inner image

Πνιγμός στη θάλασσα: Κίνδυνοι - Πρώτες βοήθειες. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Ασφάλεια Μας»

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού έχει καθιερωθεί στις 25 Ιουλίου με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αποτελεί μια ευκαιρία για να δοθεί έμφαση σε ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας, διαχρονικά υποτιμημένο, που μπορεί να προληφθεί. Με αφορμή την 25η Ιουλίου η Δ/νση Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία τον Οργανισμό Safe Water Sports και την Παγκρήτια Σχολή Ναυαγοσωστικής διοργανώνουν δύο δράσεις ενημέρωσης:

Ημερίδα Διαβούλευσης ΣΔKΠ EL13 - 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος (ΥΔ) Κρήτης (EL13)

Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, διοργανώνει ημερίδα διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης (EL13). H ημερίδα πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ., στην Αίθουσα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (Πλατεία Κουντουριώτη, Ηράκλειο), με δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακά και έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και του ευρύτερου κοινού επί του Προσχεδίου, καθώς και την καταγραφή σχετικών απόψεων και σχολίων.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ 2024 Πρώτη εκδήλωση «Χωρίς τίτλο» - μια περφόρμανς ήχου και κίνησης

Ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων Άμα Βραδιάσει ανοίγει με μια παράσταση μουσικού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ώρα 20.30 στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Η Μαρία Κριτσωτάκη και η Εβίτα Τσακαλάκη μας προτείνουν έναν διαφορετικό τρόπο επίσκεψης σε ένα μουσείο.
 

Ενημερωτική Ημερίδα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τα Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων με επίδομα

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της  Πράξης «Δράσεις προώθησης στην απασχόληση για ανέργους, μέσω συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, στην Περιφέρεια της Κρήτης» με MIS 6001140, διοργανώνει ημερίδα με στόχο την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με το έργο και την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε αυτό.

3ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου – Παρέμβαση Μανώλη Αλιφιεράκη

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη στήριξη και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ 2024 στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Ο ανανεωμένος κήπος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης -ένα νησί μέσα στην πόλη- φιλοξενεί για ένα ακόμα καλοκαίρι μουσικές εκδηλώσεις σε επιλεγμένες βραδιές του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές, ο δροσερός κήπος του Μουσείου αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για ένα ταξίδι σε δρόμους με κοινό άξονα τη μουσική. Παράλληλα, τα βράδια των εκδηλώσεων του κύκλου Άμα Βραδιάσει από τις 20:00 ως τις 23:00 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μιας νυχτερινής περιήγησης στις Συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.


Επιχορηγήσεις για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε 3 επιχειρήσεις του Ηρακλείου από το πρόγραμμα EENergy μέσω του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ποσό των 10.000 ευρώ θα λάβουν 3 επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, οι οποίες δεσμεύθηκαν να υλοποιήσουν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, συμβάλλοντας στις παγκόσμιες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

8 Ιουλίου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

H 8η Ιουλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τις συνέπειες των αλλεργιών στην υγεία και στην υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης τους, καθώς οι αλλεργίες επηρεάζουν την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Voucher ανέργων αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων για ηλικίες 18+. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Χρηματοδοτούμενα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και καλεί άνεργους άνω των 18 ετών να δηλώσουν συμμετοχή.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένα από τα πιο χρήσιμα σεμινάρια για την ευκολότερη προσέγγιση πελατών στον κόσμο του διαδικτύου διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, παρέχοντας στους συμμετέχοντες όλα τα  σύγχρονα εργαλεία Social & Digital Media Marketing.

Προγράμματα Κατάρτισης για Ανέργους με επίδομα από το Επιμελητήριιο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, στο πλαίσιο της  Πράξης με τίτλο «Δράσεις προώθησης στην απασχόληση για ανέργους, μέσω συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, στην Περιφέρεια της Κρήτης» και κωδικό MIS 6001140.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα 2024 για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι προ των πυλών! Δηλώστε συμμετοχή και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απολαύσουν ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα από τα συνηθισμένα!

Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα
παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Επετειακή εκδήλωση για τα 100 από την ίδρυση του Επιμελητηρίου

Σ’ ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου οι λαμπρές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων αδιάκοπης λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στην κατάμεστη αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων της χώρας, των παραγωγικών φορέων και των εργαζομένων τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή.

Επί Κεφαλής. Η νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου

Στην νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (φουαγιέ) παρουσιάζονται 27 ασιατικά καλύμματα κεφαλής καθημερινής και ειδικής χρήσης, από τη Συλλογή Ιωάννας Κουτσουδάκη. To επιλεγμένο υλικό προέρχεται από την πρόσφατη δωρεά της συλλέκτριας στην Εθνογραφική Συλλογή της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στην οποία εντάχθηκαν 143 συνολικά μη δυτικά γυναικεία, ανδρικά και παιδικά καπέλα/καλύμματα/στολίσματα κεφαλής.

 

Παράταση εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας ζητεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κας Νίκης Κεραμέως για να παραταθεί ο χρόνος εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, επισημαίνοντας τις ασφυκτικές πιέσεις συμμόρφωσης,  έως τη Δευτέρα 1/7/2024, στις οποίες αδυνατούν ν΄ ανταποκριθούν, κυρίως οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών στο ΓΝ Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) προσκαλεί Ιατρούς Συνεργάτες για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ για τις ειδικότητες ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ και ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ έως ένα έτος και για τις ειδικότητες ΙΑΤΡΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΟΥ και ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ για διάστημα  πέντε μηνών με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου για την υποστήριξη της παροχής των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

HER-autism: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε συνάντηση - συζήτηση

Η έκτη ανοιχτή συνάντηση της HER-autism θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 29/6/24, στις 18:00, στον Κοινωνικό Χώρο, όπου φιλοξενούνται όλες οι δράσεις της Ηρακλειώτικης Ομάδας Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό στους συνανθρώπους μας στο φάσμα, τους συγγενείς, κηδεμόνες, φροντιστές, ειδικούς των αυτιστικών, σε όσους/όσες ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ΑμεΑ απ’ όπου κι αν προέρχονται. Η εθελοντική κίνηση πολιτών HER-autism είναι ελεύθερη, μια ξεχωριστή προσέγγιση, χωρίς αξιώματα, δεσμεύσεις, εγγραφές και συνδρομές, με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη ποιότητα της ζωής των διαφορετικών ανθρώπων μας και των οικογενειών τους, με τη λειτουργική συνύπαρξη όλων μας. Στην ομάδα HER-autism, συζητάμε τους ατομικούς και συλλογικούς προβληματισμούς μας, βρίσκουμε άμεσα λύσεις και προτάσεις με αλληλέγγυα αντανακλαστικά, σχεδιάζουμε μαζί τις επόμενες δράσεις μας, παράγουμε έργο.

Προγράμματα Κατάρτισης για Ανέργους με επίδομα από το Επιμελητήριιο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, στο πλαίσιο της  Πράξης με τίτλο «Δράσεις προώθησης στην απασχόληση για ανέργους, μέσω συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, στην Περιφέρεια της Κρήτης» και κωδικό MIS 6001140.

26 Ιουνίου 2024: Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. «Επενδύουμε στην Πρόληψη»

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου. Το φετινό «μήνυμα» του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για την ημέρα εστιάζεται στην υποχρέωση και ανάγκη να επενδύσουμε στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού κυρίως των νέων, αλλά και των οικογενειών τους. Παράλληλα υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα για συλλογική δράση, με στόχο την ομαλή επανένταξη των ατόμων στο κοινωνικό σύνολο.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα 2024 για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι προ των πυλών! Δηλώστε συμμετοχή και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απολαύσουν ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα από τα συνηθισμένα!

Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα 2024 για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Κάθε εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα:
✓ υλοποιείται στον χώρο του Μουσείου στη Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου
✓ από Δευτέρα έως και Παρασκευή
✓ από τις 09:00 - 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30)

✓ Τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας προσφέρονται από το ΜΦΙΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση.

✓ Την Παρασκευή, ημέρα ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, το μεσημέρι από τις 13:00 έως τις 15:00 παιδιά και γονείς/κηδεμόνες μπορούν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο.

Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα Προγράμματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
✓ Τιμή Συμμετοχής: 90 € ανά παιδί
✓ Μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ / Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης
/ αδέρφια / σε περίπτωση συμμετοχής σε παραπάνω από ένα πρόγραμμα: 80 €
ανά παιδί

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 14:00, στο τηλέφωνο 2810 393630

Αναλυτικά οι ενότητες και οι ημερομηνίες:

Σεμινάριο «Airbnb – Πλήρης Οδηγός» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Όλες τις γνώσεις για τη διαχείριση ακινήτων μέσα  από την πλατφόρμα Airbnb και κατ΄ επέκταση σε άλλα συστήματα διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιώτες - ιδιοκτήτες ακινήτων, που θέλουν ν’ αξιοποιήσουν τουριστικά την κατοικία τους, καθώς και σε όσους θέλουν ν’ ασχοληθούν ως διαχειριστές ακινήτων Airbnb αποκτώντας την πρώτη βάση για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους.

Καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα 2024 για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι προ των πυλών! Δηλώστε συμμετοχή και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απολαύσουν ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα από τα συνηθισμένα!

Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ωςβασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη μεθοδολογία της ΑνακαλυπτικήςΜάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, τοπαιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, ταπαιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 14:00, στο τηλέφωνο 2810 393630

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Νέα επιδοτούμενα Προγράμματα κατάρτισης ανέργων από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Οι καταρτίσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Δράσεις προώθησης στην απασχόληση για ανέργους μέσω συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, στην Περιφέρεια της Κρήτης» και θα έχουν εκπαιδευτικό επίδομα έως 2.250 ευρώ.

Καλοκαίρι για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες. Ξεκινώντας από τον Ιούνιο, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Χάνδακας, πόλη οχυρωμένη και ανοχύρωτη» και «Να ‘μουν γάργαρο νερό» αντίστοιχα, για μεικτές ομάδες ενηλίκων και παιδιών. Τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν».

Ο Ιούλιος φέρνει δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά. Από τη Δευτέρα 1 ως την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το ηχητικό διαδραστικό εργαστήριο, «Ταξιδεύοντας με τον ήχο στην ιστορία του Χάνδακα», με την Κωνσταντίνα Σταυροπούλου. Ενώ στη συνέχεια, από τη Δευτέρα 8 ως την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα ακολουθήσει το διαθεματικό εργαστήριο, «Αυτό δεν είναι ένα εργαστήρι Ιστορίας», με τη Δέσποινα Κοκκίδου.

Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο FEA-VEE

Επιτυχής Ενημερωτική Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο FEA-VEE - Fashion Earth Alliance – Vocational Excellence and Enterprise united for training, policy reform and sustainability in the fashion, textiles and apparel industries στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Τοπικά Εργαστήρια και οργανωτική συνάντηση RESILIAGE στο ΜΦΙΚ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν τις δυο προηγούμενες εβδομάδες σημαντικές δραστηριότητες στα πλαίσια του έργου RESILIAGE (Horizon Europe) στο οποίο συμμετέχουν.

Με εστίαση στην αύξηση της ανθεκτικότητας των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις φυσικογενείς καταστροφές και με εργαλεία τον πολιτισμό, την παράδοση και τη «Ζωντανή μνήμη» καθώς και σύγχρονες καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές, το έργο αναλύει, για την περιοχή της Κρήτης, την εμπειρία του πρόσφατου σεισμού του Αρκαλοχωρίου και τα διδάγματα που μπορούμε να βγάλουμε απ΄ αυτόν και άλλες προηγούμενες κρίσεις.

Επίσκεψη Αδελφοποίησης μεταξύ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με οργανισμούς υγείας στη Χώρα των Βάσκων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (7ης ΥΠΕ Κρήτης) και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, στις 15 και 16 Μαΐου 2024. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Αγωγή Υγείας για Όλους (HEALTHIER)», το οποίο συντονίζεται από το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, 31 Μαΐου 2024

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι συνεργαζόμενοι φορείς καθιέρωσαν κάθε χρόνο την 31 Μαΐου, ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Σκοπός της Ημέρας είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους υγείας που συνδέονται με τη χρήση καπνού όπως και η υποστήριξη αποτελεσματικών πολιτικών για την μείωση της κατανάλωσής του και την προώθηση επιθετικών επιχειρηματικών πρακτικών των καπνοβιομηχανιών, προκειμένου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην υγεία και την υγιεινή ζωή και να προστατεύσουν μελλοντικές γενιές.

Σεμινάριο «Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) και Ενσυναίσθηση» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο για όσους θέλουν  να καλλιεργήσουν  δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης και ενσυναίσθησης για να  βελτιώσουν την καθημερινότητα τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δεν απαιτεί προηγούμενες γνώσεις στο αντικείμενο και παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα ν΄ αναπτύξει μια βαθύτερη κατανόηση της αξίας της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ενσυναίσθησης μέσα από πρακτικές συμβουλές και εξάσκηση.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα 2024 για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι προ των πυλών! Δηλώστε συμμετοχή και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απολαύσουν ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα από τα συνηθισμένα!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας η εκδήλωση για την Ημέρα Αναγνώρισης της Επιστήμης της Ταξινομικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 23 Μαΐου 2024 από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης- -Παν/μιο Κρήτης (ΜΦΙΚ-ΠΚ) (https://www.nhmc.uoc.gr/) η εκδήλωση για την Ημέρα Αναγνώρισης της Επιστήμης της Ταξινομικής (Taxonomy Recognition Day-TRD). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το ΜΦΙΚ-ΠΚ άνοιξε τις πόρτες του προσφέροντας αποκλειστική πρόσβαση στις συλλογές του σε προσκεκλημένους από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και δημοσιογράφους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους ειδικούς Ταξινόμους του ΜΦΙΚ-ΠΚ και να ξεναγηθούν στις συλλογές του, που είναι μοναδικές για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση την Ελλάδα. Είδαν σπάνια και μοναδικά δείγματα και άκουσαν συναρπαστικές ιστορίες για διάφορους οργανισμούς και για το πώς συνδέεται η Ταξινομική με τομείς της καθημερινότητας.

Σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού - HRM» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τις απαραίτητες γνώσεις για τη διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας επιχείρησης και την αποτελεσματική συμβολή των εργαζόμενων στην επίτευξη των στόχων της, παρέχει το νέο σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου BRIGHAM YOUNG UNIVERSITY στο H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φοιτητών από την Γιούτα (UTAH) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής βρέθηκε το H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο συνεχίζει τις δράσεις ανάπτυξης και υποστήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Πρόθυμοι να συζητήσουν και να εργαστούν για τη σύζευξη των οικονομικών σχέσεων με την επιχειρηματική κοινότητα του Ηρακλείου εμφανίστηκαν οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι  από τον Δήμο  Νίνγκμπο της Κίνας, που επισκέφθηκε σήμερα το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο, για τη συμμέτοχη εκπαιδευτών στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, διοργανώνει για το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία των 150 ωρών.

Ημέρα Αναγνώρισης της Επιστήμης της Ταξινομικής

Στις 23 Μαΐου 2024 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΜΦΙΚ-ΠΚ) (https://www.nhmc.uoc.gr/) συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Αναγνώρισης της Επιστήμης της Ταξινομικής (Taxonomy Recognition Day-TRD), που διοργανώνονται από μια πανευρωπαϊκή κοινοπραξία Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Ερευνητικών Ινστιτούτων, Βοτανικών Κήπων και άλλων Ταξινομικών Εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος TETTRIs (https://tettris.eu/), με στόχο την προώθηση της αναγνώρισης του κρίσιμου ρόλου της επιστήμης της Ταξινομικής στη διατήρηση της παγκόσμιας βιοποικιλότητας.

Σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού - HRM» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

Τις απαραίτητες γνώσεις για τη διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας επιχείρησης και την αποτελεσματική συμβολή των εργαζόμενων στην επίτευξη των στόχων της, παρέχει το νέο σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δίνει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να αναπτύξει μια βαθύτερη κατανόηση του τομέα των ανθρώπινων πόρων μέσα από πρακτικές συμβουλές που μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν στον εργασιακό χώρο.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, 17 Μαΐου 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση για αυτή την αθόρυβη και συχνή νόσο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένα δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως, δηλαδή το 20% του ενήλικου πληθυσμού, πάσχει από υπέρταση και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 δισεκατομμύρια έως το 2025.

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, το Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή», τις Κοινότητες Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ-ΚΟΠΑ Κρήτης, το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το  Αλκοολογικό  Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, το  Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ,τους Δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Γόρτυνας και Φαιστού και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνουν και φέτος, το 2024, την:

Σεμινάριο «Πιστοποίηση σε Κ.Α.Ρ.Π.Α - Χρήση Απινιδωτή. BLS-AED).» από το ΚΕΚ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου  Ηρακλείου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο «Προνοσοκομειακή Φροντίδα» διοργανώνουν σεμινάριο με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση στη:

  • Βασική υποστήριξη ζωής  (Basic Life Support, BLS), πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council-E.R.C.)
  • Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (Automated External Defibrillator, AED) πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Counsil-E.R.C.)

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό άλλες Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει ετοιμάσει μια σειρά δράσεων ανοιχτές στο κοινό όλων των ηλικιών. To θέμα του φετινού εορτασμού, «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», στοχεύει στο να υπογραμμίσει τη σημασία των μουσείων ως δυναμικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που καλλιεργούν τη μάθηση, την ανακάλυψη και την πολιτιστική αντίληψη.

Πρακτικό Σεμινάριο Μισθοδοσίας & Εργατικής Νομοθεσίας από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

Ένα νέο σεμινάριο, με ειδικευμένη γνώση στον τομέα της μισθοδοσίας και πραγματικά δεδομένα για την αναβάθμιση των  παρεχόμενων υπηρεσιών, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ με θέμα: «Πρακτικό Σεμινάριο Μισθοδοσίας & Εργατικής Νομοθεσίας. Payroll Specialist».

Η HER-autism καταθέτει προτάσεις στη Δημόσια Ψηφιακή Διαβούλευση για την Αναπηρία

Το Σάββατο 11/5/24, ώρα 17:00 θα γίνει στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού η πέμπτη ανοιχτή συνάντηση της εθελοντικής κίνησης πολιτών “HER-autism”, με καίριο θέμα συζήτησης την κατάθεση προτάσεων στη Δημόσια Ψηφιακή Διαβούλευση: «Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030».

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Αιγύπτου

Στα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη συνεργασιών στον τουριστικό τομέα με επιχειρήσεις της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας πρωτοστατεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το οποίο οργάνωσε την αποστολή τουριστικών πρακτόρων στο Κάιρο και συνέβαλλε στις απευθείας συναντήσεις.

Πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μεικτές ομάδες ενηλίκων και παιδιών στο Ιστορικό Μουσείο

Πού είναι τ’ αυγά και τα πασχάλια;

Πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μεικτές ομάδες ενηλίκων και παιδιών

Μ. Τρίτη 30.04.2024, 11.00-13.00


Με αφορμή το Πάσχα, το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ προσκαλεί παιδιά και ενήλικες σε ένα πρωινό γεμάτο παιχνίδι στο Μουσείο. Θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε φως στην ιστορία του Ηρακλείου, να φανταστούμε πώς γιόρταζαν τον ερχομό της Άνοιξης σε άλλες εποχές και να συνδέσουμε τη γιορτή του Πάσχα με αντικείμενα από τις εκθέσεις του Μουσείου.Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Ηλικίες: παιδιά και ενήλικες

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

Πληροφορίες | Δηλώσεις συμμετοχής: 2810283219 | εσωτ.101

Ολοκλήρωθηκε το 3ο Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών προϊόντων στην Αθήνα

Με τους καλύτερους οιωνούς έπεσε η αυλαία του 3ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ στην Αθήνα, καθώς οι επιχειρηματικές συναντήσεις, που  προηγήθηκαν, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για άμεσες εμπορικές συμφωνίες.

Επιτυχής Ενημερωτική Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο DDBS-Learning -The Distant, Demonstration-Based, Skill Learning Method στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σήμερα το απόγευμα στις 19 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00, οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου πραγματοποίησαν μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση (multiplier event) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "DDBS-Learning" στις εγκαταστάσεις τους στην οδό Ικάρου και Αρχιμήδου 1, στη Νέα Αλικαρνασσό. Η εκδήλωση προσέλκυσε ευρύ κοινό και είχε ως στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αριθμό έργου 2021-1-DE02-KA220-VET-000033120.

Μια Νύχτα στο Μουσείο με Egg-ρυθμες καταστάσεις

Μια Νύχτα στο Μουσείο 🪺 με Egg-ρυθμες καταστάσεις! Σάββατο 27 Απριλίου από τις 19:00 μέχρι τις 24:00 το βράδυ! το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται σε μία διαφορετική εμπειρία επίσκεψης

«ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ -ΕΝΕΡΓΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» Δράση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας πραγματοποιούν την Πέμπτη 18  Απριλίου 2024 και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 δράση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κ.Υ. και ΤΟΜΥ) της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με θέμα: «ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ-ΕΝΕΡΓΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και δια ζώσης στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης (αίθουσα συσκέψεων /για τους επαγγελματίες υγείας της Κρήτης), κατά τις ώρες 10:00- 14:00.

«Μην το κυνηγάς! Φωτογράφισε ή ζωγράφισέ το!». Διαγωνισμός Ορνιθοπαρατήρησης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης- Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας έναν εύθραυστο κόσμο: Πουλιά της Ελλάδας και της Κύπρου» που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο μουσείο, προκηρύσσουν διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα τα πτηνά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ σε 4.800 εφήβους

Η έρευνα «Βία στο διαδίκτυο» πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ 142639/ΓΔ4) κατά το διάστημα Νοέμβριος- Μάρτιος 2023-2024. Συμμετείχαν συνολικά 4.800 μαθητές ηλικίας 12 -18 ετών μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που συμπληρώθηκε εντός ωρολογίου προγράμματος. Το 52% των εφήβων που απάντησαν ήταν κορίτσια και το 48% αγόρια.

Από τα σημαντικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση της έρευνας είναι ότι σχεδόν οι μισοί έφηβοι έχουν εκτεθεί ως παρατηρητές σε περιπτώσεις βίας στο διαδίκτυο και 13% των εφήβων έχει βιώσει διαδικτυακή βία. Εντυπωσιακό είναι ότι 43% των εφήβων που δηλώνουν "Άλλο" στην ερώτηση για το φύλο, δηλώνουν ότι έχουν υποστεί διαδικτυακή βία γεγονός που αναδεικνύει την αυξημένη ευαλωτότητα που έχουν και στο διαδίκτυο παιδιά και έφηβοι μη συμβατικού σεξουαλικού προσανατολισμού.

 

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στις προσόψεις των καταστημάτων που συμμετέχουν στο OPEN MALL Ηρακλείου

Εντός του επόμενου τριμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη βελτίωση της πρόσοψης των καταστημάτων στο κέντρο του Ηρακλείου, τα οποία έχουν ενταχθεί στο  Πρόγραμμα «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, κατόπιν ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων στα καταστήματα αυτά οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου.

Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την προσεχή Δευτέρα 8 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί/ μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-athina-2024

«Ας γυρίσουμε στο μηδέν» - Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και οι συνεργάτες του τιμούμε φέτος, για πρώτη φορά, την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων, International Day of Zero Waste, και σας προσκαλούμε να έρθετε στη δράση που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για την ημέρα αυτή!

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στις 11 π.μ., σας περιμένουμε σε ένα κυνήγι θησαυρού που θα κάνουμε παρέα με τον φίλο μας τον Ασημόγλαρο! Λιχουδιές και σκουπίδια μπλέκονται! Αλλά τελικά πόσο σκουπίδια είναι τα σκουπίδια μας; Μήπως μπορούμε να μειώσουμε, να επαναχρησιμοποιήσουμε ή να ανακυκλώσουμε μέρος ή και όλα μας τα σκουπίδια;

Ξεκινάει το Σάββατο 23/3 το 2ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας  και δίνει τη μοναδική, σε πανελλαδικό επίπεδο, ευκαιρία  σε παραγωγούς και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων να προχωρήσουν σε  απευθείας επιχειρηματικές συνεργασίες.

Το 12ο Παγκρήτιο Forum θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου με συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη. Θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες συναντήσεις (Β2Β ραντεβού) από τις 09.00 έως τις 15.00, για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2024»: Η μεγαλύτερη ώρα για τη Γη Φέτος, ας αφιερώσουμε μία ώρα για τον πλανήτη και τα δάση μας!

Αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 20.30, γιορτάζουμε την «Ώρα της Γης»!

Μαζί μας έχουμε εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες αξιοθέατα, τοπόσημα, φορείς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα για μία ώρα.

Παράλληλα με τη συμβολική αυτή κίνηση, η «Ώρα της Γης» απευθύνει και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους να αφιερώσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση. Αυτή η μία ώρα που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο θα “διαθέσουν” για να συνδεθούν ξανά με τη φύση, σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη ώρα για τον πλανήτη μας!

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Νέο σεμινάριο υπολογιστών  για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις 3 ενότητες word – excel -Internet,  αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες στην καθημερινότητά τους και θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες διεξάγονται σε συνεργασ­ία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills.

Σεμινάριο «Η Τέχνη της Επιλογής Προσωπικού. Διεξάγοντας αποτελεσματικές συνεντεύξεις» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όλα τα σύγχρονα εργαλεία για την επιλογή και πρόσληψη προσωπικού, τη διαχείριση της διαφορετικότητας των εργαζομένων και γενικότερα τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στο νέο σεμινάριο «Η Τέχνη της Επιλογής Προσωπικού - Διεξάγοντας αποτελεσματικές συνεντεύξεις» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χωρίς οργανωμένη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, HR Managers, διευθυντές επιχειρήσεων, προϊστάμενους τμημάτων, αλλά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day) - 20η Μαρτίου 2024, «ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΘΑΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΛΑΤΙΑ»

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο  με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI - World Dental Federation).

Η καθιέρωση της ημέρας έχει ως στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του υγιούς στόματος και την προαγωγή της γνώσης για τα ζητήματα γύρω από τη στοματική υγεία και για τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής.

Hackathon for Health and Wellness Crete 2024

Το «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024» αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης / Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ITE) / Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τη Θερμοκοιτίδα/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHEALTH), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (GR digiGOV-innoHUB) και το Elevate Greece

Στόχος 

Το Hackathon αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση διαδικασιών και υπηρεσιών στον Δημόσιο Τομέα και στις  Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε δραστηριότητες που άπτονται του τομέα εξειδίκευσης «Υγεία και Ευεξία» της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης. Για τη διαμόρφωση των προκλήσεων του Hackathon, αξιοποιήθηκαν τα πορίσματα που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Τομέας εστίασης

Το Hackathon εστιάζει στον τομέα προτεραιότητας «Υγεία και Ευεξία», της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Το Hackathon θα διεξαχθεί 20 – 21 Απριλίου 2024, σε Ηράκλειο και Αθήνα παράλληλα και οι συμμετέχοντες θα υποστηρίζονται από Μέντορες των Μητρώων του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθήνας Θ.Ε.Α. κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίεςγια τους ενδιαφερόμενους  υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://ibo.crete.gov.gr/hackathon-2024/.

Συζητώντας για την τοπική ιστορία. Νέες τάσεις και κατευθύνσεις στην ιστοριογραφία της Κρήτης

Με θέματα που εντάσσονται στο πλαίσιο μετάβασης της Κρήτης από το 19ο στον 20ό αιώνα, συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από την έρευνα για την τοπική ιστορία το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11:00, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η εισαγωγική ομιλία της τρίτης συνάντησης θα γίνει από την Ελευθερία Ζέη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας Νέων Χρόνων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Κατερίνας Αναγνωστάκη, Υποψήφιας Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με τίτλο Η αλλοδοξία στην Κρήτη στις αρχές του αιώνα: η περίπτωση των Κρητικών Εβραίων και του Γιώργου Διακάκη, κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με τίτλο Πειθαρχία σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου (1880-1940).

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαχείρισης υγειονομικών πρωτοκόλλων καθαρισμού, απολύμανσης, αποστείρωσης και πρόληψης όλων των χώρων περίθαλψης και φιλοξενίας, έναντι μολυσματικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του SARS-COV2

Το ειδικό σεμινάριο για την ορθή διαχείριση και εφαρμογή των ολοκληρωμένων επαγγελματικών μεθόδων που εξασφαλίζουν τον καθαρισμό, απολύμανση, εξυγίανση, αποστείρωση  και πρόληψη, όλων των χώρων περίθαλψης -φιλοξενίας, έναντι μολυσματικών παραγόντων με σκοπό την πρόληψη-προστασία και από περιβαλλοντικές επιμολύνσεις, υπό το πρίσμα και του SARS-CoV-2 διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτει όλους τους κλάδους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και ειδικά:

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Υγείας από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης : «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ”»

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 το τρίτο κατά σειρά πανελλήνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο πρόληψης, με θέμα «Αλκοόλ και Νέοι».

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης (Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλκοολογικό Ιατρείο Πα.Γ.Ν.Η.- Σύλλογος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα Αλκοόλ «ΚΟΠΑ»), το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

3o Παγκρήτιο Forum για την προώθηση της Κρητικής διατροφής

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά, μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου και 2ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM-ΑΘΗΝΑ τον περασμένο Μάιο 2022 και τον Φεβρουάριο 2023, αντίστοιχα, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη με ξενοδόχους και εκπροσώπους Δικτυών  Διανομής από όλη την Ελλάδα.

Outta Climate Festival | Heraklion Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απαντά στην κλιματική κρίση μέσα από μια νέα προσέγγιση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus και συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου μαζί με μια σειρά Δήμους και Περιφέρειες.  Το “Outta Climate Festival” φέρνει στο επίκεντρο την κλιματική κρίση, την οδική ασφάλεια, τη νεολαία και τον πολιτισμό.

Η μάσκα στους πολιτισμούς στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και η εικαστικός Δανάη Σύρρου προσκαλούν τα παιδιά σε ένα ταξίδι με μια μάσκα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, 11:00-13:00. Τι συμβολίζουν οι μάσκες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και πώς κάθε πολιτισμός χρησιμοποιεί το αντικείμενο αυτό; Μέσα από τις ποικίλες μορφές της, θα ανακαλύψουμε τα μαγικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν κάθε φορά οι άνθρωποι στις μάσκες και τι προσπαθούν να κρύψουν ή να αποκαλύψουν μέσα από τη χρήση τους. Στη συνέχεια κάθε παιδί θα κατασκευάσει τη δική του μάσκα!

HER-autism και Ροδαυγή, μαζί!

Η τέταρτη συνάντηση της εθελοντικής Ομάδας Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό είναι προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, ώρα 17:00, πάλι, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού (αίθουσα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, οδ. Μονής Αγκαράθου 9). Μαζί μας θα είναι η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηρακλείου «Ροδαυγή» για τη νοητική αναπηρία, κυρία Γιούλα Λιαπάκη, η οποία μόλις βραβεύτηκε για το σύνολο της τριακονταετούς  προσφοράς της στους συνανθρώπους μας με αόρατες αναπηρίες (Womans Awards 2024, 4/3/24, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου). Η επιχειρηματίας Τζίνα Τσαντρίζου, ενεργό μέλος της ομάδας HER-autism, απένειμε το βραβείο στην κυρία Λιαπάκη, υπό το θερμό χειροκρότημα του κοινού στην κατάμεστη κύρια Αίθουσα Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού του ΠΣΚΗ.

10 Κοινωφελή Ιδρύματα συμπράττουν εκ νέου για την ενίσχυση μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσω του προγράμματος «Σημεία Στήριξης»

Δέκα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και ανακοινώνουν Δημόσια Πρόσκληση για συμμετοχή στον 7ο χρηματοδοτικό κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» απευθύνεται σε μικρές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζει στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους, καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητά τους. 

Ολοκλήρωση του πρωτοποριακού έργου 'E-DEI in VET': Ένα επίτευγμα ορόσημο στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Ηράκλειο, Ελλάδα, 28/02/2024 - Το πρωτοποριακό έργο "E-DEI in VET", μια φιλόδοξη πρωτοβουλία με στόχο την ενσωμάτωση των αρχών της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Ένταξης (DEI) στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) σε ολόκληρη την Ευρώπη, ολοκληρώθηκε επίσημα. Με αιχμή του δόρατος μια δυναμική σύμπραξη μεταξύ του CSCI στη Νοβάρα της Ιταλίας και της Ολοκλήρωσης στο Ηράκλειο της Ελλάδας, το έργο σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην επιδίωξη ενός εκπαιδευτικού τοπίου που θα είναι πιο περιεκτικό και δίκαιο.

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπάλληλους αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπάλλους» αποκλειστικά εξ’  αποστάσεως, μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, παρέχει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε επιχειρηματίες, εργαζομένους, αλλά και σε όποιον υπάγεται στον τουριστικό τομέα και επιθυμεί να βελτιώσει τις ικανότητες του στη χρήση της γαλλικής γλώσσας.

Η πανελλαδική καμπάνια «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στο Ηράκλειο - HER-autism

Η ευρεία αποδοχή,  η χαρά, η ανοιχτή  επικοινωνία και η αθρόα προσέλευση είναι οι λέξεις που αποτυπώνουν  την πανελλαδική καμπάνια «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο (Λότζια, 24/2/24, 11:00-13:00).  Τη διοργάνωση στο Ηράκλειο, τον τρίτο σταθμό της καμπάνιας μετά τη Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαϊδα, ανέλαβε η νεοσύστατη εθελοντική Ομάδα Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, HER-autism, μέσω της πρέσβειρας την καμπάνιας Ηρακλείου Αγγελικής Μπαλτατζή. Η καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την ορατότητα της αόρατης αναπηρίας διενεργείται από εθελοντές πολίτες για πολίτες και προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή σε 35 πόλεις της επικράτειας, σε πρωτοβουλία των Nevronas.grOpen School Days και ΑΜΚΕ BRAINSHOT. Στόχος  της καμπάνιας είναι να καταστεί αναγνωρίσιμο  και λειτουργικό ένα διακριτικό σήμα για τους γονείς και τους συνοδούς αυτιστικών και ατόμων με νοητική αναπηρία, με την προσδοκία να τους παραχωρείται προτεραιότητα σε χώρους όπου υπάρχει αναμονή.

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το επιτυχημένο σεμινάριο « Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο και το παρακολουθήσει με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω νέας πλατφόρμας ή δια ζώσης.

Ο κόσμος γύρω μας-2024 ξανά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ο κύριος Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, Διδάκτωρ Μαθηματικών, και ο Βαγγέλης Φυτόπουλος σας προσκαλούν σε μια συναρπαστική παράσταση που χρησιμοποιεί απλά καθημερινά αντικείμενα για να απεικονίσει τους νόμους της φύσης αποδεικνύοντας πως αυτοί αποτελούν τη βάση του σύγχρονου κόσμου μας!

Η παράσταση έχει διάρκεια περίπου 60 λεπτών και είναι ιδανική για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους δασκάλους τους και τους γονείς τους! Σας περιμένουμε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, 11:00 π.μ., στην πιο ζωντανή, διασκεδαστική και παράλληλα μορφωτική παράσταση της άνοιξης του 2024!

Πρακτικά Σεμινάρια Ξηράς Δόμησης – Γυψοσανίδας, με Γερμανική Πιστοποίηση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Πρακτική εκπαίδευση και αναγνωρισμένο δίπλωμα παρέχουν τα τρία σεμινάρια Ξηράς Δόμησης – Γυψοσανίδας που υλοποιούν σε ειδικά εργαστήρια κατασκευών οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αξιοποιώντας παράλληλα, σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες και μεθοδολογίες.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών Σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης (Σεπτέμβριος 2024) προκειμένου να αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο δίπλωμα του «Τεχνίτη Ξηράς Δόμησης» από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Φρανκφούρτης υπό την επιστασία του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Χρώματος, Διαμόρφωσης και Προστασίας Κτηρίων της Γερμανίας.

Συζητώντας για την τοπική ιστορία | Νέες τάσεις και κατευθύνσεις στην ιστοριογραφία της Κρήτης

Με αφορμή την πλούσια ερευνητική παραγωγή στο επίπεδο της τοπικής ιστορίας κατά τα τελευταία χρόνια, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών/Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα ΓΑΚ Ηρακλείου, οργανώνει έναν κύκλο παρουσιάσεων για την προβολή της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας στο ευρύτερο κοινό.

Πρόσκληση σε Δημόσια Κλήρωση για την επιλογή Νοσηλευτών/τριων που δεν εργάζονται στο δημόσια τομέα για τη λήψη Ειδικότητας

Πρόσκληση σε Δημόσια Κλήρωση για την επιλογή Νοσηλευτών/τριων που δεν εργάζονται στο δημόσια τομέα  για τη λήψη Ειδικότητας α) Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, β) Χειρουργικής Νοσηλευτικής, γ) Ογκολογικής Νοσηλευτικής δ) Παθολογικής Νοσηλευτικής, και ε) Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής

«ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», Ηράκλειο, με HER-autism. Καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη μη ορατή αναπηρία

Σειρά του Ηρακλείου, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00 στο αίθριο της Λότζια, να υποδεχτεί την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη μη ορατή αναπηρία, «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ». Η καμπάνια διενεργείται από εθελοντές πολίτες για πολίτες και οργανώνεται σε 30 πόλεις της επικράτειας στην παρούσα χρονική στιγμή.

Σεμινάριο «Wine World & Food Wine Pairing» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένα σημαντικό σεμινάριο για επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου, αλλά και όσους ενδιαφέρονται ν’  αποκτήσουν γνώσεις για τον οίνο, την εμφιάλωση και τον συνδυασμό του με το φαγητό, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πρόσκληση εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής Αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων Ειδικευόμενων Νοσηλευτών/τριων για πέντε ειδικότητες

Σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης Γ6α/Γ.Π.οικ. 2247(ΦΕΚ 1003/Β’/09-02-2024) ανακοινώνουμε την έναρξη υποβολής Αιτήσεων για την κάλυψη των κενών θέσεων Ειδικευομένων Νοσηλευτών /τριων για τη λήψη ειδικότητας:

1) Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής,

2) Χειρουργικής Νοσηλευτικής,

3) Ογκολογικής Νοσηλευτικής

4) Παθολογικής Νοσηλευτικής, και

5) Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής», 

έως και την 19η.02.2024.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«επιστήμονας δε γεννιέσαι, γίνεσαι» vol.2 - εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη και σάς προσκαλεί να συμμετέχετε στην στρογγυλή τράπεζα και στα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 11:00π.μ, στον χώρο της Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,  στη Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου στον Κόλπο του Δερματά.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένα από τα πιο χρήσιμα σεμινάρια για την ευκολότερη προσέγγιση πελατών στον κόσμο του διαδικτύου διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, παρέχοντας στους συμμετέχοντες όλα τα  σύγχρονα εργαλεία Social & Digital Media Marketing.

Σεμινάριο «Βασικές δεξιότητες Barista» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το επιτυχημένο σεμινάριο «Βασικές δεξιότητες Barista» διοργανώνει  εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, για νέους επαγγελματίες και για εκείνους, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή κατάρτιση των συμμετεχόντων,  ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει ποιοτικά προϊόντα, παρασκευασμένα με τον κατάλληλο τρόπο και τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες.

Ανακοινώθηκαν νέα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» & Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Ο κύκλος μαθημάτων Γίνε Ήρωας του διαδικτύου στηρίζει τα μηνύματα και το σκοπό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ενός καλύτερου διαδικτύου, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, σεβασμό, κριτική και δημιουργικότητα. Στην καλλιέργεια αυτών ακριβώς των δεξιοτήτων στοχεύουν και οι δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνονται στα δυο εγχειρίδια που στηρίζονται τα μαθήματα του Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου.

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» το κεντρικό μήνυμα εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» το κεντρικό μήνυμα εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024
Εκδήλωση με συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας
Βραβεύτηκαν οι μαθητές των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών

Σήμερα, σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 για 21η συνεχόμενη χρονιά! Εκατομμύρια άνθρωποι – κάτω από την ομπρέλα των οργανισμών INSAFE/INHOPE και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Στο επίκεντρο και της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου βρέθηκε η στρατηγική BIK+ και η πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) που στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά προστατεύονται, γίνονται σεβαστά και ενδυναμώνονται στο διαδίκτυο.

 

Επίσκεψη - ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας από τη Βικέλειο Μορφωτική Εταιρεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας ( Β.Μ.Ε) ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας ότι διοργανώνει επίσκεψη –ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, κόλπος Δερματά), που θα συνδυαστεί και με το κόψιμο της βασιλόπιτας της Εταιρείας στο café-restaurant Marina (λεωφόρος Νεάρχου, ενετικό λιμάνι).

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που ακολουθεί.

Σεμινάριο «Διακόσμηση σε επαγγελματικούς χώρους και βιτρίνες - visual merchandising» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο, με όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη διακόσμηση βιτρίνας και καταστημάτων, με πιο ελκυστικό και πρωτότυπο τρόπο, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για όσους θέλουν να μάθουν τα εργαλεία για καλαίσθητες βιτρίνες που μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Νέο σεμινάριο για την απόσταξη, την επεξεργασία και την κατανάλωση της τσικουδιάς Κρήτης διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για οινολόγους, οινοποιούς, παραγωγούς αποσταγμάτων, ιδιοκτήτες / υπαλλήλους καταστημάτων εμπορίας αλκοολούχων ποτών, bartenders και λάτρεις του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης.

Μια μέρα με τον Κάρολο Δαρβίνο στο Ηράκλειο Κρήτης. Eκδήλωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μια σειρά από καλά ριζωμένες σήμερα απόψεις περί φυσικής επιλογής και εξέλιξης των ειδών χρωστούν τη θεμελίωσή τους στην εμβληματική μορφή της βιολογίας, τον Κάρολο Δαρβίνο. Ο μεγάλος φυσιοδίφης και διανοητής ήταν εκείνος που «εμβολίασε» την επιστημονική σκέψη με νέα δεδομένα μακριά από δεισιδαιμονίες και θρησκευτικές αγκυλώσεις, εμπνέοντας γενιές και γενιές επιστημόνων μέχρι σήμερα.

Με αφορμή τον εορτασμό της Darwin Day 2024 (12/02), ημέρα γενεθλίων του Κάρολου Δαρβίνου, η Ελληνική Εξελικτική Εταιρεία (Ελ.Εξ.Ε.) διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση για το κοινό με τίτλο: «Κάρολος Δαρβίνος: ένας ξεπερασμένος διανοητής ή ένας διαχρονικός influencer της επιστήμης;», το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο, στις 18:00.

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Xρήση τεχνολογιών ΑΙ από παιδιά και εφήβους


Το Διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, παρέχοντάς μας απεριόριστες ευκαιρίες, δυνατότητες σύνδεσης και επικοινωνίας αλλά ενέχει και κινδύνους. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και διευρύνεται η χρήση της από ενήλικους και ανήλικους τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη ενημέρωσης και αφύπνισης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Σε λίγες μέρες, την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως θα γιορτάσουν την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Εκατομμύρια άνθρωποι για άλλη μια χρονιά την ερχόμενη Τρίτη θα ενώσουν τη φωνή τους για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πώς όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.
Την ευθύνη εορτασμού της Ημέρας στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος του INSAFE/INHOPE στην Ελλάδα.

 

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ Θήρας

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας για Ιατρούς Συνεργάτες της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ για έως ένα έτος, με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου να υποστηρίξουν την παροχή των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών στο ΓΝ Θήρας

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας για Ιατρούς της ειδικότητας Παιδιατρικής (με εμπειρία στα νεογνά) για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ για έως ένα έτος, με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου να υποστηρίξουν την παροχή των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι συνεργάτες καλούνται να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους για σύναψη συνεργασίας με την Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.-Γ.Ν.Θ. σε κλειστό φάκελο στο χρονικό διάστημα από 30/01/2024 έως και 02/02/2024, ώρα 14.00

Ενημερωτική Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Erasmus+ τίτλο « Distance Educator » στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024  ενημερωτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τον τίτλο « Distance Educator », στις εγκαταστάσεις τους επι της οδού Ικάρου και Αρχιμήδους 1, στην Νέα Αλικαρνασσό.

Σεμινάριο Ηλεκτροσυγκολλητών με διεθνή κατοχύρωση International Fillet Welder for MMA & TIG (Tungsten Inert Gas)

Οι Τεχνικές σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών που οδηγεί σε πιστοποίηση με παγκόσμια κατοχύρωση.

Σεμινάριο «Δίκτυα οπτικών ινών - Κατασκευή, συντήρηση και αντιμετώπιση βλαβών» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένα πλήρως εργαστηριακό σεμινάριο σε πραγματικές συνθήκες για όσους εργάζονται σε τηλεπικοινωνιακά έργα, για ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες ασθενών ρευμάτων, για εγκαταστάτες δομημένης καλωδίωσης, για τεχνικούς Η/Υ και ηλεκτρονικούς, δημιούργησε και υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σεμινάριο «Ιταλική Γλώσσα στον Τουρισμό Ι» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Νέο σεμινάριο, διάρκειας 30 ωρών, για όσους επιθυμούν να επικοινωνούν με ευχέρεια στα ιταλικά στον χώρο της εργασίας τους, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του τουρισμού όλων των ειδικοτήτων οι οποίες/οι θέλουν να κατακτήσουν το αρχικό επίπεδο επικοινωνίας στην ιταλική Γλώσσα.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στα «Greek Tourism B2B Workshops» σε ΤΣΕΧΙΑ – ΚΟΥΒΕΪΤ – ΑΙΓΥΠΤΟ

Άνοιγμα σε 3 νέες τουριστικές αγορές επιχειρεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα να  δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή για να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις.

Στατιστικά στοιχεία 2023 Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr και Γραμμής Βοήθειας Help-line.gr

H αύξηση των καταγγελιών για υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης (CSAM, CSEM) κατά 5,4% σε σχέση με πέρυσι και η αύξηση των κλήσεων για αναζήτηση βοήθειας διαχείρισης τέτοιων περιστατικών είναι δυο από τα σημαντικότερα στοιχεία που προκύπτουν από τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr και της γραμμής βοηθείας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Σεμινάριο «Οίνος και Service» από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ένα πρακτικό σεμινάριο για το κρασί και τη σωστή διαχείρισή του διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.

Δωρεάν «ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις - μέλη του

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διαθέτει στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις - μέλη του, δωρεάν ψηφιακή υπογραφή, στο πλαίσιο του νέου έργου  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρηματικότητας»  της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Η αίτηση απόκτησης γίνεται από την εφαρμογή που βρίσκεται στη διεύθυνση  https://services.businessportal.gr/ με τους κωδικούς Γ.Ε.ΜΗ της  επιχείρησης.   Από το μενού  επιλέγουμε «Διάθεση ψηφιακής υπογραφής», «Υποβολή αίτησης», «Ταυτοποίηση Χρήστη».

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market, απευθύνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οργανώνοντας για άλλη μια φορά τις επιτυχημένες δια ζώσης επιχειρηματικές συναντήσεις.

Σεμινάριο «Airbnb – Πλήρης Οδηγός» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το επιτυχημένο σεμινάριο «Airbnb – Πλήρης Οδηγός» διοργανώνει και πάλι το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν  τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τη διαχείριση ακινήτων μέσω της πλατφόρμας  Airbnb και κατ’ επέκταση άλλων συστημάτων διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιώτες - ιδιοκτήτες ακινήτων, που θέλουν να αξιοποιήσουν τουριστικά την κατοικία τους και ν΄ αποκτήσουν γνώσεις για την διαχείριση ακινήτων και τη βραχυχρόνια μίσθωση, καθώς και σε άτομα που θέλουν να ν΄ αναλάβουν διαχειριστές ακινήτων Airbnb, ως πρώτη επαφή και βάση για την μετέπειτα πορεία τους.

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους πραγματοποίησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, των εργαζομένων και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο υπολογιστών  για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις 5 ενότητες word – excel – windows -Internet - powerpoint,  αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες στην καθημερινότητά τους και θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες διεξάγονται σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills.

Σεμινάριο «Δημιουργία προϊόντων Τουρισμού Εμπειρίας» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν στον τουρισμό εμπειρίας, δημιούργησε και υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το πρωτότυπο σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, μουσειοπαιδαγωγούς, ξεναγούς και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες του ή να εξασφαλίσει παράλληλη απασχόληση.

«Μην το κυνηγάς! Φωτογράφισε ή ζωγράφισέ το!» Διαγωνισμός Ορνιθοπαρατήρησης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης- Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας έναν εύθραυστο κόσμο: Πουλιά της Ελλάδας και της Κύπρου» που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο μουσείο, προκηρύσσουν διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα τα πτηνά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια και ανήκουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αρκεί να μην έχουν δεσμούς συγγένειας με συνεργάτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ή του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη (οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μετατροπή υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου σε άλλο τύπο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μετατροπή υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου σε άλλο τύπο στην ΠΕ Ηρακλείου:

Το ευρωπαϊκό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα E-DEI in VET πραγματοποίησε την τελική συνάντηση στη Novara της Ιταλίας και ξεκινά την παραγωγή των εκπαιδευτικών βίντεο

 

Δελτίο τύπου

Ηράκλειο, 05-01-2024

Το ευρωπαϊκό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα E-DEI in VET πραγματοποίησε την τελική συνάντηση στη Novara της Ιταλίας και ξεκινά την παραγωγή των εκπαιδευτικών βίντεο.

E-DEI in VET

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «E-DEI in VET», μια πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ CSCI από ΙΤΑΛΙΑ και του ΚΔΒΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ( ERASMUSLEARN) από Ελλάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια κομβική συνάντηση στη Novara της Ιταλίας. Αυτή η σημαντική συνάντηση σηματοδοτεί μια κρίσιμη μετάβαση στην επόμενη φάση του έργου – τη δημιουργία μιας σειράς εκπαιδευτικών βίντεο με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ένταξης (DEI) στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (VET) σε όλη την Ευρώπη.

Η συνάντηση στη Novara συγκέντρωσε τους εταίρους του έργου, την CSCI, με έδρα τη Novara της Ιταλίας, και το ΚΔΒΜ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ( ERASMUSLEARN) , από το Ηράκλειο Κρήτης της Ελλάδας. Αυτή η εκδήλωση ήταν η ολοκλήρωση των συλλογικών προσπαθειών που ανέλαβαν οι δύο οργανισμοί για την προώθηση της ατζέντας της DEI στην ΕΕΚ. Το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα σχόλια που ελήφθησαν για το εγχειρίδιο E-DEI, ένα βασικό αποτέλεσμα του έργου, και ο σχεδιασμός για το επερχόμενο στάδιο παραγωγής βίντεο. Το εγχειρίδιο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό, προσφέροντας ολοκληρωμένη και πρακτική καθοδήγηση για την ενσωμάτωση της DEI στην ΕΕΚ.

"Η τελική συνάντηση στη Novara δεν ήταν απλώς ένα ορόσημο, αλλά μια βάση εκκίνησης για την επόμενη συναρπαστική φάση του έργου E-DEI in VET", δήλωσε η διευθύντρια της Ολοκλήρωση, Αμαλία Νινιράκη. "Η θετική ανταπόκριση στο εγχειρίδιο έχει θέσει ισχυρά θεμέλια και είμαστε τώρα έτοιμοι να φέρουμε αυτές τις αρχές σε ένα ευρύτερο κοινό μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών βίντεο."

Χρηματοδοτούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το έργο «E-DEI in VET» στοχεύει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επαγγελματική εκπαίδευση, προάγοντας περιβάλλοντα που καταργούν αποκλεισμούς και σέβονται τη διαφορετικότητα. Η επερχόμενη σειρά βίντεο θα εμβαθύνει σε διάφορες πτυχές της DEI, παρέχοντας ένα ελκυστικό και προσιτό μέσο για να συμπληρωθεί το εγχειρίδιο.

"Αυτά τα βίντεο θα χρησιμεύσουν ως ζωτικό εργαλείο στην αποστολή μας να ενσωματώσουμε τις αρχές της DEI στην εκπαίδευση ΕΕΚ", πρόσθεσε η Barbara Tosi, διευθύντρια της CSCI. «Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή στις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές τους επιδιώξεις».

Καθώς το έργο προχωρά, CSCI και η Ολοκλήρωση παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους για τη δημιουργία περιβαλλόντων μάθησης χωρίς αποκλεισμούς όπου κάθε μαθητής μπορεί να ευδοκιμήσει. Ενημερώσεις για την πρόοδο του έργου και την κυκλοφορία της σειράς βίντεο θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα "E-DEI in VET" και για να ενημερώνεστε για τη σειρά βίντεο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://edeiinvet.csciformazione.eu/.

Ενημερώση της Κ.Ομ.Υ. Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τις δειγματοληψίες στην πλ.Ελευθερίας

Ενημερώνουμε ότι από τις 3/1/2023 θα ανοίξει ξανά το σημείο δειγματοληψίας στην Πλατεία Ελευθερίας, στο άγαλμα Ελευθέριου Βενιζέλου, και θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή με ωράριο 08:30-19:30.

Προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα - Ενημερωτικό TV σποτ Υπ.Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Με κεντρικό μήνυμα «Προετοιμαζόμαστε. Ενημερωνόμαστε. Προστατευόμαστε» το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρουσιάζει το νέο του ενημερωτικό spot (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό) με οδηγίες προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο, 18.09.2021, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της κύριο Παύλο Κοτσώνη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός και η Αντιπρόεδρος, της ΕΚΙΜ κυρία Κλαίρη Μιτσοτάκη.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έγινε παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κυρίου Γρηγόρη Πασπάτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Αριστέας Πλεύρη και της Αντιδημάρχου Παιδείας, κυρίας Στέλλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της διαθήκης του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη:

Περιβαλλοντική Εθελοντική Δράση απο τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς»

Στο ιερό βουνό του Γιούχτα, λίγο πριν την κορυφή, εκεί κοντά που επιλέγουν οι γύπες να φτιάξουν τις φωλιές τους, στη θέση Χωστό Νερό, βρέθηκαν την Κυριακή 16/5/2021 τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς».

Σε μια καταπληκτική θέση, που προσφέρει εξαιρετική θέα και που δεκαετίες τώρα αποτελεί την φυσική ταϊστρα των γυπών που υπάρχουν στην περιοχή, διαπιστώθηκε από την ομάδα η συγκέντρωση πολλών απορριμμάτων, που δεν τιμούν κανένα.

Έτσι την Κυριακή με πολύ κέφι και κάθε μέτρο ατομικής προστασίας οι εθελοντές του «Φίλιου Ζευς» ανέλαβαν δράση καθαρισμού της περιοχής. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο και η δράση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της περιοχής «Μάζεψε τα σκουπίδια σου, το χώρο μην ρυπαίνεις, το δάσος να’ ναι καθαρό, όταν εσύ βολτέρνεις!».

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE