inner image

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες του Leonard Gershe

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ , που ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ η παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε την Πέμυ Ζούνη και τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο ΕλματζίογλουΤο τραγούδι της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο Πατέρας | The Father

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι, για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Παιδικό Θέατρο “Ο Λύκος και τα 3 Γουρουνάκια”

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, κλείνοντας αισίως τα  11 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου ,παρουσιάζει για 10η χρονιά στην πόλη σας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά & μεγάλων φίλων μας !!!

Tο πασίγνωστο παραμύθι του James Halliwell-Phillipps σε μια νέα θεατρική απόδοση, όπου θα διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους. “Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια σε νέες περιπέτειες“!
Τα τρία γουρουνάκια προσπαθούν να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια και ο Λύκος βρίσκει την ευκαιρία να τους “κλέψει” τις λίρες! Δεν είναι τελείως μόνος αυτή την φορά, καθώς έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του ….βοηθού του!!  Θα καταφέρουν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν και να χτίσουν τα σπίτια τους?  Θα σώσουν τους εαυτούς τους και τις λίρες τους;

«StarWound - Making Journeys»

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται με την μουσική εκδήλωση «StarWound - Making Journeys» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Οι StarWound, έρχονται στο Κηποθέατρο Ηρακλείου για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την θεματική του Φεστιβάλ «Σαν ένα καράβι που ταξιδεύει».

Η εναλλακτική αγγλόφωνη μπάντα, έχοντας ταξιδέψει τη μουσική της σε 7 χώρες, θα παρουσιάσει μία συναυλία με τραγούδια - προσωπικά και δια- σκευές - που είναι συνδεδεμένα με οποιαδήποτε μορφή μετακίνησης ή με- τάβασης. Ταξίδια με τρένα που πραγματοποιήθηκαν, ταξίδια με αεροπλάνα που δεν πραγματοποιήθηκαν, ταξίδια προς την άλλη πλευρά, ταξίδια προς το «μέσα μας». Τραγούδια σε πρώτη ζωντανή παρουσίαση και νέος ήχος υπογραμμίζουν την μοναδικότητα αυτής της συναυλίας.

«Double Impact» Stand Up Comedy show με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο

Η παράσταση Stand up Comedy με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο έρχεται στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Κουβαλάνε μαζί τα καλύτερα κείμενά τους από τις σόλο παραστάσεις τους, μαζί με νέο υλικό και αστεία και γέλια μέχρι δακρύων…Μικρά και μεγάλα αστεία, διδακτικές ιστορίες, παραβολές και αμέτρητα λογοπαίγνια. Μία παράσταση, διπλός αντίκτυπος!

 

Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντιέται μουσικά με κορυφαίους σολίστες επί σκηνής και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου τους, διασκευασμένου ειδικά για ένα αφηλεκτρισμένο, αλλά γεμάτο ενέργεια και μουσικότητα αποτέλεσμα. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα μας ταξιδέψει στις αρχές της καριέρας της, θυμίζοντάς μας ρεμπέτικα, αλλά ακόμα και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει, θα περάσει στις έθνικ επιτυχίες που την καθιέρωσαν, θα παντρέψει μοναδικά την ανατολή με την δύση, αλλά και την παράδοση που τόσο αγαπά και επιλέγει να ερμηνεύει τόσα χρόνια.
Από το «Κόκκινο Φουστάνι» ως το «Πάρε με αγκαλιά και πάμε» κι από τις λαϊκές μπαλάντες του κορυφαίου Χρήστου Νικολόπουλου ως τα τελευταία της αγαπημένα του νεότερου Θέμη Καραμουρατίδη. Κι από τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και του Μιχάλη Γκανά ως τον σύγχρονο λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου και του Νίκου Μωραΐτη.

Μπλέ Βελούδο | Blue Velvet

Ο Τζέφρεϊ, που επέστρεψε πρόσφατα στην πατρική του κωμόπολη, βρίσκει ένα κομμένο αφτί κι αποφασίζει να λύσει το μυστήριο που κρύβει. Η έρευνα του τον οδηγεί σε μια μαζοχίστρια τραγουδίστρια κι ένα παρανοϊκό γκάνγκστερ, καθώς και σε ένα σκοτεινό κόσμο διαστροφών και μυστηρίου.

Συναυλία του μουσικού σχήματος «Εράν»

Με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Εράν» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Το μουσικό σχήμα «Εράν», κινούμενο από έρωτα προς τη μουσική ως αυθεντικό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, περπατά στα μονοπάτια που χάραξαν παλιοί σκοποί διεκδικώντας την ελευθερία να εκφράσει την εποχή που ζούμε όχι μόνο ως συνέχεια του χθες αλλά και ως ανεξάρτητο παρόν.

Συναυλία με το Γιάννη Παξιμαδάκη

Με μία συναυλία του Γιάννη Παξιμαδάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – ΔΗ.ΚΕ.Η.

Οδός Μαλχόλαντ | Mulholland Dr.

Μια όμορφη νεαρή γυναίκα γλιτώνει από ένα τροχαίο ατύχημα, αλλά χάνει εντελώς τη μνήμη της. Χαμένη στο Λος Άντζελες, μπαίνει κρυφά σε ένα σπίτι, όπου στη συνέχεια την ανακαλύπτει η Μπέτι, μια νεαρή ηθοποιός η οποία έρχεται να βρει την τύχη της στο Χόλιγουντ. Με τη βοήθεια της Μπέτι, η «Ρίτα», όπως αυθαίρετα βαφτίζεται, αναζητά το χαμένο παρελθόν της...

Με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την πρεμιέρα του «Οδός Μαλχόλαντ» παρουσιάζουμε ξανά αυτό το αριστούργημα σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια 4Κ.

Λαϊκή Όπερα του Δημήτρη Μαραμή «Καπετάν Μιχάλης»

Με τη Λαϊκή όπερα του Δημήτρη Μαραμή, «Καπετάν Μιχάλης» βασισμένη στο ομώνυμο έργο  του Νίκου Καζαντζάκη συνεχίζεται το Φεστιβάλ την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Η πρωτότυπη σύγχρονη λαϊκή όπερα «Καπετάν Μιχάλης» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, βασισμένη στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, αποτελεί την κεντρική παραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης, για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το λιμπρέτο, το οποίο υπογράφει ο συνθέτης, στηρίζεται στο πρωτότυπο κείμενο του συγγραφέα, ενώ οι στίχοι των χορικών ανήκουν στον ποιητή Σωτήρη Τριβιζά. Τη σκηνοθεσία της λαϊκής όπερας υπογράφει η Έφη Θεοδώρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Συναυλία με τον Άγγελο Αρβανίτη

Συνεχίζονται οι συναυλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με τον Άγγελο Αρβανίτη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

 

 

«Άνθρωπος: Περιπατητής σε Αμφιλεγόμενη Πορεία» έργα από τον εικαστικό Κωνσταντίνο Περάκη

«Άνθρωπος: Περιπατητής σε Αμφιλεγόμενη Πορεία», είναι ο τίτλος της έκθεσης ,με έργα  του  εικαστικού  Κωνσταντίνου  Περάκη,  που θα φιλοξενηθεί  στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου (Βασιλική Αγίου Μάρκου), από 6 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2021.

Ο Τρελός Πιερό | Pierrot le Fou

Ύστερα από ένα βαρετό πάρτι, ο πρόσφατα απολυθείς Φερντινάν Γκριφόν εγκαταλείπει τη γυναίκα και τα παιδιά του και το σκάει από το Παρίσι με την παλιά ερωμένη του Μαριάν. Κινούμενοι χωρίς σαφή προορισμό προς τον γαλλικό νότο και τη Μεσόγειο, αλλάζουν κλεμμένα αυτοκίνητα προσπαθώντας να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που καταδιώκουν τη Μαριάν, μπλεγμένη σε μια υπόθεση εμπορίας όπλων. Αφού σβήσουν τα ίχνη τους και απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα.

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7

Συνεχίζονται την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου  οι παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Μ’ ένα καράβι παραμύθια» από τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Έτσι τα παιδιά, σε γειτονιές και Κοινότητες του Δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο σε πλατείες και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19.

Η Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» παρουσιάζει την «Λωξάντρα»

Η Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος θα παρουσιάσει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» το έργο της Μαρία Ιορδανίδου «Λωξάντρα» σε διασκευή του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Ευαγγελίας Μαρκοπούλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας παρουσιάζει το βιβλίο του Μανόλη Δημητρίου Αλεγκάκη «Η Βασιλική των Αστερουσίων»

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας παρουσιάζει το βιβλίο του κ. Μανόλη Δημητρίου Αλεγκάκη «Η Βασιλική των Αστερουσίων». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» 

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ | The Great Dictator

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας εβραίος κουρέας τραυματίζεται πολεμώντας για το φανταστικό έθνος της Τομανία και μένει χρόνια σε νοσοκομείο βετεράνων. Όταν επιστρέφει ο Αντενόιντ Χίνκελ έχει αποκτήσει απόλυτη δύναμη και έχει μετατρέψει την Τομανία σε μια αντισημιτική μηχανή πολέμου. Ενώ υπερασπίζεται το κουρείο του, συναντά την όμορφη Χάνα και γίνεται ακούσια ο ήρωας του κινήματος. Στο μεταξύ, ο Χίνκελ σχεδιάζει να γίνει Παγκόσμιος Αυτοκράτορας. Η ομοιότητάς του κουρέα με τον Χινκελ μπερδευει τις δυνάμεις, γεγονός που οδηγεί τον κουρέα να απονείμει δικαιοσύνη απευθύνοντας στους πολίτες μία από τις πιο συγκινητικές ομιλίες που έχουν αποτυπωθεί σε φιλμ.

«Το πιάνο και η επανάσταση 1821 -2021» : Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση

Με το Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση «Το πιάνο και η επανάσταση 1821 -2021» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου ΗΡΑΚΛΕΙΟ-CANDIA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο Ελλήνων και φιλελλήνων συνθετών του 19ου αιώνα, εμπνευσμένα από την Ελληνική επανάσταση του 1821.

«Το όνειρο ενός γελοίου»

Με «Το όνειρο ενός γελοίου» του κορυφαίου κλασικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Το Όνειρο Ενός Γελοίου Ανθρώπου, είναι το πιο φωτεινό και αισιόδοξο διήγημα του κορυφαίου κλασικού συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Ένας μελαγχολικός αντιήρωας αποφασίζει, να βάλει τέλος στην ζωή του. Αποφασισμένος, την ώρα που πηγαίνει στο σπίτι του, εμφανίζεται ξαφνικά στον δρόμο του ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι, του ξυπνάει τα ανθρώπινα συναισθήματα και του γέννα ερωτήματα που έως τότε αδιαφορούσε. Όταν βρίσκεται σπίτι του, αποκοιμιέται χωρίς να το πάρει είδηση, βλέπει ένα όνειρο και αλλάζει η ζωή του. 

«How to be Invisible»

Οι παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνονται το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με μία εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παραγωγή στη Στοά Μακάσι που έχει τίτλο «How to be Invisible».

«Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7

Με την παράσταση «Ο κύκλος και η κούκλα» από την Παιδική Σκηνή Σχήμα 7 σε διασκευή της Νικολέτας Δάφνου (κείμενα «Ο κύκλος με την κιμωλία» του  Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Η χαμένη κούκλα» του  Αλφόνσο Σάστρε) συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Είναι η ιστορία μιας κούκλας που την διεκδικούν δυο κορίτσια, η Ροζίτα και η Πάκα. Η μία θέλει να την έχει ως απόκτημα, η άλλη θέλει να την προσέχει. Η σολομώντεια λύση θα δοθεί για ακόμα μια φορά από έναν παράξενο δικαστή, τον παλιατζή, υπενθυμίζοντας πως πάντοτε περισσεύει μια σταγόνα καλοσύνης ικανή να ξεχειλίσει ολόκληρο τον κόσμο. Σε ποιόν ανήκουν τελικά τα πράγματα; «Τα πράγματα ανήκουν όχι σε όποιον λάχει, μα σε όποιον τα γνοιάζεται και χαίρεται που τα ‘χει…».

Συνέχεια των ξεναγήσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στην Έκθεση 1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.30θα προσφερθεί από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών η επόμενη δωρεάν ξενάγηση στην υπαίθρια επετειακή Έκθεση1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του Ιστορικού Μουσείου Κρήτηςστην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι ελεύθερη, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη δήλωση. Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας,η συμμετοχή προϋποθέτει, μόνο, χρήση προστατευτικής μάσκας στη διάρκεια της ξενάγησης.

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στους πυρόπληκτους από μία ομάδα μουσικών

«Μουσική βραδιά για τους πυρόπληκτους» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.  Αφορμή για τη διοργάνωση της μουσικής αυτής βραδιάς, αποτέλεσαν τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου. Έτσι μία ομάδα μουσικών, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τον Ερυθρό Σταυρό, θέλησαν να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια στήριξης των πληγέντων. Η συναυλία, θα περιλαμβάνει τραγούδια τόσο του ελληνικού, όσο και του ξένου ρεπερτορίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και όσοι επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν ένα ποσό σε κουμπαρά που θα υπάρχει στο χώρο της Πύλης Βηθλεέμ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους της χώρας μας.

«Αιδοιολογήματα» από την θεατρική ομάδα «Queen Bees»

Η θεατρική ομάδα «Queen Bees» παρουσιάζει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την παράσταση «Αιδοιολογήματα» βασισμένη στο θεατρικό έργο Αιδοίων Μονόλογοι της Ηβ  Ένσλερ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται σε αληθινές συνεντεύξεις γυναικών κι αφηγείται τις ιστορίες τους: άλλες συγκινητικές, άλλες χιουμοριστικές κι άλλες σκληρές.

Ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις Αγάπης» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα μονοπάτια της ορθοδοξίας και της παράδοσης»

Ο Ιεραποστολικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Δράσις Αγάπης» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα μονοπάτια της ορθοδοξίας και της παράδοσης» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μια όμορφη και εποικοδομητική βραδιά ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη γνωριμία με το σύλλογο  «Δράσις Αγάπης». 

Η Καταπακτή

Μετά από έναν μεγάλο πόλεμο, σε κάποιο μέρος του πλανήτη, όλες οι μεγάλες δυνάμεις υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρώσει μέσα σε μια καταπακτή τα τοξικά κατάλοιπα των ισχυρών τους όπλων. Η καταπακτή θεωρείται ότι είναι το κουτί της Πανδώρας το οποίο αν ανοίξει κινδυνεύει να καταστρέψει όλο τον κόσμο. Τρεις άνθρωποι καλούνται να διαχειριστούν την ύπαρξη της καταπακτής και αντιλαμβάνονται πόσο ισχυροί μπορούν να γίνουν, χρησιμοποιώντας ως μέσο, την επικινδυνότητα της.

Θουκυδίδης: Σχεδίασμα Α΄ (Επιτάφιος – Λοιμός – Κέρκυρα – Μήλος) από το Θέατρο Κάτω

Το Θέατρο Κάτω παρουσιάζει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο ΕΛ.ΜΕ. ΠΑ στις 21:30, την παράσταση Θουκυδίδης: Σχεδίασμα Α΄ (Επιτάφιος – Λοιμός – Κέρκυρα – Μήλος), η οποία επιχειρεί να ανασυστήσει την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου μέσα από 4 σημεία της Ιστορίας του Θουκυδίδη και ένα απόσπασμα από τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή.

Ο Επιτάφιος λόγος του Περικλή, μια φαντασιακή αναπαράσταση της πόλης των Αθηνών, η επιδημία (λοιμός) που ακολουθεί ως θεία τιμωρία της αλαζονείας των ισχυρών, ή μια επιδημία που ήρθε από το εξωτερικό και προκάλεσε τον θάνατο στα 2/3 των κατοίκων της πόλης, η ναυμαχία της Κέρκυρας και η περίφημη συζήτηση Αθηναίων και Μηλίων, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδεικνύεται ο αμοραλισμός του πολέμου, είναι 4 ιστορικές στιγμές οργανικά δεμένες σε 1. Ένας Αγγελιαφόρος από το παρελθόν θα μας μεταφέρει στη Θήβα και στην επιδημία που είχε πλήξει και εκείνη την πόλη.

«Δουλεύει για Σένα!» καμπάνια απέναντι στον καρκίνο του ήπατος από τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" υλοποιεί καμπάνια απέναντι στον καρκίνο του ήπατος και τους παράγοντες κινδύνου, με τίτλο "Δουλεύει για Σένα!". Στα πλαίσια της περαιτέρω ενημέρωσης του κοινού, και σε μια προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος εκτός Αθηνών, υλοποιεί  υπαίθρια δράση στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο από τις 13 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:00 - 20:00, με διάχυση φυλλαδίων και διενέργεια ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων, με τη βοήθεια εθελοντών

Heraklion Jazz Festival 2021 | Jazz in Progress

Μετά τo απόλυτα επιτυχημένο πρώτο Φεστιβάλ τον Ιανουάριο του 2020, το Jazz in Progress Festival είναι και πάλι εδώ!

Από τη Δευτέρα 13 μέχρι και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, κάθε βράδυ στις 21:00 το Αίθριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα πλημμυρίζει από τζαζ μελωδίες σε ένα Φεστιβάλ που έγινε θεσμός. Πέντε μπάντες με καλλιτέχνες που χαρακτηρίζουν την ελληνική τζαζ μουσική σκηνή, οι «Μιχάλης Καλκάνης Group Feat. Haig Yazdjian & Γιάννης Αναστασάκης», «Elly Loves Jazz», «Γιώτης Κιουρτσόγλου Yiotopia», «Menios Gounaris Trio | Set in Motion» και «Human Touch», έρχονται στο ΠΣΚΗ με σκοπό να ταξιδέψουν το κοινό σε πέντε μοναδικά live.

Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία Trois couleurs: Bleu | Three Colors: Blue

Η Ζιλί μετά το θάνατο του συζύγου και του παιδιού της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αποφασίζει να ξεκόψει με ό,τι τη συνδέει με το παρελθόν και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Έτσι πουλά ή απομακρύνει ό,τι είχε από την κόρη της και τον άντρα της, εκτός από ένα μπλε διακοσμητικό φωτιστικό που βρισκόταν στο δωμάτιο της μικρής.

Συναυλία με τραγούδια Ελλήνων συνθετών από τη Χορωδία «Ιωνία Αηδών»

Η Χορωδία «Ιωνία Αηδών»  το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Μέσα από γνωστές μελωδίες και τραγούδια των, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταυρού Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Μιχάλη Σουγιούλ, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη κ.α , θα ταξιδέψουμε, θα ονειρευτούμε και θα τραγουδήσουμε.

Τρία Χρώματα: Η Λευκή Ταινία Trois couleurs: Blanc | Three Colors: White

Σε μία αίθουσα δικαστηρίου, η σύζυγος κατηγορεί τον Πολωνό άντρα της ότι εξ αιτίας του η σχέση τους δεν έχει ολοκληρωθεί μετά τον γάμο. Ο άντρας, ο Κάρολ, που την αγαπά δεν ξέρει τι να κάνει. Έτσι το ίδιο βράδυ πάει να κοιμηθεί στο μαγαζί του. Το πρωί τον βλέπει, κάνουν σεξ, αλλά και πάλι αποτυγχάνει να συνδεθούν. Τότε αυτή βάζει φωτιά στο μαγαζί της, ώστε να τον κατηγορήσουν. Στη Γαλλία πια δεν του έχει μείνει τίποτα, καθώς έχασε και τα λεφτά του και το διαβατήριό του.

«Σαν παλιό σινεμά» από το Θεατρικό Εργαστήρι Χορού

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Συναυλία με το Γιάννη Παξιμαδάκη

Με μία ρεμπέτικη – λαϊκή βραδιά με γνωστά Ελληνικά Τραγούδια και συνθέσεις του Γιάννη Παξιμαδάκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία Trois couleurs: Rouge | Three Colors: Red

Ένα νεαρό μοντέλο στην Γενεύη της Ελβετίας, η Βαλεντίνα, χτυπά με το αυτοκίνητο της ένα σκύλο, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας πρώην δικαστής. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι ο μοναχικός άντρας περνάει τον χρόνο του παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες των γειτόνων του.

«Παλιού καιρού αθιβολές» από το Θεατρικό Εργαστήρι Χορού

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η. παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική βραδιά με τίτλο «Παλιού καιρού αθιβολές» με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κρήτης την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».  Τις χορευτικές ομάδες του εργαστηρίου θα πλαισιώσει η θεατρική ομάδα του συλλόγου με θεατρικά δρώμενα και κείμενα του Λευτέρη Κουγιουμουτζή υπό την σκηνοθεσία του Δομίνικου Ταβερναράκη.  

«Αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο» από το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ»

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ»  παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», το θέαμα -ακρόαμα «Αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο» τιμώντας την πολύχρονη προσφορά του στο ελληνικό πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Stand up comedy παράσταση με τίτλο «Χάπι» με τον Στέλιο Ανατολίτη

Με την stand up comedy παράσταση με τίτλο «Χάπι» με τον Στέλιο Ανατολίτη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Η δεύτερο σόλο παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη, μετά από μια sold out σεζόν στην Αθήνα, αψηφά την πανδημία COVID-19 καθώς εμβολιάζεται, φοράει μάσκα, κρατάει αποστάσεις και οπλίζεται με υπομονή και χιούμορ για δεύτερη χρονιά.

Bloody Hawk

Με εφόδιο τα δύσκολα προσωπικά του βιώματα, ο νεαρός ράπερ από την Ξάνθη εκθέτει άφοβα όσα αισθάνεται, ξεδιπλώνοντας σκέψεις, προβληματισμούς και ανασφάλειες, προσκαλώντας τον ακροατή να ανακαλύψει ένα κομμάτι της ψυχής του μέσα στους στίχους των τραγουδιών του. Οι φανατικοί θαυμαστές του (και είναι πολλοί) μιλάνε για «σύγχρονη ποίηση». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Bloody Hawk δίνει μια ειλικρινή προσωπική κατάθεση ψυχής που τελικά λειτουργεί ως όχημα για ποικίλες μορφές ραπ έκφρασης. Έχοντας στο ενεργητικό του 2 studio album, δεκάδες sold out ζωντανές εμφανίσεις και χιλιάδες θεάσεις στα social media, ο Bloody Hawk παραμένει πιστός στο στυλ που ο ίδιος χάραξε από το 2013, όταν άρχισε να ανεβάζει βίντεο με τραγούδια του στο YouTube.

«Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα του Σεραγίου» από το Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Συρμακέζη

Με παραδοσιακό θέατρο σκιών συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ».

Η Ομάδα Εκτός των Τειχών και ο Παραδοσιακός θίασος σκιών Χρήστου Συρμακέζη παρουσιάζει την παράσταση: «Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα του Σεραγίου», μια κωμωδία του παραδοσιακού θεάτρου σκιών με άφθονο γέλιο για μικρούς και μεγάλους!

«Φούστα – Μπλούζα» των Ρέππα- Παπαθανασίου

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» με την παράσταση «Φούστα – Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων που καταρρίπτει κάθε σεξιστικό ρατσισμό καθώς αναδεικνύει τις ανθρώπινες σχέσεις την αγάπη και τη θέληση…

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή

Με τον «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή από την ερευνητική ομάδα Αρχαίου Θεάτρου με τη συμμετοχή μέλλων από το «Θέατρο της Ημέρας» συνεχίζονται οι παραστάσεις το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Η παράσταση της τραγωδίας του Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ πραγματοποιείται σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο σε μετάφραση Δ.Ν. Μαρωνίτη, με ελαφρές τροποποιήσεις και περικοπές από την κυρία Jacqueline Razgonnikoff. Με απόλυτο σεβασμό προς τα μέρη της τραγωδίας και την έννοια της.

1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση Ξεκινούν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες

Ξεκινούν από το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 17.30΄ (και ως το τέλος Οκτωβρίου) οι ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες στην Έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσσού είναι ο πρώτος Σύλλογος που ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε φορείς, συλλόγους και ομάδες πολιτών του Ηρακλείου, για τη δωρεάν ξενάγηση των ενδιαφερόμενων μελών τους από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας.

Συναυλία μουσικού συνόλου «Con Fuoco»

Με τη συναυλία μουσικού συνόλου «Con Fuoco» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

«1821-2021: Χαίρε ώ Χαίρε Ελευτεριά» από το Μουσικό Σύνολο Vamos και τη Μαρία Κώτη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με το Μουσικό Σύνολο Vamos και τη Μαρία Κώτη και τίτλο της παράστασης «1821-2021: Χαίρε ώ Χαίρε Ελευτεριά».

Όταν τα Τραγούδια Αφηγούνται Ιστορίες.  Όταν η Μουσική Δραματοποιεί Γεγονότα. 

Όταν ο Λόγος Αφυπνίζει.

Αυτή είναι η «συνταγή» που διάλεξε το Μουσικό Σύνολο Vamos για να αφηγηθεί την Ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 200 χρόνων.  

Τέσσερα κωμικά μονόπρακτα από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Μαλεβιζίου

Με τέσσερα κωμικά μονόπρακτα από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία μοναδική παράσταση που αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα μεταξύ τους κωμικά μονόπρακτα και χαρίζει στιγμές χαράς, γέλιου και διασκέδασης. Η θεατρική ομάδα του Δήμου  Μαλεβιζίου, κάτω από την άοκνη σκηνοθετική επιμέλεια του Δομήνικου Ταβερναράκη που ακόμα και κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων δεν σταμάτησε να συναντιέται διαδικτυακά για τις πρόβες της, έχει προετοιμάσει με πολύ μεράκι και αγάπη  έργα του Δημήτρη Ψαθά, του Κώστα Μουρσελά αλλά και του ίδιου του σκηνοθέτη.

Συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τον Μάνο Παπαδάκη και το μουσικό του σχήμα.

Ο τραγουδοποιός Μάνος Παπαδάκης και το εξαμελές μουσικό του σχήμα, αποδίδουν τραγούδια μεγάλων συνθετών που έχουν σημαδέψει τη μουσική ιστορία της χώρας. Η ηρωίδα γυναίκα της μαρτυρικής επαρχίας Βιάννου και Δυτικής Ιεράπετρας, που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου, το σταυρό του πένθους, της ορφάνιας και της φτώχειας, υμνείται μέσα από τραγούδια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. 

Στέλιος Ρόκκος – Μελίνα Ασλανίδου «Live your Life»

Με την προτροπή «Ζήσε τη ζωή σου» δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο Στέλιος Ρόκκος και η Μελίνα Ασλανίδου, που έχουν ζήσει και «χτίσει» τη ζωή τους με το συγκεκριμένο motto, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για μία μεγάλη βόλτα στην Ελλάδα που διψά για live εμφανίσεις από αγαπημένους καλλιτέχνες που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

Ο Στέλιος Ρόκκος κι η Μελίνα Ασλανίδου στις προσωπικές τους διαδρομές έχουν αποδείξει περίτρανα ότι «Ζουν τη ζωή τους» όπως εκείνοι την ορίζουν κάθε στιγμή. Είναι, από τη φύση τους, πρωταγωνιστές. Ανεξάρτητοι και δημιουργικοί που λειτουργούν από ψυχής.

2o Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης

o Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης 2021 έρχεται στο Ηράκλειο την Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Τρεις ημέρες, 6 παραστάσεις και 23 κωμικοί υπόσχονται γέλιο και υπέροχες στιγμές!

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νικόλα Σταυρουλάκη «ΔΗΛΟΝ, ΑΔΗΛΟΝ»

Η ποιητική συλλογή του Νικόλα Σταυρουλάκη «ΔΗΛΟΝ, ΑΔΗΛΟΝ» παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Πρόκειται για μια τετραμερή συλλογή με τους ειδικότερους τίτλους «ΔΗΛΟΝ, ΑΔΗΛΟΝ», «Κλήση Μέλλοντος», «Εμπάργκο Σιωπής», «Καθρέφτης και Σφυρί». 

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021»

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού). Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» με γνωστούς chef που θα δώσουν δυνατές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους αλλά και τη συμβολή τοπικών σωματείων και συλλόγων που θα συμβάλουν τα μέγιστα με τις συνταγές και τις γνώσεις τους στην παραδοσιακή κουζίνα.

ECORouTs: Παρασκευή 24/9/21, Λότζια INFO DAY

Καθορίζοντας πράσινες και προσβάσιμες διαδρομές για όλους, ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επικέντρωση σε δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, που προέρχονται από τις αστικές μεταφορές. Την Παρασκευή 24/9/21, ώρα 09:00 έως 13:00, με αφορμή την ολοκλήρωση της Πράξης ECORouTs, “Κοινές δράσεις για τη δημιουργία πράσινων – περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας, «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου, Κύριου Δικαιούχου της Πράξης, συνομιλούν με τους πολίτες στη Λότζια και τους ενημερώνουν για το πρόγραμμα που αφορά τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας στις μετακινήσεις, για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου.

Τριήμερη πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: 'Ποια τα όρια της ελευθερίας μας;'

Αφίσα και Πρόγραμμα τριήμερης πολιτιστικής εκδήλωσης (24-26/09/2021) με θέμα: "Ποια τα όρια της ελευθερίας μας;" 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη

Η Εκδήλωση θα υλοποιηθεί στον αύλειο χώρο των γραφειων του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Ιωάννη, στη συμβολή των οδών 

Ταντάλου και Γαζίου 

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021»

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού). Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» με γνωστούς chef που θα δώσουν δυνατές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους αλλά και τη συμβολή τοπικών σωματείων και συλλόγων που θα συμβάλουν τα μέγιστα με τις συνταγές και τις γνώσεις τους στην παραδοσιακή κουζίνα.

'Προς την καρδιά της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη’’

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη (ημερ. θαν. 20.9.1971), το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει μια παράσταση - αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή μας, διαγράφοντας την τροχιά «προς την καρδιά της ποίησής» του. Μια παράσταση στην οποία ανθρώπινη φωνή και ήχοι πιάνου διαμεσολαβούν για να μεταφέρουν στους θεατές τις ψυχικές εικόνες του Σεφέρη και, τελικά, να τους κατευθύνουν στο ορατό μαζί και μυστικό τοπίο της ενεργειακής υπόστασης του λόγου του ποιητή.

 

Η παράσταση ‘’Προς την καρδιά της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη’’ εκκινεί από την ανάγνωση ποιημάτων του Σεφέρη, στην οποία «εισβάλλει» και επενεργεί η μουσική αφήγηση, προτρέποντας σε ένα διάλογο μεταξύ ποίησης και μουσικής και διανοίγοντας την προοπτική στον θεατή να βλέπει τις δύο μυθοπλασίες τη μία μέσα στην άλλη και διά της άλλης. Μια παράσταση την οποία συνθέτουν ποιήματα του Σεφέρη, επιλεγμένα από τις ποιητικές συλλογές Γυμνοπαιδία, Ημερολόγια καταστρώματος Β΄ και Γ΄ και Τρία κρυφά ποιήματα που επενδύονται με τους ήχους του Erik Satie, των Radiohead, του Henri Mancini και του Στάθη Άννινου. Ο λόγος του ποιητή διαβιβάζεται στο κοινό μέσα από τη φωνή του ηρακλειώτη ηθοποιού Κωνσταντίνου Μεταξάκη δημιουργώντας μια συνεκτική ποιητική ατμόσφαιρα και ο μουσικός και συνθέτης Στάθης Άννινος είναι έτοιμος να αυτοσχεδιάσει επί σκηνής και να αλληλεπιδράσει καίρια με τις ποιότητες, την αισθητική και τον χώρο του ποιητή.

Συναυλία με το Νίκο Πορτοκάλογλου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Η GK Event Productions παρουσιάζει το Νίκο Πορτοκάλογλου, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στο Ηράκλειο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, φέτος στήνει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία καθώς και νέες του συνθέσεις.

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει την κωμωδία «Στην υγειά του … Μακαρίτη!»

Ο Σύλλογος Αλλατσατιανών Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», μία σύγχρονη κωμωδία καταστάσεων με τίτλο «Στην υγειά του… μακαρίτη» της Μαρίας Ν. Κίτρα και σκηνοθεσία Τάσου Καϊσαρλή

Συνέδριο με θέμα: «Η Βιάννος επί Οθωμανικής Κυριαρχίας»

Το Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ» διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Η Βιάννος επί Οθωμανικής Κυριαρχίας» στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ώρα έναρξης 10:00 π.μ).

Εργαστήριο Ψηφιδωτού «Μosaic Κids Lap»

Η δράση «Μosaic Κids Lap» από το εργαστήριο ψηφιδωτού «Τέχνη Ευ Ποιώ»  που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2021», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη του Ψηφιδωτού μέσα από ένα πολύ εύκολο και γρήγορο εργαστήριο με κατασκευή από όσπρια τα οποία χρωματίζονται με χρώματα ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας μοτίβα σε χάρτινες επιφάνειες.

Συναυλία του μουσικού σχήματος «Εράν»

Με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Εράν» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Το μουσικό σχήμα «Εράν», κινούμενο από έρωτα προς τη μουσική ως αυθεντικό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, περπατά στα μονοπάτια που χάραξαν παλιοί σκοποί διεκδικώντας την ελευθερία να εκφράσει την εποχή που ζούμε όχι μόνο ως συνέχεια του χθες αλλά και ως ανεξάρτητο παρόν.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE