inner image

Δήλωση Δημάρχου για τα Χριστούγεννα

«Εύχομαι η Γέννηση  του Θεανθρώπου να φέρει Ειρήνη σε όλους τους λαούς Υγεία, Δύναμη και Προκοπή  σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε οικογένεια.  Αυτές τις Άγιες Μέρες η σκέψη όλων μας είναι κοντά στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και σε όλους εκείνους που κάνουν πράξη την Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά.   Μέσα σε ένα δύσκολο Εθνικό και Διεθνές περιβάλλον με πολλαπλά προβλήματα το φως της Γέννησης  αποτελεί  Ελπίδα και Προσδοκία, για ένα καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο μέλλον»

Χαιρετισμός του Δημάρχου στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «Ηράκλειο x 4»

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα στην Πύλη του Παντοκράτορα των Ενετικών Τειχών του Χάνδακα που εγκαινιάζουμε μαζί με την έκθεση  των έργων των νέων αρχιτεκτόνων που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών με θέμα «Ηράκλειο Χ 4».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για ΔΕΥΑΗ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ερωτώμενος από δημοσιογράφους  χθες Κυριακή στα Χανιά όπου παραβρέθηκε στις Εκδηλώσεις για την 100η Επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, για το ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΕΥΑΗ και άλλων Κοινωνικών Δομών στους Δήμους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Ημερίδα με θέμα ¨ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ¨

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του εικαστικού Τίτου Πετράκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      

     Ηράκλειο, 18/11/2011

Δ Η Λ Ω Σ Η 

    Ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης στο άκουσμα του θανάτου του εικαστικού Τίτου Πετράκη έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

          ¨ Ο θάνατος  του σπουδαίου εικαστικού Τίτου Πετράκη, ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά πράγματα του Ηρακλείου και της Κρήτης βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο του νησιού μας.

          Πολυσύνθετη καλλιτεχνική φύση με πλούσιο ταλέντο άνοιξε καινούργιους δρόμους στη χαρακτική αλλά και στο  ψηφιδωτό δημιουργώντας μια νέα εικαστική αντίληψη και ένα προσωπικό στυλ. Ακούραστος και πολυδιάστατος είχε μια συνεχή παρουσία και συνέλαβε ουσιαστικά και από διάφορες θέσεις στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

          Ο θάνατος του δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου, στην επιτροπή πολιτισμού του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος για πολλά χρόνια. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το κρητικό χώμα που θα τον σκεπάσει.¨  

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για την 40η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

40 χρό­νια  πέρασαν  α­πό την ε­ξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου το Νο­έμ­βρη του 1973 που ζει και παραμένει ένας φωτεινό σημείο  της ιστορίας μας με τα μηνύματα που εξέπεμπε τότε να είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Καθηγητή Στυλιανού Αλεξίου

Ο  Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή το θάνατο του Καθηγητή Στυλιανού Αλεξίου έκανε την ακόλουθη  δήλωση:

  « Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο ενός σπουδαίου πνευματικού ανθρώπου ενός σπουδαίου Ηρακλειώτη  του Καθηγητή  Στυλιανού  Λ.Αλεξίου που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Δήλωση Δημάρχου για το θάνατο του Ν.Μαμαγκάκη

“Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού Νίκου Μαμαγκάκη. Ένας από τους πιο σημαντικούς Νεοέλληνες Συνθέτες και σπουδαίος πνευματικός άνθρωπος δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας...

Δήλωση Δημάρχου για το Πολυνομοσχέδιο

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να μην απολυθεί ούτε να τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας εργαζόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .Οι όποιες μικρές αλλαγές προτείνει η Κυβέρνηση δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των επίμαχων διατάξεων για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας  του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων και άλλων αρμοδιοτήτων .

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τις εξελίξεις στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή τις εξελίξεις στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση :

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο των 72 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης

"Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία των λαών που καταγράφονται ανεξίτηλα στο χρόνο. Στιγμές όπου η ανθρώπινη ψυχή σκύβει με σεβασμό μπροστά τους γιατί αποτελούν διαχρονικά ορόσημα που φρονηματίζουν και καθοδηγούν τις νεότερες γενιές.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε σήμερα ως  χώρα και τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, η στάση των Μαχητών της Κρήτης του ’41 είναι το παράδειγμα που πρέπει..."

Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για την κοίμηση Ειρηναίου Γαλανάκη

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη: Θα λάμψει η αλήθεια

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης σχετικά με την  απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου που αφορά την άδεια λειτουργίας κινηματογράφων της περιοχής Τάλως δήλωσε:

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για το Νέο Έτος

Το 2011,υπήρξε ένα έτος δύσκολο και κρίσιμο, όπου βιώσαμε όλοι την προσπάθεια να μπορέσει η χώρα μας να κερδίσει την αξιοπιστία στα πλαίσια της Διεθνούς Κοινότητας.

Απαιτήθηκαν θυσίες από όλο τον Ελληνικό λαό που συχνά υπήρξαν άδικες, ατελέσφορες πολλές φορές και υπερβολικά πιεστικές για τις αδύνατες κοινωνικές ομάδες.

Δήλωση του Δημάρχου για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη

Τιμούμε σήμερα τα 100 χρόνια από τη γέννηση στην πόλη μας του Οδυσσέα Ελύτη και ο ίδιος θεωρούσε τιμητικό τίτλο το ότι είναι Δημότης Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου είχε τιμήσει τον ποιητή πολύ πριν καταξιωθεί παγκοσμίως με την απονομή του βραβείου Νόμπελ.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τον θάνατο του Δ/ντη της Ιταλικής Αρχ. Σχολής Antonino Di Vita

Ένας μεγάλος φίλος της Κρήτης ο επί 24 χρόνια Διευθυντής της περίφημης Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Antonino Di Vita ¨αποχαιρέτησε¨ το περασμένο Σάββατο οριστικά την Κρήτη και τη μεγάλη του αγάπη την αρχαιολογία για να ¨επιστρέψει¨ στη φυσική του πατρίδα την Ρώμη όπου κηδεύεται σήμερα.

Δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨ Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη

Επιβεβαίωση της ατομικής και συλλογικής προσφοράς και των δυνατοτήτων των υποψηφίων καθώς επίσης και αποδοχή της συγκροτημένης στρατηγικής και των προτάσεων του συνδυασμού ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨ χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κ. Γιάννης  Κουράκης το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη  των Οργάνων    της Π.Ε.Δ. Κρήτης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επικεφαλή του Συνδυασμού ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨

Ο Συνδυασμός μας ¨ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ¨ απαρτίζεται από έμπειρα και νέα αυτοδιοικητικά στελέχη με όραμα, γνώση, αποτελεσματικότητα και σύγχρονη αυτοδιοικητική αντίληψη.

Βασική επιδίωξη και στρατηγική μας είναι η ανάδειξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μοχλό Ανάπτυξης Τοπικά και Περιφερειακά και φορέα ενημέρωσης, υποστήριξης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου παρευρέθηκε στο Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο και μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό που σηματοδοτεί την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Σχολείο είναι χώρος κοινωνικοποίησης και μάθησης και η σωστή του λειτουργία συνδέεται άμεσα με την ποιότητα μιας κοινωνίας.

Δήλωση του Δημάρχου για το επεισόδιο μεταξύ οπαδών ομάδων

Με αφορμή του τραγικού συμβάντος που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο  τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν σοβαρά νέοι άνθρωποι, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση .

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Ηράκλειο, Τρίτη 30.8.2011

 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για το θάνατο του ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου

 

Μια εμβληματική μορφή, ένας από τους ιστορικούς ηγέτες της Αριστεράς ο Λεωνίδας Κύρκος αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι.

Ιδεολόγος, οραματιστής, ασυμβίβαστος αγωνιστής για ελευθερία, Δημοκρατία, και κοινωνική Δικαιοσύνη, αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια για μια ενιαία Αριστερά, αλλά και μια ενωμένη Ευρώπη.

Ειρηνιστής και διαλλακτικός, αλλά ανυποχώρητος στα «πιστεύω» και τις ιδέες του, έζησε από κοντά, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όλα τα μεγάλα γεγονότα της γενιάς του και άφησε την σφραγίδα του στην πορεία της Αριστεράς και της χώρας, για πενήντα και πάνω χρόνια.

Με το Ηράκλειο είχε ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση, όχι μόνο γιατί γεννήθηκε σ’ αυτό, αλλά και γιατί η πόλη τον τίμησε με την ανάδειξη του, για πρώτη φορά στο αξίωμα του βουλευτή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για την Αριστερά περίοδο (1961).

Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε τη βαθειά μας λύπη, καθώς και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, για τη μεγάλη απώλεια και ως ελάχιστη ανταπόδοση για τη συνολική προσφορά του, θα προτείνουμε στην πρώτη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομα του σε μια οδό της πόλης και να οργανωθεί πολιτική εκδήλωση στη μνήμη του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γης, που αύριο θα τον σκεπάσει.

Δήλωση Δημάρχου για τον εορτασμό της 25ης Αυγούστου 1898

H  25η Αυγούστου 1898 και η σφαγή στο Μεγάλο Κάστρο ήταν η καταλυτική αιτία για την απελευθέρωση της Κρήτης.

Επικήδειος Λόγος του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Μανώλη Παγωμένου

Με οδύνη αποχαιρετά σήμερα η Ηρακλειώτικη κοινωνία ένα άξιο τέκνο της.

Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.

Αποχαιρετούν τα παιδιά και η σύζυγος τον άξιο πατέρα και σύντροφο που τους αγάπησε και τους στήριξε μια ολόκληρη ζωή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Μ.Παγωμένου

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατο του Μανώλη Παγωμένου, ενός πολύτιμου συνεργάτη και αγαπημένου φίλου και ενός ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα κοινά.

Η ευγένεια και η φιλοτιμία του, η ευθύτητα του χαρακτήρα του και η εργατικότητα που των διέκρινε υπήρξαν αρετές που έδιδαν πάντοτε στην συνεργασία μας την ποιότητα μιας αληθινής φιλίας. Αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας και σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν πάντοτε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη έκθεση: «Φρόντισε να τυπωθεί πανομοιότυπο».

Ηράκλειο Τετάρτη 29/06/2011

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για την αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη έκθεση: «Φρόντισε να τυπωθεί πανομοιότυπο».

 

Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε μια ποιητική φωνή που κατόρθωσε να εκφράσει την αγωνία και τους πόθους του σύγχρονου ανθρώπου. Αξιοποιώντας την πλούσια ελληνική γλώσσα συνέθεσε τα έργα του προτείνοντας μια νέα φιλοσοφία ζωής.

Εμπνεύστηκε από την ιστορία το ελληνικό φως και το Αιγαίο δίδοντας τους μεταφυσική διάσταση. Το έργο του αποπνέει μια αισιοδοξία και βαθειά ανθρωπογνωσία με ιδιαίτερες αναφορές στον τόπο γέννησης του, το Ηράκλειο.

Διάσπαρτη είναι η ποίηση του με μνήμες από την πόλη μας και τον Μινωικό  πολιτισμό. Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, μας δίνεται η αφορμή να ανατρέξουμε στην ποίηση του και να συγκροτήσουμε μια νέα πρόταση ζωής, γιατί η ποίηση, όταν μάλιστα εμπεριέχει το διδακτικό στοιχείο, είναι πάντα χρήσιμη ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί.

Η Δημοτική αρχή Ηρακλείου στηρίζει κάθε προσπάθεια ατόμων και φορέων που στοχεύουν στην μελέτη και προβολή του έργου του με την οργάνωση εκδηλώσεων. Γι’ αυτό ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με την Περιφέρεια συνέδραμε το Ιστορικό Μουσείου Ηρακλείου στην οργάνωση της σημερινής έκθεσης στη γενέθλια πόλη του μεγάλου μας ποιητή - τον έχει ανακηρύξει και επίτιμο δημότη - που αποτελεί ένα ελάχιστο χρέος τιμής και μνήμης  για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στα εγκαίνια της Έκθεσης Πολεμικών Αντικειμένων στην Πύλη Μακάσι

Γιορτάζουμε αυτές τις μέρες μια σημαντική επέτειο. Τα 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Αυτή την εκπληκτική στιγμή, όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας Ιστορίας που άφησε άφωνο τον κόσμο με τα απίστευτα κατορθώματα του Κρητικού λαού.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ

Η ιστορική Ομάδα της πόλης μας ο ΟΦΗ, δίδει την Κυριακή ένα κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα με αντίπαλο την ομάδα των Ιωαννίνων, τον  «ΠΑΣ Γιάννινα».

Δήλωση του Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

 

Η λέξη μητέρα είναι συνώνυμη με τη  στοργή, την αφοσίωση, τη θυσία.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη

Πληροφορήθηκα από τα Μ.ΜΕ. ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς κατέθεσε μήνυση εναντίον μου για οφειλή της ΠΑΕ προς εκείνον.

Αυτός δηλαδή που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την απαξίωση, ηθική, αγωνιστική και οικονομική του ΟΦΗ, σήμερα παρουσιάζεται ως τιμητής και δανειστής της ομάδας.

Του επισημαίνουμε ότι αυτός οφείλει στον ΟΦΗ και μάλιστα πολλά και όχι ο ΟΦΗ σ’ αυτόν.

Ξεχνά προφανώς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Ας έχει υπόψη του πάντως ότι από δω και πέρα το λόγο θα έχει μόνο η Δικαιοσύνη.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για το θάνατο του Μανόλη Ρασούλη

Ηράκλειο, Δευτέρα 14/03/2011

 

Με βαθειά θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια απώλεια του Κρητικού δημιουργού Μανόλη Ρασούλη,  ενός σπουδαίου Ηρακλειώτη συνθέτη, στιχουργού, τραγουδοποιού και ανθρώπου.

Αυθεντικός και ειλικρινής, αιρετικός και ασυμβίβαστος στη ζωή και τη δημιουργία,  ο Μανόλης Ρασούλης, υπήρξε μια ξεχωριστή παρουσία που θα λείψει από τη Δημόσια ζωή αλλά και τα μουσικά δρώμενα του τόπου μας.

Ως Δήμαρχος Ηρακλείου εκφράζω τη βαθειά μου οδύνη για την απροσδόκητη απώλεια του και τα  θερμά μου συλλυπητήρια καθώς και των Ηρακλειωτών στους οικείους του.

Τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη σε εκδήλωση με θέμα : «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη»

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γεγονός ότι από τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη, έχουν προκύψει μερικά σημαντικά συμπεράσματα.

Το πρώτο  είναι ότι οι ποσότητες των απορριμμάτων που παράγονται και καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι πολύ μεγάλες.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στην παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Παπαδάκη και Μάνου Σπυριδάκη

Χαιρετισμός του  Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  στην παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Παπαδάκη και Μάνου Σπυριδάκη  με θέμα  «Αγορά εργασίας, Κατάρτιση, δια βίου Μάθηση και Απασχόληση»

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην εκδήλωση για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με θέμα : «Ανάδειξη και Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων και ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου»

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζομε  απόψε στη Βασιλική του Αγ.Μάρκου.

Στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση των μελετών που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα: «Ανάδειξη και Επανάχρηση Δυτικών Νεωρίων και ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου».

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη

Το 2010 πέρασε στην Ιστορία.

Μια χρονιά δύσκολη, διαφορετική πρωτόγνωρη για τη χώρα μας.

Μια χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας σε μια άνευ προηγουμένου κρίση.

Μια κρίση με επιπτώσεις στην  οικονομία, την κοινωνική συνοχή και το πολιτικό σύστημα.

Με αλλαγές και ανατροπές σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Με μια κοινωνία σαστισμένη από σκληρά μέτρα.

Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου στην ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Η παρουσία στη σημερινή εκδήλωση, του Υπουργού, των Βουλευτών, των Ευρωβουλευτών,  του Γ.Γ. της Περιφέρειας, του  νέου Περιφερειάρχη, της κας Νομάρχη και των εκπροσώπων των Τοπικών φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, πέρα από την ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοτική Αρχή, έχει μια συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία.

Εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου στην εκδήλωση με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημόσια Υγεία»

Εισήγηση του Δημάρχου κ.Γιάννη Κουράκη μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας - για την εκδήλωση στο πλαίσιο του Εθνικού σχεδιασμού για τον καρκίνο με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημόσια Υγεία» στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δήλωση Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

 

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και μοναδικό μέσα στην κοινωνία.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου Κρητικής Μουσικής του Μηνά Τζωρτζάκη

Η προσφορά της οικογένειας Τζωρτζάκη στη Μουσική αλλά και στην κοινωνία του Ηρακλείου είναι μεγάλη. Με αφοσίωση και αγάπη υπηρέτησαν και υπηρετούν την  τέχνη της μουσικής.  Η συνεισφορά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική στη μουσική παιδεία και στην καλλιέργεια των νέων μας για αρκετές δεκαετίες.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την 37η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο είναι κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας εναντίον της Χούντας.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην Παρουσιάση του βιβλίου 'El Greco'

Χαιρετισμός του  Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά την  παρουσίαση του ALBUM για την ταινία EL CRECO στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 19:30.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του Γιάννη Σακελλαράκη

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Σακελαράκη, ενός εξαίρετου επιστήμονα και συγγραφέα.

Χαιρετισμός του Δημάρχου στην παρουσίαση του βιβλίου του Β.Μαρκεζίνη

Χαιρετισμός του  Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλειου Μαρκεζίνη «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» τηνΠαρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια του απολογισμού του Δημοτικού Έργου της περιόδου 2007-2010

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά τη διάρκεια του απολογισμού του Δημοτικού Έργου της περιόδου 2007 - 2010 τη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου..

Χαιρετισμός του Δημάρχου στα εγκαίνια της Έκθεσης του Κώστα Μπαλάφα

Χαιρετισμός του Δημάρχου κ.Γιάννη Κουράκη στα εγκαίνια της Έκθεσης του Κώστα Μπαλάφα «Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα» την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Χαιρετισμός του Δημάρχου στην Ημερίδα για την ¨Αραβοκρατία στην Κρήτη”

Το Ηράκλειο στην ιστορική του διαδρομή γνώρισε αλλεπάλληλους κατακτητές που έχουν αφήσει τα ίχνη τους. Η γεωγραφική θέση της Κρήτης υπήρξε πάντοτε ισχυρό κίνητρο ιδιαίτερα για τους ναυτικούς λαούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κυριαρχία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Χαιρετισμός του Δήμαρχου Ηρακλείου στα εγκαίνια της Στοάς Μακάσι

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης συνθέτει την ταυτότητα ενός λαού όπως η ατομική μνήμη αποτελεί την ταυτότητα ενός προσώπου.

Τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου στην παρουσίαση των 3 Πολεοδομικών Μελετών στους εμπλεκόμενους φορείς

Η χωροταξική και πολεοδομική Οργάνωση μιας πόλης η μιας περιοχής που εξασφαλίζεται με την πολεοδομική μελέτη είναι  το σημαντικότερο εργαλείο για την ισόρροπη και προγραμματισμένη ανάπτυξη της και αποτυπώνει στο χρόνο όλες τις παραμέτρους που καθόρισαν τη διαμόρφωση της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας της. Ιστορία, παράδοση, κοινωνική κινητικότητα, πολιτισμική έκφραση και δημιουργικότητα,   πολιτικούς και συλλογικούς θεσμούς και κυρίως ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ των κατοίκων της.

Χαιρετισμός του Δημάρχου στην παρουσίαση των 3ων Έργων Μετάφρασης των Ιεροδικαστικών Κωδίκων από το Τούρκικο Αρχείο της Β.Δ.Β.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα θεσμό που έχει καταξιωθεί Πανελλήνια με τη συνολική του δράση στον πολιτισμό και ιδιαίτερα με τις εκδόσεις.

Ως Δημοτική Αρχή βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή αντιμέτωποι με το τεράστιο θέμα της στέγασης και λειτουργίας της γιατί η κατάσταση που βρισκόταν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη...

Ευχές του Δημάρχου Ηρακλείου στον κ.Μιχάλη Καρχιμάκη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Ηράκλειο   15/9/2010

Προς

κ. Μιχάλη Καρχιμάκη

Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

 

Φίλε Μιχάλη,

Με πολύ χαρά πληροφορήθηκα την εκλογή σου στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείς με τον καλύτερο τρόπο στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η εμπειρία σου, η γνώση, ο δυναμισμός και το ήθος σου αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την απολύτως δίκαιη αυτή εκλογή σου.

 

Γιάννης Κουράκης

Δημαρχος Ηρακλείου

Σχόλιο του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για το Υπόγειο Γκαράζ Πλατείας Ελευθερίας – Λ. Δημοκρατίας

Η κατασκευή του Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας (ΥΣΑΔ) που προβλέπεται να γίνει κάτω από την άσφαλτο στην περιοχή ανατολικά του μνημείου Ελ. Βενιζέλου και στο μπάζωμα της τάφρου που βρίσκεται εκτός του μνημείου των τειχών, αποσκοπεί :

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου παρευρέθηκε στο Μποδοσάκειο Δημοτικό και μετά τον Αγιασμό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευχές του Δημάρχου για τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κ.κ.Ευγένιε,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την επάξια εκλογή σας στον ιστορικό θρόνο της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο ποιμαντικό σας έργο επ’ωφελεία της Εκκλησίας και της Κρήτης.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Κουράκης

Δήμαρχος Ηρακλείου

Δηλώσεις Δημάρχου Ηρακλείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τη Διαχείριση των Απορριμάτων

Η μελέτη Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται υπό εκπόνηση και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Αξίζει τον κόπο να σημειωθούν τρία σημαντικά συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα δουλειά.

Πρώτον, από την ανάλυση των ζυγολογίων των ΧΥΤΑ διαπιστώνεται ραγδαία αύξηση των απορριμμάτων στην Κρήτη σε σχέση με όσα θεωρητικά υπολογίζονταν σε προηγούμενες μελέτες. Τα απορρίμματα της Κρήτης ξεπερνάνε τους 400.000 τόνους ανά έτος και συνεχίζουν να αυξάνονται....

Δήλωση του Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Είναι γεγονός ότι η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ο άκριτος καταναλωτισμός έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης.

Όλοι συμφωνούν ότι, δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για τον πλανήτη  και ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων, για να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Απαιτείται παράλληλα ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων και όλων των κοινωνιών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Γιορτάζομε φέτος τα 69 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης. Εκείνη τη φοβερή σύγκρουση που κατάργησε όλες τις παραδοσιακές αρχές του πολέμου και ανέδειξε το πείσμα, την παλικαριά, η μαχητικότητα μαζί με τον «έρωτα» του Κρητικού για την ελευθερία ως κυρίαρχα στοιχεία του πρωτοφανούς αγώνα.

Ομιλία του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στην Τελετή Απονομής του Βραβείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» έτους 2009.

Οι εκδηλώσεις "Γιορτές Παλιάς Πόλης" ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 20.00 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου με την Τελετή Απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» έτους 2009 στον γνωστό και καταξιωμένο Ηρακλειώτη συνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Γιάννη Κουράκη. Αναλυτικά η Ομιλία του Δημάρχου:

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE