inner image

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ. Θεατές και θεώμενοι - Μικρή Αναδρομική

Ζωγραφικά έργα του Γιάννη Τσαρούχη, του καλλιτέχνη της Ελλάδας με τη διεθνή αναγνώριση, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη παρουσιάζονται από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, α΄ επίπεδο).

Συναυλία - αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή με το έργο «Φυλάττειν Θερμοπύλας»

Σε μία μόνο παράσταση παρουσιάζεται το ορατόριο Φυλάττειν Θερμοπύλας του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, την Νεανική και Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, την Μικτή Χορωδία του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου και το Φωνητικό Σύνολο «Apollo Voice Ensemble» υπό τη μουσική διεύθυνση του  μαέστρου Γιάννη Πρωτόπαπα.

Βιβλία επί σκηνής: Πίττερ Παν του J.M. Barrie με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη

"Βιβλία πάνω στη Σκηνή" Διαδραστικό Θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ.  Σάββατο 2 Μαρτίου 2024|| Ώρα Έναρξης:  18:00.  Βιβλία επί σκηνής: Πίττερ Παν του J.M. Barrie

Συμφωνική συναυλία με έργα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για μια συναυλία αποκλειστικά με έργα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή.

Εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Εκ γυναικός τα κρείττω…»

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Ισότητας,Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλειας, σας προσκαλούν στις 4 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα Καρέλλη στον β΄ όροφο του κτηρίου Ανδρόγεω, σε Εσπερίδα αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Εκ γυναικός τα κρείττω…»

Παρουσίαση βιβλίου «Παλιές και νέες χώρες» του Ισίδωρου Ζουργού

Το Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω 4) στην παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Παλιές και νέες χώρες».

 

«Μικρές ιστορίες της πόλης» - Σειρά ομιλιών από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάζουν τον κύκλο ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης».

Ο πρώτος κύκλος, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 17 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή των Νίκου Κοπιδάκη, Νίκου Ψιλάκη, Μαρίας Κασωτάκη, Γωγώς Κουγιουμουτζάκη, Γιάννη Ζαϊμάκη και Νίκου Γιγουρτάκη.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ 
Ώρα Έναρξης: 18:30 

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου ΑΡΕΤΟΥΣΑ διοργανώνει εκδήλωση Εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της  Γυναίκας σε σύμπραξη με το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα Θύραθεν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 18:30 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

Μια βραδιά αφιερωμένη στη γυναίκα με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου μέχρι και το Μεξικό. 

 

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Δήμου Ηρακλείου, Ανδρόγεω 4 (Λιοντάρια), Ηράκλειο, 2810301137

Οι Θεατρίνοι παρουσιάζουν την κωμωδία των Dario Fo - Franca Rame ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Οι "Θεατρίνοι" παρουσιάζουν την κωμωδία των Dario Fo - Franca Rame ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ” στις 1-2-3 (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και  8-9-10 (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) Μαρτίου στο Ηράκλειο!

Βράβευση των διακριθέντων μαθητών στους Διαγωνισμούς της ΕΜΕ ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, ΘΑΛΗΣ και ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 7:00 το απόγευμα Στην αίθουσα Καστελλάκη του ΕΒΕΗ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, οδός Κορωναίου 9 στο κέντρο του Ηρακλείου) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Καστελλάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η ετήσια τελετή απονομής των Βραβείων και Επαίνων στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού μας που διακρίθηκαν στους Διαγωνισμούς της ΕΜΕ ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, ΘΑΛΗΣ και ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ για την φετινή χρονιά 2023-24. 
Η φετινή βράβευση  θα περιλαμβάνει  κεντρική ομιλία του συγγραφέα Μαθηματικού κου Τεύκρου Μιχαηλίδη με θέμα:
Στιγμές από την ιστορία των μαθηματικών
Διακρίθηκαν και βραβεύονται 40 συνολικά μαθητές Β Γυμνασίου έως Γ Λυκείου στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Θαλής, Ευκλείδης και Αρχιμήδης και 20 μαθητές στον τοπικό Διαγωνισμό Επιμενίδης για Α Γυμνασίου.
Επισυνάπτονται τα ονόματα των διακριθέντων.
Κορυφαία διάκριση είναι το Αργυρό Μετάλλιο του Γιώργου Καγιαμπάκη στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών "ο Αρχιμήδης"

 

Παρουσίαση του βιβλίου ΕΣΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ του συγγραφέα Λάκη Αργυρού

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 7.30μμ στο χώρο του πολύκεντρου Δήμου Ηρακλείου, το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, οι Εκδόσεις Ευγνώμων και ο συγγραφέας Λάκης Αργυρού σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Εσύ για ΣΕΝΑ”

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Συγγραφέας και οι: Αχιλλέας Γεωργίου, Performer - Director of IslandofMan Academy

 

Λατινοαμερικάνικη μουσική για κιθάρα

Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά σε συνθέτες της Λατινικής Αμερικής, παρουσιάζει σε ρεσιτάλ ο καταξιωμένος κιθαριστής Μανώλης Βροντινός.
Από τον Bραζιλιάνο Χεϊτόρ Βίλλα Λόμπος έως τον Αργεντίνο Άστορ Πιατσόλα και από τον Παραγουανό Αγκουστίν Μπάριος ως τον Βενεζουελάνο Αντόνιο Λαούρο, οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι πάνω σε αγαπημένες μελωδίες και ρυθμούς τάνγκο, μιλόνγκα, βαλς, σάμπα κ.ά., σε μία μοναδική βραδιά που θα προσφέρει ο Κρητικός μουσικός.

Παρουσίαση Βιβλίου «Με θέα την ψυχή μου» της Μαρίας Στυλιανάκη-Μαρινάκη

Οι εκδόσεις 24γράμματα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Στυλιανάκη-Μαρινάκη ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19.00 στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου

Musica lirica, sacra e nuova Συναυλία με χορωδιακά έργα με το Apollo Voice Ensemble

Το φωνητικό σύνολο Apollo Voice Ensemble του μουσικού συλλόγου «Απόλλων» μας ταξιδεύει στον κόσμο του διεθνούς κλασικού χορωδιακού ρεπερτορίου, με έργα θρησκευτικής και κοσμικής μουσικής ποικίλων μουσικών περιόδων.
Σε μια συναυλία χορωδιακής, και όχι μόνο, μουσικής, τα μέλη των Apollo Voice Ensemble θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από σημαντικά χορωδιακά έργα και αγαπημένες μελωδίες από όπερες σπουδαίων συνθετών της Ευρώπης, όπως οι Μότσαρτ, Βέρντι, Ντονιτσέτι, Γκλούκ και άλλων. Θα ακουστούν επίσης έργα Ελλήνων συνθετών, ανάμεσά τους σε Α’ εκτέλεση νέο χορωδιακό έργο του Μάνου Παναγιωτάκη, συντεθειμένο για τους AVE.

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του FRANCO ZEFFIRELLI

Πρεμιέρα την Δευτέρα 11.03.2024 για την έκθεση FRANCO ZEFFIRELLI, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω).

Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπα πόστερ και αφίσες με τα έργα του σκηνοθέτη ενώ την Δευτέρα 11.03.2024 και ώρα 20:00 θα γίνει προβολή της ταινίας Callas Forever (2002), με ελληνικούς υπότιτλους.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Επίτιμο Ιταλικό Προξενείο στο Ηράκλειο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο IMAGO, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΑΖΑΛΙ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 16.03.2024, και θα είναι ανοικτή για το κοινό Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00 & 17:00-20:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

Είσοδος δωρεάν.

«Δημήτριος Κυριακός: Ο αρχιτέκτονας των εμβληματικών νεοκλασικών του Μεγάλου Κάστρου»

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» πραγματοποιεί έκθεση-αφιέρωμα στον σπουδαίο αρχιτέκτονα Δημήτριο Κυριακό, με θέμα «Δημήτριος Κυριακός: Ο αρχιτέκτονας των εμβληματικών νεοκλασικών του Μεγάλου Κάστρου», από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου έως το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.

Συναυλία «Ονειρικές μελωδίες ...» με την Ειρήνη Χαλκιαδάκη και τον Άρη Σφακιανάκη

Συναυλία: «Ονειρικές μελωδίες ...» με την Ειρήνη Χαλκιαδάκη και τον Άρη Σφακιανάκη στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 || Ώρα Έναρξης: 21:00

 

Βιβλία πάνω στη Σκηνή: Διαδραστικό Θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη

Η παιδαγωγός και αφηγήτρια, Ευαγγελία Ορφανουδάκη, επιμελείται και παρουσιάζει αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε παιδικές διασκευές, που ζωντανεύουν με προφορική αφήγηση, πέραν του γραπτού λόγου των συγγραφέων και επιτόπια δραματοποίηση από το κοινό!

Καθαρά Δευτέρα στον Καράβολα!

Ο Δήμος Ηρακλείου και  Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Νομού Ηρακλείου σας προσκαλούν στον Καράβολα για να γιορτάσουμε μαζί τα παραδοσιακά «κούλουμα»!

Το μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη θα μας διασκεδάσει με παραδοσιακά τραγούδια, ενώ θα προσφερθούν δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα προσφορά από τις Σχολές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του νομού μας!

Outta Climate Festival | Heraklion

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απαντά στην κλιματική κρίση μέσα από μια νέα προσέγγιση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus και συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου μαζί με μια σειρά Δήμους και Περιφέρειες.  Το “Outta Climate Festival” φέρνει στο επίκεντρο την κλιματική κρίση, την οδική ασφάλεια, τη νεολαία και τον πολιτισμό.

Με ένα διήμερο πρόγραμμα, σχεδιασμένο για μικρούς και μεγάλους, το Outta Climate Festival στον Δήμο Ηρακλείου περιλαμβάνει πρωινές παρεμβάσεις “asphalt art” έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο), δημόσια διαβούλευση παρουσίασης αποτελεσμάτων της πιλοτικής λειτουργίας των κλειστών χώρων στάθμευσης μικροκινητικότητας (micromobility hubs), και μουσικό φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Εσπερίδα με θέμα: «Προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου - μέλος του Enterprise Europe Network - και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σας  προσκαλούν στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας  σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο» , Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - ώρα 17:00 μ.μ, Αίθουσα Καστελλάκη, Επιμελητήριο Ηρακλείου - Κορωναίου 9, Ηράκλειο

Ο Σταύρος Σταυρακάκης live στο Πολύκεντρο

Ο Σταύρος Σταυρακάκης παρουσιάζει τραγούδια από την πρόσφατη, αλλά και την παλαιότερη δισκογραφία του, σε μια ιδιαίτερη εκδοχή τους με δύο ακουστικές κιθάρες. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών. Μαζί του στη σκηνή θα είναι ο Δημήτρης Νεονάκης.

Συναυλία Back to the Future με τους Σοφία Σάββα και Στέφανο Μαραγκό

Η Σοφία Σάββα και ο Στέφανος Μαραγκός έρχονται στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ για να μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο με την συναυλία «Back to the Future». Με έμφαση την φλόγα των 80s 90s σκοπός τους είναι η αναζωπύρωση της μουσικής φλόγας έστω και του παραμικρού συναισθήματος στην καρδιά κάθε ακροατή και μη.

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, έκθεση με τίτλο ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ …

Μια σπουδαία έκθεση παρουσιάζει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου. Μια έκθεση που κάλλιστα θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως ένα εικαστικό μνημόσυνο φίλων καλλιτεχνών κυρίως προς τον Γιάννη Δημητράκη τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγο καιρό.

Ατομική Έκθεση: Στεφανουδάκη Μαρία «Ακολουθώντας τα ίχνη της»

Η ατομική έκθεση της Μαρίας Στεφανουδάκη με τίτλο «Ακολουθώντας τα ίχνη της» παρουσιάζεται, από την Δευτέρα 26 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αγιογραφίες, Φαγιούμ, τοπία και έργα αφηρημένης τέχνης μας προσκαλούν σε ένα οδοιπορικό στην εγκαυστική τέχνη.

Εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκα στην Αγορά Εργασίας και στο Επιχειρείν»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου- μέλος του Enterprise Europe Network - και  o Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων  Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου σας προσκαλούν στην ειδική εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκα στην Αγορά Εργασίας και στο Επιχειρείν»,  Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, ώρα 19.15, αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Έκθεση Ζωγραφικής Αγγέλας Βορεάδου: «Ιχνογραφίες»

Η Αγγέλα Βορεάδου με την έκθεση αυτή, στο συγκεκριμένο ιστορικό και πολυσήμαντο χώρο, επιτελεί τον νόστο στις ρίζες της ύπαρξής της. Η Αγγέλα Βορεάδου ζωγραφίζει την φύση: βράχια, δέντρα, ρίζες, πέτρες και προ πάντων την θάλασσα, την διαφάνειά της και τα παιχνίδια του φωτός στην επιφάνεια και στον βυθό της.

1η Μαθητική Έκθεση Εργαστηριακών Κέντρων Ηρακλείου «Δημιουργούμε μαθαίνοντας»

Το 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνουν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 την 1η Μαθητική Έκθεση Εργαστηριακών Κέντρων Ηρακλείου: “Δημιουργούμε μαθαίνοντας”. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με ωράριο 9:00 – 14:00. Μαθητές/τριες από κάθε ειδικότητα των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) Ηρακλείου, καθώς και μαθητευόμενοι/ες των Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Ηρακλείου θα επιδείξουν και θα επεξηγήσουν τα έργα που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες ομιλίες και εργαστήρια.

«Ας γυρίσουμε στο μηδέν» - Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και οι συνεργάτες του τιμούμε φέτος, για πρώτη φορά, την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων, International Day of Zero Waste, και σας προσκαλούμε να έρθετε στη δράση που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για την ημέρα αυτή!

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στις 11 π.μ., σας περιμένουμε να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα κυνήγι θησαυρού που θα κάνουμε παρέα με τον φίλο μας τον Ασημόγλαρο! Λιχουδιές και σκουπίδια μπλέκονται! Αλλά τελικά πόσο σκουπίδια είναι τα σκουπίδια μας; Μήπως μπορούμε να μειώσουμε, να επαναχρησιμοποιήσουμε ή να ανακυκλώσουμε μέρος ή και όλα μας τα σκουπίδια;

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE