inner image

Κινηματογραφική Ταινία: Δυο Εγκλήματα κάτω από τον Ήλιο

AyyXia I U.K.

Σκηνοθεσία | Direction: ΓκάιΧάμιλτον Σενάριο I Screenplay: AVTOVL Σάφερ (μυθιστόρημα της Ανκάθα Κρίση)

Παρουσίαση βιβλίου του Κωστή Σχιζάκη

ΤΕΤΑΡΤΗ  1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ το ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ του ΚΩΣΤΗ ΣΧΙΖΑΚΗ.

Παρουσίαση Βιβλίου Κωστής Σχιζάκης «Το Παλαιοπωλείο»

Marina Café Restaurant (ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.)

Οι Εκδόσεις 24 γράμματα και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Etiquette σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

Κωστής Σχιζάκης «ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ»

την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 στις 20:30

στο Marina Café Restaurant – ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

(Λεωφόρος Νεάρχου, Λιμάνι Ηρακλείου)

Κινηματογραφική Ταινία :Corpus Christi

Ιούλιος 2020 02-03-04

Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30

και μεταμεσονύχτιες προβολές| Midnight Screenings:

Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

Corpus Christi

Πολωνία | Poland

Κινηματογραφική Ταινία :Η Περιφρόνηση

Η Περιφρόνηση | Le mepris

Γαλλία, Ιταλία | France, Italy Σκηνοθεσία | Direction: Ζαν-Λικ Γκοντάρ Σενάριο | Screenplay: Ζαν-Λικ Γκοντάρ (νουβέλα του Αλμπέρτο Μοράβια "II disprezzo")

Ηθοποιοί | Cast: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί,

Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ 1963 | 102' | Έγχρωμη

Stand up comedy παράσταση «Επιστροφή στην Κανονικότητα…Ξανά»

Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις

Δευτέρα 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο καλύτερος κωμικός του κόσμου σύμφωνα με την έγκυρη γνώμη της μάνας του, μας δίνει ραντεβού την Δευτέρα 06 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις!

Η sold out παράσταση «Επιστροφή στην Κανονικότητα» που ξεκίνησε τον χειμώνα και διακόπηκε λόγω τον περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ταξιδεύει ανανεωμένη στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις τηρώντας όλα τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοινώθηκαν για τη μετά καραντίνα εποχή.

Το «Κουκλοθέατρο Κρήτης» παρουσιάζει το έργο για παιδιά «ΟΙ Δροσουλίτες»

Ένα έργο γραμμένο από τον θίασο «Κουκλοθέατρο Κρήτης» εμπνευσμένο από την Μάχη του Φραγκοκάστελλου με άρωμα του... σήμερα! Λίγα λόγια για το έργο: Όλα πρόκειται να αλλάξουν στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου ..! Οι παραλίες, τα δέντρα, ακόμα και το ίδιο το Κάστρο θα το γκρεμίσουν..! Δυο μεγάλοι και τρανοί αγοραστές θέλουν να βγάλουν.. πετρέλαιο..! Θα μπορέσει ο μικρός Μανωλιός να υπερασπιστεί το χωριό του και το Κάστρο του Φραγκοκάστελλου μαζί με τους κατοίκους, σαν σύγχρονοι… Δροσουλίτες; Μία παράσταση γεμάτη δράση και περιπέτεια! Μηνύματα οικολογίας και συνεργασίας! Με την μοναδική τεχνική του Μαύρου Θεάτρου..! Κατάλληλο για όλη την οικογένεια!

Κινηματογραφική ταινία :Τραγούδι χωρίς όνομα

Περού, Ισπανία, Η.Π.Α., Χιλή | Peru, Spain, USA, Chile Σκηνοθεσία | Direction: Μελίνα Λεόν Σενάριο I Screenplay: Μελίνα Λεόν, ΜάικλΤζ. Γουάι Ηθοποιοί | Cast: Πάμελα Μεντόζα, Τόμι Παράγα,

Λούσιο Ρόχας, Ρουθ Αρμας 2019 | 97' | Ασπρόμαυρη Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 12 ετών Γλώσσα | Language: Ισπανικά | Spanish

Κινηματογραφική ταινία:La dolce vita

Τιμούμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού Ιταλού δημιουργού με δύο ταινίες

Ιούλιος 2020

13-14-15 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη, ώρα 21:30

La Dolce Vita

Ιταλία, Γαλλία | Italy, France

Σκηνοθεσία | Direction: Φεντερίκο Φελίνι

Σενάριο | Screenplay: Φεντερίκο Φελίνι, Τούλιο Πινέλι,

Θεατρική Παράσταση για Παιδία «Ο Πρίγκιπας Λεμονής και η Όμορφη Κρεμμύδω Πάνε Σχολέιο!!!»

Για πρώτη φορά το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών γίνεται θεατρική παράσταση!!! Μια δια δραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω και μαζί τους μαθαίνουν για την υγιεινή διατροφή, συζητούν για τη διαφορετικότητα και μιλούν για τη δύναμη της αγάπης! Η υπόθεση του έργου: Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους...με αγάπη!!! Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση. Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», πάει ακόμα πιο πέρα καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.

Παράσταση Κουκλοθέατρο «Ο Ψαροτρομάρας»

Ένα πρωτοποριακό θέατρο Κούκλας όπου για έκτη συνεχόμενη χρονιά «Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ» παρουσιάζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό για ηλικίες έως και έκτη δημοτικού! Λίγα λόγια για το έργο: «Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον... ΨΑΡΕΨΟΥΝ;» Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί. Η παράστασή μας περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή. Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει την φαντασία τους! Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά το νου των περισσοτέρων σε κάτι “απλοϊκό” με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, εμείς προσπαθούμε ως θίασος να αλλάξουμε αυτή τη λογική και να προσεγγίσουμε μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού.

Stand Up Comedy με τον Γιώργο Χατζηπαύλου – Τάιμινγκ

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει με την νέα stand-up comedy παράστασή του, η οποία έχει τον τίτλο «Τάιμινγκ».

Ο κορυφαίος Έλληνας stand-up κωμικός είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Καινοτόμος, ακούραστος κι ευρηματικός: Εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας. Δημιουργός του Comedy Club, της πρώτης stand-up comedy ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους. Ο πρώτος Έλληνας κωμικός, ο οποίος έκανε την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή περιοδεία που έγινε ποτέ.

Συναυλία Μαρίζας Ρίζου

Η ανυπομονησία μου αυτή δεν έχει να κάνει με την ματαιοδοξία της σκηνής (μόνο), αλλά κυρίως με κάτι που νιώθω ότι έλειψε σε όλους μας πάρα πολύ. Τη συνάντηση. Επιθυμώ να συνδεθώ πάλι με τους φίλους μου πάνω στη σκηνή, να βρεθώ από κοντά με την ομάδα της Menta που οργανώνει τα Λάιβ, να ταξιδέψουμε με τον Τάσο να οδηγεί, τη Σεμίνα δίπλα του να του μιλάει για να μην τον πάρει ο ύπνος, τον Αγαπητό να λέει τα “ιδιαίτερα” αστεία του, τη Μαρία να αγχώνεται για το αν θα έχουμε κόσμο προσπαθώντας (μάταια συνήθως) να μην αγχώσει κι εμένα, τον Δημήτρη ποτέ αγχωμένο και πάντα με ωραία κολόνια και την Ελένη μέσω των μέιλ να μας ενημερώνει τι ώρα να είμαστε και που για να πάρουμε το πλοίο ή το βαν. Όλα αυτά βέβαια για να συναντήσουμε εσάς. Αλλιώς τίποτα από τα παραπάνω δε θα έχει νόημα. Θα σας δούμε σε νησιά, πλατείες και παραλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Ελπίζω να λάβουμε όσο πιο πολλά μέιΑνυπομονώ να μαστε παρέα ξανά! Καλό μας καλοκαίρι! Μάρκος Χαϊδεμένος: πλήκτρα/ενορχηστρώσεις Άγγελος Αϊβάζης: κιθάρα Παναγιώτης Κωστόπουλος: τύμπανα Γιώργης Μουχτάρης: μπάσο Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου: επιμέλεια φωτισμών Αγαπητός Καταξάκης - Ηλίας Καρούμπαλης: επιμέλεια ήχουλ γίνεται!

Παρουσίαση Βιβλίου Φοίβος Ιωαννίδης 'Μια ζωή γεμάτη'

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Φοίβος Ιωαννίδης σας προσκαλούνστην  παρουσίαση του βιβλίου “Μια ζωή γεμάτη”

 

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 19:30στο Marina Café Restaurant – ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

(Λεωφόρος Νεάρχου, Λιμάνι Ηρακλείου)

Κινηματογραφική ταινία :Οκτώ και ένα δέυτερο

 Ιούλιος  2020 16-17-18

Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30

και μεταμεσονύχτιεε προβολέε | Midnight Screenings:

Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

8 1/2

Ιταλία, Γαλλία | Italy, France

Σκηνοθεσία | Direction: Φεντερίκο Φελίνι

Θεατρική Παράσταση «Ο Κήπος»

Η παράσταση που θυμίζει στους θεατές με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δύναμη της αγάπης, μετά την πολύ πετυχημένη πορεία της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ξεκινάει την περιοδεία της σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας , δίνοντας στις πόλεις της περιφέρειας το πολιτιστικό στίγμα που μας αξίζει. Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή; Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μιλάει για μνήμες και εμπειρίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός. Ο «Κήπος» (Tangled Garden) είναι το τελευταίο έργο του Bruce Gooch, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages η οποία εδρεύει στο Τορόντο.

Συναυλία με το Βαγγέλη Σαμαράκη και τη «Μουσική Συντροφιά» του, σας προσκαλούν σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο: «ΡΩΜΑΝΑ»

Ένα οδοιπορικό σε τόπους, γεγονότα και καιρούς, στη… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τα τραγούδια είναι σε ποίηση - στίχους, που έχουν γράψει οι: Γιώργος Αγγελάκης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Σάκης Γεωργίου, Γιάννης Καλαμίτσης, Γιάννης Μότσιος, Γιάννης Ρίτσος, Βαγγέλης Σαμαράκης, Μάξιμος Φούμης. Μελοποίηση Ποιημάτων και Στίχων: Βαγγέλης Σαμαράκης. Τραγουδούν: Μανώλης ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ, Μαρία Φανουράκη, Δήμητρα Ρόσκου, Gabriel Roskos, Kristina Eisenlöffel. Μουσική Συντροφιά: Νίκος Ματζαπετάκης (μαντολίνο), Ελένη Δελιούση (βιολί), Γιάννης Γκόγκολος (μπουζούκι), Μανώλης Πολυχρονάκης (κιθάρα), Νίκος Μοσχονάς (ντραμς), Βαγγέλης Σαμαράκης (πιάνο). Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κουκλοθεατρικό μιούζικαλ «Ο Λύκος και τα Εφτά Κατσικάκια»

Θέατρου Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο - WHITE PUPPET παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ»

Κουκλοθεατρικό μιούζικαλ για παιδιά 2,5 - 5,5 ετών με ηθοποιούς και κούκλες! «Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα δάσος μαγικό, ζούσε μια όμορφη κατσίκα με εφτά μικρά παιδάκια που ήταν γλυκά κατσικάκια: Μπόμπυ, Ρόμπυ και Μαρίκα, Μπέλα, Τότης και Τιτίκα και ο μικρός Μικρούλης Ρο! Μια φορά κι έναν καιρό!» Βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκρίμ, η παράσταση αφηγείται την ιστορία του «Κακού» Λύκου, που ζει μόνος με όνειρο να έχει έστω ένα φίλο καθώς και των Εφτά Κατσικιών που λατρεύουν τη μουσική και ονειρεύονται μια μεγάλη συναυλία! Όταν μια μέρα ο Λύκος θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού της Κατσίκας, θα ξεκινήσει η περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή όλων τους και θα αποδείξει πως η τέχνη μας ενώνει όλους! «Όλους μας ενώνει η μουσική, όλους μας ενώνει η φιλία, Ελάτε και εσείς όλοι μαζί, να ακουστεί στο δάσος συναυλία!».

Η Θέση και οι Stravaganti NUOVI παρουσιάζουν τον συγκλονιστικό μονόλογο «Η Γύναικα της Πάτρας» του Γ. Χρονά

Η Σοφία Δερμιτζάκη υποδύεται ανατρεπτικά την Πανωραία, την πόρνη της Πάτρας, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάνου Ιωαννίδη, σε μια καθόλα ανατρεπτική παράσταση. Η αφήγηση της ζωής, του βίου μιας γυναίκας – της πόρνης Πανωραίας - που ζει στην Πάτρα από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος την κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του ΄80. Η ίδια σε πρώτο πρόσωπο διηγείται τη ζωή της χωρίς να ντρέπεται, χωρίς να λυπάται. Ένας παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο, με πηγαία λαϊκότητα, με μια αυθεντική, συνταρακτική τραγικότητα, αλλά και κωμικές εξάρσεις, για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει, προκαλεί. Μια ζωή ακραία, σκληρή, επικίνδυνη, αλλά με πάθος και ορμή, ακροβατώντας ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Η Πανωραία γεύεται τη ζωή και την εξαντλεί ολόκληρη, με όλη της την ύπαρξη, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ίχνος μιζέριας. Ελεύθερος και σπάνιος λόγος που παρουσιάζεται ολοκληρωμένος στο βιβλίο του Χρονά μετά την μερική του δημοσίευση, σε συνέχειες, στο περιοδικό «Οδός Πανός» από το καλοκαίρι του 1987.

Κωμική Παράσταση «Δεν Ακούω, Δε Βλέπω, Δε Μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη

Η κωμωδία που αγαπήθηκε όσο λίγες και απέκτησε φανατικό κοινό, η παράσταση που δεν χρειάζεται συστάσεις ....ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ το καλοκαίρι 2020 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, για όσους ξέρουν ...και για όσους θέλουν να μάθουν . Ένας κουφός. Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά. Την διεκδικούν και οι τρεις, ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει; Το «Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω» εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν. Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας ΠΑΙΖΟΥΝ: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαϊδης και η Μυριέλλα Κουρεντή Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζώης Σκηνογράφος: Νατάσσα Παπαστεργίου Ενδυματολόγος: Κατερίνα Ανδρικοπούλου Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Κινηματογραφική ταινία:Ατύχημα

 Ιούλιος  2020( 20-21-22) Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη, ώρα 21:30

Ατύχημα | Accident

H.B. | U.K.

Σκηνοθεσία | Direction: Τζόζεφ Λόουζι

Σενάριο I Screenplay: Χάρολντ Πίντερ

Ηθοποιοί I Cast: Ντερκ Μπόγκαρντ, Στάνλεϊ Μπέικερ,

Ζακλίν Σασάρντ 1967 | 105' | Έγχρωμη

Συναυλία με το Γιώργο Χιντηράκη «Τα πιο ωραία λαίκα»

 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΙΝΤΗΡΑΚΗΣ παρουσιάζει την μουσική παράσταση «ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΛΑΪΚΑ»

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη ως τον Μάνο Χατζιδάκι και τα τραγούδια του σήμερα. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια. Είσοδος δωρεάν αλλά μόνο με προσκλήσεις που θα προμηθευτείτε από τα κεντρικά Σούπερ Μάρκετ “Χαλκιαδάκης”.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Μιχάλης Κλώντζας - Αντώνης Τζίνας, Γιώργος Χιντηράκης - Πόπη Ξενικάκη - Βάλια Ειρηναίου- Σάντυ Τζαγκαράκη - Ρέα Σινάνη - Μαρία Λουλακάκη- Γιάννης ΤζίναςΓιώργος Κλώντζας και η Μαρία Ιερωνυμάκη.

Θεατρική Παράσταση «Η Ιστορία του Κρυμένου Δίαμαντιού πλάι στις Ντοματίες»

ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΥΜΕΝΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ ΠΛΑΪ ΣΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΙΕΣ» «Οι ιστορίες είναι μόνο ορισμένες πέτρες! Πράσινες πέτρες, κίτρινες πέτρες, κόκκινες πέτρες… Οι ιστορίες γράφονται μόνο για να σημαδέψουν ένα σημείο ή ένα δρόμο. Η δουλειά της ανασκαφής μέσα σε κάθε ιστορία, Για να βρεθεί το διαμάντι που κρύβεται… είναι υπόθεση του καθενός… ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ Σε μια πολύ μακρινή χώρα ζούσε ένας αγρότης. Ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού κομματιού γης όπου καλλιεργούσε δημητριακά. Μια μέρα ενώ δούλευε στο χωράφι του είδε κάτι που έλαμπε δυνατά. “Πρέπει να είναι διαμάντι, θα έχει τεράστια αξία. Πω, πω, πόσα πράγματα θα μπορούσα να κάνω αν πουλήσω το διαμάντι…. Όμως….

Συναυλία Γίωτα Νέγκα «Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις»

Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, θα ταξιδέψει και φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα μοιραστεί μαζί μας τραγούδια που πρώτη φορά αγαπήσαμε από την ίδια: «Με τα μάτια κλειστά», «Δίκιο», «Έχω άνθρωπο», «Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι», τραγούδια από την νέα δισκογραφική δουλειά της όπως το «Βρες μου έναν άλλον», «Οξυγόνο», «Διάρκεια μιας ζωής», «Πανοπλία», αλλά και σπουδαία λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε ξανά μέσα από τη μοναδική ερμηνεία της. «Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις»

«Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις» είναι ο τίτλος του έκτου προσωπικού της άλμπουμ, που βάζει στη φαρέτρα της Γιώτας ακόμη περισσότερα τραγούδια και δίνει τον τίτλο στις καλοκαιρινές της εμφανίσεις. Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ! Σε αυτό το μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι της η Γιώτα έχει συνεπιβάτες της τους:Νίκος Κατσίκης Μπουζούκι | Λαούτο Κώστας Νικολόπουλος | Κιθάρες Βασίλης Χωριανόπουλος | Τύμπανα Δημήτρης Τσεκούρας | Μπάσο Χρήστος Θεοδώρου | Πιάνο, Ενορχηστρώσεις Ηχοληψία |Βασίλης Μιχαηλίδης & Ηλίας Καρούμπαλης Οργάνωση Παραγωγής | Μenta Art Events

Κινηματογραφική ταινία:Μικρές Κυρίες

Ιούλιος 2020 23-24-25

Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30

και μεταμεσονύχτιες προβολές | Midnight Screenings:

Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

Μικρές Κυρίες | Little Women

Η.Π.Α. I USA

Συναυλία Μάνος Παπαδάκης «Η Γύρα»

Ο Μάνος Παπαδάκης ακολουθώντας τα βήματα των παλιών τροβαδούρων και τραγουδοποιών, εκπληρώνει ένα από τα παιδικά του όνειρα! Φορτώνει μαζί με τους μουσικούς του το βανάκι του, με τραγούδια, όνειρα, ενισχυτές, φώτα, καλώδια και γυρνάει τη χώρα! Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις του με το "the magic bus tour 2015-2019" ,με το οποίο γύρισε όλη την χώρα, Αθήνα (εμφανίσεις: Αθήνα "Σταυρός του Νότου"- άλικο, Θεσσαλονίκη ,Σαντορίνη, Ρόδος, Χάλκη, Νεμέα, Άργος, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος, Σητεία κ.α., αποφασίζει να κάνει μια μεγαλύτερη ΓΥΡΑ με νέα τραγούδια και ακόμα περισσότερη διάθεση.

Θεατρική Παράσταση : «Καραγκιόζης Summertime» με τους Αρετή Κετιμέ & String Demons

Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα, αντλώντας έμπνευση από τις κλασικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών και φυσικά την επικαιρότητα, δημιουργεί μια ολοκαίνουργια καλοκαιρινή μουσική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων!

Ζωντανά στη σκηνή, η μοναδική Αρετή Κετιμέ θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της, ενώ το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων String Demons θα μας ξεσηκώσει με τις ανατρεπτικές διασκευές του.

Θεατρική Παράσταση: Οι θεατρίνοι…παρουσιάζουν «Πλακωτό»

Διασκευή κειμένου
Ζαχάρης Περογαμβράκης
Δύο φίλοι, συζητάνε, μαλώνουν, διαφωνούν, εκνευρίζονται στην διάρκεια ενός παιχνιδιού…
Η ζωή τους, τα σχέδια τους και τα όνειρα τους, μέσα από πολλές κωμικές καταστάσεις!


Σκηνοθεσία: Ζαχάρης Περογαμβράκης
Παίζουν: Ζαχάρης Περογαμβράκης, Χρήστος Συρμακέζης.
Στην ηχογραφημένη αφήγηση ο Τάσος Χαλκιάς
Σκηνικά-κοστούμια: Χρόνης Σαπουντζάκης.
Μια παράσταση που είναι προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης

Πέμπτη 23, Ιουλίου Ώρα έναρξης: 21:30 Είσοδος: Ελεύθερη (Με ατομικές προσκλήσεις)

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας παρουσιάζει την κωμωδία «Στον Αγαπημένο μας Συνάδελφο και φίλο»

Λίγα λόγια για το έργο μας
Ο Γιώργος ο πιο ικανός υπάλληλος μιας διαφημιστικής εταιρίας που έχει αναλάβει ένα σημαντικό έργο, σκοτώνεται σε τροχαίο ατύχημα χωρίς να αφήσει πίσω του την εργασία. Οι προθεσμίες τρέχουν και η εταιρεία κινδυνεύει να χάσει την δουλειά και οι υπάλληλοι τα μπόνους. Τι θα κάνουν τώρα, πωςπως θα σώσουν την κατάσταση;…

Θεματική Παράσταση Αφήγησης με συνοδεία ζωντανής μουσικής «Πλουμιστά Παραμύθια για Νεράιδες και Παλικάρια»

Λόγος ζεστός, από την προφορική λογοτεχνία του λαού. Σκοποί παραδοσιακοί από τη Μεσόγειο κι ακόμη παραπέρα, διασκευασμένοι με μεράκι. Ένα λαϊκό παραμύθι του Βορρά και δύο ιστορίες παράδοσης (τις πίστευαν για αληθινές) από την Κρήτη. Μια αφηγήτρια και μια μουσικός επί σκηνής, με τον αυτοσχεδιασμό να πρωταγωνιστεί. Το μαγικό και το πραγματικό γειτονεύουν με αποστάσεις σχετικές σε μια μετρά - covid εποχή. Πιασμένοι χέρι - χέρι με την φαντασία, αλλά τηρώντας τις προτεινόμενες αποστάσεις μεταξύ μας, σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλουςστην πρώτη παράσταση των Πλουμιστών Παραμυθιών για αυτό το καλοκαίρι!

Θεατρική Παράσταση:Το Κρητικό Γουέστερν «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη

Μια Κωμωδία Γεμάτη Γέλιο, Πάθος για τη Ζωή, τον Έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα! Θα περιοδεύσουν αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα οι Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Φιόνα Γεωργιάδη και ο Γιάννης Φραγκίσκος. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο με την εμφάνιση ενός παλιού, ανεκπλήρωτου έρωτα ο οποίος διαταράσσει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες της οικογένειας, εξωθώντας όλους σε ακραίες και απόλυτα κωμικοτραγικές αντιδράσεις. Την χαριστική βολή στην επαπειλούμενη κανονικότητά τους θα δώσει η εμπλοκή όλων στο κυνήγι ενός αμφίσημου, χαμένου θησαυρού πουστοιχειώνει τις ζωές τους.

Γιορτή του κοινωνικού εργαστηρίου της Θάλασσας Αλληλεγγύης

Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του κοινωνικού μας εργαστηρίου στην Θάλασσα Αλληλεγγύης και κάνοντας μια μικρή καλοκαιρινή διακοπή για να συνεχίσουμε δυναμικότερα τον Σεπτέμβριο, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια ημέρα γιορτής την Παρασκευή 24 Ιουλίου!.

Κινηματογραφική Ταινία :Μετά το Γάμο

ρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μπίλι Κρούνταπ

Διάρκεια: 112 λεπτά

ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΒΗΘΛΕΕΜ»

ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ, 25-26-27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Θεατρική Παράσταση «Δυόμιση Φόνοι κι Ένα Μπουλντόγκ»

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει το έργο «ΔΥΟΜΙΣΗ ΦΟΝΟΙ ΚΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπαλαμούτσου Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου, το οποίο είναι διασκευή, βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» Μια έξυπνη, σύγχρονη φάρσα, απ’ τους μαέστρους του είδους. Μια θεότρελη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, γεμάτη εκπλήξεις, δολοφονίες, ανατροπές, μυστήριο κι απίθανες συμπτώσεις.

Θεατρική Παράσταση «Σεβντάδες του Αέρα»

Το θέμα του έργου διαχρονικό… παράνομοι έρωτες! - Κωμωδία με … άλλο αέρα - Ο Πέτρος (Μάριος Λιαπάκης), είναι ένας νέος αρχιτέκτων που διαθέτει μεγάλη καρδιά και σπίτι σαν αεροδρόμιο. Διατηρεί δεσμό ταυτόχρονα με τρεις αεροσυνοδούς σαν τα κρύα τα νερά…την Γερμανίδα Άντζελα (ΑΡΓΥΡΩ ΓΙΑΟΥΡΑΚΗ), την Ιταλίδα Φραντζέσκα (ΑΝΝΑΛΗ ΚΟΚΟΡΕΛΙΑ) και τη Αμερικάνα Κατρίν (ΜΑΡΙΑ ΛΥΡΩΝΗ). Είναι πολύ προσεχτικός και σημειώνει πάντα στην ατζέντα του τις ώρες πτήσεων των φιλενάδων του για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Για κακή του τύχη όμως, όλα ανατρέπονται τη μέρα που ο παιδικός του φίλος, Μανόλης έρχεται από την Κρήτη (Μανόλης Παναγιωτάκης), τον επισκέπτεται στην Αθήνα για να βρει νύφη. Την ίδια μέρπτήσεις και των τριών αεροσυνοδών ακυρώνονται με αποτέλεσμα να βρεθούν όλες στο ίδιο σπίτι αγνοώντας η μία για την ύπαρξη της άλλης. Τότε, η Κάλλια (Μαρία Χαλκιαδάκη), η έμπιστη οικονόμος και δεξί του χέρι στις “βρωμοδουλειές” του μαζί με τον επιστήθιο φίλο του, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και από δω και πέρα…ένας χαμός!!!

Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης Παρουσιάζει «Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού»

Με τη διεθνούς φήμης Ουγγαρέζα σοπράνο Mária Temesi και τον βαθύφωνο Μάνο Χριστοφακάκη στο πιάνο η Γαλλίδα πιανίστα Mélisande Sinsoulier
Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μουσικοθεατρική Παράσταση «Σαν Παλιό Σινεμά»

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Μουσικοθεατρική παράσταση από την χορωδία και το θεατρικό του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Σαν Παλιό Σινεμά»


Με θέμα, Ελληνικός Κινηματογράφος (τραγούδια με συνοδεία ζωντανής μουσικής και στιγμιότυπα από κλασσικές ταινίες Ελληνικού Κινηματογράφου)
Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Παράσταση Σύγχρονου Χορού «Αστάθια ΙΙ»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ Η Dagipoli Dance Co παρουσιάζει «ASTAΘIA ΙΙ»
Επειδή… Η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία.
Επειδή σπάμε «ταμπού», και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα.
Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους… Επειδή…
«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει»
Οριακές ισορροπίες, μετατοπίσεις, βουτιές στο κενό. Το αέναο ταξίδι του νου και της ψυχής.
«Το σώμα δεν είναι τυφλή ακατέργαστη ύλη. Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως.
Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός.
Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο.

Κινηματογραφική ταινία :Ραντεβού στο Belle Epoque

Ιούλιος 202( 27-28-29) Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη, ώρα 21:30

Ραντεβού στο Belle Epoque | La Belle Epoque

Γαλλία | France

Σκηνοθεσία | Direction: Νίκολά Μπεντός

Σενάριο I Screenplay: Νικολά Μπεντός

Ηθοποιοί I Cast: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, ΝτοριάΤιλιέ,

Φανί Αρντάν, Πιερ Αρνατί

Θεατρική Παράσταση «ART» της Γιασμίνα Ρεζά


Μετά από δύο χρόνια επιτυχίας, σχεδόν 70.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχόμενα sold out και εξαιρετικές κριτικές, το ART, η πιο έξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, ξεκινάει από τα μέσα Ιουλίου περιοδεία στις πιο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Την μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής. Η υπόθεση: Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών. Του Σερζ, του Ιβάν και του Μαρκ. Όλα ξεκινούν όταν ο Σερζ αγοράζει έναν πολύ ακριβό πίνακα. Αυτό θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες» και οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων. Μήπως τελικά η τέχνη μας εμπαίζει; Μήπως η ελευθερία της έκφρασης λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους; Άραγε τί πάει να πει «αυτό το έργο μιλάει μέσα μου»; Κι αν κάποιος λέει ψέματα, ποιος είναι αυτός; Ο δημιουργός ή ο αποδέκτης ή και οι δύο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του; Πώς μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»; Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά και υπαρξιακά ζητήματα προς επίλυση!!!

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με Έργα Ελλήνων Συνθετών

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Με έργα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

Στο πιάνο: η Έλενα Περισυνάκη Καλλιτεχνική εκτέλεση: Λένα Χατζηγεωργίου Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Δευτέρα 27, Ιουλίου Ώρα έναρξης: 21:30 Είσοδος: Ελεύθερη (Με ατομικές προσκλήσεις)

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)

Ο Σύλλογος Big Mouth go Παρουσιάζει την Παιδική Παράσταση «Γλυκά Φωνήεντα με Τηγανιτές Πατάτες»

λάτε να σας διηγηθούμε με τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό την ιστορία δύο αταίριαστων φίλων του Τζον και του Ουίσκι. Ένας γάτος και ένας σκύλος θα σας πάνε ένα ταξίδι στον κόσμο της αγάπης, της συντροφικότητας και της φιλίας, μέσα στη χάρτινη βαρκούλα τους. Μαζί τους μαθαίνουμε να σεβόμαστε, να δεχόμαστε και να αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα αλλά το πιο σπουδαίο μαθαίνουμε πως η αληθινή αγάπη δεν γνωρίζει εμπόδια, δεν ακούει λόγια επικριτικά και δεν φοβάται να ονειρεύεται. Το έργο είναι μια διασκευή του παραμυθιού του Χρήστου Μπουλώτη «Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη». Επί σκηνής βρίσκονται δυο performers και με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων έχουν σκοπό να ταξιδέψουν μικρά και μεγάλα παιδιά στον κόσμο των ονείρων και των συναισθημάτων. ΔΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Προβολή video με χρήση projector, live μουσική, Live τραγούδι, διάδραση με τα παιδιά και χορός.

Stand Up Comedy Δημήτρης Δημόπουλος “Καφρόκρεμα”

Stand Up Comedy Δημήτρης Δημόπουλος “Καφρόκρεμα” την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει το νέο σταντ-απ μονόλογό του με τίτλο «Καφρόκρεμα»!

Συναυλία με τους Usurum

Usurum live την Τρίτη 28 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ανάμεσα στις ηχογραφήσεις για τον νέο τους δίσκο, οι Usurum επιστρέφουν έπειτα από ένα χρόνο στο Ηράκλειο. Την Τρίτη 28 Ιουλίου θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου Τεχνόπολις με πλήρη σύνθεση. Κρουστά, δύο πνευστά χάλκινα, δύο κιθάρες, πλήκτρα, κοντραμπάσο, νέι, φωνές, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια των Usurum και αγαπημένα άλλων. Επίσης θα παρουσιάσουν την πλειονότητα των νέων τραγουδιών που θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο μέσα στο 2020.
Από το “Άκου” στο “Κλείσε τα παράθυρα”, από τον Ομάρ Καγιάμ στον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη κι από τον Παύλο Παυλίδη στα ακυκλοφόρητα.

Κοσμάς Λαμπίδης: Φωνή, νέι , Σταύρος Ρουμελιώτης: Ακ. κιθάρα, φωνή , Νίκος Αντωνόπουλος: Κλ. κιθάρα, πλήκτρο, φωνή , Γιάννης Παπαδούλης: Κρουστά
Λάμπρος Παπανικολάου: Κοντραμπάσο , Βαγγέλης Βασιλόπουλος: Τρομπόνι , Κωνσταντίνος Σαπούνης: Τρομπέτα , Σπύρος Ρουμελιώτης: Ήχος

Συναυλία με το Χάρη Φασουλά

Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τρίτη 28, Ιουλίου Ώρα έναρξης: 21:30 Είσοδος: Ελεύθερη (Δεχόμαστε τρόφιμα για αδύναμες και άπορες οικογένειες της

«ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ») (Με ατομικές προσκλήσεις) ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)

Συναυλία με τον Γιάννη Κασσωτάκη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον Γιάννη Κασσωτάκη με τραγούδια του Μίκη του Διονύση του Μάνου και άλλων κορυφαίων Ελλήνων Συνθετών.
Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τρίτη 28, Ιουλίου Ώρα έναρξης: 21:30 Είσοδος: Ελεύθερη (Δεχόμαστε τρόφιμα για αδύναμες και άπορες οικογένειες της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ») (Με ατομικές προσκλήσεις)

Κινηματογραφική ταινία:Ο Φάρος

30-31 Ιουλίου I July - 01 Αυγούστου | August Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30 και μεταμεσονύχτιες προβολές | Midnight Screenings: Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

Ο Φάρος | The Lighthouse

Καναδάς, Η.Π.Α. | Canada, USA

Σκηνοθεσία | Direction: Ρόμπερτ Εγκερς

Σενάριο | Screenplay: Ρομπερτ Εγκερς, Μαξ Εγκερς

Ηθοποιοί | Cast: Ρόμπερτ Πάτινσον, Γουίλεμ Νταφόε

Θεατρική Παράσταση: “Αντιγόνη” του Σοφοκλή

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ “Αrs Aeterna” και η 5η Εποχή Τέχνης συνεργάζονται το καλοκαίρι του 2020 στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 , γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, παρουσιάζεται σε νέα επεξεργασία από τον σκηνοθέτη ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ, με την ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ στο ρόλο της Αντιγόνης, τον ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ στο ρόλο του Κρέοντα και μια ομάδα σημαντικών νέων ηθοποιών.

Το έργο
Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένει να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών.

Το Θέατρο Σκιών Παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης Γιατρός»

Ο Θίασος Σκιών Χρήστου Συρμα κέζη με έδρα το Ηράκλειο με 18χρονη πείρα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη Ηράκλειο και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζ ει το λαϊκό έργο για μικρούς και μεγάλους «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ» και σας προσκαλεί σε μια βραδιά γέλιου και διασκέδασ ης, Όπως παλιά, αλλά... με αποστά σεις ασφαλείας Έ, ρε μανούλα μου γλέντια! Όπα Έξω φτώχεια, μέσα λόρδα!

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE