Το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα ξεκινά η έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο ΤΑ ΑΠΡΕΠΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ΅Σ με ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.
Το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα ξεκινά η έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο ΤΑ ΑΠΡΕΠΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ΅Σ με ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.
Η Νασούλα γεννήθηκε στο Ηράκλειο, αριστούχος μαθήτρια του Λυκείου "Ο Κοραής" που είχε την τύχη να μαθητεύσει κλασική ζωγραφική στον Ανδρόγεω Αλεξανδρίδη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Παβίας και από το 2000 φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία & στη Βιοηθική.
Ο Μαρτινό, ένας πλούσιος και ισχυρός δικηγόρος, κρίνεται ύποπτος για τον βιασμό και την δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Ο επιθεωρητής Γκαλιέν τον καλεί στο γραφείο του και αρχίζει να τον υποβάλλει σε έντονη ανάκριση. Η μαρτυρία του Μαρτινό είναι γεμάτη από κενά και αντιφάσεις, ωστόσο ο Γκαλιέν δεν είναι σε θέση να αποσπάσει την ομολογία του. Ο δικηγόρος φαίνεται να ταιριάζει στο ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του δεν είναι αδιάσειστα. Όταν η ανάκριση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, η σύζυγος του Μαρτινό παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα και κάνει κάποιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Βρισκόμαστε στο Άργος. Η Ηλέκτρα και ο Ορέστης νέοι, πληγωμένοι, εύθραυστοι, απροστάτευτοι και ευάλωτοι, ασφυκτιώντας μέσα στον μύθο τους, μετατρέπονται σε άγρια ζώα.
Αποδιωγμένοι μετά την πράξη τους γίνονται από παιδιά βασιλέων μιάσματα στην ίδια τους την οικογένεια και ανεπιθύμητοι στην ίδια τους την πατρίδα.
O Μενέλαος και η Ελένη φτάνουν από την Τροία. Τα δύο αδέλφια ελπίζουν στην παρέμβαση του Μενέλαου, αλλά ούτε αυτός ούτε ο Τυνδάρεως σκοπεύουν να τους βοηθήσουν. Ο Ορέστης στρέφεται τότε στον Πυλάδη. Οι δυο τους, με τη βοήθεια της Ηλέκτρας, σχεδιάζουν ένα πλάνο εκδίκησης με θύματα την Ελένη και την κόρη της, Ερμιόνη. Την τελική λύση έρχεται να δώσει η παρέμβαση του από μηχανής θεού, Απόλλωνα.
Η Ε.Ν.σταση τέχνης παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», σε μία διασκευή της νουβέλας του Χρήστου Τσαντή (3η έκδοση, Ραδάμανθυς). Η παράσταση έχει την υποστήριξη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
Το διήγημα είναι ένα δέντρο που βλάστησε τρεφόμενο από τον πλούτο της ψυχής του συγγραφέα. Η κάθε σελίδα του, ανθίζει μέσα στην τρεχούμενη σκέψη του δημιουργού του και τελικά καρποφορεί και μας προσφέρει απλόχερα το νέκταρ της γνώσης, της εξέλιξης, της αμφισβήτησης, της αυτογνωσίας.