inner image

Έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα ξεκινά η έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο ΤΑ ΑΠΡΕΠΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ΅Σ με ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα | Promising Young Woman

Η Κασσάνδρα έχει λαμπρό μέλλον ως φοιτήτρια της ιατρικής, όμως ένα τραγικό συμβάν θα τη στιγματίσει και θα της στερήσει τις σπουδές της. Τώρα πια χρησιμοποιεί την ευφυία της για να τιμωρήσει τους τοξικούς άνδρες, ζώντας διπλή ζωή γεμάτη παράδοξες αντιφάσεις. Τα βράδια περιπλανιέται στα μπαρ παριστάνοντας τη μεθυσμένη. Διάφοροι καλοθελητές παρουσιάζονται ως σωτήρες για να τη βοηθήσουν, μόνο που αντ’ αυτού όλοι ανεξαιρέτως την οδηγούν στο σπίτι τους.

Θεατρική Παράσταση με τον Γιώργο Ηλιόπουλο «Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας»

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου, Ερμηνεία: Γιώργος Ηλιόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Mαρία Πολυχρόνη, Ηχητική Επιμέλεια: Σάββας Κεπέσογλου Ηχοληψία - Φώτα - Βίντεο: Γιάννης Φώτης, Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού - angienomikou@gmail.com, Παραγωγή : Ιωάννης Τρουλλινός - LifeWorks Productions

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τη Στέλλα Μαλλιαράκη «Απ’ το Μπεντενάκι στα Μπεντένια: μια βόλτα στην ιστορία της πόλης μας»

Με σημείο εκκίνησης το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και την αίθουσα με τη μακέτα της ενετικής Κάντια, θα κάνουμε έναν περίπατο στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και στα τείχη της πόλης με επίκεντρο τη δυτική πλευρά της ενετικής οχύρωσης. Μέσα από μια σειρά συμμετοχικών δραστηριοτήτων, θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το Ηράκλειο και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε η πόλη μας στο πέρασμα της ιστορίας από τα ενετικά χρόνια ως σήμερα.

Συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες πρόκειται να δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και ώρα 21:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την  προστασία από την πανδημία COVID-19.

Θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μανώλη Χιώτη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

Η συναυλία είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο | Seules Les Bêtes | Only the Animals

Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας, πέντε άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα αναπάντεχο μυστήριο. Όταν πρωτογνωρίζουμε τη νοσοκόμα Αλίς και τον κάπως ανιαρό αγρότη σύζυγό της, Μισέλ, μοιάζουν με ένα οποιοδήποτε μεσήλικο ζευγάρι παγιδευμένο σε έναν βαρετό και αδιέξοδο γάμο. Η Αλίς διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον Ζοζέφ, έναν από τους ασθενείς της, ενώ ο Μισέλ κλείνεται με τις ώρες στο γραφείο του. Όμως, όταν μια γειτόνισσά τους, η Έβελιν εξαφανίζεται, αρχίζει η αναζήτησή της.

«Όλα Κουλά» με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» έρχεται τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με την παράσταση «Όλα Κουλά» για να μοιράσει γέλια και νόημα με νέο σπαρταριστό υλικό. Στην καινούργια Stand up Comedy παράσταση που έγραψε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος εξαπολύει τα βέλη του προς πάσα αρχή.

Φιλοσοφικές σκέψεις, αέναες παρουσίες και εσωτερικές αναζητήσεις παρουσιάζει η ζωγράφος Νασούλα Μπαρμπαρήγου στην έκθεση της «…καί τέχνῃ καί λογισμοῖς…»

Η Νασούλα γεννήθηκε στο Ηράκλειο, αριστούχος μαθήτρια του Λυκείου "Ο Κοραής" που είχε την τύχη να μαθητεύσει κλασική ζωγραφική στον Ανδρόγεω Αλεξανδρίδη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Παβίας και από το 2000 φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία & στη Βιοηθική.

Η ομάδα εκτός των Τειχών παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μποστ 'Φαύστα'

Η ομάδα εκτός των Τειχών παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μέντη Μποσταντζόγλου ( Μποστ) Φαύστα. Η κλασσική πλέον ιλαροτραγωδία του Μποστ με τον εξωφρενικό δεκαπεντασύλλαβο και την σουρελιστική της πλοκή παρουσιάζεται από τον θίασό μας σε μια καινούρια ‘ανάγνωση’. Σύγχρονες πινελιές χιούμορ μαζί με την υπέροχη ‘αντιγλώσσα’του Μποστ, ευφάνταστοι χαρακτήρες, επίκαιρα σχόλια ,ζωντανή μουσική και αρκετές ανατροπές υπόσχεται η παράσταση της ομάδας εκτός των Τειχών. Το έργο, αν και μας έρχεται από την δεκαετία του ‘50, δεν έχει επάνω του ούτε μία ‘ρυτίδα’. Η αιχμηρή σατιρική ματιά του Μποστ συναντά το ομολογουμένως σουρεαλιστικό σήμερα σε ένα τρελό γαιτανάκι γέλιου και θεατρικής πανδαισίας. Μια λαική παράσταση κατάλληλη για όλους.

Η Χιονάτη και οι Επτά Υπέροχοι Μουσικοί

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Τέχνη και Όραμα», από την αρχή της διαδρομής της, παραμένει αφοσιωμένη στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι.

Παρουσίαση βιβλίου: «Δεύτερη Νεότητα» της Τώνιας Τζιρίτα - Ζαχαράτου

Ποιήματα διαβάζει ο Παντελής Καλογεράκης, ηθοποιός

 

Με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.  

Γιώτα Νέγκα «Τραγουδώντας την Ευτυχία»

Στο πιάνο ο Χρήστος Θεοδώρου, στα έγχορδα (μπουζούκι, λαούτο ) ο Νίκος Κατσίκης, στις κιθάρες ο Κώστας Νικολόπουλος. Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης - Ηλίας Καρούμπαλης Φώτα: Φίλιππος Τρέπας.

Συναυλία Nightstalker

H επιστροφή στους αγαπημένους μας συναυλιακούς χώρους μετά από καιρό μας φέρνει τους Nightstalker την πιο καταιγιστική rock μπάντα στην Ελλάδα .
H μπάντα θρύλος της ελληνικής heavy σκηνής μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε ένα «εκρηκτικό» βράδυ την Τετάρτη 07 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις.

Συναυλία με το μουσικό σχήμα “Μω και Ρω

Συναυλία με το μουσικό σχήμα “Μω και Ρω"

 

Ώρα Έναρξης: 21:30 - Είσοδος Ελεύθερη

 

Με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. 

Monday

Ο Μίκι και η Κλόι γνωρίζονται στην Αθήνα, και η ενστικτώδης έλξη, ο αυθορμητισμός του φλερτ και η παραζάλη της ερωτικής νύχτας στην πόλη κατά τη διάρκεια μιας Παρασκευής, αναπόφευκτα θα συγκρουστούν με την πραγματικότητα και τους συμβιβασμούς της συμβίωσης. Όπως το hangover μιας Δευτέρας που μοιραία ακολουθεί ένα ξέφρενο σαββατοκύριακο. Η παραμονή της Κλόι στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της. Ωστόσο, η γνωριμία της με τον γοητευτικό Μίκι την ωθεί να εγκαταλείψει την καριέρα της στην Αμερική και να προτιμήσει τη άγρια φωτογένεια της Αθήνας.

Παράσταση καραγκιόζη 'Ο καραγκιόζης στο τρελοκομείο'

Παράσταση καραγκιόζη 'Ο καραγκιόζης στο τρελοκομείο'

 

Ώρα Έναρξης: 21:30 – Είσοδος: 6€ Ηλεκτρονική έκδοση εισιτήριου: 

«Αύγουστος» του Tracy Letts

«Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

 

Ώρα Έναρξης: 21:30 – Είσοδος: 10€

 

Με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.  

Θεατρική κωμωδία «Τα Φαντάσματα»

Η «Τεχνοθέασις», έπειτα  την επιτυχία του θεατρικού έργου ‘’Εκ του Μηδενός’’ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση,  «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ». Το νέο θεατρικό έργο της Εύας Διαμαντάκη. Πρόκειται για μια τρομακτική κωμωδία γραμμένη το 2020, εν καιρώ Κορωναίου. Παρότι ο τίτλος παραπέμπει σε κάτι υπερφυσικό, είναι μία αλληγορική και επίκαιρη ιστορία. Ο θεατής θα έρθει αντιμέτωπος με τα Φαντάσματα, κρίνοντας αν υφίσταται η ύπαρξη τους ή όχι και θα απολαύσει τη σατιρική διάθεση του κειμένου.

Το έργο καυτηριάζει με χιουμοριστικό τρόπο τις διαστάσεις μιας φήμης, που πολλές φορές είναι ισχυρότερη από την ίδια την πραγματικότητα. Τα διαλογικά μέρη αποκαλύπτουν τη σχέση των συμφερόντων, τη διαπλοκή με την εξουσία και την έλλειψη ηθικής. Οι ήρωες εμφανίζονται ικανοί να κάνουν το οτιδήποτε για λίγα χρήματα. Ο ρόλος τους απομυθοποιείται. Το γέλιο πηγάζει αυθόρμητα. Οι πληροφορίες ρέουν άφθονες, σκάνδαλα, εκβιασμοί και κολακείες μοιάζουν με καθημερινότητα, μόνο που αυτή τη φορά η αλήθεια θα λάμψει.

Στρουμφάκια - Επιχείρηση Στρουμφίτα

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ που παίζεται σε Ευρώπη,

Ασία και Αμερική και έχει ενθουσιάσει το παγκόσμιο κοινό για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λίγες μόνο παραστάσεις!  

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο «Προληπτική συντήρηση και διατήρηση βιωματικής μνήμης» με την Έφη Τσίτσα και τον Νίκο Σησαμάκη

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Προληπτική συντήρηση και διατήρηση βιωματικής μνήμης» έχει ως κύριο σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του καθενός από εμάς που συλλέγει έργα τέχνης, χειροτεχνήματα και μικροαντικείμενα που σχετίζονται με τη διατήρηση της βιωματικής του μνήμης. Η αξία ενός έργου τέχνης δεν είναι μόνο η οικονομική. Είναι η αξία της σπανιότητάς του, η αξία της ιστορικότητας του, και η συναισθηματική αξία που δεν μπορεί ποτέ να αποτιμηθεί. Κανείς δεν θέλει να χάσει τις αναμνήσεις του, ιδιαίτερα αυτές που συνδέονται με προσφιλή πρόσωπα, με ευχάριστες ή δύσκολες στιγμές της ζωής του. Χίλια δυο αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε ένα σπίτι είναι αιτία αναμνήσεων. Αυτές τις αναμνήσεις θέλουμε να ανασύρουμε, να διατηρήσουμε και ίσως να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Πολλές φορές αυτά τα αντικείμενα δεν χρειάζονται επεμβάσεις συντήρησης, όμως δημιουργούνται μικροφθορές από διάφορα αίτια, επί παραδείγματι ο αστάθμητος ανθρώπινος παράγοντας. Θα μάθουμε πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία. Ο καλύτερος συντηρητής είναι πολλές φορές ο ίδιος ο δημιουργός και ίσως κρύβεται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Παιδική Παράσταση “Στρουμφάκια: Επιχείρηση Στρουμφίτα”

Λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα Στρουμφάκια γελαστά… Οι πιο αγαπημένοι ήρωες σε όλο τον κόσμο, οι μικροί μπλε ήρωες των παιδιών ζωντανεύουν και μας μαγεύουν. Μια εκπληκτική μεταφορά του κινουμένου σχεδίου, που όλοι λατρέψαμε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές και τις κινηματογραφικές ταινίες, σε μια θεατρική παραγωγή που μας φέρνει τόσο ρεαλιστικά την μαγεία του Στρουμφοχωριού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από την παρουσίαση της σε πάνω από 30 χώρες. Λίγα λόγια για την υπόθεση: Μια ήσυχη μέρα ξημερώνει στο Στρουμφοχωριό. Ήσυχη; Όοοοχι και τόσο. Ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης, ο Προκόπης, ο Ντορεμί και ο Σπιρτούλης αφού έχουν κάνει την πρωινή τους γυμναστική με τις οδηγίες του Μπαμπαστρούμφ, πιάνουν τα στρουμφοσκουπάκια τους και αρχίζουν το καθάρισμα του Στρουμφοχωριού. Σε ένα σκοτεινό κάστρο εκεί κοντά ο φοβερός Δρακουμέλ και η αγαπημένη του Ψιψινέλ έχουν ετοιμάσει ένα τρομερό σχέδιο για να πιάσουν επιτέλους τα «μικρά απαίσια Στρουμφάκια». Ποιός θα τους βοηθήσει να το πραγματοποιήσουν και ποιά είναι στην πραγματικότητα η Στρουμφίτα; Θα καταφέρουν άραγε τα Στρουμφάκια να ξεφύγουν; «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ», μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με τους αγαπημένους μας ήρωες. Ο μαγικός κόσμος τους θα ζωντανέψει στη μεγάλη σκηνή με τα αυθεντικά κουστούμια των παραστάσεων του εξωτερικού, τα ζωντανά σκηνικά, τα μαγικά τρικ και τις υπέροχες μουσικές. Μια παράσταση για την φιλία, το περιβάλλον, το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία. Μια διαδραστική εμπειρία για τα παιδιά που θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα γελάσουν με την ψυχή τους. Μην τη χάσετε.

Μιούζικαλ “City of Stars”

Ερμηνεύουν: Μαριέλλα Βιτώρου και Μιχάλης Βόλακας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Δάγκα

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Κιαγιαδάκης (πιάνο), Μανώλης Κανακάκης (ακορντεόν– κανονάκι), Μιχάλης Αυλωνίτης (μπάσο), Χρήστος Άντελ Σαγιέντ (κρουστά)

Με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης  σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Πορεία, παρουσιάζουν, τη συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου,  Προμηθέας Δεσμώτης.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Προμηθέας: Γιάννης ΣτάνκογλουΚράτος: Άρης ΜπινιάρηςΒία: Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Ήφαιστος: Δαυίδ Μαλτέζε, Ωκεανός: Αλέκος Συσσοβίτης, Ιώ: Ηρώ Μπέζου, Ερμής: Ιωάννης Παπαζήσης

Ευτυχισμένοι Μαζί | Happy Together Chun gwong cha sit

Ο Λάι και ο Χο είναι δύο εραστές που ταξιδεύουν στην Αργεντινή. Η σχέση τους δεν πάει καλά και χωρίζουν. Ο Λάι πιάνει δουλειά ως πορτιέρης σε μπαρ του Μπουένος Άιρες. Όταν ο Χο επιστρέφει στη ζωή του, δέχεται να τον φιλοξενήσει, όχι όμως και να ξαναγίνει εραστής του.

Έκπτωτοι Άγγελοι | Fallen Angels | Do lok tin si

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος δέχεται αποστολές από μια μυστηριώδη γυναίκα που είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Ένας μουγκός μικροπωλητής ερωτεύεται μια γοητευτική κοπέλα, την οποία αναζητά απεγνωσμένα να ξανασυναντήσει. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται μ’ έναν αναπάντεχο τρόπο.

Chungking Express | Chung Hing sam lam

Μια μυστηριώδης γυναίκα, που αναζητά την κλεμμένη ηρωίνη της, έχει μια εφήμερη ερωτική σχέση με έναν αστυνομικό. Την ίδια νύχτα ένας άλλος αστυνομικός συναντά την ονειροπόλα Φέι, που δουλεύει σε καντίνα και ονειρεύεται να γίνει αεροσυνοδός

‘’Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ’’ Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

‘’Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ’’

Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

 

Ώρα Έναρξης: 21:30 

 

Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό-Ανέργων Προπώληση:  12€

Ηλεκτρονική έκδοση εισιτήριου: https://bit.ly/3hpcUWd

Θεατρικό αναλόγιο: Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο

Επιλογή-διασκευή-προσαρμογή κειμένου: Μαρινέλλα Βλαχάκη, Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης,  Αφηγήτρια: Μαρινέλλα Βλαχάκη,  Αντρικές φωνές: Κωστής Καπελώνης, Βίντεο: Γιάννης Κρητικός-Λεωνίδας Μαριδάκης, Πρωτότυπη μουσική και τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης, Τεχνική υποστήριξη: Διονύσης Μανουσάκης,  Αφίσα: Νίκος Ιγγλεζάκης.

“Οι Δροσουλίτες” από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»

“Οι Δροσουλίτες” από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Ώρα Έναρξης: 21:00 Γενική είσοδος: 7€

Μία παράσταση γεμάτη δράση και περιπέτεια! Μηνύματα οικολογίας και συνεργασίας!

Με την μοναδική τεχνική του Μαύρου Θεάτρου..! Κατάλληλο για όλη την οικογένεια!

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ερωτική Επιθυμία | In the Mood for Love Chung Hing sam lam

Γίνονται φίλοι, συνειδητοποιούν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές, θέλουν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αλλά νιώθουν ότι δεν είναι ηθικά σωστό. 20 χρόνια από την πρεμιέρα του «Ερωτική Επιθυμία» στο Φεστιβάλ των Κανών. Πολλοί ορκίζονται ως σήμερα πως αυτή είναι η ομορφότερη ταινία που έγινε ποτέ και η 4Κ αποκατάσταση εκτοξεύει αυτή την ομορφιά σε δυσθεώρητα ύψη. Σήμα κατατεθέν στην καριέρα του Γουόνγκ Καρ Γουάι, με πλάνα, χρώματα, μουσική και slow motion να ενώνονται μελαγχολικά σε μια γιορτή των αισθήσεων.

«Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» του Γιώργου Παπαδάκη

Ο Αλέξης Δαφέρμος, είναι ένας νέος, μορφωμένος και ευφυής ταχυδρόμος που ασκεί το επάγγελμά του με μεράκι, ευαισθησία και αυταπάρνηση ακολουθώντας παράλληλα τις επιταγές της ορεινής μεταπολεμικής κρητικής κοινωνίας, όπου έχει μεγαλώσει και ζει . Όταν έρχεται η ώρα να παντρευτεί, η ζωή του αρχίζει να αλλάζει από τις επιλογές που οι άλλοι κάνουν για εκείνον και τις οποίες στωικά και σιωπηλά αποδέχεται χωρίς φαινομενικά να αντιδρά. Ώσπου έρχεται η στιγμή να ανακαλύψει την απάτη γύρω από το προξενιό του αλλά και το -καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξη της πλοκής και της ζωής του-μυστικό της γυναίκας του. Και τότε, από απλός παρατηρητής μιας σκληρής πραγματικότητας μεταμορφώνεται στο κεντρικό πρόσωπο της δράσης, επηρεάζοντας πλέον  εκείνος τις ζωές όλων όσων τον περιτριγυρίζουν.

Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη

Το Θέατρο Τεχνόπολις ξεκινάει τις μουσικές του εκδηλώσεις με μια μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.

4 χρόνια μετά την τελευταία του συναυλία στο Τεχνόπολις , ο Μίλτος επιστρέφει στον αγαπημένο του συναυλιακό χώρο, με ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα με όλα τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει..

Ο Μίλτος είναι ευαίσθητος, επικοινωνιακός, εκρηκτικός και αυθόρμητος και κυρίως χαρισματικός τραγουδοποιός με 26χρόνια πορείας, μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες.

'Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς μας φίλους εδώ και 15 συνεχή χρόνια αποφάσισε να ζωντανέψει επί σκηνής αυτό το σπουδαίο διδακτικό μύθο, μέσα από τους "ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΩΠΟΥ"

Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ο κλασικός τεμπέλης και ο εργατικός ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ θα μάθουν στην παρέα τους που αποτελείται από την πονηρή ΑΛΕΠΟΥ, το πεινασμένο ΓΟΥΡΟΥΝΆΚΙ , τη φωνακλού ΚΑΡΑΚΆΞΑ, τον ήσυχο ΓΑΙΔΑΡΑΚΟ, τον Βασιλιά των Ζώων ΛΙΟΝΤΑΡΙ, τον πάντα πιστο ΣΚΎΛΟ, τον χορευταρα ΤΣΑΛΑΠΕΤΙΝΟ, πως να αναπτύξουν την ΟΙΚΟΛΙΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο ζωικό τους βασίλειο.

«Ο Κλέαρχος , η Μαρίνα και ο Κοντός»

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», η θεατρική κωμωδία της χρονιάς, που με τεράστια επιτυχία παρουσιάστηκε στο ALHAMBRA ART THEATRE στις αρχές της προηγούμενης σεζόν σε παραγωγή της ALHAMBRA ART THEATRE PRODUCTIONS (Δημήτρης Αγγελόπουλος), ανοίγει πανιά για την καλοκαιρινή της περιοδεία στις γειτονιές της Ελλάδας.

Την διασκευή & σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Ρώμας ο οποίος επίσης ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου».

Συμπρωταγωνιστούν, ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους θα απολαύσουμε και τους Βαγγέλη ΔουκουτσέληΕύη ΚολιούληΑντώνη ΚαλομοιράκηΜαρία Κοκολάκη.

2046

Ένας συγγραφέας στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη των 60ς γράφει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που διεξάγεται το 2046, ενώ παράλληλα διάγει τη ζωή ενός δανδή, προσέχοντας να μη συνδεθεί συναισθηματικά με τις εκάστοτε κατακτήσεις του, συνήθως γειτόνισσες των ξενοδοχείων όπου μένει και κατά προτίμηση ενοίκους του δωματίου 2046.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τη Στέλλα Μαλλιαράκη «Μες στα δωμάτια μ’ όλους του κόσμου τους θησαυρούς»

Με αφορμή τις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ερχόμαστε σε επαφή με την οργάνωση ενός μουσείου. Γνωρίζουμε τους επαγγελματίες του μουσείου και κατανοούμε πώς καθένας συμβάλλει και όλοι μαζί συνεργάζονται στο σχεδιασμό και το στήσιμο μιας έκθεσης. Παρέα κάνουμε μια βόλτα στις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για να αποφασίσουμε (στον Κήπο του Μουσείου) πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε μια δική μας έκθεση.

Μαρία Παπαγεωργίου Solo Out

Η Μαρία Παπαγεωργίου, έρχεται ξανά στο Ηράκλειο  με το ιδιαίτερο project της Solo Out, το Σάββατο 17 Ιουλίου  στο Θέατρο Μάνος Χατζιδάκις.

Πάντα ανήσυχη και συνεπής στο όνειρό της, καταργεί τις ρεπερτοριακές νόρμες και επιστρέφει  με μια νέα πρόταση.

Το Solo Out είναι μια μοναχική επί σκηνής διαδρομή που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 και βρήκε έδαφος να ανθίσει δέκα χρόνια μετά στη σκηνή του Gazarte στην Αθήνα , όχι ως ανάγκη αφαίρεσης ανθρώπων, ήχων και δονήσεων , αλλά ως μέγιστη εξερεύνηση του ελάχιστου εαυτού μας.

The End of Suffering (a proposition)Το Τέλος του Πόνου (Μία πρόταση)

Η Σοφία βρίσκεται πάλι σε πανικό. Το Σύμπαν αποφασίζει να επικοινωνήσει μαζί της. Άλλος ένας διάλογος με τον κόσμο. Μια πλανητική συμφωνία για τον Άρη, όπου οι άνθρωποι ονειρεύονται ξύπνιοι κι αγωνίζονται για την αγάπη. Παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Visions du Réel. 

Bella

Ελλάδα, 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στα μάτια της Ανθής, η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει, και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός.

Ηλεκτρικός κύκνος | Electric Swan

Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται.Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν- αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν. Παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019

Θεατρική Παράσταση: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ (Διονύσιου Σολωμού)

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ενθουσίασε το κοινό και την κριτική στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2013, επανέρχεται με την έξοχη ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια. Το έργο γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα φοβικά αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε κάποιες Γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή της ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους.  Γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο και απογοήτευση στον Ποιητή που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες. Μ’ αυτό το έργο του όμως λυτρώθηκε, γιατί ανίχνευσε το δικό του αίσθημα του φόβου για το «κακό», και φέρνοντας στο φως τις αιτίες του, μας άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και αυτογνωσίας.

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο «Μουσειακές Συλλογές και Εικαστικές Ερμηνείες» με τη Μαρία Βολανάκη

Με αφετηρία τόσο τις μόνιμες Συλλογές και τις Περιοδικές Εκθέσεις του Μουσείου όσο και την ανάγκη των εφήβων για εξωστρέφεια, επικοινωνία και δια ζώσης αλληλεπίδραση γεννιέται μια σειρά εικαστικών μαθημάτων, σε μορφή εργαστηρίου, με τίτλο «Μουσειακές Συλλογές και Εικαστικές Ερμηνείες». Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης όχι ως απλοί επισκέπτες, αλλά μέσα από ματιά καλλιτεχνική να μάθουν να συνομιλούν με τη μουσειακή πληροφορία – τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Αλέξη Ακριθάκη, τον Θωμά Παπαδοπεράκη, τους Κρήτες αγωνιστές, την τοπική Ιστορία και Τέχνη– , να αλληλεπιδρούν μαζί της, να την ερμηνεύουν, να εμπνέονται από αυτή, να της δίνουν ξανά πνοή ζωής, ενώ παράλληλα θα διδαχθούν τεχνοτροπίες και «μυστικά» της ζωγραφικής και της γλυπτικής στον Κήπο του Μουσείου.

Land

Μετά από ένα τραγικό γεγονός που συνταράσει την ύπαρξη της, η Έντι δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, και δραπετεύει στο άγριο τοπίο της φύσης. Ευρισκόμενη στα όρια του θανάτου, βρίσκει απρόσμενη βοήθεια από έναν καλοσυνάτο κυνηγό, και μαζί έναν δρόμο να επιστρέψει ολοκληρωτικά πίσω στη ζωή.

Μουσική Συναυλία με τον Σύλλογο Αλατσατιανών σε συνεργασία με την ορχήστρα «SMYRNA».

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου με τη Χορωδία και τη Χορευτική του ομάδα και σε συνεργασία με την ορχήστρα «SMYRNA», θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο  « Μικρασιάτικοι Σκοποί & Σμυρναίικες Μελωδίες.

 

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τη συναυλία «Τραγουδώντας με τους φίλους μου…» με το Βασίλη Ξημέρη

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τη συναυλία «Τραγουδώντας με τους φίλους μου…» με το Βασίλη Ξημέρη.

Στη συναυλία θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια και κάποια ακυκλοφόρητα, καθώς επίσης και τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. Το σχήμα θα πλαισιώνουν οι: Μανώλης Κανακάκης (πιάνο), Γιώργος Κουρούπης (βιολί), Αντώνης Νικολιδάκης (ακορντεόν), Χρήστος Σαγιέντ (κρουστά), Μάνος Παπαδάκης (μπάσο) και Ραφαήλ Κτιστάκης (μπουζούκι).

Το Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την παράσταση “ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve”, Bασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται την παράσταση “ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve”, Bασιλιάς της Κρήτης, του

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve

Wolfgang Amadeus Mozart, μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με το Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η όπερα παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά το 1781. Είναι η περίοδος πριν από την Επανάσταση του ’21, κατά την οποία αναπτύσσεται στην Ευρώπη το κίνημα του φιλελληνισμού, το οποίο αρχικά εμπνέεται και τροφοδοτείται από το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για την ελληνική αρχαιότητα. Η μνήμη του μινωικού παρελθόντος διατηρήθηκε ζωντανή στο θεματολόγιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στην όπερα Ιδομενέας, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από τον μυθικό ήρωα της Κρήτης. Οι δημιουργίες αυτές ενίσχυσαν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τους υπόδουλους Έλληνες και την ιστορία τους και συνέβαλαν στη διεθνή απήχηση του αγώνα για ανεξαρτησία.

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 21.30, στον κήπο του Μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές της παράστασης και τη διάθεση των δελτίων εισόδου δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.cccc.gr/gr/events/idomeneas%E2%80%A6-alla-breve-tou-wolfgang-amadeus-mozart-253

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου λειτουργεί με εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19.

Θεατρική Παράσταση “Το Όνειρο του Σκιάχτρου” – Ευγένιος Τριβιζάς

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών! Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο που μας πείθει ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να γίνει πουλί, να απογειωθεί και να φτερουγίσει στα ουράνια, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ανατέλλει ο ήλιος της ελευθερίας!!!

Αλκίνοος Ιωαννίδης «Electric Solo»

Τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε τον Αλκίνοο με την ακουστική κιθάρα και το λαούτο του. Η συγκεκριμένη όμως παράσταση στηρίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα. Μέσα από την ηχητική παλέτα των πεταλιών της, επιστρέφει, μετά από χρόνια και με έναν ιδιαίτερο τρόπο, στον ηλεκτρικό ήχο, ενώ με την τεχνική του live looping, αλλά και μέσα από τη χρήση αναλογικών συνθεσάιζερ και κρουστών, προσθέτει στον ήχο του στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Η ιδιαίτερη αυτή προσέγγιση, μαζί με τη φωνή του, δίνουν νέα μορφή στα τραγούδια του.

Άριελ «Η Μικρή Γοργόνα»

Ένα κλασσικό παραμύθι για παιδιά , όπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις , τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων που γεννά ένα παραμύθι.

Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.

Σε Μέρη Εξωτικά Συναυλία με τον Βαγγέλη Σαμαράκη και τη μουσική παρέα του

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η μουσική συντροφιά του, παρουσιάζουν ένα νοσταλγικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει με τίτλο «ΣΕ ΜΕΡΗ ΕΞΩΤΙΚΑ».

Παρουσίαση: Δομηνικός Ταβερναράκης, Μαρία Μαρκάκη

Η ΠΑΓΙΔΑ, του Ρομπέρ Τομά

Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Η ΠΑΓΙΔΑ, του Ρομπέρ Τομά

Σκηνοθεσία Πέτρος Ζούλιας

Ώρα Έναρξης: 21:30 - Είσοδος: 20 € - Μειωμένο: 15 € (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό 6-12 ετών) Ηλεκτρονική έκδοση εισιτήριου: https://bit.ly/3h8UU36

Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.

«Από την σκλαβιά στη λευτεριά» του Αντώνη Μανδαλάκη

Προκειμένου να συμμετάσχει στον γιορτασμό, για τα διακόσια χρόνια, από την Ελληνική επανάσταση,(1821-2021), το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, παρουσιάζει το έργο, «Απ΄τη σκλαβιά στη λευτεριά» (Ιστορικό θεατρικό, σε τρείς πράξεις), του συνταξιούχου δασκάλου και συγγραφέα, Αντώνη Μανδαλάκη.

 

Παίρνουν μέρος με την σειρά που εμφανίζονται:

Μαριγώ: Ελένη Ασιθιανάκη, Αγγελική: Μεθοδία Ματαλλιωτάκη, Αντωνάκης: Νίκος Μιχ. Λεμονάκης, Μπάρμπα -Γιώργος: Μάνος Παπαδογιαννάκης, Φωτεινή: Στέλλα Αναστασάκη, Χρυσάνθη: Ειρήνη Ανδρουλάκη, Παπά -Νικολής: Στέλιος Ρομπόκος, Αλή-μπέης: Νίκος Τσικριτσάκης.

'2½ φόνοι κι ένα μπουλντόγκ!'

Το Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο 'Δυόμιση φόνοι κι ένα μπουλντόγκ', σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου. Μια έξυπνη, σύγχρονη φάρσα, απ’ τους μαέστρους του είδους. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα- Θ.Παπαθανασίου, το οποίο είναι διασκευή, βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς 'Η υπόθεση της οδού Λουρσίν'. Μια θεότρελη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, γεμάτη εκπλήξεις, δολοφονίες, ανατροπές, μυστήριο κι απίθανες συμπτώσεις. Μια παράσταση με πάρα πολύ γέλιο, που τόσο το έχουμε ανάγκη!!!

«Από την σκλαβιά στη λευτεριά» του Αντώνη Μανδαλάκη

Προκειμένου να συμμετάσχει στον γιορτασμό, για τα διακόσια χρόνια, από την Ελληνική επανάσταση,(1821-2021), το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, παρουσιάζει το έργο, «Απ΄τη σκλαβιά στη λευτεριά» (Ιστορικό θεατρικό, σε τρείς πράξεις), του συνταξιούχου δασκάλου και συγγραφέα, Αντώνη Μανδαλάκη.

Το Αίνιγμα | Garde à vue | The Grilling

Ο Μαρτινό, ένας πλούσιος και ισχυρός δικηγόρος, κρίνεται ύποπτος για τον βιασμό και την δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Ο επιθεωρητής Γκαλιέν τον καλεί στο γραφείο του και αρχίζει να τον υποβάλλει σε έντονη ανάκριση. Η μαρτυρία του Μαρτινό είναι γεμάτη από κενά και αντιφάσεις, ωστόσο ο Γκαλιέν δεν είναι σε θέση να αποσπάσει την ομολογία του. Ο δικηγόρος φαίνεται να ταιριάζει στο ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του δεν είναι αδιάσειστα. Όταν η ανάκριση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, η σύζυγος του Μαρτινό παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα και κάνει κάποιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Stand Up Comedy με τον Γιώργο Χατζηπαύλου

Stand Up Comedy με τον Γιώργο Χατζηπαύλου – Τάιμινγκ την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο θέατρο του Τεχνόπολις

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου ξεκινά το final tour της stand-up comedy παράστασης Τάιμινγκ!

Ένα απολαυστικό χιουμοριστικό 90λεπτο με ασταμάτητο παλμό, ενδοσκοπική ματιά, observational comedy και ξεκάθαρα μηνύματα. Ό,τι έχουμε αγαπήσει στον Γιώργο Χατζηπαύλου επιστρέφει! ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Σάτιρα που κρύβει ξεχωριστά μηνύματα. AlphaTV

Τα αστεία του θα τα επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά στις παρέες σου! ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τον Σύλλογο «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ»

Ο Σύλλογος Λογοτεχνών, Συγγραφέων, Εικαστικών «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική  Επανάσταση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

Ώρα Έναρξης: 20:00 - Είσοδος Ελεύθερη (με ατομικά δελτία εισόδου)

Συναυλία με τους Solmeister , WNCfam , Marseaux

Με το “Cool Kids Never Die” του 2016 να έχει σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά εφήβων, “Το Χάρτινο Βασίλειο” του 2019, ως μία πολυδιάστατη ροκ όπερα, να τον βρίσκει σε μία βαθιά σκεπτόμενη διαδικασία, διαφοροποίησης και πειραματισμού, και το πιο πρόσφατο “Τα Λέμε Στην Κόλαση” να κάνει μια βουτιά και πάλι στις emo ρίζες του, ο Solmeister μοιάζει να βρίσκεται σε παροξυσμό έμπνευσης και δημιουργίας. Πέραν των δικών του μουσικών εξορμήσεων, ο Solmeister συνυπογράφει στιχουργικά, μουσικά και σε επίπεδο παραγωγής τα τραγούδια του WNCfam, και της ανερχόμενης pop star Marseaux, που φέτος κυκλοφορέι τον δεύτερο σε σειρά προσωπικό της δίσκο, με τίτλο “Chica”, συνοδεύοντάς τον ταυτόχρονα σε όλες τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις, μαζί με το υπόλοιπο crew.

“ΟΡΕΣΤΗΣ” του ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Βρισκόμαστε στο Άργος. Η Ηλέκτρα και ο Ορέστης νέοι, πληγωμένοι, εύθραυστοι, απροστάτευτοι και ευάλωτοι, ασφυκτιώντας μέσα στον μύθο τους, μετατρέπονται σε άγρια ζώα.

Αποδιωγμένοι μετά την πράξη τους γίνονται από παιδιά βασιλέων μιάσματα στην ίδια τους την οικογένεια και ανεπιθύμητοι στην ίδια τους την πατρίδα.

O Μενέλαος και η Ελένη φτάνουν από την Τροία. Τα δύο αδέλφια ελπίζουν στην παρέμβαση του Μενέλαου, αλλά ούτε αυτός ούτε ο Τυνδάρεως σκοπεύουν να τους βοηθήσουν. Ο Ορέστης στρέφεται τότε στον Πυλάδη. Οι δυο τους, με τη βοήθεια της Ηλέκτρας, σχεδιάζουν ένα πλάνο εκδίκησης με θύματα την Ελένη και την κόρη της, Ερμιόνη. Την τελική λύση έρχεται να δώσει η παρέμβαση του από μηχανής θεού, Απόλλωνα.

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ

Δύο αδελφές αληλοσπαράζονται … σφάζονται κυριολεκτικά… γιατί; Για ένα παμπάλαιο σπίτι. Η μια θέλει να το πουλήσει η άλλη επ’ ουδενί. Θέλει να

μείνει εκεί. Όμως το σπίτι βρίσκεται 5 μέτρα από την εθνική οδό … Οι θόρυβοι από τα αυτοκίνητα αβάστακτοι.

Η Γουάδα ενοικιάζει το σπίτι κρυφά και ξαφνικά καταφθάνουν οι … ενοικιαστές. Δυο γυναίκες του 18ου αιώνα … Η Τρίνι αναστατώνεται. Καλεί λοιπόν δυο μπράβους δυο παράξενους άντρες να έρθουν και να την βγάλουν από το σπίτι… Τους Μπαμπούλα Μπράδερς . Και η μεγάλη έκπληξη!!! Οι γυναίκες που ήρθαν να μείνουν στο σπίτι είναι αδελφές και πρόγονοι της Τρίνι και Γουάδα!!! Αυτές έκτισαν το σπίτι… Οι Μπαμπούλα Μπράδερς καταφτάνουν για να διώξουν την Γουάδα … από κει και πέρα χαμός … θέλοντας να την τρομάξουν γίνονται φαντάσματα!!!

Μουσική Παράσταση Anser x Eversor Live

Κάθε απόπειρα να περιγράψει κανείς τον Anser μέσα από συγκεκριμένες νόρμες πέφτει συνήθως σε τοίχο. Άρτιο flow, στιχουργία που καλύπτει κάθε πτυχή της ραπ κουλτούρας και μία τελευταία δισκογραφική κυκλοφορία, το “Άδυτο”, που έτυχε πανηγυρικής αποδοχής και ασφυκτικών εμφανίσεων σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν παρουσιάστηκε.

Θεατρική παράσταση «ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κ. Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» με την Διεθνή Εταιρία Ν. Καζαντζάκη

Η Ε.Ν.σταση τέχνης παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», σε μία διασκευή της νουβέλας του Χρήστου Τσαντή (3η έκδοση, Ραδάμανθυς). Η παράσταση έχει την υποστήριξη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Το διήγημα είναι ένα δέντρο που βλάστησε τρεφόμενο από τον πλούτο της ψυχής του συγγραφέα. Η κάθε σελίδα του, ανθίζει μέσα στην τρεχούμενη σκέψη του δημιουργού του και τελικά καρποφορεί και μας προσφέρει απλόχερα το νέκταρ της γνώσης, της εξέλιξης, της αμφισβήτησης, της αυτογνωσίας.

Άσπρο Πάτο | Druk | Another Round

Μια ομάδα καθηγητών θέλει να δοκιμάσει μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, ν’ αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευε ο Χέμινγουεϊ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ένα πείραμα με πολλές απρόοπτες συνέπειες.

Σοφία Μουτίδου “Το Ασήκωτο Βάρος της Ελλάδας”

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΙΔΟΥ – ΤΟ ΑΣΗΚΩΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την Δευτέρα 26 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Παρουσίαση της νέας μουσικής παραγωγής του Γιάννη Καλομοίρη με τίτλο «Αντάμωση» με τους Σταυρακάκη, Μανωλάκη, Ψαρογιώργη, Ψαραντώνη

Παρουσίαση της νέας μουσικής παραγωγής

του Γιάννη Καλομοίρη με τίτλο «Αντάμωση» με τους Σταυρακάκη, Μανωλάκη, Ψαρογιώργη, Ψαραντώνη

Ώρα Έναρξης: 21:30

Παρουσίαση του νέου διπλού cd παραδοσιακής μουσικής με τίτλο 'Αντάμωση'.

Η "Ανταμωση" περιέχει 24 νέα κομμάτια παραδοσιακής κρητικής μουσικής με σύγχρονο αλλά και κλασσικό ύφος, σε μουσική και στίχους του Γιάννη Καλομοίρη.

'Ποιος είναι εκείνος που πατεί' Παράσταση Παραδοσιακών χορών της σχολής ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ

Ο παγκρήτιος σύλλογος παιδιών με νεοπλασία "Ηλιαχτίδα" με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση με το παραδοσιακό συγκρότημα "Μαυρόκωστα" και τον Θανάση Μαυροκωστα με τίτλο "Ποιος είναι εκείνος που πατεί".

Διάλογοι Κοινωνικής Πρόνοιας “Ιστορίες για το Δρόμο: Αστεγία στην Εποχή της Πανδημίας”

Ιστορίες για το Δρόμο: Αστεγία στην Εποχή της Πανδημίας, η νέα θεματική των Social Welfare Dialogues // Διάλογοι Κοινωνικής Πρόνοιας την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

 

Η νέα διαδικτυακή συζήτηση των Social Welfare Dialogues // Διάλογοι Κοινωνικής Πρόνοιας την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στις 3:00 μ.μ. με τίτλο “Ιστορίες για το Δρόμο: Αστεγία στην Εποχή της Πανδημίας” εστιάζει στην καθημερινότητα και τις δυσκολίες που διαχρονικά δημιουργεί η έλλειψη στέγης και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, με επίταση εν καιρώ πανδημίας.

Βάκχες του Ευριπίδη

Η Εταιρεία Τέχνης “Αrs Aeterna” και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε επιλεγμένα θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη». Έτσι ορίζει η Νικαίτη Κοντούρη την ανεξάντλητη τραγωδία του Ευριπίδη.

Το θερινό σχολείο του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου παρουσιάζει μία και μοναδική Γκαλά παράσταση στο Ηράκλειο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές παραλλαγές και σύγχρονη χορογραφία από τους συμμετέχοντες.

Καλλιτεχνική διευθύντρια: Anastasia Taranda
Καθηγητές: Vera Koulikova (Bolshoi Ballet Academy, Μόσχα)
Anastasia Taranda (Ballet Academy of Gediminas Taranda, Μόσχα)
Olekdandr Maslyannikov (Academie de Danse, Βιέννη, Αυστρία)

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Μόσχα, της TEZ TOUR Ελλάδος και της Aldemar Resorts.

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Μαρκάκη

Βραδιά αφιερωμένη στον διακεκριμένο πολίτη του Ηρακλείου αλλά και επίτιμο δημότη Σητείας επικ. Καθηγητή Οφθαλμολογίας Γιώργο Μαρκάκη, γνωστό συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσείου παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ». Την εκδήλωση οργανώνουν οι Δήμοι Ηρακλείου και Σητείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων του, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Σύλλογος Σητειακών Ηρακλείου «ΜΥΣΩΝ». Η βραδιά περιλαμβάνει βιωματικές αναφορές στον τιμώμενο, κινηματογραφικά αποσπάσματα καθώς και την παρουσίαση της συλλογής «Άλλη γνώμη» του Γιώργου Μαρκάκη.

'Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ'

Η Αrt muppets production παρουσιάζει το κλασσικό παραμύθι

"Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ".

Ενα πρωτότυπο θέαμα με ευφάνταστες μάσκες, περίτεχνα σκηνικά και 3D Animation. 

«Οθέλλος» του William Shakespeare

Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος),
ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία).
Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης και Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς,
Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες. Ο Οθέλλος, παρόλο που έχει διακριθεί χάρη στη γενναιότητα και το ήθος του και έχει ανέλθει σε αξιώματα, δεν καταφέρνει να ενταχθεί στην κοινωνία που ζει ως ισότιμο μέλος: εκτός από το χρώμα του δέρματός του και την καταγωγή του, τον εμποδίζει η ίδια του η ανασφάλεια. Παραμένει ο μαύρος, ο ξένος, ο κατώτερος.
Το έργο μιλάει ακόμα για την άσβεστη μανία του ανθρώπου να καταστρέψει οτιδήποτε ιδεατό, διαφορετικό ή ικανό να καταρρίψει τις υπάρχουσες κοινωνικές νόρμες, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας που στην πρώτη ευκαιρία θα αποκαθηλώσει τους ευεργέτες της.

Συναυλία με Μικρασιάτικα Τραγούδια από το συγκρότημα Malebi

Το επταμελές συγκρότημα Malebi ((Μαλεμπι) δημιουργήθηκε το 2020 στην Κρήτη με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής μουσικής παράδοσης, με έμφαση στον μουσικό πλούτο της Μικράς Ασίας. Οι Malebi δεν μας ταξιδεύουν απλώς στην «παλαιά πατρίδα» αλλά με σεβασμό αλληλεπιδρούν δημιουργικά με την κληρονομιά της και μας δείχνουν πως η «παράδοση» παραμένει ζωντανή, αναπνέει και εξελίσσεται μέσα μας, μαζί μας, γύρω μας, για εμάς.

 

Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του The Man Who Sold His Skin

Ο Τζόνι Χούκερ είναι ένας μικροαπατεώνας από το Ιλινόις, ο οποίος με τη βοήθεια των φίλων του Λούθερ Κόουλμαν και Τζο Ίρι καταφέρνει να κλέψει στα χαρτιά 11.000 δολάρια από ανύποπτο θύμα. Ο Λούθερ αποφασίζει να παρατήσει τις κομπίνες και συμβουλεύει τον Τζόνι να πάει στο Σικάγο για να συναντήσει τον Χένρι Γκόντορφ να τον διδάξει τα κόλπα για μεγάλες κομπίνες.

Loopia Band Live

Το επταμελές συγκρότημα Malebi ((Μαλεμπι) δημιουργήθηκε το 2020 στην Κρήτη με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής μουσικής παράδοσης, με έμφαση στον μουσικό πλούτο της Μικράς Ασίας. Οι Malebi δεν μας ταξιδεύουν απλώς στην «παλαιά πατρίδα» αλλά με σεβασμό αλληλεπιδρούν δημιουργικά με την κληρονομιά της και μας δείχνουν πως η «παράδοση» παραμένει ζωντανή, αναπνέει και εξελίσσεται μέσα μας, μαζί μας, γύρω μας, για εμάς.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE