inner image

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου Περιφέρειας Κρήτης στο Βενεράτο Ηρακλείου...

Στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών και κατοίκων του, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας (αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τσαγκαράκης Γ.), υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης (Π.Κ.) και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Εποπτεύοντα στον τομέα Υγείας και Κινητών Μονάδων Π.Κ. κ. Πιτσούλη, διοργανώνουν δράση προληπτικής ιατρικής στην Κοινότητα Βενεράτο του Δ.Η. .

Μαστογραφία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Π.Κ. θα βρίσκεται στο Βενεράτο και συγκεκριμένα μπροστά στο κτίριο της Κοινότητας, την Δευτέρα 17-06-2024 στις 09.00 π.μ.  .

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Κοινότητα Βενεράτου και το Γραφείο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με έδρα το Βενεράτο (τμ. ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Ν. Αλικαρνασσού) - τηλ. επικ. 2813400822, που υποστηρίζει την υλοποίηση της δράσης.

 

Παροχή υπηρεσιών 'streetwork' προς τους άστεγους που διαβιούν στο δρόμο...

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, προχώρησε από χθες 12.06.2024 σε παροχή υπηρεσιών streetwork προς τους άστεγους που διαβιούν στο δρόμο, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη μας. Προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης (παγωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή, καπέλα κ.λπ.), ενώ παράλληλα έγινε ενημέρωση προς τους αστέγους για τους κλιματιζόμενους χώρους – αίθουσες του Δήμου Ηρακλείου, όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν για να προφυλαχτούν από τον καύσωνα.

Για τις ημέρες του καύσωνα, για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, θα είναι ανοιχτές οι παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες:

α) Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), από 08.00 το πρωί έως 9.00 το βράδυ

β) Οι κλιματιζόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα (11) ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου, από 08.00 το πρωί ως και τις 3.00 το απόγευμαΚέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Δήμου Ηρακλείου - Google My Maps

Εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας τις κρυμμένες αξίες (ως αντίδοτο στη βία)»

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων στη Φορτέτσα με την ονομασία "Συνδεόμαστε και δρούμε" δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2023 με πρωτοβουλία & ενέργειες του Κέντρoυ Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης  Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Π.Κ. Ο.ΚΑ.ΝΑ) και την Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ - Αριάδνη.

Προληπτικές εξετάσεις ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (PAP TEST),

Ο Δήμος Ηρακλείου διά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων, διενεργεί πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου), στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών και κατοίκων του.

1

Η προληπτική εξέταση ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (PAP TEST), θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Βενεράτο την Τρίτη 4 & την Τετάρτη 5 Ιουνίου (ώρα 09.00 – 14.00) από τη Μαία κ. Νινιράκη Αριστέα, υπάλληλο της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου (Δημοτικό Ιατρείο), στο χώρο των γραφείων της Κοινότητας & συγκεκριμένα το Γραφείο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με έδρα το Βενεράτο, του τμήματος ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Ν. Αλικαρνασσού.

Διανομή κρέατος για το Πάσχα σε 625 νοικοκυριά του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Μαΐου η χορήγηση κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 625 νοικοκυριά ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του.

Η δράση υλοποιείται δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και των τμημάτων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης εν όψει του Πάσχα, προκειμένου να ενισχυθούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πασχαλινές Δράσεις στο Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας Νέας Αλικαρνασσού

Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας- Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού,  της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο  της υλοποίησης  προγραμμάτων εμψύχωσης των ηλικιωμένων, πραγματοποίησε  δράσεις με θέμα  ‘’ Πασχαλινές Προετοιμασίες¨ την Τετάρτη 24-4-2024  & Πέμπτη 25-4-2024  με τη συμμετοχή της ομάδας αυτενέργειας του τμήματος Εργοθεραπείας.

«Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις»

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας- Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχή Φορτέτσας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα Επικοινωνίας Γενεών: Ανταλλαγή συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων…» πραγματοποίησε  βιωματικές δράσεις με : 

Εκδήλωση της «Κοινωνικής Αφύπνισης» για την τρίτη ηλικία σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 24 Απριλίου, η εκδήλωση της «Κοινωνικής Αφύπνισης» για την τρίτη ηλικία στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ της περιοχής του Τάλως. Η εν λόγω εκδήλωση με τίτλο «Τρίτη Ηλικία: Οι άνθρωποι μας!» διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ενημέρωσης περί θεμάτων τρίτης ηλικίας και εντάσσεται σε μια γενικότερη  καμπάνια ευαισθητοποίησης που τελεί υπό συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου. 

Δωρεάν 'Τεστ Παπανικολάου' για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου στο χωριό Άνω Ασίτες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η δράση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου), που υλοποιήθηκε στο χωριό Άνω Ασίτες την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή 18 γυναικών κατοίκων της περιοχής.

Τη δράση αγκάλιασαν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόταση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργου Τσαγκαράκη. Άλλωστε, στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων – και ιδιαίτερα των κατοίκων της υπαίθρου – σε εξετάσεις προληπτικού χαρακτήρα.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας ευχαριστεί τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥ.Φ.Α.Κ.)  για την προμήθεια του ιατρικού υλικού.

Συνεργασία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας με τη σχολή ΚΕΠΑΝΣΗ και το IEK MORFI

Η σχέση μας με τη σχολή ΚΕΠΑΝΣΗ και το IEK MORFI ξεκίνησε το 2008, όταν ήρθαν στις νέες εγκαταστάσεις τους στην οδό Εφόδου 3. Η προσέγγισή τους ήταν γεμάτη αγάπη και φροντίδα, καθώς άνοιξαν τα εργαστήριά τους για να προσφέρουν υπηρεσίες αισθητικής υγείας και ευεξίας στα μέλη της κοινότητάς μας.

 

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και μέσω των υπηρεσιών της, υλοποιεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων και των ανισοτήτων λόγω φύλου.

lozzia

Ειδικότερα, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, από τις 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ., στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής-Καινοτόμων Δράσεων-Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών (της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου), του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου – ΚΕΘΙ και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και θα ενημερώνουν τους πολίτες διανέμοντας έντυπο υλικό.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

 

Σε ισχύ το πρόγραμμα παροχής πρωινών γευμάτων μαθητών από το Δήμο Ηρακλείου

 

logia

Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα χορήγησης πρωινών γευμάτων σε μαθήτριες και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια με ίδιους πόρους του Δήμου, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, καλύπτοντας 350 συνολικά μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν λόγω κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στην παροχή πρωινού γεύματος στα παιδιά τους.

Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργος Τσαγκάρακης, το πρωινό χορηγείται καθημερινά, για όλες τις εργάσιμες για τα σχολεία ημέρες, προσφέροντας εναλλάξ σάντουιτς μπαγκέτα (με 2πλή φέτα τυρί, γαλοπούλα, τομάτα), τυρόπιτα ή κουλούρι σοκολάτας, μαζί με ένα μπουκάλι νερού 500 ml.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορούν να ενταχθούν και νέοι ωφελούμενοι. Η ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Κάθε γονέας - κηδεμόνας μπορεί να απευθύνεται στο ΚΕΚΟΙΦ - ΑΠΗ της περιοχής κατοικίας του, καταθέτοντας τη συγκεκριμένη αίτηση.

Λειτουργία Παιδιατρικού Ιατρείου στο Δημοτικό Ιατρείο - 4η ΤΟΜΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το Παιδιατρικό Ιατρείο, που στεγάζεται στο Δημοτικό Ιατρείο - 4η ΤΟΜΥ και βρίσκεται επί της οδού Υακίνθου 9, Καμίνια, δέχεται ΔΩΡΕΑΝ, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, όλα τα παιδιά, χωρίς να απαιτείται εγγραφή.

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα 8:00 -15:00
Τρίτη 8:00 -15:00
Τετάρτη 14:00-21:00
Πέμπτη 8:00 -15:00
Παρασκευή 8:00 -15:00

Τηλ. Επικοινωνίας: 2810-319670, 373143

Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων

Ανοικτό σε 24ωρη βάση το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι, το Κέντρο Αστέγων (Ικάρου 121 – τηλ. 2810336050) θα παραμείνει ανοικτό το βράδυ της Δευτέρας, ενώ για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, θα είναι ανοιχτές και οι παρακάτω θερμαινόμενες αίθουσες:

 

- Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4), από 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ

- Οι χώροι των εντευκτηρίων των 11 ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Δήμου, από 08.00 το πρωί ως και τις 3.00 το απόγευμα. Συγκεκριμένα:

ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας: Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα στη Φορτέτσα

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχή Φορτέτσας, σε συνεργασία με το 12ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου διοργανώνουν το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΦΟΡΤΕΤΣΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου & ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Φορτέτσας.

 

Πρόσκληση

Αφίσα

Διανομή κρέατος για τα Χριστούγεννα σε 550 νοικοκυριά του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 21-12-2023  

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου η χορήγηση κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 550 νοικοκυριά ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του.

Η δράση υλοποιείται και φέτος δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης εν όψει των Χριστουγέννων, προκειμένου να ενισχυθούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Νοέμβριο

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα κ.ά) και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό για πλύσιμο ρούχων, οδοντόβουρτσα, υγρό πιάτων, κ.ά) για όλους τους δικαιούχους του προγράμματος.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον μήνα Οκτώβριο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδια, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα), ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό για πλύσιμο ρούχων, υγρό πιάτων, χλωρίνη) για τους δικαιούχους του προγράμματος, καθώς και σχολικών ειδών για τις  οικογένειες με ανήλικα παιδιά – μαθητές (δικαιούχους του προγράμματος).

Η διανομή πραγματοποιείται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Στη γιορτή των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ για την Ημέρα Ηλικιωμένων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός

Στην εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γεωργιάδη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, παρευρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Σεπτέμβριο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδια, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα), ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα) για όλους τους δικαιούχους του προγράμματος. Επίσης, θα διανεμηθούν  σχολικά είδη και βρεφικές κρέμες για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά – μαθητές και βρέφη.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές & Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηρακλείου 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2023

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ηρακλείου.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους το Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το μήνα Ιούλιο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, φακές, φασόλια, παξιμάδια, τοματοπολτός, γραβιέρα) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σαμπουάν, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμα & οδοντόβουρτσα), για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Ηρακλείου - Υπηρεσίες street work για τους αστέγους

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν αυτήν την εβδομάδα, για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, θα είναι ανοιχτές οι παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες:

 • Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2), από 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ.
 • Οι κλιματιζόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα (11) ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου, από 08.00 το πρωί ως και τις 3.00 το απόγευμα.

 

Προστασία κατά τη διάρκεια του Καύσωνα

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
 • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kaysonas

kafsonas1

kafsonas2

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Ηρακλείου - Υπηρεσίες street work για τους αστέγους

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 12-07-2023

 

  steetwork

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες και για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, από σήμερα Τετάρτη  12 Ιουλίου και μέχρι νεοτέρας θα είναι ανοιχτές από 08.00  το πρωί έως 8.00 το βράδυ οι  παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες:

 • Αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Ν. Πλαστήρα 49)
 • Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).

Επίσης, ως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου, ανοιχτοί θα παραμείνουν ως και τις 3.00 το μεσημέρι, οι κλιματιζόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα (11) ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου, συγκεκριμένα:

 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ                                                                                                                          Tηλ.:  2810 333261, 342367
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. ΚΕΝΤΡΟΥ                                                                                                                                Tηλ.:  2810 300207, 242943
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. ΚΑΤΣΑΜΠΑ                                                                                                                        Tηλ.:  2810 301 437
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. ΠΟΡΟΥ                                                                                                                                      Tηλ: 2810. 300 160, 2810. 330 318
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. ΘΕΡΙΣΣΟΥ                                                                                                                             Tηλ.: 2810 256 271
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. ΔΕΙΛΙΝΩΝ                                                                                                                           Tηλ.:  2810 314 322
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η ΤΑΛΩΣ                                                                                                                                Tηλ.: 2810 315 453
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. ΜΑΣΤΑΜΠΑ                                                                                                                         Τηλ.: 2810 360 973
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η.  ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ                                                                                                                          Τηλ.: 2810 360 399
 • ΚΕ.ΚΟΙ.Φ – Α.Π.Η. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                                                                                                                       Τηλ.: 2810  235 675
 • ΤΜΗΜΑ ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ                                                                       Τηλ.: 2810  221 738

 

Επιπρόσθετα, από σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά την παροχή υπηρεσιών streetwork, μέσω των οποίων θα προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης (παγωμένα νερά, χυμούς, ξηρά τροφή,  καπέλα κ.λπ.) στους άστεγους που διαβιούν στο δρόμο και για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν την μετάβασή τους στο κέντρο αστέγων.

 

Για καθημερινές εργάσιμες μέρες - τηλ. επικοινωνίας: Δημοτική Αστυνομία: 2813. 409500 από 8.00 το πρωί έως 9.00 το βράδυ 

Για Σάββατο  – τηλ. επικοινωνίας: Δημοτική Αστυνομία: 2813. 409500 από 8.00 το πρωί έως 3.00 το μεσημέρι.

Για Σαββατοκύριακο - τηλ. επικοινωνίας: Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας: 2813-409409. 

Με επιτυχία το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ 'Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου'

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ , το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το Σωματείο Μαγείρων Βοηθών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας του ΕΚΗ, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» και άλλοι Τοπικοί Φορείς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και την ευγενική χορηγία της Εταιρίας "Χαλκιαδάκης Α.Ε.", την Παρασκευή 30 Ιουνίου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: «Γεύσεις & Μελωδίες του Κόσμου» Ι Multicultural Festival: “Tastes & Melodies of the World”, το οποίο φιλοξενήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου στο Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» στο Πάρκο Γεωργιάδη, που παραχώρησε η ΔΕΠΑΝΑΛ. 

Το Φεστιβάλ εντάχθηκε στις δράσεις του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Refugee Week Grece 2023.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, γάλα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, φακές, φασόλια, παξιμάδια, γραβιέρα) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, σαμπουάν, σαπούνι, οδοντόκρεμα & οδοντόβουρτσα), για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Έναρξη αιτήσεων για χορήγηση voucher μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για τα Κ.Δ.Α.Π. και το Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και η  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη Παιδιών» Περιόδου 2023-24 (πρώην "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής") που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2021-2027), καλούν γονείς ή πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα,ή την επιμέλεια, αναδόχους γονείς, επιτρόπους ή συμπαραστάτες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν:

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το Μάιο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, φέτα) ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό γενικής χρήσης, σαμπουάν, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας, χλωρίνη) & οπωροκηπευτικών (μήλα, πορτοκάλια, πατάτες), για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ολοκλήρωση επιμορφωτικών σεμιναρίων από τη Συμβίωση - Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη 16 Μαίου 2023 τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που συνδιοργανώθηκαν από τη  Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα & την Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου-Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Απρίλιο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδια, τοματοπολτός, φακές) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (καθαριστικό γενικής χρήσης, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, σαπούνι, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας, χλωρίνη) *, για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Μάρτιο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ζάχαρη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, παξιμάδια, ρύζι, ελαιόλαδο, φακές, φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, χαρτί υγείας, καθαριστικό γενικής χρήσης, χλωρίνη, πάνες ακράτειας, σερβιέτες) *, για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

v  Για το σημείο διανομής  Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14):  από Δευτέρα 27 ως και Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

v  Για το σημείο διανομής  Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως)από Δευτέρα 27 ως και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

v  Για το σημείο διανομής  Α4 – ΑΣΙΤΕΣ :  Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

v  Για το σημείο διανομής  Α5 – ΔΑΦΝΕΣ :  Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

v  Για το σημείο διανομής  A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

v  Για τους ωφελούμενους του σημείου Α2 – ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ η διανομή θα πραγματοποιηθεί από νέο σημείο διανομής - αίθουσα στις Πατέλες Ηρακλείου,  δ/νση: Καραϊσκάκη 4 (δίπλα στο στρατολογικό γραφείο Ηρακλείου),  από Δευτέρα 27 ως και Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται προσωπικά με SMS ή / & τηλεφωνική κλήση ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες (για την ημέρα & ώρα προσέλευσης) που θα λαμβάνουν.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:   

v  Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.

v  Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα ΚΕΑ.

v  Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

 

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο, που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

Κατά τη διαδικασία της διανομής θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού (covid-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Το «Μοιρολόι της Παναγιάς» από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας

afissa

Θεατρικό δρώμενο «Το Μοιρολόι της Παναγιάς» παρουσιάζεται με πρωτοβουλία των μελών της  Ομάδας Θεάτρου & Χορωδίας του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας περ. Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, με την  στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας. 

Το Μοιρολόι της Παναγιάς, στηρίζεται στο  έθιμο της χώρας μας, που ιστορεί τη Σταύρωση του Χριστού.  Μαυροφορεμένες γυναίκες στολίζοντας τον Επιτάφιο και θρηνώντας  την Σταύρωσή Του, σμίγουν τον πόνο της Παναγίας – Μάνας, με τον πόνο της κάθε χαροκαμένης μάνας και του καθενός, που θρηνεί την απώλεια του  δικού του αγαπημένου.  

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι:

 • Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 10.30,  στην αίθουσα του Τιμίου Σταυρού, Σόλωνος 99, στη Φορτέτσα.
 • Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00, στην αίθουσα Γενέσιου Θεοτόκου, Μεγ. Αλεξάνδρου 182, Μπεντεβή.
 • Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 18.00, κινηματογράφος «ΑΣΤΟΡΙΑ», πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο.

Είσοδος Ελεύθερη

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Φεβρουάριο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδι, ρύζι, γραβιέρα, ελαιόλαδο, φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, φυσικό σαπούνι, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό πλυντηρίου, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης) *, για τους δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας από τον Δήμο Ηρακλείου

Στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών  με την συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων «Αποστολή Αγάπης» «ΑΤΑΧΤΟΙ», «ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ» και «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» .

Παραμένει ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 09-02-2023

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, έως και το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).   

Το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης για όσους αστέγους επιθυμούν να φιλοξενηθούν και  έχουν την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν. Κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου αλλά απαιτείται η επίδειξη ταυτοποιητικού/νομιμοποιητικού εγγράφου.

Σε όλους τους χώρους θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς του Covid-19 .

Ανοιχτές θα παραμείνουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8.00 το βράδυ η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο και το Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το  ψύχος.

Τέλος, ανοιχτοί είναι και οι θερμαινόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.

 

Τηλέφωνα  επικοινωνίας:

 • Κέντρο Αστέγων: 2810 336050 από τις 8.00 το πρωί έως 3.00 το μεσημέρι 
 • Δημοτική Αστυνομία: 2813 409500 από 8.00 έως 8.00 το βράδυ
 • Γραμμή αιτημάτων Δήμου Ηρακλείου: 2813 409 409

Απέδωσε καρπούς η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου - ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»

Περίπου τέσσερις (4) τόνους ελαιόλαδου από τα ελαιόδεντρα του Δήμου Ηρακλείου συνέλεξαν οι ωφελούμενοι  του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - «Αριάδνη», στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ  για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Το πρωί της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, στο κτίριο του Κέντρου Θεραπείας στη Νέα Αλικαρνασσό, τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας παρέδωσαν στο Δήμο Ηρακλείου τις παραγόμενες ποσότητες, που αντιστοιχούν στο κοινωνικό παντοπωλείο, οι οποίες θα μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Παραμένει ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 08-02-2023

 

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου έως και το πρωί της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).   

Το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης για όσους αστέγους επιθυμούν να φιλοξενηθούν και  έχουν την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν. 

Κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου αλλά απαιτείται η επίδειξη ταυτοποιητικού/νομιμοποιητικού εγγράφου.

Σε όλους τους χώρους θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς του Covid-19 .

Ανοιχτές θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8.00 το βράδυ η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο και το Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το  ψύχος.

Τέλος, ανοιχτοί είναι και οι θερμαινόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.

 

Τηλέφωνα  επικοινωνίας:

 • Κέντρο Αστέγων: 2810 336050 από τις 8.00 το πρωί έως 3.00 το μεσημέρι 
 • Δημοτική Αστυνομία: 2813 409500 από 8.00 έως 8.00 το βράδυ
 • Γραμμή αιτημάτων Δήμου Ηρακλείου: 2813 409 409

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 07-02-2023

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, έως το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).   

Το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης για όσους αστέγους επιθυμούν να φιλοξενηθούν και  έχουν την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν. 

Κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου αλλά απαιτείται η επίδειξη ταυτοποιητικού/νομιμοποιητικού εγγράφου.

Σε όλους τους χώρους θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς του Covid-19 .

Ανοιχτές θα παραμείνουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8.00 το βράδυ η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο και το Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το  ψύχος.

Τέλος, ανοιχτοί είναι και οι θερμαινόμενοι χώροι των κυλικείων των έντεκα ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.

 

Τηλέφωνα  επικοινωνίας:

 • Κέντρο Αστέγων: 2810 336050 από τις 8.00 το πρωί έως 3.00 το μεσημέρι 
 • Δημοτική Αστυνομία: 2813 409500 από 8.00 έως 8.00 το βράδυ
 • Γραμμή αιτημάτων Δήμου Ηρακλείου: 2813 409 409

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσιών street work σε αστέγους από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών προχώρησε το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στην παροχή υπηρεσιών street work σε άτομα που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και εξακολουθούν να μην επιθυμούν την μετάβασή τους στο Κέντρο Αστέγων. Το προσωπικό της Αντιδημαρχίας διανέμει υπνόσακους, κουβέρτες, αδιάβροχα μπουφάν, θερμός ,σακίδια,  σκούφους, γάντια ισοθερμικά, κασκόλ, ισοθερμικές κάλτσες και ισοθερμικά φανελάκια, ζεστά αφεψήματα, είδη προστασίας από την πανδημία αλλά και κρύα γεύματα. 

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, έως το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου (μέχρι νεοτέρας).   

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τον Ιανουάριο του 2023

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδι, γάλα εβαπορέ, γραβιέρα, φακές και φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης) *, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με μέλη της νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και  μέλη  της νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου είχε το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Δήμος Ηρακλείου: Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη στηρίζει την τόνωση της απασχόλησης στην ελληνική περιφέρεια.

 

Πάνελ Αντιδημάρχων

Σε μία στιγμή προκλήσεων για την ελληνική παραγωγική οικονομία, το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη στηρίζει τις προσπάθειες για την τόνωση της απασχόλησης σε Δήμους της περιφέρειας.  O Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Καρδίτσας και η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), διοργάνωσαν στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2022, ειδική εκδήλωση με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης εργατικού δυναμικού από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια.

Η συζήτηση, με την παρουσία 16 Δήμων – μελών του Δικτύου, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε με αφετηρία τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη με θέμα «Κινητικότητα και Απασχόληση Προσφυγικών Πληθυσμών στην Ελληνική Περιφέρεια» στην οποία συμμετείχαν 41 επιχειρήσεις από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Κρήτης και Ηπείρου και η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον ΔΟΜ στο πλαίσιο της υποστήριξης, που παρέχει στο Δίκτυο Πόλεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διερευνήθηκαν οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες στην προσπάθειά τους να εντάξουν στο δυναμικό τους πρόσφυγες και εντοπίστηκαν ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως καταδεικνύει η έρευνα, ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν όλο και περισσότερο εργαζόμενους στις τάξεις των προσφυγικών πληθυσμών, καθώς οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια είναι μεγάλες και αφορούν σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουριστικός και ο αγροδιατροφικός.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλειος Τσιάκος και αιρετοί εκπρόσωποι από 16 Δήμους συνολικά. 

Ο Δήμος Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη.

Το ενδιαφέρον για τη θεματική, δείχνει η συμμετοχή στις εργασίες του διημέρου εκπροσώπων διευθύνσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και του Υπουργείου Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπροσώπων της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕE, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Αυτοτελές Τμήμα Θεσσαλίας) και εργοδοτών. Επίσης, συμμετείχαν μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και οργανώσεων  που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εργασιακής ένταξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από Δήμους – μέλη του Δικτύου, όπως το έργο Share Sira, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.Α.Ε.) για την ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών σε αγροτικές περιοχές, και εργαλεία διασύνδεσης με εργοδότες. 

Μέσα από ένα συμμετοχικό εργαστήριο, διαμορφώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας για τη διευκόλυνση της εγκατάστασης προσφύγων από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια. Οι προτάσεις πρόκειται να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη για τη χάραξη νέων πρωτοβουλιών.

Φωτογραφίες: Άννα Καρατάσιου, Δήμος Αθηναίων


* Λίγα λόγια για το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη είναι ένα δίκτυο 18 ελληνικών Δήμων που ανταλλάσσουν και σχεδιάζουν μαζί καλές πρακτικές εφαρμογές στον τομέα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργήθηκε το 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. 

Δήμοι μέλη: Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, Δέλτα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμαριά, Καρδίτσα, Κατερίνη, Λάρισα, Λειβαδιά, Νεάπολη – Συκεών, Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα, Πειραιάς, Τήλος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χανιά. 

Περισσότερα: www.cnigreece.gr

* Λίγα λόγια για την έρευνα με θέμα «Κινητικότητα και Απασχόληση Προσφυγικών Πληθυσμών στην Ελληνική Περιφέρεια» (Νοέμβριος 2022)

Η έρευνα ποιοτικής ανάλυσης με θέμα «Κινητικότητα και Απασχόληση Προσφυγικών Πληθυσμών στην Ελληνική Περιφέρεια» εκπονήθηκε από τον Δρ. Απόστολο Καψάλη (Πάντειο Πανεπιστήμιο) με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και αποτελεί την πρώτη έρευνα στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη. Η μελέτη εντοπίζει τα κύρια εμπόδια που ακυρώνουν ή αναχαιτίζουν την προοπτική απασχόλησης προσφυγικών πληθυσμών στο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και προτείνει τρόπους υπέρβασης των ανασταλτικών παραγόντων.

Κατεβάστε και διαβάστε την έρευνα στα Ελληνικά & στα Αγγλικά

Το Δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα του Δικτύου Πόλεων: https://www.cnigreece.gr/news/to-diktyo-poleon-gia-tin-entaxi-stirizei-tin-tonosi-tis-apascholisis-stin-elliniki-perifereia-2/

Χαιρετισμοί

 

Παρουσίαση Ερευνας 

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για το Δεκέμβριο του 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ρύζι, ζυμαρικά, παξιμάδι, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, φακές και φασόλια) & ειδών βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σερβιέτες, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης και απορρυπαντικό ρούχων)*, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Η ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον υπεύθυνο Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 30-11-2022

 

  dimos-prosfiges

 

Συνάντηση με τον υπεύθυνο Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Πέτρο Μάστακα, είχε το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Ο κ. Μάστακας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τις δράσεις που υλοποιούνται από την Ύπατη Αρμοστεία και που έχουν ως στόχο την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας με όρους αξιοπρέπειας και νομιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο Ηράκλειο στις 15 Δεκεμβρίου, όπου η Ύπατη Αρμοστεία θα παρουσιάσει σε επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού την πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για την διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους πρόσφυγες που ενδιαφέρονται να εργαστούν. Όπως ανέφερε ο κ. Μάστακας με την είσοδο των προσφύγων στην αγορά εργασίας υπάρχουν πολλαπλά οφέλη, καθώς  οι πρόσφυγες συμβάλλουν με το  εργατικό τους δυναμικό και τις δεξιότητές τους στον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία ως σύνολο.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του σημείωσε ότι το Ηράκλειο και η Κρήτη συνολικά, έχουν πρωτοπορήσει στη φιλοξενία των προσφύγων και αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια . Μέσω του προγράμματος για την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας επιτυγχάνεται η ομαλή συνύπαρξη και η συμμετοχή , παράγοντες που ενισχύουν την συνοχή της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.

«Φαγητό με την Αγάπη μας» από τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού

Το «Φαγητό με την Αγάπη μας» βρίσκεται από σήμερα (18/10/2022) και στα Καμίνια. Η δράση των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού σε σύμπραξη με τον Δήμο Ηρακλείου επεκτείνεται σε μια περιοχή με μεγάλες ανάγκες, ενόψει και ενός δύσκολου χειμώνα, που έρχεται. Για το σκοπό αυτό τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού εγκατέστησαν έναν οικίσκο, ως σημείο διανομής, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας τους, στην οδό Μαράντη.

Στη γιορτή των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. για την Ημέρα Ηλικιωμένων βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 29-09-2022

 

 1

 

Στην εκδήλωση των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. στο καφέ «Μαρίνα» , η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, παρευρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός .

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τα μέλη των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.  να τους ευχηθεί αλλά και να ακούσει τα αιτήματά τους.

Σε δήλωσή του για την Ημέρα Ηλικιωμένων ο Δήμαρχος ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων αποτελεί μια υπενθύμιση του καθήκοντος, που έχουμε ως κοινωνία απέναντι σε εκείνους, οι οποίοι ήδη έχουν μας έχουν προσφέρει τόσα πολλά.  Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι βασικός στόχος της κοινωνικής πολιτικής μας είναι ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης να νιώθει μόνος του. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας και της υποχρεωτικής αναστολής της λειτουργίας ορισμένων δομών, όπως τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η., προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. ώστε να εξυπηρετήσουμε τις βασικές ανάγκες τους. Σε μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Η ανάγκη της ανθρώπινης επαφής όμως καθώς και η ανάγκη να νιώθει κάποιος δημιουργικός και ενεργός, είναι  επίσης βασικές. Αυτές επιδιώκουμε να ικανοποιήσουμε με εκδηλώσεις όπως η σημερινή καθώς και με άλλες δράσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.  Κι έτσι θα συνεχίσουμε καθώς το κέφι και η ενεργή  συμμετοχή αυτών των ανθρώπων επιβεβαιώνει ότι έχουν ακόμα πολλά να δώσουν».

Η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΑΛ. 

2

 

3

 

 

Scroll

Χορήγηση πρωινών γευμάτων από το Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές & μαθήτριες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Ξεκινά και η αποστολή φοιτητικών πακέτων σε φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Ηρακλείου

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 η χορήγηση πρωινών γευμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε 400 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου.

Το πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην στήριξη των οικογενειών, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και θα διαρκέσει για όλο το σχολικό έτος 2022 -2023.

Διανομή σχολικών ειδών σε ευάλωτες οικογένειες από τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 12-09-2022

 

 

sxolika eidh

Σχολικές τσάντες με τετράδια, στυλό, μολύβια και άλλα είδη θα διανείμει σε ευάλωτες οικογένειες ο Δήμος Ηρακλείου δια της Aντιδημαρχίας Kοινωνικών Yπηρεσιών. Τα σχολικά είδη πρόκειται  να παραδοθούν σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες χρήζουν στήριξης, έπειτα από αξιολόγηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου.  Η διανομή θα πραγματοποιηθεί αυτήν την  εβδομάδα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές /Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηρακλείου 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2022

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές, Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και Σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού, στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ, συμμετέχοντας στις δράσεις του 9ου Συνεδρίου ΣΥΦΑΚ «Το Φαρμακείο στην Υγεία, την Ομορφιά και την Ευεξία».

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 04-08-2022          

 

 

 pilotiko programma

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, προσφέρει κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή αυτοεξυπηρετούνται μερικώς.

Το πρόγραμμα αφορά προς το παρόν σε όσους διαμένουν στη 2η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου, καθώς λειτουργεί ακόμα σε πιλοτικό στάδιο. Η ανάγκη υλοποίησής του προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας, που είχε πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών (κοινωνικών και υγείας)  της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι στο μέλλον να επεκταθεί.

Όπως δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί παράλληλα με τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι” της περιοχής και σκοπός του είναι η παροχή κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας στα άτομα που την χρειάζονται, αλλά και η ανακούφιση των φροντιστών τους. Διαπιστώνουμε στην πράξη πόσο σημαντικά είναι τέτοιου είδους προγράμματα και για αυτό τον λόγο θα καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν και στο μέτρο του εφικτού να επεκταθούν. Όπως έχουμε πει πολλές φορές άλλωστε, στόχος μας είναι ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης να νιώθει μόνος και αβοήθητος».

Συνεχίζονται οι υπηρεσίες Streetwork για αστέγους από τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 26-07-2022

 

 astegoi

 

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσίων Streetwork από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου στους αστέγους της πόλης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στο Κέντρο Αστέγων.  Συγκεκριμένα την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 προσφέρθηκαν σε αστέγους, στα σημεία όπου διαβιούν, είδη πρώτης ανάγκης (παγωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή, σακίδια πλάτης) για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες δράσεις street work διανεμήθηκαν και άλλα είδη, όπως ισοθερμικά σακίδια, θερμό καπελάκια κ.λπ.

Υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στο Δήμο Ηρακλείου

 

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη ασθενειών και προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Οι δράσεις για την Πρόληψη ασθενειών και Προαγωγή της Υγείας στους ωφελούμενους, που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου θα υλοποιούνται με διάρκεια έως και το τέλος του 2022.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, τα ραντεβού για τις ομαδικές συναντήσεις μπορούν να οργανώνονται από Δευτέρα έως Σάββατο και ώρες από 10:00πμ έως 17:00μμ.

 

Πληροφορίες/Συμμετοχές στα τηλ.: 6977771136, 6978247010 (από 09:00-15:00)


Κλινική Κοινωνικής & Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Παν/μιο Κρήτης

e-mailandkarelis@gmail.com, iriniger@hotmail.comirinivasilaki@hotmail.com

 

Αφίσα δράσης

Ολοκλήρωση δράσης προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση από τον Δήμο Ηρακλείου

 

         

        

            Ηράκλειο 08-07-2022

foto 1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες, Πέμπτη 7 Ιουλίου, οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι, οι εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας και η ενημέρωση για την οστεοπόρωση. Η δράση  διοργανώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».  

Δεκάδες πολίτες προσήλθαν στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) της 1ης Κοινότητας, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 47. 

Τα άτομα, που προσήλθαν, ενημερώθηκαν σχετικά για την οστεοπόρωση,  για τρόπους πρόληψης και την αντιμετώπισή της. 

foto 2

 

foto 3

Σεμινάριο χρήσης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών

Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης για τους επαγγελματίες υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 06 Ιουλίου 2022, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Πανεπιστημίου Κρήτης για την δημιουργία Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στην πόλη του Ηρακλείου.

Υπηρεσίες Streetwork για αστέγους από τον Δήμο Ηρακλείου ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 23-06-2022

 

  streetwork

 

Συνεχίζεται η παροχή υπηρεσιών Streetwork από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου στους αστέγους της πόλης, οι οποίοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στο Κέντρο Αστέγων.   Συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 προσφέρθηκαν σε αστέγους, στα σημεία όπου διαβιούν παγωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή, καπελάκια και άλλα είδη για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες, που ήδη επικρατούν στο Ηράκλειο και θα διαρκέσουν και τις επόμενες ημέρες.  

Η συχνή παροχή υπηρεσιών Streetwork από τον Δήμο Ηρακλείου, όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, προσφέρει έμπρακτη στήριξη στους συμπολίτες που ζουν σε δύσκολες συνθήκες και για τους δικούς τους λόγους δεν επιλέγουν τη μετάβαση στο Κέντρο Αστέγων.  

Τοποθέτηση νέας ειδικής ράμπας στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα, την οποία προμηθεύτηκε η ΔΕΠΑΝΑΛ.

Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ηράκλειο 01-07-2022

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», διοργανώνουν δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) της 1ης Κοινότητας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 47, την Τετάρτη 06 και την Πέμπτη 07 Ιουλίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.    

Η δράση απευθύνεται σε κάθε ηλικία, που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μπορεί να έχει σημασία στην υγεία. Ο Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού (09:00-14:00): 2810 242943

Κατά τη διεξαγωγή της δράσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού COVID-19.

Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Η παράδοση του κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ της 1ης Δημοτικής κοινότητας , πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου στο Γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στη Λότζια, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη, του επιχειρηματία Μανόλη Παπακαλιάτη στον οποίο ανήκει το ακίνητο, του διευθυντή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φανούρη Οικονομάκη, της προέδρου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Γιάννας Ανυφαντάκη καθώς και υπηρεσιακών  στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας.

Πρόκειται για ένα ακίνητο 270 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να στεγάσει το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Πιλοτική έρευνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 15 -03-2022

 

 έρευνα


Έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών (κοινωνικών και υγείας) των κατοίκων της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου, ξεκινά η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου. Η έρευνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιλοτικά, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για τη δημόσια υγεία και την παροχή υποστήριξης σε δημότες που το έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα θα διεξαχθεί στις περιοχές: Κατσαμπάς, Πόρος, Αγία Αικατερίνη,  Χρυσοπηγή, Πατέλες και  Φιλοθέη, και αφορά σε πολίτες που έχουν ανάγκη υποστήριξης στην καθημερινότητα τους και είναι μερικώς ή μη αυτοεξυπηρετούμενοι. Για το λόγο αυτό καλούνται οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών που επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 2810 301437 (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η Κατσαμπά, Χριστίνα Κατσίβα), 2810 330318 (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η Πόρου, Μανόλης Βασιλοκωνσταντάκης) και 2810 243361 (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Μόσχου) , από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00π.μ- 12:00μ.μ.. 

Σε περίπτωση που οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες , η επικοινωνία δύναται να γίνει από τους φροντιστές ή τους πλησιέστερους συγγενείς. Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην έρευνα  είναι, τα άτομα που θα λάβουν μέρος να είναι μερικώς ή μη αυτοεξυπηρετούμενα. Η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας από το Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Ηρακλείου για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα τα είδη που συγκεντρώνονται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ουκρανίας είναι:

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας από το Δήμο Ηρακλείου

Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας στέκεται ο Δήμος Ηρακλείου ο οποίος ξεκινά τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Φωταγωγείται η Λότζια, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τις Σπάνιες Παθήσεις, σε συνεργασία με το σύλλογο «"95" Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,  η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου, το Δημαρχείο Ηρακλείου θα φωταγωγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, συμβολικά με τα χρώματα του λογοτύπου της Ημέρας (πράσινο – μπλε – φούξια).

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση: 'Σπάνιες Παθήσεις - Συνδέσεις μιας μοναδικότητας στην έκφραση της ζωής των ασθενών, με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες και τη λαϊκή παράδοση'

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Σπανίων Παθήσεων (28/2/2022), η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων - Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ), σε συνεργασία με τα Τακτικά και Αρωγά μέλη της καθώς και Συλλόγους, που εκπροσωπούν άτομα που κάνουν από Σπάνια Νοσήματα – Παθήσεις, αναπτύσσουν μια κοινή δράση με το όνομα «ΩΡΙΩΝ» προκειμένου να προβάλουν τη σπουδαιότητα, την ιδιαιτερότητα, τη σημαντικότητα αλλά και τη μοναδικότητα των ανθρώπων αυτών, όπου μια σπάνια πάθηση έχει γίνει βίωμα και τρόπος. ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Για την υλοποίηση της δράσης για το έτος 2022 επιλέχθηκε η συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών έτσι ώστε να αντιστοιχιστούν διάφορα σπάνια έθιμα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μοναδικότητα στη λαογραφία μας, με σπάνιες παθήσεις που οι εν λόγω εταιρείες εκπροσωπούν.

Στα μωβ η Λότζια τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, η οποία για το έτος 2022 έχει οριστεί η 14η Φεβρουαρίου, το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) θα φωταγωγηθεί συμβολικά με μωβ χρώμα, το χρώμα δηλαδή που έχει καθιερωθεί ως το χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.

Συμφωνία Δήμου Ηρακλείου με διαγνωστικά κέντρα για μειωμένες τιμές PCR τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζομένους σε σχολεία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση σε μοριακά τεστ ανίχνευσης της λοίμωξης COVID-19 και τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, εξασφάλισε μειωμένη τιμή για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου ανίχνευσης της λοίμωξης από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 (PCR TEST) μετά από επικοινωνία με τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα της πόλης μας, τα στοιχεία των οποίων αντλήθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Τα Διαγνωστικά Κέντρα, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Δήμου μας καθώς και οι προσφορές τους είναι τα εξής:

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη δράση «Η Προίκα του Μωρού»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης της Περιφέρειας Κρήτης  με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού». Πρόκειται για δράση υπερτοπικού χαρακτήρα, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης.

Αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών, που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

Ανοιχτά από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου και η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο για προστασία από την κακοκαιρία

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 21-01-2022 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες μέρες, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα είναι ανοιχτό από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, ωστόσο, κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς του Covid-19 .

Ανοιχτή θα είναι από το Σάββατο και η αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, από τις οκτώ  το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το προβλεπόμενο ψύχος.

Εμβολιασμός προσφύγων από την 7η ΥΠΕ και τον Δήμο Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 ο εμβολιασμός 64 προσφύγων, που διαμένουν στο Ηράκλειο. Ο εμβολιασμός, κατά της νόσου COVID-19, αφορούσε ωφελούμενους του προγράμματος ESTIA της Αναπτυξιακής Ηρακλείου. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμού –Επιχείρηση «Ελευθερία» του Υπουργείου Υγείας και δημιουργήθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Για διευκόλυνση των ωφελούμενων η εμβολιαστική κάλυψη πραγματοποιήθηκε σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο χώρο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ../Α.Π.Η Πόρου (Μεγάλου Κωνσταντίνου 15). Τον εμβολιασμό έκανε η κινητήρια ομάδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την παροχή υπηρεσιών street work και ειδών προστασίας από το κρύο και την πανδημία σε αστέγους - Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων

Παράλληλα, ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες μέρες, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κρήτης «Η Προίκα του Μωρού»

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του Κοινωνικού της προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκινάει την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης υπερτοπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού».

Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Με το πακέτο της «Προίκας του Μωρού», παρέχονται δωρεάν καθορισμένα, βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα: ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου. Επίσης, η δράση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή των παιδιών τους.  

 

Αρχεία

Διανομή κρέατος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τον Δήμο Ηρακλείου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 21-12-2021  

 

 

foto 

(Φωτό από παλιότερη διανομή)

 

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής, υλοποιεί δράσεις και προγράμματα για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και μέσα στις Γιορτές.

Συγκεκριμένα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εν όψει των Χριστουγέννων, έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου η χορήγηση κρέατος σε 623 οικογένειες ωφελούμενων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί.

Δωρεάν υπέρηχοι και μαστογραφίες για τις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου έχοντας ως βασικό μέλημά του την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, συνεχίζει τη συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις σε άτομα, τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εγκατάσταση Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, ξεκινά τη λειτουργία  δικτύου δημόσια διαθέσιμων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ).

Το δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου περιλαμβάνει αρχικά 3 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (ΑΕΑ) οι οποίοι, από τις 16/10/21 θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, μέσα σε ειδικά κουτιά με σήμανση (Διεθνές σήμα ΑΕΑ) και θα είναι διαθέσιμοι για χρήση από τους πολίτες καθημερινά όλο το 24ωρο. Το δίκτυο αναμένεται να επεκταθεί το προσεχές διάστημα με την τοποθέτηση ακόμα 4 ΑΕΑ ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό.

Τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι πρώτοι  ΑΕΑ του δικτύου στον Δήμο Ηρακλείου είναι τα εξής:

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος

Καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας θα συνεχιστεί η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος.

Υπενθυμίζεται σε όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν ότι τα χρειαζούμενα είδη είναι:

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν ότι προχωρά στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος.

Τα χρειαζούμενα είδη (μετά από επικοινωνία με τους αρμοδίους στον Δήμο Μινώα - Πεδιάδος) είναι:

 

Επαναδιανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που δεν εξυπηρετήθηκαν κατά τη διανομή του Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί επαναδιανομή προϊόντων (φέτα, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πελτές ντομάτας, πατάτες, κρεμμύδια) για τους δικαιούχους του προγράμματος που δεν παρέλαβαν προϊόντα, λόγω διακοπής της διανομής του Ιουνίου, ως εξής:

Επαναλειτουργούν τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου με εξατομικευμένες υπηρεσίες

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 03-09-2021         

 

 

Επαναλειτουργούν τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρέχονται μόνο εξατομικευμένες υπηρεσίες Κοινωνικής Στήριξης, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και Ιατρονοσηλευτικών Υπηρεσιών. Υπερθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε όλους τους Δημότες και κατοίκους του Ηρακλείου, ανεξαρτησία από ηλικία.   

Η είσοδος στις υπηρεσίες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, θα γίνει εφόσον:

(α) είτε έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιημένους πλήρεις εμβολιασμούς στον υπεύθυνο της δομής   

(β) είτε εμφανίζονται πιστοποιημένη νόσηση,   που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από το πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.  

Η προσέγγιση των υπηρεσιών  γίνεται κατόπιν ραντεβού,  με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών κλπ).

Επισημαίνεται ότι  δεν επιτρέπεται η προσέγγιση υπηρεσιών για λόγους ψυχαγωγίας ή για άσκηση κοινωνικής δραστηριότητας (π.χ. λειτουργία εντευκτηρίου, ομαδικές δράσεις και δραστηριότητες κλπ).

Τηλέφωνα επικοινωνίας  των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου:

 • Περιοχή Αγίας Τριάδας και της πόλης του Ηρακλείου: 2810333261 και 2810342367
 • Περιοχή Πόρου: 2810330318 και 2810300160
 • Περιοχή Κατσαμπά: 2810301437
 • Περιοχή Θερίσου: 28910256271 και 2810259885
 • Περιοχή Καμινίων (Τάλως): 2810315453
 • Περιοχή Δειλινών: 2810314322 και 2810313039
 • Περιοχή Μασταμπά: 2810315249 και 2810360973
 • Περιοχή Φορτέτσας: 2810360399 και 2810213743
 • Περιοχή Αγίου Ιωάννη: 2810235675 και
 • Περιοχή Νέας Αλικαρνασσού: 2810221738

Πρόσκληση για αιτήσεις Απογραφέων - Απογραφή πληθυσμού 2021 (ΕΛΣΤΑΤ)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων και Κανόνες Επιλογής, Τοποθέτησης και Ανάθεσης εργασίας στο πλαίσιο διενέργειας των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021.

H Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων και Κανόνες Επιλογής, Τοποθέτησης και Ανάθεσης εργασίας στο πλαίσιο διενέργειας των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 27.08.2021

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 27.09.2021

Για την ορθή χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη η χρήση ενός από τους ακόλουθους περιηγητές διαδικτύου (web browsers): Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge και Safari Opera.

 

https://www.statistics.gr/2021-census-pop-hous-enum-1

Παρενόχληση στο Χώρο Εργασίας

Πληροφορίες για την «Παρενόχληση στο Χώρο Εργασίας» στην ιστοσελίδα του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.:  https://supportworker.hmu.gr

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα - Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας

Στην Εγκύκλιο Δ1/ ΓΠ οικ. 47303/27.07.2021 του Υπουργείου Υγείας - Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής - Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής Περιβάλλοντος με θέμα  "Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα" αναφέρονται μεταξύ άλλων και οι κάτωθι οδηγίες:

 
2.3. Οδηγίες προφύλαξης του κοινού

 • Παραμονή σε χώρους που κλιματίζονται. Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας SARS-CoV-2, να τηρούνται σε όλους τους χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς οι διατάξεις της ανωτέρω σχετ. εγκυκλίου για τη χρήση των κλιματιστικών μονάδων, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.  Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται η αναγκαιότητα για τον συνεχή ή τουλάχιστο συστηματικό φυσικό αερισμό του χώρου μέσω ανοιγμάτων (παράθυρα, εξωτερικές θύρες) ακόμη και με την παράλληλη λειτουργία κλιματιστικών μονάδων.
 • Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.
 • Χρήση καπέλου από υλικό που να επιτρέπει τον αερισμό του κεφαλιού.
 • Χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου με φακούς που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία. 
 • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους. 
 • Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας. 
 • Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δε διαθέτουν κλιματισμό. 
 • Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό. 
 • Μικρά σε ποσότητα και ελαφριά γεύματα φτωχά σε λιπαρά, με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών. 
 • Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων), ιδιαίτερα από τα βρέφη και τους ηλικιωμένους και αποφυγή του αλκοόλ. Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη, συστήνεται η πρόσθετη λήψη μικρών δόσεων αλατιού. 
 • Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής. 
 • Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα. 
 • Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής, και σε κάθε περίπτωση φυσικό αερισμό των χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. 
 • Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα στο πρώτο εδάφιο των οδηγιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. 

2.4. Συνδυασμός συνθηκών καύσωνα και υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10).

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα». 

Στον κάτωθι ιστότοπο του Υπουργείου αναρτώνται συστάσεις προς ενημέρωση και μέτρα προφύλαξης του κοινού, οποιαδήποτε ημέρα του έτους σημειωθεί υπέρβαση των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων, από τις οποίες μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: (www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosiasygieinhs/ygieinh-periballontos/prostasia-poiothtas-aera/3005-systaseis-gia-thnatmosfairikh-rypansh)
 
 Επικοινωνία

Τα τηλέφωνα των υπηρεσιών που βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή και με τις οποίες μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες είναι τα ακόλουθα: 

 • Άμεση Δράση ΕΛΑΣ: 100   
 • Πυροσβεστικό Σώμα: 199 
 • Υπηρεσία Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης: 112 
 • ΕΚΑΒ: 166 
 • Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας 210-3359002

Εγκύκλιος

Οδηγίες για τον καύσωνα (video): https://www.youtube.com/watch?v=321diaYYSvo

Επιπλέον οδηγίες διατίθενται και στο σχετ. ενημερωτικό φυλλάδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/sq/node/4863  

Οδηγίες για τον καύσωνα

Υλικό για την Καμπάνια #Καλοκαιρινής Λογικής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης

Π.Ο.Υ. - EUROPE

 Δέκα (10) συμβουλές για ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι:

1. Αν θέλεις να ταξιδέψεις, αναλογίσου την ανάγκη. Αν επιλέξεις να ταξιδέψεις, κάνε το με ασφάλεια. Τα ταξίδια δεν είναι  απαλλαγμένα από ρίσκο, όπως μας έδειξε το περσινό καλοκαίρι. Τα ταξίδια και οι μαζικές συγκεντρώσεις μπορεί να αυξήσουν το ρίσκο σου να μολυνθείς με ή να μεταδόσεις την COVID-19. Η απόφασή σου μετράει προκειμένου να λήξει αυτή η πανδημία.

2. Μείωσε τον κίνδυνό σου από πόρτα σε πόρτα.  Από τη στιγμή που θα φύγεις από το σπίτι σου, μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψεις, αναγνώρισε τα ρίσκα σου και μείωσέ τα με το να Τα Κάνεις Όλα - καθάριζε συχνά τα χέρια σου, τήρησε ασφαλείς αποστάσεις, φόρα τη μάσκα σου, απόφυγε το πλήθος κόσμου, προτίμησε εξωτερικούς χώρους, όπου είναι δυνατόν και κάνε το εμβόλιο, όταν έρθει η σειρά σου.

3. Προτίμησε να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.  Οι κλειστοί και περιορισμένοι χώροι μας εκθέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την COVID-19. Προτίμησε να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους όταν συναντιέσαι με τους φίλους και την οικογένειά σου και όταν συμμετέχεις σε δραστηριότητες, όπως το να πηγαίνεις στην παραλία, να συμμετέχεις σε αθλήματα και να κάνεις πικ νικ.

4. Πέρασε χρόνο με τους αγαπημένους σου, αλλά όχι μέσα σε πλήθος κόσμου.  Οι πιθανότητές σου να μολυνθείς με την COVID-19 είναι υψηλότερες όταν είσαι με πλήθος κόσμου. Αντ’ αυτού, προτίμησε μικρές συναθροίσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου, κατά προτίμηση σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να μπορέσετε όλοι να διασκεδάσετε και να παραμείνετε ασφαλείς.

5. Επίτρεψε απόσταση ανάμεσα σε εσένα και σε άλλους ανθρώπους.  Διασφάλισε ότι υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ανάμεσα σε εσένα και σε άλλους ανθρώπους όσο συμμετέχεις σε καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως το να πηγαίνεις στην παραλία και να απολαμβάνεις ένα δείπνο σε εξωτερικό χώρο.

6. Απόφυγε τις μαζικές συγκεντρώσεις.  Ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα όταν έρχεσαι σε επαφή με πολλούς άλλους ανθρώπους.   Αυτό περιλαμβάνει αθλητικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και γιορτές, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί και όταν ταξιδεύεις αλλά και σε μέρη όπου μαζεύεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

7. Βεβαιώσου ότι η μάσκα είναι μέρος του καλοκαιρινού σου look. Η μάσκα θα πρέπει να γίνει συνήθεια όταν είσαι με άλλα άτομα. Θα πρέπει να καλύπτει τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι σου.

8. Καθάριζε τακτικά τα χέρια σου.  Καθαρίζοντας τα χέρια σου τακτικά και μεθοδικά με αλκοολούχο αντισηπτικό ή πλένοντάς τα με σαπούνι και νερό, προστατεύεις τον εαυτό σου από την COVID-19.

9. Εμβολιάσου το συντομότερο δυνατόν. Ο εμβολιασμός θα σε προστατεύσει από το να νοσήσεις βαριά ή να πεθάνεις από την COVID-19. Κάνε το συντομότερο δυνατόν το εμβόλιο που έχει εγκριθεί στη χώρα σου και είναι διαθέσιμο. Μην περιμένεις, εμβολιάσου!

10. Κάνε Τα Όλα για να προστατεύσεις τον εαυτό σου.  Κάνε τα όλα για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τη ζέστη φέτος το καλοκαίρι - χρήση αντηλιακού, παραμονή στη σκιά, χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου. Κάνε τα όλα για να προστατευτείς από τη νόσο COVID-19: πλένε τα χέρια σου συχνά, κράτα αποστάσεις ασφαλείας, φόρα τη μάσκα σου, απόφυγε το πλήθος κόσμου, παράμενε σε εξωτερικούς χώρους όσο είναι δυνατόν, άνοιγε παράθυρα όταν βρίσκεσαι σε εσωτερικούς χώρους και εμβολιάσου το συντομότερο δυνατόν.

 

10 συμβουλές

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 20-07-2021

 

 

emvolio 1 

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουλίου 2021 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021,  η διαδικασία εμβολιασμού των προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19,  το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, επισκέφθηκε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η Πόρου  και ενημερώθηκε για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό οι πρόσφυγες που διαμένουν και συναναστρέφονται στην πόλη μας να εμβολιαστούν. Στηρίζουμε την προσπάθεια και συνεχίζουμε τις εξορμήσεις και στην ενδοχώρα του Δήμου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την διεύρυνση των εμβολιασμών»

Οι πρόσφυγες που ζουν στο Ηράκλειο είναι  ωφελούμενοι του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, του  Προγράμματος ESTIA 2021 της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, του προγράμματος ESTIA 2021 της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» και του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Την Τρίτη εμβολιάστηκαν 84 άτομα ενώ για την Τετάρτη 21 Ιουλίου έχουν δηλωθεί ότι θα γίνουν 115 εμβολιασμοί.

emvolio 2

 

Δήμος Ηρακλείου – Εμβολιάζομαι για εμένα και για τους άλλους (Video)

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                            Ηράκλειο 20-07-2021

 

emvolio

O Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19, υλοποιεί διάφορες δράσεις.

Μεταξύ των οποίων και την παραγωγή σποτ με το οποίο προτρέπει τους δημότες να εμβολιαστούν.

 

Δείτε το σποτ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=0e1Lpg7YWuc

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουλίου στο Café Marina, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης και Χρήστος Λιονής μίλησαν για την ασφάλεια και την χρησιμότητα των εμβολιών κατά του covid-19 και των μεταλλάξεών του , τόνισαν πόσο δύσκολη είναι η  τρέχουσα κατάσταση στην Κρήτη εξαιτίας της μετάλλαξης Δ και έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για όλους.  

Εμβολιασμός προσφύγων από την 7η ΥΠΕ και τον Δήμο Ηρακλείου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                            Ηράκλειο 19-07-2021

 

 

Σε εμβολιασμό προσφύγων, που διαβιούν στο Ηράκλειο, προχωρά την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου, η 7η  ΥΠΕ  σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19,  το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης,  κινητή μονάδα θα πραγματοποιήσει  εμβολιασμό ατόμων, που  ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Θα εμβολιαστούν ωφελούμενοι  του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, του  Προγράμματος ESTIA 2021 της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, του προγράμματος ESTIA 2021 της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» και του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η Πόρου (Μεγάλου Κωνσταντίνου 15) και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα παρέχει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, όλα τα εμβολιαστικά σκευάσματα καθώς και τα απαιτούμενα αναλώσιμα.

Ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 24-06-2021

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες,  η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου είναι ανοιχτή  από σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 27 του μήνα.

Ώρες λειτουργίας: 09.00  - 21.00

Στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, αγγούρια), ως εξής:

Ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 στους εργαζομένους της Κρήτης

 

Η Περιφέρεια Κρήτης, το 2020, συνδιοργάνωσε και χρηματοδότησε την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού προγράμματος στην Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19, παράλληλα με μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και συνεργασιών με την Υγειονομική Περιφέρεια και τα νοσοκομεία του νησιού για την γενικότερη ενίσχυση του συστήματος υγείας,

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης  με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας κα Άννα Ψαρουλάκη.

 Το πρόγραμμα φέτος επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

Πλατφόρμα και διαδικασία

 H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης www.crete.gov.gr

  Η εκπαίδευση διαρκεί  14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη- Παρασκευή). 

 Θα πραγματοποιηθούν (3) κύκλοι εκπαίδευσης:

1ος κύκλος: Τρίτη  4 Μαΐου ​– Παρασκευή 7 Μαΐου
2ος κύκλος: Τρίτη 11 Μαΐου ​– Παρασκευή 14 Μαΐου
3ος κύκλος: Τρίτη 18 Μαΐου​- Παρασκευή 21 Μαΐου

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών κρεοπωλείου (κρέας αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο & αυγά), ως εξής:

Δωρεάν rapid test καθημερινά στην πλατεία Ελευθερίας

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 12-04-2021

rapid test

                     

Σε δωρεάν rapid test για την ανίχνευση του Covid-19,  θα μπορούν να υποβάλλονται καθημερινά οι δημότες του Ηρακλείου καθώς τέθηκε σε λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου, το σημείο στην πλατεία Ελευθερίας όπου ο ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν τα τεστ σε όσους δημότες το επιθυμούν.

Στο σημείο τοποθετήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου  οικίσκος μετά από συνεννόηση με τον επικεφαλής των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ προκειμένου να υπάρχει άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες .

Τα δωρεάν rapid test,  διενεργούνται καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι . 

Οι πολίτες για να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά : «Σε συνεργασία με τον επικεφαλής των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Μαματζάκη, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, την 7η ΥΠΕ  και την Περιφέρεια Κρήτης ,προχωρήσαμε  στον ορισμό του σημείου με την τοποθέτηση οικίσκου, όπου οι δημότες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην διενέργεια  rapid test. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να συμβάλουμε στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας».

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (γραβιέρα, φέτα, λάδι, γάλα εβαπορέ, πελτές, πατάτες, κρεμμύδια), ως εξής:

Πιλοτικό πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στο σπίτι» από τον Δήμο Ηρακλείου και την Εταιρεία Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου για τα άτομα με άνοια

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 22-03-2021

 

 

stigmiotipo

 

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατ’ οίκον υποστήριξης ατόμων με άνοια-νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου – «Αλληλεγγύη».

Για το πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το πρωί της Δευτέρας 22 Μαρτίου στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  η Πρόεδρος της Εταιρείας  Ιωάννα Κορτσιδάκη και ο Αντιπρόεδρος και Γηρίατρος Συμεών Παναγιωτάκης, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της «Αλληλεγγύης» ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο για την συνεργασία, ενώ συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι ώστε αυτή να συνεχιστεί και μετά το πέρας του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Αλληλεγγύη στο σπίτι» και στόχος του είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και νοσηλευτικής φροντίδας στα άτομα με Alzheimer και στους συγγενείς τους, τουλάχιστον για το προσεχές τετράμηνο.

Σε μια περίοδο όπου ο εγκλεισμός και η έλλειψη φυσικής επαφής  επιβάρυνε σημαντικά ασθενείς αλλά και φροντιστές, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου παρέχει για την φροντίδα των ατόμων με άνοια, Κοινωνικό Λειτουργό και Νοσηλευτές οι οποίοι έχουν  εκπαιδευτεί από τους επιστημονικούς συνεργάτες και τον υπεύθυνο Γιατρό της Εταιρείας Alzheimer, τόσο για τις ιδιαιτερότητες των ατόμων, που έχουν τη νόσο όσο και για τα απαραίτητα μέτρα  αποτροπής της διάδοσης του Covid-19.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 22-02-2021        

 

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων (πατάτες, μήλα, κρεμμύδια & παξιμάδια), ως εξής:

v  Για το σημείο διανομής Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14): από Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ως και Τρίτη 2 Μαρτίου,  08:30 – 13:30

v  Για το σημείο διανομής Α2 - Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου  (θύρα 3), από Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ως και Δευτέρα 1 Μαρτίου,  08:30 – 13:30

v  Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως), από Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ως και Τετάρτη 3 Μαρτίου,  08:00 – 13:30

v  Για το σημείο διανομής Α4 – ΑΣΙΤΕΣ :  Δευτέρα 1 Μαρτίου, 10:00 – 13:30 και Τρίτη 2 Μαρτίου, 09:00 – 13:00.

v  Για το σημείο διανομής Α5 – ΔΑΦΝΕΣ : Τρίτη 2 Μαρτίου, 09:00 – 13:30.

v  Για το σημείο διανομής  A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, 11:00 – 13:30 και Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, 09:00 – 13:00.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται προσωπικά με τηλεφωνική κλήση ή / & SMS ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (& δικό τους στυλό για υπογραφή). Επίσης, στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος). Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:   

v  Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.

v  Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

v  Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

 

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

Ανοιχτή η θερμαινόμενη αίθουσα στο Πολύκεντρο Νεολαίας για όσους θέλουν να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-02-2021        

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου άνοιξε η θερμαινόμενη αίθουσα στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, ισόγειο) για τους συμπολίτες που θέλουν να προστατευθούν από τις καιρικές  συνθήκες.

Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους έχουν ανάγκη να διανυκτερεύσουν, το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, στην Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ, επίσης θα παραμένει ανοιχτό κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.

(Το Κέντρο λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, απλώς κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου).  

Άστεγος που επιθυμεί να διανυκτερεύσει στο Κέντρο Αστέγων, μπορεί να μεταβεί στον χώρο, χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι πολίτες, που διαπιστώνουν περιπτώσεις αστέγων, οι οποίοι χρήζουν βοήθειας, μπορούν είτε να τους μεταφέρουν στο Κέντρο είτε να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

•           2810 336 050 (τηλ. Κέντρου Αστέγων).

•           2813 409 500 (τηλ. Δημοτικής Αστυνομίας) για  τις καθημερινές από 8.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 12-02-2021        

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου, απέναντι από την ΣΕΑΠ) θα παραμείνει ανοιχτό από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  τις καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, απλώς κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου.  

Άστεγος που επιθυμεί να διανυκτερεύσει στο Κέντρο Αστέγων, μπορεί να μεταβεί στον χώρο, χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

Επίσης, οι πολίτες, που διαπιστώνουν περιπτώσεις αστέγων, οι οποίοι χρήζουν βοήθειας μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

•           2813 409 409 (τηλ. αιτημάτων Δ. Ηρακλείου) για την Κυριακή 14/02/2021

•           2813 409 500 (τηλ. Δημοτικής Αστυνομίας) για  τις καθημερινές από 8.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ.

•           2810 336 050 (τηλ. Κέντρου Αστέγων)  για τις καθημερινές από 7.30 π.μ. έως 15.30 μ.μ.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο νέο Κ.Δ.Α.Π./ΜΕ.Α. στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης (ΚΔΑΠ/ΜΕΑ), το οποίο κατασκευάστηκε σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

Συνάντηση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών με στελέχη του ΚΕ.Θ.Ε.Α. 'ΑΡΙΑΔΝΗ'

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 03-02-2021

ΚΕΤΗΕΑ

Με στόχο την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου,  είχε συνάντηση στη Λότζια με στελέχη του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "ΑΡΙΑΔΝΗ",  στο πλαίσιο της πολυετούς και στενής συνεργασίας τους. Στη διάρκεια της  συνάντησης παρουσιάστηκαν οι δυο νεοσύστατες δομές του  Θεραπευτικού Κέντρου.

Πρόκειται για την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Κρήτης, η οποία θα πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και την Μονάδα για άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, ο Διευθυντής Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου Φανούρης Οικονομάκης, ο Υπεύθυνος του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "ΑΡΙΑΔΝΗ" Μιχάλης Σκουλάς, η Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Μαρία Τσαγκαράκη, η Κοινωνιολόγος Λίνα Καλογήρου, η Κοινωνική Λειτουργός Μαρία Νικολούδη, ο Ψυχολόγος Στυλιανός Κουτεντάκης και ο Ειδικός Θεραπευτής Λουκάς Χατζηλουκάς.    

Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 02-02-2021

  

 Ενημερώνονται οι δικαιούχοι ή/και κάτοχοι παλαιών δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ, ότι και φέτος παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με αστικά ΚΤΕΛ της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομού) Ηρακλείου  με εισοδηματικά κριτήρια.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από την Δευτέρα  8 Φεβρουάριου  2021  μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021:

 • στην αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου) της Περιφέρειας Κρήτης (οδός Τηλέμαχου Πλεύρη αρ. 2 & Ιερωνυμάκη, περιοχή Αναλήψεως) 
 • στα κατά τόπους ΚΕΠ κατόπιν ραντεβού. 

Η ισχύς των Δελτίων θα είναι για το τρέχον έτος 2021  και για όσο διάστημα εντός του 2022 απαιτηθεί για να εκδοθεί η επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ  Άτομα με Αναπηρίες:

 • Ελληνικής υπηκοότητας, ή υπήκοοι των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπήκοοι Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.)
 • Υπήκοοι Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,
 • Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
 • Να έχουν  ποσοστό αναπηρίας ή βλάβη από νόσο τουλάχιστον 67%.
 • Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα να είναι έως 23.000 ευρώ και το συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 ευρώ προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ  για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον/την φορολογούμενο/η, εφόσον αυτό  παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω.

Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή  φορολογούμενο  με  ειδικό τρόπο.  Ειδικά οι ολικά τυφλοί και με ΒΝΚ εξαιρούνται και λαμβάνουν Κάρτα Δελτίου ΑμεΑ ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

 1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
 2. Αίτηση –υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.
 3. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) ή απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ για σύνταξη αναπηρική επ΄ αόριστο  ή  βεβαίωση ΟΠΕΚΑ για εγγραφή στο μητρώο επιδοματούχων.  Δεν γίνονται δεκτές αποφάσεις βάσει Ν.2643/98.

Για τους δικαιούχους του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας και Β.Ν.Κ.  που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ΟΠΕΚΑ, και για τους συνοδούς τους απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής. 

            4. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το φορολογικό έτος (2019)                      (ΠΡΟΣΟΧΗ!)

            5. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες και με συνοδό 3  φωτογραφίες.
 

            6.    Υπεύθυνη Δήλωση σε περίπτωση που κάποιος/α δεν επιθυμεί την έκπτωση για αστικά δεν υποβάλλεται το                                      εκκαθαριστικό  Φ.Ε. 2019

 

ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

 • Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά  
  από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση
  Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από
  το ατύχημα.
 • Για αναγνωρισμένους μετανάστες, γνωμάτευση για ποσοστό αναπηρίας 67%.

 

ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ:

Άτομα με τυφλότητα ή οπτική αναπηρία άνω του 80% ή με Β.Ν.Κ. (με δείκτη Νοημοσύνης κάτω του 30 ή αναπηρίας άνω του 80%) καθώς και άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές άνω του 80%.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση απώλειας παλαιάς κάρτας (η οποία βεβαιώνεται από Αστυνομική Αρχή), δύναται να  χορηγηθεί νέο δελτίο, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος αριθμός καρτών, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

 

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης (τηλ. 2813-410.705) ή/και τα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου.

 

ΚΕΠ Ανδρόγεω 2813 -401000 ή 4010, 11 έως 20

ΚΕΠ Πλαστήρα 2813 -406307 έως 316

ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού 2813 -409881 ή 876 ή 877

ΚΕΠ Παλιανής 2813 -400811

ΚΕΠ Αγίου Μύρωνα 2813 -400031 ή 033

ΚΕΠ Προφήτη Ηλία 2813 -400507 ή 508.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-01-2021         

 

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα πραγματοποιήσει διανομή ειδών παντοπωλείου (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, πελτές), ως εξής:

 • Για το σημείο διανομής Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14): από Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ως και Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, 08.30 – 13.30
 • Για το σημείο διανομής Α2 - Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου  (θύρα 3), από Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ως και Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, 08.30 – 13.30
 • Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως), από Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ως και Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, 08.00 – 13.30
 • Για το σημείο διανομής Α4 – ΑΣΙΤΕΣ :  Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 11.00 – 13.30 και Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 09.00 – 13.30.
 • Για το σημείο διανομής Α5 – ΔΑΦΝΕΣ : Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 09.00 – 13.30.
 • Για το σημείο διανομής  A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 11.00 – 13.30 και Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 09.00 – 13.30.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται ατομικά με τηλεφωνική κλήση ή & SMS ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (& δικό τους στυλό για υπογραφή). Επίσης, στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος). Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:

 • Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.
 • Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
 • Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 18-01-2021        

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που προβλέπεται για το προσεχές διήμερο, το Κέντρο Αστέγων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το κρύο.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας, από τις 15:00 έως τις 22:00, είναι 2813409500.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, απλώς κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου.  

Ενημέρωση προς γονείς δικαιούχους ΤΕΒΑ για έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου (αφορά σε μαθητές Α' & Β' Λυκείου)

Ηράκλειο 12.1.2021

   

Θέμα: Εναρξη του υποέργου "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ" του Προγράμματος"Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης "Αποκεντρωμένεες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019"

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Δυστυχώς η πανδημία δημιούργησε πολλές καθυστερήσεις στο έργο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» και για το λόγο αυτό παρατάθηκε η υλοποίησή του για το 2021.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον νέο σχεδιασμό που αφορά το υποέργο «Κοινωνικό Φροντιστήριο», και να ζητήσουμε την συνδρομή σας προκειμένου το έργο να αρχίσει να υλοποιείται το συντομότερο δυνατόν, είτε από τις 18/1/2021 ή από τις 25/1/2021 και για 15 εβδομάδες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την πόλη του Ηρακλείου έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν 4 τμήματα Α’ Λυκείου και 4 τμήματα Β’ Λυκείου, που θα διδάσκονται 1,5 ώρα Μαθηματικά και 2 ώρες Γλώσσα, κάθε εβδομάδα.

 

Διδασκαλία εξ' αποστάσεως

 

Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα θα γίνουν με το σύστημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Προκειμένου να οργανωθούν οι ηλεκτρονικές τάξεις θα χρειαστούμε από εσάς μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε μαθητή, ώστε να οργανώσουμε τις ηλεκτρονικές τάξεις για την εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσα από την πλατφόρμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε όσους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, να αποστείλουν το e-mail τους στην υπεύθυνη του υποέγου κ. Νικολέτα Ράτσικα στο e-mail: ratsika@hmu.gr και να σημειώσουν την περιοχή κατοικίας τους.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν για την 1η συνάντηση με σύνδεσμο που θα τους σταλεί στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, θα γνωρίσουν τον καθηγητή τους και θα ενημερωθούν για το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν αυτό μπορεί να γίνει μέχρι τις 17/1/2021

 

Η υπεύθυνη του προγράμματος                                                    Η υπεύθυνη του υποέργου

 

Μαρία Παπαδακάκη                                                                           Νικολέτα Ράτσικα

Επίκουρη καθηγήτρια                                                                         Επίκουρη Καθηγήτρια

Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας                                                            Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ                                                                                                  ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

 

Επιστολή προς τους γονείς

Ευχαριστήριο Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Ίδρυμα 'Σταύρος Νιάρχος'

   Σας  εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την ευγενική δωρεά σας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Είμαστε οικογένεια – covid 19”,  η οποία αναμφίβολα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία προσφέρατε χαμόγελο και ελπίδα σε 176 οικογένειες / νοικοκυριά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

   Η ευαισθησία σας και η ευγενική πρωτοβουλία σας μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας δίνει ώθηση και δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.  

    Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μια χαρούμενη νέα χρονιά.

 

                                                                                                                                 Με εκτίμηση,

                                                                                                                                     Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                                                                                                                         ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

                                                                                                                                     ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΚΑΛΙΔΗ

Δημιουργία δικτύου απινιδωτών στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

 

apinidotes

Στη δημιουργία δικτύου εξωτερικών απινιδωτών προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Κοντάκη, παρουσία και της καθηγήτριας αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Αλεξάνδρας Παπαϊωάννου. 

Με τη σύμβαση  αυτή, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη συμβολή του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει την προμήθεια και την τοποθέτηση νέων απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Δήμου, τη συντήρηση των ήδη υφιστάμενων καθώς και την ηλεκτρονική καταγραφή των σημείων που θα τοποθετηθούν.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής  αναλαμβάνει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την πιστοποιημένη εκπαίδευση υπαλλήλων του Δ. Ηρακλείου στη χρήση απινιδωτών και την πρώτη αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Η σύμβαση δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο δίκτυο και σε άλλους τοπικούς φορείς, οργανισμούς, ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, ιδιώτες κ.α.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η δημιουργία δικτύου απινιδωτών είναι μια διαδεδομένη πρακτική  στο εξωτερικό. Έχοντας την τύχη να διαθέτουμε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τόπο μας, συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο δίκτυο και στην πόλη μας και με αυτόν τον τρόπο να είμαστε σε θέση να σώζουμε ζωές».

Ολοκληρώθηκε η διανομή κρέατος σε 726 οικογένειες του Δήμου Ηρακλείου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 24-12-2020

 

Ολοκληρώθηκε η διανομή κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 726 οικογένειες ωφελούμενες των κοινωνικών υπηρεσιών, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η διανομή γίνεται με ίδιους πόρους (μέσω διατακτικών) προκειμένου να ενισχυθούν οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Πιστώθηκαν τα χρήματα και για τα δύο επιδόματα των πλημμυροπαθών

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 23-12-2020

 

 

aftopsia

Φωτογραφία από την αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ρένας Παπαδάκη στις πληημύρες στην  περιοχή του Καρτερού

  

Στους λογαριασμούς των δημοτών του Ηρακλείου που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σημειώθηκαν το διάστημα 20-22 Οκτωβρίου, κατατέθηκαν τα χρήματα των αποζημιώσεων μετά  τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από τους πληγέντες και τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου.

Πρόκειται για την αποζημίωση των 600 ευρώ για τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των πληγέντων, αλλά και την αποζημίωση του οικιακού εξοπλισμού , που κατά περίπτωση φτάνει έως και τις 6.000 ευρώ.

Τα χρήματα έχουν ήδη πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι πλημμυροπαθείς.

200 γεύματα για τους ωφελούμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηράκλειου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 24-12-2020

gevmata 1  

 

200 γεύματα για τους ωφελούμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου προσέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης. Τα γεύματα προσφέρθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Γευσήνους. Η Κοινωνική Υπηρεσία τα μοίρασε στα ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ Αγίας Τριάδος,  Κατσαμπά και Πόρου, Δειλινών και Θερίσσου , Μασταμπά,Φορτέτσας & Αγίου Ιωάννη,  Αλικαρνασσού καθώς και στο Κέντρο Κοινότητα.

 

gevmata 2

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή ειδών κρεοπωλείου (κρέας βόειο, χοιρινό & κοτόπουλο), ως εξής:

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου και η Ύπατη Αρμοστεία ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους σε θέματα ένταξης προσφύγων

Στην περαιτέρω ενίσχυση της ήδη στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποσκοπεί η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των τριών  φορέων που υπέγραψαν, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Μανόλης Κοκοσάλης και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc.

Στο Μνημόνιο αποτυπώνεται το κοινό πεδίο δράσεων προς όφελος των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων αλλά και της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου, ενώ στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω στήριξη και ενδυνάμωση των προσφύγων προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής τους συμπερίληψης και η ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αρμονική ένταξη των προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη.

Ξεκίνησε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου η διανομή ξυλείας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 08-12-2020

 

διανομή ξυλείας

Πρωτοβουλία για διανομή ξυλείας θέρμανσης, για τους δημότες,  που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου.

Η διανομή δωρεάν καυσόξυλων  αφορά στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., Κέντρο Κοινότητας, Κ.Ε.Μ. και Παράρτημα Ρομά), στο πλαίσιο στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών - κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου και ξεκίνησε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 50 τόνοι  καυσόξυλων, τα οποία θα διατίθενται σταδιακά.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες πολιτών, οι οποίοι λόγω των έκτακτων συνθηκών αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτές.

Η  διανομή της ξυλείας υλοποιείται μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας.

Ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί τα ελαιόδεντρα που διαθέτει προσφέροντας εργασία και ελαιόλαδο στις ευπαθείς ομάδες

Μια σημαντική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και ταυτόχρονα να μοιραστούν ποσότητες ελαιολάδου, αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου.  Παράλληλα, από το ελαιόλαδο που θα συγκεντρωθεί, μεγάλη ποσότητα θα μοιραστεί δωρεάν στους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος διαθέτει στο ακίνητο, γνωστό και ως «μετόχι Γρυλλιωνάκη», περίπου 1.300 ελαιόδεντρα που φέτος έχουν βεντέμα.

Η Δημοτική Αρχή αναζήτησε τον καλύτερο δυνατό τρόπο συλλογής και αξιοποίησης του ελαιοκάρπου και κατέληξε στην πρόταση συνεργασίας με τη ΔΕΠΑΝΑΛ, τα κύρια σημεία της οποίας έχουν ως εξής:

Ενεργοποιείται η Γραμμή Βοήθειας και η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτημάτων από τον Δήμο Ηρακλείου για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 06-11-2020 

 

Γραμμή βοήθειας

Με την έναρξη της καραντίνας και στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊου, ο Δήμος Ηρακλείου από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ενεργοποιεί και πάλι τη Γραμμή Βοήθειας στο νούμερο 2813-409999. Η γραμμή θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (08:00 έως 20:00), ώστε οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ. και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού.

Αιτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό: https://www.heraklion.gr/request.html?wf_route_id=762

Ενεργοποιείται η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Ηρακλείου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 06-11-2020 

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, ενεργοποιεί και πάλι κατά τη διάρκεια της καραντίνας την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου όσοι νιώθουν ότι χρειάζονται ψυχολογική στήριξη ή συμβουλές, μπορούν να καλούν στο 2813-409-990, από τις οκτώ το πρωί, έως τις οκτώ το βράδυ, (08:00 έως 20:00)  προκειμένου να επικοινωνούν με τις ψυχολόγους του Δήμου Ηρακλείου.

Ενημέρωση για τον covid-19 σε προσβάσιμες μορφές επικοινωνίας

Σημαντικές πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τον κορωνοϊό sars-cov-2 για Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) παρέχονται από το  Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων μέσω της ιστοσελίδας:

http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/de-fovomaste-prostateuomaste-aspida-mas-h-gnwsh

Υπουργείο Υγείας: «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2020-2021: Αντιγριπικός Εμβολιασμός»

Το Υπουργειο Υγείας εξέδωσε Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2020-2021 - Αντιγριπικό Εμβολιασμό, ως εξής:

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης.

Μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της.

Σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της γρίπης είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής (π.χ. συχνό πλύσιμο χεριών), η απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά έχουν μερική απόδοση και –παρότι σημαντικά– δεν επαρκούν.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς και κατά επέκταση στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2020-2021 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Επισημαίνεται ότι, μέσω των συστημάτων φαρμακοεπαγρύπνισης που λειτουργούν διεθνώς, δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές συστηματικές παρενέργειες του αντιγριπικού εμβολίου. Σημειώνεται ότι αναμένεται πως κατά την προσεχή περίοδο γρίπης 2020-2021, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο από κορωνοïό-2019 (COVID-19). Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πιο πλήρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού κατά την προσεχή περίοδο με προτεραιότητα τον εμβολιασμό ατόμων, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Β. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Νέος Χάρτης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την Υγειονομική Ασφάλεια & Προστασία από τη λοίμωξη COVID-19

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ενημερωτικό Δελτίο Τύπου (9.10.2020) σχετικά με την ενεργοποίηση της ιστοσελίδας https://covid19.gov.gr  του  Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1 - Ετοιμότητα

Επίπεδο 2 - Επιτήρηση

Επίπεδο 3 - Αυξημένη Επιτήρηση

Επίπεδο 4 - Αυξημένος Κίνδυνος

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων  πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

 

Χάρτης - 9 Οκτωβρίου 2020

 

Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου από την εταιρεία Aldemar Resorts

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 12-10-2020 

 

prosfora

Τριακόσια δέκα (310) κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας παρέδωσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου η εταιρεία Aldemar Resorts.

Τα προϊόντα παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη  - Σκαλίδη, η οποία ευχαρίστησε την εταιρεία για την προσφορά  της, που θα καλύψει μέρος των αναγκών της τοπικής   κοινωνίας οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Τα τρόφιμα  θα διανεμηθούν σε συσσίτια καθώς και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα πραγματοποιήσει διανομή ειδών παντοπωλείου και κρεοπωλείου, ως εξής:

Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.)

Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες, από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.)

 

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Υπουργείο Υγείας:Ενημερωτικό υλικό για τη χρήση μάσκας

 

Το Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας αναγκαίο το ευρύ κοινό να κατανοήσει την ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες σωστής χρήσης της, προχώρησε στη δημιουργία έντυπου και οπτικοακουστικού ενημερωτικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Τονίζεται ότι, κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα χρήσης της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην αφήνει κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας.

Επισημαίνεται ότι, η χρήση της μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας όπως η φυσική απόσταση >1,5μ, η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για τον βήχα ή φτέρνισμα), η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.

 

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ


https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enanti-koronoioy-sars-cov-2/7432-enhmerwtiko-yliko-gia-th-xrhsh-maskas

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enanti-koronoioy-sars-cov-2/7432-enhmerwtiko-yliko-gia-th-xrhsh-maskas?fdl=17497  (Ελληνική Γλώσσα)

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enanti-koronoioy-sars-cov-2/7432-enhmerwtiko-yliko-gia-th-xrhsh-maskas?fdl=17496 (English Language)


Παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να στηρίξει τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, καλεί να υποβάλουν την συνημμένη αίτηση για την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, στο  Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής και Ελέγχου (Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου. Τηλ. επικοινωνίας: 2810 311328, FΑΧ: 2810 259659) για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’ 474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, (ΦΕΚ Β΄ 3088/24/07/2020).

 

Οι προς εξέταση δικαιούχοι για να υποβάλουν σχετική αίτηση πρέπει:

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Ηρακλείου με τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» – Στενή συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη με το φιλανθρωπικό σωματείο «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος». Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης κ. Πέτρος Παπαδάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, συμφώνησαν στην σύναψη ενός Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν ζητήματα τα οποία επηρεάζουν την λειτουργικότητα τους και τις ενδοοικογενειακές τους σχέσεις...

Υπουργείο Υγείας: Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων 2020

Το ΥπουργείοΥγείας, ανακοίνωσε (https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/emboliasmoi/ethniko-programma-emboliasmwn-epe-paidiwn-kai-efhbwn/7246-programma-emboliasmwn-paidiwn-efhbwn-2020) το Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων για το έτος 2020, το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες: 

Πίνακας 1: Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων 2020.

 • Επεξηγήσεις για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων (Πίνακας 1)
 • Ομάδες Αυξημένου Κινδύνου παιδιών, εφήβων & ενηλίκων


Πίνακας 2: Πρόγραμμα Εμβολιασμών για Παιδιά ηλικίας τεσσάρων (4) μηνών ως έξι ( 6 ) ετών, που δεν εμβολιάσθηκαν στη συνιστώμενη ηλικία, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών 2019. 


Πίνακας 3: Πρόγραμμα Εμβολιασμών για Παιδιά & Εφήβους ηλικίας 7 έως 18 ετών, που δεν εμβολιάσθηκαν στη συνιστώμενη ηλικία, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών 2019. 

 • Επεξηγήσεις για το Πρόγραμμα εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων, που δεν εμβολιάσθηκαν στη συνιστώμενη ηλικία σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (Πίνακες 2 & 3).

 

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων, 2020

Αρχεία

Τώρα και με ηλεκτρονική καταχώρηση το ραντεβού για Τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες στο Δημοτικό Ιατρείο

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 22-06-2020 

iatreio

Συνεχίζεται κανονικά και με όλα τα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας COVID-19 η δωρεάν εξέταση για test Παπανικολάου, που έχουν την δυνατότητα να κάνουν όλες οι γυναίκες που διαμένουν στο Δήμο Ηρακλείου, συμπεριλαμβανομένων μεταναστών και προσφύγων, στο Δημοτικό Ιατρείο - 4η ΤΟΜΥ, που βρίσκεται στην οδό Υακίνθου 9, στην περιοχή Τάλως.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καλούνται όλες οι γυναίκες ηλικίας από 18 έως 65 ετών να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα, που παρέχεται σε μόνιμη βάση και να προγραμματίσουν συγκεκριμένο ραντεβού για την εξέτασή τους. Μάλιστα, δίνεται πλέον η δυνατότητα και της ηλεκτρονικής καταχώρησης της αίτησης των γυναικών που ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη εξέταση στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.heraklion.gr/e-services/iatreio

Επίσης, μπορούν πάντα να επικοινωνούν, καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι στα τηλ:            2810. 319 670 & 2810. 373 143 (πληρ. Νινιράκη Αριστέα - Μαία). 

Η εξέταση θα διενεργείται μόνο κατόπιν ραντεβού.

20 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Ηράκλειο 19-06-2020

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, από το 2001.

Ο Δήμος Ηρακλείου, αποτελεί έναν από τους 250 Δήμους παγκοσμίως, που υπέγραψαν τη δήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες #WithRefugees, πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας (UNCHR) του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2020.

Η ένταξη των προσφύγων και η αρμονική συνύπαρξή τους με τον ντόπιο πληθυσμό των  πόλεων που φιλοξενούνται, είναι στόχος και του Δήμου Ηρακλείου.

Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους κατοίκους – πολίτες του Δήμου Ηρακλείου και τους παρέχονται υπηρεσίες από όλες τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και  του Δήμου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, παρέχονται υπηρεσίες από τα 10 Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.),  το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Δημοτικό Πολυδύναμο Ιατρικό και Κοινωνικό Κέντρο, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Κ.Ε.Μ.), το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα προσφύγων και μεταναστών.

Από το 2012 λειτουργεί το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) ως συμβουλευτικό όργανο, για την ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία, μέσω δράσεων και ενεργειών σε συνεργασία με Συλλόγους Μεταναστών, Επαγγελματικούς Συλλόγους (Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος), Φορείς Εκπαίδευσης (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης) και άλλους τοπικούς φορείς και Υπηρεσίες.

Σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες και φορείς της πόλης του Ηρακλείου προς όφελος των θεμάτων των προσφύγων, υλοποιήθηκαν δράσεις εκπαίδευσης/επιμόρφωσης από αρμόδιους φορείς (Δ.Ο.Μ., Ύπατη Αρμοστεία, Unicef, κλπ).

 Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω των υπηρεσιών του, ανταποκρίνεται στην  κάλυψη αναγκών των προσφύγων, που διαβιούν στην πόλη μας.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για το Προσφυγικό

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου είχε το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια...

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων (πορτοκάλια, πατάτες, κρεμμύδια) ως εξής:

Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα και οδηγίες στην περίπτωση, που οι θερμοκρασίες συνδυάζονται με το φαινόμενο αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οδηγίες για τα σχετικά μέτρα προφύλαξης:

 

Παθολογικές καταστάσεις από υψηλές θερμοκρασίες και οδηγίες αντιμετώπισης τους:

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στο θάνατο.

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία...

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επιδημιολογική Μελέτη Αντισωμάτων στην Κρήτη

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 29-05-2020 

dimarxos - kathgites

Συνάντηση με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστο Λιονή και Γρηγόρη Χλουβεράκη είχε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στην  συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και συζητήθηκε το θέμα της πρώτης πληθυσμιακής οροεπιδημιολογικής μελέτης στην Ελλάδα, για τον ιό SARS-CοV-2 που θα διεξαγάγει η Ιατρική Σχολή  του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Δήμαρχος τόνισε στους καθηγητές ότι ο Δήμος Ηρακλείου, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα στηρίξει αυτήν την σημαντική προσπάθεια.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί κοινή διανομή ειδών κρεοπωλείου και παντοπωλείου, ως εξής:

Θερμές ευχαριστίες για το γάλα και το γιαούρτι, που προσέφεραν και ενίσχυσαν το έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου

Τις θερμότατες ευχαριστίες της εξέφρασε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη  στην εταιρεία FrieslandCampina Hellas  Α.Ε. – ΝΟΥΝΟΥ για την ευγενική της χορηγία, με την οποία ενισχύεται το έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Η εταιρεία προσέφερε 4.032 τεμάχια γιαούρτι και 16.128 τεμάχια γάλα εβαπορέ, τα οποία και θα καλύψουν μέρος των αναγκών της τοπικής  κοινωνίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Προσφορά από τα «Α.Β. Βασιλόπουλος» στον Δήμο Ηρακλείου

Σε μια σημαντική προσφορά, ύψους 30.000 ευρώ (σε δωροεπιταγές των 10 ευρώ) προς τον Δήμο Ηρακλείου,  προχώρησε η εταιρεία «Α.Β. Βασιλόπουλος».   Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης των συνανθρώπων, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ήδη στηρίζονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ευχαριστίες από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών

Ευχαριστήριες επιστολές προς όσους στήριξαν ουσιαστικά το έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου απέστειλε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπαδάκη ευχαρίστησε:

Ολοκληρώθηκε η κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων από τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 21-04-2020 

 

Διανομή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να διανείμει πόρτα – πόρτα τα τρόφιμα σε 2.557 οικογένειες ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Έτσι, ο Δήμος Ηρακλείου στήριξε έμπρακτα τις οικογένειες εκείνες και τις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη ενώ παράλληλα φρόντισε για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Εργαζόμενοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών συνεπικουρούμενοι από εργαζόμενους και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου προχώρησαν στην διανομή των τροφίμων τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Της κατ΄ οίκον παράδοσης των τροφίμων στις οικογένειες των ωφελούμενων του προγράμματος είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και επιβεβαίωση διευθύνσεων. H διανομή  για κάποιους ωφελούμενους  που δεν απάντησαν στο τηλέφωνο ή δεν μπόρεσαν να παραλάβουν, θα γίνει από τα σημεία διανομών (Τάλως, Αγία Αικατερίνη) κατόπιν ραντεβού.


Απολύμανση στον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια, διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και μυοκτονία από τον Δήμο Ηρακλείου

Προληπτική απολύμανση στον καταυλισμό στην περιοχή Δύο Αοράκια, πραγματοποίησε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, ο Δήμος Ηρακλείου. Η όλη διαδικασία, πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένας Παπαδάκη, του Υγιεινολόγου και Επόπτη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Αντώνη Παπαδάκη, καθώς και του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Τσιγγάνων «Ελπίδα» κ. Θανάση  Κατσαρή.

Άρχισε η διανομή κρέατος για το Πάσχα, σε 655 οικογένειες του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

          Ηράκλειο 09-04-2020 

 

dianomi

 

Ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Απριλίου η διανομή κρέατος από τον Δήμο Ηρακλείου σε 655 οικογένειες ωφελούμενες των κοινωνικών υπηρεσιών, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Η διανομή γίνεται με ίδιους πόρους (μέσω διατακτικών) προκειμένου να ενισχυθούν οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

6 οχήματα για να καλύψουν τις ανάγκες ενάντια στον COVID-19 παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου από την Toyota Ελλάς

Έξι (6) νέα οχήματα έχει πλέον στη διάθεση του ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κοινωνικών του δομών στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Τα οχήματα που παρέλαβε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου, ο Δήμος Ηρακλείου είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει η ΚΕΔΕ με την Toyota ΕΛΛΑΣ και το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την υποστήριξη των κοινωνικών δομών.

Συνεχίζεται η διανομή κατ΄ οίκον στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ηρακλείου

Με επιτυχία συνεχίζεται η διανομή τροφίμων κατ΄ οίκον , στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ηρακλείου.  

Η διανομή ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 1η Απριλίου σε χωριά του Δήμου  ενώ από την Παρασκευή  γίνεται σε περιοχές της πόλης (Πατέλες, Κατσαμπάς, Πόρος κ.ά)   

«Είμαστε δίπλα σας»: Νέα Γραμμή Βοήθειας και πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτημάτων από τον Δήμο Ηρακλείου για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά άμεσα την λειτουργία νέας Γραμμής Βοήθειας στο νούμερο 2813-409-999. Η γραμμή θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ώστε οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ. και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού.

Επεκτείνεται το ωράριο της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, εξαιτίας των έκτακτων περιστάσεων, επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για τους δημότες, που βρίσκονται σε ανάγκη.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 17 Μαρτίου, όσοι νιώθουν ότι χρειάζονται ψυχολογική στήριξη ή συμβουλές, μπορούν να καλούν στο 2813-409 990, από τις οκτώ το πρωί, έως τις οκτώ το βράδυ, προκειμένου να επικοινωνούν με τις ψυχολόγους του Δήμου...

Αναβολή διανομής ΤΕΒΑ

Η Περιφέρειας Κρήτης-Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώνει ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 16/03/2020 διανομή προϊόντων Παντοπωλείου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ),  σε εφαρμογή της νέας εγκύκλιου  περί πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για το χρόνο πραγματοποίησης της (αναβληθείσας) διανομής.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Συνάντηση με την  Yφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε την Πέμπτη 5 Μαρτίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη.

Ενημέρωση σε 4 γλώσσες για όλες τις γυναίκες από το Δήμο Ηρακλείου- Δωρεάν Test Pap στο Δημοτικό Ιατρείο – Δράσεις με θέμα «Υγεία και Γυναίκα» αύριο στο Ηράκλειο

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) προγραμματίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου.

Οι φετινές δράσεις έχουν θέμα «Γυναίκα και Υγεία» και αφιερώνονται στην προσπάθεια κινητοποίησης της γυναίκας για την προσωπική της φροντίδα και υγεία, με στόχο η 8η Μάρτη να καθιερωθεί ως μία  ημερομηνία-σταθμός για  τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας (μαστογραφικός έλεγχος και test pap αντίστοιχα).

Τσικνοπέμπτη με εκδρομή και αποκριάτικο γλέντι για τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

Μία εξαιρετική ευκαιρία για μία μικρή …απόδραση από τα καθιερωμένα, είχαν τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη), που συμμετείχαν στην αποκριάτικη εκδρομή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου ανοικτό καθημερινά για όσους θέλουν να προσφέρουν και για όσους έχουν ανάγκη

Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία μιας πόλης ανθεκτικής, με αποτελεσματικές υποδομές κοινωνικής στήριξης και ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική, ο Δήμος Ηρακλείου έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δομών και υπηρεσιών για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                      Ηράκλειο 07-02-2020       

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το Κέντρο Αστέγων θα παραμείνει ανοιχτό από τις 15:00 την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το κρύο.

 Το τηλέφωνο επικοινωνίας, από τις 15:00 έως τις 22:00, είναι 2813409500.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου λειτουργεί έτσι κι αλλιώς καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, απλώς κατά την διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου.

Συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους στο Δήμο Ηρακλείου

Σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους με τρίμηνη διάρκειας  προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αντιδημαρχίας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται σε δεκαμελή τμήματα και η θεματολογία τους θα σχετίζεται με την απόκτηση βασικών γνώσεων πληροφορικής.  Ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν:

Αγιασμός & κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Τμήμα ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η Νέας Αλικαρνασσού

 

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να υλοποιηθεί εκδήλωση για τον Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας:

την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:30 π.μ.,

στην αίθουσα του Τμήματος.

Θα προηγηθεί ο Αγιασμός του Τμήματος από τους Ιερείς της ενορίας του Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια οι ηλικιωμένοι των Ομάδων Αυτενέργειας του Τμήματος θα συμμετέχουν με παραδοσιακά τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων.

Ομιλία με θέμα 'Ερπητας ζωστήρας' στο Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος  Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να υλοποιηθεί  ομιλία με  το θέμα:

Έρπητας Ζωστήρας,

την Τετάρτη  29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Τμήματος.

Ομιλήτρια θα είναι η   Επισκέπτρια Υγείας, κ. Εμμανουέλα Κασαπάκη, από τη 2η Τ.Ο.Μ.Υ. Ηρακλείου.

 

Afissa

Ένα «ευχαριστώ» για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου

 

     Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Διαχειριστική Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Αγγελόπουλο και τον Όμιλο Aldemar Resorts, τον κ. Κουτσουπιά και την Κάβα Οινοτέκα, τον  κ. Τρευλάκη και το Ραδιοφωνικό Σταθμό UP 92,9, την κ. Αταλόγλου  Διευθύντρια του 31ου Δημοτικού Σχολείου και την κ. Ιωάννα Ανυφαντάκη, Πρόεδρο της 1ης Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου για  την ενίσχυση και στήριξη  του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου .

    Η προσφορά τους αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του κοινού μας στόχου που είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν  οικονομικά και κοινωνικά  προβλήματα.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το Κέντρο Αστέγων θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, μέχρι και το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, για όσους θέλουν να προστατευτούν από  το κρύο.

Οικογένειες από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, την Χερσόνησο, τον Άγιο Νικόλαο και το Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην Γιορτή Αγάπης

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Αγάπης, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020. Πρόκειται για μία εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία 6 χρόνια  από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. Στην φετινή Γιορτή Αγάπης ωστόσο συμμετείχαν και οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου.

Κερνούν γλυκά και αγάπη οι παππούδες και οι γιαγιάδες των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. σε μικρούς και μεγάλους στο Ηράκλειο – Συνεχίζονται οι δράσεις μέχρι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, υπέροχες δημιουργίες, αφηγήσεις γεμάτες από αγάπη και συγκίνηση συνεχίζονται οι δράσεις από τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» (https://www.xristougenniatikokastro.gr/) καθώς και στις χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου.

Με αφηγήσεις, παραδόσεις και γλυκά από τις γιαγιάδες και τους παππούδες των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η του Δήμου τα Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 13-12-2019 

 

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»  (https://www.xristougenniatikokastro.gr/) και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, θα σκορπίσουν απλόχερα την αγάπη τους, θα μοιραστούν ιστορίες και συνταγές, θα μιλήσουν για ήθη και έθιμα με στόχο την προβολή και διάδοση του πλούτου της λαϊκής παράδοσης. Θα ανατρέξουν σε μνήμες των παιδικών τους χρόνων, θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα, θα παρασκευάσουν και θα κεράσουν παραδοσιακά γλυκά και θα κατασκευάσουν χειροποίητα στολίδια για μικρούς και μεγάλους. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του  «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»: «Οι καλεσμένοι των ξωτικών – Το σπίτι της γιαγιάς και του παππού» και «Τα κεράσματα των ξωτικών» καθώς και στις χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου. Παράλληλα θα προβάλλονται μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. που πραγματοποιήθηκαν από το οπτικοακουστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Εδώ θα βρείτε  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (ειδών κρεοπωλείου) ως εξής:

Με αφηγήσεις, παραδόσεις και γλυκά από τις γιαγιάδες και τους παππούδες των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η του Δήμου τα Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 13-12-2019 

 

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»  (https://www.xristougenniatikokastro.gr/) και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, θα σκορπίσουν απλόχερα την αγάπη τους, θα μοιραστούν ιστορίες και συνταγές, θα μιλήσουν για ήθη και έθιμα με στόχο την προβολή και διάδοση του πλούτου της λαϊκής παράδοσης. Θα ανατρέξουν σε μνήμες των παιδικών τους χρόνων, θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα, θα παρασκευάσουν και θα κεράσουν παραδοσιακά γλυκά και θα κατασκευάσουν χειροποίητα στολίδια για μικρούς και μεγάλους. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του  «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»: «Οι καλεσμένοι των ξωτικών – Το σπίτι της γιαγιάς και του παππού» και «Τα κεράσματα των ξωτικών» καθώς και στις χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου. Παράλληλα θα προβάλλονται μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. που πραγματοποιήθηκαν από το οπτικοακουστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Εδώ θα βρείτε  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Μία παράσταση δωρεάν για τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τα εγγόνια τους – Την Κυριακή στην Αίθουσα «Πειραματικού Θεάτρου» από τον Δήμο Ηρακλείου

Την διαδραστική θεατρική παράσταση «Ιστορίες στο τάκα - τάκα», του Μπερνάρ Φριό, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν, μαζί με τα εγγόνια τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που συμμετέχουν στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Διανομή ξυλείας θέρμανσης από το Δήμο Ηρακλείου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 2-12-2019        

 

Πρωτοβουλία για διανομή ξυλείας θέρμανσης, για τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ανέλαβε και ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας. 

Η διανομή ξυλείας θέρμανσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων στήριξης ευπαθών κοινωνικά συμπολιτών μας και συντονίζεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και από το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι στιγμής, 25 συνολικά οικογένειες δημοτών ωφελούνται από τη συγκεκριμένη δράση.

«Δεν είσαι μόνη σου» - Με επιτυχία η εκδήλωση για την βία εις βάρος των γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, στην γεμάτη αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακoύ Κέντρου Ηρακλείου η εκδήλωση ενημέρωσης για την βία εις βάρος των γυναικών, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών), με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Εκδηλώσεων από το Δήμο Ηρακλείου και τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων  Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου -Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά την «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 25 - 29 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος την 15η Νοεμβρίου.

Σεμινάριο για την ένταξη προσφύγων από το Δήμο Ηρακλείου και την Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 20-11-2019        

 

 

Η  Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Πεδίου Αττικής), με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνουν στο Ηράκλειο  2ο κύκλο  διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου, σε ζητήματα προστασίας και ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Εκδήλωση για το φαινόμενο της έμφυλης βίας από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 19-11-2019 

 

Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου, του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρο Ηρακλείου. Την εκδήλωση διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου).

 Πρόγραμμα:

Ομιλία με θέμα: «Εποχική Γρίπη» στο Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού

 

Στο Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θα διεξαχθεί ομιλία με θέμα: «Εποχική Γρίπη»

την Δευτέρα  18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ., στην αίθουσα του Τμήματος.

Ομιλήτρια  θα είναι η Επισκέπτρια Υγείας, κ. Εμμανουέλα Κασαπάκη, της 2ης Τ.Ο.Μ.Υ. Ηρακλείου.

 

 

Αφίσα

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι), πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (κηπευτικά) ως εξής:

Ευχαριστήριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στην Ένωση 'Μαζί για το Παιδί'

Ευχαριστούμε θερμά  την Ένωση "Μαζί για το Παιδί" για την ευγενική χορηγία της,  που αφορά στη χορήγηση προϊόντων υγιεινής σε 150 ανήλικα κορίτσια, των οποίων οι  οικογένειες αποδεδειγμένα βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας και βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Με την πρωτοβουλία  αυτή, συνέβαλλε  σημαντικά στις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Ηρακλείου για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.

Δωρεάν πνευμονολογικός έλεγχος στο ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 3-10-2019        

 

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και η  Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου οργανώνουν δωρεάν πνευμονολογικό έλεγχο στο Τμήμα  ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει, σπιρομέτρηση και πνευμονολογική εξέταση και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, κυρίως νεαρής και μέσης ηλικίας, που είναι καπνιστές.

Το προληπτικό αυτό πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Τμήματος ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού (Διονυσίου 13 κ’ Αρτεμησίας),

στις 8 Οκτωβρίου 2019,  από τις 09:00 το πρωί  έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν κατόπιν ραντεβού, καθώς επίσης για να λάβουν  οδηγίες για την εξέταση, θα απευθύνονται στο τηλ.: 2810 -221738, από την νοσηλεύτρια του Τμήματος,  από τις 08:00 μέχρι 15:00 τις εργάσιμες ημέρες.

Στη γιορτή των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην γιορτή των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ, την οποία διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η ΔΕΠΑΝΑΛ στο δημοτικό κατάστημα ΜΑΡΙΝΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων,  παρευρέθηκε το πρωί της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Γιώργο Σισαμάκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα με τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ, να τους ευχηθεί χρόνια πολλά αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δημ. Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού 'Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων - 1 Οκτωβρίου'

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων - Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων (1η Οκτώβρη),  θα πραγματοποιηθεί  επίσκεψη των μελών, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ώρα  09.00 – 11.00 π.μ., στην Έκθεση σύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας με θέμα:«Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», που παρουσιάζεται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, 

Ξεκινά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, η χορήγηση δωρεάν πρωινών σε μαθητές του Δήμου Ηρακλείου για την σχολική σεζόν 2019-2020

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, θα χορηγήσει και φέτος πρωινό γεύμα  σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που φοιτούν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής ευθύνης του.

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου στους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι), πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (κηπευτικά & είδη βασικής υλικής συνδρομής) ως εξής:

Δωρεάν πνευμονολογικός έλεγχος στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Θερίσου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 06-09-2019         

 

 

Δωρεάν πνευμονολογικό έλεγχο οργανώνουν  στις 17 Σεπτεμβρίου στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Θερίσου, της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η  Πνευμονολογική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.          Ο έλεγχος  περιλαμβάνει σπιρομέτρηση και πνευμονολογική εξέταση και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, κυρίως νεαρής και μέσης ηλικίας, που είναι καπνιστές. 

Το προληπτικό αυτό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. Θερίσου (Μίνωος και Μ. Αρχαγγέλου, 2ος όροφος) στις 17 Σεπτεμβρίου.  από 09:00 το πρωί  έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους  καθώς επίσης, να λαμβάνουν οδηγίες για την εξέταση στο τηλ. 2810 256271 και στο 6970535701 από την νοσηλεύτρια του Kέντρου, από τις 08:30 μέχρι 14:00 τις εργάσιμες ημέρες.

Αλλάζει τρόπο εξυπηρέτησης το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου αλλάζει τον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού, λόγω αυξημένων αναγκών των ωφελουμένων της δομής, αναφορικά με τα προγράμματα ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), επιδότησης ενοικίου και λοιπά προγράμματα αναπηρίας.

            Ως εκ τούτου, οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου, που έχουν ελληνική ταυτότητα ή ταυτότητα ομογενούς και απευθύνονται μόνο στο Κέντρο Κοινότητας θα εξυπηρετούνται με αλφαβητική σειρά, ως εξής:

Οδηγίες για τον Καύσωνα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.

 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.

 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά 

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.

 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.

 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

 • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.

 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.

 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

 

Ο σύνδεσμος https://youtu.be/321diaYY με το ενημερωτικό τηλεοπτικό μήνυμα "Οδηγίες για τον καύσωνα"  είναι από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://www.civilprotection.gr)

 

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι), πραγματοποιεί διανομή προϊόντων(κηπευτικά & είδη παντοπωλείου) ως εξής:

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής-Καινοτόμων Δράσεων-Δημόσιας Υγείας-Ισότητας των δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης ενημερώνουμε τους πολίτες για τα κάτωθι:

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι -καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας των κουνουπιών- θα πρέπει να λαμβάνετε μέτρα για να προφυλάσσεστε από τα κουνούπια, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου...

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Υγείας (Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής - Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής Περιβάλλοντος) με αναρτημένη εγκύκλιό του (ΑΔΑ: 6Ο81465ΦΥΟ_6ΦΠ) ενημερώνει, μέσω όλων των Υπηρεσιών του Δημόσιου & Ευρύτερα Δημόσιου Τομέα, τους πολίτες για τα μέτρα Πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Τα μέτρα για τον καύσωνα είναι τα παρακάτω: 

Ξεκινά η διαδικασία για τα δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι ή/και κάτοχοι παλαιών δελτίων Μετακίνησης ΑμΕΑ, ότι και εφέτος παρέχεται έκπτωση 50% στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και δωρεάν μετακίνηση με αστικά ΚΤΕΛ της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομού) Ηρακλείου  με εισοδηματικά κριτήρια.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από  15 Ιουλίου  μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019:

Ομιλία για τα «Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια» στο ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-07-2019         

 

Ομιλία με θέμα: «Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στις 10:00 το πρωί στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου.

Την ομιλία θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. η   Επισκέπτρια Υγείας κ. Εμμανουέλα Κασαπάκη, από την 2η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου.

 

Συνεχίζονται με νέα τμήματα τα σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 01-07-2019         

   Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συνεχίζει τα Σεμινάρια Πληροφορικής για ανέργους - δημότες Ηρακλείου, με την δημιουργία νέων τμημάτων.  Στόχος των σεμιναρίων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων Πληροφορικής.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από 2/7/2019 έως 10/7/2019 στην Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής (Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος, τηλ. 2813409112), ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 14:00.

 Απαραίτητα δικαιολογητικά: φωτοτυπία ταυτότητας, βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες στο Δημοτικό Κτίριο της οδού Ανδρόγεω.

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση.

 

Εκπαιδευτική Ημερίδα για το προσωπικό των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΙΤΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα εκπαίδευσης του προσωπικού των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείουστο πλαίσιο του προγράμματος "Καινοτόμες δράσεις ανίχνευσης και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης στην κοινότητα για ηλικιωμένους με ήπια γνωσιακή διαταραχή".  

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Εκπαίδευση Φορέων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Εκπαίδευση Φορέων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων», στο πλαίσιο του Προγράμματος «ADMin4all – Phase II» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

'Αναβίωση παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών' από το Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος  Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου καθώς και στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικοποίησης και  αλληλεπίδρασης μεταξύ των γενεών, θα πραγματοποιηθεί η δράση με θέμα:

Ολοκληρώθηκε το φετινό Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών από το Δήμο Ηρακλείου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, υλοποίησε το Πρόγραμμα ενίσχυσης των φοιτητών, που σπουδάζουν σε ΑΕΙ & ΑΤΕΙ εκτός Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

Εκδήλωση 'Μαζί στην ίδια πόλη' για την Ημέρα των Προσφύγων (20 Ιουνίου)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στο ΠολύκεντροΝεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2-4) εκδήλωση με τίτλο: «Μαζί στην ίδια πόλη».

Ομιλία με θέμα: 'θερμοπληξία & πρώτες βοήθειες' στο Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού

Στο Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θα διεξαχθεί ομιλία με θέμα: «Θερμοπληξία & Πρώτες Βοήθειες»

την Τρίτη  18 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.,

στην αίθουσα του Τμήματος.

 

Ομιλήτρια  θα είναι  η   Επισκέπτρια Υγείας, κ. Εμμανουέλα Κασαπάκη, της 2ης Τ.Ο.Μ.Υ. Ηρακλείου.

 

Αφίσα

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Τάλως

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-06-2019         

 

 

 

Στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, περιοχή Καμινίων, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εξέταση- έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας  (σπιρομέτρηση), από την επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή πνευμονολογίας κ. Νικόλαο Τζανάκη. 

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρες από 09:00 έως 12:30 το μεσημέρι.

Προτεραιότητα θα έχουν άτομα που είναι καπνιστές, πρώην καπνιστές και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Απαραίτητη η εγγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ιατρείο του Κέντρου, στο τηλέφωνο: 2810 315453. 

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι), πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (κηπευτικά, γάλα, βρεφικές τροφές) ως εξής:

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. Τάλως

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-06-2019         

 

Στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, περιοχή Καμινίων, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εξέταση- έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας  (σπιρομέτρηση), από την επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή πνευμονολογίας κ. Νικόλαο Τζανάκη. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρες από 09:00 έως 12:30 το μεσημέρι.

Προτεραιότητα θα έχουν άτομα που είναι καπνιστές, πρώην καπνιστές και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Απαραίτητη η εγγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ιατρείο του Κέντρου, στο τηλέφωνο: 2810 315453. 

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου η 2η εκπαιδευτική συνάντηση Φορέων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στο Πρόγραμμα «ADMin4all – Phase II», το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.


Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Αναπτυξιακής ΑΑΕ ΟΤΑ, υλοποιείται αύριο Τετάρτη  5 Ιουνίου 2019, η 2η εκπαιδευτική συνάντηση Υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου και άλλων Φορέων & Υπηρεσιών της πόλης μας (Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Διεύθυνση Αλλοδαπών - Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Σ.Ε.Μ., Ε.Α. «ΠΛΟΗΓΟΣ», ΟΑΕΔ, ΚΕ.Θ.Ε.Α., ΚΕ.Σ.Α.Ν., Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης, Κοινωνική Υπηρεσία ΠΑ.Γ.Ν.Η., Σωματείο «ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»)

Συναντήσεις - ενημερώσεις: “Διαθεματική και Διεπιστημονική Προσέγγιση των Εξαρτήσεων: Παρεμβάσεις Πρόληψης και Θεραπείας”


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου & η Διεπιστημονική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Π.Ε. Ηρακλείου, στην οποία συμμετέχει και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, επιχειρώντας μία ολιστική προσέγγιση από όλους τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με θέματα εξαρτήσεων και εξαρτημένων ατόμων, σας προσκαλούν σε δύο συναντήσεις - ενημερώσεις, με θέμα: “Διαθεματική και Διεπιστημονική Προσέγγιση των Εξαρτήσεων: Παρεμβάσεις Πρόληψης και Θεραπείας”.

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου & Δ.Ο.Μ. για το πρόγραμμα ADMin4ALL: «Εκπαίδευση Φορέων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων»

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στο Πρόγραμμα «ADMin4all – Phase II», το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις,

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το διήμερο Εκπαιδευτικό σεμινάριο από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με στόχο:.

Οι Πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου

Πλήθος Πασχαλινών εκδηλώσεων διοργανώνει η Αντιδημαχία Κοινωνικής Πολιτικής στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείουαρχής γενομένης από την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στα κέντρα κοινοτικής φροντίδας ανοικτής φροντίδας προστασίας ηλικιωμένων θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις σε συνεργασία με σχολικές μονάδες....

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο πλαίσιο γνωσιακής ενδυνάμωσης Δημοτικών Υπαλλήλων σε ζητήματα προσφύγων και αιτούντων άσυλο

Η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – Γραφείο Πεδίου Αττικής, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνουν στο Ηράκλειο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε ζητήματα προστασίας και ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Ενημερωτική παρουσίαση της Δ.Ι.Ε.Π.Ο. με θέμα: Έλεγχος και διαχείριση του στρες με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική, μια εφαρμογή για τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

 

Σας προσκαλούμε στην Ενημερωτική Παρουσίαση της Διεθνούς Ιατρικής Εταιρίας Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο),

υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου στις 14 Απριλίου 2019, και ώρα 11:30 πμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην

αίθουσα  «Μανόλης Καρέλλης» του Δήμου Ηρακλείου με θέμα:

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι), πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (κηπευτικών, ειδών παντοπωλείου και κρεοπωλείου) ως εξής:

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με Ύπατη Αρμοστεία

Κλιμάκιο  της Ύπατης Αρμοστείας συναντήθηκε στο Ηράκλειο με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γ. Καναβάκη, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου,...

Νέο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ηλικιωμένους από τον Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ

Ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που αφορά στην ψυχολογική στήριξη των ηλικιωμένων εγκαινιάζει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου υπεγράφη στην Λότζια, η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο και στο ΙΤΕ με αντικείμενο: «Καινοτόμες δράσεις ανίχνευσης και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης στην κοινότητα των ηλικιωμένων με ήπια γνωσιακή διαταραχή».

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Τάλως

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) Τάλως το Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός», που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Τάλως, Δειλινά, Θέρισσος) του Δήμου Ηρακλείου.

 Η παρουσίαση έγινε από το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης ...

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Τον καινούργιο χώρο, όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη ενημερώθηκε από το προσωπικό του Φαρμακείου σχετικά με το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος  για τις υπηρεσίες της δομής, καθώς και για τον αριθμό των σταθερών ωφελουμένων, που πλησιάζει τους 100 μηνιαίως.

Όπως δήλωσε σχετικά:

Σήμερα το Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα « Σχολικός εκφοβισμός» από το Δήμο

Στα πλαίσια υλοποίησης  δράσεων για την  «Ενημέρωση-Εκπαίδευση Πολιτών Κοινότητας» ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση με θέμα τον «Σχολικό Εκφοβισμό».

Ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Πόρου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

                                                                                                Ηράκλειο 26-3-2019 

 

 

Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της  2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ηρακλείου, υλοποιεί ενημερωτική δράση με ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η ομιλία θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., περιοχής Πόρου.

Ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Κατσαμπά και Πόρου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 19-03-2019          

 

Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της  2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ηρακλείου, υλοποιεί ενημερωτική δράση με ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Έτσι η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., περιοχής Κατσαμπά.

Η δεύτερη ομιλία θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., περιοχής Πόρου.

 

Ομιλία με θέμα 'Παιδιά στην εφηβεία, Γονείς σε κρίση...' από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, στο ευρύτερο πλαίσιο ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας μας για την πρόληψη της  ενδοοικογενειακής βίας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση – ομιλία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.

Ομιλία για το μαστό και αυτοεξέταση στο Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού

                   

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 28-02-2019         

 

  Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος  Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ομιλία και Αυτοεξέταση Μαστού την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Τμήματος.

Ομιλήτριες θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός Χριστοδούλου Αικατερίνη και η   Επισκέπτρια Υγείας Εμμανουέλα Κασαπάκη, της 2ηςΤ.Ο.Μ.Υ. Ηρακλείου , ενώ η παρουσίαση της Αυτοεξέτασης θα γίνει από τη Μαία, Μαρία Καλαϊτζή, του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου ( Ν. Αλικαρνασσού).

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στα σεμινάρια υπολογιστών για ανέργους

Επίσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού κτιρίου, στην οδό Ανδρόγεω, όπου διεξάγονται με επιτυχία τα σεμινάρια υπολογιστών για ανέργους, τα οποία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου,  πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-02-2019        

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου (τηλέφωνο επικοινωνίας 2813409500).

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-02-2019          

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  σήμερα Τρίτη 26 Φεβρουαρίου (τηλέφωνο επικοινωνίας 2813409500).

 

Ενημερωτική συζήτηση με θέμα: 'Τεχνικές διαχείρισης του στρες' στο Δημοτικό Ιατρείο

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 25-02-2019 

 

 

Το Δημοτικό Ιατρείο - 4η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) Ηρακλείου, με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου,  διοργανώνει στο χώρο του (Υακίνθου 9, Τάλως)  ενημερωτική συζήτηση με θέμα: «Προαγωγή της Υγείας & Τεχνικές Διαχείρισης του stress».

Η συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, από τις 14.30 έως τις 16.30 και είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα μιλήσει η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Μπετεινάκη και θα παρουσιαστούν κάποιες τεχνικές όπως: διαφραγματική αναπνοή, νευρομυϊκή χαλάρωση, καθοδηγούμενος οραματισμός, μουσικοθεραπεία, σωματική θεραπεία επικεντρωμένη στο συναίσθημα, σύντομη γνωσιακή αναδόμηση.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 25-02-2019         

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου (τηλέφωνο επικοινωνίας 2813409500).

Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την Εποχική Γρίπη και τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με θέμα: "Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2018 - 2019 - Αντιγριπικό Εμβολιασμό".

Με επιτυχία η ημερίδα για τις μονογονεϊκές οικογένειες από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας της 3ης Δημοτικής Κοινότητας

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η ημερίδα με θέμα «Μόνος γονέας...Και μετά τι;» από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα  Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Τάλως, Δειλινά, Θέρισσος) του Δήμου Ηρακλείου στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. στην περιοχή «Τάλως».

Ημερίδα για τις μονογονεϊκές οικογένειες από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ηρακλείου

Ημερίδα με θέμα «Μόνος γονέας… Και μετά τι;» διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος (Δειλινά – Θέρισσος- Τάλως) του Δήμου Ηρακλείου στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦΑ-ΑΠΗ στην περιοχή «Τάλως». Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 17-02-2019        

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι μετά από ενημέρωση για έντονα καιρικά φαινόμενα από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και αύριο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου (τηλέφωνο επικοινωνίας 2813409500) για όσους έχουν ανάγκη φιλοξενίας.

Bιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Ηράκλειο από τη UNICEF «Refugee and Migrant Response in Greece»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, το «Δίκτυο Πόλεων»,  σε συνεργασία με την UNICEF Refugee and MigrantResponse in Greece και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων),  διοργανώνουν βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Ηράκλειο , για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για δημοτικούς υπαλλήλους και Μέλη & Συνεργάτες του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με την κοινότητα των προσφύγων & των μεταναστών.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.  

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 13-02-2019         

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι μετά από ενημέρωση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  σήμερα Τετάρτη 13 και αύριο, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου (τηλέφωνο επικοινωνίας 2813409500).

Παράλληλα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας για παρέμβαση στο δρόμο, το οποίο περιλαμβάνει τη διανομή κουβερτών, υπνόσακων, ζεστού ροφήματος και πρόχειρου φαγητού στους αστέγους που δεν επιθυμούν την μεταφορά τους στο Κέντρο .

 

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου) ως εξής:

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη

Με  αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

Ενημερωτική δράση για τα τροχαία ατυχήματα στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου

«Τροχαίο ατύχημα – Προεκτάσεις και συνέπειες» είναι το θέμα της ενημερωτικής σειράς ομιλιών που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου στα 10 Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.).

Κοπή Βασιλόπιτας στο Τμήμα ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος  Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να υλοποιηθεί  εκδήλωση για την  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας:

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Τμήματος (Διονυσίου 13 &  Αρτεμισίας)

Στην εκδήλωση θα παρίστανται  οι ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ν. Αλικαρνασσού.

Τα μέλη της χορωδίας του Τμήματος θα συμμετέχουν με  παλιά παραδοσιακά και αγαπημένα τραγούδια ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί  κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

Έκοψαν την πίτα τους οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου, σε μια όμορφη εκδήλωση,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας, παρουσία και του Δημάρχου  Βασίλη Λαμπρινού.

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια υπολογιστών για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου.  Ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων περιλαμβάνει δύο τμήματα, εκ των οποίων το πρώτο ξεκίνησε ήδη τα μαθήματα, την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στον χώρο που έχει διαμορφωθεί για αυτόν τον σκοπό, στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

Το άλλο τμήμα,  θα διαμορφωθεί από τις αιτήσεις που εκκρεμούν και θα ξεκινήσει τα σεμινάρια το προσεχές διάστημα.

Θυμίζουμε ότι τα σεμινάρια περιλαμβάνουν:

'Εναρξη λειτουργίας της 5ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Ηρακλείου Κρήτης

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2018 ξεκινά η λειτουργία της 5ης Τοπικής Μονάδας Υγείας Ηρακλείου, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου (πρώην ΜΥ-ΠΕΔΥ) στο 3ο χλμ Ε.Ο. Ηρακλείου - Μοιρών, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η 5η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και θα λειτουργεί από τις 07.00 έως τις 15.00.


Τηλ. επικοινωνίας:

2810.719211

Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: 5tomyher@hc-crete.gr


Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο παραπάνω τηλέφωνο, από Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 5ης ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου Κρήτης

Ανοιχτό την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 16-01-2019        

 

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν,  το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  την  Τετάρτη 16 Ιανουαρίου για όσους επιθυμούν την διαμονή τους εκεί.

Διευκρινίζουμε ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου λειτουργεί με διανυκτέρευση ολόκληρο τον χρόνο. Για να μείνει κάποιος σε αυτό απαιτούνται κάποιες διοικητικές διαδικασίες, οι οποίες για τις ημέρες που αναφέρονται στις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, παύουν να ισχύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2813409500.

Ανοιχτό την Τρίτη 15 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-01-2019        

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν,  το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  την  Τρίτη 15 Ιανουαρίου για όσους επιθυμούν την διαμονή τους εκεί.

Διευκρινίζουμε ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου λειτουργεί με διανυκτέρευση ολόκληρο τον χρόνο. Για να μείνει κάποιος σε αυτό απαιτούνται κάποιες διοικητικές διαδικασίες, οι οποίες για τις ημέρες που αναφέρονται στις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, παύουν να ισχύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2813409500.

Ενημερωτική δράση για τα τροχαία ατυχήματα στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.- Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου


«Τροχαίο ατύχημα – Προεκτάσεις και συνέπειες» είναι το θέμα της ενημερωτικής δράσης – ομιλίας που θα πραγματοποιήσει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου στα 10 Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ) του Δήμου Ηρακλείου.

Σεμινάρια για πρώτες βοήθειες σε ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 11-01-2019 

 

 Στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών της  2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, στις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, το Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η., υλοποιεί σχετική δράση στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Κατσαμπά και Πόρου, τις παρακάτω ημερομηνίες:

 • 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 9.30.π.μ. στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Κατσαμπά
 • 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 9.30.π.μ. στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Πόρου

Η δράση υλοποιείται από το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ομιλητή τον κ. Νίκο Δουκιαντζάκη, Εκπαιδευτή Α΄ Βοηθειών και ΚΑΑ.

Νέες ομάδες γονέων στο ΚΕΣΑΝ για την τρέχουσα περίοδο

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ηρακλείου (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του σε Γονείς, διοργανώνει τις εξής Συναντήσεις για γονείς:

Ανοιχτό και σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 08-01-2019        

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν,  το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό και την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 (τηλέφωνο επικοινωνίας 2813409500).

Επίσης, λόγω του ισχυρού  ψύχους η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θέτει σε εφαρμογή και το σχέδιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας για  παρέμβαση στο δρόμο, το οποίο περιλαμβάνει τη διανομή κουβερτών, υπνόσακων, ζεστού ροφήματος και πρόχειρου φαγητού στους αστέγους, που δεν επιθυμούν την μεταφορά τους στο Κέντρο .

Ανοιχτό την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 07-01-2019        

 

 

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν,  το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121)  θα παραμείνει ανοιχτό  την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου για όσους επιθυμούν την διαμονή τους εκεί.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2813409500.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 19-12-2018        

 

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής,  με την υποστήριξη της Ομάδας Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής, προχωρά στη συγκέντρωση  τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών ατομικής υγιεινής, καθαριστικών και

Παιχνιδιών, με σκοπό να διατεθούν τις ημέρες των εορτών στο Δημοτικό

Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα της πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20, & 21 Δεκεμβρίου από τις

10:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Νεολαίας (οδός

Ανδρόγεω 2).

Συνεχίζεται η διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται από το Δήμο Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  η διανομή προϊόντων (ειδών κρεοπωλείου & παντοπωλείου-βρεφικών τροφών) που ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

 

Με επιτυχία υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου το πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων μέσω αθλητισμού «FIT for ALL»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου το αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ένταξης των προσφύγων μέσω του αθλητισμού «FIT for ALL» που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 13-12-2018        

 

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής,  με την υποστήριξη της Ομάδας Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής προχωρά στη συγκέντρωση  τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών ατομικής υγιεινής, καθαριστικών κα παιχνιδιών με σκοπό να διατεθούν τις ημέρες των εορτών στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα της πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20, & 21 Δεκεμβρίου 2018 από τις 10:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Νεολαίας (οδός Ανδρόγεω 2).

Διήμερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ένταξης των προσφύγων μέσω του αθλητισμού «FIT For ALL»

Διήμερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Κοινωνική  ενσωμάτωση   προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL» το οποίο υλοποιεί  ο Δήμος Ηρακλείου, πραγματοποιείται το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στόχος του «FIT for ALL», 

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. του Δήμου Ηρακλείου

Πλούσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας- Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) του Δήμου Ηρακλείου. 

Η κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για τα μέλη τους θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 10:30 το πρωί, στο Καφέ ΜΑΡΙΝΑ.

 

Όλες οι εκδηλώσεις:

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα τιμήσει συμβολικά τρεις δημότες για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, θα τιμήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, τρεις συνδημότες μας για την ενεργό δράση τους και την πολύτιμη προσφορά τους στην πόλη.

O Δήμος Ηρακλείου στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Ηρακλείου προγραμματίζει μία σειρά δράσεις - εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και επιστημονική ημερίδα- την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου  σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τις Διευθύνσεις των Ειδικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους νέους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σεμιναρίων πληροφορικής για άνεργους νέους , προχωρά στη δημιουργία καινούργιων τμημάτων για άτομα ηλικίας 18-40 ετών.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά  στις 12 - 16 Νοεμβρίου 2018, απο το Δήμο Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης και τη Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά  στις 12 - 16 Νοεμβρίου 2018, απο το Δήμο Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης και τη Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για νέους ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου – Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων τμημάτων

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για νέους ανέργους που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Όλα τα θέματα που αφορούν τη Μετανάστευση και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Επίσκεψη στη Λότζια μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 13 Νοεμβρίου,  μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου καθώς και σχολείων της Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Τουρκίας, που φιλοξενούνται στην πόλη μας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Εκδηλώσεων στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Εκδήλωση για το ευρύ κοινό στις 15 Νοεμβριου, Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, στην Ανδρόγεω

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 12 - 16 Νοεμβρίου 2018με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στον Δήμο Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 13-11-2018        

 

 

 

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2.619 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων,  μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου,  για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018.

 

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Δίκτυο Πόλεων για το Προσφυγικό

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Δίκτυο Πόλεων για το Προσφυγικό, μαζί με άλλους 11 Δήμους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στο γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίας Καναβάκη. Συμμετείχαν, εκτός της Αντιδημάρχου, ο Γιώργος Σαρελάκος και η Διονυσία Λαμπίρη ,στελέχη του Κέντρου Συντονισμού για Θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η Δήμητρα Καμπέλη, στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και Υπεύθυνος του Προγράμματος ESTIA για την Κρήτη.

Συνεχίζεται η αποστολή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης των φοιτητών που σπουδάζουν εκτός πόλης και είναι μέλη  οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την Εποχική Γρίπη και τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με θέμα: "Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2018 - 2019 - Αντιγριπικό Εμβολιασμό".

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προβεί στη διανομή προϊόντων (ειδών παντοπωλείου) ως εξής:

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Δειλινών

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 18-10-2018   

  

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου με την υποστήριξη του  Τμήματος της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούν δωρεάν σπιρομετρήσεις-έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας την ερχόμενη Δευτέρα 22-10-2018 στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ) της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (περιοχή Δειλινών) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης. Οι σπιρομετρήσεις θα γίνουν από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:00 μετά το μεσημέρι. Πληροφορίες στο τηλ: 2810314322.

Ξεκινούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου τα σεμινάρια υπολογιστών για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκινούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου τα σεμινάρια υπολογιστών για νέους ανέργους (18 έως 35 ετών), που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Συνεχίζεται ο μαστογραφικός έλεγχος στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.) Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζεται ο μαστογραφικός έλεγχος στο πλαίσιο των δράσεων για τον «μήνα κατά του καρκίνου του μαστού», όπως έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.  Η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης  προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες - μέλη των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου, στις  ημερομηνίες:

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων από το Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού

Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου), με έδρα την Ν. Αλικαρνασσό, στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), διοργανώνει δράση-συνεργασία με τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Νέας Αλικαρνασσού, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα  10:00 π.μ.

Εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ - ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος Ηρακλείουπραγματοποιεί εκδηλώσεις και δράσεις για την Τρίτη Ηλικία στις κοινωνικές δομές του.

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην Αγία Τριάδα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 27-09-2018       

 

 

Δωρεάν σπιρομέτρηση πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στο Τμήμα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Αγία Τριάδα, οδός Βουρδουμπάδων 29), από τις 09.00 έως τις 13.00. 

Η δράση αφορά στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα-ωφελούμενους του Κέντρου.

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά Κοινωνικό Πρόγραμμα Δωρεάν Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών για την διδακτική περίοδο 2018-2019.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και «Πλοηγού» για την ενίσχυση της οικοτεχνίας

Συνάντηση με το προεδρείο της εκπαιδευτικής – αναπτυξιακής «Πλοηγός» είχε το πρωί της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Συνεχίζεται η χορήγηση δωρεάν πρωινών από τον Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 25-09-2018        

 

 Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο δράσεων και προγραμμάτων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, υλοποιεί  και για το σχολικό έτος 2018 - 2019 το Πρόγραμμα "Xορήγηση δωρεάν πρωινού γεύματος σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που φοιτούν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια  του Δήμου Ηρακλείου".

 Η χορήγηση πρωινού γίνεται καθημερινά, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων, με εξαίρεση τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η.) της περιοχής τους και στο Κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.

(Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες 2813409112 Γραμματεία Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής).

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προχωρήσει στη διανομή προϊόντων (ειδών κρεοπωλείου & παντοπωλείου) ως εξής:

Διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι),  θα προχωρήσει στη διανομή προϊόντων (ειδών κρεοπωλείου & παντοπωλείου) ως εξής:

Σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχεδιάζει την πραγματοποίηση Σεμιναρίων Πληροφορικής σε άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Νέο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα νέο πλέγμα δράσεων για την στήριξη των αστέγων της πόλης.  Το σχετικό σχέδιο με την επωνυμία «ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ», θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους». Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο δικαιούχος φορέας.

Προνοιακά επιδόματα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 13-09-2018        

 

 

Από τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 2630 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου   2018  θα ξεκινήσει  από  τη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Συνεχίζεται και φέτος η αποστολή δεμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Στο πλαίσιο δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης, η δράση ενίσχυσης των φοιτητών και σπουδαστών, που φοιτούν εκτός της πόλης του Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικών Ειδών έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Ηρακλείου στο πλαίσιο της δράσης «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου έχει προχωρήσει και φέτος, για το σχολικό έτος 2018-2019, στη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τσάντες-κασετίνες καινούργιες ή μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση, τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες κλπ.) με σκοπό να διατεθούν, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, σε μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνουν τις γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών ότι την Τρίτη 11/09/2018 η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται  στην πλατεία της Παλαιάς Λαχαναγοράς, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, Σκορδυλών και Χαρκούτση.