inner image

Χαιρετισμός του Δημάρχου σε ημερίδα του ΟΑΚ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΑΚ Α.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΦΡΑΓΜΑΤΑ & ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» 21.03.2014

Δήλωση Δημάρχου για τα Χριστούγεννα

«Εύχομαι η Γέννηση  του Θεανθρώπου να φέρει Ειρήνη σε όλους τους λαούς Υγεία, Δύναμη και Προκοπή  σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε οικογένεια.  Αυτές τις Άγιες Μέρες η σκέψη όλων μας είναι κοντά στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και σε όλους εκείνους που κάνουν πράξη την Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά.   Μέσα σε ένα δύσκολο Εθνικό και Διεθνές περιβάλλον με πολλαπλά προβλήματα το φως της Γέννησης  αποτελεί  Ελπίδα και Προσδοκία, για ένα καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο μέλλον»

Χαιρετισμός του Δημάρχου στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «Ηράκλειο x 4»

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα στην Πύλη του Παντοκράτορα των Ενετικών Τειχών του Χάνδακα που εγκαινιάζουμε μαζί με την έκθεση  των έργων των νέων αρχιτεκτόνων που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών με θέμα «Ηράκλειο Χ 4».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για ΔΕΥΑΗ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ερωτώμενος από δημοσιογράφους  χθες Κυριακή στα Χανιά όπου παραβρέθηκε στις Εκδηλώσεις για την 100η Επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, για το ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΕΥΑΗ και άλλων Κοινωνικών Δομών στους Δήμους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Ημερίδα με θέμα ¨ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ¨

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του εικαστικού Τίτου Πετράκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      

     Ηράκλειο, 18/11/2011

Δ Η Λ Ω Σ Η 

    Ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης στο άκουσμα του θανάτου του εικαστικού Τίτου Πετράκη έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

          ¨ Ο θάνατος  του σπουδαίου εικαστικού Τίτου Πετράκη, ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά πράγματα του Ηρακλείου και της Κρήτης βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο του νησιού μας.

          Πολυσύνθετη καλλιτεχνική φύση με πλούσιο ταλέντο άνοιξε καινούργιους δρόμους στη χαρακτική αλλά και στο  ψηφιδωτό δημιουργώντας μια νέα εικαστική αντίληψη και ένα προσωπικό στυλ. Ακούραστος και πολυδιάστατος είχε μια συνεχή παρουσία και συνέλαβε ουσιαστικά και από διάφορες θέσεις στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

          Ο θάνατος του δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου, στην επιτροπή πολιτισμού του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος για πολλά χρόνια. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το κρητικό χώμα που θα τον σκεπάσει.¨  

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για την 40η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

40 χρό­νια  πέρασαν  α­πό την ε­ξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου το Νο­έμ­βρη του 1973 που ζει και παραμένει ένας φωτεινό σημείο  της ιστορίας μας με τα μηνύματα που εξέπεμπε τότε να είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Καθηγητή Στυλιανού Αλεξίου

Ο  Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή το θάνατο του Καθηγητή Στυλιανού Αλεξίου έκανε την ακόλουθη  δήλωση:

  « Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο ενός σπουδαίου πνευματικού ανθρώπου ενός σπουδαίου Ηρακλειώτη  του Καθηγητή  Στυλιανού  Λ.Αλεξίου που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου 1898

Η 25η   Αυγούστου είναι μια διπλή επέτειος για την πόλη μας με μεγάλη θρησκευτική αλλά και εθνική σημασία.

Γιορτάζεται  αφ’ ενός ο Απόστολος Τίτος, πρώτος Επίσκοπος Κρήτης και αφ’ ετέρου τιμάται η  μεγάλη σφαγή των Χριστιανών του Ηρακλείου το 1898. Τότε που εκατοντάδες κάτοικοι του Μεγάλου Κάστρου σφαγιάστηκαν από τον Τούρκικο όχλο, ενώ οι κατοικίες τους λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν με την ανοχή και τη σύμπραξη των επίσημων Τουρκικών αρχών.

Δήλωση του Δημάρχου για την Άφιξη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των Ανδρών στο Ηράκλειο

Με αφορμή την άφιξη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών στο Ηράκλειο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, δήλωσε,

Δήλωση Δημάρχου για το θάνατο του Ν.Μαμαγκάκη

“Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού Νίκου Μαμαγκάκη. Ένας από τους πιο σημαντικούς Νεοέλληνες Συνθέτες και σπουδαίος πνευματικός άνθρωπος δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας...

Δήλωση Δημάρχου για το Πολυνομοσχέδιο

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να μην απολυθεί ούτε να τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας εργαζόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .Οι όποιες μικρές αλλαγές προτείνει η Κυβέρνηση δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των επίμαχων διατάξεων για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας  του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων και άλλων αρμοδιοτήτων .

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τις εξελίξεις στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή τις εξελίξεις στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση :

Δήλωση Δημάρχου για το Run Greece

Την ικανοποίηση και τη χαρά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Γιάννης Κουράκης για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών όλων των ηλικιών στο γεγονός αλλά και την πάρα πολύ καλή οργάνωση

Ανακαλέστε την απόφαση για την ΕΡΤ - Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία αντί να σταθεί απέναντι σε ένα πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει ανάλογα με τη σοβαρότητα και την ευθυκρισία που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και η θέση του στην Ελληνική κοινωνία, εφαρμόζει τη γνωστή τακτική του «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι», ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δηλώσεις Δημάρχου για το Run Greece - Ηράκλειο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να στηρίξουν την αθλητική διοργάνωση RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 16 Ιουνίου, απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των αγώνων δρόμου που έγινε στη Λότζια.

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εργοτέλη από το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                Ηράκλειο 27-05-2013

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εργοτέλη από το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη

« Μέσα από την καρδιά μου συγχαίρω θερμά τον Εργοτέλη για την επάνοδο του στη Σούπερ Λίγκα.

Η υποστήριξη των φίλων αλλά και το πάθος των παικτών και η συνεχής προσπάθεια της Διοίκησης οδήγησαν την ιστορική ομάδα της πόλης μας ξανά στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Εύχομαι κάθε επιτυχία την επόμενη αγωνιστική χρονιά»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Γιάννης Κουράκης

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο των 72 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης

"Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία των λαών που καταγράφονται ανεξίτηλα στο χρόνο. Στιγμές όπου η ανθρώπινη ψυχή σκύβει με σεβασμό μπροστά τους γιατί αποτελούν διαχρονικά ορόσημα που φρονηματίζουν και καθοδηγούν τις νεότερες γενιές.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε σήμερα ως  χώρα και τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, η στάση των Μαχητών της Κρήτης του ’41 είναι το παράδειγμα που πρέπει..."

Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για την κοίμηση Ειρηναίου Γαλανάκη

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη: Θα λάμψει η αλήθεια

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης σχετικά με την  απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου που αφορά την άδεια λειτουργίας κινηματογράφων της περιοχής Τάλως δήλωσε:

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για το Νέο Έτος

Το 2011,υπήρξε ένα έτος δύσκολο και κρίσιμο, όπου βιώσαμε όλοι την προσπάθεια να μπορέσει η χώρα μας να κερδίσει την αξιοπιστία στα πλαίσια της Διεθνούς Κοινότητας.

Απαιτήθηκαν θυσίες από όλο τον Ελληνικό λαό που συχνά υπήρξαν άδικες, ατελέσφορες πολλές φορές και υπερβολικά πιεστικές για τις αδύνατες κοινωνικές ομάδες.

Δήλωση του Δημάρχου για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη

Τιμούμε σήμερα τα 100 χρόνια από τη γέννηση στην πόλη μας του Οδυσσέα Ελύτη και ο ίδιος θεωρούσε τιμητικό τίτλο το ότι είναι Δημότης Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου είχε τιμήσει τον ποιητή πολύ πριν καταξιωθεί παγκοσμίως με την απονομή του βραβείου Νόμπελ.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τον θάνατο του Δ/ντη της Ιταλικής Αρχ. Σχολής Antonino Di Vita

Ένας μεγάλος φίλος της Κρήτης ο επί 24 χρόνια Διευθυντής της περίφημης Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Antonino Di Vita ¨αποχαιρέτησε¨ το περασμένο Σάββατο οριστικά την Κρήτη και τη μεγάλη του αγάπη την αρχαιολογία για να ¨επιστρέψει¨ στη φυσική του πατρίδα την Ρώμη όπου κηδεύεται σήμερα.

Δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨ Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη

Επιβεβαίωση της ατομικής και συλλογικής προσφοράς και των δυνατοτήτων των υποψηφίων καθώς επίσης και αποδοχή της συγκροτημένης στρατηγικής και των προτάσεων του συνδυασμού ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨ χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κ. Γιάννης  Κουράκης το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη  των Οργάνων    της Π.Ε.Δ. Κρήτης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επικεφαλή του Συνδυασμού ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨

Ο Συνδυασμός μας ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨ απαρτίζεται από έμπειρα και νέα αυτοδιοικητικά στελέχη με όραμα, γνώση, αποτελεσματικότητα και σύγχρονη αυτοδιοικητική αντίληψη.

Βασική επιδίωξη και στρατηγική μας είναι η ανάδειξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μοχλό Ανάπτυξης Τοπικά και Περιφερειακά και φορέα ενημέρωσης, υποστήριξης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου παρευρέθηκε στο Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο και μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό που σηματοδοτεί την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Σχολείο είναι χώρος κοινωνικοποίησης και μάθησης και η σωστή του λειτουργία συνδέεται άμεσα με την ποιότητα μιας κοινωνίας.

Δήλωση του Δημάρχου για το επεισόδιο μεταξύ οπαδών ομάδων

Με αφορμή του τραγικού συμβάντος που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο  τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν σοβαρά νέοι άνθρωποι, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση .

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Ηράκλειο, Τρίτη 30.8.2011

 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για το θάνατο του ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου

 

Μια εμβληματική μορφή, ένας από τους ιστορικούς ηγέτες της Αριστεράς ο Λεωνίδας Κύρκος αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι.

Ιδεολόγος, οραματιστής, ασυμβίβαστος αγωνιστής για ελευθερία, Δημοκρατία, και κοινωνική Δικαιοσύνη, αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια για μια ενιαία Αριστερά, αλλά και μια ενωμένη Ευρώπη.

Ειρηνιστής και διαλλακτικός, αλλά ανυποχώρητος στα «πιστεύω» και τις ιδέες του, έζησε από κοντά, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όλα τα μεγάλα γεγονότα της γενιάς του και άφησε την σφραγίδα του στην πορεία της Αριστεράς και της χώρας, για πενήντα και πάνω χρόνια.

Με το Ηράκλειο είχε ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση, όχι μόνο γιατί γεννήθηκε σ’ αυτό, αλλά και γιατί η πόλη τον τίμησε με την ανάδειξη του, για πρώτη φορά στο αξίωμα του βουλευτή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για την Αριστερά περίοδο (1961).

Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε τη βαθειά μας λύπη, καθώς και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, για τη μεγάλη απώλεια και ως ελάχιστη ανταπόδοση για τη συνολική προσφορά του, θα προτείνουμε στην πρώτη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομα του σε μια οδό της πόλης και να οργανωθεί πολιτική εκδήλωση στη μνήμη του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γης, που αύριο θα τον σκεπάσει.

Δήλωση Δημάρχου για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου 1898

H  25η Αυγούστου 1898 και η σφαγή στο Μεγάλο Κάστρο ήταν η καταλυτική αιτία για την απελευθέρωση της Κρήτης.

Επικήδειος Λόγος του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Μανώλη Παγωμένου

Με οδύνη αποχαιρετά σήμερα η Ηρακλειώτικη κοινωνία ένα άξιο τέκνο της.

Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.

Αποχαιρετούν τα παιδιά και η σύζυγος τον άξιο πατέρα και σύντροφο που τους αγάπησε και τους στήριξε μια ολόκληρη ζωή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Μ.Παγωμένου

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατο του Μανώλη Παγωμένου, ενός πολύτιμου συνεργάτη και αγαπημένου φίλου και ενός ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα κοινά.

Η ευγένεια και η φιλοτιμία του, η ευθύτητα του χαρακτήρα του και η εργατικότητα που των διέκρινε υπήρξαν αρετές που έδιδαν πάντοτε στην συνεργασία μας την ποιότητα μιας αληθινής φιλίας. Αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας και σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν πάντοτε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη έκθεση: «Φρόντισε να τυπωθεί πανομοιότυπο».

Ηράκλειο Τετάρτη 29/06/2011

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη έκθεση: «Φρόντισε να τυπωθεί πανομοιότυπο».

 

Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε μια ποιητική φωνή που κατόρθωσε να εκφράσει την αγωνία και τους πόθους του σύγχρονου ανθρώπου. Αξιοποιώντας την πλούσια ελληνική γλώσσα συνέθεσε τα έργα του προτείνοντας μια νέα φιλοσοφία ζωής.

Εμπνεύστηκε από την ιστορία το ελληνικό φως και το Αιγαίο δίδοντας τους μεταφυσική διάσταση. Το έργο του αποπνέει μια αισιοδοξία και βαθειά ανθρωπογνωσία με ιδιαίτερες αναφορές στον τόπο γέννησης του, το Ηράκλειο.

Διάσπαρτη είναι η ποίηση του με μνήμες από την πόλη μας και τον Μινωικό  πολιτισμό. Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, μας δίνεται η αφορμή να ανατρέξουμε στην ποίηση του και να συγκροτήσουμε μια νέα πρόταση ζωής, γιατί η ποίηση, όταν μάλιστα εμπεριέχει το διδακτικό στοιχείο, είναι πάντα χρήσιμη ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί.

Η Δημοτική αρχή Ηρακλείου στηρίζει κάθε προσπάθεια ατόμων και φορέων που στοχεύουν στην μελέτη και προβολή του έργου του με την οργάνωση εκδηλώσεων. Γι’ αυτό ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με την Περιφέρεια συνέδραμε το Ιστορικό Μουσείου Ηρακλείου στην οργάνωση της σημερινής έκθεσης στη γενέθλια πόλη του μεγάλου μας ποιητή - τον έχει ανακηρύξει και επίτιμο δημότη - που αποτελεί ένα ελάχιστο χρέος τιμής και μνήμης  για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στα εγκαίνια της Έκθεσης Πολεμικών Αντικειμένων στην Πύλη Μακάσι

Γιορτάζουμε αυτές τις μέρες μια σημαντική επέτειο. Τα 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Αυτή την εκπληκτική στιγμή, όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας Ιστορίας που άφησε άφωνο τον κόσμο με τα απίστευτα κατορθώματα του Κρητικού λαού.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ

Η ιστορική Ομάδα της πόλης μας ο ΟΦΗ, δίδει την Κυριακή ένα κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα με αντίπαλο την ομάδα των Ιωαννίνων, τον  «ΠΑΣ Γιάννινα».

Δήλωση του Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

 

Η λέξη μητέρα είναι συνώνυμη με τη  στοργή, την αφοσίωση, τη θυσία.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη

Πληροφορήθηκα από τα Μ.ΜΕ. ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς κατέθεσε μήνυση εναντίον μου για οφειλή της ΠΑΕ προς εκείνον.

Αυτός δηλαδή που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την απαξίωση, ηθική, αγωνιστική και οικονομική του ΟΦΗ, σήμερα παρουσιάζεται ως τιμητής και δανειστής της ομάδας.

Του επισημαίνουμε ότι αυτός οφείλει στον ΟΦΗ και μάλιστα πολλά και όχι ο ΟΦΗ σ’ αυτόν.

Ξεχνά προφανώς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Ας έχει υπόψη του πάντως ότι από δω και πέρα το λόγο θα έχει μόνο η Δικαιοσύνη.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Μανόλη Ρασούλη

Ηράκλειο, Δευτέρα 14/03/2011

 

Με βαθειά θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια απώλεια του Κρητικού δημιουργού Μανόλη Ρασούλη,  ενός σπουδαίου Ηρακλειώτη συνθέτη, στιχουργού, τραγουδοποιού και ανθρώπου.

Αυθεντικός και ειλικρινής, αιρετικός και ασυμβίβαστος στη ζωή και τη δημιουργία,  ο Μανόλης Ρασούλης, υπήρξε μια ξεχωριστή παρουσία που θα λείψει από τη Δημόσια ζωή αλλά και τα μουσικά δρώμενα του τόπου μας.

Ως Δήμαρχος Ηρακλείου εκφράζω τη βαθειά μου οδύνη για την απροσδόκητη απώλεια του και τα  θερμά μου συλλυπητήρια καθώς και των Ηρακλειωτών στους οικείους του.

Τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη σε εκδήλωση με θέμα : «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη»

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γεγονός ότι από τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη, έχουν προκύψει μερικά σημαντικά συμπεράσματα.

Το πρώτο  είναι ότι οι ποσότητες των απορριμμάτων που παράγονται και καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι πολύ μεγάλες.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Παπαδάκη και Μάνου Σπυριδάκη

Χαιρετισμός του  Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  στην παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Παπαδάκη και Μάνου Σπυριδάκη  με θέμα  «Αγορά εργασίας, Κατάρτιση, δια βίου Μάθηση και Απασχόληση»

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην εκδήλωση για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με θέμα : «Ανάδειξη και Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων και ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου»

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζομε  απόψε στη Βασιλική του Αγ.Μάρκου.

Στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση των μελετών που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα: «Ανάδειξη και Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων και ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου».

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη

Το 2010 πέρασε στην Ιστορία.

Μια χρονιά δύσκολη, διαφορετική πρωτόγνωρη για τη χώρα μας.

Μια χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας σε μια άνευ προηγουμένου κρίση.

Μια κρίση με επιπτώσεις στην  οικονομία, την κοινωνική συνοχή και το πολιτικό σύστημα.

Με αλλαγές και ανατροπές σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Με μια κοινωνία σαστισμένη από σκληρά μέτρα.

Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου στην ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Η παρουσία στη σημερινή εκδήλωση, του Υπουργού, των Βουλευτών, των Ευρωβουλευτών,  του Γ.Γ. της Περιφέρειας, του  νέου Περιφερειάρχη, της κας Νομάρχη και των εκπροσώπων των Τοπικών φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, πέρα από την ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοτική Αρχή, έχει μια συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία.

Εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου στην εκδήλωση με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημόσια Υγεία»

Εισήγηση του Δημάρχου κ.Γιάννη Κουράκη μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας - για την εκδήλωση στο πλαίσιο του Εθνικού σχεδιασμού για τον καρκίνο με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημόσια Υγεία» στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δήλωση Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

 

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και μοναδικό μέσα στην κοινωνία.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου Κρητικής Μουσικής του Μηνά Τζωρτζάκη

Η προσφορά της οικογένειας Τζωρτζάκη στη Μουσική αλλά και στην κοινωνία του Ηρακλείου είναι μεγάλη. Με αφοσίωση και αγάπη υπηρέτησαν και υπηρετούν την  τέχνη της μουσικής.  Η συνεισφορά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική στη μουσική παιδεία και στην καλλιέργεια των νέων μας για αρκετές δεκαετίες.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την 37η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο είναι κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας εναντίον της Χούντας.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Παρουσιάση του βιβλίου 'El Greco'

Χαιρετισμός του  Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά την  παρουσίαση του ALBUM για την ταινία EL CRECO στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 19:30.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του Γιάννη Σακελλαράκη

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Σακελαράκη, ενός εξαίρετου επιστήμονα και συγγραφέα.

Χαιρετισμός του Δημάρχου στην παρουσίαση του βιβλίου του Β.Μαρκεζίνη

Χαιρετισμός του  Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλειου Μαρκεζίνη «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» τηνΠαρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια του απολογισμού του Δημοτικού Έργου της περιόδου 2007-2010

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά τη διάρκεια του απολογισμού του Δημοτικού Έργου της περιόδου 2007 - 2010 τη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου..

Χαιρετισμός του Δημάρχου στα εγκαίνια της Έκθεσης του Κώστα Μπαλάφα

Χαιρετισμός του Δημάρχου κ.Γιάννη Κουράκη στα εγκαίνια της Έκθεσης του Κώστα Μπαλάφα «Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα» την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Χαιρετισμός του Δημάρχου στην Ημερίδα για την ¨Αραβοκρατία στην Κρήτη”

Το Ηράκλειο στην ιστορική του διαδρομή γνώρισε αλλεπάλληλους κατακτητές που έχουν αφήσει τα ίχνη τους. Η γεωγραφική θέση της Κρήτης υπήρξε πάντοτε ισχυρό κίνητρο ιδιαίτερα για τους ναυτικούς λαούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κυριαρχία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Χαιρετισμός του Δήμαρχου Ηρακλείου στα εγκαίνια της Στοάς Μακάσι

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης συνθέτει την ταυτότητα ενός λαού όπως η ατομική μνήμη αποτελεί την ταυτότητα ενός προσώπου.

Τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου στην παρουσίαση των 3 Πολεοδομικών Μελετών στους εμπλεκόμενους φορείς

Η χωροταξική και πολεοδομική Οργάνωση μιας πόλης η μιας περιοχής που εξασφαλίζεται με την πολεοδομική μελέτη είναι  το σημαντικότερο εργαλείο για την ισόρροπη και προγραμματισμένη ανάπτυξη της και αποτυπώνει στο χρόνο όλες τις παραμέτρους που καθόρισαν τη διαμόρφωση της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας της. Ιστορία, παράδοση, κοινωνική κινητικότητα, πολιτισμική έκφραση και δημιουργικότητα,   πολιτικούς και συλλογικούς θεσμούς και κυρίως ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ των κατοίκων της.

Χαιρετισμός του Δημάρχου στην παρουσίαση των 3ων Έργων Μετάφρασης των Ιεροδικαστικών Κωδίκων από το Τούρκικο Αρχείο της Β.Δ.Β.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα θεσμό που έχει καταξιωθεί Πανελλήνια με τη συνολική του δράση στον πολιτισμό και ιδιαίτερα με τις εκδόσεις.

Ως Δημοτική Αρχή βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή αντιμέτωποι με το τεράστιο θέμα της στέγασης και λειτουργίας της γιατί η κατάσταση που βρισκόταν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη...

Ευχές του Δημάρχου Ηρακλείου στον κ.Μιχάλη Καρχιμάκη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Ηράκλειο   15/9/2010

Προς

κ. Μιχάλη Καρχιμάκη

Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

 

Φίλε Μιχάλη,

Με πολύ χαρά πληροφορήθηκα την εκλογή σου στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείς με τον καλύτερο τρόπο στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η εμπειρία σου, η γνώση, ο δυναμισμός και το ήθος σου αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την απολύτως δίκαιη αυτή εκλογή σου.

 

Γιάννης Κουράκης

Δημαρχος Ηρακλείου

Σχόλιο του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για το Υπόγειο Γκαράζ Πλατείας Ελευθερίας – Λ. Δημοκρατίας

Η κατασκευή του Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας (ΥΣΑΔ) που προβλέπεται να γίνει κάτω από την άσφαλτο στην περιοχή ανατολικά του μνημείου Ελ. Βενιζέλου και στο μπάζωμα της τάφρου που βρίσκεται εκτός του μνημείου των τειχών, αποσκοπεί :

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου παρευρέθηκε στο Μποδοσάκειο Δημοτικό και μετά τον Αγιασμό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευχές του Δημάρχου για τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κ.κ.Ευγένιε,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την επάξια εκλογή σας στον ιστορικό θρόνο της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο ποιμαντικό σας έργο επ’ωφελεία της Εκκλησίας και της Κρήτης.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Κουράκης

Δήμαρχος Ηρακλείου

Δήλωση του Δημάρχου για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1898

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη για την επιλογή του από το ΠΑΣΟΚ

Ηράκλειο, Tρίτη  03 / 08 / 2010

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που ο πολιτικός φορέας, το ΠΑΣΟΚ, αξιολογώντας θετικά το έργο μας στον ιστορικό Δήμο Ηρακλείου, με επέλεξε να διεκδικήσω για άλλη μια φορά το αξίωμα του Δημάρχου. Η επιλογή αυτή πέρα από την εξαιρετική τιμή, συνιστά τεράστια ευθύνη και, βεβαίως, κορυφαία πρόκληση. Γιατί ο διευρυμένος Νέος Δήμος Ηρακλείου, δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους, πληθυσμιακά, Δήμους της χώρας, αλλά  και από τους πλέον δυναμικούς, με λαμπρή και μακραίωνη ιστορία και παράδοση.

Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των Ηρακλειωτών, που ομολογώ ότι μας την έχουν προσφέρει μέχρι τώρα απλόχερα, θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο και στη νέα αυτή πρόκληση, και « όλοι μαζί » θα κάνουμε το Νέο Δήμο Ηρακλείου πρότυπο Δήμο σε Οργάνωση, στις Υποδομές, στην Ποιότητα Ζωής, στις Κοινωνικές Παρεμβάσεις και στον Πολιτισμό για ολόκληρη τη χώρα.

Το μπορούμε, το’ χουμε αποδείξει και έτσι θα συνεχίσουμε.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για τον τραγικό θάνατο του Συντοπίτη μας Ανθυπασπιστή Βασιλάκη Γιώργου

Με αίσθημα οργής και οδύνης πληροφορήθηκε ο Ελληνικός λαός τη νέα δολοφονική επίθεση που είχε ως θύμα της ένα συντοπίτη μας, έναν αγνό και ικανό αστυνομικό που εκτελούσε το καθήκον του.

Πράξεις όπως αυτή, αποτελούν ευθεία επίθεση κατά της δημοκρατίας και των θεσμών και καταδικάζονται από όλους μας.

Μόνη απάντηση σε αυτές τις πράξεις είναι η καθολική κοινωνική καταδίκη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια του θύματος.

Δηλώσεις Δημάρχου Ηρακλείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τη Διαχείριση των Απορριμάτων

Η μελέτη Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται υπό εκπόνηση και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Αξίζει τον κόπο να σημειωθούν τρία σημαντικά συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα δουλειά.

Πρώτον, από την ανάλυση των ζυγολογίων των ΧΥΤΑ διαπιστώνεται ραγδαία αύξηση των απορριμμάτων στην Κρήτη σε σχέση με όσα θεωρητικά υπολογίζονταν σε προηγούμενες μελέτες. Τα απορρίμματα της Κρήτης ξεπερνάνε τους 400.000 τόνους ανά έτος και συνεχίζουν να αυξάνονται....

Δήλωση του Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Είναι γεγονός ότι η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ο άκριτος καταναλωτισμός έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης.

Όλοι συμφωνούν ότι, δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για τον πλανήτη  και ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων, για να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Απαιτείται παράλληλα ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων και όλων των κοινωνιών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στο Έκτακτο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την «Ενεργοποίηση της Αγροτικής Ευρώπης»

Έχω τη χαρά και τη τιμή να σας καλωσορίζω σήμερα στην ιστορική μας πόλη το Ηράκλειο, το αρχαίο λιμάνι της Κνωσσού όπου τρισήμισυ χιλιάδες χρόνια πριν αναπτύχθηκε ένας λαμπρός ελληνικός πολιτισμός ο Μινωικός που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη του πολιτισμού της κλασσικής Ελλάδας, αλλά και του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Γιορτάζομε φέτος τα 69 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης. Εκείνη τη φοβερή σύγκρουση που κατάργησε όλες τις παραδοσιακές αρχές του πολέμου και ανέδειξε το πείσμα, την παλικαριά, η μαχητικότητα μαζί με τον «έρωτα» του Κρητικού για την ελευθερία ως κυρίαρχα στοιχεία του πρωτοφανούς αγώνα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παραλία του Καρτερού

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αξιοποίηση της παραλίας Καρτερού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε τα εξής :

 «Η παραλία αυτή είναι η μοναδική στα βόρεια παράλια του νομού που την διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στοχεύει στην παροχή προσιτών και ποιοτικών υπηρεσιών αναψυχής στους δημότες. Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Δήμους Νέας Αλικαρνασσού και Γουβών, έχουν επανειλημμένα και έμπρακτα εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ήπια και φιλική προς το περιβάλλον, αξιοποίηση της περιοχής.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Είναι γεγονός ότι η γυναικεία απελευθέρωση, η αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας και η ισοτιμία των φύλλων, έχει κάνει στην εποχή μας σημαντικά βήματα μέσα από συνεχείς προσπάθειες και αγώνες.

Παρά τα βήματα αυτά, σε αρκετές ακόμα χώρες του κόσμου ο ρόλος της γυναίκας είναι υποβαθμισμένος και υφίστανται ακόμα διακρίσεις που προκαλούν. Ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες η γυναίκα, παρά τη θεωρητική εξίσωση, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους που έχει επωμιστεί.

Στη χώρα μας, που διαθέτει ένα από τα προοδευτικότερα θεσμικά πλαίσια, είναι κατοχυρωμένη η πλήρης ισότητα στις οικογενειακές σχέσεις, στην εργασία και στην κοινωνία.

Μένουν όμως πολλά ακόμα ν’ αλλάξουν και κυρίως η νοοτροπία που θα δώσει τη δυνατότητα στη γυναίκα να λειτουργήσει με πλήρη ισοτιμία.

Στην πόλη μας, η γυναικεία παρουσία δίδει ένα δυναμικό παρών σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, σήμερα, με τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Γυναίκες σε κάθε ηλικία ως εργαζόμενες, μητέρες, νοικοκυρές, επιστήμονες και επιχειρηματίες συμμετέχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Ηράκλειο.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου τιμά και σέβεται το ρόλο και τη δράση της γυναίκας και συμπαρίσταται στον αγώνα της για πλήρη ισοτιμία των δύο φύλλων, με τη δημιουργία όλων των διευκολύνσεων (δημιουργία παιδικών σταθμών κ.α.) που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στο ρόλο της και την υψηλή αποστολή της.

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κάθε άτομο χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του μέσα στην Κοινωνία και ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στο Κοινό καλό. Αρκεί να υπερβεί τον ατομισμό του και να αποδεχτεί την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία της ζωής και της κοινωνίας.

Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο, εάν υπάρχει το ενδιαφέρον από την Πολιτεία και οι απαραίτητες προϋποθέσεις και συνθήκες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Αποτελεί συνεπώς υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και της Κοινωνίας να δημιουργήσει γι’ αυτούς τους συμπολίτες μας ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών με κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύσσουν τις δυνατότητες τους και να συμβάλουν στο κοινό καλό. Γιατί κριτήριο μιας κοινωνίας δεν είναι μόνο η δύναμή της, αλλά και ο τρόπος που αξιοποιεί τις διαφορετικές δυνατότητες των μελών της.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με σεβασμό και συνέπεια, υιοθετεί και στηρίζει κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων που κάνει πράξη τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη και υιοθετεί μέτρα και δράσεις που συμβάλουν στην ισότιμη ένταξη στον κοινωνικό ιστό αυτών των συνανθρώπων μας.

Συλλυπητήρια Δήλωση για τον θάνατο του Αλκιβιάδη Παγιατάκη, Πρόεδρο του ΙΤΕ

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Αλκιβιάδη Παγιατάκη Πρόεδρο του ΙΤΕ, αυτού του λαμπρού πνευματικού ιδρύματος με την παγκόσμια ακτινοβολία.

Ο Αλκιβιάδης Παγιατάκης ήταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας, καταξιωμένος Ακαδημαϊκός και άνθρωπος που πλούτισε με το έργο του την επιστημονική έρευνα.

Ως  Πρόεδρος του ΙΤΕ άσκησε τα καθήκοντα του με άψογο τρόπο συνεχίζοντας μια λαμπρή παράδοση σπουδαίων Προέδρων.

Απολάμβανε την εκτίμηση και το σεβασμό, όχι μόνο της επιστημονικής κοινότητας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάθε επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί αφορμή να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές του  αλλά και να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί ορόσημο, στην αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και του Λαού ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών και θύμισαν σε όλους ότι η Ελευθερία δεν χαρίζεται, δεν παραχωρείτε, αλλά κερδίζεται.

Η Ελευθερία και η Δημοκρατία απαιτούν  συνεχείς αγώνες και προσπάθειες και καθένας από εμάς έχει χρέος να επαγρυπνεί και να αγωνίζεται για την διατήρησή τους.

Οι νέοι μας στο Πολυτεχνείο απέδειξαν σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή ότι είχαν πλήρη επίγνωση αυτού του χρέους.

Το Πολυτεχνείο υπήρξε η αρχή του τέλους της ανατροπής ενός ανελεύθερου,  βίαιου, και μισητού καθεστώτος.

Σήμερα, παρότι οι καταστάσεις και οι συνθήκες είναι διαφορετικές το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να  παραμένει ζωντανό και να διδάσκει.

Είμαι βέβαιος ότι και η σημερινή νεολαία με το ίδιο θάρρος και την ίδια αυτοθυσία θα υπερασπιστεί τα ιδανικά και τις υψηλές αξίες, για τα οποία αγωνίστηκε η γενιά του Πολυτεχνείου..

Η Δημοτική Αρχή τιμά και σέβεται τους αγώνες των νέων και όλων των πολιτών και βρίσκεται πάντα δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια για μια σύγχρονη, δίκαιη και με ίσες ευκαιρίες Δημοκρατική Πολιτεία.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Μποδοσάκειο) με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς,. Ο κ. Κουράκης μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού δήλωσε :

Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στην Τελετή Απονομής του Βραβείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» έτους 2009.

Οι εκδηλώσεις "Γιορτές Παλιάς Πόλης" ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 20.00 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου με την Τελετή Απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» έτους 2009 στον γνωστό και καταξιωμένο Ηρακλειώτη συνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Γιάννη Κουράκη. Αναλυτικά η Ομιλία του Δημάρχου:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την πρώτη του ΟΦΗ

Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς του Ο.Φ.Η για το εντυπωσιακό ¨παρόν¨ που έδωσαν χθες στην πρώτη συνάντηση της νέας περιόδου για την ομάδα μας.

Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι με ψυχραιμία, σύνεση, αυστηρό προγραμματισμό και πολλή δουλειά ο Ο.Φ.Η θα βρει το δρόμο του και θα εκπληρώσει όλους τους στόχους που δικαιούται, αξίζει και δικαιολογεί η ιστορία του.

Οι Ακρότητες, και τα έκτροπα που σημειώθηκαν πριν λίγες μέρες στην πόλη και στο λιμάνι σε βάρος Ηρακλειωτών εμπόρων και Ναυτιλιακών εταιρειών που υπηρετούν την Κρήτη και το Ηράκλειο ήταν μια ατυχής στιγμή που καταδικάζεται από όλους καθώς δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία του ΟΦΗ, ούτε στον περήφανο ¨λαό¨ του, ούτε βεβαίως στο Ηράκλειο και στην Κρήτη,  και είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου στην 3η Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΔΣΑ

O Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) προγραμματίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε πλήρη εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας.

Παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις και προτείνει έργα ολοκληρωμένα και με προοπτική, έργα που αποσκοπούν στην υλοποίηση του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και στην εφαρμογή τελικά ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης« Εl Greco – Επιστροφή στην Πατρίδα »

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης EL GRECO - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 20:30 στην Πύλη Βηθλεέμ δήλωσε:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων. Χάρη σ’ αυτούς τους αγώνες που ορισμένες φορές σημαδευτήκαν με αίμα κατακτήθηκαν εργασιακά δικαιώματα που κάποτε αποτελούσαν όνειρο και που σήμερα, δυστυχώς, αμφισβητούνται και πάλι . Η 1η του Μάη έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος, καθώς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η ανεργία, απειλεί χιλιάδες εργαζόμενους, που καλούνται να επωμιστούν τα βάρη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Απαιτείται ενότητα, αγωνιστικότητα και συντονισμός της δράσης όλων για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση και για να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ εκείνους που τη δημιούργησαν. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στηρίζει πάντα τους αγώνες των εργαζομένων και παραμένει σταθερά στο πλευρό τους για την διαφύλαξη του Κράτους Πρόνοιας και των εργατικών δικαιωμάτων που με τόσες θυσίες έχουν κατακτηθεί.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κούρακη για τον Υποβιβασμό του Ο.Φ.Η στη Β΄ Εθνική Κατηγορία

Η λύπη μας είναι μεγάλη, γιατί μετά από τριάντα τρία χρόνια και μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην Α' Εθνική, η αγαπημένη ομάδα των Κρητικών και μία από τις πιο συμπαθείς ομάδες της χώρα μας με ζηλευτή αγωνιστική παρουσία, ο Ο.Φ.Η.,  αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την Τελετή Βάπτισης του νέου AIRBUS A320 στον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την Τελετή Βάπτισης του νέου AIRBUS A320 της AEGEAN

στον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τoν Αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τoν Αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο ( 1-4-2009). Θέλω να συγχαρώ θερμά την Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου, Αθλητές και Προπονητές, για τη σπουδαία νίκη που πέτυχαν προχθές στα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο...

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Εκδήλωση για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με θέμα τα Νεώρια

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Εκδήλωση για Τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Με Θέμα: «Αποκατάσταση & Χρήση Του Ανατολικού Νεωρίου Της Δεξαμενής Ζανε Και Της Αποθήκης Άλατος Στο Λιμάνι Ηρακλείου».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου (Μπασινάς, Σαμαράς, Κοτσιανικούλης και τον Μανατζερ Φύσα) το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου συνομίλησαν με τα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην Ημερίδα για τη δημιουργία του Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ

Αγαπητές Φίλες και φίλοι,

 

Mε ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στη Κρήτη και το Ηράκλειο, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών από την εποχή των Μινωιτών μέχρι τις μέρες μας.

Κι είναι η χαρά μου αυτή αποτέλεσμα, όχι μόνο των αισθημάτων φιλοξενίας που διατηρεί μέσα του κάθε Κρητικός από την εποχή της προϊστορίας, αλλά και γιατί εδώ, στην Κρήτη σ' αυτό τον πανάρχαιο τόπο συνάντησης ιδεών και ρευμάτων από την Ευρώπη, Ασία και Αφρική μας δίδεται άλλη μια αξιόλογη ευκαιρία.

 

Παρέμβαση του Προέδρου της ΤΕΔΚ και Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην Ημερίδα του Δήμου Αρχανών με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης κατά την παρέμβαση του στην Ημερίδα του Δήμου Αρχανών με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη» δήλωσε:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για το Θάνατο του Χρήστου Παπουτσάκη

 

Ένας μεγάλος αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος που παρέμεινε όρθιος και ακέραιος σε ολόκληρη τη ζωή του, ο Χρήστος Παπουτσάκης, έφυγε από κοντά μας.

Συνειδητός αγωνιστής, έδωσε το παρόν σε όλους τους Δημοκρατικούς αγώνες και ιδιαίτερα στα χρόνια της Δικτατορίας χωρίς να λυγίσει ποτέ, πάντα σταθερός στις ιδέες του για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική δικαιοσύνη.

Η παρουσία του υπήρξε καθοριστική στη μεταπολίτευση και το περιοδικό ¨ΑΝΤΙ¨, που εξέδιδε, ήταν βήμα πολιτικού προβληματισμού και προβολής σκέψεων και αναζητήσεων του προοδευτικού πνευματικού κόσμου.  

Υπήρξε ένα άξιο τέκνο της Κρήτης με σημαντική προσφορά.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα τιμήσει σύντομα την μνήμη του με τον τρόπο που του αρμόζει.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ηρακλειωτών εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο: «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το Δικαίωμα στην Ευημερία»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη με τίτλο «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το Δικαίωμα στην Ευημερία» την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου δήλωσε:

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη

Αποχαιρετούμε σήμερα το 2008, ένα έτος ραγδαίων εξελίξεων και μεγάλων αμφισβητήσεων.

Ένα έτος που οι ελπίδες και προσδοκίες μας δεν ικανοποιήθηκαν.

Η Ειρήνη, παρέμεινε απραγματοποίητο όνειρο  και η ευημερία των λαών θυσιάστηκε στην βουλιμία των καιροσκόπων.

Η πίστη σε μια σταθερή πορεία προόδου των κοινωνιών αμφισβητείται.

Οι αρχές, οι αξίες και τα κοινωνικά πρότυπα κλονίζονται

Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα της απληστίας, της ηθικής διάβρωσης και παρακμής όλων αυτών που επιχείρησαν να αναγορεύσουν τις δυνάμεις της αγοράς ως ρυθμιστές της οικονομίας και της κοινωνίας.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Λευκό Κοτσύφι, Blue Tree, Μαύρο Καράβι»

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο τον ιδιοφυή πολιτικό και αγαπημένο φίλο Μίμη Ανδρουλάκη.

Τον υποδεχόμαστε ως συγγραφέα ενός νέου βιβλίου που, όπως όλα τα προηγούμενα, μας εκπλήττει θετικά και μας αποκαλύπτει με το συνήθη οξύ όσο και γλαφυρό τρόπο της έκφρασης τα υπόγεια ρεύματα που συγκροτούν και συνθέτουν την σημερινή πολιτικοοικονομική λειτουργία, στα πλαίσια ενός κόσμου που καθημερινά μετασχηματίζεται και αλλάζει.

Δήλωση του Δημάρχου για την απώλεια του 16χρονου μαθητή

Η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του 16χρονου παιδιού, τραυμάτισε βαρύτατα τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τους θεσμούς.

Στη νοσηρή ατμόσφαιρα των σκανδάλων που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή, προστέθηκε και το τραγικό αυτό γεγονός που προκαλεί καθολική οργή και αγανάκτηση, γιατί διαπράχθηκε από όργανο  επιφορτισμένο θεσμικά, να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του πολίτη.

Παρά την αγωνία και τη θλίψη μας για την απώλεια του άτυχου παιδιού, οφείλουμε, εκτός από την πλήρη και λεπτομερή  διερεύνηση των συνθηκών  και την απόδοση των ευθυνών στο επίπεδο που πραγματικά ανήκουν, να σταθούμε με περίσκεψη στα αίτια που τροφοδοτούν τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργούν συνθήκες έντασης και κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Δήλωση Του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

Η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μεγάλες κατακτήσεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας και έχει πολλαπλασιάσει τη δύναμη και τις δυνατότητες της ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό έχει επιτευχθεί με την ατομική συνεισφορά του κάθε μέλους της, γιατί κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά του.

Κάθε άτομο, μπορεί, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητες που το διακρίνουν, να συμβάλλει στο κοινό καλό.

Χρέος όλων μας είναι να υπερβούμε τον ατομισμό και να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο αποτελεί ορόσημο, στην αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και του Λαού ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών  και κάθε επέτειος αποτελεί αφορμή να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές του αλλά και να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στο 2ο Παγκρήτιο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αθλητισμού

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ο αθλητισμός, μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και τον πολιτισμό, αποτελεί στης μέρες μας δικαίωμα όλων των πολιτών και εμπίπτει στην μαζική του τουλάχιστον μορφή στην άμεση αρμοδιότητα  και ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως κοινωνικό αγαθό,  πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων και να παρέχεται με εξασφαλισμένες τις προϋποθέσεις της ασφάλειας, της ποιότητας και των επαρκών και σύγχρονων υποδομών.

Στο Δήμο μας, εφαρμόζουμε ένα φιλόδοξο και διαρκές πρόγραμμα αναβάθμισης του αθλητισμού, με την δημιουργία νέων γυμναστηρίων και υπαίθριων αθλητικών υποδομών στις γειτονιές και στα τοπικά διαμερίσματα, με την συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και με νέα προγράμματα «Αθλητισμός για Όλους». Παράλληλα συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία για την  αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τον επωφελέστερο και αποτελεσματικότερο για τους δημότες τρόπο.

Χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, απηύθυνε στην Γενική Συνέλευση Δήμων Κύπρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Κουράκης

Χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, απηύθυνε στην Γενική Συνέλευση Δήμων Κύπρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς  και με άλλους πολιτικούς παράγοντες της Κύπρου.

Επίσης την Πέμπτη ο κ. Κουράκης θα βρίσκεται στην Λεμεσό στο πλαίσιο του Συνεδρίου Κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Κρήτη και την Κύπρο.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τη διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη  Κουράκη, για την διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών

Προσφώνηση από τον Δήμαρχο Ηρακλείου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ι.Ν. Αγ.Τίτου

Προσφώνηση  από τον  Δήμαρχο Ηρακλείου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ι.Ν. Αγ.Τίτου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στα Εγκαίνια της Έκθεσης για τον Δ.Βικέλα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στα Εγκαίνια της Έκθεσης για το Δημήτριο Βικέλα.

Eπιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου προς τον Δήμαρχο Μόρφου για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατεχόμενη πόλη τους

Eπιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη προς τον Δήμαρχο Μόρφου με τις ευχές του για την επιτυχία των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατεχόμενη πόλη τους καθώς και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Παγκρητίου Σταδίου

Αγαπητοί  φίλοι,

Ο αθλητισμός, είναι μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία ακολουθεί την εξέλιξη του ανθρώπου από τα βάθη των αιώνων και επηρεάζει σημαντικά την πνευματική και σωματική  υγεία, την διαμόρφωση του χαρακτήρα, των αντιλήψεων και της συμπεριφοράς των μελών μίας κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Η άθληση είναι δικαίωμα των πολιτών.

Όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική τους θέση και έχει, πολύ σωστά, καθιερωθεί ως κοινωνικό αγαθό και σημαντική αρμοδιότητα  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κούρακης με αφορμή την έναρξης της Νέας Σχολικής Χρονιάς και την παρουσία του στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Μποδοσάκειο), δήλωσε τα εξής :

¨ Η Παιδεία υπήρξε πάντοτε ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, γιατί  δίδει  την ευκαιρία να αναδειχτούν οι δυνατότητες του ανθρώπου, να αναπτυχθούν τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητες του και να διαμορφωθούν μέσα απ' αυτήν  ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάπλαση του ήθους, και η διαμόρφωση πολιτών με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου

Η 25η Αυγούστου είναι μια διπλή επέτειος με θρησκευτικό και εθνικό περιεχόμενο για την Πόλη  μας. Γιορτάζεται  αφ' ενός ο απόστολος Τίτος, πρώτος επίσκοπος Κρήτης, και αφ' ετέρου η μεγάλη σφαγή των Χριστιανών του Ηρακλείου στις 25 Αυγούστου του 1898, όπου εκατοντάδες χριστιανοί κάτοικοι του Μεγάλου Κάστρου σφαγιάστηκαν απ' τον τουρκικό όχλο, ενώ οι κατοικίες τους λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν με την ανοχή και τη σύμπραξη των επίσημων τουρκικών αρχών.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου για την Εθελοντική Αιμοδοσία

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 6ης ΛΑΜΠΑΔΗΔΟΔΡΟΜΙΑΣ

            «Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί. Όλοι μαζί είμαστε μια ήπειρος. Γι' αυτό, όταν χτυπάει η καμπάνα, μη ρωτάς για ποιόν κτυπά. Κτυπά για σένα.»

Με αυτά τα λόγια ο ποιητής αποδίδει με τον πιο παραστατικό τρόπο, τη στενή σχέση που συνδέει όλους τους ανθρώπους.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάνννη Κουράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ο άκριτος καταναλωτισμός έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης.

Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, γιατί απειλείται η συνέχιση της ζωής στον πλανήτη.

Είναι αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, να σταματήσει η κατασπατάληση πρώτων υλών και να τεθούν φραγμοί στα μεγάλα συμφέροντα που ενεργούν με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Παράλληλα επιβάλλεται η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή της συμπεριφοράς όλων μας στην καθημερινή μας ζωή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία του Κρητικού λαού με πολλές θυσίες και ηρωικές πράξεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης, με συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Οι κατακτήσεις των εργαζομένων έγιναν πραγματικότητα, γιατί υπήρξαν σκληροί αγώνες, που αρκετές φορές σημαδεύτηκαν με αίμα.

Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές και παράλληλα δηλώνουμε την απόφαση μας να προστατεύσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Παράδοση του Έργου «Αναβάθμιση Περιοχής Χαριλάου Τρικούπη και Πλατείας Κύπρου»

«Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και τον προγραμματισμό μας ολοκληρώσαμε σήμερα και παραδίδουμε σε χρήση ολόκληρο το έργο της περιοχής Χαριλάου Τρικούπη και Πλατείας Κύπρου.

29/01/08 - Δήλωση του Δημάρχου για τον Θάνατο του Αρχιεπισκόπου

Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας με αξιόλογο ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο.

Η πολυετής δράση του σ' όλη τη διάρκεια της Αρχιεροσύνης του, αλλά και η καρτερικότητα, το θάρρος και η αξιοπρέπεια που αντιμετώπισε τη βαρύτατη ασθένεια του, τον καταξίωσαν στη συνείδηση των πιστών ως χαρισματικό ποιμενάρχη και ξεχωριστό άνθρωπο.

Ως Δήμαρχος της πόλης και διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Ηρακλειωτών εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους οικείους του.

28/01/08 - Χαιρετισμός Δημάρχου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Μπλιάτκα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα «Ο Ψηλός: Η Επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη»:

Με πολλή χαρά παρουσιάζομε σήμερα στο Ηράκλειο μία ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που έχει καθιερωθεί ως ένας από του θρύλους του σύγχρονου Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Τον Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο τίτλος του βιβλίου, «Ο Ψηλός», είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος και μας μεταφέρει αρκετά χρόνια πίσω, την εποχή που ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο περίφημος «ψηλός» καθιερωνόταν ως ο αποτελεσματικότερος «κανονιέρης» των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών γηπέδων.

22/01/08 - Χαιρετισμός του Δημάρχου στην ημερίδα «Οι ΟΤΑ στη Νέα Εποχή»

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να χαιρετίσω τη σημερινή ημερίδα και να τονίσω το ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλοσωρίζω τους εκπροσώπους των Δήμων της Ανατολικής Κρήτης και τους εισηγητές, που αποτελούν όλοι καταξιωμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Με τον όρο «βιώσιμη ανάπτυξη» δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομία, αλλά σε μια ολοκληρωμένη κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη που στηρίζεται στην αειφορία και στη λογική αξιοποίηση όλων των πόρων και του ανθρωπίνου δυναμικού μιας περιοχής.

09/01/08 - Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον Θάνατο του Γεώργιου Λιάνη

Ο θάνατος του Γεώργιου Λιάνη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, διακεκριμένου Καθηγητή και Υπουργού με σημαντική προσφορά στα θέματα παιδείας και επιστημονικής έρευνας, αποτελεί απώλεια για την επιστήμη, την Δημοκρατική Παράταξη και τον τόπο.

08/12/2007 - Χαιρετισμός του Δημάρχου στα Αποκαλυπτήρια του Παλιού Ρολογιού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του παλιού ρολογιού στην πλατεία Λιονταριών:

"Η μνήμη αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας. Είναι όμως παράλληλα και ουσιαστικό χαρακτηριστικό μιας πόλης ιδιαίτερα όταν είναι ιστορική όπως το Ηράκλειο. Τα μνημεία είναι εκείνα που μας επιτρέπουν να ζωντανέψουμε την πορεία της στο χρόνο. Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ηρακλείου έχει συντελέσει στο να καταστραφούν πολλά αξιόλογα ιστορικά μνημεία της πόλης..."

03/12/2007 - Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου στην τελετή απονομής του βραβείου 'Νίκος Καζαντζάκης' για το έτος 2007 στον ζωγράφο Γιάννη Μιγάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου απονέμει το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" έτους 2007, στον διακεκριμένο ζωγράφο ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΓΑΔΗ. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 19:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ανέφερε τα εξής:

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE