inner image

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηράκλειου στο Greek Tourism B2B Workshop στη Βαρσοβία

Ένα ακόμη βήμα για την εδραίωση του Ηρακλείου ως κύριου προορισμού για Πολωνούς επισκέπτες σημειώθηκε, με τη συμβολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρσοβία.

Πέντε τουριστικές επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, συμμετείχαν στο «Greek Tourism B2B Workshop» που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνική πρωτεύουσα στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2023, στη διάρκεια του οποίου υπήρξαν σημαντικές συμφωνίες για τη νέα τουριστική περίοδο.

Διακοπή δειγματοληψιών (rapid tests) στην πλατεία Ελευθερίας

Η Ομάδα Διοικητικής Υποστήριξης Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) Ειδικού Σκοπού Ε.Ο.Δ.Υ. Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι λόγω εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας, από την Τρίτη 19/12/2023 και μέχρι νεοτέρας δεν θα υπάρχει δειγματοληψία εκεί. Θα υπάρχει δειγματοληψία στην 7η ΥΠΕ στον Εσταυρωμένο μέχρι τις 19:30.

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Μέσα από τα εκθέματα της εθνογραφικής συλλογής του Μουσείου, κάνουμε ένα ταξίδι σε γιορτές και έθιμα της Κρήτης και εξερευνούμε τη σχέση τους με τον κόσμο μας σήμερα. Οι Cretan Winds (Μαρία Λούκα – Γιώργος Ζαχαριουδάκης) μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα για να ακούσουμε και να μάθουμε τα Κάλαντα και τα γιορτινά έθιμα της κάθε περιοχής. Σε μια διαδραστική μουσική παράσταση, με εθιμικές και γιορτινές μουσικές από διάφορες περιοχές της χώρας, ανακαλύπτουμε τα παραδοσιακά όργανα, την κατασκευή και τη χρήση τους.

Ενημερώση της Κ.Ομ.Υ. Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την δειγματοληψία την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην πλ.Ελευθερίας

Η Ομάδα Διοικητικής Υποστήριξης Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) Ειδικού Σκοπού Ε.Ο.Δ.Υ. Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι την Κυριακή 17/12/2023 δεν θα πραγματοποιηθεί η δειγματοληψία στην 7η ΥΠΕ αλλά μόνο στην πλατεία Ελευθερίας λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος

Γιορτές à la οικογενειακά! στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Δημιουργήστε πρωτότυπες αναμνήσεις συνδυάζοντας τις χριστουγεννιάτικες γιορτές με μια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ξεκινώντας μια καινούρια οικογενειακή παράδοση! Πάρτε μέρος, οικογενειακώς, στις εκδηλώσεις μας!

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός ατόμου του Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α. Διαχείρισης Περιβάλλοντος Δήμων Ν.Καζαντζάκη - Αρχανών - Τεμένους

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – Φο.Δ.Σ.Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΩΝ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ – ΑΡΧΑΝΩΝ – ΤΕΜΕΝΟΥΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Σύνδεσμο Φο.Δ.Σ.Α. Διαχείρισης Περιβάλλοντος Δήμων Ν. Καζαντζάκη – Αρχανών - Τεμένους, που εδρεύει στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

 

Σεμινάριο για την Εμβολιαστική κάλυψη Προσωπικού Υγειονομικών Μονάδων από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

«Εμβολιαστική κάλυψη Προσωπικού Υγειονομικών Μονάδων: Προβληματισμοί, βιοηθικά διλήμματα και βέλτιστες πρακτικές», ήταν το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης / Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Εξειδικευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα έκδοσης πιστοποιητικών καταγωγής & θεώρησης εξαγωγικών εγγράφων από το Επιμελητήριο

Διαδικτυακό σεμινάριο, για την παρουσίαση της εφαρμογής που επιτρέπει την απόλυτα ηλεκτρονική υποβολή και διεκπεραίωση αιτημάτων πιστοποιητικών καταγωγής και θεώρησης εξαγωγικών εγγράφων, διοργάνωσε το Τμήμα Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματοβιοτεχνικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Υποβολή υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) Ιατρούς Συνεργάτες των παρακάτω ειδικοτήτων για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ:

 • ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
 • ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ για ΤΕΠ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ
 • ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι συνεργάτες καλούνται να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους για σύναψη συνεργασίας με την Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.-Γ.Ν.Θ. σε κλειστό φάκελο στο χρονικό διάστημα από 05/12/2023 έως και 12/12/2023, ώρα 14.00 ως εξής:

α) να την αποστείλουν ταχυδρομικά με Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ή

β) να την αποστείλουν μέσω ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών ή

γ) να την υποβάλλουν αυτοπροσώπως, καθημερινά 08.00 – 14.00, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, Καρτεράδος, Θήρα, τ.κ. 84700, Υπόψη Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ:


Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του τομέα υγείας ξεκινάει ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης 'Ζαχαρίας κ. Μπαντουβάς' Cretan Palliative Care

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του τομέα υγείας ξεκινάει ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης "Ζαχαρίας κ. Μπαντουβάς" Cretan Palliative Care, σε μία προσπάθεια να γίνει ευρύτερα γνωστό το εθελοντικό έργο που προσφέρει σε ανθρώπους με ανίατες  ασθένειες και τις οικογένειές τους.

5 Δεκεμβρίου 2023. Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (OHE) καθιέρωσε από το 1985 τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντή (International Volunteer Day), την 5η Δεκεμβρίου κάθε έτους, προκειμένου να ορισθεί διεθνώς μία ημέρα ως επίκεντρο που θα εξάρει τη δύναμη και την δυναμική του εθελοντισμού.

Προκήρυξη για απόδοση θέσεων υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα

Προκήρυξη-Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόδοση θέσεων με συμπλήρωση ημερών δραστηριοποίησης υφιστάμενων αδειούχων επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών που δραστηριοποιούνται λιγότερο από 6 μέρες την εβδομάδα σε λαϊκές αγορές των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με αρ. 14 παρ.1 δ Ν. 4849/2021 .

Σεμινάριο «Επιθεώρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Όλες τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική επιθεώρηση (αρχικό έλεγχο ή επανέλεγχο, έκδοση ΥΔΕ) ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, προσφέρει το σεμινάριο που υλοποιεί εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο. Επιστολή Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Την άμεση  αναθεώρηση και τροποποίηση διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έθεσε προς διαβούλευση η Κυβέρνηση, ζητάει, με  επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑ και Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα ακόμη βήμα για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την επιχειρηματική δραστηριότητα επιχειρούν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και το Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης με το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν  ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης την Τετάρτη 22/11/23 στην Αθήνα.

Ενημερωτική Ανοικτή Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Erasmus+ 'Remote_WorkEU' στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου πραγματοποίησαν μια ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τον τίτλο "Remote_WorkEU". Η εκδήλωση, που προσέλκυσε ευρύ κοινό, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την ευρωπαϊκή ένωση, με αριθμό έργου 2021-1-AT01-KA220-ADU-000033503.

Ορκίστηκαν οι νέοι Πραγματογνώμονες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου

21-11-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ορκωμοσία  στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου

Ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ορκίστηκαν  οι νέοι Πραγματογνώμονες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Πρόκειται για επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι οποίοι γνωμοδοτούν σε περιπτώσεις διενέξεων ή αμφισβητήσεων για ζημιές και κακοτεχνίες, σχετικές με τον  επαγγελματικό τους κλάδο.

Οι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιούνται οι  νέοι πραγματογνώμονες και μπορούν σύμφωνα με τον νόμο να γνωμοδοτήσουν, είναι οι εξής:

Βαφείς αυτοκινήτων, Φανοποιοί αυτοκινήτων, Επισκευαστές αυτοκινήτων,  Ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, Ελαστικά-Βουλκανιζατέρ, Εμπόριο-Επισκευή Γεωργικών Μηχανημάτων & εργαλείων, Επιπλοξυλουργοί, Υδραυλικοί, Συστήματα συναγερμού, Αρτοποιοί, Οικοδομικά υλικά, Κρεοπώλες, Κοσμήματα, Ενδύματα, Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, Γεωργικά εφόδια, Σούπερ Μάρκετ, Ψιλικά, Είδη περιπτέρου, Παλαιοπωλεία, Εκτιμήσεις, Μονώσεις-κτιριακά, Ηλεκτρολόγοι εγκαταστάστες, Μεταλλικές κατασκευές και  Μεσίτες ακινήτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματοβιοτεχνικών Θεμάτων: email: empbmx@ebeh.gr, τηλ. 2810247033 (Μαρία Πετράκη), 2810247020 (Αφροδίτη Γορανωνάκη), 2810.247021 (Δέσποινα Αγριμανάκη).

 

Σεμινάρια με θέμα «Η Διαδικασία της μάθησης στο πανεπιστήμιο, η προσωπική εξέλιξη και η επίδοση» στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο προγραμματίζει δύο σεμινάρια διάρκειας 30 ωρών με θέμα «Η Διαδικασία της μάθησης στο πανεπιστήμιο, η προσωπική εξέλιξη και η επίδοση» στις 15 και στις 16 Νοεμβρίου 2023. Στα σεμινάρια αυτά οι φοιτητές θα έρχονται σε επαφή με τις επικρατούσες μεθοδολογίες μάθησης και θα καλύπτονται θέματα όπως:


● Ετοιμότητα για μάθηση
● Στόχοι μάθησης
● Δομή και αλληλουχία δραστηριοτήτων για την επίτευξη στόχων
● Χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων
● Λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό πόρων για κάθε στόχο
● Λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες βαθμολόγησης
● Ανατροφοδότηση και αξιολόγηση καθώς ολοκληρώνεται κάθε στόχος
● Συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία
● Συγγραφή Εργασίας
● Προσέγγισή στη μελέτη (επιφανειακή, βαθιά, στρατηγική) - Εύρεση πόρων μάθησης
● Αξιολόγηση της μάθησης
● Ρόλοι και δικαιώματα στην εκπαιδευτική διαδικασία
● Στρατηγικές συγγραφής εργασίας
● Λειτουργίες του σχετίζεσθαι

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Ενθαρρύνουμε την πρόληψη, βελτιώνουμε την υγεία μας

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 από τις 9.00- 12.00 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια Κρήτης θα παρέχετε σχετική ενημέρωση, συμβουλευτική και καθοδήγηση του κοινού και διανομή έντυπου υλικού με σκοπό την επαύξηση των γνώσεων σχετικά με τον διαβήτη.

Ενημερωτική εκδήλωση στο H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με  την εταιρεία Grant Thornton, οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainability) και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, επερχόμενο νομοθετικό πλαίσιο για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 14 (3ος όροφος) στις  13 Νοεμβρίου, στις 18.30.

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση (Formazione professionale pizzaiolo)

Σχολή  Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας δημιούργησαν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Η Σχολή απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ως πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών εξωτερικών συνεργατών Α.Π.Υ με την Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε για το ΓΝ Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ Ιατρούς Συνεργάτες των παρακάτω ειδικοτήτων για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ, με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου να υποστηρίξουν την παροχή των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ.

Προκήρυξη 4Κ/2023 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση εβδομήντα επτά (77) θέσεων μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ΠE, ΤE, ΔE και ΥΕ σε φορείς του δημοσίου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
(Αριθμός 4Κ/2023)

Πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα επτά (77) θέσεων μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ ΑΕ), στο Υπουργείο Εσωτερικών (τ. Εσωτερικών, τ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΕΚΔΔΑ), στον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων(πρώην Εθνικός Οργανι
σμός Μεταμοσχεύσεων) (ΕΟΜ), στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), στην Ακαδημία Αθηνών, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στη Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμ
φίκλειας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας και Μουσείο της Ελληνικής Σχολής Δημητσάνας Ιστορικό Αρχείο Γορτυνίας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας», στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μουσείο Ληξουρίου Ιακωβάτων, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στην Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και στην Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σύμ-
φωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 08:00 - 28 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Μουσική και θετική επίδραση στη νόσο Alzheimer»

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική αποδείχθηκε η εκδήλωση με θέμα «Μουσική και θετική επίδραση στη νόσο Alzheimer» το απόγευμα της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Με κεντρικές  ομιλήτριες την κα. Ιωάννα Αμερίδου Νευρολόγο, MD, PhD  και την κα Ελένη Πρινιωτάκη Κοινωνική Λειτουργό,  επιστημονικά Υπεύθυνη στην Μ.Φ.Η «Ηλιαχτίδα» οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σοβαρό αυτό θέμα υγείας, καθώς και  για την επίδραση της μουσικής στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

«Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» - Νέα εμπλουτισμένα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και την Παιδεία στα Μέσα

O κύκλος μαθημάτων «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» που προσφέρονται από το ΙΤΕ και παρέχουν στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης, εμπλουτίστηκε και ανανεώθηκε, με την υποστήριξη της Google.org μέσω του οργανισμού School with Class Foundation που ηγείται της υλοποίηση του «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και ενισχύθηκε με νέο εκπαιδευτικό υλικό για πολύ μικρά παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού. Το εγχειρίδιο μεταφράστηκε και στα Φαρσί σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε μαθητές πρόσφυγες/μετανάστες. Το πρόγραμμα υλοποιείται, χωρίς χρέωση, από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και υποστηρίζεται από τη Google.org. ενώ συγκαταλέγεται στα προτεινόμενα Προγράμματα & Εφαρμογές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων 21+ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Για την παρακολούθηση κάθε διαφορετικού σεμιναρίου παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς.

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά. Δράσεις σε όλη την Κρήτη από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, ολοκληρώθηκαν χθες 31.10.2023 οι παράλληλες δράσεις ενημέρωσης σε κάθε γωνιά της Κρήτης, που διοργανώθηκαν από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Επαγγελματίες υγείας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και των νοσοκομείων της Κρήτης ενημέρωναν τον πληθυσμό, που επισκεπτόταν κατά τις πρωινές ώρες τις δομές υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, σε θέματα πρόληψης και το Εθνικό πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, απαντώντας σε ερωτήσεις και παρέχοντας έντυπο σχετικό υλικό.

Ο Πρέσβης της Αργεντινής στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Πρόσκληση για την οργάνωση συναντήσεων μεταξύ επιχειρήσεων του Ηρακλείου και της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες απηύθυνε ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Luis Alferdo Azpiazu ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη.

«Επιτραπ -αίζομε;» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε πρωτότυπα και μοναδικά επιτραπέζια παιχνίδια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ώρες 11:00- 15:00!

Τα παιχνίδια του μουσείου είναι ειδικά σχεδιασμένα από το επιστημονικό του προσωπικό και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται συγκεντρωμένα στο κοινό!
Ελάτε για οικογενειακές ανακαλύψεις και παιχνίδι με θεματικές που ξεφεύγουν των συνηθισμένων! Οι παρακάτω τίτλοι θα σας πείσουν!

Ταυτόχρονες δράσεις ενημέρωσης από τις Υγειονομικές Περιφέρειες στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Η ηλικιακή ομάδα 50-69 είναι η πιο κρίσιμη αφού εκεί εμφανίζονται οι περισσότερες νέες διαγνώσεις (32,7%). Οι γυναίκες που προλαμβάνουν να διαγνωστούν έγκαιρα σε πρώιμο στάδιο καρκίνου του μαστού έχουν πιθανότητα επιβίωσης στην πενταετία μετά την διάγνωση τους που φτάνει το 96%, σε αντιδιαστολή με τις γυναίκες των οποίων η διάγνωση γίνεται σε μεταγενέστερο στάδιο εκδήλωσης του καρκίνου και έχουν πιθανότητα επιβίωσης μόνο 38%.

Τηλεοπτικό & ραδιοφωνικό μήνυμα για πρόληψη από πλημμύρες


Το τηλεοπτικό μήνυμα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ (https://youtu.be/wd_IVdiZDQk?si=DtLaEwpdhJ6nehpW) με υπότιτλους και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, διάρκειας 45 δευτ. και το ομότιτλο ραδιοφωνικό μήνυμα διάρκειας 59 δευτ. της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για προληπτικές ενέργειες και οδηγίες προστασίας από τις πλημμύρες θα τα βρείτε στο κανάλι YOUTUBE με το όνομα του υπουργείου και στην ιστοσελίδα https://civilprotection.gov.gr/

Περισσότερο ενημερωτικό υλικό, βίντεο και κάρτες για προστασία, υπάρχει αναρτημένο στα social media ακολούθως:

FACEBOOK: @CivilProtectionGreece
TWITTER: @GSCP_GR
INSTAGRAM: civilprotectiongreece

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2023 «Ενθαρρύνοντας τον Μητρικό Θηλασμό ΜΑΙΑγάπη»

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού -World Breastfeeding Week (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA), έχει καθιερωθεί να εορτάζεται από το 1996 στην Ελλάδα, κάθε χρόνο 1-7 Νοεμβρίου. Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι:«ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς».

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών εξωτερικών συνεργατών Α.Π.Υ με την Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε για το ΓΝ Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ Ιατρούς Συνεργάτες των παρακάτω ειδικοτήτων για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ, με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου να υποστηρίξουν την παροχή των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ.

Παράδοση 4 νέων ασθενοφόρων σε Κέντρα Υγείας

Πρόκειται για την παράδοση - παραλαβή των τελευταίων υπερσύγχρονων εξοπλισμένων οχημάτων από την προμήθεια δεκατεσσάρων (14) Ασθενοφόρων μέσω Προγράμματος ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete

Greek Tourism B2B Workshop 2023 στη Βαρσοβία

Ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις - μέλη του που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στα «Greek Tourism B2B Workshop» τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Βαρσοβία, 13-14 Δεκεμβρίου 2023

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη για τον θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη

25 -10-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη για τον θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη

 

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του διακεκριμένου πρώην πρύτανη, καθηγητή, ευρωβουλευτή και συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη.

Με το έργο του τίμησε την επιστήμη και πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ενέπνευσε νέους επιστήμονες και εμφύσησε στους αναγνώστες του την αγάπη του για τη Φυσική και τη διερεύνηση του Σύμπαντος.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και σε όσους αξιώθηκαν να γνωρίσουν από κοντά την εμβληματική αυτή προσωπικότητα.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

Voucher ανέργων για ηλικίες 18+. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Χρηματοδοτούμενα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και  επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και καλεί άνεργους άνω των 18 ετών να δηλώσουν συμμετοχή.

Ορκωμοσία Πραγματογνωμόνων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

25 -10-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ορκωμοσία Πραγματογνωμόνων

 Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τους πραγματογνώμονες – μέλη του, που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα, ότι θα πρέπει να ορκιστούν εκ νέου για να έχει ισχύ η ιδιότητά τους τα επόμενα δύο έτη (2024 & 2025).

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραστούν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου κατά τη δικάσιμο της 17-11-2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00, στην αίθουσα του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, Α΄ όροφος, προκειμένου να ορκιστούν.

Η ορκωμοσία είναι υποχρεωτική  για όλους τους πραγματογνώμονες, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν επιπλέον πληροφορίες επικοινωνώντας με το Τμήμα Εμποροβιομηχανικών και Επαγγελματοβιοτεχνικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τηλ: 2810 247033 / 247020 / 247021, email:empbmx@ebeh.gr.

Σεμινάριο «Airbnb – Πλήρης Οδηγός» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Όλες τις γνώσεις για τη διαχείριση ακινήτων μέσα στην πλατφόρμα Airbnb και κατ΄ επέκταση σε άλλα συστήματα διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων, παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Τρία silver βραβεία για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στα Healthcare Business Awards 2023

Τρία silver βραβεία για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στα Healthcare Business Awards 2023 και στους τομείς:

Η ημερίδα του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια στο σύγχρονο κρεοπωλείο»

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.

Θέμα της ημερίδας ήταν η «Υγιεινή και Ασφάλεια στο σύγχρονο κρεοπωλείο» και περιέλαβε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νομοθεσία που πρέπει να διέπει τη λειτουργία του κρεοπωλείου στις μέρες μας, ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών. 

Εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με αφορμή τον μήνα Πρόληψης και την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Χανίων), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Παγκρήτιας Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Παγκρήτιας Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηράκλειο 16 και 17 Οκτωβρίου 2023. Η διήμερη συνάντηση με την άρτια οργανωτική και επιστημονική διοργάνωση, περιελάβανε πολλές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και διαλέξεις, που συνέβαλλαν σημαντικά στην προώθηση της γνώσης και εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την άρτια επιστημονική  κατάρτιση νοσηλευτών και φοιτητών.

Σεμινάριο «Ιταλική Γλώσσα στον Τουρισμό Ι» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Έναν κύκλο μαθημάτων 30 ωρών, αρχικού επιπέδου, ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να επικοινωνούν με ευχέρεια στα ιταλικά στον χώρο της εργασίας τους, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Εργαστήριο Βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα και μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης: Καλές πρακτικές από το έργο SUPMed

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στο εργαστήριο με θέμα «Βιωσιμότητα στον τουριστικό τομέα και μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης: Καλές πρακτικές από το έργο SUPMed» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23  Οκτωβρίου 2023, ώρα 09:30, στο H2B HUB (Κορωναίου 14 - 3ος όροφος, Ηράκλειο, 71202).

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μείωση της κατανάλωσης και της απόρριψης πλαστικών μίας χρήσης στην Τουριστική βιομηχανία σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα» - 2018-1-0572” – SUPMed.

1η Παγκρήτια Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), συμπληρώνοντας φέτος εκατό χρόνια ζωής και πολύπλευρης δράσης σε όλους τους τομείς που άπτονται της Νοσηλευτικής Επιστήμης και του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος και με στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη των Νοσηλευτών, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων της Κρήτης και υπό την αιγίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, την 1η Παγκρήτια Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών, στις 16-17 Οκτωβρίου 2023, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Επιστημονικό Συνέδριο Μουσείου Καζαντζάκη: «Η γυναικεία μορφή στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη»

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο των Επετειακών Εορτασμών του για τα 40 χρόνια της αδιάλειπτης λειτουργίας του, διοργανώνει το επιστημονικό συνέδριο: "Η γυναικεία μορφή στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη". Το συνέδριο θα λάβει χώρα στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου στο διάστημα 20 - 22 Οκτωβρίου 2023.

Η γυναικεία μορφή έχει σημαντική παρουσία στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ συχνά έχει σχολιαστεί η αμφίθυμη εκπροσώπηση γυναικών στο έργο του. Όπως και με άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον συγγραφέα, το θέμα συχνά εγείρει αντικρουόμενες απόψεις.

Ακροάσεις νέων μελών για το Φωνητικό Σύνολο Apollo Voice Ensemble του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων»

Ο Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων» και το φωνητικό σύνολο Apollo Voice Ensemble προσκαλούν νέα μέλη, χορωδούς και μονωδούς ανδρικών και γυναικείων φωνών (Σοπράνο, Μέτζο Σοπράνο, Άλτο, Τενόρο, Βαρύτονο, Μπάσο), για την νέα καλλιτεχνική περίοδο 2023/2024. Η συμμετοχή των μελών ειναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως 31 Οκτωβρίου 2023 στην διεύθυνση: https://forms.gle/3ZJShRuCj42wmVwe7.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση ANUGA

Στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων – Ποτών ANUGA 2023 συμμετείχε και φέτος το Επιμελητήριο Ηρακλείου, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του.

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον νέο Πρόεδρο του ΣΕΒΠΗ

Εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) κ. Κωνσταντίνο Χρηστάκο.

Υποβολή Υποψηφιότητας Συνεργασίας Ιατρών Εξωτερικών Συνεργατών για το Γ.Ν. Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) προσκαλε Ιατρούς Συνεργάτες των ειδικοτήτων, όπως αποτυπώνονται στον πίνακα ακολούθως, για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ για έως ένα έτος με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου να υποστηρίξουν την παροχή των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ.

10 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ψυχική υγεία δεν είναι μόνο η απουσία της ψυχικής διαταραχής, αλλά ορίζεται ως «μια κατάσταση ευεξίας στην οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις δικές του ικανότητες, μπορεί να αντιμετωπίσει το φυσιολογικό στρες της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και γόνιμα και είναι σε θέση να συνεισφέρει στην κοινότητά του/της».

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών εξωτερικών συνεργατών για το ΓΝ Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) προσκαλεί Ιατρούς Συνεργάτες των παρακάτω ειδικοτήτων για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ:

Σεμινάριο σε φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ με θέμα την διαδικασία της μάθησης στο πανεπιστήμιο, την προσωπική εξέλιξη και επίδοση

Στα πλαίσια της λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του ΕΛΜΕΠΑ προγραμματίζουμε σεμινάριο 30 ωρών εξ αποστάσεως ειδικά για τους φοιτητές του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, ΗMMY και Νοσηλευτικής.

Το σεμινάριο ξεκινά τη Δευτέρα 9/10, (Το πρόγραμμα του τμήματος θα έχει διάρκεια 1 μήνα και θα επαναλαμβάνεται τις ίδιες ώρες και ημέρες κάθε εβδομάδα - Λεπτομέρειες θα δείτε στο eclass ).

Σεμινάριο «Βασικές δεξιότητες Barista» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Έναρξη του 5ου μπαζάρ βιβλίου από τις εκδόσεις της Ε.Κ.Ι.Μ. στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καλωσορίζει το φθινόπωρο με φιλαναγνωστικές προτάσεις και ανοίγει τις σελίδες του στο 5o παζάρι βιβλίου, από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.
 
Εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών από την ίδρυση της, τη δεκαετία του 1950, μέχρι και σήμερα θα βρίσκονται ετοιμοπαράδοτες στο πωλητήριο του Μουσείου με προσφορές έως και 70%.

Επιστημονικές μελέτες, πρωτότυπα και μεταφρασμένα κείμενα, μαρτυρίες, ιστορία, κρητολογία, αρχαιολογία, λογοτεχνία, φιλολογία, τέχνη και εθνογραφία αποτυπώνονται στα πεδία ενδιαφέροντος της ΕΚΙΜ, προσφέροντας στους αναγνώστες μια σημαντική ποικιλία τίτλων προς επιλογή.

Σας περιμένουμε στον χώρο υποδοχή του Μουσείου.
 
Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά: 9:00 - 17.00
Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσωτ. 116) | sales@historical-museum.gr | www.historical-museum.gr

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά από το Ελληνικό Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Οι γνωστές ηθοποιοί Βάσω Λασκαράκη και Βάσια Γκολφινοπούλου ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πρωταγωνιστούν σε ένα τηλεοπτικό σποτ που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά αλλά και για τη Γραμμή Βοηθείας Help-line.gr (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 ή μέσω chat ή μέσω email στο info@help-line.gr ) από όπου μπορεί κανείς να αναζητήσει δωρεάν υποστήριξη και καθοδήγηση.

Η Βάσω Λασκαράκη, η οποία είναι και πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ευαισθησία της για θέματα ασφάλειας των παιδιών και των νέων και μέσα από αυτό το ευφάνταστο και στοχευμένο σποτ, διαδίδει με το δικό της μοναδικό τρόπο το μήνυμα της ασφαλούς διαδικτυακής χρήσης.

Στο σποτ, η Βάσω Λασκαράκη προειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και προτρέπει τους γονείς και τους φροντιστές να είναι ενεργοί στην παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας των παιδιών τους. Επιπλέον, επισημαίνει τη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων  για την αναγνώριση και τη σωστή αντίδραση σε ακατάλληλο ή επικίνδυνο περιεχόμενο. Στο πλευρό της, η Βάσια Γκολφινοπούλου προτάσσει τη ματιά των νέων για το πως αντιλαμβάνονται τον ψηφιακό κόσμο και τι χρειάζονται προκειμένου να μπορούν να τον εξερευνούν με ασφάλεια.  Το σποτ καταλήγει σε προτροπή προς όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και τους νέους που μπορεί να αντιμετωπίζουν ή να αντιμετωπίσουν στο μέλλον, οποιαδήποτε προβληματική κατάσταση που έχει σχέση ή απορρέει από τη χρήση του διαδικτύου, να μη διστάζουν αλλά να επικοινωνούν με τη Γραμμή Βοηθείας Help-line.gr όπου εξειδικευμένοι ψυχολόγοι μπορούν να τους παρέχουν συμβουλές και κατευθύνσεις.  

Το σποτ θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας από 1/10/2023.

Μπορείτε να το δείτε εδώ: https://youtu.be/cq26ClV4j_g

 

Τοπικό Πρόγραμμα Αλιείας της Κρήτης 2021-2027. Ανοιχτές Ενημερωτικές Εκδηλώσεις Διαβούλευσης σε όλη την Κρήτη

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δημοσίευσε στις 7/9/2023 πρόσκληση για την επιλογή τοπικών προγραμμάτων ΤΑΠΤοΚ (LEADER) ΑΛΙΕΙΑΣ 2021 – 2027, καθορίζοντας παράλληλα και τις αλιευτικές ζώνες της χώρας, με την Κρήτη να αποτελεί μία ενιαία αλιευτική ζώνη.

Στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης οι αναπτυξιακές εταιρίες της Κρήτης (Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Αναπτυξιακή Λασιθίου, ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης και Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) συνεργάζονται για την υποβολή Κοινής Πρότασης, για την Κρήτη.

Για την ενεργοποίηση και συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και των φορέων στην αναπτυξιακή διαδικασία, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις διαβούλευσης σε όλη την περιοχή παρέμβασης της Κρήτης, προκειμένου να διαμορφωθεί η πρόταση που θα υποβληθεί στο πλαίσιο της παραπάνω προκήρυξης. Στις εκδηλώσεις αυτές θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

 • Η Προτεινόμενη Περιοχή Παρέμβασης της Πρότασης
 • Το Επίπεδο Λήψης Αποφάσεων (ΕΔΠ) / Εταιρική σχέση
 • Οι ανάγκες της περιοχής και η ιεράρχησή τους
 • Η διαμόρφωση της τοπικής στρατηγικής

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΟΤΑ, αλιείς και αλιευτικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικοί / κοινωνικοί φορείς, ενώσεις, Μ.Κ.Ο., επιχειρηματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή κλπ. Το πρόγραμμα των ανοιχτών ενημερωτικών συναντήσεων έχει ως εξής:

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

 

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης
για την περίοδο 2023-2024

  Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται τη σχολική περίοδο 2023-2024 με μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, από την προσχολική ως και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων ειδικής αγωγής. Με επίκεντρο τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές πτυχές της ιστορίας και της τέχνης.

Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης είναι η ενθάρρυνση της μάθησης μέσω της έρευνας και της ανακάλυψης, και η καλλιέργεια της ευαισθησίας των παιδιών, προωθώντας τις αξίες της δικαιοσύνης, της κοινωνικής ένταξης και της αλληλεγγύης. Πεποίθησή μας είναι ότι η επαφή με τις μουσειακές συλλογές προσφέρει στα παιδιά γνώση, περιέργεια και έμπνευση, δεξιότητες που έχουν προεκτάσεις και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Μ.Κ. έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά προς το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνοδεύονται από υλικό με προτάσεις για την καλύτερη ένταξή τους στον σχολικό προγραμματισμό. Ταυτόχρονα κάθε επίσκεψη σχολικής ομάδας ακολουθεί η αποστολή φόρμας αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς συνοδούς.

Φέτος για πρώτη φορά το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων προσφέρει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζωντανής online σύνδεσης για σχολεία που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με φυσική παρουσία, κάνοντας έτσι τις συλλογές του προσιτές σε μια ευρύτερη μερίδα της σχολικής κοινότητας.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διαχρονικά θέτουν την εκπαίδευση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους. Στο πλαίσιο της αντίληψης της εκπαίδευσης ως θεμελιώδους δημόσιου αγαθού, το Ι.Μ.Κ. και η Ε.Κ.Ι.Μ. προσφέρουν δωρεάν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη σχολική κοινότητα. Στόχοι αυτής της εκπαιδευτικής πολιτικής είναι η επαφή των παιδιών με πολιτιστικούς φορείς, η εξοικείωσή τους με το περιβάλλον του μουσείου και η γνωριμία τους με διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με επικεφαλής τη μουσειοπαιδαγωγό Στέλλα Μαλλιαράκη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης είναι δωρεάν.
• Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά ένα σχολικό τμήμα έως 25 μαθητές.
• Για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση.


Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Καθημερινά 09:00-15:00 2810 283219 (εσωτ. 101) και 15:00-16:30 2810 288708 (εσωτ. 106) και στον ιστότοπο του ΙΜΚ: https://www.historical-museum.gr/gr/educational

 

Αίτηση Ερμηνείας Δωρεάς Εμμανουήλ Νικολουδάκη

Περίληψη αίτησης για την ερμηνεία της Δωρεάς εν ζωή "Εμμανουήλ Νικολουδάκη':

Καθιέρωση Ετήσιου Προληπτικού Ελέγχου Υγείας στους εξυπηρετούμενους του ΚΔΗΦΑ.μεΑ. «Δικαίωμα στη Ζωή»

Με πρωτοβουλία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Δικαίωμα στη Ζωή», καθιερώνεται από σήμερα στο Ηράκλειο η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος, για την υλοποίηση ετήσιου τακτικού προληπτικού ιατρικού ελέγχου στους εξυπηρετούμενους με αναπηρίες και νοητική υστέρηση ανθρώπους της δομής.

Εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δείγματος από υποψήφιους δότες μυελού των οστών στην 5η ΤοΜΥ Ηρακλείου

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δείγματος από υποψήφιους δότες μυελού των οστών

στην 5η ΤοΜΥ Ηρακλείου

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 09.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ. η  5η ΤοΜΥ Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας Βενιζελείου, διοργανώνουν και θα πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία, στο χώρο εξωτερικά της Μονάδας Υγείας, στην Οδό Εμμανουήλ Ξάνθου 31 στον Κατσαμπά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης,  θα φιλοξενηθεί και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με καρκίνο "Ηλιαχτίδα", για τη λήψη δείγματος από υποψήφιους δότες μυελού των οστών.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια αναζήτησης υποψηφίων δοτών μυελού των οστών και της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σας περιμένουμε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προσφέροντας ελπίδα και ζωή

σε όσους την χρειάζονται!

 

Πρόγραμμα DEMETRA - Εργαστήριο Συμβουλευτικής από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής Δ. Χερσονήσου «Η Εργάνη» στην Επισκοπή Πεδιάδας

19 Σεπτεμβρίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα DEMETRA  - Εργαστήριο Συμβουλευτικής

από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής

Δ. Χερσονήσου «Η Εργάνη» στην Επισκοπή Πεδιάδας

 

Εκπαιδευτικό/συμβουλευτικό εργαστήρι (workshop) για γυναίκες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής Δ. Χερσονήσου «Η Εργάνη» στην Επισκοπή Πεδιάδας.

Στη διάρκεια του εποικοδομητικού εργαστηρίου έγιναν παρουσιάσεις με θέμα «Γυναίκες και αγροτικές επιχειρήσεις: εμπόδια, λύσεις και καλές πρακτικές» στο πλαίσιο του Προγράμματος DEMETRA με χρηματοδότηση από το Erasmus+ KA2 VET, στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου και έχει απώτερο στόχο την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα στις περιοχές της ενδοχώρας στην Ε.Ε. 

Στη συμβουλευτική δράση, συμμετείχαν μέλη του συλλόγου «Εργάνη», αγρότισσες, μέλη συλλόγων γυναικών και εργαζόμενες σε αγροτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έλαβαν και καθοδήγηση επιχειρηματικότητας (mentoring).  Η καθοδήγηση διεξήχθη από έμπειρους μέντορες επιχειρηματικότητας και στελέχη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. 

Με το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες ζήτησαν περισσότερη ενημέρωση για θέματα ενισχύσεων της ΚΑΠ (όπως για τη Δράση Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών), για θέματα ενημέρωσης χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο κ.α. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα DEMETRA είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.ebeh.gr και στην επίσημη ιστοσελίδα  www.demetra-project.com  .

 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 στα Μουσεία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Τα Μουσεία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, γιορτάζουν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με μια ποικιλία δράσεων στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Πρόγραμμα DEMETRA - Σήμερα το Εργαστήριο Συμβουλευτικής από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής Δ. Χερσονήσου «Η Εργάνη» στην Επισκοπή Πεδιάδας

14 Σεπτεμβρίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα DEMETRA  - Σήμερα το Εργαστήριο Συμβουλευτικής

από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής

Δ. Χερσονήσου «Η Εργάνη» στην Επισκοπή Πεδιάδας

 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής Δ. Χερσονήσου «Η Εργάνη» διεξάγει εκπαιδευτικό/συμβουλευτικό εργαστήρι (workshop) στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην Επισκοπή Πεδιάδας.

Στο εργαστήρι θα γίνουν παρουσιάσεις με θέμα «Γυναίκες και αγροτικές επιχειρήσεις: εμπόδια, λύσεις και καλές πρακτικές».

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα στις περιοχές της ενδοχώρας στην Ε.Ε. και η παροχή των κατάλληλων εργαλείων και γνώσεων, ώστε ν’ αναπτύξουν επιχειρηματική σκέψη. 

Η δράση αποτελεί μέρος των παραδοτέων του ευρωπαϊκού προγράμματος «DEMETRA» με χρηματοδότηση από το Erasmus+ KA2 VET το οποίο υλοποιεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.ebeh.gr και στην επίσημη ιστοσελίδα του  προγράμματος www.demetra-project.com

 

 

Σχέδιο δράσης για την προώθηση της διαδικτυακής ασφάλειας σε παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα και στις οικογένειές τους

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF Hellas και με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης για την προώθηση της διαδικτυακής ασφάλειας και εκπαίδευσης ψηφιακής ιθαγένειας σε παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στις οικογένειές τους. Στόχος είναι να γεφυρωθεί το χάσμα των ψηφιακών ανισοτήτων και κινδύνων, διασφαλίζοντας ασφαλείς θετικές ψηφιακές εμπειρίες για τα παιδιά μετανάστες/πρόσφυγες που θα ενισχύσουν τις δεξιότητες τους και θα τους καταστήσουν υπεύθυνους ψηφιακούς πολίτες.

Τo Επιμελητήριο Ηράκλειο συμπαραστάτης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Πρωτοβουλία για την παροχή εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας, που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της θεομηνίας, ανέλαβε το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Με συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων ημερών, εξασφάλισε την αποστολή τριών φορτηγών με νερό, δύο από τα οποία αναχωρούν σήμερα από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, ενώ το τρίτο θα φτάσει στον Βόλο τις προσεχείς ημέρες.

«Δημήτρης Παγωμένος: Acoustic project» στο τελευταίο Άμα Βραδιάσει για το 2023

Ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων Άμα Βραδιάσει ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, με μια μουσική βραδιά από τον Δημήτρη Παγωμένο και την ακουστική μπάντα του. Στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ο Δημήτρης Παγωμένος στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Αλέξανδρος Κανακάκης στα πνευστά, ο Άρης Τερζάκης στο μπάσο και ο Χρήστος Ζιούτης στο βιολί θα μας παρουσιάσουν διασκευές κομματιών από την έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή, καθώς και τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Παγωμένου με τίτλο Περιπλάνηση, που κυκλοφόρησε το 2017.

Χρήσιμες πληροφορίες
Η μουσική βραδιά και η περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου του Μουσείου (7,50€). Για την περιήγηση διατίθενται στον χώρο υποδοχής του Μουσείου συσκευές ηχητικής ξενάγησης, χωρίς επιβάρυνση. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.
 
ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ωράριο λειτουργίας του Μουσείου: 20:00-23.00
Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσ. 101) | www.historical-museum.gr

 

Τo Επιμελητήριο Ηρακλείου στην 87η ΔΕΘ

Με δικό του περίπτερο, για μια ακόμη χρονιά,  το Επιμελητήριο Ηρακλείου  συμμετέχει φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στηρίζοντας τις επιχειρήσεις – μέλη του που θέλουν να εντείνουν την εξωστρέφειά τους.

Με τη στήριξη στελεχών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι επιχειρηματίες οι οποίοι υπέβαλαν εγκαίρως αίτηση και έτυχαν χαμηλού κόστους συμμετοχής, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις στους χώρους του περιπτέρου, αλλά και πωλήσεις, τηρουμένων των απαραίτητων προϋποθέσεων.

1η Παγκρήτια Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), συμπληρώνοντας φέτος εκατό χρόνια ζωής και πολύπλευρης δράσης σε όλους τους τομείς που άπτονται της Νοσηλευτικής Επιστήμης και του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος και με στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη των Νοσηλευτών, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων της Κρήτης και υπό την αιγίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, την 1η Παγκρήτια Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών, στις 16-17 Οκτωβρίου 2023, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Εργαζάκειου Ιδρύματος για την χορήγηση έξι υποτροφιών με διαγωνισμό

Το ΔΣ του κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία "Ίδρυμα Γεωργίου και Ευτυχίας Εργαζάκη" ανακοινώνει την χορήγηση έξι (6) υποτροφιών με διαγωνισμό στο μάθημα της έκθεσης για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, σε οικονομικά αδύνατος αριστούχους απόφοιτους Λυκείου για συνέχιση των σπουδών τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μέχρι 30-11-2023:

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 «Αμπελουργός. Ο Κρητικός Αμπελώνας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου»

 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης διοργανώνουν μια εκδήλωση για τον κρητικό οίνο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» (European Heritage Days 2023: Living Heritage).

Στην εκδήλωση με τίτλο «Αμπελουργός. Ο Κρητικός Αμπελώνας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου», οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την παραγωγή και την κατανάλωση του κρασιού στην Κρήτη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μέσα από μια θεματική περιήγηση στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου ξεδιπλώνεται η ιστορία της καλλιέργειας της αμπέλου και αναδεικνύεται η σημασία της κατανάλωσης του κρασιού σε κοσμικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις από την προϊστορία έως τους ρωμαϊκούς χρόνους. Παράλληλα, η δυναμική συνέχεια και σύγχρονη παρουσία του Κρητικού αμπελώνα παρουσιάζεται από τους ίδιους τους οινοποιούς του νησιού, σε μια γιορτή γευσιγνωσίας στον κήπο του Μουσείου.

Μια βιωματική περιήγηση για τους επισκέπτες, που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία μέσω όλων των αισθήσεων να εξερευνήσουν την ιστορία του αμπελουργικού κλάδου και να γνωρίσουν τη σύγχρονη αμπελοοινική Κρήτη.

 

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ωράριο Εκδήλωσης

- Θεματική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: 19:00 έως 21:00

Οι αρχαιολόγοι παρουσιάζουν τη θεματική διαδρομή «Οι δρόμοι του κρασιού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου», με 23 στάσεις σε εκθέματα που αφορούν την καλλιέργεια της αμπέλου, την οινοποίηση, την αποθήκευση και τη διακίνηση του οίνου, αλλά και τους συμβολισμούς της αμπέλου και του οίνου από την προϊστορική εποχή έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

- Γευσιγνωσία Κρητικών οίνων στον κήπο του μουσείου: 20:30 έως 23:00 Γνωριμία με τον σύγχρονο Κρητικό αμπελώνα και τους αμπελουργούς, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γευτούν κρασιά από οινοποιεία μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete.

Ελεύθερη είσοδος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η θεματική διαδρομή «Οι δρόμοι του κρασιού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου» θα είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες του Μουσείου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γενική επιμέλεια

Στέλλα Χρυσουλάκη, Γενική Διευθύντρια ΑΜΗ Έλλη Γκίκα, Επιχειρησιακή Διευθύντρια Wines of Crete

Συντονισμός διοργάνωσης

Ειρήνη Νικολακοπούλου, Κατερίνα Αθανασάκη, αρχαιολόγοι ΑΜΗ

Υποστήριξη εκδήλωσης

Νίκος Μηλιαράκης, Αποστόλης Αλεξάκης, Ζαχαρίας Διαμαντάκης, Μαρία Τιτάκη, Νίκος Δουλουφάκης (Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Wines of Crete). Γιώργος Μαστρακούλης, Wines of Crete Δημήτρης Αποστολάκης, αρχιφύλακας, και οι αρχαιοφύλακες του ΑΜΗ.

Κείμενα θεματικής περιήγησης

Κατερίνα Αθανασάκη, Ειρήνη Γαλλή, Μαρία Κυρίμη, Δημήτρης Μυλωνάς, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Κλεάνθης Σιδηρόπουλος, Παρασκευή Σταματάκη, Δημήτρης Σφακιανάκης, Γεωργία Φλούδα (αρχαιολόγοι ΑΜΗ).

Επικοινωνία

Ηρώ Σταυρακάκη (Wines of Crete), Ειρήνη Νικολακοπούλου, Κατερίνα Αθανασάκη (ΑΜΗ).

Δημιουργικό εκδήλωσης (banners, αφίσες, έντυπο)

GURU adv.

Φωτογραφίες των banners

PhotoSapiens Φωτογραφική Ομάδα

Γραφιστικός σχεδιασμός πινακίδων θεματικής περιήγησης

Νίκος Κριτσωτάκης (ΑΜΗ)

Εκτυπώσεις

ΚΥΒΟΣ TheCopyShop

9 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου από το 2000 να εορτάζεται το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου.

Η ημέρα αυτή αποτελεί ένα ετήσιο παγκόσμιο γεγονός που ως σκοπό έχει να αναδείξει τη σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

3ος ΡΟΔΑΝΘΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2023 - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Για 3η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο ΡΟΔΑΝΘΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, μετά από την επιτυχία των δύο προηγουμένων, οι οποίοι είχαν πολλή μεγάλη συμμετοχή  αθλητών /δρομέων /περιπατητών μικρών και μεγάλων.

Ο Σύλλογος μας  με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης  και σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους  Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την  Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου (Ε.Π.Φ.Α.Ν.Η) θα πραγματοποιήσουμε τον «3Ο Ροδάνθειο Δρόμο 2023» με διαδρομή περιφερειακά του προαστίου του Αγίου Ιωάννου στη μνήμη της Εκπαιδευτικού/Διευθύντριας Φυσικής Αγωγής και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Σπετσωτάκη Ροδούλας.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - social media - έχουν γίνει απαραίτητα πλέον για την επιβίωση μιας επιχείρησης. Μέσω αυτών, η προσέγγιση των πελατών είναι δυνατή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» που διοργανώνει, με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα απαραίτητα εργαλεία, να μεγιστοποιούν τη σχέση κόστους και απόδοσης σε διαφημιστικές τους καμπάνιες και παράλληλα θ΄ αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα νέο πελατολόγιο, με το οποίο μέχρι χθες δεν είχαν επαφή.

Ξεκινήστε το επαγγελματικό σας ταξίδι στο ΙΙΕΚ Επιμελητηρίου

Αναγνωρισμένες σπουδές από το Υπουργείο Παιδείας και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας προσφέρει το ΙΙΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου με 16 ολοκληρωμένα Προγράμματα Σπουδών σε 5 τομείς, που πρόκειται να ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο.

Οι κατευθύνσεις επιλέχθηκαν με βάση τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών και αφορά στους παρακάτω τομείς:

Κοινή επιστολή για την αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Ιωαννίνων

Την παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, ώστε να ενταχθεί η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες επιδοτούμενες γραμμές, ζητούν από κοινού οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και Ιωαννίνων κ. Ευθύμιος Χρυσοστόμου, αντίστοιχα.

“Memories” στο πρώτο ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ του Σεπτέμβρη


Υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβριο στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τη μουσική παράσταση “Memories”. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, η Πελαγία Μουρούζη στα κείμενα και την ερμηνεία και ο Μανώλης Κανακάκης στο πιάνο θα μας οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων. Τραγούδια που σμίγουν με ιστορίες και ιστορίες που έγιναν τραγούδια, από την Ελλάδα και τα σοκάκια της Πλάκας ως τη Νέα Υόρκη και το Central Park.


Χρήσιμες πληροφορίες
 
Η μουσική βραδιά και η περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου του Μουσείου (7,50€). Για την περιήγηση διατίθενται στον χώρο υποδοχής του Μουσείου συσκευές ηχητικής ξενάγησης, χωρίς επιβάρυνση. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ωράριο λειτουργίας του Μουσείου: 20:00-23.00
Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσ. 101) | www.historical-museum.gr


Επόμενη εκδήλωση ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ (18/9): «Δημήτρης Παγωμένος, Acoustic Project» μια μουσική περιπλάνηση στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Συνάντηση εργασίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Με γνώμονα την παροχή Υπηρεσιών Υγείας στον Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Διοικητή κ. Νεκτάριου Παπαβασιλείου.

Συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.Πε. Κρήτης κ. Αγαπίου Δημήτριος, οι Διοικητές των Νοσοκομείων της Κρήτης, για το ΠαΓΝΗ ο κ. Χαλκιαδάκης Γεώργιος, για το Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» ο κ. Τερζάκης Κωνσταντίνος, για το Γ.Ν. Χανίων ο κ. Μπέας Γεώργιος, για το Γ.Ν. Ρεθύμνου ο κ. Μαρκάκης Ελευθέριος, για το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου ο κ. Ανδρεαδάκης Εμμανουήλ, οι Αναπληρωτές Διοικητές των Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης, Σητείας και Ιεράπετρας, κ. Μπαρμπούνης Γεώργιος, κα. Δαρατσιανού Μαρία και κ. Πετράκης Ιωάννης αντίστοιχα, καθώς και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων, Ηρακλείου κ. Πατριανάκος Αλέξανδρος, Χανίων κα Ορφανουδάκη Παρασκευή, Ρεθύμνου κα Καπελέρη Αναστασία, Λασιθίου κ. Νικολαράκης Κωνσταντίνος και ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σητείας κ. Κατσαράκης Ιωάννης.

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ υποστηρίζει την προσφορά συστήματος υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας στους πολίτες

Εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που σχετίζονται με την Ανακουφιστική Φροντίδα και τις δυνατότητες που παρέχει ο πρόσφατος νόμος, είχε το Προεδρείο του Συλλόγου  ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ < Ζαχαρίας Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ > CRETAN PALLIATIVE CARE με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ  κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου.

Συνέχιση Λειτουργίας Κινητής Μονάδας ΠΑΓΝΗ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 7ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 02.08.2023

Δελτίο Τύπου

Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της συνέχισης λειτουργίας των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Υπουργείου Υγείας.
Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενημέρωση των Πολιτών της Κρήτης, επιβεβαιώνουμε τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ..
Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μετά από εισήγηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, εγκρίθηκε και το νοσοκομείο έλαβε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 75.000€, το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας των επαγγελματιών υγείας που πλαισιώνουν το υφιστάμενο προσωπικό του Νοσοκομείου, μέλη της Πολυκλαδικής Ομάδας Παρέμβασης (Π.Ο.Π) της Μονάδας.
Η πρόβλεψη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, αλλά και ο προγραμματισμός των απαιτούμενων προσλήψεων αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ.

Πρόγραμμα κατάρτισης από το Επιμελητήριο με επίδομα 1000 ευρώ

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου δημοσιεύει 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ωφελουμένων για συμμετοχή στην πράξη «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete» με MIS 5104124 προκειμένου να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις που προέκυψαν από την υλοποίηση του προγράμματος. Αφορά σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους της Π.Ε. Ηρακλείου.

Μουσικές επιλογές στο πρώτο ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ του Αυγούστου


Ο Αύγουστος ξεκινάει με jazz διάθεση στο Άμα Βραδιάσει. Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 20:30, στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης θα απολαύσουμε επιλογές jazz, αλλά και μουσική από τα 60s και τα 70s και από νέες κυκλοφορίες.
Με τη δύση του ήλιου ο DJ Κωνσταντίνος Μαυροφοράκης θα μας ταξιδέψει σε ήχους jazz, soul, bossa nova, αλλά και σε μουσικές του κόσμου (world music) στον δροσερό Κήπο του Ιστορικού Μουσείου.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η μουσικο-χορευτική βραδιά και η περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης συμπεριλαμβάνονται στο μειωμένο εισιτήριο εισόδου του Μουσείου (5,00€). Για την περιήγηση διατίθενται στον χώρο υποδοχής του Μουσείου συσκευές ηχητικής ξενάγησης, χωρίς επιβάρυνση. Η είσοδος για τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.
ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ωράριο λειτουργίας του Μουσείου: 20:00-23.00


Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219 (εσ. 101) | www.historical-museum.gr

Αναβάλλονται για ένα χρόνο οι Επιμελητηριακές Εκλογές

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

31/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβάλλονται για ένα χρόνο οι Επιμελητηριακές Εκλογές

Σε νέα αναβολή οδηγούνται οι εκλογές για την ανάδειξη μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών, Βιομηχανικών, Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών, Επιμελητηρίων της χώρας με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, όπως αυτή δημοσιεύεται στο άρθρο 40 (χρονική μετάθεση διαδικασίας εκλογής μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των επιμελητηρίων του ν.4497/2027) του ν.5046 (ΦΕΚ, Τεύχος Α΄137/29.07.2023).

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι εκλογές, που επρόκειτο να διεξαχθούν το διάστημα Νοέμβριο – Δεκέμβριος 2023,  θα διεξαχθούν τελικά «σε ημερομηνία μεταξύ της 15ης Νοεμβρίου 2024 και της 15ης Δεκεμβρίου 2024, που ορίζεται με απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Επιμελητηρίου.»

 

Νέα Ασθενοφόρα σε 4 Κέντρα Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Σε μια λιτή τελετή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παραδόθηκαν σήμερα άλλα 4 ασθενοφόρα  από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Μέσω της υλοποίησης του έργου, δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Άμεση επίλυση των προβλημάτων υποδομών στον Εμπορικό Λιμένα Ηρακλείου ζητάει το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του εμπορικού Λιμένος Ηρακλείου και δυσχεραίνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, ζητεί με επιστολή του προς τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη χρονοτριβή στην εξεύρεση λύσης.

«Το Μουσείο Τυπογραφίας ταξιδεύει…» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει με μεγάλη χαρά μια νέα συνεργασία με το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη, το οποίο λειτουργεί στα Χανιά από το 2005 και βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών εξωτερικών συνεργατών Α.Π.Υ με την Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε για το ΓΝ Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) προσκαλεί Ιατρούς Συνεργάτες των ειδικοτήτων, όπως αποτυπώνονται στον πίνακα ακολούθως, για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ για έως ένα έτος με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου για την υποστήριξη της παροχής των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ:

 

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

 Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.

Σε συνέχεια της  επικαιροποίησης της ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (.Ε.Μ.Υ)  η οποία αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης σε πολλές περιοχές της χώρας που προκαλεί συνθήκες καύσωνα εφίσταται η προσοχή, ιδιαιτέρως, σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Απονομή τίτλων Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

Σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδριάσεων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε η απονομή των τίτλων σε 12  νοσηλευτές/τριες της ειδικότητας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και 2 της Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής,  που ολοκλήρωσαν την 18μηνη εκπαίδευσης τους και επέτυχαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις Β΄ περιόδου, Ιουνίου 2023.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για μαθητές Α΄ έως Γ΄ τάξη Δημοτικού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Έχεις νιώσει ποτέ σεισμούς; Μήπως έχεις δει ποτέ ηφαίστειο να εκρήγνυται; Έχεις παρατηρήσει ουράνιο τόξο μετά τη βροχή; Είναι φαινόμενα που τα κοιτάμε με δέος;
Ή απλώς  τα προσπερνάμε; Αυτά τα φαινόμενα επηρεάζουν την ζωή των ανθρώπων; Θετικά ή αρνητικά; Ποια συμβαίνουν στη χώρα μας; Παιχνίδια, μύθοι, πειράματα και κατασκευές θα μας βοηθήσουν να μάθουμε γι’ αυτά  και να διασκεδάσουμε παρέα.

Οι διαδικτυακοί κίνδυνοι του καλοκαιριού. Συμβουλές προστασίας παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο την περίοδο του καλοκαιριού

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση για γονείς παιδιών μικρής ηλικίας ή/και εφηβείας. Οι δραστηριότητες, οι υποχρεώσεις και τα σχολεία έχουν σταματήσει και τα παιδιά συνήθως δαπανούν πολλές ώρες στις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές συγκρούσεις στην οικογένεια καθώς οι γονείς ανησυχούν μήπως αυτό οδηγήσει σε εθιστικές συμπεριφορές ή σε άλλους κινδύνους. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξουμε στη διαδικτυακή ζωή των παιδιών μας την περίοδο του καλοκαιριού.

Εθελοντική Δράση στο Κυνοκομείου Ηρακλείου από το ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ

Υπέροχα εκτυλίχθηκε η εθελοντική δράση που έλαβε χώρα το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, στο Κυνοκομείο Ηρακλείου στη Φοινικιά, όπου οι όμορφες εθελόντριες του Ελληνικού Κέντρου Χορού & Παραστατικών Τεχνών «ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ» συνεργάστηκαν άψογα με τα φιλοξενούμενα σκυλάκια του τοπικού ενδιαιτήματος, σε μία πρωτότυπη φωτογράφιση γεμάτη χαμογελαστά πρόσωπα και κουνιστές ουρίτσες.

Υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ» καλεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Μαλεβιζίου και είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» της υπ’ αρ. 13348/2.4.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μετανάστευσης και Ασυλου (Β΄ 1199) και του προγραμματος «ESTIA 2021» της υπ’ αρ. 270/2.2.2021 κοινης απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μετανάστευσης και Ασύλου (Β΄ 451), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» της υπό στοιχεία 24777/7-3-2023 κ.υ.α.

Η αίτηση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ταχυδρομική διεύθυνση: Διονύσιου 13Α, Νέα Αλικαρνασσός Τ.Κ 71601, Ηράκλειο), ή σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kalipsi@dikeh.gr έως την Τετάρτη 19  Ιουλίου 2023.

 

Επίσκεψη στελεχών της Κυπριακής Αυτοδιοίκησης στον ΕΣΔΑΚ

Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ Της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - GREENTRAIN”, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία συμβουλών “ANELIXIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE”, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κεντρικά γραφεία του ΕΣΔΑΚ.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ 2023 - Δευτέρες στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

Για ακόμα ένα καλοκαίρι ο Κήπος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις σε επιλεγμένες Δευτέρες του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Μόλις η μέρα φύγει, ο δροσερός Κήπος του Μουσείου αποτελεί την αφετηρία ταξιδιών στους δρόμους της μουσικής και της ποίησης. Παράλληλα, τις Δευτέρες του Άμα Βραδιάσει από τις 20:00 ως τις 23:00 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μιας νυχτερινής περιήγησης στις Συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Υποβολή υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών για το Γ.Ν.Θήρας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ   Α.Π.Υ. ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν. ΘΗΡΑΣ

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) προσκαλεί Ιατρούς Συνεργάτες των ειδικοτήτων, όπως αποτυπώνονται στον πίνακα ακολούθως, για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ για  έως ένα έτος με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου για την υποστήριξη της παροχής των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ:

 

Η έκθεση Levante του Lucio Schiavon στο Ηράκλειο: τα 1600 χρόνια της Βενετίας συναντούν την Ελλάδα

Η έκθεση Levante προωθείται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος Tempo Forte και έχει δημιουργηθεί από τη Myth euromed η οποία την επιμελείται παρουσιάζοντας δεκαπέντε πρωτότυπες καλλιτεχνικές αφίσες του βενετσιάνου Lucio Schiavon, ενός από τους δημοφιλέστερους ιταλούς εικονογράφους και γραφίστες, ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Μπιενάλε της Βενετίας, τη Swatch, την UNICEF και την Agenzia Armando Testa. Εικονογραφεί βιβλία για κορυφαίους εκδοτικούς οίκους της Ιταλίας, όπως οι Einaudi, Topipittori και Nuages, ενώ έχει εκθέσει έργα του στη Fondazione Bevilacqua La Masa Βενετίας. Κέρδισε το International Motion Art Award στη Νέα Υόρκη και το Interfilm Festival Short Movie στο Βερολίνο το 2015.

Δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα EduTourism από το ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προϊόντος εκπαιδευτικού τουρισμού που θα διασυνδέει ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά την Κρήτη και την Κύπρο  είναι το αντικείμενο των ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που θα υλοποιήσει άμεσα το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μέσω του έργου  EduTourism.

Καλοκαίρι για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει και για το φετινό καλοκαίρι μια σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά για τον μήνα Ιούλιο. Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου φέρνει στο Μουσείο ένα τριήμερο φιλοσοφίας για παιδιά. Στη διάρκεια του κάθε εργαστηρίου θα προσεγγίσουμε τη φιλοσοφία, αντλώντας έμπνευση από αρχαίους ελληνικούς και κινεζικούς μύθους. Το καλοκαιρινό εβδομαδιαίο εργαστήρι για παιδιά θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 14 Ιουλίου. Μια εβδομάδα εξερεύνησης της ιστορίας της πόλης και των Συλλογών του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Δωρεά εξοπλισμού από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, για τις ανάγκες του κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου

Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Παπαβασιλείου Νεκτάριος, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 το πρωί τις νέες εγκαταστάσεις μεταστέγασης του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου.

Η πρόγνωση του καιρού από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 21-06-2023 /13:00 ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22-06-2023 ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ από το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία επισκεπτών κάθε ηλικίας σε όλη τη διάρκεια της 4ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΨΩΜΙΟΥ που διοργάνωσε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στις 17 και 18 Ιουνίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Επιδοτούμενα Προγράμματα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις έως και 49 ατόμων

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-49 του ΟΑΕΔ έτους 2023). Οι καταρτιζόμενοι θα εκπαιδευτούν δωρεάν και επιπλέον θα επιδοτηθούν με 5€ ανά ώρα κατάρτισης (σύνολο 200 ευρώ για 40 ώρες μαθήματος).

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Δημόσια Διοίκηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση'. Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων 2023-24

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά και το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, τη νέα σειρά του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη "Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση" και θα δεχθεί 60 νέους-ες φοιτητές/τριες.

Το πρόγραμμα είναι 18μηνης διάρκειας (παρακολούθηση μαθημάτων κατά το α’ και β’ εξάμηνο και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά το γ’ εξάμηνο) και οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στη «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση». (Master in Public Administration and Local Government –MPA).

Αναβολή έναρξης 4ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΨΩΜΙΟΥ λόγω τριήμερου πένθους

Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο ναυάγιο της Πύλου και την κήρυξη τριήμερου πένθους, αποφάσισε την αναβολή έναρξής της 4ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΨΩΜΙΟΥ.

Ως εκ τούτου, η επίσημη έναρξη θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19.00 και η εκδήλωση θα διαρκέσεις έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου.

3.700 θέσεις κατάρτισης για άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες του κλάδου του λιανικού εμπορίου

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), στο πλαίσιο της Πράξης «Συμβουλευτική, Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες του κλάδου του λιανικού εμπορίου»" (κωδικός ΟΠΣ: 5154997), που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και της «Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων» (Π.Α.Ν.) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Ε.Κ.Τ.), καθώς και από εθνικούς πόρους μέσω του Π.Δ.Ε., υλοποιεί δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης για 3.700 άνεργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες του κλάδου του Λιανικού Εμπορίου.

Από την Κρήτη στον κόσμο. Διαδικτυακό Αντάμωμα Κρητών Αιμοδοτών

Tην Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:00μ.μ. (ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο του 12 ημέρου προγράμματος αιμοδοσιών και δράσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, θα πραγματοποιηθεί υβριδικά εκδήλωση, με διοργανωτές τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

4η Γιορτή Ψωμιού από το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου

Την 4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2023 το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, με σκοπό να προβάλλει τη σημασία του Φούρνου της Γειτονιάς και να προωθήσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου.

14 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

H Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ανά την υφήλιο στις 14 Ιουνίου, καθώς αποτελεί την ημέρα γέννησης του Καrl Landsteiner, του επιστήμονα που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος, ανοίγοντας το δρόμο στις ασφαλείς μεταγγίσεις.

Ο στόχος της ημέρας είναι διττός: αφενός η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και αφετέρου η κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών, που ανιδιοτελώς προσφέρουν το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Τελετή μνήμης στη στοά «Μακάσι»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου τιμώντας όλους εκείνους  που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι», διοργανώνουν την Πέμπτη  15 Ιουνίου 2023 στις 11:00 π.μ. τελετή μνήμης στον χώρο της Ενετικής Πύλης «Μακάσι» επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού για την Τρίτη 13-06-2023

Το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού για την Τρίτη 13-06-2023 από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας:

Υπογραφή σύμβασης προσθήκης 5ου ορόφου για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ., στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, υπογράφεται η σύμβαση για το έργο «Προσθήκη 5ου ορόφου για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γ΄ Κτήριο των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.)».

Οι βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής ευγενείς ιππότες της ανακύκλωσης

 

Την παρασκευή -9- Ιουνίου 10,30 έως13. στην φιλόξενη αυλή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, οι βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής, του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρία η Ροδαυγή, γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με το θεατρικό, εικαστικό δρώμενο“Οι ευγενείς ιππότες της ανακύκλωσης”

 Κείμενο και συντονισμός της δράσης από τη συγγραφέα εικαστικό, Θεοδοσία Αργυράκη- Ασαργιωτάκη, εθελόντρια εκπαιδεύτρια της ομάδας!

Δωρεά Ψηφιακού Ηλεκτροκαρδιογράφου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο από το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΉΤΗΣ»

Στη δωρεά ενός σύγχρονου ψηφιακού ηλεκτροκαρδιογράφου για τον εξοπλισμό του ιατρείου του Τμήματος Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) προχώρησε το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΉΤΗΣ». Δωρητής ήταν ο κύριος Βασίλειος Βασιλειάδης προς τιμήν της μητέρας του Αικατερίνης Βασιλειάδη, η οποία εν ζωή ήταν εκλεκτό μέλος του ΔΣ του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΉΤΗΣ».

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση του Δήμου Ηρακλείου για τη Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

    Ηράκλειο, 5 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση του Δήμου Ηρακλείου για τη Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης και της παράκτιας αστικής ζώνης. Στελέχη της Παράταξης παρευρέθηκαν στην παρουσίαση που έγινε από την Δημοτική Αρχή και θα ενημερώσουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάθεση πρότασης σχετικής με τα επιμέρους θέματα που πραγματεύεται η διαβούλευση.

          Προκειμένου όμως να δοθεί η δυνατότητα της συμμετοχής σε όλους τους φορείς και στους δημότες, προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή την επέκταση της σχετικής προθεσμίας και πέραν του 15ημέρου που έχει καθοριστεί.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι πάλι εδώ! Από τις 19 Ιουνίου και για 6 εβδομάδες οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματά μας και να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα από πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια!

Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Όταν το τέλος είναι καλό… Εθελοντική Ομάδα «Φίλιος Ζευς»

Με 15 εθελοντές, όχημα και ειδικό εξοπλισμό, η εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αστυνομίας για συνδρομή στην αναζήτηση της 48χρονης αγνοούμενης Ελένη Πρινιωτάκη, από την Κυριακή 28 Μαΐου.

Οι εθελοντές μας, σε άψογη συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, σάρωσαν όλες αυτές τις μέρες την ευρύτερη περιοχή του Βαθυπέτρου στις Αρχάνες, εξετάζοντας κάθε πιθανό σημείο σε αρκετά μεγάλη έκταση, σε δύσβατους γκρεμνούς, σε πηγάδια, ακόμα και στο Χαλαυριανό φράγμα.

87Η ΔΕΘ - Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρήσεων στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες - μέλη του απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων υλοποιεί το Επιμελητήριο σχετικά με την Πράσινη και Γαλάζια Οικονομία

Επαγγελματική συμβουλευτική, συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση σε εξειδικευμένες δεξιότητες που σχετίζονται με την Πράσινη και Γαλάζια Οικονομία (green και blue skills αντίστοιχα) καθώς και  πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θ΄ αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

31 ΜAΪOY - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Η 31η Μαΐου κάθε έτους, έχει καθιερωθεί από το 1987 με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Σκοπός της ημέρας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης καπνικών προϊόντων, στα πλαίσια της προαγωγής υγιεινών συνηθειών και διατήρησης και βελτίωσης του επίπεδου υγείας του πληθυσμού.

Σεμινάριο με θέμα «Drink pairing: Κρητική Τσικουδιά και Λικέρ σε συνδυασμό με την Τοπική Γαστρονομία»

Το Drink Pairing, μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει το παραδοσιακό κρητικό απόσταγμα, την τσικουδιά, με προσεκτικά επιλεγμένα λικέρ και φαγητό, είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Με το νέο, ειδικά σχεδιασμένο, σεμινάριο που διοργανώνουν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι συμμετέχοντες θ’ αποκτήσουν μια βαθύτερη γνώση  και κατανόηση της κρητικής γαστρονομίας και κουλτούρας και θ΄ ανακαλύψουν τρόπους ανάδειξης των γεύσεων των τοπικών προϊόντων.

Οι βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής στην έκθεση Λόγος και Εικόνα

Η σημαντική έκθεση “Λόγος και Εικόνα” με θησαυρούς χαρακτικής τέχνης κορυφαίων δημιουργών του 20ου αιώνα, από τη συλλογή του Μουσείου- Βιβλιοθήκη, Στρατή Ελευθεριάδη- Teriade, ταξίδεψε από τη Μυτιλήνη της Λέσβου, την καλοδέχτηκε και την φιλοξενεί στην Κρητη η Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου.

Διοργάνωση έκθεσης: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία- Πολιτισμού - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου- Δήμαρχος: Βασίλης Λαμπρινός - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: Αριστέα Τ. Πλεύρη -Συν διοργάνωση: Μουσείο- Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη -Teriade - Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Kρητικού - Επιστημονικός σύμβουλος: Kωνσταντίνος Mανιατόπουλος.

Την αξιόλογη έκθεση επισκέφτηκε η ομάδα “βιβλιοταξιδευτές της Ροδαυγής” του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με νοητική υστέρηση η Ροδαυγή. Τον προγραμματισμό, ξενάγηση στην έκθεση, επιμέλεια και υλοποίηση της εκπαιδευτικής εικαστικής δράσης στο Πολύκεντρο Νεολαίας, είχε η ηρακλειώτισσα λογοτέχνιδα εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, εθελόντρια συντονίστρια της ομάδας, στα πλαίσια των άτυπων εκπαιδευτικών, λογοτεχνικών και εικαστικών τους συναντήσεων.

Για τους εκπαιδευόμενους του συλλόγου, ήταν μια μοναδική και εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, σημαντικά χαρακτικά έργα, από σπουδαίους Γάλλους καλλιτέχνες, οπως ο Μαρκ Σαγκάλ, Πάμπλο Πικάσο, Ανρί Ματίς, Φερνάν Λεζέ, Λε Κορμπιζιέ, Αλμπέρτο Τζακομέτι κ.α. Να μάθουν για την τέχνη της χαρακτικής, το καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό δέσιμο, τον ευρηματικό συνδυασμό εικόνας και λόγου, στα μεγάλα βιβλία της αξιόλογης συλλογής, αλλά και στις μινιατούρες, μικρά αριστουργήματα τέχνης, τις εικονογραφήσεις ιστορικών, μεσαιωνικών χειρογράφων, απο τον σπουδαίο Γάλλο ζωγράφο Ζαν Φουκό, τις μικρογραφίες της Φλαμανδικής σχολής του Τζιοβάνι Βοκκακίου κ.α. σπουδαίων καλλιτεχνών που οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν, παρατήρησαν, σχολίασαν και απέδωσαν με τον δική τους προσωπική, εικαστική ματιά και λόγο!

Η έκθεση θα παρουσιάζετε έως και 29 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Ρόδο

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου στο πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο της Ρόδου. Στις τελικές συναυλίες, που πραγματοποιήθηκαν Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Μαΐου, συμμετείχαν τα Μουσικά Σχολεία της Παλλήνης, της Σάμου, της Πτολεμαΐδας και του Ηρακλείου.

«School Sleep Over» - νυχτερινό εισιτήριο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης επαναφέρει έναν καινοτόμο θεσμό που απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.  Μαθητές συνοδεία δασκάλων, και γονέων (προαιρετικά), διανυκτερεύουν στο Μουσείο, πλάι στη μόνιμη έκθεσή του, η οποία αναπαριστά οικοσυστήματα της ανατολικής Μεσογείου.

Ένταξη πρόσθετων έργων στη χρηματοδότηση απο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα Νοσοκομείο της Κρήτης

Η 7η Υ.Πε. Κρήτης με περηφάνια ανακοινώνει την ένταξη πρόσθετων έργων στη χρηματοδότηση από το  Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα Νοσοκομεία της Κρήτης, σε συνέχεια της  χθεσινής απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη.

 

Ευρωπαϊκο προγράμμα ανταλλαγής επαγγελματιών υγείας «HOPE»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής επαγγελματιών υγείας «HOPE» 2023 (www.hope.be), στο οποίο το ΓΝΗ «Βενιζέλειο-Πανάνειο» αποτελεί  το μοναδικό νοσοκομείο της Κρήτης και το δεύτερο στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί και συνεχίζει με επιτυχία, κατά το τρέχον διάστημα στην Κρήτη φιλοξενούνται οι επαγγελματίες υγείας Liizi Vingerbau, Environmental Management Specialist από την Εσθονία και Stefano Guicciardi,  Hygiene and Preventive Medicine Specialist, MD,MPH από την Ιταλία.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης πάει εκδρομή!

Ο Σύλλογος Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης προσκαλεί τα ενεργά μέλη του στην εκδρομή που θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης (ΜΦΙΓ)!

Ο Σύλλογος ΜΦΙΚ καλύπτοντας το κόστος μετακίνησης της εκδρομής και των δράσεων για μικρούς και μεγάλους στο πεδίο καλεί τα ενεργά του μέλη, μέλη με ενεργή ετήσια συνδρομή, να συμμετέχουν στην εκδρομή εγκαινιάζοντας όλοι μαζί μια νέα οικογενειακή δράση που θα υλοποιείται στο ύπαιθρο!

Ωστόσο, αν δεν είστε ακόμα μέλη του Συλλόγου ΜΦΙΚ και θέλετε να έρθετε στην εκδρομή μας, προλαβαίνετε πάντα να γίνετε μέλη!

Ευχαριστήρια Επιστολή από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθουμε ως Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΜΦΙΚ-ΠΚ) είναι απερίγραπτη. Ένα έργο που αφορά στην ολοκλήρωση και αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου του ΜΦΙΚ-ΠΚ με τον πλέον σύγχρονο και βιωματικό τρόπο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, βάζοντας τη χώρα στους πρωτοπόρους της Ευρώπης και ανοίγοντας δρόμους για την προβολή της Βιοποικιλότητας της χώρας μας και, κυρίως, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα
(απώλεια βιοποικιλότητας, κλιματική κρίση), προσβλέποντας σε ένα δίκαιο και βιώσιμο κόσμο για όλους μας.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, 17 Μαΐου 2023

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση για την αθόρυβη αυτή, αλλά σημαντική για την υγεία νόσο.

 

 

Σημαντικές επιχειρηματικές συναντήσεις στο Αμμάν της Ιορδανίας για τουρισμό για τρόφιμα

Σε θερμό κλίμα για την ανάπτυξη συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις μεταξύ κρητικών και ιορδανικών επιχειρηματιών, κατά την διάρκεια  του  Greek Tourism & Gastronomy  B2B Workshop στο Αμμάν της  Ιορδανίας 10-14  Μαΐου  2023.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης βράβευσε το ιδρυτικό μέλος του, την κα.Ελένη (Ελλη) Χαριτοπούλου-Κριτσωτάκη

Το Δικτυο Παρέμβασης Γυναικων Κρήτης,σε ιδiαίτερα συγκινησιακό κλίμα  την Παρασκευή 12.Μαίου στο Αστόρια ,  βράβευσε το ιδρυτικό μέλος του, τήν  κα.Ελένη (Ελλη) Χαριτοπούλου-Κριτσωτάκη  για  προσφορά της στα κοινά   και ιδιαίτερα για την γυναίκα και “ την  Ισότητα των φύλων”

Σεμινάριο για εργαζομένους ΠΦΥ με θέμα «Αγχώδεις Διαταραχές: Αναγνώριση και Διαχείριση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη»

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Πα.ΓΝΗ, διοργανώνουν δύο επιστημονικά σεμινάρια, με θέμα: Αγχώδεις Διαταραχές: Αναγνώριση και Διαχείριση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Δωρεά υγειονομικού υλικού από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και τον IOCC στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό  International Orthodox Christian Charities –IOCC γίνεται αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής δωρεάς των ομογενών και των οργανώσεων τους στις ΗΠΑ.

Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου BRIGHAM YOUNG UNIVERSITY στο H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

12-05-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου BRIGHAM YOUNG UNIVERSITY στο H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Αμερικανών φοιτητών βρέθηκε το H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και το έργο που επιτελεί ως επιταχυντής ιδεών, με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος startup επιχειρήσεων, μέσω της παροχής των κατάλληλων συνθηκών, για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η ομάδα αποτελούμενη από 22 φοιτητές και 2 καθηγητές από τη Σχολή Διεθνούς Λογιστικής του Πανεπιστημίου Brigham Young University, με έδρα την Γιούτα (UTAH) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, βρέθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στο H2BHUB και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.

Τα στελέχη του H2BHUB παρουσίασαν τις εργασίες και δραστηριότητες που διεξάγονται στο τμήμα τους, όπως και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στα οποία συμμετέχει ως εταίρος το Επιμελητήριο Ηρακλείου,  με τους φοιτητές και τους καθηγητές να εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες αίτησης, υλοποίησης και οικονομικής διαχείρισης.

Επίσης, αναλύθηκαν οι διαφορές ανάμεσα στο φορολογικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, οι διαδικασίες εξαγωγών και ίδρυσης εταιρειών στο εξωτερικό, ενώ κλείνοντας, σε ανοιχτή εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη, αναλύθηκε το ζήτημα των οικονομικών σχέσεων στην Ευρώπη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και εκείνων εκτός Ε.Ε. αλλά και των επιχειρήσεων.

 

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών, 12 Μαΐου 2023

Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (ICN) και αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο. Η  επέτειος αυτή θέλει να υπενθυμίσει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία, αποτελώντας παράλληλα μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική κοινότητα παγκοσμίως.

Σεμινάριο «Online Sales Optimization» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο και εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που επιθυμούν να βελτιώσουν την παρουσία τους στο ecommerce, δημιούργησε και υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

8 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)

Η  8η Μαΐου καθιερώθηκε το 1994 από τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Σκοπός της ημέρας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης,των υγειονομικών φορέων και των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για τα σύνθετα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν με αυτή τη σοβαρή, αιματολογική διαταραχή και τις συλλογικές προσπάθειες που απαιτούνται για βελτιώσεις σε όλους τους σχετικούς με τη νόσο τομείς.

Το Ιστορικό Μουσείο στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια σειρά δράσεων ανοιχτές στο κοινό όλων των ηλικιών. To θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ελληνικού τμήματος του ICOM, «τα μουσεία αναδεικνύοντας την πολιτιστική και την φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Η ΄Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών για τις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής PISA» που οργανώνει και φέτος το ΥΠΑΙΘ

Το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 10/5/23 θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές της Στ’ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, η επονομαζόμενη και ελληνική PISA. Οι εξετάσεις θα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. Οι προθέσεις του ΥΠΑΙΘ για μια ακόμα φορά παρουσιάζονται «αγνές» και «άδολες». Και το ερώτημα εύλογο: καλά, γιατί αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς σε αυτές τις εξετάσεις; Δε θέλουμε μέσα από τέτοιου τύπου «μετρήσιμα» και «αξιόπιστα» δεδομένα να βελτιώσουμε το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τα προγράμματα σπουδών, τη διδακτική μεθοδολογία, το εκπαιδευτικό υλικό; Αλλά και με βάση αυτά να επιμορφώσουμε τους εκπαιδευτικούς;

Σάββατα με άλλη οπτική στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια φιλοξενίας της έκθεσης «Φωτεινά Μυστήρια και Οπτικά παράδοξα» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Γιορτάζουμε τη μακρόχρονη συνεργασία, αλλά και αποχαιρετούμε την έκθεση, με μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στην Οπτική. Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 12:00μ.μ., σας περιμένουμε στο μουσείο για να εξερευνήσουμε παρέα τα πολλά και διαφορετικά μάτια των ζώων, καθώς και τον θαυμαστό τρόπο που αυτά βλέπουν τον κόσμο!

Παγκόσμια Ημέρα Μαιών-Μαιευτών, 5 Μαΐου 2023

 

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

 

Θέμα : «Παγκόσμια Ημέρα Μαιών-Μαιευτών, 5 Μαΐου 2023»

 

Η  5η Μαΐου καθιερώθηκε το 1991 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM) ως Παγκόσμια Ημέρα Μαιών και Μαιευτών. Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου της Μαίας και του Μαιευτή στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας των γυναικών και στη στήριξη της μητρότητας.

O ρόλος της μαίας είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της προγεννεννητικής και περιγεννητικής περιόδου, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια της λοχείας.Εκτιμήσεις από προβλεπτικά μοντέλα δείχνουν πως παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από μαίες όπως ο οικογενειακός προγραμματισμός, ο υποβοηθούμενος τοκετός και η υποστήριξη του θηλασμού θα μπορούσαν να σώσουν 4,3 εκατομμύρια ζωές ετησίως μέχρι το 2035, αποτρέποντας περίπου τα δύο τρίτα των μητρικών και νεογνικών θανάτων καθώς και των θνησιγενών γεννήσεων. 

Δίπλα σε κάθε γυναίκα που μένει έγκυος, γεννάει και θηλάζει το παιδί της, βρίσκεται πάντοτε μία Μαία και ένας Μαιευτής, έτοιμοι να της προσφέρουν την επιστημονική τους βοήθεια, με σκοπό τη δημιουργία υγιών οικογενειών και ατόμων. Παράλληλα, οι μαίες και μαιευτές επιτελούν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας της γυναίκας γενικότερα, με την εκτέλεση προληπτικών εξετάσεων και τη συμβουλευτική σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι η ατομική υγιεινή, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων. 

Πέρα ​​από την παροχή φροντίδας και υποστήριξης σε έφηβα κορίτσια και γυναίκες σε κάθε στάδιο της ζωής, οι Μαίες και οι Μαιευτές δρουν παράλληλα και ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή συνηγορώντας κοινωνικά στα πεδία της ισότητας των φύλων, της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και μάχονται κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, της κακοποίησης και της βίας κατά των γυναικών.

Η υποδειγματική λειτουργία του «Δικτύου  Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών- Μαιευτών» της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας αποδεικνύει πως η ποιοτική μαιευτική φροντίδα είναι  αποτέλεσμα της ανθρωποκεντρικής και επιστημονικά τεκμηριωμένης προσέγγισης σε όλο το φάσμα των μαιευτικών υπηρεσιών που παρέχονται τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού μας.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια παραμένει αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης των Μαιών και Μαιευτών, αναγνωρίζοντας πως η παροχή ποιοτικής μαιευτικής φροντίδας οδηγεί σε υγιέστερες οικογένειες, παραγωγικότερες κοινότητες και πιο ισχυρά συστήματα υγείας.

Ας αποτελέσει αυτή η μέρα την αφορμή για να ευχαριστήσουμε τις Μαίες και τους Μαιευτές για την πολύτιμη συμβολή τους στην ευημερία της κοινωνίας μας!

 

OPEN MALL - Πλατφόρμα για την προβολή των επιχειρήσεων

Πλατφόρμα Προώθησης της Εμπορικής Περιοχής, στην οποία ανήκουν οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο OPEN MALL Δήμου Ηρακλείου δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου».

Πρόκειται για μια κοινή πλατφόρμα επιβράβευσης (Loyalty - σε web-site και Mobile Application) την οποία θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε προσφορές, κουπόνια, και λοιπές προωθητικές ενέργειες των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Open Mall. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης των πελατών των καταστημάτων.

Αρχαιρεσίες στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Την Κυριακή 23 Απρίλη 2023 πραγματοποιήθηκε η εκλογική – απολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή (περίπου 90%) των εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Στη συνέλευση έγινε πλούσια συζήτηση και αναδείχτηκαν πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς και τα παιδιά μας: οι τραγικές συνθήκες στην σχολική στέγη,  η απαράδεκτη κατάσταση στην ειδική αγωγή και το βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία (νοσηλευτές κλπ) αλλά  οι πολιτικές ευθύνες δήμου και κράτους που γεννούν τα προβλήματα αυτά καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2023

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, το  Αλκοολογικό  Ιατρείο ΠαΓΝΗ , οι Κοινότητες Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ-ΚΟΠΑ Κρήτης ,το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή»  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί  σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις επιπτώσεις της προβληματικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Χαρούμενοι και ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Συνοικίας Αικατερίνης

Οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης είναι πολύ χαρούμενοι, υπερήφανοι και δικαιωμένοι, αφού την Τετάρτη 3/5/2023 πραγματοποιήθηκε εντός του εργοταξίου, η τελετή του Αγιασμού Θεμελίωσης του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης ζητούσε επιτακτικά την αξιοποίηση αυτού του οικοπεδικού χώρου έκτασης 5.200μ2, ο οποίος είχε καταντήσει νέος σκαφιδαράς της πόλης μας, και στέκι ναρκομανών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο.

Συνεργασία ΟΦΗ – Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ για την πάταξη παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο

Συνεργασία ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 – Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ για την πάταξη εικόνων/βίντεο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο.

2003-2023: 20 χρόνια λειτουργίας της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το Παράνομο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο SafeLine.gr

Ηχηρό μήνυμα κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο στέλνουν η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού και αναδεικνύοντας παράλληλα για άλλη μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο. Οι ποδοσφαιριστές Πραξιτέλης Βούρος, Γιάννης Θεοδοσουλάκης, Απόστολος Διαμαντής και Νίκος Χριστογεώργος πρωταγωνιστούν στην καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημερώνουν για τη δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας μέσα από την ιστοσελίδα SafeLine.gr. O στόχος είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πίσω από κάθε εικόνα/βίντεο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο βρίσκεται ένα πραγματικό παιδί που επαναθυματοποιείται κάθε φορά που αυτό το υλικό προβάλλεται. Αν συναντήσουμε τέτοιο υλικό είναι πολύ σημαντικό να μην το αγνοήσουμε αλλά να το ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ!

https://youtu.be/AWXGXngjjdI

 

Ένα Περιπλανώμενο Μουσείο στο μουσείο μας!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχεται το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 11:00π.μ. Ο Pep Beltran (για ’μας Πέπε) και η Πετρίνα Βάσσου, απευθυνόμενοι σε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ενήλικες με περιέργεια, παρουσιάζουν την έκθεση «Οι καμπάνες του κόσμου» και αμέσως μετά ακολουθεί το πρωτότυπο σεμινάριο/εργαστήριο «Οι ιστορίες που κρύβονται στα αντικείμενα ή ιχνηλάτες ιστοριών!».

ΕΦΕΤ - Σεμινάριο υποχρεωτικής κατάρτισης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το πρόγραμμα υποχρεωτικής κατάρτισης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων αρμοδιότητας ΕΦΕΤ, απευθύνεται σε όλους όσοι έρχονται σε επαφή με  τρόφιμα με οποιονδήποτε τρόπο και διοργανώνεται από το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Made in School 2023 - παρουσίαση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων που υλοποιήθηκαν στα δευτεροβάθμια σχολεία

Tην ερχόμενη εβδομάδα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων οργανώνει τριήμερη παρουσίαση μέρους των φετινών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων που υλοποιήθηκαν στα δευτεροβάθμια σχολεία με τίτλο: Made in School 2023. H παρουσίασή τους θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 3, Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα του «Μικρού Θεάτρου» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) και ώρα 9:00-13:00, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και είναι ανοικτή στο κοινό. Το σχολικό έτος 2022-2023 εκπονήθηκαν εκατόν εβδομήντα επτά (177) Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στα οποία συμμετείχαν εξήντα δύο (62) σχολικές μονάδες, τετρακόσιες/οι πενήντα εννέα (459) εκπαιδευτικοί  και τρεις χιλιάδες οκτακόσιες/οι είκοσι οκτώ (3.828) μαθήτριες/ες.

Σεμινάριο «Βασικές δεξιότητες Barista» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο Τούρκος Εμπορικός Ακόλουθος στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Hamid TATCI.

O κ. TATCI συναντήθηκε με τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Φραγκάκη με τον οποίον συζήτησαν τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας τουρκικών και κρητικών επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα, στον τουρισμό και την υφαντουργία.

Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2023

Η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Εβδομάδα Εμβολιασμού (EIW) και για το 2023 είναι από 24 έως 30 Απριλίου. Στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξία των εμβολίων και των εμβολιασμών και να επισημάνει τη συλλογική δράση που απαιτείται ως προς την προώθηση της χρήσης εμβολίων, για την προστασία των ανθρώπων όλων των ηλικιών από ασθένειες.

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για προτάσεις χορηγίας

21-04-2023

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τους επιχειρηματίες – μέλη του ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ παραχώρησε την άδεια σε οποιονδήποτε ιδιώτη, φορέα ή φιλανθρωπικό οργανισμό να ζητάει χορηγίες για διάφορες εκδηλώσεις  επικαλούμενο συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι επιχειρηματίες να είναι επιφυλακτικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί για προτάσεις χορηγίας, που δέχονται τηλεφωνικώς ή στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση και να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου για όποιες διευκρινίσεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 247010.

Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Περιοδική έκθεση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)

Ανοικτή για το κοινό είναι από σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, η περιοδική υβριδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης «Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή», στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Εβδομάδα Πρόληψης για το Αλκοόλ 6 - 13 Μάϊου 2023

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τον μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η «Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ)». Τη χρονιά αυτή, 2023, η Εβδομάδα Πρόληψης για το Αλκοόλ θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, από το Σάββατο 6 έως και το Σάββατο 13 Μαΐου, έχοντας ως κεντρικό της μήνυμα: «Λιγότερο Αλκοόλ- Καλύτερη Ζωή!» .

Ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, σχετικά με τους βανδαλισμούς που έχει υποστεί το κτίριο κατά καιρούς

Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ως χώρος


Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στεγάζεται, όπως είναι γνωστό, στο κτίριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και αποτελεί ένα από τα κτίρια-σήματα κατατεθέν
της πόλης.
Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του μουσείου πιστεύουμε ότι το μουσείο έχει σταθεί με σεβασμό απέναντι σε ένα ιστορικό κτίριο του Ηρακλείου, το έχει αναδείξει αξιοποιώντας το ως μουσείο και έχει τονώσει την υγιή επισκεψιμότητα της πολύπαθης περιοχής της Αγίας Τριάδας, της οποίας αποτελεί μέλος.
Δυστυχώς το μουσείο κατά καιρούς έχει δεχτεί βανδαλισμούς που έχουν αλλοιώσει την εμφάνισή του και έχουν αναστείλει προσωρινά το έργο του.
Λυπόμαστε πολύ να γινόμαστε στόχος τέτοιων ενεργειών τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και των ίδιων των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις –θραύση υάλων, εισβολή, γκράφιτι κ.α.-.
Ελπίζουμε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοια περιστατικά.
Είναι αρκετοί για εμάς, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φυσικοί εχθροί, χρόνος και θάλασσα, που απειλούν το κτίριό μας και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη συντήρησή του.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing»

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - social media - έχουν γίνει απαραίτητα πλέον για την επιβίωση μιας επιχείρησης. Μέσω αυτών, η προσέγγιση των πελατών είναι δυνατή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου «Εργαλεία Social & Digital Media Marketing» που διοργανώνει, με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΛΕΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να χρησιμοποιούν σωστά αυτά τα απαραίτητα εργαλεία, πως να μεγιστοποιούν τη σχέση κόστους και απόδοσης σε διαφημιστικές τους καμπάνιες και θ΄ αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα νέο πελατολόγιο, με το οποίο μέχρι χθες δεν είχαν επαφή.

Εργαστήριο επισκευής smartphone (iOS & Android)

Ένα νέο, εξαιρετικά χρήσιμο, σεμινάριο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με σκοπό να προσφέρει γνώσεις και τεχνικές επισκευής κινητών τηλεφώνων (smartphones).

«Νέο Κρητικό Κουαρτέτο». Μία ξεχωριστή εμφάνιση στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο», ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια,  θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα έναρξης 12.00 το μεσημέρι.

Απονομή Πτυχίων στους σπουδαστές της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης και της Σχολής Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι κύκλοι μαθημάτων του έτους της Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης και της Σχολής Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας αντίστοιχα, που δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ηρακλείου στηρίζει τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου στηρίζει τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τη Μ. Τρίτη 11/04/2023 στις 10:00 στη στάση εργασίας για τα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης στο νοσοκομείο, που έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο τμημάτων, όπως το ιατρείο πήξης και άλλα τμήματα στα πρόθυρα διάλυσης, όπως η Παιδιατρική, το Ακτινολογικό και το Ιατροπαιδαγωγικό.

Σάββατο του Λαζάρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Σάββατο 8 Απριλίου η Ειρήνη Γαλλή, αρχαιολόγος του ΑΜΗ, θα ξεναγήσει τους επισκέπτες σε μια από τις αίθουσες που δεν βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο,  στην Αίθουσα ΧΧΙΙ, «Τα Νεκροταφεία όψιμων ιστορικών χρόνων (4ος αι. π.Χ.-4ος αι. μ.Χ.)».

Εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξη Καλοκαιρινού για τον Δήμο Ηρακλείου

Με το μήνυμα «Έχουμε όλοι δικαίωμα στην πόλη» ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Ηρακλείου στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα Μίνως του ξενοδοχείου Ατλαντίς, άνοιξε με τις παρεμβάσεις δύο ανθρώπων που εκπροσωπούν δύο διαφορετικές ηλικιακές γενιές της πόλης: του μαθητή Νικόλα Ραπάνη και της εκπαιδευτικού Νικολέτα Σαμαρά, που περιέγραψαν πώς θα ήθελαν το Ηράκλειο της επόμενης μέρας.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας συνεργασίας Ιατρών εξωτερικών συνεργατών Α.Π.Υ με την Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε για το ΓΝ Θήρας

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) προσκαλεί Ιατρούς Συνεργάτες των ειδικοτήτων, όπως αποτυπώνονται στον πίνακα ακολούθως, για τη σύναψη συνεργασίας με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ για  έως ένα έτος με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προκειμένου για την υποστήριξη της παροχής των υπηρεσιών υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

Τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, πρωταθλητές στην Ανακύκλωση

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στα δημοτικά σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Διαλογή στην Πηγή «Τα δημοτικά σχολεία πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».

Το πρόγραμμα αποτελεί μια δράση που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Ηράκλειου (δια των αντιπροσώπων τους) σε Εκλογο-απολογιστικη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στις 11:00 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού (Λυμπέρη Λυμπερίου 1 κοντά στο νεκροταφείο Νέας Αλικαρνασσού).

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1.    Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ

2.    Εκλογή εφορευτικής επιτροπής και διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη

α) Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης

β) Ελεγκτικής Επιτροπής

γ) Εκπρόσωπων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στις Σχολικές Επιτροπές Παιδείας του Λήμου Ηρακλείου

δ) Αντιπροσώπων για την τριτοβάθμια Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης

Σας ενημερώνουμε ότι για να συμμετέχουν νόμιμα στη συνέλευση οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, θα πρέπει να είναι εκλεγμένοι ούμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Easter Camp στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για μαθητές

Δεινόσαυροι, διάφορα ερπετά, μα και βάτραχοι είναι μόνο μερικά από τα ζώα που κυκλοφορούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και κάνουν αβγά! Αυτό το Πάσχα ελάτε να εξερευνήσουμε παρέα τους χώρους του μουσείου, να ανακαλύψουμε ποια ζώα κάνουν αβγά, να παίξουμε παιχνίδια, να κάνουμε κατασκευές και να αποφασίσουμε αν όλα τα αβγά είναι ίδια ή αν έχουν διαφορές! Και, τελικά, μήπως αυτή η ποικιλία των διαφορών κάνει και τα αβγά τόσο ενδιαφέροντα;

Δωρεά από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης στην Παιδοαιματολιγική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Παρουσία του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ,Χαλκιαδάκη, της Δ/ντριας της Παιδοαιματολιγικής Κλινικής κας Στειακάκη και της Προϊστάμενης κας Φουντουλάκη και αφού είχε γίνει ενημέρωση για τις ανάγκες της Κλινικής έγινε παράδοση— παραλαβή δωρεάς από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης.

Πασχαλιές στο Φως στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Μ. Τρίτη 11.04.2022, 10.30-12.30

Πασχαλιές στο Φως | 2023
Πασχαλινό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ξεκινώντας από το φως ενός λαμπτήρα, εξερευνούμε την αναπαράσταση του φωτός στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή τέχνη. Με οδηγό τις εικόνες των Συλλογών του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης θα ανακαλύψουμε το φως σαν σύμβολο και σαν απεικόνιση. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή ενός φαναριού, για να φωτίζει τις διαδρομές μας.

 

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Ηλικίες: παιδιά Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

Πληροφορίες | Δηλώσεις συμμετοχής: 2810283219 | εσωτ.101

(Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00)

Δελτίο Τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Ανακοινώνει οτι σύμφωνα με Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. /Εμκ 04-04-2023 /13:00 Τοπική για Αύριο Τέταρτη 05-04-2023 θα Επικρατήσουν τα Κάτωθι Καιρικά Φαινόμενα:

Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Ανοιχτό όλες τις μέρες της εβδομάδας είναι το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στη θερινή περίοδο λειτουργίας του, που εφαρμόζεται από Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ως εξής:

Απρίλιος  - Οκτώβριος
Δευτέρα – Κυριακή: 09:00΄-17:00΄

Αργίες: Κλειστά

Λειτουργία Βιβλιοθήκης
Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί για το κοινό με προηγούμενη συνεννόηση. Τηλ. επικοινωνίας: 2810-283219, εσωτ. 110.

Η πρόσβαση στο ΙΜΚ Café και το Πωλητήριο είναι ελεύθερη στις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

 

Εισιτήρια

Ολόκληρο: € 7,50
Μειωμένο: Μαθητές, Φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών (με επίδειξη κάρτας):
€ 4,50
Ελεύθερη είσοδος: Παιδιά έως 12 ετών, άνεργοι (με επίδειξη κάρτας), φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

 

Δωρεάν Ψηφιακή Υπογραφή στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

03-04-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν Ψηφιακή Υπογραφή στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου  ενημερώνει τα μέλη του  οτι διαθέτει στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή υπογραφή, με την προϋπόθεση οτι οι επιχειρήσεις  αυτές είναι:

•    Εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και στο ΓΕΜΗ

•    Η νομική τους μορφή είναι Α.Ε, ΕΠΕ και ΙΚΕ.

Η δωρεάν ψηφιακή υπογραφή  παρέχεται στο πλαίσιο του νέου έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός επιχειρηματικότητας»  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Θα διατεθούν συνολικά  270.000 ψηφιακές υπογραφές, μέχρι εξαντλήσεως των σχετικών αδειών.

Η αίτηση απόκτησης δωρεάν ψηφιακής υπογραφής γίνεται στο site του Επιμελητηρίου Ηρακλείου:  www.ebeh.gr  ή  στην  εφαρμογή που βρίσκεται στη διεύθυνση  https://services.businessportal.gr/ .  

Η είσοδος πραγματοποιείται με τους κωδικούς Γ.Ε.ΜΗ της επιχείρησης.  

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη: κα Σοφία Καπετανάκη, τηλ: 2810 -247028, email: kapetanaki@ebeh.gr.

 

 

Δελτίο Τύπου της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας να συμπράξει στην προσπάθειά μας για μια καλύτερη πόλη. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, μια καθαρά αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών που έχει συνδέσει το όνομά της με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης  αποδεικνύει με την απόφαση αυτή τη σταθερή της προσήλωση στην επιδίωξη ενός καλύτερου αύριο για το Ηράκλειο και θα έχει σημαντική συνεισφορά στην οργάνωση και δράση της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

 

Για το «Δικαίωμα στην Πόλη»

Αλέξης  Καλοκαιρινός

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου

Σεμινάριο με θέμα «Πως φτιάχνουμε μπάρες και γκρανόλα» στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σχεδιασμένο για επίδοξους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και για αρχάριους, το  νέο σεμινάριο των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να βελτιώσει τις γνώσεις του και να διδαχθεί νέες συνταγές και τεχνικές από τους καλύτερους του κλάδου, για  να φτιάχνουν μπάρες και γκρανόλα.

Σεμινάριο με θέμα «Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε Italian Vegan Street food» στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο, εξαιρετικό σεμινάριο για την παρασκευή αλμυρών και γλυκών Italian Vegan Street Food  και γνωριμίας με την τέχνη της παραδοσιακής Ιταλικής γαστρονομίας διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες, αλλά και σε όσους επιθυμούν ν’ ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο ή  απλά ν’   ανακαλύψουν νέες συνταγές και ν’ αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις γενικής εφαρμογής στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!

2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Υγείας από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ”

Με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες πραγματοποιείται σήμερα από τις 09.00 το πρωί, υβριδικά και δια ζώσης στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το 2Ο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ”».

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και ΚΕΘΕΑ

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, παρουσία του Υποδιοικητή, Δημήτρη Αγαπίου, του Υπεύθυνου Κρήτης και Δωδεκανήσου ΚΕΘΕΑ Μιχάλη Σκουλά, του Συντονιστή Λειτουργίας του Κ.Υ. Ηρακλείου, κ. Δημήτρη Κλάδου, της Κας Κουτεντάκη Ειρήνης, ως εκπροσώπου της Δ/ντριας Ψυχιατρικής ΠαΓΝΗ, κας Μπάστα Μαρίας και στελεχών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Δωρεάν Εργαλείο πρόληψης περιπτώσεων εκδικητικής πορνογραφίας από το διαδίκτυο

Περισσότεροι από 20.000 ενήλικες έχουν χρησιμοποιήσει από το Δεκέμβριο του 2021 έως σήμερα το εργαλείο StopNCII.org, μια δωρεάν καινοτόμο τεχνολογία η οποία υποστηρίζει τα θύματα μη συναινετικού διαμοιρασμού εικόνας ή βίντεο στον κυβερνοχώρο. Ουσιαστικά αποτελεί μια ουσιαστική προσπάθεια έγκαιρης πρόληψης περιπτώσεων εκδικητικής πορνογραφίας ή άλλης μορφής μη συναινετικού διαμοιρασμού προσωπικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Το StopNCII.org είναι ένα έργο που λειτουργεί η Revenge Porn Helpline από το 2021 και η Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα.

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Δημοτικά Σχολεία ξεκινούν το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Με πρώτο σταθμό τα δημοτικά σχολεία του Ν. Ηρακλείου και παρουσίαση από τον διακεκριμένο Ολυμπιονίκη Βασίλη Κουρνέτα, τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη και εκπρόσωπο της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, τον Γιώργο Τζιουμάκα διεθνή αθλητή πετοσφαίρισης εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και  στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ξεκινάει στις 27 Μαρτίου 2023 το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση». Την εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση  διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με την συνδιοργάνωση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και των Δήμων μελών του.

24 Μαρτίου 2023 - Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

Η 24η Μαρτίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά της Φυματίωσης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης (World Tuberculosis Day). Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε σε ανάμνηση της ανακάλυψης του μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης (M.Τuberculosis) από τον Robert Koch, στις 24 Μαρτίου του 1882.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις B2B στην Ιορδανία για τουρισμό & τρόφιμα

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις B2B με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους εξαγωγικών εταιρειών τροφίμων στην Ιορδανία απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε αντίστοιχες επιχειρήσεις - μέλη του, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας για την προσέλκυση ιορδανών τουριστών στην Κρήτη και την προώθηση των κρητικών προϊόντων στη χώρα τους, αντίστοιχα.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε άλλη κατηγορία, στις έδρες της Π.Ε. Ηρακλείου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων α) της σχετικής νομοθεσίας για τη χορήγηση νέων αδειών ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ ή ΕΙΔΜΙΣΘ) ή της μετατροπής υφιστάμενων σήμερα αδειών σε άλλο τύπο, β) της αριθμ. 85/2012 (Β΄ 2080) Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, γ) της αριθμ. 57793/22.2.2023 (Β΄1279) απόφασης με θέμα «Καθορισμός αριθμού αδειών Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και Ειδικής Μίσθωσης (ΕΙΔΜΙΣΘ) ανά έδρα στην Περιφέρεια Κρήτης και μετατροπή υφιστάμενων αδειών», καλεί τους ενδιαφερόμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που επιθυμούν να μετατρέψουν υφιστάμενη άδεια σε άλλη κατηγορία, και συγκεκριμένα:

 • Στην έδρα Δ. Φαιστού για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
 • Στην έδρα Δ. Γόρτυνας για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
 • Στην έδρα Δ. Χερσονήσου για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
 • Στην έδρα Δ. Μινώα-Πεδιάδας για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).
 • Στην έδρα Δ. Βιάννου για μετατροπή μίας (1) άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ (ΑΜΕΑ).

να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00.

Βραβείο καινοτομίας στον ΕΣΔΑΚ στο πλαίσιο της 5ης Διεθνής Έκθεσης Verde.tec 2023 – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Η «Verde-Tec» είναι διεθνής έκθεση που διεξάγεται φέτος για πέμπτη φορά και αποτελεί την μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις. 

Το τριήμερο της έκθεσης, σε ένα μαραθώνιο ενημέρωσης, δόθηκε έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των βραβείων Greek Green Awards της Verde Tec,  απονεμήθηκε στον  Ε.Σ.Δ.Α.Κ το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία βιοαέριο για την μελέτη και κατασκευή της μονάδας συλλογής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων.

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 2006 από τα σωματεία International Down Syndrome Association και European Down Syndrome Association ως η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, Καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Oπως ο ίδιος ο καθηγητής έχει αναφέρει η επιλογή της 21ης Μαρτίου δεν είναι τυχαία «αφού είναι ο τρίτος μήνας του χρόνου και τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν τρία χρωμοσώματα 21 αντί για δύο».

Σεμινάριο «Διακόσμηση σε επαγγελματικούς χώρους και βιτρίνες - visual merchandising» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη διακόσμηση επαγγελματικής βιτρίνας και καταστημάτων με πιο ελκυστικό και πρωτότυπο τρόπο εν όψει του Πάσχα, προσφέρει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς του Ναυστάθμου Κρήτης για την Ανάδειξη Παρόχου Υπηρεσιών Καντίνας και Καφετέριας

Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για την Ανάδειξη Παρόχου Υπηρεσιών Καντίνας και Καφετέριας Περιορισμένης Πελατείας, για Χρονικό Διάστημα Δύο (2) Ετών με Δικαίωμα Μονομερούς Παράτασης Έξι (6) Μηνών μετά από Απόφαση της Υπηρεσίας.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί στις 10 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00 πμ στη Λέσχη Αξιωματικών Ναυστάθμου Κρήτης (ΛΑΝΚ) ενώπιον Επιτροπής, που θα ορισθεί με διαταγή Δ/ΝΚ .Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στην Γραμματεία της ΝΚ/ΔΟΥ (τηλ. 2821082319) απαρέγκλιτα μέχρι τις 09:00 πμ της ανωτέρω ημερομηνίας αποσφράγισης και σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο παράρτημα «Γ»

 

Ο κόσμος γύρω μας! ξανά μαζί μας την Κυριακή 26 Μαρτίου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ο κύριος Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, Διδάκτωρ Μαθηματικών, μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη μας συνάντηση σάς ξανά-προσκαλούμε σε μια συναρπαστική παράσταση, που χρησιμοποιεί απλά καθημερινά αντικείμενα για να απεικονίσει τους νόμους της φύσης αποδεικνύοντας πως αυτοί αποτελούν τη βάση του σύγχρονου κόσμου μας!

 

Ολοκληρώθηκε το Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε και φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– super market, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Δευτέρα 20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας Ενθαρρύνουμε την πρόληψη, βελτιώνουμε την υγεία μας

Με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2023, από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Δευτέρα 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη στοματική υγεία, στις δομές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο.

Γενική Συνέλευση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το  Δ/Σ του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης καλεί τα μέλη του Στην Γενική ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Συνέλευση (ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ) που θα γίνει στις 21  ΜΑΡΤΙΟΥ  2023  Ημέρα ΤΡΙΤΗ στο  Επιμελητήριο Ηρακλείου  και ώρα 18.30 – αιθουσα Καρούζου

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1-    Διοικητικός Απολογισμός( Πεπραγμένα Δ/Σ) 2022

2-    Οικονομικός Απολογισμός  2022

3-   Εκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

4-   Οικονομικός Προυπολογισμός 2023

5-   Απαλλαγή  του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2022

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο για τα παιδιά και τους Εφήβους με Ρευματικά Νοσήματα

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων» έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Παιδορευματολογική Εταιρεία (Pediatric Rheumatology European Society/ PReS) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Παιδιά με Αρθρίτιδα (ENCA) η 18η Μαρτίου.

Στόχοι αυτής της Ημέρας είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού, των Επαγγελματιών Υγείας αλλά και της πολιτείας για τα νοσήματα αυτά καθώς και η ενημέρωση κυρίως των γονέων, ώστε να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα που απαιτούν ιατρική φροντίδα, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη στήριξη των παιδιών τους. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα (ΝΡΝ) , θα συμβάλει στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και την παραπομπή στον ειδικό γιατρό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών.

Προκήρυξη 3ου Βραβείου «Δημήτριος Βικέλας» για το έτος 2023

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία (Β.Μ.Ε) προκηρύσσει το 3ο βραβείο στη μνήμη του Δημητρίου Βικέλα, δωρητού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ηρακλείου, το οποίο, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του 2019, απονέμεται ανά διετία, σε νέους επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 35 ετών, με βάση αδημοσίευτες επιστημονικές τους εργασίες, που μπορούν να εντάσσονται θεματικά σε όλους τους τομείς του Ελληνικού Πολιτισμού.

Σεμινάριο «Σαρακοστιανού Μενού - Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της Κρητικής Διατροφής» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

Ελάτε μαζί μας σε ένα εντυπωσιακό και διαφωτιστικό σεμινάριο για την Κρητική Διατροφή, ένα τρόπο ζωής που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο υγιεινούς στον κόσμο. Με επικεφαλής τους γνωστούς σεφ Γιώργο Λαζανάκη και Νίκο Κριτσωτάκη, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις παραδοσιακές συνταγές και τις τεχνικές μαγειρικής τη κρητικής παράδοσης.

Ξεκινάει το Σάββατο 18 Μαρτίου το 11ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– Super Market

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιείται το  προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), επιβεβαιώνοντας για άλλη μια χρονιά τη σπουδαιότητα του θεσμού που δίνει νέα προοπτική στα προϊόντα της Κρήτης.

Έγκριση προκήρυξης θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου Ε.Σ.Υ. στις Μονάδες Υγείας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης

Με την με αριθμό Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π.οικ.14830/08-03-2023  Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα  εγκρίθηκε η προκήρυξη 60 θέσεων  Ειδικευμένων Ιατρών και Οδοντιάτρων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Κρήτης  ως ακολούθως :

Σεμινάριο «Σχέδιο Μόδας - Fashion Design» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο με όλες τις απαραίτητες τεχνικές σχετικά με το σχέδιο μόδας  διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της μόδας και επιθυμούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους Portfolio. Το επιτυχημένο σεμινάριο απευθύνεται επίσης, σε όσους γνωρίζουν ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, Ραπτική και Πατρόν και επιθυμούν να σχεδιάζουν τα δικά τους  ρούχα ή θέλουν να μάθουν περισσότερα για το σχέδιο μόδας και να κάνουν πρακτική εξάσκηση.

7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Απονομή τίτλων νοσηλευτικών ειδικοτήτων

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης (Πλ. Κουντουριώτη, Ηράκλειο) η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα απονείμει  τους τίτλους της ειδικότητας: α) Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και β) Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής, στους νοσηλευτές/τριες που ολοκλήρωσαν την 18μηνη  θεωρητική και κλινική τους  εκπαίδευση  σε μονάδες υγείας και δομές δημόσιας υγείας στην Κρήτη και πέτυχαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Ο κόσμος γύρω μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ο κύριος Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, Διδάκτωρ Μαθηματικών, σας προσκαλούν σε μια συναρπαστική παράσταση, που χρησιμοποιεί απλά καθημερινά αντικείμενα για να απεικονίσει τους νόμους της φύσης αποδεικνύοντας πως αυτοί αποτελούν τη βάση του σύγχρονου κόσμου μας!

Η παράσταση έχει διάρκεια περίπου 60 λεπτών και είναι ιδανική για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους δασκάλους τους και τους γονείς τους! Σας περιμένουμε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, 12:00 μ.μ., στην πιο ζωντανή, διασκεδαστική και παράλληλα μορφωτική παράσταση της άνοιξης του 2023!

Πιστοποιημένη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο του βακτηρίου Legionella spp (Νόσος των Λεγεωνάριων)

Πιστοποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπεύθυνων για τον έλεγχο του βακτηρίου Legionella spp. (Νόσος των Λεγεωνάριων)  και βασικές γνώσεις ασφάλειας και ποιότητας νερού δικτύων ύδρευσης και αναψυχής παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει ο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σεμινάριο με θέμα «Βασικές δεξιότητες Barista» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση  των συμμετεχόντων, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν΄ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του.

Επιστημονική Ημερίδα «Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους»

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν επιστημονική Ημερίδα, με θέμα:
“Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους”.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη, κατά τις ώρες 09:00-16.00.
Η ημερίδα απευθύνεται σε: Μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των ΑΕΙ , Επαγγελματίες Υγείας (γιατρούς: γενικούς ιατρούς, ψυχιάτρους, παθολόγους, γαστρεντερολόγους , ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας), εκπαιδευτές επαγγελματιών υγείας, ακαδημαϊκή κοινότητα, στελέχη κοινωνικών, νοσηλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών αλληλοβοήθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη εκπαίδευσης Α/Βαθμιας, Β/Βαθμιας, Γ/βάθμιας., στελέχη φορέων της τοπικής κοινωνίας (πολλαπλασιαστές γνώμης), πολίτες που συμμετέχουν σε ομάδες αυτοβοήθειας (ΚΟΠΑ, ΑΑ, τοπικές συλλογικότητες πολιτών), φοιτητές και σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας και κοινωνικής εργασίας.

8 Μαρτίου 2023. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Φροντίζεις για όλους. Φρόντισε και τον Εαυτό σου!

Οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν σημαντική επιρροή στην ευημερία των οικογενειών, των κοινοτήτων και της οικονομίας, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν δεκάδες προκλήσεις και να συνδυάσουν πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους, συχνά έναντι των επιθυμιών τους.

Ανάμεσα στις προκλήσεις αυτές καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και αυτός της υγείας τους, η οποία -και- εξαιτίας της πανδημίας επηρεάστηκε σημαντικά. Η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, ο παρατεταμένος εγκλεισμός, η επιδείνωση της ψυχικής υγείας και τα προβλήματα που καταγράφηκαν σε εργασιακό επίπεδο αποτελούν μέρος των επιβαρυντικών συνθηκών.

Σεμηνάριο «Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γνωριμία με τις αυθεντικές ιταλικές συνταγές και σημαντικές γνώσεις για τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής κουζίνας παρέχει το επιτυχημένο σεμινάριο που διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΕΚΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με τη μαγειρική, αλλά και σε ερασιτέχνες που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη της ιταλικής κουζίνας.

Συντροφική Βία….Αναγνωρίζοντας τα Σημάδια…. Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου διεθνώς. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  του ΟΗΕ για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Βασική έκφανση των δικαιωμάτων αυτών αποτελεί και η αυτοδιάθεση, η ανεξαρτησία και η προστασία της ίδιας από κάθε μορφή βίας που υφίσταται λόγω καταπιεστικών συμπεριφορών και έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας. Η βία κατά των γυναικών ερμηνεύεται στα πλαίσια της ανισότητας των δύο φύλων, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Οι σχέσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες έχουν ιστορικά και κοινωνικά διαμορφωθεί πάνω σε στερεοτυπικές αντιλήψεις για τον ρόλο των δύο φύλων μέσα στην κοινωνία.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στο σχολείο

Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) και της βίας (violence) στον χώρο του σχολείου, στις πολλαπλές μορφές και διαστάσεις του, ευνοούμενο από την εξέλιξη της τεχνολογίας, το σύγχρονο τρόπο ζωής, την έλλειψη επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων και του πρόσφατου εγκλεισμού λόγω της καραντίνας, παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και τον διεθνή χώρο.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες σε Καζακστάν & Ιορδανία

Πρόσκληση για συμμετοχή σε επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες στο Καζακστάν και την Ιορδανία απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε αντίστοιχες επιχειρήσεις - μέλη του, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας για την προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές.

Παγκρήτιο κάλεσμα για αιμοδοσία για τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Φ.Υ. Κρήτης, απευθυνθούμε κάλεσμα ελάχιστης συμβολής και προσφοράς για όλους εκείνους που μπορούν, να δώσουν αίμα για τις αυξημένες ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη.  
Ώρες λειτουργίας σημείων Αιμοδοσίας:

Χανιά:  Γ. Νοσοκομείο Χανίων "Άγιος Γεώργιος"  09:00-14:00 και 17:00-20:00

Ρέθυμνο:  Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου  08:00-13:00 και 16:00-17:00  (εκτός απόγευμα Πέμπτης) Σάββατο και Κυριακή 09:00-12:00

Ηράκλειο:         Γ. Νοσοκομείο "Βενιζέλειο - Πανάνειο" 08:30-14:00 και 16:30-20:00,  Σάββατο, 09:00-13:00

                        Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου  08:30-14:30 και 16:30-20:00

                        Πλατεία Ελευθερίας 17:00-21:00

Άγιος Νικόλαος: Γ. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου  Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-15:00

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

01-03-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρώπων και αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

«Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για όσα βιώνουν σήμερα δεκάδες οικογένειες στη χώρα μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το μακάβριο δυστύχημα και ελπίζουμε να μην υπάρξουν και άλλα θύματα. Είναι κοινή και αυτονόητη η απαίτηση ν΄ αναζητηθούν τα αίτια της τραγωδίας, ώστε να μην ξαναζήσουμε ως κοινωνία αντίστοιχα τραγικά συμβάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλους όσοι δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες», αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Δέκα Κοινωφελή Ιδρύματα συμπράττουν εκ νέου για την ενίσχυση μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσω του προγράμματος «Σημεία Στήριξης»

Δέκα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και ανακοινώνουν δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στον 6ο χρηματοδοτικό κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Τα «Σημεία Στήριξης» απευθύνονται σε μικρές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζουν στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 11ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Market μέχρι 1 Μαρτίου 2023

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, βιοτέχνες, καθώς και σε ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής και super markets απευθύνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Forum ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία απευθείας συνεργασίας μεταξύ τους.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αρμοδιότητας της, συμμετείχε στη γενικότερη προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικού υλικού για την ενίσχυση των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών σε Τουρκία και Συρία.

Διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας από το Μουσείο Καζαντζάκη, με ελεύθερη συμμετοχή

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με έδρα τη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει διαδικτυακό Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας ανοικτό σε όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής. Το Εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων του Μουσείου και της διαδικτυακής δράσης «Τα κρυμμένα διαμάντια του Μουσείου»: https://www.kazantzaki.gr/gr/12-hidden-gems

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους»

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης  και το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης διοργανώνουν επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: “Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και η σύγχρονη αντιμετώπιση τους”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, κατά τις ώρες 09:00-16.00.

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου» στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο»

Από αύριο Πέμπτη  23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2023 έως το τέλος Μαρτίου στο ΓΝΗ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ», στην κεντρική είσοδο του παλαιού κτιρίου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας  με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια Μου», ανοιχτή στο κοινό, τους επισκέπτες, τους ασθενείς και εργαζομένους στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για 30 έργα του φωτογράφου Γεώργιου Ξηρογιάννη (George Dryjohn), τα οποία ευγενικά παραχώρησε και δώρισε ο ίδιος στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, θέτοντας την τέχνη του στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας, δεδομένου ότι οι τέχνες και ο πολιτισμός έχουν τη δυναμική να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Ολοκλήρωση 2ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα

Σταθερές βάσεις συνεργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων δημιουργεί το Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

09-02-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Την αμέριστη συμπαράσταση στους Τούρκους γείτονες που πλήττονται από τους φονικούς σεισμούς και θρηνούν χιλιάδες νεκρούς εκφράζει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και καλεί τα μέλη του να ενισχύσουν το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στις Μονές και τις Ενορίες του νησιού συλλέγονται αυτήν την εβδομάδα κουβέρτες, παπλώματα, sleeping page, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μαρκάς διάρκειας, φαρμακευτικό υλικό και εμφιαλωμένο νερό προκειμένου να αποσταλούν στους ανθρώπους που στερούνται πλέον τα απαραίτητα.

Οι επιχειρηματίες, που επιθυμούν να βοηθήσουν τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους των σεισμόπληκτων περιοχών, μπορούν ν΄ απευθυνθούν στη Μονή ή την Ενορία της επιλογής τους προσφέροντας από τα παραπάνω είδη, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στους εμπερίσταστους γείτονες.

Χρυσό βραβείο για την Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου στα Food Experts’ Awards

Η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης , των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου, απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία "Excellent Food Related Training Scheme" στην τελετή απονομής των Βραβείων Food Experts Awards του Cibum.

Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της έρευνας για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την αποτύπωση των επιχειρήσεων  της Ανατολικής Κρήτης παρουσιάζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ  σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην  αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Οι «Σούπερ Ήρωες» κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται σε δομές

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου μέλη της Εθελοντικής Ομάδας «Σούπερ Ήρωες» θα μεταβούν από την Αθήνα στο Ηράκλειο για να προσφέρουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Ηρακλείου και του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Λασιθίου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Ξεκινάει το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Στην τελική ευθεία μπαίνει το 2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη θα βρεθούν για δύο ημέρες στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους ξενοδοχείων, super market, delicatessen, εστιατορίων και δικτύων διανομή της χώρας και να προχωρήσουν σε απευθείας επιχειρηματικές συμφωνίες.

Επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Στον κήπο γυναίκα: ο κήπος της γυναικείας ποίησης και τέχνης σήμερα»

Η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Αγγελικής Ζαχαράτου, διοργανώνει  επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας τριών (3) ωρών με τίτλο: «Στον κήπο γυναίκα: ο κήπος της γυναικείας ποίησης και τέχνης σήμερα» με εισηγήτρια τη Βαρβάρα Ρούσσου, μέλος  ΕΔΙΠ τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, τη  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:30-20:30, στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9).

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών για την απώλεια του Μάριο Βίττι

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Μάριο Βίττι, που υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς μελετητές των νεοελληνικών γραμμάτων.
Μακρόχρονοι δεσμοί συνέδεαν τον Μάριο Βίττι με την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Ο Μάριο Βίττι συμμετείχε στο Α΄ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο του 1961 που διοργάνωσε η Ε.Κ.Ι.Μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην ίδια περίοδο, δημοσίευσε σημαντικά άρθρα στα τεύχη του επιστημονικού περιοδικού ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ (τ. ΙΔ’-1960, ΙΕ’-1961 και ΙΣΤ’-1962), που εξέδιδε τότε ο Ανδρέας Γ. Καλοκαιρινός και συνεχίζει σήμερα να εκδίδει η Ε.Κ.Ι.Μ.

Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της έρευνας για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την αποτύπωση των επιχειρήσεων  της Ανατολικής Κρήτης παρουσιάζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ  σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην  αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Έκθεσης «Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή» στη Βασιλική Αγ.Μάρκου

Με την ξενάγηση ομάδας από το Εναλλακτικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»  ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου 2023, η παρουσίαση της περιοδικής Έκθεσης «Πρόσφυγες στην Κρήτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή», που συνδιοργάνωσαν η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου-Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες βράδυ η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στα Παιδιά και Εφήβους. Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και αιμοδοσία.

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου στα Παιδιά και Εφήβους, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων Πανεπιστημίου Κρήτης - Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το Σύλλογο Εθελοντών «Η Παρέα της Αγάπης» διοργανώνουν ανοιχτή για το κοινό, τους φορείς και επαγγελματίες υγείας εκδήλωση, με ελεύθερη συμμετοχή, αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους.

Σεμινάριο «Σύγχρονη Πιστοποιημένη εξ' αποστάσεως εκπαίδευση στις βασικές γνώσεις ασφάλειας και ποιότητας νερού δικτύων ύδρευσης» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σημαντικές γνώσεις   σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας του νερού, καθώς και της  υγιεινής και ασφάλειας των δικτύων ύδρευσης παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, Νοσοκομείων, ΔΕΥΑ κ.α. οι οποίοι θα  ενημερωθούν για τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια και ποιότητα του νερού και των υλικών, καθώς και για τις ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο και την επιτήρηση αυτών.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση»

 Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την παραγωγή της τσικουδιάς, του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στο σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας το ζωηρό ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να εκπαιδευτούν σωστά στον τρόπο παραγωγής της και να συνεχίσουν την παράδοση.

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη και σάς προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον χώρο της Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,  στη Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου στον Κόλπο του Δερματά.

Δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού

Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε προχθές το απόγευμα το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού (3-5/02/2023).

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης / αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Φεβρουάριος  2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 χρόνια εορτασμού Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου σήμερα

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δείχνει έρευνα σε 4.400 εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

 • 9% των εκπαιδευτικών έχει αντιληφθεί  ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης/αποπλάνησης
 • 6% ότι κάποιος μαθητής/τρια έχει πέσει θύμα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης (δηλαδή ότι απεικονίζεται σε εικόνες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου)
 • 43% ότι κάποιος μαθητής/τρια συνομιλεί με αγνώστους στο διαδίκτυο
 • 26% έχει αντιληφθεί περιστατικό διαδικτυακού εκφοβισμού εντός του σχολείου

Όσον αφορά στην υπερβολική ενασχόληση το 65% των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 47% της Πρωτοβάθμιας έχει εντοπίσει μαθητή/τρια που αντιμετωπίζει πρόβλημα κάποιου βαθμού. 

Σχεδόν οι μισοί εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που απορρέουν από τη χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές τους όπως είναι η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση/αποπλάνηση ή κακοποίηση, η υπερβολική ενασχόληση και ο διαδικτυακός εκφοβισμός.

 

 

4 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ετησίως ως παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως Υπολογίζεται πως οι νέες διαγνώσεις καρκίνου ξεπέρασαν το 1,9 εκατομμύρια για το έτος 2022, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, τόσο λόγω της γήρανσης του πληθυσμού όσο και εξαιτίας της δυσμενούς επίδρασης που είχε η πανδημία της Covid-19 στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου παγκοσμίως.

Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Συνεργασία με την Εταιρεία «Πλοηγός» για την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πλοηγός» προχώρησαν σε σύναψη συνεργασίας στο πλαίσιο του υποέργου «Ενέργειες Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete».

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Τα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού οργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, 3-5 Φεβρουαρίου 2023, για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕΠΗ

 

📣 Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου

🩸 Μια Στιγμή.. για μια Ζωή.. 🅾🆎🅱🅰

👉 Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) και η Super Creta Group σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝ Βενιζέλειο, διοργανώνουν την 🗓Τετάρτη 8/2 (⏰9:00- 13:30) Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο του πρατηρίου 📍 EKO, SUPER CRETA GAS στην οδό Α.

🙏 Βοηθάμε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη!

🆘 Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης. Χάρισε Ζωή!

ℹ Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.venizeleio.gr/ypiresies/kentro-emodosias/

#αιμοδοσία #sevipeh #εθελοντής #χαρισεζωη #μιαστιγμηγιαμιαζωη #βιπε_ηρακλείου

Εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού

Τα Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού οργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, 3-5 Φεβρουαρίου 2023, για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού τους Χώρου.

Έναρξη προετοιμασίας του 11ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Στην προετοιμασία του 11ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Forum ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET προχωρούν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οργανώνοντας για άλλη μια φορά τις επιτυχημένες δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέα επαγγελματική διέξοδο προσφέρουν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε όσους συμμετάσχουν στη Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας. Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά ως πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Με επιτυχία στο Ηράκλειο η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας

Στην κατάμεστη αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου χθες το πρωί, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας του Υπουργεόυ Υγείας, κας Ειρήνη Αγαπηδάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση στους φορείς και το κοινό του Ηρακλείου, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως και των αντίστοιχων που ακολουθούν σήμερα 27.1.2023 στις 5.00 μ.μ. απόγευμα στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο και αύριο Σάββατο 11.30 π.μ. στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου, η ενημέρωση και η βελτίωση της Υγείας του Πληθυσμού με την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην Πρόληψη, την Προστασία και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Μαθήματα ύφανσης με τον επιτραπέζιο αργαλειό «Ανθέμιο» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής προφέρει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που θα θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του αργαλειού και να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροτεχνήματα με επιτραπέζιο αργαλειό, είτε για ατομική είτε για επαγγελματική χρήση.

Παρουσίαση Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας

Το Εθνικό Πρόγραμμα «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η 7η ΥΠΕ στην Κρήτη.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι ιατροί αναλύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, εστιάζοντας στο προσωπικό βίωμα και τη σημασία της πρόληψης αλλά και της κοινωνικής υποστήριξης.

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα προγράμματα κατάρτισης από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την Παρασκευή 20/01/2023, διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου αναφορικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete». Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα οι οποίες είναι ανοικτές έως την Παρασκευή, 10/02/2023.

Ετήσια στατιστικά στοιχεία της Aνοιχτής γραμμής SafeLine.gr και της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ

Δελτίο τύπου με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της Aνοιχτής γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr και της γραμμής βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ.

Ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα 1000 ευρώ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, καθώς και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο, να συμμετάσχουν στην ημερίδα ενημέρωσης που διοργανώνει την Παρασκευή, 20/01/2023 και ώρα 12:00 – 14:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, 71202, 1ος όροφος).

Συσκέψεις συνεργασίας στο Γ.Ν. Χανίων και το Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο Πανάνειο» για τον προγραμματισμό Ασκήσεων μερικής Εκκένωσης και Ελέγχου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας

Στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» θα πραγματοποιηθούν από το Ε.Κ.Α.Β. – Κ.ΕΠ.Υ., σε συνεργασία με εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, ασκήσεις ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης στα Νοσοκομεία των επτά (7) Υγειονομικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Σεμινάριο «Τσικουδιά Κρήτης: από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου

‘Ένα νέο σεμινάριο σχετικά με τη τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση, διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 5 ενότητες από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 Νέο σεμινάριο υπολογιστών  για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις 5 ενότητες word – excel – windows -I nternet - powerpoint,  αποκτώντας δεξιότητες απαραίτητες στην καθημερινότητά τους και θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες διεξάγονται σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης i-skills.

Εργαστήριο κινηματογραφικού σεναρίου με τίτλο: «Καμία πατρίδα για τους εκπαιδευτικούς» για τα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων Camera On των σχολείων Δ.Ε. Ηρακλείου

Μετά τα δύο εισαγωγικά σεμινάρια δημιουργίας ταινιών σε σχολεία για τα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων Camera On των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου με εισηγητή τον κινηματογραφιστή και συνεργάτη του Δικτύου, Κυριάκο Χαριτάκη (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2022) ακολουθεί ένα εργαστήριο διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με τίτλο: Καμία πατρίδα για τους εκπαιδευτικούς με εισηγητή τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη, συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη.

Κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα για τον εμβολιασμό απέναντι στην εποχική γρίπη και την cοvid 19 στις ευπαθείς ομάδες

Παρουσιάστηκε σήμερα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης το τηλεοπτικό μήνυμα πρόληψης για τον εμβολιασμό απέναντι στην εποχική γρίπη και την covid-19. Το σποτ που στηρίζεται από τον ΕΟΔΥ, δημιουργήθηκε από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους» δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Νέο σεμινάριο για επιχειρηματίες, αυτοπασχολούμενους και εργαζομένους, στον τουριστικό τομέα που  επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στη γαλλική γλώσσα, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Δήλωση συμμετοχής στο 2o Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών προϊόντων στα Ελληνικά Ξενοδοχεία & τα δίκτυα διανομής

Νέο ραντεβού στην Αθήνα για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά δίνουν παραγωγοί και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ-ΑΘΗΝΑ τον περασμένο Μάιο στο ΟΑΚΑ.  

Το 2o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-ΑΘΗΝΑ θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18  Φεβρουαρίου 2023, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για την συμπεριφορά πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 10.01.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά και πράξη από Πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο οποίος βρισκόταν σε ώρα εφημερίας, ως απαράδεκτες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτές.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι Υγειονομικοί μας συντάσσονται στο πλευρό του Ιατρού μας.
Η Διοίκηση θα ασκήσει και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Σεμινάριο διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης «The Smart Business»

Ένα νέο σεμινάριο για ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηροποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιχειρήσεων, υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να αναβαθμίσει τις ικανότητες  και να αναπτύξει τις προσωπικές επιδόσεις των καταρτιζομένων, ώστε να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις τους με πελάτες, συνεργάτες και προσωπικό.

Εμβολιασμός Ωφελούμενων και εργαζομένων κατά της εποχικής γρίπης από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Ωφελούμενοι και εργαζόμενοι του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Κρήτης στα Χανιά, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, εμβολιάστηκαν κατά της εποχικής γρίπης από κλιμάκιο που επισκέφθηκε τη δομή, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό Συντονιστή Τομέα ΠΦΥ Χανίων, Στέφανο Ντουκάκη και τη νοσηλεύτρια του 1ου Κ.Υ. Χανίων, Παναγιώτα Παρασκευοπούλου.

Πρώτες γραπτές εξετάσεις στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για τη λήψη των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική και τη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με επιτυχία από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης η διεξαγωγή των πρώτων γραπτών εξετάσεων, περιόδου Ιανουαρίου 2023,  προς λήψη των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων: «Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής» και «Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής», των Ειδικευομένων Νοσηλευτών/τριών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους στα νοσοκομεία και τις μονάδες ΠΦΥ της Κρήτης.

Αγιοβασίληδες, παιδικοί ήρωες πυροσβέστες και Μπαταλά, απόψε μια αγκαλιά για τα παιδιά της Παιδιατρικής κλινικής στο Βενιζέλειο

Δύο Πυροσβεστικά οχήματα με αναμμένες σειρήνες θα μεταφέρουν απόψε στις 18.00 το απόγευμα Αγιοβασίληδες, τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν, στο Βενιζέλειο- Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Οι Αγιοβασίληδες μαζί με τους δύο σούπερ ήρωες των παιδιών είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται το νοσοκομείο. Θα αποβιβαστούν στον προαύλιο χώρο της παιδιατρικής κλινικής (δίπλα από την είσοδο του ΤΕΠ), μοιράζοντας σοκολάτες, καραμέλες και ευχές στους μικρούς και μεγάλους παρευρισκόμενους.

«Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες» φτάνουν απόψε στο ΠΑΓΝΗ

Έξι «Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες, με φωτάκια στις στολές τους, συνοδευόμενοι από τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν, θα κατέβουν απόψε με σχοινιά από όροφο σε όροφο εξωτερικά των κλινικών του 3ου κτηρίου στο ΠαΓΝΗ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ελπίδας και χαράς στα μικρά παιδιά και τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται τις γιορτινές αυτές ημέρες στο νοσοκομείο.

Εννέα νέες προσλήψεις στις ΤΟΜΥ Ηρακλείου

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 21.12.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εννέα νέες προσλήψεις στις ΤΟΜΥ Ηρακλείου

Εννέα νέα στελέχη Ι.Δ.Ο.Χ., διαφόρων ειδικοτήτων, προσλήφθηκαν για τις ανάγκες των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Νομού Ηρακλείου, καλύπτοντας αντίστοιχα λειτουργικά κενά.

Οι Συμβάσεις Εργασίας υπογράφηκαν σήμερα από τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, παρουσία του Υποδιοικητή αρμόδιου για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Δημήτρη Αγαπίου και των νεοπροσληφθέντων, οι οποίοι και αναλαμβάνουν από αύριο επίσημα καθήκοντα.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.Πε. Κρήτης τους εύχεται από καρδιάς κάθε δύναμη και επιτυχία στο σημαντικό έργο τους.

Αντιγριπικος εμβολιασμός από 7η ΥΠΕ Κρήτης σε ευάλωτες ομάδες

Σαράντα ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Ηρακλείου εμβολιάστηκαν σήμερα έναντι της εποχικής γρίπης από νοσηλευτικό κλιμάκιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της δομής.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE