inner image

Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Ψιλάκη «ΚΡΗΤΗ: Νήσος λαλέουσα»

Μια πρωτότυπη έκθεση, εντυπωσιακή σε μορφή και περιεχόμενο, με υλικό που τεκμηριώνει τη μακρινή καταγωγή των εθίμων λαϊκής λατρείας και αποκαλύπτει την αντοχή τους στον χρόνο εγκαινιάζεται την 1η Νοεμβρίου 2023, στις 7:30 το απόγευμα, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

Έκθεση με τον τίτλο ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου υποδέχεται, στο πλαίσιο της έκθεσης με τον ευφάνταστο τίτλο ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ,τρεις σημαντικούς και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, τη Μαργαρίτα Βασιλάκου, τον Γιάννη Γαβαλά και τον Γιάννη Στεφανάκι, που συναντιούνται εικαστικά γιανα σχολιάσουν την αμφιλεγόμενη σχέση του ανθρώπου με το οικιστικό μοντέλο της πολυκατοικίας και την παθολογία που συνοδεύει τον ρυθμό των μεγαλουπόλεων.

«Βιβλία πάνω στη Σκηνή» Διαδραστικό Θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη

Η Ευαγγελία Ορφανουδάκη με τη σκηνή της, τα πανιά της και πολλές αυτοσχέδιες ιδέες επιλέγει, για το πρώτο Σάββατο του Δεκέμβρη, ένα από τα κλασικά μυθιστορήματα του Ιούλιου Βερν.  Ένα μυθιστόρημα που έχει γνωρίσει πολλές διασκευές σε τηλεόραση, κινηματογράφο, ραδιόφωνο, θέατρο!

"Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες!"  Γραμμένη το 1871, η ιστορία των φανταστικών ταξιδιών ενός εκκεντρικού τζέντλεμαν και του υπηρέτη του, συνεχίζει να γοητεύει μικρούς και μεγάλους!

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για το έργο της Ηλιαχτίδας, του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με Νεοπλασία

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού , συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό, διοργανώνοντας, στις 3/12 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00-18:00, στον χώρο εντός και εκτός  της Λότζια, ανοιχτή μουσικοχορευτική εκδήλωση για να υποστηρίξει το έργο της Ηλιαχτίδας, του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με Νεοπλασία.

Παρουσίαση του βιβλίου ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ της ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των Αμαλία Φιλιππάκη & Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Ηρακλείου   «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ» σας καλεί στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Βιβλίου ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ της ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  των Αμαλία Φιλιππάκη  & Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη  ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔEKEMBΡIOY 2023  6 μ.μ. ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ  Δ. Ηρακλείου

Θα μιλήσουν:

  • Μαρία Γιγουρτάκη: Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου
  • Γιώτα Κριθαριώτη: Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Ανθή Βενιώτη: Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μουσικός Επίλογος: Γιώργος Δρακουλάκης - Εκπ/κός Ειδικής Αγωγής

Ισίδωρος Παπαδάκης & Νίκος Κοκολάκης: Μουσικοί του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

(Συνοδεύουν μαθητές από το Σ.Ε.Π. & το 2ο Ειδικό Δ. Σχ. Ηρακλείου)

 

Τον Συντονισμό της Παρουσίασης θα έχουν από την ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ του Συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος» οι εκπαιδευτικοί: Ζαμπία Λαζανάκη & Ματίνα Διαμαντάρα

Εσπερίδα με θέμα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!»

    Tην Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (17:00) στο Κτίριο Ανδρόγεω (αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», θα πραγματοποιηθεί ΕΣΠΕΡΙΔΑ με θέμα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!».

    Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν το έργο τους ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Παρουσίαση Σκακιστικών Βιβλίων

Παρουσίαση των 3 σκακιστικών βιβλίων "Ρουά Ματ", "Εισαγωγή στον κόσμο των φινάλε" και "Το Σκάκι Ξεκινά" 
από τους συγγραφείς Κώστα Κλώκα, Παναγιώτη Ελευθεράκη, Γιώργο Μυλωνάκη και Στέλιο Βαρδάκη.
Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες!

 

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» παρουσίαζει τον τόμο «ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Μια πόλη, πολλές ιστορίες»

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τόμου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Μια πόλη, πολλές ιστορίες», καθώς και στην παρουσίαση του εκδοτικού της προγράμματος και της νέας της ιστοσελίδας, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Ο Δημήτρης Παγωμένος live


Ο Δημήτρης Παγωμένος με το ακουστικό μουσικό σχήμα του, παρουσιάζουν τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά του, διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών απ όλη την Ελλάδα, καθώς και άλλων γνωστών τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών, με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα που έχουν δημιουργήσει κατά την 6ετή πορεία τους.
Μια μπάντα που την χαρακτηρίζει η ποικιλία ήχων, συνδυάζει κιθάρες με κλαρίνα, γκάιντες, λαούτο, φλογέρες, μπαγλαμά κ.α. και χρησιμοποιεί επίσης έντονα την πολυφωνία σε αρκετά τραγούδια.

 

Εσπερίδα για τον Ηρακλειώτη ποιητή Μηνά Δημάκη

O Σύλλογος Φίλων του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» οργανώνει εκδήλωση / εσπερίδα μνήμης με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του συντοπίτη μας ποιητή Μηνά Δημάκη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» (οδός Ανδρόγεω 2ος όροφος) και ώρα 19.30.

H φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου - συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη

Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ο Δήμος Ηρακλείου ανοίγει την εορταστική περίοδο και πραγματοποιεί την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που έχει στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, την ερχόμενη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Την βραδιά της φωταγώγησης θα πλαισιώσει με την παρουσία της, σε μια εορταστική συναυλία ,η γνωστή ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη.

ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ φορέβερ. Ο Άνθρωπος που Παντρεύτηκε 1003 φορές (και πέθανε άλλες τόσες)

Δον Ζουάν, ο μεγαλύτερος καρδιοκατακτητής όλων των εποχών, ο αμετανόητος προκλητικός άθεος, ο φιλόσοφος εραστής του ωραίου, ο απατεώνας με τις τεράστιες κατακτήσεις αλλά και τις γελοίες αποτυχίες. Διαδραστική μουσική μαύρη κωμωδία για τραγουδιστή-μουσικό-performer και κοινό.

Αγώνες Γρήγορου Σκακιού

Ένα απόγευμα για τους λάτρεις του Σκακιού και όχι μόνο στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ με Αγώνες Γρήγορου Σκακιού (5 λεπτά + 3’’ ανά κίνηση)!  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 από τις 18:30 έως τις 21:00  Συμμετοχή Ελεύθερη    ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ηρακλείου, Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο

Βιβλία επί σκηνής «Ο Καρυοθραύστης»του Χόφμαν: Διαδραστικό Θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη

"Βιβλία πάνω στη Σκηνή" Διαδραστικό Θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ  Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 || Ώρα Έναρξης:  18:00   Βιβλία επί σκηνής "Ο Καρυοθραύστης" του Χόφμαν

«Διαφυγές …από κάθε εξάρτηση!» Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ - Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/ Γραφείο Ηρακλείου -Λασιθίου, σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) παρουσιάζουν τη Θεατροπαιδαγωγική Παράσταση - Προγράμματα Θεάτρου Φόρουμ «Διαφυγές …από κάθε εξάρτηση!»,  ειδικά για εκπαιδευτικούς, γονείς, εφήβους, φοιτητές, επαγγελματίες υγείας και ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.), που θέλουν να γνωρίσουν τη μέθοδο όπως εφαρμόζεται σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρουσίαση του βιβλίου: «Το κορίτσι της Φτελιάς» του Γιώργου Παπακωνσταντή

Ένα ανατρεπτικό κοινωνικό μυθιστόρημα. Μια διεισδυτική ματιά στον κόσμο της σεξουαλικής, και όχι μόνο, κακοποίησης της γυναίκας, και μαζί μια υπενθύμιση για όσα αξίζουν να κατακτήσουν τον αληθινά βαρύ τίτλο «όνειρο ζωής»…

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιώργου Παπακωνσταντή «Το κορίτσι της Φτελιάς», τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

 

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες με την χορωδία «Ωδή τριτέκνων»

Η χορωδία "Ωδή τριτέκνων" εν όψει  των εορτών  σας προσκαλεί στις παρακάτω εκδηλώσεις της:

 

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023  στις 20.00 στο Πολύκεντρο Ηρακλείου, Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο  2810301137

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις  19:00 στο αίθριο της Λότζια

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας  Ηρακλείου, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Η χορωδία μας θα σας κρατήσει συντροφιά με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.  

Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Κική Καγιαβά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ. Θεατές και θεώμενοι - Μικρή Αναδρομική

Ζωγραφικά έργα του Γιάννη Τσαρούχη, του καλλιτέχνη της Ελλάδας με τη διεθνή αναγνώριση, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη παρουσιάζονται από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, α΄ επίπεδο).

Παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Μωραϊτη «Τ’ αναστορήματα του νου και της ψυχής η μάχη»

Με μεγάλη χαρά οι μουσικές εκδόσεις «Σείστρον» σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Χάρη Μωραϊτη με τίτλο "Τ’ αναστορήματα του νου και της ψυχής η μάχη".

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε ένα Χριστουγεννιάτικο κλίμα την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, στον γνωστό και ζεστό χώρο στο κέντρο του Ηρακλείου «Πολύκεντρο» (Ανδρόγεω 2).

Νέο Κρητικό Κουαρτέτο Μουσική δωματίου με έργα Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Αντώνιου Τζιβένη

Το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο γεννήθηκε το 2018 μέσα από τα σπλάχνα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του βιολιστή Γιώργου Δεμερτζή. Το όνομά του αποτελεί αναφορά στο Κρητικό Κουαρτέτο του Αριστείδη Αντωνακάκη, το οποίο δραστηριοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τις αρχές προς τα μέσα του 20ου αιώνα.
Έχει ερμηνεύσει έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα κρητικών συνθετών, και έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, καθώς και της Κύπρου. Πρόσφατα εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα MERITA του Le Dimore del Quartetto, η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και υποστήριξη νέων κουαρτέτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένας κύκλος συναυλιών όπου θα πραγματοποιηθεί η σειρά των επονομαζόμενων κουαρτέτων Ραζουμόφσκι του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, με αριθμό έργου 59, ενώ παράλληλα θα παρουσιάζονται έργα Ελλήνων συνθετών και όχι μόνο. Θα παιχτούν μεταξύ άλλων κουαρτέτα του Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Φίλιππου Τσαλαχούρη, καθώς και του νεαρού συνθέτη Αντώνιου Τζιβένη.

Η Χαρά Ασημινάκη σε ένα μοναδικό live

Η Χαρά Ασημινάκη έρχεται στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ηρακλείου σε ένα γιορτινό live πάρτι! Ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες από τις δεκαετίες 80s,90s και 00s που θα μας ανεβάσει στα ύψη!

Συναυλία «Στους Ψίθυρους του Μαντολίνου» με τον Χάρη Φασουλά

Συναυλία «Στους Ψίθυρους του Μαντολίνου» 

με τον Χάρη Φασουλά  

στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ 

 

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ώρα Έναρξης:  21:00

 

με τον Χάρη Φασουλά

 

Ο Χάρης Φασουλάς με την παρέα του θα μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα τραγούδια της μουσικής μας παράδοσης καθώς και σε συνθέσεις δικές του από την προσωπική του δισκογραφία.

Μαζί του επί σκηνής οι:
Αναστασία Φασουλά: Τραγούδι Μπεντίρ
Μπαμπάτσης Γιώργος: λαούτο
Μπαλτζάκης Γιώργος: κιθάρα

Σας περιμένουμε!

 

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Δήμου Ηρακλείου, Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις  2810301137

Συναυλία "Στους ψίθυρους του μαντολίνου ..." με τον Χάρη Φασουλά

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 || Ώρα Έναρξης: 21:00
Είσοδος 10€ με ποτό

 

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΗ στην Πλατεία Ελευθερίας για τις 23 και τις 24 Δεκεμβρίου 2023:

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος σε συμπαραγωγή με την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη

Σε συμπαραγωγή με την Παιδική Σκηνή της ταυτισμένης με το ποιοτικό θέατρο Κάρμεν Ρουγγέρη, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσιάζει στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» την θεατρική παράσταση Θησέας και Μινώταυρος, σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σε σκηνοθεσία της ίδιας και της Χριστίνας Κουλουμπή. Το βραβευμένο από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης έργο (2020) παρουσιάζει το οδικό και θαλάσσιο ταξίδι του βασιλόπουλου της Τροιζήνας Θησέα, διάδοχου του θρόνου της Αθήνας, που ξεκινά από την πατρίδα του αρχικά για την Αθήνα και έπειτα για την Κρήτη, όπου και θα αναμετρηθεί με το μεγάλο του άθλο, την εξόντωση του Μινώταυρου. Μια παράσταση για έναν άλλο Ηρακλή, με εντυπωσιακά σκηνικά της Χριστίνας Κουλουμπή, χορογραφίες και φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια και μουσική επένδυση με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Μουσική παράσταση «Πρώτη γιορτή του κόσμου…»

Η a capella μουσική παράσταση «Πρώτη γιορτή του κόσμου…», θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του
Δήμου Ηρακλείου (κάτω από την αίθουσα Ανδρόγεω) την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 18.30 και
είναι ένα έργο βασισμένο στα Ελληνικά κάλαντα, Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία a capella παράσταση διάρκειας περίπου 1 ώρας, η οποία περιλαμβάνει
παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Ελληνισμού, πολυφωνικά
διασκευασμένα. Τα διάφορα κάλαντα ερμηνεύονται α καπέλα από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Anemi, με
παράλληλη απαγγελία σχετικών εορταστικών αφηγημάτων διαφόρων Ελλήνων λογοτεχνών.

 

Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα αποχαιρετούν το 2023 και υποδέχονται το 2024 ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ. Το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς μάλιστα, στην Πλατεία Ελευθερίας, ο νέος χρόνος θα μπει με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου που συνεργάζεται με τον Μέμο Μπεγνή και την Άννα  - Φραντζέσκα Ζανδέ.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE