inner image

Παράσταση Παραδοσιακών χορών της Σχολής Μαυρόκωστα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 26 Ιουλίου

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Παιδιών με  νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιούν φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση με το Παραδοσιακό Συγκρότημα «Μαυρόκωστα» και τον Θανάση Μαυροκωστα με τίτλο «Ποιος είναι εκείνος που πατεί». 

Η «Αντάμωση» του Γιάννη Καλομοίρη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Δευτέρα 26 Ιουλίου

Η νέα μουσική παραγωγή του Γιάννη Καλομοίρη  με τίτλο «Αντάμωση» με τους Σταυρακάκη, Μανωλάκη, Ψαρογιώργη και Ψαραντώνη πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 26 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το μεταφορικό ισοδύναμο

 

Σύσκεψη με αφορμή την εξαίρεση των επιβατών της Κρήτης από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου , συγκάλεσε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΒΕΗ Μανόλη Αλιφιεράκη , του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρου Καρτέρη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλη Κουμαντάκη.

Τα έργα της ΔΕΥΑΗ έως και τις 30 Ιουλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (26 έως 30 Ιουλίου) θα γίνονται εργασίες για:

Συνεχίζεται το Indoor Summer Sports Camp της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και η  Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνουν τους δημότες ότι το  Indoor Summer Sports Camp 2021 που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο  Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Δύο Αοράκια) θα συνεχίσει να λειτουργεί από 02.08 μέχρι και το τέλος  του Αυγούστου (31-08-2021).  

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου στα Καμίνια για τα εμβόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, με την συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών.  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Μαρίνος Παττακός.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κ. Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Σάββατο 24 Ιουλίου

Η Ε.Ν.σταση τέχνης παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το θεατρικό έργο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», σε μία διασκευή της νουβέλας του Χρήστου Τσαντή (3η έκδοση, Ραδάμανθυς).

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Τουρισμού στην Λότζια

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, είχε το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουλίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26-7-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση  με τηλεδιάσκεψη   την    Δευτέρα   26   Ιουλίου    2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2026-07-2021.pdf

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τον Σύλλογο «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Ο Σύλλογος Λογοτεχνών, Συγγραφέων, Εικαστικών «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική  Επανάσταση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

Anser x Eversor Live - Μία Μουσική Παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» στις 23 Ιουλίου

Μία μοναδική μουσική παράσταση με τον Anser και τον μουσικό παραγωγό και συνοδοιπόρο του την τελευταία δεκαετία, Eversor θα μπορέσουν να απολαύσουν οι Ηρακλειώτες την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρό της «Πύλης Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ πρόκειται να παρουσιάσει την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Φωτίζεται μπλε η Λότζια για το σύνδρομο Fragile X

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με το σύνδρομο εύθραυστου Χ (Fragile X syndrome) φωτίζοντας με μπλέ χρώμα το κτίριο της Λότζια το βράδυ της Πέμπτης  22/07/2021.  Το σύνδρομο εύθραυστου Χ είναι μια σπάνια γενετική νόσος από την οποία πάσχει 1 στους 5.000 συμπολίτες μας  και  σχετίζεται με ήπια έως μέτρια νοητική στέρηση καθώς επίσης και με συμπεριφορικές διαταραχές.

«Ορέστης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 23 και 24 Ιουλίου

Με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» την Παρασκευή 23 και το  Σάββατο 24 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Οι καθηγητές απαντούν στους πολίτες για τους τους εμβολιασμούς – Ενημερωτική εκδήλωση στα Καμίνια

Ενημερωτική εκδήλωση  για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 20.00 στην πλατεία των Καμινίων. Θα συμμετέχουν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοχιαδάκης, Διαμαντής Κοφτερίδης και Γιώργος Χαμηλός, οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια.

Στο εμβολιαστικό κέντρο στον Προφήτη Ηλία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία ο εμβολιασμός πολιτών από την  Κινητή Μονάδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Υποψήφιος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» ο Δήμος Ηρακλείου

Ως υποψήφιος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» («Climate Neutral Cities») συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου – Προθεσμία μέχρι τις 3 Αυγούστου

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου  καλεί μητέρες (ή πατέρες που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου (Κ.Δ.Α.Π.) για την περίοδο 2021-2022, να υποβάλλουν  την αίτηση  τους ηλεκτρονικά στη σελίδα www.eetaa.gr , έως και την Τρίτη 03/08/2021. Οι μητέρες/πατέρες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΗ: https://www.dikeh.gr Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr.

Ξεκινούν οι εργασίες στην περιοχή των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών

Από την Δευτέρα 26 Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες για την «ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων βορείου τμήματος περιοχής Θαλασσινών Νέας Αλικαρνασσού» στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, από την οδό Σεφέρη μέχρι την οδό Ηροδότου, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα παραμείνει κλειστό κατά την διάρκεια των εργασιών.

Με απόλυτη επιτυχία η πρεμιέρα της Όπερας ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, της νέας Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στέλλας Αρχοντάκη, μελών της Διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας, Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και μεγάλη συμμετοχή κοινού, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Όπερας ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των προσφύγων

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου,  η διαδικασία εμβολιασμού των προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19,  το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης  .

Δήμος Ηρακλείου – Εμβολιάζομαι για εμένα και για τους άλλους (Video)

O Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19, υλοποιεί διάφορες δράσεις.

Μεταξύ των οποίων και την παραγωγή σποτ με το οποίο προτρέπει τους δημότες να εμβολιαστούν.

Κινητή μονάδα εμβολιασμών την Τετάρτη 21 Ιουλίου στον Προφήτη Ηλία

Στον Προφήτη Ηλία θα βρίσκεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου η κινητή μονάδα εμβολιασμών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» 21 & 22 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το έργο του Ρομπερ Τομά «η παγίδα» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.  Θα δοθούν δύο παραστάσεις Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

«2½ φόνοι κι ένα μπουλντόγκ» από το Θέατρο Κρήτης την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Το Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», το έργο «Δυόμιση φόνοι κι ένα μπουλντόγκ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου.   

«Από την σκλαβιά στη λευτεριά» του Α. Μανδαλάκη και το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού στο Ανοικτό Θέατρο την «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21 Ιουλίου

Προκειμένου να συμμετάσχει στον γιορτασμό, για τα διακόσια χρόνια, από την Ελληνική επανάσταση (1821-2021), το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, παρουσιάζει το έργο, «Απ΄τη σκλαβιά στη λευτεριά» (Ιστορικό θεατρικό, σε τρείς πράξεις), του συνταξιούχου δασκάλου και συγγραφέα, Αντώνη Μανδαλάκη. Η θεατρική παράσταση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Έρχονται τα «Cretan Taste Awards 2021» με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Boussias διοργανώνουν τα Cretan Taste Awards 2021. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό βραβείων που έχει στόχο να αναδείξει τις καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, τους χώρους εστίασης και γαστρονομίας, τους παραγωγούς και τα πιο αυθεντικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα της Κρήτης.

Εμβολιασμός προσφύγων από την 7η ΥΠΕ και τον Δήμο Ηρακλείου

Σε εμβολιασμό προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο προχωρά την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου, η 7η  ΥΠΕ  σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

«Σε μέρη εξωτικά»…από τον Βαγγέλη Σαμαράκη και τη μουσική συντροφιά του την Τρίτη 20 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η μουσική συντροφιά του, παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ένα νοσταλγικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών με τίτλο «σε μέρη εξωτικά…». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 21:30  στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

«Άριελ: Η Μικρή Γοργόνα» την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ»

Το θέατρο «Δελφινάκι» φέτος παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα» σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

«Άριελ : η μικρή γοργόνα» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι «Electric Solo» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την Τρίτη 20 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Τρίτη 20 Ιουλίου με ένα τελείως καινούργιο solo πρόγραμμα, έτοιμος να μοιραστεί νέες ιστορίες.

Συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 19 μέχρι τις 24 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 19, 20 και 21  Ιουλίου προβάλλεται η ταινία «Land» ενώ στις 22, 23 και 24 η ταινία «Το Αίνιγμα».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

«Μικρασιάτικοι σκοποί και Σμυρναίικες μελωδίες» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 19 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν με τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου μουσικοχορευτική εκδήλωση στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Δευτέρα 19 Ιουλίου.  

«Τραγουδώντας με τους φίλους μου» με τον Βασίλη Ξημέρη στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 19 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τη συναυλία «Τραγουδώντας με τους φίλους μου…» με το Βασίλη Ξημέρη, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 24 Ιουλίου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Εξερευνώντας τις πόλεις» με την συνεργασία του ΔΟΜ και του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 

'’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve' του Wolfgang Amadeus Mozart από το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζει σε πρωτοποριακή μορφή alla breve (εν συντομία), την όπερα Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/07/2021

Την Τρίτη 20/07/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μεσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Στην γιορτή ανόδου του Ηροδότου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην γιορτή ανόδου του Ηροδότου στην Super League 2, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της ομάδας στην Νέα Αλικαρνασσό την Πέμπτη 15 Ιουλίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο πρόγραμμα «Clean It like Greek» ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στο οικολογικό πρόγραμμα  «Clean it like Greek», το οποίο υλοποιεί το ίδρυμα AQUAHELP σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού.

«Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη την Κυριακή στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «η Γυναίκα της Ζάκυνθος» (Διονύσιου Σολωμού) σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Με ταινίες μικρού μήκους συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» την Κυριακή 18 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι την Κυριακή 18 Ιουλίου θα γίνει μία προβολή 5 ταινιών μικρού μήκους.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr).

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Η Μαρία Παπαγεωργίου σε μία παράσταση… Solo Out στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Σάββατο 17 Ιουλίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου, έρχεται ξανά στο Ηράκλειο  με το ιδιαίτερο project της Solo Out, το Σάββατο 17 Ιουλίου  στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Πάντα ανήσυχη και συνεπής στο όνειρό της, καταργεί τις ρεπερτοριακές νόρμες και επιστρέφει  με μια νέα πρόταση.

Συνεδρίασε η Πενταμελής Επιτροπή για θέματα του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου

Η συνεδρίαση της Πενταμελούς Επιτροπής για τα θέματα του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15 Ιουλίου στη Λότζια. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν Διοικητικοί και Μέλη των Φιλοζωικών Σωματείων του Ηρακλείου  που την απαρτίζουν, παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Ρένα Παπαδάκη. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Όπερα, θέατρο, χορός, μουσική και ποίηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Μύρων Μιχαηλίδης, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου από την Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» την Όπερα ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’, Βασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart, τις καλοκαιρινές παραγωγές αλλά και το σποτ κύρους του ΠΣΚΗ.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 21/07/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Απολύμανση στο Ισόγειο της Λότζια και κλείσιμο των Υπηρεσιών λόγω κρούσματος COVID-19

Σε απολύμανση των χώρων του Ισογείου της Λότζια προχωρά σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου ο Δήμος Ηρακλείου λόγω κρούσματος  COVID-19. Παράλληλα έκλεισαν νωρίτερα για σήμερα οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Παραχώρηση διόδου για τα έργα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ενέκρινε αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ να της παραχωρηθεί  η χρήση υφιστάμενου δρόμου καθώς και λωρίδας πλάτους 6 μέτρων και μήκους περίπου 140 μ εντός δημοτικού ακινήτου, όμορου προς το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό κέντρο, στη θέση Λαχαραγιάς στον Σκαφιδαρά Γαζίου.

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 16 Ιουλίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» το ALHAMBRA ART THEATRE PRODUCTIONS παρουσιάζει την θεατρική κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός στην συνάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Σισαμάκη με την Υφυπουργό Τουρισμού

Την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid-19 συζήτησε ο Αντιδημάρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα.

Εντυπωσίασε ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Οff της Αβινιόν

Με την εξαιρετική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη και σε συνεργασία με το Θέατρο των ViVi, ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε φέτος με παραγωγή του στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ off της Αβινιόν. Η πρεμιέρα δόθηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο θέατρο Albatros και θα παραμείνει στη σκηνή καθημερινά, μέχρι και την 18η Ιουλίου.

«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Πέμπτη 15 Ιουλίου

Η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου ζωντανεύει επί σκηνής το σπουδαίο διδακτικό μύθο «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» μέσα από τους «Μύθους του Αισώπου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021», την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

«Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 15 και 16 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το έργο «Ο Ταχυδρόμος» του Γιώργου Παπαδάκη στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδάκη (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2019) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ίριδας Μπάμη και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

Ευχαριστήριο

 

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Ζωή Κάρδαρη και κ. Κώστα Πλέτσα για την προσφορά, μέσω του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος», για τη δωρεά των μηχανημάτων καθαρισμού του χώρου του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου. 

Η άμεση ανταπόκριση της εταιρίας σας  αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η προσφορά και η ευαισθησία προς τα αδέσποτα.

Επαναδιάθεση οικογενειακών τάφων στον Άγιο Κωνσταντίνο

Στην επαναδιάθεση οικογενειακών τάφων, οι αρχικοί δικαιούχοι των οποίων έχουν εκλείψει, προχωρά ο  Δήμος Ηρακλείου  στο  κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να ικανοποιήσει αιτήματα δημοτών.

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουλίου στο Café Marina, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Κλειστό την Τετάρτη 14 Ιουλίου το ΚΕΠ στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το ΚΕΠ που έχει μεταφερθεί από την οδό Ανδρόγεω και  λειτουργεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 14 Ιουλίου εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊου σε εργαζόμενο.

Στο εμβολιαστικό κέντρο Βενεράτου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ένα ακόμη εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Βενεράτο, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί από τις Κινητές Μονάδες της 7ης ΥΠΕ, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη.

Μηχανήματα καθαρισμού για το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου παρέλαβε η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Μηχανήματα καθαρισμού του χώρου του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου παρέλαβε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

«Οι Δροσουλίτες» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» την Τετάρτη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ  την παράσταση «Οι Δροσουλίτες».

«Θεατρικό αναλόγιο: Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο» την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το «Θεατρικό αναλόγιο: Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο», στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

«Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 14 και 15 Ιουλίου

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου έρχεται την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Αναβολή της παράστασης της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου «To σπίτι στην εθνική οδό»

Αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου «To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ  που ήταν προγραμματισμένη για απόψε, Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021». Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει

 

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης της Κορίνθου – Πόλης που Μαθαίνει. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο της Αγίας Άννας του Δήμου Κορινθίων και στόχο είχε την διερεύνηση και την αποτύπωση των δυνατοτήτων της Δια Βίου Μάθησης σε τοπικό επίπεδο. Η Κόρινθος – Πόλη που Μαθαίνει θέλησε να δώσει έμφαση στην εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό που αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πόλης.

Τους εμβολιασμούς στον Άγιο Σύλλα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το εμβολιαστικό κέντρο στον Άγιο Σύλλα, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί στους κατοίκους που δεν είχαν την δυνατότητα να μεταβούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ,  επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη.

«2½ φόνοι κι ένα μπουλντόγκ» από το Θέατρο Κρήτης την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η προγραμματισμένη για απόψε παράσταση του Θεάτρου Κρήτης «Δυόμιση φόνοι κι ένα μπουλντόγκ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου, αναβάλλεται και θα παρουσιαστεί  την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Με αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Γουάι συνεχίζονται οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 12 μέχρι τις 17 Ιουλίου

 

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι από τις 12 μέχρι και τις 17 Ιουλίου θα γίνει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Γουάι. Τα 5 αποκατεστημένα αριστουργήματα του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Chungking Express», «Ευτυχισμένοι Μαζί», «Έκπτωτοι Άγγελοι» «Ερωτική Επιθυμία» και «2046» έρχονται στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλέεμ».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

«To σπίτι στην εθνική οδό» του Αλφρέντο Σανθόλ πρόκειται να παρουσιάσει την Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021».

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 17 Ιουλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με το “φακό” των Μεταναστών. Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στο Ηράκλειο από τον ΔΟΜ με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου ανοίγουν σήμερα Σάββατο στις 6 έως 10 μμ στο θέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο τις πύλες της ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα. 

Την Έκθεση επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και κοινωνικών Υπηρεσιών Λάμπρος Βαμβακάς, άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι και Δ/ντες υπηρεσιών.

Έκθεση Φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» στο Κηποθέατρο 'Μ. Χατζιδάκις'

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS [Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection] και σε συνεργασία με επτά (7) δήμους σε όλη την Ελλάδα και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, ο ΔΟΜ διοργανώνει ένα φωτογραφικό ταξίδι στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην πόλη του Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 26) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου .

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 14/07/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα, από την Δευτέρα 12 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 16 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου  θα γίνουν εργασίες για αντικατάσταση παλιού αγωγού ύδρευσης στην οδό Μιλτιάδη Καράτζη.

Εργασίες συντήρησης στα Πληροφοριακά Συστήματα του Δήμου Ηρακλείου

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο ψηφιακό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου τα Πληροφοριακά Συστήματα του Δήμου θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας από σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 19:00 μέχρι και την Κυριακή 11 του μήνα, στις 19:00.

Τα συστήματα που θα επηρεαστούν, μεταξύ άλλων, είναι:

- Όλες οι ιστοσελίδες - δικτυακοί τόποι καθώς και το heraklion.gr

- Οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (αιτήματα, πληρωμές) καθώς και η γραμμή παραπόνων του Δήμου Ηρακλείου 2813409409.

Επίσης ενδέχεται να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών της πόλης.

«Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. την Κυριακή και την Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης  σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Πορεία, παρουσιάζουν, την τραγωδία του Αισχύλου,  Προμηθέας Δεσμώτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» την Κυριακή 11 και την Δευτέρα 12 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η παράσταση που πρόκειται να  παρουσιαστεί  στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου,  κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία  Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

«City of Stars» το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται το μιούζικαλ «City of Stars» το Σάββατο 10 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Γιώργος Καραντινός. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κίνητρα για υιοθεσία αδέσποτων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με την υιοθεσία αδέσποτων ζώων ,ο Δήμος Ηρακλείου δίνει κίνητρα παροτρύνοντας τους να συμβάλουν στην άμβλυνση του προβλήματος.

«Στρουμφάκια- Επιχείρηση Στρουμφίτα» την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021»  την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» παρουσιάζεται η παράσταση «Στρουμφάκια – Επιχείρηση Στρουμφίτα».

«Ο Καραγκιόζης στο τρελοκομείο» Στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ» την Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» στο ανοικτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», το Θέατρο Σκιών Τάσος Δουρμούσογλου παρουσιάζει την παράσταση «Ο καραγκιόζης στο τρελοκομείο». Η παράσταση θα παρουσιαστεί δύο βράδια, την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:30.

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Κάτω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου (ΕΕΛ-ΔΙΚΤΥΑ)»

 

Υπεγράφη, χθες Τετάρτη 7 Ιουλίου η σύμβαση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Κάτω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου (ΕΕΛ-ΔΙΚΤΥΑ)» μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας.  

Πρόκειται για ένα το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και το τελικό ποσό σύμβασης είναι 1.319.083,31  €.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή των δικτύων μεταφοράς, της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και των δικτύων διάθεσης των επεξεργασμένων στον οικισμό των Κάτω Ασιτών. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 20 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό υδρεύσεως αναμένεται να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση του κέντρου του Ηρακλείου κατά την διάρκεια της Πέμπτης 8 Ιουλίου. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρόβλημα να λυθεί εντός της ημέρας.

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα υπό εκτέλεση έργα της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οι οποίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Aντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Ανακοίνωση για τα ΚΕΠ

Το ΚΕΠ της οδού Ανδρόγεω έχει μεταφερθεί και λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου λόγω εργασιών στο δημοτικό κτίριο. Παρακαλούνται οι δημότες να απευθύνονται στην υπηρεσία που έχει μεταφερθεί και να μην περιορίζονται στο ΚΕΠ της Λ. Πλαστήρα που παρουσιάζει φόρτο εργασιών. 

ΚΕΠ Ανδρόγεω (γωνία Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου – Λ. Πλαστήρα ) – Τηλ. 2813401000 και 2013401011

ΚΕΠ Πλαστήρα (Λ. Πλαστήρα 103 και Πανασού))- Τηλ. 2813406302 και 2813406308

Επίσκεψη στις Βούτες για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Τις Βούτες επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, καθώς και με κατοίκους και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αλλαγή ωραρίου λειτουργιάς σταθερού σημείου ανοικτής δειγματοληψίας στο Ηράκλειο από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Από σήμερα 06/07/2021, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των δυο σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας, στα οποία διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) και επιβεβαίωσης θετικών self tests covid-19, στην πλατεία Ελευθερίας καθώς επίσης και την πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Δύο νέα εμβολιαστικά σημεία στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Δυο νέα εμβολιαστικά σημεία θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου, στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται  στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19 το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

«Αύγουστος» του Tracy Letts από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο του Tracy Letts «Αύγουστος» την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου»- Εργαστήρια για Γονείς από το ΚΕΣΑΝ στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE

 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει δύο εργαστήρια, με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια - Ενίσχυση Γονεϊκού ρόλου», για γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (4-11 ετών) και γονείς παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12-17 ετών).

Οι «Μω & Ρω» την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα «Μω και Ρω» στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Βιωματικό εργαστήριο «Business Model Canvas» από το «Δημοσκόπιο»

 

Το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει σε συνεργασία με την #projectyou το βιωματικό εργαστήριο «Business Model Canvas», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Τέταρτη 28 του μήνα. Είναι δωρεάν μέσα από την πλατφόρμα Zoom.

Βιωματικό εργαστήριο από το «Δημοσκόπιο» με θέμα : «Προσομοίωση φάσεων ίδρυσης Επιχείρησης»

Το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει σε συνεργασία με την #projectyou το βιωματικό εργαστήριο «Προσομοίωση φάσεων ίδρυσης Επιχείρησης», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 10 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 του μήνα μέσα από την πλατφόρμα Zoom και είναι δωρεάν.

Έντεκα Εσθονοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Δήμο Ηρακλείου- Ενδιαφέρον για τα μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19

Έντεκα Εσθονούς δημοσιογράφους καλωσόρισε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου στη Λότζια  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τους υποδέχτηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος», τους μίλησε για την ιστορία της πόλης και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους αναφορικά με την πανδημία, τον εμβολιασμό και τα μέτρα που λαμβάνονται και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Με επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουλίου η συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με την τήρηση  όλων των μέτρων για την  προστασία από την πανδημία COVID-19.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από τις 5 μέχρι τις 10 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 5, 6, 7 προβάλλεται η ταινία «Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο» ενώ στις 8, 9, 10 Ιουλίου η ταινία «Monday».

«Τραγουδώντας την Ευτυχία» την Τρίτη στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με τη Γιώτα Νέγκα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού,  θα ερμηνεύσει τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Τρίτη 6 Ιουλίου.

«Δεύτερη Νεότητα» το βιβλίο της Τώνιας Τζιρίτα – Ζαχαράτου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η παρουσίαση του βιβλίου της Τώνιας Τζιρίτα – Ζαχαράτου με τίτλο «Δεύτερη Νεότητα» από της εκδόσεις «Θράκα» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Το βιβλίο «Δεύτερη Νεότητα», απέσπασε το Βραβείο Πρώτης Ανέκδοτης Συλλογής των εκδόσεων «Θράκα» και το Βραβείο της Πρωτοεμφανιζόμενης στην Ποίηση των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη για το 2020.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 10 Ιουλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 08/07/2021

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός βράβευσε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Τους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου βράβευσε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με τη λήξη του  σχολικού έτους 2020 -2021. Η λιτή εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του καφέ Μαρίνα.

Στη Λότζια ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ

Ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δρ Aram Mohammed Qadir, και ο Υφυπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητής Abdulfattah Mahmood, της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου τη Λότζια και συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, ξεναγήθηκαν στην ενετική Λότζια από την Αντιδήμαρχο και συζήτησαν μαζί της το θέμα της ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις. Η Αντιδήμαρχος προσέφερε στον Υπουργό το βιβλίο «Κρητικός Πόλεμος- Η μεγάλη πολιορκία και η εποποιία του Χάνδακα» της Χρυσούλας Τζομπανάκη.

«Όλα Κουλά» με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο τη Δευτέρα στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» έρχεται τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με την παράσταση «Όλα Κουλά» για να μοιράσει γέλια και νόημα με νέο σπαρταριστό υλικό. Στην καινούργια Stand up Comedy παράσταση που έγραψε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος εξαπολύει τα βέλη του προς πάσα αρχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοινωνική και πολιτική σάτιρα, αυτοσχεδιασμό με το κοινό και άφθονο ανατρεπτικό χιούμορ με άποψη, για πολλά γέλια με τα όσα συνέβαιναν όσο «μέναμε σπίτι».

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 του μήνα θα γίνονται εργασίες για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στις οδούς Αλκμαίωνος και Ανθέων.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός μέχρι και την Κυριακή στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. που αναφέρεται σε  υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, επισημαίνει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι παρατείνεται η κατάσταση ετοιμότητας προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των αρμοδίων υπηρεσιών μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κ. Μαρία Καναβάκη.

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 05-7-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα    05-07-2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2005-07-2021.pdf

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες το Σάββατο στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Συναυλία – αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες πρόκειται να δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και ώρα 21:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την  προστασία από την πανδημία COVID-19.

Θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μανώλη Χιώτη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

Η συναυλία είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση των Άνω Ασιτών

Υπεγράφη την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στη Λότζια η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση κεντρικής οδού της Τοπικής Κοινότητας Άνω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου

Η κα Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη υπέβαλε σήμερα οριστικά την παραίτηση της από την προεδρία της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έκανε αποδεκτή την παραίτηση και  ευχαριστεί την κα Σχοιναράκη για την συνεργασία που είχαν και την μέχρι σήμερα προσφορά της στην ΔΕΠΑΝΑΛ. 

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες – Υπηρεσίες street work από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είναι ανοιχτή  από σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 4 του μήνα.

Ώρες λειτουργίας: 09:00  - 21:00

Στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παράλληλα σήμερα πριν το μεσημέρι το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών πρόκειται να προχωρήσει και πάλι στην διανομή καπέλων και παγωμένου νερού σε ισοθερμικές θήκες στα άτομα που διαβιούν σε επισφαλή καταλύματα και σε ακατάλληλες συνθήκες.

«Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας» με τον Γιώργο Ηλιόπουλο στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 1 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021» η  Lifeworks Productions παρουσιάζει την θεατρική παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου «Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας». Η παράσταση έχει προγραμματιστεί απόψε, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Πρόκειται για ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης, μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του συγχρόνου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού «Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών»

Μήνυμα στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στον εμβολιασμό ενάντια στην πανδημία -Covid 19, απηύθυνε αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια  , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε απέναντι στην πανδημία. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας το ταχύτερο δυνατόν».

Υπεγράφη η σύμβαση για τη διαχείριση των κτηνιατρικών αποβλήτων

Υπεγράφη χθες, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, η νέα σύμβαση για την «Παροχή υπηρεσιών για τη διαχείριση κτηνιατρικών αποβλήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου». Τη νέα σύμβαση υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και έχει διάρκεια 24 μηνών από την υπογραφή της. Το τελικό ποσό σύμβασης είναι 16.204,32 ευρώ.

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη της Γεωργίας

Συνάντηση  με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα κ. David Dondua είχε το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον κ. Dondua, συνόδευαν ο κ. George Shoshitashvili Σύμβουλος της Πρεσβείας και ο κ. Zurab Vacheishvili  Υπάλληλος Προξενικού Τμήματος.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» - Την είδαν περισσότεροι από 15000 επισκέπτες

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) που ξεκίνησε το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/3ekinatosavvato15maiouhepeteiakhek8eshgiathmaxhthskrhths.html .

Την έκθεση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής της έκθεσης ήταν ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης με τα ενθυμήματα και ντοκουμέντα από τη Μάχη της Κρήτης δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σχολείων, πάντα με εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, λόγω COVID- 19. Έτσι, συνολικά επισκέφθηκαν την έκθεση περισσότεροι από 2000 μαθητές από σχολεία της πόλης του Ηρακλείου ενώ συνολικά οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν περισσότεροι από 15000! Σε καθημερινή βάση γινόταν περίπου 4 ξεναγήσεις από τον Επιμελητή της Έκθεσης.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν

Στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως, το οποίο διεξάγεται στην Αβινιόν  της Γαλλίας, συμμετέχει για πρώτη φορά με δική του παραγωγή, ο Δήμος Ηρακλείου.

Προσοχή στην κατανάλωση λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 

Η ΔΕΥΑΗ καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση / κατανάλωση νερού  λόγω και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Εργαστήριο για Παιδιά 10-11 χρονών με θέμα : «Ο πολύχρωμος κύκλος του εαυτού - Πώς να αναγνωρίζουμε, να αγκαλιάζουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, τα συναισθήματα των άλλων και να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα»

 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ)στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο τριών συναντήσεων, με θέμα: «Ο πολύχρωμος κύκλος του εαυτού - Πώς να αναγνωρίζουμε, να αγκαλιάζουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, τα συναισθήματα των άλλων και να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα», για παιδιά 10-11 χρονών.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03.07.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από 28 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 28, 29, 30 Ιουνίου προβάλλεται η ταινία «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα» ενώ στις 1, 2, 3 Ιουλίου η ταινία «Υποσχόμενη νέα γυναίκα».

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το https://www.cinema.dikeh.gr ).

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για Αντώνιο Φ. Παπαδάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με ομόφωνη απόφαση κατά την συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου 2021, εκφράζει την συμπαράστασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου στην προσπάθειά τους  για την άμεση αποκατάσταση του ταφικού μνημείου του Εθνικού Ευεργέτη και Πολιτικού Αρχηγού της Μεγάλης Κρητικής Επανάστασης 1866-69 Αντωνίου Φ. Παπαδάκη και ζητά:

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγίου Μηνά λόγω εργασιών

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021 και για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα (3 και 4 Ιουλίου, 10 και 11 Ιουλίου), η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Μηνά διακόπτεται.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον Τομεάρχη  Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιουνίου στο γραφείο του στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον κ. Χαρίτση συνόδευαν ο βουλευτής Ηρακλείου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτης Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Γιάννης Σαρακιώτης  καθώς και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης.

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Το Ηράκλειο ως αειφόρος τουριστικός προορισμός»

 

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Το Ηράκλειο ως αειφόρος τουριστικός προορισμός» διοργανώνει την Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 13:30 ο Δήμος Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Στην ημερίδα πρόκειται να συμμετάσχουν η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association - CLIA), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (Global Sustainable Tourism Council - GSTC) καθώς και οι τουριστικοί φορείς του Ηρακλείου. 

Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και συναντήσεις εργασίας τόσο με τη συμμετοχή των Δημοσίων Υπηρεσιών όσο και με τους τουριστικούς φορείς του τόπου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας της πόλης ως τουριστικός προορισμός.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό 1821 λόγω βλάβης

 

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 28 Ιουνίου πρόκειται να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό 1821, από τη συμβολή της με την οδό Κόσμων μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρτερού. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκσκαφή για την αποκατάσταση  βλάβης.  

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Ηρακλείου

Αγροτικούς δρόμους σε Δαφνές και Σταυράκια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τσιμεντοστρώσεων, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Γιώργο Καραντινό.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Γιάννης Αναστασάκης.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Ιούνιο 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (φέτα, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πελτές ντομάτας, πατάτες, κρεμμύδια) ως εξής:

Φωτίστηκε η Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Πέμπτη 24 Ιουνίου η λειτουργία του νέου ηλεκτροφωτισμού στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.  Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που φωτίζονται  με τέτοιο τρόπο οι οδικές αρτηρίες της ΒΙ.ΠΕ.  

Μαθητές με περιβαλλοντικές ευαισθησίες επισκέφθηκαν την Λότζια

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου  προκειμένου να  ενημερώσουν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και την  Αντιδήμαρχο  Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη   για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “From Local to Global Environmental Awareness”.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Πλαστήρα λόγω βλάβης

 

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφόρο Πλαστήρα, από τη συμβολή της με την οδό Έβανς μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Παγγαίου πρόκειται να γίνει αύριο, Παρασκευή 25 Ιουνίου. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει από τις 08:00 έως τις 13:00 προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη ύδρευσης κτιρίου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Θαλασσινών της Νέας Αλικαρνασσού

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στη Λότζια η σύμβαση για την «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων βορείου τμήματος  Π.Ε17 περιοχής Θαλασσινών Νέας Αλικαρνασσού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, έχει τελικό ποσό σύμβασης  602.417,12 ευρώ ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 12 μήνες  από την υπογραφή της σύμβασης.

Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19 μέχρι 100 δόσεις και στο Δήμο Ηρακλείου

Τέθηκε σε εφαρμογή και στον Δήμο Ηρακλείου η έκτακτη ρύθμιση έως και σε 100 δόσεις βεβαιωμένων οφειλών του Ν.4764/2020  που αφορά στους πληγέντες του COVID-19.  Οι αιτήσεις ένταξης μπορούν να υποβάλλονται στους Δήμους έως και την 31/10/2021.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη  αναφερόμενη στη ρύθμιση επεσήμανε ότι «αναμέναμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι κάτι για το οποίο κυρίως ενδιαφέρονταν και περίμεναν οι πολίτες.

Στο Δήμο Ηρακλείου έχουμε λάβει αποφάσεις για ανακουφιστικά μέτρα  λόγω του COVID -19 για να ενισχύσουμε, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο που έχει πληγεί. Είμαστε στη διάθεση των δημοτών μας που θα θελήσουν να κάνουν χρήση της ρύθμισης, η οποία με τη δυνατότητα των μέχρι και 100 δόσεων θα είναι μια ανάσα για τα οικονομικά τους».

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είναι ανοιχτή  από σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 27 του μήνα.

Γενική διακοπή υδροδότησης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό Μαλίων

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό Μαλίων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης στον συγκεκριμένο αγωγό μέχρι την αποκατάσταση της, σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου, αργά το βράδυ.

Οι περιοχές που πρόκειται να επηρεαστούν είναι ο Καρτερός και ο Κατσαμπάς.

Καλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση / κατανάλωση νερού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Βιωματικό εργαστήριο «Personal Branding Workshop» από το «Δημοσκόπιο»

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Personal Branding Workshop» διοργανώνει το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την #projectyou, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το βιωματικό εργαστήριο θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. Η συμμετοχή είναι δωρεάν μέσω Zoom Platform.

Σεμινάριο με θέμα «Οικογενειακές επιχειρήσεις και διαδοχή» διοργανώνει το «Δημοσκόπιο»

Σεμινάριο με θέμα «Οικογενειακές επιχειρήσεις και διαδοχή» διοργανώνει το «Δημοσκόπιο» του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την #projectyou, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 28 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021. Η συμμετοχή είναι δωρεάν μέσω Zoom Platform.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία διαδοχής μιας επιχείρησης: Ιδιοκτήτες, διαδόχους, δικηγόρους, λογιστές, συμβούλους επιχειρήσεων.

Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Αίτηση στο Δήμο Ηρακλείου για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου θα πρέπει να υποβάλλουν πριν τη χρήση, όσοι δημότες το επιθυμούν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 30/06/21 προκειμένου να χορηγηθεί άδεια χρήσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.

Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι απαραίτητη η

επίδειξη της άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου, στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου τήρησης των οριζόμενων από τις κείμενες διατάξεις μέτρων και ρυθμίσεων για των περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις θα  υποβάλλονται με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Τμήμα Ελέγχου Προσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου (Λότζια – Γραφείο 8), καθημερινά από  τις 9:00 το πρωί ως τις 13:30 μετά το μεσημέρι.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο Νο 8 του Δήμου, και στα  τηλέφωνα ( 2813-409138, 2813-409434).

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή στον Δήμο Ηρακλείου

 

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, επισημαίνει ότι θερμές αέριες μάζες από τις Ακτές της Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από αύριο, Πέμπτη 24 μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Παρουσίαση βιβλίου 'Το Κορίτσι και το σαλιγκάρι'

Το βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή "Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι" παρουσιάζεται την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 20.00, στο Cafe Marina.

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου»

 

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Ιουνίου η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941).

Η έκθεση με ντοκουμέντα και ενθυμήματα, που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/06/2021

 Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,μεσω τηλεδιάσκεψης,με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 'Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του' του Γιώργου Α. Χριστοδούλου - Νέα Παραγωγή του ΠΣΚΗ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η νέα θεατρική παραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μητέρας του-Μάνας Ελλάδας, μία θεατρική παράσταση με ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από 21 έως 26 Ιουνίου

Συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ» (Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ -Λεωφόρος Πλαστήρα, έναντι Πανανείου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της ΔΗΚΕΗ. 

Έτσι στις 21, 22, 23 Ιουνίου προβάλλεται η ταινία «Πρόστιμο». Στις 24, 25, 26 Ιουνίου προβάλλεται η ταινία Digger.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 € (σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το  https://www.cinema.dikeh.gr )

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 07-7-2021

               Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να συζητήσουμε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

 - Απολογισμός  της  Δημοτικής  Αρχής.  

 

 

 

 

Διακόπτεται η παράλληλη λαϊκή αγορά στο Παγκρήτιο Στάδιο με τη λήξη των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19

Στην κεντρική λαϊκή αγορά στην περιοχή των Πατελών (Οικόπεδο Λυδάκη) επιστρέφουν πλέον από αύριο οι παραγωγοί που έστηναν τους πάγκους τους στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου κάθε Σάββατο, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19. Με τη λήξη των μέτρων αυτών (όριζαν μείωση 50% των πάγκων και 5 μέτρα απόσταση) από τις 15 Ιουνίου ορίζεται πλέον με νέο ΦΕΚ η απόσταση ανάμεσα στους πάγκους στο 1 μέτρο οπότε το σύνολο παραγωγών και μικροπωλητών εξυπηρετούνται στην έκταση της περιοχής των Πατελών. Έτσι αποφασίζεται η διακοπή της παράλληλης λαϊκής αγοράς που είχε στηθεί στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου λόγω της πανδημίας.

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! Νένα Βενετσάνου: Εποχές - Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 21:30 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η Νένα Βενετσάνου επιστρέφει στον τόπο όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μουσικός, στις αρχές της δεκαετίας του 1980: στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” στο Ηράκλειο!

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο 19 έως 21 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 19 έως 21 Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Μανώλης Βασιλάκης.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τρεις Αυτόνομοι Μηχανικοί Κομποστοποιητές τοποθετήθηκαν στο Ηράκλειο – Σε εφαρμογή η πιλοτική δράση διαλογής αποβλήτων στην πηγή

Τρεις Αυτόνομοι Μηχανικοί Κομποστοποιητές λειτουργούν το τελευταίο διάστημα σε σημεία του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πράξης  ACUA, στην οποία συμμετέχουν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, οι Δήμοι Ηρακλείου, Ρόδου και Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Θωρακίζεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου- Εξειδικευμένος εξοπλισμός για την προστασία των πολιτών

Υπεγράφη χθες, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 η σύμβαση για την «Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση κινδύνων σε περιβάλλον εκτός γραφείου του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Γιώργος Σισαμάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας,  παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μαρίνου Πατακού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό  Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του  ΕΠ «Κρήτη  2014-2020» (Άξονας προτεραιότητας: Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του  περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής  στην Κρήτη). Το τελικό ποσό της σύμβασης  είναι 98.952,00 ευρώ .

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 23/06/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Υπεγράφη Συμφωνία – Πλαίσιο για την προμήθεια υγρών καυσίμων που θα καλύπτουν ανάγκες 4 ετών στο Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη, χθες Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η σύμβαση για την προμήθεια υγρών καυσίμων για 4 έτη που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου, τόσο για την κίνηση των οχημάτων όσο και για τη θέρμανση των κτιρίων αλλά και των ΝΠΔΔ του Δήμου. Πρόκειται για μία Συμφωνία – Πλαίσιο, την οποία υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη με τον προμηθευτή και για κάθε χρόνο της Συμφωνίας αυτής θα υπογράφονται εκτελεστικές συμβάσεις.

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των Οικιακών Κομποστοποιητών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της Πράξης "Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον – ACUA" θα δοθεί συνέντευξη τύπου την  Πέμπτη 17  Ιουνίου 2021 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στη Λότζια.

Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν:

  • ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Βαρδαβάς, υπεύθυνος της Πράξης ACUA για τον Δήμο Ηρακλείου και

 

  • ο Καθηγητής & Αντιπρύτανης Δρ Θρασύβουλος Μανιός, Επιστημονικός υπεύθυνος της Πράξης ACUA και υπεύθυνος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον βουλευτή Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δυο σημαντικές διοργανώσεις Εθνικών ομάδων μπάσκετ έρχονται στο Ηράκλειο

Με απόφαση της FIBA το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει μέσα στο καλοκαίρι δυο σημαντικές μπασκετικές διοργανώσεις νέων ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για  δυο FIBA Youth European Challenges που θα διεξαχθούν με την συμμετοχή  της Εθνικής Ελλάδος U20 ανδρών και U18 γυναικών, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών στην περιοχή της Θερίσσου

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσσου από σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου έως και αύριο Τετάρτη 16/6. Η διακοπή στην υδροδότηση θα γίνει στο πλαίσιο των εργασιών απομόνωσης του παλαιού δικτύου ύδρευσης που συνεχίζονται στην περιοχή, μετά την αντικατάσταση του, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στον κύκλο κινητικότητας ΕΣΚ 2021-Α


Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στον κύκλο Κινητικότητας 2021-Α των Δημόσιων φορέων που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση, με συνολικά σαράντα επτά (47) θέσεις μετάταξης & τέσσερις (4) θέσεις απόσπασης.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι των ανωτέρω φορέων, όπως επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.apografi.gov.gr για την υποβολή των αιτημάτων τους (με κωδικούς TAXISNET), έως και τη Τρίτη 22/06/2021.

Δράση καθαρισμού και ενημέρωσης στα Καμίνια - 'Ενδιαφέρομαι για τη γειτονιά μου'

Εκδήλωση με τίτλο "Ενδιαφέρομαι για τη γειτονιά μου" διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η  4η ΤΟ.Μ.Υ. και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων με στόχο την αισθητική βελτίωση του υπαίθριου χώρου δίπλα στην Πλατεία Καμινίων.  

Τίμησαν την μνήμη των 62 Μαρτύρων – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οι 62 Μάρτυρες εξακολουθούν να μας δείχνουν τον δρόμο της Ευθύνης, της Ελευθερίας, και της Τιμής»

Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουνίου, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι.

Δήλωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

    Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική μέρα για χιλιάδες νέους και νέες και για τις οικογένειές τους. Οι δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και στον εκπαιδευτικό χώρο, κατά τις δύο τελευταίες σχολικές χρονιές, έκαναν το έργο των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους, ακόμη πιο απαιτητικό.

    Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους. Με επιμονή, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία η προσπάθειά τους θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Και αν δεν επιτευχθεί ο αρχικός στόχος των επιλογών τους, η ζωή προσφέρει και άλλες πολλές ευκαιρίες για να κατορθώσουν ό,τι προσδοκούν στην πορεία τους προς την Γνώση. 

Οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» από 14 έως 19 Ιουνίου

Οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ», που βρίσκεται στην Νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ (Λεωφόρος Πλαστήρα – έναντι Πανανείου), ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της; ΔΗΚΕΗ. 

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου θα προβληθούν οι ταινίας «Ο προδότης» και «Μάρτιν Ίντεν».

Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) και η είσοδος είναι στα 3,5 €. Σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε από την είσοδο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, είτε από το  https://www.cinema.dikeh.gr .

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος – Αύγουστος 21:30.

Με επιτυχία οι προβολές «Επιθυμία Ελευθερίας» στο κέντρο του Ηρακλείου- Η οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821 εντυπωσίασε τους Ηρακλειώτες

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή (12-13 Ιουνίου) οι προβολές με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας» με την τεχνική του projection mapping, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Ήταν μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 18 πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 21» και τους Δήμους.

Ο Δήμος Ηρακλείου επέλεξε το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης και οργάνωσε τις σχετικές προβολές. Το υλικό που συνέθεσε το εικαστικό αφήγημα προήρθε από πίνακες ζωγραφικής, αλλά και τεκμήρια όπως βιβλία ή επίσημα κείμενα. Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 300 γκραβούρες και πίνακες από Μουσεία, Δήμους και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης η πρωτότυπη μουσική γράφτηκε από τον Γεώργιο Μαγουλά.

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου» - Β' Κύκλος Διαδραστικών Ομιλιών

Η 2η Διαδικτυακή Εκδήλωση «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου» με αναφορές σε αγώνες των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 16:00 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας – Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 19 Ιουνίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16-6-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2016-06-2021.pdf

 

Συμφωνία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την αξιοποίηση Νεωρίων και Ενετικών Τειχών

Σε συμφωνία για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η αξιοποίηση των Νεωρίων και των Ενετικών Τειχών, κατέληξαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 14/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 14/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 12/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Ανοιχτή διαδικτυακή ομιλία με τον Δ. Μπουραντά στο 'Δημοσκόπιο'

To Women Do Business και το Δημοσκόπιο Δήμου Ηρακλείου συνδιοργανώνουν ανοιχτή διαδικτυακή ομιλία με τον κ. Δημήτρη Μπουραντά, διακεκριμένο Καθηγητή Management & Human Resources.

«Επιθυμία Ελευθερίας» - Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στις 12 και 13 Ιουνίου

 

Η Ελληνική Επανάσταση πρόκειται να «ζωντανέψει» στο Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου με την τεχνική του projection mapping, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν και έχει τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας». Οι προβολές αυτές, που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε 18 πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 21» και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας της κάθε πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου επέλεξε το εμβληματικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης όπου θα γίνουν οι  προβολές, οι οποίες θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα από τις 21:30 μέχρι τις 23:30.

Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο με την αντικατάσταση του Στεγάστρου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το Παγκρήτιο θα γίνει μια από τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στην χώρα»

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021 στην Λότζια, η σύμβαση για τη «Συντήρηση χωροδικτυωμάτων στεγάστρων και κατασκευή επικάλυψης», δηλαδή για την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ξεκινούν 14 Ιουνίου οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2021»

Οι προβολές του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ», που βρίσκεται στην νότια χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα Βηθλεέμ (Λεωφόρος Πλαστήρα – έναντι Πανανείου), θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά! Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, του Leo Tolstoy από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (βίντεο)

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 21:30

στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

 

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην πρώτη θεατρική παραγωγή μετά το πολύμηνο lockdown, παρουσιάζει σε συνεργασία με την εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI, τη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, «O θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» (1886), σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με τον Γιώργο Γαλίτη και τον Θανάση Κουρλαμπά.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύρακο 12 και 13 Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  o κ. Κώστας Βαρδαβάς.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Έκτακτη Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11/06/2021

Την Παρασκευή στις 11/06/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή, με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 11/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 10/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 10/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 09/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών

 

 Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσσου από σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου έως και αύριο Τετάρτη 9/6. Η διακοπή στην υδροδότηση θα γίνει στο πλαίσιο των εργασιών απομόνωσης του παλαιού δικτύου ύδρευσης της περιοχής, μετά την αντικατάσταση του, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Σε υιοθεσία αδέσποτων ζώων προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι Καθαριότητας στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή, οι οποίοι υιοθέτησαν δύο σκυλιά από το Δημοτικό Κυνοκομείο, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 08/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 35169/2021 (ΦΕΚ 2366/Β’/05-06-2021).

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Οκτώβριο του 2021 στο Ηράκλειο

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκοβοντο, με αφορμή  την διοργάνωση του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου  (Δύο Αοράκια) από 23 έως 31 Οκτωβρίου του 2021.

Δυο νέες οικολογικές βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν στον Καράβολα και στο Πάρκο Γεωργιάδη – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το μέλλον είναι πράσινο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου το 4ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργάνωσε η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την ΔΗΚΕΗ και τον ΕΣΔΑΚ. Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ τοποθετήθηκαν δύο υπαίθριες βιβλιοθήκες, το Σάββατο 5 Ιουνίου στο θεατράκι στον Καράβολα και την Κυριακή  6 Ιουνίου στο Πάρκο Γεωργιάδη, οι οποίες γέμισαν με βιβλία και παραμύθια οικολογικού περιεχομένου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 12 Ιουνίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Πρόταση από τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό να τιμηθεί και στο Ηράκλειο ο ευεργέτης Αντώνιος Φ. Παπαδάκης

Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης του Λασιθίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου στην Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στην Κρήτη το λάβαρο της Επανάστασης του 1821

Στο Ηράκλειο έφτασε το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου το λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Το λαβαρο μετέφερε ο Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων και το υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης. 

Τρία βραβεία για τον Δήμο Ηρακλείου στα Tourism Awards 2021

Τρία βραβεία κατέκτησε ο Δήμος Ηρακλείου στα Tourism Awards 2021. Συγκεκριμένα, ο Δήμος τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Video Content» για το υψηλό επίπεδο των παραγωγών του ψηφιακού καναλιού πολιτισμού – Heaklion Arts and Culture καθώς και στην κατηγορία «Social Media Presence» για την προώθηση του πολιτιστικού καναλιού δια των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου

Οι εξελίξεις στον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύρακο 5 και 6  Ιουνίου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Στέλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη.   

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 4ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας στον Καράβολα και στο Πάρκο Γεωργιάδη

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε έτος στις 5 Ιουνίου.  Φέτος ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 08/06/2021

Την Τρίτη 08/06/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 07/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 07/06/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 05/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 09/06/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 04/06/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021). 

Επιμνημόσυνη δέηση στην Προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη, στο ομώνυμο Πάρκο  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουνίου.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση (έκτακτα) με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή  04 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2004-06-2021.pdf

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 03/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 03/06/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Υπεγράφη η σύμβαση για την ψηφιοποίηση του οπτικοακουστικού αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τις «Ψηφιακές εφαρμογές πολιτισμού μέσω των οπτικοακουστικών θησαυρών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής». Τη σύμβαση υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας που ανακηρύχθηκε μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, με τελικό ποσό τις 252.588,00 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης  και πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής πρόκειται να ψηφιοποιηθεί το αρχείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Εγκαίνια 60ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου- Παραλαβή 22 λυόμενων αιθουσών από την ΚΤΥΠ

Τα εγκαίνια του 60ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου της οδού Μυρτιάς στις Μεσαμπελιές πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 1 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 02/06/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021) 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.  Η επιτυχία του εγχειρήματος αποτυπώνεται και στους αριθμούς του καναλιού, από τις 10 Απριλίου του 2020, όταν ξεκίνησε ουσιαστικά την λειτουργία του:

Περισσότεροι από 600 μαθητές στην έκθεση «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» - Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Μηνά Γ. Γεωργιάδη την Πέμπτη

Συνεχίζεται, με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, η επετειακή έκθεση με θέμα: «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης –  Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941).

Η έκθεση με ντοκουμέντα και ενθυμήματα, που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης, δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές περιηγήσεις τόσο στον χώρο της έκθεσης πάντα με εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, λόγω COVID- 19.

Επαναλειτουργία των δημοτικών γυμναστηρίων

Σε συνέχεια των διευκρινήσεων που δόθηκαν από την Πολιτεία για την  επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι τα δημοτικά γυμναστήρια στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Πατελών, επαναλειτουργούν από την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες του κέντρου»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Μαΐου  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αντικείμενο την επικείμενη έναρξη εργασιών ανάπλασης στον Σταυρό.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 01/06/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 33506/2021 (ΦΕΚ 2233/Β’/29-05-2021).

ΠΣΚΗ - Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά!: Ελένη Τσαλιγοπούλου Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 21:30 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Στην πρώτη συναυλία των καλοκαιρινών παραστάσεων και παραγωγών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, “ΠΣΚΗ – Καλοκαίρι 2021: Με το κοινό ξανά!”, η αγαπημένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου παρουσιάζει τις μεγάλες επιτυχίες της.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη Εμπορικών Επιχειρήσεων στην Πράξη «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -OPEN MALL»

Ανοικτή πρόσκληση στις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Ηρακλείου και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στο Ανοικτό Κέντρο Δ. Ηρακλείου - OPEN MALL-  απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 5 Ιουνίου στη Λότζια

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05.06.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Στην παρουσίαση του ΒΟΑΚ από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών  Κώστα Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021). 

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης δικτύων αποχέτευσης στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου (Παραλιακή),  στο ύψος της οδού Μάχης Κρήτης.

 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 29/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 31/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 31/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Σύμβαση Δήμου Ηρακλείου- ΕΛΜΕΠΑ για την αναβάθμιση του πρασίνου

Προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου ο Δήμος Ηρακλείου. Η σύμβαση έχει τίτλο «Επιστημονική υποστήριξη της λειτουργίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη καθώς και του Καθηγητή Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου κ. Παναγιώτη Νεκτάριου.

Οριοθέτηση εργοταξίου για την έναρξη των εργασιών

 

Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών του έργου «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» και έχοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 2501/1/359 απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, την Κυριακή 30/05/2021 θα γίνει η οριοθέτηση του εργοταξίου και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στις ακόλουθες οδούς:

1.         στην οδό Χατζ. Γιάνναρη, από την συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς,

2.         στο τμήμα της οδού Έβανς (μικρή) από την συμβολή της με τη Χατζ. Γιάνναρη έως την Δικαιοσύνης και

3.         στο τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, από την συμβολή της με την Έβανς έως την 1821 & Ίδης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα και με το υπ’ αριθμ. 2501/1/790-κγ’/2021 έγγραφο της Τ.Τροχαίας Ηρακλείου σε αυτή φάση (Α’) εκτέλεσης των εργασιών, θα γίνεται μέσω των οδών Αβέρωφ – Ζωγράφου – Χατζ. Γιάνναρη και στη συμβολή των οδών  Χατζ. Γιάνναρη και Σμύρνης θα εκτρέπεται στην οδό Σμύρνης με κατεύθυνση την οδό Αβέρωφ.

 

To μουσικό σύνολο «Pian – είστε» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η πρώτη διαδικτυακή εμφάνιση του συνόλου «Pian -είστε» θα προβληθεί  τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 21:15 στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαΐου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύρακο 29 και 30 Μαΐου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο. κ. Γιώργος Σισαμάκης.   Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη – Το Ηράκλειο μπορεί να γίνει κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 28/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 28/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

6 νέες λυόμενες αίθουσες στο 60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου για την Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Αγωγή

Ο Δήμος Ηρακλείου παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου 6 λυόμενες αίθουσες στο 60ο Νηπιαγωγείο της πόλης. Οι νέες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε οικόπεδο της οδού Μυρτιάς προκειμένου να καλύψουν τις στεγαστικές  ανάγκες του νηπιαγωγείου στο πλαίσιο της εφαρμογής της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας. 

Το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής υπέγραψαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη και η Διευθύντρια του 60ου  Νηπιαγωγείου κ. Αμαλία Σηφάκη παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Σύσκεψη για τη λειτουργία των θερινών τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

 

Σε μία συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου και κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού προχωρά και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου.  Έτσι χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λότζια στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου- προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο με ιστοσελίδα- εκπρόσωποι των Κοινοτήτων και  εθελοντές – συντονιστές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης των θερινών τμημάτων προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες με παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Και αυτά τα τμήματα θα υποστηριχθούν από εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που καλούνται τώρα να προσφέρουν από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για να τα στελεχώσουν.

Ανακοίνωση για τα ΚΕΠ

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου λειτουργεί το ΚΕΠ που εξυπηρετούσε τους πολίτες στην οδό Ανδρόγεω, το οποίο έχει κλείσει λόγω εργασιών συντήρησης. Η είσοδος του ΚΕΠ είναι επί της Λεωφόρου Πλαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα ΚΕΠ η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται από  Δευτέρα έως Παρασκευή από 7.30 έως 15.00.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 27/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 27/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την Ανάπλαση του Σταυρού - Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Έργο που αλλάζει προς το καλύτερο το κέντρο της πόλης»

Υπεγράφη το μεσημέρι της  Τετάρτης 26 Μαίου, στη Λότζια η σύμβαση για τη «Διαμόρφωση  οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού» (ουσιαστικά η δεύτερη φάση της Ανάπλασης του Σταυρού). Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ορακίων για μία ημέρα λόγω εργασιών

Στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση Δικτύων ύδρευσης στις Περιοχές Δειλινά- Ακαδημία- Νέα Αλικαρνασσός» έχουν προγραμματιστεί εργασίες στην οδό Ορακίων Νέας Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 27 Μαΐου.

Οι εργασίες πρόκειται να διαρκέσουν μια (1) ημέρα και θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας, στην οδό Ορακίων από τη συμβολή της με το δρόμο προς ΒΙΠΕ από την πλευρά της περιοχής του Καρτερού  (γέφυρα άνω διάβασης της Εθνικής Οδού) έως τη συμβολή της με την οδό Σταδίου.

Διακοπή ύδρευσης λόγω εργασιών στις γεωτρήσεις των Δαφνών

Προγραμματισμένη  διακοπή ύδρευσης λόγω εργασιών στις γεωτρήσεις της περιοχής των Δαφνών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 26 Μαΐου έως και αύριο,  Πέμπτη  27/5. Οι διακοπές στην υδροδότηση την Πέμπτη θα είναι από τις  08:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι. Προβλήματα υδροδότησης αναμένεται να δημιουργηθούν στην περιοχή της Φοινικιάς και στον Κάμπο του Αγίου Σύλλα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 26/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη» για το πρόγραμμα «Ελλάδα χωρίς πλαστικά»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη» είχε το πρωί της Τρίτης 25 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια.

Σειρά συναντήσεων με τους προέδρους των Κοινοτήτων από κλιμάκιο της ΔΕΥΑΗ

Με τους προέδρους των Κοινοτήτων πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), προκειμένου να εξετάσει θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης που απασχολούν τις περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου.

Διαδικτυακό εργαστήριο για Γονείς - Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων – Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους;

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο τριών συναντήσεων, με θέμα: «Διαχείριση άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων – Πώς οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη στα παιδιά τους;», για γονείς παιδιών που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Όμορφος που ’ναι ο κόσμος» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση έρχεται στο ψηφιακό  κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture την Τετάρτη 26 Μαίου.

Ψήφισμα αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την Παλαιστίνη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει ομόφωνα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και δηλώνει πως είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με το θύτη. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:

Ξεκίνησε η δράση «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη ΔΗΚΕΗ, το Τμήμα Τροχαίας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΗΚΕΗ), επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με αφορμή την έναρξη της δράσης κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Ασφαλώς Κυκλοφορώ». 

Η δράση, που είναι μία πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Έτσι καθημερινά και από τις 08:00 έως τις 13:00 το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής- προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα των μέτρων ασφαλείας που ορίζει η πανδημία COVID-19 για τους ανοικτούς χώρους -θα ανοίγει τις πόρτες του για μαθητές που θα διδάσκονται κυκλοφοριακή συμπεριφορά σε ένα σωστά διαμορφωμένο χώρο μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών που θα προγραμματίσουν με τα σχολεία τους.

Η δράση πραγματοποιείται από την ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 25/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 31950/2021 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-05-2021).

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνει ότι, λόγω βλάβης στον τροφοδοτικό αγωγό των Αστρακών πρόκειται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου και αύριο, Τρίτη 25/5 στις περιοχές:

Καρτερού, Μέσα Καρτερού και Νέας Αλικαρνασσού. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη του Καναδά

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα Mark Allen είχε το πρωί της Δευτέρας 24 Μαΐου στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Η συνάντηση  έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως όσον αφορά στον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, αγγούρια), ως εξής:

Ολοκληρώνονται απόψε οι προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων από τη Μάχη της Κρήτης στον Κούλε

Ολοκληρώνονται απόψε, Δευτέρα 24 Μαΐου οι προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές  είναι στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η Έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Πρόκειται για στιγμιότυπα από τη Μάχη της Κρήτης, σε ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας 5΄ λεπτών από το προσωπικό αρχείο του Επιμελητή της έκθεσης και Επιστημονικού Συνεργάτη σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστή Μαμαλάκη. Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Σάκης Βρουχάκης με τον Νίκο Χριστοδουλάκη και  η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Αντώνη Βουμβουλάκη.

Εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Γ.Γ του Υπουργείου Χωροταξίας Ε. Μπακογιάννη

Τα έργα που εντάσσονται στο ταμείο ανάκαμψης  καθώς και το ειδικό χωρικό σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 25/05/2021

Την Τρίτη 25/05/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 24/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 24/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 22/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:269922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν  στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. 

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 28 Μαΐου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 26/05/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Καθηλωτική η προβολή των ιστορικών ντοκουμέντων από τη Μάχη της Κρήτης στον Κούλε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 20 Μαΐου οι πρώτες προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές αυτές, που πραγματοποιήθηκαν μετά τη δύση του ήλιου (πρώτη προβολή 21:30), ήταν πραγματικά καθηλωτικές για όσους βρέθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος των Νεωρίων, στην Πλατεία 18 Άγγλων, αλλά και στο ενετικό λιμάνι της πόλης. Στιγμιότυπα από τη Μάχη της Κρήτης, σε ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας 5΄ λεπτών, προβλήθηκαν στην επιφάνεια του εμβληματικού μνημείου, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.

Το Link για το εντυπωσιακό βίντεο είναι:

https://www.youtube.com/watch?v=l5cpmPsPuhk 

«Pulse.Live» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Το βραβευμένο alternative rock συγκροτήμα pulse. έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture για μια μουσική  παράσταση την Δευτέρα 24 Μαΐου στις 21.15.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 24-5-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα  24    Μαίου  2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 (ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2024-05-2021.pdf

 

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Ηρακλείου και «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνυπέγραψαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος .

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 21/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Προβολές ιστορικών ντοκουμέντων από τη Μάχη της Κρήτης στον Κούλε

 

Ξεκινούν απόψε, Πέμπτη 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 του μήνα οι προβολές των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές αυτές είναι στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η Έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης «80ή Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Πραγματοποιήθηκαν την  Τετάρτη 19 Μαΐου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα επίσημα εγκαίνια της επετειακής Έκθεσης με θέμα: «80ή Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου - 1 Ιουνίου 1941).  

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 20/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 20/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Έρχονται μηχανικοί κομποστοποιητές στον Δήμο Ηρακλείου

Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση αυτόνομων μηχανικών κομποστοποιητών υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης 19 Μαίου στη Λότζια, ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και την ανάδοχο  εταιρεία. 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 19/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

«Ασφαλώς Κυκλοφορώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη ΔΗΚΕΗ, το Τμήμα Τροχαίας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργανώνουν ειδική δράση κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό. Η δράση, που είναι μία πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, ξεκινά τη Δευτέρα 24 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Στις εργασίες ανάπλασης γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης των οδών γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οι εφαρμογές της «Έξυπνης Πόλης» στη διάθεση των δημοτών- Το σύστημα ψηφιακής παρακολούθησης θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης σε Δικαστήρια και Πολεοδομία μπαίνει σε λειτουργία

Σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το σύστημα ψηφιακής παρακολούθησης των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης που βρίσκονται τόσο στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου όσο και μπροστά από το κτήριο της Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου. Το θέμα αυτό απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Σισαμάκης με τον επικεφαλής του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή και Καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστα Στεφανίδη καθώς και με στελέχη τόσο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου όσο και του ΙΤΕ. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ηρακλείου και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ για τις εφαρμογές της  «Έξυπνης Πόλης», όπου μία σειρά ψηφιακά έργα ενισχύουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και παράλληλα ισχυροποιούν την παρουσία του Ηρακλείου στις ψηφιακές  πόλεις της Ευρώπης.

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης για την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» την Τετάρτη 19 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941).

«Ενημέρωση του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ηρακλείου για παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων του»

 

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες, ότι μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης των παρακάτω προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή ¨Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης 2014-2020».

Ξενάγηση στη δουλειά του αγιογράφου Μάνου Μπαστάκη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Tην δική του αποτύπωση στην τέχνη της αγιογραφίας, θα περιγράψει την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 στις 21:15  ο αγιογράφος Μάνος Μπαστάκης στο  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 18/05/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 29922/2021 (ΦΕΚ 1944/Β’/13-05-2021).

Βλάβη στον αγωγό διανομής στους Αθανάτους

 

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω βλάβης που έχει παρουσιαστεί στον αγωγό διανομής στην περιοχή των Αθανάτων αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής από σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου έως και αύριο, Τρίτη 18.

Περισσότερες πληροφορίες  για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση). 

Άνοιξε και πάλι το Info Point – Ξεκινούν την Τετάρτη 19 Μαΐου οι δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου

Ανοίγει και πάλι από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου ο διαδραστικός χώρος ενημέρωσης επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου, Info Point. Πρόκειται για έναν χώρο όπου με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και καινοτόμων διαδραστικών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, παρέχονται πολύτιμες πληροφορίες και υλικό σε επισκέπτες και μαθητές για την ιστορία και τα μνημεία της πόλης.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 22 Μαΐου 2021

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Μανώλης Κονταρός | Τσ’ αγάπης και τση λευτεριάς είναι γλυκιά η μάχη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Την Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 21:00, ημέρα τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης ο Μανώλης Κονταρός, ένας μουσικός ερμηνευτής με χαρακτήρα επαναστατικό και φύσημα από την κρητική ψυχή του, μας ξεσηκώνει από την Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία καλοκαιρινού’’ του ΠΣΚΗ σ’ ένα πρόγραμμα με μουσικές εμπνευσμένες από το ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την Μεγαλόνησο κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην Ακτή Καρτερού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Την Δημοτική Ακτή Καρτερού επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 15 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Με αφορμή  το άνοιγμα της Ακτής για το κοινό, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη για τις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα προκειμένου ο χώρος να  είναι και πάλι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες.

Ξεκινά το Σάββατο 15 Μαΐου στο Ηράκλειο η επετειακή έκθεση για τη Μάχη της Κρήτης - «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941)

Ξεκινά το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, έκθεση με ντοκουμέντα και ενθυμήματα από τη Μάχη της Κρήτης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941). Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου για τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Διευθυντή της TUI Hellas κ.Ian Hay

Συνάντηση με τον  Γενικό Διευθυντή της TUI Hellas υπεύθυνο σε Ελλάδα και Κύπρο Ian Hay, είχε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός, το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 17/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 17/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 15/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

«Daulute Trio live» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Το μουσικό σχήμα Daulute, έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture,  και μας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Daulute Trio Live».

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντιπροσωπεία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

Την πρόταση για την καθιέρωση ετήσιου διεθνή αγώνα στίβου για Άτομα με Αναπηρίες κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου αντιπροσωπεία της  Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γ. Σισαμάκης για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου επεσήμανε: «Με χαρά, αισιοδοξία αλλά και υπευθυνότητα υποδεχόμαστε τη σημερινή μέρα. Η έναρξη της τουριστικής περιόδου σηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομικής ζωής για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα.

Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας, τους ευχαριστούμε  που προτίμησαν την Κρήτη για τις πρώτες διακοπές τους μετά από 2 δύσκολα χρόνια. Το Ηράκλειο αλλά και η Κρήτη ολόκληρη, αποτελούν ένα ασφαλή τουριστικό προορισμό με κορυφαίες υγειονομικές δομές. Παράλληλα ευχόμαστε στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού να έχουν μια υγιή και εποικοδομητική χρονιά,  έτσι ώστε να αποτελέσει την επιστροφή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για το νησί.

Ως Δήμος Ηρακλείου, μέσα από το Info Point είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να δείξουμε στους επισκέπτες μας  κάθε γωνιά αυτού του τόπου με την ιστορία, τον πολιτισμό, τους όμορφους ανθρώπους, τις μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές. Το Ηράκλειο θα είναι πάντα ένας ξεχωριστός προορισμός. Εύχομαι μία ασφαλή και καλή τουριστική περίοδο για όλους!»

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 14/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021)

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό είχε το πρωί της Πέμπτης 13 Μαΐου, στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Δήμο Ηρακλείου

Η 19η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προέδρου του Σ.Ε.Μ.Π.,  Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαΐου 2021 στη Λότζια.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 13/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 13/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Η «Πνοή του ανέμου» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Herakion Arts and Culture

Με την παράσταση «Πνοή του ανέμου» από το μουσικό σχήμα Άησις  συνεχίζονται την Τετάρτη 13 Μαΐου 2021, οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου άναψε το πράσινο φως για την κατάθεση υποψηφιότητας με στόχο τη διεκδίκηση για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 ή 2025

Την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την κατάθεση υποψηφιότητας όσον αφορά στην διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021.

Τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την συνεισφορά του στην διαχείριση του Προσφυγικού

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο της ΄Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα Jason Hepps είχε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαΐου, στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 12/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Ανακοίνωση για το βίντεο «Η Κάντια 1640»

Σε σχέση με την δημοσιευθείσα επιστολή που υπογράφουν δεκαέξι έγκριτοι συμπολίτες,   θέλουμε εξ αρχής να καταστήσουμε γνωστό  ότι η επίμαχη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί , χρηματοδοτήθηκε το 2013 από το ΕΣΠΑ 2007-2013, ολοκληρώθηκε το 2014 και παρουσιάστηκε το 2015. Με την εφαρμογή αυτή έχουν ξεναγηθεί πάνω από 6.000 πολίτες, Έλληνες και ξένοι.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού

 Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 11/05/2021 στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 28503/2021 (ΦΕΚ 1872/Β’/08-05-2021).

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών σύνδεσης στο νέο δίκτυο στης ΔΕΥΑΗ

 

Μετά την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ στην περιοχή της Θερίσσου, από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και αύριο Τρίτη 11/5 θα πραγματοποιηθεί απομόνωση των παλαιών δικτύων ύδρευσης  και θα προχωρήσουν οι εργασίες σύνδεσης στο νέο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ. Για το λόγο αυτό και θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή της Θερίσσου, από την Λεωφόρο Α. Παπανδρέου έως και το Στάδιο της Ελευθερίας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πολιτιστικού  Συνεδριακού Κέντρου, στην Λεωφ. Πλαστήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) . 

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 15 Μαΐου στο αίθριο της Λότζια

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Ηρακλείου για την δημιουργία κοινωνικών δομών στην Αγία Αικατερίνη

Με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου, στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό στη Λότζια η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

 

Με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου, στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου – Συνάντηση στη Λότζια του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Την διαβεβαίωση ότι το μεγάλο έργο της Αστικής Αναζωογόνησης (Πάρκο Ερυθραίας), προϋπολογισμού 12,4 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας,, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Μαΐου στην Λότζια.

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 10/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 10/05/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 08/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/05/2021

Την Τετάρτη 12 Μαϊου 2021 και ώρα 13.00 , θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το  Σαββατοκύρακο 8 και 9 Μαΐου 2021 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  ο. κ. Γιώργος Καραντινός.  

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 14 Μαΐου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 12/05/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω.

Self- Test για COVID-19 στους μαθητές Ρομά από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Self-Test για COVID-19 θα πραγματοποιούν κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη από τις 07:30 έως και τις 15:00 στο χώρο του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, οι μαθητές Ρομά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.  

Ο Γιώργης Μανωλάκης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ο Γιώργης Μανωλάκης έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, με μια ιδιαίτερη solo μουσική παράσταση.

Την online πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/CWsOX-n3RnM,  ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».  

Εύσημα στον Δήμο Ηρακλείου για το Ειδικό Χωρικό της Νέας Αλικαρνασσού – Παρουσιάστηκε το σχέδιο στο Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Τα εύσημα τόσο από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάνννη απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να εκπονήσει Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την περιοχή Νέας Αλικαρνασσού,  κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης  6 Μαΐου.

Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα του καταυλισμού των Ρομά στην Νέα Αλικαρνασσό και τα ζητήματα καθημερινότητας τους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαΐου με τη συμμετοχή του  Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργου Σταμάτη, της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη, του εντεταλμένου συμβούλου Δημοτικής Περιουσίας Μανώλη Βασιλάκη καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 10-05-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα   10    Μαΐου      2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2010-05-2021.pdf

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου - οδός Λεβήνου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου - οδός Πετρακογιώργη

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 07/05/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με ποιοτικές εκδηλώσεις ειδικού θεματικού ενδιαφέροντος.

Έναρξη εγγραφών, προϋποθέσεις αιτήσεων στα ΚΕΠΑ για το έτος 2021

Ξεκινούν οι εγγραφές στα ΚΕΠΑ Ηρακλείου. Οι προϋποθέσεις για την κατάθεση αιτήσεων: 

Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου.

Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017 ‘‘Νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών’’.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου άρθρο 3 παρ.2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017. Διόρθωση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δηλαδή μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Η ΔΕΥΑΗ τιμά τη Ζωοδόχο Πηγή

Αύριο, Παρασκευή 7 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής η ΔΕΥΑΗ τιμά την προστάτιδά της. Για το λόγο αυτό οι συναλλαγές με το κοινό θα γίνονται μέχρι  τις 13:00.

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 06/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 06/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 27683/2021 (ΦΕΚ 1814/Β’/29-04-2021).

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 8 Μαΐου στο κέντρο του Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

'Song of Myself, v.2' στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Η ομάδα Μa έρχεται  στο ψηφιακό  κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, για να παρουσιάσει μια κινηματογραφική ανασύνθεση του χοροθεατρικού έργου «Song of Myself».

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 7 Μαΐου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

 Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 05/05/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 01/05/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:

26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 30/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Ανακοίνωση για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι τα προκαθορισμένα δρομολόγια για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων δεν θα πραγματοποιηθούν από Μεγάλη Παρασκεύη 30 Απριλίου έως και Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021. Θα ξεκινήσουν και πάλι από την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Αντιδήμαρχοι Υπηρεσίας για τις αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο Μ. Παρασκευή  - Μ. Σάββατο - Κυριακή του Πάσχα  (30/4 - 01/05 - 02/5 2021)  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. 

Την Δευτέρα του Πάσχα (3/5) και την Τρίτη (4/5, αργία της Πρωτομαγιάς) Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι  η κα Ρένα Παπαδάκη. 

Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συναυλία τζαζ με το σχήμα DIMI-trio στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα του Πάσχα

Με μια συναυλία τζαζ μουσικής από το μουσικό σχήμα DIMI-trio ανοίγει η αυλαία των προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, για τον μήνα Μάιο.

Όλα έτοιμα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης της ΔΕΠΑΝΑΛ

Όλα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Το «ΜΑΡΙΝΑ» στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου, ο «Πλάτανος» στην πλ. Αγίου Τίτου, ο «Κουμπές» στην πλ. Κορνάρου, το αναψυκτήριο στην Όαση, καθώς και το ολοκαίνουργιο αναψυκτήριο στο πάρκο Γεωργιάδη - που πλέον θα έχει στη διάθεση των πολιτών και τραπεζοκαθίσματα - προετοιμάστηκαν για να υποδεχτούν ξανά τους θαμώνες τους.

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν το Μ.Πέμπτη 29/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή Πατέλες Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πατελών, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Στην νέα παιδική χαρά στο Πενταμόδι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την καινούργια παιδική χαρά στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πενταμοδίου. Το έργο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, της Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελίας Σχοιναράκη- Ηλιάκη και του Αντιπροέδρου Νεκτάριου Κανακαράκη.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 29/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»,

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 29/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Το πρόγραμμα προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture για τον Μάιο του 2021

Έπειτα από μια μικρή ανάπαυλα, λόγω της Μεγάλης Βδομάδας, το  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  Heraklion Arts and Culture, συνεχίζει τις προβολές και τον Μάιο του 2021 με νέες online πρεμιέρες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 21:15.

Sacro Amor | Θείος και θνητός έρως στη θρησκευτική μουσική στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τα Πάθη του Θεανθρώπου αποτέλεσαν θεματικό χώρο συνάντησης της «καθ’ ημάς» Ανατολής με τη Δύση, όπως αποτυπώνεται στην εικονογραφία, την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική. Θείος και ανθρώπινος ο αέναος έρως της ψυχής προς την αθανασία, θείος και ανθρώπινος ο πόνος της απώλειας, η οδύνη, η ικεσία προς την Παρθένο, η προσδοκία Αναστάσεως.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 28/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Ξεκινούν οι εργασίες για την διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού- Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

 

Ξεκινούν την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση – Ανάπλαση των οδών  Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού». Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Ρωμανού, καθώς και στο τμήμα της οδού Γιαννίκου από τη συμβολή της με την οδό Μυλοποτάμου μέχρι την οδό Σπιναλόγκας.

Παράλληλα η οδός Χαιρέτηδων θα λειτουργεί ως αδιέξοδο, για την πρόσβαση των κατοίκων στις ιδιοκτησίες τους.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου τα προσφυγόπουλα

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργο Μαυρογιάννη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δικτύωσης Δήμητρα Καμπέλη είχε το πρωί της Μ. Δευτέρας 26 Απριλίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη ,για τον συντονισμό και την οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων.

Εθελοντική αιμοδοσία το Μ. Σάββατο 1 Μαΐου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το M. Σάββατο 01.05.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 27/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 26380/2021 (ΦΕΚ 1682/Β’/24-04-2021).

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 29 Απριλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου για:

Στη δράση καθαριότητας στο Σκαλάνι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στο Σκαλάνι συνεχίστηκαν το Σάββατο 24 Απριλίου οι στοχευμένες δράσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στην περιοχή των Πατελών

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:  24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 26/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 26/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Δέσμευση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε Δήμαρχο Ηρακλείου για την εξαίρεση του έργου αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου από το πλαφόν του «Αντώνης Τρίτσης»

Για την εξαίρεση του κόστους του μεγάλου έργου της  αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου του Δήμου Ηρακλείου, από το χρηματοδοτικό πλαφόν του «Αντώνης Τρίτσης» δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, σε συνάντηση που είχαν το πρωί  της Παρασκευής 23 Απριλίου, στην Αθήνα.  

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 24/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω εργασιών

Κλειστή για την διέλευση οχημάτων θα είναι η συμβολή των οδών Πατριάρχου Φωτίου και Φοίνικος στην περιοχή του Μασταμπά, λόγω εργασιών κατασκευής υπερυψωμένης διάβασης πεζών.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύσει από την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου έως την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης ΒασιλάκηςΘυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 23/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και μεγάλη συμμετοχή η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Απριλίου, η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου. Στην χθεσινή 2η Διαβούλευση  ΣΒΑΚ  σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή από τους φορείς ενώ έγιναν και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις που αφορούν στην οδική ασφάλεια, τις ήπιες μορφές μετακίνησης αλλά και την γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας  της μετακίνησης στην πόλη.

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 στους εργαζομένους της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, το 2020, συνδιοργάνωσε και χρηματοδότησε την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού προγράμματος στην Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19, παράλληλα με μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και συνεργασιών με την Υγειονομική Περιφέρεια και τα νοσοκομεία του νησιού για την γενικότερη ενίσχυση του συστήματος υγείας,

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης  με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας κα Άννα Ψαρουλάκη. 

Το πρόγραμμα φέτος επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Ημερίδα για την Πρόληψη του Καπνίσματος στο Σχολείο

 

Η 7η  ΥΠΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου και με τη συμβολή του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Πρόληψης Θεσσαλονίκης «ΠΥΞΙΔΑ» διοργανώνουν διαδικτυακή εκπαιδευτική ημερίδα στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης της δράσης «Πρόληψη και Διαχείριση της Χρήσης Καπνού στα Σχολεία».

Στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 22/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 22/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Σύσκεψη στη Λότζια για την εστίαση

Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου είχε σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια συμμετείχαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Χαλβατζή, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και το μέλος Γιώργος Ζερβάκης.

O Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με ποιοτικές εκδηλώσεις ειδικού θεματικού ενδιαφέροντος. Παρακολουθεί και συμμετέχει στον γενικό σχεδιασμό της εν Αθήναις επιτροπής και παράλληλα, με δικές του διοργανώσεις, αναδεικνύει την ιδιαίτερη συμμετοχή της Κρήτης και τους διαρκείς αγώνες της για ελευθερία και ένωση με την μητέρα πατρίδα.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑ για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτια διανομής.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑ για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτια διανομής,

με αφορμή το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στο 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ την τηλε-ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το λιμάνι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κατά την συνεδρίαση του την Δευτέρα 19 Απριλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 21/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Ένα ακόμα σταθερό σημείο διεξαγωγής rapid test στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου

Ένα ακόμα σταθερό σημείο για την δωρεάν διεξαγωγή rapid test ανίχνευσης του Covid-19 εγκαινιάστηκε την Τρίτη 20 Απριλίου στο κέντρο του Ηρακλείου. Και συγκεκριμένα, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης (Άγιος Μηνάς), όπου τοποθετήθηκε οικίσκος προκειμένου όσοι δημότες το επιθυμούν να έχουν την δυνατότητα υποβολής σε rapid test από το προσωπικό του ΕΟΔΥ,  καθημερινά (και τις  Κυριακές), από τις 10 το πρωί  έως τις 2 το μεσημέρι.

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

Με ένα εντυπωσιακό video διάρκειας 7:40 το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου δίνει τώρα την δυνατότητα στους επισκέπτες του Info Point να «ξεναγηθούν» στην πρωτεύουσα του βενετοκρατούμενου Βασιλείου της Κρήτης, στην Candia του 1640, λίγο πριν την πολυετή πολιορκία της από τους Οθωμανούς.

Αύριο η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου

Η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2020 με μεγάλη συμμετοχή φορέων.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Να παραχωρηθούν προς διαχείριση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ενετικός Λιμένας, Θεατρικός Σταθμός, πρώην ΚΤΕΛ και Λιμενικό Περίπτερο»

Τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου αναφορικά με την επικείμενη παραχώρηση του λιμανιού σε επενδυτές, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Απριλίου, διαδικτυακά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗ Μηνά Παπαδάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο νέο Πρόγραμμα με τίτλο «URBACT Sustainable Development Goals in Cities- Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Πόλεις»

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «URBACT- Sustainable Development Goals (SDG’s) in Cities - Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Πόλεις» συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Ηρακλείου, μαζί με 19 ακόμα Δήμους. Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός από την Ελλάδα που συμμετέχει στο Δίκτυο ενώ επικεφαλής είναι η πόλη του Tallinn (Εσθονία). Στο  εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης οι πόλεις: Klapeida (Λιθουανία), Solingen (Γερμανία), Reggio Emilia (Ιταλία), Schiedam (Ολλανδία), Muscron (Βέλγιο), Braga (Πορτογαλία), Trim (Ιρλανδία), Ozalj (Κροατία), Bratislava (Σλοβακία), Jihlava (Τσεχία), Manresa (Ισπανία), Dzierzoniow (Πολωνία), Veszprem (Ουγγαρία), Glasgow (Ηνωμένο Βασίλειο), La Rocelle (Γαλλία), Gavle (Σουηδία), Veliki Preslev (Βουλγαρία).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 20/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 24489/2021 (ΦΕΚ 1558/Β’/17-04-2021).

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 24 Απριλίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.04.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο Πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν παρουσιαστεί στις επιστρώσεις των δαπέδων του Πάρκου Γεωργιάδη.

Συμφωνία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για διεκδίκηση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

 

Σε συμφωνία για την διεκδίκηση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων  το 2023 ή  το 2025 κατέληξαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου, στην Λότζια. Για να προχωρήσει η διαδικασία, όπως τόνισαν και οι δυο, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που θα εμπλακούν στην διεκδίκηση.

Συνεχίζονται οι δράσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού των δημοτικών κοιμητηρίων

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού των κοιμητηρίων που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια δράση την οποία συντονίζει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, σε συνεργασία με τα τμήματα δημοτικών κοιμητηρίων και πρασίνου και περιλαμβάνει  εργασίες πρασίνου , καθαρισμού με εργάτες και πλυστικά μηχανήματα, και βαψίματος σε κάποια κεντρικά σημεία.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών κρεοπωλείου (κρέας αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο & αυγά), ως εξής:

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 19/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»,

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 19/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 17/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Εργασίες Διαγράμμισης στη Λεωφόρο Κνωσσού

Το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου θα ολοκληρωθούν από το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου οι εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης πλαστικών οριοδεικτών  επί της Λ. Κνωσσού  στο τμήμα από τη γέφυρα «Θανάσης Σκορδαλός» έως την οδό Αλεξανδρείας.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/04/2021

Την Τρίτη 20/04/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 23 Απριλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου για:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 21/04/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 17 και 18 Απριλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Απριλίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας ΒαρδαβάςΘυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δημήτρης Τουφεξής | Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Frédéric Chopin στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (video)

Τα έργα του Frédéric Chopin για πιάνο, αποτελούν για κάθε ερμηνευτή ένα δώρο ανυπέρβλητης ομορφιάς και αισθητικής αξίας. Ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ Δημήτρης Τουφεξής, έρχεται το Σάββατο 17 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού’’ και μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming, ετοιμάζεται να μαγέψει το κοινό με την ερμηνεία του σε ένα πρόγραμμα επιλεγμένων έργων του επονομαζόμενου “Πρίγκιπα του πιάνου”.

«Mandoloop Live Concert» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Με την μουσική παράσταση «Mandoloop Live Concert»   συνεχίζονται την Δευτέρα 19 Απριλίου οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture.  Η συναυλία που εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ "Κρήτη 1 Ιστορία 5+1 Πολιτισμοί"  θα πραγματοποιήσει online πρεμιέρα στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/lP31-tFpjQQ ενώ μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 16/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021)

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 19-4-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα   19     Απριλίου     2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2019-04-2021.pdf

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα άθλησης «διαΖΩσης OpenGym 2021» του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα άθλησης που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου σταδίου (βοηθητικό και κεντρικό γήπεδο).

Η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σαββάτου θα συνεχιστεί εκτάκτως και την Κυριακή 18 Απριλίου στο αίθριο της Λότζια

Η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σάββατου 17.04.2021, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  θα συνεχιστεί – εκτάκτως – και την Κυριακή 18 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 13:30. 

2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) Δήμου Ηρακλείου

 

2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου
Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 | 18:00

Ο Δήμος Ηρακλείου σας καλεί στη Δεύτερη Διαβούλευση για το υπό εκπόνηση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης Ηρακλείου. Η διαβούλευση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου και ώρα 6μ.μ.
Λόγω των συνθηκών η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε σύνδεσμοπου θα σας κοινοποιηθεί μετά την επιβεβαίωση συμμετοχής του φορέα σας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΣΒΑΚ , δηλαδή τα Στρατηγικά Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αφορούν στον ανασχεδιασμό των πόλεων με βασικούς άξονες την προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλειαμε την προαγωγή των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή της φιλοσοφίαςτης μετακίνησης στην πόλη.

Σε αυτή τη δεύτερη διαβούλευση για το υπό εκπόνηση ΣΒΑΚ του Ηρακλείου, θαπαρουσιαστούν από το Δήμο και τον ανάδοχο οι βασικές προτάσεις του σχεδίου με στόχο να επιλεγεί από κοινού με τους φορείς το επικρατέστερο σενάριο με τις σχετικές προτάσεις μέτρων.

Για την ηλεκτρονική συμμετοχή σας, δηλώνετε το email και το όνομα του εκπροσώπου που θα συμμετέχει μέχρι την
Δευτέρα 19.04.2021 στο svakher@gmail.com
.

Επανεκκίνηση για την δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκίνησε και πάλι την δωρεάν διάθεση ποδηλάτων με δανεισμό στους πολίτες, η οποία είχε σταματήσει λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας covid-19.

Στο Ηράκλειο η διαβούλευση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 στο Ηράκλειο η διαβούλευση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Β.Α.Α.) της νέας προγραμματικής περιόδου 2021- 2027. Οι δράσεις για τη Β. Α. Α. πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο). Πιο συγκεκριμένα, από το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη εκτιμάται ότι αναλογούν περί τα 80 εκ. ευρώ τα οποία και θα κατανεμηθούν στις 4  Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 15/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 15/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Συμμετοχή Επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου:

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 14/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 14/04/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 14/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 14/04/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021). 

Υπεγράφη η σύμβαση για τη «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων» - Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Στόχος η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών»

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων» χθες, Δευτέρα 12 Απριλίου, στη Λότζια. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

O ζωγράφος Νίκος Βισκαδουράκης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture

Με συνέντευξη και παρουσίαση του έργου του ζωγράφου Νίκου Βισκαδουράκη συνεχίζονται την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 21.15 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17.04.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 13/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 13/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Δωρεάν rapid test καθημερινά στην πλατεία Ελευθερίας

Σε δωρεάν rapid test για την ανίχνευση του Covid-19,  θα μπορούν να υποβάλλονται καθημερινά οι δημότες του Ηρακλείου καθώς τέθηκε σε λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου, το σημείο στην πλατεία Ελευθερίας όπου ο ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν τα τεστ σε όσους δημότες το επιθυμούν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 13/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 13/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 22439/2021 (ΦΕΚ 1441/Β’/10-04-2021).

Στην ενημερωτική σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην ενημερωτική σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα  συμμετείχε το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην στοχευμένη δράση καθαριότητας στο Δειλινό

Με επιτυχία συνεχίστηκαν το Σάββατο 10 Απριλίου οι εβδομαδιαίες στοχευμένες δράσεις καθαριότητας που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου στις συνοικίες και τους οικισμούς της επικράτειάς του.

Ένας Χρόνος Heraklion Arts & Culture Ένας χρόνος Διαδικτυακά Ταξίδια Πολιτισμού

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι του, το  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts & Culture. 

Τα  βασικά στοιχεία της μέχρι σήμερα λειτουργίας του: 

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 12/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 12/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 10/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 10/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 10/4/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 10/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 14-4-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Τετάρτη   14    Απριλίου     2021 και  ώρα 17:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2014-04-2021.pdf

Επίσκεψη στα σχολικά συγκροτήματα της Κοινότητας Βενεράτου έκαναν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού

Επίσκεψη στα σχολικά συγκροτήματα της Κοινότητας Βενεράτου έκαναν σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλα Καλογεράκη και  Πολιτισμού – Τουρισμού και Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη συνοδευόμενες από τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Αντώνη Περυσινάκη.

Την διαχείριση του Ενετικού Λιμένα από δημοτικό λιμενικό ταμείο ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένα, της Χερσαίας Ζώνης καθώς και του «καφέ Μαρίνα» από την επικείμενη παραχώρηση του λιμανιού Ηρακλείου, ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, το πρωί της Παρασκευής 9  Απριλίου στη Λότζια.  

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 16 Απριλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου. 

Καθαριότητα και ευπρεπισμός σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου Ηρακλείου

Μια νέα δράση καθαριότητας και ευπρεπισμού στα δημοτικά κοιμητήρια εγκαινίασε την Πέμπτη 8 Απριλίου ο Δήμος Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 10 και 11 Απριλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Απριλίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 09/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 09/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 09/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 09/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

Κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας Στίβου στο Παγκρήτιο Στάδιο για προετοιμασία

Στο Παγκρήτιο Στάδιο για προετοιμασία βρίσκονται κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Πρόκειται για  τους αθλητές  και προπονητές που επέλεξαν και φέτος το Ηράκλειο για να κάνουν  προπονήσεις, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Σωτήρης Αλεξάκης και οι «Ομερτά» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture

Ο Σωτήρης Αλεξάκης και οι Ομερτά παρουσιάζουν  στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts and Culture «Τα μπλουζ του Νότου»!  Μια μουσική ιστορία με συνθέσεις και τραγούδια του τραγουδοποιού Σωτήρη Αλεξάκη εμπνευσμένα από στιγμές, αρώματα και χρώματα στην Κρήτη.

Οι πολίτες προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμη  η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 08/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 08/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

Συμμετοχή Επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου:

Με τους αγρότες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Συνάντηση με τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ζήτημα των δασικών χαρτών είχε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Απριλίου έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

‘’Η κρητική λύρα σε νέα διάσταση’’ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μια μοναδική συναυλία, στην οποία η κρητική λύρα αποκτά άλλη μορφή στα χέρια του ξεχωριστού Αλέξανδρου Λύρα και μετουσιώνεται σε ένα όργανο που αποδίδει εντυπωσιακά ροκ, ποπ, παραδοσιακές αλλά και κλασικές διασκευές, έρχεται μέσω Live Streaming το Σάββατο 10 Απριλίου, στις 21:00, από την επίσημη σελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.

«Παύλος Βλαστός – Μια προσέγγιση» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με μια προσέγγιση στο έργο του «πατέρα της Κρητικής Λαογραφίας» Παύλου Βλαστού, συνεχίζονται την Τετάρτη 7 Απριλίου οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture.

Συνάντηση για τα αδέσποτα στη Λότζια

 

Συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων του Ηρακλείου είχε το πρωί της Δευτέρας 5 Απριλίου  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών  Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, αρμόδια για τα θέματα των αδέσποτων, Μαρία Καναβάκη. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κας Καναβάκη, η οποία είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί και να ακούσει τις προτάσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων «Ζωφόρος» και «Σείριος».

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 06/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 06/04/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 06/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 06/04/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 20651/2021 (ΦΕΚ 1308/Β’/03-04-2021).

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις πέντε προσκλήσεις για τα Φεστιβάλ του 2021 στον Δήμο Ηρακλείου

Με την πεποίθηση, ότι ο πολιτισμός αποτελεί παγκόσμια αξία χωρίς τοπικούς, φυλετικούς ή άλλους περιορισμούς, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού προχώρησε και φέτος σε πέντε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στα τέσσερα φεστιβάλ που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, το «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», το «Τέχνη καθ’ οδόν» τις «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» και το «Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου», ήδη από το προηγούμενο έτος, προστέθηκε και το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού, Ηeraklion Arts and Culture.

Ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας το Ηράκλειο

 

Το Ηράκλειο είναι μέσα στους 3 φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας (EU Urban Road Safety Award)  2020 σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Κομισιόν που έγινε στις 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Οι άλλες δύο υποψήφιες ευρωπαϊκές πόλεις για το ίδιο βραβείο είναι οι Ισπανικές Bilbao και Quart de Poblet.

Επανέρχονται τα απογευματινά – βραδινά δρομολόγια στα Mini Bus του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου το πλήρες ωράριο λειτουργίας των τριών γραμμών Mini Bus στον Δήμο Ηρακλείου.

Έτσι τα δρομολόγια καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, θα είναι από τις 07:00 έως και τις 22:45 κάθε τέταρτο. Τα δε Σάββατα τα δρομολόγια θα είναι από τις 08:00 έως τις 15:30 κάθε μισή ώρα.

Δήλωση Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, αρμόδιας για τα θέματα των αδεσπότων, Μαρίας Καναβάκη, για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Μια ημέρα συμβολισμού και ευαισθητοποίησης για τα εκατομμύρια αδέσποτων του πλανήτη μας .  Ο σεβασμός και το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα ζώα θα έπρεπε να είναι δεδομένα και αυτονόητα.

Όμως καθημερινά διαπιστώνουμε πως δεν είναι για όλους.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10.04.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 05/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 05/04/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 03/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 03/04/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 03/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 03/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 5 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα  5 Απριλίου  2021 και  ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 26  θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Αναλυτικότερα:

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 9 Απριλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Tην Τετάρτη 07/04/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα που θα βρείτε  παρακάτω

O Ψαρογιώργης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Με συναυλία του Ψαρογιώργη συνεχίζονται την Δευτέρα 5 Απριλίου οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 03 και 04 Απριλίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο  03 και 04 Απριλίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλα Αρχοντάκη Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 02/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 02/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 02/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 02/04/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Το πρόγραμμα προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου το μήνα Απρίλιο

 

Ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα προβολών του Απριλίου, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture.

Οι παραγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηράκλειου, στο πλαίσιο των ψηφιακών φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» και «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020,  προσφέρονται δωρεάν και μετά την πρεμιέρα τους παραμένουν διαθέσιμες On Demand στη ζώνη θέασης τους.

Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν  τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Έργα των παιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του διάσημου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τη δική της, διαφορετική λόγω της πανδημίας COVID-19, δράση που θα δώσει στους μαθητές την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

Rapid test για το κοινό την Παρασκευή 2 Απριλίου στη Λότζια

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την  Παρασκευή 02/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Λότζια.

Εννέα εκδηλώσεις σε ένα 48ωρο υπερθέαμα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με tango, μουσική δωματίου, ρεσιτάλ,  κινηματογραφική μουσική, πρωτότυπη δημιουργία Ελλήνων καλλιτεχνών και  παραδοσιακή μουσική, έρχεται στις 3 και 4 Απριλίου στο διαδικτυακό  κανάλι του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου!

Έναρξη τμημάτων κολύμβησης στην δημοτική πισίνα του Παγκρητίου Σταδίου

Στο πλαίσιο επαναλειτουργίας της δημοτικής πισίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο,  η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ ανακοινώνει την έναρξη τμημάτων κολύμβησης για  την προετοιμασία υποψήφιων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - ΤΕΦΑΑ καθώς επίσης και τμήματα για θεραπευτική κολύμβηση (σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του  Covid -19). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 01/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 01/04/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Ανοικτό σήμερα και αύριο το Κέντρο Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό, σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου και αύριο Πέμπτη 1 Απριλίου, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  τις καιρικές συνθήκες.

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 31/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 31/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Συμμετοχή Επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου:

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 31/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 31/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 30/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 30/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας και της κεντρικής οδού της Κοινότητας του Αγίου Μύρωνα

Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Μύρωνα και της κεντρικής οδού Ιωάννη Μακράκη». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 414.800 ευρώ. Η χρηματοδότησή του είναι από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου ενώ το χρονοδιάγραμμα του είναι 10 μήνες (300 ημερολογιακές ημέρες) από την υπογραφή της σύμβασης.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 30/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 30/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β’/27-03-2021).

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (γραβιέρα, φέτα, λάδι, γάλα εβαπορέ, πελτές, πατάτες, κρεμμύδια), ως εξής:

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03.04.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Στην ημερίδα για αθλητές με αναπηρίες στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Την έναρξη της ημερίδας στίβου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ) που διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, χαιρέτισαν το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.  

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για τo Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαρτίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαρτίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 29/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 29/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/19-03-2021).

 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/19-03-2021).

 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/3/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/19-03-2021).

Κλειστοί δρόμοι λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

Κλειστή λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης θα παραμείνει η πλατεία Κορνάρου καθώς και το τμήμα της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως από την πλατεία Κορνάρου έως την οδό Μάρκου Μουσούρου.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην «Ώρα της Γης»

Στον εορτασμό της παγκόσμιας συμμετοχικής εκστρατείας «Ώρα της Γης», την οποία διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 2 Απριλίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου:

Δυο μονόπρακτα του Τσέχωφ στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Δύο αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου από Άντον Τσέχωφ έρχονται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture τη Δευτέρα 29 και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ευχές από τον Δήμαρχο Τσουκάριτσα Βελιγραδίου στον Δήμαρχο Ηρακλείου για την Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Τις ευχές του προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για την Επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 απέστειλε ο Δήμαρχος του Δήμου Τσουκάριτσα Βελιγραδίου Σρτζαν Κόλαριτς, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις των δυο Δήμων .

Ο Δήμος Ηρακλείου τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 - Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας η Λότζια

O Δήμος Ηρακλείου τιμά την επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης του 1821. Από την Τετάρτη σημαιοστολίστηκαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης και κτίρια όπως η Λότζια και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου ενώ ανήμερα της 25ης Μαρτίου φωτίστηκε η Λότζια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/20-03-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/20-03-2021).

Η στρατηγική και τα προτεινόμενα έργα του Δήμου Ηρακλείου για την “ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ”

Σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με τα έργα και τις δράσεις στον άξονα της «ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» προχώρησε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Μαρτίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης. Στόχος της ενημέρωσης ήταν να δοθεί ο χρόνος σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Σημαντική ημερίδα για αθλητές με αναπηρίες στο Παγκρήτιο Στάδιο

Την ημερίδα στίβου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑμεΑ), φιλοξενεί το Παγκρήτιο Στάδιο το Σάββατο 27 Μαρτίου. Στην ημερίδα, θα λάβουν μέρος πενήντα και πλέον αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία διαφορετικών κατηγοριών, που θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους σε διεθνείς διοργανώσεις και meetings.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για την 25η Μαρτίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για την 25η Μαρτίου 2021, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο Γιώργος Σισαμάκης. Θυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/20-03-2021).

Συμμετοχή Επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου:

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/20-03-2021).

Ψήφισμα της 1ης Κοινότητας για το θάνατο του συμβούλου της Γιώργου Δαφέρμου

 Το Συμβούλιο της 1ης Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, αποχαιρετά το σύμβουλο Γιώργο Δαφέρμο, ο οποίος παρά τις δυσκολίες με την υγεία του δεν έπαψε να  ενδιαφέρεται για τα θέματα και τα προβλήματα της πόλης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό σου ταξίδι Γιώργο.

Ο Εθνικός Ύμνος και το Εμβατήριο της «25ης Μαρτίου» από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και 73 Φιλαρμονικές Ορχήστρες από την Ελλάδα και την Κύπρο ανήμερα της Εθνικής Επετείου

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου με το πρώτο φως της ημέρας καθώς και με την ανάκρουση του εμβατηρίου της «25ης Μαρτίου» μαζί με 73 ακόμα Φιλαρμονικές Ορχήστρες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα τιμήσει την μεγάλη Επέτειο για τα 200 χρόνια του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.

Η δράση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με πρωτοβουλία των αρχιμουσικών Λεωνίδα Τζωρτζάκη και Δέσποινας Σκανδαλάκη.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 27 Μαρτίου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27.03.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

«Το άλφα που κάνει το Θύμα - Θαύμα» του Χρήστου Οικονόμου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture

Με την παράσταση «Το άλφα που κάνει το Θύμα – Θαύμα» του Χρήστου Οικονόμου συνεχίζονται την Τετάρτη  24 Μαρτίου , στις 19.30 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture.  

Ξεκίνησε ξανά η λειτουργία της δημοτικής πισίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο

Στην επαναλειτουργία της δημοτικής πισίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο, προχώρησαν την Δευτέρα 22 Μαρτίου ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού, μετά την αναβάθμιση των αντλιών θερμότητας του κολυμβητηρίου και την επανέναρξη λειτουργίας των κολυμβητηρίων σε όλα την χώρα για αθλητές και υποψήφιους στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ.

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 23/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 23/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/20-03-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της της Τρίτης 23/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 23/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 17698/2021 (ΦΕΚ 1076/Β’/20-03-2021).

Πιλοτικό πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στο σπίτι» από τον Δήμο Ηρακλείου και την Εταιρεία Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου για τα άτομα με άνοια

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατ’ οίκον υποστήριξης ατόμων με άνοια-νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου – «Αλληλεγγύη».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδιώτες του χρόνου: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου γιορτάζει την επέτειο αυτή με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:  «ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη «ΒΔΒ» σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ενώ η ιστορική και φιλολογική του επιμέλεια έγινε από την κ. Μαρία Καλογεράκη, Ιστορικό (PhD στη νεότερη ελληνική ιστορία).

Το μήνυμα της ΔΕΥΑΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το νερό είναι ζωή και η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στο πολύτιμο αυτό αγαθό.

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή της Θερίσσου

Στo πλαίσιο της απομόνωσης των παλαιών δικτύων ύδρευσης στη Θέρισσο , γίνεται γνωστό ότι από το μεσημέρι της  Παρασκευής 19 Μαρτίου έως και το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στην περιοχή  και συγκεκριμένα από την Λ. Παπανδρέου έως και το Στάδιο Ελευθερίας και στην οδό Πλαστήρα. Παρακαλούνται οι δημότες.

«Δια ΖΩσης OpenGym 2021» - Νέο πρόγραμμα άσκησης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού

Ένα νέο πρόγραμμα άσκησης δια ζώσης προσφέρουν στους δημότες ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού. Στο πλαίσιο του «Αθλητισμός για όλους» και πάντα τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποτροπή της διασποράς του Covid-19, το πρόγραμμα που ονομάζεται «ΔιαΖΩσης OpenGym 2021» δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να αθληθούν με την καθοδήγηση πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 22/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 22/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ…άξιες λόγου» - Πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή Εσπερίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαρτίου, η 1η Διαδικτυακή Εσπερίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, στο πλαίσιο του Β’ Κύκλου Διαδραστικών Ομιλιών «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ … άξιες λόγου».

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).

Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την λειτουργία της 3ης γραμμής Mini Bus με ηλεκτρικά λεωφορεία - Ξεκινούν την Δευτέρα 22 Μαρτίου τα δρομολόγια

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 19 Μαρτίου στη Λότζια η σύμβαση με τίτλο «Εκτέλεση Αστικής Συγκοινωνίας για τη λειτουργία της 3ης Γραμμής Mini Bus και την πιλοτική λειτουργία Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων».

Ο «Οιδίπους Τύραννος» από το θέατρο ViVi στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Το έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή Σοφοκλή, «Οιδίπους Τύραννος», παρουσιάζει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:15 το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts & Culture.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 26 Μαρτίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 24/03/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής -μέσω τηλεδιάσκεψης- με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20 έως 21 Μαρτίου  2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 22-03-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση   με τηλεδιάσκεψη  την  Δευτέρα   22     Μαρτίου    2021 και  ώρα 17:55 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το άρθρο 184 παρ. 1 του Ν.4635/2019, την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) άρθρο 10, το άρθρο 1 ΚΥΑ 429/12-3-2020 ( ΦΕΚ 850Β/13-3-2020), καθώς και την υπ. αριθμ. 40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20ds%2022-03-2021.pdf

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου(Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).

Στοχευμένη παρέμβαση καθαριότητας στο Βενεράτο και στην Αυγενική το Σάββατο 20 Μαρτίου

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι στοχευμενές δράσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου σε γειτονιές, τοπικές και δημοτικές κοινότητες και οικισμούς. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Μαρτίου η Υπηρεσία θα παρέμβει στο Βενεράτο και στην Αυγενική.

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).

Zorzes Katris: Η Ελλάδα του Φωτός | 200 Χρόνια Ελληνικού ηχοχρώματος στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, τιμώντας την Επέτειο της Επανάστασης του 1821, παρουσιάζει την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 21:00, μέσω Live Streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ, https://www.cccc.gr/gr/live-streaming, ένα οπτικοακουστικό θέαμα - αφιέρωμα στη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με τον βραβευμένο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris, την υψίφωνο Μαρία Κόκκα και τον ηθοποιό Σίμο Χριστοδούλου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 18/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 18/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για την ανίχνευση του φυτοπαθογόνου βακτηρίου καραντίνας Xylella fastidiosa

 

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης της έρευνας με την προστασία του Αστικού Πρασίνου ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 17 Μαρτίου η παροχή υπηρεσιών για εργαστηριακές αναλύσεις από το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ προκειμένου να ανιχνευτεί το φυτοπαθογόνο βακτήριο καραντίνας Xylella fastidiosa σε καλλωπιστικά φυτά του Δήμου Ηρακλείου.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20.03.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου» - Β' Κύκλος Διαδραστικών Ομιλιών

Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου» προγραμματίζει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων, στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή βίας και στην ενδυνάμωση κάθε ανθρώπου, προκειμένου να ενεργοποιήσει τη θέληση για προσωπική, κοινωνική ανάπτυξη και δημιουργία.

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).

Λίστα στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β’/13-03-2021).


Ξενάγηση στο «Κελί» του Δημήτρη Τζάνη από το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture

Με μια ιδιαίτερη ξενάγηση στο «Κελί» του Δημήτρη Τζάνη συνεχίζονται οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Heraklion Arts and Culture

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΗΣ ΕΜΥ ΜΕ ΑΡ. 210 ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16-03-2021 ΜΕ ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 15-03-2021 ΚΑΙ 2200 UTC

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 16/10 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 16/07 UTC 7 H 8

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.

Τον χώρο όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Ερυθραίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τον κοινόχρηστο χώρο στις Μεσαμπελιές όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο πάρκο, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, το Πάρκο Ερυθραίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 16/03/2021

Την Τρίτη 16/03/2021 και ώρα 12.00, θα συνεδριάσει η Επιτροπή, μεσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 16/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 16/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Συναυλία με αποκριάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζοντας αποκριάτικες μελωδίες, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι με μουσικές του κόσμου και μικρές ιστορίες για τις καρναβαλικές γιορτές από την Ελλάδα και από το Μεγάλο Κάστρο του προηγούμενου αιώνα, σε αφήγηση της ιστορικού φιλολόγου Μαρίας Παναγιωτάκη.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 16/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 16/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 15/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 15/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Στον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στις Μεσαμπελιές επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Γιάννη  Αναστασάκη και τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  Γιώργο Βουρεξάκη.  Οι εργασίες στο κτίριο έχουν  ολοκληρωθεί και πλέον αναμένεται ο τεχνικός εξοπλισμός καθώς και οι σχετικές αδειοδοτήσεις ώστε ο σταθμός να λειτουργήσει κανονικά το συντομότερο δυνατόν.

Οι συμμετέχοντες για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 13/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 13/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 19 Μαρτίου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου  θα είναι εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου:

Το μήνυμα του Δήμου Ηρακλείου για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Το Ηράκλειο που παρέμενε επί μήνες ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς, σήμερα βρίσκεται στο κόκκινο!

Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ποτέ.

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε  εμπράκτως την αλληλεγγύη μας

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 13-15 Μαρτίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 13 έως 15 Μαρτίου  2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συναυλία με το μουσικό σχήμα Cretan Winds στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture

Σε μουσικές από όλη την Ελλάδα θα μας ταξιδέψει το μουσικό σχήμα Cretan Winds, ανήμερα της Kαθαράς Δευτέρας, στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  - Heraklion Arts & Culture.  

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Αυτοψία σε περιοχές έργων της ΔΕΥΑΗ – Προχωρούν οι εργασίες στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή Ηλιούπολης για έργα βελτίωσης της υδροδότησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τη ΔΕΥΑΗ δύο σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την υδροδότηση της πόλης, τόσο στο Κέντρο και στις περιοχές Πόρου και Κατσαμπά όσο και στις ψηλές περιοχές της πόλης Φορτέτσα, Άγιος Ιωάννης, Ηλιούπολη, Μεσαμπελιές. Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης  στις περιοχές Μασταμπάς, Θέρισσος, Δειλινά.

Σε αυτοψία σ΄ αυτά τα  έργα της ΔΕΥΑΗ προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Γιώργος Βουρεξάκης και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑΗ κ. Πόπη Τζαβλάκη. 

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 11/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 11/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

«Ψυχική ενδυνάμωση νέων 18-30 ετών» - Διαδικτυακά εργαστήρια για Ενήλικες

 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος «MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακά εργαστήρια, με θέμα: «Ψυχική ενδυνάμωση νέων 18-30 ετών».

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 14453/2021 (ΦΕΚ 895/Β’/06-03-2021).

Συμμετοχή Επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου:

Συναυλία με τους ΙΝΑΤΙ ΔΕΣ στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture

Με μια συναυλία έντεχνης παραδοσιακής μουσικής με το σχήμα ΙΝΑΤΙ ΔΕΣ συνεχίζονται οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 στις 21:15.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 09/03/2021

Την Τρίτη 09/03/2021 και ώρα 13.00 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, με τηλεδιάσκεψη, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 09/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 09/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 13805/2021 (ΦΕΚ 843/Β’/03-03-2021). 

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 09/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

 Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 09/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 13805/2021 (ΦΕΚ 843/Β’/03-03-2021).


Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13.03.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

'ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου' από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου

Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου" προγραμματίζει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου με αφορμή την 8η Μαρτίου, μέρα που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων, στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή βίας και στην ενδυνάμωση κάθε ανθρώπου προκειμένου να ενεργοποιήσει τη θέληση για προσωπική, κοινωνική ανάπτυξη & δημιουργία.

Συγχαρητήρια από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού στην Ειρήνη Βασιλείου

Η  Αντιδημαρχία Αθλητισμού Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, συγχαίρουν την αθλήτρια μας Ειρήνη Βασιλείου, για την συμμετοχή και  επίδοση της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που διεξάγεται στο Torun, της Πολωνίας και της εύχονται καλή συνέχεια στις επόμενες σημαντικές διοργανώνεις, με στόχο τους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 09-03-2021

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 9 Μαρτίου  2021 και ώρα 13.00 μμ., σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 5/Α΄/11-3-2020) και την υπ΄αριθ.40/31-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/2021/%ce%a3%ce%a5%ce%9d%ce%95%ce%94%ce%a1%ce%99%ce%91%ce%a3%ce%97%2009%2003%202021.pdf

Κλειστό την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 το ΚΕΠ στην οδό Πλαστήρα

Κλειστό θα παραμείνει την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 το ΚΕΠ της οδού Πλαστήρα,  καθώς ο χώρος θα απολυμανθεί λόγω κρούσματος Covid-19 στο προσωπικό.

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΓΓΠΣ

Εργασίες αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης – Προσωρινή αναστολή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Σε σημαντικές εργασίες αναβάθμισης των υποδομών της προβαίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στόχος των εργασιών είναι ολοκλήρωση της μετάβασης σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τη Δημόσια Διοίκηση.

Η αναβάθμιση είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 6 Μαρτίου 2021, ώστε να είναι όσο γίνεται μικρότερη η επίδραση από τη μη διαθεσιμότητα τους. Κατόπιν τούτου, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00 έως και Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 (μεσημέρι) δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Γενική Γραμματεία μέσω των υποδομών της. Ειδικότερα, δεν θα είναι διαθέσιμες:

•    Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ, εμβολιασμός COVID-19 κ.α.)

•    Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.

•    Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 08/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 08/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 13805/2021 (ΦΕΚ 843/Β’/03-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/03/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 13805/2021 (ΦΕΚ 843/Β’/03-03-2021).

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 12 Μαρτίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου:

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 13805/2021 (ΦΕΚ 843/Β’/03-03-2021).

Η Μαρία Παπαγεωργίου και οι HomeBound στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts &Culture

Με την  συναυλία της Μαρίας Παπαγεωργίου και του σχήματος HomeΒound συνεχίζονται την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 21.15,  οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  - Heraklion Arts & Culture.

Η εκδήλωση θα προβληθεί στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=SXSxJ9D9crI ενώ μετά την on line πρεμιέρα της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε».

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 06-07 Μαρτίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 06-07 Μαρτίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 05/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 05/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 13805/2021 (ΦΕΚ 843/Β’/03-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 05/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 05/03/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:13805/2021 (ΦΕΚ 843/Β’/03-03-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 04/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 04/03/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 12639/2021 (ΦΕΚ 793/Β’/27-02-2021).

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 02-03-2021/2200 UTC (Α.Α.185/2021) ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ, ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 38.30, ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 03/10 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ 8

Κλειστό ένα παιδικό τμήμα στο Ζ ΚΕΠΑ στον Πόρο λόγω κρούσματος COVID-19

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 και για 14 ημέρες το ένα από τα δύο τμήματα στο Ζ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής (ΚΕ.Π.Α.) του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή του Πόρου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 που εντοπίστηκε σε νήπιο. Η διοίκηση του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. ενημερώθηκε για το περιστατικό σήμερα και αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ..

Το προσωπικό του Ζ ΚΕ.Π.Α. καθώς και τα νήπια του συγκεκριμένου τμήματος θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.   

Το τμήμα το οποίο θα παραμείνει ανοικτό, θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 14:00.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 03/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 03/03/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 12639/2021 (ΦΕΚ 793/Β’/27-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 03/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 03/03/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 12639/2021 (ΦΕΚ 793/Β’/27-02-2021).

Μια παράσταση στη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου του 1851 γεννήθηκε στη Σκιάθο ο μεγάλος των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.   Το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου -  Heraklion Arts and Culture, προβάλει στη μνήμη του τη σκηνική σύνθεση:  «2021 μ.Χ.: Τα δύο Κούτσουρα μια σπουδή στο λόγο του Α. Παπαδιαμάντη (Αλέξανδρος Εμμανουήλ Vs Κακό)».

Κλειστό το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού

Σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 το ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού θα παραμείνει κλειστό λόγω εργασιών απολύμανσης των χώρων μετά από κρούσμα COVID-19.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, ενέκρινε  κατά πλειοψηφία, το παρακάτω ψήφισμα: 

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζομένους των ΕΛΤΑ Ηρακλείου και στο αίτημα τους για την μη εφαρμογή και την επανεξέταση του σχεδίου αναδιοργάνωσης του Ταχυδρομείου.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 02/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 02/03/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 12639/2021 (ΦΕΚ 793/Β’/27-02-2021).

 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 02/03/2021 στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 02/03/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδός Αναπαύσεως και παράλληλες λαϊκές την οδό Αρχιμήδους με όρια από την οδό Αναγεννήσεως έως την οδό Κων/νου Καρυωτάκη και την Γεωργίου Καραϊσκάκη με όρια την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Ευτέρπης), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 12639/2021 (ΦΕΚ 793/Β’/27-02-2021).

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06.03.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 01/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 01/03/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 27/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Απόφαση Δημάρχου για ορισμό Αντιδημάρχων

Απόφαση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για ορισμούς Αντιδημάρχων.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 5 Μαρτίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 03/03/2021 και ώρα 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Αριστέα Πλεύρη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

O Στέλιος Πετράκης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ο Στέλιος Πετράκης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα κρητικής μουσικής, με δικές του συνθέσεις από την σχεδόν εικοσαετή πορεία του στο χώρο, αλλά και με παλιότερα κομμάτια της Κρήτης.

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης στον αγωγό σε Πατέλες και Αγία Αικατερίνη

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, λόγω σοβαρής βλάβης στον τροφοδοτικό αγωγό στην περιοχή Πατελών – Αγίας Αικατερίνης, αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές.            Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση). 

Προβλήματα υδροδότησης λόγω βλάβης σε Πατέλες και Αγία Αικατερίνη

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, λόγω σοβαρής βλάβης στον τροφοδοτικό αγωγό στην περιοχή Πατελών – Αγίας Αικατερίνης, αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές.            Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 26/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Συνοδευτικές δράσεις του προγράμματος ΤΕΒΑ σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ

Ενημερωτικό υλικό για τις συνοδευτικές δράσεις του προγράμματος ΤΕΒΑ σε συνεργασία με το ΕΛΜΠΕΑ

Το πρόγραμμα προβολών στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου για τον Μάρτιο του 2021

Μουσική, θέατρο, αναγνώσεις, ξεναγήσεις και άλλες πολιτιστικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών  του ψηφιακού καναλιού πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου  - Heraklion Arts & Culture για τον Μάρτιο του 2021.

Στοχευμένες παρεμβάσεις σε γειτονιές και κοινότητες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Στοχευμένες δράσεις καθαριότητας, σε γειτονιές, τοπικές και δημοτικές κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου ξεκινάει η Υπηρεσία Καθαριότητας  από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο (όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν). Στόχος αυτών των δράσεων να βελτιωθεί κι άλλο το επίπεδο της καθαριότητας σε αυτές τις περιοχές.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 25/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 25/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021). 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/02/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/02/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/02/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 24/02/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Παράδοση αντισηπτικών και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους μαθητές της Ά τάξης των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ηρακλείου

Αντισηπτικά μαντηλάκια και gel  Dettol καθώς και αντισηπτικά σπρέι και μαντηλάκια επιφανειών Dettol θα παραλάβουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου για τους μαθητές της Α΄ τάξης το επόμενο διήμερο. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την εταιρεία Reckitt Benckiser Healthcare Hellas και το προϊόν Dettol που στόχο έχει τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Ξενάγηση στo ατελιέ της Stephanie Strassner στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με μια ψηφιακή ξενάγηση στo ατελιέ της Γερμανίδας ζωγράφου Stephanie Strassner συνεχίζονται την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου οι μεταδόσεις στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στο youtube – Heraklion Arts & Culture. 

Με εντυπωσιακό διάκοσμο αλλά χωρίς εκδηλώσεις και συνωστισμό το Ηράκλειο «υποδέχεται» τις Απόκριες

Η πανδημία COVID-19 και τα μέτρα προστασίας εξακολουθούν να μην αφήνουν περιθώρια έτσι ώστε το «Καστρινό Καρναβάλι» να σκορπίσει χρώμα και μελωδία στην καθημερινότητα των Ηρακλειωτών ωστόσο η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και ο Δήμος Ηρακλείου θα φροντίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες η πόλη να στολιστεί, να γεμίσει χρώμα προκειμένου οι πολίτες να πάρουν …μία γεύση γιορτής!

Μάρτιος γεμάτος εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Το αναλυτικό πρόγραμμα των Live Streaming μεταδόσεων

Χορός, τραγούδι, ειδικά αφιερώματα, Έλληνες δημιουργοί αλλά και μουσική δωματίου, συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό παζλ εκδηλώσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, μέσα από τις Live Streaming μεταδόσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου!

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια της πράξης ACUA

Στο πλαίσιο της Πράξης ACUA, ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά στην εφαρμογή πιλοτικού συστήματος Διαλογής στην Πηγή στην ευρύτερη περιοχή της συνοικίας του Αγίου Ιωάννη (περιοχή εγκατάστασης του Πάρκου Μ. Ασίας, Λεωφ. Κνωσσού) και στην Αλικαρνασσό (περιοχή εγκατάστασης του Πάρκου Αναγεννήσεως, οδός Αναγεννήσεως & Σταδίου).

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων (πατάτες, μήλα, κρεμμύδια & παξιμάδια).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 23/02/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 23/02/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 24/11/2020 στην περιοχή της Τρίτης 23/02/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδοί Αναπαύσεως και Αναγεννήσεως και παράλληλη λαϊκή στην οδό Αρχιμήδους)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 23/02/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδοί Αναπαύσεως και Αναγεννήσεως και παράλληλη λαϊκή στην οδό Αρχιμήδους), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 10969/2021 (ΦΕΚ 648/Β’/20-02-2021).

Rapid test για το κοινό την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στη Λότζια

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την  Τετάρτη 24/02/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Λότζια Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν από τις 10:00 έως τις 14:00.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27.02.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

 Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13.00 μ.μ, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε παρακάτω

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 22/02/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 22/02/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 20/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Με επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για την οικοτεχνία, την χειροτεχνία και την γαστρονομία

Οι προοπτικές της σύνδεσης των προϊόντων γαστρονομίας, οικοτεχνίας και χειροτεχνίας με τον τουρισμό, παράλληλα με τις επιχειρηματικές δυνατότητες αλλά και τη διεύρυνση της απασχόλησης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο  Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με μεγάλη επιτυχία  το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 19/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Boogie Busted : 'Artemis' - Funk and Soul live στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ένα νέο συγκρότημα έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Cultuter με σκοπό να μας ξεσηκώσει με μουσικές από τη διεθνή μουσική σκήνη.

Ανακοίνωση για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία και όλα τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εξαιρούνται τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των επιπτώσεων της πρόσφατης κακοκαιρίας:

-Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα , τα  οποία θα είναι κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή

-Δημοτικό Αγίου Μύρωνα, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή.

 - Δημοτικό και Γυμνάσιο Βενεράτου, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 18/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

 Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 18/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Στοιχεία συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/02/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/02/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Στοιχεία συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/02/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Στοιχεία συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 17/02/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

«Διαδρομές μέσα από την τέχνη και τη συνύπαρξη» από το ΚΕΣΑΝ

 

Στο ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου με συνοδοιπόρους μία ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών των Γυμνασίων Θραψανού και Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ξεκινά η Β ΄φάση του προγράμματος «Διαδρομές μέσα από την τέχνη και τη συνύπαρξη» για το 2021.

«Το Καραβάνι: Οι πολλαπλές εκδοχές της μουσικής Κρήτης (Β μέρος)» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Το μουσικό σχήμα Καραβάνι έρχεται  στο  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό να μας ταξιδέψει μέσα από τις μουσικές του στις "Πολλαπλές εκδοχές της μουσικής Κρήτης".  Το δεύτερο μέρος της μουσικής παράστασης που εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020 μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε On line πρεμιέρα τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/--WLFnqomCQ.

Κλειστά λόγω κακοκαιρίας τα σχολεία στον Νομό Ηρακλείου


Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 16 και μεθαύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με δεδομένο την πρόβλεψη της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην Π.Ε. Ηρακλείου με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις τους ισχυρούς άνεμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και προς αποφυγή προβλημάτων στην μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση. 

Κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Διοίκησης του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, όλα τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες δύο (2) ημέρες, δηλαδή την Τρίτη 16/02/2021 και την Τετάρτη 17/02/2021 για λόγους Πρόληψης και Πολιτικής Προστασίας.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 16/02/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 16/02/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης16/02/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (καθιερωμένη λαϊκή από Αναπαύσεως έως Αναγεννήσεως και την παράλληλη λαϊκή στην οδό Γ. Καραϊσκάκη έως την οδό Διός)

 Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 16/02/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (καθιερωμένη λαϊκή από Αναπαύσεως έως Αναγεννήσεως και την παράλληλη λαϊκή στην οδό Γ. Καραϊσκάκη έως την οδό Διός) σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο της Φορτέτσας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την «Αποκατάσταση της φέρουσας ικανότητας του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Φορτέτσα)».

 

Διαδικτυακή ημερίδα για την οικοτεχνία, την χειροτεχνία και την γαστρονομία από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Η οικοτεχνία, η χειροτεχνία, η γαστρονομία είναι γυναικεία υπόθεση. Η διασύνδεσή τους με τον τουρισμό»  διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 11:00 π.μ. ο Δήμος Ηρακλείου και Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Ανοιχτή η θερμαινόμενη αίθουσα στο Πολύκεντρο Νεολαίας για όσους θέλουν να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου άνοιξε η θερμαινόμενη αίθουσα στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, ισόγειο) για τους συμπολίτες που θέλουν να προστατευθούν από τις καιρικές  συνθήκες.

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20.02.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.

Με εκπροσώπους των ιδιοκτητών γυμναστηρίων συναντήθηκε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, γνωστοποίησαν  στο Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, εκπρόσωποι   τους ,στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου στη Λότζια.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Τετάρτη 17/02/2021 και ώρα 12.00, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα που θα βρείτε  παρακάτω

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  τις καιρικές συνθήκες.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 15/02/2021 στην περιοχή των «Καμινίων»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 15/02/2021 στην περιοχή των «Καμινίων», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 13/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 13/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021). 

Βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στην περιοχή του Πόρου

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στον αγωγό ύδρευσης στην περιοχή του Πόρου είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα διανομής νερού από σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στην ευρύτερη περιοχή. Η ΔΕΥΑΗ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης ενώ ενδέχεται η διανομή του νερού να μην είναι συνεχής.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 13/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 13/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β’/11-02-2021).

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021

 

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός την Κυριακή στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. αναφορικά με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις και έντονο ψύχος έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Μανώλης Βασιλάκης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β’/05-02-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 12/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:

8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β’/05-02-2021).

Συμμετοχή Επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου: 

«Η γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Ο συγκλονιστικός μονόλογος «Η γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά σε ερμηνεία της Σοφίας Δερμιτζάκη, θα προβληθεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 στις 21:15 στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture.

O περίπατος στα Ενετικά Τείχη είναι περίπατος στην ιστορία του Ηρακλείου

Ένας περίπατος στην Ενετική Οχύρωση του Ηρακλείου, είναι ένας περίπατος στην ιστορία της πόλης με τους πολλούς πολιτισμούς. Στον βορρά, η θέα του Κρητικού Πελάγους φέρνει στον νου τα Μινωικά καράβια έτοιμα να αποπλεύσουν προς τα λιμάνια της περίκλειστης θάλασσας, της Μεσογείου, για να μεταφέρουν ιδέες και εμπορεύματα. Και στον Νότο, η ύπαιθρος χώρα πλούσια και γόνιμη, να θυμίζει τη ρήση του Ομήρου για την νήσο με τις εκατό πόλεις.

 

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 11/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης 11/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β’/05-02-2021).

Συμμετοχή Επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου:

'Τάρτα Ροδάκινο' του Μηνά Βιντιάδη, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με το θεατρικό έργο ‘’Τάρτα Ροδάκινο’’ του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, με πρωταγωνιστές την Άννα Αδριανού και τον Δημήτρη Μαζιώτη, συνεχίζονται οι προβολές μέσω Live Streaming, από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, στις 21:00.

Στοιχεία συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/02/2021 στην περιοχή «Μασταμπά»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/02/2021 στην περιοχή «Μασταμπά», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β’/05-02-2021).

 

Στοιχεία συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/02/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης 10/02/2021 στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή «JUMBO», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β’/05-02-2021).

 

Παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης “Ψηφιδογραφίες” στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με τη ψηφιακή παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης ψηφιδωτού “Ψηφιδογραφίες”  συνεχίζονται οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 21:15.  

Στοιχεία συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 09/02/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 09/02/2021 στην περιοχή της Νέα Αλικαρνασσού (Οδοί Αναπαύσεως και Αναγεννήσεως και παράλληλη λαϊκή στην οδό Αρχιμήδους), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β’/05-02-2021).

 

Στοιχεία συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 9/02/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης 09/02/2021 στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β’/05-02-2021).

Συνεδρίαση της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Εππιτροπής την Τρίτη 9/2/2021

Ξεκινούν τα διαδικτυακά σεμινάρια γαστρονομικού τουρισμού από τον Δήμο Ηρακλείου

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων γαστρονομικού τουρισμού διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Τουρισμού) από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου έως και 17 Μαρτίου 2021.

Στα  σεμινάρια με τον γενικότερο τίτλο «ΗΕRAKLION FLAVORS TRAINING» έμπειροι εισηγητές με μεγάλη εμπειρία αγοράς θα ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για θέματα γύρω από τον γαστρονομικό τουρισμό και την προσπάθεια του Ηρακλείου να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό.

Θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 5 το απόγευμα.

Η παρακολούθηση για όσους δηλώσουν συμμετοχή είναι δωρεάν.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια (Σάββατο 13/02/2021 από 09:00 – 13

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13.02.2021 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  από τις 09:00 έως τις 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

Παραδόθηκε στο κοινό το νέο πάρκο στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Ένα νέο πάρκο 3,5 στρεμμάτων είναι από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στην διάθεση των δημοτών. Ο καινούργιος κοινόχρηστος χώρος βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων (απέναντι από την Ένωση) και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Λεωφ. 62 Μαρτύρων, Ιωάννη Σωπασή και  Αγίου Θωμά.  Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παιδική  χαρά, παγκάκια, υδάτινο στοιχείο, μικρή πλατεία με κερκίδες, μια μεγάλη πέργκολα κ.λπ.

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 08/02/2021 στην περιοχή των Καμινίων

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Δευτέρας 08/02/2021 στην περιοχή των Καμινίων, σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877/2021 (ΦΕΚ 341/Β’/29-01-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/02/2021 στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου (Οδός Κων/νου Μητσοτάκη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877/2021 (ΦΕΚ 341/Β’/29-01-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες»

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 06/02/2021 στο οικόπεδο Λυδάκη, στην περιοχή «Πατέλες», σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877/2021 (ΦΕΚ 341/Β’/29-01-2021).

Αλλαγές στα προγραμματισμένα ραντεβού για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων στις γειτονιές

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι το πρόγραμμα των ραντεβού της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την  περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων στις γειτονιές τροποποιείται. Οι αλλαγές κρίθηκαν  επιβεβλημένες βάσει των έως σήμερα ποσοτικών δεδομένων και της ανταπόκρισης του κόσμου ανάλογα με την περιοχή. 

Κλειστά δύο βρεφικά τμήματα στο Γ ΚΕΠΑ στο Δειλινό λόγω κρούσματος COVID-19

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 και για 14 ημέρες 2 βρεφικά τμήματα στο Γ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής (ΚΕ.Π.Α.) του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή του Δειλινού μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 που εντοπίστηκε σε βρέφος. Η διοίκηση του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. ενημερώθηκε για το περιστατικό σήμερα και αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ..

Το προσωπικό του Γ ΚΕ.Π.Α. καθώς και τα βρέφη των συγκεκριμένων τμημάτων θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.   

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους του Ηρακλείου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2021

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, θα είναι σε εξέλιξη εργασίες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Η γνώμη σου μετράει!! Ερωτηματολόγιο Heraklion Arts & Culture της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού

Η γνώμη σου μετράει
Η γνώμη σου μετράει!!
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού εκτιμά την εμπειρία σας και τις απόψεις σας για την ψηφιακή παρουσία της στην ανάπτυξη και προώθηση πολιτιστικών αγαθών.
Σας παρακαλούμε να μας διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας για να μπορέσουμε επιτυχώς να "μετά ... φορτώνουμε πολιτισμό" [upload cultural content] ενισχύοντας το πολιτιστικό μας απόθεμα και αποτύπωμα.
Μη διστάσετε να μας μιλήσετε, σας ακούμε!
Απαντήστε μας εδώ ➡️ https://forms.gle/EVb35Ah9EzxQ6RaA7

Ανακοινώσεις κληρώσεων για την συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων

1. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5×5 ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ».

Την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στην οδό Γιαννίκου & Πλαστήρα αρ.49.

2. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΕΔΥΜΕΝΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ».

Την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στην οδό Γιαννίκου & Πλαστήρα αρ.49.

3. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ»

Την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στην οδό Γιαννίκου & Πλαστήρα αρ.49.

Ευχαριστήριο από τη ΔΗΚΕΗ και το ΚΗΦΗ Παλιανής

 Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Παλιανής εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην «Αρτοποιεία Βενεράτου» και στην κ. Νεκταρία Μπουμπουράκη - Πρεβελιανάκη καθώς και στην φαρμακοποιό κ. Ειρήνη Παπουτσάκη, που διατηρεί φαρμακείο στο Βενεράτο, για την κοινωνική τους ευαισθησία.

Η προσφορά τους τόσο κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων όσο και κατά τη διάρκεια δράσεων που γίνονται στο χώρο του ΚΗΦΗ βοηθούν ουσιαστικά και αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο προάγοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία.

 

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 06-07 Φεβρουαρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 06-07 Φεβρουαρίου 2021,  Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Κώστας Βαρδαβάς. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Μονάδας Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων του Ηρακλείου

Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Ηράκλειο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά την έγκριση της χρηματοδότησής του.  Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΠΑ) Ηρακλείου και την μετεξέλιξή της σε Μονάδα Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της της Παρασκευής 05/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 05/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Λεβήνου), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877/2021 (ΦΕΚ 341/Β’/29-01-2021).

Λίστα συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 05/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη)

Αποστολή στοιχείων συμμετεχόντων για τη Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 05/02/2021 στην περιοχή της Θερίσου (Οδός Πετρακογιώργη), σύμφωνα με το Άρθρο 1, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.:

Συνεχίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται κανονικά τα διαδικτυακά μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το