inner image

Κινηματογραφική ταινία:Ο Φάρος

30-31 Ιουλίου I July - 01 Αυγούστου | August Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30 και μεταμεσονύχτιες προβολές | Midnight Screenings: Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

Ο Φάρος | The Lighthouse

Καναδάς, Η.Π.Α. | Canada, USA

Σκηνοθεσία | Direction: Ρόμπερτ Εγκερς

Σενάριο | Screenplay: Ρομπερτ Εγκερς, Μαξ Εγκερς

Ηθοποιοί | Cast: Ρόμπερτ Πάτινσον, Γουίλεμ Νταφόε

Θέατρο “Άγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη

Θέατρο “Άγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Μια Κωμωδία Γεμάτη Γέλιο, Πάθος για τη Ζωή, τον Έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα!
Το κρητικό γουέστερν «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη, θα περιοδεύσουν αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα οι Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Φιόνα Γεωργιάδη και ο Γιάννης Φραγκίσκος.

Η παράσταση διαδραματίζεται στην πανέμορφη Κρήτη μας και πιο συγκεκριμένα στα «Λιβάνια» των Σφακιών. Εκεί, μια χειμάζου σα – λόγω οικονομικής κρίσης –οικογενειακή, τουριστική επιχείρηση, πασχίζει να επιβιώσει δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις σχέσεις όλων των ηρώων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Κινηματογραφική ταινία:Απέραντο Γαλάζιο

Αύγουστος | August 2020 03-04-05 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη, ώρα 21:30

Απέραντο Γαλάζιο | Le grand bleu

Γαλλία, Η.Π.Α., Ιταλία | France, USA, Italy

Σκηνοθεσία | Direction: Alk Μπεσόν

Σενάριο I Screenplay: Λικ Μπεσόν, Ρόμπερτ Γκάρλαντ,

Μέριλιν Γκόλντιν, Ζακ Μαγιόλ, Μαρκ Περιέ

Ηθοποιοί | Cast: Ζαν Ρενό, Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ροζάνα Αρκέτ

1988 | 132' | Έγχρωμη

Συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

H Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντά στη σκηνή τρεις εξαιρετικούς μουσικούς για να μας παρασύρει σε μια δροσερή, καλοκαιρινή συναυλία γεμάτη πασίγνωστα, αγαπημένα τραγούδια!

Τραγούδια πολύτιμα που αποτελούν τη μουσική μας περιουσία, τραγούδια  λαϊκά , ρεμπέτικα και παραδοσιακά, τραγούδια στεριανά αλλά και θαλασσινά, τραγούδια σπουδαίων συνθετών μας, κλασσικά και νεότερα αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες της Ελένης, όλα μπερδεύονται γλυκά σε μία συναρπαστική παράσταση που θα μας ταξιδέψει και θα μας διασκεδάσει, σε πείσμα των καιρών!

Ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου στις κιθάρες, ο Άκης Κατσουπάκης στο πιάνο και ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο μπουζούκι και το μαντολίνο, τρεις σπουδαίοι, δεξιοτέχνες μουσικοί, δημιουργούν μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου ένα πανέμορφο μουσικό τοπίο, προσφέροντας μία διαφορετική, φρέσκια ακρόαση σε τραγούδια πάντα αγαπημένα και πάντα ευπρόσδεκτα.

Προβολή Ταινιών «Όσον Ζεις» Και «Παραθεριστές της Ιστορίας»

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ώρα 21.00. «Όσον Ζεις»
Παραγωγή: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (2017). Διάρκεια 24΄. Στην ελληνική γλώσσα, με υπότιτλους στην αγγλική.
Μια ταινία μικρού μήκους για τις νέες προσεγγίσεις στην αρχαία μουσική. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί συλλογικό έργο 20 μαθητών του Σεμιναρίου Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων με εισηγητές τον Άγγελο Κοβότσο και τον Γεώργιο Πιτσάκη.
Ένα επιτύμβιο τραγούδι που υμνεί τη ζωή, αποτελεί τον μίτο που μας οδηγεί στην ανίχνευση της αρχαίας
ελληνικής μουσικής μέσα από την επιστημονική έρευνα, τα ανασκαφικά ευρήματα και τις σύγχρονεςμουσικές ερμηνείες. Αρχαιομουσικολόγοι, συντηρητές, οργανοποιοί και μουσικοί από την Ελλάδα,
Αυστρία, Ισπανία και Κίνα αναδεικνύουν την οικουμενική διάσταση και τη διαχρονική αξία του μηνύματος
της ζωής που μεταφέρει το αρχαιότερο σωζόμενο ολοκληρωμένο τραγούδι.

Η Χαΐνηδες Παρουσιάζουν το «Δρακοδόντι»

Η νέα συνεργασία των Χαΐνηδων με την ομάδα ακροβατικού χορού «Κι όμΩς κινείται» είναι γεγονός. "Το Δρακοδόντι" έπειτα από μια αποθεωτική χειμερινή σεζόν στην Αθήνα, έρχεται στο Ηράκλειο την Τετάρτη 5 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Καζαντζάκης
Μια συνδυαστική παράσταση, βασισμένη στο έργο «Δρακοδόντι», από την δισκογραφία των Χαΐνηδων, σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη και σε σκηνοθεσία – χορογραφία της ομάδας χορού και ακροβασίας «Κι όμΩς κινείται».

 

Κινηματογραφική ταινία:Βόμβα

Άυγουστος 2020 06-07-08 Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30 και μεχαμεσονύχτιε5 προβολέ5 | Midnight Screenings: Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

Βόμβα | Bombshell

Η.Π.Α., Καναδάς | USA, Canada

Σκηνοθεσία | Direction: Τζέί Ρόουτς

Σενάριο | Screenplay: Τσαρλς Ράντολφ

Ηθοποιοί | Cast: Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι

2019 | 108' | Έγχρωμη

Παιδικό Θέατρο “Χάνσελ & Γκρέτελ”

Παιδικό Θέατρο “Χάνσελ & Γκρέτελ” την Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Αυγούστου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Π Α Ι Δ Ι Κ Ο  Θ Ε Α Τ Ρ Ο “Χάνσελ & Γκρέτελ” των Αδελφών Γκρίμμ – ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας , κλείνοντας αισίως τα 11 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου ,παρουσιάζει για 10ο συνεχόμενο καλοκαίρι στην πόλη σας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά & μεγάλων φίλων μας!!!

Θεατρική Διαδραστική Παράσταση:Το Νησί των Συναισθημάτων βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι

 

Το Νησί των Συναισθημάτων Την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21.00 Η διεθνής ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση Το Νησί των Συναισθημάτων, βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Για δύο χρόνια οι γονείς το αγκάλιασαν, τα παιδιά το λάτρεψαν και εμείς συνεχίζουμε το 2020 με καλοκαιρινή περιοδεία. Στο κηποθέατρο Μ Χατζηδάκις, Νικ. Πλαστήρα 26, στο Ηράκλειο Κρήτης, για μία παράσταση την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21.00.

Κεντρικό θέμα είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σ' αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Μουσική Παράσταση με τους Kadinelia

πό την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το μουσικό ταξίδι προσφέρουν οι Kadinelia, το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα και της Εύης Σεϊτανίδου. Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα μέσα από τις χαρισματικές κιθαριστικές μελωδίες και το αρμονικό τραγούδι των δύο μουσικών.

Οι Kadinelia πρωτοήρθαν σε επαφή το 2013, ανταλλάσσοντας ιδέες και εναλλάσσοντας ήχους. Την άνοιξη του 2014 κατέληξαν στην τελική μορφή του μουσικού τους project: στον εμπλουτισμό της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με blues και rock στοιχεία. Η αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση των λαών τούς οδήγησε σύντομα σε διασκευές παραδοσιακών κομματιών και από άλλες χώρες.

Σήμερα η μουσική τους αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών ήχων, αλλά και από πρωτότυπες συνθέσεις του Θανάση και της Εύης. Το φθινόπωρο του 2019 το ντουέτο μπήκε στο στούντιο. Μετά από ένα μήνα εντατικών ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορήσε τον Δεκέμβριο του 2019.

Κινηματογραφική ταινία :Παιχνίδια Ζευγαριών

Άυγουστος 2020 10-11 -12 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη, ώρα 21:30

Παιχνίδια Ζευγαριών | Non-Fiction

Γαλλία I France

Σκηνοθεσία | Direction: Ολιβιέ Ασαγιάς Σενάριο I Screenplay: Ολιβιέ Ασαγιάς

Συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου

Η φωνή της αποτελεί μία γέφυρα που ενώνει το παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με το σήμερα και το πιο αληθινό κομμάτι της ερμηνείας και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά λαϊκά, είτε τραγούδια όπως οι “Μέλισσες” και τα “Διόδια” που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού.

Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την πολυετή παρουσία του δίπλα στην Γλυκερία αλλά και από την ταινία Ευτυχία καθώς ερμηνεύει δυο σπουδαία τραγούδια, το «μου σπάσανε τον μπαγλαμά» και το «ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι».
Φυσικά από το πρόγραμμά της δε λείπουν κλασικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας και μας αρέσει να τα τραγουδάμε.

Θεατρική Παράσταση «Ο Μύλος» της Ρούλας Ορφανουδάκη

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει «ΤΟΝ ΜΥΛΟ» της Ρούλας Ορφανουδάκη

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)

Ώρα έναρξης: 21:30 - Είσοδος: 10€ Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Πρόκειται για την ηθογραφική κωμωδία της Σητειακής συγγραφέως Ρούλας Ορφανουδάκη με τίτλο ’’Ο Μύλος’’ σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπαλαμούτσου.

Στο δωμάτιο ενός νερόμυλου, στην Κρήτη μιας άλλης εποχής διαδραματιζεται η ζωή της Ζαμπίας και του Στεφανή (μυλωνάς). Εκεί καταφθάνουν φίλοι και συγχωριανοί και μέσα από την κωμική πλευρά των διαλόγων (ηθογραφία) αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρητικών.

Θεατρική Παράσταση «Προσοχή, Ο Φίλος Δαγκώνει»

Πρόκειται για μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της CaroleGreep και ανέβηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα τη χειμερινή σεζόν.

Η σκηνοθετική ματιά του Βαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της... στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια «διαφορετική» παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.

Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Π

Choco & Craft: Γεύση και δημιουργία στο Café του Ιστορικό Μουσείο

Από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, το αγαπημένο ΙΜΚ Café, στον δροσερό κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, συνδυάζει τις εκλεκτές γεύσεις και τα ευωδιαστά ροφήματα με την ευκαιρία για μια δημιουργική έξοδο για όλους.

Για τους λάτρεις των κατασκευών, της χειροτεχνίας και των πειραματισμών, καθώς και για όσους θα ήθελαν να απασχολήσουν ευχάριστα τα παιδιά τους, απολαμβάνοντας τα ροφήματά μας και παιδικές λιχουδιές ή να μοιραστούν μαζί τους στιγμές δημιουργίας, το καφέ του ΙΜΚ προσφέρει καθημερινά και δωρεάν ένα ατομικό καλλιτεχνικό kit, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να δημιουργήσουν και να πάρουν μαζί τους δώρα για τους ίδιους ή τους αγαπημένους τους.Για τους λάτρεις της σοκολάτας, το ΙΜΚ Café διαθέτει επτά λαχταριστές γεύσεις: Salted Caramel, Μπισκότο, Πραλίνα Φουντουκιού, Stevia, Λευκή Σοκολάτα με Raspberry & Blueberry, Πορτοκάλι & Κανέλα, και Κλασική. Τα ροφήματα σοκολάτας προσφέρονται κρύα και ζεστά.

Θεατρική Παράσταση «Το Υπερωκεάνιον»

Σκηνοθετικά εγκλωβισμένη στο άγριο ορεινό τοπίο των Αστερουσίων, η αφηγήτρια δοκιμάζει νυχθημερόν τις αντοχές της στην πείνα, τη δίψα και τη μοναξιά. «Οι δυστυχισμένες μέρες» της Πιπίνας θα απομακρύνουν, για όσο έχει φως, το νου της από το δικό της δράμα και η συμφιλίωση με ένα πρόσωπο -με φαινομενικά καλύτερη τύχη από τη δική της- δεν θα αργήσει να επιτευχθεί μέσω μιας επίπονης και μακράς διαδικασίας.

Θεατρική Παράσταση «Παραλίγο Βεζύρης!»

Ο Ήρωας μας γρήγορα θα καταλάβει ότι το νέο του αξίωμα συνεπάγεται εκτός από φαΐ και γεμάτη τη στομάχα, σοβαρότατους κινδύνους!

Οι πασάδες παραμονεύουν…

Το γέλιο, η ανατροπή και η μουσική είναι τα κύρια συστατικά της παράστασης.

Μία σύγχρονη λαϊκή σάτιρα της εποχής, με διαχρονικά μηνύματα Πατήστε εδώ για να δείτε το τρέιλερ της παράστασης!

Κινηματογραφική ταινία:'Αλυτη

Αύγουστος | August 2020 13 Πέμπτη, ώρα 21:30

'Αλυτη | Entwined

Ελλάδα, Η.Β. | Greece, UK

Σκηνοθεσία | Direction: Μίνως Νικολακάκης

Σενάριο | Screenplay: Μίνως Νικολακάκης, Τζον ντε Όλαντ

Ηθοποιοί | Cast: Προμηθέας Αλειφερόπουλος,

Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης 2019 | 89’ | Έγχρωμη

Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 15 ετών Γλώσσα | Language: Ελληνικά, Αγγλικά | Greek, English

Κινηματογραφική ταινία:Winona

Αύγουστος| August 2020 14 Παρασκευή, ώρα 21:30 και μεταμεσονύκτια προβολή | Midnight Screening: ώρα 23:30

Winona

Ελλάδα | Greece

Σκηνοθεσία | Direction: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) Σενάριο | Screenplay: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) Ηθοποιοί | Cast: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη,

Κινηματογραφική ταινία:O Απόστρατος

 Αύγουστοες| August 2020 15 Σάββατο, ώρα 21:30 και μεταμεσονύκτια προβολή | Midnight Screening: ώρα 23:30

Απόστρατος | Defunct

Ελλάδα I Greece

Σκηνοθεσία | Direction: Ζαχαρία Μαυροειδή

Σενάριο I Screenplay: Ζαχαρίας Μαυροειδής

Κινηματογραφική ταινία :Ο Έκπτωτος

Άγουστος | August 2020 17-18-19 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη, ώρα 21:30   Ο ΈΚΠΤΩΤΟΣ EL Reino

Ισπανία, Γαλλία | Spain, France

Σκηνοθεσία | Direction: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Σενάριο | Screenplay: Ιζαμπέλ Πένια, Ροντρίνκο Σορογκόνιεν

Ηθοποιοί | Cast: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μάνικα Λόπεζ,

Το Θεατροδρόμιο παρουσιάζει «Ένα παιδί μετράει τ αστρα» του Μενέλαου Λουντέμη

ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ ΑΣΤΡΑ» του Μενέλαου Λουντέμη
Σκηνοθεσία σκηνογραφία: Σαπουντζάκης Χρόνης
Παίζουν οι ηθοποιοί Σαπουντζάκης Χρόνης, Ζάχαρης Περογαμβράκης Έλλη Αντωνάκη Μενέλαος Γαλανάκης, Ευδοκία Σμυρλή, Κατερίνα Σταυρακάκη.

Κινηματογραφική ταινία :Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι

Άυγουστος|  2020 20-21-22 Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30 και μειαμεσονύχτιες προβολές| Midnight Screenings: Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι Too Late to Die Young

Χιλή, Βραζιλία, Αργεντινή, Ολλανδία, Κατάρ Γαλλία Chile, Brazil, Argentina, Netherlands, Qatar Σκηνοθεσία | Direction: Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Σενάριο I Screenplay: Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Ηθοποιοί I Cast: Ντέμιαν Χερνάντεζ, Αντάρ Ματσάντο, Μανκνταλένα Τοτόρο 2018 | 110' | Έγχρωμη

Συναυλία Παραδοσιακής Κρητικής Μουσικής με τον Μανόλη Παπαδάκη

Λύρα και Νταούλι, Βιολόλυρα, Σφυροχάβιολο, Μαντούρα, Λαγούτο, Μαντολίνο σε διάφορες ζυγές - συνδυασμούς που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της παλιάς Κρήτης, και φωνές μελωδικές αποδίδουν ξεχασμένους, αλλά και δημοφιλείς σκοπούς και τραγούδια, από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. Το σχήμα προάγει έντονα σκοπούς, τραγούδια και χορούς που για διάφορους λόγους έχουν ατονήσει και ξεχαστεί από το σημερινό χοροστάσι!

Οι κοντυλιές έχουνε πάντα τον πρώτο λόγο διότι τα βιώματα του Μανώλη προέρχονται κυρίως από τις επαρχίες Ιεράπετρας και Σητείας, όπου κυριάρχησε και κυριαρχεί αυτό το μουσικό είδος.   

Διαδραστική παράσταση για παιδία από το Θέατρο Μορφές «Τυμπανοπατήματα» του Gianni Rodari

Ένα διαδραστικό παιχνίδι που βασίζεται σε 6 διαφορετικές ιστορίες του δάσκαλου, δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζιάννι Ροντάρι. Ποιος είπε ότι κάθε ιστορία πρέπει να έχει ένα μόνο τέλος; Στον Τζιάννι Ροντάρι δεν άρεσαν ποτέ οι κανόνες… Να λοιπόν το αποτέλεσμα. Στα «τυμπανοπατήματα» τα παιδιά καλούνται να παίξουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, να σκεφτούν… Οι ηθοποιοί προτείνουν τρεις διαφορετικούς επιλόγους σε κάθε ιστορία… τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν αυτόν που προτιμούν ή ακόμη και να προτείνουν ένα δικό τους τέλος! Ένα τύμπανο με μαγικές ιδιότητες, συναντά ένα γάτο ταξιδευτή, μπαίνει στο σπίτι του παράξενου κύριου με την τηλεόραση, μας καλεί να ακούσουμε νυχτερινές φωνές, ταξιδεύει στον πλανήτη των φαντασμάτων που δεν μπορούν να τρομάξουν κανένα, μαθαίνει ένα σκυλάκι να γαυγίζει και σ’ ένα στρατιώτη την αλληλεγγύη και τη συμπόνια. Όλα αυτά με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων θεατών!!!

Θεατρική Παράσταση «Τα μώρά τα φέρνει ο πελαργός» Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

Ή συγγραφική πένα των Ρέππα – Παπαθανασίου, στο ευφυέστατο αυτό θεατρικό έργο, ισορροπεί με μαεστρία τη συγκίνηση με το σπαρταριστό γέλιο. Το έργο διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής κατοχής το έτος 1943, έως και την απελευθέρωση το 1944. Επτά πρόσωπα μπλέκονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο, που το στοιχείο της ανατροπής των καταστάσεων, κρατάει το θεατή σε συνεχή εγρήγορση. Σχοινοβατώντας ανάμεσα στη χαρά, τη συγκίνηση, την αγωνία, την έκπληξη ο θεατρικός λόγος μοιάζει με μπαλάκι του πινγκ πονγκ, που από τη μία στιγμή στην άλλη δεν ξέρεις που θα πάει… Μέσα στον πόνο, την πείνα και την αγριότητα του πολέμου… εκτυλίσσεται μια κωμωδία μέχρι δακρύων…

Μουσικοθεατρική παράσταση Στα παράθυρα του κόσμου…

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Τεχνών Αλma λibre σε συνεργασία με το The Garage παρουσιάζουν τη: Μουσικοθεατρική παράσταση:Στα παράθυρα του κόσμου… Άλκης Αλκαίος – Νίκος Καββαδίας Δύο ποιητές ταξιδεύουν… Φωνητική προετοιμασία: Μαριέλλα Βιτώρου Ενορχήστρωση: Aλma λibre Χορωδιακά: Γιάννης Κιαγιαδάκης, Σπύρος Ξενιτόπουλος Body Percussion και κρουστά Orff: Βασιλική Μάρκου Κείμενα: Δημήτρης Κουμπής και Ελένη Δάγκα Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα Σκηνικά-Κοστούμια: The Garage.

Ερμηνεύουν: Μιχάλης Βόλακας και Αντώνης Παλιεράκης Τραγουδούν: Μαριέλλα Βιτώρου, Αλεξάνδρα Βεργαδή, Μαρία Δασκαλάκη, Εύα Πολιτάκη, Μιχάλης Βόλακας, Σπύρος Ξενιτόπουλος, Γιάννης Κιαγιαδάκης και Σάκης Σακελλαρίδης

Κινηματογραφική ταινία:Η Δίκη

Άυγουστος 2020 24-25-26 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη, ώρα 21:30

Η Δίκη I The Trial

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία | France, Italy, Germany

Σκηνοθεσία | Direction: Όρσον Γουέλς

Σενάριο I Screenplay: Πιέρ Κόλοι (νουβέλα του Φρανις Κάφκα)

Ηθοποιοί | Cast: Άντονι Πέρκινς, Ζαν Μ ορό, Όρσον Γουέλς,

Ακίμ Ταμίροφ, Ρόμι Σνάιντερ

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιήσουμε περιηγήσεις πολιτισμού μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, με αφορμή τα εκθέματα και τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Επίκεντρο του προγράμματος θα είναι η επιτόπια επίσκεψη και παρατήρηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης που σχετίζονται με διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Κάθε μέρα το πρόγραμμα θα εστιάζει σε μία περίοδο, από τα βυζαντινά χρόνια ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Τα παιδιά, στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία της έρευνας, θα ενθαρρυνθούν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στην εποχή που θα επιλέξουν  δημιουργώντας φανταστικούς χαρακτήρες. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα στήσουν μια έκθεση, στον κήπο του ΙΜΚ, με τα πορτρέτα των χαρακτήρων που τα ίδια θα έχουν φιλοτεχνήσει με την τεχνική του κολλάζ και της ζωγραφικής
 

Το Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει τον «Μύλο» της Ρούλας Ορφανουδάκη

Πρόκειται για την ηθογραφική κωμωδία της Σητειακής συγγραφέως Ρούλας Ορφανουδάκη με τίτλο ’’Ο Μύλος’’ σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπαλαμούτσου.


Στο δωμάτιο ενός νερόμυλου, στην Κρητή μιας άλλης εποχής διαδραματιζεται η ζωή της Ζαμπίας και του Στεφανή (μυλωνάς). Εκεί καταφθάνουν φίλοι και συγχωριανοί και μέσα από την κωμική πλευρά των διαλόγων (ηθογραφία) αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρητικών. Οι παρεξηγήσεις εναλλάσσονται με τις εξηγήσεις και τα καλά κρυμμένα μυστικά αναδύονται επιτέλους λυτρωτικά στο φως. Η κρητική (Σητειακή) Ντοπιολαλιά και οι διάσπαρτες νότες της κρητικής μουσικής θα κάνουν τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν.

Κινηματογραφική ταινία:Η παρθένος του Αυγούστου

Αύγουστος | August 2020 27-28-29 Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 21:30 και μεταμεσονύχτιε5 προβολέ5 | Midnight Screenings: Παρασκευή | Σάββατο, ώρα 23:30

Η παρθένος του Αυγούστου La virgen de agosto

Ισπανία | Spain

Σκηνοθεσία | Direction: Χονάς Τρουέμπα

Θεατρική Παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου

Θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη παρουσιάζει «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» με την Κατερίνα Διδασκάλου

‘’ Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς Το έργο: Η Ερατώ - η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Συναυλία του Σωτήρη Αλεξάκη με Μουσικό Σχήμα Ομερτά και τρεις ακόμα μουσικούς

Παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση με τραγούδια της μπάντας καθώς και πολλές πρωτότυπες διασκευές
παραδοσιακών και ρεμπέτικων τραγουδιών μαζί με τραγούδια των Άσιμου, Σιδηρόπουλο, Χιώτη, Pink Floyd, Τρύπες κ.α. με σουίνγκ, ροκ, τζαζ, άφρο και λάτιν ηχοχρώματα.

Μαζί με τον Σωτήρη Αλεξάκη στην σκηνή θα είναι οι:
Νίκος Βέργος: ηλ. κιθάρα
Στέφανος Κουρουπάκης: μπάσο - τραγούδι
Μάριος Πανυπέρης: τύμπανα

Η Ομάδα Νόημα παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Καταπακτη» του Γιάννη Ζωγραφάκη

Θέμα παράστασης.
Μετά από έναν μεγάλο πόλεμο
Σε κάποιο μέρος του πλανήτη, όλες οι μεγάλες δυνάμεις υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρώσει μέσα σε μια καταπακτή τα τοξικά κατάλοιπα των ισχυρών τους όπλων.
Η καταπακτή θεωρείται ότι είναι το κουτί της Πανδώρας ο οποίο αν ανοίξει κινδυνεύει να καταστρέψει όλο τον κόσμο.
Τρεις άνθρωποι καλούνται να διαχειριστούν την ύπαρξη της καταπακτής και αντιλαμβάνονται πόσο ισχυροί μπορούν να γίνου, χρησιμοποιώντας ως μέσο, την επικινδυνότητα της.

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νόμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Θέατρο Μόρφες παρουσιάζει μια Διαδραστική Παράσταση για παιδία «Τυμπανοπατήματα» του Gianni Rodari

Ένα διαδραστικό παιχνίδι που βασίζεται σε 6 διαφορετικές ιστορίες του δάσκαλου, δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζιάννι Ροντάρι. Ποιος είπε ότι κάθε ιστορία πρέπει να έχει ένα μόνο τέλος; Στον Τζιάννι Ροντάρι δεν άρεσαν ποτέ οι κανόνες… Να λοιπόν το αποτέλεσμα. Στα «τυμπανοπατήματα» τα παιδιά καλούνται να παίξουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, να σκεφτούν… Οι ηθοποιοί προτείνουν τρεις διαφορετικούς επιλόγους σε κάθε ιστορία… τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν αυτόν που προτιμούν ή ακόμη και να προτείνουν ένα δικό τους τέλος! Ένα τύμπανο με μαγικές ιδιότητες, συναντά ένα γάτο ταξιδευτή, μπαίνει στο σπίτι του παράξενου κύριου με την τηλεόραση, μας καλεί να ακούσουμε νυχτερινές φωνές, ταξιδεύει στον πλανήτη των φαντασμάτων που δεν μπορούν να τρομάξουν κανένα, μαθαίνει ένα σκυλάκι να γαυγίζει και σ’ ένα στρατιώτη την αλληλεγγύη και τη συμπόνια. Όλα αυτά με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων θεατών!!!

Θεατρική Παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου

αι σήμερα η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» με τον θεατρικό μονόλογο

«Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» του Αντώνη Τσιπιανίτη

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών στην παράσταση του έργου «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» με την Κατερίνα Διδασκάλου, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 21:30 για περιορισμένο αριθμό θεατών λόγω της μικρής χωρητικότητας του θεάτρου.

Θεατρική Παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με το ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει μια ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ» Θ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – Μ. ΡΕΠΠΑ
Ή συγγραφική πένα των Ρέππα – Παπαθανασίου, στο ευφυέστατο αυτό θεατρικό έργο, ισορροπεί με μαεστρία τη συγκίνηση με το σπαρταριστό γέλιο.
Το έργο διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής κατοχής
το έτος 1943, έως και την απελευθέρωση το 1944.
Επτά πρόσωπα μπλέκονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο, που το στοιχείο της ανατροπής τωνκαταστάσεων, κρατάει το θεατή σε συνεχή εγρήγορση.

Θεατρική Παράσταση «Η Ανεργία σε 3 πράξεις ανάποδα»

«Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ 3 ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΑ» από την ομάδα Ε.Ν. ΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΣ (Με έδρα τα Χανιά)
Λίγα λόγια για το κείμενο από τη συγγραφέα: Το κείμενο είναι μια σατιρική παρουσίαση της θλιβερής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας. Αναφέρεται αποκλειστικά στο σήμερα, είναι γραμμένο σε σύγχρονο αλλά εξαιρετικά προσεγμένο και πλούσιο λόγο. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια πρόζα που παρουσιάζει τις προσπάθειες μιας γυναίκας στην ηλικία των 30 να βρει εργασία. Μέσα από τη σάτιρα, μια σειρά κωμικών καταστάσεων και της θεατρικής υπερβολής θίγονται φλέγοντα ζητήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Εκτός από τις επαγγελματικές δυσκολίες θα παρουσιαστούν και άλλες πτυχές της ζωής που επηρεάζονται από την ανεργία όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Η ανεργία διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στην πορεία της ζωής μας … πού όμως μπορεί να κάνουμε και εμείς λάθος? Πόσο τη χρησιμοποιούμε σα δικαιολογία για να αποφύγουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις? Όλα αυτά και άλλα πολλά μέσα από ένα καταιγισμό γέλιου θα προβληματίσουν το θεατή φεύγοντας. Την πρωταγωνίστρια πλαισιώνουν δύο αντρικές φιγούρες που μέσω του σωματικού θεάτρου, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις της κωμωδίας, ζωντανεύουν το παρελθόν της. Μια πρωτότυπη απόδοση κωμωδίας στην προσπάθειά μας να πάμε το θέατρο ένα βήμα μπροστά στο σήμερα.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE