inner image

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με τίτλο " Ερως - Ηρως ", σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού.

 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν τη σειρά των παρουσιάσεων με επίκεντρο την Κρητική Ιστορία αυτή τη φορά με την πολύτιμη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Πρόκειται για μια εκδήλωση σε δύο συνεχόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη υπό τον τίτλο "Κρητική νομισματική ιστορία. έργο σε πράξεις δύο: Αρχαιότητα -Μεσαίωνας και εντεύθεν" με ομιλητή τον αρχαιολόγο-νομισματολόγο Κλεάνθη Σιδηρόπουλο.

Εκδήλωση με τίτλο «Τα καταπληκτικά τεχνάσματα του Καραγκιόζη»

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου συνδιοργανώνει με την Ένωση εκδοτών και βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου την εκδήλωση με τίτλο "Τα καταπληκτικά τεχνάσματα του Καραγκιόζη",   την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.  Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχ. Ιερωνυμίδη "Πίσω από τον μπερντέ"  και  παράσταση θεάτρου σκιών από τον Άθω Δανέλη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο με ζωντανή μουσική από το λαϊκό σχήμα του Μάνου Μανουσάκη.

Νίκος Καζαντζάκης, ο παγκόσμιος Κρητικός

Το Εκπαιδευτήριο ¨ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ¨, τιμώντας το Έτος Νίκου Καζαντζάκη, σας προσκαλεί στην «Ημέρα Γραμμάτων και Τεχνών» που διοργανώνει,  με θέμα:  «Νίκος Καζαντζάκης , ο παγκόσμιος Κρητικός», την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 10 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εκπαιδευτηρίου.

Εκδήλωση ποίησης με τίτλο: Μάρτης…ο μήνας των γυναικών και της ποίησης

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και της Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και οι Όμιλοι Λογοτεχνίας του Πειραματικού Γυμνασίου και του Πειραματικού Λυκείου, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου, διοργανώνουν Εσπερίδα ποίησης με τίτλο: Μάρτης…ο μήνας των γυναικών και της ποίησης, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, πίσω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου).

Η φωνή στο Τραγούδι και τον Λόγο - 3ήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο-Εργαστήριο με τον Βαγγέλη Αγγελάκη

Η φωνή στο Τραγούδι και τον Λόγο (Εκπαιδευτικό Σεμινάριο-Εργαστήριο) 3ήμερο Εργαστήριο με τον Βαγγέλη Αγγελάκη, ανοικτό σε όσους επιθυμούν να ερευνήσουν και να ασκήσουν τη φωνή τους.

Τα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα. Χελιδόνια, σταχτάρες κι άλλα παράξενα

Ελάτε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Ομιλία του κ. Μανόλη Δρακάκη «Παιδεία και Πολιτική- Πολιτικοί και Παιδεία στο Ηράκλειο του β' μισού του 19ου αιώνα»

Η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά» συνεχίζεται το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω με τον κ. Μανόλη Δρακάκη, διδάκτορα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Θέμα της ομιλίας είναι:

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ - IL VANGELO SECONDO MATTEO

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ - IL VANGELO SECONDO MATTEO (1964, 140') τη Δευτέρα 6/3/2017 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου

Το θέατρο act παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή για το 2017. Πρόκειται για το καινούργιο θεατρικό έργο των Δημήτρη Φραγκιόγλου – Μαργαρίτας Γερογιάννη – Χριστίνας Παπαδάκη με τίτλο: «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω»

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στην οδό Ανδρόγεω 2, στο 2ο όροφο, από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι.


Ο Νίκος Πιλάβιος στα Σεμινάρια Θέατρου των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017»

Τα Σεμινάρια Θέατρου των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» που οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΗ.Κ.Ε.Η.  μέσω του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη, ολοκληρώνονται το τριήμερο Πέμπτη 9 Μαρτίου, Παρασκευή 10 Μαρτίου, και Σάββατο  11  Μαρτίου 2017,  από 18:00 – 21:00 καθημερινά στο Θεατρικό Σταθμό με ελεύθερη είσοδο για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΛΕΟΝΕΡΑ-LEONERA

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΛΕΟΝΕΡΑ-LEONERA (2008, 113') την Παρασκευή 10/3/2017 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «Η Καντάδα στο Μεγάλο Κάστρο»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. Η 6η παρουσίαση, με ομιλητή τον Δρ. Αγησίλαο Αλιγιζάκη, Ιατρό Ορθοπεδικό- Πολιτισμολόγο, έχει θέμα «Η Καντάδα στο Μεγάλο Κάστρο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 2, την Παρασκευή 10.03.2017 και ώρα 19: 00 μ.μ.

Cineλθετε - stand up comedy των κωμικών Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα

Σε μιάμιση ώρα ασταμάτητου γέλιου, μιλούν για την καθημερινότητα, τις σχέσεις, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τα Τρίκαλα, τα σχολικά τους χρόνια, το facebook, τα  ψυχολογικά τους, τον Μπάτμαν και τις πρώην τους. Αν έχετε και εσείς θέματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού τοπίου στις ημέρες μας, ή απλά θέματα με την πρώην σας , η παράσταση «Cineλθετε»  είναι ιδανική για εσάς. Μην τους χάσετε!       

Ομιλία του κ. Εμμανουήλ Ανδρουλιδάκη με θέμα: «Το Μεγάλο Κάστρο στα έργα του Καζαντζάκη»

Η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  συνεχίζεται το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Παρουσίαση του βιβλίου «Μίλιε μου Κρήτη απ΄τα παλιά»

Παρουσίαση του βιβλίου "Μίλιε μου Κρήτη απ΄τα παλιά" τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 18:30 στην Αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω)

Θεατρικό Φεστιβάλ «Βήματα στον Πολιτισμό»

Θεατρικές παραστάσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Βήματα στον πολιτισμό στο Ηράκλειο", από τις 14 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια. Εκτός από τις εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ, στις 4 Απριλίου στο ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί και η συναυλία Θάνου Μικρούτσικου-Χρήστου Θηβαίου-Μαριάννας Πολυχρονίδη, που εντάσσεται στο Φεστιβάλ.

Eνημερωτική εσπερίδα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Eνημερωτική εσπερίδα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Κρήτης, την Τρίτη 14/3/2017 στις 18:00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι νέες τάσεις σε ότι αφορά στο ποιοτικό και ασφαλές διαδίκτυο όπως καθορίζονται από τον Πανευρωπαϊκό οργανισμό INSAFE/INHOPE, θα παρουσιαστεί εκπαιδευτικό υλικό, τα στοιχεία της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών SafeLine και θα γίνει ενημέρωση για το φαινόμενο του sexting στην εφηβεία. Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων-γονείς και επαγγελματίες υγείας ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν.

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του SPAP Photography «A woman to love II»

Ο SPAP Photography (φωτογράφος Σπύρος Παπαδάτος) παρουσιάζει, με το δικό του μάτι, πόζες γυναικείας ομορφιάς που απεικονίζουν την πλαστικότητα και αρμονία του γυναικείου σώματος και την καλλιτεχνική ευαισθησία του δημιουργού τους.

«Εμείς» - διήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη ισότιμη ένταξη των μειονοτικών ομάδων στην κοινωνία

Η  ομάδαΜ.Ε.Σ.Α., ο Κώστας Γραμματικάκης, η DAGIPOLI DANCE Co και η ομάδα Θησέας, στις 14 και 15 Μαρτίου 2017 διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εμείς» και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού γύρω από τα ζητήματα της διαφορετικότητας και της ισότιμης ένταξης των μειονοτικών ομάδων στην κοινωνία.

 

Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς του ΙΑΒΕΡΗ

Ο κ. Αναστάσιος Μαρκουῒζος (ΙΑΒΕΡΗΣ), οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, θα είναι ο ομιλητής σε δύο Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - Ομιλία του Δρ. Αντώνη Βασιλάκη

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου η σειρά παρουσιάσεων θεμάτων της κρητικής ιστορίας.

«Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» του Ντάριο Φο από τη θεατρική ομάδα του Π.Σ. Αγίου Ιωάννη

Η θεατρική ομάδα του Π.Σ. Αγίου Ιωάννη, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο «Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» σε σκηνοθεσία Δομίνικου Ταβερναράκη.

H «Φτέρενη Κόρη» στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει, εκ νέου, τη Φτέρενη Κόρη στο Ηράκλειο - την πρώτη της παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 21:00.

Μια Αγκαλιά Τραγούδια - Το Καπετανάκειο τραγουδάει για φιλανθρωπικό σκοπό

Μια ομάδα μαθητών του 1ου Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειου) δημιούργησαν ένα μουσικό συγκρότημα που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια τη Παρασκευή 17 Μάρτη 2017 στις 20:00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω.

Νεανική Εκδήλωση: Όταν το σύμπαν συνωμοτεί με τη Λ.Σωτηροπούλου

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου "Όταν το σύμπαν συνωμοτεί" τη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στις 6:00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 4) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μουσική βραδιά με τον ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου  Ν. Ηρακλείου διοργανώνει μουσική βραδιά με τον γνωστό συνθέτη Μίμη Πλέσσα την Παρασκευή 17 Μαρτίου στον κινηματογράφο « Αστόρια». Ώρα έναρξης 9.00.μ.μ.

«De Ρrofundis» του Οσκαρ Ουάιλντ

Ενα έργο που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο θέατρο, το «De Ρrofundis» του Οσκαρ Ουάιλντ, επέλεξε να διερευνήσει και εντέλει να ανεβάσει στη σκηνή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σπύρος Κυριαζόπουλος,σε συμπαραγωγη με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, υπό το φίλτρο ενός σκοτεινού παραμυθιού. Η πρωτότυπη παράσταση που έφτιαξε με τίτλο «De Ρrofundis», στην οποία παίζει ο ίδιος έρχεται στο Ηράκλειο για τρεις παραστάσεις το Σάββατο 18 την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 21.00 στον χώρο του Θεάτρου Κρήτης.

Ομιλία του κ. Γιάννη Ζαϊμάκη με θέμα: Αστική κοινωνικότητα και Πολιτισμός της Καθημερινότητας στην Περίοδο της Αυτονομίας της Κρήτης

Συνεχίζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» - Το υπόγειο ταξίδι του νερού

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού, ελάτε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για το υπόγειο ταξίδι του νερού. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε … Συναυλία των σπουδαστών Μονωδίας και Έντεχνου Τραγουδιού του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε … Συναυλία των σπουδαστών Μονωδίας και Έντεχνου Τραγουδιού του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη «Ο Βασιλιάς των Ονείρων»

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει το έργο της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη «Ο Βασιλιάς των Ονείρων» Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00 και 19:30 (δύο παραστάσεις) Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

«Ραντεβού» στην κιβωτό - παράσταση για παιδιά από το Θέατρο «Μορφές»

«Ραντεβού» στην κιβωτό λέγεται η παράσταση για παιδιά που ανεβάζει φέτος το Θέατρο «Μορφές».

Ομιλίες στα πλαίσια της Σχολής Γονέων

Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων που συζητά, με τη βοήθεια εξειδικευμένου συντονιστή, θέματα σχετικά με το μεγάλωμα χαρούμενων, ισορροπημένων, υπεύθυνων και συγκροτημένων παιδιών.

Η Ε.Φ.Ν.Η. γιορτάζει την ποίηση και τραγουδά !

Με αφορμή τη μέρα της ποίησης η Ε.Φ.Ν.Η. θα παρουσιάσει τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου και ώρα 07:00 μμ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω 1),  την ποιήτρια και ερμηνεύτρια Αθηνά Καραταράκη για να γνωρίσουμε το έργο της και να χαρούμε την ερμηνεία μουσικών συνθέσεων, και δικών της και άλλων, με τη συνοδεία του κιθαρίστα Νίκου Κατσαράκη. Την κεντρική παρουσίαση του ποιητικού έργου της Αθηνάς Καραταράκη θα μας προσφέρει η φιλόλογος Ελένη Στρατάκη.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕT

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕT- BABETTE GAESTEBUD (1987, 102') τη Δευτέρα 20/3/2017 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Η ομάδα σκηvικής δράσης «Μπούκα-Πόρτα» παρουσιάζει το έργο του Μάvου Βεvιέρη 'Οι παλιατσούρες'

Η ομάδα σκηvικής δράσης «Μπούκα-Πόρτα» παρουσιάζει το έργο του Μάvου Βεvιέρη ‘Οι παλιατσούρες’ στοv Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Μαρτίου. Ώρα έvαρξης 21:00. 

Εσπερίδα με τίτλο: Διατροφή και Υγεία στο χθες και στο σήμερα

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, με τη στήριξη των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, πραγματοποιεί Εσπερίδα με τίτλο: Διατροφή και Υγεία στο χθες και στο σήμερα», τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00-20:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Αγ. Δημήτριο). Η Εσπερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος στα Γυμνάσια του νομού. Η Εσπερίδα δομείται σε δύο μέρη: το α΄ μέρος περιλαμβάνει τρεις (3) ομιλίες ανοικτές  στο κοινό (εκπ/κοι, γονείς κ.ά.), ενώ στο β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών γυμνασίων του Ν. Ηρακλείου.

Δικαίωμα στη Μουσική - Συναυλία των τριών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Το «Δικαίωμα στη Μουσική», πυλώνας του εκπαιδευτικού και κοινωνικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τέταρτη συνεχή χρονιά, ετοιμάζει τις αποσκευές του αυτή τη φορά για την Κρήτη. Εκεί, στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Πάνορμο, θα ταξιδέψουν από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου τρία από τα μουσικά σύνολα της Ορχήστρας: Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών και το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon».

Ποίηση και Ηράκλειο

Οι Αντιδημαρχίες Παιδείας και Πολιτισμού - Εθελοντισμού, η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Λέσχη Ποίησης Ηρακλείου  διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ποίηση και Ηράκλειο» την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας

Ο Tομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού I του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει και φέτος τον «Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας». Στις 15 & 22 Μαρτίου 2017 στο Αμφιθέατρο του 6ου ΕΠΑ.Λ.  Ηρακλείου (Πιτσουλάκη 24 – Κηπούπολη), η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την αιχμή της τεχνολογίας σε σχέση με την ηλεκτρική ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας.

ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - «Η αστική ανάπτυξη στο μεταπολεμικό Ηράκλειο»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλούν σε μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. Η 8η παρουσίαση έχει θέμα: «Η αστική ανάπτυξη στο μεταπολεμικό Ηράκλειο» Ομιλήτρια: Μαρία Καλογεράκη, Δρ.Ιστορίας, ΕΚΠΑ

«ΔΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ» από το «ΣΧΗΜΑ 7»

Στο φεστιβάλ θεάτρου των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» παρουσιάζεται το βραβευμένο έργο του Γ. Κλούα,  «ΔΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ» από το «ΣΧΗΜΑ 7», σε σκηνοθεσία Κωστή Μεταξάκη – Πέτρου Μαυροματίδη,  την  ΤΕΤΑΡΤΗ 22 & ΠΕΜΠΤΗ  23, ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 21:00, με γενική είσοδο, 10€.

Παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Συλλιγάρδου «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ»

Το βιβλίο του Μ. Συλλιγάρδου,  «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ.Η. την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

«ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ» του Μορίς Ντρυόν

Στη μνήμη του σκηνοθέτη Μανώλη Πουλή που έφυγε ξαφνικά το περασμένο Σάββατο, είναι αφιερωμένη η παράσταση του έργου «ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ» του Μορίς Ντρυόν,  που αποτέλεσε   την τελευταία του σκηνοθεσία με τον «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ» που είχε δημιουργήσει στα Χανιά.

Παντελής Θαλασσινός Live

Το Σάββατο 25 Μαρτίου ο Παντελής Θαλασσινός μαζί με 6 φίλους του, τους: Γιώργο Βεντουρή κοντραμπάσο, Σωτήρη Μαργώνη: βιολί, Λευτέρη Χαβουτσά: κλασική κιθάρα, Πάνο Δημητρακόπουλο: κανονάκι, Φίλιππο Λευκαδίτη: κρουστά, και ηχολήπτη το Γιώργο Καρυώτη, θα παρουσιάσει, με διάθεση ακουστική, και χαμηλές εντάσεις, τραγούδια απ το γνωστό και άγνωστο ρεπερτόριό του, καθώς και τραγούδια απ’ τις δυο τελευταίες του δουλειές με τίτλο: "Να ΄ταν ο Πόλεμος χορός" και "Με δυο ρολόγια"

«Βασιλιάδες και ζητιάνοι» από τη θεατρική ομάδα «APAKS theater group»

Η θεατρική ομάδα «APAKS theater group» μετά την περσινή της επιτυχία «Γιουδήθ – η γυναίκα στον Καββαδία» που περιόδευσε με ενθουσιώδεις κριτικές σε όλη την Κρήτη, σας προσκαλεί στην παράσταση «Βασιλιάδες και ζητιάνοι», βασισμένη σε παραμύθια και μουσικές από όλον τον κόσμο.

Η «σαλΩμη» ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» που οργανώνει ο Δήμος και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. ο Θεατρικός Οργανισμός «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ» παρουσιάζει το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ Η «σαλΩμη»,  στον Θεατρικό Σταθμό το Σάββατο 25, Μαρτίου και ώρα 21:00.

MENTAL MAGIC SHOW με τον ΜΑΝΟ ΣΑVΑΝΤ

Το Σάββατο 25 Μαρτίου το Πόλυκεντρο Νεολαίας φιλοξενεί τον  ΜΑΝΟ ΣΑVΑΝΤ σ΄ένα  MENTAL MAGIC SHOW με ελευθερη είσοδο.

«ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ» της Εύας Γκουντάρα

Το έργο «ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ» της Εύας Γκουντάρα,  παρουσιάζεται  την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιδιράκη και Εύας Γκουντάρα, στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017» που οργανώνει ο Δήμος και η ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ - FLAMMEN & CITRONEN

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ - FLAMMEN & CITRONEN (2008, 130')

τη Δευτέρα 27/3/2017 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ομιλία με θέμα: Σάτιρα και κοινωνία στην πρώιμη κρητική λογοτεχνία (14ος - 15ος αιώνας)

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ώρα 20.00 θα γίνει, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β ́ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, η αναβληθείσα ομιλία του κ. Γιάννη Μαυρομάτη, Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα : Σάτιρα και κοινωνία στην πρώιμη κρητική λογοτεχνία (14ος - 15ος αιώνας).-

ΨΗΦΙΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ένα ΣΥΝ ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλούν σε μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. Η 9η παρουσίαση έχει θέμα: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  Ένα ΣΥΝ ανάμεσα στο  παρελθόν και στο παρόν Ομιλητής: Μάνος Παπαδάκης, Αρχαιολόγος

Camera On 2017 - 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και το Europe Direct–Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών με τίτλο: Camera On 2017, την Πέμπτη 30 & την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00-21:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), με ελεύθερη είσοδο. Τον συντονισμό του Camera On 2017 έχει η Αγγελική Ζαχαράτου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου.

Το Θεατρικό έργο για παιδιά «Ο Ελαφοβασιλιάς» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΘεατροΒΟΥΤΩΝτας» παρουσιάζει το θεατρικό έργο για παιδιά «Ο Ελαφοβασιλιάς» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, στο θεατρικό σταθμό την Πέμπτη 30 Μαρτίου, σε δυο παραστάσεις 17:00 & 20:00, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017», που οργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE