inner image

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στην βράβευση του Γρηγόρη Σηφάκη

Απονεμήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 10 Οκτωβρίου, το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου στον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Γρηγόρη Σηφάκη. Η τελετή βράβευσης έγινε στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και για το τιμώμενο πρόσωπο μίλησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και οι καθηγητές Αλέξης Καλοκαιρινός, Αλέξης Πολίτης και Σουζάνα Παπαδοπούλου. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί την απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας. Εύχομαι καλό ξεκίνημα και καλές σπουδές. 

Ευχές Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στους μαθητές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.  Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την χώρα μας, η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον επαφίεται κυρίως στις δικές τους πλάτες. Η Ελλάδα χρειάζεται νέους ανθρώπους με κατάρτιση, δημιουργικότητα και φρέσκια οπτική και η πρόσβαση  στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση είναι μια καλή αφετηρία για να προικίσουμε τους σημερινούς μαθητές με αυτά και ακόμη περισσότερα προσόντα

Συλλυπητήρια Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινού για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σφράγισε με την πορεία και την δράση του το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα στην Ελλάδα.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

«H Μάχη της Κρήτης, κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου του 1941, με την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του τόπου μας εναντίον των Γερμανών εισβολέων –ενός λαού σχεδόν άοπλου, που με τη συμβολή λίγων Συμμαχικών μονάδων που βρίσκονταν στο νησί, αντιμετώπιζε ένα πανίσχυρο στρατιωτικό μηχανισμό–  αποτελεί συνέχεια των ηρωικών πράξεων των Κρητών στην μακρά ιστορική διαδρομή τους. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο εκριζωμός χιλιάδων Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, με την τρισχιλιόχρονη παρουσία, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συμφορές που γνώρισε ο Ελληνισμός κατά την ιστορική του διαδρομή. Η συστηματική προσπάθεια εξόντωσης των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, στην οποία επιδόθηκαν οι τουρκικές αρχές τον 20ό αιώνα, είχε ολέθρια αποτελέσματα και έλαβε τελικώς τις διαστάσεις της Γενοκτονίας

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Η Εορτή της Μητέρας δεν αποτελεί ένα συμβατικό γεγονός.  Τιμώντας το πρόσωπο που μας προσέφερε τη ζωή, τιμούμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Ημέρα «Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού»

Ο εορτασμός της επετείου των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού», αποτελεί γεγονός ξεχωριστής σημασίας στην ιστορική πορεία του σύγχρονου κόσμου.  

Δήλωση Δημάρχου για την Εργατική Πρωτομαγιά

            Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, συνδέεται αναπόσπαστα, εδώ και δεκαετίες, με τον αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για το Πάσχα

  Το Πάσχα, η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, αποτελεί πάντα σημείο αναγέννησης των ελπίδων του ανθρώπου για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, αντάξιο των προσδοκιών του, με ουσιαστικό μέλλον για τις νεώτερες  γενιές.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός : «Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας»

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί διαρκές ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού. Διαχρονικό σύμβολο του αγώνα ενός λαού να αντιταχθεί στους δυνάστες του, να υπερβεί τις συγκυρίες, και ν’ αλλάξει τελικώς την ιστορική του μοίρα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η πορεία της ανθρωπότητας προς ένα καλύτερο μέλλον είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, σε όλες τις χώρες.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το θάνατο του Αριστοφάνη Χουρδάκη

O Αριστοφάνης Χουρδάκης, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας. Με το εκπαιδευτικό του έργο συνέβαλε στην πνευματική συγκρότηση εκατοντάδων μαθητών. Ως λαογράφος διέσωσε πολύτιμα στοιχεία της ζωής και της μακραίωνης παράδοσης της Κρήτης.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην απονομή του βραβείου 'Νίκος Καζαντζάκης' στον Peter Bien

(Βασιλική Αγίου Μάρκου, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016)

Το 1977, με πρόταση του αλησμόνητου Μανόλη Καρέλλη, Δημάρχου Ηρακλείου τότε, εντάχθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης». Η απονομή του σε σημαντικές προσωπικότητες, που με το έργο τους προέβαλλαν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κρήτης, καταξίωσε, το Βραβείο αυτό πανελληνίως, κατά την διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν.

Ομιλία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην Βράβευση του Θεοχάρη Δετοράκη με το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου

(Βασιλική Αγίου Μάρκου, 28 Σεπτεμβρίου 2016)

Επαναφέρουμε τούτο το εξαιρετικά σημαντικό Βραβείο στις δράσεις Πολιτισμού του Δήμου μας, θεωρώντας χρέος μας την απονομή του σε προσωπικότητες και φορείς που συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο του πολιτιστικού και κοινωνικού μας επιπέδου. Κατ’ αγαθή μοίρα ο τόπος μας ευνοήθηκε να υπάρχουν πάντα στους κόλπους του μορφές με έργο ευρύ και σπουδαίο, καταξιωμένες στην συνείδηση των συμπολιτών μας. 

Ομιλία Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο Ετήσιο Μνημόσυνο του Ελευθέριου Βενιζέλου

(Χανιά, 22 Μαρτίου 2015)

Ευχαριστώ θερμά την Αντιπεριφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανιών και το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”» για την τιμητική πρόσκληση να είμαι ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση μνήμης του κορυφαίου πολιτικού της σύγχρονης Ελλάδας.

Προσφώνηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 [Ι. Καθεδρικός Ναός Αγίου Τίτου, 18 Ιουνίου 2016]

Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχα, 

Μακαριώτατοι Προκαθήμενοι των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, με  τις Σεβαστές Συνοδείες Σας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην έναρξη του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου

Ο 20ός αιώνας υπήρξε –έπειτα από εκατονταετίες σκληρών ιστορικών δοκιμασιών– ο πλέον ευνοϊκός για τον Κρητικό πολιτισμό. Η αποκάλυψη του Μινωικού κόσμου, σε όλη την αίγλη του, συνοδεύθηκε από την επανανακάλυψη της Κρητικής Λογοτεχνίας και των άλλων μνημείων της Βενετοκρητικής περιόδου. Τότε θα αναδειχθεί και ο Λαϊκός Πολιτισμός, με τις πολύπτυχες διακλαδώσεις του ως την σύγχρονη εποχή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για τον Εορτασμό της 25ης Αυγούστου 1898

Στον Άγιο Τίτο σήμερα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για την Εορτή του Αποστόλου Τίτου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων για τους σφαγιασθέντες την 25η Αυγούστου 1898. Στα πλαίσια της ημέρας ο δήμαρχος Ηρακλείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για την 73η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 73ης επετείου για τη Μάχη της Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Γ.Κουράκη

 

ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑΝΝΗ  ΚΟΥΡΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Δεν υπάρχει ουδεμία απόκλιση φορολογητέας ύλης και Δήλωσης Πόθεν Έσχες.

  Καταθέτω την παραπάνω Δήλωση για 20 χρόνια με ημερομηνία 31.12 κάθε χρόνο όποτε και λήγει το οικονομικό έτος.

    Ο εντολέας μου-λογιστής αγνοώντας την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής, συνέχιζε να καταθέτει την Δήλωση με 31.12 ακόμη και την τελευταία φορά. Στις Δηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται όλα τα Στοιχεία με την παραπάνω ημερομηνία.

   Αμέσως και μόλις διαπιστώθηκε η πεπλανημένη αντίληψη του εντολέα μου δηλ το λάθος της ημερομηνίας κατάθεσης υποβλήθηκαν διευκρινιστικές Δηλώσεις με την προβλεπόμενη ημερομηνία χωρίς καμιά απόκλιση.

Χαιρετισμός του Δημάρχου σε ημερίδα του ΟΑΚ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΑΚ Α.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΦΡΑΓΜΑΤΑ & ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» 21.03.2014

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου 1898

Η 25η   Αυγούστου είναι μια διπλή επέτειος για την πόλη μας με μεγάλη θρησκευτική αλλά και εθνική σημασία.

Γιορτάζεται  αφ’ ενός ο Απόστολος Τίτος, πρώτος Επίσκοπος Κρήτης και αφ’ ετέρου τιμάται η  μεγάλη σφαγή των Χριστιανών του Ηρακλείου το 1898. Τότε που εκατοντάδες κάτοικοι του Μεγάλου Κάστρου σφαγιάστηκαν από τον Τούρκικο όχλο, ενώ οι κατοικίες τους λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν με την ανοχή και τη σύμπραξη των επίσημων Τουρκικών αρχών.

Δήλωση του Δημάρχου για την Άφιξη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των Ανδρών στο Ηράκλειο

Με αφορμή την άφιξη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών στο Ηράκλειο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, δήλωσε,

Δήλωση Δημάρχου για το Run Greece

Την ικανοποίηση και τη χαρά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Γιάννης Κουράκης για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών όλων των ηλικιών στο γεγονός αλλά και την πάρα πολύ καλή οργάνωση

Ανακαλέστε την απόφαση για την ΕΡΤ - Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία αντί να σταθεί απέναντι σε ένα πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει ανάλογα με τη σοβαρότητα και την ευθυκρισία που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και η θέση του στην Ελληνική κοινωνία, εφαρμόζει τη γνωστή τακτική του «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι», ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δηλώσεις Δημάρχου για το Run Greece - Ηράκλειο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να στηρίξουν την αθλητική διοργάνωση RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 16 Ιουνίου, απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των αγώνων δρόμου που έγινε στη Λότζια.

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εργοτέλη από το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                Ηράκλειο 27-05-2013

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εργοτέλη από το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη

« Μέσα από την καρδιά μου συγχαίρω θερμά τον Εργοτέλη για την επάνοδο του στη Σούπερ Λίγκα.

Η υποστήριξη των φίλων αλλά και το πάθος των παικτών και η συνεχής προσπάθεια της Διοίκησης οδήγησαν την ιστορική ομάδα της πόλης μας ξανά στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Εύχομαι κάθε επιτυχία την επόμενη αγωνιστική χρονιά»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Γιάννης Κουράκης

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του Δημάρχου για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1898

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για τον θάνατο του Κρητικού Καλλιτέχνη Ροδάμανθου Ανδρουλάκη

Με βαθειά οδύνη αποχαιρετά σήμερα η Κρήτη ένα από τα άξια τέκνα της.

Ο Ροδάμανθος Ανδρουλάκης δεν υπήρξε μόνο ένας δεξιοτέχνης εκτελεστής μουσικής με σεβασμό προς την παράδοση. Υπήρξε δημιουργός με έμπνευση και ιδιαίτερη ποιότητα, που πλούτισε με νέους ρυθμούς την Κρητική μουσική.

Παράλληλα ήταν άνθρωπος με υψηλό ήθος και είχε μεγάλη εκτίμηση από τους Κρητικούς διατηρώντας στενή φιλία με πολλούς. Η μνήμη του και η μουσική του θα μείνουν πάντοτε ζωντανές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη για την επιλογή του από το ΠΑΣΟΚ

Ηράκλειο, Tρίτη  03 / 08 / 2010

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που ο πολιτικός φορέας, το ΠΑΣΟΚ, αξιολογώντας θετικά το έργο μας στον ιστορικό Δήμο Ηρακλείου, με επέλεξε να διεκδικήσω για άλλη μια φορά το αξίωμα του Δημάρχου. Η επιλογή αυτή πέρα από την εξαιρετική τιμή, συνιστά τεράστια ευθύνη και, βεβαίως, κορυφαία πρόκληση. Γιατί ο διευρυμένος Νέος Δήμος Ηρακλείου, δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους, πληθυσμιακά, Δήμους της χώρας, αλλά  και από τους πλέον δυναμικούς, με λαμπρή και μακραίωνη ιστορία και παράδοση.

Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των Ηρακλειωτών, που ομολογώ ότι μας την έχουν προσφέρει μέχρι τώρα απλόχερα, θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο και στη νέα αυτή πρόκληση, και « όλοι μαζί » θα κάνουμε το Νέο Δήμο Ηρακλείου πρότυπο Δήμο σε Οργάνωση, στις Υποδομές, στην Ποιότητα Ζωής, στις Κοινωνικές Παρεμβάσεις και στον Πολιτισμό για ολόκληρη τη χώρα.

Το μπορούμε, το’ χουμε αποδείξει και έτσι θα συνεχίσουμε.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για τον τραγικό θάνατο του Συντοπίτη μας Ανθυπασπιστή Βασιλάκη Γιώργου

Με αίσθημα οργής και οδύνης πληροφορήθηκε ο Ελληνικός λαός τη νέα δολοφονική επίθεση που είχε ως θύμα της ένα συντοπίτη μας, έναν αγνό και ικανό αστυνομικό που εκτελούσε το καθήκον του.

Πράξεις όπως αυτή, αποτελούν ευθεία επίθεση κατά της δημοκρατίας και των θεσμών και καταδικάζονται από όλους μας.

Μόνη απάντηση σε αυτές τις πράξεις είναι η καθολική κοινωνική καταδίκη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια του θύματος.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στο Έκτακτο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την «Ενεργοποίηση της Αγροτικής Ευρώπης»

Έχω τη χαρά και τη τιμή να σας καλωσορίζω σήμερα στην ιστορική μας πόλη το Ηράκλειο, το αρχαίο λιμάνι της Κνωσσού όπου τρισήμισυ χιλιάδες χρόνια πριν αναπτύχθηκε ένας λαμπρός ελληνικός πολιτισμός ο Μινωικός που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη του πολιτισμού της κλασσικής Ελλάδας, αλλά και του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παραλία του Καρτερού

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αξιοποίηση της παραλίας Καρτερού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε τα εξής :

 «Η παραλία αυτή είναι η μοναδική στα βόρεια παράλια του νομού που την διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στοχεύει στην παροχή προσιτών και ποιοτικών υπηρεσιών αναψυχής στους δημότες. Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Δήμους Νέας Αλικαρνασσού και Γουβών, έχουν επανειλημμένα και έμπρακτα εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ήπια και φιλική προς το περιβάλλον, αξιοποίηση της περιοχής.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Είναι γεγονός ότι η γυναικεία απελευθέρωση, η αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας και η ισοτιμία των φύλλων, έχει κάνει στην εποχή μας σημαντικά βήματα μέσα από συνεχείς προσπάθειες και αγώνες.

Παρά τα βήματα αυτά, σε αρκετές ακόμα χώρες του κόσμου ο ρόλος της γυναίκας είναι υποβαθμισμένος και υφίστανται ακόμα διακρίσεις που προκαλούν. Ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες η γυναίκα, παρά τη θεωρητική εξίσωση, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους που έχει επωμιστεί.

Στη χώρα μας, που διαθέτει ένα από τα προοδευτικότερα θεσμικά πλαίσια, είναι κατοχυρωμένη η πλήρης ισότητα στις οικογενειακές σχέσεις, στην εργασία και στην κοινωνία.

Μένουν όμως πολλά ακόμα ν’ αλλάξουν και κυρίως η νοοτροπία που θα δώσει τη δυνατότητα στη γυναίκα να λειτουργήσει με πλήρη ισοτιμία.

Στην πόλη μας, η γυναικεία παρουσία δίδει ένα δυναμικό παρών σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, σήμερα, με τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Γυναίκες σε κάθε ηλικία ως εργαζόμενες, μητέρες, νοικοκυρές, επιστήμονες και επιχειρηματίες συμμετέχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Ηράκλειο.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου τιμά και σέβεται το ρόλο και τη δράση της γυναίκας και συμπαρίσταται στον αγώνα της για πλήρη ισοτιμία των δύο φύλλων, με τη δημιουργία όλων των διευκολύνσεων (δημιουργία παιδικών σταθμών κ.α.) που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στο ρόλο της και την υψηλή αποστολή της.

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κάθε άτομο χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του μέσα στην Κοινωνία και ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στο Κοινό καλό. Αρκεί να υπερβεί τον ατομισμό του και να αποδεχτεί την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία της ζωής και της κοινωνίας.

Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο, εάν υπάρχει το ενδιαφέρον από την Πολιτεία και οι απαραίτητες προϋποθέσεις και συνθήκες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Αποτελεί συνεπώς υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και της Κοινωνίας να δημιουργήσει γι’ αυτούς τους συμπολίτες μας ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών με κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύσσουν τις δυνατότητες τους και να συμβάλουν στο κοινό καλό. Γιατί κριτήριο μιας κοινωνίας δεν είναι μόνο η δύναμή της, αλλά και ο τρόπος που αξιοποιεί τις διαφορετικές δυνατότητες των μελών της.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με σεβασμό και συνέπεια, υιοθετεί και στηρίζει κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων που κάνει πράξη τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη και υιοθετεί μέτρα και δράσεις που συμβάλουν στην ισότιμη ένταξη στον κοινωνικό ιστό αυτών των συνανθρώπων μας.

Συλλυπητήρια Δήλωση για τον θάνατο του Αλκιβιάδη Παγιατάκη, Πρόεδρο του ΙΤΕ

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Αλκιβιάδη Παγιατάκη Πρόεδρο του ΙΤΕ, αυτού του λαμπρού πνευματικού ιδρύματος με την παγκόσμια ακτινοβολία.

Ο Αλκιβιάδης Παγιατάκης ήταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας, καταξιωμένος Ακαδημαϊκός και άνθρωπος που πλούτισε με το έργο του την επιστημονική έρευνα.

Ως  Πρόεδρος του ΙΤΕ άσκησε τα καθήκοντα του με άψογο τρόπο συνεχίζοντας μια λαμπρή παράδοση σπουδαίων Προέδρων.

Απολάμβανε την εκτίμηση και το σεβασμό, όχι μόνο της επιστημονικής κοινότητας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάθε επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί αφορμή να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές του  αλλά και να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί ορόσημο, στην αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και του Λαού ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών και θύμισαν σε όλους ότι η Ελευθερία δεν χαρίζεται, δεν παραχωρείτε, αλλά κερδίζεται.

Η Ελευθερία και η Δημοκρατία απαιτούν  συνεχείς αγώνες και προσπάθειες και καθένας από εμάς έχει χρέος να επαγρυπνεί και να αγωνίζεται για την διατήρησή τους.

Οι νέοι μας στο Πολυτεχνείο απέδειξαν σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή ότι είχαν πλήρη επίγνωση αυτού του χρέους.

Το Πολυτεχνείο υπήρξε η αρχή του τέλους της ανατροπής ενός ανελεύθερου,  βίαιου, και μισητού καθεστώτος.

Σήμερα, παρότι οι καταστάσεις και οι συνθήκες είναι διαφορετικές το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να  παραμένει ζωντανό και να διδάσκει.

Είμαι βέβαιος ότι και η σημερινή νεολαία με το ίδιο θάρρος και την ίδια αυτοθυσία θα υπερασπιστεί τα ιδανικά και τις υψηλές αξίες, για τα οποία αγωνίστηκε η γενιά του Πολυτεχνείου..

Η Δημοτική Αρχή τιμά και σέβεται τους αγώνες των νέων και όλων των πολιτών και βρίσκεται πάντα δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια για μια σύγχρονη, δίκαιη και με ίσες ευκαιρίες Δημοκρατική Πολιτεία.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Μποδοσάκειο) με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς,. Ο κ. Κουράκης μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού δήλωσε :

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την πρώτη του ΟΦΗ

Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς του Ο.Φ.Η για το εντυπωσιακό ¨παρόν¨ που έδωσαν χθες στην πρώτη συνάντηση της νέας περιόδου για την ομάδα μας.

Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι με ψυχραιμία, σύνεση, αυστηρό προγραμματισμό και πολλή δουλειά ο Ο.Φ.Η θα βρει το δρόμο του και θα εκπληρώσει όλους τους στόχους που δικαιούται, αξίζει και δικαιολογεί η ιστορία του.

Οι Ακρότητες, και τα έκτροπα που σημειώθηκαν πριν λίγες μέρες στην πόλη και στο λιμάνι σε βάρος Ηρακλειωτών εμπόρων και Ναυτιλιακών εταιρειών που υπηρετούν την Κρήτη και το Ηράκλειο ήταν μια ατυχής στιγμή που καταδικάζεται από όλους καθώς δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία του ΟΦΗ, ούτε στον περήφανο ¨λαό¨ του, ούτε βεβαίως στο Ηράκλειο και στην Κρήτη,  και είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου στην 3η Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΔΣΑ

O Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) προγραμματίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε πλήρη εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας.

Παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις και προτείνει έργα ολοκληρωμένα και με προοπτική, έργα που αποσκοπούν στην υλοποίηση του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και στην εφαρμογή τελικά ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης« Εl Greco – Επιστροφή στην Πατρίδα »

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης EL GRECO - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 20:30 στην Πύλη Βηθλεέμ δήλωσε:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων. Χάρη σ’ αυτούς τους αγώνες που ορισμένες φορές σημαδευτήκαν με αίμα κατακτήθηκαν εργασιακά δικαιώματα που κάποτε αποτελούσαν όνειρο και που σήμερα, δυστυχώς, αμφισβητούνται και πάλι . Η 1η του Μάη έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος, καθώς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η ανεργία, απειλεί χιλιάδες εργαζόμενους, που καλούνται να επωμιστούν τα βάρη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Απαιτείται ενότητα, αγωνιστικότητα και συντονισμός της δράσης όλων για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση και για να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ εκείνους που τη δημιούργησαν. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στηρίζει πάντα τους αγώνες των εργαζομένων και παραμένει σταθερά στο πλευρό τους για την διαφύλαξη του Κράτους Πρόνοιας και των εργατικών δικαιωμάτων που με τόσες θυσίες έχουν κατακτηθεί.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κούρακη για τον Υποβιβασμό του Ο.Φ.Η στη Β΄ Εθνική Κατηγορία

Η λύπη μας είναι μεγάλη, γιατί μετά από τριάντα τρία χρόνια και μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην Α' Εθνική, η αγαπημένη ομάδα των Κρητικών και μία από τις πιο συμπαθείς ομάδες της χώρα μας με ζηλευτή αγωνιστική παρουσία, ο Ο.Φ.Η.,  αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την Τελετή Βάπτισης του νέου AIRBUS A320 στον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την Τελετή Βάπτισης του νέου AIRBUS A320 της AEGEAN

στον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τoν Αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τoν Αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο ( 1-4-2009). Θέλω να συγχαρώ θερμά την Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου, Αθλητές και Προπονητές, για τη σπουδαία νίκη που πέτυχαν προχθές στα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο...

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Εκδήλωση για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με θέμα τα Νεώρια

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Εκδήλωση για Τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Με Θέμα: «Αποκατάσταση & Χρήση Του Ανατολικού Νεωρίου Της Δεξαμενής Ζανε Και Της Αποθήκης Άλατος Στο Λιμάνι Ηρακλείου».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου (Μπασινάς, Σαμαράς, Κοτσιανικούλης και τον Μανατζερ Φύσα) το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου συνομίλησαν με τα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην Ημερίδα για τη δημιουργία του Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ

Αγαπητές Φίλες και φίλοι,

 

Mε ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στη Κρήτη και το Ηράκλειο, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών από την εποχή των Μινωιτών μέχρι τις μέρες μας.

Κι είναι η χαρά μου αυτή αποτέλεσμα, όχι μόνο των αισθημάτων φιλοξενίας που διατηρεί μέσα του κάθε Κρητικός από την εποχή της προϊστορίας, αλλά και γιατί εδώ, στην Κρήτη σ' αυτό τον πανάρχαιο τόπο συνάντησης ιδεών και ρευμάτων από την Ευρώπη, Ασία και Αφρική μας δίδεται άλλη μια αξιόλογη ευκαιρία.

Παρέμβαση του Προέδρου της ΤΕΔΚ και Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην Ημερίδα του Δήμου Αρχανών με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης κατά την παρέμβαση του στην Ημερίδα του Δήμου Αρχανών με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη» δήλωσε:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για το Θάνατο του Χρήστου Παπουτσάκη

 

Ένας μεγάλος αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος που παρέμεινε όρθιος και ακέραιος σε ολόκληρη τη ζωή του, ο Χρήστος Παπουτσάκης, έφυγε από κοντά μας.

Συνειδητός αγωνιστής, έδωσε το παρόν σε όλους τους Δημοκρατικούς αγώνες και ιδιαίτερα στα χρόνια της Δικτατορίας χωρίς να λυγίσει ποτέ, πάντα σταθερός στις ιδέες του για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική δικαιοσύνη.

Η παρουσία του υπήρξε καθοριστική στη μεταπολίτευση και το περιοδικό ¨ΑΝΤΙ¨, που εξέδιδε, ήταν βήμα πολιτικού προβληματισμού και προβολής σκέψεων και αναζητήσεων του προοδευτικού πνευματικού κόσμου.  

Υπήρξε ένα άξιο τέκνο της Κρήτης με σημαντική προσφορά.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα τιμήσει σύντομα την μνήμη του με τον τρόπο που του αρμόζει.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ηρακλειωτών εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο: «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το Δικαίωμα στην Ευημερία»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το Δικαίωμα στην Ευημερία» την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου δήλωσε:

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη

Αποχαιρετούμε σήμερα το 2008, ένα έτος ραγδαίων εξελίξεων και μεγάλων αμφισβητήσεων.

Ένα έτος που οι ελπίδες και προσδοκίες μας δεν ικανοποιήθηκαν.

Η Ειρήνη, παρέμεινε απραγματοποίητο όνειρο  και η ευημερία των λαών θυσιάστηκε στην βουλιμία των καιροσκόπων.

Η πίστη σε μια σταθερή πορεία προόδου των κοινωνιών αμφισβητείται.

Οι αρχές, οι αξίες και τα κοινωνικά πρότυπα κλονίζονται

Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα της απληστίας, της ηθικής διάβρωσης και παρακμής όλων αυτών που επιχείρησαν να αναγορεύσουν τις δυνάμεις της αγοράς ως ρυθμιστές της οικονομίας και της κοινωνίας.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Λευκό Κοτσύφι, Blue Tree, Μαύρο Καράβι»

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο τον ιδιοφυή πολιτικό και αγαπημένο φίλο Μίμη Ανδρουλάκη.

Τον υποδεχόμαστε ως συγγραφέα ενός νέου βιβλίου που, όπως όλα τα προηγούμενα, μας εκπλήττει θετικά και μας αποκαλύπτει με το συνήθη οξύ όσο και γλαφυρό τρόπο της έκφρασης τα υπόγεια ρεύματα που συγκροτούν και συνθέτουν την σημερινή πολιτικοοικονομική λειτουργία, στα πλαίσια ενός κόσμου που καθημερινά μετασχηματίζεται και αλλάζει.

Δήλωση του Δημάρχου για την απώλεια του 16χρονου μαθητή

Η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του 16χρονου παιδιού, τραυμάτισε βαρύτατα τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τους θεσμούς.

Στη νοσηρή ατμόσφαιρα των σκανδάλων που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή, προστέθηκε και το τραγικό αυτό γεγονός που προκαλεί καθολική οργή και αγανάκτηση, γιατί διαπράχθηκε από όργανο  επιφορτισμένο θεσμικά, να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του πολίτη.

Παρά την αγωνία και τη θλίψη μας για την απώλεια του άτυχου παιδιού, οφείλουμε, εκτός από την πλήρη και λεπτομερή  διερεύνηση των συνθηκών  και την απόδοση των ευθυνών στο επίπεδο που πραγματικά ανήκουν, να σταθούμε με περίσκεψη στα αίτια που τροφοδοτούν τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργούν συνθήκες έντασης και κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Δήλωση Του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

Η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μεγάλες κατακτήσεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας και έχει πολλαπλασιάσει τη δύναμη και τις δυνατότητες της ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό έχει επιτευχθεί με την ατομική συνεισφορά του κάθε μέλους της, γιατί κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά του.

Κάθε άτομο, μπορεί, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητες που το διακρίνουν, να συμβάλλει στο κοινό καλό.

Χρέος όλων μας είναι να υπερβούμε τον ατομισμό και να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο αποτελεί ορόσημο, στην αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και του Λαού ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών  και κάθε επέτειος αποτελεί αφορμή να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές του αλλά και να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στο 2ο Παγκρήτιο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αθλητισμού

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ο αθλητισμός, μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και τον πολιτισμό, αποτελεί στης μέρες μας δικαίωμα όλων των πολιτών και εμπίπτει στην μαζική του τουλάχιστον μορφή στην άμεση αρμοδιότητα  και ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως κοινωνικό αγαθό,  πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων και να παρέχεται με εξασφαλισμένες τις προϋποθέσεις της ασφάλειας, της ποιότητας και των επαρκών και σύγχρονων υποδομών.

Στο Δήμο μας, εφαρμόζουμε ένα φιλόδοξο και διαρκές πρόγραμμα αναβάθμισης του αθλητισμού, με την δημιουργία νέων γυμναστηρίων και υπαίθριων αθλητικών υποδομών στις γειτονιές και στα τοπικά διαμερίσματα, με την συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και με νέα προγράμματα «Αθλητισμός για Όλους». Παράλληλα συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία για την  αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τον επωφελέστερο και αποτελεσματικότερο για τους δημότες τρόπο.

Χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, απηύθυνε στην Γενική Συνέλευση Δήμων Κύπρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Κουράκης

Χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, απηύθυνε στην Γενική Συνέλευση Δήμων Κύπρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς  και με άλλους πολιτικούς παράγοντες της Κύπρου.

Επίσης την Πέμπτη ο κ. Κουράκης θα βρίσκεται στην Λεμεσό στο πλαίσιο του Συνεδρίου Κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Κρήτη και την Κύπρο.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τη διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη  Κουράκη, για την διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών

Προσφώνηση από τον Δήμαρχο Ηρακλείου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ι.Ν. Αγ.Τίτου

Προσφώνηση  από τον  Δήμαρχο Ηρακλείου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ι.Ν. Αγ.Τίτου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στα Εγκαίνια της Έκθεσης για τον Δ.Βικέλα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στα Εγκαίνια της Έκθεσης για το Δημήτριο Βικέλα.

Eπιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου προς τον Δήμαρχο Μόρφου για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατεχόμενη πόλη τους

Eπιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη προς τον Δήμαρχο Μόρφου με τις ευχές του για την επιτυχία των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατεχόμενη πόλη τους καθώς και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Παγκρητίου Σταδίου

Αγαπητοί  φίλοι,

Ο αθλητισμός, είναι μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία ακολουθεί την εξέλιξη του ανθρώπου από τα βάθη των αιώνων και επηρεάζει σημαντικά την πνευματική και σωματική  υγεία, την διαμόρφωση του χαρακτήρα, των αντιλήψεων και της συμπεριφοράς των μελών μίας κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Η άθληση είναι δικαίωμα των πολιτών.

Όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική τους θέση και έχει, πολύ σωστά, καθιερωθεί ως κοινωνικό αγαθό και σημαντική αρμοδιότητα  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κούρακης με αφορμή την έναρξης της Νέας Σχολικής Χρονιάς και την παρουσία του στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Μποδοσάκειο), δήλωσε τα εξής :

¨ Η Παιδεία υπήρξε πάντοτε ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, γιατί  δίδει  την ευκαιρία να αναδειχτούν οι δυνατότητες του ανθρώπου, να αναπτυχθούν τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητες του και να διαμορφωθούν μέσα απ' αυτήν  ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάπλαση του ήθους, και η διαμόρφωση πολιτών με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου

Η 25η Αυγούστου είναι μια διπλή επέτειος με θρησκευτικό και εθνικό περιεχόμενο για την Πόλη  μας. Γιορτάζεται  αφ' ενός ο απόστολος Τίτος, πρώτος επίσκοπος Κρήτης, και αφ' ετέρου η μεγάλη σφαγή των Χριστιανών του Ηρακλείου στις 25 Αυγούστου του 1898, όπου εκατοντάδες χριστιανοί κάτοικοι του Μεγάλου Κάστρου σφαγιάστηκαν απ' τον τουρκικό όχλο, ενώ οι κατοικίες τους λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν με την ανοχή και τη σύμπραξη των επίσημων τουρκικών αρχών.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου για την Εθελοντική Αιμοδοσία

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 6ης ΛΑΜΠΑΔΗΔΟΔΡΟΜΙΑΣ

            «Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί. Όλοι μαζί είμαστε μια ήπειρος. Γι' αυτό, όταν χτυπάει η καμπάνα, μη ρωτάς για ποιόν κτυπά. Κτυπά για σένα.»

Με αυτά τα λόγια ο ποιητής αποδίδει με τον πιο παραστατικό τρόπο, τη στενή σχέση που συνδέει όλους τους ανθρώπους.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάνννη Κουράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ο άκριτος καταναλωτισμός έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης.

Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, γιατί απειλείται η συνέχιση της ζωής στον πλανήτη.

Είναι αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, να σταματήσει η κατασπατάληση πρώτων υλών και να τεθούν φραγμοί στα μεγάλα συμφέροντα που ενεργούν με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Παράλληλα επιβάλλεται η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή της συμπεριφοράς όλων μας στην καθημερινή μας ζωή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία του Κρητικού λαού με πολλές θυσίες και ηρωικές πράξεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης, με συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Οι κατακτήσεις των εργαζομένων έγιναν πραγματικότητα, γιατί υπήρξαν σκληροί αγώνες, που αρκετές φορές σημαδεύτηκαν με αίμα.

Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές και παράλληλα δηλώνουμε την απόφαση μας να προστατεύσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παράδοση του Έργου «Αναβάθμιση Περιοχής Χαριλάου Τρικούπη και Πλατείας Κύπρου»

«Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και τον προγραμματισμό μας ολοκληρώσαμε σήμερα και παραδίδουμε σε χρήση ολόκληρο το έργο της περιοχής Χαριλάου Τρικούπη και Πλατείας Κύπρου.

29/01/08 - Δήλωση του Δημάρχου για τον Θάνατο του Αρχιεπισκόπου

Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας με αξιόλογο ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο.

Η πολυετής δράση του σ' όλη τη διάρκεια της Αρχιεροσύνης του, αλλά και η καρτερικότητα, το θάρρος και η αξιοπρέπεια που αντιμετώπισε τη βαρύτατη ασθένεια του, τον καταξίωσαν στη συνείδηση των πιστών ως χαρισματικό ποιμενάρχη και ξεχωριστό άνθρωπο.

Ως Δήμαρχος της πόλης και διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Ηρακλειωτών εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους οικείους του.

28/01/08 - Χαιρετισμός Δημάρχου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Μπλιάτκα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα «Ο Ψηλός: Η Επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη»:

Με πολλή χαρά παρουσιάζομε σήμερα στο Ηράκλειο μία ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που έχει καθιερωθεί ως ένας από του θρύλους του σύγχρονου Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Τον Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο τίτλος του βιβλίου, «Ο Ψηλός», είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος και μας μεταφέρει αρκετά χρόνια πίσω, την εποχή που ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο περίφημος «ψηλός» καθιερωνόταν ως ο αποτελεσματικότερος «κανονιέρης» των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών γηπέδων.

22/01/08 - Χαιρετισμός του Δημάρχου στην ημερίδα «Οι ΟΤΑ στη Νέα Εποχή»

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να χαιρετίσω τη σημερινή ημερίδα και να τονίσω το ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλοσωρίζω τους εκπροσώπους των Δήμων της Ανατολικής Κρήτης και τους εισηγητές, που αποτελούν όλοι καταξιωμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Με τον όρο «βιώσιμη ανάπτυξη» δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομία, αλλά σε μια ολοκληρωμένη κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη που στηρίζεται στην αειφορία και στη λογική αξιοποίηση όλων των πόρων και του ανθρωπίνου δυναμικού μιας περιοχής.

09/01/08 - Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον Θάνατο του Γεώργιου Λιάνη

Ο θάνατος του Γεώργιου Λιάνη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, διακεκριμένου Καθηγητή και Υπουργού με σημαντική προσφορά στα θέματα παιδείας και επιστημονικής έρευνας, αποτελεί απώλεια για την επιστήμη, την Δημοκρατική Παράταξη και τον τόπο.

08/12/2007 - Χαιρετισμός του Δημάρχου στα Αποκαλυπτήρια του Παλιού Ρολογιού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του παλιού ρολογιού στην πλατεία Λιονταριών:

"Η μνήμη αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας. Είναι όμως παράλληλα και ουσιαστικό χαρακτηριστικό μιας πόλης ιδιαίτερα όταν είναι ιστορική όπως το Ηράκλειο. Τα μνημεία είναι εκείνα που μας επιτρέπουν να ζωντανέψουμε την πορεία της στο χρόνο. Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ηρακλείου έχει συντελέσει στο να καταστραφούν πολλά αξιόλογα ιστορικά μνημεία της πόλης..."

03/12/2007 - Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου στην τελετή απονομής του βραβείου 'Νίκος Καζαντζάκης' για το έτος 2007 στον ζωγράφο Γιάννη Μιγάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου απονέμει το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" έτους 2007, στον διακεκριμένο ζωγράφο ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΓΑΔΗ. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 19:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ανέφερε τα εξής:

Ομιλίες-Χαιρετισμοί Δημάρχου

Στον Δικτυακό αυτό τόπο μπορείτε να βρείτε καταχωρημένες τις πιο πρόσφατες ομιλίες και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου.Το Αρχείο Ομιλιών - Χαιρετισμών Δημάρχου έχει ως σκοπό να παρουσιάσει στον πολίτη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις Ομιλίες και Χαιρετισμούς του Δημάρχου.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE