inner image

Λειτουργία νέου εμβολιαστικού κέντρου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Παρουσία της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Κοντάκη , του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Γιώργου Κοχιαδάκη  και του Υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου εμβολιαστικού κέντρου που θα λειτουργεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες.

Μικρή αναβολή της εκδήλωσης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Μικρή αναβολή, λόγω μέτρων για την πρόληψη διάδοσης της πανδημίας

Μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Κρήτης με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, δημιουργό της Έκθεσης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, αποφασίστηκε η αναβολή της εγκατάστασής της στην Πλατεία Ελευθερίας κατά μία εβδομάδα, δηλαδή την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, για λόγους που αφορούν στα ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διάδοσης της νόσου covid-19. Η ημερομηνία έναρξης της Έκθεσης θα επιβεβαιωθεί οριστικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου


ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 28-04-2021 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ, ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 29-04-2021:

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας με τη δραστηριότητα της Ε.Κ.Ι.Μ. για τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, τα πρώτα μας Podcasts, για μικρούς και για μεγάλους,και ένα πασχαλινό φωτο-εργαστήρι με τη Θεανώ Μεταξά

Ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2021 για τη σύναψη Σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου από το Συνδέσμου – Φο.Δ.Σ.Α. Διαχείρισης Περιβάλλοντος Δήμων Ν. Καζαντζάκη – Αρχανών - Τεμένους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2021

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – Φο.Δ.Σ.Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΩΝ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ – ΑΡΧΑΝΩΝ – ΤΕΜΕΝΟΥΣ

Παρέμβαση για το ακατάσχετο της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης του κεφαλαίου κίνησης, από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την απαλλαγή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που καλύπτει κεφάλαιο κίνησης, από οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου ζητάει με παρέμβασή του προς το Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Στην επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης ζητεί την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών για τη διευθέτηση του ζητήματος που προκύπτει όταν οι επιχειρήσεις ενώ θα έχουν εγκριθεί δεν θα λάβουν στο τέλος την επιδότηση και ταυτόχρονα θα έχουν την υποχρέωση να αναλώσουν το καταβληθέν ποσό κατά το έτος 2021, αθροιστικά στους ίδιους κωδικούς του Ε3 του 2019 από τους οποίους υπολογίστηκε το ύψος του.

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: Ακύρωση ανάκλησης παραχώρησης ΔΕΚΚ

Τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος λειτουργίας της εταιρίας «ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ» και την ακύρωση της απόφασης για ανάκληση της παραχώρησης των 55 στρεμμάτων της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, αποφάσισε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών «ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ», η οποία διαχειρίζεται το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τονίζει την απαίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση και δηλώνει τη συστράτευση του φορέα στην προσπάθεια να παραταθεί η ισχύουσα παραχώρηση για 99 ακόμη χρόνια.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Προσαρμοσμένο στις δύσκολες συνθήκες, λόγω Κορωνοϊού, ήταν φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΩΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά σήμερα Σάββατο 24 Απριλίου.

Οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη εικονική εκπαίδευση σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS GSI-SLV στο Oberhausen της Γερμανίας.

Ήφαιστος ΙΙ, Erasmus+ 2020-1- EL01-KA102-078159

Διάρκεια 14/4/21 – 21/4/21

Η πρώτη εικονική κινητικότητα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη εικονική εκπαίδευση σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS GSI-SLV στο Oberhausen της Γερμανίας. Η εκπαίδευση έχει σαν στόχο την κινητικότητα πιστοποιημένων αποφοίτων του σεμιναρίου ηλεκτροσυγκόλλησης και Ελλήνων εκπαιδευτών ηλεκτροσυγκόλλησης στη Γερμανία με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση και πιστοποίηση τους.

Λόγω της νόσου COVID-19, που καθιστά αδύνατη τη φυσική κινητικότητα στο εξωτερικό, Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με την DVS GSI-SLV πραγματοποίησαν το πρώτο δια δραστικό εργαστήριο εξ αποστάσεως -1η εικονική κινητικότητα- διάρκειας 6 ημερών εφαρμόζοντας την εκπαιδευτική τεχνική της επίδειξης βασισμένης στη εκπαιδευτική θεωρία του «observational learning».

Συνάντηση της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με την Διευθύντρια του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου

Με ιδιαίτερη τιμή υποδέχτηκε χθες η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κα Λένα Μπορμπουδάκη, την Διευθύντρια του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, κα Μαρία Πατραμάνη. Η Διευθύντρια του Προτύπου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου εκπροσωπώντας και το Σύλλογο Διδασκόντων, καθώς και τους μαθητές/ -τριες του σχολείου, δήλωσε προς την κα Μπορμπουδάκη:

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είστε απόφοιτη του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου και νιώθουμε ασφάλεια που ηγείσθε της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, για τον σχεδιασμό και την ετοιμότητα σας, στην αποτελεσματική πρόληψη και την προστασία του πληθυσμού μας. Σας συγχαίρουμε και ευχαριστούμε εκ βαθέων για τις υψηλές υπηρεσίες σας. Γι αυτό σας δωρίζουμε συμβολικά και τιμητικά, Ημερολόγια του Σχολείου μας, για να τα διαθέσετε σε Υγειονομικούς (νοσηλευτές/ -τριες και γιατρούς) της πρώτης γραμμής Covid-19, διαβιβάζοντας τα αισθήματα εκ βαθέων αγάπης και σεβασμού για το ύψιστο αλτρουιστικό έργο που επιτελούν στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο πανδημίας, σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και όχι μόνο.»

Τα Καναδικά Βραβεία είναι κάτι παραπάνω από απλά τρόπαια ελαιολάδου

Η εταιρική στρατηγική βραβείων για παραγωγούς, αλλά και επιχειρήσεις ελαιολάδου βοηθάει ώστε να δημιουργήσουν αξιοπιστία μέσω επικύρωσης ενός τρίτου οργανισμού, όπως του CIOOC, που θα κάνει τις επωνυμίες του ελαιόλαδων να ξεχωρίζουν μέσα στο καταναλωτικό κοινό. Τα βραβεία CIOOC 2021 πιστοποιούν την ποιότητα των ελαιόλαδων και τη θέση τους στην αγορά, καθώς και τη συνολική αποδοχή της επωνυμίας (brand name) τους

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 18-04-2021/1300 UTC ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-04-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Διαγωνισμός του ΕΛΜΕΠΑ για την ανάδειξη αναδόχου - εταιρείας για την υλοποίηση έργου Πληροφορικής

Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου-εταιρείας η οποία θα εξασφαλίσει ομάδα εργασίας 5 ειδικών Πληροφορικής για παροχή υπηρεσιών υλοποίησης έργου με ΚΕ: 2019ΣΕ04600047 που αφορά στην αναχρησιμοποίηση Η/Υ και περιφερειακών συσκευών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα πλαίσια αρχών της κυκλικής οικονομίας, για το χρονικό διάστημα 8 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 16/05/2021 έως 15/01/2022, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

https://www.hmu.gr/el/proclamations/16497

Rapid test σε πεζούς την Παρασκευή 16/04/2021 στον Άγιο Σύλλα

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου.

Επιβεβαίωση θετικών self tests σε 17 σημεία στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

 

Επιβεβαίωση θετικών self tests σε 17 σημεία στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα γίνεται από αύριο Τετάρτη 14.04.2021, πέραν των δομών που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr).

 

Συγκεκριμένα σε 15 δομές ΠΦΥ και 2 ΓΝ-ΚΥ στην Κρήτη θα πραγματοποιείται δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου.

«Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2»

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΗΜΕΡΑ 12/4, ΔΩΡΕΑΝ e-ημερίδα για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ -2

 

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο και τα Επιμελητήρια Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Λασιθίου) σας προσκαλούν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που συνδιοργανώνουν, με θέμα:

Η εφαρμογή «i-AGRIC» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια ανάπτυξης και παροχής νέων υπηρεσιών συστημάτων βέλτιστης πληροφόρησης – ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του αγροτικού πληθυσμού, υλοποίησε μία καινοτόμα mobile πλατφόρμα για «έξυπνες» συσκευές (smartphones). Η νέα εφαρμογή «i-AGRIC» παρέχει στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και τους πολίτες υπηρεσίες γενικής ενημέρωσης, εξατομικευμένων ειδοποιήσεων, προσωποποιημένης ενημέρωσης και προσωποποιημένης εξυπηρέτησης/συμβουλευτικής.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 και τα μέτρα πρόληψης στους εργαζομένους της Κρήτης

Ξεκινάει για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την  Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και τα Μέτρα Πρόληψης στους εργαζομένους της Κρήτης. Η Πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Διαδικτυακά φέτος το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προιόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανόμης– SUPER MARKET

Δηλώστε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή μέχρι 14 Απριλίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://live.eventtia.com/en/pancretanforum ή στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: www.ebeh.gr

Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19, θα είναι φέτος το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 07-04-2021 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 08-04-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Χτίζουμε ένα πιο δίκαιο και υγιή κόσμο»

Η 7η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι παράλληλα η ήμερα ίδρυσης (7 Απριλίου 1948) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε ένα ειδικό θέμα. Φέτος, με γνώμονα τις ανισότητες στην πρόσβαση στην υγεία, τις οποίες ανέδειξε ιδιαίτερα η πανδημία COVID-19, το σύνθημα της ημέρας είναι «Χτίζουμε ένα πιο δίκαιο και υγιή κόσμο». Σηματοδοτεί μια νέα κατεύθυνση για την Παγκόσμια Ήμερα Υγείας προτρέποντας στην ανάπτυξη πολιτικών υγείας οι οποίες θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και την εξάλειψη ανισοτήτων

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 05-04-2021 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 06-04-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

 
ΚΥΚΛΑΔΕΣ,ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Κυκλάδες και από το απόγευμα αίθριος.

Οι πολίτες προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2021

Οι πολίτες προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

Διαθέσιμη είναι από την Τετάρτη η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του
ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.

Η δημοφιλής ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη ενώνει τις δυνάμεις της με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με στόχο ένα ποιοτικότερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για τα παιδιά

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ ανακοινώνει την συνεργασία του με την καταξιωμένη ηθοποιό Βάσω Λασκαράκη στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς και ποιοτικής χρήσης του ψηφιακού κόσμου.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 04-04-2021, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 05/04/2021 ΙΣΧΥΕΙ:

Σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό»

Σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και υπαλλήλους τουριστικών γραφείων, στα τμήματα κρατήσεων, υποδοχής και εστίασης, καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εντάξει τα ισπανικά στις βασικές του δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τουρισμού.

Διαδικτυακά φέτος το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– SUPER MARKET

Δηλώστε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή μέχρι 10 Απριλίου 2021

Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19, θα είναι φέτος το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης.

Με πολύ απλές διαδικασίες και καθοδήγηση από τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες θα μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να «συναντηθούν» μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου και να συζητήσουν για τα προϊόντα που παράγουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αντίστοιχα.

Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη στο Σκαλάνι

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31/03/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Σκαλάνι Ηρακλείου.

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου για σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΗΣ ΕΜΥ ΜΕ ΑΡ. 237  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ  30-03-2021 ΜΕ ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021/ 0400 UTC

Καθημερινή λειτουργία Παιδιατρικού Ιατρείου στην 1η ΤΟΜΥ Ηρακλείου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στην 1η ΤΟΜΥ Ηρακλείου έχει επανέλθει σε λειτουργία, σε καθημερινή βάση, το παιδιατρικό ιατρείο. Τα παιδιά μέχρι 16 ετών που διαμένουν εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθούνται κατόπιν ραντεβού, σε τακτικά και έκτακτα περιστατικά.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Γραμματεία της 1ης ΤΟΜΥ:

Τηλέφωνο επικοινωνίας- ραντεβού: 2813403880

Διεύθυνση: Σπιναλόγκας & Αποστόλου Παύλου 22-71201 (Πίσω από το κτίριο του Πανανείου)

 

Νέες εμβολιαστικές γραμμές στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

17 ΝΕΕΣ εμβολιαστικές γραμμές για να συνδράμουν στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Κρήτης έναντι της νόσου COVID-19 αναπτύσσονται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης από 1-3 Απριλίου 2021.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου σε Τ.ΟΜ.Υ.

Εγκρίθηκε η υπ’ αριθ.πρωτ. Γ.Π. οικ. 17850/ 19-03-2021 προκήρυξη – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα  «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες».

Οι εκδηλώσεις της ΕΚΙΜ και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχουν στον εορτασμό της επετείου των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 με μια σειρά δράσεων και παρουσιάσεων στον φυσικό και τον ψηφιακό δημόσιο χώρο.

Ο θεματικός άξονας των δράσεων αυτών είναι η συμμετοχή της Κρήτης στην Ελληνική Επανάσταση και η σύνδεσή της με τις εξελίξεις στον ηπειρωτικό ελλαδικό χώρο και τον κόσμο. Για το σκοπό αυτό αξιοποιείται η ερευνητική εργασία της ομάδας νέων ιστορικών της ΕΚΙΜ σε συνδυασμό με ψηφιακά και υλικά τεκμήρια από τις Συλλογές του ΙΜΚ.

Στον σχεδιασμό της η ΕΚΙΜ έλαβε εξαρχής υπόψη την πρόβλεψη της υγειονομικής κατάστασης, και με αυτό το γνώμονα προσανατολίστηκε σε υπαίθριες δράσεις σε συνδυασμό με ψηφιακές δραστηριότητες. Οι δράσεις αυτές τελούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα-2021.

Σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό»

Έναρξη 05/04/2021

Σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και υπαλλήλους τουριστικών γραφείων, στα τμήματα κρατήσεων, υποδοχής και εστίασης, καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εντάξει τα ισπανικά στις βασικές του δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τουρισμού.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 18-03-2021 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-03-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την ανάθεση υπηρεσιών ιατρού εργασίας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση υπηρεσιών ιατρού εργασίας για το χρονικό διάστημα είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο.

Συνολικός Προϋπολογισμός: 7.258,06€ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι 9.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%, σε περίπτωση υπογραφής της σύμβασης με εταιρία ΕΞΥΠΠ).

https://www.hmu.gr/el/proclamations/16450

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους»

Έναρξη 22/03/2021

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζομένους στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στη γαλλική γλώσσα, ώστε ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα.

Rapid Test σε πεζούς στην Νέα Αλικαρνασσό από τον ΕΟΔΥ

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18/03/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου. Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού “Μελίνα Μερκούρη”, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Συνάντηση της Διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και τον Αν.Διοικητή του 1ου Αστυν.Τμήματος

Συνάντηση στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ της Διοικήτριας, Λένας Μπορμπουδάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχου Νίκου Σπυριδάκη και του Αναπληρωτή Διοικητή του πρώτου Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, Γεώργιου Μυρωδιά.

WWF - Η Ώρα της Γης - 27 Μαρτίου 2021

Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας: καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Γίνομαι η αλλαγή: Λιγότερα πλαστικά μίας χρήσης»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγγελικής Ζαχαράτου, και οι ΔΔΕ Λασιθίου, Χανίων, Πειραιά, Α’ Αθήνας και Σερρών, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη διοργανώνουν «Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Γίνομαι η αλλαγή: Λιγότερα πλαστικά μίας χρήσης», το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:30-13:15. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση των δράσεων του Κοινωφελούς Ιδρύματος σχετικά με την μείωση της ρύπανσης από πλαστικό και θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμμετέχω στην αλλαγή» (Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Το θέατρο σε «βαθύ κόκκινο». Δράσεις από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής «ΝΟΤΟΣ»

Οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Νότος», της μοναδικής Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης στην Κρήτη και τον νότο εν γένει, συναισθανόμενοι την κλίμακα πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») στην οποία βρίσκονται το θέατρο, η τέχνη και ο πολιτισμός, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 βγαίνουν για λίγο από τα zoom της εκπαιδευτικής πλατφόρμας τους και εμφανίζονται live με σύντομα καλλιτεχνικά δρώμενα εντός της πόλης του Ηρακλείου. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι καλλιτέχνες του Νότου, σπουδαστές και των τριών ετών, σηκώνουν πανό, αρθρώνουν φωνή και ορθώνουν ανάστημα ενάντια σε κάθε είδους κακοποίηση και κατάχρηση εξουσίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, και διαδηλώνουν ενάντια στο παρατεταμένο κλείσιμο των σχολών δραματικής τέχνης όλης της επικράτειας, επιλογή που υπονομεύει την καλλιτεχνική εκπαίδευση εν γένει.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ TO AΡ.ΠΡΩΤ. : 899/08-03-2021 EΓΓΡΑΦΟ ΓΓΠΠ/ΕΣΚΕΔΙΚ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09/03/2021:

Rapid Test σε πεζούς από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Προφήτη Ηλία

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 10/03/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας* για ένατη e-βδομάδα. Σε αυτήν την ανάρτηση σας προσφέρουμε την επιλογή να εμπνευστείτε από τα συναρπαστικά ζωγραφικά μοτίβα του Αλέξη Ακριθάκη και να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά σας ένα πρωτότυπο αποκριάτικο κοστούμι. Στις οθόνες σας μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε την τελευταία ομιλία για την αρχιτεκτονική συμβολή του Άρη Κωνσταντινίδη, αλλά και συναυλία από το ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ, τον καλοκαιρινό μουσικό κύκλο του Μουσείου.

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου

Τη διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα του Ενετικού Λιμανιού Ηρακλείου και των παραπλήσιων σε αυτό δομών (Κούλες, Νεώρια κλπ) ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Σύμφωνο συνεργασίας & εμπιστοσύνης με τον Ευρωπαϊκό φορέα για τα πνευματικά δικαιώματα EUIPO

Στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για την προώθηση της διαμεσολάβησης  σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας μεταξύ εταιρειών μετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ώστε να παρέχει βοήθεια στις τοπικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Απάντηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στην Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ακτινοθεραπείες ασθενών

Σε απάντηση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ακτινοθεραπείες ασθενών, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 04/03/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις Γούρνες Ηρακλείου

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 04/03/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις Γούρνες Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο, παραπλεύρως Δημοτικού Καταστήματος Γουρνών είσοδος από την πύλη Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Τουρισμός και Γαστρονομία: Διεθνείς Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδικτυακές εκδηλώσεις και Β2Β συναντήσεις στους αντίστοιχους τομείς.

Οι δράσεις έχουν στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, με έμφαση στον Τουρισμό Πολυτελείας, και της ελληνικής γαστρονομίας σε εννέα από τις σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού. Πρόκειται για παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους»

Έναρξη 22/03/2021

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζομένους στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στη γαλλική γλώσσα, ώστε ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-02-2021 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 28-02-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Προκήρυξη 2ου Βραβείου «Δημήτριος Βικέλας» για το έτος 2021

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία (Β.Μ.Ε) προκηρύσσει το 2ο βραβείο στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, δωρητού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ηρακλείου, το οποίο, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του 2019, απονέμεται ανά διετία, σε νέους επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 35 ετών, με βάση αδημοσίευτες επιστημονικές τους εργασίες, που μπορούν να εντάσσονται θεματικά σε όλους τους τομείς του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 24-02-2021/13:00 UTC ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-02-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη . Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Δελτίο Τύπου από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ (saferinternet4kids.gr) για τη διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων

Ηράκλειο  24 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ:

ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πώς οι γονείς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους

Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο - κυρίως χωρίς επίβλεψη - προσεγγίζονται κάποια στιγμή από κακόβουλους χρήστες. Ενδεικτικά του κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά είναι τα αποτελέσματα σειράς ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, σύμφωνα με τις οποίες το 21% των παιδιών δηλώνει ότι έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση και ένα μεγάλο ποσοστό  επιχείρησε να την αντιμετωπίσει χωρίς να το αναφέρει σε κανέναν, το 21% των παιδιών έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο και το 41% αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα σε γονείς αποκαλύπτει ότι μόνο το 32% των ερωτηθέντων ανησυχεί αν το παιδί έχει επαφή με αγνώστους κατά τη διαδικτυακή του ενασχόληση.

 

Σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό»

Έναρξη 17/03/2021

Σεμινάριο «Ισπανικά στον Τουρισμό» διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και υπαλλήλους τουριστικών γραφείων, στα τμήματα κρατήσεων, υποδοχής και εστίασης, καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εντάξει τα ισπανικά στις βασικές του δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα.

Eπαναληπτικός Συνοπτικός Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την προμήθεια Κατεψυγμένων Κρεάτων για τις ανάγκες του Ναυστάθμου Κρήτης

Eπαναληπτικός Συνοπτικός Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την Σύναψη Σύμβασης διάρκειας δεκαοκτώ (18) μηνών με αντικείμενο την Π/Θ Κατεψυγμένων Κρεάτων, στο Πλαίσιο Κάλυψης Αναγκών Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών Ναυστάθμου Κρήτης, Εκτιμώμενου Π/Υ 45.000,00€ χωρίς ΦΠΑ (όποιο εκ των δύο, χρόνος ή ποσό επέλθει πρώτο):

 

Με ενδιαφέρον και αισιόδοξα μηνύματα πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος στα Παιδιά και Εφήβους»

Με ενδιαφέρον και αισιόδοξα μηνύματα πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος στα Παιδιά και Εφήβους. Κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων Πανεπιστημίου Κρήτης - ΠαΓΝΗ. 30 Χρόνια Λειτουργίας», με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου στα Παιδιά.

Rapid test σε πεζούς στη Λότζια από τον ΕΟΔΥ

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την  Τετάρτη 24/02/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Λότζια Ηρακλείου.

Δωρεάν ανανέωση Άυλης Ψηφιακή Υπογραφής ενός έτους από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το  Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του ότι εξασφάλισε τη ΔΩΡΕΑΝ ανανέωση, για ένα έτος, της άυλης ψηφιακής υπογραφής για όσους την απέκτησαν από  την 9η Δεκεμβρίου 2019 και μετά.

Διαδικτυακή ημερίδα για την οικοτεχνία, την χειροτεχνία και την γαστρονομία από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την οικοτεχνία, την χειροτεχνία, την γαστρονομία και στην διασύνδεσή τους με τον τουρισμό διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 11:00 π.μ. ο Δήμος Ηρακλείου και Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Ζητούμενο της ημερίδας είναι ενημέρωση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν, στην παραδοσιακή οικιακή οικονομία σχετικά με το υπάρχον θεσμικό καθεστώς, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε θεσμικό επίπεδο αλλά και την ενεργή συμβολή της οικιακής οικονομίας στην τοπική ανάπτυξη και την ουσιαστική διασύνδεσης της με τουριστικό τομέα.

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα των εμβολιασμών covid-19 στις δομές υγείας της Κρήτης

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ενόψει της κακοκαιρίας, είχε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία σε συνεργασία με τους συντονιστές της ΔΕΗ των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης, ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανόν δυσχερειών λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. για την πλήρωση δεκαέξι (16) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.)

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Ε/2021 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 3/04.02.2021/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση δεκαέξι (16) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994 (Α΄28), όπως ισχύει.

Το Φ.Ε.Κ. της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου  ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην ανωτέρω διαδικασία αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 12 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Το Ημερολόγιο 2021 του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Με πηγή έμπνευσης τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σχεδίασε και παρουσιάζει το Ημερολόγιο για το έτος 2021, το οποίο αφιερώνεται στους αυριανούς πολίτες του κόσμου μας. Πρόκειται για ένα μικρό και κομψό ημερολόγιο στο οποίο καθένας από τους δώδεκα μήνες λειτουργεί και ως σελιδοδείκτης. Μπορείτε να το αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα από το ηλεκτρονικό πωλητήριο του Μουσείου ακολουθώντας τη διεύθυνση: https://www.historical-museum.gr/store/?id_lang=6.

Ολοκλήρωση εμβολιασμών στο Γηροκομείο των Ινδρυμάτων Καλοκαιρινού

Το πιο σημαντικό βήμα για την έξοδο από τη στενωπό της πανδημίας έγινε την Παρασκευή 12/2/2021, καθώς προσωπικό και φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, εμβολιάστηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τη δεύτερη δόση έναντι του ιού SARS-CoV-2.

Η διαδικασία του εμβολιασμού και σε αυτή τη δεύτερη φάση κύλησε χωρίς απρόοπτα. Ο επαγγελματισμός, η ευαισθησία, η ικανότητα και η ανθρωπιά του προσωπικού του ΕΟΔΥ και της ΥΠΕ Κρήτης αποτέλεσαν σημεία αναφοράς σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των εμβολιασμών. Εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας προς τον ΕΟΔΥ και τη ΥΠΕ Κρήτης και τους ανθρώπους τους για την αποφασιστική συμβολή τους στην προσπάθεια να υψώσουμε τείχος απέναντι στην πανδημία.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-02-2021 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-02-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Ενημερωτική επίσκεψη μελών του ΔΣ Επιμελητηρίου Ηρακλείου στις επιχειρήσεις & έρευνα για την επιχειρηματικότητα εν μέσω πανδημίας

Εκστρατεία ενημέρωσης των επιχειρηματιών - μελών του ξεκινάει το Επιμελητήριο Ηρακλείου αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξή του στις επιχειρήσεις που πλήττονται εν μέσω πανδημίας.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ξεκινούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας, παρέχοντας ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο φορέας, τα κρατικά προγράμματα ρευστότητας και τις επικείμενες ενισχύσεις. Παράλληλα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου θα παραδίδουν στους επιχειρηματίες ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα καταγράφονται ανώνυμα οι απόψεις τους, στο πλαίσιο έρευνας για την αποτύπωση της κατάστασης των τοπικών επιχειρήσεων μέσα στην οικονομική κρίση.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 11-02-2021/2200 UTC ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-02-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Τη φωνή τους ένωσαν σήμερα - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021- χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ITE σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Την παράσταση έκλεψαν οι πρεσβευτές του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, η γνωστή ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου και ο γνωστός Ηθοποιός Μάριος Αθανασίου οι οποίο με άμεσο και βιωματικό τρόπο εξήγησαν στους μαθητές πως μπορούν να βάζουν το διαδίκτυο στη ζωή τους και όχι τη ζωή τους στο διαδίκτυο και αναφέρθηκαν στο πως η γνώση μπορεί να μας προστατέψει από τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου.

 

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Κρήτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Διήμερη επίσκεψη αύριο και μεθαύριο, πραγματοποιεί στην Κρήτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Θα έχει συναντήσεις με την διοίκηση και διευθυντές στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, θα επισκεφθεί  εμβολιαστικά κέντρα και θα έχει επαφές με τις διοικήσεις σε νοσοκομεία του νησιού, προκειμένου να συζητηθούν η πορεία των εμβολιασμών, η υλοποίηση του σχεδιασμού των προσλήψεων, η λειτουργία των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κ.α.

Κυκλοφόρησε ο 40ός τόμος του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ της ΕΚΙΜ

Κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, ο τόμος Μ΄ (2020) της ετήσιας επιστημονικής έκδοσης Κρητικά Χρονικά της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, που αποτελεί τον δέκατο τόμο της νεότερης εκδοτικής περιόδου των Κρητικών Χρονικών -η οποία ξεκίνησε το 2011- και τον τεσσαρακοστό τόμο του περιοδικού από την αρχή της έκδοσής του το 1947.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και αύριο Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

Η «Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσιών

 

« Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσιών, που θα 

διεξαχθεί  τη Δευτέρα 15 Φευρουάριου 2021

Δελτίο τύπου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Η έντονη ανησυχία των γονιών για το ενδεχόμενο υιοθέτησης μελλοντικών συμπεριφορών υπερβολικής χρήσης από τα παιδιά, ύστερα από την «αναγκαστική» σχεδόν καθολική χρήση του διαδικτύου λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, αποτυπώνεται στην νέα έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Οι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για το πως θα επανέλθει η ισορροπία μεταξύ της offline και της online ζωής των παιδιών την επόμενη μέρα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι εξαιτίας της πολύωρης χρήσης - ειδικά κατά τη διάρκεια των lockdown - τα παιδιά έγιναν πιο νευρικά, παρουσιάζουν σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και πόνο στα μάτια ενώ απέκτησαν καινούριες διαδικτυακές συνήθειες όπως συνομιλία με άλλους χρήστες οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα γνωστοί τους στην πραγματική ζωή, ενασχόληση με το online gaming και με κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί γονείς πάντως υπογραμμίζουν και την εξοικείωση που παρατηρούν να έχουν πλέον τα παιδιά τους με τον ψηφιακό κόσμο.

Ανακοίνωση Σχετικά με τη βία από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

To Δ/Σ και τα μέλη του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης παρακολουθούν με αποτροπιασμό τα φαινόμενα βίας από θέση ισχύος, που αναδεικνύονται καθημερινά και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Σεμινάριο «Γαλλικών για ξενοδοχοϋπαλλήλους»

Έναρξη 16/02/2021

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζομένους στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στη γαλλική γλώσσα, ώστε ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα.

Δωρεά μασκών στην 7η ΥΠΕ Κρήτης από την Περιφέρεια Κρήτης

Παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης 60.000 μάσκες μιας χρήσης, χορηγία Κρητικής εταιρείας Σ. Κασιμάτης & ΣΙΑ Ε.Ε, προκειμένου να διανεμηθούν στις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού, με στόχο την βελτιστοποίηση των μέσων ατομικής προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του εμβολιαστικού προγράμματος.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ελιά

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 31/01/2021 στη πλατεία του χωριού και ώρες 10:00 – 13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελιάς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ελιάς. Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος σε Νοσοκομείο της Κρήτης από την 7η ΥΠΕ Κρήτη

Παραδόθηκε σήμερα στο ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος, σε Νοσηλευτική Μονάδα Νεογνών της Κρήτης.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε από τον προϋπολογισμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έπειτα από την αναγκαιότητα που εξέφρασαν οι γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας, σε προηγούμενη επίσκεψη της Διοικήτριας στη ΜΕΝΝ.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 26-01-2021 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-01-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Πρώτος Εμβολιασμός στο Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Με αισιοδοξία και χαμόγελα υποδέχτηκαν οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Γηροκομείου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που τους επισκέφτηκε για τον εμβολιασμό έναντι του ιού SARS CoV 2 (Covid 19), το πρωί της Παρασκευής 21/1/2021. Η διαδικασία εξελίχτηκε ομαλά και γρήγορα, και στη διάρκειά της δόθηκε για μια ακόμα φορά η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την εξαιρετική ποιότητα, επαγγελματική και ανθρώπινη, του προσωπικού του ΕΟΔΥ και της ΥΠΕ Κρήτης.

Πρώτος εμβολιασμός στο Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Με αισιοδοξία και χαμόγελα υποδέχτηκαν οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Γηροκομείου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που τους επισκέφτηκε για τον εμβολιασμό έναντι του ιού SARS CoV 2 (Covid 19), το πρωί της Παρασκευής 21/1/2021. Η διαδικασία εξελίχτηκε ομαλά και γρήγορα, και στη διάρκειά της δόθηκε για μια ακόμα φορά η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την εξαιρετική ποιότητα, επαγγελματική και ανθρώπινη, του προσωπικού του ΕΟΔΥ και της ΥΠΕ Κρήτης.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 23-01-2021 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-01-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Ξεκίνησαν στην Κρήτη οι εμβολισμοί πολιτών άνω των 85 ετών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ξεκίνησαν σήμερα στην Κρήτη οι εμβολισμοί πολιτών άνω των 85 ετών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), βάση του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Λαχειοφόρος αγορά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια δράσης και παρά τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών με αμείωτη συνέπεια και αποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα ανέπτυξε δράσεις με στόχο την ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν λόγω της πανδημίας.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει τους λαχνούς του μέσω της πλατφόρμας www.25smiles.gr ή να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες & σημεία διάθεσης στο 11040.

Σεμινάριο «Γαλλικών για ξενοδοχοϋπαλλήλους»

Έναρξη 01/02/2021

Το σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» διοργανώνεται από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζομένους στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στη γαλλική γλώσσα, ώστε ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου για επικίνδυνα καιρικα φαινόμενα συμφωνα με την Ε.Μ.Υ

Κυλάει ομαλά η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος που ξεκίνησε σήμερα για τον πληθυσμό ανω των 85 ετών και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Απάντηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου, μετά από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Μετά από σχετικά δημοσιεύματα για την προμήθεια γαντιών  νιτριλίου ή latex  και  για την   ενημέρωση της κοινής γνώμης, καθώς πρόκειται για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος και την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, σας γνωστοποιούμε τα εξής :

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 14-01-2021 / 13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-01-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ,ΚΡΗΤΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 εξασθενούντες βαθμιαία.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή κτιρίου καταστημάτων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στην οδό 1866

Ένα παραδοσιακό κτίριο καταστημάτων δημιουργεί στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με στόχο να προβάλει τα προϊόντα της Κρήτης και ν΄ αναδείξει την πλούσια διατροφική και καλλιτεχνική παράδοση του τόπου.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΕΜΚ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 13-01-2021/13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 14-01-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

 

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη 12-01-2021:

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 09-01-2021/13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-01-2021  ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας με Νομίσματα, Μετρήσεις και μία Γοργόνα

Διανύουμε την πέμπτη ψηφιακή εβδομάδα που Το Ιστορικό Μουσείο έρχεται στο σπίτι σας* με νέες αναρτήσεις για τη νομισματική ιστορία της Κρήτης, τη διαδικτυακή ημερίδα Τι Μετράνε τα Μουσεία και την εκπαιδευτική «επίσκεψη» των μικρών μας φίλων στην Εθνογραφική Συλλογή της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το κεντρικο Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσεις της Ε.Μ.Υ

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους»

Το σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» διοργανώνεται από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζομένους στον τουριστικό τομέα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στη γαλλική γλώσσα, ώστε ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ όλα τα μαθήματα θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα.

To πρόγραμμα προβολών του Ιανουαρίου 2021 στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με μία "Νύχτα Λαμπερή..." ξεκίνησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου) οι προβολές του Ιανουαρίου 2021 στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Η πρωτοχρονιάτικη ψηφιακή παραγωγή "Νύχτα θα γίνω Λαμπερή" πραγματοποιήθηκε με την αγάπη και την προσφορά όλων των συμμετεχόντων.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ 03-01-2021/13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-01-2021 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

 

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE