inner image

Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης: από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

17-01-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Τσικουδιά Κρήτης: από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση». Έναρξη: 23/01/2023

 

‘Ένα νέο σεμινάριο σχετικά με τη τσικουδιά Κρήτης, από την από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση, διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Οινολόγους, οινοποιούς.
  • Παραγωγούς οίνου και αποσταγμάτων για ιδία κατανάλωση.
  • Διήμερους αποσταγματοποιούς (καζανάριδες).
  • Ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων – ξενοδοχείων που πωλούν αλκοολούχα ποτά, είτε συσκευασμένα, είτε για άμεση κατανάλωση.
  • Ιδιοκτήτες και προσωπικό ποτοποιίας.
  • Bartenders κ.α.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Κρητικό απόσταγμα, από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωσή του μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία του, τη νομοθεσία και τον σωστό τρόπο παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης.

 

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκομίσουν γνώσεις για:

  • την παραγωγή αποστάγματος,
  • τη δημιουργία ηδύποτων και μπράντι,
  • τη νομοθεσία τους και
  • τους τρόπους κατανάλωσης.

Με τις παραπάνω γνώσεις οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν το Κρητικό απόσταγμα και θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τους κατάλληλους τρόπους  για την πιο ορθή παραγωγή του προϊόντος,  την καλύτερη προώθησή του, αλλά και τη μεγαλύτερη οικονομική ωφέλεια από την πώλησή του.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Ιστορία (η ιστορία του αποστάγματος στην Ελλάδα και πληροφορίες για την απόσταξη ανά τον κόσμο),
  • Νομοθεσία στην Ελλάδα. (νομοθεσία του αποστάγματος στην Ελλάδα για την παραγωγή, την εμπορία και την κατανάλωση),
  • Σωστή Αποθήκευση - Συσκευασία,
  • Πρώτες ύλες. (ανάλυση για τις σωστές πρώτες ύλες),
  • Διαδικασία απόσταξης. (ανάλυση για την διαδικασία απόσταξης),
  • Κατηγορίες Αλκοολούχων ποτών με πρόσθετα αρώματα και παλαίωση,
  • Τρόποι κατανάλωσης (Ποτό, κοκτέιλ, drink pairing, μαγειρική και ζαχαροπλαστική),
  • Γευσιγνωσία.

Διάρκεια: 12 διδακτικές ώρες: 18:00-19:30,  (2 διδακτικές 90’ , 19:45-20:30, 1 διδακτική 45’ )

  • Δευτέρα 23/01/23 18:00-20:30
  • Τετάρτη 25/01/23 18:00-20:30
  • Δευτέρα 30/01/23 18:00-20:30
  • Τετάρτη 01/02/23 18:00-20:30

Κόστος: 100€* ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:

Ο Γιώργος Νικηφόρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης σε Συμβουλευτικό - Φοροτεχνικό γραφείο. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα, αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.

Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου – Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302735 & 302730,info@katartisi.gr από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

 

 

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE