inner image

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε ΠΟΑ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική

Η επιστροφή του ΠΟΑ στην Γ΄ Εθνική είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για τη συνοικία του Ατσαλένιου όσο για το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου συνολικά. 

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος υπήρξε μια κορυφαία μορφή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Το μουσικό του έργο σφράγισε εδώ και δεκαετίες την πορεία του τόπου μας, συντρόφευσε και εγκαρδίωσε τους Έλληνες στα δύσκολα χρόνια της Επτάχρονης Δικτατορίας (1967-1974). 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για χιλιάδες νέους και νέες,  και για τις οικογένειές τους. Είναι η ολοκλήρωση της μακράς και επίμοχθης διαδρομής στις σχολικές αίθουσες και η αφετηρία για την κατοπινή  κατάκτηση των επιστημονικών γνώσεων στα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού» και τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης»

Η επέτειος των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού», συνδεδεμένη με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί ορόσημο στην πορεία του σύγχρονου κόσμου. Χρειάστηκαν αμέτρητες θυσίες, αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού και αυταπάρνησης, για την λύτρωση από το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού, που είχε απλωθεί και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, από το 1886, συμβολίζει και ταυτίζεται με τον αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και της προοπτικής ενός καλύτερου μέλλοντος.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Νίκου Τούλη

Ο Νίκος Τούλης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του αθλητισμού που έφυγε σήμερα από κοντά μας, αφήνει ουσιαστικές παρακαταθήκες από την διαδρομή του στο κρητικό μπάσκετ. Τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και ως προπονητής των ομάδων, ΓΕΗ, Εργοτέλη, Ηροδότου, ΟΦΗ, και «Ηρακλείου» – τον  σύλλογο στον οποίο αφιέρωσε  26 από τα 40 χρόνια της αθλητικής του πορείας, ήταν εκείνος που τον οδήγησε στην κορυφαία κατηγορία.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός, υπόδειγμα ήθους και δημιουργικής παρουσίας. Έδωσε πολλά και ασφαλώς θα προσέφερε περισσότερα. Το κενό  που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Θεοχάρη Δετοράκη

Ο Θεοχάρης Δετοράκης, ανήκει στην χορεία των προσωπικοτήτων που διεμόρφωσαν τον σύγχρονο πολιτισμό του τόπου μας.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Πρωτοχρονιά

Το 2022 υπήρξε μια χρονιά που καθορίστηκε, κυρίως, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γεγονός που συνέτριψε βεβαιότητες για την ειρηνική πορεία του σύγχρονου κόσμου. Οι συνέπειες ήταν, και είναι, οδυνηρές, όχι μόνο για την ανεξάρτητη Ουκρανία που ζει τις ζοφερές, απρόκλητες επιθέσεις του καθεστώτος Πούτιν, αλλά και για την δημοκρατική Ευρώπη. Η χώρα μας, είχε επιπροσθέτως να αντιμετωπίσει και την ασταμάτητη, πέραν κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου, παραβατική δράση της Τουρκίας.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Χαράς Αθανασάκη

Η Χαρά Αθανασάκη, καταξιώθηκε στην κοινωνία μας με την δημιουργική συμμετοχή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρώτη γυναίκα Νομάρχης Ηρακλείου. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τα Χριστούγεννα

Εορτή της αγάπης, της ελπίδας και της αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα. Εορτή που ενδυναμώνει τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον, με ειρήνη στον κόσμο, πνευματική ανάταση, σεβασμό προς τον κάθε άνθρωπο.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Άννας Λόντου

Η Άννα Λόντου, κληρονόμος του Γιώργου Σεφέρη, συνδέθηκε με το Ηράκλειο και την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς, με αδιάκοπο ενδιαφέρον και αγάπη, ολοκλήρωσε την ανεκτίμητη προσφορά της βιβλιοθήκης και του διπλωματικού αρχείου τού Νομπελίστα ποιητή, που δώρισε η μητέρα της Μαρώ Σεφέρη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης παρευρεύθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, υπήρξε ένα κορυφαίο γεγονός στην σύγχρονη ελληνική Ιστορία.

     Με την αντίσταση στο τυραννικό καθεστώς των Συνταγματαρχών, φοιτητές και απλοί πολίτες, υπερασπίστηκαν αξίες και ιδανικά, αγωνίστηκαν, με βαρύ προσωπικό τίμημα, για την επάνοδο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

Η εορτή του Αγίου Μηνά, αποτελεί για το Ηράκλειο ημέρα ιδιαίτερης σημασίας, πάνδημης σύναξης και θρησκευτικής ανάτασης.

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Μαρκόπουλου

Ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Μαρκόπουλου, αποτελεί για όσους τον γνωρίσαμε, συνδεθήκαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, ισχυρό πλήγμα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού και της συλλογικής μας μνήμης. Στις επάλξεις τού αγώνα, ο λαός μας υπερασπίστηκε με ηρωισμό: την ελευθερία, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του. Πολέμησε με σθένος ακατάβλητο για την ανεξαρτησία της χώρας μας, απέναντι στην βία των φασιστικών δυνάμεων. Η αντίσταση της Ελλάδας στον ολοκληρωτισμό, επηρέασε πολλαπλώς τις εξελίξεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε Λιμενάρχη Ηρακλείου για την προαγωγή του σε βαθμό Πλοιάρχου

Τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιο Δουβή για την προαγωγή του στον βαθμό του Πλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συνεχάρη τηλεφωνικά το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συγχαρητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τη νέα διεθνή διάκριση του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στελεχώθηκε από το ξεκίνημά του με υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, θέτοντας τα θεμέλια μιας ανάλογης πορείας.  Η κορυφαία θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, και η ιδιαίτερη διακεκριμένη κατάταξη στην λίστα Times Higher Education, World University Rankings 2022, αποτελεί δικαίωση αυτής της διαδρομής και κίνητρο για να συνεχιστεί η πολύτιμη προσφορά του στην κοινωνία μας.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στον νέο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο Βερνιδάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο Βερνιδάκη , κατά την οποία τον συνεχάρη για την εκλογή του, είχε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Στην αφετηρία της, εύχομαι καλή πρόοδο και δημιουργική πορεία, σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες. Εύχομαι, συνάμα, δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για την εξαιρετικά σημαντική αποστολή που αναλαμβάνουν.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Δημήτρη Γιαννουλάκη

Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης τόσο στην επαγγελματική όσο και στην πολιτική του διαδρομή διακρίθηκε για το ήθος, την εργατικότητα, την σοβαρότητα, την ευγένεια του χαρακτήρα του καθώς και για την ανιδιοτελή αγάπη και τη διάθεση προσφοράς του στο Ηράκλειο και την Κρήτη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Συγχαίρω θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατόρθωσαν —έπειτα από πολύχρονη, δύσκολη και απαιτητική πορεία σχολικής προετοιμασίας και εξετάσεων— να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό, αποτελεί αφετηρία για την κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης αλλά και για νέες, ουσιαστικές εμπειρίες στην ζωή. Εύχομαι καλή δύναμη και για την απόκτηση του πανεπιστημιακού τους πτυχίου. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων»

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, επισημαίνει οικουμενικά το κορυφαίο ζήτημα των επιπτώσεων από τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές και τις βίαιες εκτοπίσεις πληθυσμών, που βιώνει η ανθρωπότητα – και ιδιαιτέρως η ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή.    

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Τελετή Μνήμης στη Στοά «Μακάσι»

Τιμούμε την θυσία των ανθρώπων που φυλακίστηκαν στην Στοά «Μακάσι». Ο ιστορικός αυτός χώρος, θα αποτελεί πάντα τόπο Μνήμης για την αντιστασιακή δράση και τα μαρτύρια των Κρητικών, κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προβάλλει, σε οικουμενικό επίπεδο, την ανάγκη δράσεων και άμεσων πρωτοβουλιών  για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποτελεί την ολοκλήρωση μιας κοπιαστικής προσπάθειας ετών, για τους μαθητές και τους καθηγητές τους, και την αφετηρία για την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Γερμανική επίθεση στην Κρήτη, κατά την 20ή Μαΐου 1941, υπήρξε το ξεκίνημα της πολύχρονης αντίστασης των κατοίκων του νησιού μας στον φασισμό και στην βαρβαρότητα. Οι μακραίωνοι αγώνες των Κρητών για Ελευθερία και Ειρήνη,  είχαν χαλυβδώσει μέσα του την φιλοπατρία, το φρόνημα της τόλμης και της αυτοθυσίας. Μαζί με τις ολιγάριθμες συμμαχικές δυνάμεις που είχαν μείνει στην Κρήτη, με ελάχιστα όπλα, χωρίς προετοιμασία και οργάνωση, σε συγκρούσεις σώμα με σώμα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αντιμετώπισαν με γενναιότητα τους πάνοπλους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συμφορές που γνώρισε ο Ελληνισμός κατά την ιστορική του διαδρομή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Η χώρα μας έχει το προνόμιο να διαθέτει καταρτισμένο Νοσηλευτικό προσωπικό, με ξεχωριστές ικανότητες, και συγκινητική αφοσίωση στα καθήκοντά του. Είναι οι άνθρωποι που συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόληψη, στην περίθαλψη και στην αποκατάσταση των ασθενών, είναι εκείνοι οι οποίοι παρέχουν σε κάθε τομέα της υγείας –που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, εξαιτίας της πανδημίας και των βαρύτατων επιπτώσεών της– τις γνώσεις, την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη, και την ψυχική τους δύναμη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού και την Ημέρα της Ευρώπης

Η 9η Μαΐου του 1945, σηματοδότησε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ως επέτειος Μνήμης των Αγώνων της Ελλάδας και των άλλων δημοκρατικών χωρών εναντίον των φασιστικών δυνάμεων, σηματοδοτεί και τις δικές μας ευθύνες εμπρός στους κινδύνους και στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

Η «Εορτή της Μητέρας» –συμβολική ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς της–  δεν αποτελεί ένα συμβατικό  γεγονός. Στο πρόσωπο κάθε μητέρας τιμάμε την ανιδιοτελή αγάπη, την αφοσίωση, το σθένος, αλλά και τον μόχθο και τις στερήσεις που δοκίμασε αφιερωμένη στην ανατροφή των παιδιών της.  Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ζωή, με το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον του κόσμου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Πέτρο Μηλιαράκη

 Ο αιφνίδιος θάνατος του Πέτρου Μηλιαράκη, αποτελεί  πλήγμα για την κοινωνία του Ηρακλείου, ιδιαίτερα για όσους συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Είχε διακριθεί όχι μόνο για τους  δημοκρατικούς αγώνες του, αλλά και για την βαθιά γνώση της Νομικής επιστήμης, ενώ χειρίστηκε επιτυχώς κρίσιμα ζητήματα και εθνικά θέματα στα Ανώτατα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Συγγραφέας και πολιτικός όπου και αν έδρασε έθεσε την σφραγίδα της επιστημονικής του επάρκειας και της ανθρώπινης ποιότητας. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Αριστέας Κριτσωτάκη

Η Αριστέα Κριτσωτάκη,  χαράκτρια, σκηνογράφος, και καθηγήτρια στην Ανωτάτη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ιταλίας, υπήρξε μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης Τέχνης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στον Δήμο Ηρακλείου, δεν έχουμε σταματήσει να διεκδικούμε προσλήψεις μονίμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας.

Βρισκόμαστε και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, συμπαραστάτες στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.  

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάσχα

Το Πάσχα, με το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως, της υπέρβασης των δεινών της ζωής, με την προσδοκία για έναν κόσμο ειρηνικό, πιο δίκαιο, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, εξακολουθεί να νοηματοδοτεί τον κόσμο, να φωτίζει το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Η επέτειος του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, συνδέεται πάντα με το ξεκίνημα μιας ζοφερής ιστορικής περιόδου για την Ελλάδα, με διαρκείς παραβιάσεις του Συντάγματος, με νόθευση των δημοκρατικών θεσμών, με κοινωνική οπισθοδρόμηση, και αμείλικτες πολιτικές διώξεις. Η επτάχρονη παρουσία των πραξικοπηματιών έκλεισε τον κύκλο της με την τραγωδία της Κύπρου. Γεγονός που δεν πρέπει να ξεχνάμε, καθώς η Δικτατορική κυβέρνηση έδωσε το πρόσχημα στους Τούρκους, να αποβιβάσουν στρατό κατοχής σε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού. Ζήτημα ανεπίλυτο ως σήμερα.  

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του Γιώργου Μεσσαριτάκη

Ο Γιώργος Μεσσαριτάκης, παράλληλα με την σκληρή δουλειά στην οικοδομή, ακολούθησε ολοζωής τον δρόμο των κοινωνικών αγώνων: ως συνδικαλιστής, ως Δημοτικός σύμβουλος, ως πρώτος Πρόεδρος της «Ένωσης Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου». Θα μείνει στην μνήμη μας για το σθένος, την κοινωνική του εγρήγορση, τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιάννη Τζωρτζάκη

Ο Γιάννης Τζωρτζάκης, ως αρχιμουσικός και διευθυντής της Δημοτικής Φιλαρμονικής, και ως δάσκαλος στην Μουσική Σχολή της, ανήκει στην σύγχρονη Ιστορία του Ηρακλείου.  Συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της οικογένειας Τζωρτζάκη στον ίδιο χώρο, πλούτισε τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, επί δεκαετίες.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η «Παγκόσμια Ημέρα Υγείας», αναδεικνύοντας συμβολικά την σημασία αυτού του ύψιστου αγαθού, δίδει συνάμα την δυνατότητα να συλλογισθούμε τα μεγάλα βήματα της ανθρωπότητας στην ιατρική επιστήμη, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, στους τομείς: της πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας ασθενειών και κάθε άλλου ζητήματος υγείας.

Συγχαρητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εκλογή Νεκτάριου Ταβερναράκη ως Προέδρου του ΕΙΤ

Η εκλογή του Νεκτάριου Ταβερναράκη, στην θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), αποτελεί μεγάλη τιμή, για την Ελλάδα, για την Κρήτη, για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στην ανάπτυξη του οποίου, ο ίδιος, ως Πρόεδρός του, έχει καθοριστική συμβολή. Η εκλογή αυτή συνιστά, συνάμα, και μια ακόμη διεθνούς κύρους καταξίωση της λαμπρής επιστημονικής του πορείας.  

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, τον συγχαίρω θερμώς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 25η Μαρτίου

Μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου τιμούμε ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός διεθνώς, την έναρξη της Επανάστασης του 1821. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην σύγχρονη, απαιτητική και πολυσύνθετη εποχή, η γυναίκα: ως μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, και ως εργαζόμενη, συμμετέχει και προσφέρει, εξ ίσου με τον άνδρα, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνία. Με τις ικανότητές της επαναπροσδιόρισε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, συμβάλλοντας καθοριστικά στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στην οικονομική πρόοδο.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Κώστα Γραμματικάκη

Ο Κώστας Γραμματικάκης συνέδεσε άρρηκτα την ζωή του με την πορεία του Ηρακλείου, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. 

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Χρήστου Αγγουράκη

Ο Χρήστος Αγγουράκης υπήρξε μια εμβληματική μορφή για τον αθλητισμό της Ελλάδος, με επτά συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και πολλές μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Γεννημένος στο Ηράκλειο, υπηρέτησε πιστά το Ολυμπιακό Πνεύμα καθώς και το Παραολυμπιακό κίνημα από διάφορες θέσεις, αποτελώντας ένα διαχρονικό παράδειγμα ήθους και συνέπειας. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του. 

Συγχαρητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Συγχαίρω θερμώς τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.  Πρόδρομο για την εκλογή του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, υπηρέτησε με σθένος και αποφασιστικότητα την Δικαιοσύνη, σε εποχές δύσκολες και σκοτεινές για την Ελλάδα. Μεταγενέστερα, κατά την θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπήρξε συνεπής στις αρχές και στις αξίες του, αφοσιωμένος στην Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Η Εκκλησία της Κρήτης, απέκτησε τον νέο της Ιεράρχη. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος είναι μια προσωπικότητα με πολυετή προσφορά στην Ορθοδοξία και στην κοινωνία του τόπου μας, με ισχυρή θεολογική παιδεία και διαρκή αφοσίωση σε αρχές και αξίες.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Στέλιου Καστρινάκη

Η απώλεια του Στέλιου Καστρινάκη, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όσους τον γνωρίσαμε και συμπορευθήκαμε μαζί του.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Πρωτοχρονιά 2022

Υποδεχόμαστε το 2022 με την προσδοκία μιας καλύτερης χρονιάς: με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Οφείλουμε και πάλι, την νέα χρονιά,  να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Με συλλογική προσπάθεια, με ενότητα: μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών, να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στο παρόν και στο μέλλον.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

 

Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε μια προσωπικότητα που τίμησε την δημόσια ζωή της χώρας μας επί δεκαετίες, φθάνοντας έως το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα. 
Από τη νεότητά του συνδέθηκε με την ιστορική πορεία της Ελλάδας, αγωνιζόμενος για τα υψηλά ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

 

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τα Χριστούγεννα

Η έλευση των Χριστουγέννων, συνδέεται πάντα με τις υψηλές αξίες της αγάπης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, και της ειρήνης. Η μεγάλη Εορτή της Χριστιανοσύνης ξαναφέρνει στους ανθρώπους την προοπτική και την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο μέλλον.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

Η «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» είναι σημείο αναφοράς στον καθημερινό τους αγώνα: για σεβασμό των δικαιωμάτων τους, για ίσες ευκαιρίες, για βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους, και για την ουσιαστική ένταξή τους στους εργασιακούς χώρους. Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, να υλοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην δημόσια ζωή.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Συμμετέχουμε στην απογραφή, δυναμώνουμε το Ηράκλειο»

Συμπολίτες

Στην απογραφή πληθυσμού που συνεχίζεται, είναι  κρίσιμο να συμμετέχουμε όλοι.

Το Ηράκλειο τα τελευταία δέκα χρόνια, παρά τις ποικίλες αντιξοότητες, όχι απλώς άντεξε, μα μεγάλωσε κιόλας, αναπτύχθηκε και απέκτησε τον  δικό του βηματισμό, την δική  του  ξεχωριστή δυναμική

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 108η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Χανιά, την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου με αφορμή και την Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944)

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), διέσωσε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, στην αναμέτρησή τους με πάνοπλους κατακτητές.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός «Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη απέναντι στη βία»

Η σωματική ή ψυχολογική βία εναντίον των γυναικών —φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια— αποτελεί πράξη αποτρόπαιη, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις αξίες της σύγχρονης πολιτισμένης κοινωνίας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου, σαράντα οκτώ χρόνια από τον Νοέμβριο του 1973, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αυταπάρνησης και αγώνα κατά της τυραννίας, ορόσημο στην πορεία του νέου Ελληνισμού.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του πολιούχου Αγίου Μηνά

Η εορτή του Αγίου Μηνά, αποτελεί ημέρα θρησκευτικής ανάτασης, και ιστορικής μνήμης, καθώς, από το 1862, που θεμελιώθηκε ο ναός του, στο Τουρκοκρατούμενο ακόμη Ηράκλειο, ταυτίστηκε με την πορεία της πόλης μέσα στον χρόνο, και έγινε διαρκές σημείο αναφοράς και ελπίδας για την κοινωνία του τόπου μας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο της νεότερης ελληνικής Ιστορίας και αφετηρία ενός μεγάλου Αγώνα.  Μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αψηφώντας την υπεροπλία των Ιταλικών φασιστικών δυνάμεων, οι πρόγονοί μας, υπερασπίζοντας την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία του τόπου μας, δίδαξαν έμπρακτα την σημασία της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, και της αυταπάρνησης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας.

Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2023 είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας.  H ανάληψή τους από το Ηράκλειο συνιστά επιτυχία και πρόκληση ταυτόχρονα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο

Συμπληρώθηκαν 78 χρόνια από τον ζοφερό Σεπτέμβριο του 1943, όταν, στην Βιάννο και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής, συντελέστηκε ένα από ειδεχθέστερα εγκλήματα του Γερμανικού στρατού κατοχής, κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ηράκλειο

Με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες, καλή και δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι αντοχή και δύναμη για να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Συνθέτης παγκόσμιου βεληνεκούς και  ακατάβλητος αγωνιστής  της δημοκρατίας καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου του, ο Μίκης Θεοδωράκης αποτέλεσε κορυφαία προσωπικότητα στην νεότερη ιστορία της χώρας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων αποτελούν το επιστέγασμα μίας πολύχρονης και επίμοχθης προσπάθειας.

Ευχές Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Δεκαπενταύγουστο

 

Ο εφετινός Δεκαπενταύγουστος βρίσκει τον τόπο μας αντιμέτωπο ακόμη με τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσεως, που επέφερε η πανδημία. Ας εορτάσουμε την μεγάλη αυτή μέρα της Ορθοδοξίας, με προσοχή, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία όσων βρίσκονται δίπλα μας. Ο εμβολιασμός αποτελεί τον μόνο τρόπο που έχουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Χρόνια πολλά, ευχές για υγεία και δύναμη σε όλους.

 

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του ιατρού Διονύση Κρέμη

Ο ιατρός Διονύσης Κρέμης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας. Ως άνθρωπος και ως επιστήμονας. Με σπάνιο ήθος, καλοσύνη, σεμνότητα, και διαρκή διάθεση προσφοράς καταξιώθηκε στην συνείδηση των συμπολιτών μας. Τα στοιχεία αυτά θα συνοδεύουν την μνήμη του και στους μελλοντικούς καιρούς.

Την σύζυγό του, την διακεκριμένη καρδιολόγο Πόπη Κουρουπάκη και τα παιδιά τους, συλλυπούμαι θερμώς.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την άνοδο του Ηροδότου

Συγχαίρω τους παίκτες, τους προπονητές και την διοίκηση του ιστορικού Ηροδότου για την άνοδο της ομάδας στην Super League 2. 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: 'Είμαστε δίπλα στον ΟΦΗ, ευχόμαστε να ζήσουμε στο μέλλον ανάλογες στιγμές με το 1987'

Στην εκδήλωση παρουσίασης του ντοκιμαντέρ "Ήτανε μια φορά", για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, την οποία διοργάνωση η ΠΑΕ ΟΦΗ στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης την  Δευτέρα 21 Ιουνίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Ο Δήμαρχος, στον χαιρετισμό του, πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ ανέφερε: 

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ολοκληρώνεται μια μακρά και επίμοχθη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, η οποία τις δύο τελευταίες σχολικές χρονιές, επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα από την πανδημία και τα αναγκαστικά μέτρα της αντιμετώπισής της. Το βάρος αυτής της απαιτητικής προσπάθειας είχαν και οι γονείς των υποψηφίων, που συμπαραστάθηκαν –και  με κάθε τρόπο συνέβαλαν– στην προετοιμασία των παιδιών τους.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο

Το σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε την νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από εξαμελή ομάδα στρατιωτικών του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, αποτελούμενη από τους: J. Mouhot, G. Berge, J. Sibard, P. Leostic, G. Jellicoe και τον συμπατριώτη μας Κωστή Πετράκη, υπήρξε γεγονός στρατηγικής σημασίας, για τις Δυνάμεις που αντιμετώπιζαν τα Ναζιστικά στρατεύματα.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί μία ουσιαστική προτροπή για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και εγρήγορση, των πολιτών, της κοινωνίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, στην αντιμετώπιση των πολυμέτωπων ζητημάτων του περιβάλλοντος, των άκριτων και επικίνδυνων παρεμβάσεων του ανθρώπου σε αυτό, της κλιματικής αλλαγής, της υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Αρτέμη Σαϊτάκη

Η  πρόωρη αναχώρηση από την ζωή τού Διευθυντή τού Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, Αρτέμη Σαϊτάκη, ενός ανθρώπου που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ουσιαστική πρόοδο του τόπου μας, χάρις στην παρουσία και την καινοτόμο προσφορά του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την ελληνική επιστημονική κοινότητα, για την κοινωνία της Κρήτης, για όλους μας.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Κώστα Ρεπανάκη

Ο Κώστας Ρεπανάκης, υπήρξε πάντα ανιδιοτελής και αγνός φίλαθλος. Υπηρετώντας με αφοσίωση την ομάδα του ΟΦΗ, από την θέση του γενικού αρχηγού την δεκαετία του 1970, και μετέπειτα σε άλλες, επίσης υπεύθυνες θέσεις, συνέβαλε ουσιαστικά στην καθιέρωση της ομάδας στις κορυφαίες της χώρας μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Μάχη της Κρήτης

Ογδόντα χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας και ένα από τα πιο σημαντικά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην ποδοσφαιρική ομάδα του Εργοτέλη

Θέλω να συγχαρώ ειλικρινώς τους παίκτες, τους προπονητές καθώς και την διοίκηση του Εργοτέλη για την εξαιρετική πορεία που είχαν φέτος στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο μεθοδευμένος από την Τουρκική πολιτική εκριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού, κατά τον 20ό αιώνα (ιδίως στα έτη 1919-1923), αποτελεί ένα διαρκές στίγμα για την πολιτισμένη ανθρωπότητα, ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα της παγκόσμιας Ιστορίας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Το νοσηλευτικό προσωπικό, διεθνώς, και στην χώρα μας, μαζί με την ιατρική κοινότητα, ανέλαβαν την ύψιστη αποστολή αντιμετώπισης της πανδημίας και διάσωσης της ανθρωπότητας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Ημέρα της Ευρώπης»

Η Ημέρα της Ευρώπης, αποτελεί μια επέτειο ορόσημο για τον πολιτισμένο κόσμο. Η 9η Μαΐου 1945, τότε που έκλεινε για την ανθρωπότητα ο πιο ζοφερός ιστορικός κύκλος των τελευταίων αιώνων, με την οριστική ήττα των φασιστικών δυνάμεων –το  τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου–, επελέγη συμβολικά ως απαρχή μιας νέας πορείας των ευρωπαϊκών λαών.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τίμησε το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού 1941-1944.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας

Η Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας, τιμά την διαρκή, βαρυσήμαντη προσφορά της στην οικογένεια, στην κοινωνία, σε κάθε χώρα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στην τιμητική εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά παρευρέθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 1η Μαίου 2021 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων της Εργατικής Τάξης.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάσχα

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την οικουμένη, στην  κορύφωση της πανδημίας, με την κοινωνία να υπομένει τις πολυμέτωπες, ακραίες συνέπειες της υγειονομικής κρίσεως, το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού, αποτελεί για την Χριστιανοσύνη, την συμβολική λύτρωση, έπειτα από την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 21η Απριλίου 1967

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ήταν το ξεκίνημα μιας σκοτεινής περιόδου για την Ελλάδα. Επτά χρόνια βίας, ανελευθερίας, καταπάτησης του Συντάγματος, νόθευσης των δημοκρατικών θεσμών, αμείλικτων πολιτικών διώξεων, καπηλείας όλων των αξιών της εθνικής και κοινωνικής ζωής.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει και τούτη τη χρονιά με την οικουμενική κρίση που επέφερε η πανδημία. Οι πρωτόγνωρες διαστάσεις που έλαβε αυτό το γεγονός, υπερβαίνοντας σύνορα και κράτη, έθεσαν τις κοινωνίες σε οριακή κατάσταση, και τα συστήματα υγείας, παντού, κάτω από αφόρητες πιέσεις.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το κορυφαίο ιστορικό γεγονός των τελευταίων αιώνων  για τον Ελληνισμό.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την «Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας». 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την παράταση των μέτρων στον Δήμο και την επέκτασή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Η διατήρηση για τον Δήμο Ηρακλείου,  καθώς και η επέκταση στην Περιφερειακή  Ενότητα,  του χαρακτηρισμού  του «κόκκινου» σε βαθμό επικινδυνότητας  όσον αφορά στη  διασπορά του COVID-19, είναι στοιχείο χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Μιχάλη Καραταράκη

Ο Μιχάλης Καραταράκης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας με πολύπτυχη προσφορά, επί δεκαετίες. Ως καθηγητής Λυκείου, και μέσα από τη φροντιστηριακή του πορεία,  συνέβαλε στην εκπαίδευση εκατοντάδων μαθητών. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σε συλλόγους που υποστήριξαν την επιστημονική και πολιτισμική ζωή της Κρήτης, και με αδιάπτωτο ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο του νησιού μας, εκπλήρωσε το χρέος του προς την κοινωνία. Θα αποτελεί παράδειγμα ακέραιου ανθρώπου και ενεργού πολίτη και στους μελλοντικούς καιρούς.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Γεωργία Ορφανού

H Γεωργία Ορφανού υπήρξε μια προσωπικότητα σπάνιας πνευματικής ακτινοβολίας. Βαθιά καλλιεργημένη, με πολυμερή ενδιαφέροντα, με ακατάπαυστη αφοσίωση στην Ιστορία και στον Πολιτισμό της Κρήτης. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μιχάλη Γαλενιανού

 

Ο Μιχάλης Μύρωνος Γαλενιανός που έφυγε  για το μεγάλο ταξίδι, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Μιχάλης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Πρωτοχρονιά

Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για την διεθνή κοινότητα και για την χώρα μας. Η επιπτώσεις της πανδημίας που έπληξε την ανθρωπότητα –προκαλώντας αναρίθμητα θύματα και επώδυνες ή ανυπέρβλητες δοκιμασίες– δεν άφησαν ανεπηρέαστο κανένα τομέα της ζωής και της οικονομίας, διαμορφώνοντας, για όλους μας, ένα πρωτόγνωρο  περιβάλλον, μια εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Τα εφετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα. Η πανδημία μάς υποχρεώνει να τα γιορτάσουμε οικογενειακά,  τηρώντας τα μέτρα. Όμως, ακόμα κι αν δεν βρεθούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε το πνεύμα των εορτών ζωντανό: το πνεύμα της ανθρωπιάς, της αγάπης, και της αλληλεγγύης.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στον πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη για την επανεκλογή του

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  Νεκτάριο Ταβερναράκη, για την επανεκλογή του.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η πόλη του Ηρακλείου έχει τη μεγάλη τύχη να κοσμείται από αξιόλογα μουσεία, που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, αποτελούν φάρους πολιτισμού, που ελκύουν το ενδιαφέρον επιστημόνων και μελετητών, πέραν της συμβολής τους στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), καθόρισε την ελληνική Ιστορία κατά τον 20ό αιώνα. Με τους αγώνες, τις θυσίες, το ανυπότακτο  φρόνημα, το ηθικό σθένος τους, οι άνδρες και οι γυναίκες του τόπου μας, αντιτάχθηκαν στους πάνοπλους κατακτητές, πολεμώντας για την Ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

Σύμβολο πίστεως, ενότητας, και πολιτιστικής ταυτότητας, ο Άγιος Μηνάς, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική πορεία της πόλης μας μέσα στο χρόνο.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επίθεση εις βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα

Γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. , αναμένω την γρήγορη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των άνανδρων δραστών που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σε ώρα υπηρεσίας.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη

Ο Πέτρος Κουναλάκης, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940. Το «Όχι» των Ελλήνων απέναντι στο ιταλικό φασιστικό καθεστώς, η αυτοθυσία και η αποφασιστικότητα που επέδειξαν στα πεδία των μαχών,  αποτελούν διαρκές ορόσημο της Ιστορίας μας. Ορόσημο που αποτυπώνει την πίστη του λαού μας στα ιδανικά της ελευθερίας, της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Με την σημερινή, ιστορική καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Η ετυμηγορία της ισχυροποιεί την Δημοκρατία στον τόπο μας, θέτει οριστικά στο περιθώριο το ναζιστικό αυτό μόρφωμα και περιφρουρεί τις ανθρώπινες αξίες που  η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δεν σεβάστηκε.

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο για την ανάπτυξη παρομοίων φαινομένων στο μέλλον.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλη την μαθητική κοινότητα: δημιουργική πορεία στην Γνώση. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ολοκληρώνει μια επίμοχθη και πολύχρονη προσπάθεια των μαθητών, και αποτελεί την απαρχή της δημιουργικής πορείας τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898

Στην ιστορική πορεία του τόπου μας, το 1898, αποτελεί ένα κρίσιμο έτος.  Οι νέες γεωπολιτικές συνθήκες στην Ανατολική Μεσόγειο, επέφεραν καθοριστικές εξελίξεις και στην μακραίωνη σκλαβιά της Κρήτης, έπειτα από αμέτρητους αγώνες και θυσίες των προγόνων μας, για απελευθέρωση από τους Οθωμανούς.  Ύστατη πράξη εκείνης της περιόδου, υπήρξαν οι ωμότητες του τουρκικού όχλου στην πόλη του Ηρακλείου, την 25η Αυγούστου 1898.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην εκδήλωση μνήμης στην Στοά Μακάσι: 'Τιμούμε σήμερα εκείνους που εκπλήρωσαν το ύψιστο καθήκον τους προς την πατρίδα'

Τελετή-εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την Δευτέρα 15 Ιουνίου, ολοκληρώνουν μια μακρά και κοπιαστική περίοδο προετοιμασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Η εφετινή σχολική χρονιά, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, ήταν δυσκολότερη των προηγουμένων. Εντούτοις, οι υποψήφιοι με καθαρή σκέψη και ηρεμία, οφείλουν να ολοκληρώσουν την επίμοχθη προσπάθειά τους,  και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Εβδομήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται από την Μάχη της Κρήτης το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονός του 20ού αιώνα στον τόπο μας, που αποτελεί διαρκές ορόσημο της συλλογικής μας μνήμης, και ανυπέρβλητο παράδειγμα φιλοπατρίας και αντίστασης για όλες τις επόμενες γενεές της χώρας μας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού μεθοδεύτηκε από την Τουρκική πολιτική, κατά τον 20ό αιώνα (κυρίως στα έτη 1919-1923), ως σχέδιο  αφανισμού κάθε άλλης εθνότητας στην γεωγραφική περιοχή δράσεως των δυνάμεων του Κεμάλ.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Στηρίζουμε την τοπική αγορά για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στην ζωή των πολιτών»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία του ανοίγματος των καταστημάτων, προτρέπει τους δημότες να στηρίξουν, στον βαθμό που μπορούν, την τοπική αγορά.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας»

Η αναγνώριση της προσφοράς της μητέρας στην οικογένεια και στην κοινωνία –κάθε μητέρας σε ολόκληρό τον κόσμο– τιμά, πρωτίστως, την πορεία του ανθρώπου προς τον πολιτισμό.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο των 'Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού'

 

Η επέτειος των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού» (9η Μαΐου), σηματοδοτεί μια ζοφερή ιστορική περίοδο, κατά την οποία η αποτρόπαιη δράση των Γερμανικών και των Ιταλικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους, εκμηδένισε τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δικαιοσύνης. Ανακαλεί, συνάμα, στην μνήμη μας, ένα κορυφαίο γεγονός στην πορεία του σύγχρονου κόσμου: τους αναρίθμητους, σκληρούς αγώνες των λαών, για την λύτρωση από το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού, που είχε απλωθεί και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον καθηγητή Μιχάλη Νικολιδάκη

O Μιχάλης Νικολιδάκης, διεκρίθη ως φιλόλογος στην Μέση Εκπαίδευση, ως καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου και, μετέπειτα, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμβάλλοντας στην πνευματική συγκρότηση εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά αποτελεί σημείο αναφοράς, διεθνώς, για την δημιουργική παρουσία κάθε ανθρώπου στην κοινωνία που ζει, και στην οποία πρέπει να προσφέρει, εργαζόμενος σε συνθήκες αξιοπρεπείς, δημοκρατικές, με κατοχυρωμένα δικαιώματα, και με σεβασμό της προσωπικότητάς του.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Πενήντα τρία χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967, η επέτειος του πραξικοπήματος των επίορκων Συνταγματαρχών, επαναφέρει στην μνήμη τα γεγονότα που σημάδεψαν την χώρα μας, και διεμόρφωσαν ένα ζοφερό πολιτικό και κοινωνικό τοπίο, για μία επταετία. Μία επταετία: ανελευθερίας,  καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, διώξεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων, με καθοριστικές συνέπειες για την πορεία μας και κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάσχα

Συμπολίτες,

το Ηράκλειο έχει περάσει πολλά στην ιστορία του  και τ’ άντεξε όλα. Θα αντέξει και τώρα. Θα βγούμε απ’ αυτή τη δοκιμασία πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ.

Θα περάσουμε το φετινό Πάσχα στο σπίτι, προστατεύοντας ο ένας τον άλλον  και διαφυλάσσοντας όσα έχουμε κερδίσει μέχρι στιγμής.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Δημήτρη Κορνάρο

Ο Δημήτρης Κορνάρος υπήρξε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με πολύπλευρη προσφορά στην κοινωνία, ένα φωτεινό παράδειγμα ουσιαστικού βίου.

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Στέλιου Κιαγιαδάκη

 

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης συνέδεσε την ζωή του με την λαϊκή παράδοση του τόπου μας. Ως πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, με τις εμφανίσεις και τις άλλες εκδηλώσεις του συγκροτήματος σε κάθε σημείο του πλανήτη, συνέβαλε στην οικουμενική προβολή και διάδοση του Κρητικού πολιτισμού. Η σημαντική προσφορά του στην τοπική λαογραφία  και η βαθιά αγάπη του για την Κρήτη δεν θα ξεχαστούν.  

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένεια και τους οικείους του.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αφιερωμένη στους αγώνες της, για εξάλειψη των διακρίσεων, και για ίσες ευκαιρίες, στην εργασία, στην μόρφωση, και στην κοινωνία, αποτελεί  μια ουσιαστική αφορμή για να τιμηθεί η παρουσία και η προσφορά της στον κόσμο.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής που τίμησε το κρητικό ποδόσφαιρο καθώς και ένας άνθρωπος που μετέτρεψε την αγάπη του για τον αθλητισμό σε διαχρονική προσφορά, ειδικά στα παιδιά του Ηρακλείου, στα οποία έδιδε με το ήθος του ένα λαμπρό παράδειγμα. 

Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Υποδεχόμαστε το 2020 με την προσδοκία μιας καλύτερης χρονιάς.

    Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών, δοκίμασαν τις αντοχές των πολιτών της χώρας μας και το 2019. Εντούτοις, οι ξεχωριστές ικανότητες και οι μεγάλες θυσίες των ανθρώπων του τόπου μας, συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης πραγματικότητας. Με την ίδια δύναμη οφείλομε να συνεχίσουμε την πορεία μας, και, στον χρόνο που ξεκινάει, απαιτείται να δώσουμε και πάλι τον καλύτερο εαυτό μας.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τα Χριστούγεννα

Οι υψηλές αξίες του ανθρωπισμού, της αγάπης, και της ειρήνης, η προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο, οι πράξεις αλληλεγγύης, ελπίδας και προσφοράς, σηματοδοτούν τις ημέρες των Χριστουγέννων, και αποτελούν το διαρκές μήνυμα της μεγάλης Εορτής.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Γιώργο Δεικτάκη

Η βαθιά, ανυπόκριτη καλοσύνη και το γνήσιο ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο, απετέλεσαν χαρακτηριστικά τα οποία μαζί με την σταθερά χρήσιμη παρουσία του στα κοινά, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία του Ηρακλείου και καθιστούν την απώλειά του δυσαναπλήρωτη.

Η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου των Ιδρυμάτων Ανδρέας και Μαρίας Καλοκαιρινού

«H νέα, πλήρως ανακατασκευασμένη πτέρυγα του Γηροκομείου των Ιδρυμάτων Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού, είναι ένα έργο που τιμά την πόλη μας και ανταποκρίνεται εμπράκτως στην ευθύνη της κοινωνίας μας να μεριμνά για την προστασία των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών: «Οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους σε αυτόν τον αγώνα»

Σε μια μέρα σαν την σημερινή, αφιερωμένη στις προσπάθειες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οι συμβολικές δράσεις έχουν την σημασία τους, διότι δίνουν την αφορμή ώστε το πρόβλημα να συζητηθεί δημόσια και ανοιχτά.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Οι αγώνες ενός λαού για την Ελευθερία του, καθορίζουν διαχρονικά την ιστορική του πορεία και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στις επερχόμενες γενιές.

      Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), με τα αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού, από άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, διέσωσε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων στην άνιση αναμέτρησή τους με πάνοπλους κατακτητές.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Σαράντα έξι χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, το ενωτικό πνεύμα του φοιτητικού αγώνα αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη αξιών και ιδανικών για τον τόπο μας. Ένα ανεξάλειπτο κεφάλαιο αυτογνωσίας και υπευθυνότητας για όλους τους Έλληνες.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

Σύμβολο πίστης, μαχητικότητας, αλλά και πολιτιστικής ταυτότητας, ο Άγιος Μηνάς, έχει συνδεθεί με την ιστορική και κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν οι κάτοικοι του τόπου μας, του εμπιστεύονταν την προστασία του Μεγάλου Κάστρου και τις ελπίδες για την απελευθέρωση του νησιού μας. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η Γενιά του 1940 στάθηκε αντάξια των ιστορικών απαιτήσεων, απέναντι στην βαρβαρότητα του φασισμού, που βεβήλωνε την μακραίωνη πορεία της Ευρώπης και τα επιτεύγματα του πολιτισμού της.  

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τις συζητήσεις με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Η επιδίωξη της παρατάξεως, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, για την επίτευξη όσο το δυνατόν ευρύτερων συναινέσεων, ήταν και παραμένει δεδομένη και διαρκής.

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στις Σχολές που επέλεξαν, αποτελεί αφετηρία για την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων και νέων εμπειριών στην ζωή τους.

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων Ηρακλείου – Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η επιδίωξή μας για συναινέσεις και συγκλίσεις απόψεων θα είναι διαρκής».

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 26 Αυγούστου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των κοινοτικών συμβουλίων.

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης και Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη

    Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια προσωπικότητα με συνειδητή έγνοια για την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Από τα χρόνια των σπουδών του, την δεκαετία του 1960, αποφάσισε να μετάσχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα εκείνης της ταραχώδους περιόδου.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στους Ηρακλειώτες αθλητές για τις επιτυχίες τους

Συγχαίρω θερμά την Ειρήνη Βασιλείου και τον Γεράσιμο Καλογεράκη για τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Είναι τιμή για το Ηράκλειο να διαθέτει αθλητές που διακρίνονται σε αυτό το επίπεδο, όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για το ήθος τους.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τον θάνατο του Χριστόφορου Λιοντάκη

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές των Γραμμάτων μας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ποιητής, μεταφραστής, δοκιμιογράφος – σε κάθε τομέα που υπηρέτησε, αφήνει ένα σημαντικό έργο, ως πολύτιμο και διαρκές απόκτημα για τον Νεοελληνικό Πολιτισμό.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις κορυφώνουν μια μακρά και επίμοχθη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Μια πορεία στην οποία χρειάστηκε, από τον κάθε νέο, μεθοδική προετοιμασία και επιμονή στην κατάκτηση των αναγκαίων γνώσεων.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του ιερέα Ηλία Βολονάκη

Ο ιερέας Ηλίας Βολονάκης, υπήρξε μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στον τόπο μας, χάρις στο πλούσιο εκκλησιαστικό και φιλανθρωπικό του έργο ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Η απόφαση του άμαχου πληθυσμού της Κρήτης να αντιμετωπίσει, με αυτοσχέδιο οπλισμό, χωρίς προετοιμασία και οργάνωση, σε συγκρούσεις σώμα με σώμα, τους πάνοπλους Γερμανούς επιδρομείς, την 20ή Μαΐου 1941, έχοντας στο πλευρό του ολιγάριθμες συμμαχικές δυνάμεις, παραμένει ένα ορόσημο της Αντίστασης στον Φασισμό, στις δυνάμεις της βίας και του ολοκληρωτισμού.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Η Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να αναγνωριστεί από όλους».

Ο εκριζωμός χιλιάδων Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, στις οποίες επί αιώνες έζησαν κι εδημιούργησαν έναν απαράμιλλο πολιτισμό, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες συμφορές που γνώρισε ο Ελληνισμός κατά την ιστορική του διαδρομή.

        Η προσχεδιασμένη, μεθοδική προσπάθεια εξόντωσης των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, στην οποία επιδόθηκαν οι Τουρκικές αρχές στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, έλαβε τελικώς τις διαστάσεις της Γενοκτονίας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας»

Τιμώντας την Μητέρα, το πρόσωπο που μας προσέφερε την ζωή, την αγάπη και την παντοτινή αφοσίωση, τιμούμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

«Η 9η Μαΐου, που σηματοδοτεί το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί ημέρα Μνήμης για τις δημοκρατικές χώρες που προασπίστηκαν την Ελευθερία κατά την επέλαση των φασιστικών δυνάμεων και ημέρα απόδοσης Τιμής προς τους αγωνιστές και τους νεκρούς της Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944).

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάσχα

Στις κρίσιμες περιστάσεις της εποχής μας, στα πολυμέτωπα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, το μήνυμα της Αναστάσεως αποκτά ουσιαστικό νόημα, όταν γίνεται πράξη, με συλλογική προσπάθεια σε κάθε τομέα, με αγάπη, ανθρωπιά και πράξεις αλληλεγγύης.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο της 21ης Απριλίου

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ήταν η απαρχή μιας επτάχρονης ζοφερής περιόδου: ανελευθερίας, νόθευσης των δημοκρατικών θεσμών, αμείλικτων πολιτικών διώξεων, κοινωνικής και πολιτισμικής οπισθοδρόμησης. 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη – Το Ηράκλειο πρωταγωνιστής στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Τους κινδύνους  του ευρωσκεπτικισμού, ο οποίος μεταλλάσσεται σε ευρωαρνητισμό αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, περιέγραψε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Κέντρου με θέμα «Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», με ομιλητές του Ευρωβουλευτές Στέλιο Κούλογλου, Μανώλη Κεφαλογιάννη,  Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργη Γραμματικάκη, Κωνσταντίνο Παπαδάκη, Νότη Μαριά.  

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα

Ο Αντώνης Βγόντζας που έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, ως μάχιμος δικηγόρος, γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος σε διάφορα υπουργεία, και ως επιστημονικός συνεργάτης σε πολλές άλλες θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης, εθνικής μνήμης και επέτειος αναγέννησης του Ελληνισμού, η 25η Μαρτίου. Έπειτα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στον τουρκικό ζυγό, έπειτα από πολύνεκρες απελευθερωτικές εξεγέρσεις, και μακρά προετοιμασία για την αφύπνιση του αντιστασιακού πνεύματος των υποδούλων Ελλήνων, η 25η Μαρτίου 1821, υπήρξε η απαρχή νέων αγώνων και αναρίθμητων θυσιών του λαού μας για την εθνική μας ανεξαρτησία, για την απολύτρωση από τους βάρβαρους κατακτητές.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» αποτελεί αφορμή και μόνον για να τιμηθεί η διαχρονική προσφορά της σε όλους τομείς της ζωής. Ο ρόλος της, καθοριστικός σε κάθε κοινωνικό πεδίο, επαναπροσδιόρισε ουσιαστικά και γόνιμα τις ανθρώπινες σχέσεις, συνδέθηκε με τον αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε κάθε πεδίο και συνέβαλε στην πρόοδο, στον πολιτισμό, στην πολιτική και οικονομική πορεία της κοινωνίας. Γι’ αυτό και η εκτίμηση προς αυτήν, πρέπει να είναι έμπρακτη και διαρκής.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την παραίτηση του Πέτρου Ινιωτάκη

Ηράκλειο,   07 Ιανουαρίου 2019

 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την παραίτηση του Πέτρου Ινιωτάκη

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πέτρο Ινιωτάκη για την αγαστή συνεργασία μας και για την προσφορά του, τόσο στον Δήμο Ηρακλείου όσο και στην παράταξη της «Δύναμης Πολιτών».  Του εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι κι αν επιλέξει στην συνέχεια της πορείας του.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Πρωτοχρονιά

Οι επιπτώσεις της μακράς, πολυμέτωπης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, καθόρισαν και το 2018 την πορεία της κοινωνίας μας. Ιδίως για την νέα γενιά και τους οικονομικώς ασθενέστερους πολίτες, ήταν μια ακόμη χρονιά σκληρής δοκιμασίας.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Ανδρέα Σαββάκη

Ο Ανδρέας Σαββάκης, αφιέρωσε την νεότητά του στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.  Για την αντιδικτατορική του δράση καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί χρόνια.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τα Χριστούγεννα

Οι μέρες των Χριστουγέννων μας προτρέπουν να ξαναβρούμε το πραγματικό μήνυμα της μεγάλης Εορτής: την παρουσία της ελπίδας και της αγάπης στην κοινωνία μας. Οι μέρες αυτές ενδυναμώνουν πάντα τις προσδοκίες μας για έναν καλύτερο κόσμο.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στις Βρυξέλλες: «Το Ηράκλειο ως ψηφιακή πόλη, διαρκώς ισχυροποιείται»!

Την αναγνώριση του Ηρακλείου ως μια από τις ισχυρότερες ψηφιακά πόλεις στην Ευρώπη, σηματοδότησε η παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού στο διεθνές φόρουμ Δημάρχων «Digital Cities Challenge, Mayors Summit» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Με την εξάπλωση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βία, οι καταστροφές, οι αποτρόπαιες πράξεις των Γερμανικών και Ιταλικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους, εκμηδένιζαν τις αξίες της Δικαιοσύνης και του Ανθρωπισμού. Χρειάστηκαν αμέτρητες θυσίες, σκληροί, πολύχρονοι αγώνες, για την λύτρωση από τα σκοτάδια του ολοκληρωτισμού που είχαν απλωθεί και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στο 20ό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Ξεναγών στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του στην έναρξη του 20ου Πανευρωπαϊκό Συνεδρίου των Ξεναγών, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επεσήμανε: 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Σαράντα πέντε χρόνια έχουν παρέλθει από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, την μεγάλη αντιστασιακή πράξη του Νοεμβρίου του 1973, που υπήρξε μια πρώτη αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι στο οποίο είχε βυθιστεί η Ελλάδα από το δικτατορικό καθεστώς των Συνταγματαρχών

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

Η εορτή του Αγίου Μηνά, είναι συνδεδεμένη πάντα με την πορεία και την μακρά ιστορική παράδοση της πόλης μας. Από τότε που θεμελιώθηκε ο ναός του, το 1862, έως σήμερα, αποτελεί χώρο θρησκευτικής ανάτασης, σημείο αναφοράς κι ελπίδας για τον κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το «Όχι» των Ελλήνων του 1940 προς το ιταλικό φασιστικό καθεστώς, στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της πατρίδας μας, αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία του τόπου μας, κορυφαίο σημείο της συλλογικής μας Μνήμης.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών: Να αποφασίσουμε τι πόλη θέλουμε

Ας απαντήσουμε λοιπόν με ειλικρίνεια: Σε τι πόλη θέλουμε να ζούμε; Σε μια πόλη όπου όλοι οι δημότες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα, δίχως διακρίσεις; Ή σε μια πόλη στην οποία θα κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει αφού όλο και «κάποιος» θα βρεθεί να τον προστατεύσει – μια πρακτική που στο τέλος πάντα λειτουργεί υπέρ των ισχυρών και σε βάρος των αδύναμων;

Ευχές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στο πεδίο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που αναλαμβάνουν.

Συγχαρητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.  Η εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, είναι η επιβράβευση μιας μακράς και επίμοχθης προσπάθειας. Η επίτευξη των στόχων τους αποτελεί, συνάμα, την απαρχή μιας νέας πορείας στην ζωή και στον χώρο της εκπαίδευσης. Εύχομαι καλό ξεκίνημα και καλές σπουδές.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898

Η 25η Αυγούστου 1898, αποτελεί την τελευταία πράξη μιας ζοφερής ιστορικής περιόδου για τον τόπο μας. Οι ωμότητες των Τούρκων, που συνεχίζονταν καθ’ όλους τους αιώνες της σκλαβιάς, δεν είχαν σταματήσει, ούτε κατά το διάστημα που διαφαίνονταν κάποιες αλλαγές στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς μεταξύ των «Μεγάλων Δυνάμεων»  και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Επικήδειος του Δήμαρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Μιχάλη Φαρσάρη

Η άρρηκτη φιλία που μας συνέδεε, επί πολλές δεκαετίες Μιχάλη, υπήρξε για μένα δεσμός που, πέραν της ιδιαίτερης επικοινωνίας, μου προσέφερε πάντα: το ανθρώπινο πρότυπο της ακεραιότητας, της ψυχικής ποιότητας, της ευαισθησίας και της ανιδιοτέλειας. Οι ενέργειές σου, και οι πράξεις σου, είχαν την σφραγίδα της αυθεντικότητας. Και αυτή σου η στάση ζωής ανέκαθεν με συγκινούσε και μου έδιδε στέρεα διδάγματα.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μιχάλη Φαρσάρη

Ο Μιχάλης Φαρσάρης ολοκλήρωσε την διαδρομή της ζωής του ως υπεύθυνος πολίτης και ακέραιος άνθρωπος. Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, πρόεδρος του οποίου διετέλεσε από το 1987 έως το 1996, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος.

Στην εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Ζ. Μπαντουβά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην ετήσια εκδήλωση μνήμης για τον αγωνιστή Κωνσταντίνο Ζ. Μπαντουβά, στην Αυγενική, παρευρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών»

Η «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών», αποτελεί ουσιαστική αφορμή για να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις αυτής της οικουμενικής μάστιγας, η οποία πλήττει καθοριστικά το σώμα και των πνεύμα των ανθρώπων, που επιλέγουν ετούτη την μορφή απόδρασης από τα πεδία της πραγματικότητας. 

O Επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Συνοδοιπόρε από τα χρόνια της νιότης μας, τούτη την δύσκολη ώρα του αποχωρισμού, τα λόγια που σου απευθύνω δεν μπορούν να εκφράσουν ούτε ελάχιστη από τη λύπη μου, ή τις μνήμες για τις στιγμές που μοιραστήκαμε εδώ και δεκαετίες. Στο Δικηγορικό Σύλλογο, στη συνδικαλιστική και πολιτική ζωή, στις παρέες που μόνον εσύ ήξερες πως να συνδέεις και να ζωντανεύεις.

O χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στα εγκαίνια του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου

Τα σημερινά εγκαίνια του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, αποτελούν ένα ιδιαίτερο γεγονός για την πόλη μας, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη. Το βιομηχανικό συγκρότημα "Αθηνά", ένα σημείο ιστορικής σημασίας για το Ηράκλειο, το οποίο συνδέεται και  με την οικογενειακή πορεία του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη (καθώς σε αυτό τον χώρο, από τα τέλη του 19ου αιώνα, δραστηριοποιήθηκε ο πατέρας του Παναγιώτης Αλεπουδέλης στον τομέα της σαπωνοποιίας), ανακαινίστηκε, και διαμορφώθηκε με εξαιρετικά καλαίσθητο και λειτουργικό τρόπο, για να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των υπεραστικών συγκοινωνιών του νησιού μας.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τον θάνατο του Δημήτρη Ξυριτάκη

Ο Δημήτρης Ξυριτάκης, με την πολυσχιδή του δράση, ως δικηγόρος, ως πολίτης που αγωνίστηκε για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, ως ενεργό μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέδειξε στον δημόσιο βίο, σε κρίσιμες εποχές του τόπου μας,  τα προτερήματα του ακέραιου Ανθρώπου, και του χαρισματικού Κρητικού.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την επέτειο του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο το 1942

Η εξαμελής ομάδα στρατιωτικών του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής  (που εσυγκροτείτο από τους: G. Bergé, J. Mouhot,  P. Léostic,  J. Sibard, G. Jellicoe και τον Κ. Πετράκη), την νύχτα της 13ης Ιουνίου 1942, με την ανατίναξη αεροσκαφών και πολεμικού υλικού στο κατεχόμενο από τους Γερμανούς αεροδρόμιο του Ηρακλείου, πραγματοποίησε μια καίρια αντιστασιακή πράξη.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τον θάνατο της Βιργινίας Τσουδερού

Η Βιργινία Τσουδερού, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής της χώρας μας. Από την γενέτειρά της το Ηράκλειο, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, του πρωθυπουργού Εμμανουήλ Τσουδερού, υπηρέτησε πάντα τις αξίες της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ολοκληρώνεται μια πολύχρονη και επίμοχθη προσπάθεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους γονείς των υποψηφίων, που συμπαραστάθηκαν και με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην προετοιμασία των παιδιών τους, εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τον τόπο μας.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ηροδότου για την άνοδό της στην Football League

H άνοδος του Ηροδότου στην Football League είναι η δίκαιη επιβράβευση της προσπάθειας που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και η διοίκηση του ιστορικού σωματείου, καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στη Φοινικιά

Η προστασία και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά, κρίνει τις αξίες και την ποιότητα μιας κοινωνίας, το πολιτικό και πολιτιστικό της επίπεδο.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα ανυπέρβλητο γεγονός παλλαϊκής αντίστασης, απέναντι σε οργανωμένο και πάνοπλο εισβολέα, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H Γερμανική επίθεση της 20ης Μαΐου 1941, αφύπνισε την Κρητική Ψυχή.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του  Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Ποντιακός Ελληνισμός με την τρισχιλιόχρονη παρουσία στις πατρογονικές του εστίες, υπέστη, τον 20ό αιώνα, τις συνέπειες του βίαιου εκριζωμού, μέσα σε ένα ευρύτερο σχέδιο της Τουρκικής πολιτικής για αφανισμό κάθε άλλης εθνότητας στην γεωγραφική περιοχή δράσεως των δυνάμεων του Κεμάλ (κατά τα έτη, κυρίως, 1919-1923).

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη

Ο  Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Με αφετηρία την γενέτειρά του, το Ηράκλειο, κατόρθωσε, με ακαταπόνητη εργασία κι εμπνευσμένη πορεία, από το 1961 έως σήμερα, να δημιουργήσει σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες στήριξαν ουσιαστικά την ανάπτυξη της χώρας μας – κορυφαίο επίτευγμά του η παρουσία της AEGEAN, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του τόπου μας. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας»

Η «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας», αποτελεί μια συμβολική αναγνώριση της βαρυσήμαντης προσφοράς της στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την ημέρα «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού»

Η ημέρα των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού», συνδέεται με μια περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας καθοριστική για την ανθρωπότητα.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στην παρουσίαση της βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου

«Ξαναζωντάνεψε» η ιστορία στην επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης της διατομής βιογραφίας “Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του ιατρού Γιώργου Καραντινού

Ο Γιώργος Καραντινός υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της ιατρικής κοινότητας του Ηρακλείου. Ο αδόκητος θάνατός του στερεί την κοινωνία μας από έναν επιστήμονα που υπηρέτησε άοκνα και υπεύθυνα το ιατρικό λειτούργημα. Η διάθεση προσφοράς στον τόπο του, το ήθος και η ευγένεια του χαρακτήρα του, εκφράστηκαν και από την θέση του δημοτικού συμβούλου της πόλης μας.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η εργατική Πρωτομαγιά, αποτελεί ορόσημο του αγώνα των ανθρώπων του μόχθου: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, και να δημιουργηθεί προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Συγχαρητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και φωταγώγηση της Λότζια για την άνοδο του ΟΦΗ

Την εντολή  να φωταγωγηθεί η Λότζια προς τιμήν της ομάδας ποδοσφαίρου του  ΟΦΗ που εξασφάλισε την άνοδό της στην Σούπερ Λίγκα, έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο 4ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΑΚΕ: «Καίριο θέμα η εκπαίδευση των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα»

Στην ευθύνη που αναλογεί στην Πολιτεία και στην εκπαιδευτική κοινότητα  όσον αφορά στην αντιμετώπιση των αναγκών των προσφυγόπουλων που βρίσκονται σε μαθητική ηλικία , αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του, κατά την έναρξη του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΙΑΚΕ, την Παρασκευή 27 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο. Το συνέδριο με θέμα  «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης -  Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης» θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Άγγελου Δεληβορριά

Ο Άγγελος Δεληβορριάς υπήρξε για τον τόπο μας ένα πολύτιμο φως, ένα θεμελιακό πρόσωπο του σύγχρονου πολιτισμού. Οραματίστηκε μιαν Ελλάδα που τιμά τον ιστορικό προορισμό της.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το Πάσχα

Η Ανάσταση του Χριστού, κορύφωση του Θείου Δράματος, αποτελεί πάντα άγγελμα ελπίδας και καρτερικότητας. Στις συμβολικές τους διαστάσεις οι μέρες τούτες μας οδηγούν στην προσδοκία ενός κόσμου ειρηνικού και δίκαιου, με περισσότερη αγάπη, σύμπνοια κι ανθρωπιά.

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας για το νερό – Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας»

Η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην συνέντευξη τύπου για το θέμα της ύδρευσης της πόλης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαρτίου, παρουσία και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ράσουλη,  στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια: 

Δήλωση Δημάρχου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η Επανάσταση του 1821 ήταν η απαρχή μιας μακράς περιόδου αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Η επέτειος αυτή είναι, συνάμα, διαχρονικό σύμβολο της απόφασης μιας υπόδουλης κοινωνίας: να αντιταχθεί στον βάρβαρο Οθωμανό δυνάστη, που επί εκατονταετίες συνέτριβε κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας,  και να κατακτήσει, με αναρίθμητες θυσίες, την θέση που της ανήκει στον σύγχρονο κόσμο.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οφείλουμε παντοτινή ευγνωμοσύνη στον Νίκο Γιανναδάκη»

«Πάνε είκοσι χρόνια από τότε που ο έφορος της Βικελαίας, ο πνευματικός άνθρωπος, ο φίλτατος για πολλούς από μας, Νίκος Γιανναδάκης,  έφυγε από κοντά μας. Είκοσι χρόνια ωστόσο που δεν κατάφεραν να σβήσουν την μνήμη του, να μειώσουν έστω και κατ’ ελάχιστον την σημασία της προσφοράς του στον τόπο, ή την αξία της παρουσίας του στην ζωή μας. Είχε προηγηθεί, αν θυμάστε, η αναχώρηση δύο ακόμη μεγάλων του τόπου μας, του Νίκου Παναγιωτάκη και του Μενέλαου Παρλαμά. Έτσι, για πολλούς και πάλι από μας, η απώλεια του Νίκου σήμανε κυριολεκτικά το τέλος μιας εποχής.  

 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», αποτελεί μια ουσιαστική αφορμή για να τιμήσουμε την προσφορά της μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στην εκδήλωση που οργάνωσαν τα Επιμελητήρια με ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών

Το θέμα της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου «Έξοδος και ανάπτυξη με σύμμαχο την κοινωνία», μας αγγίζει ιδιαίτερα, καθώς ως πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης είμαστε ταυτόχρονα και οι πρώτοι οι οποίοι  ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ

Ο  Ευγένιος Γκέραρντ συνέδεσε την ζωή και την προπονητική του καριέρα με το Ηράκλειο και την Κρήτη τόσο ουσιαστικά, που δημιούργησε, ήδη από τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στον τόπο μας, έναν ακατάλυτο δεσμό αγάπης, σεβασμού κι ευγνωμοσύνης, ο οποίος ξεπερνούσε το φίλαθλο κοινό, και έφτανε σε όλη την κοινωνία της Κρήτης.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Πρωτοχρονιά

Όλοι μαζί θα κάνουμε το 2018 μια χρονιά ουσιαστικής αλλαγής προς το καλύτερο. Είναι στο χέρι μας. Όσο έχουμε ο ένας τον άλλο, δεν έχουμε και τίποτα να φοβηθούμε

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Τα Χριστούγεννα είναι η εορτή της αγάπης, της ειρήνης, της προσφοράς, της προσδοκίας για ένα καλύτερο κόσμο.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μανόλη Παπαϊωάννου

Ο Μανόλης Παπαϊωάννου που έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στη Δημόσια ζωή, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήταν από τους πρώτους που καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την αντιδικτατορική τους δράση.

Επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού για τον Γιώργη Κλάδο

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα τον Γιώργη Κλάδο, μια σπάνια μορφή, μια απαράμιλλη προσωπικότητα, έναν σπουδαίο άνθρωπο, που εδώ και δεκαετίες άφησε ανεξάλειπτο το στίγμα του στις καρδιές μας, στην Κρήτη, στον δημόσιο βίο του τόπου μας.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την βράβευση της «Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών»

«Η Βράβευση της«Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών» από την Ακαδημία Αθηνών, για «το εθνικής σημασίας επιστημονικό, εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί στην περιφέρεια της Κρήτης», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της «Τάξεως των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών» της Ακαδημίας, αποτελεί, πρωτίστως, δίκαιη αναγνώριση της σημαντικότητας και της πανελλήνιας ακτινοβολίας της ΕΚΙΜ.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινού για το θάνατο του Γιώργη Κλάδου

Ο Γιώργης Κλάδος υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία της Κρήτης κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Πρωταγωνίστησε, αδιάλειπτα, σε κρίσιμες εποχές, στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου. Με το θάρρος, την σύνεση, την μετριοπάθεια, την ανιδιοτέλεια, και το ευρύ, δημιουργικό του πνεύμα, ανέδειξε στον δημόσιο βίο τα προτερήματα του ακέραιου Ανθρώπου, του χαρισματικού Κρητικού. 

Ομιλία Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στην ημερίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Την μέχρι σήμερα υλοποίηση του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στο Ηράκλειο και την Κρήτη παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, σε ομιλία του στη σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

 Η Εθνική Αντίσταση (1941-1944), αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορική πορεία του Ελληνικού λαού. Προηγήθηκαν, το έπος του Ελληνοϊταλικού πολέμου στα βουνά της Αλβανίας, η αντίσταση των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, που απέδειξαν, για μια ακόμη φορά, το αδούλωτο πνεύμα του λαού μας.  

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στην επετειακή εκδήλωση για τα δέκα έτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Στην επετειακή εκδήλωση για τα δέκα έτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί  του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Ο επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Φώτη Καφάτο

Ο Φώτης Καφάτος συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά μιας σπάνιας προσωπικότητας: λαμπρός επιστήμων διεθνούς ακτινοβολίας, υπέρμαχος της Παιδείας και της Δημοκρατίας, άνθρωπος με απλότητα, μοναδική ψυχική ποιότητα, γενναιοδωρία, και με βαθιά κι έμπρακτη αγάπη για τον τόπο του. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Φώτη Καφάτου

Ο Φώτης Καφάτος τίμησε διεθνώς την Κρήτη και την γενέτειρά του, το Ηράκλειο. Υπήρξε επιστήμων υψηλού επιπέδου, με θεμελιακά επιτεύγματα στον τομέα της βιολογίας καθ’ όλη την διάρκεια της πανεπιστημιακής και ερευνητικής σταδιοδρομίας του, και άνθρωπος σπάνιας ψυχικής ποιότητας. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η απόδοση τιμής στους νέους που αγωνίστηκαν τον Νοέμβριο του 1973 στο Πολυτεχνείο Αθηνών, για την ανατροπή της Δικτατορίας, για την ελευθερία των ιδεών και την προάσπιση της Δημοκρατίας, δεν είναι μια απλή τυπική πράξη, φθαρμένη από την επανάληψη των ετησίων επετείων. Η παράτολμη, ακομμάτιστη συγκέντρωση και αντίσταση των φοιτητών και όσων άλλων συμμετείχαν στα γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί μια από τις ουσιαστικότερες πράξεις ευθύνης στην μακραίωνη ιστορική πορεία του τόπου μας. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

«Η 11η Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Μηνά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ηράκλειο. Με την ιστορική του διαδρομή, με την ευλάβεια των κατοίκων του, με την πολιτιστική τους ταυτότητα. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

      «Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού, ορόσημο της συλλογικής μας Μνήμης. Σε μια περίοδο καθοριστική για την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα, ο λαός μας υπερασπίστηκε με ηρωισμό την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας. 

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στην βράβευση του Γρηγόρη Σηφάκη

Απονεμήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 10 Οκτωβρίου, το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Γρηγόρη Σηφάκη. Η τελετή βράβευσης έγινε στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και για το τιμώμενο πρόσωπο μίλησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και οι καθηγητές Αλέξης Καλοκαιρινός, Αλέξης Πολίτης και Σουζάνα Παπαδοπούλου. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Διαγωνισμοί για την εκμίσθωση των κυλικείων του 12ου και του Δημοτικού Σχολείου Δαφνών

1. To Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου» προκηρύσσει Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Κράπης 4, Πόρος, 71307, Ηράκλειο)

2. To Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου» προκηρύσσει Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Δαφνών (Δαφνές Τ.Κ.70011, Ηράκλειο)

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί την απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας. Εύχομαι καλό ξεκίνημα και καλές σπουδές. 

Ευχές Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στους μαθητές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.  Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την χώρα μας, η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον επαφίεται κυρίως στις δικές τους πλάτες. Η Ελλάδα χρειάζεται νέους ανθρώπους με κατάρτιση, δημιουργικότητα και φρέσκια οπτική και η πρόσβαση  στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση είναι μια καλή αφετηρία για να προικίσουμε τους σημερινούς μαθητές με αυτά και ακόμη περισσότερα προσόντα

Συλλυπητήρια Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινού για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σφράγισε με την πορεία και την δράση του το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα στην Ελλάδα.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

«H Μάχη της Κρήτης, κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου του 1941, με την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του τόπου μας εναντίον των Γερμανών εισβολέων –ενός λαού σχεδόν άοπλου, που με τη συμβολή λίγων Συμμαχικών μονάδων που βρίσκονταν στο νησί, αντιμετώπιζε ένα πανίσχυρο στρατιωτικό μηχανισμό–  αποτελεί συνέχεια των ηρωικών πράξεων των Κρητών στην μακρά ιστορική διαδρομή τους. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο εκριζωμός χιλιάδων Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, με την τρισχιλιόχρονη παρουσία, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συμφορές που γνώρισε ο Ελληνισμός κατά την ιστορική του διαδρομή. Η συστηματική προσπάθεια εξόντωσης των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, στην οποία επιδόθηκαν οι τουρκικές αρχές τον 20ό αιώνα, είχε ολέθρια αποτελέσματα και έλαβε τελικώς τις διαστάσεις της Γενοκτονίας

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Ημέρα «Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού»

Ο εορτασμός της επετείου των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού», αποτελεί γεγονός ξεχωριστής σημασίας στην ιστορική πορεία του σύγχρονου κόσμου.  

Δήλωση Δημάρχου για την Εργατική Πρωτομαγιά

            Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, συνδέεται αναπόσπαστα, εδώ και δεκαετίες, με τον αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για το Πάσχα

  Το Πάσχα, η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, αποτελεί πάντα σημείο αναγέννησης των ελπίδων του ανθρώπου για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, αντάξιο των προσδοκιών του, με ουσιαστικό μέλλον για τις νεώτερες  γενιές.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός : «Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας»

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί διαρκές ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού. Διαχρονικό σύμβολο του αγώνα ενός λαού να αντιταχθεί στους δυνάστες του, να υπερβεί τις συγκυρίες, και ν’ αλλάξει τελικώς την ιστορική του μοίρα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η πορεία της ανθρωπότητας προς ένα καλύτερο μέλλον είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, σε όλες τις χώρες.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το θάνατο του Αριστοφάνη Χουρδάκη

O Αριστοφάνης Χουρδάκης, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας. Με το εκπαιδευτικό του έργο συνέβαλε στην πνευματική συγκρότηση εκατοντάδων μαθητών. Ως λαογράφος διέσωσε πολύτιμα στοιχεία της ζωής και της μακραίωνης παράδοσης της Κρήτης.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην απονομή του βραβείου 'Νίκος Καζαντζάκης' στον Peter Bien

(Βασιλική Αγίου Μάρκου, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016)

Το 1977, με πρόταση του αλησμόνητου Μανόλη Καρέλλη, Δημάρχου Ηρακλείου τότε, εντάχθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης». Η απονομή του σε σημαντικές προσωπικότητες, που με το έργο τους προέβαλλαν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κρήτης, καταξίωσε, το Βραβείο αυτό πανελληνίως, κατά την διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται σαράντα τρία χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας τον Νοέμβριο του 1973, υπήρξε η πρώτη αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι στο οποίο είχε βυθίσει την Ελλάδα ένα ανελεύθερο, τυραννικό καθεστώς από τον Απρίλιο του 1967.

Ομιλία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην Βράβευση του Θεοχάρη Δετοράκη με το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου

(Βασιλική Αγίου Μάρκου, 28 Σεπτεμβρίου 2016)

Επαναφέρουμε τούτο το εξαιρετικά σημαντικό Βραβείο στις δράσεις Πολιτισμού του Δήμου μας, θεωρώντας χρέος μας την απονομή του σε προσωπικότητες και φορείς που συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο του πολιτιστικού και κοινωνικού μας επιπέδου. Κατ’ αγαθή μοίρα ο τόπος μας ευνοήθηκε να υπάρχουν πάντα στους κόλπους του μορφές με έργο ευρύ και σπουδαίο, καταξιωμένες στην συνείδηση των συμπολιτών μας. 

Ομιλία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο Ετήσιο Μνημόσυνο του Ελευθέριου Βενιζέλου

(Χανιά, 22 Μαρτίου 2015)

Ευχαριστώ θερμά την Αντιπεριφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανιών και το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”» για την τιμητική πρόσκληση να είμαι ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση μνήμης του κορυφαίου πολιτικού της σύγχρονης Ελλάδας.

Προσφώνηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 [Ι. Καθεδρικός Ναός Αγίου Τίτου, 18 Ιουνίου 2016]

Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα, 

Μακαριώτατοι Προκαθήμενοι των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, με  τις Σεβαστές Συνοδείες Σας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην έναρξη του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου

Ο 20ός αιώνας υπήρξε –έπειτα από εκατονταετίες σκληρών ιστορικών δοκιμασιών– ο πλέον ευνοϊκός για τον Κρητικό πολιτισμό. Η αποκάλυψη του Μινωικού κόσμου, σε όλη την αίγλη του, συνοδεύθηκε από την επανανακάλυψη της Κρητικής Λογοτεχνίας και των άλλων μνημείων της Βενετοκρητικής περιόδου. Τότε θα αναδειχθεί και ο Λαϊκός Πολιτισμός, με τις πολύπτυχες διακλαδώσεις του ως την σύγχρονη εποχή.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το σαμποτάζ του 1942 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

     Η ανατίναξη γερμανικών αεροσκαφών και αποθηκών με εκρηκτικά, κατά τη νύχτα της 13ης Ιουνίου 1942, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από μέλη του Συμμαχικού Στρατηγείου Μέσης Ανατολής  (τους: G. Bergé, J. Mouhot,  P. Léostic,  J. Sibard, G. Jellicoe και τον Κ. Πετράκη), μαζί με το σαμποτάζ που είχε προηγηθεί, στο αεροδρόμιο Καστελίου, στις 7 Ιουνίου 1942, ήταν καίρια πλήγματα για την δράση των γερμανικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον βρετανικών ...

Δήλωση Δημάρχου για την Ημέρα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

“Η ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός. Με την εξάπλωση και την επικράτηση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βία, οι δολοφονίες,  οι καταστροφές, οι αποτρόπαιες και παράλογες πράξεις των Γερμανικών και Ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής και των συμμάχων τους, εκμηδένισαν τις αξίες του ...

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, οδηγεί στο φως της Αναστάσεως. Ο συμβολισμός και η σύνδεσή της με την πορεία και τις δοκιμασίες του κάθε ανθρώπου, με την προσδοκία υπέρβασης των δεινών της ζωής, εκφράζουν το βαθύτερο νόημα της πίστης και της ελπίδας. Το εφετινό Πάσχα βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη ακόμη μια φορά με τις συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης, κι εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων διεθνών ζητημάτων ...

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας, ανακαλεί στη μνήμη και στις συνειδήσεις μας τον απαράμιλλο ηρωισμό των αγωνιστών του 1821, την δύναμη της συλλογικής πορείας του λαού μας, αλλά και των θυσιών που χρειάστηκαν για την αποτίναξη του ζυγού της οθωμανικής δουλείας. Η φλόγα του πατριωτισμού, ο σταθερός προσανατολισμός προς τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, οδήγησαν τους προγόνους μας σε αυτό το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας.

Δήλωση Δημάρχου κατά την εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου καραβιού

Πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πλατεία Ελευθερίας η εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου καραβιού. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, έδωσε πριν από λίγο εκκίνηση των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Ηρακλείου.

Δήλωση συγχαρητηρίων για τον νέο πρόεδρο του «Ο.Λ.Η» κ. Απόλλωνα Φιλιππή και το νέο ΔΣ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης  Λαμπρινός  προέβη στην ακόλουθη δήλωση συγχαρητηρίων για τον νέο πρόεδρο του «Ο.Λ.Η»  κ. Απόλλωνα Φιλιππή και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

«Η Μικρασιατική Καταστροφή και ο συνακόλουθος εκριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τα μέρη της Ιωνίας, όπου αναπτύχθηκε ένας απαράμιλλος τρισχιλιόχρονος πολιτισμός, αποτελούν μιαν από τις μεγαλύτερες συμφορές που βίωσε η Ελλάδα κατά την ιστορική της διαδρομή.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τις πανελλαδικές

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ολοκλήρωση μιας επίμοχθης, πολύχρονης προσπάθειας, αποτελεί και την απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας, στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898

Τα τραγικά γεγονότα της 25ης Αυγούστου 1898, στην πόλη του Ηρακλείου, αποτελούν ορόσημο στην νεώτερη Ιστορία της Κρήτης. Την ημέρα εκείνη τμήμα του Αγγλικού στρατού, εφαρμόζοντας εκ μέρους των «Μεγάλων Δυνάμεων» (Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Αυστρίας, Ιταλίας) κάποιες από τις διαδικασίες μετάβασης από το σουλτανικό διοικητικό σύστημα προς ένα καθεστώς ειδικής Αυτονομίας, επιχείρησε να εγκαταστήσει χριστιανούς φορολογικούς υπαλλήλους στο λιμάνι της πόλης. Τότε ο εξαγριωμένος τουρκικός όχλος, με την παρότρυνση των τουρκικών στρατιωτικών και διοικητικών αρχών, κινήθηκε σε μια πρωτοφανούς αγριότητας σφαγή του άμαχου πληθυσμού της πόλεώς μας, και σε εκτεταμένη καταστροφή κτιρίων και περιουσιών.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Μαρίας Λυγιδάκη

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της  Μαρίας Λυγιδάκη, μια ξεχωριστής προσωπικότητας με πολυσήμαντη επιστημονική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Β. Λαμπρινός για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ U19: Ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την ολοκλήρωση του «Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ U19» στο Ηράκλειο:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ U19»

Το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ U19», το οποίο ξεκινά στο Ηράκλειο, μιαν εβδομάδα έπειτα  από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διεξαγωγή του «Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου», φέρνει ξανά την πόλη μας στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος. Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά τις ομάδες και τις αθλητικές αποστολές οι οποίες θα συμμετάσχουν στις Συναντήσεις, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Δήλωση Δημάρχου για τη διεξαγωγή των αγώνων και την επιτυχία της εθνικής μας ομάδας στίβου

«Οι σπουδαίοι αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας Στίβου, με την στήριξη των προπονητών και των άλλων μελών της αποστολής τους, αλλά και την ένθερμη συμπαράσταση των θεατών του Παγκρητίου Σταδίου της πόλης μας, κατόρθωσαν να κατακτήσουν μία από τις τρεις θέσεις  που οδηγούν στην άνοδο της Εθνικής Ομάδας Στίβου στην Super League. Η μεγάλη αυτή διάκριση του ελληνικού αθλητισμού, μας προσφέρει ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια.  Απευθύνουμε σε όλους θερμά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε για την ξεχωριστή αυτή συμβολή στην κοινωνία μας, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια και στις αθλητικές αποστολές των άλλων χωρών, που έδωσαν στο Ηράκλειο, πανελληνίως και διεθνώς (μέσω της Τηλεοπτικής μετάδοσης), με αξιοσύνη, τον αγώνα της ευγενούς άμιλλας και του συλλογικού πνεύματος.

Χαιρετισμός Δημάρχου στην έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου

Αξιότιμοι επισκέπτες, κυρίες και κύριοι, φίλοι, αγαπητοί μας νέοι, σας καλωσορίζουμε στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου», μια κορυφαία διοργάνωση που τιμά την Κρήτη, και ιδιαίτερα τον Δήμο Ηρακλείου, συνδέοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, την Ιστορία, και τη σύγχρονη παρουσία της πόλης μας.

Δηλώσεις του Δημάρχου Ηρακλείου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου

Στη συνέντευξη τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επεσήμανε: "Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο τις δώδεκα αθλητικές αποστολές που λαμβάνουν μέρος στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου». Καλωσορίζουμε τις ομάδες: της Ελλάδος, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας...

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού για το θάνατο του ζωγράφου Αριστείδη Βλάσση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-05-2015

  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΛΑΣΣΗ

Ο Αριστείδης Βλάσσης, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες του τόπου μας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ζωγράφος που έθεσε εξ αρχής τον άνθρωπο και όλες τις πτυχές της ζωής του ως βασικό θέμα των εικαστικών του συνθέσεων, θα διαμορφώσει με τα έργα του μια ιδιαίτερη περιοχή στη ζωγραφική Τέχνη.

Οι τελευταίες δημιουργίες του, που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες σε μια μεγάλη Έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, συνάντησαν θερμή υποδοχή από το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας. Τα έργα αυτά αποτελούν την ολοκλήρωση της λαμπρής πορείας του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό μας.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά  μου συλλυπητήρια.

Μήνυμα Δημάρχου για τη Μάχη της Κρήτης

«Η Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου 1941) αποτελεί κορυφαίο γεγονός του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Επέδρασε καθοριστικά στις εξελίξεις των προετοιμαζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των Δυνάμεων του Άξονα, όχι μόνο στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και στην Σοβιετική Ένωση και στη Μέση Ανατολή.

Δήλωση Δημάρχου για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελεί ημέρα εορτασμού και μνήμης, απόδοσης τιμής προς τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα της Αντίστασης του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944).

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του πρώην πρύτανη του Π.Κ. Χρήστου Νικολάου

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Ηράκλειο 30-4-2015

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Π.Κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Νικολάου, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και ενός από τους κορυφαίους καθηγητές της Επιστήμης των Υπολογιστών στον τόπο μας, με γόνιμη και σημαντική  πορεία στη δημόσια ζωή. 

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Μήνυμα Δημάρχου για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, αποτελεί ορόσημο του αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιάννη Κλωνιζάκη

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Κλωνιζάκη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με πολυσήμαντη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας.

Ομιλία Δημάρχου στο μνημόσυνο των Βενιζέλων

Ευχαριστώ θερμά την Αντιπεριφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανιών και το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”» για την τιμητική πρόσκληση να είμαι ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση μνήμης του κορυφαίου πολιτικού της σύγχρονης Ελλάδας.

Χαιρετισμός του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινού στο σημερινό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Χαιρετισμός του δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Βασίλη Λαμπρινού, στο σημερινό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την περικοπή θέσεων εργασίας από τα κοινωφελή προγράμματα

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 30-12-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου για την περικοπή θέσεων εργασίας από τα κοινωφελή προγράμματα

 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας στους Δήμους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και την κατάφωρη αδικία σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, προέβη στην παρακάτω δήλωση: 

«Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος  για την κατανομή  του προσωπικού από τα πεντάμηνα προγράμματα  κοινωφελούς  εργασίας στους Δήμους, περιέκοψε  κατά 121 τις θέσεις που ο Δήμος Ηρακλείου με βάση πληθυσμιακά  κριτήρια  εδικαιούτο. Η απαράδεκτη αυτή αλλά και άνιση  μεταχείριση  ενός ήδη υποστελεχωμένου Δήμου, προκαλεί επί πλέον προβλήματα  στην εύρυθμη  λειτουργία  του. Καλούμε την Κυβέρνηση  και τον αρμόδιο  υπουργό να αποκαταστήσουν άμεσα την παραπάνω κατάφωρα άδικη μεταχείριση του Δήμου Ηρακλείου. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους δημότες να αξιολογήσουν ανάλογα την παραπάνω έναντι του Δήμου κυβερνητική στάση».

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου & Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κρήτη και η πόλη μας, το Ηράκλειο, όμορφος και φιλόξενος τόπος με δημιουργικούς και προοδευτικούς ανθρώπους, αναζητούν εδώ και χρόνια ένα ουσιαστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις προκειμένου να οδηγήσει στην πραγματική αναπτυξιακή ώθηση.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την κατάληψη του Δημαρχείου

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου, τη Λότζια, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 25-11-2014

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΙΝΙΩΤΑΚΗ

«Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Tο Ηράκλειο τίμησε σήμερα την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.Σε δήλωσή του  για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης αναφέρει:

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού στο Διεθνές Συνέδριο για τον Στυλιανό Αλεξίου

Η παρουσία και το έργο του Στυλιανού Αλεξίου ορίζουν μια ξεχωριστή, μοναδικής ακτινοβολίας, και υποδειγματικής σημασίας εποχή για την Ελλάδα. Για την Κρήτη ιδιαίτερα, συνιστούν μια από τις υψηλότερες πραγματώσεις της ιστορικής, πολιτισμικής και κοινωνικής της πορείας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται 41 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της εφτάχρονης τυραννίας. Οι φοιτητές, τα νιάτα της Ελλάδας, σήκωσαν το ανάστημά τους και έστησαν τα στήθη τους στα όπλα και στα τανκς της δικτατορίας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινού για το θάνατο της Μάρθας Αποσκίτη - Αλεξίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 16-11-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινού για το θάνατο της Μάρθας Αποσκίτη- Αλεξίου

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Στυλιανού Αλεξίου σήμερα τον ακολούθησε και η αγαπημένη σύζυγος και σύντροφός του, Μάρθα Αποσκίτη.

Ευγενής μορφή και πραγματική δασκάλα η Μάρθα Αποσκίτη, δίδαξε φιλολογία σε πολλές γενιές Ηρακλειωτών, αφήνοντας το στίγμα της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Παράλληλα δίπλα στη Στυλιανό Αλεξίου, του οποίου υπήρξε ισχυρό στήριγμα, συμμετείχε στην επιμέλεια αρκετών εκδόσεων, ενώ εξαιρετικά σημαντικό είναι και το δικό της συγγραφικό έργο, που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.  

Το Ηράκλειο σκύβει το κεφάλι και αποχαιρετά μια σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και του πνεύματος.

Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.  

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-11-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά

Ο δικηγόρος Βαγγέλης Σκουλάς, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με μακρά πορεία στη δημόσια ζωή, μια φυσιογνωμία που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας  από διάφορες θέσεις, και ως Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 10-11-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

«Η 11η Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Μηνά, αποτελεί για το Ηράκλειο ξεχωριστή ημέρα: πάνδημης σύναξης και θρησκευτικής ανάτασης.

Σύμβολο ευλάβειας και πίστης, ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, ο Άγιος Μηνάς συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η μακρά παράδοση της παρουσίας του, των θαυμάτων και των θρύλων που αποδίδονται στον πολιούχο του Ηρακλείου κατά το πέρασμα των χρόνων, εξακολουθούν να φωτίζουν, να παρηγορούν ψυχικά, να προσφέρουν ύφος και ήθος ζωής στον τόπο μας και σήμερα».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

   «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην πορεία του Ελληνισμού και της συλλογικής μας μνήμης. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο ο λαός μας υπερασπίστηκε με ακατάβλητο σθένος την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Στις επάλξεις του αγώνα, δίδαξε έμπρακτα τη σημασία της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.

   Απέναντι στη βία, την τυραννία και τη βαρβαρότητα των φασιστικών δυνάμεων, που βεβήλωναν τη μακραίωνη πορεία της Ευρώπης και τα επιτεύγματα του πολιτισμού της, η Γενιά του 1940 θα σταθεί αντάξια των ιστορικών απαιτήσεων. Η αντίσταση της Ελλάδας στον ολοκληρωτισμό επηρέασε πολλαπλώς την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συνέβαλε ουσιαστικά στην έκβασή του.

   Η μνήμη και ο συμβολισμός της επετείου αποτελούν και σήμερα πηγή προτύπων και αξιών για την αφύπνιση της συνείδησης κάθε υπεύθυνου πολίτη. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, αλλά και να «επιστρατεύσουμε» ξανά όλες τις αρετές μας, όλες δημιουργικές μας δυνάμεις, προς τον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας του τόπου. Έχουμε χρέος να συνεισφέρουμε αδιάλειπτα στην ειρήνη, στην εθνική αξιοπρέπεια, στον πολιτισμό, και την επικράτηση των ανθρωπιστικών ιδεωδών ».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σήφη Κοσόγλου

«Μια ξεχωριστή πνευματική μορφή της Κρήτης, ο Σήφης Κοσόγλου, καθηγητής φιλολογίας, συγγραφέας, ερευνητής της τοπικής Ιστορίας, έφυγε από κοντά μας. Ως εκπαιδευτικός, σε σχολεία του Ηρακλείου και της Μεσαράς, καθοδήγησε ουσιαστικά τους μαθητές του, προσέφερε ορίζοντες ευρύτερους από το κλειστό σχολικό πρόγραμμα, ως συγγραφέας μελέτησε άγνωστα γεγονότα των χρόνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Σοκαρά, γενέθλιου τόπου του. Το βιβλίο του: «Τη 17η Αυγούστου, ετυφεκίσθημεν, ελεηλατήθημεν και εδιώχθημεν υπό των Γερμανών», θα αποτελεί πάντα μια καίρια μαρτυρία για τις συνθήκες που βίωσε ο Κρητικός λαός τα κατοχικά χρόνια.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς

«Ξεκινά για τους μαθητές η νέα πορεία στους δρόμους της γνώσης και της μόρφωσης, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς η σημαντική αποστολή τους, την οποία επιτελούν με υπομονή και επιμονή.

Σε αυτό το ταξίδι η νέα Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου θα βρίσκεται πάντα αρωγός στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν...»

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Γιάννη Ανδρεαδάκη

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 3-9-2014

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το  θάνατο του Γιάννη Ανδρεαδάκη

«Μια εμβληματική φυσιογνωμία, ένας πραγματικά ανεξάρτητος άνθρωπος, ένας σπουδαίος σκιτσογράφος-γελοιογράφος, ίσως ο πιο σπουδαίος που έχει αναδείξει η πόλη τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Ανδρεαδάκης έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι.

Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του ».

Συνέντευξη Τύπου Γιάννη Κουράκη

"Στις μέρες μας λέγεται συχνά ότι ο Πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον φυσικό χρόνο, που στη σημερινή πολυάσχολη καθημερινότητα, φαίνεται να κυλά απίστευτα γρήγορα. Έκανα αυτές τις σκέψεις αναλογιζόμενος πόσο γρήγορα, έχουν περάσει σχεδόν δώδεκα χρόνια από τότε που αποφάσισα να απομακρυνθώ από την κεντρική πολιτική σκηνή - παρότι επικεφαλής του κρίσιμου για εκείνη την εποχή Υπουργείου Αθλητισμού - και να ασχοληθώ με την πόλη μας... "

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για την 73η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 73ης επετείου για τη Μάχη της Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετισμός Δημάρχου στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπά Γιάννη Σκουλά στα Ανώγεια

Σήμερα η ψυχή του παπά - Γιάννη Σκουλά θα αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Όχι γιατί στον ηρωικό αυτό ιερωμένο άρεσαν οι τιμές, αλλά γιατί θα διαπιστώνει από τη δική σας πυκνή παρουσία την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν γι’ αυτόν οι συγχωριανοί του διαχρονικά.  

Σήμερα, τιμούμε μια ηρωική μορφή της Αντίστασης των Ανωγείων.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Γ.Κουράκη

 

ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑΝΝΗ  ΚΟΥΡΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Δεν υπάρχει ουδεμία απόκλιση φορολογητέας ύλης και Δήλωσης Πόθεν Έσχες.

  Καταθέτω την παραπάνω Δήλωση για 20 χρόνια με ημερομηνία 31.12 κάθε χρόνο όποτε και λήγει το οικονομικό έτος.

    Ο εντολέας μου-λογιστής αγνοώντας την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής, συνέχιζε να καταθέτει την Δήλωση με 31.12 ακόμη και την τελευταία φορά. Στις Δηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται όλα τα Στοιχεία με την παραπάνω ημερομηνία.

   Αμέσως και μόλις διαπιστώθηκε η πεπλανημένη αντίληψη του εντολέα μου δηλ το λάθος της ημερομηνίας κατάθεσης υποβλήθηκαν διευκρινιστικές Δηλώσεις με την προβλεπόμενη ημερομηνία χωρίς καμιά απόκλιση.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Τιμούμε σήμερα τη γυναίκα και την πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία.  Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία για να εκφράσουμε τη βαθιά μας  εκτίμηση και το σεβασμό, σε όλες τις γυναίκες που μέσα από μακροχρόνιους αγώνες κατάφεραν  να κατακτήσουν τη θέση που από το ρόλο τους δικαιούνται στην κοινωνία και την πολιτεία...

Ομιλία Δημάρχου στην εκδήλωση απονομής του τίτλου του Επίτιμου Δημότη στον Πρέσβη της Κίνας

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει τη χαρά να τιμά με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη ένα ξεχωριστό άνθρωπο. Ένα φίλο της χώρας μας, της Κρήτης και του Ηρακλείου. Τον εξοχότατο εκπρόσωπο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Du Qiwen. Ο κ. Πρέσβης κατέβαλε εργώδεις προσπάθειες για να ενισχύσει και να προαγάγει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας της μεγάλης Κινεζικής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, σε σημαντικούς τομείς όπως ο Τουρισμός, ο πρωτογενής, αλλά και...

Δήλωση Δημάρχου για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο άνθρωπος δεν βρίσκεται απομονωμένος σ’ ένα δικό του κόσμο.

Από την εμφάνισή του πάνω στη γή βρίσκεται σε μια στενή σχέση  αλληλεξάρτησης με το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει και κινείται .

 

Ομιλία του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης και Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στην εκδήλωση που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα συμμετείχε  με συναυλία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Στην ομιλία του για την ιστορική Επέτειο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε:

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE