τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

Μία εξαιρετική ευκαιρία για μία μικρή …απόδραση από τα καθιερωμένα είχαν τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) που συμμετείχαν στην αποκριάτικη εκδρομή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Το φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Το αναλυτικό πρόγραμμα

Με τρεις συναυλίες, η μια εκ των οποίων αποτελεί έναν 12ωρο μουσικό μαραθώνιο – αφιέρωμα στον μεγάλο Γερμανό συνθέτη Ludwig van Beethoven, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου συνδιοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Π.Ε. Ρεθύμνου και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

«Ηράκλειο, πάμε σαν άλλοτε»…στο Ντορέ – Ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτι

Αποκριάτικο πάρτι μεταμφιεσμένων με θέμα «Ηράκλειο, πάμε σαν άλλοτε», θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την Καρναβαλική Παρέλαση, στις 20:30, στο κέντρο «Ντορέ».

Την Κυριακή η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2020»

Με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση συνεχίζονται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2020»  (http://www.kastrino-karnavali.gr/  ) που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-02-2020

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020  και  ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα :

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2024-02-2020.pdf

 

 

Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο ΙΙΙ Αυτή την Κυριακή, 23/2, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Συνεχίζεται το ταξίδι στα ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια, με οδηγούς κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Στις εργασίες στο Πάρκο Γεωργιάδη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες αναβάθμισης του Πάρκου Γεωργιάδη πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την πρόοδο του έργου.

Προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Γαϊτανάκι, καντάδα, ξυλοπόδαροι και χοροί την Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Με γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, καντάδες, χορούς και τραγούδια… το Ηράκλειο φροντίζει έτσι ώστε να μπουν όλοι στον ρυθμό της «Καστρινή Αποκριά 2020»! Η Τσικνοπέμπτη (Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου) είναι μία καλή ευκαιρία να γεμίσει η «καρδιά» της πόλης με μελωδία και χρώμα.

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης αναμένεται να παρουσιαστούν  προβλήματα υδροδότησης σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και μέχρι αποκατάστασης της βλάβης στην περιοχή της «Όασης» και συγκεκριμένα στους παρακάτω δρόμους:

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου ανοικτό καθημερινά για όσους θέλουν να προσφέρουν και για όσους έχουν ανάγκη

Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία μιας πόλης ανθεκτικής, με αποτελεσματικές υποδομές κοινωνικής στήριξης και , ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική, ο Δήμος Ηρακλείου έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δομών και υπηρεσιών για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας με «Ημέρες Χαράς» στο παλιό Ηράκλειο

Μία πολύ όμορφη βραδιά στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020» παρουσιάζει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας της οδού Ανδρόγεω.  

Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου

Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, του Π.Σ.Κ.Η. (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου), της ΔΕΠΑΝΑΛ, με την στήριξη της Π.Ε Ρεθύμνου  και του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου.

«Καστρινή Αποκριά 2020» - Ημέρες κεφιού και χαράς στο Ηράκλειο

Με τραγούδι, χορό, εντυπωσιακά δρώμενα, πάρτι, ενδιαφέρουσες αφηγήσεις, παιγνίδια ο Δήμος Ηρακλείου, με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης/ Π.Ε. Ηρακλείου, μαζί και την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου διοργανώνουν την «Καστρινή Αποκριά 2020». Το φετινό πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα αναλυτικά είναι:

Νέα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ηρακλείου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηρακλείου στο οποίο υλοποιούνται προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 18/02/2020 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η  κα Ρένα Παπαδάκη. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 2813409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Το 18ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού την Κυριακή από τα «Περατζούνια»

Το 18ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην πόλη του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020». Το παιγνίδι που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και τεράστια συμμετοχή, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από τη Λότζια.

Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο ΙΙ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το ταξίδι στα ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια, με οδηγούς κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συνεργασία του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου | Μουσικές του Κόσμου.

Συμπληρώθηκαν και ξεκινούν άμεσα τα πρώτα τμήματα των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Συμπληρώθηκαν και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τα πρώτα τμήματα των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου. Τα προγράμματα αυτά είχαν μεγάλη ανταπόκριση και όσοι έκαναν αίτηση θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για την ημερομηνία έναρξης, για το χώρο και τις ώρες διεξαγωγής τους.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 17-02-2020

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 17   Φεβρουαρίου   2020  και  ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα :

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2017-02-2020.pdf

Νέο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ για το κοινό

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, το ωράριο κοινού στα ΚΕΠ που εφαρμόζουν 6ημερη λειτουργία (καθημερινές, πρωί-βράδυ και Σάββατο πρωί), μειώνεται κατά μισή ώρα.

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου Στο Κέντρο του Ηρακλείου (Αίθριο Λότζια) Σάββατο 15/02/2020 από 09:30 – 13:30

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15.02.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

Στον υπό ανέγερση παιδικό σταθμό στις Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Αυξημένης Φροντίδας στη συμβολή των οδών Δρακάκη και Ιλίου,  στις Μεσαμπελιές, πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ για προβλήματα υδροδότησης

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο, θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της οδού Πλαστήρα (οδός Σπιναλόγκας, Κοκκίνη, Άλμπερτ κ.λ.π. ).

Μονοδρόμηση της οδού Ευμαθίου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 θα μονοδρομηθεί το τμήμα της οδού Ευμαθίου, από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Παπαναστασίου έως τη συμβολή της με την οδό Παύλου Νιρβάνα,  με είσοδο από την Λεωφόρο Παπαναστασίου.

Στις εργασίες στον κοινόχρηστο χώρο επί της 62 Μαρτύρων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την πρόοδο των εργασιών διαμόρφωσης του κοινοχρήστου χώρου επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το πρωί της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Λεονταρίτη, Μελετίου Βλαστού και Αλεξάνδρου Δελμούζου

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από τις 13 Φεβρουαρίου 2020 ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στις οδούς Λεονταρίτη, Μελετίου Βλαστού και Αλεξάνδρου Δελμούζου (Περιοχή Ελληνικού Μεσογειακού  Πανεπιστήμιου), στο πλαίσιο του έργου «Άρση ανωμαλιών οδοστρωμάτων Δήμου Ηρακλείου».

Εκδήλωση της 7ης ΥΠΕ για τις παιδικές νεοπλασίες

Η 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπιση του Καρκίνου στα Παιδιά, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Αναβάλλεται λόγω ασθένειας η συναυλία του Δημήτρη Πλατανιά

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 συναυλία του 
Δημήτρη Πλατανιά στο ΠΣΚΗ, αναβάλλεται λόγω ασθένειας του κορυφαίου 
λυρικού τραγουδιστή.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης – αναβάθμισης το τηλεφωνικό κέντρο της Επιχείρησης δεν θα λειτουργεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Εκδρομή των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου στη γιορτή της Σιβιανής Μάσκας

Η ομάδα Εθελοντών Τουρισμού Δήμου  Ηρακλείου , ο πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα , το δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, και ο σύλλογος Πολιτισμού και ανάπτυξης Γέργερης σας προσκαλούν στην γιορτή της Σιβιανής Μάσκας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στο χωριό Σίβα Πυργιωτίσσης.

Αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένα ακόμη αφιέρωμα με ταινίες που έγραψαν ιστορία στον χώρο του κινηματογράφου, έρχεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, την Τετάρτη 12, την Πέμπτη 13 και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.

Κλείνει την Τρίτη τμήμα της οδού Ταξιάρχου Μαρκοπούλου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εργασιών αντικατάστασης στύλων από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ,  την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, θα μείνει κλειστό το τμήμα της οδού Ταξιάρχου Μαρκοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Μονής Καρδιωτίσσης έως τη συμβολή της με την οδό Τομπάζη και την οδό Ξωπατέρα.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο 24ο EKO All Star Game: 'Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός'

"Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός", Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός καλωσόρισε τους θεατές και τους αθλητές στο 24ο EKO All Star Game στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια: "Χαιρόμαστε που βλέπουμε στις κερκίδες οικογένειες με παιδιά, στηρίζουμε σταθερά τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις".

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11/02/2020

Την Τρίτη 11/02/2020 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Ο διεθνούς φήμης ερμηνευτής Δημήτρης Πλατανιάς για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένας κορυφαίος λυρικός τραγουδιστής, από τους πλέον καταξιωμένους βαρύτονους της εποχής μας, ο Δημήτρης Πλατανιάς έρχεται για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 08 και 09 Φεβρουαρίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι o κ. Γιώργος Καραντινός. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 2813409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Προχωρά η αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου της πόλης – Ενημέρωση για τα έργα είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ενημέρωση για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης είχε το πρωί της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το Κέντρο Αστέγων θα παραμείνει ανοιχτό από τις 15:00 την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το κρύο.

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας το 11ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού - Θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου

Λόγω των καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η διεξαγωγή του 11ου Παιδικού Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020».

Ανακοίνωση για την καταψήφιση του Επικοινωνιακού Σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, επειδή γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες σχετικά με το Επικοινωνιακό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για το 2020, διευκρινίζεται ότι:

Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Αθητάκη

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Αθητάκη, από την συμβολή της με την Ε.Ο. Ηρακλείου- Μοιρών  μέχρι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Υπεγράφη η σύμβαση για τη διοργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, η σύμβαση για την ανάθεση εργασιών με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών για τη διοργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών ημερίδων και προγραμμάτων στο πλαίσιο λειτουργίας του ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ του Δήμου Ηρακλείου».

Κλείνει το Σάββατο τμήμα της οδού Κυδωνίας λόγω εργασιών

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εργασιών σκυροδέτησης, θα κλείσει  το τμήμα της οδού Κυδωνίας, από τη συμβολή της με την οδό Χορτατσών έως τη συμβολή της με την οδό Ανδρεαδάκη.

Επιστολή παραίτησης Χρήστου Κώνστα

Η επιλογή της αντιπολίτευσης,μείζονος και ελάσσονος, να καταψηφίσει το σχέδιο δράσης για την ενίσχυση ,ανάπτυξη και επικοινωνία της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας για το 2020 , οδηγεί πρακτικά σε αναστολή όλου του σχεδιασμού και κατ’επεκταση της λειτουργίας του Τμήματος  Τουρισμού του Ηρακλείου.

Συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους στο Δήμο Ηρακλείου

Σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους με τρίμηνη διάρκειας  προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αντιδημαρχίας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου.

«Το Μυστήριο των Χαμένων Συνταγών» στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου – Ξεκινά η «Καστρινή Αποκριά 2020»

Ξεκινούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2020» με το 11ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για μία διοργάνωση της ομάδας «Καστρινοί Πειρατές» με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και την Περιφέρεια Κρήτης.

Διαβεβαιώσεις για ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» έλαβαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Ρητές διαβεβαιώσεις από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη ότι κανένας σχεδιασμός για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» δεν πρόκειται να προχωρήσει χωρίς την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Με νέα σύνθεση η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου – Συνεδρίασε στη Λότζια

Με νέα σύνθεση συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τραγούδια για την αγάπη και τον έρωτα, γραμμένα από την πένα της υπέροχης Λίνας Νικολακοπούλου, θα απολαύσει το κοινό της Κρήτης την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Αγιασμός στο ΚΗΦΗ Παλιανής

Αγιασμό με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους, πραγματοποίησαν τα μέλη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού και Κοινοτικού Ταμείου, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτη 2014-2020.

Έγινε η παρουσίαση των Πολεοδομικών Μελετών στη Λότζια

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 η παρουσίαση του Β1 Σταδίου των Πολεοδομικών Μελετών των περιοχών «Άη Γιάννης Χωστός- Τρεις Βαγιές» και «Αγία Ειρήνη- Κορακοβούνι- Μαραθίτης».

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα βρεθούν το μεσημέρι της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Όλο το πρόγραμμα

Ένα ταξίδι σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια, με οδηγούς κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, ξεκινάει τον Φεβρουάριο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συνεργασία του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, ανοίγοντας τον Θεματικό Κύκλο | Μουσικές του Κόσμου.

Την μετακίνηση δυο λαϊκών του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κρήτης

Δύο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου έλαβε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, κατά την συνεδρίασή της, την Παρασκευή 31η Ιανουαρίου 2020.

Συνάντηση Εργασίας για την καθιέρωση του Ηρακλείου ως δυναμικό Γαστρονομικό Προορισμό

Ανοικτή συζήτηση εργασίας, με αντικείμενο την ανάδειξη του Ηρακλείου ως βασικό σημείο αναφοράς της Κρητικής Γαστρονομίας και δυναμικό Γαστρονομικό Προορισμό διεθνούς εμβέλειας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στις 16:00 στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος», στη Λότζια.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας

Συνεδριάζει την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10:30 η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τρίτη 04/02/2020 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Εθελοντική Αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου (Αίθριο Λότζια) Σάββατο 01/02/2020 από 09:30 – 13:30

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01.02.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.

Ολοκληρώνεται απόψε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με μια διπλή συναυλία κι ένα μεγάλο πάρτι, ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 31/1 το Jazz in ProgressHeraklion Jazz Festival 2020 που ξεκίνησε το Σάββατο 25/1 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Στον πολυχώρο «Οίνου και Πνεύματος» στο Βενεράτο με το Δίκτυο Οινοποιών ο Αντιδήμαρχος Γ. Σισαμάκης

Το νέο πολυχώρο «Οίνου και Πνεύματος» στο Βενεράτο επισκέφθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020,  ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπεύθυνος των Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 και Φεβρουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 01 και 02 Φεβρουαρίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η  κα Μαρία Καναβάκη. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 6987711036 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ανακοίνωση ακρόασης για το θεατρικό έργο «Ο Πατούχας» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) προκηρύσσει ακρόαση για τις ανάγκες του θεατρικού έργου «Ο Πατούχας», βασισμένο στο κορυφαίο ηθογραφικό μυθιστόρημα του Ιωάννη Κονδυλάκη, σε θεατρική μεταφορά/σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη.

Με νέα σύνθεση η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.)

Με νέα σύνθεση συνεδρίασε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένας Παπαδάκη.

Αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένα διήμερο αφιέρωμα με την προβολή τεσσάρων εξαιρετικών ταινιών του βωβού κινηματογράφου, έρχεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Αθήνα Erik Haupt είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Παρουσίαση των πολεοδομικών μελετών των περιοχών «Άη Γιάννης Χωστός- Τρεις Βαγιές» και «Αγία Ειρήνη- Κορακοβούνι- Μαραθίτης» τη Δευτέρα στη Λότζια

Η παρουσίαση του Β1 Σταδίου των Πολεοδομικών Μελετών των περιοχών «Άη Γιάννης Χωστός- Τρεις Βαγιές» και «Αγία Ειρήνη- Κορακοβούνι- Μαραθίτης» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Λότζια.

Έκοψαν βασιλόπιτα στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  Αγίας Τριάδας την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε όμορφο και εγκάρδιο κλίμα στο χώρο του Κέντρου.

Ταύτιση απόψεων Δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας Κρήτης για το θέμα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και την αξιοποίησή της.

Με sold out ξεκίνησε το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Όλο το πρόγραμμα της εβδομάδας

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το Jazz in ProgressHeraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ανοίγοντας τον ομώνυμο κύκλο εκδηλώσεων.

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη  29 και  Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, θα γίνει διακοπή της υδροδότησης λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στην γεώτρηση της «Φανερωμένης», στις περιοχές:

Δηλώσεις συμμετοχής στο 11ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού στην Πλατεία Ελευθερίας

Με το 11ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού ξεκινούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων από το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το Παιδικό Κυνήγι.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 28/01/2020

Την Τρίτη 28/01/2020 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις σχολές χορού

Προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος του Κηποθεάτρου Ν. Καζαντζάκη στις σχολές χορού για τις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις τους, θα διενεργηθεί κλήρωση ώστε να ορισθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους.

Με το 11ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκινά η «Καστρινή Αποκριά 2020» - Η διαδρομή της Μεγάλης Παρέλασης των Καρναβαλικών Ομάδων

Ξεκινούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων από το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το Παιδικό Κυνήγι.

«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ 2020»: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2020»  ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής προτάσεων από καλλιτεχνικά σχήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση.

Στις εργασίες του νέου ΚΔΑΠ/ΜΕΑ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αυτοψία στις εργασίες του νέου Πολυδύναμου Κέντρου Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης (ΚΔΑΠ/ΜΕΑ) το οποίο κατασκευάζεται σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Νέο σποτάκι για το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας» από τον Δήμο Ηρακλείου

Με ένα ακόμα νέο σποτάκι το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου αναδεικνύει και διαφημίζει αυτή τη φορά το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας» που διοργανώνεται από το 2017 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου  και  έχει δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την νέα διοίκηση του ΠΑΓΝH

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο  Διοικητή και τον νέο Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΑΓΝΗ,  Γιώργο Χαλκιαδάκη και Στέλιο Κτενιαδάκη αντίστοιχα,  είχε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιανουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την «Καστρινή Αποκριά 2020»

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες της «Καστρινής Αποκριάς 2020» από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηρακλείου

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ηρακλείου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηρακλείου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Επισκέψεις από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής σε νηπιαγωγεία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αντώνης Περισυνάκης, συνεχίζει τον κύκλο επισκέψεων στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου συνοδευόμενος από το Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μαρία Βλαχάκη και τον Σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού Γιάννη Φράγκο.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με τη συνεργασία του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος»

Ένας νέος κύκλος καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, αυτός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συνεργασία του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος».

Κύκλος μαθημάτων με την Μαρία Ευθυμίου για το 1821 από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει τριήμερο κύκλο μαθημάτων με ομιλήτρια την καθηγήτρια ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου και τίτλο:  «Η Επανάσταση του 1821. Ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας».

Συνεδρίασε με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π.) υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένας Παπαδάκη.

Πόργκι και Μπες, George Gershwin Απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μια ακόμα λαμπερή πρεμιέρα, σε απευθείας μετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, έρχεται στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:55.

Ένα «ευχαριστώ» για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου

     Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Διαχειριστική Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Αγγελόπουλο και τον Όμιλο Aldemar Resorts, τον κ. Κουτσουπιά και την Κάβα Οινοτέκα, τον  κ. Τρευλάκη και το Ραδιοφωνικό Σταθμό UP 92,9, την κ. Αταλόγλου  Διευθύντρια του 31ου Δημοτικού Σχολείου και την κ. Ιωάννα Ανυφαντάκη, Πρόεδρο της 1ης Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου για  την ενίσχυση και στήριξη  του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου .

Προχωρούν τα έργα αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στο Ηράκλειο

Με τους αναδόχους και τους εκπροσώπους των εταιριών που έχουν αναλάβει τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης τα οποία εκτελούνται αυτήν την περίοδο στην πόλη του Ηρακλείου, συναντήθηκαν την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης και στελέχη της Επιχείρησης.

Μόνο με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές/ χρεωστικές κάρτες οι συναλλαγές άνω των 100 ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας και στην προσπάθεια του να μειώσει τις συναλλαγές με μετρητά προκειμένου να απλοποιηθούν οι χρηματικές δοσοληψίες, ενημερώνει τους δημότες ότι για ποσά άνω των 100 ευρώ, οι συναλλαγές θα γίνονται πλέον μόνο με τραπεζικές επιταγές και πιστωτικές/ χρεωστικές κάρτες. Η παραπάνω διαδικασία θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

100η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου Στο Κέντρο του Ηρακλείου (Αίθριο Λότζια) Σάββατο 18/01/2020 από 09:30 – 13:30

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.01.2020 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

«…ένα όνειρο με παγίδεψε...» Βραδιά τραγουδιών με έργα του Robert Schumann στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μια υπέροχη βραδιά τραγουδιών με έργα του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη και ποιητή Robert Schumann, μας επιφυλάσσουν η υψίφωνος Κατερίνα Δοξαστάκη και ο πιανίστας Θεόδωρος Κοτεπάνος, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου

Δωρεάν ξεναγήσεις που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τις όμορφες γωνιές και την μακραίωνη ιστορία του Μεγάλου Κάστρου πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με το Τμήμα Τουρισμού. Οι θεματικές ξεναγήσεις  γίνονται από επαγγελματίες ξεναγούς – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης κάθε Τετάρτη και ξεκινούν στις 11:00 το πρωί μπροστά από τον χώρο του Info Point του Δήμου Ηρακλείου (Πλατεία Νικηφόρου Φωκά- Λιοντάρια).

Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival 2020 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με τζαζ μελωδίες και κορυφαίους μουσικούς και ερμηνευτές, θα γεμίσει το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από τις 25 έως τις 31 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του πρώτου Φεστιβάλ Jazz in ProgressHeraklion Jazz Festival 2020, που εγκαινιάζει τον ομώνυμο κύκλο εκδηλώσεων του ΠΣΚΗ.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για Κόλπο του Δερματά: «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου με κάθε νόμιμο τρόπο»

Συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στο έργο της Αντιδιαβρωτικής Προστασίας του Κόλπου του Δερματά, με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας που ενέκρινε την συνέχιση των εργασιών, έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, στην Λότζια.

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί τους δημότες να αναφέρουν τις βλάβες στο οδόστρωμα με στόχο την αποκατάσταση τους

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου καλεί τους δημότες να επικοινωνήσουν και να αναφέρουν τα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης που έχουν καταγράψει και χρήζουν αποκατάστασης  με στόχο την αντιμετώπιση τους.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη 15/01/2020 και ώρα 12.00 με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Βασιλόπιτα από την 1η Κοινότητα Δήμου Ηρακλείου

Η 1η Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου κόβει βασιλόπιτα και καλεί τους δημότες σε εορταστική εκδήλωση το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στις 18:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας  (Ανδρόγεω 2).

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την «Καστρινή Αποκριά 2020»

 Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της «Καστρινής Αποκριάς 2020» από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το Κέντρο Αστέγων θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, μέχρι και το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το κρύο.

«Ανακαλύψτε την άλλη πλευρά του εαυτού σας»- Το νέο διαφημιστικό σποτ για την πόλη του Ηρακλείου

Με νέο διαφημιστικό τουριστικό σποτ καλωσορίζει το 2020 και τους επισκέπτες του ο Δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για μία προβολή διάρκειας 2,45’’ που αναδεικνύει τις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία, αλλά και τις εξαιρετικές ευκαιρίες που δίνονται στον επισκέπτη προκειμένου να περάσει μοναδικές στιγμές!

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Γερμανίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρα Ερνστ Ράιχελ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

«Στην καρδιά του ρομαντισμού» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σε μια μοναδική συναυλία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, η μεσόφωνος Διαμάντη Κριτσωτάκη και ο βαρύτονος Κωστής Ρασιδάκις, με τη συνοδεία της Λίλυς Δάκα στο πιάνο, θα μας ταξιδέψουν στην καρδιά του ρομαντισμού. Θα ερμηνευτούν τραγούδια του Robert Schumann, της Clara Schumann και του Johannes Brahms.

«Αχ, η ξενιτιά…» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσιάζει τη  μουσική παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…» του καλλιτεχνικού σχήματος ΩΔΗπόρος, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στις 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Συνάντηση για την δημιουργία 32 καινούργιων αιθουσών νηπιαγωγείων στον Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ Α.Ε.) Σωτήριο Μάνθο και Νικόλαο Αγελαδά είχαν το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, στην Λότζια, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης, καθώς και στελέχη του Δήμου Ηρακλείου.

Οικογένειες από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Χερσόνησο, τον Άγιο Νικόλαο και το Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην Γιορτή Αγάπης

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Αγάπης, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020. Πρόκειται για μία εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία 6 χρόνια  από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. Στην φετινή Γιορτή Αγάπης ωστόσο συμμετείχαν και οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου.

Εκτός λειτουργίας τα τηλέφωνα στην Υπηρεσία Πρασίνου

 

Εκτός λειτουργίας έχουν μείνει τα τηλέφωνα στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου λόγω βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ από την κακοκαιρία. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για θέματα πρασίνου στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και στο τηλέφωνο 2813409890 μέχρι και την αποκατάσταση της βλάβης.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το Κέντρο Αστέγων θα παραμείνει ανοιχτό την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, μέχρι και το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το κρύο.

Το πρόγραμμα του τριημέρου στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 πέφτει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα του τριημέρου είναι:

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιανουαρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιανουαρίου 2020 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Νίκος Αγγελάκης. 

Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπει η ΕΜΥ για τις προσεχείς ώρες, το Κέντρο Αστέγων θα παραμείνει ανοιχτό από το εφτά το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2020 , μέχρι τις εφτά το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου.

Ο καταξιωμένος τενόρος Αντώνης Κορωναίος για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένας από τους σημαντικότερους λυρικούς καλλιτέχνες της γενιάς του,  ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, εγκαινιάζει τον κύκλο Λυρικό και Μουσικό θέατρο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε μια μοναδική συναυλία με διάσημες άριες του διεθνούς ρεπερτορίου, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών.

Οι εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Με κιουνεφέ, λαϊκά τραγούδια και χορύς συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 είναι:

Με παραδοσιακούς χορούς και μουσική αλλά και κρητικά εδέσματα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Με παραδοσιακή μουσική αλλά και εδέσματα της κρητικής κουζίνας  συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/). Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 είναι:

Κοπή της πίτας και ευχές στην Λότζια - Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: « Μαζί θα κάνουμε το 2020 καλύτερο από το 2019»

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, το μεσημέρι της Τετάρτης 1ης Ιανουαρίου 2020, η  καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Την τελετή ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε εορταστικές μελωδίες.

Οι Ηρακλειώτες υποδέχθηκαν το 2020 στο 'Χριστουγεννιάτικο Κάστρο'

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό να δίνει το έναυσμα για την αντίστροφη μέτρηση και την Φιλαρμονική του Δήμου να παιανίζει εορταστικούς σκοπούς, οι Ηρακλειώτες υποδέχθηκαν την νέα χρονιά στο "Χριστουγεννιάτικο Κάστρο", στην Πλατεία Ελευθερίας.
Χρόνια Πολλά, Ευτυχισμένο το 2020!

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 30/11 - 01/12/2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1η Νοεμβρίου  2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης.  
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτωβρίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κ. Ρένα Παπαδάκη.  Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για το Δεκαπενταύγουστο

Από τον Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι Αντιδήμαρχος υπηρεσίας για τις 15 Αυγούστου 2019, είναι ο ΖΑΝ ΑΝΤΡΕΑ GARANCINI  THΛ. 6932 452368

ΕΣΠΑ - Έναρξη διαδικασίας κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

ΕΣΠΑ - Ενημέρωση για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για την διαδικασία κατάθεσης πρόσκλησης Voucher στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Παρουσίαση της ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών πολεοδομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του  Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/01/2019

Την Τρίτη 22/01/2019 και ώρα 12.30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλειου

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE