inner image

Θεατρικό Φεστιβάλ «Βήματα στον Πολιτισμό»

Θεατρικές παραστάσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Βήματα στον πολιτισμό στο Ηράκλειο", από τις 14 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια. Εκτός από τις εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ, στις 4 Απριλίου στο ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και η συναυλία Θάνου Μικρούτσικου-Χρήστου Θηβαίου-Μαριάννας Πολυχρονίδη, που εντάσσεται στο Φεστιβάλ.

«Το κορίτσι του λύκου» - παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν «La folle allure»

"Το κορίτσι του λύκου" Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν “La folle allure”. Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου στις 21:30 μμ στον χώρο του Θεάτρου Κρητης

«Βασιλιάδες και ζητιάνοι» από τη θεατρική ομάδα «APAKS theater group»

Η θεατρική ομάδα «APAKS theater group» μετά την περσινή της επιτυχία «Γιουδήθ – η γυναίκα στον Καββαδία» που περιόδευσε με ενθουσιώδεις κριτικές σε όλη την Κρήτη, σας προσκαλεί στην παράσταση «Βασιλιάδες και ζητιάνοι», βασισμένη σε παραμύθια και μουσικές από όλον τον κόσμο.

1ο Συνέδριο Συλλόγου Φυσικών Κρήτης με τίτλο «Φυσικής Δρώμενα»

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης με τίτλο
«Φυσικής Δρώμενα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Παρασκευή 31 Μαρτίου 17.00 έως 21.30 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου και το Σάββατο 1 Απριλίου 9.30 έως 15.00 στο αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου (Κονδυλάκη 32,Θέρισσος).

Συζήτηση - ενημέρωση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με θέμα «Το σχολείο που ζούμε... και το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Τι μας ετοιμάζουν!»

Συζήτηση - ενημέρωση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με θέμα «Το σχολείο που ζούμε... και το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Τι μας ετοιμάζουν!»

Ημερίδα με θέμα «Τουρισμός, Διακλαδική Δυναμική και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., σε μια κοινή προσπάθεια συμβολής στο διάλογο για το αναπτυξιακό  πρότυπο σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, διοργανώνουν στο Ηράκλειο, την 1η Απριλίου 2017 Ημερίδα με θέμα «Τουρισμός, Διακλαδική Δυναμική και Περιφερειακή Ανάπτυξη».

O Πινόκιο συναντά …. τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!

Σάββατο  1 Απρίλη 2017, ώρα 12.00 το μεσημέρι τα «Παραμύθια του Σαββάτου»,στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης»,  στην πιο καλή τους ώρα. Με καλεσμένους δυο πολυαγαπημένους ήρωες  που γιορτάζουν τούτες τις μέρες. Ο Πινόκιο θα είναι εκεί συντροφιά με τον Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν. Μπορεί οι δύο τους να μην συναντήθηκαν ποτέ αλλά έζησαν τον ίδιο αιώνα κι έχουν πολλά να μας πουν…

6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Market, το Σάββατο  1 Απριλίου 2017 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ)  στις Γούρνες Ηρακλείου

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ,πιστό στο ραντεβού του με τις κινηματογραφικές ομάδες της χώρας ,φτάνει στο Ηράκλειο για ακόμη μία χρονιά. Ταινίες τεκμηρίωσης με φλέγοντα ζητήματα του παρόντος, ιστορίες από το παρελθόν που ξεπερνούν και τους καλύτερους σεναριογράφους αλλά και άνθρωποι της διπλανής θα μας κρατήσουν συντροφιά για τρεις μέρες.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9) με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 1, Κυριακή 2 και Δευτέρα 3 Απριλίου. Ώρα έναρξης και για όλες τις ημέρες : 19:00 Ώρα έναρξης και για τις δύο ημέρες : 19:00

Ομιλία με θέμα: «Στα γυρίσματα των καιρών. Έμποροι και καραβοκύρηδες στο Ηράκλειο (1878 – 1913)»

H σειρά ομιλιών «ο Μίτος της Αριάδνης» που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συνεχίζεται το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, ώρα 11:00,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

«ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ» του Edward Albee

Με την παράσταση του έργου του Edward Albee, «ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ»,  από το «Θέατρο Εστία»,  σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μαχαιρά, συνεχίζεται σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, και ώρα 21:00 το  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017», που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. 

Παρουσίαση του βιβλίου της Τέρψας Αγαθοκλέους – Παπακώστα «Αδυσώπητο Μίσος»

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η), ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου και ο Σύλλογος Κυπρίων Φοιτητών Ηρακλείου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Τέρψας Αγαθοκλέους – Παπακώστα «Αδυσώπητο Μίσος» που θα γίνει στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» την Κυριακή 2  Απριλίου 2017 και ώρα 11 π.μ.

ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ από το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ διοργανώνει ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ώρα 20:30, στην Αίθουσα "Μανώλης Καρέλλης" της οδού Ανδρόγεω. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και αποτελεί την κορύφωση του 19ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης.

Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του Johann Sebastian Bach

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν Συναυλία - Παρουσίαση με Θέμα : «Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του Johann Sebastian Bach».

«ΛΗΘΗ», από τη Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ»

Με το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη,  «ΛΗΘΗ», από τη Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ»  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία  Αντώνη Ντουράκη, κλείνει η αυλαία του  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ,  που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, την Κυριακή 2  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. 

Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου - «Rendez-vous culture 2017»

Με την Εβδομάδα Γαλλικού Σινεμά συνεχίζεται η πολιτιστική ατζέντα της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης με τίτλο «Rendez-vous culture 2017». Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Μαραθώνιων Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο, Χανιά, Ιεράπετρα και Ρέθυμνο σειρά έχει ο γαλλικός κινηματογράφος. Στο Ηράκλειο το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές και βραδινές προβολές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Ξεκινάει την ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ    με τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου) με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017»               που οργανώνει ο δήμος ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ.

Το Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά), το Πασχαλινό Παζάρι  του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» από τις 3 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2017.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τις ΜΙΚΤΕΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Συνεχίζεται σήμερα ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ με τις  ΜΙΚΤΕΣ                    ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ  (Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου) με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των  «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» που οργανώνει ο δήμος ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ.

Μορφή και περιεχόμενο στην τέχνη - Από την εικόνα στη γραφή, από τον El Greco στον Picasso

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και τα μέλη του Θεματικού Δικτύου Πολιτισμού-Δίκτυο Greco, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, διοργανώνουν Ανοικτό Σεμινάριο με τίτλο: «Μορφή και περιεχόμενο στην τέχνη - Από την εικόνα στη γραφή, από τον El Greco στον Picasso», με εισηγητή τον Κωνσταντίνο  Χρηστίδη, PhD, Διδάσκοντα Πανεπιστημίου Κρήτης & Υπεύθυνο Εκπαιδευτικού Τομέα Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00-19:00, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο). Το σεμινάριο είναι ανοικτό στο κοινό. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα για την ενίσχυση της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του «Φαγητού με την Αγάπη μας» των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ με τις ΜΙΚΤΕΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Συνεχίζεται  σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ με τις  ΜΙΚΤΕΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ,    (Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου),  με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των   «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ με τις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥστο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, (Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου), με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Τζανάκη «Καταιγίδα»

Το νέο βιβλίο του φιλολόγου- συγγραφέα, Μιχάλη Τζανάκη, με τον τίτλο «Καταιγίδα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ραδάμανθυς».   Πρόκειται για μια ιστορική νουβέλα που εξελίσσεται στα χρόνια της κατοχής, του εμφυλίου και τη μετεμφυλιακή περίοδο.  Το έργο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). Θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας- επιμελητής εκδόσεων, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ρένα Τζωράκη- Μανουκάκη, γραμματέας του συλλόγου συγγραφέων – λογοτεχνών «Κρητών Λόγος», ενώ θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κουκάκης.

Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της ΙΑΚ Θα ερμηνεύσει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας

Μία ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 η χορωδία της Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στις 19:00 το απόγευμα. Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της ΙΑΚ  υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής κ. Γεωργίου Ψαρουδάκη θα ερμηνεύσει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από ενώ για τον «Σταυροαναστάσιμο Χαρακτήρα της Μεγάλης Εβδομάδας» θα μιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Μαρκάκης.

ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - Το Θείο Δράμα στη μουσική. Τα Πάθη στην Κρητική Σχολή Ζωγραφικής

Σας προσκαλούμε στη 10η παρουσίαση του κύκλου ομιλιών « ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» με θέμα: "Το Θείο Δράμα στη μουσική. Τα Πάθη στην Κρητική Σχολή Ζωγραφικής" Ομιλήτρια: Λιάνα Σταρίδα, Αρχαιολόγος

2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης - Κιθαριστική Ορχήστρα Κρήτης

Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, θα εμφανιστεί το Σαββάτο 8 Απριλίου στις 20.30, η Κιθαριστική Ορχήστρα Κρήτης, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη και σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου,

Ημερίδα με θέμα: «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια»

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια», το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, με ώρα έναρξης 09:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεατρικού Σταθμού (Εφέσου 9, παραπλεύρως του ΚΤΕΛ Ηρακλείου).

«Ημέρες Καριέρας» από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου

Δωρεάν ενημέρωση και Δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού! Για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν    «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού  στο ξενοδοχείο Astoria   το Σάββατο το απόγευμα (17.30)  στις 8 Απριλίου. Η συμμετοχή  είναι  ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους.  Την επόμενη μέρα,  9 Απριλίου , δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ & B΄ Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus». (Πληροφορίες και συμμετοχές στο 2810 245 300)

Πασχαλινό Εργαστήριο Μονοτυπίας

Πασχαλινό Εργαστήριο Μονοτυπίας για παιδιά Ε', ΣΤ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου, αυτό το Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, ώρα 10.00-12.00 π.μ, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Σύρμου «ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΕΤΡΑΔΙΟ»

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με ένταση και ανατροπές είναι το μυθιστόρημα του συγγραφέα και στιχουργού Κωνσταντίνου Σύρμου. Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου Κρήτης, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στις 19.30.

Πασχαλινή Έκθεση του Εργαστηρίου του Ξενώνα Αλκυονίδα.

O  Ξενώνας Αλκυονίδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει έκθεση με κατασκευές που δημιούργησαν οι ένοικοι του Ξενώνα. Η έκθεση θα γίνει την Μεγάλη Δευτέρα (10/4/17)   9:00 πμ  έως 3:00 μμ  στο αίθριο της Περιφέρειας Ηρακλείου ( Πλατεία Ελευθερίας).

Πασχαλινό Παιδικό Εργαστήρι

Πασχαλινό Παιδικό Εργαστήρι από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου τη Μεγάλη Δευτέρα στις 11:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Παρουσίαση των νέων βιβλίων της συγγραφέως - εικαστικού Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, παρουσίαση βιβλίων της Ηρακλειώτισσας, συγγραφέως-εικαστικού, Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη: “Παραμυθοχρώματα” “Να σου χαρίσω το φτερό μου”, “Οι πειρατές με το χάρτινο καράβι και ο σπάνιος θησαυρός” Ειδικό αφιέρωμα, “Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου”(αναφορά στον Ν. Καζαντζάκη)

Θεματική Ξενάγηση με τίτλο «Η ζωή εν τάφω»

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - Θεματική Ξενάγηση με τίτλο "Η ζωή εν τάφω"

Ομιλία με θέμα: Ο αιώνιος κύκλος του θανάτου και της Ζωής

 Το Δ.Σ. και η ομάδα εθελοντών του Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» σας προσκαλούν στην ομιλία με θέμα: Ο αιώνιος κύκλος του θανάτου και της Ζωής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου  12/04/2017 – 19:30

Πασχαλινό Παζάρι του Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί

Πασχαλινό Παζάρι του Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 από τις 10 το πρωί λίγο πιο κάτω από τη Λότζια

Παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Τρουλλινού «Με θέα στο Λεβάντε»

Οι εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο Αναλόγιο παρουσίαζουν το βιβλίο της Νίκης Τρουλλινού «Με θέα στο Λεβάντε» την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Ευριπίδης Στεφάνου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Ν. Φιλιππίδη με τίτλο: «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Σ. Ν. Φιλιππίδη με τίτλο: «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30  στο Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στο Μέγαρο «Αχτάρικα».

Μουσική Βραδιά με τους Γιάννη Παξιμαδάκη, Βαγγέλη Συλιγάρδο, Νίκο Σταματάκη και Κώστα Μακάκη

Μουσική Βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας με τον Γιάννη Παξιμαδάκη τον Βαγγέλη Συλιγάρδο το Νίκο Σταματάκη και τον Κώστα Μακάκη, την Πέμπτη 20 Απριλίου στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Lebensraum (Ζωτικός Χώρος) του Θανάση Τριαρίδη

Ένα έργο – φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Κρήτης.

Ο λόγος για το Lebensraum (Ζωτικός Χώρος) του Θανάση Τριαρίδη, που ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο το Μάρτιο του 2016 (μεταφρασμένο στα γερμανικά) με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε Φρανκφούρτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λευκωσία και Λεμεσό, πάντα σε κατάμεστες αίθουσες, ενώ υπήρξε καθοριστικό στην κατάργηση του νόμου 370/1983 που απαγόρευε σε ανθρώπους με αναπηρία να σπουδάσουν σε Δραματικές Σχολές.

Το κοινό του νησιού θα έχει την ευκαιρία να το δει στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Παρασκευή 21 το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου στις 21.30

Εκδήλωση με θέμα «Το τέλος της Ευρώπης; Ο Τραμπ και οι μεταναστευτικές ροές. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Μία εξαιρετικά σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση πραγματοποιεί,  ο ιστότοπος το << Κιβώτιο του Πολιτισμού>>,  με θέμα:  << Το τέλος της Ευρώπης; Ο Τραμπ και οι μεταναστευτικές ροές. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ >>, με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστα  Δουζίνα, στις 21 Απριλίου ημέρα Παρασκευή στην αίθουσα Ανδρόγεω στις 8,30 το βράδυ.

ΓΙΟΓΚΑ: Η Επιστήμη της Ζωής - Ομιλία της ΣΟΥΑΜΙ ΣΙΒΑΜΟΥΡΤΙ

Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, Master της γιόγκα (Yoga Acharya), περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, θα δώσει δημόσια ομιλία το Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, στην αίθουσα "Ανδρόγεω", ώρα 19:00-21:00.  Η ομιλία έχει θέμα «Γιόγκα : Η Επιστήμη Της Ζωής».

Ομιλία του κ. Αντώνη Καρτσάκη με θέμα: “Ηράκλειο του Μεσοπολέμου: όψεις ενός πνευματικού πεδίου ανοιχτών οριζόντων”

Μετά από μικρή ανάπαυλα συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος ομιλιών με τον τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, 20 χρόνια μετά την επιτυχή διεξαγωγή του πρώτου κύκλου. Ο κ. Αντώνης Καρτσάκης, διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, θα μιλήσει το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, ώρα 11:00,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, με θέμα: Ηράκλειο του Μεσοπολέμου: όψεις ενός πνευματικού πεδίου ανοιχτών οριζόντων”.

Μουσικοχορευτική βραδιά με Latin χορούς

Το Πολύκεντρο Νεολαίας και η ομάδα χορού Latin του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αι Γιάννη, οργανώνουν μουσικοχορευτική βραδιά με Latin χορούς στο Πολύκεντρο Νεολαίας το Σάββατο 22 Απριλίου στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Συναυλία με το Κουαρτέτο «Evenos»

To Κουαρτέτο «Evenos» σε συνεργασία με το Σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης» και με τη στήριξη της ΔΗΚΕΗ, μετά την επιτυχή του εμφάνιση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την Τετάρτη 19 Απριλίου και κατ' απαίτηση πολλών φιλόμουσων, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα πραγματοποιήσει έκτακτη εμφάνιση το Σάββατο 22 Απριλίου στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στις 9.00 μμ, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η περιοδεία του στην Κρήτη.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντώνη Μυλωνάκη

Το Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μεσαιωνικού μυθιστορήματος του Αντώνη Μυλωνάκη «Ο Καθρέφτης & η Προφητεία του Γκρέινορθ»

Εκδήλωση με θέμα «Η διαμόρφωση λογοτεχνικού κριτηρίου σήμερα»

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Η διαμόρφωση λογοτεχνικού κριτηρίου σήμερα” την Πέμπτη 27 Απριλίου, και ώρα 07:00 μμ στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

10ο Πανελλήνιο και 9ο Πανευρωπαϊκό Επαγγελματικό και Επιστημονικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της ΕΝΕ

δασδασδ

Στις 27 έως 30 Απριλίου 2017 πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, το 10ο Πανελλήνιο και 9ο Πανευρωπαϊκό Επαγγελματικό και Επιστημονικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Αναμένονται περίπου 2.500  σύνεδροι, από όλη την Ελλάδα και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

2ο Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας Εφήβων

2ο Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας Εφήβων,  Παρασκευή 28 Απριλίου, από τις 9.30 το πρωί έως 3.30 το απόγευμα Αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, (Κορωναίου 9)

1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού» - International Grand Gala étoiles du ballet

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου 2017, με την παρουσία διεθνούς φήμης χορευτών από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το 1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού», με ονομασία “International Grand Gala étoiles du ballet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο «Τα δύο Αοράκια» στη Ν. Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Heraklion Chemistry Show

Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει την εκδήλωση Heraklion Chemistry Show στις 29 Απριλίου 2017, στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, από τις 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. Η εκδήλωση αυτή που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει εκτέλεση πειραμάτων χημείας από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Ηρακλείου υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους.

MAGIC DE SPELL

Oι MAGIC DE SPELL όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκoνται στην ελληνική σκηνή, δεν έπαψαν ποτέ να είναι δημιουργικά φορτισμένοι και εκρηκτικοί συναυλιακά. Στο ενεργητικό τους οκτώ ελληνόφωνοι δίσκοι, η συνεργασία με τον JJ Burnel των Stranglers, “πειραγμένες” διασκευές, μελοποιήσεις ποιητών, κοινωνικά και εμβληματικά τραγούδια, αλλά και μεγάλος αριθμός συναυλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη. Με ένα FULL ELECTRIC SET από το “Διακοπές στο Sarajevo” στο “Εμένα οι φίλοι μου”, από το “Νίψον ανομήματα” στον “κυρ Παντελή” και στα “Τέρμα το διάλειμμα”, “Όταν νυχτώνει”, “Με μπαταρία”, “Οκ πατέρα”, μέχρι και το τελευταίο “Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;”, ταξιδεύουν και συνεχίζουν να εγκυμονούν rock’n’roll ανατροπές.

Γιώτα Νέγκα «Τα τραγούδια που λες»

Στις 29 Απριλίου η Γιώτα Νέγκα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή NYN + AEI live στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πιο προσωπική της εμφάνιση.

Ομιλία του κου Γ.Τζωράκη με θέμα: «Εις ένδειξιν οφειλομένης ευγνωμοσύνης...»

Ο Μίτος της Αριάδνης συνεχίζεται το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, ώρα 11:00,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο κ. Γιώργος Τζωράκης, Αρχαιολόγος, υποψήφιος δρ. Πανεπιστημίου Κρήτης θα μιλήσει με θέμα: "Εις ένδειξιν οφειλομένης ευγνωμοσύνης..."  Ματιές στην ιστορία του Ηρακλείου μέσα από τα αρχεία της ονοματοθεσίας οδών και πλατειών της πόλης. Τον  ομιλητή θα προλογίσει ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, πολιτικός μηχανικός, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Ο Ρι-Μπαταρούλης» - Εκπαιδευτική Εκδήλωση για την ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτων

«Ο Ρι-Μπαταρούλης» πήγε στο Ίλιον (5/3/2017) σε εκδήλωση του Δήμου, στα Κ. Πατήσια (7/4/2017 44ο και 152ο Δημοτικά Σχολεία) και στις 29 Απριλίου έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πλατεία Λιονταριών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη Πρόσκληση, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE