inner image

Διαγωνισμοί για την εκμίσθωση των κυλικείων του 12ου και του Δημοτικού Σχολείου Δαφνών

1. To Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου» προκηρύσσει Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Κράπης 4, Πόρος, 71307, Ηράκλειο)

2. To Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου» προκηρύσσει Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Δαφνών (Δαφνές Τ.Κ.70011, Ηράκλειο)

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται σαράντα τρία χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας τον Νοέμβριο του 1973, υπήρξε η πρώτη αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι στο οποίο είχε βυθίσει την Ελλάδα ένα ανελεύθερο, τυραννικό καθεστώς από τον Απρίλιο του 1967.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το σαμποτάζ του 1942 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

     Η ανατίναξη γερμανικών αεροσκαφών και αποθηκών με εκρηκτικά, κατά τη νύχτα της 13ης Ιουνίου 1942, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από μέλη του Συμμαχικού Στρατηγείου Μέσης Ανατολής  (τους: G. Bergé, J. Mouhot,  P. Léostic,  J. Sibard, G. Jellicoe και τον Κ. Πετράκη), μαζί με το σαμποτάζ που είχε προηγηθεί, στο αεροδρόμιο Καστελίου, στις 7 Ιουνίου 1942, ήταν καίρια πλήγματα για την δράση των γερμανικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον βρετανικών ...

Δήλωση Δημάρχου για την Ημέρα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

“Η ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός. Με την εξάπλωση και την επικράτηση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βία, οι δολοφονίες,  οι καταστροφές, οι αποτρόπαιες και παράλογες πράξεις των Γερμανικών και Ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής και των συμμάχων τους, εκμηδένισαν τις αξίες του ...

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, οδηγεί στο φως της Αναστάσεως. Ο συμβολισμός και η σύνδεσή της με την πορεία και τις δοκιμασίες του κάθε ανθρώπου, με την προσδοκία υπέρβασης των δεινών της ζωής, εκφράζουν το βαθύτερο νόημα της πίστης και της ελπίδας. Το εφετινό Πάσχα βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη ακόμη μια φορά με τις συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης, κι εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων διεθνών ζητημάτων ...

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας, ανακαλεί στη μνήμη και στις συνειδήσεις μας τον απαράμιλλο ηρωισμό των αγωνιστών του 1821, την δύναμη της συλλογικής πορείας του λαού μας, αλλά και των θυσιών που χρειάστηκαν για την αποτίναξη του ζυγού της οθωμανικής δουλείας. Η φλόγα του πατριωτισμού, ο σταθερός προσανατολισμός προς τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, οδήγησαν τους προγόνους μας σε αυτό το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας.

Δήλωση Δημάρχου κατά την εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου καραβιού

Πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πλατεία Ελευθερίας η εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου καραβιού. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, έδωσε πριν από λίγο εκκίνηση των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Ηρακλείου.

Δήλωση συγχαρητηρίων για τον νέο πρόεδρο του «Ο.Λ.Η» κ. Απόλλωνα Φιλιππή και το νέο ΔΣ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης  Λαμπρινός  προέβη στην ακόλουθη δήλωση συγχαρητηρίων για τον νέο πρόεδρο του «Ο.Λ.Η»  κ. Απόλλωνα Φιλιππή και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

«Η Μικρασιατική Καταστροφή και ο συνακόλουθος εκριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τα μέρη της Ιωνίας, όπου αναπτύχθηκε ένας απαράμιλλος τρισχιλιόχρονος πολιτισμός, αποτελούν μιαν από τις μεγαλύτερες συμφορές που βίωσε η Ελλάδα κατά την ιστορική της διαδρομή.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για τις πανελλαδικές

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ολοκλήρωση μιας επίμοχθης, πολύχρονης προσπάθειας, αποτελεί και την απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας, στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898

Τα τραγικά γεγονότα της 25ης Αυγούστου 1898, στην πόλη του Ηρακλείου, αποτελούν ορόσημο στην νεώτερη Ιστορία της Κρήτης. Την ημέρα εκείνη τμήμα του Αγγλικού στρατού, εφαρμόζοντας εκ μέρους των «Μεγάλων Δυνάμεων» (Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Αυστρίας, Ιταλίας) κάποιες από τις διαδικασίες μετάβασης από το σουλτανικό διοικητικό σύστημα προς ένα καθεστώς ειδικής Αυτονομίας, επιχείρησε να εγκαταστήσει χριστιανούς φορολογικούς υπαλλήλους στο λιμάνι της πόλης. Τότε ο εξαγριωμένος τουρκικός όχλος, με την παρότρυνση των τουρκικών στρατιωτικών και διοικητικών αρχών, κινήθηκε σε μια πρωτοφανούς αγριότητας σφαγή του άμαχου πληθυσμού της πόλεώς μας, και σε εκτεταμένη καταστροφή κτιρίων και περιουσιών.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Μαρίας Λυγιδάκη

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της  Μαρίας Λυγιδάκη, μια ξεχωριστής προσωπικότητας με πολυσήμαντη επιστημονική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Β. Λαμπρινός για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ U19: Ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την ολοκλήρωση του «Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ U19» στο Ηράκλειο:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ U19»

Το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ U19», το οποίο ξεκινά στο Ηράκλειο, μιαν εβδομάδα έπειτα  από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διεξαγωγή του «Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου», φέρνει ξανά την πόλη μας στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος. Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά τις ομάδες και τις αθλητικές αποστολές οι οποίες θα συμμετάσχουν στις Συναντήσεις, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Δήλωση Δημάρχου για τη διεξαγωγή των αγώνων και την επιτυχία της εθνικής μας ομάδας στίβου

«Οι σπουδαίοι αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας Στίβου, με την στήριξη των προπονητών και των άλλων μελών της αποστολής τους, αλλά και την ένθερμη συμπαράσταση των θεατών του Παγκρητίου Σταδίου της πόλης μας, κατόρθωσαν να κατακτήσουν μία από τις τρεις θέσεις  που οδηγούν στην άνοδο της Εθνικής Ομάδας Στίβου στην Super League. Η μεγάλη αυτή διάκριση του ελληνικού αθλητισμού, μας προσφέρει ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια.  Απευθύνουμε σε όλους θερμά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε για την ξεχωριστή αυτή συμβολή στην κοινωνία μας, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια και στις αθλητικές αποστολές των άλλων χωρών, που έδωσαν στο Ηράκλειο, πανελληνίως και διεθνώς (μέσω της Τηλεοπτικής μετάδοσης), με αξιοσύνη, τον αγώνα της ευγενούς άμιλλας και του συλλογικού πνεύματος.

Χαιρετισμός Δημάρχου στην έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου

Αξιότιμοι επισκέπτες, κυρίες και κύριοι, φίλοι, αγαπητοί μας νέοι, σας καλωσορίζουμε στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου», μια κορυφαία διοργάνωση που τιμά την Κρήτη, και ιδιαίτερα τον Δήμο Ηρακλείου, συνδέοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, την Ιστορία, και τη σύγχρονη παρουσία της πόλης μας.

Δηλώσεις του Δημάρχου Ηρακλείου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου

Στη συνέντευξη τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επεσήμανε: "Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο τις δώδεκα αθλητικές αποστολές που λαμβάνουν μέρος στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου». Καλωσορίζουμε τις ομάδες: της Ελλάδος, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας...

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού για το θάνατο του ζωγράφου Αριστείδη Βλάσση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-05-2015

  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΛΑΣΣΗ

Ο Αριστείδης Βλάσσης, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες του τόπου μας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ζωγράφος που έθεσε εξ αρχής τον άνθρωπο και όλες τις πτυχές της ζωής του ως βασικό θέμα των εικαστικών του συνθέσεων, θα διαμορφώσει με τα έργα του μια ιδιαίτερη περιοχή στη ζωγραφική Τέχνη.

Οι τελευταίες δημιουργίες του, που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες σε μια μεγάλη Έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, συνάντησαν θερμή υποδοχή από το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας. Τα έργα αυτά αποτελούν την ολοκλήρωση της λαμπρής πορείας του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό μας.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά  μου συλλυπητήρια.

Μήνυμα Δημάρχου για τη Μάχη της Κρήτης

«Η Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου 1941) αποτελεί κορυφαίο γεγονός του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Επέδρασε καθοριστικά στις εξελίξεις των προετοιμαζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των Δυνάμεων του Άξονα, όχι μόνο στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και στην Σοβιετική Ένωση και στη Μέση Ανατολή.

Δήλωση Δημάρχου για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελεί ημέρα εορτασμού και μνήμης, απόδοσης τιμής προς τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα της Αντίστασης του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944).

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του πρώην πρύτανη του Π.Κ. Χρήστου Νικολάου

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Ηράκλειο 30-4-2015

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Π.Κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Νικολάου, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και ενός από τους κορυφαίους καθηγητές της Επιστήμης των Υπολογιστών στον τόπο μας, με γόνιμη και σημαντική  πορεία στη δημόσια ζωή. 

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Μήνυμα Δημάρχου για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, αποτελεί ορόσημο του αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιάννη Κλωνιζάκη

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Κλωνιζάκη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με πολυσήμαντη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας.

Ομιλία Δημάρχου στο μνημόσυνο των Βενιζέλων

Ευχαριστώ θερμά την Αντιπεριφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανιών και το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”» για την τιμητική πρόσκληση να είμαι ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση μνήμης του κορυφαίου πολιτικού της σύγχρονης Ελλάδας.

Χαιρετισμός του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινού στο σημερινό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Χαιρετισμός του δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Βασίλη Λαμπρινού, στο σημερινό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την περικοπή θέσεων εργασίας από τα κοινωφελή προγράμματα

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 30-12-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου για την περικοπή θέσεων εργασίας από τα κοινωφελή προγράμματα

 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας στους Δήμους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και την κατάφωρη αδικία σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, προέβη στην παρακάτω δήλωση: 

«Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος  για την κατανομή  του προσωπικού από τα πεντάμηνα προγράμματα  κοινωφελούς  εργασίας στους Δήμους, περιέκοψε  κατά 121 τις θέσεις που ο Δήμος Ηρακλείου με βάση πληθυσμιακά  κριτήρια  εδικαιούτο. Η απαράδεκτη αυτή αλλά και άνιση  μεταχείριση  ενός ήδη υποστελεχωμένου Δήμου, προκαλεί επί πλέον προβλήματα  στην εύρυθμη  λειτουργία  του. Καλούμε την Κυβέρνηση  και τον αρμόδιο  υπουργό να αποκαταστήσουν άμεσα την παραπάνω κατάφωρα άδικη μεταχείριση του Δήμου Ηρακλείου. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους δημότες να αξιολογήσουν ανάλογα την παραπάνω έναντι του Δήμου κυβερνητική στάση».

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου & Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κρήτη και η πόλη μας, το Ηράκλειο, όμορφος και φιλόξενος τόπος με δημιουργικούς και προοδευτικούς ανθρώπους, αναζητούν εδώ και χρόνια ένα ουσιαστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις προκειμένου να οδηγήσει στην πραγματική αναπτυξιακή ώθηση.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την κατάληψη του Δημαρχείου

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου, τη Λότζια, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 25-11-2014

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΙΝΙΩΤΑΚΗ

«Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Tο Ηράκλειο τίμησε σήμερα την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.Σε δήλωσή του  για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης αναφέρει:

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού στο Διεθνές Συνέδριο για τον Στυλιανό Αλεξίου

Η παρουσία και το έργο του Στυλιανού Αλεξίου ορίζουν μια ξεχωριστή, μοναδικής ακτινοβολίας, και υποδειγματικής σημασίας εποχή για την Ελλάδα. Για την Κρήτη ιδιαίτερα, συνιστούν μια από τις υψηλότερες πραγματώσεις της ιστορικής, πολιτισμικής και κοινωνικής της πορείας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται 41 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της εφτάχρονης τυραννίας. Οι φοιτητές, τα νιάτα της Ελλάδας, σήκωσαν το ανάστημά τους και έστησαν τα στήθη τους στα όπλα και στα τανκς της δικτατορίας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινού για το θάνατο της Μάρθας Αποσκίτη - Αλεξίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 16-11-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινού για το θάνατο της Μάρθας Αποσκίτη- Αλεξίου

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Στυλιανού Αλεξίου σήμερα τον ακολούθησε και η αγαπημένη σύζυγος και σύντροφός του, Μάρθα Αποσκίτη.

Ευγενής μορφή και πραγματική δασκάλα η Μάρθα Αποσκίτη, δίδαξε φιλολογία σε πολλές γενιές Ηρακλειωτών, αφήνοντας το στίγμα της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Παράλληλα δίπλα στη Στυλιανό Αλεξίου, του οποίου υπήρξε ισχυρό στήριγμα, συμμετείχε στην επιμέλεια αρκετών εκδόσεων, ενώ εξαιρετικά σημαντικό είναι και το δικό της συγγραφικό έργο, που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.  

Το Ηράκλειο σκύβει το κεφάλι και αποχαιρετά μια σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και του πνεύματος.

Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.  

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-11-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά

Ο δικηγόρος Βαγγέλης Σκουλάς, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με μακρά πορεία στη δημόσια ζωή, μια φυσιογνωμία που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας  από διάφορες θέσεις, και ως Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 10-11-2014

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

«Η 11η Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Μηνά, αποτελεί για το Ηράκλειο ξεχωριστή ημέρα: πάνδημης σύναξης και θρησκευτικής ανάτασης.

Σύμβολο ευλάβειας και πίστης, ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, ο Άγιος Μηνάς συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η μακρά παράδοση της παρουσίας του, των θαυμάτων και των θρύλων που αποδίδονται στον πολιούχο του Ηρακλείου κατά το πέρασμα των χρόνων, εξακολουθούν να φωτίζουν, να παρηγορούν ψυχικά, να προσφέρουν ύφος και ήθος ζωής στον τόπο μας και σήμερα».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

   «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην πορεία του Ελληνισμού και της συλλογικής μας μνήμης. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο ο λαός μας υπερασπίστηκε με ακατάβλητο σθένος την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Στις επάλξεις του αγώνα, δίδαξε έμπρακτα τη σημασία της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.

   Απέναντι στη βία, την τυραννία και τη βαρβαρότητα των φασιστικών δυνάμεων, που βεβήλωναν τη μακραίωνη πορεία της Ευρώπης και τα επιτεύγματα του πολιτισμού της, η Γενιά του 1940 θα σταθεί αντάξια των ιστορικών απαιτήσεων. Η αντίσταση της Ελλάδας στον ολοκληρωτισμό επηρέασε πολλαπλώς την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συνέβαλε ουσιαστικά στην έκβασή του.

   Η μνήμη και ο συμβολισμός της επετείου αποτελούν και σήμερα πηγή προτύπων και αξιών για την αφύπνιση της συνείδησης κάθε υπεύθυνου πολίτη. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, αλλά και να «επιστρατεύσουμε» ξανά όλες τις αρετές μας, όλες δημιουργικές μας δυνάμεις, προς τον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας του τόπου. Έχουμε χρέος να συνεισφέρουμε αδιάλειπτα στην ειρήνη, στην εθνική αξιοπρέπεια, στον πολιτισμό, και την επικράτηση των ανθρωπιστικών ιδεωδών ».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σήφη Κοσόγλου

«Μια ξεχωριστή πνευματική μορφή της Κρήτης, ο Σήφης Κοσόγλου, καθηγητής φιλολογίας, συγγραφέας, ερευνητής της τοπικής Ιστορίας, έφυγε από κοντά μας. Ως εκπαιδευτικός, σε σχολεία του Ηρακλείου και της Μεσαράς, καθοδήγησε ουσιαστικά τους μαθητές του, προσέφερε ορίζοντες ευρύτερους από το κλειστό σχολικό πρόγραμμα, ως συγγραφέας μελέτησε άγνωστα γεγονότα των χρόνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Σοκαρά, γενέθλιου τόπου του. Το βιβλίο του: «Τη 17η Αυγούστου, ετυφεκίσθημεν, ελεηλατήθημεν και εδιώχθημεν υπό των Γερμανών», θα αποτελεί πάντα μια καίρια μαρτυρία για τις συνθήκες που βίωσε ο Κρητικός λαός τα κατοχικά χρόνια.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς

«Ξεκινά για τους μαθητές η νέα πορεία στους δρόμους της γνώσης και της μόρφωσης, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς η σημαντική αποστολή τους, την οποία επιτελούν με υπομονή και επιμονή.

Σε αυτό το ταξίδι η νέα Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου θα βρίσκεται πάντα αρωγός στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν...»

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Γιάννη Ανδρεαδάκη

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 3-9-2014

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το  θάνατο του Γιάννη Ανδρεαδάκη

«Μια εμβληματική φυσιογνωμία, ένας πραγματικά ανεξάρτητος άνθρωπος, ένας σπουδαίος σκιτσογράφος-γελοιογράφος, ίσως ο πιο σπουδαίος που έχει αναδείξει η πόλη τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Ανδρεαδάκης έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι.

Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του ».

Συνέντευξη Τύπου Γιάννη Κουράκη

"Στις μέρες μας λέγεται συχνά ότι ο Πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον φυσικό χρόνο, που στη σημερινή πολυάσχολη καθημερινότητα, φαίνεται να κυλά απίστευτα γρήγορα. Έκανα αυτές τις σκέψεις αναλογιζόμενος πόσο γρήγορα, έχουν περάσει σχεδόν δώδεκα χρόνια από τότε που αποφάσισα να απομακρυνθώ από την κεντρική πολιτική σκηνή - παρότι επικεφαλής του κρίσιμου για εκείνη την εποχή Υπουργείου Αθλητισμού - και να ασχοληθώ με την πόλη μας... "

Χαιρετισμός Δημάρχου στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπά Γιάννη Σκουλά στα Ανώγεια

Σήμερα η ψυχή του παπά - Γιάννη Σκουλά θα αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Όχι γιατί στον ηρωικό αυτό ιερωμένο άρεσαν οι τιμές, αλλά γιατί θα διαπιστώνει από τη δική σας πυκνή παρουσία την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν γι’ αυτόν οι συγχωριανοί του διαχρονικά.  

Σήμερα, τιμούμε μια ηρωική μορφή της Αντίστασης των Ανωγείων.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Τιμούμε σήμερα τη γυναίκα και την πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία.  Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία για να εκφράσουμε τη βαθιά μας  εκτίμηση και το σεβασμό, σε όλες τις γυναίκες που μέσα από μακροχρόνιους αγώνες κατάφεραν  να κατακτήσουν τη θέση που από το ρόλο τους δικαιούνται στην κοινωνία και την πολιτεία...

Ομιλία Δημάρχου στην εκδήλωση απονομής του τίτλου του Επίτιμου Δημότη στον Πρέσβη της Κίνας

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει τη χαρά να τιμά με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη ένα ξεχωριστό άνθρωπο. Ένα φίλο της χώρας μας, της Κρήτης και του Ηρακλείου. Τον εξοχότατο εκπρόσωπο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Du Qiwen. Ο κ. Πρέσβης κατέβαλε εργώδεις προσπάθειες για να ενισχύσει και να προαγάγει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας της μεγάλης Κινεζικής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, σε σημαντικούς τομείς όπως ο Τουρισμός, ο πρωτογενής, αλλά και...

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE