inner image

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις B2B στην Ιορδανία για τουρισμό & τρόφιμα

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις B2B με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους εξαγωγικών εταιρειών τροφίμων στην Ιορδανία απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε αντίστοιχες επιχειρήσεις - μέλη του, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας για την προσέλκυση ιορδανών τουριστών στην Κρήτη και την προώθηση των κρητικών προϊόντων στη χώρα τους, αντίστοιχα.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε άλλη κατηγορία, στις έδρες της Π.Ε. Ηρακλείου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων α) της σχετικής νομοθεσίας για τη χορήγηση νέων αδειών ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ ή ΕΙΔΜΙΣΘ) ή της μετατροπής υφιστάμενων σήμερα αδειών σε άλλο τύπο, β) της αριθμ. 85/2012 (Β΄ 2080) Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, γ) της αριθμ. 57793/22.2.2023 (Β΄1279) απόφασης με θέμα «Καθορισμός αριθμού αδειών Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και Ειδικής Μίσθωσης (ΕΙΔΜΙΣΘ) ανά έδρα στην Περιφέρεια Κρήτης και μετατροπή υφιστάμενων αδειών», καλεί τους ενδιαφερόμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που επιθυμούν να μετατρέψουν υφιστάμενη άδεια σε άλλη κατηγορία, και συγκεκριμένα:

  • Στην έδρα Δ. Φαιστού για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
  • Στην έδρα Δ. Γόρτυνας για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
  • Στην έδρα Δ. Χερσονήσου για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
  • Στην έδρα Δ. Μινώα-Πεδιάδας για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
  • Στην έδρα Δ. Βιάννου για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).

να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00.

Βραβείο καινοτομίας στον ΕΣΔΑΚ στο πλαίσιο της 5ης Διεθνής Έκθεσης Verde.tec 2023 – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Η «Verde-Tec» είναι διεθνής έκθεση που διεξάγεται φέτος για πέμπτη φορά και αποτελεί την μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις. 

Το τριήμερο της έκθεσης, σε ένα μαραθώνιο ενημέρωσης, δόθηκε έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των βραβείων Greek Green Awards της Verde Tec,  απονεμήθηκε στον  Ε.Σ.Δ.Α.Κ το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία βιοαέριο για την μελέτη και κατασκευή της μονάδας συλλογής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων.

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 2006 από τα σωματεία International Down Syndrome Association και European Down Syndrome Association ως η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, Καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Oπως ο ίδιος ο καθηγητής έχει αναφέρει η επιλογή της 21ης Μαρτίου δεν είναι τυχαία «αφού είναι ο τρίτος μήνας του χρόνου και τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν τρία χρωμοσώματα 21 αντί για δύο».

Σεμινάριο «Διακόσμηση σε επαγγελματικούς χώρους και βιτρίνες - visual merchandising» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη διακόσμηση επαγγελματικής βιτρίνας και καταστημάτων με πιο ελκυστικό και πρωτότυπο τρόπο εν όψει του Πάσχα, προσφέρει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς του Ναυστάθμου Κρήτης για την Ανάδειξη Παρόχου Υπηρεσιών Καντίνας και Καφετέριας

Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για την Ανάδειξη Παρόχου Υπηρεσιών Καντίνας και Καφετέριας Περιορισμένης Πελατείας, για Χρονικό Διάστημα Δύο (2) Ετών με Δικαίωμα Μονομερούς Παράτασης Έξι (6) Μηνών μετά από Απόφαση της Υπηρεσίας.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί στις 10 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00 πμ στη Λέσχη Αξιωματικών Ναυστάθμου Κρήτης (ΛΑΝΚ) ενώπιον Επιτροπής, που θα ορισθεί με διαταγή Δ/ΝΚ .Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στην Γραμματεία της ΝΚ/ΔΟΥ (τηλ. 2821082319) απαρέγκλιτα μέχρι τις 09:00 πμ της ανωτέρω ημερομηνίας αποσφράγισης και σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο παράρτημα «Γ»

 

Ο κόσμος γύρω μας! ξανά μαζί μας την Κυριακή 26 Μαρτίου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ο κύριος Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, Διδάκτωρ Μαθηματικών, μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη μας συνάντηση σάς ξανά-προσκαλούμε σε μια συναρπαστική παράσταση, που χρησιμοποιεί απλά καθημερινά αντικείμενα για να απεικονίσει τους νόμους της φύσης αποδεικνύοντας πως αυτοί αποτελούν τη βάση του σύγχρονου κόσμου μας!

 

Ολοκληρώθηκε το Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε και φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– super market, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Δευτέρα 20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας Ενθαρρύνουμε την πρόληψη, βελτιώνουμε την υγεία μας

Με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2023, από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Δευτέρα 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη στοματική υγεία, στις δομές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο.

Γενική Συνέλευση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το  Δ/Σ του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης καλεί τα μέλη του Στην Γενική ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Συνέλευση (ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ) που θα γίνει στις 21  ΜΑΡΤΙΟΥ  2023  Ημέρα ΤΡΙΤΗ στο  Επιμελητήριο Ηρακλείου  και ώρα 18.30 – αιθουσα Καρούζου

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1-    Διοικητικός Απολογισμός( Πεπραγμένα Δ/Σ) 2022

2-    Οικονομικός Απολογισμός  2022

3-   Εκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

4-   Οικονομικός Προυπολογισμός 2023

5-   Απαλλαγή  του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2022

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο για τα παιδιά και τους Εφήβους με Ρευματικά Νοσήματα

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων» έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Παιδορευματολογική Εταιρεία (Pediatric Rheumatology European Society/ PReS) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Παιδιά με Αρθρίτιδα (ENCA) η 18η Μαρτίου.

Στόχοι αυτής της Ημέρας είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού, των Επαγγελματιών Υγείας αλλά και της πολιτείας για τα νοσήματα αυτά καθώς και η ενημέρωση κυρίως των γονέων, ώστε να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα που απαιτούν ιατρική φροντίδα, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη στήριξη των παιδιών τους. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα (ΝΡΝ) , θα συμβάλει στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και την παραπομπή στον ειδικό γιατρό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών.

Προκήρυξη 3ου Βραβείου «Δημήτριος Βικέλας» για το έτος 2023

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία (Β.Μ.Ε) προκηρύσσει το 3ο βραβείο στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, δωρητού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ηρακλείου, το οποίο, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του 2019, απονέμεται ανά διετία, σε νέους επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 35 ετών, με βάση αδημοσίευτες επιστημονικές τους εργασίες, που μπορούν να εντάσσονται θεματικά σε όλους τους τομείς του Ελληνικού Πολιτισμού.

Σεμινάριο «Σαρακοστιανού Μενού - Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της Κρητικής Διατροφής» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Ελάτε μαζί μας σε ένα εντυπωσιακό και διαφωτιστικό σεμινάριο για την Κρητική Διατροφή, ένα τρόπο ζωής που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο υγιεινούς στον κόσμο. Με επικεφαλής τους γνωστούς σεφ Γιώργο Λαζανάκη και Νίκο Κριτσωτάκη, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις παραδοσιακές συνταγές και τις τεχνικές μαγειρικής τη κρητικής παράδοσης.

Ξεκινάει το Σάββατο 18 Μαρτίου το 11ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– Super Market

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιείται το  προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), επιβεβαιώνοντας για άλλη μια χρονιά τη σπουδαιότητα του θεσμού που δίνει νέα προοπτική στα προϊόντα της Κρήτης.

Έγκριση προκήρυξης θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου Ε.Σ.Υ. στις Μονάδες Υγείας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης

Με την με αριθμό Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π.οικ.14830/08-03-2023  Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα  εγκρίθηκε η προκήρυξη 60 θέσεων  Ειδικευμένων Ιατρών και Οδοντιάτρων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Κρήτης  ως ακολούθως :

Σεμινάριο «Σχέδιο Μόδας - Fashion Design» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο με όλες τις απαραίτητες τεχνικές σχετικά με το σχέδιο μόδας  διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της μόδας και επιθυμούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους Portfolio. Το επιτυχημένο σεμινάριο απευθύνεται επίσης, σε όσους γνωρίζουν ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, Ραπτική και Πατρόν και επιθυμούν να σχεδιάζουν τα δικά τους  ρούχα ή θέλουν να μάθουν περισσότερα για το σχέδιο μόδας και να κάνουν πρακτική εξάσκηση.

7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Απονομή τίτλων νοσηλευτικών ειδικοτήτων

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης (Πλ. Κουντουριώτη, Ηράκλειο) η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα απονείμει  τους τίτλους της ειδικότητας: α) Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και β) Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής, στους νοσηλευτές/τριες που ολοκλήρωσαν την 18μηνη  θεωρητική και κλινική τους  εκπαίδευση  σε μονάδες υγείας και δομές δημόσιας υγείας στην Κρήτη και πέτυχαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Ο κόσμος γύρω μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ο κύριος Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, Διδάκτωρ Μαθηματικών, σας προσκαλούν σε μια συναρπαστική παράσταση, που χρησιμοποιεί απλά καθημερινά αντικείμενα για να απεικονίσει τους νόμους της φύσης αποδεικνύοντας πως αυτοί αποτελούν τη βάση του σύγχρονου κόσμου μας!

Η παράσταση έχει διάρκεια περίπου 60 λεπτών και είναι ιδανική για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους δασκάλους τους και τους γονείς τους! Σας περιμένουμε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, 12:00 μ.μ., στην πιο ζωντανή, διασκεδαστική και παράλληλα μορφωτική παράσταση της άνοιξης του 2023!

Πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ και του Πολυτεχνείου Χανίων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΜΕΑ Αμαρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) το Βιωματικό Σενάριο Επιμόρφωσης με τους φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και του Πολυτεχνείου Χανίων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 8 Μαρτίου στις νέες εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αμαρίου.

Πιστοποιημένη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο του βακτηρίου Legionella spp (Νόσος των Λεγεωνάριων)

Πιστοποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο του βακτηρίου Legionella spp. (Νόσος των Λεγεωνάριων)  και βασικές γνώσεις ασφάλειας και ποιότητας νερού δικτύων ύδρευσης και αναψυχής παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει ο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σεμινάριο με θέμα «Βασικές δεξιότητες Barista» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση  των συμμετεχόντων, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν΄ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του.

Επιστημονική Ημερίδα «Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους»

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν επιστημονική Ημερίδα, με θέμα:
“Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους”.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη, κατά τις ώρες 09:00-16.00.
Η ημερίδα απευθύνεται σε: Μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των ΑΕΙ , Επαγγελματίες Υγείας (γιατρούς: γενικούς ιατρούς, ψυχιάτρους, παθολόγους, γαστρεντερολόγους , ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας), εκπαιδευτές επαγγελματιών υγείας, ακαδημαϊκή κοινότητα, στελέχη κοινωνικών, νοσηλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών αλληλοβοήθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη εκπαίδευσης Α/Βαθμιας, Β/Βαθμιας, Γ/βάθμιας., στελέχη φορέων της τοπικής κοινωνίας (πολλαπλασιαστές γνώμης), πολίτες που συμμετέχουν σε ομάδες αυτοβοήθειας (ΚΟΠΑ, ΑΑ, τοπικές συλλογικότητες πολιτών), φοιτητές και σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας και κοινωνικής εργασίας.

8 Μαρτίου 2023. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Φροντίζεις για όλους. Φρόντισε και τον Εαυτό σου!

Οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν σημαντική επιρροή στην ευημερία των οικογενειών, των κοινοτήτων και της οικονομίας, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν δεκάδες προκλήσεις και να συνδυάσουν πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους, συχνά έναντι των επιθυμιών τους.

Ανάμεσα στις προκλήσεις αυτές καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και αυτός της υγείας τους, η οποία -και- εξαιτίας της πανδημίας επηρεάστηκε σημαντικά. Η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, ο παρατεταμένος εγκλεισμός, η επιδείνωση της ψυχικής υγείας και τα προβλήματα που καταγράφηκαν σε εργασιακό επίπεδο αποτελούν μέρος των επιβαρυντικών συνθηκών.

Σεμηνάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γνωριμία με τις αυθεντικές ιταλικές συνταγές και σημαντικές γνώσεις για τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής κουζίνας παρέχει το επιτυχημένο σεμινάριο που διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΕΚΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με τη μαγειρική, αλλά και σε ερασιτέχνες που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη της ιταλικής κουζίνας.

Συντροφική Βία….Αναγνωρίζοντας τα Σημάδια…. Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου διεθνώς. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  του ΟΗΕ για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Βασική έκφανση των δικαιωμάτων αυτών αποτελεί και η αυτοδιάθεση, η ανεξαρτησία και η προστασία της ίδιας από κάθε μορφή βίας που υφίσταται λόγω καταπιεστικών συμπεριφορών και έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας. Η βία κατά των γυναικών ερμηνεύεται στα πλαίσια της ανισότητας των δύο φύλων, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Οι σχέσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες έχουν ιστορικά και κοινωνικά διαμορφωθεί πάνω σε στερεοτυπικές αντιλήψεις για τον ρόλο των δύο φύλων μέσα στην κοινωνία.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στο σχολείο

Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) και της βίας (violence) στον χώρο του σχολείου, στις πολλαπλές μορφές και διαστάσεις του, ευνοούμενο από την εξέλιξη της τεχνολογίας, το σύγχρονο τρόπο ζωής, την έλλειψη επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων και του πρόσφατου εγκλεισμού λόγω της καραντίνας, παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και τον διεθνή χώρο.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες σε Καζακστάν & Ιορδανία

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες στο Καζακστάν και την Ιορδανία απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε αντίστοιχες επιχειρήσεις - μέλη του, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας για την προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές.

Παγκρήτιο κάλεσμα για αιμοδοσία για τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Φ.Υ. Κρήτης, απευθυνθούμε κάλεσμα ελάχιστης συμβολής και προσφοράς για όλους εκείνους που μπορούν, να δώσουν αίμα για τις αυξημένες ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη.  
Ώρες λειτουργίας σημείων Αιμοδοσίας:

Χανιά:  Γ. Νοσοκομείο Χανίων "Άγιος Γεώργιος"  09:00-14:00 και 17:00-20:00

Ρέθυμνο:  Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου  08:00-13:00 και 16:00-17:00  (εκτός απόγευμα Πέμπτης) Σάββατο και Κυριακή 09:00-12:00

Ηράκλειο:         Γ. Νοσοκομείο "Βενιζέλειο - Πανάνειο" 08:30-14:00 και 16:30-20:00,  Σάββατο, 09:00-13:00

                        Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου  08:30-14:30 και 16:30-20:00

                        Πλατεία Ελευθερίας 17:00-21:00

Άγιος Νικόλαος: Γ. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου  Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-15:00

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

01-03-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρώπων και αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

«Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για όσα βιώνουν σήμερα δεκάδες οικογένειες στη χώρα μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το μακάβριο δυστύχημα και ελπίζουμε να μην υπάρξουν και άλλα θύματα. Είναι κοινή και αυτονόητη η απαίτηση ν΄ αναζητηθούν τα αίτια της τραγωδίας, ώστε να μην ξαναζήσουμε ως κοινωνία αντίστοιχα τραγικά συμβάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλους όσοι δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες», αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Δέκα Κοινωφελή Ιδρύματα συμπράττουν εκ νέου για την ενίσχυση μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσω του προγράμματος «Σημεία Στήριξης»

Δέκα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και ανακοινώνουν δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στον 6ο χρηματοδοτικό κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Τα «Σημεία Στήριξης» απευθύνονται σε μικρές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζουν στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 11ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Market μέχρι 1 Μαρτίου 2023

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, βιοτέχνες, καθώς και σε ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής και super markets απευθύνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Forum ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία απευθείας συνεργασίας μεταξύ τους.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αρμοδιότητας της, συμμετείχε στη γενικότερη προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικού υλικού για την ενίσχυση των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών σε Τουρκία και Συρία.

Διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας από το Μουσείο Καζαντζάκη, με ελεύθερη συμμετοχή

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με έδρα τη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας ανοικτό σε όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής. Το Εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων του Μουσείου και της διαδικτυακής δράσης «Τα κρυμμένα διαμάντια του Μουσείου»: https://www.kazantzaki.gr/gr/12-hidden-gems

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους»

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης  και το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης διοργανώνουν επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: “Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, κατά τις ώρες 09:00-16.00.

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου» στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο»

Από αύριο Πέμπτη  23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2023 έως το τέλος Μαρτίου στο ΓΝΗ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ», στην κεντρική είσοδο του παλαιού κτιρίου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας  με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου», ανοιχτή στο κοινό, τους επισκέπτες, τους ασθενείς και εργαζομένους στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για 30 έργα του φωτογράφου Γεώργιου Ξηρογιάννη (George Dryjohn), τα οποία ευγενικά παραχώρησε και δώρισε ο ίδιος στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, θέτοντας την τέχνη του στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας, δεδομένου ότι οι τέχνες και ο πολιτισμός έχουν τη δυναμική να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Ολοκλήρωση 2ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα

Σταθερές βάσεις συνεργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων δημιουργεί το Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

09-02-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Την αμέριστη συμπαράσταση στους Τούρκους γείτονες που πλήττονται από τους φονικούς σεισμούς και θρηνούν χιλιάδες νεκρούς εκφράζει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και καλεί τα μέλη του να ενισχύσουν το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στις Μονές και τις Ενορίες του νησιού συλλέγονται αυτήν την εβδομάδα κουβέρτες, παπλώματα, sleeping page, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μαρκάς διάρκειας, φαρμακευτικό υλικό και εμφιαλωμένο νερό προκειμένου να αποσταλούν στους ανθρώπους που στερούνται πλέον τα απαραίτητα.

Οι επιχειρηματίες, που επιθυμούν να βοηθήσουν τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους των σεισμόπληκτων περιοχών, μπορούν ν΄ απευθυνθούν στη Μονή ή την Ενορία της επιλογής τους προσφέροντας από τα παραπάνω είδη, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στους εμπερίσταστους γείτονες.

Χρυσό βραβείο για την Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα Food Experts’ Awards

Η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης , των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου, απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία "Excellent Food Related Training Scheme" στην τελετή απονομής των Βραβείων Food Experts Awards του Cibum.

Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της έρευνας για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την αποτύπωση των επιχειρήσεων  της Ανατολικής Κρήτης παρουσιάζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ  σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην  αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Οι «Σούπερ Ήρωες» κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται σε δομές

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου μέλη της Εθελοντικής Ομάδας «Σούπερ Ήρωες» θα μεταβούν από την Αθήνα στο Ηράκλειο για να προσφέρουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Ηρακλείου και του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Λασιθίου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Ξεκινάει το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Στην τελική ευθεία μπαίνει το 2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη θα βρεθούν για δύο ημέρες στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους ξενοδοχείων, super market, delicatessen, εστιατορίων και δικτύων διανομή της χώρας και να προχωρήσουν σε απευθείας επιχειρηματικές συμφωνίες.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Στον κήπο γυναίκα: ο κήπος της γυναικείας ποίησης και τέχνης σήμερα»

Η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Αγγελικής Ζαχαράτου, διοργανώνει  επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας τριών (3) ωρών με τίτλο: «Στον κήπο γυναίκα: ο κήπος της γυναικείας ποίησης και τέχνης σήμερα» με εισηγήτρια τη Βαρβάρα Ρούσσου, μέλος  ΕΔΙΠ τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, τη  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:30-20:30, στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9).

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών για την απώλεια του Μάριο Βίττι

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Μάριο Βίττι, που υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς μελετητές των νεοελληνικών γραμμάτων.
Μακρόχρονοι δεσμοί συνέδεαν τον Μάριο Βίττι με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Ο Μάριο Βίττι συμμετείχε στο Α΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο του 1961 που διοργάνωσε η Ε.Κ.Ι.Μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην ίδια περίοδο, δημοσίευσε σημαντικά άρθρα στα τεύχη του επιστημονικού περιοδικού ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ (τ. ΙΔ’-1960, ΙΕ’-1961 και ΙΣΤ’-1962), που εξέδιδε τότε ο Ανδρέας Γ. Καλοκαιρινός και συνεχίζει σήμερα να εκδίδει η Ε.Κ.Ι.Μ.

Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της έρευνας για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την αποτύπωση των επιχειρήσεων  της Ανατολικής Κρήτης παρουσιάζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ  σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην  αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Έκθεσης «Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» στη Βασιλική Αγ.Μάρκου

Με την ξενάγηση ομάδας από το Εναλλακτικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»  ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου 2023, η παρουσίαση της περιοδικής Έκθεσης «Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή», που συνδιοργάνωσαν η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου-Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες βράδυ η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στα Παιδιά και Εφήβους. Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και αιμοδοσία.

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου στα Παιδιά και Εφήβους, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων Πανεπιστημίου Κρήτης - Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το Σύλλογο Εθελοντών «Η Παρέα της Αγάπης» διοργανώνουν ανοιχτή για το κοινό, τους φορείς και επαγγελματίες υγείας εκδήλωση, με ελεύθερη συμμετοχή, αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους.

Σεμινάριο «Σύγχρονη Πιστοποιημένη εξ' αποστάσεως εκπαίδευση στις βασικές γνώσεις ασφάλειας και ποιότητας νερού δικτύων ύδρευσης» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σημαντικές γνώσεις   σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας του νερού, καθώς και της  υγιεινής και ασφάλειας των δικτύων ύδρευσης παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, Νοσοκομείων, ΔΕΥΑ κ.α. οι οποίοι θα  ενημερωθούν για τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια και ποιότητα του νερού και των υλικών, καθώς και για τις ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο και την επιτήρηση αυτών.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση»

 Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την παραγωγή της τσικουδιάς, του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στο σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας το ζωηρό ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να εκπαιδευτούν σωστά στον τρόπο παραγωγής της και να συνεχίσουν την παράδοση.

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη και σάς προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον χώρο της Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,  στη Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου στον Κόλπο του Δερματά.

Δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού

Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε προχθές το απόγευμα το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού (3-5/02/2023).

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης / αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Φεβρουάριος  2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 χρόνια εορτασμού Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου σήμερα

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δείχνει έρευνα σε 4.400 εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

  • 9% των εκπαιδευτικών έχει αντιληφθεί  ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης/αποπλάνησης
  • 6% ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης (δηλαδή ότι απεικονίζεται σε εικόνες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου)
  • 43% ότι κάποιος μαθητής/τρια συνομιλεί με αγνώστους στο διαδίκτυο
  • 26% έχει αντιληφθεί περιστατικό διαδικτυακού εκφοβισμού εντός του σχολείου

Όσον αφορά στην υπερβολική ενασχόληση το 65% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 47% της Πρωτοβάθμιας έχει εντοπίσει μαθητή/τρια που αντιμετωπίζει πρόβλημα κάποιου βαθμού. 

Σχεδόν οι μισοί εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που απορρέουν από τη χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές τους όπως είναι η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση/αποπλάνηση ή κακοποίηση, η υπερβολική ενασχόληση και ο διαδικτυακός εκφοβισμός.

 

 

4 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ετησίως ως παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως Υπολογίζεται πως οι νέες διαγνώσεις καρκίνου ξεπέρασαν το 1,9 εκατομμύρια για το έτος 2022, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, τόσο λόγω της γήρανσης του πληθυσμού όσο και εξαιτίας της δυσμενούς επίδρασης που είχε η πανδημία της Covid-19 στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου παγκοσμίως.

Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Συνεργασία με την Εταιρεία «Πλοηγός» για την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πλοηγός» προχώρησαν σε σύναψη συνεργασίας στο πλαίσιο του υποέργου «Ενέργειες Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete».

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Τα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού οργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, 3-5 Φεβρουαρίου 2023, για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕΠΗ

 

📣 Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου

🩸 Μια Στιγμή.. για μια Ζωή.. 🅾🆎🅱🅰

👉 Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) και η Super Creta Group σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝ Βενιζέλειο, διοργανώνουν την 🗓Τετάρτη 8/2 (⏰9:00- 13:30) Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο του πρατηρίου 📍 EKO, SUPER CRETA GAS στην οδό Α.

🙏 Βοηθάμε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη!

🆘 Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης. Χάρισε Ζωή!

ℹ Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.venizeleio.gr/ypiresies/kentro-emodosias/

#αιμοδοσία #sevipeh #εθελοντής #χαρισεζωη #μιαστιγμηγιαμιαζωη #βιπε_ηρακλείου

Εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού

Τα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού οργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, 3-5 Φεβρουαρίου 2023, για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού τους Χώρου.

Έναρξη προετοιμασίας του 11ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Στην προετοιμασία του 11ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Forum ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET προχωρούν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οργανώνοντας για άλλη μια φορά τις επιτυχημένες δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέα επαγγελματική διέξοδο προσφέρουν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε όσους συμμετάσχουν στη Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας. Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά ως πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Με επιτυχία στο Ηράκλειο η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας

Στην κατάμεστη αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου χθες το πρωί, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας του Υπουργεόυ Υγείας, κας Ειρήνη Αγαπηδάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση στους φορείς και το κοινό του Ηρακλείου, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως και των αντίστοιχων που ακολουθούν σήμερα 27.1.2023 στις 5.00 μ.μ. απόγευμα στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο και αύριο Σάββατο 11.30 π.μ. στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου, η ενημέρωση και η βελτίωση της Υγείας του Πληθυσμού με την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην Πρόληψη, την Προστασία και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Μαθήματα ύφανσης με τον επιτραπέζιο αργαλειό «Ανθέμιο» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής προφέρει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που θα θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του αργαλειού και να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροτεχνήματα με επιτραπέζιο αργαλειό, είτε για ατομική είτε για επαγγελματική χρήση.

Παρουσίαση Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας

Το Εθνικό Πρόγραμμα «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η 7η ΥΠΕ στην Κρήτη.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι ιατροί αναλύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, εστιάζοντας στο προσωπικό βίωμα και τη σημασία της πρόληψης αλλά και της κοινωνικής υποστήριξης.

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα προγράμματα κατάρτισης από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την Παρασκευή 20/01/2023, διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου αναφορικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete». Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα οι οποίες είναι ανοικτές έως την Παρασκευή, 10/02/2023.

Ετήσια στατιστικά στοιχεία της Aνοιχτής γραμμής SafeLine.gr και της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ

Δελτίο τύπου με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της Aνοιχτής γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr και της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ.

Ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα 1000 ευρώ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, καθώς και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο, να συμμετάσχουν στην ημερίδα ενημέρωσης που διοργανώνει την Παρασκευή, 20/01/2023 και ώρα 12:00 – 14:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, 71202, 1ος όροφος).

Συσκέψεις συνεργασίας στο Γ.Ν. Χανίων και το Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο Πανάνειο» για τον προγραμματισμό Ασκήσεων μερικής Εκκένωσης και Ελέγχου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας

Στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» θα πραγματοποιηθούν από το Ε.Κ.Α.Β. – Κ.ΕΠ.Υ., σε συνεργασία με εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, ασκήσεις ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης στα Νοσοκομεία των επτά (7) Υγειονομικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης: από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

‘Ένα νέο σεμινάριο σχετικά με τη τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση, διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 Νέο σεμινάριο υπολογιστών  για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις 5 ενότητες word – excel – windows -I nternet - powerpoint,  αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες στην καθημερινότητά τους και θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες διεξάγονται σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills.

Εργαστήριο κινηματογραφικού σεναρίου με τίτλο: «Καμία πατρίδα για τους εκπαιδευτικούς» για τα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων Camera On των σχολείων Δ.Ε. Ηρακλείου

Μετά τα δύο εισαγωγικά σεμινάρια δημιουργίας ταινιών σε σχολεία για τα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων Camera On των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου με εισηγητή τον κινηματογραφιστή και συνεργάτη του Δικτύου, Κυριάκο Χαριτάκη (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2022) ακολουθεί ένα εργαστήριο διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με τίτλο: Καμία πατρίδα για τους εκπαιδευτικούς με εισηγητή τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη, συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη.

Κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα για τον εμβολιασμό απέναντι στην εποχική γρίπη και την cοvid 19 στις ευπαθείς ομάδες

Παρουσιάστηκε σήμερα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης το τηλεοπτικό μήνυμα πρόληψης για τον εμβολιασμό απέναντι στην εποχική γρίπη και την covid-19. Το σποτ που στηρίζεται από τον ΕΟΔΥ, δημιουργήθηκε από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για επιχειρηματίες, αυτοπασχολούμενους και εργαζομένους, στον τουριστικό τομέα που  επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στη γαλλική γλώσσα, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Δήλωση συμμετοχής στο 2o Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών προϊόντων στα Ελληνικά Ξενοδοχεία & τα δίκτυα διανομής

Νέο ραντεβού στην Αθήνα για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά δίνουν παραγωγοί και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ-ΑΘΗΝΑ τον περασμένο Μάιο στο ΟΑΚΑ.  

Το 2o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-ΑΘΗΝΑ θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18  Φεβρουαρίου 2023, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για την συμπεριφορά πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 10.01.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά και πράξη από Πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο οποίος βρισκόταν σε ώρα εφημερίας, ως απαράδεκτες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτές.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι Υγειονομικοί μας συντάσσονται στο πλευρό του Ιατρού μας.
Η Διοίκηση θα ασκήσει και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Σεμινάριο διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης «The Smart Business»

Ένα νέο σεμινάριο για ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηροποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιχειρήσεων, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να αναβαθμίσει τις ικανότητες  και να αναπτύξει τις προσωπικές επιδόσεις των καταρτιζομένων, ώστε να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις τους με πελάτες, συνεργάτες και προσωπικό.

Εμβολιασμός Ωφελούμενων και εργαζομένων κατά της εποχικής γρίπης από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Ωφελούμενοι και εργαζόμενοι του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Κρήτης στα Χανιά, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, εμβολιάστηκαν κατά της εποχικής γρίπης από κλιμάκιο που επισκέφθηκε τη δομή, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό Συντονιστή Τομέα ΠΦΥ Χανίων, Στέφανο Ντουκάκη και τη νοσηλεύτρια του 1ου Κ.Υ. Χανίων, Παναγιώτα Παρασκευοπούλου.

Πρώτες γραπτές εξετάσεις στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για τη λήψη των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική και τη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με επιτυχία από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης η διεξαγωγή των πρώτων γραπτών εξετάσεων, περιόδου Ιανουαρίου 2023,  προς λήψη των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων: «Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής» και «Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής», των Ειδικευομένων Νοσηλευτών/τριών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους στα νοσοκομεία και τις μονάδες ΠΦΥ της Κρήτης.

Προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα - Ενημερωτικό TV σποτ Υπ.Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Με κεντρικό μήνυμα «Προετοιμαζόμαστε. Ενημερωνόμαστε. Προστατευόμαστε» το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρουσιάζει το νέο του ενημερωτικό spot (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό) με οδηγίες προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο, 18.09.2021, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της κύριο Παύλο Κοτσώνη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός και η Αντιπρόεδρος, της ΕΚΙΜ κυρία Κλαίρη Μιτσοτάκη.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έγινε παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κυρίου Γρηγόρη Πασπάτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Αριστέας Πλεύρη και της Αντιδημάρχου Παιδείας, κυρίας Στέλλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη:

Περιβαλλοντική Εθελοντική Δράση απο τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς»

Στο ιερό βουνό του Γιούχτα, λίγο πριν την κορυφή, εκεί κοντά που επιλέγουν οι γύπες να φτιάξουν τις φωλιές τους, στη θέση Χωστό Νερό, βρέθηκαν την Κυριακή 16/5/2021 τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς».

Σε μια καταπληκτική θέση, που προσφέρει εξαιρετική θέα και που δεκαετίες τώρα αποτελεί την φυσική ταϊστρα των γυπών που υπάρχουν στην περιοχή, διαπιστώθηκε από την ομάδα η συγκέντρωση πολλών απορριμμάτων, που δεν τιμούν κανένα.

Έτσι την Κυριακή με πολύ κέφι και κάθε μέτρο ατομικής προστασίας οι εθελοντές του «Φίλιου Ζευς» ανέλαβαν δράση καθαρισμού της περιοχής. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο και η δράση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της περιοχής «Μάζεψε τα σκουπίδια σου, το χώρο μην ρυπαίνεις, το δάσος να’ ναι καθαρό, όταν εσύ βολτέρνεις!».

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE