inner image

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Οφείλουμε παντοτινή ευγνωμοσύνη στον Νίκο Γιανναδάκη»

«Πάνε είκοσι χρόνια από τότε που ο έφορος της Βικελαίας, ο πνευματικός άνθρωπος, ο φίλτατος για πολλούς από μας, Νίκος Γιανναδάκης,  έφυγε από κοντά μας. Είκοσι χρόνια ωστόσο που δεν κατάφεραν να σβήσουν την μνήμη του, να μειώσουν έστω και κατ’ ελάχιστον την σημασία της προσφοράς του στον τόπο, ή την αξία της παρουσίας του στην ζωή μας. Είχε προηγηθεί, αν θυμάστε, η αναχώρηση δύο ακόμη μεγάλων του τόπου μας, του Νίκου Παναγιωτάκη και του Μενέλαου Παρλαμά. Έτσι, για πολλούς και πάλι από μας, η απώλεια του Νίκου σήμανε κυριολεκτικά το τέλος μιας εποχής.  

 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», αποτελεί μια ουσιαστική αφορμή για να τιμήσουμε την προσφορά της μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στην εκδήλωση που οργάνωσαν τα Επιμελητήρια με ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών

Το θέμα της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου «Έξοδος και ανάπτυξη με σύμμαχο την κοινωνία», μας αγγίζει ιδιαίτερα, καθώς ως πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης είμαστε ταυτόχρονα και οι πρώτοι οι οποίοι  ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ

Ο  Ευγένιος Γκέραρντ συνέδεσε την ζωή και την προπονητική του καριέρα με το Ηράκλειο και την Κρήτη τόσο ουσιαστικά, που δημιούργησε, ήδη από τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στον τόπο μας, έναν ακατάλυτο δεσμό αγάπης, σεβασμού κι ευγνωμοσύνης, ο οποίος ξεπερνούσε το φίλαθλο κοινό, και έφτανε σε όλη την κοινωνία της Κρήτης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων. Χάρη σ’ αυτούς τους αγώνες που ορισμένες φορές σημαδευτήκαν με αίμα κατακτήθηκαν εργασιακά δικαιώματα που κάποτε αποτελούσαν όνειρο και που σήμερα, δυστυχώς, αμφισβητούνται και πάλι . Η 1η του Μάη έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος, καθώς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η ανεργία, απειλεί χιλιάδες εργαζόμενους, που καλούνται να επωμιστούν τα βάρη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Απαιτείται ενότητα, αγωνιστικότητα και συντονισμός της δράσης όλων για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση και για να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ εκείνους που τη δημιούργησαν. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στηρίζει πάντα τους αγώνες των εργαζομένων και παραμένει σταθερά στο πλευρό τους για την διαφύλαξη του Κράτους Πρόνοιας και των εργατικών δικαιωμάτων που με τόσες θυσίες έχουν κατακτηθεί.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κούρακη για τον Υποβιβασμό του Ο.Φ.Η στη Β΄ Εθνική Κατηγορία

Η λύπη μας είναι μεγάλη, γιατί μετά από τριάντα τρία χρόνια και μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην Α' Εθνική, η αγαπημένη ομάδα των Κρητικών και μία από τις πιο συμπαθείς ομάδες της χώρα μας με ζηλευτή αγωνιστική παρουσία, ο Ο.Φ.Η.,  αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την Τελετή Βάπτισης του νέου AIRBUS A320 στον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την Τελετή Βάπτισης του νέου AIRBUS A320 της AEGEAN

στον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τoν Αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τoν Αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο ( 1-4-2009). Θέλω να συγχαρώ θερμά την Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου, Αθλητές και Προπονητές, για τη σπουδαία νίκη που πέτυχαν προχθές στα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο...

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Εκδήλωση για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με θέμα τα Νεώρια

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Εκδήλωση για Τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Με Θέμα: «Αποκατάσταση & Χρήση Του Ανατολικού Νεωρίου Της Δεξαμενής Ζανε Και Της Αποθήκης Άλατος Στο Λιμάνι Ηρακλείου».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου (Μπασινάς, Σαμαράς, Κοτσιανικούλης και τον Μανατζερ Φύσα) το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου συνομίλησαν με τα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην Ημερίδα για τη δημιουργία του Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ

Αγαπητές Φίλες και φίλοι,

 

Mε ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στη Κρήτη και το Ηράκλειο, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών από την εποχή των Μινωιτών μέχρι τις μέρες μας.

Κι είναι η χαρά μου αυτή αποτέλεσμα, όχι μόνο των αισθημάτων φιλοξενίας που διατηρεί μέσα του κάθε Κρητικός από την εποχή της προϊστορίας, αλλά και γιατί εδώ, στην Κρήτη σ' αυτό τον πανάρχαιο τόπο συνάντησης ιδεών και ρευμάτων από την Ευρώπη, Ασία και Αφρική μας δίδεται άλλη μια αξιόλογη ευκαιρία.

Παρέμβαση του Προέδρου της ΤΕΔΚ και Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην Ημερίδα του Δήμου Αρχανών με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης κατά την παρέμβαση του στην Ημερίδα του Δήμου Αρχανών με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη» δήλωσε:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για το Θάνατο του Χρήστου Παπουτσάκη

 

Ένας μεγάλος αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος που παρέμεινε όρθιος και ακέραιος σε ολόκληρη τη ζωή του, ο Χρήστος Παπουτσάκης, έφυγε από κοντά μας.

Συνειδητός αγωνιστής, έδωσε το παρόν σε όλους τους Δημοκρατικούς αγώνες και ιδιαίτερα στα χρόνια της Δικτατορίας χωρίς να λυγίσει ποτέ, πάντα σταθερός στις ιδέες του για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική δικαιοσύνη.

Η παρουσία του υπήρξε καθοριστική στη μεταπολίτευση και το περιοδικό ¨ΑΝΤΙ¨, που εξέδιδε, ήταν βήμα πολιτικού προβληματισμού και προβολής σκέψεων και αναζητήσεων του προοδευτικού πνευματικού κόσμου.  

Υπήρξε ένα άξιο τέκνο της Κρήτης με σημαντική προσφορά.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα τιμήσει σύντομα την μνήμη του με τον τρόπο που του αρμόζει.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ηρακλειωτών εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο: «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το Δικαίωμα στην Ευημερία»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το Δικαίωμα στην Ευημερία» την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου δήλωσε:

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη

Αποχαιρετούμε σήμερα το 2008, ένα έτος ραγδαίων εξελίξεων και μεγάλων αμφισβητήσεων.

Ένα έτος που οι ελπίδες και προσδοκίες μας δεν ικανοποιήθηκαν.

Η Ειρήνη, παρέμεινε απραγματοποίητο όνειρο  και η ευημερία των λαών θυσιάστηκε στην βουλιμία των καιροσκόπων.

Η πίστη σε μια σταθερή πορεία προόδου των κοινωνιών αμφισβητείται.

Οι αρχές, οι αξίες και τα κοινωνικά πρότυπα κλονίζονται

Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα της απληστίας, της ηθικής διάβρωσης και παρακμής όλων αυτών που επιχείρησαν να αναγορεύσουν τις δυνάμεις της αγοράς ως ρυθμιστές της οικονομίας και της κοινωνίας.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Λευκό Κοτσύφι, Blue Tree, Μαύρο Καράβι»

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο τον ιδιοφυή πολιτικό και αγαπημένο φίλο Μίμη Ανδρουλάκη.

Τον υποδεχόμαστε ως συγγραφέα ενός νέου βιβλίου που, όπως όλα τα προηγούμενα, μας εκπλήττει θετικά και μας αποκαλύπτει με το συνήθη οξύ όσο και γλαφυρό τρόπο της έκφρασης τα υπόγεια ρεύματα που συγκροτούν και συνθέτουν την σημερινή πολιτικοοικονομική λειτουργία, στα πλαίσια ενός κόσμου που καθημερινά μετασχηματίζεται και αλλάζει.

Δήλωση του Δημάρχου για την απώλεια του 16χρονου μαθητή

Η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του 16χρονου παιδιού, τραυμάτισε βαρύτατα τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τους θεσμούς.

Στη νοσηρή ατμόσφαιρα των σκανδάλων που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή, προστέθηκε και το τραγικό αυτό γεγονός που προκαλεί καθολική οργή και αγανάκτηση, γιατί διαπράχθηκε από όργανο  επιφορτισμένο θεσμικά, να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του πολίτη.

Παρά την αγωνία και τη θλίψη μας για την απώλεια του άτυχου παιδιού, οφείλουμε, εκτός από την πλήρη και λεπτομερή  διερεύνηση των συνθηκών  και την απόδοση των ευθυνών στο επίπεδο που πραγματικά ανήκουν, να σταθούμε με περίσκεψη στα αίτια που τροφοδοτούν τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργούν συνθήκες έντασης και κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Δήλωση Του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

Η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μεγάλες κατακτήσεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας και έχει πολλαπλασιάσει τη δύναμη και τις δυνατότητες της ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό έχει επιτευχθεί με την ατομική συνεισφορά του κάθε μέλους της, γιατί κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά του.

Κάθε άτομο, μπορεί, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητες που το διακρίνουν, να συμβάλλει στο κοινό καλό.

Χρέος όλων μας είναι να υπερβούμε τον ατομισμό και να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο αποτελεί ορόσημο, στην αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και του Λαού ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών  και κάθε επέτειος αποτελεί αφορμή να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές του αλλά και να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στο 2ο Παγκρήτιο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αθλητισμού

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ο αθλητισμός, μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και τον πολιτισμό, αποτελεί στης μέρες μας δικαίωμα όλων των πολιτών και εμπίπτει στην μαζική του τουλάχιστον μορφή στην άμεση αρμοδιότητα  και ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως κοινωνικό αγαθό,  πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων και να παρέχεται με εξασφαλισμένες τις προϋποθέσεις της ασφάλειας, της ποιότητας και των επαρκών και σύγχρονων υποδομών.

Στο Δήμο μας, εφαρμόζουμε ένα φιλόδοξο και διαρκές πρόγραμμα αναβάθμισης του αθλητισμού, με την δημιουργία νέων γυμναστηρίων και υπαίθριων αθλητικών υποδομών στις γειτονιές και στα τοπικά διαμερίσματα, με την συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και με νέα προγράμματα «Αθλητισμός για Όλους». Παράλληλα συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία για την  αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τον επωφελέστερο και αποτελεσματικότερο για τους δημότες τρόπο.

Χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, απηύθυνε στην Γενική Συνέλευση Δήμων Κύπρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Κουράκης

Χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, απηύθυνε στην Γενική Συνέλευση Δήμων Κύπρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς  και με άλλους πολιτικούς παράγοντες της Κύπρου.

Επίσης την Πέμπτη ο κ. Κουράκης θα βρίσκεται στην Λεμεσό στο πλαίσιο του Συνεδρίου Κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Κρήτη και την Κύπρο.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τη διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη  Κουράκη, για την διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών

Προσφώνηση από τον Δήμαρχο Ηρακλείου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ι.Ν. Αγ.Τίτου

Προσφώνηση  από τον  Δήμαρχο Ηρακλείου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ι.Ν. Αγ.Τίτου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στα Εγκαίνια της Έκθεσης για τον Δ.Βικέλα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στα Εγκαίνια της Έκθεσης για το Δημήτριο Βικέλα.

Eπιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου προς τον Δήμαρχο Μόρφου για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατεχόμενη πόλη τους

Eπιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη προς τον Δήμαρχο Μόρφου με τις ευχές του για την επιτυχία των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατεχόμενη πόλη τους καθώς και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Παγκρητίου Σταδίου

Αγαπητοί  φίλοι,

Ο αθλητισμός, είναι μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία ακολουθεί την εξέλιξη του ανθρώπου από τα βάθη των αιώνων και επηρεάζει σημαντικά την πνευματική και σωματική  υγεία, την διαμόρφωση του χαρακτήρα, των αντιλήψεων και της συμπεριφοράς των μελών μίας κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Η άθληση είναι δικαίωμα των πολιτών.

Όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική τους θέση και έχει, πολύ σωστά, καθιερωθεί ως κοινωνικό αγαθό και σημαντική αρμοδιότητα  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κούρακης με αφορμή την έναρξης της Νέας Σχολικής Χρονιάς και την παρουσία του στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Μποδοσάκειο), δήλωσε τα εξής :

¨ Η Παιδεία υπήρξε πάντοτε ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, γιατί  δίδει  την ευκαιρία να αναδειχτούν οι δυνατότητες του ανθρώπου, να αναπτυχθούν τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητες του και να διαμορφωθούν μέσα απ' αυτήν  ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάπλαση του ήθους, και η διαμόρφωση πολιτών με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου

Η 25η Αυγούστου είναι μια διπλή επέτειος με θρησκευτικό και εθνικό περιεχόμενο για την Πόλη  μας. Γιορτάζεται  αφ' ενός ο απόστολος Τίτος, πρώτος επίσκοπος Κρήτης, και αφ' ετέρου η μεγάλη σφαγή των Χριστιανών του Ηρακλείου στις 25 Αυγούστου του 1898, όπου εκατοντάδες χριστιανοί κάτοικοι του Μεγάλου Κάστρου σφαγιάστηκαν απ' τον τουρκικό όχλο, ενώ οι κατοικίες τους λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν με την ανοχή και τη σύμπραξη των επίσημων τουρκικών αρχών.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου για την Εθελοντική Αιμοδοσία

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 6ης ΛΑΜΠΑΔΗΔΟΔΡΟΜΙΑΣ

            «Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί. Όλοι μαζί είμαστε μια ήπειρος. Γι' αυτό, όταν χτυπάει η καμπάνα, μη ρωτάς για ποιόν κτυπά. Κτυπά για σένα.»

Με αυτά τα λόγια ο ποιητής αποδίδει με τον πιο παραστατικό τρόπο, τη στενή σχέση που συνδέει όλους τους ανθρώπους.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάνννη Κουράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ο άκριτος καταναλωτισμός έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης.

Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, γιατί απειλείται η συνέχιση της ζωής στον πλανήτη.

Είναι αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, να σταματήσει η κατασπατάληση πρώτων υλών και να τεθούν φραγμοί στα μεγάλα συμφέροντα που ενεργούν με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Παράλληλα επιβάλλεται η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή της συμπεριφοράς όλων μας στην καθημερινή μας ζωή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία του Κρητικού λαού με πολλές θυσίες και ηρωικές πράξεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης, με συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Οι κατακτήσεις των εργαζομένων έγιναν πραγματικότητα, γιατί υπήρξαν σκληροί αγώνες, που αρκετές φορές σημαδεύτηκαν με αίμα.

Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές και παράλληλα δηλώνουμε την απόφαση μας να προστατεύσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παράδοση του Έργου «Αναβάθμιση Περιοχής Χαριλάου Τρικούπη και Πλατείας Κύπρου»

«Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και τον προγραμματισμό μας ολοκληρώσαμε σήμερα και παραδίδουμε σε χρήση ολόκληρο το έργο της περιοχής Χαριλάου Τρικούπη και Πλατείας Κύπρου.

29/01/08 - Δήλωση του Δημάρχου για τον Θάνατο του Αρχιεπισκόπου

Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας με αξιόλογο ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο.

Η πολυετής δράση του σ' όλη τη διάρκεια της Αρχιεροσύνης του, αλλά και η καρτερικότητα, το θάρρος και η αξιοπρέπεια που αντιμετώπισε τη βαρύτατη ασθένεια του, τον καταξίωσαν στη συνείδηση των πιστών ως χαρισματικό ποιμενάρχη και ξεχωριστό άνθρωπο.

Ως Δήμαρχος της πόλης και διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Ηρακλειωτών εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους οικείους του.

28/01/08 - Χαιρετισμός Δημάρχου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Μπλιάτκα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα «Ο Ψηλός: Η Επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη»:

Με πολλή χαρά παρουσιάζομε σήμερα στο Ηράκλειο μία ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που έχει καθιερωθεί ως ένας από του θρύλους του σύγχρονου Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Τον Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο τίτλος του βιβλίου, «Ο Ψηλός», είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος και μας μεταφέρει αρκετά χρόνια πίσω, την εποχή που ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο περίφημος «ψηλός» καθιερωνόταν ως ο αποτελεσματικότερος «κανονιέρης» των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών γηπέδων.

22/01/08 - Χαιρετισμός του Δημάρχου στην ημερίδα «Οι ΟΤΑ στη Νέα Εποχή»

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να χαιρετίσω τη σημερινή ημερίδα και να τονίσω το ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλοσωρίζω τους εκπροσώπους των Δήμων της Ανατολικής Κρήτης και τους εισηγητές, που αποτελούν όλοι καταξιωμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Με τον όρο «βιώσιμη ανάπτυξη» δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομία, αλλά σε μια ολοκληρωμένη κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη που στηρίζεται στην αειφορία και στη λογική αξιοποίηση όλων των πόρων και του ανθρωπίνου δυναμικού μιας περιοχής.

09/01/08 - Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον Θάνατο του Γεώργιου Λιάνη

Ο θάνατος του Γεώργιου Λιάνη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, διακεκριμένου Καθηγητή και Υπουργού με σημαντική προσφορά στα θέματα παιδείας και επιστημονικής έρευνας, αποτελεί απώλεια για την επιστήμη, την Δημοκρατική Παράταξη και τον τόπο.

08/12/2007 - Χαιρετισμός του Δημάρχου στα Αποκαλυπτήρια του Παλιού Ρολογιού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του παλιού ρολογιού στην πλατεία Λιονταριών:

"Η μνήμη αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας. Είναι όμως παράλληλα και ουσιαστικό χαρακτηριστικό μιας πόλης ιδιαίτερα όταν είναι ιστορική όπως το Ηράκλειο. Τα μνημεία είναι εκείνα που μας επιτρέπουν να ζωντανέψουμε την πορεία της στο χρόνο. Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ηρακλείου έχει συντελέσει στο να καταστραφούν πολλά αξιόλογα ιστορικά μνημεία της πόλης..."

03/12/2007 - Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου στην τελετή απονομής του βραβείου 'Νίκος Καζαντζάκης' για το έτος 2007 στον ζωγράφο Γιάννη Μιγάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου απονέμει το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" έτους 2007, στον διακεκριμένο ζωγράφο ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΓΑΔΗ. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 19:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ανέφερε τα εξής:

Ομιλίες-Χαιρετισμοί Δημάρχου

Στον Δικτυακό αυτό τόπο μπορείτε να βρείτε καταχωρημένες τις πιο πρόσφατες ομιλίες και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου.Το Αρχείο Ομιλιών - Χαιρετισμών Δημάρχου έχει ως σκοπό να παρουσιάσει στον πολίτη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις Ομιλίες και Χαιρετισμούς του Δημάρχου.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE