inner image

Έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα ξεκινά η έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο ΤΑ ΑΠΡΕΠΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ΅Σ με ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

«ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» Η αριστουργηματική κωμωδία του Γιαν Ντε Χάρτογκ

Την αριστουργηματική κωμωδία «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ), που έχει γοητεύσει τις θεατρικές πρωτεύουσες Ευρώπης και Αμερικής σε εκατοντάδες ανεβάσματα από το 1951 που έκανε πρεμιέρα έως και σήμερα, παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή -απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.Το έργο είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.Η Αγνή και ο Μάικ, οι ήρωες του έργου συναντιούνται, ερωτεύονται, παντρεύονται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν ουσιαστικά μαζί, όπως μεγαλώνουν και τα παιδιά τους, περνάνε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απιστία του ενός προς τον άλλον, ζούνε και προσπαθούν μαζί να αντιμετωπίσουν την εφηβεία των παιδιών τους, το φευγιό των παιδιών από το σπίτι, τους ομηρικούς καβγάδες τους που καταλήγουν πάντα σε γλυκούς συμβιβασμούς, την αμφισβήτηση του ενός προς τον άλλον, μέχρι και το τέλος που αποφασίζουν να απομονωθούν σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή δίπλα στη θάλασσα.Το μεγάλο τους μυστικό είναι ότι είναι πάντα μαζί και ότι μαθαίνουν μαζί τον τρόπο, να αγαπάει ο ένας τον άλλον

«Του Τραγουδιού το χρώμα» Συναυλία με την Μαρία Φασουλάκη

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.Κ.Ε.Η, η Μαρία Φασουλάκη και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο “Του τραγουδιού το χρώμα”, ένα μουσικό ταξίδι σε αγαπημένους και γνώριμους ήχους της εποχής του λαϊκού τραγουδιού και σε στιγμιότυπα από τη δική της δισκογραφία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 21.30 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Η Χώρα των Νομάδων | Nomadland

Μετά την οικονομική κατάρρευση μίας εταιρείας σε μια πόλη της αγροτικής Νεβάδα, η Φερν πακετάρει το Van της και ξεκινάει ένα ταξίδι-εξερεύνηση μιας ζωής έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα. Η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους από την σκηνοθέτιδα Κλόι Ζάο, «Η Χώρα των Νομάδων», συμπεριλαμβάνει τους αληθινούς νομάδες Λίντα-Μέι, Σουάνκι και Μπομπ Γουέλς ως μέντορες και συντρόφους της Φερν στην εξερεύνηση του απέραντου τοπίου της Αμερικανικής Δύσης.

Συναυλία με το Γιάννη Χαρούλη

Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα, μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Μπορεί τα φιλιά, οι αγκαλιές και ο χορός να απουσιάζουν, η ανάγκη μας όμως να ιδωθούμε ξανά, μοιάζει μεγαλύτερη από ποτέ αυτό το καλοκαίρι.

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Χάρη Φασουλά και τους συνεργάτες του:

"Ταξίδι φως μου είναι η ζωή"

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Χάρη Φασουλά και τους συνεργάτες του.

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος: Ελεύθερη (Διάθεση δελτίων εισόδου στην είσοδο του κηποθεάτρου «Νίκος Καζαντζάκης»)

*Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα στην είσοδο για οικογένειες που στηρίζονται από την Αποστολή Αγάπης.

Mουσικοποιητική Βραδιά βασισμένη στην ποιητική συλλογή Δεύτερη Νεότητα της Τώνιας Τζιρίτα Ζαχαράρου

Η μουσικοθεατρική ομάδα «Ροή»παρουσιάζει την ποιητική συλλογή «ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΕΟΤΗΤΑ» της Τώνιας Τζιρίτα Ζαχαράτου, και σας προσκαλεί να συναντηθείτε με τα ποιήματά της στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο ¨1821, Αν το 18 ήταν 20¨

Η ομάδα ARS ( Γρηγοριάδη Μαρία, Καμένου Βίκυ, Κουκουλάκη Στέλλα και Παγωμένος Κώστας ) πραγματοποιεί έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο ¨1821, Αν το 18 ήταν 20¨ στην Δημοτική Πινακοθήκη  Ηράκλειου(Βασιλική Αγ.Μάρκου). Η έκθεση εγκαινιάζεται την  Τρίτη 3 Αυγούστου στις 19.00μ.μ.και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2021. Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια  Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.  #creteregion #περιφερεια_κρητης

«Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη ΞΑΝΑ στο Ηράκλειο!

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

Ο Αλέξης Δαφέρμος, είναι ένας νέος, μορφωμένος και ευφυής ταχυδρόμος που ασκεί το επάγγελμά του με μεράκι, ευαισθησία και αυταπάρνηση ακολουθώντας παράλληλα τις επιταγές της ορεινής μεταπολεμικής κρητικής κοινωνίας, όπου έχει μεγαλώσει και ζει . Όταν έρχεται η ώρα να παντρευτεί, η ζωή του αρχίζει να αλλάζει από τις επιλογές που οι άλλοι κάνουν για εκείνον και τις οποίες στωικά και σιωπηλά αποδέχεται χωρίς φαινομενικά να αντιδρά. Ώσπου έρχεται η στιγμή να ανακαλύψει την απάτη γύρω από το προξενιό του αλλά και το -καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξη της πλοκής και της ζωής του-μυστικό της γυναίκας του. Και τότε, από απλός παρατηρητής μιας σκληρής πραγματικότητας μεταμορφώνεται στο κεντρικό πρόσωπο της δράσης, επηρεάζοντας πλέον εκείνος τις ζωές όλων όσων τον περιτριγυρίζουν.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ “Αrs Aeterna” , επαναλαμβάνει το καλοκαίρι του 2021 την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Με επικεφαλής τον Θανάση Παπαγεωργίου , έναν από τους κορυφαίους έλληνες ηθοποιούς, στο ρόλο του Κρέοντα και την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους   της  νεότερης  γενιάς,   στο   ρόλο   τηςΑντιγόνης, η παράσταση επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2021.

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ «Η ερωτική Νατάσα»

Το φετινό καλοκαίρι μας ανήκει ... τραγουδάμε παρέα σε όλη την Ελλάδα.. ερωτευόμαστε, ονειρευόμαστε.

 

Σας αφιερώνω όλα μου τα τραγούδια και οι νύχτες μας θα είναι μαγικές ...

 

σας αγαπάω ρε παιδιά ...

 

«Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Ο «Αύγουστος» … Ο γνωστός αλκοολικός ποιητής εξαφανίζεται μια αυγουστιάτικη νύχτα και όλο το σόι έρχεται αντιμέτωπο με μια πραγματικότητα αβάσταχτα σκληρή. Πάθη, ίντριγκες, μυστικά και παιδικά τραύματα θα βγουν στην επιφάνεια όταν τα μέλη της διαλυμένης του οικογένειας θα συγκεντρωθούν για να τον αναζητήσουν. Η κληρονομικότητα και η επιρροή του κοινωνικού περιβάλλοντος είναι παράγοντες που διαμορφώνουν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους. Οι άνθρωποι λατρεύουν να μισιούνται και να αγαπιούνται ταυτόχρονα και οι σχέσεις είναι πολύπλοκες. Έτσι η σκηνική τους απεικόνιση αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.

Mέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021

Η φετινή βδομάδα Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου διαλέγει για τίτλο μια δίδυμη συμβολική φράση: «ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ» Όταν η πανδημία δοκιμάζει τα όριά μας και τις ελευθερίες μας πώς μπορεί ο κινηματογράφος να «υποσχεθεί» την αποκατάσταση της εγγύτητας, την ανεμπόδιστη επαφή, την ακύρωση των διαχωρισμών και κάθε άδικου περιορισμού;

«Ο Καραγκιόζης νύφη» από το ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ

Ο Καραγκιόζης νύφη που διασκεύασε η Γιάννα Κεφάλα για το θέατρο, είναι μια από τις κλασσικές ιστορίες του Καραγκιόζη. Σε ένα τεράστιο μπερντέ ο Σίμος Χριστοδούλου, ο Δομίνικος Ταβερναράκης και η Ρένα Πασπάτη με τις φιγούρες του Νικόλα Αποστολίδη, υποδύονται τις φωνές όλων των χαρακτήρων του παραδοσιακού Καραγκιόζης, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές. Ο Μπέης θέλει να παντρέψει την κόρη του Φατμέ και αναζητά γαμπρούς, αναθέτοντας στον Χατζηαβάτη να βρεί τον κατάλληλο. Η Φατμέ όμως είναι ερωτευμένη με έναν σπουδαστή και ζητάει τη βοήθεια του Καραγκιόζη για να διώξει τους μνηστήρες. Ο παμπόνηρος Καραγκιόζης σκαρφίζεται ένα σωρό κόλπα και τότε … Το γέλιο αρχίζει!

Εκδήλωση στη Μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Αυτάρκειας «Από Κοινού», η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και η οικογένεια του Γιάννη Αυγουστάκη με την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν μία εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη του. Άνθρωποι που τον συνάντησαν στα διάφορα βήματά του στο Ηράκλειο θα μοιραστούν με τους δικούς του ανθρώπους αναμνήσεις και ιστορίες. Η εκδήλωση θα κλείσει με τις αγαπημένες του μουσικές.

Λουμπάγκο μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Μ. Κορρέ από το ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ

Το "Λουμπαγκο" είναι ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο με απολαυστικό χιούμορ, αυθεντικά ανθρώπινες σκηνές και τόσο αληθινούς χαρακτήρες που μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε ανάμεσα στα πιο κοντινά μας πρόσωπα.

Μια κωμωδία γραμμένη με ζωηρό εύστοχο λόγο που φέρνει αυθόρμητο γέλιο σε θεατές κάθε ηλικίας.

Ένα "λουμπάγκο" καθηλώνει τον Νίκο στον καναπέ του σπιτιού του. Η γυναίκα του Μαίρη, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση του σπιτιού και της εταιρείας στα χέρια της. Η θεία Όλγα, θεία της Μαίρης, που έχει έρθει να τους επισκευθεί από την Κρήτη, δεν συμπαθεί καθόλου τον Νίκο. Ο Νίκος επίσης δεν χωνεύει την "γριά" όπως την αποκαλεί, γιατί πολλά καταλαβαίνει, ακούει και σχολιάζει. Ο Παυλίδης, υπάλληλος και δεξί χέρι του Νίκου, είναι ένας σύγχρονος Χατζηαβάτης που γίνεται δούλος για να μην χάσει την θεσούλα του. Η Ρένα σαραντάρα πια και φίλη της Μαίρης, φοβάται ότι θα μείνει στο ράφι...

Οι Μπαμπούλες Κωμωδία του Αλφρέντο Σανθόλ

Κωμωδία του Αλφρέντο Σανθόλ

 

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης 

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): 

Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη.


Live Music Brunch με Tribute 70s – 80s

Σας προκαλούμε στο πρώτο μας καθιστό Live Music Brunch, στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, όπου, σταθερά με την ποιότητα του ΙΜΚ Café, επιλέγετε γεύσεις τοπικές και υπερπόντιες από το ειδικά διαμορφωμένο μενού του Μουσείου. Για αυτή την ημέρα, το brunch της επιλογής σας θα είναι και το αποκλειστικό σας εισιτήριο σε ένα μουσικό ταξίδι στο χθες, με προορισμό τις χρυσές δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Μουσικοχορευτική Βραδιά από τον όμιλο Παπαδόκωστα

Η αγάπη για το χορό και την παράδοση δηλώνει πάντα την παρουσία της. Σε καιρούς χαλεπούς ο χορός είναι βάλσαμο, είναι ελπίδα και δύναμη ψυχής. Ανταμώνουμε λοιπόν ξανά, για να μοιραστούμε όμορφες εικόνες και ήχους της Κρητικής Παράδοσης...

Ο Όμιλος 'ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΑΣ' διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά. Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 8 Αύγουστου και ώρα 21:00, στο Κηποθέατρο 'Νίκος Καζαντζάκης', για να ταξιδέψουμε στα χνάρια της παράδοσης. Σε μια βραδιά που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Κυπριωτάκης και θα ακουστούν οι ήχοι της κρητικής μουσικής από τον Γρήγορη Σαμόλη και τους συνεργάτες του, οι χορευτές του Ομίλου Παπαδόκωστα θα πατήσουν ξανά στα ζάλα της ψυχής και της παράδοσης.

Ιφιγένεια η εν Ταύροις του Ευριπίδη

Μετά τη μεγάλη   επιτυχία   που   σημείωσε στην Επίδαυρο, με περισσότερους από 14.500 θεατές σε 3 ημέρες, η παράσταση ταξιδεύει σε ανοιχτά θέατρα όλης της χώρας.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος συνεργάζεται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που συμμετέχει για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης - που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή - ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Φιόντορ Ντοστογιέφσκι “‘Έγκλημα και τιμωρία”

Σκηνοθεσία : Πόπη Δασκαλάκη || Ερμηνεύουν: Κωστής Βασαρμίδης, Μάνος  Γεωργαλάκης,  Ανδρέας Γιαννακουδάκης, Δημήτρης  Γιαννίδης,  Κωστής Δερμιτζάκης, Δέσποινα Δρανδάκη, Ιωάννα Ζουριδάκη, Μαρία Θεοδωρίδη, Πόπη Κονταξάκη, Σοφία  Κονταξάκη, Μαριάννα Λασηθιωτάκη, Γιάννης Μανιαδάκης, Κωστής Μαυρικάκης,     Μανώλης     Μπαλοθιάρης,   Αλέξανδρος Παντελάκης, Μάνος Πυργιωτάκης, Αλέξανδρος Τζάρος, Σοφία Τσαντηράκη, Γιώργος Χατζάκης, Γιώργος Χριστάκης Σκηνικά:  Άρης   Θεοδωρίδης,     Σοφία     Κονταξάκη  || Κοστούμια: Σοφία Κονταξάκη, Σοφία Τσαντηράκη || Επιμέλεια μουσικής: Μαρία Μεταξάκη || Φωτισμοί: Νίκος Νικολουδάκης Φροντιστής: Χρύσα Σταυρακάκη.

Παρουσίαση Βιβλίου Στον Ουρανό τσ Αγάπης μας του Βασίλη Δραμουντάνη

Παρουσίαση: Αγγέλα Σκουλά

Ομιλητές: Γιώργος Βιτώρος, Γεώργιος- Ιωσήφ Σηφάκης (Σιμισακογιώργης), Χαριστή Κουκουμπεδάκη

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν οι μουσικοί: Μιχάλης Καλλέργης, Χρήστος Στιβακτάκης, Γιάννης Μακριδάκης, Αχιλλέας Δραμουντάνης, Μανόλης Καλυκάκης, Μιλτιάδης Βαρουχάκης, Μενέλαος Νταγιαντάς, Γεώργιος Γλυκοκόκαλος, Λευτέρης Καλλέργης, Γρηγόρης Σαμόλης, Μανόλης Καπαρουνάκης-Σταυρακάκης ,Γιάννης Χαραλαμπάκης, Βασίλης.Αντ. Δραμουντάνης, Μπάμπης Θεργιάκης, Κώστας Βρέντζος, Μιλτιάδης Καλλέργης.

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που μεριμνούν για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

«Ρουζ» και «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

Με δύο ταινίες, μία Ελληνική και μία από την Γαλλία – Τυνησία συνεχίζονται την Δευτέρα 9 Αυγούστου  οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου που έχει τίτλο «τα όρια μου, η ελευθερία σου, η ελευθερία μου, τα όριά σου». Πρόκειται για τις ταινίες «Ρουζ» σε σκηνοθεσία του Κωστή Θεοδοσόπουλου και «Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία» της Γαλλο-Τυνήσιας Manele Labidi. Οι προβολές του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» μέχρι και την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

«Η ζωή είναι ωραία» Συναυλία με τον Γιάννη Κασσωτάκη

Τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν, θα μας συγκινήσουν και θα μας φέρουν πιο ‘κοντά’. Συμμετέχουν: Μανώλης Κανακάκης - πιάνο, Αλέξανδρος Κανακάκης - πνευστά, Γιώργος Τζωρτζάκης - μπάσο.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

'Ο Ψαροτρομάρας' από το κουκλοθέατρο Κρήτης

Ένα έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του '80. Πρόκειται για ένα παιδικό έργο διαχρονικό. βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας! Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης "νιώθουν" την αδικία και ουσιαστικά βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας.

Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια στο βυθό θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά "Κάτω Ο Ψαροτρομάρας"!

«Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου» και «Παράθυρο στη Θάλασσα» στο Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

Αντιμέτωπη με συνταρακτικά νέα σχετικά με την υγεία της, η 55χρονη Μαρία, αποφασίζει να ταξιδέψει από το Μπιλμπάο στην Ελλάδα, παραβλέποντας τις συμβουλές του γιου της και των γιατρών. Όταν φτάνει στη Νίσυρο, η Μαρία θα βυθιστεί στις κρυμμένες ομορφιές του νησιού, βρίσκοντας γαλήνη αλλά και έναν απροσδόκητο έρωτα, στο πρόσωπο του Στέφανου.

Ο Πέτρος και ο Λύκος με τον Ρένο Χαραλαμπίδη

Το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο σαξόφωνο και κρουστά ζωντανά επί σκηνής με την παράσταση να «σπάει» την κλασική φόρμα της εκτέλεσης από ορχήστρα με συνοδεία αφήγησης, όπως έχουμε συνηθίσει στις διαφορετικές εκδοχές του ανά τον κόσμο. Πρόκειται για μια θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία χοροκίνησης, τραγουδιών βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών, που στόχο έχει την καλύτερη πρόσληψη της μουσικής και των μουσικών οργάνων, από τα παιδιά μέσω της θεατρικής παράστασης.

Ο Καραγκιόζης και οι Άγριες Μέλισσες

Ελάτε να διασκεδάσετε με μία παράσταση παραδοσιακού Καραγκιόζη σε ένα μυθοπλάστικό έργο. Ο Καραγκιόζης θα ταξιδέψει στο βασίλειο των άγριων μελισσών, όπου θα μάθει την αξία της μέλισσας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Θα παρελάσουν όλοι οι κλασσικοί τύποι του θεάτρου σκιών και μαζί με τον Καραγκιόζη θα προστατέψουν τις Άγριες Μέλισσες. Μία παράσταση με εντυπωσιακές αλλαγές σκηνικών και αρκετό γέλιο! Σας περιμένουμε!

Με «Maneki Neko» και «Αδέλφια εξ αίματος» ολοκληρώνονται την Τετάρτη οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 11 Αυγούστου οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 2021» του Δήμου Ηρακλείου με τις ταινίες  «Maneki Neko» σε σκηνοθεσία του Μανώλη Μαυρή και «Αδέλφια εξ αίματος» από το σκηνοθετικό δίδυμο Damiano & Fabio D’ Innocenzo. Οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ».  

 

Το Κεντρί | The Sting

Ο Τζόνι Χούκερ είναι ένας μικροαπατεώνας από το Ιλινόις, ο οποίος με τη βοήθεια των φίλων του Λούθερ Κόουλμαν και Τζο Ίρι καταφέρνει να κλέψει στα χαρτιά 11.000 δολάρια από ανύποπτο θύμα. Ο Λούθερ αποφασίζει να παρατήσει τις κομπίνες και συμβουλεύει τον Τζόνι να πάει στο Σικάγο για να συναντήσει τον Χένρι Γκόντορφ να τον διδάξει τα κόλπα για μεγάλες κομπίνες.

Σπύρος Γραμμένος LIVE stand-up comedy

Ο Σπύρος Γραμμένος έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης με την ορχήστρα του για μια μοναδική μουσική βραδιά. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός θα παίξει ζωντανά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του, καθώς και νέα κομμάτια από τον καινούργιο του δίσκο "Δισκός σας". Παραγωγή Phat Entertainment.

«MIND THE GAP» από την ομάδα Dagipoli Dance Co

Επειδή ... Η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία. Επειδή σπάμε «ταμπού», και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα.

Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους… Επειδή…. «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει»

Οριακές ισορροπίες, μετατοπίσεις, βουτιές στο κενό. Το αέναο ταξίδι του νου και της ψυχής. «Το σώμα δεν είναι τυφλή ακατέργαστη ύλη.

Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως. Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός. Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο. Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δυο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν’ αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος»

Με τον «Ψαροτρομάρα» συνεχίζονται στον Προφήτη Ηλία οι παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

Συνεχίζονται την Πέμπτη 12 Αυγούστου οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Μήλα | Apples

Μια αναπάντεχη επιδημία που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άντρα γύρω στα 40, να ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Άρης βγάζει μια φωτογραφία πολαρόιντ ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις, θα συναντήσει την Άννα – μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης

Το ΛΥΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ, διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά λυρικού τραγουδιού με καλλιτέχνες από την Κροατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Μεταξύ των ερμηνευτών θα είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου λυρικού τραγουδιού στην Ακαδημία Τεχνών του Osijek της Κροατίας, Dr. Berislav Jerkovic.

«Μήδεια» του Μποστ

Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς: Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιππάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Άννα Κλάδη και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία / ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.

«Ο Kούκλος και η Κούκλα» Της Νικολέτας Δάφνου από το «ΣΧΗΜΑ 7»

Λίγα λόγια για το έργο: Είναι η ιστορία μιας κούκλας που την διεκδικούν δυο κορίτσια, η Ροζίτα και η Πάκα. Η μία θέλει να την έχει ως απόκτημα, η άλλη θέλει να την προσέχει. Η σολομώντεια λύση θα δοθεί για ακόμα μια φορά από έναν παράξενο δικαστή, τον παλιατζή, υπενθυμίζοντας πως πάντοτε περισσεύει μια σταγόνα καλοσύνης ικανή να ξεχειλίσει ολόκληρο τον κόσμο. Σε ποιόν ανήκουν τελικά τα πράγματα; «Τα πράγματα ανήκουν όχι σε όποιον λάχει, μα σε όποιον τα γνοιάζεται και χαίρεται που τα ‘χει…».

SANKARA MAGIC Απόδραση από τη Λογική

Καλωσήρθατε και φέτος σε ένα μοναδικό θέαμα μαγείας και ψευδαισθήσεων όπου o κορυφαίος Έλληνας μάγος Σανκάρα με την ομάδα του επιστρέφουν με το νέο show, 'ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ'.

Πίστός στο ραντεβού του,όπως κάθε χρόνο,έρχεται για να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους νούμερα που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση. Ανακαλύψτε τα όρια του μύθου, της τέχνης, των ψευδαισθήσεων και της πραγματικότητας. Παρακολουθήστε απίστευτες στιγμές, που κόβουν την ανάσα,στιγμές που «κλέβουν» το μυαλό και μιλούν στην ψυχή μας. Αιώρηση αντικειμένων, αντικείμενα που μεταμορφώνονται σε σκόνη μπροστά στα μάτια μας, άνθρωποι που πετάνε, μαγικοί καθρέφτες και άλλα πρωτότυπα και απίστευτα tricks κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής.

Με τον «Ψαροτρομάρα» συνεχίζονται και στις Πατέλες οι παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια»

Συνεχίζονται την Τετάρτη 18 Αυγούστου  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Την Τεταρτη η παράσταση θα δοθεί στη πλατεία Νίκωνος στις Πατέλες, στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. . Τίτλος της παράστασης είναι «Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης. Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 21:00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Minari

Στην δεκαετία του ‘80, ο Ντέιβιντ, ο επτάχρονος γιος μιας κορεοαμερικάνικης οικογένειας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο περιβάλλον και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, όταν ο πατέρας τους αποφασίζει να μετακομίσουν. Η μητέρα του Μόνικα είναι απεγνωσμένη από το γεγονός ότι αναγκάζονται να ζουν σε τροχόσπιτο κι ο ατίθασος Ντέιβιντ και οι αδελφές του βαριούνται αφόρητα την νέα τους ζωή. Μέχρι την στιγμή που η ζαβολιάρα γιαγιά τους, έρχεται από την Κορέα για να ζήσει μαζί τους. Oι παράξενοι τρόποι της εξάπτουν την περιέργεια του Ντέιβιντ. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του αποφασισμένος να φτιάξει μια φάρμα θα διακινδυνεύσει τις οικονομίες τους και θα βάλει ολόκληρη την οικογένειά του σε κίνδυνο.

Οι Μαγικές Σβούρες παρουσιάζουν: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ με τον Θανάση Τσαλταμπάση

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, φτιάχνει μια παράσταση για τα παιδιά με χιούμορ κι ευαισθησία και θυμίζει σε όλους μας όσα έχουμε κρυμμένα στην ψυχή μας από τότε που ήμασταν κι εμείς παιδιά.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης , που χρόνια ονειρεύεται τον ρόλο, μοιράζεται με τα παιδιά μια ιστορία για την φιλία, την αγάπη, και την αλήθεια.

Η Ομάδα «Εκτός των Τειχών» παρουσιάζει «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» του Ευγένιου Ιονέσκο

Η ομάδα παραστατικών τεχνών Εκτός των Τειχών παρουσιάζει ένα από τα γνωστότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το αριστούργημα του Ευγένιου Ιονέσκο Το παιχνίδι της σφαγής. Μαύρη κωμωδία ή μεταφυσικό θρίλερ?Δράμα ή γκροτέσκο παραλήρημα? Η απάντηση επί σκηνής... Ο Γαλλορουμάνος συγγραφέας χτίζει ένα έργο που σήμερα φαντάζει περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Το Παιχνίδι της σφαγής δεν είναι παρά ένα παιχνίδι τρόμου,παραπληροφόρησης, πολιτικού χειρισμού, καταστροφής και αυτοκαταστροφής, βίας που ξαναγεννά βία, κι όλα αυτά χωρίς εξήγηση. Το παράλογο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τόσο που να αντιμετωπίζεται πλέον ως φυσικό. Η υπόθεση του έργου:Μια ξαφνική επιδημία, ένας φονικός ιός αποδεκατίζει τους κατοίκους μιας πόλης. Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε πόλη ακόμα και η δική μας...Οι άνθρωποι αυτής της πόλης, όλοι, ο ένας μετά τον άλλον, έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο. Η αίσθηση του εγκλεισμού των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα προκαλεί δυσφορία και απρόβλεπτες αντιδράσεις. Οι άνθρωποι νιώθουν φυλακισμένοι, γελοίοι, τραγικοί. Δεν μπορούν να ξεφύγουν, δεν μπορούν να δραπετεύσουν ακόμη και αν οι πόρτες της φυλακής είναι ανοιχτές. Δεν υπάρχουν τρόποι διαφυγής. Αν κάποιος βγει από τη φυλακή θα κολλήσει τον θάνατο, αν πέσει στη θάλασσα για να ξεφύγει θα πνιγεί, αν ανέβει στα τείχη θα τον πυροβολήσουν. Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία και ταυτόχρονα μια ελεγεία της καταστροφής. Ο θάνατος εξομοιώνει τους πάντες και μπροστά του απογυμνώνονται όλοι από κάθε πρόσχημα.Η σφαγή είναι δεδομένη μεταξύ των ανθρώπων που έχουν χάσει τις αξίες τους, αξίες που μέχρι χτες ήταν δεδομένες. Η σκηνοθεσία του έργου εκμεταλλεύεται τις τεχνικές του γκροτέσκου και της clownerie που μαζί με πινελιές ρεαλιστικού θεάτρου και κωμικού θρίλερ συνθέτουν ένα παζλ που αγγίζει τις παρυφές του θεάτρου του παραλόγου. Οι 8 ηθοποιοί με εναλλαγές σε πολλούς μικρούς ρόλους δίνουν ένα ρεσιτάλ κωμικοτραγικής ερμηνείας και υπηρετούν μια σκηνοθετική άποψη που καταλήγει στην εξής θεώρηση: οι άνθρωποι ασυνείδητα καταστρέφουμε την φύση διαρκώς και μοιραία θα υποστούμε τις συνέπειες αυτής της καταστροφής.

THE ITALIAN TENORS VIVA LA VITA!!!

Mετά από τις εμφανίσεις σε μεγάλες όπερες σε όλο τον κόσμο, οι τρεις από τους καλυτέρους ιταλούς τενόρους της νέας γενιάς, ο Evans Tonon, Luca Sala και Sabino Gaita αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους project και να παρουσιάσουν διάσημα ποπ αλλά και αγαπημένα κλασικά τραγούδια και άριες από γνώστες όπερες , καθώς και τις επιτυχίες του ιταλικού ρεπερτορίου Τρεις Τενόροι τραγουδούν μαζί το «Caruso «του Lucio Dala , το «Con Te Partiro « του Andrea Boccelli , διάσημα Ιταλικά τραγούδια της δεκαετίας του ’60, ναπολιτάνικα,αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια που έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες ( «Gloria “ “Mamma Maria “ ) , και τα συνδυάζουν με τις ωραιότερες άριες από τις διασημες όπερες του Verdi και Puccini , σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις που μας κανει να ταξιδέψουμε από την Σκάλα του Μιλάνου μέχρι την Όπερα της Ρώμης και από την Αρένα της Βερόνα μέχρι το Κολοσσαίο.

Η ομάδα ΝΟΗΜΑ παρουσιάζει τη Μουσικόθεατρική Παράσταση 'Η Ακύρωση'

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ανδριγιαννάκης, Χρήστος Συρμακέζης, Πέτρος Φαρσαράκης, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Πελαγία Μουρούζη Κιθάρα τραγούδι: Πελαγία Μουρούζη, Μιχάλης Κακέπης, Ακορντεόν: Χρήστος Συρμακέζης, Ντραμς: Χάρης Γοραντωνάκης, Κιθάρα: Γιώργος Διλβόης, Μπάσο: Μιχάλης Μπουτσάκης.

Συναυλία με την Παυλίνα Βουλγαράκη «Από το Εγώ στο Εμείς»

H Παυλίνα Βουλγαράκη στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας την Κυριακή 22 Αυγούστου θα βρεθεί στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο, σε μία μεγάλη γιορτή, για να χαρίσει στους ακροατές μια μοναδική συναυλία με θέμα το πέρασμα «Από το Εγώ στο Εμείς» παρασύροντας τους με τη γοητευτική παρουσία, την ατμοσφαιρική φωνή της, την ενέργεια και τις επιρροές της απΆ όλα όσα έχει αγαπήσει.

Συναυλία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

“Σε εσένανε με πάνε όλα τα βήματα κι ας είναι να περάσω σαράντα κύματα”. Μετά από σαράντα κύματα που πέρασαν οι τέχνες και ειδικότερα η ζωντανή μουσική όλον αυτό τον καιρό της πανδημίας, ήρθε η ώρα να ξαναπάρει ζωή. Με αυτή λοιπόν την ανάγκη να βρεθούμε σε μια σκηνή και να περάσουμε καλά μπροστά σε ένα κοινό, οι απόφοιτοι του μουσικού σχολείου Ηρακλείου για φέτος το καλοκαίρι, θα σας χαρίσουμε μια ακόμα υπέροχη μουσική βραδιά. Μια βραδιά που έχουμε ανάγκη όλοι. Να ξορκίσουμε όλα τα κακά των δύο αυτών χρόνων και να νιώσουμε ξανά ότι κάναμε την σωστή επιλογή όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη μουσική! Ευχόμαστε σε όσους παρευρεθούν να περάσουν τόσο καλά όσο εμείς, που η ψυχαγωγία είναι κάτι που ξέρουμε να κάνουμε καλά και επιτέλους μας επιτρέπεται ξανά να την ασκήσουμε. Καλή σας ακρόαση!

Ένας Γιός | Un Fils | A son

Γλώσσα | Language: Αραβικά, Γαλλικά | Arabic, French Ο Φαρές και η Μεριέμ αποτελούν μαζί με τον γιο τους Αζίζ, μια μοντέρνα ευκατάστατη τυνησιακή οικογένεια. Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο νότο της Τυνησίας, το αυτοκίνητο τους γίνεται στόχος μιας τρομοκρατικής επίθεσης και ο δεκάχρονος γιος τους τραυματίζεται σοβαρά. Για το ζευγάρι ξεκινά ένας ξέφρενος αγώνας για να σώσουν τον Αζίζ, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με αβάσταχτα διλήμματα.

Αισχύλου «Προμηθεύς Δεσμώτης» Από το Θέατρο των ViVi

Με εξαιρετικές κριτικές σε έγκριτες εφημερίδες, [www.classiqueen provence 13 Ιουλίου και Marseilliaise 16 Ιουλίου] το έργο εκπροσώπησε τον Δήμο Ηρακλείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν, [Avignon off] με δώδεκα επιτυχημένες παραστάσεις.

Η σκηνοθετική άποψη του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, βασισμένη στην πλαστική των σωματικών κινήσεων, στην ποιητική μετάφραση του ίδιου και στην πρωτότυπη μουσική της Μαρίας Συμεών, μας παραδίδει έναν Προμηθέα φορτωμένο με όλα τα βάρη των επιλογών του και υφιστάμενο με πλήρη συνείδηση, κάθε συνέπεια των πράξεων του. Ως ο πρώτος επαναστάτης κατά της τυραννίας, ως ο πρώτος φίλος του ανθρώπου, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει στο κείμενο του Αισχύλου ο σκηνοθέτης, βαρύνεται επί πλέον με την προφητεία της ακύρωσης του παγανισμού, ανοίγοντας δρόμους για την έλευση μιας ιδεολογίας περισσότερο φίλα προσκείμενης στον άνθρωπο, όπως ο χριστιανισμός. Η επανάσταση για χάρη του ανθρώπινου γένους και η τιμωρία που επιβάλλεται από την εξουσία, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αρχαίτυπου αξιώματος, που συνοδεύει την ανθρώπινη μοίρα στους αιώνες. H σκληρή μοίρα κάθε επαναστάτη, είναι η τιμωρία. Και ο Προμηθέας, αμετανόητος όπως αναδεικνύεται από το πυκνό και γεμάτο συμβολισμούς κείμενο του Αισχύλου, αναδεικνύεται ως ο πρώτος τραγικός ήρωας, ως ο πρώτος επαναστάτης. Πάντα όμως υπάρχει ο σπόρος της ιδεολογίας, που μέσα από τη θυσία καρπίζει και ανθεί, πολύτιμη παρακαταθήκη στους επόμενους.

 

ΕΛΜΕΡ Ο Παρδαλός Ελέφαντας

Η επίσημη θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.

Stand Up Comedy με τον Θωμά Ζάμπρα «ΣΑΜΕΡ ΧΙΤΣ»

Μετά από τρία χρόνια κλεισμένος στο σπίτι (είχε ξεκινήσει πριν την καραντίνα γιατί είναι πάντα ένα βήμα μπροστά), Ο Θωμάς Ζάμπρας βγαίνει από το σπίτι και χτυπάει με τα ΣΑΜΕΡ ΧΙΤΣ. Μια παράσταση με τα καλύτερα κείμενα από τις δύο παραστάσεις του (Είχα και και στο χωριό μου, Εγώ Γέλασα), ακυκλοφόρητα κείμενα που δεν χώρεσαν σε καμία παράσταση και μια δόση από νέο υλικό. Η παράσταση έχει λίγο για όλους. Έχεις δει μόνο μια από τις παραστάσεις; Σε έχει. Έχεις δει μόνο τα ακυκλοφόρητα; Σε έχει. Έχεις δει μόνο το νέο υλικό; Που το είδες ρε stalker; Τέλοσπάντων, σε έχει. Έχεις δει όλα αυτά; Στείλε ένα μήνυμα και θα κάνει μαγικά με τράπουλα μόνο για σένα.

Συναυλία Κρητικής Μουσικής με το Μουσικό Σχήμα Δοξαριές του Δημήτρη Αντωνακάκη

Συναυλία Κρητικής Μουσικής με το μουσικό σχήμα Δοξαριές του Δημήτρη Αντωνακάκη.
Θα ακουστούν τραγούδια του Δημήτρη Αντωνακάκη από το μουσικό έργο της 40 χρόνης προσφοράς
του στην Κρητική Μουσική, όπως και επιλεγμένα τραγούδια των μεγάλων Δασκάλων της Κρητικής
Μουσικής Θανάση Σκορδαλού και άλλων.

Θέατρο Σκιών Αθανασίου:Ο Καραγκιόζης Master Chef

 

Το θέατρο σκιών Αθανασίου σας προσκαλεί στην παράσταση “Ο Καραγκιόζης Master Chef”
Ο Καραγκιόζης για να γλυτώσει από την ανεργία, σκαρφίζεται να κάνει τον μάγειρα, μιας και είναι της μόδας! Αιτία το μαγαζί του Χατζηαβάτη που κληρονομεί από τον θείο του, τον Σαμπαναγά. Ο Καραγκιόζης βάζει ποδιά και σκούφο, υποδέχεται όλους τους φίλους, στους οποίους σερβίρει τα φαγητά του και σε όσους από εσάς έρθετε, άφθονο γέλιο! Ελάτε μικροί μεγάλοι, να διασκεδάσετε με τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Καραγκιόζη.
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ επιστρέφει στο Τεχνόπολις !!!

 

 

«Φούστα – Μπλούζα» των Ρέππα- Παπαθανασίου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με την παράσταση «Φούστα – Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. Πρόκειται για ένα έργο - κωμωδία που το θεατρικό δίδυμο έγραψε το 2007 και παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στην Αθήνα.

“Μεσόγειος τραγούδια από την ευλογημένη θάλασσα” Σόνια Θεοδωρίδου και ensemble με την συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας της ΠΕΗ, Ηρακλείου

Όλοι μαζί θα πιάσουμε μουσικό λιμάνι στην Κύπρο, στην Κάτω Ιταλία, στην Σαρδηνία, στο Λίβανο, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Χάιφα, στην Κροατία, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο και θα ακούσουμε παραδοσιακά και έντεχνα.

Ποίηση και Στίχοι από την ευλογημένη Μεσόγειο θάλασσα με τις ήμερες ακτές και τους άγριους βράχους εμπνέουν συνθέτες όπως, Ναόμι Σέμερ, Ροσέντο Μάτο, Φεντερίκο Βαλέριο, Αλβάρο Καρρίλλο, Κριστόφ Μακ- Ντάνιελ, Φρεντερίκο ντε Μπρίτο, Χοσέ Μαρία Κάνο, Νίνο Ρώτα, Ζαμαν Α Σαλαμ, Γιαίρ Νταλαλ, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Σταύρο Ξαρχάκο, Ορφέα Περίδη, Κώστα Μουντάκη.

«Οι Διακοπές του Καραγκιόζη» από τον Άθω Δανέλλη

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του 26ου Δημοτικού Σχολείου στα Καμίνια μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση  «Οι Διακοπές του Καραγκιόζη» από τον Άθω Δανέλλη.

First Cow

1820, Όρεγκον. Ο Κούκι, ένας μοναχικός τυχοδιώκτης με ταλέντο στη μαγειρική, ενώνει δυνάμεις με έναν κινέζο εργάτη. Όταν ένας ξιπασμένος πλούσιος από την Αγγλία καταφθάνει στην περιοχή, οι δύο συνεργάτες καταστρώνουν ένα παράτολμο σχέδιο. Κάθε νύχτα, αρμέγουν κρυφά την αγελάδα του μεγαλοκτηματία, φτιάχνοντας πεντανόστιμα κεκάκια που γίνονται ανάρπαστα. Αυτή η παμπόνηρη κι επικερδής επιχείρηση, όμως, κρύβει πολλούς κινδύνους.

Συναυλία με τους Rits Hotel «Ταξίδι στη δύναμη του τώρα»

Από την Αίγυπτο, τη Κέρκυρα και τη Φλωρεντία στο Ηράκλειο. Τρείς πολίτες του κόσμου, o Αντελ Χρήστος Σαγιέντ από τους Οrient Εxpress στα τύμπανα κρουστά, ο Βασίλης Αυλωνίτης των Βabel Τrio στο μπάσο συναντιούνται με το Ξενοφώντα Ρητσόπουλο στη φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα, ερμηνεύουν τα τραγούδια του και ανοίγουν για σας τις πόρτες του Rits Hotel.

“Balkans - Music as a bridge” ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Μια μουσική σύμπραξη πέντε κορυφαίων μουσικών από τα Βαλκάνια, σε μια πρωτότυπη συναυλία, ειδικά φτιαγμένη για το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μια ιστορία, 5 + 1 Πολιτισμοί 2021»!

Τρεις χώρες προέλευσης με τόσες διαφορές, αλλά και τόσα κοινά στοιχεία, ειδικά στο κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού. Πέντε σολίστες διεθνούς κύρους. Σε αυτή τη μοναδική συνεύρεση, θα ακουστούν μουσικές του προσωπικού τους ρεπερτορίου αλλά και παραδοσιακά κομμάτια, μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση. Τόσο σε σόλο εκτελέσεις όσο και ως σχήμα, ανταλλάσσοντας τις μουσικές τους εμπειρίες και αυτοσχεδιάζοντας επί σκηνής!

Τραγούδια από τη Σαρδηνία Lamia Bedioui

Η Σαρδηνία είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, το δεύτερο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου μετά τη Σικελία. Η μακρά ιστορία της καταγράφει κατακτήσεις από τους λαούς της θάλασσας και τούτο ασφαλώς σημαίνει, ότι τη σημάδεψαν πολλοί πολιτισμοί, όπως και την Κρήτη. Είναι η πατρίδα των διανοητών της αριστεράς Αντόνιο Γκράμσι και Ενρίκο Μπερλιγκουέρ. Με ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα, ενίοτε με κοινά χαρακτηριστικά με την Κορσική και την Κρήτη στην καθημερινότητα των κατοίκων, στην παράδοση και στη μουσική, αυτό το νησί, που ποτέ δεν εντάχθηκε πλήρως στην Ιταλία, έχει διαμορφώσει στο πέρασμα των αιώνων ένα δικό του χαρακτήρα. Και όμως, τα καθιστικά τραγούδια των Σάρδων, θυμίζουν έντονα ριζίτικα της τάβλας και η υφαντική τέχνη των γυναικών, τα υφαντά των ορεινών περιοχών της Κρήτης. Τα μοιρολόγια και τα νανουρίσματα που θα ακούσουμε, εκφράζουν άλλοτε τη χαρά και άλλοτε την τραγικότητα της ζωής, την ελπίδα, την αγάπη για την ελευθερία. Όπως τα τραγούδια όλων των λαών του κόσμου.

Συναυλία Παύλος Παυλίδης LIVE

Mετά από μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή περιοδεία που άνοιξε με την ξεχωριστή sold out εμφάνιση του στο Ηρώδειο αλλά και την κυκλοφορία του single «Άννα», ο Παύλος Παυλίδης και η νέα του ομάδα μουσικών, επιστρέφουν στη σκηνή του Τεχνόπολις , για ένα μοναδικό live.

Τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του Παύλου Παυλίδη, επαναπροσεγγίζονται με διάθεση πειραματισμού, αποκτώντας μια νέα, φρέσκια εικόνα και μια καινούρια δυναμική. Δημιουργείται έτσι ένα ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα, που εκτείνεται από τη μυσταγωγία έως την έκρηξη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε εξ αρχής το έργο του.

Συναυλία με τον Δημήτρη Τσιχλάκη «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»

Από τις μουσικές παρέες με τους φίλους, τα τραγούδια στο στούντιο και τις πρώτες μου παραστάσεις, σε μια μεγάλη συναυλία που πραγματοποιείται με την συμμετοχή αγαπημένων φίλων μουσικών και
τραγουδιστών! Αυτή άλλωστε είναι η δίκη μου οικογενειακή υπόθεση!

Στη συναυλία θα σας παρουσιάσουμε τα τραγούδια μουαλλά θα ερμηνεύσουμε και πλήθος τραγουδιών από το ροκ, έντεχνο, ακόμα και λαϊκό ρεπερτόριο με τη δική μου ιδιαίτερη πινελιά.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να ζήσουμε μια μαγική μουσική καλοκαιρινή βραδιά! Σας περιμένω!

Ψαρογιώργης «Πέτα στο ένα σου φτερό»

Μια μουσική παράσταση με τον ήχο του λαούτου και του κόντρα μπάσου να συγκλίνουν σε ένα άκουσμα όπου το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού συνδιαλέγεται με μοτίβα κυρίως από την Κρητική μουσική αλλά και από τις συνθέσεις και τα τραγούδια του Γιώργου Ξυλούρη (Ψαρογιώργη).
Γιώργης Ξυλούρης : Λαούτο, φωνή || Γιάννης Πολυχρονάκης : Κόντρα μπάσο

Η Επίσημη Θεατρική Παράσταση Μάγια η Μέλισσα

Η «Μάγια η μέλισσα», μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία στους κινηματογράφους της νέας της ταινίας και το λανσάρισμα των νέων τηλεοπτικών της επεισοδίων, ήρθε η ώρα να επιστρέψει με τις νέες της

περιπέτειες που εκτυλίσσονται επί σκηνής!!!

«ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ» η επίσημη θεατρική παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη.Θα

Stand Up Comedy Ζήσης Ρούμπος -Αριστοτέλης Ρήγας “ΧΑΣΤΑΓΚ”

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Ανοιχτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» 

Stand Up Comedy  ΖΗΣΗΣ ΡΟΥΜΠΟΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΡΗΓΑΣ “ΧΑΣΤΑΓΚ” 

 

Ώρα Έναρξης: 21:30 

Τιμή προπώλησης: 12 € (viva.gr) Στο ταμείο: 15 € 

 

Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας, δυο σπεσιαλίστες στο είδος του stand up comedy, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την “double bill” παράσταση standup comedy και μουσικής κωμωδίας με τον τίτλο «Χάσταγκ»!

Παλιότερα και νεότερα κείμενα, μουσική κωμωδία, σύντομα και μεγαλύτερα αστεία παρελαύνουν επί σκηνής σε αυτή τη μοναδική παράσταση! Θα είναι «χασταγκ» τέλεια!

 

Μετά τις sold out εμφανίσεις τους τον περασμένο χειμώνα, έρχονται για δύο μόνο παραστάσεις στην Κρήτη με την επιτυχημένη συνταγή τους, που τελειώνει με μια μουσικοκωμική σύμπραξη – έκπληξη!

Ο Αριστοτέλης Ρήγας, μουσικός και standup comedian, ασχολείται με την κωμωδία εδώ από το 2012, έχει μέχρι στιγμής δυο σόλο παραστάσεις στο ενεργητικό του («musicomedy» και «τουρλού») με πέντε αστέρια στις κριτικές του Αθηνοράματος, συμμετοχές σε όλα τα εγχώρια φεστιβάλ κωμωδίας και sold out παραστάσεις στην Αθήνα, την επαρχία και το Εξωτερικό.

Ο Ζήσης Ρούμπος, ηθοποιός/ standup comedian, πέρα από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ασχολείται με το stand up από το 2006. Το 2016 παρουσίασε την πρώτη του σόλο παράσταση

«ΠΟΖΑ ΜΗΔΕΝ». Δεν έχει ιδέα πόσα αστέρια έχει πάρει στο Αθηνόραμα, ελπίζει έξι.

Stand Up Comedy Ζήσης Ρούμπος -Αριστοτέλης Ρήγας “ΧΑΣΤΑΓΚ”

 

Ο Καραγκιόζης νύφη» από το Θέατρο Μορφές στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Έτσι την Κυριακή 29 Αυγούστου στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου, το Θέατρο Μορφές παρουσιάζει την παράσταση Θέατρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης νύφη», που διασκεύασε η Γιάννα Κεφάλα για το θέατρο. Πρόκειται για μια από τις κλασσικές ιστορίες του Καραγκιόζη που θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι στις 21:00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ο Πατέρας | The Father

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι, για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Παναγιώτης Μάργαρης Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας “Πρελούδιο στον έρωτα”

Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο “Πρελούδιο στον έρωτα”. Μια καλλιτεχνική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, με τη μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας. Το “Πρελούδιο στον έρωτα” σηματοδοτεί ένα όμορφο και διαχρονικό ταξίδι προς την ψυχή, το πάθος, την αγάπη, την εσωτερική τρικυμία, την γαλήνη και την συναισθηματική ολοκλήρωση.

Τα μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο

“Τα μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο” ήταν μία ανάθεση του Hong Kong Arts Festival, όπου και παρουσιάστηκε το 2009. Ακολούθησαν συναυλίες σε εμβληματικούς χώρους και φεστιβάλ ανά τον κόσμο: Berlin PhilharmonieSalle Pleyel – Philharmonie de ParisΣτέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Aθήνα), Maison Symphonique (Mόντρεαλ), Μέγαρο Μουσικής ΘεσσαλονίκηςBeiteddine Festival (Βηρυτός), Trinity St. Paul's Center (Tορόντο), Palais Montcalm (Κεμπέκ), Institut du Monde Arabe (Παρίσι), Malta International Arts FestivalFestival de CarthageFestival d'Île-de-FranceAlmaty Festival (Kαζακστάν), Enescu Festival (Βουκουρέστι), Stimmen Festival (Lörrach, Γερμανία), Sori Festival (Jeonju, Ν. Κορέα) και Bozar (Βρυξέλλες). Lingling Yu (Kίνα): pipa || Marco Rosa Salva (Ιταλία): φλάουτο με ράμφος || Amartuvshin Baasandorj (Μογγολία): φωνή || tobshuur Kiya Tabassian (Iράν): setar, τραγούδι || Didem Basar (Τουρκία): κανονάκι

“Παραλίγο … ΒΕΖΥΡΗΣ” από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Ο αγαπητός σε όλα τα παιδιά Καραγκιόζης, γίνεται τρισδιάστατος και ανεβαίνει στη Κουκλοσκηνή! Το κείμενο είναι βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη, που το καλοκαίρι του 1973 ανέβηκε στο θέατρο τέχνης σε σκηνοθεσία του τεράστιου Καρόλου Κουν. Η διασκευή έχει γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά να μπορούν να το παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον, αναζητώντας τα βαθύτερα νοήματα του έργου, ενώ οι μικρότεροι φίλοι μας θα ψυχαγωγηθούν με τα έντονα χρώματα, τις εκλεπτυσμένες κατασκευές και το χιούμορ του αγαπημένου τους ήρωα.

Παιδική Παράσταση “Μάγια η Μέλισσα”

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη.Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες? Ο σοφός Φλιπ η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των αγαπημένων της φίλων? Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη? Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον. Μια διαδραστική παράσταση, που μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα ένα μαγευτικό show με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια, ξυλοπόδαρους και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής . Μια θεατρική παράσταση που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο. Μην τη χάσετε.

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες του Leonard Gershe

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ , που ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ η παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε την Πέμυ Ζούνη και τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο ΕλματζίογλουΤο τραγούδι της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Λυρικό Θέατρο Κρήτης «Η ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ» Πρωτότυπη Όπερα

Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά τη μονόπρακτη όπερα Βοσκοπούλα, βασισμένη στο ομώνυμο έργο της κρητικής αναγέννησης. Πρόκειται για ένα ποιμενικό ειδύλλιο, με κύρια πρόσωπα τη βοσκοπούλα και το βοσκό. Γνωρίζονται στην εξοχή και ερωτεύονται. Ζουν τον έρωτά τους στο σπήλαιο που ζει η βοσκοπούλα, όμως έρχεται η στιγμή που ο βοσκός πρέπει να φύγει. Δίνει στη βοσκοπούλα την υπόσχεση ότι θα γυρίσει σύντομα, αλλά δεν καταφέρνει να την τηρήσει γιατί αρρωσταίνει. Η βοσκοπούλα θεωρεί ότι την ξέχασε και πληγωμένη πέφτει άρρωστη στο κρεβάτι και από τον καημό της πεθαίνει. Όταν ο βοσκός επιστρέφει, βρίσκει τον πατέρα της ο οποίος του ανακοινώνει το θάνατό της και τον πηγαίνει στο μνήμα της. Εκεί ο βοσκός, συντετριμμένος, καταριέται τον εαυτό του.

 

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7

Συνεχίζονται την Τρίτη 31 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο στο Σκαλάνι οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE