inner image

Πορτραίτα - Έκθεση Σωκράτη Γιοσμά

Έκθεση Σωκράτη Γιοσμά, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, απο 21/1/2017 έως 6/2/2017.

Εκδηλώσεις με θέμα το Προσφυγικό από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου οργανώνει από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2017 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα το Προσφυγικό ζήτημα. Κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις έχει η έκθεση σκίτσου του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο «MADE IN EUROPE».

Κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Ο Σύλλογος Φίλων της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 6:00 μμ στο Ξενοδοχείο Lato, Επιμενίδου 15, Ηράκλειο

Το έργο «Δέρμα στις Φλόγες» του Γκιλιέμ Κλούα από το ΣΧΗΜΑ 7

Ένα από τα πιο διάσημα έργα του σύγχρονου ισπανικού ρεπερτορίου, το βραβευμένο" Δέρμα στις Φλόγες " του Γκιλιέμ Κλούα σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη και Κωνσταντίνου Μεταξάκη θα παρουσιάσει το ΣΧΗΜΑ 7 απο τις 29 Ιανουαρίου και τις 3,4,5 Φεβρουαρίου , για 4 μόνο παραστάσεις , στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου στις 21.00.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βύρωνα Κριτζά «Bob Dylan – 100 τραγούδια»

Οι Εκδόσεις Πατάκη, σε συνεργασία με το Πολυκέντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου και το Βιβλιοπωλείο Πολύγραφος, σας προσκαλούν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20:00, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βύρωνα Κριτζά «Bob Dylan – 100 τραγούδια».

Ημερίδα με θέμα: «Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες»

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες».

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδειχθεί η σημασία της συνεργασίας μεταξύ κοινωνικών δομών και φορέων ώστε να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός των δράσεων αλλά και ουσιαστικότερη ανταπόκριση στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών.

Το παραμύθι με κούκλες ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

H θεατρική ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει το Παραμύθι με κούκλες "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" στο χώρο του Κουκλοθεάτρου Άριμα,  Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 19.00.

Κρήτη, Βενετία και Ευρώπη στη διάρκεια του Κρητικού Πολέμου 1645 – 1669

Η πέμπτη ομιλία του κύκλου: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα μιλήσει με θέμα: «Κρήτη, Βενετία και Ευρώπη στη διάρκεια του Κρητικού Πολέμου 1645 – 1669».

Εκδήλωση για την Εξωτερική Ιεραποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00  το τμήμα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση  για την Εξωτερική Ιεραποστολή στην αίθουσα διαλέξεων της Ενορίας  Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Τρέχω για την ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για την προώθηση της «ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2017» με την ενεργή συμμετοχή πολιτών σε συνδυασμό με φιλανθρωπικό σκοπό.

Φιλανθρωπική Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Μιχάλης ΚΟΥΝΑΛΗΣ, Γιώργος ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ, Γιώργος ΓΛΥΚΟΚΟΚΑΛΟΣ, Γιώργης ΞΥΛΟΥΡΗΣ και πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες με τα συγκροτήματά τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρωθούν τρόφιμα - φάρμακα - ρούχα – παιχνίδια – σχολικά για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη! Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση οποία θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του κέντρου «Νίδα» (Λινοπεράματα Ηρακλείου, έναντι ΔΕΗ, τηλ.: 2810 822097) την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 από τις 2 μ.μ. το μεσημέρι! Την εκδήλωση οργανώνει, κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο και σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία.

Εκδήλωση - εσπερίδα με θέμα «Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγροτόπων»

H Περιφέρεια Κρήτης και το WWF Ελλάς διοργανώνουν εκδήλωση - εσπερίδα με θέμα: «Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγροτόπων», τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω), στις 7.00 μμ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένας πρακτικός οδηγός για τον πολίτη με τίτλο «Οι υγρότοποι στο νησί μου: πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα προβλήματα και να βοηθήσω στην προστασία τους;».

Ρεσιτάλ Πιάνου με την πολυβραβευμένη πιανίστα Αλεξία Μουζά

6 Φεβρουαρίου (20.30): Ρεσιτάλ Πιάνου με την πολυβραβευμένη πιανίστα Αλεξία Μουζά, σε έργα Beethoven, Ginastera και Prokofiev.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΤΗΕ THIRD MAN

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΤΗΕ THIRD MAN (1949, 100') τη Δευτέρα 6/2/2017 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «Κουρσάροι, πειρατές και σκλάβοι στο Χάνδακα»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν την παρουσίαση θεμάτων κρητικής ιστορίας.

Έκθεση ζωγραφικής της Ελιάνας Ναούμ «Ταξιδεύοντας Εις Την Πόλιν»

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου "Αρετούσα" οργανώνει Έκθεση ζωγραφικής της Ελιάνας Ναούμ, με 21 πίνακες από αγαπημένες γωνιές και χαρακτήρες της Πόλης ,μέσα  από τα βιώματα και τις μνήμες της ζωγράφου.

Πανευρωπαϊκό συνέδριο Startup Europe Week Crete

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στο, για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξαγόμενο, Πανευρωπαϊκό συνέδριο Startup
Europe Week Crete που πραγματοποιείται από το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και το Startup Europe
- European Committee Initiative. σε τρεις πόλεις της Κρήτης :

Συναυλία Νέων Καλλιτεχνών με τους πιανίστες Λίνα Ζάχαρη και Αντώνη Μπουνταλάκη

8 Φεβρουαρίου (20.30): Συναυλία Νέων Καλλιτεχνών με τους ταλαντούχους Ηρακλειώτες πιανίστες Λίνα Ζάχαρη και Αντώνη Μπουνταλάκη.

Διήμερο προβολών του σκηνοθέτη Θάνου Αναστόπουλου από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου υποδέχεται το Θάνο Αναστόπουλο σε ένα διήμερο προβολών όπου το κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έναν από τους πιο ευαισθητοποιημένους πάνω στο προσφυγικό ζήτημα δημιουργούς της γενιάς του. Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Αστόρια θα προβληθούν οι δύο τελευταίες ταινίες του σκηνοθέτη, ενώ μετά από κάθε προβολή το κοινό θα μπορεί να συζητήσει μαζί του.

Παρουσίαση του Βιβλίου του Άρη Σφακιανάκη «ΕΞΟΔΟΣ»

Παρουσίαση του Βιβλίου του Άρη Σφακιανάκη «ΕΞΟΔΟΣ» στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, Ισογειο) την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00

Εσπερίδα με θέμα «Από την αριστοτελική φυσική φιλοσοφία στις σύγχρονες επιστήμες»

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη) με θέμα «Από την αριστοτελική φυσική φιλοσοφία στις σύγχρονες επιστήμες».

«Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε» με την Κάτια Δανδουλάκη

Η λαμπερή επιτυχία που γέμισε ασφυκτικά για τρεις ολόκληρες σεζόν το θέατρο «Δανδουλάκη» επανέρχεται! Από τις 10 Φεβρουαρίου η Κάτια Δανδουλάκη ξεκινάει από την Κρήτη για να περιοδεύσει με τους συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα.

Κουκλοθέατρο: Η ιστορία του ζωολογικού κήπου, Θέατρο Εστία (για ενήλικες)

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο χώρο του κουκλοθεάτρου Άριμα με τις ομάδες:

Συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα

Τα Υπόγεια Ρεύματα δεν είναι ένα απλό συγκρότημα. Δεν είναι καν συγκρότημα. Είναι μια ομάδα που τα όρια της είναι δυσδιάκριτα στο κοινό και πολλές φορές ακόμα και στα μέλη της. Συντίθενται και αποσυντίθενται διαρκώς. Είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός. Η πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το όνομά τους. Υπόγεια Ρεύματα. Αλλοτε λίγο πιο κοντά στην επιφάνεια, κάποτε να κυλούν στους πιο βαθείς υπόγειους ποταμούς που διασχίζουν χωρίς να το αντιληφθούμε τη ζωή μας. Πέρασαν και θα συνεχίσουν να διαβαίνουν από πολλές στροφές, όμως η πορεία τους, στο μεγάλο χάρτη, είναι σταθερή: βαθιά στον πυρήνα της μουσικής, της ποίησης και των συναισθημάτων.

Ρεσιτάλ με τη διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva

11 Φεβρουαρίου (20.30): H διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva θα δώσει ρεσιτάλ με τίτλο «Άκρες της Μεσογείου» και με έργα Ισπανών και Ελλήνων συνθετών. Κατα τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνει προβολή εικαστικών συνθέσεων, εμπνευσμένων από τα χρώματα της Μεσογείου. Μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων!

Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - είκοσι χρόνια μετά

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο  κ. Αντώνης Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης,

Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης με τίτλο: «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) και το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας «Ενοχλώντας τις λέξεις», με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης με τίτλο: «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου», με εισηγήτρια την Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγο, Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00-15:00 & 16:30-18:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στα σχολεία τους.

Σεμινάριο πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πιάνου που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου στην Πειραματική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (6-18 Φεβρουαρίου 2017), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva στις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου.

ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ: 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 2017, ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, 8ο  ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Σεμινάριο Ακροβατικών για Παιδιά κια Ενήλικες

Σεμινάριο Ακροβατικών για Παιδιά κια Ενήλικες στο Παγκρήτιο Στάδιο τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση των Διαγωνισμών Ελαιολάδου «LONDON IOOC 2017»

Το Δίκτυο Κρητικού ελαιολάδου στο πλαίσιο της υποστήριξης της εξωστρέφειας των Κρητικών Επιχειρήσεων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την εταιρεία Confexpo Ltd και θα παρουσιάσει τους διαγωνισμούς ελαιολάδου Λονδίνου με την επωνυμία LONDON IOOC 2017, International Olive Oil Competitions.

Κουκλοθέατρο: Ο Ερωτόκριτος (από 7 ετών)

Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου "Ερωτόκριτος" είναι αναµφισβήτητα ένα αριστούργηµα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. Η πρόθεση µας να το ζωντανέψουµε στη σκηνή στηρίχτηκε στην ανάγκη µας να αναδείξουµε την οµορφιά των πραγµάτων και των αισθηµάτων.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ξεναγών, 13-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017,   Αίθουσα «Μανόλη Καρέλη» Δήμου Ηρακλείου οδός Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος

 

Προβολή της σερβo-γερμανικής ταινίας «Ο θύλακας» (Enclave) του Doran Radovanovic

Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (πλ. Αγ. Δημητρίου, οδός Μονής Αγκαράθου 9), τη Δευτέρα 13/2/2017 και ώρα 7:00 μμ, την σερβo-γερμανική  ταινία «Ο θύλακας» (Enclave) του Doran Radovanovic

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΕΚΔΡΟΜΗ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΕΚΔΡΟΜΗ (1966, 87') τη Δευτέρα 13/2/2017 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Μουσικο-θεατρική παράσταση: «των λαών η ανεξήγητη υπομονή». Συνομιλίες Φυγάδων & Αλφαβητάρι Πολέμου

Το Goethe Zentrum Χανίων και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συνδιοργανώνουν, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 ετών από τον θάνατο του Bertolt Brecht, μια πρωτότυπη μουσικο-θεατρική παράσταση, βασισμένη στα έργα του «Συνομιλίες Φυγάδων» και «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε πρωτότυπη μελοποίηση Hanns Eisler και σκηνοθεσία του Andreas R. Bartsch, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21.00΄, στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στο Ηράκλειο.

Παρουσίαση του βιβλίου Μικρές Υιοθεσίες - Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου Μικρές Υιοθεσίες - Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ενώ τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΠΕΚ - Πυξίδα της Πόλης, το Μουσείο Λυχνοστάτης, το Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και η ΝΕΚΛΗ.

ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ: «ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ» - Συναυλία με 2 φωνές κι ένα πιάνο

Τραγούδια που άφησαν ιστορία από Έλληνες και ξένους συνθέτες:  Λεούσης, Ανδρέου, Μικρούτσικος, Σπανός, Πλέσσας Χατζηνάσιος, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, και άλλοι.

Προβολή του βωβού αριστουργήματος του Μπάστερ Κίτον «Ο Στρατηγός»

Με μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει κινηματογράφο και μουσική, συνεχίζεται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Στις 20.30 στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει η προβολή του βωβού αριστουργήματος του Μπάστερ Κίτον  «Ο Στρατηγός», με ζωντανό αυτοσχεδιασμό στο πιάνο από τον πιανίστα και συνθέτη Κώστα Φωτόπουλο.

ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ: «Μεγάλο πάρτυ στο κέντρο πόλης»

Το ρυθμό του χορού και του κεφιού, μεταφέρουν στους μεταμφιεσμένους που πλημμυρίζουν το κέντρο της πόλης,  dj και ομάδες χορού παρουσιάζοντας  χορευτικά δρώμενα και happenings.

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με έργα Latin και Jazz

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με έργα Latin και Jazz την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:30 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Συναυλία για 8 χέρια, 4 πιανίστες σε 2 πιάνα

Με διπλή συναυλία ολοκληρώνεται το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου , την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.  Πρόκειται για την πρωτότυπη μουσική σύμπραξη «8 χέρια  - 2 Πιάνα», στην οποία τέσσερις  εξαίρετοι πιανίστες, οι Δημήτρης Καρύδης, Πέτρος Μόσχος, Μιχάλης Αγγελάκης, Νίκος Σταυλάς  θα καθίσουν σε δυο πιάνα και θα αποδώσουν μαζί  έργα των Smetana, Rachmaninoff, Liszt κ.α.

Οι δυο τελευταίες συναυλίες του 2ου Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου (ώρα έναρξης 20.30).

Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας και Θεατρικότητας από το Νότη Μαυρουδή

Η σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο Μουσική ερμηνείας και θεατρικότητας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Ο γνωστός συνθέτης θα ασχοληθεί με  το ελληνικό τραγούδι, ως εργαλείο θεατρικής έκφρασης.

ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ: Η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 2017, ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑ, Ώρα Έναρξης, 16:00, Η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων

Tο DON'T PANIC PUPPET THEATER παρουσιάζει την παράσταση - Έπρεπε να πει όχι

Tο DON'T PANIC PUPPET THEATER    παρουσιάζει την παράσταση   -Έπρεπε να πει "όχι"-
« Ένα ανοιξιάτικο δειλινό ο Jerry προτείνει στην αρραβωνιαστικιά του Jane να απολαύσουν την πανσέληνο στο λόφο, μακρυά από κάθε βλέμμα. Η Jane, παρόλο που γνωρίζει ότι δεν πρέπει πριν το γάμο, λέει ‘ναι’. Έπρεπε να πει όχι...»
Πώς μια απλή βόλτα με το αμάξι μπορεί να καταλήξει σε ένα θριλερ... Πώς μια αθώα νέα μπορεί να παρασυρθεί απο τον γοητευτικό άντρα δίπλα της και να πει ναι, όταν έπρεπε να πει όχι.... Πώς μια λαθος απόφαση της στιγμής, μπορεί να φέρει σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή...

Μουσική εκδήλωση από την Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 η μουσική εκδήλωση της  Μικτής  χορωδίας Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάτων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική, αποκριάτικους χορούς και θέατρο  και θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα «Κόκου» στις Γούρνες Ηρακλείου.

H Νεράιδα Σερπαντίνα και ο πρίγκιπας Κομφετί! Στα «παραμύθια του Σαββάτου

Η Ελένη Μπετεινάκη, θα αφηγηθεί ένα δικό της παραμύθι  με δυο κλωστές, με δυο καημούς με σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο πολύ, που όμως πριν πάρουν τη μορφή που όλοι ξέρουμε ήταν άνθρωποι ή μήπως ξωτικά. Όλοι θα είναι εκεί ζωντανά ,ο Βασιλιάς  Καρνάβαλος, η μάγισσα  Χαλάστρα και φυσικά η νεράιδα Σερπαντίνα και ο πρίγκιπας Κομφετί!

Το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ας θυμηθούμε τα παλιά»

Το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ας θυμηθούμε τα παλιά» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καστρινή Αποκριά 2017». Συμμετέχουν οι χορωδίες και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ωδείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά τραγούδια της παλιάς Αθήνας, τραγούδια ερωτικά, ρομαντικά, γλεντζέδικα,  αποκριάτικα που τραγουδήθηκαν και διασκέδασαν την παλιά Αθήνα και όχι μόνο, που άντεξαν στον χρόνο και εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να διασκεδάζουν ακόμα μέχρι σήμερα.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με τίτλο " Ερως - Ηρως ", σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού.

 

ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ: 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Η περσινή νικήτρια ομάδα «EUROGEKA» ανακοινώνει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγεία τους και έχουν ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές.

Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ του Σyνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου σας προσκαλεί στο μεγάλο παιδικό αποκριάτικο πάρτυ του για ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!!!

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ευαγγελίας Κακουλάκη - Bedu Take off

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ευαγγελίας Κακουλάκη - Bedu Take off που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στις 19:00.

Ανακαλύπτοντας ξανά τον συνθέτη ΣΤΑΘΗ ΜΑΣΤΟΡΑ

Σας προσκαλούμε στη συναυλία αφιέρωμα στο συνθέτη Στάθη Μάστορα, που θα πραγματοποιήσουν η χορωδία Μαλίων, η χορωδία συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου και η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΗΛΙΘΙΟΣ – DURAK

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΗΛΙΘΙΟΣ – DURAK (2014, 116 ') τη Δευτέρα 20/2/2017 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Έκθεση φωτογραφίας του Άρη Μεσσήνη με θέμα WAR IN PEACE [Πόλεμος σε ζώνη Ειρήνης]

Ο Άρης Μεσσήνης, είναι από το 2006 επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Έχει καλύψει την Αραβική Άνοιξη και τους πολέμους  στη Λιβύη και τη Συρία. Έχει  κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις, και η έκθεση των έργων του με τίτλο War in peace παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ηράκλειο.

Παρουσίαση του βιβλίου «Το μυρμήγκι και η πεταλούδα» τoυ Λουδοβίκου των Ανωγείων

Το βιβλιοπωλείο «Παναγιωτάκη» και οι Εκδόσεις Σαββάλας σας προοκαλούν στην παρουσίαση του Βιβλίου «Το μυρμήγκι και η πεταλούδα» τou Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος πεζοπορικών διαδρομών του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών για μαθητές/τριες Α/θμιας & Β/θμιας Εκ/σης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρονται εντελώς δωρεάν στην Σχολική Κοινότητα του Ηρακλείου ( μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς & γονείς που τους/τις συνοδεύουν.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν τη σειρά των παρουσιάσεων με επίκεντρο την Κρητική Ιστορία αυτή τη φορά με την πολύτιμη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Πρόκειται για μια εκδήλωση σε δύο συνεχόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη υπό τον τίτλο "Κρητική νομισματική ιστορία. έργο σε πράξεις δύο: Αρχαιότητα -Μεσαίωνας και εντεύθεν" με ομιλητή τον αρχαιολόγο-νομισματολόγο Κλεάνθη Σιδηρόπουλο.

«Χαμογελάστε…λοξά!» από το μουσικό σχήμα «Νόστιμον ήμαρ»

Με το μουσικό ακρόαμα- θέαμα από το μουσικό σχήμα «Νόστιμον ήμαρ» με τίτλο «Χαμογελάστε…λοξά!» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με ώρα έναρξης τις 21:00 και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εκδήλωση - Διάλογος με θέμα: «Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης»

Tο Τμήμα “KRHTH-ΚΝΩΣΟΣ HJ-11” της AHEPA HELLAS, με αφετηρία το βιβλίο “Ποιοι Είμαστε; Γεωπολιτική της ελληνικής ταυτότητας”, διοργανώνει εκδήλωση-διάλογο, την Πέμπτη 23η Φεβρουαρίου 2017 στις 8.00 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω 2, με θέμα: “Η γεωπολιτική της ελληνικής ταυτότητας: η σημασία της Κρήτης”.

«Ζωή σε μας» - τρία θεατρικά μονόπρακτα

Με την Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Εργαστηρίου του Γιώργου Κουγιουμτζή  και την κωμωδία «Ζωή σε μας» θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Συναυλία με το rock συγκρότημα Ars Longa

Με μία συναυλία στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 με ώρα έναρξης τις 19:00.

Ο Δημήτρης Καρράς παρουσιάζει τα τραγούδια του

Από τον Σωκράτη Μάλαμα μέχρι τον Βασίλη Καρρά, από τον Πάνο Κατσιμίχα εώς τον Σταμάτη Γονίδη, από την Νατάσσα Μποφίλιου εώς τον Γιώργο Μαζωνάκη και μέχρι πρώτες εκτελέσεις σε τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου υπάρχει το όνομα του τραγουδοποιού Δημήτρη Καρρά. Ανέξαρτητος δισκογράφος και τραγουδοποιός έχει καταφέρει μέσα από την ανεξάρτητη δισκογραφία πράγματα σχεδόν αδύνατα...

Το Διαρτηρητέο παρουσιάζει την παράσταση «ΝΟΚΕR»

Το Διαρτηρητέο παρουσιάζει την παράσταση «ΝΟΚΕR» από τη συλλογή διηγημάτων «ΓΚΙΑΚ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο θέατρο «ΚΑΤΩ» στην οδό Θεοτοκοπούλου 14. Η είσοδος είναι με προαιρετική συνεισφορά και θα παίζετε  11,18,25 Φεβρουαρίου και 4,11,18 και 25 Μαρτίου κάθε Σάββατο στις 21:30 το βράδυ .

Ομιλία του κ. Ben Petre με θέμα: «Εκδοτική δραστηριότητα και φιλολογική ζωή, 1878-1906»

Συνεχίζεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική...σαν παραμύθι»

Οι εκδόσεις Ίτανος σάς προσκαλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου "Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική... σαν παραμύθι"  αυτό το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 στο Μινιατούρες kids play cafe.

Καρναβάλι στη Δημοτική Ενότητα Παλιανής

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου   της  Δημοτική  Ενότητας Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου, σας προσκαλεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 14:00μμ να παρακολουθήσετε την Καρναβαλική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί από το Χάνι της Τοπικής Κοινότητας Αυγενικής έως το Χάνι Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου. Μετά την  παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μεγάλο ξεφάντωμα μπροστά στο χώρο του ΚΗΦΗ  Βενεράτου

Το μιούζικαλ «Η τελευταία μαύρη γάτα» από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Το μιούζικαλ "Η τελευταία μαύρη γάτα" από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:30 στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης της οδού Ανδρόγεω.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE