inner image

Δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού

Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε προχθές το απόγευμα το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού (3-5/02/2023).

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης / αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Φεβρουάριος  2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 χρόνια εορτασμού Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου σήμερα

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δείχνει έρευνα σε 4.400 εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

  • 9% των εκπαιδευτικών έχει αντιληφθεί  ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης/αποπλάνησης
  • 6% ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης (δηλαδή ότι απεικονίζεται σε εικόνες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου)
  • 43% ότι κάποιος μαθητής/τρια συνομιλεί με αγνώστους στο διαδίκτυο
  • 26% έχει αντιληφθεί περιστατικό διαδικτυακού εκφοβισμού εντός του σχολείου

Όσον αφορά στην υπερβολική ενασχόληση το 65% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 47% της Πρωτοβάθμιας έχει εντοπίσει μαθητή/τρια που αντιμετωπίζει πρόβλημα κάποιου βαθμού. 

Σχεδόν οι μισοί εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που απορρέουν από τη χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές τους όπως είναι η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση/αποπλάνηση ή κακοποίηση, η υπερβολική ενασχόληση και ο διαδικτυακός εκφοβισμός.

 

 

4 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ετησίως ως παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως Υπολογίζεται πως οι νέες διαγνώσεις καρκίνου ξεπέρασαν το 1,9 εκατομμύρια για το έτος 2022, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, τόσο λόγω της γήρανσης του πληθυσμού όσο και εξαιτίας της δυσμενούς επίδρασης που είχε η πανδημία της Covid-19 στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου παγκοσμίως.

Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Συνεργασία με την Εταιρεία «Πλοηγός» για την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πλοηγός» προχώρησαν σε σύναψη συνεργασίας στο πλαίσιο του υποέργου «Ενέργειες Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete».

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Τα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού οργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, 3-5 Φεβρουαρίου 2023, για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕΠΗ

 

📣 Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου

🩸 Μια Στιγμή.. για μια Ζωή.. 🅾🆎🅱🅰

👉 Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) και η Super Creta Group σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝ Βενιζέλειο, διοργανώνουν την 🗓Τετάρτη 8/2 (⏰9:00- 13:30) Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο του πρατηρίου 📍 EKO, SUPER CRETA GAS στην οδό Α.

🙏 Βοηθάμε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη!

🆘 Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης. Χάρισε Ζωή!

ℹ Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.venizeleio.gr/ypiresies/kentro-emodosias/

#αιμοδοσία #sevipeh #εθελοντής #χαρισεζωη #μιαστιγμηγιαμιαζωη #βιπε_ηρακλείου

Εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού

Τα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού οργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, 3-5 Φεβρουαρίου 2023, για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού τους Χώρου.

Έναρξη προετοιμασίας του 11ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Στην προετοιμασία του 11ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Forum ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET προχωρούν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οργανώνοντας για άλλη μια φορά τις επιτυχημένες δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέα επαγγελματική διέξοδο προσφέρουν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε όσους συμμετάσχουν στη Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας. Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά ως πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Με επιτυχία στο Ηράκλειο η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας

Στην κατάμεστη αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου χθες το πρωί, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας του Υπουργεόυ Υγείας, κας Ειρήνη Αγαπηδάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση στους φορείς και το κοινό του Ηρακλείου, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως και των αντίστοιχων που ακολουθούν σήμερα 27.1.2023 στις 5.00 μ.μ. απόγευμα στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο και αύριο Σάββατο 11.30 π.μ. στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου, η ενημέρωση και η βελτίωση της Υγείας του Πληθυσμού με την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην Πρόληψη, την Προστασία και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Μαθήματα ύφανσης με τον επιτραπέζιο αργαλειό «Ανθέμιο» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής προφέρει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που θα θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του αργαλειού και να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροτεχνήματα με επιτραπέζιο αργαλειό, είτε για ατομική είτε για επαγγελματική χρήση.

Παρουσίαση Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας

Το Εθνικό Πρόγραμμα «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η 7η ΥΠΕ στην Κρήτη.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι ιατροί αναλύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, εστιάζοντας στο προσωπικό βίωμα και τη σημασία της πρόληψης αλλά και της κοινωνικής υποστήριξης.

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα προγράμματα κατάρτισης από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την Παρασκευή 20/01/2023, διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου αναφορικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete». Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα οι οποίες είναι ανοικτές έως την Παρασκευή, 10/02/2023.

Ετήσια στατιστικά στοιχεία της Aνοιχτής γραμμής SafeLine.gr και της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ

Δελτίο τύπου με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της Aνοιχτής γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr και της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ.

Ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα 1000 ευρώ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, καθώς και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο, να συμμετάσχουν στην ημερίδα ενημέρωσης που διοργανώνει την Παρασκευή, 20/01/2023 και ώρα 12:00 – 14:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, 71202, 1ος όροφος).

Συσκέψεις συνεργασίας στο Γ.Ν. Χανίων και το Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο Πανάνειο» για τον προγραμματισμό Ασκήσεων μερικής Εκκένωσης και Ελέγχου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας

Στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» θα πραγματοποιηθούν από το Ε.Κ.Α.Β. – Κ.ΕΠ.Υ., σε συνεργασία με εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, ασκήσεις ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης στα Νοσοκομεία των επτά (7) Υγειονομικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης: από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

‘Ένα νέο σεμινάριο σχετικά με τη τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση, διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 Νέο σεμινάριο υπολογιστών  για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις 5 ενότητες word – excel – windows -I nternet - powerpoint,  αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες στην καθημερινότητά τους και θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες διεξάγονται σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills.

Εργαστήριο κινηματογραφικού σεναρίου με τίτλο: «Καμία πατρίδα για τους εκπαιδευτικούς» για τα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων Camera On των σχολείων Δ.Ε. Ηρακλείου

Μετά τα δύο εισαγωγικά σεμινάρια δημιουργίας ταινιών σε σχολεία για τα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων Camera On των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου με εισηγητή τον κινηματογραφιστή και συνεργάτη του Δικτύου, Κυριάκο Χαριτάκη (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2022) ακολουθεί ένα εργαστήριο διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με τίτλο: Καμία πατρίδα για τους εκπαιδευτικούς με εισηγητή τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη, συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη.

Κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα για τον εμβολιασμό απέναντι στην εποχική γρίπη και την cοvid 19 στις ευπαθείς ομάδες

Παρουσιάστηκε σήμερα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης το τηλεοπτικό μήνυμα πρόληψης για τον εμβολιασμό απέναντι στην εποχική γρίπη και την covid-19. Το σποτ που στηρίζεται από τον ΕΟΔΥ, δημιουργήθηκε από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για επιχειρηματίες, αυτοπασχολούμενους και εργαζομένους, στον τουριστικό τομέα που  επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στη γαλλική γλώσσα, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Δήλωση συμμετοχής στο 2o Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών προϊόντων στα Ελληνικά Ξενοδοχεία & τα δίκτυα διανομής

Νέο ραντεβού στην Αθήνα για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά δίνουν παραγωγοί και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ-ΑΘΗΝΑ τον περασμένο Μάιο στο ΟΑΚΑ.  

Το 2o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-ΑΘΗΝΑ θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18  Φεβρουαρίου 2023, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για την συμπεριφορά πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 10.01.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά και πράξη από Πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο οποίος βρισκόταν σε ώρα εφημερίας, ως απαράδεκτες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτές.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι Υγειονομικοί μας συντάσσονται στο πλευρό του Ιατρού μας.
Η Διοίκηση θα ασκήσει και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Σεμινάριο διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης «The Smart Business»

Ένα νέο σεμινάριο για ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηροποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιχειρήσεων, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να αναβαθμίσει τις ικανότητες  και να αναπτύξει τις προσωπικές επιδόσεις των καταρτιζομένων, ώστε να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις τους με πελάτες, συνεργάτες και προσωπικό.

Εμβολιασμός Ωφελούμενων και εργαζομένων κατά της εποχικής γρίπης από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Ωφελούμενοι και εργαζόμενοι του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Κρήτης στα Χανιά, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, εμβολιάστηκαν κατά της εποχικής γρίπης από κλιμάκιο που επισκέφθηκε τη δομή, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό Συντονιστή Τομέα ΠΦΥ Χανίων, Στέφανο Ντουκάκη και τη νοσηλεύτρια του 1ου Κ.Υ. Χανίων, Παναγιώτα Παρασκευοπούλου.

Πρώτες γραπτές εξετάσεις στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για τη λήψη των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική και τη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με επιτυχία από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης η διεξαγωγή των πρώτων γραπτών εξετάσεων, περιόδου Ιανουαρίου 2023,  προς λήψη των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων: «Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής» και «Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής», των Ειδικευομένων Νοσηλευτών/τριών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους στα νοσοκομεία και τις μονάδες ΠΦΥ της Κρήτης.

Υποτροφίες στο Κολλέγιο Αθηνών για το σχολικό έτος 2023-24

Σκοπός της υποτροφίας είναι να βοηθήσει έναν μαθητή/μια μαθήτρια, που κατάγεται από την Περιφέρεια Κρήτης και διαμένει εκεί, να φοιτήσει από το Σχ. Έτος 2023-24 στην Α΄ Γυμνασίου ή στην Α΄ Λυκείου των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

Η υποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου του ΕΕΙ, έχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εξαιρετική διαγωγή και η οικογένειά του/της αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα - Ενημερωτικό TV σποτ Υπ.Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Με κεντρικό μήνυμα «Προετοιμαζόμαστε. Ενημερωνόμαστε. Προστατευόμαστε» το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρουσιάζει το νέο του ενημερωτικό spot (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό) με οδηγίες προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο, 18.09.2021, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της κύριο Παύλο Κοτσώνη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός και η Αντιπρόεδρος, της ΕΚΙΜ κυρία Κλαίρη Μιτσοτάκη.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έγινε παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κυρίου Γρηγόρη Πασπάτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Αριστέας Πλεύρη και της Αντιδημάρχου Παιδείας, κυρίας Στέλλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη:

Περιβαλλοντική Εθελοντική Δράση απο τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς»

Στο ιερό βουνό του Γιούχτα, λίγο πριν την κορυφή, εκεί κοντά που επιλέγουν οι γύπες να φτιάξουν τις φωλιές τους, στη θέση Χωστό Νερό, βρέθηκαν την Κυριακή 16/5/2021 τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς».

Σε μια καταπληκτική θέση, που προσφέρει εξαιρετική θέα και που δεκαετίες τώρα αποτελεί την φυσική ταϊστρα των γυπών που υπάρχουν στην περιοχή, διαπιστώθηκε από την ομάδα η συγκέντρωση πολλών απορριμμάτων, που δεν τιμούν κανένα.

Έτσι την Κυριακή με πολύ κέφι και κάθε μέτρο ατομικής προστασίας οι εθελοντές του «Φίλιου Ζευς» ανέλαβαν δράση καθαρισμού της περιοχής. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο και η δράση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της περιοχής «Μάζεψε τα σκουπίδια σου, το χώρο μην ρυπαίνεις, το δάσος να’ ναι καθαρό, όταν εσύ βολτέρνεις!».

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE