11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, υποδέχεται τον Δεκέμβριο με πλούσιες πολιτιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους!
Η σκήνη του ιστορικού χώρου θα φιλοξενήσει οκτώ εκδηλώσεις με σημαντικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα προσφέρει νότες χαράς και αισιοδοξίας!
Το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο Η Λειτουργία του Ορφέα, που συνέθεσε ο κορυφαίος έλληνας συνθέτης με καταγωγή από το Ηράκλειο Γιάννης Μαρκόπουλος, έρχεται για δύο παραστάσεις στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Ραφαήλ Πυλαρινού.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και στοχεύει στην προβολή και αναβάθμιση δράσεων συμπερίληψης σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα θέματα αναπηρίας, καθώς και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και τα σωματεία και μέλη ΑμεΑ.
Το ΜΕΤΗ διοργανώνει διήμερο συνέδριο για το εικαστικό παρελθόν της Κρήτης.