inner image

Εορταστικές Εκδηλώσεις Χριστούγεννα 2022

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, υποδέχεται τον Δεκέμβριο με πλούσιες πολιτιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Η σκήνη του ιστορικού χώρου θα φιλοξενήσει οκτώ εκδηλώσεις με σημαντικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα προσφέρει νότες χαράς και αισιοδοξίας!

«Κλακέτα ξεκινάμε» - Κινηματογραφικά τραγούδια και άλλα

Μια εξαίρετη καλλιτεχνική παρέα ανοίγει το εορταστικό πρόγραμμα του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:00

Η μουσική παράσταση «Κλακέτα ξεκινάμε» με τους Γιάννη Παξιμαδάκη Φωτεινή Βουτυρά, Γιώργο Κοντογιάννη και Νίκο Σταματάκη περιλαμβάνει γνωστά κινηματογραφικά άλλα αγαπημένα τραγούδια! 

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε!

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ-συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions, «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τη Long Run Productions, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Καραγιάννη: «Δικαίωμα στον Παράδεισο»

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, το Ινστιτούτο Νευρογλωσσολογικού προγραμματισμού (NLP in Crete) & οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Καραγιάννη: «Δικαίωμα στον Παράδεισο»!

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 6:30΄ το απόγευμα στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο)

Γιάννης Μαρκόπουλος - Η Λειτουργία του Ορφέα

Το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο Η Λειτουργία του Ορφέα, που συνέθεσε ο κορυφαίος έλληνας συνθέτης με καταγωγή από το Ηράκλειο Γιάννης Μαρκόπουλος, έρχεται για δύο παραστάσεις στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Ραφαήλ Πυλαρινού.

Ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και στοχεύει στην προβολή και αναβάθμιση δράσεων συμπερίληψης σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα θέματα αναπηρίας, καθώς και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και τα σωματεία και μέλη ΑμεΑ.

Διήμερο συνέδριο του ΜΕΤΗ για το εικαστικό παρελθόν της Κρήτης.

Το ΜΕΤΗ διοργανώνει διήμερο συνέδριο για το εικαστικό παρελθόν της Κρήτης.


Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Εκφράσεις του Μικρασιατικού Πολιτισμού»

Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο "Εκφράσεις του Μικρασιατικού Πολιτισμού" που συνδιοργανώνει η Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής με την Περιφέρεια Κρήτης και θα γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο, ώρα: 10:30.

Εκδήλωση με θέμα: «Εθελοντισμός: Από τη σκέψη στην πράξη»

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Δέσποινα Ι. Συγγελάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:«Εθελοντισμός: Από τη σκέψη στην πράξη» Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και υποστηρίζουμε τη δράση του Make-A-Wish (Κάνε–Μια–Ευχή–Ελλάδος)

Διαδικτυακές πρεμιέρες στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Ένας γιορτινός μήνας με οκτώ νέες διαδικτυακές πρεμιέρες έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Οι έξι ζώνες θέασης θα φιλοξενήσουν νέες παραγωγές, τις όποιες θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν, είτε κατά την διάρκεια της πρεμιέρας τους, είτε on demand, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις παράγωγες του καναλιού!   

Ραντεβού λοιπόν στις οθόνες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 20:00 αλλά και καθημερινά με όλες τις παραγωγές του Heraklion Arts and Culture on demand!

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών του Νοεμβρίου: 

Παρουσίαση των βιβλίων του Γιάννη Παπαδάκη «Απόσταγμα φωτός» και «Με απλωτές ελληνότροπες»

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Θερμαϊκός, διοργανώνουν διπλή παρουσίαση βιβλίων του Γιάννη Παπαδάκη στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο (Πανδάρεω 61, Ηράκλειο Κρήτης).

Έκθεση ζωγραφικής του Χάρη Βαϊλάκη

Μια ιδιαίτερη ατομική έκθεσης ζωγραφικής του Χάρη Βαϊλάκη, θα φιλοξενηθεί  στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από την Παρασκευή 9 ως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Event ονομασίας εξωπλανήτη Name Exoworlds 2022

Με αφορμή τον διαγωνισμό Name Exoworlds 2022 (https://www.nameexoworlds.iau.org/2022edition) σας προσκαλούμε στο event ονομασίας εξωπλανήτη της ομάδας μας!
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 5μμ
Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Αμφιθέατρο Στέφανος Τραχανάς
Είσοδος ελεύθερη

 

2023: Να είμαι ή να μην είμαι Ηθοποιός. Μια ανοιχτή συνάντηση με αφορμή την ίδρυση της Μεσογειακή Σχολής Δραματικής Τέχνης στην Κρήτη από το Triptyco

2023: Να είμαι ή να μην είμαι Ηθοποιός. Μια ανοιχτή συνάντηση με αφορμή την ίδρυση της Μεσογειακή Σχολής Δραματικής Τέχνης στην Κρήτη από το Triptyco. Θέλουμε να συναντηθούμε με ανθρώπους από όλα τα τοπία, ανεξαιρέτως ηλικίας, για να μοιραστούμε τα ερωτήματα μας.

Εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» επιστρέφει γιορτινό στην Πλατεία Ελευθερίας από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 ως το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Οι εκδηλώσεις στη σκηνή, οι δραστηριότητες στους οικίσκους μας και στους οικίσκους του Ι.Τ.Ε. και το παιχνίδι Carussel (ωράριο λειτουργίας: 11.00-15.00 και 17.00-21.00) προσφέρονται απολύτως δωρεάν για τους πολίτες. Οι εργαζόμενοι του Χ. Κάστρου θα είναι διαθέσιμοι κάθε στιγμή για να σας δώσουν πληροφορίες και να σας βοηθήσουν με ευγενικά για κάθε πιθανή ανάγκη κατά την επίσκεψή σας, κατά το ωράριο λειτουργίας της διοργάνωσης: 11.00-21.30. Θα παρευρίσκονται καθημερινά επίσης εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Π.Τ. Ηρακλείου για την υγειονομική κάλυψη του χώρου.

Στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο 2022» παράλληλα θα λειτουργεί και υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, με προτάσεις γεμάτες έμπνευση για τα δώρα που όλοι θέλουμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας αυτές τις μέρες και ιδιωτικά παιχνίδια τύπου λούνα παρκ!

Παρουσίαση βιβλίου του Μιχαήλ Πασχάλη «Γύρω από τη γένεση της Κρητικής Λογοτεχνίας της Ακμής. Ο ρόλος των τοπικών Ακαδημιών»

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σας προσκαλούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 12:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 27, Ηράκλειο) στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχαήλ Πασχάλη Γύρω από τη γένεση της Κρητικής Λογοτεχνίας της ΑκμήςΟ ρόλος των τοπικών Ακαδημιών από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (2022).

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Χριστουγεννιάτικη Παράσταση «Οι Καλικάντζαροι στην νήσο της Ανακύκλωσης» της Νινας Δραγώνα

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και μαζί μ αυτά κι οι καλικάντζαροι ανέβηκαν στη γη έτοιμοι για σκανταλιές, μπερδέματα και πολύ γέλιο. Φέτος στη διαδρομή τους για τον κόσμο μας συνάντησαν κουραμπιέδες , μελομακάρονα και κάποια σκουπιδο-εμποδια και αποφάσισαν να βρουν ευφάνταστους τρόπους να τα εξαφανίσουν . Βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα , Ανακύκλωση . Μια διαδραστική, διασκεδαστική ,περιβαλλοντική παράσταση για την αγάπη για τη φύση και τις σκανταλιές .

Παρουσίαση του βιλβίου του Γ.Γιουκάκη «Ονείρου Στράτα, οδός Πιερ-Λεοστίκ Πετράκη»

Παρουσίαση του βιλβίου του Γ.Γιουκάκη «Ονείρου Στράτα, οδός Πιερ-Λεοστίκ Πετράκη» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Βιβλία πάνω στη Σκηνή - Διαδραστικό Θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας με την Ευαγγελία Ορφανουδάκη

Η παιδαγωγός και αφηγήτρια, Ευαγγελία Ορφανουδάκη, καλεί μικρούς και μεγάλους, μία φορά το μήνα, σε μία παράσταση όπου πρωταγωνιστούν βιβλία - αριστουργήματα και γιατί όχι και εσείς! Εμείς - όποιος θέλει δηλαδή! Το θεατρικό αναλόγιο δίνει τη θέση του στην επιτόπια δραματοποίηση και στα παιχνίδια ρόλων. Ίσως στο κουκλοθέατρο, το χορό και σίγουρα στο τραγούδι! Γνωρίζουμε σπουδαίους συγγραφείς και το έργο τους σε μία παράσταση - παιχνίδι!

Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μίμη Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα φώτα»

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μίμη Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα φώτα»

Συνέντευξη Τύπου για τα καθημερινά προβλήματα Ποιότητας Ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου

Οι παρακάτω συλλογικότητες ενεργών πολιτών Ηρακλείου Κρήτης οργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 5.00 μμ, στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, οδός Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα : <<Καθημερινά Προβλήματα Ποιότητας Ζωής των Κατοίκων Ηρακλείου>>

Συναυλία με τους Κωστή Αβυσσινό και Βαγγέλη Βαρδάκη

Ο Βαγγέλης Βαρδάκης συναντά τον Κωστή Αβυσσινό σε μια μοναδική συναυλία στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ που θα μας σε ήχους και χρώματα της μουσικής μας παράδοσης!

Eκδήλωση με θέμα «Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Ο Δήμος Ηρακλείου, ο Διευθυντής και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του 49ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Τα Ενετικά Τείχη μέσα από τα μάτια των παιδιών», όπου οι μαθητές της ΣΤ` Τάξης παρουσιάζουν την εργασία και τα εικαστικά έργα τους. Η δράση εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Διήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο «Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα»

Μέρος των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα» θα παρουσιαστούν στο διήμερο Συμπόσιο που οργανώνει η ΕΚΙΜ στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή μελών της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος και προσκεκλημένων ερευνητών που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της παρουσίας των προσφύγων στη Κρήτη.

Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας - αποκλειστικά για την εκπαιδευτική κοινότητα και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4) αποκλειστικά για την εκπαιδευτική κοινότητα και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρουσίαση του Χριστουγεννιάτικου βιβλίου της Ελένης Μπετεινάκη «Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού!»

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4) η πρώτη επίσημη παρουσίαση στο Ηράκλειο του Χριστουγεννιάτικου βιβλίου: Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού !

Παιδική Παράσταση Αφήγησης «Ανεράιδες και Στοιχειά» στο Heraklion Arts and Culture

Η Παιδική Παράσταση Αφήγησης "Ανεράιδες και Στοιχειά" παρουσιάζεται σήμερα στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Η παράσταση αφήγησης «Ανεράιδες και Στοιχειά» που αποτελεί μια σύνθεση από λαϊκές παραδόσεις, παραμύθια, θρύλους και παραλογές θα κάνει πρεμιέρα, απόψε, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:00, ενώ αμέσως μετά θα μείνει διαθέσιμη on demand στη Ζώνη θέασης «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», στον παρακάτω σύνδεσμο  https://youtu.be/ho15IAKivHM

Παρουσίαση του βιβλίου «Φωταγωγός»

Το βιβλίο του «ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ», με βιωματικά στοιχεία του συγγραφέα από την Κρήτη, θα παρουσιάσει ο Κώστας Παππής, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00.

Θέατρο Σκιών   «Ο Καραγκιόζης προφήτης»  από την ομάδα «Εκτός των τειχών»

Η Ομάδα Εκτός των Τειχών και ο Χρήστος Συρμακέζης παρουσιάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Προφήτης»!

Μελωδίες με άρωμα Γαλλίας, από το χθες στο σήμερα ... Συναυλία με την Μαριέλλα Βιτώρου και τον Γιάννη Κιαγιαδάκη 

Γλυκές μελωδίες γαλλικού bistrot από την Μαριέλλα Βιτώρου στο τραγούδι και τον Γιάννη Κιαγιαδάκη στο πιάνο ζεσταίνουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και μας μεταφέρουν στην Γαλλία του χθες και του σήμερα.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE